לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום תזונה צמחונית וטבעונית
ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

חלב צמחי לקפה-ניסיתי כמה סוגים
28/05/2016 | 16:51
4
66
הי לכולם,
אז יצא לי לנסות כמה סוגים וחשבתי לכתוב מה דעתי.. (רק לציין שאני שותה קפה שמכיל 80% מים ו-20% חלב)
אז חלב סויה במתיקות מופחתת של תנובה-עדיין לטעמי מתוק מידי, ולא התחברתי.
חלב שקדים של תנובה (החדש), לדעתי לא מתאים לקפה, טעם מאוד משתלט
של שקדים.
בנוסף, כל המוצרים המועשרים (אלה שהוסיפו להם ויטמינים באופן מלאכותי) גרמו לי לכאבי בטן..
 
משקה אורז-שקדים של ויטריז'-הכי ניטרלי מבחינת הטעם בקפה, ללא תוספות מלאכותיות, לא גרם לי לכאבי בטן. (אבל חסרה לי ההקצפה בקפה)
מה שאני רוצה לנסות (וחשבתי לשאול אם יש כאן כאלה שניסו) זה החלב סויה של אלפרו האדום ללא תוספת סוכר ולמעשה (על פי הכתוב) מכיל רק מים ופולי סויה. איך הוא בקפה? (הבנתי שחלב סויה הוא היחיד שנותן הקצפה טובה)
 
רק לציין-אני חולת קרוהן, ומאוד חשוב לי למצוא תחליף חלב שאוכל לצרוך על בסיס יומיומי וגם לקחת לעבודה כי אצלנו מייבאים רק חלב פרה ללא תחליפים צמחיים.
 
תודה מראש,
שמרית
מה את בעצם שואלת?
28/05/2016 | 18:19
47
אני לא אוהבת את זה
לי זה חבר טעם והמרקם דל אבל זה באמת ענין אישי
לי לא מפריע האלפרו הרגיל בקפה למרות שיש בו מתיקות, אני לא מוסיפה לזה סובר וזה עושה עבורי את העבודה אם אני מבקשת קפה בחלב, לרוב אני שותה שחור או אספרסו
אני פשוט עברתי לקפה שחור בלי חלב....
29/05/2016 | 07:29
40
אבל עם חוויאג׳
לא אוהבת מתיקות בקפה או בתה.
היתה תקופה שהייתי מכנה נסקפה עם חלב שקדים תוצרת בית, אבל ההתעסקות עם השוואת טמפרטורות עייפה אותי אז הפסקתי

שלום לך
29/05/2016 | 13:38
34
אני לא שותה קפה וגם לא חלב, באופן יומיומי, אבל מבחינת זמינות אין בעיה למצוא את האלפרו האדום ללא סוכר במרבית הסופרים.  יש מתכונים שבהם מקציפים חלב סויה כך שנראה לי שאפשרי להקציפו, כאמור לא ניסיתי ובוודאי יש כאן כאלו שכן.
מחיקה ותוספת
31/05/2016 | 10:35
2
שימו לב, מחקתי כאן את כל התגובות שלא עסקו בנושא של השאלה.
אנא, אל תייעצו עצות רפואיות בפורום.
 
והתנצלות, מכיוון שהמחיקה גורפת ומוחקת את כל מה שבא בעקבותיה, נמחקה גם ההודעה של RSPA שממליצה על חלב אלפרו אדום.
 
 
חג שבועות - ביכורי קציר חיטים
31/05/2016 | 09:33
5
חג האביב, חג מתן תורה...
אני עוד זוכרת את סלי הביכורים שהיינו מביאים לגן ולבית הספר, טנא עם פירות העונה. בקיצור, אני זוכרת את החג לפני שהפך להיות חג מועצת החלב.
ומאז שאני טבעונית אני מתלבטת אם להתעקש על עוגת פירות או להכין עוגת כמו-גבינה.
איך אתם חוגגים?
אני עוד לא סגורה על תפריט, יש עוד שבוע וחצי, ומתחילה אצלנו עונת ימי הולדת שגם להם צריך לתכנן.
מה שבטוח - תהיה לזניה ממצות שהכנתי והקפאתי משאריות מצה שהביאה לי קולגה  
מפה לשם הגיע יום חמישי
26/05/2016 | 09:46
18
76
(האהוב!) ואפשר להתחיל לתכנן בישולים לסופ"ש! בתקווה שהפעם רובם גם יתבצעו.
אנחנו פותחים את הסופ"ש ביום הולדת שנה לנכד של אחותי, אני מביאה מאפה ממולא במנגולד וקישואים + סלט שעוד לא החלטתי איזה. יש הרבה סלק, אז אולי אלך על סלט סלק חי עם קצת גזר, רכז רימונים, אולי תפ"ע.
מרק ירקות שיהיה לשבוע הבא: עם הקצוות של המנגולד מהמלית, עלים וגבעולים מהסלק, תפ"א, גריסים ועדשים
יש לי המון חצילים - מחלק אכין פרוסות בתחמיץ, מחלק רטטוי, ומהשאר תבשיל הודי עם גרגרי חומוס.
חלה כלשהי - אולי חלה ממולאה, עוד לא סגורה.
 
וכל השאר אחליט מחר או בהמשך היום.
 
ומה בשאר המטבחים?
אל תגזימי
26/05/2016 | 10:05
1
53
יש לי נתח טופו כפרי בריא שאני מתכוונת לפרוס ולהשרות בתערובת חרדל סילן ותבלינים ומחר להניח על בצל מקוצץ עם מעט שמן ולצלות , כנראה בתנור.
 
יש לנו בגינה הרבה תרד ניוזילנדי - אולי קציצות עם בצל מטוגן ועדשים אולי לביבות עם גבינת שקדים...אולי סלט מאודה או בצק ממולא, לא יודעת
 
יש לי סלק צהוב, תפוחי אדמה, קישואים עגולים כהים וצהובים שנראים כמו דלעת, כרוב ירוק כרוב סגול
 
חושבת אני וחושבת
 
עדיין אין לי מושג
הנתח
26/05/2016 | 12:46
33
החתוך בתוך המשרה במקרר,
בתנור מאפה עם בצק ירוק שיש בו גם אפונה קלויה מעליו שכבת עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות ומעל תערובת עלי תרד סלרי בזיליקום מהגינה ושורש פטרוזיליה בקוביות, גבינת שקדים וחתיכת טופו קדיתא .
עדיין אין לי מושג מה אכין לשבת...
האוכל שלי הרבה יותר פשוט...
26/05/2016 | 10:10
2
61
אני מבשל עכשיו עדשים עם אפונה. וגם אורז מלא.
כל זה להיום בערב ולסוף השבוע
כמה פשוט, ככה טוב.אתה מבשל קטניות ואורז בנפרד?
28/05/2016 | 07:02
1
19
סלט ערבי נחמד ליד?
אני מבשל את הקטניות בנפרד מהאורז
28/05/2016 | 09:50
24
אבל את שני סוגי הקטניות הקטנות אני מבשל ביחד
אוי, יש לי המון מנגולד וזוקיני
26/05/2016 | 10:32
3
37
איך את עושה את המאפה? נראה לי קלאסי כדי לסיים את הערימה...
אז במסגרת קיצור תהליכים
26/05/2016 | 11:26
2
45
אני משתמשת בבצק פילאס, אבל כמובן שאפשר להשקיע ולהכין בצק לבד (חשבתי על זה לשלוש דקות)
המלית היא המלית של הלזניה ממצות כאן
שהכנתי משתי חבילות גדולות של מנגולד (בלי הגבעולים) פלוס קישואים.
 
אני מכינה את המלית מראש ומקררת היטב, ואז מאד קל גם למלא את הבצק וגם לעשות "קליעת צמה" יפה.
נ"ב אפשר גם עם בצק פילו, במנות אישיות
26/05/2016 | 11:27
5
בסוף לא הגעתי לתגובה שלך בזמן אז
29/05/2016 | 10:45
14
מה שעשיתי היה קנלנוי ממולא במנגולד, הרבה בצל, טופוטי ואגוזי מלך, מוקרם בשמנת קשיו. יצא יאמי! הגדולה שלי, שמשתדלת להמנע מפחמימות, פתחה את הקנלוני ואכלה את המילוי לבד....
חוץ מזה היה מרק מינסטרונה מלא בכל הירקות שצריך היה להפטר מהם, וסלט טבולה עם פיסות לימון ופלפל חריף.
אצלי כרגיל בקטנה. פעם ראשונה שהכנתי פלאפל מפולי סויה.
26/05/2016 | 16:43
17
פתחתי את הבוקר
27/05/2016 | 10:18
3
37
בקילוף בצלים קטנים, חיתוך שני חצילים קטנים וקשים ושורש פטרוזיליה גדול
את הבצלים חתכתי לארבע את החצילים לאצבעות ואת הפטרוזיליה קוביות קטנות
הכל בסיר עם מעט שמן זית לצליה, אחרי כמה דקות הוספתי את הטופו מאתמול ,כיסיתי והכנסתי לתנור.
 
על תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה הצבתי סלקים סגולים וצהובים קטומי גבעולים ולתנור. אחר כך מתכננת לפרוס להניח על מגש ולפזר עשבי תיבול טריים שמן זית מעט מיץ לימון וזסט וגרורי פרמז'ן טבעונית.
 
עכשיו אני חוככת מה לעשות בקישואים למלית והדלעות היפניות הקטנות שיש לי...
התמודדתי עם הכרובים
27/05/2016 | 11:55
2
28
הירוק נחתך דקדקדק יחד עם בצל ירוק, חופן עלי גד טריים, חופניים שקדים מקורמלים שבורים ,מעט שמן זית מיצלימון ומלח
 
הסגול נחתך דקדקדק ועל באש עם שזיפים פיזרדיים,בצל ,ריבת תות עץ מהעונה שעברה ,מלח פלפל שחור, זרעי כמון. וואי וואי וואי
 
ועדיין הקישואים והדלעות וגם שסק עייף מהמאחור של המקרר, אני חושבת שאסור מקררים עמוקים...
אולי ריבה? תיכף נראה
 
עוגת מישמשים הבפוכה בדרך
אכן ריבה!
27/05/2016 | 15:21
1
20
פרות מעורבת ללקק תאצהעות
והשכן ממול כבר הזמין לקטיף תות עץ שמי ,אין דברים כאלה!
 
הקישואים וחלק מהדלעות מולאות המחית בטטה ותפוח אדמה מעורבבת עם בצל ירוק קצוץ ואגוז מוסקט על זסטר ברוטב חלב קוקוס בזיליקום שום, הוספתי לסיר פרוסות קישואים שהשחמתי במחבת וקציצות אחדות מהמלית שנשארה ועובתה בקמח חומוס
נו ובסוף
27/05/2016 | 17:00
16
נתחי טופו שרויים מאמש , אפויים עם בצל וחצילים בתוספת נענע קצוצה ומעט כוסברה אחרי הבישול
 
צלי כרוב סגול עם שזיפים פיזרדיים וריבת תות עץ
 
סלק סגול וצהוב אפוי , פרוס עם רוטב מיצלימון טרי שמנזית זסט לימון גבינת פרמזן טבעונית עלי קורנית לימונית
 
סלט כרוב ירוק עם כוסברה בצל ירוק ושקדים מקורמלים
 
ריבת פרות מעורבת מכילה שסק תפוחי עץ שזיפים אפרסקים ונקטרינות
 
קישואים עגולים ודלעות יפניות קטנות ממולאים במחית תפוחי אדמה בטטה ובצל ירוק קצוץ עם אגוז מוסקט על זסטר, מבושלים בסיר עם חלב קוקוס שום בזיליקום ופרוסות קישואים מושחמות על מחבת וקציצות משארית התערובת
 
אורז אפוי עם קוביות בטטה וגזר
 
חצאי תפוחי אדמה מונחים על מצע בצל פרוס דק, מלח שמן זית ופלפל שחור גרוס
 
עוגת מישמשעם הפוכה נטולת גלוטן
 
מטבוחה
 
סלט ירקות פשוט
 
נשאר להכין טחינה ולהביא חומוס מהכפר ליד
 
שבת שלום!
מג'דרה בסיר אחד: איך זה בדיוק עובד?
28/05/2016 | 06:56
3
23
כלומר, איך אני יודעת בדיוק כמה מים יספיקו לבישול העדשים (יש רק ירוקות כרגע)+אורז בצורה שלא תיווצר דיסה?
 
וגם: בצל מטוגן אני כה אוהבת,אך עושה לי צרבת
28/05/2016 | 06:59
2
26
במה כדאי לתבל או להחליף כתוספת טעם-קראנצ'יות למג'דרה?
את יכולה לטגן את הבצל לפני הבישול ולהוסיף
28/05/2016 | 14:21
1
25
אותו לתהליך ובכך לשמור על הארומה ולהתמודד עם החומציות.
קרנצ'יות- שבבי שקדים/זרעי חמניה או דלעת קלויים על מחבת או בתנור
להוסיף לפני ההגשה
תודה
30/05/2016 | 22:08
B12 וסידן
25/05/2016 | 14:16
8
64
האם אפשר לקחת את שני הכדורים בו זמנית?
B12 מתחת ללשון -וסידן בבליעה.

צריך להפריד ביניהם? ואם כן- כמה זמן בין אחד לשני?
תודה.
בעיקרון אין בעיה
25/05/2016 | 21:04
6
15
26/05/2016 | 05:21
3
לא רק שאין בעיה, נראה שאפילו רצוי לקחת קלציום וB12 ביחד.
26/05/2016 | 16:37
4
36
זה מה שעולה מהמאמר הבא.
 
לא יודע אם זה עומד בביקורת מדעית - אבל זה מה שכתוב.
גידי - אשמח לשמוע את דעתך.
במקור שהפנית לא מצאתי איזו
27/05/2016 | 01:38
3
33
עדות על יתרון של לקחת את שנייהם יחד. הם מצטטים מאמר שמראה קורלציה בין חסר בבי 12 וירידה ברמות סידן. זה עשוי להעיד על כך שרמות מסוימות של בי 12 בגוף נחוצות לספיגה יעילה של סידן, אבל זה לא אומר שיש יתרון בלקחת את שנייהם יחדיו
תודה. נכון וגם שסידן נחוץ לספיגת B12.
27/05/2016 | 06:18
29
הניסוח שלי לא היה מדויק. מטרתו המקורית היתה להביא את מה שבמאמר לגבי החשיבות של סידן לB12 ולהיפך. זאת, לעומת מה שהיה עלול להשתמע מהשאלה של לילי, כאילו יכולה להיות כביכול באינטראקציה ביניהם איזו בעיה.
 
מעניין. לא ידעתי שיש קורלציה בין
27/05/2016 | 09:51
1
21
חסר B12 לירידה ברמות הסידן...
האם לקיחת תוסף סידן יכולה "למלא חוסרים" בסידן, כמו נטילת B12?.
מישהו יכול להאיר את עינינו בסוגיה החשובה הזו?
האם נגרם נזק "בלתי הפיך" עקב המחסור בסידן???.
השאלה תמיד בעיני
27/05/2016 | 10:12
20
למה
למה יש חיסרון במשהו
האם יש בעיית ספיגה?
האם יש ליקוי בגוף שגורם לפרוק והפרשה החוצה של...
האם יש בעיה בהנעת האלמנט החסר לאברי המטרה
 
לכן בעיקרון התשובה לשאלתך היא כן אבל מייד אחריה מופיעה ההתניה תלוי בנסיבות...
נזק בלתי הפיך יכול להיגרם במצבי קיצון ושוב תלוי נסיבות
זו שאלה מאד מאד מאד כללית טלכן אין לה מענה אחד מדוייק
קראי למשל כאן
תודה.
26/05/2016 | 14:42
2
יש משהו לקינוח?
26/05/2016 | 16:12
2
42
היי מחפשת קינוח מיוחד יש למישהי/ו המלצה?
לקינוח - תפוח. קינוח מיוחד - תפוח בסילאן.
26/05/2016 | 16:42
41
אבל הכי בכיף זה סלט פירות ממש עם גלידת מנגו וניל על בסיס מי חומוס.
???
26/05/2016 | 20:17
10
מה בקלחת לתחילת השבוע
23/05/2016 | 19:32
8
57
במיה שנקלתה בתנור והוכנסה לרוטב עגבניות עתיר תבלינים ושום
אורז בסמטי עם חתיכות ספגטי תירס לבם מטוגנות מתובל בתיבול הודי צהבהב
שעועית ירוקה וצהובה חתוכה למקטעים עם תועפות בצל ירוק מוקפץ, מלח ופלפל
קציצות שבבי סויה גזר וקישוא
אני בישלתי
23/05/2016 | 19:51
2
54
עדשים שחורות וירוקות ואורז מלא לארוחת ערב.
שאר הארוחות הם קרות.
למשל לחם עם טופו ופרוסת עגבנייה ומלפפון ושום.
 
תנסה
23/05/2016 | 20:27
1
41
להמיר את העגבניה בעגבניה מיובשת שתחתוך לרצועות דקות
שידרוג  כזה לכריך
אתמול אכלתי כריך כזה עם פרוסה דקה של טופו קר, שתי חתיכות עגבניה מיובשת חתוכות לרצועות, פטרוזיליה מקוצצת,קצת טחינה גולמית עם שום. תענוג
תודה
23/05/2016 | 21:06
5
מה זה ואיך זה במיה קלויה בתנור?
24/05/2016 | 06:54
1
33
אני עוד לא בישלתי, חוץ ממרק. טוב שיש שאריות
אתמול במשלוח של חביביאן הגיעה מתנה - צרור של ריג׳לה
הפעם הראשונה ששמעתי על ריג׳לה היתה לפני כחמישים שנה.... בספר קופיקו כלשהו. כשהדודה מונה שלחה את הילדים לקטוף לה ריג׳לה. נדמה לי שקופיקו לקח לה את הכסיות הלבנות לביצוע העבודה. שובבי.
אצלנו לא היו דברים כאלה.
גם כשלימדו אותנו בבי״ס על קציצות מחובזה במצור לא כ״כ הבנתי במה מדובר.

בכל אופן  הוספתי ריג׳לה לסלט ולכריך, דיווחים בהמשך
במקום לטגן
24/05/2016 | 17:26
30
קוטמים את העוקצים מניחים בתבנית על ניר אפיה ומייבשים
 
אצלנו ריג'לה לא עבר
לעומת קציצות חובזה שעוברות מעולה כי נשאר בעלים הללו משהו לעיס למרות אידוי
כאן התבשל
24/05/2016 | 10:18
36
מרק עדשים ירוקות עם הרבה עלי סלק, שנגמר מיד למרות הסיר הענק
המון אנטיפסטי:
תבנית גדולה של ירקות בתנור - פרוסות דלעת ערמונים, כרובית ופטריות פורטבלו גדולות בשמן זית ופלפל שחור, שמוגשים עם טחינה.
בתבנית נפרדת גזרים סגולים ולבנים וסלק צהוב בשמ"ז סילאן ולימון
ופרוסות זוקיני עבות קלויות על מחבת פסים עם קצת מלח גס. יאמי.
וגם פסטה ילדים ברוטב עגבניות פשוט
והיום מרק ירקות
24/05/2016 | 17:29
34
קוביות קטנות גזר, סלק צהוב, שורש פטרוזילה, בצל, קישואים, תפוח אדמה אחד, שום. הכל בערבוב עם שמן זית ואז מים והרבה שמיר קצוץ דק.
 
בסוף הכנסתי ספגטי ללא גלוטן שבורים  די קטן
 
עכשיו בתנור עוגיות בצק שקדים ושוקולד נאפות כמקשה אחת שטוחה ודקה ומיד אחרי צאתן יסומנו בסכין
והיום לכבוד לג בעומר...NOT
25/05/2016 | 21:05
40
תבשיל פרוסות תפוחי אדמה ושעועית ירוקה עדינה
תבשיל בצל מטוגן פרוסות פםטריות צלויות, קוביות טופו קדיתא ופרוסות עגבניות טריות ומיובשות
כורכום, חומצה פולית
25/05/2016 | 12:28
2
47

1. האם תוסף כורכום (כדורים) פוספוליפיד מריווה עדיף מתוסף כורכום (כדורים) עם פלפל,
מכיוון שפוספוליפיד מריווה גורם לספיגה טובה יותר, או שזה קשקוש פרסומי?

2. האם יש מניעה לקחת תוסף כורכום (בכדורים) בזמן הריון? (בנוסף לשאר התוספים)

3. האם נכון שכבר לא מומלץ לכולם לקחת 5 מ"ג חומצה פולית בהריון אלא 400 מק"ג או שזו שמועה לא מבוססת מחקרית?
 
זה לא ממש נושא הפורום אבל אנסה לענות
25/05/2016 | 15:24
38
לגבי שאלה 1 אין לי מושג, כדאי להתיעץ עם מישהו שמתמחה בתזונה/רפואה משלימה בתחום הרלבנטי ואינו שייך לחברה שמוכרת את התוסף .

לגבי שאלה 2- בד׳״כ לא בודקים תוספי מזון כמו תרופות בהריון, לכן יש פחות מידע. באופן עקרוני אני מעדיפה בהריון (ובכלל) לא לקחת שום דבר מיותר שלא הוכחה נחיצותו בוודאות.

3. כבר שנים שההמלצה לכלל הנשים המתכננות הריון או בשליש הראשון להריון היא לקחת 400 מק״ג ליום, המינון הגבוה של 5 מ״ג מומלץ על ידי רופאים בד׳״כ למקרים של מומים בעבר במערכת העצבים או נטילת תרופה שמעלה סיכון למומים כאלו.
כורכום בהריון
25/05/2016 | 20:59
34
מותר במתינות
כדאי מאד להתייעץ בפורום של מומחים לצמחי מרפא
נניח כאן
האם קוואקר טחון וקוואקר דק זה היינו הך?
24/05/2016 | 23:54
2
18
במתכון?
25/05/2016 | 07:21
1
38
כן
 
תודה!
25/05/2016 | 12:40
8
ביקור שבועי אצל פייסל
19/05/2016 | 22:35
12
89
פותח את בישולי הסופשבוע
מה הבאנו?
שעועית ירוקה וצהובה דקות וגמישות
במיה בשני גוונים
פלפלים אדומים קטנים ושטוחים
כרוב ירוק וכרוב סגול
קישואים קטנים וקשים
חצילים חלקי לחי קלי משקל
עגבניות ירקרקות
צנוניות
סלק סגול
בטטות קטנות
צרורות כוסברה שמיר נענע
פטריות שמפניון ופורטובלה גדולות קשות ויציבות להפליא
צרור ענק של בצל ירוק
פרות מלוא הטנא כולל דובדבנים

והגיע משלוח של טופו קדיתא כמעט עד הדלת

עכשיו נותר רק לבחור- מה להכין?

טופו קדיתא
20/05/2016 | 10:13
53
זו הזמנה למאכלי שבועות
אזני מנסה היום לביבות בטקסטורת גבינה
עם בצל ירוק בתערובת
 
חוצמזה עוד אין לי מושג
רק אני מכינה שבת?
20/05/2016 | 16:53
10
64
מוכן כבר
קציצות שבבי סויה וירקות מגוררים גס, מטוגנות
 
תבנית תנור מלאה קוביות תפוחי אדמה גזר בצל בטטה ותבלינים לרוב
 
מרק בטטות ומיצתפוזים טרי עם הרבה ג'ינג'ר ושורש כורכום טרי
 
אורז בר אורז מלא עגול עדשים שחורים עדשים חומים ובצל מטוגן- סוג של מג'דרה
 
את פשטידת הטופו ובצל ירוק הכנתי במחבת והיא כבר אזלה...
 
חצילים אפויים ואחר כך ברוטב סויה סילן שמן שומשום מיצלימון
 
סלט עם חצאי ענבים, פרוסות עגבניות שרי שוקולד רצועות חסה אורגנית טבעות בצל דקיקות זרעי חמניה  שבבי שקדים ורוטב נענע שום לימוני
 
עוגת פרורים ועליה קרם טופו אפוי וזיגוג שוקולד בדרך
 
בתכנון טחינה, סלט ירקות ישראלי , פטריות אפויות עם שום מלח ושמן זית ואולי קרם שמנתי מסויה עם עשבי תיבול או בלי כלום
כן
21/05/2016 | 09:02
45
פה הכי קרוב לבישול היה לסחוט מיץ תפוזים טרי לפיצקית.
וכרגע עוגת שוקולד בתנור, כי כל השבוע בא לי ולא הגעתי להכין...
אוכל מבושל למזלי יש מחמותי
אנחנו גם אכלנו משהו בערב שבת
22/05/2016 | 00:39
34
חלות מתוקות ביתיות
מקנצ'יז טבעוני
אורז ועדשים
כרובית בתנור
תפו"א אפויים
אספרגוס על מחבת פסים
קולסלואו
ממרח אבוקדו
ממרח פלפלים
 
אצלי היו תכניות שלא בוצעו
22/05/2016 | 07:51
31
חוץ מהקארי בטטות שהיה מעולה
כל השאר נדחה מחמת שילוב של עייפות ועצלות
אוף אני מקנאה. עדין בלי מקרר כבר שבוע
22/05/2016 | 21:31
6
32
אוף כבר אמרתי?
למה???
23/05/2016 | 14:39
5
25
אין שרות?
מה הטרוף הזה?
אולי תקנו חדש?
המקרר זכרונו לברכה
23/05/2016 | 21:13
4
35
עלה בלהבות עד כדי צורך לכבודו במטף חוויה מפוקפקת. כמובן שהוזמן ונקנה חדש למחרת . אבל השירות... השירות בארץ הקודש כה משובח שלוקח שבוע כמעט לקבל אותו.
ככה זה בפריפריה היחסית-לא-פריפרית - אם הייתם גרים בחיפה או תל אביב היתה הובלה אחרי יום... וכמובן שגם אחרי שבוע ניסו בתירוצים שונים לא להביא אותו. אני איימתי שאין מצב שאני אהיה עו״ש דקה בלי מקרר אחרי שבוע בלי מקרר באמצע הקיץ!!!
לא היה אמור להגיע אתמול?
24/05/2016 | 06:49
28
איזה סיוט...
הו מזל רע
24/05/2016 | 17:31
2
30
אנחנו קנינו תנור, בפריפריה שלנו, הגיע תוך יום...
הגיע!!!
24/05/2016 | 22:02
1
32
אמנם הגיע המקרר הקטן שהזמנו לחדר אחר ולא המקרר הגדול למטבח (שתקוע במכס? אלוהים יודע) אבל גם זו חצי נחמה.
אמנם יצא החשק והכוח לבשל , מקווה שיחזור עם המקרר החדש.
24/05/2016 | 22:09
5
רק לספר שאצל אורנה ואלה
21/05/2016 | 13:50
2
100
ברחוב שינקין בתל אביב יש לא מעט מנות טבעוניות כולל קינוחים
מבחר העוגיות היה מצויין
היית בעיה"ק? וגם בישלת לשבת? אלופה
22/05/2016 | 07:54
1
12
22/05/2016 | 09:40
42
הייתי ביומולדת רק למבוגרים
והכנתי לצאצאים שאכלו  שבת אחים גם יחד
אוכל מהיר
20/05/2016 | 11:38
3
77
שלום לכל באי הפורום,
לאחר דיאלוג ממושך (שנים...) בעלי סוף סוף כבר לא מתנגד לאוכל טבעוני ואפילו מודה שהוא יכול להיות טעים. בעקבות זה הארוחות הביתיות הופכות יותר ויותר טבעוניות.
הקושי העיקרי שלי הוא אם יש שיבוש בתוכניות וצריך לארגן משהו מהר. נגיד, עשר דקות. הפתרון הקל עד כה היה טוסטים או חביתה.
אשמח לרעיונות לאוכל מהיר הכנה. גם דברים שאפשר להכין מראש ולהקפיא תופסים מבחינתי.
תודה
חומוס טחינה
20/05/2016 | 12:45
76
גבינה טבעונית לטוסטים
קציצות ירק מוכנות במקפיא או סתם במקרר
מגוון ממרחים וירקות לכריכים, טופו חתוך דק מושרה ברותחים להצטרף לכריך עם ממרחים בעלי טעם חזק כמו טפנד או ממרח עגבניות מיובשות
ממרחי אגוזים, ממרח טופו בטעם כבד קצוץ,
תירס מקופסאת שימורים...
תירס ואפונה של סנפרוסט במקפיא שטופים במסננת מוכנים להצטרף לסלט
רוטב פסטה מוכן, רק לצרף פסטה....
קוביות קטנות של ירקות וטופו במחבת עם תבלינים ושמן במקום חביתה...
 
יש המון אפשרויות
ברוכה הבאה!
20/05/2016 | 16:07
43
כיף תמיד לשמוע על אנשים שעוברים לטבעונות

קודם כול,  גם עכשיו אפשר להמשיך עם טוסט וחביתה - יש גבינות טבעוניות לטוסט, ואפשר להכין חביתות ירק מקמח חומוס או קמח עדשים.
אפשר להכין מראש תערובת של קמח חומוס, קצת קמח אורז, תבלינים - להוסיף מים או. סודה או חלב סויה ועשבי תיבול, ולהכין חביתה. רק אולי לא לקרוא לזה חביתה... אלא לביבת ירק.
י
אם את אומרת שאין לך בעייה עם הכנה מראש והקפאה - אני מכינה קציצות שונות להקפאה (קציצות תרד, קציצות ירק, שניצל תירס), מרקים, רטבים לפסטה או לאורז.

היום יצאתי ממש מוקדם מהבית וחזרתי לםני שעה, אז אני מכינה ארוחה מודולארית מהפריזר: קארי בטטות ברוטב מסאמן - שזו מחית תבלינים ועשבי תיבול מוקפאת פלוס חלב קוקוס מהפריזר.... רק לערבב ולהוסיף לבטטות והפלפל.... אולי בעצם זה לא נכנס לקטגוריה של זריז מאד.
אוכל מהיר ביתי בריא
23/05/2016 | 23:40
31
הפתרון לאוכל מהיר ביתי טעים ומזין מצריך קצת התארגנות מראש (במועד שבו יש לך זמן פנוי), אולם התוצאה שווה את זה - האפשרות לארגן ארוחה טובה ובריאה בכל עת, תוך דקות ספורות. רעיונות:
 
* מגוון ממרחים איכותיים - חומוס ביתי, פסטו ביתי, עגבניות מיובשות ושמן זית, ממרח זיתים - לשמור במקרר או בפריזר.
* לחם איכותי, אפשר כבר פרוס וקלוי - לשמור בפריזר.
* פיצה ביתית קפואה (לא אפויה) - 10 דקות בתנור, ובינתיים חותכים סלט.
* רוטב לפסטה\ניוקי קפוא במנות קטנות.
 
למעשה כמעט כל תבשיל שהוא אפשר להכין כפול ולהקפיא חצי בציפייה לאותו ערב שבו חוזרים גמורים ורק רוצים לשלוף ולאכול משהו. פשטידות, קציצות, ירקות ממולאים, אפילו מרק. כאשר מתרגלים לזה, זה נעשה עניין של שגרה וממש מקל על החיים. 
מתכון לעוגת בננות מוצלחת יש לכם? מתכון חצילים משובח
17/05/2016 | 10:07
15
94
חצילים  מגאורגיה
לפרוס דק חצילים לאורכם .
למרוח שמן לפזר מלח ולאפות (אני מעדיפה לטגן)
להכין מלית :
אגוזי מלך 
כוסברה
אורגנו
שום
מלח 
פלפל
גירדת לימון - הברקה שלי.
לקצוץ יחד  הכמיות לפי הטעם , ניסתי עם פטרוזיליה  , עם תערובות אגוזים  , טימין  , בצל  , נענע 
 
ההרכבה - למלא את החציל ולגלגל להניח על מגש ולפזר מעל  גרגירי רימונים ו/ או גרידת לימון כוסברה ו/או פטרוזיליה.
 
אותו מתכון עם קישואים - הצלחה רבתי
עם מלפפונים טריים - כנ"ל
עם דלעת טרייה - לא משהו
 
תודה
החצילים נשמע מעולה! ברוכה הבאה
17/05/2016 | 10:29
3
45
מצאתי ב"תיאבון בריא" שני מתכונים שנשמעים נהדרים, אני לא ניסיתי אבל עכשיו ממש בא לי לנסות אחד משני אלה!
תודה רבה,מעדיפה עוגות שנוסו,יש טונות של עוגות ברשת
17/05/2016 | 11:07
2
9
צודקת, גם אני מעדיפה מתכונים שנוסו
17/05/2016 | 13:17
1
37
מצד שני, אני לא ממש מתה על עוגות בננה אז לא בטוח שבאמת אנסה את המתכונים (בכ"א המתכונים של רעות ויגו מאד אמינים, מנסיוני)
מצד שלישי, שני המתכונים נשמעו לי מאד טעימים.... אז אם אשיג בדרך הביתה בננות בשלות, אולי אנסה ואז אוכל לדווח!
מצד רביעי... אולי מישהי או מישהו פה יוכל לעזור לך יותר ממני
תודה , אחזור לספר .
18/05/2016 | 06:39
2
יש לי נסיון טוב
17/05/2016 | 15:35
2
48
עם עוגת הבננות שוקולד של ״ מה את עושה כל היום״ שטבענתי.
אם כי אני לא חובבת בננות בעוגות
17/05/2016 | 15:36
34
או בשום צורה חוץ במצבן הטבעי - לאכול ולקלף
הילדים והאיש חיבבו. תכתבי בגוגל.
תודה
18/05/2016 | 06:38
3
בבקשה
17/05/2016 | 18:08
4
59
שתי כוסות קמח
1/2 כוס שמן
ארבע בננות בשלות מרוסקות במעבד מזון
3/4 כוס סוכר
שקיק אבקת אפיה
טיפונת מלח
תמצית וניל איכותית
2/3 כוס חלב סויה או נוזל אחר
אופציונלי- חצי כוס אגוזים שבורים גס/ חצי כוס שוקולד מריר מרוסק גס
 
לערבב הכל, אני מכינה במעבד מזון, הבננות אחר כך שמן אחר כך סוכר וקמח לסרוגים עם הנוזל וכל השאר.
 
להכין תבנית 26 או מקבילה אינגליש קייק לשמן ולקמח או לרפד בניר אפיה.
לאפות כ-40 דקות בחום 170 מעלות.
 
אפשר לזלף על העוגה החמה סירופ מייפל  או להכין זיגוג לימון סוכר
 
 
 
תודה רבה
18/05/2016 | 06:36
3
2
ספרי איך יצא
18/05/2016 | 18:23
2
3
חזרתי לספר
20/05/2016 | 07:28
1
32
עוגה מצויינת.
כוחה בפשטותה, מעניין איך טעמה למחרת ... לא נשאר ולו פירור אחד :).
בפעם הבאה אוסיף אגוזים או שוקולד .
 
שמתי 6 בננות והפחתתי בסוכר, במקום חלב סויה , מים.
 
תודה רבה
20/05/2016 | 10:11
עוגת בננה פעמיים מייפל של קרין גורן
17/05/2016 | 18:50
2
47
להוריד את הביצים. אני מוסיפה 2-3 כפות מים במקום רק להשוות כמות נוזלים.
כרגיל אצל גברת גורן
17/05/2016 | 20:29
58
מלא סוכר ושמן
מיותר
גם בננות
גם סוכר בכמות וגם מייפל חצי כוס...
כוס שמן? ואגוזים? וחלמונים? מלא שומן
 
לא צריך
תודה
18/05/2016 | 06:35
10
היום קציצות
18/05/2016 | 10:25
5
66
עדשים צהובים קטנים וכתומים קטנים שורים במים
גם תערובת פטריות מיובשות במים אחר כך יטחנו גס

מה עוד אינני יודעת יקרה תוך כדי
וליד? אורז עם קוביות גזר ובצל ואולי טבעות דקות של גבעולי סלרי

מה אצלכם?

אתמול קניתי 3 בננות
18/05/2016 | 10:38
54
אכין עוגת בננות מהמתכונים שעלו כאן אתמול בעקבות הדיון !
בתקווה שאגלה שאולי אני כן אוהבת עוגת בננות.
קציצות יש לי גם מתרד וגם מתירס, פלוס מרק ואורז עם חומוס. בקיצור אני די מסודרת
הכל - כלום וכך גם עד יום ב׳
18/05/2016 | 21:58
1
30
לצערנו המקרר המשפחתי הלך לעולמו כשהוא עולה בלהבות באופן דרמטי לכולם שלום אבל אין מקרר עד ליום ב׳ ובהתאם לכך גם אין בישולים. נאלצתי לשכן את האוכל והקפואים במקררי השכנים. די מבאס באמצע החום הגדול שאין מקרר...
ואו, זה הרבה זמן בלי מקרר!
18/05/2016 | 23:30
26
מקווה שיש לך שכנים מסבירי פנים.

אוקיי, הכנתי עוגת בננות
19/05/2016 | 18:00
1
39
אקלקטית מהמתכונים שעלו כאן.
חבל מאד ששכחתי להוסיף שמן, נראה לי שזה קצת פגם במרקם...
אני מתלבטת אם לתת לציפורים או לעשת ממנה כדורי שוקולד.
כדורי שוקולד! ברור
19/05/2016 | 18:51
7
B12 ו"טריקארדיה"
17/05/2016 | 14:28
10
86
רציתי לדעת אם B12 שנלקח בבליעה (ולא תחת הלשון)-
האם הוא נספג בכלל?
מדובר בB12 שנמצא בכדור "טריקארדיה" (או שם דומה...)
מישהו יודע אם הוא נספג או שבכלל לא? או שאולי נספג מעט?
תודה לעונים.
על פי גישת ה"כף זכות" - יתכן שנספג מעט או שנספג הרבה או...
17/05/2016 | 15:08
9
63
שלא נספג בכלל.
על הספיגה משפיעים גורמים שונים וצריך לבחון את התוצאות פר פרסונה בפועל בבדיקה מתאימה.
לא ממש הבנתי-
17/05/2016 | 15:47
1
37
בוודאי נעשו מחקרים רבים בעבר,
לפני שגילו שהספיגה המירבית היא מתחת ללשון...
האם יש ספיגה כלשהי בבליעה? או שלא נספג בכלל?
מישהו יודע?
תודה.
יכולה להיות ספיגה גם בבליעה. אבל, גם יכולה לא להיות.
17/05/2016 | 21:11
32
זה לא סתם שיש במצאי כדורים לבליעה.
אבל, כדי לעקוף ולנטרל "מכשולים" פוטנציאליים בספיגה בבליעה ודרך המעי - יש את האופציה של מציצה מתחת ללשון המאפשרת לחומר להכנס ישר לדם.
בחיים לא שמעתי על המותג הזה
17/05/2016 | 15:55
6
46
אני לוקחת בי12 של סולגאר (כך נדמה לי, רחוק לי מדי לקום ולבדוק) (רחוק=2 מטר, אבל חם) ובדיקות הדם מעולות אז כנראה שנספג
אם לא "כף זכות" אז "כפיים"...
17/05/2016 | 21:15
5
43
התכוונת לסולגאר תחת הלשון או לבליעה?
תודה רבה על תשובותיך.
18/05/2016 | 10:57
4
7
בעקרון, יש ספיגה פסיבית של בערך 1%
18/05/2016 | 16:18
3
51
מה- b12 שנלקח בבליעה, בנוסף לספיגה דרך הרצפטורים. למעשה ממעט מהחקר שבו הושוו תוספי בליעה מול מציצה מתחת ללשון, לא היה הבדל ברמות ה- b12 (וזה אצל אנשים עם בעיות ספיגה).
אני לא מכיר את המוצר הספציפי הזה וייתכן וצורת האריזה שלו פחות תתאים לספיגה דרך בליעה, אז שווה למצוץ אותו מתחת ללשון בשביל להיות בטוחים.
טריקרדיה - דף המוצר
18/05/2016 | 23:11
29
 
בתחתית הדף יש גם הפניה לעלון לצרכן.
תודה! קיוויתי שאתה או בן תענו
18/05/2016 | 23:33
25
כי אני כל פעם שוכחת את ההסברים.
בכל אופן אני לוקחת סולגאר, לפעמים ככה ולפעמים ככה (עוד מסממני השכחה) ועד כה טפו טפו הכול בסדר
גידי תודה רבה על ההערות וההארות.
22/05/2016 | 12:47
15
ותודה כמובן גם לכולכם.
עשב חיטה
18/05/2016 | 13:35
21
שלום, כיום אני מגדל עשב חיטה בבית באמצעות מנבטה מודולרית מיוחדת שלא מצריכה אדמה ורציתי לדעת, האם העובדה שזה גדל ללא אדמה מפחיתה מהערכים של העשב?, האם כל הטוב שבעשב בא מהנבט עצמו או גם מהאדמה?
תודה
האם כשכתוב ברכיבים: מתחלבים
16/05/2016 | 18:45
4
56
זה אומר שיש חלב במוצר?
בקיצור: שוקולד מריר שברכיביו יש מתחלבים E322 E476 "מותר" לי או "אסור"?
רכיבים מתחלבים אינם חלב
16/05/2016 | 19:36
3
60
לגבי מספרי הE הספציפים- איני מומחה. אבל פעם ראיתי רשימה על זה  בפורום טבעונות
תודה. האם פורום טבעונות אינו הפורום הזה?
16/05/2016 | 20:29
2
14
לא פורום זה הוא תזונה צמחונית וטבעונית -יש עוד פורום-
16/05/2016 | 21:07
1
48
תנסי לחפש באינפורמצית עזר שלו - אבל אני לא בטוח שהרשימה ישנה
תודה קרנף לבן.
16/05/2016 | 21:30
6
חם חם חם חם
16/05/2016 | 06:42
12
69
מה אתם מכינים לימים כאלה?
אני חושבת על לפתן מצונן היטב
על מי נענע עם לימונים וקוביות קרח
מרק מלפפונים עשבי תיבול ויוגורט טבעוני
סלט ירקות רב צבע עם עשבים קצוצים
הזדמנות להוסיף גלידות בטעמים שונים על בסיס מי חומוס
16/05/2016 | 07:53
49
וגם - היות שדובר בו הרבה לאחרונה - מרק גספצ'ו קר.
בדיוק אתמול ראיתי מתכון (נוסף לרבים אחרים) למרק הזה בוואינט. אולי יבוא לך...
 
 
עוד הזדמנות: לצחוק קצת עם הגששים - חם חם בטבריה
16/05/2016 | 08:12
2
44
זה בקצרה. אם רוצים לשמוע הכל אבל לא באיכות אז הנה
 
16/05/2016 | 20:22
3
אח טבריה טבריה אם היית צפת...
16/05/2016 | 20:23
7
אין לי כוח לכלום...
16/05/2016 | 11:07
2
49
נראה לי שהערב אכין להם ולי רפש רולס עם דפי אורז ולעמי איזה רוטב מגניב (הם לא בענייני רטבים), או סלט פסטה קר אפילו.
בעקרון בימים כאלה זה הרבה פירות, במיודח אבטיח.
רפש רולס נשמע מתאים למזג האוויר הזה
16/05/2016 | 16:00
1
8
יאמי יאמי
16/05/2016 | 19:04
31
גם כשחם אני אוכלת מרק חם
16/05/2016 | 11:46
1
48
עם ירקות וקטניות.
אם כי אם החום הזה נמשך, בהחלט אכין גספצ'ו 
בארגז של חביביאן היה פקוס - מלפפון שעיר שנראה קצת כמו קישוא וטעים כמו המלפפונים של ילדותי! חבלז על הפנאי!
 
גם אני אוכלת חם
16/05/2016 | 18:10
35
גם בשיא החום לא מוותרת על דייסת הקוואקר החמה של הבוקר
מה שכן, במהלך היום משתדלת להתגבר על התשוקה לגלידה, גם כשאני מכינה אותה מפירות אני לא שולטת בכמויות ואוכלת בלי הגבלה, מה שלא ממש תורם לרצון שלי לרדת במשקל.
ובעיקר אוכלת סלטים קרים או "בטמפרטורת החדר"
בפינת האוכל הממוזגת היטב אצלנו
16/05/2016 | 19:12
37
אכלו פסטה אורז מסולסלת עם רוטב בולונז שבבי סויה  בשמחה ובתאבון
 
ככה זה כשיש מתבגרים בבית
אני אוכל רק ארוחה אחת חמה ליום
16/05/2016 | 19:38
31
בערב שיותר קריר
פה עוד אין ממש תאבון, אבל
16/05/2016 | 20:29
37
לקטנטונית הכנתי סלט כמו טונה מגרגרי חומוס מבושלים מעוכים, מלפפון חמוץ קצוץ, אצת נורי קצוצה, מיונז ביתי וקצת פפריקה מעושנת. היא ממש עפה על זה וחיסלה כמעט הכל!
וגם קלחי תירסים מבושלים
אבוקדו
שאריות של פסטת רוזה קלילה
שאריות של פלאפל-מאש מונבט
ואבטיח ודובדבנים לרוב
מישהו יודע איזה חלב סויה זה?
13/05/2016 | 14:31
9
69
בעברי ניסיתי להוריד חלב נוזלי (אך כל תחליף שניסיתי עם הקפה לא צלח). פעם אחת רכשתי חלב סויה דיאט אבל טעמו היה מתוק ולא התאים לקפה.
פעם נוספת הזמנתי קפה הפוך בקופיס וביקשתי חלב סויה אך החלב היה מתוק וגרם לי לכבדות בבטן (כמו ששוקו גורם לי). היום במקרה יצא לי לשתות קפה הפוך וביקשתי קפה על בסיס מים עם מעט חלב סויה ולהפתעתי החלב לא היה מתוק וגם לא גרם לי לכבדות או לחוסר נוחות בבטן (וגם לא היו לו טעמי לוואי)
למישהו יש מושג איזה חלב סויה זה יכול להיות?
הוא היה ללא סוכר בוודאות וגם לא ממותק.
 
אולי חלב סויה ללא סוכר של אלפרו
13/05/2016 | 16:53
3
36
אין לו גם תוספות כמו סידן וויטמינים והוא מתאים לבישול
תודה, אני אנסה! יש אותו בסופר או רק בחנויות טבע לרוב?
13/05/2016 | 19:21
2
3
יש אותו בשופר סול
13/05/2016 | 20:38
4
ראיתי כמעט בכל הסופרים
14/05/2016 | 19:23
24
שופרסל, ויקטורי ועוד. זה החלב עם האריזה הכתומה אדומה שכתוב עליו ללא תוספת סוכר. לדעתי יש גם עוד יצרן חוץ מאלפרו אך פחות שכיח בסופרים מאשר אלפרו. חלב סויה במקררים של תנובה וכו׳ הוא עם תוספת של ממתיק כלשהו.
מה היתה הבעיה לשאול את זה שהכין את הקפה לסוג החל"ס?
15/05/2016 | 14:57
4
60
שאלתך תמוהה במקצת ומזכירה "פטנט" של מפרסמים המצפים לקבל תשובה שתהיה תואמת למה שהם רוצים לקדם.
כך זה מצטייר, ואם אני טועה - אז מתנצל.
כף זכות
15/05/2016 | 16:32
1
55
זה הכיף בפורומים ובאינטרנט... שאפשר לשאול בהם על דברים שלא חשבנו לשאול בזמן אמת.
ולקבל תשובות שגם אחרים לומדים מהם.
 
כמו שנאמר "השכל, כמו המשטרה, מגיע רק אחרי המאורע"
15/05/2016 | 19:15
37
בגלל שהייתי עם קרובים, ולא נשארנו לשבת במקום
17/05/2016 | 15:35
1
32
קנינו והלכנו,
כששתיתי את הקפה לא חשבתי על זה בכלל (בגלל שהייתי עם אנשים)
רק כאשר חזרתי הבייתה פתאום תהיתי ביני לבין עצמי איזה סוג של
חלב זה היה.
בכל מקרה תודה,
 
אז טעיתי והתנצלתי.
17/05/2016 | 21:23
3
מה אני מבשל לשבת
13/05/2016 | 20:45
5
77
אני מבשל חומוס גרגרים ושעועית אדומה
אותם אוכל בארוחת ערב עם אורז מלא וסלט גדול.

כל השבוע אני אוכל אפונה ועדשים או עדשים ומש.
לכבוד שבת אני אוכל את הקטניות שדורשות השריה

הארוחות האחרות הם קרות.

שבת שלום

אצלנו
14/05/2016 | 19:25
52
אכלנו מה שנשאר מיומצמאות +תוספת סלט ירקות רב צבע טרי, טחינה חדשה, תפוחי אדמה בתנור וזהו.
כל השאר שאריות ששמחנו לערום על הצלחות בינהן קציצות עם שעועית אדומה מושרית
 
שבת שלום גם לך
והיום למרות החום
15/05/2016 | 14:05
3
45
אורז מלא עם עדשים שחורים וקארי
תבשיל בצל עגבניות טריות שורש סלרי וקישואים, הכל בקוביות קטנות
 
יכוליות שאוסיף מלבי קר עם קוביות פרי מבושל בסוכר ולימון מעל
אצלי שאריות משבת
15/05/2016 | 17:40
36
עדין חומוס ושעועית אדומה עם אורז מלא
וסלט
צלחת
15/05/2016 | 18:34
1
63
נראה טעים
15/05/2016 | 18:46
5
חג שמח
12/05/2016 | 21:26
18
80
אז מה היה לנו?
שני סוגי קציצות טבעוניות על האש,
קוביות טופו במרינדה על פלטה לוהטת,
שיפודי ירקות,
סלט טופו כמו ביצים-מבית היוצר של נעה וגנסקי שהיא גם שכנה
סלט תפוחי אדמה עם מיונז טבעוני- כנ"ל
פלאפל,
סלט כרוב עם שומשום אגוזים וסויה- גיסתי
סלט כרוב סגול עם מיונז טבעוני-נועה
צ'יפס בתנור
סלט תירס אפונה גבינה טבעונית עגבניות מיובשות,
סלט ירקות קשים וזרעים,
סלט עגבניות עם בזיליקום,
טחינה,
חומוס- קנוי מחומוסיה שווה באזור
מטבוחה- חברה של הבת הביאה
חצילים קלויים על האש,
פרוסות דלעת על האש,
מטבל אבוקדו,
שתי עוגות בחושות- אחת אני אחת גיסתי
טראפלס- גיסתי
אבטיח מעולה ,
טארט תפוחים- שכנה נוספת
לא צילמתי כמעט כלום.
אורחים מלוא חופניים עד החושך.
ילדים בערמות התרוצצו באושר, מבוגרים ישבו בפינות פינות צחקו שתו ואכלו לאט לאט
היה חג שמח ונעים!
חג עצמאות שמח (היום יום העצמאות הרשמי)
13/05/2016 | 07:17
1
58
כל הכבוד על ההשקעה. 
אני ואחותי היינו במנגל הטבעוני, פחות השקעה יותר ג'אנק אבל גם היה כיף ונחמד
אחת האורחות שהיתה אמרה
13/05/2016 | 09:40
58
מי צריך את המנגל הטבעוני וכל הזבל ולשחם וככה כשיש לנו כאן ליד הבית את זה...
חג שמח, איזו השקעה!
13/05/2016 | 07:27
1
10
היו די הרבה אנשים
13/05/2016 | 09:15
37
רובם לא טבעונים
ניסינו שיהיה כל מני כדי שכל אחד ימצא כמה דברים
נשארו הרבה שעות
היתה אוירה נינוחה ועליזה
הצליח לנו
מנות הדגל שנגמרו למרות שהיה מהן הרבה
13/05/2016 | 09:49
49
היו השיפודים שכללו זוקיני, קישוא בהיר, בצל, עגבניות שרי ירקרקות ועגבניות מדי המהממות\ פטריות שמפניון ומשרה שכלל סויה נ"ג סילן עשבי תיבול מיובשים שום מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומעט שמן זית
 
והטופו! שכלל טופו כפרי בריא הקשיח יתוך לקוביות  שרוי בתערובת של חרדל,סילן,שום, פפריקה חריפה, פפריקה מעושנת והונח לפני הצליה על צלחת צליה עבה וגדולה מכוסה בצל קצוץ שמן זית ומלח. יצא נעולה.
 
גם מהשאר אכלו יפה אבל זה היה ממש מפתיע מההתרגשות שיצר
אחד האורחים טרח לציין שוב ושוב שזה(הטופו) הרבה יותר מוצלח מחזה עוף במרינדה על האש
פטנטים שלמדתי בחג וענייני שאריות
13/05/2016 | 10:57
2
73
חברה לימדה אתי פטנט גאוני לחימום כדורי פלאפל: בשקית נייר, במיקרוגל. נשמע הזוי, אבל מוצלח, הם יוצאים רכים מבפנים ופריכים בחוץ. עשר שניות.
חברה אחרת לימדה אותי לטגן פלאפל בסיר קטן ייעודי, כך שמשתמשים בפחות שמן. מטגנים ארבעה חמישה כדורים כל פעם, אבל זה צ׳יק צ׳ק.
אחותי הכינה חומוס מעולה - אבל יותר מדי. מה הייתם עושים עם שאריות? מתאים לסמבוסק?

ד״א בסוף קניתי ולא אפיתי פיתות, להפתעת האורחים (״איזו בושה״  היתה אחת התגובות.... אבל הקנויות טעימות לגמרי) (תגובה רק בצחוק... שנאמר: in laughing (

מה שכן, הכי טעים - דובדבנים. הכי מתוק - הנכד של אחותי
חומוס ניתן להקפיא
13/05/2016 | 11:06
49
ואחרי ההפשרה להוסיף מעט טחינה גולמית מים ושום כדי לאושש אותו
על דברים אחרים בעיני הוא משתלו אלא אם מתחשק לך חומוס ועליו טחון מתובל היטב בתבליני בשר והרבה בצל מטוגן או הרבה פטריות ובצל מטוגן ולהמשיך לאכול ממנו
תודה על הטיפ. נשמע טוב חימום במיקרו בשקית נייר. זה ינוסה.
15/05/2016 | 14:49
16
בענין הטיגון בסיר קטן - זה בדיוק מה שאני עושה גם.
מדהים
14/05/2016 | 08:21
6
54
מקנאה שזה כל כך רחוק אי שם בהרי הצפון
ואני עם סוג של וירוס בטן כבר מיום רביעי
מבלה את רוב הזמן במעיכות מתקדמת על הספה וצופה בבלאגן נערם ברחבי הבית
 
כיף לכם
אולי בשבועות?
14/05/2016 | 19:21
5
12
אנחנו מתכננים נסיעה לצפון
14/05/2016 | 20:25
4
56
בשבועות הקרובים
אמנם התכנית היא לאזור ניר דוד והסביבה, אבל נראה
מה זמן הנסיעה משם אליכם פחות או יותר?
שעה +
14/05/2016 | 22:18
3
14
15/05/2016 | 08:13
2
10
זה קרוב לגבול
15/05/2016 | 14:20
1
44
ראש הנקרה , נהריה, נחל כזיב, שלומי... אלה השכנים שלנו
צור או צידון…?
17/05/2016 | 20:50
4
איזה מגוון! להתעלף! כל הכבוד!!
14/05/2016 | 21:18
2
40
בערב החג היינו במסיבה המסורתית של היישוב, עם טקס הדלקת משואות נאה, פעילויות שונות והמון על האש כמידי שנה. גם השנה, כמידי שנה הגעתי לטקס ולפעילויות ועזבתי עם הדלקת המִשרפות.
עם זאת, השנה לראשונה עשו גם "על האשים" צמחוניים בדמות שניצלים מן הצומח שגם כמובן לא אכלתי אבל זה שינוי מעניין מהשנים הקודמות.
 
למחרת נדדנו לרעננה למנגל הטבעוני שהיה מאד נחמד, טעים ואווירה טובה ללא ריחות בעלי החיים הנשרפים. לגבי האוכל, ג'אנק ג'אנק אבל מאד נהניתי משיפודי הסייטן ברוטב....  היה מצויין.
מעט תמונות אוכל מהמנגל הטבעוני...
14/05/2016 | 21:26
1
60
תמונות מהפייסבוק
14/05/2016 | 22:03
36
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ