לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1742617,426 עוקבים אודות עסקים

פורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

הנהלת הפורום:

אודות הפורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום זה הינו אידיאולוגי במהותו. אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי. להמשך תקנון הפורום -->
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
 
 
 הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
 
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
 
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה 
המשך >>

לצפיה ב-''חלב' אורז עם שקדים.'
'חלב' אורז עם שקדים.
16/02/2018 | 08:52
83
האם חימום מזיק ל'חלב' ?
לצפיה ב-'4 חודשי טבעונות ואכזבה גדולה'
4 חודשי טבעונות ואכזבה גדולה
13/02/2018 | 19:40
5
281
שנים אני מתלבט בנושא הטבעונות מטעמי מצפון, אבל כשהגיעו בדיקות הדם האחרונות וממדי השומנים בדם היו בשמיים החלטתי שזה הזמן לשלב בין נפש לגוף.
במשך 4 חודשים תמימים הייתי טבעוני אדוק, לא בשר לא דגים לא ביצים ולא מוצרי חלב. עמדתי בזה בגבורה. התעודדתי כל פעם שראיתי סרט תיעודי בנושא שבו מומחים בעלי שם עולמי דיווחו על שיפור בבדיקות דם אחרי שבועיים בלבד.
ובכן 4 חודשים אחרי טבעונות אדוקה- הגיעו תוצאות בדיקות הדם- שום דבר לא זז. ולמרות שלא אכלתי שום שומן מן החיי,הטריגליצרדים בשמיים, ולמרות כל אגוזי המלך והאבוקדו- הכולסטרול הטוב לא עלה.
בריצור מעשיות, חבל
לצפיה ב-'האם התייעצת עם תזונאית שמבינה בטבעונות?'
האם התייעצת עם תזונאית שמבינה בטבעונות?
14/02/2018 | 11:01
151
קודם כל שאפו על הנסיון והרצון. אם החלטת לוותר לגמרי, אז כמובן שזו זכותך. אבל אם יש לך עניין בכל זאת להמשיך בטבעונות, מכיוון שציינת שהתחלת בטבעונות מטעמי מצפון ולא רק מטעמי בריאות, אז אולי כדאי לעשות נסיון נוסף והפעם בליווי מקצועי של דיאטנית תומכת טבעונות, שאולי תוכל לומר לך איך לשפר את מצב השומנים בדם והכולסטרול שלך. תזונה טבעונית היא לא קסם, והיום כבר יודעים שתזונה זהה יכולה להשפיע באופן שונה על אנשים שונים, ויכול להיות שמה שאכלת לא היה טוב עבורך. בעלת מקצוע תוכל אולי לכוון אותך לתזונה טבעונית שתתאים יותר לך ולצרכים שלך. בכל מקרה אם הכולסטרול גבוה והשומנים בדם בשמיים, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע, ואם כבר, אז למה שלא תהיה טבעונית?
לצפיה ב-'קראתי פעמיים כדי לוודא: הבעיה היא לא שהכולסטרול עלה במהלך'
קראתי פעמיים כדי לוודא: הבעיה היא לא שהכולסטרול עלה במהלך
16/02/2018 | 21:06
163
חודשי הטבעונות אלא פשוט לא ירד?
אם כן אני מסכימה עם ימימה שלא מדובר בתרופת פלא -עובדה שיש טבעונים שסובלים מכולסטרול גבוה- וכדאי לקרוא בעיון ורצוי ביותר ממקור אחד ,על יעילותם של אגוזי מלך ואבוקדו (שהיתרון העיקרי שלהם הוא, לפחות מבחינתי, שהם טעימים מאד!) וכל מיני מוצרים צמחיים אחרים  שמומלצים ב'רפואה העממית' בהורדת כולסטרול.
לצפיה ב-'לי הכולסטרול דווקא ירד- הבעיה היא הסוכרת'
לי הכולסטרול דווקא ירד- הבעיה היא הסוכרת
18/02/2018 | 18:09
129
שנגרמת מעודף משקל ותרופה.
עכשיו אני מנסה להגביל יותר כמות פירות ומנסה חילבה ואולי עוד מעט קצח.
אבל חילבה סותמת לי את התיאבון והתחלתי להוריד משקל. כך שאולי הסוכרת
תשתפר
לגבי כולסטרול טוב הוא לא השתנה אצלי מטבעונות. אבל כולסטרול רע ירד
לצפיה ב-'למיטב ידיעתי'
למיטב ידיעתי
03/03/2018 | 18:48
78
טריגליצרידים אאל״ט מקורם בפחמימות פשוטות. לכן אם אכלת הרבה לחם/פסטה/אורז/סוכר כנראה שלא תהיה ירידה בכמות הטריגליצרידים, בלי קשר לטבעונות.
 
כדאי להתייעץ עם דיאטנית שמבינה בנושא https://veg.anonymous.org.il/dietitian/list או להצטרף לאתגר 22+ (בחינם) https://etgar22.co.il/ ששם למיטב ידיעתי יש דיאטנית מלווה.
לצפיה ב-'אין קשר לתזונה בכלל ! הגוף שלך מייצר כולסטרול'
אין קשר לתזונה בכלל ! הגוף שלך מייצר כולסטרול
01/04/2018 | 20:47
44
במצב זה אתה אפילו צריך לאכול קצת כולסטרול .
גש לטיפול רפואי זה לא משהוא שפותרים עם תזונה .
אחרת יהיו לך חסימות בכלי הדם .
אני באותו המצב , כבר עשיתי ניתוח מעקפים ו 2 צינתורים 
 
אם אתה ירושלמי תבקש להגיע להדסה עין כרם ,הם עושים ניסוי בתרופה יקרה 
שמורידה כולסטרול למשך חודש בזריקה אחת . הניסוי בחינם .
לצפיה ב-'שאלה מהותית על "פרות חולבות" ועצה לגבי תחליפי חלב.'
שאלה מהותית על "פרות חולבות" ועצה לגבי תחליפי חלב.
13/02/2018 | 15:29
2
128
שלום לכולם. 
לאחר דיון שהיה לי עם מישהו, אשמח לקבל מכם הסבר להדיוטים. עיקר הויכוח שהיה לנו הוא לגבי מספר ההתעברויות המלאכותיות של פרה במשק. ברור לגמרי כי פרה, כמו כל יונק, תייצר חלב מתוך תהליך ההיריון. מה קורה לגבי המשקים, זה כבר לא כל כך ברור לי. הרי הפרה נחלבת באופן שוטף , וכך היא מייצרת חלב (העצם מדמה את פעולה היניקה של העגל). אז מאיזו סיבה היא צריכה להתעבר שוב? האם תפוקת החלב יורדת עם הזמן בלי קשר להנקה? האם זה משתנה שתלוי בעיקר בגיל הפרה? אשמח לקבל על זה פירוט מעמיק. קראתי בעוד מקומות שאכן הפרה מתעברת מספר פעמים בשביל ייצור החלב. 
כמו כן, אני זוכר שקראתי מספר פעמים על בחורות שמניקות את ילדיהן עד גיל 9-10. האם תפוקת החלב של אישה יורדת עם הזמן בלי קשר להנקה? (סתם לידע כללי).
אם למישהו יש המלצה לספר או קישור להיבטים האלו של טבעונות, אני אשמח לקרוא.
 
ודבר נוסף. אני צמחוני כבר 13 שנה, אבל נוטה לטבעונות כי אני לא צורך מוצרי חלב אבל צורך ביצים לעתים. הייתי רוצה לבקש המלצות לתחליפי חלב שהם לא מסויה או חלב שקדים , גם בשביל אחותי שיש לה אי סבילות ללקטוז.
 
תודה רבה על העזרה.
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
14/02/2018 | 10:52
1
117
פרה במשק מוכנסת להריון בממוצע פעם בשנה. ההריון נמשך 9 ח', כמו אצל בני אדם, וכשלושה חודשים לאחר ההמלטה מעברים אותה שוב. הסיבה היא אכן ירידה בכמות החלב שמתרחשת לאורך הזמן. לקראת סוף ההריון הפרה עוברת תהליך שנקרא "ייבוש" שבו מפסיקים לחלוב אותה לזמן מה (נדמה שלי שבערך לחודשיים) כדי לשפר את הסיכויים לקבל תפוקה טובה במחזור הבא. בדרך כלל התהליך נעשה בעזרת אנטיביוטיקה, כדי למנוע דלקות בעקבות הפסקת החליבה, אבל בשנים האחרונות יש רפתות שעברו לשיטות נטולות אנטיביוטיקה ונחשבות מתקדמות יותר.
גיל הפרה גם משפיע על כמות החלב, ופרות מבוגרות יותר מייצרות פחות חלב. לכן אורך החיים הממוצע של פרה ברפת חלב הוא כשלושה - חמישה מחזורי חליבה, מה שאומר שסביב גיל 6-7 בממוצע היא נשלחת לשחיטה, מסיבות שונות: או מכיוון שלא נכנסה להריון, או מכיוון שתפוקת החלב שלה, גם בשיא תקופת החליבה הוא נמוך מכדי להיות כלכלי, או מסיבות של מחלה וכד'. יש כמובן פרות שנשארות ברפת יותר שנים, אחרי הכל מדובר בממוצע, שכולל מן הסתם גם עגלות או פרות אחרי המלטה ראשונה שלא נכנסו להריון תוך פרק זמן "סביר" ונשלחו מוקדם יותר לשחיטה. בגדול זה עסק, פרה שלא כלכלית למגדל, מוצאת מהרפת.
לשאלתך מדוע כמות החלב יורדת - אני מניחה שגם בטבע (הן הפרתי והן האנושי) הצאצא מתחיל לאכול דברים נוספים מלבד חלב אם ולכן זקוק לפחות חלב, גם אם הוא ממשיך לינוק לשם ההנאה או כתוספת תזונה.
לצפיה ב-'ולגבי חלב - '
ולגבי חלב -
14/02/2018 | 10:53
71
יש חלב שיבולת שועל שהרבה אנשים אוהבים, חלב אורז, חלב אגוזי לוז (שיש לו קצת טעם של נוטלה...)
לצפיה ב-'ppp'
ppp
11/02/2018 | 17:16
1
86
לצפיה ב-'pianimissimo'
pianimissimo
17/02/2018 | 15:06
13
לצפיה ב-'מתכון טבעוני נוטלה'
מתכון טבעוני נוטלה
05/02/2018 | 16:55
93
מתכון טבעוני נוטלה -תוצרת בית
היום הוא יום הנוטלה העולמי, ואתם יכולים לנחש עד כמה אני אוהבת נוטלה! ממש יום חג עבורי.  אבל היום,  אני מקדישה את מתכון הנוטלה הביתית לטבעוניים שבינינו ולכל  הרגישים ללקטוז.
המתכון מהיר וקל, 20 דק ' עבודה , וממש חייבים להכין אותו.  טעם אגוזי הלוז מדהים והשילוב עם השוקולד המריר יוצר ממרח מעט פחות מתוק מהמקורי , שבעיני עדיף.
 המתכון-
מצרכים-
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי לוז קלופים וקלויים (לקרר)
100 גרם סוכר חום (דמררה)
120 מ"ל חלב סויה
2 כפות שמן צמחי
1/2 1 כפות אבקת קקאו מסונן
2 גרם גרגירי לציטין (להשיג בחנויות טבע)
1 כפית תמצית וניל
ההכנה-
1.טוחנים במעבד מזון את האגוזים עם השוקולד, הסוכר והלציטין עד לקבת ממרח חלק. זה לוקח מעט זמן אז תמשיכו בטחינה עד שמגיעים למרקם החלק.
2. אל סיר בינוני יוצקים את החלב ומוסיפים קקאו. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב ועד שנמס.
3.מוסיפים את ממרח האגוזים והוניל ומערבבים.
4. מוסיפים את השמן ומערבבים.
ממשיכים לערבב על אש נמוכה ורגע לפני הרתיחה מכבים את האש.
5. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.
יחזיק במקרר בין 3-4 שבועות (אם לא ייגמר לפני כן….).
 
קישור לעמוד: מתכון טבעוני נוטלה
לצפיה ב-'קבוצת הכרויות לטבעוניות וטבעונים בפייסבוק'
קבוצת הכרויות לטבעוניות וטבעונים בפייסבוק
27/01/2018 | 15:43
94
היי אם אתם בני 30+ טבעונים.ות ויש לכם פייסבוק מוזמנים להצטרף לקבוצת אהבה טבעונית 30+

https://www.facebook.com/groups/474170809262554/
לצפיה ב-'שמירת אורך חי מיץ במקרר לאחר שימוש במסחטת מיצים'
שמירת אורך חי מיץ במקרר לאחר שימוש במסחטת מיצים
21/01/2018 | 12:33
1
84
שלום,

ברשותי מסחטת מיצים קשים, לאחר שימוש במסחטת מיצים, אני מעוניין למלא את מיצים בבקבוק ולשמור אותם במקרר.
והשאלה היא כמה זמן ניתן לשמור במקרר כדי לשמור את הטריות?
לרוב אני משתמש תפוזים, גזר ותפוחי עץ.

תודה רבה!
לצפיה ב-'בערך 5 ימים'
בערך 5 ימים
07/02/2018 | 18:01
29
אחרי 5 ימים תרגיש שיש למיץ טעם וריח לא טריים.
 
כדי להאריך במקצת את אורך חיי המיץ במקרר, תוכל להוסיף לו קצת סוכר או קצת מלח לימון. שניהם משמשים כחומר משמר, והם יוסיפו למיץ כמה ימים.
 
 
לצפיה ב-'ספרים\ מאמרים בנשא תזונה?'
ספרים\ מאמרים בנשא תזונה?
09/01/2018 | 11:01
5
133
היי,
אשמח להמלצה לספרים\ מאמרים עדכניים בנושא תזונה. 
אני טבעונית, אבל אני לא בהכרח מחפשת משהו שמכוון לטבעונות אלא להבין יותר טוב מה הגוף שלנו צריך, ובאיזה מזונות נמצא מה שהוא צריך. אני מניחה שזה משהו שממש משתנה וכל כמה שנים יוצא משהו שסותר את מה שהיה קודם (זה נכון כמעט לכל תחום מחקר, אבל לתחושתי בענייני תזונה המלחמות יותר גדולות:)), אבל אני עדיין רוצה להתחיל מאיפשהו. המטרה היא להשכיל לידע הכללי שלי, ליתר דיוק לנסות לרכוש ידע ספציפי שאותו אוכל לשלב בבחירות התזונתיות שלי..
תודה
לצפיה ב-'המלצה על בלוג'
המלצה על בלוג
09/01/2018 | 13:34
1
115
יש כמובן המון המון מאמרים, אבל אני לא יודע מה הנסיון שלך בקריאת מאמרים מדעיים. ספרים הם בעיתיים. יש מעט מאד ספרים שמסתכלים על תמונה מלאה ויש יותר מדי ספרים שעסוקים בלקדם ראיית עולם של אדם מסוים תוך התעלמות מהנתנוים האחרים.
בעבר הערכתי את הבלוג של ג׳ק נוריס, תזונאי טבעוני שלא חוטא בבלבול בין קידום אג׳נדה להעברת מידע. גילוי נאות- הרבה זמן כבר לא קראתי אותו אז אני מבסס את ההמלצה שלי על היכרות משנים מוקדמות יותר. מקווה שהוא לא התקלקל.
http://jacknorrisrd.com/
לצפיה ב-'תודה, אני אבדוק'
תודה, אני אבדוק
09/01/2018 | 18:25
14
לצפיה ב-'מכיוון שונה ולא מדעי'
מכיוון שונה ולא מדעי
10/01/2018 | 11:27
1
70
ממליצה לקרוא את הספר דיאטה סקסית ומשגעת.
זה אומנם מכווין לטבעונות אבל מדבר יורת על הכיוון של תזונה טבעית ובריאה, כזו ששומרת עלינו ממחלות (עליי לפחות כבר 3.5 שנים ללא תרופות משום סוג שהוא), כזו שאפילו אם תיישמי רק חצי ממנה, כבר תעשי לעצמך טובה ענקית.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
11/01/2018 | 10:04
10
לצפיה ב-'אתר מומלץ'
אתר מומלץ
11/01/2018 | 21:57
57
האתר אינו מוטה לטבעונות (ביננו, גם לא נכון להסתמך על אתר שמוטה לכאן או לכאן) אלא מתרגם מאמרים ממקורות שונים, כל עוד הנושא שלהם הוא בריאות.
 
לצפיה ב-'כלכליסט: הטרנד הטבעוני הציל את מכירות תנובה ב-2017'
כלכליסט: הטרנד הטבעוני הציל את מכירות תנובה ב-2017
11/01/2018 | 18:47
7
153
לצפיה ב-'והערת אגב שלי'
והערת אגב שלי
11/01/2018 | 18:56
130
אני יודע שיש קולות בקרב הטבעונים שקוראים להחרים חברות כאלו. מי שמרגיש כך אין לי ויכוח איתו ושיעשה מה שהוא מרגיש לנכון.
 
לעומתם אני דווקא חושב שצריך לעודד חברות שעד היום מימנו ושיווקו סבל שיתחילו לייצר מוצרים טבעוניים - קודם כל כי זה גורם להנגשה של מוצרים אלו ברב קהלים שהיו רוצים להפחית/להפסיק צריכת מוצרים מהחי - הן בהעמדת המוצרים בחזית שטחי המכירה הרגילים של הסופר, הן בהוזלת מחירים, והן בפרסום.
 
שנית, ככל שחברות כאלו ירגישו בגידול הביקושים, הם ישקיעו בפיתוח מוצרים חדשים (כמו סדרת הגבינות האחרונות של תנובה) ויגדילו את המבחר הזמין.
 
שלישית, חברות אחרות שהיום לא בתחום יתחילו להתעניין ולהצטרף או בייצור מוצרים, או בטבעון מוצרים קיימים (יש בדיוק מייזם של ויגן פרינדלי שרץ בימים אלו בנושא), או בסימון מוצרים קיימים.
 
כדי להביא קהלים גדולים לטבעונות, צריך שלכל ״העצלנים״ יהיה מבחר גדול של תחליפי גבינות, מעדנים, תחליפי בשר וכו׳ בסופר - נגישים וזמינים ובמחירים שלא יקרעו את הכיס כמו מוצרי הבוטיק. וכשזה יקרה, כבר לא ידברו על אחוז או שניים טבעונים - נתחיל לדבר על עשר עשרים בשלב ראשון.
לצפיה ב-'מאוד מעניין'
מאוד מעניין
03/02/2018 | 19:41
23
לצפיה ב-'ועכשיו המתכונים'
ועכשיו המתכונים
10/02/2018 | 05:18
4
70
באתר של תנובה, 5 מתכונים טבעוניים המבוססים על המוצרים שלהם. פשטידה, לזניה, בורקיטס, לחמניות - נראה מעולה לאירוח בכללי ובשבועות בפרט.
 
הם מקדמים את המתכונים בפייס שלהם, אז חושפים אותם גם לקהלים לא טבעוניים.
לצפיה ב-'אני התרכזתי בבורקס ראיתי שאפשר להדביק את השומשום והפרג ללא'
אני התרכזתי בבורקס ראיתי שאפשר להדביק את השומשום והפרג ללא
18/02/2018 | 18:02
3
48
ביצה ורק עם שמן זית. וזה הלהיב אותי.
 
לצפיה ב-'אני תמיד מדביק עם שמן זית בלבד'
אני תמיד מדביק עם שמן זית בלבד
18/02/2018 | 20:03
2
38
אבל אחוז הנשירה די רציני. אם מתאים מבחינת הטעם אני ממיס כפית טחינה גולמית בשמן הזית, ואז ההדבקה יותר טובה.
לצפיה ב-'אני מערבבת מעט סילן עם חלב סויה לא מתוק'
אני מערבבת מעט סילן עם חלב סויה לא מתוק
19/02/2018 | 09:35
1
38
זה גם נותן צבע שחום וגם מדביק מצוין. המתיקות של הסילן לא מורגשת כי מדובר על כמות קטנה מאד.
לצפיה ב-''
19/02/2018 | 20:43
1
לצפיה ב-'עצומה'
עצומה
02/01/2018 | 20:00
105
שלום לכולם
כולנו אוהבים את הטבע, אחרת לא היינו טבעונים, אז בואו נעזור לו עכשיו שהוא צריך עזרה.
בירושלים יש עמק בשם "העמק הלבן" ובו עופות, יונקים, פרחי בר מוגנים, מעיינות, רבבות עצים ושיחים, ממצאים ארכיאולוגיים ועוד שעיריית ירושלים רוצה להרוס אותו ולבנות בו.
יש עצומה נגד הריסת העמק ובנייה בו. אני מצרפת לינק לעצומה כדי שתוכלו לחתום ולהשפיע ולהעביר אותו לכל המכרים והחברים שלכם וביחד נציל את העמק הלבן.
לצפיה ב-'טבעונית כ8 שנים, ופתאום מרגישה שאין לי מה לאכול'
טבעונית כ8 שנים, ופתאום מרגישה שאין לי מה לאכול
30/12/2017 | 20:01
14
402
היי
בשנה האחרונה הורדתי מהתפריט פסטה ופתיתים כיוון שזה פחמימות ריקות מעובדות ולא מועילות, הסתדרתי עם אורז, קינואה, קוסקוס וכאלה.
אוכלת המון ירקות, מבושלים ונאים. 
לאחרונה הורדתי גם סוכר- כדי לרדת במשקל- זה עובד, אבל ... אין לי מה לאכול. 
 
בדיאטה טבעונית ללא פחמימות טיפשות וללא סוכר, פשוט מרגישה אומללה. השבוע יצא שאכלתי לחמניות ריקות במשך שלושה ימים סתם כדי לסתום את הרעב, הייתי חולה ולא היה לי כוח לבשל. 
היצירתיות במזון נעלמה עם סטרס מסויים שנכנס לי לחיים. 
השיא היה כשהוזמנתי לארוחת ערב אצל זוג חברים- היו על השולחן מלא קופסות גבינות, ממרחים, לחמים, סלט... אצלי ארוחת ערב בדרך כלל זה איזה קערת קורנפלקס עצובה או טוסט משעמם שיכול להוות בוקר/צהריים/ערב/שלושתן גם יחד. 
 
*לא אוהבת אבוקדו, טחינה, ממרח חומוס, יוגורטים וכל דבר שמזכיר טעם של גבינה. 
 
אנא תובנותיכם ועצותיכם המעשיות איך להחלץ מהבור התזונתי שנקלעתי אליו. 
לצפיה ב-'מה עם קטניות?'
מה עם קטניות?
31/12/2017 | 08:49
1
216
לא הזכרת קטניות בכלל מלבד ממרח חומוס שאת לא אוהבת. מרקי עדשים מסוגים שונים, קלים מאד להכנה ומשביעים מאד. אצלי בכלל מרקים זה משהו שתמיד יש במקרר, רק לחמם ולאכול. לפעמים זו כל הארוחה - אפילו שתי קערות של מרק משביע וממלא. אפשר גם משעועית, מאפונה ירוקה או יבשה. אני קונה קילו עדשים/שעועית/חומוס, משרה עד להתחלת הנביטה על השיש, מחלקת לכמה שקיות ומקפיאה, ואז כל פעם שבא לי פשוט מוציאה ומבשלת. אבל אם אין לך חשק גם לזה, יש היום עדשים חומוס ושעועית קפואים בסופר, פשוט תקני שקית....
וכמובן תבשילים מכל סוגי הקטניות. השבוע הכנתי תבשיל גרגרי חומוס עם חצילים ופלפלים למשל, ויש עוד בלי סוף.
לגבי ארוחת ערב - ממרחים טבעוניים כמו טפנד, עגבניות מיובשות ועוד אחרים שניתן לקנות וישמחו את ארוחת הערב שלך. מקושקשת טופו או חביתת קמח עדשים ליד הסלט. 
מציעה לך גם לשאול בפורום השכן - תזונה טבעונית  -  תקבלי שם יותר תשובות.
ובהצלחה לך....
 
לצפיה ב-' איישם את ההצעה להקפאת קטניות מושרות'
איישם את ההצעה להקפאת קטניות מושרות
12/01/2018 | 15:12
37
לצפיה ב-'המון ירקות, מכל צבעי הקשת ועדיף עונתיים'
המון ירקות, מכל צבעי הקשת ועדיף עונתיים
02/01/2018 | 11:03
109
אני אוכלת קטניות בכל יום עכשיו, במרקים, בתבשילים וגם כאן, מגוון כמה שיותר עשיר.
אני כן אוכלת פחמימות כמו לחם או פסטה, אך במידה. 3-5 מנות ליום שבהן נכללות גם לחם, פסטה, תפוח אדמה או דגנים מכל הקשת, אף פעם לא לבד, תמיד בליווי של ירק או ממרח כלשהו עם ערך חלבוני גבוה. אני לא בעד להוציא מהתפריט כל הנאה ולא מוכנה לחיות כך.
גם פירות, 3-4 ביום. סויה במידה, טופו, טמפה, אדממה, לא מוצרים מעובדים מעבר. יש לי המון מה לאכול.
 
אני משתמשת להשראה בבלוגים דברים בעלמה, אז מה את עושה כל היום, tivoneat, minimalist baker.
לצפיה ב-'יש פסטה מקמח מלא'
יש פסטה מקמח מלא
02/01/2018 | 19:04
89
אני למשל אוכל כל פעם קטניה ועדשים בצבע שונה.
אפונה יבשה עדשים שחורות עדשים מנומרות מש שעועית לבנה וכו..
לחם אני מחליף בין שפון לחיטה ממחמצת ומלא
פרחיות בין אורז מלא לאורז מלא ושיבוחת שועל
אורז פעם מגוון עם  קינואה ופעם עם כוסמת
קבוע אוכל רק טופו חלב סויה וחומוס ( מגוון עם תחינה)
ואגוזים גם אפשר לגוון וירקות גם וכמובן םירות
לצפיה ב-'האם שקלת יעוץ אצל תזונאית?'
האם שקלת יעוץ אצל תזונאית?
08/01/2018 | 12:24
55
זה הצעד הראשו שאני ממליצה עליו, גם כדי לבנות תפריט מאוזן, בריא וגם בשבילה ירידה במשקל.
אני למשל טבעונית, נטולת גלוטן וסוכר לחלוטין, ומוצאת שיש לי מלא מה לאכול,א בל אני כן אוכלת דברים שאת לא, וממליצה לנסות להתגבר על ה"פחד" מהם ולנסות מתכונים חדשים שמכילים אותם.
אני אוכלת טופו, אגוזים ושקדים, כוסמת, קינואה, קטניות, בעיקר עדשים שאני מנביטה אם אפשר (לא חובה).
אני מכינה טורטיות מושלמות מכוסמת, והן התחליף שלילכל לחם, ומשתדלת להמנע מפסטה אבל יש פסטה מעולה של ברילה, ללא גלוטן, מתירס, ממש טעימה, מכינה קציצות עדשים מושלמות ברוטב עגבניות, וזו ארוחה מעולה ממש.
אני אוכלת המון פירות, ממש המון פירות, זה בריא, הכי בריא שיש לנו מהיקון, זמין וקל, ומכיל כל מה שאנחנו צריכים.
בתפוחי אדמה למשל, מסתבר שיש הרבה חלבון, וארוחה של תפוחי אדמה היא ארוחה מעולה, במיודח אם יש לידה סלט עשיר.
בטטות גם הן מעולות, מכילות סיבים תזונתיים ובכך טובות יותר מתפוחי אדמה.
אני נותנת לך קישורים למתכונים, חלקם ללא גלוטן:
 
 
 
ושל קציצות עדשים ברוטב - מנה מעולה
 
לצפיה ב-'האם פותחת השרשור עוד פה?:)'
האם פותחת השרשור עוד פה?:)
09/01/2018 | 10:56
8
100
אשמח להעלות רעיונות מהתפריט שלי, אבל זה דורש תגובה מושקעת, אז אני אשקיע אם את עדין פה:)
לצפיה ב-'כן, עודני כאן'
כן, עודני כאן
09/01/2018 | 12:57
7
113
ומבינה עם כל תגובה עד כמה אני בעייתית עם כל ה"לא-אוהבת" שלי.. חח
לצפיה ב-'לא כזה בעייתית:)'
לא כזה בעייתית:)
09/01/2018 | 19:21
6
194
אני למשל לא סובלת שמן קוקוס ומאוד אוהבת מתוק, אבל אני אופטימית, אני אמצא את דרכי גם בקינוחים הטבעוניים:)
 
תראי, קודם כל, אני מצטרפת להמלצה להתייעץ עם תזונאית. ובלי קשר (עם קשר למעשה) תזהרי ממש מההמנעות מפחממות. פחממות זה סוכר וזה ממש נחוץ, אמנם את כן כותבת שאת אוכלת פחממות טובות יותר. אני לא מספיק מבינה בזה, אבל אני ממש זוכרת שנכנסתי לדכאון בפעם היחידה בחיים שלי שניסיתי להוריד פחממות, ואח"כ גם קראתי שזו תגובה אופיינית של הגוף. זה יכול אולי להסביר את הסטרס שלך. כמובן שזו רק השערה והכי כדאי כאמור לעשות בדיקות דם ולהתייעץ עם תזונאית טובה.
 
לגבי רעיונות מה לאכול.
אז קודם כל, עכשיו חורף ומרקים זה הדבר (אם כי אני אוכלת מרקים כל השנה..).
מרק שגילית ממש לאחרונה והוא מעולה:
מקרים נוספים:
מרק שעושית- לא מוצאת מתכון ספציפי, אבל אני הכנתי כמה פעמים עם סוגי שעושית שונים וכל ירק שיש בבית. צריך פשוט להשרות את השעועית לפני (ליתר בטחון אני משרה ל-24 שעות) ואח"כ תבשבלי עם מה שבא לך.
מרק אפונה - משרים אפונה ומבשלים אפילו בלי כלום (עם תבלינים בסיסיים)  ואז טוחנים, מאוד טעים.
יש עוד מליון מתכונים ברשת. ארוחת ערב של מרק ופרוסה עם ממרח כלשהו או אפילו רק מרק זה ממש כיף ומשביע.
 
זה מביא אותי לממרחים.
יש מלא ממרחים שממש כיף לשים על פרוסה או גם בסנדויץ יותר עשיר.
ממרח פלפלים- קולים פלפלים (כל צבע שהוא) בתנור (פשוט שמים אותם שלמים בתנור ונותנים להם ממש להשרף, שיהפוך לשחור. מדי פעם הופכים כדי שכל הצדדים יקלו). מוצאים מהתנור, שמים בעקרה וסוגרים עם ניילון נמצד לרבע שעה. שלב חשוב כי אחרת אי אפשר לקלף. אחרי הניילון הנמצד הקליפה יורדת מעצמה. ברגע שקילפת שמים בבלנדר עם מה שבא לך- אני שמה שום, כוסברה, פלפל צ'ילי קצוץ דק (אם את אוהבת חריף), מלח פלפל. 
אני כמוך לא מתה על ממרח חומוס, אבל אפשר לעשות "חומוס" כמעט מכל קטניה וזה ממש טעים - אני ניסיתי עדשים ואפונה ירוקה.
ממרח שעועית - את זה לא הכנתי מזמן כי זה דורש בלנדר חזק שאין לי 
ממרחי קשיו ושקדים. אמנם ציינת שאת לא אוהבת מה שמזכיר גבינה, אבל לדעתי סתם קוראים לזה גבינה:) בפועל זה מה שזה - ממרחי קשיו\ שקדים וזה ממש טעים. שני מתכונים שאני מכינה קבוע:
 
תבשילים
תבשילים שונים עם עיקר התזונה כי זה לרוב מה שאני אוכלת לארוחת צהרים, הארוחה הכי גדולה שלי. אגב, כל התבשילים וכל המרקים שאני מכינה - אני מכינה בכמות גדולה ומקפיאה, ככה שתמיד יהיה לי מגוון זמין גם שאין רצון\זמן לבשל.
כמה מהתבשילים הקבועים אצלי:
קארי (אגב, ציינתי קודם שאני לא סובלת קוקוס, זה המתכון היחיד שבו זה הולך אצלי ואני לא מרגישה קוקוס..)
תבשיל עדשים כתומות\ ירוקות - אין חוקים. מטגנים קצת בצל ושום, אפשר גם סלרי, מוסיפים איזה ירקות שרוצים, מוסיפים עדשים (את הירוקות כדאי קצת להשרות), מכסים במים ומבשלים. אני לרוב מוסיפה רק עגבניות ופלפל חריף.
תבשיל חומוס (לא קשור בכלל לממרח חומוס וממש טעים) - אני עושה אותו הכי פשוט שיש. משרים חומוס יממה (אגב, ההתנסות הראשונה שלי בהנבטה הייתה אחרי שחומוס שהושרה ולא היה לי זמן לבשל אותו, נבט אחרי כמה ימים במקרר ומאז אני מכינה את התבשיל עם חומוס מונבט אם יש לי זמן לתכנן מראש). מטגנים קצת בצל, מוסיפים הרבה עגבניות, נותנים לזה להתבשל טוב. מוסיפים את החומוס, כאן אני מוסיפה די הרבה רסק עגניות לבושתי:) אני אוהבת את המרקם הסמיך שזה נותן. אבל זה ממש לא חובה. מוסיפים תבלינים - מה שרוצים ומכסים במים. אם השרת יממה, חצי שעה בישול תספיק. שמים על אורז לבן (או מלא) ונהנים:)
פסטה (אפשר גם פסטה מלאה) ברוטב "שמנת" בטטה - משרים קשיו ל-3 שעות. מבלנדרים עם מים בכמות שתיתן שמנת נוזלית. חותכים בטטות לקוביות ושמים בתנור עם קצת מלח פלפל ואפשר גם טימין. מטגנים בצל, מוסיפים את ה"שמנת" קשיו, מוסיפים את הבטטות הצלויות ותבלינים: מלח וקצת אגוז מוסקט והרוטב מוכן. אם יוצא סמיך מדי אפשר להוסיף מים רותחים, לפעמים אני מוסיפה די הרבה, תלוי כמה מלכתחילה שמתי בבלנדר. גם את זה אני מכינה בכמות גדולה, זורקת פנימה חבילה של פסטה (קצת יותר אפילו, מה שנכנס לי בסיר), מערבבת ומקפיאה. שדרוג קטן- מבשלים בטטה אחת בנפרד, מועכים לפירה ומוסיפים לשמנת לפני שמוסיפים את הבטטות הצלויות. זה מסמיך את הרוטב והופך אותו ליותר עשיר. זה אולי נשמע מסובך, אבל זה אחד המתכונים הקלים שיש..
 
עוד כמה רעיונות לבוקר\ ערב
"חביתת" עדשים. הבסיס פה הוא הבלילה:
קמח עדשים (עדשים כתומות טחונות במטחנת תבלינים, ואם אין אז קונים, זה יוצא קצת יותר יקר), אני לרוב מוסיפה גם קצת קמח חומוס (כנ"ל  - חומוס טחון), מעט שמרי בירה (לא חובה), תבלינים - מה שרוצים. מוסיפים מים ממש בזהירות עד שזה קצת מתחיל להיות נוזלי (זה לא צריך להיות נוזלי מדי). מבחינת הירקות גם כאן אפשר להתפרע - אני לרוב מטגנת בצל (אפשר גם סגול) ושום, מוסיפיה עגבניות\ קישואים\ תפו"א, את התערובת הזו, אחרי שהיא קצת מתבשלת, אני מוציאה מהחבת ומוסיפה לקערה עם הבלילה, מערבבת ומחזירה למחבת. נותנים כמה דקות מצד אחד ואז הופכים (רצוי להפוך עם צלחת שלא יתפרק). כיוון שאת לא אוכלת טחינה, זה עלול להיות לך קצת יבש, ולכן כדאי מאוד לאכול את זה עם סלט ישראלי (עגבניות, מלפפון בצל קצוץ דק, שמן, לימון ומלח).
יש גם ברשת שפע של מתכונים לשקשוקה עם טופו ועם עוד כל מיני. 
 
עוד משהו מאוד בסיסי אבל מאוד טעים- ירקות בתנור.
אני לרוב עושה בטטה, בצל סגול ושני שום שלמות ברוטב סויה וסילן. או פלפלים, קישואים ותפוחי אדמה בשמן זית מלח ופלפל.
עוד מתכון שאני מכינה הרבה (וגם מקפיאה):
לביבות בטטה - את הביצה מלחיפים בכל תחליף ביצה שבא לך, אני משתמשת בצ'יה. זה משהו שאפשר סתם לנשנש עם או בלי רוטב כלשהו, לקחת נשנוש לדרך או להוסיף לארוחה כלשהי.
 
זה פחות או יותר מה שאני אוכלת אבל אני כל הזמן מחפשת מתכונים חדשים, סתם כי אוהבת לבשל ולגוון.. כל הלינקים ששלחתי הם לרוב חלק מבלוגים שכדאי לשוטט בהם ובטח תמצאי עוד מתכונים שיהיו לך חביבים יותר או פחות. 
 
בלוג שנחשפתי אליו בימים האחרונים ונראה מגניב (אבל עוד לא ניסיתי שום דבר ממנו):
לצפיה ב-'ניסיתי לערוך, זה הוריד במקום להוסיף'
ניסיתי לערוך, זה הוריד במקום להוסיף
09/01/2018 | 19:28
102
מה שירד זה הבלוג שהמלצתי עליו בסוף:
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'וואו!!!! '
וואו!!!!
10/01/2018 | 10:16
1
107
איזה אלופה את, אין דברים כאלה. שמרתי את הפוסט שלך ואני אנסה את הדברים שכתבת.
נתת לי המון רעיונות, ואני מקווה שאוהב לפחות חלק מהדברים החדשים שהצעת. תודה רבה על ההשקעה !!! ממש!!
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
11/01/2018 | 10:05
41
תחזרי לספר;)
לצפיה ב-'תודה על ההשקעה. שימושי לי עכשיו '
תודה על ההשקעה. שימושי לי עכשיו
12/01/2018 | 15:11
71
נחמד שעוד יש כאן נוכחות כלשהי.
לצפיה ב-'גם אני לקחתי ממך רעיונות'
גם אני לקחתי ממך רעיונות
15/01/2018 | 00:17
1
49
הכנתי את קציצות הטופו ואת מרק הבטטה ערמונים (עם דלעת במקום בטטה, כי לא היתה לי...) ושניהם היו חבל"ז! יכנסו למתכונים הקבועים שלנו, זה בטוח
לצפיה ב-'נפלא:)'
נפלא:)
16/01/2018 | 11:42
3
לצפיה ב-'מישהו שמע על אבקת ביצה או אפילו ניסה אותה'
מישהו שמע על אבקת ביצה או אפילו ניסה אותה
25/12/2017 | 17:20
3
112
ויודע איפה אפשר להשיג אותה?
לצפיה ב-'תלוי לאיזו מטרה'
תלוי לאיזו מטרה
08/01/2018 | 12:25
2
70
אני משתמשת במוצר של וגה לפעמים לחביתה או פשטידה וזה נחמד מאד.
לאיזו מטרה את צריכה אבקת ביצה?
כי יש תחליפים לכל מתכון
לצפיה ב-'לפרנץ' למשל'
לפרנץ' למשל
08/01/2018 | 13:00
1
21
לצפיה ב-'אני מכינה ככה'
אני מכינה ככה
10/01/2018 | 11:26
65
מכינה בלילה פשוטה מחלב סויה/שקדים/קרם קוקוס עם מעט קורנפלור או קמח רגיל, מערבבת עם מעט תמצית וניל בשביל הטעם, מלח וסוכר ביחד, עד למרקם ביצתי וזהו :)
 
מש טעים והילדים אוהבים מאד, עדיף עם חלה ולא לחם, וממש לתת לזה לשקוע בנוזל
לצפיה ב-' פורומים חדשים מחכים לכם '
פורומים חדשים מחכים לכם
24/12/2017 | 13:09
16
 
פורום חדש יעסוק בדיני המס כולל תחום המיסוי הפלילי, בו תקבלו ייעוץ מעו"ד מומחה, לשעבר מנהל תחום במחלקת החקירות של רשות המיסים 
היכנסו עכשיו לפורום דיני מע"מ ומס הכנסה 
 
פורום חדש מרכז ייעוץ משפטי ומענה על שאלות בנושאים של ויזה, דרכון זר, הגירה, אזרחות ואשרת עבודה בחו"ל, בבריטניה וארה"ב בעיקר
היכנסו עכשיו לפורום ויזה ואזרחות בבריטניה וארה"ב
לצפיה ב-'עזרה בשאלון'
עזרה בשאלון
20/12/2017 | 09:33
64
אשמח מאוד להשתתפותכם בשאלון קצר https://goo.gl/forms/Ff4rP9v23QWNRl1F3
לצפיה ב-'כיצד שבעים בפחות אוכל בטבעונות'
כיצד שבעים בפחות אוכל בטבעונות
10/12/2017 | 23:06
8
247
שאני טבעוני כמו עכשיו אני אוכל יותר ( על רקע תרופה קצת משמינה)
מאשר צמחונות חלבית- יוגורט ללא סובר מאוד משביע אותי.
היוגורט הטבעוני שנמכר עכשיו הוא עם סוכר- ואסור לי.
אני כמובון לוקח אסידופולוס אבל זה לא עוזר לתיאבון.
גם הקור גורם לי לתיאבון יתר.
איך אני סותם את התיאבון בטיבעונות.
החסכון שאני מקווה להשיג זה 500 קלוריות.
זה מה שאני אוכל מיותר למשל היום  בלילה לחם מחמצת עם חומוס ממרח
מיותר לחלוטין אבל הייתי רעב. פתאום.
אני כבר לא משמין יותר. אבל צריך להוריד הרבה במשקל- 105 קילו


לצפיה ב-'רעיונות'
רעיונות
11/12/2017 | 10:05
1
203
לא הייתי בהכרח משייך את זה לטבעונות אלא לנסיבות שונות בהקשר לעשיית דיאטה. אבל:
- אם קר, דאג לחמם את עצמך. ביגוד מתאים, תנור , מזגן וכו'.
- להורדה במשקל עוזרת פעילות גופנית. נסה לשלב הליכה קצבית למשל של 1/2 - 1 שעה ביום מספר פעמים בשבוע.
- יוגורט - כבר הצענו בעבר להכין יוגורט טבעוני לבד. זה ממש לא מסובך ואתה יכול להכין מספר גביעים/צנצנות פעם אחת כל שבוע או יותר גביעים פעם אחת כל מספר שבועות (זה נשמר כהלכה במקרר).
- נסה לשלב דייסת קוואקר על בסיס מים בלבד וניל וקינמון עם ממתיקים מלאכותיים שמותרים לך. זה גם ממלא וגם מחמם. התייעץ עם הדיאטנית שלך.
- בחורף ובכלל טוב להכין מרקי ירקות שיהיו זמינים למקרה שקר מידי או שרעבים ורוצים לסתום. אפשר לשלב בהם גם ברנפלקס ללא-סוכר (כתחליף לאיטריות/קרוטונים). התייעץ עם הדיאטנית על זה.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה'
תודה
11/12/2017 | 18:03
72
אני אתייעץ עם הדיאטנית.
לי גם נראה לאכול יותר ירקות ירוקים
לצפיה ב-'רעיונות'
רעיונות
12/12/2017 | 21:57
1
108
יותר ירקות (אבל לא יותר שמן - בשמן יש הרבה קלוריות ומעט סיבים תזונתיים שנותנים תחושת שובע, כך שעדיף להפחית), שווה להיות יותר שבע מפחות קלוריות.
קטניות לא בממרח - גרגרי חומוס, גרגרי תורמוס, גרגרי שעועית.
קוואקר מלוח עם תוספת עלים (שמיר, פטרוזיליה), בצל ירוק/עירית ושאר ירקות.
 
באתר הזה יש מתכונים ללא שמן (למרות שיש פה ושם מתכונים עם סוכר או סירופ מייפל וכו' הרוב הגדול יכול להתאים לצרכים שלך) - https://www.forksoverknives.com/recipes/#gs.HbXOHo...
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
13/12/2017 | 02:41
13
לצפיה ב-'פחממות'
פחממות
14/12/2017 | 18:00
1
105
ארוחה אחת של פחממות סותמת את התאבון יותר מאשר כל מיני ארוחות ביניים שלא כוללות פחממות. דוגמאות: בורגול/קינואה/אורז וכו'.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/12/2017 | 02:26
10
לצפיה ב-'פופקורן ללא שומן (במיקרו/מכשיר המבוסס על אוויר חם)'
פופקורן ללא שומן (במיקרו/מכשיר המבוסס על אוויר חם)
23/12/2017 | 11:37
1
24
לצפיה ב-'תודה'
תודה
23/12/2017 | 12:24
33
אני אוכל פרחיות אורז וגם שיבולת שועל זה כמו פופ קורן.
פופ קורן אני אוכל בסרט במועדון.
לגבי ביית אני אחשוב
לצפיה ב-'אוכל אורגני ע"י גידול בדגים'
אוכל אורגני ע"י גידול בדגים
05/12/2017 | 18:17
84
ברור לי שזה לא יכול להתאים לאוהבי החיות שבינינו אבל לאחרונה נתקלתי יותר ויותר בשיטה שנקראת אקוופוניקה שזה אומר שמגדלים את הירקות, בעזרת הפרשות דגים!!! אשמח לשמוע מה הטעם של מי שניסה זאת - הנה דוגמה לכך אגב http://dagdagan.mozello.co.il/
לצפיה ב-'איפה יש בארץ דג טבעוני ?'
איפה יש בארץ דג טבעוני ?
02/12/2017 | 18:11
3
192
בחול בכל מקום מוכרים Vegeterian Fish
זה ממש טוב.
איפה אפשר למצוא אחד בארץ ?
לצפיה ב-'הכוונה לדג כזה'
הכוונה לדג כזה
02/12/2017 | 18:13
1
221
לצפיה ב-'לי זה נראה כמו חציל מטוגן .'
לי זה נראה כמו חציל מטוגן .
10/12/2017 | 12:46
127
אם זה סויה אז עדיף לאכול סויה שנראית כמו סויה.
אם זה חציל אז יותר בריא ונעים, לאכול חציל מאשר את הזוועה התעשייתי מלאת הכימיקלים הזאת שנראית כמו  פרוסות של דג מת.
גילוי נאות-  אני לא ממש טבעוני  אבל אילו הייתי  נגד הריגה ואכילה של  בעלי חיים לא הייתי רוצה לאכול משהו שנראה כמו בעל חיים מת או בעל טעם של חיה מתה כשהטעם בא מכימיקלים סינטטיים .
לצפיה ב-'לא יודע אם יש בארץ אבל נראה שאפשר להכין לבד בבית'
לא יודע אם יש בארץ אבל נראה שאפשר להכין לבד בבית
02/12/2017 | 20:18
152
נראה לי שהבסיס צריך להיות גוש כלשהו של סייטן או טופו או שילוב של טופו וגלוטן יחד, שמעוצב כמו בתמונה ומצופה באצת נורי. כמובן שצריך לתבל את הכל ולבשל בהתאם ובסוף לחתוך לפרוסות עפ"י הדוגמה שבתמונה.
 
אם אתה רוצה להכין סתם פיש אנד צ'יפס טבעוני אז הנה מתכון.
לצפיה ב-'מתכונים טובים לצמחוניים וטבעוניים'
מתכונים טובים לצמחוניים וטבעוניים
27/11/2017 | 16:55
124
היי,
 
מצאתי אתר נחמד עם מתכונים לצמחוניים וטבעוניים - קישור לאתר
לצפיה ב-'למגדלי בעלי החיים שביננו'
למגדלי בעלי החיים שביננו
22/11/2017 | 11:57
6
273
שלום לכולם!
חייבת לשתף את כל מי שיש לו כלב או חתול...
נתקלתי במקרה בחנות אינטרנטית שמוכרת מוצרים לכלבים וחתולים במחירים ממש זולים!!!!!! מה שעוד יותר אהבתי זה שחוץ מלמכור מוצרים במחירים זולים הם גם תורמים לעמותות מהרווחים שלהם ומחפשים בתים חמים לכלבים נטושים. 
אני אישית חושבת שצריך לתת במה לדבר שכזה וכמובן שאני קונה רק משם!
מצרפת לכם קישור לחנות: www.bowwow.co.il
 
לצפיה ב-'מרגש שנרשמת במיוחד לתפוז כדי לשתף אותנו! '
מרגש שנרשמת במיוחד לתפוז כדי לשתף אותנו!
27/11/2017 | 23:38
3
122
לצפיה ב-'ועוד אחרי שהיא נתקלה״במקרה״ בחנות'
ועוד אחרי שהיא נתקלה״במקרה״ בחנות
28/11/2017 | 00:24
2
126
רק לדמיין מה היתה עושה בשביל לעזור לכולנו אם היא היתה מוצאת את החנות לא במקרה אלא לאחר סקר מקיף. אולי דיוור ישיר לכל אחד ואחת מאיתנו!
לצפיה ב-''
28/11/2017 | 05:06
13
לצפיה ב-'טוב שיש אנשים טובים '
טוב שיש אנשים טובים
28/11/2017 | 15:06
24
לצפיה ב-'תודה רבה על הטיפ (יש לי גם המלצה על וטרינר נהדר )'
תודה רבה על הטיפ (יש לי גם המלצה על וטרינר נהדר )
07/01/2018 | 21:18
1
47
חייב להמליץ וטרינר בבאר שבע ובנגב מספק שירותים ברמה אחרת, במקום תמצאו חדרים רבים שלכל אחד מהם ייעוד משלו. כך למשל, ברשותינו חדר אשפוז המיועד לחיות המחוייבות להישאר אצלנו להמשך טיפול ולהשגחה.אצלנו תמצאו חדרי בדיקות מאובזרים, חדר המתנה נוח, מעבדה מקצועית וכמובן חדרי ניתוח.
החדרים הייעודיים, האבזור העשיר והחדשני וכמובן הניסיון המקצועי של הצוות מאפשרים לנו להעניק פתרון לכל בעיה. אנו עובדים בשעות נוחות ומקבלים כל בעל חיים הזקוק לעזרה. וטרינרים בבאר שבע זה אנחנו. שירות ללא תחרות .יחס אישי והכי חשוב אתם יודעים שהחיה שלכם בידיים טובות .
שירותי וטרינר חירום בבאר שבע והדרום.
וטרינר 24 שעות בבאר שבע
וטרינר בדרום
רופא חיות בבאר שבע ולהבים
מרפאה וטרינרית באר שבע
שירותי וטרינר עד הבית
טיפול בפרעושים בבאר שבע והסביבה
וטרינר בבאר שבע המלצות
וטרינר בבאר שבע התקשרו עכשיו.

 
לצפיה ב-'מאד מאד *לא* מומלץ '
מאד מאד *לא* מומלץ
07/01/2018 | 22:03
52
מנסיון של חברים בבאר שבע שעבדו עם שירותי הוטרינר הנ״ל- מילא השחיטה במחירים, אבל מדובר בטיפול מאד לא מקצועי.
 
שומר נפשו (וכלבו) ירחק כמו מאש
לצפיה ב-'למסירה תחפושת היסטורית של אווז, שהשתתפה בהפגנות רבות'
למסירה תחפושת היסטורית של אווז, שהשתתפה בהפגנות רבות
21/11/2017 | 10:57
130
למסירה: ראש של אווז (עשוי בד וספוג).
השתתף במספר הפגנות עם מיצגים נגד פיטום אווזים בשנות המאבק נגד התעשייה. מאז שהמאבק הצליח והתעשייה נסגרה, הראש ישב בארון הרבה שנים, ועכשיו מחפש ייעוד חדש בחיים.

חם בפורומים של תפוז

אירוח וידאו - תמ``א 38
אירוח וידאו - תמ``א 38
עו``ד עפר שחל, מנהל הפורום ומומחה לבתים משותפים...
אירוח וידאו - תמ``א 38
אירוח וידאו - תמ``א 38
עו``ד עפר שחל, מנהל הפורום ומומחה לבתים משותפים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ