לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1200612,006 עוקבים אודות עסקים

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'מישהו מכיר במקרה בית קפה מומלץ בת"א? '
מישהו מכיר במקרה בית קפה מומלץ בת"א?
22/03/2019 | 02:34
23
27
אני מחפש בית קפה שיודעים להכין שם קפה בצורה טובה.
הסיבה - וידוי קטן: עד היום שתיתי רק הפוך.  
אף פעם לא יצא לי לנסות סוגי קפה אחרים כמו: אספרסו, מקיאטו, אמריקנו, לאטה, ריסטרטו.
ובא לי לנסות ולטעום ולגלות אם אני אוהב או לא.  
ואני מעדיף לשתות במקום שיודע להכין כמו שצריך, כדי שאם זה לא טעים לי, זה בגלל שאני באמת לא אוהב, ולא בגלל שלא הכינו טוב.
לצפיה ב-'לא רואה את הקשר '
לא רואה את הקשר
22/03/2019 | 17:38
17
28
אנשים גם בוחרים ביבי כבר 10 שנים, אוכלים במקדונלדס ורואים האח הגדול, משמע לאנשים יש טעם חרא. מאד יכול להיות שדווקא הרע יהיה לך מאד טעים ואת הטוב אתה תשנא, עם כל הכבוד לכמה שאתה מעריך את עצמך. 
בכל מקרה, תנסה את קפה 51 באחד העם בתל אביב. 
לצפיה ב-'איך לקחת את השאלה שלו לכיוון כל כך שלילי?'
איך לקחת את השאלה שלו לכיוון כל כך שלילי?
22/03/2019 | 18:43
8
25
סך הכל הוא מכוון גבוה וטוב שכך.
לצפיה ב-'מה שלילי באמת? אמת היא אמת. '
מה שלילי באמת? אמת היא אמת.
22/03/2019 | 19:16
7
17
אם אתה רואה באמת שליליות זה לא ענייני
לצפיה ב-'כנראה שלא הבנת את השאלה שלו'
כנראה שלא הבנת את השאלה שלו
22/03/2019 | 19:54
6
24
על מנת להבחין בין טוב לרע תומאס מעונין לטעום את הדבר האמיתי,לאחר מכן אין מצב שהרע יציר הקפסולה והחלב העמיד יערב לחיכו.
לצפיה ב-'אני אסביר לך לאט'
אני אסביר לך לאט
22/03/2019 | 20:54
5
17
זה שאתה אוכל שוקולד גודייבה שהוא אחד מהשוקולודים היותר טובים בעולם, אומר שיהיה לך יותר טעים משוקולד פרה שהוא השוקולד הכי ג'יפה בעולם? יש אנשים שיותר טעים להם ג'יפה. הרוב. 
לצפיה ב-'אני מבין שאין לך מושג'
אני מבין שאין לך מושג
22/03/2019 | 21:06
4
25
כי מי שגדל על הפרה התרגל לטעם הנרכש.הכלל במשל שלך לא מעיד על הפרט.
 
כאן מדובר בקפה.מי שטועם אספרסו בנאפולי מבין מהו הדבר האמיתי.
 
בזאת סיימתי את הדיון חסר הטעם איתך.תומאס הפנים וזה מה שחשוב.
לצפיה ב-'מה הקשר בין מה שענית לבין מה שאמרתי?'
מה הקשר בין מה שענית לבין מה שאמרתי?
22/03/2019 | 22:06
3
15
להתרגל לטעם נרכש לא אומר שום דבר לגבי טיב הטעם הנרכש. יש טעם נרכש סבבה ויש טעם נרכש לא סבבה. 
 
 
לצפיה ב-'הקשר הוא שאת ששה אלי ויכוח'
הקשר הוא שאת ששה אלי ויכוח
22/03/2019 | 22:07
2
18
והשואל קיבל ממני את התשובה.
לצפיה ב-'אני מתווכחת עם עצמי, כאילו?'
אני מתווכחת עם עצמי, כאילו?
22/03/2019 | 22:35
1
63
תרגום: צריך מישהו שייתוכח איתך חזרה כדי להתווכח. למשל אה.... אמ.... אתה. 
ומה רע בלהתווכח? חוץ מזה שעוד מעט ידפקו לו בארבע בוקר בדלת, יגררו אותו בפיג'מה מהבית ויותר עקבותיו לא ייראו, כי אסור לחלוק על גבר כמו גם על ראש ממשלה...?
לצפיה ב-'כי לאד הומניזם אין מה לחפש כאן.'
כי לאד הומניזם אין מה לחפש כאן.
23/03/2019 | 08:14
7
לצפיה ב-'תודה על ההמלצה. אני בכל מקרה רוצה להסביר את עצמי שוב'
תודה על ההמלצה. אני בכל מקרה רוצה להסביר את עצמי שוב
22/03/2019 | 20:08
7
26
נניח שאני רוצה לאכול פיצה בפעם הראשונה בחיים שלי. 
אם אני אלך לפיצריה גרועה - והפיצה לא תהיה לי טעימה - אז אני אגיד לעצמי שניסיתי ולא אהבתי - ואני לא אוהב פיצה. 
אבל אולי אם הייתי הולך לפיצריה טובה - אולי כן הייתי אוהב.
אז חשוב לי ללכת למקום שמכין קפה טוב כדי להיות בטוח שאם זה לא טעים לי אז "הבעיה" היא אצלי ולא בקפה. 
לצפיה ב-'זה ברור'
זה ברור
22/03/2019 | 20:22
1
16
רק שחשוב שתדע שאתה גר במדינה שמקדשת את הבינוניות,התכמון ועיגול הפינות,לכן לאחר שתראה מה זה הדבר האמיתי יהיה לך קשה לירות באפילה בכל בית קפה ולצפות שתפגע במטרה.
לצפיה ב-'ברור לי. מכיר את תופעת "הישראליות". '
ברור לי. מכיר את תופעת "הישראליות".
22/03/2019 | 21:57
5
לצפיה ב-'ואם היית הולך לפיצרייה גרועה ואוהב שם את הפיצה?'
ואם היית הולך לפיצרייה גרועה ואוהב שם את הפיצה?
22/03/2019 | 20:58
16
זה לא אומר שהבעיה היא אצלך? למה אני מסבירה שעה את אותה נקודה לשני אנשים שונים?
1. אין בארץ קפה רע באמת. אם אתה רוצה קפה רע באמת תיסע לאמריקה ותחפש שם קפה טוב. 
2. אם שתית יותר מפעם בחיים שלך קפה נמס עלית ויכולת לבלוע את זה, אל תחפש משהו טוב. 
 
לצפיה ב-'קפה זה משקה מר'
קפה זה משקה מר
23/03/2019 | 17:05
3
13
אבל אחרי שמתרגלים למשל לאספרסו, הטעם הנרכש גורם לעוד ועוד.
לכן אספרסו2 שלח אותך והסביר שבאמת שאתה צודק ולך לבית קפה טוב לשם התחלה טובה.
מכיוון שאני שותה בחוץ רק שאני בדרכים לפעמים, את האספרסו אני מכין לבד.
התהליך הוא שבוחר פולי קפה ירוקים מזן טוב, ערביקה.
קולה כמות בערך לשבוע. יש לי קולה אויר חם.
את המנה אני טוחן סמוך להכנה.
מכין מהקפה הטרי מנה או שתיים.
ההסבר, שהזן וטריות הפולים חשובה. הקליה בהתאם לצבע שלא ישרף ולא יהיה בהיר מידי, יש טבלאות לפי הצבע. גם עובי הטחינה חשוב. ובסוף גם סוג המכונה כדי שהמיצוי יהיה אופטימלי.
אני לא פיינשמייקר רק שהתרגלתי לקפה משובח.
לצערי לא מכיר בית קפה בתל אביב.
לצפיה ב-'תודה רבה על ההסבר. קראתי קצת פה בפורום אז הבנתי שיש המון '
תודה רבה על ההסבר. קראתי קצת פה בפורום אז הבנתי שיש המון
23/03/2019 | 17:36
2
12
פרמטרים שמשפיעים על איכות וטעם הקפה - כמו שציינת: הטריות, הפולים, הקליה, הטחינה, המכונה, וגם מן הסתם האדם שמכין את הקפה. 
כרגע זה פחות רלוונטי בשבילי, כי זה 100 צעדים קדימה.....
נכון לעכשיו אני רק רוצה לטעום סוגי משקאות קפה שונים, כדי לגלות אם זה מוצא חן בעיני או לא. 
לצפיה ב-'זהירות! תתמכר. בכייף'
זהירות! תתמכר. בכייף
23/03/2019 | 17:49
1
8
לצפיה ב-'תודה (:'
תודה (:
24/03/2019 | 09:36
3
לצפיה ב-'יש לא מעט בתי קפה מקצועיים וטובים. באיזה איזור אתה בעיר?'
יש לא מעט בתי קפה מקצועיים וטובים. באיזה איזור אתה בעיר?
22/03/2019 | 20:28
3
19
ה-51 שהמליצו כבר - הוא אכן מצוין.
מאה (mae) קפה - שלושה מקומות שונים.
קפליקס - שלושה מקומות שונים.
נחת בכיכר צינה.
עוד רבים אחרים.
לצפיה ב-'תודה רבה על ההמלצות. אני נמצא באזור יהודה מכבי. '
תודה רבה על ההמלצות. אני נמצא באזור יהודה מכבי.
22/03/2019 | 21:59
2
9
לצפיה ב-'מאה קפה באבן גבירול 98 או קפליקס בשלמה המלך 12'
מאה קפה באבן גבירול 98 או קפליקס בשלמה המלך 12
23/03/2019 | 14:22
1
8
לצפיה ב-'המליצו לי עליהם פה באחת התשובות. אבל שוב תודה !'
המליצו לי עליהם פה באחת התשובות. אבל שוב תודה !
23/03/2019 | 17:31
3
לצפיה ב-'באזור הצפון יש את קפה נחת ואת אוריג'ם'
באזור הצפון יש את קפה נחת ואת אוריג'ם
24/03/2019 | 10:42
7
קפה נחת בכיכר דיזינגוף
אוריג'ם בצפון דיזינגוף, בין ארלוזרוב לאבן גבירול, קצת יותר קרוב לך.
שניהם כמובן קולים במקום וחולטים כמו שצריך, לאוריג'ם יש הרבה יותר אפשרויות חליטה ככה שתוכל לטעום ולנסות משהו כמו 15 סוגי חליטה ולא רק את אלה שציינת.
תהנה!
לצפיה ב-'פינג'אן לקפה על האש'
פינג'אן לקפה על האש
23/03/2019 | 18:56
1
7
שלומות לכולם,
שאלה די מוזרה: איפה ניתן לרכוש פינג'אן לקפה על האש עם מכסה built in וללא מסננת.
עדיפות לצפון ואפילו לצפון הרחוק.
חיפשתי בשוק בעכו, מעלות תרשיחא ועוד ללא הצלחה, גם בחנויות ממוסדות לא מצאתי.
תודה,
צביקה
לצפיה ב-'לא בטוח שיש במלאי עם מכסה'
לא בטוח שיש במלאי עם מכסה
23/03/2019 | 21:52
5
אבל סיכוי סביר אצל שמחי ובניו בנחלת בנימין ת"א. בגדול תנסה חנויות שמתמחות בכלי מטבח. 
לצפיה ב-'סילביה רנצילו'
סילביה רנצילו
22/03/2019 | 20:10
1
16
אז קניתי את הסילבוס רנצילו. עשיתי לפי ההוראות להכנת האספרסו ויצא סבבה יחסית.  כתוב
1. לפתוח את ברז המציף, ללחוץ על כפתור כנסת מים לדוד ולהדליק את המכונה. כשיוצאים מים מהמקציף סוגים ת הברז ומכבים את כפתור המים החמים.
2. לחכות שנורית הדוד תתכבה
3. ללחוץ על כפתור הקפה לתת למים לזרום מהראש ולכבות
4. למלא קפה בידית ולהכניס אותה לראש המכונה
5. ללחוץ על כפתור הקפה וכשיש מספיק לכבות
6. לתת למים לזרום שוב מהראש לכמה שניות

כמה שאלות:
- אם רוצים עכשיו להכין עוד כוסות קפה איזה מהפעולות צריך לעשות שוב? ניחוש שלי: הכל חוץ משלב 3?
- השתמשתי במידת פילטר הכפול בשביל שתי כוסות. בשביל קפה אחד להשתמש במידה של האחת? קראתי איפושהו  שהפילטר כף בודד לא ממש תביא לתוצאות? מה ההמלצה?
- אם אני הפוך על בסיס. מים - חוץ מנושא החלב, האם פשוט בשלב 5 לתת לזה למלא שלושת רבעי כוס?  או למלא רבע כוס, להוציא את ידית הפילטר ולתת למים לזרום מהראש?  מה בדרך כלל עושים?
לצפיה ב-'מנסה לענות'
מנסה לענות
23/03/2019 | 17:12
9
להכנת כוס נוספת אפשר לוותר על סעיף 6 לפני הכנת המנה השניה אבל כן לעשות את סעיף 6 לאחר ההכנתה.
 
למה להוציא? עדיף מים שישטפו את הקפה שבראש החליטה ל3/4 כוס, בלי להוציא את ידית הפילטר.
 
לצפיה ב-'קפה שטוחן פולים - עד כמה מסובך הניקוי?'
קפה שטוחן פולים - עד כמה מסובך הניקוי?
06/03/2019 | 09:41
10
38
עד היום השתמשנו במכונת נספרסו עם קפוסולות.
מעוניינים לרכוש מכונה שאפשר לשים פולי קפה והיא כבר טוחנת ומוציאה את הקפה עצמו. הכוונה לרכוש פולי קפה של MAURO ו/או ארקפה שאלו שמנו לב שמאוד אוהבים.
אני מתלבט עד כמה יהיה כרוך ניקוי מכונה שכזאת - האם אפשר פשוט לפרק את החלקים ולזרוק למדיח או שדורש יותר מזה? העניין מאוד חשוב לנו..
הקצפה זה נחמד (בפרט אם יש מוט כזה) אלב לא קריטי כי יש לנו מקציף נפרד שעושה עבודה טובה.
תקציב 3000-3500 ש"ח. 
לא חייבים מכונה מסובכת עם מיליון אופציות אלא פשוט שמוציאה קפה מעולה מהפולים (ואם אפשר גם ריח שיתפזר בבית..) בלחיצה וקלות מירבית בניקוי.
לצפיה ב-'זה כמו לנקות את המדיח או מכונת כביסה '
זה כמו לנקות את המדיח או מכונת כביסה
06/03/2019 | 10:39
4
31
את המדיח  ומכונת כביסה לא מפרקים בשביל לנקות. יש טבליות ניקוי, יש חומץ ומים, כמו במדיח או במכונת כביסה
לצפיה ב-'ואתה ממליץ על מכונה ספציפית??'
ואתה ממליץ על מכונה ספציפית??
06/03/2019 | 22:31
3
10
לצפיה ב-'לא'
לא
07/03/2019 | 12:40
8
לצפיה ב-'JURA'
JURA
16/03/2019 | 00:20
1
22
יורה, חברה שוויצרית טובה, לא זולה. יש להם נציג בארץ , פפר. אני מרוצה
לצפיה ב-'גם ממליץ. יורה יקרה ואיכותית'
גם ממליץ. יורה יקרה ואיכותית
23/03/2019 | 17:18
6
יש גם הרבה דגמים.
הסוכן באור יהודה.
לצפיה ב-'מכונת Breville'
מכונת Breville
08/03/2019 | 12:32
3
50
היי
ראיתי באינטרנ מכונת Breville bes870 וכמו שזה נראה  שלב אחד זה לטחון את הפולים לקפה טחון ואז צריך להעביר את זה לחלק השני של המכונה ששם זה מוציא מהאבקה את הקפה עצמו. כלומר זה לא בלחיצת כפתור אחת.
מה ההבדל בין זה ובין. לקנות מכשיר אחד שטוחן ומכשיר שני שעובד שמוציא את הקפה? זה נראה כאילו לקנות שני מכשירים כאלה בנפרד ולשים אותם אחד על יד השני יעלה חצי מחיר מאשר מכשיר אחד כאמור? בלאו הכי זה לא מוציא בלחיצת כפתור... או שאני מפספס פה משהו??

שאלה שניה זה האם אפשר לבקש לטחון פולים שיספיק לכוס אחת או שיש מינימום לטחינה ואשאר עם מלא קפה טחון שאצטרך לשמור לפעם הבאה?  
לצפיה ב-'נתחיל מזה שברוויל זו מכונת OEM עם מדבקה,'
נתחיל מזה שברוויל זו מכונת OEM עם מדבקה,
12/03/2019 | 11:00
2
40
מיוצרת בסין , איכות מוצר לא מדהימה באיכות גימור  יפה, נראה נוצץ אבל לא מכונה מדהימה שמצדיקה את מחירה. במזרח אירופה נמכרת תחת השם BROK
בשוויץ ובהולנד נמכרת תחת השם סוליס
אישית לא נוגע במכונה הזו עם מקל משומש של ארטיק.
 
לשאלה השניה,
מטחנה כמו לליט עולה בסביבות 1000 שקל פחות או יותר, מכונת קפה לליט בסיסית 2400, קנה את מכונת הקפה לליט עם מטחנה בילט אין כדוגמת הברוויל יבקשו ממך 4200, למה? מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו ת'ביצים....
אגב לליט יכולה להיות אופציה מושלמת לברוויל, מכונה טובה בהרבה והמטחנה פי כמה יותר מדוייקת ומקצועית.
לגבי כמויות הטחינה, מטחנות ON DEMAND  יש משני סוגים, כזו שטוחנת עם לחצן  ON OFF, לוחצים זה טוחן מפסיקים ללחוץ לא טוחן.... טחנת, יש מספיק למנה, הפסקת לטחון.
הסוג השני מטחנת און דמנד אלקטרונית עם כיוון כמויות ע"פ טיימר או חישוב סיבובי מנוע והתנגדות מנוע. שיכולות לדייק מאוד.
בתחום המקצועי יש לנובה סימונלי מטחנה שנקראת מיתוס 2, שמחשבת בננוגרמים לפי כמות סיבובי מנוע ביחס להתנגדות משתנה כתוצאה מהחיכוך שיוצר הקפה במטחנה ועל ידי כך משנה צריכה של המנוע והמטחנה יודעת לחשב את זה והמטחנה מדויקת ברמה של 2 מאיות גרם...
 
לצפיה ב-'המשך שאלות'
המשך שאלות
21/03/2019 | 13:39
1
17
לקנות את lelit pl41em
https://www.sapore.co.il/items/1104145-מכונת-אספרסו-מקצועית-LeLit-PL41EM?mobile=0
המטרה לא להיות להוציא כוס קפה מושלמת אלא
במאמץ קל להוציא קפה יותר טוב מנספרסו שיותר מתקרב
לקפה של בית קפה (ארקפה).  אני מבין שיש המון משתנים ואני לא מעוניין
לעשות דוקטורט בנושא ולהקדיש הרבה זמן. כן יכול לשבת שעה שעתיים להבין
מה עושים ולהקדיש נניח 5-10 דקןת בבוקר לנושא.
האם זה מוצר סביר יחסית למה שאני מבקש? או שללא ידע מעמיק
והמון השקעה ביומיום פשוט יצא לי קפה גרוע?
שאלה 2 - מטחנה שאני מבין שפחות מתקלקלת חשבתי להזמין
מאמזון. יש המלצה על מטחנה ספציפית? המטרה להוציא 1-2 כוסות ולא
לטחון הרבה ולזרוק.
לצפיה ב-'נראה נפלא'
נראה נפלא
23/03/2019 | 17:25
6
גם מכונת הקפה, גם מקום הרכישה וגם המטחנה, מקווה שתזמים LELIT כמו שדובי המליץ.
תתחדש ותהנה.
לצפיה ב-'אתה מדבר על 2 דברים שונים לגמרי.'
אתה מדבר על 2 דברים שונים לגמרי.
23/03/2019 | 17:16
8
קודם כל תזרוק את המכונה עם הקפסולות.
אתה מעוניין במכונה עם מטחנה. אפשר גם מכונת קפה ומטחנת קפה בנפרד.
מטחנת קפה שמיועדת תטחן יותר מדוייק ואין שום צורך לנקות אותה, רק לעיתים נדירות.
 
יש גם מכונה אוטומטית שגם טוחנת וגם מוציאה בסוף קפה אספרסו. יחסית יקרה ודורשת תחזוקה.
 
לצפיה ב-'מכונת נספרסו לכוסות גדול '
מכונת נספרסו לכוסות גדול
23/02/2019 | 10:26
35
ראיתי שעומד לצאת דגם בשם Vertou שכבר משווק בחו"ל. אנחנו תמיד שותים בכוסות ענק בוקר ולכן אני עושה 3 קפסולות לשתי כוסות, אז המכונה הזו תתאים לי.

אני עומד לפני נסיעה לניו יורק, ורוצה להביא מכונה כזו.
אבל מחיפוש באמאזון או איביי, שמתי לב שיש כל מיני יצרנים למכונה הזו והמחיר משתנה בהתאם?
איזה יצרן מומלץ?
לצפיה ב-'מכונת קפה Pascale?'
מכונת קפה Pascale?
17/02/2019 | 07:25
47
בוקר טוב
היום אנחנו עם נספרסו ורוצים לעבור למכונה טוחנת אוטומטית
מחפשים משהו בלי מקציף (מקציפים חלב בנפרד), בסיסי יחסית אבל אמין, לא יקר ובעיקר - קל לתפעול ותחזוקה.
בחנות קדמה המליצו לנו על מכונה ביבוא (מותג) שלהם בשם Pascale, לצערי לא זוכר דגם...
למישהו יש ניסיון טוב / לא טוב עם מכונות אלו?
תודה!
לצפיה ב-'יש הבדל בקפוצ'ינו של בתי הקפה השונים?'
יש הבדל בקפוצ'ינו של בתי הקפה השונים?
05/02/2019 | 20:57
2
39
הי.
אני שותה בקביעות קפוצ'ינו, ולא שמתי לב שיש הבדל משמעותי בין בתי הקפה השונים. האם כולם חושבים כך, או שאתם טועמים הבדל בין בתי הקפה השונים?
לצפיה ב-'יש הבדל בין אלקס לאלכס לאלכסנדר?'
יש הבדל בין אלקס לאלכס לאלכסנדר?
05/02/2019 | 21:11
46
בוודאי שיש הבדלים,ככל שהמרכיבים והשלבים בתהליך ההכנה מורכב יותר כך הסיכוי גדול יותר לשינוי בתוצאה הסופית.
חלב עמיד או טרי אמיד,אחוזי שומן החלב,טמפרטורת החימום וההקצפה,סוג הקפה וטריותו,הכשרת מכין הקפה ובכוונה איני משתמש במונח בריסטה, מכונת הקפה ועוד.
לצפיה ב-'בהחלט יש הבדלים, אבל...'
בהחלט יש הבדלים, אבל...
09/02/2019 | 04:16
39
בהחלט ייתכן שברשתות הגדולות תמצא טווח טעמים מצומצם יחסית בתערובת הבית, שמכוונת לציבור רחב - על אחת כמה וכמה בקפוצ'ינו, שבו החלב ממסך את הטעם של הקפה.
 
ברשתות קטנות יותר ובבתי קפה עצמאיים ייתכן שתרגיש בהבדל מסוים. כפי שכתבו לך למעלה, הרבה מאוד פרמטרים משפיעים על הטעם, על איכות חומרי הגלם ועל מיצוי הקפה.
 
כדי לנסות תהרגיש בהבדל, אני ממליץ לנסות קפה עם פחות חלב (למשל, קורטדו או מקיאטו עם חלב חם בצד). נסה בתור התחלה אספרסו או מקיאטו עם חלב חם בצד. 
לצפיה ב-'המלצה לפולי קפה .'
המלצה לפולי קפה .
02/02/2019 | 08:48
5
60
 
אני מכין אספרסו בין 40 ל 50 מ"ל. 14 גרם  פולי קפה .
כל השנים הללו רכשתי וקליתי לבד.
עכשיו אני עסוק ואין לי כח וחשק לקלות.
עדיפות לערביקה 80% .רובוסטה השאר.
מעדיף פחות חמיצות .
אשמח להמלצות.
עדיפות לקלייה מקומית במארז של 250 גרם .
 
לצפיה ב-'קפה בוטיק , יהודה בדיחי'
קפה בוטיק , יהודה בדיחי
03/02/2019 | 19:08
4
63
 
קולה ותיק ,תערובות של רם איבגי. הייתי מנסה נאפולי או מילאנו.
 
 
לצפיה ב-'המחירים הוגנים בהחלט.הבעייה שהוא שולח בדואר ישראל '
המחירים הוגנים בהחלט.הבעייה שהוא שולח בדואר ישראל
04/02/2019 | 09:06
3
52
אני גר בדרום ולא יוצא לי להיות במרכז .
השילוח עם דואר ישראל בעייתי מאוד לצערי .דואר לא מגיע כלל ובכלל.
אנסה  לבקש ממנו לשלוח לסניפי הסופר פארם יש להם box שעובד טוב.
יש עוד מישהוא מומלץ ?
תודהבכל אופן
לצפיה ב-'Negro.co.il'
Negro.co.il
05/02/2019 | 19:50
2
36
לצפיה ב-'נגרו עושה תערובות 80% ערביקה?'
נגרו עושה תערובות 80% ערביקה?
06/02/2019 | 11:10
1
50
למיטב הבנתי הוא קולה סינגלים בעיקר..
לצפיה ב-'לא זוכר, יש מידע באתר שלו. '
לא זוכר, יש מידע באתר שלו.
07/02/2019 | 22:30
37
השואל כתב "עדיפות" ולא חובה כך שזה עשוי להתאים לו.
לצפיה ב-'המלצה למכונת קפה אוטומטית'
המלצה למכונת קפה אוטומטית
29/01/2019 | 10:24
1
56
שלום
אני מעוניין לקנות מכונת קפה אוטומטית ראשונה שלי.(עד עכשיו השתמשתי בקפסולות).
אשמח להמלצה למכונה בתקציב של 2000 שח (פלוס/מינוס).
מעוניין במכונה עם מיכל מובנה לחלב או צינורית שלוקחת חלב מהקרטון.
תודה לכולם
לצפיה ב-'לי יש melitta מסדרת caffeo solo'
לי יש melitta מסדרת caffeo solo
30/01/2019 | 10:23
47
ואני מאד מרוצה, וקניתי אותה בעקבות המלצות.
יש להם בסדרה כל מני אופציות בעניין החלב, כאשר חליטת הקפה זהה בכל הדגמים בסדרה וההבדל הוא רק בחלב.
חפש באמזון גרמניה, תוכל למצוא בתקציב הזה כולל מיסים ומשלוח.
אגב, בתקציב הזה בארץ אין שום סיכוי למצוא מכונה נורמלית, בטח לא כזו שגם מקציפה.
לצפיה ב-'תקלה ברוקט צ'ליני?:'
תקלה ברוקט צ'ליני?:
19/01/2019 | 15:02
3
42
שלום,
כעשר דקות לאחר הפעלה נשמע רעש קצר ומוזר ונצפית קפיצת מים מתוך החורים במגש חימום הכוסות. פרקתי את החלק העליון ולא זיהיתי סדק בצינורות. מה זה והאם זה מסוכן?
לצפיה ב-'תקלה בפרסוסטט או בכרטיס פיקוד'
תקלה בפרסוסטט או בכרטיס פיקוד
20/01/2019 | 10:09
2
37
בת כמה המכונה? תקלה נפוצה במכונה היא כרטיס פיקוד תקול, יש להחליף רכיב בפיקוד.
לצפיה ב-'תודה. בת 3. זה לא שובר הואקום?'
תודה. בת 3. זה לא שובר הואקום?
20/01/2019 | 13:12
1
25
?
לצפיה ב-'HISSS קבוע או "נביחות" פתאומיות?'
HISSS קבוע או "נביחות" פתאומיות?
06/02/2019 | 11:09
11
לצפיה ב-'מחפשת קפה איכותי פולים/טחון למכונה ידנית'
מחפשת קפה איכותי פולים/טחון למכונה ידנית
15/01/2019 | 10:24
4
66
אהלן!
התחדשתי במכונה קפה ידנית של דלונגי. מחפשת קפה איכותי (אפשר בפולין ואפשר טחון). בעבר יצא לי לעבוד בבתי קפה שעבדו עם קפה "קהולי" למי שמכיר, ובעיניי זה הקפה הכי איכותי שטעמתי. לצערי כנראה שהחברה נסגרה ומחפשת לקנות קפה אחר באיכות גבוהה ודומה (לא לוואצה, לילי ודומיהם). מי יכול להמליץ?! תבורכו
לצפיה ב-'קהולי זה לא קפה'
קהולי זה לא קפה
15/01/2019 | 12:34
66
הם ייצרו תערובות. לכן כדאי לך ללכת לטעום תערובות של יצרנים אחרים, יש מאות סוגים וזו שאלה של טעם. תבקשי לטעום בכל מקום יאפשרו לך. . 
לצפיה ב-'קפה מבית קלייה '
קפה מבית קלייה
16/01/2019 | 21:42
1
89
היי. אני ממליצה לך לבדוק אצל www.congress.coffee ; . יש להם קפה מאוד איכותי ישירות מבית קלייה. אפשר להזמין משלוח מהאתר עד הבית. אני מאוד נהנת.
לצפיה ב-'לא הייתי קונה מכם אפילו מסטיק בזוקה....'
לא הייתי קונה מכם אפילו מסטיק בזוקה....
20/01/2019 | 10:20
82
האתר שלכם אונס אותי להתחבר למסנג'ר של פייסבוק... ואם אני לא מעוניין שתטרידו אותי שם?!
באתר שלכם אין כתובת היכן אתם ממוקמים, עסק בלי כתובת ברורה, לא קונה ממנו.
הלינקים לפייס וטוויטר מקפיצים את האתר מחדש, מעלה חשד, אי אפשר להבין  מי האנשים שעומדים מאחורי האתר ולא הייתי מעז לתת כרטיס אשראי למי שאין לו גם כתובת וגם פנים, בלי מספר טלפון וכלום
בקיצור אתם קליק בייט ושודדי אשראי.
לא הייתי קונה מכם אפילו מסטיק בזוקה!
לצפיה ב-'negro'
negro
31/01/2019 | 18:16
42
בית קליה עם בעל בית מיוחד.
לצפיה ב-'מכונת cremesso'
מכונת cremesso
12/01/2019 | 15:44
44
למישהו יש את החוברת של מכונת הקפה cremesso ?
לצפיה ב-'קפסולה רב פעמית'
קפסולה רב פעמית
11/01/2019 | 16:23
4
57
שלום. יש למישהו/י ניסיון עם הקפסולות הרב פעמיות למכונה ביתית? זה לא פוגע במכונה, בדוקרנים? 
יש סוגים מומלצים? ראיתי מפלסטיק, מאלומיניום כמו בתמונה.. מה מומלץ? 
תודה למגיבים
 
לצפיה ב-'מומלץ למה?'
מומלץ למה?
11/01/2019 | 16:56
24
לצפיה ב-'קפסולה רב פעמית'
קפסולה רב פעמית
11/01/2019 | 23:45
1
44
יצרני הקפסולות השקיעו מיליונים על מנת לקבל קפסולה המפיקה כמעט קפה טוב(רוב החברים בפורום נמנעים מקפה הבא מקפסולה). הסיכוי שהתערובת ותהליך המילוי שלך תתן אותה התוצאה או כפי שאתה מקווה טובה יותר, קלוש. העקרון והיתרון של קפסולה הוא נקיון ומיידיות של תהליך ההכנה על פני השיטה המסורתית, וזה היתרון היחיד.
אתה הולך נגד הרוח בנסיון לחסוך כסף שיעלה לך כסף בגלל הצורך ברכישת מטחנה טובה, הרבה ניסויים לבחירת תערובת המתאימה לקפסולה, וכמובן לכלוך, זמן ותוצאה בינונית.
הקפה מקפסולות טעים לך? תשאר שם ואל תנסה צעצועים מפלסטיק/אלומיניום.
מוכן ללכלוך, חסכון כספי ואיכות, למד (כאן בפורום)על שיטות מסורתיות להכנת אספרסו.
לצפיה ב-'הם לא השקיעו בקפסולה'
הם לא השקיעו בקפסולה
18/01/2019 | 20:15
27
מכייון שאי אפשר לעורר מת לחיים הם השקיעו בשיווק להמונים שלא מבינים.
לצפיה ב-'כמה פוסטים למטה כתבתי את דעתי על קפסולות מילוי חוזר...'
כמה פוסטים למטה כתבתי את דעתי על קפסולות מילוי חוזר...
20/01/2019 | 10:25
34
חרא של מוצר!!!! כל הקפסולות למילוי עצמי...
ניסיתי כמעט את כולן.
הקפה יוצא דלוח, נטול אופי וחסר מאפיינים...
מי שעדיין לא הבין יש הבדל אדיר בפרופיל קליה שמתאים לקפסולה, לטמפ' הנמוכהשמכונות קפסולה עובדת בה, פיזור זרימת המים והתנהגות הקפה, התרחבות חומר... אין  קפסולה למילוי חוזר שניסיתי... וניסיתי עשרות כאלו, מיצרנים ודגמים שונים.  קפה אספרסו רגיל שנקלה בפרופיל רגיל, יצא  עגום למדי בקפסולות הללו, שלא לדבר על כך שיהיה כמעט בלתי אפשרי למצוא טחינה מדוייקת  עבורן
חוצמזה, מי אתם הקמצנים הקמצוצים הללו שיעדיפו קפסולת מילויעצמי שלא עובדת, ואת כל הטררם של למלא אותן וכל הפאצ'קראישל למצוא את הטחינה  הנכונה עבורן ובסוף לקבל קפה עקום כשקפסולות תואמות עולות בממוצא 1.7-0.95 ש"ח...
לצפיה ב-'מקינטה 2 cup לעומת 4 cup'
מקינטה 2 cup לעומת 4 cup
11/01/2019 | 11:19
1
43
שלום לכולם,
התחדשנו במקינטה ביאלטי קיטי, 4 cup כדי להקל על אירוח (אבל בעיקר כי אנחנו אוהבים הרבה קפה).
עד עכשיו השתמשנו בקלאסית של ביאלטי (2 cup). כשפתחנו את ה-4 ראינו שאין הבדל גדול בכמות הקפה. אולי רק ברמה של מעטה דקיק נוסף. כמות המים כמובן כפולה וכך גם המיכל העליון אליו ניגר הקפה בסוף.
השאלה שלי היא האם זה בסדר והגיוני?
1. האם נקבל קפה מדולל יותר?
2. האם זה אומר שכמות הקפה ב-2 מעולם לא נוצלה עד תומה?
 
תודה מראש!
לצפיה ב-'נסו ותהנו'
נסו ותהנו
31/01/2019 | 18:20
19
אין כמו לנסות ולהשוות, ביחוד שיש לכם את שתיהן.
חשוב תמיד לדייק בכמות המים ובמילוי הכוסית שלא לדחוס מידי ושהקפה יהיה טחון טרי טרי .
לי במקינטה ביאלטי יש כתם של שריפה בתחתית, עברו בו הרבה כוסות אספרסו (כמעט).
לצפיה ב-'ידית חליטה (בור ללא תחתית) naked portafilter - כן/לא/למה?'
ידית חליטה (בור ללא תחתית) naked portafilter - כן/לא/למה?
10/01/2019 | 19:31
3
84
אהלן, משיטוטים באינטרנט מצאתי דעות בעד וידית חליטה ללא תחתית (naked portafilter) לשימוש ביתי. חלק טוענים שאין הבדל משמעותי בטעם, אחרים טוענים שהקפה חמוץ להם יותר ואחרים אומרים שהשימוש העיקרי של naked portafilter הוא ביקורת חליטה ושיפור טכניקה ברמת פיזור הקפה ו-temping ושהעסק די מלוכלך (קפה משפריץ לכל עבר אם הטכניקה של הבריסטה לא מושלמת). 
 
מה דעתכם בנושא?

אני קרוב לשנה עם Gaggia Classic, קולה וטוחן ידנית בבית (עם Handground. אם הולכים על ידנית, אז אני ממליץ!). 

תודה,
חגי
לצפיה ב-'המטחנה שלך מפלצת.....'
המטחנה שלך מפלצת.....
20/01/2019 | 10:38
2
64
ניסיתי כאלו ושל יצרן אמריקאי מתחרה, זו אחת המטחנות הידניות מהיותר מוצלחות שניסיתי.
 
לגבי נייקיד, בגאג'יה קלאסיק דור2 (משנת 2015 ומעלה) זה כמו לקחת קאיה ריו מודל 2009 ולשים לה ריפודי עור , ידית מוט הילוכים מעץ אגוז  וסמל של בנטלי...
גאג'יה קלאסיק החדשה היא אמנם בטוחה ביותר ובריאה יותר למשתמש, אבל זו לא מכונה שמצדיקה נייקיד, קלאסיק ישנה, לאחר ממצאי מתכות כבדות כשבדקנו אחרי שהתפוצץ סיפור העופרת הגעתי למסקנה שעדיף לאכול אלצהיימר עם כפית מאשר לשתות ממנה קפה....
אבל אם אתה מתעקש, אז..... נייקיד שעשוי נכון אמור להיות פחות חמוץ, המשקה אמור לקבל יותר קרמה ותחושה סמיכה יותר.
לגבי דחיסה נכונה  זה נכון, זה מאוד עוזר לפתח דחיסה יותר מדוייקת, לגבי ליכלוך, גם אם תדחס מושלם, עדיין תקבל שפריצים סוררים לכל כיוון של קפה. זה בגלל שפירורי קפה שחודרים את מסננת הסלסלה ונתקעים שם, מצרים את החריר, מעלים את הלחץ הספציפי לחריר ומשנים במעט את כיוון ההתזה.
 
כשתגדל ותהיה לך לה מרזוקולינאה מיני או דלה קורטה מינה, תשתמש עם נייקיד, בינתיים, אפשר לוותר.
לצפיה ב-'מנהל פורום'
מנהל פורום
22/01/2019 | 16:13
38
ברוכים השבים.
לצפיה ב-' ובעניין מכונות midrange...'
ובעניין מכונות midrange...
28/01/2019 | 04:10
23
נשמע שאי אפשר לברוח מהעסק הזה של המתכות הכבדות.

אינטואיטיבית, הייתי מהמר ש-Bialetti Brikka לא בהכרח עדיפה בריאותית. אני מניח שכמו בהרבה מחקרים על השפעות מתכות ושאר ירקות על גוף האדם, מחקרים שונים טוענים בעד או נגד כתלות בגורם המממן, כך שאין לאן לברוח עד שאגדל ותהיה לי לה מרזוקו לינאה מיני (עוד כמה שנים טובות).
 
לצפיה ב-'לא מתמצא בכלל'
לא מתמצא בכלל
01/01/2019 | 16:14
10
86
אבל לפני כחודש נכנסתי לאיזה קיוסק, ביקשתי קפה, יצא ככ טעים שמעוניין לרכוש מכונת קפה לבית. ( עד היום הכנתי קפה עם מים רותחים + חלב קר )
קודם לגבי המקציף, מה עדיף? מקציף אינטגרלי מהמכונה שעובד על קיטור? או מקציף בנפרד, מין כוס כזאת למשל?
עוד דבר, קפסולות? או לטחון פולים?
שאלות נורא כלליות רק כדאי להתחיל לקבל מושג..
והאם ישנם עוד דברים שצריך לדעת?
לצפיה ב-'כמה שאלות יסודיות וחשובות - '
כמה שאלות יסודיות וחשובות -
03/01/2019 | 10:48
6
73
או אולי הצעות -
- הייתי מתחיל בללכת לקיוסק הזה ולשאול מה הקטע. הוא מכין מקפסולות או ממכונה? איזו מכונה? אילו פולים? לטעמי נדיר מאד לקבל קפה טוב ב"איזה קיוסק" ולכן אם זה היה לך טעים כדאי לנסות לשחזר את מה שהוא עשה. אני למשל (וכנראה רוב החבר'ה פה) לא אוהב קפסולות, אבל אם זה מה שהכינו לך ואהבת, לך על זה
- תגדיר לעצמך תקציב... מכונת קפסולות פשוטה (בלי מקציף) תעלה בטח סביב 800 ש"ח. מכונה אוטומטית לפולים תעלה החל מ1500 וצפונה, ומכונה מקצועית + מטחנה תעלה כבר בכיוון 4000-5000 ש"ח ומעלה.
 
אגב, בבתי קפה אתה לא אוהב את הקפה? רק בקיוסק ההוא?
לצפיה ב-'תשובה טובה תנסה קודם להגדיר מה טעים לך'
תשובה טובה תנסה קודם להגדיר מה טעים לך
03/01/2019 | 13:13
1
38
לאנשים שונים טעימים דברים שונים בתכלית: אחד אוהב נמס עלית בקופסת פח, שני אוהב את הקפסולות של נספרסו, שלישי - מוקה במקינטה או טורקי מבושל, ורוב האנשים כאן יעדיפו אספרסו ממכונה/מטחנה מקצועית. אין כאן טוב ולא טוב אבסולוטיים - על טעם ועל ריח...
כשתדע במה בדיוק חפצה נפשך, נוכל לעזור לך לבחור את הציוד הנדרש לכך. המחירים שונים מאוד: מכמה עשרות שקלים למקינטה פשוטה ועד עשרת אלפים ויותר לציוד מקצועי ברמת בית קפה.
לצפיה ב-' מסכים עם dimab ו-doutsh וגם '
מסכים עם dimab ו-doutsh וגם
06/01/2019 | 06:51
23
מעבר לעניין הטעם, שבעניינו כאמור כדאי לך לנסות כמה שיותר שיטות הכנה (אספרסו, מקינטה, טורקי מבושל, קפסולות - מן הסתם אותם פולים יתנו לך תוצאה שונה בטעם בשיטות הכנה שונות וברמת קלייה שונה), כדאי גם להגדיר גבולות של תקציב והשקעת זמן (בהכנה, רכישת מיומנות, תחזוקה וכו').

כמו כן, טריות הקלייה והטחינה משפיעה מאוד על הטעם - הבדל של שמיים וארץ. אם לא תלך על קפסולות, שווה לשקול מטחנה מתאימה בבוא העת.

בהצלחה!
חגי
לצפיה ב-'נראה לי'
נראה לי
07/01/2019 | 09:06
3
33
שבעל הקיוסק מכין עם פולים, כאהיה באיזור אכנס לברר.
כמובן ששתיתי בלא מעט בתי קפה,
אבל הכוס ההיא שהוא הכין לי הייתה טעימה באופן יוצא דופן.
חושב בכיוון פולים, על מכונה שיודעת גם לטחון וגם להקציף.
(מהיעדר עודף מקום על השיש)
תקציב - עד 3000 שח, ואם יש משהו ממש מוצלח
אפשרי גם לחרוג קצת מהמסגרת.
לצפיה ב-'עוד הייתי מוסיף'
עוד הייתי מוסיף
07/01/2019 | 10:59
26
מחפש גם משהו שיצריך ממני מינימום התעסקות בניקיון עד כמה שניתן, כי אין לי מדיח.
לצפיה ב-'אני חושב שאתה עלול לפספס את הנקודה'
אני חושב שאתה עלול לפספס את הנקודה
07/01/2019 | 11:36
36
אם שתית בהרבה בתי קפה, אבל מה שהוא הכין היה לך טעים במיוחד, אתה חייב לברר מה הוא עושה...
מה הטעם (תרתי משמע) בלקנות מכונה עליה נמליץ לך, אם אתה מחפש טעם מסוים?
ברוב בתי הקפה יש ציוד יקר וטוב בכמה רמות ממה שיכול להיות לך בבית, ולכן לא סביר שתגיע בבית לתוצר "איכותי" יותר מבבית קפה (אלא אם כן תשקיע הרבה יותר מ-3000 ש"ח).
אבא שלי מת על קפה נמס עלית, ולכן אם הוא יקנה מכונת קפה שטוחן פולים זה יהיה מיותר...
לצפיה ב-'מטחנה עושה את ההבדל'
מטחנה עושה את ההבדל
09/01/2019 | 15:56
33
אבל מטחנה יכולה להיות במרפסת ולא על השיש. לא חייבים לטחון הרגע אפשר לטחון ליום יומיים.
לצפיה ב-'קנה מכונת קפה ידנית'
קנה מכונת קפה ידנית
09/01/2019 | 13:30
31
שעושה אספרסו מקפה טחון.
העניין החשוב הוא שצריך לטחון את הפולים לפני ההכנה וכך הקפה טרי עם ארומה - ניחוח וטעם שהוא מהקפה שעדיין לא התחמצן והריח עדיין נמצא בו. לדוגמה לחם מייד לאחר האפיה לא באותו מרקם, ריח וטעם כמו לחם לאחר שעה או לאחר יום.
תתחיל ממכונה פשוטה ויחסית זולה. יש גם ביד 2 כי אנשים לא מצליחים לעשות אספרסו ומתיאשים. יש זמן (עקום) למידה וחשובה עדינות או גסות הטחינה. לכן צריך לקנות קפה טחון טרי או לקנות פולי קפה ומטחנה או אפילו קולה קפה ופולים ירוקים.
בהצלחה!
קפסולות לדעתי זה משהו בזוי כי יש שם הרבה לא ידוע בתכולה.
 
לצפיה ב-'יש מקציף זול, '
יש מקציף זול,
09/01/2019 | 13:32
1
27
סליל שמסתובב בכוס חלב. מנוע קטן ובטריות.
לצפיה ב-''
11/01/2019 | 21:34
5
לצפיה ב-'לאיזה רמת טחינה הייתם ממליצים לטחון עבור - '
לאיזה רמת טחינה הייתם ממליצים לטחון עבור -
31/12/2018 | 14:53
4
81
מכונת פרקולטור עם פיטר רשת קשיח כמו בתמונה ? 
בד"כ טוחנים לי דק כמו בוץ, והפעם האישה במקום שאלה לגבי עובי הטחינה (שאלה אותי, כנראה מה שרשום לה על המטחנה "matel" או "paper").
בחרתי מתכת והתוצאה הייתה טחינה גסה יותר. אישית אהבתי יותר את התוצאה כשטחון דק כמו בוץ, אבל מה מומלץ לדעתכם? 
 
ואם כבר מעלה הודעה- יש המלצות על מקום לקניית פולים, שגם טוחן, בת"א, ר"ג (באיזור רח' ביאליק) או מודיעין? 
לצפיה ב-'נסה ותהנה.בקש פעם ככה ופעם ככה.'
נסה ותהנה.בקש פעם ככה ופעם ככה.
09/01/2019 | 13:36
3
15
לצפיה ב-'זה מה שאני עושה השאלה מה "נכון" יותר'
זה מה שאני עושה השאלה מה "נכון" יותר
09/01/2019 | 14:28
2
15
לצפיה ב-'מה שיוצא הכי טעים.'
מה שיוצא הכי טעים.
09/01/2019 | 15:50
1
16
ואם קשה להחליט קנה את שני סוגי הטחינות ונסה לסרוגין פעם לשפוך במשפך גס ופעם אחרת עדין יותר שהוא גם גס יחסית.
לצפיה ב-'בחירת מסנן ועובי טחינה'
בחירת מסנן ועובי טחינה
12/01/2019 | 00:03
15
אין קיצורי דרך, רק מבחן טעימות יקבע מה טעים לך !
כלל אצבע על מהירות החליטה למיצוי אופטימלי,  2-3 דק'
לצפיה ב-'CAFFE BORBONE איטלקי משהו יודע איפה ניתן להשיג ?'
CAFFE BORBONE איטלקי משהו יודע איפה ניתן להשיג ?
20/12/2018 | 09:59
2
55
לצפיה ב-'מצרים ערב הסעודית או תורכיה'
מצרים ערב הסעודית או תורכיה
22/12/2018 | 09:32
23
לצפיה ב-'תודה מצאתי אצל א.אברהמי את מה שחפשתי'
תודה מצאתי אצל א.אברהמי את מה שחפשתי
31/12/2018 | 09:20
23
לצפיה ב-'זיהוי קפה דחוף מאוד !'
זיהוי קפה דחוף מאוד !
05/12/2018 | 17:41
4
117
אהלן אני צריך שתגידו לי אם אתם מכירים ואיפה ניתן לרכוש
 
 
לצפיה ב-'קפה בדואי אל-סייף (החרב)'
קפה בדואי אל-סייף (החרב)
08/12/2018 | 09:51
2
69
לצפיה ב-'אני לא מבין את מטרת הכתבה '
אני לא מבין את מטרת הכתבה
11/12/2018 | 19:53
1
64
אין שם איזכור לקפה עצמו שצילמתי רק לסוג "סייף"
 
לצפיה ב-'היכן הפואנטה?'
היכן הפואנטה?
11/12/2018 | 20:46
49
"הקפה הערבי הוא כמובן קפה נחלה אדום שנקלה בשפרעם 
אגב אתה מזהה את הפרזנטור שלהם ?
לצפיה ב-'בקפה נחלה והחרא הזה'
בקפה נחלה והחרא הזה
17/12/2018 | 13:01
57
לא ידוע מה טיב הפולים.
אז הם מטבלים שם הל מסריח שהורס את כל הארומה.
הכי זה לקנות פולים ירוקים. לקלות לבד ולטחון סמוך להכנת הקפה! הטריות זה שם המשחק.
 
לצפיה ב-'אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות'
אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות
05/12/2018 | 13:15
1
6
ביום ד', בין השעות 20:00-22:00, נארח בפורום את אבי לבנט, מומחה להומאופטיה
 
 
על האירוח
 
טיפול במחלות חורף כגון שיעול, שפעת והצטננות, באמצעות תרופות הומאופתיות.
ההומאופתיה היא שיטת ריפוי טבעית, עדינה, יעילה ובטוחה, אשר מותאמת אישית לכל אדם על פי המאפיינים הייחודיים שלו ברמה גופנית ונפשית. הטיפול ההומאופתי יעיל בפתרון של בעיות גופניות, רגשיות ומנטאליות ,הן כרוניות והן אקוטיות. הטיפול יוצר שינוי רחב היקף, שורשי ומעמיק אשר השפעתו ניכרת לטווח ארוך ברבדים שונים של חיי המטופל.
 
 
על המתארח
 
אבי לבנט, עוסק בתחום הטיפול על גווניו השונים מעל 20 שנה, ומתמחה בהומאופתיה יותר מעשר שנים. במהלך השנים הללו למדתי תורות ושיטות שונות במקומות שונים בעולם מטובי המומחים בכל תחום.
תחום זה של עיסוק הינו תהליך התפתחות אינסופי המוביל אותי כאדם, באופן מתמיד, לגבהים חדשים, תחומים מגוונים, דינאמיות רגשית ומנטאלית אשר ממנה אני יוצר תהליך אישי וייחודי, עבור כל אחד מהאנשים שמגיעים אלי לטיפול.
ניסיוני הרב, עם מגוון רחב של מחלות וקשיים בתחום הגופני והרגשי, מאות רבות של מטופלים, ארגז כלים רחב, ומסירות רבה לעבודה ולמטופלים שלי, מאפשר לי לעזור לאנשים שונים בהרבה מאוד תחומים.
 

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
לצפיה ב-'איך זה שאני כמעט לא חולה בחורפים?'
איך זה שאני כמעט לא חולה בחורפים?
17/12/2018 | 12:55
12
מעולם לא קיבלתי שום טיפול (שהוא רמאות מוכח כבר) הומאופתי. אגב גם לא מקבל חיסון. מקסימום תופס כמה וירוסים וחיידקים שוכב בבית עם אקמול ושתיה וזהו.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

עו
עו"ד דניאל ארנסט

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ