לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
62356,235 עוקבים אודות עסקים

פורום הורים וילדים מבשלים

אוכל הוא גורם משיכה אוניברסלי. גם ילדים שאינם רוצים לגשת לשולחן היצירה מוצאים עניין וטעם בהכנת מזון. בעזרת האוכל אפשר גם ללמד ילדים וגם ללמוד מהם רעיונות חדשים.בישול עם ילדים יכול להיות כיף אמיתי: זוהי דרך נהדרת להכיר את הילד, לדבר איתו ובאותה הזדמנות לשפר את המוטוריקה העדינה, ללמוד קריאה, חשבון (ספירה; מדידה; כמה זה חצי, רבע; כפולות; ועוד). לפעמים צריך עצבי ברזל כיוון שסדר ונקיון הם לא הצד החזק של ילדים. אבל אפשר (לנסות) לשפר גם את הצד הזה של הבישול. בפורום הזה נתייחס הרבה גם לבישול עם קבוצות גדולות של ילדים בהפעלות בגנים, בבתי ספר, בקייטנות, במימי הולדת ועוד. נשתף זה את זו ברעיונות חדשים ליצירה עם אוכל. כשעובדים בקבוצות גדולות עם ילדים אפשר להכיר להם מזונות חדשים. ואם יש סיכוי שילד יסכים לטעום פרי או ירק חדשים הרי זה כאשר החברים שלו/ה אוכלים מסביב.שיהיה לכולנו כיף וגם טעים.אסנת סדן

אודות הפורום הורים וילדים מבשלים

אוכל הוא גורם משיכה אוניברסלי. גם ילדים שאינם רוצים לגשת לשולחן היצירה מוצאים עניין וטעם בהכנת מזון. בעזרת האוכל אפשר גם ללמד ילדים וגם ללמוד מהם רעיונות חדשים.בישול עם ילדים יכול להיות כיף אמיתי: זוהי דרך נהדרת להכיר את הילד, לדבר איתו ובאותה הזדמנות לשפר את המוטוריקה העדינה, ללמוד קריאה, חשבון (ספירה; מדידה; כמה זה חצי, רבע; כפולות; ועוד). לפעמים צריך עצבי ברזל כיוון שסדר ונקיון הם לא הצד החזק של ילדים. אבל אפשר (לנסות) לשפר גם את הצד הזה של הבישול. בפורום הזה נתייחס הרבה גם לבישול עם קבוצות גדולות של ילדים בהפעלות בגנים, בבתי ספר, בקייטנות, במימי הולדת ועוד. נשתף זה את זו ברעיונות חדשים ליצירה עם אוכל. כשעובדים בקבוצות גדולות עם ילדים אפשר להכיר להם מזונות חדשים. ואם יש סיכוי שילד יסכים לטעום פרי או ירק חדשים הרי זה כאשר החברים שלו/ה אוכלים מסביב.שיהיה לכולנו כיף וגם טעים.אסנת סדן
הפורום לא פעיל

לצפיה ב-'הודעת פרישה'
הודעת פרישה
10/05/2009 | 08:33
1
345
אז ככה החלטנו {תפוז ואני} שאני ארד מניהול הפורום הזה
בגלל בעיית זמן שכרגע חסרה לי מאד.
אני לא נעלמת אני נמצאת תמיד פה!!!
וניתן למצוא אותי בפורומים השונים שאני מנהלת{קישור החתימה שלי}.
לצפיה ב-' סגירת הפורום'
סגירת הפורום
11/05/2009 | 10:41
279
נוכח רמת הפעילות הנמוכה הוחלט לסגור את הפורום בשלב הזה. אנו מודים לק ר נ ו ש י על ניהולה המסור ומאחלים לה הצלחה רבה בהמשך, בתפוז ובכלל.

נמליץ לכם הגולשים לעבור לפורום הורים וילדים מבשלים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

המשך גלישה נעימה ב אנשים

לצפיה ב-'עזרה שינוע כדורי בצק'
עזרה שינוע כדורי בצק
07/05/2009 | 17:48
4
112
אני צריכה להביא 50 כדורי בצק ללג בעומר
איךעושים את זה בצורה שהם יהיו מופרדים?
לצפיה ב-'אני מניח שמדובר על פיתות לטאבון'
אני מניח שמדובר על פיתות לטאבון
08/05/2009 | 00:57
3
51
הכי קל זה להכין את כדורי הבצק ולצפות אותם בקמח.
ככה לא יהיה להם סיכוי להדבק.
גם אם חלילה זה קרה, ניתן להפריד אותם בעדינות.
הכיני כמה מגשים חד פעמיים ושימי את כדורי הבצק הקמחיים בתוכם.
כדאי לקרר את הכדורים לפני שאת מוציאה אותם למדורה.
בהצלחה.
לצפיה ב-'אם אשים בתוך סיר גדול מקומחים'
אם אשים בתוך סיר גדול מקומחים
08/05/2009 | 06:59
2
43
בשכבות עם הפרדה בין שכבה לשכבה של מגבת אן נילון נצמד זה גם יעבוד?
לצפיה ב-'רצוי בשכבה אחת'
רצוי בשכבה אחת
08/05/2009 | 09:45
35
זה לא כזה סיפור.
קחי כמה תבניות חד פעמיות כפי שכבר ציינתי.
חבל לערום את הבצק.
לצפיה ב-'אין בעיה להכניס אותם לסיר'
אין בעיה להכניס אותם לסיר
08/05/2009 | 12:59
38
מקומחים ולהפריד עם ניילון נצמד
אבל שימי לב שיהיו רק 2 קומות של הבצק ולא יותר מזה.
אחר כך הבצק ניהיה כבד אחד על השני
וזה יגרות לבצק שלמטה לאבד את הצורה שלו.
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבוע נפלא לכולם'
בוקר טוב ושבוע נפלא לכולם
03/05/2009 | 07:25
57
לצפיה ב-'הזמנה אישית לתחרות מלכי המנגל '
הזמנה אישית לתחרות מלכי המנגל
30/04/2009 | 15:02
1
55
שלום,

אני מיטל, ראש צוות הפורומים ואחראית על הפורומים בנושא אוכל ומשקאות באתר תפוז אנשים.

רציתי להזמין אתכם להשתתף בתחרות מלכי המנגל הנערכת בימים אלו בפורום קרניבורים.
במסגרת התחרות הגולשים מוזמנים לעלות תמונה שלהם בחברת המנגל והבשרים.

בואו. אולי תוכתרו כמלך ומלכת המנגל ואף תזכו תזכו במוצרי בשר שווים ביותר מתנת זוגלובק.

אני מצרפת את הקישור...
המלצה ממני אליכם... אל תיכנסו אליו עם בטן ריקה.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

המון הצלחה
מיטל
לצפיה ב-'מיטלוש תודה על ההזמנה '
מיטלוש תודה על ההזמנה
01/05/2009 | 19:21
14
לצפיה ב-'חג עצמאות שמח לכולם'
חג עצמאות שמח לכולם
28/04/2009 | 20:16
73
לצפיה ב-'שתפו מתכונים להכנה עם הילדים לשבועות'
שתפו מתכונים להכנה עם הילדים לשבועות
25/04/2009 | 09:59
168
פנקייקס, מאפינס מתוק או מלוח, עוגות, עוגיות ועוד.
כמובן עדיפות למתכונים על טהרת הגבינות.
לצפיה ב-'לזכרם של שישה מיליון יהודים'
לזכרם של שישה מיליון יהודים
20/04/2009 | 18:34
49
שנרצחו בשואה.
יהי זכרם ברוך
לצפיה ב-'היתה כאן פעם פשטידת'
היתה כאן פעם פשטידת
17/04/2009 | 16:37
2
125
בצל מעולה , לצערי איבדתי את המרשם. ואני לא יודעת איך עושים חיפוש  בפורום - אני אשמח לעזרה
לצפיה ב-'הנה המתכון'
הנה המתכון
18/04/2009 | 22:59
1
79
לצפיה ב-'והלינק כמובן'
והלינק כמובן
18/04/2009 | 23:00
81
לצפיה ב-'שלום מחפש המלצות לתנור משולב רוחב 90 המליצו '
שלום מחפש המלצות לתנור משולב רוחב 90 המליצו
14/04/2009 | 17:34
103
לנו SMEG האם מישהו מכיר?
לצפיה ב-' פורומים חדשים בתפוז אנשים '
פורומים חדשים בתפוז אנשים
07/04/2009 | 16:07
25

לא יכולים להעביר יום בלי "Enjoy the Silence"? חייבים לשמוע את "Shake The Disease" עם הקפה של הבוקר? חושבים ש"חגיגה שחורה" היא דבר משמח? הצטרפו עוד היום לפורום דפש מוד שנפתח מחדש רגע לפני שהם נוחתים להופיע בישראל
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?F...

רוצה לדעת אם את ובן הזוג מתאימים? לא מבין למה היא עושה לך פרצופים חמוצים? בואו לפורום זיווג משמיים – זוגיות רוחנית ושמעו מה אומרים הנומרולוגיה, האסטרולוגיה והקלפים על הזוגיות שלכם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

דרושים:

מכורים למדורי הרכילות? לא יכולים להעביר יום אחד ללא תמונת פפרצ'י או סקופ על הסלבס הכי שווים בישראל? פורום פפראצי, בידור ומדיה מחפש מנהל/ת:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

החבר בצבא? רוצות לקטר ולחלוק עם בנות אחרות במצב דומה את החוויה? פורום חברות של חיילים מחפש מנהלת:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?F...
לצפיה ב-'‫שאלה על ניקיון של תנור פירוליטי'
‫שאלה על ניקיון של תנור פירוליטי
07/04/2009 | 10:48
58
שלום,

האם ניקוי לפסח של תנור פירוליטי הוא אכן קל יותר מתנור רגיל? אני מתלבט אם לקנות וסוגיית הניקיון לפסח הינה בראש הקריטריונים: האם רק מפעילים אותו על טמפרטורה גבוהה ומעבירים מטלית לחה וזהו?
לצפיה ב-'עוגת מצות מצוינת בעשר דקות'
עוגת מצות מצוינת בעשר דקות
06/04/2009 | 18:18
4
123
שלום לכולם,

הונחתה עליי עוגת מצות כמעט בלי התראה מראש (כמה כיף כשהילדים מתנדבים בשבילך), והייתי אובדת עצות. החלטתי ללכת על האופציה המהירה (לא שהייתה ברירה), וזה היה הכל: הכנתי גנאש חממתי שמנת מתוקה עד סף רתיחה, ושפכתי אותה בבת-אחת על קוביות שוקולד). הנחתי מצה, עליה קרם גנאש, וחוזר חלילה 3-4 פעמים. לגודל של שתי מצות השתמשתי ב- 2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל) ו- 500 ג' שוקולד (ערבבתי מריר וחלב). חוץ משפיכת השמנת החמה על השוקולד, הילדים יכולים לעשות הכל (חוץ מאשר במקרה שלי, בו נמאס לילדים אחרי ששברו את השוקולד לקוביות... )

חג שמח!
אדוה
לצפיה ב-'יופי של מתכון'
יופי של מתכון
15/04/2009 | 16:21
3
32
ככלל, ילדים יכולים לעשות הרבה מתכונים קלים.
תנו להם לקצוץ סלט (בסכין פלסטיק אם הם קטנים כמובן), לשקול מידות למתכוני עוגות, תנו להם אפילו לתכנן ארוחה אחת בשבוע כדי שירגישו מעורבים בחגיגה המשפחתית.
פעולה כזו גם תעזור להם לאכול מאכלים או חומרי גלם שטרם התנסו בהם.
עוד טיפ קטן. למדו אותם גם להדיח את הכלים בסיום הארוחה.
אם הם שקדו על הכנת ארוחה או לפחות עזרו לכם בהכנתה, אין שום סיבה בעולם שלא יעזרו בהדחת הכלים.
ועוד לא אמרתי מילה על עזרתם בסידור השולחן.
לצפיה ב-'זו כמובן חרב פיפיות, העזרה בהדחת כלים '
זו כמובן חרב פיפיות, העזרה בהדחת כלים
15/04/2009 | 20:36
2
24
לצפיה ב-'לא הייתי מכריח אותם להדיח'
לא הייתי מכריח אותם להדיח
15/04/2009 | 20:51
1
21
אבל כן הייתי רותם את הקטנטנים לסייע בהדחתם פעם בשבוע.
אגב, זו יכולה להיות אותה הפעם בה הם עוזרים בהכנת הארוחה השבועית.
אף פעם לא מאוחר מדי להתחיל בכך.
לצפיה ב-'אני מסכימה איתך. התכוונתי פשוט לכך ש...'
אני מסכימה איתך. התכוונתי פשוט לכך ש...
15/04/2009 | 20:59
28
כשהילדים מדיחים כלים, לא כולם שורדים (ואני מתכוונת לכלים)...
אבל אני מסכימה איתך שזה סיכון שצריך לקחת מפעם לפעם, כפי שצריך לאפשר להם "לסדר" דברים ו"לקפל" כביסה, ולהקצות לזה קצת זמן נוסף מדי פעם...
לצפיה ב-'שאלה מהותית!!'
שאלה מהותית!!
04/04/2009 | 19:19
51
אין לי מושג באיזה פורום לפרסם את השאלה - אבל נראה לי שהפורום הנוכחי הוא הכי מתאים שמצאתי עד כה...
אחיינית שלי בזמן חופשה משפחתית שאלה פתאום מה משמעות השם ג'חנון ואמרתי לה שאבדוק לה את העניין בגוגל כשנחזור הביתה - והנה היום אני נובר לי בנבכי האינטרנט ולא מצאתי בשום מקום אזכור על שמו של הג'חנון אז אני מפנה את השאלה אליכם :


מה משמעות השם ג'חנון?!?!?


מבין העונים נכונה יוגרל ג'חנון עם ביצה (לא באמת.. אבל אתם מוזמנים)

לצפיה ב-'מחפשים מתנה מקסימה לילד/ילדה בכל גיל ?'
מחפשים מתנה מקסימה לילד/ילדה בכל גיל ?
02/04/2009 | 09:13
123
הספר פיל או ג'ירפה ?

גם חידה,גם ציור,גם תצלום, גם מידע וגם משימת הפתעה... והכל בספר אחד מתוק במיוחד ! ראו קובץ מצורף.
לצפיה ב-'הייי עזרה בבקשה.......'
הייי עזרה בבקשה.......
30/03/2009 | 22:56
4
129
הייי לכולם.. אני קצת חדשה בפורום... האמת שאני פונה אליכם כי אני ומשפחתי נוסעים בפסח לכינרת.... סוף סוף מנוחה

חברים רחוקים, המליצו לנו לבוא לבקר במקום של שוקולד שניקרא גליתא בדגניה,
מישהו כבר ביקר?? או שמע על המקום??
אני יותר מאשמח לתשובה!ממש לא בא לי להוציא כסף מיותר....

תודה! ענבל
לצפיה ב-'מומלץ בטירוף'
מומלץ בטירוף
01/04/2009 | 08:37
2
58
וכל מילה נוספת מיותרת.
לצפיה ב-'חחח.....'
חחח.....
01/04/2009 | 18:01
1
44
תודה!!
אבל אשמח לפירוט ....
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
01/04/2009 | 21:41
49
לא אוכל להוסיף הרבה יותר ממה שכבר מפורט כאן.
בכייף.
לצפיה ב-'ספרי לנו, נסעת?'
ספרי לנו, נסעת?
16/04/2009 | 11:06
30
איך היה?שווה לנסוע עם ילדים?
לצפיה ב-'צריכה עזרה קצת אחרת'
צריכה עזרה קצת אחרת
01/04/2009 | 21:00
23
אני עושה עבודה מחקרית (כחלק מסיום התואר הראשון שלי), בקרב אנשים שעובדים במקומות עבודה "גבריים" או "נשיים" כלומר, גברים שעובדים במקום עבודה שמזוהה עם בנות המין הנשי (למשל מורים, אחים, מטפלים וכו') ונשים שעובדות במקום עבודה שמזוהה עם בני המין הגברי (למשל טכנאיות, מאבטחות, מחשבים וכו').

השאלון אנונימי וניתן להעלות אותו לפורום חזרה כתגובה להודעה הזו, או לשלוח למייל: maya293@013.net.il


תודה!!
לצפיה ב-'ביעור חמץ לרגל העברת דירה-כלי טאפרוואר מוזלים'
ביעור חמץ לרגל העברת דירה-כלי טאפרוואר מוזלים
31/03/2009 | 14:14
25
פרטים במסרים
לצפיה ב-'רגע ליפני החג גומרים את החמץ'
רגע ליפני החג גומרים את החמץ
30/03/2009 | 15:31
7
11
סדנא ווירטואליות ללחמניות שוקולד
לצפיה ב-'סדנא להכנת לחמניות שוקולד'
סדנא להכנת לחמניות שוקולד
30/03/2009 | 15:32
22
את המרשם לקחתי מתוך הספר השף הקטן של ארז קומרובסקי
אגב ספר מומלץ

רשימת חומרים:
5 כוסות קמח לבן {אני שמתי יותר כמה שנכנס}
5 כפות סוכר לבן
כף וחצי סוכר חום
100 גר' חמאה {אני שמתי מחמאה}
1 כוס שוקולד צ'יפס
2 כפות קקאו
1 ביצה
2 כוסות מים
30 גר' שמרים טריים {אני שמתי שמרים יבשים}
1 כפית מלח

לצפיה ב-'שלב ראשון'
שלב ראשון
30/03/2009 | 15:34
21
שמים בקערה גדולה את הקמח
לצפיה ב-'אחר כך מכניסים את הסוכר'
אחר כך מכניסים את הסוכר
30/03/2009 | 15:42
21
לצפיה ב-'ומכניסים את הסוכר החום'
ומכניסים את הסוכר החום
30/03/2009 | 15:44
16
לצפיה ב-'אחר כך מכניסים לקערה את'
אחר כך מכניסים לקערה את
30/03/2009 | 15:48
16
המחמאה הרכה והשוקולד צ'יפס
לצפיה ב-'מכניסים את אבקת הקקאו'
מכניסים את אבקת הקקאו
30/03/2009 | 15:51
14
לצפיה ב-'תפוז לא נותן לי להמשיך .אני אמשיך מאוחר יותר'
תפוז לא נותן לי להמשיך .אני אמשיך מאוחר יותר
30/03/2009 | 15:57
14
לצפיה ב-'בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון'
בורקס מבצק עלים במילוי בשר טחון
27/03/2009 | 15:05
3
48
הכנתי בורקס מבצק עלים
במילוי בשר טחון ופטריות
מה אומר לכם יצע מעולה
אצלי מאד מאד אוהבים את הבורקס הזה
והוא בקושי נשאר יום אחד
ממולץ בחום לנסות

מצרכים:
חבילת בצק עלים שהופשרה כל הלילה במקרר
חצי ק` בשר טחון
בצל קצוץ
6 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור
פלפל אדום
מרק עוף
ואני מוסיפה לתערובת פטריות קצוצות מקופסת שימורים

אופן ההכנה:
שמים שמן במחבת ומכניסים את הבצל הקצוץ
ואת השום הקצוץ ומזהיבים.
אחר כך מכניסים את הבשר הטחון
ומפוררים אותו וממשיכים בטיגון תוך כדי עירבוב
מתמיד של הבשר עם הבצל והשום
אחרי שהכל מבושל טוב טוב מתחילים עם התיבול
טועמים ורואים עם צריך להוסיף עוד משהו.
אני אוהבת בשלב הזה להוסיף חופן פיטריות קצוצות מקופסת שימורים
מוסף מאד לטעם .
ממשיכים לערבב עוד קצת וסוגרים את אש
בנתיים פותחים את בצק העלים
ומרדדים אותו על משטח מקומח {רצוי על השיש}
אני חותכת את הבצק ל 2
ועושה 2 רולדות של הבורקס
אחרי שרחדדנו את החצי הראשון לוקחים חצי מהמלית של הבשר
ושמים לאורך הבצק
בצורה כזאת
לצפיה ב-'לאחר מכן מגלגלים את הבצק'
לאחר מכן מגלגלים את הבצק
27/03/2009 | 15:07
28
ומהדקים משני צידיי הבצק
ומורחים ביצה מעל {אפשר להוסיף שומשום מעל}
לצפיה ב-'וככה עושים גם לרולדה'
וככה עושים גם לרולדה
27/03/2009 | 15:09
34

השניה בדיוק אותו דבר
מכניסים לתנור על חום 180 מעלות
ומחכים שהבורקס יזהיבו.

כך נראה הבורקס מבפנים


לצפיה ב-'מתכון פשוט ונפלא וקסום'
מתכון פשוט ונפלא וקסום
15/04/2009 | 16:29
15
יש עוד המון אופציות למילוי בצק עלים בשיטה הזו.
אצלי בבית גדלו על מילוי של פירה מתובל בתוספת פטריות.
וכשהכל היה מוכן שפכנו על המנה רוטב פטריות חם...
זה נשמע כמו מנה משנות השמונים אבל עדין טעימה מאד.
כמובן שגם פה הילדים יכולים לעזור בלשטח מעט את בצק העלים (גם בידים נקיות), מעיכת תפוחי האדמה, סידור המסה על הבצק וגילגולו לרולדה.
בתאבון.
לצפיה ב-'בקשת עזרה מהפורום השכן (צליאק) בנושא לחם'
בקשת עזרה מהפורום השכן (צליאק) בנושא לחם
27/03/2009 | 01:32
3
15
שלום לכולם,
ב 9.2.2009 הקמתי עצומה באינטרנט שקוראת למדינת ישראל לסבסד את הלחם לחולי צליאק.
לחם עולה כ 20 ש"ח ואינו מסובסד. צליאק= אי סבילות לגלוטן (חלבון שנמצא בשעורה בחיטה ובדגנים)
היעד של העצומה 100,000 חתימות וכרגע עומדת על 83,000
אשמח אם תקדישו דקה מזמנכם לחתום על העצומה.

http://www.atzuma.co.il/petition/carmit34/1/1000/

תודה מראש

כרמית יעקב
יוזמת העצומה.



לצפיה ב-'חתמיתי , חשוב מאד!!!'
חתמיתי , חשוב מאד!!!
27/03/2009 | 08:32
2
14
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
27/03/2009 | 10:13
4
תפיצו במייל את הלינק..פוש אחרון כדי להגיע ליעד וחולי צליאק יוכלו גם לאכול לחם במחירים סבירים.


תודה מראש

כרמית יעקב
לצפיה ב-' גמני'
גמני
15/04/2009 | 14:44
10

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ