לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1062510,625 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'הערב אירוח בנושא היבטים פסיכולוגיים בהתמודדות עם ילד רגיש'
הערב אירוח בנושא היבטים פסיכולוגיים בהתמודדות עם ילד רגיש
19/02/2018 | 13:57
 
הערב בשעה 20:00 נארח בפורום הורים לפעוטות את ד"ר לי בר-יעקב, פסיכולוגית ומדריכת הורות.
באירוח תוכלו להתייעץ על כיצד להתמודד ולגדל ילד רגיש, שחווה את העולם בעוצמה רבה יותר מאשר אחרים.

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור האירוח כבר עכשיו!
לצפיה ב-'חלבונים - איסוף'
חלבונים - איסוף
07/02/2018 | 18:12
20
אני אוספת חלבונים בצנצנת ריבה גדולה או אחרת, ומסמנת על המכסה ב טוש כמה הוספתי בכל פעם, ומקפיאה אותם, לפני הכנה, מסכמת את כל המספרים ויוצא מספר מדויק, לא צריכה להתאמץ לזכור, מפשירה לילה במקרר,

לצפיה ב-'המלצה דחופה לגלידריה במרכז ת"א'
המלצה דחופה לגלידריה במרכז ת"א
04/02/2018 | 14:36
1
20
שלום, לאחרונה התחלתי להתגעגע לגלידות. אחרי שנים שלא אכלתי בחורף (וכשאכלתי בקיץ, זה היה בן אנד ג'ריס מגעיל ותעשייתי), אני רוצה לחזור ולדגום גלידריה אמיתית, רצוי במרכז ת"א, ולנצל את הימים החמים. יש המלצות? תודה. 
לצפיה ב-'לצערי לא מכירה כל כך גלידריות בת"א'
לצערי לא מכירה כל כך גלידריות בת"א
06/02/2018 | 22:54
12
זכורה לי לטובה הסיציליאנית, אבל בטוחה שיש חדשות יותר מיוחדות, ואני פשוט לא מכירה אותן.
לצפיה ב-'אשמח להמלצה על פודינג וניל אינסטנט ללא סוכר.'
אשמח להמלצה על פודינג וניל אינסטנט ללא סוכר.
04/02/2018 | 16:00
1
15
ישנם סוגים שונים של פודינג וניל אינסטנט,ללא -סוכר,
ואין לי מושג במה לבחור -זה נחוץ לי כמרכיב לעוגת -גבינה.
אשמח  לקבל המלצה על פודינג איכותי וטעים,שמיוצר ללא סוכר.
לצפיה ב-'ממה שאני זוכרת, זה של מרמולייט טעים.'
ממה שאני זוכרת, זה של מרמולייט טעים.
06/02/2018 | 22:52
24
איזה עוד סוגים ראית?
לצפיה ב-'ללא גלוטן '
ללא גלוטן
27/01/2018 | 22:49
1
20
שלום לכם,  האם יתכן שעוגה לללא גלוטן לא טובה לזילוף כי היא לא "מחזיקה"? 
 
לצפיה ב-'אין לי הרבה נסיון עם עוגות ללא גלוטן, אבל'
אין לי הרבה נסיון עם עוגות ללא גלוטן, אבל
03/02/2018 | 16:23
10
הגלוטן הוא חלבון שמחזיק את הבצק ולכן, הגיוני שעוגות ללא גלוטן יהיו רכות יותר, או מתפוררות יותר. אם מדובר על כמויות גדולות של קרם כבד שמזלפים עליהן, יש סיכוי שהמשקל של הציפוי יהיה כבד מדיי והן לא יחזיקו אותו.
 
אני הייתי מתייעצת בפורום צליאק אם יש להם פתרונות לאפיית עוגה יציבה ללא גלוטן למטרה הזו.
לצפיה ב-'גלאז''
גלאז'
17/01/2018 | 19:38
42
גלסאז' איך עושים פרווה?
האם זה מתיבש לגמרי או נשאר דביק בגלל הגלוקוה?
לצפיה ב-'שאלה על הכנת קצפת -מתוקה :'
שאלה על הכנת קצפת -מתוקה :
09/01/2018 | 23:11
2
63
האם ניתן להוסיף לשמנת-המתוקה תחליף סוכר בעת ההקצפה,
במקום הסוכר הרגיל ?
לצפיה ב-'אף פעם לא ניסיתי, אבל...'
אף פעם לא ניסיתי, אבל...
12/01/2018 | 19:08
41
אין סיבה שלא.

בעקרון אפשר להקציף שמנת מתוקה גם בלי סוכר בכלל, אז אין סיבה שזה לא יעבוד עם תחליף סוכר.
לצפיה ב-'תודה לך, בהחלט את צודקת ,אכן יצא קצף מעולה.'
תודה לך, בהחלט את צודקת ,אכן יצא קצף מעולה.
13/01/2018 | 13:26
17
לצפיה ב-'בצק סוכר-כמויות '
בצק סוכר-כמויות
08/01/2018 | 10:59
1
27
מתכננת להכין עוגת בצק סוכר ומעוניינת לדעת כמה קג בצק סוכר נדרש לכסות עוגה שהכנתי ברינג גבוה 26'
 
אודה לתשובה מהירה אתי
לצפיה ב-'לדעתי בערך חצי קילו'
לדעתי בערך חצי קילו
08/01/2018 | 17:37
22
 תלוי גם כמה עבה את מרדדת את הבצק. אם את אוהבת אותו ממש עבה, אז יותר.
בכל מקרה הייתי קונה קילו בצק סוכר, ומקסימום ישארו שאריות.
לצפיה ב-' פורומים חדשים מחכים לכם '
פורומים חדשים מחכים לכם
24/12/2017 | 13:19
46
 
פורום חדש יעסוק בדיני המס כולל תחום המיסוי הפלילי, בו תקבלו ייעוץ מעו"ד מומחה, לשעבר מנהל תחום במחלקת החקירות של רשות המיסים 
היכנסו עכשיו לפורום דיני מע"מ ומס הכנסה 
 
פורום חדש מרכז ייעוץ משפטי ומענה על שאלות בנושאים של ויזה, דרכון זר, הגירה, אזרחות ואשרת עבודה בחו"ל, בבריטניה וארה"ב בעיקר
היכנסו עכשיו לפורום ויזה ואזרחות בבריטניה וארה"ב
לצפיה ב-'הנחיות לעוגת רכבת'
הנחיות לעוגת רכבת
23/12/2017 | 23:42
1
68
היי… אני מעוניינת להכין עוגת רכבת מושקעת לבן השנתיים ; במיוחד מנסה למצוא את העוגה שהכינו גלית והנס ברטלה בתוכנית מאפים מתוקים - ללא הצלחה ׳ יש למישהו הנחיות להכנת עוגת רכבת  באופן כללי- או את ההנחיות לעוגת רכבת שהכין ברטלה כמו זו בתמונה ׳ תודה רבה…
לצפיה ב-'מצטערת על העיכוב אבל מצאתי לך את הסרטון מהתכנית'
מצטערת על העיכוב אבל מצאתי לך את הסרטון מהתכנית
30/12/2017 | 16:40
26
של הנס וגלית ברטלה להכנת עוגת רכבת
 
 
בהצלחה
לצפיה ב-'עוגת טורט יבשה'
עוגת טורט יבשה
15/12/2017 | 10:14
1
57
חג שמח לכולם,
אפיתי עוגת טורט בדיוק ע"פ המתכון, העוגה כבר לאחר מריחת קרם מוקצף ותותים.
הרטבתי כנראה עם פחות מידי נוזלים, העוגה במקרר וכבר טעמתי, טעימה מאד אך מעט יבשה, האם ניתן להציל בדרך כלשהי?
לצפיה ב-'היי רותם, לגבי הצלת העוגה'
היי רותם, לגבי הצלת העוגה
15/12/2017 | 14:25
44
מכיוון שכבר הרכבת אותה עם הקרם, יש אפשרות שעם הזמן הקרם קצת ירטיב אותה בעצמו, ואם לא, אפשר להגיש אותה עם רוטב תותים מתותים מרוסקים עם קצת אבקת סוכר, מה שירטיב אותה חיצונית. 
 
בהצלחה
לצפיה ב-'הדרכה פשוטה להצגת ערכים תזונתיים של מרכיבי התפריט'
הדרכה פשוטה להצגת ערכים תזונתיים של מרכיבי התפריט
23/11/2017 | 18:14
40
שלום לכולם,
יצרתי הדרכה פשוטה לכלי שבעזרתו אפשר לדעת מה הערך הקלורי ומה הערכים התזונתיים (ויטמינים,יסודות כמו זרחן ,אשלגן,סידן ועוד)
להנאתכם בקישור הבא:
https://youtu.be/sskDg_1PJ0g

לצפיה ב-'שמנת להקצפה'
שמנת להקצפה
22/11/2017 | 02:32
3
91
מישהו יודע איפה ניתן להשיג בארץ שמנת להקצפה שלא עברה הימגון ואין בה חומרים מייצבים?
כלומר, שמנת להקצפה שיש בה רק שמנת, אתם יודעים, כמו פעם.
מבחינתי לקנות גם מחוות פרטיות או מיובא ולא בהכרח מאחת הרשתות הגדולות.

שואלת כי חזרתי לארץ אחרי שש שנים בחו״ל ומסתבר שאו דברים השתנו בשוק החלב הישראלי (לרעה) או שאלו דברים שפשוט לא שמתי לב אליהם לפני המעבר.

מודה לכם מקרב לב!
לצפיה ב-'לצערי אני לא מכירה אופציה כזו'
לצערי אני לא מכירה אופציה כזו
22/11/2017 | 21:45
2
39
נראה לי ששכחת שזה מה שתמיד היה פה, לפחות בשש השנים האחרונות.
 
אולי בקיבוצים או מושבים שמגדלים פרות לחלב יהיו מוצרים כאלה...
לצפיה ב-'אני יודעת שפעם היה שמנת טרייה'
אני יודעת שפעם היה שמנת טרייה
22/11/2017 | 22:20
1
47
כאילו אפילו נתקלתי בתמונות של האריזה באינטרנט אבל אני לא מצליחה להגיע לרשימה של הרכיבים. ולא זכור לי שהיה בה חומרים מייצבים.
לצפיה ב-'אם היתה זה אכן היה פעם ולא ראיתי בימינו.'
אם היתה זה אכן היה פעם ולא ראיתי בימינו.
22/11/2017 | 22:35
37
תמיד יש אפשרות להכין לבד שמנת מתוקה מחלב וחמאה ויש כמה מתכונים ברשת.
אמנם צריך לקרר אותה ליממה לפני ההקצפה, אבל יש בה רק חלב וחמאה. 
לצפיה ב-'קינוח ישראלי - מה דעתכם? מה מייצג את המטבח הישראלי??'
קינוח ישראלי - מה דעתכם? מה מייצג את המטבח הישראלי??
19/11/2017 | 15:00
3
40
לצפיה ב-'בעיניי -'
בעיניי -
21/11/2017 | 13:39
2
68
חלבה, טחינה, תמרים, סילאן, סברס.
אז בגדול, קינוח שמכיל את אלה או חלקם, יהיה ישראלי בעיניי.
לצפיה ב-' בסוף הכנתי גלילות תמרים עם מלא אגוזים ובסקויטים'
בסוף הכנתי גלילות תמרים עם מלא אגוזים ובסקויטים
04/12/2017 | 23:14
1
27
לצפיה ב-'נשמע מאד ישראלי וטעים :)'
נשמע מאד ישראלי וטעים :)
04/12/2017 | 23:23
9
לצפיה ב-'מתכון לריבועי קוקוס שוקולד-החלפת חלב משומר'
מתכון לריבועי קוקוס שוקולד-החלפת חלב משומר
19/11/2017 | 20:20
4
52
שלום לכולם
קיבלתי מתכון ואני מבקשת לדעת במה אפשר להחליף חלב משומר:
2.5 כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה
100 גרם קוקוס
200 גרם שורולד מריר
2 שפורפרות חלב מרוכז
ממיסים חמאה, מוסיפים ביסקוויטים,  משטחים התערובת בתבנית, מפזרים מעל קוקוס, ושוקולד. שופכים על הכל חלב משומר ואופים.
תודה מראש
 
 
לצפיה ב-'למה את רוצה להחליף?'
למה את רוצה להחליף?
20/11/2017 | 06:44
3
31
אפשר להכין כזה בבית:(הכנתי כשרציתי פרווה)

הרכיבים:
1/2 ליטר ריצ' קפה
250 גר' סוכר
25 גר' מחמאה
2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
להביא לרתיחה את הריצ' והסוכר ולבשל חצי שעה מבלי לערבב
להוסיף את המחמאה 
לבלול את הקורנפלור במים ולהוסיף לסיר, לבחוש
להניח להתבשל כרבע שעה
כאן אפשר לאפסן במקרר לשימוש מאוחר יותר

1/4 כוס מים
לצפיה ב-'מתכון לריבועי קוקוס ושוקולד-החלפת חלב משומר'
מתכון לריבועי קוקוס ושוקולד-החלפת חלב משומר
20/11/2017 | 11:17
2
34
תודה על המענה.
חשבתי שאפשר להחליף בשמנת מתוקה ולהסמיך אותה. 
יש עוד אפשרויות?
לצפיה ב-'זה משהו אחר'
זה משהו אחר
20/11/2017 | 14:20
8
לצפיה ב-'קרם קוקוס. לא חלב קוקוס, הקרם שסמיך יותר.'
קרם קוקוס. לא חלב קוקוס, הקרם שסמיך יותר.
21/11/2017 | 13:41
7
לצפיה ב-'קרם ציפוי / זילוף לא מצליח...'
קרם ציפוי / זילוף לא מצליח...
11/11/2017 | 20:55
2
51
לציפוי וזילוף על עוגה עשיתי קרם משמנת מתוקה (38%), חצי פודינג אינסטנט וכף אבקת סוכר. הקצפתי במהירות גבוה כ-2 דקות עד שהמערבל כבר לא מזיז את הקרם. ועדיין כשבאתי למרוח היה מאוד קשה לעבוד איתו. בעיקר לעשות פינה ולדאוג שהכל יהיה חלק. גם הזילופים לא יצאו גדולים אלא שקעו.
מלבד לעשות רויאל אייסינג, יש המלצות לשיפור החומרים או הכנת הקרם כך שיהיה יותר קל לעבודה?
לצפיה ב-'נשמע שהקצפת את הקרם יותר מדיי'
נשמע שהקצפת את הקרם יותר מדיי
12/11/2017 | 20:24
39
והוא כבר נהיה קשה מדיי, אולי הקצפת התקרבה ללהיות חמאה.

להבא - להקציף קצת פחות. האינסטנט פודינג מייצב את הקרם מספיק כדי שיהיה אפשר למרוח אותו ולזלף. עוד אופציה - להוסיף גם קצת חלב לקרם הזה (1/4-1/2 כוס), ואז הוא רך יותר.
 
אני אישית לא יודעת איך להכין רויאל אייסינג סמיך מספיק לזילוף ממש, אני מכירה אותו כאייסינג די נוזלי.

קרם נוסף שאמור להיות מאד נוח ויפה לציפוי ולזילוף הוא קרם חמאה.
בעקרון - מלא חמאה רכה מוקצפת עם מלא אבקת סוכר וטיפ טיפה חלב. אני לא ניסיתי אותו כי זה נשמע לי כבד ושומני מדיי, אבל יש מלא מתכונים לקרם חמאה בגוגל. הוא נשמע לי לא כל כך טעים אבל בכל הסרטונים ביו טיוב הוא סופר חלק ויפה ויציב.
 
בהצלחה ואנחנו פה
 
לצפיה ב-'סה"כ נשמע שהכנת את הקרם לזילוף כהלכה'
סה"כ נשמע שהכנת את הקרם לזילוף כהלכה
13/11/2017 | 14:56
38
מהניסיון שלי יש 2 אריזות של שמנת מתוקה לקצפת, אחת בצבע שחור והשניה כחול/ורוד. ראיתי שהשמנת באריזה השחורה לא יוצאת טוב בהקצפה, עדיף להקציף את השמנת המתוקה באריזה הכחולה מתקבל אורירי יותר ובר זילוף
לצפיה ב-'עוגת גבינה פירורים משגעת, קלה להכנה - עם סרטון הכנה'
עוגת גבינה פירורים משגעת, קלה להכנה - עם סרטון הכנה
12/11/2017 | 10:03
1141
 
בצק:
1 חמאה (100 גרם)
1/2 כוס סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2 צהובים של ביצה
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
 
למלית גבינה:
1 שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)
1 שמנת חמוצה (רצוי 30%)
1/2 כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 כף פריגת לימון (או לימון טרי וכפית סוכר)
קליפת לימון
 
לצפיה ב-'הפיכת עוגה חלבית לפרווה'
הפיכת עוגה חלבית לפרווה
05/11/2017 | 20:23
6
51
במתכון יש שמנת חמוצה.
במה אני יכולה להשתמש במקום, כדי שהעוגה תהיה פרווה.
לצפיה ב-'הייתי שמה שמנת צמחית או קרם קוקוס'
הייתי שמה שמנת צמחית או קרם קוקוס
05/11/2017 | 22:00
1
31
(בהנחה שטעם של קוקוס לא יפגע בטעם העוגה עצמה)
 
קרם קוקוס הוא סמיך כמו שמנת חמוצה ולא תהיה בעיה. לשים לב שהכוונה לקרם קוקוס ולא לחלב קוקוס, שהוא דליל ונוזלי יותר, כמו שמנת מתוקה או שמנת צמחית.
אם הבחירה היא בשמנת צמחית, היא נוזלית יותר משמנת חמוצה, ולכן כדאי להוסיף עוד קצת קמח לבלילה, משהו כמו 2 כפות קמח נוספות.
 
בהצלחה.
לצפיה ב-'תןדה'
תןדה
07/11/2017 | 15:21
7
לצפיה ב-'במקום שמנת חמוצה אני משתמשת במעדן אלפרו וניל'
במקום שמנת חמוצה אני משתמשת במעדן אלפרו וניל
13/11/2017 | 14:51
1
24
הכי קרוב מבחינת סמיכות לשמנת חמוצה
לצפיה ב-' רעיון טוב. שכחתי מהאופציה של מעדן סויה. '
רעיון טוב. שכחתי מהאופציה של מעדן סויה.
14/11/2017 | 13:43
11
לצפיה ב-' עוגה'
עוגה
17/11/2017 | 11:40
1
25
השתמשתי בשמנת צמחית - כמעט כל המיכל,
יצא מצוין....
בפעם הבאה אנסה מעדן סויה
לצפיה ב-'מעולה. שמחה שיצא מוצלח.'
מעולה. שמחה שיצא מוצלח.
22/11/2017 | 21:50
5
לצפיה ב-'האם ניתן לאפות עוגות ועוגיות עם טסטור אובן ?'
האם ניתן לאפות עוגות ועוגיות עם טסטור אובן ?
03/11/2017 | 22:46
1
28
טיפים איזה כדאי לרכוש ? אין אפשרות ומקום לרכוש תנור. רק טוסטר אובן,
אין מגבל תקציב, אם יש טיפים מבעלי ניסיון אשמח לשמוע.
לצפיה ב-'אפשר לעשות הכל עם טוסטר אובן'
אפשר לעשות הכל עם טוסטר אובן
09/12/2017 | 09:23
15
אנחנו משפחה של 4 נפשות ואני אופה רק עם הטוסטר אובן כבר 20 שנה. קונה את הכי זול וכשמתקלקל זורקת וקונה חדש.  חסכוני במחיר, חסכוני בחשמל, חסכוני במקום. 
באפית עוגות שעולות גבוה מכסה בנייר שעווה כדי לא לשרוף.  זה ההבדל היחידי מתנור. תתרגלי מהר לשינוי הקטן הזה. 
ביחרי אחד גבוה, וברוחב שיאםשר לך להכניס תבנית שאת משתמשת הרבה. זה מכשיר פשוט, ספירלות, טיימר,וכפתור לטמפרטורה. אין מה שיתקלקל, ולא צריך להיות מהנדס כדי להפעיל אותו. משתמשת בו גם כדי לחמם. 
תהיני.
לצפיה ב-'שבת שלום וסופ"ש נעים לכולם '
שבת שלום וסופ"ש נעים לכולם
03/11/2017 | 14:44
2
40
בסופ"ש הזה אנחנו חוגגים יומולדת לאשתו של אבא שלי ואני כמובן אחראית על המתוקיישן.
אז הכנתי עוגת מוס לימון של אורנה ואלה עם קצת שינויים שלי, ולילדודס שלא יגעו בעוגת לימון אני אופה קאפקייקס שוקולד עם סוכריות.

שיהיה לנו סופ"ש מתוק וטעים!
מתכונים ותמונות אצרף אחרי שהכל יהיה מוכן.
לצפיה ב-'נשמע טעים, יש תמונות?'
נשמע טעים, יש תמונות?
13/11/2017 | 14:52
1
7
לצפיה ב-'עוגת מוס לימון'
עוגת מוס לימון
13/11/2017 | 15:13
39
המתכון הוא של אורנה ואלה ואני עשיתי כמה שינויים קטנים.
 
עוגת מוס לימון
 
המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
 
לקלתית:
 200 גר´ ביסקוויטים "פתי בר" טחונים דק 
100  גר´ חמאה מומסת 
 
למילוי:
 7 גרם אבקת ג'לטין (1/2 שקית או כפית וחצי של אבקה/גרגירים) מושרית ב 1/4 כוס מי ברז
½  כוס מיץ לימון טרי
גרידה דקה מלימון אחד
  ¾ כוס סוכר 
 4 ביצים מופרדות 
 1 כף סוכר 
מעט מלח
 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל/כוס)
 1 כף סוכר וניל
 
הכנה:
 
להכנת הקלתית :
 
מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה ומניחים שקף מסביב לדפנות. 
מערבבים את הביסקוויטים הטחונים והחמאה המומסת ומהדקים היטב בתחתית התבנית. 
 
להכנת המילוי :
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים לו לספוג את המים ל 10-15 דקות.
מערבבים את מיץ הלימון,הסוכר והחלמונים ומביאים לרתיחה עדינה. 
מוסיפים את הג´לטין המושרה וממשיכים לערבב עד שהג'לטין נמס לגמרי בתערובת הלימון. 
מסננים את הבלילה לקערה ומקררים לטמפ´ החדר.
 
* את גרידת הלימון אפשר להוסיף בזמן בישול הקרם ואז היא תסונן בסוף, או להוסיף אותה אחרי הסינון ואז היא תישאר במוס הסופי, עניין של טעם ומרקם (ללא סינון יהיו חתיכות קליפה עדינות במוס).
מקציפים את החלבונים, הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה (soft peak), מוסיפים את החלבונים לקרם הלימון בפעמיים-שלוש ומקפלים לאחידות. מוזגים את המוס על הקלתית, מטלטלים קלות כדי שהוא יתיישר, מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים, רצוי ללילה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר וניל ומורחים או מזלפים על המוס כשהוא יציב .מחזירים למקרר עד להגשה.
 
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא קניות באינטרנט
אירוח בנושא קניות...
מומחית לקניות ברשת עונה לכם על כל השאלות הנוגעות...
אירוח בנושא קניות באינטרנט
אירוח בנושא קניות...
מומחית לקניות ברשת עונה לכם על כל השאלות הנוגעות...
אירוח בנושא התמודדות ההורים עם ילד רגיש
אירוח בנושא התמודדות...
פסיכולוגית ומדריכת הורים מייעצת ועונה על שאלות...
אירוח בנושא התמודדות ההורים עם ילד רגיש
אירוח בנושא התמודדות...
פסיכולוגית ומדריכת הורים מייעצת ועונה על שאלות...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ