לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1353613,536 עוקבים אודות עסקים

פורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
שלום לכולם,
ברוכים הבאים לפורום בסיסי נתונים
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
 
שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים רלציוניים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
המשך >>

לצפיה ב-'העברת cursor לפרוצדורה'
העברת cursor לפרוצדורה
20/08/2017 | 10:59
3
35
האם מישהו יכול לעזור לי בקטע קוד של העברת כל cursor לפרוצדורה?
אני מתכוון שהמבנה של הcursor לא ידוע מראש, כלומר כמות הערכים שלו והטיפוס שלהם יכולה להשתנות
לצפיה ב-'שכחתי להוסיף oracle11g'
שכחתי להוסיף oracle11g
20/08/2017 | 11:00
8
לצפיה ב-'אין הצדקה לפורום הזה.'
אין הצדקה לפורום הזה.
02/09/2017 | 15:54
10
לצפיה ב-'האם מישהו יכול לעזור בפקודה MOVE'
האם מישהו יכול לעזור בפקודה MOVE
10/11/2019 | 21:48
1
כאשר מקור ויעד אינם ידועים מראש
כלומר אולי ארצה להעביר משדה  A
לשדה B 
ואולי ארצה להעביר תוכן משדות A B C
לשדות E G H R Q
באופן דינמי לחלוטין
חלקם עשויים להיות נומריים וחלקם אלפא נומריים
חביבי אל תרגיז אותי
 
לצפיה ב-'עזרה בשאילתה'
עזרה בשאילתה
12/08/2017 | 17:42
1
34
צריך לכתוב שאילתה המחזירה את מספרי הזהות והשמות של המשתמשים אשר ענו על שאלות זהות באפליקציות שונות
(תוכן השאלה זהה, אך כל שאלה שייכת לאפליקציה אחרת.)
 
כאשר :
לכל אפליקציה יש (שם אפליקציה ) .
לכל שאלה יש (מספר שאלה+שם אפליקציה ביחד מהווים מפתח,תוכן השאלה) השאלה היא ישות חלשה לאפליקציה.
לכל משתמש יש (ת"ז ,שם ..)
לכל עונה על שאלה יש (שם אפליקציה+מספר שאלה +מספר משתמש (3 מפתחות),תוכן שאלה ) עונה על שאלה היא טבלת קשרת המחברת בין משתמש לשאלה כאשר שאלה היא ישות חלשה של אפליקציה
 
אני חשבתי לעשות שאילתה בתוך שאילתה (לא תלויות) כאשר שאילתה אחת שולפת את כל השאלות הזהות באפליקציות שונות והשאילתה השנייה היא להחזיר את כל האנשים שענו עליהן הבעיה בשליפת שאלות זהות באפליקציות שונות אני לא מצליח לעשות זאת..מישהו יכול לעזור בבקשה??
לצפיה ב-'הצעת הגשה'
הצעת הגשה
13/08/2017 | 21:44
19
קח את הטבלה עם הת"ז+שאלה+אפליקציה (מפתח משולש),
ועשה לה Join עם עצמה:
ת"ז>ת"ז
שאלה=שאלה
אפליקציה<>אפליקציה
 
לצפיה ב-'מה משמעות @ בעת שימוש בפונקצית FIND באקסל'
מה משמעות @ בעת שימוש בפונקצית FIND באקסל
06/08/2017 | 19:14
22
לדוגמא אני מחפשת בגיליון את הסימן "-" בגיליון הכולל עמודה בשם ID. אני רוצה לחפש את סימן "מקף, בשדה המכיל את המחרוזת הבא"0-89898989", ראיתי את הסינטקס הנ"ל, אבל הוא לא עובד
=FIND("-",[@ID],1)
יודעת שאחרי הפסיק הראשון צריך לשים את מיקום התא.
תודה לעוזרים
לצפיה ב-'חיפוש עמודה מטבלה בטבלאות נוספות בבסיס הנתונים'
חיפוש עמודה מטבלה בטבלאות נוספות בבסיס הנתונים
31/07/2017 | 11:23
5
36
שלום
יש לי עמודה בטבלה ואני רוצה למצוא באיזה טבלאות נוספות היא נמצאת בבסיס הנתונים .
איך אני מבצע זאת ? 
בתודה מראש
לצפיה ב-'השאלה לא לגמרי ברורה אבל אנסה'
השאלה לא לגמרי ברורה אבל אנסה
31/07/2017 | 21:39
4
20
באיזה דטבייס מדובר? אני עובד עם SQL Server, ושם יש טבלת מערכת בשם sys.columns עם פרטי כל העמודות, ואפשר לחפש בה עמודות נוספות עם אותו השם, ואולי אפילו עם אותו סוג נתון.
בדטבייסים אחרים אמורים להיות פתרונות דומים.
לצפיה ב-'עובד sql server'
עובד sql server
02/08/2017 | 15:24
3
32
רואה בבסיס הנתונים ספריה (ריבוע צהוב) בשם SYSTEMTABLES אשר בה טבלה בשם SYSDIAGRAMS.
לזה אתה מתכווין ?
לצפיה ב-'sys.columns'
sys.columns
02/08/2017 | 15:42
2
12
sys.diagrams לא קשורה.
 
נסה לשלוף כך:
Select * From sys.columns
 
לצפיה ב-'קיבלתי טבלה עם 100 אלף שורות'
קיבלתי טבלה עם 100 אלף שורות
03/08/2017 | 07:57
1
22
איך אני רואה מהטבלה באיזה טבלאות יש את שם השדה שאני מחפש (רק ה OCJECT ID שונה) ? 
בתודה מראש
 
לצפיה ב-'אם יש טבלת ERD לבסיס הנתונים תוכל לחפש את המבוקש'
אם יש טבלת ERD לבסיס הנתונים תוכל לחפש את המבוקש
06/08/2017 | 19:04
38
לצפיה ב-'עזרה בשאלה בSQL'
עזרה בשאלה בSQL
27/07/2017 | 11:31
2
51
הי..אשמח לעזרה בשאלה הבאה:
ממה שהבנתי הם מבקשים למצוא את המדינה בעלת הערך המקסימלי בכל התחום. אבל התשובה היא שונה...
אשמח לעזרה ממי שעשה את השאלה הזו...
לצפיה ב-'אשמח לעזור אבל אינני יודע מה מבנה הטבלה'
אשמח לעזור אבל אינני יודע מה מבנה הטבלה
28/07/2017 | 13:14
20
הכוונה שלכל מדינה יש שורה,
ויש עמודה לכל תחום?
אולי לכל מדינה הרבה שורות,
ובכל שורה שם תחום וערך?
לצפיה ב-'גרי צודק, אבל יש לי את התחושה שאת '
גרי צודק, אבל יש לי את התחושה שאת
06/08/2017 | 19:17
26
צריכה להשתמש בפונקציה ROW NUMBER עם PARTITION
מה שהפונקציה תעשה היא תתן מספר רץ לפי מדינה ותת תת מספר לפי חלוקה של הערך.
 
 
לצפיה ב-'שדרוג לעבודה ב-nosql'
שדרוג לעבודה ב-nosql
24/07/2017 | 12:17
26
כיוון שאני חדש בתחום ה-Nosql (של oracle) רציתי לדעת אם הוא שונה מהותית בתחביר, ומה המשמעות של העברת כל המידע ששמור בבסיס נתונים אורקל ל-nosql (האם בכלל אפשר לבצע העברה של המידע. האם אני צריך לשנות את כל השאילתות בהתאם וכו').
האם גם אפשר לבצע אינטגרציה בין בסיס נתונים אורקל ל-nosql, ואם כן - איך זה נעשה, ומה זה נותן.

תודה.
לצפיה ב-'שאלה SQL - הצגת הנתונים ששולפים כשורות'
שאלה SQL - הצגת הנתונים ששולפים כשורות
16/07/2017 | 12:27
1
45
אני צריכה לכתוב שאילתא שתסכם לי עבור כל סניף כמה דברים..
אני צריכה שהסניפים יהיו ככותרות של העמודות והסכומים יהיו בשורות ...
במקום שיהיה בעמודות סכומים ואז לכל סניף שורה עם הסכומים שלו...
 
יש אפשרות לעשות את זה ?? 
 
 
 
לצפיה ב-'מילת המפתח: Pivot'
מילת המפתח: Pivot
21/07/2017 | 19:49
29
חפשי דוגמאות ותיעוד באינטרנט.
לצפיה ב-'אשמח לעזרה בהעתקת ID לקוח לטבלה השניה מיד אחרי יצירתו'
אשמח לעזרה בהעתקת ID לקוח לטבלה השניה מיד אחרי יצירתו
12/07/2017 | 22:59
4
22
שלום לכל החברים,
יש לי 2 טבלאות כשאר:
1. client table (client_id, first name, last name, etc..) 
2. debts balance table (client_id, debts)
יצרתי בטבלה השניה עבור client_id מפתח זר.
אני מחפש איך לעשות ברגע יצירת לקוח חדש, שמספר ה ID שלו יועתק אוטומטית בטבלה השניה.
אשמח לעזרה, הכוונה.

הקוד שאני משתמש בו עבור הוספת לקוח חדש
 $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Check connection
if ($conn->connect_error)
{
   die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}
$conn->query("SET NAMES 'utf8'" );
$sql = "INSERT INTO `synagogue`.`customer_table` (`customer_id`, `first_name`, `last_name`, `address`, `tel`, `mail`) VALUES (NULL, \"$first_name\", \"$last_name\", \"$address\", \"$tel\", \"$mail\" )";
 
מהי הדרך הנכונה ואיך עושים זאת ?
לצפיה ב-'אינני מכיר את mysql ואת הקוד שצירפת..'
אינני מכיר את mysql ואת הקוד שצירפת..
14/07/2017 | 22:18
3
12
..אבל דטבייס זה דטבייס.
 
לא הבנתי מה אתה מנסה לעשות:
נניח שהוספת לקוח חדש שמספרו 99 ושמו קולולולו אזמרלדה. מה אתה מנסה לעשות עכשיו: ליצור לו הזמנה חדשה? לשנות הזמנה קיימת ולהפוך אותה לשלו? לקבל איכשהו את המספר שלו שנוצר אוטומטית לצורך יצירת הזמנה על שמו?
לצפיה ב-'מנסה לקבל את ה ID החדש שנוצר באותו רגע אוטומטית'
מנסה לקבל את ה ID החדש שנוצר באותו רגע אוטומטית
15/07/2017 | 21:41
2
12
תודה לתגובה,
בקוד שרשמתי, זה חיבור בשיטת mysql, הבנתי שהיא פחות מומלצת ואני צריך לעשות זאת דרך PDO, שזה גם אתגר עבורי, אלמד לאט לאט.

מה שאני רוצה לעשות, כאשר לקוח חדש נוצר בטבלת לקוחות גם ה ID שלו נוצר אוטומטי, אני רוצה לקרא את ה ID הזה, ולהעתיק אותו לטבלה אחרת ולייצר שורה חדשה עם אותו ID.
המליצו לי להשתמש בפקודה last_insert כדי לדעת את האחרון שנכנס לטבלה.
https://www.w3schools.com/php/php_mysql_insert_las...
לצפיה ב-'אם כך - אינני יודע: אני עובד עם המתחרים של MySql..'
אם כך - אינני יודע: אני עובד עם המתחרים של MySql..
16/07/2017 | 06:15
1
14
לצפיה ב-'תודה, הצלחתי לעשות :) '
תודה, הצלחתי לעשות :)
16/07/2017 | 17:57
8
לצפיה ב-'כיצד ניתן לשכפל בסיס נתונים בשרת SQL'
כיצד ניתן לשכפל בסיס נתונים בשרת SQL
12/07/2017 | 19:15
2
28
רוצה לשכפל בסיס נתונים קיים של [AdventureWorks2014] בשרת SQL 2014 כדי שאוכל לבצע כל מיני שינויים לתרגול כמו הוספה\שינוי\מחיקה של נתונים וטבלאות.
ניסיתי לשחזר את אותו בסיס נתונים תחת שם אחר וההפעולה נכשלה.
אשמח לעזרה.
לצפיה ב-'אם זה עובד באופן דומה לsqlite, אז אפשר '
אם זה עובד באופן דומה לsqlite, אז אפשר
13/07/2017 | 17:20
18
לשנות את שם הdb, ואז לפתוח את השחזור לשם המקורי.
 
לצפיה ב-'צריך לשנות את שמות הקבצים'
צריך לשנות את שמות הקבצים
14/07/2017 | 22:12
24
כשמנסים לגבות ולשחזר דטבייס לאותו שרת אבל בשם אחר, הפעולה תיכשל כי הוא ינסה ליצור את הקבצים באותו שם כמו בדטבייס המקורי. צריך לשחזר את הדטבייס תוך שינוי שמות הקבצים.
צריך להסתכל בתיעוד של פקודת ה-restore כדי לראות את הסינטקס המדוייק (אופציית move).
אם אינך מוצא - אנסה לעזור.
לצפיה ב-'לא מבינה משמעות של הסינטקס WHERE culum name % 2 = 1'
לא מבינה משמעות של הסינטקס WHERE culum name % 2 = 1
14/07/2017 | 20:40
3
19
WHERE culum name % 2 = 1, כאשר יש לי עמודה של מספרים רציפים ואני רוצה לקבל רק את המספרים האי זוגיים, תכלס זה עובד אבל לא מבינה את משמעות הסינטקס, אשמח להסבר.
לצפיה ב-'הסבר לסינטקס הוא שימוש במודולו '
הסבר לסינטקס הוא שימוש במודולו
15/07/2017 | 14:46
11
לצפיה ב-'השארית של חלוקה ב-2 היא אחת'
השארית של חלוקה ב-2 היא אחת
21/07/2017 | 19:51
1
20
במקרה זה - יוחזרו כל הערכים הלא-זוגיים,
כי כשמחלקים מספר אי-זוגי ב-2 השארית היא 1.
לצפיה ב-'את זה הבנתי עם המודולו'
את זה הבנתי עם המודולו
23/07/2017 | 00:13
16
לא ידעתי שאפשר לייחס לסימן % משמעות נוספת בנוסף ל"כל המילים".
 
לצפיה ב-'שליפה לא רצופה'
שליפה לא רצופה
10/07/2017 | 11:47
4
37
אמ'לק - אני מעוניין לקרוא חלק מהנתונים באופן לא רצוף מטבלה על מנת לקבל "מושג".
יצרתי טבלא שנראית בערך כך:
 CREATE TABLE collectedData 
(id INTEGER PRIMARY KEY,
pointID nvarchar,
value double)
 
הזנתי נתונים:
 insert into test2 (pointID, value) 
VALUES
('point1',0), ('point2',0), ('point3',0),
('point1',1), ('point2',1), ('point3',1),
('point1',2), ('point2',2), ('point3',2),
('point1',3), ('point2',3), ('point3',3),
('point1',4), ('point2',4), ('point3',4),
('point1',5), ('point2',5), ('point3',5),
('point1',6), ('point2',6), ('point3',6),
('point1',7), ('point2',7), ('point3',7),
('point1',8), ('point2',8), ('point3',8),
('point1',9), ('point2',9), ('point3',9),
('point1',10), ('point2',10), ('point3',10),
('point1',11), ('point2',11), ('point3',11),
('point1',12), ('point2',12), ('point3',12),
('point1',13), ('point2',13), ('point3',13),
('point1',14), ('point2',14), ('point3',14),
('point1',15), ('point2',15), ('point3',15),
('point1',16), ('point2',16), ('point3',16),
('point1',17), ('point2',17), ('point3',17),
('point1',18), ('point2',18), ('point3',18),
('point1',19), ('point2',19), ('point3',19)

אני מעוניין להגיש שאילתה, שתוצאתה תהיה כך:
 ID, pointID, value
1, point1, 0
2, point2, 0
3, point3, 0
7, point1, 2
8, point2, 2
9, point3, 2
13, point1, 4
14, point2, 4
15, point3, 4
19, point1, 6
20, point2, 6
21, point3, 6
25, point1, 8
26, point2, 8
27, point3, 8
31, point1, 10
32, point2, 10
33, point3, 10
37, point1, 12
38, point2, 12
39, point3, 12
ז.א. - כל נתון שני של כל pointID בנפרד.  (סדר המיון לא משנה ברגע זה).
רעיון לכוון?
לצפיה ב-'Where Value%2=0'
Where Value%2=0
10/07/2017 | 21:05
3
13
כלומר- כל ה-Value הזוגיים.
אם זה לא נכון, נסה לשאול בצורה ברורה יותר..
לצפיה ב-'הערכים שהזנתי לvalues היו רק דוגמה'
הערכים שהזנתי לvalues היו רק דוגמה
10/07/2017 | 23:11
2
15
הערכים הם מספרים כלשהם (במקרה בדוגמה הזנתי אותם לפי הסדר, אבל הם עשויים להיות שונים בהחלט אלה מאלה, לא בסדר עולה או בסדר כלשהו).  לאחר הזנת נתונים, הID רצוף לפי סדר הזנת הנתונים.  הערכים האחרים - לא בהכרח.  בקוד הבדיקה אני משתמש בsqlite שלא תומך בrow_number, וכל ה"טריקים" ליצור כזה כרוכים בשאילתה עצמית מסדר שני (לא רעיון טוב כאשר בבסיס הנתונים צפויים להיות כמה מליוני שורות).  
 
הביצועים על שליפה מלאה של הנתונים סבירים (מדדתי כ-450 מילי לשליפה של 4.3 מליון רשומות), אבל להעביר כמות כזו של נתונים לצד הלקוח תהווה אתגר מעניין למי שצריך לכתוב אותו, אז אני מנסה למצוא דרך לצמצם את כמות הנתונים, ולאפשר לו להגיד לי להביא עבור כל הטווח רק חלק מהנתונים עבור כל pointID, ואני מנסה לעשות את זה בשאילתה יחידה.  אם לא תהיה ברירה, אבצע מעבר בצד השרת לאחר השאילתה ו"אארוז" את הנתונים שאני רוצה.
 
לצפיה ב-'אינני מכיר את sqlite'
אינני מכיר את sqlite
11/07/2017 | 06:29
1
16
יש עמודת Identity, נכון?
אם כך אפשר לפלטר את כל ערכי ה-identity הזוגיים.
לצפיה ב-'קדם כל תודה'
קדם כל תודה
11/07/2017 | 10:17
17
אבל פה מתחיל הסיבוך.  אם אני שולף את כל ערכי הid הזוגיים, אני עלול להגיע למצב בו יש נקודה עם pointID שאני לא שולף, ונקודה אחרת ששלפתי את כל הנתונים שלה (כולל אלה שלא רציתי).  
כדי להדגים - נניח ששלפתי את כל ערכי הID שמתחלקים ב-3 ללא שארית.  אקבל את כל הנתונים של point1, ושום נתון על point2 או על point3, כשמה שרציתי הוא כל נתון שלישי של point1, point2, point3.  
 
דרך אגב, בבסיס הנתונים ה"אמיתי" יש גם שדה של timestamp, ולמעשה כשאני רוצה כל נתון N זה מול השדה הזה.  השדה הזה "קופץ" לפי נתונים ממערכת אחרת (הוא לא במרווח קבוע, ולpoints שונים יכול להיות timestamp זהה או שונה בדגימות שונות).
 
לצפיה ב-'שימוש בcount בתנאי'
שימוש בcount בתנאי
04/07/2017 | 11:38
1
33
הי..אני צריכה להציג רשימה מסוימת שמקיימת תנאי של ספירה (מעל 30 מופעים) ללא הצגת המופעים.. אשמח לעזרה!
 
לצפיה ב-'השאלה לא לגמרי ברורה אך אנסה'
השאלה לא לגמרי ברורה אך אנסה
05/07/2017 | 20:47
25
פילטור לפי פונקצייה אגרגטיבית מתבצעת בעזרת Having.
כלומר-
Select ...
from ...
Where ...
Group By ...
Having Count(*)>30
אם זה לא עונה על השאלה - נסי להסביר בצורה ברורה יותר, וצייני עם איזה כלי את עובדת (ואולי גם - גרסה).
לצפיה ב-'שאלה באקסס'
שאלה באקסס
03/07/2017 | 22:34
2
38
יש לי טבלה מקושרת ב ODBC ל SQL
יש לי תוכנה בה Query  כזה עובד:
 
select * from table where datefield='2018-01-01'
בבסיס נתונים זה לא עובד ומקבל הודעת שגיאה:
datat type mismatch
אודה על עזרה מדוע לפעמים עובד ולפעמים לא
לצפיה ב-'תאריך מקיפים ב-# ולא בגרש'
תאריך מקיפים ב-# ולא בגרש
05/07/2017 | 08:13
1
22
לצפיה ב-''
05/07/2017 | 20:42
4
לצפיה ב-'אשמח לדעת מה הדרך הכי נכונה נניח לנהל חשבונות של לקוחות'
אשמח לדעת מה הדרך הכי נכונה נניח לנהל חשבונות של לקוחות
28/06/2017 | 19:20
19
שלום לכם,
אם אני מעוניין לנהל נניח חשבונות של לקוחות. כאשר קיימת טבלת לקוח, טבלת מקטים אולי עוד טבלה נוספת.
השאלה שלי, מהי הדרך הכי נכונה לנהל את טבלת החשבון.
האם לנהל את כולם בטבלה אחת נוספת?
או שלכל לקוח יהיה טבלה משלו, שזה מצריך ייצירת טבלאות במידה ולא קיימות?
לצפיה ב-'SQL SERVER ERROR 40'
SQL SERVER ERROR 40
28/06/2017 | 14:03
29
מותקן אצלי חלונות 10 ואפליקציה שעובדת עם SQLSERVER 8 R2 לאחר התקנת עדכון למערכת ההפעלה SQLSERVER הפסיק לעבוד ואני מקבל ERROR 40
מי יכול לעזור?
לצפיה ב-'שאלה של אופן פילטור נתונים - SQL'
שאלה של אופן פילטור נתונים - SQL
23/06/2017 | 18:13
2
32
היי לכולם, חדשה בפורום,
לומדת SQL עובדת עם תוכנת ניהול שרת SQL 2014 להרצת השאילתות
ועובדת עם DB AdventureWorks2014 של מיקרוסופט.
שאלתי:
אני רוצה לחשב מה היה ממוצע הרווח בשנת 2014
השאילתה שאני השתמשתי היא:
 
select
'avg(ListPrice - StandardCost) AS 'revenu
from Production.Product
where year(SellStartDate) = 2014
 
אבל אמרו לי  שהתנאי צריך להיות:
where modifieddate like '%2014%'
 
למרות שהרצת שתי השאילתות נותנת תשובה זהה, אשמח לתובנות,
תודה לעוזרים
לצפיה ב-'אינני יודע מה התבקשת בדיוק לעשות..'
אינני יודע מה התבקשת בדיוק לעשות..
26/06/2017 | 21:14
1
21
.. נחחלק לשניים:
אני מבין שמי שאמר לך את זה התכוון שיש לפלטר לפי עמודה אחרת. יתכן ויש כמה עמודות תאריך, וצריך לדעת לפי מה הלקוח רוצה שנפלטר.
השאלה השנייה היא איך לפלטר: מה שאת כתבת נכון לוגית, אבל עלול לפגוע בביצועים אם יש אינדקס על עמודת התאריך בה השתמשת. מאוד יכול להיות שלא למדתם את זה עדיין ולא היית יכולה לדעת. הבעייה שגם השימוש ב-Like קצת עקום, בעיקר אם מדובר בסוג נתון כדוגמת Date או DateTime. היה ראוי לחפש את כל מה שבין 01/01/2014 ו-01/01/2015 (לא כולל).
לצפיה ב-'תודה רבה על המענה.'
תודה רבה על המענה.
27/06/2017 | 10:04
5
לצפיה ב-'מסד נתונים מקוון'
מסד נתונים מקוון
23/06/2017 | 15:04
30
אהלן

יצרתי מסד נתונים באקסס שעובד כבר 11 שנה בהצלחה.
כיוון שאותו המסד עובד בכמה מקומות בארץ היה נכון יותר להעלות אותו לרשת.
הבעיה היא, שאני יודעת לעבוד רק באקסס. אבל, אני מוכנה להתקדם לשלב הבא..
יש למישהו רעיונות או הכרות עם קורסים/אתרים וכיוצ' שאוכל ללמוד מהם איך ליצור אתר דינמי לניהול מסד נתונים?

תודה תודה
לצפיה ב-'אשמח לעזרה- הודעת שגיאה חיפוש מילה בעברית בטבלה קיימת'
אשמח לעזרה- הודעת שגיאה חיפוש מילה בעברית בטבלה קיימת
19/06/2017 | 07:16
2
33
שלום חברים, יש לי קצת ידע שכשתי בעזרת מדריכים, אנני מתכנת.
אשמח לעזרתכם אודות הודעת שגיאה שנתקלתי בה ב mysql
התקלה מופיע כאשר אני מנסה להציג נתונים מכמה טבלאות, כאשר באחת העמודות מופיע שם בעברית.
 
הודעת השגיאה מצורפת בקובץ.
 
יש לי 3 טבלאות
- customer_table המכיל את שמות המתפללים
- operation_table המכיל את הפעולה של המתפלל אם זה מי שברך, עליה לתורה וכו...
- data_integration_table טבלה שמכילה את כל השיבוצים, ה ID של  של המתפלל, ID של הפעולה, שם הפרשה, תאריך הביצוע והסכום שתרם.
 
הכנתי 2 קבצים הראשון בעזרת FORM שאני בוחר מתוך רשימה את שם המתפלל ואת הפעולה, ב Input נוסף רושם בעברית את שם הפרשה,
בהתאם לכפתור שאני לוחץ זה מבצע את החיפוש הנדרש שקבעתי בקוד.
 
בקובץ השני החיפוש מתבצע עם הצגת הנתונים בתוך טבלה.
השתמשתי בפקודות INNER JOIN וב WHERE
 
ברגע שאני רשום בעברית לוחץ על כתפור החיפםוש המתאים לפי שם הפרשה, אני מקבל את הודעת השגיאה, שאר החיפושים זה עובד.
 
הקוד שאני משתמש בו , אני רושם את הקודים הקשורים, אחרת זה יהיה ארוך פחות מובן לפי דעתי.
 
 <head>
<meta charset="UTF-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
</head>

<form method="post" action="read_DataIntegration.php">
<span>פרשה: </span><input type="text" name="thora" placeholder="פרשה">
<button class="button-_style" type='submit' name='btn_submit' value='Button 3'>הצג לפי פרשה</button>
</form>
 
הקובץ השני read_DataIntegration.php
כאשר בעמודה thora כל השמות בעברית.
 <head>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
</head>

<?php header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

echo "<table class='special' align='right';>";
 echo "<tr>
<th>שם המתפלל</th>
<th>שם הפעולה</th>
<th>שם הפרשה</th>
<th>תאריך</th>
<th>סכום</th>
</tr>";

 // קבלת נתונים מהפורם
$customer_id = $_REQUEST['output'];
$operation_id = $_REQUEST['output1'];
$date = $_REQUEST['date'];
$thora = $_REQUEST['thora'];
$servername = "localhost";
$username = "root";
$password = "";
$dbname = "synagogue";

try
{
$conn = new PDO("mysql:host=$servername;dbname=$dbname", $username, $password, array(PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION));
// set character name
$conn->query("SET NAMES 'utf8'");
}
catch(PDOException $e)
{
    echo "Error: " . $e->getMessage();
}

$sth = $conn->query("SELECT data_integration_table.date, data_integration_table.thora, data_integration_table.amount, customer_table.first_name, customer_table.last_name, operation_table.operation_name FROM data_integration_table
INNER JOIN customer_table ON data_integration_table.customer_id = customer_table.customer_id
INNER JOIN operation_table ON data_integration_table.operation_id = operation_table.operation_id WHERE data_integration_table.thora = $thora");

$sth->setFetchMode(PDO::FETCH_BOTH);// Mode par défaut (tableau)
while($row = $sth->fetch())
{
echo "</tr>";
echo "<td>", $row['first_name'], '&nbsp',  $row['last_name'],"</td>";
echo "<td>", $row['operation_name'], "</td>";
echo "<td>", $row['thora'], "</td>";
echo "<td>", $row['date'], "</td>";
echo "<td>", $row['amount'], "</td>";
echo "</tr>";
$sth->closeCursor();
echo "</table>";
$conn = null;
?>
 
 
 
 
לצפיה ב-'קשה לדעת ככה..'
קשה לדעת ככה..
26/06/2017 | 21:19
1
10
..אינני מתמצא ב-asp וחסר מידע.
יכול להיות שהשאילתה שנכשלת היא היחידה בה הפרמטר הוא טקסט ולא מספר?
אני שואל כי טקסט אמור להיות תחום במרכאות.
לצפיה ב-'הצלחתי'
הצלחתי
28/06/2017 | 16:48
12
מצאתי איך לעשות זאת.
צריך לשים גרש בכל צד המשתנה
 WHERE data_integration_table.thora = '$thora'
 
לצפיה ב-'טריגרים שונים בשרת '
טריגרים שונים בשרת
17/06/2017 | 21:16
12
האם באורקל (גירסה 12 ומעלה) אפשר לייצר טריגרים שונים עבור שרת ה-master ושרת ה-slave.
(כלומר, שרת ה-slave יכיל טריגרים שאינם קיימים בשרת ה-master).
 
האם הארכיטקטורה הנ"ל גם אפשרית ב-sql server וב-mysql?
 
תודה.
לצפיה ב-'שאלות בSQL'
שאלות בSQL
13/06/2017 | 13:21
4
98
היי חברים, אשמח לעזרתכם
אני צריכה לרענן את קורס בסיסי נתונים שעשיתי לפני מספר שנים ויש לי כמה שאלות (די בסיסיות)
1. מה הדרך הטובה ביותר לשלוף את המספר המקסימלי השני בטבלה מסוימת?
2. מה הדרך הטובה ביותר לשלוף את התאריך המוקדם ביותר בטבלה?
3. האם כשמציגים לדוגמא את שלושת המספרים המקסימליים על ידי select top 3 אז המיון נעשה לפי הOrder by או שאפשר גם בלי?
4. כל השדות שמופיעים בgroup by חייבים להיו מוצגים בselect? וההיפך?
תודה רבה!! :)
 
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
15/06/2017 | 21:06
3
51
1. או שממספרים את השורות ובוחרים את מספר 2,
או שבוחרים את שני העליונים במיון יורד, ובינהם את הראשון במיון עולה.
 
2. הפעלת Min על העמודה,
או הראשון במיון עולה.
 
3. חייבים לציין Order By שאם לא כן - המערכת לא תדע לפי מה.
 
4. לא.
לצפיה ב-'שאלות בSQL'
שאלות בSQL
15/06/2017 | 21:44
2
32
היי גרי
 
תודה רבה על המענה!!
 
בהמשך לשאלה 2- מספיק להפעיל min על העמודה? האם אין צורך לבצע שאילתה מקוננת השולפת תחילה לפי שנה, חודש ואז יום?
 
 
לצפיה ב-'לא'
לא
15/06/2017 | 21:57
1
16
Min יחזיר את הערך המינימלי.
אני חייב לציין שבשאלות כאלו ראוי לציין באיזה כלי ובאיזו גרסה מדובר. לגבי רוב השאלות - התשובה לא תשתנה, אבל אינני רוצה להטעות אותך בשגגה..
לצפיה ב-'שאלות בSQL'
שאלות בSQL
16/06/2017 | 12:49
22
תודה רבה!! :))

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

פורומים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ