לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1047510,475 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שבת שלום מהמטבח!'
שבת שלום מהמטבח!
14/12/2018 | 10:24
12
59
אצלי:
חלות משמרים ולא מחמצת (מפאת קוצר זמן)
משהו עם חצילים
משהו עם סלק
לא ברור מה עוד
 
בתקווה שהכול יהיה טעים ומוכן בזמן
 
לצפיה ב-'אנחנו אכלנו השבת ב"באנה"'
אנחנו אכלנו השבת ב"באנה"
15/12/2018 | 21:55
2
57
זה היה לכבוד היומולדת שלי (שהיה כבר לפני חודש...), אז היה ברור שהולכים למסעדה טבעונית. כל כך כיף שאפשר לבחור בין מבחר מנות, ולא לבחור מתוך שתיים, או לבקש שיורידו את זה ואת ההוא מהמנה...
אז הבישול היחיד שלי לשבת היה סיר של חמין שורשים וקטניות מהיר (כלומר לא עמד כל הלילה, רק שלוש שעות בתנור) שהבאנו לבת בעיר הגדולה שיהיה לה לכל השבוע, והיה טעים במיוחד...
לצפיה ב-'ספרי... מה אכלת, מה מומלץ?'
ספרי... מה אכלת, מה מומלץ?
16/12/2018 | 12:06
1
9
לצפיה ב-'האמת אכלנו את רוב התפריט...'
האמת אכלנו את רוב התפריט...
19/12/2018 | 12:54
36
המנות שם לא גדולות בכלל, והשיטה המומלצת על ידם היא שיתוף בכמה מנות.
היינו עם שני מתבגרים רעבים (שואבי אבק של ממש...) שהם אוכלי כל (אף כי רגילים לאכול בבית רק צמחוני/טבעוני), אז היה צריך הרבה מנות כדי להשביע אותם...  
המלצרית הציעה שניקח 8 מנות לחמישה אנשים, אבל אחרי שמונה מנות הזמנו עוד שתיים לטובת השואבים ועוד לחם, וגם קינוחים ושתייה, אז יצא יקר יחסית.
חלק היה יותר מעניין וחלק פחות, אבל כל מה שאכלנו היה לי טעים.
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
17/12/2018 | 12:06
8
46
היה תבשיל נתחוני סויה עם הרבה סלק סלרי ושום
 
אורז בלסמי אפוי עם פטריות
 
קדרה של שורש סלרי, אפונה זעירה וקישואים ברוטב עגבניות טריות עם פלפל חריף מגידול עצמי
 
סלט ירקות קשים רב צבע בתוספת שקדים קצוצים
 
טחינה
 
פלפלים קלויים שלושה צבעים בתחמיץ
 
מאפה פרוסות חצילים עם גבינות טבעוניות
 
תפוחי אדמה ובטטה עם מעטה פריך של כמון טחון מלח ופפריקה חריפה
 
מרק ירקות עם עדשים הודיים בתיבול הודי עם זרעי כוסברה והל שבורים גס
 
עוגה בחושה - הרבה זסט ליים בננות מיצתפוזים ו...קייל טחון. יצאה מרעננת ומגניבה
 
תפוזים מזן טבורי אדום מהארגז האורגני
הו
לצפיה ב-'עניני אותי עם הקייל הטחון בעוגה'
עניני אותי עם הקייל הטחון בעוגה
17/12/2018 | 17:47
7
32
פרטי....
לצפיה ב-'מה השאלה?'
מה השאלה?
20/12/2018 | 12:49
6
9
לצפיה ב-'מה שמת בעוגה, איך שולב הקייל הטחון ומה תרומתו?'
מה שמת בעוגה, איך שולב הקייל הטחון ומה תרומתו?
20/12/2018 | 18:29
5
8
לצפיה ב-'אה'
אה
23/12/2018 | 20:41
18
אז הקייל היה חלק משייק שאת כולו הכנסתי לעוגה, טחון היטב
לצפיה ב-'מה תרומתו?הוא פשוט היה שם'
מה תרומתו?הוא פשוט היה שם
25/12/2018 | 11:09
3
19
גוון ירקרק?
מה שקייל תמיד תורם תזונתית?
ארומה קלילה עד ממש מרומזת של משהו אחר?
לצפיה ב-'התכוונתי תרומתו מבחינת הטעם תודה'
התכוונתי תרומתו מבחינת הטעם תודה
27/12/2018 | 17:58
2
1
לצפיה ב-'יש ארומה קלה'
יש ארומה קלה
30/12/2018 | 16:56
1
14
של משהו אחר אבל אי אפשר להגיד מה זה
לצפיה ב-'נשמע מעניין. תודה!'
נשמע מעניין. תודה!
01/01/2019 | 22:20
לצפיה ב-'אצלי הערב הדל"נ משפחתית'
אצלי הערב הדל"נ משפחתית
07/12/2018 | 10:58
12
68
בהחלט יש מצב שנסחפתי, אבל  לא בכוונה
בתכנית להכין ספינג', פעם ראשונה. לא מתאים לי לעשות ניסויים על אורחים, אז מקווה שיצליח.
ליתר ביטחון הכנתי גם קיגל (נראה שיצא לא רע), לטקס בתנור, יהיה סביח להרכבה עצמית (על פרוסות בגט קנוי, ופרוסות לחם מחמצת שעוד מעט ייכנס לתנור), סלט עם הרבה ירקות וצבעים, טחינה, ואני כל הזמן שואלת את עצמי אולי צריך עוד משהו? אה, בהתחלה יהיה מחית מרק קישואים בכוסות אספרסו. 
מרוב ששאלתי את עצמי הלכתי להכין טארט לקינוח, למקרה שהספינג' לא יצליח.
תחזיקו לי אצבעות! חג שמח ושבת שלום
 
לצפיה ב-'עדכון ספינג': יצא פשוט מעולה!'
עדכון ספינג': יצא פשוט מעולה!
08/12/2018 | 19:07
8
46
אני לא מבינה איך אף-פעם לא יצא לי לטעום, אבל מעכשיו זה נכנס לרפרטואר.
ממש קל להכין - הרבה יותר קל מסופגניות (שאותן אני מכינה קטנטנות ומתפיחה כל אחת על ריבוע נייר אפייה, כך שיש הרבה פצ'קריי).
יצא טעים כל כך!
השתמשתי במתכון של קרין גורן (בעצם חצי מתכון: מחצי קילו יצאו המון ספינג' ל-11 אנשים ונשארו שלושה עודף!) והוספתי לו גרידת לימון וכף ברנדי. כשיצאו מהסיר גלגלתי בסוכר גס מעורבב בגרידת לימון.
הקיגל יצא meh
הטארט יצא חבל"ז.
מצער שלא צילמתי כלום! לא רצינית אני. 
הכול היה טעים אבל לדעתי גולת הכותרת היתה לחם השאור שהכנתי.  
לצפיה ב-'בעצם יש תמונה אחת, של הטארט'
בעצם יש תמונה אחת, של הטארט
08/12/2018 | 19:17
7
61
אבל לפני שקישטתי אותו באבקת סוכר אז נראה קצת מסכן
לצפיה ב-'נראה מקסים'
נראה מקסים
09/12/2018 | 11:29
4
8
לצפיה ב-'מה זה meh?'
מה זה meh?
09/12/2018 | 11:39
2
28
קיצור של ״מעולה״?
לצפיה ב-'ההיפך ממעולה.... "לא משהו"'
ההיפך ממעולה.... "לא משהו"
09/12/2018 | 12:58
1
34
לצפיה ב-'החכמתי, תודה'
החכמתי, תודה
10/12/2018 | 22:09
18
לא זכור לי שנתקלתי במושג בסימפסונים אבל לא הייתי צופה אדוקה אז בוודאי פספסתי
לצפיה ב-'תודה! כשהוא לבוש אבקת סוכר הוא יותר יפה!'
תודה! כשהוא לבוש אבקת סוכר הוא יותר יפה!
09/12/2018 | 12:59
21
אכין שוב ואצלם כמו שצריך, בקרוב
לצפיה ב-''
11/12/2018 | 12:35
1
26
שלי אף פעם לא יוצאים ייצוגיים. אין לךי סבלנות אני מעריצה מי שכן
לצפיה ב-'קטעים איתך!'
קטעים איתך!
11/12/2018 | 19:09
22
ואילו אני מסתכלת על התמונה וכל מה שאני רואה זה הבצק העקום בפינה!
לצפיה ב-'החיילת היא כוכבת השמרים'
החיילת היא כוכבת השמרים
11/12/2018 | 12:39
29
והכינה ספינג'ים לתפארת מדינת ישראל
 
אחיה הכין עוגת שמרים מקמח כוסמין כי זה מה שהיה, עם מלית ריבה וקרם וניל שאני הכנתי וזיגוג אבקת סוכר ולימון ויצא אלוהי. הבצק היה רך ואוורירי והטעם החמצמץ היה מדוייק.
 
היו לנו בחג הזה כל מני לביבות וכל מני סופגניות אבל בעיקר היה לנו משפחתי כי כל הנוער הגיע הביתה ונשארו כמה ימים!
לצפיה ב-'איזה קיגל?'
איזה קיגל?
19/12/2018 | 21:55
1
4
לצפיה ב-'זה היה קיגל אטריות'
זה היה קיגל אטריות
20/12/2018 | 12:58
19
לא אוותר, אנסה שוב ואדווח כשיהיה טעים!
לצפיה ב-'לביבות'
לביבות
03/12/2018 | 17:26
3
52
והיום על שולחננו
גזר טופו ובצל
הקהל מתלהב
הטועמים רצו עוד

מחר מתוכננות קישואים בצל ושבבי תפוחי אדמה

חושבת על סופגניות יוגורט סויה וקמח נ"ג...

לצפיה ב-'איזה קטע: הכנתי היום משהו דומה בסטייל הזה של לביבות'
איזה קטע: הכנתי היום משהו דומה בסטייל הזה של לביבות
05/12/2018 | 13:24
2
33
לביבות אפויות מקישואים וגזר ללא-גלוטן. יצאו פגזיות.
לפי מתכון של של מיכל דינר.
 
לצפיה ב-'כל הירקות מתאימים ללבב לביבות מהם'
כל הירקות מתאימים ללבב לביבות מהם
05/12/2018 | 13:41
1
25
ברעיון של קציצות רק שטוח ו...עדיף מטוגן 
  בכל מקרה אני מעדיפה לא להדביק עם קמח אורז במיוחד אורז מלא בגלל המרקם שאין לו זמן להתרכך והוא גרגרי משהו.
 
ממליצה על קמח עדשים מבחינת נטרליות. לגבי ת"א מבושל במקום ביצה אני מעדיפה עמילן ת"א או שבבי תפוחי אדמה עם מים .
 
בכל מקרה לביבות מירקות זה עונג ואצלנו מוכנים כל השנה לאכול כאלה. אני משתדלת להעשיר בחלבון- טופו, קטניות וככה אבל לא חייבים.
 
חג שמח!
לצפיה ב-''
07/12/2018 | 04:59
לצפיה ב-'אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות'
אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות
05/12/2018 | 13:20
10
ביום ד', בין השעות 20:00-22:00, נארח בפורום את אבי לבנט, מומחה להומאופטיה
 
 
על האירוח
 
טיפול במחלות חורף כגון שיעול, שפעת והצטננות, באמצעות תרופות הומאופתיות.
ההומאופתיה היא שיטת ריפוי טבעית, עדינה, יעילה ובטוחה, אשר מותאמת אישית לכל אדם על פי המאפיינים הייחודיים שלו ברמה גופנית ונפשית. הטיפול ההומאופתי יעיל בפתרון של בעיות גופניות, רגשיות ומנטאליות ,הן כרוניות והן אקוטיות. הטיפול יוצר שינוי רחב היקף, שורשי ומעמיק אשר השפעתו ניכרת לטווח ארוך ברבדים שונים של חיי המטופל.
 
 
על המתארח
 
אבי לבנט, עוסק בתחום הטיפול על גווניו השונים מעל 20 שנה, ומתמחה בהומאופתיה יותר מעשר שנים. במהלך השנים הללו למדתי תורות ושיטות שונות במקומות שונים בעולם מטובי המומחים בכל תחום.
תחום זה של עיסוק הינו תהליך התפתחות אינסופי המוביל אותי כאדם, באופן מתמיד, לגבהים חדשים, תחומים מגוונים, דינאמיות רגשית ומנטאלית אשר ממנה אני יוצר תהליך אישי וייחודי, עבור כל אחד מהאנשים שמגיעים אלי לטיפול.
ניסיוני הרב, עם מגוון רחב של מחלות וקשיים בתחום הגופני והרגשי, מאות רבות של מטופלים, ארגז כלים רחב, ומסירות רבה לעבודה ולמטופלים שלי, מאפשר לי לעזור לאנשים שונים בהרבה מאוד תחומים.
 

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
לצפיה ב-'Only'
Only
30/11/2018 | 14:49
6
49
חברה חדשה שמפרסמת עכשיו מוצרי יוגורט טבעוני וחלב טבעוני מסוגים שונים.
עדין לא נתקלתי בחנויות . מישהו נתקל? ניסיתם? חוויות?
לצפיה ב-'החברה הזו היא של שטראוס, ראיתי בפייסבוק'
החברה הזו היא של שטראוס, ראיתי בפייסבוק
30/11/2018 | 16:54
4
41
תגובות על היוגורטים האלה - רובן טענו שזה ממש דוחה. חלק אמרו שהמרקם מעולה והטעם זוועה. 
אצלנו במכולת השכונתית אין דברים כאלה (ואני במרכז תל אביב! מה זה אומר על המכולת שלי?), אבל אני ממילא לא לקוחה פוטנציאלית: לפני הטבעונות אהבתי רק יוגורט יווני, ואף פעם לא מעדנים ממותקים.
הייתי שמחה למצוא יוגורט ללא טעם וללא מתיקות, אבל לא הייתי מתאמצת להכין לבד.
לצפיה ב-'דגמתי היום והיה לי ממש לא טעים'
דגמתי היום והיה לי ממש לא טעים
02/12/2018 | 23:13
3
30
טעם לוואי נוראי. מפאת הנימוס לא אגיד יותר. היוגורט סויה של תנובה הרבה יותר מוצלח.
לצפיה ב-' גם אני הייתי מנומסת בציטוטים...'
גם אני הייתי מנומסת בציטוטים...
03/12/2018 | 07:58
2
29
דרך אגב, אתמול המיקרו המהולל הפסיק לעבוד אז כנראה היקום רומז לי לחפש אחד חדש... לחצי דקה שקלתי להסתדר בלי מיקרו אבל זה לא יקרה.
לצפיה ב-'תתחדשי לך במיקרו חדש!'
תתחדשי לך במיקרו חדש!
03/12/2018 | 14:03
1
2
לצפיה ב-'תודה, אני כבר ממש רוצה להתחדש!'
תודה, אני כבר ממש רוצה להתחדש!
03/12/2018 | 18:24
22
אני בשלב החפירה באינטרנט, מקווה שיעבור מהר
לצפיה ב-'איפה אני טועה? מה אני עושה לא נכון? (שאלת מיקרוגל)'
איפה אני טועה? מה אני עושה לא נכון? (שאלת מיקרוגל)
29/11/2018 | 08:33
2
52
זה כבר המיקרוגל השלישי (נכון, ב-25 שנה בערך) שמתקלף לו הציפוי מתחת למסילה העגולה! כלומר, המסילה שמתחת לצלחת הזכוכית.
עכשיו אני מתלבטת ככה:
האם זה אומר שאסור להשתמש במיקרו? אני מניחה שהתשובה חיובית...מה שעשיתי בעבר זה משכתי ומשכתי ובסוף החלפתי.
ואם אני מחליפה (אוף!) - מה לעשות כדי שזה לא יקרה לי שוב?
לצפיה ב-'מה זה? בחיים לא קרה לי דבר כזה'
מה זה? בחיים לא קרה לי דבר כזה
30/11/2018 | 14:46
1
43
לקנות מיקרו מחברה אחרת
אולי משהו לא מסתובב שם טוב? שמים דברים כבדים על הצלחת ומשהו נגר ומתקלף בסוף?
לפנות לחברה שבה רכשת להתייעץ אם מוכרת התקלה

בכל מקרה הבנתי שמומלץ להחליף מיקרוגל פעם בכמה שנים בגלל עניני בטיחות קרינה (לא תמיד מיישמת...)
לצפיה ב-'מעולה, נתת לי חומר למחשבה!'
מעולה, נתת לי חומר למחשבה!
30/11/2018 | 16:46
29
לא חשבתי על עניין הכובד, ולא עלה בדעתי לשאול את החברה! 
גם לא ידעתי על ההמלצה להחליף, טוב לדעת!
לצפיה ב-'פצפוצי אורז בשוקולד'
פצפוצי אורז בשוקולד
26/11/2018 | 07:41
2
223
כשהיינו ילדים, זה היה ממתק אהוב מאד! אמא שלי היתה מכינה תערובת של קקאו, סוכר, אבקת נסקפה, מים, מרגרינה (מטעמי כסף, לא מטעמי טבעונות) וחלווה! זה היה די פצ'קריי להכין את התערובת, ואז שפכו לתוכה פצפוצי אורז וחילקו למנז'טים (היום לא מתאים לי בזבוז הנייר הזה).
היתה גם גרסה אלגנטית שבה מרחו את התערובת על משטחים של ופל (לא זוכרת איך קראו להם) והעמיסו זה על זה. 
 
מפה לשם, נתקעתי עם שקית של פצפוצי אורז מלא וחיפשתי משהו לא מתוק להכין ולא מצאתי. אבל מצאתי מתכון ממש קל בלי הערבוב של העיסה הנ"ל!
 
3 כוסות אורז תפוח (אני השתמשתי באורז תפוח מלא)
120 גרם שוקולד מריר (חבילה ועוד קצת - במתכון המקורי היה רק 100 גרם)
2 כפות חמאת בוטנים
5 כפות מייפל סירופ (השתמשתי בתערובת של מייפל ואגבה)
 
ממיסים שוקולד, מוסיפים חמאת בוטנים וסירופ מתוק, מערבבים היטב, מוסיפים פצפוצי אורז. 
משטחים בתבנית (גודלה של התבנית שלי: 25 על 15 ס"מ). מקררים היטב וחותכים לקוביות קטנות.
 
זה המתכון שמצאתי - אני השמטתי את השומשום.
לצפיה ב-'חבל שלא ידעתי'
חבל שלא ידעתי
27/11/2018 | 15:06
1
42
יש לי מתכון לחטיף הודי עם עלי קארי שקדים ואגוזים שמשתמשים בפצפוצי אורז מלא! הפיצפוצים נשארים פריכים וזה בהחלט מעדות המלוחים /מתובלים היטב.
 
אני כשלעצמי לא מחבבת כל מני שימושי מתוק באורז תפוח, הוא נהיה רך וגואי , כנ"ל קורנפלקס.
 
בכל מקרה אם תרצי אשתף את המתכון המלוח המדובר
 
לצפיה ב-'רוצה, ברור שרוצה! '
רוצה, ברור שרוצה!
27/11/2018 | 15:22
27
עוד נשארה כמעט חצי חבילה! תודה מראש
לצפיה ב-'חנוכה בפתח! בשבוע שעבר טעמתי ספינג' בפעם הראשונה'
חנוכה בפתח! בשבוע שעבר טעמתי ספינג' בפעם הראשונה
26/11/2018 | 07:43
3
41
ובאמת זה מאד טעים!
אני מתלבטת אם לחפש מתכון ולהכין או להמשיך עם סופגניות. יהיה ערב אחד הדל"נ עם טיגונים, כל השאר אפייה בלבד
 
לצפיה ב-'ואם אתם בקטע של חג המולד, אמש הכנתי mincemeat'
ואם אתם בקטע של חג המולד, אמש הכנתי mincemeat
26/11/2018 | 07:48
34
התערובת שמכינים ביום ראשון האחרון של נובמבר כדי למלא טארטלטים קטנים של חג המולד. (המתכון בקישור) לפעמים אני משווקת את זה כממתק לטו בשבט כי זה פירות יבשים, שקדים, פרי הדר. 
לצפיה ב-'שנים רבות'
שנים רבות
27/11/2018 | 15:03
22
לא טעמתי ספינג' אבל מהזכור לי זה מוצלח. האם זה עדיף על רגילות? אני לא יודעת, אני מחבבת סופגניות ביתיות קטנות עם זסט תפוז בבצק שמרים מוגשות לצד ריבה ביתית משובחת ממגוון פרות...
את הרגילות אפשר לשמור במקפיא ולחמם בתנור ככה שזה גם יתרון, לא יודעת לגבי ספינג'
 
העיקר שיהיה חג שמח!
 
לצפיה ב-'אצלנו חביבות הקהל'
אצלנו חביבות הקהל
27/11/2018 | 15:10
21
הן לביבות. כל מני לביבות. תפוחי אדמה קלאסיות, קישואים וגזר עם בצל, גבינה שהומרה לממרח טופו,
 
נטולות גלוטן אני מכינה סופגניות מהירות הכנה עם יוגורט סויה ותערובת נ"ג בעזרת אבקת אפיה. בשנה שעברה הצלחתי להכין נ"ג מבצק שמרים היה מפתיע וטעים
ערב אחד אני מייחדת להכנת סופגניות שמרים קלאסיות. משתדלת שתהיינה קטנות. נראה מה אעשה השנה.
 
חג אורים שמח !
לצפיה ב-'מחקתי כאן הודעת פרסומת (והתגובה הקשורה לה נמחקה גם היא)'
מחקתי כאן הודעת פרסומת (והתגובה הקשורה לה נמחקה גם היא)
23/11/2018 | 09:07
1
12
לצפיה ב-''
23/11/2018 | 14:44
4
לצפיה ב-'טופו או קמח חומוס לארוחת בוקר'
טופו או קמח חומוס לארוחת בוקר
22/11/2018 | 14:57
1
46
עם עדיפות לטופו.
האם ה״מקושקשת״ והשקשוקה או חבית החוומס טעימות גם ללא שמרי בירה?
יש המלצות למתכונים ארוחת-בוקריים אחרים עם שני המרכיבים+ירקות-אבוקדו-טחינה?


לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
22/11/2018 | 22:43
41
אני לא מוסיפה שמרי בירה לחביתות. מה כן? אני מתה על חביתת חומוס עתירת עלים קצוצים.
לדברים מטופו אני לא קוראת חביתה  , מגררת אותו על פומפיה גסה משתמשת בטופו הכי עדין שיש לי לרוב קדיתא, מטגנת בצל ובצל ירוק מגרדת על פומפיה גסה גם קישוא חותכת גזר לקוביות קטנטנות, מוסיפה ומטגנת הכל תוך כדי ערבוב מוסיפה את הטופו. מערבבת מתבלת. במקרה הזה ניתן להוסיף שמרי בירה אם רוצים. אבל לחלוטין אפשר בלי. מלח, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים.
לכסות ולתת לירקות להתרכך.
 
את יכולה להכין חביתיות מקמח חומוס ולאכול אותן עם אבוקדו מעוך היטב עם שום כתוש, לימון, בצל ירוק קצוץ ומלח. את יכולה להוסיף לממרח האבוקדו טופו (עדיף אחרי הרתחה של 10 דקות במים בלי כלום, מאריך את חיי המדף שלו)מגורר על פומפיה גסה ולהמליח עם מלח הימליה שחור.
 
סלט טופו בצל ירוק שומשום שחור ורוטב סויה. מעט שמן איזה שבא לך. מערבבים הכל חוץ מהטופו. הטופו בקוביות קטנות ממש . מערבבים טופו עם הרוטב. נותנים לזה לעמוד ואוכלים ככה. קר ללא בישול.
 
לביבות ירק עם קמח חומוס . לביבות ירק עם טופו מרוסק. כריך עם אבוקדו טופו פרוס דקדק, ירקות שונים פרוסים דק מלח מיצלימון.
 
 
לצפיה ב-'אירוח בנושא סיעוד וביטוח לאומי'
אירוח בנושא סיעוד וביטוח לאומי
22/11/2018 | 17:19
3
 
ביום ב', 26.11, בשעה 9:30-12:30, נארח בפורום ביטוח לאומי את מר אשר בטלמן, ממונה בכיר באגף הסיעוד של ביטוח לאומי.  
 
 
על האירוח
 
בעקבות הרפורמה בחוק סיעוד ושינויים בתנאי הזכאות הכוללים העסקת בן משפחה בסיעוד, נדון בשאלות –
 
מה השתנה עתה לאור הרפורמה בסיעוד
האם ניתן עתה להעסיק בן משפחה בכל הארץ? אם לא, מתי יכנס לתוקף
מה אפשרויות הערעור העומדות בפני, לפני פניה לבית הדין לעבודה
 
 
על המתארח
 
ביטוח לאומי עם הפנים לציבור גם בפורום – מר אשר בטלמן, ממונה בכיר באגף סיעוד של המשרד הראשי במוסד לביטוח לאומי. תודה לדוברות ביטוח הלאומי על תיאום האירוח.
 
 
העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
לצפיה ב-'תזונה טבעונית'
תזונה טבעונית
18/11/2018 | 16:44
4
50
שלום, אני שוקלת לעבור לתזונה טבעונית אני אשמח לשמוע על תפריטים ודוגמאות לארוחות מומלצות
לצפיה ב-'זו בקשה מאד מאד כללית'
זו בקשה מאד מאד כללית
19/11/2018 | 14:35
1
32
אני חושבת על האפשרות של להעזר בדיאטנית שמבינה בטבעונות
או אולי משהו כזה כבסיס עליו את יכולה להוסיף ולשאול כאן להרחבה או הבהרה וגיווןhttp://www.vegan-guide.co.il/
לצפיה ב-'תזונה טבעונית'
תזונה טבעונית
21/11/2018 | 09:51
28
בהמשך להצעה של מיקי: להסתובב ברשת, בפייסבוק יש אפשרות של "אתגר 22" שמציע מעבר מלווה לטבעונות. להצטרף לקבוצות פייסבוק וכמובן להישאר כאן! הפורום כבר לא פעיל כמו פעם, אבל אפשר להיעזר גם בארכיון שלו. ואם יש שאלה ספציפית על רעיון לארוחה, אנחנו כאן לעזרה!
לצפיה ב-'נצל״ש:אתגר 22'
נצל״ש:אתגר 22
22/11/2018 | 14:53
1
30
הליווי-תמיכה הוא של דיאטניות עם הכשרה כללית או שיש שם גם מתמחות בבעיות בריאות שונות שדורשות תזונה מאד מורכבת?
  
לצפיה ב-'יש להן התמחות אבל באתגר הן לא נכנסות לזה'
יש להן התמחות אבל באתגר הן לא נכנסות לזה
24/11/2018 | 08:13
19
כדאי ומומלץ לקבוע איתן פגישה אם יש בעית בריאות ספציפית שדורשת הרכבת תפריט
לצפיה ב-'שאור בן-בית'
שאור בן-בית
14/11/2018 | 05:33
5
36
 אמ;לק: כיף לגדל שאור, לא סיפור גדול, ויוצא לחם ממש טעים !
 
לפני כחודשיים התחלתי לגדל שאור. הרשת מלאה עצות ומדריכים ובפייסבוק יש קבוצות שאור ייעודיות (דרך אגב מיקי ראיתי גם קישור לקבוצה של שאור ללא גלוטן!)! 
החלטתי ללכת על הכי פשוט (בלי הקטע של להשרות צימוקים ולסנן תולעים למשל): רק קמח שיפון ומים. בצנצנת גדולה, מכוסה בבד דק (שגזרתי מחולצה דקיקה שעבר זמנה) מחוזק בגומיה. רק העיסה הראשונית היתה שיפון. אח"כ הוספתי חיטה וכוסמין לפי מה שהיה זמין. 
בעשרה הימים הראשונים טיפלתי בו מדי יום. אחר כך מדי שבוע, והשתמשתי רק בתור סטארטר/ראש עיסה, בתוספת שמרים יבשים. מה זה הטיפול: ביומיים הראשונים מערבבים ומחכים לראות פעילות שמרים כלומר בועות. ואז כל יום מוציאים חלק מהעיסה ומוסיפים (מאכילים) מים וקמח. אחרי שבוע/עשרה ימים של טיפול יומי, מעבירים למקרר. וכל שבוע מוציאים כוס (אני לא מסוגלת לזרוק אז תמיד השתמשתי בלחם כחלק מהקמח;מים), מחזירים כוס קמח וכוס מים. מערבבים, משאירים על השיש כ10 שעות, מחזירים למקרר. וחוזר חלילה!
 
בשבוע שעבר הכנתי לחם ראשון על בסיס שאור .
הכנתי את הבצק וכעבור שעה ראיתי שהוא פשוט לא תופח! עברו ארבע שעות ולא קרה כלום. כבר חשבתי שהשאור לא מספיק חזק, אבל השארתי את הבצק בקערה.
למחרת (!!) היה לי בצק תפוח מדהים!
עיצוב, התפחה ואפייה.
והתוצאה: עשר!
לחם חמצמץ כמו הלחם האחיד של ילדותי! עם קרום מתפצפץ. תענוג.
אני יודעת שבלי תמונות זה לא משכנע אבל לא נותרה פרוסה ולא נותר פירור! 
המשך יבוא
 
לצפיה ב-'נסיוני בשאור ללא גלוטן'
נסיוני בשאור ללא גלוטן
14/11/2018 | 08:46
4
35
אומר- רק כוסמת ירוקה
והיא אמנם מגדלת שאור שלא יאומן
אני טוחנת כוסמת ירוקה בבלנדר הביתי מוסיפה לה מים ומעמידה כפי שתארת על השיש.
כוסמת נענית להזמנה לשאור כמשוגעת ודי מהרף ענין של שעות מתחילה תסיסה.
אני הכנסתי למקרר אחרי כמה שעות וכל יום האכלתי אותו בעוד קמח כוסמת ומים חמימים. העיסה היתה משתוללת . אחרי שבוע השארתי ממנה כוס ואת השאר הבלעתי בעיסה ללחם. מה שחשוב לדעת שהשאור הזה לא אוהב שום קמח אחר, הוא לא מתפתח יפה עם טף/ סורגום/ עדשים... שאור שגידלתי על כוסמת נענה רק לכוסמת.  הלחם יוצא חמוץ, עם קרום פריך מאד והרבה אויר . לאוהבי הז'אנר זו הצלחה מטורפת. לא מורגש שזה נטול גלוטן.
 
הצליאקי אצלנו לא אוהב את העוצמה של השאור הזה אז הפסקתי.
 
 
לצפיה ב-'זה באמת עניין של טעם! אני ממש אוהבת את הטעם החמצמץ'
זה באמת עניין של טעם! אני ממש אוהבת את הטעם החמצמץ
14/11/2018 | 20:06
1
18
אבל יש אנשים שזה לא טעים להם.
מה שכן, ללחם של פעם היה טעם אחר לגמרי... אני חושבת שלעולם לא אצליח לשחזר את לחם הקימל של הילדות
לצפיה ב-'בזה אנחנו מסכימות'
בזה אנחנו מסכימות
19/11/2018 | 14:31
11
אבל ברור שיש טעם גם לרגש וגם לזיכרון
חוצמזה המים אחרים והתהליכים מואצים אז...
בכל זאת לחם שאני אופה בבית בהקפדה על תהליכי תסיסה ראויים , טעם חצי חמוץ כזה, בצק עם שמרים שחיכה לילה במקרר
זה עונג
שאור כוסמת הוא לא סתם חמצמץ, זה חזק
לצפיה ב-'פיתות כוסמת וקינואה'
פיתות כוסמת וקינואה
17/11/2018 | 13:19
1
71
לא יודע/זוכר אם דיברנו על הנושא אבל כשמדברים על לחם כוסמת זה בהחלט יכול לעלות על הפרק.
את יכולה להציע ל"צליאקי" לנסות את זה.
 
לצפיה ב-' בהחלט '
בהחלט
19/11/2018 | 14:37
14
ויש גם קרפים מכוסמת ובכלל זה קמח נח ושווה 
השאור שלו מצויין אבל מאד מודגש
לצפיה ב-'מה למחר?'
מה למחר?
08/11/2018 | 19:19
5
34
סופשבוע וזה
 
יש לי חצילים קטנים ויפים
יש לי המונמון בננות
זוקיני יפיפיים
הרבה עשבי תיבול
 
עוד אין לי כיוון אבל זה מתבשל בי
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'אפילו עוד לא התחלתי, חוץ מלהעמיד בצק ללחם!'
אפילו עוד לא התחלתי, חוץ מלהעמיד בצק ללחם!
09/11/2018 | 10:31
4
28
גם אצלי יהיה משהו עם חצילים
ותבשיל כלשהו עם דלעת וחומוס, וקוסקוס במיקרוגל
עוגה למחר - עוד לא החלטתי איזו.
בוקר של דחיינות רצינית! בסוף יהיה טעים אבל ייקח זמן!
לצפיה ב-'העמדתי עדשים חומים'
העמדתי עדשים חומים
09/11/2018 | 11:40
3
33
כוסמת ירוקה ועדשי דל להשריה מאתמול, אני חושבת על קציצות מעורבות עם זוקיני בצל ועלים כהים.
 
עדיין אין לי מושג ולחם מזמן לא אפיתי...
לצפיה ב-'מה נהיה'
מה נהיה
09/11/2018 | 17:51
2
34
קציצות כאמור למעלה, מטוגנות
 
לתנור הכנסתי הרבה שלוטים עם נתחים גדולים של דלורית מקולפת ובטטה ברוטב יין אדום ותערובת תבלינים מזרח תיכונית.
 
נתחים מוארכים של סויה יבשה שריככתי היטב במים רותחים. סחטיתי ותיבלתי. אחר כך הנחתי על פטריות שימג'י, שמפניון ופורטובלה. הרבה בצל ירוק קצוץ.
הוספתי חלב סויה ועוד מלח ופלפל שחור, גררתי מעל חמש שיני שום. ריח גנעדן.
 
אורז בסמטי מינימום תיבול אפוי.
 
לחמניות מתערובת קמח מלא וקמח כוסמין בהיר.
 
טחינה
 
סלט ירקות רב צבע
 
חצילים אפויים בקוביות עם גרגרי חומוס, רוקט  ועגבניות מיובשות.
 
אני על העוגה עכשיו
 
אנחנו רק ארבעה היום
מראה לי שנסתפק באלה
לצפיה ב-'אז זהו שלא התאפקתי'
אז זהו שלא התאפקתי
09/11/2018 | 18:55
32

ואחרי שבכורי שאל: כזאת כמות קציצות ולחמניות זה כדי שאני והחיילת נוכל לקחת בראשון כל אחד למעונו, נכון?... טוב אז שיהיה להם לקחת!

לתנור אחד תחבתי חצילים קטנים וקליתי כדי לטחון בבלנדר לסלט עם טחינה ועשבי תיבול

חתכתי שומר לפרוסות דקות עם בצל ולימון ותפוז הוספתי שמיר טרי קצוץ בנדיבות חומץ אורז מלח זרזיף שמן זית טיפ טיפה סוכר ופלפל שחור גרוס

עוגת תפוזים עם הרבה זסט על תערובת קמח טף, סורגום ותפוחי אדמה ובסוף לתיגבור זיגוג על בסיס מיצתפוזים טרי סחוט
 
לצפיה ב-'חלב קוקוס מפתאום סויה '
חלב קוקוס מפתאום סויה
09/11/2018 | 18:57
15
לצפיה ב-'נובמבר התחיל בחמסין מטורף! אבל את התנור בכ"ז אדליק'
נובמבר התחיל בחמסין מטורף! אבל את התנור בכ"ז אדליק
02/11/2018 | 09:47
4
40
כי העמדתי בצק ללחם.
היום הוספתי לחלק מהבצק מעט גרירת תפוז וקצת זרעי כוסברה כתושים. לדעתי זה אמור לצאת פשוט מעולה!
חלק מהבצק ינוצל למאפים ממולאים בתבשיל ירקות (יש לי תבשיל תרד ותירס פיקנטי), סטייל קלצונה. חלק ללחמים. מאז שהתחלתי עם השאור, הפריזר מתפוצץ מלחמים... אבל מי יאכל אותם? אני מתחילה להרגיש כמו שולית הקוסם   
עוד בתכנית מרק ירקות עם גריסים, משהו מחצילים - עוד לא ידוע מה. אולי כשאדליק את התנור בשביל הלחם יהיה לי רעיון.
השבוע הגיעו בארגז הירקות המון רימונים, וביום השבתון עמדתי ופרטתי את כולם - חלקם לתוך סלט סלק וגזר חי (תיבול: רק לימון ומלח). 
לצפיה ב-'אצלנו הופיעה צאצאית'
אצלנו הופיעה צאצאית
03/11/2018 | 15:13
35
מלווה בלא פחות מארבעה חברים כולל לינה
 
מה היה לנו?
מה שנשאר מקציצות חריפות של טופו פיסטוקים וגרעיני חמניה ברוטב עגבניות וחצילים עשיר
 
אורז בסמטי עם אפונה- בתנור
 
נתחי סויה בסיר לחץ עם בטטה הרבה בצל ורוטב יין אדום עם פטרוזיליה לרוב זרעי כוסברה ופלפל חריף מגידול ביתי
 
תבנית תפוחי אדמה ובטטה בתנור
 
מרק תירס מועשר בקוביות מלפפון , קוביות טופו ששרו ברוטב סויה ושמרי בירה, חלר מהמרק טחון וחלק גרעינים שלמים. על חלב קוקוס ציר ירקות עשיר.
 
סלט חסה עם פרוסות קרמבולה ותפוזים
 
סלט כרוב עם קוביות תפוח עץ ועלי אזוב טריים בנדיבות
 
טחינה עתירת שום וכמון
 
סלט עגבניות בשני צבעים ומלפפון
 
שעועית עדינה צהובה וירוקה עם שמן זית מלח שום וחצאי עגבניות שרי מוקפצים- צהוב ואדום
 
עוגת שיש בננה שוקולד
 
חצי מהסועדים לא טבעונים וחזרו ואמרו שככה אפשר להבין מי שכן
מסר הטבעונות בלי מילים
 
 
לצפיה ב-'הלחם שלך נקרא מהמם'
הלחם שלך נקרא מהמם
04/11/2018 | 15:05
2
23
והנה גם מזג האויר שייחלת אליו מגיע. אצלנו כבר יורד גשם. קריר ואפור כראוי לסתיו
לצפיה ב-'גם כאן מסתמן שינוי במז"א'
גם כאן מסתמן שינוי במז"א
04/11/2018 | 16:04
1
23
תוספת גרידת תפוז וזרעי כוסברה היתה מעולה - בפעם הבאה אעשה זאת על כל הבצק ולא רק על דוגמית
 
מה קרה לתפוז! זרק אותי גם ממחשב הבית!
לצפיה ב-'אוקיי... הצלחתי לחזור וזו באמת אני עם השם המכוכב למעלה'
אוקיי... הצלחתי לחזור וזו באמת אני עם השם המכוכב למעלה
04/11/2018 | 16:07
12
לצפיה ב-'דלעת - מתכונים ושימור'
דלעת - מתכונים ושימור
28/10/2018 | 15:31
10
45
שלום,

קיבלתי דלעת שלמה יפה. היא אמנם קטנה יחסית, אבל עדיין גדולה מכדי שאחסל אותה בתבשיל או שניים, גם אם אקח בחשבון שחלק אחלק לקרובים ושכנים. אז אני שואלת -

אפשר להקפיא? ואם כן, איך? להקפיא קוביות טריות או לבשל/לאפות/לטגן קודם? דרך מסוימת להפשיר?

כמה זמן ישמרו חתיכות דלעת במקרר? אלה מהסופר לא מחזיקות יותר מיומיים שלושה, אבל פה אני חותכת אותה בעצמי. למישהו יש נסיון?

לגבי מתכונים - אני אכין מרק כתום, לביבות דלעת ואם ישאר כוח, אנסה למצוא מתכון למאפינס דלעת. אם למישהו יש המלצה על עוד מתכון, במיוחד כזה שילדים יאכלו (רמז: הדלעת צריכה להסתתר היטב) אשמח מאד.


לצפיה ב-'הדלעת המופלאה! (ספר שהבן שלי מאד אהב בילדותו)'
הדלעת המופלאה! (ספר שהבן שלי מאד אהב בילדותו)
28/10/2018 | 20:43
8
46
איזה ירק נפלא!
אני מקפיאה אחרי אפייה, או בחתיכות או טחון: אני טורחת וכותבת כמה גרם מחית יש! 
אבל לדעתי אין שום סיבה שלא לחתוך לקוביות ואז להקפיא - גם זה יעבוד.
כמה זמן יחזיק במקרר - תלוי מאד בסוג המקרר, וכמה פעמים ביום פותחים אותו! יש מקררים שלא יחזיקו יותר מיומיים שלושה ויש שבועיים! לדעתי כדאי להקפיא כדי לא להסתכן.
אני מאד אוהבת: דלעת בקארי, סתם בתנור, במרק "כתומים" מתובל עם ג'ינג'ר ולמון גראס, או במרק קובה (עם קובה במלית דלעת וגרעיני דלעת)
לביבות דלעת עם חמאת בוטנים ומרווה
מקרוני צ'יז מדלעת וקרם קשיו
והכי: מחית דלעת בבצק של חלה (עם תבלינים חמים כמו קינמון) - שוס מנצח
 
הבלוג שלי מאד מוזנח ומזמן לא עדכנתי בו למרות תכניות רבות, אבל אם תכתבי שם "דלעת" בחלונית החיפוש יעלו לך מתכונים שאולי יתאימו לך. כאן
לצפיה ב-'אפשר מתכונים?'
אפשר מתכונים?
29/10/2018 | 10:20
4
15
ללביבות דלעת ולמרק הקובה?
לצפיה ב-'בפוסט שלי למעלה יש לינק לבלוג'
בפוסט שלי למעלה יש לינק לבלוג
29/10/2018 | 13:17
3
22
לתוצאות חיפוש בנושא "דלעת" ושם יהיו כל המתכונים!
אשתדל בהמשך היום להדביק אותם כאן
לצפיה ב-'לביבות דלעת ומרווה'
לביבות דלעת ומרווה
29/10/2018 | 13:20
41
חשוב לשים לב, אם בחמאת הבוטנים כבר יש מלח, להיזהר עם ההמלחה
 

רכיבים
ל-25-20 לביבות קטנות 
500 גרם דלעת מקולפת ומגוררת בפומפיה דקה (2 כוסות דחוסות)
4 עלי מרווה גזורים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 כפית מלח
שמן לשימון התבנית
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
סוחטים את הדלעת המגוררת מנוזלים. מוסיפים מרווה, בצל ירוק, חמאת בוטנים ומלח ומערבבים היטב.
אם רוצים לביבות קשות יותר, מוסיפים כף או שתיים קמח עדשים/חומוס.
לוקחים מהעיסה בכפית ויוצרים לביבה עגולה. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים עם כל העיסה.
אופים כחצי שעה או עד שהלביבות משחימות ונפרדות בקלות מהנייר.
אפשר לשמור במקרר שלושה ימים ולחמם לפני ההגשה.
לצפיה ב-'קובה דלעת בלינק'
קובה דלעת בלינק
29/10/2018 | 13:21
1
24
זה כל כך טעים! אני חייבת להכין שוב
 
 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
31/10/2018 | 09:55
3
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
29/10/2018 | 22:51
2
18
אקפיא בחתיכות אחרי אפיה. הקישור שנתת משום מה לא עובד לי
לצפיה ב-'נראה לי ששמתי קישור לא תקין, סליחה'
נראה לי ששמתי קישור לא תקין, סליחה
30/10/2018 | 12:25
1
13
הנה הקישור לבלוג, אפשר לכתוב בחלונית החיפוש "דלעת" ויעלו הרבה מתכונים
לצפיה ב-'תודה '
תודה
31/10/2018 | 22:59
1
לצפיה ב-'מרק להקפיא'
מרק להקפיא
29/10/2018 | 10:54
23
ריבת דלעת עם תבלינים ולימון
 
קציצות דלעת עם גרגרי חומוס מעוכים וכוסברה- להקפאה
 
סלט מקוביות דלעת מוקפצות עם הרבה תבלינים יחד עם פטריות קרוטונים ועשבי תיבול
לצפיה ב-'מה לשבת?'
מה לשבת?
26/10/2018 | 11:12
7
33
אורחים בהפתעה +חיילת שבאה אחרי שבועיים פלוס+ חבר של חיילת שמגיע מהשטח+ סטודנט שמגיע לאכול אוכל של אמא +שלושת בני הבית הנותרים הקבועים...
 
בתנור תבנית עם סלקים טריים, שלמים.יוגשו פרוסים עם תחמיץ עדין
 
עוגת בננות עם שברי שוקולד על הכוונת
 
תפוחי אדמה חצויים בקליפתם לתנור
 
קציצות מפטריות אנוקי ושימאג'י וטופו מטוגנות קלות ומונחות על מצע מגוון ירקות
 
ממרח ירקרק מטופו שום וסלרי
 
טחינה
 
מרק עגבניות עם סלק אחד מרוסק לחיזוק הצבע הרבה סלרי וקוביות טופו
 
אורז צהבהב
 
אפונה עדינה עוד לא ברור עם מה
 
יש לי אזוקי מושרים ואני תוהה מה לעשות בהם ואחר כך כל הסלטים...
לצפיה ב-'תבשיל פטריות עם גריסי פנינה ושמיר'
תבשיל פטריות עם גריסי פנינה ושמיר
26/10/2018 | 11:19
4
42
משהו עם קישואים - אולי קישואים ועגבניות
ואולי מרק סלק בעקבות המרק של מיקי מהי!
משהו לפריזר מחבילה יפה של מנגולד 
שכחתי להעמיד בצק לחלות... אז לא בטוח מה יהיה בקטע הלחם!
לצפיה ב-'יש לך המלצה מהממת על תבשיל אזוקי?'
יש לך המלצה מהממת על תבשיל אזוקי?
26/10/2018 | 11:36
3
21
מנסיון?
נמאס לי מהרגילים שלי ...
לצפיה ב-'אני מנסה '
אני מנסה
26/10/2018 | 15:13
2
27
מתכון של אורנה ואלה לאזוקי אפוי עם ירקות כתומים... עודני תוהה אם להכין מזה סלט או להשאיר מתכון חם..
לצפיה ב-'מה הכנת בסוף?'
מה הכנת בסוף?
27/10/2018 | 09:16
1
21
אני חושבת שהשתמשתי רק פעם או פעמיים באזוקי - פעם בקארי ופעם בקציצות שאני לא מוצאת את המתכון שלהן! אני זוכרת שזה היה טעים  
לצפיה ב-'את הסטייל אורנה ואלה'
את הסטייל אורנה ואלה
27/10/2018 | 13:13
27
שזה בעצם קוביות ירקות כתומים מתובלים מטוגנים עם בצל מוזהב ואחר כך מעורבבים עםפ אזוקי שבושלו במים מראש. הכל יחד מערבבים עם מיצלימון סירופ מייפל פלפל חריף ושמן זית ואופים. זה נחמד.
 
 
לצפיה ב-'בסוף'
בסוף
27/10/2018 | 13:19
21
היו גם נתחי סויה יבשים שהורתחו ואז נאפו על מצע ירקות עם שמרי בירה ברוטב סויה סילן ושום
 
האפונה הוכנסה לסלט עם קישוא טרי, מלפפון, גזר, שקדים, פלפל ,תירס, כרוב.
 
 סלט עגבניות בשני צבעים עם פלפל חריף וכוסברה
 
סלט חסה ואבוקדו עם רוטב שמן זית ליים מלח שום
 
המרק הוחלף במרק ירקות עם אורז ושורש כורכום
 
סלט קוביות חצילים עגבניות וזוקיני מטוגניות בשמן מאד מתובל ואחר כך עם פקאנים מסוכרים
 
 
לצפיה ב-'אצלנו לא נשארו רעבים'
אצלנו לא נשארו רעבים
27/10/2018 | 20:22
31
קציצות שבבי סויה שבושלו ונסחטו, עם בצל/שום/בבטחה/תפוח אדמה במעבד מזון, קמח וקמח עדשים והרבה תיבול קציצתי, מצופות בפירורי לחם ומטוגנות

מוקפץ בצל, ברוקולי, בטטה אפונה וטופו עם קארי אדום, קרם קוקוס, תיבול אסיאתי וקצת חמאת בוטנים וכוסברה /בצל ירוק, עם רוטב טעים זה על מצע אורז עגול מלא

תבנית פרוסות בצל, תפוחי אדמה וקישואים בתנור עם תבלינים עד להזהבה וריכוך ובסוף פירורי לחם על הגל לקראנצ׳יות

רביולי בטטה עם רוזה רוזה טבעוני על בסיס שמנת סויה

פתיתים עם בצל מטוגן ואפונה

סלט עגבניות, גרגרי חומוס, חסה, רוקט, במיץ לימון ושמן זית

קוסקוס מלא

הרבה סלטים שקנינו מהחומוסיה הקרובה - סלט סלק, סלט אבוקדו, מג׳דרה, סלט תירס.

סורבה פירות אדומים וגלידת קוקוס אננס (קנינו...)


לצפיה ב-'מרק'
מרק
24/10/2018 | 20:09
55
אצלנו קריר
עכשיו מתקרר עוד
היה לי הרבה סלק
מה עושים?
מרק! אני מתקשה מאד לאכול מרק עם סלק, אחרי ההקדמה הזאת הנה מה הכנתי ואף אכלתי ולא רק אני
 
5 סלקים מתוקים להפליא, שני שורשי סלרי עייפים , שתי בטטות קטנות ויפות וחצי דלורית שעברה את מבחן הטעימה לפני בישול. הכל מנוקה ובסיר לחץ. בערך 20 דרות. בינתיים במחבת חבילת גבעולי סלרי קצוצים, קוביות מהחצי השני של הדלורית וגפרורים משלושה גזרים יגעים. עם תבלינים- מלח פלפל גרוס.
 
את מבושלי הלחץ טחנתי עם מי הבישול שהוספתי בהדרגה לבלנדר עד למרקם חלק החזרתי לסיר והוספתי את המטוגנים, תיקנתי מלח וחריף. הצבע נהדר, הארומה מפתיעה וחוסר הדמיון למרק סלק מצויין בשבילי.
לצפיה ב-'המון בננות'
המון בננות
22/10/2018 | 12:17
7
307
מהארגז האורגני הגיעו בננות (לרוב!) אורגניות במחיר טוב
אז הקפאתי
ועכשיו אני אופה עוגות בננות כי אצלנו הן הולכות מעולה. יוצאות מצויינות גם בנטול גלוטן , מרקם טוב, לא דחוסות, לא רטובות, לא מתפרקות. מוסיפה בהן 100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לחתיכות בגדלים משתנים.
המתכון מתאים גם לאפיית קאפקייקס ולהקפיא.
 
חגיגה
לצפיה ב-'עוגת בננות...אשמח למתכון מסודר לעוגה ללא גלוטן'
עוגת בננות...אשמח למתכון מסודר לעוגה ללא גלוטן
22/10/2018 | 13:26
2
16
לצפיה ב-'מתכון '
מתכון
22/10/2018 | 17:40
1
61
ארבע בננות בשלות במעבד מזון עם חצי כוס שמן, כוס ורבע סוכר חום, קורט מלח, שקיק שלם אבקת אפיה, 4-5 כפות רסק תפוחים. אחרי טחינה מוסיפים כוס וחצי קמח טף בהיר חצי כוס קמח תפוחי אדמה, חצי כוס קמח סורגום או קמח אורז לבן. שמינית כפית קסנטן גם.
100 גרם שוקולד מריר איכתי שבור . לערבב הכל. לאפות חצי שעה- 50 דקות בחום 17 טורבו. לפזר מעל אבקת סוכר .
לצפיה ב-'תודה'
תודה
22/10/2018 | 19:56
6
לצפיה ב-'אני מקפיא עודפי בננות בפרוסות דקות '
אני מקפיא עודפי בננות בפרוסות דקות
24/10/2018 | 16:42
3
52
וגם ענבים קפואים, ליצ'י קפוא ועוד (עודפים מהעצים בגינה)
אחר כך מערבב עם כל מיני פירות אחרים לא קפואים חתוכים , קצת אגוזים מפוררים  יוצק קצת סילאן מעל הכל... לפעמים מוסיף קצת פלפל צ'ילי חריף ..
בקיצור סלט פירות חצי קפוא  חצי לא, חמוץ\מתוק חריף כל הטעמים ביחד.
 
 
 
 
לצפיה ב-'נב-גם קצת עלי נענע ו\או בזיליקום מהגינה.'
נב-גם קצת עלי נענע ו\או בזיליקום מהגינה.
24/10/2018 | 16:46
14
לצפיה ב-'יש לך עודפים של ליצי'? איזה כיף לך! רוצה להחליף עם דלעת '
יש לך עודפים של ליצי'? איזה כיף לך! רוצה להחליף עם דלעת
28/10/2018 | 15:33
1
4
לצפיה ב-'יש לי לפעמים אבל בעונה של הליצ'י'
יש לי לפעמים אבל בעונה של הליצ'י
29/10/2018 | 16:03
19
ככה זה עם עצי פרי  העצים נותנים את כל הכמות בזמן קצר.
 
לצפיה ב-'יש תכניות לבישולים? אפיות?'
יש תכניות לבישולים? אפיות?
19/10/2018 | 09:34
1
29
אני בשלב המתקדם של: הוצאתי ירקות מהמקרר ואני מתלבטת אם לשתות עוד קפה לפני שאני ניגשת לבישולים!
בתכניות: קישואים מוקפצים עם הרבה ירוקים שיצטרפו לפסטה
מתלבטת אם להכין גם פסטו מרוקט ופיסטוק, נשמע לי ממש טעים וכל החמרים זמינים
פרוסות חצילים בתנור לטובת מוסקה
אולי קראמבל
בשבוע שעבר אפיתי מעין קלצונה/חצ'פורים(ממולאים בתבשיל חצילים ושעועית אדומה) והקפאתי, אז אני ממש מסודרת לשבועות הבאים לארוחת צהריים בימים של לימודים. השבוע גם אפיתי לחם קימל (במסגרת: צריך להאכיל את השאור וכואב הלב לזרוק כשמוציאים מהצנצנת). 
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'אצלנו לאט לאט'
אצלנו לאט לאט
19/10/2018 | 15:24
36
חצילים בשתי דרכים- אפויים בתנור ואחר כך טחונים עם טחינה שום פלפל חריף מיצליים עשבי תיבול לרוב מעט סילן מלח.
מקולפים מאודים מעל תועפות בצל ומעליהם עגבניות חתוכות גס אחר כך מלח גס, פלפל שחור. אחרי בישול עד ריכוך, הבצל השחים עירבבתי הכל הוספתי שום מקוצץ קטן שמרי בירה ותיקנתי מלח ופלפל.
 
עכשיו הבית מלא ריח בצל ירוק ושום שממלאים חריצים שחרצתי בחצאי בטטות. חציתי בטטות גדולות סימנתי בסכין חד קוביות כמו במנגו. ערבבתי בצל ירוק קצוץ ושוב עם שמן זית מלח פלפל שחור עיסית לתוך הבטטות המחורצות. הפכתי אותן בתוך תבנית שריפדתי בשמרי בירה והכנסתי לתנור.
 
יש לי טופו שאני חוככת אם להכין ברוטב לימון ושקדים. עוגת בננות עם שברי שוקולד. לא יודעת מה עוד יתחשק לי.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ