לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
61046,104 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'אמרלדה מתכון של מאיר אדוני ללימונים כבושים'
אמרלדה מתכון של מאיר אדוני ללימונים כבושים
22/02/2018 | 23:29
12
לצפיה ב-'עדיין יש אופציה להגיע לשירשור פורים משנה שעברה?'
עדיין יש אופציה להגיע לשירשור פורים משנה שעברה?
22/02/2018 | 13:09
1
22
לצפיה ב-'רואה בקישורים פורים תשע"ד, אבדוק מאוחר יותר בעוד חלקים '
רואה בקישורים פורים תשע"ד, אבדוק מאוחר יותר בעוד חלקים
22/02/2018 | 19:08
20
של "קישורים".
 
אני לא זוכרת אם שמרנו בשנה שעברה כי בשנה -שנתיים האחרונות שרשורי החגים היו דלילים.
לצפיה ב-'יש לכן מתכון מומלץ לאוזני המן מלוחים(צמחוני/חלבי)?'
יש לכן מתכון מומלץ לאוזני המן מלוחים(צמחוני/חלבי)?
22/02/2018 | 18:19
17
הבטחתי להכין לסעודת פורים
לצפיה ב-'המנהלת המתהוללת תוכלי לעזור לי עם תפוז?'
המנהלת המתהוללת תוכלי לעזור לי עם תפוז?
22/02/2018 | 12:26
4
62
בנייד אי אפשר לקרוא את ההודעות. הן כולן נראות ככה
לצפיה ב-'reset לנייד יכול להחזיר הכל לקדמותו'
reset לנייד יכול להחזיר הכל לקדמותו
22/02/2018 | 16:12
3
17
לצפיה ב-'מה הכוונה? ריסט למכשיר?'
מה הכוונה? ריסט למכשיר?
22/02/2018 | 16:20
2
20
בוודאי לא רוצה להחזיר את המכשיר למצב הראשוני. או שהכוונה למשהו אחר. אשמח להסבר 
לצפיה ב-'תנעלי אותו לגמרי. ממש סגירה (ככה עושה באייפון)'
תנעלי אותו לגמרי. ממש סגירה (ככה עושה באייפון)
22/02/2018 | 17:52
1
31
לחכות כמה דקות ואז להדליק מחדש ולקוות לטוב.
 
אני לא משתמשת בפורומים בנייד.  אבל פעם נזקקתי למשהו בדחיפות והתברר לי שיש 2 צורות תצוגה שונות ואת בוחרת אם רוצה בשיטה מותאמת סלולרי או תצוגה רגילה.
מקווה שעוזר לך.
לצפיה ב-'מחקתי את הלינק והחלפתי בקישור חדש לפורום והסתדר'
מחקתי את הלינק והחלפתי בקישור חדש לפורום והסתדר
22/02/2018 | 18:27
9
לצפיה ב-'רוצה להכין את לחמניות השריף למשלוחי מנות. מתי הכי מוקדם אפשר'
רוצה להכין את לחמניות השריף למשלוחי מנות. מתי הכי מוקדם אפשר
22/02/2018 | 17:49
24
לאפות אותן? מעדיפה כמה שאפשר להקדים ולא לחכות לרגע האחרון. אשמח לתובנות.
לצפיה ב-'מה בסירים לכבוד שבת פרשת תצוה, שבת זכור?'
מה בסירים לכבוד שבת פרשת תצוה, שבת זכור?
22/02/2018 | 00:30
12
102
כיף לנו! נוסעים להורים שלי!
 
הגדולים בכל מיני מקומות אחרים אך את הקטנים ניקח בע"ה לחיפה.
 
אביא עוגה ואת מאפה שכבות החצילים והעגבניות.
 
שבת שלום!
לצפיה ב-'באמת כייף לכם...אנחנו בהרכב חסר.החייל סוגר שבת'
באמת כייף לכם...אנחנו בהרכב חסר.החייל סוגר שבת
22/02/2018 | 08:12
4
80
מתארחים אצלינו חברים עם ילד אחד.המתבגרת שלהם כנראה לא תגיע.האמא צמחונית.
בתכנון
מרק בצל
מרק עוף
מאפה שכבות עלי גפן ואורז עגול(אתמול בשוק היה מוכר שמחר שקית של עלי גפן טריים.לא עמדתי בפיתוי)
עוף כולשהו
תפ"א
האורחת מביאה סלט עדשים וקיש אני חושבת
 
פאי תפוחים עם גלידת וניל ועוגת שמרים.
 
שבת-נכין סיר מרק לקובה(קנוי)
 
בשבת מתחתן הבן המאומץ(השני מבין שני האחים שאמצנו) אי שם בפנמה..לצערי לא נוסעת.מקווה שישדרו לנו בפייסבוק און ליין.התרגשות גם ממרחק
לצפיה ב-'אפשר מתכון למאפה עלי גפן'
אפשר מתכון למאפה עלי גפן
22/02/2018 | 09:10
2
34
האם אפשר להכין עם עלי גפן בצנצנת? קניתי ומעולם לא השתמשתי למרות הרצון שלי להכין.
לצפיה ב-'עוגת עלי גפן מתוך הבלוג המקסים חוג הקוטב הצפוני '
עוגת עלי גפן מתוך הבלוג המקסים חוג הקוטב הצפוני
22/02/2018 | 10:22
1
49
של אדית גרשוני
עוגת עלי גפן
אני לא יודעת מאיפה המתכון הזה בדיוק, אלי הוא הגיע מגילי גיסתי, שאצלה אכלנו את הגירסה הצמחונית וכך הכנתי אותו גם אני.
חומרים לתבנית גבוהת שוליים בקוטר 24 ס"מ:
1/2 כוס חמוציות
100 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס
1 צנצנת עלי גפן כבושים
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט או ראס אל-חנות
11/2 כוסות אורז עגול
1/2 צרור פיטרוזליה או כוסברה קצוצה
לרוטב:
1 כוס תרכיז רימונים
2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אז ככה:  אני השתמשתי בקערת קרמיקה מעוגלת שאפשר לאפות בה, את עלי הגפן המצונצנים השרתי במים וסיננתי שלוש פעמים כדי להיפטר מטעם מי השימורים (גילי קטפה עלים טריים וחלטה אותם קלות). אם מכינים עוגה בגודל הזה אפשר לנסות לשחרר מהצנצנת חצי מכמות העלים רק שבדרך כלל הם דחוסים היטב יחד וזה לא פשוט. אם מכפילים כמויות אז צנצנת אחת תספיק גם לעוגה גבוהה יותר או גדולה יותר. מצנצנת אחת נשארים הרבה עלים לא מנוצלים אז את מי הצנצנת כדאי לשמור ואת הנותרים להחזיר לצנצנת ולמקרר, זה מחזיק לפחות שבוע בלי בעיה. 
ולענייננו:  התיבול פה הוא המלצה ולא היה לי בהרט בבית אז הכנתי תערובת על המקום. עירבבתי יחס שווה של גרגרי כוסברה קלויים, פלפל שחור, קינמון, הל, חצי מהכמות כמון קלוי ושני מסמרי ציפורן, טחנתי הכל במטחנת תבלינים והוספתי כמה גרודים מאגוז מוסקט. יצא אחלה. ולאורז הוספתי יותר מכפית אבל זה כבר תלוי בטעם האישי. מה עוד? אה, השתמשתי גם בפיסטוקים וגם בצנוברים קלויים קלות, וכן גם בפטרוזיליה וגם בכוסברה. בפעם אחת לא היתה פטרוזיליה אז הוספתי טרגון וזה יצא נפלא.
ואיך מכינים?
שמים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה, מוסיפים את השום ואחרי דקה את האורז. מערבבים כך שכל האורז נוצץ יפה עם שמן, מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. כשמתקרר מוסיפים את החמוציות, פיסטוקים, צנוברים וירוקים קצוצים.
מרפדים את הקערה בעלי הגפן כך שהם חופפים ומטפסים על הדפנות, עשיתי כשלוש שכבות. מפזרים כחצי מכמות האורז לקרקעית המרופדת ומכסים בעוד שלוש שכבות עלים רק על האורז, כמחיצה. עליה מפזרים את שארית האורז ואז מקפלים את העלים שבדפנות כך שיסגרו למרכז ויכסו את האורז. לעטיפה יותר אסטתית כיסיתי הכל בכמה עלים גדולים. אל תהדקו מדי כי האורז הרי תופח כשהוא מתבשל/נאפה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על העוגה, מכסים את הקערה בנייר כסף ומהדקים סביב השוליים. אופים ב- 200 מעלות כארבעים דקות. מנמיכים ל- 180 מעלות ואופים עוד חצי שעה. מורידים את מכסה נייר הכסף ואופים עוד עשר דקות. מוציאים מהתנור. אם רואים נוזלים רצים בתבנית כדאי לאפות עוד קצת כי הזמן עלול להשתנות לפי התנור, אם זה רק עסיס מבעבע זה בסדר גמור. לאחר חמש דקות צינון כדאי להפוך לצלחת הגשה. מתקבלת עוגה של אורז חמצמץ ודביק מנוקד באדום וירוק עם ניחוח של מלכי קדם. כדאי להגיש עם יוגורט בצד, אפשר גם טחינה.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
22/02/2018 | 10:47
4
לצפיה ב-'מזל טוב ליטל'
מזל טוב ליטל
22/02/2018 | 19:09
7
לצפיה ב-'ליטל וגם אצלנו הילדים נוסעים לאימא כך שהפעם אצלי פחות'
ליטל וגם אצלנו הילדים נוסעים לאימא כך שהפעם אצלי פחות
22/02/2018 | 08:54
4
65
בקטנה מהרגיל
 
סעודה ראשונה ושלישית -
(כל אחד כאן מעדיף משהו אחר ולכן מגישה הכול לסעודה ראשונה
ובשלישית כל אחד יבחר מה לחמם בשבילו)
צלי לשון (מתכון של חברתנו BB)
טבחה בזילי (תבשיל אפונה, שוקיים, קציצות, בטטה קסבייה)
שניצלונים
אורז לבן
סלט ירקות 
 
סעודה שנייה -
מבחר גבינות קנויות שוות ביותר
גבינת פקא ןושום
טחינה
סלט ירקות
 
מתוקים -
עוגת ביסקוויט-שוקולד של הנסיך וויליאם
גלידת שמנת וניל עם שבבי שוקולד מריר (כמובת מתוצרת בית)
 
ועכשיו מתבשל סיר בצלים ממולאים (מתכון של חברתנו ST מהמטבח
הלבנוני) למסיבת הפתעה לכבוד יום הולדתה של חברה.
 
 
לצפיה ב-'בצל ממולא צמחוני או בשרי?'
בצל ממולא צמחוני או בשרי?
22/02/2018 | 09:11
3
36
אשמח למתכון. אוהבת מאוד הכנתי פעם מתכון צמחוני טעים מאוד ולא מצליחה למצוא אותו שוב...
לצפיה ב-'צמחוני אבל אפשר להפוך אותו לבשרי'
צמחוני אבל אפשר להפוך אותו לבשרי
22/02/2018 | 09:27
2
50
הנה המתכון כפי שנכתב על ידי יפה55
בסוגריים הערות שלי וכבר אעיר שהכמויות כאן לא מדויקות ואני מכינה לפי ההרגשה. למרות שאני קרניבורית מאד, מעדיפה להכין צמחוני וכך אפשר ליהנות מזה מבלי להיות בשריים או להגיש עם יוגורט סמיך וכמובן גם כתוספת לארוחה בשרית.
סעודת יום ההולדת היום היא חלבית. למעשה פרווה אבל קינוחים חלביים.
 

1 ק"ג בצלים בינוניים
למלית:
1 כוס אורז (עדיף עגול)
מים לבישול
250 גרם בשר בקר טחון (* לצמחוניים ניתן להוריד הבשר ולהשתמש בעודאורז)
1 כף שמן
1 כף מלח (שמתי פחות)
פלפל שחור
1 כפית קינמון

לבישול:
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
1/4 כוס דבש רימונים (* או סילאן)
מיץ מ- 2 לימונים
10 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
מים לבישול
 
אני עושה כאן שינוי של ממש
שמה כמות נוזל של 1.5 כוס לכל כוס אורז, ומשתמשת בנוזלי הבישול של הבצל. אם אין מספיק, מוסיפה עוד מים.
שמה סילאן, רכז רימונים, שמן איזה שאוהבים, מלח, פלפל, מעט קינמון, 
מפזרת בין הממולאים גם צימוקים, לא מכינה קרמל אלא מסדרת את הכול בסיר נון סטיק, מעל זה את התיבול ויוצקת את הנוזלים כך שהכול יחלחל אל בין הממולאים.
מרתיחה ומבשלת על אש קטנה כשלוש שעות, או אפילו מכניסה לתנור.

1. משרים את האורז כשעה במים קרים.
2. בינתיים, קולפים את הבצלים, שוטפים וחותכים כל בצל לאורכו עד למרכז.
3. מניחים את הבצלים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מבשלים כ- 10 דקות ומסננים. מפרידים בעדינות את הבצל לשכבות.
4. מסננים את האורז ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, שמן ותבלינים ומערבבים.
5. ממלאים כל שכבת בצל בכף מהמלית, מגלגלים את הבצל מסביב למלית ומניחים על משטח נקי.
אין משתמשים בשכבות הפנימיות הקטנות (* הצמחונים יכולים להוסיפם לאורז)
6. מחממים את הסוכר בסיר טפלון רחב ושטוח, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3-5 דקות, עד שמתקבל קרמל זהוב. מקררים 2 דקות ומוסיפים את השמן.
7. מסדרים את הבצלים הממולאים בתוך הסיר, על שכבת הקרמל שהתקשה, מכסים במים ומוסיפים מלח, דבש רימונים, מיץ לימון ושזיפים. מניחים על הכול צלחת חסינת חום שמתאימה לגודל פנים הסיר, כדי שתכסה את הבצלים ותהדק אותם.
8. מבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה כשלוש שעות (* לבדוק אחרי כשעתיים - אם התרכך לכות האש).
9. מגישים חם (* בשרי) או קר (* צמחוני).

 
לצפיה ב-'רציתי צמחוני נקרא מעולה תודה'
רציתי צמחוני נקרא מעולה תודה
22/02/2018 | 10:46
1
10
לצפיה ב-'כמויות מדויקות ותיבול מסוג שונה אם תאהבי'
כמויות מדויקות ותיבול מסוג שונה אם תאהבי
22/02/2018 | 11:27
49
עכשיו הסיר מוכן ומחכה לבישול. מדדתי את הכמויות ומ-7 בצלים מאד גדולים
קיבלתי 46 יחידות. שמתי 3 כוסות אורז עגול (נמדד לפני ההשריה שהייתה כל הלילה). הספל מכיל 240 מ"ל כשהוא מלא עד גדותיו אבל אולי שמתי רק 220.
 
למי שלא אוהב מתקתק-חמצמץ, אפשר לתבל את המלית באופן שונה, יותר
ים-תיכוני.
עגבניות, שפע שום, סלרי וקצת נענע - הכול קצוץ דק.
מלח, פלפל, מעט כורכום וכמובן שמן זית.
הנוזלים - גם כאן מי הבישול של הבצל ישפיעו לטובה, לימון ושמן זית. 
בגלל זווית הצילום הספל נראה מתרחב אבל הוא בעל דפנות ישרות.
לצפיה ב-'אצלנו שבת קלילה מבחינת בישולים'
אצלנו שבת קלילה מבחינת בישולים
22/02/2018 | 11:02
42
בשישי בערב מתארחים אצל המשפחה. אני מביאה קינוח וסלט.
בשבת מטיילים עם חברים, מכינה בורקסים לבוקר וצהריים אבשל מחר אולי ממולאים קבלתי חשק ממה שקראתי כאן ומלא זמן לא הכנתי. צריכה לקנות מצרכים נראה אם אספיק להגיע היום לסופר.
מחר מתכננת גם להכין משלוחי מנות בתקווה שיספיק לי הזמן כי שבוע הבא עמוס לי מאוד ולא נראה שאספיק.
 
לצפיה ב-'אצלנו שבת בבית '
אצלנו שבת בבית
22/02/2018 | 12:39
46
בערב
מרק עוף 
קציצות במקפיא - רק להכין רןטב ןלבשל אותן בפנים. 
שניצלים 
קוסקוס/אטריות.
תפ"א בתנור
סלט חסה ואגוזי מלך 
עוגת שוקולד עם סוכריות שהילדים ממש רוצים - ובתכלס זה גם הכי טעים לי
 
שבת בבוקר אולי המשפחה שלי באה בנתיים רק אחותי ובעלה אשרו הגעה.. 
כדורי עוגת גבינה על מקל.
סלטים : חסה, גזר, טחינה חומוס. 
עוף מתוק בפריזר 
שניצלים בפריזר
קציצות עוף מטוגנות או נאגטס טרם החלטתי. 
תפ"א ובטטה בתנור
שעועית ירוקה עם שומשום סויה ולימון
קינואה עם קוביות בטטה עגבניות מיובשות ושקדים קלויים. 
 
קינוח שאריות העוגה +מוס לימון ותותים. 
 
לצפיה ב-'שאלת שאריות'
שאלת שאריות
22/02/2018 | 10:36
3
60
הכנתי ביום ראשון גולש. נשאר לי מלא רוטב אדום סמיך וטעים, בלי בשר (נגמר).
שאלה- אני יכולה לבשל ברוטב הזה ירקות או שהרוטב יתקלקל בקרוב מאוד ולא נוכל לאכול את התבשיל? כמה זמן רוטב כזה יכול להחזיק במקרר?
רוצה להכן ירקות מבושלים ברוטב עגבניות ותוהה אם למחזר את הרוטב הטעים או לזרוק ולהכין חדש
לצפיה ב-'לא הייתי מכינה עם ירקות ובעיקר עגבניות, אבל...'
לא הייתי מכינה עם ירקות ובעיקר עגבניות, אבל...
22/02/2018 | 11:10
2
48
גם לא הייתי זורקת. הייתי שמה כעת במקפיא ומשתמשת בזה לבישול משהו בשרי, לבשל ולאכול בתוך יום. 
נניח בישול בשישי ואכילה בשבת.
אפשר להכין קציצות ולבשל בזה לאכילה בהקדם.
לצפיה ב-'זה לא קורה אצלנו לאכול תוך יום'
זה לא קורה אצלנו לאכול תוך יום
22/02/2018 | 12:05
1
38
אלא אם אני מארחת פעם ב...
למה לא לבשל בזה ירקות?
לצפיה ב-'הייתי מבשלת בזה ממולאים ואפילו מקפיאה'
הייתי מבשלת בזה ממולאים ואפילו מקפיאה
22/02/2018 | 17:14
9
לצפיה ב-'100 רעיונות לאזני המן'
100 רעיונות לאזני המן
21/02/2018 | 00:49
5
107
לצפיה ב-'הבוקר הציגו כמה רעיונות מיוחדים. הבולט ביניהם: כתר אסתר!'
הבוקר הציגו כמה רעיונות מיוחדים. הבולט ביניהם: כתר אסתר!
21/02/2018 | 09:53
2
112
זה בעצם "לחם קופים" בתבנית עגולה.
מכינים אוזני המן משמרים, עם מליות שונות.
מניחים יחד בתבנית עגולה. מתפיחים ואופים עם ציפוי סירופ.
אח"כ אפשר לחתוך, או שכל אחד מושך לעצמו אוזן בטעם שרוצה.
הציגה את זה הבת של "מתוקה".
 
יש מגמה של חזרה לבצקי השמרים/בריוש.
לצפיה ב-'כל כך מתגעגעת לאזני המן שמרים פרג של אימי ז"ל. לא '
כל כך מתגעגעת לאזני המן שמרים פרג של אימי ז"ל. לא
21/02/2018 | 14:46
1
60
מתחברת לבצק הפריך ששולט פה . שמים וארץ מבחינת הטעם. שמחה לשמוע על שינוי המגמה. לצערי אין לי מתכון ובינתיים לא הצלחתי לשחזר את הטעם. מכיון שהחצי והקטן אוהבים פריך מכינה להם ולא טועמת, לא מזיק לדיאטה...
לצפיה ב-'תחליפי חלק מהקמח בשקדים טחונים- משדרג מאוד'
תחליפי חלק מהקמח בשקדים טחונים- משדרג מאוד
22/02/2018 | 10:39
20
ותכיני עם חמאה, לא עם מרגרינה. עולם אחר.
לצפיה ב-'אני מודה שהמלוחים מסקרנים וגם זה עם הליים אבל הכי הכי'
אני מודה שהמלוחים מסקרנים וגם זה עם הליים אבל הכי הכי
21/02/2018 | 17:38
60
הם שניים אחד שנראה עם בצק פילו והשני הוא.... הקלאסי עם פרג
לצפיה ב-'אני אתמול הכנתי במילוי ממרח ערמונים- יצא מעולה!'
אני אתמול הכנתי במילוי ממרח ערמונים- יצא מעולה!
22/02/2018 | 10:38
32
בטעם. הם קצת נוזלים מהאוזן (כמו ריבה). אולי הייתי צריכה להסמיך את הקרם בקצת אגוזים מרוסקים. אבל כ"כ טעים וכ"כ מתאים לאוזן. מומלץ. אני השתמשתי בממרח של סנדלפור.
לצפיה ב-'התחלתי להכין את מרכיבי טנא משלוח המנות'
התחלתי להכין את מרכיבי טנא משלוח המנות
21/02/2018 | 18:58
4
112
בשישי הכנתי מיונז שלראשונה הכנתי במערבל כי היו הרבה חלבונים והסתכנתי, לכאורה, כי למען האמת יצא לי מיונז מהטובים שהכנתי אי פעם. ולבדי חיסלתי שני סנטימטרים שנמרחו על פרוסה לחם שישי בית ועיגולי עגבניה ומעל 1-2 גרגירי מלח גס.
הכנסתי לצנצנות בינוניות לחלוקה.
אמש הכנתי ריבת תותים שגם הוכנסו לצנצנות חביבות מוכנות למשלוח.
הערב בע"ה אכין נשיקות מכל החלבונים שאשאיר כל הלילה בתנור בחום נמוך, ומחר או בשישי אכין מקלות מלוחים מבצק עלים.
בתחום הקלאסי העדתי המסורתי - מאוד מאוד מקווה בע"ה להכין סיגרים עם בצק שקדים, דבלה ומקרוד קטנים. בע"ה בע"ה ובל"נ.
ואת הרוב אני עושה כי לשמח את אחותי המקסימה שתבוא לשבת הצמודה לפורים.
לצפיה ב-'מלא האהבה בטנא הזה'
מלא האהבה בטנא הזה
22/02/2018 | 08:13
15
לצפיה ב-'ככה זה כשהמחשבות רצות מהר מהיד ברור שהכוונה לחלמונים '
ככה זה כשהמחשבות רצות מהר מהיד ברור שהכוונה לחלמונים
22/02/2018 | 08:41
32
ולא מה שכתוב
לצפיה ב-'כמה זמן מחזיק מיונז בהכנה ביתית?'
כמה זמן מחזיק מיונז בהכנה ביתית?
22/02/2018 | 10:37
1
14
לצפיה ב-'אצלי מחזיק גם חודש. עניין של תיבול נכון.'
אצלי מחזיק גם חודש. עניין של תיבול נכון.
22/02/2018 | 11:03
13
לצפיה ב-'מ"ניקוי" מקפיא בשישי האחרון ועד... סלופי ג'ו טעיםםםםם'
מ"ניקוי" מקפיא בשישי האחרון ועד... סלופי ג'ו טעיםםםםם
21/02/2018 | 12:16
2
124
אחרי שלא הוחלט על מתכון מתאים לנתח הקצבים, השארנו אותו לצליה קצרה בפורים. אבל מכל הארוע הזה נשארנו בלי בשר לשבת; אז ערכתי "מסדר נוכחות" לכל מה שיש במקפיא.
מצאתי גוש בשר פרוס, ברוטב צלי.
הפשרתי, השתמשתי בחלק מהגוש לארוחת שבת ואת היתר כבר השארתי במקרר אבל ידעתי שבאמצע השבוע לא יהיה כל כך ביקוש לזה כי אף אחד לא רוצה "להתבשר" .
 
ניסיתי לחשוב על משהו שיפתה את כולם. בשני, הכנתי סלופי-ג'ו שזו מנה שכלם אוהבים וכל אחד יכול לתבל ולהכין לאכילה איך שבא לו. 
נכון שבמסעדות מכינים אותה מבשר טחון טרי, אבל הכנתי כמה פעמים בעבר מעודפים של בשר שכבר בושל. יוצא נפלא, מהיר מאוד, חסכוני וטעים !!
 
קצצתי את פרוסות הבשר הנותרות עם סכין חדה (כי התעצלתי לטחון במיקסר). אם יש רוטב, אפשר להשתמש בו לתבשיל המהיר הזה.
ואז:
בצל טרי קצוץ מוזהב במעט שמן (השתמשתי בבצל מיובש)
שיני שום כתושות לפי כמות הבשר (לא חובה)
מוסיפים הבשר עם הרוטב או מעט מים במקום רוטב.
מבשלים על אש גבוהה כדי לצמצם הרוטב/הנוזל.
מתבלים:
1-2 כפות/כפיות חרדל דיז'ון חלק
1-2 כפות/יות קטשופ או רסק עגבניות משפופרת.
פלפל שחור
כף סריראצ'ה (או רוטב חריף אחר או רוטב ברבקיו פיקנטי).
מערבבים עד שהתיבול והסמיכות מתאימחפ לכם.
 
מכינים לחמניות קלויות קצת בתנור או בגאטים קטנים.
מכינים סלט כרוב קולסלאו 
או
צלחת עם פרוסות של גמבה אדומה, עגבניות, חסה ומלפפון חמוץ.
 
ממלאים הלחמניות בתערובת הבשר ומוסיפים פרוסות ירקות או קערית של קולסלאו בצד.
 
ארוחה מהירה וטעימה מאוד.
 
 
 
לצפיה ב-'אהבתי גאוני!'
אהבתי גאוני!
21/02/2018 | 13:40
20
לצפיה ב-'ישר הייתי מחסלת שניים. '
ישר הייתי מחסלת שניים.
21/02/2018 | 17:42
18
לצפיה ב-'הייתי אתמול בסדנת זילוף. '
הייתי אתמול בסדנת זילוף.
21/02/2018 | 09:11
2
125
6 שעות ! ואם המורה לא הייתה מתקפלת הייתי נשארת עוד,
היה כזה כייף. חזרתי בהיי מטורף הביתה. וכל הלילה חלמתי על קצפות..
לצפיה ב-'רואה שלקחת את העסק ברצינות'
רואה שלקחת את העסק ברצינות
21/02/2018 | 09:50
65
תצטרכי להתחלק ברווחים עם "שפנית הנסוי" שלך משבוע שעבר...
לצפיה ב-'כיף גדול, מקסים!'
כיף גדול, מקסים!
21/02/2018 | 10:11
15
לצפיה ב-' '
20/02/2018 | 22:50
6
104
אשמח להמלצה על מסעדה כשרה טובה בצפון- קרית שמונה-ראש פינה
לצפיה ב-'לפני כמה שנים הייתי ביום גיבוש עם העבודה במסעדה נהדרת'
לפני כמה שנים הייתי ביום גיבוש עם העבודה במסעדה נהדרת
20/02/2018 | 23:53
92
היא היתה במושב, צפונית לעכו
זו היתה מסעדה בשרית, אני זוכרת שהבעלים סיפרה שאת הסלטים היא מכינה בעצמה והיה טעים מאוד (וכשר בכשרות מהודרת, נראה לי שבד"ץ כלשהו).
אאל"ט המלצתי עליה פה. אני אנסה לחפש ואם אמצא-אעלה קישור.
לצפיה ב-'יש לי רשימה של מקומות לנסיעה עתידית'
יש לי רשימה של מקומות לנסיעה עתידית
20/02/2018 | 23:55
82
מופיעה שם מסעדה בישוב שנקרא יערה
זה ע"י אילון ו-אידמית.
נקרא: ביף בהר
 
נסי למצוא משהו מתאים ברשימות האלה
 
 
לצפיה ב-'מצאתי'
מצאתי
20/02/2018 | 23:59
76
סטקיה בכפר במושב יערה
 
לצפיה ב-'יש בראש פינה ליד הצומת מסעדת שף טובה '
יש בראש פינה ליד הצומת מסעדת שף טובה
21/02/2018 | 02:27
1
73
נדמה לי שקוראים לה טעמים או מטבלים או משהו דומה.
 
ביקרנו שם לפני כשנה וחצי ונהנינו מאד.
לצפיה ב-'אם עוד קיימת, טובה מאוד. אכלנו כמה פעמים בעבר וגם כמה מאיתנו'
אם עוד קיימת, טובה מאוד. אכלנו כמה פעמים בעבר וגם כמה מאיתנו
21/02/2018 | 09:48
58
כתבו עליה כאן.
עבר זמן ובמרכז מסעדות לא שורדות. טוב לדעת שזו קיימת.
לצפיה ב-'בקריית שמונה יש את מאמה חלאסה'
בקריית שמונה יש את מאמה חלאסה
21/02/2018 | 09:17
32
לצפיה ב-'הגביניות שלי התחפשו לאוזני המן'
הגביניות שלי התחפשו לאוזני המן
20/02/2018 | 00:13
7
166
ולא זו בלבד, אלא שהן הסמיקו
לצפיה ב-'חמודות ! אצל שמו היו בשנה שעברה גם עם גבינה'
חמודות ! אצל שמו היו בשנה שעברה גם עם גבינה
20/02/2018 | 01:32
83
אצלו יש אוזני המן, מבצק שמרים קר, כזה שסבתי ע"ה ואמא שלי תבדל"א, היו תמיד מכינות.
מאז שיש חנות של שמו עם כאלה מכמה סוגים, אני לא צריכה להתאמץ בשביל אמא. כי היתר אוכלים את הפריכים למיניהם ורק היא מכורה לבצק הזה.
לצפיה ב-'מקסימות! נראות טעימות מאד. בבצק יש עגבניות מיובשות?'
מקסימות! נראות טעימות מאד. בבצק יש עגבניות מיובשות?
20/02/2018 | 08:31
3
30
לצפיה ב-'אלה אוזנים מתוקות'
אלה אוזנים מתוקות
20/02/2018 | 08:39
2
86
טחנתי תותים מסוכרים +צבע שמיציתי מתותים
המילוי גבינה מתוקה כמו בגבינית
לצפיה ב-'וואו. איזה בצק? פריך רגיל או שמרים?'
וואו. איזה בצק? פריך רגיל או שמרים?
20/02/2018 | 15:42
1
46
אם יהיה נס קטן ויגיע גבינה לחנות אז אכין בעז"ה.
לצפיה ב-'אחלה רעיון אני מודה שלא הייתי חושבת על וריאציה כזו.'
אחלה רעיון אני מודה שלא הייתי חושבת על וריאציה כזו.
21/02/2018 | 17:45
6
לצפיה ב-'יפההה!!!!'
יפההה!!!!
22/02/2018 | 19:11
1
לצפיה ב-'מבצעים והנחות '
מבצעים והנחות
19/02/2018 | 23:57
73



 מגוון מבצעים והנחות מאיביי , אליאקספרס, אמזון
https://www.zipy.co.il/#ortak1111
הרשמו לקבלת מוצרים ודילים יומיים ישירות למייל
http://www.knia.co.il/deals/
לצפיה ב-'שאלה על מתכון עוגת פלודן ש-BB הביאה לאחד המפגשים'
שאלה על מתכון עוגת פלודן ש-BB הביאה לאחד המפגשים
18/02/2018 | 20:58
11
166
בפעם הראשונה מתכננת להכין לסעודת פורים.
איזה גודל תבנית מתאים למתכון שהביאה BB?
תבנית תנור שיש לי היא במידות  30X40 ס"מ.
 
מצורף המתכון:
מתאים לתבנית תנור גדולה ושטוחה.  
 
את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במרקם של פלסטלינה רכה. די מוצקות אבל ניתנות למריחה או לפיזור.

בצק :
5.5 כוסות קמח (שמתי קמח מלא)
300 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
3  כפות סוכר (שמתי ממתיק סוכרלייט)
1/3 כף שמרים יבשים או 1/4 שקית שמרית
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
תמצית וניל איכותית
 
לשים את הקמח עם החמאה (או המרגרינה) עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים סוכר ושמרים, מערבבים בקלילות, מוסיפים חלמונים, תמצית ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.

למריחה - צנצנת ריבת משמש מחוממת במחבת עד לריכוך. כדאי לחמם בכל פעם רק את הכמות המספיקה למריחה על עלה אחד.

מלית פרג :
1 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)  
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' פרג טחון  
25 גר' חמאה (או מרגרינה)
בסיר קטן מרתיחים מים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ- 7 דקות מוסיפים את הפרג והחמאה ומכבים את האש.

מלית אגוזים :
1/2  כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3  כפות פירורי לחם
250  גר' אגוזים טחונים
מכינים כמו מלית הפרג.

מלית תפוחים :
1.25 ק"ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2  כוס סוכר
2  כפות מיץ לימון
מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. שמים במסננת לניקוז הנוזלים.

להכנת העוגה
מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים  ריבת משמש ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים ריבת משמש, מפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים במרכז התנור, ללא טורבו, בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שמזהיב. מצננים וחותכים לריבועים קטנים (לא מקמצנות אלא כי העוגה די כבדה)
לצפיה ב-'אפשר להוסיף עיצה קטנה?!'
אפשר להוסיף עיצה קטנה?!
18/02/2018 | 21:07
3
116
לימדו אותי פעם, לרדד את העלים על גבי תבנית הפוכה,
ולאפות, ככה גם העלים הם בדיוק אותו גודל ונכנסים לתבנית מדויק ובפשטות,
וגם קל להוציא אותם ולהעביר בלי שישברו או יקרעו.
לצפיה ב-'אני מרדדת בין 2 דפי אפיה...הכי פשוט (לי)'
אני מרדדת בין 2 דפי אפיה...הכי פשוט (לי)
18/02/2018 | 23:43
2
51
לצפיה ב-'ואז את מניחה את הדף'
ואז את מניחה את הדף
19/02/2018 | 08:56
1
74
עם הבצק המרודד בתבנית? כלומר ,
הבצק "יושב" על גודל הדף שהוא גודל התבנית?
לצפיה ב-'כן'
כן
19/02/2018 | 14:19
7
לצפיה ב-'אני הכנתי בתבנית 35X35'
אני הכנתי בתבנית 35X35
19/02/2018 | 00:08
3
37
לצפיה ב-'תודה רבה. ננסה בשבוע הבא'
תודה רבה. ננסה בשבוע הבא
19/02/2018 | 09:03
2
19
לצפיה ב-' וכמה הערות'
וכמה הערות
19/02/2018 | 10:56
1
69
העוגה נשמרת נהדר בהקפאה
אצלי פחות אהבו את החלק עם הפרג ובפעם הבאה הכנתי בלי הפרג, הורדתי 1/4 מכמות הבצק שהכנתי והעוגה התקבלה מעולה. כמובן שאם אוהבים פרג, אז לא לוותר.
לצפיה ב-'חתן יום ההולדת אוהב פרג והזמין את העוגה.'
חתן יום ההולדת אוהב פרג והזמין את העוגה.
19/02/2018 | 13:02
60
סבתי ז"ל היתה מכינה כל שנה לפורים.
אז אנו מכירים היטב את האיכות של העוגה.
מה שהצלחנו לשמור היינו מקפיאים מפורים לשבת הגדול.
לכבוד יום הולדתו של בן הזוג (תענית אסתר) הוא ביקש שאכין את העוגה כקינוח לסעודת פורים. 
תהיה גם עוגת שוקולד לבן שנולד בפורים.
 
זכרתי ש-BB הביאה לאחד המפגשים ואיתרתי את המתכון.
מקווה שיצליח לי "על" הפעם הראשונה...
 
לצפיה ב-'יו!!!! כמה שבא לי להכין גם!!!!'
יו!!!! כמה שבא לי להכין גם!!!!
19/02/2018 | 11:52
32
לצפיה ב-'התבנית שלי היא 40X35, אבל זה לא קריטי ששלך קצת יותר קטנה'
התבנית שלי היא 40X35, אבל זה לא קריטי ששלך קצת יותר קטנה
19/02/2018 | 18:02
1
62
קחי בחשבון שהעוגה יוצאת כמעט 4 קילו, כמות גדולה בהחלט.
הכנתי בשבוע שעבר ולא נתתי למילויים להיות צמיגיים אלא קצת רכים כדי שיהיה יותר קל למרוח. לאחר שמורידים את הפרג ואת האגוזים מהאש הם עוד מתקשים קצת.
 
אין צורך לרדד בין ניירות או על תבנית תנור הפוכה. לאפות על תבנית תנור הפוכה זה מעולה כשרוצים לאפות רק עלים של בצק, כי אז קל בעזרת פלטה להוריד אותם, אבל כאן כל דפי הבצק נכנסים לעוגה בשכבות. הבצק כ"כ נח וגמיש שאין כל בעיה לרדד אותו על השיש ולהעביר בעזרת המערוך.
 
מאז שהבאתי את העוגה לבית הכנסת לקידוש, האשה שמכינה תמיד את הקידושים עושה את העוגה בכל חודש, אבל רק עם 2 שכבות תפוחים. כנראה יותר קל לה כך.
לצפיה ב-'תודה רבה לך BB'
תודה רבה לך BB
19/02/2018 | 19:56
16
לצפיה ב-'עזרו לי לזהות איזה סנדוויץ שאכלתי ברמלה'
עזרו לי לזהות איזה סנדוויץ שאכלתי ברמלה
18/02/2018 | 14:28
7
141
זה לא היה סנדוויץ טונסיאי.
הביאו סנדוויצים מדהימים ומיוחדים להשתלמות ברמלה בה השתתפתי.
זה היה בבגט.
בפנים היה סוג של קציצה או לביבה רכה וטעימה. היה גם ממרח כלשהו, וקצת ירקות. פשוט מדהים. חייבת לזהות איזה סנדוויץ זה היה , כזה טעים, ואיפה אני קונה שוב.
לצפיה ב-'הייתי פונה למי שהכין את הכריכים האלה.'
הייתי פונה למי שהכין את הכריכים האלה.
18/02/2018 | 16:39
1
44
לצפיה ב-'אם הייתי יודעת מי זה היתה נפתרת התעלומה'
אם הייתי יודעת מי זה היתה נפתרת התעלומה
19/02/2018 | 09:17
34
לצפיה ב-'אם זה באמת חשוב לך, חפשי את מארגני ההשתלמות באותו מקום'
אם זה באמת חשוב לך, חפשי את מארגני ההשתלמות באותו מקום
19/02/2018 | 09:38
70
הם כנראה מזמינים את זה תמיד.
אולי לפי שם המקום בו התכנסתם?
לצפיה ב-'את יכולה להסביר קצת מה היה בקציצה'
את יכולה להסביר קצת מה היה בקציצה
19/02/2018 | 14:04
3
60
קציצת ירק ? (קציצה עם מלא עלים ירוקים?) או קציצות לחם(עם/בלי בשר)? קציצות דקות כמו לאטקס או עבות יותר?
 
הממרח- אדום?חריף? כמו סחוג או מטבוחה או ממרח פלפלים? 
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
19/02/2018 | 14:42
2
101
הקציצה היתה די לבנה, מצופה בפירורי לחם. לא היה לה טעם של דג או עוף. אולי טעם ומרקם של תפ"א?. הממרח לא היה חריף ולא היה אדום או ירוק
לצפיה ב-'חוזרת שוב, מנסיון קודם של כמה מאיתנו במקרים דומים, הכי טוב '
חוזרת שוב, מנסיון קודם של כמה מאיתנו במקרים דומים, הכי טוב
19/02/2018 | 17:07
1
95
להגיע לשם מקום שמייצר.
אפילו מספיק שהמארגנים רק יגידו אצל מי קנו, וכבר יכול להיות שנמצא הסבר בחיפוש פשוט ברשת.
לצפיה ב-'נכון'
נכון
20/02/2018 | 09:26
24
לצפיה ב-'המתכון המיתולוגי של וויו-תו לאוזני המן. מדהים! '
המתכון המיתולוגי של וויו-תו לאוזני המן. מדהים!
19/02/2018 | 17:04
128
היא מכינה אותם פצפונים וזה המון עבודה, אז אני מכינה רק חצי כמות. אין לי סבלנות לרדד ולקפל המונים.
אפשר לראות כמה הם קטנים בתמונה שלה לעומת ספל הקפה...
 
אוזני המן של ווין-תו פורום מטעמים (2005)
 
רכיבים: 
לבצק: 
300 גר' מרגרינה 
3 כוסות קמח 
3 כפות סוכר 
3 חלמונים 
2 כפות יין לבן 
2 כפות מים 
7 גר' שמרים יבשים (1/2כף) 

למלית אגוזים: 
150 גר' אגוזים קצוצים 
2 כפות סוכר 
1/2 כוס חלב 
2 כפות סולת 

למלית פרג: 
100 גר' פרג 
3 כפות סוכר 
1/2 כוס חלב 
2 כפות סולת 

למלית קוקוס: 
100 גר' קוקוס טחון 
2 כפות סוכר 
1/2 כוס חלב 
2 כפות סולת 

וכמובן שאפשר לשים נוטלה / ממרח חלבה / ריבת חלב וכו'.
 
אופן הכנה: 
לבצק: 
לעבד במעבד מזון את חומרי הבצק. 
להשהות לילה במקרר. 

למלית: 
לבשל על אש קטנה את חומרי המלית. לבדוק מתיקות וסמיכות ולהתאים לפי הצורך. 

לקרוץ עיגולים קטנים. למלא וליצור צורת אוזן המן. 

למרוח בביצה טרופה. 

לאפות בתנור בחום בינוני כ- 10 דק' או עד שמשחים.
 
הערות: 
כמות הבצק מספיקה לשתי כמויות מלית.
 
מקור: ווין תו  | כשר: כן  | משך הכנה:   | תאריך: 12/7/2005
לצפיה ב-'עופות בתנור'
עופות בתנור
19/02/2018 | 12:37
4
161
 
אני מודה שזה לא הרעיון שלי אלא מיו טיוב אבל הייתי חייב לנסות.
 
בפעם הבאה אעצב מייד אחרי הלישה השנייה לפני שהבצק יתפח שוב.
 
בכל מקרה יש לעבוד עם בצק עם הידרציה נמוכה.
 
 
לצפיה ב-'אכן, העופות נראים מצוין.'
אכן, העופות נראים מצוין.
19/02/2018 | 13:03
1
37
לצפיה ב-'שוכראן'
שוכראן
19/02/2018 | 14:41
24
לצפיה ב-'יופי של מישלוחה לטבעונים יצאו לך יפים מאוד!!'
יופי של מישלוחה לטבעונים יצאו לך יפים מאוד!!
19/02/2018 | 20:34
27
לצפיה ב-'איזה מתוק! '
איזה מתוק!
20/02/2018 | 15:44
12
לצפיה ב-'אצלי כבר פורים בצנצנת העוגיות'
אצלי כבר פורים בצנצנת העוגיות
16/02/2018 | 00:02
10
236
לצפיה ב-'את ממש באיחור דרמטי... '
את ממש באיחור דרמטי...
16/02/2018 | 00:27
1
144
בקונדיטוריה שעל ידינו, מדלגים מהסופגניה בחנוכה, ישר לאוזני המן.   העולם השתגע...  
איזו מלית? שוקולד? 
לצפיה ב-'ברור!'
ברור!
16/02/2018 | 08:08
34
לצפיה ב-'נראות מצויין. אשמח למתכון לבצק ולמלית השוקולד , תודה.'
נראות מצויין. אשמח למתכון לבצק ולמלית השוקולד , תודה.
18/02/2018 | 02:04
3
26
לצפיה ב-''
18/02/2018 | 08:49
2
93
המתכון האחרון...
המילוי ממרח שוקולד השחר
רכיבים: (בערך 30 יחידות מעיגול בקוטר 7 ס"מ)

50 גר' סוכר
50 גר' אבקת סוכר
200 גר' מחמאה
3 כפות שמנת צמחית
1 חלמון
1/4 כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
300 גר' קמח

אופן ההכנה:

לעבד לבצק אחיד
להניח במקרר לשעתיים.

הבצק נח לעבודה ולא דביק אבל עדיין אני אוהבת לרדד בין 
2 דפי נייר אפיה (גם נקי יותר)
בקיצור מחלקים את הבצק ל- 2
מרדדים לעובי 2-3 מ"מ
קורצים עיגולים
ממלאים בממרח האהוב - אצלי זה
שוקולד
לצפיה ב-'תודה! את חושבת שאני יכולה לשים אלפרו במקום השמנת פרווה?'
תודה! את חושבת שאני יכולה לשים אלפרו במקום השמנת פרווה?
18/02/2018 | 14:12
1
20
לצפיה ב-'נוזל? כן. אפשר להמיר גם למיץ תפוזים'
נוזל? כן. אפשר להמיר גם למיץ תפוזים
18/02/2018 | 18:36
19
לצפיה ב-'יפים, יפים! הקטן שלי מת להכין אזניים - מקווה שאוכל בשבוע הבא'
יפים, יפים! הקטן שלי מת להכין אזניים - מקווה שאוכל בשבוע הבא
19/02/2018 | 11:56
21
לצפיה ב-'איזה יפים יצאו לך! אני הכנתי לפני שבועיים ממתכון ממש דומה '
איזה יפים יצאו לך! אני הכנתי לפני שבועיים ממתכון ממש דומה
19/02/2018 | 12:43
2
104
השתמשתי בשמנת קוקוס ויצא נפלא.
את הרעיון לאוזניים הצבעוניות לקחתי מפיית העוגיות.
ואת המתכון לקחתי מפה בעבר, לא \וכרת למי הקרדיט.
אוזני המן - מתכון בסיסי
2 כוסות ועוד 2 כפות ( 300 גר' ) קמח
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2/3 כוס ( 100 גר' ) אבקת סוכר
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1/2 כף ( 5 גר' ) אבקת אפייה
2 חלמונים
2 כפות חלב או חלב סויה או מיץ תפוזים
במעבד מזון עם להב המתכת או במיקסר עם וו גיטרה או אפילו ביד מעבדים קמח, אבקת סוכר, מרגרינה, אבקת אפייה, וbיל ומלח למרקם פירורי (כמו קוסקוס).
מוסיפים את החלמונים ו2 כפות מיץ תפוזים ומפעילים בפולסים עד שמתחיל להתגבש בצק. מפסיקים מיד כשנהיים גושים גדולים של בצק.
אם לא מתחיל להתגבש בצק מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים.
מעבירים את הבצק על ניילון נצמד ומהדקים למלבן שטוח. ועוטפים בניילון.
מקררים לפחות שעתיים.
מחלקים את הבצק לשתיים, חצי משאירים במקרר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של בערך 4 מ"מ.
אם הבצק נבקע, לשים אותו ממש מעט כדי שקצת יתגמש ואח"כ מתחילים לרדד.
קורצים עיגולים עם חותכן עגול או כוס (אני השתמשתי בכוס בקוטר 6.5 ס"מ או לקטנים ב4.5 ס"מ)
מניחים במרכז כל עיגול כחצי כפית מלית שאוהבים, הכי נוח ונקי להשתמש בשקית זילוף חד פעמית חזקה. לא להתפתות לשים יותר מידי מלית זה גורים לאוזניים להפתח באפייה.
סוגרים את העיגולים לאוזן המן ומהדקים היטב. 
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומקפיאים לשעתיים או יותר, זה מונע מהאזניים להפתח במהלך האפייה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
אחרי חצי שעה בהקפאה אופים כ14 דקות. התחתית צריכה להזהיב מעט וכן הקצוות, השאר צריך להשאר ממש בהיר
לאוזני המן עם קקאו
ממירים 4 כפות (40 גר') מהקמח בקקאו ומוסיפים 1/4 כוס (30 גר') אבקת סוכר
לאוזני המן בטעם קפה
מוסיפים 2 כפיות קפה נמס לקמח
לאוזני המן עם עדשים
עדיף להשתמש בעדשים מיני, אחרי הרידוד והקריצה שמים עדשים על כל עיגול ולוחצים פנימה עם היד, אם העיגול קצת התרחב אפשר לקרוץ אותו שוב.
אם הבצק קצת יבש בגלל הקמח שעוזר לרידוד אפשר למרוח ממש בעדינות מאוד מעט מים.
למילוי הכי נח להשתמש בממרחים מוכנים, ממרח שוקולד, שוקולד עם אגוזים, חלווה, לוטוס, תמרים וכדו'.
הממרח צריך להיות יציב מאוד כי אם לא הוא יבעבע בזמן האפייה ויגרום לאוזניים להפתח ולהשתטח, אם הוא מידי נוזלי אפשר להסמיך עם שקדים טחונים.
אני השתמשתי בשביל האוזניים הכהות בממרח לוטוס כי רציתי מילוי בהיר, הוא אמנם קצת פחות יציב בזמן האפייה מממרח שוקולד אבל בגלל שהיה קפוא האוזניים לא נפתחו.
ריבת חלב לא מומלץ בכלל אבל יכולתי גם למלא בחמאת בוטנים או בממרח חלווה.
לאוזניים בטעם קפה ועם העדשים השתמשתי בממרח שוקולד אגוזים ולאוזניים הלבנות השתמשתי בשוקולד קרמל.
 
 
 
לצפיה ב-'איזה יופי של צבעים ! אזני המן ממש מדוגמים'
איזה יופי של צבעים ! אזני המן ממש מדוגמים
19/02/2018 | 13:05
11
לצפיה ב-' יצא לך מקסים!'
יצא לך מקסים!
20/02/2018 | 09:13
4
לצפיה ב-'מה בסירים לכבוד שבת פרשת תרומה?'
מה בסירים לכבוד שבת פרשת תרומה?
14/02/2018 | 23:41
43
315
הורי החצי מגיעים בע"ה לשבת, מה שאומר שלא תהיה סעודת ליל שבת פרווה - חמותי לא אוכלת דגים. ומזל שצפוי גשם, בע"ה, כי אוכל להכין טשולנט.
 
הנסיכה לא תהיה בשבת אז מרק עוף בליל שישי יעבור יותר בקלות, ב"ה.
 
כרגע בתוכנית:
ליל שבת:
מרק...
המשך>>
הורי החצי מגיעים בע"ה לשבת, מה שאומר שלא תהיה סעודת ליל שבת פרווה - חמותי לא אוכלת דגים. ומזל שצפוי גשם, בע"ה, כי אוכל להכין טשולנט.
 
הנסיכה לא תהיה בשבת אז מרק עוף בליל שישי יעבור יותר בקלות, ב"ה.
 
כרגע בתוכנית:
ליל שבת:
מרק עוף עם המון ירקות ואטריות
כדורי בשר ברוטב עגבניות של לאה ס, אורז לבן, ברוקולי בתנור, סלטים.
 
שבת:
חמין עם גרונות, בשר וקבנוס
חזות עוף על מחבת פסחם
שומר בתנור
כרובית בסרירצ'ה וסילאן
סלט גדול
 
מאפים:
חמותי תביא חלות שהיא מכינה מקמח כוסמין 
בא לי לאפות עווגה בחושה עם תפוזי דם
אבקש ממס' 3 שיאפה לנו עוד עוגה.
 
שבת שלום וחודש טוב

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא קניות באינטרנט
אירוח בנושא קניות...
מומחית לקניות ברשת עונה לכם על כל השאלות הנוגעות...
אירוח בנושא קניות באינטרנט
אירוח בנושא קניות...
מומחית לקניות ברשת עונה לכם על כל השאלות הנוגעות...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

ד
זקוקים להשתלת שיניים?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ