לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום תזונה צמחונית וטבעונית
ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

עוגיות לימון
01/05/2016 | 08:51
3
שלום לכולם.
 
חדש פה. טיפה על עצמי: טבעוני מזה שלושה חודשים, אחרי תקופת צמחונות של שנתיים. המוטיבציה העיקרית היא מוסרית אבל גם השיקול הבריאותי משחק תפקיד לא קטן עבורי. בזמן האחרון למדתי לבשל לעצמי את האוכל הטבעוני שטעים לי ואני שואב הנאה מרובה מכך.
 
ולשאלה: עקב עודף יבול לימונים מהעץ של אבא שלי, פונקתי בשק מלא. החלטתי להכין מאפינס לימונים על בסיס מתכונים שמצאתי ברשת וקצת אלתורים שלי. הכנתי עיסה ממיץ לימון, קליפת לימון, קמח שיבולת שועל, טחינה, שקדים קצוצים וסוכר (יוחלף בסילאן בפעמים הבאות). אפיתי בתבנית מאפינס מסיליקון ויצא לא רע בכלל בשביל פעם ראשונה. אני מניח שהבסיס למתכון לא ישתנה מהותית.
 
הייתי רוצה להכניס לעיסה גם את בשר הלימון - הציפה. נראה לי שזו תהיה תוספת מצוינת למרקם המאפין. הלימונים היו מאד בשרניים ועסיסיים והוציאו המון מיץ, אבל כל הבשר העסיסי של הלימון נשאר בחלק העליון של המסחטה, עם הגרעינים. כאשר ניסיתי להפריד בין ערימות הציפה והגרעינים זו היתה משימה בלתי אפשרית. מישהו מכיר דרך קלה להפריד בין הציפה ועשרות הגרעינים שהתערבבו בה?
 
תודה.
 
טבעונות בגליל המערבי
28/04/2016 | 14:42
6
51
בשבוע וחצי הקרובים נשהה בנהריה.
אשמח להמלצות על מסעדות וסופרים ידידותיים באיזור. ידוע לי שברשתות בתי הקפה לרוב יש אפשרויות טבעוניות, אשמח לשמע האם יש מקומות מעבר לכך.

חוץ מזה, בעוד שבוע וקצת יהיה גם אירוע בבית חמותי ורציתי לדעת אם יש מקום לרכוש בו מזון טבעוני מוכן לאירוח, כדי שיהיה לי מה לאכול בלי לבשל בעצמי, תודה.
תהנו! בטח למיקי מהי יש המלצות
28/04/2016 | 15:26
7
לא יודעת לגבי לקנות כי אני לא קונה מוכן
29/04/2016 | 18:56
4
24
לגבי סופרים אני קונה ברשת בתי הטבע קסם הטבע יש בכפר וורדים, נהריה וכרמיאל
יש להם מבחר מוצרים טבעוניים כולל טופו, "כבינות" למינהן כולל צהובות של וגה ושל משו משו , שבבי סויה שוקולדים טבעוניים ומוצרים מוכנים קפואים כמו בורגרים במגוון, שניצלונים וקובה.
 
תודה
30/04/2016 | 20:03
3
11
קסם הטבע יוצא ממש קרוב להיכן שנשהה, אני אבדוק את המקום. הם מוכרים טופו קדיתא?
אם יש לך המלצות למסעדות ידידותיות אני אשמח.
 
שוב תודה.
בעיקרון הרשת מוכרת קדיתא
30/04/2016 | 21:10
2
14
מסעדות...תראי אצל בועז מבשל בהילה אפשר לאכול רק בששי בערב, צריך להזמין מראש והוא יודע להכין תפריט טעימות טבעוני, בדוק. המסעדה לא טבעונית בעליל .
חוץ ממנו יש מלא חומוסיות נניח החומוס בכפר יאסיף ליד תחנת הדלק של פז, אם מגיעים מצפון לדרום הוא יהיה לפניה\ כתוב עליו החומוס הכי טוב עובדה או משהו טפשי כזה אבל החומוס שלהם סבבה, יש להם פלאפל וכל מני סלטים של חומוסיה, הם מכינים גם בשר. כל המקומות שיש בהם מזון טבעוני באזור הם גם.
בקניון ארנה החדש בנהריה יש גרג עם תפריט טבעוני מרשים ואת יכולה גם לקחת הביתה אם את רוצה.
 
בעכו יש את דאלל שהיא צמחונית ככה שאפשר להסתדר אבל לא אכלנו שם רק שמעתי עליה.
 
כנאפה טבעונית   יש בממתקי אבו ג'ימי, רחוב השוק 8 תרשיחא.
 
ברוב המסעדות ניתן להזמין מנות בלי אבל המבחר קטן ולא מגניב....
באמירים יש כמה וכמה אבל אנחנו לא נוסעים עד לשם לאכול- בעיקר אוכלים בבית
 
 
מקווה שעדיין בתוקף
30/04/2016 | 21:17
1
14
יעקוב בראמה
צריך הוראות מדוייקות כדי לא לפספס  את הכניסה לחניון של  "שראביכ".לכן וגם בגלל שהמסעדה קטנה ממש,כדאי להתקשר לבקש הנחיה מדוייקת ולבדוק מה מצב המקומות.  הרבה   מנות טבעוניות מהמטבח הערבי הגלילי. מחירים שפויים להפליא ואוכלוסיה מגוונת שמגיעה לשם.
שראביכּ. בכניסה ממזרח לראמה. פונים שמאלה לרחוב הראשי  השלט החמקמק מצד שמאל. טל. 04-9995768
תודה רבה!
01/05/2016 | 05:55
4
בהחלט בתוקף, אנחנו כאן לשבוע וחצי הקרובים.
ארוחת החג שני הייתה קטנה
28/04/2016 | 20:52
2
56
ועשיתי אותה עם אבי:

סלט ירקות- פילפל עגבניה - מלפפון שום שמן קנולה
אורז
אפונה ועדשים

ואבא  אכל מרק עם  הרבה קניידלך


חג שמח לכולם
אצלנו היה יחסית צנוע
29/04/2016 | 19:02
38
רק ההרכב המשפחתי
אורז עם עדשים
מרק ירקות עם כופתאות
כל מני שיירים מהימים האחרונים כולל כרוב ממולא, חצילים בשני אופנים, ת"א וסלק צהוב בתנור, חומוס, מטבוחה, סלט שומר וצנוניות...
ועוגת קוקוס בחושה עם זיגוג שוקולד
 
האבטיח נשאר סגור בינתיים
היום לעומת זאת
30/04/2016 | 18:22
15
היו לנו אורחים
הארוחה כללה סלט חסה מגידול ביתי עם טבעות דקיקות של בצל, בזיליקום מגידול ביתי , פרוסות דקות של תפוח וקוביות אבוקדו. רוטב שמנזית מיצלימון מלח סילן שום
 
סלט ירקות ללא עגבניות- אחת אלרגית, מלפפון, פלפל אדום, קלרבי, גזר, בצל, צנון
 
טחינה ביתית הרבה שום
 
מטבוחה ביתית  לא חריפה ליתר בטחון
 
לחם נטול גלוטן מבוסס בעקר על טף- מעולה, תמר שוב תודה על המתכון הגלוטני שהוליד את התענוג הזה
 
פשטידת פטריות על בצק קמח קוקוס וטף, מעל פטריות בצל גבינות טבעוניות מקדמיה שמרי בירה ומעל קישורים טחונים עם מלח פלפל מעט קמח תפוחי אדמה ושמרי בירה
 
ממרח טופו בצל מטוגן אגוזי מלך שמרי בירה
 
כרוב ממולא עם רוטב עגבניות עשיר וסמיך
 
מג'דרה מאורז בסמטי עדשים חומים ובצל מטוגן עם הרבה כמון וקצת כורכום
 
מרק ירקות עם הרבה הרבה קוביות וחלק מרוסקים
 
 
לקינוח היה לנו אבטיח לא רע ועוגת קוקוס שוקולד מאתמול
איך שומרים על טריות מיץ גזר סחוט, ולכמה זמן?
30/04/2016 | 16:51
5
מועדים לשמחה!
25/04/2016 | 07:54
6
58
איזה חג... גם חופשה של שבוע בעלות מופחתת (על כל יום מורידים לנו רק חצי יום חופש)
גם מצות מבוקר עד ערב - ימימימי!
גם בילויים עם משפחה (והכוכב.. הנכד של אחותי, אין דברים כאלה [לפחות מאז שהבן שלי היה קטן ] )
ואני לא מבשלת כי נשארו לי המון שאריות מהסדר
את הארגז של חביביאן פרקתי למקרר, אולי הערב אבשל משהו
 
בקיצור - מדוע לא יבוא פסח פעמיים ברבעון!
 
מועדים לשמחה גם לך
25/04/2016 | 10:37
40
גם אני היום עדין אוכל שאריות מהסדר ומשבת
מחר או היום בערב אני מכין עדשים שחורות וירוקות עם אורז לצהרים.
שאר הארוחות הם קרות. דברי חלב דברי סויה  חומוס אגוזים פירות ירקות ומצות.
אני מצליח פחות ויותר לשמור על הדיאטה מהדיאטנית. ואני מאוד שמח על זה.
 
יום טוב ושמח לכולם!
גם כאן שיירים לרוב מה שלא מנע
26/04/2016 | 09:29
4
41
אתמול סלט ירקות ענקי עם חסה נפלאה מגידול עצמי- איזה הבדל בטעם איזה הבדל במרקם, בלי עין הרע וזה
 
פיירקס גדול בתחתיתו שיירי תפוחי האדמה האפויים מהסדר מעליו תערובת של בצל מטוגן, קוביות קטנטנות שורש סלרי, שיירי פטריות, סלק צהוב , בצל ירוק ועוד תפוחי אדמה. בלילה דלילה של חלב סויה עם מעט קמח חומוס ומעט עמילן ת"א, כיסוי ולתנור. יצא נפלא, נעלם כבר אמש.
 
עוגה בחושה עם קמח קוקוס כחלק מהתערובת ושבבי קוקוס כתוספת, ציפוי שוקולד מבריק , הו כה טעים
 
היום יש לנו אורחים בשתי נגלות, לקפה סביב הצהריים שזה אומר הצטיידות מחודשת בגלידה טבעונית ואולי בעוגת מקרר ובחלב סויה שכמעט נגמר וקרח!
 
ולארוחת ערב, שם מתכננת צ'יפס קרוע ביד כבסיס ומשם נזרום...
אז מה היה לנו?
26/04/2016 | 23:04
2
36
האורחים הביאו עלי גפן ממולאים, כרוב ממולא וחציל קלוי בטחינה
אנחנו הוספנו סלט פסטה אורז , דפי אורז ממולאים ממרח טופו בארומת כבד קצוץ, צ'יפס קרוע ביד, לחמניות טף עם טופו וגבנ"צ טבעונית, חומוס, טחינה, מטבוחה, קציצות סלק צהוב, וצלחת אבוקדו עם לימון ומלח גס.
 
לקינוח היתה עוגת פרורים עם זילופי שוקולד וקרם טופו
 
נרשמה שביעות רצון רבה בקרב כל הנוכחים
כשאני עוברת ביעף על הרשימה שלי
26/04/2016 | 23:13
1
48
אני נזכרת בגבעת חלפון https://www.youtube.com/watch?v=Hnd0qCsePVg
דקה 6:51
27/04/2016 | 04:59
3
וכל יום אורחים
29/04/2016 | 19:19
15
אתמול בערב רק החבר של אחת הבנות
אבל הערב ומחר גם
 
ועל זה נאמר חג שמח ושבת שלום
מה שאכלתי בליל הסדר
22/04/2016 | 20:08
47
153
אחותי הביאה את האוכל אז הייתה סעודת מלכים
גזר זעיר ממותק

סלט סלק

עלי גפן ממלאים באורז

חצילים בתחינה

קצת חרוסת

חזרת

תפוח אדמה

בטטה

אורז

אפונה ירוקה

קצת מצה מלאה

עוגית  קטנה לקינוח

המשך>>
אחותי הביאה את האוכל אז הייתה סעודת מלכים
גזר זעיר ממותק

סלט סלק

עלי גפן ממלאים באורז

חצילים בתחינה

קצת חרוסת

חזרת

תפוח אדמה

בטטה

אורז

אפונה ירוקה

קצת מצה מלאה

עוגית  קטנה לקינוח

רוטב סמיך
22/04/2016 | 11:56
1
55
רוטב סמיך לתבשיל טופו עם פטריות וירקות. הצעות?
לרוב אני מסמיכה חמאת קשיו אבל היא מתקשה ולא תישאר רוטב עד הערב...
 
מעט קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה
29/04/2016 | 19:22
5
קמח אחר?
לכל רוטב שווה להוסיף לפני חימום מעט מים כדי שלא יישרף ויהיה במרקם מתאים
בשעה טובה התחלתי לבשל לחג
21/04/2016 | 23:09
10
99
אם כי נראה לי שהרבה יחכה למחר, כי ממש כבר בא לי לישון


מ-ה-מ-ם. איזה יופי של קערה!
22/04/2016 | 00:04
38
אצלי הרוב כבר מאחורי:
הקינוחים היו הראשונים להתבצע. אני חייב להגיד שהבאונטי פשוט מדהים.
רוב הסלטים כבר במקרר. הפאי רועים בתנור עז ווי ספיק…
חלק מהרשימה תגיע מחר עם האורחים.
מפאת אינפלציה בכמות המאכליםהחלטנו לוותר על תחתיות הארטישוק הפעם.
אני בחצי הדרך
22/04/2016 | 01:19
1
45
מה מוכן?
חומוס
 
תערובת טבעונית של החיפושית לקניידלעך
 
בצק שקדים ממתין להיות מחר תחתית למאפה כשמעליו שכבת גבינת טופו ומעליה עגבניות מיובשות מרוסקות
 
קציצות סלק צהוב ברוטב תפוזים ורוזמרין
 
שעועית ירוקה וצהובה צלויות עם הרבה בצל מטוגן
 
מילוי מהמם לבלינצ'ס מטופו, בצל מטוגן, אגוזים גרעיני חמניה ומלח פלפל
 
קישואים עגולים קטנים ממולאים שבבי סויה אפויים ברוטב חלב קוקוס, חמאת בוטנים בזיליקום וקארי
 
חרוסת מתפוחים אגוזים קינמון ותמרים
 
עלי גפן בקטיף עצמי ממולאים אורז שקדים ובצל מטוגן, רוטב עגבניות טריות לימון שום
 
טראפלס מהממים
 
מה נשאר למחר?
מרק
לבשל את הכופתאות
להכניס תפוחי אדמה לתנור
לטגן בלינצ'ס ולמלא אותם ואז להכין רוטב פטריות כנראה
לאפות את הבצק ואז את שאר חלקי המאפה
לחמניות זיתים נ"ג ולכן כשל"פ
סלטים כי אני לא אוהבת סלטים מאתמול
אולי גם אורז אולי גם עוגה בחושה או מלבי...
 
אחת האורחות תביא סלט קינואה ואחרים גלידה
 
 
נראה מעולה!
22/04/2016 | 10:26
14
אני מחפשת רעיונות לקציצות סלק צהוב או משהו מענין איתו- איך עשית את הקציצות? יש עוד רעיונות?
שיהיה חג שמח!
22/04/2016 | 01:20
7
יופי יופי
22/04/2016 | 01:21
2
46
מה זו "בלילה" בהקשר של צלחת הסדר?
 
אצלנו החלטנו לדחות את הסדר ונערוך אותו ביום שבת, במסורת ערי החומה. האמת היא שאין לי הרבה בישולים כי מן הון להון, זוגתי השתלטה על הכל כמעט והרבה אורחים מביאים הרבה דברים טובים. נשאר לי רק לעשות מפרום חצילים ותפו"א (על בסיס מלית של חיטה,בורגול ואגוזים), ולעזור לה קצת במה שהיא תרשה לי.
השנה גם החלפנו הגדה. עד היום השתמשנו בהגדה שאנחנו כתבנו לפני 11 שנה, אבל החלטנו שהיא מעט יותר מדי למבוגרים ופחות מדי לילדים אז השנה כתבנו הכל מחדש (כולל מקבילות באנגלית לילדים שלא יודעים לקרוא בעברית). גם פה, אשתי עשתה את הרוב. אני רק עזרתי בעריכה.
 
ואצלנו בכלל אווירה של חג כי בשבוע הבא מסתיימת שנת הלימודים באוניברסיטה שזה תמיד חגיגה מרגשת בעיירת קולג' קטנה כשלנו.
חג שמח
 
 
"בלילה"
22/04/2016 | 04:19
1
43
תמר בטח עסוקה כעת בהכנות לסדר ולכן כדי לסייע אני מביא מדבריה בפוסט אחר קודם. היא ציינה שבמקום זרוע - היא שמה ״בלילה״ של קמח מצה ושמן (בתור מנחת סולת)-- תחליף לקורבן.
תודה
22/04/2016 | 06:39
5
מרשים ומיוחד.
22/04/2016 | 04:30
1
37
חוץ מזה, אני קורא בהנאה את תיאורי הכנותיכם לסדר תוך כדי שאני נזכר ב"עונש" הזה אצלי בשנים קודמות ואני מסיר בפני כולכם את הכובע. כל הכבוד!
אני השנה לא מכין דבר ו...חוגג ממש.
 
חג שמח לכולכם, לכם ולמשפחותיכם ולכל באי ביתכם ושהפסח הזה יעבור לכם בקלות ובהנאה.
ושכחתי -הסבר מדעי על עשר המכות למי שיש זמן בין הבישולים
22/04/2016 | 05:01
38
נראה מהמם!
22/04/2016 | 10:23
7
גזר צבעוני - יש הצעות?
21/04/2016 | 00:57
6
50
קיבלנו בסל צרור גזרים סגולים ולבנים, ויש כמובן גם גזר רגיל, מה הייתם מציעים לעשות איתם לסדר? הם טעימים או רק יפים? נראה לי כיף לעשות איתם משהו נחמד, הם יפים....
צליה
21/04/2016 | 01:30
5
52
למשוח אותם בשמן זית, מעט עשבי תיבול וקצת חומץ בלסמי ולצלות בתנור. גם טעים וגם יפה. אפשר לשלב את זה כחלק מקישוט למנה (אנחנו משלבים את זה בצלחת המג׳דרה)
במקרה כזה חובה תמונה...
21/04/2016 | 12:31
4
76
מצאתי אחת של גזרים צבעוניים חצויים לארכם וצלויים עם שמן זית, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל.
הקרדיט לצילום לדניה ויינר.
21/04/2016 | 12:48
3
22/04/2016 | 01:22
לגמרי שכחתי מהחוב, אז הנה הוא + תוספת
25/04/2016 | 05:25
1
47
הגזרים של ענת (ליד מג׳דרה) ועוד תוספת מפרום חצילים שלי
והמפרום
25/04/2016 | 05:27
36
פסח כשר ושמח
( לעמוד שלי בתפוז )
21/04/2016 | 10:53
1
14
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
"פסח שמח" זה מספיק טוב ומתאים לכולם...
21/04/2016 | 12:36
10
מעקודה או מעקוד או מחמרה - הנה מתכון
20/04/2016 | 12:20
4
62
ראיתי שהיתה התעניינות במתכון למעקודה ונשאלה שאלה לגבי תחליף הביצה למה שקיים במתכון הרגיל.
את התשובה ניתן למצוא במתכון של נטלי הולדינג >> http://tinyurl.com/oc7o7xq
 
נוסה בהצלחה ומומלץ מאוד.
נראה טעים+ שאלה לגבי צלחת הסדר
20/04/2016 | 20:22
2
30
שאלה לפסח לגבי צלחת הסדר - רעיונות מה שמים על הצלחת במקום זרוע?
לראש השנה היו רעיונות טובים
צלחת פסח טבעונית
20/04/2016 | 21:34
33
אני הכנתי לי אחת טבעונית לפני שנה (בעצם הכנתי שתיים ואחת נשברה). כשאגיע לשלב של החלפת הכלים אעלה תמונה.
אבל הנה לינק שמסביר את הבחירה בתבשיל במקום זרוע -
אני שמתי ״בלילה״ של קמח מצה ושמן (בתור מנחת סולת)-- תחליף לקורבן
רק שלא יבוא משיח..... המחשבה על פסטיבלים של שחיטה ודם ומנגל בירושלים לא באים לי טוב.

הנה הלינק, בתקווה שאצליח להדביק. הוא מאד מוצלח
http://veg.anonymous.org.il/art141.html#2

לגבי תחליף לזרוע ולביצה על צלחת הפסח
20/04/2016 | 23:39
27
הסימנים בצלחת הפסח בם סימליים בלבד ובאים להזכיר לנו דברים מסויימים. הזרוע בא להזכיר את קורבן הפסח והביצה באה להזכיר לנו את קורבן החגיגה.
 
החלפת הזרוע והביצה מבחינתי משרתת שני ברים בבת אחת:
1. אי עליית מזון מן החי על השולחן.
2. איזכור הקרבת הקורבנות כדבר שלילי ולא כדבר חיובי.
 
לכן, מבחינתי התחליף המוצלח ביותר לזרוע היא חתיכת סלק מבושל, צף בתוך המיץ האדום של עצמו. זה מזכיר היטב את דם הקורבנות וכולי תקווה שלא נשוב למנהג המזוויע ההוא, למרות שיש קבוצות של אנשים שגם היום שוחטים בעלי חיים לשם קיום טקס הקרבת קורבנות לזכר ביהמ"ק.
 
אז אפשר לשים סלק במקום זרוע ובמקום ביצה גם יחד, ואם רוצים, אפשר לשים במקום הביצה כל ירק אחר, כמו תפו"א קטן למשל או קמח מצה מבולל בשמן כמו שנאמר.
 
השאלה שלי....  מה לשים במקום המרור??   
נראה מעולה!
20/04/2016 | 21:34
4
קיבלנו ביצים
17/04/2016 | 20:51
23
126
במתנה ממישהי שמצילה תרנגולות ומגדלת אותן עד שהן עוברות מסיבותיהן לעולם שכולו טוב.
הן חיות את החיים הכי טובים שתרנגולת יכולה לבקש, מחד מוגנות מטורפים מאידך אוכלות עשב טרי יכולות לפרוש כנפיהן ולחלץ עצמות ולקנן לעצמן. שווה.
אני מביטה בהן וחושבת על ליל הסדר .תוהה אם להשקיע בלילה הזה ולספר איך חיות מטילות ביצים אלה או להשאיר אותן לנו.
כי אנחנו אוהבים את הטעם אבל לא ממש זוכרים
בדיוק היתה לי היום שיחה עם בתי בת ה-10
17/04/2016 | 21:33
4
97
על תעשית המזון ואיך פעם כאשר היתה פרה וכמה תרנגולות לכל משק בית שחיו את חייהם בשקט ובטוב, זה היה שונה לגמרי מהתעשיה ההמונית המטורפת של היום. היא הבינה את זה תוך שניה.
אני מספרת בתקופה זו לילדים
17/04/2016 | 22:32
2
79
את סדרת "בית קטן בערבה" בהמשכים. [סיימנו את הספר הראשון, "בית קטן ביער הגדול"]. זה מאד מאד בולט שם.
גם בסדרה ד״ר קווין
17/04/2016 | 22:36
25
אוליב, איך הסתדרתם בסוף עם האוכל במלון?
25/04/2016 | 07:50
2
פעם היו פחות אנשים בעולם, ריבוי אוכלסיה לא מתיר ברירה
18/04/2016 | 19:46
53
בלי התעשיה ההמונית המטורפת, לא היה לך עכשיו אוכל על הצלחת.
אצלנו זה המצב
18/04/2016 | 06:30
86
פרט לכך שכבר אין עשב טרי. הם חיסלו את כולו.... 
מצד שני, חוגגות על הקומפוסט ועל הביצים שלהן עצמן.
 
חג שמח לכולם
מוותרת לגמרי
18/04/2016 | 09:36
3
89
אין מה לעשות, להגיש אותן ולאכול אותן מבסס את המנהג של אכילת ביצים ואז זה מתקשר בראש כמשהו שהוא תקין.
זה כמו שחברה רצתה לתת לי מתנה מעיל עור מהמם, החיה כבר מתה, המעיל כבר נקנה ונלבש, אין פה שום תרומה לתעשייה, אבל מבחינתי יש ביסוס ל"עור זה בסדר" וזה לא.
20/04/2016 | 03:36
זה לא כמו המעיל
20/04/2016 | 23:23
1
36
משום שאלה לא ביצים שהוטלו בתנאים קשים, אף לא הוטלו באינוס או נלקחו בלי לתת אפשרות לדגור וככה.
 
אילו היו אלה ביצי התעשיה הייתי דוחה על הסף, ברור. אבל אלה לא
כמו שאמרתי
21/04/2016 | 10:49
32
לטעמי האישי מדובר פה על ביסוס של ניצול.
אני מבינה שבמקרה הזה לא מדובר בתרנגולות שחיות בתנאי ניצול, אבל מבחינתי
זה עדיין מבסס כלפי חוץ, כלפי הילדים, שזה בסדר.
אני חושבת שברגע שאנחנו מקבלים שביצים הן מאכל לגיטימי, מאד קל ליפול לאכילה
שלהן גם בסיטואציות אחרות.
ואני כן רואה קשר לסיפור המעיל, הקשר הוא אל שהמעיל לא יוצר בתנאי ניצול, אלא שכביכול "אני" לא גורמת לפגיעה של אף אחד, אבל "אני" כן מבססת את הלגיטימיות של לבישת עור.
בינינו, גם אם מישהו יבוא ויאמר לי שיש לו "מעיל חופש", כולמר מעיל שייצרו מעור של חיה שמתה מוות טבעי אחרי חיים נהדרים בטבע, אני אל אסכים ללבוש עור של חיה מתה, בדיוק כמו שגם אם יגידו לי שמדובר בביצים שתרנגולת נטשה והלכה לחיות במקום נפלא, אני לא אוכל אותן, כי זה עדיין מבסס משהו שהוא לא לגיטימי בעיניי.
 
הרי איך הכל התחיל?
 
פעם היו מגדלים את בעלי החיים בחצר הבית, השישמוש במוצרים מן החי היו דלים, אכלו כמה ביצים בשבוע, שתו מעט חלב, בעלי החיים חיו ברווחת חיים, ואז קמו אלה שרצו לעשות מזה כסף, ומשם תעשייה, אחורה כבר לא נחזור, אל הימים שבהם הניצול היה "אנושי" יותר, ולכן מבחינתי, תפקידינו כטבעונים, למגר את התופעות האלו לגמרי מהעולם, ולקחת על עצמנו "גזירות" קצת יותר קשות, אפילו אם אנחנו רואים בזה פתרון מוסרי אפשרי, בגלל היראו ויראו.
הצמוחנות שלי כרגע היא חלבית
18/04/2016 | 18:08
71
אני לא חושב על זה פשוט לא אוכל ביצים.
אם הייתי מסתדר עם סויה בלי להשמין הייתי מוותר גם על החלב
מוותרת
19/04/2016 | 15:14
8
דעתי הצנועה..
20/04/2016 | 14:37
10
73
בימים כתיקנם, ללא תעשיית מזון אכזרית, היה אפשר לכאורה להבין צריכה כזו של ביצים, ללא כל סבל לתרנגולות. מאידך, מאחר והעולם עדיין רחוק מאד מאד מהאג'נדה הטבעונית, אני אישית מעדיף לעשות גבול מאד ברור: בעלי חיים ותוצרתיהם אינם מוצרי צריכה. הם לא כאן למעני, גם אם לא כרוך בכך כל סבל לחיה.
 
וזה נוגע גם, למשל, לפרה שחיה חיים נפלאים ומתה בגלל התקף לב נניח....  האם אבשל ואוכל אותה?  לא.  כי מבחינתי לא מספיק "להוציא את בעלי החיים מהצלחת" אלא צריך לעקור את התודעה שבעלי החיים יכולים בתנאים מסויימים להוות מוצרי צריכה לאדם. באופן גורף.
 
זו דעתי האישית בלבד. אני ממש לא בא לחנך כאן אף אחד
וכמובן כל הכבוד למישהי הזו שמצילה
20/04/2016 | 17:44
47
את התרנגולות מגורל קשה
אל תצטנע. דעתך חשובה.
20/04/2016 | 18:09
3
55
רק לשם הדיון והקוראים, נסה להסביר את הרציו שמאחורי הטיעון המרכזי.  כלומר, מדוע בעלי חיים לא יהיו - בכל מצב או מקרה - מוצרי צריכה ?
 
חג שמח
אני חושב שצריכת המזון מן החי הוא חלק אינטגרלי מעולם
20/04/2016 | 23:27
2
47
האנושות, כ"כ אינטגרלי שזה הפך לסוג של "טבע אנושי". על מנת לעקור את המזון מן החי מה-DNA של האנשים, צריך להקים גבול מאד משמעותי. ברגע שאתה אומר לאדם ממוצע "שמע, אל תאכל בעלי חיים כאשר כרוך בכך סבל כ"כ גדול", אתה מאפשר לו את החופש להחליט לעצמו מהו "סבל גדול" מבחינתו וכל אדם יפרש זאת אחרת. כאשר אתה "מכשיר" צריכת בעלי חיים ותוצרתיהם, כאשר אין בצד הדבר סבל לחיה, אתה עדיין מכשיר את החיה כמוצר צריכה לגיטימי לצורכי סיפוק בלוטות הטעם של האדם. כאשר "משחררים קצת חבל"... מהר מאד יבואו האנשים שיגדירו לעצמם מצבים של "סבל מועט", "סבל שהחיה לא ממש מודעת אליו", "סבל סביר" וכו'.
 
מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי.
אני מתרשם שגם לך יש ביצים
21/04/2016 | 12:52
1
34
וגם ל kmiki.
זה לא טריויאלי לבא ולשים את "כל האמת בפרצוף" (בכל זאת אנחנו כאן עם חברים שאנו אוהבים ומעריכים - שדעותיהם שונות) וברור שהדברים באים מהלב.
 
 
שוב, זוהי דעתי האישית. אני לא אומר לאף אחד כיצד לנהוג.
21/04/2016 | 13:07
20
ובכל מקרה של דיון, אני מאמין שהדברים מחלחלים טוב יותר כשהם נאמרים בנועם ולא בהתכסחות שרק יוצרת אנטי.
דוגמת הפרה לא ממש מדגימה
20/04/2016 | 23:20
3
53
לו כתבת שהפרה חיה חיים נפלאים האם היית משתמש בחלב שהיא מייצרת אז היינו מדברים על אותו דבר.
הביצים המדוברות מוטלות בכל מקרה. התרנגולות יכולות אילו רצו  לאכול אותן, לדגור עליהן או כל דבר אחר. הן לא.
 
אני מבינה בהחלט את העיקרון של מה שכתבת אבל מאחר ומדובר בתוצר של בעל החיים ולא בגופו הוא ומאחר ומדובר בתנאים שמבטיחים שאין שום פגיעה בו אני לא בטוחה שאני מסכימה עם הנחרצות. לכן גם תהיתי אם יעשה בהן שימוש יגיע הסבר מדוע.
זה קצת מזכיר לי את הסיבה בגינה אסור לאכול בשר עוף עם מוצרי חלב- מראית עין, שמא מישהו יטעה לחשוב שזה בשר אחר ויטעה שמותר וכו'. כל ההתעסקות הזו מעט מציקה לי. אני חושבת על נעליים ותיקים וחגורות שבוודאות אינם עשויים מעור אבל נראים כאילו. לפי השיטה הזו אין להשתמש בכאלה כי מי יודע ממה הנעליים באמת עשויות?
מה שאת אומרת לגבי "הניראות" די נכון...
20/04/2016 | 23:32
35
זה אומר שאנחנו צריכים לכאורה להיזהר מלאכול המבורגר טבעוני במסעדה כי מי שיושב בשולחן ליד עלול לטעות שאנחנו, הטבעונים, אוכלים המבורגר אמיתי.....
אני באמת לא חושב כך. מהזווית הזו הטבעונות ממש לא דת (יש קווים דומים בין טבעונות לדת אבל לא במקרה הזה לטעמי).
 
לא הבנתי למה את עושה הפרדה בין גוף החיה לבין התוצר ממנה (חלב, ביצה). לשיטתך, מה הבעיה לאכול בשר בע"ח שחי חיים מצויינים ומת מוות טבעי או לא טבעי אך נטול כל סבל? וכמובן בואי נשים בצד את עניין הכשרות. אני שואל עקרונית.
אני חושבת שאת מקלה על עצמך
21/04/2016 | 11:13
31
קשה לי מאד להסביר את נושא מראית העין, כי זה מעבר ל"נראה כמו".
אני חושבת שאת מבינה לבד שזה קצת דומה לסוגיית הדבש למשל, כי אף אחד לא באמת סוגר את הדבורים לכוורת בשלשלאות, אין להן גדר והן כביכול חופשיות לברוח ולחיות בטבע, אבל "בוחרות" להשאר מנוצלות... יש פה מן גבול נורא נורא דק.
לדעתי אנחנו בכלל לא  אמורים לאכול שום דבר מן החי, זה מתחיל בזה, וזה הרציו שיש לי בראש, מה שיצא לתרנגולת מהתחת אינו מזון בעיניי, ואין לי צורך למצוא לעצמי שום אישור לאכול ביצה אם ככה.
אני לא אתווכח איתך על הרצון שלך לצרוך את הביצים האלו, אבל בעיניי זה עדיין דומה לאכילת בשר הפרה אחרי שהיא מתה מוות טבעי, לא נועדתי לאכול בשר של בעלי חיים, או שום דבר מהגוף שלהם, המחשבה מגעילה אותי, והרעיון מאחורי זה מזעזע אותי (זה לא זעזע אותי כשהייתי צמחונית או קרניסטית), וזה טאבו עבורי.
 
ושאלת מליון הדולר שלי - אין לנו מספיק מזונות?
אני מתחברת לטיעונים ולתהיות שלך לאורך כל הדיון
21/04/2016 | 17:47
6
21/04/2016 | 23:25
2
צריכה עזרה.. לגבי
19/04/2016 | 20:34
2
39
קיינדעלך טבעוני. לא זוכרת איפה ראיתי את זה, מתכון קיינדעלך מכוסמת.  מישהו יודע על מה אני מדברת?
זה היה באחד הבלוגים של יושבי הפורום.

תודה(:
קניידלך טבעוניים ונ"ג מכוסמת - מתכון של אבא גיל
20/04/2016 | 03:30
1
46
חג שמח לכולם.
תודה רבה. לא לבשל את הכוסמת??
25/04/2016 | 14:34
8
אז לא צריך לבשל את הכוסמת?? רק להשרות ולשים בבלנדר?
נשמע לי לא הגיוני. אולי צריך בישול קל?
קמחים כשל"פ - דיווח חלקי מניצת הדובדבן
19/04/2016 | 15:09
1
43
בסניף באבן גבירול, ת"א, יש מדף כשל"פ
הרוב, אבל לא הכול, לאוכלי קטניות - למי שזה חשוב לה/לו, עם הכשרים שונים
יש קמח טפיוקה כשל"פ - לאוכלי קטניות
קמח תמי = שהוא קמח ללא גלוטו מקמח אורז ועוד (אכן דיווח חלקי, שכחתי לצלם) - אם אל"ט גם הוא לאוכלי קטניות
תערובת קניידלך טבעונית של וגה - לדעתי גם לנמנעים מקטניות
חלב וקרם קוקוס כשל"פ ללא חשש קטניות
ממרחים שונים של שקדים וכו - עם הכשר לפסח
 
ולמה לכל כך הרבה טבעונים יש בעיות ראיה? האם זה בגלל המזון שהם אוכלים? לא - זה בגלל שהם כל הזמן צריכים לקרוא את האותיות הקטנות על המוצר
 
אני מתקדמת באיטיות בהכנות לפסח... ולכן כמעט לא נמצאת פה. 
איך בשאר הבתים?
יש קיינדעלך של וגה?
19/04/2016 | 20:36
33
מעניין לא ראיתי. אני מחפשת מתכון לקיינדעלך שמורכב מכוסמת
מה אוכלים היום?
12/04/2016 | 14:38
8
63
מרק ירקות
קציצות שבבי סויה, שורש סלרי ות"א מטוגנות קצר אפויות ברוטב מיצתפוזים טחון עם שורש פארוזיליה ,שום, גזר ובטטה מעורבב עם חלב קוקוס.

חציל בקוביות מגולגל במחבת לוהטת אליו הצטרפו הרבה חצאי עגבניות שרי, מעט שום, מלח,פפריקה חריפה וטיפטיפה סוכר חום

פסטה נ"ג של ברילה

מרק עדשים עם גבעולי סלק
12/04/2016 | 19:12
57
מעולה
לחם במסגרת חיסולי חמץ
השנה אני מתקדמת בקצב אטי מאד.... ומדי ערב דוחה את התכניות לטובת שינה
מקווה מאד להיות במצב יותר טוב לקראת הסופש!
פתיתים עם מנגולד וגזר ובצל
12/04/2016 | 20:16
59
וקציצות של כל מני דברים שנשארו לי כמו עדשים כתומות מבושלות, תפו"א מבושל, קצת טופו, מנגולד מאודה וכן הלאה. דווקא יצא חמוד. הקטנה העדיפה רק את הפתיתים
וגם סלט תפו"א וממרח עדשים מאתמול או שלשום שנשארו
וכרובית מאודה
וטחינה
אוף כמה עבודה זה להאכיל תינוקת כזאת קטנה
עוגה בחושה פרורי שוקולד
13/04/2016 | 11:03
1
59
200 גרם שוקולד מריר איכותי במעבד מזון לפרורים
שתי כוסות קמח אני ערבבתי טף בהיר עם סורגום ועמילן ת"א
רבע כפית קסנטן גאם
שקיק אבקת אפיה
2/3 כוס סוכר אני השתמשתי בקנים חום
תמצית וניל איכותי-אופציונלי
מעט מלח
שלוש כפות רסק תפוחים או מחית בננות
2/3 כוס חלב סויה/מים
 
הכנסתי את השוקולד למעבד מזון, אחר כך הוספתי את כל היבשים והפעלתי שוב, אחר כך הרסק והשמן ובסוף לאט לאט מים לפי הצורך, העיסה אמורה להיות דייסתית אבל רכה
 
שימנתי שתי תבניות אינגליש קייק בינוניות והכנסתי
 
השוקולד בצורה הזו צובע את הבצק אבל גם נשארות הפתעות שוקולדיות קטנות שפתאום בפה וזה תענוג לשוחרי הז'אנר
 
מחשבות- אפשר להמיר חלק מהקמח בקוקוס טחון או בקמח שקדים
אפשר להרטיב את התבנית ולפזר על זה קוקוס במקום לשמן
אפשר להכניס זסט תפוז לתערובת
 
מתאימה גם לפסח בהתאמות נדרשות
מרק עדשים
13/04/2016 | 14:12
44
עם קוביות דלעת הרבה כורכום וזרעי כמון
 
קוביות קישואים קטנות עם רבעי עגבניות וטבעות בצל. ירוקים לרוב, כל מני, שום מלח וככה
היום אכלנו בארוחת הערב
15/04/2016 | 05:34
2
75
שעועית ברוטב עגבניות
אורז עם עדשים
ספגטי ברוטב עגבניות
קוסקוס עם ירקות וצנוברים
בורקס פטריות ביתיים
כרובית בתנור
אפונה עדינה
סלט קצוץ
ולקינוח תותים מעולים!
 
וואו!
15/04/2016 | 08:05
1
46
כמה אנשים אתם?
בד"כ ארבעה, אבל היו אורחים
16/04/2016 | 03:25
50
וחלק מהאוכל הוכן לארוחת יום האתמול ורק חומם (אני תמיד מכינה יותר מאשר לאותה ארוחה)
אני הכנתי עדשים ירוקות עים אפונה
18/04/2016 | 18:05
32
מבשל אותם ביחד .מתבל בכורכום כמון ומלח.
מגיש עים ירקות שום חתוך ושמן קנולה
האטריות שנמצאו בארון -- סימנתי אותן
14/04/2016 | 14:38
89
להצטרף למרק של גידי, כלומר מרק PHO בסגנון גידי. יש לי כמה שקיות של ציר ירקות במקפיא, רק ליים אין לי ואלך על לימון במקום.
 
יש לי קצת בורגול גס שאכין ממנו או סלט עם עשבי תיבול או מג'אדרה
ובזה אני מחסלת את החמץ.
 
אני כבר סופרת את הימים עד פסח, בייחוד שהשנה יוצא שבוע חופש נטו... תענוג!
חם בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
14/04/2016 | 14:22
6
סופ"ש נעים!
את כל האייטמים שבכתבה תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלנו-
טוב אז מה אתם מבשלים לפסח? כלומר
09/04/2016 | 10:09
29
122
איך ייראה התפריט ?
אני מארחת , אצלנו מעל 20 איש יסבו, רובם המכריע אינם אפילו צמחונים אבל יאכלו מה שיש.
אני רוצה שהיש יהיה מגוון צבעוני ומגרה.
 
אז מתחילים במרק עם כופתאות שיהיה עם גלוטן כי בכל זאת קניידלעך וזה
ירקות צפוף וצבעוני עם כורכום, חאוויג' והרבה סלרי ופטרוזיליה
 
בלינצ'ס במלית קישואים/טופו/חצילים טחונים עם תועפות בצל מטוגן,אגוזים ושמרי בירה. ברוטב...עגבניות מיובשות? פטריות? עשבי תיבול או בכלל ממולאים בפסטו עגבניות מיובשות ואגוזים עם טופו מגורר גס וברוטב עשבי תיבול...
 
אחת הבנות הזמינה שעועית ירוקה עם הרבה בצל מושחם
 
וחוצמזה אין לי מושג
 
עדיין
 
ואתם?
חושבת בקול רם...
09/04/2016 | 13:49
2
136
אנחנו רק מתארחים אז לא סביר שנביא יותר ממנה או שתיים, כנראה סלט ועוד משהו (אני מניחה שכדאי לי להביא קינוח אחרת לא יהיה אחד טבעוני בשולחן).
אז בגזרת הסלט, יש את הסלט הירוק המיוחד שלי שכבר הפך קבוע (תמיד מבקשים ממני להכין אותו..) אבל אולי הפעם אנסה לתת לו טוויסט כלשהו, נראה. יש לי גם איזה חשק להכין סלט נועז מאנדיב ותותים ואגוזים מסוכרים, אבל נראה.
לקינוח אני מתלבטת... מוס וניל ותותים עם עוגיות/קרמבל מעל, שזה נשמע אחלה אבל לאותו פורום בראש השנה הבאתי משהו דומה רק על בסיס לימון אז אני שוקלת לגוון ואולי להכין פאי שוקולד, רק שאני לא חושבת שהילדים יאהבו אותו כי הוא שוקולדי-מריר בטעם..
או אולי מלבי וזהו? גם מלבי ילדים בדר"כ לא אוהבים, אבל זה יותר קליל אחרי ארוחת חג מאשר פאי שוקולד כבד
 
ראשית המוס נשמע מעולה
09/04/2016 | 15:04
1
84
גם אם כבר אכלו כזה...סוס מנצח וזה
שנית לגבי ילדים- גבינה פרורים עם רוטב תותים ליד?
קלתית פריכה מעל גבינה אפויה מעל רוטב שוקולד?
שכבות וניל גבינתי או שלא, שוקולד דקיק ו...מצות/ בסקויטים כשרים או פרורים למעלה ולמטה ובאמצע רק משחקי שוקולד גבינה
טארט אגסים על בסיס שקדים כשהאגסים טבולים חציים בשוקולד? מונחים על קרם וניל?
אולי בכלל גלידה?
 
כן תודה. אחד מכל אחד בבקשה
10/04/2016 | 08:11
16
אנחנו מתארחים השנה, אז לא יהיה טבעוני כמו בשנים עברו
09/04/2016 | 15:34
4
93
אבל חוץ משתי מנות כל השאר כן יהיה טבעוני:
מרק צח עם קניידלך
לזניית מצות עם קרם קשיו ורוטב עגבניות
פלפלים ממולאים בשקדים וירקות
תפו"א בתנור
קינואה עם שקדים וחמוציות
אנטי פסטי
סלט ירוק
סלט עגבניות שרי, בזיליקום וצנוברים
פירה
פסטה ברוטב עגבניות
ברוקולי מאודה
פלטת ירקות טריים
ובגזרת הקינוחים:
מוס שוקולד
פאי תפוחים וקינמון
גלילות תמרים ואגוזים
פלטת פירות טריים
אשמח למתכונים: קנידלך ולזניה
10/04/2016 | 01:52
3
12
מתכונים
15/04/2016 | 05:21
2
38
קניידלך:
1 כוס קמח מצה
4 כפות קמח תפו"א
1 כוס מים
¼ כוס שמן
2 כפיות אבקת אפייה
תיבול: מלח, פלפל שחור, אבקת שום
 
מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים את המים והשמן.
לשים היטב ומצננים במקרר לשעה לפחות.
מבשלים 10-15 דקות במים רותחים.
 
לזניה לפסח:
מצות
רוטב עגבניות
300 גרם קשיו מושרים במים לשעתיים לפחות ומסוננים
1 כף מיץ לימון
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים
 
טוחנים את הקשיו בבלנדר עם  מיץ הלימון, התבלינים והמים עד שנוצרת עיסה חלקה. את המים כדאי להוסיף בהדרגה על מנת להגיע לסמיכות הרצויה.
מסדרים את המצות בתבנית, מכסים ברוטב עגבניות ומעל מפזרים משמנת הקשיו.
מכסים שוב במצות וחוזר חלילה.
את שכבת המצות העליונה מכסים ברוטב עגבניות מעורבב עם שמנת הקשיו. אפשר גם להניח פרוסות עגבניה לקישוט.
מכסים ואופים כ- 40 דקות בחום של 190 מעלות. לאחר מכן מורידים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות.
ניתן להוסיף גם ירקות קלויים כין השכבות כגון זוקיני ופפלים וגם פרוסות פטריות מוקפצות
תודה רבה. המצות בלזניה טבולות במים\מרק כלשהו?
15/04/2016 | 08:46
1
4
לא. החום והרוטב ירככו אותן למרקם מצויין
16/04/2016 | 03:22
3
שואלת שוב לגבי המחמרה-מעקודה
10/04/2016 | 01:58
2
76
פשטידה בסיסית מפירה+ירקות.
במתכון שאני מכירה יש גם ביצה קשה וגם לא מבושלת. איך הבלילה תחזיק בלי?
כם קטניות או בלי?
10/04/2016 | 16:01
1
47
אם עם קטניות אזי קמח חומוס ועדשים מבושלים יעשו את העבודה או חומוסים מבושלים גרוסים גס ומעט מעט קמח ת"א
אם לא אזי קמח תירס גס וחלק מתפוחי האדמה של הפירה לגרר על פומפיה גסה ולא למעוך
תודה, אנסה עם קמח תפ"א. (דווקא קמח תירס נראה לי טעים יותר אך
11/04/2016 | 08:04
27
לא יהיה לי מה לעשות איתו בהמשך,במיוחד הקמח הגס.
במתכונת מצומצמת אך טבעונית
10/04/2016 | 16:28
1
87
מרק עם קניידלך
אלו הקניידלך - המרק עוד לא בטוח (או מרק ירקות צח או מרק דלעת תפוזי כמו בשנה שעברה)
לביבות שהתחפשו לגפילטע, עם הרבה הרבה חזרת (החזרת היא התירוץ)
מנה עיקרית עוד לא סגורה..
הרבה ירקות אפויים
סלט ירוק וסלט צבעוני
סלט פירות וממתק תמרים
 
נראה לי שאיישם את הרעיונות שלך לקניידלים (עיסה במקרר+
11/04/2016 | 08:10
41
ייבוש במיקרו) על מתכון משלי עם האבקה המוכנה.
 
:- מחדדת את שאלת הקנידלך. בעיקר מטעמי עצלנות
11/04/2016 | 08:08
43
: איך אפשר להכין כדורים מוצלחים מהאבקה המוכנה?
ניסיתי לערבב במעט מים ושמן והם מתפרקים בבישול קצר ביותר.  
שתי הצעות וחצי
11/04/2016 | 13:08
6
82
שלום מיקי,
 
שתי מנות נהדרות וקלות להכנה הן:
סלט קינואה, שעועית ירוקה, קישואים צרובים חתוכים, בצל מטוגן קלות ופלפל חריף עם הרבה נענע קצוצה.
תבשיל חומוס, עלי מנגולד ובצל מתובלים בכמון וכורכום.
 
בנוסף סלט מרענן ונחמד: פרוסות קולרבי דקיקות מתובלות בשמן זית, לימון וסומק.
 
בברכה,
 
אורי.
קולרבי עם סומק נשמע מעולה!
11/04/2016 | 14:55
45
מאמצת
11/04/2016 | 18:32
4
הי אורי, הסלט הראשון מעולה לי.יש עכשיו שעועית ירוקה טריה?
12/04/2016 | 04:35
3
9
אני משתמש בשעועית ירוקה קפואה, וזה עדיין טעים מאד
14/04/2016 | 10:19
2
4
אהא הבנתי השעועית מוקפצת\חלוטה?
14/04/2016 | 20:54
1
3
חלוטה, ואח"כ אפשר להקפיץ קצת
18/04/2016 | 13:27
13
שלום לך,
 
זו שאלה של טעם אישי.
אני חולט את השעועית הקפואה במים רותחים מומלחים, ולאחר מכן, אם מתחשק, אפשר להקפיץ בשמן זית, אבל לא חייבים.
 
בברכה,
 
אורי.
תלוי אם כן או לא אוכלים קטניות
11/04/2016 | 20:29
45
אצלנו חלק מקפידים אז צריכה לגוון..
חשבתי על כמה סוגים של נזידי עדשים ושעועית, יחד עם תבשילים של ירקות שורש למנות העיקריות.
האורחים מתקבצים ומתרבים
11/04/2016 | 21:36
63
היום ספרנו 25
ישבנו היום יחד וחשבנו על תפריט
יצא לנו משהו מאד ארוך ואקלקטי
כולל 3 קינוחים ששה סלטים שתי מנות ראשונות וחמש עיקריות לחמניות נ"ג שכשרות מטיבען לפסח ועוד כל מני...
ככה זה כשיושבים עם הנוער המקומי להרכיב תפריט
מניחה שעוד יחולו שינויים אבל שלד יש וזה כבר טוב כי אפשר להתכונן למבצעי רכישת הפרודוקטים מצויידת ברשימות .
 
אין לי שום מושג
18/04/2016 | 18:18
21
אחותי מביאה את האוכל לארוחת ליל הסדר.
אני יאכל כרגיל קטניות אורז  תפוח אדמה וירקות ופירות
אנחנו מארחים פעם ראשונה...
20/04/2016 | 23:58
4
17
משפחה גדולה לליל סדר צמחו-טבעוני.
 
מה שמתוכנן זה ככה:
 
מרק קניידלאות מצויין באדיבות ליידיבאג...
פולנטה תירס ופטריות.
 
פאי רועים שחיתותי.
כרובים ממולאים כל טוב.
תחתיות ארטישוק ממולאות ב-"בשר" מהפאי רועים - עדיין מחפש מתכון טוב לרוטב.
תפוחי אדמה מעוטרים עם הפטנט הנפלא של תמר עם החותכן תפוחי עץ (איפה קראתי את זה, פה? או בדפי תמר?)
סלט אורז בטמפרטורת החיידר.
סלט תפו"א עם לימון
סלט סלק.
סלט גרגירי חומוס לימוני עם עשבי תיבול.
ממרח קל בסגנון "כבד" מהמון בצל מטוגן, חצילים מוזהבים, אגוזי מלך וחופן אפונה.
פרחי כרובית בטחינה.
פלפלים קלויים בצבעי הקשת.
טחינה ביתית עזה עם לימון ושום.
סלט חצילים תאילנדי.
סלט ירקות גדול.
וקינוחים כמובן....
21/04/2016 | 00:04
3
14
אצבעות שוקולד שחיתות שגיסתי מכינה.
נגיסי מחית שקדים מצופים בגנאש עשיר.
"באונטי" טבעוני...  שכחתי מאיזה בלוג לקחנו את זה.
כדורי חרוסת מצופים בקוקוס.
 
חוקן ועירוי תוך ורידי לשורדים.
וואו, נשמע מדהים מגוון ומעולה!
21/04/2016 | 17:52
2
7
אפשר לקבל מתכון לנגיסי מחית שקדים מצופים בגנאש? נשמע שווה.
מתנצל.. אשתי לא הספיקה לרשום לי את המתכון.
21/04/2016 | 23:58
1
7
מקווה להעלותו בקרוב.
22/04/2016 | 10:22
"מרק העוף הזה מדהים", "אי אפשר להפסיק לאכול את הקציצות״
08/04/2016 | 21:40
11
159
"מרק העוף הזה מדהים", התפעלה אורלי • "אי אפשר להפסיק לאכול את הקציצות האלה", התמוגגו נועה ותמר • רק אחרי שטרפו הכל, כולל עוגת פאדג' שוקולד וגלידות, גיליתי להן שהארוחה היתה על טהרת הטבעונות • גלו את המתכונים שבעזרתם הצלחתי להערים על הטועמות שלי.

http://www.israelhayom.co.il/article/371245
לגבי המרק
08/04/2016 | 22:08
10
101
"7 כפיות אבקת מרק פרווה בטעם עוף".... זה מספיק כולל העובדה שמראש זה מסווג לכיוון מזרח רחוק עם טעמים חזקים של שמן שומשום, ג'ינג'ר ולמון גראס, אבל לטורפים האמיתיים זה לא באמת משנה. הם מזהים את ההבדל.
מנסיון.
אמנם אני לא מנסה להערים על אף אחד וגם לא לייצר כמו, רק אומרת. זה טעים, מאד, אבל לא טעם של מרק עוף אמיתי. וטוב שכך.
 
אני לא אוהבת את הכיוון של הכתבה הזו. קציצות עדשים וטופו לא נותנות מרקם של בשר. שוב, אין לי שום בעיה שזה לא דומה. אם זה טעים זה מה שחשוב אבל לא לעשות מאיתנו טמבלים, לא אתה כי אם מי שכתב
על הכתבה הזו אפשר לומר: "עוף צלוכעס" ....
09/04/2016 | 08:51
22
אני סתם לא מחבבת את הטון של הכתבה
09/04/2016 | 11:50
6
76
סוג של ״עבדתי עליכם״. זה לא הכיוון שלי... אבל חלק מהמתכונים נראים נחמד, לא משהו שלא ראיתי או ניסיתי אבל נחמד.
דוקטורה, אפשר שאלה קטנה בעניני מגנזיום?
09/04/2016 | 12:26
5
90
לאור כל הסיפור עם האין-מגנזיום בירקות ובפירות בארץ והכיוון הכללי של שימוש בתוספים - מה ההשפעות של לקיחת תוסף מגנזיום על אלה שלוקחים סטטינים ותרופות להורדת לחץ דם? יש ממה לדאוג? על מה לחשוב? ממה להיזהר? או שלא להשקיע בזה יותר מידי. כלומר לקחת את התוסף מגנזיום ו"אלהים גדול"...
מה דעתך?
קו אנזים
10/04/2016 | 10:59
44
לקיחת תרופות נגד כולסטרול ממשפחת הסטטינים יעילה במקרים להם היא מיועדת אבל יש לה תופעות לוואי שהתשובה להן היא קו אנזים ולא מגנזיום, שוב, כשמדובר בתרופות נגד כולסטרול.
 
התרופות מעכבות את ימור הכולסטרול אבל גם מעכבות את יצור ה Q10 שאחראי על ייצור אנרגיה בגוך ובשרירים אז מי שלוקח את התרופות האלה לפעמים סובל מעיפות וחוסר אנרגיה ואת זה אפשר לשפר מאוד בעזרת קו אנזים. אני למשל לוקח קו-אנזים נוטרי ננו 3.1 X Q10 של סולגאר
 
כמובן שבכל מקרה צריך להתיעץ עם רופא. זה רק ידע אישי מה שאני משתף כאן אחרי שיחה עם הרופא שלי כי אני לוקח תרופה להורדת כולסטרול אבל כל מקרה לגופו (אחלה משחק מילים)
 
 
קודם כל
10/04/2016 | 12:17
1
58
לגבי שימוש כללי בתוספים - באופן כללי אני בעד צריכת הוויטמינים המינרלים והברזל באופן טבעי ממזון ולא מתוספים, זה הרבה יותר בריא. לגבי טבעונים/צמחונים כדאי לבדוק בבדיקות דם מה שניתן לבדוק ולתת תוסף בהתאם. מגנזיום ניתן לבדוק בדם אך הוא לא משקף את הרמה של מגנזיום בשרירים.

לגבי אינטראקציה בין מגנזיום לבין סטטינים - לא אמורה להיות אינטראקציה, לעיתים ממליצים לקחת מגנזיום במקרה שהמטופל שנוטל סטטינים סובל מהתכווצויות ברגליים כתופעת לוואי של הסטטינים, כך שאין בעיה לקחת ביחד. לפעמים ההתכווצויות קשורות לרמה נמוכה של מגנזיום בשרירים.

לגבי אינטרקציה עם תרופות להורדת לחץ דם זה תלוי איזו תרופה. יש תרופות להורדת לחץ דם שעלולות להעלות אשלגן או להפחית נתרן , רובן לא משפיעות על המגנזיום.

יש גם כמה סוגים של תוספי מגנזיום וזה תלוי איזה סוג אתה לוקח.

אפשר לומר באופן כללי שתוסף מגנזיום במינון מתאים מסתדר טוב עם רוב התרופות.

יש דברים, אגב, שהרבה פחות מסתדרים עם סטטינים ותרופות להורדת לחץ דם, למשל מיץ אשכוליות ואשכוליות בכלל.
קודם כל תודה רבה! יש לי שאלות קטנות נוספות
10/04/2016 | 13:40
45
אני אנסה להיות יותר ספציפי על בסיס דברים שהספקתי לקרוא. מה שאותי מעניין בעיקר אלה השפעות המגנזיום על תפקודן/עוצמתן של התרופות שנזכרו.
ממה שקראתי זה שהמגנזיום פועל במנגנונים דומים הן לסטטינים והן של תרופות לל"ד מסוג חוסמי תעלות סידן (אמלו, וזודיפ למשל). לכאורה יכול להישתמע (אצלי שאיני בעל מקצוע בתחום הזה) שלקיחת מגנזיום תגביר את השפעת התרופות הללו (משהו דומה למה שקורה אם לוקחים אשכוליות). השאלה אם זה נכון ואם כן האם לא כדאי לבחון מחדש את המינון של אותן תרופות?
מגנזיום מאד עוזר להתכווצויות השרירים
11/04/2016 | 20:27
1
35
בנוגע לאיך הגוף יגיב לשילוב של סטטינים לתוסף תזונה של מגנזיום.. אני לא יודעת ושווה לך לבדוק את זה עם רופא לפני שאתה מנסה. אם אתה כן מחליט להשתמש בתוסף מגנזיום, אז כדאי שזה יהיה מגנזיום ציטארט - הספיגה של החומר הפעיל בגוף תהיה משמעותית יותר גדולה.
תודה. מה המיוחד במגנזיום ציטראט?
12/04/2016 | 06:12
33
דווקא שמעתי שבניסוי שעשו בשיבא תל השומר, השתמשו במגנזיום אוקסיד>מגנזיום אוקסיד מונוהידרט וגילו כך את התועלות של מגנזיום לגוף ואת נוסחת הספיגה היעילה ביותר (ספיגה טובה יותר מזו של מגנזיום ציטראט).
לא שאני מבין מה זה מה ומה זה אומר - רק מציין את מה ששמעתי.
ברור, הניסיון לחיקוי לעתים מייצר ציפיות עודפות
10/04/2016 | 13:06
1
43
אבל החשיבות של הכתבה, היא שהקדישו 3 עמודים למתכונים טבעוניים ועוד כאלו שעל פי הכותבת זכו לשבחים.
אז זהו
10/04/2016 | 15:56
38
שאני כמבשלת בעלת וותק קוראת את המתכונים וחושבת לעצמי שהיא קצת המממ נסחפת? מתכונים נחמדים אבל ממש ממש לא קונה את הטענה שקורנבורים מושבעים לא זיהו שזה לא זה
התייעצות לגבי תוסף ויטמין D מ-iherb
09/04/2016 | 13:48
6
46
קיבלתי השבוע תוסף ויטמין D שהזמנתי מאייהרב בטיפות אם כי מכיוון שלדעתי הבקבוק שהזמנתי (הזמנתי אחד, טעות שלי) נראה לי שיספיק לי לשבועיים לכל היותר אני רוצה לעשות עוד הזמנה אבל מתלבטת לגבי מה לבחור. 
מה שהזמנתי הוא תוסף בטיפות שבכל אחת יש 1000 יחידות, ומחירו 71 ש"ח. 
לעומת זאת אני רואה עוד תוסף בכדורים שכל כדור מכיל 2,500 יחידות ובסה"כ יש בו 60 כדורים והוא עולה 30 ש"ח. 
נראה שהתוסף השני יותר טוב אבל אם כך איך זה שהוא יותר זול ובאופן משמעותי? מנסה להבין מה פיספסתי. 
כמובן ששני התוספים הם טבעוניים וזה מצוין עליהם במפורש. 
אציין עוד שאני צריכה לקחת 2,000 יחידות ביום, מניחה שזה לא נורא אם אקח מעט יותר. 
למי שיש ניסיון עם התוספים המוצעים שם למכירה איזה מומלץ לדעתכם? 
תמונות של התוספים:
09/04/2016 | 13:53
59
מצרפת תמונות של שני התוספים שאני מתלבטת ביניהם. כאמור הטיפות היותר יקרות והכדורים הזולים יותר אבל במינון גבוה יותר
ויטמין D3 טבעוני
09/04/2016 | 15:00
4
50
לענין הטבעונות - מה שצריך לבדוק בתיאור המוצר שהוא:  "Contains Vitashine D3" ושהגדרת היצרן למוצר כולו שהוא טבעוני.
לגבי שאר הדברים, כלומר מינונים, כמויות ומחירים - זה דבר שאת צריכה לחשב בעצמך (ולגבי מינוני יתר לבדוק עם הרופא שלך) ולקבל את ההחלטה המתאימה לך. נראה שבסה"כ יש מספר אופציות לא רע. לא יודע על שוני באיכות או בטיב שלהן.
 
תודה ושאלת הבהרה נוספת לגבי הטבעונות
09/04/2016 | 15:05
3
44
על התוסף של הטיפות יש את הסמל שאומר שטבעוני (ראה תמונות שצירפתי בתגובה קודמת). האם מספיק שמופיע הסמל הזה או שהכרחי שיהיה כתוב vitashine D3?
רצוי שיהיה מצויין Vitashine
10/04/2016 | 06:36
2
30
מאחר שזוהי הגושפנקא לכך שהמוצר טבעוני. ברגע שישנו הסימון, את יודעת לבטח מהו מקור התוסף.
 
לגבי התמונות שצירפת - אני רכשתי את אחד מאלו (זה של MRM, אך במינון של 5,000 יחב"ל. כי אני לא תמיד זוכר לקחת...).
על התווית שלו (מאחורה) מצויינת Vitashine, כך שלפחות לגבי התוסף הזה - הוא טבעוני בוודאות.
10/04/2016 | 08:35
תודה רבה
10/04/2016 | 23:21
16
עכשיו ראיתי שגם על הטיפות יש תו של vitashine כך שזה ללא ספק טבעוני.
עדיין לא ברור לי למה הוא יותר יקר מזה עם הכדורים בייחוד שהמינון בו יותר נמוך אבל בכל זאת החלטתי להמשיך איתו כי כך יותר קל לי לקחת בדיוק את המינון שאני צריכה.
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?
פורום פיתוח הקול ובריאות הקול
מקול צרוד לקול צלול
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ