לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1006710,067 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
07/03/2019 | 06:50
7
23
מה מתבשל ב-לשבת !!
לינדה
לצפיה ב-'שאלה בקשר ללישת בצק במג'מיקס'
שאלה בקשר ללישת בצק במג'מיקס
07/03/2019 | 19:08
6
24
למי יש מג'ימיקס והיא /הוא גם לש/ה איתו בצק ?
מוצר היום  בערוץ הקניות הוא מגימיקס ואומרים שאפשר גם ללוש איתו בצק.
אני אישית לשה במיקסר,  ולכן מבקשת לדעת אם  הוא מתאים ללישת  בצק  (בעיקר שמרים)
במעבד שהזכרתי את שמו, ויש לו להב מיוחד ללישה.
אפשר לסמוך עליו ?
 
תודה למי  שישיב.
 
אני יודעת שבחמישי בערב רוב האנשים עסוק,  אבל המבצע הוא עד סוף היום.
לצפיה ב-'לי יש !!'
לי יש !!
07/03/2019 | 20:53
1
72
אני בעקר מכינה רוטבים ..משתמשת בפומפיות .ללוש בצק רק בכמויות קטנות ..
 
תמיד טוב שיש עוד מכשיר עזר במטבח .
 
בהצלחה ותתחדשי.
לינדה.
לצפיה ב-'תודה על תשובתך וגם על המשוב'
תודה על תשובתך וגם על המשוב
07/03/2019 | 21:09
11
בקשר לאוזנהמנים.  
לצפיה ב-'בצק פריך הכי טוב להכין במג'ימיקס'
בצק פריך הכי טוב להכין במג'ימיקס
07/03/2019 | 23:36
2
13
שמרים  לא ניסיתי
לצפיה ב-'הגיוני שפריך מתאים כי אני עושה זאת במעבד מזון.'
הגיוני שפריך מתאים כי אני עושה זאת במעבד מזון.
07/03/2019 | 23:49
1
12
הסתקרנתי באמת לגבי בצק שמרים שעושים  עם וו לישה.
 
ננסה.  תודה על תשובתך.
לצפיה ב-'מגמיקס מתאים רק לבצק פריך,,'
מגמיקס מתאים רק לבצק פריך,,
08/03/2019 | 16:51
9
קונדיטור מומחה בתחום הבצקים הסביר,שהמג'מיקס לא מתאים לבצק -שמרים,
אלא מתאים רלהכנת בצק -פריך בלבד.
 
לצפיה ב-'אכן מג'מיקס מתאים ללישת בצק פריך'
אכן מג'מיקס מתאים ללישת בצק פריך
12/03/2019 | 19:05
4
ולא מתאים לבצק שמרים
טובה
לצפיה ב-' השבת שלי רוגלך רחת'
השבת שלי רוגלך רחת
07/03/2019 | 07:33
289
אהבו אצלי את הבצק והרחת זכרונות ילדות של בעלי עם רחת אמיתית של "חביליו"
מה צריך:
400 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה/מחמאה
שני חלמונים
חצי גביע שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר 
למילוי:
300 גרם רחת חלקום 
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את החמאה הרכה עם הביצים והסוכר מוסיפים את השמנת חמוצה והקמח ולשים בצק רך ולא דביק.
עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר לשעתיים מוציאים מהמקרר מחלקים לארבעה חלקים שווים יוצרים עיגול בעובי 4 מ"מל חותכים ל16 משולשים שמים בקצה הרחב קובייה קטנה של רחת ומגלגלים לרוגלך.
שמים נייר אפייה אופים ב175 מעלות 20 דקות 
מוציאים מצננים מפזרים אבקת סוכר 
ונהנים עם כוס תה גם עם קפה זה טעים  [wink]
בהצלחה תהנו 
בחלק מהרוגלך שמתי שזיפים מריבת פובידל ביתית יצא יאמייי

שבת שלום חברים
טובה
לצפיה ב-'מזל טוב לנמושקה היקרה '
מזל טוב לנמושקה היקרה
06/03/2019 | 09:23
2
22
לטובה היקרה מאחלת לך שפע של ברכות ליום הולדתך
תמשיכי להיות את אשה מקסימה עם נתינה מכל הלב 
המון בריאות ~~
נחת מהסובבים אותך בחום ואהבה~~
לינדה.
לצפיה ב-'תודה רבה לינדוש יקרה'
תודה רבה לינדוש יקרה
06/03/2019 | 12:23
1
9
מזל שהנכדה הגיעה והזכירה לי שיש לי מומולדת.
כל הברכות יחולו גם עליך והסובבים אותך.
לצפיה ב-''
06/03/2019 | 16:11
4
ל
י
נ
ד
ה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
06/03/2019 | 06:57
10
מה שלומכם הבוקר 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי
05/03/2019 | 07:31
7
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי'
אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי
04/03/2019 | 14:22
5
18
אני מחפש מתכון הכי פשוט והכי עממי לפלאפל. אבל בבקשה בבקשה בבקשה - רק ממי שבמו ידיהם הכינו את הפלאפל הזה מאלף ועד תו וזכו בתשואות.

לא ממישהו ששמע מסבתא שלו וכאלה או שהעתיק מתכון מהרשת וטרם ניסה אותו. בבקשה בבקשה והמון תודה


לצפיה ב-'השף היחף /הנה מתכון '
השף היחף /הנה מתכון
05/03/2019 | 07:42
30
 
כנס לקישור יש את המתכון זה של גיל חובב !!
    מתכון מוצלח וממליצה בחום אני מכניה אותו?
נישמח לשמוע איך יצא לך !!
המשך ליום נעים וטעים.
לינדה.
לצפיה ב-'פלאפל'
פלאפל
09/03/2019 | 21:02
3
16
אני מכין הרבה פלאפל, ומה שאני מכין זה ללא גלוטן. אני מכין כמות גדולה של עיסה, שם בשקיות, ומקפיא. מדי פעם מוציא שקית או שתיים, ומכין. 
 
פלאפל
1 ק"ג חומוס מושרה במים 24 שעות.
4-5 בצל ירוק
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
6-7 שיני שום
בצל גדול
פלפל חריף
20 גרם אבקת אפיה
מלח ופלפל
כמון
טוחנים הכל במטחנת בשר. את החומוס טוחנים פעמיים, ואת הבצל טוחנים אחרון. נותנים לתערובת לנוח. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים היטב. מוסיפים את התבלינים לפי טעם. לשים היטב, ואם התערובת סמיכה מוסיפים מים. עושים כדור אחד, מטגנים, טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך. עושים כדורי פלאפל עם מכשיר לכדורים,  מטגנים בשמן עמוק.

 
לצפיה ב-'מעולה !!'
מעולה !!
11/03/2019 | 11:29
2
7
אהבתי את המתכון ..
אני גם עושה כמות גדולה מחלקת לשקיות ומקפיאה ..
תמיד יש בשלוף.
לינדה.
לצפיה ב-'תוספת'
תוספת
11/03/2019 | 11:35
1
13
אני מכין עם מכשיר לכדורים. כזה שצריך להחזיק את הכפתור כנגד הקפיץ כל הזמן, והאגודל כואב. מה שעשיתי, פרקתי אותו, והוצאתי את הקפיץ. הכנסת העיסה למכשיר דוחפת את הדוחפן פנימה, ודחיפה קטנה עם האצבע מוציאה את הכדור לשמן. זה הרבה יותר קל, והאגודל לא כואב יותר. המלצתי גם לבת שלי לעשות ככה, והיא מודה לי על זה כל פעם שהיא מכינה פלאפל (מהעיסה שהיא משנוררת ממני.....). 
לצפיה ב-'איזה רעיון מדליק אהבתי.'
איזה רעיון מדליק אהבתי.
11/03/2019 | 11:40
8
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב יום שני '
בוקר טוב יום שני
04/03/2019 | 06:20
14
מה שלומכם !!!
מה עם  הכנות למשלוחי מנות ?
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
03/03/2019 | 06:39
9
מה שלומכם הבוקר
לינדה.
לצפיה ב-' השבת שלי והפעם לכבוד פורים כבר'
השבת שלי והפעם לכבוד פורים כבר
28/02/2019 | 08:39
3
114
 
סולת קלה להכנה מתוקה וטעימה בטרוף נשמרת במקרר יותר מחודש ובעיקר מתאימה לתוספת אנרגיה  לימים גשומים וברוכים אלו
 
מה צריך:
2 כוסות שמן .          או 1 ח' מרגרינה  ו 1 כוס שמן
2 כוסות מים ( כוסות הזכוכית עם ידית.)
1 ק"ג סולת פחות כוס
1 ורבע  כוסות קמח .
2 ש' אבקת אפיה 
2 שקיות סוכר וניל                                                                                          הבצק מוכן                                    
                                              
.
  על העוגה :
חצי כוס שומשום.אפשר בלי
שקדים.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם הגיטרה לשים את כל  החומרים היבשים ולערבב.
בסיר להרתיח את המים והשמן (זהירות ) או 1מרגרינה וכוס שמן +שתי כוסות המים.
לשפוך לקערהת המקסר את השמן והמים החמים וללוש כמה דקות עד שכל הנוזלים 
נספגים,ויש לנו בצק רך  רך.                                                                                           הכל מוכן לאפיה
להכין תבנית אפיה.  לא רצוי חד פעמית .                                         
לשטח את הבצק ולהדק
לפזר על העוגה רבע כוס שומשום (לא חייב)
לחתוך את העוגה למעוינים או ריבועים .בזמן שחותכים לוודא שהחיתוך
מתבצע עד תחתית התבנית.
להטביע שקד בכל ריבוע.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד שהעוגה משחימה יפה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
הסירופ:
2 וחצי כוסות סוכר                                                                                                    הסירפ מחלחל בבצק האפוי                                                    
2 כוסות מים                                                                            
 
מיץ לימון טבעי מ1 לימון
כפית קינמון.
שבת שלום חברים
                                                         
                                         
 
 
                         
 
לצפיה ב-'העוגה ניראת טוב ובטח טעימה בטירוף.'
העוגה ניראת טוב ובטח טעימה בטירוף.
28/02/2019 | 13:13
14
תודה טובה"לה על המתכון .
לינדה.
לצפיה ב-'סנונית ראשונה לפורים -המלכה -פלודני'
סנונית ראשונה לפורים -המלכה -פלודני
28/02/2019 | 23:39
1
49
 
          
רכיבים: 

לבצק:

750 גר' קמח
1/4 1 מחמאה
4 חלמונים
20 גר' שמרים טריים (7 גר' שמרים יבשים)
3 כפות סוכר
קורט מלח
קליפה מגוררת מתפוז ולימון
מים ו/או מיץ תפוזים לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה
בערך כוס סטנדרטית ועוד אולי רבע כוס
תוסיפו הנוזלים לאט יש לערבל היטב ואז להוסיף עוד אם צריך

מילוי:
ריבת פובידל
מילוי:
150 גר' פרג
 200 גר'סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
1/2 1  תפוח גרנד
מילוי:
ריבת מישמש
200 גר' אגוזים טחונים גס
 150 גר' סוכר
קליפה מגוררת מ- 2 לימונים
1/2 1 תפוח גרנד
מילוי:
ריבת פובידל
  

אופן הכנה: 
בצק:
מערבבים את רכיבי הבצק עד לקבלת בצק לא רך ולא נוקשה.
להתפיח לילה במקרר.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים כאשר חלק אחד גדול יותר והוא ישמש כבסיס לעוגה.
יש לרדד את החלקים לעלים דקים, הכי כדאי בין 2 דפי אפיה מפרגמנט.

מילוי:
למרוח ריבת פובידל על הבצק.
לערבב 150 גר' פרג + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.
לפזר את מילוי הפרג על הבצק.
לגרר מעל תפוחים  גרנד.
לכסות בעלה בצק.
למרוח ריבת מישמש על העלה.
לערבב 200 גר' אגוזים טחונים + סוכר + קליפה מגוררת מ-2 לימונים.

לפזר על ריבת המישמש
לגרר מעל את התפוחים .
לכסות בשכבת בצק נוספת.
למרוח את הבצק בריבת פובידל.
משארית הבצק מכינים שתי וערב של רצועות בצק.
מורחים בביצה טרופה ואופים בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.
לצפיה ב-'חנהפ תודה על המתכון /'
חנהפ תודה על המתכון /
01/03/2019 | 06:27
10
נראה טוב ..
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי לסופ"ש נעים וחמים '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי לסופ"ש נעים וחמים
01/03/2019 | 06:24
13
מה שלומכם!!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
28/02/2019 | 06:46
18
מה שלומכם !!! 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
27/02/2019 | 06:20
15
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי
26/02/2019 | 05:39
1
12
בוקר אור עולם ולכולם 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב ישראל'
בוקר טוב ישראל
26/02/2019 | 05:45
21
שיהיה לכם יום נפלא
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני
25/02/2019 | 06:49
14
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
24/02/2019 | 06:17
4
17
מה שלומכם הבוקר..
מאחלת לכולם המשך יום נעים וטעים 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
24/02/2019 | 09:45
3
25
שיהיה לכם שבוע נפלא
ויום מקסים
טובה
לצפיה ב-'שבוע טוב עם שאריות משבת '
שבוע טוב עם שאריות משבת
24/02/2019 | 14:10
2
29
לצפיה ב-'חנהפ אפשר ביס מהעוגה'
חנהפ אפשר ביס מהעוגה
25/02/2019 | 06:47
1
7
אשמח למתכון !!
המשך ליום נעים וטעים.
לינדה.
לצפיה ב-'עוגת גבינה אלפחורס מהבלוג של פיית העוגיות'
עוגת גבינה אלפחורס מהבלוג של פיית העוגיות
25/02/2019 | 13:27
19
לצפיה ב-'שבת שלום לכל ישראל'
שבת שלום לכל ישראל
22/02/2019 | 16:37
17
טובה
לצפיה ב-' השבת שלי תותי פרותי'
השבת שלי תותי פרותי
21/02/2019 | 06:34
4
68
חיסול פרות יבשים דווקא לפני פורים קלה להכנה וטעימה
 
200 גרם אגוזי מלך/ לוז/ פקאנים קצוצים גס/לחצי.
200 גרם פרות יבשים מעורבבים // צימוקים/ חמוציות / מישמש /דובדבנים מסוכרים/ קליפות הדרים
7 כפות קמח
1 כפית א, אפיה
5 כפות סוכר
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
2 ביצים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הפרות היבשים עם האגוזים
בקערה נוספת מערבבים את הקמח א' האפיה , הסוכר הביצים ושאר החומרים ומערבבים
מוסיפים את האגוזים והפרות היבשים ומערבבים.
משמנים תבנית אינגליש קייק קטנה וממלאים בתערובת.
אופים בחום 160 מעלות ובודקים עם קיסם אם  העוגה עדיין לא אפויה והשחימה מכסים קלות ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות.
מוציאים בגמר האפיה ומצננים.
מכניסים את העוגה למקפיא ל6 שעות לפחות.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ומשהים אותה10 דקות .פורסים אותה  לפרוסות דקות עם סכין חדה (לא משוננת)
ונהנים עם כוס תה
אל תפרסו את העוגה בעודה חמה או לא מוקפאת כי היא תתפורר לכם.
לשמור בקרור בקופסה סגורה
תהנו ושיהיה בהצלחה
שבת שלום חברים
טובה

 
לצפיה ב-'נראה נפלא!!'
נראה נפלא!!
21/02/2019 | 08:32
1
5
לצפיה ב-''
22/02/2019 | 13:36
5
טובה
שבת שלום
 
 
לצפיה ב-'מזמין ביס'
מזמין ביס
24/02/2019 | 14:13
לצפיה ב-'טובה"לה זה נראה '
טובה"לה זה נראה
25/02/2019 | 06:48
3
תודה על המתכון .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
21/02/2019 | 06:35
1
18
מה שלומכם !!
 
 https://www.10.tv/cookies_recipes קישור מרשת 13 מבחר ענק לעוגות ועוגיות 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לינדוש'
בוקר אור לינדוש
21/02/2019 | 08:31
21
התכבי בעוגת השבת שלי 
https://taly60.blogspot.com/2015/05/blog-post.html
לצפיה ב-'שאלה על נתח -בשר סינטה.'
שאלה על נתח -בשר סינטה.
21/02/2019 | 18:09
2
27
מה עושים עם חצי קילו סינטה אשר נותר לאחר צליה  בתנור ?
האם יהיה אפשר לחמם אותו שוב מחר בצהריים מבלי שיתייבש ?


לצפיה ב-'אפשר לחמם, אפשר להוסיף רוטב'
אפשר לחמם, אפשר להוסיף רוטב
24/02/2019 | 14:13
1
10
לצפיה ב-'תודה,'
תודה,
04/03/2019 | 18:08
5
לבסוף החלטתי לפרוס דק ולשים בכריך ירקות וזיתים.
לצפיה ב-'בוקר אור לחברי הפורום ליום רביעי '
בוקר אור לחברי הפורום ליום רביעי
20/02/2019 | 07:06
1
29
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם'
בוקר טוב לכולם
20/02/2019 | 08:23
24
שיהיה לכם יום נפלא עם בשורות טובות
טובה

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ