לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1013110,131 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'איזה חורף נהדר וקררר'
איזה חורף נהדר וקררר
15/01/2019 | 15:27
1
8
כמובן ה-ענה לתבשילים ומרקים
לארוכי בישול
חמין ושו"ת
אז מה אצלכם?
 
אצלנו נתחוני הסויה היבשים על שלל צורותיהם נכנסו להילוך גבוה. הילדים אוהבים וגם הישן לצידי- WIN WIN situation
לפיך אני מרתיחה, סוחטת מגלגלת בתבלינים לפי הכיוון של אותו תבשיל, מעט שמן, לפעמים מטגנת לרוב לא, ומבשלת בתוך הרוטב שזכה. אני אוהבת להעביר את הנתחים בסיר לחץ כדי שיהיו רכים רכים ועדיין לא מתפוררים.
 
כרובים גם הם כוכבי העונה ובכלל ירקות ממשפחת המצליבים, צנון, צנונית, לפת, כרובית, קולרבי כולל העלים . אלה נסלטים לסלטים שונים ומשונים ,מוחמצים בהחמצה קצרה כמו סלט יפני או בארוכה יותר כדי ממש להפוך לחמוצים , או נצלים בתנור או מרקדים עם ירקות אחרים בתבשיל שיוגש עם אורז, או קוביות במרק ...
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'זה לא ייאמן שעוד לא התמודדתי עם נתחוני סויה למרות התכניות'
זה לא ייאמן שעוד לא התמודדתי עם נתחוני סויה למרות התכניות
15/01/2019 | 19:01
6
אבל גם זה עוד יגיע!
בשבוע שעבר הגיע בארגז דייקון, וחשבתי אולי להכין ממנו קציצות. יש המלצות אחרות?
עכשיו חזרתי מיום ארוווווך ואכלתי מרק עדשים ירוקות סמיך, מעולה: עם הרבה גזר, בצל, שום וסלרי, וקצת תפ"א. 
לצפיה ב-'אז הגעתי לגיל שאני רוצה להתחיל :)'
אז הגעתי לגיל שאני רוצה להתחיל :)
13/01/2019 | 15:53
1
22
שלום לכולם,
אני בשנות ה-30 לחיי ואחרי סרטון שראיתי בנושא החלטתי שאני רוצה לנסות ולחיות את חיי לפי התזונה הטבעית גם בשביל הרזיה וגם לבריאות.
הבנתי בגדול שמדובר במוצרים במצבם הטבעיים ללא תוספת של חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וכו'...
מדובר גם בפחות סוכר? פחות שמן?
האם לדעתם ניתן לעבור לתזונה הטבעית בהדרגה? למשל לקחת יומיים שלושה בשבוע שבהם אני קובעת שאוכל רק תזונה טבעית.. פשוט יש דברים שממש קשה לי לוותר עליהם לגמרי כמו גבינה צהובה, בצקים.... 
בנוסף אני מאוד אוהבת קורנפלקס של תלמה, יש תחליף טבעי עם אותו טעם?
אודה לעוד מידע בנושא ואיך ניתן לעבור את הדרך בלי לסבול מיסורי גמילה 
 שבוע טוב
לצפיה ב-'אופס, שמתי לב שמדובר בטבעוני ולא בטבעי... עמכם הסליחה '
אופס, שמתי לב שמדובר בטבעוני ולא בטבעי... עמכם הסליחה
13/01/2019 | 16:01
5
לצפיה ב-'רוטב עגבניות צלויות'
רוטב עגבניות צלויות
11/01/2019 | 16:04
2
22
ממש גיליתי את אמריקה
בתבנית משומנת סידרתי עגבניות חתוכות, פיזרתי מעליהן שופ ירוק ובצל ירוק קצוצים, מעט טימין, כמה עלי בזיליקום, מלח פלפל וקמצוץ סוכר, כיסיתי את התבנית ואפיתי בתנור שממילא היה דלוק, כחצי שעה.
טחנתי בבלנדר מוט. זה שוס גאוני. הצלייה מעמיקה את הטעם, חבלז.
הוספתי זיתים קצוצים.
 
מומלץ מאד, ביחוד אם יש ממילא מקום בתנור הדולק.
לצפיה ב-'נשמע מצוין וינוסה בהקדם!'
נשמע מצוין וינוסה בהקדם!
13/01/2019 | 10:15
4
לצפיה ב-'אני עושה הרבה'
אני עושה הרבה
13/01/2019 | 12:58
16
בכלל עגבניות צלויות זה משפר טעמים מעולה, אני מוסיפה רק צלויות לחצילים קלויים בתחמיץ, לאצבעות קישואיים צלויים , לסלט קינואה או סלט פסטנ ולתבשילי סויה למינהם כשאני רוצה כיוון איטלקי
לצפיה ב-'מישהו ניסה את זה?'
מישהו ניסה את זה?
06/01/2019 | 16:17
2
51
רציתי לקנות את זה אבל ראיתי ברכיבים רק סויה. יהיה לזה טעם רק עם תחליף ביצה ופירורי לחם או שצריך להשרות את זה בסויה או משהו?
לצפיה ב-'אני משתמשת בהם'
אני משתמשת בהם
06/01/2019 | 16:44
35
הרבה יש בכל מני גדלים. אני לא מכינה מהם שניצלים מטוגנים אפעם
מה כן? תבשילים שבמקור התבססו על חזה עוף או על בשר בקר.
אני מקפידה תמיד לבשל אותם קודם במים בלבד, לפחות 20 דקות. לסחוט ואז השמיים הם הגבול. הכי מגניב זה יוצא מסיר לחץ בלווית מני ירקות או פטריות תבלינים יין רוטב סויה... אחרי הבישול לפעמים מצמצמת את הרוטב לפעמים לא. זה תמיד שוס
אבל כבר אפיתי אותם אחרי ההרתחה בין פרוסות של כגבניות עם שמן מים והרבה תבליני עלים, וגם בילב קוקוס עם מגוון פטריות ושמרי בירה ושום.
 
כל פעם משהו אחר
לצפיה ב-'תמיד להשרות כדי לקבל טעם'
תמיד להשרות כדי לקבל טעם
07/01/2019 | 18:10
12
לצפיה ב-'פשטידת פסטה'
פשטידת פסטה
03/01/2019 | 10:21
4
34
מה ניתן לשים במקום ביצים כדי שהכל ידבק?

לצפיה ב-'מחית דלעת, ממרח שקדים'
מחית דלעת, ממרח שקדים
03/01/2019 | 20:02
26
תלוי מה הכיוון! אפשר גם תערובת של טופו משי עם טחינה או ממרח שקדים, זה מתגבש בצורה מעולה
לצפיה ב-'כמו שכתבה תמר'
כמו שכתבה תמר
06/01/2019 | 12:01
2
25
תלוי מה את רוצה
ראשית את יכולה לבשל את הפסטה קצת יותר
שנית את יכולה לגרד פנימה מוצרלה קשיו או כל גבינה טבעונית אחרת
שלישי את יכולה לערבב שמנת סויה עם עמילן- קורנפלור/ תפוחי אדמה/ טפיוקה
את יכולה לערבב עמילן עם שמנת וירק מגורד...
 
אני מכינה גבינה למריחה מטופו ומשתמשת בה למאפים
 
הרבה מותנה באיזה כיוון את מבקשת. אבל שוב פסטה רכה מספיק נדבקת לעצמה- אל תשטפי אותה אחרי הבישול, העבירי ישירות לכלי האפיה שפכי מעליה שמן מתובל ואת מסודרת
לצפיה ב-'ניסיתי עם גבינה טבעונית ועמילן תפוחי אדמה'
ניסיתי עם גבינה טבעונית ועמילן תפוחי אדמה
06/01/2019 | 18:32
1
23
יצא קצת יבשושי. נראה לי שבאמת הייתי צריכה לבשל יותר זמן.
פעם הבאה...
תודה על הרעיונות
לצפיה ב-'או'
או
13/01/2019 | 12:59
5
שהיית צריכה יותר נוזל
לצפיה ב-'עדשים צהובות'
עדשים צהובות
28/12/2018 | 01:34
10
42
מישהו הכין פעם? תבלינים כמו כל קטניה?- כמון כורכום?
לצפיה ב-'אני מבשלת אותן עם תבלינים הודיים'
אני מבשלת אותן עם תבלינים הודיים
28/12/2018 | 12:51
2
31
שום וג'ינג'ר טריים, גארם מסאלה, הרבה כוסברה טרייה קצוצה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
28/12/2018 | 22:48
1
23
האם זו קטניה שלוקח זמן לבשל אותה?
לצפיה ב-'לא ממש, אבל אני מבשלת קטניות בסיר לחץ'
לא ממש, אבל אני מבשלת קטניות בסיר לחץ
29/12/2018 | 14:42
23
לכתומות וצהובות אני נותנת חמש דקות ןמחכה שהלחץ ירד לבד
לצפיה ב-'כמו אדומות חצויות'
כמו אדומות חצויות
28/12/2018 | 13:45
4
23
אני מאד אוהבת. אכן הולך טוב עם כמון כורכום חוואייג׳ למרק.
לצפיה ב-'פעם ראשונה'
פעם ראשונה
28/12/2018 | 22:50
3
22
שמכינה אותה.מעניין מה ההבדל בטעם בין הכתומה לצהובה. תודה(:
לצפיה ב-'הצהובה בבישול נהיית יותר סמיכה (אם זו המילה הנכונה) מהכתומה'
הצהובה בבישול נהיית יותר סמיכה (אם זו המילה הנכונה) מהכתומה
29/12/2018 | 14:41
2
13
לצפיה ב-'נכון..'
נכון..
30/12/2018 | 17:32
1
23
היא פחות מתפרקת מהכתומה.
יצא מצויין!
לצפיה ב-'מעולה! כיף לגלות מאכלים חדשים ולאהוב אותם'
מעולה! כיף לגלות מאכלים חדשים ולאהוב אותם
30/12/2018 | 19:34
4
לצפיה ב-'משתמשת בהן הרבה'
משתמשת בהן הרבה
30/12/2018 | 16:22
1
29
גם להסמכת מרקים,
גם כמרק בפני עצמן
גם כחלק מקדרות אורז
גם כחלק מסלט
גם בתערובת קציצות שאז אני רק משרה אותן ולא מבשלת קודם.
 
מאד מאד מחבבת אותן
 
תבלינים תלויי תבשיל נניח בסלט בו הן מבושלות ממש מעט הן מכורבבות עם בצל קצוץ, שמיר קצוץ, מלח פלפל חריף מיצלימון , לפעמים עם קוביות סלק וג'ינג'ר על זסטר לפעמים עם פסטה...
כמובם שעובדות מצויין עם תבלינים צהובים, תערובות הודיות אבל גם לכיוון המטבח המרוקאי
 
בקיצור הכל מתאים
לצפיה ב-'יצא מצויין'
יצא מצויין
30/12/2018 | 17:34
25
תבלינים:  מלח, כורכום, כמון.
יצא במרקם של פירה.
לצפיה ב-'היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה'
היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה
25/12/2018 | 21:24
3
35
משהו שיחקה שמנת. אבל לא עם קשיו ולא סויה.
תודה(:
לצפיה ב-'יחקה שמנת?'
יחקה שמנת?
25/12/2018 | 23:03
2
40
אני מציעה לא לנסות לעשות כמו אלא ללכת על קונספט שיעבוד עם המנה ויעשיר אותה בלי קשר לשמנת.
חלב קוקוס עם שמרי בירה , מעט עמילן תירס או ת"א ביחס של כפית על כוס נוזל. לתבל באגוז מוסקט פלפל שחור גרוס מלח לפי הטעם.
 
עוד כיוון הוא תיבול בעשבי תיבול טריים לתוך הנוזל .
 
את יכולה ללכת לחלוטין לכיוון ירקות חתוכים קטן קטן מרוככים בשמן זית ומתובלים מלח פלפל שחור.
 
את יכולה להכין מרק כתום על בסיס חלב קוקוס או מים טחינת בטטות מעבה והופכת אותו לקרמי ושוב תיבול לפי החשק. יכולה להוסיף בצל מטוגן לקישוט ולטעם
לצפיה ב-'תודה על התשובה המהירה'
תודה על התשובה המהירה
26/12/2018 | 00:27
1
28
אני לא אוהבת שימרי בירה..   איזה עשבי תיבול יתאימו לקרם קוקוס?
 
לצפיה ב-'האוטומטי- כוסברה'
האוטומטי- כוסברה
30/12/2018 | 16:23
21
אבל גם קורנית
פטרוזיליה
שמיר ואפילו בזיליקום
לצפיה ב-'היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה'
היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה
25/12/2018 | 21:28
15
משהו שיחקה שמנת. אבל לא עם קשיו ולא סויה.
תודה(:
לצפיה ב-'מחקתי כאן הודעת פרסומת'
מחקתי כאן הודעת פרסומת
24/12/2018 | 10:02
5
36
ההודעה המקושרת אליה נמחקה אוטומטית יחד איתה (תודה מיקי!)
 
לצפיה ב-'השבוע אני מארחת חברות לארוחת ערב'
השבוע אני מארחת חברות לארוחת ערב
24/12/2018 | 10:04
4
42
ואני תוהה אם להכין להן אוזני המן לקינוח כי כולן מאד אוהבות. זה קצת לא לעניין, נכון? 
 
לצפיה ב-'למה לא לעניין? כי לא פורים?'
למה לא לעניין? כי לא פורים?
24/12/2018 | 21:00
27
אם כולן אוהבות אז סבבה. למה לא?

לצפיה ב-'הו זה תמיד לענין!'
הו זה תמיד לענין!
25/12/2018 | 11:07
26
אם את ממש רוצה שני להן את הצורה ואל תעשי אותן משולשות. את יכולה נניח גלילים או לקפל כמו מעמולים...העיקר הטעם המשובח והנפלא של העוגיות הללו עם המילוי המהמם
לצפיה ב-'בסוף לא היה לי זמן '
בסוף לא היה לי זמן
28/12/2018 | 12:50
1
19
אז לקינוח היו תותים מעולים.
אבל בסוף הערב אחת החברות אמרה בטון עמוק-משמעות: "עוד מעט פורים! איך אני אוהבת את האוזני המן שלך!" ואחרת אמרה "פורים זה ממש עוד מעט"
לצפיה ב-''
30/12/2018 | 16:29
1
לצפיה ב-'שבת שלום מהמטבח!'
שבת שלום מהמטבח!
14/12/2018 | 10:24
12
48
אצלי:
חלות משמרים ולא מחמצת (מפאת קוצר זמן)
משהו עם חצילים
משהו עם סלק
לא ברור מה עוד
 
בתקווה שהכול יהיה טעים ומוכן בזמן
 
לצפיה ב-'אנחנו אכלנו השבת ב"באנה"'
אנחנו אכלנו השבת ב"באנה"
15/12/2018 | 21:55
2
48
זה היה לכבוד היומולדת שלי (שהיה כבר לפני חודש...), אז היה ברור שהולכים למסעדה טבעונית. כל כך כיף שאפשר לבחור בין מבחר מנות, ולא לבחור מתוך שתיים, או לבקש שיורידו את זה ואת ההוא מהמנה...
אז הבישול היחיד שלי לשבת היה סיר של חמין שורשים וקטניות מהיר (כלומר לא עמד כל הלילה, רק שלוש שעות בתנור) שהבאנו לבת בעיר הגדולה שיהיה לה לכל השבוע, והיה טעים במיוחד...
לצפיה ב-'ספרי... מה אכלת, מה מומלץ?'
ספרי... מה אכלת, מה מומלץ?
16/12/2018 | 12:06
1
9
לצפיה ב-'האמת אכלנו את רוב התפריט...'
האמת אכלנו את רוב התפריט...
19/12/2018 | 12:54
26
המנות שם לא גדולות בכלל, והשיטה המומלצת על ידם היא שיתוף בכמה מנות.
היינו עם שני מתבגרים רעבים (שואבי אבק של ממש...) שהם אוכלי כל (אף כי רגילים לאכול בבית רק צמחוני/טבעוני), אז היה צריך הרבה מנות כדי להשביע אותם...  
המלצרית הציעה שניקח 8 מנות לחמישה אנשים, אבל אחרי שמונה מנות הזמנו עוד שתיים לטובת השואבים ועוד לחם, וגם קינוחים ושתייה, אז יצא יקר יחסית.
חלק היה יותר מעניין וחלק פחות, אבל כל מה שאכלנו היה לי טעים.
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
17/12/2018 | 12:06
8
41
היה תבשיל נתחוני סויה עם הרבה סלק סלרי ושום
 
אורז בלסמי אפוי עם פטריות
 
קדרה של שורש סלרי, אפונה זעירה וקישואים ברוטב עגבניות טריות עם פלפל חריף מגידול עצמי
 
סלט ירקות קשים רב צבע בתוספת שקדים קצוצים
 
טחינה
 
פלפלים קלויים שלושה צבעים בתחמיץ
 
מאפה פרוסות חצילים עם גבינות טבעוניות
 
תפוחי אדמה ובטטה עם מעטה פריך של כמון טחון מלח ופפריקה חריפה
 
מרק ירקות עם עדשים הודיים בתיבול הודי עם זרעי כוסברה והל שבורים גס
 
עוגה בחושה - הרבה זסט ליים בננות מיצתפוזים ו...קייל טחון. יצאה מרעננת ומגניבה
 
תפוזים מזן טבורי אדום מהארגז האורגני
הו
לצפיה ב-'עניני אותי עם הקייל הטחון בעוגה'
עניני אותי עם הקייל הטחון בעוגה
17/12/2018 | 17:47
7
27
פרטי....
לצפיה ב-'מה השאלה?'
מה השאלה?
20/12/2018 | 12:49
6
8
לצפיה ב-'מה שמת בעוגה, איך שולב הקייל הטחון ומה תרומתו?'
מה שמת בעוגה, איך שולב הקייל הטחון ומה תרומתו?
20/12/2018 | 18:29
5
8
לצפיה ב-'אה'
אה
23/12/2018 | 20:41
13
אז הקייל היה חלק משייק שאת כולו הכנסתי לעוגה, טחון היטב
לצפיה ב-'מה תרומתו?הוא פשוט היה שם'
מה תרומתו?הוא פשוט היה שם
25/12/2018 | 11:09
3
15
גוון ירקרק?
מה שקייל תמיד תורם תזונתית?
ארומה קלילה עד ממש מרומזת של משהו אחר?
לצפיה ב-'התכוונתי תרומתו מבחינת הטעם תודה'
התכוונתי תרומתו מבחינת הטעם תודה
27/12/2018 | 17:58
2
1
לצפיה ב-'יש ארומה קלה'
יש ארומה קלה
30/12/2018 | 16:56
1
8
של משהו אחר אבל אי אפשר להגיד מה זה
לצפיה ב-'נשמע מעניין. תודה!'
נשמע מעניין. תודה!
01/01/2019 | 22:20
לצפיה ב-'אצלי הערב הדל"נ משפחתית'
אצלי הערב הדל"נ משפחתית
07/12/2018 | 10:58
12
58
בהחלט יש מצב שנסחפתי, אבל  לא בכוונה
בתכנית להכין ספינג', פעם ראשונה. לא מתאים לי לעשות ניסויים על אורחים, אז מקווה שיצליח.
ליתר ביטחון הכנתי גם קיגל (נראה שיצא לא רע), לטקס בתנור, יהיה סביח להרכבה עצמית (על פרוסות בגט קנוי, ופרוסות לחם מחמצת שעוד מעט ייכנס לתנור), סלט עם הרבה ירקות וצבעים, טחינה, ואני כל הזמן שואלת את עצמי אולי צריך עוד משהו? אה, בהתחלה יהיה מחית מרק קישואים בכוסות אספרסו. 
מרוב ששאלתי את עצמי הלכתי להכין טארט לקינוח, למקרה שהספינג' לא יצליח.
תחזיקו לי אצבעות! חג שמח ושבת שלום
 
לצפיה ב-'עדכון ספינג': יצא פשוט מעולה!'
עדכון ספינג': יצא פשוט מעולה!
08/12/2018 | 19:07
8
42
אני לא מבינה איך אף-פעם לא יצא לי לטעום, אבל מעכשיו זה נכנס לרפרטואר.
ממש קל להכין - הרבה יותר קל מסופגניות (שאותן אני מכינה קטנטנות ומתפיחה כל אחת על ריבוע נייר אפייה, כך שיש הרבה פצ'קריי).
יצא טעים כל כך!
השתמשתי במתכון של קרין גורן (בעצם חצי מתכון: מחצי קילו יצאו המון ספינג' ל-11 אנשים ונשארו שלושה עודף!) והוספתי לו גרידת לימון וכף ברנדי. כשיצאו מהסיר גלגלתי בסוכר גס מעורבב בגרידת לימון.
הקיגל יצא meh
הטארט יצא חבל"ז.
מצער שלא צילמתי כלום! לא רצינית אני. 
הכול היה טעים אבל לדעתי גולת הכותרת היתה לחם השאור שהכנתי.  
לצפיה ב-'בעצם יש תמונה אחת, של הטארט'
בעצם יש תמונה אחת, של הטארט
08/12/2018 | 19:17
7
56
אבל לפני שקישטתי אותו באבקת סוכר אז נראה קצת מסכן
לצפיה ב-'נראה מקסים'
נראה מקסים
09/12/2018 | 11:29
4
8
לצפיה ב-'מה זה meh?'
מה זה meh?
09/12/2018 | 11:39
2
26
קיצור של ״מעולה״?
לצפיה ב-'ההיפך ממעולה.... "לא משהו"'
ההיפך ממעולה.... "לא משהו"
09/12/2018 | 12:58
1
33
לצפיה ב-'החכמתי, תודה'
החכמתי, תודה
10/12/2018 | 22:09
18
לא זכור לי שנתקלתי במושג בסימפסונים אבל לא הייתי צופה אדוקה אז בוודאי פספסתי
לצפיה ב-'תודה! כשהוא לבוש אבקת סוכר הוא יותר יפה!'
תודה! כשהוא לבוש אבקת סוכר הוא יותר יפה!
09/12/2018 | 12:59
21
אכין שוב ואצלם כמו שצריך, בקרוב
לצפיה ב-''
11/12/2018 | 12:35
1
26
שלי אף פעם לא יוצאים ייצוגיים. אין לךי סבלנות אני מעריצה מי שכן
לצפיה ב-'קטעים איתך!'
קטעים איתך!
11/12/2018 | 19:09
22
ואילו אני מסתכלת על התמונה וכל מה שאני רואה זה הבצק העקום בפינה!
לצפיה ב-'החיילת היא כוכבת השמרים'
החיילת היא כוכבת השמרים
11/12/2018 | 12:39
28
והכינה ספינג'ים לתפארת מדינת ישראל
 
אחיה הכין עוגת שמרים מקמח כוסמין כי זה מה שהיה, עם מלית ריבה וקרם וניל שאני הכנתי וזיגוג אבקת סוכר ולימון ויצא אלוהי. הבצק היה רך ואוורירי והטעם החמצמץ היה מדוייק.
 
היו לנו בחג הזה כל מני לביבות וכל מני סופגניות אבל בעיקר היה לנו משפחתי כי כל הנוער הגיע הביתה ונשארו כמה ימים!
לצפיה ב-'איזה קיגל?'
איזה קיגל?
19/12/2018 | 21:55
1
4
לצפיה ב-'זה היה קיגל אטריות'
זה היה קיגל אטריות
20/12/2018 | 12:58
19
לא אוותר, אנסה שוב ואדווח כשיהיה טעים!
לצפיה ב-'לביבות'
לביבות
03/12/2018 | 17:26
3
48
והיום על שולחננו
גזר טופו ובצל
הקהל מתלהב
הטועמים רצו עוד

מחר מתוכננות קישואים בצל ושבבי תפוחי אדמה

חושבת על סופגניות יוגורט סויה וקמח נ"ג...

לצפיה ב-'איזה קטע: הכנתי היום משהו דומה בסטייל הזה של לביבות'
איזה קטע: הכנתי היום משהו דומה בסטייל הזה של לביבות
05/12/2018 | 13:24
2
32
לביבות אפויות מקישואים וגזר ללא-גלוטן. יצאו פגזיות.
לפי מתכון של של מיכל דינר.
 
לצפיה ב-'כל הירקות מתאימים ללבב לביבות מהם'
כל הירקות מתאימים ללבב לביבות מהם
05/12/2018 | 13:41
1
25
ברעיון של קציצות רק שטוח ו...עדיף מטוגן 
  בכל מקרה אני מעדיפה לא להדביק עם קמח אורז במיוחד אורז מלא בגלל המרקם שאין לו זמן להתרכך והוא גרגרי משהו.
 
ממליצה על קמח עדשים מבחינת נטרליות. לגבי ת"א מבושל במקום ביצה אני מעדיפה עמילן ת"א או שבבי תפוחי אדמה עם מים .
 
בכל מקרה לביבות מירקות זה עונג ואצלנו מוכנים כל השנה לאכול כאלה. אני משתדלת להעשיר בחלבון- טופו, קטניות וככה אבל לא חייבים.
 
חג שמח!
לצפיה ב-''
07/12/2018 | 04:59
לצפיה ב-'אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות'
אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות
05/12/2018 | 13:20
9
ביום ד', בין השעות 20:00-22:00, נארח בפורום את אבי לבנט, מומחה להומאופטיה
 
 
על האירוח
 
טיפול במחלות חורף כגון שיעול, שפעת והצטננות, באמצעות תרופות הומאופתיות.
ההומאופתיה היא שיטת ריפוי טבעית, עדינה, יעילה ובטוחה, אשר מותאמת אישית לכל אדם על פי המאפיינים הייחודיים שלו ברמה גופנית ונפשית. הטיפול ההומאופתי יעיל בפתרון של בעיות גופניות, רגשיות ומנטאליות ,הן כרוניות והן אקוטיות. הטיפול יוצר שינוי רחב היקף, שורשי ומעמיק אשר השפעתו ניכרת לטווח ארוך ברבדים שונים של חיי המטופל.
 
 
על המתארח
 
אבי לבנט, עוסק בתחום הטיפול על גווניו השונים מעל 20 שנה, ומתמחה בהומאופתיה יותר מעשר שנים. במהלך השנים הללו למדתי תורות ושיטות שונות במקומות שונים בעולם מטובי המומחים בכל תחום.
תחום זה של עיסוק הינו תהליך התפתחות אינסופי המוביל אותי כאדם, באופן מתמיד, לגבהים חדשים, תחומים מגוונים, דינאמיות רגשית ומנטאלית אשר ממנה אני יוצר תהליך אישי וייחודי, עבור כל אחד מהאנשים שמגיעים אלי לטיפול.
ניסיוני הרב, עם מגוון רחב של מחלות וקשיים בתחום הגופני והרגשי, מאות רבות של מטופלים, ארגז כלים רחב, ומסירות רבה לעבודה ולמטופלים שלי, מאפשר לי לעזור לאנשים שונים בהרבה מאוד תחומים.
 

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
לצפיה ב-'Only'
Only
30/11/2018 | 14:49
6
43
חברה חדשה שמפרסמת עכשיו מוצרי יוגורט טבעוני וחלב טבעוני מסוגים שונים.
עדין לא נתקלתי בחנויות . מישהו נתקל? ניסיתם? חוויות?
לצפיה ב-'החברה הזו היא של שטראוס, ראיתי בפייסבוק'
החברה הזו היא של שטראוס, ראיתי בפייסבוק
30/11/2018 | 16:54
4
38
תגובות על היוגורטים האלה - רובן טענו שזה ממש דוחה. חלק אמרו שהמרקם מעולה והטעם זוועה. 
אצלנו במכולת השכונתית אין דברים כאלה (ואני במרכז תל אביב! מה זה אומר על המכולת שלי?), אבל אני ממילא לא לקוחה פוטנציאלית: לפני הטבעונות אהבתי רק יוגורט יווני, ואף פעם לא מעדנים ממותקים.
הייתי שמחה למצוא יוגורט ללא טעם וללא מתיקות, אבל לא הייתי מתאמצת להכין לבד.
לצפיה ב-'דגמתי היום והיה לי ממש לא טעים'
דגמתי היום והיה לי ממש לא טעים
02/12/2018 | 23:13
3
28
טעם לוואי נוראי. מפאת הנימוס לא אגיד יותר. היוגורט סויה של תנובה הרבה יותר מוצלח.
לצפיה ב-' גם אני הייתי מנומסת בציטוטים...'
גם אני הייתי מנומסת בציטוטים...
03/12/2018 | 07:58
2
28
דרך אגב, אתמול המיקרו המהולל הפסיק לעבוד אז כנראה היקום רומז לי לחפש אחד חדש... לחצי דקה שקלתי להסתדר בלי מיקרו אבל זה לא יקרה.
לצפיה ב-'תתחדשי לך במיקרו חדש!'
תתחדשי לך במיקרו חדש!
03/12/2018 | 14:03
1
2
לצפיה ב-'תודה, אני כבר ממש רוצה להתחדש!'
תודה, אני כבר ממש רוצה להתחדש!
03/12/2018 | 18:24
21
אני בשלב החפירה באינטרנט, מקווה שיעבור מהר
לצפיה ב-'איפה אני טועה? מה אני עושה לא נכון? (שאלת מיקרוגל)'
איפה אני טועה? מה אני עושה לא נכון? (שאלת מיקרוגל)
29/11/2018 | 08:33
2
49
זה כבר המיקרוגל השלישי (נכון, ב-25 שנה בערך) שמתקלף לו הציפוי מתחת למסילה העגולה! כלומר, המסילה שמתחת לצלחת הזכוכית.
עכשיו אני מתלבטת ככה:
האם זה אומר שאסור להשתמש במיקרו? אני מניחה שהתשובה חיובית...מה שעשיתי בעבר זה משכתי ומשכתי ובסוף החלפתי.
ואם אני מחליפה (אוף!) - מה לעשות כדי שזה לא יקרה לי שוב?
לצפיה ב-'מה זה? בחיים לא קרה לי דבר כזה'
מה זה? בחיים לא קרה לי דבר כזה
30/11/2018 | 14:46
1
41
לקנות מיקרו מחברה אחרת
אולי משהו לא מסתובב שם טוב? שמים דברים כבדים על הצלחת ומשהו נגר ומתקלף בסוף?
לפנות לחברה שבה רכשת להתייעץ אם מוכרת התקלה

בכל מקרה הבנתי שמומלץ להחליף מיקרוגל פעם בכמה שנים בגלל עניני בטיחות קרינה (לא תמיד מיישמת...)
לצפיה ב-'מעולה, נתת לי חומר למחשבה!'
מעולה, נתת לי חומר למחשבה!
30/11/2018 | 16:46
27
לא חשבתי על עניין הכובד, ולא עלה בדעתי לשאול את החברה! 
גם לא ידעתי על ההמלצה להחליף, טוב לדעת!
לצפיה ב-'פצפוצי אורז בשוקולד'
פצפוצי אורז בשוקולד
26/11/2018 | 07:41
2
218
כשהיינו ילדים, זה היה ממתק אהוב מאד! אמא שלי היתה מכינה תערובת של קקאו, סוכר, אבקת נסקפה, מים, מרגרינה (מטעמי כסף, לא מטעמי טבעונות) וחלווה! זה היה די פצ'קריי להכין את התערובת, ואז שפכו לתוכה פצפוצי אורז וחילקו למנז'טים (היום לא מתאים לי בזבוז הנייר הזה).
היתה גם גרסה אלגנטית שבה מרחו את התערובת על משטחים של ופל (לא זוכרת איך קראו להם) והעמיסו זה על זה. 
 
מפה לשם, נתקעתי עם שקית של פצפוצי אורז מלא וחיפשתי משהו לא מתוק להכין ולא מצאתי. אבל מצאתי מתכון ממש קל בלי הערבוב של העיסה הנ"ל!
 
3 כוסות אורז תפוח (אני השתמשתי באורז תפוח מלא)
120 גרם שוקולד מריר (חבילה ועוד קצת - במתכון המקורי היה רק 100 גרם)
2 כפות חמאת בוטנים
5 כפות מייפל סירופ (השתמשתי בתערובת של מייפל ואגבה)
 
ממיסים שוקולד, מוסיפים חמאת בוטנים וסירופ מתוק, מערבבים היטב, מוסיפים פצפוצי אורז. 
משטחים בתבנית (גודלה של התבנית שלי: 25 על 15 ס"מ). מקררים היטב וחותכים לקוביות קטנות.
 
זה המתכון שמצאתי - אני השמטתי את השומשום.
לצפיה ב-'חבל שלא ידעתי'
חבל שלא ידעתי
27/11/2018 | 15:06
1
42
יש לי מתכון לחטיף הודי עם עלי קארי שקדים ואגוזים שמשתמשים בפצפוצי אורז מלא! הפיצפוצים נשארים פריכים וזה בהחלט מעדות המלוחים /מתובלים היטב.
 
אני כשלעצמי לא מחבבת כל מני שימושי מתוק באורז תפוח, הוא נהיה רך וגואי , כנ"ל קורנפלקס.
 
בכל מקרה אם תרצי אשתף את המתכון המלוח המדובר
 
לצפיה ב-'רוצה, ברור שרוצה! '
רוצה, ברור שרוצה!
27/11/2018 | 15:22
26
עוד נשארה כמעט חצי חבילה! תודה מראש
לצפיה ב-'חנוכה בפתח! בשבוע שעבר טעמתי ספינג' בפעם הראשונה'
חנוכה בפתח! בשבוע שעבר טעמתי ספינג' בפעם הראשונה
26/11/2018 | 07:43
3
41
ובאמת זה מאד טעים!
אני מתלבטת אם לחפש מתכון ולהכין או להמשיך עם סופגניות. יהיה ערב אחד הדל"נ עם טיגונים, כל השאר אפייה בלבד
 
לצפיה ב-'ואם אתם בקטע של חג המולד, אמש הכנתי mincemeat'
ואם אתם בקטע של חג המולד, אמש הכנתי mincemeat
26/11/2018 | 07:48
33
התערובת שמכינים ביום ראשון האחרון של נובמבר כדי למלא טארטלטים קטנים של חג המולד. (המתכון בקישור) לפעמים אני משווקת את זה כממתק לטו בשבט כי זה פירות יבשים, שקדים, פרי הדר. 
לצפיה ב-'שנים רבות'
שנים רבות
27/11/2018 | 15:03
22
לא טעמתי ספינג' אבל מהזכור לי זה מוצלח. האם זה עדיף על רגילות? אני לא יודעת, אני מחבבת סופגניות ביתיות קטנות עם זסט תפוז בבצק שמרים מוגשות לצד ריבה ביתית משובחת ממגוון פרות...
את הרגילות אפשר לשמור במקפיא ולחמם בתנור ככה שזה גם יתרון, לא יודעת לגבי ספינג'
 
העיקר שיהיה חג שמח!
 
לצפיה ב-'אצלנו חביבות הקהל'
אצלנו חביבות הקהל
27/11/2018 | 15:10
21
הן לביבות. כל מני לביבות. תפוחי אדמה קלאסיות, קישואים וגזר עם בצל, גבינה שהומרה לממרח טופו,
 
נטולות גלוטן אני מכינה סופגניות מהירות הכנה עם יוגורט סויה ותערובת נ"ג בעזרת אבקת אפיה. בשנה שעברה הצלחתי להכין נ"ג מבצק שמרים היה מפתיע וטעים
ערב אחד אני מייחדת להכנת סופגניות שמרים קלאסיות. משתדלת שתהיינה קטנות. נראה מה אעשה השנה.
 
חג אורים שמח !
לצפיה ב-'מחקתי כאן הודעת פרסומת (והתגובה הקשורה לה נמחקה גם היא)'
מחקתי כאן הודעת פרסומת (והתגובה הקשורה לה נמחקה גם היא)
23/11/2018 | 09:07
1
12
לצפיה ב-''
23/11/2018 | 14:44
4
לצפיה ב-'טופו או קמח חומוס לארוחת בוקר'
טופו או קמח חומוס לארוחת בוקר
22/11/2018 | 14:57
1
46
עם עדיפות לטופו.
האם ה״מקושקשת״ והשקשוקה או חבית החוומס טעימות גם ללא שמרי בירה?
יש המלצות למתכונים ארוחת-בוקריים אחרים עם שני המרכיבים+ירקות-אבוקדו-טחינה?


לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
22/11/2018 | 22:43
41
אני לא מוסיפה שמרי בירה לחביתות. מה כן? אני מתה על חביתת חומוס עתירת עלים קצוצים.
לדברים מטופו אני לא קוראת חביתה  , מגררת אותו על פומפיה גסה משתמשת בטופו הכי עדין שיש לי לרוב קדיתא, מטגנת בצל ובצל ירוק מגרדת על פומפיה גסה גם קישוא חותכת גזר לקוביות קטנטנות, מוסיפה ומטגנת הכל תוך כדי ערבוב מוסיפה את הטופו. מערבבת מתבלת. במקרה הזה ניתן להוסיף שמרי בירה אם רוצים. אבל לחלוטין אפשר בלי. מלח, פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים.
לכסות ולתת לירקות להתרכך.
 
את יכולה להכין חביתיות מקמח חומוס ולאכול אותן עם אבוקדו מעוך היטב עם שום כתוש, לימון, בצל ירוק קצוץ ומלח. את יכולה להוסיף לממרח האבוקדו טופו (עדיף אחרי הרתחה של 10 דקות במים בלי כלום, מאריך את חיי המדף שלו)מגורר על פומפיה גסה ולהמליח עם מלח הימליה שחור.
 
סלט טופו בצל ירוק שומשום שחור ורוטב סויה. מעט שמן איזה שבא לך. מערבבים הכל חוץ מהטופו. הטופו בקוביות קטנות ממש . מערבבים טופו עם הרוטב. נותנים לזה לעמוד ואוכלים ככה. קר ללא בישול.
 
לביבות ירק עם קמח חומוס . לביבות ירק עם טופו מרוסק. כריך עם אבוקדו טופו פרוס דקדק, ירקות שונים פרוסים דק מלח מיצלימון.
 
 
לצפיה ב-'אירוח בנושא סיעוד וביטוח לאומי'
אירוח בנושא סיעוד וביטוח לאומי
22/11/2018 | 17:19
3
 
ביום ב', 26.11, בשעה 9:30-12:30, נארח בפורום ביטוח לאומי את מר אשר בטלמן, ממונה בכיר באגף הסיעוד של ביטוח לאומי.  
 
 
על האירוח
 
בעקבות הרפורמה בחוק סיעוד ושינויים בתנאי הזכאות הכוללים העסקת בן משפחה בסיעוד, נדון בשאלות –
 
מה השתנה עתה לאור הרפורמה בסיעוד
האם ניתן עתה להעסיק בן משפחה בכל הארץ? אם לא, מתי יכנס לתוקף
מה אפשרויות הערעור העומדות בפני, לפני פניה לבית הדין לעבודה
 
 
על המתארח
 
ביטוח לאומי עם הפנים לציבור גם בפורום – מר אשר בטלמן, ממונה בכיר באגף סיעוד של המשרד הראשי במוסד לביטוח לאומי. תודה לדוברות ביטוח הלאומי על תיאום האירוח.
 
 
העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ