לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
74237,423 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: [email protected]

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'זהו, מהיום לא זורקת יותר מחמצת'
זהו, מהיום לא זורקת יותר מחמצת
10/07/2020 | 00:00
14
מצאתי בבלוג סוכר חום יופי של מתכון מעודפי מחמצת, קלי קלות  להכין וכל כך טעים
לצפיה ב-'עידכון לגבי המעבר לפלטפורמה אחרת של תפוז'
עידכון לגבי המעבר לפלטפורמה אחרת של תפוז
06/07/2020 | 23:57
5
78
אני מקבלת שאלות מאחורי הקלעים ורוצה לעדכן בהנחיות הנהלת הפורומים נכון להיום בערב-הפורום החדש עדיין לא מוכן לגלישה ולכן אנחנו טרם עוברים לפעול בו.
כשיהיה אישור לכך, אעדכן בע"ה.
לצפיה ב-'אני כבר לא מצליחה להכנס עם שם המשתמש שלי כאן'
אני כבר לא מצליחה להכנס עם שם המשתמש שלי כאן
07/07/2020 | 07:00
15
לצפיה ב-'בפורום החדש אפשר לכתוב, אבל כל התוכן עדיין לא שם'
בפורום החדש אפשר לכתוב, אבל כל התוכן עדיין לא שם
07/07/2020 | 10:11
23
הבעיה שלכאן אני לא תמיד יכולה להכנס, לפעמים הקישור שלי לפורום מוביל אותי ישר לאתר החדש
לצפיה ב-'הבעייה היא שהפלטפורמה הנוכחית בחירחורי גסיסה'
הבעייה היא שהפלטפורמה הנוכחית בחירחורי גסיסה
08/07/2020 | 21:22
1
29
 
בימים האחרונים ניתן להכנס לפה בממוצע חצי שעה נטו ביום.
 
רוב הפורומים כבר בשלבי התארגנות בשרת החדש ואין שום בעייה לפעול משם.
 
צריך לנצל את הזמן כדי ללמוד את המערכת החדשה ולפתור בעיות כי אחר כך לא יהיה איך.
לצפיה ב-'סופסוף הצלחתי להכנס עם הניק שלי ובכלל לכאן'
סופסוף הצלחתי להכנס עם הניק שלי ובכלל לכאן
09/07/2020 | 12:02
19
אתמול והבוקר לא הצלחתי להכנס בכלל ולפורומים החדשים אני גם לא מצליחה להכנס עדיין. לא מבינה למה....
לצפיה ב-'למעשה כל היום לא נפתח לי הפורום'
למעשה כל היום לא נפתח לי הפורום
09/07/2020 | 23:45
6
ישר לאתר החדש... עכשיו סתם ניסיתי לראות לאן אגיע... אז הי לכולם, די משעמם שם בלי אף אחד.
לצפיה ב-'רינת, הכנתי בשישי את העוגה עם הדובדבנים '
רינת, הכנתי בשישי את העוגה עם הדובדבנים
05/07/2020 | 10:53
8
67

הכנתי עם פירות יער קפואים, ושמתי יוגורט במקום שמנת חמוצה. 
העוגה יצאה סבבה. המשפחה אהבה, אני לא עפתי עליה, בתכלס - די חוסלה. 
 אני מתישהו אנסה אותה שוב, כי לדעתי עם כמה שינויים קלים היא תהיה טעימה מאוד. אהבתי את ההכנה הזריזה. תוך רבע שעה העוגה היתה בתנור, ונראית הרבה יותר מושקעת. 

לדעתי אפיתי אותה מעט יותר מדי. הייתי צריכה להוציא 5-7 דקות קודם. היה לה מרקם עוגתי דחוס. לא לחמי בכלל, אבל אני יכולה להבין למה עם עוד 5 דקות אפיה המרקם היה הופך ללחם (אגב, העיסה יצאה לי נוזלית סמיכה). 
שנית, היה חסר לי סוכר. הייתי מוסיפה עוד שתי כפות לעוגה, ואת הפירות יער הייתי מערבבת עם כף סוכר (מניחה שאם מדובר בדובדבנים מתוקים אין צורך, אבל לקפואים החמוצים - צריך). 
נראה לי שגם אוסיף יותר וניל ואחליף חלק מהקמח בקוקוס טחון. 
 
לצפיה ב-'יוגורט באמת יוצר מקם קליל יותר. '
יוגורט באמת יוצר מקם קליל יותר.
05/07/2020 | 12:09
2
36
עשית עם קמח כוסמין מלא? 
גם אותי קנתה ההכנה הזריזה , האמת שיש לי איזה עוגת בננות קלילה - ואולי לתוכה אני  אוסיף את הדובדבנים ,במקום הבננות. 
תודה על העדכון 
לצפיה ב-'לא. הכנתי עם קמח לבן. '
לא. הכנתי עם קמח לבן.
07/07/2020 | 10:09
17
חשבתי שהכנת עם כוסמין רגיל.
אם הכנת עם כוסמין מלא - זו סיבה מעולה ליציקה שקיבלת. זה לא מתכון שמתאים לכוסמין מלא.
באופן כללי - עוגות שיש בהן רכיב "כבד" כגון שמנת מתוקה, חמאה ואפילו שמנת חמוצה - לא מתאימים לקמח כוסמין מלא/ חיטה מלאה. הם יוצאים כבדים ודחוסים.
בנוסף, כשמחליפים קמח לבן במתכון - בקמח מלא (קמח חיטה מלאה/ כוסמין מלא) - צריך להוריד 2 כפות גדושות מכמות הקמח. 
לצפיה ב-'לגבי החלפת בננות בדובדבנים - אל תעשי את זה '
לגבי החלפת בננות בדובדבנים - אל תעשי את זה
07/07/2020 | 10:20
28
ההחלפה לא תצליח.
בננות מועכים לעיסה (הם מעניקים לחות), ודובדבנים לא.
 
לצפיה ב-'אפשר תזכורת לעוגה עם הדובדבנים?'
אפשר תזכורת לעוגה עם הדובדבנים?
06/07/2020 | 20:21
4
7
לצפיה ב-'עוגה עם פירות יער/ דובדבנים '
עוגה עם פירות יער/ דובדבנים
07/07/2020 | 10:12
3
27
לצפיה ב-'האמת שאני תמיד מחליפה לכוסמין מלא- ואף פעם לא הייתה לי כזאת '
האמת שאני תמיד מחליפה לכוסמין מלא- ואף פעם לא הייתה לי כזאת
07/07/2020 | 10:33
2
19
נפילה , בכל מקרה בעקבות העמסת סוכר ה100 שהייתה לי - שחיכיתי שבוע לתוצאות- איבדו- ומצאו- יצא תקין, אין לי סכרת הריון, אבל החלטתי כבר להמשיך לשמור ואני לא אוכלת קמח לבן או סוכר בכלל- אז יחכה לי לאחרי ההריון . 
זה הריון שלישי שלי, והרגשתי שאני ממש מעלה במשקל , אז החלטתי לעצור לפני שיהיה מאוחר מדי. 
אז אני לא מכינה לעצמי עוגות בכלל, הכי הרבה אני מרשה לעצמי קצת פירות 
ולילדים ולבעל אני מכינה דברים פשוטיים שהם אוהבים, עוגות ביסקוויטים- עשיתי גם לקטנה שרגישה לחלב, מצאתי שמנת ללא לקטוז +חלב ללא לקטוב, ואינסטנט פודינג, היא התענגה על זה ממש. 
כדורי שוקולד.. 
 
לצפיה ב-'העיקר הבריאות. תרגישי טוב והריון קל '
העיקר הבריאות. תרגישי טוב והריון קל
07/07/2020 | 12:07
6
לצפיה ב-'העיקר שיעבור בשלום ובידיים מלאות'
העיקר שיעבור בשלום ובידיים מלאות
09/07/2020 | 23:55
לצפיה ב-'מתכון לדגים חריפים'
מתכון לדגים חריפים
04/07/2020 | 01:00
59
היי בנות, רוצה לפנק את המשפחה בדגים חריפים לשישי יש למישהי מתכון? אשמח להודעה בטלפון אם אפשר 0528873034
לצפיה ב-'מה בסירים לכבוד שבת פרשת בלק?'
מה בסירים לכבוד שבת פרשת בלק?
02/07/2020 | 00:01
13
91
אחרי שתי שבתות שלי מחוץ לבית, סוף סוף בבית השבת. גם יתר החבורה תהיה, בע"ה.
 
למרות החום מתחשק לי מרק עדשים, מקווה שלא אצטער על כך.
 
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק עדשים
אמנון פיקנטי
ניוקי מוקפץ עם ירקות
עגבניות שרי צלויות
 
שבת:
עוף בשאלוט
קציצות של סבתא לאה
בטטות פיקנטיות בתנור
אורז לבן
דאל חומוס
ברוקולי ושעועית אפויים 
פרוסות חצילים אפויות
 
מאפים:
אני חושבת שיש לנו עוד שתי חלות עפ"י אורי שפט במקפיא
עוגת פירות עם פירורים (שטרויזל)
עוגת בננות לארוחת בוקר בשישי
 
אם אספיק אכין עוד עוגה.
 
שבת שלום, רפואה שלמה ובשורות טובות
 
לצפיה ב-'ואצלנו'
ואצלנו
02/07/2020 | 10:04
69
אכין חלות ומיני אוכל קטן, ראיתי משו נחמד עם חצילים וקונפי עגבניות בתחרות המטבח המנצח, אז אנסה וגם טרין גבינות וממרחים כל זה ילך יופי עם החלה ובנוסף חטיפי טורטיה.
יהיה פיש וולינגון, תפוא אנה וברוקולי וכרובית בתנור
לקינוח קיי ליים פאי
עוגת הגבינה מחכה לציפוי
לצהרים פרנה ממולאה בבשר עם סלטים
פרגיות שהאיש יצלה על המנגל
אורז עם אטריות וגרגרי חומוס מבושל בציר עוף וקדרת ירוקים מוקפצים
לקינוח יש לי במקפיא קראמבל תפוחים אישי( מסתבר שזה עובר יופי פריזר)
לצפיה ב-'אצלנו הרכב מלא'
אצלנו הרכב מלא
02/07/2020 | 10:16
65
שניצל ופירה- החיילת דורשת
ממולאים 
סלט חסה
עוגת שמרים
אבטיח וגלידה
 
לשבת
קובה ושאריות
לצפיה ב-'קציצות'
קציצות
02/07/2020 | 10:32
3
69
אשמח למתכון של הקציצות. לא זוכרת אם היה לי ונעלם או שאף פעם לא הכנתי...
תודה רבה
לצפיה ב-'מתכון בסיסי לקציצות'
מתכון בסיסי לקציצות
02/07/2020 | 12:30
65
לצפיה ב-'אלו הקציצות של אמא שלי'
אלו הקציצות של אמא שלי
06/07/2020 | 23:54
1
24
קציצות חזה עוף  של קיצי בשינויים של אמא שלי (לאה ס)
 
המצרכים
 
1 ק"ג חזה עוף טחון
חצי חבילה (סופר) פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
4 שיני שום
2 בצלים בינוניים מרוסקים/מגורדים במגרדת עדינה
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1 כפית בהרט
 
אופן ההכנה
 
מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה יוצרים קציצות ומטגנים בשמן חצי עמוק.
 
לצפיה ב-'תודה. חושבת שאפשר גם ברוטב במקום לטגן??'
תודה. חושבת שאפשר גם ברוטב במקום לטגן??
07/07/2020 | 07:59
1
לצפיה ב-'קליל ופשוט'
קליל ופשוט
02/07/2020 | 10:39
64
בצק פילו ממולא בשר (מלא זמן לא הכנתי ויש לי במקפיא).
שניצלים או חזה עוף למאתגרת.
פירה
 
לשבת בבוקר אולי סביח, יש לי חצילים משבוע שעבר שלא עשיתי איתם כלום.
מתכננת להכין מלאי עוגיות היום ו/או מחר בתקוה שאצליח להביא לבת משפחה לשמח אותה לפני השבת, תכננתי גם שבוע שעבר ולא הספקתי מקוה שהשבוע אצליח.
 
 
לצפיה ב-'אצלנו שבת לבד'
אצלנו שבת לבד
02/07/2020 | 12:14
4
87
שישי :
שניצלים - עשיתי אתמול 6 קילו והקפאתי
קציצות בקר מטוגנות, מטגנת קילו לפי המתכון של בני סיידא. וחצי אני אכין ברוטב פלפלים, תירס, וחזה אווז. 
אורז לבן,
קינואה 
סלט ירקות 
קינוח כדורי שוקולד
 
שבת בוקר - עוגת ביסקוויטים גבינה.
צהריים 
עוף וירקות בסיר 
קוסקוס
שניצלים . 
סלט 
כרוב בתנור 
כדורי שוקולד/ גלידה 
לצפיה ב-'אמא׳לה 6 קג????'
אמא׳לה 6 קג????
02/07/2020 | 12:32
2
38
לצפיה ב-'מתתי אח"כ , הרגשתי שהגב מתפרק'
מתתי אח"כ , הרגשתי שהגב מתפרק
02/07/2020 | 14:39
1
67
בקושי זחלתי למקלחת ולישון - בדיוק שסיימתי הבעל חזר - מאימון פוטבול, יש לים שניצלים טריים מוכנים- חיסל איזה קילו, השארתי לו את הבאלגן וארגון המקפיא והתעלפתי 
 
לצפיה ב-''
05/07/2020 | 00:34
4
לצפיה ב-'וואי וואי וואי! כל הכבוד!'
וואי וואי וואי! כל הכבוד!
06/07/2020 | 23:55
3
לצפיה ב-'אנחנו עם זוג נשוי אחד '
אנחנו עם זוג נשוי אחד
02/07/2020 | 13:24
70
הבת שלי תגיע עם החתן מהיום עד יום שני בלילה וכבר הודיעה שתשמח שנבשל הרבה לשבת כדי שיקחו להמשך השבוע.
ערב שבת:
קובה+ סלטים (סלק, גזר עם שמיר , עגבניות עם בצל ירוק, טחינה, מטבוחה, כרוב)
פרגיות עם ענבים ושום במרינדה שנשארה מעל האש בשבוע שעבר.
פירה
קראמבל משמשים
 
שבת בצהריים מוזמנים למחותנים. מביאים לבבות לוטוס וחיתוכיות שוקולד ושקדים .(מתכון של מיספטל)
 
סעודה שלישית: דג מרוקאי
לזניה וסלטים.
עוד נכין היום  לשבוע הבא: שניצלים, בשר לבולונז, מעורב. אנטיפסטי
(אנחנו מכינים בשרי מראש ורק עושים בבוקר תוסםת טריה)
 
 
לצפיה ב-'בהמשך לשאלה על סלט קינואה - רעיון דומה אך שונה מאד'
בהמשך לשאלה על סלט קינואה - רעיון דומה אך שונה מאד
02/07/2020 | 08:21
60
שמעתי מהשף הירושלמי דוד פוליבודה, המכונה פולי (ובימי אין קורונה מקיים בעיר ובעיקר בשוק מחנה יהודה, סיורי אוכל מקסימים), רעיון
טוב להכנה מראש של  סלט קוסקוס.
המוטיב העיקרי הוא שימוש בקוסקוס מוכן (אני אוהבת את התוצרת
של חברת קוסקוס מזון הנתנייתית) ללא הכנה מראש. משתמשים
בקוסקוס יבש מהשקית, מוסיפים את שאר המרכיבים ולא חוששים
להוסיף גם רוטב. מערבבים וזהו. הקוסקוס סופג את הרוטב ואת מעט הנוזלים ששאר הרכיבים מפרישים, ותופח לאט לאט. מתקבל
מאכל מוצלח אם טעמים טובים וללא נוזלים מיותרים.
לצפיה ב-'שאלת סלט קינואה (נא לא לצחוק)'
שאלת סלט קינואה (נא לא לצחוק)
30/06/2020 | 18:46
13
113
אני רוצה לשלוח עם הנסיכה משהו משבי ליומיים הקרובים (קופצת הביתה הערב).
חשבתי על סלט קינואה.
אם אתן לה קינואה מבושלת +רוטב+תוספות היא לא בהכרח תכין (אומרת שאין לה זמן).
יש לכם רעיון לסלט עם קינואה שאפשר להכין מראש?
תודה!
לצפיה ב-'הבת שלי מכינה עם'
הבת שלי מכינה עם
30/06/2020 | 20:58
1
97
אדממה אבוקדו בצל סגול ורוטב על בסיס סילאן חרדל שמן זית מיץ לימון
לצפיה ב-'נשמע מעולה! יש לי הכל חוץ מאבוקדו, אחפש. תודה!'
נשמע מעולה! יש לי הכל חוץ מאבוקדו, אחפש. תודה!
01/07/2020 | 16:13
13
לצפיה ב-'מה שמשפיע לרעה על סלט כזה הוא ירקות מהסוג שמפריש נוזלים'
מה שמשפיע לרעה על סלט כזה הוא ירקות מהסוג שמפריש נוזלים
01/07/2020 | 05:48
66
הרעיון של חנהפ נשמע מעולה. עדיין יש אבוקדו אמנם יקר אבל במצב די טוב.
אפשר לשחק קצת עם המרכיבים. למשל להוסיף פלפל אדום, להחליף את האדממה
בעדשים וכו'.
לצפיה ב-'סלט קינואה עם תפו"ע, חמוציות ואגוזי מלך'
סלט קינואה עם תפו"ע, חמוציות ואגוזי מלך
01/07/2020 | 08:44
3
58
להוסיף לקינואה מבושלת (1/2 כוס קינואה לפני בישול):
50 גרם אגוזי מלך
חצי כוס חמוציות
1/3 כוס צימוקים בהירים (אפשר להמיר בחמוציות)
3 כפות פטרוזליה קצוצה
2 תפוחי עץ קלופים חתוגים לקוביות קטנות.
רוטב:
6 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
כף חומץ
כף דבש
כפית חרדל
מלח ופלפל שחור
 
מעולה!
לצפיה ב-'הכי טעים - אני מוסיפה גם גבינה צפתית/מלוחה '
הכי טעים - אני מוסיפה גם גבינה צפתית/מלוחה
01/07/2020 | 09:35
1
25
לצפיה ב-'מעולה!'
מעולה!
01/07/2020 | 16:15
8
לצפיה ב-'גם נשמע טוב! ואת התפוחים קל להוסיף ברגע האחרון. תודה!'
גם נשמע טוב! ואת התפוחים קל להוסיף ברגע האחרון. תודה!
01/07/2020 | 16:14
13
לצפיה ב-'סלט שלנו'
סלט שלנו
01/07/2020 | 11:50
1
63
מטגנים קוביות בצל
מבשלים קינואה, עדשים חומות,שחורות,  מש , חומוס כל אחד בנפרד.
מערבבים בקופסא את כל הקטנות עם הרבה בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, לימון, מלח וכמון
וממש טיפה שמן.
מחזיק יפה במקרר כמה ימים(אם לא מתחסל)
 
לצפיה ב-'נשמע טוב!'
נשמע טוב!
01/07/2020 | 16:12
5
לצפיה ב-'סלט קינואה ועדשים שחורות של יאיר פיינברג'
סלט קינואה ועדשים שחורות של יאיר פיינברג
01/07/2020 | 18:58
1
50
דנה 20 הביאה פעם לאחד ממפגשי הפורום בבית הקודם שלנו :
 
סלט קינואה ועדשים שחורות ברוטב רימונים ודבש

6-8 מנות

רכיבים
2 כוסות קינואה
3 כוסות מים
מעט שמן זית או שמן קנולה
1 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס חמוציות מיובשות (עדיף ממותקות בתפוחים או מייפל ולא ממותקות בסוכר)
1/2 כוס אוכמניות מיובשות
אפשרות בעונה : 1/2 כוס גרגרי רימון
צרור עירית קצוצה
צרור נענע קצוצה
1/2 כוס שקדים מולבנים, קלויים קלות

לרוטב
1/3 כוס שמן זית
4 כפות דבש
2 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ פטל או חומץ בן יין אדום
מלח, פלפל שחור טחון טרי


אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הקינואה (להוצאת המרירות) ושמים בסיר. מוסיפים מעט שמן זית או שמן קנולה (למניעת הדבקות) ומערבבים היטב כך שכל הגרגרים יצופו בשמן. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מעביירם ללהבה נמוכה ומבשלים כ 20-30 דקות, או עד שהקינואה "נפתחת" ויוצא מכל גרגר ציץ לבן וקטן. מסירים מהאש, מפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג ומצננים בצד.
2. שוטפים היטב את העדשים. מניחים בסיר ומוסיפים מים כך שיגיעו לפחות עד פי 2 מגובה העדשים. מבשלים עד השעדים מתרככות (כ 30 דקות). יש לבדוק מדי פעם אם העדשים התרככו כדי לא לבשל יתר על המידה ולהפוך אותן לעיסה. מסירים מהאש ומצננים.
3. שמים בצנצנת את כל מרכיבים הרוטב, סוגרים היטב ומנערים. טועמים ומתקנים תיבול.
4. שמים בקערה גדולה את הקינואה והעדשים. מוסיפים את החמוציות, האוכמניות, גרגרי הרימון (אם יש) והעירית הקצוצה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. לפני ההגשה מוסיפים את הנענע הקצוצה והשקדים, מערבבים שוב ומגישים.

הערות של דנה 20:
הסלט במיטבו יום אחרי ההכנה כיון שאז הוא סופג את טעמי הרוטב. לכן כדאי להכין מראש ורק לפני ההגשה להוסיף את הנענע (כדי שלא תשחיר ותהפוך לסמרטוט) ואת השקדים (כדי שלא יאבדו את הפריכות).

מתכון של יאיר פיינברג
לצפיה ב-'יפה! יהיו לנו הרבה סלטי קינואה לנסות בקיץ, בע"ה. תודה!'
יפה! יהיו לנו הרבה סלטי קינואה לנסות בקיץ, בע"ה. תודה!
01/07/2020 | 20:27
16
לצפיה ב-'סלט קינואה אדומה'
סלט קינואה אדומה
02/07/2020 | 06:00
1
55


ממליצה על סלט קינואה אדומה + מאש ועדשים שחורות.
 mיטלמן
<< ההודעה הנוכחית
18/07/2016 | 17:08
71
סלט קינואה אדומה נהדר  הכנתי לפרישת א. 30 נוב 2011
שילוב מתכונים, בכל המקרים שהכנתי, נחטף ואם לא, נארז ונלקח ע"י מישהו מהאורחים, המתכון הוא בגדר המלצה, שימו מה שאוהבים, אתם ויקיריכם.
היה לי במקרר שארית רוטב סלט מרה"ש,
(רוטב סלט גאוני של מסעדת "הנמל 24". והרוטב הגאוני הזה כולל כמויות שוות של שמן זית, סירופ מייפל אמיתי, וחומץ בלסמי. מלח ופלפל, כמובן. לא פחות מגאוני. אני מוסיפה אותו לסלט ירוק עם תותים - לפני שיגמרו - ופקאן סיני, כך במקור)
בישלתי קינואה אדומה, שטפתי קודם היטב, טיגנתי שניות בטיפת שמ"ז, הוספתי מים רותחים, 15 ד'. אח"כ סיננתי.
אין כמויות, בישלתי יותר מכוס וחצי והקפאתי חלק גדול.
הנבטתי מש, לילה השריה ויומיים על השיש במסננת עם הרטבה תכופה.
בישלתי עדשים שחורות, בישול עדין שישארו מתפצפצות כנ"ל הקינואה.
גזר ג'וליין,
חצי בצל סגול, כמות ממש קטנה,
נענע מהגינה ופטרוזיליה קצוצות דק.
גרגרי רימון,
חופן קטן עלי בייבי קצוצים גס
את הנבטים לא ערבבתי, קישטתי מסביב.
הרוטב הגאוני היה התוספת,  הרוטב לסלט היה מיץ לימון וסויה מל"פ. (באורגינל 1/3 רוטב סויה, 1/3 חומץ ת.ע,  1/3 שמ"ז).
באוריגינל של זהר (?) יש גם שמן שומשום, לא היה לי.

המקורי ממתכון בטוח:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
1 כוס קינואה
1/3 כוס עדשים שחורות או חומות
2 גזרים גדולים
1 פלפל אדום
1 בצל סגול קטן
2 מקלות סלרי
1 חופן שקדים קלויים
1 חופן חמוציות מיובשות
1 חופן פטרוזילה קצוצה
1 חופן נענע קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סומק
1 כף שמן - לא חובה
מיץ מ-  1/2 1  לימונים
המקורי של ז.
במיקרו עם מים רותחים 20 ד' מכוסה, (לדעתי טעות, בסיר התבשל כרבע שעה, לבדוק תוך בישול ולראות, חייב להשאר מתפצפץ, לסנן ולקרר,
מלח
שמן שומשום
לקצוץ דק גזר, סלרי, בצל ירוק פלפל אדום וצהוב,
רוטב:
1/3 רוטב סויה, 1/3 חומץ ת.ע., 1/3 שמן
להוסיף ת.ע. קצוצים, אוכמניות מיובשות ו/או שקדים.
 
לצפיה ב-'יש כאן בעיה עם כניסה.'
יש כאן בעיה עם כניסה.
02/07/2020 | 06:03
37
עשיתי חיפוש ומצאתי,
מכינה אותו שנים, מחזיק מעמד וטעים יותר מיומיים, ממליצה מאד, לבריאות.
לצפיה ב-'הכתובת החדשה של הפורום'
הכתובת החדשה של הפורום
29/06/2020 | 09:15
6
156
לצפיה ב-'זה מעכשיו הפורום הפעיל?? הפורום הזה כבר לא? '
זה מעכשיו הפורום הפעיל?? הפורום הזה כבר לא?
29/06/2020 | 12:03
69
לא מוצאת את הכפתורים לכתיבת הודעה חדשה או תגובה להודעה קיימת.
לצפיה ב-'אני עוד לא קיבלתי עדכנתי רשמי להעברת הפורום-כן, הפלטפורמה '
אני עוד לא קיבלתי עדכנתי רשמי להעברת הפורום-כן, הפלטפורמה
29/06/2020 | 14:35
4
88
קיימת וניסיתי אותה, אבל אני מחכה לקבל אור ירוק למעבר.
אברר ליתר ביטחון אבל עדיין לא עברנו.
לצפיה ב-'ניסיתי להתחבר עם הנתונים של תפוז ולא הצלחתי'
ניסיתי להתחבר עם הנתונים של תפוז ולא הצלחתי
29/06/2020 | 23:09
3
29
לצפיה ב-'זה בסדר, כי עדיין לא קיבלתי אור ירוק מהנהלת תפוז'
זה בסדר, כי עדיין לא קיבלתי אור ירוק מהנהלת תפוז
30/06/2020 | 18:43
2
23
לצפיה ב-'אפשר להתחבר באתר החדש, אבל'
אפשר להתחבר באתר החדש, אבל
01/07/2020 | 15:55
1
57
יש לרשום "שכחתי ססמה" ואז מתאפסת הססמה ומגדירים מחדש, אני הגדרתי עם אותה ססמה שהיתה לי.
אז בואו לשם
לצפיה ב-'אני מטבעי שומרת על כללים, ובקשו מהמנהלים לחכות עם פרסום'
אני מטבעי שומרת על כללים, ובקשו מהמנהלים לחכות עם פרסום
01/07/2020 | 16:10
45
הקישור עד שהנהלת תפוז שאשר זאת, אז לא מזמינה להכנס לשם עדיין.
שלחתי שאלת הבהרה, אם יאשרו אעדכן.
לצפיה ב-'חנהפ/מתהוללת או מי שיודעת איך מכינים מחמצת'
חנהפ/מתהוללת או מי שיודעת איך מכינים מחמצת
28/06/2020 | 14:14
9
58
בתקופת הקורונה אני מרבה לאפות
לחמים רובם ללא לישה. חשבתי לעלות מדרגה ולעבור ללחמי מחמצת, רק שאני לא בטוחה שבני הבית יאהבו את הטעם אם מדובר בלחמים עם טעם חמצמץ... האם כדאי להכנס להרפתקה? אשמח למתכון והסברים

לצפיה ב-'בבקשה #טמגוצ'י שלי '
בבקשה #טמגוצ'י שלי
28/06/2020 | 23:11
61
הגור שלי כבר בן 4, אוהבת את הלחמים שמתקבלים, יוצא לי לגוון בקמחים, כפרי,שיפון, וגם לאחרונה כוסמין. את הגור אפשר להכין מכל קמח .
ממליצה לקרוא גם באתר האופה את החישובים הקשורים להכנת לחמים (הידרציה של המחמצת, של הבצק, להבין מה משפיע על התוצאה הסופית, גם אם לדעתך יש לך מתכון ואת מסודרת.)
 
לצפיה ב-'מניסיון אישי - זה סתם מיותר וכמו שכתבה חנה, זה כמו'
מניסיון אישי - זה סתם מיותר וכמו שכתבה חנה, זה כמו
29/06/2020 | 06:06
4
69
טמגוצ'י - דורש טיפול, האכלה וכו' ובסופו של דבר זה פשוט סוג יותר אטי, יותר נודניק ופחות משוכלל של שמרים.
גידלתי שאור ואפיתי לחמי שאור בקביעות במשך למעלה משנתיים וזו הייתה הקלה כשחזרתי לשמרים יבשים. אין לזה שום יתרון פרט לעניין הטרנדי וזה ממש מיותר.
לצפיה ב-'חולקת עלייך אורני'
חולקת עלייך אורני
29/06/2020 | 22:58
3
40
מי שמבין, יודע להעריך את טעמם של לחמי השאור, לא פוסלת לחמים על בסיס שמרים, אבל ללחם שאור טעם מיוחד וטעים.
יש גם כאלה שמבחינה בריאותית יעדיפו לא לגעת בשמרים ועבורם השאור נותן אפשרות להנות ממוצרי בצק כמו לחם, פיצה וכדומה
לצפיה ב-'מבחינה בריאותית אין הבדל בין שאור לבין שמרים כי שניהם'
מבחינה בריאותית אין הבדל בין שאור לבין שמרים כי שניהם
30/06/2020 | 18:30
2
36
סוג של פטרייה. לשניהם אותו אפקט. במשך שנים אפיתי את כל הלחמים שנאכלו
כאן בבית, למעלה משנתיים שאור, ושנים רבות שמרים טריים ויבשים. אם משתמשים
בכמות קטנה יחסית של שמרים ומשקיעים בלישה ובהתפחות, התוצאה מעולה ויש לה
גם יתרון על פני השאור שהמאפים פחות דחוסים.
הטרטור הזה של טיפוח הטמגוצ'י, ממש מיותר לטעמי ואינו מצדיק את הטרחה.
כמובן שעל טעם וריח אין טעם להתווכח, אבל לאחר התנסות ארוכה, זו דעתי.
לצפיה ב-'יש אמת בדברייך,אבל'
יש אמת בדברייך,אבל
01/07/2020 | 07:38
32
ללחם שהותפח ע״׳ מחמצת יש יתרונות בריאותיים (ספיגת סוכר, פירוק גלוטן,ספיגת מינרלים) בהשוואה לזה שהותפח ע״י שמרים. וכל אחד שיבחר לו מה להכין/ לאכול
לצפיה ב-'לי לחם מחצמת ביתי פשוט יותר טעים, ואני לא מרגישה שמתעסקת'
לי לחם מחצמת ביתי פשוט יותר טעים, ואני לא מרגישה שמתעסקת
01/07/2020 | 16:18
17
יותר מידי-מאכילה ואופה פעם בשבוע כבר 5-6 שנים.
לצפיה ב-'וזה לחם המחמצת שלי (על פי יפתח לחם)'
וזה לחם המחמצת שלי (על פי יפתח לחם)
01/07/2020 | 16:23
2
21
 
מתכון של יפתח ברקת, פורסם בגליון האפייה, מרץ 2015, של “על השולחן” וטכניקות של Peter Rehinhart בספרו The Bread Baker’s Apprentice 
 
אפשרויות הגיוון הינן כמעט אינסופיות: לגרסה צבעונית הוסיפו חמוציות ופיסטוקים, לגרסה ים-תיכונית הוסיפו זיתי קלמטה ו/או עגבניות מיובשות או סתם שחקו בהרכב הגרעינים והזרעים. גם כשאיני מגוונת, נדמה כאילו בכל פעם הוא יוצא מעט אחרת ואף פעם לא משמעמם איתו.
לתשומת ליבכם, מספר הערות שכדאי לקחת בחשבון:
  • אפיה עם מחמצת הינה תהליך ארוך, שדורש תכנון זמן מראש. להבדיל מאפיית לחמים עם שמרים תעשייתיים, יש לקחת בחשבון יומיים מתחילת התהליך ועד סופו, וזה בתנאי שיש לכם במקרר שאור פעיל. אם, לדוגמה אתם רוצים לחם טרי ליום שישי בבוקר, הכינו את הסטארטר ביום רביעי, הכינו את הבצק ועבדו עליו במהלך יום חמישי, התפיחו בהמהלך ליל חמישי ואפו ביום שישי בבוקר ואז התאזרו בסבלנות לפחות שעתיים עד פריסת הכיכרות (שיעור בדחיית סיפוקים).
  • ליצירת החתכים על פני הכיכרות יש צורך בסכין חדה מאד. לאחר שניסיתי את כל אוסף הסכינים הביתי שלי, קניתי לעצמי סכין “יפנית” ואני מוצאת שהיא עושה את העבודה באופן משביע רצון עבורי.
  • ליצירת סביבת אפייה לחה, אני מרססת מעט מים על דפנות, גב ותקרת התנור באמצעות מיכל לריסוס עציצים פשוט שקניתי בחנות לכלי בית.
  • לאלו מבינכם המתקשים עם טעמו המחוספס של קמח חיטה מלאה 100% אני מציעה לנסות לאפות מקמח חיטה מלאה 70% שמרקמו אוורירי יותר מבלי לגרוע מהערכים התזונתיים של גרעיני החיטה.
    חם שאור מחיטה מלאה עם גרעיני חמניות וקימל
     
     המרכיבים ל-2 כיכרות במשקל כ-800 גרם כל אחת:
     לסטרטר:
    300  גרם מחמצת בשלה (מתכון כאן)
    500  מ”ל מים
    400  גרם קמח חיטה מלא
     לבצק:
    400  גרם קמח חיטה מלא
    200 גרם גרעינים וזרעים (כאן השתמשתי בגרעיני חמניה, קימל וזרעי פישתן)
    15  גרם (1 כף מחוקה + 1/2 כפית) מלח
    אופן ההכנה: 
    מכינים את הסטרטר: 
    מעבירים מחמצת לקערה רחבה, מוסיפים מים וטורפים לבלילה אחידה.
    מוסיפים קמח תוך כדי טריפה עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח.
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 10-8 שעות מחוץ למקרר, או 14-10 שעות במקרר.
    הסטרטר בשל לעבור לשלב הבא כשהתערובת תפוחה וקמורה ועל פניה אפשר לראות בועות.
    מכינים את הבצק: 
    מוסיפים קמח לתערובת הסטרטר ומערבבים כל היטב. גורפים את הקמח מתחתית הקערה עד שכולו רטוב, והתערובת חלקה ללא גושים. מכסים ומניחים ל-20 דקות.
    מעבדים את הבצק: 
    לשים את הבצק בידיים במשך כ-4 דקות. ב-3-2 הדקות הראשונות הבצק מתגבש. כשמרגישים שהלישה מתחילה לקרוע אותו, זה הזמן להפסיק. מכסים את הקערה ומניחים ל-10 דקות.
    מוסיפים את הגרעינים, לשים כ-4 דקות, ושוב מכסים את הקערה ומניחים ל-10 דקות.
    מוסיפים מלח, לשים 2 דקות, מכסים את הקערה ומניחים ל-10 דקות.
    לשים 2 דקות נוספות, מכסים ומתפיחים 60-40 דקות מחוץ למקרר או שעה וחצי במקרר.
    מקפלים את הבצק: מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הידיים ומשטחים את הבצק בעדינות למלבן, כשהצלע הקצרה מולנו. מחלקים את הבצק בדמיון ל-3 חלקים שווים. מקפלים את השליש הקרוב מעל השליש המרכזי, ואת השליש הרחוק – מעל הכל, כך שקו התפר ממוקם בצלע העליונה. באותו אופן מקפלים את השליש מימין מעל השליש המרכזי, ומעליו – את השליש משמאל לקבלת ריבוע.
    מניחים לתפיחה של 40 דקות מחוץ למקרר או למשך שעה וחצי במקרר.
    מעצבים עיצוב ראשוני, לכיכרות עגולות:
    מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות’ כשהתפר כלפי מעלה, וחוצים אותו בעזרת קלף או סכין חדה.
    מחזיקים כל חלק ביד אחת בחלק הקרוב אלינו ובעזרת היד השנייה מקפלים את החלק הרחוק למרכז.
    בעזרת עקב כף היד מותחים אלינו בעדינות את קו הקיפול, מסובבים את הבצק שמינית סיבוב וחוזרים על הפעולה. מקפלים ומסובבים כך 10-8 פעמים עד שמתקבלת כיכר עגולה.
    הופכים את הכיכר ומניחים עליה את כפות הידיים. מותחים את הבצק כלפי מטה ואוספים את הבצק שמתחנו בלחיצה עדינה.
    מניחים ל-10 דקות.
    מעצבים עיצוב סופי, לכיכרות מאורכות: 
    מניחים את הבצק כשצד התפר כפי מטה על משטח עבודה מקומח קלות, ומשטחים בעדינות למלבן.
    נוטלים את 2 הפינות של החלק הרחוק ומפגישים ביניהן על פני הבצק, כך שנוצר מעין חרטום (בדומה לקיפול של מטוס נייר). נקודת המפגש בין הפינות צריכה להיות בערך בשמינית העליונה של המלבן.
    משחילים את כפות הידיים מתחת לחרטום, ומניחים את האגודלים מעליו ובמרכז. בעזרת יד ימין מושכים את הבצק מעל אגודל שמאל, מחלצים את האגודל ומהדקים בעזרתה מעט את הבצק. חוזרים על הפעולה עם הצד שכנגד, וכך שוב – ימין ושמאל – כמה פעמים עד שנוצרת כיכר מוארכת, שבמרכזה קו תפר.
    מניחים את הכיכר על משטח עבודה מקומח ומהדקים את קו התפר בצביטות.
    הופכים את הכיכר (קו התפר כלפי מטה). מניחים ידיים במרכז הכיכר, ומנענעים אותה תוך שמושכים את הידיים לצדדים עד שנוצרים חרטומים מוארכים בצידי הכיכר.
    מעבירים את הכיכרות לתבניות כיכר מרופדות בנייר אפיה.
    מניחים לתפיחה אחרונה של 50-40 דקות מחוץ למקרר. או למשך הלילה במקרר.
    מתכוננים לאפיה:
    מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור, שחומם מראש ל-230 מעלות.
    מתיזים על הכיכרות מעט מים וחורצים 4-3 חריצים. 
    אופים: 
    מעבירים את התבניות לתנור.
    מיד עם הכנסת הלחם לתנור, מוסיפים לתבנית המים שבתחתית התנור כוס מים רותחים. מרססים מים ממיכל ההתזה לעבר דפנות תקרת וגב התנור (אין להתיז על הכיכרות כדי לא להרטיב אותן). סוגרים את התנור, מחכים 30 שניות וחוזרים על פעולת ההתזה.
    אופים 12 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-190 מעלות צלסיוס ואופים עוד 20 דקות.
    מוציאים את תבנית המים. 
    מחלצים בזהירות את הכיכרות מהתבניות ומחזירים לתנור ישירות על גבי נייר האפיה (או רשת התנור).
    אופים 15 דקות נוספות או עד שהכיכרות שחומות ומפיקות צליל חלול כאשר נוקשים עליהן ומדחום הננעץ למרכז הכיכרות יורה על 96 מעלות צלסיוס.  
    אם הכיכרות נאפו בצורה לא אחידה – מסובבים אותן.
    מצננים את הלחם על רשת למשך שעתיים לפחות ורצוי למשך 8-6 שעות.
    הלחם יישמר היטב, עטוף באופן הרמטי, עד חודשיים במקפיא רגיל ויותר מכך בהקפאה עמוקה.
    כדאי לפרוס את הכיכרות לפני ההקפאה ואז לקלות את מספר הפרוסות הרצוי בטמפרטורה נמוכה בטוסטר להפשרה.
    אם מקפיאים את הכיכר בשלמותה (ולא בפרוסות) – רצוי להפשיר אותה לילה במקרר ולפני האכילה לחמם כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 
לצפיה ב-'תודה על ההסבר המפורט שאני עוד צריכה לעבור עליו בעיון'
תודה על ההסבר המפורט שאני עוד צריכה לעבור עליו בעיון
01/07/2020 | 20:36
1
11
אבל שאלה מקדימה
האם ניתן לאפות את הלחמים עם קמח לבן? או אופציה של חצי לבן חצי מלא? אין לי קונים לקמח מלא וכאן גם לא ראיתי אופציה של 70% אז לא רוצה להתחיל עם כל הסיפור אם לא רלוונטי עם קמח לבן


לצפיה ב-'מעולם לא נסיתי עם קמח לבן. מניחה שאפשר אבל ישפיע על כמות '
מעולם לא נסיתי עם קמח לבן. מניחה שאפשר אבל ישפיע על כמות
01/07/2020 | 20:38
9
המים, במידה משעותית (כך נראה לי).
אולי חצי חצי? חצי לבן חצי מלא? 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ