לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1720817,208 עוקבים אודות עסקים

פורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

הנהלת הפורום:

אודות הפורום טבעונות

הפורום הינו אידיאולוגי במהותואין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום זה הינו אידיאולוגי במהותו. אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי. להמשך תקנון הפורום -->
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
 
 
 הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).
 
לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.
אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.
הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.
ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.
יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.
אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 
 
 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.
 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.
 
יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".
 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה 
המשך >>

לצפיה ב-'אם אתם אוכלים ב'משק ברזילי' אז אני מבשל לכם'
אם אתם אוכלים ב'משק ברזילי' אז אני מבשל לכם
18/05/2018 | 18:44
23
רציתי לדעת אם אתם נהנים.
רציתי גם לדעת אם יש לכם ביקורת על האוכל.
אני יכול גם לענות על שאלות אם יש לכם.
לצפיה ב-'טבעוני 3 שנים. חדש בפורום. רוצה לספר על כוסמת ירוקה ויוגורט '
טבעוני 3 שנים. חדש בפורום. רוצה לספר על כוסמת ירוקה ויוגורט
08/05/2018 | 23:01
57
קודם כל זו אשתי שמכינה (והיא לא טבעונית אבל אוכלת יותר בריא ממני),
שנית, אני טבעוני מטעמי בריאות והאידואלוגיה אח"כ.
אז לגבי כוסמת ירוקה, אשתי מכינה לחם וטורטיות ממנה. תהליך של השרייה וטחינה. לא הצלחתי לראות אם מישהו כתב כבר מתכונים על זה אז אשמח.
אני פחות מצליח לאכול מהלחם של הכוסמת הירוקה יותר מהטורטיות בייחוד אחרי שהם מוצנמות ונהיות פריכות. לכן בד"כ אני אוכל לחמניות מקמח כוסמין מלא (גם שאשתי מכינה).

לגבי היוגורט, מדובר על יוגורט סויה שיש בחור אחד מהמרכז שמכין אותו ואנחנו קונים קבוע (לא זול). קיבלנו המלצה חמה מהמורה ליוגה ומאז אנחנו אוכלים את היוגורט הזה. אחותי ניסתה ואמרה שזה עשה לה גאזים. כל אדם והרגישויות שלו.
ערב מקסים לכולם

לצפיה ב-'faux leather '
faux leather
06/05/2018 | 08:40
1
38
שלום
קיבלתי מתנה כיסוי שעשוי מ- faux leather  מישהו יודע מהו החומר הנ''ל?
האם זה עור אמיתי מבעל חיים?
אודה לתשובה זריזה כדי שאם מדובר בעור אמיתי אוכל להחליף את הכיסוי.
 
 
לצפיה ב-'"דמוי עור" זה עשוי מחומר מפלסטי בדרך כלל PVC '
"דמוי עור" זה עשוי מחומר מפלסטי בדרך כלל PVC
06/05/2018 | 11:30
32
ולא מבעלי חיים.
לצפיה ב-'סייטן'
סייטן
04/05/2018 | 17:16
1
58
שלום ,
 
רציתי לדעת אם אפשר לאכול את הסייטן כמו שהוא מגיע באריזה - ללא בישול או טיגון למשל ?
 
 
לצפיה ב-'הפרוסה המקורית הלא חתוכה של סיטן אמרנט'
הפרוסה המקורית הלא חתוכה של סיטן אמרנט
05/05/2018 | 00:33
61
נכנסת פצצה לטוסט עם מיונז טבעוני ביתי עגבניה חסה ו2 עוגולי בצל
 
לצפיה ב-'חברת איפור ג'ייד מנסה על בעלי חיים אגב '
חברת איפור ג'ייד מנסה על בעלי חיים אגב
30/04/2018 | 07:22
2
47
מישהי אמרה ביוטיוב שהם משקרים לציבור ולכאורה מציגים את עצמם כלא כאילו
לצפיה ב-'את בטוחה?...אני שמעתי שהם לא מנסים על בעלי החיים...'
את בטוחה?...אני שמעתי שהם לא מנסים על בעלי החיים...
03/05/2018 | 12:21
1
27
זאת הסיבה שעברתי אליהם מלוריאל...מעבר לא קל :/
לצפיה ב-'שמעתי על זה ביוטיוב בערוץ הטבעוני של'
שמעתי על זה ביוטיוב בערוץ הטבעוני של
03/05/2018 | 22:10
37
Henia mania. היא התעצבנה כי אמרה שהם שיקרו לכל הצרכנים ושגם היא פעם סברה שהיו טבעונים.
אשמח אם תשאלי בקבוצה יפות ללא אכזריות לשמוע מה תגובתם לנושא
לצפיה ב-'אני לא מצליח להיות טבעוני עכשיו'
אני לא מצליח להיות טבעוני עכשיו
28/04/2018 | 17:22
3
126
אני רוצה להיות טבעוני מסיבות אידאולוגיות.
אבל כל פעם שאני מנסה לעבור לטבעונות אני נכשל לאחר כמה חודשים. בגלל חולשה ופגיעה בזיכרון  הרופא אומר שזה בגלל תפקודי כבד ושאני צריך להוסיף ביצה ואולי לקחת תוסף של לציטין. אני גם סובל מסוכרת לא מאוזנת כי נותנים לי פלסביו בגלל תפקודי כבד. תפקודי כבד באמת  השתפרו בתזונה צמחונית.וגם הזיכרון השתפר
משקל קשה לי להוריד בגלל תרופה משמינה אבל הוא יציב  אבל גבוה התרופה המשמינה גם גורמת לבעיה בתפקודי כבד- אבל הרופא לא רוצה להוריד מינון אלא בעוד שנתיים בגיל 65.
הסוכרת גם כן נגרמת מהתרופה המשמינה אבל הרופא לא רוצה להחליף תרופה.
כרגע אני בתזונה צמחונית ומנסה לאזן את הסוכרת בדיאטה- בשבוע הבא
דיאטנית סוכרת. אבל כפי שאני מכיר את עצמי אולי אנסה תזונה טבעונית שוב אולי עם תוספת לציטין בעוד כמה חודשים
לצפיה ב-'קודם כל רק בריאות תרגיש טוב'
קודם כל רק בריאות תרגיש טוב
30/04/2018 | 07:17
2
58
תאכל מה שעושה לגוף שלך טוב אבל יש עוד 2 אופציות: 1 לקחת תוסף ממוקד לחוסר הספציפי ו2 לבדוק באילו מאכלים יש אותו בטבעונות
כמובן על בריאות לא מתפשרים 
לצפיה ב-'מקורות ללציטין'
מקורות ללציטין
30/04/2018 | 07:21
1
58
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
30/04/2018 | 16:51
11
לצפיה ב-'שייקים'
שייקים
29/04/2018 | 19:36
44
הבנתי שהחיתוך בבלנדר מקטין את גודל הסיבים בירקות ופירות ובגלל זה הם יותר זמינים/נספגים טוב יותר אבל גם מעלים את הסוכר בדם, זה אומר שעדיף לאכול אותם חיים אפילו שייספגו פחות טוב?
וכתוב בהרבה מקומות ששיייק זה בכלל לא בריא אלא יותר נחשב כמו ממתק אבל אם שמים בו למשל תרד חצי בננה חלב כלשהו כף ציה וכף חמאת בוטנים וקצת קינמון במה זה בדיוק שונה מאותו הדבר בצורה הלא מעובדת?
לצפיה ב-'קוואקר וכוסמת'
קוואקר וכוסמת
29/04/2018 | 19:22
60
קוואקר- אומרים שהסוג העבה עדיף על הדק כי הדק מעובד יותר ונספג מהר יותר לדם ובגלל זה גורם לעליה חדה יותר בסוכר האם זה נכון? אם כן האם ההבדל משמעותי או זניח?
 
כוסמת- אם משרים לכמה שעות ומעבדים בבלנדר עם מים/חלב כלשהו וקצת פרי קפוא זה יגרום לעליה חדה בסוכר לעומת הגרסה הלא מעובדת? או שאין הבדל משמעותי?
לצפיה ב-'אלטרוקסין- בלוטת התריס'
אלטרוקסין- בלוטת התריס
29/04/2018 | 13:13
1
52
מישהו יודע האם התרופה אלטרוקסין לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס טבעונית? הרופא נתן לי מרשם ליוטירוקס שמכיל ג'לטין, אז חשבתי לבקש להחליף לאלטרוקסין, בהנחה שאין שאין הבדל משמעותי בין התרופות.. (עדיין לא התחלתי לקחת את התרופה..)
לצפיה ב-'לא מכילה רכיבים מהחי'
לא מכילה רכיבים מהחי
05/05/2018 | 16:09
19
בעיקרון כל התרופות באשר הן מנוסות על בעלי חיים, אבל ספציפית האלטרוקסין לא מכיל רכיבים מהחי.
מה שכן, האלטרוקסין לא מתאים לכולם והיו כאלו שחוו תופעות לוואי קשות ממנה בעוד שעם התרופות האחרות הם הסתדרו. מאוד אינדוודואלי. שווה אולי לנסות אבל לא להתעקש אם את רואה שהגוף לא מסתדר עם האלטרוקסין.
לצפיה ב-'פתרון לארוחת בוקר?'
פתרון לארוחת בוקר?
17/04/2018 | 10:02
8
124
בעבודה שלי יש ארוחות בוקר שכוללות בעיקר לחמים ולחמניות, גבינות, ממרחים, יוגורטים וביצים קשות. התחלתי להיות טבעונית לאחרונה ומאז אני לא מצליחה למצוא תחליף טוב לארוחת בוקר (שלפני זה כללה ביצה וגבינות). אני לא רוצה לאכול כל בוקר לחם עם ריבה או דבש, אלא מעדיפה משהו שיהיה בריא, משביע, ורצוי שיהיה עשיר בחלבונים.
יש למישהו רעיון לממרח בריא שלא מצריך מקרר (ככה שאוכל לשמור אותו במשרד ורק לקחת לחמניה בבוקר), אין לי בעיה לקנות או להכין לבד :) 
או אולי רעיון אחר? מעדיפה שזה יהיה משהו שאפשר לשמור במשרד ולא להביא כל בוקר מחדש (כמו יוגרט סויה)
לצפיה ב-'פסטו(בעיקר זה עם הקשיו), ממרח עגבניות'
פסטו(בעיקר זה עם הקשיו), ממרח עגבניות
17/04/2018 | 11:21
4
67
ממרח חצילים חומוס אפשר להכין גבינות לבד וכולי
לצפיה ב-'רובם מצריכים קירור, לא?'
רובם מצריכים קירור, לא?
17/04/2018 | 14:13
3
52
פסטו עם קשיו זה באמת רעיון, לא ידעתי שזה קיים :)
ממרח עגבניות זאת גם אופציה טובה אבל לא הכי בריאה.
מה עם ממרח עדשים? דורש קירור?
לצפיה ב-'סליחה התבלבלתי חשבתי שיש מקרר בעבודתך'
סליחה התבלבלתי חשבתי שיש מקרר בעבודתך
17/04/2018 | 15:10
2
55
אין לי מושג. לגבי עדשים יש באמת הרבה סוגי ממרחים ממרח אגוזים ממרח שקדים ממרח עדשים שחורות וכולי
לגבי הפסטו הקלאסי זה שילוב של בזיליקום וצנוברים אבל אפשר להחליף צנוברים באגוזים אחרים עם קשיו זה סופר טעים ולדעתי גם יותר זול מצנובר.
אולי תבדקי את נושא הקירור באמת בקבוצות שעוסקות בבישול טבעוני בפייס
לצפיה ב-'וממרח שעועית'
וממרח שעועית
17/04/2018 | 15:11
16
לצפיה ב-'תודה:)'
תודה:)
17/04/2018 | 15:25
27
האמת שיש מקרר במטבחון, אבל אני מעדיפה שזה ישב אצלי 
תודה!
לצפיה ב-'פשוט וקל'
פשוט וקל
18/04/2018 | 11:16
66
הגוף מתעורר אחרי "צום" הלילה וזקוק לאנרגיה זמינה, כל העמסה על מערכת העיכול תיצור לנו יום עמוס ופחות פרודיקטיבי.
2-3 פירות על הבוקר יעשו את העבודה ויספקו סוכר וסיבים כדי להתחיל את הבוקר כמו שצריך.
לסובלים מרעב ניתן להוסיף מעט שיבולת שועל, סילאן וטחינה גולמית.
בהצלחה!
לצפיה ב-'עזבי את כל מה שחשבת על ארוחות בוקר'
עזבי את כל מה שחשבת על ארוחות בוקר
28/04/2018 | 22:26
59
חשוב לאכול פחמימות, לחם מלא למשל. פירות למשל עשירים בפחמימות, כמו בננה תפוח או אפילו תפוז. גרנולה עשירה מאוד בפחמימות.
 
חשוב גם לא לוותר על החלבונים, אבל ידוע שחלבונים נמצאים בעיקר במזון המגיע מהחי, אבל לא רק, פשוט בחי יש כמות מאוד גדולה. מהצומח יש חלבונים אבל הכמות לא גדולה, אבל מספיקה בהחלט, למשל בזרעי צ'יה, בשעועית או אפילו בפולי סויה.
 
חשוב לא לוותר על הירקות, למשל צלחת ירקות בכל טוב.
 
אפשר לוותר על דברים השמנים המלאים בשומן כמו מאפים למשל כי שומן דורש הרבה אנרגייה בשביל לפירוק ולכן ידרוש מהגוף מאמץ כדי לא להתיש את עצמו...
 
בבוקר איך שקמים חשוב לשתות כוס מים לפני ארוחה...
אפשר להכין פלטת ירקות נחמדה עם ממרח טחינה או אפילו אבוקדו, חשוב לשתות קפה, כדי לצבור אנרגייה והתחלה טובה, למי שלא אוהב קפה אז תה תחליף מצויין... לאכול פרי או אפילו לשתות מיץ על בסיס תפוחים או תפוזים או אפילו אפרסק...
 
את יכולה לקנות לך כמה פירות, טחינה גולמית, פשוט לערבב עם מלח מיץ לימון מים, לחתוך אבוקדו מידי יום, כמה ירקות... מדובר בקנייה סבירה שתספק אותך למשך שבוע שלם... אולי תשתעממי מתישהו אבל כאן נכנסים כל מיני סוגי גרנולה שונים שאפשר לערבב עם יוגורט על בסיס סויה למשל וכמה פירות, ענבים, אבטיח והרבה אופציות אחרות יכולים לשמש אותך למשך תקופות ארוכות... חטיפים שונים ומשונים...
לצפיה ב-'חשבת לנסות לוותר ולדלג על ארוחת בוקר?'
חשבת לנסות לוותר ולדלג על ארוחת בוקר?
04/05/2018 | 07:43
26
לפעמים זה יכול להיות רעיון מתאים למי שמתקשה למצוא פתרון לארוחה מסויימת. זה קצת מוזר בהתחלה אבל די בקלות מתרגלים
לצפיה ב-'מחפשת עיצות למרינדה לטופו ללא סוכר או'
מחפשת עיצות למרינדה לטופו ללא סוכר או
15/04/2018 | 01:32
1
55
סילאן משהו פשוט אין לי בלנדר אז לא יכולה עכשיו לעשות משחות מכל מיני חומרים אקזוטיים ולא אוהבת לכתוש דברים במכתש ועלי.
ניסיתי לעשות מרינדה ויצא מלוח מידי ולכן מחפשת עיצות אחרות ניסיתי רבע כוס רוטב סויה (יש לי כוסות גדולות אז אולי זה יצא יותר), חרדל רגיל כפית וחצי שמן זית כמה כפות וקצת שמן סומסום שמתי טופו של ויילר שסופג טעמים מהר והתוצאה היתה סטייק טופו מלוח מידי ברמה שגרמה לי לפחד לצרוך מלח ליומיים הקרובים.
בקיצור מרינדה פשוטה בלי יותר מידי חומרים ללא סוכר ושתהיה פשוטה להכנה כי למשל המרינדה עם החרדל היתה בעייתית גם כי החרדל בקושי התערבב ובנוזל של המרינדה שחו גושי חרדל קטנים...
תודה מראש
לצפיה ב-'תורידי את צריכת הסויה שלך.'
תורידי את צריכת הסויה שלך.
28/04/2018 | 22:31
32
רוטב סויה מאוד מלוח ותחליף ברטבים למלח עם תוספת טעם אסייתי, אפשר להגיד אפילו טעם עצי, צמחי, מלוח אבל עם הרגשה של עץ במקום הבשר, מלוח אבל הרגשה ברזלית...
 
הכמות סויה חייבת להיות מסודרת ומבוקרת על הכמות, כי טופו מסוגל לספוג נוזלים לכמות גדולה תלוי בגודל הספוג...
לצפיה ב-'שמן זית מזיק?'
שמן זית מזיק?
13/04/2018 | 22:28
8
114
בסרטון הזה ובדף הזה אומרים ששמן זית (או מכל סוג שהוא) מזיק ללב ושכל ההמלצות על שמן זית הם מוטעות
זה נכון? ואם כן אז איזה שומן אמורים לצרוך כדי לספוג רכיבים שנספגים בשומן כמו ליקופן מעגבניה?
לצפיה ב-'לא, זה לא נכון'
לא, זה לא נכון
14/04/2018 | 07:55
7
87
כמובן שלא צריך להיסחף בצריכה של שמן, כל שמן שלא יהיה, אבל הרבה מההפחדות של אותו בחור מוגזמות לחלוטין. אותו מיק הוא קוטף דובדבנים ידוע שבאופן גלוי מצהיר על כך (וחושב שזה בסדר)
לצפיה ב-'למרות ההרצאה של הפרופסור?'
למרות ההרצאה של הפרופסור?
14/04/2018 | 09:13
6
78
שהשמן חוסם את התא נדבק לעורקים ומעלה LDL וכו זה באמת נכון?
השאלה אם השמן זית תורם משהו או שהוא רק עדיף על שמנים אחרים
לצפיה ב-'קודם כל, מילה על אותו פרופסור'
קודם כל, מילה על אותו פרופסור
14/04/2018 | 15:27
4
92
אם אתה מתייחס לסרטון של אותו בחור (מייק) ולקטעים הקצרים מתוכו שבו מופיעה אדון מייקל קלפר, אז תנוח בשלום. קלפר הוא אחד הדמגוגים הגדולים, לא רק בתחום שמן הזית. יש קליפ אחר שהוא אנטי שמן זית שקלפר הוא הכוכב הראשי בו כשהוא מצולם בהרצאה שהוא נותן. החלטתי פעם שאני אקשיב לכל ההרצאה. בשתי השקופיות הראשונות הוא מתאר מאמרים ומצטט אותם כולל לתת את המקורות. היו שם דברים שנשמעו קצת לא הגיוניים, אז החלטתי לבדוק את המקורות ומסתבר שהוא המציא, פשוט המציא. במאמר הראשון לא נאמר מה שקלפר אומר (אני לא מדבר על הסקת מסקנות שונות של קלפר, אני מדבר על ציטוטים של דברים שלא היו) ובמחקר השני דובר בממצאים לחלוטין שונים ממה שהוא כתב. בקיצור, הוא לא מישהו שהייתי סומך עליו.
עודף שומן, לא שמן, לא ״נדבק״ לעורקים אבל כן יכול לחסום כניסת סוכר לתאים מסוימים על ידי עכוב מעבר סיגנלים (לא על ידי חסימה פיזית). הדגש פה הוא על המילה עודף. במצב של עודף שומן, למשל במשקל עודף חריף, אכן יהיו לזה השלכות. זה לא המצב מאכילת מספר כפות שמן זית ביום.
 אם אתה רוצה פירוט על הטעויות בסרטון, אז הנה סרטון ביקורת. אני בדרך כלל לא אוהב להמליץ על סרטונים באשר הם, אבל אחרי שיצא לי לבדוק מקרים אחרים שבהם היא התבטאה, אני סומך עליה הרבה יותר מאשר על אותו בחור:
לצפיה ב-'מזל שיש את הפורום'
מזל שיש את הפורום
14/04/2018 | 20:20
3
54
ההסבר הזה נשמע יותר הגיוני מהסרטונים המבלבלים האלה
כמעט חתכתי משמן זית לגמרי וגורם לאוכל להיות תפל מזל ששאלתי
לצפיה ב-'ופה בדיוק הבעיה עם אותן המלצות מופרכות'
ופה בדיוק הבעיה עם אותן המלצות מופרכות
15/04/2018 | 00:59
1
53
גם אם שמן זית היה בעייתי קצת, אם בסופו של דבר מישהו נמנע מסלט טוב כי הוא מרגיש שהוא צריך לשים קצת שמן, אז הכל מתפספס
לצפיה ב-'מסכים'
מסכים
29/04/2018 | 19:19
20
אולי ההמלצות האלה רק בגלל ה100 קלוריות בכף שמן כנראה למי שיש מקום ל100 קלוריות האלה בתפריט לא תהיה לו בעיה לשלב אותו
לצפיה ב-'זאת בדיוק הסיבה להצליב עדויות.'
זאת בדיוק הסיבה להצליב עדויות.
12/05/2018 | 14:16
9
נכון להרבה תחומים בחיים.
לצפיה ב-'שמן זית '
שמן זית
17/05/2018 | 23:01
7
שמן זית כבישה קרה 8% -5% חומציות מעולה לגוף/ טוב לבישול וטיגון 
שמנים שעברו פיסטור כבר לא שמנים
שמן קוקוס גם מעולה .
רק בריאות.
 
היכנס :open-all.co
לצפיה ב-'שמרים מפרקים את החיטה?'
שמרים מפרקים את החיטה?
13/04/2018 | 22:14
1
43
מישהו רשם בכתבה הזאת
את התגובה הזאת:
התפחת חיטה עם שמרים גורם לפירוק החיטה למרכיבים.
משום כך כלל לא משנה האם יש סובין או אין בלחם.
התוצאה זמינות גבוה של מרכיבי המזון .
הזמינות של מרכיבי המזון היא מעבר ליכולת האדם לאכל אותו.
התוצאה שימור המזון כשומן.
משום כך אטריות בריאות בהרבה מלחם.
 
זה נכון?
לצפיה ב-'לא'
לא
14/04/2018 | 08:00
9
לצפיה ב-'למדתי לאהוב טופו.'
למדתי לאהוב טופו.
09/04/2018 | 15:38
85
מתנצל , אבל אני לא טבעוני ואפילו לא צמחוני (אם כי אני גאה לומר שצריכת הבשר והמזון האחר מהחי יורדת אצלי בעקביות).
אני מתנצל משום שאני מודע לכך שהמוסר מחייב טבעונות ואני חלש מדי.
יחד עם זאת, ולמרות הכל, ובכל זאת ... חיים עם ילדה טבעונית ואשה כמעט טבעונית ערמו לי לנסות מתכונים מוזרים.
באחד מהם אני רוצה לשתף אתכם (לפעמים אפילו בבחירה בין בשר לטופו הזה אני בוחר בבשר) (נו, באמת?  בוחר בטופו) .
ברדיד אלומיניום (=נייר כסף?) אני שם עטיפה פנימית של נייר אפייה (מישהו אמר לי שהחשיפה למתכת לא רצויה).
בתוך השקית שנוצרת אני שם פרוסות טופו בעובי בערך סנטימטר שאותם טבלתי (לא מאמין שהשרייה עושה משהו לטופו) בתערובת של מיץ לימון (בשפע), רוטב פטריות תיאלנדי (לא לבלבל עם רוטב הדגים שהוא חוויה למטיבי לכת בלבד ), מעט מאד רוטב סויה (קיקומן) ומעט שמן שומשום לתיבול.
סוגר טוב טוב טוב שלא יהיו נזילות.
לתנור (או טוסטר אובן) למשך כחצי שעה בחום 180.
בסוף לגזור את השוליים ול"הגליש" לצלחת עם הרוטב.
אופס! כמעט הכי חשוב שכחתי: על הטופו אני שם פרוסות דקות מאד של ג'ינג'ר טרי וצ'ילי חריף (במיוחד האדום יוצא קסום).
אשמח לשמוע תגובות .
בתאבון
ומטוב ליבי אוסיף ששמחתי לגלות טופו נהדר בחנות מזרח מערב (דרגון).  הבעיה שהחבילות גדולות פי 3 וקשה לעשות מהם פרוסות.   לפני כמה ימים זוגתי שתחיה מצאה טופו "קדיתא" .  מחיר בית מרקחת אבל הרבה יותר כיף.
לצפיה ב-'נבטים של תירס'
נבטים של תירס
09/04/2018 | 09:23
34
זרעתי בגינתי גרגרי תירס  לאחר השריה במים.   נותר לי חופן,  שלא היה לי מקום עבורו באדמה,  והשארתיו במים. 
התחיל להוציא נבטים.
שאלתי למי שהתנסה:     האם נבטי תירס ראויים למאכל אדם,  כמו למשל נבטי חמניות או נבטים אחרים שאני קונה?   
השאלה מתעוררת כי קראתי שנבטי תירס הם למאכל לבע"ח   בלבד.     
לצפיה ב-'פיקניק אפטר עצמאות טבעוני '
פיקניק אפטר עצמאות טבעוני
03/04/2018 | 09:24
57
מוזמנותים לפיקניק בפארק הרצלה * יום אחרי עצמאות * טבעוני * ללא כלים חד פעמיים * כניסה חופשית * כל אחד מביא משהו לאכול עבור כולם * וכלים לאכול בהם עבור עצמו :)

https://www.facebook.com/events/355171421651848/
לצפיה ב-'נעלי טיולים טבעוניות'
נעלי טיולים טבעוניות
23/03/2018 | 14:33
1
67
אהלן, אני מחפשת נעלי טיולים שלא כוללות עור. ראיתי שיש לGO NATURE דגם טבעוני, מישהו מכיר? ממליץ? אשמח גם להמלצות על דגמים אחרים (אם קיימים בארץ).
תודה רבה!
לצפיה ב-'קיימים כמה דגמים בארץ'
קיימים כמה דגמים בארץ
03/04/2018 | 09:23
37
אפשר להשיג בארת לפחות דגם טבעוני אחד של כל חברת נעלי טיולים מוכרת, פשוט לכי לחנויות ותשאלי או תלכי לחנויות הדגל של המותגים כמו החנות של נורת' פייס בחשמונאים.
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורום חדש - קניות באינטרנט '
מחכים לכם בפורום חדש - קניות באינטרנט
11/03/2018 | 15:11
17
 

בפורום חדש תקבלו הצעות לרכישות שוות, לינקים למוצרים ומבצעים חמים, אפשר להתייעץ על קניה, החזרה ותשלום אונליין ולקיים דיונים על קניות שעשיתם
היכנסו עכשיו לפורום קניות באינטרנט
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2586
 
לצפיה ב-'ויטמינים ונוגדי חמצון בהקפאה'
ויטמינים ונוגדי חמצון בהקפאה
09/03/2018 | 02:39
4
102
אם מכינים טחינה עם הרכיבים האלה:
- מיץ לימון
- שום כתוש
- גינגר מגורד
- פטרוזיליה קצוצה
ושמים בפריזר לחודש ואז מפשירים בטמפ חדר ל 10 דק
הרכיבים ישמרו או יאבדו את הויטמינים ונוגדי חמצון?
לצפיה ב-'היי דן'
היי דן
13/03/2018 | 03:20
1
81
מבחינת ההקפאה עצמה, המרכיבים נשארים יציבים. בתהליך הפשרה ביתי אולי יהיה אובדן קטן של מעט מהמרכיבים שהתיחסת אליהם אבל ממש ברמה זניחה
לצפיה ב-'זה מה שחשבתי'
זה מה שחשבתי
13/04/2018 | 22:01
9
טוב לדעת שאפשר להקפיא בלי לאבד את הרכיבים האלה עכשיו אעשה כמה ניסויים לראות איך היא גם בהפשרה
לצפיה ב-'הענין הוא שאין צורך להקפיא טחינה , הטחינה הגולמית'
הענין הוא שאין צורך להקפיא טחינה , הטחינה הגולמית
01/04/2018 | 20:36
1
45
נשמרת לאורך זמן בטמפרטורת החדר , 
זה ממש קל להכין טחינה , זה באופן מיידי . 
לצפיה ב-'הבעיה'
הבעיה
13/04/2018 | 22:05
19
שלוקח הרבה זמן כל פעם להוציא מהמקרר לשטוף לקצוץ לערבב את המצרכים כל פעם מחדש אם אצליח להקפיא ולהפשיר ושזה יחזור לאותו מרקם בלי לאבד את הרכיבים זה יחסוך הרבה מאוד זמן (אותו דבר עם גואקמולי סלסה חומוס וכו)
לצפיה ב-'עזרה בבקשה'
עזרה בבקשה
28/02/2018 | 05:31
1
154
מישהו מכיר דיאטנית טבעונית שמתמחה בשחלות פוליציסטיות?
לצפיה ב-'יש באתר אנונימוס'
יש באתר אנונימוס
03/03/2018 | 18:40
64
רשימת דיאטניות טבעוניות וידידותיות לטבעונות, כולל תחומי התמחות.
 
אולי כדאי להתחיל מאלו שבאזור המגורים להתקשר ולשאול.
 
 
בהצלחה

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ