לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
86308,630 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' שנה טובה ומתוקה למבקרי הפורום '
שנה טובה ומתוקה למבקרי הפורום
20/09/2017 | 12:50
6
מאחלת לכל בית ישראל שנה טובה ומתוקה
בריאות ...פרנסה טובה ופוריה..שלום רוגע ושלווה..
לינדה. 
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:23
1
9
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'שנה טובה ומבורכת לכל באי הפורום ועמך ישראל'
שנה טובה ומבורכת לכל באי הפורום ועמך ישראל
20/09/2017 | 07:55
11
בריאות ואושר
פרנסה טובה
הצלחה
שמחה
שלום
ורק בשורות טובות
חג שמח
טובה
 
 
לצפיה ב-'דלעת לברכות בחג,איך אתם מכינים ?'
דלעת לברכות בחג,איך אתם מכינים ?
19/09/2017 | 12:07
3
9
לצפיה ב-'מרק דלעת'
מרק דלעת
19/09/2017 | 19:26
2
6
לצפיה ב-'התכוונתי דלעת מתוקה לברכות.'
התכוונתי דלעת מתוקה לברכות.
19/09/2017 | 21:15
1
6
לצפיה ב-'ריבה?'
ריבה?
19/09/2017 | 23:34
4
לצפיה ב-'בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום שני..'
בוקר טוב למבקרי הפורום ליום חדש יום שני..
18/09/2017 | 07:18
21
מה שלומכם..
לינדה.
לצפיה ב-'מתכונים רעיונות ותפריטים לראש השנה '
מתכונים רעיונות ותפריטים לראש השנה
10/09/2017 | 18:24
19
861
לצפיה ב-'סימנים לשנה טובה'
סימנים לשנה טובה
10/09/2017 | 18:25
117
 

תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום 
סלט לוביא
מרקחת חבושים
מרקחת תפוחים
ריבת סלק
לביבות סלקא
לביבות כרישה (כרתי)
גזר
מרקחת תפוחים:
מצרכים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם

אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר  מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת


ריבת סלק:
רכיבים:

קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים

אופן ההכנה

שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים

המתכון מהבלוג של מרילין

סלט לוביא:(רוביא)

מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך. 
טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן את הבישול.
 מסננים את הלוביה ומתבלים במיץ לימון,
שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול קצוץ, שום כתוש, מלח  ופלפל שחור 
ומערבבים 
המתכון המבלוג של מרילין עם התאמות שלי

מרקחת חבושים:
קודם כל פטנט לקילוף החבושים:
3-5 דקות חימום במיקרו הופך את הקילוף למשחק ילדים
אז קולפים ומגלענים וחותכים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
שוקלים ומוסיפים סוכר 
מחשבים לכל קילו פרי  חצי קילו סוכר
מקרמלים את הסוכר
מוסיפים
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
מרתיחים, מוסיפים את החבושים
2 מקלות קינמון
6 ראשי ציפורן
 ומביאים לרתיחה.
 ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים ואדומים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר,
ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. 
מצננים ומאחסנים בצנצנת.
עוד אופציה שבדקתי השנה ונתגלתה כמבטיחה ביותר
מרמלדת חבושים:

רכיבים:
600 גר' חבושים (4 בינוניים)
מיץ מחצי לימון
1/2 1 כוסות מים
600 גר' סוכר

אופן ההכנה:

לקלף חבושים ולהוציא ליבות (זה החלק המפרך...).

להניח בסיר כולל הקליפות והליבות (ארזתי קליפות וליבות בבד חיתול). להוסיף מיץ לימון מים  וסוכר ולבשל עד לריכוך. כ 30 דקות.
לסלק את הקליפות והליבות לטחון בבלנדר את החבושים יחד עם כוס נוזלי הבישול.
להחזיר לסיר לבשל עד להסמכה. עד שהביעבוע הופך להתפרצויות הרי געש קטנים. לכבות אש.
להכין  תבנית פיירקס קטנה (25X15).
מרופדת בנייר אפיה או ניילון נצמד.
למזוג את העיסה לתבנית ולצנן מחוץ למקרר לא מכוסה למשך כ 24 שעות עד שנקרש.
לחתוך לריבועים ולהגיש.
הגשתי מעוטר במעט קוקוס 



שומשומיות:
אם החלטנו להיות חרוצים ולהכין לבד
אזי זה המתכון האולטימטיבי
1/3 כוס סוכר 
2 כפות דבש 
300 גרם שומשום 
לבשל דבר יחד עם סוכר עד שזה נמס........ 
לבחוש פנימה שומושום ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה ערבוב מתמדת. 
עד שמתחיל להשחים מעט (זהירות שלא יישרף) 
לשמן משטח אפייה מעט ולשטח ולהדק את השומשום (זהירות זה לוהט)
 לחתוך למרובעים , ולצנן מעט. להעביר לכלי אטום
שומשומיות קצת אחרת
150 גר' גרעיני דלעת
200 גר' שומשום
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית
לאפות 30 דקות בחום 180 מעלות
לחתוך ולתת להתקרר




אחרי נסיונות רבים מצאנו את המתכון שיהיה חביב על רובנו
עבור הסלק
לביבות מנגולד ובטטה

לביבות כרישה 
(בערך 20 לביבות בגודל כף)


רכיבים:
6 כרישות טריות וקטנות
1/4 כוס שמן
3 שיני שום קצוצות
טימין 
3 ביצים
מלח
פלפל שחור -מעט
2-3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה 
חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול
פורסים דק 
מבשלים במים כ- 20 דקות
מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים
 צרים קציצות ומטגנים
אפשר גם אחרת
להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר
להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות

גזר:
כאן המסורת לוקחת בגדול, גזר זה סימן שאכלו
גם בבית הוריי
ומה חשוב? אי אפשר לחפף ולקנות גזר גמדי
חשוב לחתוך לפרוסות עגולות, כן כן, עגולות
כי רק ככה הסימן יעבוד
ראיתם פעם כסף בצורת גזר גמדי??

רכיבים
1 ק"ג גזר קלוף ופרוס לעיגולים בעובי של מטבע 10 שקלים
6 כפות שמן קנולה (לא זית)
6 כפות סוכר
מעט מלח
חופן שזיפים שחורים מגולענים (לא חובה)
מקל קטנטן של קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
דבש לפי הטעם
מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
 מבשלים את הגזר במים רותחים במשך כ-5 דקות ומיד מסננים, שומרים את מי הבישול.
לתוך סיר מוסיפים את השמן, הסוכר, הגזר והשזיפים וחלק ממי הבישול
ומבשלים על אש קטנה
עד שהגזר מתרכך
תוך כדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים ודבש
כך שיהיה מתוק מתוק. 
שנה טובה ומתוקה כבר אמרתי?
בלי זה כל הכסף שיהיה לנו לא שווה 


גם ראש של דג אוכלים אצלנו במסגרת הסימנים
ובהמשך מרק דלעת (קרא)
את המרק אני מגישה בכוסיות אספרסו קטנות לטעימה בלבד
אופן ההכנה:
3 כפות שמן זית  
2בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
2 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) 
½1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
1 קופסת חלב קוקוס
  
+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים הבצל ומזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. 
מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס
ומערבבים עוד 2 דקות. 
 מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק למחית,
מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה. 
טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.

 
לצפיה ב-'קינוח תמרים '
קינוח תמרים
11/09/2017 | 11:15
6
153
קל להכנה וטעיםםם עם תמרים לחים
מקווה שתצליחו להכנס לקישור יש בעיה בתפוז
לצפיה ב-'עוף בעישון סיני'
עוף בעישון סיני
11/09/2017 | 11:26
5
106
כמה שהוא טעיםםם לא תאמינו
לצפיה ב-'ריבת תפוחי עץ'
ריבת תפוחי עץ
11/09/2017 | 11:34
4
71
לצפיה ב-'קלופס ממולא בפרות יבשים'
קלופס ממולא בפרות יבשים
11/09/2017 | 11:43
3
81
לצפיה ב-'עוף בחלב קוקוס'
עוף בחלב קוקוס
11/09/2017 | 11:50
2
67
לצפיה ב-'חדש בבלוג העוף של ג'ימי אוליבר'
חדש בבלוג העוף של ג'ימי אוליבר
11/09/2017 | 13:14
1
82
לצפיה ב-'אורז עם צימוקים וגזר'
אורז עם צימוקים וגזר
11/09/2017 | 13:22
84
לצפיה ב-'עוגיה בדבש יויוי..'
עוגיה בדבש יויוי..
13/09/2017 | 13:39
74
 
שנה טובה ומתוקה לכל בית ישראל .
לינדה.
לצפיה ב-'ריבת תפוחים ..'
ריבת תפוחים ..
13/09/2017 | 13:47
3
41
 
שנה מתוקה .
לינדה.
לצפיה ב-'מנצלש"ת -איך מכינים מרקחת תפוחים כזאת שבה התפוח נשאר שלם?'
מנצלש"ת -איך מכינים מרקחת תפוחים כזאת שבה התפוח נשאר שלם?
18/09/2017 | 10:59
3
לצפיה ב-'ריבת תפוחים שלמים מתכון של אמונה בוארון .'
ריבת תפוחים שלמים מתכון של אמונה בוארון .
18/09/2017 | 11:23
1
33
ממליצה בחום על המתכון (כל שנה אני מכינה ולא נישאר פירור)
שנה טובה ומתוקה.
 
לינדה.
לצפיה ב-' המון תודה בדיוק מה שחיפשתי'
המון תודה בדיוק מה שחיפשתי
19/09/2017 | 09:48
2
לצפיה ב-'חלה .'
חלה .
13/09/2017 | 13:50
42
 
שנה טובה ומבורכת ופרנסה טובה לכולםםםםם.
לינדה.
לצפיה ב-' מתכונים לחג '
מתכונים לחג
14/09/2017 | 07:09
118
כנסו לקישור יש שפע של מתכונים משנת 2015 מהבנות !!
 
שנה טובה ומבורכת ..
לינדה.
 
לצפיה ב-'אשמח לעצותיכם -בנושא תחליף לראש דג,,'
אשמח לעצותיכם -בנושא תחליף לראש דג,,
17/09/2017 | 19:04
2
22
האם ראש הכרובית - יכול להיות כחלופה לראש דג ?,
או כרוב ניצנים?
אשמח לעוד אופציות .
לצפיה ב-'ראש שום אפוי -מעדן'
ראש שום אפוי -מעדן
18/09/2017 | 10:59
1
23
לצפיה ב-'תודה! יופי של רעיון חנה.'
תודה! יופי של רעיון חנה.
18/09/2017 | 14:14
5
לצפיה ב-'מי פה זקן כמוני?'
מי פה זקן כמוני?
17/09/2017 | 18:56
2
48
פעם פעם לפני כ14-15 שנה היה פורום אוכל בynet
אחכ גם נפתח פורום אוכל כשר 
והיו שם כמה מתכונים שהפכו אצלי לקבועים
 
יש עדיין כמה מתכונים שאני מחפשת.
למי יש רעיון איך למצוא אותם?
 
 
 
לצפיה ב-'בוקר טוב לך אורח /ת ..'
בוקר טוב לך אורח /ת ..
18/09/2017 | 07:06
34
לגבי מתכונים תיכנס/י לקטגוריה מאמרים יש שפע של מתכונים או שתגיד/י מה בדיוק 
את/ה רוצה.
אשמח לעזור כמה שניתן.
יום נעים.
לינדה.
לצפיה ב-'חלק מהמתכונים שהיו בווינט הצלחנו לשמר'
חלק מהמתכונים שהיו בווינט הצלחנו לשמר
18/09/2017 | 10:57
36
בפורום אוכלים כשר וחלק צריך לנסות לחפור ברשת או פשוט לשאול באופן ספציפי בפורום ההוא אולי משהי שמרה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
27/08/2017 | 06:57
5
114
העלתם רשומה חדשה לבלוג נישמח לשיתוף
   רוצים לעל בלוג שאהבתם או מתכון שקבלתם שתפו ותנו קרדיט לבעל/ת המתכון או הבלוג
המשך שבוע טעים ונעים
לינדה.
לצפיה ב-'נישמע מענין '
נישמע מענין
29/08/2017 | 05:06
31
תודה חנהפ על הקישור .              
 
לינדה
לצפיה ב-'מתכון לגזר '
מתכון לגזר
31/08/2017 | 09:05
109
 
לינדה.
לצפיה ב-'דובשניות /מהמטבח של לינדוש'
דובשניות /מהמטבח של לינדוש
03/09/2017 | 17:26
67
את המתכון לקחתי מהבלוג של "קסם של עוגה" ממליצה בחום על הבלוג !!
 
כמה קל וכמה טעים בשביל מה לקנות !!!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום ליום ראשון '
בוקר אור ושבוע טוב למבקרי הפורום ליום ראשון
17/09/2017 | 08:28
9
מה שלומכם !!
  מתכוננים לחג .קניות בישולים .
לינדה.
 
לצפיה ב-'עוגת עוקץ הדבוה'
עוגת עוקץ הדבוה
17/09/2017 | 23:49
1
18
נינג'ה לא רשמת במתכון העוגה כמה ביצים, אוד'ה לךעם תוסיפי זאת
חג שמח ושנה טוב.
לצפיה ב-'mareta בוקר טוב ..כנסי לגוף ההודעה!!'
mareta בוקר טוב ..כנסי לגוף ההודעה!!
18/09/2017 | 07:09
10
נכון את צודקת במתכון לעוקץ הדבורה " לא רשום כמות הביצים (אז הנה 4 ביצים לעוגה)
בהצלחה וחג שמח .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולםםםםםםםם...'
בוקר טוב לכולםםםםםםםם...
15/09/2017 | 07:39
28
מה שלומכם.
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם לקום ליום חדש יום חמישי עם אנרגיות טובות .'
בוקר טוב לכולם לקום ליום חדש יום חמישי עם אנרגיות טובות .
14/09/2017 | 06:55
17
מה שלומכם !!
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לחברי הפורום ליום חדש יום רביעי '
בוקר טוב לחברי הפורום ליום חדש יום רביעי
13/09/2017 | 08:41
9
מה שלומכם..
לינדה.
לצפיה ב-'מחפש/מבקש מתכוני בשר בקר לשבת'
מחפש/מבקש מתכוני בשר בקר לשבת
12/09/2017 | 09:28
1
17
יש לי
אסאדו
צוואר
חזה

הכנתי לא מעט קדירות אבל היה לי לא מוצלח (נשאר המון מים)
וזה לא הסמיך.

אשמח לקבל רעיונות או מתכונים מעולים

תודה
לצפיה ב-'חזה בקר בתנור - מצויין'
חזה בקר בתנור - מצויין
13/09/2017 | 09:58
26
ממליחים ומפלפלים את נתח החזה
משחימים בשמן
מוסיפים מלא בצלים פרוסים, שום
מלח, אפשר אבקת מרק
מכסים חצי גובה עם נוזלים כמו יין לבן, ציר ירקות או עוף ואפילו מים אם אין משהו אחר (אבל אז דואגים לתיבול)
אופים בחום 170 מעלות כ3 שעות
מקררים היטב, פורסים ואת הרוטב מסננים או טוחנים לחמם בו את פרוסות הבשר
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום חדש יום שלישי כי טוב '
בוקר טוב ליום חדש יום שלישי כי טוב
12/09/2017 | 05:10
19
מה שלומכם !!
תודה ענקית לטובה"לה  ולחנהפ על המקבץ העשיר לחג 
המשך יום נעים וקל 
לינדה.
לצפיה ב-' מומחים חדשים מחכים לשאלות שלכם '
מומחים חדשים מחכים לשאלות שלכם
12/09/2017 | 13:03
2
 
מומחים ואנשי מקצוע חדשים מחכים לכם בפורומים הבאים 
 
 
בפורום משפט פלילי תוכלו לשאול הכל על התחום ולקבל תשובות מעו"ד מומחה

בפורום טיפול זוגי תוכלו להתייעץ ולשתף בבעיות בזוגיות או בבניית זוגיות
 
בפורום ריפוי ותזונה טבעית תוכלו לדעת איך לרפא את גופכם בעזרת תזונה ואורח חיים בריא

בפורום השקעות נדל"ן בקנדה תוכלו להתייעץ לגבי כל סוגי ההשקעות עם עו"ד ישראלי וקנדי

בפורום שמאות מקרקעין תוכלו לשאול על מיסוי נדל"ן, תכנון ובנייה, תביעות מקרקעין ועוד

בפורום נזקי גוף ותאונות דרכים תוכלו לקבל ייעוץ משפטי לגבי כל סוגי נזקי הגוף והתאונות

בפורום אוטיזם- גישה ביו רפואית תוכלו לדעת איך מפחיתים את התסמינים של אוטיזם לפי עקרונות הרפואה המשלימה

בפורום מכירות ופיתוח עסקי תוכלו לשאול על מכירות b2b, פיתוח עסקי, הגדלת רווחים ועוד

בפורום משפחות מורכבות תוכלו לשתף ולהתייעץ בהכל אם אתם נמצאים בפרק ב' מעט מורכב 
 
בפורום דרכון פורטוגלי ידברו אתכם על הוצאת דרכון ואזרחות פורטוגלית-אירופאית
 
 
גלישה נעימה
 
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולםםם'
בוקר אור ושבוע טוב לכולםםם
10/09/2017 | 09:04
2
26
מה שלומכם !!!
בואו נעלה מתכונים לחג לשנה החדשה עלינו לטובה פרנסה טובה ובריאות 
לינדה
 
                           מעצבן להיות עכשיו חולה שיעול וכאבי גרון איכסה
לצפיה ב-' רפואה שלמה'
רפואה שלמה
10/09/2017 | 14:31
6
לצפיה ב-'מתכונים לראש השנה -סימני החג שאני מכינה'
מתכונים לראש השנה -סימני החג שאני מכינה
10/09/2017 | 14:34
46

תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום 
סלט לוביא
מרקחת חבושים
מרקחת תפוחים
ריבת סלק
לביבות סלקא
לביבות כרישה (כרתי)
גזר
מרקחת תפוחים:
מצרכים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם

אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר  מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת


ריבת סלק:
רכיבים:

קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים

אופן ההכנה

שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים

המתכון מהבלוג של מרילין

סלט לוביא:(רוביא)

מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך. 
טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן את הבישול.
 מסננים את הלוביה ומתבלים במיץ לימון,
שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול קצוץ, שום כתוש, מלח  ופלפל שחור 
ומערבבים 
המתכון המבלוג של מרילין עם התאמות שלי

מרקחת חבושים:
קודם כל פטנט לקילוף החבושים:
3-5 דקות חימום במיקרו הופך את הקילוף למשחק ילדים
אז קולפים ומגלענים וחותכים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
שוקלים ומוסיפים סוכר 
מחשבים לכל קילו פרי  חצי קילו סוכר
מקרמלים את הסוכר
מוסיפים
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
מרתיחים, מוסיפים את החבושים
2 מקלות קינמון
6 ראשי ציפורן
 ומביאים לרתיחה.
 ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים ואדומים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר,
ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. 
מצננים ומאחסנים בצנצנת.
עוד אופציה שבדקתי השנה ונתגלתה כמבטיחה ביותר
מרמלדת חבושים:

רכיבים:
600 גר' חבושים (4 בינוניים)
מיץ מחצי לימון
1/2 1 כוסות מים
600 גר' סוכר

אופן ההכנה:

לקלף חבושים ולהוציא ליבות (זה החלק המפרך...).

להניח בסיר כולל הקליפות והליבות (ארזתי קליפות וליבות בבד חיתול). להוסיף מיץ לימון מים  וסוכר ולבשל עד לריכוך. כ 30 דקות.
לסלק את הקליפות והליבות לטחון בבלנדר את החבושים יחד עם כוס נוזלי הבישול.
להחזיר לסיר לבשל עד להסמכה. עד שהביעבוע הופך להתפרצויות הרי געש קטנים. לכבות אש.
להכין  תבנית פיירקס קטנה (25X15).
מרופדת בנייר אפיה או ניילון נצמד.
למזוג את העיסה לתבנית ולצנן מחוץ למקרר לא מכוסה למשך כ 24 שעות עד שנקרש.
לחתוך לריבועים ולהגיש.
הגשתי מעוטר במעט קוקוס 



שומשומיות:
אם החלטנו להיות חרוצים ולהכין לבד
אזי זה המתכון האולטימטיבי
1/3 כוס סוכר 
2 כפות דבש 
300 גרם שומשום 
לבשל דבר יחד עם סוכר עד שזה נמס........ 
לבחוש פנימה שומושום ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה ערבוב מתמדת. 
עד שמתחיל להשחים מעט (זהירות שלא יישרף) 
לשמן משטח אפייה מעט ולשטח ולהדק את השומשום (זהירות זה לוהט)
 לחתוך למרובעים , ולצנן מעט. להעביר לכלי אטום
שומשומיות קצת אחרת
150 גר' גרעיני דלעת
200 גר' שומשום
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית
לאפות 30 דקות בחום 180 מעלות
לחתוך ולתת להתקרר




אחרי נסיונות רבים מצאנו את המתכון שיהיה חביב על רובנו
עבור הסלק
לביבות מנגולד ובטטה

לביבות כרישה 
(בערך 20 לביבות בגודל כף)


רכיבים:
6 כרישות טריות וקטנות
1/4 כוס שמן
3 שיני שום קצוצות
טימין 
3 ביצים
מלח
פלפל שחור -מעט
2-3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה 
חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול
פורסים דק 
מבשלים במים כ- 20 דקות
מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים
 צרים קציצות ומטגנים
אפשר גם אחרת
להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר
להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות

גזר:
כאן המסורת לוקחת בגדול, גזר זה סימן שאכלו
גם בבית הוריי
ומה חשוב? אי אפשר לחפף ולקנות גזר גמדי
חשוב לחתוך לפרוסות עגולות, כן כן, עגולות
כי רק ככה הסימן יעבוד
ראיתם פעם כסף בצורת גזר גמדי??

רכיבים
1 ק"ג גזר קלוף ופרוס לעיגולים בעובי של מטבע 10 שקלים
6 כפות שמן קנולה (לא זית)
6 כפות סוכר
מעט מלח
חופן שזיפים שחורים מגולענים (לא חובה)
מקל קטנטן של קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
דבש לפי הטעם
מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
 מבשלים את הגזר במים רותחים במשך כ-5 דקות ומיד מסננים, שומרים את מי הבישול.
לתוך סיר מוסיפים את השמן, הסוכר, הגזר והשזיפים וחלק ממי הבישול
ומבשלים על אש קטנה
עד שהגזר מתרכך
תוך כדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים ודבש
כך שיהיה מתוק מתוק. 
שנה טובה ומתוקה כבר אמרתי?
בלי זה כל הכסף שיהיה לנו לא שווה 


גם ראש של דג אוכלים אצלנו במסגרת הסימנים
ובהמשך מרק דלעת (קרא)
את המרק אני מגישה בכוסיות אספרסו קטנות לטעימה בלבד
אופן ההכנה:
3 כפות שמן זית  
2בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
2 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) 
½1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
1 קופסת חלב קוקוס
  
+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים הבצל ומזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. 
מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס
ומערבבים עוד 2 דקות. 
 מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק למחית,
מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה. 
טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.

 
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם ליום שישי וסופ"ש נעים'
בוקר טוב לכולם ליום שישי וסופ"ש נעים
08/09/2017 | 06:02
2
26
מה שלומכם !!
המשך יום נעים וטעים.
לינדה.
לצפיה ב-'שתהיה שבת מעולה '
שתהיה שבת מעולה
08/09/2017 | 11:04
1
8
לצפיה ב-'שבת שלום '
שבת שלום
08/09/2017 | 12:11
10
חנהפ התגעגעתי איפה נעלמת (הפורום לא ניסגר שלחתי לך מסר )
 
מאחלת לכולם שבת מבורכת 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם !!! ליום חדש יום חמישי'
בוקר טוב לכולם !!! ליום חדש יום חמישי
07/09/2017 | 06:45
31
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום חדש יום רביעי בשבוע..'
בוקר אור לכולם ליום חדש יום רביעי בשבוע..
06/09/2017 | 06:07
30
   מה שלומכם !!
         איך ההכנות לחג 
                                         
     לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום שלישי בשבוע.'
בוקר אור לכולם ליום שלישי בשבוע.
05/09/2017 | 05:14
23
מה שלומכם !!
המשך ליום טוב.
לינדה.

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ