לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1353613,536 עוקבים אודות עסקים

פורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
שלום לכולם,
ברוכים הבאים לפורום בסיסי נתונים
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
 
שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים רלציוניים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
המשך >>

לצפיה ב-'mysql התחברות ממחשב מרוחק ברשת מקומית'
mysql התחברות ממחשב מרוחק ברשת מקומית
13/05/2016 | 21:03
18
שלום,
בביתי 2 מחשבים מחוברים באמצעות נתב של בזק.
ב 2 המחשבים מותקן שרת אפאצ'י xampp הכולל גם שרת mysql. מסדי הנתונים ממוקמים במחשב אחד וברצוני להתחבר דרך המחשב השני כדי להקליד נתונים למסדי הנתונים שבו .
אני מנסה להתחבר כך c:\xampp\mysql\bin mysql -u me -pmypass ומקבל הודעת שגיאה שהמשתמש me לא קיים כי במחשב הנוכחי הוא אכן לא קיים ! הוא קיים בזה המרוחק.
באמצעות ipconfig אני מאתר את ה ip של המרוחק ומנסה להתחבר כך:
mysql -u me -h remoteip -ppass וללא הועיל. אגב, ה ip שקיבלתי איננו במתכונת: 192.127.2.00 או דןמה כי אם כתובת מוזרה בנוסח: fd:01:h2:tt וכדומה שהראוטר הנפיק. אציג בדיוק את הכתובת אם אתבקש.
גם הנסיון הזה עולה בתוהו. הודעות שגיאה, צילומי מסך וכד..אעביר אם אתבקש.
לאור האמור לעיל מישהו יוכל לעזור לי להתחבר ל mysql המרוחק?
תודה
לצפיה ב-'עזרה באקסל או אקסס'
עזרה באקסל או אקסס
11/05/2016 | 09:03
1
39
אני מנסה לבצע הזנת טבלה ע"י טופס שאוכל דרכו להוסיף פריטים בנוסח : מעותק(מס סיריאלי) :_____  עד עותק(מס סיריאלי):_____ ושזה יזין לי בטבלה עצמאית כל עותק(מס סיריאלי) כשורה נפרדת .כלומר כל פריט יש מס עותק חד ערכי  .אבקש את עזרתכם בנושא חפרתי ולא מצאתי תשובה לנושא
תודה ,גיא
לצפיה ב-'אם זה באקסס אז:'
אם זה באקסס אז:
11/05/2016 | 09:31
73
בטופס יהיו שני שדות:
fromNo
toNo
וכפתור btnStart
טבלה שתאכסן את המספרים: tblSN
עם שדה: sn מסוג מספר
 
בארוע לאחר לחיצה של הכפתור צריך לכתוב:
dim rst as recordset
set rst=currentDB.openRecordSet("tblSN")
dim startNo as integer
startNo=ME.fromNo
while startNo<= ME.toNo
 rst.AddNew
  rst("sn")=startNo
 rst.update
 startNo=startNo+1
wend
rst.close
set rst=nothing
לצפיה ב-'הודעת שגיאה'
הודעת שגיאה
02/05/2016 | 13:24
26
שלום,
בכיה, כשאני רוצה להריץ עם "המשולש הירוק" ב-SQL SERVER 2012 אני מקבלת את ההודעה הבאה המצורפת.
גם עם הדיבגר מתקבלת ההודעה הזו.
 אם אני עושה excute- בפעם הראשונה זה מריץ מצויין, ובפעם השניה- נותן הודעה שהטבלה כבר קיימת.
אציין- שיש שש טבלאות , כולן תקינות וכל קשרי הגומלין והמפתחות מוגדרים כהלכה.
מה עלי לעשות לביטול הודעת השגיאה?
תודה
עליזה
לצפיה ב-'יצוא ל קובץ XML'
יצוא ל קובץ XML
30/04/2016 | 11:07
36
כדי לייצא מ  T-SQL לקובץ XML אני משתמש ב:
bcp "SELECT xml_data from Xmltable" queryout C:\Test\1.xml -S '+@@servername+' -T -t -w;
הקובץ אמנם נוצר אך בבדיקתו באמצעות XML EDITOR מסתבר שהוא שגוי מאחר והוא מלא ברווחים סמויים בין האותיות,
כמו  <p e r s o n>מ ש ה</p e r s o n> במקום <person>משה</person>
מאידך, כאשר אני מחליף את ה w- ב c- קובץ ה XML תקין אבל אין עברית (סימני שאלה)
איך יוצאים מהפלונטר הזה?
 
תודה
לצפיה ב-'SQLSERVER 2012+mamgement studio- שאלות'
SQLSERVER 2012+mamgement studio- שאלות
23/04/2016 | 14:35
3
38
חג שמח לכולם,
1. באיזה פורמט מכניסים תאריך? 2-12-2015 או 2015-2-12
 ראיתי שיש פקודה להגדיר את התאריך כפי שאני רוצה- לא הצליח לי.
2. כתבתי "קוד" של 4 טבלאות. העתקתי אותן ברצף לשאילתה, הרצתי- יופי- הכל בסדר. הוספתי באותה שאילתה שתי שאילתות INSERT לשתי טבלאות- הוא כתב לי שטבלה X כבר קיימת. מחקתי את שתיהן וכתבתי אותן בשאילתה חדשה- מילא נתונים יפה.
עשיתי עוד "שטות"- מחקתי את מסד הנתונים, יצרתי אותו  מחדש- והעתקתי את כל השאילתות- ליצירת 4 טבלאות ומילוי שתיים- הרצתי- והכל יופי.
מה אני עושה לא בסדר בהוספת השאילתות על שאילתה שכבר רצה? או איך עושים זאת נכון? בשתי הדרכים האחרות זה באמת עבד יופי- אבל לא נראה לי הגיוני שכל פעם צריך למחוק ולעשות חדש.
3. איפה אני יכולה לראות במסד הנתונים שיצרתי את השאילתות שכתבתי" גם שאילתות ceate וגם select.
אציין-לא שמרתי כלום כקובץ sql- אני שומרת הכל ברצף על קובץ word ומעתיקה למנג'מנט סטודיו.
4. אני צריכה דרך שאוכל לבדוק עבודות של תלמידים וככה זה נוח-אבל מעייף ומתיש.
האם יש דרך להעתיק את מסד הנתונים" ממחשב למחשב?
5. למה לפעמים, כשהתלמידים מרצים שאילותו-יוצא שיש להם כאילו "הרצה כפולה"-יש את התשובה פעמיים? איך מוחקים/מבטלים את ההרצה השנייה?
תודה רבה רבה רבה
עליזה

לצפיה ב-'אנסה לענות על מה שהבנתי'
אנסה לענות על מה שהבנתי
25/04/2016 | 15:08
2
18
1.
מבחינת תאריך, הפורמט הנכון הוא '20150425' (לגבי היום).
מבחינת שינוי הגדרת תאריך: מה בדיוק ניסית לעשות?
 
2.
כשיוצרים טבלה - היא נוצרת ונשמרת, ולא ניתן ליצור אותה שוב.
מקובל ליצור טבלה באופן מותנה, שתיווצר רק אם אינה קיימת. למשל:
If Object_ID('MyTbl','U') Is Null
Create Table MyTbl(ID Int,Txt Varchar(100));
 
3.
את הפקודות שהירצת אינך יכולה לראות, אבל את הטבלה תוכלי לראות בצד שמאל של המסך ב-Object Explorer (ואף לקבל את הסקריפט שלה על ידי קליק ימני), ואת הנתונים תראי בטבלה.
 
4.
לא הבנתי מה את רוצה לעשות, מה את מקבל מהם וכו'.
את מקבלת מהם קובץ עם סקריפט ורוצה להריץ אותו?
לכל אחד יש דטבייס משלו שאליו את רוצה להתחבר?
 
5.
מה הכוונה "הרצה כפולה"?
הוא הריץ פקודת Insert, הכניס שורה לטבלה, ושמריצים Select רואים שתי שורות?
מריצים Select עם Join בין 2 טבלאות ומקבלים יותר שורות מהצפוי?
 
לצפיה ב-'תודה על התשובה-פירוט'
תודה על התשובה-פירוט
09/05/2016 | 22:52
1
8
1. הכנסתי תאירך כ- שנה/יום/חודש- למשל היום  09/05/2016 וזה עבד היטב.
3. יודעת את זה
2. איך מריצים "הכי נכון" - על המשלוש הירוק, על המשולש הירוש עם ה-דיבאג או על ה-excute?    כשאני עושה  excute- אם אני צריכה תיקון ועושה שוב excute - הוא אומר שהטבלה כבר קיימת.
אני יכולה להריץ שאילתות רבות ברצף במשולש הירוק- האם זו הדרך הנכונה? גם ה-excute עושה זאת.
4. כל סטודנט מכין פרוייקט ואני צריכה לבדוק... איך הם יכולים להעביר לי את מסד הנתונים שלהם- כמו פרוג'קט של ויזואל בייסיק.
לצפיה ב-'תגובות המשך'
תגובות המשך
10/05/2016 | 08:22
4
1.
גם אם עובד - מומלץ לאמץ הרגלים תקניים למקרה שתעבדי בעתיד בסביבות אחרות. זאת דעתי.
 
2.
יש לבצע Execute (סימן קריאה אדום). פעולת Debug (משולש ירוק) נועדה להרצה מבוקרת של הקוד, צעד אחר צעד, כדי לעלות על תקלות תוך כדי ריצה.
אם את מקבלת שגיאה על כך שהטבלה קיימת, זה אומר ש..היא קיימת! הקוד צריך "לדעת" לטפל גם בתקלות כאלה, וליצור את הטבלה רק אם אינה קיימת. נתתי דוגמה בתשובה הקודמת.
 
4.
אפשר להעביר גיבוי של הדטבייס.. המקבילה של פרוייקט של VB הוא פרוייקט של TSQL, אך זה מתייחס רק לקוד ולא לנתונים.
מן הסתם יש כלים שיוצרים סקריפט של הדטבייס כולל הנתונים, אולי אפשר לעבוד דרך הענן וכך הדטבייס יהיה נגיש מכל מקום וכו'; אך לא עולה בדעתי פתרון פשוט יותר..
לצפיה ב-'שאילתת SQL באקסס - איך להחזיר MAX מתוצאות של COUNT'
שאילתת SQL באקסס - איך להחזיר MAX מתוצאות של COUNT
22/04/2016 | 00:50
64
אני מנסה לבצע ספירת הזמנות ללקוח ולשלוף את הלקוחות שביצוע הכי הרבה הזמנות.  ניסיתי ככה:
 SELECT Cus.CusName, Count(Orders.OrNum) AS CountOrders 
FROM Cus INNER JOIN Orders ON Cus.CusId = Orders.CusID
GROUP BY Cus.CusName
HAVING Count(Orders.OrNum) =      MAX
                     (SELECT Count(Orders.OrNum)     
                      FROM Cus INNER JOIN Orders ON Cus.CusId = Orders.CusID     
                      GROUP BY Cus.CusID);
קיבלתי הודעת שגיאה:
Cannot have aggregate function in expression(MAX)=()
 
לצפיה ב-'איך לבנות באקסס/ORACLE מסד נתונים לדוחות?'
איך לבנות באקסס/ORACLE מסד נתונים לדוחות?
21/04/2016 | 21:04
37
לצפיה ב-'פסח כשר ושמח'
פסח כשר ושמח
21/04/2016 | 10:41
8
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
לצפיה ב-'שאילתת UNION על פני מספר מסדי נתונים'
שאילתת UNION על פני מספר מסדי נתונים
18/04/2016 | 14:10
5
101
שלום,
 
יש לי בשרת מספר רב של מסדי נתונים, שכולם זהים במבנה שלהם, אך כל אחד מכיל נתונים שונים (באותו מבנה כמובן).
 
כתבתי שאילתת union כזו:
 
select f1, f2
from db1.dbo.table 1
union
select f1, f2
from db2.dbo.table 1
union
select f1, f2
from db3.dbo.table 1
 
העניין הוא שאני רוצה לעשות אותה יותר גמישה, מה שצריך לבוא לידי ביטוי במספר המסדים המשתתפים (לפעמים 5 לפעמים רק אחד), וכמובן בהרכב שונה של מסדים.
 
יש אפשרות כזו?
לצפיה ב-'הייתי משתמש ב-SQL דינאמי'
הייתי משתמש ב-SQL דינאמי
19/04/2016 | 20:39
4
42
הכוונה היא שיש לבנות את משפט ה-SQL באופן דינאמי בתוך הקוד בהתאם לתנאים,
ואז להריץ אותו בעזרת Exec או sp_executesql.
מקווה שהרעיון והכיוון ברורים.
 
האם אתה בטוח שצריך Union ולא Union All?
Union מבצע Distinct על הסט, ולכן הוא יותר כבד ויותר איטי מבחינת הביצועים.
לצפיה ב-'סינית'
סינית
21/04/2016 | 08:35
3
22
אני לומד SQL באופן עצמאי תו"כ עבודה, אז כל הביטויים שרשמת נשמעים לי סינית. מה שכן, הוספתי אותם לרשימת הנושאים שיש להעמיק בהם, כי נראה שאם לא עכשיו, אז מתישהו בעתיד אני אשתמש בזה.
 
ואכן, אשתמש בUNION ALL כמובן.
 
 
תודה רבה על התשובה שלך.
לצפיה ב-'דוגמה'
דוגמה
21/04/2016 | 09:32
2
30
דוגמה פשוטה שממנה, אני מקווה, תוכל להתקדם הלאה בעצמך.
להלן סקריפט שמקבל פרמטר I@:
אם הוא שווה 1 הוא שולף מ-Table1,
אם הוא שווה 2 הוא שולף מ-Table1 & Table2,
ואם הוא שווה 2 הוא שולף מ-Table1 & Table2 & Table3.
Declare	@I Int=1;
Declare @SQL Varchar(Max);
 
If @I>=1
Set @SQL='Select * From Table1';
 
If @I>=2
Set @SQL=@SQL+Char(13)+'Union All'+Char(13)+'Select * From Table2';
 
If @I>=3
Set @SQL=@SQL+Char(13)+'Union All'+Char(13)+'Select * From Table3';
 
Print @SQL;
--Exec(@SQL);
הסבר:
המשתנה SQL@ הוא פקודת SQL שנבנית בסקריפט. בסוף הפקודה מודפסת למסך בעזרת Print וכך תוכל לראות איך היא נראית כשהפרמטר I@ הוא 1 או 2 או 3.
(Char(13 מציין מעבר שורה, ונועד לעצב את פקודת ה-SQL כך שתהיה אסתטית.
פקודת ה-Exec מוערת (כלומר - מנוטרלת) כדי שזה לא ירוץ באמת. כשתרצה להריץ, הסר את תווי ההערה (--) בתחילתה.
לצפיה ב-'תודה על הדוגמא'
תודה על הדוגמא
21/04/2016 | 14:35
1
17
אני מעריך שאתעמק בזה בעתיד הקרוב.
 
נשאלות שתי שאלות,
1. בהקשר לשאלתי הראשונה, בדוגמא שנתת התייחסת לחיבור שלוש טבלאות שונות באותו מסד נתונים.
האם אפשר ליישם את זה לשימוש בטבלאות זהות (מבחינת מבנה) במסדי נתונים שונים?
 
2. הסקריפטים - היכן נשמרים?
האם בבסיס הנתונים או כקובץ נפרד במחשב המקומי?
מה עושים אם אין לי הרשאה לשמור\ לכתוב סקריפטים במסד עצמו?
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
21/04/2016 | 14:42
16
אם פונים לטבלאות במסדי נתונים אחרים יש לפנות כך:
Select * From MyDB..MyTbl
 
הסקריפט במקרה זה נועד להרצה חד פעמית.
במציאות צריך ליצור פרוצדורה שתבצע זאת.
במקום השורה Declare @I Int=1 כתוב Create Procedure MyProc @I Int As.
כמובן שאפשר לתת לה שם אחר במקום MyProc..
הפרוצדורה תישמר ותוכל להפעיל אותה כך (לדוגמה עם הערך 3): Exec MyProc 3
לצפיה ב-'מוזמנים להצטרף למפגש הבא של קהילת ה- data platform'
מוזמנים להצטרף למפגש הבא של קהילת ה- data platform
19/04/2016 | 15:32
13
לצפיה ב-'נא עצתכם למפרט מחשב'
נא עצתכם למפרט מחשב
17/04/2016 | 23:56
39
שלום,
אני יודע שזה פוסט קצת שונה מהרגיל, אבל קשור...
כרגע לקראת מחשב חדש ואני מתלבט לגבי המפרט. חברים שלי לא מהתחום ושמעתי מספר דעות שונות שרק הוסיפו לבלבול.

הכוונה שלי להתקין על VIRTUAL BOX תוכנות SQL SERVER ואולי גם R לסטטיסטיקה וכיו"ב, לצורך למידה והתנסות. מעבר למחשב ה"ראשי" בו חלוניות פתוחות לרוב ואיזה סרט מתנגן ברקע.

האם מספיק מעבד i3 או שצריך יותר? 5 או 7?
מה שיודע לומר גם איזה צ'יפסט וכמה זכרון כדאי?
עוד משהו שלא ציינתי וחשוב לדעתכם?

נכון לעכשיו, חשבתי על i3 עם 16 ג' זכרון. 8 יספיק?

תודה מראש

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

פורומים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ