לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שישי וסופ"ש נעים '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שישי וסופ"ש נעים
24/02/2017 | 06:40
8
מאחלת לכולם יום נעים וטעים 
שבת שלום 
לינדה
לצפיה ב-' "יום האם" אצלי נשאר יום האם '
"יום האם" אצלי נשאר יום האם
22/02/2017 | 08:23
3
73
עצוב שיום אחד בשנה שמקדישים לאמא הופך להיות יום המשפחה....
תקראו מה השיר של שימי תבורי אומר....
אמא אותך אני אוהב
שימי תבורי
מילים: אביהו מדינה
לחן: פליקס אילוז

יש לך נשמה טובה
חום בלב ואהבה
יד טובה ועדינה
ותמיד את מבינה
מסדרת מכינה
מתנות תמיד קונה
רוצה לדעת מה קורה
ולא תמיד אני עונה
ובלילות את יושבת
הומה ליבך החם
עיניים לא עוצמת
עד שבתי מאי שם
ואת הכל אני רואה
נעים, אך לא מראה האל יודע

אמא, אותך אני אוהב
אמא, תודה מכל הלב
הו אמא, אותך אני אוהב
אמא, תודה מכל הלב
תודה מכל הלב א מ א

אם לי כואב ליבך נשבר
מנחמת-אין דבר
את אינך מרבה לשאול
וסולחת על הכל
את טובה אלי תמיד
את דואגת לעתיד
את כואבת לא מראה
גם אם לך קשה נורא
ויש ימים שאת קודרת
כועסת לפעמים
אך מיד את מתפייסת
ומאירה פנים
ויש וגם אני טועה
ולא תמיד מודה האל יודע.

אמא, אותך אני אוהב...
 
מה אתם מתכננים ליום האם אים תפתיעו ואת מי
 
לצפיה ב-' הכנתי עוגיות טעימות...'
הכנתי עוגיות טעימות...
22/02/2017 | 09:46
2
259

עוגיות שוקולד מושלגות רכות ונהדרות
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפיה
לציפוי:   אבקת סוכר
 
ההכנה:
להקציף חמאה וסוכר
להוסיף: את שוקולד מומס
להכניס ביצה אחר ביצה
ולבסוף את הקמח
ללוש לבצק
*להקפיא לשעה
לייצר כדורים ולגלגל באבקת הסוכר - לפחות פעמיים
אופים בתנור בחום בינוני כ - 12 דקות
לחכות עד שהעוגיות מתקררות ההמתנה שווה.
 
*****************************************************************

עוגיות נהדרות של גולי לבית אנטר
לבצק:
300 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
2 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כוסות קורנפלור
שקית אינסטנט פודינג ווניל
סוכר ווניל (אפשר כף תמצית)
מערבבים תחילה את כל היבשים ומוסיפים חלמונים וחמאה, לשים עד קבלת בצק אחיד, (מינימום 10 דקות)...יוצרים שני נקניקים ארוזים בניילון נצמד, ומאפסנים במקרר לשעה, או בפריזר כ-20 דקות.
 
לציפוי:
כוס וחצי פיסטוק שבור גס
3/4 כוס סוכר
2-3 כפות מים
תמצית ווניל,  מיי זאער.
מוציאים מהמקרר/פריזר, וחותכים ברוחב 1/2 ס"מ, משטחים מעט עם היד (מאין קבץ' קטן) כמו פיתה קטנה, טובלים בציפוי, מניחים על נייר האפייה ואופים ב-180 מ' כ-20 דקות.
לצפיה ב-'בטוחה?'
בטוחה?
24/02/2017 | 08:41
1
30
כתבת: "2 כוסות קמח תופח או שקית אבקת אפיה".
נראה לי שהכוונה: "2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח ושקית אבקת אפיה". 
לצפיה ב-'הכוונה לקמח תופח (ואפשר 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.)'
הכוונה לקמח תופח (ואפשר 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.)
24/02/2017 | 11:26
17
הקמח התופח כבר מכיל בתוכו אבקת אפיה,
ואם משתמשים -2 כוסות קמח חיטה רגיל,מוסיפים להם שקית אבקת -אפיה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום חמישי בשבוע '
בוקר אור לדיירי הפורום יום חמישי בשבוע
23/02/2017 | 06:52
2
17
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-' //עוגיות-לשבת ופורים שקדיות'
//עוגיות-לשבת ופורים שקדיות
23/02/2017 | 11:09
1
36
גם לשבת גם לפורים עוגיות טעימות
 
מה צריך:
ביצה אחת
1 סוכר וניל
2 כפות סוכר
1 כף סוכר חום
1 כף דבש
100 גרם שקדים פרוסים
3 כפות גדושות שומשום
אופן ההכנה:
בקערה טורפים את הביצה הסוכר וסוכר הוניל מוסיפים את השקדים והשומשום מערבבים היטב.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת שתי כפיות / כפות מניחים תלולית במרחק זו מזו
אופים בחום של 170 מעלות כ12-13 דקות או עד הזהבה.
מצננים מעט ומסירים בזהירות את הנייר.
אפשר להתחיל לזלוללל
בהצלחה
שלכם טובה
שבת שלום חברים
 
 
 
 
 

 
לצפיה ב-''
23/02/2017 | 17:57
4
נראה טוב.(אין בזה קמח)
תודה טובה"לה על המתכון.
לינדה
לצפיה ב-'מה ב השבת? ואיזה תכינו?'
מה ב השבת? ואיזה תכינו?
23/02/2017 | 13:35
2
19
לצפיה ב-'אצלי ב-לשבת '
אצלי ב-לשבת
23/02/2017 | 17:52
19
סלטים:
סלק.
בורגול.
עגבניות שרי.
טחינה.
מנות עיקריות:
קציצות בשר +ברוטב ותפ"א .
כרעיים בתנור.
אושפלו.
תוספות:
אורז .
שעועית .
עוגיות תמרים. פיצפוצי שוקולד.
מחכה לישמוע מה מתבשל אצלכם בסירים!!
לינדה
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
23/02/2017 | 20:59
13

לערב מגוון סלטים - אני אוהבת והציבור מבקש
מגש של עצמות עוף ישמש ליצירת סיר למרק אסיאתי עם מלא ירקות ונודלס 
עוף בתנור עם סויה דבש טריאקי ותבלינים
תבשיל עוף טחון על מצע אטריות שעועית
יש כרוב ניצנים מלא פטריות ואספרגוס, אהנדס אותם לתוספת ירק
ולקינוח כנראה קראמבל
לבוקר -עוגת גבינה קרה
לצהרים
שוב סלטים, שושנים במילוי פירה בטטה,פסטו ופלפלים קלויים
רולדת הודו ברוטב פלפלים
לביבות כרובית
פסטה באיזה פורמט 
ונראה מה עוד...
קינוחים יש במקפיא
 
לצפיה ב-'בוקר טוב עולם, מה שלום כולם..'
בוקר טוב עולם, מה שלום כולם..
22/02/2017 | 07:47
1
35
הידעתם שחג פורים מעבר לפינה....
הידעתם שפסח מגיע...אוטוטוטוטוט....ואיתו הניקיונות המסיביים...נשמח לטיפים בנושא ניקיונות הבית...כמובן שלקראת פסח, הבא עלינו לטובה...
לצפיה ב-'צהרים טובים לגילוש ולכל דיירי הפורום '
צהרים טובים לגילוש ולכל דיירי הפורום
22/02/2017 | 12:35
13
תודה גילוש על הפינה ועל המתכון לעוגיות ..
העלתם את המתכון למאמרים בקטגוריה עוגיות"
המשך יום נעים וטוב.
לינדה
לצפיה ב-'הטבלה שתעשה סדר בתזונה שלכם '
הטבלה שתעשה סדר בתזונה שלכם
21/02/2017 | 19:02
45
 הפחמימות - הטבלה שתעשה סדר בתזונה שלכם

 
פחמימות הן החלק המבלבל ביותר בתזונה שלנו, וזאת אפילו על פי דעתם של דיאטנים מומחים שעוזרים לאלפי אנשים לרדת במשקל. עם זאת, המצב המבלבל הזה ניתן להבנה אם רק עוצרים לרגע ועושים סדר בבלגן. יתכן שהמליצו לכם בעבר להפחית בצריכת הפחמימות, אולם אחרי שאכלתם מאכלים כמו תרד, ברוקולי או תותים התחלתם להרגיש רע – הסוד שכנראה לא ידעתם הוא שגם בהם יש פחמימות. אם כן, מה עלינו לעשות? האם עלינו להפסיק לאכול הכל? ובכן, התשובה מורכבת ולשם הבנתה עליכם להכיר את היררכיית הפחמימות, שתראה לכם שלא כל הפחמימות נבראו שוות.
 
 
ההיררכיה שלפניכם מציגה את המאכלים שמכילים פחמימות, מהמומלצים ביותר לצריכה בראשה ועד לאלו שעדיף להימנע מהם עד כמה שניתן בתחתיתה. אחריה תוכלו לראות כיצד להשתמש במידע הזה בצורה חכמה ונבונה שתעזור לכם לרדת במשקל ולשמור על הבריאות בד בבד.


 
5 דברים שצריך לזכור בקשר להיררכיית הפחמימות
1. המזונות שבתחתית ההיררכיה מכילים יותר פחמימות וכן יותר קלוריות, ולרוב מכילים פחות חומרים שמזינים את הגוף בדרך בריאה. ככל שעולים למעלה המזונות הופכים לפחות עשירים בפחמימות וכך גם בקלוריות, ובו זמנית מכילים יותר חומרים שמזינים את הגוף בדרך בריאה.
 
2. צריכת המזונות שנמצאים בראש ההיררכיה תגרום לכם להרגיש מלאים יותר מאשר אכילת המזונות שבתחתיתה.
 
3. כדי לרדת במשקל וליהנות מבריאות איתנה, עליכם לאכול מזונות שנמצאים כמה שיותר בראש ההיררכיה. נסו להפחית או להפסיק את צריכת המזונות והמשקאות שב-2 המקומות האחרונים בהיררכיה, למעט באירועים מיוחדים ולעתים רחוקות.
 
4. אם אתם צריכים להפחית את צריכת הפחמימות שלכם כדי להיפטר ממאגרי שומנים ועל מנת לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם, הימנעו מצריכת מזונות שנמצאים ב-3 המקומות האחרונים בהיררכיה. הגישה הזו תעזור לכם לצרוך פחמימות מזינות יותר.
 
5. הכי חשוב: אל תפסיקו לצרוך מזונות מקבוצה שנמצאת מעל לקבוצה שבה יש מאכלים שאתם עדיין אוכלים. לדוגמה, אל תפסיקו לאכול שיבולת שועל אם אתם עדיין צורכים לחם לבן.
 
אולי יעניין אותך גם:
יותר בריא משחשבתם -
9 יתרונות בריאותיים של החציל האהוב !!
שלא יאכילו אתכם שקרים: מיתוסים לעומת עובדות בנושא תזונה 
ארון התרופות הטבעי שלכם – 14 מזונות שיחליפו את הכדורים 
5 צעדים להפחתת משקל בעזרת היררכיית הפחמימות
אם כל המידע הזה עדיין נשמע מבלבל, הנה שיטה בת 5 צעדים שתעזור לכם לרדת במשקל ולשמור על תזונה נכונה בכל הנוגע לגבי פחמימות:
 
שלב 1: רשמו את כל מה שאתם אוכלים במשך יום אחד. עשו זאת במהלך היום ולא בסופו על מנת להגיע לתוצאות מדויקות ככל הניתן.
 
שלב 2: עברו על הרשימה שערכתם ומצאו בה את הפחמימות שצרכתם. רשמו ליד כל פחמימה את מיקומה בהיררכיה לפי ספרות, למשל: ברוקולי [6], בייגלה [2] וכדומה.
 
שלב 3: חפשו את המזונות שתייגתם בספרות 1 ו-2 ונסו לחשוב באילו מאכלים תוכלו להחליף אותם.
 
שלב 4: החליפו את אותם המזונות במאכלים בריאים יותר והקפידו על כך במשך שבועיים. אל תנסו לעשות שום שינוי אחר בתזונה שלכם עד שתצליחו להתמיד בכך בפרק זמן זה.
 
שלב 5: אם אין ברשימה שלכם שום מזון שמתויג בספרות 1 או 2, עברו שוב על הרשימה ובדקו אילו מזונות אתם צורכים יותר – כאלה שמתויגים בספרות 3 ו-4 או כאלה שמתויגים בספרות 5 ו-6. אם אתם צורכים יותר מאכלים שנמצאים במקומות 3 ו-4, נסו להפחית בצריכת מאכלים שמתויגים בספרה 3 והגבירו את צריכת המזונות שמתויגים בספרות 5 ו-6.
 
בעזרת חמשת השלבים האלה תוכלו לנצל את המידע שלמדתם מהיררכיית הפחמימות בצורה חכמה, ותהפכו את הדיאטה שלכם לקלה יותר לשליטה ושמירה, מה שיעזור לכם לרדת במשקל בצורה הרבה יותר חכמה והרבה פחות מבלבלת.
~~את הרשומה קבלתי במייל ~~
ערב נעים לדיירי הפורום 
לינדה.
 
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום שלישי בשבוע'
בוקר אור ליום חדש יום שלישי בשבוע
21/02/2017 | 05:10
2
27
מה שלומכם!!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר נהדר, קבלו לחמניות יש לי קוטג' מיותר '
בוקר נהדר, קבלו לחמניות יש לי קוטג' מיותר
21/02/2017 | 11:39
1
44
לצפיה ב-'חנהפ אהבתי רעיון מעולה '
חנהפ אהבתי רעיון מעולה
21/02/2017 | 19:14
11
 על הרעיון מעולה לניצול גבינות 
לינדה
לצפיה ב-'מה עדיף סטייק עם תיבול של מלח ופלפל או עם מרינדה'
מה עדיף סטייק עם תיבול של מלח ופלפל או עם מרינדה
21/02/2017 | 16:33
1
14
היי,
מה עדיף, סטייק עם תיבול בסיסי או להכין איזה מרינדה שווה עם יין אדום ותבלינים?
רק אציין שלא מדובר פה באיזה בשר פרימיום שעולה 150 לשקל אלא בשר (אנטריקוט) מהסופר :)
לצפיה ב-'לפי דעתי עדיף תיבול בסיסי '
לפי דעתי עדיף תיבול בסיסי
21/02/2017 | 19:16
11
כל תיבול מעולה !!
בהצלחה.
לינדה
לצפיה ב-'הפינה הטבעונית - כדורי אגוזים וצימוקים'
הפינה הטבעונית - כדורי אגוזים וצימוקים
20/02/2017 | 07:42
3
46
נתחיל ונאמר שהקרדיט כולו ל אילנית 126
כדורים נפלאים לכל ימות השנה לא רק לטו בשבט, אנרגיה מתוקה ובריאה להתחיל את היום איתם .

סוכריות/כדורי צימוקים ואגוזים

חומרים: בערך 12 יח`

1 כוס אגוזים
1 כוס צימוקים
רבע כפית קינמון טחון

לציפוי:
קוקוס/אבקת סוכר

הכנה:

טוחנים את הצימוקים והאגוזים למצב משחתי(אני טחנתי במעבד מזון)
שמים בקערה מוסיפים את הקינמון מערבבים בידיים רטובות עד ליצירת "בצק" לעצב כדורים ולשים במנזט או על נייר אפיה
לאחסן במקרר בקופסא סגורה.

לצפיה ב-'תודה אושרתי על הפינה '
תודה אושרתי על הפינה
20/02/2017 | 13:50
1
6
את המתכון העלתי למאמרים בקטגוריה"עוגיות +תזונה נכונה"
המשך יום נעים וטעים.
לינדה
לצפיה ב-'באהבה '
באהבה
20/02/2017 | 14:21
1
לצפיה ב-'אושרתי תודה טעים טעיםםם'
אושרתי תודה טעים טעיםםם
20/02/2017 | 17:16
4
טובה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
19/02/2017 | 06:54
34
העלתם פוסט חדש לבלוג שתפו אותנו !!
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג 
המשך יום נעים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום חדש יום שני בשבוע '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום חדש יום שני בשבוע
20/02/2017 | 07:36
1
12
מה שלומכם !!!
המון בריאות ורפואה שלמה לחולים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור מה שלומכם ?'
בוקר אור מה שלומכם ?
20/02/2017 | 07:43
8
 
הרבה בריאות שפע ואהבה 
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לדיירי הפורום '
בוקר אור ושבוע טוב לדיירי הפורום
19/02/2017 | 06:51
24
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'אוסובוקו - שתי שאלות'
אוסובוקו - שתי שאלות
19/02/2017 | 12:03
36
1.
הכנתי אוסובקו לפי המתכון הזה,ויצא לי קצת יבש
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2497004

שמתי אותו בתנור כל הלילה (חמישי לילה) - מצורף בתמונה הסיר אובלי- הוא 9 ליטר
ולאחר מכן העברתי אותו לסוטאז על הפלטה


2.כשמתי אותו בתנור עם הסיר אובלי- המים כמעט לא התאדו, איך משתמשים בסיר כזה?

3.האם אוסבוקו - אוהב להיות המון זמן בתנור?

לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום שישי בשבוע '
בוקר אור ליום חדש יום שישי בשבוע
17/02/2017 | 06:47
32
מה שלומכם!!
מאחלת לכולם המשך יום טוב וסופ"ש נעים בחייק יקירכם
לינדה
לצפיה ב-'חג חמישי כבר כאן, מה ב שלכם לשבת?'
חג חמישי כבר כאן, מה ב שלכם לשבת?
16/02/2017 | 08:48
2
31
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
16/02/2017 | 15:40
1
47

מיני סלטים 
מרק חייבים בקור הזה
צלי עוף עם חומוס ועגבניות, בטעות נשפכו לי לסיר גם שעועית לבנה קפואה, פרומו נאה לחמין של הבוקר
תוספת פחמימה, ירקות אפויים וגם קצת מבושלים
ולקינוח -תפוח 
יש עוגת גבינה חביבה
לצהרים פטריות ממולאות וסלטים
חמין, קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות 
אני מניחה שאת הקינוח מהמלאי שבמקפיא
 
לצפיה ב-'אצלי לשבת '
אצלי לשבת
16/02/2017 | 16:48
52
סלטים:
סלט חומוס .טחינה.
חצילים.
סלק.
פשטידת תפ"א.
כרעיים.
קציצות בשר ברוטב.
נגיסי עוף.
אורז .
פתיתים+גזר.
עוגת פירות.
עוגת תפוחים.
מאחלת לכולם שבת שלום
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור למבקרי הפורום ליום חדש יום חמישי '
בוקר אור למבקרי הפורום ליום חדש יום חמישי
16/02/2017 | 06:50
2
21
מה שלומכם!
המשך יום חמים ונעים
לינדה.
לצפיה ב-' שלי לשבת כנאפה אמיתית'
שלי לשבת כנאפה אמיתית
16/02/2017 | 15:11
1
45
איזה יום אהבה? כל השנה אנחנו אוהבים לא????? אז זו בעצם עוגה מתוקה ואהובה בכלום עבודה...אז שתהיה לכולם שבת נעימה ומתוקה
 
מה צריך:
400 גרם איטריות קדאיף
400 גרם גבינת כנען
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות א' סוכר
לסירופ:
300 גרם סוכר
300 מליליטר מים
מיץ מחצי לימון.
להגשה:
100 גרם פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
בתחילה גוזרים את האיטריות במספרים / סכין. ומפרידים אותם בין האצבעות (כמו שאתם מעבירים אצבעות בין השערות)
מכינים את הגבינה בקערה מועכים ומוסיפים כף אחת א' סוכר .מניחים בצד.
את האיטריות שמים  בקערה נפרדת ,ומוסיפים להם כף א' סוכר.מערבבים.
ממיסים את החמאה במחבת טפלון רחבה, מינוס שתי כפות  (שיועדו לטיגון כף מכל צד)  ושופכים את החמאה המומסת על האיטריות מערבבים עם האצבעות היטב.באותה מחבת שמים כף חמאה וממיסים . מכבים את הלהבה ומרפדים חצי מכמות האיטריות  , עליה שמים את הגבינה ומישרים עם כף. שמים את שכבת האיטריות השניה על הגבינה , מעגלים ומישרים.
מדליקים את הלהבה על אש בינונית ומטגנים כ 5 דקות (לא יותר שלא ישרף ).
הופכים על צלחת , ממיסים את כף החמאה השניה ומחליקים את המאפה למחבת על צידו השני.  5 דקות טיגון ... זהו מוכן....
בין לבין מכינים את הסירופ ממיסים את הסוכר במים מוסיפים את מיץ הלימון מבשלים כ 5 דקות..
שמים את הכנפה במגש קצת נבוהה שוליים שיוכל להכיל את הסירופ.(שיצוףף כי המאפה הזה ידוע במתיקות )
הכלל הוא סירופ חם על מאפה קר //סירופ קר על מאפה חם . תבחרו מה שנוח לכם.
מוזגים את הסירופ על המאפהה
וזולליםםם ועוד איך זוללים [surprise] אני לא אחראית למכת האנרגיה שתקבלו [cheeky]
לא חייבים כוס קפה או תה זה יבלע עוד לפני שתספיקו ללחוץ על הצ'ופציק של הקומקום [indecision]
בהצלחה
שלכם  טובה
לצפיה ב-'טעיםםםםםםם '
טעיםםםםםםם
17/02/2017 | 06:50
9
תודה טובה על העוגה העלתי למאמרים בקטגוריה "עוגת השבת "
התגעגענו את חסרה כאןבנתיים קבלי חיבוק 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום רביעי '
בוקר אור לדיירי הפורום יום רביעי
15/02/2017 | 07:15
33
מה שלומכם 
לינדה.
לצפיה ב-'יום האהבה היום - מה נכין לכבודו...'
יום האהבה היום - מה נכין לכבודו...
14/02/2017 | 07:08
3
134
התבקשנו להביא מטעמים מיוחדים לקראת יום האהבה החל היום, יש כאלה שיבלו במסעדות, יש אחרים שיבלו  בצורות שונות, בבית, בטיולים עם חברים וכו'...
מה אתם מתכננים ליטום היקר הזה..
לצפיה ב-'עוגת - ”אורגזמה” - גילה'
עוגת - ”אורגזמה” - גילה
14/02/2017 | 07:13
86

עוגת - ”אורגזמה” - גילה


חומרים לבצק:(תבנית עגולה - מס’ 28)
  150גרם חמאה - רכה
 1/2כוס סוכר
  250גר’ אגוזי מלך - שבורים גס
 3/4כוס קמח תופח
ללוש לבצק אחיד ולחלק לשניים.....לזרות מעט קמח מעל הבצק ולשטח כל חלק על תחתית תבנית עגולה, להשאיר ס”מ ריק מהקצה כי הבצק מתפשט, כך קלה יותר העבודה. (אפשר להניח נייר כסף ומעליו לשטח הבצק)
* הבצק רך מאוד לאחר האפייה, ומתקשה בהתקררותו.
האפייה: אופים כל בצק כ-12 דקות בחום בינוני 180 מ’ בתנור חם.....או עד קבלת גוון מוקה, לקרר היטב.
המוס:
  200 גר’ שוקולד מריר - קוביות
 3  כפות מים
*להמיס במיקרו יחד דקה ועשרים - ולערבב.
 4  חלמונים + 2-3 כפות קואנטרו או ליקר אחר,
]לא מתוק]. לערבב עם החלמונים ולהוסיף לשוקולד תוך עירבוב.
שקית ג'לטין (14 ג')לתת בכוס עם חצי כוס מים רותחים לבחוש היטב במהירות לערבב עם השוקולד(רצוי לסנן)
 4  חלבונים + 3 כפות סוכר להקציף חזק.
לחוד - להקציף חזק 2 שמנת מתוקה + 3 סוכר ווניל.
לערבב, השוקולד והקצפת ולבסוף להוסיף את הקצף.

ההרכבה:
בתחתית התבנית מניחים תחתית בצק עגולה [אם נשבר לא נורא, יוצרים פאזל]
מורחים מחצית המוס, מניחים תחתית בצק שנייה ושוב המוס שנותר, עם מזלג או קלף משונן, מיישרים יפה מעל ואפשר לפזר קקאו או שוקולד מגורד, ולפזר טראפלס, מכסים בנייר כסף
ולהקפאה, להוציא כשעתיים לפני הכיבוד....אם היא עדיין קשה היא תאכל כגלידה בתיאבון...!!!
ת ה נ ו...מצטערת שאין לי תמונה..
כשמוסיפים ג'לטין אין צורך בהקפאה.
 
לצפיה ב-'סלט שורשים'
סלט שורשים
14/02/2017 | 16:06
72

חומרים
2-3 גזרים
2 סלקים, קלופים חיים
קולורבי, קלוף
2 גבעולע סלרי קצוצים - כולל העלים
2-3 בצלים ירוקים קצוצים או בצל סגול
2-3 צנוניות לרצועות

לרוטב:
2 כפות מייפל או סילאן
3 כפות שמן זית
1/2 צ'ילי טרי
2 כפות רוטב צ'ילי
4 כפות מיץ לימון/תפוזים
גרידת לימון/תפוז (למי שאוהב)
מלח
כ-1/4 כוס שומשום קלוי - לציפוי
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לרצועות דקות – בפומפיה על החלק העבה או באמצעות מנדולינה.
קולים את השומשום במחבת חמה, ללא שמן, במשך 3 דקות.
מניחים את הירקות בקערת הגשה.
מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים.
מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.
לצפיה ב-'בדקתי בלוח יום האהבה - טו באב זה עוד הרבה זמן'
בדקתי בלוח יום האהבה - טו באב זה עוד הרבה זמן
15/02/2017 | 11:59
15
לצפיה ב-'בוקר אור פורום יקר ליום חדש יום שלישי '
בוקר אור פורום יקר ליום חדש יום שלישי
14/02/2017 | 05:54
21
מה שלומכם!!
לינדה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
12/02/2017 | 06:53
3
46
העלתם רשומה חדשה לבלוגיה נישמח לשיתוף
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור ותנו קרדיט לבעל/ת הבלוג
המשך יום נעים
לינדה.
לצפיה ב-'תבשיל קדרה (אושפלו)'
תבשיל קדרה (אושפלו)
15/02/2017 | 11:51
30

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ