לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
23/06/2017 | 12:03
4
מאחלת לכולם שבת שלום ומבורך!!
שבת רגועה..
שבת של ביחד ..
שבת שלום לכל בית ישראל 
לינדה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
04/06/2017 | 06:55
4
59
העלתם רשומה חדשה לבלוג נישמח לשיתוף !!
רוצים להמליץ על בלוג תעלו קישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג 
לינדה
לצפיה ב-'גם לרוטב הזה מגיע להתפרסם'
גם לרוטב הזה מגיע להתפרסם
07/06/2017 | 08:26
1
106
רוטב טעים משגע ללא חומרים שונים ומשונים רק טבעי מתאים לכל מטרה..נשמר במקרר חודש לפחות אם תקפידו על התנאים.
אז אמרנו שהוא מתאים לסלט,לאורז ,לעוף, וכו וכו ואפילו לטבול בו את משולשי הפיצה שנגיש לילדים יותר טעים אפילו מפצריה.
המתכון בבלוג כנסו תכינו ותהנו
 
יום נפלא חברים
 
לצפיה ב-' ללא קמח ללא ביצים פשטידה'
ללא קמח ללא ביצים פשטידה
07/06/2017 | 08:46
88
שמכל ביס תהנו ממנה..וגם תוכלו לטבול ברוטב האדום..כלום עבודה והנאה מרובה
מתכון בבלוג
יום נפלא
לצפיה ב-'הנה מתכון טעים לאוהבי תפ"א.'
הנה מתכון טעים לאוהבי תפ"א.
12/06/2017 | 17:22
75
 
רוצים להכין משהו קל וטעים בטירוף..
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור למבקרי הפורום על הדרך ליום שישי '
בוקר אור למבקרי הפורום על הדרך ליום שישי
23/06/2017 | 06:44
15
מה שלומכם 
לינדה.
לצפיה ב-' השבת שלי רוגלך כמו בקונדיטוריה'
השבת שלי רוגלך כמו בקונדיטוריה
22/06/2017 | 16:20
22
מתכון של הנס וברטלה מתחסלים במהירות
מה צריך:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים  יבשים/ 50 גרם טריים
150 גרם סוכר
1 כפית ת.וניל
חצי כפית מלח
4 ביצים
300 מליליטר חלב
200 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
לשים מכל החומרים {מלבד החמאה }עד קבלת בצק אחיד.
מוסיפים את החמאה עד הטמעה.
מכניסים לאשפוז למקרר ל3 שעות לפחות או ללילה
מחלקים את הבצק ל6 חלקים.
על משטח מקומח מרדדים לעיגול וחותכים ל10 חלקים.
מגלגלים מהצד הרחב לצר.
מורחים בחלמון טרוף עם 4 כפות חלב
מרפדים תבנית אפיה ומניחים במרווחים. מתפיחים רבע שעה.
אופים ב180 מעלות.20- 15 דקות
אפשר למלא בכל מילוי אבל גם ללא מילוי יעופו על זה [surprise]
כשהרוגלך יוצאים מהתנור תמרחו סירופ קר.
סירופ:
כוס סוכר
כוס וחצי מים
כפית ת.  וניל
מיץ מחצי לימון
מבשלים עד להמסת הסוכר ומצננים.
בהצלחה חברים
שבת נעימה וטעימה
שלכם טובה

 
לצפיה ב-'בוקר אור למבקרי בפורום ליום חמישי '
בוקר אור למבקרי בפורום ליום חמישי
22/06/2017 | 05:45
10
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור למבקרי הפורום !! יום רביעי '
בוקר אור למבקרי הפורום !! יום רביעי
21/06/2017 | 05:01
16
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2017 | 12:38
3
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום שלישי בשבוע '
בוקר אור ליום חדש יום שלישי בשבוע
20/06/2017 | 04:49
13
             מה שלומכם !!
המשך ליום טוב ונעים 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום שני בשבוע '
בוקר אור ליום חדש יום שני בשבוע
19/06/2017 | 06:22
13
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום ראשון '
בוקר אור ליום חדש יום ראשון
18/06/2017 | 05:12
17
מה שלומכם.
לינדה
לצפיה ב-'ווניל'
ווניל
18/06/2017 | 10:47
16
האם יש אבקת פודינג ווניל או תמצית ווניל משופרות יותר וחזקות יותר בטעם הווניל מאלו שמוצאים במרכולים ( מתוצרת אפיכל, אסם וכד' ) ?  יש להניח שגרעיני ווניל אמתיים יתנו תוצאה מודגשת יותר של טעם הווניל  אבל אז במקרה של גבינה למשל יהיה המרקם ""מלוכלך"" בנקודות שחורות לכן עדיפה תמצית משובחת או אבקת פודינג עם טעם מודגש יותר.
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
( לעמוד שלי בתפוז )
18/06/2017 | 10:38
1
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
16/06/2017 | 10:44
7
שבת שלום ומבורך לדיירי הפורום 
סופ"ש נעים וטעים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום שישי '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום שישי
16/06/2017 | 05:04
16
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-' השבת שלי רוגלך טעימים וממכרים'
השבת שלי רוגלך טעימים וממכרים
15/06/2017 | 09:50
50
אי אפשר להפסיק לזלול אותם טעימים פריכים אם ישאר בספק לאחסן בקופסה סגורה נשמר לאורך זמן (יותר בבטן )
מה צריך:
4 חלמונים
2 חבילות מחמאה 400 גרם // חלבי 400 גרם חמאה. בטמפרטורת החדר
4 סוכר וניל
1שקית א' אפיה
קמח לפי הצורך בערך 7- 8 כוסות
אופן ההכנה::
ללוש מכל החומרים בצק רך נעים למגע.
להניח בצד למנוחה של חצי שעה.
לחלק את הבצק ל4-5 כדורים
לקמח משטח עבודה לרדד כל בצק לעיגול לחתוך עם גלגלת משוננת למשולשים ולגלגל מהצד הרחב לצד הצר.
להניח על נייר אפיה
לאפות ב175 מעלות עד הזהבה קלה.
מגישים עם אבקת סוכר ונהנים עם כוס תה ונענע.
מסוג העוגיות שלא מפסיקים לנשנש [wink] אז תזהרו !!!!!!!!
שבת שלום חברים
שלכם טובה

 
לצפיה ב-'לכולם בוקר טוב ליום חדש יום חמישי בשבוע '
לכולם בוקר טוב ליום חדש יום חמישי בשבוע
15/06/2017 | 05:22
1
29
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב וסופ"ש מהנה'
בוקר טוב וסופ"ש מהנה
15/06/2017 | 11:47
22
גילה
לצפיה ב-'הנוסח המצרי - בלי בשר, בלי רסק עגבניות ובלי נענע'
הנוסח המצרי - בלי בשר, בלי רסק עגבניות ובלי נענע
16/06/2017 | 00:13
28
הנוסח המסורתי במשפחה המצרית שלנו מבוסס על תפוחי אדמה עם כרפס ושום, מלח פלפל וכורכום - בלי בשר, בלי רסק עגבניות ובלי נענע. ועל זה ייאמר: כל המוסיף גורע.
לצפיה ב-' פורום הישרדות נפתח מחדש '
פורום הישרדות נפתח מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/06/2017 | 13:08
4
 שורדים אמיתיים מכורים להדחות ומשימות חסינות
פורום הישרדות נפתח ומחכה לכם, במיוחד לרגל העונה החדשה המשודרת בימי רביעי ושבת ערוץ 2.
היכנסו ושתפו מי הפייבוריט שלכם
 
 
לצפיה ב-'אסאדו מתכון מנצח'
אסאדו מתכון מנצח
15/06/2017 | 08:06
13
31
בלינק הזה יש מתכון לאסאדו בתנור שאף פעם לא ניסתי

האם אני יכול לעשות אותו בשישי בצהריים לשמור במקרר ולשים על הפלטה לחימום לפני ההגשה?

או לבצע חצי בישול בתנור וחצי זמן על הפלטה בשבת


http://www.foodisgood.co.il/general/how-to-make-as...
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
15/06/2017 | 12:05
12
23
אני חושבת שאין שום סיבה שלא להכין ביום שישי ורק לשים בפלטה לחימום !!
בהצלחה.
לינדה.
לצפיה ב-'יצא לי יבש מבחוץ ומעט רך מבפנים '
יצא לי יבש מבחוץ ומעט רך מבפנים
18/06/2017 | 08:28
11
10
אולי זה בגלל
שהשתמשתי במלח אטלנטי במקום גס
אולי לא הייתי צריך לעשות את ה 1.5 שעה וחצי האחרונות
(
1.  1.5 שעות על טמפ של 200 ו
2. אחכ להוריד ל 3 שעות ל 150 מעלות
3.אחכ עוד 1.5 שעות על 150 מעלות עם ירקות )
 
לצפיה ב-'in12'
in12
18/06/2017 | 08:37
10
11
מצטערת לישמוע שלא הצליח לך..
 
 דבר ראשון אני אף פעם לא מוסיפה מלח בבישול ~~ לא בקיטניות ולא בבשרים !!
זה מקשה ומאריך את זמן הבישול רק לקראת הסוף אני מוסיפה מלח רגיל .
תודה על השיתוף ומקווה שבפעם הבא זה יצליח לך <><><><>
(אני ממליצה לך בפעם הבא לבשל את הנחת ליותר זמן ולאחר מכן להמשיך לבשל או בפלטת שבת או בתנור ) אני מעדיפה בתנור ולא בפלטת שבת !!
לינדה
 
לצפיה ב-'תודה, לא הבנתי למה זה התייבש לי'
תודה, לא הבנתי למה זה התייבש לי
18/06/2017 | 09:17
9
7
את מציעה להתחיל בחום גבוה ולהוריד לחום נמוך?
 
איך את שומרת עליו שיהיה עסיסי יום אחרי?
אשמח לקבל קצת זמנים כדי להבין, האם אפשר להתחיל ישר עם ירקות בתוך התבנית?
לצפיה ב-'in /'
in /
18/06/2017 | 10:04
8
15
קודם כול לבשל על הגז כשעה בערך !!!
לאחר מכן לעביר לתבנית אפיה או בפירקס לחום של 180 מעלות מכוסה בנייר כסף כ3/4 שעה להוריד לחום של שבת (אצלי זה 70-100 מעלות ) במקום פלטת שבת כי בפלטת שבת זה שורף ולא מבשל כמו שצריך זה בא מניסיון.
מידי פעם להציץ בתבשיל שלא יתיבש ואם כן להוסיף מעט מים חמים.
בהצלחה
לינדה.
לצפיה ב-'בגלל שזה לא קדירה, איך את מבשלת על גז?'
בגלל שזה לא קדירה, איך את מבשלת על גז?
18/06/2017 | 10:08
7
11
רק מעט שמן?
לצפיה ב-''
19/06/2017 | 07:40
6
7
עם מעט שמן גם כך לבשר יש שומן !!
ומעט מים עם עלי דפנה ופלפל אנגלי .
לינדה.
לצפיה ב-'אז בעצם מה שאת אומרת...'
אז בעצם מה שאת אומרת...
19/06/2017 | 07:46
5
7
לבשל על סיר עם מעט שמן ולהוסיף מים במשך 3/4 שעה עם פלפל ועלי דפנה
(האם צריך סיר רחב כך שכל חתיכה תקבל את מקומה או שזה לא עקרוני כל כך ? ומדי פעם לתת לחתיכות שמלעלה להיות למטה)
 
ואחכ עוד שעה בתנור (או יותר?) על חום בין 70-100 מעלות 
(בתבנית רחבה - ולהוסיף מים  מעט במידת הצורך)
מלח שולחן להוסיף רק בסוף.
 
בשבת רק לחמם לפני הגשה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'בדיוק כך !!!'
בדיוק כך !!!
19/06/2017 | 09:40
4
7
אם הנתח או גדול ולא ניכנס לסיר ניתן לחתוך לחצי..
מקווה שהפעם יצליח לך
לינדה
לצפיה ב-'עוד שאלה לגבי סוג התבנית'
עוד שאלה לגבי סוג התבנית
19/06/2017 | 10:14
3
4
יש לי סיר אובלי, האם הוא יכול להחליף את התבנית פיירקס/רגילה של תנור ?
ואם כן, אז מה לעשות כשזה על הגז, לתת לבשר שלמעה להיות למטה, מדי פעם להפוך ביניהם?
לצפיה ב-'!!!!!!'
!!!!!!
19/06/2017 | 10:40
2
7
הסיר ניתן להכניס אותו גם לתנור ?
אם אתה מבשל בסיר אובלי והוא מתאים גם לאפיה בתנור אז עדיף לעבוד איתו!
את הסיר להכניס לתנור לא בתחתית אני ממליצה להניח באמצע התנור כך מתבשל ולא נישרף.
נ.ב מצטערת שאני לא תיכף או מיד עונה לך מכיון שאני עסוקה (אני מתעסקת בקטרינג ) ומידי פעם מציצה לפורום.
בהצלחה.
לינדה.
לינדה.
לצפיה ב-'לינדה תודה רבה, אני לא מבשל ברגע זה'
לינדה תודה רבה, אני לא מבשל ברגע זה
19/06/2017 | 10:45
1
3
לצפיה ב-'בהצלחה ..'
בהצלחה ..
19/06/2017 | 14:02
2
לצפיה ב-'סיר לסלוף'
סיר לסלוף
14/06/2017 | 16:21
2
32
אבקש לשלוח אליי כיפה קונים את הסיר בבקשה תעזרי לי יש לי קונדטוריה ואשמח שתעזרי לי אם אפשר לחזור למספר 0522577292 רוני אלון תודה רבה זה מאוד חשוב 
לצפיה ב-'הי רוני '
הי רוני
14/06/2017 | 17:25
14
בקשר איפה קונים סיר לסלוף אני לא יכולה לעזור לך מכיון שאף פעם לא הכנתי !!
 
אני חושבת שמכינים במחבת כמה שזכור לי מתוכניות בטלוויזיה..
 
המשך ערב נעים.
לינדה.
 
לצפיה ב-'היי רוני את הסיר לסלוף אפשר להשיג'
היי רוני את הסיר לסלוף אפשר להשיג
15/06/2017 | 10:05
27
בחניות למוצרי חשמל יש יותר איכותיים ויש פחות
כעקרון משתמשים לסלוף במכסה הסיר שהוא חשמלי ואת הסלוף (הבצק שמים במחבת ומכסים עם מכסה סיר הגריל.
אפשר ליצור איתי קשר במסר
טובה

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ