לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1002610,026 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'חנות טבע בהרצליה '
חנות טבע בהרצליה
15/11/2018 | 11:41
8
אהלן אנשים, לכ מי שגר באזור הרצליה, אני ממליץ להיכנס "לטבע בכפר"
אני לא בעל החנות או משהו כזה, פשוט אחלה מקום...
 
לצפיה ב-'שאור בן-בית'
שאור בן-בית
14/11/2018 | 05:33
2
14
 אמ;לק: כיף לגדל שאור, לא סיפור גדול, ויוצא לחם ממש טעים !
 
לפני כחודשיים התחלתי לגדל שאור. הרשת מלאה עצות ומדריכים ובפייסבוק יש קבוצות שאור ייעודיות (דרך אגב מיקי ראיתי גם קישור לקבוצה של שאור ללא גלוטן!)! 
החלטתי ללכת על הכי פשוט (בלי הקטע של להשרות צימוקים ולסנן תולעים למשל): רק קמח שיפון ומים. בצנצנת גדולה, מכוסה בבד דק (שגזרתי מחולצה דקיקה שעבר זמנה) מחוזק בגומיה. רק העיסה הראשונית היתה שיפון. אח"כ הוספתי חיטה וכוסמין לפי מה שהיה זמין. 
בעשרה הימים הראשונים טיפלתי בו מדי יום. אחר כך מדי שבוע, והשתמשתי רק בתור סטארטר/ראש עיסה, בתוספת שמרים יבשים. מה זה הטיפול: ביומיים הראשונים מערבבים ומחכים לראות פעילות שמרים כלומר בועות. ואז כל יום מוציאים חלק מהעיסה ומוסיפים (מאכילים) מים וקמח. אחרי שבוע/עשרה ימים של טיפול יומי, מעבירים למקרר. וכל שבוע מוציאים כוס (אני לא מסוגלת לזרוק אז תמיד השתמשתי בלחם כחלק מהקמח;מים), מחזירים כוס קמח וכוס מים. מערבבים, משאירים על השיש כ10 שעות, מחזירים למקרר. וחוזר חלילה!
 
בשבוע שעבר הכנתי לחם ראשון על בסיס שאור .
הכנתי את הבצק וכעבור שעה ראיתי שהוא פשוט לא תופח! עברו ארבע שעות ולא קרה כלום. כבר חשבתי שהשאור לא מספיק חזק, אבל השארתי את הבצק בקערה.
למחרת (!!) היה לי בצק תפוח מדהים!
עיצוב, התפחה ואפייה.
והתוצאה: עשר!
לחם חמצמץ כמו הלחם האחיד של ילדותי! עם קרום מתפצפץ. תענוג.
אני יודעת שבלי תמונות זה לא משכנע אבל לא נותרה פרוסה ולא נותר פירור! 
המשך יבוא
 
לצפיה ב-'נסיוני בשאור ללא גלוטן'
נסיוני בשאור ללא גלוטן
14/11/2018 | 08:46
1
16
אומר- רק כוסמת ירוקה
והיא אמנם מגדלת שאור שלא יאומן
אני טוחנת כוסמת ירוקה בבלנדר הביתי מוסיפה לה מים ומעמידה כפי שתארת על השיש.
כוסמת נענית להזמנה לשאור כמשוגעת ודי מהרף ענין של שעות מתחילה תסיסה.
אני הכנסתי למקרר אחרי כמה שעות וכל יום האכלתי אותו בעוד קמח כוסמת ומים חמימים. העיסה היתה משתוללת . אחרי שבוע השארתי ממנה כוס ואת השאר הבלעתי בעיסה ללחם. מה שחשוב לדעת שהשאור הזה לא אוהב שום קמח אחר, הוא לא מתפתח יפה עם טף/ סורגום/ עדשים... שאור שגידלתי על כוסמת נענה רק לכוסמת.  הלחם יוצא חמוץ, עם קרום פריך מאד והרבה אויר . לאוהבי הז'אנר זו הצלחה מטורפת. לא מורגש שזה נטול גלוטן.
 
הצליאקי אצלנו לא אוהב את העוצמה של השאור הזה אז הפסקתי.
 
 
לצפיה ב-'זה באמת עניין של טעם! אני ממש אוהבת את הטעם החמצמץ'
זה באמת עניין של טעם! אני ממש אוהבת את הטעם החמצמץ
14/11/2018 | 20:06
4
אבל יש אנשים שזה לא טעים להם.
מה שכן, ללחם של פעם היה טעם אחר לגמרי... אני חושבת שלעולם לא אצליח לשחזר את לחם הקימל של הילדות
לצפיה ב-'מה למחר?'
מה למחר?
08/11/2018 | 19:19
5
24
סופשבוע וזה
 
יש לי חצילים קטנים ויפים
יש לי המונמון בננות
זוקיני יפיפיים
הרבה עשבי תיבול
 
עוד אין לי כיוון אבל זה מתבשל בי
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'אפילו עוד לא התחלתי, חוץ מלהעמיד בצק ללחם!'
אפילו עוד לא התחלתי, חוץ מלהעמיד בצק ללחם!
09/11/2018 | 10:31
4
20
גם אצלי יהיה משהו עם חצילים
ותבשיל כלשהו עם דלעת וחומוס, וקוסקוס במיקרוגל
עוגה למחר - עוד לא החלטתי איזו.
בוקר של דחיינות רצינית! בסוף יהיה טעים אבל ייקח זמן!
לצפיה ב-'העמדתי עדשים חומים'
העמדתי עדשים חומים
09/11/2018 | 11:40
3
22
כוסמת ירוקה ועדשי דל להשריה מאתמול, אני חושבת על קציצות מעורבות עם זוקיני בצל ועלים כהים.
 
עדיין אין לי מושג ולחם מזמן לא אפיתי...
לצפיה ב-'מה נהיה'
מה נהיה
09/11/2018 | 17:51
2
24
קציצות כאמור למעלה, מטוגנות
 
לתנור הכנסתי הרבה שלוטים עם נתחים גדולים של דלורית מקולפת ובטטה ברוטב יין אדום ותערובת תבלינים מזרח תיכונית.
 
נתחים מוארכים של סויה יבשה שריככתי היטב במים רותחים. סחטיתי ותיבלתי. אחר כך הנחתי על פטריות שימג'י, שמפניון ופורטובלה. הרבה בצל ירוק קצוץ.
הוספתי חלב סויה ועוד מלח ופלפל שחור, גררתי מעל חמש שיני שום. ריח גנעדן.
 
אורז בסמטי מינימום תיבול אפוי.
 
לחמניות מתערובת קמח מלא וקמח כוסמין בהיר.
 
טחינה
 
סלט ירקות רב צבע
 
חצילים אפויים בקוביות עם גרגרי חומוס, רוקט  ועגבניות מיובשות.
 
אני על העוגה עכשיו
 
אנחנו רק ארבעה היום
מראה לי שנסתפק באלה
לצפיה ב-'אז זהו שלא התאפקתי'
אז זהו שלא התאפקתי
09/11/2018 | 18:55
23

ואחרי שבכורי שאל: כזאת כמות קציצות ולחמניות זה כדי שאני והחיילת נוכל לקחת בראשון כל אחד למעונו, נכון?... טוב אז שיהיה להם לקחת!

לתנור אחד תחבתי חצילים קטנים וקליתי כדי לטחון בבלנדר לסלט עם טחינה ועשבי תיבול

חתכתי שומר לפרוסות דקות עם בצל ולימון ותפוז הוספתי שמיר טרי קצוץ בנדיבות חומץ אורז מלח זרזיף שמן זית טיפ טיפה סוכר ופלפל שחור גרוס

עוגת תפוזים עם הרבה זסט על תערובת קמח טף, סורגום ותפוחי אדמה ובסוף לתיגבור זיגוג על בסיס מיצתפוזים טרי סחוט
 
לצפיה ב-'חלב קוקוס מפתאום סויה '
חלב קוקוס מפתאום סויה
09/11/2018 | 18:57
10
לצפיה ב-'נובמבר התחיל בחמסין מטורף! אבל את התנור בכ"ז אדליק'
נובמבר התחיל בחמסין מטורף! אבל את התנור בכ"ז אדליק
02/11/2018 | 09:47
4
32
כי העמדתי בצק ללחם.
היום הוספתי לחלק מהבצק מעט גרירת תפוז וקצת זרעי כוסברה כתושים. לדעתי זה אמור לצאת פשוט מעולה!
חלק מהבצק ינוצל למאפים ממולאים בתבשיל ירקות (יש לי תבשיל תרד ותירס פיקנטי), סטייל קלצונה. חלק ללחמים. מאז שהתחלתי עם השאור, הפריזר מתפוצץ מלחמים... אבל מי יאכל אותם? אני מתחילה להרגיש כמו שולית הקוסם   
עוד בתכנית מרק ירקות עם גריסים, משהו מחצילים - עוד לא ידוע מה. אולי כשאדליק את התנור בשביל הלחם יהיה לי רעיון.
השבוע הגיעו בארגז הירקות המון רימונים, וביום השבתון עמדתי ופרטתי את כולם - חלקם לתוך סלט סלק וגזר חי (תיבול: רק לימון ומלח). 
לצפיה ב-'אצלנו הופיעה צאצאית'
אצלנו הופיעה צאצאית
03/11/2018 | 15:13
26
מלווה בלא פחות מארבעה חברים כולל לינה
 
מה היה לנו?
מה שנשאר מקציצות חריפות של טופו פיסטוקים וגרעיני חמניה ברוטב עגבניות וחצילים עשיר
 
אורז בסמטי עם אפונה- בתנור
 
נתחי סויה בסיר לחץ עם בטטה הרבה בצל ורוטב יין אדום עם פטרוזיליה לרוב זרעי כוסברה ופלפל חריף מגידול ביתי
 
תבנית תפוחי אדמה ובטטה בתנור
 
מרק תירס מועשר בקוביות מלפפון , קוביות טופו ששרו ברוטב סויה ושמרי בירה, חלר מהמרק טחון וחלק גרעינים שלמים. על חלב קוקוס ציר ירקות עשיר.
 
סלט חסה עם פרוסות קרמבולה ותפוזים
 
סלט כרוב עם קוביות תפוח עץ ועלי אזוב טריים בנדיבות
 
טחינה עתירת שום וכמון
 
סלט עגבניות בשני צבעים ומלפפון
 
שעועית עדינה צהובה וירוקה עם שמן זית מלח שום וחצאי עגבניות שרי מוקפצים- צהוב ואדום
 
עוגת שיש בננה שוקולד
 
חצי מהסועדים לא טבעונים וחזרו ואמרו שככה אפשר להבין מי שכן
מסר הטבעונות בלי מילים
 
 
לצפיה ב-'הלחם שלך נקרא מהמם'
הלחם שלך נקרא מהמם
04/11/2018 | 15:05
2
19
והנה גם מזג האויר שייחלת אליו מגיע. אצלנו כבר יורד גשם. קריר ואפור כראוי לסתיו
לצפיה ב-'גם כאן מסתמן שינוי במז"א'
גם כאן מסתמן שינוי במז"א
04/11/2018 | 16:04
1
20
תוספת גרידת תפוז וזרעי כוסברה היתה מעולה - בפעם הבאה אעשה זאת על כל הבצק ולא רק על דוגמית
 
מה קרה לתפוז! זרק אותי גם ממחשב הבית!
לצפיה ב-'אוקיי... הצלחתי לחזור וזו באמת אני עם השם המכוכב למעלה'
אוקיי... הצלחתי לחזור וזו באמת אני עם השם המכוכב למעלה
04/11/2018 | 16:07
11
לצפיה ב-'דלעת - מתכונים ושימור'
דלעת - מתכונים ושימור
28/10/2018 | 15:31
10
35
שלום,

קיבלתי דלעת שלמה יפה. היא אמנם קטנה יחסית, אבל עדיין גדולה מכדי שאחסל אותה בתבשיל או שניים, גם אם אקח בחשבון שחלק אחלק לקרובים ושכנים. אז אני שואלת -

אפשר להקפיא? ואם כן, איך? להקפיא קוביות טריות או לבשל/לאפות/לטגן קודם? דרך מסוימת להפשיר?

כמה זמן ישמרו חתיכות דלעת במקרר? אלה מהסופר לא מחזיקות יותר מיומיים שלושה, אבל פה אני חותכת אותה בעצמי. למישהו יש נסיון?

לגבי מתכונים - אני אכין מרק כתום, לביבות דלעת ואם ישאר כוח, אנסה למצוא מתכון למאפינס דלעת. אם למישהו יש המלצה על עוד מתכון, במיוחד כזה שילדים יאכלו (רמז: הדלעת צריכה להסתתר היטב) אשמח מאד.


לצפיה ב-'הדלעת המופלאה! (ספר שהבן שלי מאד אהב בילדותו)'
הדלעת המופלאה! (ספר שהבן שלי מאד אהב בילדותו)
28/10/2018 | 20:43
8
36
איזה ירק נפלא!
אני מקפיאה אחרי אפייה, או בחתיכות או טחון: אני טורחת וכותבת כמה גרם מחית יש! 
אבל לדעתי אין שום סיבה שלא לחתוך לקוביות ואז להקפיא - גם זה יעבוד.
כמה זמן יחזיק במקרר - תלוי מאד בסוג המקרר, וכמה פעמים ביום פותחים אותו! יש מקררים שלא יחזיקו יותר מיומיים שלושה ויש שבועיים! לדעתי כדאי להקפיא כדי לא להסתכן.
אני מאד אוהבת: דלעת בקארי, סתם בתנור, במרק "כתומים" מתובל עם ג'ינג'ר ולמון גראס, או במרק קובה (עם קובה במלית דלעת וגרעיני דלעת)
לביבות דלעת עם חמאת בוטנים ומרווה
מקרוני צ'יז מדלעת וקרם קשיו
והכי: מחית דלעת בבצק של חלה (עם תבלינים חמים כמו קינמון) - שוס מנצח
 
הבלוג שלי מאד מוזנח ומזמן לא עדכנתי בו למרות תכניות רבות, אבל אם תכתבי שם "דלעת" בחלונית החיפוש יעלו לך מתכונים שאולי יתאימו לך. כאן
לצפיה ב-'אפשר מתכונים?'
אפשר מתכונים?
29/10/2018 | 10:20
4
14
ללביבות דלעת ולמרק הקובה?
לצפיה ב-'בפוסט שלי למעלה יש לינק לבלוג'
בפוסט שלי למעלה יש לינק לבלוג
29/10/2018 | 13:17
3
18
לתוצאות חיפוש בנושא "דלעת" ושם יהיו כל המתכונים!
אשתדל בהמשך היום להדביק אותם כאן
לצפיה ב-'לביבות דלעת ומרווה'
לביבות דלעת ומרווה
29/10/2018 | 13:20
31
חשוב לשים לב, אם בחמאת הבוטנים כבר יש מלח, להיזהר עם ההמלחה
 

רכיבים
ל-25-20 לביבות קטנות 
500 גרם דלעת מקולפת ומגוררת בפומפיה דקה (2 כוסות דחוסות)
4 עלי מרווה גזורים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 כפית מלח
שמן לשימון התבנית
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
סוחטים את הדלעת המגוררת מנוזלים. מוסיפים מרווה, בצל ירוק, חמאת בוטנים ומלח ומערבבים היטב.
אם רוצים לביבות קשות יותר, מוסיפים כף או שתיים קמח עדשים/חומוס.
לוקחים מהעיסה בכפית ויוצרים לביבה עגולה. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים עם כל העיסה.
אופים כחצי שעה או עד שהלביבות משחימות ונפרדות בקלות מהנייר.
אפשר לשמור במקרר שלושה ימים ולחמם לפני ההגשה.
לצפיה ב-'קובה דלעת בלינק'
קובה דלעת בלינק
29/10/2018 | 13:21
1
20
זה כל כך טעים! אני חייבת להכין שוב
 
 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
31/10/2018 | 09:55
3
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
29/10/2018 | 22:51
2
16
אקפיא בחתיכות אחרי אפיה. הקישור שנתת משום מה לא עובד לי
לצפיה ב-'נראה לי ששמתי קישור לא תקין, סליחה'
נראה לי ששמתי קישור לא תקין, סליחה
30/10/2018 | 12:25
1
12
הנה הקישור לבלוג, אפשר לכתוב בחלונית החיפוש "דלעת" ויעלו הרבה מתכונים
לצפיה ב-'תודה '
תודה
31/10/2018 | 22:59
1
לצפיה ב-'מרק להקפיא'
מרק להקפיא
29/10/2018 | 10:54
21
ריבת דלעת עם תבלינים ולימון
 
קציצות דלעת עם גרגרי חומוס מעוכים וכוסברה- להקפאה
 
סלט מקוביות דלעת מוקפצות עם הרבה תבלינים יחד עם פטריות קרוטונים ועשבי תיבול
לצפיה ב-'מה לשבת?'
מה לשבת?
26/10/2018 | 11:12
7
28
אורחים בהפתעה +חיילת שבאה אחרי שבועיים פלוס+ חבר של חיילת שמגיע מהשטח+ סטודנט שמגיע לאכול אוכל של אמא +שלושת בני הבית הנותרים הקבועים...
 
בתנור תבנית עם סלקים טריים, שלמים.יוגשו פרוסים עם תחמיץ עדין
 
עוגת בננות עם שברי שוקולד על הכוונת
 
תפוחי אדמה חצויים בקליפתם לתנור
 
קציצות מפטריות אנוקי ושימאג'י וטופו מטוגנות קלות ומונחות על מצע מגוון ירקות
 
ממרח ירקרק מטופו שום וסלרי
 
טחינה
 
מרק עגבניות עם סלק אחד מרוסק לחיזוק הצבע הרבה סלרי וקוביות טופו
 
אורז צהבהב
 
אפונה עדינה עוד לא ברור עם מה
 
יש לי אזוקי מושרים ואני תוהה מה לעשות בהם ואחר כך כל הסלטים...
לצפיה ב-'תבשיל פטריות עם גריסי פנינה ושמיר'
תבשיל פטריות עם גריסי פנינה ושמיר
26/10/2018 | 11:19
4
31
משהו עם קישואים - אולי קישואים ועגבניות
ואולי מרק סלק בעקבות המרק של מיקי מהי!
משהו לפריזר מחבילה יפה של מנגולד 
שכחתי להעמיד בצק לחלות... אז לא בטוח מה יהיה בקטע הלחם!
לצפיה ב-'יש לך המלצה מהממת על תבשיל אזוקי?'
יש לך המלצה מהממת על תבשיל אזוקי?
26/10/2018 | 11:36
3
19
מנסיון?
נמאס לי מהרגילים שלי ...
לצפיה ב-'אני מנסה '
אני מנסה
26/10/2018 | 15:13
2
22
מתכון של אורנה ואלה לאזוקי אפוי עם ירקות כתומים... עודני תוהה אם להכין מזה סלט או להשאיר מתכון חם..
לצפיה ב-'מה הכנת בסוף?'
מה הכנת בסוף?
27/10/2018 | 09:16
1
18
אני חושבת שהשתמשתי רק פעם או פעמיים באזוקי - פעם בקארי ופעם בקציצות שאני לא מוצאת את המתכון שלהן! אני זוכרת שזה היה טעים  
לצפיה ב-'את הסטייל אורנה ואלה'
את הסטייל אורנה ואלה
27/10/2018 | 13:13
22
שזה בעצם קוביות ירקות כתומים מתובלים מטוגנים עם בצל מוזהב ואחר כך מעורבבים עםפ אזוקי שבושלו במים מראש. הכל יחד מערבבים עם מיצלימון סירופ מייפל פלפל חריף ושמן זית ואופים. זה נחמד.
 
 
לצפיה ב-'בסוף'
בסוף
27/10/2018 | 13:19
19
היו גם נתחי סויה יבשים שהורתחו ואז נאפו על מצע ירקות עם שמרי בירה ברוטב סויה סילן ושום
 
האפונה הוכנסה לסלט עם קישוא טרי, מלפפון, גזר, שקדים, פלפל ,תירס, כרוב.
 
 סלט עגבניות בשני צבעים עם פלפל חריף וכוסברה
 
סלט חסה ואבוקדו עם רוטב שמן זית ליים מלח שום
 
המרק הוחלף במרק ירקות עם אורז ושורש כורכום
 
סלט קוביות חצילים עגבניות וזוקיני מטוגניות בשמן מאד מתובל ואחר כך עם פקאנים מסוכרים
 
 
לצפיה ב-'אצלנו לא נשארו רעבים'
אצלנו לא נשארו רעבים
27/10/2018 | 20:22
26
קציצות שבבי סויה שבושלו ונסחטו, עם בצל/שום/בבטחה/תפוח אדמה במעבד מזון, קמח וקמח עדשים והרבה תיבול קציצתי, מצופות בפירורי לחם ומטוגנות

מוקפץ בצל, ברוקולי, בטטה אפונה וטופו עם קארי אדום, קרם קוקוס, תיבול אסיאתי וקצת חמאת בוטנים וכוסברה /בצל ירוק, עם רוטב טעים זה על מצע אורז עגול מלא

תבנית פרוסות בצל, תפוחי אדמה וקישואים בתנור עם תבלינים עד להזהבה וריכוך ובסוף פירורי לחם על הגל לקראנצ׳יות

רביולי בטטה עם רוזה רוזה טבעוני על בסיס שמנת סויה

פתיתים עם בצל מטוגן ואפונה

סלט עגבניות, גרגרי חומוס, חסה, רוקט, במיץ לימון ושמן זית

קוסקוס מלא

הרבה סלטים שקנינו מהחומוסיה הקרובה - סלט סלק, סלט אבוקדו, מג׳דרה, סלט תירס.

סורבה פירות אדומים וגלידת קוקוס אננס (קנינו...)


לצפיה ב-'מרק'
מרק
24/10/2018 | 20:09
44
אצלנו קריר
עכשיו מתקרר עוד
היה לי הרבה סלק
מה עושים?
מרק! אני מתקשה מאד לאכול מרק עם סלק, אחרי ההקדמה הזאת הנה מה הכנתי ואף אכלתי ולא רק אני
 
5 סלקים מתוקים להפליא, שני שורשי סלרי עייפים , שתי בטטות קטנות ויפות וחצי דלורית שעברה את מבחן הטעימה לפני בישול. הכל מנוקה ובסיר לחץ. בערך 20 דרות. בינתיים במחבת חבילת גבעולי סלרי קצוצים, קוביות מהחצי השני של הדלורית וגפרורים משלושה גזרים יגעים. עם תבלינים- מלח פלפל גרוס.
 
את מבושלי הלחץ טחנתי עם מי הבישול שהוספתי בהדרגה לבלנדר עד למרקם חלק החזרתי לסיר והוספתי את המטוגנים, תיקנתי מלח וחריף. הצבע נהדר, הארומה מפתיעה וחוסר הדמיון למרק סלק מצויין בשבילי.
לצפיה ב-'המון בננות'
המון בננות
22/10/2018 | 12:17
7
300
מהארגז האורגני הגיעו בננות (לרוב!) אורגניות במחיר טוב
אז הקפאתי
ועכשיו אני אופה עוגות בננות כי אצלנו הן הולכות מעולה. יוצאות מצויינות גם בנטול גלוטן , מרקם טוב, לא דחוסות, לא רטובות, לא מתפרקות. מוסיפה בהן 100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לחתיכות בגדלים משתנים.
המתכון מתאים גם לאפיית קאפקייקס ולהקפיא.
 
חגיגה
לצפיה ב-'עוגת בננות...אשמח למתכון מסודר לעוגה ללא גלוטן'
עוגת בננות...אשמח למתכון מסודר לעוגה ללא גלוטן
22/10/2018 | 13:26
2
15
לצפיה ב-'מתכון '
מתכון
22/10/2018 | 17:40
1
55
ארבע בננות בשלות במעבד מזון עם חצי כוס שמן, כוס ורבע סוכר חום, קורט מלח, שקיק שלם אבקת אפיה, 4-5 כפות רסק תפוחים. אחרי טחינה מוסיפים כוס וחצי קמח טף בהיר חצי כוס קמח תפוחי אדמה, חצי כוס קמח סורגום או קמח אורז לבן. שמינית כפית קסנטן גם.
100 גרם שוקולד מריר איכתי שבור . לערבב הכל. לאפות חצי שעה- 50 דקות בחום 17 טורבו. לפזר מעל אבקת סוכר .
לצפיה ב-'תודה'
תודה
22/10/2018 | 19:56
6
לצפיה ב-'אני מקפיא עודפי בננות בפרוסות דקות '
אני מקפיא עודפי בננות בפרוסות דקות
24/10/2018 | 16:42
3
49
וגם ענבים קפואים, ליצ'י קפוא ועוד (עודפים מהעצים בגינה)
אחר כך מערבב עם כל מיני פירות אחרים לא קפואים חתוכים , קצת אגוזים מפוררים  יוצק קצת סילאן מעל הכל... לפעמים מוסיף קצת פלפל צ'ילי חריף ..
בקיצור סלט פירות חצי קפוא  חצי לא, חמוץ\מתוק חריף כל הטעמים ביחד.
 
 
 
 
לצפיה ב-'נב-גם קצת עלי נענע ו\או בזיליקום מהגינה.'
נב-גם קצת עלי נענע ו\או בזיליקום מהגינה.
24/10/2018 | 16:46
12
לצפיה ב-'יש לך עודפים של ליצי'? איזה כיף לך! רוצה להחליף עם דלעת '
יש לך עודפים של ליצי'? איזה כיף לך! רוצה להחליף עם דלעת
28/10/2018 | 15:33
1
4
לצפיה ב-'יש לי לפעמים אבל בעונה של הליצ'י'
יש לי לפעמים אבל בעונה של הליצ'י
29/10/2018 | 16:03
12
ככה זה עם עצי פרי  העצים נותנים את כל הכמות בזמן קצר.
 
לצפיה ב-'יש תכניות לבישולים? אפיות?'
יש תכניות לבישולים? אפיות?
19/10/2018 | 09:34
1
25
אני בשלב המתקדם של: הוצאתי ירקות מהמקרר ואני מתלבטת אם לשתות עוד קפה לפני שאני ניגשת לבישולים!
בתכניות: קישואים מוקפצים עם הרבה ירוקים שיצטרפו לפסטה
מתלבטת אם להכין גם פסטו מרוקט ופיסטוק, נשמע לי ממש טעים וכל החמרים זמינים
פרוסות חצילים בתנור לטובת מוסקה
אולי קראמבל
בשבוע שעבר אפיתי מעין קלצונה/חצ'פורים(ממולאים בתבשיל חצילים ושעועית אדומה) והקפאתי, אז אני ממש מסודרת לשבועות הבאים לארוחת צהריים בימים של לימודים. השבוע גם אפיתי לחם קימל (במסגרת: צריך להאכיל את השאור וכואב הלב לזרוק כשמוציאים מהצנצנת). 
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'אצלנו לאט לאט'
אצלנו לאט לאט
19/10/2018 | 15:24
33
חצילים בשתי דרכים- אפויים בתנור ואחר כך טחונים עם טחינה שום פלפל חריף מיצליים עשבי תיבול לרוב מעט סילן מלח.
מקולפים מאודים מעל תועפות בצל ומעליהם עגבניות חתוכות גס אחר כך מלח גס, פלפל שחור. אחרי בישול עד ריכוך, הבצל השחים עירבבתי הכל הוספתי שום מקוצץ קטן שמרי בירה ותיקנתי מלח ופלפל.
 
עכשיו הבית מלא ריח בצל ירוק ושום שממלאים חריצים שחרצתי בחצאי בטטות. חציתי בטטות גדולות סימנתי בסכין חד קוביות כמו במנגו. ערבבתי בצל ירוק קצוץ ושוב עם שמן זית מלח פלפל שחור עיסית לתוך הבטטות המחורצות. הפכתי אותן בתוך תבנית שריפדתי בשמרי בירה והכנסתי לתנור.
 
יש לי טופו שאני חוככת אם להכין ברוטב לימון ושקדים. עוגת בננות עם שברי שוקולד. לא יודעת מה עוד יתחשק לי.
לצפיה ב-'כרוב כבוש! '
כרוב כבוש!
14/10/2018 | 15:50
5
60
בתקופה האחרונה נהייתי פריקית של כרוב כבוש, שאני מכינה בבית כמובן, כי זה לא רק כיף, זה גם בריא הרבה יותר וגם טעים...
שכנתי נדבקה בשיגעון ממני, וגם היא התחילה להכין. רק מה - בצנצנת רגילה ממש לא נוח לייצר לחץ על הכרוב. מאלתרים ומסתדרים, אבל לא כיף...
למזלנו היא קרמיקאית, ומצאה ברשת כלים יעודיים להכנת כרוב כבוש, שכוללים משקולת מתאימה - והנה לפני שבוע קיבלתי במתנה כלי חדש שהכינה (אחד לי אחד לה...) במיוחד לצורך העניין. אז תרשו לי להשוויץ בכרוב הכבוש שלי וכמובן בכלי של השכנה 
בתמונה כאן, אחרי שחצי כבר הלך לבת שלי בעיר הגדולה...
לצפיה ב-'מגניב! '
מגניב!
14/10/2018 | 16:03
2
27
יש לך הוראות כתובות?
לצפיה ב-'לקחתי את המתכון מאתר'
לקחתי את המתכון מאתר
15/10/2018 | 09:56
1
35
ואם לתמצת בכמה מילים:
קוצצים דק (אני עושה במעבד מזון), מוסיפים 15 ג' מלח איכותי על כל ק"ג כרוב (בכלי שלי נכנסים 2 ק"ג), לשים קצת ונותנים לנוח עד שמגיר מים. דוחסים לכלי, שמים משקולת, ומניחים כמה ימים על השיש עד שטעים. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים עם מלח ביחס של 15ג' מלח לליטר מים. הכי פשוט שיש...
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
15/10/2018 | 10:14
3
לצפיה ב-'"למרתף ארד אביא, כרוב כבוש כלבבי"...'
"למרתף ארד אביא, כרוב כבוש כלבבי"...
17/10/2018 | 16:18
1
37
מתוך מקס ומוריץ
לצפיה ב-''
17/10/2018 | 19:09
2
לצפיה ב-'חלות לשבת'
חלות לשבת
12/10/2018 | 09:35
2
38
התחלתי לגדל שאור, בינתיים בכל פעם שצריך לזרוק חלק ו"להאכיל", אני "זורקת" לאיזה בצק שאני מכינה. היום הכנסתי כוס קדם-שאור לבצק החלות (בנוסף לשמרים). יש משהו מאד מרתק בגידול שאור, מזכיר לי את הטמגוצ'י שהיה לבן שלי לפני שנים! 
 
במקביל לחלות אני מתכננת להכין מאפים ממולאים בירקות, סוג של כריך אפוי (סטייל קלצונה) כדי לשמור בהקפאה שיהיה לשנת הלימודים הקרובה.
 
בצק לחלות:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף מלח 
כפית סוכר (לא תמיד שמה. אם רוצים חלה מתוקה, לדעתי רבע כוס סוכר)
שתי כפות שמן זית (לא חובה)
כוס מים או יותר אם צריך
 
לפעמים אני מוסיפה גם רבע כפית אבקת אפייה
לפעמים אני מגוונת בקמחים (מלא, כוסמין) ומתאימה מים לפי הצורך
 
ללוש לפחות עשר דקות
להתפיח - לוקח שעה-שעה וחצי, תלוי במזג האוויר ובלחות
לעצב (אני אשכרה שוקלת את הגדילים כדי שתהיה לי חלה אחידה! מרדדת כל פיסת בצק למלבן ארוך וצר, מגלגלת לגדיל, וקולעת. אני אוהבת לקלוע מחמישה גדילים אבל לפעמים משקיעה בשישה או בצורות מעניינות אחרות)
להתפיח - כחצי שעה
 
להבריש אם רוצים (פעם הייתי משתמשת בשמן, עכשיו אני עושה תערובת של קורנפלור, שמן ומים).
לקשט בשומשום, פרג, אם רוצים
 
להכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, אחרי עשר דקות להוריד ל160, לאפות עד שמוכן
כידוע, כל תנור מתנהג אחרת, אלו המעלות שטובות בתנור (טורבו) שלי
לצפיה ב-'שאור זו חיית מחמד'
שאור זו חיית מחמד
12/10/2018 | 16:08
1
39
אני מגדלת שאור בכוסמת ירוקה אבל חסרונו שהוא לא סובל שום קמח אחר אין לערבב. מאידך יוצא לחם שאור אמיתי נטול גלוטן ומפתיע.
 
אצלנו בשל מזג האויר האפרפר
 
מרק פטריות עשיר
 
סיר לחץ ובו מגוון ירקות חתוכים גדול, רוטב עגבניות סמיך, נתחוני סויה יבשים, הרבה כוסברה וזרעי כוסברה.
 
בתנור קדרה ובה צלי סלק וכרוב סגול בחיזוק של הרבה בצל וסלרי.
 
אורז אפוי. צהבהב .
 
מאפה בציק פריך על בסיס טף ממולא בתערובת שבבי סויה ו"גבינות" טבעוניות
 
סלט טופו עם מיונז תוצרת בית ומלח גופריתי.
 
סלט גפרורי סלק טרי, גזר , זסט ליים, מיצליים טרי, מעט מייפל, שקדים קלופים קלויים, עלי אזוב וקורנית טריים, בצל ירוק, מעט ג'ינג'ר טרי על זסטר.
 
טחינה עתירת שום.
 
סלט כרוב עם קוביות תפוחים וחמוציות.
 
סלט ירקות רב צבע.
 
סלט תירס קלוי עם פלפלים קלויים ומקלות גזר כנ"ל בתיבול הודי.
 
ולקינוח? אנלא יודעת בינתיים
 
 
לצפיה ב-'לקינוח עוגת תפוזים'
לקינוח עוגת תפוזים
14/10/2018 | 12:34
23
בחושה
נטולת גלוטן וטבעונית שיובדה על מתכון טורט תפוזים אהוב במיוחד מימי הגלוטן ואוכלי כל
ונהייתה אחות טובה לא פחות
 
לצפיה ב-'ריזוטו'
ריזוטו
10/10/2018 | 13:47
3
44
זה כיף
במיוחד כשמתקרר
אני מכינה בכל מני אופנים והיום ריזוטו עם מגוון פטריות מיובשות, רוזמרין טרי ובצל ירוק
אגוז מוסקט שלם על זסטר
קוביות טופו קטנות ושמרי בירה
 
הו הריח
לצפיה ב-' ריזוטו!'
ריזוטו!
11/10/2018 | 10:01
1
34
ואו, איך אני אוהבת ריזוטו! מתחשק לי עכשיו ברגע זה!
את משתמשת באורז ארבוריו? 
 
נ"ב איזו סאגה לפרסם פוסט כאורחת! אולי כבר איזכר בססמא שלי!?
לצפיה ב-'חחח וכן ארבוריו'
חחח וכן ארבוריו
11/10/2018 | 14:10
10
לצפיה ב-'אגב.. יש מתכון לריזוטו דוחן עם פטריות'
אגב.. יש מתכון לריזוטו דוחן עם פטריות
18/10/2018 | 18:53
20
בתכנית של פאולה וליאון:מה צריך?
פטריות: 4 חבילות מכל הסוגים: פורטובלו ,מגי, חורש, יער, שיטאקה, 
2 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קצוץ
2 פחיות קרם קוקוס
מלח
אבקת צילי
שמרי בירה
סיר
3 כוסות מים
https://www.facebook.com/paulaANDleon.keshet12/vid...[0]=68.ARCTsYQhhqG3xNk-hcIPQz30qNibtzK1LT2-aDbgn2I5XKp_U4jSiP0pqXv0dS931V8c1SNXCqOq_MsCNfIfNuvqPwE-ilQBLyeVHcfLbkeMIbLkYuelLpe8s_djTQEjhpsRQMxU1StX3nP-FoRQ7i5cZYghyvu-YFdv6KNKNmXx75Zi8XM5m3XMYDZQkzFNKazlJmPe
לצפיה ב-'כיצד טבעונים מתנהלים במערכות יחסים?'
כיצד טבעונים מתנהלים במערכות יחסים?
10/10/2018 | 18:24
62
ערב טוב חברים וחברות יקרים!
שמי יאנה, ואני כותבת תזה במסגרת לימודיי התואר השני בפסיכולוגיה קלינית במרכז הבינתחומי, בהנחייתו של ד"ר רמי טולמץ.
אני אשמח אם תוכלו לענות על שאלון קצר- שאורכו כעשר דקות- החוקר את הקשר בין בחירה באורח חיים מסוים (טבעוני/צמחוני/קרניבורי) לעמדות הפרט כלפי עצמו וכלפי האחר ביחסים.
בקרב המשיבים יוגרל שובר על סך 200 ש"ח לרשתות שונות. על מנת להשתתף בהגרלה, אחרי מילוי השאלון יש לשלוח מייל לכתובת: krasikyana@gmail.com
 
אין תנאי מקדים למילוי השאלון.
הנה הלינק- http://idc.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_ehvodAcju... תודה רבה והמשך ערב נעים, יאנה. 
לצפיה ב-'אבקת חלבון טבעונית'
אבקת חלבון טבעונית
07/10/2018 | 11:01
2
43
אהלן, יש למישהו המלצות לאבקת חלבון טבעונית?
בינתיים מצאתי רק מסויה (אני צורך מלא גם ככה, אז הייתי מעדיף שלא) או מאורז, או מחלבון אפונה - אבל הבנתי שעדיף אבקה עם שילוב גם של אורז וגם אפונה.
אשמח לעצות!
 
לצפיה ב-'אין לי מושג! למה משתמשים בזה?'
אין לי מושג! למה משתמשים בזה?
08/10/2018 | 13:44
1
15
לצפיה ב-'אני חושבת שזה תוסף לספורטאים'
אני חושבת שזה תוסף לספורטאים
09/10/2018 | 19:49
28
עוזר לבניית שריר אחרי אימון
לצפיה ב-'חמין'
חמין
04/10/2018 | 00:20
14
55
היי.. זקוקה למתכון חמין טבעוני מנצח(:
תודה!
לצפיה ב-'אצלנו אוהבים ככה'
אצלנו אוהבים ככה
04/10/2018 | 09:31
11
58
בתחתית הסיר ארבעה תמרים מג'הול מגולענים וחתוכים לאורך, בנוסף ג'ינג'ר טרי שתי חתיכות כל אחת לפחות ס"מ ברוחב, שמן , תבלינים שכוללים- פלפל שחור גרוס, קינמון במתינות, כמון אפשר בזרעים, אגוז מוסקט מגורר על זסטר או טחון טרי, אפשר כורכום, כף קפה שחור עם הל.
 
מחממת את השמן המתובל ומניחה עליו ארבעה בצלים מקולפים וחתוכים לרבעים, כארבעה גזרים חתוכים גדול. אפשר קלרבי/ סלק/ שורש סלרי/ שורש פטרוזיליה...מעל אלה מניחה קטניות שהשרתי מבעוד מועד, אצלנו מעדיפם את הקטנות- שעועית לבנה קטנה, חומוסים קטנים, שעועית אזוקי, מאש, עדשים שחורים. תלוי מה יש לי בבית ומה הכנסתי למים כבר. אני מניחה אותם בסיר בקבוצות לפי צבעים. דגנים שוב לפי צבע- אצלנו נטול גלוטן כך שאין לא חיטה ולא גריסים. אורז בר, קינואה אדומה, אורז עגול מלא.
מעל זה תפוחי אדמה בגודל שאתם אוהבים.
שוב מפזרת מראותם תבלינים שהזכרתי קודם. ממלאה מים שיכסו את התכולה. עכשיו אפשר להניח קישקע או לא. אני מכינה לפי הרעיון של משהו דב אבל מסבה לנטול גלוטן. https://mashudov.wordpress.com/2013/01/08/kishke/
אחרי הכל מרתיחה , מעבירה לתנור או מבשלת על אש קטנה במיוחד במשך חמש שעות. ללקק את האצבעות.
לצפיה ב-'שקית מבד כותנה לבן , מלאה באורז \אפשר גם חיטה .'
שקית מבד כותנה לבן , מלאה באורז \אפשר גם חיטה .
04/10/2018 | 11:24
3
39
ועדיף אורז מלא או חיטה מלאה שיצא אחד אח ולא גוש, למרות שזה טעים גם כגוש.
האורז בשקית מקבל את הטעם של החמין , ומרסן את השעועית ( לפי התאוריה הקינטית של הגזים)
לצפיה ב-'אפשר לבשל עם שקית מבד?...'
אפשר לבשל עם שקית מבד?...
04/10/2018 | 16:16
2
28
פעם ראשונה ששומעת.
לצפיה ב-'בהחלט אפשר, יש גם חנויות שמוכרות שקיות כאלה'
בהחלט אפשר, יש גם חנויות שמוכרות שקיות כאלה
05/10/2018 | 09:51
1
34
אפשר גם להכין לבד מחולצת טריקו ישנה (נקייה!) או מבד חיתול או "בד גבינה"
לצפיה ב-'מעניין! תודה!:)'
מעניין! תודה!:)
06/10/2018 | 00:04
10
לצפיה ב-'היי.. תודה על ההתייחסות המהירה!'
היי.. תודה על ההתייחסות המהירה!
04/10/2018 | 16:14
6
30
רק שאלה.. איך תמר מתקשר לתבשיל?
לצפיה ב-'נותן גוון'
נותן גוון
04/10/2018 | 16:19
5
28
מתקתק עדים שלרוב משיגים עם דבש או סוכר
ותורם לצבע חום
נעלם בבישול בתור עצמו
לצפיה ב-'אה, אוקיי. טוב לדעת'
אה, אוקיי. טוב לדעת
04/10/2018 | 16:24
1
33
אגב.. קניתי שעועית אדומה קפואה- כמה זמן יש לבשל עד שיתרככו?
יש מצב להכין אותם כמו בחמין?
 
לצפיה ב-'מבחינת הטעמים וודאי'
מבחינת הטעמים וודאי
06/10/2018 | 21:46
20
מבחינת המרקם זה יהיה מאד מאד רך, עד רמת פירה. אם את אוהבת אז אין בעיה
אם הייתי משתמשת בקפוא הייתי מניחה בחלק העליון מעל המים
לצפיה ב-'אז מה דעתך?'
אז מה דעתך?
04/10/2018 | 22:22
2
28
לקחתי שעועית אדומה קפואה בישלתי במים. במקביל לקחתי מחבת טיגנתי עד מעט השחמה הוספתי רסק עגבניות +קינמון+כורכום+מלח+ שום.
כשהעדשים היו מוכנות ערבבתי עם הבצל והתבלינים.
הטעם של הקינמון הורגש... פשוט רציתי לאזן את הטעם של רסק העגבניות.
 מה דעתך על השילוב של התבלינים? כי סתם אלתרתי..
תודה.
לצפיה ב-'השאלה היותר חשובה היא'
השאלה היותר חשובה היא
06/10/2018 | 21:44
1
25
מה דעתך על השילוב,
אני כדי תת קונטרה לעגבניות הייתי כנראה מוסיפה כמון ו/או חריף ,מתוק ,שום ואולי מדגישה חמוץ. אולי חאוויג' למרק.
אבל בישול ארוך עושה כל מני דברים לטעמים. היה לך טעים?
לצפיה ב-'כן היה טעים מאוד'
כן היה טעים מאוד
18/10/2018 | 18:54
4
לצפיה ב-'חמין עם קוקלות סולת!'
חמין עם קוקלות סולת!
04/10/2018 | 11:37
1
39
את יודעת משהו שאנחנו לא יודעים על מזג האוויר?
בעצם, אני הייתי מוכנה לאכול חמין בכל מזג אויר, רק אין לי משת"פים!
קבלי חמין עם קוקלות סולת:
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
04/10/2018 | 16:20
4
לצפיה ב-'תיכף תיכף הארגז האורגני'
תיכף תיכף הארגז האורגני
04/10/2018 | 16:18
36
אבל אחרי מתקפת הארבה של חגשבתחגשבת יש ממש שיירי שיירים
אז
סיר לחץ ובו בצל חתוך גס, שני שורשי פטרוזיליה עייפים מקופים וחתוכים, מעל זה מארז של נתחי סויה יבשים גדולים,מעל
צרור גדול של שמיר קצוץ, צרור גבעולי סלרי קצת עייף מנוקה וקצוץ, שני חלקי צרורות פטרוזיליה, שלושה בצלים ירוקים גדולים
תפוח אדמה יחיד שתי בטטה- בקוביות
כוס שקדים לא קלויים
בקבוק אחד של עגבניות מרוסקות- איטלקי ואיכותי להפליא
פלפל חריף אחד קטן מגידול עצמי
שבבי סלרי מיובש
מלח
מים שמן זית
שלוש כפות ריבת פג'ויות (שהכנתי אתמול מהמוני הפג'ויות על השיחים של השכנים שלא משתלטים)
על האש
 
בתנור סיר עם אורז בסמטי ואפונה עדינה קפואה של סנפרוסט
 
יש לי שני חופנים של עגבניות צהובות קטנות ועוד כמה אדומות- סלט זעיר עם עלי אזוב טריים ובצל קצוץ
לצפיה ב-'שאריות רבותי'
שאריות רבותי
02/10/2018 | 13:17
2
57
נו אז מה נשאר לנו?
קצת אורז עם פול
קצת פטריות שלא הצליחו להיכנס לשום תבשיל
חבילת טופו קדיתא
 
שומעוגה בכלל ואפיתי שלוש!!
 
בכל מקרה עם החברים למעלה - בסיר שטוח בצל קצוץ, פטריות קצוצות, שמן מלח פלפל שחור, אחרי טיגון אידוי קצר הנחתי מעל פרוסות טופו, טחנתי צרור שמים כמה גבעולי רוזמרין שמנת סויה אחת מלח פלפל וקמח תפוחי אדמה. שפכתי מעל. מעך זה הנחתי את האורז עם הפול שטחנתי גס במעבד מזון. הידקתי ולתנור. פשטידה בשכבות צהוב, לבן, ירוק, חום.
 
נשאר לי שליש כרוב סגול קטן וחצי כרוב ירוק בינוני. חוככת עדיין מה לעשות בהם. מתכננת עוגיות או עוגת ריבה פרורים. יש לי ריבת פג'ויות מהממת. נראה.
לצפיה ב-'גם לי יש רבע כרוב לבן'
גם לי יש רבע כרוב לבן
03/10/2018 | 01:07
1
32
שנראה לי שיצטרף לחבריו במרק כרוב חרפרף עם נגיעת עגבניות
לצפיה ב-'בסוף הכנסתי לתנור'
בסוף הכנסתי לתנור
03/10/2018 | 15:44
24
בפרוסות עבות
יצא נחמד
לצפיה ב-'מכשיר להכנת חלב סויה'
מכשיר להכנת חלב סויה
01/10/2018 | 07:02
2
26
היי,
יש כאן משהו שיש לו מכשיר להכנת חלב סויה? רציתי לשמוע ממשהו שמשתמש שזה שווה את ההשקעה:) האם הוא נוח לשימוש, מהיר? האם אפשר להכין בו משהו אחר (חלב שקדים למשל)?
אפרופו, האם יש כאן משהו שמכין חלב סויה לבד בלי מכשיר? גם אשמח לשמוע האם זה כזה מסובך כמו שזה נשמע..
ולגבי המשכיר, אני רואה באמזון מכשירים מ-50 דולר עד 250 דולר ויותר, אז משהו משתמש, אשמח לקבל המלצה על אחד ספציפי כי לא ברור לי מה ההבדל בין המחירים השונים. האם יש פה עניין של איכות שבאמת מצדיק כזה הבדל במחיר?
חג שמח:)
לצפיה ב-'היה לי לפני שנים אז כנראה לא רלוונטי היום אם יש יותר טובים'
היה לי לפני שנים אז כנראה לא רלוונטי היום אם יש יותר טובים
01/10/2018 | 13:18
1
24
מה שהיה לי אז היה פחות נח לשימוש ממה שכנראה יש היום - הפתח של הכנסת הפולים היה קטן מדי מכדי להיות נח, המסננת היתה נסתמת כל כמה שבועות - מה שראיתי שיש היום כנראה שפתר את הבעיות האלו אבל אין לי ידע בקשר לאיך הם תכלס.
היום אני עושה חלב בבלנדר בצורה אחרת מהמתכונים שראיתי ברשת - במקום לבלנדר ואז לבשל ולסנן (או לסנן ולבשל), קודם אני מאדה את הפולים המושרים (20 דקות מרגע הרתיחה), ואז לבלנדר ולסינון - זה פותר לי את הקטע של לשמור שלא ידבק לתחתית וישרף (ויש לזה נטיה כזאת אם לא מערבבים מדי פעם), ובנוסף אני מאדה את כל החבילה ומקפיאה במנות - חוסך זמן. הפתרון שלי לסינון זה לעשות אותו בשני שלבים - בשלב הראשון דרך מסננת רגילה ורק אז דרך בד או מסננת עדינה (כשסיננתי ישירות דרך בד החלק של הסחיטה היה קשה יותר). אגב, לבעלי בלנדר חזק כמו ויטמיקס - להפעיל לזמן קצוב אחרת אי אפשר לסנן כי החלקים קטנים מדי לכל מסננת או בד.
לצפיה ב-'איששת לי שזה מסובך מדי להכין לבד:)'
איששת לי שזה מסובך מדי להכין לבד:)
01/10/2018 | 20:02
23
בכל מקרה תודה.
ממה שראיתי עכשיו באמזון, זה כאלה מכשירים שאין בהם מסננת. זה מן תרמוס גדול כזה, הוא מבשל לך וטוחן ואח"כ אתה מסנן בכלי נפרד. אבל הרעיון הוא שמשרים, מכניסים למכונה, מסננים ויש חלב.. לי זה נשמע מפתה גם בגלל הפשטות וגם בגלל שאני יכולה לשלוט גם על הכמות וגם על מה נכנס למה שאני שותה.
יכול להיות שאנסה, למרות שבינתיים לא פגשתי ולו בן אדם אחד שמשתמש בכזה:)
לצפיה ב-'ועוד חג! זהו, אוטוטו "אחרי החגים"'
ועוד חג! זהו, אוטוטו "אחרי החגים"
30/09/2018 | 09:15
8
37
ומי שאינם עובדי ציבור צריכים לחכות עד פסח לחג הבא!
 
אתם מבשלים משהו מיוחד לשמחת תורה? יש איזו מסורת של ממולאים, אבל אני לא טורחת השנה. יש לי חברה שמכינה מדי שנה בשמחת תורה עוגת ארנגלושקה הונגרית, פעם הכנתי גרסה טבעונית שלה - זו עוגת שמרים שמכינים מכדורונים-כדורונים של בצק שמרים שמגלגלים בחמאה (טבעונית!) ואגוזים גרוסים עם סוכר, ומוסיפים קצת ריבת משמשים, שמים זה על זה ואופים. בקיצור, סוג של עוגת תלישה. טעים ביותר! תוך כדי כתיבה אני שואלת את עצמי אם לטרוח ואם יהיו מי שיאכלו. 
לצפיה ב-'הארוחה הטעימה ביותר שאכלתי בחג:'
הארוחה הטעימה ביותר שאכלתי בחג:
30/09/2018 | 09:22
2
67
את רוב החג ביליתי על אי קטן בקיקלאדים של יוון, שמגיעים אליו במעבורת בלבד ולכן אין מלונות "הכול כלול". לקחנו "וילה" על הים, שזה צימר פרטי עם מטבחון ושתי מרפסות בנוף קסום ובבדידות מרהיבה, טיילנו (יש שם סימון שבילים מושקע), שחינו והתבטלנו. במהלך הטיולים טעמנו ענבים שצמחו פרא, שקדים, סברס מתוק ורימון מהטעימים בעולם.
אחת הארוחות הכי טעימות היתה תבשיל קישואים עם עגבניות שהכנתי מקישוא מקומי מתובל בבזיליקום ונענע מהגינה, ולצדו תפ"א מבושלים שטיגנתי בשמן זית מקומי ורוזמרין מהגינה. כשחומרי הגלם מעולים ממש אין צורך להרבות בתבלון ובעבודה. זה היה פשוט טעם גן עדן!
 
לצפיה ב-'נראה פשוט וטעים'
נראה פשוט וטעים
30/09/2018 | 17:39
27
והחופשה נשמעת קסומה... (אני מתעבת מלונות ״הכל כלול״)
לצפיה ב-'הו !'
הו !
01/10/2018 | 15:09
22
מקום בלי אנשים
עונג צרוף
לצפיה ב-'העוגה נשמעת מקסימה'
העוגה נשמעת מקסימה
30/09/2018 | 17:43
3
46
לצערי חמי נפטר אז הבישולים בעיקר לשבעה
ולילדים שנשארים בבית.
מתכננת מוקפץ בסגנון אסיאתי , אנסה לשלב את ״נתחי העוף״ שכתבתי עליהם בפעם הקודמת, נראה איך ישתלבו במרינדה אסיאתית וחלב קוקוס
לצפיה ב-' תנחומים'
תנחומים
30/09/2018 | 18:07
1
32
מקווה שתתנחמו בזכרונות טובים.
לבשל לאנשים לשבעה זה חסד ענק ולא תמיד מובן מאליו.
 
לצפיה ב-''
30/09/2018 | 21:33
23
חלק מבשלת והרוב קונה.
צריכה גם לעבוד, גם להגיע לשבעה וגם להיות עם הילדים אחה״צ ...

כחלק מהבישולים -
היום ניסיתי את ״נתחי העוף״ של טבעול במתכון אסייתי מוקפץ עם חמאת בוטנים, סויה, מירין, סילאן, שמן שומשום , חומץ אורז, שום וג׳ינג׳ר , ירקות מוקפצים ואטריות אורז. יצא טעים. לדעתי יצא טוב גם במרינדת סויה-סילאן-שמן זית ומוקפץ זה טעים וגם מטוגן עם ציפוי פירורי לחם בסגנון שניצלונים - הבת שלי בקשה לנסות את זה.
לצפיה ב-'תנחומי'
תנחומי
01/10/2018 | 15:10
5
לצפיה ב-'אצלנו שמחת תורה לא נחשב חג'
אצלנו שמחת תורה לא נחשב חג
01/10/2018 | 15:26
28
אז לא
אבל הפרדה מהסוכה זה ארוע
אנחנו מאד מאד אוהבים את הסוכה שלנו ,ישנים בה ואוכלים בה ומארחים בה ולכן היא מלאה בחפצי נוחות ממש יוצאים החוצה בעונה הכי נהדרת בשנה.
לארוחת הפרדה הכנתי-
 
קציצות מטוגנות  מתערובת ירקות שבבי סויה  ועדשים שחורים מבושלים
 
שתי פוקאצ'ות אחת נג ואחת רגילה מרוחות בשמן זית ורוזמרין טרי , ועליהן הגשנו נתחוני סויה וגרורי טופו מתובלים היטב וירקות אפויים בתנור ברוטב על גבול המתקתק.
 
אצבעות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
 
סלט קינואה עם חמוציות הרבה ירוקים שקדים וזרעי חמניה
 
סלט ירקות רב צבע
 
סלט קוביות מנגו קישוא וקויוי עם בצל סגול כוסברה
 
אורז בסמטי עם פול ושמיר
 
טחינה
 
נתחי סויה ביין אדום
 
עוגת שמרים עם מלית גבינה טבעונית שיצאה עם מרקם משובח
 
עוגת גזר עם זיגוג "גבינת שמנת" נ"ג
 
שיירי עוגת שוקולד נ"ג עם קרם שוקולד עבה
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'שוקלת לעבור לטבעונות ויש לי קצת שאלות בנושא'
שוקלת לעבור לטבעונות ויש לי קצת שאלות בנושא
20/09/2018 | 09:26
10
121
היי לכולם
כבר תקופה שהנושא עובר במוחי....אני חושבת שמתחיל להימאס לי התזונה שעליה גדלתי. המוסר מתחיל להציק לי ובקיצור, אני חושבת כבר כמה חודשים להפסיק חלב ובשר.
כמובן שבעלי לא מרוצה מהעניין. כבר בארוחת הכיפור האחרונה הוא התבאס עליי שהכנתי את ארוחת אחרי הצום מחלבית לטבעונית. חוץ מסלט יווני, שם שמתי גבינת פטה שאותה לא אכלתי.
מה שאני מנסה להגיד זה שבעלי לא כל כך מפרגן לי בנושא, אולי בצדק, אולי לא.
רציתי לשאול את דעתכם בנושא. האם נתקלתם במחלוקת דומה מבני המשפחה שלכם? האם הצלחתם למצוא פשרה? 
כי מצד אחד אני לא רוצה להכניס יותר מזון שאינו טבעוני הביתה שלי ומצד שני, אני לא רוצה לצער את בעלי. 
לצפיה ב-'כן אצלי זה ככה למרות שאני לא ממש טיבעוני אדוק'
כן אצלי זה ככה למרות שאני לא ממש טיבעוני אדוק
20/09/2018 | 12:47
79
לא רוצה להיכנס כאן ל"אג'נדה של התפריט" שלי כי זה עלול לגרור ויכוחי סרק, אבל יש הרבה דברים שאני לא אוכל ואישתי לא מוכנה לוותר עליהם.
אז יש הפרדה בכמה מאכלים ואני מבשל לעצמי את האוכל שלי ואשתי לעצמה את שלה ויש כמה שאנחנו אוכלים ביחד וחלק לא.
לדעתי לא שווה לקלקל יחסי משפחה ולכפות על המשפחה הגבלות בנושאי אוכל.
את יכולה לנסות לשכנע בדרך טובה, למשל להכין דברים טעימים לעצמך ולתת לו לטעום ( זה מה שאני עושה) ואלי לשכנע בדרך טובה אבל אם לא ילך אז למען שלום בית אני לא מציע להתעקש על זה, וגם לא לנדנד או "לחפור" .
לצפיה ב-'הי וברוכה הבאה לפורום'
הי וברוכה הבאה לפורום
22/09/2018 | 02:29
58
אני בעד ״חיה ותן לחיות״ ונגד מיסיונריות משום סוג או כפיה . לא תמיד הבחירה שלי היא הבחירה של אחרים במשפחתי , וכל אחד שם את הגבולות שלו היכן שמתאים לו (ראי דיונים קודמים פה לגבי אירוח של סועדים בני משפחה שאינם צמחונים או טבעונים.

אני ומאמינה שעם הזמן , ככל שתבשלי ותכיני אוכל טעים  בריא וטבעוני כך לאט לאט התזונה בבית תשתנה באופן טבעי.

לצפיה ב-'ברוכה הבאה ובהצלחה בטבעונות'
ברוכה הבאה ובהצלחה בטבעונות
24/09/2018 | 14:26
62
רק להבא, אנא אל תשימי קישורים שנראים כמו פרסומת למוצרים מן החי כי ההודעות תימחקנה
לצפיה ב-'אצלנו רק אני טבעונית'
אצלנו רק אני טבעונית
27/09/2018 | 12:32
3
61
כשרק עברתי לטבעונות המשכתי לבשל בשר לשאר בני המשפחה, בהתחלה כרגיל ואח"כ לאט לאט עברתי להכין בשר לפי בקשה ישירה (בד"כ של הילדים, לא בן הזוג). יחד עם זאת מכיוון שאני המבשלת העיקרית, שלא לומר יחידה בבית, האוכל המבושל הפך לאט לאט לטבעוני, ומכיוון שכולם התרגלו, ולרוב גם טעים להם, אז אין תלונות, אבל זה היה תהליך מאד הדרגתי, בלי כפיה ובלי הצהרות. נכון להיום הבית הפך בפועל לצמחוני לגמרי (ביצים ומוצרי חלב לצריכה עצמית יש). בשלב מסוים אמרתי שמי שרוצה בשר יכול להכין לעצמו (למשל מנגל) ושאני כבר לא נוגעת בזה בשום צורה, ורק לאחרונה הודעתי סופית ובאופן רשמי שיותר גם לא מכינים בשר אצלי בבית, אחרי שזה המצב בפועל כבר יותר משנה. אני עדיין מאפשרת לאורחים בארוחות משפחתיות להביא בשר שהכינו אצלם. מניחה שגם זה יגמר מתישהו (ובקרוב...). בן הזוג פירגן, אבל לא עבר לטבעונות, גם לא לצמחונות אבל אוכל בשר רק מחוץ לבית, כנ"ל הילדים.
מבחינתי המסר הוא - בהדרגה, בלי כפיה, בלי לפרק משפחה על זה. תגדירי מה את מסוגלת לעשות ומה מבחינתך הוא קו אדום ותדברו על זה. דברים שהיום לא מתקבלים אולי ישמעו סבירים לגמרי בעוד שנה...
לצפיה ב-'לי זה לא נוח לדעת שבני משפחתי לא עושים דברים שהם אוהבים'
לי זה לא נוח לדעת שבני משפחתי לא עושים דברים שהם אוהבים
27/09/2018 | 15:50
50
בגללי.
זה ככה גם מכל הבחינות האחרות, אני מעדיף שלא יתחשבו בי, ושירגישו נוח בבית שלהם ושלא ירגישו שאני כופה עליהם.
זה ככה גם בפוליטיקה בדת במוסיקה באופנה וכל היתר... אצלנו בבית הפלורליזם המלא הוא בעדיפות על כל דבר אחר.
באותה מידה אני בטח שאם היה לי בן או בת הומוסקסואלים או  חוזרים בתשובה , או מתנצרים מתאסלמים ... גם  לא היה לי ולא לאישתי שום בעיה עם זה.
לצפיה ב-'מאד דומה לתהליך שאצלנו'
מאד דומה לתהליך שאצלנו
27/09/2018 | 18:27
1
45
רק שבן הזוג לא אוכל בשר בשום מקום
יש אצלנו בעיית צליאק ולאכול במקומות לא מוכרים זה ממש מפחיד
לצפיה ב-'ובפועל'
ובפועל
27/09/2018 | 18:47
41
יש כאן שלושה טבעונים ועודחד
אחת מחמירה מאד
אחד גמיש מאד
אחת סתם
אחד צמחוני ואחד אוכל כל בהגדרה אבל לא
חוץ מזה מחוץ לבית אבל מגיעות תדיר יש אחת נשואה בית טבעוני מהודק
אחת אוכלת כל אבל לא בבית וגם אצלה ירדה תצרוכת מוצרים מהחי משמעותית
 
והאורחים לרוב לא טבעונים אבל נהנים ממה שמוגש ונוהגת כמוך- מי שחייב מביא בעצמו לעצמו
 
לצפיה ב-'אמנם השאלה פורסמה רק בשביל הפרסומת'
אמנם השאלה פורסמה רק בשביל הפרסומת
29/09/2018 | 03:12
1
54
אבל לפחות התפתח דיון מעניין 
אצלנו הכל מעורב. אני צמחוני בהגדרה אבל התזונה שלי כמעט טבעונית, ביתי צמחונית ואשתי לא, אבל בתקופה האחרונה זוגתי הלכה הרבה יותר רחוק מבחינת צריכת הבשר שלה. בואו נומר שאין היום כבר שום חפיפה בין מה שאני אוכל ומה שהיא אוכלת... אם פעם שנינו היינו צורכים הרבה ירקות והיא גם בשר היום גם הירקות נעלמו.
לומר שזה קל? אני סתם אשקר. מצד שני, יש לה את הסיבות שלה, אני מבין מאיפה זה מגיע והיא אשה בוגרת ובחירת ליבי. אני גם מזכיר לעצמי שהיא פעם היתה צמחונית ובן זוגה לא רק שאכל בשר אלא גם עבד בלול. אז הוא הפסיק לאכול בשר והיא הלכה לכוונים אחרים, אבל כמו שהיא סבלה אותי בזמנו כך גם אני מקבל אותה. עצוב? קצת  מסתדר עם זה? כן
לצפיה ב-'אתה צודק מאד!'
אתה צודק מאד!
29/09/2018 | 19:34
53
גם אני מזכירה לעצמי שפעם הייתי אוכלת כול.
 ואני אומרת, כל אחד ואחת בזמנם האישי. 
למשל, האחיין שממש התבאס וקיטר שנהייתי טבעונית (כי אהב את הבישולים שלי) -- היום גם הוא טבעוני! ואצל עוד בני משפחה יש שינויים לטבעונות או צמחונות. 
לצפיה ב-'חצי'
חצי
06/10/2018 | 20:05
19
 מהמשפחה שלי טבעונית (אני ואחותי).
הורינו מבשלים מנות שיתיאמו גם לנו וגם להם (כשמתארחים אצלם). בסופי שבוע אני מכינה לחבר שלי בעיקר אוכל טבעוני מדהים שיהנה והוא מכין לו את הבשר, גבינות וביצים שלו. אם נביא ילדים אי פעם משערת שהוא יכין את החלק הזה ואני את שלי (לא מוכנה לבשל בשר ככה או ככה). 
 
זה לא קל, אבל אם משקיעים בבישול ומראים שלא חסר מבחר (וזה עולם עשיר של תזונה) אז יש יותר היענות.   מבינה את הקושי ותזכרי שכל שינוי מצמצם וחוסך הרג וסבל מיותר של בעלי חיים ואת מהווה דוגמא חיובית לילדיך. כמו כן כדאי להבהיר לבעלך את יתרונות התזונה לילדים: הרבה יותר ירקות ופירות מכל הסוגים והרבה יותר הזדמנויות להחשף למגוון טעמים. שוב , הכל בהדרגה. אם את מבשלת עיקרית ומעוניינת להפסיק לבשל בשר נסי לשכנע אותו ללמוד את הכנת מנות "הדגל" שלך. אם לא עובד תכיני תמיד גם כמה מנות בשבילך וכשיראה שזה לא פוגע בו והאוכל טעים אפשר לעבור בהדרגה. אישית לא מאמינה בכפיה...

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ