לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
91439,143 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' הזמר לירון עמרם מתארח בתפוז '
הזמר לירון עמרם מתארח בתפוז
12/12/2017 | 15:05

ביום שני, 18.12, יתארח בפורום מצעדים וביקורת מוזיקה לירון עמרם, מוזיקאי ייחודי שזוכה לשבחי המבקרים ו"תגלית השנה" באמצעי התקשורת. שירו ״חלום ישן״ היה השיר המושמע ביותר בגלגל״צ בשנה החולפת.

במסגרת האירוח תוכלו להתכתב עם לירון על ההשפעות המוזיקליות שלו, ההצלחה ברדיו, הקשר המוזיקלי עם אביו ועוד
 
כיתבו ללירון עמרם על גבי שרשור האירוח כבר עכשיו!
 
לצפיה ב-'שבוע טוב! חנוכה חנוכה!'
שבוע טוב! חנוכה חנוכה!
10/12/2017 | 10:35
1
25
 
מטגנים? אופים? 
יש לכם המלצות על מטבעות שוקולד טבעוניים?
עושים אצלכם בעבודה הדל"נ? (אם רלוונטי)
 
אצלי ככה: מטגנת, אופה, מחפשת מטבעות טבעוניים ומתחמקת מהדל"נ בעבודה
 
לצפיה ב-'אצלנו רק מטוגן'
אצלנו רק מטוגן
11/12/2017 | 15:13
18
אחרת זה לא טעם של חנוכה לטענתם- מגוונת בין לביבות ת"א עם בצל לכאלה מגזר וקישואים, כאלה גבינתיות מטופו  וכל מני באמצע.
מטגנת גם סופגניות מהירות ללא גלוטן מתערובת טף קורנפלור יוגורט סויה ואבקת אפיה
סופגניות שמרים גלוטניות אני מטגנת ערב אחד בשבוע בלבד, קטנות ומוגשות עם ריבה ביתית לידן
תמיד יש גם מרק חורפי עשיר
מדליקים מלא חנוכיות
לא צורכים מטבעות שוקולד אבל מניחה שלניצת הדובדבן יש משו להציע-
את תמיד יכולה להמיס שוקולד מריר עם מעט שומן קוקוס או חמאת קקאו ולצקת אותו בתבנית סיליקון קטנה של עיגולים שטוחים...
 
הדלקת נרות בבית ולפחות בחלק מלילות עם חברים/ שכנים/ בני דודים...
 
לצפיה ב-'מסחטת מיצים איטית '
מסחטת מיצים איטית
11/12/2017 | 11:51
15
האם מישהו כאן משתמש במסחטת מיצים כזו? איזה מכשיר יש לכם?
והאם יש למישהו חוות דעת על המכשיו של מורפי ריצ'רדס?
אשמח לשמוע, מחפשת מכשיר
לצפיה ב-'בראנץ' '
בראנץ'
05/12/2017 | 17:25
4
74
אז הבוקר היה עצל ולפני הצהריים אכלנו בראנץ' כיפי לשלושה:
- סינייה תחתיות ארטישוק (המתכון אצל אורי שביט: https://vegansontop.co.il/artichoke-tahini/)

- פטריות ממולאות בתערובת טחונה של בצלצלי שאלוט מוזהבים, רגלי הפטריות, קשיו, שמרי בירה, פטרוזיליה ומעט מלח. אחרי שמילאתי את הפטריות זריתי מעל פירורי פנקו לפריכות, ואת הפטריות הנחתי בשמן זית, חומץ בלסמי ומעט מים. אפיתי בחום די גבוה עד שהפטריות היו רכות והמילוי זהוב מלמעלה.

- פוקצ'ה מלחם 5 דקות מתערובת של קמח חיטה לבן, מלא ושיפון, עם עגבניות מיובשות מלמעלה.

- סלט קר של פלפלים אדומים, צהובים וכתומים מוקפצים עם קוביות טופו  מוזהבות ובצל בשמן זית, חומץ בלסמי ומעט תימין (למעשה אלו שאריות מארוחת הערב של אתמול, אכלנו אותם עם פסטה).

- סלט של הרבה ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ונענע) עם רימון, מלפפון (בלי הלב, רק החלק הפריך) וצנוניות וחופן קוסקוס מלא. תיבלתי ברכז רימונים, סומאק, לימון בנדיבות, מלח ושמן זית.

- סלט רוקט עם עגבניות שרי צהובות ואדומות, קוביות חצילים קלויות בתנור, זיתי קלמטה וצנוברים. תיבלתי בעדינות בלימון, שמן זית ומלח ומעט רכז רימונים וסומק, שהם שילוב מופלא שהתאהבתי בו קצת בחודשים האחרונים.

חוץ מזה היו חומוס ביתי וטחינה שנשארה מהסיניה, זיתים טובים ולקינוח עוגיות שוקולד צ'יפס ותה (:
לצפיה ב-'וואו'
וואו
05/12/2017 | 19:38
1
11
לצפיה ב-'שכחתי שהיה גם סלט סלק וכוסברה (:'
שכחתי שהיה גם סלט סלק וכוסברה (:
06/12/2017 | 10:07
25
בראנץ' היא הארוחה האהובה עלי ולדעתי פשוט תפורה על טבעונות כי אין בה ציפייה ל"מנה עיקרית"
לצפיה ב-'וואו!!!!! נשאר משהו????'
וואו!!!!! נשאר משהו????
06/12/2017 | 16:25
30
אם כן...אני פה לעזרה
 
כשראיתי רק את הכותרת, הנחתי שאתה מבקש מתכונים או המלצות לתפריט בראנץ ובדיוק רציתי להציע את הפטריות הממולאות....
 
הכל נשמע טעים ומפנק :)
לצפיה ב-'איזה בראנץ׳ מעולה'
איזה בראנץ׳ מעולה
06/12/2017 | 16:54
31
הפטריות נשמעות  שוס רציני.
לצפיה ב-'מרחשת אמצע שבוע'
מרחשת אמצע שבוע
05/12/2017 | 13:40
34
אצלנו פרחי כרובית מאודים יחד עם ערמת גבעולי סלרי קצוצים דקדקדק וצרור מכובד של עלי סלק יפיפיים חתוכים לרצועו. מלח פלפל שחור ומעט שמן. השחימו קלות. טעם גנעדן.

אורז עגול מעורבב עם כוסמת ירוקה אפוי עם קארי אבקת סלרי מעט כמון. מעט שמן.

פרוסות טופו על מצע פרוסות קישואים ועגבניות קצוצות עם רוטב מבצל חרדל ריבת אפרסקים תוצרת בית חומץ תפוחים ושמן זית. בתנור.
לצפיה ב-'מה לשבת?'
מה לשבת?
01/12/2017 | 12:05
4
44
ובכן צעיר הבית משתתף באיזה ארוע בית ספרי
הכנו לכבוד זה מאפינס טבעוניים עם שוקולד ועם ממרח לוטוס
יצאו נהדרים
המתכון משל נופר הנה מכאן
http://tivonim-blog.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99...
לצפיה ב-'הסופ"ש הזה לנסיונות של כל מיני עם גלוטן שמצאתי בפריזר '
הסופ"ש הזה לנסיונות של כל מיני עם גלוטן שמצאתי בפריזר
01/12/2017 | 12:48
48
מצאתי בפריזר כמויות של גלוטן שהקפאתי לפני כמה (הרבה) שנים והחלטתי לעשות קצת סדר.
הדבר הראשון שהכנתי הוא סוג של שניצל דמוי "חזה עוף" מבוסס על מתכון של מיוקו שינר. במתכון יש אופציה לצפות את השניצלים ביובה. אבל היות ולא היה לי אז ציפיתי אותם עם דפי אורז. יצא טעים ונחמד אבל הציפוי לא ממש צמוד לשניצל עצמו ואני צריך למצוא דרך לשפר זאת. בכל מקרה יש את האופציה הראשית של ציפוי השניצל בשיטה קונבנציונאלית עם פירורי לחם וזה יוצא מצוין.
בסה"כ זה מתכון קל אבל עם יותר מידי שלבים וזה נגרר ומעייף. במיוחד כשכל המטבח מתמלא באדי שמן בזמן הטיגון (אני לא רגיל לזה כי אני בדר"כ כמעט ולא מטגן דברים).
למעוניינים זה הקישור לסרטון המתכון >> https://www.youtube.com/watch?v=ED-53jDLAb8
 
לצפיה ב-'אחרי הרבה זמן שלא יצא לי להשקיע בארוחת שישי'
אחרי הרבה זמן שלא יצא לי להשקיע בארוחת שישי
02/12/2017 | 23:52
35
נכנסתי במרץ יחסי למטבח...
יצאו:
גולש סויה עם ירקות, קצת חריף. קרניבורי הבית לא יכלו להפסיק לאכול. מכיוון שזה נסיון ראשון עם הבונזו אחרי נסיון מאד לא מוצלח לפני כמה שנים, שגרם לי להפסיק לקנות סויה יבשה בכל צורה שהיא, אז או שהם התרגלו לטעמים הטבעוניים עם השנים, או שאני מאד השתפרתי...
בנוסף היו גם סלט סלק עם כמון, סלט סלרי ותפוח, כרובית עם עגבניות שרי וטחינה בתנור, רולדת בצק ממולאת במנגולד ואגוזים והמון ירקות שהיה צריך כבר להשתמש בהם או לזרוק, שחתכתי דק ותיבלתי בסויה, צ'ילי ועוד כמה דברים, והכנסתי לתנור, בהשראת מיקי....
לקינוח עוגת אגוזים מייפל בחושה שאמנם יצאה מהפריזר אבל הפשירה להפליא...
לצפיה ב-'מה עוד?'
מה עוד?
04/12/2017 | 10:07
28
מרק כרשה ובצל, יצא עשיר ומספק
 
כרובית אפויה עם שבבי סויה ופסטה אורז שריסקתי בבלנדר כדי לקבל פריכות במעטה
 
קציצות משבבי סויה וירקות מאודות על מצע של ירקות נוספים ומעל עלי תרד
 
חצאי תפוחי אדמה אפויים ,יצאו פציחים מבחוץ ורכים מבפנים
 
סלט ירקות רב צבע
 
סלט כמו ביצים מטופו ומלח הימליה מיונז ביתי ובצל ירוק קצוץ
 
מאפה שכבות חצילים ,פסטה של לזניה אורז,עגבניות מגי, תרד מעורב בגבינת טופו ביתית. יצא מענג
 
סלט פרות רב צבע שכלל גם תותים , עם מעט מי זוהר ומיץ קלמנטינות מהעץ.
 
סלט חסה אייסברג עם בוטנים קלויים וקוביות אפרסמון, רוטב חרדל סילן.עם הרבה שמיר קצוץ.
 
 
לצפיה ב-'דגימות'
דגימות
04/12/2017 | 10:11
42
לצפיה ב-'רעיונות לכיבוד קל ליומולדת 10'
רעיונות לכיבוד קל ליומולדת 10
30/11/2017 | 16:28
13
60
רוב המוזמנים לא טבעונים ולא צמחונים. מחפשת משהו קל להכנה וכיפי לאכילה שלא מלכלך או דביק יותר מדי. חשוב שאלה יהיו דברים שאפשר להחזיק ביד ולא יטפטפו. נגיד, קלחי תירס ושיפודי פירות.

הייתי מכינה כריכים או ראפים אבל חוץ מחומוס וריבה אין לי רעיונות שיתאימו לכל חך, ולדעתי יש המון דברים שהילדים האלה לא אוכלים.
תודה!
לצפיה ב-'הממ'
הממ
30/11/2017 | 17:59
10
48
מגש ירקות בכל מני צבעים, עגבניות שרי רצועות פלפלים,גפרורי גזר\פרוסות מלפפון, פטריות שמפניון קטנות שלמות...
 
גרגרי חומוס מבושלים מוגשים עם מלח ופלפל שחור
 
מגש פרות חתוכים בלי שיפודים- תותים, אוכמניות, תפוחי עץ שטיפטפת עליהם מעט לימון וזרית קינמון...
 
כדורי שוקולד מוקפאים על בסיס בסקויטים  כנ"ל שוקולד לבן קוקוס ולוטוס
 
מאפים קטנים כדוריים עם גבינה טבעונית בבצק חלק עם זית וחלק ללא
 
עוגיות- בראוניז, עוגיות ריבה, עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס...
 
אני בעד פרוסות קטנות של באגט או לחם אחר או לחמניות מגניבות או פיתות חתוכות לרבעים ולמרוח , מספיק שניים שלושה ממרחים- נניח ממרח שוקולד שתכיני בבית, חומוס ובלי כלום . אם הלחם טעים וחמים יאכלו גם ככה.
 
פלאפלים. לא ספור להכין רק צריך לזכור להשרות את החומוסים יום לפני.
 
תבנית צ'יפס בתנור. להגיש עם מלח.
 
כל ההצעות עברו אצלנו בכל מני חיבורים ועבדו.
 
 
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
01/12/2017 | 10:30
9
51
אני מנסה לחשוב על דברים פשוטים מאוד כי היומולדת הזאת תהיה רגע אחרי לידה ואין סיכוי בעולם שאני אעמוד לגלגל או לטגן פלאפלים, זה פשוט לא יקרה.
נראה לי שזה יהיה משהו כמו פירות קטנים בשלמותם (ענבים, תותים, אוכמניות, כאלה), עגבניות שרי, לחם שום וקלחי תירס. אם למישהו בבית תהיה מוטיבציה לפרוס תפוחי אדמה אז צ'יפס בתנור זה רעיון מעולה (אם כי לא בטוחה כמה הוא טעים קר ולא רוצה להכין ברגע האחרון).
לצפיה ב-'תכניסי לתנור 20 דקות לפני'
תכניסי לתנור 20 דקות לפני
01/12/2017 | 10:41
38
ויהיה חם
זה לא מזיק ומחדש את הפריכות
מנסיון
וגם
את יכולה לרכוש שקית גדולה של צ'יפס קפוא, לחרוג ממנהגך להכין לבד ולהגיש את זה, עובד כמו ענק.
דרך אגב כדורי שוקולד ורפאלו נשמרים במקפיא לאורך זמן בקופסא סגורה, אז את יכולה להכין מראש ולהוציא שעתיים לפני הארוע ולהגיש
לצפיה ב-'שולחים מישהו לפלאפליה/חומוסייה החביבה עליכם'
שולחים מישהו לפלאפליה/חומוסייה החביבה עליכם
01/12/2017 | 13:07
4
45
מזמינים מראש ולוקחים כדורי פלאפל שהוכנו לך ונארזו, לוקחים מהם גם חומוס, טחינה חמוצים וערימת פיתות. מסנג׳רים מישהו לחתוך לרבעי פיתות ולמרוח חומוס. עגבניות שרי שטופות. תותים יקרים אז כדאי לשקול לגבי כמויות , תלוי בגיל החוגג. עוגת שוקולד בחושה זה שתי דקות ואפשר גם לקנות הכל מוכן היום. אין צורך להיות סופר וומן.

מאחלת לידה קלה וטובה ויומולדת שמח
לצפיה ב-'לדעתי הם גרים בחו"ל'
לדעתי הם גרים בחו"ל
04/12/2017 | 10:14
3
8
לצפיה ב-'נכון (:'
נכון (:
04/12/2017 | 11:01
2
8
לצפיה ב-'אופס'
אופס
04/12/2017 | 17:28
1
24
אם כי יש לא מעט מקומות בחו״ל יש פלאפל
לצפיה ב-'הרעיון שלך של לקנות מוכן'
הרעיון שלך של לקנות מוכן
04/12/2017 | 20:00
26
הוא מה שחשוב.
זה יכול להיות פוקאצ'ות
מאפים למינהם או מה שיש באזור שם
לצפיה ב-'אחרי שראיתי עדכון העיתוי'
אחרי שראיתי עדכון העיתוי
01/12/2017 | 14:07
2
43
אז קודם כול, שיעבור בשלום ובידיים  מלאות!
פירות רק מהסוג שאפשר להגיש שלמים בלי prepping - עגבניות שרי, גזרים קטנים ויקרים שקונים בשקית, מיני-מלפפונים.
מיני פיתות
ממרח נוסף - חמאת בוטנים
רציתי להגיד גזר בבצק פילאס (סטייל משה בתיבה, אצלי זה הצלחה!) אבל ברור שלא לעניין בשעה כזו, אא״כ את מכינה מראש ומקפיאה.
למעשה, כל מה שאפשר להכין מראש ולהקפיא, כולל העוגה, הייתי הולכת על זה.
מזל טוב ובשעה טובה


לצפיה ב-'ותחליף לצ׳יפס - תפ״א קטנטנים מהשקית'
ותחליף לצ׳יפס - תפ״א קטנטנים מהשקית
01/12/2017 | 14:08
1
32
עשר דקות במיקרו ואח״כ עם שמן זית בתנור + תבלינים
להגיד עם שפודים קטנים או מזלגות
לצפיה ב-'תודה לכולן (: '
תודה לכולן (:
01/12/2017 | 17:30
12
לצפיה ב-'אממ....כמה רעיונות'
אממ....כמה רעיונות
01/12/2017 | 14:58
39
את תמיד יכולה להזמין פיצה  או להכין בבית עם הילדים פיצה פיתה.
 
אפשרות נוספת היא ארוחת פלאפל: לקנות פיתות, סלטים (ירקות, חומוס, טחינה, מטבוחה, סחוג, ירקות טריים, חמוצים וזיתים), להכין או לקנות פלאפל וציפס..
אפשר גם להכין תוספות מעניינות: גרגרים פקנטיים או בלי כלום, פטריות ובצל וכו...
כל אחד יכין לעצמו את הפיתה...אפשר להקצות שולחן עם סכום חד פעמי ולהתפלל שלא יהיה יותר מידי בלאגן :)
 
כמובן שיש גם חטיפים: במבה, בסלי, דוריטוס, תפוציפס, בייגלה, דובונים ועוד...
 
באבולאפיה באלנבי יש המון מאפים חדשים טבעוניים..אולי אפשר להזמין מהם..
 
יש עוגות מדהימות בהופמן האופה
 
 
לצפיה ב-'אם יש לך אפשרות לקנות "עלים" מוכנים אולי בּפלים תוצרת בית '
אם יש לך אפשרות לקנות "עלים" מוכנים אולי בּפלים תוצרת בית
02/12/2017 | 20:26
28
אאל"ט בבצק הזה אין ביצה ומאד קל לחתוך אותו (אם כי אולי שמן דקלים, אם זה מפריע?)
לצפיה ב-'איה הקופה המקלידה?'
איה הקופה המקלידה?
30/11/2017 | 13:40
5
57
תקשיבי
הכנתי את הריזוטו פטריות שלך.
לא היו לי ערמונים אבל יש לי פרמז'ן טבעונית מצויינת וגם שמרי בירה
ממש לפני הסיום הוספתי מהם
ואין לתאר איזה תענוג. השתמשתי באזוב במקום בקורנית כי עכשיו העונה וזו אותה משפחה. בקיצור בנדיבות.

אח אח העונג
תבורכי
לצפיה ב-'איזה כיף! נשמע מעולה'
איזה כיף! נשמע מעולה
30/11/2017 | 14:28
35
פעם הבאה אנסה גם להוסיף שמרי בירה.
האמת היא שהערמונים היו תוספת נחמדה אבל ממש לא חיונית.
לצפיה ב-'ספרי עוד על הפרמזן הטבעוני שלך'
ספרי עוד על הפרמזן הטבעוני שלך
30/11/2017 | 16:29
3
14
לצפיה ב-'כבר מעלה צילום'
כבר מעלה צילום
30/11/2017 | 17:04
34
מאד לא בריא אבל וואו איזה אפקט
לצפיה ב-'מה יש לספר?'
מה יש לספר?
30/11/2017 | 17:49
1
50
משתמשת בה לשידרוג במאפים, במרק בצל, בריזוטו...
לא צריך הרבה וזה נותן אפקט מצויין
לצפיה ב-'מעולה, בדיוק מה שרציתי לדעת (:'
מעולה, בדיוק מה שרציתי לדעת (:
01/12/2017 | 10:26
6
לצפיה ב-'יום חמישי ואיתו הארגז החדש'
יום חמישי ואיתו הארגז החדש
30/11/2017 | 14:15
33
מכליל.
איזה עונג לשלוף את ההפתעות הארוזות בנייר חום.
מלפפונים פציחים , חצילים ענוגי לחיים סגולות, עגבניות מגי שטעמן הו גנעדן, כרוביות קטנות בהירות ונקיות, תפוחי אדמה עם רבב שנותר דבוק, פרסה דקה יחסית ללא סיבים עקשניים, היום הזמנתי לנסיון שני כיכרות לחם שיפון. הצליל הפריך של הקרום מבטיח.

הרגע הזה שבו מתגלות צפונות הארגזים , המח שלי מתחיל לתכנן תכניות למראה כל ירק שעולה מהם.

השבוע קלמנטינות של פעם מתוק חמוץ וארומטי
תפוזים גם, קליפים למרות שהקליפה לא עבה במיוחד

חגיגה של טריות וצבע , כל שבוע
פרטים קטנים שמחות קטנות של יום חולין
https://www.youtube.com/watch?v=LvXXhZa8jzs
לצפיה ב-'ממרח זרעי חמנייה!!'
ממרח זרעי חמנייה!!
26/11/2017 | 12:35
12
110
טוב, חשבתי שכבר ראיתי וטעמתי הכל, אבל השבוע לראשונה הכנתי ממרח זרעי חמנייה, שבאופן מפתיע יוצא לבן ולא אפור. מכינים קצת כמו גבינת טופו: משרים את זרעי החמנייה לפחות שעתיים, מסננים ואז טוחנים עם מלח, לימון, קצת מים ושמן זית. הגשנו עם זעתר ושמן זית ויצא טעים להדהים.
אופציה זולה ודי בריאה לגבינה טבעונית.
לצפיה ב-'איך אתה טוחן אותם ? '
איך אתה טוחן אותם ?
26/11/2017 | 13:37
1
35
 
 
לצפיה ב-'לממרח בסגנון לבנה טחנתי במעבד מזון חזק'
לממרח בסגנון לבנה טחנתי במעבד מזון חזק
26/11/2017 | 20:40
42
אפשר גם בבלנדר מוט טוב. פשוט צריך להמשיך לטחון בנחישות עד שמתקבל מרקם רך ואוורירי ולא גרגרי.
לצפיה ב-'נשמע מעולה!'
נשמע מעולה!
26/11/2017 | 19:06
26
כשהייתי בקיץ ברוסיה, טעמתי חלווה מגרעיני חמניות - טעם גן עדן!
 
לצפיה ב-'הנה עוד שיטה (מפורטת ועם תמונות) להכין "חמאת שמש" '
הנה עוד שיטה (מפורטת ועם תמונות) להכין "חמאת שמש"
26/11/2017 | 19:31
1
37
לצפיה ב-'תודה'
תודה
27/11/2017 | 13:00
6
לצפיה ב-'תמיד עשיתי חמאת שמש, בלי להשרות ועם קליה'
תמיד עשיתי חמאת שמש, בלי להשרות ועם קליה
26/11/2017 | 21:47
34
ויצא מצוין לדברי הילדים (אני לא חובבת חמאות אגוזים באופן כללי ).
לא ניסיתי אף פעם לעשות כמו לבנה אבל נחמד לנסות אם עובד עם מקדמיה בטח יעבוד גם כאן בצורה דומה (ובעלות נמוכה הרבה יותר)
לצפיה ב-'תודה! אנסה'
תודה! אנסה
27/11/2017 | 13:00
6
לצפיה ב-''
27/11/2017 | 17:16
5
לצפיה ב-'הכנתי אתמול ויצא נהדר תודות'
הכנתי אתמול ויצא נהדר תודות
28/11/2017 | 08:39
3
49
לימוד משמח-  גם זרעי חמניה (כמו קשיו) שנשמרו בהקפאה מגיבים להשריה במים רותחים מהר וניתנים לטחינה עד חלקות נעימה אחרי חצי שעה. עם קשיו זה כמעט מיידי מדהים
לצפיה ב-'בא לי רעיון לעשות פסטו כזה כי יש לי המון בזיליקום בגינה...'
בא לי רעיון לעשות פסטו כזה כי יש לי המון בזיליקום בגינה...
28/11/2017 | 14:31
1
15
לצפיה ב-'נשמח לשמוע איך יצא'
נשמח לשמוע איך יצא
28/11/2017 | 16:05
10
לצפיה ב-'וככה זה נראה'
וככה זה נראה
29/11/2017 | 14:56
45
לצפיה ב-'TDP-43 מי מכיר?'
TDP-43 מי מכיר?
25/11/2017 | 09:25
12
66
נתקלתי במאמרים שמתייחסים לנושא - 
 
 
לפי הכתבות יותר ויותר מחקרים מצביעים על קשר אפשרי בין פרוטאין TDP-43 ומחלות נוירו-דגנרטיביות כמו פרקינסון, אלצהימר, ותסמונת לו-גריג.
 
לפי אחד המחקרים למשל, הפרוטאין נמצא ב 25-50 אחוז מהחולים - במיוחד אלו עם טרשת של ההיפוקמפוס (אזור במוח) שמתקשר לאובדן זיכרון.
 
יש סברה שמקור החלבון בבני אדם הוא כתוצאה מצריכת בעלי חיים שגודלו במשקים תעשיתיים.
 
נראה שהמחקרים שמתייחסים אליהם לא חדשים - מ-2011, 2014 - האם יש מחקרים עדכניים בנושא שמחזקים את הסברה?
 
 
לצפיה ב-'אין לי מושג... יש מצב שבפורום השכן ידעו לענות!'
אין לי מושג... יש מצב שבפורום השכן ידעו לענות!
26/11/2017 | 10:24
9
לצפיה ב-'זה די פשוט לאמת דבר כזה ?'
זה די פשוט לאמת דבר כזה ?
26/11/2017 | 14:06
31
כל מה שצריך זה לבדוק סטטיסטית האם בין  חולי אלצהיימר  יש צמחונים או לא.
 
 
 
לצפיה ב-'לא מכיר ולא מבין בזה, אבל אולי גידי או המצורף יעזרו לך '
לא מכיר ולא מבין בזה, אבל אולי גידי או המצורף יעזרו לך
26/11/2017 | 19:18
28
ראה מאמר יחסית חדש שמסכם משהו ואולי יאמר לך משהו >> https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5447761/
 
ובנוסף עבור על כל מה שמופיע שם >> https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=TDP-43      ואולי תמצא משהו בנושא שמעניין אותך.
 
אבל הכי טוב, לקוות שגידי יופיע ויתן את האינפוט שלו. אני בטוח שיוכל לעזור הרבה הרבה יותר.
לצפיה ב-'יערעד'
יערעד
27/11/2017 | 13:45
3
54
קודם כל, לתשובה הממצה- לא, אין קשר בין אכילת בעלי חיים ומחלת הפרה המשוגעת. זה דבר ראשון. דבר שני, אין קשר בין אכילת בעלי חיים ואלצהיימר.
 
שנית, ברגע שאתה רואה  ״מאמר״ שחתום על ידי ג׳ו מרקולה- תמשיך הלאה. כל דקה שאתה מקדיש לקרוא מה שאותו שרלטן כותב היא דקה שיכולת להקדיש למשחק מונופול, להתאמן על כישוריך בגוגואים, או ללכת להרים משקולות בחדר הכושר.
לצפיה ב-'אהבתי את סדר העדיפויות'
אהבתי את סדר העדיפויות
27/11/2017 | 19:28
1
29
מונופול
גוגואים
חדר כושר!

לצפיה ב-'כשמוגבלים בזמן, חשוב לנהל סדרי עדיפויות '
כשמוגבלים בזמן, חשוב לנהל סדרי עדיפויות
27/11/2017 | 19:36
10
לצפיה ב-''
29/11/2017 | 17:53
10
זה מה שחיפשתי, להבין אם יש כאן משהו שאפשר להשתמש בו או שעדיף להתעלם. לא יכולת לענות על השאלה טוב יותר.
לצפיה ב-'בעצם, בואו ונרחיב קצת את היריעה'
בעצם, בואו ונרחיב קצת את היריעה
27/11/2017 | 16:16
4
40
במקום סתם לכתוב לא, אז אולי אנצל את ההזדמנות לפרט קצת על מחלות פריונים, הקשר שלהן למחלות פריונים אנושיות והקשר לבעלי חיים.
פריונים הם חלבונים שקיפול לא תקין שלהם עלול לגרום לנזק לתאים במערכת העצבים המרכזית. חלבונים מתקפלים לצורה תלת מימדית שהיא זו שנחוצה ומתאימה לפעילות שלהם (לדוגמא, אנזימים ופעילות אנזימתית). בדרך כלל, אם יש מצב של קיפול לא תקין בגלל מוטציה כלשהיא, החלבון המתקבל איננו פעיל. במקרים נדירים (עליהם אנחנו מדברים פה( יש מצב שקיפול לא תקין יגרום לבעיה גדולה יותר מאשר לחלבון לא פעיל. הבעיה תהיה של חלבון עם קיפול שונה שבדרך זו אחרת גורם לנזק לתא. גם בנוכחות של מולקולות מאותו חלבון שכן מקופלות באופן תקין- החלבון ה״רע״ מצליח להרוג את התאים. כשמדובר במערכת העצבים המרכזית, זה עלול להביא לפגיעות ניכרות.
פריונים הם חלבונים מהסוג הזה. הייחוד הביולוגי שלהם הוא שאפשר ״להידבק״ מחלבונים שכאלו במצבים מסוימים ונדירים. אלו מחלות נוראיות ובאותה מידה, ברמה הביולוגית, הן תופעה ביולוגית מרתקת.
מחלות אנושיות ידועות הן למשל מחלת הקורו או מחלת יעקב קרויצפלד. יש מחלות מקבילות בבעלי חיים כמו זו שזכתה לכינוי ״מחלת הפרה המשוגעת״.
הפרה המשוגעת עשתה הרבה רעש בגלל צורת ההידבקות ובגלל שהיה אפקט הדבקה גם על בני אדם, מה שהביא להתפתחות של מחלת יעקב קרויצפלד האנושית אצל אלו שנפגעו. במקרה של מחלת הקורו, המקור היה קניבליזם בשבטים מסוימים בהם היה נהוג לאכול מח של מנהיג השבט לאחר מותו. במקרים שבהם מנהיג השבט חלה במחלת הקורו, נצפו גם חולים אחרים בשבט בעקבות הטקס הקניבלי. במקרה של מחלת הפרה המשוגעת, נוצר מצב דומה, כאשר פרות הוזנו בתערובת שכללה שאריות בשר של פרות אחרות, וכך קרתה אותה ״הדבקה״. כאמור, מה שהיה מיוחד בפרה המשוגעת הוא שגם אנשים נדבקו באותם פריונים וחלו במחלה האנושית- יעקב קרויצפלד.
 
אז אחרי כל סיפורי האימה הללו, מדוע אנחנו לא כולם חולים במחלות מהסוג הזה?
קודם כל, בגלל שגם בשיא הסיפור של הפרה המשוגעת, רק מעט מאד מהאנשים שחלו בקרויצפלד יעקב קיבלו את המחלה מהפרות. קל למצוא את המקור למחלה בגלל מוטציות שונות מכל מקור. כמעט כל חולי הקרויצפלד יעקב לא קיבלו את המחלה מהפרות הנגועות. המספרים מדברים בעד עצמם. בבריטניה, שם היה המקור, מתו עד היום 177 אנשים כתוצאה מ״הדבקה״ מהמחלה של הפרות. בשנה בה היה המספר הגבוה ביותר (2000), המספר השנתי של החולים הנדבקים היה 28. בארה״ב הגדולה, שבה מעל 300 מליון איש ורובם אוכלים פרות, עד היום נצפו 4 (ארבעה) אנשים שחלו ביעקב קרויצפלד כתוצאה ממחלת הפרה המשוגעת.
כלומר, עוד לפני שאסרו להשתמש בתערובות מכילות שיירי בעלי חיים, המספרים היו נמוכים מאד מאד (מדובר על 28 איש מתוך עשרות מליונים). לאחר שהפסיקו את השימוש בחומרים הללו, המספרים צנחו באופן מעשי לאפס.
 
לגבי החלבון הספציפי הזה, כיום יש השערות שהחלבון הזה (tdp43) הוא אכן אחד מהגורמים שמעורבים במחלת אלצהיימר. זה כרגע לגמרי במצב של השערה. יש מעט מדי מחקר שמראה קשר לטוב או לרע. יש בהחלט עדויות על פעילות של אותו חלבון במצב המקופל-לא-נורמלית במחלות נוירודגנרטיביות אחרות כמו למשל ALS הנוראית. 
מן הסתם, הקישור של זה לאכילת בעלי חיים הוא מופרך לגמרי. כמו שכתבתי למעלה, המספרים של נפגעים ממחלה בתקופה שבה כן נתנו אוכל לפרות שמקורו בפרות אחרות היה ברמות סופר נמוכות, בעוד שמחלות כמו אלצהיימר הן לצערנו באחוזים הרבה הרבה הרבה יותר גבוהים מאשר 4 חולים ל- 300 מליון צרכני בשר. 
 
לסיכום, אל תאכלו פרות כי זה לא בריא לפרות ואל תקראו את הגיגיו של מרקולה כי זה לא בריא לפעילות המוחית שלנו. באותה הזדמנות, מי שלא מתקלח כי הוא קרא את ההמלצות של מרקולה לא להתקלח אחרי חשיפה לשמש- תלכו להתקלח. תייצרו בדיוק אותה רמה של ויטמין D אם תתקלחו או לא תתקלחו אחרי חשיפה לשמש.
לצפיה ב-'האם יש פחות חולים באלצהיימר בקרב צמחונים וטיבעונים ?'
האם יש פחות חולים באלצהיימר בקרב צמחונים וטיבעונים ?
27/11/2017 | 17:06
1
27
מאשר אצל אוכלי בשר ?
לצפיה ב-'לא יודע, אבל גם אם היה קשר או אי קשר'
לא יודע, אבל גם אם היה קשר או אי קשר
27/11/2017 | 17:20
39
זה לא ילמד אותנו יותר מדי. אם לא יהיה קשר, ייתכן וזה מסתיר קשר פוטנציאלי בגלל אחוזים נמוכים מאד ואם יש קשר, זה כמובן יכול לנבוע מהרבה ערפילנים שאינם קשורים ישירות לתזונה צמחונית/טבעונית אלא לאורח החיים שהולך לא פעם ביחד עם צמחונות/טבעונות
לצפיה ב-'מרתק'
מרתק
29/11/2017 | 17:55
1
25
תודה על ההתייחסות המושקעת!
לצפיה ב-''
30/11/2017 | 02:56
3
לצפיה ב-'זרעי הצ'ייה'
זרעי הצ'ייה
26/11/2017 | 11:17
11
39
האם נדרש לכתוש/להשרות במיים את זרעי הצ'ייה או שניתן לאכול אותם כפי שהם? תודה
לצפיה ב-'למיטב ידיעתי צריך לטחון או ללעוס אותם אחרת הם לא מתעכלים'
למיטב ידיעתי צריך לטחון או ללעוס אותם אחרת הם לא מתעכלים
27/11/2017 | 12:38
25
החימום לא כלכך מומלץ אבל אני מחמם אותם קצת כ 100-110 מעלות, עד שהם יבשים וקצת קריספי , לוקח בכפית ולועס היטב.
אבל אני מעדיף זרעי פשתן במיוחד הזהוב , הם יותר טעימים וגם מכילים יותר אומגה 3 ויותר חומרים בריאים אחרים.
וגם יותר זולים.
לצפיה ב-'עד כמה שידוע לי להבדיל מפשתן, אין צורך בטחינת זרעי צ'יה '
עד כמה שידוע לי להבדיל מפשתן, אין צורך בטחינת זרעי צ'יה
27/11/2017 | 12:59
24
לא בטוחה לגבי השרייה
ועדיף לא לחמם
לצפיה ב-'היי, '
היי,
27/11/2017 | 13:39
8
55
אין צורך לכתוש. כמו שנכתב פה, זרעי פשתן צריך לטחון. עם זרעי צ׳יה פשוט צריך להשרות אותם בנוזל.
אין בעייה בלחמם. אנשים מודאגים לפעמים מחימצון של חומצות השומן, אבל זה לא קורה גם לאחר אפייה ארוכה. חומצות השומן יציבות מאד, כנראה בגלל נוגדני החמצון בזרעים
לצפיה ב-' אני מאד אוהב זרעי פשתן מיובשים בתנור .'
אני מאד אוהב זרעי פשתן מיובשים בתנור .
27/11/2017 | 17:07
2
14
לצפיה ב-'רק אל תשכח לטחון. הקליפה לא מתעכלת'
רק אל תשכח לטחון. הקליפה לא מתעכלת
27/11/2017 | 17:48
1
16
לצפיה ב-'אני לועס היטב היטב.. זה טעים וגם משביע - ממליץ. '
אני לועס היטב היטב.. זה טעים וגם משביע - ממליץ.
28/11/2017 | 11:32
12
לצפיה ב-'חייבים להשרות את זרעי הצ'יה בנוזל?'
חייבים להשרות את זרעי הצ'יה בנוזל?
30/11/2017 | 20:24
3
21
או שאפשר לאכול אותם "על יבש" או לחילופין, לשפוך אותם לכוס נוזל ולשתות מיד?
תודה
לצפיה ב-'שם כפית בפה ולועס עד שנהיה דייסה. '
שם כפית בפה ולועס עד שנהיה דייסה.
10/12/2017 | 12:27
2
8
לצפיה ב-'חייבים ללעוס או שאפשר לבלוע ישר?'
חייבים ללעוס או שאפשר לבלוע ישר?
10/12/2017 | 22:08
1
3
לצפיה ב-'עדיף ללעוס כי אחרת זה עלול לא להתעכל '
עדיף ללעוס כי אחרת זה עלול לא להתעכל
11/12/2017 | 15:38
4
עיכול זה לא מדע מדוייק, חלק תמיד יתעכל וחלק לא יתעכל, ידוע שזרעים רבים הטבע יצר כך שיוכלו לעבור את מערכת העיכול בשלום כדי שינבטו  אחר כך...
לזרעי פשתן יש קליפה מאד עבה ולכן חשוב יותר ללעוס ולפצח אותם .
בצ'יה יש קליפה דקה יותר .
בכל מקרה עדיף לטחון או ללעוס או למעוך כדי לשבור את הקליפה. 
לצפיה ב-'תודה. לכמה זמן יש צורך להשרות אותם במים?'
תודה. לכמה זמן יש צורך להשרות אותם במים?
11/12/2017 | 14:29
3
לצפיה ב-'הממרח דמוי גבינה החדש של תנובה דוחה! '
הממרח דמוי גבינה החדש של תנובה דוחה!
22/11/2017 | 06:51
12
70
למרות אי-הודאות לגבי מקורו של הויטמין D שנמצא בו ולמרות המחיר המוגזם החלטתי לנסות.
מבחינתי זה מקבל ציון נכשל ובגדול.
אז נכון שטעם זה ענין אישי אבל לפי מה שאני קורא, דעתם של אחרים דומה לא-מעט לדעתי. https://www.haaretz.co.il/food/food-news/.premium-1.4612152
שורה תחתונה - לא בבית ספרנו.
לצפיה ב-'למה טיבעונים מחפשים תחליפים למוצרי חלב ובשר ? '
למה טיבעונים מחפשים תחליפים למוצרי חלב ובשר ?
22/11/2017 | 11:38
6
65
יצרני מזון עושים שמיניות באוויר כדי ששניצל סויה או קציצת סויה תראה כמו בשר תריח שכמו בשר...  ולקחים חלבון ושומן צמחיים וגודשים אותו  בכימיקלים שנותנים טעם צבע וריח שיראה כאילו בשר או גבינה.
אני נכנסתי לכאן בטעות ואני מודה שאני לא טיבעוני,  אבל לדעתי אם אתה טיבעוני אמיתי אתה אמור להתרחק גם ממה שנראה כמו בשר או גבינה. (זה גם מאד לא בריא)
זה מזכיר לי את השרימפס הכשר- לא מבין למה שדתיים ירצו לאכול משהו שנראה כמו שרימפס ?
לצפיה ב-'"אמור זה שם של דג" '
"אמור זה שם של דג"
22/11/2017 | 13:21
51
טבעונים לא אוכלים דגים
 
לצפיה ב-'אתה כותב כאילו'
אתה כותב כאילו
22/11/2017 | 13:28
3
72
טבעונים הם מיקשה אחת וכולם אותו דבר ופועלים מאותם מניעים.
ובכן ידידי
אתה טועה.
מהסיבה הזו מחפשים יצרני המזון איך לפצח את הקודים של השוק הזה.
למה שטבעוני ירצה מאכלים כמו? אולי כי הוא אהב אותם וויתר מטעמי מצפון בלבד?
לגבי דתיים מי אני שאענה אבל מנחשת שגם שם יש תהליכים דומים כלומר מי שהחליט לאכול כשר ולא בגלל שלא טעימה לו הטרפה...
 
אני מציעה לא להתעסק בלמה אלא באיך להכין , מטרתו המוצהרת של הפורום
לצפיה ב-'אני חושב שאם היו מגישים לי אוכל בצורה של משהו שאני לא אוכל'
אני חושב שאם היו מגישים לי אוכל בצורה של משהו שאני לא אוכל
22/11/2017 | 15:18
2
66
מסיבה מצפונית לא הייתי אוכל את זה רק בגלל שזה נראה ככה .
אני לא יודע מה מטרת הפורום רציתי פורום "תזונה ודיאטות"   ונכנסתי לכאן במקרה והגבתי להודעה שעוסקת במאכל טיבעוני שנראה כאילו מוצר מחלב.
וכיוון שאני בעד אוכל טיבעי ואנטי אוכל מתועש אז דיגדג לי באצבעות .
 
כדי לפצות על ההודעה הנ"ל אז כמה דברים שמתאימים לטיבעונים שאני מכין :
 
אני מכין כל יום בסיר של הקוסקוס ירקות מאודים וזה יוצא מעולה.
הסיר של הקוסקוס זה סיר שני חלקים שהחלק העליון מין מסננת כזאת והחלק התחתון זה סיר רגיל.
אני מכניס לחלק העליון, ירקות שלמים עם הקליפה: דלורית, סלק שלם , בטטה שלמה, תפוח אדמה שלם בצל שלם גזר סלרי ברוקולי וכל ירק אחר ... ירקות שלמים רחוצים עם הקליפה .
יוצק על כל העסק מים רותחים מהקומקום , המים יורדים לחלק התחתון
ואז אני מדליק את האש מלמטה ומכסה .
האדים עלוים למעלה ומבשלים את הירקות באדים וכך כל הדברים הטובים שיש בהם כולל הטעמים נשארים בפנים.
אחרי כרבע- חצי שעה נועץ מזלג ואם המזלג חודר זה מוכן.
הטעם של הירקות האלה הרבה יותר טעים מאשר כשזה מבושל במים .
זה גם יותר בריא , כי כל המינרלים ויטמינים נשארים.
 
יש לי גם עדשים מונבטים שאני מבשל עם אורז ביחד... - כמו מג'דרה אבל בריא , אני מנביט עדשים ( אורגני )  ומרתיח אותם קצת במים ואחרי כן מערבב עם אורז מאודה\מבושל - זה טוב לטיבעונים\צמחונים כי זה מקור לחלבון מלא  (החלבון באורז משלים את החלבון בעדשים ומקבלים את כל חומצות האמינו ).
 
אז מקווה שפיציתי את הפורום על הכניסה שלי בטעות .
בתאבון.
 
לצפיה ב-''
26/11/2017 | 12:03
4
לצפיה ב-'תודה'
תודה
29/11/2017 | 16:35
4
לצפיה ב-'זה בריא מאוד'
זה בריא מאוד
29/11/2017 | 18:08
18
סתאאאם
 
הסיבה היא עצלנות, אני דווקא נרתע כשהטעם מזכיר יותר מדי את ״המקור״, אבל אין ספק שהתעשייה המודרנית נותנת פתרון זמין ויעיל לארוחה חפוזה כשלא מתחשק לשבת ולהכין משהו יותר מושקע.
 
אז נכון שעדיף להימנע מכל הפתרונות האובר-מתועשים האלו, אבל לא תמיד זה קל ו/או נוח.
 
ובכלל, ככל שמוצרים כאלו ילכו ויתרבו וימלאו את מדפי הסופר, זה נטו מוצרים מהחי שירדו מהמדף, וגם אולי יעודד כאלו שעוד לא טבעונים אבל מתעניינים לעשות את המעבר.
לצפיה ב-'תודות על העידכון'
תודות על העידכון
22/11/2017 | 13:31
1
51
אמשיך לטחון טופו קדיתא עם כל מני
זה טעים ומספק את הצורך בממרחים מהז'אנר, גם לאפיה
לצפיה ב-' יש לי כבר טופו משי ואני אמשיך להכין לבד בבית. הכי טוב.'
יש לי כבר טופו משי ואני אמשיך להכין לבד בבית. הכי טוב.
22/11/2017 | 13:51
13
לצפיה ב-'תודה על האזהרה, ראיתי ולא קניתי'
תודה על האזהרה, ראיתי ולא קניתי
24/11/2017 | 20:40
12
לצפיה ב-'אני דווקא מאוד אהבתי'
אני דווקא מאוד אהבתי
25/11/2017 | 09:11
1
42
את הרגיל (בלי תוספות), מרוח על בגט, עם פסטו/ממרח זיתים ופרוסות שרי.
 
לא בעיה להכין ממרחים כאלו לבד, אבל כשרוצים משהו מהיר זה שימושי.
 
רק חבל שהצבע לא מעורר תאבון.
לצפיה ב-'טעמתי גם את השני (טוסקנה?)'
טעמתי גם את השני (טוסקנה?)
29/11/2017 | 18:00
18
לא רע בכלל לטעמי, בהחלט שמיש בתוך סנדויץ׳.
 
אגב, בקניה השניה של הממרח הלבן (ליתר דיוק אפור) המרקם היה יותר קרמי, לא הרגשתי את תחושת ה״חול״ מהסדרה הראשונה שקניתי, וזה בהחלט משדרג את החוויה. מקווה שזו הייתה סתם תקלה בייצור הראשוני ולא בקרת איכות לא-קפדנית.
לצפיה ב-'שומשום טחון, מה אעשה אתו?'
שומשום טחון, מה אעשה אתו?
17/11/2017 | 14:43
3
48
היה לי שבוע עמוס, חזרתי הביתה היום נחושה לנצל כל רגע להכנות ובישולים. ובכלל לפעילות יעילה במטבח.
הכנתי מאפה פסטה עם עלי סלק... ומכיוון שצריך כף פשתן טחון מושרה במים, כבר טחנתי את כל שקית הפשתן, העברתי לצנצנת לפריזר וכתבתי באותיות נאות ״פשתן״
רק מה, הכף שהשריתי במים בכלל לא התנהגה כמו פשתן.... המים נשארו נוזליים ולא גילו שום סימן של ג׳ל.
בקיצור, ברור שטחנתי שומשום ולא פשתן.

אז אולי יש לכם  רעיונות, מה לעשות עם צנצנת מלאה שומשום טחון?

נ״ב במזל נשארה בפריזר קופסה קטנטנה שלא כתוב עליה כלום, ובה כף פשתן טחון.  אז המאפה מודבק היטב ונכנס לתנור
לצפיה ב-'טחינה'
טחינה
19/11/2017 | 16:22
2
29
זה אפשרי?
לצפיה ב-'נראה לי שכדי להכין טחינה צריך להשרות, לקלות'
נראה לי שכדי להכין טחינה צריך להשרות, לקלות
21/11/2017 | 07:52
1
23
ובעיקר צריך כמות גדולה יותר! בינתיים זה בפריזר, נראה לי שפשוט אוסיף לבצקים או לחמים. אדווח!
לצפיה ב-'נראה לי שבאמת הכי כדאי לשלב במאפים. אולי עוגיות כלשהן?'
נראה לי שבאמת הכי כדאי לשלב במאפים. אולי עוגיות כלשהן?
21/11/2017 | 13:41
10
לצפיה ב-'חומץ תפוחים'
חומץ תפוחים
19/11/2017 | 16:20
1
43
היי
שמעתי לפני כמה חודשים שיש יתרונות לחומץ תפוחים, ואני לא זוכרת אם זה בריא בשימוש קבוע ביום יום.
אשמח לשמוע...
תודה
לצפיה ב-'מאד בריא , כל חומץ טיבעי במיוחד תפוחים '
מאד בריא , כל חומץ טיבעי במיוחד תפוחים
28/11/2017 | 14:44
44
שימושים לחומץ (חוץ מלשים בסלט) :
חיטוי- חומץ חומר חיטוי מעולה- מחסל חיידקים ופטריות ועובש בבית במטבח בקירות באמבטיה ...
ניקוי - מסיר אבנית מבריק אמבטיות.
כביסה- מנקה מסיר כתמים, שומר על הצבע של הבגדים מוציא ריחות רעים - אפשר לכבס רק בחומץ במקום אבקת כביסה .
נגד פטריות ואפטות בפה - שטיפה של הפה בחומץ מעלים אפטות ופטריות.
דאודורנט טיבעי- חומץ מעלים ריחות של זיעה בבית שחי טיפול אחד יעיל לכמה ימים - מורחים חומץ ואחרי כרבע שעה מקלחת .
כנ"ל מעלים ריח רע מכפות רגליים , מנעליים ...
אפשר ליצר חומץ תפוחים מעולה בבית :
 
לצפיה ב-'שוב שבת'
שוב שבת
18/11/2017 | 11:36
62
והשבוע
מרק קרם פטריות עם קוביות דלורית

סלט גפרורי סלק טרי עם פרוסות דקיקות של גזר ורוטב פלפל חריף מגידול עצמי ולימון

סלט כרוב לבן עם קוטביות גזר ואפרסמון, בצל קצוץ, מיונז טבעוני תוצרת בית, פלפל שחור גרוס...

סלט ישראלי רב צבע קצוץ קטן

טחינה

ממרח טופו שומשמיר בצל ירוק

לחמניות קוואקר וטף

מאפה פרוסות עגבניות מגי מעל אורז בסמטי ושבבי סויה מעל עוד שכבת עגבניות- תענוג

מאפה בצק שקדים פריך מעליו פרחי כרובית ומעל תערובת ממרח טופו קמח זרעי דלעת זוקיני ובצל. נ"ג

תפוחי אדמה קטנים שלמים ובצלים סגולים קטנים שלמים אפויים בשמן מתובל היטב עד לפריכות מבחוץ

עוגה בחושה עם שקדים טחונים וקוביות תפוחי עץ, נ"ג
לצפיה ב-'רעיון לקינוח שאפשר לקחת לנסיעה (לא עוגה)'
רעיון לקינוח שאפשר לקחת לנסיעה (לא עוגה)
17/11/2017 | 11:51
10
65
אנחנו מוזמנים לארוחת ערב והתבקשתי להכין קינוח, בלי בננות ורצוי לא עוגה. זה צריך להיות קינוח שיכול לשרוד 3 שעות נסיעה בלי קירור, כלומר מספיק יציב ובלי כלים אישיים שיתגלגלו באוטו.
אם לא תהיה ברירה אכין בראוניז, אבל מחפשת רעיונות יותר יצירתיים. תודה!
לצפיה ב-'הממ'
הממ
17/11/2017 | 12:12
40
פודינג שוקולד? אני מכינה על בסיס חלב סויה, קורנפלור, תמצית וניל ומוסיפה לא מעט שוקולד איכותי פנימה.
 
באותו כיוון פודינג תפוזים שם התערובת מבוססת על מיצתפוזים טרי סחוט, נגיעה של מי זוהר, סוכר ושוב עמילן מייצב. את זה ניתן להצנן בכלים אישיים כשלמטה בתחתית ולמעלה מפזרים פרות חתוכים בכל מני צבעים.
 
עוגת פרורים. רוב המלית היא מטופו מגובן למטה ולמעלה יש פרורים שסופגים את הלחות. מלית לא אפויה. באותו הקשר ניתן להכין גם שקדים ואגוזים מקורמלים ולהניח מלמעלה ומלמטה של קרם "גבינתי" מטופו משי
 
סלט פרות. את הרוטב להביא בכלי נפרד ולערבב לפני ההגשה.
 
כדורי תמרים וטחינה מגולגלים בקוקוס טחון
 
צריכה מתכון למשהו?
לצפיה ב-'חושבת עוד'
חושבת עוד
17/11/2017 | 12:18
5
39
כדורי רפאלו שעשויים משוקולד לבן עוגיות לוטוס וקוקוס טחון- שוס של שחיתות אבל תמיד גורף התלהבות
 
תפוחי עץ אפויים במלית קינמון סוכר שברי שקדים
 
 
לצפיה ב-'או, תפוחי עץ אפויים זה כיוון טוב!'
או, תפוחי עץ אפויים זה כיוון טוב!
17/11/2017 | 15:24
4
36
לגורלן של שאר ההצעות אני חוששת - פודינג עלול להישפך ועוגת פירורים היא יצור עדין, מה גם שאני מעדיפה כאמור לא להביא עוגה.
תודה רבה (:
לצפיה ב-'פודינג להישפך?'
פודינג להישפך?
17/11/2017 | 18:08
32
מה פתאום, זה כמו מוס מבחינת מרקם זה סמיך ויציב אבל תפוחים זה אחלה ואפשר גם אגסים
 
לצפיה ב-'מה בסוף? אני סקרנית'
מה בסוף? אני סקרנית
19/11/2017 | 18:53
2
6
לצפיה ב-'בסופו של דבר הכנתי מאפי תפוחים בבצק פריך'
בסופו של דבר הכנתי מאפי תפוחים בבצק פריך
21/11/2017 | 14:27
1
29
השתמשתי בבצק אגרול מוכן חתוך לשלישים ומילאתי בתפוחים מבושלים בקינמון, מוסקט וציפורן ומעט סוכר חום. את העלים משחתי בשמן קוקוס עם סוכר חום וקיפלתי למשולשים. הם היו צמודים בתוך קופסת פלסטיק והחזיקו בלי בעיה בנסיעה. כשהגענו לארוחה כל המשולשים נכנסו לתנור ויצאו משם פריכים וריחניים בזמן לקינוח. הגשנו עם גלידת וניל טבעונית (:
לצפיה ב-''
21/11/2017 | 16:34
4
לצפיה ב-'טובלרון טבעוני (מנסרות תמרים)'
טובלרון טבעוני (מנסרות תמרים)
17/11/2017 | 14:37
38
ישרדו נסיעה אבל בצידנית, תלוי מה מזג האוויר
מתכון
http://dapeitamar.blogspot.co.il/2014/04/blog-post...

הקינוח הכי משמח מבחינתי זה תמיד סלט פירות, או מגש פירות. אבל אם מכינים מראש ונוסעים צריך לחשוב מה מתאים ומה לא (לא בננה למשל)




לצפיה ב-'גם אני אשמח לדעת איך הסתדרת אישית אם זו לא עוגה'
גם אני אשמח לדעת איך הסתדרת אישית אם זו לא עוגה
21/11/2017 | 01:28
21
קשה לי לחשוב על קינוח בטמפ' החדר (או קר מאד או חם, בעונה הזו למשל מתאים לי קראמבל אבל לא ברור לי איך הוא עובר נסיעה ארוכה ברכב, גם עטוף היטב בשכבות. 
לצפיה ב-'תפוחי עץ אפויים נשמע הרעיון הכי מוצלח'
תפוחי עץ אפויים נשמע הרעיון הכי מוצלח
21/11/2017 | 07:53
24
אני הייתי הולכת על זה
 
לצפיה ב-'מפנים מקום לארגז החדש'
מפנים מקום לארגז החדש
16/11/2017 | 15:21
3
74
מה זה אומר?
ששלושה סלקים נטחנו עם צרור עייף של פטרוזליה ובצל אחד, חבילת טופו 300 גרם, שליש כוס טחינה גולמית ותבלינים.
התערובת מולאה בחצאי דלעות ערמונים ודלורית אחת שהונחו אחר כבוד בסיר שטוח על מצע של קוביות מכל הבא ליד- זוקיני צהוב,שומר, קלרבי, עלי תרד. מלח פלפל שחור זילופי שמן זית וסילן.
אידיתי.
הו
לצפיה ב-'איזה יופי!'
איזה יופי!
17/11/2017 | 14:11
2
לצפיה ב-'כמה שזה יפה! שילוב צבעים וצורות מהמם'
כמה שזה יפה! שילוב צבעים וצורות מהמם
17/11/2017 | 15:08
16
בטח גם טעים
לצפיה ב-'איזה יופי'
איזה יופי
18/11/2017 | 19:22
1
לצפיה ב-'מחפשת מתכון לריזוטו פטריות שנוסה בהצלחה'
מחפשת מתכון לריזוטו פטריות שנוסה בהצלחה
16/11/2017 | 11:35
7
36
הרשת אמנם מלאה במתכונים, אבל ההבדל ביניהם די גדול ומבלבל ומכיוון שזה יהיה הריזוטו הראשון שלי מזה עשור בערך, אשמח לקבל המלצות למתכון שעובד. תודה
לצפיה ב-'מתכון שעובד?'
מתכון שעובד?
16/11/2017 | 15:07
6
37
יש  מתכון שלרוב אני מכינה עם עגבניות וירוקים ולעת רצון מסבה לפטריות וירוקים בלי עגבניות
במרקם יוצא כמו ריזוטו
אין לי מושג מה נקרא ריזוטו כשמדובר בטבעוני אבל זה טעים
לצפיה ב-'כדי להפוך את זה לפטריות'
כדי להפוך את זה לפטריות
16/11/2017 | 15:15
5
33
אני מורידה בכמות הירוקים, לפי החשק, מוסיפה עלי תיבול טריים כמו קורנית, אזוב, אורגנו בנדיבות ובשלב הראשון מטגנת בצל ואז את הפטריות , הכמויות בעיני רלבנטיות לכמה חזק את מעונינת להרגיש בהן. במקום מיץ לימון ועגבניות אני מכניסה אבקת מרק פטריות אורגנית עם חלב סויה או מים ששריתי בהם פטריות מיובשות או סתם מים עם תבלינים, לפי מה שיש לי ואני לא מכניסה טופו.
לצפיה ב-'תודה! אעדכן בניסיונותי (: '
תודה! אעדכן בניסיונותי (:
16/11/2017 | 16:55
4
5
לצפיה ב-'ריזוטו פטריות שעבד טוב'
ריזוטו פטריות שעבד טוב
21/11/2017 | 14:32
3
30
ובכן, הריזוטו הראשון שלי הוכתר בהצלחה.
כנראה הסוד הוא בציר ירקות טוב. בישלתי ציר הרבה זמן עם ירקות שורש ארומטיים, פטרוזיליה וגם עם פטריות שיטאקה יבשות.
בסיר גדול ושטוח טיגנתי בצלצלי שאלוט עד הזהבה, הוספתי את האורז העגול (ארבוריו) וטיגנתי קלות לכיסוי בשמן.
הוספתי כוס וחצי יין לבן וערבבתי עד שהאלכוהול התאדה.
העמדתי את הסיר עם הציר המבעבע ליד סיר האורז והוספתי בהדרגה ציר תוך ערבוב מתמיד (מצקת או שתיים בכל פעם). כל המתכונים אומרים שהציר חייב להיות רותח.
בינתיים טיגנתי בכמות נאה של שמן זית כמה סוגים של פטריות עם מעט טימין, מלח ופלפל שחור גס. הפטריות היו במרקמים וגדלים שונים וזה תרם מאוד למרקם והעניין של המנה.
הוספתי חופן גדול של ערמונים לאורז שהיה כמעט מוכן.
כשהאורז היה נגיס, ערבבתי פנימה את הפטריות ובישלתי עוד טיפה עם עוד קצת ציר.
בסה"כ השתמשתי בערך ב-10 כוסות ציר, אם לא יותר. די מדהים כמה נוזלים האורז הזה סופח!
בסוף יצקתי עוד טיפה שמן זית.
יצא ממש ממש טעים.
 
הניסיון הבא: ריזוטו עם אספרגוס.
לצפיה ב-'מגניב'
מגניב
21/11/2017 | 16:36
4
לצפיה ב-'נשמע טעים'
נשמע טעים
25/11/2017 | 15:41
1
7
כמה זמן לקח כל העסק והאם לאחר מכן ניתן לחמם ולאכול שוב או שיוצא דביק?
לצפיה ב-'לקח בערך 20 דקות '
לקח בערך 20 דקות
29/11/2017 | 16:30
7
לא ניסיתי לחמם שוב בסיר, נראה לי שאם לחמם שוב אז רק במיקרו, אחרת בטח יצא דביק להדהים. בכל מקרה למה שיישאר, זה כל כך טעים!
לצפיה ב-'טעמתם כבר את הגבינות הלבנות הטבעוניות של תנובה? איך הן?'
טעמתם כבר את הגבינות הלבנות הטבעוניות של תנובה? איך הן?
15/11/2017 | 16:30
6
20
לצפיה ב-'למשל...'
למשל...
15/11/2017 | 16:36
46
לצפיה ב-'אני לא. זה גם לא משהו שאני ממש מתגעגעת אליו'
אני לא. זה גם לא משהו שאני ממש מתגעגעת אליו
15/11/2017 | 21:24
2
46
להבדיל מלאבאנה, שאני כן אוהבת, מטופו משי ולימון ושמן זית

אבל הבנתי שיש  הרבה תגובות נלהבות
טעמת?
לצפיה ב-'לא טעמתי. הרעיון נראה מפתה למי שאין לו זמן וחשק להכין בבית.'
לא טעמתי. הרעיון נראה מפתה למי שאין לו זמן וחשק להכין בבית.
16/11/2017 | 12:05
1
42
אבל יש עדין כמה סוגיות. ראשית, זה שתנובה (עם כל ה"אדום אדום" וכד') היא היצרנית. שנית, המחיר הגבוה יחסית (10.90 ש"ח לגביע בשופרסל) שהוא כפול ממה שעולה גבינה רגילה. ושלישית, ענין הויטמין D שמוסף שם (האם טבעוני או לא?).
 
לצפיה ב-'טבעוני'
טבעוני
30/11/2017 | 15:10
4
שאלתי את שירות הלקוחות שלהם וענו שהויטמין D ממקור צמחי.
 
חוץ מזה לא נראה לי שאנונימוס היו ממליצים על המוצר אם זה לא היה המצב.
 
לצפיה ב-'אצלנו בסופר אין'
אצלנו בסופר אין
16/11/2017 | 10:51
1
17
לצפיה ב-'ובכל מקרה'
ובכל מקרה
16/11/2017 | 10:54
39
אני מעדיפה להכין בבית מטופו זמן זית משובח טיפ טיפה לימון או חומץ ותוספות לפי החשק

חם בפורומים של תפוז

המוזיקאי לירון עמרם מתארח בפורום
המוזיקאי לירון עמרם...
המוזיקאי המוכשר והייחודי ופריצת השנה בגלגל``צ...
המוזיקאי לירון עמרם מתארח בפורום
המוזיקאי לירון עמרם...
המוזיקאי המוכשר והייחודי ופריצת השנה בגלגל``צ...
אירוח בנושא פיענוח ציורי ילדים
אירוח בנושא פיענוח...
מעלים ציורים של הילד/ה שלכם ומקבלים פיענוח לציורים
אירוח בנושא פיענוח ציורי ילדים
אירוח בנושא פיענוח...
מעלים ציורים של הילד/ה שלכם ומקבלים פיענוח לציורים
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תרופות סבתא
פורום תרופות סבתא
דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ