לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום קינוחים ומנות אחרונות
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

שלום
29/04/2016 | 05:21
1
9
שלום
שלום גם לך
29/04/2016 | 15:10
2
בראוניז לפסח מספר שאלות
26/04/2016 | 12:30
7
16
שלום רב,
 
אני רוצה להכין בראוניז לפסח. בדקתי מספר מתכונים באינטרנט ויש לי כמה שאלות.
כמה קמח מצה צריך לשים ? 3/4 כוס או 1 כוס או 1/4 כוס ? זאת בהתאם לכך שאני אני שמה גם 3/4 כוס אגוזים קצוצים ? בנוסף אם אני רוצה להחליף חמאה או מרגרינה בשמן... מה היחס ?
 ועוד שאלה קטנה - האם אפשר לשים במקום קמח מצה קמח תפוחי אדמה ?
 
תודה רבה
 
 
כמה תשובות...
27/04/2016 | 00:05
6
14
כמות הקמח תלויית מתכון ומרקם רצוי.
ככל שיש יותר קמח, הבראוניס יותר עוגתיים ופחות פאדג'יים.
מכיוון שאין מתכון אחד שאת הולכת לפיו, קשה לענות מה נכון. 
 
אגוזים בבראוניס בד"כ לא מחליפים קמח אלא באים בנוסף אליו, כך שזה לא משנה אם יש או אין אגוזים בתערובת, לגבי כמות הקמח.
 
לגבי החלפת חמאה/מרגרינה בשמן, זה עובד רק אם החמאה/מרגרינה אמורה להיות מומסת. בגדול ההמרה היא על כל 100 גרם חמאה/מרגרינה שמים 1/3 כוס שמן. 
 
לגבי החלפה של קמח מצה בקמח תפו"א, פה זה יותר בעייתי כי המרקם של שני הקמחים מאד שונה והתערובת שתתקבל תהיה שונה. אם את רוצה להמר ולהחליף, הייתי שמה קצת יותר קמח תפו"א (עוד כף-שתיים) מהכמות שאמורים לשים קמח מצה, כי קמח תפו"א יותר דק וקליל ויסמיך פחות את התערובת.
 
בהצלחה וספרי מה עשית בסופו של דבר
תודה רבה על התשובות וברור שאספר
27/04/2016 | 07:34
5
6
בשמחה רבה
28/04/2016 | 13:27
2
הבטחתי לספר....
28/04/2016 | 14:56
3
8
היי לכם,
 
הבטחתי לספר איך יצאה העוגה... אז ככה...
המתכון היה הכלאה של מספר מתכונים שראיתי....
200 גרם שוקולד מריר מומס,
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
בערך 1/2 כוס עד 3/4 כוס אגוזים טחונים דק
1 כוס קמח מצה
קורט מלח
 
אפיה של בערך 1/2 שעה בתנור מחומם מראש על בערך 170/ 180 מעלות
יצאה עוגה עסיסית מצד אחד ודחוסה מצד שני כראוי לעוגת בראוניז ... לעת עתה טעמו מהעוגה בעלי והבת שלא סובלת אגוזים שביקשה עוד טעימה בשביל לבדוק את העוגה (מה שאומר שזה היה לה טעים :) )..
נראה לי שווה לשמור את המתכון.... שנה הבאה עוד פעם.
 
המשך חג שמח כשר וטעים.
 
 
 
 
נקרא טעים
29/04/2016 | 02:05
2
7
אני אפיתי היום לאחיינים שלי עוגת שוקולד, והמרתי אותה לפסח.
אני חייבת לציין שדהאחיין שלי, שבחודשים האחרונים נעשה בררן נוראי, וסירב לאכול ממנה כשהיא היתה רגילה, אהב אותה ואכל 2 חתיכות ממנה היום
 
המתכון פשוט - 
עוגת שוקולד עסיסית לפסח
 
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קורנפלור
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
1/2 1 כוסות סוכר (אפשר גם קצת פחות)
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת לבישול או שמנת צמחית לפרווה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת לבישול/שמנת צמחית
 
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
מערבבים בנפרד את כל החומרים הנוזליים (ביצים, שמן ושמנת).
מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים וטורפים יחד עד לתערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית 24 משומנת ואופים בערך 30-40 דקות בחום של 160 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
מצננים מעט ובינתיים מכינים גנאש - מרתיחים שמנת מתוקה/לבישול/צמחית.
בקערה שמים את השוקולד ומוזגים עליו את השמנת הרותחת. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שהרוטב חלק ואחיד. מוזגים אותו על העוגה.
מקררים את העוגה עד שהציפוי מתמצק. ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות.
 
*בימים רגילים במקום קמח מצה+קורנפלור שמים כוס קמח רגיל.
נשמעת עוגה טעימה ללא קשר לפסח וגם קלה להכנה
29/04/2016 | 13:25
1
3
אכן, מאד טעימה ושוקולדית בזכות הקקאו
29/04/2016 | 15:09
3
לא רק ילדים אוהבים אותה, גם המבוגרים אוהבים.
ממליצה בחום.
חג שני שמח לכולם
28/04/2016 | 13:31
3
ופרידה מהנה מהמצות וממאכלי פסח.

אני כבר די מוכנה ומזומנה לחזור לאוכל נורמלי שלא כולל מצות, תפוחי אדמה וביצים קשות בהיסטריה.
רק לסלט אחד של פסח אני מחכה ומקווה שיצא לי לאכול ממנו הערב או בסופ"ש (כבדי עוף, תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, בצל מטוגן ובצל ירוק, הכל קצוץ גס ומתובל בהרבה פלפל שחור וקצת מלח. טעים מאד מאד מאד).

חג שמייח ובתיאבון!
שיעור פרטי - הוד השרון
24/04/2016 | 13:38
2
23
היי לכולם ולכולן.. - הודעה זו מנוסחת בלשון זכר אך מתאימה לכל מין,סוג וזן וגם לאלו שלא רוצים להיות מוגדרים.
אני צפוייה לעבור להוד השרון בעוד כחודש ואני חושבת שהיתי שמחה לקחת כמה שיעורים פרטיים עם מישהו שיודע גם לאפות וגם לבשל מספיק טוב על מנת להעביר את הידע אלי (אני לא אפס אפס בידע שלי אבל חסר לי הרבה ובחושות אף פעם לא מצליחות לי). לא מחפשת עכשיו דברים גרנדיוזיים לאירועים בלבד אלא דווקא דברים יומיומיים ועד לרמה של אירוח חברים ויכולת לקרוא מתכונים בלי זיעה קרה ומאמינה שמשם אוכל להתקדם לבד ומקסימום, תמיד אפשר לקבוע שיעורים נוספים. כן חשוב לי שזה יהיה אצלי ברוב הפעמים (רק כי חשוב לי לדעת להשתמש נכון בתנור שלי, במיקסר שלי ובמקום העבודה שיהיה לי).. יש מישהו שבא לו או מכיר מישהו שיתאים לו?
לא מכירה, מאחלת בהצלחה ורוצה להבהיר
25/04/2016 | 00:59
18
רק דבר אחד - 
אם יש דיבורים על תשלום על השיעורים, נא לעשות זאת במסרים פרטיים ולא על גבי הפורום. זה עניין של כללי אתר תפוז.
 
תודה
הם עשו עלי רושם מאוד מאוד
26/04/2016 | 16:03
14
מקצועי ולכן אני ממליץ בחום
 
איך מכינים קצפ לימון??
22/04/2016 | 11:20
2
19
איך מכינים קצפת לימון??
מה זאת אומרת קצפת לימון?
22/04/2016 | 14:25
12
קצפת עם קצת טעם לימוני או משהו שיותר דומה למלית של פאי לימון?
 
כי אפשר פשוט להוסיף לקצפת קצת גרידת לימון קצוצה דק דק דק וזה יתן לה טעם לימוני עדין. זה הכי מהיר ופשוט.
 
כדי להכין קרם יותר עשיר בטעם לימון, צריך להכין קרם לימון כמו של הפאי ולערבב לתוכו אחרי שהוא מתקרר קצפת מוקצפת.
 לקרם לימון:

1/4 1 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס סוכר
קורט מלח.
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס קורנפלור
3 חלמונים
50 גרם חמאה/מרגרינה
1 כף קליפת לימון מגוררת
 
1 שמנת מתוקה
 
להכניס את המים, מיץ הלימון הסוכר והמלח לסיר בישול בינוני ולהרתיח.
לבחוש בנפרד את הקורנפלור המים והחלמונים לעיסה חלקה. להוסיף למי הלימון הרותחים תוך בחישה. לבשל 2-3 דק'. לבחוש עד קבלת רפרפת סמיכה, שקופה ומבריקה, ולהוריד מהאש.
להוסיף לרפרפת החמה 50 גר' מרגרינה או חמאה ולהמיס.
להוסיף כף קליפת לימון מגוררת, לבחוש.
לקרר את הקרם במקרר עד שהוא קר וסמיך.
 
תצא פה כמות די גדולה של קרם לימון, אפשר להכין רק חצי כמות.
 
להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ולקפל אותה עם קרם הלימון.
 

 
שלי לעניין
23/04/2016 | 08:21
18
קורנפלור 75  גר' 
סוכר 210 גר' 
מיץ מי לימון 125 מיל 
מים 310 מיל 
קליפה של לימון 2 כפיות  
חלמון (צהוב) 3  
חמאה 60 גר'   

להניח את המים בסיר מעל לבאן מארי, להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את הקורנפלוור, לבחוש ללא הפסקה עד להתיצבות.
מוסיפים את קליפת הלימון, ומיץ הלימון ושוב לבחוש למיצוב.
מוסיפים את החמאה והחלמונים ושוב בוחשים, עד שהוא יציב וחלק ודי מוצק.  
מחסים בנילון נצמד שלא יהיה קרם ומקררים מעט.
קרם פיסטוק,עזרה
19/04/2016 | 22:56
1
23
היי לכולם
אני רוצה להכין עוגת קרמבו כשרה לפסח
רק במקום שכבת שוקולד למעלה אני רוצה לשים קרם פיסטוק
האם זה יתאים?
האם קרם פיסטוק הוא שיכבה קשה(מעולם עוד לא הכנתי קרם פיסטוק)?
אשמח לקבל טיפים למתכון של הקרם ותשובה ליתר השאלות
אפשר להשתמש בקרם פיסטוק לציפוי עוגת קרמבו במקום ציפוי שוקולד
21/04/2016 | 19:18
13
מה שצריך זה לקנות מחית פיסטוק, להכין גנאש משוקולד לבן, ולהוסיף לו כף או שתיים של מחית פיסטוק.
 
גנאש לבן 
1/2 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן מפורק לקוביות
 
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים אותה על שוקולד לבן מפורק לקוביות. ממתינים 2 דקות ומערבבים את התערובת עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד.
 
מוסיפים כף מחית פיסטוק ומערבבים עד שהגנאש אחיד וחלק. לכמות כזו כף תספיק לדעתי, אבל תמיד אפשר לטעום ולהחליט אם רוצים יותר.
 
מוזגים את הגנאש על העוגה כשהיא קרה, מטלטלים מעט שהגנאש יתפזר באחידות ומחזירים לקירור עד שהגנאש מתמצק על העוגה. 
 
 
חלמונים בפסח,מה עושים?
20/04/2016 | 22:04
3
22
מתוכני פסח ידועים ככאלו שמתבססים בעיקר על חלבונים( מרנגים למינהם, דקואזים,מקרונים וכו...)
אבל מה עושים על כל החלמונים הנותרים?
רעיונות לעוגות,עוגיות ודברים קלים יתקבלו בברכה....בעיקר שכל ההשקעה הייתה בשלב של החלבונים.
גם מתכונים שהם קצת יןתר מורכבים יתקבלו בברכה;)
תודה וחג שמח לכולנו
חלמונים בפסח
21/04/2016 | 19:04
20
הדבר הראשון שקופץ לי זה קרם ברולה.
 
כנ"ל קרם פטיסייר שיכול להשתלב בקינוחים.
 
פסח אכן קצת מאתגר, כי הבא ברשימה היה "בצק פריך" אבל בצק פריך טוב דורש קמח רגיל ולא תחליפי קמח, אז אלא אם מכינים בצק היום-מחר ומקפיאים לשימוש עתידי, זה לא ממש לעניין.
 
מצרפת לכאן שרשור של מתכונים לניצול חלמנונים. חלקם חמץ, אבל יש שם גם מתכונים שכן יכולים להתאים לפסח, וכדאי לך לעבור עליהם.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/21461972/...
 
אני אצרף מתכונים לקרם פטיסייר ולקרם ברולה בהודעות נפרדות כאן למטה.
 
חג שמח
קרם ברולה
21/04/2016 | 19:06
17

קרם ברולה (ל 6-8 מנות, תלוי בגודלן)

500 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15%, או חצי חצי שמנת לבישול ושמנת מתוקה)
5 חלמונים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 מקל וניל
סוכר לזרייה מלמעלה

אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה ואת מקל הוניל חצוי אחרי שמגרדים ממנו את הגרגירים השחורים ומוסיפים אותם לשמנת. (לוקחים סכין חדה, חוצים את המקל לאורכו, ועם החלק החלק והלא חד של הסכין מגרדים מכל חצי מקל את הזרעים כשמחזיקים את המקל בקצה אחד שלו לקונטרה).
בינתיים עד שהשמנת רותחת טורפים יחד בקערה עם מטרפה ידנית (אין צורך במערבל חשמלי) את החלמונים והסוכר עד שהתערובת קצת יותר בהירה והסוכר נמס קצת.
כשהשמנת רותחת שולפים ממנה את מקל הוניל ומוזגים אותה בזרם דק לחלמונים תוך כדי טריפה מהירה, כדי שהחלמונים לא ייקרשו ויהפכו לחביתה. במידה ויש קצת גושישים, מסננים את התערובת.

מעבירים לכלים אישיים חסיני אש, עדיף מחרסינה אבל אפשר גם מאלומיניום חד פעמי.
מניחים את הכלים עם קרם הברולה בתבנית של התנור שיש לה קצת עומק. מוזגים לתוך התבנית בזהירות מים רותחים שיגיעו עד חצי מגובה הכלים האישיים.
אופים בחום של 160 מעלות בערך 30-40 דקות עד שהקרם מתייצב. אם הוא טיפה רוטט זה בסדר, הוא ימשך להתייצב בקירור.

מצננים את קרם הברולה מחוץ למקרר עד שהכלים לא חמים מאד, ואז מכסים את הכלים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות, רצוי לילה שלם.

לפני ההגשה מפזרים על כל מנה כפית סוכר רגיל או חום זהוב (דמררה) וממיסים את הסוכר בעזרת מבער עד שנוצרת שכבה דקה של קרמל. להיזהר לא לשרוף את הסוכר יותר מדיי.

אם אין מבער, מניחים את הכלים עם הקרם בתבנית התנור, ממלאים בקוביות קרח בין הכלים, מחממים את התנור על חום גריל עליון הכי גבוה שיש, ומכניסים את התבנית לשלב העליון בתנור ל 2-3 דקות כדי שהסוכר יתקרמל. להשגיח היטב שהקרמל לא יישרף.
 
קרם פטיסייר
21/04/2016 | 19:13
11

קרם פטיסייר
 
חומרים :
250 מ"ל חלב
3 חלמונים
65 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
מקל וניל חצוי לאורכו

הכנה :
מרתיחים את החלב ומקל הוניל כשהוא חצוי לאורך, ותוכנו מגורד עם סכין מהמקל לתוך החלב. טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר בקערה נפרדת.
מוזגים לקערה עם החלמונים חלק מהחלב הרותח, תוך טריפה מהירה להשוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר,מבשלים 4-3 דקות תוך טריפה מתמדת על אש בינונית עד הסמכה, מסירים מהאש.
שולפים את מקלות הוניל, שוטפים אותם ואפשר לייבש אותם ולהכניס לצנצנת עם סוכר כדי לקבל סוכר וניל, או לטחון אותם יחד עם סוכר.

מעבירים את הקרם לכלי אחר, מכסים את הקרם בניילון נצמד שנוגע בקרם עצמו (למניעת יצירת קרום). מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר ושמים עוד שעתיים במקרר.
 
כשרוצים להשתמש בקרם, טורפים אותו כדי שייפתח ויהיה חלק. אפשר לערבב את הקרם המוכן והקר עם שמנת מתוקה מוקצפת כדי לקבל קרם יותר רך.
 
אם רוצים קרם פטיסייר בטעמים, אפשר להוסיף לחלב בזמן החימום שלו תבלינים כמו מקל קינמון, גרידת תפוז או לימון וכ"יוב, או להוסיף לקרם החם אחרי שהסמיך מחית פיסטוק, שוקולד קצוץ וכיו"ב ולערבב היטב עד שהקרם חלק ואחיד, ואז לקרר מכוסה בניילון נצמד.

 
פסח כשר ושמח
( לעמוד שלי בתפוז )
21/04/2016 | 10:54
4
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
רעיונות לשדרוג או קישוט עוגת פאדג' שוקולד פרווה
19/04/2016 | 13:09
1
18
אני מכינה לחג עוגת פאדג' (חמאה שוקולד וביצים) עם מחמאה (מבאס אני יודעת אבל שומרים חלב בשר) ורציתי לשמוע עיצות על איך לשדרג אותה. 
 
יש לי אגוזי מלך ותות שדה שקניתי, האם ניתן לשים אגוזי מלך בעוגה הזו או מרוב שהיא דחוסה ורכה היא תיתפרק? 
חשבתי על ציפוי רוטב טופי עם שברי אגוזי מלך מעל או רוטב טופי ומעליו להניח פרוסות תות שדה. הרוטב טופי לא יהיה מוגזם לאור המתיקות בעוגה? אולי החמיצות של התותים תאזן?
 
רעיונות אחרים? אני מניחה שציפוי קצפת עם שמנת צמחית עשוי להיות לא משהו 
 
תודה :) 
לדעתי האישית
19/04/2016 | 14:52
14
רוטב טופי יהיה באמת מתוק וכבד מדיי על עוגה שגם ככה היא דחוסה ועשירה.
 
הייתי מאבקת אותה באבקת קקאו ומניחה מעליה חצאי תותים לקישוט ולרעננות. לא צריך יותר מזה לדעתי.
שמנת פרווה
18/04/2016 | 19:00
2
11
שלום,
 
מישהו מכיר שמנת פרווה מתוקה שניתן לאפות איתה ולהכין איתה גנאש 
בלי שתתפרק?
 
אשמח להמלצות מניסיון, עבור קינוח לפסח.
תודה
אני משתמשת בשמנת צמחית של השף הלבן
19/04/2016 | 10:55
1
10
אם מחממים אותה עד סף רתיחה (לא רתיחה חזקה) היא לא מתפרקת ואין בעיה להכין איתה גנאש.
 
גם באפייה, אם השמנת היא חלק מהתערובת כנוזל, אין בעיה.
תודה רבה
20/04/2016 | 07:13
2
עוגת יום הולדת בנושא ים
15/04/2016 | 18:35
19
לבתי יש מחר יום הולדת ואני מכינה לה עוגת שוקולד בנושא ים.
ציפיתי בגנאש שוקולד קיררתי לילה, היום הכנתי קרם קצפת עם צבע מאכל כחול שאמור להיות ים, השארתי מקום פמוי לחול,
ואני רוצה לשים חול מפירורי ביסקוויטים. שאלתי היא: האם אפשר להניח את ה"חול" היום ולהשאיר במקרר עד מחר?
או שהבסקוויטים יהיו לא טריים?

תודה,
איריס
חם בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
14/04/2016 | 14:25
1
סופ"ש נעים!
את כל האייטמים שבכתבה תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלנו-
עוגות של פסח
11/04/2016 | 09:19
1
61
איך גורמים להן להיות פחות מתפוררות?
יותר קמח מצה? או אולי קמח תפו"א? נוזלים? שומן?
נראה לי שכיום יש תערובות קמח לפסח
12/04/2016 | 13:34
22
שמורכבות משילוב של קמח מצה, קמח תפו"א וקורנפלור, שמתאימות יותר לאפיית עוגות מאשר שימוש בקמח אחד מסויים.
שווה לנסות להשתמש בהן ולראות אם העוגות יוצאות מוצלחות יותר מבחינת מרקם.
 
השוקולד הטוב ביותר בעולם לאפיה?
08/04/2016 | 20:37
3
46
אני אוהב מאוד להכין פונדנט שוקולד. המתכון פשוט ולעניין, מהיר ומפנק. ראיתי כמה מתכוני 5 כוכבים לפונדט שוקולד ביוטוב, והם כולם כמעט אותו דבר. אין איזו טכניקה עדינה שמבדילה את הפונדנט הביתי שלי מהפונדנט שלהם, מלבד כמובן - איכות חומרי גלם.
 
אז... תהיתי לשאול, מהו השוקולד הטוב ביותר בעולם לאפיה? הייתי שמח לבצע הזמנה מחו"ל של איזה ק"ג. בהנחה שהמחיר לא גבוה מדי. 
אני לא יודעת מהו השוקולד ה-כ-י טוב בעולם לאפייה
09/04/2016 | 12:34
2
61
אבל לפחות בארץ השוקולדים המשובחים לאפייה הם של קליבו (Callebaut) ו ולרונה (VALRHONA). אפשר לקנות כאלה באחוזי קקאו שונים בחנויות מתמחות לאפייה ובישול.
 
חיפוש בגוגל יתן לך מאמרים שבהם בדקו שוקולדים לאפייה ודירגו סוגים שונים, בעיקר בארה"ב.
ממה שרפרפתי במאמרים - מקום ראשון Ghirardelli ומקום שני קליבו. 
 
 
אחלה, תודה
09/04/2016 | 19:12
1
12
בשמחה
09/04/2016 | 19:27
7
חנות אביזרים
24/03/2016 | 08:10
4
67
שלום לכולם

אשמח לקבל המלצה על חנות אביזרים למטבח

איך אומרים
הגן עדן של הקונדיטורים

יש דבר כזה?

שמעון
יש הרבה חנויות כאלה
26/03/2016 | 17:32
2
53
איפה אתה גר?
 
בינתיים מצרפת לך שרשור עם המלצות ורשימה של חנויות מתמחות לפי איזורים בארץ. ייתכן שהיא לא ממש עדכנית, אבל זה כיוון להתחיל ממנו.
 
גר בחולון
27/03/2016 | 10:55
1
27
בגדול
אשמח לנסוע עד חנות מומלצת
 
די שונא
לנסוע לחיפוש בתל אביב
מבזבזים יותר זמן על חיפוש חניה
ופקקים
יש לך את "לגעת באוכל" בראשל"צ
27/03/2016 | 17:30
31
אם זה יותר נוח לך.
ברחוב לישנסקי 9, מתחם "חונים קונים".
 
האתר שלהם:
 
יש בקיבוץ גן שמואל
26/04/2016 | 16:06
2
במתחתם של גרנות, יש להם הכל מהכל ובאיכות מעולה
הכנת שוקולד
16/03/2016 | 15:35
1
55
עבר לי רעיון בראש לנסות להכין שוקולד ביתי מקקאו.
ניסיתי למצוא מתכונים בסיסיים ואחד המרכיבים שראיתי זה שמן קוקוס.
הבעיה היא שאני לא סובלת טעם של קוקוס.
האם זה בעיה?
שמן קוקוס אכן יתן טעם של קוקוס
18/03/2016 | 20:29
45
אפשר לקנות בחנויות מתמחות חמאת קקאו - בד"כ מדובר בכפתורים שנראים כמו שוקולד לבן אך הם פשוט השומנים של הקקאו במצב מוצק והם די חסרי טעם. ממיסים אותם ומוסיפים לקקאו. הם מתמצקים בקירור. שימי חמאת קקאו באותה כמות שאמורים לשים שמן קוקוס.
 
בהצלחה.
נפתח פורום שי חי
( לעמוד שלי בתפוז )
15/03/2016 | 16:31
19
פחות מחודש אחרי שהחלה העונה הנוכחית של "האח הגדול" של זכיינית ערוץ 2 קשת, היה ברור כי מדובר בדמות ריאליטי שלא ראינו כמוה.
כשיצא בסופ"ש האחרון מבית האח הגדול העניין במתמודד השנוי במחלוקת הלך וגדל הרבה יותר מאשר בתוכנית עצמה.
 
אנחנו מזמינים אתכם להתעדכן במתמודד האהוב עכשיו בפורום שי חי:
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2563

ביקשתם - קיבלתם!
החלפת שמן בחמאה במתכוני עוגות
15/03/2016 | 01:27
1
75
בעוגה בחושה פשוטה וקלאסית יש כוס שמן. יוצא מצויין ולאף אחד אין תלונות. אבל אני רוצה להחליף את השמן בחמאה. איך זה הולך? מה המקבילה לכוס שמן, והאם יש השפעה על המרקם?
שאלה שניה – אם אני רוצה להחליף חלק מהנוזלים בטחינה גולמית, שיצא טעם של חלווה, זה אפשרי? מה מחליפים ובאיזה יחס?
תשובות
18/03/2016 | 20:26
55
לגבי החלפת כוס שמן במתכון לעוגה בחושה, אפשר להחליף ב 200 גרם חמאה מומסת. חשוב להמיס כדי שהשומן יהיה נוזלי.
שמן שומר על העוגה יותר עסיסית כיוון שהוא לא מתמצק לאחר האפייה ובקירור, וחמאה תתמצק, אבל מצד שני הטעם של החמאה יוסיף לעוגה.
 
לגבי טחינה, טחינה היא לא נוזל כמו שהיא שומן. אם את רוצה להוסיף לעוגה טחינה, הוסיפי אותה במקום חלק מהשומן שבה. חצי כוס טחינה גולמית יחליפו חצי כוס שמן או 100 גרם חמאה מומסת. מכיוון שטחינה נוטה להסמיך בערבול עם נוזלים, ייתכן שיהיה צריך להוסיף לתערובת העוגה עוד קצת נוזלים (מים/חלב/מיץ תפוזים בהתאם לסוג העוגה) כדי שהתערובת לא תהיה סמיכה מדיי.
 
 
שאלה
14/03/2016 | 11:36
2
47
אפשר לקנות ערכה לעיצוב עוגות וקינוחים? פחות מעניין אותי חומרי גלם. אני מדבר על ערכה של כלים לעיצוב.
מחיר בסדר גודל של כמה מאות שקלים. מתנה לאשתי ליום הולדת, שהיא חובבת בתחום - כשיש לה זמן להתעסק בזה.
:)
ראיתי משהו במאה שקל בערך. האמת סט יפה, הייתי רוצה משהו קצת יותר גדול, אבל תכל'ס, זול מדי.
תודה לעונים
ערכה? יותר פריטים בודדים
14/03/2016 | 23:00
1
33
לא יודעת על מה חשבת,לאיזה עיצוב אתה מתכוון
האם לעבודה עם בצק סוכר? זילוף קרמים?
אבל בחנויות המתמחות תוכל למצוא את"כלי העבודה" הנחוצים
מניחה שיעלה יותר ממאה שקלים.
 
טוב
15/03/2016 | 00:19
16
אשתי לא מתמקדת בתחום מסויים. מדי פעם לפי המצב רוח והזמן הפנוי. יש איזה ספר טוב שמלמד טכניקות למתחילים, לצרף לכלים שאני אחליט לקנות?
הכנת זרים ליום הולדת
14/03/2016 | 23:02
3
65
שלום בנות,
 
אני מתכונת לכבוד יום ההולדת של בתי לעשות זרים מתוקים לילדי הגן. (כן כן אני די מטורפת באירועים הללו) :). ולכן השנה בא לי על שואו כזה. ראיתי באתר שנקרא "פשוט מתוק" זר מ ש ג ע!!! ואני מתה לעשות כאלה לבנים ולבנות. אני מצרפת כאן מה שאני מתכוונת לעשות (מקווה שזה בסדר) אני מבקשת לקבל קצת עזרה ממי שיש לה נסיון בהכנה של זרים בבקשה!
 
 
 
ממה שכבר הספקתי לבדוק הפרלינים זה לא כזה יקר אם אני קונה כמות ויוצא
איזה 2 ש"ח לפרלין, ניר לשם (נראה לי קוראים לזה) 2 גלילים שעוד ישאר לי מזה בטח כמות נכבדת עולים 30 ש"ח לגליל. ו... האמת שהלבטים שלי זה הכלי! במקום כלי חרס אולי אוזיל תעלויות ואעשה מדלי פח או פלסטיק כי גם מדובר בילדים קטנים בכל זאת...
 
מה אתן אומרות האם אני בכיוון?
את אכן בכיוון
18/03/2016 | 20:37
2
28
ואני מסכימה איתך שכלי חרס פחות מתאימים כשמדובר בילדים.
 
בחנויות יצירה, חנויות כמו מקס סטוק וחנויות לכלים חד פעמיים אפשר למצוא כלים בצורת עציצים מפלסטיק, פח ו/או חרס, גם זולים יותר וגם פחות מסוכנים לילדים.
אגב, גם במשתלות תוכלי למצוא עציצים קטנים או בינוניים מחומרים שונים ובפחות כסף. 
 
בהצלחה ומזל טוב.
 
 
חן חן לך! תודה רבה! :)
20/03/2016 | 12:14
1
6
בשמחה
20/03/2016 | 14:12
2
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
פורום קייטרינג לאירועים
מתכננים אירוע?
טופרוסול ישראל- מוצרים איכותיים
טופרוסול ישראל
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ