לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'בעוד שבועיים יחול חג השבועות - נשמח למתכונים טעימים'
בעוד שבועיים יחול חג השבועות - נשמח למתכונים טעימים
16/05/2017 | 15:43
31
77
נשמח מאוד למתכונים טעימים.
1)...מתבלים
2)...סלטים
3)...פסטות למיהם עם גבינות
4)...מיני מאפים
5)...מיני פשטידות
6)..מיני עוגות
7)...מיני קינוחים.
לצפיה ב-'סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים של רחל קרוט'
סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים של רחל קרוט
16/05/2017 | 19:05
79

סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים של רחל קרוט
המנה הזו אולי צועקת מישלן, אבל תכלס היא דורשת 1/2 שעה עבודה גג - אם אתם קוראים ללערבב כמה דברים ולהכניס לתנור עבודה. פראייר מי שלא מכין כזה לחג.
[פילה סלמון עם קראסט פיסטוקים (צילום: רחלי קרוט ,אוכל טוב)]
קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות (עם העור)
5 כפות מייפל
3 כפיות חרדל
1/2 כפית פלפל ארבע העונות
1/2 כפית מלח ים
כפית שמן זית
 
לקראסט פיסטוקים:
3/4 כוס פיסטוקים, טבעיים קלופים
1/2 צרור עירית
1/2 כפית תיבול דג
אופן ההכנה:
1...חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.
…2בקערה מערבבים מייפל, חרדל, פלפל, מלח ושמן זית.
3...מכניסים את פרוסות הסלמון לקערה עם המרינדה ומערבבים בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב בכל הכיוונים. מניחים לסלמון לספוג מטעמי המרינדה במשך כ-1/4 שעה או לילה שלם עטוף בניילון נצמד.
4...מחממים תנור ל-180 מעלות.
5...בינתיים קוצצים גס את הפיסטוקים וחותכים את העירית לטבעות דקות. מערבבים בקערה קטנה ומתבלים בתיבול דג.
6...מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק עם העור כלפיי מטה.
7...מדביקים את תערובת הפיסטוקים על החלק העליון של הסלמון ואופים בתנור במשך 10-15 דקות, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.
 
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם פירורים וקונפיטורת פירות'
עוגת גבינה עם פירורים וקונפיטורת פירות
16/05/2017 | 19:11
80

 
עוגת גבינה עם פירורים...שמתיישרת לבד...!!!  גילה
 
עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
 2 כוסות קמח תופח
 2 כפות סוכר (המלצה)> אבקת סוכר
 3 חלמונים (צהובים)
 2 סוכר ווניל
לבחוש  תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....
 
המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
  1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
  2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
  3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
  גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
  3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)
                                                                                                                                
אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות  ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון
 
אפשרות נוספת:
לבצק :
לפורר 250 גר' ביסקוויטים . להוסיף 100 גר' חמאה מומסת, לערבב ביחד. לקחת חופן מהתערובת ולשים במקפיא .לשטח בתבנית מלבנית בינונית .
 
למלית :
1 שמנת חמוצה
500 גר' גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה - להקציף
סוכר וניל
 
לערבב ביחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר . להוסיף שמנת מתוקה ולערבל .לשפוך את התערובת על הבצק . לפורר על העוגה את החלק ששמנו במקפיא .לקרר 5 שעות במקרר
 
לצפיה ב-' פשטידת בניצה של גילוש'
פשטידת בניצה של גילוש
16/05/2017 | 21:03
83

בניצה של גילוש
חב' בצק פילו
250 גרם מוצרלה מגוררת, הוספתי הפעם גם פרמז'ן מגורר
קובייה בולגרית רצוי של שומרון 5% מרוסקת (רכה מאוד, אפשר להקפיא שעה ואז לגרר)
2 שמנת מתוקה 15%
3 ביצים
מעט מלח, פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט
 
הבלילה מורכבת:                                                                                    שמנת מתוקה,                                                                                     ביצים ותיבול                                                                                      *טורפים הכל יחד לבלילה חלקה..
**את הגבינות מגררים ומפזרים חופשי.
 
אופן ההכנה:
לשמן תבנית, ולפזר מעט (כפית) פירורי לחם
לשטח 2 עלי פילו על התחתית (2 עלי פילו להשאיר לכסוי הפשטידה)
לצקת מעט מהבלילה, לפזר באופן חופשי גבינות, ומעל עלי מנגולד רצועות או קצוצים...
ושוב – 2 עלי פילו
ושוב – בלילה..וכן הלאה
ושוב – שכבות של עלים בלילה, גבינות ומנגולד – עד שנגמר...
לסיים עם שני עלי פילו, לדחוף את הצדדים לדפנות התבנית.
למרוח מעל ביצה טרופה, ולפזר שומשום, פיזרתי גם קצת פרמז'ן ומוצרלה..
לאפות בחום בינוני-גבוה ב-170 מעלות, עד שמקבלים גוון יפה, והריח בבית קורא ...עצילו...!!!.
 
לצפיה ב-'סלט ירוק, בריא וטעים'
סלט ירוק, בריא וטעים
16/05/2017 | 22:14
86
סלט ירוק, בריא וטעים
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
 2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס  [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
 2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
 1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק
 
את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
 
לצפיה ב-'מיתבלי גבינה בייתים'
מיתבלי גבינה בייתים
16/05/2017 | 22:26
6
66

מיתבל גבינה בטעם קצפת – משגע של אלינוער רבין עם תוספות שלי
12 גביעי אשל של תנובה (גביע סגור)
לתת בסיר שטוח כשהם עומדים וסגורים!!!
להוסיף לסיר מים מהברז..כדי 3/4 מגובה הגביעים
ולהביא לסף רתיחה..לכבות את הגז ולתת להתקרר כפי שהם בסיר.
לפתוח את הגביעים ולרוקנם לחיתול הנתון במיסננת, כשעה, עד שהמים ניגרים, וסמיכות הגבינה המתקבלת רצויה לכם...לא להמתין מידי הגבינה מתקשה..ולא תהיה קיצפית..
 
לשים בכלי עם מכסה את הגבינה ולהוסיף:
 ( מכאן זה השידרוג שלי..גם טבעי וטעים... )
2 כפות מיונז
5-6 בצלים ירוקים (מהדקיקים ביותר) לקצוץ ולהוסיף גם את החלק הירוק...(אני מפזרת את המלח על הבצל הקצוץ, מועכת קצת עם אצבעות...לזירוז הוצאת הטעמים)
מלח ופלפל...
לערבב...ולהנות..במיוחר למחרת.
 
קל להכנה...וטעיםםםם.
*******************************************************************************
 
   מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” /  גילה
המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...

 750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
2 כפות מיונז

כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי[
 4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים)
כפית שטוחה מלח
מלפפון חמוץ קצוץ [כבוש במלח] לא חובה
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, קולורבי, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
.
 
לצפיה ב-'לבנה'
לבנה
21/05/2017 | 18:40
5
17
לבנה בייתית, שטרם אכלתם כמותה,,,,,,  גילה
ראש הטופס
6 מיכלי יוגורט תנובה
מיכל שמנת חמוצה 9% - גודל רגיל
מיכל אשל או גיל - גודל רגיל
כף גדושה מלח גס
 1/2 כפית צ’ילי יבש חריף[או יותר…]
[מדובר במיכלי הפלסטיק ככה, איך שהם... כשהם סגורים]

מכניסים לסיר את המיכלים כפי שהם, וממלאים במים את הסיר כדי שלושת רבעי מהמיכלים, ומביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ומשאירים כפי שזה עד צינון.
מכניסים לחיתול גדול ומסננים במשך כחצי שעה, אפשר להוסיף טעמים לפי בחירה]....אני שמה על חיתול בתוך קופסת טפראואר עם מיסננת, ובמקרר, ומידי פעם שופכת את המים הניגרים למטה..]
*יש אפשרות, ללא הבישול ואז מעבירים לחיתול גדול, ולהניח מעל הכיור למשך 24 שעות...ואחר כך..פשוט להתענג..וזה אמיתי... ,
מערבבים את תוכן המיכלים בקערה עם המלח והצ'ילי ובמקרר לספיגת טעמים, מגישים עם זילופי שמן זית .
תהנו.
 
לצפיה ב-'בוואריה גבינות נהדרת ללא ביצים של אתי כק'
בוואריה גבינות נהדרת ללא ביצים של אתי כק
21/05/2017 | 18:43
4
40

בוואריה גבינות נהדרת ללא ביצים של אתי כק
לבסיס :
20 ביסקוויטים פתי בר
2 קופסאות גבינה לבנה 5% במשקל כולל 500 גרם
שמנת חמוצה
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
11/2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
שקית וחצי אבקת ג'לטין
 
לקישוט :
סירופ שוקולד
 
אופן ההכנה :
בקלחת לחמם את החלב עם הג'לטין לערבב היטב שהג'לטין ימס, להביא לכמעט רתיחה,  להסיר מהלהבה להמשיך לערבב עד להמסה מוחלטת של הג'לטין, אפשר לסנן, להוסיף סוכר, תמצית וניל ולערבב היטב, להוסיף גבינות, שמנת חמוצה לערבב עד לקבלת תערובת אחידה, בקערת המיקסר להקציף את השמנת מתוקה עד לקצץ יציב, להוסיף את הקצף לקרם הגבינות
לערבב היטב עד לקבלת קרם דליל ואחיד.
בתבנית מלבנית לסדר שכבת ביסקוויטים לצקת את הקרם מעל ,לכסות היטב לשמור במקרר לפחות לשעתיים להתייצבות, לחתוך מנה יפה להגיש עם סירופ שוקולד מעל .
גילה – ושקדים שבורים מעל.
 
לצפיה ב-'לזנייה המלכה - מהמטבח הרומני'
לזנייה המלכה - מהמטבח הרומני
21/05/2017 | 19:04
3
52

לזנייה המלכה
מלכת הלזניה – לזניה ירוקה (או צהובה רגילה) בתנור – מלכת המטבח של אמיליה רומניה ובולוניה בירתה!
בבולוניה מגישים מנה זו בריבועים לא גדולים כמנה ראשונה.
4 כפות חמאה
4 כוסות קמח
2/3 2 כוסות חלב
מלח, פלפל
אגוז מוסקט מגורר
עלי לזניה ירוקים (אפשר יבשים תוצרת ברילה למשל שאינם דורשים בישול מוקדם, ואפשר צהובים רגילים גם - תוצרת איטליה)
ראגו – לפי המתכון לראגו
1 כוס (100-150 ג') גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת
 
הכנת הבשאמל:
להמיס את החמאה בסיר, לפזר את הקמח ולערבב בעזרת מטרף. להוסיף את החלב, מעט בכל פעם, ולטרוף בעזרת המטרף כך שהרוטב יהיה חלק וללא גושים. להביא לרתיחה עדינה ביותר, לערבב 3-4 דקות עד שהרוטב מסמיך. להמשיך לבשל על אש נמוכה ביותר תוך בחישה עוד כחמש דקות עד שכל הטעם הקמחי יעלם. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
לשמור בצד.
להכין רוטב ראגו לפי המתכון שפורסם כאן למעלה.
לשמור בצד.
לחמם התנור לחום בינוני 180 מעלות.
הרכבת המנה:
למזוג שכבה דקה של רוטב בשאמל על תחתיתה של התבנית המיועדת ללזניה.
לסדר את עלי הפסטה על הבשאמל כך שכל התחתית תהיה מכוסה בעלי הפסטה. על עלי הפסטה למזוג שכבה לא עבה של רוטב הבשאמל (כ- 3-4 כפות) על הפסטה.
על הבשאמל למזוג מרוטב הראגו  - שכבה לא עבה.
לפזר כשתי כפות מהגבינה המגוררת על הראגו.
לכסות בשכבה של עלי לזניה ולהתחיל מחדש בסידור השכבות.
השכבה העליונה של הלזניה צריכה להיות שכבה של 1/3 כוס רוטב בשאמל ועליה מפוזרת 1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת.
לכסות בעדינות ובצורה רופפת את התבנית בנייר כסף, יש להשגיח שנייר הכסף לא יבוא במגע בשכבה העליונה של הלזניה. לאפות בתנור במשך 40 דקות. יש להשגיח שהשכבה העליונה לא תשחים. השכבה העליונה צריכה להיות נמסה, ובצבע בהיר מאוד, עם פה ושם נקודות זהובות בהירות. יש לתת ללזניה לנוח בתנור הכבוי, עם דלת פתוחה מעט במשך כ- 10 דקות.  רק אז להגישה לשולחן.
זו אינה לזניה מוצקה מאוד, היא רכה ועסיסית, ומחליקה מעט כשחותכים אותה.
 
הערות:
ניתן להכין מראש את הראגו ואת רוטב הבשאמל.
לשמור במקרר ולהרכיב את הלזניה לפני הארוחה.
אפשר לשנות את סדר הנחת השכבות, לשים קודם שכבת ראגו ועליה למזוג את הבשאמל, אם כי הדרך הקודמת מניבה שכבה רכה שנמסה בפה.
ניתן להשתמש גם בעלי לזניה צהובים רגילים. עדיף כמובן להיצמד למקור ולהשתמש בעלים תוצרת איטליה.
מניסיון, הלזניה עוברת יפה הקפאה, גם אם באיטליה זו עברה מספקת בכדי שיוציאו חוזה על ראשכם, ויתנו לקוזה נוסטרה או לקמורה או סתם למאפיה לבצע את המעשה.
יש להפשיר לאט במקרר ולחמם על חום נמוך בתנור, בתבנית מכוסה
לצפיה ב-'כנאפה'
כנאפה
22/05/2017 | 07:18
2
22
כנאפה מעולם אחר
מתחילים עם הסירופ: (הוא צריך להתקרר...)
להרתיח:
כוס סוכר
כוס מים
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם
ו-1/2  מיץ לימון
לקרר....
 
חב' שערות קדאיף (500 גרם)
200 גרם חמאה
לפורר היטב את השערות להוסיף חמאה מומסת לאט לאט וכל הזמן לפורר עם הידיים לחלק את הכמות ל-2
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם
 
במחבת להמיס קצת חמאה ולפזר שערות קדאיף ולשטח, מעל לפזר גבינה לא מלוחה קשה טוב טעם עם ריקוטה, ושוב מעל שיכבה של שערות לשטח להדק. בלהבה בנונית 5 דקות מכל צד. לא לשרוף ואחרי שמוכן לשפוך את הסירופ הקר ולפזר פיסטוק חלבי טחון גס מוקפץ על מחבט יבש. תהנו
 
לצפיה ב-'פשטידת כרובית מצויינת של שרית בסט'
פשטידת כרובית מצויינת של שרית בסט
22/05/2017 | 09:54
1
39
פשטידת כרובית מצויינת וקלה להכנה של שרית בסט
כרובית גדולה מפורקת לפרחים גדולים - לבשל במים עם כף מלח וחצי לימון פרוס, עד שרכים אבל לא מדי. לסנן ולמעוך גס עם מועך פירה.

לערבב יחד:
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
1/2 כפית נוספת אבקת אפיה
3 כפות מיונז
מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט.
בצל גדול קצוץ מטוגן עם השמן
כף מרק עוף פרווה
כף מרק בצל
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%
3-4 כפות מוצרלה מגוררת
כמה עלי מנגולד קצוצים גס

מערבבים את הכרובית עם הבלילה.
לשמן בפיירקס, ולבזוק פירורי לחם, לפזר את פרחי הכרובית, ומעל לשפוך את מסת הרביכה.
לבזוק מעל פירורי לחם, ושומשום
לצפיה ב-'פשטידת כרובית נהדרת שלי'
פשטידת כרובית נהדרת שלי
22/05/2017 | 09:57
31

פשטידת כרובית נהדרת שלי
 
כרובית בינונית – להפריד את הפרחים ולבשל במי מלח עד לריכוך.
בצל גדול קצוץ להזהיב ולהוסיף את המנגולד הקצוץ.  
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם...או לפי הצורך
מלח, פלפל שחור
3 עלי מנגולד קצוצים                                                                                 כפית מרק פטריות                                                                                    כפית מרק עוף – פרווה                                                                                 1/3 כפית אב' סודה לשתיה
אופן ההכנה :
להפריד את הפרחים, לשטוף היטב ולבשל במי מלח עד לריכוך, לסנן.
למעוך את הכרובית עם מזלג ולהכניס לקערה מוסיפים את הבצל המטוגן והמנגולד, את הביצים, פירורי הלחם, מלח, פלפל שחור מערבבים היטב, משפרים תיבול. ובמידת הצורך מוסיפים פירורי לחם.
משמנים תבנית בינוני, מפזרים כפית פירורי לחם, ומכניסים את המסה ומיישרים.
אופים בחום בינוני 175 מעלות כחצי שעה או עד שמזהיב.
טעיםםםם...תהנו
 
לצפיה ב-'קנלוני במילוי גבינות'
קנלוני במילוי גבינות
17/05/2017 | 06:24
16
69
מה צריך:
1 חב` קנלוני ( בדיוק מספיק למילוי )
 
למילוי:
חבילה של עלי תרד או חבילה של מנגולד ( עלי סלק ) עלים בלבד
1 בצל גדול קצוץ
שמן לטיגון הבצל
250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 קופסה קוטג` 
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומערים על עלי התרד. משאירים דקה, מסננים ומקררים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות ומצננים.
מערבבים את הגבינות, הקמח, הביצים, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבצל והתרד ומערבבים.
ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
להשאיר רווחים שלא ידבקו.
 
להקרמה:
2 מיכלי שמנת לבישול
1 כפית מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט קורט
כף קמח
רבע כוס חלב
בצל ירוק ( לא חובה )
 
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם התבלינים.
מערבבים היטב את כף הקמח ברבע כוס החלב ומוזגים לשמנת הרותחת. ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.
למזוג על הקנלוני הממולא. לפזר למעלה בצל ירוק, לא חייב ומעט גבינה צהובה. לאפות 25- 30 דקות ב-180 מעלות.
 
נאכל בשמחה והנאה חם או קר.
בהצלחה וחג שמח
שלכם 
טובה
לצפיה ב-' מניפת חציל במילוי ירקות וגבינות'
מניפת חציל במילוי ירקות וגבינות
17/05/2017 | 06:34
59
מה צריך:
חציל 1 גדול פרוס למניפה
 2עגבנות קשות גדולות פרוסות 
2  בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
פרוסות גבינה מלוחה קשה 
פיטרוזיליה קצוצה 
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ ) 
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל  הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל  ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה  ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים   כאמור להתפרע במילוי  [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה
שלכם טובה

 
לצפיה ב-' מניפת חציל במילוי ירקות וגבינות'
מניפת חציל במילוי ירקות וגבינות
17/05/2017 | 06:50
14
40
מה צריך:
חציל 1 גדול פרוס למניפה
 2עגבנות קשות גדולות פרוסות 
2  בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
1 קישוא גדול פרוס לאורך
כמה גבעולים של בצל ירוק
פרוסות גבינה צהובה
פרוסות גבינה מלוחה קשה 
פיטרוזיליה קצוצה 
אורגנו יבש
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט א' שום
שמן זית לזילוף על החציל
אופן ההכנה:
לשטוף את החציל ולנגב היטב לפרוס לפרוסות כשמתחילים מעוקץ החציל לאורכו (לא מסירים את העוקץ ) 
לקחת כלי חסין אש לרפד בנייר אפיה. .
לחתוך עגבניה אחת לפרוסות ובצל אחד לפרוסות. להניח על הנייר אפיה לפזר מעט פיטרוזיליה.
להניח את החציל  הפרוס ולסדר כמו מניפה.
בין פרוסות החציל לסדר פרוסות קישוא עגבניה בצל וגבינות כשבניהם מפזרים קצת אורגנו פיטרוזיליה ובצל  ירוק
לפזר מלמעלה מעט מלח (שימו לב לא הרבה כי יש גבינה מלוחה ) א' שום אורגנו פיטרוזיליה פלפל שחור.
לזלף שמן זית על כל הכבודה .ולתנור 180 מעלות 45 דקות עד שעה או עד שאתם רואים שהחציל התרכך.
להגשה:
אל תנסו להוציא את החציל מהמגש תגישו ככה בכלי שאפיתם (הוא יתפרק לכם והמראה ילך לאיבוד ) ולא יזיק גם בקבוק בירה לבנה קרה  ליד(כמובן לא לילדים)
אתם יכולים   כאמור להתפרע במילוי  [surprise]
יאלהההה תהנו......
בהצלחה
שלכם  טובה

 
לצפיה ב-' מאפה גבינות דקיקקק'
מאפה גבינות דקיקקק
17/05/2017 | 15:46
13
73
מה צריך לבצק:
1 קג  קמח --- יוצאת כמות גדולה כך שאתם יכולים להכין חלק  ולהשאיר במקרר בתוך השמן כ4 ימים ולהכין שוב את המאפה מהבצק שנשאר.
כף חומץ
כפית סוכר
כפית מלח
2 כוסות וחצי מים  / חצי ליטר
שמן קנולה עד כיסוי כל הבצק.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את כל החומרים  וללוש בצק רך. (אם הבצק קשה להוסיף בזהירות עוד מים)
להניח את הבצק למנוחה של חצי שעה מכוסה היטב.
אחרי חצי שעה שהבצק נח לוקחים כלי שטוח ועם שוליים גבוהים בוצעים חתיכה מהבצק במשקל של 100 גרם מכדררים לכדור ומניחים בתוך הכלי עם השמן כך לעשות עם כל הבצק להניח כדור בצק אחד ליד השני.אחר כך לוקחים שמן ומוזגים על כדורי הבצק השמן צריך לכסות את כדורי הבצק. מכסים ומכניסים לילה למקרר.
לא לפחד הבצק לא גומע את השמן אחרי שעבדנו עם הבצק אפשר להחזיר אותו לבקבוק ולהשתמש בו.
אחרי שהיית לילה במקרר מוציאים כדור בצק מורחים על משטח גדול הרבה שמן ומותחים את הבצק בשתי ידיים עם האצבעות כל פעם מתיחה מצד אחר  של הבצק המתיחה צריכה להיות עד שקיפות המשטח שעליו מונח הבצק. מיישרים את הבצק עם גלגלת פיצה. לא נורא אם נוצרו חורים קטנים בבצק אבל שלא יהיהו בורות כי אז המילוי יברח לנו בשעת האפיה.
מכינים מילוי ושמים במרחק של 5 ס"מ מהדפנות ובזהירות מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה .  מרפדים תבנית בנייר אפיה  ואת הצורה מעצבים כבר בתוך התבנית על נייר האפייה כך שלא תיווצר לנו בעיה להרים אותו ממשטח העבודה . מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח שוממשום. (לא חובה אפשר גם ללא ביצה} אופים ב200 מעלות כ35- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב .                    המאפה העגול הוא כמה רולדות מגולגלות מתחילים לגלגל לשבלול מהאמצע והיכן שהרולדה הראשונה מסתיימת מניחים רולדה נוספת וממשיכים לגלגל.
המילוי הרבה אופציות והכל תלוי במה שבני הבית אוהבים
1 אצלי מאוד אוהבים גבינה מלוחה קשה מגורדת +גבינה 5% + 3 כפות קמח +גבינה צהובה מגורדת
2 גבינה מלוחה קשה + בצל ירוק +גבינה 5%
3 גבינה מלוחה +גבינה 5% עלי סלק ובצל מטוגן
4 גבינה מלוחה + גבינה 5% +פיטרוזיליה
 
5 רוטב פיצה וגבינה מלוחה +צהובה.
6 תפוח אדמה + בצל מטוגן ופיטריות
7 תפוח אדמה מתובל
8 בקיצרררר תתפרעו  כיד הדימיון הכל טעיםםם...והמחמאות מגיעות.
אז שיהיה בהצלחה.
שלכם   טובה
נ.ב. אם נשאר לכם מאפה אפוי ורוצים לאכול למחורת או אחרי יומיים ניתן לחמם בתנור רבע שעה כמו טרי...כמובן ששמים במקרר
 

 
לצפיה ב-' עוגת קישואים במילוי גבינת שמנת'
עוגת קישואים במילוי גבינת שמנת
17/05/2017 | 15:57
12
44
ראשית נכין גבינת שמנת בבית בעלת אחוזים נמוכים של שומן
מספיק לנו 4 גילה
2 שמנת חמוצה 9% 
כפית מלח
ובד חיתול נקי  [:P]
לערבב את הגילה השמנת והמלח.
לשים בבד חיתול .
לתלות להגרת הנוזלים לילה (לא במקרר)
מה עוד צריך?
4 קישואים ארוכים ושמנמנים מעט.
1פלפל צהוב צלוי
1 פלפל  אדום צלוי
מעט זיתים איזה שתבחרו קצוצים (לא חובה)
ממרח פסטו
שמן לטיגון הקישואים
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הקישואים ולנגב.
לפרוס לאורך בעובי של חצי ס"מ.
ולטגן עד השחמה משני הצדדים(לא לשרוף) אפשר גם לאפות את הקישואים אבל טיגון יותר טעים.
לשים את הקישואים במסננת מכוסה   במקרר  לכמה שעות .
לצלות את הפלפלים על הגז ולהכניס לשקית נילון לצינון.
לקלוף את הפלפלים לא להסיר את כל הקליפה(לא לשטוף בשום פנים ואופן) השחורה להשאיר פה ושם קליפה שחורה. (זה בא טוב בין השיניים)  למי שאוהב כמובן
לחתוך את הפלפלים לרצועות.:
כשהשמן והמים נגרו מהקישואים  וגבינת השמנת מוכנה.
לערבב את גבינת השמנת עם הזיתים.
לקחת תבנית אינגליש קייק ולשים בה נילון נצמד כולל על הדפנות כדי שנוכל  לכסות את העוגה ולהוציא לאחר מכן מהמגש.
להתחיל לשים את הקישואים המטוגנים בחפיפה אחד צמוד לשני.
בתחתי למרוח ממרח פסטו (לא חובה אבל טעים.)
לשים חצי מכמות הגבינת שמנת.
על מחצית הגבינה לסדר את הפלפלים בשורה וחילופי צבעים.
לכסות את הפלפלים בשארית הגבינה.
לקחת את הקישואים שבקצוות התבנית ולהניח על הגבינה. ואז....להתחיל לקלוע צמה עם רצועות הקישואים.
סיימנו  
לעטוף את העוגה בנילוף ששמנו ולהכניס לאישפוז בריא למקרר ללילה.
להניח על העוגה כלי מעט כבד(לא יותר מידיי ).
זהווווו
תוציאו תפרסו תכינו סלט ענקקקק ותהנו זה ברוררר  
בהצלחה
שלכם  טובה
לצפיה ב-' כיכר גבינה ובצל'
כיכר גבינה ובצל
17/05/2017 | 16:07
11
58
 500          גרם גבינה 5%
4 ביצים שלמות מקושקשות
150 גרם קמח תופח
חצי כוס שמן
מלח, פלפל שחור
אפשרות להוסיף א' שום
 כוס גבינה צהובה מגורדת
למילוי:
שני בצלים גדולים לבנים חתוכים לרצועות מטוגנים במעט שמן ומסוננים מהשמן
חצי כוס גבינה מלוחה יבשה מגורדת (אפשר קצת יותר )
לפיזור על הכיכר בצל 1-2 אדום פרוס לפרוסות או רצועות
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את הגבינה הלבנה עם השמן היטב להוסיף את הגבינה צהובה מלח ופלפל את הקמח לערבב היטב, להוסיף את הביצים לערבב עד איחוד העיסה היטב.
לטגן את הבצל לסנן ולצנן, לערבב עם הגבינה המלוחה
לשמן תבנית מרובעת או עגולה (לא קפיצית) מס"ס 26-28 
לשפוך חצי מהעיסה בתבנית מעל לפזר את הבצל המעורבב עם הגבינה המלוחה.ומעל למזוג את חצי העיסה הנותרת.
לפזר את הבצל האדום כקישוט
לחמם תנור ל 175 מעלות לאפות כ35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
אפשריות שונות לשים באמצע המאפה גם פלפלים צבעוניים מטוגנים קלות.
על המאפה אפשר לזרות עוד קצת גבינה צהובה וגבינה מלוחה.
תהנו     ושיהיה בהצלחה    ונזכה לבנין בית המקדש במהרה בימינו.
שלכם טובה
לצפיה ב-' מאפה פיצה עם גבינת פטה'
מאפה פיצה עם גבינת פטה
17/05/2017 | 18:10
10
34
לבצק :
600 גרם קמח
40 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
רבע כפית מלח
ביצה אחת
6 כפות שמן
אחד וחצי כוסות מים
  למילוי וציפוי הפיצה:
300 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בינוניות
250 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות (אני שמתי פתיתי גבינה צהובה ככה סתם ללא משקל יצא בערך שני כוסות
2 ביצים טרופות
50 גרם חמאה מומסת קרה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח הסוכר , המלח והשמן להוסיף את הביצה והשמרים והנוזלים וללוש בצק רך.
לשמן מעט את כדור הבצק ולשים לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.
להוציא את הבצק ללוש שוב ידנית לתת לו כמה מכות הגונות [cheeky]  כדי לשטח אותו מעט ולקפל אותו כמו מעטפה (בלי רידוד ) את הצד המקופל שמים כלפי מטה משמנים שוב במעט שמן ומתפיחים שוב. כ20 דקות ,חוזרים שוב על אותה פעולה 3 פעמים.
ממיסים את החמאה שמים נייר אפיה במגש / תבנית בגודל 35X40 שופכים את החמאה המומסת הקרה על הנייר אפיה ומגלגלים בה את הבצק שיצופה בחמאה מכל הצדדים. משטחים את הבצק על נייר האפיה תוך כדי מעיכה עם האצבעות. חותכים את גבינת הפטה לקוביות 1X1 ס"מ וכן את גבינת הקשקבל מחדירים את קוביות הגבינה לתוך הבצק במרווחים קטנים (אני בין קוביות גבינת הפטה שמתי פתיתי גבינה צהובה כשאני דוחפת עם האצבעות את הפרורים לתוך הבצק.) מכסים במגבת ומתפיחם כ20 דקות.
מחממים תנור ל180 מעלות
מקשקשים את 2 הביצים בקערה קטנה ומורחים את המאפה .
על המאפה מפזרים מעט גבינת קשקבל /צהובה כמוני.
אופים כחצי שעה וזולליםםםם מי שהספיק לטעום אמר שהבצק יצא שוסססס אז כמובן כל המאפה יצא מעדןןן משביע.
הערה והארה:
בין לבין כתיבת הפוסט שוטטתי ברשת כדי למצוא את המקור למתכון ומצאתי של בני סיידא נקרא "פרוזלדה "
תודה לבני סיידא   
בהצלחה חברים תהנו

לצפיה ב-' פאי ספירלה'
פאי ספירלה
17/05/2017 | 18:19
9
50
פאי ספירלה
לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3  מ"מ (עם הקליפה) 
פיטריות  טריות פרוסות 
בצל אדום בינוני  חצוי לשניים ופרוס 
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה 
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד  על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil]  מה יש
הערה​ את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו  יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink]   [cheeky]
היה שווה  ל [blush]  תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil]  אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.
 

לצפיה ב-' מיני קישים'
מיני קישים
17/05/2017 | 18:31
8
46
 
לבצק::
1 וחצי כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
חצי קופסה גבינה 5%
שלוש כפות שמן
חצי ח' אבקת אפיה
קורט מלח
קורט סוכר
המילוי :
1 קופסה שמנת לבישול 10% או 15%
200 גרם גבינה צהובה מגורדת.
חבילה גבינת חמד 5%
פלפל שחור
2 ביצים
זיתים
בצל ירוק 
פטריות טריות
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערת המקסר וללוש בצק רך ונעים למגע.
לעטוף בנילון ולהכניס למקרר לשעה.
המילוי:
בקערה עמוקה לערבב את השמנת ,הביצים ,הגבינות המגורדות ,פלפל שחור.
לחלק את המילוי לשלוש קערות קטנות יותר ולכל אחת צרפו את המילוי הרצוי.
בצל ירוק- פיטריות- - זיתים- תירס (לבחירה מה שבני הבית אוהבים )
הוציאו את הבצק  מהמקרר פזרו מעט קמח על משטח העבודה ורדדו .
קירצו עיגולים בגודל המתאים לתבנית שקעים. 
רפדו את השקעים ומלאו מהמלית .
כדי לזהות מה הקיש מכיל שימו למעלה חתיכה מהמילוי.
חממו תנור ל180 מעלות ואפו עד השחמה נאה או עד שהמילוי יציב.
זהו זה
נראה מי יעמוד בפני הקטנטנים האלו  ויאכל פחות מ5  [;)]
אם בני הבית מרובים  תכינו כמות כפולה.נשמר מעולה במקפיא ארוז היטב.
בהצלחה 
שלכם טובה
לצפיה ב-' קאדה '
קאדה
17/05/2017 | 18:38
7
47
 לבצק
1 ק"ג קמח 
כף מלח
כף סוכר 
כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .
 למילוי:
3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.
גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.
קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
לערבב הכל ביחד.
 אופן ההכנה:
לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את  המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.
לכסות ולהניח להתפחה .
ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב. 
לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב . 
עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.
לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.
הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .
 אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .
מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן
אבל את הראשון חובה עליכם לאכול 
כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.
בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך  יצא.
 
טובה.
נ.ב  ממכר זהירות 
בברכת חג שמח  לכל המבקרים
 
 
 
 
 

 
לצפיה ב-' נמורה'
נמורה
17/05/2017 | 18:46
6
43
מה צריך:
11 דפי פילו
100 גרם חמאה מומסת קרה
למילוי:
1 ליטר חלב
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
8 כפות גדושות קורנפלור
שתי כפיות מי ורדים/ אני שמתי תמצית וניל
המצרכים לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
המצרכים לקישוט:
אגוזים קלויים /פיסטוקים
לפני שאתם מרכיבים את העוגה  תמיסו את הסוכר במים תוסיפו את מיץ הלימון בשלו כמה דקות ושימו בצד לצינון
אופן ההכנה:
להפשיר לילה את עלי הפילו במקרר
להמיס את החמאה במיקרו בפולסים קצרים (זהירות שלא תשפריץ לכם ) להניח בצד.
 להוריד כוס מהחלב .את שאר החלב שמים בסיר עם הסוכר  ומי הוורדים ומחממים תוך כדי עירבוב עד המסת הסוכר
בקערה אחרת מערבבים את כוס החלב וחצי כוס המים עם הקורנפלור.
לצקת את הקורנפלור והחלב  לסיר  החלב  לערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.
למרוח את התבנית בחמאה מומסת ולהניח עליו דף פילו למרוח היטב את הדף בחמאה
ככה להמשיך עם חמישה דפים כל דף למרוח בחמאה ולהניח עליו עוד דף ( שכבה תחתונה 5 דפי פילו  )
למרוח על הדף החמישי את המילוי בעודו חם ( פשוט כי אז קל יותר למרוח אותו ) ולישר.
על המילוי מניחים עוד דף פילו ומורחים אותו בחמאה וחוזר חלילה (שכבה עליונה 6 דפי פילו כל דף כאמור מורחים בחמאה )
 הערה :אתם יכולים להוסיף לשכבה התחתונה והעליונה עוד דפי פילו אבל אז תצטרכו להכפיל את כמות החמאה
לחתוך את המאפה למעוינים או ריבועים 
לחמם תנור ל200 מעלות ולאפות כ18 דקות או עד השחמה יפה.
להוציא מהתנור למזוג על המאפה את הסירופ הקר ולפזר את הפיסטוקים.
זהוווו אפשר לזלוללל אפשר לאכול חם ואני אהבתי אחרי כמה שעות במקרר
בהצלחה ושבת שלום
לצפיה ב-' כנאפה מלוחה'
כנאפה מלוחה
17/05/2017 | 19:33
5
34
חבילת איטריות דקיקות מבושלות לפי הוראות היצרן (מסוננות ולא שטופות)
200 גרם גבינת כנען /טוב טעם
200 גרם גבינת שמנת% 5
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
מעט מלח , פלפל שחור
כף אורגנו יבש
2 כפות חמאה
 
אופן ההכנה:
תחילה בקערה תערבבו את כל הגבינות עם המלח , הפלפל, והאורגנו.
שימו מים בסיר עם כף מלח ובשלו את האיטריות פחות ממה שצוין על האריזה בדקה.וסננו אותם כדקה שתיים.
מיד במחבת כותר 28  בעלת תחתית עבה המיסו את כף החמאה ותרפדו את המחבת בחצי מכמות האיטריות (תעזרו במלקחיים כי האיטריות חמות)
פעולה זו צריכה להיות מהירה כי אחרת האיטריות נדבקות, ונוצר גוש אחד
שימו את הגבינה על כל פני  שטח האיטריות
ועל הגבינה את שארית האיטריות המבושלות תהדקו עם כף את האיטריות ותמשיכו לטגן כ5
דקות.על להבה בינונית.
כשהתחתית קיבלה צבע זהוב , תהפכו על צלחת תוסיפו כף חמאה למחבת ותחזירו את המאפה הפוך גם את הצד השני לטגן בערך כ 5 דקות או עד הזהבה.
והרי לכם מאפה טעים לארוחת ערב
יאלהה חברה לזלוללל [cheeky] [cheeky]
תהנו זה ברוררר
שלכם
טובה

 
לצפיה ב-' אורז ביוגורט וזעפרן'
אורז ביוגורט וזעפרן
17/05/2017 | 19:43
4
22
  3כוסות אורז (חד פעמי שתיה קרה)
150 גרם חמאה +למריחה
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
שני מיכלי יוגורט
3 כפות גדושות קוטג'
2 ביצים רבע כפית זעפרן מדוללת בשני כפות מים חמים /(אני שמתי כפית כמון וכפית קמון קלוי)
1 כף גדושה אורגנו יבש
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
ממלאים סיר גדול במים עם מלח ומביאים לרתיחה מכניסים את האורז ומבשלים כ8 דקות תוך כדי עירבוב {חצי בישול}
שופכים את המים והאורז למסננת  גדולה ושוטפים במי ברז.מוסיפים לאורז שתי כפיות  מלח.
שמים 75 גרם חמאה בסיר רחב או מחבת ומטגנים בה את הבצל  והשום רק עד שהם מתחילים להזהיב. ומצננים.
מערבבים בקערה את היוגורט זעפרן ביצים קוטג' והתבלינים, הבצל המטוגן מוסיפים את האורז ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים כלי חסין אש בחמאה בתחתית ובדפנות  {רצוי פירקס}ושמים את תערובת האורז .מכסים בניירכסף.
אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות במשך שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל180 מעלות לעוד חצי שעה כשבמשך האפיה מפזרים קוביות חמאה שנשארה לנו.
לוקחים צלחת קצת יותר גדולה מהסיר והופכים את המאפה בזהירות.
ואז מתעלפיםםם [cool] [surprise] מהמראה ומהטעם.... [wink] אמיתי...
הכנתם??? ספרו איך יצא
בהצלחה.

 
 

 
לצפיה ב-' ותצפו למחר השבת שלי'
ותצפו למחר השבת שלי
17/05/2017 | 19:52
2
93
תתכוננו כבר להכין אותה לשבועות מדהימה.. אל תפספסו
להת....
טובה
ערב נעים
לצפיה ב-'ואיה המתכון ?'
ואיה המתכון ?
21/05/2017 | 00:24
1
15
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא לכולם מתחת'
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם מתחת
21/05/2017 | 07:00
32
להודעה בוקר טוב ליום ראשון.
קיבלתי המלצה ממי שטעם שזו עוגה חלומית..
בהצלחה
טובה
לצפיה ב-' גבינת שמנת עם בצל ביתית'
גבינת שמנת עם בצל ביתית
18/05/2017 | 12:25
60
מה צריך:
6-7  גביעי גילה
1 גביע שמנת חמוצה תשע אחוז (לא חובה)
כפית מלח
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
פיטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן ושמים בצד לצינון. קוצצים את הפיטרוזיליה .
בקערה שמים בד חיתול נקי ושופכים לתוכו את הגילה והשמנת מערבבים היטב
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל שהתקרר והפיטרוזיליה ומערבבים.
קושרים בחוט את שולי החיתול ותולים מעל הכיור שהנוזלים יצאו. לפחות ל8 שעות אני מכינה בלילה ועד הבוקר יש לי גבינה מעדן.
אגב ניסיתם לערבב גבינת שמנת עם חציל על האש ושמיר???מעדן תנסו להכין את הגבינה הזו (רק שצריך להכניס את החציל אחרי שהגבינה מוכנה.)
בהצלחה
שלכם
טובה

 
לצפיה ב-'פוזילי ברוטב שמנת בזיליקום עם דג '
פוזילי ברוטב שמנת בזיליקום עם דג
24/05/2017 | 06:48
2
23
מנה נפלאה לשבועות ,קלת הכנה עם דג מטוגן בגרסה המושחתת או דג אפוי בגרסה מופחתת הקלוריות, השתמשתי בפסטה מעולה של ברילה, פוזילי, וברוטב שמנת בזילקום של יטבתה. למתכון בבלוג האוכל שלי 
https://taly60.blogspot.co.il/2017/05/blog-post_22...
#cook_bake_share
#מתכונים_לשבועות
לצפיה ב-'חצילונים ממולאים מדהימים '
חצילונים ממולאים מדהימים
24/05/2017 | 06:52
24
מתכון של חצילונים ממולאים בגבינות שלוש שכבות של קסם
https://taly60.blogspot.co.il/2017/05/blog-post_24...
לצפיה ב-'אוסף מתכוני עוגות הגבינה '
אוסף מתכוני עוגות הגבינה
24/05/2017 | 06:56
34
לכבוד שבועות מביאה בפניכם את העוגות הכי אהובות
https://taly60.blogspot.co.il/2016/06/blog-post.ht...
לצפיה ב-'בוקר אור ליום שני בשבוע '
בוקר אור ליום שני בשבוע
29/05/2017 | 05:28
6
       מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר אור ושבוע טוב '
לדיירי הפורום בוקר אור ושבוע טוב
28/05/2017 | 05:54
7
מה שלומכם!!
לינדה.
לצפיה ב-'החג שלי מגולגלות במילוי גבינה '
החג שלי מגולגלות במילוי גבינה
28/05/2017 | 07:45
22
ושוקולד צ'יפס..הבצק קל קל להכנה..כבר הספיקו לחסל אותה אכין עוד נגלה כי מי שטעם אמר וואווו שהיא יותר טעימה מכל עוגות הגבינה הממלכתיות והנויורקיות.
אז אם הכנתם ספרו איך יצא
 
מה צריך:
600 גרם קמח
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
1 אבקת אפיה
למילוי:
500 גרם גבינת כנען
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
ביצה אחת
גרידת לימון
כוס שוקולד ציפס// צימוקים בהירים
חצי כוס א' סוכר
כפית ת' וניל איכותית.
אופן ההכנה:
ללוש בצק רך מכל החומרים (אם הבצק רך מידיי להוסיף עוד מעט קמח)
לעטוף בשקית ולשים במקרר לחצי שעה (אני הכנתי את הבצק לילה ליפני.)
המילוי:
לערבב את כל החומרים.
לחלתק את הבצק ל4  לקמח היטב  (כי הבצק  מאוד דביק)משטח עבודה ולרדד לעלה בעובי 3- מ"מ
למרוח חלק מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לחרוץ בסכין חתכים רק לסימון.
לאפות בתנור בחום 175 מעלות עד הזהבה נאה.
להמתין עד שהרולדות מתקררות מעט ולפרוס לפרוסות לפי הסימון  לפזר א' סוכר ולהגיש.
וואיייי וואייי כמה שהמגולגלות האלו טעימות ממכר.
בהצלחה
שלכם טובה
שבוע טוב

 
לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
26/05/2017 | 15:32
7
מאחלת לדיירי הפורום ולכל בית ישראל שבת שלום ומבורך
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום שישי '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום שישי
26/05/2017 | 05:39
15
ראש חודש טוב ומבורך 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום חדש יום חמישי בשבוע '
בוקר טוב ליום חדש יום חמישי בשבוע
25/05/2017 | 06:08
1
21
מה שלומכם!!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
25/05/2017 | 06:22
22
סוף שבוע..שבת בפתח
מתכוננים לקבלת ה ??
יום נפלא שיהיה לכם
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום רביעי '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום רביעי
24/05/2017 | 08:33
15
מה שלומכם!!
לינדה
לצפיה ב-' מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים '
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2017 | 14:06
18


 חג שבועות בפתח וזה הזמן לא לספור קלוריות ולהכין את עוגת הגבינה הכי מקורית ומרשימה!
 
מעכשיו ועד 1.6 תחרות עוגות לשבועות בפורום מתכונים 
שלחו בשרשור התחרות מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית והכי מרשימה שהכנתם ותזכו בפרסים שווים מאתנו אתר תפוז. 
 

שיהיה בהצלחה וחג שמח

 
 
לצפיה ב-'פאי חצילים, גבינות ועגבניות מרשים '
פאי חצילים, גבינות ועגבניות מרשים
24/05/2017 | 06:41
33
הקיש הזה זכה במקום הראשון... קל הכנה וטעים מאד
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום שלישי בשבוע '
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום שלישי בשבוע
23/05/2017 | 05:21
1
18
מה שלומכם !!!
מאחלת לכולם המשך יום טוב .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם כאן ובכל העול'
בוקר טוב לכולם כאן ובכל העול
23/05/2017 | 05:46
19
יום נפלא ישראל
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שני בשבוע '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שני בשבוע
22/05/2017 | 06:13
14
מה שלומכם !!
המשך ליום טוב 
לינדה.
לצפיה ב-' השבת שלי וגם תהיה לחג'
השבת שלי וגם תהיה לחג
18/05/2017 | 12:36
83
עוגת שמנת חמוצה עם תחושת גבינה מדהימה שווה להכין
מה צריך:
לבסיס
250 גרם ביסקוויט פתיבר מרוסקים
50 גרם חמאה מומסת
4 כפות יין מתוק.
למילוי:
5 גביעים שמנת חמוצה 9%
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
7 ביצים
גרידה מחצי לימון
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
למריחה על העוגה:
5 כפות לוטוס מוממסות
אופן ההכנה:
לערבב את הביסקוויטים עם החמאה המומסת והיין לשטח בתבנית קפיצית גודל 26 ולישר
בקערת המיקסר לערבב את השמנת הסוכר סוכר וניל אינסטנט פודינג להוסיף את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות..
לשפוך את העיסה על התחתית.
לחמם תנור ל170 מעלות ולאפות שעה.העוגה מוכנה תבדקו עם קיסם לא להתרגש במרכז היא עדיין רוטטת מעט
גילוי נאות:העוגה משתבחת אחרי 24 שעות במקרר
לאחר שהעוגה התקררה לחמם במיקרוגל ממרח לוטוס ולמרוח על העוגה.
מוזמנים לכוס קפה ומשולש של עוגה טעימההה
שבת שלום חברים
שלכם טובה
 

 
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום ראשון בשבוע'
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום ראשון בשבוע
21/05/2017 | 06:42
18
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום חדש יום שישי בשבוע '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום חדש יום שישי בשבוע
19/05/2017 | 06:32
20
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום חמישי בשבוע '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום חמישי בשבוע
18/05/2017 | 05:49
15
מה שלומכם !!
לנמושקה וגילוש על המתכונים 
לינדה
 
 
לצפיה ב-' הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
14/05/2017 | 07:01
1
52
העלתם פוסט חדש נישמח לישתוף
רוצים להמליץ על בלוג  שאהבתם תעלו קישור וקרדיט  לבעל/ת 
המשך יום טוב !
לינדה
לצפיה ב-'מתחילים לערך לשבועות? הנה עוגת גבינה מז'אנר הקלילות'
מתחילים לערך לשבועות? הנה עוגת גבינה מז'אנר הקלילות
14/05/2017 | 22:58
74
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום רביעי בשבוע'
בוקר אור לדיירי הפורום ליום רביעי בשבוע
17/05/2017 | 06:14
21
  מה שלומכם !!
גילוש מורידה לפניך את הכובע "מקבץ עשיר ומכובד לקראת חג השבועות שמציץ לנו בפתח ..(האמת זה החג היחידי שאני אוהבת )
 
לינדה
 
             בנות שתפו אותנו במתכונים וספרו לנו מהאתן מכינות לחג
 
              
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שלישי בשבוע '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שלישי בשבוע
16/05/2017 | 05:25
1
16
מה שלומכם!!!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ויום נפלא לכולם'
בוקר טוב ויום נפלא לכולם
16/05/2017 | 08:34
21
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב יום שני בשבוע '
בוקר טוב יום שני בשבוע
15/05/2017 | 05:59
19
מה שלומכם !!
לינדה

חם בפורומים של תפוז

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ