לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1735017,350 עוקבים אודות עסקים

פורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

הנהלת הפורום:

אודות הפורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום זה הינו אידיאולוגי במהותו. אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי. להמשך תקנון הפורום -->
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
 
 
 הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
 
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
 
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה 
המשך >>

לצפיה ב-'שמן זית מזיק?'
שמן זית מזיק?
13/04/2018 | 22:28
8
160
בסרטון הזה ובדף הזה אומרים ששמן זית (או מכל סוג שהוא) מזיק ללב ושכל ההמלצות על שמן זית הם מוטעות
זה נכון? ואם כן אז איזה שומן אמורים לצרוך כדי לספוג רכיבים שנספגים בשומן כמו ליקופן מעגבניה?
לצפיה ב-'לא, זה לא נכון'
לא, זה לא נכון
14/04/2018 | 07:55
7
120
כמובן שלא צריך להיסחף בצריכה של שמן, כל שמן שלא יהיה, אבל הרבה מההפחדות של אותו בחור מוגזמות לחלוטין. אותו מיק הוא קוטף דובדבנים ידוע שבאופן גלוי מצהיר על כך (וחושב שזה בסדר)
לצפיה ב-'למרות ההרצאה של הפרופסור?'
למרות ההרצאה של הפרופסור?
14/04/2018 | 09:13
6
113
שהשמן חוסם את התא נדבק לעורקים ומעלה LDL וכו זה באמת נכון?
השאלה אם השמן זית תורם משהו או שהוא רק עדיף על שמנים אחרים
לצפיה ב-'קודם כל, מילה על אותו פרופסור'
קודם כל, מילה על אותו פרופסור
14/04/2018 | 15:27
4
130
אם אתה מתייחס לסרטון של אותו בחור (מייק) ולקטעים הקצרים מתוכו שבו מופיעה אדון מייקל קלפר, אז תנוח בשלום. קלפר הוא אחד הדמגוגים הגדולים, לא רק בתחום שמן הזית. יש קליפ אחר שהוא אנטי שמן זית שקלפר הוא הכוכב הראשי בו כשהוא מצולם בהרצאה שהוא נותן. החלטתי פעם שאני אקשיב לכל ההרצאה. בשתי השקופיות הראשונות הוא מתאר מאמרים ומצטט אותם כולל לתת את המקורות. היו שם דברים שנשמעו קצת לא הגיוניים, אז החלטתי לבדוק את המקורות ומסתבר שהוא המציא, פשוט המציא. במאמר הראשון לא נאמר מה שקלפר אומר (אני לא מדבר על הסקת מסקנות שונות של קלפר, אני מדבר על ציטוטים של דברים שלא היו) ובמחקר השני דובר בממצאים לחלוטין שונים ממה שהוא כתב. בקיצור, הוא לא מישהו שהייתי סומך עליו.
עודף שומן, לא שמן, לא ״נדבק״ לעורקים אבל כן יכול לחסום כניסת סוכר לתאים מסוימים על ידי עכוב מעבר סיגנלים (לא על ידי חסימה פיזית). הדגש פה הוא על המילה עודף. במצב של עודף שומן, למשל במשקל עודף חריף, אכן יהיו לזה השלכות. זה לא המצב מאכילת מספר כפות שמן זית ביום.
 אם אתה רוצה פירוט על הטעויות בסרטון, אז הנה סרטון ביקורת. אני בדרך כלל לא אוהב להמליץ על סרטונים באשר הם, אבל אחרי שיצא לי לבדוק מקרים אחרים שבהם היא התבטאה, אני סומך עליה הרבה יותר מאשר על אותו בחור:
לצפיה ב-'מזל שיש את הפורום'
מזל שיש את הפורום
14/04/2018 | 20:20
3
75
ההסבר הזה נשמע יותר הגיוני מהסרטונים המבלבלים האלה
כמעט חתכתי משמן זית לגמרי וגורם לאוכל להיות תפל מזל ששאלתי
לצפיה ב-'ופה בדיוק הבעיה עם אותן המלצות מופרכות'
ופה בדיוק הבעיה עם אותן המלצות מופרכות
15/04/2018 | 00:59
1
76
גם אם שמן זית היה בעייתי קצת, אם בסופו של דבר מישהו נמנע מסלט טוב כי הוא מרגיש שהוא צריך לשים קצת שמן, אז הכל מתפספס
לצפיה ב-'מסכים'
מסכים
29/04/2018 | 19:19
36
אולי ההמלצות האלה רק בגלל ה100 קלוריות בכף שמן כנראה למי שיש מקום ל100 קלוריות האלה בתפריט לא תהיה לו בעיה לשלב אותו
לצפיה ב-'זאת בדיוק הסיבה להצליב עדויות.'
זאת בדיוק הסיבה להצליב עדויות.
12/05/2018 | 14:16
23
נכון להרבה תחומים בחיים.
לצפיה ב-'שמן זית '
שמן זית
17/05/2018 | 23:01
27
שמן זית כבישה קרה 8% -5% חומציות מעולה לגוף/ טוב לבישול וטיגון 
שמנים שעברו פיסטור כבר לא שמנים
שמן קוקוס גם מעולה .
רק בריאות.
 
היכנס :open-all.co
לצפיה ב-'שמרים מפרקים את החיטה?'
שמרים מפרקים את החיטה?
13/04/2018 | 22:14
1
59
מישהו רשם בכתבה הזאת
את התגובה הזאת:
התפחת חיטה עם שמרים גורם לפירוק החיטה למרכיבים.
משום כך כלל לא משנה האם יש סובין או אין בלחם.
התוצאה זמינות גבוה של מרכיבי המזון .
הזמינות של מרכיבי המזון היא מעבר ליכולת האדם לאכל אותו.
התוצאה שימור המזון כשומן.
משום כך אטריות בריאות בהרבה מלחם.
 
זה נכון?
לצפיה ב-'לא'
לא
14/04/2018 | 08:00
11
לצפיה ב-'למדתי לאהוב טופו.'
למדתי לאהוב טופו.
09/04/2018 | 15:38
118
מתנצל , אבל אני לא טבעוני ואפילו לא צמחוני (אם כי אני גאה לומר שצריכת הבשר והמזון האחר מהחי יורדת אצלי בעקביות).
אני מתנצל משום שאני מודע לכך שהמוסר מחייב טבעונות ואני חלש מדי.
יחד עם זאת, ולמרות הכל, ובכל זאת ... חיים עם ילדה טבעונית ואשה כמעט טבעונית ערמו לי לנסות מתכונים מוזרים.
באחד מהם אני רוצה לשתף אתכם (לפעמים אפילו בבחירה בין בשר לטופו הזה אני בוחר בבשר) (נו, באמת?  בוחר בטופו) .
ברדיד אלומיניום (=נייר כסף?) אני שם עטיפה פנימית של נייר אפייה (מישהו אמר לי שהחשיפה למתכת לא רצויה).
בתוך השקית שנוצרת אני שם פרוסות טופו בעובי בערך סנטימטר שאותם טבלתי (לא מאמין שהשרייה עושה משהו לטופו) בתערובת של מיץ לימון (בשפע), רוטב פטריות תיאלנדי (לא לבלבל עם רוטב הדגים שהוא חוויה למטיבי לכת בלבד ), מעט מאד רוטב סויה (קיקומן) ומעט שמן שומשום לתיבול.
סוגר טוב טוב טוב שלא יהיו נזילות.
לתנור (או טוסטר אובן) למשך כחצי שעה בחום 180.
בסוף לגזור את השוליים ול"הגליש" לצלחת עם הרוטב.
אופס! כמעט הכי חשוב שכחתי: על הטופו אני שם פרוסות דקות מאד של ג'ינג'ר טרי וצ'ילי חריף (במיוחד האדום יוצא קסום).
אשמח לשמוע תגובות .
בתאבון
ומטוב ליבי אוסיף ששמחתי לגלות טופו נהדר בחנות מזרח מערב (דרגון).  הבעיה שהחבילות גדולות פי 3 וקשה לעשות מהם פרוסות.   לפני כמה ימים זוגתי שתחיה מצאה טופו "קדיתא" .  מחיר בית מרקחת אבל הרבה יותר כיף.
לצפיה ב-'נבטים של תירס'
נבטים של תירס
09/04/2018 | 09:23
40
זרעתי בגינתי גרגרי תירס  לאחר השריה במים.   נותר לי חופן,  שלא היה לי מקום עבורו באדמה,  והשארתיו במים. 
התחיל להוציא נבטים.
שאלתי למי שהתנסה:     האם נבטי תירס ראויים למאכל אדם,  כמו למשל נבטי חמניות או נבטים אחרים שאני קונה?   
השאלה מתעוררת כי קראתי שנבטי תירס הם למאכל לבע"ח   בלבד.     
לצפיה ב-'פיקניק אפטר עצמאות טבעוני '
פיקניק אפטר עצמאות טבעוני
03/04/2018 | 09:24
62
מוזמנותים לפיקניק בפארק הרצלה * יום אחרי עצמאות * טבעוני * ללא כלים חד פעמיים * כניסה חופשית * כל אחד מביא משהו לאכול עבור כולם * וכלים לאכול בהם עבור עצמו :)

https://www.facebook.com/events/355171421651848/
לצפיה ב-'נעלי טיולים טבעוניות'
נעלי טיולים טבעוניות
23/03/2018 | 14:33
1
71
אהלן, אני מחפשת נעלי טיולים שלא כוללות עור. ראיתי שיש לGO NATURE דגם טבעוני, מישהו מכיר? ממליץ? אשמח גם להמלצות על דגמים אחרים (אם קיימים בארץ).
תודה רבה!
לצפיה ב-'קיימים כמה דגמים בארץ'
קיימים כמה דגמים בארץ
03/04/2018 | 09:23
42
אפשר להשיג בארת לפחות דגם טבעוני אחד של כל חברת נעלי טיולים מוכרת, פשוט לכי לחנויות ותשאלי או תלכי לחנויות הדגל של המותגים כמו החנות של נורת' פייס בחשמונאים.
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורום חדש - קניות באינטרנט '
מחכים לכם בפורום חדש - קניות באינטרנט
11/03/2018 | 15:11
18
 

בפורום חדש תקבלו הצעות לרכישות שוות, לינקים למוצרים ומבצעים חמים, אפשר להתייעץ על קניה, החזרה ותשלום אונליין ולקיים דיונים על קניות שעשיתם
היכנסו עכשיו לפורום קניות באינטרנט
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2586
 
לצפיה ב-'ויטמינים ונוגדי חמצון בהקפאה'
ויטמינים ונוגדי חמצון בהקפאה
09/03/2018 | 02:39
4
112
אם מכינים טחינה עם הרכיבים האלה:
- מיץ לימון
- שום כתוש
- גינגר מגורד
- פטרוזיליה קצוצה
ושמים בפריזר לחודש ואז מפשירים בטמפ חדר ל 10 דק
הרכיבים ישמרו או יאבדו את הויטמינים ונוגדי חמצון?
לצפיה ב-'היי דן'
היי דן
13/03/2018 | 03:20
1
87
מבחינת ההקפאה עצמה, המרכיבים נשארים יציבים. בתהליך הפשרה ביתי אולי יהיה אובדן קטן של מעט מהמרכיבים שהתיחסת אליהם אבל ממש ברמה זניחה
לצפיה ב-'זה מה שחשבתי'
זה מה שחשבתי
13/04/2018 | 22:01
12
טוב לדעת שאפשר להקפיא בלי לאבד את הרכיבים האלה עכשיו אעשה כמה ניסויים לראות איך היא גם בהפשרה
לצפיה ב-'הענין הוא שאין צורך להקפיא טחינה , הטחינה הגולמית'
הענין הוא שאין צורך להקפיא טחינה , הטחינה הגולמית
01/04/2018 | 20:36
1
51
נשמרת לאורך זמן בטמפרטורת החדר , 
זה ממש קל להכין טחינה , זה באופן מיידי . 
לצפיה ב-'הבעיה'
הבעיה
13/04/2018 | 22:05
24
שלוקח הרבה זמן כל פעם להוציא מהמקרר לשטוף לקצוץ לערבב את המצרכים כל פעם מחדש אם אצליח להקפיא ולהפשיר ושזה יחזור לאותו מרקם בלי לאבד את הרכיבים זה יחסוך הרבה מאוד זמן (אותו דבר עם גואקמולי סלסה חומוס וכו)
לצפיה ב-'עזרה בבקשה'
עזרה בבקשה
28/02/2018 | 05:31
1
166
מישהו מכיר דיאטנית טבעונית שמתמחה בשחלות פוליציסטיות?
לצפיה ב-'יש באתר אנונימוס'
יש באתר אנונימוס
03/03/2018 | 18:40
71
רשימת דיאטניות טבעוניות וידידותיות לטבעונות, כולל תחומי התמחות.
 
אולי כדאי להתחיל מאלו שבאזור המגורים להתקשר ולשאול.
 
 
בהצלחה
לצפיה ב-'אירוע "ערך מוסף" למתנות טבעוניות '
אירוע "ערך מוסף" למתנות טבעוניות
28/02/2018 | 01:09
77
מוזמנותים
להפנינג מתנות לפסח בננוצ'קה בתל באביב עם מבחר דוכנים לקטנים ולגדולים בדגש ייצור מקומי, יצירה מקורית, סביבתי, חברתי וללא חומרים מהחי אם אתם מחפשים אלטנרטיבה למתנה השגרתית מהחנות בקניון אל תפספסו את האיבנט ותזמינו חברות.ים >>>

https://www.facebook.com/events/440090053060629/


לצפיה ב-'killepitsch'
killepitsch
27/02/2018 | 11:11
63
היכן ניתן לקנות killepitsch באזור מרכז ?
לצפיה ב-'נעלי עבודה ובטיחות לטבעונים! יש חיה כזו :)'
נעלי עבודה ובטיחות לטבעונים! יש חיה כזו :)
26/02/2018 | 23:43
70
נתקלתי בחברה שיש לה המון נעלי עבודה ובטיחות, לטבעונים!
נראה תוצרת איטליה ומעוצב, יש פתרון גם לזה!!


https://intro.co.il/?s=טבעוני&post_type=product
לצפיה ב-'עד כמה אתם שונאים אותי?'
עד כמה אתם שונאים אותי?
22/02/2018 | 00:07
6
233
ערב טוב לכם..אני עוסק בשחיטה 16 שנים.
אני אוהב בע"ח כמוכם ואולי אפילו יותר מכם,ואגב אני מגדל גם בע"ח.
למה אתם קוראים לי בכפרות "רוצח רוצח"?
למה אתם חוסמים לי את הכניסה למפעל לפעמים ומנבלים את הפה שלכם כלפיי?
אני לא טיפוס אלים,ולא מתעלל בבע"ח,אני עוסק "נטו" בשחיטה כהלכה בעקבות צורכי ביקוש גבוהים מאוד מהציבור בארץ,אנא מכם תתחשבו גם ברגשות של בני האדם כמו של הבע"ח..תודה לכם והמשך ערב נעים.
לצפיה ב-'dont feed the troll'
dont feed the troll
22/02/2018 | 13:46
3
69
לצפיה ב-'אני הכי אמיתי'
אני הכי אמיתי
22/02/2018 | 19:55
1
151
אני לא רוצה לפגוע ברגשות שלכם,אני מכבד אותכם,אני רוצה לדבר איתכם ולנסות להבין אתכם בדרך הכי אמיתית ומתורבתת.
תשאלו אותי מה שאתם רוצים בענף השחיטה ואני יענה לכם ויוכיח לכם שאני הכי אמיתי.
בכל משחטה בארץ כמעט עבדתי,גם בבקר בארץ,בדבח שבדיר אל אסד,תנובה בבית שאן שצמוד לעוף טוב,עוף הגליל בכניסה לקרית שמונה,עוף הנגב שגם זה בעקיפין או של שייך לתנובה,עוף ירושלים של דני מזרחי אבי אלבז ועוד 2 שותפים ערבים אחד מאבו גוש והשני מרמאללה,מישור אדומים,באור יהודה אצל גבי מססה הפרחח,משחטת אזור ז"ל,לוד (ברקת לשעבר) וכד'...
לצפיה ב-'dont feed the trol'
dont feed the trol
23/02/2018 | 17:25
39
לצפיה ב-''
23/02/2018 | 00:20
32
לצפיה ב-'לך תמצא עבודה נורמלית , '
לך תמצא עבודה נורמלית ,
01/04/2018 | 20:40
1
25
לצפיה ב-'לא רע לי'
לא רע לי
01/04/2018 | 21:11
53
בעבודה הזאת..המקצעתי עם השנים ומשכורות יפות,בפרט אם אני טס לשחיטות בחו"ל.
לצפיה ב-'המלצה על ממרחים טבעוניים באופן כללי ובקשה לסיוע'
המלצה על ממרחים טבעוניים באופן כללי ובקשה לסיוע
20/02/2018 | 21:38
115
לתמוך בפרויקט (הרווח הטעים הוא גם של התורם) שנמצא בישורת האחרונה וממש חשוב לי שיגיע ליעד שלו
https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=25347
תודה ובתאבון :)
לצפיה ב-'טבעונות עשויה למנוע סוכרת סוג 2 לינק- אנגלית'
טבעונות עשויה למנוע סוכרת סוג 2 לינק- אנגלית
18/02/2018 | 17:50
51
כמובן ללא גאנק פוד טבעוני

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320909.p...
לצפיה ב-''חלב' אורז עם שקדים.'
'חלב' אורז עם שקדים.
16/02/2018 | 08:52
82
האם חימום מזיק ל'חלב' ?
לצפיה ב-'4 חודשי טבעונות ואכזבה גדולה'
4 חודשי טבעונות ואכזבה גדולה
13/02/2018 | 19:40
5
272
שנים אני מתלבט בנושא הטבעונות מטעמי מצפון, אבל כשהגיעו בדיקות הדם האחרונות וממדי השומנים בדם היו בשמיים החלטתי שזה הזמן לשלב בין נפש לגוף.
במשך 4 חודשים תמימים הייתי טבעוני אדוק, לא בשר לא דגים לא ביצים ולא מוצרי חלב. עמדתי בזה בגבורה. התעודדתי כל פעם שראיתי סרט תיעודי בנושא שבו מומחים בעלי שם עולמי דיווחו על שיפור בבדיקות דם אחרי שבועיים בלבד.
ובכן 4 חודשים אחרי טבעונות אדוקה- הגיעו תוצאות בדיקות הדם- שום דבר לא זז. ולמרות שלא אכלתי שום שומן מן החיי,הטריגליצרדים בשמיים, ולמרות כל אגוזי המלך והאבוקדו- הכולסטרול הטוב לא עלה.
בריצור מעשיות, חבל
לצפיה ב-'האם התייעצת עם תזונאית שמבינה בטבעונות?'
האם התייעצת עם תזונאית שמבינה בטבעונות?
14/02/2018 | 11:01
146
קודם כל שאפו על הנסיון והרצון. אם החלטת לוותר לגמרי, אז כמובן שזו זכותך. אבל אם יש לך עניין בכל זאת להמשיך בטבעונות, מכיוון שציינת שהתחלת בטבעונות מטעמי מצפון ולא רק מטעמי בריאות, אז אולי כדאי לעשות נסיון נוסף והפעם בליווי מקצועי של דיאטנית תומכת טבעונות, שאולי תוכל לומר לך איך לשפר את מצב השומנים בדם והכולסטרול שלך. תזונה טבעונית היא לא קסם, והיום כבר יודעים שתזונה זהה יכולה להשפיע באופן שונה על אנשים שונים, ויכול להיות שמה שאכלת לא היה טוב עבורך. בעלת מקצוע תוכל אולי לכוון אותך לתזונה טבעונית שתתאים יותר לך ולצרכים שלך. בכל מקרה אם הכולסטרול גבוה והשומנים בדם בשמיים, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע, ואם כבר, אז למה שלא תהיה טבעונית?
לצפיה ב-'קראתי פעמיים כדי לוודא: הבעיה היא לא שהכולסטרול עלה במהלך'
קראתי פעמיים כדי לוודא: הבעיה היא לא שהכולסטרול עלה במהלך
16/02/2018 | 21:06
160
חודשי הטבעונות אלא פשוט לא ירד?
אם כן אני מסכימה עם ימימה שלא מדובר בתרופת פלא -עובדה שיש טבעונים שסובלים מכולסטרול גבוה- וכדאי לקרוא בעיון ורצוי ביותר ממקור אחד ,על יעילותם של אגוזי מלך ואבוקדו (שהיתרון העיקרי שלהם הוא, לפחות מבחינתי, שהם טעימים מאד!) וכל מיני מוצרים צמחיים אחרים  שמומלצים ב'רפואה העממית' בהורדת כולסטרול.
לצפיה ב-'לי הכולסטרול דווקא ירד- הבעיה היא הסוכרת'
לי הכולסטרול דווקא ירד- הבעיה היא הסוכרת
18/02/2018 | 18:09
125
שנגרמת מעודף משקל ותרופה.
עכשיו אני מנסה להגביל יותר כמות פירות ומנסה חילבה ואולי עוד מעט קצח.
אבל חילבה סותמת לי את התיאבון והתחלתי להוריד משקל. כך שאולי הסוכרת
תשתפר
לגבי כולסטרול טוב הוא לא השתנה אצלי מטבעונות. אבל כולסטרול רע ירד
לצפיה ב-'למיטב ידיעתי'
למיטב ידיעתי
03/03/2018 | 18:48
74
טריגליצרידים אאל״ט מקורם בפחמימות פשוטות. לכן אם אכלת הרבה לחם/פסטה/אורז/סוכר כנראה שלא תהיה ירידה בכמות הטריגליצרידים, בלי קשר לטבעונות.
 
כדאי להתייעץ עם דיאטנית שמבינה בנושא https://veg.anonymous.org.il/dietitian/list או להצטרף לאתגר 22+ (בחינם) https://etgar22.co.il/ ששם למיטב ידיעתי יש דיאטנית מלווה.
לצפיה ב-'אין קשר לתזונה בכלל ! הגוף שלך מייצר כולסטרול'
אין קשר לתזונה בכלל ! הגוף שלך מייצר כולסטרול
01/04/2018 | 20:47
40
במצב זה אתה אפילו צריך לאכול קצת כולסטרול .
גש לטיפול רפואי זה לא משהוא שפותרים עם תזונה .
אחרת יהיו לך חסימות בכלי הדם .
אני באותו המצב , כבר עשיתי ניתוח מעקפים ו 2 צינתורים 
 
אם אתה ירושלמי תבקש להגיע להדסה עין כרם ,הם עושים ניסוי בתרופה יקרה 
שמורידה כולסטרול למשך חודש בזריקה אחת . הניסוי בחינם .
לצפיה ב-'שאלה מהותית על "פרות חולבות" ועצה לגבי תחליפי חלב.'
שאלה מהותית על "פרות חולבות" ועצה לגבי תחליפי חלב.
13/02/2018 | 15:29
2
128
שלום לכולם. 
לאחר דיון שהיה לי עם מישהו, אשמח לקבל מכם הסבר להדיוטים. עיקר הויכוח שהיה לנו הוא לגבי מספר ההתעברויות המלאכותיות של פרה במשק. ברור לגמרי כי פרה, כמו כל יונק, תייצר חלב מתוך תהליך ההיריון. מה קורה לגבי המשקים, זה כבר לא כל כך ברור לי. הרי הפרה נחלבת באופן שוטף , וכך היא מייצרת חלב (העצם מדמה את פעולה היניקה של העגל). אז מאיזו סיבה היא צריכה להתעבר שוב? האם תפוקת החלב יורדת עם הזמן בלי קשר להנקה? האם זה משתנה שתלוי בעיקר בגיל הפרה? אשמח לקבל על זה פירוט מעמיק. קראתי בעוד מקומות שאכן הפרה מתעברת מספר פעמים בשביל ייצור החלב. 
כמו כן, אני זוכר שקראתי מספר פעמים על בחורות שמניקות את ילדיהן עד גיל 9-10. האם תפוקת החלב של אישה יורדת עם הזמן בלי קשר להנקה? (סתם לידע כללי).
אם למישהו יש המלצה לספר או קישור להיבטים האלו של טבעונות, אני אשמח לקרוא.
 
ודבר נוסף. אני צמחוני כבר 13 שנה, אבל נוטה לטבעונות כי אני לא צורך מוצרי חלב אבל צורך ביצים לעתים. הייתי רוצה לבקש המלצות לתחליפי חלב שהם לא מסויה או חלב שקדים , גם בשביל אחותי שיש לה אי סבילות ללקטוז.
 
תודה רבה על העזרה.
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
14/02/2018 | 10:52
1
116
פרה במשק מוכנסת להריון בממוצע פעם בשנה. ההריון נמשך 9 ח', כמו אצל בני אדם, וכשלושה חודשים לאחר ההמלטה מעברים אותה שוב. הסיבה היא אכן ירידה בכמות החלב שמתרחשת לאורך הזמן. לקראת סוף ההריון הפרה עוברת תהליך שנקרא "ייבוש" שבו מפסיקים לחלוב אותה לזמן מה (נדמה שלי שבערך לחודשיים) כדי לשפר את הסיכויים לקבל תפוקה טובה במחזור הבא. בדרך כלל התהליך נעשה בעזרת אנטיביוטיקה, כדי למנוע דלקות בעקבות הפסקת החליבה, אבל בשנים האחרונות יש רפתות שעברו לשיטות נטולות אנטיביוטיקה ונחשבות מתקדמות יותר.
גיל הפרה גם משפיע על כמות החלב, ופרות מבוגרות יותר מייצרות פחות חלב. לכן אורך החיים הממוצע של פרה ברפת חלב הוא כשלושה - חמישה מחזורי חליבה, מה שאומר שסביב גיל 6-7 בממוצע היא נשלחת לשחיטה, מסיבות שונות: או מכיוון שלא נכנסה להריון, או מכיוון שתפוקת החלב שלה, גם בשיא תקופת החליבה הוא נמוך מכדי להיות כלכלי, או מסיבות של מחלה וכד'. יש כמובן פרות שנשארות ברפת יותר שנים, אחרי הכל מדובר בממוצע, שכולל מן הסתם גם עגלות או פרות אחרי המלטה ראשונה שלא נכנסו להריון תוך פרק זמן "סביר" ונשלחו מוקדם יותר לשחיטה. בגדול זה עסק, פרה שלא כלכלית למגדל, מוצאת מהרפת.
לשאלתך מדוע כמות החלב יורדת - אני מניחה שגם בטבע (הן הפרתי והן האנושי) הצאצא מתחיל לאכול דברים נוספים מלבד חלב אם ולכן זקוק לפחות חלב, גם אם הוא ממשיך לינוק לשם ההנאה או כתוספת תזונה.
לצפיה ב-'ולגבי חלב - '
ולגבי חלב -
14/02/2018 | 10:53
71
יש חלב שיבולת שועל שהרבה אנשים אוהבים, חלב אורז, חלב אגוזי לוז (שיש לו קצת טעם של נוטלה...)
לצפיה ב-'ppp'
ppp
11/02/2018 | 17:16
1
85
לצפיה ב-'pianimissimo'
pianimissimo
17/02/2018 | 15:06
13
לצפיה ב-'מתכון טבעוני נוטלה'
מתכון טבעוני נוטלה
05/02/2018 | 16:55
92
מתכון טבעוני נוטלה -תוצרת בית
היום הוא יום הנוטלה העולמי, ואתם יכולים לנחש עד כמה אני אוהבת נוטלה! ממש יום חג עבורי.  אבל היום,  אני מקדישה את מתכון הנוטלה הביתית לטבעוניים שבינינו ולכל  הרגישים ללקטוז.
המתכון מהיר וקל, 20 דק ' עבודה , וממש חייבים להכין אותו.  טעם אגוזי הלוז מדהים והשילוב עם השוקולד המריר יוצר ממרח מעט פחות מתוק מהמקורי , שבעיני עדיף.
 המתכון-
מצרכים-
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי לוז קלופים וקלויים (לקרר)
100 גרם סוכר חום (דמררה)
120 מ"ל חלב סויה
2 כפות שמן צמחי
1/2 1 כפות אבקת קקאו מסונן
2 גרם גרגירי לציטין (להשיג בחנויות טבע)
1 כפית תמצית וניל
ההכנה-
1.טוחנים במעבד מזון את האגוזים עם השוקולד, הסוכר והלציטין עד לקבת ממרח חלק. זה לוקח מעט זמן אז תמשיכו בטחינה עד שמגיעים למרקם החלק.
2. אל סיר בינוני יוצקים את החלב ומוסיפים קקאו. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב ועד שנמס.
3.מוסיפים את ממרח האגוזים והוניל ומערבבים.
4. מוסיפים את השמן ומערבבים.
ממשיכים לערבב על אש נמוכה ורגע לפני הרתיחה מכבים את האש.
5. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.
יחזיק במקרר בין 3-4 שבועות (אם לא ייגמר לפני כן….).
 
קישור לעמוד: מתכון טבעוני נוטלה

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ