לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מפה לשם שוב סופשבוע...'
מפה לשם שוב סופשבוע...
22/06/2017 | 10:21
2
17
מה בתכנית?
בשבת מגיעים לצהרים אורחים עם צליאק. לא סגורה עדיין מה וכמה.
היום אורחת משמחת על המרפסת לאחה"צ, חוככת בסוגיית התקרובת הקלה.

בבוקר האכלתי את הנוער החוגג בפנקייק שהיה גם טבעוני וגם נטול גלוטן פשוט כי לא מצאתי קמח רגיל במקפיא...

נשאר לי די מזון מאתמול שהיום לא חייבים להכין אולי אתפנה להכין גלידת פיסטוק סופסוף...
לצפיה ב-'מזל טוב לחגיגות! '
מזל טוב לחגיגות!
22/06/2017 | 15:37
9
שלחתי קניינית לשוק שתביא לי משמש לריבה, מעבר לזה אני לא מתחייבת על כלום.
היה מתאים לי פנקייק עכשיו. רק עם מייפל סירופ
לצפיה ב-'התקרובת הקלה '
התקרובת הקלה
22/06/2017 | 17:44
8
העלתה שתי עוגות
אחת מייפל אגוזים
השניה קינמון קוביות פרי-אפרסקים ותפוח
 
באותה הזדמנות שני כיכרות לחם בחוש ללא לישה נ"ג עם זרעים ואגוזים
 
תענוג
הארגז האורגני הביא אלי הרבה חצילים , דלעות יפניות, קישואים בכמה גוונים, תרד ניו זילנדי ותירסים. חוצמזה הרבה אחרים שיכולים להתבשל או להאכל בסלט...
לצפיה ב-'משרד הבריאות: המלצות תזונה חדשות'
משרד הבריאות: המלצות תזונה חדשות
19/06/2017 | 15:05
5
18
 
עדיין לא טבעונות, אבל צעד חשוב קדימה. בסוף האמת הצדק והחמלה ינצחו.
לצפיה ב-'טוב, הם לא ממש גילו כאן את אמריקה מבחינה בריאותית'
טוב, הם לא ממש גילו כאן את אמריקה מבחינה בריאותית
20/06/2017 | 00:26
3
10
לצפיה ב-'נכון'
נכון
21/06/2017 | 22:10
8
אבל יש לזה פוטנציאל לפגוע בתעשיית המוות ולהפחית את סבל בעלי החיים.
לצפיה ב-'עד כמה יש בכלל הדרכה של רופאים בנושאי תזונה?'
עד כמה יש בכלל הדרכה של רופאים בנושאי תזונה?
21/06/2017 | 22:54
1
8
נתקלתי במעט מאד רופאים שהבינו בתזונה, או שבכלל התייחסו לנושא.
לצפיה ב-'כמעט ולא לומדים את זה בבתי ספר לרפואה'
כמעט ולא לומדים את זה בבתי ספר לרפואה
22/06/2017 | 09:33
11
ומה שלומדים מעט מאוד. אבל זה כן רלוונטי להמלצות של תזונאיות, טיפת חלב וכו׳.
לצפיה ב-'זה מאד משמח כשזה נהיה רשמי'
זה מאד משמח כשזה נהיה רשמי
21/06/2017 | 20:37
12
ומאד שמחתי שלא כתוב בשום מקום דל שומן, לא לגבי מעט מוצרי החלב שהוזכרו ולא שום דבר אחר
אבל
התפריט שלהם כל כך דיאטטי ולא מגניב שמייד חשתי חולה
לצפיה ב-'אמצע השבוע במרחשת'
אמצע השבוע במרחשת
20/06/2017 | 12:26
2
19
אתמול הכנתי מלוא הבלנדר פסטו , בלי אגוזים משום סוג אבל עם לא מעט שמרי בירה, חשבתי להקפיא
אלא שטז נזכרתי בכלי מלא פסטה אורז מסולסלת שנשאר מיותם ללא רוטב
שיטחתי בתבנית את הפסטה נתתי מעליה פסטו בנדיבות, מעל פיזרתי פרוסות עגבניות עסיסיות ומאד בשלות, מעל שכבה של שבבי סויה שעירבבתי עם תבלינים ועוד כמה כפות פסטו. מעל הכל זילפתי שמנת סויה אלפרו והכנסתי לתנור. לא יאומן כמה זה הצליח.

כרוב משני הכרובים שהגיעו בשבוע שעבר במשלוח אורגני נקצץ דקדק, הוספתי לצרורו בצל ירוק שקצצתי היטב ולחבורת נקטרינות שהתעייפו מאד- בקוביות. בצל נקטרינות כרוב וחבילת עלי סלק קצוצים לרצועות דקות, בסדר הזה. מעט שמן זית, מלח פלפל ו...ריבת פטל נהדרת. ליד התבשיל המוצלח הזה הוספתי גם תבנית אורז+כוסמת ירוקה+קינואה+ עדשים כתומים הכל צעורבב מלח פלפל כמון כף שמן קוקוס אפוי.

למרבה הפלא לא נשאר הרבה מכלום ועד הערב כשכולם בבית כבר יש ביקוש לחידוש אז אני חוככת בדעתי לכיוון של טופו לא קדיתא אפוי במרינדה של חרדל סויה סילן ופלפל חריף אבל אולי ברגע האחרון דווקא בצל, פרוסות עגבניות טריות הרבה שום במרחשת באמת...

תכניות על גלידת פיסטוק נגנזו אבל לא להרבה זמן
לצפיה ב-'היום חוגגים לצעיר יומולדת'
היום חוגגים לצעיר יומולדת
21/06/2017 | 14:35
1
16
עם שלושה חברים שלו
תבנית תפוחי אדמה וטבעות דלורית בתנור עם משחת בצל וסילן
 
סיר קינואה בשני צבעים עם פול סנפרוסט והרבה כמון ומיצלימון
 
קוביות טופו קדיתא עם כרוב קצוץ ואפונה של סנפרוסט בתנור ברוטב ריבת פטל, חרדל, סויה, ברנדי אגסים ופלפל חריף.
 
בערב יאכלו חומוס פלאפל קנוי פיתות וסלט
 
מחר בבוקר פנקייק טבעוני ואחר כך ים עם פרות וקרטיבים על החוף
ואז ישוחררו אחר כבוד...
 
לצפיה ב-'מזל טוב לצעיר'
מזל טוב לצעיר
21/06/2017 | 21:47
7
הרוטב של הטופו קדיתא בתנור נראה מעניין מאד
לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2017 | 12:38
1
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'להתגרש בשלום: אירוח בפורום דיני משפחה'
להתגרש בשלום: אירוח בפורום דיני משפחה
( לעמוד שלי בתפוז )
19/06/2017 | 09:00
2
20
 
 שמתגרשים לא תמיד מרגישים ש"יש עם מי לדבר", ישנם פערים רבים שלא ניתנים לגישור וחששות לגבי התהליך, המזונות, הילדים ועוד.
הערב יתארח בפורום דיני משפחה עו"ד מומחה שיענה על כל השאלות הנוגעות להליך הגישור וייעץ לכם איך מתגרשים בשלום
היכנסו והעלו את שאלותיכם 
 
לצפיה ב-'אוי, נפלה לכם הכ״ף'
אוי, נפלה לכם הכ״ף
19/06/2017 | 17:29
1
23
קבלו פלוס כמה ספייר
ככככככככככ
כש....
לצפיה ב-''
19/06/2017 | 23:43
2
לצפיה ב-'אומגה 3'
אומגה 3
18/06/2017 | 11:46
1
21
מי משתמש באומגה 3 שמבוסס על אצות?
אני משתמשת ב- for two שנארז על ידי טבע. חסר בחנויות כבר חודש. מישהו מכיר ספק אמין אחר?
תודה.
לצפיה ב-'לא משתמש אישית'
לא משתמש אישית
19/06/2017 | 13:32
14
אבל אפשר להשיג אונליין דרך ויטהקוסט או iherb
לצפיה ב-'שומן קוקוס - עד כמה אתם מודעים לכך שהוא לא בריא?'
שומן קוקוס - עד כמה אתם מודעים לכך שהוא לא בריא?
18/06/2017 | 13:12
4
39
אני בתמימותי חשבתי שהוא לא כל כך נורא. אבל מסתבר שאני כנראה טועה. קראתי את הכתבה ב YNET והלכתי למקור. אולי מישהו יכול לעשות לי סדר בדברים? אודה מאוד.
לצפיה ב-'יש לי כמה כללי ברזל'
יש לי כמה כללי ברזל
18/06/2017 | 13:54
3
34
אחד - כמה שפחות וינט. שני - אם איתי גל חתום על המאמר, אני אישית נוטה לא להאמין לאף מילה כולל ו"ו החיבור וה"א הידיעה... זה בכללי
בעניין שמן קוקוס - אני כמעט לא משתמשת כי לא אוהבים אצלי את הטעם, וגם נטול-הטעם לא משהו בעיני (הוא מקשה בצקים יותר מדי), אבל מצאתי שהוא מעולה להסרת איפור!
אני משתמשת בעיקר בשמן חמניות ושמן זית. אני מטגנת ממש מעט, אז כל האזהרות מפני שמן זה או אחר לא כל כך מפחידות אותי. מעניין מה אחרים יגידו!
 
לצפיה ב-'לי יש מחסור כללי של ברזל '
לי יש מחסור כללי של ברזל
18/06/2017 | 18:16
2
32
לכן אני מציץ לעיתים בYNET וקורא את כתבי איתי גל בזהירות רבה.
הסיפור עם הקוקוס עורר בי שאלות ולכן הלכתי לקרוא את הדברים במקור שאליו אני רוחש יותר כבוד מקצועי.
אני יודע שהקוקוס עשיר בשומן רווי אבל תמיד נטיתי להאמין - יותר בחזקת ווישפול ת'ינקינג - שהשומן הרווי של הקוקוס הוא "צמחי" ולכן הוא לא מגלם בתוכו את הסיכונים שיש בשומן רווי מן החי, הס מלהזכיר. ולכן, אהבתי מאוד קצפות ועוגות דמויות גבינה, בחג השבועות למשל, ובכלל, שעשויות משומן קוקוס צמחוני ו"בלתי-מזיק".
הפרסום המדובר די איפס אותי והשאלה שלי פשוטה: הכצעקתה?
לצפיה ב-'לא בריא במיוחד ולא לא בריא במיוחד'
לא בריא במיוחד ולא לא בריא במיוחד
18/06/2017 | 18:47
1
26
מסכים לגבי התובנות של תמר ושלך לגבי טמקא ואיתי גל. שמן קוקוס הוא לא גלולת הפלא שמנסים לעשות ממנו בזמן האחרון. יש ויכוח לא קטן לגבי הנזק או אי נזק ששומן רווי עלול לגרום אבל בכל מקרה, רוב התכונות ה״פילאיות״ שמייחסים לשמן קוקוס לאחרונה הן לא באמת מגובות במחקרים. עוד שמן. אפשר להשתמש בו, אבל לא להשתולל
לצפיה ב-'אז חוזרים ל"הכל במידה". תודה רבה!'
אז חוזרים ל"הכל במידה". תודה רבה!
19/06/2017 | 06:43
16

 
לצפיה ב-'בישולי סופ״ש - מה מתבשל אצלכם?'
בישולי סופ״ש - מה מתבשל אצלכם?
17/06/2017 | 15:21
11
30
אצלנו:
סלט ג׳וליאנים גזר, סלק, קולרבי, כרוב , בתיבול אסייתי

פירה כתמתם מתפוחי אדמה, בטטה, עדשים כתומות, בצל מטוגן והרבה תבלינים

קציצות עדשים כתומות, בטטה, גזר, שום, טופו, שיבולת שועל קמח ותבלינים, הל במעבד מזון ומטוגן

אטריות אורז עם וקאמה , קוביות טופו מושרות במרינדה, מוקפצות עם שאריות הג׳וליאנים מסעיף א׳, בצל , אפונה, פטריות ופלפל אדום, ברוטב סויה ג׳ינג׳ר שום סילאן חמאת בוטנים, מירין, חומץ אורז, חלב קוקוס.

תפוחי אדמה בתיבול איטלקי - בתנור

בערב - עוגיות , עוגה בחושה
לצפיה ב-'אצלנו בקטנה'
אצלנו בקטנה
17/06/2017 | 22:52
4
31
בערב שבת היינו מוזמנים ליומולדת בקיבוץ בו גדל הישן לצידי
חלקנו כלל קציצות מטוגנות כמו פלאפל מכוסמת ירוקה,עדשים צהובים, כוסברה, פטרוזיליה, בצל וקישואים. רוטב טחינה ירוקה חמצמצה שחלק אכלו בלי קשר
וקינוח פודינג שוקולד שהכיל הרבה שוקולד אמיתי מומס פנימה ונחל הצלחה.
 
היום הכנסתי לתנור סיר ובו שתי דלעות יפניות ושתי דלעות ערמונים שמלאתי באורז מלא עגול, כוסמת ירוקה ועדשים כתומים מעורבבים עם שומן קוקוס, קארי, שמרי בירה ,מעט סילן ,פלפל חריף ומלח. סביבן מלאתי בקוביות של נקטרינות עייפות ,שורש פטרוזיליה, בצל וזוקיני. מעט מים מעט שמן מלח פלפל. יצא משובח וכולם נברו בסיר לאורך היום. מעבר לזה הרבה ירקות טריים, אבוקדו על טוסטים עם ובלי גלוטן ועוגת בסקויטים עם קרם טופו וציפוי שוקולד
לצפיה ב-'אשמח לדעת איך הכנת את פודינג השוקולד ועוגת הביסקוויטים '
אשמח לדעת איך הכנת את פודינג השוקולד ועוגת הביסקוויטים
18/06/2017 | 01:08
3
27
ביום ג׳ תורי להביא אוכל לישיבת צוות, אני תמיד מביאה אוכל טבעוני טעים ובריא ומפתיעה את הצוות
אשמח לרעיונות פשוטים וטעימים שלא לוקחים הרבה זמן - אני בד׳״כ מביאה שני סלטים, פשטידה, שניים שלושה ממרחים ולחם טוב, קינוח.
לצפיה ב-'בריא?'
בריא?
18/06/2017 | 07:13
1
22
תביאי סלט פרות
או חצי אבטיח ממולא בפרות שלמים או בכדורי אבטיח ומלון
עוגת בסקויטים זה לא בריא, רק טבעוני. אני מרסקת במעבד מזון חצי ק"ג טופו רך עם מיץ לימון סחוטרי מתחילה מחצי לימון לרוב מגיעה לשלם, סוכר ווניל לפי הטעם, טיפה מלח. לעיתים- תלוי במרקם אני מוסיפה שמנת סויה ופודינג אינסטנט להגיע למרקם חלק. בזה אני משתמשת כמו בתערובת גבינה לעוגת שכבות. מלמעלה ממיסה שוקולד מריר עם מעט שומן קוקוס ומזלפת.
 
פודינג שוקולד אני מכינה מליטר חל"ס בסיר על האש, 300 גרם שוקולד מריר בקוביות מומס פנימה, שתי כפות חמאת קקאו, אחרי שהכל נמס על פי רוב יש צורך בחיזוק הצבע והארומה השוקולדית אז אני מוסיפה בין 3-4 כפות אבקת קקאו איכותית, סוכר לפי הטעם. לכל זה אני מוסיפה 5 כפות אבקת פודינג וניל לבישול מומסות בחצי כוס חל"ס. מוסיפה לסיר תוך כדי בחישה למניעת גושים עד שמסמיך. מצננת היטב טוחנת בבלנדר ושוב מצננת. אפשר להחליף חלק מהסויה בחלב קוקוס ולפזר שבבי קוקוס מעל לפני ההגשה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
18/06/2017 | 13:08
3
לצפיה ב-'גלילות חצילים עם גבינת פסטו'
גלילות חצילים עם גבינת פסטו
18/06/2017 | 17:11
13
אני מכינה לפעמים וריאציה על הטרין חצילים ופלפלים, ובמקום לסדר את הדברים כטרין מגלגלת בנפרד כל פרוסת חציל עם המילוי, זה נראה פחות מרשים אבל יותר נוח לאירוח.
לצפיה ב-'ואנחנו עשינו פויקה ליד הנחל...'
ואנחנו עשינו פויקה ליד הנחל...
18/06/2017 | 12:03
4
25
אני לא סובלת את הפויקות שבהן שופכים כל מה שיש בבית לפויקה + אבקת מרק + קולה+ צ'ילי+ סילאן + השד יודע מה...
אז טיגנו בצל, הוספנו חצילים ופטריות, ורק אז שאר ירקות, כולל הרבה סלרי ושורש פטרוזיליה. תיבלנו בקארי, כמון, וממש קצת צ'ילי והוספנו חלב קוקוס. וכמובן אורז בסיום, על זה לא מוותרים... יצא טעים חבל"ז.
וכבונוס - מכיוון שחתכנו יותר מדי ירקות שלא נכנסו לסיר, אתמול פשוט לקחתי אותם ועשיתי תבשיל ירקות זהה בבית על הגז, מינוס האורז, שאותו עשיתי בסיר נפרד. לא פחות טעים, וכבר נגמר
לצפיה ב-'2 שאלות קטנות: איזה נחל? האם יש/אין שם יתושים מטרידים?'
2 שאלות קטנות: איזה נחל? האם יש/אין שם יתושים מטרידים?
18/06/2017 | 12:45
2
5
לצפיה ב-'נחל ציפורי'
נחל ציפורי
18/06/2017 | 23:36
1
18
ובאנו מגובים באלתוש וכד', אבל לא היה צריך בסוף...
לצפיה ב-'אחלה. תודה.'
אחלה. תודה.
19/06/2017 | 06:33
1
לצפיה ב-'נשמע מעולה!'
נשמע מעולה!
18/06/2017 | 13:55
3
לצפיה ב-'ממש כלום! '
ממש כלום!
18/06/2017 | 13:56
21
אני מאד מקווה שהיום אתארגן על בישולים אחרת יהיה רעב
לצפיה ב-'מתכונים לסייטן'
מתכונים לסייטן
18/06/2017 | 11:37
12
אני זקוקה בדחיפות למתכונים דלי פחמימות המבוססים על סייטן.
תודה למשיבים
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
( לעמוד שלי בתפוז )
18/06/2017 | 10:38
1
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'רוצה לקנות סיר איכותי, אפשר המלצות?'
רוצה לקנות סיר איכותי, אפשר המלצות?
15/06/2017 | 12:11
1
16

התחלתי לבשל לעצמי בקטנה, בעיקר דברים כמו קינואה/שעועית/עדשים.
אני צריך סיר איכותי ולא כל כך יודע מה לחפש.
לעניין החומר, הבנתי שנירוסטה נחשב בטיחותי (קראתי שסולתם מומלצים, יש עוד חברות שכדאי לשקול?).
לעניין הגודל, סיר של כמה ליטר לקחת (או קוטר בסנטימטרים).
אני מבשל רק לעצמי, לא כמויות גדולות אז לא צריך משהו עצום ובכל זאת?
זה משנה מכסה זכוכית או משהו אחר?
 
לצפיה ב-'לי יש סירים ישנים של סולתם והם מעולים'
לי יש סירים ישנים של סולתם והם מעולים
16/06/2017 | 12:36
17
מכסה זכוכית יש לי בסיר אחד, ואני תמיד חוששת שיישבר.
גודל הסיר... תלוי במקום בארונות ובגודל המטבח. הייתי הולכת על סיר בינוני פלוס שיתאים לבישול דגנים, ועוד סיר גדול יותר לתבשילים.
לצפיה ב-' פורום הישרדות נפתח מחדש '
פורום הישרדות נפתח מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/06/2017 | 13:07
3
 שורדים אמיתיים מכורים להדחות ומשימות חסינות
פורום הישרדות נפתח ומחכה לכם, במיוחד לרגל העונה החדשה המשודרת בימי רביעי ושבת ערוץ 2.
היכנסו ושתפו מי הפייבוריט שלכם
 
 
לצפיה ב-'תכנוני יום רביעי '
תכנוני יום רביעי
14/06/2017 | 10:59
2
37
מהבוקר אני חושבת שכבר יום חמישי, אבל מהבוקר אני טועה.
בינתיים הספקתי לתכנן: יש לי צרור יפה של מנגולד, ונראה לי שאנסה להכין פראטה - מעין פיתה הודית מטוגנת - ממולאה בתרד עם תבלינים וכוסברה. יש לי המון סלק, עוד לא בטוחה מה להכין ממנו. תפוחי אדמה... אולי סלט קר עם מלפפון חמוץ ביתי.
פאי תפוחים לא נראה לי שאכין אבל אולי עוגת פירות בחושה.
 
השבוע בארגז של חביביאן הגיע אבטיח מהמם! ממש בטעם של אבטיח מהילדות. בעצם זה קינוח אולטימטיבי... למה להדליק תנור לעוגה?
נחשוב על זה
לצפיה ב-'קודם כל'
קודם כל
14/06/2017 | 15:02
28
עוגה זה לא קינוח כי מי באמת יכול לאכול עוגה בסוף ארוחה ראויה?
עוגה זה פינוק על ליד הקפה/תה/ חליטה... אז בתור שכזו וודאי להדליק תנור
 
אבטיח זה בכלל לא קינוח זה מזון חובה מתאים לכל עת- על הבוקר, במקום צהריים גם חטיף גם ליד גם בעצמו
 
הפיתה הזאת נשמעת שוס
 
לצפיה ב-'בלי תכנונים, היום ממה שבבית'
בלי תכנונים, היום ממה שבבית
14/06/2017 | 15:05
27
עלשולחננו
המתכון הראשוני של אורי שביט אבל אצלה אפונה ירוקה וכוסברה ונענע שלא היתה לי. אז אילתרתי
ושווה!
פלאפל מ...כוסמת ירוקה ועדשים צהובים קטנים.
לפני שאתם מעווים פניכם הסכיתו ושמעו כי זה מה זה שווה וטעים!
שתי כוסות כוסמת ירוקה וכוס עדשים צהובים הודים קטנים בקערה עם מים.
בערך ארבע שעות.
במעבד מזון
צרור כוסברה/פטרוזיליה או שניהם אפשר גם נענע, שלושה קישואים קטנים יחסית ויציבים בצל גדול. לי היתה רק פטרוזליה והכנסתי הרבה.
אחרי ריסוק לקערת ערבוב,
באותו מעבד מרסקים את הכוסמת והעדשים (לאחר סינון) בתוספת פלפל חריף לפי טעמכם, מלח כנל, שתי כפות כמון טחון כף כורכום.
לערבב הכל היטב להוסיף כפית סודה לשתיה. לערבב היטב.
במחבת לשפוך שמן זית בנדיבות ולטגן קציצות פחוסות עד להשחמה ולהפוך.
אוכלים עם טחינה ירוקה וחמוצה עם הרבה שום
הנאה מובטחת.
לשונאי הירוק הקלאסי ניתן להחליף את העלים בבצל ירוק ונענע.
לצפיה ב-'אתמול'
אתמול
12/06/2017 | 09:59
3
61
חגגנו יומולדת לבכור
טארט תפוחים פאר את השולחן והיה נהדר
הבצק היה נ"ג פריך פריך עם הרבה שקדים טחונים גס וערבוב בין שומן קוקוס לחמאת קקאו
תפוחים חתוכים גדול קורמלו במייפל ואחר כך הכנתי טופי משוקולד לבן סוכר ושמנת סויה והכנסתי לתנור לעוד סבוב צליה מלמעלה

טעים מאד
לצפיה ב-'הנה'
הנה
12/06/2017 | 10:14
53
לצפיה ב-'מזל טוב לבכור! איזה פאי יפה'
מזל טוב לבכור! איזה פאי יפה
12/06/2017 | 14:38
18
יש לי המון תפוחים, אולי אלך על זה גם אני... (הערה לעצמי: ספק אם זה יקרה)
 
לצפיה ב-'מזל טוב!הטארט נראה מצוין ופריך מאד'
מזל טוב!הטארט נראה מצוין ופריך מאד
12/06/2017 | 22:17
5
לצפיה ב-'בפריזר'
בפריזר
09/06/2017 | 16:58
4
56
מרק משמשים כתום נהדר, מתקרב לטמפרטורת הגשה מתאימה ליום כזה.
במרחשת הנחתי חצאי מישמשים מעט שומן קוקוס ומעט שמן זית, המלחתי.
ריככתי טחנתי במערבל מזון עם מים, מעט סוכר, מיצלימון זסט לימון זסט תפוז מיץ מתפוז אחד כפית הל טחון, חתיכת פלפלת חריפה מאד.

הכנסתי לפריזר לקרור עמוק- לא להקפאה. לפני ההגשה אם יהיה צורך אוסיף מים קרים לדלל. חוככת מה לפזר מלמעלה, קינמון? קורנית? נראה
 
חוצמזה ארבעה מגשי קוביות קרח מלאים בעיסת גלידה על בסיס קשיו והרבה פרי, מנגו מישמש ושזיפים מבושלים. אחרי שיקפא אטחן מרקם גלידתי ואכניס לקערת איחסון גדולה.

בתנור כדורי אורז ומאש מגולגלים בשומשום בהיר מונחים על עגבניות שרי ובצל.

עוד בתנור שתי דלעות יפניות ממולאות באותה תערובת וסביבן ערמת קוביות קישואים בצל ועגבניות.

חוץ מזה במו ידי קניתי שתי חלות מרובעות

יהיה סלט מתירסים שבישלתי אתמול וקוביות גבינה טבעונית נראה מה עוד

סלט ירקות רב צבע

סלט כרוב בצל סגול וזרעי דלעת וחמניה

טחינה מטבוחה אולי טופו כמו ביצים...נראה
לצפיה ב-'המגוון והיצירתיות אצלך תמיד מרשימים!'
המגוון והיצירתיות אצלך תמיד מרשימים!
09/06/2017 | 21:10
2
25
אפשר מתכון לכדורי אורז ומש?
תודה!
לצפיה ב-'הו זה'
הו זה
09/06/2017 | 21:28
1
30
מתכון שאריות. היתה לי במקרר קערה עם אורז מבושל יחד עם מאש, עם עלים ירוקים שהתבשלו בפנים. הוספתי לזה רוטב סויה, קמח חומוס, מעט שמן ומעט מים. מהעיסה יצרתי בידיים רטובות כדורים די גדולים וגילגלתי אותם בצלחת עם שומשום.
על קרקעית סיר שטוח פיזרתי בצל קצוץ, חצאי עגבניות שרי וצרור גבעולי סלרי קצוצים דק. מלח. פלפל שחור גרוס. טיפונת שמן. חצי כוס מים.
הנחתי את הכדורים על כיסיתי והכנסתי לתנור עד שהסלרי התרכך.
יצא נהדר ונאכל בהתלהבות.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
09/06/2017 | 22:25
6
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
10/06/2017 | 17:23
26
סלט נבטוטים מבושלים קלות עם חיטה/גריסים/אורז מלא, שלל ירוקים קצוצים ופלפלים בשני צבעים, כוסברה ולימון

רביולי ברוטב בטטה, שפע בצל , עגבניות וסויה

תבשיל קארי חומוס בטטה תרד של vegan Richa שהומלץ על ידי תמר ונאכל עם החיטה/אורז מלא שנשאר מהסלט

מאפינס פיצה

קוסקוס מלא עם מרק ירקות

קנינו - קישואים ממולאים, כרוב ממולא, עלי גפן ממולאים, במיה ברוטב עגבניות, סלט טבולה וסלט עגבניות שרי עם בצל ופלפלים

לקינוח עוגיות שוקולד - חמאת קשיו לוז ושקדים , שיבולת שועל קמח מלא עם שוקולד צ׳יפס (שיצאו קצת פאדג׳יות כמו בראוניז), ועוגיות טחינה קמח מלא ושיבולת שועל עם אוכמניות מיובשות

הרבה פירות קיץ אהובים

לצפיה ב-' המסע החברתי להבראת הרפואה'
המסע החברתי להבראת הרפואה
08/06/2017 | 14:32
1
27
אמנם אבל חשוב

האדישות והיהירות של רופאים שחוקים גורמת ליותר מקרי מוות ונכויות מאשר תאונות דרכים.

ד"ר אביבה אלעד רופאת משפחה, שחוותה את הצד השני של המערכת, כשליוותה את אביה ובעלה שחלו, פירסמה לאחרונה את הספר "חלוק לבן פרום" ומובילה ביחד עם ד"ר אלון מרגלית את המסע החברתי להבראת הרפואה.

אני עוקבת אחר הפעילות שלהם ובשבוע שעבר הצטרפתי למפגש פעילים ופגשתי אותם. הפעילות וההשקעה שלהם מאד מרשימים ואני מנסה לעזור להעלות את המודעות לנושא.

ככל שההתגייסות הציבורית למאבק הזה תגדל, הסיכוי שיצא מזה משהו ישתפר.

ובנימה אישית, האדישות, הזלזול והיהירות שחוויתי במערכת הרפואית כמה פעמים כמעט הרגו אותי ולעיתים הרבה יותר קרובות "רק" הכעיסו, התישו, ייאשו ופגעו באיכות החיים.
למזלי היו וישנם גם רופאים, מקצועיים ואכפתיים שעזרו לי מאד ואני מאד מעריכה אותם.

לחלקנו יש יותר מזל ולחלקנו פחות, בסופו של דבר החיים של כולנו ושל הקרובים לנו תלויים במערכת הבריאות.  

אפשר להביע תמיכה, לקרוא על הפעילויות ולהצטרף אליהן באתר או בפייסבוק
https://www.facebook.com/masa.hevrati/
http://www.cure-medicine.co.il/

תודה!
לצפיה ב-'ראיון עם ד"ר אביבה אלעד בתוכניתו של ד"ר רפי קרסו'
ראיון עם ד"ר אביבה אלעד בתוכניתו של ד"ר רפי קרסו
08/06/2017 | 14:34
16
לצפיה ב-'משמשים משמשים'
משמשים משמשים
07/06/2017 | 20:04
6
50
עונה קצרה
מזג אויר שמקצר את חייהם

מה מכינים מהחמוץ מתוק הייחודי הזה?

אצלנו ככה-
עוגה הפוכה
ריבה
ליפתן
חלק משייק קיץ
חלק מסלט פרות בצל וכוסברה
תוספת לכל מני סלטים שצריכים ריענון
חלק מרוטב משמשים וגזר לטופו מבושל


אני תוהה עם יעבוד בגלידה על בסיס קשיו ואם יהיה ארומטי מספיק
מה אתם עושים איתם?
לצפיה ב-'נראה שמיצית כמעט את כל האופציות'
נראה שמיצית כמעט את כל האופציות
07/06/2017 | 22:34
21
הייתי מנסה גלידת משמש, אולי בתוספת משהו נוסף לטעם מעניין? מתחבר לי למרציפן... או משהו חמצמץ אך במידה?
לצפיה ב-'הנה כמה רעיונות שאת חלקם צריך לטבען (די בקלות)'
הנה כמה רעיונות שאת חלקם צריך לטבען (די בקלות)
07/06/2017 | 23:08
1
31
מעניינים במיוחד : זה עם עלי הגפן  וזה עם המלבי.
לצפיה ב-'עלי גפן זה מעולה'
עלי גפן זה מעולה
08/06/2017 | 10:38
23
יש לי בהקפאה עוד מהעונה הקודמת ורוטב משמשים זה נהדר בעיני וחלופה הולמת לעגבניות אינסופי
לצפיה ב-'הלו איש, הלו איש, תן לי חצי קילו מיש! אין על משמשים!'
הלו איש, הלו איש, תן לי חצי קילו מיש! אין על משמשים!
08/06/2017 | 08:27
1
30
יש לי עוד שתיים או שלוש הצעות!
אחת, קלה ומהממת - טאטן משמשים עם קדאיף שהכינה חברתי רבקה, מתכון בבלוג (שאינו טבעוני) של מרילין איילון כאן
הצעה מושקעת יותר... כופתאות ממולאות במשמש, חבל"ז על הפנאי! מתכון בבלוג שלי כאן
ושלישית, אם יש לך מרציפן מוצלח (אני תמיד מביאה מחו"ל אבל יש מרציפן טוב בחנויות אפייה) - עוגת שמרים: מרדדים את הבצק, מורחים בריבת משמש, מפזרים מרציפן מגורר, מגלגלים לגלילל, פורסים "שושנים" ואופים בתבנית עגולה.
בפעם האחרונה שהכנתי, הוספתי קינמון והל לבצק, היה מעולה
לצפיה ב-'אני מכירה את הכופתאות'
אני מכירה את הכופתאות
08/06/2017 | 10:41
25
אבל יש שם כמה בעיות מבחינתי- ראשית תחסר ארומת החמאה....שנית להפוך את זה לנטול גלוטן זה לא פשוט אם רוצים לשמור על המרקם
זה אפשרי אבל זה מורכב
 
לגבי השמרים אני זוכרת את העוגות שלך זה אומר בעצם עוד ריבה.
 
אני אבדוק את ההצעה הראשונה גם
תודה
לצפיה ב-'בעודי כותבת עולה בדעתי מרק'
בעודי כותבת עולה בדעתי מרק
08/06/2017 | 10:45
19
מרק מישמשים קר/ חם
בטח חשבו על זה לפני אבל אני חושבת על מישמשים מרוככים במעט שומן קוקוס, ואז מים עשבי תיבול טריים מהגינה כולל מעט נענע, לימון אולי? זסט? קינמון? אולי אגוז מוסקט?לא סגורה על התבלינים המחממים... שום?
שקדים פרוסים להגשה?
 
אני הולכת לעבוד על זה
לצפיה ב-' פורומים מתחדשים במיוחד בשבילכם '
פורומים מתחדשים במיוחד בשבילכם
( לעמוד שלי בתפוז )
07/06/2017 | 13:53
2

מחכים לכם מנהלים חדשים ופורומים שצומחים מחדש 
 
 זקוקים לייעוץ בנושאים כמו התאזרחות של בני זוג זרים, ויזה, הגירה או אשרת עבודה בארץ? היכנסו לפורום מעמד זרים ומומחה ישיב לשאילותיכם  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2569
 
 חושדת שבעלך בוגד בך? רוצים לגלות פרטים על אדם מסוים? היכנסו לפורום חקירות פרטיות ותבררו הכל  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2456

 בעלי עסק חדש ונתקלים בקשיים? מעוניינים בצמיחת החברה? בפורום עסקים תקבלו פיתרונות להכל  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2292

 מתמודדים עם הפרעות אכילה? זקוקים לתמיכה נפשית? 
יש לכם את מי לשתף   http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/198
 
 הבניין שלכם לקראת תהליך פינוי בנוי או תמ"א 38? מומחה בפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית מחכה לשאלותיכם  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2454
לצפיה ב-'מה אבשל בשבוע "סתם"?'
מה אבשל בשבוע "סתם"?
05/06/2017 | 21:22
3
40
חצילים.
פרוסות לא דקות קלויות להשחמה מוברשות בשמן. מונחות בתבנית .על השכבה הראשונה בזיק מלח ומעל תערובת טחונה של תפוחי אדמה חלב קוקוס עלי סלרי ובצל ירוק בנדיבות רבה. מעל עוד שכבת חצילים ושוב מהתערובת הבהירה ומעל פרוסות טריות של עגבניות בשלות. לתנור וללקק האצבעות.

אורז עם כוסמת ירוקה ומאש אפוי בתנור עם כורכום כמון מלח פלפל

עוגה בחושה תפוזים ושוקולד לבן עם זיגוג תפוזים מלמעלה

ואצלכם?
לצפיה ב-'תפוחי אדמה או קמח תפוחי אדמה?'
תפוחי אדמה או קמח תפוחי אדמה?
05/06/2017 | 22:09
2
39
אצלנו סלט נבטוטים מבושלים קלות , פלפלים בשני צבעים, כוסברה והרבה לימון.
ממולאים עלי גפן קישואים וכרוב ממולא מהחומוסיה הקרובה.
אנטי פסטי מכל מיני ירקות טעימים.
גבינת מקדמיה.
לביבות עדשים ובטטה.
היום היה כריך עמוס עם ממרח כוסברה, חציל בצל וסלק צהוב מהאנטי פסטי, עליהם עגבניה פרוסה, עליהם שלל ירוקים נבטים רוקט חסות. יצא טעים.
תפוחי אדמה ובטטות בתנור.
גזר כרובית וברוקולי בחתיכות קטנטנות עם שמן זית ומלח גס בתנור, מעט חומץ בלסמי.
סלט פסטה שנשאר מסופ״ש
עוגה בחושה עם משמשים של מיקי מהי ועוגת ״גבינה״ שנשארה משלהי שבועות.
קרקרים מקמח חומוס קמח טפיוקה ושלל גרעינים. הבעיה שהם ממכרים ו....משמינים
לצפיה ב-'לשלוח אותך לייעוץ בעניני משקל?'
לשלוח אותך לייעוץ בעניני משקל?
06/06/2017 | 09:47
1
37
כי ככל שאני יודעת משמין זו מעולם לא היתה הבעיה שלך...
הבי נא מתכון לקרקרים המשמינים שלך ותבואי על הברכה
לצפיה ב-'טוב, שלי הם לא אבל טעימים ונטולי גלוטן בדיוק בשבילך'
טוב, שלי הם לא אבל טעימים ונטולי גלוטן בדיוק בשבילך
06/06/2017 | 22:45
29
לקחתי אותם מכאן
https://www.lichtenstadt.com/2017/01/hummus-tahini...

ניסיתי כמה שילובים. שילוב של קמח תירס וקמח עדשים היה לא פריך מספיק לטעמי, השילוב הכי מוצלח מבחינתי הוא של קמח טפיוקה וקמח חומוס, שילוב של זרעי פשתן זהוב וחום, גרעיני דלעת רבע כוס, גרעיני חמניה רבע כוס ושומשום בערך שמינית כוס . בסוף פיזרתי שומשום לבן ושומשום שחור. אפשר קצת להפחית בטחינה או בשמן אבל לא ניסיתי. לי זה הספיק לשתיים וחצי תבניות תנור גדולות ולא לשתיים, חשוב לשטח דק אחרת לא יוצא קריספי. אני אפיתי יותר זמן מהכתוב לאחר החיתוך. באמת שלא מפסיקים לנשנש את הנ״ל עם או בלי ממרחים. עשיתי גם גרסה עם פחות גרעינים (רק גרעיני חמניות ושומשום בבצק וזעתר) ועם זעתר מלמעלה ומלח גס שהילדים חיבבו אבל אני פחות.

יש באתר גם מתכון לקרקרים ירוקים-תרד וסגולים-סלק שרציתי לנסות אך טרם הספיקותי...הכרובית המוקפצת היתה מוצלחת לטעמי. חומוס דלורית עשינו עם דלורית וגם עם בטטה ויצא טעים בכריך. המבורגר חומוס ובוטנים - הילד אהב מאד, אני פחות כי אני לא חובבת בוטנים. הקראמבל אוכמניות היה טעים. עוגיות קוואקר וגזר ועוגת שוקולד בננה היו מאד אהובים על הילדים שלי.
באתר יש מספר גדול יחסית של מתכונים טבעוניים מוצלחים שניסיתי פעמים רבות, וחלק שנותנים להם גם אופציה טבעונית. הרבה קציצות עדשים, עוגות, סלטים ומתוקים. בקיצור שווה לנסות ויש גם הערות גולשים שמוסיפות גיוון ולפעמים כל מיני הצעות לטבען, כותבת הבלוג מנסה הרבה מאד לטבען מתכונים.

לצפיה ב-'.איך עבר החג? נשארו שאריות או שצריך להתחיל לבשל?'
.איך עבר החג? נשארו שאריות או שצריך להתחיל לבשל?
01/06/2017 | 18:32
3
72
הכנתי לחם בצורת אלומת שיבולים וזו בהחלט היתה הצלחה
היום לקחתי ״גשר״ ומה אגיד לכם, זה דבר נהדר! כמו שבוע של שבתות, והנה מחר רק שישי
בתכנון למחר, תבשיל מנגולד עם חומוס, אולי שידור חוזר של עוגת משמש-מרציפן, ואולי משהו עם פולננטה.

זהו, אנחנו בהחלט אחרי החגים מעכשיו ועד ראש השנה
טוב שבאמצע יש ימי הולדת וחופשות קיץ
לצפיה ב-'מקסימה האלומה שלך'
מקסימה האלומה שלך
01/06/2017 | 20:19
1
55
אצלנו שלל סלטים, קרקרים בריאים מקמח חומוס ושלל זרעים עם ממרח אבוקדו טעים, פסטה, רביולי, מאפינס ועוד.
עוגת כמו גבינה עם תותים, וגם העוגה הבחושה של מיקי מהי עם המשמשים - יצא מעולה!
לצפיה ב-'טוב, יצא הפוך משום מה מרוב מהירות'
טוב, יצא הפוך משום מה מרוב מהירות
01/06/2017 | 20:20
31
היו גם לביבות עדשים ולביבות ירקות עם גבינת ליב רוקפור שלא התלהבתי מהטעם שלה לצערי
לצפיה ב-'גם וגם'
גם וגם
03/06/2017 | 12:54
30
לפיכך הוספתי ממרח מחצילים קלויים בתנור שריסקתי עם כוסברה טחינה סילן פלפל חריף ומיצלימון
 
טחינה טריה
 
לזניה עם שכבה עבה של ממחה קשיו ושמרי בירה מעל
 
אורז וקינואה אפויים עם גזר מרוסק היטב ושומן קוקוס
 
סלט כרוב ירוק וסגול עם קוביות תפוח בשני צבעים
 
סלט ירקות עם הרבה עגבניות שרי מתוקות להפליא
 
סלט טופו מגורר עם מיונז טבעוני תוצרת בית מלח הימליה ובצל ירוק
 
פרוסות קישואיים אפויות בתערובת סויה סילן שום וחומץ בלסמי
 
דפי אורז ממולאים באפונה גזר וקוביות טופו קטנות ברוטב חמאת בוטנים פיקנטי
 
יש כל מני שאריות מהחג אבל בכמויות שלא עוברות כאן בתור עצמן
 
היתה לנו עוגת מישמשים הפוכה שאפיתי ביום החג ומה שנשאר מעוגת קרם טופו פרורים וכמה טרפלס שפשוט נשכחו בפריזר כי חשבו שנגמר...
ואבטיח כמובן
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום תרופות סבתא
פורום תרופות סבתא

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ