לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
שלום לכולם,
ברוכים הבאים לפורום בסיסי נתונים
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
 
שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים רלציוניים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
המשך >>

לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2017 | 12:32
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'אשמח לעזרה- הודעת שגיאה חיפוש מילה בעברית בטבלה קיימת'
אשמח לעזרה- הודעת שגיאה חיפוש מילה בעברית בטבלה קיימת
19/06/2017 | 07:16
6
שלום חברים, יש לי קצת ידע שכשתי בעזרת מדריכים, אנני מתכנת.
אשמח לעזרתכם אודות הודעת שגיאה שנתקלתי בה ב mysql
התקלה מופיע כאשר אני מנסה להציג נתונים מכמה טבלאות, כאשר באחת העמודות מופיע שם בעברית.
 
הודעת השגיאה מצורפת בקובץ.
 
יש לי 3 טבלאות
- customer_table המכיל את שמות המתפללים
- operation_table המכיל את הפעולה של המתפלל אם זה מי שברך, עליה לתורה וכו...
- data_integration_table טבלה שמכילה את כל השיבוצים, ה ID של  של המתפלל, ID של הפעולה, שם הפרשה, תאריך הביצוע והסכום שתרם.
 
הכנתי 2 קבצים הראשון בעזרת FORM שאני בוחר מתוך רשימה את שם המתפלל ואת הפעולה, ב Input נוסף רושם בעברית את שם הפרשה,
בהתאם לכפתור שאני לוחץ זה מבצע את החיפוש הנדרש שקבעתי בקוד.
 
בקובץ השני החיפוש מתבצע עם הצגת הנתונים בתוך טבלה.
השתמשתי בפקודות INNER JOIN וב WHERE
 
ברגע שאני רשום בעברית לוחץ על כתפור החיפםוש המתאים לפי שם הפרשה, אני מקבל את הודעת השגיאה, שאר החיפושים זה עובד.
 
הקוד שאני משתמש בו , אני רושם את הקודים הקשורים, אחרת זה יהיה ארוך פחות מובן לפי דעתי.
 
 <head>
<meta charset="UTF-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
</head>

<form method="post" action="read_DataIntegration.php">
<span>פרשה: </span><input type="text" name="thora" placeholder="פרשה">
<button class="button-_style" type='submit' name='btn_submit' value='Button 3'>הצג לפי פרשה</button>
</form>
 
הקובץ השני read_DataIntegration.php
כאשר בעמודה thora כל השמות בעברית.
 <head>
<meta charset="utf-8">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
</head>

<?php header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

echo "<table class='special' align='right';>";
 echo "<tr>
<th>שם המתפלל</th>
<th>שם הפעולה</th>
<th>שם הפרשה</th>
<th>תאריך</th>
<th>סכום</th>
</tr>";

 // קבלת נתונים מהפורם
$customer_id = $_REQUEST['output'];
$operation_id = $_REQUEST['output1'];
$date = $_REQUEST['date'];
$thora = $_REQUEST['thora'];
$servername = "localhost";
$username = "root";
$password = "";
$dbname = "synagogue";

try
{
$conn = new PDO("mysql:host=$servername;dbname=$dbname", $username, $password, array(PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION));
// set character name
$conn->query("SET NAMES 'utf8'");
}
catch(PDOException $e)
{
    echo "Error: " . $e->getMessage();
}

$sth = $conn->query("SELECT data_integration_table.date, data_integration_table.thora, data_integration_table.amount, customer_table.first_name, customer_table.last_name, operation_table.operation_name FROM data_integration_table
INNER JOIN customer_table ON data_integration_table.customer_id = customer_table.customer_id
INNER JOIN operation_table ON data_integration_table.operation_id = operation_table.operation_id WHERE data_integration_table.thora = $thora");

$sth->setFetchMode(PDO::FETCH_BOTH);// Mode par défaut (tableau)
while($row = $sth->fetch())
{
echo "</tr>";
echo "<td>", $row['first_name'], '&nbsp',  $row['last_name'],"</td>";
echo "<td>", $row['operation_name'], "</td>";
echo "<td>", $row['thora'], "</td>";
echo "<td>", $row['date'], "</td>";
echo "<td>", $row['amount'], "</td>";
echo "</tr>";
$sth->closeCursor();
echo "</table>";
$conn = null;
?>
 
 
 
 
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
( לעמוד שלי בתפוז )
18/06/2017 | 10:31
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'טריגרים שונים בשרת '
טריגרים שונים בשרת
17/06/2017 | 21:16
4
האם באורקל (גירסה 12 ומעלה) אפשר לייצר טריגרים שונים עבור שרת ה-master ושרת ה-slave.
(כלומר, שרת ה-slave יכיל טריגרים שאינם קיימים בשרת ה-master).
 
האם הארכיטקטורה הנ"ל גם אפשרית ב-sql server וב-mysql?
 
תודה.
לצפיה ב-'שאלות בSQL'
שאלות בSQL
13/06/2017 | 13:21
4
27
היי חברים, אשמח לעזרתכם
אני צריכה לרענן את קורס בסיסי נתונים שעשיתי לפני מספר שנים ויש לי כמה שאלות (די בסיסיות)
1. מה הדרך הטובה ביותר לשלוף את המספר המקסימלי השני בטבלה מסוימת?
2. מה הדרך הטובה ביותר לשלוף את התאריך המוקדם ביותר בטבלה?
3. האם כשמציגים לדוגמא את שלושת המספרים המקסימליים על ידי select top 3 אז המיון נעשה לפי הOrder by או שאפשר גם בלי?
4. כל השדות שמופיעים בgroup by חייבים להיו מוצגים בselect? וההיפך?
תודה רבה!! :)
 
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
15/06/2017 | 21:06
3
19
1. או שממספרים את השורות ובוחרים את מספר 2,
או שבוחרים את שני העליונים במיון יורד, ובינהם את הראשון במיון עולה.
 
2. הפעלת Min על העמודה,
או הראשון במיון עולה.
 
3. חייבים לציין Order By שאם לא כן - המערכת לא תדע לפי מה.
 
4. לא.
לצפיה ב-'שאלות בSQL'
שאלות בSQL
15/06/2017 | 21:44
2
11
היי גרי
 
תודה רבה על המענה!!
 
בהמשך לשאלה 2- מספיק להפעיל min על העמודה? האם אין צורך לבצע שאילתה מקוננת השולפת תחילה לפי שנה, חודש ואז יום?
 
 
לצפיה ב-'לא'
לא
15/06/2017 | 21:57
1
6
Min יחזיר את הערך המינימלי.
אני חייב לציין שבשאלות כאלו ראוי לציין באיזה כלי ובאיזו גרסה מדובר. לגבי רוב השאלות - התשובה לא תשתנה, אבל אינני רוצה להטעות אותך בשגגה..
לצפיה ב-'שאלות בSQL'
שאלות בSQL
16/06/2017 | 12:49
6
תודה רבה!! :))
לצפיה ב-'מחפש מומחה בTor Project'
מחפש מומחה בTor Project
15/06/2017 | 18:27
7
שלום,

אני כותב כאן הודעה עבור חבר שלי, הוא עושה עבודה אקדמאית מן מחקר זה על האינטרנט העמוק (כהגדרתו), אבטחת מידע, תור, ביטקוין וכל מיני דברים בטכניון.
צריך מישהו מומחה בדברים האלה לעזור לי, כמובן בתשלום כספי.

תודה רבה
לצפיה ב-' פורום הישרדות נפתח מחדש '
פורום הישרדות נפתח מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/06/2017 | 13:00
 שורדים אמיתיים מכורים להדחות ומשימות חסינות
פורום הישרדות נפתח ומחכה לכם, במיוחד לרגל העונה החדשה המשודרת בימי רביעי ושבת ערוץ 2.
היכנסו ושתפו מי הפייבוריט שלכם
 
 
לצפיה ב-'עזרה SQL'
עזרה SQL
12/06/2017 | 17:37
1
22
שלום אני לומד SQL
מישהו יכול לומר לי מה הטעות שלי בפקודה הזאת?
לצפיה ב-'תודה לכולם אבל הצלחתי'
תודה לכולם אבל הצלחתי
12/06/2017 | 18:00
5
לצפיה ב-'הפעלת קוד java מתוך אורקל צורך זמן רב.'
הפעלת קוד java מתוך אורקל צורך זמן רב.
11/06/2017 | 16:50
5
שלום,
אני מנסה להפעיל קוד פשוט של java מתוך אורקל בזמן הפעלת טריגר.
יוצא לי איזה 200 מילישניות לכל רשומה שאני מעדכן, שזה המון (השאיפה זה להגיע לפחות ממילישניה).

אני משער שכשיש קוד java יש קוד של jvm שבודק את ה-java beans של ה-class של ה-java, ולוקח זמן.
אם אני משתמש בספריות נוספות (סטנדרטיות), אז זה גם לוקח זמן (התוכנית קוראת לאתר ווב שנמצא באתר בצורה אסינכרונית, שהקריאה לאתר לפי מדידה שביצעתי לוקחת איזה 1 מילישניה בממוצע, אך ייתכן והאורקל צריך לטעון שוב ושוב את הספריות שעשיתי להן import בקוד). לא ברור לי איך הדברים מתנהלים מאחורי הקלעים, שיכולים להשפיע על הזמן משמעותית.
איך אפשר לשפר את הזמן הנ"ל (200 מילישניות המדוברים).

תודה.
לצפיה ב-' פורומים מתחדשים במיוחד בשבילכם '
פורומים מתחדשים במיוחד בשבילכם
( לעמוד שלי בתפוז )
07/06/2017 | 13:47
1

מחכים לכם מנהלים חדשים ופורומים שצומחים מחדש 
 
 זקוקים לייעוץ בנושאים כמו התאזרחות של בני זוג זרים, ויזה, הגירה או אשרת עבודה בארץ? היכנסו לפורום מעמד זרים ומומחה ישיב לשאילותיכם  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2569
 
 חושדת שבעלך בוגד בך? רוצים לגלות פרטים על אדם מסוים? היכנסו לפורום חקירות פרטיות ותבררו הכל  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2456

 בעלי עסק חדש ונתקלים בקשיים? מעוניינים בצמיחת החברה? בפורום עסקים תקבלו פיתרונות להכל  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2292

 מתמודדים עם הפרעות אכילה? זקוקים לתמיכה נפשית? 
יש לכם את מי לשתף   http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/198
 
 הבניין שלכם לקראת תהליך פינוי בנוי או תמ"א 38? מומחה בפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית מחכה לשאלותיכם  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2454
לצפיה ב-'סיוע באקסס 2016'
סיוע באקסס 2016
02/06/2017 | 09:23
11
שלום לכולם
עברתי מאקסס גרסה  2003 לגרסה - 2016. נהייתי עיוור ואני לא מוצא הרבה מהפעולות שעשיתי בקלות רבה ב- 2003. ב- 2003 שלטתי באקסס ברמה גבוהה מאוד.
לעניין - יש לי סרגל שיצרתי בעצמי ביישום ב- 2003, אני מציג אותו בתוספות.
אני רוצה לשנות את הפקדים שיש לי בסרגל, להוסיף או למחוק. הסרגל "נעול".
ב- 2003 הייתי לוחץ על העכבר לחצן ימני ומשנה את תכונות הפקד.
אך עושים את זה ב- 2016?
קצת מלחיץ כי אני לכאורה מתחיל הכל ללמוד מהתחלה....
תודה למסייעים.
אגב אם יש קורס ל- 2016 למתקדמים אשמח לשמוע המלצות.
לצפיה ב-'שאלת אקסל פשוטה'
שאלת אקסל פשוטה
28/05/2017 | 19:52
12
היי
נגיד וקיים קובץ 1 אשר מכיל דאטה, פיבוט טייבל על הדאטה וגרף על הפיבוט טייבל, וקיים קובץ נוסף ריק.
במידה ואני מעתיק ומדביק רק את הגרף מהקובץ עם הדאטה לקובץ הריק - האם ניתן לדעת מה מקור הנתונים שלו? הם ניתן לדעת שהם נמצאים בקובץ אחר?
 
תודה
לצפיה ב-'פונקציות לחיתוך ומציאת מופע של תו ב sql '
פונקציות לחיתוך ומציאת מופע של תו ב sql
28/05/2017 | 11:11
17
אני מחפשת פונקציה בsql לחיתוך מחרוזת עד מופע של תו מסוים , למשל '123fg' 'ds23kj' אז לחתוך את כל התוים שעד f או C, ומי ה f \C עד ה s האחרון ואז עד סוף המחרוזת... זה מה שרשמתי , 
       substring(rdr1.ItemCode,0,CHARINDEX(('F'),rdr1.ItemCode)),
       substring(rdr1.ItemCode,0,CHARINDEX(('C'),rdr1.ItemCode)),
אני רוצה שזה יראה לי את 2 השורות האלו  הראשונות באותה עמודה ... .
 
substring(rdr1.ItemCode,CHARINDEX(('C'),rdr1.ItemCode)+1,CHARINDEX(('S'),rdr1.ItemCode)-1),
      substring (rdr1.ItemCode , CHARINDEX(('F'),rdr1.ItemCode),CHARINDEX(('S'),rdr1.ItemCode) )
      ,substring (convert(varchar(20),rdr1.itemcode) ,
2 השורות האמצעיות (הנ"ל ) לא עובדות לי...
 
(CHARINDEX(('S'),rdr1.ItemCode)+1),len(rdr1.ItemCode)-CHARINDEX(('S'),rdr1.ItemCode))
וזה לא מוצא לי את המופע האחרון של ה s , אלא מיד שהוא מוצא s הוא חותך ... 
 
 
 
 
לצפיה ב-'עזרה באקסס'
עזרה באקסס
27/05/2017 | 04:23
1
16
שלום רב ,
אני זקוק לעזרתכם בעבודת הגשה שיש לי.
 
מדובר בתחום השאילתות - עליי לייצר שאילתא שתייצר לי מתוך טבלה של ערים ומכירות שמתקיימות בהם (למשל - לונדון - 12,000 דולר, פריז - 50,000 דולר וכד'...) הצגה של שלוש שורות שני טורים - לונדון, פריז ו"אחרים" (שכוללים את יתר הערים ביחד) - ובטור השני את נתוני המכירות שלהם.
איך עושים את החלק של "האחרים" - כלומר לקבץ את יתר הערים לתוך רשומה אחת?
אודה מאוד לעזרה !!!
יהונתן
לצפיה ב-'אם אלה הדרישות אפשר כך'
אם אלה הדרישות אפשר כך
27/05/2017 | 23:22
16
 SELECT "אחרים",Sum(TABLE.Q) AS SumQ 
FROM TABLE
WHERE TABLE. CITYֹֹ_NAME <>"לונדון" And (TABLE. CITYֹֹ_NAME)<>"ניו יורק"))
union
SELECT  "ניו יורק",Sum(TABLE.Q) AS SumQ
FROM TABLE
WHERE TABLE. CITYֹֹ_NAME ="ניו יורק"
union
SELECT  "לונדון",Sum(TABLE.Q) AS SumQ
FROM TABLE
WHERE TABLE. CITYֹֹ_NAME ="לונדון";
 
לצפיה ב-'תוכנה לבניית מסדי נתונים קטנים'
תוכנה לבניית מסדי נתונים קטנים
19/05/2017 | 16:47
29
שלום,
 
איזה תוכנות חינמיות יש לבניית מסדי נתונים קטנים - כמו אקסס?
 
תודה 
לצפיה ב-'תקלה בBASE של אופן אופיס'
תקלה בBASE של אופן אופיס
19/05/2017 | 12:46
19
לאחרונה, ניסיתי להכיר את תוכנת BASE של אופן אופיס גרסה 4.1.3
(משתמש בחלונות 10).

במהלך יצירת טופס - ניסיתי להוסיף פקד של TextBox וכאשר לחצי במאפיינים על כפתור בחירת שדה לשיוך - התוכנה (כל תוכנת הBASE) קרסה ונסגרה.

הנושא חזר על עצמו גם כאשר השתמשתי באשף, וגם לאחר שהסרתי את האופן אופיס והתקנתי מחדש.

מישהו מכיר את התקלה?
יודע מה לעשות במקרה זה?

תודה
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:26
2
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'למכירה שני ספרים על Oracle 11g'
למכירה שני ספרים על Oracle 11g
14/05/2017 | 23:10
5
1. RMAN recipes for Oracle 11g
2. Pro Oracle Database 11g RAC on Linux
שני הספרים בהוצאת Apress האיכותית הם במצב מצוין והחומר בהם רלוונטי ברובו גם לגרסאות מתקדמות יותר (ואפילו לישנות יותר) כי הם מסבירים נרחבות על העקרונות והארכיטקטורה הבסיסיים שמלווים את המוצרים מתחילת חייהם.

כל ספר אני מציע ב 80 ש"ח (באינטרנט מחירם כ 60 דולר שזה היום כ215 ש"ח) ומי שירצה את שניהם מוכן למכור לו ב 140₪.

מי שמעוניין שייצור איתי קשר בפרטי.
לצפיה ב-'שליחה למדפסת מאקסס'
שליחה למדפסת מאקסס
26/04/2017 | 19:39
26
שלום לכולם

זאת כנראה השאלה הכי מוזרה ששאלתי פה.. אבל..
אצל אחד המשתמשים של תוכנת אקסס החליפו מדפסת, ועכשיו יש צורך לשלוח הדפסות למגש 2 ולא אחד.

שאר האופיס מסתדר עם זה יופי, אבל משום מה כששולחים להדפסה מהאקסס לא מופיע המגש השני כבחירה.

רעיונות?
תודה רבה
לצפיה ב-'שאלה לגבי מכפלה קרטזית ב-MySQL'
שאלה לגבי מכפלה קרטזית ב-MySQL
25/04/2017 | 10:34
1
20
שלום חברים,
 
רציתי לשאול אם ביצוע שאילתא שאתאר למטה אפשרית או שאמורה לגרור לשגיאה?
בעיקרון בדקתי באתר ברשת וזה הראה לי שגיאה אבל משום מה אני זוכר מהלימודים שלי שזה כן אמור לעבוד.
 
נניח ויש לי טבלת Orders בעלת השדות הבאים:
OrderID, CustomerID, OrderDate
 
וטבלה נוספת Customers בעלת השדות הבאים:
CustomerID, CustomerName, ContactName
 
האם השאילתא למטה תעבוד:
 
  SELECT Orders.OrderID, Orders.OrderDate, Customers.CustomerName, Customers.ContactName
FROM Orders,Customers
אולי חשוב לציין שאם אני רושם שאילתא ממש דומה, פשוט בלי ה- Customers.ContactName הכל עובד.
 
אשמח לקבל עזרה.
 
תודה
 
 
לצפיה ב-'מה השגיאה שאתה מקבל? '
מה השגיאה שאתה מקבל?
14/05/2017 | 22:52
2

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ