לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום חמישי '
לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום חמישי
19/01/2017 | 05:10
5
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'פינת מתכונים שבועית'
פינת מתכונים שבועית
18/01/2017 | 07:50
4
23
הי השבוע אנחנו מזמינים אתכם לכתוב לנו מתכונים הכוללים את פירות החורף-
  תותים,
תפוזים, קלמנטינות, אשכוליות,לימון,
       קיווי,
   אננס
  בננות, אגס, תפוח - פירות כל העונות
      אפרסמון ועוד.... תפתיעו אותנו במתכונים שלכם, (לא !!! חובה שיהיו מתוקים)
 
תודה לכולם ויום נפלא ומושלםגילה
לצפיה ב-'עוגת מיץ מייפל / או רסק פרי אחר של גילוש'
עוגת מיץ מייפל / או רסק פרי אחר של גילוש
18/01/2017 | 08:28
1
145

3 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים - או כף של פריגת קפוא - מערבבת עם כוס מים (גררתי אפרסמונים רכים, קצת פחות מכוס מלאה, הוספתי מים ועירבבתי, כי היה סמיך מידי.)
2.5 כוסות קמח רגיל + שקית א. אפייה
גרידה תפוז
 שקית ווניל סוכר
3-4 כפות קוקוס
מעט קינמון, שקית סוכר ווניל וסוכר חום - לפיזור מעל
מייפל - ליצוק על העוגה החמה.

להקציף ביצים שלמות עם סוכר, להנמיך מהירות המיקסר ולהוסיף בזרזיף קטן את השמן בצידי הקערה, ולאחר מכן להוסיף לסירוגין מיץ וקמח+אפיה+גרידת תפוז ווניל, הכל יחד
ולהעביר לתבנית משומנת, ולפזר מעט קינמון, סוכר חום ומעט וסוכר ווניל, ואגוזים שבורים.

אפשרות נוספת, להעביר לתבנית משומנת, כמעט את כל המסה, לערבב עם מה שנותר כף קקאו, וליצור שיש.
לאחר שהעוגה מוכנה לשפוך מעל מייפל בנדיבות, ואם אין מייפל סילאן גם עונה על הדרישות.

אפייה 180 מע' 35-40 דק
 
לצפיה ב-'וזו העוגה שאפיתי אתמול עם רסק אפרסמונים - נהדרת'
וזו העוגה שאפיתי אתמול עם רסק אפרסמונים - נהדרת
18/01/2017 | 08:31
28
לצפיה ב-'קינוח נהדר ופרווה - רסק תפוחים עם מקפא תותים'
קינוח נהדר ופרווה - רסק תפוחים עם מקפא תותים
18/01/2017 | 08:41
1
140
הבסיס – רסק תפוחי עץ: (אפשר להשתמש עם רסק תפוחים מוכן , זה לא אותו דבר)
2 קילו תפוחי עץ מזן הפינק ליידי(אפשר סמיט) – לקלוף, לחתוך לרבעים ולבשל עם מים, מעט סוכר או דאייטיפ, וכמה פילחי לימון על קליפתו(אני שמה הרבה מים, ואז מרוויחה גם מיץ מרענן ונפלא)
מסננת את התפוחים או לחילופין מוציאה מהסיר את הנוזלים (משאירה כוס נוזלים לריסוק עם התפוחים) וטוחנת עם מיקסר מוט את התפוחים, מאפסנת עד האירוח.

סורבה תות של אריאלה
 כוס סוכר
כוס מים
4 כפות מיץ לימון
250 גרם תות שדה נקי וחתוך
כף סירופ פטל (לא חובה)נענע לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה בינונית להמיס את המים והסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים ולצנן.
את התותים הנקיים מרסקים למחית חלקה בבלנדר
מוסיפים את סירופ הסוכר למחית הפרי מוסיפים מיץ לימון וסירופ פטל מערבבים היטב ומעבירים לקערת פלסטיק רחבה בפריזר לשעה.
אחרי שעה מעבירים לבלנדר, מרסקים , מחזירים לקערת הפלסטיק, או לכלים איתם רוצים להגיש את הסורבה ומקפיאים שוב עד למועד ההגשה
ולהכנה:
מוזגים לכלי הגשה את רסק התפוחים כדי 3/4 הכלי
מקשטים עם קצפת כמו בתמונה
ובעזרת כף מניחים במרכז הקצפת פירות מהקוקטייל או קולפים עלי כותרת מהסורבה ומניחים מעל הרסק.
ובתיאבון...תהנו.
 
קל ואטרקטיבי מאוד...וטעיםםםם.
 
לצפיה ב-'גילוש על הפינה החדשה '
גילוש על הפינה החדשה
18/01/2017 | 20:00
1
כל הכבוד לך יקירה על המקבץ העשיר קינוח ל..
ערב נעים וטעים לכולםםם.
לינדה.
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
15/01/2017 | 06:55
4
21
העלתם רשומה חדשה נישמח לשיתוף 
רוצים ל-על בלוג שאהבתם תעלו קישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג 
המשך שבוע טוב לכל דיירי הפורום 
לינדה.
לצפיה ב-'מעדן מקישואים !!'
מעדן מקישואים !!
15/01/2017 | 10:27
44
המתכון של חברתינו גילוש ..
לצפיה ב-'והיום -שקשוקה'
והיום -שקשוקה
15/01/2017 | 15:26
1
28
לצפיה ב-''
16/01/2017 | 00:57
6
טעים לי
טובה
לצפיה ב-' עוגת לימון בחושה עסיסית'
עוגת לימון בחושה עסיסית
18/01/2017 | 12:24
16
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר טוב יום רביעי '
לדיירי הפורום בוקר טוב יום רביעי
18/01/2017 | 05:42
1
12
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדושולכולם כאן יום מושלם'
בוקר טוב לינדושולכולם כאן יום מושלם
18/01/2017 | 07:25
12
גילה
לצפיה ב-'לכולם בוקר אור ליום חדש יום שלישי '
לכולם בוקר אור ליום חדש יום שלישי
17/01/2017 | 05:52
1
17
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם '
בוקר טוב לכולם
18/01/2017 | 07:30
6
שיהיה לכם יום נפלא
טובה
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום שני '
לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום שני
16/01/2017 | 06:42
6
35
מה שלומכם !!
שאלה לי למי יש תרופת פלא ללא תרופות להורדת הכולסטרול
לינדה.
לצפיה ב-'תרתיחי כמה עלים של זית'
תרתיחי כמה עלים של זית
16/01/2017 | 09:45
5
23
ותשתי פעמיים או שלוש ביום.מוריד גם לחץ דם.(הזכרת לי שאני צריכה לחפש לי עץ ולקטוף) והרבה ספורט
לצפיה ב-'אילנית על העצה '
אילנית על העצה
16/01/2017 | 10:17
4
15
חייבת לנסות .ספורט אני עושה פעם בשבוע ..
המשך יום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'בהצלחה'
בהצלחה
16/01/2017 | 11:32
4
לצפיה ב-'הנה גם פה פוסט שכתבתי על כולסטרול'
הנה גם פה פוסט שכתבתי על כולסטרול
17/01/2017 | 08:59
2
16
לצפיה ב-'תודה אילנית על הרשומה '
תודה אילנית על הרשומה
18/01/2017 | 05:40
1
4
קראתי שמרתי לי את הרשומה ..
המשך יום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
18/01/2017 | 09:17
לצפיה ב-'שבוע שעבר היה מעניין'
שבוע שעבר היה מעניין
17/01/2017 | 18:36
1
43
37 תגובות! כן, כן כל הכבוד ישכייעך
ונפתחו 7 שרשורים חדשים

אז מי היה פעיל?
לינדה7 עם 19 הודעות - ברור
אושרת מלמד מקום שני עם 6 - אבל היא הנצפת ביותר! (הכי הרבה צפיות)
חנהפ מקום שלישי עם 5
נמושקה1 3 הודאות והודעות
ninga 3  רק פעמים
הנהלת הפורומים גם נכללת עם שרשור אחד ויחיד ולו 4 צפיות

תודה לכל מי שתרם ונרתם
השבוע בין הכותבים בפורום, יוגרל פרס. או שלא
לצפיה ב-'לא שחו"ח משווה'
לא שחו"ח משווה
17/01/2017 | 18:41
29
אבל בפורום "מבשלים כשר" היו למעלה מ 70 הודעות ב 19 שרשורים
לצפיה ב-'פינת הטייפ השבועי "לניקוי סירים "'
פינת הטייפ השבועי "לניקוי סירים "
15/01/2017 | 17:22
1
73
מתחמם: טיפים לניקיון סירים עם תבשילי החורף
מאכלי החורף מחממים את הגוף ומנחמים את הנשמה. במקרה שאתם מתכננים להכין קדירות ותבשילים,
כמה עצות לניקוי יעיל של הסירים לאחר השימוש
 
 
 
התבשלים שמשאירים סימנים בסירים אחרי השימוש הם בעיקר אלה שמתבשלים הרבה זמן ()
התבשילים הטעימים והמושקעים ביותר גובים מאתנו מחיר. הקדירה המפוארת שבילתה כל הלילה בתנור או התבשיל העשיר שהקפצנו בווק -
משאירים סימנים על הסירים והמחבתות. ..
כצעד ראשון, רובנו מחליטים להשרות את אלה במים רותחים למשך הלילה ולקוות לטוב. אבל ברוב המקרים, אנחנו דוחים את הקץ ונאלצים להתמודד עם שאריות מזון שרוף ודביק ביום שלמחרת. אז כדי ליהנות מהתבשיל וגם ליהנות מהניקיון שאחרי -
הנה כמה טיפים שיקלו על ההתמודדות וישיבו את המראה הנקי לכלי.
 
ג'ל לניקוי שומנים!!
@@ כיום עומדים לרשותנו חומרי ניקוי חזקים במיוחד שלא דורשים זמן השריה ממושך, והכי חשוב נטולי ריח חריף כגון, סנו פורטה פלוס, ג'ל מרוכז לניקוי שומן עקשן ושרוף. מומלץ להשתמש בכפפות גומי למרוח ישירות על האזור המלוכלך ולהמתין מספר דקות. לאחר מכן, יש לנקות את הכלי עם ספוגית לניקוי כלים שתסיר בזריזות ובקלות את הכתמים הבלתי אפשריים.
 
לימונים 
שימוש בלימונים לטובת המשימה יסייע - אך יש לעשות זאת בזהירות במקרים של כלי ברזל יצוק ()
מעדיפים שיטות סבתא? הנה כמה דרכים
 
לימונים!!
חמיצות הלימונים מסוגלת להילחם בגבורה ולנצח מגוון רחב של כתמים שמסרבים להיעלם. לפני שמתחילים - הקפידו לייבש את הכלי היטב, שפשפו את פלחי הלימון על הכתם הטורדני, ולאחר מכן הניחו לסיר להתייבש. כשהכלי יבש לחלוטין, נקו את הכתם בעזרת כריות קרצוף ללכלוך קשה והשלימו את הפעולה בשטיפת הכלי. שימו לב שלימון מכיל כמות נכבדה של חומצה ועלול לגרום לחלודה בכלי ברזל יצוק.
 
חומץ !!
אם בחרתם בהשריית הכלי המלוכלך במים רותחים למשך הלילה, כדאי לדעת שהוספת נוזל לניקוי כלים בריכוז של לפחות 24% וכוס חומץ לסיר המוכתם, יגרמו למתכון הזה לעבוד כמו שצריך ותפילותיכם יענו. תוספת החומץ תהפוך את ניקוי הסיר בבוקר למחרת למשימה קלה ופשוטה בלי טיפת מאמץ.
 
אבקת סודה לשתייה.!!.
בדומה לחומץ, גם אבקת סודה לשתייה מסייעת להסרת לכלוך שנדבק, במיוחד ללכלוך שומני. הוסיפו לסיר מים רותחים, סבון כלים בריכוז 24% לפחות וכף גדושה של אבקת סודה לשתייה. תוספת הסודה תקל על המסת השומן ועל הניקיון. שימו לב כי אין לערבב סודה לשתייה וחומץ, שני חומרים אלה מנטרלים האחד את פעילותו של השני.
 
אבקת כביסה!!

אבקת הכביסה מכילה את כל המרכיבים המסוגלים להתמודד עם שאריות הלכלוך בכלי המטבח כיוון שמרבית הכתמים בבגדים מקורם גם הוא במזון. לכן, הוסיפו לסיר עם השאריות השרופות כוס מים חמימים וחצי כוס אבקת כביסה, המתינו כשעה והסירו את שאריות הלכלוך בקלות במידה ועדיין ונותרו על הסיר שאריות מזון חיזרו על הפעולה פעם נוספת.

מים פושרים ואבקת או טבלייה למדיח יאפשרו הסרה קלה של השאריות מהכלי 
 
אבקה/ טבלייה למדיח!!

בטבלייה למדיח יש ריכוז גבוה של חומרים פעילים שנועדו להתמודד עם שאריות מזון קשות להסרה. הוסיפו לסיר המלוכלך מים פושרים ואבקת מדיח או טבלייה למדיח ותנו להם לעשות את העבודה. הריכוז הגבוה של החומר שיתקבל בכלי יאפשר הסרה קלה ואפקטיבית של כל שאריות הלכלוך.
מומלץ להדפיס ולישמור במטבח !!
את הכתבה קבלתי במייל .
המשך ערב נעים לדיירי הפורום .
לינדה.
לצפיה ב-'יופי של עיצות אבל'
יופי של עיצות אבל
16/01/2017 | 09:36
32
אם מלכתחילה יש סירים טובים לא נשאר שום סימן עליו כתוצאה מבישול ארוך או צבעוני 
לצפיה ב-'הפינה הטבעונית-ברוקולי עם שקדים '
הפינה הטבעונית-ברוקולי עם שקדים
15/01/2017 | 08:12
4
44
פצצת בריאות מתקתקת להיות מוגשת כסלט או בתוספת לאורז לבן

חומרים :
ברוקולי סנפרוסט
ושקדים מולבנים פרוסים
מלח פלפל
שמן זית
*לא כותבת כמויות כי זה תלוי כמה סועדים ולאיזה צורך אתם רוצים את זה (סומכת על שיקול דעתכם).

אופן ההכנה:
שמים את פרחי הברוקולי במים רותחים למשך 10 דקות או בסיר אידוי לריכוך אך לא פירה
בנתיים מטגנים את השקדים במחבת עם שמן זית
מעברים את הברוקולי לקערה שמים על את השקדים המושחמים עם השמן זית שנותר מתבלים במלח פלפל והזה לכם מנת בריאות מתקתקת.
לצפיה ב-'תודה אושרת על הפינה אהבתי '
תודה אושרת על הפינה אהבתי
15/01/2017 | 09:55
1
13
את המתכון העלתי למאמרים "בקטגוריה תוספת וגם תזונה נכונה"
תודה אושרת ..
האם ניתן להחליף את הירק לקישואים או כרובית !!
לינדה.
לצפיה ב-'תודה יקירה '
תודה יקירה
15/01/2017 | 14:09
6
ועכשו לשאלתך 
ניסיתי עם כרובית יצא מעולה 
עם קישואים לא ניסיתי מוזמנת לנסות ולספר לנו 
לצפיה ב-' אושרתי'
אושרתי
16/01/2017 | 00:59
1
8
רעיון נפלא
לצפיה ב-'באהבה '
באהבה
16/01/2017 | 16:24
3
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר טוב ליום חדש יום ראשון'
לדיירי הפורום בוקר טוב ליום חדש יום ראשון
15/01/2017 | 06:58
3
24
מה שלומכם 
המשך שבוע טוב לכולם .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור שבוע טוב '
בוקר אור שבוע טוב
15/01/2017 | 08:04
2
17
לינודש המאפניס נראות סוף הדרך 
שיהיה אחלה שבוע מלא במעשים טובים בריאות ושפע לכולנו 
לצפיה ב-'אושרת על הפירגון '
אושרת על הפירגון
15/01/2017 | 09:52
1
13
המשך ליום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'באהבה'
באהבה
15/01/2017 | 14:08
3
לצפיה ב-'שבוע טוב לדיירי הפורום '
שבוע טוב לדיירי הפורום
14/01/2017 | 19:48
16
מה שלומכם !!
 איך עברה השבת !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים לכולם '
בוקר טוב ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים לכולם
13/01/2017 | 06:18
19
מה שלומכם 
לינדה.
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
08/01/2017 | 06:45
5
67
העלתם רשומה חדשה לבלוג שתפו אותנו !!
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור !!
המשך יום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'כתוספת מנה טעימה '
כתוספת מנה טעימה
09/01/2017 | 16:25
91
ממליצה בחום .
לינדה.
לצפיה ב-'|להתפנק עם ניוקי טעים מותר לכם'
|להתפנק עם ניוקי טעים מותר לכם
11/01/2017 | 12:29
65
אבל ניוקי שאתם תכינו בבית דיי בקלות ובהצלחה ותהיו גאים בתוצאה וגם תהנו מהמחמאות ומהטעם .כנסו לבלוג כל השלבים שיובילו אתכם לניוקי עולמי
יום נפלא חברים
טובה
לצפיה ב-'מי לא אוהב עוגות בחושות ועוד עוגת תפוזים ֻ'
מי לא אוהב עוגות בחושות ועוד עוגת תפוזים ֻ
12/01/2017 | 07:33
48
למתכון  קל להכנה
 
 
המשך יום נעים
לינדה
לצפיה ב-'סלט טונה..'
סלט טונה..
16/01/2017 | 08:14
11
מתכון קל וטעים..
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום חמישי'
בוקר אור לדיירי הפורום ליום חמישי
12/01/2017 | 05:39
5
27
מה שלומכם !!
המשך יום נעים .
לינדה
לצפיה ב-' השבת שלי גזר בחושה'
השבת שלי גזר בחושה
12/01/2017 | 05:58
1
56
אמרתי לכם אז מתקפת הגזר הגיעה.. הכנתי לכם עוגה קלה להכנה טעימה ובריאה
מה צריך:
3 ביצים
250 גרם סוכר
180 מיליליטר שמן
210 גרם קמח
כפית א' אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
קורט מלח
כפית קינמון
300 גרם גזר מגורד דק
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
אופן ההכנה:
בקערה להקציף את הביצים והסוכר מוסיפים את השמן .לערבב את הסודה לשתיה ואבקת אפיה והקמח ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את הגזר ומערבבים מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק כהרגלי בקודש לפזר אגוזים טחונים בדפנות ובתחתית התבניות לחלק את העיסה בשתי התבניות
אופים ב175 מעלות כ40-45 דקות
מוציאים ונהנים מגש אחד לכם ומגש שני לארנבת להגיד לה שמגזר אפשר להכין גם עוגה [cheeky] [wink]
יאלההה תהנו חברים
שלכם טובה
שבת שלום שבת נעימה חמימה וטעימה
 
 

 
לצפיה ב-'תודה טובה"לה על המתכון '
תודה טובה"לה על המתכון
12/01/2017 | 07:28
19
את המתכון העלתי למאמרים "בקטגוריה עוגת השבת"
המשך יום טוב !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וטובל'ה, וסוף שבוע מהנה ומפנק'
בוקר טוב לינדוש וטובל'ה, וסוף שבוע מהנה ומפנק
12/01/2017 | 11:52
2
42
מחר שבועיים מאז נינג'ה נפטרה, נורא עצוב..למרות שהיום מגיע דייר חדש (בתמונה) טומי שמו, נקווה לטוב.   .גילה
לצפיה ב-'זו נינג'ה ז"ל -אהובה כל כך...'
זו נינג'ה ז"ל -אהובה כל כך...
12/01/2017 | 11:54
1
34
לצפיה ב-'לזכור אותה לטובה .'
לזכור אותה לטובה .
12/01/2017 | 18:51
10
כמה עצוב היא  היתה חתולה מדהימה ..
 
לינדה.
 
לצפיה ב-'לכולם בוקר טוב ליום רביעי בשבוע '
לכולם בוקר טוב ליום רביעי בשבוע
11/01/2017 | 07:27
2
23
מה שלומכם 
לינדה
לצפיה ב-' מתחילים להכין תפריט לשבת'
מתחילים להכין תפריט לשבת
11/01/2017 | 13:01
1
53
ורשימת קניות בהתאם
לצפיה ב-'בתכנון !|'
בתכנון !|
11/01/2017 | 19:07
41
עדין לא סגור סופי..
פלפלים ממולאים .
שניצל.
קציצות ברוטב (זה חובה אצלי כל ערב שישי)
אורז לבן.
ספגטי בשמן זית ושום.
סלטים:
סלט חצילים רומני .
פלפלים קלויים.
מטבוחה.
סלט כרוב לבן .
סלט סלק .
סלט כרובית בשמן זית .
מרק עגבניות .
קינוח עדין לא הוחלט !! אשמח לרעיונות.
 חנה"לה על הפינה 
המשך ערב נעים
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שלישי '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שלישי
10/01/2017 | 05:28
23
מה שלומכם 
לינדה.
לצפיה ב-'הפינה הטבעונית -קציצות קינואה וירקות'
הפינה הטבעונית -קציצות קינואה וירקות
09/01/2017 | 16:12
2
641
באיחור קצר בגלל בעיות טכניות הכנתי אתמול קציצות טופו ברוטב והיה להם ריח מגעיל (כנראה אחד המרכיבים מקולקל) הזבלתי והכנתי תבשיל עדשים הודי אך לא הספקתי לצלם (זה יהיה בפעם הבאה) היום הכנתי קציצות קינואה  קל מאד להכנה טעים וכמובן מאוד בריא .

מצרכים:

כוס קינואה
2 כוסות מים
בטטה -בינונית קלופה
קישוא בינוני קלוף
גזר בינוני קלוף
2 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ
1/2 כוס שיבולת שועל או קמח עדשים
3 כפות טחינה גולמית  
כפית מלח  
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית חוויאג` למרק
שמו זית לשימון נייר האפיה

אופן הכנת המתכון
1. להרתיח 2 כוסות מים ולבשל את הקינואה. לאחר שמגיעים לרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 20 דקות עד לספיגת כל הנוזלים.
2. בעזרת פומפייה לגרד את הבטטה, הקישוא והגזר ולשים בקערה.
3. לחמם את שמן הזית במחבת, לאדות את הבצל עד להזהבה ולצנן.
4. להעביר את הקינואה המבושלת ואת הבצל אל הקערה עם הירקות המגורדים, ולהוסיף את שיבולת השועל או הקמח עדשים  עם הטחינה הגולמית וכל התבלינים.
5. לערבב היטב את כל התערובת בקערה וליצור קציצות בגודל הרצוי
6. למרוח מעט שמן על נייר אפייה ולאפות את קציצות הקינואה (להניח במרווחים האחת מהשנייה) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להזהבה.

קרדיט למתכון הוא ללימור פפר בשלנית ביתית ומנחת סדנאות לבישול טבעוני . (אני אושרת שחקתי קצת עם הקמחים)

לצפיה ב-'אושרת '
אושרת
09/01/2017 | 16:28
1
29
יופי של מתכון אהבתי ..
את המתכון מעלה למאמרים בקטגוריה"קציצות וגם בתזונה נכונה"
(שאלה לי האם ניתן לטגן אותם או רק באפיה)
לינדה
לצפיה ב-'לידנוש תודה על הפרגונים ושהם נמצאות גם במאמרים '
לידנוש תודה על הפרגונים ושהם נמצאות גם במאמרים
09/01/2017 | 17:32
28
בוודאי שאפשר לטגן פשוט מחממים שמן במחבת ומטגנים עד הזהבה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום שני '
בוקר אור לדיירי הפורום יום שני
09/01/2017 | 07:46
19
יום מאוד עצוב 
לינדה.
לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
( לעמוד שלי בתפוז )
09/01/2017 | 17:50
4
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'טיפים מועילים ושימושים במטבח '
טיפים מועילים ושימושים במטבח
08/01/2017 | 10:26
5
65
 
המשך יום נעים לכולםםםםםםםםםםם
לינדה
לצפיה ב-'שלא תגידו שלא אמרתי -טיפ עולמי '
שלא תגידו שלא אמרתי -טיפ עולמי
09/01/2017 | 09:32
4
60
תתחילו לאסוף צנצנות קטנות מזכוכית
כשיגיע האביב יגיעו גם השומים הטריים, אלה שלא צריך לקלף
אני קונה כמויות מפרקת את הראשים לשיניים לבנבנות, טוחנת ומאפסנת במקפיא, כמה כיף שלא צריך לקלף שום לפני כל בישול!
הארומה נשמרת, לא מוסיפה כלום לשום
והבונוס -להכין ממרח מגבעולי השום הירוקים, בתוספת שמן ומלח, גם הוא נשמר במקפיא וטעים טעים
לצפיה ב-'חנה"לה על הטייפ '
חנה"לה על הטייפ
09/01/2017 | 10:53
15
רעיון מעולה .
לינדה.
לצפיה ב-'היי חנה בוקר טוב ! האם'
היי חנה בוקר טוב ! האם
09/01/2017 | 11:38
2
25
צנצנת הזכוכית לא מתפוצצת במקפיא ?
אני מכניסה שום בבקבוקוני פלסטיק קטנים אלו של המסטיקים מוסיפה שמן זית.
אומנים הבקבוק סופח אליו את ריח השום ףאבל מה כפת לי אם זה שימוש קבוע למטרה הזו.
טובה
תודה על הטיפ
לצפיה ב-'הי טובה"לה '
הי טובה"לה
09/01/2017 | 15:36
17
אצלי כל התבלינים והפיצוחים בצנצנות זכוכית במקפיא ..
הם לא מתפוצצים !!!
לינדה.
לצפיה ב-'לא מתפוצצות במקפיא'
לא מתפוצצות במקפיא
10/01/2017 | 13:36
8

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ