לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1048010,480 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תפריט טעים לשבועות'
תפריט טעים לשבועות
19/05/2020 | 22:18
39

בייגל ירושלמי
1/2 3 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר דמררה
כף גדושה שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
כפית מלח
1 חלמון
2 כפות שמן זית
מילוי:
3 כרישה חצויים לאורך ופרוסים דק
2 כפות שמן
מלח, טימין
1 חב ' גבינת ריקוטה
שומשום מעורב במעט מלח
שמים את חומרי הבצק בקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד
מניחים לתפיחה, אפשר להתפיח לילה במקרר.
בינתיים מכינים את המילוי:
מטגנים את הכרישה בשמן, להזהבה קלה ביותר
מתבלים במלח ובמעט טימין.
מניחים להתקרר.
מערבבים עם גבינת הריקוטה, מתקנים תיבול.
מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים
מרדדים כל חלק

מניחים במרכז שורה מהמילוי, מכסים בבצק מגלגלים לגלילה, בעזרת מברשת
מרטיבים את הגלילה במים ומגלגלים בשומשום


ניתן לקלוע ללחמניה או לחבר 3 גלילות לצמה.



מניחים להתפחה נוספת
אופים בחום 180 מעלות עד שהלחמניות משחימות, כ- 30 דקות.


את הלחמניות הגשתי עם ממרח פלפלים קלויים, סלט עגבניות, סלט ירוק


לעיקרית
פילה דג - מוסר עם עגבניות שרי

רכיבים:

6 פילה דג מוסר(זהו דג גדול אני חוצה את הפילטים לשניים או שלוש)
תערובת קמח+קורנפלור מעורבת במלח

רוטב:

כף שום כתוש
2 -3 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
1/4 כוס מים
מלח,פלפל שחור
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקיקות

אופן ההכנה:

שוטפים ומנגבים את פילה הדג
טובלים בתערובת הקמחים
מטגנים
קודם העור למעלה.

ממשיכים בהכנת הרוטב:
מזהיבים קלות את השום
מוסיפים את העגבניות החצויות ומאדים על אש נמוכה
מוסיפים את היין וממשיכים לאדות כדי שהעגבניות יתרככו
מתבלים, מוסיפים את המים
אנחנו לא רוצים להשאר בלי נוזלים
מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת פיסות הדג המטוגנות
מערבבים בזהירות כך שנתחי הדג יצופו ברוטב
2 דקות ומכבים את האש.



פחזניות קונפי פלפלים ובזיליקום
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
1/3 כוס שמן
לבשל על אש קטנטנה עד שהפלפלים מתרככים
לשים בסיר:
 1 כוס מים
 כפית מלח
כפית סוכר
הפלפלים עם השמן
להביא לרתיחה
להוסיף: 1 כוס קמח+כפית אבקת אפיה
לערבב במהירות עד שהבצק ניתק מדפנות הסיר
לכבות את הלהבה ולהניח להתקרר.
4 ביצים להוסיף אחת אחת תוך עירבוב
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות, לערבב לתוך הצק
להכניס לשקית זילוף ולזלף 15 פחזניות





לאפות בחום 200 מעלות 15 דקות ועוד 25 דקות בחום 170 מעלות


ניוקי ברוטב קארי ירוק בטטה ופטריות

בניוקי אני מקצרת וקונה ניוקי מוכנים
משקיעה ברוטב טעים

את הניוקי מבשלים לפי ההוראות במים מומלחים קלות ומסננים
ואז ישר לרוטב
אז הרוטב צריך להיות מוכן קודם.

רוטב:

כף שום כתוש
1 בטטה קטנה מגוררת גס
8 פטריות פרוסות
1 קופסת קרם קוקוס
1/2 כוס רוטב קארי ירוק
2-3 כפות סויה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מזהיבים קלות את השום בטיפה שמן
מוסיפים את הבטטה הפטריות ומאדים על אש קטנה כ- 10 דקות
מוסיפים את הקרם קוקוס והקארי ומתבלים עם הסויה
מבשלים עד שהירקות מתרככים והרוטב מצטמצם קמעה
מוסיפים את הניוקי ומערבבים בזהירות
מבשלים עוד 2-3 דקות
כדי שהניוקי יספחו את טעמי הרוטב.




לקינוח בחרתי להגיש טארט שוקולד לעצלנים
אבל משוקולד לבן ופירות יער 
 
 
              
לצפיה ב-' טורט גבינה'
טורט גבינה
17/05/2020 | 16:48
2
96
טורט גבינה,מתכון:טורט עוגת גבינה כמו בקונדיטוריות./דליה סמואל
תמיד קוצרת מחמאות.
פירסמתי בעבר ,מפרסמת שוב לטובת החדשים.
המידות בכוס מתיחסות לכוס רגילה:200 מ"ל(הכוס השקופה החד פעמית)
מתאים לתבנית 24 -26.(פה בתמונה תבנית 24)
הפעם התאפקתי ולא פתחתי את התנור,יצאה גבוהה מאוד.
ניתן לשדרג אותה ולהוסיף שמנת מתוקה מוקצפת לאחר שהתקררה ולקשט בפירות העונה.

חומרים:
5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינה לבנה או 5% 3%
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)
קליפת לימון מגורדת(אופציונלי)

הכנה:לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות כולל החלמונים.ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)
מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.)
מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)
משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן לשים במקרר.
העוגה טעימה אחרי יום כשהיא קרה.
בזמן האפייה לא לפתוח את התנור!
בהצלחה/דליה


לצפיה ב-'תודה דליה על השיתוף'
תודה דליה על השיתוף
18/05/2020 | 07:10
1
14
העוגה מגרה אין כמו עוגות גבינה
בוקר טוב ויום נפלא
טובה
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
18/05/2020 | 08:34
4
לצפיה ב-'צהרים טובים לכם, רוצים מתכונים לשבת?'
צהרים טובים לכם, רוצים מתכונים לשבת?
13/05/2020 | 14:00
1
51
תפריט נהדר שכולל קציצות דגים סטייל חריימה, ארוחת פרגיות בתבנית אחת סטיק צמחוני ועוגת שוקולד חלומית
לצפיה ב-'תודה חנה על השיתוף'
תודה חנה על השיתוף
15/05/2020 | 14:35
9
שבת שלום
לצפיה ב-'איזה בלאגן הולך במערכת תפוז '
איזה בלאגן הולך במערכת תפוז
05/05/2020 | 07:57
15
46
גם אתם מקבלים מסרים כפולים משנת התרפפו?
לצפיה ב-'יש לי 100 מסרים אבל לא'
יש לי 100 מסרים אבל לא
05/05/2020 | 20:01
7
30
ניתן להכנס
והבלוג שלי הלךךךך ,בעצם כמעט כל הבלוגים
לצפיה ב-'אכן כך גם אם את נכנסת'
אכן כך גם אם את נכנסת
06/05/2020 | 06:45
6
26
יש לך קישור לאותו מתכון קציצות קישואים, או איזה פוסט על הקדם אירויזיון שהם הכניסו כמעט לכל הבלוגים.
לפני כמה זמן ניסיתי להכניס פוסט של מאפה כל שהוא טעים שהכנתי ולא הצלחתי.
אז עזבתי את זה ואמרתי לעצמי זהו סיימתי עם הבלוג.
אילנית תעברי לבלוג פרטי.
יום נפלא
לצפיה ב-'כן כל הבלוג שלי ארוויזיון'
כן כל הבלוג שלי ארוויזיון
06/05/2020 | 19:17
22
וקשה לי לעבור לפרטי צריכה לחפש את כל המתכונים והתמונות
עבודה של 12 שנה ירדה לטימיון
לצפיה ב-'טובה כל הבלוג שלך'
טובה כל הבלוג שלך
06/05/2020 | 19:19
2
25
עוגת מייפל
לצפיה ב-' ראיתי רק שהתמונה'
ראיתי רק שהתמונה
06/05/2020 | 22:04
1
27
של עוגת המייפל זה ערימה של קישואים חצילים ופסטו
כתבתי להם נראה אם יתקנו
 
לצפיה ב-''
07/05/2020 | 07:13
2
לצפיה ב-'טובה אשמח לשמוע'
טובה אשמח לשמוע
12/05/2020 | 08:29
1
17
להיכן את מעבירה ואיך מעבירים.(אפילו בפרטי במסנג'ר,תודה)
לצפיה ב-'בכיף אילנית אהייה איתך בקשר'
בכיף אילנית אהייה איתך בקשר
13/05/2020 | 11:41
17
לצפיה ב-'אכן התבאסתי כשראיתי שאין בעצם תוכן'
אכן התבאסתי כשראיתי שאין בעצם תוכן
13/05/2020 | 13:57
6
17
בבלוגים שנכנסתי אליהם. ממש מבאס לבעלי הבלוג שהשקיעו כל כך 
לצפיה ב-'שבת שלום לכולם'
שבת שלום לכולם
15/05/2020 | 14:37
5
9
כן השקעה שירדה לטימיון ואפילו מתכונים אני לא יכולה להוציא מהבלוג.
 
לצפיה ב-'והם לא יכולים לשחזר את מערכת הבלוגים? '
והם לא יכולים לשחזר את מערכת הבלוגים?
17/05/2020 | 09:47
4
7
למעשה כל המידע שנשמר אי פעם בכל פורום התפוגג
בערך מה שקרה לפני שנים לפורומים של ווינט
לצפיה ב-'זה בטיפול,מקווה שיסדרו'
זה בטיפול,מקווה שיסדרו
17/05/2020 | 16:45
2
לצפיה ב-'פניתי אליהם לא רואה שום תזוזה'
פניתי אליהם לא רואה שום תזוזה
18/05/2020 | 07:12
2
5
ואני בנתיים רוצה מתכון שלי ואין גישה .
מקווה שיתקנו 
לצפיה ב-'טובה כנסי לפורום תמיכה'
טובה כנסי לפורום תמיכה
18/05/2020 | 08:42
1
8
של הבלוגיה הטכנית יש שם עידכונים שוטפים.
לצפיה ב-'של הבלוגיה'
של הבלוגיה
18/05/2020 | 08:49
2
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום רביעי'
בוקר טוב ליום רביעי
06/05/2020 | 06:39
26
יצאתם קצת מהבית? אני אתמול יצאתי בפעם הראשונה מאז הסגר והיה אוויר צח והייה כיף.
אז שיהייה לכם יום נפלא עם הרבה שמחה ובריאות
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שלישי'
בוקר טוב ליום שלישי
05/05/2020 | 07:45
13
שיהייה לכם יום נפלא
בשורות טובות והרבה בריאות
לא נמצאת איתכם הרבה לצערי. כי איני חשה בטוב אז עמכם הסליחה
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום ראשון'
בוקר טוב ליום ראשון
26/04/2020 | 09:49
38
שיהייה לכם יום נפלא שבוע טוב
ורק בריאות
טובה
לצפיה ב-'קוצץ מזון רב חשמלי רב שימושי ����‍��'
קוצץ מזון רב חשמלי רב שימושי ����‍��
15/04/2020 | 10:41
55

חברים ,
ממליץ לכם על מוצר מטורף לחובבי המטבח / המזון שבנינו .. ��קוצץ מזון חשמלי רב שימושי�� :
- נוח וקל לתפעול .
- קוצץ במהירות מטורפת (5 שניות בערך)��.
- קוצץ סוגי מזון שונים : בשר , ירקות ועוד !
- בעל שני סוגי להבים לחתיכה גסה / קצוצה .
- משלוח חינם ומהיר ��
- מחיר נוח ביותר : 139₪ (כולל המשלוח כמובן) .

קישור לרכישת המוצר :
https://bit.ly/34vaqhR
לצפיה ב-'מדיח כלים שאפשר להפעיל עם שעון שבת'
מדיח כלים שאפשר להפעיל עם שעון שבת
14/04/2020 | 16:34
2
39
הי,

אני מחפשת מדיח כלים שאפשר לכוון לפני שבת כדי שיהיה אפשר להכניס כלים בערב שבת ויפעל אוטומטית

יש כזה דבר? מה בדיוק צריך לחפש בתכונות של המדיח?


לצפיה ב-'שבוע טוב לשאול רב'
שבוע טוב לשאול רב
26/04/2020 | 09:46
1
11
לצפיה ב-'תודה רבה על התגובה'
תודה רבה על התגובה
28/04/2020 | 10:16
13
בכל אופן לא שאלתי רב, אני לא מתיעצת עם רבנים. הפנו אותי לאתר של מכון צומת ושם באמת יש מידע מועיל.
לצפיה ב-'קרם שוקולד. האם ניתן להוסיף שמנת לבישול. יש לי של יטבתה '
קרם שוקולד. האם ניתן להוסיף שמנת לבישול. יש לי של יטבתה
13/04/2020 | 12:01
2
24
התוקף עבר אך הריח בסדר (האם ניתן להקפיא להבא)
 
תודה וחג שמח
לצפיה ב-'נראה לי שכן אבל אולי כדאי'
נראה לי שכן אבל אולי כדאי
13/04/2020 | 12:06
1
29
שתחממי מעט שמנת לראות אם לא נוצרים גושים. ואם הכל בסדר אז תחממי את הכל ותוסיפי את השוקולד.
וכן ניתן להקפיא
חג שמח ובשורות טובות
לצפיה ב-'תודה '
תודה
13/04/2020 | 20:44
5
לצפיה ב-'עוגת שוקולד מדהימה לפסח'
עוגת שוקולד מדהימה לפסח
12/04/2020 | 03:39
1
64
עוגת שוקולד שכולם ילקקו את האצבעות לצפיה במתכון לחץ כאן
לצפיה ב-'תודה רבה על השיתוף'
תודה רבה על השיתוף
12/04/2020 | 09:27
27
העוגה נראית טעימה 
מועדים לשמחה ויום נפלא
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב וחג שמח ישראל'
בוקר טוב וחג שמח ישראל
10/04/2020 | 09:02
25
איך עבר עליכם ליל הסדר (הסגר)?
תודה לאל אני נושם
שיהיה לכולם חג שמח 
שבת שלום תשמרו על עצמכם 
טובה
לצפיה ב-'מתכון לאגרול ירקות '
מתכון לאגרול ירקות
05/04/2020 | 17:02
1
46
היי חברים,
 
אני משתף אותכם במתכון מומלץ לדים סאם שאפשר להכין בקלות בבית.
 
רכיבים לבצק אורז:
 
1/2 קילו קמח אורז דביק
1/2 קילו קמח אורז יסמין (לא דביק)
3 כוסות מים חמים
50 גרם שמן צמחי
 
 
 
תהליך הכנת הדים סאם:
 
מניחים הכל בקערה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח במשך 20 דקות במקום קריר.
מרדדים את הבצק עד כדי שקיפות וקורצים עיגולים.
 
 
מילוי:
 
200 גרם פתיתי פרמז’ן
חצי קילו גבינת כנען
150 מ”ל גבינה לאפיה 5%
חצי כפית פלפל לבן
2 כפיות קצח
120 מ”ל שקדים טחונים
מלח לפי הטעם
 
מערבבים בקערה את כל החומרים
מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים את שתי הקצוות כמו סוכריה.
 
 
 
הכנת הרוטב:
 
8 שיני שום כתושות
כוס יין לבן
ליטר שמנת לבישול 15%
כפית חמאה
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
גרם דלעת מבושלת 300
2 כפות גדושות פרג
 
מחממים בסיר אידוי קטן את החמאה ומאדים את השום. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים עד כדי ריכוז. מוסיפים את השמנת המתוקה והדלעת המבושלת ומצמצמים שוב. מוסיפים את התבלינים והפרג ומערבבים יחדיו .
מניחים בסיר אידוי מעל נייר אפייה. מאדים מעל מים חמים כרבע שעה
 
לי יצא מדהים, מקווה שגם לכם :)
 
את המתכון הבאתי מהאתר של דים סאם.
 
 
אם יש לכם מתכונים סינים נוספים אשמח אם תוכלו לשתף אותי ואת כולם.
 
תודה!
 
לצפיה ב-'תודה רבה על השיתוף'
תודה רבה על השיתוף
06/04/2020 | 06:17
13
נשמע מענין וטעים.
יוצאת כמות גדולה מכמות כזו של קמח אורז?
תודה 
חג שמח וכשר ורק בריאות
טובה
לצפיה ב-'פתיתים'
פתיתים
01/04/2020 | 13:10
1
47
שלום לכן.

אני בעונונתי  הרבים החלטתי להכין פתיתים לארוחת צהרים, שמתי קצת שמן, טגנתי בצל, הוספתי גזר פתיתים+תבלנים+ מים רותחים וכמו שכתוב בהוראות לערבב כל כמה דקות אבל בסוף יצא לי עיסה דביקה וזרקתי הכל לפח, למה יוצא דביק?? איך מכינים פתיתים אחד אחד כמו אורז? אסור לגעת בפתיתים כמו אורז? לא לערבב מדי פעם? יותר שמן? מה הסוד שלכם??

תודה על התובנות ועזרה
לצפיה ב-'יש שיטה של בישול פתיתים'
יש שיטה של בישול פתיתים
02/04/2020 | 19:23
44
שאותה לא ניסיתי (אולי אחרי פסח)ואמרו לי שיוצא נפלא ואחד אחד.
אחרי טיגון הבצל מוסיפים את התבלינים. ומוסיפים את הפתיתים מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים מערבבים מכסים את הסיר במגבת ומכסה מכבים להבה . עשר דקות המתנה, מערבבים שוב ,מכסים שוב ושוב עשר דקות המתנה. ושוב לערבב ולכסות.עוד 10 דקות
בהצלחה
בברכת חג שמח וכשר ורק בריאות
טובה
לצפיה ב-'שלום פורום נחמד. מזמן לא נכנסתי הנה. מה שלומכן? '
שלום פורום נחמד. מזמן לא נכנסתי הנה. מה שלומכן?
30/03/2020 | 10:57
11
50
שאלה על אורז. איך מכינים אורז לבן מבושל כמו במסעדות אסיאתיות. טעים כזה ולא דייסתי
 
משנה איזה חברה?
 
הרבה תודה
 
 
לצפיה ב-'כדי שאבלוט מוסיפה אייקון מנוגד צבע (:'
כדי שאבלוט מוסיפה אייקון מנוגד צבע (:
30/03/2020 | 10:59
27
לצפיה ב-'ברוכה השבה'
ברוכה השבה
31/03/2020 | 00:53
9
36
אני מכינה כך (למדתי משף אסייתי ויוצא נפלא)
כל אורז (מלבד העגול)
קוצצים בצל מטגנים עד לשקיפות. מוסיפים כוס אורז מטגנים תוך כדי עירבוב עד שהאורז נהייה שקוף. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים כפית מלח. מביאים לרתיחה. מערבבים עירבוב אחד. מכסים עם מכסה מצופה בנייר אלומיניום מעבירים ללהבה קטנה. 12 דקות בישול (מבלי לפתוח את המכסה) מכבים את הלהבה ומשאירים עוד 8 דקות עד לפתיחת הסיר והזלילה... האורז יוצא אחד אחד וטעים משהו
בהצלחה
טובה
לצפיה ב-'תודה נמושקה. התכוונתי לאורז לבן נקי'
תודה נמושקה. התכוונתי לאורז לבן נקי
31/03/2020 | 04:49
8
29
בלי בצל ושמן. נראה לי שהם לא שמים כלל שמן. אולי קצת
 
אנסה מה שהצעת. בלי בצל למרות שבצל נותן טעם
לצפיה ב-'בוקר טוב גם בלי בצל'
בוקר טוב גם בלי בצל
31/03/2020 | 07:56
7
29
אבל עם מעט שמן זה עובד
בהצלחה והרבה בריאות
טובה
לצפיה ב-'תודה באיחור. סליחה. יצא טוב. ועוד שאלה ברשותך על קישקע'
תודה באיחור. סליחה. יצא טוב. ועוד שאלה ברשותך על קישקע
09/04/2020 | 15:24
6
23
קניתי קישקע קפוא. הפשרתי אותו. בישלתי אותו כרבע שעה ושמתי במקרר. איך ממשיכים מפה. מעדיפה לטגן אותו (בלי חמין) טיגנתי עם בצל ושום אבל חסר משהו
אשמח לרעיונות. לא מצאתי בכל הרשת. יש רק מתכונים עם חמין
תודה רבה
 
לצפיה ב-'נסי לשאול בעוד כמה פורומים כפי שאת תמיד עושה'
נסי לשאול בעוד כמה פורומים כפי שאת תמיד עושה
13/04/2020 | 00:41
5
33
כי את הרי לא תביני כלום גם אם יסבירו לך.
לצפיה ב-'אוי שוב הטרולית (כנראה זכר) מציק. חתיכת מטומטם עלוב נפש '
אוי שוב הטרולית (כנראה זכר) מציק. חתיכת מטומטם עלוב נפש
13/04/2020 | 11:42
4
25
וחסר חיים. תפוז הבטיחו לחסל את הכוכביות !!!  עוף מכאן עלוב. מנהלת הפורום נא לחסום אותו
לצפיה ב-'הפעם זה ידווח למשטרה'
הפעם זה ידווח למשטרה
13/04/2020 | 12:02
3
15
לצפיה ב-'אתה עוקב אחרי כבר כמה שנים בכל מיני אתרים ופורומים. תזהר'
אתה עוקב אחרי כבר כמה שנים בכל מיני אתרים ופורומים. תזהר
13/04/2020 | 12:52
12
לצפיה ב-'אתה עוקב אחרי כבר כמה שנים בכל מיני אתרים ופורומים ומשמיץ '
אתה עוקב אחרי כבר כמה שנים בכל מיני אתרים ופורומים ומשמיץ
13/04/2020 | 12:55
1
23
אותי. תזהר
לצפיה ב-'אפרסם את שמך המלא, הכינוי ומס'
אפרסם את שמך המלא, הכינוי ומס
13/04/2020 | 20:49
24
הטלפון. תיזהר
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום ראשון '
בוקר טוב ליום ראשון
29/03/2020 | 08:38
31
שיהייה לכם שבוע טוב
בשורות טובות
רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב חודש טוב ומבורך'
בוקר טוב חודש טוב ומבורך
26/03/2020 | 11:05
29
שיהייה לכולם חודש טוב בשורות טובות
יום נפלא
רפואה שלמה לכל הולי עמו ישראל
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבוע נפלא'
בוקר טוב ושבוע נפלא
15/03/2020 | 08:45
50
רפואה שלמה לכל החולים
ולכולם החזיקו מעמד  עברנו את פרעה נעבור גם את הקורונה
יום מקסים
טובה
לצפיה ב-'קצת מתכונים לפורים'
קצת מתכונים לפורים
02/03/2020 | 23:31
9
61
ממה שאני מכינה שנים למשלוח מנות.
לא מרבה לתת מתוקים נותנת סמבוסק, פיתות ביתיות, סלטים,שומשומיות שאני מכינה,ביגלה ירושלמי משודרג,וכל מי שמקבל נהנה ונהנה יותר מהמשלוחים המתוקים שהכל מתערבב ונדבק.
מאחלת לכולם פורים שמייחה ואל תשכחו שפסח מתקרב
טובה
לצפיה ב-' שומשומיות להיט'
שומשומיות להיט
02/03/2020 | 23:45
5
60
מה צריך :
כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.
1 כף סוכר 
1 כף  דבש
אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.
          הכלים הנחוצים :
לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק
סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )
מערוך משומן היטב בשמן 
סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.
 אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...
קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.
בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב  עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.
להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .
כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)
כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו  את שאריות השומשום עם הסכין.
התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים. 
 זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.
סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.
המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך. 
הניחו לקירור טוב.
לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
בהצלחה
נשאר פשוט לנשנש 
רגע רגע אחד אחדדד  [;)]
הכל שלכם [:P]   [:P]
.
טובה                                                

מתכון מנצח וטעים לא נדבק לשיניים ולא צריך פטיש ואיזמל לנגוס בהם פשוט מתמוססים בפה.
 
כדאי להכנס לבלוג יש שם תמונות להמחשה.
לצפיה ב-' סמבוסק'
סמבוסק
02/03/2020 | 23:53
4
46
מי שלא מכין מפסיד אפשר למלא בכל מלית שתרצו אנחנו נוהגים למלא בחומוס.
ההכנה ארוכה ומתישה אבל מהה? התוצאה שווה
החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה 
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
 להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל 
לשים במחבת  שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
 להכנה:
יש שתי דרכים 
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי. 
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
 הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז 
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה 
 
טובה
פורים שמייחה
לצפיה ב-' טרפלסטחינה ושוקולד'
טרפלסטחינה ושוקולד
03/03/2020 | 00:15
3
41
ממכר וטעים וגם קצת בריא
להפשיל שרוולים מתחילים [smiley] .......
200 גרם שוקולד מריר  עם שיברי אגוזים/שקדים/ כל שוקולד אחר איכותי מריר או חלבי  60% מוצקי קקאו
200 גרם טחינה גולמית 
100 גרם א' סוכר רצוי חום אם אין אז גם לבן עובד
רבע כוס ליקר דובדבנים (לא חובה )
כוס דובדבנים טריים מגולענים {כמות שתספיק לטרפלס } לא חובה אפשר גם אגוז כל שהוא.
 אופן ההכנה:
לשים בקערת פירקס (שמתאימה למיקרו  ) קוביות שוקולד שבור לחתיכות  להוסיף את א' הסוכר ולערבב.
להכניס למיקרוגל ולהמיס בפולסים של 20 שניות {זהירות לא לשרוף את השוקולד} וכל פעם לערבב מחדש.אפשר גם בבן מארי. 
להוציא מהמיקרוגל ולערבב היטב.
להוסיף את הטחינה ולערבב עד איחוד הטחינה והשוקולד 
להוסיף את הליקר ולערבב. לצנן על השיש.
להכין תבניות סיליקון עם צורות / תבניות להכנת קרחונים או אפילו כל מגש שאפשר לחתוך את הטרפלס.
ליצוק לתבנית מעט מהתערובת להכניס דובדבן מגורען או אגוז ולכסות עם התערובת
להכניס להקפאה ללילה 
למוחורת בלחיצה על  תחתית התבנית הם נשלפים בציקקק. בלי הרבה מאמץ [wink]
לטבול כל טרפלס בקקאו / א' סוכר/ קוקוס
ולהחזיר למקפיא בקופסה סגורה
להגשה מהמקפיא  ישר לצלחת ולזלולללל אם לא תלמדו ל  את הפה צפויה לטרפלס הזה סכנת הכחדה [cheeky]   [cheeky]   [cheeky]  ראו  [heart]
בטוח שתהנו [wink]
נשמר במקפיא לעדי עד { עד לבליעה כמובן  }
טובה
אגב אפשר לוותר על הסוכר גם. יוצא טעיםםם
 

 
לצפיה ב-' פיתות נפתחות'
פיתות נפתחות
03/03/2020 | 00:24
2
54
תוכלו למלא מה שאתם אוהבים
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים או כף גדושה שמרים יבשים.
חצי ליטר מים מהברז
שומשום לטבילת הכדורים.
אופן ההכנה:
לשים בקערת המיקסר עם הלמד(וו הלישה ) את הקמח המלח והסוכר  ולערבב כמה דקות להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים וללוש בצק רך אך לא דביק.
להשאיר את הבצק בקערת המיקסר  ולכסות להתפיח 20 דקות וללוש שוב. 3-4 דקות לכסות את  הבצק ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להכין בד או מפה ישנה כדי שנוכל לשים את כדורי הפיתות.
להכין צלוחית מלאה בשומשום.
לחתוך כדור במשקל 100 גרם לכדרר לכדור ולטבול את הצד העליון בשומשום  
ולהניח על המפה לתפיחה לכסות את כדורי הבצק כי השומשום מיבש את הבצק.
להמשיך עד שסיימנו את הבצק. לכסות .ולהתפיח שוב 5-8 דקות.
לרדד את הכדורים כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.
להפוך את הפיתה שרידדנו לרדד לישור.ולהניח על המפה
כשהצד עם השומשום כלפי מעלה.להתפיח שוב כ5-8 דקות.
בחורף צריך יותר זמן התפחה.
להדליק את הגז על להבה הגבוה.ולהנמיך את הלהבה עד הסוף.
להכניס את הכבל החשמלי לסיר לחבר את החשמל ולכסות את הסיר.
לתת לסיר להתחמם כ5 דקות.
להסיר את המכסה של הסיר ולהניח בצד בזהירות.
לקחת פיתה ביד ולהניח על תחתית הסיר.לכסות עם מכסה הגריל.
ברגע ששמעתם פיצפוצי שומשום סימן שהפיתה כמעט מוכנה.
להרים את המכסה להוציא את הפיתה ולשים על רשת או מגבת לקירור.
הפיתה נאפת תוך דקה אחת (לפעמים דקה ועוד כמה שניות.)
להמשיך עד שסיימתם את כל הפיתות המרודדות.
 יש אפשרות לרדד את הפיתות על קמח.אבל אז יש סיכוי שהקמח ישרף בסיר
ולכן אני טובלת בשומשום את הפיתה ומרדדת על שומשום.
גם לא נדבק וגם שומשום קלוי נותן טעם יאמייי לפיתה.
מה נשאר לכם לעשות...
להכין חומוס חמוצים או שוורמה ולהנות חבל על הזמן...  [;)]
בהצלחה ואל תפחדו לנסות אולי פיתה אחת תתפקשש אבל השאר
ההצלחה מובטחת.
 
טובה
 
 

 
לצפיה ב-' לסעודה עוף בוודקה'
לסעודה עוף בוודקה
03/03/2020 | 00:34
1
36
בפורים צריך להשתכר עד דלא ידע חח זאת ההזדמנות שלכם לשתות וודקה ומיץ אשכוליות  כי זה טעים. 
וגם העוף בוודקה טעים ועליו נאמר  " אם שותים כן נוהגים"
 
4 חזה עוף בינוניים עם עצם

3 לימונים פרוסים דק
חופן שמיר קצוץ דק
3 כפות סוכר חום
4 שיני שום פרוס
מלח גס
2 כפות שמן
פלפל לבן
4 כפות וודקה
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את השמיר, הסוכר, המלח, הפלפל, השמן והוודקה.
2. טובלים היטב את העופות משני הצדדים.
3. שמים במגש שטוח או במגש בעל שוליים נמוכים.
4. מכסים בפרוסות הלימון וגם מתחתיו.
5. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים.
6 .מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים לתנור לרבע שעה. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף
בערך עוד כ-40 דקות או לבדוק עם סכין אם החזה אפוי. ( חותכים חריץ עד העצם ובודקים אם השתנה צבעו של העוף מוורוד ללבן )
מוציאים מהתנור עושים חתכים בעוף ומגישים.
בטוחה שתהנו
 
טובה
לצפיה ב-' ביגלה ירושלמי משודרג וטעים'
ביגלה ירושלמי משודרג וטעים
03/03/2020 | 00:46
45
בזכות מיץ תפוחים הפיגלה הופך לטעים במיוחד

מה צריך :
1 ק"ג קמח
כף מלח
כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס וחצי מיץ תפוחים טבעי /או חלב
כוס ורבע מים.
לציפוי הביגלה:
3 כוסות שומשום
כפית מלח גס.
אופן ההכנה :
בקערת המיקסר ערבבו את הקמח  עם הסוכר והמלח ,הוסיפו את השמרים, הוסיפו את המיץ (או החלב) והמים ולושו מספר דקות לבצק רך ונעים למגע. השאירו את וו הלישה בבצק וכסו אותו. ל20 דקות. הפעילו שוב את המיקסר. לכמה דקות .כסו את הבצק. והתפיחו עד הכפלת הנפח.
כשהבצק תפח חתכו מהבצק חתיכות של 100 גרם כדררו לכדור וכסו אותם. לתפיחה נוספת.
בנתיים הכינו בקערה אחת מים-
בקערה שניה ערבבו את השומשום והמלח.
ובצד שימו מסננת.  כדי להקל על העבודה הניחו בכיור ככה השומשום והמים לא יתפזרו על השיש.
הכינו מגש עם נייר אפיה.
קחו כדור בצק ורדדו עם מערוך  וגלגלו לרולדה הדוקה הניחו על המגבת עד שתסימו לרדד ולגלגל (הבצק תופח ואז קל יותר לגלגל אותו לנחש ארוך. גלגלו כל רצועה  תיפסו את שני קצוות הבצק בכף היד הדקו חזק וגלגלו לאיחוד הבצק ולחיבור טוב.
הניחו את הביגלה למספר שניות במים והוציאו למסננת, טיבלו את הביגלה בשומשום היטב מכל הצדדים ושימו במגש.
 להתפחה(צריך לכסות את הביגלה ) 
חממו תנור ל175 מעלות ואפו כחצי שעה בערך או עד הזהבה יפה של השומשום.
 צריך לבדוק את הביגלה למטה אם נאפה .אם לא נאפה. הפכו את הביגלה ואפו עןד מספר דקות..
אתם תהנו לנגב גבינה בבוקר עם ביגלס חם וכוס קפה
והילדים ישמחו לקבל בתיק האוכל ביגלס לארוחת עשר 
בהצלחה
 
לצפיה ב-'גררר יאמי..טובה אני באה לגור לידך'
גררר יאמי..טובה אני באה לגור לידך
05/03/2020 | 16:25
2
9
לצפיה ב-'בחיי אילנית לא תפסידי'
בחיי אילנית לא תפסידי
05/03/2020 | 21:01
1
26
לצפיה ב-''
11/03/2020 | 07:31
1
לצפיה ב-'שארית של ריבת תפוזים '
שארית של ריבת תפוזים
27/02/2020 | 23:55
2
55
קבעה מי תהיה העוגה לשבת
לצפיה ב-''
28/02/2020 | 08:18
41
לצפיה ב-'תודה חנה על השיתוף המתוק שבוע טוב '
תודה חנה על השיתוף המתוק שבוע טוב
01/03/2020 | 08:50
30
יום ראשון שבוע טוב לכולם 
יום נפלא ובשורות טובות.
אני תמיד חוזרת לאותן שתי עוגות  שהכי אוהבים אותן אצלי
הראשונה כושית פשוטה וטעימה. שהפעם שידרגתי אותה וגירדתי לתוכה חלווה
השניה טחינה שאותה אכין כמאפינס לפורים
הנה הקישור לעוגה הכושית ורק תוסיפו לה חלווה מגורדת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ