לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים עם גלידה שכדאי להכין בבית'
מתכונים עם גלידה שכדאי להכין בבית
27/09/2016 | 11:28
2
תמיד אהבתי גלידה כחלק המשיכה שלי לתחום הקונדיטוריה והבישול.
נתקלתי בכמה מתכונים שאפשר לעשות בבית עם גלידה
ורציתי לשאול האם מישהו כבר ניסה אותם בבית?
 
לצפיה ב-'מחפשת מתכון לעוגיות קינמון שזכורות לי מהילדות'
מחפשת מתכון לעוגיות קינמון שזכורות לי מהילדות
25/09/2016 | 15:41
3
13
כשהייתי קטנה, אימא הייתה מכינה עוגיות שנורא אהבנו ומאחר והתחלתי לבשל בזמן האחרון הייתי רוצה להכין אותם.
היא כבר לא זוכרת את המתכון.
חשבתי להיעזר פה.
מה שאני זוכרת:
היא לקחה חבילה של בצק עלים, רידדה אותו, שפכה קינמון(עם סוכר?), גילגלה לרולדה, חתכה לעיגולים ושמה בתנור.
נשמע פשוט?
אני מניחה שאנשים שיודעים לאפות היו מצליחים להכין את זה אבל לי קשה בלי לדעת כמויות, זמנים, ודברים שבטוח פיספסתי...
אודה לעזרה
לצפיה ב-'זה נשמע כמו וריאציה על "אוזני פיל"'
זה נשמע כמו וריאציה על "אוזני פיל"
25/09/2016 | 22:21
2
17
וזה בדיוק כמו שתיארת.
 
לוקחים בצק עלים, מפשירים ומרדדים מעט.
מערבבים יחד משהו כמו 1/2 כוס סוכר וכפית גדושה של קינמון. אפשר גם סוכר חום בהיר אם את מעדיפה.
מפזרים את הסוכר על הבצק, ועוברים שוב עם המערוך כדי שהסוכר יידבק טוב לבצק.
מגלגלים לרולדה הדוקה, אפשר גם לגלגל משני הצדדים במקביל כמו צורה של מגילה.
בשלב הזה רצוי להכניס למקפיא לאיזה 10-15 דקות כדי שהבצק יתקרר ויתייצב קצת ויהיה יותר קל לפרוס אותו בלי שיימעך.
בעזרת סכין טובה פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר או יותר עבה אם מעדיפים.
מניחים במרווחים קלים (2 ס"מ כזה, העוגיות מתרחבות קצת באפייה כי העלים נפתחים) כשרואים את צורת השבלול, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בחום של 180-190 מעלות עד שהבצק מזהיב לפי הטעם (יש שאוהבים זהוב בהיר ויש שאוהבים עוגיה קריספית יותר ואופים להשחמה יותר חזקה).
מצננים כמה דקות ואז אפשר לשחרר מהתבנית, לקרר לגמרי ולשמור בכלי סגור היטב.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
26/09/2016 | 11:54
1
8
כמה זמן אפיה זה בערך?
לצפיה ב-'20-30 דקות'
20-30 דקות
26/09/2016 | 12:02
4
לשים לב לצבע העוגיות.
לצפיה ב-'סירניקי ובליני רוסי'
סירניקי ובליני רוסי
22/09/2016 | 09:52
1
14
מישהו יכול לתת לי מתכון תותח
 
לסירניקי ובליני רוסי? 
כולל זמני טיגון, גודל להבה וכו..
לצפיה ב-'לצערי לא מכירה את המאכלים האלה באופן אישי'
לצערי לא מכירה את המאכלים האלה באופן אישי
22/09/2016 | 23:49
7
יכולה רק להציע לחפש מתכונים בגוגל... בטוח יש.
לצפיה ב-'Snickerdoodle - ועוגיות שונות'
Snickerdoodle - ועוגיות שונות
19/09/2016 | 20:45
4
24
אני בשלנית מתחילה והייתי רוצה להכין עוגיות.
אם יש לכם מתכונים לא מסובכים לעוגיות טובות ו/או טיפים שיעזרו לי, אשמח אם תשתפו.
ודווקא רציתי להכין Snickerdoodle, יש לזה שם בכלל בעברית?
לצפיה ב-'לא מכירה את העוגיות האלו'
לא מכירה את העוגיות האלו
20/09/2016 | 17:56
10
ולא חושבת שיש להן שם ספציפי בעברית. 
מחיפוש בגוגל זה סוג של עוגיות פריכות בטעם קינמון.
אם את רוצה, אני יכולה לצרף לך קישור מגוגל או לתרגם לך מתכון אמריקאי לעברית.
לצפיה ב-'מלא מתכוני עוגיות'
מלא מתכוני עוגיות
21/09/2016 | 12:43
2
13
מצרפת לך קישור לשרשור מתכוני עוגיות שאספנו בעבר. יש שם הרבה מתכונים, רובם די פשוטים. מקווה שתמצאי שם משהו שאת אוהבת.
ולגבי הסניקרדודל, עדיין מחכה לתשובה אם את רוצה שאתרגם לך מתכון מגוגל או אצרף לך קישור למתכון (הם באנגלית).
 
 
 
לצפיה ב-'תודה, בינתיים מצאתי גם מתכון בעברית לזה'
תודה, בינתיים מצאתי גם מתכון בעברית לזה
21/09/2016 | 12:46
1
7
פשוט מצאתי כמה מתכונים באנגלית עם מרכיבים שלא כל כך מכירה.
זה תמיד משגע אותי כשאני מחפשת מתכונים ואני מוצאת כמה מתכונים שונים ולא יודעת להחליט איזה מהם עדיף לבחור.
לצפיה ב-'בכייף. אם יש לך שאלות על מרכיבים, אולי אדע לענות '
בכייף. אם יש לך שאלות על מרכיבים, אולי אדע לענות
21/09/2016 | 12:47
5
לצפיה ב-'ג'לטין בעוגת גבינה ללא לקטוז'
ג'לטין בעוגת גבינה ללא לקטוז
18/09/2016 | 11:39
3
19
שלום לכולם
הבת שלי רגישה ללקטוז. מצאתי מתכון לעוגת "גבינה" פירורים טעימה מאד אבל צריך לשמור אותה במקפיא כי אחרת המילוי נהיה קצת נוזלי. הבעיה שבמקפיא התחתית נהיית קשה וקשה לחתוך את העוגה.
רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי אם אפשר להשתמש בג'לטין או כל מייצב אחר למילוי (והוראות איך ובאיזו כמות להשתמש) כך שאפשר יהיה לשמור את העוגה במקרר. להלן החומרים למילוי "הגבינה":
כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר
מיכל שמנת מתוקה צמחית
שקית אבקת אינסטנט פודינג
תודה רבה מראש

לצפיה ב-'עבודה עם בג'לטין'
עבודה עם בג'לטין
18/09/2016 | 22:34
2
20
אבקת ג'לטין
יחס 1 ל 6 עם מים קרים
משרים כ 20 דקות את הג'לטין במים (ביידיש קורים לזה עוגת ג'לטין) עד שניהיה צמיגי
מעבירים לבאן מארי ובוחשים עד לקבלת מסה אחידה וצלולה (בערבית המסה)
מאחדים עם המסה או במקרה שלך העוגה תוך כדי השוואת טמפ'
 
חשוב
מפל הטמפ חשוב להיות הדרגתי אחרת הג'לטין ימות לך
אין להרטיח את הג'לטין אחרת ז"ל
 
 
דפי ג'לטין
4 דקות במים קרים (לכדי כיסוי)
סחיטה (ללא איומים)
ובאן מארי כמו מקודם ואותם דגשים
 
שבבי ג'לטין - להחליף בחנות
לצפיה ב-'עבודה עם ג'לטין בעוגת גבינה ללא לקטוז'
עבודה עם ג'לטין בעוגת גבינה ללא לקטוז
19/09/2016 | 10:18
1
9
תודה רבה על המענה המהיר.
בעוונותי לא הבנתי מה הכוונה ב"יחס 1 ל 6"?
אם ממיסים את הג'לטין במים-האם ההוספה של המים לחלב/שמנת/אינסטנט לא תגרום למילוי להיות נוזלי מדי?
האם הוספת הג'לטין נעשית בעודו חם?
שוב תודה רבה
לצפיה ב-'בכיף והבהרה'
בכיף והבהרה
19/09/2016 | 11:18
7
יחס 1 ל 6 כלומר
1 כף ג'לטין מוסיפים 6 כפות מים (נניך את רוצה 6 כפות ג'לטין אז צריך 36 כפות מים קרים) - אני היתי מהמר שאת צריכה 6 - 10 כפות.
 
אחרי כ 20 דקות זה יהיה כגומי, ואז את התערובת הנל לבאן מרי תוך כדי בחישה תמידית ולא להגיע להרטחה!
ואז מחברים את הג'לטין אם מסה שלך (עם העוגה) את העוגה יש להניך ללילה במקרר ואז העוגה תעמוד (אם היא עדיין נוזלית אז לט הכנסת מספיק ג'לטין ובפעם הבאה צריך עוד)
 
כן, ולכן חשוב להוסיף מעת מהעוגה לג'לטין ולעבב היטב ואז ליצוק לאט לאט תוך כדי ערבוב עד שהכל יתאחד (השוואת טמפרטורות)
לצפיה ב-'קאפקייקס'
קאפקייקס
01/09/2016 | 14:23
2
47
היי
אני רוצה להעביר קאפקייקס עם זילוף של פודינג, שמנת מתוקה וחלב מתל אביב לצפון-נסיעה של שעתיים. זה אפשרי? או שהאופציה היחידה היא להכין את הזילוף בצפון? אשמח לעזרה או לעצה מה לעשות, תודה וסוף שבוע נעים
 
 
 
 
לצפיה ב-'נראה לי שעדיף לזלף כשמגיעים לצפון'
נראה לי שעדיף לזלף כשמגיעים לצפון
01/09/2016 | 20:26
25
כשמשקיעים בזילופים חבל שמתנועה חדה של האוטו וכיו"ב הוא יוכל להימרח.
 
בעקרון יש בחנויות לכלים חד פעמיים קופסאות קרטון שמיועדות לקאפקייקס, וזה אמור לשמור עליהם יותר טוב, אבל אני לא הייתי לוקחת את הצ'אנס, אם זה אפשרי כמובן.
לצפיה ב-'גם אני בדעה של להזליף בצפון '
גם אני בדעה של להזליף בצפון
01/09/2016 | 22:38
9
לצפיה ב-'נסיעה עם עוגה'
נסיעה עם עוגה
26/08/2016 | 14:06
3
67
היי,
אני צריכה להעביר עוגה ליומולדת מתל אביב לצפון - נסיעה של שעה וחצי. זו עוגת ביסקוויטים פשוטה (קרם של שמנת מתוקה, פודינג וניל וחלב, ומעל זילוף של פודינג ושמנת). חשבתי להקפיא את העוגה לפני הנסיעה, ואז במהלך הנסיעה היא תפשיר.
לדעתכם העוגה תחזיק מעמד בחום הזה (הנסיעה ברכב ממוזג)? האם יש לכם רעיון לפתרון טוב יותר?
תודה ושבת שלום :)
לצפיה ב-'הרעיון שלך טוב'
הרעיון שלך טוב
26/08/2016 | 14:13
2
45
להקפיא את העוגה ולקחת אותה קפואה. לשים אותה במקום כמה שיותר מוצל וממוזג באוטו ויהיה בסדר.
לצפיה ב-'תודה!! :)'
תודה!! :)
26/08/2016 | 14:17
1
9
לצפיה ב-'בשמחה '
בשמחה
26/08/2016 | 14:32
6
לצפיה ב-'הקצפת ביצים שלמות'
הקצפת ביצים שלמות
24/08/2016 | 19:31
2
53
שלום,
אני מכין עוגת מדוביק מספרו (המהודר ויפה) של דודו אוטמזגין.
שם צריך להקציף ביצים שלמות עם סוכר ל:"קצף קשה ומבריק"
הקצפתי במשך 10 דק, קיבלתי קצף תפוח ובהיר אבל בהחלט לא נוקשה...
האם יש אפשרות להגיע לקצף קשה מביצים שלמות??
לצפיה ב-'למיטב ידיעתי, נוקשה הוא לא יצא בגלל השומן שבחלמונים'
למיטב ידיעתי, נוקשה הוא לא יצא בגלל השומן שבחלמונים
26/08/2016 | 00:55
30
כשאומרים לי להקציף ביצים שלמות, הכי הרבה שמקבלים זה קצף תפוח, בהיר וסמיך במרקם של קצף ביצים רך (SOFT PEAK).
 
לצפיה ב-'ביצים'
ביצים
28/08/2016 | 22:57
24
גם אם תקציף אותן במשך חצי שעה הקצף לא יהיה קשה רק תפוח 
קצף קשה יהיה רק מחלבונים שהוקצפו יתר על המידה 
לצפיה ב-'עוגיות תמרים מגולגלות - זקוקה למתכון מנצח'
עוגיות תמרים מגולגלות - זקוקה למתכון מנצח
23/08/2016 | 12:11
1
41
היי,
אני רוצה להכין עוגיות תמרים מגולגלות אך יש כל כך הרבה מתכונים ברחבי הרשת ואיני יודעת באיזה לבחור.
אם למישהו יש מתכון מומלץ או קישור למתכון, אשמח לקבל.
אני מעוניינת בבצק פריך ונימוח, חס וחלילה לא מתכון פרווה שמבוסס על שמן ו/או מיץ תפוזים.

תודה רבה!

לצפיה ב-'מגולגלות תמרים ואגוזים של קרין גורן '
מגולגלות תמרים ואגוזים של קרין גורן
28/08/2016 | 22:58
28
לצפיה ב-'עוגת רושם - פרווה'
עוגת רושם - פרווה
22/08/2016 | 09:45
2
56
בוקר טוב,
יש מתכון לעוגת רושם (מוצארט, טריקולד או אחרת) פרווה טעימה בלי להשתמש בקצפת צמחית? חשבתי על קרם/חלב קוקוס, איך אני לא בטוחה.
חיפשתי באינטרנט אך התייאשתי, והייתי רוצה עוגה שהכנתם או אכלתם, כדי לא ליפול איתה, זו עוגה לאירוע מיוחד.
 
תודה רבה!
לצפיה ב-'בכל עוגה המבוססת על מוסים יש שימוש או בקצפת או בביצים חיות'
בכל עוגה המבוססת על מוסים יש שימוש או בקצפת או בביצים חיות
23/08/2016 | 00:12
1
29
כלומר בקצף ביצים ובחלמונים שלא עברו בישול.
יהיה קשה להימנע מהם.
ביצים חיות זה בסדר מבחינתך?
 
אם לא, אז יהיה לי קשה לעזור. 
 
ניסית בפורום אוכל כשר? יש להם ודאי יותר נסיון בקינוחים פרווה.
לצפיה ב-'תודה על התשובה'
תודה על התשובה
23/08/2016 | 07:25
20
אני לא מכינה עם ביצים חיות.
אבדוק בפורום שהצעת.
תודה
לצפיה ב-'קישוט עוגה - כמה שאלות למתחילה בתחום..'
קישוט עוגה - כמה שאלות למתחילה בתחום..
20/08/2016 | 00:04
3
59
היום ניסיתי לראשונה לקשט עוגה...
 
1. ראיתי באינטרנט טכניקות של להעתיק ציור על נייר אפיה בעזרת שוקולד מומס, אחרי זה להקפיא את השוקולד ולהניח את זה על העוגה. לצערי, אצלי ניסיתי להרים את הצורות אחרי ההקפאה עם סכין או עם היד וזה היה אסון - השוקולד נמס מהר מאוד לפני שהספקתי להניח על העוגה. מה הייתה הבעיה? האם הייתי צריכה להניח את נייר האפייה עצמו על העוגה בצורה הפוכה ולתת לזה "להחליק" לעוגה לבד? או שאולי צריך להוסיף משהו לשוקולד המומס עצמו?
 
2. עשיתי את קצפת מס' 2 בלינק הרצ"ב
שמנת, פודינג וניל ואבקת סוכר. אבל, לא אהבתי שהקצפת יצאה צהובה בגלל הפודינג. בנוסף, זה יצא קצפת "קשה" מצד אחד, ומנגד, כשזילפתי אותה על העוגה היא לא יצאה במרקם אחיד כלומר אם נגיד עשיתי רצועה, היו בה כמה "חורים" כאלה... ככה זה אמור להיות?
איך עושים קצפת לבנה יפה ועמידה בלי להשתמש בקצפת צמחית?
 
3. השתמשתי בשקית זילוף שלתוכה הכנסתי צנטר וחתכתי מבחוץ כדי שאפשר יהיה להשחיל את הצנטר. אבל בשיטה הזו אפשר להשתמש בצנטר אחד בלבד בשקית. יש איזו שיטה שהצנטר "מתלבש" מבחוץ על שקית הזילוף כדי שאפשר יהיה להחליף ביניהם ולגוון?
 
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
21/08/2016 | 15:21
2
37
1. לגבי השוקולד, כדי שהוא יימס פחות מהר צריך לטמפרר אותו. זו עבודה מעצבנת בשביל קישוט קטן לעוגה.
מה שאולי יעזור זה שהקווים של הציור יהיו עבים יותר. ואולי באמת עדיף להניח את השוקולד עם נייר האפיה על העוגה ולקלף את הנייר בזהירות. רק קחי בחשבון שבמקרה כזה הציור יצא הפוך, אז אם זה כיתוב, הוא צריך להיכתב בכתב ראי על הנייר כדי שיצא בכיוון הנכון על העוגה.
 
2. יש בחנויות מתמחות לאפייה אבקה שנקראת מייצב קצפת והיא לבנה ולא צהבהבה כמו האינסטנט פודינג וניל. ה"חורים" בזילוף הם בגלל בועות אוויר, לא קשור לזה שיש בקצפת אינסטנט פודינג.
מצרפת קישור לרשימה של חנויות מתמחות שעשינו פה מזמן לפי איזורים בארץ -
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1945/1478238...
 
3. בחנויות מתמחות יש מה שנקרא מתאם לצנטרים. הוא בדיוק מה שצריך כדי להחליף צנטרים באמצע הזילוף עם אותה שקית זילוף. יש חלק שיושב בתוך השקית עצמה, ויש חלק חיצוני שבתוכו שמים צנטר ואז מבריגים אותו מחוץ לשקית.
מצרפת לך סרטון מצויין שמראה בדיוק איך משתמשים במתאם ואיך הוא נראה
https://www.youtube.com/watch?v=vFrfYC1kfKg
לצפיה ב-'תודה רבה...'
תודה רבה...
21/08/2016 | 15:27
1
6
לצפיה ב-'בשמחה '
בשמחה
21/08/2016 | 15:54
5
לצפיה ב-'מיקסר'
מיקסר
21/08/2016 | 09:35
3
38
בוקר טוב
יש לי מיקסר k-mix של קנווד ואני רוצה להשתדרג ולקנות קנווד מייג'ר 770.
האם באמת הוא יותר טוב?
האם יש למישהו להמליץ לי על מיקסר אחר יותר חזק וטוב מה k-mix?
תודה ויום טוב
לצפיה ב-'המייג'ור הוא אכן חזק משמעותית מהKMIX.'
המייג'ור הוא אכן חזק משמעותית מהKMIX.
21/08/2016 | 12:17
2
22
אני הייתי משתדרגת אליו גם, וזה מה שאעשה בעצמי כשיהיה לי תקציב.
 
המנוע שלו חזק יותר והקערה שלו גדולה יותר.
יש לך עוד דגמים של מייג'ור וכולם טובים, זה בעיקר עניין של מראה, מה דגם חדש יותר והמחיר. כל אחד מהמייג'ורים הוא טוב. 
לצפיה ב-'הבנתי שהמייג'ור ללא פעולת קיפול'
הבנתי שהמייג'ור ללא פעולת קיפול
21/08/2016 | 12:55
1
23
 
ושיש בעיה עם קצת בלילה כי הקערה צרה וארוכה והמקצף לא מגיעה עד למטה,
את מכירה את הבעיה?
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
21/08/2016 | 13:08
28
1. אכן למייג'ור אין פעולת קיפול. אני אישית לא משתמשת בפעולה הזו בKMIX. היא איטית ומרגיזה ומבחינתי עדיף לקחת לקקן ולקפל לבד. אבל זה עניין של העדפה אישית. אני לא חושבת שלמיקסרים אחרים של קנווד מלבד ה KMIX יש את פעולת הקיפול.
 
2. אני מכירה את הבעיה של המקצף שלא מגיע עד לתחתית הקערה במייג'ור, אבל הוא אמור להגיע עם מפתח ברגים מתאים, ויש אפשרות להתאים את המקצף לעומק הקערה. פותחים את הבורג ומסדרים את המוט שנכנס למיקסר עצמו, כך שהוא יהיה יותר ארוך, ואז המקצף יגיע יותר נמוך. כנ"ל עם וו הלישה ו-וו הגיטרה לערבול.
לצפיה ב-'זילוף על עוגת מוצרט'
זילוף על עוגת מוצרט
15/08/2016 | 10:35
12
61
היי
אני רוצה להכין עוגת מוצרט ליום הולדת, ולזלף עליה
 
המתכון של העוגה:
אם אני מבינה נכון, העוגה צריכה להישמר בהקפאה ורק לקראת הגשה להוציא מהמקפיא? כלומר גם לאחר שחותכים ואוכלים, מחזירים להקפאה?
 
במקרה כזה, האם יש הגבלה מבחינת זילוף?
רציתי לזלף עם שמנת ופודינג, דברים כמו מזל טוב וכו', השאלה אם בהקפאה זה לא ייצא קצת "איכסה" עם מעין רטיבות בשמנת של הזילוף וכו'...
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
16/08/2016 | 20:53
11
47
אני מכינה וריאציה של עוגה כזו לפעמים.
לא צריך לשמור אותה במקפיא אחרי ההכנה. אחרי שמוזגים את הציפוי מלמעלה מחזירים למקפיא לחצי שעה רק כדי שהציפוי יתקשה, אבל אח"כ אפשר לשמור במקרר לכמה שעות לפני ההגשה כדי שהמוסים יפשירו וזו לא תהיה עוגת גלידה. אפשר גם לשמור אותה במקפיא כמה ימים עד ההגשה, ורק ביום ההגשה לשמור במקרר לכמה שעות. את הזילופים הייתי עושה ביום ההגשה שלא יימרחו בטעות.
גם את מה שנשאר מהעוגה אחרי ההגשה אפשר לשמור במקרר. אם היא לא צפויה להתחסל תוך יומיים שלושה, אפשר להחזיר להקפאה.
קרם של אינסטנט פודינג וקצפת עומד בהקפאה בסדר גמור. אפשר לכתוב בשוקולד מומס בצבע נגדי (כלומר שוקולד לבן) אם את מעדיפה.
 
בהצלחה
לצפיה ב-''
17/08/2016 | 10:28
3
לצפיה ב-'מאחר ויש לך ניסיון עם עוגות מוצרט...'
מאחר ויש לך ניסיון עם עוגות מוצרט...
19/08/2016 | 23:08
9
19
לצערי כל המוס שוקולד לבן נזל החוצה.
כשהכנתי אותם, לפי המתכון היה קערה אחת עם 225 גרם שוקולד לבן, וקערה אחרת עם 225 גרם שוקולד מריר (השתמשתי ב- 60%). לתוך כ"א מהן שפכתי חצי מ3 מיכלי שמנת מתוקה לתוך כ"א מהקערות כלומר 375 מ"ל שמנת לכל קערה.
אחרי זה הכנסתי למקרר ללפחות 4 שעות. כבר בהכנה וגם אחרי זה שהוצאתי אותן מהמקרר, שמתי לב שהמוס שוקולד לבן היה יחסית יותר נוזלי, והמוס שוקולד מריר התמצק לחלוטין במקרר והייתי צריכה לחכות שזה יפשיר כדי להצליח להקציף במיקסר. 
אני חושבת שזה היה הסיבה שאחרי זה למרות ההקפאות והכל ברגע האמת החלק של המוס שוקולד הלבן החל ממש לנזול החוצה... אולי צריך היה להוסיף משהו לשוקולד הלבן כדי שהוא יתמצק כמו השוקולד המריר? פודינג וניל? וכמה כדאי על כמויות כאלה של שוקולד ושמנת?
לצפיה ב-'אני הייתי מוסיפה ג׳לטין'
אני הייתי מוסיפה ג׳לטין
19/08/2016 | 23:28
8
10
אפילו כפית ג׳לטין מומס במעט מים.
ג׳לטין מייצב יותר מאינסטנט פודינג.
עוד אופציה היא לשים יותר שוקולד לבן.
לצפיה ב-'תודה. ואם בכל זאת אנסה פודינג'
תודה. ואם בכל זאת אנסה פודינג
19/08/2016 | 23:40
7
5
מה הכמות שכדאי לשים? כף תספיק?
לצפיה ב-'לדעתי יהיה צריך לפחות חצי חבילת אינסטנט'
לדעתי יהיה צריך לפחות חצי חבילת אינסטנט
19/08/2016 | 23:45
6
8
כף לא ממש תשפיע על היציבות של המוס. אינסטנט פודינג מכיל גםאבקת סוכר, לא רק קורנפלור.
לצפיה ב-'לא הבנתי את החלק האחרון'
לא הבנתי את החלק האחרון
19/08/2016 | 23:48
5
3
מה שמשפיע על היציבות זה בעצם הקורנפלור ולא אבקת הסוכר?
אני יכולה לשים ישירות קורנפלור אם זה מה שיעזור... השאלה מה הכמות.
אולי זה גם יפחית במתיקות, המוסים גם ככה מאוד מתוקים
לצפיה ב-'הסבר'
הסבר
20/08/2016 | 03:07
4
8
אכן, מה שגורם להסמכה באינסטנט פודינג זה קורנפלור.
העניין הוא שקורנפלור כשלעצמו עובד יותר טוב בחימום עם נוזל.
אני אגיד לך את האמת, אף פעם לא ייצבתי מוס שוקולד עם קורנפלור. יש לו נטייה להיות קמחי ואני אוהבת להיות בטוחה שהמוס יהיה יציב, וג'לטין מבטיח את זה.
 
אני לא יודעת להגיד לך בדיוק כמה קורנפלור יהיה צריך כדי להסמיך את המוס כך שהוא יישאר יציב אחרי ההפשרה. אולי כף קורנפלור מדוללת במעט מי ברז, רק כדי שהקורנפלור יימס, ואז להוסיף לשמנת כשהיא רותחת ולבשל כמה דקות עד שמסמיך, ואז להוסיף את השוקולד ולערבב עד שכל השוקולד נמס לגמרי, ולקרר הכל. זה יהיה במרקם שלדעתי יהיה קצת יותר דומה לקרם פטיסייר ולא למוס שוקולד לבן. לשיקולך. ושוב - זה לא מנסיון אישי אלא רק מהגיון וניחוש.
 
לצפיה ב-'תודה... ג'לטין'
תודה... ג'לטין
20/08/2016 | 20:26
3
10
יש לי זיכרון רע מג'לטין כי פעם אמא שלי שמה את זה בעוגת גבינה והיה ממש כדורים קטנים של ג'לטין תקועים שם... איך מבטיחים שזה לא יקרה במוס שוקולד לבן? זה מגיע מלכתחילה נוזלי או באבקה? מספיק להמיס במעט מים חמים ולהכניס לתערובת המוס?
לצפיה ב-'עבודה עם ג'לטין'
עבודה עם ג'לטין
21/08/2016 | 12:08
2
8
הג'לטין בארץ מגיע בצורת אבקה. אפשר למצוא גם דפי ג'לטין אך הם אינם כשרים ויותר קשה למצוא אותם.
אני אתייחס לעבודה עם אבקת ג'לטין:
קודם מערבבים את הג'לטין עם מי ברז ביחס של 6 מים ל 1 ג'לטין. כלומר כפית אבקת ג'לטין עם 6 כפיות מים.
נותנים לג'לטין לעמוד עם המים 10-15 דקות עד שהוא סופג לגמרי את המים.
אח"כ ממיסים את הג'לטין במיקרוגל למשך 20-30 שניות. מערבבים ורואים שאין כבר גרגירים. אם עדיין יש, מחממים לעוד 10-20 שניות. אפשר גם להמיס את הג'לטין על בן מארי (אמבט אדים) אבל במיקרוגל זה הרבה יותר פשוט ומהיר.
את הג'לטין המומס מערבבים עם 2-3 כפות מהמוס הקר, כדי להשוות טמפרטורות ומרקמים. את התערובת הזו מוסיפים לשאר המוס ומערבבים היטב. 
התוצאה היא שילוב חלק של הג'לטין במוס בלי גושים.
 
בהצלחה
 
לצפיה ב-'תודה!!'
תודה!!
21/08/2016 | 13:08
1
2
לצפיה ב-'בשמחה רבה '
בשמחה רבה
21/08/2016 | 13:09
2
לצפיה ב-'עזרתכן בעיצוב עוגת שכבות שראיתי באתר מחו"ל'
עזרתכן בעיצוב עוגת שכבות שראיתי באתר מחו"ל
14/08/2016 | 16:21
3
90
שלום, אני רוצה להכין עוגה פרווה כמו בתמונה המצורפת.
אשמח לעזרתכן, איך כדאי - איך לדאוג שלא תיפול, באיזה קרם להשתמש וכל טיפ שיש לכן.
תודה
לצפיה ב-'אף אחד? '
אף אחד?
16/08/2016 | 18:00
2
12
לצפיה ב-'מנסה לעזור'
מנסה לעזור
16/08/2016 | 20:46
1
41
בכל התכניות שראיתי, כשבנו עוגות עם כל כך הרבה קומות, נעזרו במקלות עץ עגולים שתוקעים במרכז כל שכבה וגם בעוד כמה נקודות על העוגה כדי לייצב את העוגה כך שלא יקרסו הקומות. צריך לדעת בדיוק איך עושים את זה. אולי תחפשי ביו טיוב סרטונים על בניית עוגות קומות.
 
זה נראה לי הרבה יותר מסובך כשכל העוגות עשויות משכבות של עוגה וקרם באמצע, שיכול לנזול או להימעך בזמן ההרכבה או אחריה. אין לי מושג באיזה קרם השתמשו פה. אולי בקרם חמאה, שנחשב לקרם מאד יציב.
 
אם לא עשית עוגות כאלו בדיוק בעבר, לא הייתי מהמרת על הצלחה מושלמת בעוגה כזו עם כל כך הרבה קומות ושכבות בין הקומות. בד"כ מצפים את העוגות בבצק סוכר, מה שהופך אותן ליציבות יותר ולא מתפרקות, וגם אז, צריך לדעת בדיוק איך לחזק אותן כדי שיחזיקו הרבה קומות.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
17/08/2016 | 12:54
9
לצפיה ב-'שאלות שוקולד'
שאלות שוקולד
14/08/2016 | 16:01
1
41
שלום, אני מעוניינת להכין פרלינים וביצת קינדר גדולה בפעם הראשונה ויש לי כמה שאלות.
1. אחרי שטימפררתי ומיקמתי בתבנית, נשארה לי כמות של שוקולד שלא השתמשתי בה והיא התגבשה .. מה עושים איתה במידה ורוצים להכין עוד דברים..  האם להביא שוב לטמפרטורת המסה של 45 מעלות למשל לשוקולד חלב או שאפשר להביא לטמפ' עבודה של 29 מעלות?
2. האם אפשר להכין פרלינים עם תבניות סיליקון פשוטות או רק עם הפוליקרבונט?
3. אם בסוף העבודה נשאר לי שוקולד אני יכולה לשמור אותו בארון והוא יהיה "כשיר" לטמפרור נוסף?
4. קניתי מטבעות שוקולד לא ממותגות, האם בטוח לטמפרר איתם או שחייבים אחוז מוצקי קקאו מסויים כדי להצליח?
5. האם תוך כדי ובסוף ההכנה משאירים את הביצה/פרלינים להתגבש בחוץ/מקרר/מקפיא?
 
 
תודה (:
לצפיה ב-'תשובות כמיטב יכולתי'
תשובות כמיטב יכולתי
15/08/2016 | 01:34
46
1-ברגע שהשוקולד התמצק את יכולה להתחיל כול תהליך שתרצי מההתחלה 
2אפשר גם עם תבניות סיליקון פשוטות וזולות הפרלינים יוצאים לא רע למתחילים
3-שוקולד מטומפרר שומרים בכלי יחד עם שוקולד שעדיין לא עבדת איתו אבל אם לא טימפררת טוב אז הוא יהיה רך יותר וימרח לכול עבר (בעיקר בקיץ שלנו)
4-לא ניסיתי מעולם אבל אם את רוצה להצליח תעבדי עם שוקולד ברמה של 60% מוצקי קקאו ומעלה ורצוי שוקולד איכותי ...יחי ההבדל בטעם
5-במקפיא-עד שהשוקולד נפרד מהתבנית ,קחי בחשבון שלפני ההכנסה למקפיא צריך לסובב את הביצה כול הזמן ולדאוג לכיסוי של כול שטח הביצה אחרת עובי הדופן יהיה קטן והביצה תשבר (לא קל להכין ביצה סגורה )
לצפיה ב-'עוגיות אוראו מרוסקות-דרוש מתכון'
עוגיות אוראו מרוסקות-דרוש מתכון
05/08/2016 | 20:08
2
51
יש לי עןגיות אוראו מרוסקות היטב היטב לאבקה. המון עוגיות מרוסקות. למישהו יש מתכון או המלצה מה לעשות איתן לפני שמעיפים לפח?
מלבד הצעה לתחתית עוגת גבינה או עוגה כלשהי. תודה:)
לצפיה ב-'במקרה גם לי יש - אני טוחנת גם חבילת פתי בר'
במקרה גם לי יש - אני טוחנת גם חבילת פתי בר
08/08/2016 | 12:50
1
42
ומערבבת עם קופסא של גבינת שמנת בטעם טבעי
יוצרת כדורים ומפקיאה על מקלות, לאחר שעתיים טובלת בשוקולד לבן/חלב מומס, יוצא חלום
לצפיה ב-' זה גם מה שאני חשבתי. סוג של קייק-פופס.'
זה גם מה שאני חשבתי. סוג של קייק-פופס.
08/08/2016 | 15:55
21
לצפיה ב-'נפתח פורום אולימפיאדה ריו 2016'
נפתח פורום אולימפיאדה ריו 2016
( לעמוד שלי בתפוז )
03/08/2016 | 14:18
1
המשחקים האולימפיים של קיץ 2016 עוד רגע כאן, ואנחנו מזמינים אתכם לפורום אולימפיאדה ריו 2016 כדי להתעדכן ולדבר על כל מה שחם!
 
 היכנסו כבר עכשיו:
לצפיה ב-'נפתח פורום פוקימון GO'
נפתח פורום פוקימון GO
( לעמוד שלי בתפוז )
26/07/2016 | 12:02
10
 אם גם אתם נפלתם לטירוף החדש שמשגע את העולם, הפורום הזה נועד בדיוק בשבילכם!
היכנסו עכשיו לפורום פוקימון GO בתפוז, שם מחכים לכם פוקימונים נדירים ביותר:
לצפיה ב-'חייבת תבנית של חצי גליל '
חייבת תבנית של חצי גליל
24/07/2016 | 12:09
1
69
אני צריכה תבנית של חצי גליל.. יש למישהו רעיון מאיפה אני יכולה להשיג ? אני צריכה לשימוש חד פעמי 
לצפיה ב-'אולי יש בחנויות מתמחות באפייה'
אולי יש בחנויות מתמחות באפייה
24/07/2016 | 22:56
31
ואם זה לשימוש חד פעמי, אולי יש משהו בחנויות לכלים חד פעמיים גדולות כמו פעמית סטור או גינדי.
 
השאלה לאיזה שימוש התבנית, לאיזו עוגה או קינוח. משהו שצריך להיאפות או קינוח קר?
 
 
לצפיה ב-'נפתח פורום שמאות מקרקעין'
נפתח פורום שמאות מקרקעין
( לעמוד שלי בתפוז )
21/07/2016 | 10:01
4
 האם אתם לקראת רכישה או מכירה של נכס? נמצאים בהליך לקיחת משכנתא וזקוקים לסיוע או הכוונה בהתנהלות עם שמאי הבנק?
 
בפורום שמאות מקרקעין בתפוז תקבלו תשובות לכל השאלות:

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ