לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1285712,857 עוקבים אודות עסקים

פורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
שלום לכולם,
ברוכים הבאים לפורום בסיסי נתונים
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
 
שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים רלציוניים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
המשך >>

לצפיה ב-'תקלה בהתקנת SQL'
תקלה בהתקנת SQL
19/08/2018 | 14:05
6
היי,
הורדתי את גרסת אקספרס של SQL SERVER 2014 מאתר של MICROSOFT וכמו כן קובץ התקנה של MENGMENT STUDIO והתקנתי על פי ההנחיות.
כאשר אני מנסה להתחבר לSQL מתקבלת הודעה שגיאה שצירפתי להודעה
 
אשמח לעזרתכם,
טל
 
לצפיה ב-'יצירת דוח באקסס / כפה עמוד / סיכום פריטים'
יצירת דוח באקסס / כפה עמוד / סיכום פריטים
19/08/2018 | 10:56
4
שלום
יש לי קובץ אקסל עם שדות:
מספר סניף | שם סניף| שם עובד| מתנה
 
נגיד שיש לי 10 סניפים
בכל סניף יש 15 עובדים
שכל אחד מהם בחר מתנה מסויימת מתוך ה3 סוגי מתנות שהוצעו לו.
לדוגמא: שעון, חולצה, מכנסיים
 
מבקש עזרתכם בבניית דוח שיגיע לכל אחד מהסניפים (כל סניף דוח בנפרד - כפה עמוד) שבו יהיה את שם הסניף
רשימת עובדים
המתנה שכל עובד בחר
וסיכום בסוף של כמות המתנות שנבחרו פר סניף.
 
אקל עליכם במעט, עשיתי את כל זה רק לא מצליח לעשות את הסיכום
הסופי שמסכם כמה מתנות נבחרו פר סניף.
 
לדוגמא של דוח
מתנות לסניף אילת
איציק חולצה
משה מכנסיים
שושי חולצה
 
סה"כ חולצה 2
סה"כ מכנסיים 1
 
תודה
לצפיה ב-'דרושים אנשי / נשות SQL'
דרושים אנשי / נשות SQL
22/07/2018 | 10:53
30
שלום לכולם,

לניתוח ובדיקה של נתונים מוסבים דרושים אנשי הסבות נתונים , בעלי נסיון מוכח בעבודה עם SQL ו - PL/SQL, נמרצים ובעלי מוטיבציה גבוהה.
לפרטים נוספים :
לצפיה ב-'אקסס 2003 - הגנה על עדכון טבלאות'
אקסס 2003 - הגנה על עדכון טבלאות
14/07/2018 | 10:44
1
22
שלום,
איך לאפשר כניסה למשתמש מסויים לאפליקציית אקסס - לקריאה בלבד?
ראיתי שאפשר ליצור הרשאות למשתמשים (כלים -> אבטחה)
אפשר ליצור מסך Login עם סיסמא.
איך מתבצע הקישור בין שם המשתמש והסיסמא שהוזנו לבין אותם משתמשים שהוגדרו (כלים -> אבטחה)?
אשמח לקבל דוגמא של קוד.
תודה!
לצפיה ב-'שאלת המשך'
שאלת המשך
14/07/2018 | 14:13
15
האם אפשר להגדיר בתוך הקוד טבלה מסוימת או את כל הטבלאות לקריאה בלבד?
זה יתן פתרון לשאלה הקודמת.
לצפיה ב-'הקוד הזה מחזיר לי טבלה מלאה ב NULL , אולי משהו יודע למה SQL '
הקוד הזה מחזיר לי טבלה מלאה ב NULL , אולי משהו יודע למה SQL
08/07/2018 | 09:42
26

declare @reportDateM1 varchar(100)
declare @reportDateM2 varchar(100)
--נתוני התאריך
set @reportDateM1 ='2018-05-01'
set @reportDateM2 ='2018-05-31'
DECLARE @cols AS NVARCHAR(MAX),
@query  AS NVARCHAR(MAX)
select   @cols = STUFF((SELECT distinct ',' + QUOTENAME(oprj.PrjName)
                    from OPRJ
            FOR XML PATH(''), TYPE
            ).value('.', 'NVARCHAR(MAX)'),1,1,'')
create  table #TEMP1001(summ float, name nvarchar(100), code nvarchar(100))
insert into #TEMP1001(summ,name,code)
(select distinct sum(jdt1.Debit) sm,ocrd.CardName c,oprj.PrjCode p
from ocrd 
join jdt1
on jdt1.ContraAct =  ocrd.CardCode
join ojdt
on ojdt.TransId = JDT1.TransId
join oprj
on oprj.PrjCode = jdt1.Project
where (jdt1.Account = '8102' and (jdt1.DueDate >= @reportDateM1 and JDT1.DueDate <= @reportDateM2)
  and not ( LineMemo  LIKE N'%עסקה%'  or LineMemo  LIKE N'%עיסקה%' or LineMemo like N'%עסקת%')) and (oprj.PrjCode =1001)
group by ocrd.CardName,oprj.PrjCode 
union 
select sum(dpo1.Price) sm,ocrd.CardName c,oprj.PrjCode p
from ocrd
join odpo
on odpo.CardCode = ocrd.CardCode
join dpo1
on dpo1.DocEntry =odpo.DocEntry
join OPRJ
on oprj.PrjCode = dpo1.Project
where  (odpo.DocDueDate  >= @reportDateM1 and odpo.DocDueDate <= @reportDateM2) and (oprj.PrjCode =1001)
group by ocrd.CardName,oprj.PrjCode)
set @query ='SELECT distinct c,'+ (@cols)+'  from 
            (
select #temp1001.name c ,oprj.PrjCode p,
case (oprj.PrjCode)          
when 2 then #TEMP1001.summ*0.4384
when 3 then #TEMP1001.summ*0.4179
  when 4 then #TEMP1001.summ*0.0566
   when 5 then #TEMP1001.summ*0.0871
else 0
end as s
from #TEMP1001
cross join OPRJ
where oprj.PrjCode>1 and oprj.PrjCode<6 )x
            pivot
            (
                max(s)
                for p in (' + @cols + ')
            ) p '
execute(@query)


לצפיה ב-'כניסה ל sql server דרך לינוקס'
כניסה ל sql server דרך לינוקס
08/07/2018 | 09:14
17
הי, 
אנחנו עובדים עם שרתי sql server, אליהם מתחברים בדכ דרך ms sql management . לאחרונה הותקן לי לינוקס. האם יש ממשק ידידותי לעבוד מול השרתים דוגמת sql management עבור הלינוקס? אם לא, האם יש דרך כלשהי להתחבר דרך הלינוקס?
תודה מראש
לצפיה ב-'מבקש עזרה ב- MySQL'
מבקש עזרה ב- MySQL
15/06/2018 | 13:23
29
טוב אז ניסיתי למצוא מידע באינטרנט ולא כל כך הסתדרתי.
אני מנסה להעביר דאטה בייס משרת לשרת.
 
בשרת 1 המצב הוא כך:
phpMyAdmin גרסה 2.6.3
MySQL גרסה 4.1.12
PHP גרסה 4 (כן זה ישן רצח אני יודע)
המידע עצמו מוצג באתר בעברית.
בתוך ה- phpMyAdmin המידע מוצג כג'יבריש אבל עדיין באתר עצמו מוצג כעברית וזה מה שחשוב.
 
עשיתי ייבוא db לשרת 2 והמצב הוא כך:
phpMyAdmin גרסה 4.7.8
MySQL גרסה 5
PHP גרסה 7
המידע עצמו מוצג באתר כג'יבריש וכמובן גם בתוך ה- phpMyAdmin
 
האם יש דרך לגרום לכך שהמידע יוצג באתר בעברית (שרת2) ? ואם אפשר ב- phpMyAdmin בכלל מעולה
 
אשמח לקבל רעיונות. תודה רבה :)
לצפיה ב-'היי שאלה על יישום ס.א.פ '
היי שאלה על יישום ס.א.פ
11/06/2018 | 15:42
26
איך אני מקשרת שאילתא לתא ספציפי בסאפ ? זה נקרא חיפוש מובנה
לצפיה ב-'מבקש עזרה באקסס 2007 !'
מבקש עזרה באקסס 2007 !
08/06/2018 | 10:21
2
37
יש לי ישום עם מספר טבלאות שונות.
אני רוצה יכולת מחוק רשומות מטבלאות באופן גורף, כדי לאפס ישום.
לא יכול להעלות אותו לכאן, אבל הנה העיה . אודה לכם אם תוכלו לעזור.
כשאני נכנס לכל טבלה כזאת ורוצה למחוק רשוה ידני, אני מקבל הודעה אי אפשרות למחוק רשומה מפני שיש לה טבלאות קשורות.
אני מודע לזה, אבל בכל זאת רוצה למחוק.

מצד שני אני לא רוצה למחוק את כל הטבלה כי אני רוצה לשמור על הקשרים.
אז אני רוצה להשאיר רשומה ראשונה בלבד מכל טבלה כזאת.
אשמח לקבל עזרה בקוד שיאפשר לי לבחור טבלה, למחוק את כל הרשומות חוץ מרשומה ראשונה באותה טבלה.
תודה מראש לעוזרים.
לצפיה ב-'תבנה קובץ חדש'
תבנה קובץ חדש
09/06/2018 | 16:33
1
22
נתונים חיצוניים -> Access 
תפנה אל בסיס הנתונים -> יבא טבלאות -> תבחר את כל הטבלאות
באפשרויות אתה יכול להעביר רק את המבנה של הטבלאות עם קישרי הגומלין וללא הנתונים, אפשר ליבא גם סרגלים ותפריטים
לצפיה ב-'שבוע טוב, תודה על התגובה'
שבוע טוב, תודה על התגובה
09/06/2018 | 22:01
24
והנסיון לעזור אבל זה לא הפתרון שאני מחפש.
כי על פניו, זה ייצור לי קובץ חדש עם אותן טבלאות. אבל ללא כל הנתונים.
ואני צריך להשאיר את הרשומה הראשונה בכל טבלה, וגם להמשיך ולהשתמש בכל הלוגיקה, המאקרואים והקוד הכתוב הקיים בקובץ המקורי.
אני גם מודע לאפשרות להגדיר ידנית בקשרי גומלין את האפשרות למחוק רשומות מקושורת לטבלאות אחרות, אבל זה עדיין עבודה ידנית מפרכת כשיש המון טבלאות.
לכן אני מנסה למצא פתרון שיעשה את זה בקוד שאני אפעיל כשארצה בכך.
לבחור את טבלאות שאני צריך, ולמחוק את כל הרשומות בטבלאות הללו, פרט לרשומה הראשונה, גם אם יש להן רשומות קשורות בטבלאות מקושרות.

אודה לעזרה נוספת.

 
לצפיה ב-'שאילתת מינ מקס'
שאילתת מינ מקס
25/05/2018 | 20:54
1
44
שלום
יש לי טבלה עם מספר עמודות: מספר כרטיס,מספר תז, שנה,חודש,יום,שעה,דקה,שניה.
אני  רוצה לייצר שאילתה שמחזירה לי לכל מספר תז בכל יום את המינימום והמקסימום של השעות(שעה,דקה,שניה).ז"א יהיו לי 2 רשומות לכל יום. הרשומה צריכה לכלול את כל השדות.
השדות:id,card,year,month,day,hour,minute,second
 
השאילתה שניסיתי היא(כרגע רק לניסוי מינימום של כל יום):
SELECT id,Card,Year,Month,Day,min(Hour&Minute&Second) AS FILO, From FILOSORT 
 GROUP BY UserID,Year,Month,Day
​העניין שאם אני לא מכניסה ב-GROUP BY את Card, זה לא רץ.
ומצד שני , אם אני כן מכניס, זה לא טוב לי, אני מקבל לא רק שורת מינימום, אלא מספר שורות לכל יום , לפי כמות הכרטיסים.
אני כן צריך לדעת אם איזה כרטיס החתים , אבל זה לא מעניין לי את המינימום
לצפיה ב-'Top(1)'
Top(1)
08/06/2018 | 02:17
16
.
מענין עם זה עובד...
מניחה שיש דרכים יותר קצרים

SELECT
outer.id,
Innermin.card as firstcardused,
Innermax.card as lastcardused,
outer.Year,
Outer.Month,
outer.Day,
(select min(Innermin.Hour&Innermin.Minute&Innermin.Second)
from filosort as innermin
Where Innermin.id = outer.id and outer.Year= Innermin.year and
Outer.Month= Innermin.month and
outer.Day=Innermin.day )
as firstCardUsageTime,
(select max(Innermax.Hour&Innermax.Minute&Innermax.Second)
From FILOSORT as Innermax
WHERE Innermax.id = outer.id and outer.Year= Innermax.year and
Outer.Month= Innermax.month and
outer.Day=Innermax.day )
as lastCardUsageTime
From filosort as outer
לצפיה ב-'קורס DBA'
קורס DBA
23/05/2018 | 18:37
38
שוקלת להירשם לקורס DBA. ההתלבטות היא בין נאיה קולג' לבין היחידה ללימודי המשך של הטכניון. 
פרט חשוב שבטכניון שליש מהקורס הוא על בסיס נתונים ORACLE ושני שליש SQL SERVER. בנאיה זה רק SQL SERVER. אשמח להמלצות ודיס המלצות ואם אפשר גם לנמק למה :)
לצפיה ב-'בדיקת תקינות תעודת זהות'
בדיקת תקינות תעודת זהות
23/05/2018 | 15:37
1
70
היי
ישנה אפשרות לדעת אם מספר תעודת זהות כבר כולל ספרת ביקורת או לא ?
אני יודע כיצד לחשב את ספרת הביקורת, הבעיה שאני לא יודע אם המספר כבר כולל אותה או לא.
תודה
לצפיה ב-'שמירת קבצים מצורפים'
שמירת קבצים מצורפים
09/05/2018 | 12:07
3
35
שלום
רציתי לשאול מה הדרך הטובה ביותר לשמור קבצים מצורפים לנתונים ב SQL
האפשרויות שאני מתלבטת בינהם הן:
1. שמירת הBITים בתוך הSQL עצמו 
2. שמירת קובץ בספריה של SQL יש גישה אליו עם שמירת מיקום הקובץ
 
חשוב לציין שבשליפה אף פעם לא אצטרך לשלוף כמה קבצים יחד.
 
השאלה מה הדרך הנכונה לעשות זאת כי בכל צורה שאני חושבת יש מעלות וחסרונות.
 
תודה לעוזרים
לצפיה ב-'השאלה מה המטרה שלך.'
השאלה מה המטרה שלך.
09/05/2018 | 14:55
2
28
לי נשמע הגיוני לשמור את המיקום של הקובץ ולא את הקובץ עצמו, כך שאם עוד תוכנה משתמשת בו ומתבצע שינוי בקובץ הוא מפנה למיקום שלו ולא לקובץ עצמו. 
לצפיה ב-'תודה '
תודה
09/05/2018 | 15:11
1
21
זו נקודה שלא חשבתי עליה
חשבתי לעשות טבלת קבצים ולשמור את הID של הקובץ במקום שאליו הוא מקושר, כך עשיתי בתוכנה אחרת שכתבתי כעין OUTLOOK לכל המיילים שלנו.
התוכנה העכשוית היא של אנשי מכירות והקבצים הם לא גדולים של הצעות מחיר הסכמים וכד. הסיבה שחשבתי לשמור הדיסק היא כי כך ראיתי את התוכנה שהחברה השתמשה עד עכשיו. אבל הפחד שלי היא אם משהוא ישנה שם או יעשה לי משהו בדיסק יהיו לי בעיות ובSQL אני השולטת
זה הגיון עקום?
 
 
לצפיה ב-'את משתמשת רק ב- sql server?'
את משתמשת רק ב- sql server?
09/05/2018 | 15:42
24
אני לא מכירה דרך לשמור קובץ ללא שימוש בתוכנה אחרת. כלומר שכאשר מריצים תוכנה היא תשמור את הקבצים ל- sql. את מתכוונת שאת רוצה לעצור את האפשרות לשינוי הקובץ? למה זה צריך לשנות לך?
לצפיה ב-'איך מבטלים כניסה באמצעות windows autentication'
איך מבטלים כניסה באמצעות windows autentication
09/05/2018 | 08:47
1
32
אני רוצה ליצור משתמשים ב- logins שיכנסו באמצעות sql autentication, הגדרתי משתמש אבל עדיין יש אפשרות להכנס באמצעות windows autentication.
כמו כן, בלחיצה על הגדרות ב- security אם עושים disable למשתמש זה לא מאפשר לו להכנס. 
איך ניתן ליצור משתמש administrator? 
לצפיה ב-'פתרתי כך האם תקין?'
פתרתי כך האם תקין?
09/05/2018 | 10:05
30
הגדרתי משתמש עם הרשאות administrator
הגדרתי כניסה באמצעות sql autentication
ביצעתי disable למשתמש של windows autentication.
 
שאלה נוספת אם מישהו יודע איך אני שומרת גיבוי. ואם יש מצב שאין אפשרות להתחבר לsql server לתקן דרך ספריות ולא דרך התקנה מחדש. 
לצפיה ב-'הודעה של הזנת פרמטר בשאילתא'
הודעה של הזנת פרמטר בשאילתא
07/05/2018 | 11:58
1
22
שלום, יש לי שאילתא עם שדות מחושבים באקסס, משום מה אני מקבל הודעה להכנסת פרמטר ולאחר שאני מאשר (ללא הכנסת פרמטר) השאילתא נותנת תוצאות תקינות, כיצד אנ מעלים הודעה זו? כך נראה המשפט SQL
 
SELECT PRODUCTION_INSTRUCTIONS.Matirial, Sum(PRODUCTION_INSTRUCTIONS.KamotYezor) AS SumOfKamotYezor, First(PRODUCTS.Fld1) AS FirstOfFld1, PRODUCTION_INSTRUCTIONS.NumberOfMovlaot, [SumOfKamotYezor]*[NumberOfMovlaot]*[FirstOfFld1]/1000 AS Expr1
FROM PRODUCTS INNER JOIN (PRODUCTION_INSTRUCTIONS LEFT JOIN MATERIALS ON PRODUCTION_INSTRUCTIONS.Matirial = MATERIALS.NumberMaterials) ON PRODUCTS.ProductNumber = PRODUCTION_INSTRUCTIONS.ProductNumber
GROUP BY PRODUCTION_INSTRUCTIONS.Matirial, PRODUCTION_INSTRUCTIONS.NumberOfMovlaot, [SumOfKamotYezor]*[NumberOfMovlaot]*[FirstOfFld1]/1000
ORDER BY PRODUCTION_INSTRUCTIONS.Matirial;
לצפיה ב-'תבדוק את האיות של כל השדות בקריטריונים שלך'
תבדוק את האיות של כל השדות בקריטריונים שלך
08/05/2018 | 11:30
7
בקשה לפרמטר זה בד"כ אם יש שדה עם סוגריים מרובעים ולא קיים בטבלה עצמה.
לצפיה ב-'עזרה בבנית RED'
עזרה בבנית RED
02/05/2018 | 17:48
1
41
היי,
מאוד אודה למי שיוכל לעזור לי בעיצוב הטבלאות ובעיקר בקשרים בניהם.
יש לי את הישויות הבאות.
כלי טיס
מטיסים
טיסות
פוליסות
 
כל פוליסה יכולה להכיל כמה כלי טיס ומטיסים.
כל טיסה מכילה רק מטיס וכלי טיס אחד.
כלי טיס ומטיס יכולים להיות בכמה טיסות ופוליסות
 
תודה.
לצפיה ב-'erd/class diagram'
erd/class diagram
02/05/2018 | 17:49
14
לצפיה ב-'לימוד אקסס'
לימוד אקסס
30/04/2018 | 16:16
38
אשמח להכוונה לחומר לימוד (עדיף סרטונים) לתחילת עבודה באקסס.

מחפש משהו חינמי. יש המון סרטונים ברשת- ואשמח לשמוע אם יש אוסף מומלץ לתחילת לימוד.

תודה
לצפיה ב-'היי, שאלה האם ניתן לבצע/לקבל אחוז התאמה במשפט...'
היי, שאלה האם ניתן לבצע/לקבל אחוז התאמה במשפט...
28/04/2018 | 20:11
35
או שמות של אנשים, לדגומה
עובד שרשום במקום אחד "ישראלי ישראל" ובמקום אחר הוא רשום כ-"ישראלי חי ישראל" הרי מדובר באותו אדם שבשם אחד הוא הוסיף את המילה חי...
 
כמובן שמדובר על פלטפורמט 2008R2 SQL
לצפיה ב-'דאטה אנליסט? = אנא, בקשה קטנה...'
דאטה אנליסט? = אנא, בקשה קטנה...
17/04/2018 | 12:39
41

שלום רב. דאטה אנליסט? אולי מכיר אנליסט? אודה מאוד מאוד עבור שיחה טלפונית קצרה ומתן מידע/תשובות לקראת הסבה מקצועית וכניסה אפשרית לתחום. שרון  1110706@gmail.com   0545790111
 
לצפיה ב-'משרת פיתוח אינפורמטיקה'
משרת פיתוח אינפורמטיקה
16/04/2018 | 14:23
51
שלום לכולם,
אני מחפשת מפתחי עם לפחות שנתיים ניסיון בתחום.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למייל lena@sabress.com

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

כהן ישראלי ושות' - משרד עו
כהן ישראלי ושות'

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ