לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
92669,266 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שבת בפתח, לא יאומן'
שבת בפתח, לא יאומן
18/01/2018 | 17:23
1
34
מה אצלנו?
רב הנסתר על הגלוי
אבל יש ערמות עלים טריים כולל עלי קולרבי , ברוקולי, כרובית וכמובן סלק , חסה יש שומירוק טרי, בצל ירוק והרבה פרסה.

מה עוד? שני חצילים עצומים בעלי לחי חלקה וסגלגלה
גזר למכביר
שורשי סלרי
כרוב סגול וירוק
זוקיני כהים וקישואים בהירים
טופו קשה ורך
פלפלים צהובים ואדומים
קלרבי כרובית ברוקולי

בקיצור יש
ורוח הו רוח סוערה וכועסת

שתהיה שבת נעימה ונינוחה
לצפיה ב-'כבר?! לא יאומן'
כבר?! לא יאומן
18/01/2018 | 17:30
27
מתכננת על מרק עשיר וסמיך של ירקות ועדשים, סוג של נזיד.
בא לי דברים חמים ומנחמים של חורף כמו חמין. קציצות עדשים או טופו ברוטב על מצע של פירה תפוחי אדמה ובטטה עם הרבה בצל מטוגן.

קניתי זוקיני נחמד, טופו בכמויות. נראה מה יצא מזה. בשבת נוסעים ליומולדת של אבא שלי אז לא צריך לבשל הרבה אבל כתמיד מבקשים ממני להביא אוכל טבעוני/צמחוני כי רוב האורחים אינם כאלה.

אוהבת גשם ומזג אוויר סוער, בעיקר בסופ״ש כשאפשר להתכרבל בסופ״ש בפוך
לצפיה ב-'ריבת הדרים'
ריבת הדרים
16/01/2018 | 19:17
1
42
קיבלתי מהשכנה שקית גדולה מלאה עד גדותיה פרי ליים. טעם גנעדן החיסרון- חיי מדף קצרים.
החלטתי להכין ריבה ולהוסיף כמה תפוזים בלי קליפה .
יצאה לי ריבה בהירה,מנומרת כתום עדין(זסט מהתפוזים) מתוקה חמצמצה עם מרירות בקצה. הוספתי גם מעט וניל.

עונג לאוהבי הז'אנר
לצפיה ב-'ז׳אנר מעולה!'
ז׳אנר מעולה!
16/01/2018 | 20:59
25
אני ככ אוהבת ריבות מפרי הדר!



בתל אביב כשאת אומרת השכנה והשקית....זה בדרך כלל השכנה המעצבנת שמשאירה את שקיצ הזבל מחוץ לדלת שלה במקום להוריד לפח.
לצפיה ב-'קטעים עם המפרסמים האלה!'
קטעים עם המפרסמים האלה!
16/01/2018 | 17:58
2
51
מחקתי! תודה מיקי וגידי
לצפיה ב-''
16/01/2018 | 19:15
5
לצפיה ב-''
17/01/2018 | 02:07
3
לצפיה ב-'הו שוב שבת'
הו שוב שבת
12/01/2018 | 09:10
8
60
אין לי שומושג מה להכין ולכן
אני יושבת ליד המחשב עם קפה ובראוניז משובח שאפינו אני ושני הבנים אתמול בלילה
אולי לגיע אלי ההשראה...

בהיר וקרררר
מרק?
נראה
לצפיה ב-'גם לי אין שום מושג'
גם לי אין שום מושג
12/01/2018 | 17:04
6
31
לפחות יש לך קפה ועוגה
אצלנו מכונת הקפה שבקה חיים ואני מתה מעייפות ובא לי רעיונות זריזים ופשוטים לאימהות עייפות במיוחד...
רק עכשיו חזרתי הביתה מיום מעייף במיוחד.

לצפיה ב-'בסופו של יום'
בסופו של יום
13/01/2018 | 09:28
5
51
נרקם כאן
מרק מאש שהונבט ,עם בטטה וגזר מגוררים ושורש סלרי וכרשה בקוביות קטנות
קציצות שעועית שחורה ופולי סויה ששרו יומיים במים נגרסו ונצטרפו לחבילת כוסברה ,בצל גדול, חצי צרור פטרוזיליה שקוצצו בממעבד מזון. טיגון ואחר כך בסיר ברוטב גזר ותפוזים, עם זסט לחיזוק הארומה.
אורז עגול מלא בושל עם ציר פטריות ושלל אגוזים שבורים גס. תבלינים צהובים.
סלט כרוב עם קוביות תפוח עץ, רצועות דקיקות של מנגו מיובש, בצל סגול קצוץ דק, מיץ ליים מהעץ של השכנה, מיונז טבעוני תוצרת בית.
סלט ירקות רב צבע כולל עגבניות מגי מהממות, מלפפונים, פלפל צהוב, פטריות שמפניון פציחות, בצל ירוק, קוביות גזר וקולרבי. מלח שמן זית.
סלט טופו מגורר עם בצל ירוק קצוץ, מלח הימליה , פלפל שחור גרוס ומיונז טבעוני תוצרת בית.
טחינה.
לחמניות מתערובת קמח טף, סורגום וטפיוקה, מעטה שמרי בירה.
מה ששרד מהבראוניז שהוכנו אמש ושייק מתותי שדה בננות ומיץ תפוזים סחוטרי
לצפיה ב-'הכל נשמע מעולה'
הכל נשמע מעולה
14/01/2018 | 11:06
4
35
תוכלי לפרט על קציצות שעועית שחורה ופולי סויה? בושלו לאחר השריה או לא?
ולמה לשכנה שלי אין עץ ליים?
לצפיה ב-'לגבי השכנה'
לגבי השכנה
14/01/2018 | 17:18
1
31
תמיד אפשר להביא שתיל מתנה...
 
משרה יומיים, טוחנת לא מבושל במעבד מזון יחד עם בצל וירוקים לפי החשק, תיבול לפי מצב הרוח. מוסיפה מעט עמילן וטיפונת קסנטן גם, מטגנת ואחר כך כן או לא מבשלת/אופה ברוטב
לצפיה ב-'אני אביא לעצמי עציץ'
אני אביא לעצמי עציץ
14/01/2018 | 20:49
19
תודה! ינוסה
לצפיה ב-'שכנה עם עץ ליים, ירקות שגדלים בגינה'
שכנה עם עץ ליים, ירקות שגדלים בגינה
15/01/2018 | 09:23
1
23
נשמע כזה כיף!
 
 
לצפיה ב-'לשכנה הזו'
לשכנה הזו
16/01/2018 | 12:58
17
שהיא שכנה לחודשים הקרובים בלבד יש שיחי פג'ויה מאד מפותחים שמניבים בטרוף ויושבים על הגבול בין הבתים. בעונה הכנתי ריבות מהממות שנטרפו באופן חריג. אשכרה אכלו עם כפית.
 
בבית שלנו יש שני ליים ולימון אחד, תפוז אחד, נקטרינה אחת וכמה שאני לא זוכרת.
 
לצפיה ב-'ברגע הדי0אחרון הכנתי סוג של חורשט סבזי'
ברגע הדי0אחרון הכנתי סוג של חורשט סבזי
15/01/2018 | 09:22
26
משהו שמעולם לא טעמתי אבל גם אם זה לא דומה למקור - זה מעולה!
 
תבשיל מהמון המון עשבי תיבול (אלו שהיו לי בבית - אם למישהו יש היכרות ורעיונות אחרים אשמח ללמוד לפעם הבאה!) + עגבניות + שעועית אדומה
אני קיצרתי תהליכים והשתמשתי בשעועית אדומה מקופסה! וכמובן שאת עשבי התיבול קצצתי במג'ימיקס. סוד הטעם המהמם הוא בלימון פרסי מיובש שפשוט מקפיץ את התבשיל!
לא היה בצל בבית, אז התחלתי בשלושה גבעולים קצוצים של שום ירוק והמשכתי כך:
 
מעין חורשט סבזי
כף שמן
שלושה גבעולי שום ירוק קצוצים (גם בצל קצוץ יילך)
כפית כמון טחון טרי
כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
חצי כפית הל טחון טרי (אם אין טחון טרי אז מן הסתם אפשר להשתמש בטחון מוכן!)
צרור נאה (מהצרורות של השוק) פטרוזיליה קצוצה
צרור נאה כנ"ל כוסברה קצוצה
צרור נאה כנ"ל שמיר קצוץ
גבעול סלרי עם עלים, קצוץ
חמש עגבניות גדולות, טחונות במעבד מזון
לימון פרסי מיובש, חצוי
שתי קופסאות (שימורים) שעועית אדומה, מסוננת ושטופה
מים לפי הצורך
כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
 
מטגנים שום עם תבלינים יבשים, מוסיפים עשבי תיבול, עגבניות, לימון פרסי, פפריקה. מוסיפים מים לפי הצורך - ולפי הייעוד: מרק או תבשיל. אני רציתי תבשיל ולא מרק, אז הוספתי מים במשורה. מבשלים כחצי שעה על להבה קטנה, ממליחים בסוף.
אני הגשתי עם אורז שגם אותו בישלתי עם הרבה עשבי תיבול
 
בעצם הכול התחיל מזה שהיו לי הרבה עשבי תיבול מהארגז האורגני
 
 
 
לצפיה ב-'גרעיני דלעת'
גרעיני דלעת
08/01/2018 | 13:12
20
63
כמה מותר לצרוך גרעיני דלעת ביום?
לצפיה ב-'אני לא מודעת לענייני הגבלות... אולי מומחים ממני ידעו'
אני לא מודעת לענייני הגבלות... אולי מומחים ממני ידעו
08/01/2018 | 15:37
11
16
לצפיה ב-'בנוסף לשאלה זו'
בנוסף לשאלה זו
08/01/2018 | 20:33
10
46
איזה מתכון קל ופשוט יש בשביל בטטה?, האם בבישול שלה היא מאבדת את הערכים התזונתיים?
לצפיה ב-'הכי פשוט, ומאד טעים: לאפות, או לאדות'
הכי פשוט, ומאד טעים: לאפות, או לאדות
09/01/2018 | 10:02
32
או לאפות במיקרוגל:
ואז לחצות
לזלף טחינה
ולאכול! מעדן
 
לצפיה ב-'כמה רעיונות קלים מאוד'
כמה רעיונות קלים מאוד
09/01/2018 | 10:16
8
36
- בטטה פרוסה וצלויה בתנור
 
- פירה בטטה (: טעים נורא כשלעצמו וגם כמילוי.
 
- בטטה עם עדשים: לבשל ממש כמה דקות בקוביות לפני שהיא מתרככת לגמרי; לסנן את המים ולהקפיץ עם טיפונת שמן כמה דקות נוספות, ואז לערבב עם עדשים שחורות מבושלות ולתבל לפי הטעם (הטעם שלי: אבקת כוסברה, מלח פלפל, מעט בהרט או כמון) עם כוסברה טרייה מלמעלה.
 
וכמובן - לביבות הבטטה של אורנה ואלה, אם מדלגים על השלב הדי מיותר שבו מחכים שהבטטה המבושלת תתייבש לגמרי.
לצפיה ב-'תודה לכם, מחכה לתשובות בנוגע'
תודה לכם, מחכה לתשובות בנוגע
09/01/2018 | 11:04
7
30
למקסימום כמות של גרעיני דלעת ביום.
הבטטה לא תאבד את הערכים התזונתתים שלה בבישול?
לצפיה ב-'הבטטה לא תאבד כמעט שום דבר בבישול'
הבטטה לא תאבד כמעט שום דבר בבישול
09/01/2018 | 14:42
6
41
לא יודע לגבי הגבלה ספציפית לגרעיני דלעת. קח בחשבון שמדובר במטען קלורי לא קטן, אז מהבחינה הקלורית כדאי להיזהר בו. אם הם מומלחים, אז זה כבר סיפור אחר מבחינת ההגבלה
לצפיה ב-'לא מומלחים, תודה'
לא מומלחים, תודה
09/01/2018 | 21:13
14
לצפיה ב-' '
10/01/2018 | 11:13
1
42
הי גידי - היות והגעת לפה והיות שאני הגעתי כעת, זו הזדמנות להסב תשומת לבך למשהו שאולי ראית כבר ואולי לא. משהו שניתקלתי בו לפני כמה ימים והוא בתחום הענין שלך.
שתהנה!
לצפיה ב-''
10/01/2018 | 16:43
6
לצפיה ב-'מה לגבי קליה של גרעיני דלעת?'
מה לגבי קליה של גרעיני דלעת?
11/01/2018 | 10:38
2
17
הכוונה לקליה קצרה במחבת, בלי מלח כמובן. האם זה פוגע בערך התזונתי שלהם?
לצפיה ב-'קלייה נכונה של גרעינים עושים בתנור ב90 עד 120 מעלות'
קלייה נכונה של גרעינים עושים בתנור ב90 עד 120 מעלות
11/01/2018 | 10:50
1
58
למשך כחצי שעה -שעה ואחרי כן אפשר להשאיר חם ...
טמפרטורה כזאת רק מיבשת אותם ועושה אותם "קריספיים", ולא משנה את הערכים התזונתיים כי אין כמעט ראקציות  כימיות או שריפה של השומן.
פעם קראתי על זה איפה שהוא - אבל לצערי אין לי לינקים והוכחות לכך.
 
לצפיה ב-'אנסה, תודה!'
אנסה, תודה!
15/01/2018 | 00:15
2
לצפיה ב-'לדעתי עד כ- 600 גרם אין שום בעיה מעל זה יש בעיה עם '
לדעתי עד כ- 600 גרם אין שום בעיה מעל זה יש בעיה עם
10/01/2018 | 10:52
7
51
עודף אבץ.
אבץ זה מאד בריא, ובדרך כלל חסר,   אבל יש מגבלה של   50 מ"ג ליום .
מעל 50 מ"ג אבץ ליום עלולה להיות בעיה של חוסר בנחושת  בחומצה פולית ועוד ועלולה להתפתח אנמיה (במיוחד אצל טיבעונים).
כמובן שמדובר על צריכה יומיומית קבועה ולא חד פעמית - חד פעמי אתה יכול לאכול 10 קילו ולא יקרה לך כלום.
סיבה שניה לא להגזים עם גרעיני דלעת כמובן זה קלוריות ,  בגרעיני דלעת יש כ 50% שומן
בתאבון.
לצפיה ב-'מתבקש הסבר'
מתבקש הסבר
10/01/2018 | 11:07
3
43
למשפט הזה: "מעל 50 מ"ג אבץ ליום עלולה להיות בעיה של חוסר בנחושת  בחומצה פולית". מה הקשר בין כמות רבה של אבץ למחסור בנחושת ובחומצה פולית?
תודה.
 
אגב, הצריכה היומית המומלצת של אבץ היא 12-15 מ"ג ליום. זה בערך 200 גרם גרעיני דלעת טבעיים. אבל בעיקר בגלל השומנים מומחים ממליצים לצרוך כף או שתיים גרעיני דלעת ביום.
לצפיה ב-'אבץ מתחרה עם נחושת ועודף שלו עלול לגרום לחוסר בנחושת'
אבץ מתחרה עם נחושת ועודף שלו עלול לגרום לחוסר בנחושת
10/01/2018 | 11:39
2
39
חוסר בנחושת גורם לאנמיה.
ואבץ גם מתחרה עם ברזל שגם זה גורם לאנמיה.
קראתי פעם שעודף אבץ מביא גם לחוסר בח.פולית  - וגם זה גורם לאנמיה .
כיוון שלצמחונים וטיבעונים יש בעיה עם חוסר בB12 ח. פולית וברזל זאת יכולה להיות בעיה יותר גדולה אצלם.
 
לצפיה ב-'הבנתי'
הבנתי
10/01/2018 | 11:44
23
אני גם צורך B12, תודה על ההסברים
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
10/01/2018 | 14:21
10
לצפיה ב-'600 גרם? '
600 גרם?
12/01/2018 | 13:59
2
39
של גרעיני דלעת, כוונתך? ובכן, זהו בהחלט סף נדיב וגבוה - בהתחשב בעובדה ש- 600 גרמים של גרעיני דלעת יכילו יותר מ- 3000 קק"ל.
 
כך שלו היו שואלים אותי, הפקטור המגביל כאן היה פחות האבץ, ויותר הדאגה לכרסי העגלגלה.
לצפיה ב-'לגמרי!'
לגמרי!
15/01/2018 | 10:03
9
לצפיה ב-'נכון ! זה גם מאד משמין .'
נכון ! זה גם מאד משמין .
15/01/2018 | 13:07
23
 
 
לצפיה ב-'פאי רועים שילדה בת 10 יכולה להכין לבד'
פאי רועים שילדה בת 10 יכולה להכין לבד
08/01/2018 | 12:09
3
78
טוב, אז אני יושבת על הספה במצב בטטה ומחכה ללידה. בינתיים הבת הרעבה שלי הכינה לעצמה מנה אישית (גדולה) של פאי רועים מעדשים שהיו במקרר:
היא קילפה ובישלה תפו"א בינוני בשביל ציפוי הפירה.
קצצה בצל קטן והזהיבה במחבת.
הכניסה למעבד המזון גזר וסלרי ועיבדה היטב לפירורים, והוסיפה למחבת.
תיבלה בקוביית התבלין הסודית שלי ששוכנת בפריזר (תערובת טחונה שמכילה בעיקר פטריות שיטאקי, רוטב סויה, רסק עגבניות ובצל מטוגן).
בשלב הזה הואלתי לקום ותיבלתי את העיסה בפפריקה, כמון ואבקת כוסברה, וערבבתי את העדשים השחורות.
סידרנו את תבשיל העדשים בתבנית אישית קטנה וציפינו בפירה. אפינו בגריל רק כדי לתת לפירה צבע ופריכות.
גאה בבת שלי!
לצפיה ב-'בצדק את גאה!'
בצדק את גאה!
08/01/2018 | 15:41
33
כל הכבוד לשפית הצעירה. נשמע מעולה!
לצפיה ב-'ובצדק!'
ובצדק!
08/01/2018 | 18:39
9
לצפיה ב-'כל הכבוד!'
כל הכבוד!
09/01/2018 | 14:46
6
לצפיה ב-'לכבוד הסערה'
לכבוד הסערה
04/01/2018 | 14:52
5
55
עוגה בחושה תפוזים נ"ג
עוגה בחושה קוביות תפוחים וקינמון עם קמח שיפון- לא רק

מרק ירוק סמיך על גבול החריף מסלרי שורש גבעולים עלים עלי תרד תורכי שורש פטרוזיליה זוקיני ודלעת. מעובה בקרם קוקוס.

סיר קישואים ועגבניות במלית אורז שחור מגוון קטניות מונבטות טחונות אורז בסמטי ופלפל חריף

תבנית בטטות ותפוחי אדמה פרוסות אפויות

סלט קוביות טופו קדיתא טרי, מלפפון עגבניה חסה בצל קצוצים, אבוקדו בקוביות שמרי בירה מלח פלפל שחור שמן זית. ללקק את האצבעות
לצפיה ב-'מושקע אצלך לקראת הסופה!'
מושקע אצלך לקראת הסופה!
04/01/2018 | 19:38
36
אני לקראת הסופה סגרתי את החלונות ... כל השאר יחכה למחר!
מתכננת להכין פוקאצ׳ות, מרק, אולי ממולאים
קודם כול לישון!
לצפיה ב-'מרק ירקות עשיר עם קוסקוס מלא'
מרק ירקות עשיר עם קוסקוס מלא
06/01/2018 | 00:23
28
תפוחי אדמה ״מדורה״ צרובים בתנור רכים-רכים חצויים עם רוטב פטריות ובצל
תותים ופרוסות אננס
קישואים ממולאים באורז עם רוטב עגבניות
שוקולטה לקינוח
לצפיה ב-'מקלות פוקאצ׳ה עם רוזמרין'
מקלות פוקאצ׳ה עם רוזמרין
06/01/2018 | 15:25
2
38
שפורסמו בוינט מהבלוג הזה (הבלוג לא טבעוני)
http://brwsugar.com/potato-breadsticks/

מתכון מעולה! השימוש בתפוחי אדמה מעדן את הבצק  חבל״ז
נזכרתי שפעם הייתי שומרת את מי הבישול של תפ״א להכנת לחמים. אחזור לזה עכשיו!
לצפיה ב-'התלהבתי מעניין התפ"א, אפיתי לחם שיפון והוספתי לו'
התלהבתי מעניין התפ"א, אפיתי לחם שיפון והוספתי לו
08/01/2018 | 15:40
1
19
תפוח אדמה מעוך אחד - יצא מעולה
המתכון היה כזה
200 גרם קמח לבן
300 גרם קמח שיפון (שהבאתי אתי מרוסיה בקיץ!)
כף קימל
כף מלח
כף שמרים
חצי כפית סוכר (מן הסתם אפשר לוותר)
אחד תפ"א בינוני מבושל ומעוך
בערך כוס ורבע מים פושרים
 
ללוש עשר דקות
להתפיח
ליצור כיכרות
להתפיח שוב
לאפות
 
להתאפק לא לזלול בבת אחת!
לצפיה ב-'וואו, נראה מהמם'
וואו, נראה מהמם
08/01/2018 | 21:13
5
לצפיה ב-'מה עדיף?'
מה עדיף?
02/01/2018 | 21:37
8
53
אם רוצים לצרוך רק אחד מהם בכל יום, מה יותר עדיף? זרעי צ'יה או זרעי פשתן?
תודה
לצפיה ב-'זרעי פשתן.'
זרעי פשתן.
04/01/2018 | 07:44
7
35
1. כי הם זולים יותר.
2. כי ריכוז החומצה הלינולנית (אומגה-3) בהם גבוה מעט יותר מזה של צ'יה. וכפי הנראה הם מזינים יותר לעומתה באופן כללי.
 
הנימוק העיקרי שניתן לתת לזכות הצ'יה הוא שבניגוד לפשתן - אין צורך לטחון אותה קודם.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
04/01/2018 | 09:48
6
28
באמת השימוש בצ'יה יותר קל, אבל פשוט אטחן כמות של פשתן ואשים בהקפאה וככה זה ישמר למספר חודשים.
האם משנה בפשתן הצבע של הזרעים?
תודה
לצפיה ב-'לי מוכרים'
לי מוכרים
04/01/2018 | 12:47
5
26
רק זרעי פשתן שצבעם חום. אלו עוד צבעים יש?
לצפיה ב-'פשתן'
פשתן
04/01/2018 | 15:35
4
26
ראיתי שני צבעים, החום שקניתי ונדמה לי זרעים בצבע זהוב כזה
לצפיה ב-'לאחר בדיקה קצרה'
לאחר בדיקה קצרה
06/01/2018 | 06:36
3
26
בגוגל, נראה שאכן קיים גם זן זהבהב - ההבדלים כנראה מינוריים, כנראה עם נטייה קלה לטובת הפשתן החום. אבל לא רציני.
ולכן השורה התחתונה היא - קנה מה שזול ומשתלם יותר.
לצפיה ב-'קניתי את הפשתן הזהוב בעבר'
קניתי את הפשתן הזהוב בעבר
06/01/2018 | 11:39
21
ואני דווקא מחבבת אותו.
לצפיה ב-''
06/01/2018 | 12:14
1
5
לצפיה ב-'לדעתי הפשתן הזהוב יותר טעים והקליפה דקה יותר'
לדעתי הפשתן הזהוב יותר טעים והקליפה דקה יותר
16/01/2018 | 10:50
10
אני קולה אותם שלמים בטמפרטורה של 120 מעלות 60 דקות אוכל ככה כ 50 גרם ,עם כפית ולועס אותם היטב - זה מאד טעים וגם משביע.
הבעיה שלא תמיד אני משיג את הזהוב  ונאלץ להתפשר על החום.
 
לפשתן יש הרבה יתרונות על צ'יה - הרבה יותר אומגה 3 , וגם חומרים נוספים פיטוסטרולים פיטו אסטרוגנים ליגנינים , מינרלים , כולם מאד טובים לבריאות.
וכמובן הוא זול בהרבה הרבה.
לצ'יה יש הרבה יותר יחסי ציבור , ואין להם קליפה קשה .
יש גם זרעי מרווה מרושתת, היספנית ועוד אותו  כנ"ל...
 
לצפיה ב-'טבעונים למען הטבע'
טבעונים למען הטבע
04/01/2018 | 15:15
3
45
שלום לכולם
 
אין זה סוד שאנו, הטבעונים, שומרים על גופנו בריא ממאכלים הכי בריאים וטובים שיש בטבע הטבע ללא שום בקשת תמורה נותנת לנו ומספקת את כל צרכינו.
עתה היא צריכה עזרה.
מדובר על עמק בשם "העמק הלבן" ובו עופות, יונקים, פרחי בר מוגנים, רבבות עצים ושיחים, ממצאים ארכיאולוגיים, מעיינות ועוד שעיריית ירושלים רוצה להרוס אותו ולבנות בו.
יש עצומה נגד הריסת העמק הלבן ובנייה בו.
אני מצרפת לינק לעצומה כדי שתוכלו לחתום ולהשפיע ולהעביר אותו לכל המכרים והחברים שלכם וביחד נציל את העמק הלבן.
לצפיה ב-'לדאבוני זה רק לירושלמים (חובה לרשום שכונת מגורים בירושליים )'
לדאבוני זה רק לירושלמים (חובה לרשום שכונת מגורים בירושליים )
16/01/2018 | 10:42
2
2
לצפיה ב-'לא נכון. טעות'
לא נכון. טעות
17/01/2018 | 23:29
1
6
זה לא רק לירושלמים.
נכון צריך לכתוב איזור מגורים אך אפשרי לכתוב כל איזור שגרים בו בישראל. יש אנשים שאפילו לא כתבו איזור וכתבו עיר כך שזה מוכיח לך שלא רק ירושלמים יכולים לחתום. 
 
 
לצפיה ב-'טוב רשמתי - בהצלחה! .'
טוב רשמתי - בהצלחה! .
18/01/2018 | 15:01
לצפיה ב-'2018! שנה טובה! שתהיה שנת-מס/אזרחית מוצלחת!'
2018! שנה טובה! שתהיה שנת-מס/אזרחית מוצלחת!
01/01/2018 | 09:40
2
35
הלואי שירבו הטבעונים כחול אשר על שפת הים!
ושיהיו לנו תמיד מאכלים טעימים ומשביעים בחברה טובה ובבריאות
ואם אפשר, שיירד הגשם בזמנו ובעיתו אבל לא כשאני מנסה להגיע מאל"ף לבי"ת
לצפיה ב-''
01/01/2018 | 21:32
1
28
ברוך בורא פרי הג'ושם.
 
שנה טובה.
לצפיה ב-'כן כן כן'
כן כן כן
01/01/2018 | 21:53
30
עונג צרוף
לצפיה ב-'יום חמישי האהוב '
יום חמישי האהוב
28/12/2017 | 15:21
3
79
אולי סופסוף אכין את מרק העגבניות שתכננתי ולא הכנתי בשבוע שעבר!
עוגה ליום הולדת של אחי הצעיר - ראיתי ברשת מתכון לבראוניז ג'ינג'ר, שילוב שאהוב עלי מאד! אולי אנסה.
יש לי חצילים ופלפלים ותפ"א, אז יש מצב שאצל על התבשיל הגיאורגי אג'פסנדלי - לאחרונה אני אופה את התפ"א והחצילים בתנור, בעוד הפלפלים והעגבניות מתבשלים עם השום, הבצל והתבלינים, וכשהתפ"א והחצילים מוכנים, מעבירה לסיר הגדול ומוסיפה עשבי תיבול. התוצאה הורסת מהממת! (נראה לי ששכנעתי את עצמי)
 
הסמסטר אוטוטו נגמר, ואיתו ייגמרו גם הלבטים בעניין אוכל לאוניברסיטה כי בסמסטר הבא הלו"ז קל יותר! 
 
לצפיה ב-'אנחנו בהרכב מצומצם '
אנחנו בהרכב מצומצם
30/12/2017 | 07:46
46
מאד משונה לבשל בקטן
 
מרק מערמונים, בצל ושום מטוגנים מראש, תוספת אזוקי ומאש שהושרו לילה
הרבה עלי אזוב טריים.
 
סלט כרוב , בצל ירוק, פלחי תפוז חתוכים, קוביות קטנות תפוח עץ פינק קריספי, שמנ"ז, מיצלימון סחוטרי מלח פלפל שחור.
 
סלט קשים שכלל- שומר קולרבי פרוסים דק, בצל סגול, מקלוני גזר, פרוסות תפוח עץ. עלי קורנית שמנ"ז לימון מלח פלפל
 
אורז עגול ובסמטי מלא אפוי עם עדשים חומים שמנ"ז מלח וזרעי כמון.
 
מטבוחה חריפה עם פלפלים מגידול עצמי.
 
ממרח מחומוס ושעועית לבנה.
 
טחינה.
 
קישואים עגולים ממולאים אורז שחור ועדשים שחורים וקציצות ממה שנשאר מהמלית. אפויים ברוטב ריבת מישמש תוצרת בית וחרדל.
 
קוביות חצילים במחבת עם קוביות טופו והרבה תבלינים-כמון, קינמון, פלפל שחור, רוטב סויה. עד ציפוי מוחלט והשחמה קלה.
 
לקינוח היתה עוגת תפוחים בחושה עם תיבול ג'ינג'ר טרי ואגוז מוסקט בנוסף לזסט לימון הרגיל. בלי קינמון הפעם.
לצפיה ב-'אוי זה נראה מהמם!'
אוי זה נראה מהמם!
31/12/2017 | 14:06
1
31
...ומכיל פחות או יותר את כל מה שאני מנסה להימנע ממנו כרגע לטובת אמא... :(
לצפיה ב-'תסכול! '
תסכול!
01/01/2018 | 09:31
5
לצפיה ב-'רעיונות לאוכל מבושל בלי ירקות סולניים?'
רעיונות לאוכל מבושל בלי ירקות סולניים?
28/12/2017 | 17:32
12
102
אני לא יכולה לדמיין את החיים בלי עגבניות, פלפלים, תפוחי אדמה וחצילים. אבל לאמא שלי אסור לאכול אותם, והיא תבוא לשהות אצלנו זמן ממושך לרגל הלידה.
למי יש רעיונות טובים לתבשילי חורף יחסית קלים להכנה ובלי סולניים?
תודה!

לצפיה ב-'באמת אתגר'
באמת אתגר
28/12/2017 | 20:42
50
שומר, פארסניפ (את איפשהו באירופה, נכון?), סלק! ביחד או לחוד בתנור לריכוך
עם עשבי תיבול ו/או מעט מיץ לימון או גרידת לימום
או בתבשיל - עם ג'ינג'ר ושום ותבלינים הודיים - אולי איזה חופן עדשים להסמכה
מה עם כרוב, כרובית וכרוב ניצנים? כרוב מבושל בסיר אטי עם תפוח עץ וג'וניפר? או שעדיף לא אחרי הלידה?
שיעבור בשלום! ושיפנקו אותך היטב!
 
לצפיה ב-'כמה רעיונות'
כמה רעיונות
29/12/2017 | 00:23
42
- ברוקולי, מש, ורוטב משמן זית, שום, לימון, פסטו (בד"כ מוסיפה ממרח קנוי של מוטי שף או אוליביה), ואגוזי מלך קצוצים דק
- שעועית ירוקה עם התרמילים מבושלת קלות (נגיסה לא סמרטוטית), עם גרגרי חומוס ורוטב משמן זית, לימון, שום, מלח, פלפל ואפשר גם כורכום
- הכרובית של אייל שני
- כרובית, בצל, גרגרי חומוס ו/או אפונה. מבשלת את הכרובית קלות במים עם שקדיה, מקרמלת בצל פרוס בשמן זית ושקדיה ומוסיפה את כל הנ"ל
- תבשילי קישואים למיניהם?
 
ביחד עם קינואה/אורז/אטריות מדגנים מלאים
לצפיה ב-'תבשילים'
תבשילים
29/12/2017 | 08:44
45
שניים מהמתכונים שהפכו לקבועים אצלי במטבח:
הקארי, כמו שהוא אומר שם הולך פשוט עם כל מה שאת יכולה לחשוב עליו. אני מגוונת בד"כ שעושית ירוקה, ברוקולי, כרובית, אספרקוס, זוקיני (יותר מתאים מקישואים) וטופו. פחות זורם לי להוסיף לשם קטניות אבל גם זה אפשרי. זה גם אחד המתכונים שאני מביאה לארוחות חג למינהן - אנשים עפים על זה הרבה לפני המנות הלא טבעוניות:)
 
את שני המתכונים אני מכינה בכמות גדולה ומקפיאה, על אף שההכנה היא פשוטה ומהירה (ה"בולונז" לוקח יותר זמן מבחינת בישול אבל לא מבחינת עבודה).
 
אגב, השכלתי בכל מה שקשור לסולניים (הייתי צריכה לגגל:)) והופתעתי לגלות שתפוח אדמה ובטטה הם לא מאותה משפחה. בטטה מותר? כי זה פותח הרבה אפשרויות..
 
נ.ב מזל טוב ובהצלחה עם הלידה:)
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
29/12/2017 | 12:59
12
לצפיה ב-'קישואים וזוקיני'
קישואים וזוקיני
30/12/2017 | 07:38
3
35
גזר דלעת בצל כרשה סלרי שורש וגבעולים, תרד, מנגולד,סלק, שעועית לצבעיה השונים... קציצות מכל אחד או כמה ביחד מודבקות בקמח חומוס או עדשים אדומים. מטוגנות או מבושלות או אפויות  ...
אתמול הכנתי קישואים עגולים ממולאים באורז שחור עדשים שחורים תוך הקישואים שורש סלרי בצל. על מצע גבעולי סלרי כרשה ובצל ברוטב ריבת מישמש וחרדל.
 
ממה שנשאר מהמלית הכנתי קציצות והוספתי לסיר.
בכלל ממולאים בצל, קלרבי, סלק, קישואים, דלעת ערמונים...
 
סיר של שעועית צהובה, ירוקה, בצל ושום עם זרעי כמון. הגשתי עם אורז בסמטי ועדשים חומים קטנטנים.
 
בולונז שבבי סויה עם פסטה, אורז...
 
מרק מכרשה, עלי תרד, בצל, סלרי על כל חלקיו. בישלתי במים. טחנתי והוספתי קוביות גזר קטנטנות וקרם קוקוס. אפשר להוסיף שקדים פרוסים קלויים. יצא קטיפתי, ירוק חי כזה ומאד מאד טעים.
 
מאפה שכבות עם פסטה ללזניה. גזר, קישואים, בצל, עשבי תיבול קצוצים דק עם שקדים או אגוזים, טופו מגורר על פומפיה מעורבב עם מעט עמילן טפיוקה תבלינים ונוזל...
 
תבשיל סייטן עם פטריות ממגוון סוגים , יין ועשבי תיבול...
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'וכמובן'
וכמובן
30/12/2017 | 07:53
2
28
מלכת המטבח הכרובית
פשטידת כרובית או סתם פרחי כרובית עם פרורי לחם שמנ"ז מלח כזה
 
ברוקולי מאודה מוגש עם פרוסות שקדים שמנ"ז שום
 
קוביות דלעת גדולות מבושלות עם מעט מאד שמן וצרור נדיב של עשבי תיבול. דלורית נותנת אפקט עמילני משביע.
 
סלק אפוי עד צליה בתנור, אחר כך או בקוביות לתבשיל חם עם כמון ליד אורז או פרוס דק עם מיצלימון ועשבי תיבול- מעדן
 
פרוסות או קוביות טופו ברוטב .אפויות או בסיר לפי הנוחות.בבלנדר-קרם קוקוס צרור כוסברה פלפל שחור בצל ירוק חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי שתי כפות שטוחות עמילן תירס כמה שיני שום. אפשר ללכת לכיוון התאי עם רוטב סויה וסילאן או להודי עם קארי. או בלי אפחד מהם.
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
31/12/2017 | 14:05
1
22
נראה איך נצליח ליישב בין הצרכים הבריאותיים של אמא לחיך המפונק של הילדים (אחד לא אוהב קישואים ובטטה, שניהם לא אוהבים סלק)!
לצפיה ב-'לא יודעת איפה את בחול'
לא יודעת איפה את בחול
31/12/2017 | 22:17
17
אבל בארהב למשל יש בחנויות סלק צהוב. אין לו אותה ארומה ובצבע הם וודאי לא ידעו. שוס. שווה נסיון אם יש
לצפיה ב-'שעועית'
שעועית
01/01/2018 | 21:55
3
19
ירוקה, צהובה, אפונה ירוקה
עם בצל מוזהב שום ויאללה
 
לצפיה ב-'תודה (:'
תודה (:
03/01/2018 | 10:18
2
19
אני ממשיכה לנסות ומבינה כמה עגבניות הן רכיב מרכזי בבישול שלי. אתמול אכלנו פסטה עם כל מיני ירוקים (תרד, ברוקולי, אפונה ואפונת שלג) ברוטב שמנתי של קשיו וצנוברים טחונים עם מלח, אבקת שום ושבבי בצל וקצת נוזלי בישול של התרד. בדר"כ אני מוסיפה שמרי בירה אבל נגמרו לי ודווקא יצא ממש טעים וקרמי גם בלעדיהם.
(אבל שלשום כן הכנתי תבשיל קדרה שהיו בו בין השאר גם תפוחי אדמה שאמא פשוט שלתה החוצה!)
לצפיה ב-'אגב, במרוצת השבוע נזכרתי שהמטבח האסיאתי תפור על הדיאטה הזאת'
אגב, במרוצת השבוע נזכרתי שהמטבח האסיאתי תפור על הדיאטה הזאת
04/01/2018 | 10:07
1
20
ירקות מוקפצים, מרקי דלועים, אורז מוקפץ עם ירקות, אגרולים אפויים... בכולם אין סולניים בכלל! (כלומר, אם לא משתמשים בפלפלים)
לצפיה ב-'לגמרי'
לגמרי
04/01/2018 | 15:15
12
במטבח היפני נדיר למצוא סולניים לעיתים פוגשים חצילים אבל זה בערך זהו
עם עגבניות יש לי תקופות. לעיתים אני לא משתמשת בהן כלל, בפרט בעונת הדלעות
אבל לא רק
לימדתי את בני הבית לחבב מאד ריזוטו פטריות , ריזוטו מאורז בר עם הרבה עשבי תיבול , תבשילי ערמונים במקום תפוחי אדמה, שקדים קלוופים בקדירות במקום תפוחי אדמה.
 
בחורף כשיש שפע של ירקות כמו כרובית, סלק, שומר, כרובים למינהם, שורש סלרי ופטרוזיליה דלעות מהסתיו ...אין לי צורך בעגבניות כמעט
לצפיה ב-'שייק ירוק'
שייק ירוק
31/12/2017 | 13:36
26
הבוקר הכנתי שייק שעלה על כל המצופה בעיקר בשל התגובות הנלהבות מהקהל שכולל גם צעירים חסרי מנוח.

מה היה בו?
אגס אדום ללא קליפה, אפרסמון ללא קליפה, צרור גבעולי סלרי+עלים, כך וכך עלי תרד תורכי, מיץ מליים עסיסי במיוחד, חסה קטנה, כף מייפל אורגני, קרח.

לא יאומן כי יסופר.
לצפיה ב-'לכבוד ארגז הפלפלים '
לכבוד ארגז הפלפלים
24/12/2017 | 11:49
1
59
שקיבלנו מהבת בערבה
פלפלים וזוקיני קלויים ואחר כך בתחמיץ
פלפלים ממולאים באורז ועדשים עם שברי שקדים והרבה סלרי ברוטב
פלפלים קלויים טחונים לממרח
לצפיה ב-'פלפלים מהערבה הם כל כך טעימים'
פלפלים מהערבה הם כל כך טעימים
24/12/2017 | 21:26
41
שאפשר לאכול אותם בלי כלום
נשמע מצוין.
לצפיה ב-' פורומים חדשים מחכים לכם '
פורומים חדשים מחכים לכם
24/12/2017 | 13:18
4
 
פורום חדש יעסוק בדיני המס כולל תחום המיסוי הפלילי, בו תקבלו ייעוץ מעו"ד מומחה, לשעבר מנהל תחום במחלקת החקירות של רשות המיסים 
היכנסו עכשיו לפורום דיני מע"מ ומס הכנסה 
 
פורום חדש מרכז ייעוץ משפטי ומענה על שאלות בנושאים של ויזה, דרכון זר, הגירה, אזרחות ואשרת עבודה בחו"ל, בבריטניה וארה"ב בעיקר
היכנסו עכשיו לפורום ויזה ואזרחות בבריטניה וארה"ב
לצפיה ב-'אז מה אחרי טיגוני החג?'
אז מה אחרי טיגוני החג?
20/12/2017 | 16:59
8
50
סיר מלא ירקות חתוכים גדול- כרוב סגול, כרובית, גזר, ברוקולי, קישואים. עם זרעי כמו , מלח פלפל שחור ומעט שמן זית. פריף ומענג עם טעמי ירקות נוכחים.
 
בתנור תבנית של פסטה לזניה אורז,מעל שכבת טופו קדיתא פרוס, מעל תערובת טחונה של בצל שמרי בירה מלח חלב קוקוס ופרמז'אן טבעונית ומעל זה פרוסות עגבניות מגי משובחות.
 
אורז בסמטי עם עלי תרד תורכי, סלרי למכביר, עלי סלק  ופטרוזיליה
 
תענוג
לצפיה ב-'אני מתמקדת בתבשילים מהירי הכנה בסיר אחד...'
אני מתמקדת בתבשילים מהירי הכנה בסיר אחד...
21/12/2017 | 09:02
6
65
אתמול vegan richa פרסמה מתכון מעולה למין מרק עדשים ואורז עם ירקות, חמש דקות בסיר לחץ! מתכון כלבבי. שלי לא יצא יפה כמו שלה אבל היה טעים כל כך!
בתכנון - מרק עגבניות עם אורז, והשאר פתוח ולא ידוע.
עוד לא לגמרי "פיצחתי" את עניין האוכל ללימודים, אני עדיין עם כריכים וירקות חתוכים. 
לצפיה ב-'למה לא תקחי מהמרק שלך'
למה לא תקחי מהמרק שלך
21/12/2017 | 10:02
4
43
בכוס טרמית?
תכיני לך קציצות שניתן לאכול עם טחינה או חומוס או ממרח טופו ותביאי ליד הירקות.
תכיני סלט במקום סתם ירקות חתוכים. כזה שלעמוד כמה שעות מיטיב איתו, כמו כרוב עם זרעים, גזר ותפוחי עץ עם פלפל חריף . הפתעות כאלה.
לצפיה ב-'הרעיונות מעולים'
הרעיונות מעולים
21/12/2017 | 17:07
3
43
ואני בעייתית...
יש לי חצי שעה בין שיעור לשיעור, ואין לי ממש מקום מסודר לשבת ולאכול בו (אני יודעת שיש מקומות כאלו בקמפוס, אבל עוד לא מצאתי אותם..) ואז אני רוצה כמה שיותר פינגר פוד בלי רטבים והתלכלכויות! בשבוע שעבר נשאר בורקס תפ״א שהכנתי, וזה היה מעולה.
במקביל אני מתחבטת עם התיק של הלימודים, מחברות, מאמרים, מקראות.... ותיק אוכל כמה שיותר רזה!
כוס תרמית באמת יש לי, עוד לא ניסיתי אותה. בינתיים אצלנו עדיין קיץ!
לצפיה ב-'קולורבי צ'יפס. פשוט להכנה ונוח לנישנושים של סטודנטים '
קולורבי צ'יפס. פשוט להכנה ונוח לנישנושים של סטודנטים
21/12/2017 | 19:59
43
במיוחד כשכעת זו העונה של הקולורבי ויש הרבה יפים וטובים (ובמחיר מצחיק) בשוק.
לצפיה ב-'אוכל ללימודים: ראפ? '
אוכל ללימודים: ראפ?
22/12/2017 | 11:33
1
41
אפשר להכניס די הרבה ירקות סלט בטורטייה מגולגלת עם חומוס / טחינה / אבוקדו. אתמול הכנסתי לתוכו גם כמה לביבות בטטה שנשארו לנו. אפשר לגלגל פנימה פול, נבטים וכו' ולקבל מנה משביעה שלא נוזלת.
 
לפעמים אני לוקחת סלט בקופסה ורוטב בבקבוק קטן נפרד שלא נשפך בדרך (אבל אצלנו באוניברסיטה יש מטבח קטן שאפשר לשטוף בו את הקופסה אחרי שגומרים לאכול). אפשר גם סלט פסטה.
 
נדמה לי שכבר הצעתי אבל ליתר ביטחון, פרש רולז הם פתרון שעובד אצלנו די טוב ולא מלכלך בכלל וגם טעים קר.
 
לצפיה ב-'תודה! נשמע מעולה'
תודה! נשמע מעולה
22/12/2017 | 14:23
36
אני חושבת  שאני קצת מתוסכלת מזה שאני תמיד אוכלת בעבודה סלט ממש טעים שאני מביאה מהבית ויש לי מטבחון לרחוץ וכו.
ופתאום אני קצת אבודה במרחב לא מוכר  ומתבאסת מזה שברירת המחדל היא פחממות.בכל אופן יותר פחממות מאשר ברגיל
לצפיה ב-'תודה על הלינק!'
תודה על הלינק!
21/12/2017 | 12:08
10
לצפיה ב-'ארוחת שישי: קדירת סייטן'
ארוחת שישי: קדירת סייטן
22/12/2017 | 21:06
44
סוף סוף אחרי המון זמן שתכננתי והתעצלתי, הגיע הרגע - קדירת סייטן ממש טעימה וגם לא מאוד קשה להכנה. השתמשתי ברצועות סייטן מוכנות.
חוץ מסייטן, יש בצלי רק דברים שיש בבית שלנו פחות או יותר תמיד:
 
שני בצלים קצוצים דק מאוד
שני גזרים חתוכים לעיגולים דקים
חופן גדול של פטריות טחונות במעבד מזון
3 שיני שום כתושות
כוס יין אדום
תבלינים (טימין, רוזמרין, פפריקה, פלפל שחור, מלח, קצת רוטב סויה)
4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
3 כוסות ציר ירקות
וקצת קורנפלור מעורבב עם מעט מים להסמכה בסוף.
 
בסיר גדול ורחב הזהבתי את הבצלים,
הוספתי את הפטריות הטחונות והשום
ואז את הגזרים, היין והתבלינים
בישלתי עד שהיין הצטמצם לגמרי
והוספתי את תפוחי האדמה וכוסות הציר.
בינתיים הקפצתי את קוביות הסייטן.
כשתפוחי האדמה כבר היו די רכים (אבל לא מדי), הוספתי את הסייטן ובערך רבע כוס מים עם רבע כוס קורנפלור וקצת רסק עגבניות, ובישלתי עוד חמש דקות להסמכה.
 
מן הסתם לא חייבים לטחון את הפטריות, אבל הבת שלי סרבנית פטריות בצורתן השלמה, ולכן לא יכולתי לגלות לה שהרוטב הסמיך שהיה לה ממש טעים עשוי בעיקר מפטריות! ומצד שני, זה באמת הסמיך את הרוטב ודווקא היה מוצלח. 
לצפיה ב-'עלי סלק וגזר'
עלי סלק וגזר
21/12/2017 | 16:50
3
38
שלום איפוא אפשר לרכוש את עלי הסלק והגזר
נאמר לי שמעלים הללו עושים נפלאות לחולי סרטן
אודה לתגובתכם
לצפיה ב-'עלי סלק וגזר'
עלי סלק וגזר
21/12/2017 | 17:18
30
לפעמים בשווקים רואים (למשל בדוכנים האורגנים). אלי מגיעים במשלוח של משק חביביאן וב״כ אפשר לבקש במיוחד עם העלים.
הם מאד טעימים ומוסיפים הרבה לכל מנה.
אבל אני מעולם לא שמעתי על השפעתם על סרטן. אני מאחלת רפואה שלמה למי שחולה. יש לפעמים שרלטנים שמנצלים מצוקה של חולים כדי למכור להם תרופות שווא.
לצפיה ב-'עלי סלק, הנקראים גם מנגולד או פזיל - יש בכל סופרמרקט'
עלי סלק, הנקראים גם מנגולד או פזיל - יש בכל סופרמרקט
21/12/2017 | 19:54
12
לצפיה ב-'עלי סלק יש גם בעלי בייבי - אבל זה בטוח לא מרפא סרטן '
עלי סלק יש גם בעלי בייבי - אבל זה בטוח לא מרפא סרטן
18/01/2018 | 15:04
3
אבל זה מאד בריא גם לחולים וגם לבריאים.
 
לצפיה ב-'נס של חנוכה! (בינתיים) '
נס של חנוכה! (בינתיים)
18/12/2017 | 15:27
6
66
הערב מדליקים נר שביעי, ובינתיים הספקתי לא לטגן שום דבר! 
אכלתי חצי סופגניה קנויה טעימה
פלוס (בערב אחר) חמש לביבות תפ"א שאחי טיגן
מבחינתי זה נס של חנוכה!
כמו כן, עדיין לא יצא לי בחיי (הארוכים!) לטעום ספינז'
לצפיה ב-'אצלנו חוץ מערב אחד'
אצלנו חוץ מערב אחד
18/12/2017 | 19:30
41
שבו היינו בביקור בערבה
טגון טוגנו לשמחת הקהל
בערב אחד היו גם לביבות תפוחי אדמה בצל בטטה וגם לביבות קישואים טופו
בערב נוסף היו לביבות תפוח אדמה בטטה בצל וסופגניות שמרים קטנטנות מועשרות בזסט תפוזים
בערב אחר היו סופגניות נטולות גלוטן עם טעם ומרקם של דונאטס
עוד ערב היו לנו לביבות טפו בצל ושורש סלרי
היום היו לנו לביבות טופו בטעם ומרקם של לביבות גבינה
 
בכל ערב היה מרק או סלט או שניהם ובערב שבת היה המגוון הרגיל לצד מאכלי החג לקינוח לצד הסופגניות היה סלט פרות ענק עם הרבה תותים
 
והרבה אורחים ושמחה ואור
לצפיה ב-'בנר האחרון השתוללנו'
בנר האחרון השתוללנו
21/12/2017 | 11:46
3
40
כל חנוכה לא בא אל פינו מאכל חג אחד, ואז בנר האחרון הזמנו חברים להדלקת חנוכייה והכנו חמישה (!!!) סוגי לביבות וגם סופגניות.
הכל היה טעים, אם כי לביבות התפוחים האפויות נדבקו לנייר האפייה :(
למעשה, הלביבות שיצאו הכי טובות היו לביבות הבטטה שטיגנו במעט מאוד שמן קוקוס.
 
בסוף נשאר לנו די הרבה בצק סופגניות שלא היה בו שימוש, אז אפינו אותו בתבנית עוגה והתקבל משהו בין חלה לעוגת שמרים שממש כיף לאכול עם קצת ריבה.
לצפיה ב-' אני מבינה שאת בשלבים מתקדמים לקראת...'
אני מבינה שאת בשלבים מתקדמים לקראת...
21/12/2017 | 15:00
2
18
לצפיה ב-'כן, הכנתי כמעט הכל בישיבה!'
כן, הכנתי כמעט הכל בישיבה!
21/12/2017 | 15:42
1
34
ובת ה-10 המופלאה שלי עבדה איתי על הכל, ריסקה בפומפייה כל מה שצריך ובסופו של דבר גם טיגנה את הסופגניות בעצמה כי בשלב הזה כבר לא היה לי כוח לעמוד
לצפיה ב-''
24/12/2017 | 11:52
4
לצפיה ב-'אצלי היה נס דומה. שום טיגון, סופגניה או לביבה. היה אחלה.'
אצלי היה נס דומה. שום טיגון, סופגניה או לביבה. היה אחלה.
21/12/2017 | 20:09
12
לצפיה ב-'שאלות לגבי פירות \ ירקות אורגניים.'
שאלות לגבי פירות \ ירקות אורגניים.
19/12/2017 | 13:48
8
49
טוב אני רשמית מבולבל מכל נושא האורגני.
אני מבין שלמען תו האורגני אין צורך להפסיק לרסס, אלא לרסס בצורה אחרת, או בכמות אחרת.
האם האורגני של רשת גדולה, נניח שופרסל באמת יותר בריא מלא אורגני ובאיזה מידה?
האם עדיף לצורך העניין ניצת הדובדבן?
היכן ניתן למצוא מגדל אורגני "אמיתי"? עם 0 ריסוס.
תודה ויום טוב

לצפיה ב-'בעיקרון'
בעיקרון
19/12/2017 | 15:42
3
51
זה לא נושאו של הפורום לכן תשובות כאן שקולות לתשובות בכל פורום אחר.
הנה לך רשימה של תווים ומה משמעם. http://www.iqc.co.il/?categoryId=88593
לשאלתך האם ניתן לסמוך....ובכן אתה יכול לסמוך רק על עצמך ואתה יכול להחליט לסמוך לפי בדיקות שאתה עושה- שואל, מבקר, וככה.
 
אנחנו מגדלים חלק בעצמנו וחלק רוכשים מכליל . האם הכל אורגני ללא ריסוסים בעייתיים? אני מקווה. האם אני יודעת בוודאות? לא. אני סומכת על ה"הכשרים" האורגניים ומקווה  לטוב.
 
לצפיה ב-'תודה! יש לי תחושה שאחוז אוכלי פירות אורגניים בפורום זה'
תודה! יש לי תחושה שאחוז אוכלי פירות אורגניים בפורום זה
19/12/2017 | 16:17
2
41
גדול מ.. נגיד פורום ביטקוין בגלל זה שאלתי.
אולי מישהו פה בכל זאת עשה מחקר, דיבר עם משווקים או חקלאים וברר לעומק כיצד בדיוק הם נמנעים ממזיקים.
 
לצפיה ב-'זה מאד מורכב'
זה מאד מורכב
20/12/2017 | 12:12
1
40
למשל אני מכירה גידולים אורגניים שכנים של לא אורגניים- כמה השפעה יש מההשקיה של אלה על אלה ומהריסוס באויר...
מכירה סוגי צמחים שקשה מאד מאד להשיג זרעים שלא עברו הנדסה גנטית, כל מני זני תירס למשל...
רמת הפרטים והמורכבות גבוהה מאד רקומרת.
 
בהצלחה בכל מקרה
לצפיה ב-'תודה אכן עסק מורכב. '
תודה אכן עסק מורכב.
21/12/2017 | 08:36
5
לצפיה ב-'אני משתדל לאכול אורגני'
אני משתדל לאכול אורגני
19/12/2017 | 16:37
2
59
היתרון בחקלאות ארוגנית  שיש בה פחות חומרי הדברה נגד חרקים , פחות הנדסה גנטית...
ככל שהרשת שבה אתה קונה יותר גדולה אתה יכול יותר לסמוך עליהם שלא ירמו כי יש להם יותר פיקוח.

חומרי ההדברה היום לא יורדים כאשר שוטפים את הירקות כמו שהיה פעם כי הם סיסטמיים נספגים בתוך רקמות הצמח ו\או מיוצרים בתוך הצמח עצמו בעזרת הגנים שוהשתלו בהם בהנדסה גנטית.
 
עקרונית בחקלאות אורגנית לא משתמשים בהנדסה גנטית והיא מתבצעת תחת רשתות שמונעות גישה למזיקים, יש חומרי הדברה שמותרים גם לגידול אורגני כי הם לא נספגים בצמח למשל תכשירים של גופרית נחושת וכ"ד וגם מותר להם להתשמש בפתיונות נגד מכרסמים ונגד חלזונות שלא באים במגע עם התוצרת.
מבחינה טיבעונית - גידול אורגני אמור להיות ללא חומרי הדברה נגד בעלי חיים וללא רעלים נגד בעלי חיים... אבל הוא לא ממש כזה ( כי כאמור רעל נגד עכברים ופתיונות נגד חלזונות מותר להם )
לצפיה ב-'דווקא חשבתי שהבינוניים עדיפים, כלומר כאלה עם ותק וידע'
דווקא חשבתי שהבינוניים עדיפים, כלומר כאלה עם ותק וידע
21/12/2017 | 08:39
1
32
אבל בלי הצורך לייצר בכמויות, כי אז אין לך אופציה אמיתית להרחיק מזיקים בצורה ממש טבעית כמו לשתול שום או משהו כזה.
כשצריך לשלוח ארגזי עגבניות לשופרסל יום יום, חייבים לרסס במשהו.
לצפיה ב-'אורגני בדרך כלל מגדלים תחת רשת ולא צריך לרסס.'
אורגני בדרך כלל מגדלים תחת רשת ולא צריך לרסס.
10/01/2018 | 10:44
5
לצפיה ב-'אני מנויה על הארגז האורגני של חביביאן'
אני מנויה על הארגז האורגני של חביביאן
21/12/2017 | 08:58
40
אבל כשאני "עושה השלמות" אני קונה במכולת השכונתית או בשוק - כלומר לא אורגני. לא מבינה בזה בכלל - אני קונה מחביביאן כי אני מאד אוהבת לקנות ישירות מהמשק ולהרגיש את עונות השנה במטבח! כשהתחלתי, בהחלט הרגשתי הבדל בטעם. אולי בגלל הטריות? בכל אופן אני מאד נהנית מזה.
אשריה של מיקי שמגדלת לבד...
יש לי חברה שטוענת שההבדל בין אורגני ללא-אורגני הוא  "שלא אורגני מרססים ביום ואורגני מרססים בלילה"...
לצפיה ב-'יש פה מומחי מיסו?:)'
יש פה מומחי מיסו?:)
15/12/2017 | 11:42
2
40
שלום שלום,
פעם ראשונה שקניתי מיסו כדי להכין מרק מיסו (ואצות וואקמה נקנו על הדרך).
שאלה לי אליכים. איך שומרים אותו אחרי הפתיחה? צריך ואקום? צריך מקרר? החבילה די גדולה ביחס לכמה הכפות שהמתכון דורש..
 
מתכונים מגניבים נוספים עם מיסו יתקבלו בברכה:).
 
תודה וחג שמח!
לצפיה ב-'לא מומחית באמת אבל מניסיוני'
לא מומחית באמת אבל מניסיוני
15/12/2017 | 14:43
1
58
הרב בשמירת מיסו במקרר - הוא נשמר ממש טוב עם המכסה בתוך המקרר, אפילו חודשיים (לא ניסיתי יותר כי אני נורא אוהבת להכין מרק מיסו - המרק הקל בעולם שהיחס בין קלות הכנתו למוניטין שלו הפוך לגמרי).
 
אגב, בנוסף למרק מיסו סטנדרטי אני מכינה לעתים קרובות מרקים על בסיס מיסו בלי אצות, נגיד עם גפרורי גזר, סלרי וכרוב שמוקפצים קלות בסיר עם מעט מאוד שמן ופטריות ואז מבושלים במים עד שהמים נהפכים למעין ציר. אחרי שהירקות די רכים (אבל עדיין נגיסים) אפשר להוסיף את המיסו ולשדך אליו מה שרוצים: אדממה, נבטים, קוביות טופו, באק צ'וי, אטריות אורז דקות... מרק מהיר ומספק לימי החורף.
 
אם נוהגים בזהירות ובמתינות, מרק מיסו הוא גם תוספת טעימה לתבשילים אחרים.
בתיאבון (:
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/12/2017 | 17:48
26
תודה על הטיפים:)
אני אתחיל ממרק מיסו למתחילים (רוב המתכונים נראים פחות או יותר אותו דבר:)) ואח"כ ננסה לשדרג.
 
אגב, לדעתי הכמות שקניתי תספיק להרבה יותר מחודשיים.. אבל אולי אני גם אשתכנע שזה כזה קל להכנה והשימוש בו יהיה יותר תדיר.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תזונת ספורט
אירוח בנושא תזונת...
אודליה ביצ׳צ׳ו, תזונאית ונטורופתית, מייעצת לכם...
אירוח בנושא תזונת ספורט
אירוח בנושא תזונת...
אודליה ביצ׳צ׳ו, תזונאית ונטורופתית, מייעצת לכם...
אירוח בנושא טיפולי פוריות
אירוח בנושא טיפולי...
ד``ר טל שביט, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית באסותא...
אירוח בנושא טיפולי פוריות
אירוח בנושא טיפולי...
ד``ר טל שביט, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית באסותא...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

בלה באצ'י- ישראל, חני לובל
רוצה להישאר צעירה ויפה?
דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ