לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1123211,232 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'ארטיקים כקינוח'
ארטיקים כקינוח
16/10/2018 | 10:35
3
יש לי אירוע שאני נתכנן ל150 איש
באירוע יהיה קיטרינג אבל בלי קינוחים. חשבתי להביא ארטיקים חלבי וסורבה בשביל הקינוח.
ראיתי שיש חברה ששולחת גם את הארטיקים עד אלי עם שליח כך שהם לא ינמסו.
 
מה אתם חושבים ארטיקים יכול להיות קינוח טוב?
לצפיה ב-'החלפת קמח תופח בקמח כוסמין מלא'
החלפת קמח תופח בקמח כוסמין מלא
11/10/2018 | 12:16
1
10
שלום לכולם
מטעמי בריאות התחלתי להשתמש בקמח כוסמין מלא.
יש לי מתכון לעוגה שיש בה חבילת קמח תופח קטנה (כ 2.5 כוסות). האם מישהו יודע לומר לי אם אפשר להחליף את כל כמות הקמח התופח בקמח כוסמין מלא? (בעוגה יש גם 3 ביצים, שמנת חמוצה אחת, 200 גרם רסק תפוחי עץ)
תודה מראש
לימור
לצפיה ב-'נראה לי שאפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין - אבל'
נראה לי שאפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין - אבל
12/10/2018 | 13:07
7
1. צריך להוסיף חומרי התפחה - כפית שטוחה של אבקת אפייה על כל כוס קמח וגם רבע כפית אבקת סודה לשתייה על כל כוס קמח.
 
2. ייתכן ותצטרכי קצתיותר נוזלים במתכון, כי קמח כוסמין מלא מתנהג קצת אחרת מקמח חיטה לבן. 
 
אני משערת שזו עוגה שאת מכירה ותוכלי לראות אם התערובת סמיכה יותר באופן משמעותי מאשר עם קמח רגיל. אם כן, שימי קצת נוזלים, בהדרגה.
לצפיה ב-'פחזניות ריקות - איפה קונים (צפון תל אביב)'
פחזניות ריקות - איפה קונים (צפון תל אביב)
08/10/2018 | 11:40
4
לצפיה ב-'עוגיות חמדת השקד של חן ואלון קורן'
עוגיות חמדת השקד של חן ואלון קורן
22/09/2018 | 11:31
1
52
אני לא טיפוס של תה, תביאו לי קפה חזק והרבה ממנו. תה זה כשאני חולה מתה, וגם אז ארצה קפה ואסתפק בתה.
אבל כשחן קורן שיתפה בבלוג שלה ושל אלון מתכון לעוגיות חמאה עם תה חמדת השקד, הייתי חייבת לנסות אותן. והן שוות בטירוף!!!
 
משתפת במתכון כמו שאני הכנתי אותו. אצרף למטה קישור למתכון המקורי בבלוג.
 
250 גרם קמח רגיל
100 גרם סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח 
כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה קרה
2 כפות חלב
תוכן של שלושה שקיקי תה "חמדת השקד" של ויסוצקי
 
אופן ההכנה:
 
במטחנת קפה ותבלינים טוחנים את התוכן של שלושה שקיקי תה חמדת השקד יחד עם כף סוכר, לאבקה דקה.
 
במעבד מזון מערבלים בפולסים קצרים קמח, סוכר, תה טחון, אבקת אפייה, מלח ואת החמאה הקרה חתוכה לקוביות, עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים תמצית וניל ושתי כפות חלב וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש.
מחלקים את הבצק ל 2-3 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 3 ס"מ בערך.
עוטפים את גלילי הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לחצי שעה.אפשר לשמור את הבצק במקפיא ליותר זמן (ואז לתת להם להפשיר קצת לפני הפריסה לעוגיות).
 
מחממים תנור ל 170 מעלות, מרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה ופורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את העוגיות במרווחים קלים ואופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות יפה.
מצננים ושומרים בכלי אטום.
 
 
לצפיה ב-'אכן עוגיות פשוטות וטעימות מאוד'
אכן עוגיות פשוטות וטעימות מאוד
02/10/2018 | 12:55
8
לצפיה ב-'הקינוח הכי שווה פאי אגוזים'
הקינוח הכי שווה פאי אגוזים
07/09/2018 | 13:50
1
61
היי לכולם,
 
הקינוח הזה הוא הקינוח שלי לראש השנה. גם פרווה גם מושלם.
קינוח שישדרג כל ארוחה. פאי פריך ומתוק. קריספי מלמעלה. נימוח באמצע ובסיס עוגייתי. אגוזים בכל ביס. לצד כל מנה ניתן להוסיף מעט קצפת או כדור גלידה .
לצפיה ב-'תודה על השיתוף אבל אצלנו נהוג להעלות מתכונים מלאים'
תודה על השיתוף אבל אצלנו נהוג להעלות מתכונים מלאים
22/09/2018 | 11:08
14
לפורום עצמו, ולא רק קישור לבלוג או לאתר בו נמצא המתכון.
 
את מוזמנת בשמחה לשתף כאן במתכונים שלך ולהוסיף גם קישור לבלוג אם בא לך.
 
חג שמח
לצפיה ב-'סוכריות גומי נמסו (שאלה)'
סוכריות גומי נמסו (שאלה)
30/08/2018 | 08:42
1
25
היי
השתמשתי במתכון מהרשת ליצירת סוכריות גומי (6 כפיות גלטין, שליש כוס מים, תמצית טעם, וחימום במיקרו).
נתתי לתוצר להתקרר 20 דק במקפיא.
התוצאה הייתה מעולה לכאורה, רק שכעבור זמן מה הסוכריות החלו "להינמס" כאילו היו עשויות מקרח :(
 
איפה טעיתי ומה צריך לעשות להבא?
לצפיה ב-'לפעמים הרתחת יתר של ג'לטין פוגעת ביכולת המיצוק שלו'
לפעמים הרתחת יתר של ג'לטין פוגעת ביכולת המיצוק שלו
01/09/2018 | 19:45
11
ובאופן כללי, נראה לי שבקיץ כדאי לשמור מוצרים ביתיים עם ג'לטין במקרר כדי שהוא לא יימס.
 
 
לצפיה ב-'מחפש אביזר לדחיסת צורות'
מחפש אביזר לדחיסת צורות
16/08/2018 | 00:00
1
16
אני מכין חטיף שמבוסס על תמרים. זה יוצה סמיך מאוד. אני רוצה ליצור אותו בצורות אחידות. חשבתי על להכניס את התערובת למין מתקן ולדחוס אותה דרך צורה מתאימה. במקרה שלי סוג של מלבן.
איך קוראים לכזה דבר? שאלתי במספר חנויות ולא ידעו על מה אני מדבר
לצפיה ב-'הייתי מנסה להשתמש בתבנית ליצירת סושי ניגירי'
הייתי מנסה להשתמש בתבנית ליצירת סושי ניגירי
25/08/2018 | 17:10
7
היא עשויה מפלסטיק קשיח ויוצרת מלבנים יפים. אפשר אולי לשמן ממש מעט או לפזר קוקוס/שומשום לפני שדוחסים פנימה את תערובת התמרים, כדי שהיא לא תידבק מדיי ויהיה קשה להוציא אותה מהתבנית.
לצפיה ב-'עוגה אפויה בחצייה'
עוגה אפויה בחצייה
21/07/2018 | 11:26
3
59
אשתי הייתה מכינה עוגות בחושות והכל בסדר.
לאחרונה בעוגות יוצר מצב של חצי העליון יציב ומוצק ובאמצע הוא נוזלי ולא יציב.
חשוב לדעתי שאשתי מנפה את הקמח לפני שהיא מכניס את הבלילה לתנור.
אשתי החליפה תבנית וזה לא עזר.
האם ניתן לשער שהבעייה של התנור?

הנה דוגמא למען הסר ספק: בהכנת עוגת דבש לפני כמה חודשים העוגה הייתה בסדר כאשר אתמול כאמור יצא חצי מוצק וחצי נוזלי, היא השתמשה באותו מתכון שלה.
שבת שלום ותודה מראש
טלי וצביקה
לצפיה ב-'נשמע שהבעיה בתנור'
נשמע שהבעיה בתנור
22/07/2018 | 18:14
38
ואם החלק העליון אפוי והמרכז-תחתית לא, נראה לי שהבעיה היא בחום התחתון.
לפני שקוראים לטכנאי שיבדוק את התנור, שימו לב שאתם אופים במצב של חום עליון ותחתון יחד, עם או בלי טורבו, ושלא בטעות אפיתם עם חום עליון בלבד.
 
בהצלחה ואפייה טובה
לצפיה ב-'אין שום קשר בין קמח מנופה לבעיה שאתה מתאר'
אין שום קשר בין קמח מנופה לבעיה שאתה מתאר
02/08/2018 | 23:16
1
24
אם כל פרוטוקול העבודה נשאר אותו דבר אזי הבעיה בתנור .
כדאי לדעת איך אתם אופים האם בטורבו או באפיה עליונה ותחתונה.
לצפיה ב-'יכול להיות '
יכול להיות
07/08/2018 | 09:15
22
גם מזג אוויר, לחות, עודף נוזלים, עודף שמן, שמן מסוג אחר וכו 
לא היתי ממהר להחליף את התנור 
לצפיה ב-'ארטיק ביתי- שאלה'
ארטיק ביתי- שאלה
04/07/2018 | 17:11
2
64
שלום.
קניתי את המתקן הפשוט לארטיקים ביתים,
הכנתי שניים. אחד מהם נשלף, השני לא נשלף- נשארתי ביד עם המקל בלבד     . חשבתי שאולי צריך למלא עד הסוף את המיכל-והוספתי נוזלים- אחרי כמה שעות בדקתי- ושוב,לא נשלף.
יש פטנט למנוע את זה? אני משערת שלשמן את פנים המיכל יקלקל את הטעם של הארטיק, אולי זה כן יעבוד?
אם זה משנה- הכנתי ארטיק על בסיס של ירקות ופירות שנטחנו בבלנדר,בלי שום בסיס של שמנת או חלב.

תודה!
לצפיה ב-'אם שני הארטיקים היו זהים מבחינת מרכיבים'
אם שני הארטיקים היו זהים מבחינת מרכיבים
10/07/2018 | 22:02
1
39
לא רואה סיבה הגיונית שאחד נשלף והשני לא...
בפעם הבאה, להקפיא טוב ואם צריך, לחמם טיפה עם הידיים את הארטיק מבחוץ כדי שיימס קצת מסביב לתבנית ואז לשלוף.
לצפיה ב-'תודה '
תודה
11/07/2018 | 18:16
9
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
31/05/2018 | 15:45
1
63
שלום, אני מחפש גלידות דלות שומן (או לא מאוד משמינות) אבל טעימות. מאסתי בבן אנד ג'ריס. תודה מראש. 
לצפיה ב-'דווקא בן אנד ג'ריס היא גלידת שמנת ממש...'
דווקא בן אנד ג'ריס היא גלידת שמנת ממש...
31/05/2018 | 21:07
72
גלידות דלות שומן יהיו בכיוון הסורבה למיניהם, שאינן מכילות שומן. לפלדמן יש גם ארטיקים מיוגורט בשילוב עם סורבה פרי, גם אלה יחסית דלי שומן.
לצפיה ב-'מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה'
מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
22/05/2018 | 21:17
2
334
מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
לקאפקייקס-
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
4 כפות קקאו
3/4 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות קוקוס טחון
50 גרם שוקולד צ'יפס
לגנאש נוטלה:
150 גרם ממרח נוטלה
150 מ"ל שמנת מתוקה
אגוזים קצוצים ושוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, חלב , מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים עם עטרות נייר ששומנו בספריי שמן, וממלאים עד ל-3/4 גובה. מעל כל קאפקייק מפזרים שבבי שוקולד צ'יפס.
אופים במשך כ-15-20 דקות לקאפקייקס בינוניים או 12 דקות למיני קאפקייקס. מקררים בטמפ' החדר.
ציפוי גנאש נוטלה-
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים קרם נוטלה ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים במקרר כ 10 דקות.
מצפים את הקאפקייקס בגנאש ומקשטים באגוזים ובשוקולד. שומרים בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.
 
למתכון המלא ומתכונים נוספים
 
לצפיה ב-'תודה רבה. נראים מעולים '
תודה רבה. נראים מעולים
24/05/2018 | 21:50
19
לצפיה ב-'והמתכון שלך מככב בדף הראשי של תפוז '
והמתכון שלך מככב בדף הראשי של תפוז
25/05/2018 | 14:39
24
לצפיה ב-'נסיונות כושלים להכנת מוס...'
נסיונות כושלים להכנת מוס...
19/05/2018 | 09:08
2
86
היי, במתכון של מוס שוקולד חלב היה כתוב להרתיח שמנת מתוקה עם שוקולד חלב. עשיתי את זה למרות שאני מבינה שאסור להרתיח, רק להביא לסף רתיחה. מה אני עושה עם התערובת המורתחת? יש סיכוי שהיא תקציף למוס? יש הצעות אחרות לקינוח שאפשר להשתמש בתערובת הזו? תודה!
לצפיה ב-'מצטערת שרק עכשיו עונה... אבל מקווה שהתשובה תועיל'
מצטערת שרק עכשיו עונה... אבל מקווה שהתשובה תועיל
19/05/2018 | 21:30
59
לא נורא שהשמנת הגיעה לרתיחה. כשהתערובת חלקה ואחידה, מקררים אותה ללילה או כמה שעות במקרר ולמחרת מקציפים את התערובת עם עוד 1/2-1 מיכל שמנת מתוקה, במהירות בינונית, עד שמתקבל מוס אוורירי יותר. להיזהר מהקצפת יתר.
לצפיה ב-'לא מרתיחים את השמנת עם השוקולד'
לא מרתיחים את השמנת עם השוקולד
06/06/2018 | 23:18
36
מביאים את השמנת לסף רתיחה. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים דקה ואז מערבבים. ממתינים שיתקרר ואז מכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.  מקציפים עד שהתערובת תפוחה ויציבה (לא להקציף יותר מדי!).
לצפיה ב-'שבת שלום וחג שבועות שמח לכולם '
שבת שלום וחג שבועות שמח לכולם
18/05/2018 | 14:13
12
שיהיה לכולם חג שמח וטעים

מי שרוצים מוזמנים לצרףלכאן את מתכוני החג המתוקים שלכם
תמונות יתקבלו בברכה, בצירוף המתכון המלא (לא רק  קישור חיצוני).

חג שמייח!
לצפיה ב-'ציפוי לעוגת גבינה קרה'
ציפוי לעוגת גבינה קרה
17/05/2018 | 14:01
7
50
שלום,

אשמח לקבל עזרה בנוגע לציפוי עוגת גבינה קרה. אני רוצה לצפות בציפוי המתוק שרואים על הרבה עוגות גבינה קרות, כמו ציפוי אוכמניות או פסיפלורה וכדומה. כל פרות היער הקפואים חוסלו בסופרמרקט ולא מצאתי מה לקנות. לא ידעתי אפילו איפה לחפש. בסוף קניתי מעדן פירות יער ללא תוספת סוכר (אנחנו לא אוהבים מתוק מאד), מהמדף של הריבות. אין לי מושג אם זה מתאים לציפוי? מתאים אחרי איזשהוא עיבוד? דילול?, או שאולי לא מתאים בכלל?

תודה מראש לעונים

לצפיה ב-'אני חושב שאת מתכוונת לזה'
אני חושב שאת מתכוונת לזה
17/05/2018 | 16:12
1
94
לצפיה ב-'לא, היא מתכוונת לציפוי פירות יער/אומניות על עוגת גבינה'
לא, היא מתכוונת לציפוי פירות יער/אומניות על עוגת גבינה
17/05/2018 | 22:18
34
מה שצירפת בקישור זה גלסאז' / מירור.
לצפיה ב-'מעדן פירות יער כזה מתאים בהחלט לציפוי עוגת גבינה'
מעדן פירות יער כזה מתאים בהחלט לציפוי עוגת גבינה
17/05/2018 | 22:16
4
45
אני משתמשת הרבה במעדנים כאלה כמו סן דלפור ודומיו. מערבבים אותו קצת שיהיה יותר חלק ומורחים על העוגה כשהיא קרה ויציבה.
 
לצפיה ב-'כן, לזה התכוונתי. אפשר לדלל אותו טיפה עם מים חמים כדי שיהיה '
כן, לזה התכוונתי. אפשר לדלל אותו טיפה עם מים חמים כדי שיהיה
18/05/2018 | 01:06
3
23
קל יותר למרוח, או שזה לא רעיון טוב?
לצפיה ב-'לדעתי אין צורך לדלל אותו. כשמערבבים הוא נעשה יותר נוזלי'
לדעתי אין צורך לדלל אותו. כשמערבבים הוא נעשה יותר נוזלי
18/05/2018 | 01:10
2
19
אבל אם לדעתך צריך לדלל קצת, זה אפשרי.
לצפיה ב-'תודה רבה. עזרת לי מאד.'
תודה רבה. עזרת לי מאד.
18/05/2018 | 01:11
1
7
לצפיה ב-'בשמחה ⁦⁩'
בשמחה ⁦
18/05/2018 | 01:15
2
לצפיה ב-'יש לי שאלה ומחפש עזרה ויעוץ '
יש לי שאלה ומחפש עזרה ויעוץ
26/04/2018 | 19:47
96
רציתי להכין ריבועי פקאן,שכבר יצא לי להכין,אבל עם בצק פריך רגיל\שקדים אבל בא לי להכין בצק פריך פיסטוק,הוא ממש ממש טעים!

השאלה היא,אם בצק פריך פיסטוק יהיה מתאים לפקאן עם קרמל?
או שבכלל..לא אכפת לי משהו אחר,אבל מה הולך עם בצק פריך פיסטוק? איזה טעם,וטקסטורה יתאימו לבצק כזה?

ולא בא לי להכין את זה כעוגה או טארט,אלה כריבועיות/חיתוכיות כאלה ששומרים בקופסא.. :)

מישהו/י משהו?! הצעות?



**מצרף תמונות של ריבוע פקאן שהכנתי בעבר


לצפיה ב-'קינוחים פרווה '
קינוחים פרווה
25/04/2018 | 19:15
2
65
האם יש המלצות לקינוחי גורמה פרווה ?
אשמח למתכונים
שרי
לצפיה ב-'מה נחשב גורמה עבורך?'
מה נחשב גורמה עבורך?
26/04/2018 | 08:32
22
לצפיה ב-'קינוחים בכוס'
קינוחים בכוס
17/05/2018 | 16:13
38
זה תמיד מרשים 
לצפיה ב-'רואיל אייסינג'
רואיל אייסינג
17/04/2018 | 11:16
1
64
אשמח לעזרה איך עובדים עם רויאל אייסינג .. אני רוצה לעצב עוגיות ליומולדת של הבת שלי
לצפיה ב-'היי חנוש'
היי חנוש
17/04/2018 | 16:54
52
האם את רוצה להכין לבד רויאל אייסינג או שאת משתמשת ברויאל אייסינג קנוי?
 
מציירים איתו על עוגיות שטוחות וחלקות, כמובן קרות לגמרי אחרי האפייה.
 
בכל מקרה, את הרויאל אייסינג, שצריך להיות די סמיך, מזלפים בעזרת שק זילוף עם פיה בעלת חור קטן, או שיוצרים קונוסים מנייר אפייה אותם ממלאים באייסינג וחותכים חור קטן מאד בקצה.
רצוי ליצור קווי מתאר משוקולד מומס או רויאל אייסינג סמיך, לתת לקוי המתאר להתייבש מעט באוויר ואז למלא את החללים ברויאל אייסינג.
את הרויאל אייסינג ניתן לצבוע בצבעי מאכל, רצוי צבעי מאכל ג'ל, שהם מרוכזים יותר ולא ידללו את הרויאל אייסינג.
 
אם את זקוקה למתכון לרויאל אייסינג, תכתבי לי. גם בגוגל ודאי תוכלי למצוא מתכונים לרויאל אייסינג.
 
 
לצפיה ב-'חג פסח שמח לכולם '
חג פסח שמח לכולם
30/03/2018 | 16:32
3
45
שיהיה לכולנו חג אביבי, טעים, שמח וחופשי

אשמח אם תשתפו במתכונים של קינוחים/עוגות/מאפים שלכם לפסח.
בבקשה לצרף מתכונים מלאים, לא רק קישורים ו/או תמונות.


לצפיה ב-'עוגת מוס לימון על דקואז שקדים (כשרה לפסח)'
עוגת מוס לימון על דקואז שקדים (כשרה לפסח)
03/04/2018 | 19:58
2
302
זו היתה מלכת ליל הסדר שלנו. חוסלה עד הפירור האחרון למרות הארוחה הענקית שהיתה לפניה
 
עוגת מוס לימון על בסיס דקואז שקדים
לתבנית עגולה 24
 
לדקואז:
2  חלבונים
80  גרם סוכר
60  גרם שקדים טחונים
60  גרם אבקת סוכר
2  כפות קורנפלור
 
למוס הלימון:
7 גרם אבקת ג'לטין (1/2 שקית או כפית וחצי של אבקה/גרגירים) מושרית ב 1/4 כוס מי ברז
חצי כוס מיץ לימון טרי
גרידה דקה מלימון אחד
  3/4 כוס סוכר 
 4 ביצים מופרדות 
 1 כף סוכר 
מעט מלח
 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל/כוס)
 1 כף סוכר וניל

אופן ההכנה:
הדקואז:
לחמם תנור ל170 מעלות
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קרם יציב ורך
2. מקפלים בהדרגה את שאר החומרים לתוך הקצף.
3. מזלפים לעיגול בקוטר הרינג ואופים בערך 20 דקות עד שהואמתייצב ומשחים קצת.
4. מצננים את הדקואז ומעבירים אותו לתוך תבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה. אם צריך, חותכים קצת מהדפנות של הדקואז כדי שייכנס (אפשר לפרק את התבנית הקפיצית, לסגור את הטבעת ולהשתמש בה כמו בחותכן כדי שהדקואז יהיה בגודל המתאים).
 
שמים שקף בתוך התבנית, בין הדופן לדקואז. לא חובה אבל אני ממש ממליצה, כי אז המוס יצא הרבה יותר יפה וחלק בהגשה.
 
הכנת המוס:
מערבבים 7 גרם ג'לטין ברבע כוס מים ומניחים בצד לרבע שעה בערך, עד שהג'לטין סופג את כל המים.
בינתיים בסיר קטן מבשלים חלמונים, מיץ לימון, 3/4 כוס סוכר וגרידת לימון, עד שנוצר קרם קצת סמיך. להיזהר לא להגיע לרתיחה חזקה, להגיע לסף רתיחה א רתיחה ממש עדינה, אחרת החלמונים יתקרשו לחביתה.
מוסיפים את הג'לטין ומבשלים עד שהוא נמס לגמרי.
מסננים את הקרם ונותנים לו להתקרר לטמפ' החדר.
אם רוצים שגרידת הלימון תורגש בעוגה, אפשר להוסיף את גרידת הלימון אחרי שהקרם מבושל ומסונן. אני מעדיפה לשים אותו בהתחלה ולסנן.
כשהקרם בטמפ' החדר, מקציפים את החלבונים עם כף סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
מקפלים את החלבונים עם קרם הלימון למוס אחיד ואוורירי.
מוזגים את המוסעל תחתית הדקואז,  מיישרים ומקררים לכמה שעות, רצוי ללילה.
 
ביום ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר וניל לקצפת יציבה ומזלפים אותה יפה על העוגה. אפשר לקשט במעט גרידת לימון ובתותים אם הם בעונה. 
 
 
לצפיה ב-'נראית מלכותית יפה וטעימה, '
נראית מלכותית יפה וטעימה,
27/04/2018 | 00:21
1
14
האם קמח תפו"א יכול להחליף קורנפלור בדקואז?
לצפיה ב-'תודה רבה. סביר שאפשר להחליף קורנפלור בקמח תפו"א'
תודה רבה. סביר שאפשר להחליף קורנפלור בקמח תפו"א
27/04/2018 | 00:41
8
המטרה לייצב קצת יותר את הדקואז ושיהיה יותר עוגתי מסתם מרנג רגיל.
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורום חדש - קניות באינטרנט '
מחכים לכם בפורום חדש - קניות באינטרנט
11/03/2018 | 15:13
11
 

בפורום חדש תקבלו הצעות לרכישות שוות, לינקים למוצרים ומבצעים חמים, אפשר להתייעץ על קניה, החזרה ותשלום אונליין ולקיים דיונים על קניות שעשיתם
היכנסו עכשיו לפורום קניות באינטרנט
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2586
 
לצפיה ב-'האם ניתן לטחון פרג עם בלנד מוט? (של פיילוט, אם זה משנה)'
האם ניתן לטחון פרג עם בלנד מוט? (של פיילוט, אם זה משנה)
25/02/2018 | 02:27
2
50
הסט נראה בערך כך (רק "מותג" אחר) ומעולם לא השתמשתי בו (לא אני קניתי אותו).
 
לא ניסיתי לטחון פרג עד היום, ואני לא רוצה לקנות סתם... (ואז להיתקע עם פרג שלם שאין לי מה לעשות איתו). בעבר קניתי פרג טחון אבל הוא כבר התקלקל, וקראתי שפרג טחון חייבים לצרוך טרי ועדיף לטחון ממש לפני השימוש כי הוא מתקלקל מהר.
 
יש לי גם מטחנה ידנית שקניתי פעם לזרעי פשתן, לא בטוחה שהיא מתאימה מספיק לטחינה עדינה והיא גם מאוד איטית.
 
לצפיה ב-'בשביל לטחון פרג צריך מטחנת קפה ותבלינים'
בשביל לטחון פרג צריך מטחנת קפה ותבלינים
04/03/2018 | 12:39
1
35
שתי האופציות שהעלית לא ממש מתאימות למשימה.
 
מצרפת קישור לזאפ עם דוגמאות למטחנות כאלה:
 
 
אני אישית קונה פרג טחון טרי מחנות תבלינים ושומרת אותו במקפיא, וככה הוא מחזיק יותר זמן.
לצפיה ב-'תודה, זה כבר לא רלוונטי כמובן... בסוף טחנו לי בדוכן תבלינים.'
תודה, זה כבר לא רלוונטי כמובן... בסוף טחנו לי בדוכן תבלינים.
04/03/2018 | 13:32
16

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

מתפנים-יניב
לא מתאפקים!

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ