לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום קינוחים ומנות אחרונות
ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

אירוחים שיעניינו אותך
( לעמוד שלי בתפוז )
29/05/2016 | 16:08
 מקובל להתייחס להתמכרות למין כבעיה שיש לטפל בה. אך מה אם ההתמכרות למין אינה הבעיה אלא הפתרון לבעיה מורכבת יותר?
 
ביום ביום שני, ה 30/5 נארח בפורום התמכרות למין את יוני אלקינס שישיב על שאלותיכם בנושא הקשר בין טראומה והתמכרות למין.
 אתם מוזמנים להעלות את שאלותיכם כבר עכשיו!
 
 85% מהעובדים בישראל מצטרפים לקרן הפנסיה שבחר עבורם המעסיק ולא בוחרים בעצמם את התוכנית הפנסיונית המתאימה להם. אז מה עושים בנדון?
 
ביום רביעי, ה 1/6 נארח בפורום ניהול כלכלת המשפחה את חן בורוכוב נחמיאס, את רונן מדמוני מבית ההשקעות IBI ואת אבי אייכלר, מנכ"ל מירב הפנסיה בע"מ, שישיבו על כל שאלותיכם בנושא!
 אתם מוזמנים להעלות את שאלותיכם כבר עכשיו:
 

 הילדים שלנו הם האוצרות של חיינו. בתור הורים, אנו מעוניינים להתאים להם את המסגרת החינוכית המתאימה ביותר עבורם. אז איך עושים את זה נכון?

ביום רביעי, ה 1/6/16 נארח בפורום התפתחות ילדים עם צרכים מיוחדים את אורלית ישראל שתענה על שאלותיכם בנושא!
 אתם מוזמנים להעלות שאלות כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/462/180796419
 
רעיון לעווגת יום הולדת
27/05/2016 | 12:16
1
7
היי
לחבר יש יומולדת
ואני לא ממש מנוסה באפיה או בקישוט, יודעת לעקוב אחר הוראות מדויקות
אשמח למתכון שוקולדי קל ומרשים יחסית
תודה רבה
אני צריכה לחשוב על זה קצת
29/05/2016 | 14:49
2
יש אילו העדפות או שילובי שוקולד ועוד משהו שלא הולכים (למשל שוקולד ותפוזים)?
עדיף משהו עם מוס או משהו שוקולדי דחוס ופאדג'י?
מתכון מנצח למקרונים מושלמים !!!!
27/05/2016 | 00:19
2
15
בשבועיים האחרונים החלטתי שאני רוצה להכין מקרונים, הכנתי לפי 5 מתכונים שונים ( חלקם של שפים מוכרים וחלקם מהרשת ) , הכנתי בדיוק לפי המידות עם משקל דיגיטלי והקפדתי על השלבים וכל פעם המקרונים לא יצאו טובים.
בפעם ה 6 - מצאתי את המתכון המושלם, הכנתי כבר כמה פעמים אותו ויצא מעולה, משתף אתכם במתכון:

מוזמנים לעקוב גם בדף "פינוקי לילה"
https://www.facebook.com/%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95%...

שימו לב יש להשתמש בכמויות מדויקות עם משקל דיגיטלי + כוסות מדידה + כפות מדידה:
חלק א - יש לנפות במסננת אוכל ( לא נפה של קמח ) את אבקת השקדים ואבקת הסוכר
125 גרם אבקת שקדים טחונים
125 גרם אבקת סוכר
40 גרם חלבון
לערבב את החומרים בקערה בצורה אחידה
בשלב הזה ניתן להוסיף לפי בחירתכם צבע מאכל ותמצית ( יש להוסיף כמות נדיבה של צבע מאכל, הוא יהיה דהוי יותר בשלב הבא).

חלק ב - יש לטרוף 40 גרם חלבון במטרפה ידנית עד לקבלת קצף לבן
יש לבשל בסיר על חום בינוני בגז 110 גרם סוכר + 2 כפות מים למספר דקות עד שהכל הסוכר נמס ונוצרו בועיות מעט צהבהבות בסוכר - יש להוריד מהאש.
יש להקציף במטרפה חשמלית את החלבונים ולשפוך בהדרגה את הסוכר ( זהירות זה חם ), יש להמשיך לטרוף עד לקבלת קצף יציב ( יהיה במרקם נוזלי - לא קשיח כמו שמכינים נשיקות )

חלק ג - יש לשפוך את החומרים הרטובים על היבשים (ולא ההפך - חשוב מאוד) ולערבב בצורה אחידה, סבלנות בערך 50 סיבובים עד שהכל מתאחד.

חלק ד - יש להעביר את התערובת לשקית זילוף עם פיה עגולה חלקה וליצור עיגולים על נייר אפייה ( אפשר על תבנית מקרונים, ייצא לי יותר טוב בלי התבנית ). יש לדפוק את התבנית בתחתית להוצאת בועיות אויר מהמקרונים. לאחר מכן יש להניח את התבנית באויר בין 25-30 דקות עד שהמקונים יהיו מעט קשיחים בחוץ.

חלק ה - יש לחמם מראש תנור רגיל ( לא טורבו ) 170 מעלות, יש להכניס את המקרונים לתנור ולהשאיר רבע מהדלת פתוחה. למשך 10-14 דקות, אני אפיתי 12 דקות.

יש להוציא את התבנית ולהשאיר על השיש להצטנן מעט, להוציא בעדינות את המקרונים ולמלא בקרם חמאה / כל קרם אחר שאתם רוצים.
שימו לב - באותו יום פחות טעים !! יש לאחסן במקרר ולמחרת הרבה יותר טעים כי המקרונים סופגים את כל הקרם. בנוסף חשוב לא פחות, יש להוציא מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההגשה, לא לאכול קר מהמקרר - לא יהיה טוב.

בהצלחה :)
מצרף תמונה
27/05/2016 | 00:21
1
19
תודה רבה על המתכון, הם באמת נראים מושלמים
29/05/2016 | 14:47
ואני מזדהה עם הנסיונות הרבים והלא מושלמים, ולכן חושבת שאפילו אעיז לנסות שוב עם המתכון המושלם שלך
חמשת המתכונים הנבחרים שלי
29/05/2016 | 00:33
1
12
מצרף את חמשת המתכונים הנבחרים שלי - מוזמנים לנסות,
"פינוקי לילה" בפייסבוק - שיהיה יום מתוק :)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...
תודה על השיתוף אבל אצלנו מעלים מתכונים מלאים לפורום
29/05/2016 | 14:42
1
ולא רק קישורים לבלוגים/דפי פייסבוק וכ"ו.
אין בעיה להוסיף גם קישור, אבל לא רק קישור ותמונות מגרות
 
 
עוגת שוקולד כבסיס לזילוף - שנשארת במקרר
24/05/2016 | 11:28
5
27
עד להגשה... 
 
ניסיתי כבר איזה 3 מתכונים... אחרי הקירור... עוגת שוקולד קרה וקשה... זה מבאס!!! 
מה אני עושה לא בסדר? צריך אולי סירופ? זה יעזור? 
 
והאם למישהי יש מתכון לעוגה נימוחה גם אחרי הקירור? :) תודה רבה!!!  
אנא רשמי את המתכון שלך
25/05/2016 | 11:54
1
12
ואני אנסה לבדוק "מה עשית לא בסדר"
תודה רבה
26/05/2016 | 11:20
7
ניסיתי אי אלו מתכונים... הבעיה היא שההכנסה למקרר... הקירור... מקשה את העודה ולאכול עוגת שוקולד שיצאה מהמקרר... וואוו... זה די מבאס :)
 
אז... העוגות כלשעצמן בסדר... אם לא היו מקוררות קודם :)
בגדול עדיף עוגות על בסיס שמן ולא חמאה/מרגרינה
25/05/2016 | 15:25
2
17
כי החמאה/מרגרינה מתקשה בקירור והופכת את העוגה לקשה יותר.
 
העוגה האהובה עליי היא:

עוגת שוקולד עסיסית לילדים

1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל +כפית אבקת אפייה)
2/3 כוס קקאו
1/2 1 כוסות סוכר
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או שמנת צמחית לפרווה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה/לבישול או צמחית לפרווה
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה (קמח, סוכר, קקאו, קורט מלח).
בקערה נפרדת טורפים את כל החומרים הרטובים (ביצים, שמן, שמנת מתוקה).
מוסיפים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
אופים בתבנית עגולה 24 (או 26 אבל העוגה תצא נמוכה יותר) בחום של 160 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
כשהעוגה עדיין חמה אפשר להכין את הציפוי –
מרתיחים את השמנת, מוסיפים אליה את השוקולד מפורק לקוביות ומחכים 2 דקות שהשוקולד יימס מהחום של השמנת. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק וסמיך.
מוזגים את הרוטב על העוגה ומטים קצת את התבנית כדי שהוא יתפזר בצורה אחידה.
מצננים את העוגה על השיש עד שהיא כבר לא חמה (חצי שעה בערך) וזה השלב שבו אפשר כבר לשים סוכריות על הציפוי בלי שהן יטבעו בשוקולד, ומעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד כדי שהציפוי יתקשה קצת.
 
אם רוצים לעשות ציפוי אחר, לא זה משוקולד ושמנת, אפשר לשים בתערובת של העוגה עצמה חצי כוס חלב/מים/מיץ תפוזים במקום השמנת ולהוסיף עוד 1-2 כפות קמח ליבשים.
 
 
תודה!
26/05/2016 | 11:21
1
10
אני אנסה את זה! תודה!
בשמחה :) ספרי אם את יותר מרוצה ממנה
26/05/2016 | 11:30
3
אין קבוצה לעוגות בצק סוכר?
22/05/2016 | 12:41
1
10
רוצה להתייעץ מה לקנות מתנה יומהולדת לאחותי...יש לה עסק חדש של עיצוב עוגות בצק סוכר
חשבתי אולי מדפסת לדף אכיל?
לצערי כבר אין פורום כזה
23/05/2016 | 12:02
8
היה בעבר פורום אמנות בעוגות, שהתמחה בעיקר בעיצוב עוגות בבצק סוכר, אבל הוא נסגר.
 
מדפסת לדפים אכילים נשמע לי אחלה רעיון למתנה לאחותך, רק תוודאי שאין לה כבר כזו.
עוגת יום הולדת-עזרה בבקשה!!!
17/05/2016 | 18:14
3
38
ברוב טיפשותי הכנתי עוגת יום הולדת עם ציפוי בצק סוכר אך במקום קרם חמאה שלא הצלחתי להכין ולא ידעתי היכן קונים ציפיתי אותה במוס אינסטנט. עכשיו אני לא יכולה להשאיר אותה מחוץ למקרר בגלל המוס אך גם לא יכולה להכניס אותה למקרר בגלל בצק הסוכר. מישהו צעק סוף מעשה במחשבה תחילה? עצות מישהו?? יום ההולדת מחר...
האמת שאני לא יודעת מה להגיד
18/05/2016 | 00:23
2
28
קצת מאוחר, אני מקווה שהסתדרת ושהעוגה תהיה בסדר עד מחר, בין אם במקרר או מחוץ לו.
 
נראה לי שהייתי עוטפת אותה טוב טוב בניילון וכן שמה במקרר ללילה.
תודה על התגובה
19/05/2016 | 20:14
1
20
בסוף הכל הסתדר כמו שצריך, למרות קצת מי סוכר שנזלו מהצדדים ולא נראו בכלל, הציור עצמו לא נפגע כלל אולי בגלל שצוייר על שכבה עבה מאד שלא נגעה בקרם הפנימי. בנוסף לא הצטברו טיפות מים על העוגה למרות האיחסון במקרר ל 12 שעות כמעט...
בקיצור הצלחה!
אני שמחה שהצליח
19/05/2016 | 23:12
11
ושבצק הסוכר שרד את המקרר :)
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2016 | 12:19
1
 עונה חדשה של "המירוץ למליון" עולה למסך, והפורום חוזר לפעולה!
אז בואו נצא לסיבוב מסביב לעולם עכשיו בפורום המירוץ למליון!
 
 יש לכם שאלות לגבי תביעות סיעוד נגד חברות הביטוח?
עכשיו בפורום תביעות ביטוח סיעודי תוכלו לקבל מידע מקצועי ומהימן!
 
 חושבים על מעבר לאוסטרליה? יש לכם שאלות בנוגע לתהליך?
היכנסו עכשיו לפורום הגירה לאוסטרליה בתפוז!
ושוב אני מנסה את כוחי באפיה - והפעם בסימן אהבה
10/05/2016 | 13:33
2
106
מה אומרים המומחים?
מדליק אבל אני לא רואה פה שוקולד
11/05/2016 | 16:14
1
34
חוץ מהקטנים האלה שהם לא ממש שוקולד, וזה חמור מאד בעיניי
טוב, נכין אחת עם שוקולד
14/05/2016 | 20:19
19
קינוחים ליום העצמאות
09/05/2016 | 10:03
58
עזרה בבקשה, איך אומרים "קלף לבצק" באנגלית?
04/05/2016 | 21:40
1
40

היי...
כיצד כותבים "קלף לבצק" באנגלית?

והאם יש לכם המלצה על אחת טובה (הכוונה היא להזמין מאתר בחו"ל עקב המחירים בארץ)
 
תמונה להמחשה מצורפת, שתבינו על מה אני מדבר.
תודה רבה!
 
זה נקרא dough cutter או dough scrapper
06/05/2016 | 02:00
9
שלום
29/04/2016 | 05:21
1
48
שלום
שלום גם לך
29/04/2016 | 15:10
11
בראוניז לפסח מספר שאלות
26/04/2016 | 12:30
7
44
שלום רב,
 
אני רוצה להכין בראוניז לפסח. בדקתי מספר מתכונים באינטרנט ויש לי כמה שאלות.
כמה קמח מצה צריך לשים ? 3/4 כוס או 1 כוס או 1/4 כוס ? זאת בהתאם לכך שאני אני שמה גם 3/4 כוס אגוזים קצוצים ? בנוסף אם אני רוצה להחליף חמאה או מרגרינה בשמן... מה היחס ?
 ועוד שאלה קטנה - האם אפשר לשים במקום קמח מצה קמח תפוחי אדמה ?
 
תודה רבה
 
 
כמה תשובות...
27/04/2016 | 00:05
6
36
כמות הקמח תלויית מתכון ומרקם רצוי.
ככל שיש יותר קמח, הבראוניס יותר עוגתיים ופחות פאדג'יים.
מכיוון שאין מתכון אחד שאת הולכת לפיו, קשה לענות מה נכון. 
 
אגוזים בבראוניס בד"כ לא מחליפים קמח אלא באים בנוסף אליו, כך שזה לא משנה אם יש או אין אגוזים בתערובת, לגבי כמות הקמח.
 
לגבי החלפת חמאה/מרגרינה בשמן, זה עובד רק אם החמאה/מרגרינה אמורה להיות מומסת. בגדול ההמרה היא על כל 100 גרם חמאה/מרגרינה שמים 1/3 כוס שמן. 
 
לגבי החלפה של קמח מצה בקמח תפו"א, פה זה יותר בעייתי כי המרקם של שני הקמחים מאד שונה והתערובת שתתקבל תהיה שונה. אם את רוצה להמר ולהחליף, הייתי שמה קצת יותר קמח תפו"א (עוד כף-שתיים) מהכמות שאמורים לשים קמח מצה, כי קמח תפו"א יותר דק וקליל ויסמיך פחות את התערובת.
 
בהצלחה וספרי מה עשית בסופו של דבר
תודה רבה על התשובות וברור שאספר
27/04/2016 | 07:34
5
9
בשמחה רבה
28/04/2016 | 13:27
6
הבטחתי לספר....
28/04/2016 | 14:56
3
26
היי לכם,
 
הבטחתי לספר איך יצאה העוגה... אז ככה...
המתכון היה הכלאה של מספר מתכונים שראיתי....
200 גרם שוקולד מריר מומס,
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
בערך 1/2 כוס עד 3/4 כוס אגוזים טחונים דק
1 כוס קמח מצה
קורט מלח
 
אפיה של בערך 1/2 שעה בתנור מחומם מראש על בערך 170/ 180 מעלות
יצאה עוגה עסיסית מצד אחד ודחוסה מצד שני כראוי לעוגת בראוניז ... לעת עתה טעמו מהעוגה בעלי והבת שלא סובלת אגוזים שביקשה עוד טעימה בשביל לבדוק את העוגה (מה שאומר שזה היה לה טעים :) )..
נראה לי שווה לשמור את המתכון.... שנה הבאה עוד פעם.
 
המשך חג שמח כשר וטעים.
 
 
 
 
נקרא טעים
29/04/2016 | 02:05
2
20
אני אפיתי היום לאחיינים שלי עוגת שוקולד, והמרתי אותה לפסח.
אני חייבת לציין שדהאחיין שלי, שבחודשים האחרונים נעשה בררן נוראי, וסירב לאכול ממנה כשהיא היתה רגילה, אהב אותה ואכל 2 חתיכות ממנה היום
 
המתכון פשוט - 
עוגת שוקולד עסיסית לפסח
 
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קורנפלור
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
1/2 1 כוסות סוכר (אפשר גם קצת פחות)
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת לבישול או שמנת צמחית לפרווה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה/שמנת לבישול/שמנת צמחית
 
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
מערבבים בנפרד את כל החומרים הנוזליים (ביצים, שמן ושמנת).
מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים וטורפים יחד עד לתערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית 24 משומנת ואופים בערך 30-40 דקות בחום של 160 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
מצננים מעט ובינתיים מכינים גנאש - מרתיחים שמנת מתוקה/לבישול/צמחית.
בקערה שמים את השוקולד ומוזגים עליו את השמנת הרותחת. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שהרוטב חלק ואחיד. מוזגים אותו על העוגה.
מקררים את העוגה עד שהציפוי מתמצק. ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות.
 
*בימים רגילים במקום קמח מצה+קורנפלור שמים כוס קמח רגיל.
נשמעת עוגה טעימה ללא קשר לפסח וגם קלה להכנה
29/04/2016 | 13:25
1
7
אכן, מאד טעימה ושוקולדית בזכות הקקאו
29/04/2016 | 15:09
12
לא רק ילדים אוהבים אותה, גם המבוגרים אוהבים.
ממליצה בחום.
חג שני שמח לכולם
28/04/2016 | 13:31
10
ופרידה מהנה מהמצות וממאכלי פסח.

אני כבר די מוכנה ומזומנה לחזור לאוכל נורמלי שלא כולל מצות, תפוחי אדמה וביצים קשות בהיסטריה.
רק לסלט אחד של פסח אני מחכה ומקווה שיצא לי לאכול ממנו הערב או בסופ"ש (כבדי עוף, תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, בצל מטוגן ובצל ירוק, הכל קצוץ גס ומתובל בהרבה פלפל שחור וקצת מלח. טעים מאד מאד מאד).

חג שמייח ובתיאבון!
שיעור פרטי - הוד השרון
24/04/2016 | 13:38
2
57
היי לכולם ולכולן.. - הודעה זו מנוסחת בלשון זכר אך מתאימה לכל מין,סוג וזן וגם לאלו שלא רוצים להיות מוגדרים.
אני צפוייה לעבור להוד השרון בעוד כחודש ואני חושבת שהיתי שמחה לקחת כמה שיעורים פרטיים עם מישהו שיודע גם לאפות וגם לבשל מספיק טוב על מנת להעביר את הידע אלי (אני לא אפס אפס בידע שלי אבל חסר לי הרבה ובחושות אף פעם לא מצליחות לי). לא מחפשת עכשיו דברים גרנדיוזיים לאירועים בלבד אלא דווקא דברים יומיומיים ועד לרמה של אירוח חברים ויכולת לקרוא מתכונים בלי זיעה קרה ומאמינה שמשם אוכל להתקדם לבד ומקסימום, תמיד אפשר לקבוע שיעורים נוספים. כן חשוב לי שזה יהיה אצלי ברוב הפעמים (רק כי חשוב לי לדעת להשתמש נכון בתנור שלי, במיקסר שלי ובמקום העבודה שיהיה לי).. יש מישהו שבא לו או מכיר מישהו שיתאים לו?
לא מכירה, מאחלת בהצלחה ורוצה להבהיר
25/04/2016 | 00:59
49
רק דבר אחד - 
אם יש דיבורים על תשלום על השיעורים, נא לעשות זאת במסרים פרטיים ולא על גבי הפורום. זה עניין של כללי אתר תפוז.
 
תודה
הם עשו עלי רושם מאוד מאוד
26/04/2016 | 16:03
35
מקצועי ולכן אני ממליץ בחום
 
איך מכינים קצפ לימון??
22/04/2016 | 11:20
2
33
איך מכינים קצפת לימון??
מה זאת אומרת קצפת לימון?
22/04/2016 | 14:25
30
קצפת עם קצת טעם לימוני או משהו שיותר דומה למלית של פאי לימון?
 
כי אפשר פשוט להוסיף לקצפת קצת גרידת לימון קצוצה דק דק דק וזה יתן לה טעם לימוני עדין. זה הכי מהיר ופשוט.
 
כדי להכין קרם יותר עשיר בטעם לימון, צריך להכין קרם לימון כמו של הפאי ולערבב לתוכו אחרי שהוא מתקרר קצפת מוקצפת.
 לקרם לימון:

1/4 1 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס סוכר
קורט מלח.
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס קורנפלור
3 חלמונים
50 גרם חמאה/מרגרינה
1 כף קליפת לימון מגוררת
 
1 שמנת מתוקה
 
להכניס את המים, מיץ הלימון הסוכר והמלח לסיר בישול בינוני ולהרתיח.
לבחוש בנפרד את הקורנפלור המים והחלמונים לעיסה חלקה. להוסיף למי הלימון הרותחים תוך בחישה. לבשל 2-3 דק'. לבחוש עד קבלת רפרפת סמיכה, שקופה ומבריקה, ולהוריד מהאש.
להוסיף לרפרפת החמה 50 גר' מרגרינה או חמאה ולהמיס.
להוסיף כף קליפת לימון מגוררת, לבחוש.
לקרר את הקרם במקרר עד שהוא קר וסמיך.
 
תצא פה כמות די גדולה של קרם לימון, אפשר להכין רק חצי כמות.
 
להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ולקפל אותה עם קרם הלימון.
 

 
שלי לעניין
23/04/2016 | 08:21
57
קורנפלור 75  גר' 
סוכר 210 גר' 
מיץ מי לימון 125 מיל 
מים 310 מיל 
קליפה של לימון 2 כפיות  
חלמון (צהוב) 3  
חמאה 60 גר'   

להניח את המים בסיר מעל לבאן מארי, להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את הקורנפלוור, לבחוש ללא הפסקה עד להתיצבות.
מוסיפים את קליפת הלימון, ומיץ הלימון ושוב לבחוש למיצוב.
מוסיפים את החמאה והחלמונים ושוב בוחשים, עד שהוא יציב וחלק ודי מוצק.  
מחסים בנילון נצמד שלא יהיה קרם ומקררים מעט.
קרם פיסטוק,עזרה
19/04/2016 | 22:56
1
43
היי לכולם
אני רוצה להכין עוגת קרמבו כשרה לפסח
רק במקום שכבת שוקולד למעלה אני רוצה לשים קרם פיסטוק
האם זה יתאים?
האם קרם פיסטוק הוא שיכבה קשה(מעולם עוד לא הכנתי קרם פיסטוק)?
אשמח לקבל טיפים למתכון של הקרם ותשובה ליתר השאלות
אפשר להשתמש בקרם פיסטוק לציפוי עוגת קרמבו במקום ציפוי שוקולד
21/04/2016 | 19:18
24
מה שצריך זה לקנות מחית פיסטוק, להכין גנאש משוקולד לבן, ולהוסיף לו כף או שתיים של מחית פיסטוק.
 
גנאש לבן 
1/2 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן מפורק לקוביות
 
מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים אותה על שוקולד לבן מפורק לקוביות. ממתינים 2 דקות ומערבבים את התערובת עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד.
 
מוסיפים כף מחית פיסטוק ומערבבים עד שהגנאש אחיד וחלק. לכמות כזו כף תספיק לדעתי, אבל תמיד אפשר לטעום ולהחליט אם רוצים יותר.
 
מוזגים את הגנאש על העוגה כשהיא קרה, מטלטלים מעט שהגנאש יתפזר באחידות ומחזירים לקירור עד שהגנאש מתמצק על העוגה. 
 
 
חלמונים בפסח,מה עושים?
20/04/2016 | 22:04
3
32
מתוכני פסח ידועים ככאלו שמתבססים בעיקר על חלבונים( מרנגים למינהם, דקואזים,מקרונים וכו...)
אבל מה עושים על כל החלמונים הנותרים?
רעיונות לעוגות,עוגיות ודברים קלים יתקבלו בברכה....בעיקר שכל ההשקעה הייתה בשלב של החלבונים.
גם מתכונים שהם קצת יןתר מורכבים יתקבלו בברכה;)
תודה וחג שמח לכולנו
חלמונים בפסח
21/04/2016 | 19:04
32
הדבר הראשון שקופץ לי זה קרם ברולה.
 
כנ"ל קרם פטיסייר שיכול להשתלב בקינוחים.
 
פסח אכן קצת מאתגר, כי הבא ברשימה היה "בצק פריך" אבל בצק פריך טוב דורש קמח רגיל ולא תחליפי קמח, אז אלא אם מכינים בצק היום-מחר ומקפיאים לשימוש עתידי, זה לא ממש לעניין.
 
מצרפת לכאן שרשור של מתכונים לניצול חלמנונים. חלקם חמץ, אבל יש שם גם מתכונים שכן יכולים להתאים לפסח, וכדאי לך לעבור עליהם.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/21461972/...
 
אני אצרף מתכונים לקרם פטיסייר ולקרם ברולה בהודעות נפרדות כאן למטה.
 
חג שמח
קרם ברולה
21/04/2016 | 19:06
26

קרם ברולה (ל 6-8 מנות, תלוי בגודלן)

500 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15%, או חצי חצי שמנת לבישול ושמנת מתוקה)
5 חלמונים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 מקל וניל
סוכר לזרייה מלמעלה

אופן ההכנה:

בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה ואת מקל הוניל חצוי אחרי שמגרדים ממנו את הגרגירים השחורים ומוסיפים אותם לשמנת. (לוקחים סכין חדה, חוצים את המקל לאורכו, ועם החלק החלק והלא חד של הסכין מגרדים מכל חצי מקל את הזרעים כשמחזיקים את המקל בקצה אחד שלו לקונטרה).
בינתיים עד שהשמנת רותחת טורפים יחד בקערה עם מטרפה ידנית (אין צורך במערבל חשמלי) את החלמונים והסוכר עד שהתערובת קצת יותר בהירה והסוכר נמס קצת.
כשהשמנת רותחת שולפים ממנה את מקל הוניל ומוזגים אותה בזרם דק לחלמונים תוך כדי טריפה מהירה, כדי שהחלמונים לא ייקרשו ויהפכו לחביתה. במידה ויש קצת גושישים, מסננים את התערובת.

מעבירים לכלים אישיים חסיני אש, עדיף מחרסינה אבל אפשר גם מאלומיניום חד פעמי.
מניחים את הכלים עם קרם הברולה בתבנית של התנור שיש לה קצת עומק. מוזגים לתוך התבנית בזהירות מים רותחים שיגיעו עד חצי מגובה הכלים האישיים.
אופים בחום של 160 מעלות בערך 30-40 דקות עד שהקרם מתייצב. אם הוא טיפה רוטט זה בסדר, הוא ימשך להתייצב בקירור.

מצננים את קרם הברולה מחוץ למקרר עד שהכלים לא חמים מאד, ואז מכסים את הכלים בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות, רצוי לילה שלם.

לפני ההגשה מפזרים על כל מנה כפית סוכר רגיל או חום זהוב (דמררה) וממיסים את הסוכר בעזרת מבער עד שנוצרת שכבה דקה של קרמל. להיזהר לא לשרוף את הסוכר יותר מדיי.

אם אין מבער, מניחים את הכלים עם הקרם בתבנית התנור, ממלאים בקוביות קרח בין הכלים, מחממים את התנור על חום גריל עליון הכי גבוה שיש, ומכניסים את התבנית לשלב העליון בתנור ל 2-3 דקות כדי שהסוכר יתקרמל. להשגיח היטב שהקרמל לא יישרף.
 
קרם פטיסייר
21/04/2016 | 19:13
22

קרם פטיסייר
 
חומרים :
250 מ"ל חלב
3 חלמונים
65 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
מקל וניל חצוי לאורכו

הכנה :
מרתיחים את החלב ומקל הוניל כשהוא חצוי לאורך, ותוכנו מגורד עם סכין מהמקל לתוך החלב. טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר בקערה נפרדת.
מוזגים לקערה עם החלמונים חלק מהחלב הרותח, תוך טריפה מהירה להשוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר,מבשלים 4-3 דקות תוך טריפה מתמדת על אש בינונית עד הסמכה, מסירים מהאש.
שולפים את מקלות הוניל, שוטפים אותם ואפשר לייבש אותם ולהכניס לצנצנת עם סוכר כדי לקבל סוכר וניל, או לטחון אותם יחד עם סוכר.

מעבירים את הקרם לכלי אחר, מכסים את הקרם בניילון נצמד שנוגע בקרם עצמו (למניעת יצירת קרום). מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר ושמים עוד שעתיים במקרר.
 
כשרוצים להשתמש בקרם, טורפים אותו כדי שייפתח ויהיה חלק. אפשר לערבב את הקרם המוכן והקר עם שמנת מתוקה מוקצפת כדי לקבל קרם יותר רך.
 
אם רוצים קרם פטיסייר בטעמים, אפשר להוסיף לחלב בזמן החימום שלו תבלינים כמו מקל קינמון, גרידת תפוז או לימון וכ"יוב, או להוסיף לקרם החם אחרי שהסמיך מחית פיסטוק, שוקולד קצוץ וכיו"ב ולערבב היטב עד שהקרם חלק ואחיד, ואז לקרר מכוסה בניילון נצמד.

 
פסח כשר ושמח
( לעמוד שלי בתפוז )
21/04/2016 | 10:54
9
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
רעיונות לשדרוג או קישוט עוגת פאדג' שוקולד פרווה
19/04/2016 | 13:09
1
30
אני מכינה לחג עוגת פאדג' (חמאה שוקולד וביצים) עם מחמאה (מבאס אני יודעת אבל שומרים חלב בשר) ורציתי לשמוע עיצות על איך לשדרג אותה. 
 
יש לי אגוזי מלך ותות שדה שקניתי, האם ניתן לשים אגוזי מלך בעוגה הזו או מרוב שהיא דחוסה ורכה היא תיתפרק? 
חשבתי על ציפוי רוטב טופי עם שברי אגוזי מלך מעל או רוטב טופי ומעליו להניח פרוסות תות שדה. הרוטב טופי לא יהיה מוגזם לאור המתיקות בעוגה? אולי החמיצות של התותים תאזן?
 
רעיונות אחרים? אני מניחה שציפוי קצפת עם שמנת צמחית עשוי להיות לא משהו 
 
תודה :) 
לדעתי האישית
19/04/2016 | 14:52
20
רוטב טופי יהיה באמת מתוק וכבד מדיי על עוגה שגם ככה היא דחוסה ועשירה.
 
הייתי מאבקת אותה באבקת קקאו ומניחה מעליה חצאי תותים לקישוט ולרעננות. לא צריך יותר מזה לדעתי.
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
White- בית וקייטרינג לאירועים
White-שירותי קייטרינג
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
פורום קייטרינג לאירועים
מתכננים אירוע?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ