לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1005910,059 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'קישור למתכונים לפורים '
קישור למתכונים לפורים
20/02/2019 | 19:27
23
239
לצפיה ב-'משלוח המנות שלי '
משלוח המנות שלי
21/02/2019 | 08:39
1
157
לצפיה ב-'מגוון רעיונות למשלוחי מנות'
מגוון רעיונות למשלוחי מנות
24/02/2019 | 14:12
123
עוגיות, עוגות,חלה, פרצעל וכמובן ליקר שהכנתי 
לצפיה ב-'אוזני המן מלוח /נמושקה'
אוזני המן מלוח /נמושקה
01/03/2019 | 13:24
12
50

לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
חצי כף סוכר.
כוס מיץ תפוחים טבעי.
אפשר רק מים (אבל יוצא בצק פחות טעים)
כוס וחצי מים.
1 כף גדושה שמרים יבשים.
אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים.
הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
לרדד על משטח מקומח.
לקרוץ עיגולים
למלא במילוי אהוב.
להתפיח שוב.
לאפות בחום בינוני עד הזהבה.
סוגי מילוי:
1. ירקות אפויים: גזר ,בטטה,קישוא,נבטים,דלעת.
למרוח את הבצק בממרח פסטו נותן טעם נפלא.
טונה + בצל עגבניות זיתים
בטטה +בצל מאודה ובזיליקום
כרובית מבושלת +סלרי ובצל מאודה גזר.
ירקות מוקפצים
חומוס
ממרח חצילים דמוי כבד
פירה תפוחי אדמה +עלי סלק +פטריות.
לאוהבי הבשר בשר טחון +בצל עשבי תיבול.
מקווה שהבאתי מספיק רעיונות [;)]
שיהיה בהצלחה                                                        
פורים שמח לכולם
שלכם טובה
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2494359
 
לצפיה ב-'אוזני המן במילוי פרג/גולשת בשם יעל'
אוזני המן במילוי פרג/גולשת בשם יעל
01/03/2019 | 13:26
1
45

אוזני המן במיגוון מליות
המצרכים
1/2 ק״ג קמח
1 אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה
1 כפית תמצית וניל איכותית
 גרידת לימון מלימון שלם
 קורט מלח
 3 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
קצת פחות מ1/4 כוס מים
למלית
2 כפות ריבת תות
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
2 כפות שומשום
2 כפות דבש
למלית פרג
40 גרם חמאה
60 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
1/3 כוס דבש
גרידה מלימון אחד
300 גרם פרג טחון טרי
כוס אבקת שקדים
3/4 כוס חלב
2 כפות ריבה איכותית
הכנה
1. במחבת עמוקה ממיסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש, וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד.
2. מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים את
    לספיגת החלב.
3. המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב.
4. מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה, אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה.
5. מצננים את המלית בטמפ' החדר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה
  
ההכנה
לפתוח את החמאה במעבד מזון להוסיף אבקת סוכר ואת חומרי הטעם
לאחר ריכוך החמאה  והסוכר להוסיף כוס קמח וביצה עד לאיחוד החומרים
 להוסיף אבקת אפייה ואת יתרת הקמח
לסיום מעט מים כדי לאחד את הפירורים לבצק
לעבוד מהר בהכנת הבצק ולא לעבד יותר מידי מרגע הוספת הקמח
ליצירת אוזני המן לעבוד עם בצק קר
לערבב את חומרי המלית לתערובת אחידה
לפני הקיפול של העיגולים לעבור עם אצבע טבולה במים סביב השוליים
להדק היטב לסגור עד הסוף , לא להשאיר פתח מלמעלה לפני האפייה
לקרר במקפיא כ-20 דקות לאפות ב-160 מעלות
 
לצפיה ב-'זנגולה/נמושקה'
זנגולה/נמושקה
01/03/2019 | 13:28
35
אסור לפספס
לבצק :
הכמות שנראית במגש 
4 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
כף שטוחה סוכר
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים
לסירופ
2 כוסות מים
2 וחצי כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מי ורדים. (אני לא שמתי לא אוהבת)
ההכנה :
מערבבים  בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את הקמח, הסוכר המלח .מוסיפים את השמרים ואת המים .
מקציפים לקבלת בצק חלק ףללא גושים. 
מתפיחים במשך שעה וחצי .כל רבע שעה להקציף שוב.ולכסות את הבצק..
עד שהבצק תופח הכיני את הסירופ
מביאים לרתיחה את הסוכר והמים על להבה נמוכה. עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך. מצננים.
להכנת הזנגולה:
שמים שמן בסיר עמוק. על להבה בינונית ומחממים.
שמים בצק בשקית זילוף עם צנטר בינוני. ומזלפים לתוך השמן בתנועה סיבובית. מתחילים בעיגול קטן וממשיכים לסובב.
מטגנים עד שהזנגולה מזהיבה. מוציאים מהשמן עם כף מחוררת וטובלים מיד בסירופ.
זהו...הזעתם? לא נורא התוצאה שווה 
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...
לצפיה ב-'אוזני המן /קרין גורן'
אוזני המן /קרין גורן
01/03/2019 | 13:32
9
56
אוזני המן בסגנון זברה קרין גורן

מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר (100 גרם)
כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
ביצה
 
תוספת לבצק הכהה: 1/4 כוס קקאו
מלית שאוהבים (ממרח תמרים, או מלית פרג לפי המתכון של הפאי, בתוספת 2 חלמונים שמערבבים פנימה אחרי שתערובת הפרג התקררה לטמפ' החדר)

אופן ההכנה:
מכינים את הבצקים:
1.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
2.מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
3.מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
4.עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
 
מעצבים ואופים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים לחוד כל אחד מהבצקים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
3. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "זברה".
4. מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאוזני המן.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
לצפיה ב-' אני כבר עשיתי והבוקר שלחתי'
אני כבר עשיתי והבוקר שלחתי
07/03/2019 | 18:59
8
80
לקנדה....כשמדובר במישלוחות לחו"ל  עדיף להקדים...   לך תסמוך על הדואר...
והפעם זאת היתה תכנית "כבקשתך".  אזני המן זברה עם מלית תמרים.
אזני המן עם נוטלה  (מה לעשות שלא אוהבים אצלנו פרג?)
כעכים סטייל עבאדי,   והמון עוגיות שוקוצ'יפס
 
אבקת סוכר לא פיזרתי  מחשש שהסוכר ילחלח את העוגיות.
היא קיבלה הוראות איך לאבק את האוזניים לפני ההגשה.   
לצפיה ב-'מקבץ עשיר על השיתוף..'
מקבץ עשיר על השיתוף..
07/03/2019 | 20:50
64
אני לא מפזרת אף פעם את העוגיות רק בזמן ההגשה ..
 
המשך ערב נעים
לינדה.
לצפיה ב-'אשמח למתכון של הבייגלה. '
אשמח למתכון של הבייגלה.
12/03/2019 | 09:56
6
12
לצפיה ב-'המתכון מהספר של נירה שויאר "עוגות לכל עת" עמ' 223'
המתכון מהספר של נירה שויאר "עוגות לכל עת" עמ' 223
13/03/2019 | 18:52
5
24
זה נקרא  כעכים מזרחיים.
במקום שמרים  טריים והתפחתם כפי שהיה מקובל פעם אני שמה 1 כף שמרים יבשים.
 
ו כ מ ו ב ן,  שאת 200 גר'  מרגרינה שבמתכון אני ממירה בכמות שווה של חמאה.
לצפיה ב-'איפה אפשר לקנות את הספר? '
איפה אפשר לקנות את הספר?
13/03/2019 | 19:18
4
19
ברור שאני לא אקנה, אבל אין לי אותו. אפשר עדיין לקבל את המתכון (עם זכויות יוצרים לנירה שויאר)?
לצפיה ב-'צילמתי את הדף.'
צילמתי את הדף.
13/03/2019 | 20:05
3
51
לא יודעת אם היית מוצאת אותו היום.   פעם הוא היה בכל בית שאופים בו.  פעם.  
 
מקווה לא להסתבך בהפרת זכויות יוצרים.   נתתי את כל הקרדיט..לנירה שויאר.
לצפיה ב-'תודה רבה!!!'
תודה רבה!!!
13/03/2019 | 20:08
2
6
לצפיה ב-'אגב, אני לא שמה את כל הפפריקות שבמתכון.'
אגב, אני לא שמה את כל הפפריקות שבמתכון.
13/03/2019 | 20:23
1
20
רק את המלח.
לצפיה ב-'תודה. '
תודה.
13/03/2019 | 21:01
12
נראה לי שהפפריקה והפלפל זה תבלינים לבחירה. אנסה עם הנכדות שלי בהזדמנות קרובה. 
לצפיה ב-'טעמי /נמושקה'
טעמי /נמושקה
01/03/2019 | 13:29
6
42

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5323873
מה צריך :
200 גרם שוקולד מריר עם שברי שקדים (השתמשתי בורד הגליל)
100 גרם שוקולד חלבי
1/4 כוס ממרח לוטוס
1 וחצי כוסות פיצפוצי אורז
חצי כפית  אבקת נס קפה
שוקולד לבן מומס לקישוט {לא חובה }
אופן ההכנה:
שמים בקערה  חסינת אש את השוקולד ממרח הלוטוס והנס קפה ומכניסים למיקרוגל להמסה בכמה פולסים של 15 שניות ולערבב.
מוציאים מהמיקרוגל מערבבים היטב מוסיפים את פיצפוצי האורז מערבבים היטב.
מוזגים  לתבנית חד פעמית(אינגליש קייק) או שניים ולמקפיא לחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא חותכים לאצבעות ברוחב של2 ס"מ .
ממיסים שוקולד לבן ומקשטים .
שומרים במקרר 
ומחלקים לילדים (אל תשכחו הגדולים אוהבים גם את הממתק אולי יותר מהקטנים [cheeky]   [cheeky]
תהנו
שלכם   טובה
פורים  שמייחה
 
לצפיה ב-'מעמול /נמושקה'
מעמול /נמושקה
01/03/2019 | 13:30
5
33

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...
חצי קילו קמח
2 כוסות שמן
1 אבקת אפיה
1 כוס מים חמימים
למילוי :
הרבה אופציות  אפשר עם בוטנים קלויים טחונים גס מעורבבים עם שומשום קלוי .אפשר עם תמרים., פיסטוקים קלויים.
אני הכנתי מ:
1חבילת תמרים בווקום.
בערך 300 גרם אגוזי מלך שבורים גס
וכמה כפות שומשום קלוי (שהיה לי במקפיא)
אופן ההכנה :
לשים את הקמח והסולת ואבקת האפיה בקערת המיקסר עם הגיטרה לערבב דקה שתיים.
להוסיף את השמן והמים החמימים.ללוש כמה דקות עד שהבצק מתאחד.
לכסות ולהניח בצד חצי שעה.
המילוי :
ללוש ידני את התמרים אפשר להוסיף מעט מים חמים להקל על הלישה.
תוך כדי לבדוק שאין חרצנים בתמרים (לפעמים יש הפתעות)
להוסיף את האגוזים.וללוש ביחד.
ליצור כדורים בגודל המתאים.לשטח על כף היד.למלא מעט  מהמילוי לסגור יפה
עם הפינצטה של המעמול לצבוט דוגמאות בבצק.
להניח במגש מצופה בנייר אפיה.
לאפות בתנור בחום של175 מעלות. עד הזהבה קלה.
אחרי שהתקרר לפזר אבקת סוכר.
נשארו לי כמה כדורי בצק ושמתי בהם פיצפוצי שוקולד  
הנה הם לפניכם יצא יאמייייי  [;)]    
אם תמלאו אותם עם ממרח חלבה ואגוזים. וואייי כמה שזה טעים.
מה נשאר לכם לעשות ? להכין כוס תה ולהתענג. תהנו
בהצלחה
שלכם טובה
 
לצפיה ב-'פחלבה/נמושקה'
פחלבה/נמושקה
04/03/2019 | 08:41
3
31

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...
למתכון:
300 גרם חמאה
30 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם קמח
375 גרם שמנת חמוצה  9%
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.
300 גרם סוכר
2-3 חלבונים
לציפוי :
1 ביצה למריחה
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .
לשים עד קבלת בצק רך.
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המילוי:
טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.
מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.
מפזרים אגוזים.
מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים
וממשיכים כך עם כל העלים.
מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.
מורחים בביצה.
מחממים תנור ל180 מעלות.                                                                 
ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.
מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.
מצננים וחותכים לפי הסימון.
יש לשמור את המאפה במקרר.


















בהצלחה
שלכם 
טובה
 
לצפיה ב-'שומשומיות '
שומשומיות
04/03/2019 | 08:43
2
29

וקות מידיי בקיצר טעימותתת
מה צריך :
כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.
1 כף סוכר 
1 כף  דבש
אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.
          הכלים הנחוצים :
לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק
סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )
מערוך משומן היטב בשמן 
סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.
 אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...
קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.
בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב  עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.
להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .
כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)
כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו  את שאריות השומשום עם הסכין.
התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים. 
 זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.
סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.
המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך. 
הניחו לקירור טוב.
לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
בהצלחה
נשאר פשוט לנשנש 
רגע רגע אחד אחדדד  [;)]
הכל שלכם [:P]   [:P]
פורים שמייחה
טובה
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2387788
בבלוג תמונות הממחישות את ההכנה
 
לצפיה ב-'וסמבוסק הכנתם כבר?'
וסמבוסק הכנתם כבר?
04/03/2019 | 11:11
1
266
אני הכנתי המון אצלנו בפורים אף אחד לא מוותר. הרבה עבודה אבל כל ביססס שווה מיליון
החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה 
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
 להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל 
לשים במחבת  שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
 להכנה:
יש שתי דרכים 
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי. 
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
 הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז 
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה .אני מכינה ומקפיאה .ואז בפורים מוציאה לילה בחוץ בשקית. ומחממת במיקרו בשקית קוקי כמה שניות.
פורים שמייחה
טובה
 
 
לצפיה ב-'משהו חסר לי'
משהו חסר לי
19/03/2019 | 01:28
19
שתי אפשרויות (בגלל שזהו פורום אוכל כשר יש לבחור אחת מבין השתיים):
1) להחליף מחצית מכמות החומוס בבשר בקר טחון ומתובל לפי הטעם. הרעיון בא מהגרסה הבשרית לגונדי.
2) להחליף את כל החומוס בגבינת הרמלין, אז אפשר לקרוא לזה "סמבוסק סלובקי". מי שלא אוהב גבינת הרמלין שיבחר גבינה שמתאימה לטיגון וטעימה כאשר היא מצופה בבצק, לא כל גבינה מתאימה לטיגון, האפשרויות האחרות שבאות בחשבון לדעתי הן אדם, אמנטל ומוצרלה. אני מניח שרבים העלו על הדעת חלומי, לדעתי חלומי יש לטגן במגע ישיר עם המחבת, לשים אותה בתוך הבצק לפני הטיגון יוצר טעם לוואי משונה (אני אישית לא אוהב את זה, מי שרוצה לנסות, על אחריותו). 
לצפיה ב-'מגניב ממש'
מגניב ממש
20/03/2019 | 11:42
2
לצפיה ב-'חג פורים שמח '
חג פורים שמח
20/03/2019 | 10:55
2
מאלת לכל בית ישראל חג שמח
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור עולם ולכולם ליום שלישי מבורך'
בוקר אור עולם ולכולם ליום שלישי מבורך
19/03/2019 | 06:45
14
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום שני '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום שני
18/03/2019 | 06:31
14
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
17/03/2019 | 06:50
1
9
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם'
בוקר טוב לכולם
17/03/2019 | 09:44
9
שבוע נפלא בשורות טובות
ויום מקסים
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב וסופ"ש נעים ורגוע'
בוקר טוב וסופ"ש נעים ורגוע
15/03/2019 | 06:36
14
לינדה.
לצפיה ב-'ג'חנון קפוא'
ג'חנון קפוא
15/03/2019 | 09:32
17
בוקר טוב אשמח לעזרתכם מעוניינת להכין ג'חנון .אין לי את הסיר המיוחד יש לי סיר לבישול איטי.אשמח לתהליך איך להכין בסיר ללא כל החמין
 
תודה ושבת חמימה ונעימה 
לצפיה ב-'צהרים טובים לכולם ליום חמישי מבורך..'
צהרים טובים לכולם ליום חמישי מבורך..
14/03/2019 | 11:50
2
19
היום התאומים שלי (נכדים ) חוגגים שנתיים 
 
ברכות לתאומים יובלי ודניאל המתוקים �� שחוגגים יום הולדת��

מזל טוב עושר ואושר ...בריאות ונחת להורים ולאחות ליעדי המתוקה.
ושתתמלאו בשמחה כל יום מחדש ���� .
תישארו כמו שאתם חמודים מקסימים חמים ואוהבים��������
אוהבים סבא ישראל וסבתא לינדה.
לצפיה ב-'מזל טוב לינדוש'
מזל טוב לינדוש
14/03/2019 | 18:29
1
7
כל אשר יעשו יצליחו
נחת לכולם עם הרבה שמחה ובריאות
טובה
לצפיה ב-' טובה"לה '
טובה"לה
15/03/2019 | 06:34
1
על הברכות והאיחולים תבורכי
לינדה.
לצפיה ב-'השבת שלי לכבוד פורים עוגיות מושלגות'
השבת שלי לכבוד פורים עוגיות מושלגות
14/03/2019 | 10:23
27
ביתי ביקשה את המתכון ולא מצאה בבלוג פתאום גיליתי שאין קישור אז הנה לכן קלות להכנה טעימות וממכרות
 
המצרכים:
1 כוס קקאו
2 ורבע כוסות סוכר ( לא טעות )
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
2 ורבע כוסות גדושות קמח (כוסות זכוכית עם הידית)
2 כפיות א' אפיה
חצי כפית מלח.
לגילגול העוגיות כוס ורבע א' סוכר.
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו הגיטרה לערבב היטב את כול החומרים כ4 דקות.
להוציא את העיסה מקערת המיקסר עם כרטיס (קלף ) משומן (העיסה דביקה מאוד) לשים בקערה ולהכניס למקרר לשעתיים.
לרפד מגש בנייר אפיה . לחמם תנור ל180 מעלות.
לצבוט מהעיסה חתיכה בגודל של גולה גדולה (ממשחקי הילדות שלנו [indecision]  )וליצור גולה
לגלגל באבקת סוכר ולשים במגש במרחק (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה.)
לאפות 12 דקות בדיוק לא לנסות יותר הן רכות אבל מתקשות על המגש אחרי האפיה.
נשאר לנו להוציא אותן מהמגש אחרי צינון כן תחכו בסבלנות כמה דקות עד לביס הראשון... ואחר כך תתחילו לזלוללל.
תיהנו ואל תגידו שלא הוזהרתם מתוקקק לכל מכורי השוקולדדד [wink]
בהצלחה
שבת שלום חברים
פורים שמייחה
טובה
 

 
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
13/03/2019 | 06:58
16
מה שלומכם !!
המשך ליום נעים 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב יום שלישי מבורך לכולם '
בוקר טוב יום שלישי מבורך לכולם
12/03/2019 | 10:02
2
26
שיהיה לכם יום נפלא 
טובה
לצפיה ב-'מזל טוב לינדה '
מזל טוב לינדה
12/03/2019 | 16:36
1
9
לצפיה ב-'תודה טובה'
תודה טובה
12/03/2019 | 19:01
8
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני
11/03/2019 | 05:56
18
מה שלומכם ?
לינדה.
לצפיה ב-'בעיה בהכנת צ'ולנט בסיר בישול איטי'
בעיה בהכנת צ'ולנט בסיר בישול איטי
11/03/2019 | 05:28
3
20
הי, לאחרונה התחלנו להכין צ'ולנט (במקום לקנות מוכן ..)
חשבתי שזה פשוט להכין צ'ולנט - מסתבר כנראה שלא..
 
אנחנו משתמשים בסיל בישול איטי של Cuisinart.
 
בפעם הראשונה שמנו על שעתיים על High ביום שישי, ואז כל הלילה עד הארוחת שבת בצהריים על Low - והצ'ולנט היה מאוד מימי, מין מרק צ'ולנט, כשהשעועית היתה אשכרה קשה ולא ממש התבשלה. התפוחי אדמה היו חיוורים ולא חומים, הכל היה נראה חיוור - ממש לא נראה כמו צ'ולנט
 
שבוע לאחר מכן, שמנו כבר על עשר! שעות על High (משישי בבוקר) , כשלפני שבת העברנו ל - Low עד שבת בצהריים - עדיין, מרק צ'ולנט ... , חיוור, לא שחמחם וסמיך כמו שצ'ולנט צריך להיות ...
 
השבוע, אחרי תחקיר קצר עם אישתי - מסתבר שהיא שמה "רק" שתי כפיות פפריקה (כי ככה היה כתוב במתכון..), אז אני נכנסתי לעניינים, ותיבלתי מכל הבא ליד - הרבה פפריקה, קומין, וכל מה שמצאתי במטבח. עשר שעות משישי בבוקר עד לפני שבת, כשמכניסת שבת עד הצהריים על Low - הפעם כבר היה לצ'ולנט קצת צבע (מהתבלינים) והתחיל להיראות כמו צ'ולנט - עדיין ממש רחוק מצ'ולנט.. - ממש לא סמיך, ולא ממש צ'ולנטי. 
 
ועכשיו לשאלות: 
1. האם פשוט הסיר בישול איטי שלנו תקול? (דווקא ה - Cuisinart שלנו זה סיר של משהו כמו 400 שקאל... - בד"כ סיר כזה עולה סביב 100 נדמה לי - עם טיימר, דיגיטלי וכזה. מה שכן - שכב כמעט שלוש שנים בארון מטבח מאז החתונה, רק עכשיו התחלנו להשתמש, אז אולי התיישן או משהו?)
 
2. אמרו לנו לשים חיטה / גריסים (או אורז). שזה "סופג" את המים והופך את התבשיל לסמיך. עכשיו, אני שונא חיטה או אורז בצ'ולנט. מצד שני, כשקונים מוכן אין חיטה או אורז - ומהחנות זה סמיך, שזוף, וטעים חבל על הזמן. האם באמת רק "החיטה / גריסים" תהפוך את הצ'ולנט לסמיך ותתן את האפקט? אם התשובה היא חיובית, אז איך כשאני קונה מוכן זה סמיך ושזוף גם בלי חיטה?
 
3. במידה והסיר שלנו באמת תקול - האם בכל סיר תקין רק הבישול של כל כך הרבה שעות אוטומטית הופך את הצ'ולנט לסמיך ושזוף? 
 
תודה
לצפיה ב-'לא יכולה לעזור לך !!'
לא יכולה לעזור לך !!
11/03/2019 | 05:58
12
אני לא מכינה חמין !!
אני בטוחה שיותר מאוחר הכנסו הבנות ויענו לך ..
לינדה.
לצפיה ב-'הכנת חמין'
הכנת חמין
11/03/2019 | 12:11
1
24
אני מכין כמעט כל יום שישי בסיר בישול איטי. את הקטניות (שעועית אדומה, שעועית לבנה וחומוס) אני משרה לפחות 12 שעות. לאחר מכן אני מבשל אותם כשעה וחצי. לאחר מכן אני פורס בצלים ושם בסיר למטה, על זה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים יחד עם גזר, מעל זה בשר (לא תמיד, לפעמים זה צמחוני), ומעל זה את הקטניות. מתבל מלמעלה, ושופך על התיבול מים (לא הרבה). אני מכין את הכל ביום שישי בבוקר. אני מפעיל על HIGH ושוכח מזה עד ארוחת ערב, משהו כמו 10 שעות. לא מעביר ל LOW, אלא משאיר על HIGH. יוצא מצוין. 
לצפיה ב-'רוני תודה על היענות '
רוני תודה על היענות
11/03/2019 | 13:14
15
כל הכבוד על העזרה לחבר .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
10/03/2019 | 06:26
17
מה שלומכם הבוקר !!
המשך ליום קסום ועשיה מבורכת 
לינדה.
לצפיה ב-'שלום לפורום של לינדה. שבוע טוב'
שלום לפורום של לינדה. שבוע טוב
09/03/2019 | 19:14
3
23
שמתי בטוסט גבינה ופרוסות עגבניה. יצא חסר טעם. הוספתי שום כתוש ועדיין חסר טעם. כמובן מלח ופלפל
 
האם כדאי להוסיף זיתים או סרדינים או טונה או משהו אחר?
 
הרבה תודה
לצפיה ב-'תשובה לגליגלי 6!!'
תשובה לגליגלי 6!!
10/03/2019 | 06:29
2
26
קודם כול זה לא הפורום שלי פרטי ..
 
בקשר לטוסטס..א יודעת מה לאגיד לך ?
 
שאני מכינה טוסט אני מכניסה פרוסות עגבניות ולפעמים זיתים וגם מורחת קטשופ .
 
המשך ליום נעים וטעים .
לינדה.
לצפיה ב-'זה היה בצחוק..בינתיים אני '
זה היה בצחוק..בינתיים אני
10/03/2019 | 17:38
1
16
עושה נסיונות. הוספתי טונה. מאוד טעים
לצפיה ב-'עוד שאלה בבקשה: יש לי'
עוד שאלה בבקשה: יש לי
10/03/2019 | 17:53
15
במקפיא כנפי עוף (הוקפאו טרי)  תאריך תפוגה 12/2017
 
קראתי ברשת שניתן לשמור עד שנה. האם אוכל להשתמש. כואב הלב לזרוק. תודה
לצפיה ב-'שלום לפורום של לינדה. שבוע טוב'
שלום לפורום של לינדה. שבוע טוב
09/03/2019 | 18:54
1
12
שמתי בטוסט גבינה צהובה 9% ופרוסות עגבניה. יצא חסר טעם. הוספתי שום כתוש ועדיין חסר טעם
 
מה מומלץ להוסיף:  זיתים/ סרדינים/ טונה או משהו אחר
 
הרבה תודה
לצפיה ב-'סליחה על הכפילות'
סליחה על הכפילות
09/03/2019 | 19:15
4
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי
08/03/2019 | 07:01
1
19
יום נעים וטעים לכולם !!
סופ"ש נעים .
לינדה.
לצפיה ב-'האם מאפי פרווה ואוזני המן פרווה אינם מסוכנים לבריאות?'
האם מאפי פרווה ואוזני המן פרווה אינם מסוכנים לבריאות?
08/03/2019 | 10:24
24
בזמן שחכמי ההלכה המציאו את ההפרדה בין בשר וחלב
שכלל לא מופיעה בכתובי התורה.. עוד לא היתה מרגרינה
נדהמתי להיווכח שאוזני המן פרווה מיצור דתי בשומרון מכילים 11% שומן טרנס
לראיה שאוכל כשר/דתי  אינו כשר למאכל לפי שום מדד בריאות אלא שקר!
אז אם אינכם מעוניינים לחיות בשקר - בואו נפרק לגורמים מה משמעות הכשרות?
כשר = שקר ליצמן = ליצן
גדי בחלב אמו הכוונה למנהגים של עובדי אליליים במיתולוגיה.
אברהם אבינו לפי הסיפורת הגיש למלאכים בקר וחמאה - טעים והגיוני.
 
 
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
07/03/2019 | 06:50
7
21
מה מתבשל ב-לשבת !!
לינדה
לצפיה ב-'שאלה בקשר ללישת בצק במג'מיקס'
שאלה בקשר ללישת בצק במג'מיקס
07/03/2019 | 19:08
6
22
למי יש מג'ימיקס והיא /הוא גם לש/ה איתו בצק ?
מוצר היום  בערוץ הקניות הוא מגימיקס ואומרים שאפשר גם ללוש איתו בצק.
אני אישית לשה במיקסר,  ולכן מבקשת לדעת אם  הוא מתאים ללישת  בצק  (בעיקר שמרים)
במעבד שהזכרתי את שמו, ויש לו להב מיוחד ללישה.
אפשר לסמוך עליו ?
 
תודה למי  שישיב.
 
אני יודעת שבחמישי בערב רוב האנשים עסוק,  אבל המבצע הוא עד סוף היום.
לצפיה ב-'לי יש !!'
לי יש !!
07/03/2019 | 20:53
1
70
אני בעקר מכינה רוטבים ..משתמשת בפומפיות .ללוש בצק רק בכמויות קטנות ..
 
תמיד טוב שיש עוד מכשיר עזר במטבח .
 
בהצלחה ותתחדשי.
לינדה.
לצפיה ב-'תודה על תשובתך וגם על המשוב'
תודה על תשובתך וגם על המשוב
07/03/2019 | 21:09
9
בקשר לאוזנהמנים.  
לצפיה ב-'בצק פריך הכי טוב להכין במג'ימיקס'
בצק פריך הכי טוב להכין במג'ימיקס
07/03/2019 | 23:36
2
10
שמרים  לא ניסיתי
לצפיה ב-'הגיוני שפריך מתאים כי אני עושה זאת במעבד מזון.'
הגיוני שפריך מתאים כי אני עושה זאת במעבד מזון.
07/03/2019 | 23:49
1
10
הסתקרנתי באמת לגבי בצק שמרים שעושים  עם וו לישה.
 
ננסה.  תודה על תשובתך.
לצפיה ב-'מגמיקס מתאים רק לבצק פריך,,'
מגמיקס מתאים רק לבצק פריך,,
08/03/2019 | 16:51
6
קונדיטור מומחה בתחום הבצקים הסביר,שהמג'מיקס לא מתאים לבצק -שמרים,
אלא מתאים רלהכנת בצק -פריך בלבד.
 
לצפיה ב-'אכן מג'מיקס מתאים ללישת בצק פריך'
אכן מג'מיקס מתאים ללישת בצק פריך
12/03/2019 | 19:05
2
ולא מתאים לבצק שמרים
טובה
לצפיה ב-' השבת שלי רוגלך רחת'
השבת שלי רוגלך רחת
07/03/2019 | 07:33
286
אהבו אצלי את הבצק והרחת זכרונות ילדות של בעלי עם רחת אמיתית של "חביליו"
מה צריך:
400 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה/מחמאה
שני חלמונים
חצי גביע שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר 
למילוי:
300 גרם רחת חלקום 
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את החמאה הרכה עם הביצים והסוכר מוסיפים את השמנת חמוצה והקמח ולשים בצק רך ולא דביק.
עוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר לשעתיים מוציאים מהמקרר מחלקים לארבעה חלקים שווים יוצרים עיגול בעובי 4 מ"מל חותכים ל16 משולשים שמים בקצה הרחב קובייה קטנה של רחת ומגלגלים לרוגלך.
שמים נייר אפייה אופים ב175 מעלות 20 דקות 
מוציאים מצננים מפזרים אבקת סוכר 
ונהנים עם כוס תה גם עם קפה זה טעים  [wink]
בהצלחה תהנו 
בחלק מהרוגלך שמתי שזיפים מריבת פובידל ביתית יצא יאמייי

שבת שלום חברים
טובה
לצפיה ב-'מזל טוב לנמושקה היקרה '
מזל טוב לנמושקה היקרה
06/03/2019 | 09:23
2
22
לטובה היקרה מאחלת לך שפע של ברכות ליום הולדתך
תמשיכי להיות את אשה מקסימה עם נתינה מכל הלב 
המון בריאות ~~
נחת מהסובבים אותך בחום ואהבה~~
לינדה.
לצפיה ב-'תודה רבה לינדוש יקרה'
תודה רבה לינדוש יקרה
06/03/2019 | 12:23
1
9
מזל שהנכדה הגיעה והזכירה לי שיש לי מומולדת.
כל הברכות יחולו גם עליך והסובבים אותך.
לצפיה ב-''
06/03/2019 | 16:11
4
ל
י
נ
ד
ה

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ