לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1030110,301 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני
23/09/2019 | 06:30
3
מה שלומכם .
  לינדה
 
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום '
בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום
22/09/2019 | 07:29
1
12
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא לכולם'
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם
22/09/2019 | 09:56
10
יום טוב שיהיה לכם
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבת שלום למבקרי הפורום '
בוקר טוב ושבת שלום למבקרי הפורום
20/09/2019 | 09:25
15
מה שלומכם !!
מאחלת לכולם המשך ליום טוב 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
18/09/2019 | 09:34
7
מה שלומכם!!
 מה מכינים לחג לראש השנה .
לינדה.
לצפיה ב-'בלנדר/מטחנת אגוזים קטנה'
בלנדר/מטחנת אגוזים קטנה
18/09/2019 | 00:02
3
25
הי חברים, אני מחפשת תחליף למעבד מזון  במקרה של טחינת כמויות קטנות, אבל שיהיה בעוצמה חזקה. יש לי אמנם מעבד מזון מג'ימיקס אבל אני מתעצלת לשטוף את כל החלקים ולעתים מספיק משהו קטן כשצריך כמויות קטנות. 
בתוכנית מאסטר שף הם משתמשים במשהו שאולי יכול להתאים אבל לא ברור לי האם זה משהו שבנוי גם לטחינת דברים קשים מאוד כגון אגוזים וכדומה. למישהו יש מושג? מצרפת תמונה להדגמה.  במידה וזה יכול להתאים, אשמח לקבל את שם המוצר / דגם/יצרן וכו'.  במידה וזה לא מתאים, אשמח לקבל ההמלצה למוצרים מתאימים.
תודה מראש :)
לצפיה ב-'המלצה לבלנדר מטחנה!!'
המלצה לבלנדר מטחנה!!
18/09/2019 | 09:33
2
12
ממליצה בחום על המטחנה רק תבררי כמה כוח סוס יש למכשיר !!
בהצלחה.
לינדה.
לצפיה ב-'לינדה תודה, אפשר בבקשה פרטים נוספים?'
לינדה תודה, אפשר בבקשה פרטים נוספים?
18/09/2019 | 22:26
1
5
 כמה כח סוס צריך להיות למכשיר בכדי שיעשה את העבודה?
והאם יש לך פרטים של המכשיר? שם היצרן, דגם וכו?
לצפיה ב-'מטחנה /או מעבד מזון.'
מטחנה /או מעבד מזון.
19/09/2019 | 11:23
14
לי יש במעבד מזון את המטחנה ..
אצלי זה 2000 ווט חזק מאוד מכיון שאני מתעסקת בקטרינג וחייבת מכשיר חזק.
בהצלחה.
לצפיה ב-'אשמח לעזרה'
אשמח לעזרה
19/09/2019 | 04:02
2
11
אולי יש למשהו מתכון לחטיפי פצפוצי אורז שלא מתפרקים מחוץ למקפיא כלומר יציבים בתמפרטורת החדר לפחות כמה שעות
חייב פרווה
עדיף בלי שוקולד
אפשרי עם אבקת שוקו או קקאו
לצפיה ב-'חטיף פצפוצי אורז דבש וחלבה /דליקטס.'
חטיף פצפוצי אורז דבש וחלבה /דליקטס.
19/09/2019 | 11:21
1
10
 
חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה
חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה
מתכון ב-5 דקות! ממכר במיוחד, קל להכנה וללא אפייה.
מצרכים:
4-5 כוסות פצפוצי אורז רגיל/מלא
25 גרם חמאה/מחמאה
3 כפות דבש
5 כפות שטוחות סוכר חום 
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס/מגורען
200 גרם חלווה וניל קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את כל המרכיבים עד להמסת כל החומרים וקבלת תערובת אחידה.
בקערה גדולה שופכים את פצפוצי האורז ומעל פצפוצי האורז את התערובת החמה, מערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים ומעבירים לתבנית חד פעמית ענקית. משטחים היטב בעזרת כף ומקררים כ10 דקות, חותכים לחיתוכיות ושומרים בקופסה עד להגשה במקרר או במקום קריר.
ניתן לקשט עם שומשום קלוי מעט מלמעלה.
לצפיה ב-' שימור אבטיח שלם:'
שימור אבטיח שלם:
15/09/2019 | 15:48
3
22
 שלום לכם בתקווה שאני שואל בפורום הנכון:
>> השאלה שלי אם אני קונה אבטיח שלם יפה וטרי.  כמה זמן אני יכול לשמור אותו כשהוא שלם ולא פתוח במצב שבפתיחה יהיה ראוי למאכל?
לצפיה ב-'שבוע !!'
שבוע !!
16/09/2019 | 06:05
2
6
לצפיה ב-' תודה רבה לינדה'
תודה רבה לינדה
16/09/2019 | 16:03
1
8
 תודה לך
לצפיה ב-'בכייף ובאהבה.'
בכייף ובאהבה.
18/09/2019 | 09:35
7
לינדה
                    תמיד נשצח לעזור.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני
16/09/2019 | 06:06
10
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
15/09/2019 | 06:25
9
מה שלומכם ~~
עוד שבוע נחגוג את ראש השנה לשנה מבורכת אמן
לינדה
 
 
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי וסופ"ש נעים'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי וסופ"ש נעים
13/09/2019 | 06:45
12
מאחלת לכולם שבת שלום שבת של רוגע שבת של שלווה .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
11/09/2019 | 11:02
1
11
קישור לאתר למתכונים בסיר אחד!!
 
לינדה.
לצפיה ב-'מתכונים לשבת '
מתכונים לשבת
11/09/2019 | 11:04
28
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי
10/09/2019 | 05:39
12
נקבל את היום עם חיוך ומחשבות טובות אמן
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
08/09/2019 | 07:32
13
20
מה שלומכם !!
מזמן לא העלנו מתכונים ? 
ראש השנה בפתח למבקרי הפורום נישמח לשיתוף למתכונים לחג
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
08/09/2019 | 08:29
33
שבוע טוב
יום נפלא לכולם
טובה
 
לצפיה ב-'נתחיל עם הסימנים'
נתחיל עם הסימנים
08/09/2019 | 22:01
43
לצפיה ב-'מגוון עוגות דבש לחג'
מגוון עוגות דבש לחג
08/09/2019 | 22:07
29
לצפיה ב-'ארוחת חג חגיגית, כולל עיצוב שולחן לחג'
ארוחת חג חגיגית, כולל עיצוב שולחן לחג
08/09/2019 | 22:09
1
31
לצפיה ב-'תודה חנהפ על השיתוף '
תודה חנהפ על השיתוף
10/09/2019 | 05:38
6
תודה חנהפ על הקישור למתכונים לחג.
לינדה
לצפיה ב-'מעדן של תמרים'
מעדן של תמרים
11/09/2019 | 17:25
7
17
 
מה צריך:
חצי קילו תמרים לחים
 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
גרידת תפוז
אופן ההכנה:
לקלוף את התמרים הלחים מקליפתם הדקה 
לחצות אותם לחצי
לסדר אותם במגש .
לגרד עליהם קליפת תפוז.
לשפוך על התמרים שמנת מתוקה.
להכניס לאישפוז ל24 שעות למקרר
לא לנסות לטעום לפני 24 שעות
וזהו תוציאו מהמקרר ותחגגו 
אני לא אחראית לתוצאות [;)]
שלכם מכל ה   .
טובה
 

 
 
 
 
 

 
לצפיה ב-'ריבת תפוחי עץ'
ריבת תפוחי עץ
11/09/2019 | 17:53
6
14
 
1 קג תפוחי עץ 
900 גר סוכר
כף דבש
כף מיץ לימון טרי סחוט
תיבול:
אני מוסיפה תרמילי הל פותחת אותם ושמה בריבה מתחילת הבישול
אפשרות נוספת מקל קינמון/ ציפורן
אופן ההכנה:
לקלוף את התפוחים ולהוציא את הגרעינים ולחתוך לרבעים
לשים בסיר רחב את הסוכר להוסיף את התפוחים ותרמילי ההל.
 
להדליק אש נמוכה ולבשל תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כשעה.(אני לקבלת צבע חום מבשלת כשעתיים על להבה נמוכה עם מכסה)
להסיר את המכסה לבשל עוד כחצי שעה ללא מכסה ולהוסיף כף דבש וכף מיץ לימון. ולבשל עוד כחצי שעה.
ניתן לרסק אחרי הבישול או למעוך במועך תפוחי אדמה. (מעולה לעוגות)
חג שמח שנה טובה ומבורכת
טובה
 

 
לצפיה ב-'עוף ממולא בבטטה'
עוף ממולא בבטטה
11/09/2019 | 18:04
5
17
מה צריך לעוף :
עוף שלם לא חשוב הגודל.
בצל גדול פרוס לפרוסות.
4 כפות שמן 
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 כף דבש
2 כפות סוכר חום.
פפריקה מרוקאית מתוקה.
צ`ילי חריף גרוס
כפית גדושה אבקת שום.
מעט כורכום.
מים עד כיסוי העוף.
בטטות קטנות /לכל סועד 1.קלופות ושטופות
אופן ההכנה:
קודם לנקות את העוף כל אחד בדרכו. אני מרתיחה מים שמה את העוף בסיר לכמה דקות מוציאה ומקררת, מנקה אותו מהנוצות ושומנים מיותרים.
פורסים את הבצל שמים בסיר עם השמן מוסיפים פפריקה מתוקה. ומניחים את העוף. מכסים את הסיר ל5 דקות והופכים את העוף שוב ל5 דקות עם מכסה סגור. זהו תוסיפו את שאר התבלינים לכסות את הסיר לעוד 5 דקות.
להוסיף מים. להגביה להבה ולבשל ברתיחה חצי שעה .
להנמיך להבה  להרים מעט את העוף מהנוזל ולהכניס  את הבטטות ומה שלא נכנס מהבטטות שימו בצידי הסיר.
להמשיך לבשל על להבה גבוה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
יוצא עוף עסיסי וטעים.
תהנו
בהצלחה 

 
לצפיה ב-'קציצות עלי סלק'
קציצות עלי סלק
11/09/2019 | 18:10
4
20
צרור ענק של עלי סלק/ של גוש קטיף שתי חבילות.
3 בצלים בינוניים קצוצים.
3 ביצים
חצי כוס פרורי לחם.
שלוש כפות שומשום קלוי במחבת.
מלח, פלפל שחור, א` שום, כורכום.
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסה  קטנה של רסק עגבניות
בצל קטן קצוץ
חצי כוס אפונה קפואה
גזר גמדי/קישואים פרוסים / דלעת חתוכה לקוביות.
מלח,פלפל שחור,קורט סוכר.
מעט שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את עלי הסלק ולקצוץ. את הגבעול לקצוץ דק דק.
לחמם מים בסיר ולבשל את עלי הסלק כ8 דקות.
לסנן לשים במסננת להגרת הנוזלים..ולסחוט היטב היטב.על קרש חיתוך לקצוץ דק דק את העלים המבושלים.
לערבב בקערה את כול החומרים :עלי סלק,הבצלים,פרורי הלחם,ביצים,והשומשום הקלוי,
לתבל בפלפל שחור,מלח,מעט כורכום, א` שום.
בסיר טיגון לחמם שמן עמוק ליצור קציצה ולטגן להשחמה משני הצדדים.
לאכול חם זה יאמיייי [;)]
לתבשיל הטעים:
אם לא חיסלתם את הקציצות בעודן חמות  [:P]
אז תכינו תתבשיל:
בסיר רחב ושטוח לשים מעט שמן ולטגן את הבצל,להוסיף את התיבול מלח, פלפל שחור, להוסיף את הרסק לטגן על אש נמוכה כדקה שתיים,להוסיף את קורט הסוכר תוך כדי עירבוב.
להוסיף לסיר בערך 3 כוסות מים .
להביא לרתיחה, עכשו שימו כל ירק שתבחרו,אפונה,גזר, קישוא,דלעת. ובשלו עוד 10 דקות.
להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות.אחת צמודה לרעותה.
בשלו עוד כעשר דקות, עד שמרבית הרוטב נספג בקציצות. (לא צריך שישאר הרבה רוטב)
טוב נו זהו תאכלו ותהנו... אלא מה
לא בטוחה שישארו לכם קציצות אחרי הטיגון    [:P]   [:P]
בהצלחה
שלכם טובה
לצפיה ב-'עוף בחלב קוקוס'
עוף בחלב קוקוס
11/09/2019 | 18:16
3
11

מה צריך לעוף הנפלא הזה :
פחית חלב קוקוס
8-7 שוקיי עוף
גבעולי לימונית (לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
1 כפית מלח
2 כפות רוטב סויה
כף סוכר חום
1 כפית קארי
פלפל צ'ילי גרוס חריף
כף גדושה דבש
שמן לטיגון השוקיים
4 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה :
משרים את העוף לחצי שעה ברוטב סויה ,דבש ,סוכר מלח, צ'ילי, וגבעולי לימונית.
מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את השום והעוף מטגנים את העף כמה דקות .
מוסיפים את חלב הקוקוס והרוטב בו הושרה העוף. 
מביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ45 דקות על להבה נמוכה.
מגישים עם בצל ירוק קצוץ. ובוטנים קלויים קצוצים














 
לצפיה ב-'סלט טונה פיקנטי'
סלט טונה פיקנטי
11/09/2019 | 18:23
2
17
חצי קילו דג טונה.
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
6 עגבניות אדומות קצוצות  לקוביות קטנות ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף) 
פפריקה מתוקה
מלח
כפית חומץ /מיץ לימון.
שמן
1וחצי כוסות מים                                               
 למשרה של הדג / אסור לוותר 
כפית שטוחה כמון
רבע כוס יין יבש /אדום / לבן
כף מלח גס
3 עלי דפנה
מים עד כיסוי הדג.
 להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.
  לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.
אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .
 להכנת הרוטב:
בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל
לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .
להוסיף פפריקה  מים ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.
להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.
 את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק  הביאו 
והחגיגה מתחילה.
 הערה
יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם 
טובה
לצפיה ב-'לחם דלעת'
לחם דלעת
11/09/2019 | 18:36
1
14
לצפיה ב-'תודה טובה"לה על המתכונים לחג '
תודה טובה"לה על המתכונים לחג
11/09/2019 | 22:27
7
תודה ענקית על שיתוף המתכונים 
לינדה.
לצפיה ב-' השבת שלי מגולגלות'
השבת שלי מגולגלות
05/09/2019 | 07:26
5
1136
כשאני מכינה אין אחד שמסרב לקבל .מי שלא הכין עדיין שירוץ מהר מהר אחרת הוא מפסידדד גם קל להכנה וגם טעיםםם
4 כוסות קמח {כוסות חד פעמי שתיה חמה קטנות}
שלושת רבעי כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
גרידה מתפוז
1 כוס סוכר +2 כפות
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה:
במיקסר שימו קמח ושאר החומרים לושו בצק רך אם הוא קצת דביקי הוסיפו טיפ טיפה קמח. כדררו לכדור הניחו בצד למנוחה של חצי שעה.
חלקו את הכדור ל4 חלקים שווים. קמחו את משטח העבודה היטב. ותרדדו למרובע דק בעובי של 3 מ"מ. מלאו במלית שבחרתם. גלגלו לרולדה והניחו במגש מרופד בנייר אפיה.. צריך לשים את הרולדות במרווח של 8 ס"מ אחת מהשניה.
סמנו חתכים בכל רולדה לפני האפיה.
חממו תנור ל180 מעלות ואפו כ30- 35 דקות / עד הזהבה יפה
פורסים את הרולדות אחרי צינון של10 דקות מפזרים א' סוכר ומגישים עם כוס תה
אפשריות למילוי:
ריבה וקוקוס
ממרח תמרים
תמרים ואגוזים
שוקולד
אגוזים וריבה
ועודדד ועוד כיד הדימיון
שבת שלום חברים
 

 
לצפיה ב-'אם את רוצה לשתף מתכון תני הוראות כמו שצריך'
אם את רוצה לשתף מתכון תני הוראות כמו שצריך
05/09/2019 | 09:00
4
123
לא בכוסות חד פעמיות ולא על בערך, יש כללים והם אומרים
להשתמש בכוסות תקניות או במשקל!
כשנותנים משהו עושים זאת מכל הלב.
לצפיה ב-'אין ביצים במתכון ?'
אין ביצים במתכון ?
06/09/2019 | 17:04
1
39
לצפיה ב-'שבוע טוב'
שבוע טוב
07/09/2019 | 22:16
70
אין ביצים. והבצק מאוד מוצלח
בהצלחה 
שבוע טוב
לצפיה ב-'אכן, קשה לדעת באיזה גודל מדובר, אולי תמדדי נפח של כוס כזאת?'
אכן, קשה לדעת באיזה גודל מדובר, אולי תמדדי נפח של כוס כזאת?
08/09/2019 | 21:46
1
28
לצפיה ב-'צודקת רק שיש דרך קצת יותר נעימה'
צודקת רק שיש דרך קצת יותר נעימה
09/09/2019 | 09:16
50
להעיר הערות (לא אלייך הכוונה)
משקל הקמח למגולגלות 600 גרם
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
05/09/2019 | 06:30
14
בוקר מואר לכל מבקרי הפורום.
המשך ליום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
06/09/2019 | 13:30
38
שתהייה שבת נעימה וקרירה 
בשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'סדנת יין'
סדנת יין
05/09/2019 | 17:15
7
חובבי קולינריה מוזמנים לערב טעימות יין
יום חמישי 05.09.19
meat and wine הרצליה 19:00
 
לחיים ונתראה
 
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שלישי
03/09/2019 | 05:40
12
מה שלומכם !!
מתכוננים להכנות לראש השנה --
המשך יום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
01/09/2019 | 06:23
15
מאחלת לכל ילדי בית ישראל שנה פוריה מהנה ומוצלחת 
לינדה
לצפיה ב-'השבת שלי כדורי שוקולד מושלגים'
השבת שלי כדורי שוקולד מושלגים
29/08/2019 | 07:51
1
147
הפעם התחשק לי עוגיות מושלגות כי חם מאוד  וצריך מעט להתקרר
 
 
המצרכים:
1 כוס קקאו
2 ורבע כוסות סוכר ( לא טעות )
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
2 ורבע כוסות גדושות קמח (כוסות זכוכית עם הידית)
2 כפיות א' אפיה
חצי כפית מלח.
לגילגול העוגיות כוס ורבע א' סוכר.
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו הגיטרה לערבב היטב את כול החומרים כ4 דקות.
להוציא את העיסה מקערת המיקסר עם כרטיס (קלף ) משומן (העיסה דביקה מאוד) לשים בקערה ולהכניס למקרר לשעתיים.
לרפד מגש בנייר אפיה . לחמם תנור ל180 מעלות.
לצבוט מהעיסה חתיכה בגודל של גולה גדולה (ממשחקי הילדות שלנו [indecision]  )וליצור גולה
לגלגל באבקת סוכר ולשים במגש במרחק (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה.)
לאפות 12 דקות בדיוק לא לנסות יותר הן רכות אבל מתקשות על המגש אחרי האפיה.
נשאר לנו להוציא אותן מהמגש אחרי צינון כן תחכו בסבלנות כמה דקות עד לביס הראשון... ואחר כך תתחילו לזלוללל.
תיהנו ואל תגידו שלא הוזהרתם מתוקקק לכל מכורי השוקולדדד [wink]
שיהיה בהצלחה
שבת שלום
 

 
 
לצפיה ב-'טובה"לה זה נראה '
טובה"לה זה נראה
29/08/2019 | 09:12
29
תודה על השיתוף למתכון ..
המשך ליום טוב.
לינדה.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ