לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' פורום שיחת גברים '
פורום שיחת גברים
( לעמוד שלי בתפוז )
26/04/2017 | 14:04
1
 רוצים להתייעץ על נשים? לדון על פוליטיקה, כסף וספורט? 
 היכנסו לפורום לדבר על הכל:
לצפיה ב-'פרוסות חצילים\קישואים מטוגנות בציפוי קריספי'
פרוסות חצילים\קישואים מטוגנות בציפוי קריספי
26/04/2017 | 02:59
5
21
לא לבישול\הגשה כחלק ממתכון מורכב יותר, סתם ככה.
במתכון של משפחתי צריך לטבול אותן בתערובת שמכילה ביצה.
האם קיים תחליף פשוט ללא טופו\קמח קטניות?


לצפיה ב-'את מתכוונת סטייל שניצל? עם פירורי לחם?'
את מתכוונת סטייל שניצל? עם פירורי לחם?
26/04/2017 | 08:27
2
14
אני מניחה שעם אקוואפאבה (הנוזל של בישול קטניות) אפשר לאלתר משהו.
אולי גם עם קורנפלור מעורב במים - לא ניסיתי!
אני משתדלת להימנע מטיגון, ואצלנו להיט פרוסות חצילים אפויות, בתחמיץ. עכשיו שנזכרתי בהן, אולי אכין לחג
 
לצפיה ב-'הכי טעים'
הכי טעים
26/04/2017 | 10:18
7
עם קמח חומוס. אצלנו מתים על זה. עושים בלילה מקמח חומוס ומלח/פלפל, טובלים ומטגנים. יותר טעים מה"רגיל" עם הביצה
לצפיה ב-'חצילים בתחמיץ...ואמרת הכל. אני מת על זה. '
חצילים בתחמיץ...ואמרת הכל. אני מת על זה.
26/04/2017 | 11:43
5
אני מכין אותם בדומה לשלך. אופה אותם כמוך בתנור ואח"כ לתוך הנוזלים והתבלינים של המתכון הבא >>https://www.moshavnik.co.il/matkonA
מתכון כל כך פשוט, מעט מרכיבים, בלי מלח בכלל (טוב לבריאות...) וזה יוצא ממש מעדן. שווה לך לנסות. האמיני לי.
לצפיה ב-'תחליף ביצים'
תחליף ביצים
26/04/2017 | 10:36
6
יש לי נסיון טוב לציפוי עם תחליף הביצים Orgran No Egg
אני בד"כ נעזרת בו כדי להדביק פירורי לחם/נבט חיטה לחצילים/קישואים/כרובית אפויים.
הוא גם נהדר לעוגות בחושות, קציצות וכו'.
 
לצפיה ב-'יש כמה אפשרויות'
יש כמה אפשרויות
26/04/2017 | 12:14
4
לצפות את החצילים בתערובת של קמח רגיל או קמח חומוס שמעורבים יחד עם מי סודה או בירה. הכל לפי רצונך. אפשר להוסיף לתערובת הזו תבלינים כרצונך.
אפשר גם לטבול אותם אח"כ בפירורי לחם מוזהבים - ואז להכניס לשמן חם או להכניס לתנור אחרי ריסוס בשמן.
לצפיה ב-'חוסר בברזל עקב אי אכילת בשר'
חוסר בברזל עקב אי אכילת בשר
25/04/2017 | 15:01
2
17
שלום.
רציתי לדעת אילו תחליפים ומה רמת היעילות שלהם, קיימים להחלפת בשר בקר לצורך קבלת ברזל?
תודה!
 
לצפיה ב-'יש המון ברזל בשפע בירקות ופירות! '
יש המון ברזל בשפע בירקות ופירות!
26/04/2017 | 08:25
1
16
 
בפורום השכן (טבעונות) יש כמה מומחים לעניינים האלה אז שווה לשאול גם שם. אני יודעת שטחינה עם סלט, הרבה עלים ירוקים, חלק מהפירות היבשים, אגוזים, דגנים מלאים, מולסה - כולם מקור מעולה לברזל. אני יותר מחמש שנים טבעונית והברזל אצלי במצב יותר טוב מאשר לפני הטבעונות.
בכל אופן,  אם יש מחסור חמור כדאי לברר את הסיבה ועדיף להתייעץ עם רופאה/דיאטנית
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
26/04/2017 | 10:25
1
לצפיה ב-'מה אוכלים?'
מה אוכלים?
25/04/2017 | 20:49
10
לזניה ,פסטה אורז,בכלי עמוק, מרוטב מעולה של ממולאים ובשכבה העליונה טופו מרוסק דק עם גזר כנ"ל שמרי בירה ושמנת סויה אחת. נשארה מנה אחת...
 
עוגה בחושה מקמח טף, קמח ת"א, קמח אורז, קוקוס טחון, תערובת קוביות פרי לחליטה, שמן, סוכר ,מעט מלח, חלב סויה ורסק תפוחים. כל הבית מריח .
 
סלט קוביות סלק ששרד משבת .
 
כל השאר אזל כולל מאפה תפוחי אדמה דלעת ובצל שהכנתי אתמול והבמיה...
לצפיה ב-'על איזה טופו אתם ממליצים?'
על איזה טופו אתם ממליצים?
23/04/2017 | 11:23
8
33
כבר כמה פעמים קניתי טופו וזרקתי כי הצחין.
האם יש לכם ניסיון עם איזשהו מותג שאפשר לסמוך עליו?
צריכה משהו שיש בסופר סטנדרטי, אל תשלחו אותי לקנות קדיתא...
תודה ושבוע טוב
 
לצפיה ב-'איזה טופו ניסית ואחר כמה זמן התקלקל? '
איזה טופו ניסית ואחר כמה זמן התקלקל?
23/04/2017 | 20:38
1
23
אצלי אף פעם לא התקלקל לפני הזמן של המועד של התאריך פג התוקף
לצפיה ב-'ליב, שיזן... הרדוף לא זוכרת אם התקלקל כי מזמן לא קניתי'
ליב, שיזן... הרדוף לא זוכרת אם התקלקל כי מזמן לא קניתי
25/04/2017 | 08:37
6
תמיד קונה לפי מה שיש לו תאריך תפוגה הכי רחוק, ומשתדלת גם להשתמש בהקדם.
לצפיה ב-'אולי השאלה היא איפה לקנות יותר מאשר איזה מותג'
אולי השאלה היא איפה לקנות יותר מאשר איזה מותג
23/04/2017 | 22:03
2
25
עם אותו המותג נפלתי בסופר ליד הבית ולא בחנות טבע שקונה בה באופן קבוע
לצפיה ב-'OK, יכול להיות שזה צריך להיות הפתרון. מודה שהמחיר הרתיע אותי'
OK, יכול להיות שזה צריך להיות הפתרון. מודה שהמחיר הרתיע אותי
25/04/2017 | 08:38
1
58
אבל לזרוק שתי חבילות בכמעט 30 ש"ח מרתיע יותר
לצפיה ב-'אם תאריך התפוגה לא עבר אפשר להחזיר אותם לסופר'
אם תאריך התפוגה לא עבר אפשר להחזיר אותם לסופר
25/04/2017 | 14:35
7
עשיתי את זה כמה פעמים
לצפיה ב-'טופו של משק ויילר "כפרי בריא" הוכיח את עצמו (אצלי לפחות)'
טופו של משק ויילר "כפרי בריא" הוכיח את עצמו (אצלי לפחות)
25/04/2017 | 04:11
1
17
טופו של "צוריאל" ו"שיזן/טופו יפני" - היו אצלי כמה פעמים מקולקלים (לפני מועד הפג-תוקף).
לצפיה ב-'אחפש. לא זוכרת שראיתי בסופר. תודה'
אחפש. לא זוכרת שראיתי בסופר. תודה
25/04/2017 | 08:39
1
לצפיה ב-'תודה על כל העצות'
תודה על כל העצות
25/04/2017 | 08:39
2
לצפיה ב-'היום'
היום
24/04/2017 | 15:35
3
30
במיה, במיה ריחנית וטעימה דווקא בגלל היום
וגם תפוחי אדמה, ממש ,לא קליפות

אז מה עשיתי? קצצתי את עוקצי הבמיה, קצצתי בצל ירוק בנדיבות בחבת הבמיות עם הבצל לשיזוף עמוק. אחרי שהבמיה השתזפה מצד אחד הפכתי אותן ולחצי עליהן שהזרעים יגיחו מעט החוצה. השתמשתי בבמיות קטנות ולא היה הרבה ריר. הוספתי כוס וחצי חלב סויה בבלנדר עם שלוש כפות חמאת בוטנים, מלח פלפל חריף ששה מישמשים מיובשים ואחר כך למחבת ולתוך זה חמש שיני שם מקוצץ בסכין. טעים להפליא.
לצפיה ב-'במיה זה אחלה. אנחנו אוהבים בעגבניות ועם הרבה שום.'
במיה זה אחלה. אנחנו אוהבים בעגבניות ועם הרבה שום.
25/04/2017 | 04:53
2
19
אצלנו לא מתעסקים יותר מידי עם הבמיה ועם לקצוץ כל מיני ועם הריר וכד'. פשוט מניחים אותה על מצע עגבניות ושום ובגדול לא נוגעים בה הרבה. יש לנו מתכון סופר פשוט - כזה שעובר בין סבתות. הכי חשוב - מצאתי, שהכי פשוט זה להשתמש בבמיה קפואה (דוגמת זו של "סנפרוסט").
לצפיה ב-'אבל אבל'
אבל אבל
25/04/2017 | 06:51
1
14
הקפואה לא גדלה אצלנו בגינה
ולא מגיעה בארגז האורגני וזה...
בקשר לעבניות ושום אני איתך רק ששאר בני הבית...פחות ואני רוצה שהם יאכלו מזה אז אני קצת מתאמצת, אבל לא מאד
לצפיה ב-'בסוד אגלה לך, ש.....'
בסוד אגלה לך, ש.....
25/04/2017 | 07:46
16
יש מי שמקפיאים את הבמיה הטריה מהגינה או מהסל האורגני ואח"כ משתמשים בה כמו מסנפרוסט. ההקפאה מחוללת ניסים, שלא לומר נפלאות, לבמיה.
כל השאר, זה באמת עניין של טעם.
לצפיה ב-'אצלנו מתחילים לחשוב על יום העצמאות'
אצלנו מתחילים לחשוב על יום העצמאות
23/04/2017 | 10:22
3
31
ומה נאכל בו
האם על האש טבעוני או פשוט ירקות ופרות ואולי פלאפל

מה אצלכם?
לצפיה ב-'אצלנו ממילא לא חובבי על האש גם לא טבעוני'
אצלנו ממילא לא חובבי על האש גם לא טבעוני
23/04/2017 | 20:31
27
בד׳״כ הולכים על פלאפל טחינה פיתות וסלטים או הולכים לחומוסיה הקרובה החביבה עלינו��
לצפיה ב-'אצלנו חושבים על יום הזיכרון.'
אצלנו חושבים על יום הזיכרון.
25/04/2017 | 04:12
1
6
לצפיה ב-''
25/04/2017 | 06:52
2
לצפיה ב-'התכנית השאפתנית להיום: סייטן'
התכנית השאפתנית להיום: סייטן
21/04/2017 | 05:14
6
32
החלטתי לנסות להכין סייטן, ואם אגיע ללוינסקי לקנות גלוטן, זה באמת יקרה
מי כבר ניס/תה והכינ/ה לבד? טיפים?
לצפיה ב-'הכנתי נקניקים מגלוטן. זה לא בדיוק "להכין סייטן" לפי ההגדרות'
הכנתי נקניקים מגלוטן. זה לא בדיוק "להכין סייטן" לפי ההגדרות
21/04/2017 | 08:37
1
36
המקובלות. אבל, זה סוג מאכל "סייטני".
מה שהכנתי מופיע כאן >> https://www.youtube.com/watch?v=4wmNlHOfSrA
מאוד מומלץ, מה גם, שניתן לגוון תבלינים וטעמים עצמאית ולאו דווקא להיצמד למתכון הבסיסי המקורי.
לצפיה ב-'תודה! בינתיים הספקתי'
תודה! בינתיים הספקתי
21/04/2017 | 11:22
24
לקנות גלוטן ולקרוא הרבה מתכונים ברשת. מקווה מאד להגיע גם לשלב ההכנה
אני רואה שאפשר לבשל במים, לאפות או לאדות. אדווח בהמשך!
לצפיה ב-'לא מתעסקת'
לא מתעסקת
22/04/2017 | 10:46
3
24
ממש גלוטן זה כבר גדול על המטבח שלי
אבל אשמח לדעת איך ומה
מי יודע
אולי יום אחד אדרש לכגון זה
לצפיה ב-'מה את רוצה לדעת? איך להכין סייטן?'
מה את רוצה לדעת? איך להכין סייטן?
22/04/2017 | 12:07
2
28
לוקחים חבילה קמח מלא ועוד חבילה קמח לחם או רגיל מוסיפים מים לאט לאט ולשים הרבה עד שיוצא גוש בצק גדול. יש מי שמוסיפים קצת שמרים ויש שמוסיפים קצת מלח. נותנים לו לנוח ולפתח את קשרי הגלוטן שלו ואח"כ לשים אותו שוב לכדי גוש. את הגוש מתחילים לשטוף במים זורמים. כל הלבן שיוצא במים אלה העמילנים וכשהמים לא מוציאים יותר לבן זה אומר שנשאר גוש של גלוטן. זה הסייטן.  בדר"כ מגוש בצק גדול בהתחלה יוצא גוש סייטן קטן בסוף.
זה, פחות או יותר הרעיון.
הנה דוגמא אחת מיני רבות >> https://www.youtube.com/watch?v=oe3Z-8cYsMM
לצפיה ב-''
22/04/2017 | 17:20
2
לצפיה ב-'טרם הספיקותי.... אבל אני מתכננת להכין ישר מגלוטן'
טרם הספיקותי.... אבל אני מתכננת להכין ישר מגלוטן
22/04/2017 | 20:32
20
ולא  בשיטה של בצק מקמח ששוטפים. אז בקיצור - מערבבים גלוטן עם תבלינים ומים, ואז מבשלים ברתיחה עדינה מאד בציר מתובלן חצי שעה. או מאדים, או אופים.
אני מתלבטת איזו שיטה לנקוט, ולכן מתמהמהת. אולי אנסה שתי שיטות במקביל, נראה.
לצפיה ב-'ככה מהר לפני בישולי שבת'
ככה מהר לפני בישולי שבת
20/04/2017 | 17:12
1
29
סיר ובו קינואה לבנה,אורז בסמטי, בצל ירוק שטוגן קלות, קוביות קטנות של קישוא, חאוויג' למרק ומעט שמן.

כרובית אפויה בתנור בחלקים גדולים מרוחה בשמן זרויית מלח ושמרי בירה

קוביות טופו קדיתא עם בצל ופטריות קצוצות קטן, מים וחלב קוקוס, קצת קארי קצת שום טרי סגלגל

ממרח טופו לימון סלרי בצל ירוק שום ושורש כורכום. הכל במעבד מזון למשחה ירקרקת גבינתית ונעימה לחיך על לחמניות שיפון קמח מלא שהוכנו בצאת הפסח ונשמרות בהקפאה.
לצפיה ב-'מה אכלתם אמש?'
מה אכלתם אמש?
22/04/2017 | 10:57
21
אצלנו היה אורז אפוי עם קינואה,הפעם הוספתי גם עגבניות
 
ממולאים שכללו סלק צהוב קישואים עגולים קטנים קולרבי ולפת במלית אורז בר שבבי סויה ועדשים צהובים ברוטב עגבניות מגי טחונות,הל,סלרי,כוסברה פטרוזיליה, ג'ינג'ר טרי.
 
קציצות שהורכבו משאריות המלית ומתוכן הירקות בתוספת טחינה גולמית וקמח עדשים. טוגנו קצר ונאפו ברוטב חלב קוקוס פלפל חריף כמון וכוסברה.
 
רצועות פלפלים אפויים ואחר כך בתחמיץ
 
רצועות חצילים מטוגנות ואחר כך בתחמיץ אחר
 
סלט עדשים צהובים שרויי מים שעורבבו על מחבת עם שמן מתובל קינמון כמון הרבה שום, בקערה הרבה פטרוזליה קצוצה דק, שקדים מלוחים שבורים, חמוציות, זסט לימון מעט מיץ לימון מלח פלפל. טעים טעים.
 
סלט קוביות סלק צהוב וסגול ושורש סלרי, מרוככות במחבת, קוביות אגס, שברי פקאן מסוכר, קוביות קטנות גבינת צפתית משו משו, מיצלימון, צלח, פלפל שחור, שמרי בירה, עלי אזוב טרי.
 
סלט עגבניות שרי צהובות מוארכות, שרי אדומות, מגי. פטרוזיליה ופלפל חריף מגידול עצמי.
 
עוגת לא גבינה על בסיס פרורים נ"ג פריך תערובת קרמית על בסיס טופו וציפוי שוקולד
 
ענבים שסק ונקטרינות
 
 
לצפיה ב-'זרעי פשתן'
זרעי פשתן
19/04/2017 | 20:02
5
27
הבנתי שעדיף לקנות את הזרעים ולטחון לפני האכילה, האם את הזרעים הטחונים אפשר להוסיף למיץ טבעי למשל ולשתות? או למים? האם הם ישקעו בתחתית הכוס וישארו כמשקע כזה? והבנתי שצריך להתחיל בכפית ולהגיע עד לשתי כפות ביום, כמה צריך לשים במטחנה וכמה זמן צריך לטחון אותם?
לצפיה ב-'תשובות חלקיות - פשתן'
תשובות חלקיות - פשתן
20/04/2017 | 08:49
2
24
גם אני שמעתי שעדיך לקנות שלמים ולטחון לבד - אני טוחנת במטחנת תבלינים, אפשר גם במטחנת קפה נראה לי, כל פעם שתיים-שלוש כפות, ושומרת את האבקה במקפיא.
זמן הטחינה תלוי במטחנה - אצלי זה ממש בשניות.
אני לא מכירה את הקטע של לשתות - אני משתמשת בפשתן בקציצות להדבקה או בעוגות ועוגיות - באמת, כשמשרים את הפשתן הטחון הנוזל נהיה צמיגי.
לא מכירה המלצות על כפית או שתיים ליום...
לצפיה ב-'בכמה גדל'
בכמה גדל
20/04/2017 | 19:50
1
17
בערך הנפח של הפשתן הטחון לעומת הגרגירים?, כלומר למשל אצלך אם טוחנים כף גרגירי פשתן כמה יוצא הטחון?
לצפיה ב-'סתם מסקרן אותי, למה חשוב לך הנפח?'
סתם מסקרן אותי, למה חשוב לך הנפח?
20/04/2017 | 20:35
18
בכללי, מבחינת משקל מ10 גרם גרגרים יוצא 10 גרם פשתן טחון.
ההמלצה המקובלת לצריכה היא כף-שתיים פשתן טחון ביום.
לצפיה ב-'והנה משהו שיתן לך, כך נראה, תשובות לכל שאלותיך על פשתן'
והנה משהו שיתן לך, כך נראה, תשובות לכל שאלותיך על פשתן
21/04/2017 | 04:51
1
22
מצאתי במקרה....
לצפיה ב-'פשוט בתור התחלה'
פשוט בתור התחלה
21/04/2017 | 12:53
19
לא רציתי לטחון יותר מדי ותודה על המידע, אבל עכשיו התבלבלתי, קניתי שקית סגורה של זרעי פשתן, אחרי שאני פותח אותה אני צריך לאחסן את השקית במקפיא?, פשתן טחון הבנתי שצריך לשמור במקפיא, זה לא קופא?, להשאיר את זה בחוץ עד שיפשיר?
לצפיה ב-'מיקי מהי - שאלה בענין הדמוי כבד. למה את מרתיחה טופו במים?'
מיקי מהי - שאלה בענין הדמוי כבד. למה את מרתיחה טופו במים?
19/04/2017 | 23:45
4
29
מה הסיבה ומה זה נותן? האם לפעולה הזאת מתלווים ריחות של פצצת סירחון?
לצפיה ב-'זה מאריך את חיי'
זה מאריך את חיי
20/04/2017 | 13:36
3
34
הממרח
ואין שום ריח נלווה כשהטופו טרי
לצפיה ב-'תודה, אבל איך זה מאריך? מה זה עושה בדיוק?'
תודה, אבל איך זה מאריך? מה זה עושה בדיוק?
20/04/2017 | 16:27
2
24
זו תובנה פרטית שלך או שניתן לקרוא על כך הסבר מפורט במקום כלשהו?
זה ממש מענין אותי.
לענין הריח - השתמשתי בטופו רגיל של צוריאל שהיה בתוקף ונטול ריחות כלשהם ותוך כדי ההרתחה שלו התחיל סירחון אמיתי. אולי החימום מפרק משהו במרכיבים המקרישים הספציפיים של הטופו הזה (משהו גפריתי?). אחרי ששפכתי את המים בסוף התהליך לא היו יותר ריחות.
לצפיה ב-'תובנה שלי'
תובנה שלי
20/04/2017 | 17:07
1
30
אחרי שפעם אחת הכנתי כזה ממרח וכנראה שהבצל החם והטופו הלא מבושל קיצרו מאד את חיי התוצר הסופי משבוע ליום וחצי,אחר כך שוב אז החלטתי על דעת עצמי לנסות ...נסיון של הרתחה על מנת לבשל סידר את זה.
בממרחים שכל הרכיבים קרים ונכנסים לקרור זה לא קרה לנו. מאף פעם.
 
מעולם לא נתקלתי בתופעה שאתה מתאר ככה שאין לי מושג.
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
20/04/2017 | 20:36
1
לצפיה ב-'זקוק בדחיפות למתכון לעוגיות תה טבעוניות נטולות גלוטן'
זקוק בדחיפות למתכון לעוגיות תה טבעוניות נטולות גלוטן
17/04/2017 | 09:33
4
42
יש לי בבית קמח אורז, קמח תפו"א, טפיוקה וקורנפלור וגם שמן קוקוס - אם זה נותן כיוון. אין לי קסנטן גאם או דומיו.
תודה מראש.
לצפיה ב-'קמח תפוחי אדמה יהיה'
קמח תפוחי אדמה יהיה
17/04/2017 | 14:37
3
49
הבסיס
שים שתי כוסות ממנו בקערה, חצי כוס קמח אורז ושליש כוס עמילן תירס במקום קסנטן. אם יש לך אגוזים או שקדים רסק מהם לעיבוי העוגיות. אפשר בלי אבקת אפיה אבל אם יש עדיף, יוצא אוורירי יותר.
על כל שתי כוסות קמח 70 גרם שומן אתה יכול לערבב שמן קוקוס ושמן נוזלי כל שהו. מעט מלח. על שתי כוסות קמח בערך חצי כוס סוכר יוצא מתיקות מאד עדינה. זבט לימון, וניל קינמון....לפי בחירתך. נוזל- חלב סויה ,חלב שקדים או סתם מים אפשר גם מיץ תפוזים טרי. בערך רבע כוס תראה לפי מרקם הבצק.
 
לערבב הבצק אמור להיות רך ונח אם הוא דביק מדי הוסף עוד מעט עמילן אם הוא יבש נוזל. אחרי שהוא נח צנן מעט, קרוץ ממנו פיסות,עיגולים למעוך כמעה ולהניח בתבנית.
לצפיה ב-'ידעתי שממך תבוא הישועה. רק לא ידעתי מתי היא תגיע...'
ידעתי שממך תבוא הישועה. רק לא ידעתי מתי היא תגיע...
17/04/2017 | 15:27
35
בינתיים זה בלו"ז שלי ואני אנסה את המתכון מיד.
תודה רבה רבה.
לצפיה ב-'שכחתי לעדכן ומגיע לך עידכון. יצא מעולה! '
שכחתי לעדכן ומגיע לך עידכון. יצא מעולה!
19/04/2017 | 04:43
1
48
רק עם דבר אחד לא הסתדרתי כל כך. לא שמתי לב לכך שצריך לקרוץ פיסות מהבצק וניסיתי לרדד אותו עם מערוך. לא הלך ואז שמתי לב למה שרשמת. רק מה היו כאלה שיצאו לי גדולים וכאלה קטנים וכולם התנפחו עוד והתרחבו כנראה בגלל אבקת האפיה.. לא שזה משנה הרבה אבל אני עוד צריך לתרגל את הדבר.
מבחינת טעמים ומרקם - קיבלתי ביקורות מצויינות והיתה התלהבות.
שוב תודה רבה.
לצפיה ב-''
19/04/2017 | 12:59
23
בפעם הבאה כבר תדע. אני מנחשת שאפשר לנסות להניח את כל הבצק על תבנית מרופדת ולסמן בסכין ריבועים ואחרי האפיה לחזור עליהם שוב. בכל מקרה אני מעדיפה את ורסיית קריצת העיגולים מגוש הבצק.
 
אתה יכול לעשות וריאציה עליהן- להמיס שוקולד מריר ולזלף פסים, להכניס לתוך התערובת תיבול מגוון כמו אגוז מוסקט או זסט תפוז או קפה וגם תמרים מעוכים כחלק מהבצק יוצא מאד מענין!
 
כל הכבוד ובהנאה
לצפיה ב-'תרבחו ותסעדו'
תרבחו ותסעדו
17/04/2017 | 20:21
7
55
אצלנו מטגנים מופלטות
ומכינים סירופ מחמאת קקאו ומייפל
 
לחיי חגים נטולי מלחמות, מצביאים, רשעים ומעשי נבלה
לחיי חגים של אחווה, שכנות טובה, חברות ושיתוף
לצפיה ב-'הלוואי ואינשאללה'
הלוואי ואינשאללה
17/04/2017 | 20:24
1
34
לא אוכלים כאן מופלטות אבל מצטרפת בכל לב לאיחולים!
לצפיה ב-'חלקנו אכלו מופלטות עם סחוג'
חלקנו אכלו מופלטות עם סחוג
17/04/2017 | 22:40
26
כי אחרת זה יותר מדי עבור חלקנו וחלק אחר אכל עם מייפל וחמאת קקאו
יצאו נחמדות
לא יותר
אינני חסידת בצק מטוגן אבל למען השלום והאחווה אני יוצאת מתחום הנוחות שלי
לצפיה ב-'אמן!'
אמן!
18/04/2017 | 00:18
4
לצפיה ב-'"אחווה, שכנות טובה, חברות ושיתוף" ?? זה משהו שהיה פעם...'
"אחווה, שכנות טובה, חברות ושיתוף" ?? זה משהו שהיה פעם...
18/04/2017 | 05:10
3
39
עכשיו הכל רק מתדרדר, אבל אפשר להתפלל שמה שהיה יחזור.
אפילו המימונה של פעם היתה אחרת. הדלתות של כולם היו פתוחות וכל אחד יכול היה להיכנס ולהתארח חופשי. היום, בהרבה מקרים זה לא כך, אלא אם אתה סלב (פוליטיקאי או יוצא ריאליטי) או אם קיבלת הזמנה מיוחדת. היום מימונה בהרבה מקרים זה יותר show off ופעם זה היה צנוע ואמיתי ומכל הלב.
אבל, יאללה, תרבחו ותסעדו. מה איכפת לי. בכיף.
לצפיה ב-'וחשוב עם כל שומני החג להכין גם את השיר "Stayin' Alive"...'
וחשוב עם כל שומני החג להכין גם את השיר "Stayin' Alive"...
18/04/2017 | 05:41
2
47
שנקבע שהוא בקצב המתאים לביצוע החייאה (שהלוואי שלא נזדקק לה, אבל...לך תדע) ולפני זה לראות את הקליפ הבא (ולזכור שהמספר הנכון בארץ הוא 101...)
 
[למי שרוצה את "Stayin' Alive" בשלמותו וכך גם להיזכר במשהו טוב נוסף מהעבר...>>https://www.youtube.com/watch?v=I_izvAbhExY ]
לצפיה ב-'סרטון קורע! מגניב לדעת שזה הקצב להחייאה '
סרטון קורע! מגניב לדעת שזה הקצב להחייאה
19/04/2017 | 08:38
1
29
ממש מצחיק ויני ג'ונס!
 
בקשר למספרי חירום (101 בארץ) - קראתי פעם מאמר מתורגם בכתב-עת משפטי נחשב: המאמר דיבר בין השאר על המשפט של אוג'יי סימפסון, ולא אשכח את המשפט המופלא: "תשע-מאות ואחת-עשרה שיחות הטלפון של ניקול סימפסון בערב הרצח" (בארה"ב מספר החירום הוא 911.. כלומר הכוונה היתה לשיחות שביצעה ניקול בראון סימפסון למספר החירום 911... איך משפט כזה עובר תרגום ועריכה אבל אף טיפת מחשבה על התוכן - זה מעניין!)
לצפיה ב-'911 שיחות...'
911 שיחות...
19/04/2017 | 23:48
7
לצפיה ב-'חזל״ש... אפשר להתחיל לתכנן ארוחת שבת '
חזל״ש... אפשר להתחיל לתכנן ארוחת שבת
17/04/2017 | 15:47
3
34
סתם, בצחוק
הייתי בחופשה מערב החג הראשון, היה מעולה ועכשיו ממש קשה לחשוב על חזל״ש פוסט-פסח..
בכל אופן, בינתיים אצלי בתכנון חלה לשבת ומחשבות על חופשת הקיץ
לצפיה ב-'לפני זה צריך לשנס מותניים '
לפני זה צריך לשנס מותניים
18/04/2017 | 18:18
1
22
ולצאת אל השוק...
הו אין בבית ירק לרפואה
מלבד חסה וירוקים מהגינה
לא פרי
כלום
 
והרבה ביצים שהתרנגולות הניצולות שאימצנו מטילות במרץ...אני מעדיפה לחלק לאוכלי ביצים כדי שלא יקנו ולא יעודדו את התעשיה האיומה הזו
לצפיה ב-'לחם '
לחם
18/04/2017 | 21:50
22
אני אופה כבר היום
בזה הרגע הבצק תופח
יען כי אין על המדפים כלום, הזויים עם ישראל, כל שנה אותו ספור. שבע בערב אין חוץ משני כיכרות לחם קל לא מפתה ארוז אין כלום.
אז לחמניות הבית בדרך.
מעבר לזה הצטיידתי בבמיה, עלי תרד נהדרים, כרשה יפה, עגבניות נהדרות ומתוקות בשלושה צבעים, מחיר לא סביר אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי
פלפלים בשלושה צבעים דווקא הם סביב 3 שקלים לק"ג מעט יותר
חצילים חלקי לחי וקלי משקל
כרובית נאה ונקיה
כרוב ירוק שטוח
קישואים עגולים קטנים במיוחד...
קלמנטינות מפתיעות בטעמן המרוכז, תפוחים זהובים קשים קשים מהקרור אבל בכל זאת, שסק מתוק, ונקטרינות של ראשית העונה כי הנוער חובב
 
חידשתי מלאי האורז הבסמטי הקמח וגרגרי החומוס הקטנים
ואני ערוכה לתכנן שבת
יש אורחים מסתבר
לצפיה ב-'חמץ שמח לכולם'
חמץ שמח לכולם
19/04/2017 | 04:11
19
באמת צריך למצוא זמן להכין חלות עד שבת...
 
לצפיה ב-'הערב טופו בירקות'
הערב טופו בירקות
15/04/2017 | 19:18
7
65
בתנור
פרוסות של כפרי בריא שהוא מוצק מטופו קדיתא ומתאים למאכלים שהייתי מכינה נניח עם חזה עוף...
על הפרוסות מרחתי שמן זית מלח ושמרי בירה ומעליהן תערובת של קוביות קטנות בצל קישואים פלפל אדום וצהוב, מלח פלפל שחור מעט חומץ תפוחים
כיסיתי והכנסתי לאפיה. בסוף זלפתי סילן ואפיתי ללא כיסוי עוד 10 דקות.
ליד אורז וטחינה זה תענוג ממש
לצפיה ב-' מזכיר רטטוי שהוסף לו טופו. '
מזכיר רטטוי שהוסף לו טופו.
16/04/2017 | 04:57
2
32
האם הטופו ספג את טעמי המיצים שיצאו מהירקות? האם ייבשת אותו קודם?
לצפיה ב-'בדיוק מה שבכורי אמר'
בדיוק מה שבכורי אמר
16/04/2017 | 12:21
1
32
כשהוצאתי מהתנור.
הטופו ספג את הטעם
ייבשתי? לא ,שטפתי נערתי פרסתי והנחתי ומרחתי בשמן מלח ושמרי בירה
לצפיה ב-' Great minds think alike'
Great minds think alike
17/04/2017 | 09:28
5
לצפיה ב-'האם שמרי הבירה נותנים טעם'
האם שמרי הבירה נותנים טעם
17/04/2017 | 15:12
1
20
או שיש להם תפקיד אחר?
לצפיה ב-'הם נותנים טעם'
הם נותנים טעם
17/04/2017 | 15:33
23
וגם מעדנים ומקרימים מעט את התבשיל, יש בהם איכות "חלבית" שכזו
לצפיה ב-'נראה טעים אצלנו צהריים על טהרת הירקות'
נראה טעים אצלנו צהריים על טהרת הירקות
17/04/2017 | 20:22
1
39
סלט נבטים שונים וירקות טריים

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

אנטי פסטי בתנור - בצל סגול, בטטה, כרובית, ברוקולי, קישוא

דלעת ערמונים חצויה בתנור עם שמן זית קצת טחינה גולמית סילאן ומלח גס. לאכול בכפית. כמה פשוט ככה טעים.

פולנטה מתירס טרי עם קרם קוקוס, עליה פטריות מוקפצות עם סילאן סויה וקשיו קצוץ, ומעליהם אספרגוס ואפונת שלג חלוטים עם תיבול שמן זית ומלח גס. יצא טעים שחבל על הזמן


לצפיה ב-'טעים אצלך ויפה'
טעים אצלך ויפה
17/04/2017 | 22:41
2
לצפיה ב-'בישול בבית השנטי - מחפש שותף/ה להתנדבות'
בישול בבית השנטי - מחפש שותף/ה להתנדבות
15/04/2017 | 22:33
30
בשלניות/ים יקרים,
בחודש האחרון התחלתי התנדבות משמחת במיוחד - אני מבשל לדיירים בבית השנטי בתל-אביב ארוחת צהריים צמחונית. זה קורה פעם בשבוע. 
זה משמח משתי סיבות, אחת ממש ברורה - אלה ילדים/נערים שעזבו את הבית ועם האוכל אפשר לתת להם קצת תחושת חמימות. השניה היא שזו סביבה מצוינת לעשות מאכלים שבבית פחות יוצא / אין כח. 
 
כדי לקבל קצת השראה וללמוד, אני רוצה לצרף אלי שותף/ה. זה לא חייב לקרות כל שבוע. זה כן חייב להיות מישהו/י עם תשוקה לאוכל ויצירתיות. 
למי שמעוניין/ת, אפשר לכתוב לי כאן בפרטי / להשאיר מייל
 
בן
לצפיה ב-'חצילים'
חצילים
12/04/2017 | 21:32
11
60
מאפה חצילים שווה

היו לי חצילים עייפים במקרר,
פרסתי שניים גדולים די עבה ( 1-1.5 ס"מ ) טיגנתי במחבת. הספגתי היטב מהשמן.
הנחתי בכלי חסין חום בעל דפנות גבוהות. המלחתי.
בבלנדר טחנתי שתי כוסות קשיו מהפריזר+כוס חלב קוקוס+חצי כוס מים רותחים+ מלח+פלפל שחור+ חצי כוס שמרי בירה+שש שיני שום+חמישה בצלים ירוקים, מיץ מחצי לימון,3 כפות קמח תפוחי אדמה.(למי שבפסח לא אוכל ניתן להשמיט את שמרי הבירה להוסיף מלח וכף עמילן ועוד קצת פלפל שחור ואולי פטריות מיובשות קצוצות דקדק).
הנחתי בכלי שכבה כפולה של חצילים ומעליהם חצי מכמות הקשיו, מעל זה הנחתי שכבה של פרוסות טופו רך דקות(לא חייבים), מעל עוד חצילים ולבסוף מה שנשאר מהתערובת הטחונה. מעל פיזרתי שמרי בירה בנדיבות והכנסתי לתנור לחצי שעה בחום בינוני גבוה 180.
מעדן שאין לתאר
לא צילמתי כי בכלי שאני אפיתי קשה לקבל זווית טובה
תצטרכו להאמין לי
לצפיה ב-'מאמינה לך כי זה נשמע מעולה ! '
מאמינה לך כי זה נשמע מעולה !
12/04/2017 | 21:38
28
צריכה לקנות עוד חצילים כדי לנסות...
לצפיה ב-'היום עושים מעין סדר ב׳ עם הצד השני של המשפחה'
היום עושים מעין סדר ב׳ עם הצד השני של המשפחה
14/04/2017 | 17:58
5
48
הכנתי -
מוקפץ ירקות עם אטריות אורז ברוטב חמאת בוטנים חלב קוקוס, והרבה בצל ירוק וכוסברה

משאריות אטריות האורז - סוג של פשטידה מאולתרת

סיר ממולאים - כל מיני ממולאים (עגבניות, פלפלונים קטנטנים בכל מיני צבעים, בצלים סגולים, קישואים עגולים), ממולאים במילוי שהכנתי לליל הסדר ונשאר - ושדרגתי עם תוך הקישואים, ברוטב עגבניות עם שאריות הקישואים, קצת שעועית וסלרי . אח, הריח!

שעועית לבנה ברוטב אדום על מצע קינואה

יהיו גם סלטים ועוד כל מיני דברים שאני לא אוכלת

לקינוח התלבטתי עקב עייפות וחוסר זמן.... בסוף שדרגתי במהירות הבזק סוג של מוס/עוגת ביסקוויטים מפורקת - במעבד מזון שמתי קורנפלקס לפסח,  שקדים, שמן קוקוס ושוקולד שהמסתי.אפש גם עוגיות.  הכנתי שני מוסכים על בסיס קצפת צמחית (יסלחו לח כל חובבי קצפת קוקוס - אף פעם לא יצא לי טעים, תמיד עם מין טעם לוואי סבוני כזה). האחת קופלה עם שוקולד מומס, השניה הוקצפה עם חתיכות תות. אפשר גם שכבה קוקוס, אני לא מחובבי הז׳אנר. שמתי בכלי שקוף עמוק מלבני - שכבה פירורים, שכבה קצפת שוקולד, שכבה פירורים, שכבה קצפת תותים, קישוט תותים חתוכים למעלה ולמקפיא. מקווה שיתייצב, מקסימום תצא עוגת גלידה הכי טוב לעשות בכלים אישיים אבל לא מצאתי מספיק כלים קופים יפים וגם לא בא לי לסחוב את כל העסק באוטו...

בתכנית בהמשך הסופ״ש ממתינים לי ארטישוקים אורגינל (יעני לא משומרים או קפואים)- אני חולה על ארטישוקים משום מה.... ברוקולי, אספרגוס חמוד ויקר, פטריות מכל מיני סוגים שיהפכו למשהו וגם חצילים.

לצפיה ב-'והתמונות'
והתמונות
14/04/2017 | 17:59
4
19
לצפיה ב-'שוב תמונות , כי לא יצא'
שוב תמונות , כי לא יצא
14/04/2017 | 18:53
3
57
לצפיה ב-'יפה לך!'
יפה לך!
14/04/2017 | 21:14
2
5
לצפיה ב-' הקינוח יצא פצצה!'
הקינוח יצא פצצה!
14/04/2017 | 23:59
1
9
לצפיה ב-''
15/04/2017 | 19:43
2
לצפיה ב-'היום ערב שבת באמצע החג '
היום ערב שבת באמצע החג
14/04/2017 | 21:39
3
45
התפשרנו
חלק לא בבית ,אנחנו בהרכב מצומצם
אז מה היה לנו?
 
קציצות מהרבה חובזה שנקטפה מעל יד הבית ,בצל ירוק, קישואים, פטרוזיליה מליד הבית, טופו קדיתא ושילוב בין קמח ת"א לקמח עדשים. ערבבתי טיגנתי. טעים.
 
תבשיל מפול ירוק טרי שקיבלנו מהשכן יחד עם בצל, עגבניות, סלרי מהגינה פטרוזיליה מהגינה, כוסברה מהגינה, פלפל חריף מהגינה, זרעי כמון ולימונים פרסיים. נפלא.
 
אורז עם כורכום טרי מהגינה.
 
לזניה מאטריות אורז, שבבי סויה ,בצל ושום מטוכנים, עגבניות שרי מבושלות ומעל שכבת ממרח קשיו ופרוסות עגבניה. ענוג.
 
מרק ממגוון פטריות הטריות חתוכות קטן קטן על בצל מטוגן וחיזוק של מגוון מיובשות ששרו ברותחין וקוצצו במעבד מזון. חלב קוקוס שנשאר ממשהו אחר. מים. שורש סלרי ותפוח אדמה אחד על מגרדת דקה.
 
טחינה שהצעיר הכין.
 
סלט חסה עם חסה שני צבעים מגידול עצמי, זרעי דלעת וחמניה ושבבי שקדים, קוביות טופו קדיתא שהוקפצו במחבת עם שמן זית ושמרי בירה. מיצלימון סחוטרי, מלח, פלפל שחור גרוס.
 
סלט סלק טרי,גזר ותפוח זהוב על פומפיה עדינה עם מעט שמן ומלח.
 
פלחי דלורית אפויים עם מלח גס ומוברשים בשמן זית.
 
לקינוח גלידות מבוזה לפי בחירת הקהל הקדוש וכדורי שוקולד על בסיס עוגיות נ"ג שארית הפליטה מאתמול ,היו אורחים.
 
לצפיה ב-'אני מתה על חוביזה ולצערי אין בנמצא ליד הבית שלי השנה'
אני מתה על חוביזה ולצערי אין בנמצא ליד הבית שלי השנה
14/04/2017 | 23:56
2
28
משום מה לא צמחה כמו שצריך השנה, ואילו שכן גדלו נראות לא טוב

יש לי דלעות ערמונים, מתלבטת אם רק לחצות עם שמן זית מלח גס ופלפל בתנור (תמיד טעים), אופציה עם זרזיף סילאן וטחינה , או למלא במשהו. רעיונות?
לצפיה ב-'שני דברים שונים '
שני דברים שונים
15/04/2017 | 17:29
1
29
אבל לי יש חשק לממולאים משביעים אז ישר עולים לי חצאי דלעת ערמונים ממולאים באורז עדשים ובצל מטוגן עם רמז קינמון ,מן מג'דרה כזו
 
וגם אפשר למלא באורז עם פרות יבשים חתוכים קטן גם בצל מטוגן וטוויסט של אגוז מוסקט או זסט לימון
 
דלעות ערמונים פרוסות לפרחים המקסימים שהן אפויות בשמן זית מלח גס ומעט טימין או רוזמרין זה סבבה לחלוטין אם אוכלים מיד
 
וגם סלט חסה עם מה שנשאר מהאפויות בקוביות זה מגניב
וגם סלט תפוחי אדמה עם קוביות דלעת ערמונים אפויה ובצל סגול והרבה פטרוזיליה קצוצה זה טוב
 
בקיצור אין לזה סוף, סומכת עלייך
לצפיה ב-''
16/04/2017 | 20:30
לצפיה ב-'ניו יורק לטבעונים'
ניו יורק לטבעונים
12/04/2017 | 13:37
9
66
זה פשוט תענוג
ראשית בכל סופר בסיסי וחנות 24 יש חלב סויה וגם סוגים אחרים שאינם חלב פרה

שנית על כל מוצר הרכיבים ברורים בגלל אלרגניים אז קל לדעת

שלישית בכל קרן זווית מוצאים מעדניה שמחזיקה בגאון מוצרים טבעוניים ואורגניים.

רביעית יש מבחר מסעדות כולל רשת סושי, פיצה, וכל מני מקומות מזון מהיר טבעוני.

אנחנו הכי נהנינו בבית הקפה peace cafe ב-82 על אמסטרדם
אכלנו שם 6 פעמים ובכל פעם דגמנו משהו אחר והכל היה לנו טעים.
אכלנו שם עוגת גזר עם זיגוג "גבינת שמנת" מעולה שבמעולות
עוגת ניו יורק "קרים צ'יז" מהממת ממש
בראוניז משובחים
סקונס מלוחים עם בזיליקום טעם גן עדן
אצבעות לא עוף מטוגנות ברוטב מיונז צ'יפוטלה טבעוני, טעם של עוד
פיצה פטריות שהיתה כמו מלאווח עליו ממרח פטריות ומעל גבינה טבעונית מגוררת וירקות, אלוהי
סלט לא עוף עם חסה וקרוטונים
קארי נפלא
לא עוף פרמז'נה עם פסטה
אני לא זוכרת מה עוד
במקום יש גם מיצים סחוטים של ירקות ופרות ומאכלים raw כולל פיצה ועוגת קשיו, לא טעמנו.

חוץ ממנה אנחנו סופר ממליצות על המסעדה הקוראנית הצמחונית טבעונית HanGawi  שנמצאת לא רחוק מברודווי 
 Superiority באיסט וויליג' זה הבורגר הכי שווה בעיר לשוחרי הז'אנר
Beynd Sushi זו רשת סושיות
Chloe רשת מזון מהיר טבעוני
Double Zero &company פיצריה

וגם לדומינוס יש אפשרות להזמין פיצה בלי גבינה עם המוני ירקות וזה בהחלט מענה מספק כשרעבים ולא מתחשק לצאת לחפש
 
לא ממליצות בכלל על המסעדה הצרפתית הטבעונית בוויליג' Sarassin
ראשית צפוף, ממש צפוף,
הפאטה היה בעל מרקם לא נעים וטעם משתדל  והוגש עם לחם לא ממש קלוי,
הראשונה השניה שדגמנו מוצרלה עם פרוסות עגבניה היתה משעממת והעגבניות היו תפלות ולא מוצקות דין
לשתי המנות העיקריות שהזמנו היה טעם מאד דומה ב"זכות" עלי הדפנה שמילאו אותן למרות שאחת היתה רטטוי והשניה בוףבורגניון,
מיץ התפוזים ממנו הכינו את המימוסה היה עם טעם של לא טרי,
הקרפ היה ממולא בשקדים שנקלו יתר על המידה וראוי היה להשליך אותם ולמלא בחדשים ומוס הלימון היה מלא בחתיכות קליפה גדולות יחסית ומרקמו לא היה חלק...
יקר ברמה לא ברורה .לא ממליצה בכלל.
לצפיה ב-'נשמע מעולה אנטי תיזה להעדר המבחר המוחלט בדנמרק...'
נשמע מעולה אנטי תיזה להעדר המבחר המוחלט בדנמרק...
12/04/2017 | 21:31
5
37
מתכננת לנסוע לאיזור ניו יורק ורוד איילנד לכמה שבועות בשנה הבאה, אשמור את ההמלצות.
לצפיה ב-'אני לא יודעת מה קורה ברוד איילנד'
אני לא יודעת מה קורה ברוד איילנד
12/04/2017 | 21:39
4
26
אבל ניו יורק כולל ברוקלין מצויידת היטב
לצפיה ב-'מקווה שחלק מהמקומות שציינת הן רשתות ארציות'
מקווה שחלק מהמקומות שציינת הן רשתות ארציות
12/04/2017 | 21:51
3
22
בכל מקרה מתכננת קפיצה לניו יורק במסגרת השהיה שם. אני כמובן אחפש בגוגל את ההמלצות שלך.
לצפיה ב-'בענין רשתות ארציות'
בענין רשתות ארציות
12/04/2017 | 22:33
2
47
הכי חשובה היא רשת הסופרים whole foods http://www.wholefoodsmarket.com/ שם תמצאי כל מה שנפשך חשקה החל בגבינות למריחה, גבינות קשות ,יוגורטים, משקאות, קרקרים, דגנים, פרות וירקות אורגניים טריים משובחים, שוקולד, עוגיות ושאר מוצרי מדף טבעוניים וגם אורגניים לפחות חלקם.
 
תמיד תוכלי לרכוש לך קופסא עם ירקות חתוכים לבחירתך עם רוטב טבעוני וגבינה טבעונית להוסיף או מרק מוכן טבעוני אורז עם ירקות פסטה עם ירקות ושאר מזונות מוכנים טבעוניים. שלא לדבר על חברת המיצים Naked שאי אפשר להפסיק לשתות אותם כי הם הו כה נהדרים
והפרות החתוכים אננס טרי, אוכמניות, תות שדה, פטל...הו
לצפיה ב-'וואו! תודה נשמע מוצלח'
וואו! תודה נשמע מוצלח
12/04/2017 | 23:18
4
לצפיה ב-''
26/04/2017 | 02:54
לצפיה ב-'זה עבר מהר! איזה כיף לשמוע על מקומות טבעוניים'
זה עבר מהר! איזה כיף לשמוע על מקומות טבעוניים
13/04/2017 | 10:46
2
40
ועל טיולים מוצלחים בכלל.
אני רוצה לנסות עוגת גבינה טבעונית עד/לפני שבועות.
בלונדון נכנסתי ל wholefoods - אני חושבת שזו שלוחה של הרשת האמריקאית , אבל לא יכולתי להישאר, מרוב ריח של בשרים וגבינות זה היה ממש חזק...

לצפיה ב-'לא יודעת באיזה חלק של החנות היית '
לא יודעת באיזה חלק של החנות היית
13/04/2017 | 12:23
1
35
על פי רוב אלה סופרים ענקיים עם מחלקת פרות ירקות נהדרת ומדוגמת עם מקרר מלא מוצרים טבעוניים של מיטב החברות ובאמת כל טוב הארץ
ונכון גם בשר ודגים וגבינות אם כי הרבה פעמים המוצרים הארוזים ואלה שמדיפים ריח כי הם על המשקל לא נמצאים אפילו קרוב
 
לצפיה ב-'כנראה זה ההבדל '
כנראה זה ההבדל
13/04/2017 | 19:24
28
בין ללכת לסניף בניו יורק וללכת לסניף בלונדון!
לצפיה ב-'החנויות בישראל לממכר מזון אורגני זה שקר וכזב'
החנויות בישראל לממכר מזון אורגני זה שקר וכזב
12/04/2017 | 19:52
7
51
להערכתי למעלה מ-90% ממוצרי המזון הנמכרים בחנויות האורגניות בישראל אינם אורגניים כלל ולפי הפירוט הבא:
 
1. בחנויות למזון אורגני בישראל נמכרים מוצרי מזון ללא גלוטן, רובם אינם אורגניים כלל.
2. בחנויות למזון אורגני בישראל נמכרים מוצרי מזון דיאבטיים לסוכרתיים, כמעט כולם אינם אורגניים כלל.
3. בחנויות למזון אורגני בישראל נמכרים מוצרי מזון רבים מסוג Vegan (מוצרים מיוחדים לטבעונים וצמחונים ללא כל רכיבים מן החי), רובם אינם אורגניים כלל.
4. בחנויות למזון אורגני בישראל נמכרים בין השאר גם מוצרים ארוזים כמו דגנים וקטניות וקמחים ופירות יבשים שונים שאינם אורגניים כלל והם נמצאים על המדף מעורבים ביחד עם מוצרים אורגניים.
5. בחנויות למזון אורגני בישראל נמכרים מוצרי חלב עיזים שאינם אורגניים כלל והם מעורבים במקרר ביחד עם מוצרי חלב עיזים אורגניים.
6. כל מוצרי המזון המתוארים לעייל בסעיפים 1-5 מעורבים בחנות ביחד ומי שאין לו שמץ של מושג בצרכנות אורגנית סביר להניח שירכוש בתמימותו גם מוצרים רבים שאינם אורגניים כלל.
7. אין בישראל כל פיקוח הולם על החנויות "המפוקחות" לממכר מזון אורגני ולכן כל המוצרים האורגניים בחנויות האורגניות "המפוקחות" בישראל מעורבים ביחד עם כל מוצרי המזון שאינם אורגניים וכל בעל עסק עושה כראות עיניו כאשר המניע שלו הוא להרוויח כסף וכמה שיותר מתמימותם של הצרכנים כאשר בעל העסק מבחינתו פועל כדין והוא מבחינתו מוגן לחלוטין מתביעה עתידית שעשויה להיות מוגשת נגדו.
 
זה המצב במדינת ישראל. הישראבלוף בהתגלמותו.
 
ואם אין כל פיקוח הולם על החנויות "המפוקחות" בישראל, האם גם צריך להטיל ספק באותו מזון שהוא כן אורגני והוא נושא עליו את האישור של חברות הפיקוח האורגני?
לצפיה ב-'אין כל חדש תחת השמש'
אין כל חדש תחת השמש
12/04/2017 | 20:29
5
27
ככל צרכנות אחרת ראוי שאנשים יבדקו מה הם קונים
איפה לקנות ושל איזו חברה
גם בסוגיית המחיר וגם בסוגיית החותמת
לגבי השאלה אחרונה שלך היא קנטרנות לשמה שכן החנויות לא טוענות שהכל בהן אורגני
סתם דוגמאות :
עדן טבע מרקט, רשת הסופרמרקטים הבריאה והכשרה הגדולה בישראל,עדן טבע מרקט הוקמה בשנת 2003 וביססה את מעמדה בישראל המתמחה במזון אורגני, מזון טבעי, מוצרים אקולוגים ותוספי תזונה.
 
ניצת הדובדבן בכותרת מגדירים את עצמם כבית טבע
 
קסם הטבע שפועלת בצפון גם מגדירה עצמה כרשת בתי טבע
 
וכו'
 
 
לצפיה ב-'אמנם החנויות לא טוענות שהכל בהן אורגני'
אמנם החנויות לא טוענות שהכל בהן אורגני
12/04/2017 | 21:01
4
24
אבל בעלי החנויות יוצאים מנקודת הנחה שרוב הצרכנים שלהם לא מבינים בצרכנות אורגנית וכך אפשר לערבב בתוך החנות את כל המוצרים ביחד כאשר האורגני נמצא על המדף ביחד עם הלא אורגני.
 
אם היה פיקוח הולם על החנויות "המפוקחות", היתה החובה להפריד בין אורגני לבין לא אורגני והיה צריך להיות שילוט ברור בכל חנות מפוקחת. אבל בפועל אין פיקוח הולם שכזה ואיש הישר בעיניו יעשה.
 
מי שלא מבין בצרכנות אורגנית סביר להניח שירכוש גם מוצרים רבים שאינם אורגניים כלל ולמרות שמלכתחילה רצה לרכוש רק אורגני. המוכר לא יומר לו שזה לא אורגני אם הוא לא ישאל. הרי לא אורגני ניתן לרכוש בכל סופר ובכל חנות מכולת.
 
ובאשר לבתי טבע ומזון טבעי,
 
מוצרים רבים הנמכרים בחנויות הללו אינם טבעיים כלל ורחוקים מאוד מלהיות טבעיים. עוגיות עם מרגרינה של דגן מיני מזונות זה לא מוצר טבעי וזה רחוק מאוד מלהיות מוצר טבעי, מדובר במוצר תעשייתי מובהק המזיק לבריאות.
 
גם העוגיות של דני וגלית המכילים שמן קנולה מזוכך, אינם מוצר טבעי והם רחוקים מאוד מלהיות מוצר טבעי, גם במקרה זה מדובר במוצר תעשייתי מובהק. כנ"ל מרבית המוצרים הדיאבטיים והמוצרים ללא גלוטן. גם אם המוצר הופק בצורה ביתית אך מכיל חומרי גלם מאיכות ירודה (כמו שמן קנולה מזוכך*), עדיין המוצר רחוק מאוד מאוד מלהיות טבעי.
 
הדגש בכל המוצרים הללו הוא למעשה על מוצרים ללא רכיבים מן החי (או ללא גלוטן או ללא סוכר) ולא על מוצרים טבעיים. מרבית המוצרים כאמור רחוקים מאוד מאוד מלהיות טבעיים.
 
* - אם רוצים להשתמש בשמן צמחי, אז רק שמן מכבישה קרה שהוא יקר יותר מהשמן התעשייתי המזוכך. השמן התעשייתי המזוכך נמצא בכל המוצרים המעובדים וכמעט בכל המוצרים הביתיים. לשמן המזוכך אין שום ערך תזונתי מאחר וכל הטוב שהיה בו נהרס בתהליך התעשייתי של מיצוי וייצור השמן.
לצפיה ב-'מתישהו צריך גם לצפות לאחריות של הצרכן על הבחירות שלו'
מתישהו צריך גם לצפות לאחריות של הצרכן על הבחירות שלו
12/04/2017 | 21:25
3
17
למי שחשובה תזונה בריאה/אורגנית /אחרת - ילך וילמד בעצמו או יתייעץ עם מומחים בדבר המקובלים עליו ויפעל לאחר רכישת הידע.

אני חושבת שבעלי החנויות מנסים לתת מבחר גדול של מוצרים שמכוונים לקהל יעד מאד ספציפי ומניחים שמי שרוצה לקנות אורגני , סבירות  גדולה יותר שיהיה צמחוני או טבעוני , שירצה לצרוך מוצרים המוגדרים כ״מוצרי בריאות״ וכו׳.
ברור שהם רוצים למכור יותר ולא שווה לרוב הרשתות האלו לשווק רק מוצרי מזון אורגני שיפנו לקהל קטן יותר, מבחינה כלכלית שווה להם יותר לפנות לקהל מגוון יותר.


לצפיה ב-'בעלי החנויות מנסים להתעשר מבורותם של הצרכנים התמימים'
בעלי החנויות מנסים להתעשר מבורותם של הצרכנים התמימים
12/04/2017 | 22:34
2
12
והכל נעשה בצורה חוקית.
 
הצרכנים התמימים שלא מבינים באורגני ושמעולם לא ניסו ללמוד את התחום או להתייעץ עם מומחים, נופלים לא פעם בפח ומשלמים הרבה כסף על מוצר מאיכות ירודה ביותר שאינו טוב יותר ממוצר אחר בסופר הרגיל.
 
אם הצרכן הוא צמחוני זה לא נותן הכשר לבעל החנות לרמות אותו בצורה חוקית כאשר הוא מוכר לו מוצר צמחוני תעשייתי הזהה למוצר צמחוני תעשייתי זול יותר הנמכר בסופר הרגיל.
 
ההבדל היחיד בין המוצרים הוא המיתוג שלהם. מוצר רגיל מהסופר ממותג כמוצר תעשייתי מאיכות ירודה המזיק לבריאות ואילו מוצר הנמכר בחנות טבע ממותג כמוצר בריא, אבל למעשה שניהם אותו הדבר. ואם יש איזו תועלת למוצר התעשייתי מחנות הטבע, התועלת הזו היא זניחה ביותר ולמעשה בטלה ומבוטלת בהתחשב בכך שמדובר במוצר תעשייתי המכיל מרגרינה ושמן צמחי מזוכך. בריאות זה לא, אבל רווחים מבורותם של הצרכנים התמימים זה כן ובגדול.
 
אני באופן אישי מעדיף כבר לקנות בסופר הרגיל מאחר ואני יודע שבסופר הרגיל לא מנסים לדחוף לי בכל הכוח מוצרים תעשיתיים בתחפושת ובמיתוג של מוצרים בריאים.
 
ואגב, כמעט את כל המזון האורגני שמוכרים בניצת הדובדבן ובחנויות הטבע המתחרות, מוכרים כיום גם בסופרים הרגילים.
לצפיה ב-'הצרכנים התמימים יפלו גם במכמונות הסופר הרגיל'
הצרכנים התמימים יפלו גם במכמונות הסופר הרגיל
12/04/2017 | 22:38
1
18
אני מציעה לך להקים חברת ליווי ותמיכה לצרכן התמים בה תבדוק עבורו את סל הקניות והיכן כדאי לא/כן לרכוש
ואם אתה רוצה להתהדר עוד עשה זאת בהתנדבות ובא לציון גואל
לצפיה ב-'הסופר הרגיל לא מציג את המוצרים שלו בתחפושת של מוצרים בריאים'
הסופר הרגיל לא מציג את המוצרים שלו בתחפושת של מוצרים בריאים
13/04/2017 | 00:07
12
ובסופר הרגיל ניתן למצוא מוצרים טבעיים ואיכותיים ביותר (לא אורגניים) שניתן רק לחלום עליהם בחנויות הטבע. וזאת בנוסף למוצרים אורגניים שנמכרים כיום בהרבה סופרים רגילים.
 
לחנות הטבע הולכים לקנות רק את הדברים האיכותיים שלא ניתן למצוא בסופרים הרגילים. והעוגיות שמוכרים בחנויות הטבע בישראל זה הדבר הכי לא איכותי שיכול להיות.
לצפיה ב-'הבעיה היא ההגדרה והציפיה שלך שהחנויות הנ״ל ימכרו רק אורגני'
הבעיה היא ההגדרה והציפיה שלך שהחנויות הנ״ל ימכרו רק אורגני
12/04/2017 | 21:19
17
אני לא חושבת שאף חנות כזו מגדירה עצמה מוכרת *רק* מזון אורגני, אלא *גם* מזון אורגני, ומנסות למתג עצמן כחנויות למוצרי בריאות ולאו דווקא אורגני (גם על זה אפשר להתווכח... למשל - חלק ממוצרים דלי סוכר הם עשירים בממתיקים מלאכותיים שאינם בריאים במיוחד, מוצרים טבעוניים אינם בהכרח בריאים יותר - זה תלוי במוצר... ועוד).

שאר הטענות שלך בעיני פחות רלבנטיות כי אין לי שום ציפיה שחנות תפריד מוצרי אורגניים מלא אורגניים, ושהיית המוצרים הארוזים על מדף בסמיכות זה לזה לא גורמת למוצרים האורגניים להיות ״ לא טהורים״. אני לא חושבת שיש בכך הטעיה אלא אם כן רשום שכל החנות אורגנית.
אפשר להתדיין הרבה מאד האם אוכל שכן מוגדר כאורגני הוא באמת אורגני והאם יש לכך משמעות בריאותית או לא אבל זה כבר לדיון אחר ואיש הישר בעיניו יעשה.

לכן אין לי אלא להסכים עם מיקי מהי - כצרכנים עלינו לקרוא את התוויות ולהחליט בעצמנו (אלא אם כן על האריזה יש באמת הטעית הצרכן).

לגבי פיקוח - הצחקת אותי על דברים הרבה יותר משמעותיים אין פיקוח במדינה הזו. אין פיקוח על השירות והטיפול בבתי אבות לקשישים סיעודיים, אין פיקוח על מטפלים ברפואה אלטרנטיבית במדינה (ואין רישוי או כל בדיקה בתחום שיכול לגרום לנזק ממשי בידיהם של אנשים חסרי הכשרה או נסיון), ויש עוד הרבה דוגמאות, אז הצפייה שלך שיפקחו מה יושב על המדף היא מוגזמת. עם זאת, אם הבחנת בסימון שהוא הטעיה של ממש של הצרכן, וזה בהחלט יכול לקרות, יש מקום לפנות לרשות להגנת הצרכן,  הם כן פועלים בתחום זה ויש אכיפה במקרים מתאימים.

לצפיה ב-'כל השנה פסח-בתנור עכשיו'
כל השנה פסח-בתנור עכשיו
12/04/2017 | 14:49
37
עוגת תפוחים הפוכה
במחבת טיגנתי פלחי תפוח עבים בסוכר חום קינמון ומעט שמן עד שהסוכר נמס והתעבה

בקערה עירבבתי קוקוס טחון עם קמח תפוחי אדמה וקמח טף, קסנטן גאם ,שמן, שמנת סויה(אפשר במקום חלב שקדים או אפילו מים,אבקת אפיה, תמצית וניל קליפת לימון בנדיבות,סוכר וקומץ מלח.

בתנית הנחתי את פלחי התפוח המקורמלים ואת הקרמל שנוצר לצידן, מעל הבצק ולתנור.
אחרי האפיה אני הופכת את העוגה כך שנוזלי התפוח חוזרים לתוך הבצק

והריח בחינם...

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תרופות סבתא
פורום תרופות סבתא
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ