לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך >>

לצפיה ב-'עוגת גבינה (לחג המולד ?!) מרשת טסקו הבריטית.'
עוגת גבינה (לחג המולד ?!) מרשת טסקו הבריטית.
30/09/2016 | 13:09
5
כשעוגת גבינה אכילה מופיעה במקפיא הלל"ג קשה להתווכח איתה אפילו אם היא מיועדת לחג המולד בספטמבר ועולה £4.

העוגה היתה טעימה, בעלי חשש שהטעם יהיה "חג מולד" מדי (עירבוב די ט"ו בשבטי של פירות יבשים בטעם חום-מתוק, והמהדרין מוסיפים ברנדי) אבל הטעם היה של עוגת פירות יער. השכבה הפריכה היתה טעימה ופריכה כמו שצריך ואם אני רגיל כבר כמעט 3 שנים רק למאפים ללא גלוטן הרי שבעלי הופתע שהיא היתה טובה כל כך שלא היה הבדל בינה לדבר האמיתי (למעט הרעל).

אם אתם מזדמנים לבריטניה, בייחוד אם אתם שוהים בדירה או בית ולא במלון ההמלצה שלי היא ללכת לסניף גדול של רשת טסקו משום שהיא רשת הסופרים היחידה שמשקיעה בפיתוח מוצרי רשת קפואים ומקוררים ללא גלוטן והמגוון בה גדול יותר מבשאר הרשתות שקונות את אותה קשת מצומצמת של מוצרי מותג ואולי פיצת רשת קפואה אחת. בכולן יש מגוון טוב של מוצרים יבשים אבל מבחינת המקפיא טסקו מנצחת בגדול.
לצפיה ב-'ביופסיה לבן שנתיים וחצי'
ביופסיה לבן שנתיים וחצי
27/09/2016 | 22:42
1
27
מישהו כאן עבר עם ילדו אנדוסקופיה בגיל כ"כ צעיר? האם היו סיבוכים? כמה זמן המתנה לפרוצדורה מרגע ההפניה? כמה זמן ההחלמה? האם עדיין יש סיכוי שבדיקות הדם הן false positive? תודה.
לצפיה ב-'הורים לילדים צעירים, דרוש נסיונכם(:'
הורים לילדים צעירים, דרוש נסיונכם(:
30/09/2016 | 12:38
2
אצלנו כולן אובחנו בגיל מבוגר ולכן אין לי אפשרות לענות לך אלא ממה שנכתב בפורום בעבר:
ילדים צעירים בכל הגלאים (גם צעירים מגיל ילדך)עוברים את ההליך הזה ובשלום וקלות הרבה יותר מאשר זה נשמע(:
אני מקווה שחברי פורום שחוו את זה עם ילדיהם יוכלו לשתף בחוויה שלהם מהסיפור הזה.
זמן המתנה: תלוי בקופה, באיזור, בלחץ שיש באותה תקופה- קשה לדעת.
הבת שלי חכתה שבוע בלי שלחצנו במיוחד (אבל אולי בגלל שאנחנו משפחה מרובת צליאק קבלנו יחס עדיף).
לעומת זאת נכתב כאן בפורום על זמני המתנה של כחודש ומעלה.
תמיד אפשר לקבוע תור ולהמשיך להציק מדי יום על מנת שיכניסו אתכם כשמישהו מבטל או מתפנה תור כלשהו.
 
לגבי הסיכוי ל false positive- לדעתי (אינה דעת רופא כמובן(:) אם בדיקות הדם חד משמעיות ואינן גבוליות אין סיבה ש שהבדיקות הבאות יהיו לכיוון ה-false positive.
 
לצפיה ב-'שנה טובה לכל חברי הפורום, אורחיו ולכל בית ישראל'
שנה טובה לכל חברי הפורום, אורחיו ולכל בית ישראל
28/09/2016 | 18:02
1
5
שנזכה לשנה של שפע מוצרים ללא גלוטן
לצפיה ב-'שנה טובה, מתוקה ומאושרת לכולם'
שנה טובה, מתוקה ומאושרת לכולם
30/09/2016 | 12:09
3
שתזכו לבריאות טובה, אושר ושמחה
                                    
                 
                   
 
 
לצפיה ב-' ושנה טובה לכל גולשי תפוז '
ושנה טובה לכל גולשי תפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
29/09/2016 | 11:32
1
שנה טובה ומתוקה לכולם!
שתהיה לנו שנה של התחלות חדשות, שינויים, בריאות ואושר.
 
כתיבה וחתימה טובה
צוות תפוז אנשים
לצפיה ב-'מזון ללא גלוטן - בבתי חולים '
מזון ללא גלוטן - בבתי חולים
28/09/2016 | 01:48
1
39

לפני שנתיים קם אירגון של כלל בתי החולים, בנושא מזון
ותזונה בבתי החולים - וממש לא מזמן היה להם כנס
אולי צריך לפנות אליהם גם בנושא מזון ללא גלוטן ?

לפני כשנתיים החליטו מנהלי המטבחים בבתי החולים להתאגד
לפורום מקצועי ולנסות למצוא פתרון משותף לאתגרים שבעבודתם

כנס שהתקיים אתמול בנושא ברמב"ם,
ריכז לראשונה את חברי הפורום ונציגי משרד הבריאות:
מר עופר לוי, מנהל אגף רכש, נכסים ולוגיסטיקה,
פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה
וגב' אורית יונה, אחראית ארצית לתזונה
 
 
 
 
מידע
 
 
כנס פורום מנהלי המטבחים, השפים ומערכי המזון של בתי החולים בישראל
  דיתה שמואלי, שירות מזון+ 
  <table> <tbody> <tr> <td> </td> </tr> </tbody> </table> חברי הפורום המנהלים והשפים נפגשו במרכז הרפואי לגליל לכנס מקצועי שכלל הרצאה של הגב' בתיה ברנמן מנהלת מערך המזון בקריה הרפואית רמב"ם, על שיטות המזיגה הנהוגות אצלה וכן סדנה חוויתית מגבשת בטעם אלכוהולי איכותי בניצוחו של זיו מנור וסדנאות האלכוהול הידועות שלו נחשפו בפני המנהלים במלוא הדרן. בכנס נשא דברים אייל אלמוג, יו"ר הפורום: "לפני כ  15 שנים הגעתי לנהל את מערך המזון של המרכז הרפואי לגליל מרשת מלונות ישרוטל באילת. מלונאי ותיק ומדופלם אחרי סיבוב לימודים והכשרה בניהול בתי מלון בשוויץ ברשת CERZAR RITZ  ,תואר ראשון מאוניברסיטת UNLV לאס ווגאס והכשרה לקצין ועבודה לאחר בסיום לימודי  על גבי סיפוני הקרנבל קרוז ליינס בקאריביים.  חזרתי לארץ , הסתובבתי קצת בין בתי המלון בארץ עד שהגעתי למקומי הנוכחי. הבנתי שנכנסתי לתחום אירוח חדש ומאתגר. שילוב של מלונאות ומוסד בריאותי  יוצרים את המילה האחרונה בתחום הדינאמי של האירוח והבסיס למהפכה הקולינרית במרכזי הבריאות שאני מגשים דרכה את ייעודי המקצועי.
בשנת 2010 ייסדתי  את פורום מנהלי מערכי המזון, השפים ומנהלי המטבחים המוסדיים של בתי החולים, לאחר הוזמנתי מספר פעמים למפגשים מקצועיים שהיו מצומצמים מידי לטעמי וראיתי צורך לשנות ולחבר את כל המקצוענים לגוף אחד שידאג לצרכינו ויאחד אותנו. הצורך גבר לאחר שהבנתי שבתחומי אני עומד בראש הסולם ואין מעלינו אף דמות ממשלתית או משרד מקצועי ראשי שמתמחה ומטפל  בניהול מטבחים. כל אחד במטבח ובהתמודדות שלו לבד . היה צריך להרים את הפורום שמאחד ומוביל אותנו מקצועית וחברתית מאז הקמתו.
המשימה והשאיפה שלי הצליחה מעבר לכל דמיון. התחברנו מייד והיה רצון עז לשתף ולספר את החוויות שאנו מתמודדים איתם. להשוות, ללמוד,לתקן ולשפר. שיתוף פעולה יוצר הרחבת ידיעות, הפריה הדדית ומשפר את איכות העבודה אצל כולנו. הפורום מונה כ- 60 בתי חולים ומרכזי בריאות והיד עוד נטויה אני מבקש בהזדמנות זו שניתנה לי לקרוא לבתי חולים נוספים שיצטרפו. אנו מאגדים את כל קשת מוסדות האשפוז:  ממשלתיים, קופות חולים, פרטיים, גריאטריים ופסיכיאטרים וכל מוסד אשפוז שיש לו מטבח מוסדי המספק שרותי הסעדה.
מרגש אותי מאוד בכל פעם מחדש כאשר אני מקבל פניות מעמיתי בבתי החולים האחרים בארץ שמעלים בפני נושאים ושאלות לבירור או דיווח. תחושת ה "ביחד הזאת" שבין קולגות לעבודה מרגשת כל פעם מחדש. אני רואה בקשר בינינו אבן יסוד לשיתוף פעולה, שיפור והתייעלות. רק כך ניתן להרחיב את הידע ומעל הכל לרווחתם של המאושפזים והצוותים בבתי החולים ומרכזי הבריאות. כמו כן,  השאיפה שלי להלחם בסטיגמה השלילית שעדיין רווחת על "אוכל של בתי חולים" ועל תופעת התת-תזונה שמתלווה אליה".
לצפיה ב-'הכתבה המלאה '
הכתבה המלאה
28/09/2016 | 01:49
20
<h1>אוכל של בתי חולים ? המהפכה בדרך…</h1>
פורסם ע"י דנה זילברמן בתאריך 27/09/2016 | 12:20 בבריאות, חדשות הארץ, מבזקים | 0
<h2>אוכל של בתי חולים, אולי אחד הנושאים עם התדמית הירודה ביותר הוא גם אחד הנושאים הרגישים ביותר לטיפול. כ-1,057,749 מנות מזון הוכנו במהלך השנה החולפת במטבח רמב"ם למטופלי בית החולים, נתון שרק הולך וגדל עם השנים. כנס שהתקיים אתמול בנושא בביה"ח, ריכז לראשונה את חברי פורום מנהלי מערך המזון בבתי החולים ונציגי משרד הבריאות – צעד ראשון בסדרת שיתופי פעולה המיועדים לקדם מהפכה בתחום.</h2>
<p>משתתפי הכנס שהתקיים אתמול ברמב"ם | צילום: נתנאל אייזיק, דוברות רמב"ם.</p>
<p>אוכל של בתי חולים, אולי אחד הנושאים עם התדמית הירודה ביותר הוא גם אחד הנושאים הרגישים ביותר לטיפול. במסגרת תקציב קפדני ותחת הגבלה של בעיות רפואיות ותזונה מאוזנת למטופלים, פועלים צוותי מערך המזון בבתי החולים השונים, כשהם עומדים במשימה לא פשוטה: האכלתם של עשרות אלפי מטופלים ועובדים מידי יום ביומו.</p>
<p>פורום מנהלי מערך המזון בבית החולים | צילום: נתנאל אייזיק, דוברות רמב"ם.</p>
<p>כ-1,057,749 מנות מזון הוכנו במהלך השנה החולפת במטבח הקריה הרפואית רמב"ם למטופלי ביה"ח, נתון שרק הולך וגדל עם השנים. יחד עם הגידול בהיקף העבודה גדלה גם מורכבות המשימה, ולפני כשנתיים החליטו מנהלי המטבחים בבתי החולים להתאגד לפורום מקצועי ולנסות למצוא פתרון משותף לאתגרים שבעבודתם. המהלך הזה עלה מדרגה לאחרונה, כאשר הנושא הגיע לפתחו של שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן, שאירח את נציגי הפורום, בתיה ברנמן, מנהלת המטבח ברמב"ם ואיתן אדירי, מנהל המטבח בברזילי. בהמשך הכיר שר הבריאות בפורום באופן רשמי והורה על הידוק היחסים בין חברי הפורום לגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות.</p> <p>כנס שהתקיים אתמול בנושא ברמב"ם, ריכז לראשונה את חברי הפורום ונציגי משרד הבריאות: מר עופר לוי, מנהל אגף רכש, נכסים ולוגיסטיקה, פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת המחלקה לתזונה וגב' אורית יונה, אחראית ארצית לתזונה, לדיון משותף על נושא המזון לחולים. במסגרת הכנס סקרו הצדדים סוגיות שונות, העלו בעיות ופתרונות וקיימו פאנל מומחים. הכנס הוא צעד ראשון בסדרת שיתופי פעולה המיועדים להתקיים בין נציגי בתי החולים בתחום המזון ונציגי משרד הבריאות.</p> "אנו מתמודדים עם אתגרים רבים בנושא", מסבירה ברנמן, "שיתוף הפעולה בין הגורמים חשוב והכרחי לרווחת המטופלים שלנו. כולנו מעוניינים להגיע למצב שהאוכל בבתי החולים יהיה אחד המדדים הראויים לציון ויפטר מהתדמית הרעה שדבקה בו. יחד אני בטוחה שנצליח להשיג את המטרה"
לצפיה ב-'ראש השנה ללא גלוטן - מהי ארוחת החג שלכם ? ? ? ? '
ראש השנה ללא גלוטן - מהי ארוחת החג שלכם ? ? ? ?
26/09/2016 | 15:08
2
66
אני בנתיים מצאתי דווקא מתכון ערבי צמחוני 
שאני רוצה לעשות וגם מתכון לגמרי בשרי 
כדי לרצות גם את אוכלי הבשר וגם את אוכלי החינם :)
 
קבב עדשים
 
 
שוקי הודו ברוטב דבש וסויה
 
 
לצפיה ב-'תפריט לראש השנה - ללא גלוטן - טבעוני 2016'
תפריט לראש השנה - ללא גלוטן - טבעוני 2016
27/09/2016 | 19:45
1
30

תפריט לראש השנה - ללא גלוטן - טבעוני 
 חברונר *
<< ההודעה הנוכחית
10/09/2015 | 00:08
2
80
זה התפריט שאני מכין לראש השנה
יש לכם הצעות לשיפור ?
מה אתם מכינים ? 
 
יין ומיץ ענבים לקידוש + לחמניות 
 
סימנים: תפוח בדבש \ רימון \ תמר \ סלק \ גזר  \ דג 
 
סלטים:
חומוס  טחינה  חצילים 
אבוקדו וביצים \ קישוא בטעם כבד \ כרוב לבן וכרוב סגול 
סלט עגבניות, מלפפון, בצל ירוק, מלפפון חמוץ, נבטים, צנובר
 
מנה ראשונה: דגים 
גפילטע פיש + סלמון ומיקס דגים   
לצד גזר מתוק -צימס 
 
מרק קניידלך וקרפעלאך 
 
עיקריות: 
בקר \ הודו \ עוף ממולא \ קציצות עוף \ שניצלים 
 
תוספות:
אורז מלא, אורז מיקס, אורז עם עדשים 
פירה \ תפוחי אדמה בתנור \ בטטות בתנור 
פלפל ממולא \ שעועית ירוקה \  סלק חריין 
 
שתייה: 
יין \ מיץ ענבים \ לימונדה \ מיץ תפוזים \ סיידר תפוחים \ מיץ רימונים סחוט 
מיץ גזר \ סודה 
 
קינוחים ומנות אחרונות:
עוגת דבש \ עוגת דבש תמרים \ עוגת גזר \ עוגת תפוחים \
עוגת תפוזים
 
פיצוחים,  מילון, אבטיח  חלבה  גלידה 
 
שתיה: 
לפתן - קומפוט \ קפה \ תה עם נענע 
 
 
 
 
מתכון דובשניות 
 

מתכון לעוגת דבש תמרים - ללא גלוטן ביצים וסוכר 

https://www.youtube.com/watch?t=102&v=SiBGNaC8...
 
 
מרוב שהיא קלה ובריאה - מכינים אותה כל השנה 
 
עוגת "דבש תמרים" של אבא גיל לראש השנה
כוסמת - משרים 500 גרם כוסמת ללילה מכניסים למעבד מזון 
לוקחים 900 גרם תמרים ללא הגלעין ומרככים באידוי [ בן מרי ] 4 דקות 
מוסיפים 2 בננות, 3 כפות קינמון טחון, 1 כפית ציפורן טחון, 150 סמ"ק טחינה גולמית,     
1 וחצי כפיות סודה לשתיה, 200 סמ"ק מים - מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת
תערובת אחידה - שמים בתבנית ל170 מעלות למשך 50 דקות 
לצפיה ב-'ממתי דג, בקר, הודו ועוף הם טבעוניים ?!? '
ממתי דג, בקר, הודו ועוף הם טבעוניים ?!?
30/09/2016 | 14:52
1
לצפיה ב-'גלוטן בקולה של מותגי הרשת בבריטניה.'
גלוטן בקולה של מותגי הרשת בבריטניה.
23/09/2016 | 03:40
6
80
מסתבר שהחברה שמייצרת קולה למותגי רשת בסופרים הגדולים בבריטניה (אזדה, טסקו, סיינסבריז, מארקס אנד ספנסרז) משתמשת במאלט שעורה במוצריה.

אם אתם מבקרים בבריטניה אל תתקמצנו על קולה רשת אלא קנו רק של קוקה קולה או פפסי.

כמובן שזה כתוב באותיות מודגשות ברשימת המרכיבים באחורי האריזה, אבל מי היה חושב לבדוק כשהמוצר המקורי בטוח ? גיליתי את זה בדרך הקשה כמובן וכשלא הצלחתי להרדם בגלל הצרבת גיגלתי ומצאתי שאכן יש גלוטן במוצר הזה.
לצפיה ב-'צודק. מי היה חושב...תודה על המידע החשוב'
צודק. מי היה חושב...תודה על המידע החשוב
24/09/2016 | 09:41
5
16
לצפיה ב-'ושאלות סימפטומיות כמה ימים אחרי ליטר מהרעל השעורה הזה: '
ושאלות סימפטומיות כמה ימים אחרי ליטר מהרעל השעורה הזה:
25/09/2016 | 14:27
4
37
מחלת אלף הפנים והכל אבל בגלל ההרעלה בכמות שאליה לא נישפתי כבר שנתיים וקצת אני סובל כרגע מהסימפטונים הבאים ומי שמזהים דברים דומים אחרי חשיפה וגמילה מחדש:
 
1: יובש בגרון שאפילו הביא להצטננות קלה (מאד!). עד שעברתי לתזונה ללא גלוטן הייתי סובל מהצטרדויות תכופות פעם בחודש חודשיים. אני בטוח שקראתי בפורום על אנשים שיובש בגרון היה אחד הסימפטומים שלהם ואני רוצה פידבק על כמה זמן זה לוקח לעבור (היובש, ההצטננות כמעט שאינה אחרי יום אחד בלבד)
 
2: גלי צרבת חוזרים במהלך הגמילה מהחשיפה. כשנגמלתי מגלוטן לפני כשנתיים וחצי הצרבות הגדולות נעלמו מייד אבל במשך השבועות הראשונים היו גלי צרבת כואבים של 30 שניות עד דקה שהיו נעלמים לעומת שבאו. ביומיים מאז החשיפה לקולה שעורה הזו היו לי תחושות כבדות וצרבות קצרות והשאלה מתי זה כבר יעבור. ישנה גם תחושת כבדות באוכל שאופיינית לחשיפה למזון מתובל בשעורה וגם זה בא והולך.
 
אשמח לנסיונם של אחרים אחרי חשיפה משמעותית.
 
כאמור החשיפה היא לגלוטן שמקורו בשעורה, ואין סיכוי בעולם שאחשוף את עצמי מרצוני להרעלה כזו ללא תמורה משמעותית כמו תרופה או סיבסוד שאינם מוצעים לי. בנוסף אין לי את האילוץ של צורך רשמי בקיטלוג מול גוף כלשהו.  
לצפיה ב-'לא חוויתי את הסימפטומים האלה אבל שתי הבנות שלי'
לא חוויתי את הסימפטומים האלה אבל שתי הבנות שלי
27/09/2016 | 06:23
3
22
חוו בתקופת ההתפרצות ועד למעבר לתזונה ללא גלוטן ריבוי בהצטננויות ודלקות גרון שבזמנו לא יוחסו לצליאק דווקא אבל הרמה ומס' הפעמים ירדו משמעותית ביותר מאז האבחון וההקפדה על תזונה נ"ג.
 
ד.א. לא הבנתי את ההערה לגבי תרופה או סיבסוד וכו' ואיך זה קשור לבעיה בה את נמצא כרגע.
לצפיה ב-'היובש אותו יובש ותודה על אישור הסימפטום. באשר לסיפא:'
היובש אותו יובש ותודה על אישור הסימפטום. באשר לסיפא:
27/09/2016 | 11:09
2
17
אני אומר שאם זו התוצאה של תאונת חשיפה אחת (שתייה של מספר כוסות, בסה"כ 400 מ"ל, לא נזרק לביוב כי בעלי אמר שהוא ישתה את זה) אז הסיכוי שאחשף מרצוני לגלוטן למשך חודש - חודשיים הוא אפסי כאשר הדבר הפרקטי היחיד שיגידו לי הוא להמנע מגלוטן. אני לא צריך לסבול כך כדי לדעת לא להרעיל את עצמי.
לצפיה ב-'אה, אוקיי. הגישה הכללית שלי ובלי קשר לצליאק, היא שאם משהו'
אה, אוקיי. הגישה הכללית שלי ובלי קשר לצליאק, היא שאם משהו
30/09/2016 | 12:57
1
4
גורם לי להרגשה לא טובה-אני נמנעת ממנו בלי לעשות ניסוי של המנעות וחזרה וכו'.
שיטת הבדיקה הביתית של המנעות למס' חודשים ואז חזרה למוצר כדי לבדוק האם ממנו נוצר הסימפטום אינה מתאימה כאן בכל מקרה לדעתי מפני ששעורה היא גלוטן נטו ולכן הצריכה שלו בכל מקרה אסורה (למרות שצרכת אותה בטעות כי באמת...מי היה חושב)
 
 
לצפיה ב-'כידוע ההרעלה לא קורה מייד אלא עם עיכוב בגלל תהליך העיכול.'
כידוע ההרעלה לא קורה מייד אלא עם עיכוב בגלל תהליך העיכול.
30/09/2016 | 16:08
1
בזמן שבין אותן הכוסות לא תפסתי שמשהו לא בסדר אם כי מאוחר יותר הרגשתי אי נעימות מסויימת ובלילה לא יכלתי לשכב על המיטה בגלל הצרבות. כך "הצלחתי" לשתות כ 400 מ"ל לפני שהבנתי שמשהו לא בסדר, זה לא שנחשפתי בכוונה או שעשיתי ניסוי וטעייה. ברגע שהבנתי במה מדובר איתרתי את המוצר האשם, כאמור אצלי דברים כאלו קורים רק מגלוטן.
לצפיה ב-'האם יש קמח טוב וזול?'
האם יש קמח טוב וזול?
22/09/2016 | 13:12
4
56
היי, אומנם אין לי צליאק, אבל אני עושה דיאטת גלוטן (ומרגישה הרבה יותר טוב)
הבעיה שלהכין מאפים זה מאד קשה, כי יש את קמח תמי שהוא איכותי אבל מאד יקר, וכל שאר הדברים שיש הבנתי שהם לא משהו בכלל, כמו שקראתי פה קמח ללא גלוטן
בקיצור אז איזה קמח מומלץ להתשמש? בעיקר למאפים של בצק פריך ועוגות בחושות..
תודה
לצפיה ב-'אני משתמשת כמעט רק בקמח "כרגיל". '
אני משתמשת כמעט רק בקמח "כרגיל".
22/09/2016 | 16:45
2
59
הוא נותן תוצאות מעולות ברוב סוגי המאפים, ולטעמי האישי טעים בהרבה מקמח "תמי".
האם הוא נהנה מערכים תזונתיים מופלאים? כנראה שלא, אבל זה לא שקמח רגיל (עם גלוטן) כן נהנה מהם.
לצפיה ב-'אבל הבעיה הקמח הזה'
אבל הבעיה הקמח הזה
25/09/2016 | 12:36
1
61
שהערכים שלו על הפנים
בסופו של דבר זה עמילן, כמו קורנפלור....
לצפיה ב-'תראי, זה החלטה שלך '
תראי, זה החלטה שלך
25/09/2016 | 13:32
49
אבל בגדול, אני לפחות משתמשת בקמח הזה לדברים כמו עוגות ועוגיות - דברים שממילא לא אוכלים אותם בשביל הערך התזונתי שלהם.
הרי כשאכלת גלוטן והיית מכינה עוגה, אני בטוחה שלא בדקת מה הערך התזונתי של הקמח.
 
לצפיה ב-'אני אוהבת את התערובת הרב תכליתית של בראל'
אני אוהבת את התערובת הרב תכליתית של בראל
24/09/2016 | 09:48
30
לצפיה ב-'חדש: מסטיק קנאביס רפואי - ללא גלוטן - לסובלים מכאבים '
חדש: מסטיק קנאביס רפואי - ללא גלוטן - לסובלים מכאבים
21/09/2016 | 10:53
1
39
אישתי שואלת אם יש מצב לקחת כזה 
בכאבים של צירי הלידה במקום אפידורל :)
 
לצפיה ב-'אין לי מושג לגבי תחליף אפידורל אבל זה עשוי להיות פתרון יעיל'
אין לי מושג לגבי תחליף אפידורל אבל זה עשוי להיות פתרון יעיל
24/09/2016 | 09:46
29
לסוגי כאבים אחרים (מפרקים, שרירים וכו') בעקר כשנאמר בכתבה שהחומר אינו מכיל את החלק הפעיל פסיכוטית.
לגבי תשובות, ולמרות שהשאלה נשאלה בטון חייכני משהו(:, לדעתי חשוב לקבל אותן מרופא מומחה לדבר.
לצפיה ב-'יין, בירה ושמפניה ללא גלוטן'
יין, בירה ושמפניה ללא גלוטן
23/09/2016 | 16:20
1
32
היי,
 
למסיבה אני מחפשת : 
יין אדום , שמפניה , ויסקי וודקה ללא גלוטן . 
מי מהיצרנים מאושרים ? 
 
האם ניתן לקנות בהוד השרון, כפר סבא או רעננה ?
 
תודה מראש ושבת שלום,
ורד :)
 
לצפיה ב-'אין שום בעיה עם יין ושמפניה מכל סוג '
אין שום בעיה עם יין ושמפניה מכל סוג
23/09/2016 | 21:40
42
יש לכאורה כמה יצרנים איזוטריים בצרפת שמשתמשים בתערובת של קמח ומים לאיטום החביות שלהם וזה גורם לשאריות גלוטן ביין, אבל בהנחה שאין לך שום כוונה לקנות יין צרפתי איזוטרי, אין עם זה בעיה.
 
לגבי ויסקי וודקה - לכאורה אלכוהול מזוקק, גם אם הוא ממקור גלוטן (כמו וויסקי או וודקה), לא מכיל גלוטן, כי תהליך הזיקוק מוציא אותו ממנו. לכן על פניו כל וויסקי וודקה (לפחות מיצרנים רציניים) שתקני לא אמורים להכיל גלוטן. כך למשל ג'ק דניאלס מצהירים במפורש שהבורבון שלהם לא מכיל גלוטן בגלל תהליך הזיקוק. אנחנו (כלומר בן זוגי הצליאקי) משתמשים באלכוהול מהסוג הזה.
יחד עם זאת, ישנם אנשים שטוענים שהם מגיבים לאלכוהול מזוקק ממקור גלוטני. אם רוצים ממש להקפיד אפשר לקנות במקום ויסקי בורבון של הדסון ביי, שמיוצר רק מתירס, וודקה שמיוצרת מתפוחי אדמה. (רשימה אפשר למצוא כאן: https://www.verywell.com/gluten-free-vodka-list-56...
לצפיה ב-'שמרים'
שמרים
21/09/2016 | 09:11
1
45
האם בשמרים יבשים של מיימונס יש גלוטן?
לצפיה ב-'לא ידוע לי, מצטערת'
לא ידוע לי, מצטערת
27/09/2016 | 06:37
2
לצפיה ב-'לחם כפרי ללא גלוטן'
לחם כפרי ללא גלוטן
19/09/2016 | 11:38
6
71
הי לכולם,
מישהו אולי ניסה את הלחם הכפרי של חברת בראל (ללא גלוטן) ויכול להמליץ?
מצורף קישור
 
בנוסף, אשמח לקבל המלצות על מאפיות בריאות שמוכרות לחם ללא גלוטן. (ללא סוכר, ושאינם מפוצצים בנתרן)
 
אני גרה בהרצליה וכל אזור כפר סבא, רעננה, הרצליה, תל אביב רלוונטי מבחינתי. אני מכירה את לחם ארטיזן שיש להם לחם אורז די טעים (אבל הם מוסיפים המון סיבים ללחם בצורה מלאכותית וזה עושה לי קצת בעיות)
לצפיה ב-'שף ללא גלוטן יניב צמח'
שף ללא גלוטן יניב צמח
19/09/2016 | 15:21
2
45
בפ"ת פתוח רק חמישי ושישי
יש לחם ללא סוכר
לצפיה ב-'הי טל, יש לו אתר? האם הוא מוכר את הלחמים רק בפתח תקווה?'
הי טל, יש לו אתר? האם הוא מוכר את הלחמים רק בפתח תקווה?
19/09/2016 | 20:19
1
25
אשמח לקבל כתובת או טלפון ליצירת קשר איתו.
שמרית
לצפיה ב-'יש לו דף פייסבוק. אפשר למצוא דרך גוגל.'
יש לו דף פייסבוק. אפשר למצוא דרך גוגל.
20/09/2016 | 06:46
22
הלחם שלו מצויין
לצפיה ב-'אצלנו אוהבים את הלחם הכפרי של GreenLite'
אצלנו אוהבים את הלחם הכפרי של GreenLite
19/09/2016 | 16:06
2
35
מעולה בטוסטר, ממש כמו לחם רגיל.
לא יודעת לגבי נתרן.
 
לצפיה ב-'תודה עדן, היכן אפשר לרכוש את הלחם? אני ממש אודה לך!'
תודה עדן, היכן אפשר לרכוש את הלחם? אני ממש אודה לך!
19/09/2016 | 20:17
1
21
אני מתגוררת בהרצליה וכל אזור הרצליה, רעננה, כפ"ס ותל אביב רלוונטי מבחינתי
לצפיה ב-'בסניפים של השופרסלדיל ובניצת הדובדבן בודאות'
בסניפים של השופרסלדיל ובניצת הדובדבן בודאות
21/09/2016 | 06:30
19
ואני בטוחה שיש עוד רשתות שיווק שמחזיקות אותו
לצפיה ב-'גלאי גלוטן נייד 199 דולר NIMA'
גלאי גלוטן נייד 199 דולר NIMA
18/09/2016 | 10:22
4
153
לצפיה ב-'אחלה מוצר אבל'
אחלה מוצר אבל
19/09/2016 | 08:57
66
שימי לב שכל בדיקה עולה 4$ מעבר לעלות המכשיר - לא סוף העולם אבל בכל זאת זה לא חינם... 
בנוסף המיכלים החד פעמיים רגישים לחום מה שאומר שאת לא יכולה להזמין אותם במשלוח כי הם עלולים להתקלקל מהחום ואת לא תדעי שהבדיקות שאת עושה לא מדוייקות
לצפיה ב-'מוצר שימושי מאוד בתנאי שהוא אמין ואת זה קצת קשה לדעת מפרסום'
מוצר שימושי מאוד בתנאי שהוא אמין ואת זה קצת קשה לדעת מפרסום
20/09/2016 | 06:50
2
40
אשמח לשמוע ממי שכבר השתמש בו ויש לו יכולת לדעת האם המכשיר מדייק (כלומר, אם יש לצליאקי סימפטומים במקרים של אכילת גלוטן וגם בכמות קטנה).
לצפיה ב-'טלי - זה עדיין לא נמכר...'
טלי - זה עדיין לא נמכר...
20/09/2016 | 09:53
1
36
הם רק לוקחים הזמנות Pre-Order ונכון לעכשיו גם זה לא כי כנראה שהזמינו מהם את כל המלאי שבייצור
לפי מה שקראתי באתר שלהם הנתונים שהם מציגים אמינים ומדוייקים (בדיקות של מעבדות חיצוניות)
אולי זה קיבעון מחשבתי שלי אבל אני לא כל כך רואה את עצמי יושב במסעדה ומתחיל לדגום את המנה הראשונה את המנה העיקרית ואת הקינוח (חוסר נעימות) ובעלות נוספת של 50-60 שקל רק לבדיקות
וגם - מה בדיוק לדגום? במנה עיקרית של סטייק ופירה (שנניח והוא עם זיהום משני קל) למשל אם נערבב אותם ביחד לבדיקה יכול להיות שנקבל ערך נמוך יותר  מ20PPM, נאכל את הפירה ונקבל כאב בטן
ואם נבדוק כל רכיב בנפרד לא ישאר זמן לאכול
מבחינתי לא שימושי לאכילה במסעדה יכול לשמש לדברים אחרים
לצפיה ב-'צודק. מכיוון שהמכשיר כבר הוצג כאן לפני שנים אחדות, העין דלגה'
צודק. מכיוון שהמכשיר כבר הוצג כאן לפני שנים אחדות, העין דלגה
21/09/2016 | 06:28
31
אוטומטית על המילים "מכירה מוקדמת" בהנחה שהוא כבר יצא לשוק.
ובכל מקרה, אם וכאשר... אשמח לשמוע איך זה עובד במציאות אבל מסכימה אתך לגבי דרך הפעולה בזמן אמת.
אני מעדיפה להביא אוכל משלי לאירועים או להסתפק בשתיה (וגם אז מביאה חלב מהבית...) ופשוט לומר 'אסור לי' מאשר להתעסק יותר מדי סביב האוכל.
לצפיה ב-' מוצרים מומלצים '
מוצרים מומלצים
19/09/2016 | 13:21
2
163
לצפיה ב-'עוגיות אגוזים של לזרוני'
עוגיות אגוזים של לזרוני
19/09/2016 | 13:24
1
52
אהבתי מאוד.
טעימות מאוד גם לאכילה סתם ככה, וגם כבסיס לכדורי שוקולד (לא טחנתי, כתשתי עם מערוך בתוך השקית המקורית).
חוץ מזה שאהבתי מאוד את המחיר, ובמיוחד את מחיר המבצע בשופרסל אונליין.
 
האם מישהו ניסה את שאר העוגיות או הסקוויטים של לזרוני ויכול להמליץ?
לצפיה ב-'ניסיתי גם את הקרקרים שלהם-לא אהבו אצלינו את המוצרים שלהם'
ניסיתי גם את הקרקרים שלהם-לא אהבו אצלינו את המוצרים שלהם
20/09/2016 | 06:39
30
הרגשנו שהם  עבים יחסית ולכן משאירים סוג של משקע בפה.
כמו בן שזה עניין של טעם.
לצפיה ב-'רטבים לפסטה של barilla - נטולים כן/לא?'
רטבים לפסטה של barilla - נטולים כן/לא?
19/09/2016 | 16:20
28
יש בסופרים את סדרת הרטבים של ברילה, מיובאים מכל מיני מדינות.
לפעמים במדבקה המקורית כתוב gluten free, לפעמים לא, ולפעמים המדבקה בעברית מכסה את הכיתוב המקורי. מישהו יודע אם הסדרה, או רוטב ספציפי ממנה נטולי גלוטן?
לצפיה ב-'פיצה ללא גלוטן - לא בפיצה האט.'
פיצה ללא גלוטן - לא בפיצה האט.
19/09/2016 | 09:19
90
פניה ששלחתי הבוקר לפיצה האט, אלה המתהדרים לדאוג לרווחת חולי הצליאק ורגישי הגלוטן - פנו אליהם מהעמותה כבר ביולי 2016 ולא נענו כלל - "שלום רב, בשלוש פעמים שונות שקניתי פיצה ללא גלוטן, מתברר שהעובדים אינם מודעים כלל לרגישות ולצורך להקפיד על בריאות ציבור חולי הצליאק שמשום מה מאמינים בכם. נתקלתי בבעיות של חוסר ידיעה ופגיעה מהותית בהטמאות הפיצה ללא גלוטן בסניפים שלכם בחיפה, בקרית אתא ולאחרונה והגרוע ביותר באלונים. הגב' רקפת שפר מעמותת צליאק פנתה אליכם ואתם לא נענים ולא מגיבים לה כלל, וזאת נבזות לשמה. להתעלם כך משמעותו שציבור חולי הצליאק מאמין בכם ואתם פוגעים בו. אם אינכם מסוגלים לשמר ולהקפיד, תואילו לציין בראש חוצות שאתם יורדים מציבור רגישי הגלוטן בכלל וחולי הצליאק בפרט. אני דורש תשובה ולא סתמית, כי אבדוק את זה היטב וכן צעדים אופרטיבים לפתרון או להסתלקותכם מהרשימה, ולפחות, כך גם לא תהיה תרמית והונאה. אין בכוונתי להרפות ולרדת מזה, ולא אתן ידי לפגיעתכם הקשה בציבור שמאמין בכם".
לצפיה ב-'המלצות לורשה?'
המלצות לורשה?
18/09/2016 | 18:19
20
מי שהיה בורשה בשנים האחרונות ויודע להמליץ לחיוב/לשלילה על מסעדה? נהיה רק במרכז העיר.
לצפיה ב-'שימו לבאזהרה לרגישים לגלוטן: כתובת מטעה'
שימו לבאזהרה לרגישים לגלוטן: כתובת מטעה
16/09/2016 | 21:06
110
על אריזות ביסקוויטים.

אזהרה לרגישים לגלוטן: כיתוב מטעה על אריזות ביסקוויטים.
היבואן דן נקסט יבוא ושיווק בע״מ הודיע כי על מספר יחידות של המוצר ״Dibus Mini״, אריזות ביסקוויטים, הודבקה תווית שגוייה המכילה את הכיתוב ״ללא גלוטן״. צרכנית שרכשה אותו בשורפסל ברעננה התלוננה כי שמה לב שהוא מכיל גלוטן למרות הכיתוב, בטרם טעמה ממנו. היבואן: "מדובר ב-15-10 יחידות מתוך 300-200. התקלה לא תחזור שנית"

המשך הכתבה בווינט וכדאי מאוד לקרוא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4855692,00.html
לצפיה ב-'החג מתקרב - אולי יש למישהו מתכון טוב לעוגיות דבש? '
החג מתקרב - אולי יש למישהו מתכון טוב לעוגיות דבש?
14/09/2016 | 09:08
5
41
וגם לעוגת דבש?
 
תודה רבה!
לצפיה ב-'מאפינס דבש ותפוח-איריס לשם קונדיטורית תאנה-מעולה!'
מאפינס דבש ותפוח-איריס לשם קונדיטורית תאנה-מעולה!
21/09/2016 | 06:37
1
29
מאפינס דבש ותפוח ללא גלוטן ומוצרי חלב- לשם איריס
(קונדיטוריית תאנה)  
 
למאפינס
100 גר' סוכר
150 גר' דבש
100 גר' שמן קנולה
120 גר' מים
150  גר' ביצים (=3 ביצים)
100 גר' אבקת שקדים
50 גרם קמח קונדיטור ללא גלוטן (נמצא בכל סופר)
50 גר' קמח תפוחי אדמה
5 גר' אבקת אפייה
2.5 גר' קינמון (כפית)
חצי תפוח גרני סמית קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לזיגוג
120 גר' אבקת סוכר
5 כפות מיץ לימון
כף שמנת צמחית (או רגילה)
 
הכנת המאפינס
בקערה לטרוף את כל מרכיבי המאפינס למעט התפוח.
כשהבלילה חלקה להוסיף את התפוח ולמזוג לתבניות מאפינס.
לאפות ב – 170 מעלות כ- 20 דקות,
עד שסכין שמוחדרת יוצאת מעט לחה.
לצנן.
הכנת הזיגוג(**אני מכינה ללא זיגוג)
בקערה לטרוף את מרכיבי הזיגוג עד קבלת מרקם חלק, סמיך ונוזלי
מעט.
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד לימון או אבקת סוכר כדי להגיע
לסמיכות הרצויה.
כשהמאפינס התקררו לקשט עם הזיגוג. לתת לזיגוג להתקשות.
 
לצפיה ב-'תודה רבה!!'
תודה רבה!!
21/09/2016 | 07:27
4
את חושבת שאפשר לוותר על התפוחים? הילדים לא יאהבו פרי בתוך העוגה....
 
לצפיה ב-'ובאופן כללי, עם הקמחים שיש היום, אני ממירה כמעט כל מתכון'
ובאופן כללי, עם הקמחים שיש היום, אני ממירה כמעט כל מתכון
21/09/2016 | 06:39
2
29
רגיל למתכון ללא גלוטן כך שאם יש לך עוגה שאהובה אצלכם במיוחד, פשוט החליפי את הקמח לקמח נטול.
 
לצפיה ב-'באיזה קמח נטול את משתמשת בד"כ?'
באיזה קמח נטול את משתמשת בד"כ?
21/09/2016 | 07:29
1
12
כרגיל? תמי? שר?
 
יש לי מתכון לדובשניות שמבוסס על קמח מלא. איך מחליפים קמח מלא בקמח נטול?
 
תודה רבה!
לצפיה ב-'בד"כ להמרת מתכון רגיל לנ"ג בקמח בראל. אני מאוד מרוצה ממנו'
בד"כ להמרת מתכון רגיל לנ"ג בקמח בראל. אני מאוד מרוצה ממנו
27/09/2016 | 06:42
24
אין לי מושג לגבי קמח מלא אבל לדעתי אפשר להחליף עם בראל ופשוט להוסיף נוזל במקרה הצורך.
זה הכל עניין של ניסויים בשטח ושל העדפת מרקם וטעם זה או אחר. אם תעלי את המתכון אולי נוכל לעזור ספציפית.
לצפיה ב-'ראש השנה 2016 ללא גלוטן - עידכון מבצעים '
ראש השנה 2016 ללא גלוטן - עידכון מבצעים
14/09/2016 | 08:51
116
באושר עד פתח תקווה - 
גפילטע פיש של היימש פיש - 7 קציצות 
ב8.90 
 
שימו לב - הסתיים המבצע על מוצרי כרמית 2 ב 12 
אבל יש מוצרים חדשים שטרם טעמתי ונראים מעולה
 
כולם מוזמנים לספר על מבצעים שווים ללא גלוטן
בעיקרון אני מחפש מבצעים לדבש כי עכשיו זה הזמן של המבצעים
 
תעדכנו על כל מבצע ברמי לוי ואחרים על מוצרים ללא גלוטן 

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

ד
ד"ר רון טנצר
פורום שיקום הפה
פורום שיקום הפה
פורום הסרת עודפי עור
פורום הסרת עודפי עור

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ