לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'מאפינס - מצרכים ללא מתכון '
מאפינס - מצרכים ללא מתכון
24/02/2017 | 19:49
4
10
שלום,
יש לי בקשה קצת... מוזרה :
הייתי כמה ימים בלונדון לפני שבוע, ומצאתי שם באחת מחנויות האוכל מאפינס שוקולד טעים מאוד מאוד  אלה המאפינס:
הייתי שמחה לנסות להכין אותם לבד אבל כמובן שאין לי את המתכון, רק את רשימת המצרכים שהופיעה על האריזה. את מרביתם תרגמתי, לא לגבי הכל אני בטוחה. אלה המרכיבים:
Sugar - סוכר
Fortified British Wheat Flour, - קמח חיטה, אבל האם מסוג מסוים?
Rapeseed Oil, - שמן קנולה
Egg, - ביצים
Milk Chocolate Chunks (11%), - חתיכות שוקולד חלב
Water, - מים
Fat Reduced Cocoa Powder (4%), - אבקת קקאו מופחתת שומן
Dark Chocolate Chunks (3%), - חתיכות שוקולד מריר
White Chocolate Chunks (2.5%), - חתיכות שוקולד לבן
Cornflour, - קורנפלור
Whey Powder, - אבקת מי גבינה? היכן קונים את זה?
Raising Agents: Diphosphates, Potassium Hydrogen Carbonate; Emulsifier: Polyglycerol Esters of Fatty Acids; Maize Starch, Cows' Milk Proteins, Flavouring. - מה כל אלה?
 
האם תוכלו בבקשה להציע לי מתכון למאפינס שוקולד ממרכיבים אלה? כלומר: כמויות ואופן הכנה?
המאפינס עצמם היו מתוקים במידה. לא יותר מידי מתוקים. חתיכות השוקולד הן שנתנו את המתיקות החזקה.
תודה רבה מראש!  
 
לצפיה ב-'אז ככה...'
אז ככה...
25/02/2017 | 17:47
1
6
את רוב החומרים הבנת נכון.
אבקת מי גבינה אני לא יודעת איפה משיגים ואת כל חומרי ההתפחה ושאר החומרים בסוף לא הייתי שמה במאפינס ביתיים, אלא משתמשת  פשוט באבקת אפייה רגילה.
 
במאפינס קנויים בסופר שמים חומרי שימור וכיו"ב שמאריכים את חיי המדף שלהם כדי שאפשר יהיה למכור אותם ארוזים בסופר לאורך זמן. כשאופים בבית אפשר להימנע מהרבה חומרים כימיים כאלה, ומקסימום להקפיא חלק מהמאפינס אם לא אוכלים את כולם תוך יומיים שלושה.
 
אני אחפש לך מתכון טוב למאפינס שוקולד, אליו תוכלי להוסיף חתיכות שוקולד משלושת הסוגים כדי שיהיו טריפ שוקולד צ'אנקס, אם את רוצה.
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה bali! '
תודה רבה bali!
25/02/2017 | 20:48
1
על המהירות והתגובה! 
אמתין למתכון שלך והמון תודה  
 
 
לצפיה ב-'אלה מאפינס נהדרים'
אלה מאפינס נהדרים
25/02/2017 | 19:23
1
2
רכיבים:
(12 מאפינס)


1/2 חב´ שוקולד מריר

1/2 1 כוסות קמח 

1 כוס סוכר

1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

2 כפיות גדושות א.אפיה

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית תמצית רום

1/2 חב´ שוקולד ציפס לבן (אפשר להמיר לשוקולד אמיתי קצוץ)

קרם שוקולד (בחירה)

1/2 חב´ שוקולד מריר

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1/4 כוס חלב

מעט רום

25 גרם מרגרינה


אופן הכנה:
חמם תנור לחום בינוני.

ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקתאפיה, ושוקולד צ´יפס לבן.

בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.

ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס. 

מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי. 

לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.

הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.

רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.

הערות:
שמות רבים למאפינס אלה: "טריפל שוקולד", "שוקולד כפול ומכופל" "שוקולד מושחת", וכולם מתארים נאמנה את המאפינס הנהדרים האלו. ריח השוקולד המתפשט בעת האפיה או בעת הכנת הקרם , מראה שוקולד הציפס הלבן המנקד את כל המאפין, נימוחות העוגית בפה, ליקוק האצבעות בסוף, פשוט מאפינס שמטריפים את כל החושים (כמעט)!

מקור המתכון:
אתר המאפינס הישראלי
לצפיה ב-'תודה חנהפ! יש דבר כזה אתר המאפינס הישראלי? '
תודה חנהפ! יש דבר כזה אתר המאפינס הישראלי?
25/02/2017 | 20:51
1
תודה רבה על התגובה המהירה ועל המתכון!  
 
 
לצפיה ב-'עוגות זילוף'
עוגות זילוף
20/02/2017 | 15:10
2
30
הזמנתי עוגת זילוף מבחורה שמפרסמת את עצמה באתר בפייסבוק עם שלל תמונות מרהיבות של עוגות ,ביקשתי (בכתב)שהעוגה תהיה חלבית עם שכבות קרם,והבחורה שמוכרת אישרה לי ורשמה לי בתגובה שהמחיר הוא 270 שקלים.לאחר שקיבלנו את העוגה וטעמנו אותה מסתבר שהקצפת בשיכבה אחת בפנים בתוך העוגה וציפוי העוגה מבחוץ כולו מקצפת צמחית.כששאלתי את הבחורה מדוע לא קיבלתי את מה שהזמנתי,ענתה לי שקודם כל נתחיל בזה שאני היחידה שמתלוננת כי זה מה שכולם אוהבים,ושזה מה שיש כי זו עוגת זילוף,ושככה עושים עוגות זילוף כי העוגה צריכה להיות עמידה ויציבה ושהיא מספיק טעימה ככה.היא אפילו כעסה עליי כי נתנה לי יותר-העוגה תפחה מעבר למצופה ושהיא יכלה לחתוך אותה ולתת לי חצי ממנה.תגובות בבקשה יתקבלו בברכה.
לצפיה ב-'נשמע מרגיז מאד.'
נשמע מרגיז מאד.
20/02/2017 | 20:41
19
אפשר לגרום לשמנת מתוקה חלבית להיות יציבה יותר (עם מעט אינסטנט פודינג או מייצב קצפת) ואין באמת סיבה להשתמש בקצפת צמחית, במיוחד אם ביקשת במפורש שהיא תהיה חלבית.
אני לא יודעת אם יש הרבה מה לעשות לגבי המוכרת הספציפית, מה גם שנשמע שהיא גסת רוח וחוצפנית.
להבא, להזמין רק עם המלצות ממישהו שאת מכירה :)
לצפיה ב-'את בהחלט צודקת שאת מבואסת...'
את בהחלט צודקת שאת מבואסת...
24/02/2017 | 16:16
5
אבל כמו שכתבו לך, מזמינים רק אחרי המלצה אישית..זה שאת המתלוננת היחידה רק מראה מי הלקוחות שלה
לצפיה ב-'מושגי אפייה מאנגלית לעברית'
מושגי אפייה מאנגלית לעברית
20/02/2017 | 07:44
1
18
שלום לפורום
רציתי לבקש את עזרתכם בתור מביני התחום, אם תוכלו לגלות לי אם יש למילים הבאות מילה בעברית, או איך הייתם קוראים לזה גם אם לא במילה אחת. הדיוק חשוב לי כי אני מתרגמת מתכונים. תודה רבה על עזרתכם!
 
laminations of the dough - מדובר על התהליך בו שמים חמאה ומרדדים בין שכבות של בצק עלים. 
rough puff - וpuff pastery. למיטב הבנתי מדובר בשני סוגים של בצק עלים, אחד "בגרסא מלאה" ואחד קל יותר להכנה. 
curd 
swirl - כזה שיוצא ספירלה של שני טעמים 
butterscotch 
tuile cigars
coffee tipple - ליקר קפה?
shortcrust 
ושניים מתחום האפייה המלוחה: 
raised game pie - האם זו פשטידת ציידים? יש דבר כזה?
hot water crust
 
תודה רבה לעונים!
 
 
 
 
לצפיה ב-'מנסה לעזור קצת'
מנסה לעזור קצת
20/02/2017 | 15:11
14

laminations of the dough - אולי דיפוף. לבצק כזה קוראים לפעמים בצק דפוףמלשון דפים.
rough puff - וpuff pastery. למיטב הבנתי מדובר בשני סוגים של בצק עלים, אחד "בגרסא מלאה" ואחד קל יותר להכנה. - לא יודעת מה ההבדלים.
curd - קריש.
swirl - כזה שיוצא ספירלה של שני טעמים - מערבולת אולי. או פשוט ספירלה.
butterscotch - טופי קרמל
tuile cigars - טוויל זו מילה שמשתמשים בה גם בתרגומים. סיגר טוויל.
coffee tipple - ליקר קפה? - כן. הכוונה למשקה חריף בטעם קפה.
shortcrustt - קלתית פריכה (קלתית מבצק פריך)
ושניים מתחום האפייה המלוחה: 
raised game pie - האם זו פשטידת ציידים? יש דבר כזה? - פאי או פשטידת בשר צייד.
 hot water crust - קלתית מבצק (פריך) חם.
 
לצפיה ב-'קרם פטיסייר'
קרם פטיסייר
18/02/2017 | 22:38
1
10
לצפיה ב-'מה לגביו?'
מה לגביו?
19/02/2017 | 15:45
1
לצפיה ב-'אפייה בטוסטר אובן'
אפייה בטוסטר אובן
16/02/2017 | 15:46
2
25
לא יודעת אם זה המקום לשאול.
 
אני לא מהתחום.. לא אופה ומבשלת אבל אני רוצה לנסות לאפות עוגה בטוסטר אובן כי אין לי תנור. עוגה בחושה פשוטה.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך להשתמש נכון  בטוסטר. יש בורר זמן, בורר טמפ' ובורר מצב שיש בו שלושה מצבים: אפשרות לחימום עליון, חימום תחתון וחימום גם וגם. כפתור נפרד עם סימן של מאוורר. לא יודעת אם הכוונה לטורבו או פשוט מאוורר.
התוכלו לעזור ?
לצפיה ב-'מנסה לעזור'
מנסה לעזור
18/02/2017 | 21:00
8
אני לא מכירה סימן מאוורר בטוסטר אובן. בתנור רגיל אכן מדובר בטורבו.
 
כדי לאפות בטוסטר אובן צריך לבחור באופציה של חום עליון ותחתון ביחד.
העוגה צריכה להיות במרכז הטוסטר. מכיוון שהטוסטר אובן קטן משמעותית מתנור אפייה ביתי, כדאי לשים לב שמכיוון שגופי החימום קרובים יותר לעוגה, עדיף לאפות בטמפ' נמוכה יותר, ליותר זמן, כדי למנוע חריכה של העוגה מבחוץ לפני שהיא מוכנה.
הייתי שמה על 160 מעלות בערך, ומשגיחה על העוגה כדי לוודא שהיא נאפית בסדר.
אם היא משחימה מדיי אך לא אפויה מספיק מבפנים, לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהוריד את הטמפרטורה בעוד 10 מעלות, ולהמשיך לאפות ככה עד שהעוגה אפויה מבפנים.
אחרי נסיון או שניים תכירי את הטוסטר אובן יותר טוב ותדעי כבר בדיוק איך לכוון אותו ולכמה זמן.
 
לגבי המאוורר - אם אכן יש טורבו בטוסטר אובן, אמורים לשמוע קול של מאוורר ולראות אותו בגב הטוסטר אובן. אם כן, הטורבו מפזר את החום בטוסטר בצורה אחידה, אבל גם מזרז אפייה, כך שצריך להשגיח כשאופים במצבהזה שהמאפה לא יתייבש או ישחים מהר מדיי. שווה נסיון.
 
בהצלחה ושבוע טוב
לצפיה ב-'לא יודעת עד כמה אפשר להצליח באפיה בטוסטר אובן'
לא יודעת עד כמה אפשר להצליח באפיה בטוסטר אובן
24/02/2017 | 16:19
2
 
אולי אם מדובר בטוסטר גדול.
ממליצה לך "לאפות " עוגה במיקרו, מצרפת קישור לעוגה נהדרת 
 
 

רכיבים: 

1 כוס קמח 
1 כוס סוכר 
2  כפות שוקוליט 
2 כפות קקאו 
1  חבילה סוכר וניל 
1 חבילה אבקת אפיה 
3  ביצים שלמות 
1/2  כוס שמן 
1  כוס מים רותחים 

ציפוי: 

 50 גרם שוקולד מריר 
1 כף מרגרינה 
2 כפות תמצית רום
אופן ההכנה:
 לערבב את החומרים היבשים ולהוסיף 3 ביצים שלמות. 

לבחוש. 
ואת שאר הנוזלים

לערבב את הכל ביחד ולצקת לתבנית פיירקס משומנת או סיליקון בגודל המיקרו. 

"לאפות" 9 דקות בדיוק.
 
לצפיה ב-'עוגת שמרים'
עוגת שמרים
13/02/2017 | 10:49
3
30
אשמח למתכו עוגת שמרים מחצי קילו למתחילה כמוני.תודה
לצפיה ב-'עוגת שמרים'
עוגת שמרים
13/02/2017 | 19:54
2
29
מצרפת לך קישור מתוך הפורום שלנו לעוגות שמרים טובות שהכנתי, כולל סדנה מצולמת של העיצוב שלהן.
 
 
אם יש לך שאלות, אני פה.
לצפיה ב-'תודה רבה על עזרה.יום טוב'
תודה רבה על עזרה.יום טוב
14/02/2017 | 08:09
1
8
לצפיה ב-'בשמחה רבה ובהצלחה '
בשמחה רבה ובהצלחה
14/02/2017 | 18:21
2
לצפיה ב-'טבילת פירות יבשים בשוקולד מומס'
טבילת פירות יבשים בשוקולד מומס
09/02/2017 | 13:50
1
23
שלום
ראיתי באירוע שהגישו פירות יבשים שחצי שלהם טבול בשוקולד מומס והניחו  אותם במנז'טים על השולחן, כקישוט.
אני רוצה להכין - איך לייבש את הפירות היבשים לאחר שטובלים אותם בשוקולד המומס כך שהשוקולד יתייבש יפה ואפשר יהיה לשים במנז'טים?
תודה רבה
לצפיה ב-'ציפוי בשוקולד'
ציפוי בשוקולד
09/02/2017 | 18:14
18
כדי לצפות פירות בשוקולד צריך להמיס את השוקולד בשיטת טמפרור מהיר.
ממיסים 80% מהשוקולד במיקרוגל עד שהוא נמס ואחיד, ואז מוסיפים את שאר השוקולד, קצוץ, ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי והשוקולד מתקרר קצת.
טובלים את הפירות, מניחים על מגש עם נייר אפייה ונותנים לשוקולד להתקרר ולהתמצק בטמפרטורת החדר. חשוב, לא במקרר.
כך הציפוי אמור להיות יפה ויציב.
לצפיה ב-'מתכון גלסאז....'
מתכון גלסאז....
05/02/2017 | 21:19
4
49
שלום, אשמח למתכון של גלסאז ...

תודה לעוזרים !
לצפיה ב-'השאלה היא איזה גלסאז''
השאלה היא איזה גלסאז'
05/02/2017 | 23:06
3
25
מחיפושון בגוגל ראיתי שיש כאלה על בסיס מחית פרי, כאלה משוקולד...
מה שמשותף להם הוא שיש בהם ג'לטין וסירופ תירס.     
לצפיה ב-'הבעייה שאני לא באמת יודעת'
הבעייה שאני לא באמת יודעת
06/02/2017 | 00:11
2
18
מבחינתי לקבל את הקליל עם שוקולד , הפואנטה שלי לדעת עם צבעים. ( כמובן שצבעים זה צבע מאכל..)
אשמח לדעת את 2 האופציות ומה אני אברר בסוף.

בנוגע לזה שאני לא ממש הבנתי שאמרת עם פירות...אני יכולה לוותר על זה.
הכי פואנטה הראשון שרשמתי.

תודה
לצפיה ב-'נ.ב'
נ.ב
06/02/2017 | 00:13
17
כל הדברים ביוטיוב זה ללא הסבר, רק מראים את הסוף ששופכים לעוגה בלי הסבר...
לצפיה ב-'מתכון לגלסאז' '
מתכון לגלסאז'
09/02/2017 | 18:23
26
היי,
מצאתי מתכון של עוגיו.נט לעוגה שיש בה ציפוי גלסאז' ורוד.
אפשר לשים צבע מאכל אחר ואז הצבע שלו יהיה אחר, הבסיסי יוצא לבנבן.
אם רוצים גלסאז' שוקולד, מחליפים שוקולד לבן בשוקולד מריר או חלב והוא יהיה בצבע חום.
 
 
מקווה שזה יעזור לך
לצפיה ב-'מתכון לקרם פטיסייר'
מתכון לקרם פטיסייר
30/01/2017 | 01:06
1
35
מחפשת דחוף מתכון לקרם פטיסייר שפורסם ב02.10.2008 ע" לירון
המתכון עם הסברים מפורטים שלב אחרי שלב מאוד מדויק
לצפיה ב-'ניסית לחפש בחיפוש המתקדם'
ניסית לחפש בחיפוש המתקדם
30/01/2017 | 10:24
24
לפי תאריך או שם משתמש?
 
אם זה היה כאן בפורום זה אמור להימצא בחיפוש.
לצפיה ב-'יצירות מופת מאופה חרדית.'
יצירות מופת מאופה חרדית.
25/01/2017 | 18:21
1
78
[לא, זו לא טעות, זו עוגה (צילום: יחצ)]
 
לצפיה ב-'נסיון נוסף'
נסיון נוסף
25/01/2017 | 18:23
45
[(צילום: מתוך האתר)]
לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
( לעמוד שלי בתפוז )
09/01/2017 | 17:50
5
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'שבת שלום עם שמרים ע"פ רותה טוויזר'
שבת שלום עם שמרים ע"פ רותה טוויזר
06/01/2017 | 15:44
4
101
במילוי פטיסיאר פיסטוק ושוקולד
 
לצפיה ב-'אצלנו מעלים פוסטים עם מתכון מלא'
אצלנו מעלים פוסטים עם מתכון מלא
08/01/2017 | 20:01
3
37
ולא רק תמונה וקישור לבלוג האישי...
 
 
לצפיה ב-' שמרים במילוי שוקולד ופיסטוק פטיסיר'
שמרים במילוי שוקולד ופיסטוק פטיסיר
09/01/2017 | 09:42
2
51

רכיבים: 
ל-2 צמות גדולות
לבצק:
1/2 4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קובייה שמרים טריים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח

אופן הכנה: 
מכינים את הבצק:
מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי.
מכסים ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר, או למשך הלילה במקרר, הבצק לא ממש תופח אבל אל דאגה הוא תופח אחרי המילוי - לפני האפיה.
 

מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
 מערבבים לקרם הקר כמה כפות של מחית פיסטוק (קנויה)
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
09/01/2017 | 13:28
1
30
מלית השוקולד ששילבת עם קרם הפטיסייר היתה גנאש כלשהו?
לצפיה ב-'לא, ממרח שוקולד'
לא, ממרח שוקולד
18/01/2017 | 10:58
10
לצפיה ב-'סלסלות פירות'
סלסלות פירות
30/12/2016 | 13:12
1
50
מחפשת אתר מומלץ לסלסלות פירות להזמנה לאירועים.

לצפיה ב-'זה יהיה פרסום... בשביל זה יש גוגל.'
זה יהיה פרסום... בשביל זה יש גוגל.
31/12/2016 | 19:02
10
לצפיה ב-'האם אפשר להקפיא רוטב קרמל?'
האם אפשר להקפיא רוטב קרמל?
25/12/2016 | 07:43
5
45
לצפיה ב-'האמת, אף פעם לא ניסיתי.'
האמת, אף פעם לא ניסיתי.
25/12/2016 | 19:40
4
36
יש לי תחושה שהסוכר עלול להתגבש בהקפאה וכשהרוטב יופשר המרקם שלו לא יהיה כמו שצריך.
אם צריך לשמור את הרוטב, אפשר במקרר בצנצנת סגורה ולחמם בעדינות לפני השימוש החוזר.
לצפיה ב-'תודה! ובמקרר, כמה זמן?'
תודה! ובמקרר, כמה זמן?
26/12/2016 | 09:12
3
9
לצפיה ב-'לפחות שבוע-שבועיים'
לפחות שבוע-שבועיים
26/12/2016 | 13:49
2
29
הקור מגבש אותו קצת אבל חימום קל יפתור את הבעיה.
 
מעניין אותי איזה רוטב את רוצה להכין (עם שמנת?) ולמה את רוצה להכין מראש ולשמור. סתם מסקרנות
לצפיה ב-'מכינה רוטב קרמל פשוט מסוכר ושמנת מתוקה. משתמשת'
מכינה רוטב קרמל פשוט מסוכר ושמנת מתוקה. משתמשת
26/12/2016 | 13:57
1
25
לצ'ורוס ולוופל בלגי. תמיד אני מכינה עם שמנת. איך את מכינה רוטב קרמל בלי שמנת? אשמח לדעת
לצפיה ב-'האמת שגם אני מכינה תמיד עם שמנת '
האמת שגם אני מכינה תמיד עם שמנת
26/12/2016 | 14:09
26
כשאני רוצה רוטב יותר נוזלי גם במצב קר, משתמשת בשמנת לבישול 15% ולא ברגילה של 32% או 38%.
 
אני משערת שיש גם רטבי קרמל לא חלביים, למרות שלא ממש הזדקקתי להם.
 
 
לצפיה ב-'הכנת מזרק שוקולד'
הכנת מזרק שוקולד
21/12/2016 | 09:11
2
89
שלום לכולם,
 
רכשתי 2 מזרקים מחנות אפייה לצורך הכנת מזרק שוקולד.
הבעיה היא שחוץ ממתכון אחד באינטרנט לא מצאתי כלום..
מצאתי את המתכון הזה:
בסיר 500 גרם שוקולד, יש לשפוך 250 מ"ל חלב או שמנת.
 
למישהו יצא להכין? נראה לכם שיצא טוב וטעים?
 
תודה לכולם!
לצפיה ב-'נראה טוב אבל'
נראה טוב אבל
22/12/2016 | 09:29
46
השאלה כמה זמן ואיך אתה מחזיק את השוקולד,
האם בקרור או לא וכו.
לכן אם השוקולד מתקרש, פשוט להוסיף עוד שמנת (לא היתי מכניס חלב)
כמובן שצריך מעט סוכר (ומעט זה יחסי, כן....)
ואם אתה רוצה שיבריק לך תוסיף מעט חמאה.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'שוקולד ושמנת מתוקה יהיה אחלה'
שוקולד ושמנת מתוקה יהיה אחלה
23/12/2016 | 18:11
35
כשמתקרר יהיה יותר סמיך, אז לקחת את זה בחשבון.
חלב פחות מתאים, שמנתמתוקה או שמנת לבישול 15% יותר טובים לעניין.
רק מה, מ 500 גרם שוקולד ו 250 מ"לשמנת תצא כמות להרבה יותר משני מזרקים. אפשר להכין חצי כמות בכייף.
לצפיה ב-'זיגוג לעוגיות ג'ינג'ר'
זיגוג לעוגיות ג'ינג'ר
21/12/2016 | 15:28
2
32
היי לכולם
ידוע לי שזיגוג מכינים בגדול מקצת מים באבקת סוכר, העניין הוא שלא ברור לי איך לזגג את זה. הרי לא מדובר בקרם שנוח לעבוד איתו, זה יותר כמו משחה חולית ורצוני הוא לצייר קווי מתאר, במה עלי להשתמש כדי לזלף החוצה את הזיגוג בצורת קו?

תודה
לצפיה ב-'יש מספר סוגי זיגוגים '
יש מספר סוגי זיגוגים
22/12/2016 | 09:43
31
אייסינג - (אני חושב שלזה את מתכוונת)
מזלפים את הזיגוג מעל העוגה בעזרת כף. למראה של שעוות נר- נותנים לזיגוג לטפטף. לקישוט דוגמאות עדינות יותר משתמשים בשקית זילוף עם פיה צרה.
 
רוייאל אייסינג
חלבון מביצה אחת
175 גרם אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
טרי צבעי מאכל (אם רוצים לצבוע)
אופן הכנה:
טורפים את החלבון והלימון יחד במטרפה ידנית ולאט לאט מתחילים להוסיף את אבקת הסוכר עד שנוצרת מן משחה , מחלקים לקערות ומוסיפים צבעי מאכל. שמים כל צבע בשקית זילוף ומחוררים חור קטן מאוד בכדי להתחיל לקשט.
 
כמובן שיש פונדנט שהוא מעט עבה יות ויש גלזור וכו
 
לצפיה ב-'לעוגיות האלו משתמשים ברויאל אייסינג'
לעוגיות האלו משתמשים ברויאל אייסינג
23/12/2016 | 17:57
24
וכמו שארתורדנט כתב, מכינים אותו מאבקת סוכר, חלבון ביצה וטיפונת מיץ לימון. הוא יוצא סמיך יותר וניתן לזלף ממנו קוים ברורים.
 
בד"כיוצרים קונוסים קטנים מנייר אפייה, ממלאים אותם באייסינג ומזלפים ככה.
 
חשוב שכל עד האייסינג לא בשימוש, הוא חייב להיות בכלי סגור ומכוסה, כיוון שהאייסינג מתייבש ומתקשה במגע עם האוויר.
 
האייסינג מתקבל לבן, אפשר כמובן לצבוע אותו בצבעי מאכל, רצוי צבעי ג'ל או נוזל מאד מאד מרוכז.
לצפיה ב-'עוגת שוקולד לתבנית 22'
עוגת שוקולד לתבנית 22
11/12/2016 | 20:33
2
47
שלום,
אני רוצה לאפות 3 עוגות שוקולד בקוטר 22 ולשים אותן אחת על השניה כדי לקבל עוגה גבוהה ומרשימה (לבת מצווה) אחר כך אצפה בקרם.. לא בבצק סוכר..
אשמח לקבל מתכון מתאים
כל המתכונים שאני רואה מתאימים לתבניות 24 או 26 וקשה להוריד אחוזים 
תודה רבה!
לצפיה ב-'אין לי מתכונים לעוגות בקוטר 22... ההמרה '
אין לי מתכונים לעוגות בקוטר 22... ההמרה
12/12/2016 | 20:31
36
לא צריכה להיות כזו מסובכת - 
כדי להוריד מ 26 ל 22 צריך להוריד 40% מהחומרים, כלומר להכפיל כמות של כל חומר ב 0.6.
כדי להקטין מ 24 ל 22 צריך להפחית ב 20%, כלומר להכפיל כמות של כל חומר ב 0.8.
 
אם את רוצה להכין 3 עוגות בגודל 22, לדעתי להכין כמות כפולה של מתכון לתבנית 26 יספיק לך.
 
עוד אופציה, שגם תדרוש המרות, היא לחפש מתכונים אמריקאים, כי האמריקאים כן משתמשים הרבה בתבניות 9 אינץ', שזה שווה ערך לתבנית 22 ס"מ.
 
ועוד אופציה - ללכת על גודל יותר סטנדרטי של תבנית 24 ולא להסתבך עם המרות
בהצלחה ומזל טוב :)
 
לצפיה ב-'שלום לך אושר החיים'
שלום לך אושר החיים
14/12/2016 | 13:04
42
אם תעלי מתכון לתבנית של 24 או 26 אשמח לההמיר לך ל22
בכל מקרה ממליץ לך להכין מסה אחידה ל3 תבניות ואז לחלק כי לפעמים הטעם משתנה מעט מהחנה אחת לשניה.
ורק אושר!
לצפיה ב-'תנור מקצועי או טאבון?'
תנור מקצועי או טאבון?
06/12/2016 | 19:06
2
46
שלום,
רציתי לקנות טאבון ביתי ומכיוון ובבניין שאני גר בו קיים איסור על כל סוג של גז אז החלטתי לקנות במקומו (וגם חצי מחיר) תנור פיצה מקצועי תא אחד, תנור כזה שיכול להגיע לפחות ל350 מעלות.
השאלה שלי האם בתנור פיצה כמו זה שיש בפיצריות אפשר לאפות לחמים, לבשל בשר, דגים וכו??? או שזה מיועד רק לפיצה?
או שיש כמוהו שמיועד לבישולים (תנור רגיל מגיע ל250 מעלות בלבד).
למישהו יש ידע בעניין?
אשמח לעזרה...

*אם זה לא המקום לשאלה זאת אז אני מתנצל על ההפרעה.
לצפיה ב-'אני לא ממש מכירה תנורים כאלה לבית'
אני לא ממש מכירה תנורים כאלה לבית
08/12/2016 | 15:16
33
אבל לחמים בטוח אפשר לאפות בו, ולדעתי אפשר גם לבשל בשר ודגים, אבל בזה אני לא בטוחה במאה אחוז.
אני כן ראיתי בתכניות בישול ששפים מכניסים לתנור אבן גם סירים עם תבשילים או מחבתות יצוקות ובתוכן משהו. השאלה היא איך שןלטים בטמפרטורה או איך צריך להתאים את הבישול לתנור מסוג כזה.
צריך כמובן לבדוק את זה עם מי שיש לו נסיון בתחום.
 
לצפיה ב-'האם בתנור פיצה שלך'
האם בתנור פיצה שלך
14/12/2016 | 13:12
28
יש אבן ?
אם כן יהיה חבל להכין בשר / דג וכו.
לגבי לחמים, נשאלת השאלה איזה לחם, יהיו לחמים שחום עז מידי יהרוג אותם, ויש שיעשה להם רק טוב.
ולסיום אני לא מכיר "תנור רגיל" אבל התנור הביתי שלי מגיעל320 מעולות צלזיוס, ויש בשוק תנורים שבקושי מגיעים ל 220 מעלות צלזיוס, אז לא היתי עושה הכללות.
 
**תנורים המציים בשוק באים לרוב עם תוכניות מוכנות מראש שמקלות על האופה המתחיל / מתקדם,
תנור שנותן חום גבוהה יכול לעשות דה-מוטיבציה אם אתה לא ממש אופה בעל המון נסיון
 
לצפיה ב-'אינסטנט פודניג ואבקת פלאן'
אינסטנט פודניג ואבקת פלאן
01/12/2016 | 12:33
5
112
שלום לכולם 
אני גרה בספרד ומשום מה, אני לא מוצאת בשום חנות כאן אבקת אינסטנט פודניג. 
אבל מה, אבקות פלאן יש פה בשפע (כמו המצורף בתמונה), אגב גם כל מדפי המעדנים, הכל פלאן. 
And then it hit me, האם אבקת פלאן יכולה לשמש במקום אבקת אינסטנט פודינג??
אשמח מאוד לעזרתכם 
תודה! 
לצפיה ב-'אבקת פלאן'
אבקת פלאן
01/12/2016 | 15:53
2
84
לדעתי אבקת פלאן לא תוכל לשמש במקום אינסטנט פודינג מכיוון שאינסטנט פודינג עובד ומתגבש עם נוזל קר, לעומת אבקת פלאן שדורשת בישול כדי להגיע להסמכה והתייצבות.
 
בגדול המרכיבים העיקריים של אינסטנט פודינג הם קורנפלור ואבקת סוכר (ועוד כמה חומרים מתחלבים ומייצבים). אם כבר לחפש תחליף לאינסטנט פודינג, הייתי מנסה שילוב של קורנפלור ואבקת סוכר ביחס זהה + תמצית וניל או טעם אחר שאת רוצה. שווה ניסוי חד פעמי לראות אם יעבוד. (חבילת אינסטנט פודינג מכילה 80 גרם אבקה).
לצפיה ב-'אנסה זאת. תודה רבה! '
אנסה זאת. תודה רבה!
01/12/2016 | 20:04
1
8
לצפיה ב-'בשמחה! ספרי איך יצא '
בשמחה! ספרי איך יצא
01/12/2016 | 21:58
7
לצפיה ב-'אני היתי מנסה את זה Budín'
אני היתי מנסה את זה Budín
14/12/2016 | 13:22
1
40
Pudin de vainilla
 
לדוגמה כאן קישור
לצפיה ב-'רק עכשיו ראיתי את התגובה :) '
רק עכשיו ראיתי את התגובה :)
20/12/2016 | 12:55
27
אבדוק את זה גם! תודה רבה
לצפיה ב-'בצק סוכר - איך מתחילים'
בצק סוכר - איך מתחילים
22/11/2016 | 12:28
5
58
שלום,
מעוניין להתחיל להתעסק בבצק סוכר, ומחפש מדריך טוב.
יש איזו שהיא המלצה?
יוטיוב \ ספר \ בלוגים.. לא חשובה הפלטפורמה אבל שיהיה ברמת מדריך מקיף ומוצלח.
מאיפה כדאי לקנות את הציוד הראשוני (אזור המרכז / שפלה / ירושלים יהיה בסדר)
תודה!

לצפיה ב-'בתור התחלה '
בתור התחלה
25/11/2016 | 08:09
42
היתי נרשם לאיזו סדנה ספציפית לעשות קורס
לצפיה ב-'מסכימה בעניין לעשות סדנה מעשית בסיסית'
מסכימה בעניין לעשות סדנה מעשית בסיסית
25/11/2016 | 16:52
29
לדעתי שווה להשקיע וללכת לסדנה בסיסית בעבודה עם בצק סוכר כדי ללמוד את הבסיס.
אח"כ בהחלט אפשר למצוא סרטונים ביו טיוב שמדריכים לגבי טכניקות שונות של עבודה עם בצק סוכר. באנגלית בצק סוכר נקרא rolled fondant. 
 
לגבי רכישה של ציוד וחומרים לבצק סוכר, ברוב החנויות המתמחות יש דברים כאלה. מצרפת קישור לרשימה של חנויות כאלה לפי איזורים בארץ
 
 
החנות המתמחה ביותר לבצק סוכר היא החנות של רינה ג'וי. שווה לחפש אותה בגוגל ולמצוא היכן בדיוק החנות. היתה בירושלים בגבעת שאול אבל אני לא בטוחה שהיא עדיין שם.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'תודה לכם. '
תודה לכם.
28/11/2016 | 08:45
2
24
האם יש המלצות לסדנאות? 
לצפיה ב-'אני עשיתי סדנה אצל אודליה'
אני עשיתי סדנה אצל אודליה
28/11/2016 | 15:32
33
 
נהניתי ממנה ולמדתי איך לצפות עוגה ואיך לפסל דמויות בסיסיות מבצק סוכר.
 
 
לצפיה ב-'ויש סדנה גם אצל גליה קונדיטוריה בירושלים'
ויש סדנה גם אצל גליה קונדיטוריה בירושלים
28/11/2016 | 15:37
25
סדנה בסיסית כזו שלומדים איך להתחיל לעבוד עם בצק סוכר. אח"כ תוכל להשתכלל מצפייה בסרטונים ביו טיוב.
 
http://www.galia-cakes.co.il/ (תסתכל בלוח הסדנאות בדצמבר)

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ