הטרנזגלוטמינז- כי זו התוצאה שצריך.
בכל מקרה לפנות לרופא משפחה כי הוא הקו הראשון באיבחון צליאק. במדיה ויש תוצאות חריגות, הוא אמור לשלוח להמשך בירור אצל רופא גסטרו.
כמה דברים חשובים- בבירור למחלת צליאק חייבים (!) להמשיך לאכול גלוטן ! אחרת עשויה להתקבל תוצאה שלילית שגויה. אז לא להפסיק.
 
לגבי רפואה אלטרנטיבית וצליאק- צליאק זוהי מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו, בגלצ חוסר אנזים מסוים, והדבר מתבטא בדלקת במעיים. הפתרון הוא אף ורק דיאטה נטולת גלוטן ב 100%, לא תרופות, לא דיקור, לא רפואה סינית, לא שום דבר אחר.
 
רגישות למאכלים אחרים: חלב, סויה ואולי עוד דברים, לא חייבים להיות קשורים בהכרח, אבל לעיתים, חולי צליאק סובלים גם מהם, במיוחד בשלב הראשוני אחרי איבחון ( לפני שהמעי מחלים ) , ואחרי תקופה של דיאטה ללא גלוטן הם יכוליים לחזור ולאכול את הדברים האילו. לפעמים יש פשוט עוד רגישות ( לא חסר חולי צליאק שרגישים לעוד דברים) אבל חשוב לציין שיש הבדל גדול בין " מחלה", ל" אלרגיה" לרגישות"
מחלה- זה לא משהו שניתן להפטר ממנו ( מחלה אוטאימונית זא ) אבל ניתן לטפל ( אם בדיאטה כמו בצליאק , או במחלות אחרות עי תרופות ) חוסר המנעות ( אכילת גלוטן במקרה של צליאק ) ישמיך לגרום לדלת במעי, מה שיביא לדברים אחרים לא טובים, בינהם הסיכוי לחלות בעוד מחלות אוטואימונות ואף סיכויים גולים יותר לסרטן.
 
אלרגיה זה כבר סיפור אחר לגמרי, ויש כל מיני אלרגיות, וטיפולים שונים מעבר להמנעות.
 
רגישות למזון כלשהוא ( חלב, גלוטן, סויה ועוד ) היא גורם לאי נעימות ( נפיחות בבטן, גזים, בעיות עור ואולי עוד דברים ) אבל, וזה החלק הכי חשוב- לא נגרם נזק לגוף מלבד אי הנעימות. זא, שאם משהו רגיש לסויה אוכל משהו עם סויה, הוא אולי לא מרגיש לא טוב ( שזה לא נעם ) אבל זה לא יגרור אחריו בעיות רפואיות.
 
בקיצור- חשוב לעשות איבחון מדויק עי רופא משפחה ( רפואה קונבנציונאלית ) ובמידה וזה צליאק- להמנע . אם זה רק רגישות ( וזה אפשר אולי לקבוע אחרי שעושים את כל הבדיקות והכל יוצא בסדר, לנסות להמנע ולראות שזו באמת הבעיה, אז אפשר להעזר ברפואה האלטרנטיבית ( לא ברור לי בשביל מה בדיוק ) אבל כל אחד ישעה מה שטוב לו.
 
בהצלחה