לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'מה בסירים לכבוד שבת פרשת קרח?'
מה בסירים לכבוד שבת פרשת קרח?
22/06/2017 | 07:40
10
66
אצלנו, החצי ושניים מהבנים עדיין בטיול בחוף המערבי (כרגע ב Yellowsotne) והקטן ואני נוסעים בע"ה לאחותי!
 
נכון לעכשיו היא לא אומרת לי מה להביא, אז אביא עוגה, בע"ה ומקווה שתרשה לי להביא עוד דברים.
 
בכל מקרה אבשל קצת כי הבכור יערוך בבית "שבת חברים" וגם כדי שתהיינה שאריות לתחילת השבוע.
 
שבת שלום!
לצפיה ב-'אצלי משהו די מאולתר. '
אצלי משהו די מאולתר.
22/06/2017 | 08:33
70
 
כמובן כנפיים בגריל
משהו מחזה עוף, אולי נתחים עם בצל ופטריות
סלט חי כלשהו
מבחר ירקות בתנור
טחינה
לצפיה ב-'איזה כייף להתארח '
איזה כייף להתארח
22/06/2017 | 09:17
2
67
אצלנו כנראה שוב שבת ללא בישולים
רוצה להכין שוב את עוגות השמרים של רוחל'ה, עוברות מעולה הקפאה אז אקפיא שיהיה לנו. מקווה להספיק היום בערב להכין כי מחר יום עמוס ויוצאים לטייל בסופ"ש. כנראה אוהלים עוד לא בטוח אדע בהמשך היום. אם יתבטל אכין לנו קובות מבושלות, אוהבים אצלי מאוד בזמן האחרון ויש לי עוף טחון במקפיא.
 
לצפיה ב-'בטח כבר ענית לי פעם ופשוט שכחתי-"שמרים של רוח'לה" הן אילו '
בטח כבר ענית לי פעם ופשוט שכחתי-"שמרים של רוח'לה" הן אילו
22/06/2017 | 12:40
1
37
שמרדדים שוב לאחר גלגול המלית?
לצפיה ב-'שמרים של רוחל'ה לא מרדדים פעמיים'
שמרים של רוחל'ה לא מרדדים פעמיים
22/06/2017 | 14:47
12
מתכון מוצלח במיוחד לבצק שמרים חלבי, אני נשבעת בו 
5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
200 גר' חמאה
2 ביצים
כוס חלב
רבע כוס סוכר
קמצוץ מלח
 
כך אני מכינה, וזו בוודאי לא הדרך הקלאסית:
אני מערבבת שמרים וכף סוכר בכמה כפות מים חמימים.
שמה במיקרו חמאה, דקה אחת, כמעט נמס, מוסיפה כוס חלב קר, מערבבת נמרצות ואז מוסיפה שתי ביצים גדולות או שלוש בינוניות. 
במיקסר אני שמה ק"ג קמח פחות כוס + רבע כוס סוכר. מערבב, מוסיפה את הנוזלים ואת השמרים שתוססים מעט בנתיים. מוסיפה קמח 'כמה שצריך' למרקם לא דביק אך לא יבש.
אפשר להתפיח שעה או לזרוק למקרר ללילה - התוצאה זהה ותלוי מה עוד יש להכין ומה נוח לי באותו רגע.
כשנחה עלי הרוח או כשקניתי חמאה במבצע, אני מוסיפה גם 300 גר' חמאה, לפעמים אני מוסיפה שמנת מתוקה במקום חלב, אם למשל הייתה שמנת במבצע. 
 
מה שיוצא דופן בבצק הזה זה שהמאפה נשאר טרי/רך/טעים יותר מכל בצק אחר שהכנתי ואין לי הסבר הגיוני ללמה.
 
ללי
לצפיה ב-'לא ידוע '
לא ידוע
22/06/2017 | 10:03
1
64
האיש עובד בסופ"ש ושבוע הבא לא נמצאים כל השבוע.
אולי אכין משהו בקטנה.
אכין בוודאות את עוגת האוכמניות שיעלה הביאה ולא הכנתי בשבוע שעבר.
אם כי לא הייתי ילדה טובה וקניתי תערבות פירות יער קפואים. הן יותר קרצו לי מהאוכמניות. נקווה לטוב 
ייתכן ואכין גם עוד לחמניות של יונית צוקרמן. פשוטות וכה טעימות.
לצפיה ב-'יצא לי להחליף אוכמניות בתערובת פירות יער ותמיד היה מוצלח'
יצא לי להחליף אוכמניות בתערובת פירות יער ותמיד היה מוצלח
22/06/2017 | 12:41
19
לצפיה ב-'אצלינו'
אצלינו
22/06/2017 | 10:50
1
60
לא יודעת אם הבכור יגיע מחר או בשבת.
לארוחת שבת הזמנתי את חמותי וגיסיי.
מניחה שנהיה בערך 12 איש.
אכין עוף עם שעועית ירוקה
תפ"א בתנור
גיסתי בדר"כ מכינה עוף במרינדה, אורז לבן וסלט ירוק.
 
הכנתי עוגת שזיפים ובראוניז.
לשבת אכין סיר מרק לקובה(קנוי)
בורגול עם בשר טחון
 
לצפיה ב-'מקווה שיגיע מחר'
מקווה שיגיע מחר
22/06/2017 | 12:44
13
לצפיה ב-'אצלי שישי בערב לבד'
אצלי שישי בערב לבד
22/06/2017 | 11:38
1
49
שניצלים לילדים, 
עוד קצת אוכל מוכן לנו. 
סלט ירקות
פסטה 
אנטי פסטי. 
 
שבת בבוקר :
מארחת את ההורים והאחים סה"כ נהיה 8 מבוגרים +3 ילדים
עוגה חלבית שחזור משבוע שעבר רק במקום חמאת בוטנים יהיה וניל עוגיות. 
שינויים לפי טעמי הקהל.. השאריות ילכו לעבודה שלי או שלו.. 
 
חלות ביתיות אחותי מביאה
סלטים : טחינה, חומוס, טאבולה מקינואה . סלט גזר אסייתי 
פסטלים ומטוגנים למינהם. עם בשר ובלי
עיקריות:
חזה עוף בהדרים וערמונים
קציצות בטחינה וסומק - בפריזר. 
שניצלים. 
תוספות:
ניוקי ברוטב עגבניות 
אנטי פסטי - פלפלים, בצלים, תפוחי אדמה ובטטות. 
פסטה 
אורז או קוסקוס. 
סלט חסה 
סלט שאחותי תביא. 
 
קינוח - אבטיח. כדורי שוקולד. ושלוקים לילדים
 
 
*מתלבטת אם זה מספיק אוכל, חזה עוף יש לי קילו, שניצלים חצי קילו, וקציצות גם קילו. ויהיה גם גם את הפסטלים או מה שאני אמצא בקייטרינג. 
מתלבטת אם להפשיר עוד קילו בשר טחון / חזה עוף מה דעתכן? 
 
לצפיה ב-'אני חושבת שיספיק, אבל בלי שאריות. בהתחשב במגוון מנות הפתיחה'
אני חושבת שיספיק, אבל בלי שאריות. בהתחשב במגוון מנות הפתיחה
22/06/2017 | 12:46
33
ובכך שזה קיץ, אני הייתי משאירה כך.
לצפיה ב-'יעלה, ראית אצל לייבוביץ' ש Flo Braker הלכה לעולמה? הוא הקדיש'
יעלה, ראית אצל לייבוביץ' ש Flo Braker הלכה לעולמה? הוא הקדיש
20/06/2017 | 16:47
17
122
את הפוסט האחרון לזכרה:
לצפיה ב-'ברוך דיין האמת. היתה משלנו והבנתי שזה היה ממש סתמי'
ברוך דיין האמת. היתה משלנו והבנתי שזה היה ממש סתמי
20/06/2017 | 20:01
16
95
קיבלתי את המידע מכמה כיוונים.
סבלה מסיבוכים בעקבות נפילה. כמה מיותר.
 
נזכרתי בכמה דברים שלה שהכנתי במשך השנים ובעיקר בעובדה שהמתכונים היו קלים ומוסברים היטב.
לצפיה ב-'יש כאן מתכון לעוגת שוקולד חלבית מצויינת, עם סיפור נחמד עליה'
יש כאן מתכון לעוגת שוקולד חלבית מצויינת, עם סיפור נחמד עליה
20/06/2017 | 20:10
7
101
לצפיה ב-'זה מהספר שיש לי, אך טרם ניסיתי (כי החבר'ה שלי החליטו מזמן '
זה מהספר שיש לי, אך טרם ניסיתי (כי החבר'ה שלי החליטו מזמן
21/06/2017 | 13:01
6
81
שאינם אוהבים עוגות שוקולד!).
 
מקווה שייצא לי לנסות בקרוב, תודה!
לצפיה ב-'לא אוהבים עוגות שוקולד?? יש דבר כזה??'
לא אוהבים עוגות שוקולד?? יש דבר כזה??
21/06/2017 | 13:47
21
לצפיה ב-'יש מצב שהם שכחו מזמן מההחלטה הזאת? '
יש מצב שהם שכחו מזמן מההחלטה הזאת?
21/06/2017 | 16:35
4
55
 
ושאת סתם לא מכינה עוגות שוקולד, כי את היחידה שזוכרת את ההחלטה (התמוהה!) הזאת?
 
לצפיה ב-'??? מוסיפה תהיה תמוהה לשתיים מעל, למיכל ולעוגה.'
??? מוסיפה תהיה תמוהה לשתיים מעל, למיכל ולעוגה.
21/06/2017 | 18:37
2
48
מהר לבדוק איזה גן חסר להם. 
לצפיה ב-''
21/06/2017 | 19:31
26
 
להיפך, יש לנו עודף מהגן שחולה על עוגות שוקולד
לצפיה ב-'לא ברור!'
לא ברור!
22/06/2017 | 01:14
17
לצפיה ב-'יש מצב! אולי הגיע הזמן לבחון את העניין'
יש מצב! אולי הגיע הזמן לבחון את העניין
22/06/2017 | 01:13
15
לצפיה ב-'יש שני מאפים מהספר שלה שקניתי בהמלצתך שאני מכינה שוב ושוב,'
יש שני מאפים מהספר שלה שקניתי בהמלצתך שאני מכינה שוב ושוב,
21/06/2017 | 12:55
7
87
שניהם קלים ופשוטים.
לצפיה ב-'נזכרתי בלילה בטעם של הצ'דאר.חרדל וכו'. איזה בצק ואיזה לחם '
נזכרתי בלילה בטעם של הצ'דאר.חרדל וכו'. איזה בצק ואיזה לחם
21/06/2017 | 15:23
4
55
איזו ירושה השאירה אחריה למליוני אנשים מכל העולם. כולם יזכרו אותה תמיד בתודה ובשמחה רבה.  
לצפיה ב-'אני לא זוכרת את זה! התכוונתי דווקא למתוקים - עוגה לקפה עם'
אני לא זוכרת את זה! התכוונתי דווקא למתוקים - עוגה לקפה עם
22/06/2017 | 01:16
3
42
פירורים כאלה ועוגה שהיא מעין עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית.
לצפיה ב-'הנה לך דף שלה מתוך אתר עם כל מיני מתכונים'
הנה לך דף שלה מתוך אתר עם כל מיני מתכונים
22/06/2017 | 08:02
2
49
לצפיה ב-'היא מצולמת על רקע של אוסף מערוכים'
היא מצולמת על רקע של אוסף מערוכים
22/06/2017 | 08:06
30
במטבח שלה היה קיר צר וגבוה שכולו מדפונים צרים וארוכים שעליהם מוצגים המון מערוכים שונים.
אוסף מעניין ורעיון עיצובי מדהים !
לצפיה ב-' יש שם עוגיות קינמון-מולסה ושומשום שמצאו חן בעיני'
יש שם עוגיות קינמון-מולסה ושומשום שמצאו חן בעיני
22/06/2017 | 12:39
6
לצפיה ב-'סקרנית, אילו מאפים?'
סקרנית, אילו מאפים?
21/06/2017 | 22:43
1
31
אשמח לשיתוף, תודה.
לצפיה ב-'אחפש גרסה אלקטרונית שלהם מחר, בע"ה.'
אחפש גרסה אלקטרונית שלהם מחר, בע"ה.
22/06/2017 | 01:17
21
לצפיה ב-'שאלה לגבי הכנה של סלט כרוב אדום במיונז'
שאלה לגבי הכנה של סלט כרוב אדום במיונז
19/06/2017 | 15:24
7
107
הכנתי אתמול בפעם הראשונה סלט כרוב אדום במיונז, בתקווה שאצליח להכין "כמו כאלה שנמכרים בסופר".
ערבבתי את הכרוב הקצוץ עם מלח, ייבשתי מנוזלים במסננת במשך  שעתיים-שלוש, הוספתי טיפה סוכר, מיונז ומיץ לימון.
יצא לי טעים לחלוטין ובאמת זה נראה "כמו כאלה שנמכרים בסופר", אבל הבעיה היא שהסלט יצא קריספי (נפלא מבחינתי! אני לא יכולה להפסיק לנשנש מזה!), ואילו הדרישה בבית היתה לסלט רך ונימוח.
אז... איך אני יכולה, בפעמים הבאות, לרכך את הכרוב?
(בעקרון אני מעדיפה לא להשתמש במלח-לימון, אבל אם אין ברירה, אז גם זה ילך. העיקר שיצא סלט רך "כמו כאלה שנמכרים בסופר")
תודה!
לצפיה ב-'יכול להיות שצריך להכין יום מראש ולתת לזה לשבת ולהתרכך '
יכול להיות שצריך להכין יום מראש ולתת לזה לשבת ולהתרכך
19/06/2017 | 17:44
1
39
לצפיה ב-'תודה מיכל. מכרוב שלם נשארו רק כמה כפות של סלט'
תודה מיכל. מכרוב שלם נשארו רק כמה כפות של סלט
19/06/2017 | 19:53
73
 
הכל כבר כמעט חוסל
אני אשאיר את מה שיש עוד יום במקרר ונראה מה מתפתח...
לצפיה ב-'לא הבנתי מה עשית אבל אתן לך את הטיפים...'
לא הבנתי מה עשית אבל אתן לך את הטיפים...
19/06/2017 | 22:21
4
110
לבחור כרוב כבד מאוד. הוא יהיה מלא בנוזלים ולא יבש. כי בקיץ הם הופכים ליבשים ואז פחות מתאימים.
 
לפרוס אותו דק !!
 
לפזר מלח שולחן, די בנדיבות (ממש מיותר מלח-לימון)
לא לשים במסננת
לשים בקופסא גדולה ולסגור למעלה (לא הרמטית)
כעבור כמה שעות, ללוש עם הידיים ואז רואים ומרגישים שהכרוב "נבל" והוא רך יותר.
אז לסחוט את כל הנוזלים
להוסיף מיונז
מעט חומץ פשוט***
מעט מיץ לימון***
להשאיר יממה ורק אז לבדוק אם צריך מלח או טיפה סוכר או איזון טעמים אחר.
*** לגבי לימון וחומץ - חשוב לשים מעט משניהם כדי לאזן הטעם.
ולסיום... בחיים לא ייצא לך בדיוק בטעם של הסופר.  שם זה מכיל כל מיני חומרים שמאריכים את חיי הסלט ומשנים את טעמו.
 
סלט כזה צריך להתחיל כיומיים לפני ההגשה.
לצפיה ב-'תודה רבה יעלה '
תודה רבה יעלה
19/06/2017 | 23:03
3
68
על כל העצות.
אקנה עוד כרוב בשבוע הבא ואנסה מחדש עם כל השלבים שהצעת.
אגב. הטעם יצא לי מושלם, אבל הדרישה/ציפייה/שאיפה פה היא לסלט כרוב רך רך רך  (לי זה דווקא מושלם כמו שזה)
לצפיה ב-'כדאי לזכור תמיד שכרוב אדום הרבה יותר קשה מירוק, אפילו בבישול'
כדאי לזכור תמיד שכרוב אדום הרבה יותר קשה מירוק, אפילו בבישול
20/06/2017 | 10:00
2
80
לוקח לו יותר זמן וגם כדאי להוריד ממנו את מה שמקיף את אזור הגזע כי אלה ענפים ממש קשים ולא נעימים.
לצפיה ב-'הנה לך אחד.... מניחה שהתכוונת ל"משוך אותי" לימון'
הנה לך אחד.... מניחה שהתכוונת ל"משוך אותי" לימון
22/06/2017 | 07:37
1
34
 
Lemon-Scented Pull-Apart Coffee Cake
From Flo Braker
Makes a 9″x5″ pan (will only last about an hour, seriously)
 
Sweet Yeast Dough
About 2 3/4 cups (12 1/4 ounces) all-purpose flour
1/4 cup (1 3/4 ounces) granulated sugar
2 1/4 teaspoons (1 envelope) instant yeast
1/2 teaspoon salt
1/3 cup (2 1/2 fluid ounces) whole milk
2 ounces unsalted butter
1/4 cup (2 fluid ounces) water
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
2 large eggs, at room temperature
Lemon Sugar Filling
1/2 cup (3 1/2 ounces) granulated sugar
3 tablespoons finely grated lemon zest (3 lemons)
1 tablespoon finely grated orange zest
2 ounces unsalted butter, melted
Tangy Cream Cheese Icing
3 ounces cream cheese, softened
1/3 cup (1 1/4 ounces) powdered sugar
1 tablespoon whole milk
1 tablespoon fresh lemon juice
Make the Sweet Yeast Dough
Mix two cups (nine ounces) flour, the sugar, yeast, and salt in a medium bowl with a rubber spatula. Meanwhile, in a small saucepan or in the microwave, combine the milk and the butter and heat until the butter is melted. Remove from the heat, add the water, and let rest a minute until just warm (120 to 130°F [49 to 54°C]). Stir in the vanilla extract.
Pour the milk mixture over the flour-yeast mixture and, using a rubber spatula, mix until the dry ingredients are evenly moistened. Attach the bowl to the mixer, and fit the mixer with the paddle attachment. With the mixer on low speed, add the eggs, one at a time, mixing after each addition just until incorporated. Stop the mixer, add 1/2 cup (2 1/4 ounces) of the remaining flour, and resume mixing on low speed until the dough is smooth, 30 to 45 seconds. Add 2 more tablespoons flour and mix on medium speed until the dough is smooth, soft, and slightly sticky, about 45 seconds.
Lightly flour a work surface and knead the dough gently until smooth and no longer sticky, about one minute. Add an additional 1-2 tablespoons of flour only if the dough is too sticky to work with. Place the dough in a large bowl, cover it with plastic wrap, and let it rise in a warm place (about 70°F [21°C]) for 45-60 minutes or until doubled in size. An indentation made with your finger should keep its shape.
Meanwhile, make the lemon sugar filling. Mix the sugar, lemon zest, and orange zest. It’ll draw out the citrus oils and make the sugar sandy and fragrant.
Center a rack in the oven and preheat the oven to 350°F (175°C). Grease a 9″x5″ loaf pan.
Gently deflate the dough with your hand. Flour a work surface and roll the dough into a 20″ by 12″ rectangle. [I suggest using a ruler and getting this as accurate as possible, for a prettier loaf that will fit better in the pan. I also suggest making sure both sides are floured, so that the dough will be easy to lift up later.] Use a pastry brush to spread the melted butter evenly and liberally over the dough.
Use a pizza cutter to cut the dough crosswise in five strips, each about 12″ by 4″. Sprinkle 1 1/2 tablespoons of the lemon sugar over the first buttered rectangle. Top it with a second rectangle, sprinkling that one with 1 1/2 tablespoons of lemon sugar as well. Continue to top with rectangles and sprinkle, so you have a stack of five 12″ by 4″ rectangles, all buttered and topped with lemon sugar. [I suggest carefully sprinkling the sugar and pressing it in lightly to keep it from falling off.]
Slice this new stack crosswise, through all five layers, into 6 equal rectangles (each should be 4″ by 2″.) Carefully transfer these strips of dough into the loaf pan, cut edges up, side by side. it might be a little roomy, but the bread will rise and expand after baking. Loosely cover the pan with plastic wrap and let the dough rise in a warm place (70 °F [21°C]) until puffy and almost doubled in size, 30 to 50 minutes. When you gently press the dough with your finger, the indentation should stay.
Bake the loaf until the top is golden brown, 30 to 35 minutes. [Mine took longer than this, and it was still a little doughy in the middle even though the top had browned. I recommend using a cake tester to make sure it’s done, and covering the top with foil if it’s browning too quickly.] Transfer to a wire rack and let cool in the pan for 10 to 15 minutes.
Meanwhile, make the cream cheese icing. Beat the cream cheese and powdered sugar in a medium bowl with a wooden spoon until smooth, then add the milk and lemon juice. Stir until creamy and smooth.
The recipe recommends you tilt and rotate the pan while tapping on a table to release the loaf. I just carefully ran a knife around it. Flip the loaf over onto a cooling rack, then flip onto another rack so that it’s right side up. Spread the top of the warm cake with the cream cheese icing, using a pastry brush to fill in all the cracks. [You might want to put a pan or piece of wax paper under to catch any drips.]
Eat warm or at room temperature. You can also cut the cake with a knife, but wait for it to cool if you plan to do so. The cake tastes better on the first day, but… it will hardly last that long.
Printer Friendly Verson – Lemon-Scented Pull-Apart Coffee Cake
לצפיה ב-'מתהוללת, את יכולה למחוק בכלל או להעביר לשרשור הרלוונטי?'
מתהוללת, את יכולה למחוק בכלל או להעביר לשרשור הרלוונטי?
22/06/2017 | 07:56
13
לצפיה ב-'זה הדבר הראשון שקניתי ברומניה וכמובן הזכיר'
זה הדבר הראשון שקניתי ברומניה וכמובן הזכיר
21/06/2017 | 18:39
5
105
לי את אחת החברות כאן. היה כיף וגם כיף להיות בבית.
לצפיה ב-'לפני הכל, הצלחת להעביר תמונה !! כל הכבוד ושנית - ברוכה השווה'
לפני הכל, הצלחת להעביר תמונה !! כל הכבוד ושנית - ברוכה השווה
21/06/2017 | 19:53
2
63
מניחה שהבנתי נכון והטיול הקצר כבר הסתיים?
 
מה זה בוקובינה? 
לצפיה ב-'כבר כמה חודשים אני מצליחה להעביר תמונות. וזהו בקבוק מים '
כבר כמה חודשים אני מצליחה להעביר תמונות. וזהו בקבוק מים
22/06/2017 | 00:46
56
מינרליים הנושאים את שם המקום שממנו הגיעו לכאן כמה מתכונים ...
לצפיה ב-'טיול בן שבוע בדיוק, לא כל כך קצר. רומניה יפהפיה אבל די מפגרת'
טיול בן שבוע בדיוק, לא כל כך קצר. רומניה יפהפיה אבל די מפגרת
22/06/2017 | 08:34
21
לצפיה ב-'ברוכה השווה ולא הצלחתי לפענח את זהות חברת הפורום'
ברוכה השווה ולא הצלחתי לפענח את זהות חברת הפורום
22/06/2017 | 01:11
17
לצפיה ב-'ברוכה השבה '
ברוכה השבה
22/06/2017 | 09:18
6
לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2017 | 12:40
6
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'היי , האם אפשר להקפיא עוגות עם משמשים ? תודה מראש'
היי , האם אפשר להקפיא עוגות עם משמשים ? תודה מראש
20/06/2017 | 22:06
1
30
לצפיה ב-'כן'
כן
20/06/2017 | 22:47
13
לצפיה ב-'Off Topic אם אתם מחפשים אטרקציה לחופש'
Off Topic אם אתם מחפשים אטרקציה לחופש
20/06/2017 | 13:38
3
127
ממליצה מאוד על פארק היורה בבית לחם הגלילית.
אם תגידו שהגעתם דרך הבלוג שלי con delight תקבלו 10% הנחה.
לקריאה על המקום:
http://condelight.blogspot.co.il/2017/06/jurassic-...

*אומנם ציינתי כבר בבלוג, אבל גם כאן מציינת שהייתי אורחת של המקום.
לצפיה ב-'נשמע מעניין, אבל לא כל כך מושך אותי לדמות ירייה בחיות'
נשמע מעניין, אבל לא כל כך מושך אותי לדמות ירייה בחיות
20/06/2017 | 16:41
32
לצפיה ב-'בכלל לא אוףטופיק, בהחלט קשור בזמן מטבח ואוכל ליציאות'
בכלל לא אוףטופיק, בהחלט קשור בזמן מטבח ואוכל ליציאות
20/06/2017 | 20:14
1
79
מציעה למתהוללת לפתוח שרשור שאפשר יהיה לעדכן, עם כל מיני בילויים ואירועים חינם ובתשלום בחופש, מכל הסוגים.
 
שנה שעברה המלצתן לי על הקפיצות בפתח תקוה והתאים בדיוק למה שהייתי צריכה.
גם בקיץ הקרוב תגענה 2 בנות עשרה מחו"ל, מדברות עברית. מחפשת עבורן דברים מעניינים. 
לצפיה ב-'אפתח שרשור כזה בשבוע הבא, בע"ה.'
אפתח שרשור כזה בשבוע הבא, בע"ה.
21/06/2017 | 13:02
11
לצפיה ב-'חייבת לספר על שריטת האפייה שעברה גם לנסיכה שלנו'
חייבת לספר על שריטת האפייה שעברה גם לנסיכה שלנו
18/06/2017 | 01:30
10
175
ביום שישי "נולדו" לי 3-4 שעות מיותרות, ובמקום ללמוד, לנוח או לכתוב עבודה, החלטתי לאפות עוגות שמרים.
 
אממה, באותו זמן בדיוק, לנסיכה נמאס ללמוד לבגרויות, נכנסה למטבח וחיפשה משהו לאפות. מצאה מתכון למיני פאי סמורס (smore's) - בסיס עוגיות וחמאה, מלי שוקולדית ומשמלו חרוך מעל. לחלוטין לא נחוץ, המון עבודה, אבל זה מה שרצתה.
 
הייתי מאד גאה בה..
לצפיה ב-'חחחח יפה יפה!'
חחחח יפה יפה!
18/06/2017 | 02:53
20
לצפיה ב-'התפוח לא נופל וגו''
התפוח לא נופל וגו'
18/06/2017 | 09:21
21
לצפיה ב-'כיף גדול!'
כיף גדול!
18/06/2017 | 19:20
16
לצפיה ב-'איזה כייף! יצא לך גם ילד הפוך? מכור לג'אנק פוד? סיפרת פעם'
איזה כייף! יצא לך גם ילד הפוך? מכור לג'אנק פוד? סיפרת פעם
19/06/2017 | 11:00
4
80
על הבן שאוהב אפיה.. 
לצפיה ב-'לא, כולם אוהבים להיות במטבח הקטן עזר לי אתמול להכין '
לא, כולם אוהבים להיות במטבח הקטן עזר לי אתמול להכין
19/06/2017 | 18:57
3
132
עוגיות M&M אתמול - פינוק סוף השנה לתלמידים שאני מחנכת.
לצפיה ב-'וואי, וואי, איזה מורה... '
וואי, וואי, איזה מורה...
20/06/2017 | 09:24
23
לצפיה ב-'חני, הילדים בטח מתים עליך'
חני, הילדים בטח מתים עליך
21/06/2017 | 10:29
1
44
צריך הרבה רוחב לב כדי לפנק אותם כמו שאת מפנקת
לצפיה ב-'חלקם אוהבים, חלקם יותר אדישים..'
חלקם אוהבים, חלקם יותר אדישים..
21/06/2017 | 21:07
15
לצפיה ב-'כל הכבוד לנסיכה'
כל הכבוד לנסיכה
21/06/2017 | 10:27
1
46
ובקשר ל"לא נחוץ" - אני מניחה שהנסיכה חושבת שדווקא עוגת השמרים שלך לא נחוצה  
לצפיה ב-'לא חשבתי על זה- את מן הסתם צודקת!'
לא חשבתי על זה- את מן הסתם צודקת!
22/06/2017 | 01:07
10
לצפיה ב-'אמרלדה עניתי לך למטה על תבשיל קארי צמחוני'
אמרלדה עניתי לך למטה על תבשיל קארי צמחוני
19/06/2017 | 18:02
1
34
לצפיה ב-' ראיתי, תודה רבה. '
ראיתי, תודה רבה.
19/06/2017 | 18:18
13
לצפיה ב-'שבוע טוב '
שבוע טוב
18/06/2017 | 05:17
7
172
הייתי שותפה לארוחת שבע ברכות. התבקשתי להביא עוגה ופתאם התחשק לי להכין עוגת ביסקויטים, כזו של פעם. מסתבר שבחיים לא אכלו פה משהו כזה , לפחות לא אלו שנכחו בארוחה ( 25 ) . אז היא כמובן היתה מסמר הקינוחים. זה הצחיק אותי כי בארץ זה משהו שכולם מכירים ונחשב נדוש ...אז חידשתי להם עם העוגה הכי ותיקה ברפרטואר הישראלי...
לצפיה ב-'שבוע טוב ! זו לא העוגה הכי וותיקה, אלא העוגה הכי אהובה !!'
שבוע טוב ! זו לא העוגה הכי וותיקה, אלא העוגה הכי אהובה !!
18/06/2017 | 14:38
1
117
זכתה בכל המשאלים במקום הראשון כעוגה הכי אהובה על הישראלים, כעוגה ישראלית.
חושבת שבמשאל של יובל למדינה ועוד. 
 
 
לצפיה ב-'יותר וותיקות ממנה היו: עוגת ריבה או פירות, טורט גבוהה/לייקח '
יותר וותיקות ממנה היו: עוגת ריבה או פירות, טורט גבוהה/לייקח
18/06/2017 | 14:46
99
עוגת גבינה אפויה, עוגת דבש, שטרודל תפוחים, עוגת פרג
 
מבוססות כולן על חומרים שהיו כבר בארץ וידע שהגיע מממסורות בחו"ל ברוב המקרים.
 
עניין הביסקויט הגיע הרבה אחרי, מניחה שאחרי תקופת הצנע, כשהיו כבר ביסקויטים.
התחילה דווקא כעוגת הפירמידה שהיתה חלק מתוכנית הלימודים בבית ספר. במסגרת שיעורי תזונה ומתכונים לחדר האוכל. כאשר ילדים אכלו בבי"ס ועזרו בבישול.
באותן שנים זה היה מבוסס רק על גבינה או קצת מרגרינה כדי להגדיל הכמות.
רק יותר מאוחר, התחילו להשתמש גם בשמנת מתוקה, זה כבר היה בשנות השישים והיה יקר מאוד ועוד לא זמין לכולם.
לצפיה ב-' הכנת בגירסה פרווה?'
הכנת בגירסה פרווה?
18/06/2017 | 15:08
4
34
לצפיה ב-'אפשר תמיד להכין פרווה מכל דבר, אבל זה לעולם לא יהיה דומה '
אפשר תמיד להכין פרווה מכל דבר, אבל זה לעולם לא יהיה דומה
18/06/2017 | 15:53
3
107
לאמיתי.
 
הביסקויטים זקוקים לנוזלי הגבינה והחלב כדי שיתנו את המירקם הנכון לעוגה.
 
כל החומרים הפרווה, גם אם ירטיבו אותם, לא יביאו את המשהו הטעים הזה.
לצפיה ב-'ברור, ברור. לא הייתי מפרוונת בעד שום הון, אבל תהיתי אם '
ברור, ברור. לא הייתי מפרוונת בעד שום הון, אבל תהיתי אם
19/06/2017 | 00:41
2
98
התאפשר להכין חלבי בארוחת צהריים עם אמריקאים..
לצפיה ב-'ארוחת צהרי שבת חלבית?? ועוד שבע ברכות?'
ארוחת צהרי שבת חלבית?? ועוד שבע ברכות?
19/06/2017 | 03:33
1
116
 Never 
לצפיה ב-'אל דאגה, לא חשדתי חלילה'
אל דאגה, לא חשדתי חלילה
19/06/2017 | 18:59
27
לצפיה ב-'אתן לא יודעות איזה אורחת חשובה היתה אצלי בחנות היום. חנה פ. '
אתן לא יודעות איזה אורחת חשובה היתה אצלי בחנות היום. חנה פ.
18/06/2017 | 20:09
5
164
ממש התרגשתי.
רק חבל שלא היה לה כ"כ מה לקנות.
אבל ככה זה פה. 
לקח לי הרבה זמן להסביר לחברה שלי שהיתה שם עם הילדים שלה בשביל המזגן איך אני מכירה אותה...
נזכרתי בהתחלה שלי בפורום הזה כשהוא עוד היה בבית הישן, נזכרתי כמה שבזכותכן אני אוהבת לבשל וכמה ידע הוספתן לי.
אז רציתי סתם לומר תודה!
לצפיה ב-'היה ממש כיף לפגוש את אושיית הפורום "שוויצרית"'
היה ממש כיף לפגוש את אושיית הפורום "שוויצרית"
18/06/2017 | 21:13
1
127
כל כך הרבה מתראים פה לומדים זו מזו ותמיד זה מיוחד כשסופסוף רואים מי מאחורי הניק, עניין הקניות הוא לגמרי שולי, למדנו שבחו"ל מלקטים מה שיש ומסתדרים.
היה נעים להפגש ומקווה שנמשיך ללמוד ממך עוד לרוב. שוב  על העזרה בעניני הכשרויות באיזור הטיול שלנו.
לצפיה ב-'כמה מרגש!'
כמה מרגש!
18/06/2017 | 22:04
33
לצפיה ב-'WOW זה כבר ממש BREAKING NEWS '
WOW זה כבר ממש BREAKING NEWS
18/06/2017 | 23:17
100
שוויצרית, אל תתנצלי!   אפילו אצלנו בראשון המדפים ריקים....
לצפיה ב-'וואו! כיף לכן! אני חולמת לפגוש פעם את שוויצרית!'
וואו! כיף לכן! אני חולמת לפגוש פעם את שוויצרית!
19/06/2017 | 00:32
44
לצפיה ב-'מרגש.איזה כייף לכן'
מרגש.איזה כייף לכן
19/06/2017 | 10:19
23
לצפיה ב-'התחלתי באחרונה להתעסק בסרטוני סטופ מושן'
התחלתי באחרונה להתעסק בסרטוני סטופ מושן
18/06/2017 | 19:46
3
126
אז מוזמנים לצפות בסרטון הכנה למאפה חלווה שוקולד שמתאים לטבעונים (מקווה שתאהבו) ועל הדרך המתכון
https://www.facebook.com/condelight/videos/6801967...

המרכיבים ל-7 חטיפים אישיים:
1 כוס + 2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים
7 מיני חלווה
14 קוביות שוקולד מריר
שוקולד מריר, מומס לקישוט



אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
מערבבים את המרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים ולשים לבצק אחיד.
מרדדים את הבצק כמה שניתן בלי שיקרע. לא חובה, אך ניתן לחתוך את הבצק לריבוע. חותכים את הבצק לפי גודל חטיפי החלווה. מניחים את החלווה והשוקולד על הבצק ועוטפים אותם בבצק.
הבצק לפעמים מתכווצ'ץ אז פשוט מותחים אותו טיפה. משתמשים בשאריות להכנת אצבעות נוספות. אופים כ-20 דקות באמצע התנור.
בסיום האפייה, ממיסים את השוקולד המריר ומזרזפים על האצבעות.
בתאבון!
לצפיה ב-'מקסים!'
מקסים!
18/06/2017 | 23:38
8
לצפיה ב-'וואו! איזה יופי!'
וואו! איזה יופי!
19/06/2017 | 00:38
12
לצפיה ב-'תודה רבה רבה לכן '
תודה רבה רבה לכן
19/06/2017 | 19:50
4
לצפיה ב-'משחק גמר בכדורסל:'
משחק גמר בכדורסל:
15/06/2017 | 21:16
7
149
הזמנו את החבר'ה, אבל ה"כבדים" נוסעים למשחק והאחרים לא מתעניינים בספורט.
אז הוא ואני.
יען כי אני יועצת זוגית, לא? ולפחות בכדורסל אני יכולה לבחור אם כן לראות או לא, ואם כן, גם נהנית. בכדורגל אין מצב... אז האחריות הזוגית שלי מביאה אותי כן לראות...-]

גרגרי חומוס מבושלים מתובלים במלח ופלפל
אדממה
פלחי קולורבי מתובלים לזוגי
ויתרתי על הברוסקטה עם העגבניות כי סחבק עמד מוקדם יותר להכין סלט לארוחת ערב... לא ממש רעבים.
לימונצ'לו
הכנתי לי רשימה יפה של "מלווי שתייה", ואני בוחרת.
וכמובן - אדום עולה.
 
לצפיה ב-'נשנושי כדורסל נהדרים, אבל ירוק עולה'
נשנושי כדורסל נהדרים, אבל ירוק עולה
15/06/2017 | 22:21
5
64
לצפיה ב-'חה !'
חה !
16/06/2017 | 00:23
35
לצפיה ב-'קבלה חינוך טוב, הבת שלי!'
קבלה חינוך טוב, הבת שלי!
16/06/2017 | 09:18
3
33
לצפיה ב-'וברכות להפועל ירושלים'
וברכות להפועל ירושלים
16/06/2017 | 18:39
2
26
לצפיה ב-'או, כבר תכננתי להתלונן.'
או, כבר תכננתי להתלונן.
18/06/2017 | 16:44
1
76
רק לא ידעתי איפה,
כקריתית בעברי ובלבבי, חיפה אדומה תמיד. (;
לצפיה ב-'אוי לבושה!'
אוי לבושה!
18/06/2017 | 17:21
22
לצפיה ב-'כל כך הצחקת אותי עם הענין הזוגי '
כל כך הצחקת אותי עם הענין הזוגי
21/06/2017 | 10:24
19
הזכרת לי משהו... כשהייתי סטודנטית היה לי חבר חולה כדורסל ואוהד מכבי.
 
אירחו בזמנו משחק של הפיינל פור בארץ, והוא לתדהמתי קנה לנו כרטיסים. אומרת לתדהמתי... כי אני ממש ממש לא בענין, והיה לי מבחן ללמוד אליו.... בקיצור, לא הלכתי (לא יועצת זוגית, אז לא חייבת .
 
הגענו ליום המיוחל, והוא כל כך התלהב והתרגש מהמשחק, עד שהדביק אותי בהתרגשות שלו. בסופו של דבר מצאתי את עצמי, במקום לומדת למבחן, צופה במשחק בטלויזיה, הוא באיצטדיון, ובחלקים החשובים מתקשר להריץ חוויות.
לצפיה ב-'עוגה גלידה בראוניז גלידת שוקולד, גלידת חמאת בוטנים'
עוגה גלידה בראוניז גלידת שוקולד, גלידת חמאת בוטנים
18/06/2017 | 11:39
3
148
וגאנש שוקולד

לקחתי מתכון מפיית העוגיות ושיניתי קצת לטעמי הקהל.
החומרים:

לבראוני קקאו:
150 גרם חמאה
170 גרם (כוס פחות 3 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קקאו
70 גרם (חצי כוס) קמח
קורט אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

לגלידת שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
120 גרם חלב מרוכז
1/2 כפית מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות קקאו, מנופה
200 מ"ל (גביע פחות 3 כפות) שמנת מתוקה

גלידת חמאת בוטנים (ללא מכונה):
360 מ"ל  (גביע וחצי פחות כף) שמנת מתוקה
120 גרם חמאת בוטנים חלקה
300 גרם חלב מרוכז

ופן ההכנה:

לבראוני קקאו:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. ממיסים חמאה, ומערבבים לתוכה סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב לבלילה סמיכה ומבריקה.
לסיום מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים היטב.
משטחים את התערובת בתבנית 22-24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 12-15 דקות,
עד שהבראוניס תפוחים ויציבים יותר בדפנות אך עדיין רכים במרכז. מצננים היטב.
מרפדים את דפנות התבנית בשקף, כשהבראוניס מונח בתחתית.

לגלידת שוקולד:
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר, מצננים. מערבבים בקערה בינונית חלב מרוכז עם וניל, מלח וקקאו מנופה.
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים פנימה לתערובת אחידה.
מוסיפים שוקולד מומס בהדרגה ומקפלים לתערובת חלקה.
יוצקים את הגלידה על תחתית הבראוני, מעבירים להקפאה ל-4 שעות להתייצבות, אפשר גם למשך הלילה.

גלידת חמאת בוטנים:
לאחר ששכבת הקרמל יחסית התייצבה, עוברים להכנת שכבת הגלידה.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מעבירים בינתיים למקרר.
שמים את חמאת הבוטנים בקערה בינונית-גדולה ומחממים קלות במיקרו לריכוך.
יוצקים פנימה את החלב המרוכז, וטורפים יחד לתערובת אחידה. אם התערובת חמימה, מצננים מעט לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת על גבי שכבת הקרמל, ומעבירים להקפאה להתייצבות למשך כ-6 שעות עד לילה.

מעל עוד הוספתי לאחר שהתקשה גם גאנש שוקולד מריר. לאקסטרה שחיתות
יצא מושלם , מזל שהעוגה נשארה אצל אחותי בפריזר..


לצפיה ב-'איזה יופי של עוגה! ואני משוגעת על חמאת בוטנים..'
איזה יופי של עוגה! ואני משוגעת על חמאת בוטנים..
19/06/2017 | 00:39
13
לצפיה ב-'ואו!!'
ואו!!
19/06/2017 | 10:21
4
לצפיה ב-'וואו, נראה מעולה ומושחת לתפארת '
וואו, נראה מעולה ומושחת לתפארת
21/06/2017 | 10:32
4
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
( לעמוד שלי בתפוז )
18/06/2017 | 10:40
6
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'תראו מה קטפתי בשומרון הגבוה וזה לא דובדבנים'
תראו מה קטפתי בשומרון הגבוה וזה לא דובדבנים
16/06/2017 | 11:27
10
180
אלה שזיפים יפיפיים, קטנים כמו דבדבנים הגדלים על עץ לא גבוה ויפיפה, עלים אדמדמים שבשקיעה שנשקפה מעברם נראה צבעם כמו יין בוז'ולה מפואר.
 
ואני קוראת אתכם ומתגעגעת לבישולי שישי שלי כי מאז שאני בדירתי החדשה אני מוזמנת לכל ארוחות השישבת ומכינה רק עוגות ואקסטרות למארחים. המשפחה אמנם מתארחת ואז מכינה כל מה שעולה במוזה של אותו יום.
לצפיה ב-'יופי שאת נהנית! אבל אנחנו פה מתגעגעים אליך '
יופי שאת נהנית! אבל אנחנו פה מתגעגעים אליך
16/06/2017 | 12:55
6
38
לצפיה ב-'גם אני תאמיני לי. מתגעגעת לשיגרת בישולי שישי'
גם אני תאמיני לי. מתגעגעת לשיגרת בישולי שישי
16/06/2017 | 13:04
5
39
לצפיה ב-'SOS דחוף בעוגת גבינה אפויה שמתי במקום קורנפלור א. סוכר '
SOS דחוף בעוגת גבינה אפויה שמתי במקום קורנפלור א. סוכר
16/06/2017 | 13:07
4
83
ונכנסה לתנור לפני 7 דקות. איך להציל אותה? או שאפוב לי ונצטרך לאכול אותה בכפית ומגביע...?
לצפיה ב-'ביניים התחילה להשחים ולא נראית כזו דלילה ואז אמרח ריבה חמצמצ'
ביניים התחילה להשחים ולא נראית כזו דלילה ואז אמרח ריבה חמצמצ
16/06/2017 | 13:16
3
61
ה מעל שתטשטש את המתיקות.
עדכון בהמשך.
לצפיה ב-'תשימי בכוס שכבות של דברים לא מתוקים'
תשימי בכוס שכבות של דברים לא מתוקים
16/06/2017 | 13:25
2
67
שכבה עוגה
שכבה ביסקויטים טחונים
שכבה פרי חמוץ קצוץאו מרוסק
וחוזר חלילה
 
יהיה כמו טרייפל
לצפיה ב-'אחרי כשעתיים היא נראית לא רעה. הגירה נוזלים בתחתית '
אחרי כשעתיים היא נראית לא רעה. הגירה נוזלים בתחתית
16/06/2017 | 16:36
1
63
והספגתי קלות עם נייר סופג. אחליף לה תבנית ומניחה שתתאחד עם עצמה במהלך השבת.  נראה שתשרוד כעוגה בלי וריאציות, ואפילו לא ממש מתוקה. הפלא ופלא.
תודה,
מזלי הצלחתי למצוא משמשים אחרונים לעונה ואפילו יפים ותיכף נראה מי מהם יהפכו לעוגה שהבאתי קודם ומי לריבה. 
 
נעים להיות בבית. הזה כמובן.
ובינתיים שבת שלום ומבורך,
לצפיה ב-'ואם עדיין תהיה רטובה אניח אותה על מצע ביסקוויטים לוטוס בטח '
ואם עדיין תהיה רטובה אניח אותה על מצע ביסקוויטים לוטוס בטח
16/06/2017 | 16:38
45
יתאים.
לצפיה ב-'מקסים! בדיוק ראיתי כאלה באושר עד, נראה לי קראו להם שזיף '
מקסים! בדיוק ראיתי כאלה באושר עד, נראה לי קראו להם שזיף
16/06/2017 | 17:52
1
60
מטאלי. שבת שלום
לצפיה ב-'אז עיתי גם עוגת חצי חצי - שזיפים ומשמש שמשום מה שקעו לתוך '
אז עיתי גם עוגת חצי חצי - שזיפים ומשמש שמשום מה שקעו לתוך
16/06/2017 | 18:21
63
הבצק, זה קורה לעיתים. הייתי צריכה לאפות בתבנית גדולה יותר אז היה יוצא פחות גבוה ויותר פרי מעל.
עוגת הגבינה עדיין מגירה קצת נוזלים על אף בסיס עוגיות הלוטוס. אבל היא יציבה וטובה ובטח לא תאכרזב לסעודה שלישית...
הא יתרת המשמשים מהזן האחר, אלה בצבע שקיעה ממש, בשלבי ריבה...
 
שבת שלום ומבורך מאוד, שתזכיר לנו לעד לנצור לשוננו מרע...
לצפיה ב-'שבוע טוב, חמודים הדובדבנים! וחשבתי עלייך כשלמדתי עם הדרדק'
שבוע טוב, חמודים הדובדבנים! וחשבתי עלייך כשלמדתי עם הדרדק
18/06/2017 | 01:25
61
את פרשת המרגלים השבת.
 
מתגעגעת!
לצפיה ב-'מה בסירים לכבוד שבת פרשת שלח לך?'
מה בסירים לכבוד שבת פרשת שלח לך?
15/06/2017 | 00:33
30
348
מסובך אצלנו.
 
החצי ושניים מהבנים נסעו לטיול בן 3 שבועות בחוף המערבי.
 
זה אומר שאני עם הקטן ושני הגדולים.
 
לא בטוחה עדיין אם אסע לחיפה במהלך יום שישי, אם כן אקנה חלק מהאוכל. אם לא, אבשל.
 
אם אהיה בבית בשישי, אכין בע"ה כך:
ליל שבת:
מרק גזר ושמיר
סלמון בטריאקי
אורז לבן פטריות פורטבלו
סלט גדול.
 
צהרי שבת:
שניצלים
חזה עוך מוקפץ
אטריות
אנטיפסטי
צלי קישואים
 
במחלקת האפיה:
בא לי להכין עוגת שיבולת שועל ומשמש
ואולי בראוניז.
 
שבת שלום לכולם!
לצפיה ב-'ואצלינו'
ואצלינו
15/06/2017 | 02:24
150
קצת מסובך. אני והחצי מוזמנים לצהריים לשבע ברכות שצריכה להכין קצת אוכל לשם אבל הגדולים נשארים בבית אז להם נכין דברים אחרים...
לערב
מרק ירקות
תפוחי אדמה ממולאים בבקר ברוטב סילאן
חזה עוף על האש
לצהריים נוסיף
בורקס דלי
שניצל פרצל
תוספות יהיו מהסלטים שאכין לצהריים- סלט כרוב ונודלס וסלט ההפתעות
יש עוגת גבינה ועוגת שוקולד
אביא לצהריים עוגת ביסקוויטים (ביקשו עוגת שוקולד אבל מקווה שיתרצו בביסקוויטים)
חלות מהפריזר
 
לצפיה ב-'אנחנו בבית, הוא חזר מהמילואים. היפ היפ. '
אנחנו בבית, הוא חזר מהמילואים. היפ היפ.
15/06/2017 | 11:38
1
132
הבית מבולגן יותר , אבל כייף שהוא בבית. 
בא לי מאכלים קלילים, 
אין לי שום רעיונות . 
יש לי חזה עוף ובשר טחון. 
העיקר עוגה יש :) וגלידה , דרך אגב קנינו את הגלידה טורטית והיא מעולה. 
לצפיה ב-'עדכון - אנחנו מוזמנים לשישי בערב חלבי.'
עדכון - אנחנו מוזמנים לשישי בערב חלבי.
15/06/2017 | 13:52
119
מכינה לזניה 
ועוגת גלידה בסיס בראוניז ושכבת גלידת שוקולד+שכבת גלידת חמאת בוטנים. 
נראה איך יילך 
הבעיה שהבשר כבר מופשר
אז חבר נתן לי מתכון לקבבונים עם טחינה וסומק שאני אכין ואקפיא
ולחזה עוף אולי אני אצרוב אותו לרגע ואעשה ממנו סלט עוף להמשך השבוע.
לצפיה ב-'לי יש חשק לקארי'
לי יש חשק לקארי
15/06/2017 | 13:26
9
114
אז אכין קארי צמחוני ולידו אורז.
ראינו איזה מתכון של פסטה עם חזה עוף שלם בסיר אחד שאני מתכננת להכין.
ועוד מתכון של סלט אסייתי עם כרוב ועוף ברוטב חמאת בוטנים.
דיברנו שמזמן לא אכלנו דגים שלמים אז אולי תנוח על האיש הרוח ויפנק אותנו.
אני רוצה להכין את העוגה שיעלה הביאה כאן למטה, מחפשת תחליף לאוכמניות.
לצפיה ב-'מעניין אצלכם. תחליף לאוכמניות - אולי דובדבנים?'
מעניין אצלכם. תחליף לאוכמניות - אולי דובדבנים?
15/06/2017 | 16:08
1
36
לצפיה ב-'ראי תשובתי, גם חשבתי על הדובדבנים אבל אוכמניות זה 10'
ראי תשובתי, גם חשבתי על הדובדבנים אבל אוכמניות זה 10
15/06/2017 | 16:13
40
לצפיה ב-'הכנתי קצת הודי בשבת שעברה וכולם אכלו מזה המון, גם הקרניבורים'
הכנתי קצת הודי בשבת שעברה וכולם אכלו מזה המון, גם הקרניבורים
15/06/2017 | 16:11
3
106
שעבדתי עבורם במיוחד, חיסלו לטבעונים את רוב ההודי.  כולנו אוהבים הודי ומכינה הרבה בימי חול כי זה הכי מהיר וטעים.
בקיץ אוהבים לאכול עם יוגורט או רוטב חלבי אחר. נפלא !
 
אגב, האוכמניות עושות את העוגה, אפילו אלה הקפואות שגם מתיחסים אליהן במתכון (הארה שקיבלתי מחברה שהעבירה המתכון, כנראה שראתה את זה בשו"ת או בטוקבקים בארהב)..
אולי חצאי דובדבנים גם יתאימו, אבל לא פירות אחרים.
לצפיה ב-'אוףף! טרם הספקתי לחדש את הספרים שלי מהודו!תודה על התזכורת'
אוףף! טרם הספקתי לחדש את הספרים שלי מהודו!תודה על התזכורת
15/06/2017 | 22:23
2
37
לצפיה ב-'את ממש לא צריכה ספרים כדי לבשל הודי. ממש לא ! הודי זה עקרון'
את ממש לא צריכה ספרים כדי לבשל הודי. ממש לא ! הודי זה עקרון
16/06/2017 | 10:11
1
85
שאם את לומדת אותו פעם אחת, אח"כ את צריכה פשוט להתאים אותו לירקות/קטניות שאת מבשלת וזהו!
קונים סדרה של תבלינים: זרעוני כמון, זרעוני כוזברה, גרגירי חרדל (שחור/צהוב), כורכום, פלפל ירקות/אדום חריף (אפשר להחריף עם פפריקה חריפה/פלפל שחור).
עוד כמה דברים כמו שום, בצל, ג'ינג'ר, עשבי תיבול.
 
ואם אין זרעונים וגרגרים, אפשר להשתמש אבקת כמון, כוזברה, חרדל וכו.
 
נסי להשיג את הספר של מדהור ג'אפרי (יש 2, אז הכשר כמובן). קיים בכל החנויות יד-2 שיש ברשת. אולי יש אצלכם בחנות ספרים משומשים.
 
חשוב לזכור שזה מטבח מעולה לחימום בשבת על פלטה. האוכל ההודי רק משתבח בחימום נוסף ( לא ממושך), אפשר להכין את רובו אפילו בחמישי בערב ולאכול בכיף גם בתחילת השבוע (לכן כדאי להכין סירים גדולים)...
 
חפשי ברשת  2-3 מתכונים למתחילים כמו:
אלו-גובי - אפשר עם כל מיני ירקות אבל הכי אוהבים כרובית-תפו"א
דאל עדשים - אני מכינה מחומות / שחורות, אבל אפשר מהיר מכתומות.
אפשר לחפש גם בריאני - תבשילים כבדים יותר, גם בשריים.
אם את מוסיפה לשניים הנ"ל סיר אורז - יש לך ארוחה טובה או תוספות לבשר.
אם אוכלים צמחוני, מוסיפים רוטב ראיטה חלבי.
 
תתחילי!  החשש שלך פשוט מיותר, זה המטבח הכי קל שקיים ומתאים לכולם אם שמים מינון נכון של חריפות, לפי טעם הקהל הסועד.
 
בגלל שיודעת שאת קצרה בזמן (עבור עצמך ), אז קחי כמה לינקים :
 
 
 
מידע על מסעדות והרבה מתכונים 
 
 
 
 
לצפיה ב-'שולחת לעצמי את הקישור להודעה כדי שאוכל לחזור ולקרוא אותה שוב'
שולחת לעצמי את הקישור להודעה כדי שאוכל לחזור ולקרוא אותה שוב
16/06/2017 | 18:41
35
-תודה על התשובה המחכימה!
 
אראה אם אצליח להשיג את הספר.
 
שבת שלום!
לצפיה ב-'ג'ירפה, איך את מכינה קארי צמחוני? בארה"ב'
ג'ירפה, איך את מכינה קארי צמחוני? בארה"ב
15/06/2017 | 20:42
2
75
היה בזה תפו"א, כרובית וגזר, וזה היה תבשיל בלי יותר מדי נוזל, ואני מכירה את זה רק כמרק.
 
הבן שלי אכל את זה הרבה שם, במסעדות. טעמתי. תבשיל. טעים. איך מכינים?
לצפיה ב-'תבשיל קארי צמחוני'
תבשיל קארי צמחוני
19/06/2017 | 18:01
1
43
פטריות חתוכות לרבעים
בצל חתוך לשמיניות
כרובית מפורקת לפרחים
תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
חציל קלוף וחתוך לקוביות יחסית גדולות
אפונה עדינה קפואה
שעועית עדינה קפואה
פלפל ירוק חריף
(אפשר טופו לצמחוני או פילה עוף לבשרי)
 
בווק מקפיצים כל ירק בנפרד (חוץ מהקפואים)
בסיר בצד מרתיחים חלב קוקוס
מוסיפים משחת קארי (אני שמה צהוב אבל אפשר גם ירוק או אדום)
עלי כפיר ליים יבשים
למון גראס יבש
מרתיחים ככה שהטעמים של היבשים יכנסו לנוזל
מסננים!
מאחדים את הירקות עם הרוטב
מוסיפים פיש סוס, לימון וקצת סוכר עד שטעים
מבשלים עד שיהירקות מוכנים
לצפיה ב-'תודה רבה! '
תודה רבה!
19/06/2017 | 18:17
6
לצפיה ב-'השבת אצלינו'
השבת אצלינו
15/06/2017 | 14:48
2
157
די מסורתית הנכדים ב"ה מגיעים והם אוהבים פשוט
ליל שבת
חלות ביתיות
דגים גפילטעפיש (כמעט ולא קיים אצלינו)
סלטים ערב ובוקר
טחינה, מטבוחה, סלסת פלפלים, קשואים בטעם כבד, חצילים אפויים וחסה עם עגבניות שרי ובצל ירוק
מרק עוף וקניידלך
צלי עוף בתוספת פשטידת בצל ופשיטידת קשואים ובטטות
לקינוח קרמבל משמשים וגלידה.
בוקר
דגים וסלטים כמו בערב
כבד קצוץ
טשולנט חובה כל שבוע
שניצלים ופשטידת איטריות מתוקה- ריצ' קפה וחמוציות
לקינוח פירות קיץ
עוגות
רוגעלך של "כרמית"
וטארט פתי בר שוקולד קרמל וקרם גבינה של מלכי אדלר.
אני שמחה שנשאר לי רק לנקות את המטבח
ומחר להעמיד את המרק והטשולנט
לצפיה ב-'וואו! כמה אוכל! תהנו עם הנכדים'
וואו! כמה אוכל! תהנו עם הנכדים
15/06/2017 | 22:26
17
לצפיה ב-'וואוו מלא אוכל. איזה כייף'
וואוו מלא אוכל. איזה כייף
16/06/2017 | 13:11
44
גורמת לי להתגעגע לסבתא שלי הייתה מכינה כבד קצוץ במנה אישית לכל אחד שמסביב מסודר פרוסות עגבניה ומלפפון, וזית שחור באמצע. 
תהנו!
לצפיה ב-'בינתיים, החלטתי לא לקחת סיכונים וקניתי מנות עקריות ב"מעדניר"'
בינתיים, החלטתי לא לקחת סיכונים וקניתי מנות עקריות ב"מעדניר"
15/06/2017 | 16:11
118
אם אכן לא אהיה בבית מחר במשך רוב היום, אכין תוספות, מרק ודג. אם יתפנה לי זמן, אופה משהו בשביל הכיף.
לצפיה ב-'השבת '
השבת
15/06/2017 | 19:15
3
139
בציריך, נראה מה נמצא בחנות הכשרה , אין לנו אופציה לחמם אז יהיה על טהרת האוכל הקר או זה שאפשר לאכול גם קר
לצפיה ב-'נסיעה טובה!'
נסיעה טובה!
15/06/2017 | 20:38
22
לצפיה ב-'תהנו ובטוחה שתסדרו'
תהנו ובטוחה שתסדרו
15/06/2017 | 22:45
17
לצפיה ב-'סעו לשלום וחיזרו לשלום!!!'
סעו לשלום וחיזרו לשלום!!!
16/06/2017 | 09:19
14
לצפיה ב-'אנחנו שנינו, בקטנה'
אנחנו שנינו, בקטנה
15/06/2017 | 20:48
4
137
ברבוניות אפויות בתנור
סלט עוף צלוי עם ירקות ורוטב ויניגרט
תבנית חצאי עגבניות מונימייקר אפויות עם שום ועשבי תיבול
סלט עדשים שחורות עם עשבי תיבול
סלט קייל עם בצל סגול, פרוסות אפרסקים וויניגרט
כפי שאתם רואים, עברנו לתזונת קיץ... :)
 
 
לצפיה ב-'נקרא טוב'
נקרא טוב
15/06/2017 | 21:11
30
לצפיה ב-'תפריט מושלם בעיניי למעט הדגים- אבל צמחונית בדגים'
תפריט מושלם בעיניי למעט הדגים- אבל צמחונית בדגים
16/06/2017 | 12:01
2
83
מה את שמה בסלט עוף, אני אוהבת את כל הסוגים. ואוהבת לגוון
מה זה עגבניות מונימייקר?
 
לצפיה ב-'שבוע טוב, רינת'
שבוע טוב, רינת
17/06/2017 | 21:50
1
56
בדרך כלל מתחילה עם חצי חבילה של חסלט, מעורבת: כרוב, חסה וגזר. אבל אפשר גם תערובות אחרות, כמובן. מוסיפה בצל סגול, ירוקים נוספים כמו עלי בייבי או תרד וכדומה, קצת עשבי תיבול. לפעמים קוביות פלפלים קטנים, לפעמים גרעיני תירס. הפעם הכנתי, כאמור, עם רוטב ויניגרט, אבל הכי אוהבת עם רוטב סאטה - בוטנים. הולך טוב עם העוף. 
 
לגבי העגבניות - כמובן שהתבלבלתי. התכוונתי לעגבניות תמר, שאת מכירה היטב, שהן המאורכות האלה, שנראות כמו ביצה. קיימות גם עגבניות מונימייקר, שזה זן אדום ועגול, ורואים אותן לעתים קרובות ואת קונה אותן פעמים רבות.  התמר הופיעו עכשיו בשווקים. אני אוהבת אותן. הן קצת יותר מתוקות מהרגילות. 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
18/06/2017 | 11:52
4
לצפיה ב-'איך את מכינה את סלמון בטריאקי'
איך את מכינה את סלמון בטריאקי
15/06/2017 | 23:22
83
ואת המתכון של האורז עם הפורטובלו
לצפיה ב-'הפעם כל המחשבות של מה להכין היו ממש לרגע האחרון אז מה שהכנתי'
הפעם כל המחשבות של מה להכין היו ממש לרגע האחרון אז מה שהכנתי
16/06/2017 | 18:27
2
97
בסוף:
קציצות בקר מעט פיקניות ברוטב
עוף עם ירקות בתנור
אורז לבן
 
ובמחלקת הקינוחים:
עוגת שוקולד עם מוס שוקולד ומעל גנאש שוקולד
מאפה חלווה שוקולד
לצפיה ב-'נשמע טוב, במיוחד הקינוחים'
נשמע טוב, במיוחד הקינוחים
16/06/2017 | 18:45
1
21
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
17/06/2017 | 23:45
13
לצפיה ב-'פרשת "שלח":'
פרשת "שלח":
16/06/2017 | 13:18
1
36

בס"ד
"ויהיו בני ישראל במדבר וימצאו איש מקשש עצים ביום השבת"

מיהו המקושש ומדוע עשה מעשה זה? בתוספות אומרים, שהמקושש לא היה רשע, אלא אדם כשר- צלופחד בן חפר משבט יוסף, וכוונתו הייתה לשם שמיים. הוא ראה, שב"י מתרשלים מאד במצוות שבת ולא ידעו את דינו של מחלל שבת, לכן העז וחילל שבת כדי שידונו אותו למוות ואז יידעו ישראל, שעונשו של מחלל שבת הוא סקילה. הוא גם שמע, שישראל אומרים: נגזר עלינו למות במדבר, ולכן איננו מחויבים שוב במצוות. לכן עשה עבירה זו שיהרגוהו וישראל ילמדו. שואל המהרש"א: אם היה ישראל כשר שעשה כדי שילמדו ישראל, כיצד חילל את השבת שהיא עבירה חמורה שעונשה סקילה? והתשובה היא: על פי הדין, כל מלאכה, שאינה צריכה לגופה- פטור. כלומר, אם עשה אדם מלאכה בשבת, אבל אין לו צורך בה, ועושה אותה למטרה אחרת, הוא פטור ממיתה. למשל: חופר גומא ואין לו צורך בה אלא בעפר היוצא ממנה, אינו חייב סקילה. צלופחד קצץ את העצים לא מפני שהיה לו צורך בהם, אלא מפני שרצה להוכיח לישראל, שהמחלל שבת עונשו סקילה, לכן לא היה חייב מיתה. אבל בית דין, שאינם יודעים מה בלבו של אדם, המיתוהו.
 
"כל נשיא בהם"

בספר "דגל מחנה אפרים" מובא, כי במילה "נשיא" כלולות אותיות "אין" וגם אותיות "יש", לרמוז, שנשיא המחזיק את עצמו "אין" – הריהו בבחינת "יש", אבל אם מחזיק מעצמו "יש" – סימן שהוא "אין"...
 
"ויקרא משה להושע בן נון יהושע"

קשה לכאורה, אם ידע משה רבנו, שעומד להתרחש אסון – מדוע לא נסה למנוע זאת?
בנוסף, מדוע התפלל רק על יהושע, שיינצל מאותו אסון, מן הראוי היה, שיתפלל על כל המרגלים ויוסיף לכולם את האות י' לשמם?
באר בעל ה"תורה תמימה": באמת משה רבנו לא ידע, שיהיה כאן אסון, אלא שביחס ליהושע היה לו חשש מיוחד, משום שהיה משבט אפרים, בנו של יוסף, ויוסף כבר הוציא פעם אחת דיבת אחיו רעה. לכן, בניסיון למנוע הסתבכות נוספת, הוסיף משה רבנו ליתר בטחון את האות י' לשמו של יהושע.
אלא שלפי זה צריך להבין, מדוע לא דאג משה רבנו גם לגדי בן סוסי, שהיה משבט מנשה, אף הוא בנו של יוסף? מה טעם פחד על יהושע יותר מאשר על גדי בן סוסי?
עונה על כך ה"כלי יקר": יהושע היה תלמידו של משה, ומשה הקפיד על יהושע, שלא יקדיח תבשילו ברבים ויתלו את קלקלתו ברבו! אם יהושע, תלמידו של משה, היה עומד בעצה אחת עם המרגלים – מה היו אומרים על משה?! על כן דאג משה באופן מיוחד ליהושע, שלא ייכשל עמהם.
 
לרפואת:
אופיר בן שרה
אורה בת תמר (טמה) חיה
אורנה נריה בת עליזה
אייל ראובן בן אורנה נריה
אסתר צירל בת לילי
דב בן אסתר
דבורה בת חווה
דנה בת רבקה
דניאל בן שקד
הדס בת שרה פוריה
חיה בת גילה מרים
חנה בת מרים
יוחאי בן שלומית
יפה בת יוכבד
יוסף בן שרה 
יצחק בן יונה 
לילך בת טובה
מאיר בן אסתר  
מלכה בת ציפורה
ניצה בת הטי
סתיו בת אירית
עמיחי יהושע בן ברוריה בריינה אסתר
רחל בת רבקה
רחל בת מינה
תמר בת זילפה
תמר גולדה בת מלכה
בתוך שאר חולי עמו ישראל. 

"אל נא רפא נא לה"! 
 
"אָנָּא, בְּכֹחַ גְדֻּלַּת יְמִינְךָ תַּתִּיר צְרוּרָה: 
קַבֵּל רִנַּת עַמְּךָ, שַׂגְּבֵנוּ, טַהֲרֵנוּ, נוֹרָא: 
נָא גִבּוֹר, דוֹרְשֵׁי יִחוּדְךָ כְּבָבַת שָׁמְרֵם: 
בָּרְכֵם, טַהֲרֵם, רַחֲמֵי צִדְקָתְךָ תָּמִיד גָמְלֵם: 
חֲסִין קָדוֹשׁ, בְּרוֹב טוּבְךָ נַהֵל עֲדָתְךָ: 
יָחִיד גֵּאָה, לְעַמְּךְ פְּנֵה, זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתְךָ: 
שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ, יוֹדֵעַ תַעֲלֻמוֹת: " 

רפואה שלמה ובשורות טובות לכל עם ישראל!
​שבת שלום ומבורך!!!

 
לצפיה ב-'יישר כוח! לשמחתי הספקתי לקרוא ונהנתי מכל מילה.שבת שלום'
יישר כוח! לשמחתי הספקתי לקרוא ונהנתי מכל מילה.שבת שלום
16/06/2017 | 19:09
21
           
לצפיה ב-' יש למישהי כיריים אינדוקציה ? ממליצות ? תודה'
יש למישהי כיריים אינדוקציה ? ממליצות ? תודה
15/06/2017 | 15:07
2
33
לצפיה ב-'ראיתי בדיוק בפורום אחר שמישהו שאל על כיריים אינדוקציה שעושות'
ראיתי בדיוק בפורום אחר שמישהו שאל על כיריים אינדוקציה שעושות
16/06/2017 | 17:32
62
לו בעיות, אבל כמובן שזה יכול להיות אחד מ-.
בכל מקרה, לי יש כיריים גז ואני מאוד אוהבת את האפשרות שאפשר לשלוט על הלהבה ופחות מתלהבת מכיריים אינדוקציה.
לצפיה ב-'לאמא שלי יש'
לאמא שלי יש
21/06/2017 | 10:45
9
היא אוהבת, אני לא. אומרת שהתרגלה, והרבה יותר נוח לה מכיריים גז.
 
היו לה כיריים שהיה קשה לטגן בהם - ברגע שהכיריים התחממו יותר מדי - הם נכבו אוטומטית, אבל הסתבר שזו בעיה של הסוג שרכשה. כעת קנתה כיריים חדשים, גם אינדוקציה, ווידאה קודם שאפשר לטגן.
 
לי לא נוח (אולי בגלל שאני לא רגילה, ואלו לא הכיריים שלי). לוקח זמן לכיריים להתחמם, ואני לא מצליחה לבשל שם שום דבר בלי לשרוף אותו או בבישול יתר. מרגישה חוסר שליטה בכיוון החום.
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'שכחתי מה הייתה המסקנה בעבר-אפשר להקפיא שושני שמרים לפני אפיה'
שכחתי מה הייתה המסקנה בעבר-אפשר להקפיא שושני שמרים לפני אפיה
16/06/2017 | 14:29
2
58
?
הפנו לי 3 שעות
לצפיה ב-'בוודאי !! איך עושים בבתי מאפה בארץ ובעולם?'
בוודאי !! איך עושים בבתי מאפה בארץ ובעולם?
16/06/2017 | 16:21
1
70
כאלה שמשתייכים לרשת, מקבלים הכל מוכן קפוא.
מוציאים לכמה שעות (תלוי במזג), בינתיים מפשיר ותופח. מברישים כרגיל 
ואופים כרגיל כשמגיע לתפיחה מירבית.
 
בתיאבון !
לצפיה ב-' זה גם מה שה"מחקר" שלי העלה. תודה ושבת שלום!'
זה גם מה שה"מחקר" שלי העלה. תודה ושבת שלום!
16/06/2017 | 16:22
18

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ