לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'הערב על השולחן'
הערב על השולחן
22/08/2016 | 21:29
2
43
קציצות מסלק, בצל, ת"א ועדשים צהובים, עוד בתערובת קמח חומוס, ממרח קארי צהוב חריף, חצי כפית קסנטאן גאם.

הונחו על מצע שיירי ירקות שכלל בצל קצוץ דק,קישואים, פטריות ובטטות, הכל מקוצץ דק על מעט שמן עם מלח.

הכל אודה יחד מעל הקציצות זילפתי מעט טחינה מלאה גולמית.

יצא נהדר.

צלחת ירקות טריים.
לצפיה ב-'ולנו היה'
ולנו היה
23/08/2016 | 05:17
26
שבלולי פיצה
ספגטי ברוטב עגבניות
קינואה
אדממה וגרגירי חומוס
כרובית בתנור
סלט ירקות עם אבוקדו
לצפיה ב-'ולי היה'
ולי היה
23/08/2016 | 20:46
21
עדשים ירוקות ושחורות ואפונה.
סלט
3 שקדים
פרי
לצפיה ב-'אז אם אני אוסיף טחינה'
אז אם אני אוסיף טחינה
20/08/2016 | 13:24
2
55
לעדשים בתוספת בצל שיקצץ במכונה, האם העיסה תתפרק? כלומר אם אני  מחליטה לא להוסיף קמח ויש בעיסה טחינה+ בצל קצוץ (שהופך במעבד מזון למיימי) האם המרכיב הזה יגרום להתפרקות ולא להתייצבות? (זה יחומם בתנור)
 
(כותבת הודעה חדשה כי רוצה היום להכין)
 
(ההודעה מתייחסת לפלאפל מעדשים ירוקות)
 
תודה(:
לצפיה ב-'לדעתי זה יחזיק '
לדעתי זה יחזיק
20/08/2016 | 17:59
1
28
הנסיון שיש לי עם קציצות עדשים זה שאם משרים אותם ואז טוחנים לקציצות (בלי לבשל) הן לא מתפרקות (מבוסס על המתכונים של אורי שביט). אז תוספת של טחינה ובצל אמורה לעשות אותן יותר עסיסיות. 
אם את רואה שזה מתפרק את יכולה להוסיף כף או שתיים שיבולת שועל טחונה דק (כמו אינסטנט) או סובין שיבולת שועל או קמח. 
לצפיה ב-'בעיקרון קטניות מושרות וטחונות גס'
בעיקרון קטניות מושרות וטחונות גס
20/08/2016 | 18:43
31
מחזיקות יפה , לעיתים זקוקות לקמח כלשהו כי הן יבשות מדי אזי שומן וקמח עם מים מרככים וירק מוסיף לחות-בצל, גזר, קישוא, דלעת, פטריות....
לצפיה ב-'המלצה על מסעדה בירושלים - נגילה'
המלצה על מסעדה בירושלים - נגילה
20/08/2016 | 10:46
3
51
בגלל שאני לא ממש מבשלת הרבה בזמן האחרון, ובכל זאת רציתי לתרום משהו לפורום - המלצה על אחת המסעדות האהובות עלי בירושלים. 
נגילה היא מסעדה צמחונית/טבעונית, אוכל ביתי, אוירה מאוד קז'ואל. נמצאת בסמטת משיח בורוכוף - ליד הדוידקה (קרוב לשוק מחנה יהודה). 
הייתי מספר פעמים וכל מה שהזמנתי היה מעולה:
המבורגר עדשים, פטריות וטופו מגיע על לחם מלא טעים עם סלט ומלא רטבים וצ'יפס בטטה.
לזניה טבעונית עם גבינת קשיו - מדהימה, רוטב עגבניות עשיר ומלא ירקות. סמבוסק קאריבי - סמבוסק שעשוי מבצק קארי פיקנטי עם מילוי של קישואים וירקות כתומים. מנה מעולה שמוגשת עם רוטב קשיו קרמי. 
מוסקה - המוסקה הכי טעימה שאכלתי אוור (לא שיש לי יותר מדי נסיון...). המילוי בין פרוסות החצילים הוא מעין קציצה של עדשים שחורות, טופו ופטריות ואותו הרוטב של הלזניה מעל...יאמ. 
המחירים ממש סבירים - בין 40-50 למנה עיקרית, ושתינו לימונדה שהייתה לא ממותקת והוכנה מלימון אמיתי. 
בתמונה - סמבוסק קאריבי ומוסקה.
לצפיה ב-'הסמבוסק הקריבי נראה מעולה! יש סיכוי לקבל מהם מתכון'
הסמבוסק הקריבי נראה מעולה! יש סיכוי לקבל מהם מתכון
20/08/2016 | 17:25
2
31
או לשחזר בעצמך?
לצפיה ב-'אני מנחשת שמוסיפות כמות מסוימת של תבלין קארי '
אני מנחשת שמוסיפות כמות מסוימת של תבלין קארי
20/08/2016 | 17:55
37
לבצק רגיל. 
המילוי מאוד רך (נותן קונטרה נעימה לבצק שהוא טיפה פריך) וכולל קישואים, ירקות כתומים טיפה מעוכים, שום ועוד איזה תבלין.  
עכשיו שכתבתי את זה אני מבינה שזה מאוד לא מדויק  
יש מצב שיזדמן לי להגיע לשם שוב השבוע, ואם כן אשאל! 
לצפיה ב-' אני לא בטוחה שזה בדיוק זה אבל לפני שנים..'
אני לא בטוחה שזה בדיוק זה אבל לפני שנים..
25/08/2016 | 04:47
9
פירסמה כאן מישהי מתכון לכיסונים ג'מייקנים. בבצק אכן יש תבלין קארי!
לצפיה ב-'מה ההבדל בין הקינואות?'
מה ההבדל בין הקינואות?
19/08/2016 | 09:53
5
35
בבואי לקנות קינואה, גיליתי שיש גם אדומה (יותר יקרה).
מה ההבדל בינהן?
לצפיה ב-'מצאתי לך לינק בנושא'
מצאתי לך לינק בנושא
19/08/2016 | 11:10
2
35
לצפיה ב-''
19/08/2016 | 12:12
1
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
19/08/2016 | 12:17
22
עכשיו נשאלת השאלה, מדוע יש הבדל במחיר?
לצפיה ב-'מבחינתי יש הבדל בטעם ובמרקם'
מבחינתי יש הבדל בטעם ובמרקם
19/08/2016 | 21:20
1
35
אני מודה שאינני חובבת קינואה גדולה וקינואה היא משהו שאני מוסיפה לה הרבה תוספות כדי לקבל טעם טוב. הלבנה לדעתי יותר רכה בבישול ועם טעם לוואי חזק יותר של קינואה , האדומה יותר קראנצ׳ית עם טעם אגוזי ועם פחות טעם לוואי לדעתי. יש גם שחורה. לגבי המחיר אין לי מושג.
לצפיה ב-'אני אוהב לגוון את האורז עם קינואה לבנה'
אני אוהב לגוון את האורז עם קינואה לבנה
23/08/2016 | 20:48
8
אני מוסיף גם כוסמת ודוחן
לצפיה ב-'לארוחת צהריים היום...'
לארוחת צהריים היום...
18/08/2016 | 15:37
1
41
ארוחת צהריים אצלי כמעט תמיד כמעט אותו דבר: סלט מושקע, שאני לוקחת בקופסת לוק&לוק. בגלל שהחדר שלי חצי-קפוא (19 מעלות, א-מחייה!), לא צריך לשמור במקרר, והוא בטמפרטורה נעימה בארוחת צהריים.
אז פחות או יותר אותו דבר - כרוב, פלפל, גזר בתחתית הקופסא מייד על הרוטב (שיתרככו קצת), ואחר כך עגבניה, מלפפון, חסה או ירקות אפויים שנשארו. או כף אורז או פסטה אם נשאר.
והיום, הברקה - תוספת של שתי כפות סלט תפ"א (עם מלפפון חמוץ). מעדן.
בגלל שכמעט תמיד יש משהו פחממתי, הסלט משביע וממלא.
 
לצפיה ב-'היום אני אוכל בצהורים'
היום אני אוכל בצהורים
19/08/2016 | 11:01
31
חצי טופו עם אורז מגוון בכוסמת דוחן וקינואה
סלט
פרי
לצפיה ב-'אצלנו היום, בצהריים/ בערב תלוי למי'
אצלנו היום, בצהריים/ בערב תלוי למי
15/08/2016 | 14:25
27
78
קציצות מעדשים שחורים חומים וצהובים הודיים ואורז בסמטי ששרו לילה במים.טחנתי גס, הוספתי קמח חומוס,שלוש כפות טחינה גולמית בתור שמן, חאוויג' למרק וכל מני תבלינים ובצל על פומפיה. טיגנתי קצר כדי לסגור והנחתי על מצע קוביות ירק כולל פרוסות פטריות וצרורו גבעולי סלרי מהגינה. מעל זלפתי סילן וככה בישלתי כשעה. הוספתי קצת מים מעת לעת כי האורז מסתבר היה צמא...
יצא נפלא עם רמז לארומה בשרית.

ערמת קוביות שיירי ירקות שכוללת- שני קישואים, בצל גדול, בטטה בינונית, תפוח אדמה בינוני, שני קולרבי קטנים ממש, גזר אחד, דלעת ערמונים אחת. הכל על מעט שמן זית במרחשת עגלגלת ומעל חצי ק"ג טופו קדיתא בקוביות בינוניות. זילופי טחינה גולמית, אבקת סלרי, פלפל שחור גרוס ומלח. שלוש כפות ריבת תפוחים מעשה בית בזילופים מעל. על האש מהמהמים בנחת.

אורז לבן.

סלט עגבניות בצל שום ועלי קורנית משלל מינים מהגינה.
לצפיה ב-'נזכרתי שגם אצלי יש עדשים, שיועדו למג'דרה '
נזכרתי שגם אצלי יש עדשים, שיועדו למג'דרה
16/08/2016 | 11:24
38
אולי אחשב מסלול מחדש ואכין קציצות
אתמול היו אצלי חברות ונהנינו מסורבה מלון פשוט מהמם!
מקפיאים קוביות מלון (אצלי הן שהו שבועיים במקפיא עד שנזכרתי בהן) - מעבירים למעבד מזון רציני.
מערבבים, מוסיפים כמה כפות מיץ ליים ומעט סירופ מייפל.
טוחנים היטב ומקפיאים.
כדאי מאד לפני ההגשה לטחון שוב במעבד מזון - זה נותן אווריריות.
אפשר להוסיף קצת נענע, ואולי גם לימונצ'לו היה נחמד, אך לא חובה.
לצפיה ב-'כמה זמן השרת את העדשים?'
כמה זמן השרת את העדשים?
17/08/2016 | 00:13
17
28
האם חובה להוסיף קמח או אפשר להסתפק בעמילן של העדשים לצורך הדבקה?
לצפיה ב-'המממ'
המממ
17/08/2016 | 10:05
16
46
השריתי לילה כי הלכתי לישון
מה שמדביק זה החלבון ולא עמילן וגם הקמח שעשיתי בו שימוש רובו חלבוני-חומוס. האם חייבים? צריך להרגיש את העיסה. לנסות לייצר קציצה בכף היד ולראות כמה מתפרקת היא. מעבר לזה צריך לדעת מי מן הרכיבים בחימום מתייצב ומי עלול להפריד נוזלים ולרככך את התערובת עוד.
לפי זה מחליטים מה וכמה להוסיף
לצפיה ב-'חשבתי שהעמילן בעדשים מושרות וטחונות בלי בישול הוא הדבק.'
חשבתי שהעמילן בעדשים מושרות וטחונות בלי בישול הוא הדבק.
17/08/2016 | 11:52
8
35
מעניין מה שכתבת.
 
וזה ציטוט ממה שאורי שביט כתבה פעם:
"איך זה יכול להיות? אורלי חשפה בפני את אחד מהטריקים הפשוטים-אך-גאוניים האלה, שהשאירו אותי בתחושת "איך לא חשבתי על זה קודם" עמוקה. היא השתמשה בעדשים שחורות שהשרתה במים למשך כמה שעות ו.. לא בישלה אותן! היא פשוט טחנה אותן, הוסיפה זוקיני מגורד ושום כתוש, שורש חזרת לחריפות קלילה, הסמיכה במעט קמח, השחימה אותן בטיגון קליל והופ, העבירה לרוטב עגבניות. ביצה? הצחקתם אותי ואותה. הסיבה שהתערובת "נדבקה" כל כך יפה ולא התפרקה לא בטיגון ולא בבישול, נעוצה ביכולות המופלאות של העדשים עצמן – מכיוון שהן לא בושלו, העמילן שהן מכילות נמצא בשיא כושרו (מכירים את המים הלבנבנים שעולים מעדשים כשמשרים אותן במים? זה העמילן) וכאשר הן נטחנות לפני הבישול הוא משתחרר ותופס את כל העסק. כמה פשוט, ככה גאוני וגם טעים."
 
לצפיה ב-'אז מה קורה לטופו?'
אז מה קורה לטופו?
17/08/2016 | 13:20
21
גם העמילן?
ומה קורה לחומוס מבושל?
וחוצמזה שגם אצלה יש קמח במתכון...
אני לא בדקתי מדעית אבל לדעתי זו טעות ומי שמדביק זה החלבון
דרך אגב תחשוב על גלוטן שזה חלבון ומה הוא עושה לקמח...
לצפיה ב-'דרך אגב ההבדל המהותי בין עמילן לחלבון כדבק'
דרך אגב ההבדל המהותי בין עמילן לחלבון כדבק
17/08/2016 | 13:22
6
32
עמילן מגמיש לעיתים יותר מדי, הוא גם לא מתייצב לפני חימום
ראה ההבדל לפני מיחבות  בין עיסת חביתיות עם ביצה וכזו רק עם עמילן, מבחינת הטקסטורה, כנ"ל כזו מקמח חומוס או חיטה שיש בו גלוטן לקורנפלור או טפיוקה שזה עמילן נקי
לצפיה ב-'ועם כל זאת...'
ועם כל זאת...
18/08/2016 | 11:29
5
24
קביעה דוגמת: "מה שמדביק זה החלבון ולא עמילן" - נראית לי קצת לא תואמת למציאות.
 
(No Offence  )
לצפיה ב-'למיטב ידיעתי'
למיטב ידיעתי
18/08/2016 | 18:13
15
זה כך או לפחות בעיקר כך
כמו בבשר ע"ע המבורגר, ביצים
חלבון הוא דבק
לצפיה ב-'הבה ננסה אחרת'
הבה ננסה אחרת
18/08/2016 | 21:43
3
19
הגורם העיקרי האחראי להחזקת העיסה יחד הוא החלבון
גם עמילן יכול להדביק אבל הוא זקוק למשהו שיחזיק אותו עד לחימום שאז הוא עובד ומחבר...
לצפיה ב-'להבנתי (ואולי אני טועה) גם חלבון זקוק לחימום '
להבנתי (ואולי אני טועה) גם חלבון זקוק לחימום
19/08/2016 | 12:58
2
14
כדי לעבוד כדבק מחבר.  ממש כמו העמילן אולי בהבדלי עוצמות.
קראי את שני המאמרים הבאים. יש שם רמזים לדברים.
 
שבת שלום.
לצפיה ב-'תראה'
תראה
19/08/2016 | 18:53
10
אני כותבת מנסיוני במטבח
לצערי אני נאלצת להתמודד עם הסוגיה ברמה העמוקה שלה בגלל העדר גלוטן באופן גורף בבישול כאן.
 
נסיוני מלמדני שחלבון מדביק עוד בטרם היות בישול. בתערובת קציצות למשל, אם אני מנסה להדביק עם קורנפלור ראשית הוא חייב נוזלים ושנית הוא לא יעשה לעיסה משהו משמעותי בלי חימום ואז הצורה תהיה לביבתית עם סיכוי למרכז עם תוכן ומסביבו שלולית שתתגבש אחרי החימום של עמילן ונוזל. כנ"ל תפוחי אדמה וטפיוקה. כדי שהם יהיו בוץ ממצק היחס צריך להיות כזה שאחרי הבישול זה יהיה צמיגי להחריד.
 
זה לא קורה לי עם חלבונים. ייתכן שההסבר אינו ההסבר הכימי, מראש כתבתי שאני לא יודעת אבל בתכלס חלבונים עובדים גם על קר -קמח חומוס למשל, ועמילנים לא כל כך. למה? אין לי שמץ.
נסיון להבין כמה עמילן יש בקטניות מתוך הפחמימות שבהן לא צלח בידי אם כי מודה שלא העמקתי לעומת זאת אחוז החלבון שבהן מודגש בכל מקום אז אני מסיקה מזה שגם בהן הדבק המשמעותי הוא החלבון ולא העמילן, בניגוד לאורז או תפוחי אדמה.
 
לצפיה ב-'ומה שצרפת'
ומה שצרפת
19/08/2016 | 18:57
13
מחזק מה שאמרתי
חלבון יכול והרבה פעמים מתגבש גם ללא חימום בניגוד לעמילן לכן קציצות עדיף להדביק עם חלבון ורק מעט עמילן בגלל המרקם הג'לטיני שהעמילן מקבל בחימום.
לצפיה ב-'אז אם אני אוסיף טחינה'
אז אם אני אוסיף טחינה
19/08/2016 | 23:43
6
30
לעדשים בתוספת בצל שיקצץ במכונה, האם העיסה תתפרק? כלומר אם אני  מחליטה לא להוסיף קמח ויש בעיסה טחינה+ בצל קצוץ (שהופך במעבד מזון למיימי) האם המרכיב הזה יגרום להתפרקות ולא להתייצבות? (זה יחומם בתנור)
לצפיה ב-'טחינה באפיה'
טחינה באפיה
20/08/2016 | 13:24
5
21
ניסוי וטעיה.
 
לצפיה ב-'מאידך'
מאידך
20/08/2016 | 13:27
4
17
פלאפל
את מרסקת את החומוסים המושרים ,גס, מוסיפה בצל וירוקים מרוסקים, תבלינים, סודה לשתיה וזהו. בעיקרון זה מוכן. לעיתים אםפ יש יותר מדי נוזלים מוסיפים מעט קמח חומוס.
 
אז יכול להיות שלטחון את העדשים מעט יפתור לך את הבעיה, אם את משאירה אותם שלמים את בוודאות צריכה מדביק נוסף
לצפיה ב-'תודה על התגובה המהירה(:'
תודה על התגובה המהירה(:
20/08/2016 | 13:31
2
10
ראשית אני עושה את הפלאפלים מעדשים ירוקות.
שנית: מה ההבדל בין סודה לשתייה לבין אבקת אפייה? (אני מכינה את זה בתנור)
והאם חובה להשתמש בהן?
האם הטחינה הגולמית שאוסיף תגרום להתפרקות העיסה?
 
 
לצפיה ב-'מבחינת הקציצות '
מבחינת הקציצות
20/08/2016 | 18:42
1
13
אפשר להשתמש בזה או בזה סודה לשתיה חזק יותר בפעולה
הרעיון הוא לאוורר את התערובת
לא חייבים להשתמש
הטחינה לא גורמת להתפרקות היא מוסיפה שמן ולכן סוג של רכות
אבל כשהיא בעודף היא עלולה להציף, לנזול ולהידבק לתבנית
לצפיה ב-'תודה על המידע! החכמתי:)'
תודה על המידע! החכמתי:)
23/08/2016 | 14:46
לצפיה ב-'אופס, לא ראיתי שענית בעניין הטחינה'
אופס, לא ראיתי שענית בעניין הטחינה
20/08/2016 | 13:32
1
לצפיה ב-'והיום יאכלו אצלנו'
והיום יאכלו אצלנו
17/08/2016 | 13:29
7
44
מרק פטריות מקוצצות דקדק(שמפניון ופורטובלה) ודלעת מרוסקת, שחום וריחני, הרבה שום מקוצץ בסכין, שורש זנגויל כנ"ל, כורכום.
יוגש לצד אורז כלשהו
 
סלט כתום מקוביות קטנטנות של דלעת לא מבושלת, כנ"ל סלק,כנ"ל גזר, כנ"ל מנגו,חצאי ענבים כהים מגולענים, פרוסות דקיקות של בצל,חופן זרעי חמניה לא קלויים,  מלוא חופניים עלי קורנית לימונית ותפוזית, מיצליים טרי,מלח, פלפל שחור ושמן אבוקדו.
 
בהשראת גלידת המלון של תמר הקפאתי קוביות של מנגו סופר ריחני ומתוק, בננות, חצאי ענבים מגולענים. את כל זה אני מתכוונת לטחון עם מיץ ליים במעבד מזון ולהקפיא מחדש. יש לי עלי נענע נהדרים, ליימים נפלאים ומלאי מיץ, חשבתי לערבב עם קצף חומוס או משהו קרמי אוורירי אחר. נראה.
לצפיה ב-'אוףףףףף'
אוףףףףף
20/08/2016 | 16:36
6
24
שמתי נייר אפייה והברשתי בשמן גם את הנייר וגם את הקציצות. אחרי 20 דקות בחום של 200 מעלות (תנור שחומם מראש) רציתי להפוף את הקציצות לצד השני אבל כולם נדבקו לנייר אפיה והייתי צריכה לקלף את כל התחתיות של הקציצות.
לא מבינה למה.
לצפיה ב-'אני מציעה'
אני מציעה
20/08/2016 | 18:39
3
23
להוסיף בפעם הבאה קצת קמח חומוס ומים שיחד מיצרים מייצב ומדביק מעולה ולהפחית בטחינה שלא תנזול מחוץ לתערובת ותידבק לניר
לצפיה ב-'הטחינה כלל לא נזלה'
הטחינה כלל לא נזלה
23/08/2016 | 14:41
1
8
הוספתי 4-5 כפות. התערובת הייתה לדעתי מספיק יציבה. כלומר  חוץ מהתחתית היא לא התפרקה.(כשזה היה מוכן)
בנוסף, איך גורמים לזה שהפלאפל לא יצא יבש? אני יודעת שתנור מייבש קציצות
לצפיה ב-'ירקות '
ירקות
24/08/2016 | 13:08
5
תורמים ללחות
טיגון מהיר בשמן חם
אני מניחה שהכמות שלה נתפסה בתחתית והיא פרקה את התחתית מהשאר, כי אמרת ששימנת ומשהו נתפס שם...נסי לאפות על ניר אפיה מוברש בשמן
 
לצפיה ב-'בעניין היובש'
בעניין היובש
23/08/2016 | 14:44
7
הברשתי את נייר האפיה  בשמן וגם את הפלאפל משני צדדיו ועדיין יצא יבש..
לצפיה ב-'אל תתיאשי בגלל נסיון אחד!'
אל תתיאשי בגלל נסיון אחד!
23/08/2016 | 09:29
1
16
תוסיפי חומר מאחד בפעם הבאה ותראי מה קורה
לצפיה ב-'צודקת בעניין הייאוש'
צודקת בעניין הייאוש
23/08/2016 | 14:43
1
לצפיה ב-'יושב לכם ריב על הלב?'
יושב לכם ריב על הלב?
14/08/2016 | 14:18
1
71
לתכנית טלוויזיה חדשה בערוץ 2 אני מעוניינת לגשר בין שני אנשים קרובים שסוגיות עקרוניות ומהותיות בחיים הרחיקו ביניהם, בתקווה למצוא פתרון.
במידה ובחירתכם באורח חיים צמחוני/טבעוני הרחיק מכם מישהו קרוב, אשמח אם תפנו אליי
 
לקבלת פרטים נוספים
שני 052-7722542
לצפיה ב-'בפעם הבאה אנא לתאם קודם עם מנהלת הפורום לפני הפרסום'
בפעם הבאה אנא לתאם קודם עם מנהלת הפורום לפני הפרסום
16/08/2016 | 11:26
9
לצפיה ב-'טוב, שבת'
טוב, שבת
12/08/2016 | 14:56
3
66
כרגע בתנור סיר מתכת רחב ונמוך ובו עגבניות חצויות  ממולאות גבינת שקדים מועשרת בטופו והרבה עלי תיבול ממקור ביתי-קורנית תפוזית קורנית לימונית ואזוב מקראי, שום  מלח פלפל מיצליים ומעט טחינה גולמית. הכל יושב על מצע בצל ירוק מקוצץ שלושה קולרבי קטנים בקוביות מלית העגבניות מקוצצת שום וכמובן עוד עלים. מעט שמן זית. הריח חבל"ז. אפשר לאכול קר או חם.

אורז בסמטי .

פיצה נ"ג.

במקרר מתינות חתיכות בינוניות של טופו שקועות במרינדת מנגו שמן שומשום ופלפל חריף. מעל קוביות חצילים שהוקפצו בשמן מייפל ומלח ובצל ירוק קצוץ . זה ייכנס לתנור קרוב יותר לערב.

חוצמזה סלטים שטרם החליטותי אלו וכדורי שוקולד מעוגה בחושה ששכחו להכניס בה קסנטן גאם אז היא קצת פרורית מדי.
 
לצפיה ב-'מכין לשבת בערב'
מכין לשבת בערב
12/08/2016 | 17:00
44
שעועית אדומה עם קצת חומוס
אורז מגוון בדוחן כוסמת וקינואה.
ירדתי כבר בכמות דברי החלב שאני אוכל.
וכרגע כבר שבוע- יוגורט קטן אחד ליום.
מקווה  בקרוב להוריד גם אותו.
 
הדיאטה לפי איך לעבור לטבעונות- קבוצה בפסבוק.
לצפיה ב-'הוספנו'
הוספנו
12/08/2016 | 17:20
45
לכדורי שוקולד גם פאי אפרסקים על תחתית שקדים עם קרם וניל אפוי.
 
סלטים מתסהוים כעת חיה, נראה מי יתחבר למי ועם מה
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
13/08/2016 | 11:56
35
אתמול בערב הכנו דפי אורז מגולגלים עם מילוי טופו, פורטבלו, גזר ומלפפון
ורוטב חמאת בוטנים לטבילה. 
אבל השוס האמיתי היה אורז לבן שנשאר במקרר + שאריות הירקות החתוכים שלא נכנסו לרולים + רוטב חמאת בוטנים + אצות נורי מפוררות מעל. ממש טעים! 
 
היום חשבתי להכין מיני חביתות-חומוס ולגרר פנימה תירס טרי
ולהכין תבשיל שעועית אזוקי להמשך השבוע. 
לצפיה ב-'שאלה לגבי פלאפל'
שאלה לגבי פלאפל
13/08/2016 | 00:26
7
57
אני רוצה להכין פלאפל מעדשים ירוקות. השאלה: האם אני צריכה לבשל את העדשים לפני שאני טוחנת?
האם צריך להשרות לפני?
תודה(:
לצפיה ב-'אם צריך להשרות, כמה זמן?'
אם צריך להשרות, כמה זמן?
13/08/2016 | 00:29
11
לצפיה ב-'לא לבשל'
לא לבשל
13/08/2016 | 06:07
1
42
בהחלט אפשר להשרות
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
14/08/2016 | 13:36
5
לצפיה ב-'לא לבשל כן להשרות'
לא לבשל כן להשרות
13/08/2016 | 09:42
3
45
כמה זמן?
אין לי נסיון עם עדשים ירוקים
עדשי אחרים מספיקות להם שעות בודדות
חומוס זקוק ללילה לפחות
אני מניחה שמשהו באזור החמש שעות יספיק
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
14/08/2016 | 13:37
2
7
לצפיה ב-'איך יצא לך?'
איך יצא לך?
16/08/2016 | 10:19
1
5
לצפיה ב-'טרם הכנתי. מקווה שבסופ"ש אכין.'
טרם הכנתי. מקווה שבסופ"ש אכין.
17/08/2016 | 00:01
13
תודה על ההתעניינות(:
לצפיה ב-'פורום ישנוני משהו הא?'
פורום ישנוני משהו הא?
11/08/2016 | 10:55
7
67
אתמול לבקשת רקדנית הבית
קוסקוס (אורז מלא לצליאק) +מרק ירקות עם גרגרי חומוס שבושלו למפרע, טעים טעים
בתנור פרוסות דלעת ערמונים , פטריות ובצל, רוטב סויה סילאן חריף
פרות חתוכים לרוב- מנגו מהמם,שזיפים אדומים שמזכירים פיזרדי בטעם בלי המרירות בקצה,נקטרינות לבנות פציחות ענבים אדמדמים גדולים בהם זרע אחד נסלח ואגסים מלאי עסיס כראוי
 
עוגת קרם פרורים נטולת גלוטן שיצאה נהדרת מאד
מה עוד ?
קפה מהמקינטה לשוחרי החם והקר וחלב סויה בטמפרטורה רלבנטית וגם תמצית עלים בבקבוק מים שצוננה היטב
 
עכשיו מתחילה לפזול לכיוון השבת...
 
ואתם?
לצפיה ב-'קשה הקיץ!'
קשה הקיץ!
11/08/2016 | 11:28
42
גם במזגן לא מתחשק לבשל יותר מדי
אבל בכל זאת התארגנתי על מרק ירקות נהדר - הוספתי לו גבעולים של סלק שמעמיקים את הטעם. ועשיתי קציצות/לביבות מעלי מנגולד סלק וקולרבי שהגיעו בארגז - אלו קציצות עם קמח שקדים במקום קמח, אפויות, מעולות!
יש לי מחשבה להכין מג'דרה, מתלבטת על שאר הבישולים
מנגו זה תמיד טוב.
לצפיה ב-'נהיה לי חם רק מלקרוא על מרק ירקות'
נהיה לי חם רק מלקרוא על מרק ירקות
11/08/2016 | 12:00
1
42
ובכל זאת אתמול ניאותי לבשל, הקפצתי בווק טופו שהיה במרינדה, פטריות, ברוקולי ותרד עם נודלס. 
להיום בצהריים סלט זוקיני ותירס נא (מתכון מהבלוג בצק אלים).
בעקרון אני עוברת בשוק בערך פעמיים בשבוע ולפי זה מבשלת, אבל האמת שמצאי הירקות ממש לא מרשים אז אין לי השראה בכלל. הענבים בשוק מחנה יהודה ממש ממש מאכזבים בשבועות האחרונים. נקודת האור היחידה - לפני כמה ימים מצאתי אננס קטן ומתוק ב5 ש"ח ליחידה שהיה מעולה! וגם המנגו לא רע.
 
לצפיה ב-'באמת? באסה'
באמת? באסה
11/08/2016 | 12:11
38
אצלנו הקישואים קטנים ופציחים
החצילים קלי משקל חלקי עור ולא ענקיים
דלועים למינהם כמו דלעת ערמונים, דלורית, נראים ומתנהגים טוב
 
המנגו נפלא, האביטים מצויינים השנה נפלנו רק פעם אחת טפייייי
השזיפים, הנקטרינות\ אפילו מצאתי ארגזי תפוחים ב-4.5 שקלים לקילו ,כולם קטנים אבל נהדרים, קשים חלקים ויפי לחיים
לצפיה ב-'שכחתי לציין'
שכחתי לציין
11/08/2016 | 12:07
36
כי למרק הוספתי חצי ק"ג קוביות בינוניות של טופו קדיתא, זו היתה הצלחה מסחררת
לצפיה ב-'אתמול אירחתי נשים יקרות לערב בנות'
אתמול אירחתי נשים יקרות לערב בנות
11/08/2016 | 20:04
2
60
היה נעים וטעים, עם הרבה מאד אוכל,כולו צמחוני וטבעוני,  חלקו הגדול הכנתי.
סלט עגבניות שרי ומלון עם נענע (מהאתר של אפרת)
פסטה בולונז צמחוני
ניוקי ערמונים פטריות ובטטה
פיצות
פשטידות
אנטי פסטי מעולה
סלט עדשים עם סלק
סלט עדשים עם פלפלים בשלושה צבעים וירוקים לרוב
סלט חסה נקטרינות אגוזים ותאנים
לימונענע שבכורי הכין, מיץ תפוחים ותה אפרסק קר, יין קיאנטי ולימונצ׳לו מאיטליה, קפה מעולה ובירות.
עוגת שוקולד והעוגה הלימונית הבחושה של מיקימהי שהיא תמיד הצלחה ואהובה מאד על ילדי
פלטת פירות העונה המצוינים

בטח היה עוד אבל שכחתי.
היה כיף עם כמויות מטורפות של אוכל ושיחות נשים תוך צפיה באולימפיאדה

לצפיה ב-'שאפו'
שאפו
11/08/2016 | 21:48
1
33
לכבוד הוא לי
העוגה
לצפיה ב-''
12/08/2016 | 18:14
1
לצפיה ב-'צילחות אמצע שבוע'
צילחות אמצע שבוע
08/08/2016 | 23:09
1
68
אצלנו היום שעועית ירוקה טריה מבושלת עם בצל ,פרוסות בטטה מעט שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס טרי ותבלין לקובה
 
אורז בשני צבעים מאתמול
 
סלט כרוב זרעים ובצל
 
קציצות נפלאות מאתמול
 
עוגת קישואים עם אגוזי מלך טחונים, נ"ג עם קמח טף קמח אורז מלא ועמילן תירס
יצאה נפלאה
לצפיה ב-'אה אני רואה שאין תאור של הקציצות'
אה אני רואה שאין תאור של הקציצות
08/08/2016 | 23:15
44
אז ככה
ששה קישואים רחוצים ללא קצוות על פומפיה גסה
טופו קדיתא אחד גם
שני בצלים ובטטה בינונית במעבד מזון
הכל יחד בקערה עם כוס קמח חומוס רבע כוס עמילן, חצי כפית קסנטן גאם, מלח, פלפל, קארי.פפריקה מעושנת לרוב שתי כפות טחינה גולמית כשומן.
 
קציצות שמנמנות עגלגלות לטיגון מהיר , הונחו על מצע קוביות קישוא גזר הרבה שיני שום קצוצות ובצל וחצאי עגבניות שרי. מעל זלפתי קצת סילאן. כיסיתי ובישלתי יחד עד שהגזר התרכך.  כולם אכלו ללא יוצא מהכלל ובשמחה
 
 
לצפיה ב-'טיול בקנריים מבחינה תזונתית'
טיול בקנריים מבחינה תזונתית
06/08/2016 | 09:54
10
98
צמחונים שום בעיה
טבעונים המממ כבר ספור אחר
תמיד ניתן למצוא משהו לאכול אבל משהו כולל גם צ'יפס, לחם טבול בשמן זית, "סלט" פרוסות עבות של עגבניה ומעל גבינה שמבקשים להוריד....וכיוצא באלה
לא היו כמעט מנות טבעוניות בפני עצמן
פגשנו שתי מסעדות טבעוניות אחת בית קפה שפתוח רק בשעות אחר הצהריים כזהולא כל ימי השבוע... רוב הפסטות שפגשנו היו טריות וכללו ביצים, היו מקרים שהאורז בושל עם חמאה דווקא...
התחכמנו והזמנו פיצה בלי גבינה, את תפוחי האדמה הקלויים כמנה עצמאית וכך הלאה אבל המשמעות היתה שהיו הרבה פחמימות ומעט מדי ירקות כשטריים זה בכלל נדיר.
היינו קבוצה שכללה כל מני אכלנים וגם זה הקשה על הסוגיה.
יש סופר בוודאי והצטיידנו בקופסאות תירס ואננס משומרים, באבוקדו וקרקרים ,זיתים וחלב סויה פרות וירקות שהחזיקו מעמד לא רע.
 
מסקנה- בתי מלון? גם כשהם אומרים שיש להם אוכל טבעוני זה אולי נכון השאלה כמה מגוון...מסעדות ? כנ"ל יש לרדת לעובי הקורה
הכי כדאי? להשתכן במקום שמאפשר בישול עצמי.
האי טנריף? מהמם! אין מילים
לצפיה ב-'נראה מקסים שם אני אוסיף מנסיוני באיטליה'
נראה מקסים שם אני אוסיף מנסיוני באיטליה
06/08/2016 | 12:50
2
58
לצמחונים אין בעיה - פיצות, סלטים, גלידות ועוד.
לטבעונים - פחות. בבתי המלון אין מה לאכול בארוחת בוקר חוץ מלחם, הכל בשרי או חלבי. במסעדות הרבה יותר אפשרויות. סלטים קצת משעממים, בעיקר סלט ירוק וסלט ירקות ותירס. פוקצ׳ה . פיצה בלי גבינה, אנטי פסטי. רוב הפסטות עם ביצים או גבינות. רוב הגלידות חלביות אך יש גם מבחר סורבה, צריך לשים לב שגם בגלידות פירות שמים לפעמים חלבון ביצה.
הכי טוב לשכור דירה עם מטבח ומקרר ולבשל לבד.

לצפיה ב-'אירופה בגדול עוד לא שם'
אירופה בגדול עוד לא שם
06/08/2016 | 16:02
1
16
לצפיה ב-'אכן '
אכן
06/08/2016 | 19:08
43
גם באירופה עצמה יש מדינות שממש לא שם וגם לא מבינות את הקונספט ומרימים גבה בתמיהה גדולה (כמו דנמרק), וכאלו שבאופן מובנה יש עם מה לעבוד (לא מרימים גבה על צמחונות או טבעונות) וגם התזונה שלהן יותר מאפשרת (כמו איטליה).

מבחינה זו בארץ יש שפע אפשרויות באופן יחסי וגם יותר ויותר מודעות ופחות שיפוטיות לבחירות שונות.
לצפיה ב-'אוסיף גם מהחופשה שלי בקפריסין '
אוסיף גם מהחופשה שלי בקפריסין
07/08/2016 | 16:22
56
מלון - ארוחת בוקר סטנדרטית של בית מלון, ההיצע הטבעוני היה המון ירקות ופירות טריים, תפוחי אדמה אפויים ושעועית אדומה (כנראה שהם רגילים לארח בריטים), לחמים וממרחים נחמדים כמו חלווה וריבות. לא מצאתי חל"ס בשומקום.
 
מסעדות - על טהרת הבשר והדגים. מדי פעם נפלתי במקרה על מנות טבעוניות במקומות שהצהירו שאין שומדבר צמחוני/טבעוני - תבשיל שעועית לבנה, קציצות ירקות ובורגול, ו"פתיחים" של טחינה, חומוס ופטריות על הגריל שהרכיבו ארוחת ערב קלילה, וכמובן שסלט יווני בלי פטה. 
לא אידיאלי מבחינת ההיצע, אבל לנופשון של ארבעה ימים ממש לא נורא (אה וכמובן שאכלתי כמויות של צ'יפס)
הצמחוני, לעומת זאת, הסתדר ממש טוב
לצפיה ב-'אני כל כך אוהבת לקרוא דיווחים מחופשות!'
אני כל כך אוהבת לקרוא דיווחים מחופשות!
07/08/2016 | 18:48
51
איזו תמונה יפה!
אוקיי, מי עוד היו בחופשה ומה יש לכם לדווח ?
לפני 3 שנים אחותי ואני נפשנו ברודוס. לקחנו חדר גדול עם מרפסת ומטבחון בפנסיון באמצע העיר העתיקה, והארוחות הכי טעימות היו אלו שהכנו לעצמנו. איזה פירות וירקות.... איזה טעם גן עדן!
וגם במסעדות היה לגמרי בסדר, אבל לא מי יודע מה מגוון.

לצפיה ב-'ופורטוגל? מישהו התנסה?נהיה שם בסוכות'
ופורטוגל? מישהו התנסה?נהיה שם בסוכות
07/08/2016 | 22:12
4
16
לצפיה ב-'מנסיוני בליסבון לפני שנתיים'
מנסיוני בליסבון לפני שנתיים
07/08/2016 | 22:20
52
צר לי לבאס - אפילו בתור צמחונית לא היה לי מה לאכול במסעדות. רוב האוכל מבוסס על פירות ים דגים וחזיר. במסעדות שאני הייתי בהם התקשיתי להשיג סלט ראוי לשמו. משערת שלטבעונים עוד יותר קשה . בסופר כמובן אפשר לקנות פירות וירקות ומה שרוצים.
לצפיה ב-'חברים צמחונים היו לפני שנה'
חברים צמחונים היו לפני שנה
08/08/2016 | 09:58
2
48
רק מחוץ לעיר והסתדרו יפה
 
לצפיה ב-'אנחנו מחוץ לעיר'
אנחנו מחוץ לעיר
08/08/2016 | 23:01
1
37
רק יום אחד בליסבון, אשמח לשמוע מנסיונם של החברים
לצפיה ב-'אשאל'
אשאל
08/08/2016 | 23:06
32
היכן היו בדיוק
אני זוכרת ספורים על מסעדות ביתיות מלאות ירקות
אבל אני לא יודעת להגיד לגבי חמאה וביצים שאלה הבעיות הטבעוניות הרווחות בספרד
אשאל מחר ואשיב
לצפיה ב-'בישולים בישולים בישולים '
בישולים בישולים בישולים
05/08/2016 | 09:41
8
78
בישולים לשבוע הבא אוציא מהפריזר, כי היום אני מבשלת רק לארוחת צהריים שהיא מסיבת יום הולדת משפחתית
סלט חצילים ופלפל מעולה - אני תמיד מקצרת ומשתמשת בחצילים קנויים, אבל הפעם קליתי לבד... וההבדל מורגש!
סלט תירס קלוי עם פלפל אדום והרבה ליים, עם כוסברה בצד מתוך התחשבות באומללים שלא אוהבים כוסברה
סלט פסטה עם קישואים וזיתים
טחינה רגילה וטחינה ירוקה
ממרח טופו עם בצל ירוק, פפריקה וקימל - מעדן!
סלט עגבניה ומלפפון הכי רגיל שיש
פסטו הודי
מאפה בצק פילאס במלית תפ״א מעוכים עם קצת גארם מסאלה, מעין מחווה לבורקאס ודוסה
אני מתלבטת אם להוסיף עוד משהו, ותוך כדי כתיבה עונה לעצמי: לא
יביאו לחמים, אני לא אופה
ולקינוח - עוגת שוקולד שאני חייבת ללכת למלא ולצפות בעוד שתי דקות, וסורבה מלון מהמם

לצפיה ב-'נשמע מעולה !'
נשמע מעולה !
05/08/2016 | 14:07
4
39
אפשר לקבל מתכונים של סלט חצילים ופלפלים, ממרח הטופו השווה וסלט הפסטה עם הקישואים?
בא לי ממרח מעדן הבכור הכין לחמניות כוסמין עם חמוציות.

אני בקטנה עם פסטה שהבאתי מאיטליה,עוד לא החלטתי באיזה רוטב. קציצות חצילים ועדשים וגם בטטה עדשים וקינואה , בטח עם ירוקים כלשהם , פשטידת ירוקים מכל הירוקים שנשארו. בטח איזה סלט.
בתכנון גלידת אגוזים או גלידוניות אגוזים מהספר ״בישול טבעוני ברוח הזן״ של אביטל סבג (הכנתי כבר כמה מתכונים מהספר).
לצפיה ב-'ממרח טופו ״הונגרי״'
ממרח טופו ״הונגרי״
05/08/2016 | 15:21
48
חבלה טופו משי
שמן זית, בערך שלוש כפות
מית לימון, שתיים-שלוש כפות
כף פפריקה
כף גדושה קימל שלם
שתי כפות גדושות עירית קוצה
מעט מלח, לפי הטעם

לטחון הטב הכול חוץ מהקימל. להוסיף קימל, לשמור לפחות חצי שה במקרר להתגבשות ולספיגת טעמים

זה מזכיר ממרח הונגרי ״קרזט״
לצפיה ב-'סלט חצילים ופלפלים'
סלט חצילים ופלפלים
05/08/2016 | 15:27
2
45
שלושה חצילים בקטנים (800 גרם)
שני פלפלים אדומים
שלוש שיני שום
שתי כפות שמן
שתי כפות חומץ
מלח ופלפל לפי הטעם
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה

בתנור חם קולים חצילים (דוקרם קצת לפני האפייה) ופלפלים שלמים.
אחרי 20 דקות מוסיפים את השום. בסך הכול כארבעים דקות בתנור או עד שהחצילים רכים מאד.
הפלפלים משחירים: סוגרים אותם בכלי, כעשר דקות, ואז מקלפים בקלות את הקליפה, מנקים מבפנים.
שמים את החצילים להגיר נוזלים עשר דקות.
טוחנים את בשר החצילים, הפלפל הקלוף המנוקה, השום שהתרכך בתנור. מוספים שמן, חומץ, מלח, פלפל. טועמים ומתקנים טעמים.מוסיפים פטרוזיליה.
שיטת הממהרות: קונים צנצנת חצילים קלויים, מערבבים עם צנצנת קטנה פלפל קלוי בחומץ. מתבלים, מוסיפים פטרוזליה. מאד מאד טעים גם בגרסה זו!
לצפיה ב-'תודה! '
תודה!
05/08/2016 | 20:24
1
19
זה נשמע כמו סלט רומני שחמותי הרומניה מכינה, רק עם הרבה שום.
לצפיה ב-'ושכחתי, סלט פסטה'
ושכחתי, סלט פסטה
07/08/2016 | 11:45
29
זה המתכון הזה, אלא שעשיתי בו קיצורים ושינויים: במקום ברוקולי, הוספתי פרוסות קישואים שהקפצתי במעט שמן זית, וקליתי בתנור (שהיה דלוק ממילא בגלל החצילים ושות).
לא שמתי שקדים/אגוזים כי היה בחגיגה גם פעוט ורציתי שיוכל לאכול מהכול (וכך עשה לשמחת כולנו).
בשבוע שעבר הכנתי סלט פסטה כזה עם מנגולד במקום באק צ'וי.
ואני מדי פעם מכינה את התוספת באקצ'וי/מנגולד ומקפיאה, כדי שאוכל לבשל סיר פסטה בעוד התוספת הזו מופשרת, ובסוף רק מוסיפה שקדים קלויים.
 
וסלט החצילים הוא באמת גרסה של הרומני, אבל עם הרבה פחות שום, ושום קלוי כדי שהטעם יהיה מעודן יותר!
לצפיה ב-'להיום אחותי הביאה לי סיגרים מעלי גפן ואורז לשבת '
להיום אחותי הביאה לי סיגרים מעלי גפן ואורז לשבת
05/08/2016 | 16:01
45
אני מבשל שעועית אדומה וחומוס גרגרים.
ואורז מגון בכוסמת דוחן וקינואה
לצפיה ב-'אצלנו היו אורחים'
אצלנו היו אורחים
05/08/2016 | 23:28
47
כשהם הגיעו הנוער גילגל לחמניות לתנור אז כל הילדים גילגלו יחד
אחר כך ערכנו שולחן שכלל:

סלט עם אפונה זעירה, קוביות גזר,כרוב קצוץ דקדק, שקדים מלוחים שבורים,פלפל אדום וצהוב חתוכים קטן. שמן זית מיצלימון מלח פלפל שחור .
 
סלט קוביות גזר ופרות , זרעי חמניה, זרעי דלעת, פקאנים מסוכרים, רוטב מחמאת בוטנים עם פלפלת חריפה מהגינה מיצליים מלח מייפל שום.
 
פרוסות עבות של תפוחי אדמה עם קליפה על טבעות בצל מלח שמן זית פלפל שחור, מושחמות בתנור.
 
אורז בסמטי לבן אפוי.
 
רוטב בסגנון בולונז משבבי סויה יבשים.
 
לחמניות מתערובת קמח וקוואקר.
 
מאפה גבינת שקדים,בצל  וטופו עטופה בפרוסות חציל פלפל ובטטה.
 
מאפה קוביות טופו ששרו בסויה שום וסילן על בצל מטוגן ומעל קוביות חציל וקישוא מוקפצות בסויה ומייפל.
 
תבשיל חומוס ולוביה בעגבניות שורש זנגויל מקוצץ דק זרעי כמון לימון ושום.
 
טחינה.
 
חומוס.
 
פלטת ירקות בחמישה צבעים.
 
שבלולי שמרים קינמון.
 
גלידה קנויה מבית טוב- בוזה
לצפיה ב-'ארוחת הצהרים שלנו היום היתה מוצלחת'
ארוחת הצהרים שלנו היום היתה מוצלחת
07/08/2016 | 21:01
38
אמפנדס במילוי טחון מהצומח ופטריות
פירה של תפו"א ועדשים כתומות
אורז עם עדשים
ברוקולי עם צנוברים ועשבי תיבול מהגינה (מיורן, אורגנו וטימין)
גזרים (סגולים, צהובים וכתומים) בתנור
אפונה עדינה
לצפיה ב-'שאלה למי שמכיר'
שאלה למי שמכיר
03/08/2016 | 12:31
6
59
איך מבשלים שעועית מש? וכמה זמן?
תודה לעונים
לצפיה ב-'שעועית מש'
שעועית מש
03/08/2016 | 19:54
1
38
לא  צריך להשרות מבשלים במים רותחים 45 דקות. אני בדרך כלל שם כוס שעועית מש יבשה 4 כוסות מים מלח קצת מאוד. ואחרי שמוציאים את הקצף מוסיף כמון וכורכום.ועל האש עד שהמים ניגמרים.
אפשר גם להשרות את המש ואז הוא יותר טוב לעיכול אבל אין צורך.
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
03/08/2016 | 20:19
19
הבת שלי בתהליך הפיכה לצמחונית/טבעונית היא עדיין לא החליטה. מזמן כבר יש לי בבית את השעועית ולא ידעתי מה לעשות איתה כי אין הנחיות על האריזה.
לצפיה ב-'אם רוצים לשדרג כדאי להנביט לפני הבישול'
אם רוצים לשדרג כדאי להנביט לפני הבישול
03/08/2016 | 22:51
3
41
במזג האוויר הנוכחי ההנבטה מהירה.
 
שוטפים את המש, שמים בקערה עם הרבה מים ומכסים במגבת ללילה. במזג אויר חם בבוקר כבר אפשר לראות שיוצאים נבטים קטנים. בשלב הזה כדאי להעביר למסננת גדולה, לכסות אותה במגבת ולדאוג שהמש ישאר לח, אם יש צורך להרטיב אותו מדי פעם. ככל שמשאירים יותר זמן הנבטים יהיו יותר גדולים (בין מילימטרים בודדים לכמה ס"מ).
בקיץ כל הסיפור לוקח יום, בחורף זה יקח קצת יותר.
אפשר להעביר את הקערה/מסננת למקרר כדי להאט את התהליך ולמנוע התעפשות אם לא מתכוונים לבשל מייד.  
 
הבישול לאחר ההנבטה הוא קצרצר מספיק להביא לרתיחה. כדאי לשים את המש בסיר עם הרבה מים, אין צורך במלח, בזמן הרתיחה המעטפת של המש נפרדת ממנו וקל לאסוף ולזרוק אותה.
 
אפשר להנביט ולבשל כמות גדולה ולהקפיא, ואח"כ כל פעם להפשיר מעט ולהוסיף לסלטים ולתבשילים.
לצפיה ב-''
04/08/2016 | 04:39
2
לצפיה ב-'תודה. נשמע מעניין . אנסה.'
תודה. נשמע מעניין . אנסה.
04/08/2016 | 06:32
1
6
לצפיה ב-'לאחר הנבטה של יומיים-אני מוסיפה חי לסלטים'
לאחר הנבטה של יומיים-אני מוסיפה חי לסלטים
04/08/2016 | 16:31
7
לצפיה ב-'נפתח פורום אולימפיאדה ריו 2016'
נפתח פורום אולימפיאדה ריו 2016
( לעמוד שלי בתפוז )
03/08/2016 | 14:16
5
המשחקים האולימפיים של קיץ 2016 עוד רגע כאן, ואנחנו מזמינים אתכם לפורום אולימפיאדה ריו 2016 כדי להתעדכן ולדבר על כל מה שחם!
 
 היכנסו כבר עכשיו:
לצפיה ב-' היא עשתה זאת - ארוחות לילדים!'
היא עשתה זאת - ארוחות לילדים!
31/07/2016 | 17:31
9
94
ארוחות טבעוניות לילדים ופעוטות בבלוג ״לא על החסה לבדה״ - הבטיחה וקיימה, ובגדול!
ממש מתחשק ללדת איזה ילד או שניים כדי לבשל את הארוחות האלה!

אם מישהו יודע איך מצרפים קישור לחיץ באייפד, תודה מראש

בכל אופן הקישור כאן:

http://tivonim-blog.co.il/רעיונות-לארוחות-טבעוניות-לתינוקות-ופ/#more-2096

לצפיה ב-'קישור מסודר לארוחות לפעוטות ב"לא על החסה לבדה"'
קישור מסודר לארוחות לפעוטות ב"לא על החסה לבדה"
01/08/2016 | 08:57
1
48
הנה הקישור, יש שם שפע נהדר של ארוחות
לצפיה ב-''
04/08/2016 | 19:47
15
שיתפתי בפייסוש
למי שיש-שתפו גם אתם
לצפיה ב-''
02/08/2016 | 21:58
1
7
לצפיה ב-'לאן נעלמת? גם את נהיית חברה של צוקרברג? '
לאן נעלמת? גם את נהיית חברה של צוקרברג?
03/08/2016 | 04:51
10
לצפיה ב-'אז מה הסדר הנכון? ללדת ואז לבשל או לבשל ואז ללדת? '
אז מה הסדר הנכון? ללדת ואז לבשל או לבשל ואז ללדת?
03/08/2016 | 04:49
4
43
תודה על ההפניה.
לצפיה ב-'אם תצליח ללדת'
אם תצליח ללדת
03/08/2016 | 12:17
3
56
אני אבוא לבשל לך
 
ונעלמתי למחוזות הלרדוף אחרי שד טזמני יומם וליל
וגם קצת למחוזות צוקרברג
לצפיה ב-'בענין צוקרברג - אני עושה נסיון נוסף לראות איך זה עובד.'
בענין צוקרברג - אני עושה נסיון נוסף לראות איך זה עובד.
04/08/2016 | 04:37
2
50
פעם ניסיתי והתייאשתי דיי מהר. כעת, התחברתי ושלחתי לך בקשה. אשמח אם תמליצי לי על קבוצות טבעוניות מעניינות.
בענין השד - אוכל רק לאחל לך שהרדיפה תהיה קלה.
ובענין ה"ללדת" - זה בבדיקה.
לצפיה ב-'אהה זה אתה'
אהה זה אתה
04/08/2016 | 19:52
1
40
אוקיי אישרתי.
 
קבוצות מעניינות?
בישול טבעוני
טבעונים אוכלים בחוץ
מתכונים טבעוניים לתינוקות ופעוטות (אולי אין לך תינוקות כרגע אבל הקבוצה חביבה ויש שם אחלה רעיונות לאוכל בריא ומזין)
וכשיהיה רלוונטי - הריון טבעוני
לצפיה ב-'אחלה. תודה.'
אחלה. תודה.
04/08/2016 | 23:49
5
לצפיה ב-'מסעדות טבעוניות באזור המרכז??'
מסעדות טבעוניות באזור המרכז??
01/08/2016 | 16:39
2
45
מצטער אם אני לא במקום הנכון אני חדש פה.
אני מכיר רק את טנאת האתיופית בת"א, מישהו מכיר עוד?
לצפיה ב-'בהחלט יש עוד!'
בהחלט יש עוד!
01/08/2016 | 19:50
48
אני לא סמכות גדולה בענייני מסעדות.... אז בנוסף למה שיענו לך (אני מקווה!) כאן, תסתכל גם באתר תיאבון בריא, במדור המבעדות, כאן: http://teavon.co.il/city/

מסעדה גיאורגית טבעונית - ננוצ׳קה ברחוב לילנבלום. הייתי לאחרונה פעמיים בשבוע, התאהבתי ואני מחכה כבר לחזור. אוכל נהדר, אווירה נעימה, מוסיקה מעולה.
קפה/מסעדה טרנדית בריינס פינת פרישמן - אנסטסיה.
זכאים ברחוב אלנבי (או בסביבתו, באזור ביהכנ הגדול) - עדיין לא יצא לי, מסעדת שף טבעונית
לאחרונה נפתח ״דוסה בר״ ברחוב בן יהודה - אני ממש מחכה להזדמנות להגיע לשם!
יש מסעדת סושי טבעונית איפשהו בדרום העיר, לא בטוחה איפה. לא אוהבת שושי.


ונראה לי שזה עוד לא הכול בכלל.. מקווה שיוסיפו .
בנוסף, ברוב המסעדות בתל אביב יש מודעות לטבעונות וגם ידידות כלפיה וכלפינו.


לצפיה ב-'עוד כמה...'
עוד כמה...
03/08/2016 | 11:30
31
איאנה בפתח תקווה
משק ברזילאי, מיס קפלן בשרונה (מסעדת שף), השווארמה הטבעונית, בודהה בורגר, הרצוג (ראו באבן גבירול).
 
על כולם ניתן למצוא ביקורות והמלצות בקבוצות בפייסבוק:
מדברים על מסעדות
טבעונים אוכלים בחוץ
לצפיה ב-'מה עושים עם ריג'לה (רגלת הגינה)'
מה עושים עם ריג'לה (רגלת הגינה)
01/08/2016 | 09:33
2
49
ריגל'ה, ריגלת הגינה, פרפחינה... עשב "שוטה" שנמכר בימים אלה בשווקים. אני קיבלתי בארגז האורגני: בפעם הראשונה קצצתי והוספתי לסלט. הפעם הכנתי ממנה  קארי עם עגבניות ועדשים והתענגתי!
אפשר להכין גם רק עם עגבניות, בלי עדשים, ואז הבישול יותר מהיר ולא צריך סיר לחץ.
כדאי כדאי מאד להשתמש בתבלינים שלמים שכותשים לבד (לפני שהיה לי מכתש ועלי, לפני ימי המטחנה החשמלית, נהגתי לכתוש בין שתי כפות או עם מערוך). זה כמו ההבדל בטעם בין קפה שחור טרי טרי על הבוקר לבין הקפה השחור שמכינים מהצנצנת שנשארה פתוחה כל סוף השבוע בעבודה... 
קארי ריג'לה עם עדשים (תמונות בקישור לבלוג)יש 
רכיבים
2 כפיות שמן תירס או חמניות
1 כפית זרעי כמון כתושים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
½ כפית שבבי צ'ילי, או לפי הטעם
1 בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 כוס גדושה עלי ריג'לה שטופים
1 כוס עדשים ירוקות, שטופות 
4 עגבניות קטנות, קצוצות
400 מ"ל מים
½2 כפיות מלח (אחרי הבישול)
תוספת תבלינים אחרי הבישול
1 כפית שמן תירס או חמניות
½ כפית זרעי כוסברה כתושים
½ כפית זרעי כמון כתושים
1 כף עלי קארי מיובשים, כתושים
1 כפית זרעי חרדל צהובים (לא חובה)
להגשה: כוסברה קצוצה  

הכנה
מתחילים בהשריית העדשים במים רותחים ואז ניגשים להכנת הירקות. מחממים את 2 כפיות השמן בסיר לחץ על להבה בינונית ומטגנים קלות זרעי כמון, זרעי כוסברה ושבבי צ'ילי. מערבבים דקה.
מוסיפים את הבצל, מכסים ומזהיבים. כשהבצל זהוב ורך, מוסיפים שום וג'ינג'ר, מטגנים עוד דקה.
מסננים את העדשים ומוסיפים אותן עם הריג'לה והעגבניות לסיר. מוסיפים מים, סוגרים ומביאים ללחץ. מבשלים 15 דקות בלחץ, מכבים ומחכים לירידת הלחץ (הקארי ממשיך להתבשל עד שהלחץ יורד).
מכינים את תבליני החיזוק: במחבת קטנה מחממים את השמן, מטגנים בו את זרעי הכמון והכוסברה עם עלי הקארי (וזרעי חרדל אם רוצים). מטגנים כחצי דקה, עד שהתבלינים מעלים ריח ניחוח. נזהרים לא לשרוף. יוצקים בזהירות לתבשיל המוכן, ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. 
מקשטים בכוסברה קצוצה. מגישים עם אורז.
אם אין עדשים ו/או סיר לחץ, אפשר בהחלט להכין רק עם ריג'לה ועגבניות. מקטינים את כמות המים לחצי כוס ומבשלים רבע שעה.
 
 
לצפיה ב-'בעבר חיפשתי ריג'לה...ואף פעם לא מצאתי. מאז - שכחתי מזה.'
בעבר חיפשתי ריג'לה...ואף פעם לא מצאתי. מאז - שכחתי מזה.
03/08/2016 | 04:46
25
תודה על התזכורת ועל המתכון.
לצפיה ב-'אני מוסיפה חי לסלט'
אני מוסיפה חי לסלט
05/08/2016 | 21:13
3
לצפיה ב-'טראפלס תמרים וטחינה שהומלץ על ידי RSPA'
טראפלס תמרים וטחינה שהומלץ על ידי RSPA
02/08/2016 | 11:23
1
69
אוהבת את הפורום  ושואבת ממנו רעיונות לבתי הצמחוני. הפעם משתפת בטראפלס תמרים וטחינה
שהומלץ  על ידי RSPA  לפי מתכון של נעמה רן.
http://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4822069,0...
 הכנתי לפי כמות וחצי ויצאו לי 21 כדורים בגודל סביר.
את אגוזי הלוז החלפתי ב פקאן סיני.
מציינת שגם לא אוהבי התמרים אהבו .
תודה הילה
לצפיה ב-' לבריאות. נראים יפים. '
לבריאות. נראים יפים.
03/08/2016 | 04:37
2
לצפיה ב-'יש בישולי סופ"ש? אני בהחלט מתכוונת/מקווה'
יש בישולי סופ"ש? אני בהחלט מתכוונת/מקווה
28/07/2016 | 15:11
5
51
לאפות את העוגה שלא הכנתי בשבוע שעבר, וגם (אאאאמן) לצלם ולהעלות אותה לבלוג.
סלט גזר, פלפלים וסלרי - זה סלט שנשמע פושט לגמרי עד שטועמים אותו ועפים!
הוא נשמר יפה במקרר, וכעבור יום-יומיים יש לו איכויות של סלט כבוש. תענוג.
יש קארי מוכן. יש לי תפ"א סגולים שעוד לא החלטתי מה להכין מהם. 
אני כולי פליאה שכבר נגמר יולי! איך הזמן טס.
לצפיה ב-'אני הבוקר בישלתי'
אני הבוקר בישלתי
29/07/2016 | 17:25
42
אורז מלא מגוון בדוחן כוסמת וקינואה
עדשים מש ואפונה
הכל לארוחת ערב
 
 
לצפיה ב-'שומושג'
שומושג
05/08/2016 | 00:12
2
17
אפופה לחלוטין
ממאנת להישאב חזרה
היום כבר הכנתי ארוחה בת ארבע מנות-
ספגטי נ"ג של ברילה
רוטב בסגנון בולונז עם שבבי סויה
שעועית ירוקה טריה מבושלת עם עדשים צהובים וחומים מתובלת היטב
קוביות ירקות בתנור-בטטה, גזר, בצל,שום,קישוא, עגבניה, תפוח אדמה
סלט מלפפוני גינתנו ופרוסות בצל,עם רוטב "גבינה צהובה " כוסברה שמן שומשום,שמן זית מעט פרמז'ן פלפל שחור
 
לא נשאר כמעט
 
אז מחר נראה
הבית ריק, מה שנקנה לקראת בואנו שומש היום
 
מחר? יום חדש
ליל מנוחה
לצפיה ב-'ברוכה השבה והשווה'
ברוכה השבה והשווה
05/08/2016 | 14:17
1
11
הכנתי בשבוע שעבר ספגטי בולונז טחון טבעול ופשטידת ירק לארוחת יומולדת של האחיינים שלי, כולם שם קרניבורים חוץ ממני, בני וילדה נוספת. הספגטי חוסל על ידי כולם כולל אילו שאינם צמחונים והמתכון הועבר בכל המשפחה.
לקרובת המשפחה הצמחונית נוסף עוד מתכון שהיא מסכימה לאכול.
לצפיה ב-''
05/08/2016 | 23:34
לצפיה ב-'אפשר מתכון לסלט גזר פלפלים וסלרי?'
אפשר מתכון לסלט גזר פלפלים וסלרי?
05/08/2016 | 21:14

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תרופות סבתא
פורום תרופות סבתא
דיאטת איזון און ליין
איזון בליווי מלי תבור
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ