לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה צמחונית וטבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'באמצע השבוע'
באמצע השבוע
22/05/2017 | 13:15
1
15
לפני פייסל ואחרי שבת
הכנסתי לתנור קדרה קטנה ובה שכבות לפי הסדר הבא
קוביות תפוחי אדמה, בטטה בצל
אורז לסושי
כוסמת ירוקה
אפונה זעירה של סנפרוסט
פרוסות תפוחי אדמה

שמן מלח פלפל שחור כמון סלרי מיובש מים
מכוסה בתנור.
לצד זה יוגש סלט ירקות עונתיים טריים קצוץ קטן
לצפיה ב-'אני הכנתי את תבשיל החומוס-בטטה-תרד'
אני הכנתי את תבשיל החומוס-בטטה-תרד
22/05/2017 | 13:46
14
שפינטזתי עליו אתמול, מהבלוג של ריצ'ה הנערצת
והוא פשוט מעולה. הכנתי עם מנגולד במקום תרד.
אכלתי עם חיטה מבושלת, ובמקביל אפיתי הרבה ירקות שיהיה לסלטים במשך השבוע: שומר, פרוסות דקות של קולרבי, בטטה וסלק.
 
לצפיה ב-'מי מכיר את המוצרים של אוטופי?'
מי מכיר את המוצרים של אוטופי?
21/05/2017 | 12:37
4
32
https://www.facebook.com/utopivegan/

עושה לי חשק
הכצעקתה?
לצפיה ב-'רק אתמול או שלשום שמעתי עליהם'
רק אתמול או שלשום שמעתי עליהם
21/05/2017 | 14:30
1
24
אם תנסי... תדווחי
 
יש באלגריה כל מיני גבינות שנראות נהדר אבל עוד לא קניתי, כי המחיר קצת מרתיע אותי. אני יודעת שאפשר לשקלל וכו וכו... אבל בכל זאת עוד לא הבאתי את עצמי לקנות!
לצפיה ב-'עכשיו אני רואה שהגבינות שלהם נמכרות גם באלגריה'
עכשיו אני רואה שהגבינות שלהם נמכרות גם באלגריה
21/05/2017 | 14:35
22
וגם באנסטסיה. שקרובות אלי מאד.
אז אולי לטובת  והפורום אנסה משהו! ואדווח.
לצפיה ב-'בתמונות נראה מצוין'
בתמונות נראה מצוין
21/05/2017 | 14:41
20
עושה חשק לטעום וראיתי שמוכרים אפילו אצלנו בפריפריה הצפונית

לצפיה ב-'מכרה סיפרה'
מכרה סיפרה
21/05/2017 | 18:14
24
שהיתה בחתונה שם הגישו כאלה
שהיה נפלא
המכרה צרפתיה במקור ואהבה בעבר גבינות מחלב
אזני יהיה הדוגמת של הפורום
ערכתי הזמנה טלפונית ואצטרך להגיע לבינימינה לאסוף... אמרו שהן כבר בדרך לכל קצוות הארץ כי יש ביקוש...אני מחכה
לצפיה ב-'חברים,שבת!'
חברים,שבת!
19/05/2017 | 12:11
8
33
בצק לחמניות תופח בנחתץ במזג האויר הנעים שמביא עמו נחת רוח והקלה

מה עוד?
התאמינו שאין לי שמץ עדיין?
ניגשת לבדוק מה במחסן הירקות
לצפיה ב-'בתכנון'
בתכנון
19/05/2017 | 18:11
5
28
סלט ירוק משלל נבטים וירוקים , עם רוטב לימון חמצמץ ואולי שקדים מוקפצים. נראה.

רביולי בטטה

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

רוצה לעשות משהו עם ירקות קפואים, יש לי מיני ברוקולי ומיני כרובית חמודים כאלו

סלט אדממה עם בצל קצוץ, שפע כוסברה, עגבניות, בניתי על אבוקדו אבל הוא לא משהו בכלל אז נראה. טעים גם בלי.

משהו עם טופו שלא החלטתי עדין

לקינוח גלידת אגוזים וגלידת פיסטוק שכבר הכנתי
לצפיה ב-'איך את מכינה את הגלידות?'
איך את מכינה את הגלידות?
19/05/2017 | 22:41
3
8
לצפיה ב-'התבססתי על מתכון מהאתר הזה'
התבססתי על מתכון מהאתר הזה
20/05/2017 | 11:17
2
31
http://www.veganhightechmom.com/he/%D7%92%D7%9C%D7...

של גלידת אגוזים טבעונית.
אם יש מכונת גלידה זה יותר טוב, לי אין.
לצפיה ב-'תודה! נקרא טוב'
תודה! נקרא טוב
20/05/2017 | 12:55
1
23
אין לי מכונת גלידה, אנסה עם הבלנדר הצולע שלי, אחרי הקנייה הבאה של אגוזים במחיר שפוי בשוק לוינסקי.
לצפיה ב-' גם אני הכנתי עם בלנדר '
גם אני הכנתי עם בלנדר
20/05/2017 | 18:58
15
הקפאתי בתבניות קוביות קרח ולבלנדר.
לצפיה ב-'האם ניסית טעמים אחרים?'
האם ניסית טעמים אחרים?
23/05/2017 | 11:24
לא על טהרת האגוזים?
נראה לי לנסות שוקולד עם מלח
למסות להגיע לוניל קרמי אני תוהה אם שקדיה במקום שקדים טחונים תיתן את המענה בתערובת....אני אנסה
 
או שוניל ילך עם פקאנים. אני על זה
לצפיה ב-'בסופו של דבר'
בסופו של דבר
21/05/2017 | 11:09
16
לחמניות  מקמח חיטה וקמח סורגום. קרום פציח תוך רך ואוורירי. נהדר.
 
תבשיל קינואה בהירה ועדשים הודים צהובים עם הרבה בצל ירוק קצוץ וקוביות קטנות של גזר וקישוא. רוטב סויה בתהליך הבישול, שומן קוקוס בכמות רק לרמז טעם ושמן זית מעט סילן. התוצאה חומה ומחממת לב ובטן.
 
קציצות משבבי סויה,טופו מגורר דק ו...חצילים! חצילים ובטטה במעבד מזון, שבבי סויה תבלינים כולל הל טחון בנדיבות וקמח חומוס עם מעט מים. למחבת.
אחרי טיגון בסיר מותאם לאפיה עם רוטב מעגבניות בזיליקום סלרי שום סוכר מלח פלפל שחור. לתנור. לפני ששפכתי את הרוטב לסיר גררתי שורש זנגויל טרי על זסטר בנדיבות.
 
מאפה שכבות מפסטה אורז ללזניה. בתחתית פסטה מעליה כמות מאד נדיבה של פטריות שמפניון ופורטו בלה קצוצות קטן ששהו במחבת עם בצל גדול קצוץ. מעל עוד פסטה ומעליה ממרח קשיו מחוזק בסלרי בהיר וחלב קוקוס. אחרי אפיה יצאה מנה טעימה להפתיע שכל בני הבית אוכלים בשמחה.
 
תבשיל ירקות חריף מתוק חמוץ -קוביות חצילים קטנות בצל גדול קצוץ קוביות קישואים קטנות עגבניות קצוצות גבעולי סלרי בטבעות דקות משמשים חמוצים קצוצים.
פלפל חריף מהגינה ומעט שמרי בירה. מלח. יאמי.
 
חומוס מתוצרת בית.
טחינה גם.
ממרח מטופו עשבי תיבול שום ובצל ירוק שקדיה ושמן. יצא חלק לחלוטין.
 
סלט ירקות רב צבע.
 
סלט כרוב מומלץ- כרוב ירוק קצוץ דקדק כרוב סגול קצוץ דקדק בצל קטן דקדק שקדים טריים קצוצים גס בסכין תפוח פינק ליידי קצוץ לקוביות ענבים ללא גרעינים חתוכים לחצאים. מלח שמן זית מיצלימון טרי פלפל שחור גרוס. לתת לזה לעמוד מעט לפני האכילה. תענוג.
 
לקינוח היתה לנו עוגת משמשים ותפוחי עץ עם שוקולד לבן טבעוני
ואחר כך הוכנה עוגת שוקולד.
אבל למי היה מקום? האבטיח נשאר מיותם בפינה
במוצ"ש עלינו עליו בכוחות מחודשים- נגמר
לצפיה ב-'השוס שלי לסופ"ש היתה עוגת שמרים'
השוס שלי לסופ"ש היתה עוגת שמרים
21/05/2017 | 14:33
21
שהוספתי לבצק שלה הל וקינמון
רידדתי, מרחתי בריבת משמש ופיזרתי מרציפן מגורר, חתכתי למקטעים סטייל-שושנים ואפיתי. אי אפשר לתאר כמה טעים היה! 
 
היו לי המון תכניות בישול שלא יצאו לפועל. יש לי הרבה מנגולד, שאני רוצה להכין ממנו קארי עם חומוס ובטטות. כל הבוקר אני חושבת על הקארי הזה, אז אני מקווה שזה באמת יתגשם אחה"צ/הערב
לצפיה ב-'עוגה בחושה נ"ג '
עוגה בחושה נ"ג
18/05/2017 | 09:29
5
37
היו לי מישמשים עייפים מעט
תפוח פינק ליידי במצב מצויין
לימון
אז ערבבתי כוס עמילן ת"א עם כוס ורבע קמח טף בהיר שתי כפיות אבקת אפיה, חצי כפית קסנטן גאם, כף קינמון, כוס וקצת סוכר, מעט מלח, חצי כוס שמן, שש כפות רסק תפוחים מוכן ללא סוכר, זסט לימון גדול ומיץ מאותו לימון, שליש כוס מים.

לתוך העיסה הזו הוספתי 6 מישמשים חמצמצים חתוכים לפרוסות דקות. על תבנית 24 מרופדת ניר אפיה הנחתי פרוסות דקות של תפוח מקולף עליהן פיזרתי קינמון ושתי כפות סוכר חום ליצירת תחתית קרמלית באפיה. את העיסה שטחתי מעל.

אפיתי ב-170 מעלות עד שהשחימה קלות.
המסתי 80 גרם שוקולד לבן טבעוני, כפית סוכר מוזהב כף שמן קוקוס ושתי כפות מים. את הרוטב הזה מרחתי על העוגה מלמעלה .
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
אמנם יש לא מעט סוכר אבל הקונטרסט בין חמיצות הפרות למתיקות המצופה מעוגה הוא חלק חשוב לתוצאה הסופית. מוזמנים לנסות עם פחות. המרקם של הבצק ממש כמו עוגה עם גלוטן ועם ביצים.
לצפיה ב-'יאמי אני מניחה שיעבוד גם עם נקטרינות במקום משמשים?'
יאמי אני מניחה שיעבוד גם עם נקטרינות במקום משמשים?
20/05/2017 | 20:31
4
20
לאור מחירם המחפיר של המשמשים (והענבים!!!) לאחרונה.
יעבוד גם עם תפוז/קלמנטינה במקום לימון? קמח טפיוקה או קמח אורז במקום עמילן תפוחי אדמה?
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
21/05/2017 | 11:04
11
נקטרינה בוודאי
תפוז קלמנטינה במקום לימון אמממ כן אבל זה כיוון אחר לחלוטין ויש לקחת בחשבון שלקלמנטינה יש ארומה שתלטנית.
לגבי העמילנים לא ממש. האורז יותר אבל גם לא נותן את אותו מרקם נחשק. סורי. אפשר אבל יצא משהו אחר.
 
לצפיה ב-'וגם'
וגם
21/05/2017 | 11:06
2
11
קינמון פחות מתאים עם הדרים מתוקים, הוא מאד מתאים ללימון לחברים האחרים הייתי משדכת מוסקט טרי מגורר  ואולי הל.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
21/05/2017 | 14:37
1
9
פשוט מחפשת מה לעשות עם הקלמנטינות שזמנן כמעט עבר....
לצפיה ב-'מיץ לשתיה'
מיץ לשתיה
21/05/2017 | 18:10
9
ריבה
עוגה עם וניל וזסט לימון
את מתכון הבחושה הלימונית שנתתי לך פעם עם קלמנטינות
מקפא
פודינג אצלנו אוהבים מאד פודינג על בסיס מיץ הדרים
גלידה?
לצפיה ב-'בדיקת אי סבילות למזון'
בדיקת אי סבילות למזון
18/05/2017 | 14:40
17
37
חברה פנתה לדיאטנית שבנתה לה תפריט דיאטה שמבוסס על בדיקת אי סבילות למזון. הדיאטנית טוענת שצריכת מזונות שלגוף קשה לעכל מפריעה לירידה במשקל. החברה ירדה במשקל די מהר, לא ברור לי אם בגלל החרגת המזונות להם היא רגישה או בגלל סיבות אחרות.
אני רוצה לעשות את הבדיקה, גם לצורך דיאטה וגם כדי לסגל תזונה מתאימה כאורח חיים אך אני מתלבטת שכן הבדיקה יקרה (קרוב ל 2000 ש"ח).
שאלותיי למי שמכיר -
1. האם הבדיקה אמינה ?
2. האם אכן אכילת מזונות שלגוף קשה לעכל מפריעה לירידה במשקל ?
3. האם אני כטבעונית יכולה להרשות לעצמי החרגת מזונות ? אם למשל יימצא בבדיקה שאני רגישה לקטניות, הרי אינני יכולה להמנע מקטניות שכן הן המקור שלי לחלבון וברזל.
אודה לתובנות שיעזרו לי להחליט.
לצפיה ב-'אני עונה לך מתוך הנסיון הרפואי שלי באופן כללי'
אני עונה לך מתוך הנסיון הרפואי שלי באופן כללי
18/05/2017 | 16:58
3
40
קודם  כל צריך להבין באיזו בדיקה מדובר... יש מכונים רבים בתחום הרפואה המשלימה שעושים בדיקות שונות שאינן מקובלות על הרפואה הקונבנציונלית ואינן מוכחות כאמינות או שאין צורך לעשות אותן. אין צורך לומר שבענין מעורבים הרבה אינטרסים כלכליים של המכונים האלו וגם לא חסרה שרלטנות והונאה בתחום הזה, כך שאני הייתי נזהרת מאד בענין הזה.
יש כל מיני טרנדים לאחרונה של דיאטות שונות שלכאורה אמורות לעזור לרדת במשקל או להיות בריאות יותר, אני לא מכירה מחקרים רציניים שקושרים אי סבילות למזון שמתבטאת בהשמנה, צריך להזהר מהמנעות מוחלטת ממזונות מסוימים בלי הוכחה או צורך רפואי ברור , מכיוון שעלולים לא גרם חסרים תזונתיים . לדוגמה המנעות מגלוטן כאשר אין שום אי סבילות לגלוטן/צליאק או כל סימפטומים שיכולים לרמז על אבחנה כזו אלא רק כדי לרדת במשקל - לא מומלץ.
כך גם לא נראה לי מומלץ לך כטבעונית להמנע ממוצרים מסוימים שאת צורכת כטבעונית וחשובים לבריאותך, בלי שתהיה לך הוכחה אמינה שמזון זה פוגע בבריאותך. אם מנסיונך יש פריט מזון שלא נעים לך בעיכול או גורם לתלונות זה הגיוני להמנע ממנו לזמן מה ולראות אם התלונות חלפו.

הדרך הכי טובה שאני מכירה שהוכחה לירידה במשקל היא תזונה מאוזנת ובריאה, ללא מזון מעובד , עשירה בירקות ופירות, מזון טרי שאת מכינה בעצמך, עם שפע תבלינים, עשיר באשלגן ודל בנתרן, שתית מים ולא שתיה ממותקת, ופעילות גופנית מסודרת.

בהצלחה!
לצפיה ב-'טוב שבאת'
טוב שבאת
18/05/2017 | 21:00
7
לצפיה ב-'אחלה תשובה'
אחלה תשובה
18/05/2017 | 21:50
26
כפיים לדוקטור
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
19/05/2017 | 03:46
6
לצפיה ב-'תזונה מותאמת אישית עפ"י בדיקת החיידקים במערכת העיכול'
תזונה מותאמת אישית עפ"י בדיקת החיידקים במערכת העיכול
19/05/2017 | 00:06
6
38
אני לא יודעת לאיזו בדיקה את מתכוונת, בכל אופן פרופ' ערן סגל וד"ר ערן אלינב ממכון ויצמן פיתחו שיטה להתאמת תזונה באופן אישי בהתאם לחיידקים הנמצאים במעיים, המחקר שלהם הראה שאנשים שונים מגיבים אחרת לאותם מזונות ושהתגובה תלויה באוכלוסית החיידקים במעיים.
ראיתי שהוקמה חברת סטארטאפ המאפשרת לעבור את הבדיקה הנ"ל ולקבל המלצות תזונתיות.
 
 
לצפיה ב-'רק כדי להשלים (ולדייק)'
רק כדי להשלים (ולדייק)
19/05/2017 | 02:27
3
35
הבדיקה הנ״ל, במידה ואכן אמינה, תלמד את האדם הספציפי על אילו מאכלים טובים או לא טובים לא מבחינת שמירה על רמות סוכר מאוזנות
זה לא מעט וזה חשוב ללא מעט אנשים, אבל זה לא אומר משהו לגבי אילו מזונות מעוכלים טוב או לא, בריאים או לא שלא בהקשר לרמות סוכר בדם, וכדומה
 
לצפיה ב-'מתנצל על הכותרת'
מתנצל על הכותרת
19/05/2017 | 04:08
1
29
בקריאה שנייה היא יצאה מתנשאת. לא זו היתה הכוונה
לצפיה ב-'אין על מה, שמחה ללמוד '
אין על מה, שמחה ללמוד
19/05/2017 | 22:37
1
לצפיה ב-'האם יש קשר בין התנודות הגליקמיות להשמנה?'
האם יש קשר בין התנודות הגליקמיות להשמנה?
19/05/2017 | 22:35
14
אני לא מכירה את המנגנונים האלו, הרושם שקיבלתי מהראיונות וההרצאות בנושא היה שתזונה שמפחיתה את התנודות הגליקמיות גם עוזרת לירידה במשקל. זה לא נכון?
 
עד כמה שמבינה מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה מזיקים לא רק בהקשר של סוכרת, אלא גם מעודדים דלקת, inflammation, ומגבירים את הסיכון בסרטן ובמחלות אוטואימוניות.
 
לצפיה ב-'אני לא יודעת באיזה מכון היא עשתה את הבדיקה'
אני לא יודעת באיזה מכון היא עשתה את הבדיקה
19/05/2017 | 03:53
26
אני יודע שהיא הלכה לתזונאית שזו שיטת העבודה שלה והיא מצליחה, מצאו לה רגישות למזונות שאפשר לוותר עליהם (אורז ופלפלים למשל).
הנה דוגמה לבדיקה -
לצפיה ב-'לבדיקה הזו דווקא יש פוטנציאל גדול'
לבדיקה הזו דווקא יש פוטנציאל גדול
19/05/2017 | 18:16
24
כל ענין המיקרוביום האנושי הוא נושא חם מאד ברפואה לאחרונה. מסתבר שלכל אחד מאיתנו (זה לא חדש) יש אוכלוסית חיידקים אישית שהיא שונה גנטית ומשפיעה על בריאותנו. איך משפיעה? זה בדיוק מה שחוקרים כעת, הנושא נחקר בהקשר למחלות מעי דלקתיות, זיהומי מעיים כגון קלוסטרידיום, וכעת גם בשלל תחומים כולל השמנה, סרטן, תסמונות כאב ועוד.
יישומים פרקטיים יהיו בוודאי בהמשך הדרך והרפואה תהפוך יותר ויתר מותאמת אישית לכל אדם לפי הגנטיקה שלו ושל החיידקים שלו.
לצפיה ב-'אני אישית לא הייתי ממליץ'
אני אישית לא הייתי ממליץ
19/05/2017 | 04:58
5
35
אבל זו כמובן בחירה אישית. הרעיון לגלות רגישות הוא רלבנטי ואכן יכול להיבדק ברמה מסויימת. במילים אחרות, לא מדובר בסקאם מוחלט.
 
עם זאת, ההנחה שלהם שכל מזון שנעכל היטב גורם לדלקתיות וכתוצאה מזה להשמנה היא לא מבוססת במקרה הטוב. זה שיש מקרים כמו צליאק שבהם זה נכון זה רחוק מלטעון את הטענות שלהם.
אם שווה לך להשקיע את הכסף בשביל לגלות רגישות, אז לכי על זה. זה לא מה שיוריד לך את הקילוגרמים בהכרח
לצפיה ב-'אני נושמת לרווחה כאשר'
אני נושמת לרווחה כאשר
19/05/2017 | 12:09
3
27
אנשים מביני ענין אחראים ובעלי הכשרה מתאימה כמוך וכמו הדוקטורה עונים בנחת וביישוב הדעת.
זה מעודד לחשוב שיש עוד תקווה בעולם שצמא לניסים עד כדי אובדן שיקול דעת.
 
אין בהודעה זו כדי להגיד שום דבר בשום צורה פנים ואופן על פותחת השירשור
אלא לזרוע אור על תחושות קשות ביחס לשוק, לניצול הציני בו, לחוסר האמינות  ולטוענים למקצועיות ופיתוח "שיטות" שפשוט עושקים את הלקוח שכל מה שרצה הוא ייעוץ מקצועי ראוי.
לצפיה ב-' אם כך מה אומרים המומחים על המצורף? הרבה מלח טוב או לא?'
אם כך מה אומרים המומחים על המצורף? הרבה מלח טוב או לא?
19/05/2017 | 18:01
2
29
אני מתכוון לשני הממצאים שנזכרים מאוניברסיטאות ונדרבילט ובוסטון ושואל את זה כ"חובב" משקל ולחץ דם גבוה.
לצפיה ב-'השאלה אם אתה אסטרונאוט בתנאי חלל'
השאלה אם אתה אסטרונאוט בתנאי חלל
19/05/2017 | 18:38
1
30
לפי מה שקראתי בקישור המחקר נעשה על אסטרונאוטים בתנאים המדמים חלל. בלי לקרוא את המחקר המלא - תמיד כשקוראים מחקרים צריך לחשוב האם המסקנה יכולה להיות מיושמת על אוכלוסית המטופלים שלי, למשל. אין דומה התגובה של אסטרונאוטים בריאים/צעירים בתנאי חלל לתגובת אוכלוסיה ממוצעת מבוגרת יותר, עם מחלות רקע כגון סוכרת השמנה ויתר לחץ דם בתנאי כדור הארץ, כך שלא ברור לי אם בכלל ניתן להשליך על אוכלוסיה אחרת ממה שנבדקה, כמו כן צריך לקרוא את המאמר השלם ולהבין את יתרונותיו וחסרונות /מגבלות המחקר.

דבר שני הוא הקושי להפריד השפעות של צריכת נתרן על אוכלוסיות שונות בתנאים שונים. בואו נניח לרגע שאכן צריכת נתרן יכולה לעזור לגוף לפרק שומנים תוך השקעת אנרגיה (מה שלא ברור לגמרי במחקר), האם זה אומר שנרוויח מטיפול במלח לאוכלוסיה הסובלת מהשמנה? ומה הרווח וההפסד? זו בד׳״כ אוכלוסיה שסובלת גם מהשמנה,סוכרת,נטהיליתרלחץדם,ועוד.טיפולבמלחיכוללהחמירבעיותאלוואזיצאשכרינובהפסד נו.
רווח אנרגטי או קלורי אפשר להרוויח בפעילות גופנית ודרכים אחרים, לאו דווקא בשיטה הזו שלא ברור לי מה היתרון שלה.

אני בינתיים לא שוכנעתי שהרבה מלח זה בריא. חלק ניכר מהמוצרים המעובדים היום מלא במלח ואינו בריא באופן כללי .
לצפיה ב-'תודה. אני סתם "עכבר מעבדה" סקרן שאוהב יציאות מהקופסה '
תודה. אני סתם "עכבר מעבדה" סקרן שאוהב יציאות מהקופסה
20/05/2017 | 08:51
21
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
21/05/2017 | 06:31
2
לצפיה ב-'הרגלי אכילה אבות ובנים'
הרגלי אכילה אבות ובנים
18/05/2017 | 10:36
27
אבות לבנים בני 8-13? מכירים כאלה? אני זקוקה לעזרתכם! ��
 שמי מאיה ואני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. כחלק מעבודת הגמר (תזה) שלי אני מתעניינת בהרגלי האכילה של אבות ובנים. אשמח אם תשקיעו מעט מזמנכם ותעזרו לי במענה על השאלון המצורף או תפיצו למכרים שזה עשוי להיות רלוונטי בעבורם זה יעזור לי מאוד!! תודה רבה רבה לעוזרים!! �� ��
https://ruppin.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bfuSa3...
לצפיה ב-'עדשים שחורות'
עדשים שחורות
15/05/2017 | 12:34
4
36
השרתי עדשים שחורות ליממה בכדי להכין קציצות.
כבר פעם שניה שזה קורה שחלק מהעדשים נשארו קשות ולא התרככו בכלל.
בבישול העדשים כולם התרככו אבל אני לא רציתי עדשים מבושלות.
רציתי לדעת אם זה קרה לכם?
לצפיה ב-'זה קרה לי פעם עם מאש שהנבטתי'
זה קרה לי פעם עם מאש שהנבטתי
15/05/2017 | 12:51
3
28
ולא שמתי לב, אבל חלק מהעדשים נשארו קשות כאבן, בכלל לא נבטו, וכמעט נשברה לי שן! אמרו לי אז שזה בגלל שזו לא הייתה חבילה טרייה. חוויה לא כיפית!
 
לצפיה ב-'הדרך להימנע מזה'
הדרך להימנע מזה
15/05/2017 | 15:12
2
29
היא לתת להם להוציא שורשון, זה קורה גם כשהם בתוך מים, ולברור את אלה שלא נבטו -החוצה
לצפיה ב-'לברור החוצה זאת משימה בלתי אפשרית'
לברור החוצה זאת משימה בלתי אפשרית
15/05/2017 | 17:19
1
24
כי זאת כמות גדולה והם מאוד קטנים.
נאלצתי לבשל אותם מה שלא תכנתי מלכתחילה.
בבישול הכל התרכך.
 
לצפיה ב-'אחרי שהם נובטים'
אחרי שהם נובטים
16/05/2017 | 07:12
23
הרבה יותר קל לברור
בכל מקרה זה מה שנדרש למען בטחון השיניים...
 
לצפיה ב-'עוד מעט שבועות'
עוד מעט שבועות
13/05/2017 | 16:16
4
48
החג שהודבקו לו על לא עוול בכפו מאכלי חלב

מה ה-מאכל שלכם לכבוד שבועות?
לצפיה ב-'"ביכורי קציר חטים" - זה שבועות!'
"ביכורי קציר חטים" - זה שבועות!
15/05/2017 | 08:40
1
40
אמנם יש מצב שאנסה עוגה עם קרם לבן... ואולי תותים ו/או דובדבנים עליה
אבל אני גם משתדלת לא להתחבר לקטע של חג "החלב" גם בתחליפים, כתבתי על זה בבלוג, "אפשר גם בלי עוגת גבינה"
חג שבועות הוא חג "ביכורי קציר חטים" ויש לו כל כך הרבה מנהגים יפים - כמו קישוט הבית בירק, מגזרות נייר, ואפיית לחם! 
אני מתכוונת השנה להכין לחם בצורת אלומת חיטים כפי שעשיתי פעם וזו היתה הצלחה גדולה.
את שאר הארוחה עדיין לא תכננתי.
לצפיה ב-'בינתיים די למדתי לצלם *עם* פוקוס '
בינתיים די למדתי לצלם *עם* פוקוס
15/05/2017 | 08:44
9
לצפיה ב-'המלצה: קיש קישואים לימוני'
המלצה: קיש קישואים לימוני
15/05/2017 | 14:22
37
מקושט בעגבניות שרי - ממש יפה!
אם לא מתחשק להתעסק באפייה עיוורת וכו... אפשר להכין בצק פשוט יותר (בצק מהיר עם מים רותחים) או אפילו בצק פילאס קנוי, ולהכין מאפה סגור או פתוח
לצפיה ב-'עדיין לא מצאתי'
עדיין לא מצאתי
15/05/2017 | 15:15
27
מתכון מנצח
לעוגה דמויית "ניו יורק קרים צ'יז" שהיא ה- חביבה היחידה בסקציית עוגות הגבינה האפויות
 
בלית ברירה תהיה עוגת גזר עם זיגוג לבן בטעם גבינתי
 
מרק יוגורט טבעוני עם מלפפונים מרוסקים, בלי שום ובלי טעמים דומיננטיים מבוסס על איזון מרענן בין חמוץ מלוח מתוק ועם מה ללעוס.
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:33
2
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'שבוע רגיל ,בלי שומדבר באמצע'
שבוע רגיל ,בלי שומדבר באמצע
08/05/2017 | 19:09
9
53
אז מה במטבח?
כרובית וברוקולי פרוסים די דק ומצופים בתערובת טופו שמנת סויה שמרי בירה קארי מדרס ופלפל חריף טחונים היטבעד מרקם שמנתי

אורז בסמטי עם קינואה אדומה אפונה ירוקה תערובת ירקות מיובשים

שיירי שלוש עוגות יומולדת שונות משבת

מלון ואבטיח בקוביות לאורך כל היום

מרק מלפפונים ויוגורט סויה

שיהיה

מה אצלכם ?
לצפיה ב-'קשה לי השגרה! תביאו לי איזה חג או מועד '
קשה לי השגרה! תביאו לי איזה חג או מועד
09/05/2017 | 13:36
1
39
יש אצלי ארוחת ערב לחברות השבוע, והתפריט עוד לא לגמרי סגור. אף אחת לא טבעונית ואחת לא אוהבת חצילים וכוסברה, ר"ל. 
אז בינתיים רק מחשבות. 
לצפיה ב-'אני איתך! בררר...שיגרה '
אני איתך! בררר...שיגרה
09/05/2017 | 14:40
25
הצפי הוא כי המעלות ירדו במידה ניכרת אז כרגע לא כדאי לתכנן כי קשה לדמין משהו פחות תובעני ויושב ממה שעכשיו...
אני ישר חושבת במזג אויר כזה על מרק מלפפונים ויוגורט טבעוני עם צימוקים קטנים, פרוסות או שבבי שקדים,הרבה ירוקים קצוצים דקדק(לא מרוסקים!) מיצלימון סחוטרי ואיזון בין מלוח חמצמץ ומתיקות מרומזת. סופר טעים ותמיד קוצר שבחים ומפתיע.
 
עכשיו חצילים יפים ולא יקרים אז פרוסות חציל אפויות או מטוגנותלצפות בהן קערה חסינת חום ובתווך ממרח טופו עם או בלי שקדים טחונים, אפשר שכבה לבנה, שכבה ירןוקה ושכבה סגלגלה מסלק או אדמדמה מעגבניות מיובשות. מלמעלה סוגרים עם פרוסות חציל או קישוא כמו בציפוי. לתנור. אחרי קרור קל זה מתייצב וזה תענוג שאפשר לאכול קר או מחומם.
 
פלפלים בכל הצבעים קלויים ובתחמיץ
לחם פלאות שלך...אני מאוהבת במתכון הבחוש שהגיע מדרא"פ
 
וסתם כתבתי מה שעלה לי נוכח המקרר שלי
מחכה לשמוע מה את מכינה
לצפיה ב-'יש לי סלק סגול וצהוב'
יש לי סלק סגול וצהוב
09/05/2017 | 15:02
6
32
רעיונות? חוץ מהמובן מאליו והשגרתי שכבר עשיתי (פרוס עם שמן זית בתנור. שילוב בקציצות).


לצפיה ב-'סלק צהוב - מעדן! אני מוסיפה קוביות קטנות לסלט, חי'
סלק צהוב - מעדן! אני מוסיפה קוביות קטנות לסלט, חי
09/05/2017 | 15:37
2
30
כשאני מכינה סלט לקחת לעבודה, אני מתחילה עם הרוטב בתחתית הקופסה, ועליו מניחה את הירקות הקשים, שיתרככו קצת עד ארוחת צהריים.
סלק, פלפלים, גזר, שומר
מעל זה שמיר, כוסברה, פטרוזיליה 
מלפפונים ועגבניות
 
לצפיה ב-'הכוונה לסלק חי, לא מבושל, נכון?'
הכוונה לסלק חי, לא מבושל, נכון?
09/05/2017 | 20:57
1
19
אנסה לאמץ את הרעיון (רק בלי שמיר ושומר שאני לא אוהבת)
את שמה משהו מיוחד ברוטב, או ויניגרט רגיל?
לצפיה ב-'כן, חי - לא מבושל'
כן, חי - לא מבושל
10/05/2017 | 03:54
24
הרוטב הוא מיץ לימון, שמן זית, מלח פלפל
גם קוביות קטנטנות של גבעולי סלרי מתאימות כאן אם את אוהבת!
לצפיה ב-'הו ירק חביב מאד'
הו ירק חביב מאד
10/05/2017 | 11:26
2
44
אצלנו הוא מככב במלא מנות
טחון גס במעבד מזון עם בצל ושורש סלרי, מלח פלפל חאוויג' קמח חומוס/עדשים , לטגן קציצות קטנות ואחר כך להכין רוטב. אני אוהבת מיצלימון זסט מעט מלח מעט שמן  ונענע קצוצה דק.
 
בקוביות לא מבושלות יחד עם שורשים וירקות קשים הכל בקטן קטן-כרוובית גזר קלרבי בצל ירוק גבעולי סלרי כרוב פלפלים בכמה צבעים סלק כמובן  זרעים ופרוסות שקדים. מלח פלפל שחור שמן זית מיצלימון .אפשר גם מעט מייפל.
 
במחבת על בצל קצוץ ,עלי סלרי קצוצים , שורש ג'ינג'ר על זסטר, אגוז מוסקט גם. קוביות סלק אפשר יותר מצבע אחד. אחרי ריכוך להוסיף קוביות קטנות של טופו. לכסות ולתת לזה אידוי של 10 דקות.
 
סלק מגורר על פומפיה גסה, גזר גם, שורש פטרוזיליה גם. קוביות קטנות של אגס/ תפוח/ נקטרינה/ מנגו...מה שיש. מיצלימון שמן זית מלח פלפל שחור . לתת לזה לעמוד.
לצפיה ב-'חיכיתי לךכמה רעיונות! איישם ואספר איך יצא'
חיכיתי לךכמה רעיונות! איישם ואספר איך יצא
10/05/2017 | 14:22
1
9
לצפיה ב-'וכמובן ניתן גם למלא'
וכמובן ניתן גם למלא
11/05/2017 | 18:35
20
הריקון קצת עבודה אבל עם סכין קטן וחד זה פחות בעיה ממה שנדמה.
לצפיה ב-'גרעיני פירות שונים'
גרעיני פירות שונים
07/05/2017 | 14:46
5
60
שלום לאחרונה קראתי על פרי המשמש שבגרעין שלו יש ויטמין בי 17 שעוזר לבריאות האדם וממחלות קשות .

ידוע שפירות זה טוב לבריאות ומלאים בסיוים , אבל מה בנוגה לגרעינים שלהם .

היום אכלתי אפרסק ופיצחתי את הגרעין שלו ואכלתי את השקד שהיה שם זה היה קצת מר .
האם יש בו משהו טוב ? וממה הוא שונה משקד שאנחנו מכירים ?
תודה .
לצפיה ב-'ככל הידוע לי הגלעין של המשמש מכיל חומר רעיל '
ככל הידוע לי הגלעין של המשמש מכיל חומר רעיל
08/05/2017 | 09:46
41
ודווקא לא מומלץ לצרוך אותו. אולי בפורום השכן יידעו יותר
לצפיה ב-'נתחיל מזה שבי-17 לא עוזר לבני אדם'
נתחיל מזה שבי-17 לא עוזר לבני אדם
11/05/2017 | 05:53
3
36
ובטח לא לצאת ממחלות קשות. שנית, בלא מעט גרעינים יש רכוז לא נמוך במיוחד של רעלנים. מאד לא מומלץ לאכול גרעיני  משמש, אפרסק וכדומה
לצפיה ב-'כשאומרים B17 אני ישר חושב על משהו אחר. גם הוא לא כל כך עזר.'
כשאומרים B17 אני ישר חושב על משהו אחר. גם הוא לא כל כך עזר.
11/05/2017 | 12:44
2
43
הנה תמונה של שניים מהם שהיו בארץ.
 
 
לצפיה ב-''
11/05/2017 | 16:12
3
לצפיה ב-'גמני ישר חשבתי על אלה'
גמני ישר חשבתי על אלה
13/05/2017 | 16:15
4
לצפיה ב-'יו תיכף שבת...'
יו תיכף שבת...
03/05/2017 | 20:26
6
55
בשבת עצמה אנחנו מוזמנים למסיבת בת מצווה
יהיה שם על האש...
אמנם יתחילו עם ירקות על האש כשהמנגלים נקיים אבל אחר כך יסריחו עם בשר...
 
ואני בכלל לא אוהבת על האש...
אתמול לא אכלתי מהדברים שהיו על האש חוץ מהחצילים שנטחנו עם טחינה ויצאו נהדר.
בכל מקרה לטבעונית הבית יש יומולדת ואני חוככת מה להכין לה.
עוגות נפלאות יתקבלו בברכה. היא אוהבת שוקולד אבל אוכלת כמעט הכל.
גבינה אפויה היא לא אוהבת.
לצפיה ב-' חציל עלהאש = אחד הדברים הטעימים, חבל שלא עובר טוב הקפאה'
חציל עלהאש = אחד הדברים הטעימים, חבל שלא עובר טוב הקפאה
04/05/2017 | 04:04
37
אחרת הייתי מכינה כמות לכל השנה 
לצפיה ב-'אז מה לשבת?'
אז מה לשבת?
04/05/2017 | 20:58
4
40
יש לי שתי חבילות של עלי גפן שהקפאתי מהעונה שעברה, אני מתכוונת למלא חבילה אחת ולהכין סיר של כאלה.
 
חוצמזה בהשריה עדשים כתומים, חומוס וכוסמת אני חושבת על קציצות...
 
לא יודעת מה עוד
לצפיה ב-'יוגשו לשולחן'
יוגשו לשולחן
05/05/2017 | 19:47
3
66
קציצות מתערובת חומוס ועדשים בשידוך לקישט=ואין ובצל ומעט קמח תפוחי אדמה, אחרי טיגון קל הונחו על מצע של הרבה הרבה בצל ירוק וחצאי עגבניות שרי. בתנור.
 
קוביות טופו שאודו על מצע קוביות קטנות מאד של בצל סלק וגזר.
 
עלי גפן במלית אורז אדום כוסמת ירוקה ובמלית של אורז מבושל עם עדשים וכוסמת וטופו מגורר. הכל מבושל ברוטב עגבניות מיצלימון עשיר וסמיך.
 
סלט חסה מהגינה ואבוקדו.
 
סלט גרגרי חומוס בתיבול כמון ובצל קצוץ
 
סלט מלפפונים ועלים
 
תפוחי אדמה אפויים בתנור.
 
לקינוח  עוגה בחושה עם קרם שוקולד וזיגוג שוקולד. העוגה חצויה לשניים והקרם מרוח פנים וחוץ.
לצפיה ב-'מזל טוב ליומולדת אחלה עוגה'
מזל טוב ליומולדת אחלה עוגה
06/05/2017 | 15:55
1
24
אצלנו היום:
סלט קייל, עלי בייבי, פטרוזיליה, עגבניות פלפלים אדומים ופטריות

רביולי בטטה עם רוטב טעים שאלתרתי, בצל אדום מגורד גס ומוקפץ בשמן זית, קצת עגבניות מרוסקות , כף שקדיה, שום, רוטב פסטו, יין לבן, מלח פלפל ומי בישול של הפסטה.

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

דלעת ערמונים חצויה עם שמן זית מלח פלפל בתנור

עלי גפן וכרוב ממולאים אורז שקנינו

מג׳דרה

מקלובה

מאפינס פיצה
לצפיה ב-'והערב'
והערב
06/05/2017 | 20:24
26
קרקרים טעימים וממכרים מקמח חומוס וקמח טפיוקה ושלל שומשום וזרעים

סלט פסטה

פשטידת פסטה בתכנון משאריות הפסטה שנשארו...

קציצות עדשים (שלל נבטוטים), קינואה שחורה ואדומה, שיבולת שועל, דלעת ערמונים, טחינה גולמית ותבלינים עזי טעם. כעת בתנור ומריח מעולה.


לצפיה ב-'מזל טוב~! אין כמו עוגת שוקולד ליום הולדת '
מזל טוב~! אין כמו עוגת שוקולד ליום הולדת
07/05/2017 | 12:03
26
אני ממשיכה לנצל את המצות.. היתה גם לזניה מהממת ממצות, וגם מצייה-עיג'ה שהפעם, במקום לטגו, דחסתי לתבנית עגולה גדולה, קישטתי בעגבניות שרי וזיתים, ואפיתי. היה מעולה!
לצפיה ב-'חג עצמאות שמח לנו'
חג עצמאות שמח לנו
01/05/2017 | 21:09
5
48
ככל ישראלית מצויה אני מתחילה עם המטבח
מוכנה- תערובת לפלאפל
תערובת להמבורגרים משבבי סויה ופטריות
קוביות טופו במשרה חרדל סילן וטבעות בצלל שיוכנו על פלטה לוהטת על האש
חצילים לצליה
טחינה מרובת לימון ושום
תיכף מעמידה סיר מטבוחה
צ'יפס קפוא יוכנס לתנור
סלטים מירקות  יוכנו על הבוקר
בתכנון פיתות, נראה אם יתבצע
קרטיבים לרוב יש ותיכף תערובת לטראפלס...

חג שמח

לצפיה ב-'פיתות מאפה בית'
פיתות מאפה בית
02/05/2017 | 16:08
4
66
לצפיה ב-'פיתות יפהפיות! '
פיתות יפהפיות!
02/05/2017 | 19:10
35
גם אני הכנתי פלאפל, כרגיל יותר מדי!
והשנה הלכנו על פיתות קנויות.
בחלק מהפלאפל הוספתי סלק מבושל טחון, זה הוסיף צבע נחמד אבל לא הרגשתי שינוי בטעם. גם לחלק מהטחינה הוספתי  סלק, כי אני מאוהבת בסגול המקסים. עם ממרח חצילים ופלפלים קלויים זה יוצר ״פאלטה ססגונית״ על הלחם/פיתה
לצפיה ב-'נהדרות הפיתות !'
נהדרות הפיתות !
02/05/2017 | 22:49
31
אצלנו הלכנו על שווארמה טבעונית עתירת פרוסות בצל מטוגן, פטריות ושבבי טופו מתובלים ומוקפצים, בפיתה (שקנינו במו ידינו...) עם טחינה מעשה בית, פרוסות ירקות ומלפפונים חמוצים.

מה עוד צריך הבן אדם בשביל להיות מרוצה ביום העצמאות?

לצפיה ב-'ניראות אחלה! הן ללא גלוטן?'
ניראות אחלה! הן ללא גלוטן?
03/05/2017 | 01:56
1
8
לצפיה ב-'עם '
עם
03/05/2017 | 20:21
7
לצפיה ב-'מה לשבת?'
מה לשבת?
27/04/2017 | 20:13
4
48
היום היו כאן קציצות אפויות מטופו כפרי בריא טחון טחינה גסה עם גזר טחינה גולמית עלי אזוב מעט קמח טף בהיר
על מצע של קוביות דלעת יפנית בצל וסלרי
מעל רוטב מגבעולי סלרי שמן זית פלפל חריף שום מים משמשים מיובשים ומעט קמח תפוחי אדמה להסמכה - הכל טחון יחד.

מחר? אין לי מושג, יש חסות נהדרות מהגינה
קייל אדום יפה
כרובית לבנה וגדולה
במיה טריה
עגבניות מכמה סוגים
פלפלים בכמה צבעים
זוקיני וקישואים בהירים....
פטריות שמפניון פציחות ובהירות

נראה מה יעלה בדעתי
ואצלכם?
לצפיה ב-'קיבלתי חבילה גדולה של מצה שמורה - '
קיבלתי חבילה גדולה של מצה שמורה -
28/04/2017 | 13:56
52
לא הדיקט המזעזע של חבד, אלא מצה ממש טעימה מקמח מלא. למי שאוהבים מצות, כמובן.
אני מכינה לזניה עם מלית ירוקה מעלי תרד, בק צ׳וי ועלי סלק, פלוס ממרח קשיו. הכול ברוטב עגבניות  אבל! זה לא להיום! אני מקפיאה אותה לשבועות בלי לאפות קודם.
לארוחת ערב באופן יוצא דופן יהיה טייק אווי מדוסה בר, שכבר אספתי ורק נחמם. פעם ראשונה, מקווה שלא נתאכזב.
עוד לא הגעתי לסייטן של שבוע שעבר אבל התבטלתי יפה וגם זה חשוב.
לצפיה ב-'בינתיים'
בינתיים
28/04/2017 | 18:26
45
נאפו כאן לחמניות מתערובת קמח חיטה וקמח טף- נהדרות.
 
סלט קוביות ירקות קשים-סלק, גזר, קולרבי, לפת, כרוב, כרובית ושברי פקן מקורמלים. רוטב שמן זית מלח מיצלימון פלפל שחור גרוס.
 
סלט פפאיה עם עלי כוסברה קצוצים, בצל קצוץ קטן, תפוחי פינק ליידי גם, שקדים מלוחים שבורים גס. מיצלימון שמן זית מלח פלפל שחור גרוס
 
סלט כרוב עם מיונז טבעוני תוצרת בית
 
טחינה
 
אורז בסמטי אפוי עם קינואה אדומה ומעורבב עם שקדים וצימוקים.
 
פרחי כרובית אפויים עם שמרי בירה.
 
מאפה פרוסות חציל וזוקיני עוטפות טופו טחון עם הרבה עשבי תיבול שמרי בירה מיצלימון שקדיה ומעט שמן זית.
 
סלט חסה מהגינה בדרך, העלים ממתינים להשתדך עם אבוקדו בצל ירוק ועגבניות
 
תבשיל דמוי גיבץ' פלפלים בשלושה צבעים, עגבניות שרי,זוקיני,קישוא בהיר, חציל ובצל. מבושלים יחד עם שורש פטרוזיליה מגורר על פומפיה גסה וגבעולי סלרי קצוצים דק. בסוף אוסיף מעט חומץ בלסמי.
 
קינוח טרם קרם...אולי משו משוקולד או קוביות טופו קטנות שרויות בלימון מטוגנות בסוכר וקינמון...נראה
לצפיה ב-'כופתאות אפויות-נסיון שעלה יפה'
כופתאות אפויות-נסיון שעלה יפה
29/04/2017 | 20:01
68
במעבד מזון ריסקתי קשיו, שקדים, טופו קדיתא, מיצלימון, סוכר, קינמון, מעט מלח, מעט שמן, תמצית וניל איכותית, מעט קורנפלור.
 
מהתערובת יצרתי כדורים וגילגלתי אותם בסוכר חום. הנחתי בתבנית על ניר אפיה מוברש בשמן. יצאו רכות עם קרמל דק ועדין מלמטה. התגובות טובות.
התותים בתמונה מאצלנו בחצר

 
לצפיה ב-'אצלנו היו'
אצלנו היו
01/05/2017 | 16:51
32
פסטה עם שלל פטריות (פורטובלו, שמפיניון, פורצ׳יני ופטריות יער מושרות ועוד סוג קטנטן שלא זוכרת את שמו) מוקפצות עם שמן זית, בצל אדום ולבן קצוצים, שום למכביר, קצת יין לבן מלח פלפל , קצת שמנת סויה וכף שקדיה, עם קצת ממי ההשריה המסוננים של הפטריות ועם קצת ממי הבישול של הפסטה. יצא טעם פטריות עשיר במיוחד.

פיתה עם שמן זית וזעתר.

סלט ירוקים ושלל ירקות בשלל צבעים

לחמניות זיתים

דלעת ערמונים חצויה עם שמן זית מלח גס ופלפל גרוס בתנור

מאפינס מתוקים עם שוקולד קצוץ בתבניות קטנטנות של מאפינס
לצפיה ב-'פרוסות חצילים\קישואים מטוגנות בציפוי קריספי'
פרוסות חצילים\קישואים מטוגנות בציפוי קריספי
26/04/2017 | 02:59
15
55
לא לבישול\הגשה כחלק ממתכון מורכב יותר, סתם ככה.
במתכון של משפחתי צריך לטבול אותן בתערובת שמכילה ביצה.
האם קיים תחליף פשוט ללא טופו\קמח קטניות?


לצפיה ב-'את מתכוונת סטייל שניצל? עם פירורי לחם?'
את מתכוונת סטייל שניצל? עם פירורי לחם?
26/04/2017 | 08:27
6
55
אני מניחה שעם אקוואפאבה (הנוזל של בישול קטניות) אפשר לאלתר משהו.
אולי גם עם קורנפלור מעורב במים - לא ניסיתי!
אני משתדלת להימנע מטיגון, ואצלנו להיט פרוסות חצילים אפויות, בתחמיץ. עכשיו שנזכרתי בהן, אולי אכין לחג
 
לצפיה ב-'הכי טעים'
הכי טעים
26/04/2017 | 10:18
35
עם קמח חומוס. אצלנו מתים על זה. עושים בלילה מקמח חומוס ומלח/פלפל, טובלים ומטגנים. יותר טעים מה"רגיל" עם הביצה
לצפיה ב-'חצילים בתחמיץ...ואמרת הכל. אני מת על זה. '
חצילים בתחמיץ...ואמרת הכל. אני מת על זה.
26/04/2017 | 11:43
34
אני מכין אותם בדומה לשלך. אופה אותם כמוך בתנור ואח"כ לתוך הנוזלים והתבלינים של המתכון הבא >>https://www.moshavnik.co.il/matkonA
מתכון כל כך פשוט, מעט מרכיבים, בלי מלח בכלל (טוב לבריאות...) וזה יוצא ממש מעדן. שווה לך לנסות. האמיני לי.
לצפיה ב-'היי לא, זו תערובת של ביצה,קמח ומים, דומה קצת לפנקייק'
היי לא, זו תערובת של ביצה,קמח ומים, דומה קצת לפנקייק
27/04/2017 | 00:13
3
30
כששמים את הפרוסות במחבת הציפוי "מתנפח".
גם אני משתדלת להמנע מטיגונים, אבל זה מאכל אהוב על אמא שלי ואם היא כבר מבקשת לאכול משהו, אנחנו שמחים מאד.
לצפיה ב-'מנסיון'
מנסיון
27/04/2017 | 11:49
2
35
זה יוצא מאד מאד מאד דומה לציפוי ביצה קמח מים... בפרט אם תוסיפי מעט אבקת אפיה לתערובת
לצפיה ב-' מיקי, לאיזה מתכון התכוונת?'
מיקי, לאיזה מתכון התכוונת?
28/04/2017 | 00:13
1
3
לצפיה ב-'קמח חומוס עם מי סודה'
קמח חומוס עם מי סודה
28/04/2017 | 18:17
20
משומה נדמה היה לי שזה במקום הנכון...
יוצא דומה להפליא ואם את מתבלת היטב אז בכלל
לצפיה ב-'תחליף ביצים'
תחליף ביצים
26/04/2017 | 10:36
1
37
יש לי נסיון טוב לציפוי עם תחליף הביצים Orgran No Egg
אני בד"כ נעזרת בו כדי להדביק פירורי לחם/נבט חיטה לחצילים/קישואים/כרובית אפויים.
הוא גם נהדר לעוגות בחושות, קציצות וכו'.
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
27/04/2017 | 00:14
4
לצפיה ב-'יש כמה אפשרויות'
יש כמה אפשרויות
26/04/2017 | 12:14
4
38
לצפות את החצילים בתערובת של קמח רגיל או קמח חומוס שמעורבים יחד עם מי סודה או בירה. הכל לפי רצונך. אפשר להוסיף לתערובת הזו תבלינים כרצונך.
אפשר גם לטבול אותם אח"כ בפירורי לחם מוזהבים - ואז להכניס לשמן חם או להכניס לתנור אחרי ריסוס בשמן.
לצפיה ב-'תודה, רעיון מעניין. רק קמח ובירה?'
תודה, רעיון מעניין. רק קמח ובירה?
27/04/2017 | 00:16
3
10
לצפיה ב-'הנה דוגמא אחת שתיתן לך כיוון'
הנה דוגמא אחת שתיתן לך כיוון
27/04/2017 | 04:58
2
34
 
את גם יכולה לחפש בגוגל "בצק בירה טבעוני" לדוגמאות אחרות.
 
 
לצפיה ב-'הנה דוגמא נוספת במינוח שרשמה שרונה200 למטה'
הנה דוגמא נוספת במינוח שרשמה שרונה200 למטה
27/04/2017 | 05:29
34
לצפיה ב-' וגם הראגו שם נראה מצויין, יופי של קישור'
וגם הראגו שם נראה מצויין, יופי של קישור
28/04/2017 | 00:17
4
לצפיה ב-'טמפורה'
טמפורה
26/04/2017 | 16:41
8
לצפיה ב-'חוסר בברזל עקב אי אכילת בשר'
חוסר בברזל עקב אי אכילת בשר
25/04/2017 | 15:01
14
51
שלום.
רציתי לדעת אילו תחליפים ומה רמת היעילות שלהם, קיימים להחלפת בשר בקר לצורך קבלת ברזל?
תודה!
 
לצפיה ב-'יש המון ברזל בשפע בירקות ופירות! '
יש המון ברזל בשפע בירקות ופירות!
26/04/2017 | 08:25
1
57
 
בפורום השכן (טבעונות) יש כמה מומחים לעניינים האלה אז שווה לשאול גם שם. אני יודעת שטחינה עם סלט, הרבה עלים ירוקים, חלק מהפירות היבשים, אגוזים, דגנים מלאים, מולסה - כולם מקור מעולה לברזל. אני יותר מחמש שנים טבעונית והברזל אצלי במצב יותר טוב מאשר לפני הטבעונות.
בכל אופן,  אם יש מחסור חמור כדאי לברר את הסיבה ועדיף להתייעץ עם רופאה/דיאטנית
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
26/04/2017 | 10:25
12
לצפיה ב-'ק-ט-נ-י-ו-ת'
ק-ט-נ-י-ו-ת
27/04/2017 | 00:36
11
61
בפירות דווקא כמעט ואין ברזל, אבל בחלק מהירקות יש לא מעט, עם דגש על עלים ירוקים ועל מצליבים.
כתבתי לך בפורום השכן על העקרונות שיקלו על ספיגת הברזל כמו הוספת ויטמין c והרחקת קפה ותה כולל תה צמחים מהארוחה
לצפיה ב-' תודה גידי!'
תודה גידי!
27/04/2017 | 04:54
39
איך שכחתי קטניות!
על תה צמחים לא ידעתי
לצפיה ב-'שאלת חידוד'
שאלת חידוד
27/04/2017 | 11:51
9
45
תה צמחים רוצה להגיד תערובות קנויות שיש בהן גם תה שחור, נכון?
או שחליטת קמומיל, קליפות הדרים, לימונית, נענע....מפריעות גם הן לספיגה?
לצפיה ב-'שאלה טובה וחשובה. אותי מעניין בעיקר הקמומיל (בבונג).'
שאלה טובה וחשובה. אותי מעניין בעיקר הקמומיל (בבונג).
27/04/2017 | 15:24
8
לצפיה ב-'זה משתנה, אבל בעקרון כן- יש הפרעת ספיגה'
זה משתנה, אבל בעקרון כן- יש הפרעת ספיגה
27/04/2017 | 16:44
7
46
גם בחליטות שונות. הנה לדוגמה:
לצפיה ב-'תודה. היות ומענין אותי ענין הקמומיל, מה דעתך על המצורף?'
תודה. היות ומענין אותי ענין הקמומיל, מה דעתך על המצורף?
27/04/2017 | 18:28
4
35
 
האם ניתן ללמוד מכך משהו?
לצפיה ב-'הקמומיל פה לא עזר'
הקמומיל פה לא עזר
27/04/2017 | 19:43
3
30
והיות והספיגה היתה נמוכה מלכתחילה, אז כנראה גם לא הפריע יותר מדי. אני משער שהאפקט התורם מהלימונדה הוא האפקט שנגרם כתוצאה מהויטמין c.
לצפיה ב-'האם מזה אני יכול לגזור שבמידה ואני לוקח כדורי ברזל '
האם מזה אני יכול לגזור שבמידה ואני לוקח כדורי ברזל
27/04/2017 | 21:26
2
35
ספיגתם לא תושפע כל כך (לכאן או לכאן) מנוכחות או אי נוכחות קמומיל במערכת?  כלומר, האם ניתן לומר שבסה"כ קמומיל לא מעלה ולא מוריד במקרה כזה את הספיגה. או שאני מרחיק לכת מידי?....
מוכרים לך מחקרים כלשהם שעסקו בדיוק בזה?
לצפיה ב-'לא הייתי לוקח את התוסף בסמוך לקמומיל'
לא הייתי לוקח את התוסף בסמוך לקמומיל
28/04/2017 | 03:54
1
27
במידה ויש לך בעיות ברזל ואתה רוצה להגיע לאופטימיזציה. מצד שני, זה לא שלא תהיה ספיגה בכלל ואם רמות הברזל שלך פחות או יותר בסדר, לא חייבים להקפיד
לצפיה ב-' תודה רבה.'
תודה רבה.
28/04/2017 | 04:38
1
לצפיה ב-'מענין'
מענין
27/04/2017 | 20:00
1
33
כלומר כל צמח לגופו אבל כרגע ככל הידוע לנו כל המקובלים לא מקובלים
 
מענין ביותר
 
טוב לדעת
 
לגבי סרפד אני יודעת מתוצאות בשטח לא מבדיקה שלו שהוא עוזר פלאים לספיגה , מידע מצטבר על נשים הרות עם ברזל נמוך שלא כל כך הגיב למתן ברזל בצורה אחרת מראה ששתיית חליטת סרפד לאורך היום מעלה את רמת הברזל ומורידה באופן בולט בצקות. לאור האמור בלינק שצרפת זה תמוה בעיני אבל אני לא יודעת במה הסרפד עשיר אזולי... מאד מענין וחשוב!
לצפיה ב-'קראתי שבסירפד יש גם ברזל וגם ויטמין C שעוזר בספיגת הברזל'
קראתי שבסירפד יש גם ברזל וגם ויטמין C שעוזר בספיגת הברזל
27/04/2017 | 21:46
33
אם זה נכון אז זה ההסבר למה שאת מתארת.
לצפיה ב-' פורום שיחת גברים '
פורום שיחת גברים
( לעמוד שלי בתפוז )
26/04/2017 | 14:04
7
 רוצים להתייעץ על נשים? לדון על פוליטיקה, כסף וספורט? 
 היכנסו לפורום לדבר על הכל:
לצפיה ב-'מה אוכלים?'
מה אוכלים?
25/04/2017 | 20:49
31
לזניה ,פסטה אורז,בכלי עמוק, מרוטב מעולה של ממולאים ובשכבה העליונה טופו מרוסק דק עם גזר כנ"ל שמרי בירה ושמנת סויה אחת. נשארה מנה אחת...
 
עוגה בחושה מקמח טף, קמח ת"א, קמח אורז, קוקוס טחון, תערובת קוביות פרי לחליטה, שמן, סוכר ,מעט מלח, חלב סויה ורסק תפוחים. כל הבית מריח .
 
סלט קוביות סלק ששרד משבת .
 
כל השאר אזל כולל מאפה תפוחי אדמה דלעת ובצל שהכנתי אתמול והבמיה...
לצפיה ב-'על איזה טופו אתם ממליצים?'
על איזה טופו אתם ממליצים?
23/04/2017 | 11:23
9
54
כבר כמה פעמים קניתי טופו וזרקתי כי הצחין.
האם יש לכם ניסיון עם איזשהו מותג שאפשר לסמוך עליו?
צריכה משהו שיש בסופר סטנדרטי, אל תשלחו אותי לקנות קדיתא...
תודה ושבוע טוב
 
לצפיה ב-'איזה טופו ניסית ואחר כמה זמן התקלקל? '
איזה טופו ניסית ואחר כמה זמן התקלקל?
23/04/2017 | 20:38
1
40
אצלי אף פעם לא התקלקל לפני הזמן של המועד של התאריך פג התוקף
לצפיה ב-'ליב, שיזן... הרדוף לא זוכרת אם התקלקל כי מזמן לא קניתי'
ליב, שיזן... הרדוף לא זוכרת אם התקלקל כי מזמן לא קניתי
25/04/2017 | 08:37
24
תמיד קונה לפי מה שיש לו תאריך תפוגה הכי רחוק, ומשתדלת גם להשתמש בהקדם.
לצפיה ב-'אולי השאלה היא איפה לקנות יותר מאשר איזה מותג'
אולי השאלה היא איפה לקנות יותר מאשר איזה מותג
23/04/2017 | 22:03
2
45
עם אותו המותג נפלתי בסופר ליד הבית ולא בחנות טבע שקונה בה באופן קבוע
לצפיה ב-'OK, יכול להיות שזה צריך להיות הפתרון. מודה שהמחיר הרתיע אותי'
OK, יכול להיות שזה צריך להיות הפתרון. מודה שהמחיר הרתיע אותי
25/04/2017 | 08:38
1
74
אבל לזרוק שתי חבילות בכמעט 30 ש"ח מרתיע יותר
לצפיה ב-'אם תאריך התפוגה לא עבר אפשר להחזיר אותם לסופר'
אם תאריך התפוגה לא עבר אפשר להחזיר אותם לסופר
25/04/2017 | 14:35
19
עשיתי את זה כמה פעמים
לצפיה ב-'טופו של משק ויילר "כפרי בריא" הוכיח את עצמו (אצלי לפחות)'
טופו של משק ויילר "כפרי בריא" הוכיח את עצמו (אצלי לפחות)
25/04/2017 | 04:11
2
46
טופו של "צוריאל" ו"שיזן/טופו יפני" - היו אצלי כמה פעמים מקולקלים (לפני מועד הפג-תוקף).
לצפיה ב-'אחפש. לא זוכרת שראיתי בסופר. תודה'
אחפש. לא זוכרת שראיתי בסופר. תודה
25/04/2017 | 08:39
1
2
לצפיה ב-'אני קניתי בשופרסל בעבר והיה בסדר'
אני קניתי בשופרסל בעבר והיה בסדר
26/04/2017 | 15:39
2
לצפיה ב-'תודה על כל העצות'
תודה על כל העצות
25/04/2017 | 08:39
4
לצפיה ב-'היום'
היום
24/04/2017 | 15:35
3
52
במיה, במיה ריחנית וטעימה דווקא בגלל היום
וגם תפוחי אדמה, ממש ,לא קליפות

אז מה עשיתי? קצצתי את עוקצי הבמיה, קצצתי בצל ירוק בנדיבות בחבת הבמיות עם הבצל לשיזוף עמוק. אחרי שהבמיה השתזפה מצד אחד הפכתי אותן ולחצי עליהן שהזרעים יגיחו מעט החוצה. השתמשתי בבמיות קטנות ולא היה הרבה ריר. הוספתי כוס וחצי חלב סויה בבלנדר עם שלוש כפות חמאת בוטנים, מלח פלפל חריף ששה מישמשים מיובשים ואחר כך למחבת ולתוך זה חמש שיני שם מקוצץ בסכין. טעים להפליא.
לצפיה ב-'במיה זה אחלה. אנחנו אוהבים בעגבניות ועם הרבה שום.'
במיה זה אחלה. אנחנו אוהבים בעגבניות ועם הרבה שום.
25/04/2017 | 04:53
2
31
אצלנו לא מתעסקים יותר מידי עם הבמיה ועם לקצוץ כל מיני ועם הריר וכד'. פשוט מניחים אותה על מצע עגבניות ושום ובגדול לא נוגעים בה הרבה. יש לנו מתכון סופר פשוט - כזה שעובר בין סבתות. הכי חשוב - מצאתי, שהכי פשוט זה להשתמש בבמיה קפואה (דוגמת זו של "סנפרוסט").
לצפיה ב-'אבל אבל'
אבל אבל
25/04/2017 | 06:51
1
33
הקפואה לא גדלה אצלנו בגינה
ולא מגיעה בארגז האורגני וזה...
בקשר לעבניות ושום אני איתך רק ששאר בני הבית...פחות ואני רוצה שהם יאכלו מזה אז אני קצת מתאמצת, אבל לא מאד
לצפיה ב-'בסוד אגלה לך, ש.....'
בסוד אגלה לך, ש.....
25/04/2017 | 07:46
44
יש מי שמקפיאים את הבמיה הטריה מהגינה או מהסל האורגני ואח"כ משתמשים בה כמו מסנפרוסט. ההקפאה מחוללת ניסים, שלא לומר נפלאות, לבמיה.
כל השאר, זה באמת עניין של טעם.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
אירוח בנושא איבחון...
ב- 22/5 נארח את פרופ` יובל ירון, מנהל היחידה...
אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
אירוח בנושא איבחון...
ב- 22/5 נארח את פרופ` יובל ירון, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ