לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום תזונה ודיאטה
ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

מטבוליזם
08/04/2016 | 15:55
2
42
היי, אני גל בת 26.
במשך שנים הייתי באותו משקל- 48/49 ותמיד עושה ספורט ואוכלת די בריא. לפני ארבע שני הייתי בטיול בדרום אמריקה בו ירדתי המון במשקל וגם חליתי בחיידק שגרם לי לרדת עוד יותר. חזרתי לארץ במשקל 42 וכשהבראתי חזרתי לאכול כרגיל ולעשות ספורט וחשבתי שאחזור למשקל הקודם. מה שקרה זה שעליתי למשקל 53/54 עם אותם הרגלי תזונה וספורט שהייתי רגילה אליהם וממש נאבקת במשקל. רציתי לדעת האם מה שקרה שיבש לי את המטבוליזם. אם כן- יש דרך לשנות זאת? או שאולי בכלל עם הגיל המטבוליזם ירד בלי כל קשר למה שקרה. אשמח לתשובה. תןדה
 
 
זה תלוי בגובה שלך, יכול להיות שאת במשקל תקין
10/04/2016 | 10:53
25
אם את במשקל תקין( BMI תקין),  אין טעם "להאבק" כי את יכולה רק לגרום לעצמך נזק בריאותי.
בכל מקרה כדאי לך ללכת ליועצת תזונה עם כל הפרטים על התפריט שלך והיא תגיד לך מה את עושה לא נכון .
המטבוליזם חוזר לרמה גבוהה עם עליה חזרה במשקל
( לעמוד שלי בתפוז )
10/04/2016 | 14:43
28
הי גל
קודם כל להרגיע אותך- מה שקרה לא שיבש את המטבוליזם שלך ואת יכולה לחזור ולהיות במשקל שהיית לפני מה שקרה, בהנחה כמובן שהמשקל היה תקין ולא משקל נמוך מדי לגובה. 
אז מה כן קרה? כשהיית בטיול ועוד חלית בנוסף לכול, מה שגרם לירידה הדרסטית במשקל זה מחסור קיצוני באוכל. ובהתאם הגוף גם צמצם את הקצב המטבולי וזה נכון. בגלל זה העליה במשקל היתה גדולה יותר ממה שירדת. אבל זה ברובו מצב הפיך- כי כמו שהגוף מצמצם את המטבוליזם הוא "מבריא" אותו חזרה כמעט למה שהיה. כלומר- עם צמצום קיצוני בכמות הקלוריות הגוף מצמצם קיצונית את המטבוליזם (= קצב שרפת הקלוריות) וכשחוזרים לאכול רגיל הכמות הופכת לגבוהה מדי, אבל במקביל הגוף גם מעלה את המטבוליזם חזרה עם העליה במשקל.
שורה תחתונה- חבל שההתאזנות עם המשקל לא קרתה בזמן אבל עכשיו כשעלית במשקל המטבוליזם די חזר לקדמותו רק את צריכה תפריט נכון ומאוזן של דיאטה שכן יביא לירידה במשקל אבל הפעם בלי לצמצם את המטבוליזם. ובקיצור, כדאי שהפעם תעשי את זה נכוןעם עזרה מקצועית של דיאטנית כך שתרדי חזרה למשקל שאת רוצה ותחזרי לשמור עליו יחסית בקלות כמו שהיה בעבר.
בהצלחה!
תזונה וספורט
06/04/2016 | 09:25
12
84
בוקר טוב!
אני בת 26, גובה בערך 167, משקל בערך 59-61 קילו.
אני מאוד מעוניינת להתחטב כי יש לי עור מתדלדל באזורים מסויימים (בעיקר בידיים ורגליים).

הארוחות שלי הן כאלו:
בוקר: סנדוויץ מ-2 פרוסות לחם לבן/שחור רגיל עם חביתה/גבנ"צ 9%/ממרח גבינה 5% וירקות וקפה
צהריים: בערך כוס וחצי אורז/פסטה/כוסמת/2 תפו"א (בד"כ בתיבול רוטב סויה/טריאקי), מעט עוף וכמה זייתים
ערב: כמו בוקר
אחרי זה מנשנשת אגוזי מלך (2/3), חופן חמוציות, צנימים קטנים, יוגורט פירות 3% מדי פעם
במהלך היום אני אוכלת 3-4 פירות (תפוח, תפוז, בננה)
 
בשישי ושבת אני מרשה לעצמי לאכול ממתקים והבוקר שלי מתחיל בד"כ עם יוגורט ביו 3% עם פרוסת עוגה/עוגיות ואני מוותרת על ארוחת בוקר וערב נורמליות כי אני מנשנשת במהלך כל היום. ארוחת צהריים כרגיל ופירות.

אני מנסה להתמיד ולרכב פעמיים בשבוע 45 דקות על אופני כושר + פעמיים בשבוע לעשות 4 סטים של תרגילים לרגליים וידיים (2 סטים לרגליים ו2 לידיים).
את הספורט אני עושה בד"כ בערב- מנשנשת שעה לפני אימון ואחרי זה לא אוכלת כלום (כי מאוחר).

אני אשמח לחוו"ד בנוגע למה שפירטתי ואשמח להערות בנוגע לתזונה ולספורט. הבנתי שכדי להתחטב חשובה מאוד תזונה נכונה ולא רק ספורט. האם מומלץ לאכול אחרי סוגי האימון שאני עושה (שנמשך לרוב לא יותר מ-45 דקות ולא יודעת אם נחשב בכלל כאימון לאור זאת) ואם כן אז מה? (חשוב לציין שכשעה וחצי אחרי אימון אני הולכת לישון)
אם יש לכם המלצות לאימון שיכול לעזור לי להתחטב אז בכלל מעולה...אמנם אנשים שמים לב ומחמיאים לי שרזיתי (והבטן שלי הפכה לשטוחה יותר), אבל אני לא חטובה...

תודה רבה מראש וסליחה על החפירה :)
לי נראה שאת לא אוכלת מספיק חלבונים
06/04/2016 | 11:15
3
45
על פניו (כייון שאין כמויות בהודעה שלך אז אי אפשר לדעת בברור) נראה שהתזונה שלך מכילה הרבה פחממות ומעט מידי חלבונים.
חיטוב מושג ע"י גידול\ניפוח וחיזוק של שרירים, השרירים שנמצאים מתחת לעור גם תופסים נפח אבל גם מתכווצים ומותחים את שאר הרקמות שסביבם וכך נוצר האפקט של החיטוב.
הגדלת וחיזוק שרירים מתבצעת ע"י אימוני כוח  (משקולות קפיצים וכ"ד)  ביחד עם צריכה של חלבון .
פחממות גם נחוצות אבל אסור שיהיו בעודף כי אז הן בונות רק שכבות שומן .
באתרים של בודי בילדינג יש מדריכים ארוכים ומפורטים איך לאזן את כמויות החלבון והפחממות ביחד עם האימונים - המטרה שלהם היא חיטוב ולכן זה המקום הכי טוב ללמוד על הנושא אפילו אם את לא מתכוונת להיות שרירנית .
 
תודה על התגובה והעצות קודם כל
06/04/2016 | 13:42
2
29
אני לא חושבת שאני צורכת יותר מדי פחמימות כי אני אוכלת בכמויות קטנות...
אבל יתכן באמת שאני לא אוכלת מספיק חלבונים...
אני אוכלת נגיד חביתה פעם בכמה ימים, מורחת שכבה דקה של גבינה בסנדוויץ' כל יום בבוקר ובערב, אוכלת יוגורט לבן/בטעם פרי פעמיים בשבוע בערך, אוכלת מעט בשר כל יום
קשה לי לאכול הרבה מוצרי חלב כי אני רגישה לחלב ואני מעדיפה להמעיט באכילת בשר ובייצים לא בריא לאכול כל יום ממה שאני מכירה...איך עוד אפשר לשלב חלבונים בארוחות?
מקורות לחלבון
07/04/2016 | 11:30
1
36
קיטניות (שמכילות פחות פחממות ושומן)  - עדשים, פול, שעועית (כל הסוגים), אפונה, מש.
ביצים- החלק הלא בריא בביצה שיש בו כולסטרול, זה החלמון( הצהוב) אפשר להפריד בין חלמון לחלבון ולאכול רק את החלבון ביצים, חלבון של ביצים אפשר לאכול  ללא הגבלה.
בשר רזה - חזה עוף , פסטרמה הודו ( חזה הודו) מכילים הרבה חלבון ומעט יחסית שומן.
מוצרי חלב- אם יש לך רגישות לחלב בדרך כלל הרגישות היא לסוכר החלב (לקטוז) בגבינות רזות (חצי אחוז ומטה) וגבינות יבשות ( צהובות ) כמעט שאין לקטוז כי הוא יוצא עם המים כשמכינים את הגבינה.
לכן מקור טוב לחלבון דל בלקטוז ושומן זה גבינה לבנה חצי אחוז - או סקי חצי אחוז וכ"ד
יש גם תוספים מלאכותיים של חלבון, הבודי בילדינגז משתמשים באבקות כאלה  -  בנוסף אפשר לקנות גלוטן של חיטה (החלבון של החיטה) ואפשר לשלב אותו במאפים , וכך להעשיר אותם בחלבון.
 
 
ממש תודה על הפירוט :)
07/04/2016 | 16:20
3
מה משפיע על ההרזיה זה בעיקר תזונה ולא ספורט
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 10:09
5
37
המדד לחיטוב שנובע פירוק רקמת שומן הוא המשקל. נכון שהמשקל הוא סכום כל הגורמים שיש בגוף- שרירים, שומן, נוזלים וכו ולכן הוא מתנדנד אבל תמיד סביב נקודה מסויימת.
ואכן החשיבות של התזונה היא עליונה, כמובן זה מעולה לעשות ספורט אבל בלי שילוב של תפריט שמכוון נכון זה לא יביא לתוצאות הרצויות.
אם את מצליחה לרדת במשקל הכול טוב ותמשיכי ככה. אם לא את צריכה לדייק יותר את התפריט. בגדול נראה שאת בהחלט בכיוון הנכון במשך השבוע אם כי נראה שכמות הפחמימות בארוחת הצהריים וכן בין הארוחות עם הפירות עלולה להיות גבוהה מדי כדי להצליח.
מה שבטוח ההתנהלות של הסופשבוע היא בעייתית להרזיה - כשלא אוכלים ארוחות כמו שצריך בסופו של דבר הנשנושים מצטברים להרבה יותר קלוריות. אז אני מציעה לך לעשות סדר בסופשבוע כמעט כמו בשגרה.
בהצלחה!
תודה רבה על התשובה
07/04/2016 | 10:49
4
22
אני מודעת לזה שבסופ"ש התפריט שלי לקוי...עדיף לאכול ארוחות מסודרות בדומה למהלך השבוע בנוסף לנשנושי ממתקים במקום לוותר על ארוחת בוקר וערב נורמלית (בד"כ אני מוותרת בעיקר על הלחם)?

כרגע התחושה שלי היא שאני במשקל סבבה (הייתי מידה 38 ועכשיו אני יותר 36), אבל עדיין יש שומנים כאלה רופפים והשרירים חלשים (בעיקר באיזור הרגליים וזרוע אחורית אבל גם בבטן) ואני רוצה שהכל יהיה פחות מדלדל. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי שמנמנה ולא הכי מחוטבת ועכשיו כשאני במשקל תקין אני רוצה להתקדם עוד שלב.

השאלה היא אם כדאי לי להוסיף עוד חלבונים או סוג מזון אחר/להפחית בפחמימות או בכמות הפירות וכו' בשביל להתחטב?
לפי הנתונים שנתת המשקל שלך בסדר גמור
07/04/2016 | 15:22
3
25
יש מחשבון באתר גולינגו , עשיתי בשבילך את החשבון ראי תמונה מצורפת :
אכן ה-BMI שלי תקין לפי החישובים
07/04/2016 | 16:16
2
24
ואני גם נראית בסדר גמור...
הבעיה היא לא במשקל עצמו כפי שציינתי, אלא בזה שכנראה עדיין אחוזי השומן שלי גבוהים יחסית למסת השריר...העור לא מתוח...
אני חושבת שאם אחזק את השרירים בגוף ואוריד עוד אחוזי שומן אז העור ימתח בצורה יפה יותר. השאלה היא איך עושים את זה מבחינת התזונה והספורט ואם זה בכלל זה אפשרי או שאני צריכה להשלים עם הגנטיקה שלי :)

ושוב תודה על התשובה :)
עור לא מתוח זה יכול להיות מכמה סיבות
20/04/2016 | 12:03
1
12
1.  חשיפה לשמש או למנורות שיזוף.
2. הרזיה בזמן קצר, או אחרי לידה.
3. חוסר בויטמינים מינרלים חומצות שומן כתוצאה מתת תזונה או אכילה לא מאוזנת.
4. גיל והזדקנות.
5. אכילת אוכל לא בריא, ג'אנק פוד עישון אלכהול סמים ותרופות .
אצל אנשים צעירים העור חוזר למצבו המתוח בתוך כמה חודשים (לפעמים כמה שנים ), אם אוכלים אוכל בריא מאוזן ,שומרים על פעילות גופנית, נמנעים משמש ומעישון ונשארים במשקל קבוע לאורך זמן .
אצל מבוגרים רק בוטוקס וניתוחים פלסטיים יכולים לעזור.
תודה רבה :)
04/05/2016 | 08:28
כנראה שזה גם הרבה עניין גנטי כי אני לא זוכרת את עצמי עם עור מתוח...אבל מקווה שספורט ותזונה יוכלו לעזור :)
את צריכה יותר חלבון
24/04/2016 | 19:37
1
10
באימונים כמו שאת עושה, את חייבת לשלב לפחות קצת אבקת חלבון כדי להשלים את החוסרים שנוצרים לך אחרי האימון
קודם כל היא לא חייבת כלום, שנית גבינה רזה חצי אחוז, חזה עוף
25/04/2016 | 11:44
7
או חלבון (הלבן) של ביצים , יספקו מספיק חלבון .
ממש לא צריך את המוצר התעשייתי והיקר מידי הזה.
איכלו מלון ( וגם מכיל אשלגן)...
06/04/2016 | 18:50
3
33
פשוט ראיתי שבויקיפדיה בעברית הושמט מסגולות המלון ערך הויטמינים  B  וכן היותו מכיל המון אשלגן.  ((מכיל גם ויטמין A   לעור ולראיה )). לגבי סוכר-המלון לצערי אין לי ידע לגביו חוץ מהעובדה שהוא מתוק
מעוניינת לייבא ממרח-אנשובי ....
06/04/2016 | 20:18
2
16
עליתי על  "מוצר נעלם" = משחת אנשובי.. לדעתי משרד הבריאות צריך לעודד יבוא של ממרח זה כי בצנצנת האנשובי מלא בעצמות קטנות שעלולות להתקע.  הנה כבר יש מה למרוח על החמאה שעל המצה
אמנם מכיל אומגה 3 אבל לא כלכך בריא כי הוא מלא מלח
07/04/2016 | 15:32
1
12
יש דברים יותר בריאים מזה.
מצד שני ממרח אנשובי ובכלל אנשובי  זה טעים, טעים...
 
מזכיר לי סלט יווני שאכלתי פעם באחד האיים בייון
07/04/2016 | 15:38
18
צלחת עמוקה גדולה עם ירקות טריים חתוכים לחתיכות גדולות עגבניה מלפפון חסה וכו וכו מעל הכל מפוזרים  גושים של גבינה פטה, זיתים שחורים,  ועל כל זה יצוק בנדיבות שמן זית. כמו בכל סלט יווני
אלא  שעל כל הערמה היו מסודרות חתיכות של דג אנשובי מלוח...
וזה היה טעים , טעים .
תעזרו ליי
07/04/2016 | 00:17
2
63
אוף מאז שעליתי 30 קילו אני מתקשה לרזות
באמת שאני מנסה להפחית בכמויות, אני עושה קניות של ירקות וכל מיני דברים לדיאטה אבל לא ממש אוהבת ירקות וגם סלט שכן אהבתי היום נמאס לי
עד היום הסלטים היו עוזרים לי קצת להסיח את הדעה מקוראסונים בעבודה אבל עם הזמן נמאס לי מהסלט ואני אוכלת שטויות!
כשאין סלט אז לא מספיק כריך ותפוח אחרי זה אני לא מרגישה שבעה ורגועה
זה ממש מתסכל

נשנוש ירקות זה הרגל לא טוב לדיאטה
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 10:15
54
התסכול לגמרי ברור רק את הולכת לקיצוניות ויהיה קשה לך להצליח ככה. 
ברור שקרואסונים זה לא בסיס לתזונה מאוזנת ובטח לא לדיאטה רק מצד שני לעשות ללכת לקיצון השני ולהסתפק רק בסלטים זה לא יעבוד. 
מה שבטוח ירקות צריכים להשתלב עם ארוחות, הם לא באים במקום אוכל. וזה בכלל לא רעיון טוב לנשנש ירקות כי זה באמת מבאס. ובקלות עוברים מנשנוש של ירקות לנשנוש של מתוקים. את חייבת לארגן את האכילה לארוחות משביעות כל 3 שעות בערך ולחתוך לגמרי את ההרגל של לנשנש משהו בין לבין. אחרת תמיד תפלי למלכודת של נשנוש של מתוקים במקום ירקות שהיית רוצה.
אני מציעה לך לארגן לך תפריט נכון ומאוזן, עם עזרה מקצועית כמובן עדיף- ששם את הירקות בפרופורציות הנכונות (עם ארוחות עיקריות בלבד) ועם כמויות נכונות והרכבים מאוזנים שישביעו אותך וייתנו לך סיכוי להפעיל את כוח הרצון לטובת ההרזיה 
אולי את צריכה מלווה או קבוצה?
11/04/2016 | 10:15
23
יש אנשים (מעטים) שמצליחים לבד (להתמיד בהתחלה זה לא פשוט). בקבוצה יש לך מחויבת כלפי הקבוצה וכלפי עצמך, יותר שווה להשקיע. יש שומרי משקל או קבוצות הליכה או ספורט. תנסי למצוא באזור שלך משהו שיהיה נוח וזמין. 
תנסי, תמיד אפשר להמשיך לבד. לי זה עזר. אני גם מתקשה להתמיד ואז אני מחפשת מוטיבציה באינטרנט... עכשיו קראתי את הפוסט של לאה גולן והיא ממש כתבה למה אנחנו נכשלים ולמה אנחנו נופלים במתוקים או טעימים. ממליצה לקרוא 
שאלה בנוגע לתזונה יומית
05/04/2016 | 12:22
3
53
שלום,
לפי בדיקה קראתי שאני צריכה לצרוך כ-2100 קלורויות ביום.
אם אצרוך פחות מזה אוכל להרזות במשקל?
 
תודה לכל העוזרים.
נכון מאד
05/04/2016 | 12:42
10
כמה קלוריות לאכול כדי לרזות
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 10:01
1
40
אכן כדי לרזות צריך לאכול פחות ממה ששורפים. רק שימי לב שזה צריך להיות משמעותית פחות, זה לא מספיק להיות בגרעון של 100-200 קלוריות ליום. לנשים אני בדרך כלל ממליצה על גרעון קלורי של בין 500-700 קלוריות כל יום. 
אז לצרוך 500-700 קלוריות פחות ממה שרצוי לי לאכול ביום?
09/04/2016 | 12:07
25
אז אם לפי בדיקה אני צריכה לצרוך 2100 קלוריות ביום אז את ממליצה לי לצרוך 1,400 - 1,600 ביום על מנת להוריד במשקל?
אם אעשה זו האם אוריד במשקל בכל יום? 
תודה רבה על התשובה! 
מה דעתכם על המחקר הזה בעיניין קפה- אמין או לא
02/04/2016 | 20:39
8
53
האם שתיית קפה מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס?
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 22:49
4
37

אין ספק שמחקר עם ממצאים סנסציוניים מעורר תהיות לגבי אמינותו
מה שכן, יש שתי עובדות שתורמות לכך שהממצאים כן נשמע אמינים:
קודם כל המחקר פורסם בג'ורנל מקצועי מכובד שלא יפרסם תוצאות של מחקרים קיקיוניים.
ובעיקר יש הסבר שנשמע הגיוני ואמין-
ידוע שקפה הוא מעורר, ובכלל זה גם את מערכת העיכול.
ואם הקפה מעודד את ריקון המעי בוודאי זה תורם בריאותי. כי זה בהחלט ברור שכשאין ריקון טוב של המעיים נוצרות בעיות בריאותיות כגון כיסים שנוצרים בדופנות המעי, אוגרים פסולת של מזון ומתפתחות דלקות. וכן במזון יש הרי חומרים מסרטנים ואם הם לא נשארים במגע זמן רב עם דופנות המעיים בזכות ריקון מהיר יותר אז בוודאי החשיפה של הגוף לחומרים המסרטנים פוחתת.
ולכן, יש בהחלט היגיון מאחורי הדברים.
עדיין, אני לא יכולה לתת אישור\ פסילה של תוצאות מחקר בהיותי דיאטנית. הייתי משאירה זאת לחוקרים ומומחים בתחום האונקולוגי שבוודאי יכולים לתת גושפנקה רצינית יותר
 
תודה
03/04/2016 | 03:05
1
12
אני תמיד מפקפק קצת במחקרים על סגולות הקפה התה והקקאו בגלל התעשיות. אבל הג'ורנל הזה באמת מכובד- אז רציתי לשמוע דעה נוספת.
המחקרים האלה גם כשהם מתפרסמים בעיתונות מדעית יש איתם בעיה
03/04/2016 | 12:32
18
הם בדרך כלל מבוססים על סקרים שמתבצעים ע"י שאלונים שנמסרים לאנשים, אמנם להרבה מאד אנשים אבל  התוצאות שלהם תלויות באמינות ובכוח הזכרון של המשיבים.
הרבה פעמים קורה שמאוחר יותר מתפרסמים מחקרים סותרים.
לכן מחקר כזה יכול לתת כוון ואינדיקציה, אבל לא מספיק לדעתי להתחיל לשנות אורח חיים או תפריט בגלל מחקר אחד כזה.
מחקר אמין יותר הוא מחקר שנעשה בקבוצות מבוקרות או במעבדה ,או מחקרים שמסבירים את הסיבות והמנגנונים לתופעה.
קפה ומעי
11/04/2016 | 10:17
1
11
אז מה לגבי אנשים עם מחלות מעי דלקתיות. מומלץ או לא?
זה רק לבריאים. למי שיש מחלה צריך לשאול רק את הרופא
12/04/2016 | 12:51
4
קפה
03/04/2016 | 14:04
1
20
לא ראיתי את המחקר הזה, אבל קפה זוכה ליותר ויותר חוות דעת חיוביות (מבוססות מחקרית) בזמן האחרון. עם זאת, ההערה של אבי לגבי איכות המחקרים האלה נכונה כמעט לכל מה שקשור לתזונה.
אמינות מחקרים שמתפרסמים
( לעמוד שלי בתפוז )
04/04/2016 | 17:44
21
בואו נגיד דבר כזה.. יש הרבה "עיתונות מקצועית" מפוקפקת שמפרסת מחקרים לא לגמרי אמינים, והרבה פעמים מחקרים שחברות המייצרות מממנות. מאמר שמתפרסם בעיתון מקצועי נבדק הרבה יותר לעומק ומוודאים ששיטות המחקר היו טובות וכנ"ל דרך הסקת המסקנות. כך שיש סיכוי טוב יותר להאמין לנאמר. 
ושוב, אני לא חושבת שאני מספיק מומחית כדי לתת דעה על המחקרים האלה ואת השאלות האלה עדיף להפנות למומחים לאונקולוגיה שיידעו לתת דעה מקצועית יותר בהכירם את התהליכים המסרטנים והסרטניים בגוף
זה לא כל כך עניין של אמין או לא
09/04/2016 | 17:54
9
אלא שהכותרות אינן תואמות את המחקר, אלא אם מדגישים מאד מאד את המילה "may״.
יש פה מחקר תצפיתני מסוג של cohort שהוא מחקר אפידמיולוגי מקובל אבל לא חזק, עם תוצאות שאינן חזקות מבחינת ה- effect size שלהן. במילים פשוטות, האפקט שמתקבל במחקר מהסוג הזה אינו חזק דיו כדי שנוכל לקפוץ מהכיסא ולשתות מיד שתי כוסות קפה.
אבי כבר ציין את הבעייתיות הלא קטנה של מחקרים מהסגנון הזה שמבוססים על שאלונים, אבל גם אם הם מדוייקים מהבחינה הזו, עדיין מדובר במחקר של אסוציאציה ויכולים להיות עשרות ומאות ערפילנים שמשפיעים על התוצאות הללו.
מחקרים מהסגנון הזה הם לא פסולים. הם בהחלט יכולים לעזור לתת תמונה טובה יותר על הקשר בין גורם מסויים למחלה או תופעה מסויימת, אבל כל עוד אנחנו מאד נזהרים מלקפוץ למסקנות משמעותיות בעקבות המחקרים, מה שלצערי קורה לא מעט בשרשרת התקשורתית שעוברת בין המחקר דרך העיתונות החצי מדעית, דרך העיתונות הפופולרית (דוגמת ynet) ולבסוף- הציבור.
איך לרזות 2-3 קילו עד פסח בדיאטה שפויה ומאוזנת?
( לעמוד שלי בתפוז )
03/04/2016 | 16:19
3
554

נשאר עוד כמעט 3 שבועות עד פסח, יש עוד זמן להספיק לסדר עם האכילה ולהצליח לרזות 2-3 קילו עד החג. רק החוכמה היא לנתב את הירידה במשקל שתהיה אמתית- ירידה שנובעת משומנים שנשרפים ונעלמים, היקפים שמצטמצמים.. לא ירידה שנובעת מדיאטה קיצונית של פירוק חלבונים (שרירים), איבוד נוזלים (משרירים העשירים בנוזלים שהתפרקו) ומערכת עיכול מרוקנת בגלל שלא אוכלים (זה בפני עצמו קילו פחות במשקל). כל אלה אמנם יביאו לירידה מהירה במשקל אבל הכול יעלה מיד עם התחלת החג, לפעמים עם ריבית, אז זו לא חוכמה וחבל על כול המאמץ.

וכדי להצליח לנתב את הירידה במשקל לפירוק שומנים ולא לירידה זמנית שתעלה מיד חזרה עם בוא החג ולפעמים עם ריבית, נעבור על כמה עקרונות ואז נדבר על איך לסדר את זה בתפריט יומי:
באופן כללי, הרעיון הוא לאזן נכון את האוכל לפי סוגי הקלוריות (פחמימות חלבונים ושומנים) כדי לנתב את ההרזיה לשרפת שומנים בלבד ולהצליח לשמור על מה שירד במהלך החג. ורק לעשות סדר:
פחמימות: כוללות כמעט את כל המזונות מן הצומח- לחמים ותחליפיהם, דגני בוקר, תוספות חמות, פירות וכמובן כל החטיפים והמתוקים
חלבונים: כוללים את כל המזונות מהחי- בשרים (מכל הסוגים- עוף, דגים, בקר וכו), גבינות וביצים. קטניות הן קבוצת מזון שמכילה בערך חמישים אחוז פחמימות וחמישים אחוז חלבונים. חלב, מעדני חלב ויוגורטים מכילים גם כמות לא מבוטלת של פחמימות (לקטוז, סוכר החלב). ישנם תחליפי בשר מהצומח עם כמות חלבונים משמעותית
שומנים: ראשית יש את המזונות מהצומח שמספקים בעיקר שומנים- זיתים וגרעינים שונים (שמהם גם מפיקים את השמן לבישול ותיבול), טחינה, אבוקדו ופיצוחים. מרגרינה, חמאה וממרחים שונים כמו חומוס, איקרה, מיונז וכו גם. כמו כן בתוך המזונות החלבונים יש בילט אין שומנים- בגבינה 5% למשל מחצית מהקלוריות זה בכלל שומנים, בביצה יותר ממחצית הקלוריות זה שומנים. ו.. כמובן אין לשכוח את השומנים שנמצאים במאפים, מתוקים וחטיפים.

וכעת לעקרונות איך לאזן נכון את התפריט:
  • כן לאכול פחמימות בכמות מספקת
  • רק להיזהר מעודף פחמימות בבת אחת באותה ארוחה
  • להפחית חלבונים
  • להמעיט מאוד בשומנים
כדי לקרוא למה ואיך עושים זאת + לקבל תפריט לדוגמא כנסו ללינק הזה:
http://wordpress.ezoon.co.il/fast-balanced-diet/
בהצלחה!
 
הכי טוב בשביל לרזות זה סקס...חחחחחחחח
04/04/2016 | 09:23
45
לנקות, לצבוע ... זה מוציא הרבה קלוריות
04/04/2016 | 10:25
1
42
כייון שמצות עושות לי עצירות אז חוץ מה "כזיית" בשביל הברכה בליל הסדר אני לא נוגע במהלך כל החג בשום דבר מאפה.
פסח זאת הזדמנות להתרגל לאכול בלי לחם ובלי עוגות ומאפים. - הרבה פעמים הלחם וכל יתר המאפים ומה שנקרא "חמץ" זה הגורם העיקרי להשמנה.
 
פעילות זה מעולה אבל בלי איזון אכילה ברור שלא מרזים
( לעמוד שלי בתפוז )
04/04/2016 | 17:38
30
איך אפשר לשים את הלחם באותה קטגוריה כמו עוגות ומאפים??? בעוגות ומאפים יש הרבה שומנים שאין בלחם. לחם גם משביע במיוחד שמשלבים חלבונים וירקות, מה שלא משלבים למאפים. ולחם עצמו בוודאי לא גורם להשמנה כל עוד לא אוכלים בבת אחת כמות גדולה- ג'בטה או לאפה זה באמת כמות גדולה אבל 2-3 פרוסות לחם (רגיל) ממש לא!!!
בכל מקרה כל פעילות לא תהיה "שווה" כל עוד האכילה לא תהיה מאוזנת.
אננס ודיאטה
03/04/2016 | 08:19
1
45
השובע טחנתי אננס היה מבצע ,ירדתי שתי מידות ,אבל המשקל נשאר כשהיה
יש הסבר?
בטח - טחינה היא עבודה וכשטוחנים מוציאים אנרגיה
03/04/2016 | 11:49
36
תלוי מה אכלת בזמן הטחינה.
 
ברצינות - אם נמנעים מאכילה של אבות מזון ובמקום זה אוכלים רק דבר אחד בכמויוות גדולות לפעמים זה גורם לירידה זמנית במשקל בגלל שזה משבש את מערכת העיכול והמטבוליזם ... על זה מבוסססות כל מיני דיטות מוזרות "רק לחם" " רק בננות" "רק לחם"  וגם דיטת אתיקנס.
בדרך כלל זה לא בריא לאורך זמן כי זה גורם לחוסרים בגוף שיכולי להתבטא במחלות של תת תזונה שונות .
 
צריכת שמנים בריאים מהצומח
28/03/2016 | 22:49
1
34
שלום
 
אני טבעוני ונוהג לשתות\לאכול שייק ירקות\פירות אורגניים בבוקר. לאחרונה התחלתי להוסיף לשיק שמנים מהצומח (בנוסף לתמצית כוכרום ושום). השמנים שאני מוסיף:

כפית אחת:

שמן קוקוס
שמן פשתן
שמן שקדים
שמן קצח
שמן אבוקדו
שמן אורז

3 כפיות:
שמן זית
שמן זרעי קנאביס

כל השמנים אוגניים בכבישה קרה.

השיק עצמו מורכב מבננה, תפוח, תות, סלרי, גמבה, גזר, תרד וגרעין אבודקו טחון.

האם יש איזה נזק בריאותי או התגשויות בין כל השמנים הללו יחד?

תודה
 
 
שמן פשתן, שמן זית שמן אבוקדו - טובים לבריאות בגלל אומה 3 ו 9
30/03/2016 | 17:22
19
כל היתר סתם שומן מיותר ויותר מידי אומגה 6 שגורם לנזק,  חוץ משמן קנאביס - שאני לא מכיר ולכן אני לא יודע.
 
תוסף אבקה MSM משהו מכיר\ממליץ?
28/03/2016 | 23:13
1
26
לאחרונה רכשתי מ iherb את האבקה הזאת אשר בין השאר עשירה בגופרית ממקור צמחי. אני לוקח כפית ביום עם מיץ לימון סחוט בתוספת חומץ תפוחים וכפית אבקת עשב חיטה אורגני. הטעם נוראי אבל לכל מרכיב בנפרד יש יתרונות בריאותיים רבים משלו. זה הדבר הראשון שאני שותה בבוקר.

משום מה בשום חנות טבע בארץ לא מחזיקים וגם לא שמעו על MSM שזה קיצור ל METHYLSULFONYLMETHANE. פרטים נוספים ניתן למצוא בגוגל:

https://www.google.co.il/#safe=off&q=MSM

http://foodmatters.tv/articles-1/5-important-ways-...

אני כמובן אקח הפסקות של שבועיים לאחר 3 חודשים כפי שמומלץ באריזה. אשמח לשמוע דעות של אחרים שמכירים את התוסף הזה
 
תודה
 
 
אין חוסר בגופרית בתזונה בישראל -כרוב כרובית ברוקולי
01/04/2016 | 00:14
14
וירקות רבים מכילים מספיק גופרית
חישוב משקל של בשר קפוא
23/03/2016 | 18:41
6
24
כיצד אמור לחשב את המשקל של חזה עוף,שווארמה,פרגית דג   שהוא קפוא או שהוא מופשר? אני מניח שהחישוב תמיד זה לפני בישול ולא אחרי בישול.
גם מתאר לעצמי שבחזה עוף פרגית שווארמה  קפואים פחות נאגר נוזלים לעומת דג קפוא, שאחרי ההפשרה יכול לאבד איזה 100 מיל מים(ששוקל המון גרם)
 
 
 
בטבלאות טובות כתוב מה המצב שבו יש לשקול
24/03/2016 | 20:56
2
18
למשל אם כתוב שב100 גרם חזה עוף מבושל במים בלי עור בלי עצמות -ככה וככה קלוריות- כלומר הטבלה מתיחסת לשקילה במצב לאחר בישול (בלי המים)
 
אם יש טבלה במצב קפוא אז צריך לשקול במצב הזה.
 
אבל זה לא מדע מדוייק ולצרכי דייטה מספיק לשקול בקרוב. מספיק אפילו לאמוד לפי טבלאות שמציינות כמה יש במנה בקרוב , למשל "שוק עוף עם עור ", או "כרע עוף מבושל בלי עור"...וכ"ד וגם המונחים "גדול" ,"קטן", "בינוני " מספיק טובים.
היום שקלתי
25/03/2016 | 04:53
1
15
150 גרם שווארמה קפוא
במחבט ראיתי  שזה איבד המון נולים
הבעיה שרוב המחשבוני קלוריות מתייחסים למוצרים כאל מוצרים טריים, ככה שאין לי שום כיוון לדעת כמה גרם/קלוריות אכלתי.
יש טבלאות שבהם כתוב כמה זה כשזה מבושל או צלוי
30/03/2016 | 17:05
16
כדאי להתייחס למשקל לפני בישול בטבלאות המזון
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 22:17
2
9
בכל הנושא של בישול מזון יש שינויי משקל וצריך לשים לב למה מתייחסים בטבלאות המזון \ תוויות המזון. במקרה של אורז, פסטות וכו יש תוספת מאוד נכבדת של מים למשקל המזון המבושל, במקרה של בשרים יש איבוד של מים. בעקרון טבלת המזון מפרטת על מה מדובר- אם מדובר בבשר לא מבושל או בבשר מבושל \ צלוי וכו. באופן כללי כדאי להתייחס למשקל הבשר לפני הבישול כדי לנטרל את הגורם של כמה "שורפים" את האוכל. 
לכן אני באופן כללי ממליצה להתייחס למשקל לפני בישול, זה הכי נייטרלי.
בשר לפני בישול
04/04/2016 | 11:42
1
9
ואם הבשר קפוא?
אני מפשיר אותו שעה-שעתיים אבל עדיין זה לא מאבד את כל הנוזלים בשביל שיחשב לטרי
כנל לגבי דג אני שם אותו במים ומפשיר שעתיים, אבל עדיין מרגיש שיש בתוכו נוזלים לפני הבישול.
אני מניח שהשיטה שלך טובה רק אם אני מפשר את המוצר בין 4 ל 5 שעות ואז אין בבשר שום מים
בשר לפני בישול ומופשר
( לעמוד שלי בתפוז )
04/04/2016 | 17:41
7
זה לא קשור רק להפשרה. יש תוספת נוזלים בבשר שלא יוצאים בהפשרה. בכל מקרה הכוונה בטבלאות המזון היא לבשר מופשר לפני בישול
בהמשך לדברי אבי :מה המקורות הטובים לאומגה 3 וכמה באמת לצרוך
23/03/2016 | 16:12
3
33
אני יודע שכדאי לצרוך סלמון, טונה, פשתן, צ'ייה, אגוזי מלך וכו'.
 
אז למה בכל זאת השאלה שלי 
 
1.ראשית השאלה היא האם הטונה מקופסא והסלמון שבסופרמרקט 
נותנים באמת אומגה 3 ?
כלומר, הסלמון שלנו למשל גדל בבריכה מלאכותית ולא שחה בפיורדים הנורבגיים
 והטונה מלאה בכספית ובמתכת מהקופסא 
האם התועלת בצריכתה גוברת על הנזק מהמתכות
ואל תמליצו לי על מכסימום פעמיים בשבוע כי זה לא רציני 
אולי מספיק פעמיים כדי לאגור מספיק כספית רעילה ?
 
2. מה לגבי התוספים התזונתיים של אומגה 3 
     האם מישהו בדק את תועלתם ?
 
3. לגבי צריכת אומגה 9 משמן קנולה 
     האם טיגון בקנולה עדיין מספק את האומגה 9 או הורס אותו 
אני צמחוני אז אני לא אוכל דגים.
23/03/2016 | 21:12
1
34
את ה אומגה 3 של אני צורך מאגוזי מלך-כרגע לא -או שמן קנולה כמו כן מתרד.
הכמויות לפי זכרוני לכמות מספקת- אגוזי מלך חופן- שמן קנולה 2 כפות ליום.
אל תיקח את הכמויות כמידע בדוק- כי הרבה זמן לא עיינתי במסמך הממליץ.
אני כרגע אוכל כף קנולה ויתר חופן גדול של תרד חי.
זירעי צייה ופישתן נחשבים למקורות טובים יותר. אך לי הם לא נוחים או יקרים.
הגוף צריך אומגה 3 בשרשרת ארוכה
24/03/2016 | 21:15
27
כמו שיש בדגים.
הגוף לא יכול להשתמשישירות באומגה 3 שישי בצמחים והוא צריך להפוך אותם לשרשרת ארוכה.
הבעיה שאם יש הרבה אומגה 6 זה מפריע להתהליך של יצירת אומגה שרשרת ארוכה מהאומגה 3 שרשרת קצרה שיש בצמחים.
לכן מי שצמחוני ולא אוכל דגים , צריך להתנזר מאומגה 6 כמה שיותר, כדי שהגוף שלו יוכל נצל את האומגה 3 מהצמחים.
כלומר להתנזר לחלוטין מכל סוגי השמן ומכל המאכלים שמכילים שמן אומגה 6 מלבד אלה שמכילים אומגה 3 ו 9 .
סלמון, טונה, מקרל,ודגי ים, ויצורים שניזונים מאצות מעשב ירוק
24/03/2016 | 21:09
22
כמו כבשים ועיזים ותרנגולות חופש גם מכילים אומגה3.
דג שגודל בבירכות יכול להכיל אומגה 3 , תלוי מה הוא מקבל לאכול , הסלמון הנורבגי שיש בסופר הוא סלמון נורבגי יש גם סלמון מסין ( לכן צריך לשים לב לארץ המוצא)
טונה לא גודל בבריכות רק בים- בטונה בקופסא צריך לשים לב שהוא בשמן קנולה ולא בשמן סויה (שמכיל עודף של אומגה6)
תוסף תזונה מיוצר תחת פיקוח של משרד הבריאות והיצרן מחוייב לבדוק ולציין כמה אומגה 3 מכל הסוגים יש בו.
טיגון ובישול עד טמפרטורה מסויימת לא משנה את הרכב השמנם אולם בישול ארוך מידי בטפמרטורות גבוהו מידי יכולים לחמצן את השמן ואז הוא לא בריא. (לכן לא צריך לשרוף את האוכל)
חוץ מדברים שמכילים אומגה 3 רצוי לאכול דברים שמכילים אומגה 9 שלמרות שהגוף לא זקוק לחומצת השומן הזאת משום מה היא מנטרלת את התופעה של חוסר האיזון בין האומגות (למשל שמן זית, אבוקדו, שמן קנולה)
חופן שקדים
23/03/2016 | 11:58
12
44
כמה שקדים כדאי לאכול בשביל לשמור על מה שנקרא אורח חיים בריא?
בסביבות 12 שקדים (בערך 15 גרם) מספיק?
אני משלב אותם עם שני אגוזי ברזיל, עדיף אגוזי מלך?
תודה
זה תלוי בכמויות השמן והשומן הכללי שאתה אוכל
23/03/2016 | 14:35
11
42
אם אתה רוצה להוסיף שקדים לתזונה מסיבות בריאותיות אז דווקא שקדים  לא כלכך בריא להוסיף לתזונה הישראלית כי הם מכילים הרבה שומן וחומצת השומן שיש בהם היא חומצה לינולאית  אומגה6.
יש כמות יומית מומלצת של שומן כללי באוכל 
לאדם בוגר בערך 66 גרם שומן כללי .
מחומצות השומן החיוניות צריך לצרוך : חומצה לינולאית (אומגה6) לא יותר מ 14 גרם.
מחומצה אלפה לינולאית ( אומגה 3) מעל 1.6 גרם ( ורצוי שחומצה לינולאית ואלפה לינולאית יהיו בכמויות שוות)
בישראל יש בעיה שבתזונה יש יותר מידי חומצה לינלאית ( אומגה6) ויש מחקרים שטוענים שחוסר איזון בין אומגה 3 לאומגה 6  גורם לנזק לכלי הדם , ללב ועוד.
ולכן לכאורה ישראלים אמורים להמנע\ להפחית את כמות האומגה 6 שהם צורכים למשל  משקדים, מטחינה שומשום, חמניות ושמן חמניות, סויה ושמן סויה,  ושמן תירס ומוצרי תירס.
במקום זה להרבות באכילה כל מה שיש בו אומגה 3 וגם אומגה 9 ( שהיא חומצת שומן נאוטרלית שמנטרלת את ההשפעה הרעה של האומגה6 )  למשל אגוזי מלך, שמן קנולה, שמן זית, שמן אבוקדו ואבוקדו , זרעי צ'יה, זרעי פשתן, ודגים - במיוחד דגי ים כמו סלמון וטונה מקרל וכ"ד. ( אגב עדיף טונה בשמן קנולה ולא בשמן סויה) וביצים עם  אומגה 3.
 
אני לא צורך כמעט כלום ממה שציינת לגבי האומגה 6
23/03/2016 | 17:27
2
22
פשוט חשבתי להתחיל לצרוך קצת שקדים. בביצים יש אומגה 3, כי חוץ מאגוזי מלך אני כמעט לא אוכל מה שכתבת?
עודף של אומגה 6 יש בכל מה שאנחנו אוכלים בארץ
24/03/2016 | 20:45
1
18
בכל המאכלים המוכנים המאפים הלחם החטיפים .
גם בבשר ובביצים יש עודף של אומגה 6 כי גם התרנגולות והפרות ניזונות מתירס ומגרעינים שיש בהם עודף ל אומגה 6 ולכן זה נמצא בעודף גם בבשר בחלב בביצים .וזה לא שאומגה 6 זה רע, הגוף צריך גם אומגה 6 , רק שצריך להיות איזון .
ולכן אין שום סיבה לצרוך שקדים וגם לא פקאנים וחמניות למען הבריאות, בארצנו , מצד שני אגוזי קליפורניה רצוי מאד לצרוך וכנ"ל גם כל מה שיש בהם אומגה 9 ( חומצה אולאית) אבוקדו שמן זית ושמן קנולה. (אגב אם אתה צורך את אלה יש בהם גם מספיק אומגה6, רק שבאלה  יש יחס נכון בין האומגות ואילו בשקדים ובפקאן ובחמניות היחס לא נכון.
תודה רבה על ההסבר
24/03/2016 | 21:49
3
לידיעתך
28/03/2016 | 22:59
7
29
בטחינה גולמית משומשום מלא יחס אומגה 6 לאומגה 3 או כ 1 ל 20 לטובת ה 3. הבעיה שרוב הישראלים צורכים טחינה מוחנה של אחלה וחושבים שהם אוכלים בריא. בשמן קנולה יש כל כך הרבה חסרונות שעדיף לוותר עליו. אני טבעוני אבל מודה שאני לוקח אומגה 3 משמן דגים כתוסף מזון (יש חברות מחול שבהם השמן מופק מדגי ים שגדלים בבריכות ללא פגיעה במאזן אקולוגי ובמינימום מתכות כבדות).
29/03/2016 | 11:42
6
מצטער אבל חלק ממה שכתבת פשוט לא נכון
30/03/2016 | 17:18
5
20
בלינק המצורף ערכים תזונתיים של שומשום =טחינה :  41% אומגה 6  ואילו  %0.3 אומגה 3   כלומר היחס הוא 1 ל133 לטובת אומגה 6 . (40 לחלק ל 0.3)
ממש לא משנה אם השומשום מלא או לא מלא כי השומן נמצא בלב הגרעים הקליפה מכילה בעיקר סיבים.
 
דבר שני אין שום בעיה בריאותית עם שמן קנולה  להפך שמן קנולה זה השמן הכי בריא שיש היום במטבח . מכיל אומגה 9 כמו בשמן זית וגם אומגה 3 בכמות משמעותית.
בעבר נכתבה כתבה לא נכונה נגד שמן קנולה  ע"י שרי אנסקי כיוון שהטעו אותה במתכוון. (מאוחר יותר היא התנצלה)
 הכתבה הופצה גם במכתב שרשרת באימייל -אבל  אין לה שום ביסוס, ולא ידוע למה הופצו השמועות הללו ( אולי ע"י אחד המתחרים המסחריים)  http://www.irrelevant.org.il/2010/04/23/2928 ;
הקישור שלך זה לשמן שומשום לא לטחינה גולמית משומשום מלא
30/03/2016 | 19:18
4
20
הנה מקור אמין:
 
 
שים לב לאחוזי השומן השוני ולאומגה 3 ו אומגה 6. היחס כפי שציינתי. שמן שומשום זה משהו אחר ואני ספק אם הוא בריא (נפוץ במטפח אסייתי והם  מובילים במחלות לב וסרטן).
לדעתי המאמר הזה ממש לא אמין , וגם טועה ומטעה
01/04/2016 | 00:34
3
19
הרבה מאמרים מדעיים מציינים את הבעיתיות של ה אומגה 6 בשומשום כאחת הסיבות לפרדוקס הישראלי. שנגרם מעודף של אומגה 6  (בדפים קודמים של הפורום צרפתי לינקים למאמרים מדעיים כאלה)
המקור שצרפת הוא לא מדעי כלל, ולכן לא אמין יותר מכתבה באתר וואלה או ..Yנט לדעתי בכתבה שצרפת יש בילבול בין שומשום לזרעי צ'יה או זרעי מרווה שבהם היחס לטובת האומגה 3.
בדרך כלל בצמח ירוק יש יחס לטובת ה אומגה3  וזה משתנה בזרעים היבשים שבהם יש עודף של האומגה6..
יש מעט מאד יוצאים מהכלל שבהם יש בזרעים יבשים יחס לטובת אומגה 3 ואלה זרעי מרווה \צ'יה זרעי פשתן. ואגוזי מלך.
בכל מקרה מדובר ב ALA שזאת לא חומצת השומן שהגוף צריך,  וכדי להפוך אותה לחומצת שומן ארוכה EPA DHA שבה הוא יכול להשתמש הגוף זקוק שלא יהיה בסביבה אומגה 6 בעודף כי העודף של אומגה 6 מפריע לסינטזה ואז אין שום תןעלת בצריכת ה אומגה 3 הצימחי .ALA.
 
הכותבת אינה מדענית היא רק כתבת בעלת תאר ראשון באנגלית
01/04/2016 | 00:57
14
היא לא מדענית לא תזונאית לא טכנולוגית או כימאית מזון, היא רק כותבת בענייני תזונה - זה כמו הכתבים שכובים בוואלה וה Yנט בענייני מדע תזונה... הם לא מדענים ולפעמים טועים ולא מדייקים.
ציטוט:
Nicki Wolf
Nicki Wolf has been writing health and human interest articles since 1986. Her work has been published at various cooking and nutrition websites. Wolf has an extensive background in medical/nutrition writing and online content development in the nonprofit arena. She graduated with a Bachelor of Arts in English from Temple University.
 
הו, מגה
01/04/2016 | 13:35
1
15
אוניברסיטת  tufts ובעקבותיה ויקיפדיה מסכימות איתך:
 
 
אבל כדאי לזכור שאומגה-6 הוא שם כללי ולא כל החומצות שנכללות שם אכן מחוללות דלקת. "הפרדוקס הישראלי" היחיד, אם תשאל אותי, הוא שעם כל הרעלים שמלעיטים אותנו בהם תוחלת החיים כאן היא בין הגבוהות בעולם.
 
תודה, טבלה מעולה .
03/04/2016 | 12:33
2
האם טבלאות הקלוריות נכונות ? - שאלה למלי ולכולם
22/03/2016 | 08:35
4
37

ניקח כמות כלשהי של כרוב ושל לחם שיש בהם אותה כמות
של קלוריות על פי הטבלאות הקיימות.

ברור לי שמבחינת תחושת שובע ורכיבים תזונתיים הכרוב עדיף.

השאלה שלי:

1. האם שני מזונות אלה תורמים לגוף אותה כמות קלוריות
שרשומה בטבלאות גם אחרי שמקזזים את הקלוריות הנדרשות ללעיסה, פירוק ועיכול על ידי הגוף.

2. אם התשובה ב-1 נכונה.
   האם מעבר לתשובה הכללית קיימת טבלה שמייצגת בממוצע*
   את הקלוריות שמכיל מזון בקיזוז הקלוריות שנדרשות לעיכולו
   על ידי גופנו .
    ישנה דיעה שלמשל לכרוב יש ערך קלורי שלילי
    קצת קשה לי להאמין וגם אם כן, לא כתוב כמה קלוריות וגם
    לא כתוב על איזה כרוב מדובר : חי, מבושל, מוקפץ, מאודה
    כשכנראה זה גם משפיע על התוצאה.

* אני בכוונה כותב בממוצע כי ברור שייתכן שהתוצאה תשתנה
  בין אדם לאדם.
    


טבלאות הקלוריות אכן נכונות
( לעמוד שלי בתפוז )
22/03/2016 | 15:31
1
29
הפעולות הקשורות בפירוק ועיכול נעשות על ידי אנזימים ונשאים ואין פה אפקט משמעותי של שריפת קלוריות- מקסימום 10% מערך הקלוריות של המזון. כלומר אם מנה של בשר למשל מספקת 200 קלוריות אז מקסימום יישרפו עוד 20 קלוריות, זה לא משהו להתייחס אליו במאזני הקלוריות של הגוף. ובכלל, אין דבר כזה אוכל ששורף קלוריות ואין שום אוכל עם ערך קלורי שלילי
תודה על התשובה
23/03/2016 | 15:51
3
הטבלאות נכונות אם העיכול מושלם
22/03/2016 | 15:52
1
25
אבל יש שיטות לרמות את המערכת ולקבל עיכול חלקי או לא מושלם ואז למרות שהכנסנו לבטן את כמות הקלוריות שבטבלה בכל זאת לא נעכל את הכל ונפלוט חלק.
יש גם שיטות של דיטות לא מאוזנות כשמונעים מהגוף אבות מזון וגם שם נוצר מצב שבו לא כל הקלוריות נקלטות.
יש שיטות לאכול מרכיבים שונים בזמנים שונים וכ"ד.
רוב השיטות האלה או לא בריאות או לא עובדות.
תודה
23/03/2016 | 15:52
1
ךםך
21/03/2016 | 09:38
1
13
היי
21/03/2016 | 09:42
12
אובדן ערכים תזונתיים
19/03/2016 | 03:40
4
37
אפשר לדעת עד כמה מאבדים ערכים תזונתיים אם סוחטים מיץ לימון ושמים במקרר לבין שתייה מיידית?
עיקר האבדן הוא חמצון של וויטמין C
19/03/2016 | 21:46
1
21
החימצון תלוי בזמן, יותר זמן יותר מגע עם חמצן, יותר הרס של וויטמין C
אם המיץ נמצא בתוך בקבוק, במקרר, סגור במכסה, עם מינימום אוויר בבקבוק, ומספר מזערי של פתיחות של הבקבוק במהלך השימוש, אבדן הוויטמין יהיה מינימלי.
היות וכל כך הרבה פרמטרים משפיעים על הרס הוויטמין אי אפשר לאמר מראש כמה ממנו יהרס בלי לדעת את התשובה לכל אלו.
 
נכון , לדעתי זה בטל בשישים.
20/03/2016 | 11:08
15
למשל בכוס מיץ תפוזים סחוט, בכל כוס שעשויה מיותר מארבעה תפוזים יש יותר מ פי שניים* ויטמין C ממה שאדם זקוק ליום, אז לא קורה כלום אם חלק קטן מזה מתחמצן.
 
*(בכל תפוז יש כ 50 מ"ג ויטמין C, הכמות שאדם זקוק היא פחות מ 100 מ"ג ליום)
 
לימון בדבש
20/03/2016 | 14:09
1
14
השאלה באה על מנת לקבל החלטה אם לסחוט כל בוקר לימון או לסחוט כמות לכל השבוע
רציתי לדעת עד כמה יהיה נזק משמעותי אם אכין מראש
תודה על התשובות
לימון בדבש, בשביל מה זה טוב ?
20/03/2016 | 14:11
7
השמנה בטנית או בטן מההריון
14/03/2016 | 23:22
2
86
שלום,
אשמח להתייעצות. אני בת 28 ותשעה חודשים אחרי הריון. לצערי לא עשיתי התעמלות אחרי הריון במשך חודשים רבים....אולי בגלל שזו היתה לידה ראשונה והייתי קצת בהלם. העניין הוא שלאחרונה שמנתי - יש לי כרס/בטן "הריונית" (בשנים האחרונות מאז שהתחלתי להיות מסוגלת להשמין - אחרי שנים שבהן יכולתי לאכול הכל בלי השפעה - תמיד אני משמינה מהבטן והירכיים ואולי קצת ישבן). התחלתי דיאטה עצמאית ופעילות גופנית - אני בסה"כ רוצה להוריד 4 ק"ג. אני מרגישה שהירידה מאוד מאוד איטית, אם בכלל. רק כשחליתי בדלקת גרון הצלחתי להוריד משמעותית
לאורך היום אני אוכלת יוגורט 0% עם פירות, סנדוויץ' לחם קל עם גבינה וירק, לצהריים חזה עוף+כוס אורז+ירקות בתנור ולפעמים סלט גדול עם גבינה בולגרית 5% וביצה קשה עם כף רוטב אלף האיים/שום, לארוחת ערב 2 פרכיות אורז עם קוטג' 3% וירקות. אני אוכלת גם חטיף כלשהו בסביבות 100 קלוריות. בשבת אני מאפשרת לעצמי בערך 2 חתיכות עוגה. מבחינת התעמלות אין משהו מסודר אבל לאחרונה עשיתי הרבה תרגילים שעובדים על שרירי הבטן כדי להחזיר את הבטן למצב טרום הריון. בשלב מסוים פעמיים בשבוע התחלתי לעשות חצי שעה אירובי. פעם בשבוע שבועיים אני שוחה 45 דקות. אני לא יודעת אם התזונה שלי / ההתעמלות היא הדבר הנכון. אני לא יודעת אם הבטן שיש לי זה מההריון או משומן או שילוב - איך אפשר לדעת? אני מנסה להשטיח את הבטן וזה ממש קשה. ומה קורה אחרי שמצליחים להוריד? איך חוזרים לאכול במצב רגיל - ללא גירעון קלורי מבלי להשמין פתאום שוב...?
תודה!
תלוי מה שתלוי
15/03/2016 | 10:49
41
יש שלש סיבות אפשריות 
1. אם זה שומן בכרס
2. אם אלה שרירים רפויים
 אם זה עור מיותר שנשאר אחרי ההריון.
 
ל 1 הפתרון דייטה להורדת השומן הביטני.
ל 2 תרגילים לחיזוק שרירי בטן .
ל3 העור הרפוי זה משהו שמתכווץ וחוזר לעצמו עם הזמן  ואין מה לעשות בקשר לזה .
 
איך להוריד את הבטן אחרי ההריון
( לעמוד שלי בתפוז )
16/03/2016 | 09:01
126
הי
בעקרון 9 חודשים אחרי לידה רוב מה שנשאר באיזור הבטן זה שומנים שצריך לשרוף כדי להוריד את ההקיפים. בעניין הספרט מה שיעזור במיוחד זה פעילות אירובית כי זו הפעילות ששורפת שומנים. עם זאת כמובן כדאי לחזק גם את שרירי הבטן אם כי זה בלבד לא יעזור כי בעצם מעל השרירים האלה יש את שכבת השומן שצריך לשרוף. ולכן ההתמקדות צריכה להיות בעיקר בפעילות אירובית וחיזוק שרירי הבטן.
לגבי האכילה- נשמע שאת אוכלת מעט מדי פחמימות בארוחות. ובמצב כזה שני דברים קורים:
קודם כל כשחסר פחמימות הגוף גם מצמצם בשרפת הקלוריות כי הפחמימות זה הדלק ההכרחי וכשחסר הגוף מגיב בהתאם עם הפחתה. אז אמנם את אוכלת פחות אבל גם שורפת פחות ואז אין מספיק גרעון כדי לרזות. ברור שאם לא תאכלי כמעט כלום כמו שימים שהיית חולה אז כן יווצר הפער המספיק כדי לשרוף שומנים ולרזות אבל בימים שאת כן אוכלת אבל לא מספיק פחמימות כאמור הגוף מצמצם בהתאם ואז את לא משיגה הרבה.
כמו כן כשאכלים מעט מדי מתישהו מפצים- או שמנשנשים פה ושם ואז יש תוספות של אוכל, או שכן מגזימים בחלק מהארוחות כי מגיעים אליהן רעבים מדי. או שמפצים בסופשבוע וכו. וכשאוכלים יותר במקומות הלא נכונים זה מבטל את התוצאות שכבר מצליחים להשיג.
לפי מה שאני מבינה ממה שכתבת את אוכלת בעצם 3 ארוחות עיקריות ועוד חטיף אחר הצהריים, סך הכול 4 ארוחות. וזה מעט מדי. כדי לעזור לגוף לשרוף שומנים צריך לאכול 6 ארוחות שבכל אחת מהן כמות נכונה של פחמימות- לא מעט מדי ולא יותר מדי.
2 פריכיות למשל זה מעט מדי צריך לאכול 4. בשאר הארוחות נראה שאת אוכלת כמות נכונה. אבל צריך להוסיף עוד 2 ארוחות ביניים על בסיס פחמימות- יש עכשיו מבחר של חטיפים של 100 קלוריות שאת יכולה להוסיף או פרי כמובן זו גם אופציה טובה. יוגורט במתיקות מעודנת (סביב 100 קלוריות) עוד אופציה טובה. 
זה בהתיחס למצב שאת לא מניקה. אם את מניקה את צריכה לאכול יותר.  וכאן כבר מומלץ לקבל ייעוץ מסודר.
לגבי מה יהיה אחרי שתרזי-אני ממליצה לך להתמקד קודם כל בהרזיה ולהשיג אותה ואז לעבוד על זה. בהצלחה!
נפתח פורום שי חי
( לעמוד שלי בתפוז )
15/03/2016 | 16:26
13
פחות מחודש אחרי שהחלה העונה הנוכחית של "האח הגדול" של זכיינית ערוץ 2 קשת, היה ברור כי מדובר בדמות ריאליטי שלא ראינו כמוה.
כשיצא בסופ"ש האחרון מבית האח הגדול העניין במתמודד השנוי במחלוקת הלך וגדל הרבה יותר מאשר בתוכנית עצמה.
 
אנחנו מזמינים אתכם להתעדכן במתמודד האהוב עכשיו בפורום שי חי:
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2563

ביקשתם - קיבלתם!
רוצה להתחיל לאכול בריא
14/03/2016 | 20:26
1
80
מנסה לשלב ירקות בתפריט רוצה נגיד להכין סלט כרוב שיהיה טעים ודיאטטי. שאני מכינה אותו אני אפילו לא מסיימת כי זה קשה ולא רך כמו שטעמתי פעם בבית מלון ובאיזה מקום של שווארמות
כרוב רך
15/03/2016 | 10:55
66
חותכים את הכרוב לרצועות דקות ממליחים אותו בקצת מלח, מועכים אותו בידיים ביחד עם המלח כמו שלשים בצק, אחרי כמה דקות הוא מתרכך ונעשה רך כמו בשווארמות.
אבל בסלט אני דווקא אוהב אותו קשה ומוצק.
 
בריאות, תזונה ושיפוצים
10/03/2016 | 20:29
49
יום שני הקרוב Galit Lief Grunblat ואני מארחות בוובינר (הדרכה מהמחשב) את ד"ר איילת רוזנפלד ונדבר על בריאות ושיפוצים. האמת היא שההדרכה מתאימה לכל מיש שחווה מתבי לחץמכל מני סיבות ולא רק כתוצאה משיפוץ.
איילת תלמד אותנו איך תזונה נכונה יכולה לעזור לנו להשאר אנרגטיות, בריאות וחיוביות גם במהלך תקופות לחוצות כמו שיפוץ. ההשתתפות בהדרכה היא ללא תשלום, אך מצריכה הרשמה מראש. לשיריון מקומך יש ללחוץ כאן: http://dsearc.ravpage.co.il/healthyrenovation

מנהל/ת הפורום

אודות:
מלי תבור, דיאטנית קלינית בכירה בוגרת תואר ראשון מביה"ס לתזונה קלינית של אוניברסיטה העברית ותואר שני מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. בעלת ניסיון
עוד...
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מלי תבור- מנהלת פורום תזונה ודיאטה
מנהלת פורום תזונה ודיאטה
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ