לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'האם עוגת גבינה -ופירורים, ניתנת להקפאה ?'
האם עוגת גבינה -ופירורים, ניתנת להקפאה ?
26/05/2017 | 18:13
1
4
לצפיה ב-'כן, ניתן להקפיא עוגת גבינה ופירורים'
כן, ניתן להקפיא עוגת גבינה ופירורים
27/05/2017 | 11:21
4
חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד כדי שהפירורים למעלה לא יקבלו לחות ויאבדו מהפריכות שלהם.
אפשר גם לשמור את הפירורים שמפזרים למעלה, בקופסה אטומה לא במקפיא, ולפזר אותם על העוגה אחרי שמפשירים אותה.
לצפיה ב-'עוגיות פשוטות להכנה עם ילדים עם קורצנים.בבקשה מתכון'
עוגיות פשוטות להכנה עם ילדים עם קורצנים.בבקשה מתכון
24/05/2017 | 15:17
5
5
מחפשת מתכון לעוגיות קלות וטעימות להכנה עם ילדים .מתכון שנוסה ומדויק.תודה
לצפיה ב-'עוגיות פריכות שנחטפות'
עוגיות פריכות שנחטפות
24/05/2017 | 16:07
4
13

עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין

3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200  גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה

מכניסים למעבד מזון את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, המלח והחמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות. מעבדים בפולסים עד שיש בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ותמצית וניל ומעבדים עוד קצת עד שהבצק מתגבש. אם הבצק לא מתגבש מספיק, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.
 
מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות עם חותכנים.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה משומנת קלות או מרופדת בנייר אפיה, במרווחים כיוון שהעוגיות יתפחו קצת.
 
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מקור: חנה גולדשטיין


 
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
25/05/2017 | 15:05
3
3
אפשרי ללוש במיקסר בוו גיטרה? ואם כן -החמאה צריכה להיות קרה?רכה?ומשקל הקמח הוא 420 גרם?תודה ויום מקסים
לצפיה ב-'הכנת בצק פריך במיקסר'
הכנת בצק פריך במיקסר
25/05/2017 | 15:13
2
10
מתחילים עם חמאה רכה וסוכר, בוו גיטרה, עד שמתאחד לקרם. מוסיפים ביצה ווניל ומערבלים, ואז מוסיפים את כל הקמח, אכן 420 גרם, ואבקת אפייה, ומערבלים רק עד שמתגבש בצק.
לצפיה ב-'תודה רבה גדולה.'
תודה רבה גדולה.
28/05/2017 | 07:50
1
7
חזרתי לומר תודה רבה גדולה.הבצק משגע  והעוגיות יצאו מעלפות וטעימות.תבורכי
לצפיה ב-'בשמחה רבה '
בשמחה רבה
28/05/2017 | 10:05
2
שמחה שנהניתם, ותודה שחזרת לספר על החוויה המוצלחת. זה מחמם את ליבי.
לצפיה ב-'הוספת ג'לטין לעוגת "גבינה" טבעונית'
הוספת ג'לטין לעוגת "גבינה" טבעונית
22/05/2017 | 09:57
3
20
שלום
הכנתי עוגת "גבינה" טבעונית - הבסיס מורכב מ 100 גרם ביסקוויטים ו 1/2 כוס מים רותחים עם כפית נס קפה.
המלית מורכבת מ:
כוס חלב סויה /חלב צמחי
מיכל שמנת מתוקה צמחית
שקית אבקת אינסטנט פודינג.
הבעיה היא שצריך לשמור אותה במקפיא- אבל אז הבסיס קצת קפוא וקשה, ואי אפשר לשמור אותה במקרר כי המלית לא יציבה וקשה לחתוך אותה.
מישהו יודע אם יש אפשרות לשלב במלית ג'לטין כדי שאפשר יהיה לשמור את העוגה במקרר?
תודה מראש

לצפיה ב-'ג'לטין הוא לא צמחוני/טבעוני. הוא עשוי מעצמות דגים.'
ג'לטין הוא לא צמחוני/טבעוני. הוא עשוי מעצמות דגים.
22/05/2017 | 21:54
2
11
יש אבקה עלבסיס אצות שנקראת אגר-אגר והיא משמשת כמו ג'לטין רק לא מהחי.
אפשר להשיג בחנויות טבע, תבלינים ואני משערת שגם בחנויות מתמחות באפייה ובישול.
 
לצערי אני לא השתמשתי אף פעם באגר אגר אז לא יכולה להסביר איך להשתמש בו, אבל די בטוחה שאפשר לשלב אותו במלית של העוגה שתיארת וכך לשמור אותה במקרר לייצוב ולא במקפיא. משערת שבגוגל יהיו תשובות.
לצפיה ב-'הוספת ג׳לטין לעוגת ״גבינה״ טבעונית'
הוספת ג׳לטין לעוגת ״גבינה״ טבעונית
25/05/2017 | 08:13
1
15
תודה רבה על המענה. אין לנו בעיה עם ג׳לטין (הכנתי את העוגה רק בגלל רגישות ללקטוז), לכן אשמח לדעת אם אפשר ואיך לשלב ג׳לטין במלית. שוב תודה
לצפיה ב-'הבנתי. אם ככה עבודה עם ג׳לטין'
הבנתי. אם ככה עבודה עם ג׳לטין
25/05/2017 | 11:01
6
הייתי שמה 2 כפיות אבקת ג׳לטין (קצת פחות משקיק אחד) בקערית עם 1/3 כוס מי ברז. לערבב היטב ולהניח לעשר דקות או עד שהמים נספגים לגמרי בג׳לטין.
אח"כ מחממת במיקרוגל 20-30 שניות עד שהג׳לטין נמס לגמרי.
אז הייתי מוסיפה לג׳לטין החם כף או שתיים מהמוס הקר, מערבבת היטב ומוזגת את התערובת הזו לתוך המוס, מערבבת היטב ומוזגת על הבסיס.
אחרי קירור של כמה שעות במקרר, הקרם יתייצב היטב.
 
בהצלחה.
לצפיה ב-' מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים '
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2017 | 14:11
4
 חג שבועות בפתח וזה הזמן לא לספור קלוריות ולהכין את עוגת הגבינה הכי מקורית ומרשימה!
 
מעכשיו ועד 1.6 תחרות עוגות לשבועות בפורום מתכונים 

שלחו בשרשור התחרות מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית והכי מרשימה שהכנתם ותזכו בפרסים שווים מאתנו אתר תפוז. 
 

שיהיה בהצלחה וחג שמח


 
לצפיה ב-'עוגת פרג וקוקוס ביתית - קלה ומהירה להכנה '
עוגת פרג וקוקוס ביתית - קלה ומהירה להכנה
20/05/2017 | 15:50
18
לצפיה ב-'עוגת גבינה ושוקולד קלה להכנה, ללא מיקסר-מהיר וטעים'
עוגת גבינה ושוקולד קלה להכנה, ללא מיקסר-מהיר וטעים
20/05/2017 | 15:48
23
לצפיה ב-'עוגת גבינה לשבועות- קלה וקלילה, ללא אפייה עם ביסקוויטים'
עוגת גבינה לשבועות- קלה וקלילה, ללא אפייה עם ביסקוויטים
20/05/2017 | 15:46
31
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:34
4
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-' פורום שיחת גברים '
פורום שיחת גברים
( לעמוד שלי בתפוז )
26/04/2017 | 14:04
5
 רוצים להתייעץ על נשים? לדון על פוליטיקה, כסף וספורט? 
 היכנסו לפורום לדבר על הכל:
לצפיה ב-'חג שני שמח '
חג שני שמח
16/04/2017 | 13:42
2
25
לכל חברי הפורום, ואביב נעים
לצפיה ב-'גם לך !'
גם לך !
20/04/2017 | 19:47
1
10
הרבה שנות אושר ובישול נפלא
לצפיה ב-'תודה רבה! גם לך '
תודה רבה! גם לך
22/04/2017 | 19:06
4
לצפיה ב-' חג שמח מתפוז '
חג שמח מתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/04/2017 | 17:04
3
חג פסח שמח וכשר לכולם 
 
בברכה,
תפוז אנשים
לצפיה ב-'שבת שלום וכמעט חג שמח לכולם '
שבת שלום וכמעט חג שמח לכולם
31/03/2017 | 14:16
18
אני טסה הלילה ללונדון עד אחרי ליל הסדר. אשתדל להיכנס לכאן מדי פעם, אם אצליח.
שיהיה לכולם סופשבוע נעים, הכנות קלות לליל הסדר וחג שמח
לצפיה ב-'מוכרים ממולצים לאפייה באייבי ? '
מוכרים ממולצים לאפייה באייבי ?
31/03/2017 | 21:57
4
62
היי , מכירים מוכרים ממולצים למוצרי אפייה באייבי ? או בארץ ?
לצפיה ב-'לגבי איביי אין לי רשימה אבל בארץ....'
לגבי איביי אין לי רשימה אבל בארץ....
16/04/2017 | 13:40
1
35
עשינו פה רשימה של חנויות מתחות באפייה ובישול לפי איזורים בארץ.
כולן מומלצות, לחלקן יש גם אתר אינטרנט.
 
 
 
לצפיה ב-'איביי עדיף'
איביי עדיף
20/04/2017 | 19:56
19
במיוחד לפני סוף אפריל
לצפיה ב-'אני ממליץ לרכוש בכלל מאיבי '
אני ממליץ לרכוש בכלל מאיבי
20/04/2017 | 19:52
1
19
זה חשוב מאוד לרכוש מוצרים באיבי!
כמו שאת יודעת אחרי ההפרדה מי פייפאל המניה ירדה מעט
ולכן עכשיו חשוב יותר מתמיד,
ואפשר גם ללחוץ על הפרסומות, הרי לך זה לא עולה כסף.....
 
בהצלחה
לצפיה ב-'החסרון באיביי זה זמן המשלוח הארוךךך. חודש ככה...'
החסרון באיביי זה זמן המשלוח הארוךךך. חודש ככה...
22/04/2017 | 19:32
14
היתרון הוא המחיר הזול יותר.
 
לצפיה ב-'שאלה בנוגע לגנאש'
שאלה בנוגע לגנאש
18/03/2017 | 12:35
2
86
גנאש ייצא יותר איכותי משוקלד צימקאו מאשר משקולד רגיל ?
לצפיה ב-'נהפוכו!'
נהפוכו!
19/03/2017 | 21:52
1
56
צימקאו הוא "שוקולד" לא איכותי בכלל.
ככל שהשוקולד איכותי יותר הגנאש יהיה איכותי ועשיר יותר. 
לצפיה ב-'עם צימקאו '
עם צימקאו
20/04/2017 | 19:53
34
הגנאש יותר קל לעבודה, יושב יותר יפה ומחזיק יותר זמן
אבל איכות אין בו
לצפיה ב-'אלופות הקינוחים שאלה של מיקסר'
אלופות הקינוחים שאלה של מיקסר
19/03/2017 | 12:34
2
52
kmix של קנווד
דברו אליי, מה ההבדל בין הדגמים?
הלכתי לאיבוד.

אני לפני קניה
לצפיה ב-'הכל תלוי בשימושים שאת מצפה מהמיקסר'
הכל תלוי בשימושים שאת מצפה מהמיקסר
19/03/2017 | 21:46
41
ה KMIX הוא יפה אבל מהפחות חזקים של קנווד.
הוא בסדר לשימוש ביתי ממוצע, אבל למי שאופה הרבה בצקי שמרים ולחמים, הוא קצת פחות מומלץ כי הוא מתעייף.
בשביל הרבה בצקי שמרים ולחמים עדיף לבחור את אחד מדגמי המייג'ור.
 
מציעה לך לעשות חיפוש בפורום למיקסר, היו לא מעט דיונים בנושא.
 
לצפיה ב-'בקנווד הכל איכותי חוץ מי '
בקנווד הכל איכותי חוץ מי
20/04/2017 | 19:55
19
kmix שהוא .... פחות
אם כבר אז שווה להשקיע לדעתי באחד עם אינדוקציה
לצפיה ב-'היי כמה שאלות לגבי עוגות מעוצבות '
היי כמה שאלות לגבי עוגות מעוצבות
18/03/2017 | 12:30
3
64
היי , איזה כיף שמצאתי קבוצה לשאול שאלות , התחלתי קצת להתעניין ולהכין עוגות מעוצבות , אמנם הן לא מגיעות לרמה שאני רוצה ורואה בתמונות , אבל אולי כמה שאלות יעזרו לי :
1. איך אני מצליחה ליצור עוגה גבוהה ? (לדוגא עוגת הטריקולד , אמנם אני מכינה שלוש שכבות אך העוגה עדיין בגובה נמוך )
2. איך אני אוכל להגיע לעוגת טריקולד מושלמת (שכבות ישרות , כל השכבות בולטות  ?
3. אם למישהי יש מתכון טריקולד איכותי אשמח
4. איך מגיעים לגנאש בצבע ?
אשמח לעזרה !!! (:
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
19/03/2017 | 21:30
2
57
קודם כל ברוכה הבאה ומקווה שתמצאי פה את מבוקשך.
 
לשאלותייך:
 
1. כדי לקבל עוגת טריקולד גבוהה פשוט צריך יותר מוס, כמות גדולה יותר של הכל. וגם תבנית עם דופן גבוהה במיוחד, יש רינגים כאלה ללא תחתית ואולי גם תבניות עם תחתית בחנויות מתמחות.
 
2. לגבי שכבות ישרות, צריך למלא שכבה ראשונה, לדפוק בעדינות על השיש, מה שמיישר את המוס, להכניס למקפיא לשעה-שעתיים עד שהמוס מתייצב, ואז אפשר למזוג את השכבה השנייה, שוב לדפוק בעדינות על השיש ולהקפיא לשעה שעתיים, ואז את השכבה השלישית, ושוב למקפיא ללילה או כמה שעות. רצוי גם לשים שקף בהיקף הרינג מבפנים לפני שמוזגים את המוסים, כדי שהעוגה תהיה עם דופן חלקה ויפה.
 
3. אני פחות מכינה טקירולדים, אז אין לי מתכון ספציפי מומלץ, מציעה לך לעשות חיפוש בפורום לטריקולד ותמצאי וודאי מתכונים.
 
4. כדי לצבוע גנאש צריך להשתמש בצבעי מאכל מיוחדים לשוקולד. צבעי המאכל האלה הם על בסיס שמן ולא מים, כיוון ששוקולד ומים לא הולכים יחד, השוקולד מתגבש במגע עם מים. צבעי מאכל לשוקולד אפשר למצוא בחנויות מתמחות לאפייה ובישול.
 
מקווה שעזרתי
לצפיה ב-'תשובות יפות, כל הכבוד!'
תשובות יפות, כל הכבוד!
20/04/2017 | 19:57
1
7
לצפיה ב-'תודה.אני מבינה באפייה וכאלה, אתה יודע '
תודה.אני מבינה באפייה וכאלה, אתה יודע
22/04/2017 | 19:07
4
לצפיה ב-'סירופ תירס או סירופ מוזהב..'
סירופ תירס או סירופ מוזהב..
13/03/2017 | 15:17
3
33
שלום איפה אפשר למצוא סירופ תירס\סירופ מוזהב? 
לצפיה ב-'סירופ תירס יש גם בסופרים גדולים במחלקת האפייה, של KARO'
סירופ תירס יש גם בסופרים גדולים במחלקת האפייה, של KARO
14/03/2017 | 19:37
2
37
גולדן סירופ יהיה יותר בחנויות מתמחות בבישול ואפייה.
 
יש לנו בקישורים רשימה של חנויות מתמחות לפי איזורים בארץ, אבל משום מה אני לא מצליחה להגיע אליה עכשיו, באג בתפוז כנראה.
מקווה שמחר זה יסתדר.
 
 

 
 
לצפיה ב-'תודה רבה! '
תודה רבה!
14/03/2017 | 22:22
1
22
תודה רבה ובסוף מצאתי סירופ תירס באיזה חנות שיש גם לא כל כך רחוק ממני טוב נראה לי שיש שם בכל מקרה חחחח אבל ממש תודה בכל מקרה!
לצפיה ב-'בשמחה העיקר שמצאת בקלות.'
בשמחה העיקר שמצאת בקלות.
15/03/2017 | 10:27
8
לצפיה ב-'מד חום לאפייה ובישול'
מד חום לאפייה ובישול
09/03/2017 | 08:17
1
42
יש לי מד חום שנעשה בו לא מעט שימוש. לאחרונה הוא מתחיל מטמפרטורה של 70 מעלות בערך. מישהו יודע איך אני מכיילת אותו כדי להיות מהימן?
לצפיה ב-'זה הזמן לרכוש חדש....'
זה הזמן לרכוש חדש....
20/04/2017 | 19:59
12
שם דגם ומספר יעזרו לענות
בכל מקרה אני היתי קונה חדש באיביי (ורצוי לפני סוף החודש)
 
אחרי החגים שמייח
לצפיה ב-'שלום, איפה אפשר לקנות אוזני המן עם ציפוי שוקולד בתחתית '
שלום, איפה אפשר לקנות אוזני המן עם ציפוי שוקולד בתחתית
28/02/2017 | 19:14
4
38
בתל אביב? 
לצפיה ב-'לצערי לא מתמצאת בקונדיטוריות בתל אביב'
לצערי לא מתמצאת בקונדיטוריות בתל אביב
01/03/2017 | 22:56
3
28
מקווה שיגיעו לכאן אנשים שמכירים.
לצפיה ב-'תודה על ההתייחסות. אגב אין הכרח בקונדיטוריות '
תודה על ההתייחסות. אגב אין הכרח בקונדיטוריות
06/03/2017 | 12:14
2
28
בשנים האחרונות קניתי אוזני המן כאלה בדוכן בשוק בשכונת התקווה בתל אביב ולא בקונדיטוריה. אבל השנה הם לא מזמינים כאלה. 
לצפיה ב-'אין בעד מה '
אין בעד מה
06/03/2017 | 12:36
1
24
לדעתי שווה לבדוק גם במחלקת "מאפית" של סופרים גדולים. בשופרסל יש את מאפיית גידרון שמספקים להם את המוצרים שהם אופים בסניף, כולל אזני המן. יש סיכוי שיש כאלה עם ציפוי שוקולד חלקי מבחוץ.
וגם לרשתות אחרות יש מוצרים כאלה, שווה לבדוק.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
06/03/2017 | 14:29
7
לצפיה ב-'מאפינס - מצרכים ללא מתכון '
מאפינס - מצרכים ללא מתכון
24/02/2017 | 19:49
9
70
שלום,
יש לי בקשה קצת... מוזרה :
הייתי כמה ימים בלונדון לפני שבוע, ומצאתי שם באחת מחנויות האוכל מאפינס שוקולד טעים מאוד מאוד  אלה המאפינס:
הייתי שמחה לנסות להכין אותם לבד אבל כמובן שאין לי את המתכון, רק את רשימת המצרכים שהופיעה על האריזה. את מרביתם תרגמתי, לא לגבי הכל אני בטוחה. אלה המרכיבים:
Sugar - סוכר
Fortified British Wheat Flour, - קמח חיטה, אבל האם מסוג מסוים?
Rapeseed Oil, - שמן קנולה
Egg, - ביצים
Milk Chocolate Chunks (11%), - חתיכות שוקולד חלב
Water, - מים
Fat Reduced Cocoa Powder (4%), - אבקת קקאו מופחתת שומן
Dark Chocolate Chunks (3%), - חתיכות שוקולד מריר
White Chocolate Chunks (2.5%), - חתיכות שוקולד לבן
Cornflour, - קורנפלור
Whey Powder, - אבקת מי גבינה? היכן קונים את זה?
Raising Agents: Diphosphates, Potassium Hydrogen Carbonate; Emulsifier: Polyglycerol Esters of Fatty Acids; Maize Starch, Cows' Milk Proteins, Flavouring. - מה כל אלה?
 
האם תוכלו בבקשה להציע לי מתכון למאפינס שוקולד ממרכיבים אלה? כלומר: כמויות ואופן הכנה?
המאפינס עצמם היו מתוקים במידה. לא יותר מידי מתוקים. חתיכות השוקולד הן שנתנו את המתיקות החזקה.
תודה רבה מראש!  
 
לצפיה ב-'אז ככה...'
אז ככה...
25/02/2017 | 17:47
1
61
את רוב החומרים הבנת נכון.
אבקת מי גבינה אני לא יודעת איפה משיגים ואת כל חומרי ההתפחה ושאר החומרים בסוף לא הייתי שמה במאפינס ביתיים, אלא משתמשת  פשוט באבקת אפייה רגילה.
 
במאפינס קנויים בסופר שמים חומרי שימור וכיו"ב שמאריכים את חיי המדף שלהם כדי שאפשר יהיה למכור אותם ארוזים בסופר לאורך זמן. כשאופים בבית אפשר להימנע מהרבה חומרים כימיים כאלה, ומקסימום להקפיא חלק מהמאפינס אם לא אוכלים את כולם תוך יומיים שלושה.
 
אני אחפש לך מתכון טוב למאפינס שוקולד, אליו תוכלי להוסיף חתיכות שוקולד משלושת הסוגים כדי שיהיו טריפ שוקולד צ'אנקס, אם את רוצה.
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה bali! '
תודה רבה bali!
25/02/2017 | 20:48
24
על המהירות והתגובה! 
אמתין למתכון שלך והמון תודה  
 
 
לצפיה ב-'אלה מאפינס נהדרים'
אלה מאפינס נהדרים
25/02/2017 | 19:23
1
124
רכיבים:
(12 מאפינס)


1/2 חב´ שוקולד מריר

1/2 1 כוסות קמח 

1 כוס סוכר

1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק

2 כפיות גדושות א.אפיה

1/2 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

1 כפית תמצית רום

1/2 חב´ שוקולד ציפס לבן (אפשר להמיר לשוקולד אמיתי קצוץ)

קרם שוקולד (בחירה)

1/2 חב´ שוקולד מריר

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

1/4 כוס חלב

מעט רום

25 גרם מרגרינה


אופן הכנה:
חמם תנור לחום בינוני.

ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקתאפיה, ושוקולד צ´יפס לבן.

בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום.

ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה!

השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס. 

מלא כל שקע 3/4 מנפחו.

אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי. 

לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע.

הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון.

רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.

הערות:
שמות רבים למאפינס אלה: "טריפל שוקולד", "שוקולד כפול ומכופל" "שוקולד מושחת", וכולם מתארים נאמנה את המאפינס הנהדרים האלו. ריח השוקולד המתפשט בעת האפיה או בעת הכנת הקרם , מראה שוקולד הציפס הלבן המנקד את כל המאפין, נימוחות העוגית בפה, ליקוק האצבעות בסוף, פשוט מאפינס שמטריפים את כל החושים (כמעט)!

מקור המתכון:
אתר המאפינס הישראלי
לצפיה ב-'תודה חנהפ! יש דבר כזה אתר המאפינס הישראלי? '
תודה חנהפ! יש דבר כזה אתר המאפינס הישראלי?
25/02/2017 | 20:51
25
תודה רבה על התגובה המהירה ועל המתכון!  
 
 
לצפיה ב-'מתכון למאפינס טריפל שוקולד - איילת לטוביץ''
מתכון למאפינס טריפל שוקולד - איילת לטוביץ'
27/02/2017 | 01:07
4
55

מאפין שוקולד עם תענוג משולש איילת לטוביץ

100 גרם חמאה מומסת
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס אבקת קקאו מנופה
3/4 כוס סוכר
1. ביצה טרופה קלות
1/3 1 כוסות חלב
3/4 כוס שוקולד לבן קצוץ
1/2 כוס שוקולד חלב קצוץ

תבנית שקעים של 12 מאפינס משומנת היטב

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות מערבבים בקערה את כל החומרים עד לתערובת אחידה.
2. יוצקים את התערובת לשקעים שבתבנית עד ¾ גובה ואופים 25 דקות בערך, עד שקיסם יוצא נקי (שוקולד נמס זה בסדר).


 
לצפיה ב-'שוב תודה רבה bali! נראה ממש פשוט! '
שוב תודה רבה bali! נראה ממש פשוט!
27/02/2017 | 02:49
3
21
את מבינה את ההערה בסוגריים בסוף 2  ("שוקולד נמס זה בסדר")? 
 
תודה!  
 
 
לצפיה ב-'בשמחה והסבר - '
בשמחה והסבר -
28/02/2017 | 22:34
2
23
כדי לבדוק שהמאפינס מוכנים צריך לדקור אותם עם שיפוד עץ ולראות שהבלילה אפוייה. בלילה רטובה על השיפוד - סימן שעדיין לא אפוי מספיק. 
אבל אם זה נראה שפשוט יש שוקולד נמס על השיפוד, זה בסדר כי זה אומר שפגעת בצ'אנק שוקולד והגיוני שהוא יימס באפייה (ויתמצק חזרה כשהמאפינס יתקררו)
 
ועוד הערה - כשמכינים0 את הבלילה מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, חוץ מחתיכות השוקולד או השוקולד צ'יפס, שמוסיפים בסוף ומערבבים עוד טיפונת ראק שיתפזרו בתערובת. אם מערבלים אותם עם מיקסר מההתחלה הם יכולים להישבר לחתיכות עוד יותר קטנות.
לצפיה ב-'עכשיו הכל ברור! '
עכשיו הכל ברור!
01/03/2017 | 01:23
1
15
תודה רבה על ההסבר וההערה!  
מחכה כבר לנסות את המתכון... 
 
 
לצפיה ב-'בשמחה '
בשמחה
01/03/2017 | 01:39
3

חם בפורומים של תפוז

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ