לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום קפה
ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

בחירת פולי קפה
02/05/2016 | 16:58
1
8
שלום רב!
התחדשתי במכונת קפה (לא קפסולות!!) 
מחפש המלצה לפולי קפה.
אני אוהב את הקפה שלי הפוך, חזק, עם נגיעות של טעם שוקולד, אך אני מודה שאני בור בכל מה שקשור לזנים של הקפה.
האם יש למישהו המלצות? אשמח גם לסקירה קצרה של הזנים המצויים.
טיפים, כמובן, יתקבלו גם הם בברכה!
תודה רבה!
קודם כל תתחדש..... שתף, מה רכשת?!
03/05/2016 | 00:21
2
מכונות שונות מפיקות מאותו קפה בדיוק, תוצר משקה שהוא מעט שונה, בגלל הפרשי לחצים, טרמודינמיקה ויציבות טרמית שונה.
 
לגבי תערובות קפה או זנים, עליך למקד את שאלתך יותר...
בקפה יש 13 זני ערביקה, שמונה בוטאנים מקוריים ועוד 5 הרכבות טבעיות ולא מעט הרכבות מהונדסות אנוש. שגדלים ב178 איזורי גידול  שנמצאים סביב חגורת קו המשווה מגובה 700 ועד 1500 מטר למעט הרכבות יוצאות דופן שגדלות בגבהים נמוכים יותר או בוטאני  מקורי שגדל גם ב2300 מטר.
ברובוסטה ישנם שמונה זני קפה חמישה אב ושלוש הרכבות ועוד  הרכבות מהונדסות.
עכשיו, כשאמרת זנים, למה התכוונת?!
איזה קפסולות טובות יש תואמות מכונת נספרסו?
30/04/2016 | 18:11
7
24
קיבלנו את המכונת קפה מהעבודה - ואני לא מתכוון ל"זרוק" כסף על קפסולות.
לכן מחפש אלטרנטיבות טובות :)
בוא נחשוב ביחד....
30/04/2016 | 22:18
3
35
האם יש משהו באיכות טובה  ובמחיר זול?
אין הפתעות, מחיר שווה איכות... ואילו היית רואה באיזה סח'לה ממלאים קפסולות תחליפיות  רק בשביל שיהיה זול...
אני אחסוך ממך תיאורים לגבי מה שראיתי שהולך פה בארץ, היחידים שמכבדים את עצמם הם קפה עלית וקפה ג'ו, כל היתר מיבאים מאיטליה  קפה למכונות וונדינג 100%-70% רובוסטה, בשביל שתהיה קרמה עשירה וטעם מר חזק וחריף שעולה להם 22 ש"ח לקילו ביבוא של 5 פלטות לפחות וממלאים מכל קילו 200 קפסולות. תעשה חשבון כמה עולה הקפה הרע ששמים לך בקפסולה  וכמה גובים ממך.... עדיף לשלם על היקר ולקנות קפסולות איכותיות. אגב שלא תחשוב שבמיובאות המצב טוב בהרבה. אל לחשוב שקפה מולינארי או וריניאנו  אומקומבו ישקיעו בקפסולות הללו, האיטלקים בדיוק כמו היצרנים המקומיים, מנסים לשרוד ולא להעלם , להשיב לעצמם את הלקוחות הרבים שאיבדו עם השנים לנספרסו, ורוכבים על גל אי חידוש הפטנט של נספרסו. הקפה ברוב התחליפיות שפגשתי, גם בתערוכה האחרונה במילאנו, היה קפה זול ולא מהרמות הגבוהות ביותר...
איני חושב שאני יכול להציע לך סוג ספציפי, אבל כן מציע לך לא לחפש דווקא את הזול  אלא את הטעים לך... קנה סוגים שונים, המבחר וההיצע הוא אדיר. לך על טעם טוב כזה שיסב לך הנאה וכיף לשתות, המחיר בסוף, די זניח.
נעשה סדר... לקפה עלית ולקפה ג'ו עש קפסולות תואמות נספרסו?
30/04/2016 | 22:33
1
30
ולפני שקיבלתי את המכונה היינו שותים נס של ג'ייקוב בבוקר וזה הספיק :)
 
 
לעלית, ג'ו, שופרסל,אילנס, קרמה+, רג'ואן,אמיגו.....
01/05/2016 | 00:27
26
.... אלו רק קצה הרשימה של יצרנים או משווקים, קפסולות תחליפיות לנספרסו, כל הקפסולות הללו נארזות פה בישראל עם קפה בקליה מקומית..
דובי כתב דברים של טעם (משחק מילים)
01/05/2016 | 16:13
22
מכבר למשחק המילים אני מסכים עם הנאמר ורוצה לחדד כמה נקודות. ראשית יש חשיבות לסוג הקפה, האם אספרסו "נקי" או הפוך? זה משנה לסוג וטעם הקפסולות שתרצה. כמו כן הזמינות חשובה. יש המון סוגים אבל חלק ניכר מהם לא נמכר בכל מקום.
 
לא מסכים לגבי זניחות המחיר. עלויות הקפסולות מצטברות למאות שקלים.
 
אז ההמלצה שלי, תתחיל עם קפסולות של קפה ג'ו שאכן הן מהטובות, יש להם פריסה של מאות נקודות מכירה והן זולות בהרבה מנספרסו.
 
בחן טעמים וחזור לספר חוויות
אפשר גם לנסות להזדכות על המכונה...
01/05/2016 | 08:54
2
25
או למכור, יד שנייה כחדשה.
קשה לי לחשוב על מתנה יותר מעצבנת לחג -
אזיקים למשהו שעד עכשיו לא היה לך צורך בו!
חלק מהקפסולות התואמות לא מתאימות למכונת איניסה
02/05/2016 | 11:56
1
22
 
ראיתי שיש קפסולות של חברת Rosso ושל חברת Tiziano Bonini שתואמות למכונה איניסיה.
מישהו התנסה איתם? איך הטעם? 
מישהו מכיר עוד קפסולות תואמות למכונה זו? 
 
תודה.
האמת שלא יצא לי לטעום את הקפסולו שרשמת
02/05/2016 | 16:59
11
אני אישית משתמשת כבר תקופה ארוכה בקפסולות של קפה ג'ו (הקפסולות מתאימות למכונה שציינת )
לפני זה השתמשתי בשל נספרסו אבל בגלל המחיר החלטתי לעבור, את רוסו  וTiziano Bonini לא יצא לי לטעום
 
הגירסה שלי לקיבוץ גלויות ופלורליזם בקפה
28/04/2016 | 12:30
1
56
אז הנה הגירסה שלי לאינטגרציה של עולם הקפה אצלי במטבח. המכונה של נספרסו, הקפסולות של קפה ג'ו, קופסת האיחסון לקפסולות מאספרסו קלאב ואת המקציף אין לי בכלל מושג מי מייצר
טעות קטנה
28/04/2016 | 19:00
36
זו מגרסת כסף ולא מכונת קפה.
מכיר מגרסת דפים? אתה לוקח שטרות כסף וגורס אותם.
נסה מכונת אספרססו עם מטחנה נפרדת ואתה מסודר.
מכונת קפה לעסק
27/04/2016 | 01:30
1
50
איזה סוג של מכונת קפה הייתם קונים לדוכן קפה חדש?
מכונה חזקה לטווח הארוך.
והיכן הכי כדאי לקנות?
כל מכונת קפה בסיסית פשוטה וחזקה...
27/04/2016 | 07:37
44
הייתי נמנע לחלוטין מהמותג המקומי והמיושן להחריד "לה פבוריטה", הן כבדות, עובדות עם טכנולוגיה מיושנת שלא עומדת בסטנדרתים עכשוויים ומכינה קפה רע. להוסיף מערכת חשמל מזעזעת וצריכת חשמל גבוהה במיוחד, אני לא מצליח להבין למה אנשים עדיין קונים את המכונות הללו...
 
כמו כן, כמה כוסות קפה את חושבת שתמכרי? איזה גודל מכונה את צריכה? ראש אחד? שני ראשים? האם יש במקום זמינות ל3 פאזות בחיטבור החשמל או נחוצה לך מכונה הפועלת על פאזה אחת? האם נחוצה לך מכונת קומפאקט צרה שתופסת פחות מקום?
בדיקה לגבי צינור שלישי בנימוקס
26/04/2016 | 08:07
1
29
שלום,

1. כאשר הרמתי את קופסת המים בנימוקס דל אופרה שיש לי ראיתי שיש צינור נוסף.

2. האם זה צינור ניקוז? צרפתי קובץ.

3. איך הוא אמור להיות מונח?

4. איך אני מנקה את הנימוקס ופעם בכמה זמן?
צינור ניקוז של שסתום תלת, אמור להיות מושחל בחריר בתחתית התא
26/04/2016 | 08:49
20
של מיכל המים ואמור להוריד את השאריות למגש טיפות
פסח כשר ושמח
( לעמוד שלי בתפוז )
21/04/2016 | 10:43
1
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
אני בצרה...עם האוסקר שלי. צריך לאתר חלק
18/04/2016 | 21:44
9
59
הצטברות אבנית בתבריג גוף החימום ובאטם שלו, גרמו לנזילה ולבריחת לחץ. פרקתי את גוף החימום וניקיתי היטב את האבנית. הכל מבריק. אבל אטם הגומי האוטם בין שפת גוף החימום ושפת הדוד הרוס לגמרי.
 
אשמח לעיצה היכן להשיג ולרכוש אטם כזה.
 
תודה לעונים
מה המידות והחומר שלו?
18/04/2016 | 23:17
2
37
תודה. נראה שהוא גדול מידי.
19/04/2016 | 06:57
1
23
המידה הפנימית שלו- ללא מדידה כרגע היא 35-40 ממ'
קח מדידה מדויקת, ותרים טלפון לאברהמי - בטוח ימצאו לך.
19/04/2016 | 18:18
14
תודה!
23/04/2016 | 12:21
6
אצל אברהמי לא היה דבר. הבטיח חידוש
23/04/2016 | 12:20
3
36
מלאי אחרי החג. הזמנתי בעלות מינימלית מ esspressounderground הלך לקראתי עם המשלוח.פשוט שם במעטפה עם בול.
 
כרגע הבעיה נפתרה עם המון טפלון סביב ההברגה ואורינג במידה מקורבת שמצאתי אצלי.
 
אחרי פתיחת הדוד החל סט צרות שקשורות לאבנית שכנראה השתחרר למערכת המון סתימות ואני נלחם בהן בעוז.
 
אצלי בבית יש מסנן אבנית מרכזי עם סיליפוס ומקלות לבדיקת קשיות מראות צבע שמשמעו קשיות תקינה ובכל זאת המכונה מפוצצת אבנית. הרבנית נבנתה המגדלים סביב כל הניפלים במערכת. 
 
 
 
נראה שאתה סומך יותר מידי על סיליפוס
28/04/2016 | 18:58
2
17
תתחיל לבצע ניקוי אבנית במכונה באופן שוטף.
אכן טעות קשה
28/04/2016 | 19:10
11
ניקוי אבנית באוסקר...דוד נחושת...סיפור לא פשוט. עקרונית זה צריך להעשות בפירוק מלא וטבילה בתמיסת מלח עם אינהיביטור ( מעכב) לנחושת. מצאתי פוסט של איבגי רם ואדיקט קפה על כך משנת 2006
אסור!!!!!! לעשות ניקוי אבנית רגיל לאוסקר!!!!
30/04/2016 | 08:38
13
צריך לעשות טיפול מרוכז גדול אחת ל6-7 שנים בתנאי ששומרים טוב.
 
לגבי סילפוס, פשוט לא עובד טוב...  עדיף מרכך רגיל או בריטה וגם חשוב, לבחור במרכך/מסנן אחד ולא יותר מזה. השיטה הפולנית של סינון כפול או ריכוך כפול גורמת או לביטול ריכוך או לראקציות כימיות שיש בין חומרים שבמרככים השונים  וליצור בעיות אחרות של טעם או התאבנות ומשקעים.
חם בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
14/04/2016 | 14:09
4
סופ"ש נעים!
את כל האייטמים שבכתבה תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלנו-
אז איפה אפשר לקנות קפה קלויי בשרון?
10/04/2016 | 12:53
5
63
גבול דרומי כפר סבא רעננה , גבול צפוני חדרה?
עד היום הייתי קונה באמיגו - רוצה לגוון....
אצל גלעד שמחי (נגרו) כמובן
13/04/2016 | 23:50
57
היי!!
14/04/2016 | 12:05
3
55
בדיוק אני מחפשת ספק קפה ויום ראשון אני אמורה ללכת אל אמיגו האלה במרכז הארץ! איך הם? אשמח לדעת
הם סבבה. מחפש קצת לגוון
14/04/2016 | 12:25
1
58
סבבה זה ההגדרה הכי מדוייקת.
הם ממוקדים לקפה ויש ידע (מומלץ סניף פתח תקווה).
יש להם מבצעים מידי פעם לחברים שלהם בפייס.
אני פשוט מחפש עוד מגוון.
אוקי תודה
14/04/2016 | 12:45
26
יש גם עוד אחד
16/04/2016 | 19:35
52
שגם מתקן מכונות קפה וקולה כמויות קטנות
קופילאב  החלוצים 21 , תל אביב יפו
הקצפה חלשה
08/04/2016 | 21:23
25
הקצפה חלשה
08/04/2016 | 21:22
38
היי, אני משתמש כמה שנים באסקסו דרים. בחצי השנה האחרונה נחלש הכוח של ההקצפה, ודי מהר בתוך ההקצפה המכונה משמיעה קול כאילו נגמר נלחץ. הבעיה מוכרת ? מישהו יודע מה ניתן לעשות ? זה הזמן להחליף למכונה עם דוד גדול יותר או דוד כפול ?
מישהו מכיר את EXPRESSO קפה ברעננה ויכול לחוות דעה?
06/04/2016 | 14:41
48
יש לי מכונת קפה JUNIOR VIBIEMME
31/03/2016 | 21:18
1
68
סינגל בוילר , הלחץ ירד ל 6 7 באר , שאלה ראשונה , איך פותרים את הבעיה, שאלה שנייה המכונה סינגל בוילר , איך מנקים אבנית ( לפי הטכנאי אל תנקה לבד תביא אלינו , ואנחנו ננקה שזה שתי נסיעות לנתניה.המכונה נראת כך https://www.google.co.il/search?q=vibiemme+junior+...
לגבי ניקוי האבנית, למה אתה חושב שצריך? פתחת את הראש והסתכלת
31/03/2016 | 23:03
43
על ה"פטריה"? אם המים שלך רכים דיים, הרי שאפשר שנים לא לגעת באבנית. בכל מקרה, תקרא את זה ותחליט האם לבצע ואיך. בכל מקרה, אם כבר תחליט לנקות, תהיה מוכן גם לעשות החלפת אטמים וטיפול כללי לראש המכונה. ייתכן ולא תצטרך, אבל אי אפשר לדעת מה מצב הראש לפני שתפתח אותו, ובמידה והמצב לא משהוא, יכול להיות שלא תוכל לסגור בחזרה בלי להחליף כמה דברים מתפוררים. אם זה נשמע לך מסובך מדי - אולי בכל זאת כדאי לפנות לטכנאי שיש לו את הכלים, החלפים והנסיון. אל תבין אותי לא נכון: אני דווקא כן עושה את כל הטיפולים לבד - כולל החלפת שסתומים, גוף חימום, משאבה וכד' (לא הכל בבת אחת ) - אבל תחליט לעצמך מה יותר פשוט לך: לסחוב את המכונה פעמיים או לטפל בה לבד.
לגבי הלחץ הנמוך, יכול להיות לזה כמה סיבות - מטחינה גסה מדי (אני מעריך שלא זאת הסיבה אם אתה משתמש במכונה הזאת כבר זמן מה), דרך שחרור הבורג המכוון במשאבה (יש לך משאבה וולומטרית אם אינני טועה), ועד לבעית קפיץ חלש או אטם ישן בשסתום פריקה. תפרט יותר - מה הסימנים.
קפה שלא יוצא טוב..עזרה?
21/03/2016 | 20:30
4
110
אז ככה:
אני מנסה להוציא קפה חזק (הפוך) מהמכונה שלי אבל אני לא מצליח.
אני שם הרבה יותר מ7 גרם שמומלץ למנה,אבל ברוב הפעמים זה לא עוזר.
אשמח לעזרתכם.
יש לי מכונת קפה saeco poemia.
בזמן האחרון אני קונה פולי קפה carraro globo oro.
לאחרונה קניתי גם מטחנת קפה delonghi kg79.
(לאיזה עובי במטחנה אני צריך לטחון את הפולים?..)
2.
בעקרון צריך לטחון לא אבקתי כמו קמח
22/03/2016 | 19:56
59
ולא דק כמו הקפה הטורקי שבשקיות אלא בערך 2 דרגות יותר גס. בנוסף שמים בסלסלה עד לגובה שלה מיושר. אחר כך לוחצים עם דוחסן די חזק.
לא ממלאים יותר מידי ולא דק מידי ולא גס מידי. מנסים עד למיצוי הנכון ע"י שינוי של מידת הדחיסה.
בזמן שהקפה זולג לכוס צריך שינזל בערך 10 עד 20 שניות בזרם איטי.
במכונות מסוג זה
23/03/2016 | 22:37
60
הסלסלה של "קצר" מאד מאד רגישה לטחינה, ולמעשה כמעט בלתי אפשרית לעבודה, תעבור לסלסלה של אספרסו כפול זה יעבוד לך טוב...
כיוון טחינה
29/03/2016 | 14:25
1
47
היי עוז
 
כאשר מכוונים טחינה יש לעבוד לפי הכלל הבא
אספרסו אמור להכיל 30 CC ואמור לזלוג בין 20 ל30 שניות
למנה בודדת 7-8 גרם קפה
למנה כפולה 14-16
אם הקפה לא זולג ייתכן ששמת מעבר לכמות הרצויה או שהטחינה דקה מידי
אם הקפה זולג לכמות של 30 CC במשך יותר מ30 שניות - הטחינה דקה מדי
אם הקפה זולג במשך פחות מ20 שניות -  הטחינה גסה מדי
 
הכיוןן הוא עניין של ניסוי ותהייה
 
בהצלחה
תתקן לך
29/03/2016 | 20:30
45
לא "ניסוי ותהיה" אלא "ניסוי וטעיה".
אין מה לתהות, יש ללמוד מן הטעות...
מקציף חלב ידני
20/03/2016 | 21:16
1
61

שלום, 
מישהו יודע היכן ניתן להשיג מקציף חלב ידני? פשוט מוט עם רשת או סליל מתכת בתחתית?
אני זוכרת שבעבר ראיתי כזה אצל מישהו שעבדתי אצלו, אבל עברו מאז די הרבה שנים..
תודה מראש!
 
חפש כאן
22/03/2016 | 19:59
40
ויש יותר פשוט לא חשמלי. פלאנג'ר ששמים בו חלב ומפמפמים פנימה החוצה
היכן משיגים כוסות לקפוצ'ינו עם פתח רחב
19/03/2016 | 05:05
1
55
אני מחפש כוסות לקפוצ'ינו עם פתח רחב מאד
ועגול.
היכן ניתן לרכוש?
תודה
משו בסגנון הזה?!
19/03/2016 | 11:11
126
שף דיפו  ומיסטראל, או החנות של יצחק בכפר סבא ובכלל אלו  ספלים נפוצים למדי.
מכונת קפה
14/03/2016 | 13:26
23
231
הי,
 
מעוניינת לקנות מכונת קפה מתנה לבעלי. השימוש הוא להכנת קפה הפוך. כ2 ספלים בסה"כ ביום ( אולי עם ההתלהבות הצריכה תגבר)
נכיוון הוא קפסולות תקציב עד 1000 ש"ח. לא משהו שתופס המון מקום על השיש אם אפשרי וקל לתחזוק.
קראתי טובות על הנספרסו.
אינני יודעת מה עדיף מקציף בנפרד או מובנה? הבנתי שיש הבדל בקצף
 
מה המלצתכם? זו מכונה ראשונה שלנו נשמח שתהיה פרקטית ושלא תהיה רק ליופי על השיש.
 
תודה רבה לעונים
המלצתי היא לא לקנות נספרסו, חבל על הכסף.....
14/03/2016 | 16:07
17
187
את חייבת להבין דבר פשוט מאוד,אם החלטת לשתות קפה מקפסולות, המכונה היא נתון זניח. קני את המ שחולטת את הקפסולות הזמינות ביותר במחיר בהנוח ביותר המכונה הזולה ביותר.
אם היוקרה מחייבת, אני הייתי בוחר או במכונות הנהדרות ובקפסולות הבאמת טובות של Illy או שהייתי הולך על המוצר הטוב והזמין והזול משמעותית מנספרסו, של לוואצה שנמכר בתחנות הדלק של פז.
אני לא מוצא הגיון בלרכוש מכונת קפסולות יקרה של נספרסו, כמו שיש קפסולות תחליפיות לנספרסו, יש גם מכונות תואמות והן זולות מנספרסו בהרבה ולעיתים מיוצרות אצל אותו קבלן בסין שמיצר עבור נספרסו , את המקור., ואני הכי לא מוצא הגיון בלרכוש קפסולות של תאגיד רשע (נסטלה) יקרות להחריד שעשויות רק מחמישה(!!) גרם קפה,לאומת 7-8 גרם בלוואצה ובין 7-12 גרם באילי.. אגב לשלם קרוב ל500 ש"ח לכל ק"ג קפה בנספרסו, גורם לי לחשוב עד כמה פראיירים וטפשים צרכנים יכולים להיות....
 
ואם כברהעלנו על נס צרכנות נבונה, קניית מכונת קפסולות של נספרסו זו הכי צרכנות לא נבונה בהתחשב בנתון שמכונת קפה אוטומטית עם מקציף קיטור, עולה בסביבות 3000 ש"ח והמחיר ישתווה למחיר קפסולות ומכונה לאחר שנה וחצי ולאחר שנתיים יחסוך כסף.....
ועל איזו מכונה של לוואצה היית ממליץ?
14/03/2016 | 16:50
1
72
אמרתי.... בחנויות של ילו בתחנות פז...
15/03/2016 | 09:37
79
ממש לא מובנת על מה הרטינה
14/03/2016 | 23:10
14
182
אחרי הכל:
 
1. "נספרסו" השם הולך לפני המותג ממש כמו שמרצדס, ב.מ.וו וכו' ואם מקבילים אז הטיפולים והאחזקה יקרים אבל היוקרה והאמינות בהתאם כך שעל מה הרטינה כאן?
 
2. ישנם תחליפים לקפסולות נספרסו כך שגם כאן ניתן לקבל מכונה איכותית עם מגוון גדול יותר היום של קפסולות ומחירים...
 
שורה תחתונה - על טעם וריח (הקפה) אין מה להתווכח... לי יש נספרסו ולמעגל סביבי שרק מאושרים מהמכונה הזו!
 
א. היא יפה, יוקרתית ושיקית
 
ב. היא עובדת בלחץ bar זה נקרא כזה שמוציא את טעם הקפה בצורה האולטימטיבית ביותר.
 
כך ש... בואו... תעשו שיעורי בית עוד קצת מעבר לתגובה אחת של זה/זו שלפני...
 
בהצלחה
קלעת בול. יפה, יוקרתית ושיקית
14/03/2016 | 23:44
149
חתיכת פלסטיק מעוצבת שאשכרה מעלה את רמת האושר. נירוונה. ויפאסנה.
 
 
זה פורום של חובבי קפה (!) עם סימן קריאה, ואנחנו מתיימרים להבין בקפה (!!)
ולא בתרגילים שיווקיים המיועדים לעדר צרכנים חסרי הבנה בסיסית.
בנספרסו הקפה אכן עולה 500 ש״ח לק״ג (!!!) ועל יחס של עלות/תועלת
אפשר לא רק להתווכח, אלא להכריע (!!! +!).
 
אגב, גם בטעם אפשר להכריע באופן חד משמעי, על ידי טעימה השוואתית עיוורת.
והאמת שגם בלי טעימה עיוורת, הקפה שאני מפיק ביום רע של קלייה ביתית
מחסל ומפצפץ גם את הקפסולה הכי צבעונית שיצא ממפלצת הרשע שהיא חרפה לאומה השוויצרית (אני שוויצרי, אז מותר לי).
בתור בקר איכות קפה , מוסמך SCAA וטכנאי מזה 7 שנים למכונות...
15/03/2016 | 09:22
12
183
...קפה, אני חושב שיש לי איזו מילה או שתים להגיד בנושא, אני חושב , ומבלי להמעית בערכך או לפגוע חלילה, אני חושב שאני מבין בקפה טיפונת יותר ממך, ולכן :
 
1. אם היה לי את תקציב הבטחון של מדינת ישראל רק בשביל פרסום, גם אני הייתי חתיך כמו ג'ורג' כלומניק, הטיפולים התחזוקה של נספרסו ושל כל מכונת קפסולות גם של המתחרים, ואפילו אורך החים, זהה לחלוטין, אין הבדל.... נגלה לך סוד קטן גם של מכונות אחרות שאינן מכונות קפסולות., את משלמת בנספרסו  המון כסף על עטיפה יפה ומעוצבת  ובעבור זה כובלים אותך לשיטה והתאמה .   אם טרם הבנת, העולם הקפסולות את לא קונה את המכונה בגלל המכונה או הקפה, זה בדיוק כמו מדפסת במחשב, כולן מדפיסות נהדר אבל את הדיו את חייבסת לקנות רק את המתאימות  למדפסת שלך.
 
2. ישנן, כמו התחיליפים לקפסולות, גם למכונה עצמה תחליפים, את יכולה לקנות מכונה פחות מפוארת, של אותו יצרן מסין שמיצר עבור נספרסו, עם פחות עטיפה בחצי מחיר לקפסולות נספרסו/ תואמות נספרסו, אז למה לא?!
א. כמו שאמרנו מחיר יקר בשביל יופי שגם הוא עניין של טעם ואם הייתי מחפשת את המכונות של Illy היית רואה שהעיצוב שלהן לא נופל מנספרסו והן יוקרתיות ושיקיות.
ב. כל מכונות עובדות בלחץ ולמכונה של אילי/לוואצה/נספרסו/המילטון/דה לונגי/סאקו/אספרסו קלאב/אספרסו קאפ / וואן ג'יי שאן /רנצ'יליו/לליט יש בדיוק את אותה משאבה, זה רכיב גנרי לחלוטין וכולן מייצרות בין 15- ל19 באר וזה נתון זניח שלא אומר כלום, כי צריך רק 9 באר לחליטת אספרסו . המכונה שמוציאה את הקפה האולטימטיבי ביותר היא מכונה של יצרן שנקרא דלה קורטה  והיוקרה מאוד מחייבת ואפילו מעוצבת מדהים ומאוד קומפקטית רק שהיא עולה 5500 אירו .ואת הרי לא עד כדי כך אוהבת קפה בכדי שתהי מוכנה להוציא כסף על התחביב הזה...
 
כך ש..... בואי....   אל תטיפי לנו מוסר על דברים שאת לא מבינה בהם בכלל, לכי תעשי בעצמך שיעורי בית, המשיכי לשתות את התירוץ העלוב לנוזל דלוח בצבע חום שאת קוראת לו קפה מגוש הפלסטיק שלך ושיהיה לך לרוויה!
למה לכעוס
15/03/2016 | 18:28
4
162
גם אתה וגם קנאפר מפספסים את לב הנושא:
לא שאני מחובר עם דנה הנ"ל - נהפוכו כי היא מריחה מ PR אבל לטמון ראש בחול לא תמיד עוזר
נספרסו ותאגיד האם המפלצתי שלה עושות בענק את היעוד שלהן והן לבטח לא סיבה לבושה לשוויץ.
בחוכמה ועם המון המון ממון נספרסו בנתה מכלום מותג על גלובלי,ומותג זה לצערי ניצח גם את איטליה קומפלט - מעצמת (ומותג על ) קפה לשעבר.
למזלם של כל התאגידים בעולם הפרמידה של האנשים תמיד ניצבת על בסיסה המאוד מאוד רחב , המוני הדיוטות כנועים עד זומבים והאחרונים מיצרים לתאגידים ביליונים ועוד ביליונים ועוד...
לכן גם נספרסו צמחה למותג על שיצרנים אחרים מבקשים לשבת בצילו במטבח שלנו והמוני צרכנים משוכנעים בטיפשותם שזה הדבר במטבח ובעולם הקפה.
חבל מאוד אבל עד שיקום משהו אחר ויכה את נספרסו אנחנו היפסדנו בגדול.
לי אישית טוב עם מה שיש לי,והוא לא דומה לנספרסו אבל ואם רוצים להעביר אנשים דת כדאי לקרב אותם בדרכי נעם ועם עוגה טובה בצד - וממש לא עוגת הביית של אוסם
אופס- שוב נסטלה הזאת
 
משפט הסיום !!!!!
15/03/2016 | 20:35
84
אינני יודעת מה זה PR ואני ממש יודה לך אם...
16/03/2016 | 15:26
2
114
לא תרד לפסים אישיים כאן! ותתייחס לגופו של דיון.
 
מנהל הפורום, אני חושבת שתפקידך אמור לקבל משנה תוקף כאן!
זה שכתבתי מה שכתבתי ואולי "נפגעת" מזה אין זה אומר שאתה צריך
להרשות התבטאות של "מריחה מ..." לא יודעת מה זה אפילו!
 
בושה
רק לציין שDTS מילא את תפקיד מנהל הפורום...
16/03/2016 | 23:41
100
... נאמנה ובצורה נהדרת במשך שנים ארוכות אך פרש מן התפקיד ....
מנהל פורום, שמו מופיע בכחול....
לפחות תרכשי כאן השכלה רחבה
17/03/2016 | 12:49
88
PR בעברית קלה יחצנות - ובלע"ז  Public relations
מריח = כנראה
ללב העניין -כל סעיף 1 בפוסט הראשון שלך וסעיף ב 2 הינם חסרי כל ערך ממשי שגויים,נפוצים מאוד אצל יחצנים ,חומר שיווקי "לעתונאים" וגם אצל מוכרנים בחנויות שמקשקשים אותם במרץ לקונים עם מבט חלול.
נראה שאצלך זה שייך לחלק השני ולכן קצת טעיתי -
מצד שני אולי כדאי לשים בכל הדירות שאתה קונה להשקעה נספרסו כזו
באמריקה מתים על זה
וואווו פגעתי בגבריותך... סליחה!!!
16/03/2016 | 15:24
6
97
א. "בתור בקר..." - שאפו! אתה מבין יותר ממני!
 
ב. אתה ממש לא מגלה לי סוד ואפילו מעבר לכך אני חושב שבעניין הייצור בסין במפעלים שונים "מבלי להמעית בערכך או לפגוע חלילה" יש לי מילה או שניים לומר גם כן בעניין, וברור ומובן שישנם מפעלים שונים שמייצרים את אותם המוצרים (ולעיתים במדוייק!) כמובן ששם ככל שתשקיע יותר תקבל יותר איכות, תשלם פחות? הסינים ידעו להביא לך אותו מוצר אבל סמוך עליהם שהם יידעו מאיפה לחסוך (איכות הרכבה, שמסוכנת מאוד למי שפעם פתח מכשיר וראה איך הסינים מרכיבים לוחות וחוטים חשמליים).
 
ג. אולי זה פורום של "משוגעי קפה" אבל אני עניתי לגופה של שאלה, לא חושבת שהיא התכוונה להשקיע עכשיו במכונה של 5,500 אירו... והיא ממש מיקדה את השאלה לנספרסו ומעבר לכך ציינה ש"אולי עם ההתלהבות הצריכה תגבר" כך שניתן להבין את הצורך ובהתאם לזה לתת מענה. נכון אנו בישראל רגילים ומקובעים לפי החברות הפועלות כאן. אבל... בואו.. תודו כמה כמוכם יש בארץ? ביחס לשאר? 
 
שורה תחתונה אתם רוטנים על חברה שממש הצליחה ליצור מותג ומשתמשת בכל מה שהשיגה עד כה כדי לשמר זאת (לגיטימי מצד חברות שכאלה ברור שלאדם הפשוט זה נראה קרטל נורא ובצדק).
 
וכן, אני אישית יש לי במשרד מכונת פולים שטוחנת במקום ואני מרוצה, בסופו של דבר על טעם וריח...
 
מקווה שאת הטעם המר ממקודם תנסה להמיר למתוק כי אחרי הכל... לא התכוונתי לפגוע. 
 
 
חמודה את....
16/03/2016 | 23:40
5
99
את לא יכולה לפגוע בגבריות שלי, הסירי דאגה מלבך!
אם קראת את תגובתי הראשונה, לא הייתה בה רטינה משום סוג, הייתה שם פקיחת עיניים של צרכנות נכונה, את לאומת זאת באת להטיף מוסר, המשכת להטיף מוסר  ולא קוראת לעומק או מנסה להבין את תגדובותי.
לא הצעתי לפותחת השרשור מכונה ב5500 אירו , ציינתי את המכונה הזו כי את קראת לנספרסו הקפה האולטימטיבי... שזה בערך כמו לקרוא לפיאט אונו האוטו האולטימטיבי, מה אולטימטיבי בזה, אחר כך ניסית ללמד אותו פרק במכונות קפה... חמודה, את המכונה הזו שהיית מספיק חכמה לציין את הלחץ, לחץ באר, ומנסה ללמד אותי על משהו שלך בכלל אין מושג בו?!   מותר לשאול למה התכוונת בפסקה הזו?!  אני מפרק ומרכיב בערך 6-8 מכונות כאלו ביום כולן סיניות וכולן בנויות נפלא וחווטות בצורה טובה ובטוחה וכולן עברו תקינה אירופאית ותקינה ישראלית, מאיפה בא לך המשפט הזה של סין כמו בסין אז בסין....  אגב תציצי פעם לתוך מכונת קפה לה פבוריטה תוצרת בני ברק ישראל, ותראי מה זה נקרא חשמל סכנת נפשות...
פותחת השרשור שאלה על המלצה על מכונה, הערתי את שימת ליבה לעניין צרכנות נבונה . ופקחתי את עיניה לאופציות נוספות שאינו נופלות מנספרסו באיכותן וזולות ממנה... מה הבעיה שלך עם זה בדיוק?!
כמו שכתבת לי בפוסט אחר באותו הנושא, עזוב...
17/03/2016 | 00:01
80
זאת לא מלחמה ואף אחד כאן לא ינצח - זהו דו-שיח חירשים.
למי אכפת שתעגיד ענק מצליח למכור "יופי, יוקרה ושיק" למישהו שבכלל לא מתייחס לטעם הקפה, והבנתו הטכנית "עובדת בלחץ בר"? ועוד למכור במחיר מופרז? לדעתי, כל הכבוד לאותו תעגיד על ההצלחה השיווקית הכבירה, וההפסד כולו של לקוחותיו, שמוכנים לשלם על תדמית עצמית במקום על הטעם ואיכות הקפה, ורואים את עצמם בתור (או עם) ג'ורג' קלוני? הרי לא מדברים כאן על הגיון בריא. על טעם ועל ריח (וגם על התדמית העצמית) אין כידוע להתווכח.
בכל התחומים האפשריים יש הרבה חברות שמוכרות תדמית יפה שמוצמדת למוצר נחות ויקר ללא הצדקה (אפל למשל - לך תנסה ללמד צרכנות נבונה את מועדון מעריציה). ובכל התחומים האלה יש מספיק אנשים שזהו בדיוק המוצר שהם מחפשים: יוקרה. ישנם גם אחרים, שנופלים בפח השיווקי, ואת כאלה יש להזהיר - מה שאכן עשית בצורה מקצועית ומתומצתת. אבל לאחר האזהרה, אין שום טעם להמשיך להתווכח. פשוט חבל על הזמן...
שיהיה... אין לי בעיה עם זה! אבל נראה שיש לי
17/03/2016 | 11:47
3
73
בעיה אתך כמנהל פורום אגרסיבי ולא פלא שאם אתה ככה אז שגולשים נוספים כאן מרשים לעצמם לקלל ולגדף! :/
גידף? מי?..... תראי לי גידוף......
17/03/2016 | 18:03
2
42
הוא נקרא dts וזה הציטוט ממה שכתב:
20/03/2016 | 12:22
1
75
"לא שאני מחובר עם דנה הנ"ל - נהפוכו כי היא מריחה מ PR"....
"מריחה"?..... 
 
לא חושבת שזה מכובד להתבטא כך...
זה נקרא גידוף?!
20/03/2016 | 14:41
64
הוא כתב מריחה.... לא מסריחה, מזה מה שהופך את זה לבין שימוש בז'רגון  בדיאלקט קיברנתי מקובל לבין גידוף....
צריך לחלק את התשובה ל -2 חלקים שונים לגמרי
15/03/2016 | 20:28
94
נפלת על פורום של "משוגעים לדבר" יש לכולנו מכונות אספרסו בבית (לא קפסולות) ולכן אנחנו יותר מעריכים אספרסו ברמה גבוהה, ושאלות כאלה באופן טבעי מתקבלות בניסיון לומר לך לשקול מכונה של קפה טחון ולא קפסולות...
 
אבל אם זו מכונה ראשונה, ויש חשיבות לתקציב שכתבת ולמהירות ההכנה והאחזקה, אזי לכי על קפסולות ואז זה כמו קנייה של מיקרוגל, לא תמיד קונים הכי זול, לפעמים רוצים מראה יפה על השיש, לחצנים נוחים, חברה שיש לה שרות טוב לאורך שנים וכו' כך שבהחלט נספרסו כמובילי השוק זו אופציה טובה, וגם לוואצה וכיו"ב, זה כבר טעם אישי שלך והתאמה לצרכים שלך. את השנאה המוצדקת לאוסם נסטלה המרעילות צרכנים באוכל נוראי, ומתנהגים כמונופול בישראל, תנקמי בדרכים אחרים כמו מעבר לתזונה בריאה שגם תועיל לך, הקפה זה משהו אחר, זה תמיד בריא.
אבל איך הם עושים קפה מ5 גרם ?
17/03/2016 | 11:23
2
74
יש כאן סוד ?
יש כאן תוספות מעבר לקפה נטו ?
 
אני שואל כי אולי זה יכול ללמד אותנו משהו על עשיה משופרת אצלנו בבית . תודה.
אין סוד. המנה פשוט קטנה יותר.
21/03/2016 | 01:39
34
אני חושב שמוסיפים גם נס קפה
22/03/2016 | 20:23
49
כי עובדה שיש בטעמים כמו וניל, אז למה לא להוסיף נס קפה לחיזוק?
ניסיתי פעם אחת
22/03/2016 | 20:19
65
לפרק תוכן של קפסולה ולנסות להכין ממנה מנת קפה במכונת קפה אמיתית באותו אופן הכנה שאני עושה תמיד. "חסכתי את הקליה את הטחינה ואת רכישת הקפה הירוק". אז מסתבר שהכמות לא הספיקה למלא את הסלסלה.
כמובן שדחסתי. הנוזל שיצא מהמכונה לא היה בריח ולא בצבע ולא בטעם של קפה אלא של מים בצבע חום בהיר.
כשאני מכין קפה אז אני בוחר את הפולים מהשק.
קולה כמות לכמה מנות.
טוחן סמוך להכנה.
מכין קפה במכונה מאד פשוטה אבל עם ידית וסלסלה.
התוצר יוצא אספרססו אמיתי כדת וכדין. עם ארומה וקרמה בלי תרגילי הגברת קרמה ותוספת חומרי טעם וריח.
בקפסולות עובדה שיש בטעמים שונים. זאת אומרת שמגבירים את הטעם כמו וניל, שוקו, ואחרים.
מי שאוהב נספרסו שיקנה קפסולות ולא יכנס לפורום כי זה מגעיל אותי.
תבלינים בקפה....
17/03/2016 | 07:33
3
131
לא המצאה חדשה, הל בקפה נמצא בתרבות הקפה המזרח תיכונית , כמו כןחוואיג' לקפה שניא תערובת תבלינים שהביאה העלייה מתימן.
חייב להודות  שכננתקלתי ברשימה הזו , איפשהו בפנים קצתץ גכחתי ושאלתי את עצמי, מה נזכרתם רק עכשיו.....
 
אולי אני אחדש....
17/03/2016 | 11:16
2
64
הל אתיופי. 
בא בתוך תרמילים הרבה יותר גדולים מההל הרגיל ובעל טעם מיוחד. 
 
היכן משיגים הל אתיופי?
25/03/2016 | 08:35
1
20
בכל המקומות אני רואה "הל" מבלי שמצויין אם אתיופי או לא
בחנויות מכולת של האתיופים. יש בכל עיר כמעט לפחות אחת כזו
27/03/2016 | 05:42
8
אתה ממליץ על המכונה? יש מבצע
16/03/2016 | 23:47
2
120
במחיר 400 ש"ח כולל 45 קפסולות.....או עדיף ללכת על Y3 שך ILLY?
אין לי דעה בעניין. בעיני זה אותו הדבר
17/03/2016 | 07:21
1
41
תודה
17/03/2016 | 11:51
17
מכונת קפה מיטאקה ILLY
16/03/2016 | 22:10
1
73
שלום רב, האם מכונת קפה של מיטאקה ILLY מתאימה גם לקאפסולות LAVVAZA BLUE?
תודה רבה
לא....
16/03/2016 | 23:45
50
אני חושב שהן עובדות על EP של לוואצה או תואמות EP.
 
אני חושב שיהיה נכון לבדוק את הנושא עם היבואן של המכשיר, קפםה לנדוור.
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ