לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מאכלים ומתוקים לפסח הקרב ובא..- 10.4.2017'
מאכלים ומתוקים לפסח הקרב ובא..- 10.4.2017
26/03/2017 | 14:40
17
62

עוגת שקדים, קוקוס ותפוז לפסח
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
2 כוסות (180 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
1 כוס (70 גרם) קוקוס טחון
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת דק
4 ביצים
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
לעיטור –
3-4 כפות פרוסות שקדים
ההכנה
מחממים תנור ל – 175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הצדדים.
בקערה מערבבים היטב את השקדים הטחונים, קוקוס טחון ומלח.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את קליפת התפוז המגוררת עם הסוכר, עד שהסוכר הופך צהבהב ובעל ארומה חזקה של תפוז. מוסיפים את הביצים, וניל ושמן לקערה וטורפים היטב. מוסיפים את תערובת השקדים והקוקוס ומערבבים היטב רק עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומפזרים מעל באופן אחיד את פרוסות השקדים. אופים 35-40 דקות ועד שהחלק העליון של העוגה שחום וקפיצי למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.
מבוסס על מתכון של המתכונאית האוסטרלית בלינדה ג'פרי.
 
לצפיה ב-'עוגת שקדים ותפוחי עץ של נייג'לה'
עוגת שקדים ותפוחי עץ של נייג'לה
26/03/2017 | 15:20
41
עוגת שקדים ותפוחי עץ של נייג'לה
 
עוגה נטולת קמח כלשהו, עדינה ועסיסית.
עוגת תפוחים ושקדים של נייג'לה
למחית תפוחי עץ:
3 תפוחי עץ חמוצים (אם משתמשים תפוחים
 מתוקים הוסיפו עוד מיץ לימון)
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
לעוגה:
8 ביצים
325 ג' שקדים טחונים
275 ג' סוכר
1 כף מיץ לימון
50 ג' (3/4 כוס) שקדים פרוסים
לקלוף וחתוך את התפוחים לקוביות קטנות. לשים בסיר בינוני עם הסוכר, ומיץ הלימון. להביא לרתיחה. להקטין את האש למינימום, לכסות את הסיר ולבשל במשך 10 דקות. על התפוחים להיות רכים מאוד, כך שבמזלג או בכף עץ ניתן להפוך אותם למחית. לצנן את המחית לפני שמכינים את העוגה.
לחמם תנור לחום 180 מעלות. לרפד בנייר אפיה תבנית 24, למרוח את דפנות התבנית בחמאה או לרסס בתרסיס.
לשים את מחית תפוחי העץ במעבד מזון עם להב המתכת. להוסיף את כל המצרכים חוץ השקדים הקלופים.
לערבל עד לקבלת מחית חלקה.
למזוג לתבנית ולפזר מלמעלה שקדים קלופים
 פרוסים.
לאפות במשך 40-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. א העוגה משחימה מהר מידי, יש לכסות אותה ברדיד אלומיניום.
לצנן את העוגה כ-5 דקות על רשת לפני שפותחים
 את הקפיץ.
אפשר להגיש את העוגה חמה.
לצפיה ב-'פאי שוקולד ואגוזים ללא קמח '
פאי שוקולד ואגוזים ללא קמח
26/03/2017 | 16:01
1
44
 
פאי שוקולד ואגוזים מרשים וחגיגי בלי טיפה של קמח.
שילוב מושלם בין קלתית אגוזים ומרנג פריך עם מילוי קרם שוקולדי עשיר במיוחד וקצפת רכה.
עוגה נהדרת לליל הסדר ולנמנעים מגלוטן.
 זמן הכנה: יותר מ-3 שעות

 פאי בקוטר 22 ס"מ(אני מעדיפה בתבנית מרובעת )
 
מצרכים!!
לקלתית אגוזים:
80 גרם אגוזים
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
4 חלבונים L
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
 
לקרם שוקולד מריר:
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
קורט מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
4 חלמונים L
250 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ דק
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה, קרה מאוד (להקצפה)
לקצפת:
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מגורר
אגוזי לוז קלויים, חצויים
 
 
אופן ההכנה:
קלתית אגוזים: מחממים תנור ל-160 מעלות. חשוב לא לשמן את הרינג או התבנית בה משתמשים.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים אגוזים, אבקת סוכר וקורנפלור ומעבדים עד שמתקבלת אבקה דקה.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן. כשהקצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עוד 5-6 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.
מוסיפים את תערובת האגוזים לתוך המרנג ומקפלים בעדינות אך בנחישות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
מזלפים בסיס בתוך הרינג על גבי נייר אפייה ומזלפים “נשיקות” בשוליים, ליצירת דפנות לפאי.
אופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלתית מזהיבה ומתייצבת.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור של שעה במקפיא.
בעזרת סכין חלקה עוברים בדופן הרינג כדי לחלץ את הקלתית. שומרים במקפיא עד שהקרם מוכן.
קרם שוקולד מריר: בקערית מערבבים יחד ג’לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד לספיחת הנוזלים.
בסיר בינוני שמים שמנת מתוקה, חלב ומלח ומחממים עד לרתיחה.
במקביל, טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
כשתערובת החלב רותחת יוצקים כ-1/3 ממנה לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מהירה, לשם השוואת טמפרטורות.
מוסיפים פנימה את יתרת החלב ומערבבים היטב.
מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82-84 מעלות.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג’לטין. מערבבים היטב עד שהוא נמס בתערובת.
מסננים ומוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ. ממתינים כדקה וטורפים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
מצננים לחלוטין במקרר.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד הקר עד שמתקבל קרם אחיד.
ממלאים את הקלתית האפויה בקרם ומיישרים.
קצפת: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים תלוליות צפופות על גבי קרם השוקולד.
מקשטים בשוקולד מגורר ובאגוזים ומגישים.
הטיפ שלנו 
הפאי במיטבו ביום-יומיים שלאחר ההכנה.
חשוב להשתמש בשוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו כדי שהקרם יהיה יציב מספיק.
אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים: אגוזי מלך, פקאנים, אגוזי לוז, פיסטוקים וכיו”ב.
את המתכון נילקח מאתר רגע מתוק !!
חג אביב פורח
לצפיה ב-'עוגיות קוקוס ושוקולד לפסח.'
עוגיות קוקוס ושוקולד לפסח.
26/03/2017 | 16:12
31
 
קלאסיקה טעימה לחג פסח –
עוגיות קוקוס רכות וזהובות עם תוספת שוקולד מריר גם בפנים וגם לקישוט. מושלמות לאירוח בליל הסדר ולכל ימי החג.
זמן הכנה: שעה

 כמות: 15-20 עוגיות
מצרכים
לעוגיות:
3 חלבונים L
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גרם קוקוס טחון
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
בקערה מערבבים יחד חלבונים, מלח, סוכר, וניל, קוקוס ושוקולד קצוץ עד קבלת תערובת אחידה ודביקה.
יוצרים עיגולים דחוסים מהתערובת ומניחים על גבי התבנית.
אופים במשך 15-20 דקות או עד הזהבה יפה.
מצננים לחלוטין.
ממסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מעבירים לשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים דקים בחלק העליון של כל עוגיה.
מצננים במקרר במשך 15 דקות להתייצבות.
מגישים.
הטיפ שלנו!!
שומרים את העוגיות בכלי סגור עד שבוע.
אפשר להשתמש בשוקולד מריר, חלב או לבן לגיוון הטעמים.
העוגיות פרווה ולא מכילות גלוטן.
המתכון נילקח מאתר רגע מתוק 
לינדה.
לצפיה ב-'עוגת שכבות של וניל וקוקוס'
עוגת שכבות של וניל וקוקוס
26/03/2017 | 22:09
35
עוגת שכבות של וניל וקוקוס

- עוגה לבנה יפהפייה ומרשימה גם בטעם במילוי של קרם קוקוס פשוט משגע. אם אתם אוהבים קוקוס - זו העוגה בשבילכם!
לבסיס העוגה:
3 ביצים
שקית אינסטנט פודינג וניל
שקית אבקת אפיה
3 כפיות סוכר
 
לסירופ:
1/2 כוס מים רותחים
כף סוכר
 
לשכבה ראשונה (קוקוס);
פחית חלב מרוכז
2 כוסות קוקוס
 
לשכבה שנייה:
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
2 כפות סוכר
 
לשכבה שלישית:
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
 
הוראות הכנה:
הכנת הבסיס:

חלבונים וסוכר להקציף יחד לקצף נוקשה
להוסיף חלמונים, ולהמשיך להקציף מס׳ שניות
לערבב פודינג וניל ואבקת אפייה
לקפל לתערובת ולצקת לתבנית משומנת
לאפות 180 מעלות כ- 13 דקות להוציא לצנן
 
הכנת הסירופ:
לערבב מים רותחים וסוכר יחד, עד שהסוכר נמס ולהרטיב מעט את העוגה.
 
שכבה ראשונה:
בקערה לערבב קוקוס וחלב מרוכז יחד ולצקת על העוגה
 
שכבה שנייה:
בקערת מיקסר להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב ולצקת על שכבת הקוקוס
 
שכבה שלישית:
להקציף לקצף יציב ולצקת על קרם הווניל
 
קישוט:
לפזר קוקוס מעל ולקרר למשך הלילה
 
לצפיה ב-'עוגת מצות ושוקולד לפסח בהמלצת חנהל'ה'
עוגת מצות ושוקולד לפסח בהמלצת חנהל'ה
26/03/2017 | 22:15
33

עוגת מצות ושוקולד לפסח בהמלצת חנהלה
כדי שנצליח חשוב לקרר את תערובת השוקולד כחצי שעה שתסמיך קצת ולא תהיה נוזלית.
לשפכטל השוקולד:
להמיס בסיר על אש קטנה
שמנת מתוקה
50 גר’ חמאה
קורט מלח
וניל (כפית וניל או סוכר וניל שקית - רק מוסיף)
אני מוסיפה לתערובת כף שטוחה שוקולית (לא חובה)   וכף  א.סוכר (לא חובה)
כשמבעבע להוסיף 350 גר’ שוקולד חתוך ולכבות, אחרי כמה דקות לערבב לתערובת חלקה.
להכניס לקרור כ-1/2 שעה.
לערבב את..הגנאש הזה עשיר עשיר. טעים טעים. רק חשוב לתת לו את הזמן להתקרר ולהסמיך. במקרר כ-1/2 שעה עד שעה .
מצות:
7 מצות טבולות בחלב עם 2 כפות רום (של אפיכל הכי פשוט הכי של פעם) –  בכלי/קערה שכל המצה תוכל להיטבל מבלי להינזק – שיתרככו רק קצת (יש הטובלים את המצות ביין שולחני פשוט, כמו פעם. זה אפשרי וטעים, אני טבלתי בחלב)
ואז  לעבודה ולמלאכה
שכבה  מצה והופה שפכטל  שוקולד ושוב שכבה מצה והופה שפכטל  שוקולד ושוב שכבה..תענוג.
 
לצפיה ב-'מצה ברייט ותוספות מיוחדות '
מצה ברייט ותוספות מיוחדות
27/03/2017 | 07:16
37

מצה ברייט ותוספות מיוחדות (אפשר להכין כלביבות או כפשטידה אחידה ושלמה במחבת, ואז יש צורך לכסות עם מכסה, להפוך בעזרת צלחת שטוחה.)
114/4/2005  22:16
4 מצות שבורות
2-3 ביצים טרופות
מלח פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את המצות עם הביצים כדי שיהיו רטובות
אפשר להרטיב את המצות במים אך ללא השרייה.
אפשר להוסיף נוזלים שונים כמו חלב או מים .
מתבלים ומטגנים .
תוספות מיוחדות:
חלבי:
בצל קצוץ
עירית קצוצה / בצל ירוק
פטרוזיליה קצוצה / עלי מנגולד קצוצים
עגבניות יבשות וזיתים שחורים קצוצים
גבינה בולגרית קוביות
פתיתי גבינה צהובה או פתיתי פרמזן או מוצרלה .
קוביות של פלפל בצבעים שונים
לבשרי :
נקניק/פסטרמה חתוכים לקוביות
חזה עוף חתוך לקוביות ולהוסיף לתיבול מעט קארי או תיבול אחר שאוהבים, מעט אב' מרק בצל/פטריות/עוף
פטריות קצוצות עם אפונה וגזר
מתוק                                                                                               שוקולד צ’יפס
תפוחי עץ - קוביות קטנות/ מרוסק גס
מבחר של פירות יבשים - קצוצים
מעט סוכר וקינמון
סוכר ותמצית וניל
עם קוביות תמרים ודבש סילאן
 
לצפיה ב-'מרק עוף עשיר עם קניידעלך או כופתאות הונגריות בשם גומבוץ'
מרק עוף עשיר עם קניידעלך או כופתאות הונגריות בשם גומבוץ
27/03/2017 | 07:50
29

מרק עוף לערב החג...טעיםםםם במיוחדד....  של אמא בוצי
גומבוץ / קניידעלך
חלקי עוף והודו, עצם שתיים ונתח (לא גדול) של בשר בקר רצוי שפונדרה(לטעם עשיר עדיף שלושה סוגי בשר)עצמות הודו זכר להביא לרתיחה ולשפוך את המים הראשוניים
 
לשטוף הייטב ולהניח בסיר מים חדשים ולהוסיף :
 2 בצלים ביינוניים בשלמותם
שן שום
5-7 גזרים
בטטה בינונית גדולה
1-2 קישוא שלם
ראש סלרי ושורש פטרוזיליה
פלפל צהוב מתוק ונקי
פלפל אדום מתוק ונקי [אפשר לחצום לשני חצאים]
קולרבי, שומר
2 עלי דפנה
לקראת סוף הבישול חת’ דלעת
 2 כפות אבקת מרק עוף(אני משתמשת עם קנור)
זר פטרוזיליה שמיר וגבעולי סלרי אמריקאי, קשורים,  גם כוסברה(אני נמנית על אלה שלא אוהבים כוסברה, אבל למרק היא נותנת טעם גן עדן, בבישול זה שונה מאשר כוסברה טריה - לא לוותר).
לבשל על להבה נמוכה אחרי רתיחה 2, לשפר תיבול, להוסיף מלח.
כשהמרק מוכן לסננו, ולהשאיר את הנוזלים לחוד, את כל מה שאתם לא אוכלים לזרוק להכין, איטריות או אורז או קניידעלך או מה שאוהבים...תהנו.
 
הגומבוץ עוף של אמא בוצי
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
 
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, מוסיף טעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון  ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.
 
מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..
כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..
קניידעלעך של פלפלית
[לחץ להגדלה]
אני (איה) ממליצה ביותר על הקניידלך של פלפלית
יצאו אוריריים וטעימים במיוחד - - מתכון משפחתי
מצרכים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 ביצים
1 כוס קמח מצה
מעט פלפל לבן
מעט מלח
כפית מחוקה א. מרק עוף
 
[אופציה]פטרוזיליה קצוצה דק דק - עדיף פטר' יבשה.
 
אופן הכנה:
לערבב לתערובת הומוגנית ובלי גושים
לכסות בעטיף ניילון ולהעביר לקירור
ל- 3 שעות לפחות - עדיף יותר.
 
להרתיח מים + מעט א. מרק עוף/בשר
ליצור [עם ידיים לחות/רטובות קלות] כדורים בקוטר 3.5- 4 ס"מ להחליק למים הרותחים, [הכי קל בעזרת כף מניחים את הכדור על הכף מטים את הכף לעבר המים ומחליקים, את הכדור]
 
מבשלים 20 דקות.
 
מוציאים את הכדורים - לאחר הבישול.
מוסיפים אותם למרק בעת חימום המרק, לפני ההגשה.
לצפיה ב-'דג סלומון מהמם בתנור של סיטה המטפלת הפיליפינית '
דג סלומון מהמם בתנור של סיטה המטפלת הפיליפינית
27/03/2017 | 10:19
29
דג סלומון מהמם בתנור של  סיטה - המטפלת הפיליפינית של אמא בוצי
בתבנית מעט שמן זית ולהניח ירקות חתוכים:
בצל פרוס
שיני שום
פרוסות תפוחי אדמה
פרוסות גזר
רצועות פלפל אדום מתוק
פלפל חריף (כמה שאוהבים)
חצאי עגבניות שרי
שעועית ירוקה
 
רוטב: (מכינים בקערית)
מיץ לימון טרי ומעט קליפה כמה זסטרים
שמן זית
מרק עוף פרווה
פלפל שחור, מלח גס
פפריקה מתוקה וחריפה
1/2 כפית גרגרי קימל
מעט תימין
אני הוספתי מעט יין לבן לרוטב, כ-2 כפות
מערבבים ומפזרים בעזרת מברשת על הירקות
אופים כ-40 דקות (הירקות מתבשלים יותר זמן מהדג לכן מתחילים איתם)
 
לאחר מכן מוסיפים את הדג שתיבלנו באותו רוטב
שופכים מעל הכל את יתרת הרוטב (אם נשאר) וממשיכים לאפות כ-20 דקות, אפשר ללא כיסוי בחום בינוני-נמוך, או לאפות בחום בינוני עם כיסוי כ-1/4 שעה ולהסיר הכיסוי והמשיך באפיה עד השחמה קלה....תהנו.
לצפיה ב-'פילה סלמון נהדרים ברוטב טריאקי של השף כלפה מיכה'
פילה סלמון נהדרים ברוטב טריאקי של השף כלפה מיכה
27/03/2017 | 11:25
27

פילה סלמון ברוטב טריאקי של השף כלפה מיכה                                       בהמלצת לינדוש                    

מצרכים:
1 פילה סלמון ( כ 6 מנות )
4 שיני שום פרוסות
3 כפות סוכר חום דמררה 
6 כפות רוטב טריאקי 
2 כפות רוטב סויה 
2 כפות סילאן
ענף בצל ירוק חתוך לעיגולים
כף שומשום, מעט מלח 
1/4 כוס שמן קנולה - וכן חייב שמן !!!
1/4 כפית תימין 
מעט גינג'ר למי שאוהב ורצוי!!!
אופן ההכנה:
1. בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים כ-1/2 שעה במקרר, לדאוג מדי פעם להפוך את הדגים
2. מניחים את הדג על תבנית אפייה שמצופת בנייר כסף. ויוצקים את המרינדה על הדג. 
3. מכסים בנייר אפייה. (כן זה הדרך לשמור שהדג לא ישרף )
4. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות.
5. לאחר כ - 20 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים עד שמתקבל צבע זהוב קרמלי
6. מסדרים את הדגים על קערת הגשה ומפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ ושומשום...בתאבון
 
לצפיה ב-'קציצות גפילטע ממטבחה הרומני של אמא בוצי'
קציצות גפילטע ממטבחה הרומני של אמא בוצי
27/03/2017 | 11:29
29

דג קרפיון   (קציצות גפילטע-פיש מבית אמא בוצי...טעים ביותר) בנוסח רומני – גילה
    
 
 2 דגים בגודל קילו עד 1.300 ק”ג כל אחד.
לבקש ממוכר הדגים להסיר את עור הדג [חובה, אחרת יהיו נקודות כהות דוחות בקציצות הדג] - ולטחון.
 
בבית(לא חובה) טוחנים שנית במעבד מזון את בשר הדג, [את הראש משאירים למילוי מאוחר יותר]...ומוסיפים על שני דגים בזרם איטי כ-1/4 כוס שמן קנולה [השמן מלבין ומרכך את הדגים].
בשלב זה אפשר להקפיא, אם לא ממשיכים בהכנת המלית, להכניס לתוך קערה:
2 בצלים גדולים לקצוץ דק במעבד מזון להעביר לתוך מיסננת ולסחוט, להוסיף את הבצל לקערת הדג...
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, להוסיף את החלמונים [הצהובים] לקערת בשר הדג, את החלבונים להניח בצד....כמה דקות להמשך...(לא חובה להפריד)
 
תיבול:
3/4 כפית פלפל שחור, מלח,....
1/2 כפית סודה לשתיה (מוסיף אווריריות ורכות לבשר הדג)
סוכר..כף או יותר תלוי איך אוהבים [אצלי יוצא מתקתק חריף...בייתי בית ספרדי-רומני]
כף אב’ מרק עוף פרווה
3-5 כפות שטוחות קמח מצה [או פירורי לחם שלא בפסח]- תלוי במשקל הדג.
 
החלבונים + כף שטוחה סוכר - להקציף חזק.
לקפל את כל העיסה להוסיף את קצף החלבונים בזהירות עד היווצרות אחידות אוורירית..שהקצף תורם לו.
צריך להיות אוורירי ורך לא קשה...אחרת יוצאים קציצות קשות, לכן לא להוסיף הרבה קמת מצה, או פירורי לחם.......
 
בשלב זה מניסיוני אני מכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.....חבל על הזמן...וזאת לספיגת הטעמים.
למחרת לוקחים סיר רחב וגדול....ומתחילים בבישול הדגים....
 
 2 בצלים - לחתוך לחצי - ורצועות, להכניס לסיר ולהזהיב במעט שמן, מוסיפים כ-4 כוסות מיי ברז, 3-4 גזרים קלופים, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מכינים קערית מיי ברז, להרטבת הידיים, לוקחים כף ובעזרתה נעזרים להוצאת כמות של קציצה מהקערה, בידיים רטובות יוצרים צורת קציצה רצויה ומכניסים לרוטב בסיר, יוצרים את כל הקציצות כך.
 
מניחים מעל את אידרת הדג, הזנבות {יש בהם ג'לטין טבעי} הביצים וחלב הדג, מוסיפים כוס מיי ברז קרים [המים צריכים לכסות את הקציצות], מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, כל חצי שעה מוסיפים חצי כוס מיי ברז, בעת הוספת המים, מגביהים את הלהבה וכשרותח מנמיכים, וזה לשם התייצבות הקציצות.....
משפרים תיבול אם צריך...
אצלינו (הרומנים) נהוג כ-3/4 שעה לפני סיום הבישול להוסיף לסיר הבישול פרוסות ת”א ברוחב של ס”מ... טעים וגם יפה בהגשה...
בתיאבון...
 
לצפיה ב-'נתחי אוסובוקו עם פירות יבשים - מתכון שזכה בפרס בערוץ 22'
נתחי אוסובוקו עם פירות יבשים - מתכון שזכה בפרס בערוץ 22
27/03/2017 | 11:36
1
33
נתחי אוסובוקו עם פירות יבשים - מתכון שלי שזכה בפרס בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב "המנה של המדינה" (הפרס היה תמי 4 כולל התקנה)אפשר לשלב עם נתחי אסאדו, עוף וכו'.

אוסובוקו כבש המנה הזוכה בערוץ 2 אצל גיל חובב
ניתחי אוסובוקו כבש טרי/או צלעות טלה בפירות יבשים..חגיגי ביותר וטעים שיגעון..10 דק’ הכנה....  גילה - 131/3/2005  07:15
 
 כ-2-11/2 ק”ג קוביות ביינוניות של אוסובוקו כבש  או פרוסות צלעות טלה, [רצוי יותר, כי זה טעים והאורחים יגמרו את התבשיל מהר....]
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
12 משמשים יבשים
12 שזיפים יבשים שחורים
12 תמרים יבשים - רכים מהזן הטוב
תבלינים:                                                                                                אב’ פלפל אנגלי, פפריקה, אב’ גריל עוף, אב’ מרק בצל, פלפל שחור גרוס טרי, מעט מלח...2 ראשי שום חצויים.
אפשר להוסיף גזר גמדי, ת”א קטנים, ואפשר לערבב עם נתחי אסאדו [לבחור אותם בלי הרבה שומן] קוביות ולערבב עם האוסובוקו [זה הרבה יותר זול].
להכנה עצמה....:
בתבנית הגשה גבוהה[שמתאימה גם לתנור] מניחים בתחתית מחצית כמות רצועות הבצל, מתבלים באופן חופשי מכל התבלינים היבשים, מפזרים מחצית פירות יבשים, מפזרים ראש שום, ומזליפים מעל הכל שמן זית כ-1/4 כוס, מסדרים את קוביות הבשר ומעליהם שוב שיכבת בצל, פירות יבשים שום תבלינים ושמן זית, מכסים עם נייר כסף מכניסים לתנור חם, למשך חצי שעה בחום גבוה 200מ’, ומורידים ל-160 מ’ עוד כ3-4 שעות.....ו...ללקק את האצבעות...ראו הוזהרתם...!!!
 
לצפיה ב-' ברכות וסלטים לפסח,'
ברכות וסלטים לפסח,
29/03/2017 | 11:06
17
לצפיה ב-'עוגת תפוחים בחושה לפסח'
עוגת תפוחים בחושה לפסח
29/03/2017 | 11:41
14
      
 

רכיבים:
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
קליפה מגוררת מלימון
כפית קינמון
1/2 1 כוסות קמח מצה
1/2 כוס קמח תפו"א
1 ק"ג תפוחים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
ציפוי: תערובת קינמון, סוכר חום
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה
להוסיף לאט את השמן ואת קליפת הלימון
בעירבוב איטי להוסיף את הקמחים והקינמון
להוסיף את התפוחים ולצקת לתבנית


לבזוק מעל תערובת של סוכר חום וקינמון, 

לאפות בחום 175 מעלות כשעה.
 
לצפיה ב-'עוגת מייפל לפסח'
עוגת מייפל לפסח
29/03/2017 | 11:43
12
 

רכיבים:
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס שמנת צמחית או חלב קוקוס
1/4 כוס שמן
חצי כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון
100 גר' קמח תופח כשל"פ
3-4 כפות אגוזים טחונים
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
בקערה נפרדת לטרוף את החלמונים עם הסוכר, סוכר וניל,קליפת לימון,שמן ושמנת צמחית
להוסיף את הפודינג והקמח
לקפל לקצף
לצקת לתבנית עגולה עם ארובה
לבזוק מעל את האגוזים מעורבבים עם קינמון
לערבב קלות כך שהאגוזים יהיו מעורבים בבלילה


לאפות בחום 160 מעלות כשעה
כשמוציאים את העוגה מהתנור לזלוף מייפל בנדיבות

השנה לא מצאתי מייפל נטול קטניות, השתמשתי בסילאן במקום.
 
לצפיה ב-'לחמניות ללא גלוטן וללא קטניות '
לחמניות ללא גלוטן וללא קטניות
29/03/2017 | 11:44
11
 

רכיבים:
2 ביצים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כפית סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפיה
200 גר' קמח תפו"א
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם המלח,הסוכר , מזלפים את השמן
מערבבים את החומרים היבשים: קמח תפו"א, סודה לשתיה ואבקת אפיה
כשנוצרת קציפה יפה
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והמים
מחלקים לתבניות קטנות ואופים 25-30 דקות בחום 180 מעלות.
 
לצפיה ב-'עוגת סולרו'
עוגת סולרו
29/03/2017 | 11:46
10
 

רכיבים:
1 ג'לי בטעם מישמש או תות
1 חלב ריץ' (קרטון כחול 480 מ"ל)
3 חלבונים
1 שמנת צמחית להקצפה
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
שלב ראשון:
טורפים את הג'לי בחלב הצמחי, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל כתום אם מכינים מג'לי מישמש
יוצקים מחצית הכמות לתבנית עגולה בקוטר 26 ומעבירים למקפיא לשעה, בערך


בינתיים מכינים את הפרפה :
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מניחים בצד
מקציפים את השמנת הצמחית
מקפלים לקצפת את החלבונים
כשהשכבה התחתונה קפואה יוצקים את הפרפה מעל, 
מיישרים את פני השטח ומקפיאים לשעתיים
יוצקים את שארית הנוזל הכתום ומקפיאים עד להגשה.
 
לצפיה ב-'לחמניות גבינה לפסח'
לחמניות גבינה לפסח
29/03/2017 | 11:49
8
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6201.html

2 כוסות של קמח דק לעוגות (כוסות של 250 מ"ל). 
1 שקית אבקת אפיה 
1 ביצה גדולה (אם אין, אז ביצה + חלבון) 
1 גביע של יוגורט/שמנת/לבן (200 מ"ל) 
1 גבינת סקי 5 אחוז או אחרת 
150 גרם בולגרית, אפשר מעט יותר. 
150 גרם מוצרלה מגוררת או צהובה אחרת , אפשר מעט יותר 
100 גרם חמאה 
חצי כפית מלח - לפי טעמכם, כי יש גבינה מלוחה בעיסה. 
רבע כוס שמן אגוזים/זית (להכנת הכדורים). 
========= 
מכאן, תבלינים לפי הטעם  : 
כפית גדושה בזיליקום 
כפית פפריקה אדומה מתוקה 
מעט פלפל שחור אם רוצים פיקנטי  
מעט מלח (תלוי בסוגי הגבינות שמשתמשים). 

להכניס את כל החומרים - פרט לשמן - למעבד מזון או ללוש בידיים לבצק. 
להניח במקרר לשעה לפחות או בפריזר לחצי שעה (אם ממהרים). 
להכין קערית עם שמן. לטבול ידיים בשמן וליצור כדורים בגודל הרצוי. 
להניח על נייר אפיה או בתבנית משומנת. 
אם מכינים בגודל של ביצה בערך, מתקבלים כ-20 כדורים. 
לאפות בחום 180 בערך, בטורבו, כ- 40 דקות. 
ניתן להקפיא מראש ! 
לצפיה ב-' הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
26/03/2017 | 06:48
1
21
העלתם רשומה חדשה שתפו אותנו בקישור או במתכון מלא !!!
 
רוצים להמליץ על בלוג נישמח לקישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג
 
המשך שבוע קסום .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום רביעי '
בוקר אור ליום רביעי
29/03/2017 | 09:09
3
מה שלומכם !!!
לינדה
לצפיה ב-'אבקת חלבון'
אבקת חלבון
29/03/2017 | 17:35
3
אני משתמשת אך ורק בביצים מפוסטרות ואני רוצה להכין נשיקות מראנג. המליצו לי על אבקת חלבון של צ'אם.
אשמח לדעת אם יש בקהל שניסו אבקת חלבון למראנג
לצפיה ב-'רוסטביף'
רוסטביף
28/03/2017 | 08:23
5
14
היי

אף פעם לא הכנתי ואני שוקל לעשות זאת כמנה לשבת צהריים
אני מתכנן להכין בשישי
ובשבת רק לחמם

אשמח לשמוע מה המורכבות של ההכנה

תודה
לצפיה ב-'ערב טוב כנס להודעה '
ערב טוב כנס להודעה
28/03/2017 | 17:50
4
16
 
כנס לקישור יש מתכון מעולה (אני הכנתי אותו מתכון בראש השנה עם קצת שינויים )
בהצלחה .
לינדה.
לצפיה ב-'תודה לינדה, האם זה יתאים לנת שבת צהריים??'
תודה לינדה, האם זה יתאים לנת שבת צהריים??
29/03/2017 | 10:17
3
4
ביום שישי אכין ואשמור במקרר
 
בשבת החימום יתבצע כחצי שעה לפני על הפלטה
לצפיה ב-'כן '
כן
29/03/2017 | 10:56
2
5
עדיף לבשל ביום שישי ובשבת להניח על הפלטה !
כל הטעמים יספגו בבשר .
בהצלחה ספר לנו איך יצא .
לינדה
לצפיה ב-'מה הכוונה להניח על הפלטה?'
מה הכוונה להניח על הפלטה?
29/03/2017 | 11:29
1
5
כל הלילה ? 
בלינק שנתת לי רשום שלא יתבשל יותר מדי
 
בשביל פעם ראשונה כדאי לקחת סינטה?
לצפיה ב-'לא לבשל על הפלטה !!'
לא לבשל על הפלטה !!
29/03/2017 | 12:37
5
רק לחמם לפני ההגשה ..
כן אולי באמת לפעם ראשונה תנסה עם סינטה .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום שלישי '
בוקר אור לדיירי הפורום יום שלישי
28/03/2017 | 05:02
10
מה שלומכם 
לינדה.
לצפיה ב-'קיגל תפו"א פולני שמכניסים למרק'
קיגל תפו"א פולני שמכניסים למרק
28/03/2017 | 17:00
1
18
סבתא שלי הייתה עושה קיגלים קטנים מתפו"א לתוך מרק גריסים או כל מרק אחר.
מי יודע???????
אשמח לקבל מתכון
ענת
לצפיה ב-'קוגל תפ"א .'
קוגל תפ"א .
28/03/2017 | 18:19
17
קוגל תפוחי אדמה פשוט להכנה.
החומרים:
1/4 כוס שמן
5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים עם הקליפה כרבע שעה (לא יותר) ומגורדים
1 בצל גדול קצוץ
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס קמח או קמח תפוחי אדמה
4 ביצים
מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, ושופכים לתוך 2 תבניות אנגליש קייק משומנות.
כדאי לפרוש לאורך תחתית התבנית נייר אפיה שיקל על הוצאת הקוגל מהתבנית לפני ההגשה.
אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 45 דק', או עד שהקוגל מקבל גוון זהוב נוטה לחום.
ניתן גם לנעוץ קיסם לבדיקה כמו בעוגה. (אם הקיסם יוצא יבש סימן שהקוגל מוכן).
 
גם ניתן להכין מהעיסה כדורים קטנים לאפות אותם ולאחר מכן להכניס אותם למרק .
בהצלחה.
לינדה.
לצפיה ב-'יש לי אירוח מורכב בפסח'
יש לי אירוח מורכב בפסח
27/03/2017 | 12:40
5
42
אנחנו אוכלים קטניות
יש כמה צמחונים, וטבעוני אחד
תהיה אורחת אחת שלא אוכלת קטניות
 
אני מחפשת רעיונות שיתאימו לכולם
 
וגם שואלת, אם אני, כבעלת הבית אוכלת קטניות האם זה בסדר להגיש על השולחן, נגיד אורז, כל עוד אני מכינה מנה מתאימה, נגיד תפוחי אדמה, לזו שלא אוכלת קטניות. (זו אישה מבוגרת, כשהיא עדיין אירחה היא אפילו לא היתה מכשירה את הבית לפסח, ופתאום שהיא מתארחת, החמץ נעשה אצלה עניין היסטרי)
לצפיה ב-'לא הבנתי !!'
לא הבנתי !!
27/03/2017 | 16:35
2
21
מהי השאלה .
לינדה
לצפיה ב-'השאלה מתחלקת ל 2'
השאלה מתחלקת ל 2
28/03/2017 | 09:21
1
13
חלק 1 - הצעות לתפריט שמתאים לטבעונים ולמי שאינם אוכלי קיטניות
 
חלק 2 - אצלנו בבית אוכלים קטניות. האם זה בסדר להגיש על השולחן מנות עם קטניות, כשיש אורחת אחת שלא אוכלת קטניות , כל עוד יש מספיק מנות שמתאימות לה. 
לצפיה ב-'צליליתה '
צליליתה
28/03/2017 | 18:01
8
אוקי שרון נתנה לך כמה רעיונות לגבי ארוחת החג
כמובן שאת יכולה לישאול את האורחת מה מותר ומה אסור (האמת גם אני שואלת את האורחים שלי מהם אוכלים!! אצלי מותר רק אורז מהקטניות ..לפני כמה שניים ארחתי קבוצה של מתנדבים מחול ואמרו לי בפרוש תכיני מה שאת רגילה ולא במיוחד את מה שאנחנו אוכלים..
לגבי אם זה בסדר להגיש קטניות על השולחן .אין שום סיבה שלא .
מאחלת לך בהצלחה .
לינדה.
 
לצפיה ב-'תפריט צמחוני.'
תפריט צמחוני.
27/03/2017 | 18:28
1
30
ראשית כדאי לך מאוד להתייעץ  עם האורחת הצמחונית .
כדאי  להציע לה תפריט לחג,ולשאול אם זה יתאים לטעמה,ו שהיא תגיד מה עדיף לה.
 
דבר שני: את כמארחת, צריכה לשאול אותה,אם  לא יפריע לה,ששאר המוזמנים האחרים שהם אוכלי קטניות, יאכלו אורז וקטניות כמקובל בעדה שלכם.
 
עדאח לרשום כמה רעיונות לתפריט,ולשאול אותה, מה דעתה,וכך כולכם תהיו מרוצים:
לדוגמא,תבררי איתה,איזה מרק ואיזה סלטים היא אוהבת.
אולי תרצה ירקות טריים ,או שתעדיף ירקות אפויים בתנור ?
אם היא מבוגרת אולי יש מאכלים שהיא נמנעת מאכילתם ,מבחינה בריאותית, כמו:
(ירקות או סויימים ,או תבלינים כמו :מלח, פלפל, או סוכר ,קפה וכו'.)
למשל:
אני הייתי מכינה לאורח -צמחוני את התפריט הבא:
מנה ראשונה ,מרק פטריות.
מנה עיקרית: לזניה לפסח,
(או פיצה - כשרה לפסח (מבסיס של מאפה -כרובית.)
או פשטידת תפוחי -אדמה,מקמח מצה.
 
מאפינס כרישה-ותפו"א, (ללא צורך בקמח.)
ובתוספת סלט-סלק ,
סלט ירוק ,עם חסה עלי-בייביס ואגוזים.
 
אפשד לאפות שניצל -כרובית  בתנור .
(מבשלים פרחי כרובית 8 דקות במים רותחים ומסננים.
ולאחר צינון, טובלים את פרחי הכרובית (בדיוק כמו שניצל:)
טובלים  בקערת קמח- מצה ,ואחר כך בקערה עם 2 ביצים בלולות עם מלח ופלפל-שחור,
ומניחים בתבנית עם ניר-אפיה משומן,ואופים 180 מעלות 20 דקות ,מכול צד עד להזהבה .
לקינוח:
סלט פירות .
עוגת מוס שוקולד לפסח.
 
אגב ,
ישנם צימחונים שאוכלים גם דג .(כדאי לשאול אותה גם את זה.)
אפשר דג סלמון בתנור, (הכי קל להכנה ומאוד טעים.)
 
מקוה שהמידע הזה יעזור לך קצת.
לצפיה ב-'תודה רבה, המון הצעות טובות!'
תודה רבה, המון הצעות טובות!
28/03/2017 | 09:22
6
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום שני '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום שני
27/03/2017 | 06:35
14
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'האם יש רוטב סויה "כשר - לפסח" ?'
האם יש רוטב סויה "כשר - לפסח" ?
27/03/2017 | 18:38
1
4
לצפיה ב-'כן, לאוכלי קטניות'
כן, לאוכלי קטניות
29/03/2017 | 11:38
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לדיירי הפורום '
בוקר אור ושבוע טוב לדיירי הפורום
26/03/2017 | 06:49
1
12
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא לכולם לינדוש מזל טוב'
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם לינדוש מזל טוב
26/03/2017 | 08:52
18
לנכדה ברכות חמות כל אשר תעשה תצליח לנחת כל בנ משפחתה
יום נפלא שיהיה לכולם
טובה
לצפיה ב-'ערב טוב לדיירי הפורום ושבוע טוב ומבורך '
ערב טוב לדיירי הפורום ושבוע טוב ומבורך
25/03/2017 | 20:08
19
מה שלומכם!!!
 איך עברה עליכם השבת 
אצלי עברה בכייפי חגגנו לנכדה יום הולדת בת 7..
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור ושבת שלום לדיירי הפורום'
בוקר אור ושבת שלום לדיירי הפורום
24/03/2017 | 10:21
21
מה שלומכם!!
לינדה
לצפיה ב-'שבת בפתח, מה תכינו?'
שבת בפתח, מה תכינו?
23/03/2017 | 15:11
1
21
ספרו על חיסולי חמץ מוצלחים

לצפיה ב-'השבת שלי ב'
השבת שלי ב
24/03/2017 | 16:34
35
ממש מצומצם השבת לא מארחת ולא מתארחת..
שניצלים (ניצול פירורי הלחם)
כרעיים בתנור .
אורז עם בצל.
כרובית מטוגנת בפירורי לחם.
תפוחי- אדמה אפויים .
סלט חסה.סלט כרוב עם צימוקים שחורים.
סלט תפוחי-אדמה.
עוגיות מפורים שהוצאתי מהמקפיא....
עוגת פירות יבשים.
וזהו זה...
מחר חוגגים לנכדה המתוקה שלי יום הולדת 7..כמובן שגם עצבתי לה עוגה לפי דרישתה..מלאה בפרחים צבעונים ופרפרים ..
שבת שלום ומבורכת לדיירי הפורום
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום חמישי '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום חמישי
23/03/2017 | 07:48
29
מה שלומכם..
זהו חגגנו אמש ברית מילה לנכד המתוק שלי..
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום חדש יום רביעי '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום חדש יום רביעי
22/03/2017 | 07:08
34
מה שלומכם !!
אוטוט פסח בפתח
הטירוף מתחיל אם זה בקניות ...ובניקיונות..
מאחלת לכולם המשך יום טוב .
לינדה.
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
19/03/2017 | 06:54
3
24
העלתם רשומה חדשה שתפו  אותנו 
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור כולל קרדיט לבעל /ת הבלוג
לינדה
לצפיה ב-'השבוע -פטריות ממולאות בבשר'
השבוע -פטריות ממולאות בבשר
19/03/2017 | 22:56
1
54
לצפיה ב-'נישמע מענין..'
נישמע מענין..
20/03/2017 | 07:01
16
המשך יום טוב וטעים.
לינדה
לצפיה ב-'לבלוג בשם עולם של אפיה"'
לבלוג בשם עולם של אפיה"
22/03/2017 | 11:38
29
 
בלוג מלא מתכונים לפי נושא תיכנסו לקישור ותהנו.
לינדה.
 
 
לצפיה ב-'ועכשיו - אורז מלא ...'
ועכשיו - אורז מלא ...
20/03/2017 | 20:44
5
34
אני מודה -  אם כבר אורז אז בסמטי לבן בהכנה פרסית.
אבל ברצוני לרצות אורחים צמחוניים-טבעוניים אדוקים ואני רוצה להכין אורז מלא טעים ביותר גם ליתר המסובים. במרשתת יש שלל מתכונים אבל אני מבקש המלצה אמינה ( למרות שטעים זו שאלה של טעם .... )  מבעלי/ות נסיון מוכח.
 
בתודה מראש.
לצפיה ב-'מה שלא תעשי במתכון'
מה שלא תעשי במתכון
22/03/2017 | 10:06
1
41
השרייה של האורז לשעתיים לפני הבישול תעזור מאוד לטעם מעולה של התבשיל הסופי
לצפיה ב-' תודה.'
תודה.
22/03/2017 | 15:29
2
לצפיה ב-'אורז מלא :'
אורז מלא :
28/03/2017 | 09:22
2
17
אורז מלא ,אצלינו הולך טוב עם הרבה ירק: שמיר ,פטרוזליה,עלי-סלרי,מעט כוסברה קצוצה.
את האורז משרים תחילה בהרבה מים,לפחות שעה וחצי,ומסננים.
מערבבים 2 כוסות אורז -מלא בסיר עם 6 כפות שמן, כ- 2 -3 דקות ,
מוסיפים מים ,שיגיעו לגובה של ס"מ מעל האורז.
קוצצים חצי כוס שמיר, חצי כוס עלי-פטרוזילה ,5 גבעולים של סלרי,ואפשר גם חופן כוסברה,
את כול סוגי הירק הקצוץ ,לאחר שטיפתו, מכניסים לסיר האורז.
מתבלים במלח ,ופלפל ,ברגע שרותח, מנמיכים ללהבה קטנה,
ולמדוד 30 דקות ,ולכבות את האש.להשאיר במכסה סגור,לעוד רבע שעה.
 
להגשת האורז:
אפשר לטגן במחבת,בצל גדול קצוץ, עם-2 כפות שמן,
ולהוסיף לתוכו סלסלת פטריות שמפיניון,ולצקת מעל האורז המבושל.
 
אפשר להגיש את האורז עם אפונה מבושלת.
או עם עדשים כתומות מבושלות.
 
לצפיה ב-'יפה מאד. תודה רבה לך.'
יפה מאד. תודה רבה לך.
28/03/2017 | 11:42
2
לצפיה ב-'הכנתי ויצא דביק ודייסתי.'
הכנתי ויצא דביק ודייסתי.
29/03/2017 | 22:57
1
אבל טעים ....
איזה מים שופכים על האורז אחרי ערבוב, חמים ? רותחים ? קרים ?
 
למה יצא דייסתי ?
 
תודה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום שלישי בשבוע'
בוקר אור לדיירי הפורום יום שלישי בשבוע
21/03/2017 | 06:13
16
מה שלומכם !!
מאחלת לכם המשך יום טוב.
לינדה

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תרומת זרע
אירוח בנושא תרומת זרע
נארח בפורום את ד``ר יגאל מדג`ר, אורולוג מומחה...
אירוח בנושא תרומת זרע
אירוח בנושא תרומת זרע
נארח בפורום את ד``ר יגאל מדג`ר, אורולוג מומחה...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ