לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מה באמצע השבוע בקלחת?'
מה באמצע השבוע בקלחת?
15/02/2017 | 15:12
13
46
אצלנו היום שוב גלילות חציל הפעם מרוחות בממרח כוסמת ירוקה עדשים כתומים שום עשבי תיבול זסט לימון ומעט טחינה גולמית ברוטב יוגורט סויה מיצלימון עלי קורנית טריים ושמרי בירה

תבשיל שכבות-פרוסות בצל דקות עליהן קישואים עגולים פרוסים דק והרבה שמרי בירה ואז עגבניות פרוסות ועליהן טופו פרוס דק ושוב שכבת עגבניות טריות הפעם גם חצי ראש שום קצוץ דקדק מלח פלפל שחור גרוס זרזיף שמן זית. על האש, יצא מלבב.

בתנור חצאי תפוחי אדמה בקליםתם על שמן זית מוברש זרוע מלח ורוד גס.

ראש כרוכית פרוס, מוברש בשמן זית ובזוק מלח ושמרי בירה.

מאתמול נשאר פחות מרבע עוגה בחושה נ"ג עתירת שקדים שבורים גס וחתיכות תפוחים מסוכרים עם קינמון.

מה אצלכם?
לצפיה ב-'הרבה בישולים! וקיצורי דרך גם'
הרבה בישולים! וקיצורי דרך גם
16/02/2017 | 07:47
1
41
ארוחה הודית מחר בערב - בתכנית מסלה דוסה (במלית תפ"א פיקנטית) אבל יש מצב שאקצר תהליכים ובמקום להשקיע בדוסה אמיתית אשתמש בעלי סיגר או אפילו בטורטיה מוכנה. יהיה גם תבשיל מנגולד עם חומוסים, ודאל, ונראה מה עוד!
בשבת יש התכנסות משפחתית אחה"צ, אבל עוד לא סגור התפריט. בטוח שיהיו תותים שחביבים על הנכדן שלי וקראמבל תפ"ע שחביב על הבן שלי. 
 
במאפיה לחם קימל ולחם מקמח מלא. אני בקטע של "טו בשבט עבר, אחסל חמץ בבית!" אז לשבוע הבא מתוכננת פיצה או קלצונה ואולי פשטידת פסטה.
יש לי חבילת אטריות רחבות שאולי אכין ממנה תבשיל מפולפל של כרוב ואטריות
 
בשבוע שעבר במסגרת קיצור תהליכים, הכנתי תבשיל גיאורגי lobio - מהמם. אבל במקום להתחיל מאל"ף עשיתי קפיצת הדרך: במקום להשרות ולבשל שעועית, ובמקום לקצוץ עגבניות, השתמשתי בשתי קופסאות שעועית אדומה + שתי קופסאות עגבניות מרוסקות. ברגע האחרון הוספתי לתבשיל קוביות חצילים שקליתי בתנור עם קצת שמן זית ומלח גס. התוצאה הצדיקה את התהליך! (קישור למתכון המלא כאן... הסוד הוא בתערובת התבלינים שממש קל להכין בבית. קל, אבל מצריך קנייה של כמה תבליני יסוד)
לצפיה ב-'אני בעד קיצורים כשאפשר'
אני בעד קיצורים כשאפשר
16/02/2017 | 08:44
15
לצפיה ב-'לנו היום יש אורחים'
לנו היום יש אורחים
17/02/2017 | 21:27
9
36
אז נכין להם:
חלות ביתיות וממרחים: אבוקדו, פלפלים, זיתים וגבינת קשיו (כל אחד בנפרד כמובן)
פסטה ברוטב שמנת סויה פטריות ופלפים
מק אנד צ'יז
קוביות תפוחי אדמה בתנור
לחמעג'ון
אנטי פסטי
סלט ירוק
 
מחר הזמנו חברים לקפה ועוגה, אז צריך לחשוב על עוגה...
לצפיה ב-'האורחים הבריזו '
האורחים הבריזו
18/02/2017 | 04:07
6
27
לנו היה טעים, אבל המאמץ מיותר
לצפיה ב-'איך אומרים באמריקאית "הבריזו" ו"איזו בעסה"? '
איך אומרים באמריקאית "הבריזו" ו"איזו בעסה"?
18/02/2017 | 07:30
5
12
לצפיה ב-'בנימוס- bummer'
בנימוס- bummer
18/02/2017 | 07:41
4
25
פחות בנימוס- fuck
לצפיה ב-'תודה. מעניין. אני מבין שזה מתייחס ל"בעסה".'
תודה. מעניין. אני מבין שזה מתייחס ל"בעסה".
18/02/2017 | 07:56
3
29
האם להבריז זה "to shirk" ? נדמה לי ששמעתי את זה פעם ואני לא בטוח.
לצפיה ב-'הכי מתאים יהיה- they ditched us'
הכי מתאים יהיה- they ditched us
18/02/2017 | 23:30
1
7
לצפיה ב-'אחלה. למדתי. תודה רבה.'
אחלה. למדתי. תודה רבה.
19/02/2017 | 06:47
2
לצפיה ב-'לדעתי הכי מתאים זה stood us up'
לדעתי הכי מתאים זה stood us up
19/02/2017 | 14:59
3
אבל הם ישראלים אז אני לא יודעת אם תופס...
לצפיה ב-'שאלה: מה המתכון שלך למק אנד צ'יז?'
שאלה: מה המתכון שלך למק אנד צ'יז?
19/02/2017 | 06:49
1
5
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
19/02/2017 | 15:21
3
1 גזר
⅓ כוס קמח לבן או קורנפלור
1 כפית מלח
½ כפית אבקת שום
½ כפית אבקת בצל
⅛ כוס שמרי בירה
⅛ כוס שמן קנולה
2 כפות שמן קוקוס (לא לוותר, חשוב לטעם)
2 כוסות חלב סויה לא מתוק

לקלף ולחתוך את הגזר לקוביות. לבשל עד שרך מאוד. לסנן.
לערבב קמח ותבלינים בסיר קטן. להוסיף שמן קנולה ולערבב.
להדליק את הכירים ובהדרגה להוסיף את החל"ס תוך כדי ערבוב.
להוסיף שמן קוקוס ולבשל תוך כדי ערבוב עד שמסמיך.
להוריד מהכיריים, להוסיף את הגזר ולטחון בבלנדר יד.
 
מומלץ לערבב עם פסטה כך שיש די הרבה רוטב ביחס לפסטה, מה קוראים אותו במחוזותינו: קרימי מק אנד צ'יז
לצפיה ב-'קורה לכם שלא מצליח? '
קורה לכם שלא מצליח?
19/02/2017 | 11:49
13
בשבת התארחנו אצל גיסתי, הכנתי שתי מנות שבד"כ מצליחות לי, ויצא - סתם... עשיתי שפרדס פאי עם פטריות ועדשים, וקארי אפונה וטופו, שתי מנות שבפעמים קודמות יצאו מעולות, ויצא... בסדר. לא רע או בלתי אכיל, כולם אכלו ואפילו לקחו עוד, אבל זה מנות שבפעמים אחרות עפו עליהן, והפעם - משהו לא עבד.... מעצבן....
אז חזרתי הביתה והכנתי להמשך השבוע תבנית גדולה של ברוקולי וכרובית בתנור עם קצת חרדל ופירורי לחם וסיר גדול של מרק כרוב ועדשים כתומות - שהמתבגרים הרעבים כבר כמעט גמרו אתמול בערב לכי תנסי לבשל לכמה ימים, כשהארבה פושט על האוכל עוד לפני שהוא נכנס למקרר...
לצפיה ב-'ענייני "הדבקה" בקציצות - ניסוי מתכון של אבא גיל'
ענייני "הדבקה" בקציצות - ניסוי מתכון של אבא גיל
18/02/2017 | 07:39
1
25
בקיצור הלכתי והכנתי קציצות עדשים ברוטב עגבניות עם טחינה לפי מתכון של אבא גיל וזה הצליח מעל למשוער. בלי תוספת קמחים למיניהם, בלי תוספת פשתן וקורנפלור - רק עדשים מונבטות טחונות (ותוספות טעם למיניהן).
מתכון בריאות עם מעט מלח ופשוט מאוד להכנה. מומלץ מאוד.
 
לצפיה ב-'נשמע מעולה'
נשמע מעולה
19/02/2017 | 10:19
2
לצפיה ב-'שאלה למבינים באמריקאית cream of wheat'
שאלה למבינים באמריקאית cream of wheat
16/02/2017 | 21:25
3
28
חפרתי וחפרתי ברשת,ואני רוצה אישור או ההיפך להבנה שלי (או טעות שלי?)
כשכתוב במתכון אמריקאי cream of wheat - האם הכוונה לסולת שלנו? הסולת שעושים ממנה קוסקוס (או דיסה, למי שחייבים)?
כן?
ממש לא?
מה פתאום?
כל התשובות נכונות?


תודה רבה מראש
המתלבטת
לצפיה ב-'לא מבין באמריקאית אבל...מבין קצת בגוגל '
לא מבין באמריקאית אבל...מבין קצת בגוגל
17/02/2017 | 05:21
30
עולה משם ש Cream of Wheat זה שם מותג (סימן מסחרי) אמריקאי (US trademark) של סולת.
התשובה לשאלתך, לפיכך, היא: כן.
לצפיה ב-'אכן סולת '
אכן סולת
17/02/2017 | 15:37
16
אמנם כבר ענו תשובה לתפארת, אבל רציתי לספק גם גושפנקא מאמריקה
לצפיה ב-'תודה רבה לשניכם '
תודה רבה לשניכם
17/02/2017 | 16:38
2
לצפיה ב-'בישולי קליטה מחדש בבית'
בישולי קליטה מחדש בבית
12/02/2017 | 17:06
3
73
במקרר חיכתה חבילה גדולה מאד של עלי תרד גדולים ויפים
שטפתי הסרתי עוקצים אידיתי
הכנסתי לסיר עם הרבה בצל ירוק מקוצץ ועלי קורנית טריים, הוספתי חצי ק"ג טופו קדיתא בקוביות, חצי ליטר חלב קוקוס,כף ממרח קארי חריף, מלח,ערבבתי ונתתי לזה להתבשל יחד.
בינתיים הוכנו אטריות דקיקות.
בצד זה הכנסתי ערמת פרסה קצוצה למחבת, אליה הוספתי חצי ראש כרובית כנ"ל, נתתי לעבוד קצת עם שמן ןמלח, הוספתי שקית שבבי סויה+קופסת עגבניות מרוסקות+שתי פחיות שימורים מים+תבלינים. כיסיתי ונתתי לזה לעבוד עד שהכרובית התרככה.

יחד עם מנת מרק סלק שלושה צבעים חריף היתה ארוחה סופר טעימה.
לצפיה ב-'חזרת מיד לענינים'
חזרת מיד לענינים
13/02/2017 | 19:20
2
37
מקווה שהיה סופ״ש  טוב ולא מאכזב מבחינת ההבטחות לטבעונות.
לצפיה ב-'היה בסדר'
היה בסדר
13/02/2017 | 20:15
1
36
לא מלהיב
מה כן? בכל ארוחה הרבה ירקות טריים זרעים וגרעינים שניתן להרכיב מהם סלט ראוי וגם ירקות מבושלים חלקם יותר מוצלחים חלקם פחות
כמה מאכזב שבצלוחיות הנחמדות של החומוס עם הפול בכולן היתה גם ביצה קשה, בכל מני סלטים היו רכיבים מן החי, אני מכירה את זה אבל זה הו כה מאכזב
לחם מחמצת נחמד מאד לאוכלי גלוטן
פריכיות האורז דרו באותו מגש עם קרקרים עם גלוטן כך שירדו מהפרק מיד
 
המבושלים אמממ לא משו בלשון המעטה, אולי ככה זה כשצריך לקלוע לטעם הממוצע אני לא יודעת. היה לי מתוק מדי ומעט מדי עשבי תיבול שאני כה אוהבת ומעט מדי חריף ומעט מדי...
למרות שהיו מוכנים להקפיץ ולטגן ולהכין על המקום וככה
רק מזכירה שבשבת האופציה הזו של להכין על המקום לא קיימת...
 
שלחו לנו לחדר עוגה לטו בשבט,  עמוסת גלוטן ועם ביצים כמובן, לאור העובדה שהתקשרתי מראש במיוחד להבהיר ולהסביר זה היה אקט חסר רגישות וטפשי והיו עוד כאלה
 
אז עבור האוכל להגיע לבראשית ולשלם זו טעות לטבעונים
אבל החדרים נהדרים, מרווחים ונעימים
הנוף למי שאוהב את המכתש הוא נפלא, היעלים ניגשו קרוב קרוב
והתנתקנו מהכל והרי לשם כך נסענו וזה היה קצת קצר מדי...
הפדיקור מעולה וגם עיסוי הפנים לעור עדין
 
לצפיה ב-'זה אנדרסטייטמנט... "בסדר"'
זה אנדרסטייטמנט... "בסדר"
14/02/2017 | 08:34
30
הקטע עם האוכל ממש מבאס. מילא כשזה קורה באכסניה פשוטה, אבל במלון בוטיק? לא יפה.
מה שכן, באמת אין על המכתש והמדבר, פשוט אין!
לצפיה ב-'שאלת "הדבקה". '
שאלת "הדבקה".
11/02/2017 | 18:32
9
48
אני רוצה להכין מעדשים מונבטים, קינואה ועוד כמה דברים, כדורים ולבשל ברטב עגבניות. איך "מדביקים" אותם שישארו שלמים בבישול? כמובן גם ללא גלוטן.
לצפיה ב-'ההדבקה לפי שיטת merkuri עובדת מצויין.'
ההדבקה לפי שיטת merkuri עובדת מצויין.
11/02/2017 | 19:49
3
31
ראה בקישור >> http://tinyurl.com/jrp2hys
לצפיה ב-'תודה, לא מתאים. זה כולל גלוטן. '
תודה, לא מתאים. זה כולל גלוטן.
11/02/2017 | 20:20
2
11
לצפיה ב-'ואוו, לא שמתי לב לענין הללא-גלוטן אבל נראה לי שיש לכך פתרון.'
ואוו, לא שמתי לב לענין הללא-גלוטן אבל נראה לי שיש לכך פתרון.
11/02/2017 | 21:46
1
38
הבסיס לדבק הוא השילוב של פשתן וקורנפלור שזה בעצם הביא אותי לכוון אותך למתכון של מרקורי.
במקום קמח חיטה נראה לי שאפשר להשתמש בקמח חומוס או בקמח עדשים. במקום פירורי לחם אפשר לרסק קורנפלקס ללא-גלוטן לשבבים ולצרף לעיסה.
זה מה שעולה לי כרגע, אבל אם תמתין קצת אז בטח המומחית שלנו לעניינים ללא-גלוטן - מיקי מהי - תצטרף ותתן ממומחיותה בתחום.
לצפיה ב-'אפשר גם אורז. קמח חומוס. קמח עדשים.'
אפשר גם אורז. קמח חומוס. קמח עדשים.
12/02/2017 | 01:18
17
מה שמכיל חלבון ו/או עמילן.
לצפיה ב-'אם העדשים לא מבושלות'
אם העדשים לא מבושלות
12/02/2017 | 14:33
2
29
ואת טוחנת אותן, הן כשלעצמן חומר דבק מצוין (כמו חומוס בפלאפל למשל, שם החומוס הטחון מדביק הכל). את יכולה להכין, לטגן /לאפות עד שמתייצב, ואז לבשל. אם כי ממליצה לבשל ברתיחה עדינה ולא ארוכה מאד.
לצפיה ב-'סתם הערה'
סתם הערה
12/02/2017 | 14:43
1
27
פספסת במגדר...
לצפיה ב-'סליחה '
סליחה
12/02/2017 | 15:47
4
לצפיה ב-'תודה לעונים ולעונות. '
תודה לעונים ולעונות.
12/02/2017 | 14:44
1
22
 
 
לצפיה ב-'אם עדיין צריך'
אם עדיין צריך
12/02/2017 | 16:59
24
אז שילוב בין קמח חומוס קמח עדשים אדומים ומים בצרוף כרבע עד חצי כפית קסנטן גאם עושה עבודה מעולה.
גם שבבי תפוחי אדמה ומים עובדים יפה וגם עמילן- קמח תפוחי אדמה , טפיוקה, קורנפלור.
 
אני מעדיפה את קמח הקטניות גם בגלל הערך הזונתי וגם בגלל המרקם. דרך אגב גם בפלאפל מקטניות מרוסקות למינהן נעזרים בקמח חומוס להדבקה יעילה יותר.
 
היחס בין קמח למים תלוי המידת הרטיבות של העיסה. אם היא מאד רטובה מכניסים קמח וחצי ממנו נוזל אם אינה לחה במיוחד היחס אחד לאחד. הכי טוב להכניס קצת ולראות מה המרקם המתקבל. קסנטו גאם עוזר לייצוב העיסה .
 
לצפיה ב-'גלילות חצילים'
גלילות חצילים
08/02/2017 | 21:07
5
158
היום הכנתי לחברה גלילות מפרוסות חצילים מטוגנות מרוחות בממרח טופו עתיר קורנית טריה ומעל רוטב מאד ירוק מנענע קורנית בצל ירוק שום ולימון עם זסט לימון

משובח
מה שהיה מוזר היה תגובה של חברה שאוכלת פלאו שאמרה שזה בטח מאד טעים אבל נראה לא משהו
ותהיתי לעצמי מה חינני יותר בנתח בשר ברוטב שמנת פטריות או כל רוטב אחר. ענין תרבותי אני מניחה.

לצפיה ב-'ולשבת'
ולשבת
08/02/2017 | 21:13
47
לא אבשל!
אנחנו נוסעים לחופשה קצרה.
כבר בררתי מול השף המקומי והובטח שיש תפריט טבעוני עשיר וכן נטול גלוטן ובכלל מה שנבקש וניתן יכינו לנו על המקום במטבח.
נשמע מבטיח
אם יתברר כמוצדק תגיע המלצה בהמשך.
שיהיה לכולם סופשבוע נינוח
לצפיה ב-'הירוק-ירוק הזה מקסים בעיני ובוודאי עשיר בטעם'
הירוק-ירוק הזה מקסים בעיני ובוודאי עשיר בטעם
08/02/2017 | 22:13
39
אבל אני מניחה שיש אנשים שזה נראה להם מוזר ולכן ההערה הלא חיננית לגבי המראה....

תהני בחופשה
לצפיה ב-'אני אוהבת גלילות חצילים! '
אני אוהבת גלילות חצילים!
09/02/2017 | 08:40
42
לא בטוחה מה לבשל, אבל יש לי שני חצילים במקרר, אולי אגלגל אותם לגלילות? 
אני עדיין מצוננת חבלז, מה זו החוצפה הזו.
מחר אני חוגגת חמש שנים להכרזת הטבעונות - הכרזתי באופן רשמי בערב ט"ו בשבט אחרי כמה חודשים של מעבר 
נראה לי שמתבקשת עוגה מרשימה אבל לא נראה לי שזה יקרה. 
לצפיה ב-'ט״ו בשבט שמח לכולם!'
ט״ו בשבט שמח לכולם!
11/02/2017 | 19:42
1
46
היום עקב וירוס מעצבן במיוחד - אין הרבה בישולים

מוקפץ אסייתי עם פסטה וירקות

שלל ירקות אנטי פסטי בתנור - סלק בשלושה צבעים (מתה על הצהוב והדו ג'וני), זוקיני, בטטה, תפוחי אדמה, כרובית, בצל אדום, הכל עם שמן זית ותבלינים בתנור

קוסקוס

קציצות בטטה, קינואה אדומה, עדשים חומות, שיבולת שועל, טחינה גולמית ירוקים קצוצים והרבה תבלינים - בתנור

ברוח החג-
פלטת פירות טריים ומיובשים, תותים, קלמנטינה, תמרים מיובשים ממולאים במרציפן, דבלים ומשמשים אורגניים מיובשים, וגם הרבה שקדים צימוקים חמוציות ושלל אגוזים


לצפיה ב-'חג שמח.'
חג שמח.
11/02/2017 | 19:52
23
התמונה, מרשימה.
לצפיה ב-'רעיון לסלט קינואה פשוט וטעים למישהו?'
רעיון לסלט קינואה פשוט וטעים למישהו?
09/02/2017 | 22:08
3
26
הי, אני צריכה להביא סלט קינואה. יש רעיונות?
לצפיה ב-'יש הרבה גירסאות לסלט קינואה'
יש הרבה גירסאות לסלט קינואה
10/02/2017 | 20:07
2
24
אני מעדיפה-
קינואה אדומה ולא לבנה
לקצוץ הרבה ירוקים - לפי מה שאת אוהבת (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
להקפיץ אגוזי מלך עם מעט שמן זית או על מחבת יבשה לקצוץ גס ולהוסיף אפשר גם קשיו, שבבי שקדים)
חמוציות
רוטב - לשקשק בצנצנת מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח פלפל, קצת סילאן או מייפל, אפשר גם קצת חרדל. לטעום ולתקן טעמים. צריך להיות חמוץ מתוק.

זה הבסיס, אליו אפשר להוסיף הרבה גיוונים:
כרובית חתוכה דק מוקפצת בשמן זית או בתנור
אפונה עדינה
אדממה (מומלץ!)
ועוד...
לצפיה ב-'עשיתי בסוף לכבוד טו בשבט עם סלט קינואה עם פירות יבשים'
עשיתי בסוף לכבוד טו בשבט עם סלט קינואה עם פירות יבשים
15/02/2017 | 16:49
1
4
לצפיה ב-''
16/02/2017 | 16:22
1
לצפיה ב-'זרחן בטחינה'
זרחן בטחינה
07/02/2017 | 20:58
1
37
ברשימת הרכיבים בטחינה גולמית כתוב: זרחן 653 מ"ג במאה גרם.
זרחן לא מסוכן לבריאות?
לצפיה ב-'למה מסוכן? הכל תלוי בכמויות ומינונים, כמו בכל דבר'
למה מסוכן? הכל תלוי בכמויות ומינונים, כמו בכל דבר
08/02/2017 | 08:11
30
הגוף שלנו זקוק למינרלים, זרחן הוא אחד המינרלים החשובים לתפקוד הגוף שלנו ולכן חשוב לצרוך אותו, כמובן בכמויות סבירות, כדי שלא יווצר חסר.
מינרלים או ויטמינים שאנו מקבלים מתזונה בריאה ומאוזנת (כמו בטחינה) לא יכולים להיות בכמות מוגזמת או מסוכנת.
לצפיה ב-'ויטמין D3 טבעוני בארץ '
ויטמין D3 טבעוני בארץ
08/02/2017 | 06:05
28
סתם לידיעה (אין לי קשרים או אחוזים עם אקוסאפ) לנטולי הפייסבוק, אקוסאפ הוציאה תוסף ויטמין D3 טבעוני.
עדיין די יקר ואולי יש שעדיין יעדיפו להזמין מחו"ל אבל זה פתרון גם למי שלא רוצה לסמוך על דואר ישראל..
לא הצלחתי להוסיף קישור אבל אפשר לבדוק באתר של אקוסאפ.
לצפיה ב-'הנבטת עדשים'
הנבטת עדשים
05/02/2017 | 09:49
1
37
היי
הנבטתי עדשים ושמתי לב שלחלק מהעדשים נהיו כתמים שחורים..
האם זה תקין?
לצפיה ב-'אין לי מושג...'
אין לי מושג...
06/02/2017 | 11:13
21
אני רואה שהשאלה נשארת מיותמת, אבל באמת לא יודעת
יש מצב שהכתמים בכלל מהמסננת?
לצפיה ב-'מבשלים לסופ"ש? אומרים שתהיה שבת של שמש'
מבשלים לסופ"ש? אומרים שתהיה שבת של שמש
01/02/2017 | 10:09
18
286
מבחינתי שתזדרזנה כבר (השבת והשמש), כי קר, הצטננתי ולא כיף לי!
אבל לבשל תמיד כיף (לי) ואני מתכננת -
לחם קימל
מרק עם עדשים וגריסים
ואני רוצה לנסות משהו שראיתי ברחבי הרשת: קציצות מגזר וחומוס שמבשלים עם קצת אצה, ואז מערבבים עם תפ"א מבושלים ושמיר - ואמורות להתקבל קציצות בטעם קציצות דגים! זה מסקרן אותי וכבר קניתי דפי אצות (מצרך שאין לו מה לעשות אצלי בבית בד"כ) 
וכל השאר נראה..
לצפיה ב-'כל כך קר לי שקשה לי לחשוב על שמש'
כל כך קר לי שקשה לי לחשוב על שמש
01/02/2017 | 22:43
46
מתכננת מרק עם המון ירקות
קנלוני - עדין לא סגור. על המילוי והרוטב
אולי פשטידה
בטח סלט - היום הכנתי סלט זריז של עדשים חומות, גמבה, כוסברה, עגבניות והרבה לימון, שמן זית מלח פלפל.יצא יאמי.

הפטנט עם האצות ידוע, אני פשוט לא מחבבת  טעם של קציצות דגים, גם כשאכלתי אותן במקור לא סבלתי את הטעם...
דווקא יש לי אצות נורי בזכות הסושי.

עכשיו עשית לי חשק לסושי וממרק מיסו... עוד אפשרות לתפריט סופ״ש .
לצפיה ב-'האצות המתאימות'
האצות המתאימות
02/02/2017 | 23:45
3
43
אינן אצות בדפים שנקראות נורי כי אם אצות היזיקי שמשרים במעט מים וטוחנים פנימה בבלנדר ומוסיפים עוד מעט מהן ךרוטב
לצפיה ב-'למה זה? '
למה זה?
03/02/2017 | 16:04
2
25
הוא כתב במתכון נורי... ולדעתי אלו היחידות שהיו אצלנו בסופר. נו, ממילא הכול נדחה

לצפיה ב-'אצות היזיקי יותר מתאימות במרקם לדעתי'
אצות היזיקי יותר מתאימות במרקם לדעתי
03/02/2017 | 20:37
22
רכות יותר ומשתמשים בהן למרקים ועוד.... אם כי לא ניסית נורי או היזיקי במתכון כזה של כמו-קציצות דגים.
אני בכלל אוהבת לנשנש חתיכות נורי להנאתי בלי כלום.

לצפיה ב-'אני חושבת שהוא טועה'
אני חושבת שהוא טועה
04/02/2017 | 13:23
22
לנורי אין את הארומה שמתאימה לדגים גם אם יש בה משהו ימי
ואין להם את המרקם בקיצור פחות מתאים
לצפיה ב-'ללא חוש טעם וריח'
ללא חוש טעם וריח
03/02/2017 | 12:04
1
38
עם הצטננות מטורפת! לא נראה לי הזמן הנכון לנסות מתכונים חדשים. הכול נדחה, נאכל קארי
לצפיה ב-'מקווה שהקארי'
מקווה שהקארי
04/02/2017 | 13:24
21
פתח לך את דרכי הנשימה
החלמה מהירה!
לצפיה ב-'אצלנו היתה סעודת פרדה'
אצלנו היתה סעודת פרדה
04/02/2017 | 13:22
3
53
משתי בחורות שארחנו משך כשלושה חודשים לארוחות ערב שבת וחג
היה לנו מרק מבוסס על כרשה ובצל, סלרי מיובש, הרבה קורנית טריה שמרי בירה מיצלימון ותבלינים- מוסקט ופלפל שחור. יצא סמיך ומפתיע לטובה.
 
לחמניות קוואקר וקמח שיפון.
 
טופו אפוי בקוביות גדולות עם פפריקה מעושנת סילן חרדל ופלפל חריף
 
אורז אפוי עם קוביות גזר קישוא ופיסטוקים
 
קציצות עדשים קישוא ותפוח אדמה מטוגנות
 
פלפלים קטנים וקישואים עגולים קטנים ממולאים בתערובת הקציצות ברוטב עגבניות עתיר סלרי
 
מאפה שכבות פרוסות חצילים מטוגנות עם תערובת טופו קדיתא מגורר וגבינות טבעוניות. נפלא
 
סלט גזר חריף עם פלחי תפוז דם
 
חומוס, טחינה, מטבוחה חריפה תוצרת בית
 
סלט כרוב תפוחי עץ ועלי סלרי עם מיונז ביתי טבעוני כמובן
 
סלט ירקות רב צבע
 
סלט חסה מגידול ביתי עם פלחי אגסים אדומים ורוטב תערובת ירוקים חמוץ מתקתק
 
סחוג מתוצרת בית
 
לקינוח הוגש מיצתפוזים סחוטרי
כדורי רפאלו
והאורחות הביאו כדורי שוקולד עם ופל פיצוחי בפנים.
 
 
לצפיה ב-'כרגיל וואו!'
כרגיל וואו!
04/02/2017 | 15:23
2
33
אני אוהבת שילוב של חסה עם אגסים או נקטרינות או תותים!

איפה משיגים סלרי מיובש?

את יכולה לחזור על המתכון לפלא הזה שנקרא רפאלו?


לצפיה ב-'אני מצאתי'
אני מצאתי
04/02/2017 | 21:36
1
37
גם בחנות טבע בירקות מיובשים וגם בחנות תבלינים
 
זה מתכון של לפי העין, אז בערך.
שתי חפיסות שוקולד לבן טבעוני מומס עם 3 כפות שומן קוקוס,
200 גרם עוגיות לוטוס שבורות קטן מוטבות ברבע כוס חלב סויה, חצי כוס קוקוס טחון. מערבבים הכל יחד ומוסיפים רכיבים לפי הצורך, מעט חלב סויה ע העוגיות קשות לחלוטין ולא התרככו כמעה, קוקוס אם רטוב מדי. התערובת צריכה להיות דביקה שכשמקררים ניתן ביד רטובה לקרוץ ולכדר ממנה כדורים אותם טובלים בקוקוס טחון ומניחים בכלי לקרור.
לצפיה ב-'תודה ינוסה'
תודה ינוסה
04/02/2017 | 23:38
2
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
04/02/2017 | 15:38
6
55
מרק ירקות - בצל, קוביות תפוחי אדמה גזר וקישואים, ולטעם - פטרוזיליה , אצת קומבו ושתי פטריות שיטאקי (זה ממש תורם לטעם!)

מוקפץ - פסטה כוסמין מלא עם ספירולינה (ירוק)  מוקפצת עם בצל אדום, ברוקולי ופטריות, עם שמן שומשום ובוטנים וקצת חמאת בוטנים

סלט עדשים חומות מבושלות, גמבה,,קוביות עגבניות, כוסברה והמון לימון, שמן אבוקדו

פשטידת קישואים עם קראסט פירורי לחם ושמן זית מעל (אפשר גם שמרי בירה)

קנלוני במילוי תרד, קוביות בטטה ובצל מוקפצים ותיבול ארומטי בתנור ברוטב עגבניות בצל ושום

תפוחי אדמה מתובלים היטב עם שמן זית - בתנור

נותר מאתמול - סלט אבוקדו, קישואים ממולאים באורז ברוטב עגבניות, טחינה, חומוס, אורז עם מג׳דרה, כרובית עם טחינה
לצפיה ב-''
05/02/2017 | 22:21
5
39
אם אנשים כאן היו יודעים כמה שעות את עובדת ומה עוד על כתפייך הם בוודאות היו מצטרפים אלי
לצפיה ב-' איך אנשים ידעו אם לא מספרים להם?'
איך אנשים ידעו אם לא מספרים להם?
06/02/2017 | 05:07
3
52
חוץ מזה, אני לא כל כך כאן.
הכלב שלי אושפז בחירום למשך שבוע, עבר ניתוח להצלת חיים ואובחן עם המנגיוסרקומה. לפורום אני נכנס כדי לברוח מהמחשבות הקשורות לכך.
לצפיה ב-' אוי, מצטערת מאד לשמוע!'
אוי, מצטערת מאד לשמוע!
06/02/2017 | 11:14
29
מקווה שמצבו ישתפר
לצפיה ב-'מסכן'
מסכן
06/02/2017 | 17:17
9
לצפיה ב-''
08/02/2017 | 21:02
17
כמה קשה
מקווה שלפחות מקבל טיפול שמשפר את הכאן והעכשיו
לצפיה ב-''
06/02/2017 | 17:18
3
לצפיה ב-'סיר לחץ למי עוד יש?'
סיר לחץ למי עוד יש?
29/01/2017 | 11:25
7
52
היום אני לא מבינה למה חיכיתי כ"כ הרבה זמן עד שקניתי סיר לחץ. איזה דבר נפלא זה, וכמה מעולה להשתמש בו: הסירים של היום הרבה יותר נוחים מאלו של פעם.
 
עכשיו גיליתי שאפשר ממש לקצר עוד את זמן הבישול: התחלתי לבשל תפ"א (אני מאדה אותם בשושנה בתוך סיר הלחץ) וחמש דקות אחרי שעלה הלחץ, הייתי צריכה לצאת מהבית. כיביתי והלכתי. כשחזרתי אחרי כארבעים דקות, הלחץ ירד ו... התפ"א היו רכים ומוכנים! 
 
בקיצור, נכון תמיד שואלים "מה הכלי הכי חשוב לך במטבח" ועונים "סכין טובה"? אז אצלי ברשימה גם: סיר לחץ, מעבד מזון, מטחנת תבלינים איכותית. 
 
 
 
 
לצפיה ב-'לי ואני משתמשת המון'
לי ואני משתמשת המון
29/01/2017 | 12:40
16
לצפיה ב-'יש והוא מאוד שימושי.'
יש והוא מאוד שימושי.
29/01/2017 | 14:18
12
לצפיה ב-'גם לי יש סיר לחץ'
גם לי יש סיר לחץ
29/01/2017 | 22:01
40
משתמשת בו לא מעט אבל לא אוהבת לחכות שהלחץ ירד ...

לצפיה ב-'פעם היה לי וכבר שנים שאין...'
פעם היה לי וכבר שנים שאין...
30/01/2017 | 11:22
3
45
דווקא השתמשתי בו המון וכשהלך לעולמו אחרי שנים רבות לא קניתי חדש (בפרפראזה על דברי הילד ב"לאסי שובי הביתה": "לעולם לא יהיה לי סיר לחץ אחר..." )
אבל נראה לי שאני כשירה לקנות חדש. אפשר לקבל המלצות? איזה קנית? של איזו חברה?
וגם אחרים - איזה סירי לחץ יש לכם והאם אתם מרוצים?
לצפיה ב-'אני קניתי של פרפקטו, 7 ליטר'
אני קניתי של פרפקטו, 7 ליטר
30/01/2017 | 11:57
40
ראי כאן בקישור. קניתי אותו משתי סיבות: אהבתי את הידיות המתקפלות (ולא מכסה שצריך לקפל פנימה באקרובטיקה) וגם הוא היה במבצע! הוא אצלי כבר שלוש או ארבע שנים ואני מאד מאד מרוצה!
לפעמים הייתי רוצה שיהיה לי עוד אחד, קטן, נגיד של ליטר בלבד, אבל אני חושבת שבשביל זה צריך לנסוע להודו, וזה לא יקרה
לצפיה ב-'בבית הורי לא היה סיר לחץ'
בבית הורי לא היה סיר לחץ
30/01/2017 | 13:48
1
46
והכרתי רק ספורי זוועה על אלה
אז לא היה לי, במשך שנים
לפני עשור בערך היה מבצע בסופר של סירי לחץ של סולתם אז קניתי
ומאז אני לא מפסיקה להשתמש בו
שומדבר מתוחכם, פשוט עושה את העבודה
אני רואה שהיום יש כל מני תיחכומים וזה- סבבה אבל לי יש ישן שעובד
לצפיה ב-' אותו כנ״ל בדיוק (הורים, סיפורי זוועה...)'
אותו כנ״ל בדיוק (הורים, סיפורי זוועה...)
30/01/2017 | 19:08
37
קניתי לפני כשלוש שנים של סולתם במבצע שהיה דרך מקום העבודה שלי, חמוד עם מכסה אדום. לא נראה לי שהוא מסוגל לתחכום כלשהו...
לצפיה ב-'ובכן'
ובכן
27/01/2017 | 18:54
4
75
על שולחננו הערב
 
פסטלים וסיגרים במלית תפוחי אדמה, אפויים בתנור
 
אורז ירוק-בסמטי שבושל עם תערובת עשבית טריים שטחנתי עם שמן זית,סלרי, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק.
 
פטריות מטוגנות עם רבעי בצל קינמון וכמון
 
מרק של זוקיני טחון עם הרבה קורנית טריה וקוביות תפוחי אדמה ובטטה שגולגלו בשמן מתובל וטוגנו, מעל לכל בצל ירוק קצוץ
 
קציצות שנשארו מסיר הממולאים הנהדר שהיה אתמול
 
אצבעות חצילים מפוספסים מטוגנות ועליהן רוטב שומלימון וזסט ליים
 
מאפה שבסיסו פרוסות חצילים ועליהן תערובת של תרד מאודה מקוצץ עם גבינות טבעוניות טופו ושמרי בירה עם שכבה עליונה של קישוא טחון יחד עם שמרי בירה עלי סלרי ושמנת סויה
 
סלט כרוב עם תפוחי עץ חמוציות ועלי סלרי מקוצצים דקדקדק
 
סלט עגבניות מלפפונים ושלושה צבעי פלפל
 
סלט קולרבי צנוניות גזר כולם בגפרורים עם פילטים של ליים מגידול עצמי ופלחי קלמנטינה
 
חומוס
 
טחינה עתירת לימון ושום
 
לחמניות עם קוואקר דק
 
עוגת פרג וקוקוס בציפוי קרם שוקולד, נ"ג
לצפיה ב-'למרות הכל, עדיין משהו חסר...'
למרות הכל, עדיין משהו חסר...
27/01/2017 | 20:36
3
16
לצפיה ב-'?'
?
28/01/2017 | 18:10
2
8
לצפיה ב-'הסבר'
הסבר
29/01/2017 | 14:10
1
49
כשכתבתי את התגובה הזו היה מאוד קר והדבר היחידי (מבחינה קולינרית) שחשבתי עליו באותו רגע היה - חמין !!!!
לצפיה ב-'נראה לי שאצלנו'
נראה לי שאצלנו
29/01/2017 | 23:10
47
היום יותר קר מאתמול! ומחר צפוי בכלל קור קפאים, שמים בלי ענן וזה...לא מדברת על התחזית להמשך ברררר
לצפיה ב-'מרק כתום'
מרק כתום
28/01/2017 | 11:33
13
139
האם עלי לקלף את הדלורית?
האם עלי להוציא את הגרעינים מהדלורית?
האם עלי לקלף את הבטטה?
האם עלי לקלף את הדלעת?
האם עלי לקלף את הגזר?

כל זה כדי להכין מרק כתום שבגמר הבישול אני טוחנת הכל בבלנדר?
לצפיה ב-'אני עושה כך'
אני עושה כך
28/01/2017 | 14:33
12
73
מקלפת את הכל, מוציאה גרעינים, מבשלת , טוחנת. אם תשאירי קליפות או גרעינים זה יצור גושים וחתיכות.
אם יש גזר אורגני אפשר לשטוף טוב ואולי לא לקלף, כי הקליפה דקה, כל השאר הקליפה עבה שלא ניתן לטחון.
אני שמה גם סלרי ובצל. מוסיפה הרבה תבלינים ארומטיים כגון אגוז מוסקט, קצת קינמון, פלפל אנגלי ועוד.
בהצלחה ובתיאבון!

לצפיה ב-' מה שאמרה הדוקטור '
מה שאמרה הדוקטור
28/01/2017 | 19:25
4
51
אכן מריך לקלף... אכן צריך להוציא גרעינים
אכן תבלינים ארומטיים משדרגים את המרק
אני אוהבת גם קליפת תפוז מגוררת במרק
לצפיה ב-' קליפת תפוז לא ניסיתי - ינוסה במרק הבא!'
קליפת תפוז לא ניסיתי - ינוסה במרק הבא!
28/01/2017 | 22:48
2
16
לצפיה ב-'אם יש לך גם עשב לימון/לימונית'
אם יש לך גם עשב לימון/לימונית
29/01/2017 | 11:34
1
31
המרק הכתום הזה (לינק עם תמונות) ממש מעולה, לטעמי
 

רכיבים
2 כפות שמן קנולה או חמניות
חצי בצל סגול בינוני או חצי כוס גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
גבעול לימונית (למון גראס) חרוץ לאורכו אך לא חתוך
3 שיני שום
כפית גדושה זנגוויל טרי מגורר
2 בטטות בינוניות
1 גזר בינוני
חצי ק"ג דלעת
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כפית אריסה מתוקה (יותר אם אוהבים חריף)
900 מ"ל מים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
להגשה (אם רוצים): מעט זרעי דלעת

הכנה
קולפים וקוצצים בצל ושום. קולפים וקוצצים בטטות, גזר ודלעת. בסיר גדול, על להבה בינונית, מחממים שמן ומאדים בו את הבצל עד שמשקיף. מוסיפים שום, זנגוויל ואת גבעול הלימונית. מאדים חמש דקות בבחישה מדי פעם. 
 מוסיפים קוביות בטטה, גזר ודלעת, בוחשים, מכסים את הסיר ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את המים, קליפת תפוז, אריסה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים, מכוסה, כשלושים דקות, עד שכל הירקות רכים מאד. מוציאים ומסלקים את גבעול הלימונית. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים טעם. יוצקים לקערה ומפזרים מעט זרעי דלעת מעל.
 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
29/01/2017 | 21:58
3
לצפיה ב-'אכן צריך לקלף... אכן צריך להוציא גרעינים'
אכן צריך לקלף... אכן צריך להוציא גרעינים
29/01/2017 | 08:03
25
למה צריך לקלף... צריך להוציא גרעינים?
לצפיה ב-'אם תשאירי קליפות או גרעינים זה יצור גושים וחתיכות.'
אם תשאירי קליפות או גרעינים זה יצור גושים וחתיכות.
29/01/2017 | 08:02
5
32
גם כאשר הכל ניטחן?
לצפיה ב-'לגבי הקליפה אני לא בטוחה'
לגבי הקליפה אני לא בטוחה
29/01/2017 | 11:07
4
33
אם יש לך בלנדר חזק אני משערת שאחרי בישול לא תהיה בעיה לטחון אותה (אם כי אני נוהגת לקלף). לגבי הגרעינים אני חושבת שהקליפות לא יגרסו עד הסוף. הם אמנם טובים לאכילה, אבל גם כשאת אוכלת גרעיני דלעת במצבם היבש את לא אוכלת את הקליפה. מצד שני אם לא תנסי לא תדעי
לצפיה ב-'ואני הרבה פעמים מתבלת אסיאתי'
ואני הרבה פעמים מתבלת אסיאתי
29/01/2017 | 11:10
29
עגבניה אחת מגוררת, קארי, כורכום, למון גראס ובסוף קצת חלב קוקוס. יאמי.
לצפיה ב-'אין שום בעיה לטחון ולאכול קליפה של דלורית. דלעת זה סיפור אחר'
אין שום בעיה לטחון ולאכול קליפה של דלורית. דלעת זה סיפור אחר
29/01/2017 | 14:21
1
24
את הגרעינים זורקים בכל מקרה.
לצפיה ב-'למה לזרוק את הגרעינים?'
למה לזרוק את הגרעינים?
29/01/2017 | 17:38
8
לצפיה ב-'תודה'
תודה
29/01/2017 | 17:37
4
לצפיה ב-'אני מוסיפה כפית חרדל דיז'ון בבישול יוצא מאוד מיוחד וטעים, '
אני מוסיפה כפית חרדל דיז'ון בבישול יוצא מאוד מיוחד וטעים,
31/01/2017 | 00:48
9
לצפיה ב-'רעיונות לשבת חורפית במיוחד'
רעיונות לשבת חורפית במיוחד
25/01/2017 | 16:54
18
65
שאינם חמין ושיש בהם חידושים?
חוגגים כאן

תודה לעונים
לצפיה ב-'דווקא אני מתכננת חמין שמזמן לא הכנתי'
דווקא אני מתכננת חמין שמזמן לא הכנתי
25/01/2017 | 18:29
1
52
ממש בא לי מרק עדשים וירקות עשיר כזה .
אולי אעשה ארוחה הודית - צ׳פאטי, דאל עדשים צהובות או כתומות וחלב קוקוס קצת חריף, אלו גובי כרובית-תפו״א, מטאר פאניר או פלאק פאניר עם טופו, אורז לבן. הולך טוב עם קציצות עדשים.
לא יודעת אם יהיה לי כוח להכין....
לצפיה ב-'פלאק פאניר עם טופו זה מצויין'
פלאק פאניר עם טופו זה מצויין
25/01/2017 | 21:12
12
לצפיה ב-'גם שאינם חמין וגם חידושים..... אתגר!'
גם שאינם חמין וגם חידושים..... אתגר!
25/01/2017 | 18:30
7
49
כי ישר רציתי להגיד חמין עם ג׳חנון
מה עם סיר של ממולאים? אבל ממולאים מיוחדים כדי שיהיה בהם חידוש, סיר עם שפע של סוגי ממולאים, כולל גזר (מעדן!), בצל, שזיפים מיובשים + חבושים ממולאים?
מקלובה שבתחתיתה קציצות?
קובנה וג׳חנון מן הסתם לא מתאים אצלכם וגם לא חמין מקרוני.
מקווה שייתנו לך עוד רעיונות. שכחתי שעומדת להיות שבת חורפית.

לצפיה ב-'גזר ממולא'
גזר ממולא
25/01/2017 | 21:09
6
41
מתכון בבקשה
לצפיה ב-'גזר ממולא ...'
גזר ממולא ...
26/01/2017 | 09:07
5
47
כל מלית שחביבה עליך! העניין הוא שצריך מיומנות סבלנות ויד בטוחה. לפני שנים מישהו סיפר לי על אחותו שהכינה לו גזר ממולא וחשבתי לעצמי "הגזימה! מי ממלא גזר?" אבל כשמנסים זה שווה את ההשקעה.
מקלפים את הגזר (לא מבושל!) ובעזרת סכין פילוט קטנה מסמנים עיגול מהראש ומתחילים להוציא בזהירות את התוכן. עם הזמן לומדים איך להחזיק את הגזר תוך כדי חפירה, כדי שיישארו קירות דקים שלא יישברו תוך ב"קידוח".
אני מאד אוהבת סיר גדול גדול עם ממולאים מכל הירקות שיש, גם אם זה אומר שלא לכל הסועדים יהיה מהכול: גלדי בצל, סלקים קטנים, עגבניות, גזר, פלפל (לא תמיד, כי יש לטעמו נטייה להשתלט), קולרבי, חבושים, שזיפים מיובשים!
אחי לימד אותי להתחיל את הסיר עם איזה 2-3 קילו בצל פרוס שמאדים ב(הרבה) שמן, על המצע הזה מניחים את כל הממולאים ובדרך כלל ממש לא צריך מים. סוגרים היטב היטב והבצל מייצר את נוזל הבישול.
מזמן לא הכנתי, עשית לי חשק!
לצפיה ב-'מעולה!'
מעולה!
26/01/2017 | 11:20
4
36
שקלתי להכין גזרים, שזיפים קניתי מגולענים, משמשים יש לי בבית, סלקים צהובים וקישואים עגולים קטנים במיוחד
לבצל שתארת אני אוסיף זסט לימון ומיצתפוזים סחוטרי ועשבי תיבול יש לי יבול מרשים של קורנית.
אולי במקום חלק מהבצל אניח פרוסות שומר או שאכין תבשיל שומר מקורמל לחוד
 
הפעלת לי את בלוטות היצירה, תודות!
נ.ב.
קראתי באיזה מתכון שאת הגזרים מרככים באידוי, מעט לפני הריקון, מכירה?
לצפיה ב-'לא מכירה אבל נשמע טוב'
לא מכירה אבל נשמע טוב
26/01/2017 | 13:17
3
25
ומן הסתם מקל על מלאכת הריקון
אני תמיד מכינה בלי לרכך. זה אתגר מגניב
לצפיה ב-'שימי לב'
שימי לב
26/01/2017 | 14:52
2
27
לא ריככתי ורוקנתי
הנחתי על ערמות בצל שכבר עבד קצת לתוכו שילבתי גם קוביות ראש סלרי. מעל הנחתי את הגזרים אחריהם חצאי קישואים עגולים קטנים
ובסוף הנחתי קציצות ממה שנשאר מהמלית
 
המלית הזו עשויה מאורז בסמטי לא מבושל, שבבי סויה,  פתיתי בירה, קארי, מלח, קמח עדשים, פלפל חריף. שפכתי רוטב עשוי מיץ לימון מיץ תפוזים הרבה הרבה עלי קורנית טריים, פלפל חריף טרי, מלח, סוכר לאיזון ,משמשים מיובשים ומים. הכל נטחן במעבד מזון ואז שפכתי מעל.
כדי לייצר את הקציצות הוספתי לתערובת בשר הגזרים והקישואים וצרור גבעולים ועלים של סלרי שנשא הראש שבתחתית הסיר, במעבד מזון לטחינה גסה. הוספתי עוד קארי ומלח.
 
תענוג ממש!
לצפיה ב-'נשמע מעולה. אין על ממולאים'
נשמע מעולה. אין על ממולאים
26/01/2017 | 15:33
1
5
לצפיה ב-''
26/01/2017 | 16:12
16
כל כך התלהבתי שלא חיכיתי לירקות מחנות הטבע, נניח סלק, והשתמשתי במה שהיה לי בבית. הקורנית הזותי? השורש סלרי הזה? תקשיבי שווה
לצפיה ב-'בלי חידושים אבל מנחם ומחמם'
בלי חידושים אבל מנחם ומחמם
25/01/2017 | 18:55
1
71
מרק ירקות גדול מכל סוג שתבחרי
ו/או
מעקוד של נטלי הולדינג >> http://tinyurl.com/kxvbww4
ו/או
גולש סויה וירקות (צילום מתכון מצורף להלן) על מצע אורז לבן.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
25/01/2017 | 21:10
27
מרק ירקות בהחלט וכמובן
לצפיה ב-'קינוחים וסלטים לחורף?'
קינוחים וסלטים לחורף?
25/01/2017 | 21:34
5
11
לצפיה ב-'נסי את סלט הכרובית שכתבתי עליו בשבוע שעבר'
נסי את סלט הכרובית שכתבתי עליו בשבוע שעבר
25/01/2017 | 23:04
3
31
בחורף אני אוהבת סלטים עם פחמימות כמו תפוחי אדמה וסלטים עם עדשים/בורגול/קינואה וירקות.

קינוחים: דברים חמים....
סחלב חם - אתם בענין?
עוגת תפוחים חמה עם קינמון
עוגת שוקולד חמה עם גנאש שוקולד חם

לצפיה ב-'הממ'
הממ
26/01/2017 | 07:51
2
25
אולי קראמבל? עם תפוחים אגסים וחמוציות?
לא יודעת
אולי בחושה תפוזים עם שוקולד לבן וקוקוס?
אולי גם עוגה וגם סלט פרות עמוס תותים
לא מצליחה להתלהב מכלום ...נחיה ונראה
 
אני חושבת על סלטים מעלים שיש עכשיו בשפע וטובים, סלטים ירוקים אולי מאודים, בתוספת סלק צהוב מגורר והרבה לימון ושום?
אני אשן על זה
 
לצפיה ב-'קראמבל נשמע לי לענין בחורף'
קראמבל נשמע לי לענין בחורף
26/01/2017 | 18:18
1
8
לצפיה ב-'ו יום הולדת שמח!'
ו יום הולדת שמח!
26/01/2017 | 18:19
1
לצפיה ב-'כחלק ממתנת יום הולדת'
כחלק ממתנת יום הולדת
26/01/2017 | 15:04
36
הגיעה מטחנת תבלינים ואיתה כוס פרג...אולי עוגת פרג וקוקוס עם זיגוג שוקולד?
אולי רק קוקוס תפוחים וניל?
אני לא מצליחה להגיע להחלטה
לצפיה ב-'אפייה, ואפיית לחם במיוחד'
אפייה, ואפיית לחם במיוחד
25/01/2017 | 09:29
3
52
אלו שתי האהבות שלי במטבח. לא מזמן חברה הביאה לי קמחים של חברת רובינפלד, וממש מפתיע איך שזה משפיע על איכות הלחם!
לא יודעת למה זה מפתיע בעצם, הרי אני תמיד סוחבת אתי במזוודה קמחים מאנגליה, אבל אלו קמחים שאין כאן.
בקיצור, אם יוצא לכם למצוא את הקמחים הנ"ל - ניסיתי את הקמח המלא, כוסמין ושיפון וגם את הקמח הלבן הרגיל - חבל"ז
לצפיה ב-'ויש גם קישור'
ויש גם קישור
25/01/2017 | 09:34
1
38
ששכחתי לשים בהודעה הקודמת
לצפיה ב-'זה מביתר עילית'
זה מביתר עילית
26/01/2017 | 11:24
31
לאור כל מה שאני יודעת על המקום, ונוכח נקודות המכירה שלהם בארץ אני אוותר על העונג
 
 
לצפיה ב-'בדיוק אתמול ראיתי את הקמחים של החברה הזאת בסניף אושר עד'
בדיוק אתמול ראיתי את הקמחים של החברה הזאת בסניף אושר עד
30/01/2017 | 12:34
2
לצפיה ב-'בישולי סופ״ש? אצלי עם הרבה זעפרן'
בישולי סופ״ש? אצלי עם הרבה זעפרן
20/01/2017 | 12:57
23
66
לפני שנה קניתי זעפרן מעולה במבצע, וכל השנה התקמצנתי.... לא לבזבז
היום החלטתי להפסיק עם הקמצנות, אז בתנור חצילים ברוטב שרמולה עם זעפרן, על השיש בצק לעוגות שמרים עם זעפרן... מקווה שיהיה טעים!
בנוסף קארי תרד עם דלעת
רטב קארי ירוק למקפיא
אורז מהמקפיא
והכנתי את ריבת הותים הראשונה של העונה! בשנה שעברה נדמה לי שלא הכנתי, ואח״כ הצטערתי מאד. אז השנה תיקון.
מה אצלכם?
לצפיה ב-'ראשית חובה עלייך'
ראשית חובה עלייך
20/01/2017 | 13:59
4
62
לרשום את מתכון השמרים המדוברים אני מריירת עם דחף עז לבצע אז...
שנית אצלנו
קציצות סלק לבן צהוב סגול רק אחד קטן בצל סגול זוקיני שבבי סויה, עם הרבה כמון , מטוגנות ואז מעל רוטב ג'ינג'ר סויה ושום- שוס
 
סלט קינואה אדומה מבושלת עם זרעי כמון , עדשים שחורים ,חמוציות ברכז תפוחים ,בצל סגול, פטרוזיליה, זרעי חמניה ודלעת, תפוח קטן בקוביות קטנות, רוטב מיצלימון,זסט לימון, שמן זית,סילן בקמצנות,חריף, מלח.
 
חצילים קלויים טחונים עם מבחר ירוקים מיצלימון שום טחינה גולמית סילן פלפל חריף.
 
חצילים בקוביות עם פלפלים ועגבניות, בישול
 
חומוס תוצרת בית, טחינה
 
כרובית וברוקולי בתנור עם שמרי בירה
 
קוביות קולרבי אפויות עם בצל מקורמלות ואחר כך זרעי דלעת ועלי אזוב
 
תרד נפלא שטרם החלטתי אולי פלאק פניר עם טופו קדיתא, אולי בצק פריך ממולא, לא יודעת עדיין.
 
טופו כפרי בריא בתנור במשרה סויה סילן ג'ינג'ר שום פפריקה מעושנת בצל מטוגן וחריף. אוכלי הכל מעדיפים אותו על שום המרקם הלעיס, דמוי חזה עוף
 
מטבל אבוקדו עם הרבה לימון שום קורנית טריה וזסט לימון
 
לחמניות מבצק חצי קמח חיטה חצי סורגום, מועשר ברסק תפוחים
 
נראה מה יתהווה עוד יש לי צנון שחור אני חושבת להכין לו תחמיץ יפני קצר טווח ולהוסיף קולרבי וצנוניות לעסק
לצפיה ב-'בבקשה! עוגות מבצק שמרים עם זעפרן'
בבקשה! עוגות מבצק שמרים עם זעפרן
22/01/2017 | 09:49
1
52
לדעתי יצאו ממש טעימות! לא כולם אוהבים מוסקט (לדעתי הוא ממש ממש מוסיף), אז אם יש לך סרבנים באיזור, לכי על קינמון במקום. 
המתכון כאן
לצפיה ב-''
23/01/2017 | 07:13
2
לצפיה ב-'מיקי, כשאת כותבת '
מיקי, כשאת כותבת
22/01/2017 | 12:14
1
31
רוטב סויה ג'יג'ר ושום, למה את מתכוונת? את מבשלת טיפה את הרוטב, או פשוט מערבבת חומרים?
לצפיה ב-'מערבבת'
מערבבת
23/01/2017 | 07:12
16
ולעיתים אם כתוב אז הם נאפים אחר כך עם מה שהם מרטיבים, במקרה הזה רק ערבבתי
לצפיה ב-'אצלנו ארוחת קישואים'
אצלנו ארוחת קישואים
20/01/2017 | 14:51
15
50
זה מה שבתכנון - נתקעתי עם כמויות קישואים רגילים וזוקיני. ילכו למרק קישואים, מאפינס קישואים (אולי מתוקים, מה שיבוא), פסטה או אורז עם קישואים, לביבות ירקות שבהן גם קישואים.
לצפיה ב-'טוב, יהיו עוד דברים'
טוב, יהיו עוד דברים
20/01/2017 | 14:52
9
41
קטנתי מתכננת להכין עוגת תותים וקצפת קוקוס לכבוד יום ההולדת של סבתא שלה מחר (חמותי היקרה).

לצפיה ב-'גם השריתי מיקס של שעועיות ועדשים חומות '
גם השריתי מיקס של שעועיות ועדשים חומות
20/01/2017 | 14:58
2
32
חושבת מה לעשות עם זה. יש גם טופו שמחכה להיות משהו.
לצפיה ב-'ובהזדמנות זו מה זה ״אגוזי נמר״?'
ובהזדמנות זו מה זה ״אגוזי נמר״?
20/01/2017 | 15:00
1
35
נתקלתי אתמול בניצת הדובדבן בממרח של אגוזי נמר עם או בלי אגוזים אחרים. מישהו מכיר? מה הטעם של זה? האם יש תכונות או יתרונות בריאותיים מיוחדים לעומת אגוזים אחרים?
בקיצור - שווה???
לצפיה ב-'אז היה '
אז היה
20/01/2017 | 21:48
1
40
סלט רב צבע שבבי קולרבי סלק וגזר עם לימון
סלט ירקות פשוט שקטנתי הכי אוהבת
סלט להיט פשוט וטעים שאכלנו באיזו מסעדה - כרובית טריה במעבד מזון לפירורים מספיק גדולים (קוסקוס כרובית), מיקס עלי בייבי (טעים מאד גם רק עם רוקט), שבבי שקדים מוקפצים בשמן זית - בכמות נדיבה (אפשר גם שקדים עם קליפה קצוצים גס). רוטב משוקשק בצנצנת של שמן זית, מיץ לימון, מלח גס פלפל שחור, קצת מייפל. כמה פשוט, ככה טעים. גם בעלי הלא צמחוני התלהב
מרק קישואים וכרובית עם קצת נענע
עוגת בראוניז תותים קצפת קוקוס


לצפיה ב-'את מהממת את'
את מהממת את
22/01/2017 | 11:19
2
לצפיה ב-'הנה העוגה - בראוניז תותים וקצפת שקטנתי הכינה יחד איתי'
הנה העוגה - בראוניז תותים וקצפת שקטנתי הכינה יחד איתי
21/01/2017 | 12:31
3
63
עשינו עם קצפת צמחית כי קצפת הקוקוס יצאה משום מה עם טעם לוואי לא מוצלח במיוחד.
יצא יפה , עוד מעט נראה אם גם טעים
היא מצאה בעצמה את המתכון באינטרנט...
לצפיה ב-''
21/01/2017 | 15:14
2
2
לצפיה ב-'חוסל!!!'
חוסל!!!
21/01/2017 | 17:48
1
8
לצפיה ב-''
22/01/2017 | 09:50
1
לצפיה ב-'עוגת קישואים '
עוגת קישואים
20/01/2017 | 17:00
4
43
כמו עוגת גזר, כוס קישואים מרסקים אותם על פומפיה עדינה
2 כוסות קמח מלא שקיק אבקת אפיה  סוכר חום צימוקים ואגוזים חצי כוס שמן קורט מלח כוס סוכר זסט לימון מעט קינמון מעט אגוז מוסקט מגורר.
 
לכי על זה זה סבבה!
לצפיה ב-'נראה לי שאלך על זה תודה'
נראה לי שאלך על זה תודה
20/01/2017 | 18:45
7
לצפיה ב-'יש סוכר חום וגם סוכר - יש סיבה? מה כמות הסוכר בכללי?'
יש סוכר חום וגם סוכר - יש סיבה? מה כמות הסוכר בכללי?
21/01/2017 | 15:53
2
4
לצפיה ב-'טעות הקלדה,סוכר חום כוס וחצי אפשר לקצץ'
טעות הקלדה,סוכר חום כוס וחצי אפשר לקצץ
21/01/2017 | 19:43
1
6
לצפיה ב-'אהה. תודה.'
אהה. תודה.
21/01/2017 | 19:56
2
לצפיה ב-'"שרמולה" נשמעת כמו איזו קללה בסלנג של טבחים...'
"שרמולה" נשמעת כמו איזו קללה בסלנג של טבחים...
21/01/2017 | 15:58
1
39
קראתי ונפלתי ברצפה...
 
[אבל, בזכות גוגל הבנתי שזה לא.]
לצפיה ב-'גם אחותי הביעה תמיהה על השם'
גם אחותי הביעה תמיהה על השם
22/01/2017 | 09:54
36
זה מרינדה מלימון כבוש, כוסברה ותבלינים (בגרסאות שונות). אני קראתי עליו בימי טרום-הטבעונות אצל תמסין דיי-לואיס (אחותו של דניאל השחקן, שהיא בשלנית טובה), וכשראיתי אצל נייג'ל סלייטר גרסה עם חציל התלהבתי מאד.
זו דרך טובה לניצול לימונים כבושים.
לצפיה ב-'מצאתי בבלוג שאני אוהבת מתכון לפלאפלים אפויים'
מצאתי בבלוג שאני אוהבת מתכון לפלאפלים אפויים
18/01/2017 | 08:45
1
56
עם בטטה. מה יכול להיות רע? השריתי חומוסים ונראה לי שאכין הערב.
זה בלוג מקסים, עם תצלומים נהדרים ומעוררי תיאבון מאד!
קבלו כאן
לצפיה ב-'נראה נחמד אם כי אני'
נראה נחמד אם כי אני
20/01/2017 | 21:14
33
ממש לא משתגעת על קציצות אפויות ועמילן לא עושה את העבודה מבחינתי ופלאפל הוא ממש לא ממשפחת המתוקים
אבל אולי אנסה ואקרא לזה קציצות וזהו.
לצפיה ב-'אמא אני רעב'
אמא אני רעב
17/01/2017 | 16:06
5
91
יש חומוס, מעשה בית
חצילים עם עגבניות
טחינה
אורז עם שקדים וצימוקים
קציצות כרובית
מרק ירקות עשיר...

לא בא לי מאתמול...
אהההה, טוב אז קצץ שני בצלים, אחר כך למחבת הגדולה ואז פטריות מהשקית הקדמית לפרוסות דקות דקות, הוצא בצל הכנס פטריות, צלה, עכשיו החזר בצל
ערבב כוס קמח עדשים עם מלח הימליה, פלפל שחור ומים ויאללה מעל הבצל והפטריות הקטן הלהבה, כסה....המתן 10 דקות בדוק אם יציב, הפוך בעזרת צלחת .

בתאבון יקירי (בן 13)
לצפיה ב-'כל הכבוד. ללמד את הדור הבא לבשל זה חשוב.'
כל הכבוד. ללמד את הדור הבא לבשל זה חשוב.
18/01/2017 | 08:42
2
41
כל כך חבל שלא מלמדים בבי"ס (יחד עם תיקון מכשירים וניהול חשבון בנק).
היה לו טעים?  שלא ישאיר למחר!
נראה לי ש"לא בא לי מאתמול" זה האחיין של "תציעי לי משהו ועל הכול אני אגיד לא"
 
לצפיה ב-'ראשית יש מי שאוכל מה שנשאר'
ראשית יש מי שאוכל מה שנשאר
18/01/2017 | 09:42
1
48
אצלנו עד שלושה גברים מסוקסים ושתי בחורות חסונות והם מטפלים יפה בשאריות.
שנית בסך הכלהוא הרחיב מאד את מנעד הטעמים והטקסטורות שהוא אוכל
אבל לפעמים נמאס ומתחשק מאד משו מדוייק לעכשיו- אני מבינה אותו
גם אני כזו
אז שיידע להכין לעצמו
לצפיה ב-''
18/01/2017 | 09:45
1
לצפיה ב-'היום היו אורחים לארוחת ערב'
היום היו אורחים לארוחת ערב
18/01/2017 | 20:28
1
50
מרק עגבניות תפוחים וסלרי
קוביות טופו וקוביות בטטה אפויות בחלב קוקוס כוסברה וקארי
רבעי שומר אפויים במיצלימון טרי שמן זית מעט סילן מלח פלפל
חומוס תוצרת בית
קוביות קולרבי אפויות עם שמן זית רוזמרין טרי בצל מלח
אורז בסמטי ועדשים שחורים אפויים עם שומן קוקוס רוטב סויה וסלרי מגורר
סלט ירקות רב צבע
קוביות אבוקדו עם מיצלימון ומלח
פיתות קנויות
 
עוגיות נ"ג משקדים טחונים זסט תפוזים ומעט מיצסחוטרי
 
 
 
לצפיה ב-'יאמי יאמי'
יאמי יאמי
19/01/2017 | 15:57
19
אצלנו היום גם סלט רב צבע
ודפי אורז מוקפצים עם בצל, כרישה ופטריות עם יין לבן
לצפיה ב-'יום פייסל'
יום פייסל
11/01/2017 | 20:45
3
92
מחזיר אותי עם שקי בד מלאים כל טוב. כבר שם אני מתחילה לדמיין מה אעשה בקולרבי הנהדר שרואים עליו שהוא בעונתו, בכרוביות הבהירות והכמעט צחות, בכרובים, בגבעולי הסלרי המלאים, בצרורות הבצל הירוק ובשומר הריחני.
אני מצטיידת בחבילה ענקית של עלי תרד טריים ומושלמים
בשתי חבילות כוסברה
כרשה, ראשי סלרי,שורשי פטרוזיליה
הרבה תפוחי פינק לידי קטנים במחיר 6 שקלים לק"ג
קלמנטינות מאיזה פרדס מקומי כי יש להן עלים ועוקצים ללא מדבקות ריחן גן עדן וטעמן של פעם לא פחות
ועוד ועוד
העונה שופעתטוב

ועכשיו
מה אבשל לשבת?
לצפיה ב-'מה לששי?'
מה לששי?
13/01/2017 | 15:39
1
55
אצלנו היום כולם במטבח חוץ...ממני
אני לא מבשלת היום בכלל
אני מריחה פלפלים ממולאים באורז אדום זרעי חמניה שבבי סויה וקוביות תפוחי אדמה, ברוטב אדום עמוס סלרי ובזיליקום
 
אני מריחה ירקות בתנור-גזר ת"א בצל ובטטה, מתובלים היטב
 
אני שומעת כרובית נחתכת להיכנס לאפיה
 
שמועות על מרק עדשים בהיר עם כמון וכורכום הגיעו לאזני
 
ואפשרות לעוגת שוקולד עשירה על בסיס שקדים או מוס תותים על בסיס קצף מי חומוס, משאירה להם להחליט
 
חומוס קנוי ממקור טוב, טחינה יכין הצעיר, סלט ירקות רב צבע יופיע בהמשך כמו תמיד
 
בנים ובנות גידלתי ורוממתי...
לצפיה ב-'התפוחים לא נופלים רחוק מהעץ וטוב שכך'
התפוחים לא נופלים רחוק מהעץ וטוב שכך
14/01/2017 | 17:09
36
מקווה שנהנית מהאוכל והמנוחה��
לצפיה ב-' מה זה המחירים האלה'
מה זה המחירים האלה
16/01/2017 | 10:50
41
של הפינק ליידי? בת"א לפחות מחיר כפול לק"ג.
אני אוהבת קולרבי פרוס כמו צ'יפס ואפוי בתנור.
חזרתי מחופשה ורק הלילה יגיע משלוח מחביביאן. בינתיים יש לי מרק טעים מהפריזר והשלמת ירקות בקטנה לסלט של הצהריים.

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ