כתבת מה הסלטים שעולים על השולחן בשוטף:
"סלט ירקות. סלט ירקות עם מיונז, סלט תירס, סלט עגבניות שרי עם בזיליקום, סלט חסה, או ירקות חתוכים".
רוצה להוסיף:
סלט ירוק מורכב:
(אצלנו תערובת של עלים: חסה, רוקט, עלי סלק ירוק עדין, תרד עדין, נבטים - מה שיש, לפחות שני סוגים), בדרך כלל עם גזר קצוץ, אם יש ואוהבים גם צנונית פרוסה דק, והשוס - בתוספת חלבון. טונה, ביצה קשה או גבינות קשות או גבינת עיזים. פרוס, חתוך, מעורבב בתוך הסלט ומתובל בעדינות. לפעמים פירות חתוכים בסלט בתוספת גבינות. התיבול הרבה פעמים עדין ומספיק חצי תפוז סחוט.
ועוד: סלט קינואה וירקות.
מבשלים קינואה אדומה, אחרי הבישול או לפני הסלט מוסיפים לה שמן זית, לימון ומלח, ומכניסים למיקרו לדקותיים, שהיא תספוג את הטעמים.
אחר כך מוסיפים לה סלט ירקות ישראלי פשוט: עגבניות, מלפפונים, בצל סגול ואפשר גם פטרוזיליה. אתמול הוספנו גם פלפל קצוץ קטן. ושוב מתבלים את הכל בשמן זית, לימון ומלח. ערך תזונתי גבוה, שילוב מאוד טעים ופשוט נחטף.
אגב, את זה ניתן בדיוק באותה שיטה להכין גם עם שאריות אורז לבן או מלא. גם אם עמד יומיים במקרר, להוסיף לו שמנז, לימון, מלח, לחמם ואחרי שמתקרר קצת להוסיף את כל השאר. אבל עם הקינואה האדומה זה מושלם.
שתי תוספות שאוהבים אצלנו של ירקות: צלויים בסגנון אנטיפסטי, בתנור. רצועות עם שמן זית ומלח. אם זה פלפלים צלויים או גזר צלוי (כן, כן), אפשר לשלב גם אותם בסלט ירוק כדי לעניין אותו. אבל אנחנו בכללי מכינים מהכל. לפעמים מעורבב, הרבה פעמים משניים שלושה סוגים שיש בבית, שורות שורות שמופרדות זו מזו:
רצועות גזר, סלק, פלפלים אדומים, טריזים של בצל סגול, רצועות שומר, חצאי זוקיני, חצאי עגבניות לא גדולות או עגבניות שרי, שעליהן מותז שמן זית ומונחת כפית סלט שום כתוש מוכן, עם מלח, או זעתר, פרוסות חצילים, פטריות שלמות ואם אנחנו רוצים פינוק מוסיפים גם בטטה, לא הרבה. גם אצלנו אין תפוחי אדמה. בטטה היא עם ערך גליקמי הרבה יותר נמוך.
עוד תוספת ירקות שאוהבים אצלנו: לבבות אטישוק. להרתיח ולבשל עד שממש רכות, לחתוך לקוביות, לתבל כמו סלט או בכל תיבול אחר שאוהבים ולהוסיף לכל מה שרוצים.
כיוון שלא אוכלים אצלנו פחמימות, אני מכינה הרבה פעמים אטריות סקיני-פסטה מצמח הקונג'אק ומוסיפה אותן, למשל, לארטישוקים או לירק אחר מוקפץ ליצירת סלט משביע ומעניין.
בסטנדרטים הזוגי מבשל שעועית ירוקה ובמיה מקפואים. את הבמיה אחרי הבישול במים חורכים עם שמן ומלח במחבת.
ולא סלט, אבל ממש טעים מעניין ומושלם מול הטלוויזיה: אדממה.
פשטידות: למתכונים הרגילים והמקובלים אני מוסיפה פשטידת מנגולד ותרד, רצוי מעורבב. וגם, מתים פה על פשטידת בצל. אני מכינה את הפשטידות מקמח שקדים כדי שיהיו ללא קמח.
אגב, לאחרונה אנחנו קוצצים גס במג'ימיקס גזר (לא רצועות אלא קצוץ גס לסלט) ושומרים בקופסה סגורה במקרר. הזוגי אוכל את זה ככה, בכף. פעם ביומיים שלושה אני מכינה מזה סלט עם פלפל חריף ירוק, לימון וכוסברה או פטרוזיליה.
מקווה שעזרתי במשהו.
בהצלחה.