לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1009210,092 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-' עזרה למתכון עוגיות ללא סוכר ותחליפיו'
עזרה למתכון עוגיות ללא סוכר ותחליפיו
20/09/2017 | 08:01
14

מבקשת עזרה אם יש לכם מתכון לעוגיות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר. 
מותר  - טחינה.  ממרח שקדים . פצפוצי אורז מלא.  קמח שיפון מלא.
ביצים.  שקדים ואגוזים טבעיים. תפוחי עץ.  חלב שקדים ללא סוכר.
תודה ושנה שטובה
הילה
 
 
לצפיה ב-'צריכה עזרה דחוף!- תרגום מתכונים מערבית לעברית'
צריכה עזרה דחוף!- תרגום מתכונים מערבית לעברית
19/09/2017 | 16:22
1
18
שלום
זקוקה דחוף בעזרה בתרגום 2 מתכונים עוואמה ואחד שדומה לצורוס
עדיפות לדובר/ת ערבית שפת אם כדי שלא יהיו טעויות בתרגום
אשמח אם תכתוב/י את המתכון המתורגם כאן מפורט ואופן הכנה
תודה מראש :)

מתכון ראשון:
https://m.youtube.com/watch?v=oUaAMJe3XIc

מתכון שני:
https://m.youtube.com/watch?v=7Szj3TDwK3I
לצפיה ב-'מקווה שתמצאי דובר/ת ערבית שיוכלו לעזור...'
מקווה שתמצאי דובר/ת ערבית שיוכלו לעזור...
19/09/2017 | 22:10
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:23
3
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'עוגת דבש לימונית ל ושנה מתוקה '
עוגת דבש לימונית ל ושנה מתוקה
19/09/2017 | 14:06
16
עם השנים, העוגה הזו הפכה לעוגת הדבש המסורתית שלנו במשפחה.
היא מתובלת ולימונית, ונותנת קצת גיוון לעוגת הדבש המסורתית.
 
עוגת דבש לימונית (לתבנית 26 או קוגלהוף או שתי אינגליש קייק חד פעמיות)
 
¾   כוס שמן
 1  כוס דבש
 ½  כוס סוכר לבן או חום
 2  כפות ריבה טובה
2  ביצים
¾ כוס קפה חזק או תה, מצונן
½ 2 כוסות קמח רגיל
1  שקית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
1  כפית של כל התבלינים בסה"כ:קינמון,ציפורן,אגוז מוסקט,זנגוויל- לערבב כפית מכל אחד    ביחד ולהוסיף כפית אחת מהתערובת.- כפית מחוקה של ציפורן, זנגויל ואגוז מוסקט וכפית גדושה של קינמון – לערבב יחד ולקחת כפית גדושה מהתערובת הזו.
3  כפות ברנדי או רום
קליפה מגוררת מחצי לימון
ניתן להוסיף 1/2 כוס של :צימוקים/אגוזים/שקדים מולבנים או תערובת שלהם
 
לזיגוג לימון
2 כפות גדושות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
קצת גרידת לימון

הכנה:

לערבב היטב בקערה עמוקה:סוכר+ביצים+שמן+דבש.
להוסיף את כוס הנוזלים,ברנדי וריבה.
לנפות קמח עם אבקת אפיה וסודה לשתיה,להוסיף את התבלינים ולערבב עם התערובת הנוזלית.
אם מוסיפים את הצימוקים והאגוזים לערבב אותם עם שתי כפות קמח,כדי שלא ישקעו בעוגה ולהוסיפם לעיסה. לשמן תבנית עגולה 26 או תבנית מרובעת בגודל 25X25,   או 2 תבניות אינגליש קייק או ץבנית קוגלהוף בינונית. אפשר לפזר בתחתית התבנית שקדים פרוסים או אגוזים ועליהם למזוג את תערובת העוגה. לאפות בערך 45 דק' בטמפרטורה של 170 מעלות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא ממרכזה כשהוא נקי.
 
כשהעוגה מתקררת הופכים אותה על צלחת הגשה ואז מומלץ להכין זיגוג לימוני ולזלף ממנו על העוגה:
לזיגוג לימון לערבב יחד לקרם קצת נוזלי את כל המרכיבים ולזלף על העוגה אחרי שהתקררה.
 
חג שמח ושנה טובה ומתוקה
לצפיה ב-'גלטין ואגר אגר'
גלטין ואגר אגר
16/09/2017 | 10:08
2
16
משהי יכולה להגיד לי מה היחס בין ג'לטין ואגר אגר?????
לצפיה ב-'לצערי אף פעם לא עבדתי עם אגר אגר'
לצערי אף פעם לא עבדתי עם אגר אגר
17/09/2017 | 21:59
10
אז לא יודעת להגיד מה היחסים בינו לבין ג'לטין.
 
מקווה שידעו לענות לך פה.
לצפיה ב-'מצאתי בחיפוש תגובה עם הסבר על המרת אגר אגר ועבודה איתו'
מצאתי בחיפוש תגובה עם הסבר על המרת אגר אגר ועבודה איתו
17/09/2017 | 22:02
13
מצרפת לך קישור.
 
 
בתקציר - 
 
אם מדובר באבקה אז היחס הוא 1:1 בין אגר אגר לג'לטין, אם מדובר בשבבי אגר אגר, היחס הוא 3:1 לטובת האגר אגר.
לצפיה ב-'מתכון למאפינס טוסקניים'
מתכון למאפינס טוסקניים
16/09/2017 | 18:05
1
111
1 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר לבן
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס גבינת ריקוטה
2 כפיות גרידת תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס שמן זית
1 ביצה
לציפוי
100 גר' אבקת סוכר
1-2 כפיות מיץ תפוזים
1 כפית מים
גרידת תפוז
רוזמרין קצוץ דק
ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
משמנים תבנית מאפינס (12 יח')בספריי שמן
בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים ויוצרים גומה במרכז.
בקערה שניה מערבבים את הריקוטה, גרידת התפוז מיץ תפוזים שמן זית וביצה עד שמתקבלת בלילה אחידה ומוזגים אל תוך הגומה בקערה הראשונה.
מערבבים בעזרת כף עץ גדולה עד שכל החומרים מתאחדים. מתקבלת בלילה סמיכה.
מחלקים בצורה שווה בין 8 כוסות מאפינס בינוניות.
אופים כ- 20-25 דקות או עד אשר קיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כ-5 דקות ולאחר מכן ניתן להעביר לרשת עד לקירור מוחלט.
מערבבים את חומרי הציפוי ומזלפים מעל המאפינס לאחר שהתקררו לגמרי.
מקשטים בעלי רוזמרין שלמים.
 
לפרטים נוספים ופירוט מלא באתר של הסדנאות בישול שלי. 
בתאבון,
לימור
 
לצפיה ב-'נקרא מאד מעניין וטעים, וגם נראה ככה '
נקרא מאד מעניין וטעים, וגם נראה ככה
17/09/2017 | 21:57
10
תודה על השיתוף
לצפיה ב-' החגים מתקרבים ואתם יכולים לשאול הכל על קינוחים '
החגים מתקרבים ואתם יכולים לשאול הכל על קינוחים
03/09/2017 | 16:24
35
1710
 
יש לכם קינוח שלא מצליח האירוח הזה בשבילכם
 
ביום ג', 12/9/17, בשעות 22:00-20:00, נארח בפורום את השף והקונדיטור אורן בקר, כדי לקבל את הטיפים הכי טובים לגבי קינוחים.
 
על האירוח
אפשר להכריז שהחגים בפתח ועימם גם ההכנות והבישולים לחג! כדי שתהיו אלופים בקינוחים ולא תעשו טעויות, אורן בקר יוכל לענות על השאלות שתמיד רציתם לשאול על קינוחים ולגלות את הסודות והשיטות.
קינוחי תפוחים לחג, קינוחים ללא גלוטן, קינוחי פרווה, אפייה, הקצפה, איך מגישים, מתכונים קלילים ומסובכים, קרים וחמים ועוד. אז אם תמיד רציתם לדעת איך עושים בצק פריך, או שהקצפת שלכם לא יוצאת משהו, הגעתם למקום הנכון!
 
על המתארח
השף-קונדיטור אורן בקר, המוכר מהתוכנית "בית הספר לאפייה" ו"ככה אופים את זה", הוא בוגר ביה"ס למלונאות "תדמור", למד בביה"ס המפורסם "קורדון בלו" ועבד ב"רביבה וסיליה", "סי קפה" ו"רולדין". אורן מקפיד להשתלם במיטב בתי הספר בפריז ומעמיק כל העת את ידיעותיו בכל תחומי האפייה, הקונדיטוריה ועוד. 

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
 
 
 
לצפיה ב-'קינוחים פרווה'
קינוחים פרווה
03/09/2017 | 16:41
1
147
שלום אורן,
לקראת החג המתקב אשמח לשמע על מתכון משגע לקינוחי כוסות פרווה . משהו שכולם יגידו ואוו
לצפיה ב-'קינוח מיוחד'
קינוח מיוחד
12/09/2017 | 21:36
66
אהלן
ממליץ על פרפיי דבש ...עם תפוחים מוקפצים בקרמל...ומרנג איטלקי
מהמם וקליל...
יש מתכון שלי ברשת...לחצי פרפיי דבש ואת שמי ויעלה המתכון. 
חג שמח
לצפיה ב-'ישששששששש תודה!'
ישששששששש תודה!
04/09/2017 | 09:45
1
114
היי אורן,
השאלה שלי לא קשורה לחג אבל כבר הרבה זמן זה משהו שאני מנסה לפתור.
אני קונה שמנת מתוקה להקצפה, הכי רגילה.
על מנת לעשות פרחי קצפת על עוגות, שהן עגב יוצאות מצוינות, גם חיצונית וגם מבחינת טעם.
אין לי קערה מיוחדת, אלא מקציף חשמלי שאוחזים ביד ואני משתמש בו בכל קערה שאני רוצה.
האם זו הסיבה שמעולם לא הצלחתי לעשות קצפת?
אני משתמשת בכל המיכל ומטה אותו הצידה מעט בהתחלה, אני מנסה להקציף במהירות הכי גבוהה ולא קורה כלום, השמנת נשארת במרקם כמו חלב.
מה עושים? 
לצפיה ב-' שמנת מתוקה להקצפה...'
שמנת מתוקה להקצפה...
14/09/2017 | 07:51
34
חייבים לבדוק את אחוז השומן של השמנת..
על מנת שתקציף ,
חייבת ליהיות מינימום עם 32 אחוז שומן או 38 אחוז שומן.
ברגע שהשמנת קרה והיא באחוזי השומן שציינתי אין שום סיבה שהיא לא תקציף כראוי 
וזה לא משנה עם מקציפים עם מקצף ידני או מיקסר...
תודה רבה.

לצפיה ב-'קינוחים פרווה'
קינוחים פרווה
04/09/2017 | 10:12
1
108
היי איזה כיף :)
שתי שאלות - 
אשמח להמלצה על קינוחי פרווה לחג - אבל מרשימים, בכוסות או עוגה...
השאלה אם באמת הקצפת צמחית טעימה במוסים ובעוגות פרווה..
שאלה שנייה - אפשר מתכון מנצח למלבי פרווה אבל בכמות גדולה? ל24 כוסות קטנות
 
המון תודה
וחג שמח וטעים  
 
לצפיה ב-'קינוח פרווה לחג'
קינוח פרווה לחג
14/09/2017 | 07:52
33

יש הפקה שעשיתי עם קינוחי פרווה נפלאים לחג ב x net
תרשמו בחיפוש ברשת אורן בקר קינוחי פרווה ראש השנה
ןהפקה נפלאה ונגישה תפתיע בדיוק את רצונכם.
 
מתכון למלבי פרווה בכוסות-
250 גר שמנת צמחית
240 גר מים
60 גר קורנפלור
800 גר קרם קוקוס
100 גר סוכר
2 כפות מיי ורדים
להרתיח בסיר שמנת,מיי ורדים, קרם קוקוס וסוכר.
לבלול בקערה מים וקורנפלור.
להשוות טמפרטורות ולבשל עד כדי הסמכת הקרם.
לחלק את הקרם לכוסות הגשה.
מקשטים בסירופ מי ורדים, קוקוס טחון ואגוזי מלך טחונים.
מתכון לסירופ-
כוס סוכר
כוס מים
מיי ורדים לפי טעם אישי
2 טיפות צבע מאכל אדום
הסמכה- 3 כפות קורנפלור פלוס רבע כוס מים
 
לצפיה ב-'אתן לתמונה לדבר '
אתן לתמונה לדבר
04/09/2017 | 16:38
156
אורן אני מאוד רוצה להכין לבד עוגה כזאת עם המספר 30, ומוכנה להשקיע המון!
אשמח ממש להכוונה או מתכון טוב שיעזור לי
לצפיה ב-'אני סוכרתי, בת זוגי כנ"ל, החותנת ללא בעיות'
אני סוכרתי, בת זוגי כנ"ל, החותנת ללא בעיות
04/09/2017 | 18:20
2
116
מה אתה מציע לנו להכין, שלא יהיה קינוח בסגנון פיי ופירות, שיהיה מתאים גם לסוכרתיים, מפונפן קצת [ מגיע לנו, לא?!]
תודה וחג שמח 
לצפיה ב-'קינוח סוכרתי'
קינוח סוכרתי
14/09/2017 | 07:53
1
32

כל מתכון עם סוכר ניתן להחליף את הסוכר במתכון במלטיטול או כמו סוכר.
ולקבל טעם קינוחי טעים .
ניתן לעבוד עם סטיוויה נוזלית או אבקתית..וגם לקבל תוצאות מרשימות.
ניתן להשיג תחליפי סוכר איכותיים בכל סופר או בתי טבע.
 
לדוגמא-
לוקחים תפוחים קולפים אותם וחותכים לרבעים.
מקפיצים בחמאה ומעט קינמון.
מתבלים עם מעט מיץ לימון טרי וסטיוויה.
ניתן להכין קרמבל ללא סוכר..מתכונים רבים יש ברשת....
ממלאים עלי סיגר או בלינצס במלית התפוחים מטגנים קלות במחבת חמה.
ומגישים עם קרמבל אפוי וקריספי.
 
לצפיה ב-'תבורך, תודה רבה '
תבורך, תודה רבה
14/09/2017 | 12:01
4
לצפיה ב-'דודה שלי ז"ל היתה מכינה עוגיות. שנקראות "נון פלוס אולטרה"'
דודה שלי ז"ל היתה מכינה עוגיות. שנקראות "נון פלוס אולטרה"
04/09/2017 | 19:54
96
שזה גם כינויו של ישו.
עוגיות קטנות עגולות מבצק פריך מאוד על זה מרנג 
ובינהם ריבה אדומה .
אשמח למתכון בתודה מראש צ'י
לצפיה ב-'מצטרפת לשאלה על סוכרתיים'
מצטרפת לשאלה על סוכרתיים
05/09/2017 | 09:41
1
48
וגם מי שלא סוכרתי ורוצה לשמור ולהימנע מסוכר...
 
האם יש קינוחים שאפשר להכין ולהינות מהם באמת? להתפנק?
אילו מוצרים אתה ממליץ שיהיו מתוקים באופן טבעי? מקווה שהגדרתי זאת נכון... סוג של תחליפים בריאים יותר לסוכר. 
לצפיה ב-'קינוח סוכרתי'
קינוח סוכרתי
14/09/2017 | 07:55
23

כל מתכון עם סוכר ניתן להחליף את הסוכר במתכון במלטיטול או כמו סוכר.
ולקבל טעם קינוחי טעים .
ניתן לעבוד עם סטיוויה נוזלית או אבקתית..וגם לקבל תוצאות מרשימות.
ניתן להשיג תחליפי סוכר איכותיים בכל סופר או בתי טבע.
 
 
לצפיה ב-'אורן שלום וברוך הבא לפורומים'
אורן שלום וברוך הבא לפורומים
05/09/2017 | 15:39
1
58
אני בטוחה שכמוני כולן היו רוצות "לתקתק" קינוח, כלומר, להכין בספונטניות ולא שייקח כמה שעות כי לא תמיד זה מתאים. אם יש לך טיפים לקינוחים מהירים וקלים להכנה אשמח לשמוע. רלוונטי לארוחת חג וגם בכלל ביום יום
 
לצפיה ב-'קינוחים מהירים-'
קינוחים מהירים-
14/09/2017 | 07:55
32

לארוך השנים עשיתי הפקות רבות של קינוחים מהירים שנראים נהדר..
שווה להסתכל ברשת על מתכונים שלי ולקבל המון רעיונות ..
הכל קיים ברשת וזמין אז אין מה לכתוב פעמיים.

לצפיה ב-'עוגת גבינה, אחת ולתמיד'
עוגת גבינה, אחת ולתמיד
08/09/2017 | 11:00
2
64
הרבה עיצות איך לקבל עוגת גבינה עם נפילה מינימלית, האם יש דרך לקבל עוגת גבינה שתהיה טיפה יותר גבוהה מהגובה ההתחלתי של הבלילה?
האם מראש זה בעייתי לאפות בתבנית אינגליש קייק (משומנת היטב)
קצף החלבונים לעוגה - כשיבש מתערבב בגושישים ויש חשש לשבירתו בזמן הקיפול עירבוב או לעבוד עם קצף לא יבש שקל לקפלו
אשמח למתכון שווה ובדוק שיתאים למטבח הבייתי
לצפיה ב-'טיפים לאפיית עוגת גבינה-'
טיפים לאפיית עוגת גבינה-
14/09/2017 | 07:56
1
33

אי אוהב לאפות עוגת גבינה בחום נמוך 110 מעלות עם קערה עם מים שמונחת בתחתית התנור.
כמו כן אני אוהב לאפות עם ביצים שלמות ולא מופרדות.
אפייה בחום נמוך מבטיחה צבע לבן וקרום מושלם,
אחידות באפייה ותוצאה נפלאה!!
הקישי אורן בקר גבינה אפוייה בגוגל ויעלה לך מתכון מצויין כבקשתך.
אם עובדים עם ביצים מופרדות חשוב שקצף החלבונים יהיה יציב 
ולקפל קלות למסת הגבינה בלי "לשבור" את המסה.
 
לצפיה ב-''
18/09/2017 | 14:57
2
חבל שהמתכון לא תואם את ההמלצות http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1057521
לצפיה ב-'עוגת הממתקים'
עוגת הממתקים
10/09/2017 | 08:54
2
36
שלום אורן,
ישנן עוגות רבות שמעליהן יש ממתקים/שוקולדים/עוגיות... אשמח לדעת מה צריך להיות במרכיבי העוגה כדי שהיא לא תיפול ממשקל הממתקים? איזה עוגה הכי מומלצת?
והאם מומלץ עוגה "כושית" או עוגת גבינה? 
לצפיה ב-'וגם נשמח לטיפים לגבי העוגה הזאת'
וגם נשמח לטיפים לגבי העוגה הזאת
12/09/2017 | 09:25
38
איזה סוג בצק ואיזה סוג קרם?
לצפיה ב-'לגבי איזה עוגה מומלצת שתהיה יציבה כששמים עליה ממתקים'
לגבי איזה עוגה מומלצת שתהיה יציבה כששמים עליה ממתקים
14/09/2017 | 07:58
21

האפשרויות כולם טובות מעוגות בחושות דרך עוגה כושית למסת פונדנט או מסת קרם עשירה כמו מוס שוקולד טראפלס...לא רואה שום בעיה בשום אופצייה.

לצפיה ב-'עוגת דבש קצת אחרת?'
עוגת דבש קצת אחרת?
10/09/2017 | 20:24
1
41
אורן שלום, איזה כייף שאתה פה
 
רציתי לבקש בקשה...
אני לא מתה על דבש, אבל בכל זאת יש ציפייה וחיבה לעוגות דבש במשפחה שלי.
האם יש לך רעיון או מתכון לאיזשהו טוויסט לעוגת הדבש המסורתית, כך שטעמה יהיה קצת שונה ומרענן וגם אני אוכל להנות ממנה?
 
תדה רבה!
 
לצפיה ב-'עוגת דבש מיוחדת'
עוגת דבש מיוחדת
14/09/2017 | 07:59
36

ממליץ בחום על עוגת דבש עם חלבה---- מתכון נפלא.
הקישי בגוגל אורן בקר עוגת דבש חלבה ויעלה מתכון מעולה.
שנה טובה!!!
 
לצפיה ב-'ללא גלוטן ועוד...'
ללא גלוטן ועוד...
11/09/2017 | 11:00
1
23
אני ואישתי מארחים בחג בני משפחה רבים ביניהם שני טבעוניים ובחורה רגישה לגלוטן... האם יש לך רעיון (ברמת ההמלצה הבסיסית כמובן, לא מתכון מפורט) לקינוח שיכול להתאים להם ולהרשים בהתאם לחג?
שנה טובה,
אורי
 
 
 
 
לצפיה ב-'קינוח טבעוני וללא גלוטן'
קינוח טבעוני וללא גלוטן
14/09/2017 | 08:00
20

מוס שוקולד מריר וקוקוס עם בננות מוקפצות ברום.
פנקוטה טבעונית עם אגוזי לוז וגרגירי רימון...
שיפודי פירות עם טופי 
ועוד...
יש המון המון מתכונים בסגנון ברשת...
 
לצפיה ב-'תפוחים ותמרים....'
תפוחים ותמרים....
12/09/2017 | 09:32
1
22
אורן שלום,
קודם כל זה בהחלט משעשע שהשאלות הן כמעט רק של נשים...
והשאלה שלי-
אני יודעת שרוב מתכוני הקינוחים לראש השנה הם עם תפוחים ו/או דבש, אבל אני דווקא חושבת שמכיוון שבני המשפחה כבר אוכלים תפוחים בדבש בארוחה (בברכות שבהתחלה) אני לא מבינה מדוע להגיש להם שוב תפוחים 
יש בזה משהו, לא?
לכן אשמח להמלצה לקינוח קר לראש השנה שאני יכולה להכין יום לפני (כי לא אספיק בערב החג) ולשמור במקרר, ושכן יכול להתאים איכשהו לחג... ובלי תפוחים ודבש 
לצפיה ב-'קינוח קר לראש השנה-'
קינוח קר לראש השנה-
14/09/2017 | 08:02
36

הייתי מכין קרם פנקוטה שמנתי עם מחית פסטוק ומשלב דובדבני אמרנה.
מוס שוקולד מריר מזולף עם ליקר קוואנטרו
פרפיי חלבה ומיקס אגוזים....
 
לצפיה ב-'קראמבל תפוחים'
קראמבל תפוחים
12/09/2017 | 11:36
27
שלום לאורן ולחברי הפורום. אני רוצה להכין קראמבל תפוחים והוא צריך לאחר ההכנה להיות בדרך לארוחה במשך כמעט שעה.
האם כדאי להכין אותו לגמרי כולל אפייה ורק לחמם במקום (אני מניחה שבמיקרו) או שעדיף להכין בלי האפייה ולאפות במהלך הארוחה? במקרה כזה האם אפשר להכין יום מראש? אני רוצה שהוא יהיה מאוד חם כי אניח לצד כל מנה כדור גלידה וניל. אראה את תשובתך מחר בבוקר, תודה רבה מראש
לצפיה ב-'מאפינס דבש '
מאפינס דבש
12/09/2017 | 19:39
26
שלום רב, איזה כיף שלא פספסתי כי יש לי כמה שאלות.
כשאני מכינה מאפינס דבש הנגלה הראשונה בתנור יוצאת מצוין, אבל הנגלה השניה והשלישית תופחת בצורה מאוד לא יפה ואחידה.
בבלילה יש אבקת אפייה ומעט סודה לשתיה.
 
לצפיה ב-'טורט בשכבות'
טורט בשכבות
12/09/2017 | 19:43
23
יש לי מתכון לעוגת טורט שמחלקים לשלוש תבניות ואופים.
יש לי תנור ביתי רגיל ולכן אני נאלצת לאפות כל תבנית בנפרד. מה הדרך הכי טובה לשמור את הבלילה בזמן האפייה כדי שגם התבנית השנייה והשלישית יצאו טוב כמו הראשונה.
תודה רבה
לצפיה ב-'אורן, שמחים ומתרגשים לקראתך '
אורן, שמחים ומתרגשים לקראתך
12/09/2017 | 20:01
22
אז לפני הכל, תודה רבה רבה על שבאת לפורום המתוק שלנו כדי לעזור לנו להתכונן לחג, ובכלל, לשתף אותנו בידע העשיר שלך.
 
שתהיה לך ולכולנו שנה טובה ומתוקה כדבש
לצפיה ב-'ושאלה אחרונה (מקווה ) עוגיות מקרון'
ושאלה אחרונה (מקווה ) עוגיות מקרון
12/09/2017 | 20:06
25
הכנתי הרבה מאוד פעמים עוגיות מקרון בשיטה הצרפתית ללא צבעי מאכל ולא נתקלתי בבעיות.לאחרונה הזמינו אצלי מקרון צבעוני ואז הכל התחיל להסתבך...
אני משתמשת בצבע מאכל ג'ל ולפני האפייה נראה מושלם הבעיה שבגמר האפייה הצבע לא מגרה במיוחד. אני אופה 16 דקות על 150 מעלות, אם אני אופה פחות זה צבע יפה אבל אז לא אפוי מספיק ולמרות שנפרד מהנייר אפייה יותא מידי רך ואחרי יום במקרר זה כבר ממש מידי רך.
יש פתרון?
שאלה נוספת לגבי מקרון -
מקרון במילוי גנאש הקפאתי כבר ויצא מצוין. מה לגבי מקרון במילויים שהם לא על בסיס שוקולד אלא כמו קרם לימון מבושל, מלית אוכמניות מבושלת וכדו'. ניסיתי בעבר להקפיא לשבוע והיה מוצלח, האם יחזיק יותר זמן מזה בהקפאה?
תודה רבה!
 
לצפיה ב-' האירוח התעכב בשל סיבות טכניות, אורן בקר יענה היום '
האירוח התעכב בשל סיבות טכניות, אורן בקר יענה היום
13/09/2017 | 08:42
1
14
לצפיה ב-''
13/09/2017 | 21:16
4
לצפיה ב-'מזל טוב אורן, בהצלחה, וברוך הבא לאירוח של תפוז אנשים ! :)'
מזל טוב אורן, בהצלחה, וברוך הבא לאירוח של תפוז אנשים ! :)
14/09/2017 | 02:43
13
לצפיה ב-'עוגת פבלובה עם קצפת ופירות יער - קלה להכנה'
עוגת פבלובה עם קצפת ופירות יער - קלה להכנה
11/09/2017 | 19:25
1
543
חומרים:
4 חלבונים של ביצה גדולה
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל (20 גרם)
1.5 כפות קורנפלור

למילוי:
1 כוס שמנת מתוקה
2  כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

סרטון הכנה:
https://www.youtube.com/watch?v=zgqYxPuHwRQ
 
לצפיה ב-'וואו !!!!!!!'
וואו !!!!!!!
12/09/2017 | 09:33
11
לצפיה ב-'פינוקי מיני מאפינס בננה שוקולד צ'יפס'
פינוקי מיני מאפינס בננה שוקולד צ'יפס
02/09/2017 | 21:07
2
243
לכבוד שנת הלימודים שהחלה, וכרעיון למשהו מתוק וקטן שאפשר לפנק בו את הילדודס ביחד עם ארוחת העשר, הנה רעיון מתוק. מיני מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס.
חמש דקות ערבוב, רבע שעה אפייה וזה מוכן.
 
ל 60 מיני מאפינס קטנים (השתמשתי בתבנית סיליקון למיני טארטלטים בקוטר 3-4 ס"מ, יצאו 4 נאגלות)
 
350 גרם קמח תופח (או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה וחצי כפית אבקת סודה לשתייה)
200 גרם סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
3/4 כוס שמן קנולה
3/4 כוס חלב (או מים/חלב סויה לגרסה פרווה-טבעונית)
2 בננות בשלות מעוכות במזלג
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר
 
אופן ההכנה:
 
מערבלים יחד קמח, סוכר, שמן, מלח, וניל וחלב לתערובת אחידה.
מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבלים לפיזור של השוקולד. 
ממלאים שקעים של תבנית סיליקון, לא עד הסוף כי המאפינס תופחים. הכי נוח להעביר את התערובת לשק זילוף חד פעמי ולזלף, יותר נוח ונקי.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות עד שהמאפינס מקבלים צבע וקיסם יוצא נקי מבלילה ממרכזם (שוקולד מומס על הקיסם זה בסדר).
מצננים ושומרים בקופסה סגורה.
ניתן גם להקפיא אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי.
 
לצפיה ב-'נראה מצויין, תודה!'
נראה מצויין, תודה!
04/09/2017 | 16:08
1
7
לצפיה ב-'בשמחה תודה על הפירגון '
בשמחה תודה על הפירגון
04/09/2017 | 16:16
6
לצפיה ב-'מחפשת רעיון לכדורי שוקולד שכמות אבקת הקקאו'
מחפשת רעיון לכדורי שוקולד שכמות אבקת הקקאו
25/08/2017 | 18:40
2
53
חייבת להיות מעל 200 גרם אבקת קקאו.

אני מחפשת רעיון של כיצד להכין כדורי שוקולד מהמרכיבים שאפרט בהמשך בלבד (בלי תוספת של רכיבים נוספים), בלי שהכדורי שוקולד ייצאו מרים מידי (בגלל הקקאו) או מתוקים מידי (בגלל הקוקוס והביסקוויטים והדבש).
1. כמות קוקוס של עד 2 כוסות קוקוס
2. כמות דבש של עד 4 כפות דבש
3. כמות חלב של עד 5 כוסות דבש
4. כמות אבקת קקאו של מעל 200 גרם אבקת קקאו
5. כמות ביסקוויטים של עד 1 קילו ביסקוויטים

אני מבקשת ממכם עזרה בהרכבת מינונים של כל אחד מהמרכיבים שכתבתי כדי להכין כדורי שוקולד מוצלחים, אבל המרכיב היחיד שחייב להיות מעל 200 גרם הוא אבקת הקקאו שחייבת להיות מעל 200 גרם אבקת קקאו.

תודה לכם מראש


לצפיה ב-'תיקון - עד 4 כפות דבש ועד 5 כוסות חלב'
תיקון - עד 4 כפות דבש ועד 5 כוסות חלב
25/08/2017 | 18:49
12
לצפיה ב-'חסר מרכיב שומן...'
חסר מרכיב שומן...
27/08/2017 | 20:52
33
כלומר חמאה או מרגרינה.
בלי אחד מאלה הכדורים לא יתמצקו, ביחוד אם המתכון מבוסס על קקאו ולא על שוקולד.
לצפיה ב-'/'
/
26/08/2017 | 19:50
16
לצפיה ב-'עוגת פירות בצורת מספר'
עוגת פירות בצורת מספר
23/08/2017 | 11:50
7
103

היי היי
שואלת גם פה 
אני רואה המון טרנד של עוגה על בסיס תחתית פריכה שאותה אני מניחה שאני יודעת להכין
מעל קצפת לבנה
ומעל פירות חתוכים (גם את זה אני יודעת להכין חח)
יש למישהו מתכון שהוא ניסה? ממש מניסיון מאוד חשוב לי.
מתכון וגם תמונה.
דגש על איך עושים את צורת המספר (אני צריכה 30)
ואיך עושים את הקצפת ככה גבוהה ויציבה בלי שהיא תיפול מכל הפירות?!
 
לצפיה ב-'מחשבות'
מחשבות
23/08/2017 | 12:34
2
39
לפי התיאור שלך נשמע שאת מתכוונת לטארט (כמו פאי) של בצק פריך ממולא בקרם ומעליו פירות. טארט כזה אי אפשר לחתוך לצורה של מספרים, כי הוא יתפרק.
 
מה שכן אפשר אולי לעשות זה עוגת ספוג לבנה, שאותה אפשר לחתוך ולעצב, מעליה קרם וניל שעשוי מקצפת עם אינסטנט פודינג וניל, שגם יתן לה טעם וגם יהפוך אותה ליציבה יותר, ומעל חתיכות/פרוסות של פירות לבחירתך, שכדאי למרוח במעט ריבת משמש מומסת, כדי שישמרו על ברק ומראה רענן.
 
אני אצרף מתכון לעוגת ספוג בסיסית בהמשך להודעה הזו.
 
 
 
לצפיה ב-'זה לא טורט, זה בצק פריך'
זה לא טורט, זה בצק פריך
24/08/2017 | 21:08
1
42
חברה שהיא אופה מוכשרת ניסתה להכין את העוגה הזו עם בצק טורט, לא נחתך יפה.
זה בצק פריך (היא הכינה עם שקדים, אבל אין לי מתכון מדויק), שאת החיתוך שלו עושים לפני שהוא מתקשה לגמרי בעזרת גלגלת פיצה או סכין קטנה וחדה.
לצפיה ב-'הבנתי. לצערי אני לא מכירה עוגה כזו'
הבנתי. לצערי אני לא מכירה עוגה כזו
25/08/2017 | 19:01
35
כלומר, הקרם היציב הואקצפת עם אינסטנט פודינג בשני המקרים, אבל אולי כדאי שתבקשי מאותה חברה את המתכון שלה, כי יש לה נסיון בעוגה הספציפית שאת רוצה.
 
בהצלחה ושבת שלום
לצפיה ב-'מתכון לעוגת טורט (ספוג) בסיסית'
מתכון לעוגת טורט (ספוג) בסיסית
23/08/2017 | 12:37
40
במקרה שלך תצטרכי שתי עוגות לפחות

טורט בסיסי
לטורט לתבנית 24

5 ביצים מופרדות
¾ כוס קמח (או להחליף 2 כפות קמח בקקאו לטורט שוקולד)
2/3 שקית אבקת אפייה
2/3 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד שהחומרים מתמזגים.
מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה, ומקפלים לתוך תערובת הביצים.
משמנים ומרפדים תבנית קפיצית מס' 24 בנייר אפייה. מוזגים את תערובת הטורט לתבנית.
אופים בחום של 170 מעלות בערך 20 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע.
מצננים היטב את העוגה וחותכים לשני חלקים,במידה ורוצים למלא את הטורט בקרם באמצע שלו.



 
לצפיה ב-'איך יוצרים את הספרה 3 בעוגות'
איך יוצרים את הספרה 3 בעוגות
23/08/2017 | 12:43
2
50
בבלוג הזה יש דוגמה וצילומים של יצירת הספרה 3 בעוגות. צריך בשביל זה שתי עוגות בצורת חישוק.
 
 
בשביל הספרה 0 בגודל של ה 3 שלידה, צריך לאפות עוגה גדולה עגולה ולחתוך ממנה עיגול במרכז.
 
כשהעוגות חתוכות ומסודרות, לצפות אותן בקרם הקצפת עם הפודינג, ולקשט למעלה בפרסות פרי. למרוח את הפירות במעט ריבת משמש מומסת.
 
לקרם קצפת + אינסטנט פודינג
 
1 קצפת
1 אינסטנט פודינג
1/2 כוס חלב
 
להקציף יחד לקרם יציב. אם אוהבים קרם ממש מתוק, להוסיף גם כף או שתיים של סוכר או אבקת סוכר.
לעוגות שאת צריכה, תצטרכי כנראה כמות כפולה של הקרם כדי לצפות את העוגות יפה ובנדיבות.
לצפיה ב-'אני עונה בדילי אבל מודה לך מאוד!!! עזרת '
אני עונה בדילי אבל מודה לך מאוד!!! עזרת
30/08/2017 | 11:30
1
22
לצפיה ב-'איזה יופי שחזרת לעדכן '
איזה יופי שחזרת לעדכן
30/08/2017 | 17:53
25
אני מאד שמחה שעזרתי.
צילמת את התוצאה? סקרנית לראות
לצפיה ב-'מחפשת רעיון למתכון לשים בבת אחת 1 קילו קקאו'
מחפשת רעיון למתכון לשים בבת אחת 1 קילו קקאו
23/08/2017 | 14:23
1
24

יש לי בבית 1 קילו קקאו, ואני מפחדת שהוא יתקלקל ורוצה להכין ממנו מכל הכמות הזאת (קילו קקאו בבת אחת) משהו טעים, אבל לא משהו משמין מידי.
יש לכם רעיונות בשבילי ?
אני רוצה לציין שיש לי גם חצי קילו ביסקוויטים ובהתחלה חשבתי לעשות כדוריות שוקולד אבל זה נראה לי לא הגיוני לשים 1 קילו של קקאו על כמות של חצי  קילו ביסקוויטים, כי 1 קילו קקאו נשמע לי הרבה מידי קקאו בשביל סך הכל חצי קילו ביסקוויטים.
אז יש לכם רעיונות איך להכין משהו (אולי אפילו משהו שדומה לכדוריות שוקולד) אבל עם חצי קילו ביסקוויטים בלבד ?
אני לא רוצה להוסיף ביסקוויטים יותר מהחצי קילו כי אני פוחדת להשמין.
אז יש לכם רעיונות למתכון להשתמש בכל ה 1 קילו קקאו בבת אחת באותו מתכון, אבל לא מתכון משמין מידי ?
 
לצפיה ב-'קילו קקאו בבת אחת יתן משהו מאד מאד מר'
קילו קקאו בבת אחת יתן משהו מאד מאד מר
27/08/2017 | 20:55
23
גם כאשר ביקשת מתכון לכדורי שוקולד עם 200 גרם קקאו לפחות, תצטרכי להוסיף כמות נכבדת של סוכר או ממתיק אחר כדי להתגבר על המרירות של הקקאו. 5 כפות דבש לא יורגשו עם 200 גרם קקאו. זה המון קקאו.
לצפיה ב-'מתכון לתחליף לנוטלה?'
מתכון לתחליף לנוטלה?
18/08/2017 | 19:34
3
47
יש לי מתכון לעוגיות נוטלה ממש פשוטות, אבל אני יודעת שנוטלה זה לא ממש בריא אז חשבתי אולי אפשר להכין תחליף.
מישהו פה אולי חשב על זה פעם ויש לו רעיון למתכון?
אני חושבת על בסיס של:
חמאת בוטנים, קקאו, סטיביה נוזלית(במקום סוכר)
אתם חושבים שאני יכולה להצליח?
לצפיה ב-'למה לא להכין ממרח "נוטלה" לבד ? יותר בריא ויותר טעים.'
למה לא להכין ממרח "נוטלה" לבד ? יותר בריא ויותר טעים.
19/08/2017 | 01:25
1
87
2 כוסות אגוזי לוז
2 כפות קקאו
2-4 כפות (תלוי כמה מתוק רוצים...) אבקת אבקת סוכר או דבש.
קורט מלח
כף שמן צמחי
 
מניחים את האגוזים בתבנית תנור וקולים בחום בינוני 10-15 דקות עד שיזהיבו מעט (להזהר שלא ישרפו!).
 
פורסים מגבת מטבח ושופכים עליה את האגוזים החמים. מכסים במגבת אחרת ומשפשפים חזק. זה יוריד את מרבית הקליפה הדקה (אם תשאר קצת קליפה - זה בסדר).
 
מכניסים את האגוזים למעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים למשחה. זה לוקח זמן (לפעמים 10 דקות ויותר) ונראה כאילו העסק מתפרק והופך למשהו שמזכיר חול ים. לא להתיאש ! להמשיך לרסק עד שפתאום, בבת אחת, השומן משתחרר ומקבלים משחה חלקה.
 
מעבירים לקערה ומוסיפים קקאו, אבקת סוכר וכף שמן צמחי. מערבבים היטב.
 
הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא מכל ממרח קנוי.
לצפיה ב-'אין לי מעבד מזון'
אין לי מעבד מזון
19/08/2017 | 09:38
26
לכן חשבתי להשתמש בחמאת בוטנים טבעית במקום באגוזים
לצפיה ב-'בגדול, זה יכול להתאים'
בגדול, זה יכול להתאים
20/08/2017 | 12:19
34
המרקם יהיה דומה. הטעם - קצת שונה כי לחמאת בוטנים יש טעם אחר מאשר ממרח אגוזי לוז. לא בהכרח לא טעים, פשוט שונה. אם את אוהבת את השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד, זה יהיה סבבה.
פשוט לערבב את חמאת הבוטנים עם קצת קקאו וקצת סטיביה נוזלית, ואם צריך טיפה מים כדי להגיע למרקם שאת רוצה. 
 
בהצלחה וספרי לנו איך יצא בסוף.
 
 
לצפיה ב-'היי !!! המלצות לקינוחים מוזרים ישראלים'
היי !!! המלצות לקינוחים מוזרים ישראלים
16/08/2017 | 22:47
1
66
אז אמממ... יש לי ידידה (שעכשיו אשתי ... לא ממש ידידה כן..) שאנחנו הלכנו לסין היא הכריחה אותי לטעום ממתקים סינים מוזרים שהיא מכירה שנים כמובן...והיו מוזרים לי... 
אממ הנה הסרטון שתראוו למה אני מתכוון
 
 
השאלה שלי היא כזאי ... היא בקרוב מאוד תגיע לארץ תודה לאל בתקווה...
השאלה היא אני רוצה להחזיר לה
הבעיה היא שכל הממתקים בארץ הם נורמאלים.. אין לי משהו הזוי להביא לה שיהיה לה מוזר....
אז חשבתי ככה לתת לה
חלבה.. (אבל זה נורמאלי)
ואממ אין לי עוד רעיונות חח
 
יש לכם רעיונות למה אני יכול לתת לה שזה יהיה קינוח ישראלי מוזר ?
 
המון תודה !!!!
 
 
לצפיה ב-'כמה מחשבות'
כמה מחשבות
18/08/2017 | 16:35
48
אולי חמצוצים (הסוכריות השטוחות שמצופות סוכר חמוץ)
רחת לוקום (לא בדיוק ישראלי אבל ים תיכוני והמרקם שלו מוזר בעיניי)
 
אם הבנתי נכון והבחורה סינית, יש מצב שכל ממתק או קינוח מערבי או מזרח תיכוני שבעיניך ממש טעים ונורמלי יהיה לה מוזר כי היא רגילה לממתקים הסינים המוזרים שלהם.
עוד דוגמאות - בקלאווה, מלבי, במבה אדומה...
 
לצפיה ב-'איך לצייר בקצפת לבנה על העוגה ?'
איך לצייר בקצפת לבנה על העוגה ?
13/08/2017 | 12:31
3
51
אני מכינה עוגת מגרש כדור-רגל.
עוד מעט צריכה לצייר את הקווים בלבן
על השוקולד המריר (ויתרנו על הצבע הירוק ).

האם לדעתכן לצייר עם שמנת מתוקה (עם עוד משהו?) ?
או עם שוקולד לבן ?

תודה ושבוע טוב ומתוק !
לצפיה ב-'מקווה שלא מאוחר מדיי...'
מקווה שלא מאוחר מדיי...
13/08/2017 | 17:03
2
49
אפשר לצייר עם שוקולד לבן מומס ואפשר לצייר עם קצפת, רצוי קצפת עם קצת אינסטנט פודינג וניל לייצוב. אני מעדיפה קצפת.
 
מעבירים את השוקולד או הקצפת לשקית זילוף קטנה, עושים חור בקצה ומזלפים בזהירות את הקווים של המגרש.
 
 
בהצלחה ומזל טוב.
לצפיה ב-'תודה !'
תודה !
13/08/2017 | 21:54
1
23
ליתר בטחון בינתיים ציירתי עם שוקולד,
אבל זו רק חזרה גנרלית - היום התאריך של היומולדת,
אבל המסיבה הרשמית תהיה בשבוע הבא.
כך שהעצה שלך עוד תהיה בשימוש.
תודה :)
לצפיה ב-'טוב שלא פספסתי, שמחה לעזור'
טוב שלא פספסתי, שמחה לעזור
13/08/2017 | 21:58
17
ואשמח לשמוע על התוצאה הסופית ולראות אותה :)
 
 
לצפיה ב-'כיתוב עם שוקולד לבן על עוגה'
כיתוב עם שוקולד לבן על עוגה
07/08/2017 | 15:07
3
42
איך ממיסים שוקולד לבן ואיך רושמים מזל טוב על הציפוי של העוגה? תודה רבה
לצפיה ב-'המסת שוקולד לבן'
המסת שוקולד לבן
08/08/2017 | 13:48
2
47
שוקולד לבן רגיש לחום, אבל אפשר להמיס אותו בפולסים קצרים של 20-30 שניות במיקרוגל. אחרי כל פולס לערבב ולראות אם צריך עוד חימום. להפסיק כשהוא אחיד וחלק.
אפשר גם להמיס את השוקולד בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים, כלומר להמיס על אדים..
ממלאים רק שליש מעומק הסיר במים. הסיר עם המים על הכיריים עם אש קטנה כך שהמים מבעבעים, ומעל הסיר קערה עמידה בחום ובה השוקולד. חשוב שהקערה לא תיגע במים. מערבבים וממיסים כך עד שהשוקולד נמס לגמרי, חלק ואחיד.
 
לגבי כתיבה בשוקולד - לדעתי עדיף לכתוב את הכיתוב על נייר אפייה, לקרר עד שהשוקולד מוצק שוב ולהעביר בזהירות את האותיות מהנייר לעוגה. 
את השוקולד המומס מעבירים לשקית זילוף קטנה ומזלפים את האותיות.
אם את מנוסה בזילוף, אפשר לזלף ישירות על העוגה.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
08/08/2017 | 14:06
1
23
התשובה הגיעה קצת מאוחר בסוף זילפתי פרחים מסביב לעוגה. אבל תודה על ההסבר.בטוח שאשתמש בו בעתיד.יום מקסים
לצפיה ב-'צר לי שבאיחור, אבל שמחתי לעזור.'
צר לי שבאיחור, אבל שמחתי לעזור.
08/08/2017 | 14:20
19
אנחנו כאן לעוד שאלות אם תצטרכי
לצפיה ב-'מלבי ביתי'
מלבי ביתי
28/07/2017 | 14:21
1
62
היי לכולם!
שאלה.. אני מכין מלבי ביתי, כמות גדולה יחסית (כ35 קופסאות מלבי קטנות). הבעיה שלי היא בזה שכשאני מוזג את המלבי מהסיר לקופסאות בהתחלה המלבי עדיין לא סמיך וניתן למזוג אותו אבל ככל שאני מוזג עוד ועוד כל מה שבסיר מתחיל להתקשות ואני כמעט ולא מצליח למזוג את הכל כמו שצריך כי מהאמצע כבר הוא דיי מתקשה.. אני עושה זאת בעזרת מצקת..
יש למישהו שיטה/דרך לעזור לי כדי שאוכל למזוג את כל הסיר לקופסאות שיהיה שווה ויפה?
(חשבתי על לעשות את זה ב2 נגלות, אבל אני רוצה לנסות בדרך הזו..)
לצפיה ב-'מחשבה (לא מנסיון ספציפי)'
מחשבה (לא מנסיון ספציפי)
30/07/2017 | 22:44
46
אולי לשמור את המלבי על אדים שיישאר חם יותר עד שאתה מסיים למזוג אותו, או להעביר כמות גדולה ממנו לקנקן מזיגה ולמזוג מהקנקן, נראה לי שזה יהיה מהיר יותר מאשר לעבוד עם מצקת ותספיק למזוג את כל המנות מהר יותר.
וכמובן שלהכין שתי נאגלות יהיה הכי בטוח.
לצפיה ב-'עוגת שוקולד בגביע סטייל "גלידת חורף" - כייף להכין עם הילדודס'
עוגת שוקולד בגביע סטייל "גלידת חורף" - כייף להכין עם הילדודס
21/07/2017 | 23:25
163
האחיינים שלי נגנבים מהקונספט ונהנים לעזור לי לאפות איתם את העוגות האלה...
מכיוון שהערבובים נעשים ידנית, לחלוטין אפשר לתת לילדים לערבב את התערובות, וככה הם מרגישים שותפים לעשייה.

לבערך 20 עוגות:

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
1/2 כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר
קורט מלח
4 ביצים
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב (או מים לפרווה)
כפית תמצית וניל

חבילת גביעי גלידה עם בסיס שטוח

לציפוי:

25 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
3 כפות קקאו
5 כפות סוכר
1/4 כוס חלב (או מים)
כפית תמצית וניל

סוכריות לקישוט עוגות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, סוכר, מלח).
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן, החלב ותמצית הוניל.
משלבים את החומרים הרטובים בתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את גביעי הגלידה וממלאים אותם עד החצי בתערובת העוגה. לא למלא יותר מדיי, אחרת העוגה גולשת מהגביעים באפייה.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.
מצננים את העוגות.

בסיר קטן מחממים את כל חומרי הציפוי עד שיש רוטב חלק, מבריק ואחיד.

טובלים את העוגות המבצבצות מהגביע בקרם השוקולד, מפזרים סוכריות לקישוט ומקררים את העוגות עד שהציפוי מתמצק יותר.
שומרים בקופסה גדולה וסגורה במקרר.
 
לצפיה ב-'שימוש בגלידן'
שימוש בגלידן
19/07/2017 | 23:05
1
143
ערב טוב .
 
קניתי גלידן ואין לי מושג איך להשתמש בו וגם מה הכמות שאצטרך כדי לעטר 2 עוגות עגולות בקוטר '24.
 
אני לא צריכה אותו פרווה.
 
אודה להכוונה .
 
תודה
לצפיה ב-'הסתדרתי תודה.'
הסתדרתי תודה.
20/07/2017 | 14:24
17

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ