לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
88988,898 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'בוקר טוב עולם ולכולם מפורום אוכל כשר '
בוקר טוב עולם ולכולם מפורום אוכל כשר
24/11/2017 | 09:50
1
8
מה שלומכם!!!
 לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב ישראל'
בוקר טוב ישראל
24/11/2017 | 10:34
8
שיהיה לכם יום נפלא
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-' השבת שלי'
השבת שלי
23/11/2017 | 11:33
20
לא מכינה השבוע  כי הרי חזרתי מנופש ואי אפשר להכנס ישר למטבח אבל מציעה לכם להכין את ה "נמורה"
עוגה מתוקה וטעימה ומה זה טעימההה שתנחם אתכם בימים קרירים אלה
 
 
מה צריך:
11 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת קרה
למילוי:
1 ליטר חלב
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
8 כפות גדושות קורנפלור
שתי כפיות מי ורדים/ אני שמתי תמצית וניל
המצרכים לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
המצרכים לקישוט:
אגוזים קלויים /פיסטוקים
לפני שאתם מרכיבים את העוגה  תמיסו את הסוכר במים תוסיפו את מיץ הלימון בשלו כמה דקות ושימו בצד לצינון
אופן ההכנה:
להפשיר לילה את עלי הפילו במקרר
להמיס את החמאה במיקרו בפולסים קצרים (זהירות שלא תשפריץ לכם ) להניח בצד.
 להוריד כוס מהחלב .את שאר החלב שמים בסיר עם הסוכר  ומי הוורדים ומחממים תוך כדי עירבוב עד המסת הסוכר
בקערה אחרת מערבבים את כוס החלב וחצי כוס המים עם הקורנפלור.
לצקת את הקורנפלור והחלב  לסיר  החלב  לערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.
למרוח את התבנית בחמאה מומסת ולהניח עליו דף פילו למרוח היטב את הדף בחמאה
ככה להמשיך עם חמישה דפים כל דף למרוח בחמאה ולהניח עליו עוד דף ( שכבה תחתונה 5 דפי פילו  )
למרוח על הדף החמישי את המילוי בעודו חם ( פשוט כי אז קל יותר למרוח אותו ) ולישר.
על המילוי מניחים עוד דף פילו ומורחים אותו בחמאה וחוזר חלילה (שכבה עליונה 6 דפי פילו כל דף כאמור מורחים בחמאה )
 הערה :אתם יכולים להוסיף לשכבה התחתונה והעליונה עוד דפי פילו אבל אז תצטרכו להכפיל את כמות החמאה
לחתוך את המאפה למעוינים או ריבועים 
לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות כ18 דקות או עד השחמה יפה.
להוציא מהתנור למזוג על המאפה את הסירופ הקר ולפזר את הפיסטוקים.
זהוווו אפשר לזלוללל אפשר לאכול חם ואני אהבתי אחרי כמה שעות במקרר
בהצלחה ושבת שלום
שלכם
טובה
 
 

 
לצפיה ב-' בוקר טוב '
בוקר טוב
23/11/2017 | 06:17
5
22
מה שלומכם @@@
לינדה.
לצפיה ב-'היי לכולם'
היי לכולם
23/11/2017 | 11:19
2
25
מה שלומכם? 
יצאתי לנופש השבוע לאילת לא הייתי איתכם.
כשישבתי להנות מהאוויר הצח בחוץ ,אתם יודעים אוויר חורפי באילת רפואה לגוף ולנשמה.. הסתכלתי לשמים ונתקלתי בעץ התמר הזה"ובתותח "שיוצא ממנו באמצע.
מה רבו מעשיך ה' איזה לולב ענק???
תהנו גם אתם מהמראה
שתהיה לכם שבת נעימה
טובה
לצפיה ב-'ברוך שובך '
ברוך שובך
23/11/2017 | 13:00
1
9
עץ יפיפה ..אין כמו עץ התמר .
<font>לינדה.</font>
לצפיה ב-''
24/11/2017 | 09:46
2
טובה
לצפיה ב-'אוטוטו סופ"ש מצרפת לכם קישור לתפריט שבת '
אוטוטו סופ"ש מצרפת לכם קישור לתפריט שבת
23/11/2017 | 11:20
1
34
 
הצעת הגשה חדשה לדגי סול 
טאבולה כרובית
כרעיים ברוטב תפוזים
קבבים מעולים עם טחינה
תפוחי אדמה שאין כמותם, עד שלא תנסו לא תאמינו 
כרוב ברסק עגבניות מתקתק כזה
ודונאטס נהדרים כי חנוכה מתקרב
לצפיה ב-'תודה חנהפ על השיתוף טעים '
תודה חנהפ על השיתוף טעים
23/11/2017 | 13:01
8
קראתי ביקרתי בבלוג ונהנתי מאוד..
תודה על השיתוף.
לינדה.
לצפיה ב-'ריזוטו פטריות - בתוספת כמהין'
ריזוטו פטריות - בתוספת כמהין
23/11/2017 | 20:52
1
10
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
24/11/2017 | 09:45
2
טעים
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
22/11/2017 | 06:22
2
24
מה שלומכם !!
חנהפ הצלחתי מכל הלב על העזרה.
לינדה.
לצפיה ב-'ברוכה השבה'
ברוכה השבה
22/11/2017 | 09:21
1
9
לצפיה ב-'תודה חנהפ היקרה '
תודה חנהפ היקרה
22/11/2017 | 12:42
8
לינדה.
לצפיה ב-'גיוזה - כיסונים סיניים צרובים במחבת במילוי בשר בקר'
גיוזה - כיסונים סיניים צרובים במחבת במילוי בשר בקר
23/11/2017 | 20:54
5
לצפיה ב-'ערכים תזונתיים למנה שתרכיבו - הדרכה פשוטה'
ערכים תזונתיים למנה שתרכיבו - הדרכה פשוטה
23/11/2017 | 18:16
4
שלום לכולם,
יצרתי הדרכה פשוטה לכלי שבעזרתו אפשר לדעת מה הערך הקלורי ומה הערכים התזונתיים (ויטמינים,יסודות כמו זרחן ,אשלגן,סידן ועוד)
להנאתכם בקישור הבא:

https://youtu.be/sskDg_1PJ0g
לצפיה ב-' הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
12/11/2017 | 05:03
6
51
העלתם רשומה חדשה לבלוג נישמח לשיתוף
 
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם שתפו תעלו קישור ותנו קרדיט לבעל/ ת הבלוג
 
המשך שבוע נעים וטעים לכולםםםםםםם
לינדה
לצפיה ב-'רשומה על סרטים '
רשומה על סרטים
12/11/2017 | 11:00
53
העברתי את הרשומה הזאת לבלוגר כי אני מתכוונת להעלות כמה רשומות על סרטים יחסית חדשים....
לצפיה ב-'תודה חנה'
תודה חנה
13/11/2017 | 08:28
15
עשית לי את היום מתוק
טובה
לצפיה ב-' עוגת שוקולד מעולה התפרסמה'
עוגת שוקולד מעולה התפרסמה
16/11/2017 | 09:01
2
70
 
גם בעיתון לאישה.
לצפיה ב-'לבלוע ישר מהמסך'
לבלוע ישר מהמסך
16/11/2017 | 09:41
1
68
אהבתי
תודה אילנית
שבת שלום
לצפיה ב-''
16/11/2017 | 09:56
1
לצפיה ב-' פלאפל ביתי - טעים ובקלות - ללא קמח או סודה'
פלאפל ביתי - טעים ובקלות - ללא קמח או סודה
22/11/2017 | 19:09
2
13
לצפיה ב-'תודה לבשלן על הסרטון '
תודה לבשלן על הסרטון
23/11/2017 | 06:16
1
3
מענין איך יוצא ומה הטעם חייבת לנסות .
לינדה.
לצפיה ב-'בבקשה תהנו ותנסי'
בבקשה תהנו ותנסי
23/11/2017 | 20:50
1
לצפיה ב-'ערב טוב לכולםםםםם'
ערב טוב לכולםםםםם
19/11/2017 | 20:08
6
30
ערב טוב ..
איך אני חוזרת לשם משתמש לינדה7.
רק דרך הפסבוק הצלחתי להכנס.
לינדה
לצפיה ב-'תנסי ככה:'
תנסי ככה:
20/11/2017 | 15:08
5
32
בדף הזה למעלה מצד שמאל יש כניסה לפרופיל שלך כתוב שלום לינדה...
תלחצי
תכנסי לפרופיל ומשם תוכלי לחזור לפרופיל הרצוי לך
לצפיה ב-'ניכנסתי לפרופיל..'
ניכנסתי לפרופיל..
20/11/2017 | 20:26
4
15
לא הצלחתי .
לצפיה ב-'למעלה בצד ימין יש החלפת שם או יציאה'
למעלה בצד ימין יש החלפת שם או יציאה
20/11/2017 | 22:41
3
11
יציאה -את יוצאת משם המשתמש שאת לא רוצה ואז תכנסי עם השם שלך והססמה.
נראה לי שבמקרה הכי גרוע תפני להנהלת הקהילות, פורום תמיכה/משוב והם יעזרו לך
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם ליום שלישי '
בוקר טוב לכולם ליום שלישי
21/11/2017 | 05:44
2
16
מה שלומכם!!
תודה חנהפ שלחתי ביום ראשון מסר להנהלת הקהילות ועד עכשיו לא קבלתי שום מענה???
מאוד חבל שכך מתנהל תפוז
לינדה.
לצפיה ב-'שלום, כנראה לא שלחת למקום הנכון'
שלום, כנראה לא שלחת למקום הנכון
22/11/2017 | 11:55
1
3
לצפיה ב-'שלחתי מסר להנהלת הפורומים !!'
שלחתי מסר להנהלת הפורומים !!
22/11/2017 | 12:43
7
לא משנה כבר הסתדרתיבעזרת חנהפ ..
לינדה.
לצפיה ב-'פיצה מאמא לינדוש.'
פיצה מאמא לינדוש.
21/11/2017 | 18:03
29
פיצה משפחתית ענקית ...
פיצה עגולה בתוספת פיטריות ..
מצרכים לבצק לפיצה:
קילו קמח .
2כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים.
2כפות סוכר.
4כפות שמן רגיל .
כף גדושה מלח.
מים פושרים 1-2 כוסות בערך.
מצרכים לפיצה:
גבינה צהובה מגוררת.
זיתים ללא חרצנים.
פיטריות.
תירס.
טונה.
(הכל לפי טעמכם)
הרוטב עגבניות ניתן לקנות מוכן או להכין בבית וזה עדיף.
קופסא רסק עגבניות גדולה .
כוס מים פושרים.
4כפות שמן זית.
כף חרדל (לא חובה)
כףפפריקה.מתוקה
כףפלפל שחור.
כףכמון.
כף סוכר.
כף מלח.
2כפות אורגנו .
אופן ההכנה:
לנפות את הקמח להכניס לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב !
להוסיף בהמשך את יתר המצרכים כולל כוס מים ללוש היטב ובהדרגה להמשיך להוסיף את המים לפי ספיגת הבצק (הבצק צריך להיות נעים למגע ומשתחרר מדפנות הקערה )
לכסות את הבצק במגבת !!
בנתיים להכין את הרוטב לערבב את כל המצרכים בקערה לטעום אם התיבול מטעים אם צריך להוסיף עוד תיבול בהתאם לטעמכם ...לקחת את כל התוספות שאתם רוצים כל תוספת להכניס לקערית .לחמם את התנור לחום של 180 מעלות !!!
לקחת את הבצק ללוש שוב בידיים לחלקת את הבצק ל4 וכל רבע לרדד היטב למלבן דק מאודלהניח על תבנית אפיה משומנת מעט למרוח מהרטב בנדיבות לפזר את התוספות ומעל את הגבינה ..ולהמשיך כל ליתר הבצקים..לאפות בין 15-20 דקות עד שהשולים מקבלים צבע חום בהיר...(הפיצות נאפות מהר מאוד..
אם תכינו אשמח לישמוע תגובות !!
מהמטבח של לינדוש  ��
לצפיה ב-'ערב טוב לכולם'
ערב טוב לכולם
21/11/2017 | 16:50
12
מה היתם רוצים שנעלה פעם בשבוע לפורום !!
המשך ערב נעים.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני
20/11/2017 | 05:46
28
מה שלומכם!!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום ליום ראשון '
בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום ליום ראשון
19/11/2017 | 05:21
28
מה שלומכם!!
לינדה.
לצפיה ב-'ערב טוב ושבוע מבורך ראש חודש כסלו .'
ערב טוב ושבוע מבורך ראש חודש כסלו .
18/11/2017 | 20:15
25
מה שלומכם !!
תפוז לא נתן לי להכנס ולברך אותכם ..
רק בעזרת הפסבוק יכולתי להכנס ואני רשומה בלועזית !!
המשך ערב נעים.
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי וסופ"ש נעים'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי וסופ"ש נעים
17/11/2017 | 06:09
1
18
מה שלומכם!!
לינדה
לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
17/11/2017 | 15:22
3
לצפיה ב-'השבת שמרים עם שוקולד וטחינה'
השבת שמרים עם שוקולד וטחינה
16/11/2017 | 09:39
1
52
לא תאמינו כמה טעים המילוי.אתם יכולים להכין כל סוג של בצק שמרים שאתם אוהבים השוס כאן זה המילוי
 
 
תחילה תכינו את המילוי:
בקערת זכוכית שמים 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם טחינה גולמית
כוס א' סוכר
וחצי קופסת ממרח חלווה וניל אם אתם רוצים לוותר על מחצית מכמות הסוכר שימו קופסה שלמה של ממרח חלווה.
תכניסו את הקערה למיקרוגל ובפולסים של עשרים שניות לערבב היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה. 
שמים בצד לצינון.
לבצק:
1 ק"ג קמח
120 גרם סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
חצי כוס שמן
4 כפות טחינה גולמית
200 מ"ל מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל החומרים מלבד המים ולערבב, להוסיף את המים וללוש לבצק רך .{יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים}הבצק צריך לצאת רך ולא דביק.
מכסים את הקערה לתפיחה של 20 דקות ולשים שוב כ3 דקות. זהו מכסים את הבצק וממתינים שיכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל4 כדורים במשקל שווה.ומתפיחים שוב ל10 דקות.
מרדדים כל כדור לריבוע מורחים את המילוי שמוכן על השיש מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות של 5 ס"מ מניחים בתבנית משומנת  אפשר לשמן בטחינה גולמית.
מורחים בביצה טרופה ומתפיחים שוב.
אופים ב170 מעלות כ30 דקות. והריחחח נווווווו של בצק השמרים אתם כבר מכירים אותו [indecision]  והטעםםם  [smiley]
תהנו חברים 
ושיהיה לכם בהצלחה
שבת שלום
שלכם 
טובה
לצפיה ב-'תודה על העוגה '
תודה על העוגה
17/11/2017 | 06:11
2
לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
17/11/2017 | 10:59
6
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
16/11/2017 | 05:49
2
20
מה שלומכם!!
לינדה.
לצפיה ב-' בוקר טוב לכולם וסופ"ש נפלא'
בוקר טוב לכולם וסופ"ש נפלא
16/11/2017 | 09:02
1
14
לצפיה ב-'סוף שבוע נפלא -מה מכינים לשבת?'
סוף שבוע נפלא -מה מכינים לשבת?
16/11/2017 | 13:16
15
לא סגורה אבל מרק עדשים אדום יהיה השבוע
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום רביעי
15/11/2017 | 06:41
14
מה שלומכם..
לינדה.

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ