לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'ספר PDF להורדה - 22 מתכונים טבעוניים לפסח'
ספר PDF להורדה - 22 מתכונים טבעוניים לפסח
30/03/2017 | 20:25
3
מהאתר ״תאבון בריא״
 
 
 
לצפיה ב-'מה עושה אשה ערב נסיעה לחופש?'
מה עושה אשה ערב נסיעה לחופש?
30/03/2017 | 19:27
9
מכינה סיר עמוס קישואים עגולים קטנים כשני כדורי פינג פונג, ממלאה אותם בתערובת אורז מלא ושבבי סויה, מתבלת בהרבה עלי קורנית ,מלח פלפל שחור ורוטב רימונים
מניחה אותם בסיר נמוך ורחב שופעת רוטב סמיך מחבילת גבעולי סלרי, כך וכך משמשים מיובשים, פלפלת טריה חריפה, מעט שמן, שורש כורכום טרי ,מים....
אופה בתנור
משובח
לצפיה ב-'אירוחים חמים ב'
אירוחים חמים ב
( לעמוד שלי בתפוז )
30/03/2017 | 12:43
1
 ביום ג' נארח בפורום דם טבורי את נעמי קדוש, אמה של עמית קדוש שחלתה בלוקמיה וניצלה בזכות השתלת דם טבורי בארצות הברית. נעמי תשיב על כל שאלותיכם בנושא איסוף ושימור דם טבורי בלידה.
 
 אתם מוזמנים לשרשר שאלות כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2529/182058217
 
ביום ד' נארח בפורום אמהות ייחידניות מבחירה את ד"ר יגאל מדג'ר, אורולוג מומחה ומנהל בנק הזרע אסותא סופרם, שישיב על שאלותיכן בנושא תרומת זרע.
 
 מוזמנות כבר עכשיו להעלות את שאלותיכן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/34/182065372
 
לצפיה ב-'ליל הסדר'
ליל הסדר
28/03/2017 | 18:13
2
43
אז אני סידרתי לי סוג של פטור
טסה בששי בבוקר ,שבה בראשון שלפני הסדר...
משאירה רשימת המלצות- מה שיכינו יכינו וזהו
לא מתערבת

מה אצלכם?
לצפיה ב-'שיחקת אותה! '
שיחקת אותה!
28/03/2017 | 23:47
1
30
כל שנה אני מכריזה שבשנה הבאה אני נוסעת... ועוד לא קיימתי! בלי נדר בשנה הבאה.
אנחנו ממשיכים במסורת של סדר טבעוני, עם הצלחת הטבעונית, קניידלך טבעוניים...
נראה לי שאני יחידה במשפחה שאוהבת מצות! מחכה להן מאד
תיהני בחופשה! מחכה לשמוע על מסעדות טבעונות.
לצפיה ב-'אצלנו הנותרים בבית'
אצלנו הנותרים בבית
29/03/2017 | 09:55
32
יכינו טבעוני
המארח יכין מה שהוא רוצה שאינו טבעוני
רוב המנות תהיינה טבעוניות
 
מצות לנטול גלוטן זו בעיה קשה בגלל הפרורים, אני מקווה שנצליח במשימה לשמור עליו מאלה
לצפיה ב-'אפשר לערבב עדשים ירוקות עם שחורות?'
אפשר לערבב עדשים ירוקות עם שחורות?
28/03/2017 | 10:54
3
31
התכוונתי להכין תבשיל עדשים אדומות ומצאתי במקרר קצת שחורות (קטנות) וקצת ירוקות (די גדולות).

השאלה היא האם שני הסוגים מגיבים דומה לבישול?

בעקרון אני מטגן בצל + קצת אוקרה ואז מוסיף את העדשים (לאחר השרייה של כשעה במים רותחים) + מים. מוסיף תיבול כהנה וכהנה (כורכום וקרי קצת דומיננטים).

על הצלחת אני מניח את הנ"ל על אורז....






לצפיה ב-'טוב, נראה שאין בעיה...ערבבתי השריה משותפת....'
טוב, נראה שאין בעיה...ערבבתי השריה משותפת....
28/03/2017 | 11:45
2
23
תיכף נכנס לטיגון הבצל ויאללה...הריח הטוב....
 
 
לצפיה ב-'בהצלחה נקרא מבטיח'
בהצלחה נקרא מבטיח
28/03/2017 | 18:10
1
8
לצפיה ב-'יצא אחלה'
יצא אחלה
28/03/2017 | 20:50
5
לצפיה ב-'מה אוכלים בשבת?'
מה אוכלים בשבת?
24/03/2017 | 20:16
1
55
אצלנו מאפה חצילים ופלפלים שניצלו על מחבת וקרם טופו שנטחן עם עגבניות ופלפל חריף

קציצות חובזה מהגינה עם שבבי סויה ות"א

קדרה עם שעועית ירוקה,גרגרי חומוס, בצל ירוק ושום ירוק.

חצאי תפוחי אדמה אפויים במלח גם

פשטדה של בצק פריך נ"ג ממולא בממרח קשיו ותרד

חומוס, טחינה, מטבוחה

סלט חסה מהגינה עם אבוקדו בצל ואגסים

מרק פטריות בחלב קוקוס עם תועפות קורנית

לקינוח ממרח שוקולד עשיר תוצרת בית על בסקויטים או קרקר נ"ג

לצפיה ב-'ככה זה נראה'
ככה זה נראה
24/03/2017 | 23:00
52
לצפיה ב-'במסגרת חיסולי חמץ מצאתי שתי חבילות של אטריות מרובעות'
במסגרת חיסולי חמץ מצאתי שתי חבילות של אטריות מרובעות
22/03/2017 | 13:07
7
45
אין לי מושג מה התכוונתי להכין מהם! ולמה שתיים?
אולי כרוב עם אטריות?
אם יש לכם רעיון מגניב או אפילו לא מגניב, אשמח לשמוע וליישם!
 
לצפיה ב-'אטריות מרובעות?'
אטריות מרובעות?
22/03/2017 | 16:30
4
65
זה המרובעות של אוסם צהבהבות כאלה?
פשטידה, מתוקה עם קינמון סוכר חום צימוקים
מלוחה עם ירוקים מקוצצים שמרי בירה וגבינות טבעוניות מגוררות
 
מרק ירקות צח עם אטריות- אצלנו תמיד הולך
לצפיה ב-'נשמע מעולה, נראה לי שאלך על 1 מכל 1 '
נשמע מעולה, נראה לי שאלך על 1 מכל 1
23/03/2017 | 10:23
3
11
לצפיה ב-''
23/03/2017 | 14:01
5
לצפיה ב-'בינתיים: המלוח מהמם!'
בינתיים: המלוח מהמם!
24/03/2017 | 12:07
1
30
עם גבעולים ועלים של סלק. חבלז!
עכשיו אני מתלבטת אם להכין עוד אחד כזה או לנסות גם מתוק
לצפיה ב-'איזה כיף!'
איזה כיף!
24/03/2017 | 16:07
17
אני מעדיפה מלוח אבל את מכירה את בני ביתך, לכי לפי זה
לצפיה ב-'במטבחנו גל אפיה'
במטבחנו גל אפיה
22/03/2017 | 16:33
1
49
היום שלוש תבניות לחמניות עם קרום פריך ותוך רך, תערובת של סולת קמח חיטה מלאה קמח סורגום וקמח אמרנט
 
כיכר לחם נ"ג מקמח טף קמח ת"א קמח תירס גס זרעי חמניה ודלעת
 
חוצמזה כמויות החמץ כאן בבית מראש לא גדולות ומראש נמצאות במדף ייחודי בפריזר
לצפיה ב-'בלי גלוטן משובח'
בלי גלוטן משובח
22/03/2017 | 17:57
48
לפי הזוללים ממנו
לצפיה ב-'מחקר: צריכה קבועה של ירקות ופירות עשויה להפחית את הסיכון ...'
מחקר: צריכה קבועה של ירקות ופירות עשויה להפחית את הסיכון ...
20/03/2017 | 19:28
1
38
 
מישהו יודע אם הכתבה נאמנה למציאות ? האם שווה להפיץ או שיקטלו את האמינות של המחקר?
 
קצת ציטוטים:
 
ממצאי המחקר שערך Imperial College London, עשוי להרתיע שניים מתוך שלושה מבוגרים, המתקשים גם כך להתמודד עם ההמלצה לצרוך מדי יום שלוש או ארבע מנות של פירות וירקות, ואוכלים בקושי עגבניה בתוך כריך ארוחת הצהריים, תפוח אחד וכמה כפות אפונה בארוחת הערב.
 
החוקרים מצאו שצריכת 200 גרם ביום של פירות וירקות, המהווים כשתיים וחצי מנות ממוצעות של 80 גרם כל אחת, תורמת להוריד את הסיכון ללקות במחלות לב ב־16%, להוריד את הסיכון לשבץ ב־־8% ואת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם ב־13%, את הסיכון ללקות בסרטן ב־4% ואת הסיכון למות בגיל מוקדם ב־15%.
 
לא לכל הפירות והירקות יש ערך שווה. המועילים ביותר למניעת מחלות לב ושבץ הם תפוחים ואגסים, פרי הדר, ירקות עלים ירוקים כתרד, חסות ועולש וירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי, כרוב וכרובית. ואולם, כדי לצמצם את הסיכון ללקות בסרטן, התפריט צריך לכלול גם ירקות ירוקים כשעועית ירוקה וירקות כתומים וצהובים כפלפל וגזר.
 
החוקרים לא מצאו הבדל בהשפעה המגוננת של פירות וירקות טריים, לעומת מבושלים.
 
הניתוח שהתפרסם בכתב העת International Journal of Epidemiology, התבסס על תוצאות 95 מחקרים שכללו כשני מיליון בני אדם, מתוכם הם העריכו 43 אלף מקרים של מחלות לב, 47 אלף מקרים של שבץ, 81 אלף מקרים של מחלות לב וכלי דם, 112 אלף מקרים של סרטן ו־94 אלף מקרי מוות.
 
לצפיה ב-'לא חיפשתי את המקור (שזה מה שצריך לעשות) אבל...'
לא חיפשתי את המקור (שזה מה שצריך לעשות) אבל...
22/03/2017 | 13:05
28
אני בגישה שהשכל הישר (שלי...) אומר שכדאי לצרוך פירות וירקות ושזה בריא. ושמומלץ למעט ככל האפשר במזון מתועש, גם טבעוני.
נראה לי גם שאין כ"כ מה להשוות בין הרגלי אכילה באנגליה, שם לא בעייה למצוא אנשים ש"אוכלים בקושי עגבניה בתוך כריך" לבין הרגלי אכילה בארץ. בכ"ז פה סלט זה די חלק אינטגרלי בתפריט של רוב האנשים. 
לצפיה ב-'בישול לפני שבת'
בישול לפני שבת
16/03/2017 | 16:50
3
67
חברה מיפן הגיע לביקור
לתנור הכנסתי קדרה עם קינואה לבנה עדשים צהובים הודים ואורז בסמטי ביחס שווה, אחרי ששרו כמה שעות במים.
תיבלתי בשורש כורכום טרי שגידלנו בגינה, רוטב סויה ללא גלוטן, פלפל שחור גרוס, כמון, שמן זית.
טעים שאין לתאר.

במחבת כבדת תחתית הנחתי פרוסות בצל עבות מעל פרוסות תפוחי אדמה שטופים היטב אך בקליפתם ומעל בטטות כנ"ל.
מלח פלפל שחור גרוס טימין יבש מעט שמן. צליתי יחד.

אבוקדו בשל היטב מנוקה מכל מה שצריך עם שום מיונז טבעוני מלח פלפל שחור- במעבד מזון למשחה חלקה. מעט שמרי בירה לעבות. בצל ירוק קצוץ דקדקדק.

קוביות טופו קדיתא מעורבבות בשמן מתובל בתבלינים ים תיכוניים. במחבת.

חומוס תוצרת בית ופיתות קנויות.

לשבת? זה מחר
לצפיה ב-'מגניב שאתם מגדלים כורכום לבד!'
מגניב שאתם מגדלים כורכום לבד!
17/03/2017 | 14:32
1
41
בכלל הגינה שלך נשמעת משו-משו

אני בחיסולי חמץ, אלו השבועות האהובים עלי! תבשיל ענק מקישואים, פלפל, בטטה, תירס, עדשים (מבושלות, מהפריזר). מבושלים בממרח תאילנדי מהפריזר ומעט חלב קוקוס. לא ייאמן כמה שזה טעים. בממרח התאילנדי יש הרבה לימונית ואני לא זוכרת מה עוד! קצת חריף, אבל לא יותר מדי
בתנור תחתיות ארטישוק קפואות מהפריזר -פרוסות, עם מעט שמן זית והרבה אורגנו.
במקביל חלות וקובנה.ומשהו עם תפוחי עץ. ושאריות של מלית פרג
לצפיה ב-'יש כאן צמד ששוקד על גידול ביתי'
יש כאן צמד ששוקד על גידול ביתי
18/03/2017 | 18:46
35
גם זנגויל
עגבניות מלפפונים חצילים שורש סלרי פטרוזיליה כוסברה פלפלים רגילים וחריפים
סלק צהוב קלרבי...
לאט לאט גן הירק מתרחב אבל עדיין לא די בו למלא כל צרכנו.
לצפיה ב-'לכבוד שבת'
לכבוד שבת
18/03/2017 | 18:53
38
הוספתי מטבוחה מתובלת היטב
 
סלט חסה מהגינה עם קוביות תפוחים מטוגנות בבליל תבלינים ,אפונה זעירה שטופה במסננת ללא בישול וזרעי דלעת וחמניה קלויים במחבת
 
קציצות משבבי סויה ושורש סלרי ובטטה מגורדים על פומפיה, מונחות על מצע פטריות וגבעולי סלרי קצוצים דקדק. יצאו נפלאות.
 
נתחי טופו אפויים בתערובת ירקות קצוצים דק-בצל לבן קישואים גזר בצל ירוק, רוטב סויה נ"ג שמן שומשום ומעט מעט סילאן
 
טחינה
 
פרוסות חציל מפוספס על מצע פרוסות בצל ומעל שכבה של עלי אזוב ועליה  שקדים טחונים עם הרבה שום ומלח. לקראת הסוף ערבבתי. הטענה היתה שיש לזה ארומה בשרית...
 
אורז נשאר לנו די מהיום הקודם וגם חומוס
 
לקינוח אפיתי רבעי תפוחים מקולפים עם תערובת שקדים אגוז מלך סוכר חום וקינמון עם מעט שמן קוקוס. ללקק את האצבעות

 
לצפיה ב-'חג שמח לירושלמים, אצלנו כבר חזל"ש'
חג שמח לירושלמים, אצלנו כבר חזל"ש
13/03/2017 | 10:15
1
52
בפעם הראשונה מזה עשרות שנים אשכרה התחפשתי, בקטנה... ולהפתעתי היה ממש כיף. בתל אביב היו תחפושות מושקעות להפליא. 
הכנתי אוזני המן ארבע פעמים. מפעם לפעם זה נהיה קל יותר, הקטע של הקיפול. והתגובות הנלהבות מצדיקות את ההשקעה.
 
אני מתחילה לחשוב על פסח ובשבועיים הקרובים יהיה פה פסטיבל דגנים וקמחים! החודש החביב עלי!
לצפיה ב-'עוד חודש לא?'
עוד חודש לא?
13/03/2017 | 21:21
44
אני מתכננת נסיעה עם המתגייסת התורנית אצלנו,שמונה ימים לתפוח הגדול
הצטיידנו ברשימת מבעדות טבעוניות עם המלצות שאני מקווה שיתבררו כאמת לאמיתה כי הן מאד בעד
פסח, הו פסח עוד גדול עלי אני שבה יומיים לפניו ואז אבשל לחג
קניות יערכו לפני
כשר לפסח בבית שבעיקרון נטול גלוטן זה קל, הגלוטן מראש מונח שבמקום ייעודי לו ולא בכל מקום ככה ש...
 
ליל הסדר נראה כחלום רחוק כשאת מצויידת בשמיניסטית בתקופת מבחנים ופרויקטים של סיום ...
אורחים בכל מקרה יהיו מעטים, אולי ארבעה, בקטנה עבורינו
לצפיה ב-'"המדעניות פורצות הדרך מישראל - שנשכחו"'
"המדעניות פורצות הדרך מישראל - שנשכחו"
09/03/2017 | 06:02
1
79
כתבה מ YNET שלא דומה לכתבות מ YNET - לרגל יום האשה הבינ"ל.
כתבה מרתקת מבית היוצר של מכון דוידסון במכון ויצמן שמראה שיש גם דברים טובים בארץ הזאת.
 
[אגב, קלמנטינות "אור" שנזכרות בכתבה, ממלאות בשעה זו את השווקים. מומלצות בחום.]
לצפיה ב-' מעניין מאד!'
מעניין מאד!
10/03/2017 | 14:45
23
וממש לא דומה לכתבות של וינט.
לא חושבת שטעמתי או ראיתי קלמנטינות אור, אבל עכשיו בהחלט אחפש
לצפיה ב-'מתכון לכרוב ממולא בכל טוב '
מתכון לכרוב ממולא בכל טוב
08/03/2017 | 20:00
74
היי,
לינק למתכון המלא כולל מדריך מצולם:
 
תהנו
לצפיה ב-'היי - אשמח לעזרה :).... מחפשת מסעדה ידידותית לצמחונים...'
היי - אשמח לעזרה :).... מחפשת מסעדה ידידותית לצמחונים...
08/03/2017 | 13:17
2
50
שלומות 

אנחנו צמחונית + שני אוכלי כל.... ואני מחפשת מסעדה באזור השרון (+ צפון ת"א) שיש גם בשר וגם יותר ממנה אחת או שתיים של מנות צמחוניות... 
עדיפות למשהו כמו סבסטיאן למשל, או סגנון אמריקאי.
[את אגדיר מכירים ואוהבים, רוצים לגוון]
 
המון תודה לעונים, 
לגרטה
לצפיה ב-'מסעדות '
מסעדות
08/03/2017 | 14:38
1
85
אמנם אני תל אביבית אבל אין לי מושג! אני יודעת שבאמורה מיו האיטלקיץ (אבן גבירול) יש מנות שאפשר לטבען והרבה הבנה מצד הצוות (הכינו לי שם פיצה טבעונית מעולה פעם), בבראסרי (ג"כ אבן גבירול) יש שתי מנות טבעוניות, אחת מהן מעולה לגמרי - לפחות היתה לפני שנה, שזו הפעם האחרונה שישבתי שם.
את הסגנון שאת מדברת עליו אני לא מכירה בכלל. יש בתפוז פורום ביקורת מסעדות, אולי שם ידעו יותר? בהצלחה
נ"ב אם בא לכם לנסות רק טבעוני, באתר באליגם יש עכשיו קופונים ממש משתלמים למסעדה הנפלאה ננוצ'קה. לקחתי לשם הרבה לא-טבעונים וכולם נהנו מאד.
לצפיה ב-'תודה על הטיפים !'
תודה על הטיפים !
08/03/2017 | 19:24
30
מאחר ואנחנו באיזור השרון ויש לנו עוד פעילות לפני א. הערב אז מעדיפים להישאר כאן.
על ננוצ'קה שמעתי, והיא אכו דורשת ביקור.
 
בפורום ביקורת מסעדות שאלתי.... ממתינה :).
 
 
לצפיה ב-'מרגישים את הסופ"ש? אני סופרת את הדקות!'
מרגישים את הסופ"ש? אני סופרת את הדקות!
08/03/2017 | 09:37
1
50
ומנסה לחשוב על משלוחי מנות. כבר חילקתי אוזני המן וקרקרים - אנשים עפו עליהם (א-פרופו פרופגנדה טבעונית - דרך מעולה).
הבוקר הכנתי גליליות מבצק שקדים במלית תמרים ובמלית פרג
בתכנון לחמים וגם פאי או שניים לשבוע הבא, לכבוד יום הפאי.
 
לצפיה ב-'משלוחים הועברו'
משלוחים הועברו
12/03/2017 | 19:52
29
בסוף העברנו
לחמניות שנאפו על הבוקר שכללו קוואקר קמח מלא וסילאן
עוגת קרם טופו פרורים בצינצנות
עוגיות פקאן קמח מלא ושומן קוקוס, פריכות עם זילופי שוקולד
קציצות ירקות מקדמיה ועדשים מטוגנות ואחר אפויות ברוטב לימון
ממרח טופו עם הרבה עשבי תיבול עונתיים
זיתים בכבישה ביתית
קונפיטורות לפי המצאי על המדף בכל משלוח מפרי אחר
כדורי עוגיות שקדים נג טבולים בזיגוג שוקולד
 
והחלטתי שדי בזה
 
חג שמח לכולם
 
 
לצפיה ב-'גם אצלכם שבת?'
גם אצלכם שבת?
03/03/2017 | 23:00
3
83
אחרי הכנת שלושה קג לחמניות ,שני קג חומוס, שתי עוגות שוקולד עם קרם עשיר
שלושה קג סלט פסטה עם קוביות טופו ומגוון ירקות ועוגת תפוזים ושוקולד לבן
וכל מני ארוחות בוקר לגמד ענק
קצת נמאס לי לתכנן מה יאכלו כאן
אבל אז הודיעו שאורחים מגיעים

הונפקו
שלושה קישואים עגולים גדולים ממולאים באורז שבבי סויה והרבה כורכום מהגינה מגורר, אפויים ברוטב עגבניות עשיר עם הרבה סלרי

פשטדת פטריות עם גבינת טופו ואטריות לזניה אורז

פרוסות חצילים במיצלימון מייפל שום וג'ינגר טרי

סלט עגבניות בשלושהה צבעים עם רוטב ירוקים טחונים

מרק ירקות מעובה בירקות שורש מגוררים

אורז אפוי

פרוסות דקות ופציחות של תא ובטטות בתנור

קוביות טופו ברוטב אסיאתי שחום

קציצות כמה סוגי סלק שורש סלרי ובצל

קציצות שיירי מלית הקישואים ובשר הקישואים עם עלי קורנית טריים מהגינה

טחינה

לחמניות שהוקפאו מההן שהוכנו באמצע השבוע להקשר אחר

סלט ירקות שורש בקוביות קטנות עם שקדים מלוחים

לקינוח עוגת תפוזים שוקולד לבן ופס שוקולד בחושה עם קרם כמו שנאפו במהלך השבוע
לצפיה ב-'וואו, את יכולה להאכיל גדוד!!!'
וואו, את יכולה להאכיל גדוד!!!
04/03/2017 | 16:46
38
אצלנו בקטנה:
מאפינס פיצה
סלט פסטה
סלט כרובית חיה הפירורים עם רוקט ושבבי שקדים מוקפצים, עם ויניגרט הדרים לימון שמן זית חרדל ומייפל.
קציצות עדשים - מה שנשאר
עלי גפן מאתמול שנקנו בחומוסיה הקרובה
קציצות כרובית וקצת ברוקולי עם טחינה גולמית ותיבול ארומטי, בתנור.
מוקפץ אסייתי ברוטב סאטה

לקינוח -
מה שנשאר מכדורי רפאלו של מיקי כולם זללו
תותים בלי כלום - הכי טעים!
פלחי פומלית (לאבא שלי יש תחביב לפרק פומליות, הוא שולח כמויות מטורפות של פומלית במיץ, יאמיייי!)

לצפיה ב-'נשארו שאריות? '
נשארו שאריות?
06/03/2017 | 00:07
1
38
אצלנו בעבודה גם יצאו במבצע גמד-ענק במסגרת אבל למרבה המזל ההשתתפות וולונטרית! אז לא נרשמתי.
אני לגמרי לא מתחברת לרעיון גמד-ענק!
בכל אופן מחר יש לנו ישיבת סיכום פרוייקט, ולכבודה הכנתי אוזני המן בקטנה, וקצת קרקרים משיבולת שועל. כל מה שנותר הוא לרחוץ כלים, מלאכה שאני לא ככ אוהבת.
לצפיה ב-'פחח'
פחח
06/03/2017 | 19:24
37
שתי פרוסות אחרונות של חצילים התחמיץ הונחו היום באחד הכריכים
 
אתמול כבר סיר אורז עם גרגרי חומוס וקוביות סלק לבן
 
היום כבר ראש כרובית פרוס דקדק עם הרבה שמרי בירה ומעט שמן זית -בתנור
קוביות טופו במשרה ריבת משמש סויה ובצל פרוס גם בתנור
 
קציצות מחבילה עצומה של תרד,שקדים ושני תפוחי אדמה הונחו על מצע ירקות מאודים-קוביות סלק סגול,רצויות פלפלים צהובים שני צרורות גדולים של בצל ירוק מקוצץ וכמה עגבניות ירוקות מיץ . נחטפות.
לצפיה ב-'משלוחי מנות'
משלוחי מנות
02/03/2017 | 21:33
2
70
אתם מחלקים?
אנחנו מוציאים מדי שנה משלוחים לחברים שגרים קרוב ולשכנים
זו הזדמנות מהממת לעשות יחסי ציבור גם לנו וגם למזון הטבעוני

בעיקרון אנחנו נותנים אוכל ממש אם כי לא מקפחים את הצד המתוק
נניח בשנה שעברה היו קציצות סלק צהוב אפויות ברוטב לימוני, טחינה ירוקה, סלט חצילים במיונז טבעוני, מטבוחה, לחמניות ,אזני המן ועוגת "גבינה" פרורים אישית בצינצנת לזה הוספנו גם ריבה  בכלים קטנים ייעודיים.

השנה טרם הוחלט
מה אצלכם?
לצפיה ב-'נשמע טעים מאד משלוח מנות שווה ביותר שהייתי שמחה לקבל'
נשמע טעים מאד משלוח מנות שווה ביותר שהייתי שמחה לקבל
02/03/2017 | 22:25
36
אני לא שולחת בשנים האחרונות מחוסר זמן.
הייתי מצרפת גם ממרח שווה בצנצנות קטנות.

אגב , כדורי רפאלו נחלו הצלחה כבירה ונטרפו.
לצפיה ב-'נראה לי שהשנה'
נראה לי שהשנה
07/03/2017 | 10:36
27
נכין כמה ק"ג לחמניות
ממרח טופו עם עלי תיבול טריים
מטבוחה
ריבות
צינצנות אישיות של עוגת ממרח טופו פרורים
זיתים מעשה בית
כמו כבד קצוץ מטופו ובצל מטוגן
שוקולד
אולי עוגיות שבלולי בצק פריך קינמון וסוכר חום
לצפיה ב-'שאלה על תיבול'
שאלה על תיבול
28/02/2017 | 14:29
7
88
אקדים ואומר שאני לא צמחונית ולא טבעונית אלא אומניבורית. עם זאת, המשפחה שלנו ממעטת בצריכה של מוצרים מהחי בכלל ושל בשר בפרט, בעיקר מטעמים בריאותיים וסביבתיים. ועכשיו לשאלה. אני מבשלת הרבה מרקים ותבשילי קדירה, שמכילים רכיבים מן הצומח בלבד: ירקות, עשבי תיבול, שורשים, קטניות, דגנים וכו'... אבל רוב התיבול, נכון להיום, מגיעים מצירים בשריים למיניהם, כך שהתוצאה הסופית היא מן הסתם לא צמחונית ולא טבעונית. ניסיתי להפחית את השימוש על ידי: בישול ביין (יצא מתוק ואף אחד בבית לא אהב), בישול בבירה בהירה וגם בגינס כהה מאוד (יצא מריר ובכנות די מגעיל), חלב קוקוס (נחמד, אבל לא השפיע משמעותית על הטעם, בעיקר גרם לכל דבר לצאת סוג של אסייתי), וציר ירקות עם כמות אדירה של עשבי תיבול ותבלינים (שוב, נחמד, אבל לא קיבלתי טעם עמוק ועשיר). אז מה הסוד? איך מתבלים מרקים ותבשילי קדירה בלי שום מרכיב מהחי ועדיין מקבלים רובדים של טעמים עמוקים? אני תמיד משתמשת בשפע של תבלינים, עשבי תיבול וירקות שורש, כך שלא נראה לי ששם הפתרון... רעיונות? 
לצפיה ב-'לא בטוחה מה השאלה. טעם זה עניין אישי'
לא בטוחה מה השאלה. טעם זה עניין אישי
28/02/2017 | 14:37
48
אני למשל מאד אוהבת להרגיש את הטעם של המאכל עצמו בלי "להסוות" אותו ברבדים של טעמים. 
אבל אם את משתמשת ב"שפע של תבלינים עשבי תיבול וירקות שורש" ולא טעים לך, אז ההצעה שלי היא: להשתמש רק בתבלינים טריים שאת טוחנת לבד - מאז שעברתי לעשות זאת לכל התבשילים יש טעם אחר לגמרי. למשל, באוכל הודי, ברגע שמפסיקים להשתמש באבקות קארי קנויות, לכל דבר יש טעם מהמם, טרי.
ועוד דבר: אני מצאתי שכשהפחתתי מלח, למרות שבהתחלה היתה תקופה שעל כל דבר חשבתי "חסר מלח" - עם הזמן גיליתי את הטעמים האמיתיים של המאכלים ועכשיו אני לא סובלת יותר מדי מלח. בהצלחה ובתיאבון
 
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
28/02/2017 | 14:40
53
את יכולה לרסק חלק מירקטת השורש לתוך המרק
את יכולה להשתמש באבקת מרק בטעם עוף ללא מונסודיום של קנור
את יכולה להכין רביכה ולתוכה להוסיף תיבול בנדיבות
את יכולה לעבות בקטניות כמו עדשים כתומים או צהובים. כרשה כשמוסיפים ממנה הרבה וקוצצים היטב מעבה מאד את המרק
חמאת בוטנים עם פלפל חריף טחון פנימה ומעט מים נותנת רוטב מסמיך לא רע בכלל עם טעם חזק. גם שקדיה. גם חרדל-השבוע השתמשתי בחרדל  מעורבב בריבת מישמש ומיץ לימון עם בצל קצוץ פנימה כדי לחתבל גושי טופו אפויים בקדרה יצא מצויין.
אני לא יודעת למה את מצפה אבל הסמכה פלוס תיבול נכון נותנת ארומה בשרית עם מרקם.
תבלינים רלבנטיים- כמון,קינמון, כורכום, קארי, פלפל שחור, מוסקט ושילובים בינהם.
גם פפריקה מתוקה וחריפה, שום, בצל מטוגן, סלרי מגורר יתנו תוצאה מכובדת.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'אני דווקא מבינה את השאלה שלך'
אני דווקא מבינה את השאלה שלך
28/02/2017 | 16:35
1
54
שני דברים שעוזרים לי להשיג את הטעם שאת מחפשת (אם כי טעם של מרק עוף לא תשיגי):
קודם כל בישול ארוך של הירקות. לא רק עד שמתרככים - פשוט לבשל הרבה. כל אותם ירקות שורש ותיבול שהשתמשת בהם - רק בבישול ארוך. כמו שחמין מקבל טעם עמוק בגלל הבישול הארוך, כך גם מרק ירקות.
הדבר השני - חוואייג' למרק. מרק ירקות בתיבול לא רק של מלח ופלפל, אלא חוואייג' למרק, קצת כמון, קצת כורכום, הרבה פלפל שחור. אולי לא הטעם שאת רגילה אליו, אבל מאד טעים ועשיר.
ומסכימה עם מיקי שגם הסמכה תעזור, בכל אחת מהשיטות שהיא הציעה, כי הבעיה במרק ירקות, במיוחד כזה שלא בושל הרבה, שהוא באמת יכול להרגיש קצת דליל ומימי, אז פשוט להסמיך קצת. אם את טוחנת חלק מהמרק ואז גם מוסיפה כמה כפות בורגול דק (שגם מוסיף עמילן שמסמיך), לא תחושי את התחושה הזו.
לצפיה ב-'מסכימה לגבי הבישול של ירקות, אני גם "מקרמלת" (או איך שזה לא '
מסכימה לגבי הבישול של ירקות, אני גם "מקרמלת" (או איך שזה לא
01/03/2017 | 00:50
37
נקרא בעברית) את הירקות בשמן וזה מוציא מהם טעמים יותר מבישול "סתם (לדעתי).
לצפיה ב-'אם אוהבים אצלכם פטריות, לדעתי הן מעשירות מאד את הטעם'
אם אוהבים אצלכם פטריות, לדעתי הן מעשירות מאד את הטעם
01/03/2017 | 00:53
1
41
ולמרקים\תבשילי פטריות אני מוסיפה גם רוטב סויה ש"משלים" לי את התיבול.
(ניתן לקנות רוטב בהיר שלא מקלקל את הצבע)
לצפיה ב-' וגם את המרקם'
וגם את המרקם
01/03/2017 | 13:59
30
פטריות מטוגנות עם הרבה בצל טחונות גס מעניקות מרקם בשרי רב טעם לקציצות וגם למרק
לצפיה ב-'תודה רבה לכולם על הרעיונות!'
תודה רבה לכולם על הרעיונות!
05/03/2017 | 11:57
3
לצפיה ב-'נהינו שליחי טבעונות מן שכאלה'
נהינו שליחי טבעונות מן שכאלה
28/02/2017 | 10:49
1
74
כי בכל ארוע בית ספרי או קהילתי אנחנו מביאים את הטבעוני שלנו
וכבר מחכים לאלה
 
אז היום התחיל בגמד ענק אצל הצעיר שהכין בלילת פנקייק אתמול והבוקר טיגנתי
ממרח שוקולד טבעוני מהמם
תותים חתוכים
מיצתפוזים סחוט
וסירופ מייפל אורגני
ההנחיה היתה ארוחת בוקר מתוקה, יש לנו עוד מלוחה וכללי
 
הערב יש מופע סיום של האמצעית שרוקדת
בצק ללחמניות במתיקות עדינה, גרגרי חומוס לממרח ביתי ו... אני לא יודעת
לכתחילה חשבתי על סלט פסטה אבל לא מתחשק לי לטגן בכמויות כאלה עכשיו אני חושבת על שתי עוגות אינגליש או פשטדה אחת אבל אין לי שום רעיון ומהצד מאיימות עלי מטלות שאינן קשורות וצריכות להתבצע...
 
 
לצפיה ב-'בסופו של דבר'
בסופו של דבר
28/02/2017 | 14:33
51
שתי תבניות אינגליש קייק לפי המתכון הזה שהכנתי פעם וחצי ממנו
http://www.haaretz.co.il/food/recipes/1.2936043 והמרתי חלק מהשמן בחמאת קקאו מומסת ואת השוקולד המסתי לתערובת ,העיסה יצאה כמו מוס שוקולד בחיי, נראה מה יקרה אחרי אפיה. הן בתנור
לצפיה ב-'ולשבת?'
ולשבת?
25/02/2017 | 01:37
12
84
אורחים
אז מה היה לנו?
סלט חצילים במיונז ביתי עם ירוקים ושום

גלילות חצילים במלית ממרח טופו גבינתי עם הרבה אזוב טרי ברוטב ירוק עם נענע

מרק עגבניות ותפוחי עץ חריף

סלט שורשים חורפי-צנונית,לפת, קולרבי, בצל סגול עם מיצלימון ומיץ קלמנטינות מלח

קישואים עגולים קטנים במלית אורז בסמטי ושבבי סויה ברוטב סלרי חלב קוקוס חמאת בוטנים סילן ופלפל חריף

קציצות משבבי סויה,אורז גבעולי סלרי ובצל הירקות במעבד מזון מטוגנות ומוגשות עם רוטב חרדל מייפל בצל ירוק

קציצות משעועית שחורה קטנטנה עם כוסברה פטרוזיליה בצל וגזר,קמח חומוס רק מעט, תבלין לסטייק מטוגנות מוגשות עם טחינה והרבה לימון בה

אורז בסמטי אפוי בתנור ללא תוספות

סלט ירקות רב צבע

צלחת אבוקדו עם לימון ומלח

טחינה סמיכה

פודינג שוקולד על בסיס חלב סויה ופודינג לבישול מועשר בשוקולד מריר ושמנת סויה

פודינג תפוזים עם מי זהר

עוגת כמו גבינה מטופו עם זיגוג כמו שמנת מטופו משי




לצפיה ב-'איזה שפע טעים'
איזה שפע טעים
25/02/2017 | 16:01
7
41
אצלנו - התארחנו לרגל יומולדת.
היו הרבה סלטים ופשטידות , הרוב צמחוני או טבעוני.
תרומתי הצנועה מפאת חוסר הזמן - ניוקי דלעת ברוטב שהוכן מבצל סגול ולבן קצוצים מוקפצים בשמן זית, קוביות בטטה, מנגולד קצוץ,  פטריות, בזיליקום, מעט סילאן, מלח פלפל שחור ואנגלי , מעט מוסקט מגורר וקינמון, שום, עגבניה מרוסקת וקצת רסק עגבניות, מעט ממי הבישול של הניוקי, ערמונים קצוצים.

יצא טעים וחוסל.
לצפיה ב-'ארוחת ערב היום:'
ארוחת ערב היום:
25/02/2017 | 20:07
6
45
סלט ירקות

טורטיה עם מבחר ממרחים - אבוקדו, חצילים עם טחינה, טחינה גולמית טעימה, סלט בייבי ירוקים מסוגים , פרוסות עגבניות ומלפפונים חמוצים

מוקפץ ירקות ופסטה עם רוטב סרטה וכוסברה קצוצה

אפונה ירוקה עדינה עם מלח פלפל ושמן זית

ועכשיו מכינה עם קטנתי את כדורי רפאלו של מיקי מהי - מצפים ומחכים לטעום
לצפיה ב-'מיקי יש בעיה עם כדורי רפאלו...'
מיקי יש בעיה עם כדורי רפאלו...
25/02/2017 | 20:34
5
53
הבלילה כל כך טעימה שיש סכנה שנגמור אותה לפני שתהפוך לכדורים

לצפיה ב-'חחח'
חחח
26/02/2017 | 11:48
3
לצפיה ב-' אפשר מתכון?'
אפשר מתכון?
01/03/2017 | 00:54
3
3
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
02/03/2017 | 21:49
2
29

זה מתכון של לפי העין, אז בערך.
שתי חפיסות שוקולד לבן טבעוני(160-200 גרם תלוי במשקל החפיסות) מומס עם 3 כפות שומן קוקוס,
200 גרם עוגיות לוטוס שבורות קטן מורטבות ברבע כוס חלב סויה, חצי כוס קוקוס טחון. מערבבים הכל יחד ומוסיפים רכיבים לפי הצורך, מעט חלב סויה עם העוגיות קשות לחלוטין ולא התרככו כמעה, קוקוס אם רטוב מדי. התערובת צריכה להיות דביקה שכשמקררים ניתן ביד רטובה לקרוץ ולכדר ממנה כדורים אותם טובלים בקוקוס טחון ומניחים בכלי לקרור. עדיך כדורים קטנים כי זה מאד מרוכז
 
שזה טעים שזה מושחת
 
לצפיה ב-'תודה '
תודה
02/03/2017 | 23:28
1
1
לצפיה ב-' שובי לספר איך יצא'
שובי לספר איך יצא
03/03/2017 | 10:58
1
לצפיה ב-'חזרנו מאוחר אחרי מרתון ת"א'
חזרנו מאוחר אחרי מרתון ת"א
26/02/2017 | 10:40
3
49
בן הזוג והבת הגדולה רצו 10 ק"מ, והבת הציבה מגבלה: עד 18:00 חייבים לשבת לאכול, כי היא והחבר שלה עוד צריכים לנסוע למסיבה באיזור באר שבע בערב...
אני בד"כ בשלנית איטית ולא מאורגנת מאד, אבל תוך שעה וחצי תקתקתי:
מרק עגבניות
תפוחי אדמה קריספיים בתנור (שבישלתי קצת קודם כדי שיהיו מוכנים מהר)
מאפה בטטות ופטריות עם שקדיה וקמח שקדים על בסיס בצק עלים קנוי (חבל"ז)
סלט ירוקים מכל טוב מהסל האורגני
ארטישוקים מבושלים וליד רוטב מיונז חריף (שזה בפועל מיונז טבעוני עם רוטב צ'ילי מתוק-חריף)
ועוד הוספתי סלט כרוב וסלט עדשים עם לימון כבוש והמון פטרוזיליה שהיו לי מיום קודם, והייתה ארוחה לתפארת.
לקינוח סחלב על חלב סויה, אבל לזה הבת והחבר שלה כבר לא נשארו...
 
לצפיה ב-' תוכלי לכתוב איך הכנת את מאפה הבטטות?'
תוכלי לכתוב איך הכנת את מאפה הבטטות?
26/02/2017 | 14:10
2
24
והאם נראה לך שיעבוד גם עם בצק פילו?
לצפיה ב-'למה לא? נראה לי שיעבוד עם כל בצק'
למה לא? נראה לי שיעבוד עם כל בצק
27/02/2017 | 09:20
1
45
אני לא מכירה כל כך פילו, אבל נראה לי אחלה. גם בצק פריך קנוי או תוצרת בית יכול להצליח.
מאד פשוט (אין כמויות כי זה תלוי בגודל התבנית שאת עושה):
אפיתי קצת את הבצק מראש עם משקולת אורז
קלפתי ופרסתי דק את הבטטות. כדי להאיץ את התהליך גם ריככתי קצת את הפרוסות במיקרו, אבל זה רק כשקצרים בזמן...
טיגנתי בצל סגול פרוס
טיגנתי קלות פטריות פורטובלו פרוסות
עירבבתי שקדיה עם מים למרקם טחינה, הוספתי קצת מלח ופלפל, וערבבתי עם הבטטות הפטריות והבצל (הוספתי גם כמה עלי טימין טריים מהעציץ בחלון), שיטחתי על הבצק.
מעל שפכתי עוד קצת שקדיה מדוללת, בלי לכסות הכל (שיראו את הבטטות) ופיזרתי קמח שקדים בנדיבות, שנתן להכל קצת קריספיות.
זהו - אופים בתנור עד שקצת מזהיב והבצק מוכן. כמה פשוט ככה טעים. החבר הקרניבור של הבת לקח שלוש מנות...
לצפיה ב-'תודה נראה ונקרא טעים מאד ינוסה בקרוב'
תודה נראה ונקרא טעים מאד ינוסה בקרוב
27/02/2017 | 17:53
20
אולי אנסה בתבניות מאפינס קטנות - מאפים אישיים.
בצק פילו הוא דק וקריספי.
לצפיה ב-'משנכנס אדר מרבים בשמחה!'
משנכנס אדר מרבים בשמחה!
27/02/2017 | 14:40
3
69
יש לי תובנה פילוסופית עמוקה - פורים זה קצת כמו כוסברה או שאוהבים או ששונאים.
אז כוסברה אני אוהבת, ופורים אני ממש לא סובלת! לא את החגיגות ולא את הטקסט הנורא של המגילה... וכו וכו.
חוץ ממשלוחי מנות ואזני המן - שאני מאד מאד אוהבת. זה המתכון המטובען שהיה במקור "אוזני המן של אמא שלי" והוא פשוט מעולה!
פתאום קלטתי שאוטוטו פורים ! אז מה אצלכם? חוגגים? מקפלים אוזני המן? ומה במלית? אצלנו אם אסטה ממלית פרג יפטרו אותי מהמשפחה, אז אני נשארת בתלם.
 
לצפיה ב-'כל שנה כשאת מעלה את הפוסט על אזני ההמן '
כל שנה כשאת מעלה את הפוסט על אזני ההמן
27/02/2017 | 14:57
1
33
מתחשק לי להזמין ממך ולקנות ממך איזה שלושה ק"ג אזני המן טבעוניות עם פרג
לצפיה ב-' שלושה קילו גם לעצמי אני לא עושה'
שלושה קילו גם לעצמי אני לא עושה
27/02/2017 | 16:46
28
אבל אם את בסביבה ונותנת התראה, תקבלי משלוח עם דוגמיות!
לצפיה ב-'התמונה משגעת'
התמונה משגעת
27/02/2017 | 17:51
21
אני לא סובלת את פורים ולא סובלת את הקונספט של אוזני המן אבל לפעמים מכינה עם הילדים.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תרומת זרע
אירוח בנושא תרומת זרע
נארח בפורום את ד``ר יגאל מדג`ר, אורולוג מומחה...
אירוח בנושא תרומת זרע
אירוח בנושא תרומת זרע
נארח בפורום את ד``ר יגאל מדג`ר, אורולוג מומחה...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תרופות סבתא
פורום תרופות סבתא
דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ