לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'אוסקר 2 התייעצות'
אוסקר 2 התייעצות
13/05/2017 | 23:46
4
52
אשמח לשמוע את דעתכם בקשר לבעיות הבאות:
1. האספרסו הראשון שאני מכין יוצא לא טוב - השני הוא עם הרבה יותר קרמה וטעם טוב יותר.
2. כל פעם שאני ממלא את המיכל של  המים ומדליק את המכונה נדלקת לי התראה שחסר מים וצריך להוציא ולהכניס את המיכל כדי שהההתראה תעלם.

המכונה בת חצי שנה ומההתחלה שתי הבעיות היו.

תודה מראש,
יוס
לצפיה ב-'גש למעבדה. נשמע כמו בעיה במכונת קפה'
גש למעבדה. נשמע כמו בעיה במכונת קפה
15/05/2017 | 14:38
2
31
מכונת קפה בקטגוריה הזאת אמורה להוציא קפה טוב, מהספל הראשון 
הבעיה עם ההתראה, נשמע כמו בעיה בחיישן 
 
גש למעבדה, יפתרו לך את שתי הבעיות האלה. 
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
16/05/2017 | 14:36
8
לצפיה ב-'ואם הוא מוציא את הספל הראשון כשהמכונה אינה בלחץ עבודה כלל?!'
ואם הוא מוציא את הספל הראשון כשהמכונה אינה בלחץ עבודה כלל?!
25/05/2017 | 07:31
14
הוא תיאר פה הוצאת כוס ממכונה שאינה חמה מספיק ובגדול משתמע שאופן השימוש לא  הכי נכון....
לצפיה ב-'חיווי חוסר מים וטמפ מכונה....'
חיווי חוסר מים וטמפ מכונה....
25/05/2017 | 07:38
12
תן למעכונה להתחמם כראוי, השארר את כ ף החליטה מחוברת וריקה מקפה , אל ראש החליטה, בזמן התחממות המכונה, הכף חייבת להתחמם והחכונה חייבת הליך התחממות תקין להוצאת קפה. מומלץ להפעיל את המכונה עם כף מחוברת למכונה והזרמה של מים מים דרכה לפני החליטה הראשונה.
תופעת  חיווי חוסר מים , כבה את המכונה , מלא את המיכל והחזר אותו למקום ואז הדלק את המכונה.
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:28
5
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'בעיית מים בסאקו אינטליה'
בעיית מים בסאקו אינטליה
13/05/2017 | 12:32
6
33
שלום לכולם. 
יש לי בבית סאקו אינטליה וואן טאצ'. 
ביצעתי לה ניקוי אבנית הבורר והוצאתי את המכלול מצד ימין עם הקערית לניקוי. ניקיתי את המתקן והקערית מימין והחזרתי הכל. 
 
לאחר ניקוי האבנית, הפעלתי את נמכונה כדי להכין קפה, והמכונה החלה לעדית רעשים נוראים כשניסתה למשוך מים מהמיכל. לאחר כ- 10 שניות לחצתי על סטופ. לא יצא קפה כלל וכשהסתכלתי על מיכל האיסוף של פסולת הקפה, ראיתי שנסרק אליו אבקה יבשה. כלומר, מים לא מגיעים בכלל. 
 
מישהו נתקל בתקלה הזו ויודע כיך לכוון אותי ?
 
חשוב לציין שכשעשיתי את ניקוי האבנית במים, הוצאתי את הפילטר של בריטה.
לצפיה ב-'מי בריטה הם לא מים רכים'
מי בריטה הם לא מים רכים
20/05/2017 | 10:26
4
21
עקב שימוש ממושך במים המכילים אבנית ,נוצרות סתימות קשות שלא ניתנות לפתיחה.
ביקור במעבדה הכרחי .
שינוי שיטת הריכוך הכרחי .
 
לצפיה ב-'אתה טועה ומטעה...'
אתה טועה ומטעה...
25/05/2017 | 07:26
3
19
פילטר בריטה מאוד יעיל, כל עוד ועובדים איתו בתנאי העבודה המומלצים, קריא טמפ', משך זמן שימוש וכו....
אם אתה חושב בריטה אינה יעילה, שפוך פה הוכחות שמוחיכות את זה בצורה  שאינה משתמעת לשתי פנים ולא "מהנסיון שלי...."  
לצפיה ב-'מבחינת השימוש הרווח במינוחים'
מבחינת השימוש הרווח במינוחים
25/05/2017 | 09:39
2
21
כאשר אומרים פילטר בריטה מתכוונים לקנקן בריטה לשימוש בייתי.
כאשר יש בנמצא פילטר מיקצועי Brita Purity אז מציינים זאת.
אני לא קיבלתי את הרושם שהוא משתמש בפילטר מיקצועי
 
לצפיה ב-'אוי............. למה לחרטש בשכל סתם, למה?!'
אוי............. למה לחרטש בשכל סתם, למה?!
26/05/2017 | 08:02
18
תכיר, זה פילטר יעודי למכונות קפה, בריטה אינטנצה למכונות גאג'יה וסאקו, יעילות מוכחת שבין 80-120 ליטר מים תלוי בקשיות המים. מומלץ להחלפה אחת לשלושה חודשים .
ידידנו ככל הנראה, לפי התיאור שלו, משתמש באחד כזה!
לצפיה ב-'ואגב....'
ואגב....
26/05/2017 | 08:10
13
קנקן בריטה ביתי, בהחלט באופן ברור מרכך מים אחרת, אני לא מצליח להבין למה קומקומים שמשתמשים בהם במים מקנקני בריטה, כמעט ולא צוברים אבנית....
אם היית עומד ליידי במעבדה ורואה מה ההבדל בין מכונות כמו אוסקר או מכונות מחליף חום עם E61 משל שנעשה בהן שימוש בקנקן בריטה רגיל תוך הקפדה של החלפת הפילטר(ולא ממחזור ע"פ שיטת אדיקט), היית מבין עד כמה הפילטר הזה יעיל בריכוך מים....
לצפיה ב-'עשית את הטיפול בתצורה לא נכונה....'
עשית את הטיפול בתצורה לא נכונה....
25/05/2017 | 07:29
16
השתמשת בריכוז לא נכון של תמיסת ניקוי ביחס למים. יש לך סתימת אבנית בשסתום צומת שנמצע בנקודת החיבור שבין מוצא המים ליח' חליטה ולכיוון ברז הקיטור החשמלי שבתוך המכונה, או סתימה בכניסה לטרמובלוק..
 
 
לצפיה ב-'רנצ'יליו סילביה (סדרה 2) - למכירה?'
רנצ'יליו סילביה (סדרה 2) - למכירה?
08/05/2017 | 12:15
2
75
שלום חברים/חברות,

יש לי רנצ'יליו סילביה שקניתי ב-2009. היא מתוחזקת היטב ועובדת אצלי מצוין לאורך השנים יחד (שימוש במי בריטה בלבד) עם מטחנת רנצ'יליו רוקי שקניתי כמה שנים מאוחר יותר.

בעוד כמה חודשים כנראה אסע לכמה שנים, אז אני מניח שארצה למכור אותה לפני כן.

הציפוי סביב ראש המיצוי  ידע ימים יפים יותר, אבל טיפול קוסמטי אפשר לבצע לפני/אחרי קניה בהתאם לעלויות. כמו כן, ככל הנראה אחליף בקרוב את גוף החימום.

מי מכם ידע להגיד לי אם יש בכלל שוק לרנצ'יליו בת 8 עם/בלי מטחנת רוקי? כאן בפורום/ביד2? ביד-2 ראיתי רנצ'יליו סילביה אחת בת 5 ב-1500 ש"ח.

תודה רבה!
חגי
לצפיה ב-'לא יותר מ 300 שח למכונה, 150 שח למטחנה'
לא יותר מ 300 שח למכונה, 150 שח למטחנה
11/05/2017 | 18:22
1
31
לצפיה ב-'תודה על התגובה (נשמע מבטיח) '
תודה על התגובה (נשמע מבטיח)
14/05/2017 | 09:19
20
לצפיה ב-'הפרוסטטה המעצבנת'
הפרוסטטה המעצבנת
29/04/2017 | 10:38
73
לצפיה ב-' פורום שיחת גברים '
פורום שיחת גברים
( לעמוד שלי בתפוז )
26/04/2017 | 14:03
8
 רוצים להתייעץ על נשים? לדון על פוליטיקה, כסף וספורט? 
 היכנסו לפורום לדבר על הכל:
לצפיה ב-'תרמוס יעודי לקפה'
תרמוס יעודי לקפה
25/04/2017 | 23:22
11
94
שלום לכולם
 
במסגרת קורס סטודיו(שנושאו הכנת קפה) בלימודי עיצוב תעשייתי, אני מעצב בין השאר תרמוס.
 
רציתי לשאול האם אתם מכירים תרמוסים מעניינים, ואולי אפילו תרמוס שמיועד במיוחד לקפה.
 
תודה
 
עמית
לצפיה ב-'יש כאן טעות טקטית'
יש כאן טעות טקטית
29/04/2017 | 10:45
7
77
בפורום עוסקים בקפה שמוכן במכונת קפה. כלומר קפה שנטחן סמוך להכנה מפולים קלויים טריים. בהכנה ומייד לאחריה נוצרת בקפה קרמה והארומה משתחררת כניחוח. זאת מהות שתיית קפה אמיתי.
בתרמוס אתה הורג את הקפה למוות.
עדיף כבר לקנות אבקה או גרגרי "קפה" נמס בטעמים עם תוספת טעמים וריחות מלאכותיים ותוספת חומר מקציף ולמזוג מים רותחים לתערובת הזאת. בעעע
לצפיה ב-'אינני רואה את זה כמוך'
אינני רואה את זה כמוך
29/04/2017 | 17:27
6
71
ראשית, אינך מחוייב בשום פנים ואופן לעזור לי אם אינך רוצה. תהא בטוח בזה.
 
שנית, מה שכתבת לא רשום ולא מצויין בשום מקום רשמי בפורום(ההודעה המנהלתית למשל). לאחר שזה נאמר, אוסיף שאני כן קורא בפורום מעת לעת ואכן קיבלתי הרושם שיש פה דעות מאוד נחרצות הרבה פעמים. עם חלקן אני אפילו מזדהה במידה די גבוהה(איכות הקפה של נספרסו למשל).
 
יחד עם זאת, התרשמתי שיש פה באוויר רמה גבוהה של עניין מעולם הקפה, כולל עיצוב בעולם הקפה, ואני עם תחושה(עדיין) שיש פה מי שיהיה לו עניין לתת יד בפרוייקט ששייך לעולם האקדמי של העיצוב.
מציין "אקדמי", משום שבאקדמיות לעיצוב לרוב חשים פחות מחוייבים לכוחות מקובלים(כבידה למשל) ומנסים לבדוק ולבחון מגוון רחב של אפשרויות.
 
באשר לדעתך על איכות הקפה מתרמוס, ככל הנראה הייתי מנסה גם אני לשתות אספרסו קצר איכותי ככל שהיד משגת, אך יש בעולמנו תרבות קפה ענפה שאינה אספרסו קצר.
במקרה שלי, אני עוסק בקפה שחור מבושל, שבמקרים די שכיחים יש גם תרבות שלמה של שימור החום שלו. בין תרמוס-כד של קפה שחור בחדר ההמתנה במוסך/בחומוסיה, ועד ארגז של חול חם ששומר על חומו של הקפה בתרבויות ערביות/טורקיות.
 
 
ובנימה אישית-תפוזית, אני כגולש בתפוז ובכמה פורומים שניהלתי בעבר, ניסיתי להגדיר עיסוקו של פורום במידה המינימלית ההיכרחית לשימור נושאו של הפורום. זאת על מנת לעודד מגוון דעות, הרגשה של דלת פתוחה ובעיקר רמת עניין גבוהה.
 
 
אשמח לקבל התייחסויות ענייניות להודעתי ממי שימצא שברצונו לעזור לי
 
תודה
 
עמית
לצפיה ב-'אתה חפראווי'
אתה חפראווי
30/04/2017 | 12:55
5
63
מה הקשר לקפה? דאחילק!
לצפיה ב-'לא, אתה חפראווי.'
לא, אתה חפראווי.
03/05/2017 | 00:20
4
56
יש לו שאלה רלוונטית והתגובה שלך שבלונית, אגרסיבית ולא רלוונטית כמו שהיא לא נכונה. אתה לא קובע מהו קפה איכותי ואיך מכינים או שותים אותו. יש מספיק שיטות חליטה שלא מחייבות "מכונת קפה" או קרמה. גם איכותיות. אתה לא חייב להגיב או לעזור לו, אבל אל תעליב אותו ואל תשלח אותו החוצה עם "בעעע" מתנשא. גם ככה הפורום מת, אז לא צריך לבעוט בראש של הגוויה.
לצפיה ב-'כתבת נכון ויפה'
כתבת נכון ויפה
06/05/2017 | 08:25
19
לצפיה ב-'תהייה לגבי מצבו של הפורום '
תהייה לגבי מצבו של הפורום
08/05/2017 | 05:28
2
35
מה קורה לו? בעבר הוא היה חי ולפעמים גם תוסס ומעניין.
מזמן לא ראיתי כאן את המנהל ושאר המומחים וחבל.
מקווה שזו לא שירת הברבור אלא תרדמת ״חורף״ של הדוב.
לצפיה ב-'הבנתי שהגלישה לפורומי תפוז'
הבנתי שהגלישה לפורומי תפוז
12/05/2017 | 18:44
1
27
מעצבנת עד בלתי אפשרית בסמרטפונים. גם במחשב מעצבן אבל הרגילו אותנו לאט לאט להצטצמם. הפרסומות הצורחות מחרפנות, שטח הכתיבה בדף מצומצם. ועוד בעיות טכניות. גם שפניתי לתפוז בפורום משוב שלהם וענו לי שיטופל זה לא קרה.
המצב עגום. יש שותי קפה מקפסולות ומשום מה הם מתרבים. זה על חשבון קפה ארומטי טרי.
 
לצפיה ב-'זה נכון, זה למעשה הופך את הפורום/ים לקליקה סגורה'
זה נכון, זה למעשה הופך את הפורום/ים לקליקה סגורה
13/05/2017 | 08:01
16
סגורה לוותיקים ולכאלו שמאמינים ומכירים את הכללים והחוקים לטוב ולרע
 
אישית, אני משתדל אחת לשבוע, בעיקר בוויקנד לפקוד את תפוז פורומים על נושאיו השונים, בעיקר מכיוון שאין שום גמישות ובטח שאין מה לדבר על גלישה מסמארטפון בגלל הדברים שהוזכרו
לצפיה ב-'שנה את הנושא: "כלי למזיגת לימונדה מעוצב רטרו"'
שנה את הנושא: "כלי למזיגת לימונדה מעוצב רטרו"
30/04/2017 | 12:59
46
שמתאים לשמור את הקור גם בשבת קודש ללא הדלקת אש חלילה.
לצפיה ב-'תרמוסים מעוצבים עם מגוון תכונות למגון שימושים'
תרמוסים מעוצבים עם מגוון תכונות למגון שימושים
14/05/2017 | 17:30
1
23
אולי התחלה טובה היא להציץ פה  - זאת כתבה ב"ביזנסאינסיידר" (יוני 2016) על שישה תרמוסים חדשניים לטענתם. יש שם כל מיני רעיונות שכבר בוצעו, ולך תדע כמה הם מוכרים ואיפה. בין השאר, חלוקה לקונטיינרים שונים, פרנץ'-פרס מובנה והגדרת הטמפרטורה שבה אתה מעוניין לשמור את הנוזל.

בהצלחה רבה!
חגי
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
14/05/2017 | 17:35
9
לצפיה ב-'מכירת מכונת קפה של קיצ׳נאייד '
מכירת מכונת קפה של קיצ׳נאייד
24/04/2017 | 10:02
59
למכירה מכונת קפה של קייצ׳נאייד מקצועית 
במחיר מציאה 1500 שח 
מחירה בחנות כ 6000 שח 
0548183558
לצפיה ב-'שידרוג סט מכונה ומטחנה'
שידרוג סט מכונה ומטחנה
22/04/2017 | 06:51
1
60
שלום רב
ברשותי סט של ascaso dream + ascaso i mini מזה כ 5 שנים שמשרתים אותי נאמנה. לאחרונה המכונה נוזלת ממספר מקומות ולכן החלטתי שבמקום לתקן עדיף כבר לנצל ולשדרג אותה. 
אנחנו שותים בעיקר קפוצ'ינו כשהחיסרון הבולט שהיה ל דרים הוא הזמן שבין הכנת הקפה להקצפה.
לגבי המטחנה - 2 בעיות שמטרידות אותי:
1 הרעש שעושה שלפעמים מונע ממני להפעיל אותה בבקרים כדי לא להעיר את כל הבית 
2 כיוון הטחינה נעשה ללא חוגה ואם אני רוצה להשתמש במטחנה עבור המקינטה או לסוג קפה אחר (נטול למשל) אני צריך לכוון הכל מחדש
מבקש המלצה לסט בתקציב של 4-5k (עם אפשרות ליבוא עצמי )
תודה מראש
שבת שלום
 
לצפיה ב-'שדרוג מכונת קפה'
שדרוג מכונת קפה
22/04/2017 | 22:48
68
1. כל מטחנה מעירה את הישנים, זה תפקידה. .
2. בגרמניה ברשת kaufhof מכונת clasica2  ecm + מטחנה בפחות מ 1200€. 
 
לצפיה ב-'אשמח להמלצה על מטחנה חשמלית טובה בעלות מינימלית'
אשמח להמלצה על מטחנה חשמלית טובה בעלות מינימלית
18/04/2017 | 18:55
1
42
לא צריך משהו מאוד עדין, מדויק ואנין - הטחינה תהיה לרוב למקינטה.
תודה רבה
לצפיה ב-'נספרסו בטאיזו ?????'
נספרסו בטאיזו ?????
12/04/2017 | 14:01
5
125
את זה פרסמתי גם בפורום בקורת מסעדות . לא כולם הבינו למה נסרסו זה לא משהו ....... :
בשבוע שעבר היינו בטאיזו לארוחת ערב , ישבנו על הבר. 
האוכל היה נפלא - כל המנות מצויינות. 
 אבל הקפה .......   בגלל שישבנו על הבר לא יכולנו שלא לשם לב שהקפה שמגישים שם הוא ממכונת קפסולות נספרסו גדולה.  קפסולות של נספרסו ??? אני  בטוח שגם יובל בן נריה יסכים שזה קפה בינוני אם להיות עדינים. ממש מוזר שבמסעדה שמקפידה על הפרטים , הפרט הזה הוזנח . זה כמו להגיש מעדן ספלנדיד מהמקרר בסופר לקינוח.....    
את הקפה שלנו שתינו במקום אחר
לצפיה ב-'בעבר גם היה להם איתם שתפ והם אף קיבלו קומה'
בעבר גם היה להם איתם שתפ והם אף קיבלו קומה
14/04/2017 | 08:51
57
קומה בבניין ושם הגישו לאורחי המסעדה קפה בטעמים
לצפיה ב-'התפתח שם, בביקורת מסעדות, דיון שעלה לטורים גבוהים'
התפתח שם, בביקורת מסעדות, דיון שעלה לטורים גבוהים
15/04/2017 | 19:00
2
63
חסרה שם חוות דעת מקצועית כדי לנקות פייק ניוז שהושתלו ולשחרר תינוקות שנשבו.
כוחה של פרסומת.
לצפיה ב-'השיווק של נספרסו כל כך דורסני האגרסיבי , שמי שלא מבין בקפה '
השיווק של נספרסו כל כך דורסני האגרסיבי , שמי שלא מבין בקפה
17/04/2017 | 11:06
1
59
חושב שנספרסו זה קפה מעולה ........
לצפיה ב-'כמו בתופעת המן, אפשר לשכנע המון אדם לחוש איכות בהתאם לאינטרס'
כמו בתופעת המן, אפשר לשכנע המון אדם לחוש איכות בהתאם לאינטרס
17/04/2017 | 12:02
49
המשכנע.
תופעת הקסמים, האותות והניסים מבוססת העל סוגסטיה לא מהיום והפרסומת מבוססת גם על כך.
לצפיה ב-'בטיזי'
בטיזי
17/04/2017 | 20:52
18
לצפיה ב-' חג שמח מתפוז '
חג שמח מתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/04/2017 | 16:57
5
חג פסח שמח וכשר לכולם 
 
בברכה,
תפוז אנשים
לצפיה ב-'נכון - זו לא הבעיה. נסה שוב והקפד על ניקיון.'
נכון - זו לא הבעיה. נסה שוב והקפד על ניקיון.
07/04/2017 | 11:21
1
77
כמו כן תעשה מה שכתב קודמי, קפה טחון לבריקה צריך להיות דק במקצת מקפה למקינטה. אבל לא דק מידי.
שלמה
לצפיה ב-'הדרך הקלה לקפיד על ניקיון'
הדרך הקלה לקפיד על ניקיון
09/04/2017 | 13:11
35
כך שקפה לא ייתפס בין שני החלקים היא למלא את הפילטר כשאוחזים בו ביד, לא כשהוא בתוך הכלי ורק אחרי שמסיימים למלא כמה שצריך, להכניס את הפילטר למקומו תוך הקפדה שלא התפזר קפה מסביב. 
לצפיה ב-'בריקה נוזלת'
בריקה נוזלת
06/04/2017 | 11:57
13
59
היי חברה,
יש לי בריקה 2 (בת 6 שנים ) שלא הייתה בשימוש המון זמן,שאני מנסה להכין קפה היא נוזלת מהחיבור.
החלפתי סט גומיות,החלפתי סלסה (גם את הגומייה שלה) ושום דבר לא עוזר עדיין נוזל...
אפשר להציל אותה?
 
לצפיה ב-'עוד דברים שאפשר לנסות ולבדוק'
עוד דברים שאפשר לנסות ולבדוק
06/04/2017 | 12:13
4
43
- לבדוק שלא ממלאים את הפילטר של הקפה עד הסוף אלא קצת משאירים מקום למעלה
-לבדוק שאין פירורי קפה שנתקעים בין שני חלקי ההברגה (לנקות לפני שסוגרים מסביב)
-לבדוק שהקפה לא טחון דק מידי אלא בהתאמה למקינטה
-לבדוק שלא שמים על להבה גדולה מידי אלא בינונית
-לבדוק שלא מרתיחים בחימום יתר, כשהקפה מתחיל לרתוח, להוריד מהאש ולטבול את הבסיס במים קרים.
אלה כל הדברים שיכולתי לחשוב עליהם בינתיים
-
לצפיה ב-'תודה'
תודה
06/04/2017 | 12:44
20
אני מקפיד על כולם,אבל אנסה לשים על להבה קטנה יותר
לצפיה ב-'לגבי החימום יתר והטבילה במים קרים - ממש לא מסכים'
לגבי החימום יתר והטבילה במים קרים - ממש לא מסכים
06/04/2017 | 16:10
2
53
ראשית, זו בריקה ולכן הקפה פורץ החוצה במכה אחת ואז יודעים להוריד מיד מהאש.
הוא לא מתחיל לרתוח.
שנית, טבילה של מתכת חמה מאד במים קרים היא מאד לא מומלצת. זה יכול לסדוק ו/או להחליש את המתכת.
לצפיה ב-'דווקא חימום יתר הוא יותר בעייתי'
דווקא חימום יתר הוא יותר בעייתי
06/04/2017 | 16:36
1
32
מבחינת מקינטות. זה גם שורף את המקינטה וגם שורף את הקפה.
תמיד אחרי שהקפה מתחיל לצאת, יש עדיין שארית של מים בחלק התחתון, וזה מפתה להשאיר את המקינטה על האש עד שכל הבעבוע מסתיים. הקפה תמיד יוצא החוצה בבת אחת, בהתחלה, במקינטות. 
יש להניח שסטרס תרמי נגרם גם כאשר מניחים את המקינטה על האש, אבל היא סובלת את זה בכל מקרה. 
זו שאלה מעניינת, מפני שיש משמעות לא רק להפרשי הטמפ' בין חם לקר, אלא גם לצורה של הכלי לחישוב הסטרס התרמי. 
לצפיה ב-'כמובן שאני מסכים עם הסכנה בחימום יתר'
כמובן שאני מסכים עם הסכנה בחימום יתר
09/04/2017 | 10:52
12
התכוונתי רק לקטע של קירור מהיר לאחר החימום.
הורדה מהאש תפסיק את החימום ולכן אין צורך לטבול במים קרים.
 
בריקה היא לא כמו "כל המקינטות". יש לה משקולת שגורמת לכך שהקפה לא "מבעבע" החוצה אלא פורץ כולו בבת אחת לחלק העליון ואז צריך מיד להוריד מהאש.
 
אני חושב שסטרס תרמי מהנחה של כלי כלשהוא על הגז הוא לא משמעותי, אחרת כל הסירים והמחבתות שלך כבר היום נסדקים. אני מניח שזה בגלל שמדובר בחימום בעזרת גז ולא נוזל.
זה כמו שאתה יכולה להעביר את היד שלך מהר מעל הכיריים מבלי לחטוף כוויה, אבל תנסה לטבול אותה בשמן באותה הטמפרטורה אפילו לחלקיק שנייה והתוצאה תהיה שונה.
מים מסיעים חום הרבה יותר טוב מאשר אוויר.
לצפיה ב-'גם לדעתי שיטת המים הקרים לא טובה.'
גם לדעתי שיטת המים הקרים לא טובה.
07/04/2017 | 08:56
1
31
בבריקה - כל !! המים יוצאים במכה. המשקולת עולה, משחררת את כל הנוזל ואז היא יורדת חזרה.
מים שנשארו בתחתית, גם אם המשתמש לא כיבה את הגז, והם רותחים, לא מסוגלים להרים מחדש את המשקולת.
הסיבות העיקריות לדעתי לנזילה,
לא נוקתה השפה - צריך ממש לדאוג שלא ישאר גרגר קפה על השפה. מה שתעשה תמלא את הסלסלה בצד, תמקה את השפה ואז תחזיר את הסלסלה לבריקה.
סיבה אחרת יכולה להיות שהגומיה שנרכשה לא מתאימה.
לצפיה ב-'כל חלקי החילוף שקניתי הינם מקוריים של ביאלטי ומיועדים לבריקה'
כל חלקי החילוף שקניתי הינם מקוריים של ביאלטי ומיועדים לבריקה
07/04/2017 | 09:17
31
הדבר היחידי שאולי בעייתי במה שקניתי , הוא שהגומיה שנכנסת לתוך החלק העליון של המקניטה היא של בריקה ל-4 (ולא ל2 כמו שיש לי) אבל מהשוואה בגדלים לפני שהחלפתי הן היו זהות לחלוטין (וזה גם שאמרו לי בחנות לפני שקניתי )
לצפיה ב-'לא יכול להיות'
לא יכול להיות
07/04/2017 | 09:50
5
47
יכול להיות שמכרו לך גומיה של מוקה אקספרס ביאלטי 4 שאכן מתאימה לבריקה 2 - בריקה 4 ובריקה 2 גומיות שונות
לצפיה ב-'צודק,כנראה לא שמתי לב'
צודק,כנראה לא שמתי לב
07/04/2017 | 10:36
4
24
אין עם זה בעיה נכון? (זאת אומרת זה לא מקור הבעיה?)
לצפיה ב-'ניסיתי שוב עכשיו ושמתי לב לכל הדברים שציינתם'
ניסיתי שוב עכשיו ושמתי לב לכל הדברים שציינתם
07/04/2017 | 13:25
3
33
ועדיין אחרי זמן מסויים מתחיל לנזול קפה מהחיבור,ואז אני צריך להרים את המשקולת באופן ידני על מנת שיצא הקפה
 :(
לצפיה ב-'עכשיו זה ברור'
עכשיו זה ברור
07/04/2017 | 17:47
2
36
הדפה טחון דק מידי. 
יכול להיות שאתה בטעות דוחס את הקפה ומוסיף קפה עד למעלה?
צריך להכניס קפה טחון לבריקה למלא את הלסלה לא לדחוס רק ליישר לנקות ולהכניס
שלמה
לצפיה ב-'דווקא לא'
דווקא לא
07/04/2017 | 18:38
1
31
הקפה בטחינה המתאימה וכמו כן ללא דחיסה אלא רק ישור עם הגב של הסכין...
לצפיה ב-'מנסה לסדר את המשך השרשור כפי שכתב שלמה מאמיגו'
מנסה לסדר את המשך השרשור כפי שכתב שלמה מאמיגו
17/04/2017 | 20:58
18
לצפיה ב-'מתקן פלסטי, קרמיקה, זכוכית לקפה פילטר'
מתקן פלסטי, קרמיקה, זכוכית לקפה פילטר
07/04/2017 | 10:32
40
חפש באינטרנט בגוגול (עם מרכאות) "אביזרים לקפה פילטר"
לצפיה ב-'קפה בלונדון'
קפה בלונדון
06/04/2017 | 02:00
57

סצנת הקפה בלונדון שונה מהאוכל. אפילו לא משווה. בעבר הלא רחוק למצוא אספרסו הגון היה מחייב חציית תעלה. היום הטרנד מעביר את המקומיים על דעתם.
ירחון מכובד Caffeine Magazine  הגורם לחלקינו להריר.
פסטיבל שנתי בתחילת אפריל 6-9/4
The London Coffee Festival
15 Hanbury Street
The Old Truman Brewery
London
E16QR
 ובתי קפה שווים - ולא רשתות!
http://www.houseandgarden.co.uk/food/restaurant-ba...
לצפיה ב-'מכונת פודים'
מכונת פודים
31/03/2017 | 16:33
4
100
שלום, אני חדש בתחום ומעוניין לשמוע את דעתכם, אני מעוניין לקנות מכונת קפה, אבל אין לי את הכסף ואת הזמן (ואת הסבלנות ללכלוך) למכונה איכותית של קפה טחון עם מטחנה, חשבתי ללכת לכיוון של פודים ושמעתי מספר דעות בנושא, מ-"משקה שדומה לקפה", עד-"קפה מצויין, ואם זה לא כך, אז מדוע כל חברות הקפה הגדולות בעולם מייצרות פודים", ראיתי גם למכירה יד שניה מכונה בשם TECNOSYSTEM BLITZ שהיא מכונה איכותית תוצרת איטליה, שיש לה בעיה בגוף חימום שדורש תיקון, גם בעניין זה שמעתי מספר דעות, מ-"אל תיגע במכונה הזו חבל על הכסף שלך, זוהי מכונה בעייתית שקשה לתקן אותה". עד- "במחיר הזה יש רק מכונות פשוטות מפלסטיק, ולכן כדאי לך לקנות את זה", אשמח לשמוע את דעתכם באופן כללי על פודים, ובאופן ספציפי על המכונה (התקולה) המדוברת.
תודה מראש.
לצפיה ב-'בשביל האחד באפריל -שקר טוב'
בשביל האחד באפריל -שקר טוב
01/04/2017 | 14:29
52
לצפיה ב-'מכונת פודים'
מכונת פודים
07/04/2017 | 18:03
2
42
מסיבה לא ברורה (או אולי מג'ורג' קלוני מול מכונת קלאב חינם) הפודים לא תפסו בארץ.
בעוד שבאירופה הם מוםיעים אפילו בבתי קפה.
היתרון הגדול של הפוד ESE הוא הסטנדרט (למעט פוד סנסו בצרפת, בלגיה והולנד)
כמעט כל חברה המכבדת את עצמה מיצרת פודים והיכולת שלך לבחור זה היתרון.
אתה יכול לבחור פודים מאורו, או אילי, מולינרי או עוד עשרות חברות שמיצרות פודים.
לעומת קפסולות שברגע שקנית מכונה אתה שבוי לסוג הקפסולות הללו.
פוד זה 7 גרם קפה ומכונה טובה כמו זו, מוציאה קפה טוב.
הבעיה (הרי אין טוב בלי רע) - אין יבואן למכונה הזו, ולא ברור שתוכל למצוא גוף חימום.
הייתי בודק אם יש טכנאי שיכול לתקן את המכונה וכמה זה יעלה לפני הרכישה
לצפיה ב-'נמנעתי מלענות ליחיאל כיוון שהייתי אחד מאלו שהתקשר אליהם....'
נמנעתי מלענות ליחיאל כיוון שהייתי אחד מאלו שהתקשר אליהם....
07/04/2017 | 19:06
1
57
.. בכדי לקבל הצעת מחיר לתיקונה...
האמת צריכה להיאמר, ריסטרטו הפסיקו להבנתי, ליבא את מכונות "בליץ". ובהיעדר שיתוף פעולה מצידם והיחס המתנשא ,המרחיק בעיני ותמחור בעייתי מאוד של מוצריהם., המכונה מכונה מאוןד מנורכבת, מערכת החשמל של המכונה הזו היא גוש מקרוני אדיר של חוטי חשמל ובהיעדר שיתוף פעולה וחוסר בחומר טכני, כמו סכמות חשמל ורשימות פיצוץ אני מעדיף לא לטמון את ראשי במיטה החולה הזו.  במכונה שני דוודים לקיטור ולקפה, 4 ברזים חשמליים, שלושה קונטרקטור סולונואידים, פרסוסטט, מפסקים רבים ורק הדיאגנוסטיקה לאיתור הקצר היא  משימה הלוקחת  מספר שעות, לחלץ דוד קיטור בשביל להגיע לגוף החימום לוקחת גם9 היא שעה וחצי של פירוק ועוד שלוש שעות הרכבה ובדיקת תקינות, דודקפה גנרי(לקוח ממכונות לליט) אבלן שתול בעומק המכונה ולחלצו ולהתקינו מחדש , לוקח גם מספר רב של שעות. ועל כן הצעת המחיר היקרה שנתתי, והיא בהתאם לרמת המאמץ הנדרשת לטיפול בה
תכלס, יותר זול ונכון יהיה לקנות מכונת ספינל פינוקיו או פרוג, ולאלהתבחבש עם המכונה המדוברת.....
לצפיה ב-'מכונת פודים'
מכונת פודים
08/04/2017 | 10:46
40
יש לי מכונה מעולה GRIMAC בעבודה סוס עבודה וותיק עם שני דודים ממליץ בחום
 
לצפיה ב-'מה פחות חזק? קפה נמס או קפה פילטר טחון?'
מה פחות חזק? קפה נמס או קפה פילטר טחון?
19/03/2017 | 17:14
1
59
חשבתי תמיד שקפה פילטר טחון כמו ארביקה חזק אבל לאחרונה קראתי שקפה נמס כמו "לוואצה" חזקים יותר עקב ריכוז גבוה של קפאין.
 
אני רוצה לשתות קפה בערב אבל אין לי במיוחד נטול קפאין. באמת קפה פילטר עדיף על קפה נמס?
 
אגב, אני שותה רובוסטה וערביקה בבוקר.
 
תודה
לצפיה ב-'ריכוז קופאין'
ריכוז קופאין
20/03/2017 | 19:40
82
לצפיה ב-'מישהו כאן קולה בבהמור? אשמח להחליף מתכונים ורשמים.'
מישהו כאן קולה בבהמור? אשמח להחליף מתכונים ורשמים.
16/03/2017 | 10:42
42
לצפיה ב-'מתחזה'
מתחזה
09/03/2017 | 22:39
6
201
היום אישתי גילתה אבן קטנה בגודל 7 מילימטרים בין פולי הקפה.
תערובת של קימבו,למזלנו לפני הטחינה.תמונה נשלחה לקימבו בנאפולי
לפי דרישתם,מעניין איך זה יתפתח.
מישהו נתקל פעם במקרה דומה?

לצפיה ב-'חצץ....'
חצץ....
10/03/2017 | 08:57
5
144
זה... ככה כמו שאתה רואה , יצא הבוקר מהתנור בקליטת קולומביה סופרימו....
אבנים בקפה הן לא דמיוניות. הן שם כי הקהל מיובש על הקרקע, כי הוא גידול חקלאי, כי בהליך השטיפה והקילוף מוסיפים אבנים בתוך השטיפה ובתוף הקילוף בכדי לגרד מעל התפוחים את קליפת הכסף ושאריות פאלפ.
בבית הקלייה , במיוחד תעשייתי הגדול כמו קימבו , יש מתקן נקרא דיסטונר שאמור להפריד את האבנים. המצאות אבן בקפה ארוז מצביעה על תקלה ברורה בדיסטונר ואי כיול תת לחץ השאיבה והתת לחץ חזק מידי. בשביל זה קימבו בקשו כנראה תמונה של האבן. במקורות שונים יש אבנים שונות. רמת הצפיפות של האבן משפיעה גם על יכולתה להיות סחיפת אויר וזיהוי האבן, עד כמה נשמע תלוש.... חיוני לצורך יולי בדיסטונר.
לצפיה ב-'תודה על התשובה המהירה והמקצועית'
תודה על התשובה המהירה והמקצועית
10/03/2017 | 15:30
4
93
האבן באמת ניראת לי במשקל סגולי נמוך,שטח פניה מחוספס וצבעה חום.
אני לא מעביר את פולי הקפה בדיקה כלשהיא כשאני שופך אותם למטחנה
האם אבן היתה גורמת לה נזק חמור?
לצפיה ב-'תלוי .....'
תלוי .....
12/03/2017 | 09:26
3
104
מכונות אוטומטיות, נזק ים תיכון.....  במכונות עם בכין קרמית הסכין הייתה נשברת וציר המטחנה היה נקרע.  במכונות עם סכין מתכתית ציר המטנה היה נקרע או המטחנה נתקעת.
 
במטחהנות עם גיר , כמו בראצה, לליט/אסקסו מיני/איסומק/נימוקס/איבריטל צ'לנג' הגיר  שמורכב על ציר המטחנה היה נקרע והיה צורך בהחלפת ציר.
 
במחנות כמו רוקי/ נ.ס גרינטה/ אובל ג'וניור המטנה הייתה נתקעת ובזה זה היה נגמר, לאחר השחרור המטחנה חוזרת לעבוד רגיל, במקרים מאוד חמורים, ציר המטנה  מתעקם והמטחנה יוצת מכלל פעולה.
 
מטחנות גדולות  בעלות סכין גדולה וציר מאסיבי, למעט שחיקה נקודתית הסגינים, האבן הייתה מתפוררת. אבני צור (נפוץ בגווטמאלה או בקונה הוואי או בכל קפה שגודל באיזור געשי) גורמות למטחנה להעצר ולפעמים לנזק די משמעותי...   צור נדיר יחסית בגלל משקל סגולי מאוד גבוהה, נדיר שאבני צור מצליחות לעבור דיסטונר...
לצפיה ב-'תודה'
תודה
12/03/2017 | 18:46
27
לצפיה ב-'הספק הגרמני פנה אלי'
הספק הגרמני פנה אלי
05/04/2017 | 17:51
1
46
וביקש לרצות אותי בשני קילו קפה קימבו ,תופינים ורקיקים מארץ המגף.
כמובן שעניתי בחיוב.הבנתי לאחר הסברך המלומד שזו טעות שכמעט בלתי ניתנת למניעה.
לצפיה ב-'תחפש אולי תמצא עוד מטמון בקימבו שיגיע'
תחפש אולי תמצא עוד מטמון בקימבו שיגיע
17/04/2017 | 21:03
17
ואז תפוצה בעוד 2 קילו וחוזר חלילה.
יאללה, תהנה

חם בפורומים של תפוז

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ