לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1047310,473 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תיכף פסח'
תיכף פסח
30/03/2019 | 19:04
22
62
אמנם מזג האויר מתעתע אבל החג מתקרב.
אצלנו השנה מצומצם יחסית
אחת משלנו בהודו אז אנחנו חמישה
אולי הנשואה ובן זוגה יגיעו
הורים מצד אחד ואח עם משפחתו
זה אומר בין 13-15 .
בקטנה.
מה אתם מתכננים?
לצפיה ב-'אצלנו חנוכת בית אחרי שיפוץ מאד דרוש וקצת מתיש...'
אצלנו חנוכת בית אחרי שיפוץ מאד דרוש וקצת מתיש...
06/04/2019 | 17:01
33
נהיה 11 - נארח אצלנו את אחותי גיסי וההורים שלי וכל הילדודס של כולם. אני תמיד מכינה יותר ממה שצריך עוד אין לי רעיונות חוץ ממרח כמו-כבד טבעוני שאני עושה כל שנה וכל מיני סלטים וירקות בתנור.

לצפיה ב-'אנחנו בהרכב די מלא, בימים אלה עובדים על תפריט'
אנחנו בהרכב די מלא, בימים אלה עובדים על תפריט
07/04/2019 | 10:56
3
29
מרק ירקות עם קניידלך - חובה
אחי יכין ממולאים, מנת הדגל המפוארת שלו
יהיו הרבה ירקות בתנור, ותפ"א אפויים
חזרת וחרוסת וכו
על קינוח טרם סגרנו, אצלי לא אוהבים דברים עם קוקוס אז הרבה מהקינוחים הפוטנציאלים ירדו מהפרק. 
בשנים עברו נהגתי להכין לביבות כרובית בצורת גפילטע פיש אבל השנה לא נראה לי שאשקיע... נראה.
לצפיה ב-'איזה ממולאים מפוארים הוא מכין?'
איזה ממולאים מפוארים הוא מכין?
15/04/2019 | 10:14
2
14
מחפשת רעיון לממולאים מוצלחים...
לצפיה ב-'בעבר היה מכין בצל, סלק, פלפל וכרוב'
בעבר היה מכין בצל, סלק, פלפל וכרוב
15/04/2019 | 12:41
15
זה נראה כ"כ מרשים ביחד בסיר, וככ טעים. אני הכי אהבתי סלק. השנה הוא אמר שלדעתו הירק היחיד עם קונצנזוס מובהק הוא כרוב, ולכן יכין רק כרוב ממולא! 
לצפיה ב-'סלק וקולרבי ופלפלים כתומים'
סלק וקולרבי ופלפלים כתומים
15/04/2019 | 12:57
12
אפשר גם עגבניות גדולות זה צבעוני להפליא
במלית אפשר לשלב אגוזים וזרעי חמניה, אורז משני צבעים לפחות תבלינים כמו קינמון וכמון יחד או לילופין צהובים לכיוון ההודי. מתחת לממולאים מושיבים שלל ירקות אחרים -בצל, שורש סלרי, גזר, עלי סלק...רוטב שמכיל מים מתובלים בתבלינים יבשים שמן והרבה עלי תיבול קצוצים.
 
לחילופין כיוון אחר לחלוטין- פטריות ממולאות. בצל מטוגן לרוב, תפוחי אדמה ובטטה מרוסקים גס, עלי תיבול. ברוטב פטריות מיובשות, עלי טימין ואזוב אפשר גם מיובשים, מסמיכים עם מעט עמילן ומשתמשים בחלב קוקוס . חריף לפי הטעם, אגוז מוסקט מגורר...
 
אפשר למלא תפוחי אדמה בירוקים מקוצצים פלפל חריף שומשום אם אתם אוכלים בפסח לבשל ברוטב צהוב עתיר כורכום ושורשים מגוררים כמו פטרוזיליה, סלרי, גזר.
 
אם אתם אוכלים קטניות אפשר למלא בנבטוטים מתובלים וכמובן להעזר בשבבי סויה למליות למינהן
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
08/04/2019 | 14:25
16
28
מרק עוד לא סגור סופית איזה עם קניידלעך שהם גם נ"ג... אתגר אבל הצלחנו בעבר
 
קציצות טופו עם אצות שמקבלות גוון דגי עם חזרת תוצרת בית
 
קרפים נ"ג ממולאים ממרח כמו כבד עם רוטב פטריות
 
הרבה סלטים בשלל צבעים ומרקמים 
 
אורז אפוי נראה עוד עם מה
 
צלי נתחי סויה
 
 גלידת אגוזים , מוס גבינתי על פרורים ורוטב תותים  ועוגת מוס שוקולד על בסיס קוקוס אפוי
לצפיה ב-'איך את מכינה גלידת אגוזים?'
איך את מכינה גלידת אגוזים?
09/04/2019 | 07:58
4
14
נשמע מסקרן!
לצפיה ב-'תיכף מצרפת מתכון שאינו מכזיב'
תיכף מצרפת מתכון שאינו מכזיב
09/04/2019 | 10:49
3
26
הרעיון הוא ללא מכונת גלידה כאשר השומן באגוזים ועיבוד במעבד מזון מונעים היווצרות קרח ושומרים על מרקם גלידתי מפתיע.
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
09/04/2019 | 10:55
2
29
אני עשיתי כל מני וריאציות על זה עם תמצית קפה, עם זסט ומיץ לימון במקום המים, עם תותים מרוסקים ומעט קסנטן גם במקום המים. תקשיבי זה שוס! עבדתי גם עם פקאנים, גם עם קשיו, גם עם פיסטוקים ,גם עם אגוזי מקדמיה....שוס אמיתי 
 
לצפיה ב-' גם אני משתמשת במתכון המוצלח הזה'
גם אני משתמשת במתכון המוצלח הזה
09/04/2019 | 11:26
17
הכי טוב יצא לי עם פקאנים ומייפל
לצפיה ב-'תודה! אולי סו"ס אנסה גם'
תודה! אולי סו"ס אנסה גם
09/04/2019 | 12:47
19
בתקווה שהנינג'ה תתמודד עם זה
יש לי הרגשה שכבר נתת לי את המתכון בעבר! אולי אעשה ניסוי לפני פסח - הצירופים שלך נשמעים שווים
לצפיה ב-'מעניין אותי המתכון לקרפים - אבא שלי אוהב פטריות'
מעניין אותי המתכון לקרפים - אבא שלי אוהב פטריות
09/04/2019 | 11:41
10
27
אם תוכלי לכתוב את המתכון וגם אם עולים לך או לאחרים עוד רעיונות למתכוני פסח טבעוניים כשל״פ עם פטריות לשמח את ליבו של אבי

עוד רעיונות ומתכונים שבתכנית מהצד הטבעוני :
לזנית מצות , ניוקי מוקפץ עם תרד בטטה ורוטב קשיו, לפעמים עם פירורי ערמונים, מוקפץ עם אטריות אורז או שעועית והרבה ירקות, סלט ירוק, סלט כרוב עם סומסום, משהו עם קינואה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ובטטות  בתנור, פשטידה או מאפינס, קציצות עדשים, מרק ירקות עם קניידלך, ממרח כמו כבד, תחתיות ארטישוק או פטריות ממולאות במלית עם אגוזים אפוי בתנור עם רוטב לימוני חמצמץ. לקינוח בשנה שעברה עשיתי פאי שוקולד טבעוני מושחת שאבא שלי עף עליו וגלידת תותים. צריכה למצוא את המתכון של פאי השוקולד.
לצפיה ב-'מה זה כשל"פ מבחינתך?'
מה זה כשל"פ מבחינתך?
10/04/2019 | 14:38
23
כי אני משתמשת במוצרים נטולי גלוטן גם ללא שום הכשר מתוך ידיעה ברורה שאין סיכוי שיש בהן גלוטן אי לכך מבחינתי הם לחלוטין כשלפ...
קטניות טף סורגום אורז
 
לגבי הפטריות, את יכולה להכין סלט פטריות מעודן שמכיל פטריות צלויות עם בצל , קצפת מחלב קוקוס אני משתמשת ב-98% ללא שום תוספות, לקצפת הזו אני מוסיפה מעט קסנטן גם לייצוב לאורך זמן, חרדל, עשבי תיבול מלח ופלפל שחור ומטציעה לתוכה את הפטריות אחרי שציננתי במסננת כדי שאם יש נוזלים שיגירו אותם. גנעדן זה כאן.
 
עוד פטריות מאפה שכבות תפוחי אדמה בצל ירוק ופטריות פרוסות, קציצות מפטריות ואגוזים, פטריות ממולאות במחית אגוזים ועשבי תיבול, פטריות מבושלות עם סויה סילן ותבלינים, מרק פטריות על בסיס חלב קוקוס ועשבי תיבול, 
לצפיה ב-'פאי שוקולד מושחת'
פאי שוקולד מושחת
11/04/2019 | 10:45
8
22
נשמע מענין... אפשר מתכון?
לצפיה ב-'לא יודעת מה מכינה הד"ר'
לא יודעת מה מכינה הד"ר
11/04/2019 | 11:32
7
25
אבל הנה מתכון של אורי שביט, שווה
 
לתחתית שקדים פריכה:
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים
70 גר' (1/3 כוס) שמן קוקוס
75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר
15 גר' (כף "בהריון") אבקת קקאו הולנדי
10 גר' (כף) קורנפלור
למלית גנאש שוקולד:
300 גר' שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו
300 מ"ל (3/4 פחית) קרם קוקוס
30 גר' (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
לקצפת קוקוס:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס ששהה במקרר לפחות 8 שעות מראש [זה חשוב]
15 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
**למי שלא מעוניין להכין קצפת קוקוס (למרות שהיא ממש טעימה) אפשר כמובן להכין קצפת משמנת צמחית ללא תוספת סוכר (היא ממילא ממותקת)
ההכנה:
התחתית הפריכה:
הכנת התחתית היא ממש קלילה בקערת המיקסר או במיכל של מעבד המזון או אפילו בקערה ובערבוב ידני, פשוט מערבלים את כל החומרים של הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית
מעבר לזה אין צורך להמשיך ולערבב כי התערובת לא מתגבשת לגוש כמו בבצק פריך רגיל. הדרך לדעת שהתערובת מוכנה היא לקחת מעט ממנה ביד ולהדק. אם היא מתגבשת היא מוכנה
מעבירים את התערובת לצלחת שאפשר להכניס לתנור (אם לא – אז מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה) ותוחמים אותה ברינג או במסגרת של תבנית קפיצית עד גודל 24 ומשטחים את הפירורים בשכבה אחידה
אופים את התחתית בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך כ- 10 דקות. האפיה תקלה את השקדים הטחונים ותגרום לשמן הקוקוס להנמס ולתפוס את כל התערובת.  בתום האפיה מניחים את הצלחת בצד שתצטנן.
כשהבסיס התקרר מכינים את גנאש השוקולד:
מניחים בקערה את השוקולד ובערך מחצית מכמות קרם הקוקוס וממיסים יחד במיקרו בפולסים של כחצי דקה, עם ערבוב בין כל סבב חימום.
מוסיפים לקערה את יתרת קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. שימו לב שלפעמים קרם הקוקוס מאוד סמיך ולא "נשפך" כמו בתמונה (במיוחד אם הוא היה במקרר לפני כן) ובמקרה כזה פשוט מעבירים אותו לקערה עם כף או לקקן.
מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה
מניחים את התערובת בצד ועוברים להכין את קצפת הקוקוס
קצפת הקוקוס הזו היא מבחינתי אחת ההמצאות הכי נפלאות בעולם – היא יכולה בכיף להחליף קצפת פרווה בכל מתכון שתכינו. לחובבי הקוקוס היא פשוט מעדן.
ההכנה שלה די פשוטה רק חשוב להקפיד על כמה דברים קטנים:
1. להשתמש בקרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן (רצוי מעל 20 אחוז) יש בשוק כל מיני סוגים של פחיות – על חלק כתוב "נוזל קוקוס" ועל חלק כתוב "קרם קוקוס" אנחנו צריכים את הקרם כי ממנו תצא הקצפת בכמות הכי גדולה ובסמיכות כזו שתחזיק את העוגה.
2. לקרר היטב את הפחית במקרר – הקרור חשוב כי במהלכו החלק השמן של קרם הקוקוס יצוף למעלה ואילו הנוזלים שלא יתרמו לנו לקצפת ישקעו למטה. בנוסף – ככל שהקרם יהיה קר יותר הוא יקציף יותר טוב.
3. להשתמש רק בחלק העליון של ה"שמנת" ולא להשתמש בכל הפחית. איך עושים את זה? פותחים את הפחית ובאמצעות כף מוציאים לאט לאט את הקרם לתוך קערת המיקסר. ברגע שרואים שהצבע של הנוזל השתנה לשקוף יותר זה הסימן לעצור, לאסוף רק את מעט הקרם שנשאר בפחית ולא להוציא ממנה את הנוזל.
נשמע מורכב אבל תאמינו לי שזה ממש ממש קל.
ואיך מכינים את הקצפת? הכי קל שיש – מקציפים יחד את השמנת שחילצנו מהפחית יחד עם 2 כפות של אבקת סוכר עד שמתקבל קרם סמיך ויציב
ועכשיו לחלק הכי כייפי – ההרכבה  [��]
אם יש לכם שקף לעוגות אני ממליצה לרפד את דפנות הרינג לפני שיצוק לתוכו את המלית. אם אין – לא נורא, נסתדר גם בלעדיו רק שהשוליים של העוגה אולי יהיו פחות חלקים.
וטיפ קטן שלי – השקף תמיד יבצבצ כלפי פנים, אז כדי שלא יחתוך את שולי העוגה אני מצמידה אותו לרינג בעזרת אטב כביסה, ואם האטב לא מגיע לשקף פשוט מדביקים עם "וושי טייפ" (מין סלוטייפ מנייר אורז שניתן למצוא בחנויות היצירה)
עכשיו יוצקים את מלית השוקולד על הקלתית הפריכה ומיישרים כך שתכסה באופן אחיד את כל שטח העוגה ובעזרת כף יוצקים תלוליות של קצפת הקוקוס על פני מלית השוקולד.
יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של שמנת הקוקוס וגם זה מצויין, כי במה שנשאר תוכלו להשתמש להגשה.
בעסרת קיסם, או סכין מתחילים לקשקש על ענני הקצפת וליצור דוגמת שיש דקיקה לעוגה
את כל היופי הזה מכניסים לשעה- שעתיים למקפיא כדי שהכל יתייצב.
וטיפ קטן – שימו לב שהצלחת שלכם יושבת ישר במקפיא, אחרת העוגה תצא לכם עם שיפוע  [��]
להגשה מוציאים את הרינג, משחררים את השקף ומתחילים לפרוס  [��]
אם רוצים לפנק אפשר להניח על כל פרוסה עוד תלולית של קצפת קוקוס
בתיאבון
וחג שמח!!
 
הארות שלי-
1.לא חייבים להתקשקש עם העיצוב זה טעים מאד וייצוגי גם בלי שקפים . 2. אני משתמשת בחלב קוקוס של kara שיש בו 24% שומן ויש בו כבר קסנטן גם. זה נהיה קצפת בלי שום קושי ולא צריך להפריד כלום.אין בו חומרי טעם, צבע או חומרי שימור. אריזה של חצי ליטר עושה עבודה יפה מבחינת כמות הקצפת והקצפת יציבה להפליא. גם חלב קוקוס אחר יעבוד לפי מה שאורי כותבת רק יותר בלאגן ופחת.
לצפיה ב-'לדעתי אכן התבססתי על המתכון הנ״ל'
לדעתי אכן התבססתי על המתכון הנ״ל
13/04/2019 | 22:13
6
14
לא בטוחה שלא החלפתי קצפת קוקוס בקצפת צמחית (לא זוכרת בדיוק). לא זוכרת מה היה לי בבית ומה היה כשל״פ.
בהצלחה - מתכון קל וטעים .
לצפיה ב-'אפשר שמן אחר ולא קוקוס?'
אפשר שמן אחר ולא קוקוס?
14/04/2019 | 09:54
5
13
לא אוהבים קוקוס אצלי...
לצפיה ב-'את יכולה להשתמש בחמאת קקאו ובשמן '
את יכולה להשתמש בחמאת קקאו ובשמן
16/04/2019 | 15:23
2
11
נוזלי. חצי כמות מזה וחצי מזה.
לגבי קצפת קוקוס אין טעם קוקוס בכלל. אם תוסיפי מעט וניל אז בכלל מסודרת.
לצפיה ב-'בכמות המדוברת'
בכמות המדוברת
16/04/2019 | 15:24
1
9
רבע כוס חמאת קקאו ושמיני כוס שמן נוזלי
לצפיה ב-'תודה'
תודה
17/04/2019 | 11:33
1
לצפיה ב-'יש גם שמן קוקוס בלי טעם קוקוס'
יש גם שמן קוקוס בלי טעם קוקוס
19/04/2019 | 09:37
1
5
לצפיה ב-'בסוף עשיתי בראוניז יצא סבבה.'
בסוף עשיתי בראוניז יצא סבבה.
28/04/2019 | 10:18
4
תודה לכלכם
לצפיה ב-'עוף זר מבחינה חברתית - פוסלים אתכם בגלל אורח החיים?'
עוף זר מבחינה חברתית - פוסלים אתכם בגלל אורח החיים?
28/03/2019 | 01:21
5
53
יותץר מהפן החברתי, סוצאלי.
אנשים שחיים דיאטה משתדלים לדבוק בה. וגם אם יש להם צ'יט דיי (לי אין כזה) - הם לא מתפרעים מדי אני מניח.
לי קשה בעולם הדייטים- כשמצפים ממני לשתות אכוהול. בירה יין. אני שותה פה ושם. אבל מנסה להמנע. לא כזה עף על אלכוהול. והערך התזונתי שלו מן הסתם לא עושה לי יותר מדי כיף.
יש בחורים שפוסלים אותי לדייט בגלל זה.
גם כשויצא למסדעה עם המשפחה -משתדל לא לאכול מנות עם הרבה רוטב וקלוריות (סלט במסעדה עמוס בקלוריות מן הסתם ואם לא- אז לא חבל לשלם 50  שח ועוד טיפ על סלט שעולה לי בבית 10 שח והרבה יותר עשיר וגדול?)
בקיצור אני מרגיש עוף זר. שהחברה הקפטיליסטית שלנו מעודדת אותי לאכול. ג'אנק. יקר. כחלק מסיטואציות חברתיות ורומנטיות.
מייאש. ולא יודע אם זה גורם לאנשים להמנע ממני.
עובר לעוד מישהו בראש?
לצפיה ב-'עוף זר'
עוף זר
28/03/2019 | 17:25
1
71
הפתרון שאני מחבבת הוא להתחבר עם עופות זרים אחרים. נכון שהשוליים צרים אבל הם קיימים. בהצלחה ואל ייאוש
לצפיה ב-'איך את הצלחת? באיזו מסגרת להכיר?'
איך את הצלחת? באיזו מסגרת להכיר?
28/03/2019 | 22:16
12
לצפיה ב-'לדעתי אם אתה סבלני לתפריט של האחר לא תהיה לך בעיה'
לדעתי אם אתה סבלני לתפריט של האחר לא תהיה לך בעיה
31/03/2019 | 11:44
2
51
אבל אם אתה מנסה לחנך את האחרים או לגרום להם אי נוחות עם מה שהם אוכלים תהיה לך בעיה.
 
לצפיה ב-'עצם האכילה שלי- הם מרגישים שאני מטיף להם. למרות שאני לא'
עצם האכילה שלי- הם מרגישים שאני מטיף להם. למרות שאני לא
31/03/2019 | 14:51
1
13
לצפיה ב-'זה עניין של טאקט'
זה עניין של טאקט
31/03/2019 | 15:17
33
אם אתה באמת לא רוצה להשפיע עליהם, אתה צריך באמת להאמין בזה שלא אכפת לך שאחרים לא אוכלים מה שאתה אוכל.
אחרת רואים את זה ומרגישים את זה  בשפת הגוף ,בכל מיני רמזים, והערות שוליות, וכד. אם אתה נותן לבן זוג שלך להרגיש שהוא לא בסדר זה מספיק כדי לעורר תנגודת אצלו.
 
 
לצפיה ב-'מישהו יודע מה זה амарант?'
מישהו יודע מה זה амарант?
28/03/2019 | 00:05
2
32
המילה כנראה באוקראינית, מדובר בצמח עם פרחים אדומים קטנים על גבעול ארוך. היפנים מפיקים מזה שמן התורם לבריאות.
תודה על כל מידע.

לצפיה ב-'אמרנט (או ירבוז) הוא בן דוד כלשהו של הקינואה'
אמרנט (או ירבוז) הוא בן דוד כלשהו של הקינואה
28/03/2019 | 07:18
1
29
וקצת דומה לה. מגיע מדרום אמריקה, שם יש לו שימוש רב-שנים. אפשר לקנות בהרבה מקומות, חנויות טבע וגם במכולות הגדולות.
יש לא מעט מתכונים ברשת.
 
אולי יוכלו כאן להמליץ לך מנסיון. אני אישית לא התלהבתי לא מהטעם ולא מהמרקם אז לא משתמשת בזה למרות שמגיע עם הרבה המלצות (עשיר בחלבון ובסידן למשל).
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
28/03/2019 | 13:12
6
לצפיה ב-'חג שמח (בירושלים)! חגגתם? התחפשתם? שילחתם מנות? + מרק טעים'
חג שמח (בירושלים)! חגגתם? התחפשתם? שילחתם מנות? + מרק טעים
22/03/2019 | 08:28
30
בפעם הראשונה בחיים (או מזה 30 שנה, לא בטוחה) קרתה לי פשלה באפייה וכל האוזניים נפתחו!  כבר כשהכנתי את הבצק ורידדתי אותו ידעתי שמשהו לא בסדר, והתעלמתי: היחס בין שמן לחמאת קקאו בחמאה הטבעונית היה שגוי ולכן יצא בצק קשה מדי!  דחפתי את המכוערות  לפריזר לבינתיים והתחלתי מחדש - מזל שהתחלתי מוקדם השנה והיה זמן לתיקון. החדשות יצאו מהממות כתמיד (בשיא הצניעות!). 
מסקנה (למקרה זה ולחיים בכלל): להקשיב לאינטואיציה וגם לא להתבלבל בפרופורציות.  
 
בארגז הירקות הגיעו הרבה סלקים ומהגבעולים והעלים הכנתי מרק מהמם!
אם יש מעבד מזון לקיצוץ, אז עיקר העבודה כאן היא שטיפה דקדקנית של העלים והגבעולים.
 מרק גבעולי סלק עם גריסים
  • כף שמן
  • בערך כוס תערובת mirepoix - אני מכינה פעם ב... ומקפיאה במנות: סלרי, בצל וגזר קצוצים דק. אם אין מוכן... אז חצי בצל, שלושה גבעולי סלרי וגזר גדול, קצוצים
  • שתי שיני שום קצוצות
  • גבעולים שטופים וקצוצים דק-דק (מעבד מזון אם יש)  מכעשרה סלקים
  • עלים שטופים וקצוצים מהנ"ל
  • חצי כוס גריסים שטופות ומושרות במים רותחים כרבע שעה
  • כף כורכום
  • כף פפריקה חריפה
  • כף מלח ועוד לפי הטעם אחרי הבישול
  • מים עד לכיסוי ועוד בגובה רבע זרת
  • כף מיץ לימון (או יותר לפי הטעם) לסוף הבישול
אני ממליצה לבשל בסיר לחץ לחיסכון באנרגיה ובזמן. בסיר גדול צריך יותר זמן וגם לבדוק מדי פעם את מפלס המים
הכנה 
מטגנים mirepoix בסיר לחץ, כשמזהיב מוסיפים גבעולים ושום, מאדים עם מכסה כחמש דקות. מוסיפים עלים, גריסים, תבלינים, מלח ומים. סוגרים סיר ומביאים ללחץ. מבשלים 12 דקות ומחכים שהלחץ ירד באופן טבעי.
טועמים ומוסיפים מלח.
מוסיפים כף לימון סחוט או יותר לפי הטעם.
 
הגריסים נהיים ורודים מהסלק, ואם מקפידים על מעט מים המרק כמעט נזיד. תענוג!
אפשר להקפיא.
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'עוגה לשבת - עוגת שיש מעולה'
עוגה לשבת - עוגת שיש מעולה
08/03/2019 | 10:08
5
223
שאר הבישולים מתמהמהים, אבל עוגת השיש המהממת עוד מעט יוצאת מהתנור!
המצרך היחיד שלא ממש שגור (אצלי תמיד יש במקפיא) זה זרעי פשתן טחונים.
אם אין ממרח שקדים אפשר להשתמש בטחינה. יום אחד אנסה איך זה עם חמאת בוטנים!
המתכון כאן
לצפיה ב-'ראשית צילום נהדר'
ראשית צילום נהדר
09/03/2019 | 23:34
3
33
לנו היו המון אורחים , חלק ששי חלק בשבת
אז היו שתי עוגות אחת גבינה אפויה על בסיס פרורים נכ ומעל רוטב תותים וליד קצפת מחלב קווקוב שיוצאת נהדרת קלילה וללא טעם קוקוס 
 
השניה היתה בחושה עתירת שוקולד-300 גרם בעיסה ועוד 100 בזיגוג
 
חוצמזה היו קציצות ירק עם אגוזי מקדמיה מאודות על מצע של המונמון ירוקים- סלרי עלי סלק ועלי כרובית
 
היתה כרובית אפויה בזיגוג סויה סילן שמן שומשום ושומשומים שחורים מפוזרים עליה
 
תבשיל גולש נתחוני סויה יבשים בצל פטריות ותפוחי אדמה  שיצא נהדר לטענת הסועדים
 
טחינה רבת כמון ושום
 
אורז מלא מעורב באורז בר עם קוביות שורש סלרי קישוא וגזר, תבלינים צהובים אפוי בתנור
 
חלות מתערובת קמחים
 
סלט עגבניות בשני צבעים עם פלחי לימון ופלפל חריף
 
רצועות חצילים פלפלים ובצל אפויים ואחר כך בתחמיץ עם בלסמי
 
אבוקדו חתוך עם בצל והרבה מיצלימון
 
סלט טופו בסגנון סלט ביצים
 
ממרח אגוזים בצל מטוגן וטופו בסגנון כבד קצוץ
 
סלט שומר קולרבי בצל תפוח עץ עם הרבה מיצלימון , מיט שמן זית מלח ופלפל שחור
חומוס מהשכן שמכין חומוס מעולה וגם סחוג
 
האורחים בבוקר הביאו פול מבושל ותערובת לפלפל מפול , היה סבבה
 
 
 
 
לצפיה ב-'נכ צ"ל נג'
נכ צ"ל נג
09/03/2019 | 23:35
5
לצפיה ב-'וגם קווקוב זו דרך חדשה לכתוב קוקוס'
וגם קווקוב זו דרך חדשה לכתוב קוקוס
09/03/2019 | 23:37
1
9
לצפיה ב-'חידושי כתיב בשפה העברית!'
חידושי כתיב בשפה העברית!
10/03/2019 | 08:05
10
לצפיה ב-'נראת מעולה! '
נראת מעולה!
14/03/2019 | 16:37
6
לצפיה ב-'מיואש'
מיואש
02/03/2019 | 10:33
20
83
טוב אז אבני מים בתוך החלב שלי, מוצרי דמוי חלב עם קלציום קרבונט שבטיחותו ויעילותו עבור בני אדם, לדעתי מוטלת בספק ואף עלול לגרום לנזק בריאותי, אין טעם להמשיך לקנות את התחליפי חלב האלו ולהרעיל את עצמי עובר לחלב רגיל כי אני עצלן מלהכין חלב בבית בעצמי, ובכלל כל טבעוני צריך לשאול את עצמו אם הוא נאבק נגד מזון מהחי למה לכל הרוחות התעשיות מחליטות מה כל אדם תמים שנפל לפרופגנדה הטבעונית יכניס לגוף ובדרך ירעילו אותו. או מהפכת הטבעונות בראשות אנונימוס והסויה, כן גילינו את הסויה בלעדיה אי אפשר טבעונות, עוד משהו שעדיף לא להזכיר אותו מרוב שזה עצוב ומטופש. לא איכפת לי מה יענו לי כאן, הרגשתי שאני חייב לכתוב את הדברים.
לצפיה ב-'סליחה, אבל לא הבנתי כלום ממה שכתבת... '
סליחה, אבל לא הבנתי כלום ממה שכתבת...
02/03/2019 | 12:18
6
14
לצפיה ב-'גם אני לא, אבל מקווה שמצב הרוח ישתפר'
גם אני לא, אבל מקווה שמצב הרוח ישתפר
02/03/2019 | 20:37
5
19
לצפיה ב-'לא קשה להבין'
לא קשה להבין
02/03/2019 | 22:37
4
53
הטבעונים מנסים לשכנע להפסיק לאכול בשר
שולחים אנשים מבולבלים לקנות תחליפים
במקרה זה מדובר בתחליפי חלב שהתעשייה דואגת שיהיו מפוצצים בקלציום קרבונט תוסף זול ולא בריא שעלול לגרום לנזק בריאותי,
כך לא עוזרים לאנשים לשנות את אורח החיים שלהם לאורח בריא
וגם לא הגישה כאילו טבעונות זה להחליף מוצרי בשר וחלב בסויה
כאשר חלק ממוצרים אלו גם בטיחותם והבריאות שבהם מוטלת בספק ואין שום צורך בסויה בתפריט תזונה טבעונית בריאה, בעוד אירגונים שונים שוטפים את הראש לאנשים לצרוך סויה וסויה וזאת הדרך לנהל טבעונות בריאה, הדבר לא נכון ואף מקומם
לצפיה ב-'מהי התוצאה הסופית?'
מהי התוצאה הסופית?
02/03/2019 | 22:40
3
40
ציבור של מבולבלים שצורך תחליפי חלב מפוצצים בקלציום קרבונט והופכים לניסוי מעבדה
או ציבור של מבולבלים שצורך כל מיני מוצרי מזון טבעוניים מעובדים שגם אינם בהכרח בריאים
 
זאת לא מהפכת בריאות
זהו שקר מסוכן
 
טבעונות זה קציצות טבעוניות מירקות שמכינים בבית, זה אגוזים שקדים, עלים, דגנים מלאים, חלב שקדים שמכינים בבית, ירקות, פירות, אצות ים, זרעים, קטניות, שעועית וכו'
לצפיה ב-'אוקיי... מבחינתי טבעונות זה לא לצרוך מוצרים מבעלי חיים'
אוקיי... מבחינתי טבעונות זה לא לצרוך מוצרים מבעלי חיים
03/03/2019 | 07:43
2
38
בריאות חשובה לי ואני מתנהלת בהתאם, אבל זו לא הסיבה שאני טבעונית, ואני אישית לא שולחת אף אחד לקנות דברים אלו או אחרים.
צריך שכל ישר בחיים באופן כללי וכמובן, "הכל צפוי והרשות נתונה"
לצפיה ב-'פירסמתי את הדברים כדי להזהיר'
פירסמתי את הדברים כדי להזהיר
03/03/2019 | 12:00
1
36
ששוב התאגידים ובעלי אינטרס מוכרים מוצרים מזיקים למי שמנסה להיות טבעוני
ושעל הקהילה הטבעונית לקום ולבדוק דברים אילו מוצרים מוכרים בסופרמרקט
כי הקהילה הטבעונית קוראת לאחרים להפסיק לאכול מוצרים מהחי ואותם אנשים שמנסים להיות טבעוניים מוצאים את עצמם אוכלים מזונות מעובדים עם כל מיני תוספים שאינם בריאים. צריך לתת על כך את הדעת.
לצפיה ב-'אוקיי, אני לא מרגישה שאני מייצגת קהילה'
אוקיי, אני לא מרגישה שאני מייצגת קהילה
03/03/2019 | 17:57
35
ואני חושבת שאנשים צריכים לקחת אחריות על עצמם. לטעמי אין דבר כזה "אנשים מוצאים את עצמם אוכלים מזונות מעובדים" - יש בחירה בעולם.
כמו כן, יש קבוצות תמיכה למעבר לטבעונות (למשל אתגר 22 בפייסבוק) שאיתן אפשר לבנות תפריט טבעוני מאוזן.
כאמור, מבחינתי החשוב בטבעונות הוא לא לאכול ולא לצרוך מוצרים מן החי בשום אופן. אני גם בעד לחנך אנשים להיות אחראיים, לחשוב באופן עצמאי וביקורתי, ולא להיות מושפעים מפרסומות - בכל דבר, לא רק בצריכת מזון.
לצפיה ב-'לא חייבים תחליפים ולא חייבים מוצרי סויה'
לא חייבים תחליפים ולא חייבים מוצרי סויה
04/03/2019 | 16:38
1
53
אפשר לחיות מצויין על ירקות פירות דגנים קיטניות ,אגוזים שקדים וכ"ו טיבעיים . וגם לשתות תה וקפה בלי חלב.
הדבר היחיד שאולי יהיה חסר זה B12 וממילא הסויה לא יספק אותו .
אפשר להתרגל רק למזון טיבעי,  ועדיף לא לגעת בכלל בכל התחליפים והמזון התעשייתי .
הגוף מסתדר מצויין בלי תחליפי בשר וחלב מסויה,  צריך רק לגוון והכל יהיה בסדר.
 
לצפיה ב-'אני מסכים עם דבריך לחלוטין'
אני מסכים עם דבריך לחלוטין
04/03/2019 | 17:55
34
אולי תגידו לי אתם לאן לפנות
אני רוצה לעורר מודעות בעולם הטבעוני שאני סה"כ בעדו למרות שאיני טבעוני בעצמי,
שהמהפכה לא טובה,
עלינו לעורר את האנשים לאכול מזון טרי ובריא, לא משומר לא מעובד ולא עם כל מיני תוספים מפוקפקים זאת הבריאות האמיתית
אותי לא צריך לשכנע שתזונה טבעונית בריאה היא דרך חיים בריאה ונכונה מהמון סיבות גם בריאות גם סביבה וגם הפסקת ההתעללות התעשייתית בבעלי החיים.
על עולם הטבעונות לקום על הרגליים ולחקור אילו מוצרים מוכרים לציבור ולהילחם שהציבור שעובר לטבעונות יקבל את הטוב ביותר
 
תודה לכולכם
לצפיה ב-'אפשר בלי סויה, אבל גם אין שום בעיה עם סויה'
אפשר בלי סויה, אבל גם אין שום בעיה עם סויה
07/03/2019 | 20:57
10
14
לצפיה ב-''
08/03/2019 | 10:02
4
לצפיה ב-'יש בעיה עם הכימיקלים שדוחפים למוצרי הסויה המתועשים'
יש בעיה עם הכימיקלים שדוחפים למוצרי הסויה המתועשים
13/03/2019 | 12:41
8
30
לא עם הסויה עצמה.
לצפיה ב-'מה הבעיה למשל בשבבי סויה או בטופו?'
מה הבעיה למשל בשבבי סויה או בטופו?
13/03/2019 | 21:19
7
30
מאילו חומרים כימיים שם אתה חושש?
לצפיה ב-'אוהו'
אוהו
13/03/2019 | 21:51
5
37
יש כל מיני מוצרי תחליפי בשר במרכולים שונים בכל העולם עם כל מיני חומרים כימיים וחומרים משמרים, לא בדיוק מהפכה טבעונית
 
וסויה לבדה, חלק נכבד כיום זאת הנדסה גנטית, זה כבר ניסוי על האוכלוסיה, מוצרי סויה שלא עברו חימום ראוי עלולים להשפיע הורמונלית על חלק מהצרכנים שרגישים לכך
לצפיה ב-'טוב, אתה פשוט כותב סיסמאות. מצטער'
טוב, אתה פשוט כותב סיסמאות. מצטער
13/03/2019 | 21:57
4
30
אין שום בעיה בהנדסה גנטית כדרך לפיתוח זנים. זה ממש לא ״ניסוי״ על האוכלוסיה ואין בעיה מיוחדת עם מוצרי סויה שלא עברו חימום.  זה שיש צרכנים רגישים למשהו זה נכון לכל דבר עלי אדמות. אנשים אלרגים לבוטנים. זה לא הופך בוטנים למשהו בעייתי חוץ מאשר לאלרגיים.
לצפיה ב-'המממ'
המממ
13/03/2019 | 22:59
3
34
אין שום בעיה בהנדסה גנטית
זה אתה כתבת לא אני
אני מניח שכל הנדסה גנטית היא טובה ואפשר לעשות מה שרוצים
או שאפשר לבטוח בכל מיני חברות גדולות שאנחנו ובעלי חיים ניסוי שלהם, אתה בעד ניסויים בבעלי חיים, כי ההנדסה הגנטית מנוסה קודם על בעלי חיים, במקרה זה עלי לציין שאלו ניסויים מיותרים כי אנחנו לא צריכים הנדסה גנטית כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם.
וזה בסדר שכולנו נהפוך לניסוי של משהו שהוא מיותר
 
סויה, בכללי אמורה להיות בריאה בשימוש סביר, נראה לי, יש רגישים לכך, אני רגיש לחלב סויה וזה משפיע עלי הורמונלית, אין את הבעיה הזאת עם מוצרי סויה שעברו חימום בטמ"פ גבוהה
 
בכל אופן בעוד אני מקבל את התגובה הכללית שלך על סויה, אני לחלוטין דוחה את השטויות שכתבת על הנדסה גנטית כאילו אין בזה סכנות וכאילו המדע שלנו מושלם ואנחנו לא ניסויי מעבדה של חברות גדולות.
לצפיה ב-' מאה אחוז. כשזה מגיע לדיוני קונספירציה אני מעדיף לא להשתתף. '
מאה אחוז. כשזה מגיע לדיוני קונספירציה אני מעדיף לא להשתתף.
13/03/2019 | 23:51
2
10
לצפיה ב-'קונספירציה?'
קונספירציה?
13/03/2019 | 23:57
25
איפה הקונספירציה?
העלתי טענות אם אין לך מה להשיב על תשיב, במקום אתה עושה אד הומינם
בשביל ההנדסה הגנטית לא מנסים את זה קודם על בעלי חיים?
זה אומר ניסויים בבעלי חיים
ושוב אין שום צורך בהנדסה גנטית בשביל להאכיל את המין האנושי
אז מדובר בניסויים מיותרים על בעלי חיים
בזה אתה תומך ואתה טבעוני?
אתה יודע איך מגדלים את בעלי החיים לניסויים האלו ואיך חוסכים בכסף?
אני משער שזאת קונספירציה שהמצאתי ולא טענה הגיונית
אני גם מניח שהחוויה האישית שלי עם חלב סויה שלא עבר חימום ופגיעה הורמונלית בי גם לא נחשבת זאת קונספירציה שאני ממציא ממוחי הקודח
לצפיה ב-'כמה בעיות שיכולות להיות במוצר מהנדסה גנטית'
כמה בעיות שיכולות להיות במוצר מהנדסה גנטית
19/03/2019 | 11:08
23
1. בהנדסה גנטית משלכללים את היכולת של הצמח להתגבר על מזיקים ומחלות וזה ע"י הוספת גנים שגורמים לתאים להפריש חומרי הדברה טיבעיים בכמויות גדולות ( כמו ניקוטין ופיריתרין וכ"ד), חלק מהחומרים האלה הם חומרים שיש בצמח באופן טיבעי רק מגבירים את היצור שלהם, וחלק הם חומרים שנמצאים רק בצמחים אחרים .
הריכוז של החומרים אלו בצמח המהונדס יכול להיות גבוה יותר מהריכוז המותר של חומרי הדברה מקבילים שהתקן מרשה לחקלאים להשתמש. הריכוז של הרעלים האלה בצמח בלתי נשלט ואף אחד לא בודק את זה .
דבר נוסף - בדרך כלל המהנדס הגנטי דואג להגברת פרמטרים שיגבירו את המכירות וההכנסה לחלקאי ולפעמים זה על חשבון הבריאות למשל יותר סוכר יותר עמילן  ולכן פחות חלבון פחות ויטמינים....
 
ויש גם נזק סביבתי - המהנדס הגנטי דואג לכך שהצמח המהונדס לא יוכל להתרבות באופן טיבעי כדי שיקנו ממנו את הזרעים\שתילים תמיד,  ולכן הוא מכיל תכונת עקרות , אבל תוכונת אלו הן לא ב 100%, צמחים אלו יכולים ליצר אבקה שתגרם לצמחים אחרים עקרות , כך שאבקות מהצמחים המהונדסים עוברים לצמחים לא מהונדסים ואיתם חלק לא מבוקר של התכונות האלה.
החומרים שמפריש הצמח המהונדס או הצמח הטיבעי שקיבל אבקה מצמח מהונדס, עלולים לפגוע בדבורים בעופות .. כמו שיכולים כל חומרי הדברה רק שבצמח מהונדס או בצמחים שנדבקו ממנו , אין שליטה על הריכוזים והתפוצה.
לצפיה ב-'עצם זה שמסירים את הקליפה והנבט זה כבר פחות בריא'
עצם זה שמסירים את הקליפה והנבט זה כבר פחות בריא
19/03/2019 | 11:14
23
תהליכי יצור כמו חימום יבוש וטחינה הורסים נוטריאנטים שונים .
ואם מוסיפי חומרי שימור ובדרך כלל מוסיפי למזון מתועש חומרי שימור חומרים אלו קודם כל הם חומרים כימיים שלא אמורים להיות במזון, הם פוגעים בפלורה הטיבעית במעי  ולפעמים גורמים לנזקים בריאותיים אחרים ארוכי טווח.
לא סתם ממליצים להימנע ככל האפשר ממזון מעובד..
לצפיה ב-'אפונה'
אפונה
10/02/2019 | 18:20
2
63
היי
יש לי בעיה חוזרת של אחסון אפונה! היא תמיד נשמרת לי טוב גג 4 ימים במקרר, ולפעמים אפילו ביום הרביעי היא כבר מקולקלת.. מישהו יודע למה? מדובר על אפונה קפואה (עדינה), שאני מבשלת בלי תיבול מיוחד (רק אבקת מרק ומלח) ושומרת עם המים של הבישול במקרר, יכול להיות שבלי המים היא תישמר יותר זמן? או שזה הגיוני שאפונה פשוט מתקלקלת כל כך מהר?
 
אשמח לתובנות שלכם! תודה!
לצפיה ב-'יכול להיות '
יכול להיות
11/02/2019 | 10:08
1
41
שזה קשור למועד בו את מכניסה אותה למקרר.
אני משתמשת הרבה באפונה העדינה הנהדרת הזו גם בלי לבשל רק שוטפת במסננת ומכניסה לכל מני סלטים וגם בתבשילים שונים כולל היא עצמה עם שמן זית שום ושמרי בירה. אפעם לא שמתי לב לתופעה שאת מתארת.
היא משתתפת אצלי לא פעם במרקים ככה שגם סוגיית המים לא ברורה לי. תנסי להכניס למקרר סמוך לזמן הבישול, להניח אותה עמוק מאחור ותראי אם זה משפיע. מצד שני אני לא יודעת להגיד כמה ימים היא נשמרת כי אם משהו נשאר שבוע אני נותנת אותו לתרנגולות שלנו
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
11/02/2019 | 17:26
28
האמת שמכניסה די סמוך לבישול למקרר, גג שעתיים כשעדיין חמה.. בדומה לבישולים אחרים שכן נשמרים טוב, באמת תעלומה! ואין ממש אחורה וקדימה במקרר כי הוא קטן חחח אבל שאר המאכלים מחזיקים טוב /: תודה (:
לצפיה ב-'שנה מעוברת ולכן יש עוד חודש וחצי עד פורים!'
שנה מעוברת ולכן יש עוד חודש וחצי עד פורים!
07/02/2019 | 06:09
1
56
אבל אני כבר החלטתי (בלי נדר) להכין אוזני המן לפורים של אדר א... 
מבחינתי אוזני המן זה רק עם פרג. כל דבר אחר זה עוגיות נחמדות וטעימות אבל לא אוזני המן. מה אצלכם?
פעם הבאתי משלוח מנות למישהי שהתברר שהיא לא סובלת פרג. איזה בזבוז. בקיצור - תמיד תבדקו מי החברים שלכם!
 
נ"ב מחקתי פרסומת שהיתה כאן (תודה מיקי מהי - במחיקת הפרסומת נמחקה אוטומטית גם ההודעה שלך!)
לצפיה ב-'בכיף שתימחק ולגבי עוגיות החמד'
בכיף שתימחק ולגבי עוגיות החמד
08/02/2019 | 07:08
39
אני אוהבת גם במלית אגוזים, שריטה שלי עם עוגיות אגוזים ,
רק לא לוז שזה אני לא אוכלת.
לא אוהבת עם מליות אחרות -שוקולד, חלבה ושאר המצאות.
בעצם תמרים אם יש בזה הרבה אגוזים אני אוכלת כי זה כבר מעמולים בעצם עם בצק נעים ומושקע- מה טוב
 
בקיצור הבי אזני המן בעלי בצק דק פריך ועדין מבושם בזסט לימון במידה מורגשת, עם מלית בכמות מדוייקת ביחס לבצק ועשית אותי מאושרת.
 
עוגת פרג היא אהבה גדולה כולל הכל- מאזני המן פריכים, דרך בצק שמרים ממולא פרג בשלל צורותיו, עוגת פרג בחושה
ועד עוגת פרג מצופה זיגוג שוקלד נהדר
לצפיה ב-'דיברנו על נתחוני סויה יבשים?'
דיברנו על נתחוני סויה יבשים?
03/02/2019 | 00:01
1
73
אז לשבת הכנתי בעזרתם מקלובה טבעונית מהממת
עתירת טעם
שהיה בה מה ללעוס
וכולם היו מרוצים ונהנו
 
בישלתי את הסויה במים חצי שעה, סחטתי היטב, הקפצתי בשמן מתובל מאד וכל השאר מקלובה רגילה, עם דלורית במקום תפוחי אדמה.
לצפיה ב-'שווה!'
שווה!
03/02/2019 | 06:21
7
לצפיה ב-'שמר פרוביוטי'
שמר פרוביוטי
23/01/2019 | 12:30
2
52
קנו לי שמר פרוביוטי לפני טיול ארוך לחול (ברזיל).
 
האם יש מחקרים שזה יכול לעזור למערכת העיכול להסתגל להגניה ותזונה לא מוכרים?
 
לחילופין האם ריבוי פרוביוטיקה (ובייחוד פרוביוטיקה של שמרים) - יכול להזיק? או להפריע לחיידקים הטבעיים בגוף?
לצפיה ב-'אני לא בטוחה שתימצא לך כאן תשובה'
אני לא בטוחה שתימצא לך כאן תשובה
23/01/2019 | 19:33
33
אני אפילו לא בטוחה שהבנתי את השאלה... הפורום הזה הוא בעיקר למתכונים ודיוני אוכל. אבל נחכה, אולי יבואו מביני עניין! בכל אופן - נסיעה טובה!
לצפיה ב-'לא חושבת שזה מוכח'
לא חושבת שזה מוכח
26/01/2019 | 19:01
11
לצפיה ב-'שאלות לגבי פשטידה'
שאלות לגבי פשטידה
18/01/2019 | 20:49
2
46
אני מתכננת להכין פשטידה מ: ברוקולי כרובית (קפואים) פטריות שמפניון, בצל , קישואים וגזר.

א- האם השילוב הזה נכון?
ב- האם עליי לגרד את הכל בפומפיה או שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות?
ג- במידה והשילוב מתאים איזה תיבול  מתאים לזה?
תודה(:
לצפיה ב-'פשטידה'
פשטידה
19/01/2019 | 19:10
1
43
אני לא יודעת אם יש נכון ולא נכון - הדבר היחיד שחשוב זה שזמן האפייה יהיה מתאים לשילוב, ואם את מאדה או מטגנת מראש, אז לא צריכה להיות בעייה.
זה עניין של טעם! אני מעדיפה "לחוד" ולא כ"כ הרבה ירקות ביחד, ויש שמעדיפים ההיפך.
גם גודל הירקות - תלוי בך. מגורר ייקח פחות זמן אבל כדאי להקפיד מראש על הגרת נוזלים
איך את מתכוונת להדביק את הפשטידה? 
גם התבלינים - לשיקולך! אני מאד אוהבת לתבל בהרבה ג'ינג'ר טרי, שום וקצת צ'ילי. 
לכרובית - אני תמיד מוסיפה קצת אגוז מוסקט, לפטריות - תימין.
אני ממליצה לחפש מתכון טבעוני ברשת
בהצלחה!
 
 
לצפיה ב-'טוב.. אז הכנתי כבר לפני שראיתי את ההודעה'
טוב.. אז הכנתי כבר לפני שראיתי את ההודעה
19/01/2019 | 23:54
32
יצא מצויין. תיבלתי בא.מרק בצל+ א.מרק עוף+ מלח.
הדבקתי את זה רק ע"י שקדים טחונים מה שלא כל-כך הדביק.. לא רציתי להוסיף קמח מפאת הקלוריות. אולי הייתי צריכה להוסיף טחינה לייצוב?
כאמור הפשטידה יצא מעולה וכבר היום חוסלה כבר בחצי.
אולי הייתי צריכה  לעשות אחרת: לקחתי ברוקולי כרובית קפואים שמתי עליהם מים  כדי לסלק את הקרח וגיררתי אותם במגרד. חוויה לא נוחה. אז אולי הייתי אמורה להרתיח אותם במים חמים ואז שהם כבר חצי מבושלים לחתוך לחתיכות.
סחטתי את העיסה מספר פעמים לפני ההכנסה לתנור אבל כנראה בגלל שלא הוספתי קמח ה"בפנים" יצא רך (אבל סופר טעים).
אה.. טיגנתי בצל והוספתי לעיסה וגם שום כתוש.
לגבי טיגון או אידוי- התכוונת שאני לוקחת את כל הירקות המגורדים ומטגנת/מאדה לפני  הכנסה לתנור?
תודה רבה על ההתייחסות(:
לצפיה ב-'איזה חורף נהדר וקררר'
איזה חורף נהדר וקררר
15/01/2019 | 15:27
2
51
כמובן ה-ענה לתבשילים ומרקים
לארוכי בישול
חמין ושו"ת
אז מה אצלכם?
 
אצלנו נתחוני הסויה היבשים על שלל צורותיהם נכנסו להילוך גבוה. הילדים אוהבים וגם הישן לצידי- WIN WIN situation
לפיך אני מרתיחה, סוחטת מגלגלת בתבלינים לפי הכיוון של אותו תבשיל, מעט שמן, לפעמים מטגנת לרוב לא, ומבשלת בתוך הרוטב שזכה. אני אוהבת להעביר את הנתחים בסיר לחץ כדי שיהיו רכים רכים ועדיין לא מתפוררים.
 
כרובים גם הם כוכבי העונה ובכלל ירקות ממשפחת המצליבים, צנון, צנונית, לפת, כרובית, קולרבי כולל העלים . אלה נסלטים לסלטים שונים ומשונים ,מוחמצים בהחמצה קצרה כמו סלט יפני או בארוכה יותר כדי ממש להפוך לחמוצים , או נצלים בתנור או מרקדים עם ירקות אחרים בתבשיל שיוגש עם אורז, או קוביות במרק ...
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'זה לא ייאמן שעוד לא התמודדתי עם נתחוני סויה למרות התכניות'
זה לא ייאמן שעוד לא התמודדתי עם נתחוני סויה למרות התכניות
15/01/2019 | 19:01
36
אבל גם זה עוד יגיע!
בשבוע שעבר הגיע בארגז דייקון, וחשבתי אולי להכין ממנו קציצות. יש המלצות אחרות?
עכשיו חזרתי מיום ארוווווך ואכלתי מרק עדשים ירוקות סמיך, מעולה: עם הרבה גזר, בצל, שום וסלרי, וקצת תפ"א. 
לצפיה ב-'גם אני היום הכנתי שווארמה מנתחוני סויה'
גם אני היום הכנתי שווארמה מנתחוני סויה
17/01/2019 | 16:57
40
טיגנתי את הנתחונים (אחרי בישול וסחיטה) עם בצל, פטריות ומגוון תבלינים והוספתי פירה מבטטה.
אתמול החורף גרם לי לרצות לחזור למאכל ילדות אהוב והכנתי לפתן/סלט פירות ממיץ תפוזים, בננה ותפוח חתוכים, צימוקים וסילאן.
לצפיה ב-'אז הגעתי לגיל שאני רוצה להתחיל :)'
אז הגעתי לגיל שאני רוצה להתחיל :)
13/01/2019 | 15:53
2
83
שלום לכולם,
אני בשנות ה-30 לחיי ואחרי סרטון שראיתי בנושא החלטתי שאני רוצה לנסות ולחיות את חיי לפי התזונה הטבעית גם בשביל הרזיה וגם לבריאות.
הבנתי בגדול שמדובר במוצרים במצבם הטבעיים ללא תוספת של חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וכו'...
מדובר גם בפחות סוכר? פחות שמן?
האם לדעתם ניתן לעבור לתזונה הטבעית בהדרגה? למשל לקחת יומיים שלושה בשבוע שבהם אני קובעת שאוכל רק תזונה טבעית.. פשוט יש דברים שממש קשה לי לוותר עליהם לגמרי כמו גבינה צהובה, בצקים.... 
בנוסף אני מאוד אוהבת קורנפלקס של תלמה, יש תחליף טבעי עם אותו טעם?
אודה לעוד מידע בנושא ואיך ניתן לעבור את הדרך בלי לסבול מיסורי גמילה 
 שבוע טוב
לצפיה ב-'אופס, שמתי לב שמדובר בטבעוני ולא בטבעי... עמכם הסליחה '
אופס, שמתי לב שמדובר בטבעוני ולא בטבעי... עמכם הסליחה
13/01/2019 | 16:01
1
16
לצפיה ב-'תזונה טיבעית זה מעולה ואפשר גם טיבעי וגם טיבעוני'
תזונה טיבעית זה מעולה ואפשר גם טיבעי וגם טיבעוני
31/03/2019 | 14:52
9
זה לא סותר אחד את השני להפך.
הכי טיבעי זה לאכול פירות וירקות זרעים אגוזים  ... כמו שהם בטבע.
כל בעלי החיים התפתחו מבעלי חיים צמחוניים\ טיבעוניים \טיבעיים הרבה לפני שהתחילו לטרוף אחד את השני ולכן הגיוני שזו גם התזונה הכי טובה לנו.
 
כדי להכיר אתהיתרונות באכילה כזאת  ( טיבעית וטיבעונית) ממליץ לך על האתר של ד"ר גרגר  :
 
לצפיה ב-'רוטב עגבניות צלויות'
רוטב עגבניות צלויות
11/01/2019 | 16:04
2
49
ממש גיליתי את אמריקה
בתבנית משומנת סידרתי עגבניות חתוכות, פיזרתי מעליהן שופ ירוק ובצל ירוק קצוצים, מעט טימין, כמה עלי בזיליקום, מלח פלפל וקמצוץ סוכר, כיסיתי את התבנית ואפיתי בתנור שממילא היה דלוק, כחצי שעה.
טחנתי בבלנדר מוט. זה שוס גאוני. הצלייה מעמיקה את הטעם, חבלז.
הוספתי זיתים קצוצים.
 
מומלץ מאד, ביחוד אם יש ממילא מקום בתנור הדולק.
לצפיה ב-'נשמע מצוין וינוסה בהקדם!'
נשמע מצוין וינוסה בהקדם!
13/01/2019 | 10:15
7
לצפיה ב-'אני עושה הרבה'
אני עושה הרבה
13/01/2019 | 12:58
34
בכלל עגבניות צלויות זה משפר טעמים מעולה, אני מוסיפה רק צלויות לחצילים קלויים בתחמיץ, לאצבעות קישואיים צלויים , לסלט קינואה או סלט פסטנ ולתבשילי סויה למינהם כשאני רוצה כיוון איטלקי
לצפיה ב-'מישהו ניסה את זה?'
מישהו ניסה את זה?
06/01/2019 | 16:17
2
90
רציתי לקנות את זה אבל ראיתי ברכיבים רק סויה. יהיה לזה טעם רק עם תחליף ביצה ופירורי לחם או שצריך להשרות את זה בסויה או משהו?
לצפיה ב-'אני משתמשת בהם'
אני משתמשת בהם
06/01/2019 | 16:44
60
הרבה יש בכל מני גדלים. אני לא מכינה מהם שניצלים מטוגנים אפעם
מה כן? תבשילים שבמקור התבססו על חזה עוף או על בשר בקר.
אני מקפידה תמיד לבשל אותם קודם במים בלבד, לפחות 20 דקות. לסחוט ואז השמיים הם הגבול. הכי מגניב זה יוצא מסיר לחץ בלווית מני ירקות או פטריות תבלינים יין רוטב סויה... אחרי הבישול לפעמים מצמצמת את הרוטב לפעמים לא. זה תמיד שוס
אבל כבר אפיתי אותם אחרי ההרתחה בין פרוסות של כגבניות עם שמן מים והרבה תבליני עלים, וגם בילב קוקוס עם מגוון פטריות ושמרי בירה ושום.
 
כל פעם משהו אחר
לצפיה ב-'תמיד להשרות כדי לקבל טעם'
תמיד להשרות כדי לקבל טעם
07/01/2019 | 18:10
17
לצפיה ב-'פשטידת פסטה'
פשטידת פסטה
03/01/2019 | 10:21
4
46
מה ניתן לשים במקום ביצים כדי שהכל ידבק?

לצפיה ב-'מחית דלעת, ממרח שקדים'
מחית דלעת, ממרח שקדים
03/01/2019 | 20:02
39
תלוי מה הכיוון! אפשר גם תערובת של טופו משי עם טחינה או ממרח שקדים, זה מתגבש בצורה מעולה
לצפיה ב-'כמו שכתבה תמר'
כמו שכתבה תמר
06/01/2019 | 12:01
2
37
תלוי מה את רוצה
ראשית את יכולה לבשל את הפסטה קצת יותר
שנית את יכולה לגרד פנימה מוצרלה קשיו או כל גבינה טבעונית אחרת
שלישי את יכולה לערבב שמנת סויה עם עמילן- קורנפלור/ תפוחי אדמה/ טפיוקה
את יכולה לערבב עמילן עם שמנת וירק מגורד...
 
אני מכינה גבינה למריחה מטופו ומשתמשת בה למאפים
 
הרבה מותנה באיזה כיוון את מבקשת. אבל שוב פסטה רכה מספיק נדבקת לעצמה- אל תשטפי אותה אחרי הבישול, העבירי ישירות לכלי האפיה שפכי מעליה שמן מתובל ואת מסודרת
לצפיה ב-'ניסיתי עם גבינה טבעונית ועמילן תפוחי אדמה'
ניסיתי עם גבינה טבעונית ועמילן תפוחי אדמה
06/01/2019 | 18:32
1
34
יצא קצת יבשושי. נראה לי שבאמת הייתי צריכה לבשל יותר זמן.
פעם הבאה...
תודה על הרעיונות
לצפיה ב-'או'
או
13/01/2019 | 12:59
17
שהיית צריכה יותר נוזל
לצפיה ב-'עדשים צהובות'
עדשים צהובות
28/12/2018 | 01:34
10
52
מישהו הכין פעם? תבלינים כמו כל קטניה?- כמון כורכום?
לצפיה ב-'אני מבשלת אותן עם תבלינים הודיים'
אני מבשלת אותן עם תבלינים הודיים
28/12/2018 | 12:51
2
40
שום וג'ינג'ר טריים, גארם מסאלה, הרבה כוסברה טרייה קצוצה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
28/12/2018 | 22:48
1
27
האם זו קטניה שלוקח זמן לבשל אותה?
לצפיה ב-'לא ממש, אבל אני מבשלת קטניות בסיר לחץ'
לא ממש, אבל אני מבשלת קטניות בסיר לחץ
29/12/2018 | 14:42
29
לכתומות וצהובות אני נותנת חמש דקות ןמחכה שהלחץ ירד לבד
לצפיה ב-'כמו אדומות חצויות'
כמו אדומות חצויות
28/12/2018 | 13:45
4
28
אני מאד אוהבת. אכן הולך טוב עם כמון כורכום חוואייג׳ למרק.
לצפיה ב-'פעם ראשונה'
פעם ראשונה
28/12/2018 | 22:50
3
30
שמכינה אותה.מעניין מה ההבדל בטעם בין הכתומה לצהובה. תודה(:
לצפיה ב-'הצהובה בבישול נהיית יותר סמיכה (אם זו המילה הנכונה) מהכתומה'
הצהובה בבישול נהיית יותר סמיכה (אם זו המילה הנכונה) מהכתומה
29/12/2018 | 14:41
2
14
לצפיה ב-'נכון..'
נכון..
30/12/2018 | 17:32
1
29
היא פחות מתפרקת מהכתומה.
יצא מצויין!
לצפיה ב-'מעולה! כיף לגלות מאכלים חדשים ולאהוב אותם'
מעולה! כיף לגלות מאכלים חדשים ולאהוב אותם
30/12/2018 | 19:34
4
לצפיה ב-'משתמשת בהן הרבה'
משתמשת בהן הרבה
30/12/2018 | 16:22
1
36
גם להסמכת מרקים,
גם כמרק בפני עצמן
גם כחלק מקדרות אורז
גם כחלק מסלט
גם בתערובת קציצות שאז אני רק משרה אותן ולא מבשלת קודם.
 
מאד מאד מחבבת אותן
 
תבלינים תלויי תבשיל נניח בסלט בו הן מבושלות ממש מעט הן מכורבבות עם בצל קצוץ, שמיר קצוץ, מלח פלפל חריף מיצלימון , לפעמים עם קוביות סלק וג'ינג'ר על זסטר לפעמים עם פסטה...
כמובם שעובדות מצויין עם תבלינים צהובים, תערובות הודיות אבל גם לכיוון המטבח המרוקאי
 
בקיצור הכל מתאים
לצפיה ב-'יצא מצויין'
יצא מצויין
30/12/2018 | 17:34
28
תבלינים:  מלח, כורכום, כמון.
יצא במרקם של פירה.
לצפיה ב-'היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה'
היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה
25/12/2018 | 21:24
3
42
משהו שיחקה שמנת. אבל לא עם קשיו ולא סויה.
תודה(:
לצפיה ב-'יחקה שמנת?'
יחקה שמנת?
25/12/2018 | 23:03
2
47
אני מציעה לא לנסות לעשות כמו אלא ללכת על קונספט שיעבוד עם המנה ויעשיר אותה בלי קשר לשמנת.
חלב קוקוס עם שמרי בירה , מעט עמילן תירס או ת"א ביחס של כפית על כוס נוזל. לתבל באגוז מוסקט פלפל שחור גרוס מלח לפי הטעם.
 
עוד כיוון הוא תיבול בעשבי תיבול טריים לתוך הנוזל .
 
את יכולה ללכת לחלוטין לכיוון ירקות חתוכים קטן קטן מרוככים בשמן זית ומתובלים מלח פלפל שחור.
 
את יכולה להכין מרק כתום על בסיס חלב קוקוס או מים טחינת בטטות מעבה והופכת אותו לקרמי ושוב תיבול לפי החשק. יכולה להוסיף בצל מטוגן לקישוט ולטעם
לצפיה ב-'תודה על התשובה המהירה'
תודה על התשובה המהירה
26/12/2018 | 00:27
1
33
אני לא אוהבת שימרי בירה..   איזה עשבי תיבול יתאימו לקרם קוקוס?
 
לצפיה ב-'האוטומטי- כוסברה'
האוטומטי- כוסברה
30/12/2018 | 16:23
24
אבל גם קורנית
פטרוזיליה
שמיר ואפילו בזיליקום
לצפיה ב-'היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה'
היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה
25/12/2018 | 21:28
18
משהו שיחקה שמנת. אבל לא עם קשיו ולא סויה.
תודה(:
לצפיה ב-'מחקתי כאן הודעת פרסומת'
מחקתי כאן הודעת פרסומת
24/12/2018 | 10:02
5
42
ההודעה המקושרת אליה נמחקה אוטומטית יחד איתה (תודה מיקי!)
 
לצפיה ב-'השבוע אני מארחת חברות לארוחת ערב'
השבוע אני מארחת חברות לארוחת ערב
24/12/2018 | 10:04
4
49
ואני תוהה אם להכין להן אוזני המן לקינוח כי כולן מאד אוהבות. זה קצת לא לעניין, נכון? 
 
לצפיה ב-'למה לא לעניין? כי לא פורים?'
למה לא לעניין? כי לא פורים?
24/12/2018 | 21:00
34
אם כולן אוהבות אז סבבה. למה לא?

לצפיה ב-'הו זה תמיד לענין!'
הו זה תמיד לענין!
25/12/2018 | 11:07
29
אם את ממש רוצה שני להן את הצורה ואל תעשי אותן משולשות. את יכולה נניח גלילים או לקפל כמו מעמולים...העיקר הטעם המשובח והנפלא של העוגיות הללו עם המילוי המהמם
לצפיה ב-'בסוף לא היה לי זמן '
בסוף לא היה לי זמן
28/12/2018 | 12:50
1
23
אז לקינוח היו תותים מעולים.
אבל בסוף הערב אחת החברות אמרה בטון עמוק-משמעות: "עוד מעט פורים! איך אני אוהבת את האוזני המן שלך!" ואחרת אמרה "פורים זה ממש עוד מעט"
לצפיה ב-''
30/12/2018 | 16:29
1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ