לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1669216,692 עוקבים אודות עסקים

פורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

הנהלת הפורום:

אודות הפורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום זה הינו אידיאולוגי במהותו. אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי. להמשך תקנון הפורום -->
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
 
 
 הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
 
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
 
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה 
המשך >>

לצפיה ב-'משקה אורז'
משקה אורז
18/11/2017 | 10:48
1
21
כמה זמן ניתן להשתמש במשקה אורז מרגע הפתיחה? כתוב 3-4 ימים, האם זה נכון?
לצפיה ב-'כל זמן שמריח טוב...'
כל זמן שמריח טוב...
19/11/2017 | 14:11
4
לפחות ככה אני נוהגת
לצפיה ב-' הערב: אירוח בנושא יחסים בין אחים במשפחה '
הערב: אירוח בנושא יחסים בין אחים במשפחה
19/11/2017 | 09:52
 

הילדים לא מסתדרים
 
הערב, בשעה 21:00, תתארח בפורום הורים לפעוטות קרן גאולה גרופר, מנחת הורים בכירה, איתה תוכלו להתייעץ על יחסים בין בני הבית, מריבות וקנאה בין אחים, קבלת אח חדש, איך ללכד ולחבר בין אחים ועוד. 
 
העלו את שאלותיכם על גבי שרשור האירוח כבר עכשיו!
 
לצפיה ב-'B12 - מה המחיר המומלץ ואיפה כדאי לקנות ?'
B12 - מה המחיר המומלץ ואיפה כדאי לקנות ?
17/11/2017 | 16:12
2
24
ולא הבנתי איך בדיוק משתמשים בזה. הרופא אמר לשים מתחת ללשון לכמה שניות - ואז יורקים ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'עונה לחלק האחרון'
עונה לחלק האחרון
19/11/2017 | 05:20
1
13
מניחים מתחת ללשון ומחכים שיתמוסס. את מה שנשאר אפשר לבלוע.
מצטער, אין לי המלצה ספציפית וידע על מחיר (אני מתגורר במדינה אחרת). 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
19/11/2017 | 16:54
1
לצפיה ב-'המלצה על תוסף ברזל'
המלצה על תוסף ברזל
06/11/2017 | 14:43
6
65
הי לכולם
 
אני צמחונית כבק 30 שנה ולאחרונה התגלתה אנמיה.
ברזל עדין של סולגאר לא עוזר. למישהו יש המלצנ על תוסף ברזל שנספג טוב ולא עושה בלאגן בבטן?
 
 
 
לצפיה ב-'לא כתחליף להתייעצות עם רופא/ה'
לא כתחליף להתייעצות עם רופא/ה
07/11/2017 | 08:40
1
64
כי אנמיה שמופיעה פתאום צריך לבדוק מעבר לנטילת תוספים, יכולות להיות לה סיבות שלא קשורות לתזונה.
 
בכ"א מנסיוני התוסף floravital  הוא ממש מוצלח: זה נוזל (שצריך לשמור במקרר אחרי הפתיחה). אין לו תופעות לוואי של תוספי ברזל מה שכן, לא זול.
 
לצפיה ב-'הבת שלי היתה עם ברזל מ-א-ד נמוך'
הבת שלי היתה עם ברזל מ-א-ד נמוך
08/11/2017 | 14:40
46
הרופא אמר שעוד טיפה נמוך יותר ותצטרך לקבל זריקות. רשם לה כדורים שעשו לה בלגן נוראי בבטן. בהמלצת חברה שלי שהיא רופאה קונבנציונלית עם התמחות ברפואה משלימה, החלה לקחת את הפלורויטל והברזל עלה משמעותית. לא היו שום תופעות לואי.
לצפיה ב-'ferrifol '
ferrifol
07/11/2017 | 16:48
1
51
כדורים.
יש לומר שתוספים מכל סוג כנראה לא עוזרים לבדם ללא תזונה.
תזונה עשירה בעלים מונעת בלאגן בעיכול ועשירה בפני עצמה בברזל. יחד עם התוספים אפשר לראות שינוי יחסית במהרה.
לצפיה ב-'רק לקחת בחשבון שפריפול מכיל נוסף לברזל גם חומצה פולית'
רק לקחת בחשבון שפריפול מכיל נוסף לברזל גם חומצה פולית
08/11/2017 | 13:14
51
לא לכולם זה מתאים וכדאי להתייעץ עם רופא בעניין. אבל בכללי - פריפול טוב.
חוץ מזה כדאי תמיד לשלב משהו עם ויטמין C (פלפל אדום, קלמנטינה, תפוז למשל) יחד עם הברזל - מה שייקל על ספיגתו.
לצפיה ב-'לדברי הרופא שלי'
לדברי הרופא שלי
08/11/2017 | 00:10
55
לא כדאי לקנות תוספים כיוון שהם לא באמת מונעים אנמיה..
יש כל מיני "ברזלים קלים" שלא מספקים את הכמות הדרושה
כבר ניסיתי כמה על דעת עצמי וכשלא היה שינוי הרופא אמר לי לקחת את הפריפול שבאמת עזר. תבדקי מול הרופא שלך שרואה את תוצאות בדיקות הדם - שימליץ לך..
לצפיה ב-'היה לי נסיון טוב עם הברזל של DEVA'
היה לי נסיון טוב עם הברזל של DEVA
12/11/2017 | 22:20
27
קניתי ב iherb ולקחתי בהתאם למינון שהומלץ ע"י הרופאה.
זה עזר ולא גרם לתופעות לוואי.
 
לצפיה ב-'מחפשת המלצות על ממרחים טבעוניים לילדים בררנים'
מחפשת המלצות על ממרחים טבעוניים לילדים בררנים
02/11/2017 | 14:37
4
70
פעם הממרח האהוב על הבת שלי היה טחינה-סילאן. עכשיו לא.
מחפשת הצעות לממרחים *ללא אגוזים* ובלי תחליפי גבינה או נקניק מהחנות, שהיא לא אוהבת ותכלס גם אני לא מתה עליהם.
בינתיים בעונה נטולת האבוקדו יש לנו חומוס, פסטו וממרח זיתים ובגזרת המתוקים ריבה - אבל זה קצת משעמם.
תודה!
לצפיה ב-'שקדיה עם אוקרה* ומלח שחור'
שקדיה עם אוקרה* ומלח שחור
02/11/2017 | 18:42
3
41
אוקרה - החלק המוצק שנשאר אחרי שסוחטים פולים לחלב סויה. אפשר להמיר את זה בפולים מבושלים טחונים, או בטופו מגורר.
 
מכיוון שדי הרבה זמן לא אכלתי כריכים אז אני קצת (הרבה) חלודה בגזרת הממרחים, אבל הטעם של  זה ספציפית מעלה לי אסוציאציה לממרח מהילדות שלי.
לצפיה ב-'בשקדייה יש שקדים, כלומר אגוזים - שאסור להביא לבי"ס :( '
בשקדייה יש שקדים, כלומר אגוזים - שאסור להביא לבי"ס :(
03/11/2017 | 10:36
2
13
לצפיה ב-'סליחה, לא שמתי לב'
סליחה, לא שמתי לב
03/11/2017 | 19:09
4
לצפיה ב-'הטעם שלי עכשיו כנראה לא יתאים לילדה בררנית אבל'
הטעם שלי עכשיו כנראה לא יתאים לילדה בררנית אבל
03/11/2017 | 19:32
48
מה עם ממרחים סטייל מוטי שף? הם אמנם מבוססי שמן אבל אפשר להוסיף ירקות ו/או קטניות ו/או קציצות.
בדקת בלוגים טבעונים? למשל
או
או
או (קישורים לבלוגים שונים)
לצפיה ב-'מחפשת מסעדה טבעונית מומלצת בתל-אביב או האיזור'
מחפשת מסעדה טבעונית מומלצת בתל-אביב או האיזור
02/11/2017 | 08:50
33
הי, אני מחפשת מסעדה טבעונית או צימחונית איכותית באיזור המרכז שתתאים גם לילדים שאינם טבעוניים. לא מדובר במזון מהיר בסגנון השווארמה הטבעונית וגם לא במקומות שהם יותר מדי hard core, בהם לילדים שלי אין שום אופציות למנות "רגילות" יותר.  אודה לכם על המלצות!
 
לצפיה ב-'האם הכמהין שלי מקולקלות?'
האם הכמהין שלי מקולקלות?
02/11/2017 | 00:31
39
שלום! אבא שלי הביא לי ממרח כמהין מאיטליה, בצבע שחור כזה. אחרי זמן-מה, הממרח התחיל להתכסות במעין צבע לבן, דומה לעובש, למרות ששמרתי מאוד על הניקיון של הצנצנת והקפדתי לא לטבול בה כלים מלוכלכים מכל סוג.
מישהו יכול לומר לי אם החומר הזה (בתמונה) הוא באמת עובש, או שסתם תופעה נפוצה בממרח כמהין?
תודה!
לצפיה ב-'אחיות לטבעונות.. האם מכירות שעווה להסרת שיער שאין בה דבש?'
אחיות לטבעונות.. האם מכירות שעווה להסרת שיער שאין בה דבש?
30/10/2017 | 11:11
48
או אולי תחליף שעווה דומה?
לצפיה ב-'היי כתבתי פה בעבר'
היי כתבתי פה בעבר
25/10/2017 | 23:37
1
98
אני עדיין לא עברתי לטבעונות ושאלתי היא כזאת, האם מראה של התעללות בחיות(קירות שקופים) בהחלט יכריע אותי לעבור לטבעונות בלי שום של ספק? אני אוהבת בעלי חיים(מכלבים עד ארנבונים) אבל לא הקדשתי את זמני לחיות בטבע כלומר, ברור שאני נגד אכילת ארנבונים(ונצואלה), וכלבים(סין), אבל לא חשבתי מעבר לחיות שבטבע.

ראיתי כמה דקות צנרת על התעללות בבעלי חיים בערוץ 2 וזה היה נוראי. לראות איך שוחטים חיה בעוד בחיים
לצפיה ב-'אין תשובה לשאלה הזו'
אין תשובה לשאלה הזו
26/10/2017 | 00:46
68
כי אנשים מגיבים אחרת לאותם גרויים. אם את מחפשת טריגר שיעזור לך לעבור לטבעונות, ייתכן והחשיפה הזו תעזור לך. היא תעזור לאחרים ולגמרי לא תעזור לאחרים שונים. פשוט תנסי. 
בכל מקרה, אם אכילת ארנבונים או כלבים מזעזעת אותך, אני מאד ממליץ להתחיל לאגור מתכונים למזון טבעוני. אין באמת הבדל מהותי בין פרות לכלבים. יש לנו (לרובינו) יותר אמפתיה לכלבים ותרבותית אנחנו פחות רגילים לאכילת כלבים, אבל אין באמת הבדל
לצפיה ב-'שלום מעניין אותי איך טבעונאים'
שלום מעניין אותי איך טבעונאים
24/10/2017 | 18:48
2
145
או אנשי הraw food מה הם אוכלים בחורף אם אסור מרקים? רק מזון קר?
לצפיה ב-'מי שמקפיד- כן'
מי שמקפיד- כן
25/10/2017 | 00:38
1
106
אין חובה לאכול אוכל חם, לא בחורף ולא בקיץ.

לא נכנס פה לשאלה של למה זה בכלל טוב. זה כבר סיפור אחר. רק עונה לשאלה הספציפית שלך
לצפיה ב-'תודה'
תודה
25/10/2017 | 00:55
16
לצפיה ב-'שאלה על שם הפורום'
שאלה על שם הפורום
24/10/2017 | 04:25
17
132
אם לא מקובל פה לדבר על צמחונות ולהביא מתכונים צמחוניים, מדוע קוראים עוד לפורום ״צמחונות וטבעונות״?
לצפיה ב-'מפני ש...'
מפני ש...
29/10/2017 | 04:23
16
110
הַיֹּבֶשׁ כָּה רַב, אַף כִּי בְּחַלּוֹנֵנוּ צָץ לוֹ הַסְּתָו.
 
יוֹדְעִים זִקְנֵי הַמָּקוֹם לוֹמַר, כִּי זְמַנִּים יָפִים הָיוּ פֹּה בֶּעָבָר.
אַךְ כְּמוֹ פְּרָחִים אֲשֶׁר נָבְלוּ וְקָמְלוּ בְּלֹא מַיִם לִשְׁתּוֹת,
הָלְכוּ חֲבֵרִים וְחִפְּשׂוּ אֵצֶל אֲחֵרִים אֶת צִמְאוֹנָם לִרְווֹת.
וְנוֹתַרְנוּ אָנוּ, שְׁאֵרִים בּוֹדְדִים - לְקַבֵּל פְּנֵיהֶם שֶׁל אַחֲרוֹנֵי הַתּוֹעִים.
לצפיה ב-'עכשיו הבנתי. תודה רבה!'
עכשיו הבנתי. תודה רבה!
29/10/2017 | 14:42
15
23
לצפיה ב-'רגע, זה בעצם נכון גם לשאלה הבאה?'
רגע, זה בעצם נכון גם לשאלה הבאה?
29/10/2017 | 14:44
14
72
אם יש תרנגול על אי בודד והבית נשרף, את מי צריך להציל קודם?
 
אז זו אותה תשובה מלמעלה?
לצפיה ב-'צריך להציל'
צריך להציל
29/10/2017 | 17:07
13
52
את הקמץ הקטן שהשתרבב לו בטעות במילה כֹּה. מסכן, הוא נקלע לשם בלי שביקש.
לצפיה ב-'אין צורך. כה רב (עם קמץ) זה כמו חרב'
אין צורך. כה רב (עם קמץ) זה כמו חרב
29/10/2017 | 21:14
12
37
וזה מתאים להקשר של המשפט
לצפיה ב-'קמץ קטן,'
קמץ קטן,
29/10/2017 | 23:40
11
38
לא גדול. אבוי, קמץ גדול נהגה בעברית ישראלית כפתח (בהשפעת העברית של יוצאי ספרד).
אך קמץ קטן נהגה כחולם.
 
בקרב יוצאי אשכנז גם קמץ גדול נהגה כחולם ("כושר" במקום כָּשֵׁר, "דוס" במקום דָּת).
וכמובן גם בקרב יוצאי תימן, שאצלם בכלל השתמרו כמעט כל התנועות שבאו סימני הניקוד לייצג במקור (מלבד תנועת הסגול, שהתאחדה אצל התימנים יחד עם תנועת הפתח).
לצפיה ב-'אבל אז איך מקבלים חלבון מלא?'
אבל אז איך מקבלים חלבון מלא?
30/10/2017 | 00:12
2
37
לא חייבים לשלב דגנים?
לצפיה ב-''
30/10/2017 | 00:48
1
30
אוכלים מלא חלבון!
לצפיה ב-''
01/11/2017 | 14:48
2
לצפיה ב-'כנאמר בשיר "אויפן פריפעטשיק"'
כנאמר בשיר "אויפן פריפעטשיק"
03/11/2017 | 10:03
7
27
"זָאגְט זְשֶע, קִינְדֶערְלֶעך, גֶעדֶענְקְט זְשֶע טַייעֶרֶע,
ווָאס אִיר לֶערְנְט דָא;
זָאגְט זְשֶע נָאךְ אַ מָאל, אוּן טאַקֶע נָאךְ אַ מָאל:
קָמֶץ־אַלֶף: אָ!"
 
 
לצפיה ב-'נ"ב להגייה תימנית'
נ"ב להגייה תימנית
03/11/2017 | 10:05
6
37
קרוב משפחה יקר שלי היה במשך שנים רבות תימני, והיה מברך על היין "בורא פרי הג'ופן"
 
 
לצפיה ב-'בימים האחרונים'
בימים האחרונים
05/11/2017 | 07:40
2
26
אני הוגה לעצמי מילים עפ"י העברית הטברנית (שהרי הניקוד האנכרוניסטי נשען על שבע תנועותיה, כשכיום נותרו לנו רק חמש), ומשתעשע למשמע ההבדלים בין תָּמָר לבין דּוֹרוֹן.
השם הראשון בשתי תנועות אחוריות חצי-פתוחות (/ɔ/) ואילו השני בשתי תנועות אחוריות חצי-סגורות (/o/).
לצפיה ב-''
06/11/2017 | 08:00
1
20
בתרגום: מלך! כוכב!
פירוש: אין עליך
לצפיה ב-''
07/11/2017 | 04:32
3
לצפיה ב-'אחרי שנים רבות הוא הפסיק להיות תימני? '
אחרי שנים רבות הוא הפסיק להיות תימני?
07/11/2017 | 16:43
2
8
לצפיה ב-'בדיוק! '
בדיוק!
08/11/2017 | 10:21
1
25
רק לאחד מהילדים שלו נשארו החי"ת והעי"ן (משינון התרג'ום אצל המורי)
 
ומתבקש השיר
 
איףך נהיה פה סיפור תולדות הלשון העברית + תולדות המשפחה שלי!
לצפיה ב-'אם החיו'
אם החיו
08/11/2017 | 20:33
14
את הלשון העברית (וּפִשְּׁטוּהָ עד-מאוד), מדוע לא תַּחְיֶה זו מעט את פורומנו לעת דמדומיו?
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים '
מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים
16/10/2017 | 15:51
4
 
מתכננים טיול בחו"ל
רוצים להתייעץ עם מדריך טיולים שייתן לכם את כל הטיפים השווים
 
אתם מוזמנים לפורומים החדשים שלנו 
 
פורום חדש על המדינות הבלטיות לתכנן טיול בצפון-מזרח אירופה
 
בואו לברר על האטרקציות הכי שוות בפורום טיולים באירופה
 
הודו, נפאל, הפיליפינים... אתם מוזמנים לפורום המזרח הרחוק לשאול הכל
 
טיול לכבוד הפנסיה? טיול אחרי צבא? ירח דבש? הכל בפורום דרום ומרכז אמריקה
 
רואים רק לבן בעיניים? פורום חופשות סקי הוא הפורום שלכם
 
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'מזון חתולים/כלבים'
מזון חתולים/כלבים
11/10/2017 | 08:48
2
98
מה אוכלים חתולים/כלבים של טבעונים?
לצפיה ב-'בשר'
בשר
12/10/2017 | 11:35
90
אם אותם טבעונים לא מתעללים בבעלי החיים שהם..
לצפיה ב-'חתולים זה התעללות'
חתולים זה התעללות
12/11/2017 | 13:03
8
חתולים הם אוכלי בשר וממש לא אוכלי כל, נכון להיות תזונה מהצומח לא תספק את הצרכים שלהם.
 
יש שטוענים שכלבים הם אוכלי כל, אבל גם יש כאלה שטוענים שהם עדיין על גבול אוכלי הבשר.
לפי מה שאני מכיר אין מחקרים חד משמעיים על ההשפעות של האכלה מהצומח בלבד, ואני גם לא אמליץ על זה.
 
אם הנושא של תזונה בשרית לחיות מחמד בעייתי, אפשר להגביל את כמות חיות המחמד (כלב וחתול אחד למשפחה).
לצפיה ב-'היי לכם'
היי לכם
10/10/2017 | 09:08
3
140
אני רוצה להתחיל לעשות טבעונות חודש אחד, לנסות את זה.
הבעיות הן:
סוכרתית סוג 2 עם כולסטרול גבוה ואני עם עודף משקל חמור.
אני רוצה לצמצמם את הפחמימות ולהשאיר רק את הקטניות ואיזה 2-3 פרוסות לחם מלא שזה בעיקר שיפון/כוסמין (אחפש מתכונים על זה באינטרנט איך מכינים בבית.)

אשמח לקבל מתכונים לקטניות
ותפריט ל1500 קלוריות 
תודה.
לצפיה ב-'שלום לך. '
שלום לך.
10/10/2017 | 11:54
89
המלצה ראשונה - אתגר 22 - https://etgar22.co.il/
יתן לך ליווי צמוד של טבעונים ותיקים ותזונאיות קליניות
 
אישית, קטניות אני אוכלת מבושלות עם קצת מלח פלפל (גרגרי חומוס, גרגרי שעועית, עדשים וכו'), לפעמים מוסיפה לסלט ירקות, לפעמים על מצע טחינה, לפעמים מוסיפה אצות (וואקאמה האהובה עלי), את המים שנשארים מהבישול של החומוס אני מבלנדרת עם עדשים וקצת דוחן, מלח שחור ולמחבת נון-סטיק (לרוב לא משתמשת בשמן, מעדיפה לצרוך שומנים מטחינה ושאר גרעינים ואגוזים).
הרכבת תפריט אני אשאיר לתזונאית, עדיף בהתאמה אישית.
 
לצפיה ב-'טבעונות לחודש'
טבעונות לחודש
11/10/2017 | 13:31
89
היי נסיה כמעט רוב הקטניות הם פחמימות, למעט בודדות עם יחס חלבון פחמימה טוב.
ללא קשר, עם עודף משקל חמור אין שום סיבה לחתוך ל 1500 קלוריות ובטח שלא בתפריט טבעוני, תגיעי מהר מאוד לחוסרים.
ממליץ בחום לפנות לתזונאי קליני (ברוב קופות החולים תמצאי תזונאים קלינים המתחמחים בתפריט טבעוני)
לצפיה ב-'קצת מאוד קשה'
קצת מאוד קשה
12/11/2017 | 13:07
6
רוב המזונות הטבעוניים מכילים הרבה פחמימות או שומן ביחס לחלבון.
ממליץ שלא לצרוך לחם בכלל, להקפיד על סלטים וגם פירות בין לבין.
להגביר פעילות גופנית כדי שיהיה אפשר לצרוך עוד קצת קלוריות לתזונה טובה יותר, ולאכול מזונות עשירים בחלבון (או לשלב תחליפי בשר טעימים עם סלטים).
לצפיה ב-'תמרה פרוזן יוגורט בן יהודה'
תמרה פרוזן יוגורט בן יהודה
23/09/2017 | 17:55
1
147
הסניף הזה מוכר גם ארטיקים טבעונים, לכן אני מתייחס אליה בפורום
 
אני לא בטוח אם כל העובדים בסניף הזה חוצפנים כאלה או נתקלתי בחריגה. לקחתי ארטיק ללא סוכר, אבל החזרתי למקום כי היו בו תפוזים שעושים לי חומצה. ותרתי על הקניה אבל כשיצאתי החוצה יצאה אלי המוכרת בשנות ה20 שלה בטענה שלא שלמתי. אמרתי לה שהחזרתי למקום, אבל היא המשיכה שהיא רואה אותו בכיס שלי, אז הוצאתי את הארנק שהיה שם. היא בכל זאת לא השתכנעה ושאלה אם אני בטוח שלא לקחתי!!.אחרי שאלה זו ותרה ונכנסה חזרה זו חוצפה מאין כמוה גם לקבוע מראש שלקחתי בלי לשלם, גם להיות בטוחה שזה בכיס וגם לשאול בסוף אם אני בטוח שלא לקחתי. חוצפה ישראלית משולשת בהתגלמותה ומאד מרגיזה.למרות הרתיחה הפנימית שלי המשכתי בדרכי. 
 
 
לצפיה ב-'מלצרים ונותני שירות'
מלצרים ונותני שירות
13/10/2017 | 07:29
62
יש כמה דיונים עכשיו בפייסבוק על מקומות טבעוניים שבהם המלצרים ונותני השירות חמוצי פנים, לא קשובים ללקוחות, שוכחים להביא מנות מסוימות ומתנהגים באופן לא נעים. כמו כן יש בעיות במטבח - מנות לא יוצאות בזמן, או פשוט לא מוצלחות.
 
בחלק מהדיונים משתתפים מסעדנים, וממה שאני רואה - יש בעיה חמורה בענף המסעדות בישראל. יש הצפה של עובדים זרים, חוקיים ולא חוקיים, שמשתלבים בעבודות המטבח ומקבלים שכר נמוך. התוצאה: ירידה במשכורת של הטבחים, ולכן קשה למצוא עובדי מטבח מקצועיים שיסכימו לעבוד לאורך זמן בשכר נמוך ויוציאו מנות איכותיות. זה משפיע כמובן על צוות המלצרים. מנגנון הטיפים למלצרים גורם לכך שאין משכורת קבועה, או שיש והיא נמוכה, ולכן המלצרים אף פעם לא מרוצים ממקום העבודה, וזה משתקף בגישה שלהם כלפי הלקוחות.
 
אני לא מסעדן ולא כלכלן ואין לי פיתרון למצב העגום הזה. אני אוכל במסעדות טבעוניות מעט יחסית, בערך פעם בחודש, ובדרך כלל המנות טעימות והשירות בסדר. עוד לא נתקלתי אישית בסיפורי הזוועות ששמעתי מפי אחרים, לכן בכל פעם שאני אוכל במסעדה ונהנה, אני שמח בחלקי מחדש.
 
לצפיה ב-'שנה טובה מ"מגע של שינוי"!'
שנה טובה מ"מגע של שינוי"!
23/09/2017 | 13:12
72
לצפיה ב-'ארוחת ערב'
ארוחת ערב
19/09/2017 | 20:09
5
203
אני טבעונית כבר כמה שנים ונמאס לי לאכול כל ארוחת ערב שקשוקה או גלידה... אני אוהבת לארוחת הערב לאכול משהו שממש קל ומהיר להכין.. ניסיתי להכין לדוגמא ירקות מטוגנים עם טופו מפורר. זה משביע אבל לא טעים מספיק.. ניסיתי חביתת חומוס וזה פשוט לא יוצא לי טוב.. זו בטח אשמתי. אפשר בבקשה מתכונים מוצלחים? אני מאוד אעריך את זה 
לצפיה ב-'(אני יודעת שאפשר למצוא באינטרנט אבל אני סומכת עליכם יותר)'
(אני יודעת שאפשר למצוא באינטרנט אבל אני סומכת עליכם יותר)
19/09/2017 | 20:10
34
לצפיה ב-'למה לא לשלב בין השניים?'
למה לא לשלב בין השניים?
19/09/2017 | 21:27
124
מדוע לא שקשוקה וגלידה ביחד?
 
ועכשיו ברצינות, אני ממליץ גם על פורום שכן שפעיל יותר וגם מתמקד במתכונים והכנות-
לצפיה ב-'נסי חביתת עדשים, יותר קל לעבוד עם זה'
נסי חביתת עדשים, יותר קל לעבוד עם זה
20/09/2017 | 07:04
120
לצפיה ב-'מקושקשת טופו'
מקושקשת טופו
22/09/2017 | 00:05
1
101
מהיר וטעים מאד - חצי חבילת טופו מגוררת או מפוררת, רבע כוס חלב סויה, מלח פלפל וכורכום בשביל הצבע ואני מוסיפה כף שמרי בירה. מערבבים במחבת עד שהחלב מתאדה והטופו מטוגן קלות. שתי דקות עבודה, הרבה פחות משקשוקה למשל, הולך נהדר עם סלט או ירקות חתוכים גס עם קצת שמן זית מיצלימון ומלח. טעים מאד ומשביע, גם ילדי שהם לא טבעונים מבקשים קצת לצלחת שלהם...
לצפיה ב-'המתכון לא שלי, אבל לא זוכרת כבר למי מגיע הקרדיט...'
המתכון לא שלי, אבל לא זוכרת כבר למי מגיע הקרדיט...
22/09/2017 | 00:05
22
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:15
8
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'תורמוס מסריח'
תורמוס מסריח
16/09/2017 | 12:16
2
111
היי!
השריתי תורמוס במשך 24 שעות והחלפתי את המים 4 פעמים. עכשיו התחלתי לבשל.
במשך כל הזמן - גם במהלך ההשריה וגם במהלך הבישול, ישנו ריח רע. לא מצליח להבין אם ריח מקולקל, אבל ללא ספק ריח חזק. האם תקין?
תודה מראש!!
לצפיה ב-'לזרוק לפח'
לזרוק לפח
17/09/2017 | 18:13
1
80
לתורמוס יש ריח עדין שדומה לחומוס, לא חזק ולא מסריח.
 
אם יש ריח רע סימן שהתורמוס מקולקל. יכול להיות שגרגרי התורמוס היבשים היו מקולקלים, והיה בהם עובש, ריקבון או חיידקים. יכול להיות גם שהתפתח משהו לא טוב בזמן ההשריה, זה קורה לפעמים במזג אוויר חם.
 
בכל מקרה כדאי לזרוק, ולנסות שוב עם כמות קטנה יותר. אם חם בחוץ, אז רק ההשריה הראשונה נעשית בחוץ, והמשך ההשריה נעשה במקרר.
 
בהצלחה!
 
לצפיה ב-'אופס. '
אופס.
17/09/2017 | 22:19
84
הכנתי כמות עצומה ואכלתי די הרבה. הריח נעלם אחרי הבישול ועכשיו אני לא לגמרי סגור אם זה היה ריח מקולקל או ריח עז שמזכיר ריח חומוס. 
בכל מקרה אזרוק את השאר 
לצפיה ב-'האם מדובר בהטעיה-לכאורה?'
האם מדובר בהטעיה-לכאורה?
11/09/2017 | 20:06
24
210
שלום רב
היום הייתי בסופר, ונתקלתי במוצר שתמונתו מצורפת לפוסט (ובשמו, למקרה בה התמונה לא עולה: iChoc Feel Free)
בעבר קניתי אותו, הסתמכתי על האייקון של Vegan Friendly והנחתי שהוא טבעוני. לא בדקתי את הרכיבים. לקחתי בחשבון שאם המחיר די יקר ויש את האייקון, משמע הוא טבעוני. אלא שהיום, כמה חודשים לאחר הפעם ההיא, כששבתי לקנות אותו, כן הסתכלתי ברשימת הרכיבים ואז גיליתי שהוא "כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי". מיותר לציין שלא קניתי. אז איך טבעוני עם כשר חלבי?
 
האם יש כאן הטעיה-לכאורה והמוצר אינו טבעוני?
 
תודה רבה
 
לצפיה ב-'רשימת המרכיבים בעברית ובאנגלית נראית תקינה'
רשימת המרכיבים בעברית ובאנגלית נראית תקינה
11/09/2017 | 20:33
114
שווה לשלוח שאלה ליבואן/יצרן - יכול להיות שעל אותו פס ייצור גם מכינים שוקולד מחלב/אבקת חלב ולכן הכשרות היא ״חלבית״.
לצפיה ב-'מה שחשוב הוא רשימת הרכיבים'
מה שחשוב הוא רשימת הרכיבים
12/09/2017 | 08:46
22
104
במקרים רבים נותנים הכשר חלבי גם למוצרים טבעוניים כי הם  יוצרו על פס ייצור חלבי אבל הם אינם מכילים רכיבים חלביים ולכן הם טבעוניים.
 
אגב, מחיר של מוצר הוא לא מדד לבדוק אם הוא טבעוני או לא. יש מוצרים "עממיים" שהם טבעוניים וגם יש עליהם את התו של ויגן פרינדלי (לדוגמא ממרח שוקולד השחר פרווה, חטיף טורטית ועוד..)
אם אין את התו של ויגן פרינדלי, רצוי להסתכל ברשימת הרכיבים כאמור.
לצפיה ב-'אני חוזר בי, אין הטעיה-לכאורה'
אני חוזר בי, אין הטעיה-לכאורה
12/09/2017 | 14:57
21
105
כפי שאמרתם - יוצר על פס יצור חלבי.
לפי האתר של ויגן פרינדלי, מותר לבעל עסק לשים את התו אם הרכיבים הם טבעוניים אך עם זאת אפשר לייצר על פס ייצור שהיה בעבר חלבי. זה נורא מטופש בעיניי - אם עדיין נשארו שאריות חלב\אבקת חלב, הבעיה פה היא לא היצרן - אלא התו. אני כבר לא אסמוך יותר על התו הזה, פשוט אסתכל ברכיבים.
 
באמת שאני לא מבין מה ההיגיון: הרכיבים יהיו טבעוניים והפס לא יעבור איזושהי הכשרה לפרווה (עם ניקוי יסודי מחלב או מבשר. ביצים עוד בסדר, הייתי מוכן להבליג אפילו שאני ממש לא מוכן להתקרב גם לזה). מה עשינו בזה?
לצפיה ב-'ההיגיון הוא המהות'
ההיגיון הוא המהות
12/09/2017 | 20:15
20
87
קודם כל נתחיל מהשאלה, למה אתה טבעוני ולמה חשוב לך להימנע ממוצרים ורכיבים מהחי? אם זה מטעמי מוסר, כי אתה לא רוצה לקחת חלק בפגיעה בבעלי חיים, אז במוצרים שאין בהם רכיבים מהחי, אין פגיעה בבעלי חיים. העובדה שהם עלולים להכיל איזושהי מולקולה של רכיב מהחי בגלל פס ייצור לא אומרת שבעלי חיים נפגעו או נוצלו כדי לייצר את המוצר הזה ולכן הוא טבעוני.
 
אם מדובר באלרגיה או ענייני כשרות דתית זה כבר עניין אחר. אבל ויגן פרינדלי עוסקים בענייני טבעונות ומהבחינה הזאת מוצרים שלא מכילים רכיבים מהחי הם טבעוניים.
כשרות מהבחינה הדתית/יהודית זה כבר בסמכות אחרת ולא קשורה לויגן פרינדלי.
לצפיה ב-'אני טבעוני מההיבט האידיאולוגי.'
אני טבעוני מההיבט האידיאולוגי.
13/09/2017 | 00:08
19
104
זה אבסורד בעיניי שאסור שהמוצר יכיל רכיבים מן החי אבל כן "יחליקו" אם יכינו אותו בכלים שהכינו בהם קודם לכן משהו חלבי (או בשרי או כל חלק אחר). ואם הייתי מתעלם מהאידיאולוגיה, מבחינת גועל היה מגעיל אותי פחות לאכול דבר שיש בו ביצים מאשר חלב.
אגב, אנזימים לצורך העניין גם לא טבעוני - ועדיין מצאתי באותו סופר בדיוק לחם שגם כן התהדר בתו ויגן פרנדלי ומכיל אנזימים.
הכשרות לא מעניינת אותי, אבל אני חושב שאם מגדירים מוצר כטבעוני - כמו שאין פשרות בענייני כשרות - כך גם אסור שיהיו פשרות בענייני טבעונות. אותי זה מטריד ואני בטוח שזה יטריד או מטריד גם רבים אחרים.
לצפיה ב-'אתה אוכל אוכל טבעוני במסעדות לא טבעוניות?'
אתה אוכל אוכל טבעוני במסעדות לא טבעוניות?
13/09/2017 | 09:26
105
למשל ברשתות כמו "קפה קפה""גרג" או "לנדוור" או כל מסעדה אחרת שהיא לא טבעונית בהגדרה? כי אם תחשוב על זה, גם שם מבשלים לך באותם כלים שבישלו קודם בשר, גבינה או ביצים, ורוב הטבעונים אוכלים את זה, ולא בודקים האם המקום מחזיק סט כלי בישול והגשה מיוחד לבישול טבעוני (מן הסתם הם לא...).
בעצם זה שאתה מזמין מנה טבעונית ויוצר ביקוש לאוכל טבעוני על חשבון אוכל סבל, אתה פועל אידיאולוגית להפחתת סבל - גם לא צרכת מוצר מבע"ח וגם יצרת למקום מוטיבציה למכור עוד מוצרים טבעוניים, וזה גם אם בכלי שבו הכינו לך שקשוקה טבעונית, הכינו קודם שקשוקה לא טבעונית ואולי אולי דבק במחבת גרגר גבינה או ביצה שלא נשטף היטב...
 
לצפיה ב-'ועדיין לא ברור'
ועדיין לא ברור
13/09/2017 | 18:13
17
83
גם אם נניח שבאותם מוצרים יש שאריות של פירורים מיקרוסקופיים של רכיבים מהחי בגלל פס הייצור, איך זה סותר את האידיאולוגיה? לא מימנת מכספך מוצר שהשתמשו ברכיבים מהחי במיוחד כדי לייצר אותו, אלא תוצרי לוואי שרוב הסיכויים שגם לא קיימים אבל גם אם נניח שכן, איך זה פוגע בבעלי חיים?
ולא שיש לי אינטרס להגן על ויגן פרינדלי אבל במקרה הזה הם מסמנים מוצרים שהם לחלוטין טבעוניים ולא סותרים את האידיאולוגיה.
לצפיה ב-'קצת סדר בדברים'
קצת סדר בדברים
14/09/2017 | 00:57
16
91
נכון שמרצוני לא מימנתי. אבל בעיקרון כשאני בא לעסק "מעורב" ואומר לעצמי - "תבליג על זה", אני למעשה סוג של עוצם עין. בעל העסק יכול חלילה ליפול על טבעוני לא סימפטי במיוחד כדי לפעמים לפעול מנקמנות (כמו שלמשל מלצרים פועלים ואני הכרתי מלצרים שהיו נקמניים במיוחד) - וברגע שאחד פגע בו, הוא יסמן את כולם. תקראי לזה פרנויה אבל יש מקרים גם כאלו.
 
אין בעניין הזה שאלה של פגיעה בבע"ח או לא: יש כאן עניין שאחרי שאתה נחשף לאמת ולזוועות אתה בוחר במודע להתרחק מזה, ויש כאלה - כמוני - שגם מפתחים תחושת גועל וחלחלה בעת ההתקרבות ל"מוצרים מן החי". ואת מדברת פה עם מישהו שבצעירותו היה כל החיים אוכל רק במקומות כמו KFC ואנזימים לא היו מזיזים לו. היום כשאני לגמרי בצד השני, אני רוצה גם להתנקות מזה מצפונית - מהעוול שעשיתי כל אותם שנים, וגם בריאותית ופיזית - אני לא רוצה לצרוך אותם במודע-לא במודע.
 
"תוצרי לוואי שלא קיימים": אם הם לא קיימים למה יש "עלול להכיל" ו"כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נכרי"? סימן שקצת מחפפים פה ושם. בית העסק הרי יודע שהוא לא חייב לנקות את הכלים או להכשיר אותם, אותי זה מרגיז. וזה למה השוויתי לכשרות: אם בעל עסק כן יכול להתחשב בציבור הדתי לצורך העניין וברגשותיו - למה שלא יתחשב גם בציבור הטבעוני או האלרגני, וכשאני אומר בציבור הטבעוני - כוונתי היא לטבעונים כמוני שכן מפריע להם מאוד שיהיה גם שאריות מזעריות מיניאטוריות בלתי נראות לעין של רכיבים מן החי באוכל. בחרתי במודע לעבור לטבעונות - הדבר האחרון שבא לי זה שיצרן או בית עסק מסוים יקלקל לי את אורח החיים "בשקט" מבלי שאדע. אז אולי לא מימנתי התעללות ישירה בבעל חי, אבל איכשהו בכל הסיפור הזה מימנתי בעקיפין: בעל העסק ימשיך לייצר במקביל מוצרים מן החי, והם יכנסו לאוכל ה"טבעוני" שהוא מייצר כי על פי ויגן פרינדלי זה סייג.
 
מקווה שתצליחי להבין מה כוונתי
לצפיה ב-'מזדהה עם הגועל.'
מזדהה עם הגועל.
14/09/2017 | 08:48
14
98
הגועל שלי אולי מורחב יותר למוצרים מעובדים באופן כללי והחומרים שבהם שנראים לי לא קשורים לאוכל בכלל.
באופן כללי המושג "פס יצור" הולך ומגעיל אותי יותר ויותר.
 
מגעילות אותי למשל רשימות הרכיבים הארוכות והמוזרות שיש היום בדבר בסיסי כל כך כמו לחם, והעובדה שקשה להשיג לחם אמיתי.
לא רק בגלל הרכיבים, אלא שהמרקם של הלחמים כבר לא לחמי במיוחד.
לאט לאט (על פני שנים) אנחנו (כחברה) מתרגלים לאכול קרטונים וניירות "בטעם" ובכאילו, שעכשיו אולי כבר לא זוכרים איך מוצרי אוכל אמורים להיות במקור.
 
מובן לי למה התרגלנו לקבל את "עלול להכיל" כ"טבעוני", וגם למה חלקנו מסכימים להחליק דברים כמו אנזימים, ולמה מוצרים כאלה מקבלים תו ויגן פרנדלי ולמה רובנו כן אוכלים אותם.
הסיבה לכל זה היא ההרגל המודרני בתרבות שלנו לחיות על מוצרים קנויים, ואם קשה להשיג משהו בדיוק לפי ה"כללים", אז מעגלים פינות, כדי לא להפוך את העניין לבלתי אפשרי.
 
אין לי ציפיות מיצרני מוצרים מעובדים, בשום דבר. מה שמגעיל אותי אני לא קונה.
 
 
 
לצפיה ב-'מסכים, אבל(!) -'
מסכים, אבל(!) -
14/09/2017 | 10:04
13
71
לא רק בלחמים מעובדים יש אנזימים.
אני שקלתי לקנות לחם "בריאותי" ממחלקת GREEN של שופרסל, שהוא היה הכל חוץ מבריא
 
הלחמים שאני קונה זה רק אחת לכמה זמן מ"ניצת הדובדבן", שם כתוב בבירור שהלחם הוא קמח, מים, אולי איזה תוספת של אגוזים או משהו (או משהו אחר שיחסית בריא) וסלמאת - בלי כל האנזימים ו-ויטמין A B C D E F (המצאתי עכשיו ויטמינים שלא קיימים אבל כל כך הרבה ויטמינים שמי אמר שצריך אותם בכלל?) וכל אלה
לצפיה ב-'קנה מכונת לחם'
קנה מכונת לחם
14/09/2017 | 10:37
4
65
ברצינות - פעם פעמיים בשבוע תכניס בערב את כל החומרים למכונה, ובבוקר יהיה לך לחם טרי וטוב בלי שום דבר שלא התכוונת אליו.
 
לצפיה ב-'הלוואי שהיה לי כוח'
הלוואי שהיה לי כוח
14/09/2017 | 10:55
3
56
או ידע טוב בהכנת לחם ביתי
לצפיה ב-'להכנת לחם לא חובה מכונה ואפשר בקלות להכין בידיים'
להכנת לחם לא חובה מכונה ואפשר בקלות להכין בידיים
14/09/2017 | 14:27
2
61
אם כי מכונה עוזרת ומפשטת תהליכים.
ישנם לחמים שגם בידיים הם פשוטים וקלים להכנה ולא דרוש לשם כך תואר דוקטור מהרווארד. כל שנדרש זה כמה אביזרי עזר ובעיקר רצון ומעט זמן.
מצרף לך לינק לדוגמת הכנת לחם פשוט מא-ת.
נסה ותהנה.
לצפיה ב-'ותוספת - לחם עוד יותר פשוט ללא לישה ממש'
ותוספת - לחם עוד יותר פשוט ללא לישה ממש
14/09/2017 | 14:51
47
 
ואם רוצים לקצר את הזמן הכללי להתעסקות עם זה... יש לזה המשך
לצפיה ב-'רצון לפעמים יש, זמן כמעט ואין'
רצון לפעמים יש, זמן כמעט ואין
14/09/2017 | 20:14
4
לצפיה ב-'תודה על האינפו על הלחם בניצת '
תודה על האינפו על הלחם בניצת
14/09/2017 | 11:18
7
87
אני אגב כן בכיוון של מכונת לחם (מקווה להשיג חינם מאגורה).
זה נועד לאנשים שלא יודעים כלום על אפיית לחם ו/או שלא בקטע של תהליך אפיית לחם.
רק מכניסים רכיבים והמכונה עושה הכל לבד.
לצפיה ב-'הלחם בניצת לא זול אבל שווה את זה,'
הלחם בניצת לא זול אבל שווה את זה,
14/09/2017 | 11:54
2
68
מה שכן, אולי אבדוק גם אפשרות למכונת לחם.
מה טווח המחירים של מכונה כזו?
לצפיה ב-'300-800 ש"ח'
300-800 ש"ח
14/09/2017 | 13:42
1
57
לצפיה ב-'אבדוק בהחלט, תודה לך '
אבדוק בהחלט, תודה לך
14/09/2017 | 20:13
9
לצפיה ב-'תקשיבו... המתכון הזה הכי קל בעולם ללחם'
תקשיבו... המתכון הזה הכי קל בעולם ללחם
17/09/2017 | 10:19
3
97
מערבבים ולא ממש לשים, שמים בתבניות להתפחה, ואופים
אני אופה אותו כבר שנים והעברתי הלאה להרבה צעירים בלי נסיון במטבח וכולם התלהבו. לא מזמן מישהי הביאה לי לטעום "לחם נלסון" ממאפית לחמנינה... טעמתי ואמרתי "הלו, זה לחם האפרטהייד שלי!"
ממליצה בחום!
הנה המתכון (אפשר לגוון בהחלט בקמחים):
רכיבים
 2 כוסות קמח כוסמין
1 כוס קמח טף
2 כוסות קמח לבן 
1 כפית סוכר חום 
2 כפיות מלח 
3 כפות זרעי דלעת
1 כף זרעי פשתן
3 כפות זרעי חמניה  
½1 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים 
שמן לשימון התבניות

הכנה
מערבבים את כל הרכיבים בכף: מתקבלת תערובת דביקה (לא בצק) כמו של עוגה בחושה. ממלאים בתבניות משומנות מאד - לא יותר מחצי תבנית (שתי תבניות אינגליש). חשוב מאד לשמן את התבנית או לרפד בנייר אפייה כי הבצק דביק ונדבק.

העיסה סמיכה ודביקה
כדאי לשמן היטב גם את התבנית וגם את הנייר
מתפיחים בתבנית כשעה עד שעה וחצי.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות צלסיוס) ואופים עשר דקות בחום גבוה. מנמיכים ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40 עד 30 דקות. כעבור כחצי שעה, אפשר להוציא את הלחמים מהתבניות כדי שישחימו היטב מסביב.
הערה על הקמחים: אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא או בקמח שיפון. 
הערה על תוספות: גם כאן אפשר לגוון, להחליף או להוסיף פרג שלם, שומשום, אגוזים.
 
 
לצפיה ב-' תודה! נראה שופרא. שאלה על הקמחים'
תודה! נראה שופרא. שאלה על הקמחים
18/09/2017 | 09:01
2
55
אפשר להכין מסוג קמח אחד? נניח רק שיפון?
או שהתכוונת שאחד מהקמחים (הלבן?) ניתן להחלפה במלא או שיפון?
לצפיה ב-'אם הולכים רק על קמח אחד, עדיף שלא יהיה שיפון (אני חושבת)'
אם הולכים רק על קמח אחד, עדיף שלא יהיה שיפון (אני חושבת)
18/09/2017 | 14:17
1
44
כי ייצא ממש קשה ודחוס. אבל עקרונית בהחלט אפשר - רק קמח מלא, רק קמח כוסמין - אני עשיתי גם רק מלא + שיפון וכוסמין. היה מעולה
אם ממש בא לכם שיפון - לפחות בפעם הראשונה תשלבו למשל כוסמין ושיפון!
לצפיה ב-'תודה '
תודה
18/09/2017 | 16:59
5
לצפיה ב-'בעידן התעשייתי והאוטומציה,'
בעידן התעשייתי והאוטומציה,
24/09/2017 | 05:43
49
כל עוד המפעל אינו טבעוני לחלוטין ונקי מדברי-מזון שאינם רצויים, המצב עלול להיות חריף בהרבה ממה שנראה לאדם הפשוט.
 
הנה סקירה קצרה, מדכאת למדי עלי לציין, של מדגם שערך ה- FDA:
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ