לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

לצפיה ב-'דיטנית'
דיטנית
23/06/2016 | 14:17
33
מחפש דיטנית בשכר לביקורי בית פעמים בשבוע לזוג ברמת גן באוירה טובה .??שכר הוגן
לצפיה ב-'אכילת חומוס בחומוסיות '
אכילת חומוס בחומוסיות
20/06/2016 | 00:40
7
60
אני בן 41 סך הכל בריא ושאלתי היא מה הם היתרונות וחסרונות מבחינה בריאותית ותזונתית שבאכילת חומוס שמכינים בחומוסיות.  משום שאני אוכל לפחות 3 פעמים בשבוע חומוס עם פול או גרגרים וטחינה .(לא קנוי מסופרים).
לצפיה ב-'חומוס מאכל מאד משמין וגם מאד לא בריא.'
חומוס מאכל מאד משמין וגם מאד לא בריא.
20/06/2016 | 13:14
3
67
השומנים בחומוס ( ויש הרבה כאלה) הם מסוג אומגה 6 שאנחנו מקבלים בעודף בתזונה המערבית והעודף הזה גורם לתהליך דלקתי של כלי דם ומחלות כלי דם .
החומוס עצמו היא הקיטניה הכי שמנה ופחות בריאה שיש לנו בין הקטניות , והטחינה זה שומן נטו שמכיל הרבה מידי אומגה 6 .
התזונה הישראלית ידועה בזה שהיא לא בריאה בניגוד לתזונה הים תיכונית שהיא נחשבת בריאה בארצות כמו יוון צרפת איטליה (תופעה שידועה בשם הפרדוקס הישראלי) וזה בעיקר בגלל הטחינה והחומוס.
אכילת החומוס כמובן גוררת אחריה אכילה מוגזמת של לחם ( פיתה) ושל שמן ( אמנם שמן זית כן בריא אבל בכמויות שיש במנת חומוס זה יותר מידי שמן.)
ואם נכניס גם את החמוצים - עודף נתרן, ואת השתיה הקלה- עודף סוכר - בקיצור מנת חומוס בחומוסיה זה מתכון בטוח להשמנה ולהתקף לב.
עצה שלי - רוצה להיות בריא ורזה ? דבר ראשון וקודם כל להסיר לחלוטין את הג'אנק פוד בכלל ובמיוחד החומוס ,  מהתפריט.
אני יודע שבעבר אמרו שחומוס זה אחד המאכלים הכי בריאים שיש - אבל לאור מחקרים אחרונים שקראתי, ולאור גילוי הנושא של האומגה 6 והפרדוקס הישראלי, וגם לאור חישובים של כמות הקלוריות ומרכיבי התזונה שיש בחומוס שעשיתי בעצמי , הגעתי למסקנות הללו - וזאת דעתי האישית בלבד ואני יודע שלא כולם יסכימו איתי.
לצפיה ב-'שאלת הדיוט'
שאלת הדיוט
20/06/2016 | 17:55
1
40
אם היחס אומגה 6: אומגה 3 כל כך קריטי, ולאור העובדה שאומגה 3 צמחי (חומצות ALA) מותמר לDHA ו EPA (החומצות שהגוף אוהב)  רק באחוז קטן מאד, איך זה שהטבעונים לא סובלים ממצב דלקתי מתמשך וממוות מוקדם?
 
חומוס הוא לא ג'אנק פוד. אני חוזר: הוא לא! נכון שהוא עתיר קלוריות, אבל אם לוקחים את זה בחשבון חומוס (עם טחינה, אבל בלי הפיתה) הוא אוכל מזין, בריא ובעיקר טעים.
 
 
לצפיה ב-'קודם כל אין הוכחות שטיבעונים לא סובלים מדלקות פחות '
קודם כל אין הוכחות שטיבעונים לא סובלים מדלקות פחות
21/06/2016 | 11:50
30
מאחרים .
אין גם הוכחה חד משמעית שתוחלת החיים של טיבעונים והבריאות שלהם לא יותר טובה מאוכלי בשר .
שנית האומגה 6 (גם נגזרות קצרות שלה) נמצא גם בשומן מהחי בשר ובחלב וביצים מחיות שאוכלות תערובת שמבוססת על תירס סויה וגרעינים שמכילים הרבה אומגה 6.
במוצרים מחיות שאוכלות עשב השומן שלהם ( החלק הלא רווי) מכיל יותר אומגה 3 ואומגה 9.
התמרה של ALA ל חומצות ארוכות יותר לא יעילה בגוף שלנו בגלל התחרות עם אומגה 6  ולא בגלל שהיא לא מתרחשת.
הבעיה עם אומגה 6 היא לא רק החוסר ב DHA ו EPA אלא שכשהאומגה 6 עוברת מטבוליזם בגוף היא מעוררת דלקת - כלומר האומגה 6 כשלעצמה גורמת נזק.
אדם צמחוני שיאכל רק שומן צמחי עם אומה 3 וביחס גדול יותר של אומגה 3 מאומגה 6 - למשל 3-4 אומגה 3ALA לכל 1 אומגה 6 ( כפי שכנראה אבותינו הנאוליטים\פלאוליטים אכלו ) הגוף שלו ייצר מספיק חומצות DHA ן EPA מהשומנים האלה - בגלל שלא יהיה להם מתחרה.
בכל מקרה לא יופרשו החומרים מעוררי הדלקת שמופרשים מהמטבוליזם של אומגה 6.
בבשר וחלב של חיות מרעה שאוכלות עשב , ובביצים של תרנגולות שאוכלות עשב יש יותר אומגה 3 מאומגה 6 - (גם בבשר הזה ובביצים האלה מדובר גם על שרשראות קצרות ALA ולאו דווקא  על DHA ןEPA .)
למשל בביצי אומגה המפורסמות שנמכרות בארצנו כלכך ביוקר  יש דווקא יותר שומן מסוג ALA (שרשרת קצרה) ולא DHA EPA , כי מזינים את התרנגולות בפשתן ,  וההתמרה של השומן חלקית בלבד, בחול שמזינים תרנגולות בשאריות דגים יש בבצי אומגה יותר EPA ו DHA .
לצפיה ב-'בחומוסיות אין חומרי שימור. אישית עברתי לפול '
בחומוסיות אין חומרי שימור. אישית עברתי לפול
20/06/2016 | 21:12
1
45
צלחת פול חם עם גרגרי חומוס מלמעלה ומעט טחינה
יוצא פחות שומן פחות כבד ועדיין תחושה של מנה חמה
לדעתי פעם בשבוע מספיק. להוציא מי שרגיש לפול
על פי אתר גאמנון  מחזק מטהר מכייח משתן
 
 
לצפיה ב-'פול - אחת הקטניות הכי בריאות שיש .'
פול - אחת הקטניות הכי בריאות שיש .
21/06/2016 | 11:58
37
הרבה חלבון מעט שומן ופחממות .
הטחינה בעיתית (אומגה 6) - עדיף שמן זית במקום.
 
 
לצפיה ב-'הטוב והרע בחומוס מחומוסיות'
הטוב והרע בחומוס מחומוסיות
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2016 | 20:18
51
חומוס שמכינים בחומוסיות יכול להיות יותר בריא מבחינה זו שאין חומרים משמרים וכל מיני תהליכי ייצור שעלולים להיות בעייתיים בפני עצמם מבחינה בריאותית.
אבל, חומוסיות יכולות גם להיות לא הגייניות ולהכיל כמות גדולה של חיידקים. לעומת זאת בתהליך ייצור המזון אמור להיות תהליך בקרת איכות. אם כי נכון שגם זה נושא לא סגור אבל בכל זאת הייתי סומכת על זה יותר.
גרגרי החומוס עצמם הם בוודאי בריאים מתוקף היותם קטניות. תוספת הטחינה והשמן גם אמורים להיות בריאים אם האיכויות שלהם גבוהות.
מה שכן בעייתי בחומוסיות זה הכמות הגדולה שמגישים. ולמרות שגרגרי החומוס עצמם לא מכילים שומנים, טחינה ושמן זה נטו שומנים. וצלחת חומוס זה בעצם מוקש שומנים רציני, גם אם הם בריאים. ולכן ממש לא מתאימים למי שמאותגר מבחינת המשקל.
דווקא אכילה של חומוס בבית יכולה להיגמר בפחות נזק מהבחינה הזו אם אוכלים אותו כמרוח על לחם או בפיתה ולא אוכלים כמויות בניגוב כמו שקורה בחומוסיות
לצפיה ב-'תרופות שגורמות לגוף שלנו להשמין'
תרופות שגורמות לגוף שלנו להשמין
20/06/2016 | 12:08
3
48
להלן מאמר מעניין שקראתי על תרופות שגורמות לגוף שלנו להשמין!
שאלתי היא האם לדעתכם הדבר נכון, או שאנו "השמנים" אכלים שאוהבים להאשים!!!
 
אינסולין
סולפונילאוריאה
גליבנקלמיד, גליפיזיד, גלימפיריד
מגליטיניד
נטגליניד
תיאזולידינדיאון
רוזיגליטזון, פיוגליטזון
SSRI
פרוקסטין, סרטרלין
דיכאון קליני
הגברת תיאבון
מלח
 
ליתיום קרבונט
מחלה ביפולארית
(מאניה דיפרסיה)
הגברת תיאבון
תת-תריסיות
תרופות אנטיפסיכוטיות
 
אולנזנפין, קלוזפין, ריספרידון
סכיזופרניה
הגברת תיאבון
תרופות אנטיאפילפטיות
 
וולפרואט, גאבאאפנטין, קרבמזפין
אפילפסיה
הגברת תיאבון
הורמון
 
קורטיזון, פרדניזון, דקסמתזון
דלקות, מחלות אוטו אימוניות
הגברת תיאבון, הגברת התנגודת לאינסולין, שינוי פיזור רקמת השומן
הורמון
 
פרוגסטון
גיל מעבר, גלולות מסוימות למניעת הריון, סוגים מסוימים של סרטן
הגברת תיאבון, הגברת התנגודת לאינסולין
חוסמי קולטני B (ביתא) אדרנרגיים
פרופרנולול
הפרעות קצב הלב, יתר תריסיות, יתר לחץ דם
הגברת תיאבון, הפחתת פירוק השומן
 
לצפיה ב-'מבחינה מסוימת זה נכון, ומבחינה אחרת זה לא נכון .'
מבחינה מסוימת זה נכון, ומבחינה אחרת זה לא נכון .
20/06/2016 | 13:04
1
26
נכון כי יש תרופות שגורמות להגברת התאבון ולכן אוכלים יותר ומשמינים.
יש תרופות שגורמות לגוף לצבור יותר את הקלוריות או להשרוף פחות קלוריות או שגורמות לנו לפחות פעילות גופנית .
אבל זה לא נכון שהתרופה עצמה משמינה כי - השמנה היא אך רק פונקציה של כמה קלוריות אוכלים וכמה מוציאים,  ולכן אם לוקחים תרופה שמעודדת השמנה,  תמיד אפשר לשמור על המשקל אם מתאמצים לשמור על המאזן הקלורי - רק שזה אמור להיות קצת יותר קשה עם התרופה מאשר בלי התרופה.
לצפיה ב-'מניסיון שלי מבקשים מהרופא תרופה פחות משמינה.'
מניסיון שלי מבקשים מהרופא תרופה פחות משמינה.
21/06/2016 | 12:40
19
ומקפידים על דיאטה ופעילות גופנית.
כך הורדתי 19 קילו
צריך עוד להוריד אבל זו הדרך
לצפיה ב-'תרופות משפיעות על הנטיה להשמין אבל ההשמנה עצמה תלוית אכילה'
תרופות משפיעות על הנטיה להשמין אבל ההשמנה עצמה תלוית אכילה
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2016 | 20:13
26
אין ספק שהשמנה זה לא רק מה שאנחנו אוכלים אלא גם איך הגוף "מטפל" באוכל. ואם תרופה משנה מצב הרומונלי או הפרשת חומרים בגוף זה עלול גם להשפיע על הגוף האם הוא יאגור את האוכל \ ישרוף אותו. למשל אם תרופה גורמת לתנגודת לאינסולין זה אומר שעל כמות פחמימה מסויימת שאנחנו אוכלים הגוף יפריש יותר אינסולין. וכיוון שאינסולין הוא הורמון המעודד אגירת שומנים אז תרופה שגורמת להגברת הפרשת האינסולין תעודד השמנה. 
אבל! ההשפעות האלה הן לא גזירה משמיים והן גם לא הגורם המרכזי לשמנה. ואפשר וצריך להקפיד על אכילה מאוזנת אם צריך לקחת תרופה שמשפיעה על מאזנים הורמונליים. אבל שוב- לא בגלל התרופה מעלים כמויות של ק"ג. הרבה ק"ג יעלו אם לא מאזנים את האכילה.
לדוגמא נשים בטיפולי פוריות, עם כל ההפצצה של הגוף בהורמונים, ישמינו בעיקר בגלל הלחץ הנפשי והפיצויים של תהליך רגשי זה. אני מטפלת בנשים במהלך טיפולי פוריות והן בכלל יורדות במשקל ולא משמינות. כן, עם כל ההורמונים.
לסיכום, יש אתגר בתרופות מסויימות אבל זה לא אומר שזה גזירה שאי אפשר להשפיע עליה
לצפיה ב-'כיצד מתגברים על רעב ליום פעם בשבועיים בדיאטה'
כיצד מתגברים על רעב ליום פעם בשבועיים בדיאטה
13/06/2016 | 19:05
9
80
פעם בשבועיים בערך ביום שהמשקל יורד- הוא יורד בדרך כלל בבת אחת פעם בשבועיים אני מאוד רעב ואוכל יותר. מה לעשות זה פוגע בהורדה במשקל.
היום למשל אכלתי עוד יוגורט ועוד פיתה מלאה. והרעב עבר ובארוחת ערב אכלתי פחות שמן קנולה. כי הרעב היה בצהרים.
לצפיה ב-'כשרעבים פשוט לאכול'
כשרעבים פשוט לאכול
( לעמוד שלי בתפוז )
14/06/2016 | 12:38
1
63
בתהליך הרזיה עם תפריט מאוזן לא אמור להיות רעב קיצוני בכלל. 
אני כמובן לא יכולה להיכנס לכל הפרטים מה אתה אוכל ואם זה נכון אבל מה שבטוח נכון לכל תהליך הרזיה זה שרעב אמיתי צריך להיענות. אחרת הוא יתפתח לעוד יותר קיצוני ואז כבר מגיעים לכמות גדולה מדי ואפילו לאובדן שליטה. כלומר- עדיף היה לתפוס את הרעב כשהוא היה עוד יחסית קטן ולאכול חצי פיתה עם ממרח ולהוסיף ירקות ולא פיתה שלמה שזה יחסית הרבה פחמימות ועוד התוספת של היוגורט שגם בו יש פחמימות. 
ככה גם היית שומר על כמות פחמימות נאותה פר ארוחה וגם שבע יותר בזכות הירקות
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
14/06/2016 | 12:42
24
היום באותה דיאטה אני לא רעב. זה קורה רק כפעם בשבועיים שהמשקל יורד בבת אחת.
אני אשמע לעצתך ואוכל קצת בלי להגזים.
 
לצפיה ב-'אני שומר על תפריט קבוע ולא סוטה ממנו ימינה ושמאלה'
אני שומר על תפריט קבוע ולא סוטה ממנו ימינה ושמאלה
15/06/2016 | 15:47
6
54
אפילו אם אני מרגיש שהבטן נדבקת לגב.
עם הזמן למדתי לחיות עם ההרגשה הזאת של רעב בין הארוחות , ועם הזמן היא הפכה לפחות מטרידה ופחות מורגשת ובסוף התרגלתי לאכול פחות ולהתעלם מהרעב.
חשוב לתכנן את הארוחות כך שלא יעבור הרבה זמן בניהם .
אני בדעה שאי אפשר באמת לרזות בלי ללמוד להתגבר על הרעב.
לצפיה ב-'רעב זו תחושה בסיסית אבל אסור שיהיה קיצוני'
רעב זו תחושה בסיסית אבל אסור שיהיה קיצוני
( לעמוד שלי בתפוז )
15/06/2016 | 16:12
36
לא לכל האנשים יש כוח רצון וחוץ מזה רעב אמיתי פיזיולוגי זה אומר ירידה ברמת סוכר- מצב לא רצוי בכלל. כי אז הגוף גם מצמצם את שרפת הקלוריות בהתאם למחסור בסוכר, חומר האנרגיה ההכרחי לכל התהליכים. ומה זה מצמצם את שרפת הקלוריות? זה בעצם לבצע לאט יותר תהליכים לא חיוניים כמו תהליכים של בניה ושימור. וזה אומר גם שהמטבוליזם איטי יותר, מה שמאוד מקשה על שמירת המשקל לטווח הארוך. אז אפשר להפעיל כוח רצון, ולך יש כנראה לא מעט :) רק חבל! לאכול כמות פחמימות קטנה בזמן לא יזיק רק יועיל. פחמימות בכמות נכונה בחיים לא יהפכו לשומנים מה שגורם ליצירת שומנים זה עודפים בזמן נתון.
לצפיה ב-'אם תאכל שומן, חלבון ופחממות בכמות המתאימה'
אם תאכל שומן, חלבון ופחממות בכמות המתאימה
15/06/2016 | 17:43
1
32
לא תהיה רעב בין הארוחות.
בשביל לרדת במשקל צריך להיות בגרעון קלורי ולא בהתנזרות משומן או חלבון.
 
בקיצור, צריך לאכול כמו שצריך אבל פחות.
 
לצפיה ב-'תודה - זה מה שאני עושה'
תודה - זה מה שאני עושה
15/06/2016 | 17:55
19
הבעיה היא תרופה קצת משמינה
לצפיה ב-'על רעב קל תיאבון- אני מתגבר- רעב קשה לא'
על רעב קל תיאבון- אני מתגבר- רעב קשה לא
15/06/2016 | 17:57
2
9
לצפיה ב-'ללא תחושת רעב כמעט כולם היו יורדים במשקל "בטעות"'
ללא תחושת רעב כמעט כולם היו יורדים במשקל "בטעות"
16/06/2016 | 14:01
1
34
תחושת הרעב מהווה חלק ממנגנון יצוב משקל
לכן תחושת רעב קל מעידה על גרעון קלורי כלשהוא
הרעיון לפתח כושר עמידות לרעב , כמו להאריך מחזור נשימה
האיסלם לדוגמא, מתרגל את הכושר הנ"ל ברמדאן..
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
16/06/2016 | 22:02
4
לצפיה ב-'מחפשת משתתפות למחקר חדשני בתסמונת קדם וסתית חמורה'
מחפשת משתתפות למחקר חדשני בתסמונת קדם וסתית חמורה
15/06/2016 | 10:12
16
מדוכאת ועצבנית לפני הווסת? סובלת מתנודות במצב הרוח? יש לך חברה שחווה זאת?
אני עובדת במרכז הרפואי תל אביב, איכילוב ואנחנו עורכות מחקר, בו אנחנו מנסות לעזור לנשים הלוקות בתסמונת קדם וסתית חמורה. המחקר מציע טיפול חדשני, ללא תרופות, בגרייה מוחית מגנטית עמוקה (dtms), ובודק את יעילותו בטיפול בתסמינים הנפשיים המופיעים בימים שלפני קבלת הווסת.

לפרטים את מוזמנת ליצור עימי קשר במייל tal.vinitzky@gmail.com או בטלפון 03-6973685.
שבוע מצוין!
טל

לצפיה ב-'עזרה ביצירת רשימה של חנויות טבע באינטרנט'
עזרה ביצירת רשימה של חנויות טבע באינטרנט
13/06/2016 | 19:46
13
אני מנסה לעשות רשימה של חנויות טבע מחו"ל שמוכרות לארץ.
האם תוכלו לעזור לי מהניסיון שלכם - אלו חנויות אתם מכירים? האם הניסיון שלכם איתם היה טוב?
לצפיה ב-'מתכונים לשבועות וטיפים איך לא להשמין בחג הטעים הזה'
מתכונים לשבועות וטיפים איך לא להשמין בחג הטעים הזה
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2016 | 15:59
2
134
אני רוצה לגלות לכם איך אפשר לעבור
בשלום את חג השבועות בלי לעלות במשקל,
ועדיין...
  • לאכול גם גבינות שמנות ולחמים טובים
  • לשלב גם מאפים מעניינים וטעימים
  • לבחור דווקא גלידה או עוגת גבינה
  • ועוד טריקים שיאפשרו לכם ליהנות בלי להשמין..
  • אז הנה כמה טיפים איך ליהנות בחג בלי להשמין:
צריך לאכול את הגבינות על לחם ולא כביסים בפני עצמן: 
מוצרי החלב מכילים כמות יחסית גדולה של שומנים. 
אפילו בגבינה 5% חצי מהקלוריות הן בעצם שומנים..
לעומת זאת בלחם כמעט כל הקלוריות הן פחמימות,
ופחמימות הן לא שומנים, ופוטנציאל ההשמנה שלהן נמוך בהרבה.
לכן למרוח אבוקדו או גבינה על לחם זה הרבה פחות משמין 
מאשר לאכול קוביות אבוקדו או גבינות שמנות.
אין שום בעיה עם לחם לבן או אוכל על בסיס קמח לבן ולא מלא:
הקמח הלבן לא משמין יותר מקמח מלא- שניהם נטחנו מאותו גרעין חיטה.
ההבדל ביניהם הוא שקמח מלא נטחן עם הקליפה וקמח לבן בלי.
אבל אפשר להשלים את הסיבים של הקמח המלא על ידי שילוב של ירקות.
כדאי להקטין את כמות השומנים שיש בירקות וסלטים:
שוב, השומנים הם המשמינים וכמות השומנים בצלחת סלטים
עלולה לעבור בקלות את כמות השומנים בפרוסת עוגה.
כדי להקטין את אחוז השומן בארוחה כדאי להכין מגש עם ירקות חתוכים
ולא סלטים מתובלים עם הרבה שמן או רוטב.
כמו כן תיבול עם סויה, חומץ, לימון ואפילו קצת סוכר הוא ללא שומנים
ואם מתבלים את הסלטים עם מעט שמן בזכות השילוב איתם זה גם טוב.
מלוחים לא פחות משמינים ממתוקים:
פשטידות, מאפים מלוחים, לזניות, פסטות שמנת ופיצות 
הם בעלי הרכב קלורי ושומנים שאינו שונה בהרבה מעוגות- 
גם בהם הרבה שומנים (חמאה, שמנת וכו') וכמובן קמח.
לכן כדאי לבחור מראש 2-3 סוגים ולקחת חתיכות קטנות יחסית 
ואת שאר הארוחה לבסס על לחם עם גבינות וירקות חתוכים
ריכוז הסוכר בפירות מאוד גבוה, ולכן לא להגזים באכילתם
גם אם הפירות לא ממש מתוקים ואפילו חמוצים,
בכל פרי בגודל רגיל יש כמות סוכרים של 1-1.5 פרוסות לחם (בפרי אחד!)
ובקלות אפשר לגלוש לריכוז סוכרים מאוד גבוה ועצם הריכוז של הסוכרים הוא המשמין.
לכן עדיף לאכול ממש קצת מהפירות יחד עם כדור גלידה או עוגת גבינה דקה.
ככה גם סוגרים טוב יותר את הצורך במתוק אחרי הארוחה ומרגישים מסופקים
כיוון שזה מתוק "אמתי", ולא חמוץ-מתוק כמו פירות. 
והסיכוי שבזאת נסיים את הארוחה הוא הרבה יותר גבוה וגם זה יתרון גדול.
לאכול לאורך היום פחמימות כרגיל בארוחות כל 3 שעות ולא לחסוך לארוחת החג:
ככה מגיעים לארוחה ברגוע ומצליחים לשלוט על הבחירות והכמויות.
מה שכן כדאי זה לשמור כמה שיותר חלבונים ושומנים לארוחת החג.
 
אני מצרפת למייל גם מתנה מיוחדת-
חוברת מתכונים לחג עם אחוזי שומן נמוכים בלי וויתור על הטעם
כולל מתכון ללזניה, פיצה, פסטות ופשטידות ורטבים לסלטים
ו..
אני מזמינה אתכם לקבל במתנה את הנוסחה להרזיה ולאכילה מאוזנת עם פחמימות ומתוקים, וכן להיכנס לרשימה הפרטית שלי אליה אני שולחת מדי פעם טיפים ומידע להתנהלות נכונה ונעימה עם כל המצבים המאתגרים- חופשות, חגים, עונות השנה וכו'. כדי לקבל את המתנה כנסו ללינק הזה
 
חג שבועות שמח :)
שלכם
מלי
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'חג שמח, לחם משמין יותר מירקות כתוספת לגבינות ומאכלים שומניים'
חג שמח, לחם משמין יותר מירקות כתוספת לגבינות ומאכלים שומניים
11/06/2016 | 10:31
30
יצא שנקלעתי ללא לחם בכלל ואכלתי חלבונים כמו ביצים וגבינות
בשילוב ירקות ללא לחם בכלל
התחושה מעולה טעים משביע ביותר ובעיקר מרגישים קל
כי פחמימות מורכבות כשלעצמן סופחות נוזלים ומנפחות יותר
קראתי שדוקא גבינות שמנות קשות, שקדים במידה, משביעים ותורמים
לBMI נמוך יותר. סלט ירקות במקום לחם מספק גם נוזלים ומינרלים
למי שנוטה לשכוח לשתות  מספיק ובזמן
אגב שתיה, הוספתי לתפריט מיץ רימונים (מבוקבק ללא חומרי שימור)
שנמצא מפחית כולסטרול (מדעית) גם תפו"א בננה וכל מה שעשיר
באשלגן מומלץ ללוקים בבעיה הווסקולרית במקביל להפחתת נתרן.
לצפיה ב-'אצלי זה פשוט יותר'
אצלי זה פשוט יותר
15/06/2016 | 16:00
23
שמרתי בקפדנות על התפריט הקבוע שלי גם בחג, ואפילו ירדתי קצת במשקל.
מצד שני אני נהנה מהרגשת הסיפוק כשאני רואה אחרים זוללים עוגות גבינה עתירות שומן סוכר קלוריות, ומצליח להתגבר על יצר הזללנות... 
הכל בראש.
לצפיה ב-'אכילת תוכן חרצני זייתים'
אכילת תוכן חרצני זייתים
08/06/2016 | 13:06
2
45
אני כותבת שאלה בשם חברה אשר נוהגת לפצח את חרצני הזייתים ולאכול את התוכן (היא מפצחת את החרצן באמצעות מפצח אגוזים).
השאלה היא האם התוכם של לחרצן הזייתים מותר באכילה ? החשש שלה שזה רעיל.
 
תודה מראש
לצפיה ב-'זה מעניין . ככל הידוע לי כמיצרים שמן זית מועכים גם את החרצן'
זה מעניין . ככל הידוע לי כמיצרים שמן זית מועכים גם את החרצן
09/06/2016 | 12:51
29
והתוך של החרצן של הזית מתערבב עם השמן כך שלא ינראהלי שזה משהו שעלול להיות  רעיל.
אם זה בריא או לא בריא לאכול ככה חרצנים של זיתים - אין לי מושג.
 
אני למשל בעוונותי אוכל חרצנים שנחשבים כ"רעילים" דווקא - חרצני מישמש וחרצני אפרסק.
כי אני אוהב את הטעם כמו של שקדים מרים שיש להם.
חרצנים כאלה מכילים את הרעל המפחיד "ציאניד" , אבל בכמויות מאד מאד קטנות, ולכן אסור לאכול מהם כמות גדולה בבת אחת, אבל אני מודע לזה, והכמות שאני אוכל היא קטנה -לא יותר מ 3 4 חתיכות כל פעם ..
אגב ציאניד זה לא חומר שמצטבר בגוף או גורם לנזק לטווח ארוך ,  ועקבות שלו נמצאים גם בשקדים (במיוחד במרירים) במרציפן וכ"ד ...
 
לצפיה ב-'נשמע לי מאד לא בריא'
נשמע לי מאד לא בריא
29/06/2016 | 19:54
3
לצפיה ב-'גבינת מוצרלה מופחתת שומן'
גבינת מוצרלה מופחתת שומן
05/06/2016 | 22:16
8
30
שלום.
בארה"ב קיימת גבינת מוצרלה מגוררת המכילה 16% שומן. בארץ לא הצלחתי לאתר כל מותג שהוא המתקרב לאחוז הזה. מרבית הגבינות המגוררות מכילות 28%. הואיל ולא ניתן להזמין גבינות מארה"ב מבלי שתתקלקלנה, אין ברירה אלא להסתמך על המבחר המצוי במחוזותינו. מישהו יודע על מותג כלשהו שמייצר גבינת מוצרלה מופחתת שומן? (גם אם לא מגוררת, לפחות שתהיה קשה ונטולת לחות ושניתן יהיה לגררה עצמאית).
 
תודה מראש.
לצפיה ב-'לדעתי האישית , מי שאוכל גבינה 16% או 28% זה לא משנה הרבה'
לדעתי האישית , מי שאוכל גבינה 16% או 28% זה לא משנה הרבה
07/06/2016 | 10:23
7
39
 גם 16% זה המון שומן. ולדעתי אי אפשר לשמור על דייטה עם כמות כזאת אדירה של שומן.
אם אתה רק רוצה לטבל בגבינה כזאת, אז פשוט שים קצת פחות מה 28% וזה יהיה אותו דבר מבחינה קלורית ולדעתי יותר טעים.
אני אישית מאז שעשיתי דיטה (לפני שנתיים) אני לא אוכל יותר בכלל מוצרי חלב שיש בהם יותר מ 5% שומן, וזה ממש לא חסר לי.
לצפיה ב-'בוודאי שזה משנה אם הגבינה 16 או 28 אחוז'
בוודאי שזה משנה אם הגבינה 16 או 28 אחוז
( לעמוד שלי בתפוז )
07/06/2016 | 15:43
1
34
16 אחוז זה 16 גרם שומן= 3 כפיות שמן. 28 אחוז זה 28 גרם שומן= כמעט 6 כפיות שמן. כמובן אלה הערכים ל 100 גרם. ונכון שאם לא אוכלים 100 גרם אלא רק 30 גרם (משקל פרוסה) אז ההבדל הוא הרבה יותר קטן: 16 אחוז זה כמו כפית שמן לעומת 28 אחוז זה כמו 2 כפיות. ובדיאטה זה הבדל גדול (לשמירה על המשקל פחות).
ואגב גם בגבינה 5% יש יחסית הרבה שומן אבל מה שחשוב יותר זה הכמויות. אם אוכלים למשל 100 גרם גבינה 5% (פחות מחצי קופסה) זה בדיוק אותה כמות שומן כמו בפרוסת גבינה 16 אחוז ששוקלת 30 גרם. הרי שליש מה 16= 5 גרם  שומן, בדיוק כמו 5 גרם שומן ב 100 גרם גבינה 5%.
בכל מקרה אני לא מכירה 16 אחוז במוצרלה אז צריך להסתדר עם מה שיש ומקסימום לאכול פחות... 
לצפיה ב-'התכוונתי שמי שעושה דיטה לא אמור לאכול גבינות כלכך שמנות'
התכוונתי שמי שעושה דיטה לא אמור לאכול גבינות כלכך שמנות
08/06/2016 | 11:47
18
בכלל. (זאת דעתי האישית כמובן).
ואם הוא משתמש בגבינה כזאת רק לטיבול , למשל קצת לגרד בפומפיה על הסלט או על הסנדויץ ... (אני למשל לפעמים מגרד קצת פרמזן או קצ'קבל לפעמים על הסלט) אז זה "בטל בשישים" כמה שומן יש בה, כי הכמות אפסית.
אני אוכל גבינה בארוחת ערב כמקור עיקרי לחלבון וסידן, וכדי לקבל הרבה חלבון בלי  השומן,  מעדיף לאכול גבינה רזה.
 
 
לצפיה ב-'מבחינה קלורית אפשר להתמודד השאלה מבחינת כולסטרול'
מבחינה קלורית אפשר להתמודד השאלה מבחינת כולסטרול
08/06/2016 | 13:53
2
32
השאלה האם יש יחס ישיר בין כמות השומן בגבינות לערכי הכולסטרול?
אפשר לשמור דיאטה גם על גבינה צהובה בתנאי שמקזזים קלוריות
ולא אוכלים רק צהובה כל יום.
לצפיה ב-'זאת שאלה של כדאיות '
זאת שאלה של כדאיות
09/06/2016 | 12:30
26
כשמתכננים דייטה, ומתכננים לאכול כמות רצויה של חלבון כמות רצויה של שומן כמות של סיבים וכן הלאה ויתר הכמויות של כל יתר המרכיבים החשובים לתזונה... וכל זה צריך להיות גם כמובן מוגבל בקלוריות .
אז נכנסת השאלה של פשוט "כדאיות" האם כדאי להכניס לתפריט  גבינה צהובה או גבינה לבנה כדי לקבל את מה שהגבינה נותנת הכי הרבה ( סידן חלבון ...).
ולעמוד בכל הפרמטרים הנדרשים של הדייטה.
מהחשבונות שאני עשיתי כשאתה מכניס גבינות שמנות  לתפריט יש לך בעיה של יותר מידי שומן - (וזה גם שומן רווי מהחי ) ופחות מידי חלבון, וסידן.   או כמובן יותר מידי קלוריות.
 
לצפיה ב-'כולסטרול יש גם בגבינה 5% '
כולסטרול יש גם בגבינה 5%
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2016 | 15:47
22
ואין שום בעיה באכילת פרוסה של גבינה צהובה כל יום. בטח לא למי שאין לו בעיה עם כולסטרול, וגם למי שיש בעיה היא בעיקר ייצור עודף של הגוף..
לצפיה ב-'מי קבע ששומר ממוצרי חלב מזיק?'
מי קבע ששומר ממוצרי חלב מזיק?
15/06/2016 | 17:30
1
17
הינה כתבה
 
מחקר ישן שהסתירו מהציבור
 
שומן רווי מזיק?
 
 
לצפיה ב-'קצת סדר בנושא השומן'
קצת סדר בנושא השומן
16/06/2016 | 13:07
21
קודם כל המאמרים נכונים וידועים כבר כמה שנים רק שלא כל התזונאים וכל הרופאים מעודכנים.
ובאמת היום הרופאים והתזונאים המעודכנים כבר יורדים מההגבלה של בשר ביצים ושל בכלל שומנים מהחי.
היום כבר יודעים על הנזק שגורם חוסר איזון של חומצות שומן אומגה 6 ו 3 והנזק שנגרם משומן טראנס.
וההמלצות הן שלא צריך להגביל שומן רווי אבל לאכול יותר אומגה 3 ו 9 , ולהפחית באומגה 6 , ולהמנע משומן טראנס.
השומן הרווי שבחלב אינו מזיק אבל גם אינו מכיל  אומגה 3 ואומגה 9 ולכן שמן זית או קנולה יותר בריא ממנו.
דבר שני :
צריך להפריד בין השומן שבמזון לשומן שמצטבר בגוף.
רוב השומן שמצטבר בגוף לא בא ישירות מהמזון אלא מהמטבוליזזם בגוף , השומן שמטצטבר בגוף הםן ברקמת השומן והן בדם ( כולסטרול טריגליצרידים ...) הוא מזיק לכל הדעות.
ולכן בממוצע אנשים שמנים יותר חולים יותר במחלות כלי דם לב וכ"ד וחיים פחות מאנשים רזים.
השומן שמצטבר בגוף בא מעודף קלוריות - בגרם שומן יש 9 קלוריות בגרם פפחממה או חלבון יש רק 4 ולכן שומן משמין יותר מכל דבר אחר ,וזאת הסיבה שצריך להוריד את השומן במזון.
עכשיו נשאלת שאלת הכדאיות האם כדאי לאכול יותר גבינה רזה שמכילה גם חלבון וסידן או לאכול גבינה שמנה.
אם רוצים לשמור על הקלוריות מהגבינה השמנה נאלץ לאכול פחות ואז גם פחות סידן ופחות חלבון.
לעומת זאת אם נאכל גבינה רזה אז  מהגבינה הרזה נוכל לאכול יותר ( באותו מספר קלוריות) ולקבל יותר חלבון ויותר סידן ...
 
 
לצפיה ב-'כוסמת'
כוסמת
06/06/2016 | 21:55
4
43
היי רציתי לדעת לגבי כוסמת מה ההבדל בין הקלויה ללא קלויה והאם יש הבדל מבחינת הערך הקלורי בינהן?
לצפיה ב-'כשקולים מוצר יוצאים המים ולכן יש יותר קלוריות ליחידת משקל'
כשקולים מוצר יוצאים המים ולכן יש יותר קלוריות ליחידת משקל
07/06/2016 | 10:11
1
13
לצפיה ב-'תודה אבי519'
תודה אבי519
07/06/2016 | 14:59
8
לצפיה ב-'שימי לב אם תווית המזון היא עם ערכים לפני בישול או אחרי בישול'
שימי לב אם תווית המזון היא עם ערכים לפני בישול או אחרי בישול
( לעמוד שלי בתפוז )
07/06/2016 | 15:35
21
אין כמעט הבדל אחרי הבישול בין כוסמת רגילה לכוסמת קלויה. בזמן הבישול בכל מקרה הכוסמת סופגת כמות גדולה של מים כך שבסופו של דבר זה בערך אותו דבר. שימי לב שלא יבלבלו אותך הערכים המופיעים בתווית המזון- לפעמים מפרסמים את הערכים התזונתיים אחרי בישול והם תמיד יותר נמוכים מאשר לפני בישול. כי מן הסתם כשמבשלים כוסמת למשל והיא סופגת הרבה משקל של מים (שהם בלי קלוריות כמובן) אז פר 100 גרם מבושל החלק של הכוסמת עצמו ותרומת הקלוריות הרבה יותר קטן מאשר ל 100 גרם לפני בישול
לצפיה ב-'הכוסמת ידועה בעולם בסירחון שלה'
הכוסמת ידועה בעולם בסירחון שלה
15/06/2016 | 02:10
30
שזאת הבעיה של הגרסה הקלויה הרגילה שקונים בחנויות הרגילות.
 
הכוסמת של חנויות הטבע הלא קלויה טעמה וריחה טובים יותר.
נראה לי גם שאם יקחו כוסמת לא קלויה ויקלו אותה בבית, היא לא תגיע לאותו טעם וריח שיש לכוסמת שמגיעה קלויה.  ככה שכנראה עושים לה עוד כל מיני דברים שלא מדברים עליהם.
 
לצפיה ב-'שאלה על שייקים ואורז גם'
שאלה על שייקים ואורז גם
07/06/2016 | 09:14
11
46
בוקר טוב,
 
לפעמים אני מכין לעצמי שייקים ירוקים.. מכל מיני עלים, תפוח וירקות (מלפפון, קולורבי, ברוקולי)
 
אבל לפעמים אני גם דוחס "סלט" רגיל (יוצא שייק חום אדום) השאלה אם סלט במצב צבירה של שייק הוא טוב כמו סלט במצב רגיל.. חתוך, קצוץ..
 
ולגבי אורז ותפוחי אדמה.. האם יש אפשרות להסיר עמילנים? ואם לא.. כמה מומלץ לצרוך מהם?
 
תודה.
לצפיה ב-'כשאוכלים סלט הסלט מתערבב בקיבה וממילא הופך שם לשייק'
כשאוכלים סלט הסלט מתערבב בקיבה וממילא הופך שם לשייק
07/06/2016 | 10:10
3
34
ולכן זה לא משנה הרבה , אם תערבב קודם או אפילו אם תאכל את הירקות שלמים.
לצפיה ב-'תודה, גם מבחינת ערך תזונתי.. זה נשמר, נכון?'
תודה, גם מבחינת ערך תזונתי.. זה נשמר, נכון?
07/06/2016 | 10:20
2
7
לצפיה ב-'אין שום הבדל משמעותי מבחינה תזונתית'
אין שום הבדל משמעותי מבחינה תזונתית
07/06/2016 | 10:31
1
23
אני יודע שיש דעות של כל מיני נטורופטים שאם חותכים ירקות ככה או ככה או עם סכין ממתכת יש איבוד של מרכיבים.
ככימאי אני יודע בוודאות שאלה שטויות במיץ ירקות .
אני מוכן לקחת כל נטורופאט כזה למעבדה שלי ולהוכיח לו בבדיקות אנליטיות שאין שום הבדל משמעותי בתכולת כל החומרים התזונתיים בין סלט חתוך בסכין מפלסטיק או מברזל או קצוץ דק או קצוץ עבר או טחון לשייק.
מצד שני יכול להיות הבדל אם מאחסנים לזמן ארוך שייק כזה , הוא יתקלקל יותר מהר מסלט או מירקות שלמים, וזה בגלל תהליכים של תסיסה ע"י חיידקים התחמצנות ע"י האחמצן שבאויר וכ"ד ... אבל רק אם מדובר על אחסון לזמן ארוך ( כמה ימים) ולא לכמה דקות או שעות מרגע ההכנה ועד שאוכלים.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
07/06/2016 | 10:32
58
לצפיה ב-'לגבי עמילנים " עמילן זה סוכר העמילן הוא רב סוכר'
לגבי עמילנים " עמילן זה סוכר העמילן הוא רב סוכר
07/06/2016 | 10:38
6
29
כל מולקולה של עמילן מורכבת ממולקולות קטנות של סוכר ענבים ( גלוקוז) ולכן מבחינה תזונתית לאכול עמילן זה כמו לאכול סוכר .
בכללי את כמות הסוכר בתזונה רצוי להגביל באופן כללי . וזה כבר תלוי בדיטה שאתה עושה.
אם בדיטה אתה צריך לאכול כמות מסויימת של פחממות צריך לקחת בחשבון את כל הסוכרים והעמילנים שיש בכל האוכל . אם יוצא שיש יותר מידי פחממות בדיטה ורצים להוריד פחממות, אז רצוי לקצץ קודם כל באלה שמכילים הרבה עמילן כמו אורז תפוחי אדמה לחם פסטות וכ"ד , אחרי כן בפירות , וכמובן בדברים שמומתקים בסוכר...
 
לצפיה ב-'זה לא מדוייק משתי סיבות'
זה לא מדוייק משתי סיבות
15/06/2016 | 02:16
5
17
א.  סוכר רגיל שבשימוש אצל רוב האנשים הוא סוכר לבן או חום שזה דו סוכר שמורכב מגלוקוז ופרוקטוז.
ושאוכלים תפוחי אדמה, לחם, או אורז לא מקבלים מהעמילן שלהם פרוקטוז.
 
ב. לעמילנים לוקח זמן להתפרק לכן הם לא נספגים במהירות כמו הסוכר.
ואם יש בהם סיבים אז זה עוד מפחית את מהירות הספיגה שלהם.
 
 
לצפיה ב-'מי שרוצה לרזות או לשמור על רמת סוכר בדם, צריך לקצץ בכולם'
מי שרוצה לרזות או לשמור על רמת סוכר בדם, צריך לקצץ בכולם
15/06/2016 | 15:41
1
16
כלומר בכל סוגי הסוכר כולל עמילן.
 
לצפיה ב-'מי שרוצה לרזות צריך שסך הקלוריות שלו יהיה קטן יותר'
מי שרוצה לרזות צריך שסך הקלוריות שלו יהיה קטן יותר
15/06/2016 | 17:15
14
מסך הקלוריות שהוא שורף.  ואז יש גרעון קלורי שמוביל להרזיה.
 
רמת סוכר תקינה בדם מהמזון תלויה בגורמים כמו גיל, גנטיקה, פעילות גופנית.
למשל, נמצא שפעילות גופנית משפרת מאוד את רמות הסוכר בדם כמה שעות אחרי שצורכים סוכר.
 
לצפיה ב-'עמילנים נספגים באותה מהירות כמו סוכרים פשוטים'
עמילנים נספגים באותה מהירות כמו סוכרים פשוטים
( לעמוד שלי בתפוז )
15/06/2016 | 16:21
2
11
יש אנזים מיוחד, שמו עמילאז, שמפרק ב no time את שרשרות העמילן ליחידות הגלוקוז שמרכיבות אותן. האנזים הזה נמצא כבר בתחילת מערכת העיכול- בפה, וממשיך את פעילותו במעים. מה שיכול להשפיע על קצב ספיגת הסוכר זה נוכחות סיבים, שומן וחלבון- כל מה שמאט את קצב התרוקנות הקיבה וגורם לכך שתכולת הארוחה תיספג במנות-מנות קטנות ובכל מנה יש ערבוב של הסוכר עם עוד אותם מרכיבים (סיבים וחלבונים) כך שהריכוז של הסוכר בכל מנה הוא קטן יחסית. וזה כאמור מה שיאט את ספיגת הסוכר מהארוחה.
כל הסוכרים דינם דומה מבחינת קצב הספיגה ולכן מה שמשנה זה כמות הסוכר פר ארוחה ונוכחות הגורמים האחרים האלה.
יש הבדלים בין סוגי מזונות במה שנקרא האינדקס הגליקמי אבל זה לא קשור לסוכר פשוט או מורכב- למשל לשוקולד יש דווקא אינדקס גליקמי נמוך יותר מתפוח אדמה.
האנטי לסוכר נובע מכך שבדרך כלל הנטיה היא לצרוך הרבה בבת אחת- כוס קולה זה לא מעט סוכר. בפני עצמה זה פחות הסטרי אבל הבעיה שמוסיפים אותה לארוחה ואז זה מעלה המון את ריכוז הסוכרים. שלא לדבר כששותים פחית או בקבוק שאז הכמויות גדולות יותר. מתוקים הם טעימים וקשה להסתפק במעט- זו הבעיה העיקרית של הסוכר.
בעיה נוספת היא היותם קלוריות ריקות- מספקים קלוריות בלי ויטמינים מינרלים סיבים ועוד חומרים בריאים ולכן צריכים לתפוס חלק קטן בתפריט.
אבל מה שקובע שוב- זה בעיקר כמה אוכלים ובאיזה שילובים (שהם רצוים)
לצפיה ב-'ועדיין נראה לי שמבחינה בריאותית אכילת תפוחי אדמה או חיטה '
ועדיין נראה לי שמבחינה בריאותית אכילת תפוחי אדמה או חיטה
15/06/2016 | 17:18
1
17
לבנה בכמות מסויימת, תהיה מאוד עדיפה מבחינת הצריכה של הגלוקוז, מצריכת אותה כמות של גלוקוז מאכילת סוכר ענבים.
 
 
לצפיה ב-'לדעתי זה בגלל סיבים התזונתיים המינרלים והויטמינים שיש בתפו"א'
לדעתי זה בגלל סיבים התזונתיים המינרלים והויטמינים שיש בתפו"א
22/06/2016 | 17:05
4
לצפיה ב-'שקדים ירוקים'
שקדים ירוקים
01/06/2016 | 13:02
6
33
שלום, כמה קלוריות יש  ב-100 גר' שקדים ירוקים לאחר קילוף, האם כמות הקלוריות זהות לשקדים קלויים? תודה
לצפיה ב-'הקלוריות בשקדים יבשים או קלויים שונה בגלל ההבדל בתכולת המים'
הקלוריות בשקדים יבשים או קלויים שונה בגלל ההבדל בתכולת המים
02/06/2016 | 11:42
76
בשקדים ירוקים יש יותר מים ולכן יש פחות קלוריות ליחידת משקל מאשר ביבשים.
 
כמה בדיוק תמצאי במחשבונים של קלוריות ברשת .
לצפיה ב-'אין הבדל גדול בין שקדים קלויים לטבעיים כשאוכלים מספר יחידות'
אין הבדל גדול בין שקדים קלויים לטבעיים כשאוכלים מספר יחידות
( לעמוד שלי בתפוז )
02/06/2016 | 12:43
1
66
בשקדים טבעיים (לא קלויים) ומקולפים יש כ 550 קלוריות ל 100 גרם. בשקדים קלויים כ 630 גרם. ההבדל משמעותי ל 100 גרם אבל אם אוכלים נגיד 10 שקדים (10 גרם) זה יוצר 55 קלוריות לטבעיים ו 63 קלוריות לקלויים. ממש לא משמעותי.
כמובן יש את העניין הבריאותי של הקליה תוספת המלח וכו שהשקדים הטבעיים יותר טובים.
אגב זה נכון לכל ההבדלים בין סוגי מזונות רגילים לוורסיה המופחתת קלוריות (כמו ריבה למשל)- ל 100 גרם יש הבדל גדול אבל לרוב אוכלים הרבה פחות מ 100 גרם, יותר בתחום ה 10 גרם ואז ההבדל לא משמעותי ולא שווה לוותר על הטעם. מה גם שבדרך כלל הוורסיות מופחתות הקלוריות הן פחות טובות מבחינת בריאותית
לצפיה ב-'שקדים ירוקים'
שקדים ירוקים
03/06/2016 | 00:13
12
תודה מלי, הבנתי אין הבדל משמעותי.
לצפיה ב-'שקדים ירוקים'
שקדים ירוקים
03/06/2016 | 00:08
2
15
תודה אבי, הבעיה שבמחשבונים ברשת יש מידע סותר. גם קיבלתי תשובה מתזונאית מפורסמת שבשקדים ירוקים יש 250 קלוריות. בכל מקרה שקדים זה בריא בכמות מבוקרת.
לצפיה ב-'קלוריות זה ליחידת משקל או ליחידה עם ציון הגודל'
קלוריות זה ליחידת משקל או ליחידה עם ציון הגודל
05/06/2016 | 12:02
1
15
שקד גדול, או שקד קטן וכן הלאה.
שקדים זה מאד בריא , זה מקור למינרלים חשובים אבל שקדים זה בעיקר מקור לשומן צמחי בדיטה.
כשהשקד ירוק יש בו יותר מים וכשהוא מתיבש יש בו פחות מים,  ומכאן ההבדל בקלוריות ליחידת משקל
מצד שני זה לא בריא לאכול רק שקדים כמקור שומן, כי בשקדים יש יותר מידי חומצת שומן אומגה 6 (חומצת שומן 6 אנחנו מקבלים בעודף גדול מידי בתזונה וזה גורם לבעיה בריאותית),  מצד שני אין במזון מספיק אומגה 3 .
לכן רצוי לאכול גם אגוזי מלך או זרעי פשתן או זרעי צ'יה או מרווה שיש בהם אומגה 3 . וגם שמן זית שמן אבוקדו שמן קנולה, שיש בהם אומגה 9  (אומגה 9 מקטין את הנזק שיש בעודף של אומגה 6 ).
כיוון ששומן תורם הכי הרבה קלוריות לדיטה ,  מבחינת כדאיות של חסכון בקלוריות צריך להמעיט בכלל בשמן בדיטות.
לכן כששוקלים מבחינת כדאיות מה כדאי לאכול זה או זה או זה - אז כדאי להעדיף את מקורות השומן  שמכילים אומגה 3 ו 9 ולהפחית את אלה שמכילים אומגה 6 (כמו שקדים, חמניות, פקאנים , שמן סויה, ושמן תירס).
לצפיה ב-'שקדים ירוקים'
שקדים ירוקים
05/06/2016 | 12:14
8
תודה!
לצפיה ב-'חשיבות התזונה באימון'
חשיבות התזונה באימון
02/06/2016 | 11:59
1
38
הרגע הזה שאני שואל מתאמן שלי איך הולך באימונים והוא אומר לי כן הקפדתי 100% על האימון אבל אני חייב לדפוק בורקס אחרי האימון חחח. חברים תזונה חשובה יותר מהאימון עצמו תקפידו על זה
לצפיה ב-'תזונה לעומת ספורט'
תזונה לעומת ספורט
( לעמוד שלי בתפוז )
02/06/2016 | 12:35
37
כמה נכון!!! 
המון אנשים עושים ספורט ולא מצליחים לרדת במשקל כי הם לא מאזנים את האכילה. לספורט יש מלא תפקידים חשובים לבריאות הגוף (וגם הנפש) , התפקוד התקין וההרגשה הטובה וכמובן מסייע להשגת ושמירת משקל גוף רצוי. אבל לתזונה יש תפקיד הכי משמעותי
לצפיה ב-'סיר טיגון באויר '
סיר טיגון באויר
27/05/2016 | 20:04
4
56
שלום רב 
האם טיגון ציפ'ס בסיר טיגון באויר ( עם כף שמן אחת בלבד) הופך את הצ'יפס לתוספת ליגיטימית לכל ארוחה ? 
איך זה לעומת אורז ?
 
תודה מראש:)
לצפיה ב-'מה את מתכוונת לגיטימית ?'
מה את מתכוונת לגיטימית ?
29/05/2016 | 10:30
35
אין שום דבר חוץ מרעל שאינו לגיטימי.
אם השאלה שלך  היא האם צ'יפס זה בריא או דייטטי ...
התשובה לגבי שתי השאלות היא לא. אבל כמובן שהכל יחסי.
זה מכיל פחות שמן  מצ'יפס בטיגון עמוק
אבל הצבע הזהוב של הצ'יפס מעיד על שמן שרוף ועל פחממות שרופות (אקרילאמיד) כלומר נוכחות של חומרים מסרטנים.
חוץ מזה שהתפוח אדמה עצמו מכיל עמילן שזה בעצם סוכר (גם אורז)
אני לא אומר שזה "לא לגיטימי" בכלל  לאכול צ'יפס - אבל כדאי להגביל את הכמויות ואת התדירות .- בריא זה בטוח לא.
 
לצפיה ב-'השאלה היא ...'
השאלה היא ...
29/05/2016 | 15:58
1
20
קודם כל זה אתה ולא את ...
תוספת כזו יכולה להיות חלק מתפריט מאוזן יומי 
 
לצפיה ב-'תלוי בכמות הקלוריות וגם בפחממות ושומנים'
תלוי בכמות הקלוריות וגם בפחממות ושומנים
30/05/2016 | 12:56
21
כשעושים דיטה צריך להגביל את הקלוריות אבל גם לאכול כמות נכונה ומאוזנת של שומנים חלבונים ופחממות ויטמינים ומינרלים.
במנה הזאת יש יותר מידי פחממות ושומנים ואין חלבון ואין הרבה ויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים.
אם בנוסף לזה אתה אוכל דברים שמשלימים את היתר ולא חורג מהקלוריות, ומהאיזון של אבות המזון, אז זה "לגיטימי".
לצפיה ב-'סיר טיגון באוויר'
סיר טיגון באוויר
( לעמוד שלי בתפוז )
30/05/2016 | 13:29
33
אין ספק שטיגון צ'יפס בסיר הזה הוא עדיף בהרבה על טיגון בשמן עמוק. טיגון בשמן עמוק זה המון שומנים, הרבה מעבר למה שהגוף צריך לתפקוד התקין, מה גם שהחימום של השמן לא טוב מבחינה בריאותית. וכמובן עודפי הקלוריות של השמן בקלות יופנו לרקמת השומן, כך שיש כמובן עניין של משקל
כך שההכנה באוויר הרבה יותר טובה ובאמת מורידה את כמויות השמן לרגילות כמו שיש בהכנה של אורז. 
ואם תשאל מה בריא כמעט תמיד תגלה שמשהו לא בריא. לגבי אורז מדברים על חומר ריסוס ארסן, בטיגון יש את בעיות אחרות וכו.
לכן ההמלצה שלי היא תמיד לגוון כמה שיותר בכל הסוגים גם מטעמים בריאותיים אלה.
לצפיה ב-'שטיפת פירות וירקות'
שטיפת פירות וירקות
26/05/2016 | 17:12
4
57
רציתי לדעת לגבי מוצר מסוים שנמכר.ורשום עליו כשאילו שהוא טבעי אבל קוטל חידקיים וכו'.. 
זה מוצר לשטיפת פירות וירקות.הרכיבים בו הם:
"עד 5 אחוז מכיב פעיל שטח אניוני(סוכר)
מרכיב פעיל שטח אניוני(מקוקוס)מן הדרים חומצת לימון
 
האם טבעי?האם עוזר?כדאי לקנות?
הבעלים אומר שלשטוף ירקות עם סבון כלים זה לא מומלץ..
לצפיה ב-'ועוד שאלה'
ועוד שאלה
26/05/2016 | 19:05
2
29
לגבי ארוחת 16-בינים שלי.
שנעתי שפירו לא כדאי לאכול אחרי ארוחה ושתהירוק מומלץ דווקא אחריו.
אני אוכלת בארוחה ככה(לפי הסדר):
ממתק(בד"כ שוקלד מריר או עוגית כוסמין)+אגוזים או שקדים
פרי
תה ירוק 
 
את הארוחה אוכלת אחרי 4 שעות מארוחת הצהרים.
האם זה נורא שהתה הוא בסוף?והפירות לא בהתחלה אם זה לא ארוחה גדולה גם ככה?
לצפיה ב-'אין שום חשיבות לסדר, הכל מתערבב בקיבה.'
אין שום חשיבות לסדר, הכל מתערבב בקיבה.
29/05/2016 | 10:38
9
לצפיה ב-'אין בעיה לאכול פירות עם הארוחה'
אין בעיה לאכול פירות עם הארוחה
( לעמוד שלי בתפוז )
30/05/2016 | 13:35
27
קודם כל אין בעיה עם פירות מיד אחרי הארוחה וכחלק מהארוחה.
אין שום בעיה עם הדילול של הנוזלים, החומציות או השד יודע מה. 
בכל מקרה הקיבה מפרישה נוזלים חומציים (מאוד) עם כניסת האוכל והחמיצות של הפרי ממש לא משנה את מה שמופרש.
לגבי הסדר בין פרי או שוקולד או תה זה באמת לא משנה
לצפיה ב-'אין שום בעיה לשטוף עם סבון כלים '
אין שום בעיה לשטוף עם סבון כלים
29/05/2016 | 10:37
33
סבון כלים זה סבון שמאושר לשימוש בכלי אוכל ואינו רעיל ואינו משאיר חומרים לא בריאים על כלי אוכל ולכן גם לא על פירות וירקות.
רק שכדאי לקנות סבון כלים תיקני ומפירמה מוכרת ולא איזה זבאלה סיני או מתוצרת "עזה כימיקלים".
היום חומרי ההדברה ספוגים בתוך הירק או הפרי ולכן הסבון לא מוריד אותם, מצד שני הסבון מוריד חיידקים ולכלוך אחר , יש פירות וירקות ממגיעים די נקיים ולכן מספיק לשטוף רק במים .
בכל מקרה אם משתמשים בסבון רצוי לשטוף בהרבה מים אחרי הסבון.
לצפיה ב-'שיטת דיאטה מומלצת'
שיטת דיאטה מומלצת
24/05/2016 | 21:06
4
59
איזו שיטה מומלצת לדיאטה כדי להוריד 7-8 ק"ג ?
לצפיה ב-'שיטת דיאטה מומלצת'
שיטת דיאטה מומלצת
( לעמוד שלי בתפוז )
25/05/2016 | 13:42
57
כל שיטה שתהיה שפויה ולא קיצונית, מאוזנת עם כל סוגי המזונות ולא מנחה אותך להימנע מסוגי מזון מסוימים. כזו שנעים לך לחיות אותה ואם את מדברת גם על מסגרת ומעקב שזה יהיה ישים עבורך- אם מתאים לך קבוצות אז לכי על זה, אם לא- אז משהו אישי. 
בקיצור- כל מה שיעזור לך לעשות שינוי אמתי, לארגן את האכילה בצורה מאוזנת אבל גם נוחה לך כאורח חיים. אחרת כל ירידה תהיה זמנית בלבד ולא תפיקי את הערך המוסף של השיפור הבריאותי, התפקודי, האנרגתי וכו שבאכילה מאוזנת
בהצלחה!
לצפיה ב-'שומרי משקל - זאת לדעתי השיטה הכי טובה לרזות ולהשאר בריאים.'
שומרי משקל - זאת לדעתי השיטה הכי טובה לרזות ולהשאר בריאים.
25/05/2016 | 16:10
14
לצפיה ב-'בעקרון צריך לנתח ממה השמנת ולנטרל את הגורמים'
בעקרון צריך לנתח ממה השמנת ולנטרל את הגורמים
25/05/2016 | 18:34
32
* אם הכמויות לא מתאימות להתרגל לגודל מנה קטנה יותר
* אם נשנושים בין ארוחות לתכנן ארוחות ביניים מסודרות במקום
* הנאה מופרזת מאוכל מעוררת חריגה ויש מאכלים מיותרים
  מזיקים כמו שומנים מוקשים במאפים וסוכר בשתיה שרצוי להמנע.
* גורם אחרון חוסר פעילות - שכדאי לשלב אבל האפקט להרזיה נמוך.
 לכן בלי להשלות מדי , מגיע בעיקר מהגבלה קלורית (לאכול פחות)
 
לא מורידים 7 8 ק"ג אלא מסגלים אורח חיים קבוע - נצחי.. גם לאחרי
משקל היעד. מתחילים לאכול כמו אנשים רזים ומגיעים לתוצאה.
 
לצפיה ב-'תנסי אותם ...'
תנסי אותם ...
10/06/2016 | 02:04
18
 מדרסים רפלקסולוגים המסייעים בירידה במשקל - בהשתתפות קופות חולים מובחרות  :
וזה גם בריאותי -  http://intaurl.com/16e46f76
 
לצפיה ב-'כורכום, חומצה פולית'
כורכום, חומצה פולית
25/05/2016 | 12:28
2
31

1. האם תוסף כורכום (כדורים) פוספוליפיד מריווה עדיף מתוסף כורכום (כדורים) עם פלפל,
מכיוון שפוספוליפיד מריווה גורם לספיגה טובה יותר, או שזה קשקוש פרסומי?

2. האם יש מניעה לקחת תוסף כורכום (בכדורים) בזמן הריון? (בנוסף לשאר התוספים)

3. האם נכון שכבר לא מומלץ לכולם לקחת 5 מ"ג חומצה פולית בהריון אלא 400 מק"ג או שזו שמועה לא מבוססת מחקרית?
 
לצפיה ב-'אלה שאלות לגורמי מקצוע בתחום'
אלה שאלות לגורמי מקצוע בתחום
( לעמוד שלי בתפוז )
25/05/2016 | 13:44
18
תוספים מסוג זה אינם התחום שלי. תעזרי בגורם מקצועי בתחום התזונה האלטרנטיבית.
כנ"ל בנושא חומצה פולית- אל תחפשי תשובות ברשת. שהרופא ייתן לך את ההמלצה הנכונה. 
לצפיה ב-'עניתי לך גם בפורום השני'
עניתי לך גם בפורום השני
25/05/2016 | 16:12
17
לגבי 3 עודף חומצה פולית עלול להזיק יותר מלהועיל וזה כן מבוסס מחקרית.
 
לצפיה ב-'אתרים לבניית תפריט יומי?'
אתרים לבניית תפריט יומי?
23/05/2016 | 20:00
1
35
אהלן
אני בן 27 בקרוב, 1.74, לא אוכל ביצים וחלב..
מתקשה בבניית תפריט שיתאים למתאמן בחד"כ פעמיים בשבוע + כדורעף 1-2 פעמים בשבוע... ומעבר לתזונה החשובה שבספורט אני מתקשה לדעת גם מה עוד אפשר לאכול ביום-יום בעיקר בבוקר ובערב.
האם קיימים אתרים כלשהם שניתן להרכיב בהם תפריטים יומיים כולל מס' קלוריות/חלבונים/פחמימות וכו'? 
לצפיה ב-'זה לא בריא להוריד אבות מזון מהתפריט '
זה לא בריא להוריד אבות מזון מהתפריט
24/05/2016 | 15:41
30
למה אתה לא אוכל ביצים וחלב ?
חלב מקור חשוב לסידן חלבון וויטמינים כנ"ל ביצים .
 
בכל מקרה לינקים לאתרים עם מחשבוני תזונה :
 
לצפיה ב-'גבינה לבנה 0.5% שומן'
גבינה לבנה 0.5% שומן
20/05/2016 | 18:47
4
42
היי, רציתי לדעת אילו חברות מייצרות גבינות לבנות 0.5% שומן?
כל הזמן מדברים על בריאות, ולהפחית את אחוזי השומן במזון, אז האם יתכן שרק תנובה מייצרת גבינה כזאת?
מה עם שטראוס? טרה? אולי עוד חברה שאני לא מודעת אליה?
אשמח לעזרתכם.
תודה
לצפיה ב-'גם בדיאטה אפשר לאכול גבינות'
גם בדיאטה אפשר לאכול גבינות
20/05/2016 | 20:14
41
3 אחוזי שומן. 
לצפיה ב-'חפש בסופר מרקט .'
חפש בסופר מרקט .
22/05/2016 | 12:03
42
אני קונה ואוכל רק תנובה משתי סיבות.
קודם כל הגבינות של תנובה לדעתי הן טעימות יותר ( לדעתי)  
שנית בתנובה יש קו יצור "גלאט-כושר \ כשרות בד"ץ" שמשתמשים שם  רק מחלב ישראלי תחת השגחה קפדנית של החרדים.
ולא בגלל שאני דתי או שומר כשרות, (ממש לא ) אלא בגלל שאני יודע שיש  להם בקוים של הגלאט כושר מישהו שמשגיח שלא יכנס חלב ממקור לא ידוע ואבקת חלב מסין או ממקור בלתי ידוע .
ההשגחה של הכשרות כוללת גם השגחה על נקיון ומניעת ערבובים.
ובגלל שאני יודע שבתעשיית המזון הפיקוח האמיתי היחידי שיש הוא של החרדים, כל היתר כמו האישורים של משרד הבריאות , הISO, הGMP,  השרות הוטירינרי... זה חארטה בארטה, ואי אפשר לסמוך עליהם בכלל. (כל האישורים האלה זה רק ניירת לצורכי כיסויי תחת וביקורת חפיפית של פקידים חנטרישיים וממש לא מקצועיים בקושי אחת לשנתיים)
לצפיה ב-'אני לא בעד גבינה 0.5%'
אני לא בעד גבינה 0.5%
( לעמוד שלי בתפוז )
22/05/2016 | 19:10
1
52
זה ממש לא הרעיון להוריד כמה שיותר את אחוזי השומן בטח לא בגבינות. השומן גם משמעותי לספיגת הסידן וגם הנוכחות של שומנים בארוחה מגבירה את השובע. נכון אם יש עוד מקורות שומנים בארוחה אז זה יכול להסתדר אבל אם אוכלים לדוגמא רק לחם וגבינה זה לא רעיון טוב גבינה חצי אחוז. חוץ מזה שזה ממש לא טעים..
לצפיה ב-'השומן בגבינה פחות בריא משמן צמחי, שמן זית למשל'
השומן בגבינה פחות בריא משמן צמחי, שמן זית למשל
26/05/2016 | 15:30
22
לכן אולי עדיף לאכול גבינה חצי אחוז עם קצת שמן זית מאשר גבינה שמנה יותר...
אני אוכל גבינה כמו שאוכלים גבינה לבאנה במסעדה מזרחית - כמו שעושים עם חומוס מעגל כשבאמצע יש עם כל מיני דברים טובים, אני שם באמצע של הגבינה סלט קטן עגבניות פלפלים עשבים ושום ... אפשר לשים גם רק שמן זית וזעתר ...
פעם היתי משתמש בגבינה לאבנה 5% , או גבינה לבנה 9% או 5% , אבל לאחרונה מצאתי שגבינה חצי אחוז גם טעימה בצורה הזאת במיוחד עם קצת שמן זית.
 
לצפיה ב-'טיפול בתסמונת קדם וסתית חמורה - מחקר '
טיפול בתסמונת קדם וסתית חמורה - מחקר
19/05/2016 | 14:20
29
היי לכולן,
אנו מחפשות משתתפות למחקר אשר עוסק בטיפול חדשני (ללא תרופות) בטכניקת נוירופידבק. המחקר בודק את יעילות הנוירופידבק בטיפול בסימפטומים הנפשיים של התסמונת הקדם וסתית חמורה, המופיעים בימים לפני קבלת הווסת (המחזור החודשי).
הוא מתקיים באיכילוב במרפאה לבריאות הנפש של האישה, בשיתוף מרכז המח וכולל פגישות עם פסיכיאטר מומחה, מענה על שאלונים וסדרה של אימוני נוירופידבק. המחקר נמשך בין חמישה לשבעה חודשים.
לפרטים נוספים או הצטרפות מוזמנות ליצור איתנו קשר בטלפון 03-6973685 או במייל anatha@tlvmc.gov.il
 
סופ"ש נעים,
ענת

מנהל/ת הפורום

אודות:
מלי תבור, דיאטנית קלינית בכירה בוגרת תואר ראשון מביה"ס לתזונה קלינית של אוניברסיטה העברית ותואר שני מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. בעלת ניסיון
עוד...

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

מלי תבור- מנהלת פורום תזונה ודיאטה
מנהלת פורום תזונה ודיאטה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ