לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך >>

לצפיה ב-'וופלים ללא גלוטן - אפיפיות - של עלית - ללא גלוטן - כל השנה !'
וופלים ללא גלוטן - אפיפיות - של עלית - ללא גלוטן - כל השנה !
01/03/2017 | 23:26
67
הכרזה של שטראוס עלית בפייסבוק שלהם 
 
 
ביקשתם? קיבלתם! 
אנחנו יודעים שחיכיתם לזה ולכן, אנחנו שמחים לבשר לכם שהאפיפיות הטעימות של עלית חוזרות למדפים והפעם – לתמיד! כל זה, בזכות קו הייצור החדש ללא גלוטן שפתחנו, במיוחד בשבילכם. אז... נתראה על המדפים
לצפיה ב-'יפאורה-תבורי Fruit Water פרוט ווטר - ללא גלוטן '
יפאורה-תבורי Fruit Water פרוט ווטר - ללא גלוטן
01/03/2017 | 15:37
64
משיחה שערכתי עם שירות הצרכנים של יפאורה תבורי 
המים בטעמים - הם ללא גלוטן, לידיעת כל מי שצמא 
ורגיש לגלוטן,,,
 
האמת היא שאם מישהו כאן מטפל בנושא של סמל אחיד 
למוצר ללא גלוטן - אז רצוי שגם על שתיה ולא רק על 
מזון זה יופיע ! כמה פעמים נתקלתם במצב שאתם ממש
צמאים בשמחה משפחתית או בדרך ולא ידעתם איזה שתיה 
היא בלי גלוטן,,,,
 
והמלצה אישית: הטעם שאני אוהב זה מים בטעמים בטעם אננס
הטעמים האחרים פחות טעימים 
 
 
 
לצפיה ב-'בדיקת דם לאבחון צליאק - לאכול גלוטן לפני??'
בדיקת דם לאבחון צליאק - לאכול גלוטן לפני??
26/02/2017 | 16:16
7
86
היי חברים,
סובלת כבר מספר חודשים מנפיחות וכאבים בבטן, במקביל לבדיקות נוספות, רופאת המשפחה נתנה לי גם הפניה לבדיקת דם לצליאק.
ללא קשר לכך, בחודש האחרון התחלתי דיאטה, בה אני נמנעת מסוכר וגלוטן כמעט לחלוטין...
השאלה שלי - כמה זמן עליי לאכול גלוטן לפני הבדיקה, כדי שהתוצאות יהיו אמינות? האם במשך שבוע-שבועיים נניח, זה בסדר?
והאם 2 פרוסות לחם שיפון ביום (וזהו!) זה מספיק?? כי אני גם ככה משתדלת לאכול בריא ולא נוגעת בממתקים, עוגיות, חטיפים ודברים כאלה.
 
במידה וידוע לכם, אשמח לתגובתכם,
תודה רבה! :)
לצפיה ב-'אין על זה תשובה מדעית, כי זה לא משהו'
אין על זה תשובה מדעית, כי זה לא משהו
26/02/2017 | 21:25
5
57
שניתן לבדוק. אבל מנסיון שלי , זה לא מספיק, לא מבחינת כמות הגלוטן ולא מבחינת הזמן. לי בזמנו אמרו " להעמיס" גלוטן קרוב ל 6 חודשים! קראתי כאו שלאנשים אמרו חודש, חודשיים. ובכל מקרה בלחם שיפון לדעתי אין מספיק גלוטן.
אן כבר עושים בירור רפואי אז שווה לעשות כמו שצריך ולא שתתקבל תוצאה שגויה. חבל.
לצפיה ב-'זו גם דעתי (אבל יש לציין שאני לא רופאה(:)'
זו גם דעתי (אבל יש לציין שאני לא רופאה(:)
27/02/2017 | 06:11
17
לצפיה ב-'תודה לשניכם על התגובה! :) ושאלה נוספת - '
תודה לשניכם על התגובה! :) ושאלה נוספת -
01/03/2017 | 12:20
3
33
בפורום אחר ענה לי מישהו מומחה שטרם הבדיקה, צריך לאכול במשך חודש לפחות 3 גרם גלוטן ביום.
איך אני מחשבת כמה גרם גלוטן אני אוכלת? חחח
איך אני יודעת כמה גרם גלוטן יש בפרוסת לחם, או בכל מוצר אחר?
על האריזות שראיתי כתוב רק אם מכיל גלוטן או לא, ואין כמות.
מישהו יודע??

תודה!!!
 
לצפיה ב-'לא שמעתי על זה בחיים.'
לא שמעתי על זה בחיים.
02/03/2017 | 15:50
20
וכמו שכתבתי, לא תמצאי תשובה " נכונה" לכמה גלוטן לצרוך כי זה לא משהו מדיד וגם אי אםשר לבדטק. פשוט תאכלי מוצרים ען גלוטן: לחם, פסטה, מאפים. לא צריך להתחזר אבל אם תאכלי פרוסה או 2 כל יום, פעם פעמיים בשבוע פבטה.. מאפה ( עוגה, וכו ) כמה פעמים בשבוע.. פיצה.. וכו, מניחה שזה יהיה בסדר.
לצפיה ב-'בלחם חיטה אפשר להניח שהחלבון בערכים התזונתיים הוא גלוטן.'
בלחם חיטה אפשר להניח שהחלבון בערכים התזונתיים הוא גלוטן.
03/03/2017 | 11:36
13
על כל מזון מציינים מאחור ערכים תזונתיים ל100 גרם. הפירוט הוא לפי גרמים מתוך 100 אז אם כתוב שבלחם חיטה יש X גרם חלבון אפשר להניח שמדובר בעיקר בגלוטן כי זה חלבון החיטה ולכן החלבון העיקרי הנמצא בלחם החיטה.
 
זה גם אומר שאם יש למשל 8 גרם חלבון ל100 גרם או מספר פרוסות אז אפשר לכוון ל4 גרם חלבון וחצי מהכמות, לא שזה משנה באמת לסימפטומים אם יש כי מי שסימפטומטי מגיב גם לפירורים.
 
בעוגות וכו' זה מסובך יותר כי משתמשים גם בביצים.
 
 
 
 
לצפיה ב-'הנה הסבר (מתוך פתיתים) על נושא ה-20PPM אולי זה יעזור לך'
הנה הסבר (מתוך פתיתים) על נושא ה-20PPM אולי זה יעזור לך
06/03/2017 | 06:37
13
ולמרות שטוב לדעת ואפילו חשוב להבין את הנושא, אני חושבת שזה לא ממש משנה לצורך העמסת גלוטן.
לדעתי מה שאת צריכה לעשות הוא לאכול תזונה הכוללת גלוטן באופן רגיל וכנהוג בתזונה שאינה נטולת גלוטן. כמה פרוסות לחם ביום, עוגיה/עוגה, דגני בוקר גלוטניים וכו'. אני לא בטוחה שהחישוב משמעותי לא כל שכן הדיוק בחישוב.
לצפיה ב-'גם אני לא רופאה, אבל לפי מה שידוע לי'
גם אני לא רופאה, אבל לפי מה שידוע לי
02/03/2017 | 11:44
26
צריך כמות של לפחות פרוסה- שתיים ביום (של לחם משופע בגלוטן. לא שיפון) במשך חודש-חודשיים.
לצפיה ב-'המלצה לתזונאי/ת מומחים בצליאק'
המלצה לתזונאי/ת מומחים בצליאק
01/03/2017 | 10:59
5
32
שלום,
 
אשמח לקבל המלצה למישהו/י מומחים מאזור צפון תל אביב, אם יש.
 
אני זקוק למעט עזרה מאחר והחיים לא קשים דיים גם ככה, אז בנוסף לצליאק אני גם טבעוני. 
 
תודה,
 
רון
לצפיה ב-'מצטערת רון, זה לא איזור המחיה שלי כך שלא יכולה לעזור(:'
מצטערת רון, זה לא איזור המחיה שלי כך שלא יכולה לעזור(:
03/03/2017 | 06:40
4
9
לצפיה ב-'איפה האיזור שלך?'
איפה האיזור שלך?
03/03/2017 | 07:00
3
8
לצפיה ב-'אשקלון'
אשקלון
06/03/2017 | 06:46
2
5
 
 
לצפיה ב-'אכן רחוק '
אכן רחוק
06/03/2017 | 07:20
1
1
לצפיה ב-''
11/03/2017 | 08:25
1
לצפיה ב-'Ynet: המלצת משרד הבריאות לסבסד מזון לל"ג לצליאקים'
Ynet: המלצת משרד הבריאות לסבסד מזון לל"ג לצליאקים
26/02/2017 | 21:26
5
46
http://m.ynet.co.il/Articles/4927674    

יש תגובות בורות ואיומות, והתנגדות משרד האוצר להמלצות משרד הבריאות נשמעת בלתי מיודעת אף היא.

שימו לב לעובדה מעניינת בהשוואה להפרשי המחירים במדינות אחרות- בבריטניה שני מוצרי בסיס שנבדקו היו בהפרש של 11% בלבד. הסיבה לכך היא שרשתות הסופר הגדולות בבריטניה מייצרות מוצרי רשת ללא גלוטן והן יודעות איך לייצר באיכות ובזול. כמובן שישנם מוצרים יקרים והבדלי היצע בין הרשתות השונות (אני תמיד עושה סיבוב בין 3 רשתות עיקריות למוצרים שונים). באנגליה יש סיבסוד מצומצם מאד למוצרי לל"ג לחולי צליאק עם הכנסה נמוכה בלבד, לא לכלל הצליאקים. המגוון הרחב נשען שאני מצלם לפורום מדי פעם נשען הן על חולי צליאק, הן על רגישים לגלוטן והן על אנשי הטרנד.

בארץ נראה שהכנסת המוצרים לפיקוח ועידודם (כולל עידוד יבוא וחיסול ה"עלולים להכיל" ע"י איסור על זיהום משני בפסי ייצור של מוצרים שאין במרכיביהם הרשמיים גלוטן) תעזור להוזלת המחירים בדומה למצב במערב אירופה במקום מערכת קיצבאות שתסבסד את המחירים הגבוהים ותמנע ייצור יעיל וזול.  
לצפיה ב-'קראתי את הכתבה אתמול והאמת היא שמנסיון העבר'
קראתי את הכתבה אתמול והאמת היא שמנסיון העבר
27/02/2017 | 06:17
4
61
עד שזה לא חתום, סגור ומתחיל לפעול, אני נשארת בסקפטיותי.
חווינו לא מעט ציוני דרך מהסוג המעודד וה"הנה אנחנו כבר שם" שנדחו/בוטלו בגלל סיבות כלשהן.
 
לצפיה ב-'אני חושב שחזית מאוחדת למלחמה בזיהום משני תשיג יותר תוצאות.'
אני חושב שחזית מאוחדת למלחמה בזיהום משני תשיג יותר תוצאות.
27/02/2017 | 13:32
3
44
איחוד בין אגודות האלרגיה השונות ודרישה לסטנדרט אחיד בו מרכיבי המוצר יהיו אלו שברשימת הרכיבים בלבד ללא זיהום משני תהפוך את החיים לקלים יותר תוך הפיכת כמה שיותר מוצרים סטנדרטיים לברי צריכה עבור כולנו.
 
אני עד לתהליך כזה במספר סופרים בספרד. בסופר מסויים (Mercadona) זה הגיע לרמת נפוצות כזו שאם יש מסטיק או שוקולד בקופות שאמור לפתות את כולם אני לא צריך לקרוא מרכיבים כי היצרנים טרחו לשים סמל Sin Gluten על קידמת המוצר.
 
הנגשת מוצרים רגילים ע"י סטנדרטים גבוהים יותר מאפשרת מגוון רחב יותר. כמו כן היא גורמת ליצרנים לחשוב אם להשתמש במרכיב אלרגני או מרכיב שאינו אלרגני - למשל עיבוי עם קמח תירס או אורז במקום קמח חיטה כשלא מדובר במרכיב עיקרי שחיוני למוצר. כנ"ל אגוזים, ושאר המרכיבים האלרגנים.
 
כאשר המרכיב האלרגני הוא חלק חיוני מהמוצר (לחם חיטה, חלב, ביצה) אני מקבל שהוא תמיד יהיה במוצר.
 
 
לצפיה ב-'בקרוב "כרטיס אשראי" 240 ש"ח לרכישת מוצרים ללא גלוטן '
בקרוב "כרטיס אשראי" 240 ש"ח לרכישת מוצרים ללא גלוטן
28/02/2017 | 01:22
2
47
בכל חודש - יוזמה של המדינה 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'שימי לב שהכתבה מופיעה כבר בהודעה הראשונה בשרשור זה'
שימי לב שהכתבה מופיעה כבר בהודעה הראשונה בשרשור זה
28/02/2017 | 06:09
12
לצפיה ב-'ממש לא בקרוב.... אילו אולי המלצות, אבל בנתיים אף אחד לא'
ממש לא בקרוב.... אילו אולי המלצות, אבל בנתיים אף אחד לא
28/02/2017 | 12:26
28
מקבל את ההמלצות, ככה שאין על מה לשמוח בנתיים.
לצפיה ב-'מוזס בתפריט ללא גלוטן - אבל ! מה עם הלחמניה ?'
מוזס בתפריט ללא גלוטן - אבל ! מה עם הלחמניה ?
28/02/2017 | 01:21
3
59
התפריט שלהם כולל גם מנות ללא גלוטן 
למרות שרשום "מוגש בלחמניה" 
מישהו יכול לבדוק אם יש גם אופציה ללחמניות ללא גלוטן ?
 
מיזורי בורגר
קציצת עדשים שחורות, פטריות, תרד ובצל, עטוף בשומשום. מוגש בלחמניית בריאות עם מיונז רוקט (טבעוני), בצל סגול וסלט קלוסלאו ללא מיונז. 
100% טבעוני וללא גלוטן 
לצפיה ב-'אפשר פשוט להתקשר לפני שאתה הולך לשם. מהאתר שלהם משתמע'
אפשר פשוט להתקשר לפני שאתה הולך לשם. מהאתר שלהם משתמע
28/02/2017 | 06:22
37
שזאת לחמניה ללא גלוטן-אבל מצד שני זה רק 'משתמע' והניסוח לא חד משמעי כך שכדאי לודא
לצפיה ב-'יש במוזס לחמניות ללא גלוטן '
יש במוזס לחמניות ללא גלוטן
28/02/2017 | 09:50
35
הן אפילו טעימות.
לצפיה ב-'כן. במוזס יש לחמניות נטולות גלוטן (וגם ברשת בלאק)'
כן. במוזס יש לחמניות נטולות גלוטן (וגם ברשת בלאק)
28/02/2017 | 11:29
18
לצפיה ב-'אפרופו Schär - בסיס לפיצה מומלץ'
אפרופו Schär - בסיס לפיצה מומלץ
26/02/2017 | 16:17
55
ממש זול באירופה, בארץ לא ראינו בשום מקום.
זו אריזת ואקום, 2 בסיסים בחבילה, אחסון בארון, לא במקפיא.
פותחים הניילון, מעמיסים כל מה שרוצים על הבסיס, שולחים לתנור ופחות מרבע שעה יש פיצה קראנצ'ית טעימה. קל והכי פשוט
לצפיה ב-'מזון נ"ג באיטליה'
מזון נ"ג באיטליה
25/02/2017 | 22:30
3
37
שלום,
חברה שלי נוסעת עם משפחתה לאיטליה (אזור ונציה ופירנצה). היא תשמח להמלצות לגבי מזון נטול גלוטן (מה המגוון בסופר ובמסעדות). תודה מראש!
 
לצפיה ב-'Schär היא חברה מצפון מזרח איטליה. יש שם הכל ! '
Schär היא חברה מצפון מזרח איטליה. יש שם הכל !
26/02/2017 | 02:25
2
39
במקביל ל Schär יש מותגים אחרים כמו Proceli (או משהו שנשמע כך) ומותגי רשת. בגדול צריך ללמוד כמה מילות מפתח באיטלקית כדי לקרוא תוויות במוצרים רגילים (המילים לחיטה, שעורה, שיפון מאלט וקמח, וכמובן Sono Celiaco/a שזה "אני צליאקי/ת".
 
בכל מסעדה חובה לדעת אם יש גלוטן (ע"ע דירקטיבת האלרגנים האירופאית) אבל צריך לשאול ואז מקבלים תשובה, זה לא תמיד מצויין בתפריט. במסעדות רבות יש פסטה ללא גלוטן, ריזוטו, פיצה ללא גלוטן וכו' והמודעות לזיהום משני גבוהה בגלל הדירקטיבה.
 
לגבי גלידריות צריך לשאול כי יש מלא טעמים ובכמה מהם יש עוגות.
 
מניסיוני אפשר לאכול באיטליה מאכלים שונים במסעדה אחרת כל ערב, הייתי פעמיים מאז הגילוי.
 
באשר לארוחת הבוקר של המלון: נראה שזו מדיניות ארצית להחזיק במוצרים ללא גלוטן ללא תשלום נוסף. בקומו המלון ממש התעקש לתת לי לחמניות לל"ג טריות שחוממו בתנור גם אם לא ביקשתי פשוט כי שאלתי ביום הראשון. ברומא ארוחת הבוקר הרגילה היתה בתשלום נוסף אך הם לא ביקשו יורו סנט אחד על הסבה לארוחה ללא גלוטן. כמובן שזה כלול בסיכון של אכילה בבופה אבל נהוג שיש אריזות אישיות לחמאה, ריבה , וכו'.  
לצפיה ב-'תודה רבה על התשובה המפורטת!'
תודה רבה על התשובה המפורטת!
26/02/2017 | 22:06
1
7
לצפיה ב-'שכחתי: Senza Glutine סנצה גלוטינה למרות שכתוב גם Gluten Free'
שכחתי: Senza Glutine סנצה גלוטינה למרות שכתוב גם Gluten Free
27/02/2017 | 01:16
8
לצפיה ב-'תזכורת...תזכורת...'
תזכורת...תזכורת...
23/02/2017 | 06:25
2
30
ההרשמה למשלוחי המנות של הפורום תסתיים מחר, יום שישי, בלילה
אז....אם עדיין לא נרשמתם ובא לכם לפנק צליאקי ולהתפנק-זה הזמן להרשם


לצפיה ב-'משלוח המנות המסורתי של פורום צליאק-יוצא לדרך!'
משלוח המנות המסורתי של פורום צליאק-יוצא לדרך!
18/02/2017 | 07:41
88
 
חברי פורום צליאק יקרים
 
בפורום צליאק מקפידים לשמור לא רק על דיאטה נטולת גלוטן אלא גם שומרים באדיקות על מסורת
וכמיטב המסורת, גם השנה חברי הפורום היקרים מוזמנים להשתתף בחגיגת משלוחי מנות ללא גלוטן בין חברי הפורום הבוגרים והצעירים.
משלוחי המנות שלנו, כאן בפורום צליאק ב- מיוחדים וייחודיים. כולם נטולי גלוטן וארוזים בהמון המון אכפתיות ואהבה מצליאקי לצליאקי.
כל מי שמעוניין להשתתף בחגיגה, מתבקש לשלוח פרטים מלאים לתיבת המסר של "טליאמתי" עד יום שישי 24.2.2017 בשעה 12.00 בלילה ויקבל במהלך השבת מסר חוזר בו יפורטו פרטי הצליאקי אליו יש לשלוח משלוח מנות (נטול גלוטן כמובן).
המשלוחים צריכים להגיע ליעדם עד חג פורים ולא אחרי! לכן שימו לב שמרגע קבלת פרטי הצליאקי יוותרו שבועיים להתארגנות ומשלוח!
את משלוחי המנות ניתן לשלוח באמצעות הדואר או למסור באופן אישי.
מניסיון של שנים קודמות, לצערנו מבחינה טכנית אין אפשרות לבקש אופצית המסירה.
הקפידו בבקשה לשלוח את כל הפרטים המופיעים למטה על מנת למנוע סרבול וצורך באיסוף מידע נוסף בעקר כשהזמן מאוד קצר והמלאכה רבה(:.
האחריות מוטלת על כל שולח שתכולת משלוח המנות תהיה נטולת גלוטן. לא עלול להכיל גלוטן, לא עשוי להכיל גלוטן, לא אולי מכיל גלוטן, לא מכיל קצת גלוטן, לא מתאים למי שנמנע אבל לא לצליאקים, לא מתאים רק למי שלא מאד רגיש ולא כל וריאציה אחרת.
תכולה נטולת גלוטן בלבד
אין לפרסם פרטים אישיים בפורום.
 
להלן הפרטים שיש לשלוח:
שם מלא + שם ההורים במידה ומדובר בילד
גיל
בן/בת
כתובת מדויקת ומלאה, כולל מיקוד.
טלפון בבית ונייד (למקרה של צורך בתאום)
ממתקים רצויים ומועדפים או ממתקים לא רצויים במשלוח (רק אם יש)
רגישויות נוספות מלבד צליאק (לקטוז, סויה וכו')
כשרות (מוצרים קנויים בלבד/אפשרות לתוצרת ביתית וכו)
 
כל הצליאקים מוזמנים להצטרף, גם קטנים וגם גדולים. לכולנו מגיע להתפנק ולפנק לקראת חג פורים
אז... בואו נצא לדרך
לצפיה ב-'זהו זה...הזמן אזל'
זהו זה...הזמן אזל
25/02/2017 | 08:48
25
עד הערב תקבלו את פרטי הצליאקי אליו תשלחו משלוח מנות נקי לחלוטין מגלוטן
=
לא לשכוח
על המשלוח להגיע עד פורים
 
לצפיה ב-'כתבה בynet על יצירת סימון לל"ג אחיד בארץ'
כתבה בynet על יצירת סימון לל"ג אחיד בארץ
22/02/2017 | 13:19
29
   http://m.ynet.co.il/Articles/4925590  

כרגע יש כללים שצריך לעמוד בהם כדי לסמן מזון כמזון ללא גלוטן אך אין סמל אחיד, ולפי הכתבה ישנם עד 20 סמלים, חלקם בעברית ולכן לא נגישים לדוברי שפות אחרות ותיירים וחלקם עיצובים ייחודיים לחברות שנראים בכלל כאילו המוצר מכיל גלוטן (שיבולים ללא שלילה).

לצערי מדובר בסמל למוצרים ייעודיים שאינם מכילים ולא בסמל אזהרה כפי שיוצרים עבור שומנים וסוכר למשל. גם בשיטה האירופאית שבה הכל כתוב מאחור זה עדיין מסורבל. לדעתי עדיף שתהיה קופסאת אזהרה על קדמת המוצר כך שיהיה אפשר לשלול אותו מייד מבלי להשקיע זמן בקריאה. בשיטה האירופאית ישנם 14 אלרגנים ומצב של צמחונות. אולי ניתן ליצור רובריקה אחידה של 3x5 ומעליה המילה מכיל וסמלים אחידים או ראשי תיבות אחידים לכל האלרגנים, אולי סימני קריאה ליד סמליהם.

בשיטה כזו  !GL על חזית המוצר תחסוך הרבה זמן בסופר.

 
לצפיה ב-'בקשה לעזרה - מה הסיכוי לצליאק?'
בקשה לעזרה - מה הסיכוי לצליאק?
20/02/2017 | 15:40
1
92
הי
אני אמא מודאגת לילד מתוק כמעט בן 5
הכל התחיל בגלל שפניתי לופא בבקשה לביצוע ספירת דם פשוטה בגלל שלפעמים הוא לא אוכל את הבשר בארוחת צהריים בגן (סתם כי לא טעים לו) ורציתי לוודא שזה לא גרר מחסור בברזל...
מסתבר שהרופא כבר שלח אותו על הדרך לאובראול כללי ובדק גם נוגדנים לצליאק, למרות שלא היו תלונות.
בדיקת הדם הראתה שיצא ttg = 14 ורשום שזה חיובי חלש (למרות שהרופא קרא לזה "גבולי")
מלבד זה הכל נראה תקין לחלוטין:
המלוגלובין 12.9
פריטין 38
B12 658
הילד לא סובל מתת משקל ולא נראו עיכובי גדילה משמעותיים
לא סובל משלשולים/גזים/כאבי בטן
בכלל לא חשבתי בכיוון צליאק ורק כבגלל שהרופא החליט לבדוק כי כבר דוקרים אותו...
בקיצור- אני מרגישה בתור מערבולת רגשות שכלל לא הייתי מוכנה אליה...
מה עושים עכשיו???
תודה רבה לכל העונים :)
לצפיה ב-'היי דנה'
היי דנה
22/02/2017 | 06:49
47
המערבולת מוכרת ואני מניחה שרובנו עברנו אותה כך שאת במקום הנכון(:
קודם כל, לנשום עמוק.
שנית, טוב שהרופא שלח לבדיקות כלליות. כדאי מדי פעם.
השלב הבא, לבדוק לעומק.
קבעי תור לרופא גסטרו והתייעצי אתו. זאת הדרך היחידה לדעת שילדך מקבל את המקסימום שאפשר(:
אם אפשר, צייני כשאת בוחרת רופא שחשוב שיהיה מומחה לצליאק אצל ילדים.
 
אני לא יכולה לומר לך האם יש לו צליאק או אין לו. הפורום אינו פורום מקצועי אלא פורום תמיכה ובנוסף, הבדיקות אינן חד משמעיות לכאן או לכאן. כמו כן, כמו שנראה לי חסרות כמה בדיקות לצליאק שלא העלית או שלא נתנו לכם לעשות יחד עם ה-TTG.
הרופא ישאל שאלות ויפנה לבדיקות נוספות שיבהירו את המצב וכך צריך להיות.
 
לא כדאי לזלזל בצליאק כי התוצאות של צליאק לא מטופל עלולות להיות חמורות בטווח הרחוק יחד עם זה, למרות מערבולות הרגשות (המובנת כל כך)כדאי לקחת בחשבון שצליאק נתנת לטיפול על ידי תזונה ולא על ידי תרופות למניהן.
 
אנחנו כאן לכל שאלה (כשנדע לענות עליה)
בהצלחה רבה !
לצפיה ב-'שלום!יש יומולדת למכרה צליאקית.תוכלו בבקשל תף מתכונים לעוגות?'
שלום!יש יומולדת למכרה צליאקית.תוכלו בבקשל תף מתכונים לעוגות?
20/02/2017 | 09:32
4
36
רק השבת גיליתי שהמכרה ובנה הם צליאקים (אחרי שבאתי אליהם להתארח בערב שבת עם עוגה רגילה....)
הייתי רוצה לשמח אותם בעוגה נהדרת בטעם "רגיל", כי היא סיםרה שהיא מאותגרת אפיה והבן שלה לא מסכים לאכול את מאפה ידיה ואם כן., אז בתנאים מגבילים כמו: מיד כשיוצא מהתנור, ועוד..
האם אפשר להכין עוגה כזו עם חומרים שיש בבית או שצריך לקפוץ לסופר לקנות קמח מיוחד?
תודה רבה רבה!!
לצפיה ב-'טוב, בנתיים מצאתי מתכון- אנא אשרו שזה עובר כל צליאקי:'
טוב, בנתיים מצאתי מתכון- אנא אשרו שזה עובר כל צליאקי:
20/02/2017 | 16:17
3
48
עוגה נהדרת שאני מכינה הרבה בבית, וחשבתי ל"צליאק" אותה:

עוגת קוקוס ושוקולד מגורד

המצרכים
6 ביצים מופרדות
100 גרם קוקוס
במקום- 3 כפות קמח מצה בפסח, או קמח רגיל בשאר השנה - חשבתי לשים 3 כפות קורנפלור
4 כפות שמן
1 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר מגורד גס

לקרם:
3 כפות מים
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר/חלב

מה דעתכן??
הקורנפלור יהיה תחליף מספיק טוב לקמח? זו כמות ממש קטנה ולכן אני מקווה שהשינוי זניח

בבקשה תענו! אני רוצה להכין אותה ממש עכשיו..
תודה רבה מראש!

לצפיה ב-'מצוין! רק כמובן לדאוג שהכלים בנם את'
מצוין! רק כמובן לדאוג שהכלים בנם את
20/02/2017 | 16:43
2
36
מערבבת והאזור, נקי משיירי גלוטן.
לצפיה ב-'תודה רבה נט!! ולגבי השוקולד המריר- יש מיוחד ללא גלוטן?'
תודה רבה נט!! ולגבי השוקולד המריר- יש מיוחד ללא גלוטן?
20/02/2017 | 16:56
1
35
תודה רבה!
לצפיה ב-'תבדוק במרכיבים ובאזהרה זיהום משני או מרכיב נסתר זה החלק הקשה'
תבדוק במרכיבים ובאזהרה זיהום משני או מרכיב נסתר זה החלק הקשה
22/02/2017 | 03:14
25
על פניו אפשר להניח שוקולד ואבקת קקאו או אבקת שוקולד יהיו ללא גלוטן, אבל תמיד צריך לבדוק מרכיבים ומידע אלרגני כי יש חברות עם "חוש הומור" שגורם להן לכלול גלוטן (חיטה, שעורה, שיפון) במרכיבים או לייצר ללא הפרדה מספיקה ואז מופיעות אזהרות כמו "עלול להכיל שרידי גלוטן, אגוזים, ... "
 
אז אסור להניח שהכל בסדר, תמיד לקרוא. מה גם שלפעמים מוצר של חברה א' עונה לכל הקריטריונים ומוצר של חברה ב' כולל או מרכיב המכיל גלוטן או אזהרת זיהום משני.
 
ובגלל שבארץ זה עדיין תלוי בנדיבותן של החברות עדיף שתפרט פה בפורום שמות מוצר ספציפיים לאבקת הקקאו ולשוקולד המריר ויגידו לך אם המוצרים המסויימים האלו בטוחים או לא.
 
נשמע מלחיץ אבל הרמה הבטוחה היא 20 חלקים למיליון ולכן עדיף לברר.
לצפיה ב-'בקשה לעזרה בעבודת מחקר'
בקשה לעזרה בעבודת מחקר
21/02/2017 | 20:17
25
שלום,
אני סטודנטית לחינוך בסמינר הקבוצים. במסגרת לימודי אני כותבת עבודת סמינריון על הקשיים אתם מתמודדים הורים לילדים חולי צליאק, בעיקר במסגרת בית הספר. אם אתם הורים לילדים חולי צליאק בגילאי כיתות: א' - ה', גרים בתל אביב  ומעוניינים לעזור, אשמח לשוחח איתכם בקצרה( אפשר בעילום שם).
ניתן לשלוח לי הודעה למייל: shirigotliv@gmail.com
תודה,
שיר
לצפיה ב-'אוזני המן מקמח טף?'
אוזני המן מקמח טף?
20/02/2017 | 23:43
1
54
שלום לכולם, האם למישהו יש מתכון מוצלח לאוזני המן בעיקר מקמח טף?
תודה
טל
לצפיה ב-'אוזני המן מקמח טף באמת משהו שחייבים לנסות'
אוזני המן מקמח טף באמת משהו שחייבים לנסות
21/02/2017 | 12:20
46
מי מרים את הכפפה מנסה ונותן מתכון ?
לצפיה ב-'מתכון פלאפל כוסמת ירוקה - ללא גלוטן '
מתכון פלאפל כוסמת ירוקה - ללא גלוטן
21/02/2017 | 06:27
46
 
מעניין אגב מה הופך משהו מקציצה לפלאפל. הטעם הזכיר, אבל זה היה בעיקר המרקם של התערובת שגרם לקציצות לקבל ציפוי עבה ופריך במיוחד בעוד הפנים שלהן נותר עסיסי ורך, ממש כמו בכדורי הפלאפל המסורתיים (אגב, אם מניחים להן "לנוח" כמה דקות אחרי הטיגון, החלק הפנימי נעשה מוצק יותר). וזאת גם דרך מעולה לגרום גם לילדים לאכול את כדורי האושר האלה.
בטח, אפשר לאפות ולא לטגן (10 דקות ב-200 מעלות, רצוי להפוך באמצע), אבל הפלאפל ייצא יבש יותר ופריך פחות. ובטח, אפשר לא להשתגע ופשוט לבשל את הכוסמת לפי ההוראות בלי להנביט אותה בכלל. יאללה מתכון (כן, הבטחתי עוגה, היא תגיע מיד אחר כך). בלי להתכוון בפלאפל הזה גם בכלל אין גלוטן, למי שהעניין הזה חשוב לו. והוא גם לא הזדקק לשום תוספת קמח כזה או אחר או טחינה גולמית כדי לא להתפרק. מושלם.
פלאפל כוסמת ואפונה
אני ויתרתי על התענוג של שמן עמוק, יצרתי קציצות פחוסות בינוניות וטיגנתי בשמן בחצי הגובה משני הצדדים. אל תשכחו להכין טחינה לטבילה מבעוד מועד, הפלאפל הזה לא יישאר בצלחת הרבה זמן, באחריות.
פריך, זהוב וממש ממש טעים. ולנו יש פלאפל כוסמת
חומרים לכ-30 כדורים/קציצות
400 גרם כוסמת ירוקה מונבטת (או מבושלת אך עדיין נגיסה)
300-400 גרם אפונה טרייה (או קפואה מופשרת)
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
חופן עלי נענע טריים, קצוצים
2 שיני שום
1-2 כפות שמן זית
1/2 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
1/2 כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון (אני משתמשת לרוב בחמניות)
גיוונים/תוספות אפשריים:
זרעי כוסברה שבורים, כמון, בצל ירוק
+ מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה, גרגירית מעט ודי דביקה (אל חשש, ככה הפלאפל שומר על עסיסיות). טועמים ומתקנים תיבול (כדי שלתערובת יהיה טעם עז ומעט מלוח מדי, כי הטעמים "דוהים" בטיגון).
+ מחממים שמן צמחי במחבת גדולה (השמן צריך להגיע בערך עד חצי גובה הקציצות). בידיים נקיות יוצרים קציצות בינונית ושטוחות (אם מרטיבים מעט את הידיים זה עוזר) ומטגנים 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות היטב. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם טחינה.
לצפיה ב-'שאלת ״סקר״, אשמח אם תענו.'
שאלת ״סקר״, אשמח אם תענו.
18/02/2017 | 23:15
7
92
בשוק יש היום מחבר לא קטן של תערובות מוכנות לאפיה.
המחירים לא זולים, לא תמיד הקמחים בתערובות הם הכי תזונתים שיש, אבל לפעמים הנוחות שווה.
אם היה בשוק ספר אפיה ללא גלוטן, שמיועד לילדים, שלא עושה שימוש בתערובות מוכנות מראש, האם הייתם רוכשים?  
תודה לכל מי שיענה.
לצפיה ב-'+הצליאקית הגדולה מוסרת שגם היא'
+הצליאקית הגדולה מוסרת שגם היא
19/02/2017 | 06:22
40
לצפיה ב-'אם היית שואלת לפני שנה-שנתיים, הייתי אומרת שכן '
אם היית שואלת לפני שנה-שנתיים, הייתי אומרת שכן
19/02/2017 | 14:19
4
51
אבל האמת היא שעכשיו כשיש קמחים טובים בשוק כמו "כרגיל", אני לא עושה שום שימוש בספרים הייעודיים ללא גלוטן שלי, כי אני מוצאת שהוא מאוד מתאים למתכונים רגילים. אין לי סבלנות לקנות ולערבב תערובות של קמחים.
לצפיה ב-'תודה דפנה . האמת, גם אני משתמשת פה ושם'
תודה דפנה . האמת, גם אני משתמשת פה ושם
19/02/2017 | 15:33
1
50
בתערובת של כרגיל, אבל לא לכל דבר. יש הבדל לטעמי בעוגיות ועוכות בחושות בין הקמחים שאני מערבבת, לבין כרגיל. וכמוהן שכשאני מערבבת אני מקםידה שהרוב יהיו קמחים מלאים.
בכל נקרה תודה על התשובה,זהבדיטק מה שאני מעונינת- לשמוע מה בסופו של דברים אנשים מעדיפים.
לצפיה ב-'הצליאקית הבכורה שלי כמעט ולא משתמשת בתערובות לעומת זאת'
הצליאקית הבכורה שלי כמעט ולא משתמשת בתערובות לעומת זאת
20/02/2017 | 06:21
47
אני משתמשת בהן ברוב המקרים אבל יש לי לא מעט מתכונים מוצלחים, בעקר ותיקים, שהתערובות לא מתאימות להם ולכן אני תמיד מחזיקה בבית את כל סוגי הקמחים.
לצפיה ב-'"כרגיל" מתאים להכנת בצק פיצה?'
"כרגיל" מתאים להכנת בצק פיצה?
20/02/2017 | 11:25
1
29
רוצה שינוי מבסיס הפיצה המוכן שאני קונה.
 
לצפיה ב-'כן. יש מתכון מעולה של היוצרת של הקמח באינטרנט '
כן. יש מתכון מעולה של היוצרת של הקמח באינטרנט
20/02/2017 | 14:56
33
שעושה פיצה מדהימה.
לצפיה ב-'האמת שאני לא הכי אוכל תחליפי לחם ומעדיף מאכלים אחרים.'
האמת שאני לא הכי אוכל תחליפי לחם ומעדיף מאכלים אחרים.
22/02/2017 | 01:08
23
לטעמי עדיף לאמץ מטבחים אחרים ומאכלים אחרים, כאשר האתגר הגדול ביותר הוא בנסיעות (אוכל יבש יחסית בר אחיזה שאינו דורש קירור).
 
כאשר אני הולך למדפי הלל"ג מה שאני קונה הם דברים כמו רוטב סויה ללא גלוטן, מרקים ללא גלוטן, ולאחרונה יש גם איטריות סויה שהן בעיקר חלבון. מהעוגות אני נמנע ככל שאפשר ואת הלחמים אני ממש לא מחבב.  
לצפיה ב-'מחירי הקמחים ללא גלוטן - ירידות מחירים'
מחירי הקמחים ללא גלוטן - ירידות מחירים
19/02/2017 | 15:37
80
במקום לחפש מבצעים חמים של הקמחים, אפשרי וצריך לשלם הרבה פחות על המחיר הרגיל של הקמחים הללו
לצפיה ב-'אלכוהול'
אלכוהול
17/02/2017 | 13:19
1
48
היי אני חדש פש אובחנתי לפני כמה ימים .יש לי שאלה האם גריי גוס.וודקה ללא גלוטן?.ראיתי בגוגל רשימת אלכוהול ללא כלוטן אבל על הבקבוק לא רשום כלום .איזה וודקה מותר לשתות?
לצפיה ב-'ברוך הבא ירון'
ברוך הבא ירון
18/02/2017 | 09:10
34
מצטערת, אלכהול זה ממש לא בתחום שלי(: אבל שאלתי את הצליאקית הצעירה שלי ומסתבר שיש כמה וודקות שמותרות לצליאקים. למשל ואן גוך ואייסברג. לגבי הסוג שציינת-לא ידוע לה וכמו כן ציינה שיש עוד סוגים.
חברים אחרים בפורום יודעים טוב ממני בנושא לכן אולי יוכלו לעזור בסוגים נוספים.
 
אתה יכול לבדוק גם במדריך המקוון של עמותת הצליאק אם אתה חבר העמותה (ומומלץ מאוד לדעתי להיות חבר מפני שהעמותה פועלת רבות עבורנו). כל מה שמופיע במדריך המקוון הוא נטול גלוטן באישור בכתב של החברה המייצרת או היבואן.
 
 
לצפיה ב-'משלוח מנות '
משלוח מנות
16/02/2017 | 18:41
2
45
שלום לכולם, האם גם השנה נהנה מהמסורת הנפלאה של החלפת משלוחי מנות בין חברי הפורום?
לצפיה ב-'גם אשמח לדעת'
גם אשמח לדעת
16/02/2017 | 22:16
9
לצפיה ב-'בשנה שעברה הייתה היענות דלה ביותר אבל מבחינתי...בשמחה רבה'
בשנה שעברה הייתה היענות דלה ביותר אבל מבחינתי...בשמחה רבה
17/02/2017 | 06:28
32
הערב אעלה את ההודעה הראשונה
לצפיה ב-'המלצה למיסעדה באזור זיכרון'
המלצה למיסעדה באזור זיכרון
09/02/2017 | 09:24
1
44
אולי מישהו יכול להמליץ על מסעדה טובה וידידותית לכוחותנו? תודה מראה!
לצפיה ב-'יש מסעדה איטלקית במדרחוב של זכרון '
יש מסעדה איטלקית במדרחוב של זכרון
12/02/2017 | 09:54
57
ידידותית מאוד לענייני גלוטן, וטעימה.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

שטיינר מכשירי שמיעה
שטיינר מכשירי שמיעה
פורום נזקי גוף
פורום נזקי גוף
אריאל אורתופדיה מתקדמת בע
התאמת מדרסים מקצועיים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ