לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
55845,584 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'באמצע כתיבה, 100 פעמים, של המשפט: אין להוסיף פריטים על תפריט'
באמצע כתיבה, 100 פעמים, של המשפט: אין להוסיף פריטים על תפריט
24/09/2017 | 21:46
6
125
לחג משולש!
 
התחשק לי בערב החג להכין כמה פריטים נוספים.
 
ידעתי שלא ממש צריכה אבל לא הצלחתי להתאפק.
 
אז הכנו לביבות בטטה ופטריות שאכלנו אצל אמא, פילאף קינואה ופשטידת אטריות מתקתקה של אמא שלי. בנוסף לתוספות פחממתיות שתוכננו מראש.
 
הלביבות והפשטידה היו להיטים, אין מה לומר. בקינואה, לעומת זאת, נגעתי לראשונה היום בצהרים.

וגם הפריטים שנאכלו למרות שלא נצטרכו, יצרו עודפים של תוספות אחרות.
 
אז עם כל ההנאה שבהכנה ובאכילה, לא היה שווה את הטרחה.
 
מקווה שאזכור לפעם הבאה.
לצפיה ב-''
24/09/2017 | 23:30
1
53
גם אצלי נוצר מצב שכזה, אבל חלק מהמנות המתוכננות היו במקפיא וכך פשוט לא הוצאתי, אכלנו למרבה הבושה אותם מנות פעמיים
לצפיה ב-'הייתי צריכה להקפיא'
הייתי צריכה להקפיא
26/09/2017 | 00:02
2
לצפיה ב-'תחלקי איתנו את המתכון של הלביבות?'
תחלקי איתנו את המתכון של הלביבות?
25/09/2017 | 10:50
1
28
לצפיה ב-'בטח! לביבות בטטה ופטריות אפויות, שטעמתי אצל אמא שלי'
בטח! לביבות בטטה ופטריות אפויות, שטעמתי אצל אמא שלי
26/09/2017 | 00:09
4
אבל לא זוכרת של מי המתכון.
 
אשאל את אמא מחר, בע"ה.
 
לביבות בטטה ופטריות אפויות
 
חומרים:
2 בצלים קצוצים
1 סלסלת פטריות קצוצות 
1 בטטה מגוררת (אין צורך לבשל)
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם*
פפריקה, מלח, פלפל
 
אופן ההכנה:
 
מזהיבים בצל ופטריות בשמן זית.
 
מערבבים את כל החומרים יחד.
 
מרפדים תבנית בנייר אפיה.
 
יוצרים לביבות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום בינוני במשך 30 דקות, 15 דק מכל צד. 
 
 
 
*המרתי בפתיתי קוואקר
לצפיה ב-'בפעם הבאה באה אליך.שום שאריות.מקרר ריק ואני לא אומרת את זה '
בפעם הבאה באה אליך.שום שאריות.מקרר ריק ואני לא אומרת את זה
25/09/2017 | 11:45
1
73
לזכותי כלל.
מצאת עצמי דאוגה במהלך החג...
לצפיה ב-'וואו! שמחה שלא קרה לי!'
וואו! שמחה שלא קרה לי!
26/09/2017 | 00:10
4
לצפיה ב-'איך אפשר להגיש דג מושט חגיגי מאוד'
איך אפשר להגיש דג מושט חגיגי מאוד
25/09/2017 | 23:16
1
15
אני רוצה להכין לכל סועד 3 קעריות מבצק ובתוכם  סלטים
איך מתאים להגיש את הדג?
חשבתי על שושנה מסלמון אבל את הסלמון אעטוף בבצק
הסלמון הוא לסעודה אחרת
ונשאר לי המושט מה אפשר לעשות איתו
לחתוך אותו ואז?
תודה על העזרה
לצפיה ב-'הכל באותה צלחת?'
הכל באותה צלחת?
25/09/2017 | 23:44
5
קעריות בצק עם סלטים ונתח דג ליד?
לצפיה ב-'האם יש מוניות שרות מרעננה ( עדיף מצומת כפר סבא) לתל אביב?'
האם יש מוניות שרות מרעננה ( עדיף מצומת כפר סבא) לתל אביב?
25/09/2017 | 15:45
1
29
וגם בחזרה?
אשמח לפרטים, תודה
 
לצפיה ב-'יש שם הרבה קווי אוטובוס זמינים כל הזמן.'
יש שם הרבה קווי אוטובוס זמינים כל הזמן.
25/09/2017 | 21:07
14
לאורך רחוב אחוזה, יש גם הרבה קווי אוטובוס לתל אביב. של כמה חברות. מבינה מאנשים שנוסעים הרבה בקווים האלה שהאוטובובים נוחים, עם WIFI ומיזוג. בתדירויות גבוהות.
 
ברור שבבוקר התנועה כבדה יותר, אבל במשך היום זה נוח. 
 
יש גם תחנת רכבת שקרובה לצומת, מניחה שיש משם תחבורה לרעננה. זה כמה דקות.
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'המלצה- סלט אלתורים'
המלצה- סלט אלתורים
25/09/2017 | 10:35
1
96
תכננתי סלט , אבל חצי מהרכיבים לא היו לי בבית, ולכן לפי המלאי שהיה, ויצא להיט
מרכיבים:
חצי כוס קינואה מבושלת
2 כפות גרגרי רימון
70 גרם גבינה בולגרית מפוררת
רבע בצל סגול
חצי כוס קוביות בטטה אפויות
חופן גרעיני דלעת

רוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
4 כפות חומץ- אני אוהבת שחמוץ אבל אפשר לשחק עם זה
2 כפות דבש
מלח פלפל.
שן שום כתושה
לשים בצנצנת ולשקשק

חוסל - עשיתי כמות קטנה , כי היו לי עוד הרבה סלטים. אבל את זה ממש אהבו.
לצפיה ב-'נשמע מצויין! יש לי את המרכיבים, אבל אין לי קליינטים..'
נשמע מצויין! יש לי את המרכיבים, אבל אין לי קליינטים..
26/09/2017 | 00:11
לצפיה ב-'יש מתכון משובח לדג במעטפת בצק?'
יש מתכון משובח לדג במעטפת בצק?
24/09/2017 | 21:09
4
30
לצפיה ב-'קוליביאק (מאפה סלמון בבצק עלים) של הראל דובדבני, הביאה 22BB'
קוליביאק (מאפה סלמון בבצק עלים) של הראל דובדבני, הביאה 22BB
24/09/2017 | 21:34
1
48
קוליביאק (מאפה סלמון בבצק עלים)
חומרים:
חצי פילה סלמון שנחתך לאורכו נקי מעור ועצמות ושקוצר בזנב
500 גרם פטריות שמפיניון טריות נקיות וחתוכות לפרוסות
בצל גדול חתוך וקלוף לקוביות בינוניות
4 שיני שום קלופות ופרוסות
רבע כוס שמן זית (אפשר פחות)
מלח ופלפל שחור גרוס
חבילת בזיליקום טרי- העלים בלבד ללא גבעולים
500 גרם בצק עלים (כמות הבצק לפי העובי המועדף באופן אישי)
מעט קמח לרידוד
ביצה טרופה למריחת הבצק

הכנה:
מטגנים הבצל והפטריות במחבת חם עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה תוך תיבול עם מלח ופלפל וחצי מכמות השום.
מקררים במסננת בערך שעה.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן שיהיה מעט ארוך יותר מנתח הדג שבידנו וברוחב של 20 ס"מ לפחות שיספיק לגלגל בתוכו את המילוי.
מנקים במברשת את הקמח מהבצק, מסדרים לאורכו בשליש הקרוב אלינו את הפטריות המטוגנות עם הבצל כאורך נתח הדג ולא עד הקצה של הבצק.
מניחים מעל את פילה הדג, ממליחים ומפלפלים ומכסים אותו בכל עלי הבזיליקום והשום שנותר.
מורחים בביצה טרופה את כל שטח הבצק החשוף ומגלגלים את הכל עד שמשלימים סיבוב, רצוי כשקו התפר של הבצק בחלק התחתון.
מהדקים את שולי הבצק ומקצרים למידת הדג, מורחים בחוץ בביצה טרופה, ניתן לקשט ע"י חריצים בבצק, מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת או על נייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק אפוי בצבע הרצוי.
מגישים בפרוסות.
ניתן להגיש עם רוטב איולי או בלוית רוטבי שמנת קרים בטעמים שונים.
לצפיה ב-'תודה רבה, אפשרי במנות אישיות?'
תודה רבה, אפשרי במנות אישיות?
24/09/2017 | 21:55
12
לצפיה ב-'נפלא!!! תודה רבה'
נפלא!!! תודה רבה
25/09/2017 | 12:50
5
לצפיה ב-'באיחור-שנה טובה ומתוקה לדיירי פורום זה'
באיחור-שנה טובה ומתוקה לדיירי פורום זה
24/09/2017 | 08:11
3
91
שנת הצלחות הגשמת שאיפות.
שנת בריאות טובה חויות מהנות ורדיפת אחר חלומות והשגתם.
שנה מאושרת
גמר חתימה טובה
ליטל
לצפיה ב-'גם אני באיחור אאחל שנה טובה לכולם'
גם אני באיחור אאחל שנה טובה לכולם
24/09/2017 | 08:31
46
שנה של בריאות
שנה של שמחה ואושר
 
גמר חתימה טובה
 
לצפיה ב-'גם אני לא איחלתי בערב החג, אז גמר חתימה טובה לכלם'
גם אני לא איחלתי בערב החג, אז גמר חתימה טובה לכלם
24/09/2017 | 21:40
36
ושנה טובה ומתוקה.
לצפיה ב-'גם ממני, שנה טובה ומתוקה! '
גם ממני, שנה טובה ומתוקה!
25/09/2017 | 11:02
5
לצפיה ב-'שבוע טוב ושנה טובה. תמו האורחים האחרונים'
שבוע טוב ושנה טובה. תמו האורחים האחרונים
23/09/2017 | 21:42
3
162

יצאו לפני שעה.
הכבש בערב החג היה שוס. בושלו לחוד האסאדו, לחוד הצוואר ולחוד הצלעות.
הפסטיה שהכין בן דודי היה שוס (מתכון יגיע מחר, אי"ה)
וסלט הפירות "האקזוטי" שמצאתי אצלי במחשב, של מישהי בשם lea123 מקדמת דנא היה שוס. אותו אני יכולה לכתוב, כי זה לוקח דקה:
רוטב עשוי מקופסת חלב קוקוס וחצי קופסה פריגת מנגו.
לדעתי ילך נהדר גם עם פריגת לימון.
כיוון שהצבע יצא צהבהב, הלכתי על צהוב: קופסת קוביות אננס לייט (ללא הרוטב), 2 בננות וחצי מילון ירקרק-צהבהב. לערבב, לחלק לכוסות אישיות ולקשט בכמה וכמה עלי נענע למעלה.

בכלי התה היו מרווה, נענע, זוטה לבנה, לימונית ולואיזה. רק מים חמים ללא שום ממתיק. גם כן שוס.

ושתהיה לנו שנה טובה ומתוקה כדבש, ואני הולכת להתמוטט לי בשקט. אם יש שאלות - מחר, בשמחה.
לצפיה ב-'נקרא שהיה נהדר טעים כייף ומעייף'
נקרא שהיה נהדר טעים כייף ומעייף
24/09/2017 | 08:34
1
103
אשמח למתכון של הפסטיה, תמיד רציתי לעשות ופחדתי אולי סופסוף אפרד מהפחד.
 
 
לצפיה ב-'גמני. הם אמורים לשלוח אלי היום.'
גמני. הם אמורים לשלוח אלי היום.
24/09/2017 | 09:26
52
לצפיה ב-'מקווה שהתאוששת התה נשמע לי מפתה ביותר, ואני בכלל'
מקווה שהתאוששת התה נשמע לי מפתה ביותר, ואני בכלל
24/09/2017 | 21:39
56
אוהבת קפה!
 
שתינו תה בסגנון שלך בחג אצל חברים ונהנתי ממנו מאד, אולי בגלל זה..
לצפיה ב-'עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה בתיבול טעים בכמה דקות הכנה'
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה בתיבול טעים בכמה דקות הכנה
23/09/2017 | 09:33
146
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 פלפל שחור עם אבקת שום
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות סויה
3 כפות שמן
1 1/2 קג עוף
 
סירטון הכנה:
 
לצפיה ב-'שנה הלכה, שנה באה שרשור ראש השנה התשע"ח'
שנה הלכה, שנה באה שרשור ראש השנה התשע"ח
17/09/2017 | 01:08
24
111
או-טו-טו נכנסת השנה החדשה ואנחנו מחפשים רעיונות לשולחן החג.
 
שרשרו נא את מיטב מתכונכם, כאלה שבלעדיהם אי אפשר להתחיל את השנה.
 
בברכת תחל שנה וברכותיה, תכלה שנה וקיללותיה.
לצפיה ב-'סימנים'
סימנים
17/09/2017 | 01:09
1
73
לצפיה ב-'הסמנים אצלנו'
הסמנים אצלנו
19/09/2017 | 08:18
89
     
תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום 
סלט לוביא
מרקחת חבושים
מרקחת תפוחים
ריבת סלק
לביבות סלקא
לביבות כרישה (כרתי)
גזר
מרקחת תפוחים:
מצרכים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם

אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר  מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת


ריבת סלק:
רכיבים:

קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים

אופן ההכנה

שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים

המתכון מהבלוג של מרילין

סלט לוביא:(רוביא)

מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך. 
טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן את הבישול.
 מסננים את הלוביה ומתבלים במיץ לימון,
שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול קצוץ, שום כתוש, מלח  ופלפל שחור 
ומערבבים 
המתכון המבלוג של מרילין עם התאמות שלי

מרקחת חבושים:
קודם כל פטנט לקילוף החבושים:
3-5 דקות חימום במיקרו הופך את הקילוף למשחק ילדים
אז קולפים ומגלענים וחותכים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
שוקלים ומוסיפים סוכר 
מחשבים לכל קילו פרי  חצי קילו סוכר
מקרמלים את הסוכר
מוסיפים
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
מרתיחים, מוסיפים את החבושים
2 מקלות קינמון
6 ראשי ציפורן
 ומביאים לרתיחה.
 ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים ואדומים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר,
ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. 
מצננים ומאחסנים בצנצנת.
עוד אופציה שבדקתי השנה ונתגלתה כמבטיחה ביותר
מרמלדת חבושים:

רכיבים:
600 גר' חבושים (4 בינוניים)
מיץ מחצי לימון
1/2 1 כוסות מים
600 גר' סוכר

אופן ההכנה:

לקלף חבושים ולהוציא ליבות (זה החלק המפרך...).

להניח בסיר כולל הקליפות והליבות (ארזתי קליפות וליבות בבד חיתול). להוסיף מיץ לימון מים  וסוכר ולבשל עד לריכוך. כ 30 דקות.
לסלק את הקליפות והליבות לטחון בבלנדר את החבושים יחד עם כוס נוזלי הבישול.
להחזיר לסיר לבשל עד להסמכה. עד שהביעבוע הופך להתפרצויות הרי געש קטנים. לכבות אש.
להכין  תבנית פיירקס קטנה (25X15).
מרופדת בנייר אפיה או ניילון נצמד.
למזוג את העיסה לתבנית ולצנן מחוץ למקרר לא מכוסה למשך כ 24 שעות עד שנקרש.
לחתוך לריבועים ולהגיש.
הגשתי מעוטר במעט קוקוס 



שומשומיות:
אם החלטנו להיות חרוצים ולהכין לבד
אזי זה המתכון האולטימטיבי
1/3 כוס סוכר 
2 כפות דבש 
300 גרם שומשום 
לבשל דבר יחד עם סוכר עד שזה נמס........ 
לבחוש פנימה שומושום ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה ערבוב מתמדת. 
עד שמתחיל להשחים מעט (זהירות שלא יישרף) 
לשמן משטח אפייה מעט ולשטח ולהדק את השומשום (זהירות זה לוהט)
 לחתוך למרובעים , ולצנן מעט. להעביר לכלי אטום
שומשומיות קצת אחרת
150 גר' גרעיני דלעת
200 גר' שומשום
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית
לאפות 30 דקות בחום 180 מעלות
לחתוך ולתת להתקרר




אחרי נסיונות רבים מצאנו את המתכון שיהיה חביב על רובנו
עבור הסלק
לביבות מנגולד ובטטה

לביבות כרישה 
(בערך 20 לביבות בגודל כף)


רכיבים:
6 כרישות טריות וקטנות
1/4 כוס שמן
3 שיני שום קצוצות
טימין 
3 ביצים
מלח
פלפל שחור -מעט
2-3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה 
חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול
פורסים דק 
מבשלים במים כ- 20 דקות
מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים
 צרים קציצות ומטגנים
אפשר גם אחרת
להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר
להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות

גזר:
כאן המסורת לוקחת בגדול, גזר זה סימן שאכלו
גם בבית הוריי
ומה חשוב? אי אפשר לחפף ולקנות גזר גמדי
חשוב לחתוך לפרוסות עגולות, כן כן, עגולות
כי רק ככה הסימן יעבוד
ראיתם פעם כסף בצורת גזר גמדי??

רכיבים
1 ק"ג גזר קלוף ופרוס לעיגולים בעובי של מטבע 10 שקלים
6 כפות שמן קנולה (לא זית)
6 כפות סוכר
מעט מלח
חופן שזיפים שחורים מגולענים (לא חובה)
מקל קטנטן של קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
דבש לפי הטעם
מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
 מבשלים את הגזר במים רותחים במשך כ-5 דקות ומיד מסננים, שומרים את מי הבישול.
לתוך סיר מוסיפים את השמן, הסוכר, הגזר והשזיפים וחלק ממי הבישול
ומבשלים על אש קטנה
עד שהגזר מתרכך
תוך כדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים ודבש
כך שיהיה מתוק מתוק. 
שנה טובה ומתוקה כבר אמרתי?
בלי זה כל הכסף שיהיה לנו לא שווה 


גם ראש של דג אוכלים אצלנו במסגרת הסימנים
ובהמשך מרק דלעת (קרא)
את המרק אני מגישה בכוסיות אספרסו קטנות לטעימה בלבד
אופן ההכנה:
3 כפות שמן זית  
2בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
2 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) 
½1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
1 קופסת חלב קוקוס
  
+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים הבצל ומזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. 
מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס
ומערבבים עוד 2 דקות. 
 מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק למחית,
מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה. 
טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.


את הרימון אנחנו אוכלים בערב השני
כפרי חדש
ואחרי שנים רבות של ניסיונות לאכול את הגרגרים
התחלתי לסחוט את הרימונים ולהכין מהמיץ - סורבה
למיץ מוסיפים אותה כמות של סירופ סוכר
(להכנת סירופ סוכר: מרתיחים  ליטר מים עם קילו סוכר ומבשלים 5 דקות
, ומקררים היטב)
ומעבירים למכונת גלידה
מקפיאים לפי הוראות הצרן.
ולמי שאין מכונת גלידה, ניתן להקפיא את הנוזל
ולהקציף אותו במקצף יד פעמיים במהלך תהליך ההקפאה.
  
לצפיה ב-'דגים ומנות ראשונות'
דגים ומנות ראשונות
17/09/2017 | 01:10
1
47
לצפיה ב-'ספרינג רול'
ספרינג רול
19/09/2017 | 08:22
73
מנה ראשונה קצת אחרת, לגיוון ויתרונה בכך שאפשר להכין סמוך לארוחה
https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_2.html
רכיבים:
כפית שום כתוש
1/4 ראש כרוב לבן פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
2 גזר מגורר דק
חופן נבטי חמניות
אופן ההכנה:
לחמם 2 כפות שמן בווק, להזהיב כפית שום כתוש
להוסיף את הירקות
לערבב קלות כ- 5 דקות
לתבל:
 ב-2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
להוסיף את הנבטים
עוד 2-3 דקות הקפצה
ולהסיר מהאש ,להעביר למסננת לקירור.




השני: 
1 בטטה חתוכה לפיסות באורך 2 ס"מ וברוחב 2 ס"מ
2 זוקיני חתוכים לפיסות כמו הבטטה
אופן ההכנה:
לתבל את קוביות הבטטה במלח ופפריקה מעושנת לטגן בשמן עמוק עד שמתרכך מעט, לסנן מהשמן ולהניח להתקרר.
לתבל את קוביות הזוקיני בשום כתוש ומעט מלח, לטגן בשמן עמוק 3-4 דקות תוך הקפצה, לסנן ולהניח להתקרר


השלישי:
4 צנוניות קטנות לפרוס דק דק
2 גזר לגרר על מגררת דקה
חופן נבטי חמניה
1/4 כרוב סגול פרוס דק
במילוי הזה  משתמשים כמות שהוא.


על מנת לרכך את דפי האורז יש להכין תבנית שתכיל בנוחות את דפי האורז ולמלאה במי ברז
להכין בסמוך משטח מכוסה במגבת מטבח נקיה
וכעת מתחילים:
מכניסים לבריכת המים 2 דפי אורז וממתינים כחצי דקה, אולי קצת יותר,
לא לתפוס אותי במילה, תרגישו שהדף מקבל גמישות,
 כזאת שמאפשרת את קיפולו, זה הזמן להוציא ולשטח על המגבת
כן, גם את הדף השני
כעת מניחים בסוף השליש הראשון של דף האורז ובאמצעו כף גדושה מהמילוי 
מקפלים משני הצדדים על המילוי ומגלגלים



כך מגלגלים כמה גלילות, מסדרים בתבנית חסינת אש מרססים בקצת שמן
אני אוהבת להעביר את הגלילות סיבוב בגריל, 
אפשר גם לטגן ואפשר לאכול גם ככה ואז אין צורך בשמן.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות, בתוכנית טורבו גריל ואופים את הגלילות כ-5 דקות.

אפשר גם אחרת, במקום גלילות להכין שקיקים, למלא במילוי השני או השלישי
להכין "חוטי" קשירה מעירית שנטבלה במים רותחים ל - 10 שניות
לאסוף את קצוות הדף, לקשור עם העירית
 
לצפיה ב-'מנות עקריות'
מנות עקריות
17/09/2017 | 01:11
3
28
לצפיה ב-'סיגרי פסטרמה במילוי בשר טחון'
סיגרי פסטרמה במילוי בשר טחון
18/09/2017 | 21:44
1
162

לסיגרים:
35 - 40 פרוסות פסטרמה הודו
1 ק"ג בשר טחון
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום כתושות או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
לרוטב 1:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל
1 וחצי כפות שמן
לרוטב 2:
1/2 כוס קטשופ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות 
מכינים את הסיגרים:
מערבבים היטב את כל חומרי הסיגרים חוץ מהפסטרמה.
מניחים פרוסת פסטרמה על משטח ישר, מניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.
ממשיכים עד שנגמר המילוי.
מכינים את הרוטב:
כל רוטב מספיק לחצי כמות סיגרים, אם רוצים הכל באותו רוטב מכפילים כמויות.
מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים כחמש דקות על אש נמוכה.
שופכים על הסיגרים, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעה וחצי. 
אם רוצים צבע יפה מורידים את הכיסוי לעשר דקות אחרונות של האפייה, אצלי קיבל צבע יפה למרות שהיה רק מכוסה.
 
לצפיה ב-'וואוו, חייבת לנסות מתישהו'
וואוו, חייבת לנסות מתישהו
19/09/2017 | 13:28
16
לצפיה ב-'עוף ממולא וחגיגי'
עוף ממולא וחגיגי
19/09/2017 | 08:26
81
  
         
רכיבים:
1 עוף גדול מנוקה מעצמות (מבקשים בקצביה)
מילוי: 1/2 1 כוסות אורז
         2 בצלים קצוצים
         1 קופסא קטנה של פטריות
          חופן חמוציות
         חצי כפית קינמון
          כפית וחצי מלח
         2 כפות סילאן
         1 כף סויה


אופן ההכנה:
מבשלים את האורז ב1/2 2 כוסות מים ובתוספת  מלח
בסיר נפרד מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפטריות לטיגון של 2-3 דקות ומסירים מהאש
מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים להתקרר
בינתיים מנקים את העוף, שופכים על יו מים רותחים.
מורחים במרינדה העשויה בסויה וסילאן
ממלאים את העוף, סוגרים ומהדקים בעזרת שיפוד או שניים
מניחים בתבנית חסינת אש
מסביב אפשר לפזר רבעי תפוחי אדמה שתובלו מראש
מכסים ומשגרים לתנור בחום 190 מעלות לשעה ו45 דקות.
העוף הוגש במלוא הדרו לשולחן ופרוסות ממנו חולקו לסועדים.
* הוספתי גם כמה שוקיים מסביב למקרה ויחסר לי עוף.
לצפיה ב-'סלטים ותוספות'
סלטים ותוספות
17/09/2017 | 01:12
1
32
לצפיה ב-'טנזיה - המלכה של השולחן'
טנזיה - המלכה של השולחן
19/09/2017 | 08:35
93
 
 
     
רכיבים:
3 בצלים פרוסים
100 גר' שזיפים מיובשים
100 גר' צימוקים לבנים
20 יח' תאנים
100 גר' מישמש מיובש
4-5 כפות סוכר
1/2 כוסות יין אדום מתוק
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
100 גר' שקדים שלמים ללא קליפה
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצלים הפרוסים במעט שמן


שוטפים היטב את הפירות המיובשים וחותכים לרצועות

מוסיפים את הפירות המיובשים התיבול והיין לסיר
מערבבים 
מבשלים כ- 20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים ורוב היין התאדה
מוסיפים את השקדים ומבשלים עוד כ- 5 דקות 
לצפיה ב-'עוגות וקינוחים'
עוגות וקינוחים
17/09/2017 | 01:20
2
36
לצפיה ב-'מאפינס דבש עם דבורים ממרציפן'
מאפינס דבש עם דבורים ממרציפן
18/09/2017 | 21:38
131
מאפינס דבש עם דבורים ממרציפן:
למאפינס (קרין גורן)

1 כוס (200 גרם) סוכר 
1 כוס (320 גרם) דבש 
1 כוס (240 מ"ל) שמן 
1 כוס (240 מ"ל) תה מוכן, פושר 
6 ביצים 
3 כוסות (420 גרם) קמח 
1 כף אבקת אפייה 
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 
1 כף גדושה קינמון (שמתי 1 כפית מחוקה) 
קמצוץ ציפורן (לא שמתי) 
אופן ההכנה 
מחממים תנור ל-170 מעלות. 
בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה. 
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים. 
יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז'טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). 
הוראת להכנת הדבורים ממרציפן (כפי שאני הכנתי) 
צובעים מרציפן עם מעט צבע מאכל אבקתי צהוב עד שמקבלים את הגוון הנכון. 
מגלגלים לנחש ארוך ודק יחסית. 
חותכים לקטעים באורך ס"מ וחצי בערך, מגלגלים קצת את הקצוות שיהיו יותר דקים. 
ממיסים שוקולד ומכניסים לשקית, יוצרים חור קטן ועושים פסים ועיניים. 
כשהשוקולד מתקשה יוצרים חור קטן בעזרת סכין בצדדים ומוסיפים כנפיים משקדים פרוסים.
ליצירת הפסים משוקולד השתמשתי בעט - מזרק לשוקולד וזה היה ממש קל, שאבתי שוקולד מומס לתוך המזרק וצבעתי איתו פסים. 
לצפיה ב-'טארט תפוחים בהגשה מיוחדת לחג'
טארט תפוחים בהגשה מיוחדת לחג
19/09/2017 | 08:36
87
   
     
רכיבים: 
בתבנית 26
בצק:
1/4 1 כוסות קמח
120 גר' מחמאה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מים
מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
3 תפוחים פרוסים
3 כפות סוכר
1 כף מחמאה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים
3 תפוחים גרנד
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מחמאה
4 כפות ריבת מישמש
4 כפות ברנדי
  


אופן הכנה: 
להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות אפיה עיוורת
15 דקות בחום 180.
להוציא ולקרר.
מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך.
לפזר על התחתית האפויה.
3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות, 
לסדר בחפיפה, בצפיפות.
לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה.
לאפות 50 דקות.
לערבב 4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי,
למרוח על פרוסות התפוחים ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.
להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.
לצפיה ב-'רק לגבי המשפט'
רק לגבי המשפט
17/09/2017 | 16:03
10
179
"מתכונכם, כאלה שבלעדיהם אי אפשר להתחיל את השנה."
רק אומר שלמדתי בדינמיקה של החיים, שאפשר הרבה אחרת,
ולפעמים חובה לשנות,
השנה נהיה בחג מעטים, בנסיבות חיים, שחלקם משמחים וחלקם אילוצים,
לכן, משנה הרגלים של שנים,
תמיד הכנתי מנה ראשונה דג, ומנה שניה בשר,
עם תוספות וסלטים וכל טוב, ויותר מזה בכל ארוחה דג אחר ובשר אחר.
השנה בכל ארוחה רק מנה אחת, וגם פחות גיוון.
 
זה לא אומר, שאין געגוע למה שהיה בבית ההורים, 
או להרגלים משנים קודמות.
 
שתהיה שנה טובה, בריאה, שמחה מלאה בבשורות טובות.
לצפיה ב-'קראתי פעמיים והחכמתי. האמת היא שיש לי דילמה לגבי גפילטע השנה'
קראתי פעמיים והחכמתי. האמת היא שיש לי דילמה לגבי גפילטע השנה
17/09/2017 | 23:34
9
145
-רק החצי ואני אוכלים והסיבה העקרית שאני בכל זאת מכינה היא כדי לשמור על המסורת.
מחזיקה את עצמי בכוח שלא להרים ידיים..
לצפיה ב-'האמת שמכינה בעיקר בשביל הראש של הדג'
האמת שמכינה בעיקר בשביל הראש של הדג
18/09/2017 | 09:34
1
105
ובעיקר לאמא שלי שמאוד אוהבת, רוב הנוכחים לא מתים על הדג הזה, וגם לא האורחים שלנו, לכן יהיה גפילטע וגם סלמון כדי שכולם יהיו מרוצים
לצפיה ב-'גם אני מכינה '
גם אני מכינה
18/09/2017 | 10:13
106
בשביל הראש של הדג. (אני אישית אוהבת אותו מאוד)
אבל מכינה לכל ארוחה דג אחר.
טיגנתי סול. אופה מושט עם ירקות. מכינה סלמון, (לא אוהבת, הבת אוהבת מאוד)
אפיתי פשטידת טונה מעולה.
שנהיה בריאים ונהנה ממה שמכינים.
לצפיה ב-'כשמדובר בכמה ימים זה מאוד כדאי, מעבר לראש....'
כשמדובר בכמה ימים זה מאוד כדאי, מעבר לראש....
18/09/2017 | 22:58
6
131
אבל אנחנו עברנו בשנתיים האחרונות לרולדות הקרפיון הקפואות של הדג ההונגרי. כמו ב"אמריקע"....
 
מבשלת מעט את הדג בטעם שלנו, אבל ללא טיפת סוכר.
בהמשך, כשמוסיפה לדג את הרולדות, הן פולטות את מעט הסוכר שיש בהן ואז הכל מאוזן בדיוק לטעמנו . 
כולם מרוצים מהשינוי הזה ואפילו נוספו לי קליינטים חדשים.
בתחילה הייתי מכינה רק רולדה אחת וכעת עברתי כבר ל-2.
התברר של"מצטרפים",  הרולדה נראית יותר מפתה מאשר הקציצות. אני חיה עם זה בשלום כי זה מקצר התהליכים וגם מאפשר לקנות הכל הרבה מראש.
זה כל כך מוצלח עד שהשנה הכנתי אפילו פעם אחת סתם בלי חג.
לצפיה ב-'גם אני אוהבת את הרולדות האלה (ורק אני) ומתפנקת אתן מעת לעת'
גם אני אוהבת את הרולדות האלה (ורק אני) ומתפנקת אתן מעת לעת
19/09/2017 | 05:27
3
109
בלי קשר לחג (והפעם החלטנו בלי דגים, למעט ראש הדג).
 
אבל יש בהן לא מעט סוכר. ובכל זאת, לפעמים...
את יכולה לכתוב לי את המתכון המדויק שלך, כולל הדג, למנה הזאת? אפשר בשבוע הבא.
השלם נוסע בסוכות ונראה לי מתאים לי להתפנק עליהן... תודה ושנה טובה.
לצפיה ב-'בחיים לא הכנתי אותם לפי מתכון, אבל לכבודך אנסה לרשום לי'
בחיים לא הכנתי אותם לפי מתכון, אבל לכבודך אנסה לרשום לי
19/09/2017 | 13:16
2
96
מידע מדוייק יותר בעת הבישול.
 
דבר אחד אני יודעת להגיד... סיר הדגים עולה תמיד לבישול בסוף היום ומתבשל עד מאוחר. מתקרר על הכיריים ומועבר לכלי אחסון רק בבוקר.
זו מסורת שעוברת אצלנו מדור לדור 
 
אמא שלי נהגה כך מכיוון שהיתה מגיל צעיר אישה עובדת, שעות ארוכות לפעמים. בסוף חמישי או ערב חג, היו ההורים נוסעים יחד לקניות אצל קצב, דגים ובסופר. כשהיו חוזרים הביתה, היתה מפשילה שרוולים ופוצחת בסדרת בישול כשכל הבית עם ריחות מכל הסוגים, אבל בסוף נרדמנו והתעוררנו עם הדגים... זה בגנים!!
 
ואיך שאני לא אסדר את תכנית העבודה, תמיד אמצא את עצמי מעמידה את הסיר בערב אחרי שכבר סיימתי את יתר המשימות.
 
תוך כתיבת ההסבר הנ"ל הבנתי כמה גדול ההבדל בשגרת החיים, מנהגי הקניה, מגוון סוגי האוכל - מאז ועד היום.  
 
לצפיה ב-'זכרונות, וואוו כשמגיעים החגים.'
זכרונות, וואוו כשמגיעים החגים.
19/09/2017 | 14:07
87
גם אצלינו היה כך. נראה לי שזה כדי שעצמות הדג יהיו רכות,
במיוחד הראשים שבראש השנה נאכלים כ"סימן".
צריך את הראשים כדי שהרוטב ייקרש.
 
אם כבר אז עלה לי הטעם והריח דוקא של הדג בערה פסח--
שזו היתה הפעם היחידה, שאכלנו את דגי הקרפיון חמים--
פשוט לא הספיקו לקרר.
 
תודה לך שהצפת בזכרון.
לצפיה ב-'ברור. עולם אחר לגמרי. אז את מבשלת סיר דגים, הא? כשתכתבי ספרי'
ברור. עולם אחר לגמרי. אז את מבשלת סיר דגים, הא? כשתכתבי ספרי
19/09/2017 | 14:11
80
לי איזה ואיך.
אני מבשלת את הרולדה לבד בסיר. הרעיון לשלב עם דגים מוצא חן בעיני.
מצד שני, הריח...
טוב, אני אנסה.
שנה טובה.
 
לצפיה ב-'אצלינו כמובן הרולדות חוגגות'
אצלינו כמובן הרולדות חוגגות
19/09/2017 | 18:15
1
107
הפעם דוקא הכנתי מהן כדורי דג ברוטב חמוץ מתוק...
ראש של דג אני קונה מוכן ומבושל..!
ביררתי ואצלינו דג טחון יקר בטירוף, לא פלא שכולם מבשלים רולדות...
לצפיה ב-'רגע, רגע, אל תתלהבי יותר מדי זו לא פסגת הפסגות....'
רגע, רגע, אל תתלהבי יותר מדי זו לא פסגת הפסגות....
20/09/2017 | 01:07
102
פעם קניתי דגם  אחר כי לא היה "הדג ההונגרי" באריזה הכחולה. היתה נפילה.
 
הדג ההונגרי מקרפיון בלבד - זה הכי קרוב למקורי שלנו.
 
אני לא מכינה לבד, לא בגלל המחיר או העבודה. אצלנו הרוב לא אוהבים, מאז ומתמיד, ללא קשר לצמחו-טבעו.  מכבדת אותם ולא מגישה דגים בארוחת ערב החג, את הראש עוטפים בנייר כסף ורק אלה שאוכלים אותו זוכים לראותו...
כך שאת הדגים אוכלים ביומיים שאחרי ושם מתפשרים יותר וחוסכים לי את העבודה בימים האחרונים לפני החג. בקיצור, זה סוג של פשרה שמתאימה לכולם.
לצפיה ב-'שנה טובה פורום יקר ומנהלת יקרה,'
שנה טובה פורום יקר ומנהלת יקרה,
20/09/2017 | 16:04
1
99

שנת בריאות והרבה כוחות, שנת שפע והצלחה, שנת שמחות ואושר.
לצפיה ב-'תודה אמרלדה יקרה - לא מבינה איך רק עכשיו ראיתי'
תודה אמרלדה יקרה - לא מבינה איך רק עכשיו ראיתי
26/09/2017 | 00:12
לצפיה ב-'מה מכינים מדלעת? ואם אפשר לא מתוק?'
מה מכינים מדלעת? ואם אפשר לא מתוק?
19/09/2017 | 23:20
6
26
לצפיה ב-'הכנתי מרק...'
הכנתי מרק...
19/09/2017 | 23:58
1
51
אפשר מאפים אישיים במילוי תבשיל דלעת, נדמה לי שיש בבלוג של מרילין
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
20/09/2017 | 11:11
24
אלך על מאפים אישיים עדיין לא מצאתי מתכון אבל בעז"ה יהיה בסדר
לצפיה ב-'יש לי דלעת יפנית אופה בשלמותה'
יש לי דלעת יפנית אופה בשלמותה
20/09/2017 | 01:27
1
68
חותכת את הצוואר שלה, מנקה את הגרעינים .  אופה לריכוך.
שמה משהו בתוכה. לא ממש מלית שצריך לעבוד עליה.
 
יכול להיות שאשים תערובת פטריות
 
או קוביות טופו אחרי השריה וצליה מוקדמת
 
נראה...
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
20/09/2017 | 11:13
33
אני רוצה את הדלעת הרגילה כאחד מהסימנים
לצפיה ב-'אני אוהבת פשוט. חותכת לקוביות או מלבנים לא יותר מדי עבים,'
אני אוהבת פשוט. חותכת לקוביות או מלבנים לא יותר מדי עבים,
20/09/2017 | 14:16
1
73
שמה בתנור על נייר אפייה, מתבלת בשמן זית וקצת מלח גס ואופה עד שהשוליים
משחימים והשאר מספיק רך.
השכנה שלי למדה ממני אבל לראש השנה מוסיפה קצת קינמון וסוכר חום.
ולא מוותרת על המלח.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
23/09/2017 | 22:53
17
בסוף אפיתי בתנור עם מלח ושמן זית והכנתי כיסונים מבצק ספידי
היה מוצלח
לצפיה ב-'מתנה'
מתנה
18/09/2017 | 12:36
12
182
בין הבישולים, צריכה לחשוב על מתנה לבן 70, מבוסס כלכלית.
אודה לרעיונות
וכמובן
שנה טובה ומתוקה לכולם
ומתוקה למה?
חוץ מזה שאנחנו בפורום אוכל, הרי ב"מתוקה" מתכוונים שהכל יסתדר אי"ה לשנה הבאה, בטוב מלכתחילה, במתיקות, ולא רק בסוף
לצפיה ב-'עוגת דבש שווה . +כלי יפה '
עוגת דבש שווה . +כלי יפה
18/09/2017 | 13:00
1
75
לצפיה ב-'תודה רבה: אשמח לעוד רעיונות'
תודה רבה: אשמח לעוד רעיונות
18/09/2017 | 18:15
38
לצפיה ב-'מתנות '
מתנות
18/09/2017 | 19:51
106
אם הוא גנן חובב (יש לו מרפסת / דירת גן / גג גדול?) אז אולי עציץ יפה? או אם הוא מבשל להנאתו - אז אולי אדנית עם צמחי תבלין שהוא יוכל לטפח?
כמובן שגם בגד עם פתק החלפה יכול להתאים, במיוחד אם תקני מרשת עם סניפים-וככה הוא יוכל להחליף בלי שיהיה חייב להגיע לחנות במיקום מסויים.
 
לצפיה ב-'יש לי גם "קליינט" כזה - האושר הכי גדול שלו...'
יש לי גם "קליינט" כזה - האושר הכי גדול שלו...
18/09/2017 | 23:06
127
כשמביאה לו דברים מתוך הרשימה:
 
 עוגה טובה ביתית שלא מוצא לקנות (עוגת שזיפים פירורים, עוגת דבש, עוגת תפוחים).
 
צנצנת יפה עם "קומפוט". 
 
צנצנת ריבה ביתית
 
תפוחים אפויים עם פיצוחים וסירופ
 
פרוסות של קיגעל מתוק - מפולפל
 
כלי עם כבד קצוץ + חזרת
 
ו....  ראש של דג - תמיד מתאים לו,  ללא קשר לחג
 
מכיוון שהוא איש ספר, אז מוצאת תמיד איזה ספר מחקר על נושא ביהדות או איזה נושא שהוא בויכוח או משהו פוליטי מתאים. 
 
בקיצור, לפעמים אפשר לשמח אנשים גם עם דברים שנראים לנו פשוטים.
 
שנה טובה!
לצפיה ב-'חגגתי, בחודש הקודם.'
חגגתי, בחודש הקודם.
19/09/2017 | 08:44
7
147
במתכונת מצומצמת מאילוצים משפחתיים,
הודעתי - בלי מתנות, אלא אם מישהו קונה לי למבורגיני.
בביקורי במוזיאון בתערוכה של אי וייויי Ai Weiwei (נמשכת עוד חודש, מומלצת), שאלתי בחנות על הגרעינים, אין.
לפני כמה ימים הופיעה ידיעה בעיתון, על גנבים שהתחרטו (גנבו גרעינים רוצים להחזיר), ועל ייצור גרעינים שיהיו למכירה, מיד צלצלתי לאחותי, אני מתחרטת, אמרתי, רוצה גרעינים.
עשויים חרסינה, צבועים ביד, נעימים למגע מאד, יש תיבה בצד, אפשר לגעת.
ועכשיו עולה בי המחשבה כמה אני אוהבת קוגל מתוק ומפולפל, אבל אין כאן סתירה.
http://www.imj.org.il/exhibitions/%D7%90%D7%99%D7%99-%D7%95%D7%99%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99%D7%99
לצפיה ב-'שתהיי לי בריאה, לא הבנתי כלום. כלומר, חוץ מהלמבורגיני. מזדהה'
שתהיי לי בריאה, לא הבנתי כלום. כלומר, חוץ מהלמבורגיני. מזדהה
19/09/2017 | 17:49
6
66
 
ושנה טובה.
לצפיה ב-'אין הרבה מה להבין.'
אין הרבה מה להבין.
19/09/2017 | 18:13
5
82
מכיוון שלמבורגיני כנראה לא יהיה, ביקשתי גרעינים כמו בתערוכה של אותו אוי ויי (בערך), עשויים חרסינה, מאד יפים ונעימים למגע, ברגע שיגיעו למוזיאון אחותי תקנה לי, לא שאני צריכה, סתם בא לי.
והמלצה חמה על התערוכה.
לצפיה ב-''
19/09/2017 | 19:11
5
לצפיה ב-'תודה לכולם . מצטערת שאני עדיין מטריחה'
תודה לכולם . מצטערת שאני עדיין מטריחה
20/09/2017 | 07:37
3
78
הוא בשלן בפני עצמו, ולכן לא מתאים לי להביא לו מטעמים.
החגיגה תערך במלון, בשבת בראשית.
אז אולי יש עוד רעיונות עד כ 500 ש"ח?
ושוב תודה ושנה טובה ומתוקה
לצפיה ב-'מהם תחביביו?'
מהם תחביביו?
20/09/2017 | 12:33
57
אולי משם אפשר "לשאוב" רעיונות.
אולי בקבוק יין (יי"ש) יקר וטוב.
אולי סדרת ספרים שהוא אוהב.
אם הוא בשלן, אולי איזה כלי מועיל ומיוחד למטבח.
 
לצפיה ב-'אולי פיג'מה/חליפת פוטר מפנקת + נעלי בית? החורף בפתח.'
אולי פיג'מה/חליפת פוטר מפנקת + נעלי בית? החורף בפתח.
20/09/2017 | 14:14
53
אלה שתי המתנות הכי כיפיות שקיבלתי ליום הולדתי בחשוון אשתקד,
וגם אני קרובה לגילו.
לצפיה ב-'שנה טובה ! אם עוד רלבנטי...'
שנה טובה ! אם עוד רלבנטי...
24/09/2017 | 20:24
22
רישום בספר הזהב של הקק"ל, זה לא קשור לעצים, פשוט רישום ארועים של יהודי העולם. מרגש כל אחד.
 
הזמנת דף שער/כותרת של עתון מיום הלידה. יש כמה אופציות אצל צריך לבדוק עם המשווק איזה עתון יש לו מאותו יום. 
 
אביזר ספורט בריאות - כמו מסאז לכף הרגל לזרימת דם. יש כל מיני עזרים לגיל השלישי שמתאימים לאנשים בריאים. תלוי גם ברוח של אותו אדם.
לצפיה ב-'שנה טובה ומבורכת למשפחת אוכל כשר '
שנה טובה ומבורכת למשפחת אוכל כשר
20/09/2017 | 10:14
3
71
מאחלת לכם מכל ליבי, שנה טובה ומאושרת,
שתהיו בריאים וחזקים, שמחים ומוצלחים בכל תחום ותחום.

מתגעגעת וחושבת עליכם!

חג שמח ומהנה
לצפיה ב-'שנה טובה, אירית, קצת באיחור. שנת בריאות והצלחה, שפע ואושר'
שנה טובה, אירית, קצת באיחור. שנת בריאות והצלחה, שפע ואושר
24/09/2017 | 09:12
26
 
וכמובן, הרבה מאכלים טעימים וכוחות להכין אותם.
לצפיה ב-'שנה טובה אירית אהובה - לא נכנסתי בערב החג ורק עכשיו רואה'
שנה טובה אירית אהובה - לא נכנסתי בערב החג ורק עכשיו רואה
24/09/2017 | 21:37
19
שפיספסתי אותך!

שנה נפלאה גם לכם ומתגעגת אליך מאד
לצפיה ב-'סליחה, גמני לא ראיתי. שמחה לראות ד"ש ממך. שנה טובה ומתוקה '
סליחה, גמני לא ראיתי. שמחה לראות ד"ש ממך. שנה טובה ומתוקה
25/09/2017 | 11:23
7
שנה של בריאות טובה והרבה אושר ושמחה 
 
ד"ש לילדים החמודים, הם אולי כבר בוגרים, רק אנחנו נשארנו צעירות אחרי כ-15 שנה בפורומים 
לצפיה ב-'עזרה למתכון של עוגיות ללא סוכר ותחליפיו'
עזרה למתכון של עוגיות ללא סוכר ותחליפיו
20/09/2017 | 08:00
53
מבקשת עזרה אם יש לכם מתכון לעוגיות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר. 
מותר  - טחינה.  ממרח שקדים . פצפוצי אורז מלא.  קמח שיפון מלא.
ביצים.  שקדים ואגוזים טבעיים. תפוחי עץ.  חלב שקדים ללא סוכר.
תודה ושנה שטובה
הילה
 
לצפיה ב-'מפסיקה להיום, למרות שלא הספקתי כל מה שרציתי עד כה'
מפסיקה להיום, למרות שלא הספקתי כל מה שרציתי עד כה
19/09/2017 | 22:59
2
142
הספקתי:
פרוסות חצילים בצילי וסלט חצילים וגמבה.
סיר של פרוסות גפילטע פיש וסיר של קציצות גפילטע פיש.
כרישה, רוביה.
עוגת גזר עם קמח כוסמין
2 תבניות חיתוכיות פיצפוצי אורז וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד
השרתי פרגיות ובקר במרינדות שלהן.
 
וזהו.
 
במקפיא יש לי שלושה סוגי עוגות דבש.
 
ולתלמידים היקרים שלי הכנתי אתמול בלילה מאפינס דבש ושוקולד (מתכון של מרסי גולדמן) בציפוי גנש שוקולד ודבש. היו מבסוטים!
 
וערכנו "סדר ראש השנה" עם כל הסימנים בכיתה - לא כולם הכירו את הסימנים ושיתפו פעולה להפליא. 
 
נמשיך מחר, בע"ה.
לצפיה ב-'אין עלייך, המורה...'
אין עלייך, המורה...
19/09/2017 | 23:59
62
שתהיה לך שנה נהדרת 
לצפיה ב-'רבות בנות עשו חיל ואת עלית על כולנה. מעולם לא שמעתי על '
רבות בנות עשו חיל ואת עלית על כולנה. מעולם לא שמעתי על
20/09/2017 | 07:51
87
מורה כמוך.
לצפיה ב-'איך מבשלים צלעות?? החלטתי לנסות צלעות החג, אבל לא באמת '
איך מבשלים צלעות?? החלטתי לנסות צלעות החג, אבל לא באמת
19/09/2017 | 16:35
5
80
יודעת מה לעשות איתן.
 
חייב להיות מהיר הכנה וטעים, בסדר הזה...
 
תודה מראש!
 
לצפיה ב-'צלעות עם עצם?'
צלעות עם עצם?
19/09/2017 | 19:23
49
שימושים: מתאים לצלייה ארוכה בנוזלים, בנתחים גדולים. לא מקובל לצלות אותו בנתח שלם כי הוא לא נפרס יפה. מתאים גם לטחינה.
 
מה לא לעשות: לא מתאים לצלייה קצרה.אז מהיר הכנה הוא לא...
לצפיה ב-'צלעות של איזה בעל חיים ומה גילו - טלה או כבש, עגל או'
צלעות של איזה בעל חיים ומה גילו - טלה או כבש, עגל או
19/09/2017 | 21:37
40
בקר מבוגר, עם או בלי עצם?
לצפיה ב-'עונה לשתיכן - צלעות עם עצם, פרוסות, אני מניחה שאלו צלעות'
עונה לשתיכן - צלעות עם עצם, פרוסות, אני מניחה שאלו צלעות
19/09/2017 | 22:53
2
55
של פרה או עגל.

לא שאלתי.
 
 
לצפיה ב-'שתהיי בריאה..... עגל זה שונה מבקר. יש פה שרשור שכתבתי'
שתהיי בריאה..... עגל זה שונה מבקר. יש פה שרשור שכתבתי
20/09/2017 | 01:32
52
לשיח סולימאן לפני כמה ימים. יש שם מתכון לבשר שהיה לו. לא זוכרת מה. זה יכול להתאים לכל אחד מהסוגים. 
ההבדל הוא זמן הבישול/אפיה. והתיבול לי טעם אישי.
לצפיה ב-'אם כך, כמו שחנהפ אמרה, זה מתאים רק לבישול ארוך ואני אישית'
אם כך, כמו שחנהפ אמרה, זה מתאים רק לבישול ארוך ואני אישית
20/09/2017 | 07:49
47
לא אוהבת לבשל צלעת כי הבשר הזה מאד סיבי, אפילו בחמין.
לטעמי הכי מתאים לטחון אותו ואז הוא סביר יותר.
את העצמות שמרי לחמין או למרק.
לצפיה ב-'האם ניוקי יחזיק מעמד אם אכין ביום רביעי? תודה.'
האם ניוקי יחזיק מעמד אם אכין ביום רביעי? תודה.
17/09/2017 | 15:25
13
72
לצפיה ב-'למתי את חושבת להשתמש בו?'
למתי את חושבת להשתמש בו?
17/09/2017 | 15:56
5
93
 הוא יחזיק היטב עד יום שישי.
אבל ללא הרוטב. את הרוטב (לא משנה איזה) לא בתוכו,
כי ראשית חלק יבלע בבצק ויפוך אותו ל"סמרטוטי" וגם עלול להחמיץ.
לצפיה ב-'תודה. הוא מתבשל בתוך רוטב.'
תודה. הוא מתבשל בתוך רוטב.
17/09/2017 | 17:42
4
49
לצפיה ב-'ברור, אחרת איך יתבשל?'
ברור, אחרת איך יתבשל?
17/09/2017 | 17:49
3
80
אבל אחרי הבישול, אני מסננת לתוך כלי זכוכית.
(אני לא אוהבת רטבים בפלסטיק), ואז כשרוצה להשתמש,
מחממת את שניהם(בנפרד) ומוסיפה את הרוטב. ככה הניוקי ישמור על צורתו וטעמו.
שיהיה לכם בתיאבון.
לצפיה ב-'תודה. אולי אחליט לוותר על זה.'
תודה. אולי אחליט לוותר על זה.
17/09/2017 | 18:05
2
86
רציתי רק לומר בקשר למה שכתבת על החג המצומצם יחסית, שאבי ז"ל ציווה עלינו בשבת ובחג להיות בשמחה. אמי נפטרה ערב חג השבועות ובקושי ישבנו שבעה, כי אסרו חג נחשב לשבוע, כך שגם להתאבל כראוי לא יכלנו.  כשפרצתי בבכי בחג, אבי הכה על השולחן בחזקה (והיה כבר אז קשיש מאד) וקרא בקול רם: "היום חג. אסור  לבכות. ושמחת בחגך!". מאז זה המוטו שלי. עוברים זמנים קשים מאד וקשים פחות, אך גם אני וגם הילדים משתדלים תמיד להיות בשמחה, למרות כל הרגעים הקשים ביותר. אבי גם לימד אותי, שלא להפחית בשבת ובחג למרות הכאב וכך אני משתדלת תמיד לנהוג.
כתיבה וחתימה טובה. ברכות עד בלי די!
 
לצפיה ב-'ראשית הרבה תודה'
ראשית הרבה תודה
17/09/2017 | 19:07
81
על האיחולים והברכות.
אני ממש משתדלת לא להיות עצובה.(כולנו)
שנית--אני יותר התיחסתי לצורך המשתנה, 
גם אני חשבתי כמו הבת שלך--שבלי זה וזה וזה--לא יכנס החג.
אבל, המציאות היא שכאשר יש שינויים פיזיים,ואביא דוקא דוגמא חיובית--
שלאחד הבנים, יש משפחה גדולה והם גרים רחוק,
הם ויתרו על להיות כאן 3 ימים של חג.
אז הצורך בגיוון ובהגשה מיוחדת פוחת. וזה לגמרי בסדר.
 
מאחלת לך ולבני ביתך שנה טובה ומבורכת עם הרבה טוב.
לצפיה ב-'נשיקה'
נשיקה
19/09/2017 | 16:24
7
לצפיה ב-'אני הכנתי ניוקי בשישי ונשאר. אתמול הבעל אכל מזה אמר שטעים '
אני הכנתי ניוקי בשישי ונשאר. אתמול הבעל אכל מזה אמר שטעים
18/09/2017 | 11:10
3
66
עדיין. אבל שמרתי בנפרד מהרוטב. 
לצפיה ב-'אני שומרת בד"כ במקרר עם הרוטב וזה בסדר...'
אני שומרת בד"כ במקרר עם הרוטב וזה בסדר...
18/09/2017 | 23:28
2
36
כמו פסטה...
עם איזה רוטב הכנת?....  :)
לצפיה ב-'מין מטבוחה, חרפרפה. שבישלתי בפנים גם קציצות בקר. '
מין מטבוחה, חרפרפה. שבישלתי בפנים גם קציצות בקר.
19/09/2017 | 13:30
1
13
לצפיה ב-'נשמע עולה...אני צמחונית אז אסתפק רק במטבוחה '
נשמע עולה...אני צמחונית אז אסתפק רק במטבוחה
20/09/2017 | 00:30
14
שיהיה חג שמח ושנה טובה
לצפיה ב-'אמנם באיחור, אבל לא רואה שום בעיה בשמירת ניוקי'
אמנם באיחור, אבל לא רואה שום בעיה בשמירת ניוקי
18/09/2017 | 23:14
2
54
אצלי, יש הטוענים שכעבור יומיים זה יותר טעים, אפילו אם אוכלים קר מהמקרר 
לצפיה ב-'דיווח: אכלנו את הניוקי בשבת, ונהנינו מכל ביס.'
דיווח: אכלנו את הניוקי בשבת, ונהנינו מכל ביס.
24/09/2017 | 13:45
1
20
שבוע טוב ושנה טובה ומבורכת
לצפיה ב-''
24/09/2017 | 21:41
1
לצפיה ב-'חג שמח ושנה טובה לכולם'
חג שמח ושנה טובה לכולם
19/09/2017 | 21:13
2
18
לצפיה ב-' איזה כיף לראותך כאן ; שנה טובה '
איזה כיף לראותך כאן ; שנה טובה
19/09/2017 | 21:39
1
7
לצפיה ב-'שנה טובה אורני, בריאות וכל טוב'
שנה טובה אורני, בריאות וכל טוב
19/09/2017 | 22:17
4
לצפיה ב-'מזכירה לעשות מחר עירוב תבשילין'
מזכירה לעשות מחר עירוב תבשילין
19/09/2017 | 18:05
1
58
http://ph.yhb.org.il/category/מועדים/08-עירוב-תבשילין/
לצפיה ב-'תודה על התזכורת!'
תודה על התזכורת!
20/09/2017 | 10:51
5
לצפיה ב-'מילים עבריות הקשורות לסעודה למחצה'
מילים עבריות הקשורות לסעודה למחצה
19/09/2017 | 13:18
3
95
ממליצה גם לכן להצטרף לאוהדי הדף של האקדמיה ללשון עברית בספר הפנים. כל יום יש שם דברים מעניינים ומחכימים.


אתם כבר מתכוננים לסעודת החג?
‍‍‍‍‍‍
תנו לנו לצייד אתכם בכמה מילים יפות מהעברית שלנו – מילים מוכרות יותר או פחות, מהן עתיקות יומין ומהן חדשות ומחודשות.
‍‍‍‍‍‍
כי אין כמו מנה של עברית יפה לקראת שנה עברית חדשה וטובה!
‍‍‍‍‍‍
☑️ סְעוּדָה: בימות החול אנו אוכלים בדרך כלל ארוחה – מילה שמקורה בתנ"ך, אך בחגים אנו מדברים בעיקר על סעודה – מילה נרדפת מלשון חז"ל. סעודת החג צריכה כמובן להיות בעלת אופי חגיגי – מילה שחידש אליעזר בן־יהודה.
‍‍‍‍‍‍
☑️ מַפָּה: מילה שנשאלה ללשוננו בתקופת חז"ל מן הלטינית. ייתכן שמקורה בלשון הפּוּנִית – לשון שמית שהייתה לשונה של קרתגו העתיקה.
‍‍‍‍‍‍
☑️ שְׁבִילָה: מפה ארוכה וצרה ששמים על המפה הגדולה לאורך השולחן ('רָנֶר'). את המילה חידש ועד הלשון בשנת תרע"ג (1913).
‍‍‍‍‍‍
☑️ מַצָּעִית: מפה קטנה העשויה חומר קשיח ומונחת תחת צלחתו של הסועד (place-mat). מחידושי האקדמיה בשנת תשנ"ד (1994).
‍‍‍‍‍‍
☑️ מָגֵס: קערה עמוקה להגשת מרק לשולחן. המילה נשאלה ללשוננו בתקופת חז"ל מן היוונית.
‍‍‍‍‍‍
☑️ מַצֶּקֶת: מחידושי ועד הלשון בשנת תרע"ג (1913) מן הפועל המקראי יָצַק המציין בין השאר מתן תבשיל נוזלי בצלחתו של הסועד.
‍‍‍‍‍‍
☑️ פִּנְכָּה: מגש, כלי שטוח ששעורכים עליו את המאכל ומגישים לשולחן. הפנכה מוכרת מן הצירוף התלמודי 'מלחך פנכה' (מילולית 'מלקק צלחת'), שפירושו 'חנפן'. מקורה במילה היוונית pinax, שפירושה לוח, ובכלל זה לוח להגשת מזון. מכאן גם פִּנְקָס – במקור לוח לכתיבה.
‍‍‍‍‍‍
☑️ נוּנִית: כלי להגשת דגים, מן המילה הארמית נוּן שפירושה 'דג'. המילה נוּן משמשת רכיב בשמות של דגים כגון אַמְנוּן, לַבְנוּן, שְׂפַמְנוּן, ושל יצורים ימיים אחדים כגון תְּמָנוּן. את הרעיון להשתמש ברכיב זה לשמות דגים הגה חיים נחמן ביאליק. ‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍
‍‍‍‍‍‍
☑️ מִסְכֶּרֶת: כלי לסוכר, על פי המילון למונחי מטבח של ועד הלשון משנת תרצ"ח (1938).
‍‍‍‍‍‍
☑️ דִּבְשׁוֹן: מקלון להוצאת דבש בעל ראש מעוגל ומחורץ. מחידושי האקדמיה בשנת תשע"א (2011).
‍‍‍‍‍‍
אנחנו מקווים שעוררנו בכם תיאבון לסעודה מצוינת ובעיקר לנושא שיחה עברי ייחודי סביב שולחן החג.
לצפיה ב-'נכנסתי בחשש מה... אבל שמחתי לראות שאת לא מוזגת צלי בשר'
נכנסתי בחשש מה... אבל שמחתי לראות שאת לא מוזגת צלי בשר
19/09/2017 | 14:08
2
57
ממתי התחיל השימוש במילה למזוג לגבי מוצקים????? 
 
כשאני שומעת אנשים אומרים: " הכנתי קדירת בשר מעולה, מזגתי לאורחים וביקשו שאמזוג שוב. 
רוצה מתכון? "
לא רוצה כלום !!  איבדת אותי באמצע הדרך.
מסכנה העברית! יש לה מילים לפעולות שונות: הגשתי, צלחתתי, הנחתי, שמתי - ממתי מוזגים בשר? עם מצקת? (אפילו אין מזגת בעברית...)
 
ואגב, יש לי נוניות...  
לא בדיוק, אבל פעם קיבלתי מצרפת סט מיוחד להגשת בדגים (כף/מזלג/סכין).
לצפיה ב-''
19/09/2017 | 14:18
7
לצפיה ב-'שגור אצל בני עדות המזרח שהגיעו משם, מהדור הקודם, אלה שלא ככ '
שגור אצל בני עדות המזרח שהגיעו משם, מהדור הקודם, אלה שלא ככ
19/09/2017 | 17:47
44
 
ידעו עברית.
כך שזה לא "התחיל", זה בעצם "נגמר", אבל אנשים מנכסים לעצמם גם טעויות.
 
אני מצטמררת בכל פעם ששומעת את זה...

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ