לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1017010,170 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'האינדיאנים במרומי האנדים בפרו ....'
האינדיאנים במרומי האנדים בפרו ....
12/02/2019 | 23:36
2
12
הגעתי בגוגל לשבט אינדיאני בצפון פרו .לשמות המקומות ולשמות האנשים יש צליל עברי - אבל ללא משמעות. לא שחסר שמות עבריים אבל אני מציעה גם להשתמש בהיצע השמות האינדיאני...המסורתי. לדוגמא נתקלתי בשם חמוד של נהר "אוקאיאלי - ucayali "//= מתאים גם לבנים וגם לבנות. הכתבה בעיתון el paiz  עסקה ברצח "השמאנית" = הרופאה של השבט...ויש בכתבה גם קלטת שלה שרה....והסולידריות עם האינדיאנים...מתגברת.    כדאי להציע למשרד החינוך להוציא משלחות תיכוניסטים לפרו במקום לפולין
לצפיה ב-'שירת-ריפוי של שבט שיפיבו shipibo ביו-טיוב ....'
שירת-ריפוי של שבט שיפיבו shipibo ביו-טיוב ....
13/02/2019 | 00:18
6
כל כך פשוט
לצפיה ב-'לא הבנתי - האם זה קשור לטבעונות?'
לא הבנתי - האם זה קשור לטבעונות?
14/02/2019 | 17:24
2
לצפיה ב-'אפונה'
אפונה
10/02/2019 | 18:20
2
20
היי
יש לי בעיה חוזרת של אחסון אפונה! היא תמיד נשמרת לי טוב גג 4 ימים במקרר, ולפעמים אפילו ביום הרביעי היא כבר מקולקלת.. מישהו יודע למה? מדובר על אפונה קפואה (עדינה), שאני מבשלת בלי תיבול מיוחד (רק אבקת מרק ומלח) ושומרת עם המים של הבישול במקרר, יכול להיות שבלי המים היא תישמר יותר זמן? או שזה הגיוני שאפונה פשוט מתקלקלת כל כך מהר?
 
אשמח לתובנות שלכם! תודה!
לצפיה ב-'יכול להיות '
יכול להיות
11/02/2019 | 10:08
1
14
שזה קשור למועד בו את מכניסה אותה למקרר.
אני משתמשת הרבה באפונה העדינה הנהדרת הזו גם בלי לבשל רק שוטפת במסננת ומכניסה לכל מני סלטים וגם בתבשילים שונים כולל היא עצמה עם שמן זית שום ושמרי בירה. אפעם לא שמתי לב לתופעה שאת מתארת.
היא משתתפת אצלי לא פעם במרקים ככה שגם סוגיית המים לא ברורה לי. תנסי להכניס למקרר סמוך לזמן הבישול, להניח אותה עמוק מאחור ותראי אם זה משפיע. מצד שני אני לא יודעת להגיד כמה ימים היא נשמרת כי אם משהו נשאר שבוע אני נותנת אותו לתרנגולות שלנו
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
11/02/2019 | 17:26
12
האמת שמכניסה די סמוך לבישול למקרר, גג שעתיים כשעדיין חמה.. בדומה לבישולים אחרים שכן נשמרים טוב, באמת תעלומה! ואין ממש אחורה וקדימה במקרר כי הוא קטן חחח אבל שאר המאכלים מחזיקים טוב /: תודה (:
לצפיה ב-'שנה מעוברת ולכן יש עוד חודש וחצי עד פורים!'
שנה מעוברת ולכן יש עוד חודש וחצי עד פורים!
07/02/2019 | 06:09
1
30
אבל אני כבר החלטתי (בלי נדר) להכין אוזני המן לפורים של אדר א... 
מבחינתי אוזני המן זה רק עם פרג. כל דבר אחר זה עוגיות נחמדות וטעימות אבל לא אוזני המן. מה אצלכם?
פעם הבאתי משלוח מנות למישהי שהתברר שהיא לא סובלת פרג. איזה בזבוז. בקיצור - תמיד תבדקו מי החברים שלכם!
 
נ"ב מחקתי פרסומת שהיתה כאן (תודה מיקי מהי - במחיקת הפרסומת נמחקה אוטומטית גם ההודעה שלך!)
לצפיה ב-'בכיף שתימחק ולגבי עוגיות החמד'
בכיף שתימחק ולגבי עוגיות החמד
08/02/2019 | 07:08
17
אני אוהבת גם במלית אגוזים, שריטה שלי עם עוגיות אגוזים ,
רק לא לוז שזה אני לא אוכלת.
לא אוהבת עם מליות אחרות -שוקולד, חלבה ושאר המצאות.
בעצם תמרים אם יש בזה הרבה אגוזים אני אוכלת כי זה כבר מעמולים בעצם עם בצק נעים ומושקע- מה טוב
 
בקיצור הבי אזני המן בעלי בצק דק פריך ועדין מבושם בזסט לימון במידה מורגשת, עם מלית בכמות מדוייקת ביחס לבצק ועשית אותי מאושרת.
 
עוגת פרג היא אהבה גדולה כולל הכל- מאזני המן פריכים, דרך בצק שמרים ממולא פרג בשלל צורותיו, עוגת פרג בחושה
ועד עוגת פרג מצופה זיגוג שוקלד נהדר
לצפיה ב-'דיברנו על נתחוני סויה יבשים?'
דיברנו על נתחוני סויה יבשים?
03/02/2019 | 00:01
1
26
אז לשבת הכנתי בעזרתם מקלובה טבעונית מהממת
עתירת טעם
שהיה בה מה ללעוס
וכולם היו מרוצים ונהנו
 
בישלתי את הסויה במים חצי שעה, סחטתי היטב, הקפצתי בשמן מתובל מאד וכל השאר מקלובה רגילה, עם דלורית במקום תפוחי אדמה.
לצפיה ב-'שווה!'
שווה!
03/02/2019 | 06:21
5
לצפיה ב-'שמר פרוביוטי'
שמר פרוביוטי
23/01/2019 | 12:30
2
44
קנו לי שמר פרוביוטי לפני טיול ארוך לחול (ברזיל).
 
האם יש מחקרים שזה יכול לעזור למערכת העיכול להסתגל להגניה ותזונה לא מוכרים?
 
לחילופין האם ריבוי פרוביוטיקה (ובייחוד פרוביוטיקה של שמרים) - יכול להזיק? או להפריע לחיידקים הטבעיים בגוף?
לצפיה ב-'אני לא בטוחה שתימצא לך כאן תשובה'
אני לא בטוחה שתימצא לך כאן תשובה
23/01/2019 | 19:33
27
אני אפילו לא בטוחה שהבנתי את השאלה... הפורום הזה הוא בעיקר למתכונים ודיוני אוכל. אבל נחכה, אולי יבואו מביני עניין! בכל אופן - נסיעה טובה!
לצפיה ב-'לא חושבת שזה מוכח'
לא חושבת שזה מוכח
26/01/2019 | 19:01
9
לצפיה ב-'שאלות לגבי פשטידה'
שאלות לגבי פשטידה
18/01/2019 | 20:49
2
37
אני מתכננת להכין פשטידה מ: ברוקולי כרובית (קפואים) פטריות שמפניון, בצל , קישואים וגזר.

א- האם השילוב הזה נכון?
ב- האם עליי לגרד את הכל בפומפיה או שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות?
ג- במידה והשילוב מתאים איזה תיבול  מתאים לזה?
תודה(:
לצפיה ב-'פשטידה'
פשטידה
19/01/2019 | 19:10
1
32
אני לא יודעת אם יש נכון ולא נכון - הדבר היחיד שחשוב זה שזמן האפייה יהיה מתאים לשילוב, ואם את מאדה או מטגנת מראש, אז לא צריכה להיות בעייה.
זה עניין של טעם! אני מעדיפה "לחוד" ולא כ"כ הרבה ירקות ביחד, ויש שמעדיפים ההיפך.
גם גודל הירקות - תלוי בך. מגורר ייקח פחות זמן אבל כדאי להקפיד מראש על הגרת נוזלים
איך את מתכוונת להדביק את הפשטידה? 
גם התבלינים - לשיקולך! אני מאד אוהבת לתבל בהרבה ג'ינג'ר טרי, שום וקצת צ'ילי. 
לכרובית - אני תמיד מוסיפה קצת אגוז מוסקט, לפטריות - תימין.
אני ממליצה לחפש מתכון טבעוני ברשת
בהצלחה!
 
 
לצפיה ב-'טוב.. אז הכנתי כבר לפני שראיתי את ההודעה'
טוב.. אז הכנתי כבר לפני שראיתי את ההודעה
19/01/2019 | 23:54
29
יצא מצויין. תיבלתי בא.מרק בצל+ א.מרק עוף+ מלח.
הדבקתי את זה רק ע"י שקדים טחונים מה שלא כל-כך הדביק.. לא רציתי להוסיף קמח מפאת הקלוריות. אולי הייתי צריכה להוסיף טחינה לייצוב?
כאמור הפשטידה יצא מעולה וכבר היום חוסלה כבר בחצי.
אולי הייתי צריכה  לעשות אחרת: לקחתי ברוקולי כרובית קפואים שמתי עליהם מים  כדי לסלק את הקרח וגיררתי אותם במגרד. חוויה לא נוחה. אז אולי הייתי אמורה להרתיח אותם במים חמים ואז שהם כבר חצי מבושלים לחתוך לחתיכות.
סחטתי את העיסה מספר פעמים לפני ההכנסה לתנור אבל כנראה בגלל שלא הוספתי קמח ה"בפנים" יצא רך (אבל סופר טעים).
אה.. טיגנתי בצל והוספתי לעיסה וגם שום כתוש.
לגבי טיגון או אידוי- התכוונת שאני לוקחת את כל הירקות המגורדים ומטגנת/מאדה לפני  הכנסה לתנור?
תודה רבה על ההתייחסות(:
לצפיה ב-'איזה חורף נהדר וקררר'
איזה חורף נהדר וקררר
15/01/2019 | 15:27
2
42
כמובן ה-ענה לתבשילים ומרקים
לארוכי בישול
חמין ושו"ת
אז מה אצלכם?
 
אצלנו נתחוני הסויה היבשים על שלל צורותיהם נכנסו להילוך גבוה. הילדים אוהבים וגם הישן לצידי- WIN WIN situation
לפיך אני מרתיחה, סוחטת מגלגלת בתבלינים לפי הכיוון של אותו תבשיל, מעט שמן, לפעמים מטגנת לרוב לא, ומבשלת בתוך הרוטב שזכה. אני אוהבת להעביר את הנתחים בסיר לחץ כדי שיהיו רכים רכים ועדיין לא מתפוררים.
 
כרובים גם הם כוכבי העונה ובכלל ירקות ממשפחת המצליבים, צנון, צנונית, לפת, כרובית, קולרבי כולל העלים . אלה נסלטים לסלטים שונים ומשונים ,מוחמצים בהחמצה קצרה כמו סלט יפני או בארוכה יותר כדי ממש להפוך לחמוצים , או נצלים בתנור או מרקדים עם ירקות אחרים בתבשיל שיוגש עם אורז, או קוביות במרק ...
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'זה לא ייאמן שעוד לא התמודדתי עם נתחוני סויה למרות התכניות'
זה לא ייאמן שעוד לא התמודדתי עם נתחוני סויה למרות התכניות
15/01/2019 | 19:01
32
אבל גם זה עוד יגיע!
בשבוע שעבר הגיע בארגז דייקון, וחשבתי אולי להכין ממנו קציצות. יש המלצות אחרות?
עכשיו חזרתי מיום ארוווווך ואכלתי מרק עדשים ירוקות סמיך, מעולה: עם הרבה גזר, בצל, שום וסלרי, וקצת תפ"א. 
לצפיה ב-'גם אני היום הכנתי שווארמה מנתחוני סויה'
גם אני היום הכנתי שווארמה מנתחוני סויה
17/01/2019 | 16:57
32
טיגנתי את הנתחונים (אחרי בישול וסחיטה) עם בצל, פטריות ומגוון תבלינים והוספתי פירה מבטטה.
אתמול החורף גרם לי לרצות לחזור למאכל ילדות אהוב והכנתי לפתן/סלט פירות ממיץ תפוזים, בננה ותפוח חתוכים, צימוקים וסילאן.
לצפיה ב-'אז הגעתי לגיל שאני רוצה להתחיל :)'
אז הגעתי לגיל שאני רוצה להתחיל :)
13/01/2019 | 15:53
1
63
שלום לכולם,
אני בשנות ה-30 לחיי ואחרי סרטון שראיתי בנושא החלטתי שאני רוצה לנסות ולחיות את חיי לפי התזונה הטבעית גם בשביל הרזיה וגם לבריאות.
הבנתי בגדול שמדובר במוצרים במצבם הטבעיים ללא תוספת של חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וכו'...
מדובר גם בפחות סוכר? פחות שמן?
האם לדעתם ניתן לעבור לתזונה הטבעית בהדרגה? למשל לקחת יומיים שלושה בשבוע שבהם אני קובעת שאוכל רק תזונה טבעית.. פשוט יש דברים שממש קשה לי לוותר עליהם לגמרי כמו גבינה צהובה, בצקים.... 
בנוסף אני מאוד אוהבת קורנפלקס של תלמה, יש תחליף טבעי עם אותו טעם?
אודה לעוד מידע בנושא ואיך ניתן לעבור את הדרך בלי לסבול מיסורי גמילה 
 שבוע טוב
לצפיה ב-'אופס, שמתי לב שמדובר בטבעוני ולא בטבעי... עמכם הסליחה '
אופס, שמתי לב שמדובר בטבעוני ולא בטבעי... עמכם הסליחה
13/01/2019 | 16:01
14
לצפיה ב-'רוטב עגבניות צלויות'
רוטב עגבניות צלויות
11/01/2019 | 16:04
2
43
ממש גיליתי את אמריקה
בתבנית משומנת סידרתי עגבניות חתוכות, פיזרתי מעליהן שופ ירוק ובצל ירוק קצוצים, מעט טימין, כמה עלי בזיליקום, מלח פלפל וקמצוץ סוכר, כיסיתי את התבנית ואפיתי בתנור שממילא היה דלוק, כחצי שעה.
טחנתי בבלנדר מוט. זה שוס גאוני. הצלייה מעמיקה את הטעם, חבלז.
הוספתי זיתים קצוצים.
 
מומלץ מאד, ביחוד אם יש ממילא מקום בתנור הדולק.
לצפיה ב-'נשמע מצוין וינוסה בהקדם!'
נשמע מצוין וינוסה בהקדם!
13/01/2019 | 10:15
7
לצפיה ב-'אני עושה הרבה'
אני עושה הרבה
13/01/2019 | 12:58
33
בכלל עגבניות צלויות זה משפר טעמים מעולה, אני מוסיפה רק צלויות לחצילים קלויים בתחמיץ, לאצבעות קישואיים צלויים , לסלט קינואה או סלט פסטנ ולתבשילי סויה למינהם כשאני רוצה כיוון איטלקי
לצפיה ב-'מישהו ניסה את זה?'
מישהו ניסה את זה?
06/01/2019 | 16:17
2
73
רציתי לקנות את זה אבל ראיתי ברכיבים רק סויה. יהיה לזה טעם רק עם תחליף ביצה ופירורי לחם או שצריך להשרות את זה בסויה או משהו?
לצפיה ב-'אני משתמשת בהם'
אני משתמשת בהם
06/01/2019 | 16:44
51
הרבה יש בכל מני גדלים. אני לא מכינה מהם שניצלים מטוגנים אפעם
מה כן? תבשילים שבמקור התבססו על חזה עוף או על בשר בקר.
אני מקפידה תמיד לבשל אותם קודם במים בלבד, לפחות 20 דקות. לסחוט ואז השמיים הם הגבול. הכי מגניב זה יוצא מסיר לחץ בלווית מני ירקות או פטריות תבלינים יין רוטב סויה... אחרי הבישול לפעמים מצמצמת את הרוטב לפעמים לא. זה תמיד שוס
אבל כבר אפיתי אותם אחרי ההרתחה בין פרוסות של כגבניות עם שמן מים והרבה תבליני עלים, וגם בילב קוקוס עם מגוון פטריות ושמרי בירה ושום.
 
כל פעם משהו אחר
לצפיה ב-'תמיד להשרות כדי לקבל טעם'
תמיד להשרות כדי לקבל טעם
07/01/2019 | 18:10
16
לצפיה ב-'פשטידת פסטה'
פשטידת פסטה
03/01/2019 | 10:21
4
43
מה ניתן לשים במקום ביצים כדי שהכל ידבק?

לצפיה ב-'מחית דלעת, ממרח שקדים'
מחית דלעת, ממרח שקדים
03/01/2019 | 20:02
35
תלוי מה הכיוון! אפשר גם תערובת של טופו משי עם טחינה או ממרח שקדים, זה מתגבש בצורה מעולה
לצפיה ב-'כמו שכתבה תמר'
כמו שכתבה תמר
06/01/2019 | 12:01
2
33
תלוי מה את רוצה
ראשית את יכולה לבשל את הפסטה קצת יותר
שנית את יכולה לגרד פנימה מוצרלה קשיו או כל גבינה טבעונית אחרת
שלישי את יכולה לערבב שמנת סויה עם עמילן- קורנפלור/ תפוחי אדמה/ טפיוקה
את יכולה לערבב עמילן עם שמנת וירק מגורד...
 
אני מכינה גבינה למריחה מטופו ומשתמשת בה למאפים
 
הרבה מותנה באיזה כיוון את מבקשת. אבל שוב פסטה רכה מספיק נדבקת לעצמה- אל תשטפי אותה אחרי הבישול, העבירי ישירות לכלי האפיה שפכי מעליה שמן מתובל ואת מסודרת
לצפיה ב-'ניסיתי עם גבינה טבעונית ועמילן תפוחי אדמה'
ניסיתי עם גבינה טבעונית ועמילן תפוחי אדמה
06/01/2019 | 18:32
1
32
יצא קצת יבשושי. נראה לי שבאמת הייתי צריכה לבשל יותר זמן.
פעם הבאה...
תודה על הרעיונות
לצפיה ב-'או'
או
13/01/2019 | 12:59
15
שהיית צריכה יותר נוזל
לצפיה ב-'עדשים צהובות'
עדשים צהובות
28/12/2018 | 01:34
10
49
מישהו הכין פעם? תבלינים כמו כל קטניה?- כמון כורכום?
לצפיה ב-'אני מבשלת אותן עם תבלינים הודיים'
אני מבשלת אותן עם תבלינים הודיים
28/12/2018 | 12:51
2
37
שום וג'ינג'ר טריים, גארם מסאלה, הרבה כוסברה טרייה קצוצה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
28/12/2018 | 22:48
1
25
האם זו קטניה שלוקח זמן לבשל אותה?
לצפיה ב-'לא ממש, אבל אני מבשלת קטניות בסיר לחץ'
לא ממש, אבל אני מבשלת קטניות בסיר לחץ
29/12/2018 | 14:42
27
לכתומות וצהובות אני נותנת חמש דקות ןמחכה שהלחץ ירד לבד
לצפיה ב-'כמו אדומות חצויות'
כמו אדומות חצויות
28/12/2018 | 13:45
4
26
אני מאד אוהבת. אכן הולך טוב עם כמון כורכום חוואייג׳ למרק.
לצפיה ב-'פעם ראשונה'
פעם ראשונה
28/12/2018 | 22:50
3
27
שמכינה אותה.מעניין מה ההבדל בטעם בין הכתומה לצהובה. תודה(:
לצפיה ב-'הצהובה בבישול נהיית יותר סמיכה (אם זו המילה הנכונה) מהכתומה'
הצהובה בבישול נהיית יותר סמיכה (אם זו המילה הנכונה) מהכתומה
29/12/2018 | 14:41
2
14
לצפיה ב-'נכון..'
נכון..
30/12/2018 | 17:32
1
28
היא פחות מתפרקת מהכתומה.
יצא מצויין!
לצפיה ב-'מעולה! כיף לגלות מאכלים חדשים ולאהוב אותם'
מעולה! כיף לגלות מאכלים חדשים ולאהוב אותם
30/12/2018 | 19:34
4
לצפיה ב-'משתמשת בהן הרבה'
משתמשת בהן הרבה
30/12/2018 | 16:22
1
34
גם להסמכת מרקים,
גם כמרק בפני עצמן
גם כחלק מקדרות אורז
גם כחלק מסלט
גם בתערובת קציצות שאז אני רק משרה אותן ולא מבשלת קודם.
 
מאד מאד מחבבת אותן
 
תבלינים תלויי תבשיל נניח בסלט בו הן מבושלות ממש מעט הן מכורבבות עם בצל קצוץ, שמיר קצוץ, מלח פלפל חריף מיצלימון , לפעמים עם קוביות סלק וג'ינג'ר על זסטר לפעמים עם פסטה...
כמובם שעובדות מצויין עם תבלינים צהובים, תערובות הודיות אבל גם לכיוון המטבח המרוקאי
 
בקיצור הכל מתאים
לצפיה ב-'יצא מצויין'
יצא מצויין
30/12/2018 | 17:34
27
תבלינים:  מלח, כורכום, כמון.
יצא במרקם של פירה.
לצפיה ב-'היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה'
היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה
25/12/2018 | 21:24
3
40
משהו שיחקה שמנת. אבל לא עם קשיו ולא סויה.
תודה(:
לצפיה ב-'יחקה שמנת?'
יחקה שמנת?
25/12/2018 | 23:03
2
43
אני מציעה לא לנסות לעשות כמו אלא ללכת על קונספט שיעבוד עם המנה ויעשיר אותה בלי קשר לשמנת.
חלב קוקוס עם שמרי בירה , מעט עמילן תירס או ת"א ביחס של כפית על כוס נוזל. לתבל באגוז מוסקט פלפל שחור גרוס מלח לפי הטעם.
 
עוד כיוון הוא תיבול בעשבי תיבול טריים לתוך הנוזל .
 
את יכולה ללכת לחלוטין לכיוון ירקות חתוכים קטן קטן מרוככים בשמן זית ומתובלים מלח פלפל שחור.
 
את יכולה להכין מרק כתום על בסיס חלב קוקוס או מים טחינת בטטות מעבה והופכת אותו לקרמי ושוב תיבול לפי החשק. יכולה להוסיף בצל מטוגן לקישוט ולטעם
לצפיה ב-'תודה על התשובה המהירה'
תודה על התשובה המהירה
26/12/2018 | 00:27
1
31
אני לא אוהבת שימרי בירה..   איזה עשבי תיבול יתאימו לקרם קוקוס?
 
לצפיה ב-'האוטומטי- כוסברה'
האוטומטי- כוסברה
30/12/2018 | 16:23
23
אבל גם קורנית
פטרוזיליה
שמיר ואפילו בזיליקום
לצפיה ב-'היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה'
היי(: צריכה רוטב לרביולי בטטה
25/12/2018 | 21:28
18
משהו שיחקה שמנת. אבל לא עם קשיו ולא סויה.
תודה(:
לצפיה ב-'מחקתי כאן הודעת פרסומת'
מחקתי כאן הודעת פרסומת
24/12/2018 | 10:02
5
39
ההודעה המקושרת אליה נמחקה אוטומטית יחד איתה (תודה מיקי!)
 
לצפיה ב-'השבוע אני מארחת חברות לארוחת ערב'
השבוע אני מארחת חברות לארוחת ערב
24/12/2018 | 10:04
4
45
ואני תוהה אם להכין להן אוזני המן לקינוח כי כולן מאד אוהבות. זה קצת לא לעניין, נכון? 
 
לצפיה ב-'למה לא לעניין? כי לא פורים?'
למה לא לעניין? כי לא פורים?
24/12/2018 | 21:00
30
אם כולן אוהבות אז סבבה. למה לא?

לצפיה ב-'הו זה תמיד לענין!'
הו זה תמיד לענין!
25/12/2018 | 11:07
28
אם את ממש רוצה שני להן את הצורה ואל תעשי אותן משולשות. את יכולה נניח גלילים או לקפל כמו מעמולים...העיקר הטעם המשובח והנפלא של העוגיות הללו עם המילוי המהמם
לצפיה ב-'בסוף לא היה לי זמן '
בסוף לא היה לי זמן
28/12/2018 | 12:50
1
20
אז לקינוח היו תותים מעולים.
אבל בסוף הערב אחת החברות אמרה בטון עמוק-משמעות: "עוד מעט פורים! איך אני אוהבת את האוזני המן שלך!" ואחרת אמרה "פורים זה ממש עוד מעט"
לצפיה ב-''
30/12/2018 | 16:29
1
לצפיה ב-'שבת שלום מהמטבח!'
שבת שלום מהמטבח!
14/12/2018 | 10:24
12
53
אצלי:
חלות משמרים ולא מחמצת (מפאת קוצר זמן)
משהו עם חצילים
משהו עם סלק
לא ברור מה עוד
 
בתקווה שהכול יהיה טעים ומוכן בזמן
 
לצפיה ב-'אנחנו אכלנו השבת ב"באנה"'
אנחנו אכלנו השבת ב"באנה"
15/12/2018 | 21:55
2
51
זה היה לכבוד היומולדת שלי (שהיה כבר לפני חודש...), אז היה ברור שהולכים למסעדה טבעונית. כל כך כיף שאפשר לבחור בין מבחר מנות, ולא לבחור מתוך שתיים, או לבקש שיורידו את זה ואת ההוא מהמנה...
אז הבישול היחיד שלי לשבת היה סיר של חמין שורשים וקטניות מהיר (כלומר לא עמד כל הלילה, רק שלוש שעות בתנור) שהבאנו לבת בעיר הגדולה שיהיה לה לכל השבוע, והיה טעים במיוחד...
לצפיה ב-'ספרי... מה אכלת, מה מומלץ?'
ספרי... מה אכלת, מה מומלץ?
16/12/2018 | 12:06
1
9
לצפיה ב-'האמת אכלנו את רוב התפריט...'
האמת אכלנו את רוב התפריט...
19/12/2018 | 12:54
31
המנות שם לא גדולות בכלל, והשיטה המומלצת על ידם היא שיתוף בכמה מנות.
היינו עם שני מתבגרים רעבים (שואבי אבק של ממש...) שהם אוכלי כל (אף כי רגילים לאכול בבית רק צמחוני/טבעוני), אז היה צריך הרבה מנות כדי להשביע אותם...  
המלצרית הציעה שניקח 8 מנות לחמישה אנשים, אבל אחרי שמונה מנות הזמנו עוד שתיים לטובת השואבים ועוד לחם, וגם קינוחים ושתייה, אז יצא יקר יחסית.
חלק היה יותר מעניין וחלק פחות, אבל כל מה שאכלנו היה לי טעים.
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
17/12/2018 | 12:06
8
43
היה תבשיל נתחוני סויה עם הרבה סלק סלרי ושום
 
אורז בלסמי אפוי עם פטריות
 
קדרה של שורש סלרי, אפונה זעירה וקישואים ברוטב עגבניות טריות עם פלפל חריף מגידול עצמי
 
סלט ירקות קשים רב צבע בתוספת שקדים קצוצים
 
טחינה
 
פלפלים קלויים שלושה צבעים בתחמיץ
 
מאפה פרוסות חצילים עם גבינות טבעוניות
 
תפוחי אדמה ובטטה עם מעטה פריך של כמון טחון מלח ופפריקה חריפה
 
מרק ירקות עם עדשים הודיים בתיבול הודי עם זרעי כוסברה והל שבורים גס
 
עוגה בחושה - הרבה זסט ליים בננות מיצתפוזים ו...קייל טחון. יצאה מרעננת ומגניבה
 
תפוזים מזן טבורי אדום מהארגז האורגני
הו
לצפיה ב-'עניני אותי עם הקייל הטחון בעוגה'
עניני אותי עם הקייל הטחון בעוגה
17/12/2018 | 17:47
7
29
פרטי....
לצפיה ב-'מה השאלה?'
מה השאלה?
20/12/2018 | 12:49
6
9
לצפיה ב-'מה שמת בעוגה, איך שולב הקייל הטחון ומה תרומתו?'
מה שמת בעוגה, איך שולב הקייל הטחון ומה תרומתו?
20/12/2018 | 18:29
5
8
לצפיה ב-'אה'
אה
23/12/2018 | 20:41
16
אז הקייל היה חלק משייק שאת כולו הכנסתי לעוגה, טחון היטב
לצפיה ב-'מה תרומתו?הוא פשוט היה שם'
מה תרומתו?הוא פשוט היה שם
25/12/2018 | 11:09
3
17
גוון ירקרק?
מה שקייל תמיד תורם תזונתית?
ארומה קלילה עד ממש מרומזת של משהו אחר?
לצפיה ב-'התכוונתי תרומתו מבחינת הטעם תודה'
התכוונתי תרומתו מבחינת הטעם תודה
27/12/2018 | 17:58
2
1
לצפיה ב-'יש ארומה קלה'
יש ארומה קלה
30/12/2018 | 16:56
1
11
של משהו אחר אבל אי אפשר להגיד מה זה
לצפיה ב-'נשמע מעניין. תודה!'
נשמע מעניין. תודה!
01/01/2019 | 22:20
לצפיה ב-'אצלי הערב הדל"נ משפחתית'
אצלי הערב הדל"נ משפחתית
07/12/2018 | 10:58
12
64
בהחלט יש מצב שנסחפתי, אבל  לא בכוונה
בתכנית להכין ספינג', פעם ראשונה. לא מתאים לי לעשות ניסויים על אורחים, אז מקווה שיצליח.
ליתר ביטחון הכנתי גם קיגל (נראה שיצא לא רע), לטקס בתנור, יהיה סביח להרכבה עצמית (על פרוסות בגט קנוי, ופרוסות לחם מחמצת שעוד מעט ייכנס לתנור), סלט עם הרבה ירקות וצבעים, טחינה, ואני כל הזמן שואלת את עצמי אולי צריך עוד משהו? אה, בהתחלה יהיה מחית מרק קישואים בכוסות אספרסו. 
מרוב ששאלתי את עצמי הלכתי להכין טארט לקינוח, למקרה שהספינג' לא יצליח.
תחזיקו לי אצבעות! חג שמח ושבת שלום
 
לצפיה ב-'עדכון ספינג': יצא פשוט מעולה!'
עדכון ספינג': יצא פשוט מעולה!
08/12/2018 | 19:07
8
44
אני לא מבינה איך אף-פעם לא יצא לי לטעום, אבל מעכשיו זה נכנס לרפרטואר.
ממש קל להכין - הרבה יותר קל מסופגניות (שאותן אני מכינה קטנטנות ומתפיחה כל אחת על ריבוע נייר אפייה, כך שיש הרבה פצ'קריי).
יצא טעים כל כך!
השתמשתי במתכון של קרין גורן (בעצם חצי מתכון: מחצי קילו יצאו המון ספינג' ל-11 אנשים ונשארו שלושה עודף!) והוספתי לו גרידת לימון וכף ברנדי. כשיצאו מהסיר גלגלתי בסוכר גס מעורבב בגרידת לימון.
הקיגל יצא meh
הטארט יצא חבל"ז.
מצער שלא צילמתי כלום! לא רצינית אני. 
הכול היה טעים אבל לדעתי גולת הכותרת היתה לחם השאור שהכנתי.  
לצפיה ב-'בעצם יש תמונה אחת, של הטארט'
בעצם יש תמונה אחת, של הטארט
08/12/2018 | 19:17
7
58
אבל לפני שקישטתי אותו באבקת סוכר אז נראה קצת מסכן
לצפיה ב-'נראה מקסים'
נראה מקסים
09/12/2018 | 11:29
4
8
לצפיה ב-'מה זה meh?'
מה זה meh?
09/12/2018 | 11:39
2
26
קיצור של ״מעולה״?
לצפיה ב-'ההיפך ממעולה.... "לא משהו"'
ההיפך ממעולה.... "לא משהו"
09/12/2018 | 12:58
1
33
לצפיה ב-'החכמתי, תודה'
החכמתי, תודה
10/12/2018 | 22:09
18
לא זכור לי שנתקלתי במושג בסימפסונים אבל לא הייתי צופה אדוקה אז בוודאי פספסתי
לצפיה ב-'תודה! כשהוא לבוש אבקת סוכר הוא יותר יפה!'
תודה! כשהוא לבוש אבקת סוכר הוא יותר יפה!
09/12/2018 | 12:59
21
אכין שוב ואצלם כמו שצריך, בקרוב
לצפיה ב-''
11/12/2018 | 12:35
1
26
שלי אף פעם לא יוצאים ייצוגיים. אין לךי סבלנות אני מעריצה מי שכן
לצפיה ב-'קטעים איתך!'
קטעים איתך!
11/12/2018 | 19:09
22
ואילו אני מסתכלת על התמונה וכל מה שאני רואה זה הבצק העקום בפינה!
לצפיה ב-'החיילת היא כוכבת השמרים'
החיילת היא כוכבת השמרים
11/12/2018 | 12:39
28
והכינה ספינג'ים לתפארת מדינת ישראל
 
אחיה הכין עוגת שמרים מקמח כוסמין כי זה מה שהיה, עם מלית ריבה וקרם וניל שאני הכנתי וזיגוג אבקת סוכר ולימון ויצא אלוהי. הבצק היה רך ואוורירי והטעם החמצמץ היה מדוייק.
 
היו לנו בחג הזה כל מני לביבות וכל מני סופגניות אבל בעיקר היה לנו משפחתי כי כל הנוער הגיע הביתה ונשארו כמה ימים!
לצפיה ב-'איזה קיגל?'
איזה קיגל?
19/12/2018 | 21:55
1
4
לצפיה ב-'זה היה קיגל אטריות'
זה היה קיגל אטריות
20/12/2018 | 12:58
19
לא אוותר, אנסה שוב ואדווח כשיהיה טעים!
לצפיה ב-'לביבות'
לביבות
03/12/2018 | 17:26
3
50
והיום על שולחננו
גזר טופו ובצל
הקהל מתלהב
הטועמים רצו עוד

מחר מתוכננות קישואים בצל ושבבי תפוחי אדמה

חושבת על סופגניות יוגורט סויה וקמח נ"ג...

לצפיה ב-'איזה קטע: הכנתי היום משהו דומה בסטייל הזה של לביבות'
איזה קטע: הכנתי היום משהו דומה בסטייל הזה של לביבות
05/12/2018 | 13:24
2
33
לביבות אפויות מקישואים וגזר ללא-גלוטן. יצאו פגזיות.
לפי מתכון של של מיכל דינר.
 
לצפיה ב-'כל הירקות מתאימים ללבב לביבות מהם'
כל הירקות מתאימים ללבב לביבות מהם
05/12/2018 | 13:41
1
25
ברעיון של קציצות רק שטוח ו...עדיף מטוגן 
  בכל מקרה אני מעדיפה לא להדביק עם קמח אורז במיוחד אורז מלא בגלל המרקם שאין לו זמן להתרכך והוא גרגרי משהו.
 
ממליצה על קמח עדשים מבחינת נטרליות. לגבי ת"א מבושל במקום ביצה אני מעדיפה עמילן ת"א או שבבי תפוחי אדמה עם מים .
 
בכל מקרה לביבות מירקות זה עונג ואצלנו מוכנים כל השנה לאכול כאלה. אני משתדלת להעשיר בחלבון- טופו, קטניות וככה אבל לא חייבים.
 
חג שמח!
לצפיה ב-''
07/12/2018 | 04:59
לצפיה ב-'אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות'
אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות
05/12/2018 | 13:20
9
ביום ד', בין השעות 20:00-22:00, נארח בפורום את אבי לבנט, מומחה להומאופטיה
 
 
על האירוח
 
טיפול במחלות חורף כגון שיעול, שפעת והצטננות, באמצעות תרופות הומאופתיות.
ההומאופתיה היא שיטת ריפוי טבעית, עדינה, יעילה ובטוחה, אשר מותאמת אישית לכל אדם על פי המאפיינים הייחודיים שלו ברמה גופנית ונפשית. הטיפול ההומאופתי יעיל בפתרון של בעיות גופניות, רגשיות ומנטאליות ,הן כרוניות והן אקוטיות. הטיפול יוצר שינוי רחב היקף, שורשי ומעמיק אשר השפעתו ניכרת לטווח ארוך ברבדים שונים של חיי המטופל.
 
 
על המתארח
 
אבי לבנט, עוסק בתחום הטיפול על גווניו השונים מעל 20 שנה, ומתמחה בהומאופתיה יותר מעשר שנים. במהלך השנים הללו למדתי תורות ושיטות שונות במקומות שונים בעולם מטובי המומחים בכל תחום.
תחום זה של עיסוק הינו תהליך התפתחות אינסופי המוביל אותי כאדם, באופן מתמיד, לגבהים חדשים, תחומים מגוונים, דינאמיות רגשית ומנטאלית אשר ממנה אני יוצר תהליך אישי וייחודי, עבור כל אחד מהאנשים שמגיעים אלי לטיפול.
ניסיוני הרב, עם מגוון רחב של מחלות וקשיים בתחום הגופני והרגשי, מאות רבות של מטופלים, ארגז כלים רחב, ומסירות רבה לעבודה ולמטופלים שלי, מאפשר לי לעזור לאנשים שונים בהרבה מאוד תחומים.
 

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
לצפיה ב-'Only'
Only
30/11/2018 | 14:49
6
45
חברה חדשה שמפרסמת עכשיו מוצרי יוגורט טבעוני וחלב טבעוני מסוגים שונים.
עדין לא נתקלתי בחנויות . מישהו נתקל? ניסיתם? חוויות?
לצפיה ב-'החברה הזו היא של שטראוס, ראיתי בפייסבוק'
החברה הזו היא של שטראוס, ראיתי בפייסבוק
30/11/2018 | 16:54
4
38
תגובות על היוגורטים האלה - רובן טענו שזה ממש דוחה. חלק אמרו שהמרקם מעולה והטעם זוועה. 
אצלנו במכולת השכונתית אין דברים כאלה (ואני במרכז תל אביב! מה זה אומר על המכולת שלי?), אבל אני ממילא לא לקוחה פוטנציאלית: לפני הטבעונות אהבתי רק יוגורט יווני, ואף פעם לא מעדנים ממותקים.
הייתי שמחה למצוא יוגורט ללא טעם וללא מתיקות, אבל לא הייתי מתאמצת להכין לבד.
לצפיה ב-'דגמתי היום והיה לי ממש לא טעים'
דגמתי היום והיה לי ממש לא טעים
02/12/2018 | 23:13
3
28
טעם לוואי נוראי. מפאת הנימוס לא אגיד יותר. היוגורט סויה של תנובה הרבה יותר מוצלח.
לצפיה ב-' גם אני הייתי מנומסת בציטוטים...'
גם אני הייתי מנומסת בציטוטים...
03/12/2018 | 07:58
2
28
דרך אגב, אתמול המיקרו המהולל הפסיק לעבוד אז כנראה היקום רומז לי לחפש אחד חדש... לחצי דקה שקלתי להסתדר בלי מיקרו אבל זה לא יקרה.
לצפיה ב-'תתחדשי לך במיקרו חדש!'
תתחדשי לך במיקרו חדש!
03/12/2018 | 14:03
1
2
לצפיה ב-'תודה, אני כבר ממש רוצה להתחדש!'
תודה, אני כבר ממש רוצה להתחדש!
03/12/2018 | 18:24
21
אני בשלב החפירה באינטרנט, מקווה שיעבור מהר

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ