לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1047310,473 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מחפשת המלצה על מסעדה טבעונית בתל אביב '
מחפשת המלצה על מסעדה טבעונית בתל אביב
28/08/2019 | 17:51
4
21
פתוחה בשבת (לא כשר מן הסתם עקב כך).
יכול גם להיות מסעדה צמחונית שיש בה מנות טבעוניות.

תודה
לצפיה ב-'הכי קל זה אנסטסיה'
הכי קל זה אנסטסיה
30/08/2019 | 15:09
3
32
על פרישמן פינת ריינס, פתוחים בשבת. רק טבעוני
היום קראתי על מסעדה טבעונית חדשה בקרליבך בשם חודארי (קודארי? לינק ) אבל לא מצליחה לראות באתר את שעות הפתיחה שלהם, אולי את תצליחי? 
זכאים נפתחים רק במוצ"ש
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/09/2019 | 18:41
2
4
לצפיה ב-'אם את בעניין של ג'אנק פוד, יש גם את גודנס'
אם את בעניין של ג'אנק פוד, יש גם את גודנס
03/09/2019 | 18:46
1
22
ברחוב קינג ג'ורג' (לא זוכרת את המספר אבל קרוב מאוד לגן מאיר) יש להם הרבה דברים טעימים וכמובן פתוחים בשבת.
לצפיה ב-'תודה רבה לממליצות!'
תודה רבה לממליצות!
09/09/2019 | 22:55
5
לצפיה ב-'זרעי צ'יה'
זרעי צ'יה
27/08/2019 | 23:12
2
17
שלום,
 
צורך כל יום זרעי פשתן טחונים בעיקר בשל האומגה 3.
רציתי להתחיל לצרוך זרעי צ'יה מכיוון ששמעתי שהם עשירים בברזל, אבל הבנתי שגם בהם יש לא מעט אומגה 3 וסיבים.
 
אם אצרוך זרעי צ'יה (מה מינון יומי?) האם יש צורך לקחת גם זרעי פשתן באותו יום או שהצ'יה יספקו את האומגה 3 ואז יהיה אפשר להחליף בין הזרעים כל יום לסירוגין?
לצפיה ב-'הי אני מניחה שערכים תזונתיים מדוייקים אפשר למצוא באינטרנט'
הי אני מניחה שערכים תזונתיים מדוייקים אפשר למצוא באינטרנט
28/08/2019 | 12:24
1
15
אני אישית לא אוהבת להתייחס לאוכל שלי כאל תרופות לכן אין לי מושג במדידות וכמויות. כמות של כפית שתיים מכל אחד מהם ליום נשמע לי סביר אבל זה לא מדעי. אישית הייתי פשוט מוסיפה אותם לאוכל שמתאים להוסיף - צ׳יה ביוגורט, סלטים ומזון שרוצים לעבות (יש לצ׳יה תכונה ג׳לטינית שתורמת לצמיגיות), וזרעי פשתן טחונים וגם לא טחונים בסלטים ותבשילים אחרים (כף זרעי פשתן טחונים עם מים יכול להחליף ביצה במתכונים טבעוניים שונים).
בקיצור ההמלצה שלי - לנסות, להתנסות בטעמים ומרקמים שונים של הזרעים הללו ולראות מה אוהבים ואז לגוון. הבריאות תגיע במקביל לתזונה הבריאה
בהצלחה!
לצפיה ב-'ממש'
ממש
01/09/2019 | 18:06
12
הייתי מעוניין לדעת, אם יש למישהו או מישהי מושג, מבחינת כמות אומגה 3 מה ההבדל בין הזרעים האלו
לצפיה ב-'Pili Nuts'
Pili Nuts
28/07/2019 | 00:33
1
25
איך זה נקרא בעברית?
מורפיקס אומר "אגוזי לוז" אבל בתמונות הם נראים שונים לגמרי.
לצפיה ב-'נקראים פשוט "אגוזי פילי", המקור בפיליפינים.'
נקראים פשוט "אגוזי פילי", המקור בפיליפינים.
30/07/2019 | 18:09
6
לצפיה ב-'ברצלונה בתקציב - מי נסע-ה לאחרונה? '
ברצלונה בתקציב - מי נסע-ה לאחרונה?
23/07/2019 | 05:30
4
33
היי עבר המון זמן מאז הביקור האחרון בעיר ומס׳ מקומות שהכרתי נסגרו.
בינתיים אף הדיאטה שלי ושל הטבעוני עברה שינוי (מפחיתי פחמימות), כך שחלק ניכר כבר לא רלבנטי.
אי לכך ובהתאם לזאת אנחנו מחפשים מקומות עם אוכל ״בריא״, הרבה
ירקות וסלטים קלילים ופחות כריכים ופסטות.
יש המלצות למקומות מתאימים?
 
 
לצפיה ב-'ברצלונה לא עיר קלה לטבעונים'
ברצלונה לא עיר קלה לטבעונים
23/07/2019 | 06:14
1
43
יש אזור מצומצם ברובע הגותי שמרכז מספר מסעדות קפטריות טבעוניות-צמחוניות (תחפשי את רחוב escudelleres). מנות הטאפס שטבעוני ממוצע יכול לאכול מסתכמות במעט מאד. 
 
יש פאאיות טבעוניות אבל אם אתם ממפחיתי הפחמימות אני משער שזה פחות נוגע אליכם. הייתי עושה שני דברים-
מצטייד בהרבה אגוזים לנשנוש- זה מה שאני עשיתי
מחפש ב- happy cow למצוא מקומות נוספים מעל לאזור שציינתי
לצפיה ב-' תודה גידי'
תודה גידי
27/07/2019 | 09:02
3
לצפיה ב-'לנו כנטולי גלוטן היה ממש קשה'
לנו כנטולי גלוטן היה ממש קשה
29/07/2019 | 18:12
1
36
הסתדרנו בעיקר בקניית ירקות פרות וכשמצאנו טופו וחלב סויה
קולינרית לא היתה חוויה מלבבת. שלחו אותנו לשוק לקנות שייקים- אני לא התלהבתי וברובם הוסיפו סוכר. הבאנו מהבית הרבה(!) פיצוחים ואגוזים ...קולינרית לא נרשמה הנאה 
לצפיה ב-'תודה על ההערה בקשר לתוספת סוכר בשייקים..מבאס'
תודה על ההערה בקשר לתוספת סוכר בשייקים..מבאס
31/07/2019 | 19:56
17
מזל שיש ירקות טעימים, ואפשר להביא טחינה ואגוזים מהבית.
לצפיה ב-'שניצל תירס'
שניצל תירס
04/07/2019 | 01:01
10
41
היי, אני רוצה להכין בפעם הראשונה שניצל תירס מגרגירים קפואים . האם  מספיק טחינה גולמית כדי ליצור קציצות או שצריך להוסיף קמח כלשהו או קוואקר?( האם טחינה בכלל מתאימה לשניצל תירס?)
לגבי ציפוי (פירורי לחם) האם חובה קמח ומים או שגם כאן אפשר להסתפק רק בטחינה גולמית ומים בכדי להדביק את פירורי הלחם?
תודה!
לצפיה ב-'יש לי מתכון נהדר לשניצל תירס'
יש לי מתכון נהדר לשניצל תירס
04/07/2019 | 11:42
6
55
שההשראה שלו הגיעה מכאן לפני שנים! אני הכנתי עם חמאת בוטנים והיה ממש טעים. נראה לי שאני  מכינה גם לסופ"ש!
והמתכון עצמו

רכיבים

1 בצל שאלוט (או חצי בצל רגיל)
3 שיני שום
רבע כפית תימין יבש
חצי ס"מ פלפל חריף
3 כוסות תירס קפוא, מופשר
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה או עם שבבים
2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
חצי כפית ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)
2 כפות שמן קנולה
חצי כוס קמח תירס גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לציפוי (לא חובה)

2 כפות קמח תפ"א או קורנפלור
מים
פירורי לחם מורטבים במעט שמן זית
שמן או ספריי שמן לאפייה
הכנה
במעבד מזון טוחנים את הבצל, השום, התימין, הפלפל החריף, שתי כוסות  מהתירס, כוסברה, חמאת בוטנים.  מקבלים עיסה דביקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים ממרח עגבניות, שמן, מלח, פלפל,קמח תירס ואת שאר גרגרי התירס.
אם העיסה דלילה מדי,  אפשר להוסיף קמח תירס או פירורי לחם. אם היא לא מספיק דביקה, אפשר להוסיף חמאת בוטנים. משהים את העיסה במקרר לפחות חצי שעה, להתייצבות.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. 

מחלקים את העיסה ל-12 יחידות, מעצבים לשניצלים (עגולים או מלבניים).
אם רוצים ציפוי: מדללים את הקורנפלור/קמח תפ"א במים לתערובת דלילה מאד. מורחים כל "שניצל" בתערובת  – כדאי להשתמש במברשת – למרות שזה עוד כלי לרחוץ, התוצאות יפות יותר. טובלים בפירורים.
אפשר גם רק להדק את השניצלים אל פירורים שמונחים בקערה. ואפשר לאפות בלי שום ציפוי.
משמנים את נייר האפייה ומניחים עליו את השניצלים. משמנים כל שניצל באמצעות ספריי או בתפיחה עדינה באצבעות.
אופים כארבעים דקות, הופכים באמצע.
 
לצפיה ב-' באמת נשמע יאמי'
באמת נשמע יאמי
05/07/2019 | 22:33
5
25
השאלה האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה? 
כתבת: "אפשר גם רק להדק את השניצלים אל פירורים שמונחים בקערה"-  איך הם יכולים להדבק בלי שום חומר מדביק?
חשבתי במקום דילול קמח ומים ואז לטבול בפירורי לחם אז פשוט לשים שמן בתוך הפירורים. האם זה מספיק?
 
 
לצפיה ב-'לא ניסיתי עם טחינה אז אין לי תשובה'
לא ניסיתי עם טחינה אז אין לי תשובה
06/07/2019 | 18:37
4
30
ההגיון אומר שלא צריכה להיות בעייה - בהרבה מתכונים מציעים חמאת בוטנים וטחינה כחלופות.
ממה שאני זוכרת (בסוף לא הכנתי אתמול), הפירורים נדבקים לעיסה הדביקה ממילא, וככה הם נשארים. אני הברשתי את התבנית בשמן והברשתי מעט מעל. הכנתי גם עם פירורים וגם בלי, ולדעתי בלי היה יותר מוצלח. 
לצפיה ב-'תודה על התשובה תמר יקרה'
תודה על התשובה תמר יקרה
07/07/2019 | 14:06
22
אכין ואחזור לעדכן:)
 
לצפיה ב-'חוזרת לעדכן'
חוזרת לעדכן
07/07/2019 | 16:39
2
26
לקחתי 800 גרם תירס קפוא, הפשרתי.הוצאתי כוס גרגירים בצד.  טחנתי עם בצל שום וטחינה. הושמתי 8-9 כפות תירס קמח והוספתי לתערובת. תיבלתי במלח.
התערובת נראתה לי עדיין דביקה מידי למרות הקמח, שמתי במקפיא ל40 דקות.
אחרי ההקפאה התערובת התייצבה מעט אבל עדיין דביקה. שמתי פירורי לחם ושומשום בקערה וטבלתי את הבלילה.
200 מעלות ל-20 דקות.
נראה לי שפירורי הלחם שבהם ציפיתי את השניצלים עזרו טיפה לייצב אותם- פשוט לא רציתי להוסיף גם לבלילה כדי שהשניצל יהיה עם כמה שפחות מרכיבים.
יצא טעים!
תודה תמר:)
לצפיה ב-' מעולה!'
מעולה!
08/07/2019 | 05:36
1
18
כיף שעדכנת
לצפיה ב-'בכיף(: ותודה גם לך'
בכיף(: ותודה גם לך
10/07/2019 | 17:10
3
לצפיה ב-'אני מכינה לפי המתכון של אורי שביט (קישור בפנים)'
אני מכינה לפי המתכון של אורי שביט (קישור בפנים)
08/07/2019 | 20:44
1
45
 
לרוב גם בלי ה"ירוקים" (כמו תרד), מתכון פשוט גם בלי צורך ב"מדביקים" כמו טחינה וכד' כי השילוב של הטופו עם התירס הטחון כבר משמש כ"חומר מדביק".
לצפיה ב-'תודה! אני פשוט חיפשתי מתכון בלי טופו'
תודה! אני פשוט חיפשתי מתכון בלי טופו
10/07/2019 | 17:11
6
לצפיה ב-'שניצל תירס'
שניצל תירס
23/07/2019 | 05:37
25
ממליצה לחפש מתכון לעיסה הבסיסית (לפני השניצול) שמכינים במכבד מזון עם אגוזי ברזיל ומרכיבים נוספים.
אם אני זוכרת נכון הן נקראות לביבות תירס תאיות ובמקור הציפוי הוא בפתיתי קוקוס.
 
לצפיה ב-'לוביה טחונה'
לוביה טחונה
19/06/2019 | 21:38
8
48
היי..
טיגנתי לוביה ואז טחנתי אותה( רציתי להכין קציצות) הבעיה שזה טחן את זה לרמה של אבקה ולא כעיסה. ישר על ההתחלה זה נטחן כאבקה. מישהו מבין למה?
תודה(:
לצפיה ב-'כדי להכין קציצות '
כדי להכין קציצות
20/06/2019 | 09:50
7
44
כדאי להשרות לפחות ל-24 שעות.
לא לטחון בבלנדר כי אם המעבד מזון ולעבוד בפולסים ולא במכה אחת.
מנסיוני ככה זה מצליח
לצפיה ב-'היי.. '
היי..
22/06/2019 | 22:30
23
לא טחנתי בבלנדר אלא במעבד מזון. אז מה שנשאר זה להשרות
תודה רבה(:
לצפיה ב-'עוד שאלה..'
עוד שאלה..
22/06/2019 | 22:51
5
30
האם אחרי ההשרייה והטחינה של העדשים (מוסיפה גם פטריות ובצל מטוגן) חובה להוסיף קמח כלשהוא או שהעמילן בעדשים יספיק?
לצפיה ב-'אני לא הצלחתי'
אני לא הצלחתי
23/06/2019 | 12:38
2
34
למרות שאני חושבת שאפשר.
אני משתמשת בקמח עדשים ובקמח חומוס תלוי בקטניה. אבל לא צריך הרבה.
לצפיה ב-'הוספתי שיבולת שועל'
הוספתי שיבולת שועל
24/06/2019 | 20:04
1
23
החזיק מצוין(:
לצפיה ב-'יופי אז'
יופי אז
27/06/2019 | 08:57
17
הצליח הפעם? מבחינת הריסוק אני מתכוונת
לצפיה ב-'כשמדובר בעדשים'
כשמדובר בעדשים
23/06/2019 | 12:39
1
28
אפשר טחינה ממש ממש קלה רק לשבור אותם קצת...
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
24/06/2019 | 20:03
3
לצפיה ב-'איך לקלות גרעינים מאבטיח?'
איך לקלות גרעינים מאבטיח?
11/06/2019 | 21:51
4
32
קניתי היום אבטיח עם גרעינים, מתוך מחשבה לקלות את הגרעינים אחרי אכילת האבטיח.
אבל איך עושים את זה בעצם? ראיתי באינטרנט רק מתכונים לגרעינים מיובשים ולא לקליית גרעינים טריים, ישר מהאבטיח
אשמח למתכון.
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
12/06/2019 | 10:35
3
34
 
גרעינים שחורים/ גרעיני אבטיח
חומרים:
2 ק"ג גרעינים שחורים טריים או גרעיני אבטיח טריים 
600 גרם מלח
4 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. בקערה מניחים גרעינים עם המים והמלח (לא לדאוג לכמות המלח, אולי מאה גרם מתוך כל הכמות נתפסים בסופו של דבר בקליפות הגרעינים).
2. מערבבים ומוודאים שכל הזמן כל הגרעינים יהיו בתוך תמיסת המים והמלח (ניתן להניח כלי כשלהו על מנת להפעיל לחץ על התכולה).
3. משאירים בהשריה 24 שעות.
4. מסננים את המים עם המלח ומוציאים את הגרעינים לייבוש על משטח בשמש (ייבוש כזה אורך כיומיים או שלושה, עד שמרגישים שאין לחות בגרעין. יש להפוך כל חצי יום את הצד המופנה כלפי השמש).
5. כשהגרעינים יבשים, פורסים אותם על תבנית.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
7. אופים כרבע שעה, ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות לרבע שעה נוספת (בין לבין הופכים את הגרעינים מספר פעמים).
8. בודקים שהגרעינים מוכנים כשצבעם מתחת לקליפה מגיע לצהוב חום.
לצפיה ב-'וגם כאן'
וגם כאן
12/06/2019 | 10:38
2
23
 
והנה גישה אחרת לחלוטין ,במחבת, עם הבטחות גדולות
 
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
12/06/2019 | 15:10
1
7
לצפיה ב-'כל הגרעינים אני מיבש, וקולה ב120 מעלות שעה '
כל הגרעינים אני מיבש, וקולה ב120 מעלות שעה
16/07/2019 | 11:37
10
לקטנים שעה, לבוטנים שעה וחצי - שעתיים .
הזמן לא קריטי כי בטמפרטורה של 120 מעלות זה כמעט אף פעם לא נשרף. הבפנים נשאר לבן אבל נהיה קריספי .
 
לצפיה ב-'מה אכלתם בחג החלב?'
מה אכלתם בחג החלב?
09/06/2019 | 13:36
1
32
אצלנו היו
עלי גפן טריים מקטיף של השנה, ממולאים בבסמטי שבבי סויה, מעט סילן,זסט לימון מלח פילפל כמון. מונחים על מצע בצל, שום וכורכום טרי מגידול עצמי ברוטב לימון סחוט ומים מתובלים. אפוי.
 
מרק פטריות יפניות , נבטוטים, קוביות תפוחי אדמה וסלרי.
 
מאפה עלי לזניה אורז, פטריות פורטובלה ושמפניון, זוקיני ,גבינות של אוטופי ושמנת אלפרו , מעט פרמזן טבעונית. מתובלת במוסקט מגורר טרי , זרעי כוסברה טחונים במקום , שמרי בירה ופלפל שחור גרוס.
 
בסיר אחד(לחץ) - נתחי סויה, הרבה גזר ,בצל ,גבעולי סלרי. מעל תפוחי אדמה בפרוסות עבות. תיבול- סויה נג שמרי בירה מעט סילן פלפל חריף מגידול ביתי וכמון.
 
סלט כרוב ירוק, קוביות סלק טרי, קוביות תפוחי עץ, זרעי דלעת קלויים.
 
סלט קוביות טופו עם שומשום שחור, בצל ירוק קצוץ, רוטב סויה נג, מיצלימון, חומץ בלסמי, פלפל שחור ומלח גס.
 
סלט פאפיה ירוקה חריף וקריספי.
 
קוביות אבוקדו עם מיצלימון מלח גס פלפל שחור גרוס, בצל קצוץ ושמרי בירה.
 
טחינה עם הרבה שום
 
לקינוח היו מנות אישיות בצק שוקולדי על בסיס עוגיות לוטוס טהרבה שוקולד ומעליהן קרם מגבינת טופו וקצפת קוקוס.
 
עוגת כמו גבינה אפויה מעליה רוטב מישמשים מהעץ
 
עוגה עם תחתים בצק מבוסס אגוזים וקמח טף, מעל מלית כמו של הקינוח הראשון ומעל זילופי שוקולד. הקפאנו והעברנו למקרר. מומלץ.
 
חוצמזה יש לנו אבטיח
 
עוד מישהו חגג?
 
 
לצפיה ב-' אנחנו חגגנו ממש בקטנה'
אנחנו חגגנו ממש בקטנה
11/06/2019 | 08:37
35
אפיתי כמה לחמים - הכי מוצלח היה שיפון עם קימל, והשקעתי בגבינות טבעוניות קנויות של אוטופי: מאד התלהבתי מהן. קניתי במחסני הטבעונות בדיזנגוף 75, יש להם מבחר מרשים, ופריזר עם עוד דברים שלא התעמקתי בהם. הם גם עושים משלוחים - שווה להכיר!
 
תוך כדי כתיבה אני נזכרת שהתכוונתי לאפות חלה בצורת זר שיבולים ופשוט שכחתי! זה יהיה תיקון לשנה הבאה אם נגיע לשם! :)
לצפיה ב-'תזונה לבעיות עור'
תזונה לבעיות עור
08/06/2019 | 15:08
2
34
שלום רב
האם ניתן לעשות תזונה אנטי דלקתית לבעיות עור כולל יובש בכפות הידיים?
האם מומלץ שימוש בשמן המפ לבעיות עור מסוג דרמטיטסס ומה המינון הטיפולי המומלץ?
בברכה 
רוני גל
לצפיה ב-'זה לא הפורום המתאים'
זה לא הפורום המתאים
09/06/2019 | 13:24
26
אין כאן מומחים מוסמכים לענות על שאלות שעוסקות בבעיות בריאות.
מציעה לחפש נטורופט/ית טוב/ה ולהתייעץ שם
 
אני יודעת על ד"ר דני קרת וסומכת עליו כי בהכשרתו הוא גם רופא.
מן הסתם יש עוד המלצות. בכל מקרה הרשת אינו המקום המתאים להתייעצות מקצועית.
 
יש לנו כאן רופאת משפחה שכותבת אבל אני לא חושבת שהיא התמחתה בסוגיות תזונה ותוספים .
 
בהצלחה ורוב בריאות
לצפיה ב-'הייתי מעוניין בטיפול לספוריאזיס קשה שלא כולל סטרואידים '
הייתי מעוניין בטיפול לספוריאזיס קשה שלא כולל סטרואידים
17/06/2019 | 18:04
23
או כדורים עם תופעות לוואי שיותר גרועות מהמחלה עצמה (מניסיון).
לצפיה ב-'כרובית אפויה אחרי הקפאה, שאלה'
כרובית אפויה אחרי הקפאה, שאלה
24/05/2019 | 12:47
3
47
נראה אולי פשוט אבל אין לי ניסיון עם זה אז שואלת: איך אופים כרובית בתנור אחרי שהייתה בהקפאה? (כרובית קפואה של סנפרוסט). במתכונים שראיתי, ראיתי רק איך עושים את זה עם כרובית טריה ואז אומרים שצריך לבשל אותה.
אבל כרובית שהייתה בהקפאה היא כבר בעצם "מבושלת", מלאה נוזלים מההקפאה, אז האם מספיק רק להפשיר אותה? ואם כן, אחרי ההפשרה כמה זמן צריך לאפות אותה בתנור ובאיזו טמפרטורה? המטרה שהיא תהיה שחומה מעט וקריספית.
לצפיה ב-'כרובית סנפרוסט'
כרובית סנפרוסט
26/05/2019 | 12:50
2
48
אין לה את התכונה הקריספית של כרובית רגילה , מי שנהיה קריספ איתה זה הציפוי.
אם אני משתמשת בה , אני שוטפת במי ברז מגלגלת אותה בתערובת שקדים מרוסקים ומעט עמילן כלשהו ותבלינים ומבניסה בתבנית משומנת לתנור. היא משחימה יפה.
 
 
לצפיה ב-''
27/05/2019 | 05:22
2
לצפיה ב-'תודה, אדע בפעם הבאה'
תודה, אדע בפעם הבאה
27/05/2019 | 08:44
5
לצפיה ב-'תמרים'
תמרים
19/05/2019 | 21:24
5
52
שלום,
 
יש כל כך הרבה סוגים של תמרים. יש המלצה על סוג מסוים שטוב במיוחד לגוף?
קניתי ג'מבו מג'הול. כמה צריך לאכול ביום (יש לציין שאני צורך כל יום חופן שקדים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, זרעי דלעת וזרעי פשתן).
 
תודה
לצפיה ב-'אני הולכת לפי הטעם...'
אני הולכת לפי הטעם...
20/05/2019 | 18:05
39
לא ידוע לי על המלצות על סוג זה או אחר. אני מאד אוהבת מג'הול!
לצפיה ב-'עניין של טעם'
עניין של טעם
20/05/2019 | 19:07
3
35
אני הכי אוהבת מג׳הול (אם יוצא לי לקנות סוג אחר אני מרגישה שעבדו עלי בטעם ובגודל)
לצפיה ב-'תודה'
תודה
20/05/2019 | 19:13
2
30
טעמתי היום מג'הול רגיל והוא פחות מתוק מהג'מבו אז קניתי כאלו.
אז עם כל מה שאני אוכל ביום שפירטתי בהתחלה, כמה צריך לאכול ביום? אחד, שניים?
לצפיה ב-'צריך?'
צריך?
22/05/2019 | 11:12
1
42
לא צריך בכלל, זה ענין שלך כמה אתה רוצה.
ההמלצה היא בין 2-3 ביום אבל הרבה תלוי בפעילות שלך ובשאר התפריט מעבר לאגוזים שציינת.
בתמר מבחינת סוכר יש שווה ערך למשהו כמו שתי כפיות סוכר אבל בשילוב עם סיבים ויטמינים A ו-B , בערך 40 קלוריות לתמר. 
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
22/05/2019 | 12:46
5
לצפיה ב-'הייבוא של צ׳יזלי לארץ נפסק?'
הייבוא של צ׳יזלי לארץ נפסק?
10/05/2019 | 10:07
43
משום מה אני לא מצליח למצוא שום גבינה שלהם כבר חודשים בכל החנויות האורגניות בסביבה. גם האתר של היבואן בפייסבוק (Super Vegan) לא מעודכן מזה כמעט כשנה.
 
שמעתן משהו בנושא? 
לצפיה ב-'תרבות בתי קפה'
תרבות בתי קפה
03/05/2019 | 15:21
3
58
אני מסתובב בימי שישי ומן הסתם רואה הרבה אנשים בבתי קפה.
לחמים. גבינות שמנת. קפה עם חלב. מיצים סחוטים.
 
לכאורה הכל משרד בריאות, אבל תכלס הכל מלא סוכר. חורג מהתפריט.
ואני מבין שאפשר לעשות חריגה פעם בכמה זמן. אבל תוהה - כי כשהייתי בזוגיות היינו הולכים הבן זוג ואני כל שישי לארוחת בוקר זוגית בבית קפה אחר.
 
זה אומנם פאן. אבל בעיני לא מצדיק את הקלוריות או את המחיר.
ואם סתם הולכים בשביל אספרסו - זה בכלל לא מצדיק את המחיר. לא?
 
10 שח + 5 טיפ. למשהו שעולה בבית 2 שח?
 
אני תוהה מה עושים חברי הפורום?
לא מתוך מקום מבקר או ציני. באמת תוהה אם יש לכם את הדילמה הזו?
ואיך שומרים על אורח חיים בריא (לא דיאטה, אלא דרך חיים) ועדיין יוצאים עם הבן זוג לבתי קפה בשישי? או עם המשפחה?
לצפיה ב-'לי קצת פחות כיף לשבת במקומות שהם לא 100% טבעונים'
לי קצת פחות כיף לשבת במקומות שהם לא 100% טבעונים
04/05/2019 | 15:02
2
58
כי כשיש טעויות אז זה יותר רציני ועניין של חיים ומוות (של בעלי החיים).
אז אמנם היום יש יותר מקומות טבעוניים, וגם הטבעונות פרנדלי של השאר קצת יותר מבוססת, אבל מכיוון שהטבעונות שלי התחילה הרבה לפני אז התרגלנו לא ללכת לבתי קפה בשיגרה. 
וכשלא בשיגרה אז אם כבר הולכים לאכול בחוץ בשביל הכיף אז כבר לוקחים משהו שמצדיק את המחיר. ואפשר גם לבחור במקומות ומנות שיחסית יותר בריאים.
לצפיה ב-'אני מסכים. סתם תהיתי איך הרבה אנשים ממלאים את בתי הקפה'
אני מסכים. סתם תהיתי איך הרבה אנשים ממלאים את בתי הקפה
08/05/2019 | 00:46
1
42
זה די שוק עבורי שהרבה לא שמים לא לתזונה. אני מרגיש לפעמים עוף זר.
ואולי קיצוני
לצפיה ב-'הרבה אנשים לא שמים לב לתזונה בלי קשר '
הרבה אנשים לא שמים לב לתזונה בלי קשר
09/05/2019 | 19:25
48
אחרת מקומות של מזון מהיר לא היו פורחים ומשגשגים כל כך.
אמנם יש מקומות של מזון פחות בריא שהם טבעונים, אבל מודה שלי לא הם לא מפריעים - לאכול בריא או לא זוהי בחירה אישית שמשפיעה על האוכל עצמו. כשהמקומות לא טבעונים ומבוססים על גזל, ניצול, התעללות והרג שנקראים בשר, חלב, ביצים (וכו'), אז לא אכפת לי אם הם בריאים או לא* - זה מפריע לי כי ההשפעה היא גם על אחרים.
 
ובשנות העשרים שלי גם אני לא הקפדתי על אוכל בריאות. זה השתנה עם הגיל כי ההשפעות נהיו יותר מוחשיות, ועדיין בתדירות נמוכה מרשה לעצמי לאכול גם דברים פחות בריאים.
 
* הסתייגות אחת היא כשאותם אנשים שאוכלים לא טבעוני ולא בריא בעליל, כמו גופות מטוגנות או לחילופין עוגות קצפת עם ביצים ו/או חלב, נותנים תירוצים של "טבעונות זה לא בריא"
לצפיה ב-'עוד מעט יום העצמאות'
עוד מעט יום העצמאות
30/04/2019 | 12:34
4
43
החג הזה משום מה נהיה חג אוכלי הבשר
היום בו
אוהבי בעלי החיים מזדהים עם סבלם של מי שאין לו שפה למחות וראוי לחגוג בפרהסיה בדרך אחרת, של עצמאות שלום ואחווה
 
אז איך אתם חוגגים עצמאות השנה?
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
06/05/2019 | 22:27
38
בשנים האחרונות עושים מנגל טבעוני
ארוע רב משתתפים ומנות על טהרת הטבעונות
 
יש לנו נתחי טופו מושרים לילה בתערובת תבלינים שמן וסילן שאנחנו מניחים על פלטה רותחת
חצילים על האש
שיפודי ירקות מעורבים
קציצות על האש- פטריות ,אגוזים, שבבי סויה
 
מגון סלטים 
עוגות , טראפלס, רפאלו טבעוני
פרות
 
השנה אין לנו תנאים לכזה אנחנו במעברי בתים אבל אולי נמצא לנו פינה חביבה רק המשפחה שאנחנו הקטנה ונציין בנחת את היום הזה 
לצפיה ב-'חג שמח!'
חג שמח!
09/05/2019 | 07:13
2
24
לא ברור איך הפך החג לחג המנגל/על האש.
אצלנו כמדי שנה פלאפל, סלטים, טחינה, פיתות וכו. השנה אני אופה את הפלאפל, מקווה שיצליח!
גלילות בצק שקדים עם מלית פרג
פירות
 
לצפיה ב-'בסופו של דבר'
בסופו של דבר
10/05/2019 | 12:39
1
31
היו לנו קציצות בחריפות מתונה, שאילתרתי מכוסמת ירוקה עדשים חומים קטנים ועדשים כתומים ,בצל קצוץ והרבה פטרוזיליה. סגרתי אותן באפיה מאד קצרה רק כדי שיחזיקו על הגריל ויצאו נהדר.
 
שווארמה מנתחוני סויה יבשים שבישלתי מראש במים והשריתי לילה בתבלינים חזקים כולל פפריקה מעושנת. הוכנו על צלחת צליה שהונחה על האש.
 
שיפודי ירקות שכללו בצלים קטנים, קישואים, פלפל בשני צבעים וחצילים. השרנו כמה שעות בתערובת חמוץ מתוק חריף.
 
חוצמזה היה לנו סלט חסה אבוקדו שומשום קלוי ופרוסות פינק לידי. רוטב חומץ בלסמי מיצלימון סחוט מלח גס פלפל שחור גרוס מעט שמן זית 
סלט פרוסות דקות של גזר,  סלק חי, שומר, בצל בתיבול שמיר קצוץ מלח גס מיצלימון ומעט שמן זית.
 
לקינוח אפיתי עוגת שיש עם הרבה שוקולד מומס בחום וציפיתי בקצפת קוקוס שהצליחה מעל ומעבר למצופה ועירבבתי בה שוקולד מגורר.
 
היה רגוע. משפחתי וחמים.
לצפיה ב-'יאמי!'
יאמי!
10/05/2019 | 18:11
25
אצלנו היה-
סלט עגבניות שרי, אבוקדו וכוסברה (כן! הילדים שלי אוהבים כוסברה!!!)

סלט מז׳אנר תפוחי אדמה  מלפפונים חמוצים

נתחי ״כמו עוף״ ברוטב סאטה (סויה, ג׳ינג׳ר, שמן שומשום, חמאת בוטנים) על מחבת פסים

שיפודי ירקות וטופו במרינדה - על מחבת פסים (פטריות קטנות שלמות, פלפלים, זוקיני וטופו)

טחינה ביתית

פיתות

תפוחי אדמה שרופים בתנור (כמו ״על האש״)

סלט עדשים אדומים עם הרבה לימון ופטרוזיליה , אפשר גם בולגרית/כל גבינה טבעונית קשה שאוהבים

האם ידעתם שיש חלומי טבעונית? נסו לצרוב על מחבת פסים על מצע נבטים, רוקט (אני מתה על הירק הזה!), חצאי עגבניות שרי וזרזוף שמן זית וחומץ בלסמי

שווארמה טבעונית

אבוקדו מעוך עם לימון

תירסים חצויים משוחים ברוטב סויה על הגריל

תותים לקינוח

יצאנו מפוצצים. היה טעים ונעים. הילדים (הצמחונים) והאיש (הלא ) יצאו מרוצים. שלחתי למשפחה צילומים איך אפשר לעשות ארוחת יום העצמאות ישראלית וטעימה בלי בשר.
לצפיה ב-'שלום'
שלום
21/04/2019 | 10:49
2
63
חג שמח לכל הפורום.
 
שאלה מעט מטופשת, האם זרעי פשתן הם חמץ?
לצפיה ב-'לא מטופשת כלל!'
לא מטופשת כלל!
21/04/2019 | 11:50
1
63
פשתן אינו מחמישה מיני דגן וככל הידוע לי גם לא נחשב לקטניה (בהסתייגות שקביעת מה קטניה ומה לא אינה תמיד קשורה לחוקי הבוטניקה) ולכן לא חמץ. אם ממש חשוב לך הקטע של הכשל"פ, צריך למצוא אריזה שמציינת זאת.
לצפיה ב-'יש'
יש
21/04/2019 | 14:38
40
לי זרעים טחונים בקופסא במקפיא, אבל אם זה לא דגן אז בסדר גמור.
 
תודה רבה וחג שמח
לצפיה ב-'מועדים לשמחה!'
מועדים לשמחה!
21/04/2019 | 10:37
4
40
הצליח האוכל? ביקשו עוד? נשארו שאריות?
בפעם הראשונה בחיי, התפרקו לי הקניידלך! במזל לא כולם, אבל במקום שלישית קניידלך במרק כ"א קיבל רק 1... התפרקו כי לא שמתי לב שהמים רותחים ברתיחה חזקה מדי.  והעוגה שהכנתי לא היתה מוצלחת - נראה שיש עוגות שחייבים עבורן ויטמיקס. אבל בפסח כמו בפסח, היה שפע של מטעמים ואיש לא יצר רעב, כל השאר היה מעולה, טעים ושמח!
נשארו שאריות טעימות והמון מצות שרק אני כנראה אוכלת, אז מתוכננת מצה בריי ולזניה (למקפיא).
 
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
24/04/2019 | 20:37
3
35
היתה הצלחה 
לא היו מנות לא טבעוניות בכלל
התפריט כלל:
מרק ירקות צבעוני עם קניידלעך שהצליחו מעל למצופה
 
קציצות סלק וטופו עם אצות הוגשו קרות עם חזרת חריפה
 
בלינצ'ס נטולי גלוטן במלית בסגנון כבד קצוץ מטופו ואגוזים ברוטב פטריות- הצלחה גדולה
 
אורז עם עדשים אפוי
 
תבשיל נתחוני סויה עם תפוחי אדמה, בושל עם יין אדום חצי יבש וגם הוא נחל הצלחה מעל למצופה
 
מאפה שכבות חצילים , עגבניות מגי וגבינות טבעוניות 
 
בגזרת הסלטים :
 
חסה עם אבוקדו ואגוזים קלויים ברוטב מתקתק 
 
סלט מלון כתום קרמבולה עם בצל ירוק עלי אזוב טריים זסט לימון ובלסמי
 
סלט עגבניות מגי פלפלים צהובים בצל מיצלימון פלפל חריף טרי מיצלימון ושמן זית
 
סלט כרוב בשני צבעים כם שלל זרעים קלויים פטרוזיליה קצוצה בצל מיצלימון בשפע ושמן זית
 
טחינה
 
חומוס
 
סלט קוביות סלק וקולרבי אפויים בתנור
 
סלט בלי עגבניות בצל ופטרוזיליה- כלל זוקיני, קישוא בהיר, גזר ,פלפל צהוב, סלק חי, פטריות, אגוזי פקאן קלויים, מלפפון, קלרבי. רוטב שמן זית מיצלימון מעט סירופ מייפל אורגני מלח פלפל שחור גרוס.
 
קינוחים- 
מוס טריקולד, שוקולד מריר, שוקולד לבן ושוקולד בסגנון חלבי של פנדה מעל שכבה דקה של זיגוג שוקולד.   לא להאמין שזה ניתן. המוסים הכהים כללו אבוקדו. הלבן לא. הקצפת בכולם היתה מנוזל קוקוס.
 
מוס טופו בסגנון גבינה על בסיס פרורים פריכים נ"ג ומעל רוטב תותים.
 
עןגיות אגוזים פריכות .
 
היה שמח, טעים, צבעוני ומלא צחוקים. קראנו מטקסט שחיברנו בשנה שעברה , הגדת הבית , התנהלו דיונים חשובים עם צעירי העדה בכל הנוגע לאחריות בבחירה אישית, שוויון, מגדר והתחדשות.
 
המשך חג שמח לכולם
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'וואו, הייתי שמחה להתארח בסדר אצלכם'
וואו, הייתי שמחה להתארח בסדר אצלכם
25/04/2019 | 17:12
2
23
קולינארית ערכית וחווייתית
לצפיה ב-'אני מזכירה מה שאת'
אני מזכירה מה שאת
26/04/2019 | 18:12
1
32
יודעת כבר שנים רבות-
הדלת פתוחה בפנייך בכל עת 
גם הלב
לצפיה ב-''
02/05/2019 | 23:16
2
לצפיה ב-'תוספי תזונה נוזליים'
תוספי תזונה נוזליים
18/04/2019 | 18:16
2
37
שלום לפורום. באחרונה קיים טרנד של העצמת תוספי תזונה / ויטמינים/מינרליים בתצורה נוזלית.  האם באמת הדבר טוב יותר ?  האם העלות הגבוהה שווה ?
בברכה    דני
לצפיה ב-'אין לי מושג... אולי בפורום השכן ידעו? כאן בעיקר מתכונים '
אין לי מושג... אולי בפורום השכן ידעו? כאן בעיקר מתכונים
21/04/2019 | 10:38
8
לצפיה ב-'ייתכן כי מדובר בספיגה טובה יותר'
ייתכן כי מדובר בספיגה טובה יותר
29/04/2019 | 13:48
109
אני חושב שההיגיון מאחורי תוספי תזונה נוזליים הוא שהם נספגים טוב יותר בגוף. אני מכיר תוסף תזונה טוב מאוד בשם דנסיטי הסידן האמורפי, שלמרות שהוא לא נוזלי, הוא נספג בגוף הרבה יותר טוב משאר תוספי התזונה.
 
מצ"ב קישור:
 
לצפיה ב-'הרצאת היגרות לתזונה טבעונית - ללא עלות 14.4'
הרצאת היגרות לתזונה טבעונית - ללא עלות 14.4
14/04/2019 | 09:52
1
29
שלום לכולם
חושבים לעבור לתזונה טבעונית?
אני עושה שיחת היכרות היום בשעה 15:00 בפארק ברחוב הצברים בהרצליה
 
ניפגש!
לצפיה ב-'אשמח להגיע! '
אשמח להגיע!
14/04/2019 | 09:53
8
לצפיה ב-'בטעות שמתי שמן זית במקרר'
בטעות שמתי שמן זית במקרר
09/04/2019 | 11:20
3
39
עד כמה זה נורא? האם שמן הזית התקלקל או שאפשר עוד להשתמש בו?
לצפיה ב-'לדעתי אין שום בעייה.'
לדעתי אין שום בעייה.
09/04/2019 | 12:49
2
35
יקריש, וכשיגיע לטמפ החדר, יחזור להיות נוזלי
לצפיה ב-'הוא נשאר נוזלי כל הזמן'
הוא נשאר נוזלי כל הזמן
09/04/2019 | 13:09
1
38
השאלה היא אם עצם זה ששמתי אותו במקרר לא מזיק לו באיזושהי צורה כי אני יודעת שלא שמים שמן זית במקרר. (כאמור מדובר על שמן זית, לא שמן קוקוס שמקריש בקור).
לצפיה ב-'שמן זית במקרר לא תמיד נקרש אבל'
שמן זית במקרר לא תמיד נקרש אבל
17/05/2019 | 08:44
16
מסמיך, מקבל מרקם צמיגי, אם הוא איכותי. יש זני זיתים שהשמן שלהם נקרש. יש כאלה שלא. שמן שלא קורה לו כלום אחרי זמן בקרור -חשוד. אבל בוודאי הקרור לא פוגם באיכות שזה בעצם מה ששאלת 
לצפיה ב-'המחירים של אלפרו בארץ ובחו״ל'
המחירים של אלפרו בארץ ובחו״ל
05/04/2019 | 21:55
38
כתבה מ ynet: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5489574,0...

אגב, אני מכין לבד במכשיר ייעודי, בערך 1-2 ש״ח לליטר חל״ס (לפני הוספת טעמים וכו׳) עבור פולי הסויה.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ