לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1048810,488 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'עוגת השוקולד שלי לשבת '
עוגת השוקולד שלי לשבת
21/02/2020 | 15:13
85
לצפיה ב-'השבת שלי טחינה אבל גם לחם ללא גלוטן'
השבת שלי טחינה אבל גם לחם ללא גלוטן
20/02/2020 | 07:25
57
אז כשפגשתי את המתכון הזה לא ידעתי אם אני הולכת להכין אותו נראה משונה ובכל זאת יצר הסקרנות גבר אז הכנתי ובפעם הראשונה לפי המתכון יצא מוצלח וקצת מלוח .החלטתי לשנות ואם כבר אז כבר להכין אותו שיהייה גם עוגה וגם לחם (כמובן שאין צורך בנטילת ידיים וגם לא ברכה אחרונה על המחיה)ואז תוכלו למרוח עליו גם ממרחים מתוקים וגם ממרחים מלוחים וגםםם לאכול אותו כנשנוש.
אני מציעה לכם להכין אהבתי אותו עם חמאת בוטנים ליד כוס הקפה
מה צריך
5 ביצים
כוס טחינה גולמית (שמנו את הכוס לפני שאתם מוזגים לתוכה את הטחינה כך היא תחליק לכם מהכוס ולא תשאר לכם בכוס).
רבע כפית שטוחה של מלח
כף ורבע סילאן
כפית גדושה א' סודה לשתיה
רבע כוס גרעיני חמניה
3 כפות שומשום
רבע כוס גרעיני דלעת
כף זרעי פישתן
אני הורדתי מעט מזרעי החמניה והדלעת והוספתי אגוזים קצוצים דק.
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הביצים להוסיף את הטחינה ולערבב להוסיף את הסילאן ולערבב. להוסיף את א' סודה לשתיה.
ובסוף את תערובת הזרעונים ולערבב 
להשאיר 3 כפות מהתערובת לפיזור על הלחם /עוגה
לצקת לתבנית אינגליש קייק ארוכה או תבנית חיועדת ללחם.
אני אפיתי בתבנית אלומיניום אליפסה.
לאפות מייד ב175 מעלות כ25 - 30 דקות
לשחרר מהתבנית ולצנן על רשת.
ולהנות עם כוס קפה או עם סלט חריף /ממרח מתוק פשוט מושלם
הלחם נשמר במקרר סגור בשקית שבוע ימים  ואולי יותר. אצלי חוסל חח אני חיסלתי 
שבת שלום חברים
 
 
לצפיה ב-'שאלה בנושא בשר.'
שאלה בנושא בשר.
19/02/2020 | 13:55
2
50
האם הבשר נעשה קשה אם מוסיפים מלח בשעת הבישול?

תודה למשיבים.
לצפיה ב-'לפני הבישול תמליחי ותפלפלי'
לפני הבישול תמליחי ותפלפלי
20/02/2020 | 06:47
34
תשאירי כמה שעות במקרר ואז תבשלי
בהצלחה
טובה
לצפיה ב-'לא. הבשר קשה אם לא מבשלים אותו מספיק זמן'
לא. הבשר קשה אם לא מבשלים אותו מספיק זמן
21/02/2020 | 15:11
16
לצפיה ב-' השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל'
השבת שלי-בחושה עם שוקולד קפה והל
13/02/2020 | 02:56
7
77
מצאתי ברשת ראיתי הל ורצתי להכין. לא דיי שאני מכורה לקפה אני מכורה להל,אז לא הכנתי אחת הכנתי שתיים.
כמובן בקלי קלות בקערה אחת מה שאהוב עלי. ערבוב ,ביס קטן מקוביית השוקולד ולתנור ואוףףףף כמה שהיא טעימההה, בהחלט שווה להכין.מההה אתם עדיין לא במטבח?
הנה מה שצריך לעוגה:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (לפרווה שמנת ריץ)
1 כוס קמח תופח/ 1 כוס קמח רגיל+1 כפית א' אפיה.
1 כפית קפה שחור עם הל (אם אין לכם עם הל תוסיפו הל טחון)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים:
בקערה טורפים ביצים, סוכר ושמנת מתוקה,
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנטמע בבלילה.
מוסיפים כפית גדושה של קפה ומבצעים חצי ערבוב.
משמנים תבנית ארוכה של אינגליש קייק,שופכים את הבלילה.
שמים את השוקולד לאורך התבנית בשני טורים.מטביעים מעט את השוקולד בבלילה,
מחממים תנור ל170 מעלות אופים כ40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
ובין ביס לביס משתרברבת לכם קוביית שוקולד
תהנו שבת שלום חברים
טובה
לצפיה ב-'נראת נהדר אני גם אוהבת'
נראת נהדר אני גם אוהבת
16/02/2020 | 08:28
2
24
הל.
לצפיה ב-'היי אילנית ברוכה השבה'
היי אילנית ברוכה השבה
16/02/2020 | 11:16
1
20
איפה נעלמתתגעגענו.
אכן העוגה טעימה מאוד
שבוע טוב 
טובה
לצפיה ב-''
16/02/2020 | 17:07
3
לצפיה ב-'זאת היתה הלבנה שלי לשבת'
זאת היתה הלבנה שלי לשבת
17/02/2020 | 20:14
3
57
לצפיה ב-'נראית טעימה יש מתכון .?'
נראית טעימה יש מתכון .?
18/02/2020 | 07:48
2
16
יום נפלא 
לצפיה ב-'כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה'
כן, הנה - עוגת גבינה גבוההההה
21/02/2020 | 16:05
1
32
 
אז מה צריך:
 
כן, כדי לקבל עוגה גבוהה צריך לתת לה דופן גבוהה לצמוח עליה, 
את זה אפשר לקבל בתבנית של קובנה
ונפח תבנית קטן, כך  שקוטר 20 זה יופי, כי רק ככה העוגה תהיה ממש גבוהה.
 
750 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה של פעם
1 שמנת חמוצה רגילה
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
קליפת לימון  מגוררת (אופציונאלי)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
 
 
לציפוי:
1 שמנת חמוצה של פעם מעורבבת עם שקית סוכר וניל
 
אופן ההכנה:
 
כדאי לדאוג שכל הרכיבים לעוגה יהיו בטמפרטורת החדר, כך שיש להוציא מהמקרר כ- 45 דקות לפני ההכנה.
 
מכינים את בתבנית: מברישים את התבנית כולה בשמן, גוזרים עיגול נייר אפיה לתחתית ומצמידים רצועות נייר לדפנות
מושחים את הנייר בשמן.
בנוסף עוטפים את התבנית מבחוץ ביריעת אלומיניום וזה כדי לקבל דפנות לבנות
 
לתנור מכניסים תבנית אפיה ובה ממלאים לגובה 2 ס"מ בערך מים, 
מדליקים את התנור לחום 200 מעלות טורבו עוד לפני שמכניסים את העוגה כך שיהיו בתנור אדים.
 
בקערה אחת מקציפים את החלבונים ברגע שמקבלים קצת בועות בקערה מתחילים
להוסיף  3/4 כוס סוכר לאט לאט , לא עוזבים את הקצף, כי ברגע שמתקבל קצף מבריק ורך, 
בסמיכות של יוגורט ולא יותר,מפסיקים את ההקצפה
כדי שיתקפל טוב למסת הגבינה ולא ישבר, .
 
את שאר החומרים שמים בקערה נוספת וטורפים היטב שלא יישארו גושים של קורנפלור ופודינג.
מקפלים למסת הגבינה את הקצף ב- 3 פעמים
 
כעת יש אפשרות לפזר מעט פירורי ביסקוויטים בתחתית התבנית לסוג של בסיס, ואפשר גם לוותר.
 
לאפיה של כ- 20 דקות, אני מניחה שזה יהיה שונה מתנור לתנור, 
ש להציץ ולבדוק מתי פני העוגה מתחילים להשחים ואז מורידים את חום התנור ל-160 מעלות
 ומעבירים למצב אפיה חום עליון ותחתון.
כעת אופים עוד שעה וארבעים דקות, מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.
מוציאים ומקררים היטב (במקרר)
ורק אז מעיזים להפוך את העוגה על צלחת הגשה.
לצפיה ב-'תודה חנה על השיתוף'
תודה חנה על השיתוף
23/02/2020 | 07:35
5
שבוע טוב
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא'
בוקר טוב שבוע נפלא
09/02/2020 | 09:11
47
שיהייה לכולנו יום חמים עם הרבה שמחה ובשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'השבת שלי בננות טעימהההה'
השבת שלי בננות טעימהההה
06/02/2020 | 00:49
68
של מיקי שמו כשראיתי את המתכון עדיין לא חשבתי להכין אותה, אבל כשראיתי את התגובות אמרתי רצה להכין. גם קלה להכנה וגם טעימה מאודד,
אמיתי שווה שווה
המצרכים:
240 גרם קמח(במקור הוכנה עם קמח כשר לפסח אני הכנתי עם קמח רגיל)
200 גרם סוכר חום
חצי שקית א' אפיה
1 שקית סוכר וניל
שליש כוס שמן
3 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה (לפרווה אפשר להשתמש בקרם סויה או קרם קוקוס)
קורט מלח
שתי בננות מרוסקות
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הביצים הסוכר סוכר הווניל והשמן
להוסיף את השמנת והבננות. מוסיפים בסוף את הקמח ואבקת האפיה. מערבביםעד לתערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים מערבבים קלות.
משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה.
אופים ב170 מעלות 55 דקות.
אחרי צינון מפזרים א' סוכר.
פורסים ונהנים עם כוס תה
שבת שלום חברים
טובה
לצפיה ב-'ענו על סקרים וקבלו על זה כסף'
ענו על סקרים וקבלו על זה כסף
05/02/2020 | 11:00
19
אמיתי!!!
עוושה את זה שנים
ענו על סקרים וקבלו על זה כסף
רק הירשמו ללא תשלום והסקרים כבר יגיעו אליכם במייל
לצפיה ב-'יש דבר כזה עוגת תפוחי עץ מיובשים ? '
יש דבר כזה עוגת תפוחי עץ מיובשים ?
02/02/2020 | 16:53
3
29
נדמה לי שפעם אכלתי כזו והייתה מאד טעימה.
ברשת משום מה לא מצאתי מתכון שמכיל רק ת"ע מיובשים.
למי יש מתכון ?
 
ותודה מראש .... 
לצפיה ב-'תנסי עוגת תפוחים בחושה'
תנסי עוגת תפוחים בחושה
03/02/2020 | 16:44
2
26
ותוסיפי תפוחים מיובשים.
לצפיה ב-'אבל איך לטפל בתפוחים המיובשים ?'
אבל איך לטפל בתפוחים המיובשים ?
04/02/2020 | 11:24
1
12
לצפיה ב-'לבשל אותם עם מים וסוכר וקינמון '
לבשל אותם עם מים וסוכר וקינמון
04/02/2020 | 18:38
16
ולסנן את הנוזלים אחרי הבישול
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבוע טוב לכולם'
בוקר טוב ושבוע טוב לכולם
02/02/2020 | 08:52
35
שיהייה לכם יום שכולו טוב
שבוע נפלא עם בשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'תכינו כדורי שוקולד לשבת'
תכינו כדורי שוקולד לשבת
30/01/2020 | 07:37
72
מתכון שמצאתי ברשת הכנתי אותם בשינוי .עוד כשהיד היתה מגובסת .אני עירבבתי ביד שמאל והנכד גילגל. כולם נהנוו לצערי לא צילמתי כי אז הראש היה ממוקד בכאבים.
החומרים :
400  מ"ל קרם קוקוס {קרם לא חלב} רצוי שיהייה מעל 60 אחוזי שומן
4 חבילות שוקולד מריר שבורים לקוביות
כף ויסקי לא חובה/ או ליקר כל שהוא
2 כפיות ת. וניל
חצי כוס קוקוס
כוס אגוזים קצוצים גס
שני שרוולי עוגיות פתיבר /אני שמתי גם פרורי עוגה מפוררת במקום חלק מהבסקוויטים.
עוד קוקוס לגילגול הכדורים.
אופן ההכנה :
בקערה שוברים את העוגיות לפרורים קטנים. מוסיפים את הקוקוס והאגוזים ומערבבים.
רוקנו את פחית קרם הקוקוס לתוך סיר וחממו אותו על להבה נמוכה.
כשהקרם מבעבע תוסיפו את קוביות השוקולד לכבות את האש ולערבב טוב עד שהשוקולד נמס.
להוסיף את התמצית והוויסקי.להמתין כמה דקות עד שיצטנן.
לשפוך את השוקולד על העוגיות ולערבב היטב .
להכניס למקרר לפחות לשעתיים.
עם ידיים קצת משומנות לגלגל כדורים ולטבול אותם בקוקוס.
נזללל רק אחרי שהות במקרר .וגם נשמר רק במקרר.
תהנו בהצלחה
שבת שלום חברים
טובה
בתמונה אלו לא כדורי השוקולד עם קרם הקוקוס אלא כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים.
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שני חודש טוב'
בוקר טוב ליום שני חודש טוב
27/01/2020 | 08:05
1
60
שיהייה לכולם יום נפלא
חודש טוב ומבורך
טובה
לצפיה ב-'נראה שווה'
נראה שווה
27/01/2020 | 23:41
12
לצפיה ב-'הודעות'
הודעות
26/01/2020 | 17:41
1
47
לא מתבהר כשפותחים הודעה
לצפיה ב-' למערכת תֻ הפיתרונים'
למערכת תֻ הפיתרונים
27/01/2020 | 08:08
14
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום רביעי'
בוקר טוב ליום רביעי
22/01/2020 | 05:05
63
החורף הגיע? וואוו קרררר
שיהייה לכם יום חמים ונעים 
ובשורות טובות
טובה
 
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום ראשון'
בוקר טוב ליום ראשון
19/01/2020 | 09:24
46
שיהייה לכם שבוע טוב גשום וחמים
יום נפלא
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום ראשון'
בוקר טוב ליום ראשון
12/01/2020 | 08:27
2
60
שבוע טוב לכולם
ויום נפלא עם בשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'בוקר נפלא'
בוקר נפלא
12/01/2020 | 09:20
1
34
יבוא יום ואני אנסה גם לאפות את דפי האורז, עד כה אכלנו אותם ללא אפיה עם ירקות טריים
לצפיה ב-'הם מאוד טעימים אחרי אפיה'
הם מאוד טעימים אחרי אפיה
16/01/2020 | 06:41
25
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-'לשבת עוגת שעון - ברכות יעקב לשבטים'
לשבת עוגת שעון - ברכות יעקב לשבטים
09/01/2020 | 15:05
2
78
לצפיה ב-'חנה הרעיונות'
חנה הרעיונות
09/01/2020 | 15:21
1
26
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-''
09/01/2020 | 22:31
2
לצפיה ב-'קינוח מנחם לשבת קודש'
קינוח מנחם לשבת קודש
09/01/2020 | 08:05
95
מכיוון שאני עדיין מתקשה לתפקד ביד ימין החלטתי להכין את הקינוח הזה שלא דורש עבודה מרובה וגם כי נשארה לי חלה משבת. מזהירה אתכם זה ממכר ואם תתחילו לזלולל כשזה יוצא מהתנור אני לא לוקחת אחריות אי אפשר להפסיק 
 
 
חלה אחת פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
100 גרם סוכר
300 מליליטר שמנת מתוקה
4 ביצים
חמאה למריחת הפרוסות (לא חייב )
כפית ת.וניל.
אגוזי מלך  טחונים גס (לא חייב) תוספת שלי ומוסיף המון למאפה.
אופן ההכנה
מורחים תבנית היטב בחמאה ומפזרים בתחתית את האגוזים
פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומורחים בשכבה דקה של חמאה {שוב לא חובה אבל מוסיף קלוריות וטעם טוב למנה [surprise]  )
שמים את הפרוסות בתבנית.
מערבבים את הביצים והסוכר ותמצית הווניל במקצף ידני מוסיפים את השמנת מתוקה.מוזגים על פרוסות החלה. מחכים כרבע שעה עד שנספג בפרוסות החלה 
אופים ב160 מעלות כ40- 45 דקות
יש אפשרות לפזר מלמעלה שומשום או אגוזים טחונים אחרי שהחלה ספגה את הנוזלים.
זהווו תהנו חם או קררר בתוספת כף גלידה מי צריך יותר מזה???
בהצלחה ותהנו
הפעם חתכתי את החלה לפיסות בינוניות פיזרתי מעליהם 50 גרם קוביות חמאה השארתי את החלה בתבנית ועליה יצקתי את כל הרוטב כיסיתי ולמקרר ללילה החלה ספגה את כל הרוטב ואפיתי אויי אויי כמה שזה יצא טעיםםם 
אבל אתם לא חייבים לילה במקרר מספיק חצי שעה ואפילו פחות לממהרים.
בהצלחה 
שבת שלום שבת חמימה ונעימה
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום חמישי בשבת קודש'
בוקר טוב ליום חמישי בשבת קודש
09/01/2020 | 07:45
44
איך אתם שורדים את השיטפונות ?
אני יושבת בבית עם מ הגשם מחלחל בתיקרה ויורדו טיפות  צריך לתקן !אבל מי יעלה בגשם כזה לגג?
שיהייה לכם יום גשום אבל לא סוער ולא קר חמים ונעים
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שלישי בשבת קודש'
בוקר טוב ליום שלישי בשבת קודש
07/01/2020 | 07:44
41
שיהייה לכם יום נעים וחמים
טובה

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ