לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
96859,685 עוקבים אודות עסקים

פורום מחלות זיהומיות

מאז גילוי הפניצילין (האנטיביוטיקה הראשונה בעולם) בשנת 1928 ע"י אלכסנדר פלמינג, מתנהל "מירוץ חימוש" צמוד בין האדם לחיידק/וירוס. בעוד שבחמישים השנים הראשונות ידו של האדם הייתה על העליונה, החל מאמצע שנות ה-80 החיידקים/וירוסים משיבים מלחמה שערה. האנושות, מצדה, העמיקה את הידע והתובנות שלה בטיפול במחלות רבות. פיתחה חיסונים ותרופות אנטיביוטיות חדשות אשר נועדו לפגוע בחיידיקם/וירוסים ומצאה פתרונות לעגבת, שחפת, דלקת ריאות וקרום המוח,פוליו,דבר וכו'- מחלות שעד לפני מספר עשורים נחשבו כחשוכות מרפא. החיידקים/וירוסים מצידם,פיתחו עמידות כלפי "תרופות הפלא" החדשות, המשיכו להתרבות וליצור מוטציות וזנים חדשים אשר אינם עוד רגישים לחומרים האנטיביוטיים כדוגמת: VRE, Acinetobacter ,MRSAו- Clostridum difficile. בשנת 1981 הם הכינו לנו "הפתעה" בדמות מחלה חדשה ולא מוכרת, האיידס. מחלת האיידס (AIDS) או תסמונת הכשל החיסוני הנרכש היא מחלה המתבטאת בפגיעה במערכת החיסון כתוצאה מנגיף בשם .HIV ההשערה הרווחת כיום, הינה שמקור המחלה מקופים שהיו מקור מזון לשבטים באפריקה שמדרום לסהרה. ההדבקה מהקופים לאדם הייתה כנראה תוצאה של הכנת החיה למאכל. בזמן חיתוך החיה, מגע דם של הקוף ופצעים פתוחים של הצייד אפשרו את ההדבקה. כמו כן, מוטציות גנטיות של הנגיף במשך השנים מאפשרות את ההדבקה ואת המחלה אצל האדם.חשוב לציין כי איידס היא עדיין מחלה קשה, אף על פי שכיום, אנשים הנגועים בנגיף ה-HIV יכולים לחיות חיים נורמאלים לחלוטין, כמובן עם מגבלות מסוימות ובעזרת טיפולים מתאימים. המחלה אומנם ניתנת לשליטה בדומה לסוכרת וללחץ דם, אולם היא עדיין גובה מחיר כבד בדמות תופעות לוואי לא פשוטות, הוצאה כלכלית גבוהה על הטיפול התרופתי הנדרש, תיוג חברתי, התמודדות נפשית ופגיעה משמעותית באיכות החיים של החולים. כאן המקום לציין כי ההדבקה העיקרית היא במוצרי דם נגועים ומין לא מוגן (ללא קונדום) ואין הדבקה בשימוש בכלי אוכל משותפים, שירותים ציבוריים, נשיקות וחיבוקים. הדבקה בנגיף ה-HIV מתבטאת בד"כ לאחר מספר שבועות במחלת חום דמוית שפעת או מחלת הנשיקה החולפת לאחר זמן יחסית קצר.בדיקה לזיהוי נשאות הנגיף הינה בדיקת דם פשוטה, המיועדת לחפש נוגדנים שהגוף מייצר. נוגדנים אלו יכולים להופיע מספר שבועות לאחר ההדבקה כך שמשמעות תוצאת בדיקה שלילית (כלומר שאין הדבקה) היא שעד לפני מספר שבועות לא הייתה הדבקה. ניתן לומר כמעט בוודאות שעד שלשה חודשים לפני הבדיקה לא הייתה הדבקה. כלומר אם משהוא נדבק אתמול ועושה היום בדיקה, תוצאת הבדיקה תהיה שלילית. אם יחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות היא תיהפך לחיובית. לאור זאת חשוב לזכור כי קל יותר למנוע איידס- בפעולה פשוטה של שימוש בקונדום, מאשר לטפל במחלה. מטרת קהילה זו הינה להוות במה נרחבת לכל השאלות והתהיות בתחום מחלות זיהומיות החל מזיהומים בזמן הריון (CMV וטוקסופלסמה), דרך מניעת מחלות מדבקות המועברות בדרכי האוויר, יחסי מין ומגע ידיים וכלה בהתמודדות שלנו עם איידס. שמי ד"ר דן טורנר ואני מנהל את מרכז האיידס שבמרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי. אני בוגר לימודי רפואה בצרפת (1991) ואני מומחה לרפואה פנימית (המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי) ומומחה למחלות זיהומיות ( המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי). משנת 1992 אני מטפל באיידס. ב-1996 עברתי השתלמות באירופה וביולי 2004 חזרתי משתי שנות השתלמות ומחקר במונטריאול שבקנדה בהנחייתו של פרופ' מרק ווינברג, נשיא האיגוד הבינלאומי לאיידס לשעבר. יחד אתכם ובשבילכם ד"ר דן טורנר מנהל מרכז האיידס ומומחה למחלות זיהומיות

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מחלות זיהומיות

מאז גילוי הפניצילין (האנטיביוטיקה הראשונה בעולם) בשנת 1928 ע"י אלכסנדר פלמינג, מתנהל "מירוץ חימוש" צמוד בין האדם לחיידק/וירוס. בעוד שבחמישים השנים הראשונות ידו של האדם הייתה על העליונה, החל מאמצע שנות ה-80 החיידקים/וירוסים משיבים מלחמה שערה. האנושות, מצדה, העמיקה את הידע והתובנות שלה בטיפול במחלות רבות. פיתחה חיסונים ותרופות אנטיביוטיות חדשות אשר נועדו לפגוע בחיידיקם/וירוסים ומצאה פתרונות לעגבת, שחפת, דלקת ריאות וקרום המוח,פוליו,דבר וכו'- מחלות שעד לפני מספר עשורים נחשבו כחשוכות מרפא. החיידקים/וירוסים מצידם,פיתחו עמידות כלפי "תרופות הפלא" החדשות, המשיכו להתרבות וליצור מוטציות וזנים חדשים אשר אינם עוד רגישים לחומרים האנטיביוטיים כדוגמת: VRE, Acinetobacter ,MRSAו- Clostridum difficile. בשנת 1981 הם הכינו לנו "הפתעה" בדמות מחלה חדשה ולא מוכרת, האיידס. מחלת האיידס (AIDS) או תסמונת הכשל החיסוני הנרכש היא מחלה המתבטאת בפגיעה במערכת החיסון כתוצאה מנגיף בשם .HIV ההשערה הרווחת כיום, הינה שמקור המחלה מקופים שהיו מקור מזון לשבטים באפריקה שמדרום לסהרה. ההדבקה מהקופים לאדם הייתה כנראה תוצאה של הכנת החיה למאכל. בזמן חיתוך החיה, מגע דם של הקוף ופצעים פתוחים של הצייד אפשרו את ההדבקה. כמו כן, מוטציות גנטיות של הנגיף במשך השנים מאפשרות את ההדבקה ואת המחלה אצל האדם.חשוב לציין כי איידס היא עדיין מחלה קשה, אף על פי שכיום, אנשים הנגועים בנגיף ה-HIV יכולים לחיות חיים נורמאלים לחלוטין, כמובן עם מגבלות מסוימות ובעזרת טיפולים מתאימים. המחלה אומנם ניתנת לשליטה בדומה לסוכרת וללחץ דם, אולם היא עדיין גובה מחיר כבד בדמות תופעות לוואי לא פשוטות, הוצאה כלכלית גבוהה על הטיפול התרופתי הנדרש, תיוג חברתי, התמודדות נפשית ופגיעה משמעותית באיכות החיים של החולים. כאן המקום לציין כי ההדבקה העיקרית היא במוצרי דם נגועים ומין לא מוגן (ללא קונדום) ואין הדבקה בשימוש בכלי אוכל משותפים, שירותים ציבוריים, נשיקות וחיבוקים. הדבקה בנגיף ה-HIV מתבטאת בד"כ לאחר מספר שבועות במחלת חום דמוית שפעת או מחלת הנשיקה החולפת לאחר זמן יחסית קצר.בדיקה לזיהוי נשאות הנגיף הינה בדיקת דם פשוטה, המיועדת לחפש נוגדנים שהגוף מייצר. נוגדנים אלו יכולים להופיע מספר שבועות לאחר ההדבקה כך שמשמעות תוצאת בדיקה שלילית (כלומר שאין הדבקה) היא שעד לפני מספר שבועות לא הייתה הדבקה. ניתן לומר כמעט בוודאות שעד שלשה חודשים לפני הבדיקה לא הייתה הדבקה. כלומר אם משהוא נדבק אתמול ועושה היום בדיקה, תוצאת הבדיקה תהיה שלילית. אם יחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות היא תיהפך לחיובית. לאור זאת חשוב לזכור כי קל יותר למנוע איידס- בפעולה פשוטה של שימוש בקונדום, מאשר לטפל במחלה. מטרת קהילה זו הינה להוות במה נרחבת לכל השאלות והתהיות בתחום מחלות זיהומיות החל מזיהומים בזמן הריון (CMV וטוקסופלסמה), דרך מניעת מחלות מדבקות המועברות בדרכי האוויר, יחסי מין ומגע ידיים וכלה בהתמודדות שלנו עם איידס. שמי ד"ר דן טורנר ואני מנהל את מרכז האיידס שבמרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי. אני בוגר לימודי רפואה בצרפת (1991) ואני מומחה לרפואה פנימית (המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי) ומומחה למחלות זיהומיות ( המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי). משנת 1992 אני מטפל באיידס. ב-1996 עברתי השתלמות באירופה וביולי 2004 חזרתי משתי שנות השתלמות ומחקר במונטריאול שבקנדה בהנחייתו של פרופ' מרק ווינברג, נשיא האיגוד הבינלאומי לאיידס לשעבר. יחד אתכם ובשבילכם ד"ר דן טורנר מנהל מרכז האיידס ומומחה למחלות זיהומיות
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המידע והעצות בפורום הינו כללי וחלקי בלבד, ואיננו בא להחליף יעוץ מקצועי ואישי, המבוסס על נתונים אישיים של כל מטופל. לפיכך, ``תפוז``, המרכז הרפואי ת``א ורופאיו אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל.
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי גם בפייסבוק ובטוויטר
הפורום נועד לטיפול במחלות זיהומיות ובהן איידס
המשך >>

לצפיה ב-'לא מאמינה לבדיקת איידס שעשיתי'
לא מאמינה לבדיקת איידס שעשיתי
09/01/2020 | 22:02
45
חודש אחרי המגע והתסמינים הלימפוציטים שלי היו
45.5% ו 1.47 האם זה תואם לירידה האופיינית אחרי הדבקה?
לצפיה ב-'לא מאמינה לבדיקת איידס שעשיתי'
לא מאמינה לבדיקת איידס שעשיתי
09/01/2020 | 21:20
49
עשיתי בדיקת קומבו שנה אחרי המין הלא מוגן עם מישהו שלא ידוע לי מה מצבו. בבדיקה היה רשום hiv1/2 ab/ag שלילי אבל בלי ערכים מספריים. שנה אחרי המגע לא קיימתי שום יחסים לא מוגנים חוץ מאדם אחד(הוא שלילי) שחודש אחרי החלו לו אותם תסמיני סינוסיטיס שהיו לי אחרי המגע הלא מוגן שלי מה שגורם לי לחשוב שבטח הדבקתי אותו כי יש לו את אותם תסמינים שהיו לי והבדיקה אחרי שנה הייתה לא נכונה ופספסו את ההדבקה שלי
לצפיה ב-'עקב נסיעה לא יהיה מענה בפורום עד ה 19.01.2020'
עקב נסיעה לא יהיה מענה בפורום עד ה 19.01.2020
08/01/2020 | 14:15
17
לצפיה ב-'לרופא'
לרופא
06/01/2020 | 10:41
1
107
שלום דר'
כתבתי לך לאחר הביקור בחוף הים ואמרת שאין סיכון.
היו לי סימנים אדומים על כף הרגל, למרות שלא הרגשתי דקירה ממחט.
האם כן ללכת להבדק?
אני שואלת משום שנבדקתי כבר לפני 3 שבועות אבל זה היה טרם הביקור בחוף הים.
השאלה האם יש טעם להבדק? .האם לדעתך יש סיכוי שנדבקתי ממשהו בחוף?
אודה לתשובה שלך.
לצפיה ב-'HIV'
HIV
08/01/2020 | 14:14
122
לגבי HIV אין לך מה לדאוג. דכאי להבדק לצהבת C שלשה חודשים מהדקירה ולוודא שאת מחוסנת לצהבת B או לחילופין לעשות בדיקה חודש ושלשה חודשים לאחר החשיפה. 
לצפיה ב-'שאלה לדוקטור'
שאלה לדוקטור
06/01/2020 | 15:04
1
61
חום ללילה אחד בלבד יכול להעיד על הדבקה?
או שלדעתך תסמין מוקדם להדבקה זה צריך להיות כמה ימים עד שבועות?
והאם חום ללילה אחד בלבד ללא עוד תסמינים אצל בן אדם בריא בדרך כלל יכול להיות מעוד סיבות?
לצפיה ב-'HIV'
HIV
08/01/2020 | 14:12
66
חום בפני עצמו הוא כל הספרים ברפואה ביחד. הדבקה יכולה להתבטא גם ללא חום
לצפיה ב-'עמידות נגיף הHIV מחוץ לגוף'
עמידות נגיף הHIV מחוץ לגוף
06/01/2020 | 18:48
1
47
 
ד"ר טורנר שלום
ידוע שנגיף האיידס לא שורד מחוץ לגוף אלא מספר שניות עד 5 דקות שמדובר על כמות דם מסיבית לפיכך מעניין אותיי לדעת כיצד בשנות ה80 כשלא ניטרו ולא הכירו את הוירוס חולי המופיליה וגם אחרים שנזקקו לעירוי דם נדבקו בנגיף האיידס מעירוי דם או תוצריו שהרי עוברים שבועות או חודשים מרגע תרומת הדם ועד לעירוי בפועל כיצד הוירוס המשיך להתקיים כל הזמן הזה  במנת הדם וכיצד היום אם תורם דם תרם בתקופת החלון בה הוירוס או הנוגדנים לא מתגלים בבדיקה כיצד מבטיחים שחולים לא ידבקו
 
 
לצפיה ב-'HIV'
HIV
08/01/2020 | 14:11
52
הסיבה היא שהמנות היו מוקפאות
לצפיה ב-'המשך לשאלתי לרופא '
המשך לשאלתי לרופא
05/01/2020 | 17:29
1
79
דר',
האם כדאי לי ללכת להבדק שוב?
האם יש צורך או שלדעתך הסיכוי שנדבקתי אפסי?
תודה על תשובתך.
לצפיה ב-'HIV'
HIV
06/01/2020 | 09:35
99
נראה לי שכבר כתבתי לך. אם עברו 3 שבועות מהחשיפה ונבדקת והבדיקה שלילית את יכולהל להיות רגועה . 
לצפיה ב-'שאםה על דרך הדבקה בhuv'
שאםה על דרך הדבקה בhuv
03/01/2020 | 15:54
1
55
שלום! אם יש לי ביד פצע פתוח ומדמם ולחצית את היד לאדם שגם לו היה פצע כזה בהנחה שהוא נשא hiv לא מטופל האם יתכן שאדבק ממנו?
לצפיה ב-'HIV'
HIV
05/01/2020 | 17:28
39
מעשיצ מאד לא סביר
לצפיה ב-'הדבקה ב HIV'
הדבקה ב HIV
04/01/2020 | 18:55
1
73
שלום דר'.
האם אכן אין סיכוי הדבקה באיידס מדקירת מחט בחוף הים?
אני קוראת בפורומים השונים ושם הרופא אומר שזה עלול לגרום להדבקה ואף ממליץ לקבל טיפול מונע אם קורה כזה דבר.
היו לי סימנים אדומים על כף הרגל, לא בטוח שזה היה מדקירת מחט ועדיין אני מאוד חוששת.
מה סיכוי ההדבקה?
האם מחייב לעשות עוד בדיקה?
אודה מאוד להבהרה.
לצפיה ב-'HIV'
HIV
05/01/2020 | 17:27
84
הוירוס נכחד מהר בחול מאד ולכן אין מקום לטיפול מניעתי 
לצפיה ב-'מגע עם דם טרי'
מגע עם דם טרי
02/01/2020 | 13:25
1
61
אם נגעתי בכתם דם טרי ולח שהיה על חולצה של נשא hiv שנפצע ממוט חד כדקה לפני כן והייתה לי שריטה לא יבשה באצבע האם יש סיכון להדבקה בצורה זו
תודה ד"ר טורנר  
לצפיה ב-'HIV'
HIV
05/01/2020 | 17:28
33
פרקטית ההדבקה לא סבירה
לצפיה ב-'חרד מאד מאיידס'
חרד מאד מאיידס
30/12/2019 | 21:01
4
77
שלום, הייתי אצל נערת ליווי וקרו האירועים הבאים. אני בחרדה גדולה. האם ניתן להדבק במהלכם באיידס? האם אני צריך להבדק?
האירועים:
1. "סקס יבש" שייתכן וכלל חיכוך בין איברי המין חשופים - ללא חדירה !! (אינני יודע כמה הייתה רטובה והאם זה נגע באיבר). 2.  קיבלתי מין אוראלי מאד "שטחי" ללא קונדום - היא נגעה עם הלשון או השפתיים שלה באיבר שלי לאולי 3 או 4 שניות... אציין שהייתה יום אחרי הזרקה של בוטוקס בשפתיים. 3. העבירה את אצבעותיה בין הלחיים של התחת שלי אבל היא לא החדירה את האצבע לפי הטבעת. יש לציין שיש לי טחורים, חלק חיצוניים. מצטער על התיאורים. האם יש אפשרות להדבק באיידס? האם ללכת להבדק? ומה לגבי מחלות מין אחרות?
- מס ימים אחרי האירועים החלו לצוץ מספר אפטות בחיך הפנימי ובחלק הפנימי של השפתיים (סבלתי מכך הרבה פעמים בעבר אך הפעם חלקן התחילו עם סוג של שלופחית קטנה). בנוסף 3 שבועות אחרי האירועים יש לי שיעול, כאב ראש, ליחה וכאבי שרירים - כרגע ללא חום.
לצפיה ב-'הערה קטנה'
הערה קטנה
30/12/2019 | 22:36
47
כעת גם עלה לי החום ויש לי חום נמוך.
אני בהיסטריה האם יש ממה לחשוש?
לצפיה ב-'HIV'
HIV
31/12/2019 | 15:50
2
81
לפי התאור אין סיכון ל HIV
לצפיה ב-'גם לא מהאוראלי הקצר אחרי בוטוקס בשפתיים שלה?'
גם לא מהאוראלי הקצר אחרי בוטוקס בשפתיים שלה?
01/01/2020 | 02:19
1
21
זה שהיא הזריקה בוטוקס או משהו כזה יום לפני לשפתיים לא מהווה סיכון יותר גדול כאשר היא ירדה לי/ נגעה לי באיבר עם הפה למספר שניות בודד? 
לצפיה ב-'HIV'
HIV
01/01/2020 | 11:47
50
גם
לצפיה ב-'תקופת דגירה'
תקופת דגירה
30/12/2019 | 13:28
1
37
שלום רב דוקטור טורנר, רציתי לדעת מה תקופת הדגירה של טריכומונס? האם סביר שהטפיל היה בגופי 3 חודשים ללא תסמינים ואז התחילו הסימנים לאחריהם פניתי לבדיקת std ואובחנתי?
האם חוץ מיחסי מין יש מחקרים המראים כי ניתן להידבק באופן אחר? תודה רבה לך על הסבלנות והמענה.

לצפיה ב-'טריכומונס'
טריכומונס
31/12/2019 | 15:53
29
ניתן לשאת את הטפיל בלי שום סמפטומים. כפי הידוע ההדבקה רק ביחסי  מין
לצפיה ב-'המשך לשאלה'
המשך לשאלה
31/12/2019 | 06:33
1
98
שלום דר'
אני כותבת שוב מאחר ואני לא רגועה.
כתבתי לך על הביקור בחוף הים.
אני מבינה שאין סיכון דרך עור שלם ההדבקה ב hiv.
אבל אחר כך, הלכתי על המרצפות וכאב לי. (הייתי יחפה)
לא ראיתי מזרק או מחט של מזרק ולא ראיתי פצע על כף הרגל. 
יכול להיות שנדקרתי ולא שמתי לב? הרי פצע דקירה ממחט הוא מאוד קטן.
מה הסיכוי להדבק בהנחה שהמחט היה חשוף לאוויר?
סליחה על השאלה החוזרת.
אודה לתשובתך.



לצפיה ב-'HIV'
HIV
31/12/2019 | 15:51
107
שום סיכון
לצפיה ב-'סיכון בבדיקת נוגדנים'
סיכון בבדיקת נוגדנים
31/12/2019 | 14:34
1
70
עשיתי היום בדיקת נוגדנים בבית חולים מוכר. הבודק לא שם כפפה על ידו בבדיקה ולא רוחץ את ידיו בין מטופל למטופל. נבדקתי מיד לאחר מטופל קודם. אם היה לבודק על כף היד החשופה הייתה טיפה מדמו של הנבדק הקודם והוא נגע במחט הפרפרית לפני שהחדיר אותה אלי האם יש סיכון בפרוצדורה או ששתיים שלוש הדקות שעברו שהטיפה שהתה באוויר שוללת אפשרות כזאת
לצפיה ב-'HIV'
HIV
31/12/2019 | 15:49
74
אין כאן שום סיכון
לצפיה ב-'שאלה בקשה'
שאלה בקשה
31/12/2019 | 15:39
1
37
לילה אחד של חום בטמפרטורה 38.5
ולאחר שתית אקמול החום ירד וקמתי כמו חדש בבוקר
האם זה תסמין מקדים של הדבקה בHIV
או שיכול להיות עוד אלף סיבות לחום גבוה ללילה אחד?
לצפיה ב-'HIV'
HIV
31/12/2019 | 15:48
43
סמפטום שכיח לכל המחלות הויראליות
לצפיה ב-'סיכון בבדיקת נוגדנים -הבהרה'
סיכון בבדיקת נוגדנים -הבהרה
31/12/2019 | 14:57
19
שכחתי לציין נוגדנים ל HIV
לצפיה ב-'דר' אתה יכול להתייחס לשאלה הנוספת?'
דר' אתה יכול להתייחס לשאלה הנוספת?
30/12/2019 | 12:27
24
שאלתי אותך שאלה אחרת ולא הגבת.
אשמח לדעתך.
תודה וסליחה.
לצפיה ב-'המשך לשאלה'
המשך לשאלה
30/12/2019 | 10:25
1
81
האם כדאי לי להבדק?
אתה חושב שנדבקתי?
כמה ימים אחרי הביקור בחוף הים אני עם כאבי שרירים, בלוטה נפוחה בבית השחי (יכול להיות קשור לגילוח)
נראה לי שגם קצת בצוואר.
אני ממש בחרדה ואני שואלת אותך כמומחה.
מה עליי לעשות?
תודה.
לצפיה ב-'HIV'
HIV
30/12/2019 | 11:54
104
כפי שכבר הסברתי אין סיכון. כיון שאת בחרדה מציע שתעשי בדיקה 3 שבועות לאחר החשיפה ואז תורידי את זה ממך. 
לצפיה ב-'שאלה לרופא'
שאלה לרופא
30/12/2019 | 10:19
51
שלום דר'
אני כותבת שוב מאחר ואני לא רגועה.
כתבתי לך על הביקור בחוף הים.
אני מבינה שאין סיכון דרך עור שלם ההדבקה ב hiv.
אבל אחר כך, הלכתי על המרצפות וכאב לי. (הייתי יחפה)
לא ראיתי מזרק או מחט של מזרק ולא ראיתי פצע על כף הרגל.
יכול להיות שנדקרתי ולא שמתי לב? הרי פצע דקירה ממחט הוא מאוד קטן.
מה הסיכוי להדבק בהנחה שהמחט היה חשוף לאוויר?
סליחה על השאלה החוזרת.
אודה לתשובתך.
לצפיה ב-'המשך לשאלתי לרופא '
המשך לשאלתי לרופא
26/12/2019 | 14:54
1
80
תודה על תשובתך דר'.
האם גם אם היו סדקים של יובש בכף הרגל אין שום סיכון?
בעיקרון אני לא ממש יודעת על מה דרכתי רק שזה היה חום.
אני מפחדת שמא זה היה דם יבש או משהו דומה.
סליחה על השאלה החוזרת, אני פשוט ממש בחרדה.
לצפיה ב-'HIV'
HIV
29/12/2019 | 08:22
66
שום סיכון

מנהל/ת הפורום

אודות:
מומחה למחלות זיהומיות,רופא בכיר ביחידה למחלות זיהומיות ומנהל מרכז האיידס

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ