לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
98229,822 עוקבים אודות עסקים

פורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קינוחים ומנות אחרונות

ברוכים הבאים לפורום קינוחים ומנות אחרונות!
 בפורום נעסוק בכל מה שקשור לתחום הקינוחים והאפייה - שוקולד, שמרים, גבינה, בצקים למיניהם וכיו"ב. נדבר על אוכל, מתכונים, סדנאות ואירוחים ועזרה הדדית בתחום. כמובן שהכל בהנאה ובכיף!
* יש לשמור על שפה נקייה ולהימנע מירידה לפסים אישיים בכל מקרה. זה כולל בין השאר הערות פוגעות ובטון ציני ומזלזל וניהול ויכוחים אישיים על גבי הפורום. הודעות שייכתבו בשפה לא הולמת יימחקו והגולש/ת יקבלו אזהרה לפני חסימה.
* יש לשמור על שרשורים קיימים ולהימנע מלפתוח הודעות חדשות במידה וקיים שרשור בנושא המדובר.
 * לפי כללי תפוז אסור להכניס לפורום הודעות פרסומיות ללא תיאום מראש עם הנהלת הפורומים. הודעות שלא קיבלו אישור יימחקו לאלתר!
 * נא לצרף מתכון לכל תמונה שלכם שאתם מעלים, בתוכן ההודעה על גבי הפורום ולא בקישור, וזאת למען הגולשים מהסלולרי ולמען האווירה השיתופית בפורום.
 *במידה ואתם רוצים להעלות מתכון שאינו שלכם ובעל/ת המתכון לא מאשר/ת את העתקת המתכון לפורומי תפוז השונים, אנא צרפו קישור למיקומו המקורי של המתכון מבלי להעתיק את המתכון המקורי, וזאת בטוב טעם. הצפות של קישורים למספר רב של מתכונים מבלוג או פורום מסויים מתוך אתר "תפוז אנשים" ומחוצה לו לא יאושרו, ויימחקו לאלתר.
 * ניתן להקפיץ הודעות במידה ולא קיבלו התייחסות לאחר זמן סביר.
 * הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום ישורשרו לשרשור OFF, ואם אין כזה, נא לצרף את האייקון בכותרת.
 והכי חשוב, שיהיה לנו כייף ומהנה כאן בבית המתוק שלנו!
 שלכם,
 bali ודייזי דאק. 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ואל תשכחו את מאגר המתכונים פה בפורום תחת "מאמרים" ואת קישורי הפורום.
המשך >>

לצפיה ב-'היי !!! המלצות לקינוחים מוזרים ישראלים'
היי !!! המלצות לקינוחים מוזרים ישראלים
16/08/2017 | 22:47
1
אז אמממ... יש לי ידידה (שעכשיו אשתי ... לא ממש ידידה כן..) שאנחנו הלכנו לסין היא הכריחה אותי לטעום ממתקים סינים מוזרים שהיא מכירה שנים כמובן...והיו מוזרים לי... 
אממ הנה הסרטון שתראוו למה אני מתכוון
 
 
השאלה שלי היא כזאי ... היא בקרוב מאוד תגיע לארץ תודה לאל בתקווה...
השאלה היא אני רוצה להחזיר לה
הבעיה היא שכל הממתקים בארץ הם נורמאלים.. אין לי משהו הזוי להביא לה שיהיה לה מוזר....
אז חשבתי ככה לתת לה
חלבה.. (אבל זה נורמאלי)
ואממ אין לי עוד רעיונות חח
 
יש לכם רעיונות למה אני יכול לתת לה שזה יהיה קינוח ישראלי מוזר ?
 
המון תודה !!!!
 
 
לצפיה ב-' פורום חדש בתפוז: השקעות בקנדה '
פורום חדש בתפוז: השקעות בקנדה
( לעמוד שלי בתפוז )
14/08/2017 | 16:04
 
פורום השקעות בקנדה הוקם כדי לתת לכם מענה לשאלות רבות החל מסוג ההשקעה, מקום ההשקעה, מיסוי, נושאים משפטיים, ניהול ההשקעה, רווחיות ומימוש השקעה.
רוצים להשקיע בקנדה זקוקים לייעוץ מעורך קנדי וישראלי היכנסו עכשיו לפורום החדש >>
לצפיה ב-'איך לצייר בקצפת לבנה על העוגה ?'
איך לצייר בקצפת לבנה על העוגה ?
13/08/2017 | 12:31
3
15
אני מכינה עוגת מגרש כדור-רגל.
עוד מעט צריכה לצייר את הקווים בלבן
על השוקולד המריר (ויתרנו על הצבע הירוק ).

האם לדעתכן לצייר עם שמנת מתוקה (עם עוד משהו?) ?
או עם שוקולד לבן ?

תודה ושבוע טוב ומתוק !
לצפיה ב-'מקווה שלא מאוחר מדיי...'
מקווה שלא מאוחר מדיי...
13/08/2017 | 17:03
2
9
אפשר לצייר עם שוקולד לבן מומס ואפשר לצייר עם קצפת, רצוי קצפת עם קצת אינסטנט פודינג וניל לייצוב. אני מעדיפה קצפת.
 
מעבירים את השוקולד או הקצפת לשקית זילוף קטנה, עושים חור בקצה ומזלפים בזהירות את הקווים של המגרש.
 
 
בהצלחה ומזל טוב.
לצפיה ב-'תודה !'
תודה !
13/08/2017 | 21:54
1
7
ליתר בטחון בינתיים ציירתי עם שוקולד,
אבל זו רק חזרה גנרלית - היום התאריך של היומולדת,
אבל המסיבה הרשמית תהיה בשבוע הבא.
כך שהעצה שלך עוד תהיה בשימוש.
תודה :)
לצפיה ב-'טוב שלא פספסתי, שמחה לעזור'
טוב שלא פספסתי, שמחה לעזור
13/08/2017 | 21:58
8
ואשמח לשמוע על התוצאה הסופית ולראות אותה :)
 
 
לצפיה ב-'כיתוב עם שוקולד לבן על עוגה'
כיתוב עם שוקולד לבן על עוגה
07/08/2017 | 15:07
3
20
איך ממיסים שוקולד לבן ואיך רושמים מזל טוב על הציפוי של העוגה? תודה רבה
לצפיה ב-'המסת שוקולד לבן'
המסת שוקולד לבן
08/08/2017 | 13:48
2
18
שוקולד לבן רגיש לחום, אבל אפשר להמיס אותו בפולסים קצרים של 20-30 שניות במיקרוגל. אחרי כל פולס לערבב ולראות אם צריך עוד חימום. להפסיק כשהוא אחיד וחלק.
אפשר גם להמיס את השוקולד בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים, כלומר להמיס על אדים..
ממלאים רק שליש מעומק הסיר במים. הסיר עם המים על הכיריים עם אש קטנה כך שהמים מבעבעים, ומעל הסיר קערה עמידה בחום ובה השוקולד. חשוב שהקערה לא תיגע במים. מערבבים וממיסים כך עד שהשוקולד נמס לגמרי, חלק ואחיד.
 
לגבי כתיבה בשוקולד - לדעתי עדיף לכתוב את הכיתוב על נייר אפייה, לקרר עד שהשוקולד מוצק שוב ולהעביר בזהירות את האותיות מהנייר לעוגה. 
את השוקולד המומס מעבירים לשקית זילוף קטנה ומזלפים את האותיות.
אם את מנוסה בזילוף, אפשר לזלף ישירות על העוגה.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
08/08/2017 | 14:06
1
9
התשובה הגיעה קצת מאוחר בסוף זילפתי פרחים מסביב לעוגה. אבל תודה על ההסבר.בטוח שאשתמש בו בעתיד.יום מקסים
לצפיה ב-'צר לי שבאיחור, אבל שמחתי לעזור.'
צר לי שבאיחור, אבל שמחתי לעזור.
08/08/2017 | 14:20
10
אנחנו כאן לעוד שאלות אם תצטרכי
לצפיה ב-'מלבי ביתי'
מלבי ביתי
28/07/2017 | 14:21
1
29
היי לכולם!
שאלה.. אני מכין מלבי ביתי, כמות גדולה יחסית (כ35 קופסאות מלבי קטנות). הבעיה שלי היא בזה שכשאני מוזג את המלבי מהסיר לקופסאות בהתחלה המלבי עדיין לא סמיך וניתן למזוג אותו אבל ככל שאני מוזג עוד ועוד כל מה שבסיר מתחיל להתקשות ואני כמעט ולא מצליח למזוג את הכל כמו שצריך כי מהאמצע כבר הוא דיי מתקשה.. אני עושה זאת בעזרת מצקת..
יש למישהו שיטה/דרך לעזור לי כדי שאוכל למזוג את כל הסיר לקופסאות שיהיה שווה ויפה?
(חשבתי על לעשות את זה ב2 נגלות, אבל אני רוצה לנסות בדרך הזו..)
לצפיה ב-'מחשבה (לא מנסיון ספציפי)'
מחשבה (לא מנסיון ספציפי)
30/07/2017 | 22:44
19
אולי לשמור את המלבי על אדים שיישאר חם יותר עד שאתה מסיים למזוג אותו, או להעביר כמות גדולה ממנו לקנקן מזיגה ולמזוג מהקנקן, נראה לי שזה יהיה מהיר יותר מאשר לעבוד עם מצקת ותספיק למזוג את כל המנות מהר יותר.
וכמובן שלהכין שתי נאגלות יהיה הכי בטוח.
לצפיה ב-' מומחים ואנשי מקצוע מחכים לשאלות שלכם '
מומחים ואנשי מקצוע מחכים לשאלות שלכם
( לעמוד שלי בתפוז )
23/07/2017 | 17:55
4
 
לא טובים בדייטים? מתקשים ביצירת קשר זוגי? בפורום מאמן אישי למציאת זוגיות תקבלו עצות בנושא 
 
 מעדיפים דרכי טיפול טבעיים לגופכם? אתם צודקים! בפורום תרופות סבתא מחכים לכם
 
 זקוקים לייעוץ משפטי בתחום הפלילי? המנהל החדש בפורום משפט פלילי, עו"ד אביתר גולני, מחכה לכם 
 
 מקימים בריכת נוי או רוכשים אקווריום? גם בנושא הזה מומחה ישמח לייעץ לכם בפורום אקווריום ודגי נוי
 
 בהריון? מתעניינת בתהליך שימור דם טבורי? היכנסי עכשיו לפורום דם טבורי לשאול הכל
 
 מתמודדים עם קשיים ודילמות בזוגיות? לא מפסיקים לריב? כל אחד מאיתנו זקוק לטיפול זוגי לעיתים, אין לכם מה להפסיד
 
 צו ראשון, שיבוץ, שמירות, שחרור משירות צבאי, השתמטות, עריקות, שיפוט: בפורום עורך דין צבאי יענו על כל השאלות בנושאים האלו
 
 
 
לצפיה ב-'עוגת שוקולד בגביע סטייל "גלידת חורף" - כייף להכין עם הילדודס'
עוגת שוקולד בגביע סטייל "גלידת חורף" - כייף להכין עם הילדודס
21/07/2017 | 23:25
108
האחיינים שלי נגנבים מהקונספט ונהנים לעזור לי לאפות איתם את העוגות האלה...
מכיוון שהערבובים נעשים ידנית, לחלוטין אפשר לתת לילדים לערבב את התערובות, וככה הם מרגישים שותפים לעשייה.

לבערך 20 עוגות:

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)
1/2 כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר
קורט מלח
4 ביצים
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב (או מים לפרווה)
כפית תמצית וניל

חבילת גביעי גלידה עם בסיס שטוח

לציפוי:

25 גרם חמאה (או מרגרינה לפרווה)
3 כפות קקאו
5 כפות סוכר
1/4 כוס חלב (או מים)
כפית תמצית וניל

סוכריות לקישוט עוגות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, סוכר, מלח).
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, השמן, החלב ותמצית הוניל.
משלבים את החומרים הרטובים בתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את גביעי הגלידה וממלאים אותם עד החצי בתערובת העוגה. לא למלא יותר מדיי, אחרת העוגה גולשת מהגביעים באפייה.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.
מצננים את העוגות.

בסיר קטן מחממים את כל חומרי הציפוי עד שיש רוטב חלק, מבריק ואחיד.

טובלים את העוגות המבצבצות מהגביע בקרם השוקולד, מפזרים סוכריות לקישוט ומקררים את העוגות עד שהציפוי מתמצק יותר.
שומרים בקופסה גדולה וסגורה במקרר.
 
לצפיה ב-'שימוש בגלידן'
שימוש בגלידן
19/07/2017 | 23:05
1
53
ערב טוב .
 
קניתי גלידן ואין לי מושג איך להשתמש בו וגם מה הכמות שאצטרך כדי לעטר 2 עוגות עגולות בקוטר '24.
 
אני לא צריכה אותו פרווה.
 
אודה להכוונה .
 
תודה
לצפיה ב-'הסתדרתי תודה.'
הסתדרתי תודה.
20/07/2017 | 14:24
7
לצפיה ב-'גנאש שוקולד'
גנאש שוקולד
17/07/2017 | 21:06
1
26
חייבת עזרה,
 אני עושה עוגת שוקולד עם גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות .
 אני צריכה לשמור את העוגה במקרר או שאפשר לשמור אותה בחוץ ללילה ?
פוחדת שבמקרר זה יהרוס את העוגה והרכות שלה ויוריד צבע מהסוכריות 
 
תודה לעונות 
לצפיה ב-'גנאש חייב קירור בגלל השמנת שבו'
גנאש חייב קירור בגלל השמנת שבו
19/07/2017 | 18:57
16
אפשר לצפות את העוגה בגנאש בלי לקשט בסוכריות, לשמור בקירור ולהוציא את העוגה קצת לפני ההגשה, ואז לקשט בסוכריות. ככה העוגה תחזור לטמפ' החדר ותתרכך קצת, וגם הגנאש יתרכך קצת ויהיה אפשר לקשט אותו.
מעבר לכך, אם מדובר בגנאש חום, לא ממש יראו זליגת צבע מהסוכריות גם אם הן יהיו על הגנאש הרבה זמן.
לצפיה ב-'שאלה בנושא קרם לזילוף'
שאלה בנושא קרם לזילוף
02/07/2017 | 11:34
3
42
שלום רב בנות
אולי תוכלנה לעזור לי
אני מכינה קרם לזילוף משמנת צמחית השף הלבן
ואינסטנט פודינג וניל של אסם
אך משום מה הקרם יוצא לי בז' צהבהב ולא לבן.
על כל 250 מל של קצפת 2 כפות פודינג
אז מראש אני לוקחת שמנת צמחית  500 מל ומוסיפה חבילה אחת של פודינג.
יש לכן מושג מדוע לא יוצא לבן?
לצפיה ב-'לפודינג יש צבע צהבהב בהיר'
לפודינג יש צבע צהבהב בהיר
02/07/2017 | 21:50
1
38
ולכן הקרם לא יוצא לבן לגמרי. הייתי מנסה אולי אינסטנט פודינג וניל של חברות אחרות, אולי יש כאלה פחות צהבהבים.
עוד אופציה - בחנויות מתמחות לאפייה ובישול יש דבר שנקרא מייצב קצפת. מבחינת תפקוד זה דומה לאינסטנט פודינג, אבל אין לו צבע צהבהב.
אפשר גם להוסיף תערובת של קורנפלור ואבקת סוכר, ולא אינסטנט פודינג קנוי. את טעם הוניל אפשר להכניס לקרם עם סוכר וניל או טיפונת תמצית וניל.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
03/07/2017 | 11:21
8
לצפיה ב-'בעבר הוסיפו צבע מאכל מלאכותי צהבהב לפודינג'
בעבר הוסיפו צבע מאכל מלאכותי צהבהב לפודינג
23/07/2017 | 00:53
16
הצבע הזה (טרטזין) התברר כאלרגן וכעלול לגרום להיפר אקטיביות אצל ילדים ולכן החל מ 2014 הפסיקו להשתמש בו. במקומו משתמשים בצבעים אחרים כי הצבע המקורי של הפודינג הוא אפרפר.
לצפיה ב-'שאלה למומחי השמרים - עוגה במלית של פטיסייר'
שאלה למומחי השמרים - עוגה במלית של פטיסייר
26/06/2017 | 08:13
27
שלום רב, אשמח מאוד לעזרה.
 הכנתי עוגת שמרים שבלולים עם פטיסייר מבצק שמרים עלים, בסוף האפייה העוגה ממש מאבדת מהנפח. וברגע שאני מברישה בסירופ סוכר כשהיא עדיין חמה, הסירופ חמים או בטמפרטורת החדר היא ממש מתחילה לקרוס.
נראה לי שהבעיה במלית למרות שהכנתי אותה כמו פטיסייר קלאסי. כאילו שהמלית מתנהגת כמו עוגת גבינה שמוציאים מהתנור ומאבדת נפח וקצת קורסת לתוך הבצק. מישהו יודע איך פותרים את זה? איך מייצבים אותו או דואגים שזה לא יקרה? תודה רבה.
לצפיה ב-'פחזניות טעימות וקלות להכנה'
פחזניות טעימות וקלות להכנה
22/06/2017 | 21:05
597
 
לבצק:
1/2 כוס חלב
50 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
1 1/4 כוס קמח תופח
3 ביצים

למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה  
1/2 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כף לימון פריגת

סירטון הכנה עם טיפים:
https://www.youtube.com/watch?v=_yG9FtW1qQc
 
לצפיה ב-'עוגת שוקולית פשוטה'
עוגת שוקולית פשוטה
18/06/2017 | 14:17
1
52
האם שמקציפים ביצים וסוכר-העוגה תצא יותר גבוהה?וכמה שווה כוס שוקולית?בחלק רשום 120 ובחלק 140.תמיד מכינה העןגה הזאת כשרק מערבבת חומרים ידנית ויוצאת מעולה.אבל עם מקציפים ביצים תצא יותר גבוהה?או אין קשר?תודה
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
20/06/2017 | 19:28
33
כוס סטנדרטית של שוקולית תשקול 140 גרם. 
 
לגבי עוגה גבוהה יותר, מה שיכול להשפיע ולאוורר אותה יותר יהיה להקציף את החלבונים עם סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה, ואז לקפל בעדינות לתוך התערובת. הקצפה של ביצים שלמות עם סוכר לא תשפיע באותה מידה על התערובת מבחינת אווריריות וגובה.
ואם ממש חשוב לך שהעוגה תצא גבוהה, אפשר גם לאפות אותה בתבנית 24 במקום 26 הסטנדרטית.
 
לצפיה ב-'עוגיות שושני קצף נוסטלגיות,עם בצק פריך ומלית מתוק '
עוגיות שושני קצף נוסטלגיות,עם בצק פריך ומלית מתוק
10/06/2017 | 11:09
99
בצק:
1 חמאה (200 גרם)
1/4 כוס סוכר
3 חלמונים צהובים של ביצה
2 סוכר וניל
3 1/2  כוסות קמח תופח של אוסם
1 שמנת חמוצה
מלית: 
3 חלבונים לבנים
3/4 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל
סירטון הכנה:
 
 
לצפיה ב-'אפייה ומתכון לעוגת גבינה'
אפייה ומתכון לעוגת גבינה
04/06/2017 | 15:21
3
64
צהריים טובים. תמיד ידעתי שאופים עוגת גבינה חום גבוה 15 דקות ראשונות ואז מנמיכים ל 150 שעה. שבוע שעבר ראיתי סרטון שמישהי אופה עוגת גבינה ודווקא אמרה שזה טעות.צריך לאפות בטורבו כשעתיים. נורא מפחדת לנסות-האם זה באמת כך?ואשמח למתכון לעוגת גבינה קלאסית ללא תחתית פשוטה וטעימה.תודה
לצפיה ב-'אני גם מכירה את השיטה שלך'
אני גם מכירה את השיטה שלך
05/06/2017 | 18:27
1
40
15 דקות ב 180 מעלות ואז מנמיכה ל 160 ל 50-60 דקות.

יכול להיות ששתי השיטות טובות, אני מעדיפה את העוגה די בהירה, אחרת היא מרירה לי.
 
מייד אצרף לך מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא בסיס, טעימה מאד וקלה להכנה.
לצפיה ב-'תודה רבה על העזרה.'
תודה רבה על העזרה.
06/06/2017 | 08:11
14
לצפיה ב-'עוגת גבינה אפויה ללא תחתית'
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית
05/06/2017 | 18:31
48
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית

מצרכים לתבנית עגולה 26 או תבנית פיירקס בינונית:
 
600 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
5 ביצים
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
מעט תמצית וניל
 
לציפוי:
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
 
אופן ההכנה:
 
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מערבבים את שאר החומרים ביחד.
מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הגבינה.
מעבירים לתבנית 26 משומנת ואופים 10 דקות בחום בינוני 180 מעלות, מנמיכים את הטמפ' ל 160 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד שפני העוגה יציבים. מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה (כדי שהעוגה תצנח באופן שווה אם היא צונחת) ומצננים על השיש.
העוגה שוקעת קצת במרכז, ועלולים להיות סדקים על פניה, אבל לא לדאוג בכלל. השקע ימולא בקרם וניל ולא יראו כלום.
כשהעוגה מתקררת קצת מעבירים אותה למקרר לקירור מוחלט (אני בד"כ מכינה אותה לילה לפני ההגשה ולמחרת מצפה בקרם).
מקציפים את חומרי הציפוי לקרם סמיך ומורחים על העוגה הקרה.
 
אפשר לשים על הקרם חתיכות פרי כמו תותים, אפרסקים מקופסה, אננס וכיו"ב או שוקולד מגורר. 
 
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם לוטוס- מדהימה קלה להכנה. ללא אפייה'
עוגת גבינה עם לוטוס- מדהימה קלה להכנה. ללא אפייה
02/06/2017 | 22:15
2
97
עוגת גבינה Cheesecake פשוטה וקלה להכנה. מעולה וטעימה . בלי אפיה, עם ביסקוויטים/לוטוס.
מצרכים ל2 תבניות צרות, לעוגה גבוהה:
2 שמנת מתוקה 
500 גרם גבינה לבנה 9%
1 שמנת חמוצה (אפשר בלי, רק אם רוצים מרקם יותר נוזלי)
2/3 כוס סוכר
2 חבילה אינטסנט פודינג
קליפת לימון (לא לגרד את הלבן!)
(אפשר להקציף ידני)
המלצה, לשים את העוגה במקרר ליום, משדרג את יציבות העוגה
סרטון הדגמה להכנה:
 
לצפיה ב-'נראה יאמי וקל להכנה '
נראה יאמי וקל להכנה
05/06/2017 | 18:24
1
10
לצפיה ב-'נראה יאמי וקל להכנה '
נראה יאמי וקל להכנה
07/06/2017 | 12:22
19
תודה . לגמרי יאמי וקל. מוזמנים לנסות 
לצפיה ב-'האם עוגת גבינה -ופירורים, ניתנת להקפאה ?'
האם עוגת גבינה -ופירורים, ניתנת להקפאה ?
26/05/2017 | 18:13
1
25
לצפיה ב-'כן, ניתן להקפיא עוגת גבינה ופירורים'
כן, ניתן להקפיא עוגת גבינה ופירורים
27/05/2017 | 11:21
44
חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד כדי שהפירורים למעלה לא יקבלו לחות ויאבדו מהפריכות שלהם.
אפשר גם לשמור את הפירורים שמפזרים למעלה, בקופסה אטומה לא במקפיא, ולפזר אותם על העוגה אחרי שמפשירים אותה.
לצפיה ב-'עוגיות פשוטות להכנה עם ילדים עם קורצנים.בבקשה מתכון'
עוגיות פשוטות להכנה עם ילדים עם קורצנים.בבקשה מתכון
24/05/2017 | 15:17
5
48
מחפשת מתכון לעוגיות קלות וטעימות להכנה עם ילדים .מתכון שנוסה ומדויק.תודה
לצפיה ב-'עוגיות פריכות שנחטפות'
עוגיות פריכות שנחטפות
24/05/2017 | 16:07
4
84

עוגיות פריכות שנחטפות / חנה גולדשטיין

3 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר
שקית א.אפיה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
200  גר' חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
כפית ברנדי או תמצית וניל
ביצה

מכניסים למעבד מזון את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, המלח והחמאה כשהיא קרה וחתוכה לקוביות. מעבדים בפולסים עד שיש בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ותמצית וניל ומעבדים עוד קצת עד שהבצק מתגבש. אם הבצק לא מתגבש מספיק, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש לכדור.
 
מקררים את הבצק במקרר חצי שעה כשהוא משוטח קצת ועטוף בניילון נצמד.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר תוך הוספת קמח לפי הצורך יוצרים עוגיות בצורות הרצויות עם חותכנים.
טובלים את העוגיות בעדינות בקצת סוכר או סוכר מעורבב עם קינמון או בסוכריות יום הולדת קטנות צבעוניות, או שנועצים סוכריות קצת יותר גדולות על העוגיות.
מסדרים בתבנית אפיה משומנת קלות או מרופדת בנייר אפיה, במרווחים כיוון שהעוגיות יתפחו קצת.
 
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

מקור: חנה גולדשטיין


 
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
25/05/2017 | 15:05
3
27
אפשרי ללוש במיקסר בוו גיטרה? ואם כן -החמאה צריכה להיות קרה?רכה?ומשקל הקמח הוא 420 גרם?תודה ויום מקסים
לצפיה ב-'הכנת בצק פריך במיקסר'
הכנת בצק פריך במיקסר
25/05/2017 | 15:13
2
56
מתחילים עם חמאה רכה וסוכר, בוו גיטרה, עד שמתאחד לקרם. מוסיפים ביצה ווניל ומערבלים, ואז מוסיפים את כל הקמח, אכן 420 גרם, ואבקת אפייה, ומערבלים רק עד שמתגבש בצק.
לצפיה ב-'תודה רבה גדולה.'
תודה רבה גדולה.
28/05/2017 | 07:50
1
32
חזרתי לומר תודה רבה גדולה.הבצק משגע  והעוגיות יצאו מעלפות וטעימות.תבורכי
לצפיה ב-'בשמחה רבה '
בשמחה רבה
28/05/2017 | 10:05
24
שמחה שנהניתם, ותודה שחזרת לספר על החוויה המוצלחת. זה מחמם את ליבי.
לצפיה ב-'הוספת ג'לטין לעוגת "גבינה" טבעונית'
הוספת ג'לטין לעוגת "גבינה" טבעונית
22/05/2017 | 09:57
3
45
שלום
הכנתי עוגת "גבינה" טבעונית - הבסיס מורכב מ 100 גרם ביסקוויטים ו 1/2 כוס מים רותחים עם כפית נס קפה.
המלית מורכבת מ:
כוס חלב סויה /חלב צמחי
מיכל שמנת מתוקה צמחית
שקית אבקת אינסטנט פודינג.
הבעיה היא שצריך לשמור אותה במקפיא- אבל אז הבסיס קצת קפוא וקשה, ואי אפשר לשמור אותה במקרר כי המלית לא יציבה וקשה לחתוך אותה.
מישהו יודע אם יש אפשרות לשלב במלית ג'לטין כדי שאפשר יהיה לשמור את העוגה במקרר?
תודה מראש

לצפיה ב-'ג'לטין הוא לא צמחוני/טבעוני. הוא עשוי מעצמות דגים.'
ג'לטין הוא לא צמחוני/טבעוני. הוא עשוי מעצמות דגים.
22/05/2017 | 21:54
2
28
יש אבקה עלבסיס אצות שנקראת אגר-אגר והיא משמשת כמו ג'לטין רק לא מהחי.
אפשר להשיג בחנויות טבע, תבלינים ואני משערת שגם בחנויות מתמחות באפייה ובישול.
 
לצערי אני לא השתמשתי אף פעם באגר אגר אז לא יכולה להסביר איך להשתמש בו, אבל די בטוחה שאפשר לשלב אותו במלית של העוגה שתיארת וכך לשמור אותה במקרר לייצוב ולא במקפיא. משערת שבגוגל יהיו תשובות.
לצפיה ב-'הוספת ג׳לטין לעוגת ״גבינה״ טבעונית'
הוספת ג׳לטין לעוגת ״גבינה״ טבעונית
25/05/2017 | 08:13
1
52
תודה רבה על המענה. אין לנו בעיה עם ג׳לטין (הכנתי את העוגה רק בגלל רגישות ללקטוז), לכן אשמח לדעת אם אפשר ואיך לשלב ג׳לטין במלית. שוב תודה
לצפיה ב-'הבנתי. אם ככה עבודה עם ג׳לטין'
הבנתי. אם ככה עבודה עם ג׳לטין
25/05/2017 | 11:01
37
הייתי שמה 2 כפיות אבקת ג׳לטין (קצת פחות משקיק אחד) בקערית עם 1/3 כוס מי ברז. לערבב היטב ולהניח לעשר דקות או עד שהמים נספגים לגמרי בג׳לטין.
אח"כ מחממת במיקרוגל 20-30 שניות עד שהג׳לטין נמס לגמרי.
אז הייתי מוסיפה לג׳לטין החם כף או שתיים מהמוס הקר, מערבבת היטב ומוזגת את התערובת הזו לתוך המוס, מערבבת היטב ומוזגת על הבסיס.
אחרי קירור של כמה שעות במקרר, הקרם יתייצב היטב.
 
בהצלחה.
לצפיה ב-'עוגת פרג וקוקוס ביתית - קלה ומהירה להכנה '
עוגת פרג וקוקוס ביתית - קלה ומהירה להכנה
20/05/2017 | 15:50
66

חם בפורומים של תפוז

תחרות מפלצתית עם פרסים שווים במיוחד!
תחרות מפלצתית עם...
משתפים אותנו בסיפורים בדיוניים וזוכים בכרטיסים...
תחרות מפלצתית עם פרסים שווים במיוחד!
תחרות מפלצתית עם...
משתפים אותנו בסיפורים בדיוניים וזוכים בכרטיסים...
אירוח מומחה בפורום בנושא אבטלה
אירוח מומחה בפורום...
ביום ראשון, 13.8, יתקיים אירוח בנושא אבטלה בו...
אירוח מומחה בפורום בנושא אבטלה
אירוח מומחה בפורום...
ביום ראשון, 13.8, יתקיים אירוח בנושא אבטלה בו...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ