לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום תזונה ודיאטה
ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

רוצה להתחיל לאכול בריא
14/03/2016 | 20:26
1
76
מנסה לשלב ירקות בתפריט רוצה נגיד להכין סלט כרוב שיהיה טעים ודיאטטי. שאני מכינה אותו אני אפילו לא מסיימת כי זה קשה ולא רך כמו שטעמתי פעם בבית מלון ובאיזה מקום של שווארמות
כרוב רך
15/03/2016 | 10:55
63
חותכים את הכרוב לרצועות דקות ממליחים אותו בקצת מלח, מועכים אותו בידיים ביחד עם המלח כמו שלשים בצק, אחרי כמה דקות הוא מתרכך ונעשה רך כמו בשווארמות.
אבל בסלט אני דווקא אוהב אותו קשה ומוצק.
 
בריאות, תזונה ושיפוצים
10/03/2016 | 20:29
45
יום שני הקרוב Galit Lief Grunblat ואני מארחות בוובינר (הדרכה מהמחשב) את ד"ר איילת רוזנפלד ונדבר על בריאות ושיפוצים. האמת היא שההדרכה מתאימה לכל מיש שחווה מתבי לחץמכל מני סיבות ולא רק כתוצאה משיפוץ.
איילת תלמד אותנו איך תזונה נכונה יכולה לעזור לנו להשאר אנרגטיות, בריאות וחיוביות גם במהלך תקופות לחוצות כמו שיפוץ. ההשתתפות בהדרכה היא ללא תשלום, אך מצריכה הרשמה מראש. לשיריון מקומך יש ללחוץ כאן: http://dsearc.ravpage.co.il/healthyrenovation
דייטה ים תיכונית - מאמר מדעי מ 2009 אבל מאד מעניין
09/03/2016 | 16:05
38
שימו לב למה שכתוב על ה"פרדוקס הישראלי" .
מחפש המלצה לסדנא לבישול בריא בבית
08/03/2016 | 17:26
10
32
הכוונה היא למישהו שיגיע אלינו הביתה וידריך אותנו במשך כמה שעות, תוך כדי בישול, כיצד לבשל בריא במשפחה עם ילדים.
לא משהו קיצוני אלא משהו שיתאים למשפחות עם ילדים שרוצות לשפר ולגוון את המזון שהן מכינות.

תודה מראש
לא צריך סדנא כזאת
15/03/2016 | 11:09
4
34
צריך לקחת ספר בישול או להוריד מתכונים מהאינטרנט ולבשל.
לדעת מה בריא ומה לא בריא זה מאד פשוט: 
בריא זה כל מה שמכינים בבית מחומרים טיבעיים בסיסיים שמתקבלים ישירות מהחקלאים או עם עיבוד מינימלי כמו -  בשר, עוף, דגים, ירקות, פירות, חלב , מוצרי חלב פשוטים וגבינות פשוטות (לא "מעדני חלב").
לא בריא זה כל מה שעובר תהליכים תעשייתיים רבים ושימוש בכימיקלים ורוב ה : שימורים, אוכל קפוא, אוכל מעובד, כל מה שנקרא ג'נק פוד, אוכל מהיר, אוכל מוכן, ממתקים, גלידות, קטשופ, רטבים מוכנים,  וכל מה שבא מתעשיית המזון. 
תודה
16/03/2016 | 16:12
3
7
בנוסף חשוב ללמד ילדים לאכול פירת טריים במקום מעדנים
17/03/2016 | 12:26
2
23
במקום המשקאות הממותקים ללמד אותם לשתות לימונדה מלימון סחוט עם קצת סוכר ( שתי כפיות בכוס)  (לימון אחד בינוני סוחטים את המיץ שלו במסחטה, את המיץ מסננים לתוך קנקן של ליטר מים , ומוסיפים לזה שתי כפיות סוכר לכל כוס ( בליטר זה 8 כפיות בליטר וחצי זה 12 כפיות) .
(במשקה ממותק קנוי , שוקו, מעדנים וכ"ד יש כמות מטורפת של סוכר - כ5 עד  10כפיות סוכר בכוס ובנוסף כל מיני חומרים משמרים וצבעי מאכל לא בריאים)
 
ילדים צריכים לאכול מוצרי חלב
( לעמוד שלי בתפוז )
17/03/2016 | 18:24
1
21
לא כדאי לוותר לגמרי על מוצרי חלב אלא לדאוג להמתקה מעודנת יותר. קודם כל במקום לקנות שוקו מוכן להכין שוקו מחלב ושוקולית, זה יוצא הרבה פחות סוכר. כמו כן יש מעדנים עם מתיקות מעודנת או אפשר להוסיף ליוגורט ללא המתקה כפית ריבה או סילאן וככה גם יהיה הרבה פחות סוכר
נכון אבל חשוב להרגיל ילדים לאכול פחות מתוק.
20/03/2016 | 11:02
13
מעדני חלב והמשקאות קלים "שוקולית וכ"ד"  שנמכרים היום, מכילים כמות אדירה של סוכר.
 
 
אין דבר כזה בישול בריא, זה אוקסימורון
28/03/2016 | 23:01
4
20
אוכל בריא ביותר הוא אוכל שלא עבר בישול, ואני לא מתכוון למזון מהחי חלילה...
אלא אם יש בו חיידקים וטפילים , או רעלים שמתנטרלים בבישול
01/04/2016 | 00:46
13
למשל בזרעי קטניות מסויימים (כמו תורמוס וכ"ד) יש חומר רעיל שמתנטרל בבישול .
בהצלחה עם תפוחי האדמה הטריים
01/04/2016 | 13:36
2
6
תפוחי רדמה מסרטנים ולכן לא ההיתי בכלל נוגע בהם
01/04/2016 | 13:49
1
3
מאיפה המידע הזה , שתפוחי אדמה מסרטנים ?
03/04/2016 | 12:35
1
התמכרות או צורך ממשי?
04/03/2016 | 15:35
5
67
בן 38, 1.87 מ', 83 ק"ג, אימוני משקולות 4-5 פעמים בשבוע.
אני מקפיד על כמות חלבון של לפחות 2 גר' לכל ק"ג, דואג להוסיף שומנים מטחינה וכדו', אך רוב הזמן רעב לפחמימות. כל מס' שעות עולה הצורך הזה לכמות גדולה .כדי להרגיש שובע ומלאות אני צריך כ- 5 פרוסות לחם (או מנת פחמימות שקולה לזה) כמעט בכל 6 הארוחות היומיות, אחרת אני מרגיש חלש ועייף- במקביל אני צובר אחוז שומן שעולה עם הזמן. האם זה נשמע כהתמכרות? האם אני יכול להחליט שאני נלחם בזה בכוח ואוכל רק 2 פ.לחם בכל ארוחה ונשאר מורעב מבלי שייגרם לגוף נזק ממשי?
 
 
 ​
 
 
 
בעזרת מחשבון קלוריות אתה יכול למצא כמה קלוריות אתה צריך
06/03/2016 | 12:19
2
45
כדי לשמור על המשקל או כמה קלוריות להפחית כדי לירזות.
 
בניגוד לשומנים, חלבונים, מינרלים, וויטמינים שהם אבות מזון שחיוניים לבריאות תקינה, וחייבים לצרוך כמות מינמלית מהם (וגם מסוגים שונים שלהם),  לא יגרם לגוף שלך שום נזק אם תצמצם בפחממות.
הגוף מסוגל לחיות גם בלי פחממות בכלל ללא שום נזק בריאותי, ואין מינימום לכמות הפחממות.
חוץ מזה שפחממות יש לא רק בדגנים (לחם, אורז, תירס)  ובתפוחי אדמה, אלא גם בחלב בבשר בירקות ובפירות .
כשיש הרגשת רעב גם כאשר אוכלים בצורה מאוזנת ומספיק קלוריות, וזה בדרך כלל המצב אצל אנשים בעלי נטיה להשמנה, זה מצב שלא תקין בגוף.
מי שיש לו את הבעיה הזאת ושלא רוצה להשמין, אין לו ברירה אחרת אלא בעזרת כוח רצון ושליטה עצמית להתגבר עליה.
"הרעבה"
06/03/2016 | 15:57
1
35
ראשית תודה על התשובה.
שנית, אחדד את שאלתי- ברגע שאני מוריד את כמות הפחמימות בכ50% אני חש רעב אדיר, "בור" בבטן, כאבי ראש וכו', לעיתים נדמה שאני על סף התעלפות.
האם זוהי רק תחושה מדומה וסוג של קריז בגלל ההתמכרות לפחמימה? האם ניתן להתעלם מכך ולהמשיך לתפקד עם כאב עד שהגוף יתרגל למצב החדש,
או שזהו חוסר אמיתי שמזיק ואהיה חייב לקצץ את הכמות בהדרגה של מס' חודשים?
ראשית כדאי שתבדק אצל רופא שאין לך סכרת או בעיה אחרת
06/03/2016 | 16:31
24
התאור שלך הוא קצת חריף מידי, ולכן יתכן שיש לך גם בעיה בריאותית.
לכל אדם יש סף רגישות שונה לסבול תחושת רעב .
אני הרגלתי את עצמי שלהיות קצת רעב זה לא נורא כלכך .
שיטה טובה לעשות את זה זה לתרגל צום (רק מים) בזמנים הולכים ומתארכים ( למשל ביום ראשון חצי יום אחר  כך לתרגל יום שלם, אחר כך 24 שעות, וכן הלאה עד שלשה ימים ... (צום יותר ממושך מזה עלול לגרום לפגיעה בריאותית ).
 כמו שהכושר הגופני עולה כשמתאמנים, כך גם היכולת לסבול את הרעב זה משהו שאפשר לפתח.
מנסיון אני מסוגל לצום מאכילה (רק שתית מים) עד שלשה ימים בלי להתעלף או להרגיש את מה שאתה מתאר , כמובן רעב וחולשה מסויימת זה טיבעי להרגיש.
אחת לכמה זמן אני מתרגל צום (רק שתית מים) של 24 שעות במהלך סוף שבוע (בימי עבודה זה קצת קשה גם לתפקד וגם לצום) - סתם ככה בשביל הכיף והסיפוק העצמי.
 
זה צורך אמתי בפחמימות, ממש לא התמכרות לפחמימות
( לעמוד שלי בתפוז )
10/03/2016 | 12:31
1
36
הי דותן
קודם כל לפי המדדים שאתה נותן פה המשקל שלך תקין לחלוטין ובתחומים הנמוכים של טווח המשקלים הנכון עבורך, אז כרגע המצב לא בעייתי בכלל. רק לא הבנתי אתה עוקב אחרי אחוזי השומן ויש עליה? אימוני כוח אמורים לגרום לעליה איטית והדרגתית במשקל אם הם מכוונים לבניית מסת שריר כך שהמשקל הכללי של הגוף הוא לא אינדיקציה טובה להבדיל בין עליה של שריר לעליה של שומן.
בכל מקרה כדי לשמור על המשקל אתה צריך לאכול כמות של כ 2600 קלוריות. וזה עוד בלי לקחת בחשבון את התוספת של הימים של אימוני הכוח. וזו כמות שנכון לאכול בה בין 4-5 פרוסות לחם לארוחה עיקרית. לארוחת ביניים רק 2 פרוסות לחם או שווה ערך של 30 גרם פחמימות. אתה ממש לא אמור להסתפק ב 2 פרוסות לחם- זו כמות שנכונה לדיאטה ועוד אצל נשים. אז על אחת כמה וכמה אם מדובר על שמירה על אחוזי שומן ואצל גבר גבוה זו בטח לא כמות שתחזיק אותך. וכל המצב הזה שאתה מרגיש על סף עלפון הוא בגלל נפילה ברמת הסוכר אם אתה לא אוכל מספיק. ונפילות הסוכר האלה הן בעיתיות ולא בריאות בכל המובנים. אין שום סיבה לחיות תחת רמות סוכר נמוכות כל הזמן ולסבול את המצב.
ובכלל, בימים שאתה עושה ספורט אתה צריך גם להגיע ל 7 ארוחות ביום ולא רק 6, כלומר להוסיף עוד ארוחת ביניים לפני הספורט. ואגב, אני מניחה שאתה מתאמן וצורך חלבונים בכמות גבוהה יחסית כדי לבנות מסת שריר וזה לא יקרה אם תחיה תחת רמות סוכר נמוכות. התמונה ההורמנולית הקיימת במצב כזה לא מאפשרת בנייה כמו שאתה רוצה.
ובקיצור, זה לא עניין של קריז או התמכרות אלא צורך פיזיולוגי בסיסי שצריך להיענות לו ואין טעם לחסוך ולהרעיב את הגוף.
בהצלחה!
 
 
עזרת לי
10/03/2016 | 16:24
21
הי מלי,
תודה רבה על ההסבר. כנראה שפשוט הרעבתי את עצמי ואכן שרפתי שריר (ואף שמנתי!) בגלל כל הניסיונות האלה. מקווה מאוד שלא פגעתי בעצמי והגוף יתאושש ויבנה מסה שרירית מחדש, לאחר מס' חודשים של התעסקויות מיותרות
התמכרות למתוק
27/02/2016 | 21:07
6
454
היי זאת שאלה ממש ממש מטופשת אבל אני בכל זאת ישאל, אז בכללי אני אוכלת מאוד בריא ונקי ועם אני ירשה לעצמי יום אחד בשבוע לכל היום לאכול רק חפיסת שוקולד וכמה עוגיות זה יהיה בסדר ? כי בדרך כלל כשאני אוכלת שוקולד אני נהיית מאוד שבעה ולא מרגישה צורך לאכול עוד והאם אני יכולה להשמין מזה??? ��
מה שמשנה זה סה"כ קלוריות שאת אוכלת מול מה שאת צריכה לאכול
29/02/2016 | 16:48
81
אם תאכלי הכי מתוק בעולם אבל סה"כ קלוריות ביום לא יחרוג מהקלוריות שאת צריכה לא תשמיני מזה.
אם זה בריא או לא לאכול ככה, זו כבר שאלה אחרת.
התמכרות למתוק
( לעמוד שלי בתפוז )
01/03/2016 | 10:55
95
הי
יהיה עדיף הרבה יותר אם תאכלי בריא ומאוזן וכל יום תשלבי בתפריט שורת שוקולד ו 2-3 עוגיות.. הכי טוב אחרי ארוחה עיקרית כמו צהריים או ערב שאז יש סיכוי לשלוט על הכמויות אחרי שהקיבה מלאה. בעיקר הכי חשוב שתהפכי את זה למשהו לגיטימי כי בסופו של דבר זה באמת הסיפור וככה זה הופך ממלחמה והתמכרות לנינוחות. כל עוד אוכלים מתוק בכמות קטנה יחסית ושאר הארוחות מאוזנות כמו שצריך זה עדיין בריא סך הכול ולא משמין.
בנוסף "התמכרות" , (כל התמכרות) זה לא דבר טוב, וכדאי להגמל
01/03/2016 | 11:16
1
69
לדעתי חשוב מאד לאדם שתהיה לו שליטה עצמית על עצמו נטולת התמכרויות .
מצד שני עצם המודעות שיש התמכרות זה צעד חשוב כדי להגמל ממנה.
 
אגב ראיתי מתכון לעוגת פרג בלי סוכר אלא שיש בה דקסטרוז
01/03/2016 | 15:44
62
העוגה מכילה    2 כוסות דקסטרוז.
כידוע למי שידוע- דקסטרוז- גלוקוז = סוכר ענבים מיכל אותו מספר קלוריות של סוכר רגיל רק פחות מתוק, ולכן גם יותר משמין. כי כדי להשיג אותה מתיקות צריך לשים יותר.
אז הזהרו מהרמאויות האלה.
 
אגב בכתבה כתוב שהמתכון לקוח מתוך ספר "שנה ללא סוכר" אז הזהרו גם מהספר הזה.
יש הבדל בין התמכרות פיזית לבין
09/03/2016 | 09:50
67
התמכרות רגשית. 
אני הייתי "סוויט טות'" כל חיי כמו שאומרים. אבל כשהתחלתי לעשות דיאטה ולנסות לחיות בריא יותר, הנבתי שאני יכולה לאכול מסודר עד שזה מגיע למתוקים. שם אני נופלת ואני שונאת לוותר לעצמי. יש התמכרות פיזית כמובן, הגוף אוהב מתוק, המוח מאושר אבל! זה לא בריא. קראתי לפני כמה ימים פה בבלוג של לאה גולן על הפסיכולוגיה שלנו ולמה כל כך קשה לנו לוותר על משהו 
תזונאים יכול לעזור
10/03/2016 | 09:28
50
אני מבין אותך, יש לי מקרה דומה. במקרה שלי מדובר בתקופה שאני חולה. הייתי חולה בחודש האחרון והיה לי צורך מטורף למתוקים. ואחרי זה לא אכלתי כל היום. אני לא התעמקתי בעניין. אבל אני חושב שתזונאית תוכל לענות על השאלה הזאת. 
ספיגת ברזל
25/02/2016 | 13:38
5
46
שלום לכולם,
יש לי כמה שאלות בנושא ספיגת ברזל.
1. שמעתי שעודף סיבים מפריע לספיגת ברזל. כמה זה הרבה? הכוונה בארוחה? כל היום? בקיצור מה עושים בעניין?
 
2. יין מפריע לספיגת ברזל, האם בבישול היין ההפרעה לא קיימת? ומה לגבי חומץ בן יין?
 
תודה מראש
 
 
ברזל זה חשוב אבל גם אבות מזון אחרים חשובים
29/02/2016 | 16:52
25
לא צריך להמנע ממזון כל שהוא רק בגלל זה שהוא מפריע פחות או יותר לספיגת הברזל.
אם בבדיקות דם נמצא חוסר בברזל אכלי יותר בשר במיוחד בשר אדום בשר הודו נקבה פרגיות , חלקים פנימיים וכ"ד,   או קחי תוסף ברזל.
 
ספיגת ברזל מהמזון
( לעמוד שלי בתפוז )
01/03/2016 | 11:07
1
22
הי
קודם כל צריך לעשות התאמות תזונתיות רק אם רמת הברזל בדם היא נמוכה. אני מניחה שזה המצב אחרת לא היית שואלת אבל בכל מקרה הייתי חיבת לציין זאת..
בכל מקרה לשאלותייך ובמידה ואת כן צריכה לדאוג למצב הברזל בגופך- אכן יש תחרות על ספיגת הברזל עם טאנינים שנמצאים בתה ויין אדום ואגב גם בשוקולד. וזה לא קשור אם זה בבישול או לא.
לגבי סיבים- אכן יש עניין של תחרות בספיגת הברזל עם חומצה פיטית (בעיקר בדגנים מלאים) וחומצה אוקסאלית (ירקות עליים כהים כמו תרד). לכן לא כדאי לשלב אותם ספציפית עם אכילה של מוצרים עשירים בברזל (בשר אדום- בקר והודו ואיברים פנימיים). הכוונה היא שילוב באותה ארוחה- אם את אוכלת בארוחה אחרת זה בסדר. חוץ מזה כדאי לשלב מוצרים עשירים בויטמין סי (פרי הדר, עגבניות, פילפל).
לסיכום שוב- ההמלצות הנ"ל הן למצב של חוסר ברזל, והן מדברות על שילוב  באותה ארוחה, לא להימנע לגמרי מהמוצרים המתחרים  עם הברזל ברמה היומית
רק תיקון קטן
02/03/2016 | 22:21
20
אמנם לא קריטי, אבל למען הדיוק המדעי, חומצה אוקסלית ככל הנראה לא מעכבת ספיגת ברזל, לא כל שכן ברזל ממזון אחר.
לא תאמינו איפה מצאתי מאמר מאד אוביקטיבי על הנושא
03/03/2016 | 14:46
1
30
מה שהפליא אותי שזה אתר אנונימוס - אתר של טיבעונים די קיצוניים, שמתנגדים לאכילת בשר.
 בכל זאת המאמר ממליץ על בשר כאחד המקורות העישירים ביותר בברזל זמין.
ציטוט: "הברזל מהחי נספג טוב יותר מברזל מהצומח ועל כך אין עוררין. הסיבה לכך היא שחלק ממנו (40%) הוא ברזל מסוג heme שמקורו בהמוגלובין "
המאמר צודק  במיוחד בכך שיש מספיק ואפילו יותר מידי ברזל במזון שאנחנו אוכלים ואדם בריא שאוכל מאוזן לא צריך לדאוג לנושא.
במקרה כזה חייבים
30/03/2016 | 16:50
6
במקרה כזה חייבים לקחת תוסף ברזל, כדי לשמור על ערכים בנורמה, במיוחד אם לא אוכלים מספיק בשר אדום
האם עוגיות לוטוס שוות ערך קלורי לעוגיות פתיבר
25/02/2016 | 00:01
3
41
האם עוגיות לוטוס שוות ערך קלורי לעוגיות פתיבר? 
זו חובה של היצרן לרשום על האריזה את הערך הקלורי .
29/02/2016 | 16:54
10
אכן
( לעמוד שלי בתפוז )
01/03/2016 | 11:12
29
אכן יש בערך אותו ערך קלורי ליחידה וכן אותם הרכבים (כ 5 גרם פחמימות,  1 גרם שומן, כ 30 קלוריות).. בהחלט אופציה נהדרת לביסקוויט בלי הרבה שומנים והיתרון שכל יחידה ארוזה כך שאפשר לקחת בתיק וזה גם יתרון גדול לשליטה על כמויות. והטעם הרבה יותר טעים.. בקיצור מומלץ :)
לא לפי המרקם
12/03/2016 | 19:54
12
המרקם של עוגיות הלוטוס רומז על כמות גדולה של חמאה. מעבר לערך הקלורי הייתה מתייחס לכמות השומן העוגיה של לוטוס. אבל זאת רק הדעה שלי. 
מתכון לשווארמה דיאטתית טעימה
22/02/2016 | 11:59
3
341

 מחממים מחבת אוגר חום  לחום של 160 מעלות
 חותכים 200 גר' חזה עוף לרצועות לרוחב ןמתבלנים
 כשהמחבת מתחמם טוב שמים חתיכה קטנה 10 גרם שומן כבש
  קצוצה לחתיכות קטנות 
  וכף שמן קנולה ונותנים לשומן כבש להינמס תוך כדי שמזיזים אותו
  על כל המחבת כדי לעזור לו להינמס
  אחרי כדקה שמים את חתיכות חזה העוף במחבת ונותנים להם
  להיחרך טוב טוב מצד אחד בלי להזיז במשך כדקה וחחצי !!!!!
 מוציאים את החזה עוף ( צד עליון עדיין לא מבושל וזה בסדר )
ושמים בצל חתוך לרצועות במחבת ומקפיצים כשתי דקות
 אחרי שתי דקות מכינים בצנצנת עם מכסה תערובת של כף טחינה גולמית עם 5 כפות מים ומנערים ככה שהטחינה תימס במים
 את הרוטב שנוצר שופכים למחבת ומוסיפים גם את החזה עוף
 ומתחילים להקפיץ במחבת תוך כדי גירוד התחתית
  אם רואים שמים נגמרו אפשר להוסיף קצת
  אחרי הקפצה של כדקה בודקים שתי חתיכות גדולות יחסית עי חיתוכן באמצע לראות אם התבשל טוב
 אם לא מורידים לאש קטנה מוסיפים קצת מים וממשיכים לבחוש
  תוך כדי בדיקה אחת לחצי דקה עד שרואים שמבושל גם באמצע החתיכה
 
 מוציאים אוכלים בלחמניה מחיטה מלאה ונהנים.

 קלוריות במנה לפי הערכה
 לחמניה - 280
 חזה עוף - 200
 בצל       - 40
 כף שמן - 120
 10 גר' שומן - 100
                 --------
                 740
  
 740 זה לא מעט אבל בשביל שווארמה ביתית זה מעט
 לעומת מה שאוכלים בדוכנים.
  
 
נשמע טעים. רק שכחת את הטחינה בחישוב הקלוריות
22/02/2016 | 15:35
1
20
תודה על ההערה הנכונה ר' תיקון קלוריות
22/02/2016 | 17:25
17
תיקון חישוב קלוריות
22/02/2016 | 17:27
40
לוריות במנה לפי הערכה
 לחמניה - 280
 חזה עוף - 200
 בצל       - 40
 כף שמן - 120
 10 גר' שומן - 100
                 --------
                 740
 
כף טחינה 
גדושה       90
                ---------
                 830
נהוג לקלף תפוחי אדמה לפני בישול. למה?
20/02/2016 | 14:21
5
54
אני מבשלת ואוכלת עם הקליפה.
אכן מנהג פסול שבמקור נבע בגלל הקליפה הלא יפה עם פגמים וכל
20/02/2016 | 14:35
51
מיני דברים דוחים. כיום תפו"א באים עם קליפות יפות ונקיות ואין שום סיבה לקלף אותו במיוחד שהקליפה כוללת ויטמינים הבריאים לגוף.
גם אני אוכל עם הקליפה
21/02/2016 | 11:02
1
47
בנוסף: אני גם לא מקלף גזר , אני אוהב לאכול את הקליפה של מנגו...  גם דלורית אני מבשל\מאדה ואוכל עם הקליפה. 
בתפוחי עץ אני אוהב את הקליפה וגם את החלק האמצעי שכולם זורקים  עם הגרעינים .
אני אוכל גם גרעינים של אפרסקים, גוגואים של מישמש ... אני יודע שבגרעינים של תפוח מישמש אפרסק יש קצת ציאניד (כמו בשקדים מרים - שגם אותם אני אוהב) אבל גרעינים זה יותר בריא מאשר מזיק,   ואם לא אוכלים כמות מאד גדולה בבת אחת, העקבות של ציאניד שיש בהם לא מזיק בכלל , ורק נותן טעם טוב של מרציפן.
אגב גם קליפות של לימונים אני אוכל, אני שם בסלט לימונים שלמים עם הקליפה חתוכים לקוביות קטנות . 
 
נהדר אתה.
21/02/2016 | 11:23
13
הכל תלוי בחוש הטעם שלך
22/02/2016 | 09:06
35
שמבשלים תפוחי אדמה שלמים עם קליפה בתוך מים
אז הטעם של הקליפה עובר למים במהלך הבישול ונספג אחרי זה לתפוח אדמה ומשנה קצת את טעמו.
 
אפשר לבשל תפוח אדמה שלם עם קליפה במיקרו.  בגלל שהוא לא בתוך מים אז טעם הקליפה לא מגיע לתפוח האדמה עצמו.
 
מבחינה קולינרית לא יעלה על הדעת להכין  פירה מתפוחי אדמה שבושלו במים עם הקליפה.
במיוחד כאשר משתמשים לפירה בחלק מהמים.
 
 
 
 
גם אני מבשל תפוחי אדמה עם הקליפה
12/03/2016 | 20:33
12
אני מנקה אותם ביסודיות כמובן. ולדעתי הקליפה מוסיפה טעם.
חומרים משמרים
19/02/2016 | 12:26
1
48
אני מכין טחינה. הבעייה היא שאורך החיים שלה במקרר הוא קצר . האם ניתן להוסיף חומרים משמרים טבעיים ולא מזיקים להאריך את אורך החיים שלה? 
מלח ומיץ לימון גם הם חומרים משמרים
21/02/2016 | 11:06
26
חוץ מזה לערבב טחינה גולמית עם קצת מים מלח ומיץ לימון ושום זה 5 דקות עבודה, כדאי להכין כל יום טרי.
הירידה נעצרה
18/02/2016 | 15:52
5
59
היי אני בעל עודף משקל רב, ולפני למעלה מחצי שנה החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולרדת למשקל תקין.
הדיאטה שלי משלבת בין תזונה נכונה לפעילות גופנית על בסיס יומיומי.
ובאמת שהתוצאות לא איחרו לבא, ומשך מספר חודשים ירדתי כמות של 20 קילו.
הכל טוב ויפה, עד שלפני חודש החלטתי שאני מסוגל לקצת יותר. בחרתי להכפיל את הפעילות הגופנית היומית שלי. מחצי שעה על אופני כושר, לשעה של רכיבה + הליכות + שכיבות סמיכה וכפיפות בטן.
הרגשתי יופי, אבל המשקל במקום לעודד אותי החליט להפסיק לזוז, ולפעמים אפילו להעלות אותי ב100 גרם.
אני במצב הזה כבר חודש ואולי קצת יותר. אני מאוכזב מתוסכל, והמוטיבציה שלי לדיאטה מתחילה לרדת.
 
משהו חווה מקרה שכזה? משהו יודע מה לא בסדר? מה אני צריך לשנות?
אשמח לקבל תושבות. תודה.
נסה להוריד פחממות ושומנים ולאכול יותר חלבון במקום
18/02/2016 | 16:18
50
זה נותן פוש לדייטה ולירידה במשקל.
למשל באותה דיטה שאתה עושה עם אותם מספר קלוריות להחליף למנה גבינה רזה חצי אחוז במקום מנה לחם או במקום מנה של פחממות אחרת .
אולי תרגיש קצת יותר רעב בין הארוחות עקב חוסר בפחממות אבל המשקל ימשיך לרדת.
למה הירידה במשקל נעצרה
( לעמוד שלי בתפוז )
21/02/2016 | 10:17
54
עצירה בירידה במשקל היא דבר שקורה הרבה פעמים כשהאיזון של האכילה מול הצרכים של הגוף (כולל ספורט) לא נכון.
יכול להיות שמה שקרה עכשיו זה שעשית יותר ספורט והיית יותר רעב ולא איזנת נכון את האכילה מול התוספת של הספורט. קשה להגיד על פניו מה קורה כי יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע למה התקיעה קרתה. מה שאני מציעה לך לעשות קודם כל זה לחזור למה שעשית בעבר- בדיוק אותה כמות ספורט ואותם סוגי וכמויות אוכל שאכלת כשזה עבד. אגב שכיבות סמיכה ותרגילי בטן לא משפיעים על המאזנים ולכן זה בסדר ואפילו רצוי להמשיך איתם. אבל תוריד את כמות הספורט האירובי למה שהיתה. לחילופין, אם כבר השגת את כמות הספורט היותר גדולה ואתה מעוניין להמשיך בה אז תפנה לדיאטנית שתוכל לבדוק איתך מה אתה אוכל מול מה אתה שורף והאם יש איזון נכון של סוגי הקלוריות והפריסה על פני היום בהתחשב בספורט. 
גם צריך לקחת בחשבון שכשיש תקיעה עם המשקל, וזה קורה הרבה בתהליכי דיאטה ממושכים, זה משפיע על המוטיבציה לשמור באכילה ואז מתחילים לפשל יותר- גם נקודה שצריך לשים  לב אליה.
מניסיון אישי
21/02/2016 | 17:10
37
עצירת הירידה אצלי נבעה מסיבה מאוד פשוטה
עם ההצלחה התחלתי להרשות לעצמי קצת יותר ולעגל פינות 
מה שכמובן לא תרם לירידה.
 
בנוסף לכך, ככל שיורדים הגוף שורף פחות 
תחשוב שלפני הירידה הגוןף שלך היה זקוק לאנרגיה כדי לסחוב עוד 20 ק"ג
ועכשיו לא .
 
אין מה לעשות צריך להתאמץ קצת יותר 
מה זה אומר
ספירת קלוריות מדוקדקת יותר והקפדה
פעילות גופנית מאומצת יותר
פיקוח שבועי 
 
בהצלחה לי ולך .
תודה על כל התגובות + עדכון
25/02/2016 | 13:08
26
ראשית, תודה לכל מי שייעץ לי. זה באמת עזר לי הרבה.
בעצת מלי תבור חזרתי לנוסחה הישנה שלי. כלומר - פעם אחת ביום אופניי כושר (חצי שעה) במקום פעמיים ביום.
בעצתו של אבי 519 הוספתי לתפריט שלי גם מנת חלבון ביצה כל יום.
ובעצתו של DANIAVNI חזרתי לפשפש בקלוריות של מה שאני אוכל.
יש לי תפריט מאוד מסויים שאני לא חורג ממנו. הוא עבד לי פעם ולכן תהיתי מה השתבש.
ומצאתי את הבעיה.
בשבועות האחרונים אני אוהב לפתוח את היום עם מרק, ולפעמיים אני אפילו שותה 2 מרקים ביום. עכשיו מה עושים כדי לצנן מרק רותח? שקדי מרק.
אני אוהב לשם לא מעט שקדי מרק כדי שיישארו לי עד שהמרק נגמר.
עכשיו הסתכלתי על הערך הקלורי של השקדי מרק.... כמעט התעלפתי.
לחשוב שהייתי אוכל כל יום בסביבות ה200 גרם מהפצצת משקל הזאת?!?! אני מזדעזע מעצמי.
אז השבוע אמרתי לא לשקדי מרק. והיום, ביום השקילה השבועי שלי, ירדתי 2 קילו.
תודה לכולם על העצות הטובות.
לפעמים זה לוקח זמן
12/03/2016 | 20:48
9
אני בדיאטה כבר 4 חודשים וירדת רק 5 ק״ג. אבל הרופא אומר שזה קצב טוב. בחודש האחרון לא ירדתי אבל אני יודע שזה תהריך ארוך. יש לי לפחות עוד 25 ק״ג לרדת.
התייעצות לגבי התזונה ואורח החיים שלי
18/02/2016 | 12:42
4
54

צהריים טובים לכולם...
כתבתי אותו דבר גם בפורום דיאטה, אבל נראה לי שזה מקום נכון יותר...

אני בחורה שנראית טוב, אף אחד לא ממש יכול לחשוד שיש לי "אישיוז" עם תזונה, אבל יש לי כמו לכולנו. בת 29, גובה 1.65, משקל 53 פלוס מינוס. בעיקר פלוס.
אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע בד"כ, חצי שעה ריצה כל פעם, תרגילי כוח ועוד תרגילי אירובי שונים.
לפני שנה לא הייתי כזאת קשה עם אוכל. לא חשבתי כל הזמן מה אני מכניסה לפה, אבל ידעתי לא "לתקוע" את החטאים שלי יותר מדי, אלא פעם ב (בורקס גבינה, ניוקי עם פרמזן מגורד מעל והרשימה ארוכה...). ונראיתי לדעתי אותו דבר כמו היום, וגם המשקל היה פחות או יותר זהה.
 
לפני 8 חודשים אחרי פרידה קשה מבן זוג, הגעתי למשקל של 49 קילו ונראיתי מעולה. כמובן שאמא שלי אמרה לי שאני רזה מדי, אבל אני הרגשתי טוב וכ"כ רציתי לשמר את זה מאז...ואני לא מצליחה. בכלל לא זכור לי שפחות אכלתי בתקופה ההיא, או שהתאמנתי הרבה יותר. אני לא מאלה שמהדיכאון לא אוכלות..להיפך.
 
בכל מקרה, היום כל המחשבות שלי הן סביב אוכל, שיניתי את כל התזונה שלי - לבריאה יותר, אני מתאמנת חזק יותר - ובכל זאת - לא מצליחה לרדת במשקל. אני מודעת עד כאב לערכים התזונתיים של כל דבר, לא רק סופרת קלוריות...
נמנעת כמעט לחלוטין מפחממות וקטניות...אבל כן משתגעת ושותה המון קפה או תה עם דבש כדי לפצות את עצמי. מדובר על חודשים. 
 
איך זה שאני לא יורדת במשקל? למישהו יש מושג?
 
אגב, המספרים לא חשובים לי. אבל בטן חטובה ושטוחה זה דבר שהוא מאסט, ואני מרגישה שהיא לא כמו שהייתה כששקלתי 49...
 
 
את במשקל תקין וגם מתאמנת אז מה שצריך זה פשוט לעבוד
18/02/2016 | 14:55
33
יותר על שרירי בטן והצדדים ( מותניים) 
בפרמטרים כמו שלך שהמשקל תקין -כמעט תקין ואת גם מתאמנת ומחזקת שרירים ועצמות השינויים במשקל לא בהכרח מצביעים על ירידה ברקמת השומן.
כדי למדוד התקדמות עזבי את המשקל,  תתמקדי במדידה של ההיקפים.
בקשר לתזונה לא טוב להמנע לחלוטין מאף אחד מאבות המזון.
לא מפחממות ובטח שלא מקטניות - ההפך, את צריכה לדאוג לתזונה מאוזנת , אמנם להגביל קלוריות, לאכול בריא, טיבעי, להוריד מתוקים ומאפים מטוגנים ומשקאות קלים אלכהול וכ"ד...   אבל כן לאכול גם פחממות גם חלבון וגם שומנים ומכל אבות וסוגי המזון הכל במידה.
 
את במשקל נמוך כבר עכשיו, תתמקדי בלאזן אותו
( לעמוד שלי בתפוז )
21/02/2016 | 10:06
2
29
הי 
ראשית אני חייבת להגיד לך שמשקל של 49 קילו הוא שאיפה לא ריאלית עבורך. כמובן אפשר להגיע לשם אם תרעיבי לגמרי את הגוף ואפשר להגיע למספרים גם יותר נמוכים כמו שבחורות שנכנסות להפרעת אכילה מגיעות. אבל אם מדברים על משקל שפוי- משקל של 54 קילו הוא המשקל הכי נמוך בטווח המשקלים הנכון לגובה שלך. אני מבינה את ההרגשה הסופר רזה שהיתה לך במשקל הזה אבל הוא לא הושג כשחלק מחיים רגילים ולכן מראש ברור שמשקל  נמוך מדי לא יחזיק מעמד ועולים חזרה. 
אני מציעה לך להתמקד יותר בלהשיג איזון על האכילה שלך כי נראה שאת נלחמת בגוף שלך עכשיו ועם מחסור בפחמימות את עלולה רק למצוא את עצמך עולה עוד במשקל. רק מאיזון של האכילה את תראי שדווקא הבטן תשתטח ואפילו על הדרך תרדי איזה קילו. וזהו!
ואיזון אכילה משמעו לתת לגוף את הפחמימות ולא למנוע אותן ממנו. את רואה שאת לא מרוויחה ככה כלום. לאכול 6 ארוחות ביום עם פחמימות (3 עיקריות ו 3 ביניים), שהן יהוו כ 55% מהקלוריות ולא פחות. את יכולה להיכנס למחשבונים של אוכל שיש מלא כאלה באינטרנט ולוודא שאת נמצאת בטווח הקלוריות הנכון לאיזון המשקל וכמות הפחמימות המספקת. הכי טוב כמובן להתייעץ עם דיאטנית ולקבל ממנה תפריט..
תגובה - חשבתי עם עצמי קצת
21/02/2016 | 13:09
1
27
היי ותודה על התגובה שלך :)
קצת חשבתי והגעתי למסקנה שהאכילה שלי מקבלת מקום מאוד נכבד בחיים שלי מכיוון שהיא אכילה רגשית מוחלטת. אני מוצאת את האוכל כמשמח ומרומם את רוחי, ואח"כ מוצאת את עצמי מתייסרת על דברים מסוימים שאכלתי ומלקה את עצמי (וגם לא יורדת במשקל).
אני חושבת שבשלב הראשון אני צריכה להילחם בהרגל המגונה של לאכול את כל הארוחות שלי (גם בעבודה) מול טלוויזיה או עיתון. 
זה פשוט לא כל כך קל כמו שנראה, כי לאכול לבד...מול שום דבר? נראה לי דבר לא הגיוני.
אין שום בעיה לאכול מול טלוויזיה או עיתון
( לעמוד שלי בתפוז )
16/03/2016 | 09:12
7
אני אישית לא מבינה באמת את ההמלצה הזו לא לאכול ולקרוא או לראות טלוויזיה תוך כדי אם אוכלים לבד. מה באמת? לשבת ולבהות בחלל האוויר?? אלה שנותנים את ההנחיות האלה מדברים על כך שאם אוכלים תוך כדי התעניינות במשהו אחר מאבדים את המודעות למה שאוכלים. אבל הרי מי שאוכל לבד בדרך כלל לוקח לו את האוכל בצלחת ואוכל ממנה כך שאין פה מצב של עוד ועוד לאכול. אז אני ממליצה לך להתמקד בכלל הזה..
ולגבי האכילה הרגשית והמצב שאוכל מרומם את רוחך, זה ברור שאוכל הוא אחת מהנאות החיים, יש כאלה שזה תופס מקום יותר חשוב ויש כאלה שפחות. אז לא צריך להיות קשים עם הרעיון שזה מה שקורה. רק צריך לאזן נכון את האכילה שתהיה בהתאם לצרכים של הגוף, בריאה וכו. ואגב, נראה שאת פחות או יותר בסדר אצלך אחרת מן הסתם היית במשקלים הרבה יותר גבוהים. ותכלס אין שום סיבה להתייסר אם אוכלים 2-3 עוגיות או שורת שוקולד- אין בזה שום רע. הרע זה כשמתחילים להתבאס על זה ולהרגיש רגשות אשם, ולהמשיך ולאכול עוד ועוד מתוך מחשבה שאם כבר הרסנו אז נמשיך להרוס. מה גם שכבר כל ההנאה נהרסה.
כיוון שאוכל הוא כן התעסקות אצלך אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית כדי לעשות סדר בנושא, כמובן לא הכול נגמר במה שאנחנו מתכתובת כאן..
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
17/02/2016 | 14:08
4
 מתעניינת בניתוח להגדלת חזה? רוצה לדעת מהן האופציות שעומדות בפנייך?
בפורום ניתוחי חזה תוכלי לקבל מענה לכל שאלה!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2558
 
 יש לכם שאלות לגבי רכישת נעליים ברשת? מתלבטים לגבי מידה ולא יודעים איך לבחור?
פורום נעליים הוא המקום בשבילכם!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2559
 
 מעצבים את הבית מחדש ויש לכם התלבטויות בנוגע לבחירת הריצוף? מעוניינים לקבל טיפים או רעיונות?
היכנסו עכשיו לפורום שיש ואבן בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2554
 
 עומדים להתחתן ויש לכם שאלות לגבי ההתנהלות בחופה? עליכם לבחור רב ואתם מעוניינים לדעת על מה לשים את הדגש?
בפורום רב לחתונה בתפוז תוכלו לקבל את כל התשובות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2556
 
ירוק באביב
17/02/2016 | 08:55
23
שווה ללמוד תואר בתזונה?
17/02/2016 | 02:28
33
לא בטוח שזה הפורום הנכון ובכל זאת...יש עבודה בזה? איך המשכורות? יש בזה עבודה בארה"ב (יש לי אפשרות לקבל גרין קארד). תודה למשיבים. אני מתעניין בלימודי תזונה באוניברסיטה העברית ברחובות.
מאמני כושר, בעלי סטודיו לאימונים, בעלי מכוני יופי?
15/02/2016 | 17:40
2
28

בואו לראות את העתיד!
אנו מתרגשים לקראת פתיחת הביתן הגדול של  MIHA BODYTEC ISRAEL בתערוכה ה-6 לספורט כושר ואורח חיים בריא שתתקיים ב-23-24 לפברואר בגני התערוכה  ומתרגשים להזמין את כל בעלי המקצוע בתחום להגיע אל התערוכה, בחינם!
לקבלת כרטיס חינם לתערוכה, הכנסו לקישור הבא ומלאו את הפרטים שלכם, או התקשרו ל-*2338
http://lp.ems-sport.co.il/exhib1

לפרטים נוספים על התערוכה תוכלו להכנס לאתר הרשמי - http://www.stier.co.il/GYM&POOLS/index.asp
 
מחכים לראות אתכם איתנו! 
 
אני לא השתכנעתי עדיין בבטיחות של שיטת ה-EMS
16/02/2016 | 13:05
1
8
בשביל מה אתה צריך את זה ?
16/02/2016 | 14:29
46
ברבע שעה ביום עם סט משקולות יד, וגומיות מלטקס, וקצת תרגילים של 5BX על השטיח בבית .
אני מצליח לבצע מספיק תרגילים כדי להפעיל את כל שרירי הגוף מעל ומעבר.
דיאטה
12/02/2016 | 05:15
2
78
שלום, אני בת 28, תמיד הייתי די רזה אך בשנה האחרונה העליתי כמעט 10 ק"ג. התחלתי לא מזמן מסלול דיאטה (עצמאי..) אני מתאמנת על מכשיר קרוס טריין כל בוקר, חמישה ימים בשבוע למשך 20 דקות בכל פעם. אני משתדלת תמיד לאכול ארוחת בוקר (קורנפלקס עם חלב לא לא סוכר או סנדביץ לחם מלא עם גבינה), אני אוכלת ארוחת צהריים גדולה ולאחר מכן עד הערב אוכלת במבה קטנה ובערב בד"כ ביצה קשה וסלט ושתי פרוסות לחם מלא או קורנפלקס עם חלב. חוצמיזה גם שותה הרבה חלב בקפה במשך היום (בערך פעמיים ביום), דבר שאני לא מצליחה להימנע ממנו, זה ממש צורך. בקפהשמחה חצי כפית של סוכר חום. משתדלת לא לאכול בכלל מתוקים, אפילו לא טועמת. מבקשת לדעת אם לפי הדרך הזו אני אמורה להוריד כל שבוע מעט מהמשקל? כי בינתיים אני עושה זאת בערך שלושה שבועות ואין שום שינוי בכלל.תודה לעונים ((:
למה הדיאטה לא עובדת
( לעמוד שלי בתפוז )
14/02/2016 | 10:17
51
הי ירדן
קודם כל נשמע שאת בכיוון הנכון אבל יכולות להיות מספר סיבות למה אין תוצאות:
1. יכול להיות שיש ימים שאת לא מצליחה לעמוד על הסדר הזה, במיוחד אם מדובר בסופשבוע. יומיים של סופשבוע יכולים להחזיר את כל מה שיורד במהלך השבוע
2. צריך לשמור על כמות קלוריות יחסית קטנה פר ארוחה ולכן האוכל צריך להיות מחולק בין 6 ארוחות ליום ולא רק 4 כמו שאני מבינה שאת עושה. ארוחות הבוקר והערב נראות בסדר אבל נשמע שארוחת הצהריים גדולה מדי
3. צריך לבדוק מה קורה עם השומנים - אני מדברת על השומנים בסלטים, בתבשילים וכו, זה לא רק במתוקים. מה גם שיש מתוקים שם ללא שומנים.
 
אני מציעה לך לעשות חישוב של מה שאת אוכלת מול כמה את צריכה לאכול כדי לרזות בעזרת אתרים שעושים לך ניתוח ערכים תזונתיים. יש מלא סוגים באינטרנט. במקביל לרשום כל יום מה את אוכלת כדי שתוכלי להיות מודעת למה קורה.
כמובן שווה להשקיע בתהליך ולהכנס למסגרת של תכנית הרזיה או טיפול שם תוכלי לקבל את המידע מה נכון, מה לא עובד ולמה. 
תחשבי כמה סה"כ קלוריות את אוכלת ליום במחשבון קלוריות
14/02/2016 | 11:01
35
במחשבון הזה את יכולה לחשב כמה קלוריות את אוכלת ביום (וגם ערכים תזונתיים אחרים)
 
 
ובמחשבון הזה את יכולה לחשב כמה קלוריות את צריכה כדי לשמור על המשקל.
 
 
וגם תבדקי אם את לא במקרה בהריון .
12 תפריטי ארוחות ערב מדליקות ודיאטטיות- מתנה ליום המשפחה
( לעמוד שלי בתפוז )
10/02/2016 | 10:10
580

אני לא צריכה לספר לך כמה זה מבאס לאכול את אותה ארוחה כל יום, 
לשבת עם כל המשפחה ולאכול את "האוכל הדיאטטי שלך" ולהשתוקק ל"אוכל הטעים שלהם",
לרצות גם לאכול את הלחמנייה הטעימה שקנית בסופר ולהיאלץ להסתפק בלחם הקל...
לרגל יום המשפחה הכנתי לך מתנה מיוחדת-
12 תפריטים של ארוחות ערב קלות, מדליקות ודיאטטיות
שיוציאו אותך מהשעמום של ארוחות הערב הסטנדרטיות של דיאטות,
ויאפשרו לך לאכול כמו כולם ואת אותו אוכל ששאר בני המשפחה אוכלים

 
ארוחות שלא דורשות בישול, שקל לארגן אותן תוך כמה דקות ספורות
שכיף לאכול אותן ואפשר לבחור כל יום ארוחה אחרת ולשמור על אותה מסגרת. 
והכי חשוב- לאכול אוכל "רגיל", שכולם אוכלים יחד ונהנים.
מדובר על ארוחות במסגרת של כ 350 קלוריות 
עם הרכב מאוזן של פחמימות, חלבונים ושומנים
כדי לקבל את המתנה למייל יש ללחוץ כאן
באהבה
מלי
 
שאלה
11/02/2016 | 23:08
2
47
שלום,
שמעתי שיש בדיקות גנטיות שעוזרות להתאים לאדם תזונה שנכונה עבורו וגם להצביע על רגישויות, למשל  לגלוטן. רציתי בבקשה לשאול על אילו בדיקות מדובר ולאן ניתן לפנות.
תודה מראש.
רופא גסטרואנטרולוג
14/02/2016 | 11:11
11
אפשר לפנות למוכן גנטי בביה"ח 'מאיר'
17/02/2016 | 15:37
14
הם עושים בדיקה גנטית של צליאק. לגבי שאר הבדיקות אני לא יודע אם הם עושים. בכל מקרה קודם יש לקבל הפנייה לייעוץ גנטי מרופא משפחה ולשלוח להם את זה בפקס או סרוק במייל.

מנהל/ת הפורום

אודות:
מלי תבור, דיאטנית קלינית בכירה בוגרת תואר ראשון מביה"ס לתזונה קלינית של אוניברסיטה העברית ותואר שני מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. בעלת ניסיון
עוד...
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
מלי תבור- מנהלת פורום תזונה ודיאטה
מנהלת פורום תזונה ודיאטה
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ