לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'קררר'
קררר
06/12/2016 | 15:03
3
54
אנחנו מארחים שתי צעירות מאנגליה שהגיעו לאיזו תכנית ארוח של הסוכנות או משו והן טבעוניות נעבך
אז התנדבנו, הן מגיעות פעם בשבוע לארוחת ערב ושלוש פעמים בחודשיים וחצי לארוחת ששי.
היום הן מגיעות.
הכנתי מרק כתום עם חלב קוקוס. את רוב הכתומים טחנתי עם שורש כורכום טרי וחתיכת ג'ינג'ר ושום והוספתי בטטה אחת מגוררת גס וצרור גבעולי סלרי מקוצצים דק.

חוצמזה פשטדת קישואים מרוסקים גס צעורבבים עם בצל מטוגן להשחמה וגבינה טבעונית מפוררת פנימה, קצת קמח אורז ותבלינים. בתוך בצק פריך נג מבוסס קמח טף בהיר.
סלט ירקות רב צבע, טחינה ולקינוח כדורי רפאלו. ומיצתפוזים סחוטרי מתפוזים שתיכף פגתוקף.
לצפיה ב-'מארחת למופת - נו, נהנו הצעירות?'
מארחת למופת - נו, נהנו הצעירות?
07/12/2016 | 10:32
2
37
נשמע טעים ביותר.
קיבלתי המון שורש כורכום ומעכשיו בכל מה שאני מכינה יהיה הרבה, הרבה כורכום טרי!
אני מסתובבת כל הבוקר בתחושה שהיום יום חמישי וצריך להתחיל לחשוב על בישולים לסופ"ש. אז יהיה מרק כתום עם הרבה כורכום, ויהיה חציל כלשהו - אולי ברוטב שרמולה. ועוגת שמרים מהמקפיא. והשאר עוד במחשבות
לצפיה ב-'נו אז אם כבר אנחנו בעניני סופשבוע'
נו אז אם כבר אנחנו בעניני סופשבוע
09/12/2016 | 10:19
1
29
מה באמת?
כרגיל אין לי שום מושג ויש לי אורחים...
יש לי כרשה בצל ירוק בכמות בצל סגול ובצל לבן נראה לי שמרק בצל מתרקם...
 
חוצמזה יש לי קציצות עדשים וגזר מאתמול נראה לי שאכין להן רוטב מהמם ואגיש ליד אורז צהוב עם הרבה פטריות
 
חוצמזה אני לא יודעת ואין לי שום חשק להכין אבל שוב יש אורחים אז אין להתחמק... ערמות כביסה הן תרוץ נאה אך לא מספיק....
 
נראה
לצפיה ב-'הממ אם התחלתי הנני ואסיים'
הממ אם התחלתי הנני ואסיים
10/12/2016 | 11:37
12
אז היה מרק ארבעה בצלים ושום- מהמם נטרף
 
היו קציצות עדשים ברוטב עגבניות חריף
 
היה מאפה פרוסות תפוחי אדמה שרוככו קודם מעליהן שמרי בירה שמנת אלפרו וגרודי גבינות של ליב, מעל זה רוטב שבבי סויה עשיר עם הרבה צמחי תבלין טריים ומעליו שמרי בירה וגרורי גבינות ליב. יצא משובח, מן וריאציה קלילה יותר על פאי רועים
 
האורז עם הפטריות והכורכום שדובר מעל
 
סלט גזר מגורר עם פילה לימונים וקלמנטינות כוסברה מיץ לימון מלח ופלפל חריף מאד מהגינה
 
סלט ירוקים שכלל ערמת פטרוזיליה טריה קצוצה,חבילת גבעולי סלרי וחבילת עלי מרווה ירושלמית ברצועות מאודים, רבע כוס זרעי חמניה ורבע כוס זרעי דלעת מחוממים על מחבת, חופן חמוציות, בצל סגול קצוץ דק. מיצלימון מלח מעט שמן זית, פלפל שחור
 
סלט ירקות רב צבע שכלל עגבניות שרי בשלושה צבעים,פלפלים אדום כתום צהוב,מלפפון, בצל ירוק, צנונית. מלח לימון מעט שמן לא זית.
 
חומוס.
 
טחינה
 
סלט פסטה עם ירקות וטופו מוקפצים-גזר,קישוא,בצל,פלפל אדום.רוטב מסויה,סילן,שום,לימון, פלפל חריף.
 
סלט אפונה זעירה שטופה במסננת להפשרה בלבד תירס בצל עלי סלרי קצוצים עלי פטרוזיליה קצוצים בצל ירוק קצוץ, מלח שמן זית פלפל חריף קצוץ דק
 
שבלולי קינמון שמרים נהדרים שבכינה האמצעית
 
לחמניות קמח מלא וקוואקר שהכין הצעיר עם קצת עזרה
 
קרמבל נ"ג של תפוחים ואגסים עם שקדים טחונים גס בבצק שהפכו אותו לפריך ומענג
 
ו...קפה חליטת עלי גינה תה ומי ברז קפואים
 
ערב צח
 
 
לצפיה ב-'תגלית! פסטו עם טחינה'
תגלית! פסטו עם טחינה
08/12/2016 | 11:13
1
31
או טחינה עם פסטו.
זה טעים כל כך! מוסיפים קצת פסטו לטחינה גולמית, וקצת מיץ לימון, מעט מים, מלח. תענוג.
הבוקר ערבבתי פסטו ריג'לה ופסטו שומר (מהמקפיא) עם טחינה. 
בכריך... זו היתה אחת מארוחות 10 המוצלחות ביותר.
לצפיה ב-'בהחלט'
בהחלט
09/12/2016 | 10:16
6
לצפיה ב-'ערב שבת'
ערב שבת
02/12/2016 | 19:16
5
69
גשמים פה ושם אך עדיין קר
אז מה יש לנו היום-
מרק חמצמץ בהשראת חרירה עם עלי מרווה ירושלמית

סלט חצילים מאודים עם שמן שומשום סלרי ג'ינג'ר טרי ובצל ירוק

סלט חסה ועלי מהגינה שלנו עם אבוקדו פרורי גבינה של ליב שבבי שקדים מלוחים פרוסות פינק ליידי פרוסות אבוקדו וטבעות בצל, רוטב הרבה ירוקים טחונים יחד על מיצלימון,חומץ,שמן זית ומייפל.

סלט ירקות רב צבע

קציצות עלים-מרווה ירושלמית בצל ירוק כרשה, מעובות בקמח עדשים, מטוגנות ואז מונחות על מצע סלרי קצוץ, קוביות תפוחי אדמה,כרשה ובצל ירוק.

פרוסות טופו אפויות ברוטב דלעת עם חתיכות גדולות של גזר ובצל

אורז בסמטי עם שורש כורכום טרי מגורר

טחינה תוצרת בית

חומוס כנ"ל

מטבוחה כנ"ל

סלט כמו ביצים מטופו ומיונז ביתי עם מלח הימליה שחור

לחם קינואה שחורה מושרית עם קמח כוסמת שנטחנה בבית

עוגת גבינה אפויה עם רוטב תותים

תערובת כדורי רפאלו שבמקום לגלגל הנחתי בתבנית רבועה מקומחת קוקוס טחון ומעל התערובת גם קוקוס ואז אחרי צינון לחתוך קוביות קטנטנות מהדבר הממכר הזה...

חלה מההקפאה משבוע שעבר

ו...אורחים


לצפיה ב-'הכל נשמע אצלך טעים ומגוון כל כך...'
הכל נשמע אצלך טעים ומגוון כל כך...
03/12/2016 | 11:42
29
אצלנו לא היו אורחים, אבל היה
מרק סלק עם קובה ממולא בפטריות, בצל, אגוזים וטופו
תבשיל שעועית לבנה ותרד על אורז לבן
סלט כרוב לימוני
סלט חסה עם פלפלים בשני צבעים ובצל סגול
קציצות זוקיני והמון פטרוזיליה עם בורגול ולידן טחינה
ולקינוח שאריות מעוגת המייפל אגוזים הנהדרת
היה טעים...
לצפיה ב-'טעים אצלך! מה זה כדורי רפאלו?'
טעים אצלך! מה זה כדורי רפאלו?
04/12/2016 | 09:18
3
38
יש לי הרגשה שכבר שאלתי, וענית, והספקתי לשכוח.
אני ממשיכה בניסיונות לספר בישול של ריצ'ה, אז מטעמים שחבל"ז אבל פירוטים רק אחרי שיצא הספר, ובאישורה.
בנוסף, קציצות מעלי קולרבי, כל כך טעימות.
אורז עם עשבי תיבול - הפעם שלא כהרגלי השתמשתי באורז עגול מלא: נחמד מאד אבל נראה לי שאני מעדיפה בסמטי לבן. 
חברה קפצה לביקור בשישי בבוקר והביאה איתה עוגת שמרים טבעונית גם יפהפיה וגם טעימה. אני מאד מבסוטה כשמסביבי עושים מאמץ טבעוני. ("מתוך שלא לשמהּ")
לצפיה ב-'שוקולד טבעוני לבן'
שוקולד טבעוני לבן
04/12/2016 | 18:23
2
31
רסק עוגיות לוטוס, מעט שומן קוקוס או חמאת קקאו מרוככת, שבבי קוקוס.
הכל מעורבב ומצונן ואחר כך בידיים רטובות כדורים קטנים. תענוג שאין לתאר.
לצפיה ב-' איפה את קונה שוקולד לבן?'
איפה את קונה שוקולד לבן?
04/12/2016 | 19:00
1
9
לצפיה ב-'בחנות טבע'
בחנות טבע
05/12/2016 | 15:22
25
הם תמיד שומרים לי כשמגיע לפחות חצי ק"ג כי לא תמיד יש
לצפיה ב-'שוקולד טבעוני לסכרתיים'
שוקולד טבעוני לסכרתיים
30/11/2016 | 12:44
6
53
אני מחפשת כמתנה שוקולד (טבעוני כמובן), שמתאים לסכרתיים, שהוא יותר איכותי מטבלאות השוקולד מהסופר, ורצוי עם אגוזים.  
זה יכול להיות או שוקולד ללא סוכר ודומיו, או שוקולד עם סוכר שיש בו לפחות 85% קקאו.

מכירים אולי מקום שאפשר לקנות בו באיזור ת"א, או מתכון מתאים ?
תודה!
לצפיה ב-'מתכונים לשוקולד ביתי'
מתכונים לשוקולד ביתי
01/12/2016 | 11:12
2
33
לצפיה ב-'תודה אבל מייפל/סילאן וכד' אסורים בסכרת'
תודה אבל מייפל/סילאן וכד' אסורים בסכרת
01/12/2016 | 19:41
1
23
ויש לי ספק האם זה ילך עם תחליפי הסוכר הסינטטים או עם הטעם הדומיננטי של סטיוויה
לצפיה ב-'מבחינה בריאותי עדיף סטוויאה'
מבחינה בריאותי עדיף סטוויאה
01/12/2016 | 19:45
22
הממתיק הכי פחות מזיק לטעמי הוא סוכרלוז- אבל גם בו לא הייתי מגזים כי קראתי שממתיקים מלאכותייים לא טובים לסכורת ובכלל.
לצפיה ב-'בסניפי שופרסל אפשר למצוא '
בסניפי שופרסל אפשר למצוא
01/12/2016 | 21:53
2
55
יש לדוגמא שוקולד מריר של שקד תבור עם 85% שאפילו כתוב עליו שהוא טבעוני. מצרף תמונה.
חוץ מזה רוב השוקולדים המרירים מחו"ל עם אחוזי קקאו גבוהים לא מכילים חלב למרות שנרשם עליהם שהם חלביים מטעמי כשרות. כך שאין בעיה לאמצם כמוצרים טבעוניים.
לצפיה ב-'ועוד משהו שכדאי לקרוא'
ועוד משהו שכדאי לקרוא
01/12/2016 | 22:08
1
39
לצפיה ב-'אבדוק, תודה!'
אבדוק, תודה!
02/12/2016 | 16:04
3
לצפיה ב-'על הגז ובתנור'
על הגז ובתנור
30/11/2016 | 15:34
5
61
תבנית תפוחי אדמה קטנטנים ופרחי כרובית, שמן זית פלפל שחור גרוס ומלח

סיר עם קוביות בצל, קישוא בהיר,שומר, קולרבי והרבה גזר
מלח פלפל שחור שמן זית

חוץ מזה סלט ירקות רב צבע

אורז מלח מים שמן

וכל השאר מחר
בטח עוגה בחושה אגוזים וקינמון או לימונית תיכף
לצפיה ב-'ופה '
ופה
30/11/2016 | 20:43
36
על האש מרק עדשים ירוקות עם כל מיני קצוות של עלים ירוקים
אפונה ירוקה בקארי דלעת על אורז לבן
סלט שומר רענן
ועוגת מייפל ואגוזים קלה קלה ופשוטה פשוטה, אבל שבפעם הקודמת נטרפה בהתלהבות...
מחר קניות, אז צריך כבר לתכנן את ארוחת שישי...
לצפיה ב-'יש לי שפע של תפוחי אדמה וכרוב'
יש לי שפע של תפוחי אדמה וכרוב
01/12/2016 | 09:31
43
שפע! אז בתכנון גם פשטידת גינה (גרסה טבעונית לפאי רועים), גם בורקס תפ"א, גם סלט כרוב או שניים וגם, אני מקווה, bubble & squeak - השם החביב לתפ"א מעוך עם כרוב מטוגן... יאמי! 
ואני מנסה לחשוב על תבשיל שהכרוב יככב בו.
אומרים שמתקרבת סופה, אני בינתיים מסתכלת מהחלון ורואה שמיים בהירים והרבה שמש. אז עוד לא חמין.
 
לצפיה ב-'כייף לקרוא על המאכלים שלכן אבל אצלי האוכל הפשוט שלי'
כייף לקרוא על המאכלים שלכן אבל אצלי האוכל הפשוט שלי
01/12/2016 | 11:01
2
42
מה שכן מנסה להוריד  במשקל ובכמויות.
לצפיה ב-''
02/12/2016 | 19:05
1
4
לצפיה ב-'תודה'
תודה
03/12/2016 | 13:26
3
לצפיה ב-'תחליף ג'לטין'
תחליף ג'לטין
29/11/2016 | 09:42
1
24
היי,
חלק ממתכוני עוגות גבינה ומוס משתמשים בג'לטין. בעלי מתנגד לשימוש בג'לטין שעשוי מדגים. אני מבינה שאגר אגר הוא ג'לטין צמחי. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בו במקום הג'לטין לעוגות? ואם כן:
1. איך לעשות את ההמרה כלומר אם רשום X ג'לטין כמה Y אגר אגר צריך להשתמש?
2. איך עובדים עם אגר אגר?
תודה..
לצפיה ב-'אפשר להשתמש באגר-אגר לעוגות'
אפשר להשתמש באגר-אגר לעוגות
29/11/2016 | 12:12
24
שימי לב שיש הבדל אם יש לך אבקת אגר אגר או פתיתים!
קבלי קישור אחד עם כל מה שרצית לדעת על אגר-אגר (באנגלית)
ועוד קישור, לבלוג של מורן צמרת, שיש לה עכשיו גם חנות אינטרנטית ולדעתי אפשר לרכוש אצלה אגר-אגר
 
 
לצפיה ב-'אצלנו באזור מפנים יישובים'
אצלנו באזור מפנים יישובים
25/11/2016 | 09:22
11
79
האווירה מאד כבדה
ביישוב עושים משמרות תצפית בלילה כדי לאתר מוקדי בערה בתחילתם
אין לי מצב רוח לבשל בכלל בכלל

אבל לאכול צריך
מה אתם מבשלים במזג אוויר הזה?
לצפיה ב-'אצלנו - בני המשפחה והחברים מחיפה פונו והשאר בכוננות'
אצלנו - בני המשפחה והחברים מחיפה פונו והשאר בכוננות
25/11/2016 | 13:00
7
53
וגם אצלנו אבטחה סביב הישוב לאתר הצתות או דליקות אפשריות (לאחר שלפני כשנתיים שלוש שריפה שהחלה כהצתה הגיעה עד הבית שלנו ונעצרה במרפסת הבית).
לראות את חיפה שרופה באמת גורם למצב רוח עגום במיוחד.
מצד אחד ממש קר בלילה וברוח, כך שמתבקש מרק, מצד שני השריפות עושות הרגשה של אמצע אוגוסט אז אטלי לא מתאים .
רוצה לבשל משהו קליל. קניתי ספר בישול טבעוני חדש (כן, יודעת שיש הכל באינטרנט וגם ממציאה בעצמי הרבה , אבל מה לעשות שאני חובבת ספרי בישול וקוראת אותם להנאתי). אולי אכין משהו מהספר או בהשראת הספר.
לצפיה ב-'בסוף'
בסוף
25/11/2016 | 16:46
6
53
עוד מעט ירד אלינו יום שבת הטוב...
הרוח נרגעה ללא כל ספק.
לא שמעתי היום על עוד מוקדים בוערים חדשים מהצהריים
הכנתי
לחמניות
מטבוחה
חומוס
סלט שומר
סלט חצילים מבושל עם שמן שומשום
קישואים ממולאים בתערובת אגוזים שקדים מוצרלה ביתית ירוקים מאודים על קוביות בצל דלעת ועלים רחבים שקניתי אצל פעעסל אין לי מושג מה הם
לביבות דלעת ותפוח אדמה מטוגנות ואז על הממולאים בסיר
טחינה
סלט ירקות רב צבע
האמצעית הכינה לחמא ג'ון טבעוני
הבכור עומל על עוגת שוקולד מפליאה
מרק עדשים יש מאתמול
אורז
לצפיה ב-'נשמע טוב שתהיה שבת שקטה'
נשמע טוב שתהיה שבת שקטה
26/11/2016 | 13:40
5
8
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
26/11/2016 | 15:29
4
35
כצפוי - מרק ירקות עם קוסקוס מלא

מאפינס בטעם פיצה - בסיס של מאפינס בחושות עם תרד, בזיליקום, זיתים, וממרח עגבניות מיובשות

סלט עדשים שחורות , כוסברה, פלפל אדום ,רוקט, והרבה לימון

תפוחי אדמה קלופים ומתובלים היטב בתבלינים ושמן זית

שאריות פסטה ירוקה

פתיתים עם תירס

קרפלך (קנויים) תפוחי אדמה שבושלו במרק אפונה שהפך לרוטב אפונה

קציצות בטטה וקינואה

קציצות חצילים, עדשים קינואה ירוקים ועוד

עכשיו מנסה  לחשוב על קינוח... כולם יצאו מפוצצים מהארוחה, ואין מקום לקינוח עכשיו, אז דחינו לארוחת ערב.


לצפיה ב-'אתמול בערב - מרתון הכנת ממרחים'
אתמול בערב - מרתון הכנת ממרחים
27/11/2016 | 11:06
3
41
טופו עם עגבניות מיובשות

חצילים טחינה ופטרוזיליה

ממרח דלעת טחינה גולמית וטימין

חמאת שמש - הממרח המתוק האהוב על בני מגרעיני חמניות

טחינה


כל אלו מלווים את הלחם מקמח מלא שהכנתי, יחד עם רוקט, חסה, עגבניות וטופו אפוי.
לצפיה ב-'נראה אחלה. אפשר מתכון ל"חמאת שמש"?'
נראה אחלה. אפשר מתכון ל"חמאת שמש"?
27/11/2016 | 11:46
2
9
לצפיה ב-'מבוסס על מתכון שרץ באינטרנט והוא פשוט מאד'
מבוסס על מתכון שרץ באינטרנט והוא פשוט מאד
27/11/2016 | 14:26
1
40
לוקחים גרעיני חמניות וקולים במחבת או תנור עד שיש ריח מעולה.
צריך כמות מספקת (נניח לפחות  3 שקיות של 100 גרם) אחרת מעבד המזון מתקשה.
במתכון הלא טבעוני שמים כף דבש, בעיני מיותר בכל מקרה, אולי אפשר לנסות סילאן  או טחינה גולמית.
טוחנים את הגרעינים עם סבלנות במעבד מזון, בעיקרון הטחינה מוציאה מהגרעינים את השמן והעסק הופך לממרח. בהתחלה זה פירורים ואחר כך גוש אפור - לא להתבאס ולתת לזה זמן. לפחות כמה דקות טובות ואף יותר, תלוי בעוצמת מעבד המזון.  אם בכל זאת זה לא נהיה ממרח או שזה נהיה גרגירי מאד אפשר להוסיף קצת שמן ניטרלי (בערך כף) שיזיז את הענינים.

הבן שלי מטורף על זה. זה כמו חמאת בוטנים עם טעם של גרעיני חמניות .  זהירות משמין!!!

את הממרח אפשר להכין באותה שיטה מכל סוג של אגוזים קלויים - קשיו, שקדים, בוטנים וכו׳, אם כי ניסיון שלי לערבב כמה סוגי גרעינים די נכשל מבחינת הטקסטורה ויצא גרגירי ולא ממרחי, למרות שטחנתי הרבה זמן במעבד מזון חזק. אין לי מושג למה.
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
27/11/2016 | 17:35
2
לצפיה ב-'אצלנו התגייס הישוב לסיורים ביער'
אצלנו התגייס הישוב לסיורים ביער
27/11/2016 | 11:31
1
37
וכך זכינו אני ובנזוגי לשעתיים איכותיות ביחד בין 4:00 ל-6:00 בבוקר, כולל צפייה בזריחה לשמחתנו באזור הקרוב לנו לא היו דלקות למרות החורש המקיף אותנו.
ובענייני אוכל:
בושל לשבת חמין מעולה
ובשישי קנלוני במילוי כרובית וברוקולי
מרק בצל
פלפלים בעגבניות על אורז לבן
סלט ארוגולה עם בצל סגול ועגבניות בסומק (בכלל - גיליתי את הסומק עכשיו, והוא מככב אצלי. נסו למרוח כרובית מפורקת בשמן זית מלח וסומק ולהכניס לתנור - מעדן)
וקציצות שכדאי להכיר, שאולתרו משאריות אבל יצאו מעולות: תבשיל מאפונה ירוקה קפואה שהוקפצה עם פטריות ובצל ברוטב בתיבול הודי עדין, נטחן עם שתי כפות קמח והפך לקציצות מ-ע-ו-ל-ו-ת. שווה לנסות.
לצפיה ב-'איזה סידור "מדליק" לזמן איכותי עם הבן/בת זוג...'
איזה סידור "מדליק" לזמן איכותי עם הבן/בת זוג...
27/11/2016 | 11:50
31
אני הולך לחפש יער בסביבה....
 
ותודה על הרעיון עם הסומק.
לצפיה ב-'אני בבועה...'
אני בבועה...
27/11/2016 | 12:41
34
ולבי בכרמל של ילדותי.
הסופ"ש הבנתי ביתר הבנה כמה אני בועתית כאן בתל אביב.
מקווה שכולם ישובו בשלום ויצליחו לשקם במהרה
לצפיה ב-'הכנתי חלב סויה היום - מחפש מתכון מה לעשות עם הפסולת'
הכנתי חלב סויה היום - מחפש מתכון מה לעשות עם הפסולת
22/11/2016 | 20:39
8
355
כמובן שאני צוחק, זה לא באמת פסולת, אלא כל החומר הגולמי שנשאר לי, מהחלב סויה שהכנסתי
אם אפשר תנו לי רעיון גם למתכון בסגנון מתוק וגם מלוח לגיוון..

אני לא מחפש משהו מסובך כמו עוגיות ודברים שדורשים אפיה, אלא משהו יותר קליל..
חשבתי לערבב את זה עם קצת סילאן ולעשות מיזה עיסה כזאת מוקב, אבל בגדול אף פעם לא התעסקתי עם החומר הזה, ולא מבין בזה כלום
אגב הטעם שלו ממש מריר, מזכיר קצת מצה, או חומוס טחון טפל
לצפיה ב-'השארית מהכנת חלב סויה נקראת אוקרה (Okara)'
השארית מהכנת חלב סויה נקראת אוקרה (Okara)
22/11/2016 | 23:22
1
80
יש ברשת מתכונים רבים לדברים עם אוקרה. חפש בגוגל.
בינתיים, קבל קישור לבורגר אוקרה >> https://www.youtube.com/watch?v=T2R7Fvsqerw
לצפיה ב-'אתה קורא לזה מתכון פשוט?'
אתה קורא לזה מתכון פשוט?
24/11/2016 | 10:54
63
חצי מהחומרים שהיא משתמשת בהם לא שמעתי עליהם בחיים..
 
ואמרתי שאני לא מחפש דברים לאפיה, ובכלל אין לי תנור שמחמם 400 מעלות
 
מה זה לחפש בגוגל, זה אני יודע לעשות גם לבד..
ביקשי משהו פשוט מהחברה שמתעסקים פה עם פולי סויה
 
לצפיה ב-'כל מתכון של אפיית קציצות אפשר להמיר לטיגון'
כל מתכון של אפיית קציצות אפשר להמיר לטיגון
24/11/2016 | 12:12
5
65
אני לא בטוחה אם הבנתי מה אתה מבקש (זו בטח טעות הקלדה אבל לא הבנתי מה זה "עיסה כזאת מוקב") אבל בורגרים זה הכי מתבקש מאוקרה
בכל אופן, יש לך כאן מתכון עם טיגון.
אני לא מכירה מתכונים לאוקרה שהם לא קציצות...
במתכונים אמריקאים כשמדברים על 400 מעלות הכוונה לפארנהייט, שזה בסביבות ה200 צלסיוס (מה שנקרא, בינוני-גבוה)
לצפיה ב-'התכוונתי לכתוב מתוקה'
התכוונתי לכתוב מתוקה
24/11/2016 | 15:59
4
72
אם הוספתי קמח לבן וגם טיגנתי את זה, כל הבריאות של האוקרה כבר תלך לי...
 
מותר בכלל לדבר על טיגון בפורום?
לצפיה ב-'אין לי מתכונים אבל הטון שלך קצת לא נעים'
אין לי מתכונים אבל הטון שלך קצת לא נעים
24/11/2016 | 17:47
3
59
אף אחד לא חייב לך שום דבר, אנשים מנסים לעזור, תגיד תודה ותשתמש או לא, אבל למה צריך את הציניות והטון הלא נעים?

אגב, טבעונות זה לא אומר שלא מטגנים דברים.
לצפיה ב-' מצטייר כטרול מוסמך...'
מצטייר כטרול מוסמך...
24/11/2016 | 18:03
54
אם הוא יודע לחפש בגוגל ואם הוא רוצה משהו פשוט, מתוק ועם רכיבים "בריאים" - הוא היה חייב למצוא את זה >> https://cookpad.com/us/recipes/144037-okara-banana-cake
אבל הוא לא...ולכן הוא מה שמצטייר לגביו.
לצפיה ב-''
24/11/2016 | 22:36
5
לצפיה ב-''
27/11/2016 | 12:48
1
לצפיה ב-'המלצות על מעבד מזון?'
המלצות על מעבד מזון?
21/11/2016 | 13:11
4
41
מעבד המזון שלי התפגר ואני מחפשת חדש...
מוכנה להשקיע סביב 1000 ש"ח אבל יכול להיות גם קצת יותר, וחשוב לי שיהיה עם נפח גדול יחסית. יש למישהו המלצות ספציפיות, דגם וכד' שעובד אצלו טוב?
לצפיה ב-'לי יש מג'ימיקס'
לי יש מג'ימיקס
21/11/2016 | 18:08
3
38
ישן וחבוט, תכלס משתמשת רק בלהב המתכת ומשתמשת הרבה מאד.
יש לי הרהורים על חדש גם כי המיכל כבר פצוע וגם כי אני מפחדת שהוא יחליט לשבוק בדיוק כשאהיה באמצע משהו אבל טרם מצאתי דגם לטעמי והחדש שלהם, כמו שלי כבר אין, ענתיקה, לא נראה לי ,משהו שם מריח לי לא פרקטי
לצפיה ב-'חשבתי על מג'ימיקס'
חשבתי על מג'ימיקס
22/11/2016 | 09:48
2
34
אבל הביקורות על הדגם החדש שלהם נוראיות - קשה לתפעול, מתפרק, נשבר....
לי יש קיצ'נאייד וגם אני משתמשת בעיקר בלהב המתכת, רק שהוא הלך לאיבוד ואין אפשרות למצוא לו תחליף, לא בחברה, לא אצל מתקני מכשירי חשמל... ניסיתי לבדוק באיביי ועם משלוח יעלה לי כמו חצי מכשיר. חוץ מזה הקערה סדוקה, הסגירה רופפת....
באסה...
לצפיה ב-'מומלץ לבדוק גם את אחד הדגמים של המולינקס הצרפתי'
מומלץ לבדוק גם את אחד הדגמים של המולינקס הצרפתי
22/11/2016 | 14:33
26
אני עובד כבר הרבה מאוד מאוד שנים עם דגם ישן של מולינקס. לא ניתן למצוא אחד כזה היום. עיקר העבודה עם סכין המתכת ועם דיסקיות הפריסה/גירור. מבחינת מנוע הוא מעולה ואמין (לפחות זה שאצלי...).
שווה לך לפחות לגשת להתרשם ממנו. יש לו גב טוב כאחריות (ניופאן) ואם הייתי מחליף את זה שאצלי זה היה כנראה מולינקס חדש (או דגם כלשהו טוב של מג'ימיקס).
 
לצפיה ב-'זה נכון שהמג'ימיקסים החדשים'
זה נכון שהמג'ימיקסים החדשים
24/11/2016 | 12:15
35
הם לא כמו הישנים - לי יש חדש עם פתח רחב, שזה דבר נהדר, אבל יש רווח גדול מדי בין המכסה לסכין, ותמיד נשאר לי המון ירק שלא נפרס/גורר/נחתך - דבר שמעולם לא קרה במג'ימיקס דור א.
שהיה לי, ופשוט העברתי הלאה כשרציתי דגם גדול יותר.
אני מאד אוהבת את המג'ימיקס, לדעתי הוא כן קל לתפעול ו(טפו טפו) לא נשבר...אבל הוא באמת יקר. 
יש ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב איש נחמד שמתקן כלי מטבח ובית, אולי תוכלי לבדוק אצלו אפשרות תיקון.
מן הסתם יש בעוד מקומות, שאני לא מכירה!
 
לצפיה ב-'בוקר יעיל!'
בוקר יעיל!
21/11/2016 | 10:48
1
58
הבוקר ניצלתי את ההמתנה לטכנאי של הוט (אל תשאלו! חודש בלי טלפון ואינטרנט. מזל שיש חבילת גלישה ללא הגבלה ופלאפון) לבישולים אינטנסיביים.
בזכות זה שהוא הגיע רק לקראת סוף טווח הזמן הנקוב, הספקתי:
פרוסות חצילים (אפויות בתנור) בתחמיץ מעודן
סלט חצילים ופלפל אדום (אפויים, טחונים, פטרוזיליה ושום ולימון)
מרק ירקות עם עדשים וגריסי פנינה - מרק בטעם הילדוּת שלי
סלט סלק וגזר חי
זה אולי לא נשמע הרבה, אבל כולל הרבה קילוף וחיתוך!
וגם! הכי מרשים! לרחוץ את כל הכלים שהצטברו בכיור...
וכריך טעים לארוחת עשר.
 
לצפיה ב-''
21/11/2016 | 18:05
7
לצפיה ב-'סליחה על ההפרעה אבל שוב סופשבוע'
סליחה על ההפרעה אבל שוב סופשבוע
17/11/2016 | 14:09
7
95
אני חושבת על תבשיל ממשפחת החמין
אני חושבת על מרק
אני חושבת על סלט עם אבוקדו והדרים
אני חושבת וחושבת וככה
בינתיים המצרכים נאספים במטבח אבל כלום עוד לא נהיה

ואצלכם
לצפיה ב-'הפרעה נעימה! אני חושבת....'
הפרעה נעימה! אני חושבת....
17/11/2016 | 14:23
52
על מרק עם סלק, כי הגיעו סלקים יפים בארגז.
ועל מאפה שמורכב מהרבה שכבות - אני חושבת עליו כבר שנה ועוד לא עשיתי כלום! מעניין אם הפעם זה יקרה.
אני חושבת על הכנה חוזרת של מאכלים שרציתי להעלות לבלוג והתמונות שצילמתי יצאו מזעזעות ולכן אין פוסטים... (קציצות נהדרות ולחם יווני).
משהו עם כרישה. 
ועוגת שמרים שממש מתחשק לי.
אין על יום חמישי האהוב!
לצפיה ב-'שוב סופ״ש? איך זה יכול להיות'
שוב סופ״ש? איך זה יכול להיות
17/11/2016 | 15:49
43
עקב הקרירות היחסית חושבת על מרק עדשים עם כופתאות קמח חומוס או ריבועי בצק (אירקק) או בורגול. אתמול כבר הכנתי שוב את הפסטה verde שלי ופשטידת כרובית וקצת ברוקולי והרבה בצל עם בסיס בצק דק.

התבאסתי מהאבוקדואים שקניתי שהיו חסרי טעם, מקווה שאמצא טובים יותר.
קציצות עדשים כלשהן עבור הבחור הן חובה כמובן, עם המון המון טחינה.
לחם ביתי מקמח מלא- עשיתי לפני שבועיים והיה טעים מאד גם כלחם וגם כטוסט
קניתי הרבה קישואים, מתלבטת אם למלא או משהו אחר
לצפיה ב-'אצלי האוכל פשוט קבוע וקל להכנה'
אצלי האוכל פשוט קבוע וקל להכנה
18/11/2016 | 12:31
2
57
אני חושב על מרק היום ומכין אורז.
פרט לכך הדיאטנית אמרה לי להקפיד על לחם קל. ולכן אני אוכל 300 קלויות פחות. ומתחיל להרזות. כבר 21 יום בטבעונות ומתחיל להתרגל. הדיאטנית אמרה לי לאכול גם פחות פירות אבל זה קשה לי אז אני אוכל פחות אבל חורג ב 1.
שהאוכל משאמם אותי אני מכניס מאכל חדש. או תבלין חדש.
אבל אני משתדל לשמור על דיאטה קבועה.
 
לצפיה ב-'שאפו!'
שאפו!
19/11/2016 | 12:45
1
8
לצפיה ב-'תודה'
תודה
19/11/2016 | 13:58
4
לצפיה ב-'ארוחת צהריים מאלגריה'
ארוחת צהריים מאלגריה
18/11/2016 | 16:47
55
אי מהמעצבנות שאמרות ״למה לקנות? עשר דקות ואני מכינה לך טרי וטעים!״
אבל היום חרגתי מהמנהג, ולקחנו אוכל מוכן מאלגריה.... ותשמעו זה די נחמד!
סלט טבולה מעולה, טרי-טרי, עם שני רטבים בצד, אחד מהם טחינה עם פסטו
סלט תפ״א מעולה
סלט ״ביצים״ מטופו קדיתא - אני לא אהבתי כי זה הזכיר לי טעם של סלט ביצים שמעולם לא סבלתי, אחותי מאד אהבה בדיוק מהסיבה הזו.
לחם שאור חמצמץ
ומהמקפיא (שלהם!) קציצות עדשים מונבטות ברוטב עגבניות. שנשמור לארוחת ערב.

מדי פעם זה פינוק שווה, שחוסך הרבה עבודה וכלים...
לצפיה ב-'הערב שהיה והיום שיהיה'
הערב שהיה והיום שיהיה
19/11/2016 | 12:41
50
מרק סטייל חריימה עם חומוסים עדשים עגבניות סלרי כוסברה פטרוזיליה ולימון בעדין ובסוף אטריות דקיקות במקרה שלנו אורז
 
לחמניות עם קוואקר
 
חצילים קלויים טחונים טחינה והרבה עשבי תיבול
 
חומוס תוצרת בית

טחינה גם
 
שני סוגי קציצות- אחד תפוחי אדמה עם טופו ובצל הכל על פומפיה תיבול צהבהב כמו קציצות עוף

השני שבבי סויה עם קישואים ובצל בתיבול מעושן
 
אורז אפוי עם עדשים צהובים
 
פרחי כרובית אפויים על תחתית קמח תירס דק,בצל ירוק, טופו קדיתא מגורר,שמרי בירה וגבינות טבעוניות מבית ליב. מעל הכרוביות הצפופות גררתי עוד גבינות פיזרתי שמרי בירה פלפל שחור וזלפתי שמן זית
 
ירקות קשים בקוביות אפויים אחרי גילגול בתבלינים-קולרבי סלק בצל דלורית.
 
סלט ירקות רב צבע
 
סלט ירקות שורש צנוניות גזר קולרבי
 
סלט עלים קוביות קמבבר של ליב- מצויין! קוביות אבוקדו ותפוחי עץ עם ויניגרט מקומי
 
פאי לימון
 
עוגת שקדים שוקולד לחה אבל לא דייסתית עשירה מאד, מומלצת בחום לאוהבי הז'אנר השוקולדי
לצפיה ב-'אצלנו היום מגלגלים סושי'
אצלנו היום מגלגלים סושי
15/11/2016 | 19:27
3
62
מלפפון, גזר, אבוקדו בצל ירוק, דלעת יפנית מוחמצת, טופו ששרה בסויה ושמן שומשום

מלווה במרק ירקות צח

מה אצלכם?
לצפיה ב-'יאמיייייי! עשית לי חשק'
יאמיייייי! עשית לי חשק
15/11/2016 | 20:55
2
35
יש גם אורז בענין? איזה?
לצפיה ב-'ברור'
ברור
16/11/2016 | 09:16
1
38
אחרת זה לא סושי
אורז עגול לבן , מבשלים רק עם מים ואחר כך מוסיפים קצת חומץ אורז לפני השימוש
לצפיה ב-''
16/11/2016 | 16:49
6
לצפיה ב-'אני מחפש דרך מהירה לחיתוך ירקות / עלים ירוקים'
אני מחפש דרך מהירה לחיתוך ירקות / עלים ירוקים
12/11/2016 | 22:00
2
54
למשל לצורך סלט

אני מכיר 2 סוגי מכשירים:
1. עם ברזלים שתי וערב , מניחים חתיכה של הירק וסוגרים את החלק העליון עליה והיא עוברת דרך המסננת החדה ויוצאת בקוביות קטנות.
2. עם להבים שמסובבים.

סוג 1. קשה לניקוי. סוג 2 נראה לי עדיף. האם הוא עובד גם עם קיצוץ פטרוזיליה וכאלה? אם לא, יש מכשיר שכן מתמודד עם עלים קטנים כאלה?

למישהו המלצה על מוצר ספציפי?

תודה
לצפיה ב-'זה מאד תלוי-תקציב ומקום'
זה מאד תלוי-תקציב ומקום
13/11/2016 | 11:23
1
136
הסוג הראשון - אם הבנתי נכון הכוונה לסלייסר? לי אין אבל אני מכירה כאלה שיש להם ובאיזשהו שלב הוא כנראה מעצבן. ויש סוגים שסתם עושים קוועץ' מהעגבניה
אני משתמשת במג'ימיקס לחיתוך ירקות קשים (כרוב, גזר, סלק, שומר) - בפומפיה או בסכין - ובלהב הפלדה משתמשת לקיצוץ עשבי תיבול.
עגבניות ומלפפונים - רק בסכין חדה, טובה. כנ"ל חסה.
מג'ימיקס זה מכשיר יקר מאד. יש חלופות מאד טובות הרבה יותר זולות, קלות יותר (במשקל) ותופסות פחות מקום. בפח אני משתמשת במודל של קנווד שאני מאד מרוצה ממנו.
 
לצפיה ב-'תודה, כעת יש במכירה טובה את זה'
תודה, כעת יש במכירה טובה את זה
26/11/2016 | 12:02
12
מתלבט אם לקנות..
כולל משלוח 2681.61 יורו = 1095 ש"ח
לצפיה ב-'הסופ"ש מתקרב, ואני חושבת על אוכל'
הסופ"ש מתקרב, ואני חושבת על אוכל
10/11/2016 | 12:00
2
64
(כותרת מתעתעת.... גם כשהסופ"ש מתרחק אני חושבת על אוכל)
ובתכנון: קציצות כלשהן בעקבות הפוסטים של מיקי שעשו לי תיאבון
מרק עם גריסים ותפ"א
הבטחתי לאחותי קובנה, אז אולי אכין מחר
קדירה כלשהי עם הרבה ירקות וקטניות, בתקווה שתספיק לכל השבוע
עוגה כלשהי
 
מי עוד במטבח?
לצפיה ב-'אני אלא מה'
אני אלא מה
10/11/2016 | 15:48
50
אבל זה לא שיש לי מושג מה אני עושה שם...
בינתיים הוזמן אצלי קינוח פינוקים למחר לחברה שאני מבשלת להם טבעוני
וגם זה אני לא יודעת מה אכין
לצפיה ב-'מרק כרוב - מתכון'
מרק כרוב - מתכון
11/11/2016 | 09:57
52
חצי כרוב קטן עד בנוני
חבילה פטרזיליה
2 קישויים
4 גזרים
בצל גדול
3 שיני שום
6 פילפל אנגלי
אופציה 2-3 תפוחי אדמה
כף  אבקת מרק פרווה טבעית
כפית מלח.
 
לחתוך את הירקות דק להוסיף מים ולבשל עד שהגזר רך מאוד.
 
לצפיה ב-'קציצות'
קציצות
07/11/2016 | 12:07
5
88
אתמול הוכנו קציצות שכללו שני גזרים מגוררים גס, שלושה קישואים קטנים כנ"ל, חצי חבילת בצל ירוק קצוץ דקדקדק, חצי ק"ג טופו קדיתא על פומפיה דקה
קמח עדשים, מעט עמילן ת"א, חאווי'ג למרק קרי מדרס, מלח פלפל שחור . מים. קציצות טוגנו טיגון מהיר, הונחו בתבנית ומעליהן נמזג רוטב מחבילת בצל ירוק קצוץ שעורבב במחבת ומיץ מלימון וחצי, מעט מלח, חצי כןס מים, שלוש כפות סילן, פלפל שחור גרוס. נאפו יחד, כחצי שעה. הו.
לצפיה ב-'נשמע נהדר'
נשמע נהדר
08/11/2016 | 11:18
1
34
נראה לי שהולכת לנסות!
לצפיה ב-''
09/11/2016 | 14:38
2
לצפיה ב-'היום קציצות מאודות'
היום קציצות מאודות
09/11/2016 | 18:24
2
96
טחנתי חמישה סלקים בינוניים במעבד מזון עם 150 גרם דלעת. לזה הוספתי בצל מגורר גס, עוד 150 גרם דלעת על פומפיה עדינה. 200 גרם טופו כנ"ל, כוס עדשים צהובים שהשרתי במים כשעתיים. משחת קארי אדום כשתי כפות. מלח. כמון.קינמון. כוס קמח עדשים כתומים ו2/3 כוס מים. רבע כפית קסנטן גאם. עירבבתי היטב עד שיכולתי בקלות ליצור קציצה ביד.
בסיר רחב הנחתי על מעט שמן 299 גרם דלעת בקוביות, זוקיני גדול ויציב כנ"ל. קישוא בהיר גדול ויציב כנ"ל. המלחתי קלות ועירבבתי. על אלה הנחתי קציצות בצפיפות. בסוף פיזרתי עליהן כורכום. כיסיתי ונתתי לזה לעבוד כארבעים דקות.
 
הכנתי סיר עם אורז מלא,אורז אדום וכוסמת ירוקה. תיבלתי בכמון כורכום ומלח. הגשתי יחד. מעדן.
לצפיה ב-'זה נראה ממש מעולה'
זה נראה ממש מעולה
09/11/2016 | 20:12
1
36
אבל הרבה עבודה...
לצפיה ב-'?'
?
10/11/2016 | 16:00
28
מה חגרר על פומפיה? אפילו בכמויות כאן כל הכנת התערובת לא ערכה מעבר ל-20 דקות. אחר כך האידוי לא עבודה...
לא הבנתי היכן העבודה יותר תבשילים אחרים
לצפיה ב-'אזוקי = מהונדסת?...'
אזוקי = מהונדסת?...
08/11/2016 | 10:40
35
לא הצלחתי להנביט את שעועית האזוקי - חוששת שהיא מהונדסת = קניתי בתפזורת בשוק. בטוחה למאכל סימן שאלה
לצפיה ב-'שבת! שבת? שוב שבת??? מה אצלכמן?'
שבת! שבת? שוב שבת??? מה אצלכמן?
03/11/2016 | 18:06
11
39
לצפיה ב-'אנ מנסה שוב טבעונות'
אנ מנסה שוב טבעונות
04/11/2016 | 10:13
4
92
מקווה שהפעם אצליח.
הבישול אורז  כוסמת קינואה
עדשים מש אפונה
וגם שעועית ברסק עגבניות
 
ובמקום יוגורט חלב סויה בלי סוכר של תנובה. ואסידופולןס של סולגאר. לא שוכח לקחת אצות של סולגאר ויטימין D פעם בשבוע.
כבר שבוע בטבעונות והתיאבון ירד והורדתי 3 קילו מ 105 ל 102. זו דיאטה לל חצי קילו עד קילו בשבוע אבל בהתחלה יורדים יותר.
מה שגרם לי להשמנה זה איטרקציה של הויטמין D עם תרופה אחרת. כאשר לקחתי את הויטמין D יום יום- אז עכשיו לוקח רק פעם בשבוע ואין בעיה.
לצפיה ב-'בהצלחה! '
בהצלחה!
04/11/2016 | 11:47
1
10
לצפיה ב-'תודה'
תודה
04/11/2016 | 17:54
4
לצפיה ב-'בהצלחה בטבעונות ובירידה במשקל וכמובן שיפור בבריאות הכללית'
בהצלחה בטבעונות ובירידה במשקל וכמובן שיפור בבריאות הכללית
04/11/2016 | 21:28
1
7
לצפיה ב-'תודה'
תודה
05/11/2016 | 11:39
23
אני מנסה טבעונות עד שאצליח.
לצפיה ב-'נראה לי שאני חוזרת לשגרה סו''ס'
נראה לי שאני חוזרת לשגרה סו''ס
04/11/2016 | 12:24
64
בישלתי מרק 
אג'פסנדלי (בלי תפ''א) 
אנטיפסטי
סלט כרוב
ויש מצב לעוגונת
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
04/11/2016 | 17:03
1
71
פלפלים קלויים בשלושה צבעים עם רוטב סויה מייפל מיצלימון פלפל חריף ובצל ירוק
 
טחינה
 
סלט עגבניות עם בצל וכוסברה
 
חצילים מבושלים עם עגבניות והרבה שום עם פילה לימונים בסוף, כמו שסבתא שלי היתה מכינה
 
סלט עלים שגדלו אצלנו בגינה עם רוטב עשבים מהגינה מיצלימון שמן זית מלח
 
לחמניות שאפינו ולחם כוסמת נ"ג
 
אורז מלא עםפ שקדים
 
ירקות ברוטב קארי וחלב קוקוס
 
פשטידה של בצק פריך נ"ג מעךליו תערובת פטריות שאודו ומטחנו גס,שבבי סויה ופרמזן טבעוני
 
קציצות משאריות מג'דרה בחיזוק זוקיני ובצל מגוררים וקמח עדשים, תבלינים מזרחיים כמון חאוויג'
 
תפוחי אדמה אפויים בפרוסות פריכות
 
מרק ירקות קצוצים קטן קטן עם סלרי מהגינה וג'ינג'ר מגורר פנימה
 
עוגה בחושה לבנה עם פס אגוזים סוכר חום וקינמון וציפוי פריך מאותה תערובת
לצפיה ב-'וואו, וואו, איזה שפע טעים!'
וואו, וואו, איזה שפע טעים!
04/11/2016 | 21:27
7
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
05/11/2016 | 14:35
40
כרובית מוקפצת עם אפונה וגזר בסגנון אסייתי (שידור חוזר של שבוע שעבר - לבקשת הקהל הביתי)

סלט קולרבי, סלק, גזר בג׳וליאנים, (יש מוכן בשקית ) פרוסות כרובית לא מבושלת, כוסברה והרבה לימון ושמן זית

קציצות נבטוטים (שעועית מש, חומוס, עדשים מונבטים מבושלים קלות), סלט חצילים קנוי עם פלפלים בחומוסיה הקרובה, טחינה גולמית, שיבולת שועל, תבלינים שונים, קמח חומוס.

תפוחי אדמה קטנים מעוכים בתנור

בתכנון לנסות לזניה פטריות בנוסח מיקי מהי- בהמשך הערב, סלט פסטה , סלט בורגול וקינואה

קציצות בטטה, אורז ב3 צבעים ושאריות הקולרבי/גזר/גזר
לצפיה ב-'לא הרבה... אבל נחמד'
לא הרבה... אבל נחמד
06/11/2016 | 10:38
1
42
מרק בצל מחמם בטן עם פטריות שיטאקי מיובשות לתוספת טעם
פשטידת תרד עם גבינה (טבעונית, אלא מה?)
סלט חסה, בצל ועגבניות שרי
תבשיל כוסמת, ירקות כתומים וערמונים סטייל לנדוור
וכמובן לחם מאפה בית שאני עושה כל שישי, הפעם משילוב קמח מלא, כוסמין וטף ובתוספת אגוזים.
וזהו.
נחמד ולא המון עבודה....
לצפיה ב-'נחמד זה טוב'
נחמד זה טוב
06/11/2016 | 20:04
6
לצפיה ב-'חייב לשתף - התנסות אישית עם "השתלת צואה" בכלבים.'
חייב לשתף - התנסות אישית עם "השתלת צואה" בכלבים.
02/11/2016 | 18:48
2
250
מצטער מראש על התיאורים הצבעוניים שלהלן.
 
אני יודע שיש כאן כמה בעלי כלבים ורציתי לשתף אתכם במה שנראה לי ניסיון מיוחד במינו.
כלבי, סובל מבעיות מעיים כמעט כרוניות (בדיוק כמו כלבי הקודם שגם הוא היה רועה גרמני - כלבים שמאוד רגישים במערכת העיכול שלהם). בחודש האחרון הוא קיבל אנטיביוטיקה שעזרה לו זמנית להתגבר על שלשולים חריפים, אבל עם הפסקת קבלתה - מצבו הוחמר מאוד. החלטנו שאנו מעבירים אותו (בלית ברירה) לדיאטה של עוף ואורז בלבד. חל שיפור מה במצבו, אבל הוא המשיך במתן צואה רכה / נוזלית מלאת ריר שרומזת על בעיות במעי הגס.
ואז קרה הנס. באחד מטיוליו בחוץ הוא אכל צואה טריה של כלב אחר (דבר שבשגרה הוא לעולם לא עשה) וכעבור מספר ימים הוא שב לתת צואה תקינה משל עצמו.
אין לי כל הסבר למה שקרה, למעט זה שהוא במקרה נפל על צואה של כלב "תקין" ושהוא בעצם עשה לעצמו השתלת צואה.
לא להאמין.....
 
 
לצפיה ב-'זה היה כנראה יותר wishful thinking....'
זה היה כנראה יותר wishful thinking....
03/11/2016 | 18:06
1
54
הכלב חזר לשלשל.
לצפיה ב-'או שזה היה מעט מדי'
או שזה היה מעט מדי
03/11/2016 | 18:35
50
זה דווקא עושה הגיון שהיה שם משהו שהוא נזקק לו לריפוי עצמי
שווה לברר מול הוטרינר ומול המחקרים בעולם
לצפיה ב-'למון ליים - מה עושים איתו? '
למון ליים - מה עושים איתו?
02/11/2016 | 10:26
10
52
נשארו לי לימוני למון-ליים ורגע לפני שהם גומרים את חיהם אני מבקש לדעת אם אפשר לעשות איתם משהו (קבוצתי...)?
רעיונות / עצות יתקבלו בברכה.
לצפיה ב-'הרבה! קודם כול מיץ ליים מעולה במרק PHO של גידי'
הרבה! קודם כול מיץ ליים מעולה במרק PHO של גידי
02/11/2016 | 11:33
51
וגם ברטבים אסיאתיים עם ממרח בוטנים.
אני פעם עשיתי מיני פאי ליים והיה מעולה, הנה המתכון
וכמובן, המתבקש - לימונדה!
לצפיה ב-'הכי מתאימים'
הכי מתאימים
02/11/2016 | 13:13
5
59
ללימונים כבושים!
פורסים דקיקות, מניחים בצינצנת מעוקרת, מעל כל שכבה מפזרים מלח ואפשר גם פפריקה . אחרי שהצינצנת ממולאת בצפיפות סחוטם מיץ וממלאים עד מעל לפרוסות. סוגרים ומכניסים למקרר אחרי שבוע כבר אפשר להתחיל להשתמש וזה מחזיק חודשים ארוכים. מתאימים כתוספת לסלטים, לכריכים, לתבשילי ב-לימון, וככה סתם כשמתחשק חמוץ טעים כזה.
לצפיה ב-'גם ריבה'
גם ריבה
02/11/2016 | 13:15
4
31
גם תרכיז
גם מיצלימון קפוא שאינני יודעת בדבר ויטמין C אבל טעם נשמר
לצפיה ב-'תודה מיקי. תודה תמר.'
תודה מיקי. תודה תמר.
02/11/2016 | 13:28
3
33
אני לא אתחיל כעת להתעסק ממש עם בישולים מדוייקים או אפייה (אין לי ראש ואין לי כל כך זמן לזה) אז כנראה שאלך על הליימים הכבושים. זה נותן לי מענה לכל אלה שנשארו אצלי במכה אחת.
לשניה חשבתי להכין ריבה אבל זה בטח לא דיאטתי (אפשר משהו עם תחליפי סוכר?) וזה גם ידרוש ממני לבקש עוד הסברים...כי בחיים לא הכנתי ריבה. זה כדאי?
לצפיה ב-'לימונינים כבושים... הישר מ"נשים קטנות"! רעיון מעולה'
לימונינים כבושים... הישר מ"נשים קטנות"! רעיון מעולה
02/11/2016 | 14:50
2
42
זה הכי קל וזה טעים בטירוף.
לשאלתך, לדעתי שווה מאד להכין ריבה
ריבת הדרים זה יותר עבודה מריבת תותים או משמש
אני באסכולה הישנה של קילו סוכר על קילו פרי (חוץ מריבת תפוזים מרים/לימונים שתיכף אשים קישור), לא להפחית ולא להחליף. הפטנט הוא לאכול קצת! וכשמכינים בגישה הישנה, הריבה נשמרת שנים! לא מזמן פתחתי צנצנת ריבת שזיפים - מהנגלה האחרונה שאבי הכין לפני שמת, כלומר לפני יותר מ-12 שנים. ריבה מעולה!
 
ריבת הדרים נהדרת - מתכון
לצפיה ב-'גם לדעתי זה כדאי'
גם לדעתי זה כדאי
02/11/2016 | 16:38
1
26
אני מאד מאד אוהבת ריבות תוצרת בית ויש לי חיבה מיוחדת ולא נפוצה לריבת הדרים לא מרים.
 
אבל כפי שכתבתי הליימים המוחמצים הם מעדן לשוחרי הז'אנר
לצפיה ב-'החלטתי שבשלב זה אני הולך על הליימים הכבושים.'
החלטתי שבשלב זה אני הולך על הליימים הכבושים.
02/11/2016 | 18:31
26
בעתיד אולי אנסה גם ריבה. אבל, לא כרגע.
תודה רבה לשתיכן.
לצפיה ב-'לינק לאתר המרתק food timeline - לימונינים כבושים/נשים קטנות'
לינק לאתר המרתק food timeline - לימונינים כבושים/נשים קטנות
03/11/2016 | 08:57
2
28
האזכור של "נשים קטנות" בערך באמצע העמוד בלינק
 
אני מודה שבמשך שנים הייתי בטוחה שהלימונינים הכבושים הם בכלל מתוקים, למרות שברור מהשם שלהם שהם לא.... ופעם ניסיתי להכין לימונינים כבושים מתוקים. יצא לא משהו.  כשמגיעה עונת הקומקווט אני אוהבת לשמר אותם בסירופ!
לצפיה ב-'והנה לינק ישיר ומוצלח יותר '
והנה לינק ישיר ומוצלח יותר
03/11/2016 | 08:58
1
18
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
03/11/2016 | 18:08
2
לצפיה ב-'בגינה שלנו'
בגינה שלנו
30/10/2016 | 13:20
2
104
הבשיל חציל בלדי מהמם
על הצמח עוד כמה ופרחים
קטפנו , צרפנו לעוד שניים קלילי משקל, פרסתי טיגנתי קלות, גילגלתי עם מלית "גבינת" טופו מועשרת בעגבניות מיובשות עלי סלרי ושום. הנחתי את הגלילים בסיר שריצפתי בגבעולים קצוצים של סלרי משני ראשים, בצל גדול קצוץ, ראש שום קלוף מקוצץ, כמה קישואים בלאדי בקוביות. מלח פלפל שחור ואבקת מרק בטעם עוף ללא משפרי טעם וככה- בעיקר ירקות מיובשים והשאר תבלינים. כיסיתי ונתתי לזה לעבוד. הוספתי עוד טיפונת מים שלא תחרך תחתית הסיר. הריח מהמם. לגבי הטעם נראה. אני שוקלת להכין רוטב חריף לזלף על הגלילות לפני ההגשה. אורז בסמטי יש מוכן.
לצפיה ב-'והנה הן'
והנה הן
30/10/2016 | 15:06
107
לצפיה ב-'נראה טעים! אבל הכי מגניב שזה גדל בגינה '
נראה טעים! אבל הכי מגניב שזה גדל בגינה
31/10/2016 | 08:46
9

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום תרופות סבתא
פורום תרופות סבתא
דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ