לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
94909,490 עוקבים אודות עסקים

פורום מחלות זיהומיות

מאז גילוי הפניצילין (האנטיביוטיקה הראשונה בעולם) בשנת 1928 ע"י אלכסנדר פלמינג, מתנהל "מירוץ חימוש" צמוד בין האדם לחיידק/וירוס. בעוד שבחמישים השנים הראשונות ידו של האדם הייתה על העליונה, החל מאמצע שנות ה-80 החיידקים/וירוסים משיבים מלחמה שערה. האנושות, מצדה, העמיקה את הידע והתובנות שלה בטיפול במחלות רבות. פיתחה חיסונים ותרופות אנטיביוטיות חדשות אשר נועדו לפגוע בחיידיקם/וירוסים ומצאה פתרונות לעגבת, שחפת, דלקת ריאות וקרום המוח,פוליו,דבר וכו'- מחלות שעד לפני מספר עשורים נחשבו כחשוכות מרפא. החיידקים/וירוסים מצידם,פיתחו עמידות כלפי "תרופות הפלא" החדשות, המשיכו להתרבות וליצור מוטציות וזנים חדשים אשר אינם עוד רגישים לחומרים האנטיביוטיים כדוגמת: VRE, Acinetobacter ,MRSAו- Clostridum difficile. בשנת 1981 הם הכינו לנו "הפתעה" בדמות מחלה חדשה ולא מוכרת, האיידס. מחלת האיידס (AIDS) או תסמונת הכשל החיסוני הנרכש היא מחלה המתבטאת בפגיעה במערכת החיסון כתוצאה מנגיף בשם .HIV ההשערה הרווחת כיום, הינה שמקור המחלה מקופים שהיו מקור מזון לשבטים באפריקה שמדרום לסהרה. ההדבקה מהקופים לאדם הייתה כנראה תוצאה של הכנת החיה למאכל. בזמן חיתוך החיה, מגע דם של הקוף ופצעים פתוחים של הצייד אפשרו את ההדבקה. כמו כן, מוטציות גנטיות של הנגיף במשך השנים מאפשרות את ההדבקה ואת המחלה אצל האדם.חשוב לציין כי איידס היא עדיין מחלה קשה, אף על פי שכיום, אנשים הנגועים בנגיף ה-HIV יכולים לחיות חיים נורמאלים לחלוטין, כמובן עם מגבלות מסוימות ובעזרת טיפולים מתאימים. המחלה אומנם ניתנת לשליטה בדומה לסוכרת וללחץ דם, אולם היא עדיין גובה מחיר כבד בדמות תופעות לוואי לא פשוטות, הוצאה כלכלית גבוהה על הטיפול התרופתי הנדרש, תיוג חברתי, התמודדות נפשית ופגיעה משמעותית באיכות החיים של החולים. כאן המקום לציין כי ההדבקה העיקרית היא במוצרי דם נגועים ומין לא מוגן (ללא קונדום) ואין הדבקה בשימוש בכלי אוכל משותפים, שירותים ציבוריים, נשיקות וחיבוקים. הדבקה בנגיף ה-HIV מתבטאת בד"כ לאחר מספר שבועות במחלת חום דמוית שפעת או מחלת הנשיקה החולפת לאחר זמן יחסית קצר.בדיקה לזיהוי נשאות הנגיף הינה בדיקת דם פשוטה, המיועדת לחפש נוגדנים שהגוף מייצר. נוגדנים אלו יכולים להופיע מספר שבועות לאחר ההדבקה כך שמשמעות תוצאת בדיקה שלילית (כלומר שאין הדבקה) היא שעד לפני מספר שבועות לא הייתה הדבקה. ניתן לומר כמעט בוודאות שעד שלשה חודשים לפני הבדיקה לא הייתה הדבקה. כלומר אם משהוא נדבק אתמול ועושה היום בדיקה, תוצאת הבדיקה תהיה שלילית. אם יחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות היא תיהפך לחיובית. לאור זאת חשוב לזכור כי קל יותר למנוע איידס- בפעולה פשוטה של שימוש בקונדום, מאשר לטפל במחלה. מטרת קהילה זו הינה להוות במה נרחבת לכל השאלות והתהיות בתחום מחלות זיהומיות החל מזיהומים בזמן הריון (CMV וטוקסופלסמה), דרך מניעת מחלות מדבקות המועברות בדרכי האוויר, יחסי מין ומגע ידיים וכלה בהתמודדות שלנו עם איידס. שמי ד"ר דן טורנר ואני מנהל את מרכז האיידס שבמרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי. אני בוגר לימודי רפואה בצרפת (1991) ואני מומחה לרפואה פנימית (המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי) ומומחה למחלות זיהומיות ( המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי). משנת 1992 אני מטפל באיידס. ב-1996 עברתי השתלמות באירופה וביולי 2004 חזרתי משתי שנות השתלמות ומחקר במונטריאול שבקנדה בהנחייתו של פרופ' מרק ווינברג, נשיא האיגוד הבינלאומי לאיידס לשעבר. יחד אתכם ובשבילכם ד"ר דן טורנר מנהל מרכז האיידס ומומחה למחלות זיהומיות

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מחלות זיהומיות

מאז גילוי הפניצילין (האנטיביוטיקה הראשונה בעולם) בשנת 1928 ע"י אלכסנדר פלמינג, מתנהל "מירוץ חימוש" צמוד בין האדם לחיידק/וירוס. בעוד שבחמישים השנים הראשונות ידו של האדם הייתה על העליונה, החל מאמצע שנות ה-80 החיידקים/וירוסים משיבים מלחמה שערה. האנושות, מצדה, העמיקה את הידע והתובנות שלה בטיפול במחלות רבות. פיתחה חיסונים ותרופות אנטיביוטיות חדשות אשר נועדו לפגוע בחיידיקם/וירוסים ומצאה פתרונות לעגבת, שחפת, דלקת ריאות וקרום המוח,פוליו,דבר וכו'- מחלות שעד לפני מספר עשורים נחשבו כחשוכות מרפא. החיידקים/וירוסים מצידם,פיתחו עמידות כלפי "תרופות הפלא" החדשות, המשיכו להתרבות וליצור מוטציות וזנים חדשים אשר אינם עוד רגישים לחומרים האנטיביוטיים כדוגמת: VRE, Acinetobacter ,MRSAו- Clostridum difficile. בשנת 1981 הם הכינו לנו "הפתעה" בדמות מחלה חדשה ולא מוכרת, האיידס. מחלת האיידס (AIDS) או תסמונת הכשל החיסוני הנרכש היא מחלה המתבטאת בפגיעה במערכת החיסון כתוצאה מנגיף בשם .HIV ההשערה הרווחת כיום, הינה שמקור המחלה מקופים שהיו מקור מזון לשבטים באפריקה שמדרום לסהרה. ההדבקה מהקופים לאדם הייתה כנראה תוצאה של הכנת החיה למאכל. בזמן חיתוך החיה, מגע דם של הקוף ופצעים פתוחים של הצייד אפשרו את ההדבקה. כמו כן, מוטציות גנטיות של הנגיף במשך השנים מאפשרות את ההדבקה ואת המחלה אצל האדם.חשוב לציין כי איידס היא עדיין מחלה קשה, אף על פי שכיום, אנשים הנגועים בנגיף ה-HIV יכולים לחיות חיים נורמאלים לחלוטין, כמובן עם מגבלות מסוימות ובעזרת טיפולים מתאימים. המחלה אומנם ניתנת לשליטה בדומה לסוכרת וללחץ דם, אולם היא עדיין גובה מחיר כבד בדמות תופעות לוואי לא פשוטות, הוצאה כלכלית גבוהה על הטיפול התרופתי הנדרש, תיוג חברתי, התמודדות נפשית ופגיעה משמעותית באיכות החיים של החולים. כאן המקום לציין כי ההדבקה העיקרית היא במוצרי דם נגועים ומין לא מוגן (ללא קונדום) ואין הדבקה בשימוש בכלי אוכל משותפים, שירותים ציבוריים, נשיקות וחיבוקים. הדבקה בנגיף ה-HIV מתבטאת בד"כ לאחר מספר שבועות במחלת חום דמוית שפעת או מחלת הנשיקה החולפת לאחר זמן יחסית קצר.בדיקה לזיהוי נשאות הנגיף הינה בדיקת דם פשוטה, המיועדת לחפש נוגדנים שהגוף מייצר. נוגדנים אלו יכולים להופיע מספר שבועות לאחר ההדבקה כך שמשמעות תוצאת בדיקה שלילית (כלומר שאין הדבקה) היא שעד לפני מספר שבועות לא הייתה הדבקה. ניתן לומר כמעט בוודאות שעד שלשה חודשים לפני הבדיקה לא הייתה הדבקה. כלומר אם משהוא נדבק אתמול ועושה היום בדיקה, תוצאת הבדיקה תהיה שלילית. אם יחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות היא תיהפך לחיובית. לאור זאת חשוב לזכור כי קל יותר למנוע איידס- בפעולה פשוטה של שימוש בקונדום, מאשר לטפל במחלה. מטרת קהילה זו הינה להוות במה נרחבת לכל השאלות והתהיות בתחום מחלות זיהומיות החל מזיהומים בזמן הריון (CMV וטוקסופלסמה), דרך מניעת מחלות מדבקות המועברות בדרכי האוויר, יחסי מין ומגע ידיים וכלה בהתמודדות שלנו עם איידס. שמי ד"ר דן טורנר ואני מנהל את מרכז האיידס שבמרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי. אני בוגר לימודי רפואה בצרפת (1991) ואני מומחה לרפואה פנימית (המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי) ומומחה למחלות זיהומיות ( המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי). משנת 1992 אני מטפל באיידס. ב-1996 עברתי השתלמות באירופה וביולי 2004 חזרתי משתי שנות השתלמות ומחקר במונטריאול שבקנדה בהנחייתו של פרופ' מרק ווינברג, נשיא האיגוד הבינלאומי לאיידס לשעבר. יחד אתכם ובשבילכם ד"ר דן טורנר מנהל מרכז האיידס ומומחה למחלות זיהומיות
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המידע והעצות בפורום הינו כללי וחלקי בלבד, ואיננו בא להחליף יעוץ מקצועי ואישי, המבוסס על נתונים אישיים של כל מטופל. לפיכך, ``תפוז``, המרכז הרפואי ת``א ורופאיו אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל.
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי גם בפייסבוק ובטוויטר
הפורום נועד לטיפול במחלות זיהומיות ובהן איידס
המשך >>

לצפיה ב-'עקב נסיעה לא יהיה מענה בפורום עד ה 1.08 '
עקב נסיעה לא יהיה מענה בפורום עד ה 1.08
09/07/2019 | 09:15
2
לכל הפונים לפורום.
עקב נסיעה לא אוכל לענות בפורום עד ה 1.08.
איתכם הסליחה.

ד"ר טורנר
לצפיה ב-'בדיקת איידס'
בדיקת איידס
07/07/2019 | 15:31
1
19
לפני כשלושה שבועות קיימתי יחסים
מוגנים עם קונדום.  
במהלך היחסים גיליתי שהיה לבחורה דימום קל.
הקונדום היה תקין (היו סימנים של דם באזור האשכים).
מאז אני נמצא בחרדה.
האם אני נמצא בסיכון?
איפה אפשר להיבדק במרפאה פרטית ולקבל תשובות במידית ?
תודה על העזרה
לצפיה ב-'HIV'
HIV
08/07/2019 | 16:16
13
אינך בסיכון. לבדיקה שאמינה לאחר 3 שבועות אתה יכול להבדק באיכילוב ביום שני ולקבל תשובה ביום רביעי. תכנס לאתר. 
לצפיה ב-'מישהו ניסה?'
מישהו ניסה?
02/07/2019 | 20:32
13
לצפיה ב-'מישהו ניסה?'
מישהו ניסה?
02/07/2019 | 20:31
4
לצפיה ב-'UREA.PARVUM-PCR תוצאות בדיקה וטיפול'
UREA.PARVUM-PCR תוצאות בדיקה וטיפול
01/07/2019 | 16:59
1
8
היי ד"ר,
 
מקווה ששלומך בטוב
 
לי ולאשתי יש היסטוריה של UREA.PARVUM-PCR.
 
אני יודע שהחיידק/טפיל הזה קיים גם במערכת הגופנית של נשים והוא לא בהכרח משהו שנדרש לטפל בו.
 
עם זאת, להבנתי, מומלץ שלא יהיה בגוף, בייחוד כאשר גם ככה יש לנו היסטוריה בנושא הנ"ל שנבעה מטריכומונס שטופל בשלב מאוחר יחסי (וגם חשוב לי מאוד השקט הנפשי של אשתי שלא רגועה כאשר החיידק מופיע חיובי בבדיקות שתן).
 
מסתמן כי עשינו טעות ובכל פעם אחד טיפל והשני לא טיפל באותו זמן, כך שהטיפול עזר, אבל כשניסינו שוב לקיים יחסים, כנראה שהדבקמו אחד את השנייה מחדש וכן הלאה. אף פעם לא טיפלנו בו-זמנית עם זטו.
 
עכשיו שנינו רוצים לקחת את הטיפול בו זמנית ובאמת לפתור את זה אחת ולתמיד
הטיפול שעזר לנו הוא 4 כדורי זטו בו זמנית (אשתי רגישה לדוקסילין).
 
למיטב ידיעתי ונסיוני מהפעם הקודמת, השפעת הזטו נראית לאחר 48 שעות מרגע בליעת הכדורים, במידה ואני טועה, אשמח לדעת וללמוד כמובן.
 
בפעם הקודמת, שנבדקתי ונמצאתי חיובי UREA.PARVUM-PCR, לקחתי 4 כדורי זטו, וביצעתי בדיקה לאחר 48-72 שעות והבדיקה יצאה שלילית ל-UREA.PARVUM-PCR.
 
אשתי ביקרה עכשיו אצל עכשיו אצל רופא משפחה, שאמר לה שהוא היה באיזשהו כנס ושמע שם שעדיף לשני המטופלים לחכות 45 ימים(?) לאחר טיפול ורק אז לעשות את בדיקת ה STD כדי לבדוק אם ה UREA.PARVUM-PCR שלילי או חיובי.
הבדיקות שאנחנו מבצעים הן בדיקות שתן.
 
מאחר ואנחנו מנסים להיכנס להריון, אשמח אם תוכלו להכווין אותי מעט ולהמליץ לנו כיצד להתקדם?
 
האם בדיקה לאחר 48 משקפת תוצאות אמת, או שבאמת נדרש מאיתנו לחכות 45 ימים, בתקופה הזו לא לנסות, ולהמתין לתוצאות הבדיקה לאחר 45 ימים?
 
כאמור, אנו מנסים להרות ולא רוצים לגרום נזק טרם או במהלך הניסיונות, וכמובן לא לשלב ההיריון ו/או חס ושלום לעובר, ולכן חשוב לנו להיות חכמים יותר ובטוחים יותר בתהליך.
 
בתודה מראש על המענה.
 
לצפיה ב-'UREA.PARVUM'
UREA.PARVUM
02/07/2019 | 08:10
9
אין שום משמעות לחיידק הזה לא קלינית ולא להריון והבדיקה עצמה מיותרת לחלוטין. בטח שלא צריך לטפל. 
לצפיה ב-'שריטה דקירה מקוצים '
שריטה דקירה מקוצים
28/06/2019 | 15:46
1
14
הי לפני כחודש הייתי אצל הרופא עור עם הבן שלי כי הוא הדביק אותי במולסקום (טעות איומה של שימוש באותה המגבת) בכל אופן הרופא אמר שהפרוטוקל מחייב את כל הבדיקות למחלות מין וכך עשיתי כולל hiv הפטטיס ועוד כ 8 מחלות מין שונות גם באמצעות מתן שתן . הכל כמובןןןן יצא תקין לחלוטין. אני עשרים שנה בזוגיות וזה בכלל לא הטריד אותי.
אמש בלילה סביב 22:00 חזרתי הבית ועל המדרכה משהו זרק עץ שלם של לימון עם קוצים ענקיים והרגשתי שאני נדקר נשרט ממשהו מייד עצרתי וראיתי שקיבלתי שריטה כ 10 מ"מ בלבד אורכה. לא ראיתי טיפות של דם ( רק שממש מותחים את העור רואים בתעלת השריטה מעט אדום, מעט דם) החשש שבמידה והיה לי שמשהו עבר לפני וגם נדקר נשרט והוא נשא  ואני כאמור נשרטתי אחריו ( לא חושב שהיה מדובר בדקירה עמוקה אלא בעיקר שריטה) .היה חשוך שם ולכן אחרי שנדקרתי אני מציין שניסיתי להאיר עם הפנס ולא ראיתי דימום על הקוצים ( שוב כמובן שלא הייתה לי אפשרות לבחון קוץ קוץ על אותו עץ) האם אני יכול להניח לזה ולהמשיך עם החיים כרגיל. אני משער שעובדי תברואה שהזיזו את הפחי אשפה לפני גם באו עם זה במגע ואולי אנשים מהרחוב. מה דעתך
לצפיה ב-'שריטה'
שריטה
30/06/2019 | 15:04
14
אם מדובר ב HIV או הפטיטיס אין לך מה לדאוג. כמו כל שריטה כדאי לחטא למנוע זיהום בחיידקים 
לצפיה ב-'בדיקת איידס'
בדיקת איידס
30/06/2019 | 06:20
1
17
שלום,

שאלתי למטה והתשובה לא ברורה,

1.האם יש צורך להיבדק שוב לאחר 3 חודשים ממגע חשוד?2.האם באיכילוב יש שירות של בדיקה ותוצאה באותו היום?

תודה

לצפיה ב-'בדיקת איידס'
בדיקת איידס
30/06/2019 | 15:03
33
מומלץ להבדק לאחר 3 שבועות ו 3 חודשים לאחר המגע החשוד. 
באיכילוב יש שרות של לקיחות דם בימי שני ותשובה בימי רביעי
לצפיה ב-'איידס'
איידס
26/06/2019 | 21:27
1
21
ביקרנו לפני חצי שנה בתאילנד, הבן שלי נשרט או ננשך על ידי קוף, הוא עבר חיסוני כלבת באותו רגע, אבל היום כאשר ביקרנו במרפאה, האחות כדרך אגב אמרה להיבדק לאיידס, האם יש לי ממה לחשוש, כאשר היינו במשרד הבריאות כדי לעבור את השלב האחרון של חיסון כלבת, לא אמרו לנו, גם הרופאה לא אמרה. פתאום עלה בי חשש רציני בעקבות מה שאחות אמרה
לצפיה ב-'HIV'
HIV
27/06/2019 | 11:52
27
אין שום הדבקה של נגיף ה HIV מקופים או כל  בעל חיים אחר לבני אדם. יכולה להשאר רגועה. 
לצפיה ב-'טפיל בהריון'
טפיל בהריון
24/06/2019 | 17:10
1
10
שלום רב,
אני בשבוע 34 להריוני, בשבועיים הקודמים סבלתי מכאבי בטן ושילשולים קלים אך חוזרים. התופעות חלפו בשלושה הימים האחרונים אך היום הגיעו תוצאות בדיקת צואה שמסרתי בשבוע שעבר. בבדיקה נמצא הטפיל dientamoeba fragilis. רופאת המשפחה אמרה שאם התסמינים נרגעו היא לא רואה צורך לתת טיפול תרופתי כרגע- שעלול לפגוע בעובר.
שאלתי- האם המצאות טפיל זה עלולה לגרום לנזק או לפגוע בצורה מסויימת בעובר?
לצפיה ב-'טפיל'
טפיל
25/06/2019 | 07:59
7
הרופאה שלך צודקת. אין שום צורך לטפל אם התופעות חלפו והטפיל לא גורם נזק בהריון. אם התסמינים ממשיכים ניתן לתת את אחת התרופות המותרות בהריון. 
לצפיה ב-'שאלה על פרפ prep'
שאלה על פרפ prep
23/06/2019 | 10:21
1
12
שלום! האם ישנו קשר בין לקיחת תרופת הפרפ (אמטריביר טבע) מידי יום, לבין עליית הסיכון לחלות בזן מסויים של סרטן? האם בעת בדיקת התכשיר הנ״ל חקרו קשר זה? האם יתכן שבמרוצת השנים יימצא כי קיים קשר כזה (להערכתך)?. תודה מראש! 
 
 
לצפיה ב-'PREP'
PREP
24/06/2019 | 09:26
10
שום קשר
לצפיה ב-'שאלה נוספת ורצילה זוסטר חיובי וקונדילומה'
שאלה נוספת ורצילה זוסטר חיובי וקונדילומה
23/06/2019 | 20:12
1
8
שלום
כתבתי כאן לפני מספר ימים לגבי ורצילה זוסטר חיובי באיבר המין. היום נמצא אצל בן זוגי כי חזרה לו הקונדילומה באיבר המין הרופא שלו המליץ שאעשה בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם בעקבות הממצא שלו ושלי.
העניין הוא כזה לאחר התפרצות קודמת שהיתה לו נמצאה לי בלוטה חשודה בבית שחי שתוצאות הביופסיה היו לא חד משמעיות (בממוגרפיה ואולטראסאונד הודגם ממצא בדירוג 4B) ומאז במעקב. האם יתכן קשר בין הקונדילומה של בן זוגי להתפרצות של הורצילה זוסטר ? 
האם באמת יש צורך בלעשות בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם ? (המליץ לא רק על פאפ אלא גם על קולפוסקופיה)
תודה
לצפיה ב-'קונדילומה'
קונדילומה
24/06/2019 | 09:26
9
אין קשר בין השניים. לגבי הסקר לדעתי כדאי קודם לעשות PCR ל HPV . 
לצפיה ב-'שאלה תאורטית לגבי סיכויי הדבקה באיידס או צהבת בזריקת חיסון '
שאלה תאורטית לגבי סיכויי הדבקה באיידס או צהבת בזריקת חיסון
22/06/2019 | 23:45
3
36
אם בעת הכנת תרכיב חיסון האחות המבצעת נדקרה מהמחט  ואח"כ הזריקה את החיסון למטופל. האם יש סיכון בצהבת או איידס אם האחות נשאית?  
לצפיה ב-'HIV'
HIV
23/06/2019 | 08:24
2
32
יש סיכון
לצפיה ב-'האם יש תיעוד של מקרים כאלו ומה שכיחותם - תודה'
האם יש תיעוד של מקרים כאלו ומה שכיחותם - תודה
23/06/2019 | 09:29
1
12
לצפיה ב-'הדבקה'
הדבקה
23/06/2019 | 10:12
26
במידה והמקור HIV חיובי סיכון ההדבקה מדקירה הוא 3/1000. לגבי צהבת C סביביות 2%. 
לצפיה ב-'שעלת - שבוע 25 להריון - אנטיביוטיקה כן/לא?'
שעלת - שבוע 25 להריון - אנטיביוטיקה כן/לא?
21/06/2019 | 20:48
5
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 25 להריוני ואובחנתי לפני מספר ימים עם שעלת (נוגדני IgA חיובי ברמה מעל לנורמה; IgG - שלילי ). השיעול כבר נמשך למעלה מחודש (ככה"נ 5-6 שבועות). בשבוע האחרון היתה הטבה. השיעול עדיין נוכח ותדיר מאוד וגם פרודוקטיבי גם ביום וגם בלילה, אך ההתקפים החמורים פחתו (גם אם לא נעלמו) ואין תחושת מחנק. כמו כן, עברתי כבר את שלב הלילות הטרופים ואני מצליחה כבר לישון סה"כ בסדר.
רופא המשפחה ממליץ על מתן אנטיביוטיקה (אזניל - 250 מ"ג 6X ימים), אבל לפי מה שהבנתי בשלב זה -
1. האנטיביוטיקה לא תקצר את משך השיעול ולא תסייע בריפוי.
2. כבר אין סכנה ממשית להדבקה של הסביבה.
שאלותיי:
1. האם במצב כזה שווה לקחת את הסיכון עם אנטיביוטיקה?
2. האם אצטרך לקבל חיסון נגד שעלת בשבוע 28-32?
 
אשמח לדעה של מביני דבר מה נכון לעשות.
 
מודה לכולם מראש!
לצפיה ב-'varicella.zos.vpcr'
varicella.zos.vpcr
19/06/2019 | 20:07
1
7
לפני כשבוע יצאו לי נגעים גניטליים כואבים וצורבים בבחינה ראשונית אובחן וקיבלתי טיפול לאחר 3 ימים לא היה שיפור וכפי שהונחתי חזרתי לרופא נשים ששינה את הטיפול ולקח משטחים כעת חזר אחד המשטחים עם תוצאה חיובית ל varicella zoster אבל צויין ש HSV1  ו HSV2  לא נתגלו. הבדיקה ספציפית להרפס טרם חזרה.
אשמח להבין את מהות התוצאה (אני מכירה את זה מאבעבועות רוח האם זו הכוונה?)  והאם צריך לשוב לרופא נשים בעקבות תוצאה זו? יש לציין שאם הנגעים החלו כאבים באגן שהרופא לא התייחס אליהם.
לצפיה ב-'varicella.zos.vpcr'
varicella.zos.vpcr
20/06/2019 | 07:51
8
אם הבדיקה אמינה מדובר באותו נגיף שגורם לאבעבועות רוח. לא מדובר בהדבקה חדשה אלא בהתפרצויות מקומיות במסלול עצבי. התפרצות גניטלית דווחה אך נדירה בניגוד להרפס HSV 2 בד"כ או 1 ולכן הייתי ממליץ לחזור על הבדיקות במידה ועדיין יש שלפוחיות או בהתקף הבא. 
לצפיה ב-'הפטיטיס B חיסון'
הפטיטיס B חיסון
17/06/2019 | 15:52
1
14
לד"ר טורנר שלום
עשיתי בדיקה להפטיטיס B ורמת הנוגדנים שהתקבלה היא 4 .
צויין שאני לא מחוסן והערך המינימאלי הוא 10
לפני הרבה שנים  עשיתי את כל שלושת החיסונים
האם צריך במצב זה לעשות חיסון אקטיבי לחיזוק או כל הסדרה של שלושת החיסונים או שכלל לא
תודה מראש
  
לצפיה ב-'צהבת B'
צהבת B
18/06/2019 | 09:56
18
אם אתה בסיכון לצהבת B או שאתה נוסע למדינה בה המחלה שכיחה ממליץ לך לחזור לך על סדרת החיסונים. 
לצפיה ב-'חיסון טטנוס'
חיסון טטנוס
17/06/2019 | 16:43
1
16
שלום וברכה!! נחתכתי פצע קטן ויחסית שטחי מקופסת שימורים של טונה וירד מעט דם.התחסנתי לטטנוס לפני 6 וחצי שנים האם עליי להתחסן שוב?
לצפיה ב-'טטנוס'
טטנוס
18/06/2019 | 09:55
10
אין צורך. בחתך רציני מומלץ כבר אחרי 5 שנים . אחרת 10 שנים. 
לצפיה ב-'הרפס בתינוק'
הרפס בתינוק
16/06/2019 | 15:10
1
9
תינוק בן חודשיים שקיבל נשיקה על הראש (לא פנים) ממישהו עם הרפס פעיל בשפה - שאלות:
האם נותנים טיפול מונע?
מה לעקוב? ובמשך כמה זמן?
אני מאוד מודאגת ולא רגועה. תודה
לצפיה ב-'הרפס'
הרפס
17/06/2019 | 14:19
8
הרפס הוא מחלה מאד שכיחה באוכלוסיה והרבה אנשים אפילו אינם יודעים מה מקור ההדבקה. לא נותנים טיפול מונע בחשיפה להרפס. 
לצפיה ב-'מיקום צאנקר של עגבת'
מיקום צאנקר של עגבת
10/06/2019 | 09:17
1
14
האם צאנקר של עגבת יכול לצאת לא על אברי המין או הפה אלא בחזה, בגב או בכל מיקום אחר ומה השכיחות למקרה כזה?
לצפיה ב-'chancre'
chancre
13/06/2019 | 08:36
13
מופיע במקום הישיר של מגע מיני. חזה וגב מאד לא סביר . אברי מין ופה בהחלט. 
לצפיה ב-'חיטוי של מחט'
חיטוי של מחט
10/06/2019 | 22:40
1
16
שלום וברכה .נתקע לי קוץ באצבע ולקחתי מחט וחיממתי אותה כמה שניות על הגז ואחר כך החדרתי לאצבע על מנת להוציא את הקוץ..האם חימום של המחט לכמה שניות מחטא אןתה כראוי ומחסל כל חיידק שיש עליה ?מודאג כי לי ירד לי די הרבה דם. תודה רבה.
לצפיה ב-'קוץ'
קוץ
13/06/2019 | 08:34
14
כן אבל בכל מיקרה יש לחטא טוב את הפצע וכן לודא שהנך מחוסן לטטנוס

מנהל/ת הפורום

אודות:
מומחה למחלות זיהומיות,רופא בכיר ביחידה למחלות זיהומיות ומנהל מרכז האיידס

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ