לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
( לעמוד שלי בתפוז )
09/01/2017 | 17:50
1
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'שבת שלום עם שמרים ע"פ רותה טוויזר'
שבת שלום עם שמרים ע"פ רותה טוויזר
06/01/2017 | 15:44
4
51
במילוי פטיסיאר פיסטוק ושוקולד
 
לצפיה ב-'אצלנו מעלים פוסטים עם מתכון מלא'
אצלנו מעלים פוסטים עם מתכון מלא
08/01/2017 | 20:01
3
16
ולא רק תמונה וקישור לבלוג האישי...
 
 
לצפיה ב-' שמרים במילוי שוקולד ופיסטוק פטיסיר'
שמרים במילוי שוקולד ופיסטוק פטיסיר
09/01/2017 | 09:42
2
30

רכיבים: 
ל-2 צמות גדולות
לבצק:
1/2 4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים (או 1/2 קובייה שמרים טריים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח

אופן הכנה: 
מכינים את הבצק:
מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי.
מכסים ומתפיחים כשעה מחוץ למקרר, או למשך הלילה במקרר, הבצק לא ממש תופח אבל אל דאגה הוא תופח אחרי המילוי - לפני האפיה.
 

מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
 מערבבים לקרם הקר כמה כפות של מחית פיסטוק (קנויה)
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
09/01/2017 | 13:28
1
14
מלית השוקולד ששילבת עם קרם הפטיסייר היתה גנאש כלשהו?
לצפיה ב-'לא, ממרח שוקולד'
לא, ממרח שוקולד
18/01/2017 | 10:58
2
לצפיה ב-'סלסלות פירות'
סלסלות פירות
30/12/2016 | 13:12
1
33
מחפשת אתר מומלץ לסלסלות פירות להזמנה לאירועים.

לצפיה ב-'זה יהיה פרסום... בשביל זה יש גוגל.'
זה יהיה פרסום... בשביל זה יש גוגל.
31/12/2016 | 19:02
8
לצפיה ב-'האם אפשר להקפיא רוטב קרמל?'
האם אפשר להקפיא רוטב קרמל?
25/12/2016 | 07:43
5
39
לצפיה ב-'האמת, אף פעם לא ניסיתי.'
האמת, אף פעם לא ניסיתי.
25/12/2016 | 19:40
4
27
יש לי תחושה שהסוכר עלול להתגבש בהקפאה וכשהרוטב יופשר המרקם שלו לא יהיה כמו שצריך.
אם צריך לשמור את הרוטב, אפשר במקרר בצנצנת סגורה ולחמם בעדינות לפני השימוש החוזר.
לצפיה ב-'תודה! ובמקרר, כמה זמן?'
תודה! ובמקרר, כמה זמן?
26/12/2016 | 09:12
3
7
לצפיה ב-'לפחות שבוע-שבועיים'
לפחות שבוע-שבועיים
26/12/2016 | 13:49
2
25
הקור מגבש אותו קצת אבל חימום קל יפתור את הבעיה.
 
מעניין אותי איזה רוטב את רוצה להכין (עם שמנת?) ולמה את רוצה להכין מראש ולשמור. סתם מסקרנות
לצפיה ב-'מכינה רוטב קרמל פשוט מסוכר ושמנת מתוקה. משתמשת'
מכינה רוטב קרמל פשוט מסוכר ושמנת מתוקה. משתמשת
26/12/2016 | 13:57
1
20
לצ'ורוס ולוופל בלגי. תמיד אני מכינה עם שמנת. איך את מכינה רוטב קרמל בלי שמנת? אשמח לדעת
לצפיה ב-'האמת שגם אני מכינה תמיד עם שמנת '
האמת שגם אני מכינה תמיד עם שמנת
26/12/2016 | 14:09
21
כשאני רוצה רוטב יותר נוזלי גם במצב קר, משתמשת בשמנת לבישול 15% ולא ברגילה של 32% או 38%.
 
אני משערת שיש גם רטבי קרמל לא חלביים, למרות שלא ממש הזדקקתי להם.
 
 
לצפיה ב-'הכנת מזרק שוקולד'
הכנת מזרק שוקולד
21/12/2016 | 09:11
2
70
שלום לכולם,
 
רכשתי 2 מזרקים מחנות אפייה לצורך הכנת מזרק שוקולד.
הבעיה היא שחוץ ממתכון אחד באינטרנט לא מצאתי כלום..
מצאתי את המתכון הזה:
בסיר 500 גרם שוקולד, יש לשפוך 250 מ"ל חלב או שמנת.
 
למישהו יצא להכין? נראה לכם שיצא טוב וטעים?
 
תודה לכולם!
לצפיה ב-'נראה טוב אבל'
נראה טוב אבל
22/12/2016 | 09:29
32
השאלה כמה זמן ואיך אתה מחזיק את השוקולד,
האם בקרור או לא וכו.
לכן אם השוקולד מתקרש, פשוט להוסיף עוד שמנת (לא היתי מכניס חלב)
כמובן שצריך מעט סוכר (ומעט זה יחסי, כן....)
ואם אתה רוצה שיבריק לך תוסיף מעט חמאה.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'שוקולד ושמנת מתוקה יהיה אחלה'
שוקולד ושמנת מתוקה יהיה אחלה
23/12/2016 | 18:11
24
כשמתקרר יהיה יותר סמיך, אז לקחת את זה בחשבון.
חלב פחות מתאים, שמנתמתוקה או שמנת לבישול 15% יותר טובים לעניין.
רק מה, מ 500 גרם שוקולד ו 250 מ"לשמנת תצא כמות להרבה יותר משני מזרקים. אפשר להכין חצי כמות בכייף.
לצפיה ב-'זיגוג לעוגיות ג'ינג'ר'
זיגוג לעוגיות ג'ינג'ר
21/12/2016 | 15:28
2
29
היי לכולם
ידוע לי שזיגוג מכינים בגדול מקצת מים באבקת סוכר, העניין הוא שלא ברור לי איך לזגג את זה. הרי לא מדובר בקרם שנוח לעבוד איתו, זה יותר כמו משחה חולית ורצוני הוא לצייר קווי מתאר, במה עלי להשתמש כדי לזלף החוצה את הזיגוג בצורת קו?

תודה
לצפיה ב-'יש מספר סוגי זיגוגים '
יש מספר סוגי זיגוגים
22/12/2016 | 09:43
23
אייסינג - (אני חושב שלזה את מתכוונת)
מזלפים את הזיגוג מעל העוגה בעזרת כף. למראה של שעוות נר- נותנים לזיגוג לטפטף. לקישוט דוגמאות עדינות יותר משתמשים בשקית זילוף עם פיה צרה.
 
רוייאל אייסינג
חלבון מביצה אחת
175 גרם אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
טרי צבעי מאכל (אם רוצים לצבוע)
אופן הכנה:
טורפים את החלבון והלימון יחד במטרפה ידנית ולאט לאט מתחילים להוסיף את אבקת הסוכר עד שנוצרת מן משחה , מחלקים לקערות ומוסיפים צבעי מאכל. שמים כל צבע בשקית זילוף ומחוררים חור קטן מאוד בכדי להתחיל לקשט.
 
כמובן שיש פונדנט שהוא מעט עבה יות ויש גלזור וכו
 
לצפיה ב-'לעוגיות האלו משתמשים ברויאל אייסינג'
לעוגיות האלו משתמשים ברויאל אייסינג
23/12/2016 | 17:57
18
וכמו שארתורדנט כתב, מכינים אותו מאבקת סוכר, חלבון ביצה וטיפונת מיץ לימון. הוא יוצא סמיך יותר וניתן לזלף ממנו קוים ברורים.
 
בד"כיוצרים קונוסים קטנים מנייר אפייה, ממלאים אותם באייסינג ומזלפים ככה.
 
חשוב שכל עד האייסינג לא בשימוש, הוא חייב להיות בכלי סגור ומכוסה, כיוון שהאייסינג מתייבש ומתקשה במגע עם האוויר.
 
האייסינג מתקבל לבן, אפשר כמובן לצבוע אותו בצבעי מאכל, רצוי צבעי ג'ל או נוזל מאד מאד מרוכז.
לצפיה ב-'עוגת שוקולד לתבנית 22'
עוגת שוקולד לתבנית 22
11/12/2016 | 20:33
2
38
שלום,
אני רוצה לאפות 3 עוגות שוקולד בקוטר 22 ולשים אותן אחת על השניה כדי לקבל עוגה גבוהה ומרשימה (לבת מצווה) אחר כך אצפה בקרם.. לא בבצק סוכר..
אשמח לקבל מתכון מתאים
כל המתכונים שאני רואה מתאימים לתבניות 24 או 26 וקשה להוריד אחוזים 
תודה רבה!
לצפיה ב-'אין לי מתכונים לעוגות בקוטר 22... ההמרה '
אין לי מתכונים לעוגות בקוטר 22... ההמרה
12/12/2016 | 20:31
29
לא צריכה להיות כזו מסובכת - 
כדי להוריד מ 26 ל 22 צריך להוריד 40% מהחומרים, כלומר להכפיל כמות של כל חומר ב 0.6.
כדי להקטין מ 24 ל 22 צריך להפחית ב 20%, כלומר להכפיל כמות של כל חומר ב 0.8.
 
אם את רוצה להכין 3 עוגות בגודל 22, לדעתי להכין כמות כפולה של מתכון לתבנית 26 יספיק לך.
 
עוד אופציה, שגם תדרוש המרות, היא לחפש מתכונים אמריקאים, כי האמריקאים כן משתמשים הרבה בתבניות 9 אינץ', שזה שווה ערך לתבנית 22 ס"מ.
 
ועוד אופציה - ללכת על גודל יותר סטנדרטי של תבנית 24 ולא להסתבך עם המרות
בהצלחה ומזל טוב :)
 
לצפיה ב-'שלום לך אושר החיים'
שלום לך אושר החיים
14/12/2016 | 13:04
36
אם תעלי מתכון לתבנית של 24 או 26 אשמח לההמיר לך ל22
בכל מקרה ממליץ לך להכין מסה אחידה ל3 תבניות ואז לחלק כי לפעמים הטעם משתנה מעט מהחנה אחת לשניה.
ורק אושר!
לצפיה ב-'תנור מקצועי או טאבון?'
תנור מקצועי או טאבון?
06/12/2016 | 19:06
2
36
שלום,
רציתי לקנות טאבון ביתי ומכיוון ובבניין שאני גר בו קיים איסור על כל סוג של גז אז החלטתי לקנות במקומו (וגם חצי מחיר) תנור פיצה מקצועי תא אחד, תנור כזה שיכול להגיע לפחות ל350 מעלות.
השאלה שלי האם בתנור פיצה כמו זה שיש בפיצריות אפשר לאפות לחמים, לבשל בשר, דגים וכו??? או שזה מיועד רק לפיצה?
או שיש כמוהו שמיועד לבישולים (תנור רגיל מגיע ל250 מעלות בלבד).
למישהו יש ידע בעניין?
אשמח לעזרה...

*אם זה לא המקום לשאלה זאת אז אני מתנצל על ההפרעה.
לצפיה ב-'אני לא ממש מכירה תנורים כאלה לבית'
אני לא ממש מכירה תנורים כאלה לבית
08/12/2016 | 15:16
27
אבל לחמים בטוח אפשר לאפות בו, ולדעתי אפשר גם לבשל בשר ודגים, אבל בזה אני לא בטוחה במאה אחוז.
אני כן ראיתי בתכניות בישול ששפים מכניסים לתנור אבן גם סירים עם תבשילים או מחבתות יצוקות ובתוכן משהו. השאלה היא איך שןלטים בטמפרטורה או איך צריך להתאים את הבישול לתנור מסוג כזה.
צריך כמובן לבדוק את זה עם מי שיש לו נסיון בתחום.
 
לצפיה ב-'האם בתנור פיצה שלך'
האם בתנור פיצה שלך
14/12/2016 | 13:12
20
יש אבן ?
אם כן יהיה חבל להכין בשר / דג וכו.
לגבי לחמים, נשאלת השאלה איזה לחם, יהיו לחמים שחום עז מידי יהרוג אותם, ויש שיעשה להם רק טוב.
ולסיום אני לא מכיר "תנור רגיל" אבל התנור הביתי שלי מגיעל320 מעולות צלזיוס, ויש בשוק תנורים שבקושי מגיעים ל 220 מעלות צלזיוס, אז לא היתי עושה הכללות.
 
**תנורים המציים בשוק באים לרוב עם תוכניות מוכנות מראש שמקלות על האופה המתחיל / מתקדם,
תנור שנותן חום גבוהה יכול לעשות דה-מוטיבציה אם אתה לא ממש אופה בעל המון נסיון
 
לצפיה ב-'אינסטנט פודניג ואבקת פלאן'
אינסטנט פודניג ואבקת פלאן
01/12/2016 | 12:33
5
88
שלום לכולם 
אני גרה בספרד ומשום מה, אני לא מוצאת בשום חנות כאן אבקת אינסטנט פודניג. 
אבל מה, אבקות פלאן יש פה בשפע (כמו המצורף בתמונה), אגב גם כל מדפי המעדנים, הכל פלאן. 
And then it hit me, האם אבקת פלאן יכולה לשמש במקום אבקת אינסטנט פודינג??
אשמח מאוד לעזרתכם 
תודה! 
לצפיה ב-'אבקת פלאן'
אבקת פלאן
01/12/2016 | 15:53
2
67
לדעתי אבקת פלאן לא תוכל לשמש במקום אינסטנט פודינג מכיוון שאינסטנט פודינג עובד ומתגבש עם נוזל קר, לעומת אבקת פלאן שדורשת בישול כדי להגיע להסמכה והתייצבות.
 
בגדול המרכיבים העיקריים של אינסטנט פודינג הם קורנפלור ואבקת סוכר (ועוד כמה חומרים מתחלבים ומייצבים). אם כבר לחפש תחליף לאינסטנט פודינג, הייתי מנסה שילוב של קורנפלור ואבקת סוכר ביחס זהה + תמצית וניל או טעם אחר שאת רוצה. שווה ניסוי חד פעמי לראות אם יעבוד. (חבילת אינסטנט פודינג מכילה 80 גרם אבקה).
לצפיה ב-'אנסה זאת. תודה רבה! '
אנסה זאת. תודה רבה!
01/12/2016 | 20:04
1
5
לצפיה ב-'בשמחה! ספרי איך יצא '
בשמחה! ספרי איך יצא
01/12/2016 | 21:58
6
לצפיה ב-'אני היתי מנסה את זה Budín'
אני היתי מנסה את זה Budín
14/12/2016 | 13:22
1
29
Pudin de vainilla
 
לדוגמה כאן קישור
לצפיה ב-'רק עכשיו ראיתי את התגובה :) '
רק עכשיו ראיתי את התגובה :)
20/12/2016 | 12:55
18
אבדוק את זה גם! תודה רבה
לצפיה ב-'בצק סוכר - איך מתחילים'
בצק סוכר - איך מתחילים
22/11/2016 | 12:28
5
48
שלום,
מעוניין להתחיל להתעסק בבצק סוכר, ומחפש מדריך טוב.
יש איזו שהיא המלצה?
יוטיוב \ ספר \ בלוגים.. לא חשובה הפלטפורמה אבל שיהיה ברמת מדריך מקיף ומוצלח.
מאיפה כדאי לקנות את הציוד הראשוני (אזור המרכז / שפלה / ירושלים יהיה בסדר)
תודה!

לצפיה ב-'בתור התחלה '
בתור התחלה
25/11/2016 | 08:09
30
היתי נרשם לאיזו סדנה ספציפית לעשות קורס
לצפיה ב-'מסכימה בעניין לעשות סדנה מעשית בסיסית'
מסכימה בעניין לעשות סדנה מעשית בסיסית
25/11/2016 | 16:52
21
לדעתי שווה להשקיע וללכת לסדנה בסיסית בעבודה עם בצק סוכר כדי ללמוד את הבסיס.
אח"כ בהחלט אפשר למצוא סרטונים ביו טיוב שמדריכים לגבי טכניקות שונות של עבודה עם בצק סוכר. באנגלית בצק סוכר נקרא rolled fondant. 
 
לגבי רכישה של ציוד וחומרים לבצק סוכר, ברוב החנויות המתמחות יש דברים כאלה. מצרפת קישור לרשימה של חנויות כאלה לפי איזורים בארץ
 
 
החנות המתמחה ביותר לבצק סוכר היא החנות של רינה ג'וי. שווה לחפש אותה בגוגל ולמצוא היכן בדיוק החנות. היתה בירושלים בגבעת שאול אבל אני לא בטוחה שהיא עדיין שם.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'תודה לכם. '
תודה לכם.
28/11/2016 | 08:45
2
22
האם יש המלצות לסדנאות? 
לצפיה ב-'אני עשיתי סדנה אצל אודליה'
אני עשיתי סדנה אצל אודליה
28/11/2016 | 15:32
26
 
נהניתי ממנה ולמדתי איך לצפות עוגה ואיך לפסל דמויות בסיסיות מבצק סוכר.
 
 
לצפיה ב-'ויש סדנה גם אצל גליה קונדיטוריה בירושלים'
ויש סדנה גם אצל גליה קונדיטוריה בירושלים
28/11/2016 | 15:37
22
סדנה בסיסית כזו שלומדים איך להתחיל לעבוד עם בצק סוכר. אח"כ תוכל להשתכלל מצפייה בסרטונים ביו טיוב.
 
http://www.galia-cakes.co.il/ (תסתכל בלוח הסדנאות בדצמבר)
לצפיה ב-'מילוי שכבות'
מילוי שכבות
22/11/2016 | 12:09
1
63
אשמח לקבל רעיונות למילוי עוגות בסיס.. חוץ מקצפת וגנאש שוקולד ושוקולד לבן. איך עוד אפשר למלא שכבות של עוגות אלה?
 
לצפיה ב-'איזה טעמים את אוהבת?'
איזה טעמים את אוהבת?
23/11/2016 | 19:24
34
אפשר ריבות שונות, עם או בלי אגוזים למשל...
אבל בגדול מה שציינת זה הבייסיק של מילוי טורטים, עם או בלי תוספות לטעם.
לצפיה ב-'מקלות וניל טריים ולא יקרים, איפה אפשר למצוא במרכז?'
מקלות וניל טריים ולא יקרים, איפה אפשר למצוא במרכז?
14/11/2016 | 11:13
25
לצפיה ב-'המלצה למיקסר'
המלצה למיקסר
31/10/2016 | 16:40
2
64
שלום,
מחפש המלצה למיקסר איכותי לחובבת אפייה.

הצרכים ביתיים אך התקציב גמיש בתנאי שמדובר במכשיר איכותי לטווח הארוך.

תודה מראש
לצפיה ב-'לעוגות בחושות - מיקסר יד יספיק. ל 4 ק'ג ...'
לעוגות בחושות - מיקסר יד יספיק. ל 4 ק'ג ...
02/11/2016 | 16:56
45
.. בצק חלה - יש רק 2 מיקסרים ביתיים בארץ שיתאימו.
 
ובאמצע יש טווח גדול של צרכים.
 
אז מה הצרכים שלך ?
לצפיה ב-'זה באמת תלוי בצרכים שלך...'
זה באמת תלוי בצרכים שלך...
07/11/2016 | 17:14
32
ללישת בצקים לחלות' עוגות שמרים ולחמים צריך בהחלט מיקסר חזק. לעוגות בחושות, הקצפות וכיו"ב לא חייבים מיקסר חזק ויקר.
גם עניין הכמויות רלוונטי.
לבצקים מקילו קמח מספיק מיקסר עם קערה של 5 ליטר בערך. לבצקים מיותר קמח צריך מיקסר עם קערה גדולה יותר.
אם יש לך תשובות לשאלות הללו, נוכל לעזור יותר ספציפית.
 
בגדול ממליצה על קנווד. לכמויות גדולות, כל אחד מסדרת המייג'ור שלהם מומלץ.
 
לכמויות קטנות יותר יש מגוון דגמים. הKMIX הפופולרי מתאים לצרכים ביתיים לא גדולים במיוחד, אבל פחות מומלץ לעבודה רבה עם בצקי שמרים. צריך להיזהר מלאמץ אותו יותר מדיי (מנסיון אישי ומר שלי). 
 
יש פה בפורום דיונים לגבי מיקסרים, מציעה לך גם לערוך חיפוש מצד שמאל למעלה.
לצפיה ב-'בצק סוכר magichulada'
בצק סוכר magichulada
30/10/2016 | 17:49
4
43
אחרי שנים שלא נגעתי בבצק סוכר,  רוצה להכין עוגה.  נתקלתי בבצק בשם magichulada (או משהו דומה - בא באריזות של קילו).  מכירה רק המרשלג.  איך הבצק הזה? 
תודה
לצפיה ב-'גם אני לא מכירה את הבצק של החברה הזו'
גם אני לא מכירה את הבצק של החברה הזו
30/10/2016 | 19:29
3
22
שווה לנסות, לא? 
לצפיה ב-'תודה. מעדיפה לא לנסות בלי המלצות'
תודה. מעדיפה לא לנסות בלי המלצות
01/11/2016 | 18:53
2
9
לצפיה ב-'אני לא חושב שיש הבדל בבצק סוכר'
אני לא חושב שיש הבדל בבצק סוכר
02/11/2016 | 12:52
1
21
בין החברות השונות
לצפיה ב-'לצערי יש הבדלים'
לצערי יש הבדלים
07/11/2016 | 17:05
44
יש בצקי סוכר יותר דביקים, יותר קשים ומתפוררים וכיו"ב.
 
 
 
לצפיה ב-'ציפוי עוגה בצבע ירוק'
ציפוי עוגה בצבע ירוק
21/10/2016 | 16:23
5
65
שלום.
אני מכינה לאחיין שלי עוגת יום הולדת ואני רוצה שהקרם יהיה בצבע ירוק, אבל שיהיה גם חלק ויציב ונוח לשימוש. התכנון הוא לאפות עוגה, לחתוך אותה לצורות ולחבר כך שיצא דינוזאור.
 
אשמח לקבל מתכון טוב ופשוט לעוגה עצמה ועזרה בקשר לקרם..
לצפיה ב-'איזו עוגה? שוקולד? לבנה? זה משנה?'
איזו עוגה? שוקולד? לבנה? זה משנה?
21/10/2016 | 20:36
4
55
לגבי הקרם - הכי פשוט וטעים - 
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר או אבקת סוכר (לא חובה אבל הפודינג לא מאד מתוק)
מעט צבע מאכל ירוק, ממש רצוי צבע בג'ל או נוזל ממש מרוכז
 
מקציפים את השמנת, פודינג, חלב וסוכר. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את צבע המאכל וממשיכים לערבל עוד קצת עד שהצבע אחיד.
 
זה קרם שקל ונוח לעבוד איתו, והוא גם הכי טעים לדעתי.
לצפיה ב-'תודה רבה!! '
תודה רבה!!
22/10/2016 | 12:44
3
22
אני מעדיפה שהעוגה תהיה לבנה אבל גם שוקולד זה טוב
לצפיה ב-'מתכון לעוגה בחושה בסיסית (לבנה)'
מתכון לעוגה בחושה בסיסית (לבנה)
22/10/2016 | 13:35
2
55

עוגה בחושה בסיסית 
 
200 גר' חמאה רכה או מרגרינה/מחמאה
200 גר' סוכר (כוס אחת)
270 גר' קמח  (קצת פחות מ 2 כוסות)
10 גר' אבקת אפייה  (שקית אחת)
4 ביצים
כפית תמצית וניל
גרידת לימון/תפוז (לא חובה, יתן טעם הדרי לעוגה)
80 גר' תוספות- שוקולד צ'יפס, פרג טחון, קוקוס, אגוזים קצוצים וכו' (חצי כוס בערך, אפשר יותר).
100 סמ"ק נוזל- חלב/מיץ תפוזים (חצי כוס)
*אם לא שמים תוספות אולי יהיה צריך עוד קצת קמח.
אופן ההכנה:

מקציפים במהירות בינונית חמאה בטמפ' החדר וסוכר (עם וו גיטרה), מוסיפים ביצה אחת אחת ומקציפים כמה דקות אחרי כל הוספת ביצה.
מוסיפים את הנוזל ואת הקמח למיקסר בעירבול איטי של כ-10 שניות רק עד איחוד החומרים.
אם מוסיפים תוספות, מערבבים אותם בתערובת בעזרת כף עץ.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות  או לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה מס' 26 שמשמנים לפני כן, אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-45-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
לצפיה ב-'כמה קמח להוסיף אם אני עושה בלי תוספות?'
כמה קמח להוסיף אם אני עושה בלי תוספות?
22/10/2016 | 15:11
1
13
לצפיה ב-'לא בהכרח יהיה צריך'
לא בהכרח יהיה צריך
23/10/2016 | 16:47
17
אם התערובת נראית נוזלית מדיי, אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח נוספות. לא בטוח שיהיה צריך.
לצפיה ב-'מתכונים מוצלחים במולטיקייק'
מתכונים מוצלחים במולטיקייק
20/10/2016 | 09:43
1
57
למישהו יש המלצות? תודה 
לצפיה ב-'אין לי מולטיקייק'
אין לי מולטיקייק
22/10/2016 | 13:40
37
אבל מציעה לך לחפש בגוגל "מתכונים למולטי קייק" ובטוח תמצאי מתכונים מתאימים.
 
לא קיבלת חוברת מתכונים עם המכשיר? 
לצפיה ב-'כדורי שוקולד על מקל'
כדורי שוקולד על מקל
20/10/2016 | 13:55
3
60
אני מעוניינת להכין כדורי שוקולד רגילים על מקל (לא עוגות במולטיקייק).
באיזה מקלות להשתמש שיהיו מספיק חזקים? הכדורים נראים לי כבדים..
ועוד שאלה, איזה ציפוי אפשר לעשות להם שיתקשה ב100% אני רוצה לעטוף אותם עם צלופן ולדעתי שוקולד עם שמן פחות יציב. תודה
לצפיה ב-'כדורי שוקולד על מקל?'
כדורי שוקולד על מקל?
20/10/2016 | 17:24
55
את מתכוונת לשברי העוגיות בבלילת שוקולד, נכון?
אם כן, אז הם לא בטוח שממש יתפסו על המקל, אולי בהתחלה אחרכך יתרכו ויפלו.
אבל אנא יפלו פניך. יש לך רעיון איך לגבשם, שלא יפלו?
 
לצפיה ב-'לדעתי רק אם תצפי את הכדורים בשוקולד מומס'
לדעתי רק אם תצפי את הכדורים בשוקולד מומס
21/10/2016 | 19:41
1
44
וגם תדביקי אותם למקל עם מעט שוקולד מומס בזמן שמלבישים את הכדור על המקל, הם יחזיקו מעמד שם.
 
אני יודעת שחוץ מהכנה של קייק פופס במולטיקייק, במקור לוקחים עוגת שוקולד ומערבבים אותה עם אייסינג מוכן שמשמש כדבק רציני, את זה לשים כמו תערובת של כדורי שוקולד, יוצרים כדורים, מקררים קצת כדי שיתייצבו, ואז טובלים את קצה המקל באייסינג או שוקולד מומס, תוקעים את המקל בכדור ואז מצפים אותו בשוקולד.
 
לפני שהשוקולד מתקשה לגמרי, זה הזמן לטבול בסוכריות או תוספות אחרות.
 
מכיוון שאת רוצה לעטוף את הכדורים בצלופן, הייתי הולכת על שוקולד מטומפרר, לא סתם שוקולד מומס עם קצת שמן, כי השוקולד באמת צריך להתקשות כמו שצריך במקרה הזה.
 
מידע על טמפרור שוקולד. בתחתית המאמר יש שיטת טמפרור מהיר אם אין לך מדחום לשוקולד וסבלנות...
 
לצפיה ב-'הכוונה לפורר עוגת שוקולד '
הכוונה לפורר עוגת שוקולד
21/10/2016 | 19:55
29
בחושה שכבר אפויה והתקררה, ולפירורי העוגה להוסיף אייסינג ולערבב.
לצפיה ב-'תעלומת הדובוש'
תעלומת הדובוש
17/10/2016 | 16:36
6
149
שלום למומחים
אכלתי דובוש בחול, וחיפשתי מתכוני דובוש בארץ  אך יש סתירה מוחלטת בין הוראות האפיה לבצק.
את הדובוש אכלתי בכמה מקומות ובכולם היה מעין בצק פריך פירורי שכבות שכבות וכך זה גם נראה.
כשרציתי לאפות את העוגה בבית בתמונה זה באמת נראה בצק פירורי  פריך, אולם הוראות האפיה נוגדות לגמרי את הבצק הספציפי הזה.
שם כתוב שצריך את הביצים להקציף , להוסיף סוכר וכו......
בבצק הפירורי  אין כלל ביצים אלא חמאה מקציפים עם סוכר ומוסיפים את היתר וכך זה יוצא פריך. אשמח אם מישהו  מכיר  ויודע בוודאות איך הבצק הזה נראה אני מצרפת תמונה  של מה שבאמת צריך להיות . במתכון זה סותר לגמרי את אופן הכנת הבצק הזה. תודה 
לצפיה ב-'כנראה יש כמה גרסאות לדובוש...'
כנראה יש כמה גרסאות לדובוש...
18/10/2016 | 23:34
5
73
אבא שלי ממוצא טרנסילוואני ותרבות הונגרית היה מכין את הדובוש עם שכבות של עוגת ספוג דקה, יותר דומה לעוגה של רולדות, רק יותר דק. המרקם היה יותר עוגתי, לא של בצק פריך.
 
בדקתי גם בספר "פפריקה" של טומי לפיד ורות סירקיס, כי המתכונים שם לרוב מוצלחים ואותנטים - הבצק של הדובוש שם הוא בצק שבו מקציפים חלבונים בנפרד עם סוכר, מוסיפים חלמונים ואז מקפלים קמח, ומקבלים בצק שצריך למרוח לשכבה דקה ולאפות זמן יחסית קצר. הוא נראה בתמונה משהו בין ספוג לפריך. 
 
יעזור לראות את המתכון המלא שראית, ואולי נבין למה לא יצא פריך כמו שציפית.
לצפיה ב-'תודה על התשובה '
תודה על התשובה
19/10/2016 | 06:32
4
98
מה שמדהים שהבצק נראה פירורי פריך ולא בחוש כפי שמופיע במתכון גם במתכון שראיתי מקציפים את הביצים אני יודעת שיש כמה גירסאות, אני אכלתי את הדובוש  בפירוש פירורי  פריך מאה אחוז , וזה היה הרבה יותר טעים מאשר הבצק הבחוש של הקצפת ביצים  אין לי ספק שמה שמופיע בתמונה ומה שמופיע בהוראות זה לא אותו בצק  תודה  אני שוב מצרפת את הבצק 
לצפיה ב-'לא הבנתי איפה הבעיה'
לא הבנתי איפה הבעיה
19/10/2016 | 17:53
3
52
זא לא הפעם הראשונה שבארץ, עושים לוקליזציה (Localization) למאחל, ומגיירים אותו.
בכל מקרה בתמונה שלך זה לא באמת דובוש, זה דומה יותר לעוגת ברק (כמו נפוליון אבל בלי ביצים :) )
לדובוש יש ציפוי שקוף כזה שאפשר לתופף עליו את המארש של ברליוז.. (טומי לפיד ז"ל)
 
הנה כאן טורט דובוש או אולי כזה כמו פה
 
וכן אני הונגרי .....
לצפיה ב-'ארתור תודה על התשובה'
ארתור תודה על התשובה
20/10/2016 | 03:59
2
44
אני מחפשת בדיוק בצק כזה לא משנה לאיזה עוגה, ומעדיפה את הבצק הזה שאני רואה  על פני בצק הדובוש כפי שהוא מופיע עם הקצפת ביצים אינני רוצה אותו.
 
מה שמדהים הוא שהעוגה הזאת מופיעה באינטרנט כעוגת דובוש עם הבצק הפירורי, ולעומת זאת בהוראות ההכנה זה לא הגיוני , לא יכול להיות שמקציפים ביצים מוסיפים את החומרים ויוצא בצק פריך כמו שאני רוצה, ברור שהעתיקו מחו'ל את העוגה  וההוראות, אולם זה בצק אחר לגמרי  ורציתי דווקא אותו דרך אגב גם בקונדיטוריות מוכרים עם בצק פירורי ולא בצק בחוש.
תודה ויום מקסים 
לצפיה ב-'בואי ותעשי לי סדר '
בואי ותעשי לי סדר
20/10/2016 | 18:21
1
39
במתכון של מיקי שמו (הוא כנראה לא הונגרי) עוגת ספוג (ע"ע מתכון למטה) שכבת קרם וחוזר חלילה 5 פעמים, לבסוף הוא מקשט עם פרורי עוגיות וסוכר (אמרנו שהוא לא הונגרי) וזה הפרורים שאת רואה למעלה.
את רוצה מתכון לשטרויזל? (יענו פרורים מי קמח חמאה וסוכר) אבל לדעתי זה לא יתפוס לך את הקרם זה טוב כבסיס או ציפוי למעלה (לדעתי)
 
אז מעט קישורים:
 
שטרויזל:
300 ג"ר קמח
200 גר סוכר
1 חבילה סוכר וניל
150 גר חמאה רכה (להוציא מהמקרר כ 30 דקות לפני ההתחלה)
 
מכניסים הכל למעבד מזון וטוחנים בפולסים (ולא יותר מידי שלא יתתחמם) רק שיהיה אחיד.(יש את המבחן, שהבצק פרוריאבל עם מועכים ביד הוא מתגבש לכדור)
180 מעלות (התנור חומם מראש)
מפזרים בעובי אחיד על נייר אפיה,
אם העובי לא אחיד אז יהיו אזורים שרופים, ואיזורים לא מוכנים
אפיה כ 20 - 25 דקות עד שהשטרויזל בצבע זהוב אבל לה חום / חום כהה (אם שחור ומעלה עשן, לזרוק ולהתחיל מברשית).
 
בתאבון, ונשמח לראות איך יצא ....
גמר חטימה טובה
לצפיה ב-'תודה אנסה חג שמח'
תודה אנסה חג שמח
21/10/2016 | 07:42
8
לצפיה ב-'בראוניז'
בראוניז
15/10/2016 | 21:27
1
67
אני מאוד אוהבת בראוניז שמגישים במלונות.
אני מניחה שהם לא הכי איכותיים אבל עדיין...
אני מחפשת את המתכון שלהם או מתכון אחר פשוט לבראוניז עם אגוזים.

תודה מראש
לצפיה ב-'בראוניז'
בראוניז
16/10/2016 | 09:54
290
אני לא זוכרת איזה בראוניז מגישים בבתי מלון, אבל מצרפת לך מתכון קל ופשוט לבראוניז, שאני מכינה הרבה פעמים.
 
בראוניז
 
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה או מרגרינה/מחמאה
1 כוס סוכר
3 ביצים
מעט תמצית וניל או רום/ברנדי/ליקר תפוזים
1 כוס קמח
קורט מלח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (או מה שאוהבים)
לחובבי שוקולד מושבעים, אפשר להחליף 2 כפות מהקמח בקקאו.
 
אופן ההכנה:
בקערה שמתאימה למיקרו וגם תכיל את כל החומרים, ממיסים יחד שוקולד וחמאה בפולסים, עד שיש תערובת חלקה.
מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר ומערבבים קצת שהסוכר יימס קצת.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב ביניהן.
מוסיפים ליקר או תמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים לבלילה אחידה.
מוסיפים אגוזים או כל תוספת שרוצים ומערבבים שהתוספת תתפזר באחידות בתערובת.
מרפדים תבנית 25X25 בנייר אפייה, מעבירים את התערובת ומיישרים אותה. אפשר לפזר עוד קצת אגוזים על התערובת אם רוצים.
אופים בחום של 160 מעלות, 20-30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
חשוב לא לאפות יותר מדיי, אחרת מקבלים סתם עוגת שוקולד ולא בראוניס לחים וטעימים.
מצננים וחותכים לריבועים.
אני אוהבת לקרר ללילה לפני החיתוך, כך יוצאים ריבועים מושלמים, אבל זה לא חובה.
 
לצפיה ב-'חברה בקשה שאאתגר אותה בהכנת עוגה ליומולדת שלי השבוע'
חברה בקשה שאאתגר אותה בהכנת עוגה ליומולדת שלי השבוע
15/10/2016 | 14:33
12
69
אני אוהב עוגות "דלי קלוריות" כמו אוראו,לוטוס,נוטלה.
האם יש לכם המלצה לאתגר אמיתי ?
לצפיה ב-'עוגת אוראו'
עוגת אוראו
15/10/2016 | 14:55
1
767
הכנתי עוגה כזו לגיסתי שמאד אוהבת אוראו והיא ממש אהבה.
עוגת אוראו (תבנית עגולה 26)
 
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
2/3כוס סוכר
4כפות קמח
3כפות קקאו
מצרכים למוס אוראו:
1 חבילת אוראו
שמנת מתוקה 500 גרם
2 פודינג וניל
1 כוס חלב
מצרכים לגאנש:
200גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה 1
 
אופן ההכנה
לתחתית :
ממיסים שוקולד וחמאה ביחד ומוסיפים ביצים וסוכר מוסיפים קמח וקקאו טורפים לתערובות אחידה ומעבירים לתבנית ולתנור על 190 מעלות בין 10-15 דקות להתייצבות מוציאים ומצננים.
למוס:
מקציפים שמנת מתוקה כ2דקות לבד מוסיפים את החלב ואת הפודינג. מרסקים את עוגיות האוראו עם פטיש שניצלים או במג'ימיקס לפירורים ומערבבים את פירורי האוראו בתוך הקרם שהקצפנו. מורחים את הקרם מעל תחתית הבראוניז ומיישרים יפה.
מכניסים למקפיא ללילה.
אני ממליצה לשים שקף לעוגות מסביב לתבנית לפני ששמים את הקרם, ככה הדפנות יצאו חלקות כשמשחררים מהתבנית.

לגנאש:
ממיסים שוקולד עם שמנת ושופכים מעל העוגה ושוב מחזירים למקפיא.
 
מוציאים את העוגה להפשרה על השיש חצי שעה-שעה לפני ההגשה. 
 
לצפיה ב-'ל-bali : את העוגה הזאת היא מכינה בד"כ'
ל-bali : את העוגה הזאת היא מכינה בד"כ
15/10/2016 | 16:05
44
הפעם צריך אתגר אמיתי :)
לצפיה ב-'מזל טוב '
מזל טוב
19/10/2016 | 18:05
9
12
לצפיה ב-'עוגת פלורנטין'
עוגת פלורנטין
19/10/2016 | 18:19
8
35
לצפיה ב-'אבל איפה מתכון לעוגת פלורנטין?'
אבל איפה מתכון לעוגת פלורנטין?
20/10/2016 | 15:22
7
24
עשית רק חצי עבודה.
לצפיה ב-'אמרנו אתגר....'
אמרנו אתגר....
20/10/2016 | 17:17
6
81
יאללה בואי ונעשה אתגר
עד יום שני, צריך לאפות לצלם ולהעלות תמונה של עוגת פלורנטין, הולך?
לצפיה ב-'מה שמצאתי זה עוגיות פלורנטין'
מה שמצאתי זה עוגיות פלורנטין
20/10/2016 | 18:38
5
40
לא עוגה, וזה מבוסס על מיני פיצוחים וקרמל.
האמת - לא אוהבת עוגות אגוזים :)
לצפיה ב-'לא אגוזים - שקדים'
לא אגוזים - שקדים
22/10/2016 | 23:37
3
72
וזה רק הציפוי למעלה, גלזור של קרמל שקדים פירות מסוכרים וגלוקוז
אבל הינה שלי לעניין
 
 
לצפיה ב-'ומה יש באמצע?'
ומה יש באמצע?
23/10/2016 | 16:46
2
20
זה בעצם נראה יותר דומה לעקיצת הדבורה...
 
 
לצפיה ב-'לא מכיר עקיצה של דבורה '
לא מכיר עקיצה של דבורה
23/10/2016 | 22:11
1
22
ואם הכוונה לדבש, אז אין כאן ולו טיפה.
בצק פריך, עוגץ גבינה (ללא בישול) עם פירות מסוכרים, בצק פריך ופלורנטין
די פשוט
לצפיה ב-'בעקיצת הדבורה הקרמל שבו עוטפים שקדים אכן מכיל דבש'
בעקיצת הדבורה הקרמל שבו עוטפים שקדים אכן מכיל דבש
24/10/2016 | 19:04
18
אבל התכוונתי לבייסיק שלה.
 
עוגת עקיצת הדבורה היא סוג של טורט ממולא בקרם על בסיס שמנת מתוקה, והחלק העליון של הטורט מצופה בקרמל-דבש ושקדים או אגוזים.
 
אז זה לא אותו דבר כמו עוגת הפלורנטין שלך, אבל כיוון דומה.
לצפיה ב-'עוגיות פלורנטין נראות ככה'
עוגיות פלורנטין נראות ככה
22/10/2016 | 23:50
57
פחות או יותר

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ