לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1066510,665 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' זה הזמן לגבות ולשמור מתכונים - צפוי שינוי בפורומים'
זה הזמן לגבות ולשמור מתכונים - צפוי שינוי בפורומים
12/06/2020 | 07:13
2
22
אם אתם עדיין מגיעים לכאן, אהלן וסהלן! הנהלת הפורומים הודיעה למנהלים שעומד לחול שינוי בממשק (או משהו כזה). אלו כל הפרטים שאני יודעת, אבל מנסיון עבר בממשקים אחרים: זה הזמן לגבות ולשמור מתכונים (ולא רק קישורים).*
 
להתראות בשמחות
 
*אני למשל שמרתי את המרק של גידי 
 
מרק PHO של גידי שמר
בצל קלוף חצוי לשניים
3 ס"מ של שורש זנגביל קלוף וחצוי לאורכו
5 ס"מ מקל קינמון
מעט גרגרי פלפל טרי
שתי "שיני" ציפורן
מעט זרעי קימל
 
קודם כל, לחמם בגריל (או על להבה) את הבצל ושורש הזנגביל למשך מספר דקות. לא לוותר על השלב הזה. החריכות מאד מוסיפה לטעם.
 
לחמם סיר ולהוסיף את התבלינים היבשים ללא שמן. לערבב מספר דקות ולהוסיף את הבצל והזנגביל. הטיגון היבש מוציא את כל הטוב הארומטי מהתבלינים ולמעשה "עושה" את המרק.
(אציין בסוגריים שזרעי כוסברה יתאימו מאד פה, אבל לא היו ברשותי).
 
להוסיף מעט גזרים חתוכים לטבעות ו- 4 כוסות של ציר ירקות. פה פישלתי כי לא היה אצלי ציר ירקות מוכן או איזה broth קנוי, אז חטאתי עם מעט אבקת מרק בטעם עוף (טבעונית) שהמסתי במים רותחים (בערך כפית אבקה). למי שיש מרק ירק ירקות צלול, לכו על זה.
 
שתי כפות רוטב סויה (אם אתם משתמשים ברוטב המרוכז, שימו פחות).
 
הפואנטה פה היא לבשל את העסק לפחות 30 דקות כדי שהתבלינים "ייכנסו" למרק. הכל כמובן על אש נמוכה וסיר מכוסה.
 
בינתיים חתכתי כמה קוביות טופו, פרסתי פטריות (הרבה פטריות) והפשרתי פרחי ברוקולי קפואים.
 
אחרי 30 דקות בישול, לא סיננתי את המרק (למרות שזה מה שצריך לעשות "לפי הספר"), אלא רק דליתי החוצה את מקל הקינמון.
 
הוספתי את הברוקולי והפטריות והמשכתי לבשל כ- 15 דקות.
 
בינתיים, מכינים את התוספות-
את הטופו צרבתי על מחבת.
קטפתי לי מעט עלי בזיליקום ונענע מהגינה (אם אין גינה- גם הסופרמרקט הולך).
פרסתי ליים
מעט עלי כוסברה
בצלי ירוק חתוך
 
כשהמרק היה מוכן, יצקתי אותו לקערה והוספתי את התוספות (עם סחיטת ליים עדינה לפני האכילה).
 
שתי הערות חשובות-
2 מרכיבים קלאסיים לא היו פה- נבטים כחלק מהתוספות ואטריות האורז המסורתיות. אמנם זה בגלל היעדרן מהמזווה הביתי, אבל דווקא לא חשתי בחסרונן של האטריות, מה שאולי דווקא מדגיש עד כמה המרק בבסיסו היה לי טעים. כמובן שאפשר להוסיף אטריות.
 
כוסברה- יש את אלו שמתים על כוסברה ויש אלו שמתים מאכילת כוסברה. אני מסתדר עם כוסברה, אבל רק כשהיא בכמות מועטה. במרק הזה, הכוסברה היא חלק מאד מאד תורם. אם אתם לא מאלו שכוסברה ממש תהרוס לכם את הארוחה, אל תוותרו על קצת עלים.
 
 
לצפיה ב-'לא מאמין! '
לא מאמין!
15/06/2020 | 03:00
1
14
ביקרתי פה (ובפורומי תפוז) לראשונה מזה מי יודע כמה זמן,והנה המרק שלי פה 
לצפיה ב-'so long and thanks for all the soup! '
so long and thanks for all the soup!
18/06/2020 | 10:43
4
לצפיה ב-'ניסוי התאומים הזהים: מה קרה כשאחד אוכל בשר והשני טבעוני?'
ניסוי התאומים הזהים: מה קרה כשאחד אוכל בשר והשני טבעוני?
05/06/2020 | 14:37
15
צמד האחים חובבי המסעות הוגו ורוס טרנר מבריטניה, בדקו על עצמם מה יקרה כשאחד יישאר עם תפריט בשרי והשני טבעוני. התוצאות הפתיעו גם אותם, וכעת הם מתכוונים להרחיב את הניסוי

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ