לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

לצפיה ב-'מקווה שאני במקום הנכון...'
מקווה שאני במקום הנכון...
13/01/2017 | 10:42
7
63
שלום,
שאלה בנוגע לאוכל בזמן הריון

נכון להיום אני בשבוע 18
לפניי הריון הייתי 62 ל גובה 1.72
כיום אני 64.
אני יודעת שזה תקין,
אבל מה המשקל הנורמלי שאגיע לחודש ה9?

תודה רבה
לצפיה ב-'חוץ מהתינוק ששקול כ 3קילו יש גם נוזלים רבים'
חוץ מהתינוק ששקול כ 3קילו יש גם נוזלים רבים
13/01/2017 | 19:06
6
29
ושיליה , התפתחות בלוטות חלב בשדיים ושומן שמיועד להשנת התינוק...
לכן אי אפשר לאמוד בדיוק כל אישה עולה במשקל בזמן הריון .\מה שאוסר זה לנסות לשמור על משקל בדיטות בזמן הריון  כי חוסר באחד מאבות המזון ויטמיינים מינרלים עלול לפגוע בעובר.
בזמן הריון בדרך כלל הגוף דורש יותר אוכל ולכן אוכלים יותר וזה טיבעי צריך לאכול בריא ומאוזן  רצוי להמנע מדברים לא בריאים ככל הניתן .
לפעמים יש תוספי תזונה שכדאי לקחת - אבל רק בהוראת רופא.
 
לצפיה ב-'תודה, בהחלט ברור אבל-'
תודה, בהחלט ברור אבל-
13/01/2017 | 22:58
5
18
לעולם לא עשיתי דיאטה, אף פעם לא עליתי משקל , הגיוני לגמריי שאני יעלה במשקל ...
השאלה שאני בודקת, מה הממוצע שנעלה במשקל? כרגע אין לי רצון לאוכל מעבר היום יום הרגיל שלי..
אני רק רוצה לדעת שאם יקרה שאני מתחילה לאכול כמו בהמה, שאני אדע שהמשקל בהחלט גבוהה מידיי ולכן צריך להפסיק לאכול שטויות..

את האמת ? אני חושבת שאני אולי קצת לחוצה, בשלב שאחרי הלידה אני צריכה להתמודד עם משקל שאף פעם לא הייתי ולמצוא דרך לחזור למשקל הרגיל...
לצפיה ב-'אז את לא צריכה להלחץ העליה במשקל היא טיבעית והחזרה למשקל'
אז את לא צריכה להלחץ העליה במשקל היא טיבעית והחזרה למשקל
15/01/2017 | 10:07
1
20
תקין אחרי הריון גם היא קורת באופן טיבעי.
כייון שאין לך נטיה להשמין  ולכן את רק צריכה לאכול בריא, לאכול תזונה מאוזנת כל הזמן והגוף יחזור לעצמו אחרי ההריון.
 אין דבר כזה "ממוצע של עליה במשקל בהריון"  כיוון שזה תלוי בהרבה מישתנים ואצל כל אישה זה אחרת.
לצפיה ב-'הבנתי ...'
הבנתי ...
15/01/2017 | 10:49
10
תודה רבה !
לצפיה ב-'משהו:'
משהו:
15/01/2017 | 13:05
2
22
ה BMI ההתחלתי שלך הוא סביב ה-21, כך שלפי mayo clilnic את אמורה לעלות בין 11 ל-16 ק"ג בסוף ההריון (בהנחה שיש לך עובר יחיד). אם תחפשי קצת בטח תמצאי גם אבני דרך לטרימסטר או לכל חודש.
לצפיה ב-'תודה רבה !'
תודה רבה !
16/01/2017 | 22:39
1
13
זה מה שפחות או יותר רציתי לדעת...
רק רציתי לדעת אם אנחנו עולים ב20 קילו... יותר.. פחות...
עכשיו הרבה יותר מובן !

תודה רבה
לצפיה ב-'בשמחה, ושיהיה במזל טוב'
בשמחה, ושיהיה במזל טוב
17/01/2017 | 12:19
3
לצפיה ב-'התמכרות לקפאין'
התמכרות לקפאין
15/01/2017 | 10:03
3
30
שלום,
בימים האחרונים החלטתי לעשות שינוי תזונתי ולהתחיל את הבוקר שלי עם ארוחת בוקר בריאה ומזינה במקום קפה ועוגייה.. שמתי לב לחולשה ועייפות שהובילו לכאבי ראש מתמשכים ורק היום נפל לי האסימון שזה אולי בגלל שהגוף רגיל לקפה בבוקר.. איך אני מצליחה להיגמל מהקפה של הבוקר בלי תופעות הלוואי הנוראיות הללו?
לצפיה ב-'קודם כל אין שום סיבה להמנע מקפה בבוקר.'
קודם כל אין שום סיבה להמנע מקפה בבוקר.
15/01/2017 | 10:11
1
30
רוב המחקרים מראים שקפה לא מזיק בכלל.
אפשר לאכול ארוחה בריאה וגם לשתות קפה.
וההתמכרות לקפאין אמנם קיימת אבל היא התמכרות קלה , אם את רוצה להפסיק לשתות קפה פשוט תפסיקי, ואחרי כמה זמן ( משהו כמו שבועיים שלשה) מתרגלים והתסמינים האלה נעלמים .
לצפיה ב-'יש אפשרות לעבור מקפה בבוקר לתה שיש בו פחות קופאין ואחר כך'
יש אפשרות לעבור מקפה בבוקר לתה שיש בו פחות קופאין ואחר כך
19/01/2017 | 14:28
13
להפסיק
לצפיה ב-'לא צריך להימנע מקפה \ תה'
לא צריך להימנע מקפה \ תה
24/01/2017 | 21:10
17
אין צורך להימנע שתיית תה או קפה כיום ישנם מוצרי קפה\תה שאינם מכילים קפאין ולא נופלים בטעם מהמוצר המקורי. עם זאת לפעמים לא מזיק לשתות משקאות המכילים קפאין
לצפיה ב-'ללא גלוטן'
ללא גלוטן
13/01/2017 | 13:16
3
21
אנשים רבים סובלים מצליאק או נמנעים מצריכת גלוטן
כאן תוכלו להשיג מוצרים ללא גלוטן במחירים נוחים לכל כיס, כידוע מוצרים ללא גלוטן לרוב יקרים.
אנו אספנו לכם מוצרים במחירים נוחים לכל כיס.
אם ישנם מוצרים שאינם נמצאים אצלנו תוכלו לכתוב לנו ואנו נוסיף אותם בשמחה
צרפתי קישור למוצרים
 
יום טוב ובריא לכולם!
לצפיה ב-'מי שלא חולה צליאק ונמנע מגלוטן רק מונע מעצמו מזון בריא'
מי שלא חולה צליאק ונמנע מגלוטן רק מונע מעצמו מזון בריא
13/01/2017 | 19:01
2
16
 גלוטן הוא אחד החלבונים הבריאים שיש לעולם הצומח להציע וחבל להמנע ממנו.
גלוטן חלבון חשוב במיוחד לצמחונים וטיבעונים .
 
לצפיה ב-'היום יש הרבה תחליפים '
היום יש הרבה תחליפים
14/01/2017 | 09:30
1
11
היום יש הרבה תחליפים שלא נופלים בטעמם ובאיכותם ונותנים את המענה לאנשים הנמנעים מגלוטן.
אתה צודק שחלבון מאוד חשוב אבל אפשר להשיג אותו גם בדרכים שונות
 
לצפיה ב-'כמו שכתבתי גלוטן הוא מאד בריא ומומלץ לא להמנע מגלוטן '
כמו שכתבתי גלוטן הוא מאד בריא ומומלץ לא להמנע מגלוטן
15/01/2017 | 10:01
11
המנעות מגלוטן מומלצת אך ורק לחולי צליאק .
כל הפרסומות שיש סביב מוצרים ללא  גלוטן , מביאה אנשים לחשוב שגלוטן אינו בריא או משמין וההפך הוא הנכון .
 
לצפיה ב-'מזוחוטים'
מזוחוטים
13/01/2017 | 12:57
2
29
אפשר לקבל בבקשה חוות דעת על מזוחוטים, האם אכן יעילים בהפחתת הרעב ואינם מסוכנים גוף? תודה.
לצפיה ב-'כנראה אף אחד כולל אני לא מכיר'
כנראה אף אחד כולל אני לא מכיר
20/01/2017 | 15:37
6
יש לך לינק או תמונה או הסבר מה זה?
לצפיה ב-'התמודדות עם הרגשת רעב'
התמודדות עם הרגשת רעב
22/01/2017 | 15:20
11
מי שיספר לכם שיש דבר כזה הרזיה בלי להרגיש בכלל הרגשת רעב בין הארוחות - אל תאמינו לו !
מנסיוני רב השנים אין חיה כזאת.
הרגשת רעב היא הרגשה רעה ומפחידה, לפעמים מלווה בכאב ראש, סחרחורת הרגשת חולשה ידיים רועדות ... ולהתמודד איתה זה ממש לא קל וזה משהו שצריך ללמוד ולהתאמן בו .
אני לא יודע אם יש שיטה אחת שמתאימה לכולם אבל אני בטוח שזה משהו שחייבים ללמוד לעשות לפני שמחליטים לעשות דייטה .
מה שבטוח שזה משהו אפשרי, ואחרי אימון היכולת להתמודד עולה כמו כל דבר שמתאמנים בו הכושר עולה עם האימון .
בשלב ראשון צריך להגיע להכרה שזה מה שצריך לעשות.
עצם ההכרה הזאת שצריך להתמודד עם הרגשת הרעב ולנצח אותה זה כבר חצי מהדרך להפוך משמן לרזה..
כל התרופות והשיטות לדיכוי תאבון הם רק גורמות להקלה זמנית ואחריה הבעיה רק גוברת - כמו שמתמכרים לסם שעם הזמן מפסיק להשפיע ואז אי אפשר לחיות בלעדיו ככה זה עם תרופות שמדכאות דכאון , טיבעיות או לא טיבעיות, זה לא משנה.
 
לצפיה ב-'האם יש נקניקיות בריאות שמומלצות ?'
האם יש נקניקיות בריאות שמומלצות ?
11/01/2017 | 17:29
4
24
יש מושג?
 
לצפיה ב-'רק כאלה שאתה מכין בעצמך'
רק כאלה שאתה מכין בעצמך
12/01/2017 | 09:51
3
23
יש הרבה אתרים שמסבירים איך, אבל אף אחד לא מסביר *למה* . (למשל: זה).
 
הנקניקיות התעשיתיות מלאות חומרי שימור והבשר שבהן הוא מאיכות ירודה ביותר (אם אפשר לקרוא לו בשר בכלל).   
לצפיה ב-'אבל כתוב על זה: נקניקיות עוף 100% חומרים טבעיים'
אבל כתוב על זה: נקניקיות עוף 100% חומרים טבעיים
12/01/2017 | 12:34
2
35
ללא חומרים משמרים
ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט
ללא תוספת פוספטים
לא גלוטן
 
נקניקיות פרגית 100% רכיבים טבעיים
ללא חומרים משמרים וללא תוספת ניטריט
ללא תוספת פוספט, ללא שומן טראנס, ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט,
ללא צבעי מאכל מלאכותיים
למעט ממקור סלרי טבעי
לצפיה ב-'בדיוק היום ראיתי את זה בסופר'
בדיוק היום ראיתי את זה בסופר
12/01/2017 | 16:03
32
אבל התגובה נשלחה לפני כן. מכל מקום, שאלת איכות הבשר (ושאר חלקי התרנגולת  שנזרקים פנימה) עדיין קימת.
 
לפני שנים הכרתי מישהו שעבד בביח"ר לייצור נקניקים ונקניקיות, והוא השביע אותי לא להתקרב למוצרים האלה. זה כל מה שאני יודע על הנושא.
לצפיה ב-'מהכרות שלי עם מפעלי מזון בישראל אי אפשר להאמין למה שכתוב.'
מהכרות שלי עם מפעלי מזון בישראל אי אפשר להאמין למה שכתוב.
13/01/2017 | 19:08
13
לצפיה ב-'דיאטה קלאב נסגרה'
דיאטה קלאב נסגרה
12/01/2017 | 06:46
53
עצוב לי.
חברת דיאטה קלאב, שהיוותה עבורי בית, נסגרה.
זו חברה שהפעילה קבוצות בשיטה כמעט זהה לשיטה של חלי ממן,
אבל בקבוצות קטנות, בד"כ עד 10 אנשים.
שלשום נודע לי שהחברה נסגרה.
 
לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
( לעמוד שלי בתפוז )
09/01/2017 | 17:48
1
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'איך עושים בבית המבורגר טעים ורך ?'
איך עושים בבית המבורגר טעים ורך ?
07/01/2017 | 19:15
1
8
לצפיה ב-'בשר מיושן אדום אדום טוחנים במטחנת בשר או בפוד פרוססור'
בשר מיושן אדום אדום טוחנים במטחנת בשר או בפוד פרוססור
08/01/2017 | 12:37
22
רצוי בשר שריר שמכיל הרבה ג'לטין  (הרצועות הלבנות שבתוך הבשר), הג'לטין מדביק את הקציצה אחרת זה מתפורר.
מוסיפים שומן כבש  ואפשר קצת בשר חזה עוף או הודו (זה נותן לו אוורור).
מטבלים ב פלפל פטרוזיליה מלח בצל או ו-שום אפשר גם כורכום או כמון - תלוי בטעם האישי שלך...
עושים קציצה דחוסה בכוח הידיים .
ואם עודים על גחלים שמים ברשת מיוחדת עם ידית , (כמו של הדגים) על המנגל
אפשר בטוסטר  - צריך להיות חם חם...
אם מטגנים בשמן צריך שהמחבת יהיה חם חם,  אחרת זה מתפורר .
זה מהזכרון שלי , לפני הרבה שנים פעם כשהייתי עושה המבורגרים בבית לילדים. אבל כבר מזמן לא עשיתי ...
לצפיה ב-'זיתים ללא גרעינים , איזה יש לכם?'
זיתים ללא גרעינים , איזה יש לכם?
02/01/2017 | 19:27
1
65
לצפיה ב-'אני אוהב יותר עם גרעינים כי יותר טעים אבל עכשיו יש דווקא'
אני אוהב יותר עם גרעינים כי יותר טעים אבל עכשיו יש דווקא
05/01/2017 | 13:07
16
טבעות בלי גרעינים
לצפיה ב-'מעבר לתזונה טבעונאית'
מעבר לתזונה טבעונאית
01/01/2017 | 22:53
2
21
היי,
 
האם מעבר לתזונה טבעונאית מצריך הדרכה של דיאטנית או שמספיקות בדיקות דם וקריאה אינטרנטית?
בנוסף, האם זה מנקה את הגוף? לעשות את זה למשך תקופה של חודש ישפיע לטובה?
 
תודה
לצפיה ב-'לא מנקה כלום, אין שום הוכחות שזה טוב יותר מתזונה לא טיבעונית'
לא מנקה כלום, אין שום הוכחות שזה טוב יותר מתזונה לא טיבעונית
02/01/2017 | 10:15
16
טיבעונות וצימחונות זה רק מסיבות מוסריות דתיות נפשיות... ולא בריאותיות. 
 
בכל מקרה מי שעובר לטיבעונות או צמחונות חייב לעשות את זה עם יעוץ ואיזון תזונתי אחרת יכול לפגוע קשה בבריאותו.
לצפיה ב-'תזונה טבעונית יכולה להיות בריאה מאוד - אולם דרוש ידע ותכנון '
תזונה טבעונית יכולה להיות בריאה מאוד - אולם דרוש ידע ותכנון
05/01/2017 | 12:58
12
ולכן מומלץ מאוד לקחת דיאטנית טבעונית.
יש גם את אתגר 22 פרויקט המלווה טבעונים חדשים במשך 22 יום.
תזונה טבעונית ללא תכנון מבאה לחוסרים תזונתייים יש לשים לב ל B12 אבץ ברזל סידן יוד אומגה 3 ועוד...
 
לצפיה ב-'מה הם הדגים הכי בריאים לבישול?'
מה הם הדגים הכי בריאים לבישול?
30/12/2016 | 11:58
2
13
מה הם הדגים הכי טעימים?
 
לצפיה ב-'סלמון נורבגי- הדג הכי בריא בגלל תכול אומגה 3 גבוהה'
סלמון נורבגי- הדג הכי בריא בגלל תכול אומגה 3 גבוהה
01/01/2017 | 11:42
1
16
פורל - גם דג בריא בגלל שהוא גודל רק במים צלולים .
טונה- בריא גם בגלל אומגה 3 וגם בגלל שהוא גודל בים הפתוח - אבל לא מתאים לבישול .על כל היתר אני לא ממליץ בגלל צורת  הגידול שלהם בבריכות דגים מזוהמות או מי ים מזוהמים .
וחשוב לבדוק את ארץ המקור, זה צריך להיות כתוב בפרוש על האריזה,  אני לא ממליץ לקנות דגים קפואים מסין  הפיקוח על הטיפול בדגים אלו לא מספק או לא קיים.
לצפיה ב-'מה לגבי דג סול ודג מושט (אמנון) ?'
מה לגבי דג סול ודג מושט (אמנון) ?
01/01/2017 | 14:54
16
לצפיה ב-'לחציל יש ערך תזונתי? האם חציל זה בריא ?'
לחציל יש ערך תזונתי? האם חציל זה בריא ?
30/12/2016 | 12:35
2
21
לצפיה ב-'בלינק הזה תוכל לקרוא על סגולות החציל'
בלינק הזה תוכל לקרוא על סגולות החציל
31/12/2016 | 15:37
21
לצפיה ב-'מאד בריא אם לא מטגנים אותו בשמן'
מאד בריא אם לא מטגנים אותו בשמן
01/01/2017 | 11:35
21
אם מטגנים אותו הוא סופג שמן שרוף והופך למאכל מאד לא בריא.
לצפיה ב-'בעיות בריאותיות'
בעיות בריאותיות
31/12/2016 | 09:04
3
33
שלום,
אני סובל מלחץ דם וסוכר לא מאוזנים ולפעמים גם יש לי בעיות בעיכול
הרופא אומר שאני צריך להתחיל לאכול מאוזן ובריא יותר וזה יעזור לי
יש טיפים איך לעשות את זה?
לצפיה ב-' תבקש מהרופא הפניה לדיאטנית או תיגש לבד'
תבקש מהרופא הפניה לדיאטנית או תיגש לבד
31/12/2016 | 15:41
8
אני סבל מסוכרת ועודף משקל אז אני בהנחיית דיאטנית של קופת חולים.
 
לצפיה ב-'אני ממליץ לך על דיטת דש '
אני ממליץ לך על דיטת דש
01/01/2017 | 11:33
10
 
הדייטה הזאת היא דיטת הרזיה אבל מיוחדת לסובלים מלחץ דם.
אני סבלתי מאותן בעיות והיום אחרי שעשיתי דיטה כזאת ירדתי 25 קילו אני לא זקוק לתרופות בכלל .
היום אני ממשיך לאכול בדרך הזאת ומקפיד לאכול רק אוכל בריא , טיבעי, אורגני  ובהתאם לעקרונות של דיטת דש .
לצפיה ב-'ממליצה לך על מקצוענית'
ממליצה לך על מקצוענית
21/01/2017 | 22:09
7
קשה מאוד לעשות זאת לבד
אתה צריך הכוונה מקצועית לכן אני ממליצה לך על הנטורפטית מיטל שרים
היא מעולה.
לצפיה ב-'איך עושים ששניצל וינאי יצא רך ? '
איך עושים ששניצל וינאי יצא רך ?
31/12/2016 | 18:12
1
13
לצפיה ב-'זה אמנם לא פורום בישול אבל צריך לקנות בשר מרוכך '
זה אמנם לא פורום בישול אבל צריך לקנות בשר מרוכך
01/01/2017 | 11:27
24
כי בשר בקר טרי הוא קשה ואי אפשר לעשות ממנו סטייקים או שניצלים.
בשר מיושן זה לא הבשר הקפוא המופשר שמוכרים בזול בסופר מרקטים !!!.
 אלא בשר שעבר תהליך של ישון בקור או בואקום או בתהליך אנזימטי ( כימי) .
האיכותי ביותר זה ישון בקור - הבשר תלוי במקרר מיוחד בטמפרטורה של  0עד2 מעלות ולחות נמוכה, במשך כשבועיים , בקור כזה החיידקים לא גודלים אבל האנזימים שיש בבשר מרככים אותו .
שיטה נוספת היא אריזה  בואקום - אורזים את הבשר באריזת וואקום וגם מאחסנים שקור הואקום והקור מונעים גדילה של חיידקים אבל הבשר מתרכך - למשל הבשר שנמכר במותג אדום-אדום.  
שיטה של ריכוך כימי נהוגה למשל במוצרים של "טיבונוויל" וכ"ד - זה תהליך שבו מזריקים לבשר תמיסה של אנזימים שמרככים את הבשר ( מרכך בשר- למשל תמצית של פפאיה) , הבעיה שזה תהליך ממוסחר והמפעלים הללו משמשים באינזימים סינטיים ומזריקים גם צבעי מאכל חומרים משמרים מים וג'לטין ולכן זה לא בריא לצרוך את המוצרים הללו - בנוסף הבשר מאבד את נפחו בבישול או בטיגון של המוצרים הללו כי המים יוצאים ממנו.
 
ושוב הבשר הנמכר בסופר מרקטים בתור "בשר מיושן או מופשר" הוא בשר קפוא שקצת לפני מועד פג התוקף שלו ,מפשירים אותו ומוכרים אותו במחיר יותר יקר מבשר קפוא אבל יותר זול ממחיר בשר טרי , ולדעתי זאת הונאה . 
לצפיה ב-'שאלה בקשר לתפוח עץ'
שאלה בקשר לתפוח עץ
29/12/2016 | 20:45
4
51
שמעתי שלתפוח עץ יש גרעון קלורי שלילי , כלומר - הגוף מתאמץ לעכל אותו יותר מאשר הערך הקלורי שלו.
האם זה נכון? ואם כן אשמח להסבר 
תודה.
לצפיה ב-'אני לא שמעתי את זה בקשר לתפוח עץ אך שמעתי בקשר לירקות'
אני לא שמעתי את זה בקשר לתפוח עץ אך שמעתי בקשר לירקות
31/12/2016 | 15:42
1
10
לצפיה ב-'אם זה היה נכון פילים פרות קרנפים שאוכלים רק עשב היו נעלמים. '
אם זה היה נכון פילים פרות קרנפים שאוכלים רק עשב היו נעלמים.
01/01/2017 | 11:14
10
לצפיה ב-'לא לגבי תפוח עץ'
לא לגבי תפוח עץ
31/12/2016 | 20:58
20
בספק גם לגבי ירקות העלים שהם הכי דלי קלוריות.
בכל מקרה תפוח הוא די דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים לכן יכול לשמש קינוח או ארוחת ביניים מומלצת.
 
לצפיה ב-'לדעתי זה לא נכון, ואין בכלל דבר כזה מאכל עם מאזן קלורי שליל.'
לדעתי זה לא נכון, ואין בכלל דבר כזה מאכל עם מאזן קלורי שליל.
01/01/2017 | 11:10
21
תפוח עץ הוא פרי שמכיל לא מעט סוכר ותורם לגוף בין 70 ל 100 קלוריות.
אין בו שום דבר ששורף קלוריות על ריק יותר משיש בפרי אחר.
אמנם טבלאות קלוריות זה לא מאד מדוייק אבל הקלוריות שכתובות בטבלאות או מחשבוני קלוריות הם קלוריות נטו . ואין אף מוצר מזון עם קלוריות שליליות.
 
לצפיה ב-'מה אפשר לעשות עם זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ?'
מה אפשר לעשות עם זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ?
27/12/2016 | 21:35
2
13
לצפיה ב-'זה תבלין טעים מאד , בכל המאכלים הסיניים ההודיים '
זה תבלין טעים מאד , בכל המאכלים הסיניים ההודיים
28/12/2016 | 13:11
18
התימנים (מרכיב עיקרי בחוואייג') .
אפשר לעשות ממנו תה טעים .או להוסיף אותו לתה.
אפשר לגרד בפומפיה את השורש , לערבב עם רוטב סויה דבש שום חומץ- ולקבל רוטב חמוץ מתוק סיני לטיבול בשר ומוקפצים.
למשל לטיבול מוקפץ סיני :
1 כף חומץ  (בלסמי או אורז או רגיל)) 1 כף דבש (או סוכר חום) , כפית רוטב סויה,  כפית ג'ינג'ר מרוסק שן שום כתוש...ולערבב.
מי שאוהב חריף אפשר להוסיף גם צ'ילי לרוטב הנ"ל .
ג'ינג'ר גם טוב כתרופת סבתא נגד צינון ועוד. 
לצפיה ב-'אפשר להוסיף אותו כמעט לכל מזון'
אפשר להוסיף אותו כמעט לכל מזון
29/12/2016 | 18:16
15
קודם כל ידוע כי לג'ינג'ר יש סגולות רבות.
אני מוסיפה אותו לתה של הבוקר עם קצת לימון ודבש ( מצוין גם בעת כאבי גרון או הצטננות)
בנוסף תוכל לבשל איתו מאכלים רבים, אני מוסיפה אותו לרוטב חלב קוקוס ובוטנים לפסטה.
אם תרצה את המתכון אשמח לתת לך אותו, מתכון מעולה!

 
לצפיה ב-'שאני שותה חלב, סובל מדקירות כואבות בבטן ובאזור החזה'
שאני שותה חלב, סובל מדקירות כואבות בבטן ובאזור החזה
29/12/2016 | 11:17
7
30
מה זה אומר?
הפסקתי עם החלב ואין דקירות.
צריך לבדוק משהו? מה?
 
 
 
לצפיה ב-'פנה לרופא, או לרופא גסטרו אנטרולוג'
פנה לרופא, או לרופא גסטרו אנטרולוג
29/12/2016 | 11:20
6
13
יכול להיות שיש לך בעיה של יתר חומצה בקיבה.
לצפיה ב-'זה לא מה שנקרא אי סבילות ללקטוז ?'
זה לא מה שנקרא אי סבילות ללקטוז ?
29/12/2016 | 11:48
5
20
תודה
לצפיה ב-'אולי , ואולי משהו אחר - כדאי להבדק.'
אולי , ואולי משהו אחר - כדאי להבדק.
29/12/2016 | 13:55
4
17
אצלי היה משהו כזה 
בהתחלה לא שתיתי שנה חלב אחר כך לא אכלתי שנה גלוטן וכ"ו וכ"ו  
בסוף בבדיקת גסטרוסקופיה  התברר שזה לא זה ולא זה אלא משהו אחר בכלל..
אז לך להבדק .
 
לצפיה ב-'צריך לעשות גסטרוסקופיה כדי לגלות מה זה?'
צריך לעשות גסטרוסקופיה כדי לגלות מה זה?
29/12/2016 | 14:15
3
16
יש תחליף לבדיקה הזאת?
 
לצפיה ב-'יש גם תחליפים - צריך להתיעץ עם רופא מומחה '
יש גם תחליפים - צריך להתיעץ עם רופא מומחה
29/12/2016 | 15:36
2
15
בכל מקרה כדאי ללכת לרופא גסטרו , יש בדיקות שונות כמו נשיפה ( לחיידק הליקובקטר) יש בדיקות אחרות , כמו  CT , אולטרסאונד, MRI , בדיקות נוגדנים בדם ועוד.
 במקרה הקל זה רק בעייה בסגירה של שער הוושת (ריפלוקס), או עודף חומציות, או כמו שכתבת  איזו רגישות  לחלב אולי גם למזונות אחרים .
אבל צריך גם לשלול כל מיני דברים חמורים יותר  שמחייבים טיפול אחרת המצב מחמיר.
 
לצפיה ב-'עשו לי אולטרסאונד בזמן שהיה דקירות'
עשו לי אולטרסאונד בזמן שהיה דקירות
29/12/2016 | 17:59
1
24
לא נמצא למה זה.
 
פשוט גיליתי שזה בגלל החלב.
 
תודה רבה
 
לצפיה ב-'לבריאות.'
לבריאות.
01/01/2017 | 11:45
1
לצפיה ב-'ברוקולי, מומלץ לאכול חי או מבושל ?'
ברוקולי, מומלץ לאכול חי או מבושל ?
29/12/2016 | 10:48
4
21
האם בבישול הסידן והויטמינים נעלמים או פוחתים?
 
 
לצפיה ב-'אפשר גם וגם הכי בריא חי כמובן אבל אפשר גם מאודה ומבושל'
אפשר גם וגם הכי בריא חי כמובן אבל אפשר גם מאודה ומבושל
29/12/2016 | 10:57
2
14
כמובן שהכי בריא חי וטרי (אני חותך ושם בסלט).
מינרלים כמו סידן ברזל וכ"ד לא הולכים לאיבוד בגלל החום מצד שני חלק מהם נמסים במי הבישול.
באידוי המינרלים נשארים ולא הולכים לאיבוד מינרלים כמו סידן כמעט בכלל .
בטיגון או בישול ממושך ובחום גבוה הולכים לאיבוד הרבה מהויטמינים במיוחד אנטיאוקסידנטים.
 
לצפיה ב-'........................>'
........................>
29/12/2016 | 11:20
1
17
יש ירקות אחרים, כמו ברוקולי וכרובית, שכיף לאכול אותם חיים, אך לעיתים הדבר גורם לקשיי עיכול אודות הסיבים הקשים והעמילן שהם מכילים. עמילנים בירקות טריים הם מאוד צפופים, ואנזימי העיכול בקושי יכולים לטפל בהם. גם אותם מציע המחקר לאכול לאחר בישול קצר, שגם מסייע לעיכול העמילן וגם משחרר את הנוטריאנטים התפוסים בין הסיבים. נכון שיש ויטמינים כמו ויטמין C שנפגעים (תלוי בשיטת הבישול), אך כאמור זמינות ויטמינים אחרים עולה, ויכולת העיכול משתפרת.
לצפיה ב-'בכל מקרה ירקות במיוחד ירוקים המתכות כמו סידן וברזל שיש בהם'
בכל מקרה ירקות במיוחד ירוקים המתכות כמו סידן וברזל שיש בהם
29/12/2016 | 15:45
16
לא כלכך זמינים ונקשרים לחומצה שיש בירקות שנקראת אוקסלית בקשר שלא מתפרק בעיכול.
הסידן בחלב הרבה יותר זמין.
מי שרגיש לסוכר החלב לקטוז,  יכול לאכול גבינה - בגבינה יש מעט מאד לקטוז כי הוא נמס במים של הגבינה ויוצא , ככל שהגבינה יבשה יותר יש בה פחות לקטוז.
בנוסף במוצרי חלב מוחמצים כמו יוגורט\לבן\אשל\גיל\שמנת חמוצה\לאבנה... יש חיידקים פרוביוטים שמפרקים את הלקטוז  ואז הוא גם קל יותר לעיכול.
 
לצפיה ב-'עדיף מבושל. הסידן יהיה יותר זמין'
עדיף מבושל. הסידן יהיה יותר זמין
11/01/2017 | 04:38
7
בברוקולי יש הרבה מאד סידן והוא גם זמין מאד, אבל בישול יהפוך אותו לזמין יותר.
לצפיה ב-'משקל תקוע'
משקל תקוע
29/12/2016 | 10:59
1
35
שלום, בת 37  גובה 1.70שוקלת 64. לפני שנתיים עשיתי שינוי באורח החיים והורדתי 15 קילו....עד הקיץ האחרון שקלתי בין 60 ל- 61 קילו ומאותה תקופה להיום עליתי 3-4 קילו. .תפסתי את עצמי בידיים (לא שלפני כן חזרתי להרגלי הרעים קצת שיחררתי  כן יותר לחם שיפון לפעמים חלבה)וכבר חודשיים ויותר  התפריט שלי מאוד מוקפד ואני מקפידה על פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע (גם בתקופה שאכלתי יותר). ועדיין המשקל לא זז. האם זה המשק שהגוף שואף אליו? אני מפספסת משהו?
תודה מראש
לצפיה ב-'קודם כל את במשקל תקין '
קודם כל את במשקל תקין
29/12/2016 | 11:19
29
אימונים תורמים לעליה במסת עצם ושרירים ולכן במצב שאחוז השומן בגוף נמוך ומתאמנים אז יש מצב שבו המשקל עולה אבל לא משמינים וזה מצב מצויין.
במצב כזה שאת בתחום ה BMI הנכון , יותר חשוב למדוד הקפים, ולמדוד מה היחס בין משקל הגוף לשומן - (את זה מודדים באחוזי שומן יש כמה שיטות - מצבט, אלקטרודות וכ"ד). וכמובן לבחון את עצמך במראה ובמידת הבגדים.
אם בכל זאת את לא מרוצה מהגוף שלך  וחושבת להוריד עוד משקל , קודם כל היפטרי מ"ההרגלים הרעים ".
שנית נסי לשנות את הרכב הדיטה שלך לקצת פחות פחממות ושומנים וקצת יותר חלבונים.
לצפיה ב-'אוכל'
אוכל
29/12/2016 | 09:10
1
24
סופגניות אני אוכלת אבל אני רזה 
לצפיה ב-'סופגניות\דונטס זה מזיק גם לאנשים רזים'
סופגניות\דונטס זה מזיק גם לאנשים רזים
29/12/2016 | 11:09
16
לא נרוא אם זה רק בחנוכה אבל אמריקאים רבים למשל נוהגים לאכול את הזבל הזה כל יום "דונטס".
הסופגניה היא סוכר ושמן (שמן שרוף).
גם העמילן שממנו עשוי הקמח הלבן זה סוכר -ויותר מידי סוכר לא בריא משמין וכל יתר הזקים שיש ביותר מידי סוכר.
בנוסף לא רק שאין בה שום ויטמין היא מבזבזת ויטמינים בגוף בתהליך העיכול שלה .
השמן בדרך כלל הוא שמן שרוף שמכיל חומרים מסרטנים , העמילן שנשרף בחום של השמן ( החום הזה שלמעלה) גם מכיל חומרים מסרטנים.
בנוסף בדרך כלל משתמשים בשמן סויה זול שמכיל אומגה 6 בעודף שמעורר דלקות בגוף ולא בשמן בריא (קנולה או זית וכ"ד).

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ