לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1036810,368 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'לוביה טחונה'
לוביה טחונה
19/06/2019 | 21:38
7
20
היי..
טיגנתי לוביה ואז טחנתי אותה( רציתי להכין קציצות) הבעיה שזה טחן את זה לרמה של אבקה ולא כעיסה. ישר על ההתחלה זה נטחן כאבקה. מישהו מבין למה?
תודה(:
לצפיה ב-'כדי להכין קציצות '
כדי להכין קציצות
20/06/2019 | 09:50
6
16
כדאי להשרות לפחות ל-24 שעות.
לא לטחון בבלנדר כי אם המעבד מזון ולעבוד בפולסים ולא במכה אחת.
מנסיוני ככה זה מצליח
לצפיה ב-'היי.. '
היי..
22/06/2019 | 22:30
9
לא טחנתי בבלנדר אלא במעבד מזון. אז מה שנשאר זה להשרות
תודה רבה(:
לצפיה ב-'עוד שאלה..'
עוד שאלה..
22/06/2019 | 22:51
4
12
האם אחרי ההשרייה והטחינה של העדשים (מוסיפה גם פטריות ובצל מטוגן) חובה להוסיף קמח כלשהוא או שהעמילן בעדשים יספיק?
לצפיה ב-'אני לא הצלחתי'
אני לא הצלחתי
23/06/2019 | 12:38
1
12
למרות שאני חושבת שאפשר.
אני משתמשת בקמח עדשים ובקמח חומוס תלוי בקטניה. אבל לא צריך הרבה.
לצפיה ב-'הוספתי שיבולת שועל'
הוספתי שיבולת שועל
24/06/2019 | 20:04
2
החזיק מצוין(:
לצפיה ב-'כשמדובר בעדשים'
כשמדובר בעדשים
23/06/2019 | 12:39
1
10
אפשר טחינה ממש ממש קלה רק לשבור אותם קצת...
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
24/06/2019 | 20:03
1
לצפיה ב-'איך לקלות גרעינים מאבטיח?'
איך לקלות גרעינים מאבטיח?
11/06/2019 | 21:51
3
16
קניתי היום אבטיח עם גרעינים, מתוך מחשבה לקלות את הגרעינים אחרי אכילת האבטיח.
אבל איך עושים את זה בעצם? ראיתי באינטרנט רק מתכונים לגרעינים מיובשים ולא לקליית גרעינים טריים, ישר מהאבטיח
אשמח למתכון.
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
12/06/2019 | 10:35
2
20
 
גרעינים שחורים/ גרעיני אבטיח
חומרים:
2 ק"ג גרעינים שחורים טריים או גרעיני אבטיח טריים 
600 גרם מלח
4 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. בקערה מניחים גרעינים עם המים והמלח (לא לדאוג לכמות המלח, אולי מאה גרם מתוך כל הכמות נתפסים בסופו של דבר בקליפות הגרעינים).
2. מערבבים ומוודאים שכל הזמן כל הגרעינים יהיו בתוך תמיסת המים והמלח (ניתן להניח כלי כשלהו על מנת להפעיל לחץ על התכולה).
3. משאירים בהשריה 24 שעות.
4. מסננים את המים עם המלח ומוציאים את הגרעינים לייבוש על משטח בשמש (ייבוש כזה אורך כיומיים או שלושה, עד שמרגישים שאין לחות בגרעין. יש להפוך כל חצי יום את הצד המופנה כלפי השמש).
5. כשהגרעינים יבשים, פורסים אותם על תבנית.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
7. אופים כרבע שעה, ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות לרבע שעה נוספת (בין לבין הופכים את הגרעינים מספר פעמים).
8. בודקים שהגרעינים מוכנים כשצבעם מתחת לקליפה מגיע לצהוב חום.
לצפיה ב-'וגם כאן'
וגם כאן
12/06/2019 | 10:38
1
16
 
והנה גישה אחרת לחלוטין ,במחבת, עם הבטחות גדולות
 
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
12/06/2019 | 15:10
3
לצפיה ב-'מה אכלתם בחג החלב?'
מה אכלתם בחג החלב?
09/06/2019 | 13:36
1
20
אצלנו היו
עלי גפן טריים מקטיף של השנה, ממולאים בבסמטי שבבי סויה, מעט סילן,זסט לימון מלח פילפל כמון. מונחים על מצע בצל, שום וכורכום טרי מגידול עצמי ברוטב לימון סחוט ומים מתובלים. אפוי.
 
מרק פטריות יפניות , נבטוטים, קוביות תפוחי אדמה וסלרי.
 
מאפה עלי לזניה אורז, פטריות פורטובלה ושמפניון, זוקיני ,גבינות של אוטופי ושמנת אלפרו , מעט פרמזן טבעונית. מתובלת במוסקט מגורר טרי , זרעי כוסברה טחונים במקום , שמרי בירה ופלפל שחור גרוס.
 
בסיר אחד(לחץ) - נתחי סויה, הרבה גזר ,בצל ,גבעולי סלרי. מעל תפוחי אדמה בפרוסות עבות. תיבול- סויה נג שמרי בירה מעט סילן פלפל חריף מגידול ביתי וכמון.
 
סלט כרוב ירוק, קוביות סלק טרי, קוביות תפוחי עץ, זרעי דלעת קלויים.
 
סלט קוביות טופו עם שומשום שחור, בצל ירוק קצוץ, רוטב סויה נג, מיצלימון, חומץ בלסמי, פלפל שחור ומלח גס.
 
סלט פאפיה ירוקה חריף וקריספי.
 
קוביות אבוקדו עם מיצלימון מלח גס פלפל שחור גרוס, בצל קצוץ ושמרי בירה.
 
טחינה עם הרבה שום
 
לקינוח היו מנות אישיות בצק שוקולדי על בסיס עוגיות לוטוס טהרבה שוקולד ומעליהן קרם מגבינת טופו וקצפת קוקוס.
 
עוגת כמו גבינה אפויה מעליה רוטב מישמשים מהעץ
 
עוגה עם תחתים בצק מבוסס אגוזים וקמח טף, מעל מלית כמו של הקינוח הראשון ומעל זילופי שוקולד. הקפאנו והעברנו למקרר. מומלץ.
 
חוצמזה יש לנו אבטיח
 
עוד מישהו חגג?
 
 
לצפיה ב-' אנחנו חגגנו ממש בקטנה'
אנחנו חגגנו ממש בקטנה
11/06/2019 | 08:37
19
אפיתי כמה לחמים - הכי מוצלח היה שיפון עם קימל, והשקעתי בגבינות טבעוניות קנויות של אוטופי: מאד התלהבתי מהן. קניתי במחסני הטבעונות בדיזנגוף 75, יש להם מבחר מרשים, ופריזר עם עוד דברים שלא התעמקתי בהם. הם גם עושים משלוחים - שווה להכיר!
 
תוך כדי כתיבה אני נזכרת שהתכוונתי לאפות חלה בצורת זר שיבולים ופשוט שכחתי! זה יהיה תיקון לשנה הבאה אם נגיע לשם! :)
לצפיה ב-'תזונה לבעיות עור'
תזונה לבעיות עור
08/06/2019 | 15:08
2
21
שלום רב
האם ניתן לעשות תזונה אנטי דלקתית לבעיות עור כולל יובש בכפות הידיים?
האם מומלץ שימוש בשמן המפ לבעיות עור מסוג דרמטיטסס ומה המינון הטיפולי המומלץ?
בברכה 
רוני גל
לצפיה ב-'זה לא הפורום המתאים'
זה לא הפורום המתאים
09/06/2019 | 13:24
14
אין כאן מומחים מוסמכים לענות על שאלות שעוסקות בבעיות בריאות.
מציעה לחפש נטורופט/ית טוב/ה ולהתייעץ שם
 
אני יודעת על ד"ר דני קרת וסומכת עליו כי בהכשרתו הוא גם רופא.
מן הסתם יש עוד המלצות. בכל מקרה הרשת אינו המקום המתאים להתייעצות מקצועית.
 
יש לנו כאן רופאת משפחה שכותבת אבל אני לא חושבת שהיא התמחתה בסוגיות תזונה ותוספים .
 
בהצלחה ורוב בריאות
לצפיה ב-'הייתי מעוניין בטיפול לספוריאזיס קשה שלא כולל סטרואידים '
הייתי מעוניין בטיפול לספוריאזיס קשה שלא כולל סטרואידים
17/06/2019 | 18:04
8
או כדורים עם תופעות לוואי שיותר גרועות מהמחלה עצמה (מניסיון).
לצפיה ב-'כרובית אפויה אחרי הקפאה, שאלה'
כרובית אפויה אחרי הקפאה, שאלה
24/05/2019 | 12:47
3
37
נראה אולי פשוט אבל אין לי ניסיון עם זה אז שואלת: איך אופים כרובית בתנור אחרי שהייתה בהקפאה? (כרובית קפואה של סנפרוסט). במתכונים שראיתי, ראיתי רק איך עושים את זה עם כרובית טריה ואז אומרים שצריך לבשל אותה.
אבל כרובית שהייתה בהקפאה היא כבר בעצם "מבושלת", מלאה נוזלים מההקפאה, אז האם מספיק רק להפשיר אותה? ואם כן, אחרי ההפשרה כמה זמן צריך לאפות אותה בתנור ובאיזו טמפרטורה? המטרה שהיא תהיה שחומה מעט וקריספית.
לצפיה ב-'כרובית סנפרוסט'
כרובית סנפרוסט
26/05/2019 | 12:50
2
36
אין לה את התכונה הקריספית של כרובית רגילה , מי שנהיה קריספ איתה זה הציפוי.
אם אני משתמשת בה , אני שוטפת במי ברז מגלגלת אותה בתערובת שקדים מרוסקים ומעט עמילן כלשהו ותבלינים ומבניסה בתבנית משומנת לתנור. היא משחימה יפה.
 
 
לצפיה ב-''
27/05/2019 | 05:22
2
לצפיה ב-'תודה, אדע בפעם הבאה'
תודה, אדע בפעם הבאה
27/05/2019 | 08:44
4
לצפיה ב-'תמרים'
תמרים
19/05/2019 | 21:24
5
42
שלום,
 
יש כל כך הרבה סוגים של תמרים. יש המלצה על סוג מסוים שטוב במיוחד לגוף?
קניתי ג'מבו מג'הול. כמה צריך לאכול ביום (יש לציין שאני צורך כל יום חופן שקדים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, זרעי דלעת וזרעי פשתן).
 
תודה
לצפיה ב-'אני הולכת לפי הטעם...'
אני הולכת לפי הטעם...
20/05/2019 | 18:05
31
לא ידוע לי על המלצות על סוג זה או אחר. אני מאד אוהבת מג'הול!
לצפיה ב-'עניין של טעם'
עניין של טעם
20/05/2019 | 19:07
3
29
אני הכי אוהבת מג׳הול (אם יוצא לי לקנות סוג אחר אני מרגישה שעבדו עלי בטעם ובגודל)
לצפיה ב-'תודה'
תודה
20/05/2019 | 19:13
2
28
טעמתי היום מג'הול רגיל והוא פחות מתוק מהג'מבו אז קניתי כאלו.
אז עם כל מה שאני אוכל ביום שפירטתי בהתחלה, כמה צריך לאכול ביום? אחד, שניים?
לצפיה ב-'צריך?'
צריך?
22/05/2019 | 11:12
1
32
לא צריך בכלל, זה ענין שלך כמה אתה רוצה.
ההמלצה היא בין 2-3 ביום אבל הרבה תלוי בפעילות שלך ובשאר התפריט מעבר לאגוזים שציינת.
בתמר מבחינת סוכר יש שווה ערך למשהו כמו שתי כפיות סוכר אבל בשילוב עם סיבים ויטמינים A ו-B , בערך 40 קלוריות לתמר. 
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
22/05/2019 | 12:46
4
לצפיה ב-'הייבוא של צ׳יזלי לארץ נפסק?'
הייבוא של צ׳יזלי לארץ נפסק?
10/05/2019 | 10:07
36
משום מה אני לא מצליח למצוא שום גבינה שלהם כבר חודשים בכל החנויות האורגניות בסביבה. גם האתר של היבואן בפייסבוק (Super Vegan) לא מעודכן מזה כמעט כשנה.
 
שמעתן משהו בנושא? 
לצפיה ב-'תרבות בתי קפה'
תרבות בתי קפה
03/05/2019 | 15:21
3
45
אני מסתובב בימי שישי ומן הסתם רואה הרבה אנשים בבתי קפה.
לחמים. גבינות שמנת. קפה עם חלב. מיצים סחוטים.
 
לכאורה הכל משרד בריאות, אבל תכלס הכל מלא סוכר. חורג מהתפריט.
ואני מבין שאפשר לעשות חריגה פעם בכמה זמן. אבל תוהה - כי כשהייתי בזוגיות היינו הולכים הבן זוג ואני כל שישי לארוחת בוקר זוגית בבית קפה אחר.
 
זה אומנם פאן. אבל בעיני לא מצדיק את הקלוריות או את המחיר.
ואם סתם הולכים בשביל אספרסו - זה בכלל לא מצדיק את המחיר. לא?
 
10 שח + 5 טיפ. למשהו שעולה בבית 2 שח?
 
אני תוהה מה עושים חברי הפורום?
לא מתוך מקום מבקר או ציני. באמת תוהה אם יש לכם את הדילמה הזו?
ואיך שומרים על אורח חיים בריא (לא דיאטה, אלא דרך חיים) ועדיין יוצאים עם הבן זוג לבתי קפה בשישי? או עם המשפחה?
לצפיה ב-'לי קצת פחות כיף לשבת במקומות שהם לא 100% טבעונים'
לי קצת פחות כיף לשבת במקומות שהם לא 100% טבעונים
04/05/2019 | 15:02
2
45
כי כשיש טעויות אז זה יותר רציני ועניין של חיים ומוות (של בעלי החיים).
אז אמנם היום יש יותר מקומות טבעוניים, וגם הטבעונות פרנדלי של השאר קצת יותר מבוססת, אבל מכיוון שהטבעונות שלי התחילה הרבה לפני אז התרגלנו לא ללכת לבתי קפה בשיגרה. 
וכשלא בשיגרה אז אם כבר הולכים לאכול בחוץ בשביל הכיף אז כבר לוקחים משהו שמצדיק את המחיר. ואפשר גם לבחור במקומות ומנות שיחסית יותר בריאים.
לצפיה ב-'אני מסכים. סתם תהיתי איך הרבה אנשים ממלאים את בתי הקפה'
אני מסכים. סתם תהיתי איך הרבה אנשים ממלאים את בתי הקפה
08/05/2019 | 00:46
1
32
זה די שוק עבורי שהרבה לא שמים לא לתזונה. אני מרגיש לפעמים עוף זר.
ואולי קיצוני
לצפיה ב-'הרבה אנשים לא שמים לב לתזונה בלי קשר '
הרבה אנשים לא שמים לב לתזונה בלי קשר
09/05/2019 | 19:25
38
אחרת מקומות של מזון מהיר לא היו פורחים ומשגשגים כל כך.
אמנם יש מקומות של מזון פחות בריא שהם טבעונים, אבל מודה שלי לא הם לא מפריעים - לאכול בריא או לא זוהי בחירה אישית שמשפיעה על האוכל עצמו. כשהמקומות לא טבעונים ומבוססים על גזל, ניצול, התעללות והרג שנקראים בשר, חלב, ביצים (וכו'), אז לא אכפת לי אם הם בריאים או לא* - זה מפריע לי כי ההשפעה היא גם על אחרים.
 
ובשנות העשרים שלי גם אני לא הקפדתי על אוכל בריאות. זה השתנה עם הגיל כי ההשפעות נהיו יותר מוחשיות, ועדיין בתדירות נמוכה מרשה לעצמי לאכול גם דברים פחות בריאים.
 
* הסתייגות אחת היא כשאותם אנשים שאוכלים לא טבעוני ולא בריא בעליל, כמו גופות מטוגנות או לחילופין עוגות קצפת עם ביצים ו/או חלב, נותנים תירוצים של "טבעונות זה לא בריא"
לצפיה ב-'עוד מעט יום העצמאות'
עוד מעט יום העצמאות
30/04/2019 | 12:34
4
40
החג הזה משום מה נהיה חג אוכלי הבשר
היום בו
אוהבי בעלי החיים מזדהים עם סבלם של מי שאין לו שפה למחות וראוי לחגוג בפרהסיה בדרך אחרת, של עצמאות שלום ואחווה
 
אז איך אתם חוגגים עצמאות השנה?
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
06/05/2019 | 22:27
31
בשנים האחרונות עושים מנגל טבעוני
ארוע רב משתתפים ומנות על טהרת הטבעונות
 
יש לנו נתחי טופו מושרים לילה בתערובת תבלינים שמן וסילן שאנחנו מניחים על פלטה רותחת
חצילים על האש
שיפודי ירקות מעורבים
קציצות על האש- פטריות ,אגוזים, שבבי סויה
 
מגון סלטים 
עוגות , טראפלס, רפאלו טבעוני
פרות
 
השנה אין לנו תנאים לכזה אנחנו במעברי בתים אבל אולי נמצא לנו פינה חביבה רק המשפחה שאנחנו הקטנה ונציין בנחת את היום הזה 
לצפיה ב-'חג שמח!'
חג שמח!
09/05/2019 | 07:13
2
21
לא ברור איך הפך החג לחג המנגל/על האש.
אצלנו כמדי שנה פלאפל, סלטים, טחינה, פיתות וכו. השנה אני אופה את הפלאפל, מקווה שיצליח!
גלילות בצק שקדים עם מלית פרג
פירות
 
לצפיה ב-'בסופו של דבר'
בסופו של דבר
10/05/2019 | 12:39
1
27
היו לנו קציצות בחריפות מתונה, שאילתרתי מכוסמת ירוקה עדשים חומים קטנים ועדשים כתומים ,בצל קצוץ והרבה פטרוזיליה. סגרתי אותן באפיה מאד קצרה רק כדי שיחזיקו על הגריל ויצאו נהדר.
 
שווארמה מנתחוני סויה יבשים שבישלתי מראש במים והשריתי לילה בתבלינים חזקים כולל פפריקה מעושנת. הוכנו על צלחת צליה שהונחה על האש.
 
שיפודי ירקות שכללו בצלים קטנים, קישואים, פלפל בשני צבעים וחצילים. השרנו כמה שעות בתערובת חמוץ מתוק חריף.
 
חוצמזה היה לנו סלט חסה אבוקדו שומשום קלוי ופרוסות פינק לידי. רוטב חומץ בלסמי מיצלימון סחוט מלח גס פלפל שחור גרוס מעט שמן זית 
סלט פרוסות דקות של גזר,  סלק חי, שומר, בצל בתיבול שמיר קצוץ מלח גס מיצלימון ומעט שמן זית.
 
לקינוח אפיתי עוגת שיש עם הרבה שוקולד מומס בחום וציפיתי בקצפת קוקוס שהצליחה מעל ומעבר למצופה ועירבבתי בה שוקולד מגורר.
 
היה רגוע. משפחתי וחמים.
לצפיה ב-'יאמי!'
יאמי!
10/05/2019 | 18:11
24
אצלנו היה-
סלט עגבניות שרי, אבוקדו וכוסברה (כן! הילדים שלי אוהבים כוסברה!!!)

סלט מז׳אנר תפוחי אדמה  מלפפונים חמוצים

נתחי ״כמו עוף״ ברוטב סאטה (סויה, ג׳ינג׳ר, שמן שומשום, חמאת בוטנים) על מחבת פסים

שיפודי ירקות וטופו במרינדה - על מחבת פסים (פטריות קטנות שלמות, פלפלים, זוקיני וטופו)

טחינה ביתית

פיתות

תפוחי אדמה שרופים בתנור (כמו ״על האש״)

סלט עדשים אדומים עם הרבה לימון ופטרוזיליה , אפשר גם בולגרית/כל גבינה טבעונית קשה שאוהבים

האם ידעתם שיש חלומי טבעונית? נסו לצרוב על מחבת פסים על מצע נבטים, רוקט (אני מתה על הירק הזה!), חצאי עגבניות שרי וזרזוף שמן זית וחומץ בלסמי

שווארמה טבעונית

אבוקדו מעוך עם לימון

תירסים חצויים משוחים ברוטב סויה על הגריל

תותים לקינוח

יצאנו מפוצצים. היה טעים ונעים. הילדים (הצמחונים) והאיש (הלא ) יצאו מרוצים. שלחתי למשפחה צילומים איך אפשר לעשות ארוחת יום העצמאות ישראלית וטעימה בלי בשר.
לצפיה ב-'שלום'
שלום
21/04/2019 | 10:49
2
57
חג שמח לכל הפורום.
 
שאלה מעט מטופשת, האם זרעי פשתן הם חמץ?
לצפיה ב-'לא מטופשת כלל!'
לא מטופשת כלל!
21/04/2019 | 11:50
1
59
פשתן אינו מחמישה מיני דגן וככל הידוע לי גם לא נחשב לקטניה (בהסתייגות שקביעת מה קטניה ומה לא אינה תמיד קשורה לחוקי הבוטניקה) ולכן לא חמץ. אם ממש חשוב לך הקטע של הכשל"פ, צריך למצוא אריזה שמציינת זאת.
לצפיה ב-'יש'
יש
21/04/2019 | 14:38
40
לי זרעים טחונים בקופסא במקפיא, אבל אם זה לא דגן אז בסדר גמור.
 
תודה רבה וחג שמח
לצפיה ב-'מועדים לשמחה!'
מועדים לשמחה!
21/04/2019 | 10:37
4
39
הצליח האוכל? ביקשו עוד? נשארו שאריות?
בפעם הראשונה בחיי, התפרקו לי הקניידלך! במזל לא כולם, אבל במקום שלישית קניידלך במרק כ"א קיבל רק 1... התפרקו כי לא שמתי לב שהמים רותחים ברתיחה חזקה מדי.  והעוגה שהכנתי לא היתה מוצלחת - נראה שיש עוגות שחייבים עבורן ויטמיקס. אבל בפסח כמו בפסח, היה שפע של מטעמים ואיש לא יצר רעב, כל השאר היה מעולה, טעים ושמח!
נשארו שאריות טעימות והמון מצות שרק אני כנראה אוכלת, אז מתוכננת מצה בריי ולזניה (למקפיא).
 
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
24/04/2019 | 20:37
3
31
היתה הצלחה 
לא היו מנות לא טבעוניות בכלל
התפריט כלל:
מרק ירקות צבעוני עם קניידלעך שהצליחו מעל למצופה
 
קציצות סלק וטופו עם אצות הוגשו קרות עם חזרת חריפה
 
בלינצ'ס נטולי גלוטן במלית בסגנון כבד קצוץ מטופו ואגוזים ברוטב פטריות- הצלחה גדולה
 
אורז עם עדשים אפוי
 
תבשיל נתחוני סויה עם תפוחי אדמה, בושל עם יין אדום חצי יבש וגם הוא נחל הצלחה מעל למצופה
 
מאפה שכבות חצילים , עגבניות מגי וגבינות טבעוניות 
 
בגזרת הסלטים :
 
חסה עם אבוקדו ואגוזים קלויים ברוטב מתקתק 
 
סלט מלון כתום קרמבולה עם בצל ירוק עלי אזוב טריים זסט לימון ובלסמי
 
סלט עגבניות מגי פלפלים צהובים בצל מיצלימון פלפל חריף טרי מיצלימון ושמן זית
 
סלט כרוב בשני צבעים כם שלל זרעים קלויים פטרוזיליה קצוצה בצל מיצלימון בשפע ושמן זית
 
טחינה
 
חומוס
 
סלט קוביות סלק וקולרבי אפויים בתנור
 
סלט בלי עגבניות בצל ופטרוזיליה- כלל זוקיני, קישוא בהיר, גזר ,פלפל צהוב, סלק חי, פטריות, אגוזי פקאן קלויים, מלפפון, קלרבי. רוטב שמן זית מיצלימון מעט סירופ מייפל אורגני מלח פלפל שחור גרוס.
 
קינוחים- 
מוס טריקולד, שוקולד מריר, שוקולד לבן ושוקולד בסגנון חלבי של פנדה מעל שכבה דקה של זיגוג שוקולד.   לא להאמין שזה ניתן. המוסים הכהים כללו אבוקדו. הלבן לא. הקצפת בכולם היתה מנוזל קוקוס.
 
מוס טופו בסגנון גבינה על בסיס פרורים פריכים נ"ג ומעל רוטב תותים.
 
עןגיות אגוזים פריכות .
 
היה שמח, טעים, צבעוני ומלא צחוקים. קראנו מטקסט שחיברנו בשנה שעברה , הגדת הבית , התנהלו דיונים חשובים עם צעירי העדה בכל הנוגע לאחריות בבחירה אישית, שוויון, מגדר והתחדשות.
 
המשך חג שמח לכולם
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'וואו, הייתי שמחה להתארח בסדר אצלכם'
וואו, הייתי שמחה להתארח בסדר אצלכם
25/04/2019 | 17:12
2
21
קולינארית ערכית וחווייתית
לצפיה ב-'אני מזכירה מה שאת'
אני מזכירה מה שאת
26/04/2019 | 18:12
1
29
יודעת כבר שנים רבות-
הדלת פתוחה בפנייך בכל עת 
גם הלב
לצפיה ב-''
02/05/2019 | 23:16
2
לצפיה ב-'תוספי תזונה נוזליים'
תוספי תזונה נוזליים
18/04/2019 | 18:16
2
35
שלום לפורום. באחרונה קיים טרנד של העצמת תוספי תזונה / ויטמינים/מינרליים בתצורה נוזלית.  האם באמת הדבר טוב יותר ?  האם העלות הגבוהה שווה ?
בברכה    דני
לצפיה ב-'אין לי מושג... אולי בפורום השכן ידעו? כאן בעיקר מתכונים '
אין לי מושג... אולי בפורום השכן ידעו? כאן בעיקר מתכונים
21/04/2019 | 10:38
7
לצפיה ב-'ייתכן כי מדובר בספיגה טובה יותר'
ייתכן כי מדובר בספיגה טובה יותר
29/04/2019 | 13:48
109
אני חושב שההיגיון מאחורי תוספי תזונה נוזליים הוא שהם נספגים טוב יותר בגוף. אני מכיר תוסף תזונה טוב מאוד בשם דנסיטי הסידן האמורפי, שלמרות שהוא לא נוזלי, הוא נספג בגוף הרבה יותר טוב משאר תוספי התזונה.
 
מצ"ב קישור:
 
לצפיה ב-'הרצאת היגרות לתזונה טבעונית - ללא עלות 14.4'
הרצאת היגרות לתזונה טבעונית - ללא עלות 14.4
14/04/2019 | 09:52
1
29
שלום לכולם
חושבים לעבור לתזונה טבעונית?
אני עושה שיחת היכרות היום בשעה 15:00 בפארק ברחוב הצברים בהרצליה
 
ניפגש!
לצפיה ב-'אשמח להגיע! '
אשמח להגיע!
14/04/2019 | 09:53
8
לצפיה ב-'בטעות שמתי שמן זית במקרר'
בטעות שמתי שמן זית במקרר
09/04/2019 | 11:20
3
33
עד כמה זה נורא? האם שמן הזית התקלקל או שאפשר עוד להשתמש בו?
לצפיה ב-'לדעתי אין שום בעייה.'
לדעתי אין שום בעייה.
09/04/2019 | 12:49
2
33
יקריש, וכשיגיע לטמפ החדר, יחזור להיות נוזלי
לצפיה ב-'הוא נשאר נוזלי כל הזמן'
הוא נשאר נוזלי כל הזמן
09/04/2019 | 13:09
1
38
השאלה היא אם עצם זה ששמתי אותו במקרר לא מזיק לו באיזושהי צורה כי אני יודעת שלא שמים שמן זית במקרר. (כאמור מדובר על שמן זית, לא שמן קוקוס שמקריש בקור).
לצפיה ב-'שמן זית במקרר לא תמיד נקרש אבל'
שמן זית במקרר לא תמיד נקרש אבל
17/05/2019 | 08:44
11
מסמיך, מקבל מרקם צמיגי, אם הוא איכותי. יש זני זיתים שהשמן שלהם נקרש. יש כאלה שלא. שמן שלא קורה לו כלום אחרי זמן בקרור -חשוד. אבל בוודאי הקרור לא פוגם באיכות שזה בעצם מה ששאלת 
לצפיה ב-'המחירים של אלפרו בארץ ובחו״ל'
המחירים של אלפרו בארץ ובחו״ל
05/04/2019 | 21:55
37
כתבה מ ynet: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5489574,0...

אגב, אני מכין לבד במכשיר ייעודי, בערך 1-2 ש״ח לליטר חל״ס (לפני הוספת טעמים וכו׳) עבור פולי הסויה.
לצפיה ב-'תיכף פסח'
תיכף פסח
30/03/2019 | 19:04
29
59
אמנם מזג האויר מתעתע אבל החג מתקרב.
אצלנו השנה מצומצם יחסית
אחת משלנו בהודו אז אנחנו חמישה
אולי הנשואה ובן זוגה יגיעו
הורים מצד אחד ואח עם משפחתו
זה אומר בין 13-15 .
בקטנה.
מה אתם מתכננים?
לצפיה ב-'תיכף חג-שבועות.... זקוקים למסרים מ-הודו בשביל להקדים-תרופה'
תיכף חג-שבועות.... זקוקים למסרים מ-הודו בשביל להקדים-תרופה
31/03/2019 | 18:28
6
43
אני נולדתי בחג-שבועות ולא ידעתי שלפרות זה היום הכי גרוע....בגלל מצוות מאכלי-החלב.    אז אולי השגרירה שלנו בהודו תעביר כמה מסרים חינוכיים על מנת לשפר את החג הזה מבחינה אנרגטית
לצפיה ב-'אין מצווה לאכול מאכלי חלב בחג שבועות'
אין מצווה לאכול מאכלי חלב בחג שבועות
01/04/2019 | 09:19
5
37
זה בסה"כ מנהג שיצא מפרופורציות בימינו.
במקור חג השבועות הוא חג מאוד טבעוני והדגש בו הוא על תנובת הארץ (ולא "תנובה"..), פירות  וירקות ומאכלים בייחוד משבעת המינים.
לצפיה ב-'לא מדוייק'
לא מדוייק
03/04/2019 | 16:43
4
38
אמנם את צודקת באשר למוצרי החלב אבל ביכורים נוגעים גם בבעלי חיים ומוצריהם, בנוסף החג הוא אחד משלושת הרגלים כלומר חג שהוקרבו בו קורבנות בבית המקדש ושוב זה כולל גם מן החי. בנוסף ארוחת החג כוללת גם דגים בשר ויין ולא רק מוצרי חלב כפי שנהוג לחשוב בציבור החילוני.
 
בקיצור חג עם פוטנציאל נאחס...
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
03/04/2019 | 18:52
1
33
"מעיקר הדין מצוות שמחת החג לאכול ביום טוב בשר בהמה שאין שמחה אלא בבשר בהמה, מי שאינו יכול לאכול בשר בהמה מטעמי בריאות או כשרות, יכול לקיים מצוות שמחה בבשר עוף. וכן ישתה יין לשמחת החג (בגבול הטעם הטוב)."
 
"
מנהג ידוע ברוב קהילות ישראל לאכול בשבועות מאכלי חלב וגבינה. טעמים רבים ניתנו למנהג זה: יש אומרים שכאשר קיבלו ישראל את
התורה לא יכלו לאכול בשר כי נתחדשו להם הלכות כשרות הבשר, שחיטה ומליחה, ומכיוון שלא היו ערוכים לכך, נאלצו לאכול מאכלי חלב. יש מזכירים את הפסוק "דבש וחלב תחת לשונך", שנדרש על מתיקותה של התורה.
 
המנהג לאכול מאכלי חלב אינו מבטל את הדין המחייב לשמוח ביום טוב בבשר וביין, ולכן הציעו פתרונות שונים כיצד לשלב בין שתי הדרישות. יש שסועדים אחת משתי סעודות החג חלבית ואחרת בשרית, ויש המחלקים את סעודת היום - תחילתה מאכלי חלב, ולאחר הפסקה וניקוי הפה, אוכלים מאכלי בשר."
לצפיה ב-'הוציאו את המשפט מהקשרו'
הוציאו את המשפט מהקשרו
06/04/2019 | 11:08
20
לצפיה ב-'אסא קיסר'
אסא קיסר
06/04/2019 | 11:05
1
26
https://asakeisar.com/שבועות-זה-לא-חג-של-חלב/
 
שמו המלא של החג בתורה הוא "חג הביכורים" או "חג הקציר" והיא החובה להביא לבית המקדש קרבן מן הצומח מראשית "ביכורי" האדמה (ראשית בכורי אדמתך תביא בית ה' אלהיך) ביכורים הם הבשלת פירות מ -"שבעת המינים" שהבשילו ראשונה. יש המסבירים שהטעם הוא הבאת קרבן "שתי הלחם" שהם שני חלות מפני שהם הבאת הקרבן הראשון המובא מתבואת חיטים חדשה. (כך או כך מדובר בטהרת הצומח).
 
 
לצפיה ב-'לא מדוייק שוב '
לא מדוייק שוב
08/04/2019 | 14:19
19
"
בתורה
וּבְיוֹם הַבִּכּוּרִים בְּהַקְרִיבְכֶם מִנְחָה חֲדָשָׁה לַיהוָה בְּשָׁבֻעֹתֵיכֶם מִקְרָא קֹדֶשׁ יִהְיֶה לָכֶם כָּל מְלֶאכֶת עֲבֹדָה לֹא תַעֲשׂוּ.
כז וְהִקְרַבְתֶּם עוֹלָה לְרֵיחַ נִיחֹחַ לַיהוָה פָּרִים בְּנֵי בָקָר שְׁנַיִם אַיִל אֶחָד שִׁבְעָה כְבָשִׂים בְּנֵי שָׁנָה. כח וּמִנְחָתָם סֹלֶת בְּלוּלָה בַשָּׁמֶן שְׁלֹשָׁה עֶשְׂרֹנִים לַפָּר הָאֶחָד שְׁנֵי עֶשְׂרֹנִים לָאַיִל הָאֶחָד. כט עִשָּׂרוֹן עִשָּׂרוֹן לַכֶּבֶשׂ הָאֶחָד לְשִׁבְעַת הַכְּבָשִׂים. ל שְׂעִיר עִזִּים אֶחָד לְכַפֵּר עֲלֵיכֶם.
לא מִלְּבַד עֹלַת הַתָּמִיד וּמִנְחָתוֹ תַּעֲשׂוּ תְּמִימִם יִהְיוּ לָכֶם וְנִסְכֵּיהֶם. (במדבר כח, כו-לא)"
לצפיה ב-'אצלנו חנוכת בית אחרי שיפוץ מאד דרוש וקצת מתיש...'
אצלנו חנוכת בית אחרי שיפוץ מאד דרוש וקצת מתיש...
06/04/2019 | 17:01
31
נהיה 11 - נארח אצלנו את אחותי גיסי וההורים שלי וכל הילדודס של כולם. אני תמיד מכינה יותר ממה שצריך עוד אין לי רעיונות חוץ ממרח כמו-כבד טבעוני שאני עושה כל שנה וכל מיני סלטים וירקות בתנור.

לצפיה ב-'אנחנו בהרכב די מלא, בימים אלה עובדים על תפריט'
אנחנו בהרכב די מלא, בימים אלה עובדים על תפריט
07/04/2019 | 10:56
3
27
מרק ירקות עם קניידלך - חובה
אחי יכין ממולאים, מנת הדגל המפוארת שלו
יהיו הרבה ירקות בתנור, ותפ"א אפויים
חזרת וחרוסת וכו
על קינוח טרם סגרנו, אצלי לא אוהבים דברים עם קוקוס אז הרבה מהקינוחים הפוטנציאלים ירדו מהפרק. 
בשנים עברו נהגתי להכין לביבות כרובית בצורת גפילטע פיש אבל השנה לא נראה לי שאשקיע... נראה.
לצפיה ב-'איזה ממולאים מפוארים הוא מכין?'
איזה ממולאים מפוארים הוא מכין?
15/04/2019 | 10:14
2
14
מחפשת רעיון לממולאים מוצלחים...
לצפיה ב-'בעבר היה מכין בצל, סלק, פלפל וכרוב'
בעבר היה מכין בצל, סלק, פלפל וכרוב
15/04/2019 | 12:41
14
זה נראה כ"כ מרשים ביחד בסיר, וככ טעים. אני הכי אהבתי סלק. השנה הוא אמר שלדעתו הירק היחיד עם קונצנזוס מובהק הוא כרוב, ולכן יכין רק כרוב ממולא! 
לצפיה ב-'סלק וקולרבי ופלפלים כתומים'
סלק וקולרבי ופלפלים כתומים
15/04/2019 | 12:57
11
אפשר גם עגבניות גדולות זה צבעוני להפליא
במלית אפשר לשלב אגוזים וזרעי חמניה, אורז משני צבעים לפחות תבלינים כמו קינמון וכמון יחד או לילופין צהובים לכיוון ההודי. מתחת לממולאים מושיבים שלל ירקות אחרים -בצל, שורש סלרי, גזר, עלי סלק...רוטב שמכיל מים מתובלים בתבלינים יבשים שמן והרבה עלי תיבול קצוצים.
 
לחילופין כיוון אחר לחלוטין- פטריות ממולאות. בצל מטוגן לרוב, תפוחי אדמה ובטטה מרוסקים גס, עלי תיבול. ברוטב פטריות מיובשות, עלי טימין ואזוב אפשר גם מיובשים, מסמיכים עם מעט עמילן ומשתמשים בחלב קוקוס . חריף לפי הטעם, אגוז מוסקט מגורר...
 
אפשר למלא תפוחי אדמה בירוקים מקוצצים פלפל חריף שומשום אם אתם אוכלים בפסח לבשל ברוטב צהוב עתיר כורכום ושורשים מגוררים כמו פטרוזיליה, סלרי, גזר.
 
אם אתם אוכלים קטניות אפשר למלא בנבטוטים מתובלים וכמובן להעזר בשבבי סויה למליות למינהן
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
08/04/2019 | 14:25
16
26
מרק עוד לא סגור סופית איזה עם קניידלעך שהם גם נ"ג... אתגר אבל הצלחנו בעבר
 
קציצות טופו עם אצות שמקבלות גוון דגי עם חזרת תוצרת בית
 
קרפים נ"ג ממולאים ממרח כמו כבד עם רוטב פטריות
 
הרבה סלטים בשלל צבעים ומרקמים 
 
אורז אפוי נראה עוד עם מה
 
צלי נתחי סויה
 
 גלידת אגוזים , מוס גבינתי על פרורים ורוטב תותים  ועוגת מוס שוקולד על בסיס קוקוס אפוי
לצפיה ב-'איך את מכינה גלידת אגוזים?'
איך את מכינה גלידת אגוזים?
09/04/2019 | 07:58
4
14
נשמע מסקרן!
לצפיה ב-'תיכף מצרפת מתכון שאינו מכזיב'
תיכף מצרפת מתכון שאינו מכזיב
09/04/2019 | 10:49
3
25
הרעיון הוא ללא מכונת גלידה כאשר השומן באגוזים ועיבוד במעבד מזון מונעים היווצרות קרח ושומרים על מרקם גלידתי מפתיע.
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
09/04/2019 | 10:55
2
27
אני עשיתי כל מני וריאציות על זה עם תמצית קפה, עם זסט ומיץ לימון במקום המים, עם תותים מרוסקים ומעט קסנטן גם במקום המים. תקשיבי זה שוס! עבדתי גם עם פקאנים, גם עם קשיו, גם עם פיסטוקים ,גם עם אגוזי מקדמיה....שוס אמיתי 
 
לצפיה ב-' גם אני משתמשת במתכון המוצלח הזה'
גם אני משתמשת במתכון המוצלח הזה
09/04/2019 | 11:26
16
הכי טוב יצא לי עם פקאנים ומייפל
לצפיה ב-'תודה! אולי סו"ס אנסה גם'
תודה! אולי סו"ס אנסה גם
09/04/2019 | 12:47
19
בתקווה שהנינג'ה תתמודד עם זה
יש לי הרגשה שכבר נתת לי את המתכון בעבר! אולי אעשה ניסוי לפני פסח - הצירופים שלך נשמעים שווים
לצפיה ב-'מעניין אותי המתכון לקרפים - אבא שלי אוהב פטריות'
מעניין אותי המתכון לקרפים - אבא שלי אוהב פטריות
09/04/2019 | 11:41
10
26
אם תוכלי לכתוב את המתכון וגם אם עולים לך או לאחרים עוד רעיונות למתכוני פסח טבעוניים כשל״פ עם פטריות לשמח את ליבו של אבי

עוד רעיונות ומתכונים שבתכנית מהצד הטבעוני :
לזנית מצות , ניוקי מוקפץ עם תרד בטטה ורוטב קשיו, לפעמים עם פירורי ערמונים, מוקפץ עם אטריות אורז או שעועית והרבה ירקות, סלט ירוק, סלט כרוב עם סומסום, משהו עם קינואה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ובטטות  בתנור, פשטידה או מאפינס, קציצות עדשים, מרק ירקות עם קניידלך, ממרח כמו כבד, תחתיות ארטישוק או פטריות ממולאות במלית עם אגוזים אפוי בתנור עם רוטב לימוני חמצמץ. לקינוח בשנה שעברה עשיתי פאי שוקולד טבעוני מושחת שאבא שלי עף עליו וגלידת תותים. צריכה למצוא את המתכון של פאי השוקולד.
לצפיה ב-'מה זה כשל"פ מבחינתך?'
מה זה כשל"פ מבחינתך?
10/04/2019 | 14:38
23
כי אני משתמשת במוצרים נטולי גלוטן גם ללא שום הכשר מתוך ידיעה ברורה שאין סיכוי שיש בהן גלוטן אי לכך מבחינתי הם לחלוטין כשלפ...
קטניות טף סורגום אורז
 
לגבי הפטריות, את יכולה להכין סלט פטריות מעודן שמכיל פטריות צלויות עם בצל , קצפת מחלב קוקוס אני משתמשת ב-98% ללא שום תוספות, לקצפת הזו אני מוסיפה מעט קסנטן גם לייצוב לאורך זמן, חרדל, עשבי תיבול מלח ופלפל שחור ומטציעה לתוכה את הפטריות אחרי שציננתי במסננת כדי שאם יש נוזלים שיגירו אותם. גנעדן זה כאן.
 
עוד פטריות מאפה שכבות תפוחי אדמה בצל ירוק ופטריות פרוסות, קציצות מפטריות ואגוזים, פטריות ממולאות במחית אגוזים ועשבי תיבול, פטריות מבושלות עם סויה סילן ותבלינים, מרק פטריות על בסיס חלב קוקוס ועשבי תיבול, 
לצפיה ב-'פאי שוקולד מושחת'
פאי שוקולד מושחת
11/04/2019 | 10:45
8
21
נשמע מענין... אפשר מתכון?
לצפיה ב-'לא יודעת מה מכינה הד"ר'
לא יודעת מה מכינה הד"ר
11/04/2019 | 11:32
7
24
אבל הנה מתכון של אורי שביט, שווה
 
לתחתית שקדים פריכה:
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים
70 גר' (1/3 כוס) שמן קוקוס
75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר
15 גר' (כף "בהריון") אבקת קקאו הולנדי
10 גר' (כף) קורנפלור
למלית גנאש שוקולד:
300 גר' שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו
300 מ"ל (3/4 פחית) קרם קוקוס
30 גר' (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
לקצפת קוקוס:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס ששהה במקרר לפחות 8 שעות מראש [זה חשוב]
15 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
**למי שלא מעוניין להכין קצפת קוקוס (למרות שהיא ממש טעימה) אפשר כמובן להכין קצפת משמנת צמחית ללא תוספת סוכר (היא ממילא ממותקת)
ההכנה:
התחתית הפריכה:
הכנת התחתית היא ממש קלילה בקערת המיקסר או במיכל של מעבד המזון או אפילו בקערה ובערבוב ידני, פשוט מערבלים את כל החומרים של הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית
מעבר לזה אין צורך להמשיך ולערבב כי התערובת לא מתגבשת לגוש כמו בבצק פריך רגיל. הדרך לדעת שהתערובת מוכנה היא לקחת מעט ממנה ביד ולהדק. אם היא מתגבשת היא מוכנה
מעבירים את התערובת לצלחת שאפשר להכניס לתנור (אם לא – אז מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה) ותוחמים אותה ברינג או במסגרת של תבנית קפיצית עד גודל 24 ומשטחים את הפירורים בשכבה אחידה
אופים את התחתית בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך כ- 10 דקות. האפיה תקלה את השקדים הטחונים ותגרום לשמן הקוקוס להנמס ולתפוס את כל התערובת.  בתום האפיה מניחים את הצלחת בצד שתצטנן.
כשהבסיס התקרר מכינים את גנאש השוקולד:
מניחים בקערה את השוקולד ובערך מחצית מכמות קרם הקוקוס וממיסים יחד במיקרו בפולסים של כחצי דקה, עם ערבוב בין כל סבב חימום.
מוסיפים לקערה את יתרת קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. שימו לב שלפעמים קרם הקוקוס מאוד סמיך ולא "נשפך" כמו בתמונה (במיוחד אם הוא היה במקרר לפני כן) ובמקרה כזה פשוט מעבירים אותו לקערה עם כף או לקקן.
מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה
מניחים את התערובת בצד ועוברים להכין את קצפת הקוקוס
קצפת הקוקוס הזו היא מבחינתי אחת ההמצאות הכי נפלאות בעולם – היא יכולה בכיף להחליף קצפת פרווה בכל מתכון שתכינו. לחובבי הקוקוס היא פשוט מעדן.
ההכנה שלה די פשוטה רק חשוב להקפיד על כמה דברים קטנים:
1. להשתמש בקרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן (רצוי מעל 20 אחוז) יש בשוק כל מיני סוגים של פחיות – על חלק כתוב "נוזל קוקוס" ועל חלק כתוב "קרם קוקוס" אנחנו צריכים את הקרם כי ממנו תצא הקצפת בכמות הכי גדולה ובסמיכות כזו שתחזיק את העוגה.
2. לקרר היטב את הפחית במקרר – הקרור חשוב כי במהלכו החלק השמן של קרם הקוקוס יצוף למעלה ואילו הנוזלים שלא יתרמו לנו לקצפת ישקעו למטה. בנוסף – ככל שהקרם יהיה קר יותר הוא יקציף יותר טוב.
3. להשתמש רק בחלק העליון של ה"שמנת" ולא להשתמש בכל הפחית. איך עושים את זה? פותחים את הפחית ובאמצעות כף מוציאים לאט לאט את הקרם לתוך קערת המיקסר. ברגע שרואים שהצבע של הנוזל השתנה לשקוף יותר זה הסימן לעצור, לאסוף רק את מעט הקרם שנשאר בפחית ולא להוציא ממנה את הנוזל.
נשמע מורכב אבל תאמינו לי שזה ממש ממש קל.
ואיך מכינים את הקצפת? הכי קל שיש – מקציפים יחד את השמנת שחילצנו מהפחית יחד עם 2 כפות של אבקת סוכר עד שמתקבל קרם סמיך ויציב
ועכשיו לחלק הכי כייפי – ההרכבה  [��]
אם יש לכם שקף לעוגות אני ממליצה לרפד את דפנות הרינג לפני שיצוק לתוכו את המלית. אם אין – לא נורא, נסתדר גם בלעדיו רק שהשוליים של העוגה אולי יהיו פחות חלקים.
וטיפ קטן שלי – השקף תמיד יבצבצ כלפי פנים, אז כדי שלא יחתוך את שולי העוגה אני מצמידה אותו לרינג בעזרת אטב כביסה, ואם האטב לא מגיע לשקף פשוט מדביקים עם "וושי טייפ" (מין סלוטייפ מנייר אורז שניתן למצוא בחנויות היצירה)
עכשיו יוצקים את מלית השוקולד על הקלתית הפריכה ומיישרים כך שתכסה באופן אחיד את כל שטח העוגה ובעזרת כף יוצקים תלוליות של קצפת הקוקוס על פני מלית השוקולד.
יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של שמנת הקוקוס וגם זה מצויין, כי במה שנשאר תוכלו להשתמש להגשה.
בעסרת קיסם, או סכין מתחילים לקשקש על ענני הקצפת וליצור דוגמת שיש דקיקה לעוגה
את כל היופי הזה מכניסים לשעה- שעתיים למקפיא כדי שהכל יתייצב.
וטיפ קטן – שימו לב שהצלחת שלכם יושבת ישר במקפיא, אחרת העוגה תצא לכם עם שיפוע  [��]
להגשה מוציאים את הרינג, משחררים את השקף ומתחילים לפרוס  [��]
אם רוצים לפנק אפשר להניח על כל פרוסה עוד תלולית של קצפת קוקוס
בתיאבון
וחג שמח!!
 
הארות שלי-
1.לא חייבים להתקשקש עם העיצוב זה טעים מאד וייצוגי גם בלי שקפים . 2. אני משתמשת בחלב קוקוס של kara שיש בו 24% שומן ויש בו כבר קסנטן גם. זה נהיה קצפת בלי שום קושי ולא צריך להפריד כלום.אין בו חומרי טעם, צבע או חומרי שימור. אריזה של חצי ליטר עושה עבודה יפה מבחינת כמות הקצפת והקצפת יציבה להפליא. גם חלב קוקוס אחר יעבוד לפי מה שאורי כותבת רק יותר בלאגן ופחת.
לצפיה ב-'לדעתי אכן התבססתי על המתכון הנ״ל'
לדעתי אכן התבססתי על המתכון הנ״ל
13/04/2019 | 22:13
6
14
לא בטוחה שלא החלפתי קצפת קוקוס בקצפת צמחית (לא זוכרת בדיוק). לא זוכרת מה היה לי בבית ומה היה כשל״פ.
בהצלחה - מתכון קל וטעים .
לצפיה ב-'אפשר שמן אחר ולא קוקוס?'
אפשר שמן אחר ולא קוקוס?
14/04/2019 | 09:54
5
13
לא אוהבים קוקוס אצלי...
לצפיה ב-'את יכולה להשתמש בחמאת קקאו ובשמן '
את יכולה להשתמש בחמאת קקאו ובשמן
16/04/2019 | 15:23
2
10
נוזלי. חצי כמות מזה וחצי מזה.
לגבי קצפת קוקוס אין טעם קוקוס בכלל. אם תוסיפי מעט וניל אז בכלל מסודרת.
לצפיה ב-'בכמות המדוברת'
בכמות המדוברת
16/04/2019 | 15:24
1
9
רבע כוס חמאת קקאו ושמיני כוס שמן נוזלי
לצפיה ב-'תודה'
תודה
17/04/2019 | 11:33
1
לצפיה ב-'יש גם שמן קוקוס בלי טעם קוקוס'
יש גם שמן קוקוס בלי טעם קוקוס
19/04/2019 | 09:37
1
4
לצפיה ב-'בסוף עשיתי בראוניז יצא סבבה.'
בסוף עשיתי בראוניז יצא סבבה.
28/04/2019 | 10:18
4
תודה לכלכם
לצפיה ב-'עוף זר מבחינה חברתית - פוסלים אתכם בגלל אורח החיים?'
עוף זר מבחינה חברתית - פוסלים אתכם בגלל אורח החיים?
28/03/2019 | 01:21
5
50
יותץר מהפן החברתי, סוצאלי.
אנשים שחיים דיאטה משתדלים לדבוק בה. וגם אם יש להם צ'יט דיי (לי אין כזה) - הם לא מתפרעים מדי אני מניח.
לי קשה בעולם הדייטים- כשמצפים ממני לשתות אכוהול. בירה יין. אני שותה פה ושם. אבל מנסה להמנע. לא כזה עף על אלכוהול. והערך התזונתי שלו מן הסתם לא עושה לי יותר מדי כיף.
יש בחורים שפוסלים אותי לדייט בגלל זה.
גם כשויצא למסדעה עם המשפחה -משתדל לא לאכול מנות עם הרבה רוטב וקלוריות (סלט במסעדה עמוס בקלוריות מן הסתם ואם לא- אז לא חבל לשלם 50  שח ועוד טיפ על סלט שעולה לי בבית 10 שח והרבה יותר עשיר וגדול?)
בקיצור אני מרגיש עוף זר. שהחברה הקפטיליסטית שלנו מעודדת אותי לאכול. ג'אנק. יקר. כחלק מסיטואציות חברתיות ורומנטיות.
מייאש. ולא יודע אם זה גורם לאנשים להמנע ממני.
עובר לעוד מישהו בראש?
לצפיה ב-'עוף זר'
עוף זר
28/03/2019 | 17:25
1
69
הפתרון שאני מחבבת הוא להתחבר עם עופות זרים אחרים. נכון שהשוליים צרים אבל הם קיימים. בהצלחה ואל ייאוש
לצפיה ב-'איך את הצלחת? באיזו מסגרת להכיר?'
איך את הצלחת? באיזו מסגרת להכיר?
28/03/2019 | 22:16
12
לצפיה ב-'לדעתי אם אתה סבלני לתפריט של האחר לא תהיה לך בעיה'
לדעתי אם אתה סבלני לתפריט של האחר לא תהיה לך בעיה
31/03/2019 | 11:44
2
50
אבל אם אתה מנסה לחנך את האחרים או לגרום להם אי נוחות עם מה שהם אוכלים תהיה לך בעיה.
 
לצפיה ב-'עצם האכילה שלי- הם מרגישים שאני מטיף להם. למרות שאני לא'
עצם האכילה שלי- הם מרגישים שאני מטיף להם. למרות שאני לא
31/03/2019 | 14:51
1
12
לצפיה ב-'זה עניין של טאקט'
זה עניין של טאקט
31/03/2019 | 15:17
32
אם אתה באמת לא רוצה להשפיע עליהם, אתה צריך באמת להאמין בזה שלא אכפת לך שאחרים לא אוכלים מה שאתה אוכל.
אחרת רואים את זה ומרגישים את זה  בשפת הגוף ,בכל מיני רמזים, והערות שוליות, וכד. אם אתה נותן לבן זוג שלך להרגיש שהוא לא בסדר זה מספיק כדי לעורר תנגודת אצלו.
 
 
לצפיה ב-'מישהו יודע מה זה амарант?'
מישהו יודע מה זה амарант?
28/03/2019 | 00:05
2
30
המילה כנראה באוקראינית, מדובר בצמח עם פרחים אדומים קטנים על גבעול ארוך. היפנים מפיקים מזה שמן התורם לבריאות.
תודה על כל מידע.

לצפיה ב-'אמרנט (או ירבוז) הוא בן דוד כלשהו של הקינואה'
אמרנט (או ירבוז) הוא בן דוד כלשהו של הקינואה
28/03/2019 | 07:18
1
28
וקצת דומה לה. מגיע מדרום אמריקה, שם יש לו שימוש רב-שנים. אפשר לקנות בהרבה מקומות, חנויות טבע וגם במכולות הגדולות.
יש לא מעט מתכונים ברשת.
 
אולי יוכלו כאן להמליץ לך מנסיון. אני אישית לא התלהבתי לא מהטעם ולא מהמרקם אז לא משתמשת בזה למרות שמגיע עם הרבה המלצות (עשיר בחלבון ובסידן למשל).
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
28/03/2019 | 13:12
6
לצפיה ב-'חג שמח (בירושלים)! חגגתם? התחפשתם? שילחתם מנות? + מרק טעים'
חג שמח (בירושלים)! חגגתם? התחפשתם? שילחתם מנות? + מרק טעים
22/03/2019 | 08:28
30
בפעם הראשונה בחיים (או מזה 30 שנה, לא בטוחה) קרתה לי פשלה באפייה וכל האוזניים נפתחו!  כבר כשהכנתי את הבצק ורידדתי אותו ידעתי שמשהו לא בסדר, והתעלמתי: היחס בין שמן לחמאת קקאו בחמאה הטבעונית היה שגוי ולכן יצא בצק קשה מדי!  דחפתי את המכוערות  לפריזר לבינתיים והתחלתי מחדש - מזל שהתחלתי מוקדם השנה והיה זמן לתיקון. החדשות יצאו מהממות כתמיד (בשיא הצניעות!). 
מסקנה (למקרה זה ולחיים בכלל): להקשיב לאינטואיציה וגם לא להתבלבל בפרופורציות.  
 
בארגז הירקות הגיעו הרבה סלקים ומהגבעולים והעלים הכנתי מרק מהמם!
אם יש מעבד מזון לקיצוץ, אז עיקר העבודה כאן היא שטיפה דקדקנית של העלים והגבעולים.
 מרק גבעולי סלק עם גריסים
  • כף שמן
  • בערך כוס תערובת mirepoix - אני מכינה פעם ב... ומקפיאה במנות: סלרי, בצל וגזר קצוצים דק. אם אין מוכן... אז חצי בצל, שלושה גבעולי סלרי וגזר גדול, קצוצים
  • שתי שיני שום קצוצות
  • גבעולים שטופים וקצוצים דק-דק (מעבד מזון אם יש)  מכעשרה סלקים
  • עלים שטופים וקצוצים מהנ"ל
  • חצי כוס גריסים שטופות ומושרות במים רותחים כרבע שעה
  • כף כורכום
  • כף פפריקה חריפה
  • כף מלח ועוד לפי הטעם אחרי הבישול
  • מים עד לכיסוי ועוד בגובה רבע זרת
  • כף מיץ לימון (או יותר לפי הטעם) לסוף הבישול
אני ממליצה לבשל בסיר לחץ לחיסכון באנרגיה ובזמן. בסיר גדול צריך יותר זמן וגם לבדוק מדי פעם את מפלס המים
הכנה 
מטגנים mirepoix בסיר לחץ, כשמזהיב מוסיפים גבעולים ושום, מאדים עם מכסה כחמש דקות. מוסיפים עלים, גריסים, תבלינים, מלח ומים. סוגרים סיר ומביאים ללחץ. מבשלים 12 דקות ומחכים שהלחץ ירד באופן טבעי.
טועמים ומוסיפים מלח.
מוסיפים כף לימון סחוט או יותר לפי הטעם.
 
הגריסים נהיים ורודים מהסלק, ואם מקפידים על מעט מים המרק כמעט נזיד. תענוג!
אפשר להקפיא.
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'עוגה לשבת - עוגת שיש מעולה'
עוגה לשבת - עוגת שיש מעולה
08/03/2019 | 10:08
5
222
שאר הבישולים מתמהמהים, אבל עוגת השיש המהממת עוד מעט יוצאת מהתנור!
המצרך היחיד שלא ממש שגור (אצלי תמיד יש במקפיא) זה זרעי פשתן טחונים.
אם אין ממרח שקדים אפשר להשתמש בטחינה. יום אחד אנסה איך זה עם חמאת בוטנים!
המתכון כאן
לצפיה ב-'ראשית צילום נהדר'
ראשית צילום נהדר
09/03/2019 | 23:34
3
33
לנו היו המון אורחים , חלק ששי חלק בשבת
אז היו שתי עוגות אחת גבינה אפויה על בסיס פרורים נכ ומעל רוטב תותים וליד קצפת מחלב קווקוב שיוצאת נהדרת קלילה וללא טעם קוקוס 
 
השניה היתה בחושה עתירת שוקולד-300 גרם בעיסה ועוד 100 בזיגוג
 
חוצמזה היו קציצות ירק עם אגוזי מקדמיה מאודות על מצע של המונמון ירוקים- סלרי עלי סלק ועלי כרובית
 
היתה כרובית אפויה בזיגוג סויה סילן שמן שומשום ושומשומים שחורים מפוזרים עליה
 
תבשיל גולש נתחוני סויה יבשים בצל פטריות ותפוחי אדמה  שיצא נהדר לטענת הסועדים
 
טחינה רבת כמון ושום
 
אורז מלא מעורב באורז בר עם קוביות שורש סלרי קישוא וגזר, תבלינים צהובים אפוי בתנור
 
חלות מתערובת קמחים
 
סלט עגבניות בשני צבעים עם פלחי לימון ופלפל חריף
 
רצועות חצילים פלפלים ובצל אפויים ואחר כך בתחמיץ עם בלסמי
 
אבוקדו חתוך עם בצל והרבה מיצלימון
 
סלט טופו בסגנון סלט ביצים
 
ממרח אגוזים בצל מטוגן וטופו בסגנון כבד קצוץ
 
סלט שומר קולרבי בצל תפוח עץ עם הרבה מיצלימון , מיט שמן זית מלח ופלפל שחור
חומוס מהשכן שמכין חומוס מעולה וגם סחוג
 
האורחים בבוקר הביאו פול מבושל ותערובת לפלפל מפול , היה סבבה
 
 
 
 
לצפיה ב-'נכ צ"ל נג'
נכ צ"ל נג
09/03/2019 | 23:35
5
לצפיה ב-'וגם קווקוב זו דרך חדשה לכתוב קוקוס'
וגם קווקוב זו דרך חדשה לכתוב קוקוס
09/03/2019 | 23:37
1
9
לצפיה ב-'חידושי כתיב בשפה העברית!'
חידושי כתיב בשפה העברית!
10/03/2019 | 08:05
10
לצפיה ב-'נראת מעולה! '
נראת מעולה!
14/03/2019 | 16:37
6

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ