לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
89458,945 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים '
מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים
16/10/2017 | 15:56
4
 
מתכננים טיול בחו"ל
רוצים להתייעץ עם מדריך טיולים שייתן לכם את כל הטיפים השווים
 
אתם מוזמנים לפורומים החדשים שלנו 
 
פורום חדש על המדינות הבלטיות לתכנן טיול בצפון-מזרח אירופה
 
בואו לברר על האטרקציות הכי שוות בפורום טיולים באירופה
 
הודו, נפאל, הפיליפינים... אתם מוזמנים לפורום המזרח הרחוק לשאול הכל
 
טיול לכבוד הפנסיה? טיול אחרי צבא? ירח דבש? הכל בפורום דרום ומרכז אמריקה
 
רואים רק לבן בעיניים? פורום חופשות סקי הוא הפורום שלכם
 
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'חזל"ש קל לכולנו... אכן לכל שבת מוצ"ש '
חזל"ש קל לכולנו... אכן לכל שבת מוצ"ש
15/10/2017 | 13:19
1
27
כרגיל, קשה לי לחזור לשגרה. אבל במקביל אני חוזרת גם לשגרת אכילה מסודרת יותר, וזה טוב. 
עוד הרבה זמן בלוח השנה עד החופשה הבאה
 
 
 
לצפיה ב-'משתתפת'
משתתפת
15/10/2017 | 21:16
18
שיגרה זה לא בשבילי
לצפיה ב-'חג שמח!'
חג שמח!
11/10/2017 | 21:57
3
39
מה הכנתי לחג?

חלות תפוחות ואווריריות

מרק עדשים שחמחם וארומטי

תפוחי אדמה ובצל אפויים חצויים בקליפה עם שמן זית ומלח גס יצאו פריכים ושחומיים

חצילים אפויים טחונים בבלנדר עם טחינה גולמית פטרוזיליה שום לימון סילן ופלפל חריף, אויש שזה יאמי!

פרוסות טופו מאודות עם פרוסות דלעת צלויות, בצל מטוגן, אצבעות קישואים שרויות ברוטב סויה ועל הכל תועפות שמרי בירה וזילופי סילן עדינים.

פרוסות חצילים בשכבות עם גבינות טבעוניות עגבניות ובצל

קציצות שבבי סויה, בצל לרוב, דלורית -מאודות על מצע עלי סלק, פרסה מוזהבת ואחר כך מלמעלה עגבניות מרוסקות


סלט חסה עם פלפלים צהוב אדום ,טבעות דקות של בצל וקוביות בולגרית טבעונית.

סלט כרוב שני צבעים עם מיונז תוצרת בית וחמוציות

סלט עגבניות ,בצל פטרוזיליה

טחינה וחומוס

קרמבל תפוחים ואגסים מלווה בפודינג וניל מבושל על בסיס חלב סויה עמוס זסט לימון ורוטב פרות יער אדום עמוק שהוכן בבית

ו...

שמח
לצפיה ב-'החצילים נשמעים סוף הדרך'
החצילים נשמעים סוף הדרך
12/10/2017 | 14:30
22
אצלנו חצי משפחה בחו״ל - רק נחתו אתמול אז האוכל בקטנה. הדבר הראשון שהם רצו - לנגב חומוס עם פיתה

שקשוקה טבעונית בפיתה עם טחינה והרבה סלטים. מוקפץ ירקות בטעם אסייתי עם אטריות שעועית דקיקות.כרובית מצופה פירורי לחם בתנור. קוסקוס מלא עם מרק ירקות.  עוגת ביסקוויטים פושטים פשוטה עם פודינג וניל וציפוי שוקולד מומס.
לצפיה ב-'בסלט עגבניות הכנסתי ג'ינג'ר טרי'
בסלט עגבניות הכנסתי ג'ינג'ר טרי
12/10/2017 | 19:02
26
אצל הרוב זה התקבל באהבה ובשמחה
אחת עיקמה אפה
אין דבר היא תתרגל
בעיני זה היה מרענן, מדגיש, שווה
לצפיה ב-'ברגע האחרון ערב שבת'
ברגע האחרון ערב שבת
13/10/2017 | 20:33
24
אז מה היה לנו?
 
סיימנו את המרק מן החג- היה טעים טעים
 
לסלט חצילים עם הטחינה הוספתי
 
סלט עגבניות עם גרגרי חומוס בצל וזיתים שחורים מעשה בית ברוטב ממיצלימון, חומץ בן יין, מעט תרכיז רימונים, מעט סילן, מלח גס פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.
 
סיר אורז עם הרבה רוטב סויה.
 
תבנית עם מאפה שבתחתיתו אטריות כוסמת דקות מעל שכבת פרסה ובצל שרוככו מראש במחבת , על זה שכבת פטריות פרוסות שניצלו במחבת, מעל זה שבבי סויה שעורבבו במחבת ובה שמן מתובל חם ולזה הוספתי קישואים מגוררים גס. מעל כל שכבה פיזרתי מט פלפל שחור גרוס. בסוף מעל הכל יצקתי שמנת סויה מעורבת ברוטב סויה והכנסתי לתנור.
 
מהחג נשארו לנו קצת קציצות וקצת פרוסות טופו.
 
לקינוח היו שוקולדים .
 
מקינוחי החג לא נותרה שארית.
 
אולי אכניס לתנור עוגת כמו דבש. קטנה הזמינה מעדן טפיוקה. נראה.
 
שבת שלום ומנוחה
לצפיה ב-'זרעי פשתן וצ'יה'
זרעי פשתן וצ'יה
12/10/2017 | 21:23
20
האם יש צורך לצרוך את שני הזרעים האלו יום יום או שהם בעצם נותנים את אותן יתרונות תזונתיים? אם שמים את זרעי הצ'יה במים ליום או אפילו יותר האם היתרונות שלהם הולכים לאיבוד או נשמרים?
לצפיה ב-'אזור ברצלונה וטבעונות'
אזור ברצלונה וטבעונות
09/10/2017 | 22:06
2
46
אז ככה
זה לא מאד פשוט אבל אפשרי
אם אתם במקום שיש היכן לבשל אז אין בעיה, בכל סופר יש חלב חלופי מכל מני סוגים, טופו נחמד מאד, ירקות ופרות במחירים מצויינים, אני פגשתי כמה סוגי יוגורט אבל אפחד לא היה לי טעים.
יש עוגיות וקרקרים וגרנולה וגם מגוון אגוזים ולחם .
במסעדות יש סלטים שניתן לבקש להסיר מהם אם יש בהם גבינה או נקניק או משהו אחר.
כריכים - אני פגשתי כמה פעמים כריך עם פלפלים וחצילים קלויים שמגישים עם גבינת עיזים או אנצ'ובי וביקשתי ללא.
פגשתי באופן מפתיע סלט עם אבוקדו וטופו במקום לא צפוי סתם בדרך והיו עוד.
פאייה צמחונית שהיא בעצם טבעונית יש כמעט בכל מקום בו מגישים פאייה אבל מי שמפריע לו ריח של מזון מן החי לא יוכל לאכול ברוב המקומות.
יש מקומות טבעוניים לחלוטין אבל הם מעטים וככל שמתרחקים מן העיר זה נהיה מורכב יותר.
לא ניסיתי לאתגר בתי מלון ולראות מה הם מציעים כי מרבית הזמן ישנו בוילה עצומה וממנה יצאנו לגיחות והיה לי מטבח גדול ומאובזר לשימושי.

הספרדים בגדול אינם טבעונים אבל יש להם מגוון גדול של ירקות ופרות לא יקרים - כאמור אפשרי. לא קלי קלות אבל ניתן.
לצפיה ב-'מצא חן בעיני הווילה העצומה!'
מצא חן בעיני הווילה העצומה!
10/10/2017 | 07:23
1
31
עם המטבח המאובזר, בכלל.
נחמד לשלב בחופשה גם וגם.
לצפיה ב-'כאמור עשינו את זה'
כאמור עשינו את זה
11/10/2017 | 11:37
26
אבל כמי שמשלבת טבעונות עם צליאק במשפחה המיידית- זה מורכב.
אמנם למרבה המזל הספרדים מכירים היטב sin gluten אבל זה לא אומר שברוב המסעדות יש כזה ובפרט שאינו בשר... הסתדרנו. הצטיידנו, חלקנו התפשרו
אבל היה בסדר גמור. והימים בהם בישלתי פיצו על הכל
איך הילדים שלי אומרים:
אמא למה צריך מסעדה?....
לצפיה ב-'שלום חברים :)'
שלום חברים :)
07/10/2017 | 11:32
12
54
הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי...
אני בחור, רווק, אין לי כישורי בישול/רצון לבשל/סבלנות לבשל, עם זאת מאוד רוצה להפוך לטבעוני (שילוב של אידיאולוגיה ואמונה שתזונה צמחית בריאה יותר). 
אני מחפש עצות מה אפשר לקנות/להכין בפשטות, איזה אופציות יש לי באיזור רמת החייל (איזור המשרד שלי)?
לצפיה ב-'שלום לך. מציע שתצטרף ל"אתגר22" - הדרך הטובה לטבעונות.'
שלום לך. מציע שתצטרף ל"אתגר22" - הדרך הטובה לטבעונות.
07/10/2017 | 20:32
3
35
שם תקבל את כל המידע שאתה מעוניין בו, במרוכז ו/או בדרך אישית וישירה, שיתן בידך לגלות ולהכיר את רזי הטבעונות.
 
בהצלחה !
לצפיה ב-'ביקשתי להצטרף'
ביקשתי להצטרף
07/10/2017 | 20:58
2
35
מתחילים ב- 20/10 
 
ועד אז... יש טיפים למקומות מומלצים באיזור רמת החייל שלא יקרעו את הכיס?
 
לצפיה ב-' יופי. אני לא מכיר את איזור רמת החייל אבל בינתיים...'
יופי. אני לא מכיר את איזור רמת החייל אבל בינתיים...
08/10/2017 | 04:12
1
41
בדוק באתר "ויגן פרינדלי" (אתר שמרכז בין השאר מידע על מקומות ועסקים ידידותיים לטבעונים ולטבעונות) אם יש משהו שמתאים לך. 
 
לצפיה ב-'אחלה, המון תודה '
אחלה, המון תודה
08/10/2017 | 11:12
4
לצפיה ב-'הכי קל'
הכי קל
09/10/2017 | 16:34
7
37
כריכים.
לחם משובח מכל מני סוגים, אבוקדו, חומוס, טחינה, מטבוחה , ירקות טריים, ירקות קלויים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, כל האמור לעיל ניתן גם לקנות וגם להכין בקלות לבד. קשה מאד לקלקל.
ירקות סנפרוסט יעזרו מאד- חומוס, עדשים, שעועית, אפונה זעירה....את כולם ניתן להרתיח במים ולערבב בסלט או לאכול חם עם מלח פלפל שמן זית ושום.
אם אתה יודע להכין אורז חייך דבש. אתה יכול להוסיף אליו בצל מטוגן וקוביות מכל סוגי הירקות- גזר,קישוא, בטטה, דלעת...
לתנור אתה יכול להכניס חצאי תפוחי אדמה מונחים עם הקליפה למעלה- אחרי ששטפת קודם היטב! בינהם חצאי בצלים וחצאי בטטה לאורך מורחים את התבנית בשמן ומעל מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס גס.
פסטה מכל סוג ניתן לערבב בקלות עם רטבים קנויים או להכין בפשטות שמן זית ובזיליקום עם צנוברים וכפותיים שמרי בירה, אפשר זיתים או עגבניות מיובשות חתוכות בסכין לרצועות דקות.
חוצמזה אפשר לאכול פסטה קרה עם אחת הקטניות של סנפרוסט מלח שמן פלפל שחור בצל חתוך לטבעות דקות,רבעי עגבניה או עגבניות שרי
ניתן לרכוש גבינות טבעוניות ולבדוק איזו מתאימה לך נניח כמו צפתית של משומשו שהיא גנרית ונוחה לשימוש.
בחנות טבע ובחלק מהסופרים יש מוקפאים של טבע דלי שרובם ממש משביעי רצון- יש להם קובה לטיגון וקובה למרק,שניצלוני סייטן, כל מני קציצות מכל מני תערובות. שווה .אצלנו כשאין מי או חשק לבשל יש כאלה בפריזר.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'היי מיקי'
היי מיקי
09/10/2017 | 22:26
1
27
באמת נשמע קל כשאת כותבת את זה :) ננסה ואעדכן.
לצפיה ב-'חכה רק התחלתי'
חכה רק התחלתי
10/10/2017 | 00:01
24
אבל באמת- אני מציעה שתדוג ממה שכתבתי מה שמדבר אל ליבך ותרכיב לך רשימת קניות.
תחשוב כמה תוכל להתמיד בלהכין לבד ומה שלא תתחיל ממוכן. אם תשוב לכאן עם הזמן תקבל עצות לייעל בישול ביתי, להקפיא או לאחסן במקרר לשליפה.
בעצם רוב רובם של תבשילים הוא לא מורכב כשמישהו מתרגם לך לשלבי הכנה מוצרים וזמן הכנה.
יש הרבה פתרונות ורובם פשוטים ליישום ובעיקר דורשים פתיחות
 
עוד לא התחלתי לדבר על טופו ושבבי סויה
לצפיה ב-'מסכימה שכדאי ללמוד לבשל!'
מסכימה שכדאי ללמוד לבשל!
10/10/2017 | 07:21
4
26
לא תבשילים מסובכים, ובהחלט להשתמש בקיצורי דרך.
פסטה עם עגבניות ועדשים.
או תבשילים שמתבססים בהתחלה על דברים מוכנים: לטגן מעט בצל עם שום, להוסיף קופסא של עגבניות  מרוסקות, קופסא של שעועית כהה או לבנה, לבשל קצת ויש סוג של צ׳ילי. תבלינים מתאימים: אורגנו, צ׳ילי, כוסברה.
להצטרף לקבוצות טבעוניות (כאן למשל!), למצוא מוצרים מוכנים שטעימים לך.
מסעדות באזור אני לא כל כך מכירה.
בהצלחה רבה!
לצפיה ב-'הבעיה עם בישול כשאתה רווק'
הבעיה עם בישול כשאתה רווק
10/10/2017 | 10:38
3
32
זה שאתה אוכל במשך שלושה-ארבעה ימים את אותו אוכל וזה משעמם...
אז אנחנו (הרווקים) מעדיפים לאכול בחוץ, אבל כמה אפשר לאכול סלט או פלאפל או חומוס...
 
לצפיה ב-'טעות בידך'
טעות בידך
10/10/2017 | 12:52
33
אתה מכין 2-3 רטבים מקפיא בקופסאות רב פעמיות קטנות כמות לאחד או שניים
ואז אתה מוסיף בזמן אמת פסטה-10 דקות בישול במים, או אורז, או תפוח אדמה אפוי, או סיר קטן של כוסמת וכו'.
כנ"ל לגבי מרקים, כנ"ל לגבי פשטידות, קציצות וכו'.
 
טבעוני לא משמעו חומוס ופלאפל, גם אבל בהחלט לא רק
תל אביב מלאה מקומות שניתן לאכול בהם בחוץ טבעוני ומגוון
ובאמת להכין זה קל. מעבר לזה אתה רווק? תזמין חבר או שניים או ידידות או אחים או שכנים... בהצלחה לך
לצפיה ב-'״שלושה ארבעה ימים אותו אוכל״ - זה קורה גם במשפחות גדולות'
״שלושה ארבעה ימים אותו אוכל״ - זה קורה גם במשפחות גדולות
10/10/2017 | 13:04
31
וגם אצל יחידים.
היתה לי תקופה שבה בישלתי כל יום מחדש עד שגיליתי שעם כל אהבתי לבישול, אני אוהבת לחזור מהעבודה לאוכל מוכן. וגיליתי שלא כל כך נורא *לי* לאכול אותו דבר כמה ימים רצוף.
גם איכשהו נהיה פחות פחת.
אבל! אם זה באמת לא כיף לך, אז אפשר להקפיא או לגוון: להכיןפסטה או אורז, ולאכול אותה יום אחד עם מוקפצים ויום אחד עם רוטב עגבניות-צ׳ילי. למשל!
אם המטבח מאפשר, ואם יש פריזר מספיק גדול, אפשר לבשל ולהפיא במנות קטנות. ואז לגוון. זה באמת דורש התארגנות -לדעתי שווה.

בלי קשר, אני מקווה שתמצא מסעדות מתאימות, אני פשוט לא מכירה, ולעומת זאת יש לי רעיונות איך ומה לבשל.
כמו כן, יש בפייסבוק קבוצות של מסעדות טבעוניות, אז אולי משם ייצא פתרון חלקי

לצפיה ב-'אני מה זה מבין אותך. '
אני מה זה מבין אותך.
10/10/2017 | 13:04
30
מכיר את זה מכמה רווקים (או שהיו) במשפחה. הפתרון זה באמת להסתמך על אכילה "בחוץ" וכמובן לגוון במידת האפשר. או, לעודד בן/בת משפחה (אבא, אמא, אחים, אחיות ובעיקר דודות וסבתות) שיבשלו עבורך.
מה לבשל ואיך לבשל, תוכל ללמוד מכל המומחים/מומחיות שנמצאים (לעיתים...)/נמצאות כאן (שחלקן כבר נתנו לך כמה טיפים מעולים), או בלימוד עצמי לאחר שתכיר בכלליות את המטריה במסגרת אתגר22.
רק הצלחה!
לצפיה ב-'תופעת לוואי של טבעונות'
תופעת לוואי של טבעונות
05/10/2017 | 08:13
10
73
הי, אני לא מבקרת כאן הרבה ויכול להיות שכבר שאלו, אבל אני אכתוב בכל זאת.. 
גזים ובטן נפוחה… עד כמה שאני מבינה זה בגלל הקטניות והירקות. 
מה עושים נגדם? חוץ מהנבטה. 
אני לא מבשלת לעצמי (לא טובה בזה) ולכן לא יכולה לדרוש שינביטו בשבילי קטניות. 
האם זו בעיה נפוצה או רק אצלי? כי אני בריאה סך הכל. 
תודה מראש וחג שמח 
 
לצפיה ב-'כדאי להתחיל מקטניות קלות יותר לעיכול ולהנביט'
כדאי להתחיל מקטניות קלות יותר לעיכול ולהנביט
05/10/2017 | 14:37
3
40
הנבטת קטניות היא מאד פשוטה, לא צריך להיות "טובה בזה" כדי שזה יצליח.
ואפשר להתחיל מקטניות שהן יותר קלות לעיכול כמו מש.
לצפיה ב-'תודה '
תודה
06/10/2017 | 12:08
2
40
ההנבטה באמת עוזרת? יוצרת הקלה? 
האם יש אמצעים נוספים להקלה? תוספי מזון וכאלה? 
לצפיה ב-'כמויות? לפני שמנסים תרופות רגילות או פתרונות "סבתא" כמו '
כמויות? לפני שמנסים תרופות רגילות או פתרונות "סבתא" כמו
08/10/2017 | 06:29
1
39
אפשר לבדוק מה אוכלים וכמה.
מבחינת כמות אפשר לפרוס מרכיבים לכמה ארוחות, או להפריד מרכיבים כדי לבדוק אם יש שילוב שעושה אותך יותר נפיצה (למשל לחם או אורז עם חומוס, או קטניות עם ירקות ופרות מסויימים), או גם וגם.
 
לצפיה ב-'רעיון טוב, אנסה תודה'
רעיון טוב, אנסה תודה
09/10/2017 | 10:22
4
לצפיה ב-'לא בטוח שאלה תופעות לוואי של טבעונות.'
לא בטוח שאלה תופעות לוואי של טבעונות.
09/10/2017 | 15:51
5
45
זה יכול, כך נראה, להיגרם בשל סיבות מגוונות - שיתכן ורק במקרה קרו במקביל לטבעונות.
מציע לך לקרוא את המצורף בעיון ולבחון עם עצמך את כלל הדברים. 
היה ותגיעי למסקנה שהגעת אליה - תוכלי להיעזר בעיצות שקיבלת עד כה ובאלה שמופיעות בכתבה..
 
לצפיה ב-''
09/10/2017 | 16:18
1
לצפיה ב-'לא רק טבעונות, *אבל* יש אנשים שבשינוי הדיאטה מכל סיבה שהיא'
לא רק טבעונות, *אבל* יש אנשים שבשינוי הדיאטה מכל סיבה שהיא
09/10/2017 | 22:00
35
(מאילוצים כמו גילוי מאוחר של צליאק , מבחירה של תזונה "בריאותית" יותר וכד')  מנסים למלא 'חסרים' כדי לשבּוע או\ו מתלהבים ממרכיב כלשהו כי "זה בריא" והבטן מתפוצצת.
 
לצפיה ב-' בין ההמלצות שלה:אספרגוס,בננה,אבוקדו.. שתהיה בריאה'
בין ההמלצות שלה:אספרגוס,בננה,אבוקדו.. שתהיה בריאה
09/10/2017 | 22:01
5
לצפיה ב-'זה הגיוני. תודה'
זה הגיוני. תודה
11/10/2017 | 15:16
1
21
הקישור מפנה אותי לאתר 360 ולא לכתבה ספציפית.
לצפיה ב-'מועדים לשמחה! מה בישלתם לחג?'
מועדים לשמחה! מה בישלתם לחג?
04/10/2017 | 15:24
3
52
אצלנו  יהיה מרק כתום - דלעת, בטטה ועדשים. אני מתלבטת אם להשקיע בפרוסות דקיקות של בטטה מטוגנת לקישוט.
חלה יפה שנכנסה עכשיו לתנור
אג׳פסנדלי פטנט - תבשיל גיאורגי מחצילים, פלפלים, עגבניות, הרבה שום, תפ״א ועשבי תיבול. הבאתי מרוסיה תערובת תבלינים גיאורגית! והפטנט: במקום לטגן את התפ״א והחצילים, אני אופה אותם בתנור בעוד העגבניות והפלפלים מתבשלים.
קוסקוס
קציצות חומוס ברוטב בק-צ׳וי - מתכון של מתן שופן מהארץ. לא ממש רעיון טוב לנסות מתכון לא מוכר בערב החג, אבל נראה לי שיהיה בסדר.
אני מתלבטת אם צריך עוד ירק, ונוטה להחליט שלא.
סלט חסה
סלט פירות

חג שמח!


לצפיה ב-'נקרא טעים, חג שמח'
נקרא טעים, חג שמח
05/10/2017 | 14:39
7
לצפיה ב-'חגים וזמנים לששון'
חגים וזמנים לששון
08/10/2017 | 23:39
1
21
לחג לא הכנתי דבר
אבל הבוקר גרדתי מתחתית מגרות הירקות כמה גזרים עייפים, זוקיני כנ"ל, בסלסלת הבצל היו כמה בצלים בינות לקליפות, מן הגינה הביא הישן לצידי חצילים ודלוריות
העמדתי סיר עם אורז ובו קוביות דלעת מטוגנות בהרבה תבלינים \ הוספתי אפונה זעירה של סנפרוסט ונתתי לזה להתבשל.
אל המרחשת היטלתי קוביות שאר הירקות עם שמן זית רוטב סויה וסילאן, פלפלת חריפה ונהיה תבשיל ריחני להוסיף עם האורז.
 
הבית ריק, ואקום טובעני מכלי הקיבול של הירקות והטופו.
מחר גם יום...
מחר יהיה מרק- בכל זאת גשום
לצפיה ב-'ובכן למרות הגשם מרק לא נהייה'
ובכן למרות הגשם מרק לא נהייה
09/10/2017 | 16:17
19
אבל במקום
תבשיל של שעועית טריה שנקטפה על הבוקר עם דלורית אחרונה קצוצות קטן אחרי עירבוב עם תבלינים ושמן זית הוספתי כוסמת ירוקה ומים.
 
מאפה שכבות חצילים שגם הם נקטפו על הבוקר, עם כמה עגבניות הכל בפרוסות ומעל תערובת של גבינות טבעוניות ושמנת סויה, גם מגרת הגבינות נוקתה כליל... עם הרבה עלי אזוב טריים ושמרי בירה בנדיבות
לצפיה ב-'קינואה'
קינואה
02/10/2017 | 20:32
3
49
אפשר הסבר לגבי תהליך ההכנה של הקינואה לפני בישול?
ואם אפשר לגבי זרעי צ'יה, כאשר מערבבים אותם עם מים נוצר מעין ג'ל שכזה סביב הזרעים, האם יש תוקף של זמן לגבי שתיית הנוזל או הצ'יה יכולים להיות במים אפילו לילה או יום שלם לפני ששותים?
לצפיה ב-'אני אישית מזהיב אותה במעט שמן עם ירקות שונים '
אני אישית מזהיב אותה במעט שמן עם ירקות שונים
03/10/2017 | 21:45
2
43
ועשבי תיבול לפני הוספת המים והבישול. אין צורך בהכנות מיוחדות.
לצפיה ב-'אתה מבשל אותה כמו פסטה?'
אתה מבשל אותה כמו פסטה?
03/10/2017 | 21:47
1
32
לא צריך לשים אותה בקערת מים כדי שהקצף הסבוני יצא במים? לשפוך את המים ושוב לחזור על זה?
לצפיה ב-'לא כמו פסטה. יותר כמו אורז'
לא כמו פסטה. יותר כמו אורז
03/10/2017 | 23:57
36
אני פשוט מכסה אותה עם מים רותחים, מתבלן ומוסיף מים אם צריך במידה ואחרי שכל המים שנספגו עדיין הקינואה לא מבושלת.
 
אין צורך להשרות קינואה. אפשרי אבל לא חובה
 
לצפיה ב-'שבבי סויה למה זה לא מצליח לי ??'
שבבי סויה למה זה לא מצליח לי ??
30/09/2017 | 17:29
7
52
הי, 
 
אני צמחונית טרייה, יצא שהתחלתי את הצמחונות בתקופה שממש התאים לי להתחיל דיאטה אז קשה לי לשמור על הצמחונות ועל הדיאטה ולהמשיך להינות מהאוכל שלי (מוותרת על האחרון, השניים הראשונים הולכים טוב כך שבקרוב תיגמר הדיאטה  ויהיה כייף)
 
שבבי סויה יכולים לעזור לי מאוד אבל ניסיתי פעמיים לבשל איתם ונהיה לי טעם לוואי מגעיל נורא בתבשיל שפשוט זרקתי אותו במקום. טופו זה נחמד וגם אכלתי בחוץ מאכלים על שבבי סויה כך שאני עושה משהו לא נכון...
 
אנא ספרו לי מה לא בסדר 
קניתי (לפני כחודש) שבבי סויה (בגודל "בשר טחון") בתפזורת בעדן טבע מרקט. אוכסנו בארון. היה להם מההתחלה ריח של דגים.
 
שמתי בקערה והוספתי מים רותחים. השרתי לעשר דקות
סחטתי את המים בטרווד.
בגלל הטראומה של הפעם הקודמת - הוספתי מים קרים, שטפתי פעמיים וסחטתי
השרתי שוב לחמש דקות במים רותחים.
 
הוספתי לתבשיל שהיו בו די הרבה תבלינים ל-20 דקות.
 
למה לא יצא טוב? 
תודה מראש!! 
לצפיה ב-'נשמע שמראש לא היו טריים והיה להם ריח לא טוב'
נשמע שמראש לא היו טריים והיה להם ריח לא טוב
30/09/2017 | 19:19
4
53
אם מדברת על שבבי סויה כמו בשר טחון - אני קונה ארוז , שוטפת במים במסננת , משרה, סוחטת. מוסיפה הרבה תבלינים.
עדין מעדיפה טחון מן הצומח של טבעול. אני מכינה בולונז צמחי מעולה. נסי  עם שבבים טריים או טחון מן הצומח ותראי.

לגבי סויה בחתיכות גדולות יותר (שניצלים. ״בונזו״ וכו׳)  אני הגעתי למסקנה שגם בהשריה ארוכה יש טעם לואי מסוים.
זה ענין של טעם, אני מעדיפה טופו.
לצפיה ב-''
30/09/2017 | 20:22
2
לצפיה ב-'אוקי! ננסה את טבעול תודה '
אוקי! ננסה את טבעול תודה
30/09/2017 | 22:58
2
8
לצפיה ב-'לגבי טחון מן הצומח של טבעול'
לגבי טחון מן הצומח של טבעול
01/10/2017 | 00:18
1
44
כדאי להפשיר אותו. אם אין לי זמן להפשיר אני שוטפת במסננת וסוחטת כדי להפשיר אותו.
לצפיה ב-'כך אעשה ! תודה על התמיכה'
כך אעשה ! תודה על התמיכה
04/10/2017 | 18:02
2
לצפיה ב-'יתכן שזו בעית טריות כפי שנאמר ויתכן דרך טיפול שגויה במוצר'
יתכן שזו בעית טריות כפי שנאמר ויתכן דרך טיפול שגויה במוצר
01/10/2017 | 23:07
1
46
לדעת מומחים בתחום, את כל מוצרי ה TVP (Textured vegetable protein שכוללים גם שבבי סויה, בונזו סויה וכד') יש להכין לשימוש בהרתחה של כ 20 דקות כמו שמכינים פסטה (זורקים אותם למים רותחים עם מעט מלח). אח"כ מסננים וסוחטים היטב מכל הנוזלים ורק אז עושים את כל הפעולות הספציפיות למאכל המתוכנן.
לצפיה ב-'* תיקון. צ"ל 12 דק' במקום מה שנרשם בטעות.'
* תיקון. צ"ל 12 דק' במקום מה שנרשם בטעות.
03/10/2017 | 02:06
8
לצפיה ב-'גמר חתימה טובה לכולם וצום קל לצמים '
גמר חתימה טובה לכולם וצום קל לצמים
29/09/2017 | 11:18
6
57
ובהזדמנות...טופו בורמזי שיצא לי להכין בקלות רבה. זה מאוד מיוחד ולא דומה לטופו הרגיל המוכר.
לצפיה ב-'מצטרפת לאיחולים '
מצטרפת לאיחולים
29/09/2017 | 13:06
34
מה זה טופו בורמזי? בחיים לא שמעתי על זה
במה הוא שונה מטופו רגיל?

הבא מתכון בבקשה מתי שמרגיש לך נוח (לפני/אחרי יום כיפור)
לצפיה ב-'מצטרפת *2!'
מצטרפת *2!
30/09/2017 | 20:21
29
גמר חתימה טובה
ומה זה הטופו? זה מקמח חומוס? שתף בזמנך הפנוי מסקרן!
לצפיה ב-'מדובר בטופו שעשוי מקמח חומוס'
מדובר בטופו שעשוי מקמח חומוס
01/10/2017 | 22:45
3
39
הכנתי לפי המתכון הזה >> https://www.youtube.com/watch?v=0Mv5jGrJw_A
 
אחרי שמכינים אפשר לעשות נאגטס, לצפות בבלילה דומה לזו של שניצל ולטגן.
יש לה גם מתכון לזה. כאן >> https://www.youtube.com/watch?v=xLIB0p0o6as
 
לצפיה ב-''
02/10/2017 | 19:36
1
20
איזה טעם יש לטופו על בסיס חומוס? טעם חזק של קמח חומוס?
לצפיה ב-'יש לזה טעם של קמח חומוס'
יש לזה טעם של קמח חומוס
03/10/2017 | 01:50
28
אצלי בעיקר הצטרף לזה גם טעם של משהו שרוף. זאת משום שפשוט שרפתי את זה מעט בשלב ערבוב העיסה מעל הגז. אני עוד צריך ללמוד את זה  ולהשתפר. אבל, בכל מקרה, ניתן לגוון את הטעמים עם מרכיבים נוספים (תבלינים, אבקות מרק, רטבים מוכנים וכד'). זה כאמור, דורש עוד נסיון וגם.....טעיה. היות שלסוג החומוס שממנו נוצר ה"קמח חומוס" יש השפעה מכרעת על הטעם, יהיה כדאי לבדוק גם "קמחי חומוס" שונים.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
02/10/2017 | 21:48
18
מעולה, אני כבר מזמן מתכוונת לנסות, אולי סו״ס בסוכות אגיע לזה!
לצפיה ב-'מרחשת אמצע השבוע'
מרחשת אמצע השבוע
25/09/2017 | 12:07
4
80

אני מבשלת
כי גם היום צריך לאכול אחרי הכל
למרות שמתארגנת על הנסיעה  ובמקביל מעבר בית קרוב
בכל זאת
יש בבית שני בנים ואיש שיצטרכו להכניס משו לבטן
אזני במטבח
גם
על האש מרחשת עם תועפות בצל מוזהב וקוביות תפוחי אדמה, מעל זרויות קוביות זעירות של זוקיני וגזר.
בסיר ליד עדשים חומים קטנטנים עם בצל מוזהב, פטריות קשיחות פרוסות דק, שעועית ירוקה מהגינה מקוצצת קטןקטן וכמון.
במקרר שיירי אורז ומרק דלעת.
סלט עגבניות עם הרבה פטרוזיליה קצוצה ובצל גם.

שיהיה
לצפיה ב-'נסיעה טובה! ומעבר קל...'
נסיעה טובה! ומעבר קל...
25/09/2017 | 12:44
43
מעבר דירה דבר לא פשוט! לא מזמן חישבתי שיצא לי בחיי הבוגרים לעבור בערך 25 דירות. עכשיו רק המחשבה על מעבר עושה לי חלושס. שיהיה בהצלחה ובקלות.
 
אצלי יש מוכן - תבשיל חצילים ועגבניות עם הרבה כוסברה ושמיר ומרק ירקות עם גריסים ועדשים. יש גם קציצות נהדרות מעלים וגבעולים של סלק.
מחר מגיע ארגז עם לוביה ירוקה, אני מתלבטת למפרע אם לקצוץ או להשאיר שלמה. בשילוב עם עדשים נשמע מוצלח. אולי אלך על זה.
 
לצפיה ב-'מעבר קל! ונסיעה טובה'
מעבר קל! ונסיעה טובה
25/09/2017 | 22:36
2
39
עוברים קרוב ? רחוק? בכל מקרה לא פשוט לעבור אבל נשמע שהבטן תהיה שבעה ומרוצה היכן שלא תהיו
לצפיה ב-'קרוב'
קרוב
26/09/2017 | 15:25
1
41
כמה רחובות מכאן
לצורך תהליך שיפוץ הקיים ותוספת בניה בחבילות קש וטיח אדמה.
מורכב.
הערכה- שנה וחצי...
לצפיה ב-'בהצלחה!'
בהצלחה!
27/09/2017 | 21:19
4
לצפיה ב-'עוגיות חמודות'
עוגיות חמודות
22/09/2017 | 18:13
212
שבקלות ניתן להכין ללא גלוטן
אז ככה-
כוס קמח- אני המרתי בקמח סורגום, אם אופים ללא גלוטן אז חצי כפית קסנטן גאם
2/3 כוס קורנפלור
חצי כוס סוכר
חצי כוס שומן קוקוס נוזלי
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
5 כפות רסק תפוחים
כפית תמצית וניל
זסט מלימון גדול

לזיגוג- 100 גרם אבקת סוכר שלוש כפות מיצלימון סחוטרי
0 גרם פיסטוקים/שקדים/פקאנים שבורים גס

מערבבים את כל חומרי הבצק, המהדרי מערבבים לחוד יבשים, סוכר ושמן יחד עד איחוד ואז שאר הנוזלים ומאחדים הכל. אני פשוט הכנסתי לקערת המיקסר את הכל...

מצננים כחצי שעה במקרר.
מניחים נייר אפיה על תבנית קורצים מהבק כדורים בגודל חצי פינג פונג- די קטנים אפשר גם יותר קטן למי שיש סבלנות. אופים ב-170 מעלות עד שמשחימים קלות.

מערבבים מיצלימון עם אבקת סוכר, טובלים כל עוגיה בזיגוג כך שהחלק בו לא אוחזים יהיה מצופה. מניחים על צלחת ובוזקים מייד מהאגושים שנבחרו.

יאמי
לצפיה ב-'אורח לרגע'
אורח לרגע
21/09/2017 | 02:40
3
68
מנצל את הביקור הקצר בפורום כדי לאחל שנה טובה ונפלאה לכולם!
לצפיה ב-'שנה טובה גידי!'
שנה טובה גידי!
21/09/2017 | 09:43
7
לצפיה ב-'שתהיה שנה טובה לכולם! '
שתהיה שנה טובה לכולם!
21/09/2017 | 23:19
7
לצפיה ב-'שנה טובה גידי ושנה טובה לכולנו'
שנה טובה גידי ושנה טובה לכולנו
22/09/2017 | 14:28
19
מאחלת התחלות שמחות לכולנו, נחת, בריאות והצלחה
וגמובן הרבה מאכלים טעימים
לצפיה ב-'טוב אז מה לחג?'
טוב אז מה לחג?
19/09/2017 | 19:28
2
70
נתון לשינויים לפי מצב הרוח של המבשלת...

פשטידת כרוב ופסטה אורז ,מקורמלת עם פלפל שחור גרוס- ראש כרוב שנהיה לראש ולא לזנב...- כבר מוכנה חומה ומריחה היטב

קציצות סלק- שנסלק מאיתנו מחשבות רעות וכעס- תערובת מוכנה מחר יטוגנו

תבשיל גזר עם זנגויל -שנגזור קופונים של שמחה אהבה ושביעות רצון לאורך כל השנה- מוכן אבל לא בטוח שיישאר אולי יתווסף סלט גזר

עוגת תמרים בחושה עם תבלינים- שנהיה מלאים במתיקות ובחוש הומור נוכח מה שהמציאות מזמנת

סלט חסה עם גרגרי רימון- שנהיה חסוכי צרות ובלאגן ומלאי שמחות ואהבה כרימונים

פשטידת בצל וכרשה(פרסה) - שנזכה לפרוס משלנו לסובבינו בעין יפה וברצון- כבר אני על זה עם תחתית בצק שקדים

שעועית ירוקה שיש לי תאלפימים מהגינה המניבה...עם בצל וכמון שתהיה לנו שנה ירוקה בעיניים בסימן גשם ברכה

זו עונת הדלעת ויש לי המונמון דלוריות ודלעות יפניות אזולי מרק דלעת מתובל עם קליפת לימון וקינמון

בלינצ'ס ממולאים ממרח טופו אגוזים ובצל מטוגן- טחונים לדמוי ממרח כבד כדי שתהיה לנו שנה טעימה עמוסת שפע טבעוני וחומל

ו...נראה
לצפיה ב-'טעים אצלכם!'
טעים אצלכם!
20/09/2017 | 09:14
35
אי יושבת עם כוס קפה ומתלבטת מה להכין מערימות עלי הסלק והגבעולים שהגיעו מחוברים לסלקים.... קציצות? תבשיל? פחאלי? בינתיים הקפה מאד טעיםוקשהלילהחליט.

במקביל תבשיל קישואים וגריסים עם עגבניות, מאפה תפוחי אדמה, צריך לפרוט רימונים.... יש מה לעשות.

לצפיה ב-'הפעם התוצאה דומה לתכנון'
הפעם התוצאה דומה לתכנון
20/09/2017 | 19:14
39
לא הכנתי בלינצ'ס רק ממרח שיוגש עוד מעט עם חזרת
הוספתי חומוס מעשה בית, טחינה ירוקה מרוככת בשקדיה, פרוסות חצילים מטוגנות שרויות בתחמיץ מתקתק, לשעועית הוספתי עגבניות שרי
ושתי חלות קלועות עגולות נוספו גם.
 
שתהיה לכולנו שנה טובה
מלאה אמפטיה, הכלה, הקשבה ושימת לב
שנזכה להסתדר ולהוליך שינוי של חמלה והתחשבות
ונדע להקשיב ולענות מן הלב באופן ששומעינו לא יוכלו להתעלם
 
שנה בריאה ומבורכת
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:22
8
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'ערב שבת'
ערב שבת
15/09/2017 | 10:34
13
60
שלושה מתוך הצאצאים לא יהיו
זה מוזר מאד
אחת מגיעה עם הישן לצידה לארוחת ערב
אנחנו והצעיר
הרהורי כפירה עולים על הלב...
אבל כפי שאני מכירה את עצמי המזון יתרקם תוך כדי תנועת הזמן

מה אצלכם על השולחן?
לצפיה ב-'מרק ירקות עם גריסים'
מרק ירקות עם גריסים
15/09/2017 | 16:14
54
קציצות עדשים ופטריות אפויות - נראה לי שיצאו ממש טעימות!
רוטב עגבניות
תבשיל עדשים ואורז שאחותי הכינה
לא דובר על קינוח, יש מצב שענבים
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
16/09/2017 | 00:57
36
סלט עגבניות מסוגים שונים, מלפפון ואבוקדו לא מאד מוצלח

הפשטידה המאולתרת של מיקי מהי עם בסיס שקדים-קוקוס-שקדיה ומעל תערובת דלורית-טופו. יצא טעים ומיוחד במינו.

מאפינס ירקות תרד דלעת וכל מיני

פסטה פנה מקמח מלא עם רוטב רוזה שמנת סויה ופטריות (נסיון שלי עם שמנת שיבולת שועל בעיני פחות מוצלח ועם טעם לוואי חזק מדי לטעמי של שיבולת שועל).

ממולאים מסוגים שונים מהמסעדה המזרחית המקומית
משם גם טבולה ושאר ממרחים, פלאפל ועוד

פירות לקינוח

לצפיה ב-'בסופו של יום '
בסופו של יום
16/09/2017 | 10:31
69
גם הזוג המלכותי לא הגיע
היינו שלושה והיה מגניב
אב ובנו ירדו לחוף הים, בינתיים הכנסתי עוגת קינמון ושקדים לתנור והבית הוצף ריח של נעים
 
בארוחה היה
חומוס שקנינו מיצרן מקומי טרי טרי
 
סלט מבושל מחצילים עגבניות פלפלים אדומים זרעי כמון ופלפלת חריפה מהגינה
 
תבשיל של הרבה כרשה, המון בצל ירוק, צרור עצום של עירית, הכל מקוצץ,קוביות דלורית מגידול עצמי, עשבי תיבול מקומיים ישר מהצמח-קורנית לימונית, עלי אזוב. יצא מקורמל ומתובל.
 
אורז בסמטי אפוי
 
פיתות
 
סלט חסה עם שקדים, פלחי תפוז מפולטים, פרוסות נקארינה, בצל סגול בפרוסות דקיקות, אבוקדו. רוטב מיצלימון, מעט מעט סילן, מלח,שמן, פלפל שחור גרוס.
 
צלחת ירקות העונה ללא רוטב.
 
קוביות טופו משני סוגים אפויות עם פטריות צלויות מראש, ערבוב של שמנת אלפרו סויה וחרדל.
 
לקינוח היתה העוגה המלבבת ,נ"ג למי שתהה
 
 
 
לצפיה ב-'ואצלנו בארוחה מאולתרת ברגע'
ואצלנו בארוחה מאולתרת ברגע
17/09/2017 | 10:49
9
50
היה פירה תפ"א ובטטה עם שמן קוקוס וחלב קוקוס
סלט עגבניות שרי
פסטה ברוטב שמנת ערמונים
וכרוב וכרובית אפויים בתנור עם שמן זית וסומק
ושאלה: מה זו הפשטידה עם השקדים? רוצה לשמוע
לצפיה ב-'לא מצליחה לקשר אז מעתיקה לך את ההודעה של מיקי מהי מ25/7/17'
לא מצליחה לקשר אז מעתיקה לך את ההודעה של מיקי מהי מ25/7/17
17/09/2017 | 13:02
8
61
פשטידה שהתחילה מאין לי כלום בבית:
תחתית- כוס וחצי שקדים שהכנסתי למעבד מזון אליהם הוספתי ארבע כפות שמן זית כף עמוסה ממרח שקדיה חצי כוס מים, מלח ,שתי כפות עמילן טפיוקה. את הממרח הזה שיטחתי על תבנית מרוחה בשמן שעליו פיזרתי שמרי בירה -במקום לקמח.

מעל הכבודה הזו יצקתי תערובת של שתי דלוריות בינוניות מקולפות שטחנתי יחד עם חצי ק"ג טופו קדיתא, רבע כוס שמן זית, 6 כפות שמרי בירה, מלח פלפל שחור גרוס ורבע כפית קסנטן גאם.
הכנסתי לתנור.
אפיתי כחצי שעה.
יצא מצויין שאין לתאר. כל בני הבית ליקקו את האצבעות. שכנה טענה שצריך לחלק כזה לאנשים ברחוב שיראו מה ניתן להכין טבעוני.
לצפיה ב-'וואו, נשמע מעולה, תודה!'
וואו, נשמע מעולה, תודה!
17/09/2017 | 13:49
4
לצפיה ב-''
17/09/2017 | 17:32
1
3
לצפיה ב-'אני רואה שחזרת לשמך המקורי'
אני רואה שחזרת לשמך המקורי
17/09/2017 | 21:54
27
הפשטידה יצאה  טעימה מאד ואפילו האיש שאינו צמחוני או טבעוני אהב מאד.
לצפיה ב-'אמנם המילוי לא לטעמי אבל הבצק נהדר.הטפיוקה הכרחית למרקם?'
אמנם המילוי לא לטעמי אבל הבצק נהדר.הטפיוקה הכרחית למרקם?
18/09/2017 | 20:53
4
26
זה פשוט מצרך שאין לנו בבית..
לצפיה ב-'לגבי המלית נשמע לי שאפשר לאלתר מילויים'
לגבי המלית נשמע לי שאפשר לאלתר מילויים
19/09/2017 | 00:33
21
למשל בצל וקישואים מטוגנים, תרד וטופו, בצל ופטריות.
לגבי הטפיוקה לדעתי מאחד הכל ביחד בצורה טובה אבל תשאלי את מיקי מהי, זה המתכון שלה והיא אלופת הנטול גלוטן אינטואיטיבית נשמע לי שאפשר להחליף בקורנפלור ודומיו אבל נחכה למיקי מהי.
לצפיה ב-'עמילן הכרחי'
עמילן הכרחי
19/09/2017 | 15:40
2
29
טפיוקה היא הכי גמישה את יכולה לנסות קורנפלור
לצפיה ב-' שכנעת אותי. הכוונה למה שנקרא קמח טפיוקה?'
שכנעת אותי. הכוונה למה שנקרא קמח טפיוקה?
19/09/2017 | 23:19
1
5
לצפיה ב-'נכון'
נכון
20/09/2017 | 12:49
1
לצפיה ב-'שעועית לימה'
שעועית לימה
15/09/2017 | 16:33
1
51
הי,
האם אפשר לבשל שעועית לימה בתרמיליה (בדומה לשעועית ירוקה רגילה)? נסיתי וקבלתי מנה סיבית ולא אכילה.
לצפיה ב-'בעיקרון בהחלט כן'
בעיקרון בהחלט כן
16/09/2017 | 22:06
33
השאלה מתי נקטפו התרמילים
כדי לבשל ככה צריך לקטוף עשהם עדיין רכים ירוקים כהים
אנחנו מגדלים בגינה ואוכלים ממנה המון
לצפיה ב-'עוגה לרה"ש ללא תחליף דבש? '
עוגה לרה"ש ללא תחליף דבש?
14/09/2017 | 00:11
8
59
מחפשת מתכון ללא מייפל\סירופ כלשהו בטעם דבש, ותה-קפה לתוספת צבע. משהו "בריאותי" יותר שישתלב עם התבלינים המסורתיים של עוגות דבש.
מצאתי עוגת דלעת שאני מאד מתלבטת לגביה (בעיקר אם הטעם מזכיר עוגת גזר).
יש רעיונות נוספים בכיוון?





לצפיה ב-'אם הבנתי נכון, את רוצה עוגה בלי סילאן, בלי מייפל או אגבה'
אם הבנתי נכון, את רוצה עוגה בלי סילאן, בלי מייפל או אגבה
14/09/2017 | 09:26
1
49
ובלי תה או קפה? אבל עם תבליני החג?
אז באמת עוגת דלעת, גזר או תפוחי עץ היא התשובה! עם קינמון, ציפורן, זנגוויל -  מה שאת אוהבת.
אני לא בטוחה שאני מבינה את הקונצפט של עוגה "בריאותית" יותר או פחות... הגישה שלי היא לאכול פרוסה דקה! (ולחלק את מה שנשאר כדי שלא יהיה אצלי)
לצפיה ב-' סיבכתי מדי במקום לבקש עוגה עב"ס ירק או פרי'
סיבכתי מדי במקום לבקש עוגה עב"ס ירק או פרי
15/09/2017 | 00:59
14
לצפיה ב-'יאק המערכת המאוסה של תפוז!'
יאק המערכת המאוסה של תפוז!
14/09/2017 | 12:02
3
72

כשאני עושה ניקוי למחשב היא מאלצת אותי להחליף סיסמה. באמת חשכת ימי הביניים. אפשר לחשוב שזה בנק או משו.
טוב אני מיקי מהי ולשאלתך
את יכולה להשתמש בתערובת של קמח יותר מזין. נניח להמיר חלק מהקמח בקמח טף, בהיר פחות ארומטי .
את יכולה להחליף חלק מהקמח בקמח סורגום. שניהם נחשבים בעלי ערכים תזונתיים שווים.
את יכולה להמיר חלק מהקמח בקמח כוסמת ירוקה שאת מכינה אצלך בבלנדר הביתי.
את מתכוונת לא להמתיק בכלל?
יכולה להכניס לתערובת תמרים שעיבדת במעסד מזון עם הנוזלים של הבצק.
בסוגיית הדלעת וכו' אני מחבבת מאד עוגת קישואים, אין להם ארומה והם מקבלים מצויין תיבול מכל סוג, עובדים יפה בבצק כשהם טחונים או סתם מרוסקים זה כבר ענין של מרקם. אני אוהבת לרסק ארבעה קישואים בבלנדר יחד עם השמן והסוכר או מה שזה יוחלט.
האם זה עונה לשאלתך?
בהצלחה! אם את צריכה מתכון יותר מדוייק בקשי- לא במסר, כאן
 
לצפיה ב-'תודה מיקי, הכיוון של תמרים בעוגה מוצא חן בעיניי, גם קמח מלא.'
תודה מיקי, הכיוון של תמרים בעוגה מוצא חן בעיניי, גם קמח מלא.
15/09/2017 | 00:57
2
10
לצפיה ב-'למשל זו'
למשל זו
15/09/2017 | 10:54
1
39

1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
 תמצית וניל
250 גרם תמרים מעוכים עדיף מג'הול כי הם רכים ,אני מעבדת במעבד מזון
5 כפות רסק תפוחים
 אגוזים קצוצים גס- אופציונלי
2 וחצי כוסות קמח
שקיק אבקת אפיה
טיפונת מלח
כוס תה חזק/ מים רותחים/ אמריקנו
תבלינים לפי מה שאת אוהבת, אני מתבלת יחסית הרבה עם מוסקט מגורר טרי,זנגויל טרי מקוצץ דק,קינמון, זסט לימון וכשנחה עלי הרוח גם פלפל שחור במידה
 
לערבב את היבשים ,בקערה אחרת את השמן והרסק , לסרוגין לערבב את הנוזלים עם הקמח ועם המים הרותחים והתמרים.
 
אפיה בחום בינוני בערך שעה, תלוי בתנור, העוגה מוכנה כשהיא יציבה אך רכה למגע, ספוגית משהו...
 
לצפיה ב-' תודה'
תודה
18/09/2017 | 20:50
לצפיה ב-'הנה העוגה שאת מחפשת. משהו בריאותי מאוד. '
הנה העוגה שאת מחפשת. משהו בריאותי מאוד.
14/09/2017 | 18:46
1
59
עוגת "דבש תמרים" של אבא גיל לראש השנה.
 
שנה טובה ובריאה...
לצפיה ב-' איזה מתכון חמוד!'
איזה מתכון חמוד!
15/09/2017 | 00:54
5
לצפיה ב-'טל גלבוע'
טל גלבוע
12/09/2017 | 10:18
10
93
חייבת לשתף האם ראיתן אותה באימהות מחליפות ערוץ 2?
האמת- היתה מקסימה.
היה מצחיק,
אני אוהבת את האורח חיים שלה, ולא רק בתזונה 
לצפיה ב-'הבנתי מפייסבוק שהיה משהו'
הבנתי מפייסבוק שהיה משהו
12/09/2017 | 17:27
83
אבל אין לי טלוויזיה,.
לצפיה ב-'אין לי מושג מי זו לא רואה ריאליטי'
אין לי מושג מי זו לא רואה ריאליטי
12/09/2017 | 20:54
8
18
לצפיה ב-'טוב, יש סדרת ריאליטי אחת'
טוב, יש סדרת ריאליטי אחת
13/09/2017 | 08:20
7
69
שאני כן רואה, "המתמחים". ברור לי שזה ערוך לגמרי! ובכל זאת אני די מכורה!
וכשהיתה סדרת "מחוברים" ראיתי גם אותה.
לצפיה ב-'נכון, המתמחים מצויינת!!!'
נכון, המתמחים מצויינת!!!
13/09/2017 | 11:25
10
לצפיה ב-'לא רואה ״המתמחים״ דווקא מכיוון שזה בתחום עיסוקי'
לא רואה ״המתמחים״ דווקא מכיוון שזה בתחום עיסוקי
13/09/2017 | 18:31
5
63
מרגיש לי מציצני וגם הייתי בסרט הזה.
לצפיה ב-'לגמרי מציצני!'
לגמרי מציצני!
14/09/2017 | 09:33
47
האם אנחנו מתמכרים לסדרות האלה כי אנחנו חושבות שזה יעזור לנו "בעת צרה"? אם כן, הרי ברור שאין קשר בין המציאות בשטח והמתיקות-הקיטשית בסדרות
לצפיה ב-'כל סדרת ריאליטי היא מציצנית.'
כל סדרת ריאליטי היא מציצנית.
14/09/2017 | 18:47
3
5
לצפיה ב-'נכון ולכן לא רואה שום סוג של ריאליטי'
נכון ולכן לא רואה שום סוג של ריאליטי
16/09/2017 | 00:52
2
10
לצפיה ב-''
25/09/2017 | 08:42
1
לצפיה ב-'בפרק האחרון של מתמחים היה סיפור נוגע ללב'
בפרק האחרון של מתמחים היה סיפור נוגע ללב
25/09/2017 | 15:22
22
על השתלת לב באם צעירה. זה חזק ממני, אני אוהבת מציצני כזה

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום אוטיזם- גישה ביו רפואית
היכנסו לפורום
טלי אנגור - טיפול בתסמיני אוטיזם
טלי אנגור -
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ