לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1201012,010 עוקבים אודות עסקים

פורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בסיסי נתונים

שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers) אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ופתרונות BIG DATA ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
בברכה,
 
איתי בנימין - מנהל הפורום
Microsoft Most Valuable Professional
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
שלום לכולם,
ברוכים הבאים לפורום בסיסי נתונים
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
 
שלום לכולם,
 
פורום זה מיועד למפתחי, מנהלי ומתכנתי בסיסי נתונים (DBA and DataBase Devlopers)
אם יש לכם שאלה בנושא שפת SQL , Oracle pl/sql Ms Sql Server Transact SQL או שאלות בנושא ניהול בסיסי הנתונים של Oracle או Ms Sql Server ובכלל על עבודה נכונה בסביבת בסיסי נתונים רלציוניים או אפילו על שפות תכנות המנהלות בסיסי נתונים כמו MS-Access, Visual basic וכדומה אז הגעתם למקום הנכון!
 
המשך >>

לצפיה ב-'מיון טבלה והוספת רשומה חדשה'
מיון טבלה והוספת רשומה חדשה
23/10/2017 | 10:45
1
שלום,
כתבתי קוד למיון טבלה דרך יצירת טבלה דומה ושינוי שם,מתקבלת טבלה ממויינת אבל כשאני מוסיף רשומה חדשה מתקבל אינדקס 0, השדה סידורי הוא int auto increment primery key.
מה ניתן לעשות על מנת שייקבל את האינדקס הנכון?
לצפיה ב-'Bi Vs DBA'
Bi Vs DBA
23/10/2017 | 10:12
2
אני אצטרך את עזרתכם בהתלבטות שיש לי
 
ההתלבטות שלי היא בין קורס מפתח BI לבין DBA .אני חושש בDBA זאת עבודה "אפורה" ואילו BI זה יותר מעניין מסוג העבודות שמשלבות עבודה עם אנשים ומחשבים ולא כל היום כתיבת קוד וכו
 
אני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם.מה עדיף מבחינת עניין,שכר,ביקוש בשוק עבודה וכו.
 
לצפיה ב-'שאלה SQL '
שאלה SQL
23/10/2017 | 08:24
2
האם יש אפשרות לקחת עמודה מטבלה מסומת ולצרף אותה בתור עמודה לטבלה שניה ?
ז"א יש לי טבלה עם עמודה אחת , ועוד טבלה עם 2 עמודות , אני רוצה ליצור טבלה שתכיל את שלושת העמודות האלו... 
 
לצפיה ב-'סאפ או פריוריטי אני כבר הרבה זמן מתלבט תעזרו לי להכלית'
סאפ או פריוריטי אני כבר הרבה זמן מתלבט תעזרו לי להכלית
21/10/2017 | 23:06
6
השאלה המרכזית על מה יותר כל לפתח תוספות ושנוים ומה מערכת יותר יציבה ואמינה וקלה לתיפעול
מסקר שלי השוק הישראלי מוצף פריורטי (אולי בגלל שיטת הזום שלה)
אבל סאפ יותר עולמי 
מצד שיני סאפ ניראה עם פחות תוכן אבל על פיתוח יש יותר מידע באינרנט
מה הצורך?
יש לי תוכנה של שירות לקחות באקסס כבר שנים שכולל שירות וCRM בסיסי 
ונמאס לי לפתח באקסס כל הזמן מה שצריך מ0
מה אני צריך מהתוכנה
CRM מעקב מכירות ושירות
ERP מלאי והזמנות לפי פריוקטים
שירות לטכני שטח כולל מה באחריות מה לא וגם חוזי שירות וגם דיוח מהשטח של מוצרים
כספים
מוצרים יבאו מאקסל קיטלוג
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים '
מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים
16/10/2017 | 15:50
 
מתכננים טיול בחו"ל
רוצים להתייעץ עם מדריך טיולים שייתן לכם את כל הטיפים השווים
 
אתם מוזמנים לפורומים החדשים שלנו 
 
פורום חדש על המדינות הבלטיות לתכנן טיול בצפון-מזרח אירופה
 
בואו לברר על האטרקציות הכי שוות בפורום טיולים באירופה
 
הודו, נפאל, הפיליפינים... אתם מוזמנים לפורום המזרח הרחוק לשאול הכל
 
טיול לכבוד הפנסיה? טיול אחרי צבא? ירח דבש? הכל בפורום דרום ומרכז אמריקה
 
רואים רק לבן בעיניים? פורום חופשות סקי הוא הפורום שלכם
 
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'שאלה SQL : איזה פתרון עדיף?'
שאלה SQL : איזה פתרון עדיף?
13/10/2017 | 12:22
2
17
בסדרת שאלות כמו זו (שאלה 7 לדוגמה) :
העדיפו לפתור את השאלה באמצעות שאילתא
המורכבת גם מתת שאילתות.
השאלה שלי האם לא עדיף לפתור אותה באמצעות ביצוע JOIN בין הטבלאות ואז שליפה של הנתונים הנדרשים כולל ההתניות הדרושות בהתאם לשאלה ?
או ששני הפתרונות טובים.
תודה
 
לצפיה ב-'ו- 2 שאלות לגבי פתרון שאלה 10:'
ו- 2 שאלות לגבי פתרון שאלה 10:
13/10/2017 | 12:59
1
6
והתייחסות נוספת לאותו אשכול- הפעם שאלה 10:
1. מדוע ביצעו SELF JOIN לטבלה AND rating.rev_id = r2.rev_id
2. מדוע הוסיפו את ההתניה הזו- HAVING count(*) > 1
תודה לעונים.
לצפיה ב-'קבלו ביטול לגבי שאלה 10, שאלה לגבי 7 עדיין בתוקף. תודה'
קבלו ביטול לגבי שאלה 10, שאלה לגבי 7 עדיין בתוקף. תודה
13/10/2017 | 13:03
4
לצפיה ב-'SELF JOIN USING 2 CONDITIONS'
SELF JOIN USING 2 CONDITIONS
12/10/2017 | 15:00
2
61
נתקלתי בשאלה בה מתבצע שימוש באיחוד פנימי של טבלה עם עצמה אבל בביצוע האיחוד נעשה שימוש בשני שדות משותפים במקום שדה משותף אחד, לא ברור לי מדוע לא הסתפקו בשדה משותף אחד. תודה לעונים.

מצרפת את השאלה ואת הפתרון:
http://sqlzoo.net/wiki/Self_join - שאלה 5.

קוד הפתרון:
הפתרון:  SELECT a.company, a.num, a.stop, b.stop
FROM route a JOIN route b ON
 (a.company=b.company and a.num=b.num)
WHERE a.stop=53 and b.stop=149

תוצאות הקוד:
company num stop stop
LRT 4 53 149
LRT 45 53 149

במידה ואני מסירה את השדה המשותף השני אני מקבלת את התוצאה הבאה:
company num stop stop
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 4 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 10 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149
LRT 27 53 149

לצפיה ב-'אני מנסה להבין למה הכוונה - מקווה שאינני טועה'
אני מנסה להבין למה הכוונה - מקווה שאינני טועה
13/10/2017 | 08:47
1
8
הטבלה היא טבלת כבישים, תחנות וחברות.
נניח - כביש החוף מתל-אביב לחיפה,
יש בו תחנות כמו גלילות, הרצליה, נתניה, אולגה וכו',
ויש חברות תחבורה שעוצרות בהן: אגד, מוניות שירות, מטרופוליטן.
 
השאילתה נועדה להציג חברות שעוצרות בכביש החוף בהרצליה (53) ונתניה (149).
יש ליצור התאמה לפי כביש וחברה: הרי אי אפשר לעלות על מונית שירות בתחנה בה אגד אינו עוצר ולרדת מהאוטובוס בתחנה בה רק אגד עוצר.. צריך להתחיל לגמור עם אותה חברה.
בנוסף יתכן שיש תחנה 149 גם בדרך לרושלים (נניח - מוצא), ולא נרצה לגלות שעלינו על אגד בהרצליה אבל הוא לא עוצר בנתניה (אלא שיש קו אחר של אגד שעוצר במוצא ואינו רלוונטי לנו). המקרה השני יקרה לנו אם נוריד את התנאי השני כפי שעשית: קיבלת צירופים של תחנות 53 ו-149 שאותה חברה עוצרת בהם, אבל בכבישים שונים (ולכן לא ניתן לנסוע בינהם).
לצפיה ב-'סבבה , תודה על ההסבר.'
סבבה , תודה על ההסבר.
13/10/2017 | 12:09
1
לצפיה ב-'חג שמחת תורה שמח'
חג שמחת תורה שמח
11/10/2017 | 17:52
4
לצפיה ב-'חג סוכות שמח'
חג סוכות שמח
04/10/2017 | 20:40
1
10
לצפיה ב-''
05/10/2017 | 13:51
2
לצפיה ב-'php script נותן שגיאה בסמרטפון'
php script נותן שגיאה בסמרטפון
26/09/2017 | 16:34
14
שלום,
יש לי עמוד הרשמה שבו הכל בסדר בקליטת הנתונים,ובעמוד פרסום הודעה יש בדיקה של אימייל וסיסמה,במחשב הבדיקה עוברת בסדר ונקלטת הרשומה,ובסמרטפון נותן לי שגיאה באימייל או סיסמה,מישהו יכול להגיד לי למה אני מקבל את השגיאה הזאת?
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:13
1
2
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'שנה טובה'
שנה טובה
20/09/2017 | 17:35
9
שנה טובה לגולשי הפורום
 
לצפיה ב-'מ- Access ל- Sql'
מ- Access ל- Sql
14/09/2017 | 13:58
29
יש לי יישום (net.) שעובד כרגע על נתונים בקובץ אקסס. אני שוקל להעביר את הנתונים לשרת sql. (אחת הסיבות, כי עד עכשיו עבדו על הקובץ ברשת מקומית ועכשיו משתי מקומות, ואני צריך שהנתונים יהיו על האינטרנט.)
כמובן  שאני צריך לשנות את ה  Connection Strings  ובמקום להשתמש ב- System.Data.OleDb, להשתמש ב- System.Data.SqlClient.

אשמח לשמוע מהמומחים:
1. איך לעשות את זה בצורה הטובה ביותר.
2. האם יש הבדל משמעותי במזמן הטעינה בין קובץ אקסס שיושב על מחשב ברשת המקומית לבין שרת Sql ?
3. מה עדיף, MS-SQL  או My Sql ?  

תודה רבה מראש
לצפיה ב-'הפעלה של קוד חיצוני ב-mysql'
הפעלה של קוד חיצוני ב-mysql
09/09/2017 | 14:47
12
היי,
איך אני מפעיל קוד חיצוני ב-mysql
(משהו פשוט שמחזיר string כגון hello world בתוכנית C או java).
זאת בדומה ל-clr שקיים ב-sql server, או ל-java code שקיים ב-oracle (בשילוב עם stored procedures/functions).
ה-mysql מותקן על centos.
 
אשמח לדוגמה בסיסית.
 
תודה.
לצפיה ב-'כתיבת listener לבסיס נתונים.'
כתיבת listener לבסיס נתונים.
06/09/2017 | 18:31
15
שלום,
איך ניתן לכתוב listener אמיתי לבסיס נתונים שמבצע tracing ממודר (כלומר שינויים בטבלאות מסויימות, עמודות מסויימות).
אני לא רוצה לעשות טריגר - פשוט תוכנה שמבצעת זאת, על מנת שאוכל לבצע ניתור (או בטבלאות פנימיות שלי, שלא קשורות לבסיס נתונים, או ב-web, או בדרכים של no-sql שונות. כל האפשרויות פתוחות. קוד לכל דבר ועניין).
 
זאת הן לאורקל, הן ל-sql server והן ל-mysql.
 
רציתי לדעת זאת מבחינת הקונספט, ואח"כ אתרגם זאת לקוד מתאים (C# או JAVA - תלוי בבסיס נתונים והאפשרות לעשות כן).
כן, מה ה-overhead בכך שאני כותב listener, ואיך אני יכול להקטין overhead אפשרי.
 
אשמח להכוונה.
 
תודה.
לצפיה ב-'האם bigquery הוא nosql'
האם bigquery הוא nosql
05/09/2017 | 09:14
6
האם bigquery הוא מקטגוריית מסדי הנתונים שהם nosql?
 
מהם ה-nosql הנפוצים?
האם ניתן לאמר ש-REDIS הוא nosql מקטגוריה של מסד נתונים key-value?
 
אם אפשר לפלח את צורות מסדיי הנתונים ה-nosql לקטגוריות שונות. מהן הקטגוריות?
 
תודה.
לצפיה ב-'מחפשת חומר לימוד בעברית בנושא VBA'
מחפשת חומר לימוד בעברית בנושא VBA
01/09/2017 | 16:30
2
117
שלום,
מתנצלת אם זה לא בדיוק בנושא הפורום הזה.
אני מחפשת חומר ללימוד עצמי של VBA בaccess. 
רוב התכנים ב-אקסל. 
האם מישהו מכיר חומר הדרכה בעברית בנושא, רצוי עם דוגמאות ותרגילים?
תודה מראש.
לצפיה ב-'אנסה לעזור'
אנסה לעזור
02/09/2017 | 22:06
1
30
אפתח בעזרה, ואת הנזיפות אשמור לסוף..
 
תחילת דרכי בעולם הדטבייס הייתה לפני למעלה מ-20 שנה עם אקסס -VBA.
כיום אין לי מושג מה הולך שם..
הספר היחידי שאני מכיר בעברית הוא "יסודות התכנות ב-VBA לתוכנת Microsoft Excel" של אורי מעין-פולג.
נסי לחפש לפי שם הספר או המחברת, ואני אנסה להסב את תשומת ליבה להודעתך.
אינני יודע עד כמה זה יעזור מכיוון שזה עוסק באקסל.
אולי יש עוד, אך אינני מכיר.
 
ועכשיו לנזיפות: זה לא ילך בעברית.. אני מבין לליבך כי גם לי קשה עם אנגלית, וממאמר גרוע בעברית אני לומד יותר מאשר ממאמר טוב באנגלית, אבל חייבים להתרגל..
בהתחלה קצת קשה, אבל מהר מאוד מתרגלים לשפה הטכנית שהיא מצומצמת מאוד. זה בוודאי לא ספרות אנגלית.
בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה רבה על נסיון לעזור'
תודה רבה על נסיון לעזור
02/09/2017 | 22:32
19
באקסל דווקא מצאתי לא מעט חומר VBA בעברית
לצפיה ב-'שאילתת SQL באקסל העברת נתון מגיליון האקסל לשאילתה'
שאילתת SQL באקסל העברת נתון מגיליון האקסל לשאילתה
31/08/2017 | 12:21
1
30
שלום רב,
יש לי קובץ אקסל בו שאילתת SQL השולפת נתונים על פי תאריכים (power pivot).

שאלה,
האם יש אפשרות שאת תחום התאריכים אזין בגיליון האקסל, והשאילתה תמשוך אוטומטית את התאריך במקום כל פעם להיכנס לעורך ולהזין תאריך?
לצפיה ב-'אם לא עונים כאן - נסה לשאול בפורום אופיס'
אם לא עונים כאן - נסה לשאול בפורום אופיס
02/09/2017 | 20:22
18
לצפיה ב-'העתקת נתונים מטבלה אחת לאחרת ע"י select'
העתקת נתונים מטבלה אחת לאחרת ע"י select
28/08/2017 | 17:55
3
22
שלום,
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי,אני מנסה להעתיק נתונים מטבלה אחת לאחרת ע"י select  וזה עובד לי רק עם select insert to...,יש אפשרות לעשות זאת רק ע"י select ללא insert?
תודה
לצפיה ב-'זה Insert Into Select..'
זה Insert Into Select..
29/08/2017 | 21:22
2
21
מה הבעייה עם זה?
זה הסינטקס..
איך המערכת תדע לאן להכניס את הנתונים ללא Insert Into?
לצפיה ב-'טבלה לכל משתמש'
טבלה לכל משתמש
31/08/2017 | 20:29
1
11
היי,
תודה על תגובתך,הבעיה שלי שטבלה זו אמורה להיות למשתמש אחד בלבד,וכשאני עושה את זה עם insert אז כל משתמש יכול לראות טבלה זו,חשבתי אולי ע"י selectבלבד משתמש אחר לא יוכל לראות מה יש בטבלה,אם יש לך עצה בשבילי איך לעשות שטבלה תהיה לכל משתמש בנפרד אשמח לשמוע.
לצפיה ב-'תן שם שונה לפי המשתמש לכל טבלה.'
תן שם שונה לפי המשתמש לכל טבלה.
08/09/2017 | 12:43
85
לצפיה ב-'What type of database is the omnibus database?'
What type of database is the omnibus database?
21/08/2017 | 15:36
11
Please help
What type of database is the omnibus database? SQL? 
Could you give me an example of a connection string to use to connect a third party software to the database?
לצפיה ב-'העברת cursor לפרוצדורה'
העברת cursor לפרוצדורה
20/08/2017 | 10:59
2
27
האם מישהו יכול לעזור לי בקטע קוד של העברת כל cursor לפרוצדורה?
אני מתכוון שהמבנה של הcursor לא ידוע מראש, כלומר כמות הערכים שלו והטיפוס שלהם יכולה להשתנות
לצפיה ב-'שכחתי להוסיף oracle11g'
שכחתי להוסיף oracle11g
20/08/2017 | 11:00
7
לצפיה ב-'אין הצדקה לפורום הזה.'
אין הצדקה לפורום הזה.
02/09/2017 | 15:54
10

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ