לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1025610,256 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אבל לפני החגים- שבת!'
אבל לפני החגים- שבת!
31/08/2018 | 09:07
13
55
מה אבשל לשבת?
צוחקים עלי בבית כאן שאני מתחילה כל ששי עם אותו פזמון- אין לימושג מה להכין...
אבל זו האמת
אין לי מושג כרגע
אני על זה אבל עוד לא יודעת
ואתם?
לצפיה ב-'אני קצת מתוסכלת לאחרונה'
אני קצת מתוסכלת לאחרונה
31/08/2018 | 15:30
2
56
מחוסרת רעיונות לחלוטין
בשבוע שעבר הכנתי לביבות עדשים אדומות וקינואה שיצאו טעימות מאד. חלק אפויות וחלק עם פירורי לחם ושומשום מטוגנות כ״שניצל״ וגם לביבות זוקיני-בטטה שהילדים אוהבים, סלט ירקות צבעוני ביותר עם גרגירי חומוס, מיליון ירוקים מסוגים שונים
שעועית ירוקה בתנור עם שמן זית ומלח גס - אחד המאכלים האהובים עלי


לצפיה ב-'עם זאת - קיבלתי נינג׳ה חדש לחג'
עם זאת - קיבלתי נינג׳ה חדש לחג
31/08/2018 | 15:33
1
47
שייקים ירוקים וסגולים רצים פה בטירוף. ממש נחמד מרענן ונוח להכנה.
לצפיה ב-'מתנה נהדרת!'
מתנה נהדרת!
31/08/2018 | 15:46
42
אצלנו הערב בקטנה אורז עם הרבה ירקות אפויים ומאודים (סוג של Buddha bowl) . אני רוצה לנסות (יש מצב שיחכה לשבוע הבא) קוביות טופו אפויות, מצופות בקמח תירס ותבלינים, שראיתי אצל ריצ'ה vegan richa
לכל השאר אין לי השראה וגם אין לי כוח אז סלטים או כלום... בתקווה שהשנה החדשה תתחיל עם יותר אנרגיות
לצפיה ב-'אוי, חשבתי שזה רק אני...'
אוי, חשבתי שזה רק אני...
01/09/2018 | 11:31
38
התייבש לי הראש, כל שבוע מחדש: מה אכין? נדמה לי שהכנתי כל מה שאני יודעת מליון פעם, ואין לי לאן לחדש...
אתמול הכנתי פשטידת בטטה עם חמאת שקדים, לא הספיקה להתייצב, אז יצאה קצת כמו פירה (אבל טעים)
וגם זוקיני/פטריות/טופו/בצל בסגנון שווארמה, עם פיתות כוסמין תוצרת בית קטנות וסלטים. דווקא יצא נחמד...
לצפיה ב-'מיובשת ככולכן ובכל זאת'
מיובשת ככולכן ובכל זאת
02/09/2018 | 14:26
8
53
מה היה לנו?
סלט מעדשים שחורים מונבטים ומאודים במים 10 דקות, אפונה זעירה שטופה בלבד, חצי צרור פטרוזיליה חצי צרור כוסברה קצוצות היטב, בצל סגול כנ"ל. קוביות קטנות תפוחי עץ גאלה. מלח שמן זית מיצליים פלפל שחור גרוס .
 
סלט קינואה לבנה מבושלת עם זרעי כמון , חמוציות במיץ תפוחים, ירוקים לרוב קצוצים היטב, בצל סגול גם, זרעי חמניה , קוביות גבינה טבעונית במרקם צפתית. מלח פלפל שחור גרוס מיצליים זסט ליים שמן זית. כפותיים סילן.
 
סלט ירקות רב צבע.
 
חומוס תוצרת בית טחינה גם.
 
פטריות שמפניון ופורטובלה צלויות במחבת עם בצל קצוץ.מלח פלפל שחור. מעליהן שמרי בירה ואז קוביות טופו שעורבבו עם תבלינים ירוקים וגבינת פרמז'ן מגוררת דק. מעל פטריות יפניות לבנות וחומות שסבבו במחבת מלוהטת עם מעט שמן ואחר כך שמנת סויה, כוס חלב קוקוס שמרי בירה מלח פלפל שחור. בתנור קצר הצלחה מסחררת ללא יוצאים מהכלל.
 
תפוחי אדמה מבושלים על פלחי דלעת ערמונים. מלח פלפל גרוס ומעט פפריקה מעושנת.
 
אצבעות קישואים מבושלות עם הרבה סלרי קצוץ ועם רוטב עגבניות עשיר.
 
אורז בסמטי לבן.
 
עוגת בננות עם חתיכות שוקולד מריר שווה
 
סלט פרות רב צבע
 
קצפת מחלב קוקוס שיצאה יציבה להפליא!
 
לצפיה ב-'ופשטידת אטריות אורז וכרוב'
ופשטידת אטריות אורז וכרוב
02/09/2018 | 14:29
35
שחומה להפליא וקרנצ'ית
לצפיה ב-'מדהימה....'
מדהימה....
02/09/2018 | 18:09
1
42
הכי לא ״ככולכן״ עם כל המטעמים האלה! סלט העדשים נשמע מעולה!
לצפיה ב-'יש לנו בעיות מספר'
יש לנו בעיות מספר
04/09/2018 | 07:19
29
ראשית יש צליאק מוריד את מרבית המקומות שאפשר לאכול בחוץ וגם לקנות מוכן וגם להתארח
שנית אנחנו בקצה הארץ מייד מצמצם עודיותר מקורות חיצוניים
שלישית לי נהיה מהר משעמם מאותו תבשיל אז...
אני אפילו לא יכולה להגיד להם תאכלו פיתה עם חומוס
לצפיה ב-'תבשיל הפטריות וסלט העדשים נשמעים נהדר'
תבשיל הפטריות וסלט העדשים נשמעים נהדר
02/09/2018 | 21:58
4
20
לצפיה ב-'המלצה מנסיון - העדשים הקטנות החומות יותר טעימות מהשחורות'
המלצה מנסיון - העדשים הקטנות החומות יותר טעימות מהשחורות
03/09/2018 | 12:46
3
35
אני אוכל כמעט כל ערב עדשים חומות מונבטות  עם פטריות ועשבי תיבול מהגינה מעורבבים עם אורז בסמטי חום מלא , הכל מבושל\מאודה קלות "אלדנטה".
 
 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
03/09/2018 | 19:15
5
לצפיה ב-'שאלה של טעם אני מניחה שניהם עובדים בשבילנו'
שאלה של טעם אני מניחה שניהם עובדים בשבילנו
04/09/2018 | 07:20
1
31
ובבישול אני מעדיפה את השחורים ששומים על צבע וצורה
לצפיה ב-'גם אני מעדיפה את השחורים הקטנים בעיקר בסלטי עדשים'
גם אני מעדיפה את השחורים הקטנים בעיקר בסלטי עדשים
04/09/2018 | 23:34
11
לצפיה ב-'החגים בדרך '
החגים בדרך
22/08/2018 | 08:15
10
53
וכשהחגים "נופלים" באמצע השבוע, אין שמחה ממני! בלי קשר לאוכל חישבתי ומצאתי שבספטמבר יש לי תשעה ימי עבודה בלבד, אז ישר לקחתי עוד יום "גשר"... אח, שירבו כאלה ספטמברים (רלוונטי רק לשכירים...)
 
השנה אני מוזמנת לסעודת רה"ש אז בכלל החיים תותים. אני מחכה לשמוע מה להביא. אני אוהבת בראש השנה חלות עגולות, לביבות כרישה (השנה אני מתכוונת להכין מראש ולהקפיא) ועוגת סילאן. כל השאר בונוס.
לצפיה ב-'הו החגים!'
הו החגים!
23/08/2018 | 10:54
9
56
נושא אהוב מאד
אנחנו במשפחה אוהבים את ההכנות, את בניית התפריט, את הביחד שהחגים מביאים ואת שבירת השיגרה שכל כך סמוכה לתחילת שנת הלימודים וגם את העונה שבה הם חלים- הסתיו
 
אני אופה חלות או לחמניות תלוי מי משתתף איתי, חריימה טופו הפך בשנים האחרונות לחלק מתפריט החג , תמיד משהו עם  פראסה לפעמים קציצות לפעמים מרק לפעמים מאפה , תמיד משהו מכרוב בכל פעם משהו אחר בשנה שעברה היתה פשטידת כרוב ואטריות אורז, תמיד משהו עם שעועית ירוקה, משהו עם קישואים, משהו עם דלעת, משהו עם תמרים. עוגת תמרים או סילאן על פי רוב, אם כי בשנה שעברה קיבלנו צינצנת דבש מחבר שמגדל דבורים במטרה לתמוך באוכלוסיית הדבורים וככאלה הוא מתייחס אליהן ורודה דבש רק מעט מאד אז הכנתי עוגת דבש כמו שאני כל כך אוהבת.
ותפוחים יכולים להיות חלק מלביבות,  סלט או עוגה.
 
וואו ראש השנה זה חג אהוב אצלנו
השנה החיילת לא תהיה וגם אסור לבקר
נשמור לה מה שניתן  לשבת שאחרי מקווה שבחגים הסמוכים היא תגיע
לצפיה ב-'אפשר מתכון לפשטידת כרוב ואטריות אורז? תודה מראש.'
אפשר מתכון לפשטידת כרוב ואטריות אורז? תודה מראש.
25/08/2018 | 15:01
8
15
לצפיה ב-'היה ונשאר אילתור לשימוש בכרוב ישן'
היה ונשאר אילתור לשימוש בכרוב ישן
27/08/2018 | 20:23
7
38
כאשר ההשראה המאד כללית היא קוגל. לרוב היחס יהיה 400-500 גרם פסטה לחצי כרוב גדול או כרוב קטן שלם. אבל שוב זה מאד נזיל.
אני מבשלת אטריות אורז מסולסלות . מסננת מהנוזלים. ממליחה מעט.
בסיר מטגנת בצל וכרוב קצוץ קטן קטן, מלח פלפל שחור מוסיפה בערך חצי כוס סוכר חום מערבבת היטב מוסיפה לזה את הפסטה .מתקנת פלפל שחור ומלח משמנת היטב קערת אמייל בקוטר 40 ס"מ, מפזרץ מעם מלח וסוכר חום על השמן  טופחת קלות כך שיידבק במקומות שונים. מוסיפה לתערובת חצי כוס עמילן , מערבבת היטב. מחבירה את הכבודה לקערה. מהדקת את התערובת. יש לי מכסה שמתאים לקערה הזו. מכסה ואופה ב-150 מעלות בתנור חם ארבע שעות בערך. מסירה את המכסה ונותנת עוד רבע שעה לייבוש והשחמה . הופכת על צלחת הגשה.
לצפיה ב-'נשמע אחלה רעיון. אנסה את זה. תודה רבה! '
נשמע אחלה רעיון. אנסה את זה. תודה רבה!
28/08/2018 | 13:41
4
28
ושאלונת...כשאת אומרת אטריות אורז מסולסלות למה את מתכוונת?
לצפיה ב-'בקשר לשאלתי...אני כבר יודע מה זה. מצאתי. לא הכרתי קודם.'
בקשר לשאלתי...אני כבר יודע מה זה. מצאתי. לא הכרתי קודם.
28/08/2018 | 19:46
1
15
לצפיה ב-'לא הספיקותי להגיב...ספר איך יצא'
לא הספיקותי להגיב...ספר איך יצא
29/08/2018 | 11:56
6
לצפיה ב-'לגבי העמילן'
לגבי העמילן
29/08/2018 | 12:05
1
24
תרגיש את התערובת, כדי שהוא ידביק צריכים להיות נוזלים, לא הרבה אבל צריך. אם תראה שנשארת אבקה יבשה תוסיף מעט מים לספור הזה ואפשר גם לגוון שחמחם להוסיף רוטב סויה נ"ג. זה מתאים מאד.
לצפיה ב-'עוד לא יצא לי להכין...רשמתי לפני גם את התוספת. תודה.'
עוד לא יצא לי להכין...רשמתי לפני גם את התוספת. תודה.
30/08/2018 | 05:15
5
לצפיה ב-'מה הכוונה בעמילן? קורנפלאואר? תפוחי אדמה?'
מה הכוונה בעמילן? קורנפלאואר? תפוחי אדמה?
05/09/2018 | 03:12
1
5
לצפיה ב-'בדיוק וגם טפיוקה שמה ברשימה'
בדיוק וגם טפיוקה שמה ברשימה
06/09/2018 | 16:09
5
לצפיה ב-'מעבד המזון שלי החזיר את נשמתו לבורא. המלצות?'
מעבד המזון שלי החזיר את נשמתו לבורא. המלצות?
11/08/2018 | 15:42
7
166
אחרי שגיליתי היום שמעבד המזון שלי שבק חיים, אשמח להמלצות למעבד מזון/בלנדר מוט איכותי וחזק, בעיקר לצורך הכנת קציצות, ממרחים או מרקים טחונים.
לצפיה ב-'אני משתמשת'
אני משתמשת
11/08/2018 | 22:32
49
במעבד מזון של מג'ימיקס .יש לי דגם ישן מעולה שמצאתי לו חלפים וכך חידשתי ימיו  ואני נהנית ממנו מאד.
בלנדר יש לי של קיצ'ן אייד ואני די מרוצה ממנו. קניתי גם את הסיני שמדמה את הלא סיני החזק שכולם סוגדים לו ואני לא נהנית ממנו בכלל. הוא מסורבל לי.
 
אין לי בלנדר מוט
לצפיה ב-'מעבד מזון ובלנדר מוט - שני דברים שונים'
מעבד מזון ובלנדר מוט - שני דברים שונים
12/08/2018 | 11:05
3
52
יש לי מג'ימיקס לקיצוץ, גירור, ערבול וכו (כולל כשאני מתעצלת להפעיל מיקסר, גם כמות קטנה של בצק ללחם). בלנדר מוט אני משתמשת בעיקר לטחינת מרק בסיר... יש לי של בראון. במקביל (לא נסחפתי באמת!) יש לי נינג'ה חדשה יחסית, שמעולה לשייקים ולממרחים.
אם הגירור והחיתוך חשובים לך, ומג'ימיקס יקר מדי, יש דגמים קטנים ומאד טובים של קנווד .
מג'ימיקס יש לי מאז 1980! ובכל פעם שרציתי דגם חדש, גדול יותר, העברתי הלאה לאחי או לאחותי את הדגם שהיה לי - וזאת כי הם (בעיקר הדגמים הישנים) ממש חזקים ולא מתקלקלים. 
 
לצפיה ב-'בדגש על הדגמים הישנים'
בדגש על הדגמים הישנים
12/08/2018 | 22:56
2
14
לצפיה ב-'תודה על התגובות'
תודה על התגובות
12/08/2018 | 11:57
1
30
לא בטוחה שממש שווה לי להשקיע במעבד יקר כמו מג'ימיקס אם מעבד פשוט יותר גם יכול לענות על הצרכים לשימוש שאני לרוב עושה במעבד, שזה בעיקר הכנת קציצות וממרחים למיניהם (הבנתי שבלנדר מוט עדיף לממרחים, בייחוד אם אני רוצה להכין בכמות לא גדולה). אבל מכיוון שאין לי ניסיון עם בלנדר מוט, השאלה היא אם הוא יכול להחזיק לאורך זמן וגם להתמודד עם כמויות גדולות יחסית של טחינה (למשל כמות שנכנסת למעבד מזון רגיל).
לצפיה ב-'יש לנו פוד פרוססור מג'ימיקס ובלנדר כותש קרח קיצ'נאייד'
יש לנו פוד פרוססור מג'ימיקס ובלנדר כותש קרח קיצ'נאייד
12/08/2018 | 12:29
47
ושניהם עומדים כאבן שאין לה הופכין בארון המטבח עםכל החלקים הרבים שלהם כמעט חדשים  ותופסים המון מקום .
הפוד פרוססור משמש רק לחומוס .  
בצקים אנחנו לשים  בכף או פשוט בידיים, טחינה אני מערבב עם כף, להקצפה אישתי משתמשת במקציף חשמלי נייד פיליפס , סלטים אני חותך בסכין רגילה, לריסוק משתמש הרבה בפומפיה פשוטה ידנית.. יבשים ותבלנים כותש במכתש ואלי .
עם הזמן למדנו שהטירטור בלהרכיב לפרק ולנקות את המכשירים האלה לא שווה את המאמץ.
בלנדר מוט -  היו שניים נשברו ולא קנינו חדש כבר הרבה זמן. ומסתדרים בלי זה.
 
לצפיה ב-'מייבש מזון אקסקליבר 5 מגשים'
מייבש מזון אקסקליבר 5 מגשים
11/08/2018 | 13:10
34
שלום לכל החברים!
 
ברשותי מייבש מזון של חברת אקסקליבר, 5 מגשים
 
המעוניינים מוזמנים ליצור קשר במייל shico3@walla.co.il
 
 
 
לצפיה ב-'מה אכלנו אתמול?'
מה אכלנו אתמול?
09/08/2018 | 10:31
5
108
מלאי כופתה טבעוני ונהדר.
הקציצות עשויות מתערובת של תפוחי אדמה גזר ואפונה של סנפרוסט, כולם במים. מפוררים, הגזר על פומפיה, טופו קשה על פומפיה עדינה. קמח עדשים אדומים, מעט עמילן טפיוקה. תבלינים למכביר-
כורכום טרי על זסטר
קארי לרוב
פלפלת חריפה מקוצצת
כמון טחון
מלח לפי הטעם.
 
קציצות בכף יד רטובה שטוחות בתוכן הטמנתי פקאן מסוכר וגילגלתי. "קימחתי" בעמילן טפיוקה וטיגנתי שטוחות.
רוטב עשוי מבצל גדול מאודה מרוסק בבלנדר עם שום ושורש ג'ינג'ר טרי. במחבת עם מעט שמן מתובל באותם תבלינים שבתערובת. כמה דקות בעירבוב. חלב קוקוס סמיך. לערבב היטב להמליח לתת לזה לעבוד ולהסמיך לבחוש מדי פעם. לצנן מעט לשפוך על הקציצות ולפזר כוסברה טריה קצוצה דקדקדק .
לצפיה ב-'זה נראה מעולה!'
זה נראה מעולה!
09/08/2018 | 11:23
11
לצפיה ב-'ולשבת מה?'
ולשבת מה?
11/08/2018 | 09:49
3
50
ובכן היה לנו
סלט מנגו, קרמבולה, בצל סגול, כוסברה טריה, פילה ליים , מלח פלפל שחור שמן זית. עונג צרוף.
 
סלט עגבניות עם פלפלת חריפה בצל קצוץ ועלי אורגנו טריים. מלח שמן זית.
 
סלט תירס קלוי, שלל ירקות קלויים, כוסברה טריה זסט לימון שמן זית מלח פלפל שחור תערובת תבלינים הודית שנטחנו בבית. מאד אוהבים אצלנו.
 
סלט כרוב עם מגוון אגוזים חלקם קלויים חלקם לא. קצת פקאנים מקורמלים. בצל. שומשום שחור. מלח פלפל שחור מיצליים שמן זית
 
קציצות טופו מגורר גס, גזר כנל ,בצל ותפוחי אדמה בטחינה גסה. כמות מכובדת של עלים במעבד מזון- סלרי פטרוזיליה, קמח עדשים אדומים, מלח פלפל שחור שורש כורכום על זסטר. אחרי טיגון רוטב קר של מיצליים ג'ינג'ר טרי מרוסק שום וממש נגיעה של מייפל. שוס לקיץ.
 
דלעת יפנית ממולאה בתערובת אורז בסמטי ונתחוני סויה בתיבול כמון קינמון כורכום ופטרוזיליה קצוצה. אפויה בתוך רוטב על בסיס יין אדום מעולה, שזיפים טריים , מלח פלפל שחור כמון קינמון מעט הל קצת שמן זית ומעט סילן. ברוטב הזה בושלו קציצות משארית המלית בתוספת עמילן תפוחי אדמה למיצוק. ללא טיגון מוקדם ויצאו באותה צורה בה נכנסו רק צבע חום עשיר כאילו רוטב בשר ...
 
קוביות קטנות טופו קדיתא שהוספתי לרוטב מפטריות צלויות בתנור  על חלב קוקוס עם קוביות גבינה טבעונית, היה לי מיום קודם. רק לחמם.
 
אורז בסמטי אפוי עם כוסמת ירוקה ועדשים חומים.
 
טחינה כמובן.
 
סלט פרות גדול מפרות העונה עם טיפה מי זוהר.
 
עוגת חלווה ותבלינים בחושה, בעיקר בשבילי
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'להמחשה'
להמחשה
11/08/2018 | 09:53
2
68
לצפיה ב-'אני משוגעת על ההמבורגר של הריינבו...הסולטנה זה שיתוף פעולה'
אני משוגעת על ההמבורגר של הריינבו...הסולטנה זה שיתוף פעולה
05/08/2018 | 16:29
59
שלהם..
אני מתכננת ללכת לשם השבוע...
 
מעולם לא אכלתי שווארמה אמיתית אז אני מריירת רק מהמחשבה לטעום את המנה הזאת :)
לצפיה ב-'לא הבנתי את הקטע עם גבינת לאבנה, זאת גבינה צמחונית ?'
לא הבנתי את הקטע עם גבינת לאבנה, זאת גבינה צמחונית ?
06/08/2018 | 12:33
4
22
לצפיה ב-'חס וחלילה צמחונית! טבעונית '
חס וחלילה צמחונית! טבעונית
06/08/2018 | 12:53
3
17
לצפיה ב-'הכוונה בטח ל"גבינה צמחית" '
הכוונה בטח ל"גבינה צמחית"
06/08/2018 | 20:04
2
14
לצפיה ב-' תודה לזה התכוונתי .'
תודה לזה התכוונתי .
07/08/2018 | 11:31
1
47
זה לא ברור מכתבה\פרסומת שלהם
לצפיה ב-''
08/08/2018 | 07:29
4
לצפיה ב-'כנראה אנסה אותה בשבוע הבא'
כנראה אנסה אותה בשבוע הבא
08/08/2018 | 08:08
41
כשאהיה בתל אביב.
דווקא הייתי שם ביום הפתיחה אבל בסוף לא אכלתי כי היה איזשהו עיכוב ולא בא לי לחכות.
במקום נאמר שהשווארמה עשויה מסויה ופטריות. עכשיו מסקרן אותי לדעת איך מכינים אותה.
לצפיה ב-'קשיו טבעי אל מול קשיו קלוי '
קשיו טבעי אל מול קשיו קלוי
03/08/2018 | 14:11
3
50
קראתי בזמנו שאכילת שקדים,קשיו,אגוזי מלך בקטנה, הם שומנים טובים לגוף .

כמובן , לא בגירסה הקלוייה שלהם בפיצוציות ...,אלא במצב הטבעי שלהם.


אז הלכתי לסופר וראיתי קשיו טבעי באריזה ........
וראיתי אריזה של קשיו קלויים ומומלחים (כמובן שהיותר טעים זה הקלויים )


אז התחלתי להשוות בין השניים——-וראיתי שלקשיו הטבעי ל 100 גרם זה 618 קלוריות
והקשיו הממולח ל 100 גרם זה 600 קלוריות!

אז איך זה הגיוני ,לעזאזל??

כמובן שהסתכלתי גם בנתרן, בסיבים , פחמימות וכו.........ובתכלס, אין כמעט שום הבדל מהותי בין שתי האריזות .

אז מדוע אומרים שהקשיו הטבעי פחות משמין ויותר בריא ??


חייב הסבר

תודה
לצפיה ב-'לא פחות משמין אבל יותר בריא'
לא פחות משמין אבל יותר בריא
03/08/2018 | 17:56
2
50
קשיו מומלח מכיל הרבה מלח וזה אף פעם לא בריא, כמו כן הקליה גורמת לאיבוד חלק מהמרכיבים התזונתיים הבריאים באגוז (לא רק קשיו).
אם לא אוכלים חבילה שלמה אלא במידה זה לא משמין אלא מזין.
אני אישית אוהבת את כל האגוזים בצורתם הלא קלויה.
אתה יכול גם לקנות לא קלויים, לקלות קלות ולהמליח קלות בעצמך ועדיין התוצאה תהיה בריאה יותר ממה שתקנה קלוי ומומלח בפיצוציה (שם בד׳״כ ממליחים בכמויות מטורפות של מלח).
לצפיה ב-'אבל זה בדיוק הקטע '
אבל זה בדיוק הקטע
03/08/2018 | 18:02
1
53
אני הסתכלתי בפירוט מאחורה של הקשיו הקלוי אל מול הקשיו הטבעי...

אין בכלל הבדלים משמעותיים .

אז למה שלא אקנה את הקלויים כי הם פי 100 יותר טעימים.


תסתכלי או תסתכל ,בפעם הבאה שתהיה בסופר ......ותראה שאין הבדל ...
לא בנתרן ,לא בסיבים.....אפילו לא בפחמימות ...

ובסוף בסוף גם לא בקלוריות ...

להיפך——-הקלוריות של הטבעי הוא יותר מאשר בקלוי
לצפיה ב-'ההבדל המשמעותי הוא המלח'
ההבדל המשמעותי הוא המלח
06/08/2018 | 12:11
49
אם חשובה לך בריאותך כל כך אז רצוי שתקטין את צריכת  המלח. כי הנזק לבריאות מעודף מלח (=סודיום=נתרן) היא הרבה יותר גדולה מההבדלים שיכולים להיות בין סוגי הקשיו .
 
ציטוט ממאמר של פרופסור בן עמי סלע:  (ראה קישור)
"ללא כל קשר להשפעת נתרן על לחץ דם,  צריכה מוגברת שלו משפיעה באופן שלילי על היפרטרופיה של החדר השמאלי, לייפת של חדרי הלב, ותפקוד דיאסטולי לקוי.
 
כן גורמת צריכת נתרן מוגברת לנזק לכליות, סרטן קיבה, והפרעה למטבוליזם של מינראלים דוגמת הפרשה מוגברת של סידן בשתן העלולה לגרום לאוסטיאופורוזיס.
 
ידוע גם שהעמסת נתרן מביאה לדיכוי של הציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, על ידי עיכוב הפרשת רנין מהכליות. פחות ידועה העובדה שעודף נתרן מגביר את העקה (stress) החמצונית המשבשת את פעילות האנדותליום בדופן כלי הדם, גורמת ללייפת בלב, בכליות ובעורקים.         
 
 
צריכה מוגברת של נתרן, מקשיחה את דופן עורקים גדולים, ותופעה זו (stiffness) ניתנת להחלשה עם הורדת צריכת הנתרן במזון.
 
עודף נתרן מגביר את הנזק לכליות והוא משמעותי בחולי סוכרת או באלה עם גלומרולו-נפריטיס בהם נזק זה מתהווה מהסיבות האופייניות למפגעים אלה.
 
נמצא קשר ישיר בין צריכת נתרן והפרשה של החלבון אלבומין בשתן אף ללא קשר ללחץ דם, אך קשר זה מובהק יותר באלה עם לחץ דם מוגבר. נמצא במחקר של He וחבריו שהתפרסם ב-2009 ב-Hypertension שבמדגמים של לבנים, שחורים ואסייתים בארה"ב, הפחתת הצריכה של נתרן ממוצע יומי של 3,800 מיליגרם ל-2,500 מיליגרם, הפחיתה את ההפרשה של אלבומין בשתן, המהווה מדד מוקדם לנזק לכליות.
 
צריכה עודפת של נתרן מחלישה גם את ההשפעות המצופות של תרופות רבות להפחתת לחץ דם, ובמיוחד תרופות האמורות להילקח על ידי אלה עם תפקוד לקוי של הכליות.   "
 
לצפיה ב-'לפי מראה השמיים - סתיו, אבל הלחות לגמרי אוגוסט. מה מבשלים?'
לפי מראה השמיים - סתיו, אבל הלחות לגמרי אוגוסט. מה מבשלים?
03/08/2018 | 09:09
6
46
מזל שיש מה להוציא מהפריזר, שמתנהג כמו המזוודה של מרי פופינס! 
בתכנון סלט פסטה עם זיתי קלמטה, עגבניות ופסטו
חלה או לחמניות (המזגן פועל!)
משהו מדלעת ובטטה עם קטניות
ומשהו עם סלק
 
לצפיה ב-'שאלה טובה'
שאלה טובה
03/08/2018 | 10:19
1
38
חצילים ועגבניות בקוביות עם בצל תועפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דקדק ו...שמרי בירה! מוכן וטעים להפליא. חם או קר.
 
חוצמזה יש לי הרבה דלעת, גם דלורית וגם ערמונים. אולי פירה דלעת?
 
לחמניות בתכנון . לא ידוע אלו סוגי קמח יהיו בתערובת.
 
חוצמזה אינני יודעת. זורמת ונראה.
לצפיה ב-'אני חושבת על'
אני חושבת על
03/08/2018 | 10:29
35
סלט קוביות דלעת ותירס עם עשבי תיבול ופלפלים חריפים
ועל ממרח דלעת עם עשבי תיבול וניחוח מעושן
לאט לאט מחממת מנועים.
לצפיה ב-'הדלעות'
הדלעות
03/08/2018 | 13:31
32
הפכו ל
סלט קוביות דלורית אפויה(חציתי אפיתי ניקיתי מזרעים קילפתי חתכתי), קוביות בטטה סגולה אפויה(אפיתי שלמות קילפתי חתכתי), בצל ירוק מקוצץ יחד עם שתי כוסות תירס קפוא ופלפל חריף קצוץ- במחבת להקפצה. צרור גדול של סלרי קצוץ דקדקדק ופטרוזיליה כנ"ל. קארי. מלח. מיצלימון סחוטרי. חומץ בן יין במסורה.מעט שמן זית. צבעוני וטעים. חריף אפשר יותר ופחות לפי הטעם ואילו היתה לי כוסברה טריה הייתי משתמשת בה במקום שני הירוקים האחרים. חומץ בן יין רק אם יש מאיכות מעולה כלומר סמיך ומתקתק.
 
ממרח מדלעות ערמונים שנאפו חצויות , שום בנדיבות, עלי אזוב טריים, שמרי בירה, פלפל שחור גרוס, זסט משני לימונים, ארבע כפות שמן קוקוס , מלח הימליה. טעם גנעדן ממש.  חציתי אפיתי ניקיתי זרעים טחנתי עם כל השאר. נוספה גם חצי דלורית שנותרה מהסלט ללא שימוש.
לצפיה ב-'גם פה יש צורך למצוא פתרון לשלוש דלוריות גדולות'
גם פה יש צורך למצוא פתרון לשלוש דלוריות גדולות
03/08/2018 | 16:23
2
34
כנראה מאפינס דלורית, שעוד אין לי מושג איך אכין אותו, ואולי אתפוס טרמפ על הממרח שלך מיקי...
חוץ מזה הכל בקטנה - סלט כרוב, קישואים ופטריות בסגנון שווארמה ומרק מלוחיה (כי הגיעה בארגז...)
לצפיה ב-'שמעי'
שמעי
04/08/2018 | 19:42
1
32
הממרח היה כל כך מוצלח שלקחתי אותו ריסקתי גס לתוכו נתחוני סויה מילאתי בקלוני רוטב מגבינות טבעוניות בצל ושמנת סויה מלמעלה שמרי בירה
 
הו תענוג
ועוד נשאר קצת למרוח
נהדר
 
אני אוהבת סלט דלעת חריף בקוביות עם שמן שומשום ובצל ירוק, אפשר גם קוביות תפוח עץ פציחות ,עשבי תיבול החל בנענ וקורנית וכלה בפטרוזיליה וסלרי... מה שיש . זסט לימון תמיד מתאים בכאלה.  המתוק חריף מתובל הזה בא לי בטוב בקיץ
לצפיה ב-'ינוסה בהמשך'
ינוסה בהמשך
06/08/2018 | 20:16
17
בסוף עשיתי משהו מאולתר בין מאפינס לפשטידות אישיות קטנות: אפיתי בתנור, מעכתי, הוספתי קמח שקדים, קצת קמח רגיל, בצל מטוגן, שמרי בירה וטימין טרי מהאדנית. התחתית פירורי לחם. יצא פיצוץ, ונטרף מיד...
לצפיה ב-'הערב: שייק פירות יער, סלק ומנגו - עם ג'ינג'ר טרי'
הערב: שייק פירות יער, סלק ומנגו - עם ג'ינג'ר טרי
01/08/2018 | 18:43
2
39
וקצת מיץ תפוחים. טעים, מרענן והסלק נותן לו "עומק". תענוג.
למרות שהתכוונתי להכין מנה קטנה, נשאר די הרבה אז שמרתי למחר בתקווה שעדיין יהיה טעים! אפילו אם הוויטמינים כבר לא יהיו. 
איך קראו לסרט עם דני קיי שבו הוא נוזף בברמן על הוויטמין סי במיץ התפוזים הסחוט? למישהו יש מושג על מה אני מדברת?
לצפיה ב-'לא מכיר את הסרט עם דני קיי אבל הזכרת לי את הסרט של וודי אלן '
לא מכיר את הסרט עם דני קיי אבל הזכרת לי את הסרט של וודי אלן
02/08/2018 | 12:15
1
35
"ישנוני" שמוקפא בטעות וכשהוא מתעורר בעתיד ומבקש אוכל בריאות צימחוני והרופאים מסבירים שבתקופה שהוא חי  עדיין חשבו "בטעות " שאוכל כזה הוא בריא, "הם לא גילו עדיין את היתרונות הבריאותיים של בשר אדום בטיגון עמוק  וכ"ו ..."
 
לצפיה ב-''
02/08/2018 | 18:54
10
לצפיה ב-'מלח גס'
מלח גס
31/07/2018 | 13:35
5
51
קניתי בזמנו מלח הימלאיה ורוד לשימוש בעיקר לבישול. הבעיה איתו, שהמלח "מתובל" מעט בחול או מין אבקת אבנים ומרגישים את זה בשיניים כשאוכלים. עכשיו השקית הזאת עומדת להגמר ואני רוצה לקנות שוב מלח גס אבל בלי חול. לא חייב ורוד ולא חייב הימלאיה. העיקר שיהיה מלח טבעי ולא כזה שמיוצר במפעל (כלומר מלח ים או מלח הרים כלשהו) ושלא יחרוק בשיניים. מישהו מכיר?
לצפיה ב-'קני את הגירסה העדינה של המלח הוורוד'
קני את הגירסה העדינה של המלח הוורוד
31/07/2018 | 15:49
4
48
ויש גם מלח אטלנטי בגבישים לקנות
"מלח ים אטלנטי הוא הסוג המועדף על השפים הן בזכות טעמו העשיר והן בזכות היותו טבעי לחלוטין. המלח נאסף ללא מיכון אינטנסיבי וללא חציבה בהרים. הוא כלל אינו מעובד ועל כן יש בו ערך מוסף של בריאות וטעם. המלח בגוון אפור ולח מאוד (ואפשר למצוא אותו בחנויות שונות במחיר 20-30 שקלים ל-1 ק"ג). ההבדל בין מלח שולחן דק לבין זה האטלנטי הוא כמו ההבדל בין ירקות אורגניים שנקנו בשוק לבין כאלה שנשמרו משך זמן ארוך בקירור לפני שהגיעו למקרר בסופרמרקט. מלחי הים הנחשבים לטובים ביותר הם המלח ים הקלטי והצרפתי שנקרא: Fleur De Sel (פרח המלח)"
 
 
דרך אגב ההסבר הסביר לגריסיות בלעיסה היא שהמלח בגבישים נמס לאט יותר ממלח דק ולכן באכילה שלו בסלט מרגישים התנגדות בשיניים
לצפיה ב-'אם כבר מלח רצוי מלח ים שמכיל יוד '
אם כבר מלח רצוי מלח ים שמכיל יוד
31/07/2018 | 16:48
2
52
כי בגלל ההתפלה של המים בשנים האחרונות בישראל יש חוסר של יוד במזון , גם במים עצמם וגם בקרקעות ובצמחים .
חוסר יוד גורם לעיפות יתר, להתנפחות בלוטת התריס ...
המקור של היוד הוא בים ולכן במלח ים טיבעי אמור להיות יוד - אבל כדאי לבדוק שהיצרן ציין את זה על האריזה.
(מקור אלטרנטיבי טיבעוני זה אצות ים נורי או קאלפ וכ"ד)
לצפיה ב-'תודה. מטריד משהו הסיפור עם היוד'
תודה. מטריד משהו הסיפור עם היוד
31/07/2018 | 17:16
1
17
לצפיה ב-'נב- יש תוסף של אצות קאלפ שמכיל יוד בדיוק מה שהגוף צריך'
נב- יש תוסף של אצות קאלפ שמכיל יוד בדיוק מה שהגוף צריך
01/08/2018 | 10:51
44
וזה תוסף צמחוני וטיבעוני  למהדרין...
לדעתי כל טיבעוני (וגם כל מי שלא אוכל דגי ים) בישראל יכול לסבול מחוסר יוד ולכן מומלץ לקחת תוסף כזה. (יש להרבה חברות של תוספי התזונה , כולם אותו דבר )
לצפיה ב-'תודה. אנסה למצוא מלח ים אטלנטי'
תודה. אנסה למצוא מלח ים אטלנטי
31/07/2018 | 17:13
35
לגבי ההסבר - לא, זה לא זה. זה ממש חול. פעם לקחתי כוס מים רותחים והמסתי רבע כפית מלח גס וממש ראיתי משקע - קמצוץ חול ורוד שלא נמס בשום פנים ואופן.
חוץ מזה בסלט אני שמה מלח דק. זה מלח שאני שמה בתבשילים רטובים כמו מרקים ונזידים ורטבים, שאין בעיה של המסה.
לצפיה ב-' אירוח חדש: עושים סדר בתזונה '
אירוח חדש: עושים סדר בתזונה
( לעמוד שלי בתפוז )
31/07/2018 | 13:23
3
71
 
 ביום ראשון יתארח בתפוז הנטורופת תומר דיין, אותו תוכלו לשאול שאלות בנושאי תזונה נכונה ובריאות, כדי לדעת אחת ולתמיד מה כדאי להכניס לגוף שלנו ומה ממש לא. 
היכנסו עכשיו לפרטים המלאים של האירוח וכתבו את השאלות שלכם
 
לצפיה ב-'אזהרת כניסה לפוסט הזה (אני חוסכת לכם!)'
אזהרת כניסה לפוסט הזה (אני חוסכת לכם!)
31/07/2018 | 13:51
2
75
יש בו תמונה של  בע"ח שנרצח (אני חושבת חזירון), על צלחת, ליד ירקות. הפעילו שיקול דעת.
לצפיה ב-'מענין מה יעשו בהנהלת תפוז'
מענין מה יעשו בהנהלת תפוז
31/07/2018 | 15:43
53
אם שומרי כשרות ימחו על הדבר הזה....כמה זמן ייקח עד שיוסר.
עיני לא צרה במי שבוחר לשמור כשרות רק בצביעות שבהנהלה של תפוז
לצפיה ב-'ממש תמונה שמתאימה לפורום פליאו '
ממש תמונה שמתאימה לפורום פליאו
31/07/2018 | 17:03
53
וחוץ מחוסר הרגישות לרגשות הטיבעונים,  מה בריא או נטורופאטי בשומן שרוף ?
לצפיה ב-'שבת שבת שבת'
שבת שבת שבת
27/07/2018 | 00:23
3
52
יש לי הרבה דלעות- גם ערמונים וגם דלוריות
חצילים גם אחדים וצריך להשתמש
 
אני חוככת מה להכין הכל אלה.
מזל שכל מה שהכנתי השבוע נגמר לחלוטין. במקרר רק ירקות חדשים מהארגז שמבקשים כיוון.
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'גם לי יש דלעות וגם אני עוד לא סגורה לגביהן'
גם לי יש דלעות וגם אני עוד לא סגורה לגביהן
27/07/2018 | 03:06
39
אולי מק-אנד-צ׳יז. נראה. אולי קציצות ברוטב לימון, עוד לא יודעת איך.
יש לי קישואים יפים ומנגולד, אני חושבת להכין מהמנגולד בורקס, ומהקישואים - קישוארמה, פרוסות קישואים מטוגנות עם הרבה בצל ותבליני שווארמה.
כל השאר, לבטים.
לצפיה ב-'את דלעות הערמונים חציתי'
את דלעות הערמונים חציתי
27/07/2018 | 23:47
40
ומילאתי בתערובת נתחוני סויה ואטריות אורז שחור, עם תיבול כבד לכיוון המזרחי. הנחתי אותן בסיר מלא בירוקים קצוצים כולל צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, ששתי חבילות עלי סלק, שתי חבילות בצל ירוק. מלח פלפל שחור גרוס, שמן זית.
יצא מעולה.
 
משארית המלית הכנתי קציצות שהוספתי להן בצל פטרוזיליה וקמח חומוס.טיגנתי
 
חוצמזה היו לנו קוביות טופו קדיתא עם בצל פטריות לרוב ורוטב מסויה וסילאן פלפל שחור מלח.
 
היו לנו חצילים שנאפו בקוביות עם עגבניות מיובשות קצוצות, בצל רצוץ, צרור גבעולי סלרי קצוץ פלוס העלים . פלפל חריך (מסתבר שמאד) מהגינה. בסוף הוספתי סילן חומץ מלח.
 
היה לנו חומוס.
 
היתה טחינה נהדרת.
 
היה סלט כרוב עם זרעי דלעת קוביות קטנות תפוח עץ. מיצלימון סחוטרי, מלח הימליה, פלפל שחור גרוס, שמן זית, מעט מייפל.
 
היתה צלחת גדולה מלאה ירקות חתוכים לפי צבע.
 
היה אורז בסמטי אפוי.
 
היתה תבנית גדולה של פרוסות בטטה כתומה, בטטה סגולה ותפוחי אדמה.
 
היו לנו אורחים ולא נשאר הרבה.
 
אבטיח, נקטרינות נפלאות וקרטיבים שימשו את המקנחים.
 
יין אדום עשה אותי עליזה ונינוחה.
היה ערב מוצלח
 
 
לצפיה ב-'דלורית וחציל ושאר ירקות אני שם בסיר של הקוסקוס ומאדה אותם'
דלורית וחציל ושאר ירקות אני שם בסיר של הקוסקוס ומאדה אותם
29/07/2018 | 12:06
33
שלמים עם הקליפה (עד שהמזלג ננעץ).
הם מאד טעימים בצורה הזאת .
אפשר לטבל ולאכול ככה אפשר לעשות סלטים קרים , הלאה ...
לצפיה ב-'חדשה בתחום'
חדשה בתחום
26/07/2018 | 08:38
5
66
לכן שאלה אולי טיפשית: מחפשת משהו שהכי מתאים להחליף גבינה צהובה בטוסטים/ פיצה.
אם אפשר מנסיונכם משהו שדומה ושילדים אוהבים.
תודה!
לצפיה ב-'ברוכה הבאה '
ברוכה הבאה
26/07/2018 | 08:47
1
68
יש מוצרים של חברות משו-משו, וגה, ויולייף, שמתנהגים לא רע בטוסט - אפשר למצוא אותם בחנויות טבע, בסופרמרקטים ואפילו במכולת הקטנה שלי
יש ברשת הרבה רעיונות להכנה ביתית. אני מאד אוהבת גבינת "כמוצרלה" שמכינים מאגוזי קשיו - אצלנו במשפחה כל הילדים אוהבים
לצפיה ב-'תודה'
תודה
26/07/2018 | 08:55
48
מישהו מהם יותר דומה בטעם ובמרקם למקור או שהם בערך אותו דבר? 
אולי אנסה כל פעם אחר...
לצפיה ב-'כל מה שתמר כתבה והארה '
כל מה שתמר כתבה והארה
26/07/2018 | 11:22
2
69
נסיוני מלמדני שחיקוי הוא רעיון גרוע
הציפיה לטעם ולמרקם המקורי לא עושה חסד למזון הטבעוני
לכן אצלנו אמרתי להם מראש- זה טעם חדש, סוג אחר של פיצה. זו לא גבינה רגילה.
וזה עובד יפה.
לצפיה ב-''
26/07/2018 | 14:25
50
יש גבינות טבעוניות שהן טעימות מאוד בפני עצמן אך לא דומות ל"מקור". לכן רצוי להתייחס למוצרים בפני עצמם, מה שמאפשר יותר להינות מהם, מבלי לחפש "תחליף"
לצפיה ב-'תודה. אכן עבר בהצלחה רבה!'
תודה. אכן עבר בהצלחה רבה!
05/08/2018 | 10:20
5
לצפיה ב-'זרעי דלעת'
זרעי דלעת
19/07/2018 | 12:30
10
353
מה יותר טוב לצרוך?
זרעי דלעת לא קלויים או שמן זרעי דלעת, מה ההבדל?
לצפיה ב-'תלוי מה המטרה אבל עדיף בעיני זרעי דלעת'
תלוי מה המטרה אבל עדיף בעיני זרעי דלעת
20/07/2018 | 00:39
4
49
מכיוון שהם מכילים (בנוסף לחומרים הבריאים הקיימים גם בשמן) גם סיבים תזונתיים שעוזרים לעיכול ולמניעת מחלות , מה שהשמן אינו מכיל.
כתרופת סבתא גרעיני דלעת  נחשבים כעוזרים למניעת הדבקות חוזרת בתולעים - לא מכירה מחקר מדעי בנושא ולא ניסיתי...
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
20/07/2018 | 09:59
3
31
צורך זרעי דלעת לא קלויים וזרעי פשתן שאני טוחן ומקפיא. פשוט ראיתי שמנים ותהיתי מה יותר טוב.
לצפיה ב-'היתרון הגדול בזרעי דלעת זה המינרל אבץ'
היתרון הגדול בזרעי דלעת זה המינרל אבץ
22/07/2018 | 12:12
2
43
החסרון זה חומצת השומן אומגה 6 (ח.לינולאית) שנמצאת בשמן שלהם  בכמות גדולה מידי  .
לכן עדיף תמיד לצרוך את הזרעים עצמם ולא את השמן.
רצוי לצרוך כמות זהה של זרעי פשתן או צ'יה כדי לאזן את האומגה 6 עם אומגה 3.
לצפיה ב-'אז אם'
אז אם
24/07/2018 | 11:06
1
24
אני צורך כל יום:
חופן שקדים, 2 אגוזי ברזיל, 2 כפות זרעי דלעת ו2 כפות זרעי פשתן כמה אגוזי מלך אני צריך לצרוך מדי יום והאם הכוונה באגוז זה לשני חצאים?
לצפיה ב-'פעם עשיתי חשבון שאני צריך לצרוך כ חמישים גרם סה"כ'
פעם עשיתי חשבון שאני צריך לצרוך כ חמישים גרם סה"כ
24/07/2018 | 16:43
31
של כל סוגי הגרעינים והאגוזים ביום .
אני גבר בגובה 1.74 במשקל 72 ק"ג. ואוכל תזונה דלת שומן וה50 גרם האלה משלימים לי את חומצות השומן שאני זקוקו להם לתזונה מאוזנת.
אם אתה רוצה לחשב בדיוק כנס למחשבון תזונה באתר גלינגו או נטוגרין , הכניס לשם את הנתנים שלך , ומלא שם כל מה שאתה אוכל ביום ממוצע והמחשבון יראה לך כמה חומצות שומן חיוניות חסרות לך כמה אבץ אתה צריך וכן הלאה...
אתה יכול לשחרק עם זה להוסים או להוריד כמיויות של גרעינים ולראות מה זה נותן לך. 
 
לצפיה ב-'אי אפשר לאכול זרעי דלעת לא קלויים'
אי אפשר לאכול זרעי דלעת לא קלויים
08/08/2018 | 10:16
4
20
ניסיתי פעם, כשקניתי דלעת שעוד היו בה מעט זרעים. במצב הזה, כשהם ישר מהדלעת (לא קלויים) הם מאוד מרים. זרעי דלעת שנמכרים כזרעים בפני עצמם, בוודאות עברו קלייה כלשהי.
לצפיה ב-'אני אוכל כל יום זרעי דלעת לא קלויים וזה טעים לי מאד '
אני אוכל כל יום זרעי דלעת לא קלויים וזה טעים לי מאד
08/08/2018 | 11:27
3
24
אני קונה זרעי דלעת קלופים אורגניים של תבואות או הרדוף .אין בהם שום מרירות.
שם אותם בסלט ירקות או בסלט פירות או מערבב אותם עם אורז מבושל או סתם אוכל אותם ככה .
לצפיה ב-'אין מצב שהם לא קלויים'
אין מצב שהם לא קלויים
08/08/2018 | 12:28
2
17
בתהליך הייצור הם בטוח עוברים קלייה כלשהי, אחרת זה בלתי אפשרי לאכול אותם.
לצפיה ב-'כנראה עוברים תהליך ייבוש שלא נחשב כ״קלייה״ (הסבר מפורום אחר)'
כנראה עוברים תהליך ייבוש שלא נחשב כ״קלייה״ (הסבר מפורום אחר)
09/09/2018 | 09:43
15
לצפיה ב-'מחפש בלנדר רב תכליתי מקצועי איך וויטמיקס?'
מחפש בלנדר רב תכליתי מקצועי איך וויטמיקס?
18/07/2018 | 18:14
11
23
המטרה לטחון קמח, תבלינים, שייקים   השילוב הזה זה מה שחשוב לי במיוחד דגש
אלו שלושת הדברים העיקרים ביותר בשבילי!
בהמשך מקווה שהמצא עוד דברים מעניינים לעשות איתו
אולי גלידות עוגות .. נסיתי להכין בעבר גלידה טבעונית לא יצא משהו כולכך משהו עם בננה.... אולי לא הכנתי בצורה נכונה.. אולי המצא דברים יותר מעניינים נראה... פשוט לא כזה מומחה בבישול אם יש לכם משהו בישראל שמכין הרבה מאוד מתכונים של עוגות גלידות שאפשר להכין לבד אשמח...רק דברים באמת טעימים 
****הבלנדר טוחן את כל סוגי התבלינים נכון כולל כורכום יבש (כי זה קשה מאוד) ? כי חשוב לי להכין הכל באופן עצמאי!!! פשוט לא רוצה לקנות כלום מוכן...
 
*****דבר נוסף הבנתי שבשביל לטחון קמח צריך מיכל נוספת זה חובה??
פשוט אני מגיע ביחד ל4000 שקל 3200 +800!! וואו
 
 
תודה!!!
 
 
 
 
לצפיה ב-'הוא נחשב לטוב מכולם והוא גם היקר מכולם'
הוא נחשב לטוב מכולם והוא גם היקר מכולם
19/07/2018 | 10:23
10
43
בסביבות תחילת השנה  (העברית) , נדמה לי, היו כא קישורים ודיונים על חיקוי סיני הרבה יותר זול שכנראה עושה את אותה העבודה.
היו לי תקופות שבהן מאד רציתי ויטמיקס, אבל עבר לי. בארץ הוא יקר מאד (יש רק משווק אחד ששולט בשוק, להבנתי) ואני לא יכולה להצדיק לעצמי קנייה של מכשיר חשמלי בנוסף למה שיש לי! אולי אם הייתי צעירה שרק מתחילה את דרכה במטבח, הייתי שוקלת את זה.
לטחינת תבלינים יש לי מכשיר מעולה שהגיע מאנגליה, שגם טוחן תבלינים לאבקה דקיקה וגם (בכלי קיבול נפרד) טוחן כמויות קטנות של עשבי תיבול או ירקות -- אני טוחנת בו שום, בצל וג'ינג'ר ביחד ומתקבלת משחה מעולה.
מקווה שיענו עוד אנשים בעלי ידע רב משלי!
לצפיה ב-'תמר המכשיר הסיני '
תמר המכשיר הסיני
19/07/2018 | 11:37
9
38
אבל לך תדעי אם באמת השיני הוא איכותי... אם הייתי רואה האינטרנט המון המלצות אמינות
הייתי קונה אבל לא יודע בספק... אין מספיק מידע...
 
לגביי המכשיר לתבלינים יש לנו פה שתיים קטנים ועבודה קשה מאוד עבודת נמלים ממש!
אני צריך מכשיר לתבלינים משהו רציני  בלי לעבוד שעות...
למשל פלפל אדום להכין כמות זה שעות על גבי שעות...
וכורכום אי אפשר כזה זה קשה... בגלל זה אני מחפש משהו איכותי
 
 
לצפיה ב-'נב- בקשר לכורכום - אני מגרד את השורש הטרי על פומפיה'
נב- בקשר לכורכום - אני מגרד את השורש הטרי על פומפיה
19/07/2018 | 11:57
8
32
הטעם נהדר והריח , ובכמה רמות מעל היבש . ג'ינג'ר כנ"ל.
ואני מגדל את הכורכום בגינה - אפשר גם בעציץ- הוא גודל כצמח מאד יפה מוציא פרח לבן גדול ויפה ובאדמה מסביבו מלא שורשים מעובים טעימים. ג'ינג'ר כנ"ל.
פלפל אדום- אני גם מגרד בפומפיה פלפל צ'ילי טרי יש מעל הסיר.
תבלינים קשים (פלפל שחור לבן , חרדל ,קינמון...)אני כותש בעלי ומכתש ומנפה עם מסננת קטנה ישר מעל הסיר.
חילבה מאד קשה לטחון במכתש ולכן אני משרה במים חמים ומועך לעיסה, או מוסיף אותם שלמים. או קולה אותם קצת ואז הם נטחנים בקלות.
 
עקרונית בתבלינים כדאי לטחון סמוך לשימוש כי אם טוחנים כמות ומאחסנים הריח מתנדף והטעם נחלש.
 
 
לצפיה ב-'להכין כמות של חודש ולעשים במקרר לא טוב?'
להכין כמות של חודש ולעשים במקרר לא טוב?
19/07/2018 | 12:05
4
21
להכין כמות של חודש ולעשים במקרר לא טוב? אולי רק דברים שהם פשוטים כמו לגרד ...
פשוט להתחיל כל היום להכין תבלינים וכל זה זה לא כזה קל  המון עבודה ולכלוך ונקיון
לגביי השורש הטרי של הכורכום זה רעיון טוב השאלה מאיפה משיגים שורש טרי..?
הבנתי שמוכרים אותו רק בחורף בבתי טבע...
 
לצפיה ב-'אני מעדיף לגרד ישר לתבשיל תוך כדי בישול .'
אני מעדיף לגרד ישר לתבשיל תוך כדי בישול .
19/07/2018 | 12:11
3
34
שורש כורכום טרי יש בכמעט כל סופר מרקט  חפש תוצרת חוות תקוע במדף לייד הפטריות והג'ינג'ר .
אפשר לקנות שורש כזה ולשתול בעציץ או בגינה - רצוי בתחילת הקייץ אבל גם עכשיו זה זמן מתאים . שנה הבאה אחרי שהעליןם יתייבשו תוציא את השורש מהאדמה את הפקעות הגדולות אתה לוקח ואת הקטנים אתה מחזיר חזרה לאדמה וכך זה מתחדש ומתרבה משנה לשנה .
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
19/07/2018 | 12:24
2
7
לצפיה ב-'אבי משהו נוסף'
אבי משהו נוסף
19/07/2018 | 16:39
1
20
השורש כורכום הטרי אתה מגרד אותו ממש ממש לאבקה?
והאם זה ממש תחליף לכורכום ?
כי הכורכום מיוצלר מהצמח היבש לא?
לצפיה ב-'אני מגרד שורש חי רטוב בפומפיה לרסק לא לאבקה'
אני מגרד שורש חי רטוב בפומפיה לרסק לא לאבקה
22/07/2018 | 12:15
17
השורש הוא שורש  טרי ורטוב - קצת דומה לגינג'ר או לחזרת או לארטישוק ירושלמי אבל צהוב בתוכו..
הטעם והצבע הצהוב משתחררים ממנו לאוכל וגם ריח נהדר, הרבה יותר טוב מהאבקה.
לצפיה ב-'מגניב, לא ידעתי שאפשר לגדל כורכום'
מגניב, לא ידעתי שאפשר לגדל כורכום
19/07/2018 | 15:28
2
36
בעצם למה לא! אני שומרת את הטרי במקפיא , גם ג'ינג'ר
אולי אנסה לגדל אם כי כישורי הגננות שלי מאד מוגבלים
לצפיה ב-'הצמח מאד יפה העלים רחבים ויפים והפרח לבן גדול'
הצמח מאד יפה העלים רחבים ויפים והפרח לבן גדול
22/07/2018 | 12:16
24
בהצלחה.
לצפיה ב-'אנחנו מגדלים'
אנחנו מגדלים
22/07/2018 | 13:52
38
וזה מאד חסכוני כי שורש טרי הוא יקר מאד
לצפיה ב-'מתחילים לבשל לסופ"ש?'
מתחילים לבשל לסופ"ש?
12/07/2018 | 09:33
21
62
אתמול באה לביקור חברה והביאה סל של מטעמים!
מאפינס עם שוקולד ופטל מהבלוג של ריצ'ה  (השוקולד תוספת שלה)
מילון "ספרדי" (כך קראה לו, אני לא בטוחה מה זה כי עוד לא פתחתי אבל היא אומרת שמעולה)
וצנצנות של קטניות מבושלות (שעועית לבנה ועדשים ירוקות) -- וזה הגיע ממש בזמן כדי שאוכל להכין תבשיל מהיר בלי השריה ובישול. אצלנו במכולת אין כאלו דברים!
אז בהחלט בתכנון: תבשיל שעועית לבנה מהצנצנת - עם מנגולד, הרבה שום, ג'ינג'ר ואולי גם קוביות בטטה!
יש לי גם אבטיח 
כל השאר אפילו עוד לא בתכנונים
לצפיה ב-'שומושג'
שומושג
12/07/2018 | 10:20
2
22
לצפיה ב-'אוי! מקווה שיתממש משהו...'
אוי! מקווה שיתממש משהו...
12/07/2018 | 14:56
35
בדרך כלל את זו עם כל הרעיונות!
לצפיה ב-'לך אין מושג ולי אין שמץ'
לך אין מושג ולי אין שמץ
12/07/2018 | 20:19
8
לצפיה ב-'יש בסופר אצלנו קטניות מבושלות '
יש בסופר אצלנו קטניות מבושלות
12/07/2018 | 20:17
15
44
גם בצנצנות ארוכות וגם בשקיות (חומוס, שעועית אדומה מבושלת או קטניות חומות מבושלות).
זה בוודאות קיים בשופרסל.
לצפיה ב-'זה מעולה, השעועית הלבנה - שיחוק!'
זה מעולה, השעועית הלבנה - שיחוק!
12/07/2018 | 20:50
14
47
הכנתי תבשיל מנגולד עם שעועית לבנה:
אידיתי במעט שמן כרישה+המון שום+ג'ינג'ר (טחנתי אותם לעיסה דקה)
הוספתי את גבעולי המנגולד הקצוצים פלוס שתי כפות מים
ואז את העלים הקצוצים - הכול באידוי מכוסה על להבה קטנה
מעט מלח ים, כף רוטב סויה, כף רוטב סריראצ'ה
כשהמנגולד ממש התרכך הוספתי את השעועית. 
ממש מצוין. אילו היה לי תרד קפוא זה היה אפילו יותר מהר.
אכלתי עם אורז צהוב.
 
אני קונה בעיקר במכולת השכונתית הקטנה, כמעט ולא מגיעה לסופרסל, אבל אולי אעשה גיחה - יש לי תלושים עוד מהשי לחג של פסח שעוד לא השתמשתי בהם! נכון שלהשרות ולבשל לבד זה יותר חסכוני וכו, אבל הזמינות והמהירות של הקטניות בצנצנת קסמו לי מאד.
לצפיה ב-'מה הבעיה להשרות לבשל ולהקפיא במנות כמות גדולה'
מה הבעיה להשרות לבשל ולהקפיא במנות כמות גדולה
12/07/2018 | 22:25
13
33
ואז יש לך גם זמין וגם חסכוני
לצפיה ב-'אין בעייה, וזה מאד מומלץ'
אין בעייה, וזה מאד מומלץ
13/07/2018 | 07:07
12
46
אבל לפעמים נגמר המלאי במקפיא ואין כוח להתעסק במטבח, וצנצנת או שתיים עוזרות להכין ארוחה מהירה מאד.
אני מאד משתדלת שיהיו אצלי במקפיא קטניות מושרות, מבושלות, תבשילים, מרקים, ירקות קצוצים (למשל תערובת גזר בצל וסלרי) - ויש לי מקפיא ענק! ובכל זאת,לפעמים שוכחים לחדש את המלאי או שסתם רוצים דרך קיצור עוד יותר קצר.
ובעניין השעועית הלבנה - זו שבצנצנת נימוחה ומעולה, לי אף פעם לא יצאה כך בבישול ביתי!
לצפיה ב-'טיפ בענין "נימוחה ומעולה" '
טיפ בענין "נימוחה ומעולה"
13/07/2018 | 11:14
4
56
1. להשרות את השעועית לילה+יום. להחליף את מי ההשריה מספר פעמים.
2. לבשל בסיר לחץ (אצלי זה שעה...)
לצפיה ב-'תודה! אנסה'
תודה! אנסה
13/07/2018 | 12:25
8
לצפיה ב-'אני ניסיתי מספר פעמים'
אני ניסיתי מספר פעמים
14/07/2018 | 18:03
2
34
להשרות לילה שלם ולהחליף מידי פעם את מי ההשריה. אין לי סיר לחץ וגם אחרי 3 שעות  בבישול רגילהן סירבו להתרכך. אה וגם ניסיתי לשים אבקת סודה לצורך ריכוך אבל זה לא עזר.
לצפיה ב-'השלב החשוב במיוחד הוא ההשריה ל-24 שעות מינימום!'
השלב החשוב במיוחד הוא ההשריה ל-24 שעות מינימום!
15/07/2018 | 07:49
1
38
הבישול בסיר לחץ משפר תוצאות וללא-ספק מקצר תהליכים.
נושא אחר שעליו לא התעכבתי - זו טריות השעועית וסוג השעועית. זה הבסיס.
לצפיה ב-'שעועית לבנה לוקחת הכי הרבה זמן לדעתי..'
שעועית לבנה לוקחת הכי הרבה זמן לדעתי..
18/07/2018 | 17:07
8
לצפיה ב-'נכון!'
נכון!
14/07/2018 | 18:01
6
30
אף פעם לא יוצא לי בבישול שעועית לבנה רכה נימוחה..
לצפיה ב-'להשרות הרבה זמן ולבשל בהתחלה בלי מלח ועוד משהו חשוב'
להשרות הרבה זמן ולבשל בהתחלה בלי מלח ועוד משהו חשוב
15/07/2018 | 11:01
5
42
מרגע שהמים רותחים לא לשנות את הטמפרטורה - לא להוסיף מים קרים , ( אפשר להוסיף מים רותחים) מלח אחר שמתרכך .
זמן ההשריה לא לפי השעון אלא  עד שכשנוגסים בשעועית לא נשאר באמצע חלק קשה.
 
נב- אלה  עצות של אמא שלי שתהיה בריאה - לא בטוח שכולם מגובות  בניסוי מדעי אבל מניסיוני זה עובד.
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
18/07/2018 | 17:04
4
18
אין צורך בהוספת סודה לשתייה בזמן ההשרייה.
לגבי המלח בבישול- מדוע לא להוסיף.. שהרי מלח גורם לריכוך לא?
כמה זמן בישול ?
 
לצפיה ב-'לפי אמא שלי מלח בהתחלת הבישול מפריע לריכוך'
לפי אמא שלי מלח בהתחלת הבישול מפריע לריכוך
19/07/2018 | 12:06
3
24
העיין של המלח לא נבדק מדעית
אני לא מוסיף סודה לשתיה בהשריה, אבל מחליף את המים כמה פעמים..
מבשלים עד שמתרכך ( צריך לטעום כל פעם )  אם מבשלים יותר מידי זמן מקבלים דייסה בצבע חום כמו בחמין \טשונד .
לצפיה ב-'רצית מדע? קיבלת!'
רצית מדע? קיבלת!
20/07/2018 | 12:23
1
33
הנה פה. כל תורת בישול הקטניות על רגל אחת.
חייבת לציין שגם לי היא חידשה כמה דברים. ושימו לב שהתשובה לשאלה תלוית מקרה, כדאי לקרוא עד הסוף! (או לפחות עד האמצע )
לצפיה ב-'תארתי לעצמי שזה "סיפורי סבתות" אז מי שרוצה מלח או סודה -סבבה'
תארתי לעצמי שזה "סיפורי סבתות" אז מי שרוצה מלח או סודה -סבבה
22/07/2018 | 12:20
9
לצפיה ב-'תודה רבה על תשובתך'
תודה רבה על תשובתך
20/07/2018 | 12:34
6
לצפיה ב-'אזבסוף'
אזבסוף
16/07/2018 | 12:50
1
50
היו לנו קציצות נוסח סבתא שלי שמשמעו קציצות משאריות. אצלי הן כללו אורז מבושל בן שלושה ימים, דלעת יפנית מרוסקת במעבד מזון, בצל קמח עדשים אדומים  ותבלינים. ערבבתי טיגנתי מעט, אפיתי והיגשתי עם רוטב מנקטרינו שניו חייבות לבוא לידי ביטוי כבר, פלפל חריף הרבה לימון מעט חומץ ושום.
 
סלקים ממולאים בפקאנים טחונים גס שורש סלרי טחון וטופו מרוסק. תיבול ועלים כל מני. בישלתי על מלית הסלק, הרבה בצל מעט מיים מעט שמן ופלפל חריף. יצא מענג.
 
נתחוני סויה מאודים ואחר כך שרויים עם הרבה הרבה תבלינים בסוף מבושלים ברוטב חלב קוקוס כוסברה וירקות - נשאר מזה הרבה רוטב נראה שאכניס קוביות טופו
 
חוצמזה סלט ירקות קצוץ דקדק, סלט תירס קלוי עם בצל ירוק גזר פלפל אדום וקישואים כולם קלויים ותיבול הודי בהכנה ביתית, חומוס טחינה , קוביות חצילים מוקפצות עם רוטב טחינה חמוצה,
 
עוגת תפוחים בחושה עם כיסוי אגוזים קלויים סוכר חום וקינמון
לצפיה ב-'יאם! עכשיו בא לי קציצות!'
יאם! עכשיו בא לי קציצות!
16/07/2018 | 18:12
30
נשאר לי רוטב סלק ורוד מהסופ"ש - שהכנתי מסלק טחון עם קשיו, שעועית לבנה (קצת), הרבה שום וג'ינג'ר וקצת, ממש קצת, רכז רימונים. לדעתי יצא מעולה, וזה מה שאקבל לארוחת ערב, עם פסטה
לצפיה ב-'שלום'
שלום
09/07/2018 | 08:14
1
25
האם מסתתרים ויטמינים מקבוצת B ב:
חופן אגוזי מלך, שקדים, אגוזי ברזיל, זרעי דלעת וזרעי פשתן.
 
תודה

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ