לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1031610,316 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
13/10/2019 | 05:55
1
7
חג סוכות שמח לכל בית ישראל 
 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע טוב לכולם'
בוקר טוב שבוע טוב לכולם
13/10/2019 | 09:03
7
שיהיה לכם יום נפלא
ו 
טובה
לצפיה ב-'שבת שלום למבקרי הפורום '
שבת שלום למבקרי הפורום
11/10/2019 | 10:32
6
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
10/10/2019 | 07:13
4
מאחלת לכום גמר חתימה לכולםםםםם.
 
  לינדה
לצפיה ב-'גמר חתימה טובה '
גמר חתימה טובה
08/10/2019 | 11:43
7
מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה ..
 גמר חתימה טובה וצום קל ומועיל 
 
         לינדה.
לצפיה ב-'גמר חתימה טובה ישראל'
גמר חתימה טובה ישראל
08/10/2019 | 11:55
8
טובה
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולם
06/10/2019 | 04:52
2
13
מאחלת למבקרי הפורום שבוע טוב ומבורך..
גמר חתימה טובה .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם'
בוקר טוב לכולם
06/10/2019 | 08:57
1
16
שבוע טוב
ויום נפלא
טובה
לצפיה ב-'בוקר נהדר - קבלו רעיונות לסעודה מפסקת - יום כיפור'
בוקר נהדר - קבלו רעיונות לסעודה מפסקת - יום כיפור
06/10/2019 | 14:01
25
יום כיפור חל השבוע והיום זה יום טוב להתחיל בהכנות, מתכוונת להתחיל להגמל מקפאין ולהרוות את הגוף במים כדי שהצום יעבור בקלות יותר, אז הקפידו על שתיית מים מרובה מהיום ותראו את ההבדל
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שישי
04/10/2019 | 06:40
14
מה שלומכם הבוקר !!
מאחלת לכם המשך יום נעים ורגוע 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
03/10/2019 | 05:20
3
17
מה שלומכם !!
             איך עבר החג .
לינדה.
 
לצפיה ב-'בוקר נפלא!'
בוקר נפלא!
03/10/2019 | 14:10
2
לצפיה ב-'עוגת דבש לשבת '
עוגת דבש לשבת
03/10/2019 | 15:16
1
59

רכיבים:
1 כוס דבש, רצוי דבש הדרים
 1/2 כוס סוכר דמררה
4 ביצים
300 גר´ קמח
 1 אבקת אפייה
 1/2 כפית סודה לשתייה
 1/2 כפית מלח
1/2 כוס תה מחזק שנחלט משתי תמציות, אין לי תה רגיל בבית, אז שמתי קפה
1/2 כוס שמן
 1/2 כפית ציפורן טחון
1 כוס אגוזים טחונים, ויתרתי עליהם
אופן הכנה:
 לתוך קערה גדולה לשים את כל החומרים הרטובים ולערבב.
 לנפות את כל החומרים היבשים (מלבד האגוזים), ולערבב לתוך הרטובים.
 להוסיף את האגוזים,
לקפל את החומרים היבשים לתוך הבלילה  ולצקת לתוך שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26
אני בחרתי בתבנית אינגליש קייק גדולה מהרגיל והבלילה הספיקה בדיוק לתבנית אחת.
 לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 40 דקות או עז שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. 
מקור המתכון: אורן גירון
 
לצפיה ב-'תודה חנהפ על המתכון '
תודה חנהפ על המתכון
04/10/2019 | 06:36
5
מתכון מעולה תודה על השיתוף.
המשך יום מתוק וטעים.
לינדה.
לצפיה ב-' השבת שלי סולת קוקוס'
השבת שלי סולת קוקוס
25/09/2019 | 06:59
1
509
עוגה שתתאים לכם גם לראש השנה בחושה קלה להכנה וטעימה
 
בקערת היבשים שמים:
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס (לאלה שלא אוהבים קוקוס אפשר להמיר בכוס אגוזים טחונים אני פעם ניסיתי יצא נפלא)
1 כוס סולת
1 שקית א' אפיה 
מערבבים
בקערת הרטובים שמים:
4 ביצים
כוס סוכר
1 סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
1 כף גרידת תפוז (מוסיף המון)
לסירופ:
רבע כוס מים
רבע כוס מיץ תפוזים
חצי כוס סוכר
וכף גרידת תפוז.
לפיזור בתחתית התבנית(לא חובה)
1 וחצי כף סוכר חום
1 וחצי כף קוקוס.
אופן ההכנה:
לערבב במקצף ידני  את החומרים הרטובים. להוסיף את היבשים לרטובים ולערבב עד למסה אחידה.
לשים נייר אפיה בתבנית לשמן את התחתית בלבד. לפזר את הסוכר והקוקוס. ולשפוך את המסה.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ40 דקות.
בזמן הזה מכינים את הסירופ:
ממיסים את הסוכר והמים והמיץ על להבה נמוכה.כשהסוכר נמס מוסיפים כף גרידת תפוז. נותנים בעבוע קצר ומכבים להבה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הסירופ הקר, תחררו קצת את העוגה עם שיפוד שהרוטב יחדור לתוך העוגה.
עוגה נפלאההה
תהנו חברים
כרגיל מחר המתכון בפורום אוכל כשר 
שנה טובה ומבורכת
טובה
 
 
 
 
 
 

 
לצפיה ב-'תודה טובה"לה על המתכון לעוגת השבת '
תודה טובה"לה על המתכון לעוגת השבת
26/09/2019 | 06:45
18
נראה  מעולה 
חג שמח ושנה טובה ומבורכת אמן
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חמישי
26/09/2019 | 06:43
20
מאחלת לכל בית ישראל חג שמח 
     שנה טובה  שנה  שלום רוגע ושלווהואהבת חינם 
            
 
    לינדה
לצפיה ב-'שנה טובה ישראל'
שנה טובה ישראל
29/09/2019 | 15:07
1
15
חג שמח 
גמר חתימה טובה
יהי רצון שתתקבל תפילתנו ברצון
טובה
לצפיה ב-'שנה טובה וגמר חתימה טובה '
שנה טובה וגמר חתימה טובה
01/10/2019 | 21:10
3
לצפיה ב-'בוקר טוב ,חלת דבש לחג ,חלה מוצלחת'
בוקר טוב ,חלת דבש לחג ,חלה מוצלחת
26/09/2019 | 08:07
2
219
לכל התמונות:http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/1782603

חלה נהדרת  לראש השנה רכה וטעימה,אין מה לחשוש מהמתיקות  הטעם של החלה בגבול היא לא מתוקה כל כך.

אצלי נאפתה אחרי פחות מ20 דקות על טורבו.כשהוצאתי אותה מהתנור ישר כיסיתי אותה במגבת כדי שלא תתיבש.(דליה)

מומלץ בעיצוב החלה לעבוד על מישטח מקומח,(אני תמיד משאירה בצד  כחצי כוס קמח )



פה התמונות צולמו כשהחלה חמה.



מקור:המתכון של אורי שפט השף-קונדיטור של מאפית "לחמים"

.
חלת דבש עגולה  לראש השנה.




מרכיבים ל-2 חלות:
      1 ק"ג  קמח חיטה לבן (מנופה)(שמתי חצי כוס בצד)

    1 שקית או 1 קוביה שמרית     (50 גר')

    1 שקית משפר לאפיה ביתית(לא הוספתי)

      1 כף שטוחה מלח

      1 ביצה מס' 2 (שמתי מס' 1

      1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה

      ½ כוס (160 גר') דבש

   ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים

לקישוט:

     ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.(לא הוספתי סוכר גבישי)

הוראות הכנה:

מערבבים את הנוזלים: שמן, מים,ביצים,ודבש במיקסר(ראה טיפ להוספת הדבש)
מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של "שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.
מתפיחים בטמפרטורת  החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
טיפ להוספת דבש: למזיגה קלה של הדבש,יש לשמן את כוס המדידה לפני הוספת הדבש וכך יחליק הדבש בקלות לקערה.



בהצלחה וחג שמח/דליה
לצפיה ב-'תודה על המתכון '
תודה על המתכון
26/09/2019 | 17:56
1
23
מזמן לא שמענו ממך מקווה שהכל טוב .
תודה יקירתי על המתכון המעולה אהבתי .
מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה ומבורכת אמן.
לינדה
לצפיה ב-'תודה לינדוש חג'
תודה לינדוש חג
26/09/2019 | 18:35
18
שמח גם  לך ולמשפחתך.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
25/09/2019 | 06:13
9
מה שלומכם !! 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום שני
23/09/2019 | 06:30
16
מה שלומכם .
  לינדה
 
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום '
בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום
22/09/2019 | 07:29
1
17
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא לכולם'
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם
22/09/2019 | 09:56
22
יום טוב שיהיה לכם
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבת שלום למבקרי הפורום '
בוקר טוב ושבת שלום למבקרי הפורום
20/09/2019 | 09:25
25
מה שלומכם !!
מאחלת לכולם המשך ליום טוב 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום רביעי
18/09/2019 | 09:34
12
מה שלומכם!!
 מה מכינים לחג לראש השנה .
לינדה.
לצפיה ב-'בלנדר/מטחנת אגוזים קטנה'
בלנדר/מטחנת אגוזים קטנה
18/09/2019 | 00:02
3
37
הי חברים, אני מחפשת תחליף למעבד מזון  במקרה של טחינת כמויות קטנות, אבל שיהיה בעוצמה חזקה. יש לי אמנם מעבד מזון מג'ימיקס אבל אני מתעצלת לשטוף את כל החלקים ולעתים מספיק משהו קטן כשצריך כמויות קטנות. 
בתוכנית מאסטר שף הם משתמשים במשהו שאולי יכול להתאים אבל לא ברור לי האם זה משהו שבנוי גם לטחינת דברים קשים מאוד כגון אגוזים וכדומה. למישהו יש מושג? מצרפת תמונה להדגמה.  במידה וזה יכול להתאים, אשמח לקבל את שם המוצר / דגם/יצרן וכו'.  במידה וזה לא מתאים, אשמח לקבל ההמלצה למוצרים מתאימים.
תודה מראש :)
לצפיה ב-'המלצה לבלנדר מטחנה!!'
המלצה לבלנדר מטחנה!!
18/09/2019 | 09:33
2
22
ממליצה בחום על המטחנה רק תבררי כמה כוח סוס יש למכשיר !!
בהצלחה.
לינדה.
לצפיה ב-'לינדה תודה, אפשר בבקשה פרטים נוספים?'
לינדה תודה, אפשר בבקשה פרטים נוספים?
18/09/2019 | 22:26
1
11
 כמה כח סוס צריך להיות למכשיר בכדי שיעשה את העבודה?
והאם יש לך פרטים של המכשיר? שם היצרן, דגם וכו?
לצפיה ב-'מטחנה /או מעבד מזון.'
מטחנה /או מעבד מזון.
19/09/2019 | 11:23
25
לי יש במעבד מזון את המטחנה ..
אצלי זה 2000 ווט חזק מאוד מכיון שאני מתעסקת בקטרינג וחייבת מכשיר חזק.
בהצלחה.
לצפיה ב-'אשמח לעזרה'
אשמח לעזרה
19/09/2019 | 04:02
3
20
אולי יש למשהו מתכון לחטיפי פצפוצי אורז שלא מתפרקים מחוץ למקפיא כלומר יציבים בתמפרטורת החדר לפחות כמה שעות
חייב פרווה
עדיף בלי שוקולד
אפשרי עם אבקת שוקו או קקאו
לצפיה ב-'חטיף פצפוצי אורז דבש וחלבה /דליקטס.'
חטיף פצפוצי אורז דבש וחלבה /דליקטס.
19/09/2019 | 11:21
1
22
 
חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה
חטיף פצפוצי אורז, דבש וחלבה
מתכון ב-5 דקות! ממכר במיוחד, קל להכנה וללא אפייה.
מצרכים:
4-5 כוסות פצפוצי אורז רגיל/מלא
25 גרם חמאה/מחמאה
3 כפות דבש
5 כפות שטוחות סוכר חום 
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס/מגורען
200 גרם חלווה וניל קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את כל המרכיבים עד להמסת כל החומרים וקבלת תערובת אחידה.
בקערה גדולה שופכים את פצפוצי האורז ומעל פצפוצי האורז את התערובת החמה, מערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מצופים ומעבירים לתבנית חד פעמית ענקית. משטחים היטב בעזרת כף ומקררים כ10 דקות, חותכים לחיתוכיות ושומרים בקופסה עד להגשה במקרר או במקום קריר.
ניתן לקשט עם שומשום קלוי מעט מלמעלה.
לצפיה ב-'בבקשה מתכון שאני הכנתי'
בבקשה מתכון שאני הכנתי
26/09/2019 | 08:44
18
לצפיה ב-' שימור אבטיח שלם:'
שימור אבטיח שלם:
15/09/2019 | 15:48
3
33
 שלום לכם בתקווה שאני שואל בפורום הנכון:
>> השאלה שלי אם אני קונה אבטיח שלם יפה וטרי.  כמה זמן אני יכול לשמור אותו כשהוא שלם ולא פתוח במצב שבפתיחה יהיה ראוי למאכל?
לצפיה ב-'שבוע !!'
שבוע !!
16/09/2019 | 06:05
2
8
לצפיה ב-' תודה רבה לינדה'
תודה רבה לינדה
16/09/2019 | 16:03
1
12
 תודה לך
לצפיה ב-'בכייף ובאהבה.'
בכייף ובאהבה.
18/09/2019 | 09:35
9
לינדה
                    תמיד נשצח לעזור.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ