לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

לצפיה ב-'האם צפיפות עצם זה חוזק העצם?'
האם צפיפות עצם זה חוזק העצם?
24/02/2017 | 11:15
1
17
אם הצפיפות עצם תקינה אז זה אומר שהעצמות גם חזקות? ולא היה רככת?
אני רוצה לדעת אם העצמות חזקות
אז איזה בדיקה צריך לעשות?
בגלל שהיה רמה נמוכה של ויטמין די, ואני חושש למצב העצמות.
ואני רוצה להיות בטוח שלא נגרם נזק לעצמות.
אחרי גיל 30
לצפיה ב-'כן בהחלט זאת הבדיקה שצריך לעשות. '
כן בהחלט זאת הבדיקה שצריך לעשות.
26/02/2017 | 11:55
10
מצד שני אצל גברים יש פחות בעיה של צפיפות עצם ובריחת סידן מהעצם מאשר אצל נשים.
בנוסף שרירים חזקים יוצרים עצמות חזקות , אם אתה חושש לחוזק העצמות,  פשוט לך לחדר כושר פעם בשבוע וחזר את השרירים או בצע פעילות גופנית כמו ריצה קלה אופניים תרגלי כושר אחרים .  ( ואגב לא משנה איזה ספורט כי חיזוק שרירים באזור אחד גורם לחיזוק העצמות בכל הגוף )
לצפיה ב-'לחסידי הפלאו ולאוהבי חמאה "חמאה לא חוזרת" שומן רווי לא בריא.'
לחסידי הפלאו ולאוהבי חמאה "חמאה לא חוזרת" שומן רווי לא בריא.
23/02/2017 | 12:14
8
30
http://emed.healthclub.co.il/health-club-info/שומן-רווי-נמצא-קשור-למחלות-לב
לצפיה ב-'כייון שהלינק לא עובד טוב להלן תקציר המאמר :'
כייון שהלינק לא עובד טוב להלן תקציר המאמר :
23/02/2017 | 12:17
5
27
מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד בשיתוף עם יוניליוור, אשר פורסם בכתב העת British Medical Journal, מצא כי צריכה מוגברת של ארבעת סוגי השומן הרווי העיקריים, הנמצאים בבשר אדום, שומן חלב, חמאה ושמן דקלים, עלולה להעלות את הסיכון למחלת לב כלילית. ממצאי המחקר גם מראים כי החלפת שומן זה עם שומנים בריאים, דגנים מלאים וחלבונים מן הצומח, עשויים להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית.
 
ממצאי המחקר למעשה עומדים בקנה אחד עם הנחיות התזונה של ה- USDA, שכוללים הפחתת צריכה של שומן רווי ללא יותר מ-10% מסך צריכת הקלוריות, ולצד זה שמירה כללית על צריכת מזון בריא הכוללת פירות, ירקות, דגנים מלאים, שמנים עשירים בשומן רב בלתי רווי, אגוזים, קטניות, דגים ומוצרי חלב דלי שומן.
 
מחקרי עבר הראו כי לחומצות שומן רווי ישנן השפעות שונות על רמת הליפידים בדם, אך מעט מאוד היה ידוע על הקשר בין צריכת שומן זה לסיכון למחלת לב כלילית. במחקר זה, החוקרים ניתחו מידע של כ-73,000 נשים שהשתתפו במחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2012, וכ-42,000 גברים שהשתתפו במחקר Health Professionals Follow-up Study בין השנים 1986-2010. המשתתפים דיווחו על התזונה שלהם ועל מצבם הבריאותי בשאלונים שמולאו בכל ארבע שנים.
 
תוצאות המחקר הראו כי צריכה גבוהה של חומצות שומן רווי השכיחות ביותר (לורית, מיריסטית, פלמיטית וסטארית) הייתה קשורה עם עלייה של 18% בסיכון למחלת לב כלילית. החלפה של 1% מהצריכה היומית של שומנים אלו עם כמות קלוריות שווה משומן רב בלתי רווי, מפחמימות מחיטה מלאה או מחלבונים צמחיים, הוערך כמוריד את הסיכון למחלת לב כלילית ב- 6%-8%. החלפה של חומצה פלמיטית, הנמצאת בשמן דקלים, מוצרי חלב ובשר, הייתה קשורה להפחתה המשמעותית ביותר בסיכון.
 
מחקר זה מבטל את הרעיון ש"החמאה חוזרת", כמו גם את ההמלצות התזונתיות לצריכה של חומצות שומן רווי מסוימות, רעיון שחוקרים בחנו בעבר. במקום זאת, המחקר מקדם את הרעיון של החלפת שומן רווי בשומן בלתי רווי, שכן זו אחת הדרכים הפשוטות להורדת הסיכון למחלת לב כלילית.
לצפיה ב-'מעניין מאוד'
מעניין מאוד
23/02/2017 | 16:43
2
11
אבל 2 הערות אני חושב שאפשר לאכול יותר שומן אם הוא בא מאגוזים ושקדים וגרעינים טריים.
קוקוס יש לו שומן רווי אבל הפרי נחשב לבריא אולי בגלל מרכיבים אחרים בפרי
לצפיה ב-'רוב השומן מהצומח הוא שומן לא רווי '
רוב השומן מהצומח הוא שומן לא רווי
26/02/2017 | 11:48
1
14
 בעבר היתה דעה שככל שהשומן יותר לא רווי הוא יותר בריא , עד שגילו את הפרדוקס של האסקימוסים ( שאוכלים הרבה שומן ובכל זאת לא סובלים מטרשת עורקים ומחלות לב )
אחרי זה הפרדוקס הצרפתי 
אחרי כן גילו את הבעיה של שומן טראנס 
אחרי כן גילו שהכולסטרול שנמצא בדם לאו דווקא בא מאכילה של כולסטרול.
 ואחר כך גם גילו גם את הבעיתיות של חוסר איזון בין האומגה 6 לאומגה 3 .   
 
לדעתי האישית: הכל עיניין של איזון  , הגוף צריך את כל השומנים (חוץ מהטרנס כמובן שזה תוצר מלאכותי)  אבל הוא זקוק להם במידה הנכונה  וכל חוסר איזון באוכל גורם להפרעות בהרכב השומנים בגוף ובדם שגורם לבעיות רפואיות .
האיזון הנכון הוא האיזון שיש בטבע, כי הגוף של האדם במהלך ההתפתחות שלו הסתגל לאיזון שקיים בטבע,  וכל דבר מלאכותי (כמו מרגרינה, חמאה, שמן מזוקק , או אכילה לא מאוזנת ומוגזמת של מזון מסוג אחד) מפר את האיזון הזה..
אני מאמין שהאדם התפתח כאוכל כל, (לא כאוכל צמחים וגם לא כקרניבור)  ולכן הוא זקוק לכל אבות המזון בצורה מאוזנת, הרבה מהצומח אבל גם מעט מהחי.
לצפיה ב-'יש לזה שם: אומניבור'
יש לזה שם: אומניבור
27/02/2017 | 16:01
4
לצפיה ב-'קראת את המאמר?'
קראת את המאמר?
24/02/2017 | 12:17
1
12
או שאתה מתקצר את מה שמישהו כבר עיבד? למה אי אפשר לקבל פשוט קישור למאמר? 
 
כידוע יש *אלפי* מאמרים על שומן רווי עם מסקנות שונות. כדאי לא לשכוח שיוניליוור מייצרת ומשווקת מרגרינה, כך שקשה לצפות מהם לאובייקטיביות מופרזה בנוגע לחמאה.
לצפיה ב-'מצטער הליק לא תקין , העתקתי תקציר של המאמר '
מצטער הליק לא תקין , העתקתי תקציר של המאמר
26/02/2017 | 11:15
6
כי לא הצלחתי לפתור את בעיית הלינק.
לצפיה ב-'נראה לי שטעית בקישור'
נראה לי שטעית בקישור
24/02/2017 | 12:14
1
15
ומכל מקום, חברת יוניליבר היא זאת שאחראית לשערוריית הקורנפלקס המזוהם מלפני כמה חודשים, וההנהלה שמסרה מידע שגוי לעיתונות עדיין מכהנת בתפקידה ,כך שלפחות בעיני הם מוקצים מחמת מיאוס.
לצפיה ב-'מסכים איתך בקשר למאוסים - מבחינתי כל חברות המזון מאוסים '
מסכים איתך בקשר למאוסים - מבחינתי כל חברות המזון מאוסים
26/02/2017 | 11:31
12
במיוחד חברות שמיצרות את הרעל שנקרא מרגרינה.
אבל רוב המחקרים המדעיים ממומנים ע"י חברת מזון זו או אחרת או ע"י אינטרסנטים אלה או אחרים. וגם מדובר על מחקר שמבוסס על שאלונים שזו שיטה לא הכי אמינה להגיע למסקנות מדעיות.
 
כמובן שלא אשנה את הדייטה שלי בגלל מאמר כזה או אחר , ולא מציע לאף אחד לעשות את זה. אני מקשיב לכל הצדדים אבל לוקח את כולם בערבון מוגבל.
בכל זאת  כיוון שזה מחקר שקיבל גושפנקה מדעית של אוניבסיטה, ופורסם בעיתון מדעי מפורסם, אני מניח שאמינותו נבדקת , ומה גם שהוא לא מחדש שום דבר שלא היה מקובל עד היום על הממסד הרפואי , רק מחזק את הדעה הרווחת בממסד זה .
 
לצפיה ב-'שאני נמצא בבית כואב הראש, מה יכולה להיות הסיבה?'
שאני נמצא בבית כואב הראש, מה יכולה להיות הסיבה?
25/02/2017 | 18:53
2
15
לצפיה ב-'בצעירותי סבלת רבות מכאבי ראש ומיגרנות ולמדתי לטפל בהם בעצמי '
בצעירותי סבלת רבות מכאבי ראש ומיגרנות ולמדתי לטפל בהם בעצמי
26/02/2017 | 11:11
21
הראש כואב כאות אזהרה למשהו לא תקין בגוף.
לפעמים צריך טריגר כדי שכאב הראש יתחיל ואחרי שהסיבה עוברת הראש ממשיך לכאוב כמה זמן.
בין הגורמים יכול להיות :
מחלה נגיפית או אלרגיה שגורמת לסתימה וגודש באף באוזניים ובסינוסים (הצטננות וכ"ד)
הפרעות בשינה- חוסר שינה , עודף שינה, שיבוש של שעות השינה שאת הריגל אליהם.
שתיה לא מספקת.
חומרים שיש באוכל ומשקאות לא בריאים  בג'אנק פוד, סיגריות, ניקוטין .
בעיות בעיכול , עצירות גאזים ...
זיהום אויר ,  גאזים במקום לא מאוורר או שנפלטים ממערכת מיזוג .
.תרופה נגד כאב מסווה את הסימפטום הזה ומרמה את הגוף.
כשיש לי כאב ראש אני לעולם לא אקח תרופה נגד הכאב,  כי כאב הראש הוא איתות של הגוף שמשהו לא תקין  , במקום להסוות את הסימפטום ולקחת אקמול וכ"ד אני מחפש מה לא תקין  פותר את הבעיה ואחרי שהכאב ראש חולף אני נזהר להבא לא להגיע לזה שוב .
 
גנ- הגורמים הנ"ל שציינתי למעלה הם מניסיוני בלבד, הם לא מוכרים לרופאים ולא לקוחים מהרפואה הקונבנצינלית .
חלק מהם תמצא בספרי רפואה אלטרנטיבית סינית  ויוגה - אלה דברים שניסיתי על עצמי ומצאתי שזה עובד.
לצערי הרב הרפואה הקונבנציונלית לא מיחסת חשיבות לתופעת כאבי הראש , ולכן רופא קונבנציונלי יתן לך אקמול או כדור אחר ולא יחפש את הסיבה הראשונית לכאב הראש.
 
 
לצפיה ב-'כאבי ראש הרבה סיבות כמו: '
כאבי ראש הרבה סיבות כמו:
01/03/2017 | 19:42
17
בעיות בראייה ,
דלקות חניכיים ודלקות שיניים.
חוסר שינה.
חוסר נוזלים,מתבטא בכאבי ראש.(חשוב לשתות 8 כוסות מים ,במהלך היום.)
כאב-ראש נגרם גם מבעייה בצוואר- עקב פריצת דיסק בחוליות צוואריות.
שנגרמים לעיתים גם מיציבה גרועה, בעת ישיבה ממושכת מול מחשב.
כול אלה יכולים לגרום כאב ראש חזקים.
כדאי לגשת להיבדק אצל רופא -המשפחה,ולערוך בירורים: כמו בדיקת דם ,
בדיקת רופא נוירולוג,וכו'.
ותמיד כדאי ללכת ברגל כ-שעה ביום ,מאוד עוזר לשחרור השרירים, לחיזוק השלד,
ולהורדת הלחץ בראש.
לצפיה ב-'ירידה במשקל'
ירידה במשקל
26/02/2017 | 00:56
1
41
היי כולם
 
אני רוצה לרדת 5 קג במשקל בתוך חמישה שבועות
מהי הדרך הטובה והבריאה ביותר לעשות זאת?
לצפיה ב-'דיאטה מאוזנת'
דיאטה מאוזנת
26/02/2017 | 01:52
33
של 500 קלוריות פחות ממה שאת אוכלת כאשר את לא מעלה במשקל.
הכי טוב להיעזר בדיאטנית.
כמו כן כדאי להוריד מתוקים וגאנק פוד מטעמי בריאות
לצפיה ב-'שלום, לגבי צריכת מים'
שלום, לגבי צריכת מים
21/02/2017 | 18:17
1
30
שלום,
קראתי בכל מיני מקומות היום שלגבר מומלץ לשתות בערך 3.5 ליטר מים.
שזה בערך 18 כוסות מים של 200 מ"ג ואולי יותר מכוסות קפה חד פעמיים (נייר)..
 
השאלה אם הכמות הנוזלים הזו נכונה.. אני שוקל 87 ק"ג ו173..
אם בכמות הזו נכלל גם מזון כמו ירקות ושתייה אחרת כמו קפה..
 
תודה.
לצפיה ב-'צריך לשתות כך שהשתן יהיה בהיר ולא כהה'
צריך לשתות כך שהשתן יהיה בהיר ולא כהה
22/02/2017 | 11:16
19
זה המדד הנכון ביותר ולא צריך למדוד בליטרים. (אבל גם להביא בחשבון שיש מאכלים שצובעים את השתן - כמו סלק וגם תרופות ותוספי תזונה שצובעים את השתן בדרך כלל זה כתוב בעלון המצורף לתרופה)
הגוף מקבל את הנוזלים גם מהמזון וגם מהשתיה לגוף לא משנה מאיפה המים האלה באים.
אם אתה אוכל הרבה פירות וירקות ודברי חלב אתה מקבל מהם מים ואז אתה יכול לשתות פחות .
כמובן שכל שתיה נחשבת. לא חייבים לשתות מים צלולים.
לצפיה ב-'רמת טריגליצרידים גבוה'
רמת טריגליצרידים גבוה
20/02/2017 | 16:48
1
52
שלום רב,
אני רזה אך יש לי רמת גבוה יחסית של טריגליצרידים וכולסטרול (וגם להורי).
בשנה האחרונה עשיתי שינוי תזונתי שכולל בעיקר - הורדת סוכרים והפחתה משמעותית של פחממות פשוטות (וגם הליכות יומיות), כתוצאה מכך רמת הטריגליצרידים ירדה הרבה אך היא עדיין גבוה יחסית.
- שאלתי היא רק בנוגע לפעילות גופנית, איזו סוג פעילות גופנית תהיה הכי אפקטיבית עבור שריפת סוג זה של שומן? - פעילות מתונה או מאומצת? וכמה זמן בכל יום?
(מעדיף לא לאבד הרבה קלוריות כדי לרזות כמה שפחות).
תודה רבה לכל מי שיענה :)
לצפיה ב-'אני גם סבלתי מבעיה כזאת '
אני גם סבלתי מבעיה כזאת
21/02/2017 | 12:06
35
מנסיון שלי פעילות גופנית לא עוזרת בכלל. (ניסיתי פעילויות מאד אינטנסיביות בעבר -כולל טריאטלון ,  ללא שום תוצאות)
מה שכן עזר לי זה דייטה דלת שומן ודלת פחממות.
הורדתי אתהשומנים בדיטה למינימום - לא אוכלבכלל שום שמן או חמאה מרגרינה וכ"ד, גבינות רק מקסימום 3% , השומן היחיד שאני כן אוכל זה 50 גרם זרעי פשתן ביום, או אגוזי מלך או אבוקדו. ובשר עוף עם העור- ככה שאני מקבל מספיק שומן .
הורדתי פחממות ועמילן - שתי פרוסות לחם מלא ביום . לא אוכל אורז לא תפוחי אדמה לא מאפים וכ"ד.
היום הטריגליצרידים אצלי בתחום הנמוך
בהמשך הדף , בשירשרו מלפני כמה ימים אתה יכול לראות תפריט מדוייק שלמה שאני כן אוכל .
 הערה- אני גם אוכל ללא מלח אבל בגלל שסבלתי גם מלחץ דם גבוה. - אבל אם הבעיה שלך רק טריגליצרידים אתה יכול להתעלם מהנושא של המלח.
לינק :
 
 
לצפיה ב-'סובלות בימים לפני קבלת הווסת מדכדוך, עצבנות או תנודות קשות ב'
סובלות בימים לפני קבלת הווסת מדכדוך, עצבנות או תנודות קשות ב
21/02/2017 | 11:46
57

אנחנו מזמינים אתכן להשתתף במחקר חדש בבית החולים איכילוב.
בנושא: דכדוך ועצבנות לפני הווסת-מחקר חדשני-טיפול באמצעות גרייה מוחית מגנטית עמוקה ((dtms
המעוניינות להשתתף מוזמנות לפנות אלינו בטלפון:
03-6973685 או במייל: maayanmo@tlvmc.gov.il

לצפיה ב-'בכלל לא ידעתי מה זה ויטמין די'
בכלל לא ידעתי מה זה ויטמין די
16/02/2017 | 18:18
11
44
לצפיה ב-'תודה ששיתפת אותנו'
תודה ששיתפת אותנו
17/02/2017 | 10:09
2
18
לצפיה ב-'יכול להיות שיש רככת?'
יכול להיות שיש רככת?
17/02/2017 | 13:02
1
18
לצפיה ב-'רככת זאת מחלה שבה חסר סידן בעצמות או שהעצמות רכות מסיבה אחרת'
רככת זאת מחלה שבה חסר סידן בעצמות או שהעצמות רכות מסיבה אחרת
19/02/2017 | 15:21
11
גורם לעוותים בשלד בעיקר של ילדים בשלבי ההתפתחות,  גיבנת, לעקמת, וגם לשברים ..
יכול להגרם מחוסר בויטמין D עקב ליקויים בתזונה (צימחונות טיבוענות חוסר חשיפה לשמש , המנעות מחלב, מתן פורמולה צימחית במקום הנקה לתינוקות) או חוסר בסידן מגנזניום אבץ וכ"ד מסיבות אחרות ,  ממחלות כמו סכרת ,  או מחלה תורשתית כל שהיא .
אם יש חשש כזה כדאי לפנות לרופא מומחה (אורטופד).
לצפיה ב-'ויטמין D מקבלים מאוכל כמו ביצים בשר דגים איברים פנימיים וגם'
ויטמין D מקבלים מאוכל כמו ביצים בשר דגים איברים פנימיים וגם
19/02/2017 | 14:45
5
21
מחשיפה של העור לשמש .
ויטמין D חיוני לספיגת הסידן בגוף ובניית העצם , וגם מגן מפני מחלות סרטן מסויימות ועוד.
בשנים האחרונות עקב הפחד מסרטן העור, אנשים מפחדים מהשמש ולכן סובלים מחוסר בויטמין D .
טיבוענות וצימחונות מחמירות את הבעיה כי בצמחים אין ויטמין D (חוץ מפטריות מיובשות בשמש אבל הכמויות שאפשר לקבל מהן זניחות ולא מספיקות.)
יש לציין כי כל החומרים שמגינים על העור מקרינה מפחיתים את היצור של ויטמין D .
כדי לפצות על זה אפשר לחשוף את העור לשמש במינון לא מזיק ( 10 דקות ביום חצי גוף בשעות הבוקר-אחר צהריים ללא קרם הגנה מספיק ונמצא בתחום הבטוח מפני סרטן העור)
אבל מי שלא רוצה להסתכן בכלל יכול לקחת תוסף - בימנו זה הכי פשוט .
עודף ויטמין D מזיק ! ויכול לגרום להצברות סידן במקומות לא רצויים הסתיידויות שונות ומשונות ולכן צריך לקחת רק במידה המומלצת בלבד  ולא בעודף.
נב- יש שני סוגים 2 ו 3 שניהם טובים, אבל ה 3 נספג יותר מטוב ומהר .
 
לצפיה ב-'עודף ויטמין D'
עודף ויטמין D
20/02/2017 | 10:13
15
כדאי רק לציין שהנזק האפשרי מצריכת יתר של ויטמין D  הוא בכמויות אסטרונומיות ממש ומי שלא שותה בקבוק שלם כל יום לא צריך להיות מוטרד יותר מדי מהאפשרות הזאת.
לצפיה ב-'בשנים האחרונות יש המלצה'
בשנים האחרונות יש המלצה
20/02/2017 | 16:46
3
13
לתגבר בויטמין D ככל שהגיל עולה. ההמלצה של חשיפה לשמש מאוד תלויה בגיל, בעונות השנה, במיקום הגיאוגרפי, וגם פחות אפקטיבית לאנשים בעלי עור כהה.
 
מנסיון אישי - חשבתי שאצליח להימנע מויטימין D על ידי חשיפה לשמש, כמעט חצי שעה כל יום, וזה לא עזר בכלום.
 
בנוסף, מחסור בויטימין D מחליש את מערכת החיסון (וזה לא אומר שעודף מחזק את מערכת החיסון).
לצפיה ב-'אם אתה נחשף עשר דקות חצי גוף לשמש אתה מקבל ויטמין D'
אם אתה נחשף עשר דקות חצי גוף לשמש אתה מקבל ויטמין D
21/02/2017 | 12:39
2
23
בכמות שמספיקה לכמה ימים.
(מדובר חשיפה ללא קרם הגנה בשעות החמות )
ולכן אם עשית את זה וזה לא עזר כנראה הבעיה שלך היא לא רק חוסר בויטמין הזה.
 
לצפיה ב-'בעמידה או בשכיבה?'
בעמידה או בשכיבה?
21/02/2017 | 16:14
1
6
כי זה גם משנה. בעמידה יש פחות חשיפה לשמש.
 
מה עם גוון העור? עור כהה מעביר פחות אור.
 
מה עם המיקום הגיאוגרפי, זה תקף לכל העולם? כי יש הבדל בין ישראל למקומות שקרובים יותר לקו-המשווה?
 
מה עם הגיל? זה משנה אם אתה בן 16 או 60? כי היכולת להפיק ויטמין D פוחתת עם הגיל.
 
זה בחורף או בקיץ? כי ברור לך שעוצמת השמש שונה לגמרי בין עונות השנה.
 
ובכל מקרה התשובה היא לא, לא עשיתי את זה. כמה אנשים אתה מכיר שיש להם את האפשרות באמצע יום עבודה להוריד חולצה וללכת לשכב בשמש ל-10 דקות? במיוחד באמצע החורף.
לצפיה ב-'נכון - גם רק ידיים בשמש כל יום במשך יותר זמן זה גם מספיק'
נכון - גם רק ידיים בשמש כל יום במשך יותר זמן זה גם מספיק
22/02/2017 | 11:11
7
כל העניין הוא יחסי ותלוי בהרבה גורמים.
אבל צריך לזכור שמקבלים את הויטמין גם מהמזון.
בכללי אנשים שאוכלים תפריט מלא ומאוזן ונמצאים בשמש מידי פעם , מקבלים את הויטמין בעודף, גם מהשמש וגם מהמזון ולא זקוקים לתוספי מזון.
הבעיה שיש היום לאנשים שבגללה יש חוסר בויטמינים והם זקוקים לתוספי מזון זה יותר  בעיה של ספיגה מהמזון בגלל התרופות וכל הכימיקלים והג'אנק שאוכלים , וגם בגלל כל מיני אופנות ושגעונות כמו המנעות מחלב המנעות מבשר וכ"ד.
 
לצפיה ב-'קצת להוציא את הרוח מהמפרשים'
קצת להוציא את הרוח מהמפרשים
21/02/2017 | 12:34
15
מחקרים אחרונים שקראתי  הראו שתוספי ויטמין D לא הראו יתרון משמעותי בתוחלת חיים סרטן או מחלות כלי דם וכ"ד .
זאת דעת המוסדות הרפואיים היום בישראל לפחות, אנשים בריאים לא מופנים לבדיקות של חוסר בויטמין D ורופאים לא נותנים תוסף. (אלא אם יש בעיה שקשורה ישירות לחוסר בויטמין D כמו אוסטופורוזיס רככת וכ"ד)
ולכן רוב הרופאים היום בדעה שלא להמליץ על תוספת ויטמין D  לאנשים בריאים ולאוכלוסיה הכללית  .
לדעתי האישית כדאי בכל זאת כן לקחת , תוסף ויטמין D ,  בכמות שהיא לא יותר גדולה מהכמות המומלצת למבוגר ( -200 יחב"ל או 5 מק"ג)  , לאנשים בריאים שאוכלים בשר וחלב ונחשפים קצת לשמש,  כדאי לקחת כחצי מזה  כי הם בכל זאת מקבלים את הויטמין גם גם מהמזון ומהשמש . לטיבעונים שגם לא נחשפים לשמש כדאי לקחת קצת יותר מהכמות המומלצת.
 
וכמו שאבו זקן כתב אפשר לקחת כמות קצת גדולה יותר מהכמות המומלצת   - הכמות שנחשבת מזיקה זה מעל פי חמש מהכמות המומלצת - (כלומר מעל 25- מק"ג או מעל  1000 יחידות בין לאומיות ליום)
 
 
 
לצפיה ב-'שלום, אני חושב שהעצמות שלי לא חזקות'
שלום, אני חושב שהעצמות שלי לא חזקות
15/02/2017 | 18:30
3
184
אפשר לחזק אותן ?
מה אפשר לעשות?
מה צריך לעשות?
בן 28
לצפיה ב-'לבצע התעמלות עם משקולות קפיצים לחיזוק שרירים '
לבצע התעמלות עם משקולות קפיצים לחיזוק שרירים
16/02/2017 | 10:57
2
27
אפשר בחדר כושר ואפשר בבית
התרגילים שמגבירים את הכוח ומחזקים את השרירים מחזקים גם את העצמות במקביל.
וגם חשוב - לא לעשן ,  ולא לשתות אלכהול .
לאכול הרבה חלבונים וסידן- בשר רזה, מוצרי חלב כמו גבינה, ביצים , במיוחד דגים (רצוי מוצרי חלב יבשים כמו גבינות וכ"ד, כי יש בהם פחות מים וסוכר חלב ויותר חלבון וסידן, וגם רצוי עם אחוז שומן נמוך כי אז יש בהם יותר סידן וחלבון שחשובים לשרירים ולעצמות)
ולאכול הרבה ירקות, גם בהם יש מינרלים וויטמינים חשובים לעצמות.
להמנע ממוצרים מתועשים, משימורים ומבשר מעובד... יש בהם חומרים ש"גונבים" ומינרלים  וויטמינים שנחוצים לעצמות ומחלישים אותם.
להפחית מלח במזון.
להחשף לשמש ברמה המותרת , כי השמש במגע עם העור מיצרת  ויטמין D  שחשוב לבנית עצמות.
אם יש לך בעיה ממש ברמה רפואית "פתולוגית" , רככת וכ"ד,  אז כדאי שתשקול לקחת תוסף תזונה,   שמכיל - סידן מגנזיום אבץ וויטמין D. כמו זה :
לצפיה ב-'זה בטוח שאפשר לחזק את העצמות ולהביא אותן למצב תקין?'
זה בטוח שאפשר לחזק את העצמות ולהביא אותן למצב תקין?
16/02/2017 | 23:14
1
33
גם אם עד לאחרונה הויטמין D היה נמוך. בגלל חוסר חשיפה לשמש
?
 
תודה רבה.
 
 
לצפיה ב-'בגיל צעיר כמו שלך זה עדיין מצב הפיך..'
בגיל צעיר כמו שלך זה עדיין מצב הפיך..
19/02/2017 | 14:32
31
אם זה רק בגלל הסיבה שציינת, אז אם תקבל תוסף ויטמין D  מגנזיום סידן ואבץ כמו שהמלצתי לך ותתמיד בספורט ותזונה נכונה ובריאה כמו שהמלצתי  , אני בטוח שתצליח להחזיר לעצמך את מאסת העצם החסרה.
דילדול עצם בלתי הפיך מתחיל רק בגילים מבוגרים 50-60 אבל גם בגילאים כאלה אם מבצעים את ההוראות הנ"ל , אפשר להקטין את הדילדול הזה למינימום.
 
זה בתנאי שאין לך איזו מחלה אחרת שגורמת לדילדול עצם או שאתה לא לקוח איזו תרופה שגורמת לזה- את זה אתה צריך לברר עם רופא.
לצפיה ב-'בשר מעובד- נקניקים וכ"ד גם מסרטן וגם מחמיר אסתמה'
בשר מעובד- נקניקים וכ"ד גם מסרטן וגם מחמיר אסתמה
15/02/2017 | 16:46
1
26
זה זהבשר המעובד מסרטן ידוע כבר כמה שנים עכשיו גילו שהוא גם מחמיר אסתמה .
ויש לציין שלא מדובר על בשר טרי אלא רק מעובד (נקניקים נקניקיות וכ"ד), ומדובר על  מחקר מדעי ולא בתעמולה של טיבעונים.
לצפיה ב-'בשר וביחוד בשר מעובד הוא לא בריא...'
בשר וביחוד בשר מעובד הוא לא בריא...
23/02/2017 | 16:53
3
לצפיה ב-'מחקר מדעי מאוקטובר 2016 מוכיח יחס ישר בין מלח ותמותה'
מחקר מדעי מאוקטובר 2016 מוכיח יחס ישר בין מלח ותמותה
15/02/2017 | 11:27
3
51
המטרה הייתה לבחון את הספקות שקיימות שיש לגבי צריכת מלח והשפעת המלח על לחץ דם ומחלות לב וגם על תמותה מכל סיבה רפואית.
הפעם מדובר במחקר שמבוסס על בדיקות מעבדתיות ולא על שאלונים תכולת המלח נבדקה בשתן של המשתתפים .
במחקר נמצא שיש יחס מובהק בין צריכת מלח לתמותה.
"We found an increased risk of mortality for high-sodium intake and a direct relationship with total mortality, even at the lowest levels of sodium intake. These results are consistent with a benefit of reduced sodium and sodium/potassium intake on total mortality over a 20-year period."

לינק:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27712772

לצפיה ב-'תודה על הקישור'
תודה על הקישור
15/02/2017 | 12:52
22
1. למעוניינים, המאמר המלא (חינם) כאן
2. כדאי לשים לב לכך שהאוכלוסיה הנבדקת במחקר זה היו אנשים עם יתר לחץ דם  - אלה שנכללו במחקרים בשם TOHP, כך שלא מדובר בו על האוכלוסיה הכללית. לב הויכוח בקהילה הרפואית בשאלת הנתרן הוא בקשר לאנשים בריאים (אבל חובה לציין שהויכוח הזה די שולי, ואפשר להגיד שיש קונצנסוס שאנשים עם יתר ל"ד צריכים להפחית את צריכת הנתרן).
3. אסופה של מחקרים בשאלה זאת ניתן לראות כאן.  לא קראתי כמעט אף אחד מהם, אבל עיון חטוף במסקנות של רובם מראה מהיכן הגיע אותו קונצנסוס שהזכרתי: הפחתה בצריכת נתרן מפחיתה את לחץ הדם ובעקבות זאת משפיעה לטובה על תחלואה ומוות (מן הסתם זה לא נכון לקבוצה קטנה של אנשים שלחץ הדם שלהן נמוך מדי).
לצפיה ב-'בנוסף להנ"ל להלן דוגמה של תפריט דל מלח שאני אוכל.'
בנוסף להנ"ל להלן דוגמה של תפריט דל מלח שאני אוכל.
15/02/2017 | 14:53
56
שהכנתי לעצמי .
( אני יודע שלהביא תפריטים זה בניגוד למדיניות של מנהלת הפורום הקודמת שלא מבקרת כאן יותר , אבל כייון שאין כאן מנהל  פורום    , ואחרים מרשים לעצמם כל מיני פרסומות וכ"ו , אז אני מרשה לעצמי להביא דוגמה של התפריט הזה , כי זה חשוב ויעזור לאנשים להבין מה זה תפריט דיטה כזה .)
וגם להמליץ על האתר היפה הזה "נטוגרין"  , וליומן התזונה הנהדר הזה , שבעזרתו הורדתי 25 קילו לפני שלש שנים , והגעתי למצב שאני לא זקוק יותר לתרופות נגד לחץ דם .
גילוי נאות -  אין לי שום קשר לאתר נטוגרין או להנהלה שלו .
בנוסף חשוב לציין שהתפריט הזה לא מתאים לכל אחד ואחת אלא הותאם במיוחד לצרכים שלי לגיל לגובה למשקל וליתר לחץ דם שאני סבלתי ממנו .
 
לצפיה ב-'אני לא אוכל מלח לא בבישול ולא בסלט יש רק מ...'
אני לא אוכל מלח לא בבישול ולא בסלט יש רק מ...
23/02/2017 | 16:48
3
חומוס וזיתים וחמוצים
לצפיה ב-'ממרח חמאת בוטנים'
ממרח חמאת בוטנים
12/02/2017 | 15:37
6
62
מכיל את כל ההיתרונות של חמאת בוטנים רק ללא סוכר!!
עכשיו במבצע מהרו להזמין----->
לצפיה ב-'מזכיר לי קפה נטול קפה.'
מזכיר לי קפה נטול קפה.
12/02/2017 | 16:38
5
25
הכתובית בעיברית לא נכונה , על הצנצנת לא מוזכר בכלל בוטנים.
כתוב שזה צימוקים וקינמון
לפי הערכים התזונתיים בתוית זה מזין כמו משחת נעליים.
 לפי התוית אין בזה שום דבר מזין , לא בוטנים ולא כלום,   זה משחה שמכילה רק מלח וכימיקלים חומרי צבע מלאכותיים חומרי טעם מלאכותיים , עמילן תירס... שמיצרים כאילו "משחה בטעם קינמון".
 מצד שני כשקוראים מה שכתוב  למטה באותיות הקטנות יש בזה עמילן תירס צימוקים כתושים וכל היתר כימיקלים חלק טיבעיים חלק סינטטיים. 
בכל מקרה אם יש בזה צימוקים -בצימוקים יש סוכר, ועמילן תירס זה פחממות אז יש בזה סוכר וקלוריות והתוית עם הערכים התזונתיים מטעה.
לצפיה ב-'עוד פרסומת'
עוד פרסומת
13/02/2017 | 13:18
4
14
מאחר ואין מנהל לפורום, אין מי שינכש את הפרסומות.
 
מכל מקום, walden farms הוא יצרן מכובד שמתמחה ברטבים ותוספות ללא קלוריות  או עם תכולה קלורית מינימלית("contains trace calories"). כל אחד מבין מה זה אומר לגבי כמות הצימוקים והבוטנים  שמשתתפים בחגיגה, אבל הלקוחות אינם מעוניינים במרכיבים אלא בטעם. המוצרים של walden farms פופולאריים  למדי אצל אנשים בדיאטה חריפה, למשל מפתחי גוף בשלב החיטוב. 
 
 
לצפיה ב-'ברורו שזה פרסומת מוסוות אבל גם פרסום מוטעה ומטעה'
ברורו שזה פרסומת מוסוות אבל גם פרסום מוטעה ומטעה
14/02/2017 | 14:47
3
9
לפי החוק בישראל צריך לכתוב כמה קלוריות יש אפילו אם זה רק 10 קלוריות ב100 גרם , ואסור לכתוב 0 קלוריות , אם יש בזה משהו שכן מכיל קלוריות.
הם יכולים לכתוב "פחות מ 10 קלוריות ל100 גרם.".. אבל לא 0 .
בכל מקרה בטוח שלא נכון לכתוב "חמאת בוטנים "בעיברית ו"ממרח צימוקים" באנגלית .
לצפיה ב-'החוק בישראל?'
החוק בישראל?
15/02/2017 | 12:15
2
9
אני לא בטוח שהחוק חל על אתר שרק מתווך בינך לבין חנות בחו"ל  אליה אתה מועבר כשאתה מנסה להזמין דרך הקישור שקיבלנו  (וכנראה חי מהקופונים שהוא מקבל על ההפניות. ליתר דיוק: כנראה מנסה לחיות מזה. אני לא מעריך שיש להם סיכוי גדול להצליח).  
 
 
לצפיה ב-'טוב אני לא מתכוון לתבוע אותם '
טוב אני לא מתכוון לתבוע אותם
15/02/2017 | 12:23
1
25
גם החוק בישראל הוא חוק בלי שיניים , כיוון שלמשרד הבריאות יש יותר מידי פקידים ופוליטיקאים אבל מעט מידי מפקחים .  
לצפיה ב-'התייחסנו להערה'
התייחסנו להערה
20/02/2017 | 21:41
10
התייחסנו להערה והוספנו לאתר את תווית המוצר כך שתוכלו לראות בדיוק מה המוצר מכיל
שבוע טוב
לצפיה ב-'ביצים מפוסטרות'
ביצים מפוסטרות
15/02/2017 | 11:54
1
6
אני מעוניינת להתחיל להפסיק לצרוך ביצים רגילות ובמקום לקנות ביצים מפוסטרות. בחיפושים שלי ברשת הגעתי למוצר הזה: http://www.cham2000.com/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D...
האם מישהו מכיר? ממליץ? 
אשמח לתגובה
לצפיה ב-'לא מכיר אבל אני אוכל רק ביצי חופש אורגניות אומגה 3 '
לא מכיר אבל אני אוכל רק ביצי חופש אורגניות אומגה 3
15/02/2017 | 12:15
4
וביצים שהתרנגולות שלי מטילות.
באוכל שמקבלות תרנגולות מסחריות יש המון כימיקלים תרופות וחומרים אחרים לא בריאים , חלק מהחומרים האלה מגיעים לביצים .
וגם הנושא של האומגה 3 בביצים מאד חשוב . אומגה 3 נמצא בביצים של תרנגולות חופש שאוכלות עשב ירוק ו\או מוזנות בגרעיני פשתן , תרנגולות מסחריות רגילות מוזנות בתערובות שמכילות תירס חמניות חיטה ושעורה  (וגם שאריות של בתי מטבחיים , אבקת עצמות אבקת בשר ) שמכילים עודף של אומגה 6 ולא מכילים אומגה 3 כמעט בכלל.
לצפיה ב-'חשיבות החיידקים הטובים פרוביוטיקה להרזייה ולסכרת'
חשיבות החיידקים הטובים פרוביוטיקה להרזייה ולסכרת
15/02/2017 | 12:12
1
10
מאמר מעניין שהתפרסם לאחרונה במדסקייפ ו PMC  לינק:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC49127...

המאמר הוא סקירה ספרותית של מחקרים מדעיים בנושא .
המאמר מראה את הקשר בין אוכלוסיית החיידקים הטובים שיש לנו במעיים לבין מחלות כמו השמנת יתר וסכרת מבוגרים (סכרת סוג 2)
הערות שיש לי על הנושא :
מקורת החיידקים במעי הוא באופן טיבעי מאוכל שאנחנו אוכלים במיוחד  ממוצרי חלב מותססים טיבעיים ואורגניים.
ולמה אני מציין "טיבעיים ואורגניים" כיוון שבמוצרים הנמכרים היום כמעט שאין חיידקים כאלה כי הם עוברים פיסטור ומכילים חומרים משמרים  או שנשמרים זמן רב בקרור שמחסל חלק גדול מהחיידקים .
חיידקים כאלה יש למשל ביוגורט שמוכן באופן טיבעי בלבן ובגבינה לאבנה   ...
במוצרי חלב פרוביוטיים גם יש מעט מאד מהחיידקים האלה כי היצרן מעביר את המוצר פיסטור הורג את כל החיידקים הטיבעיים ואחר כך מוסיף חיידקים באופן מלאכותי , בדרך כלל החיידקים המוספים ( מסוג לקטוס-בצילוס ) הם מסוג אחד בלבד,  חלק גדול מהחיידקים האלה לא שורדים לאורך החיים של המוצר .
גם בכרוב כבוש שמותסס בבית, או במוצרי מזון אחרים  מותססים  שמכינים לבד יש חיידקים כאלה אבל בקופסאות שימורים ובמוצרים מהתעשייה אין חיידקים בכלל כי הם עוברים עיקור או מכילים חומרי שימור שהורגים חיידקים.
אוכלוסיית החיידקים במעיים שלנו מורכבת מהרבה סוגים של חיידקים חלקם אפילו לא מוכר למדע  
ולכן אוכלוסיית חיידקים מלאה ונכונה אפשר לקבל רק אם אוכלים טיבעי ואורגני

אוכלוסיית החיידקים במעי שלנו מושפעים גם מכימיקלים שאנחנו מקבלים במזון מעובד - חומרי שימור שישי במזון מחסלים חיידקים, וגם גם חומרים אחרים כמו חומרי הדברה וחומרי חיטוי שונים שיש במזון לא אורגני משפעים על החיידקים האלה.
לאחרונה פורסם מחקר שמוכיח שגם ממתיקים מלאכותיים משפיעים לרעה על אוכלוסיית החיידקים במעי.
כמובן שתרופות במיוחד תרופות אנטיביוטיות מחסלות את אוכלוסיית החיידקים הזאת , ולכן אחרי טיפול באנטיביוטיקה מומלץ לקחת פרוביוטיקה כדי לחדש את האוכלוסיה .


כדי לשמור ולטפח את אוכלוסיית החיידקים הטובים , אני ממליץ לאכול רק אוכל טיבעי ואורגני, ללא כימיקלים כל שהם, להמנע מתרופות שלא חייבים לקחת.
להרבות במוצרי חלב אורגניים מותססים טיבעיים - יוגורט , לבן, לאבנה,   וכ"ד.
לצפיה ב-'מסכים אתך...'
מסכים אתך...
23/02/2017 | 16:51
2
מאז שאני נוטל קפסולה של פרוביוטיקה אני מרגיש יותר טוב...
לצפיה ב-'שלום, מרגיש דקירות בבטן כאילו יש שם סכין'
שלום, מרגיש דקירות בבטן כאילו יש שם סכין
15/02/2017 | 10:03
1
17
נשלחתי לבדיקת דם ולאולטרסאונד יצא תקין ולא נמצאה הבעיה.
אפשר להיות רגוע? ממה זה יכול להיות הדקירות?
לאחר בדיקות אלו אני יכול פחות לחשוש?
לצפיה ב-'רק רופא יכול להגיד לך מה זה ומה לעשות '
רק רופא יכול להגיד לך מה זה ומה לעשות
15/02/2017 | 10:19
14
זה יכול להיות המון דברים, ואם לא נמצאה הבעיה אתה צריך להיות יותר מודאג ! ולא יותר רגוע.
אם הרופא שלך לא פותר לך את הבעיה לך לרופא אחר .
ובשום מקרה אל תסכים לקבל תרופות נגד כאבים בלי שידעו מה זה בדיוק.
 
אולטרה סאונד לא תמיד מגלה את כל הבעיות,  יש עוד המון בדיקות שיכולים לעשות לך כדי למצא מה זה - למשל : CT ,MRI, אנדוסקופיה, קולונוסקופיה, ועוד.
 
פעם כמעט מתתי בגלל רופא שנתן לי תרופות נגד כאבים בזמן שהיו לי כאבי בטן .
בסוף עברתי ניתוח חרום והתברר שזה היה אפנדציט שבגלל שלא טופל בזמו התפוצץ לי בבטן ...
 
.
לצפיה ב-'מזון מעובד'
מזון מעובד
12/02/2017 | 11:29
4
14
אם במזון קנוי שנחשב מעובד אין רכיבים בעייתיים ברשימה האם זה עדיין לא בריא לצריכה בשל תהליכים שהמזון עבר? למשל יש מזונות קפואים של טבעול או חזה עוף אמיתי מוקפא ורשום רכיבים רגילים בייתיים ואפילו את סוג השמן ציינו (סויה או קנולה) עדיין מסוכן לצריכה יומית? תודה
לצפיה ב-'מזון מוקפא שרק עבר הקפאה הוא כמעט כמו מזון טיבעי'
מזון מוקפא שרק עבר הקפאה הוא כמעט כמו מזון טיבעי
12/02/2017 | 15:20
10
ולדעתי האישית אפשר להתיחס לירקות מוקפאים של סנפרוסט וכ"ד כמו אל מוצר טרי.
למיטב ידיעתי הירקות המוקפאים עוברים רק חימום קצר או הזרקת קיטור והקפאה (אולי קצת מאבדים אנטי אוקסידנטים וויטמנים אבל זה "בקטנה".).
מדובר רק על ירקות קפואים- לא על מזון מבושל קפוא.
לצפיה ב-'בקשר לעוף הסיפור קצת שונה כי חשוב מה העוף אכל לפני השחיטה'
בקשר לעוף הסיפור קצת שונה כי חשוב מה העוף אכל לפני השחיטה
12/02/2017 | 15:25
2
8
בתערובת שנותנים לעופות יש כימיקלים ותרופות שנספגות בבשר שלהם.
ולכן חשוב לקנות בשר של עוף אורגני ובלי אנטיביוטיקה.
 
מצד שני כל מזון מבושל, מעובד קפוא, שעבר בישול או טיגון ועיבוד אחר לפני ההקפאה אני אישית לא אוכל ולא ממליץ לאף אחד לאכול ולא להאמין למה שכתוב.
עדיף להתאמץ קצת לבשל בבית.
 
לצפיה ב-'תודה ושאלה נוספת בהקשר זה'
תודה ושאלה נוספת בהקשר זה
13/02/2017 | 13:03
1
21
מה לגבי מוצרי חלבון מהצומח?
רוב המוצרים הצמחוניים/טבעוניים עברו תהליכים מסויימים. ראיתי רכיבים כגון חלבוני סויה מורטבים או חלבוני חיטה/ סייטן שברור שעברו תהליכי עיבוד כדי להגיע לצורתם הנוכחית. האם הם מזיקים לגוף (במידה ואין הרבה שומן או רכיבים אחרים בעייתיים כמובן)
לצפיה ב-'השאלה כוללנית מידי כי יש ויש, יש מוצרי סויה ששוחים בכימיקלים'
השאלה כוללנית מידי כי יש ויש, יש מוצרי סויה ששוחים בכימיקלים
13/02/2017 | 15:55
7
.ויש כאלה שעברו רק עיבוד מכאני כלשהו.
למשל יש מוצרי סויה כמעט  טיבעיים ואפילו אורגניים, כמו טופו אורגני שכל מה שעשו זה לקחו סויה וטחנו אותה לעיסה וסחטו את הנוזלים. ומצד שני יש מוצרי סויה מלאים כימיקלים.
 
קשה מאד לדעת , ולכן חשוב לבדוק מי היצרן ומה כתוב על האריזה , לא להאמים ליצרנים מהמזרח הרחוק או מזרח אירופה שאין עליהם פיקוח רציני לעומת זאת על יצרנים אמריקאים או מערב ארופאים יש יותר פיקוח והחוקים בקשר לאמינות בפרסום יותר חמירים אצלם.
 
אישית אני משתדל מאד לא לאכול שום דבר שעבר בתעשיה עיבודים כל שהם , תמיד מעדיף לאכול טיבעי ואורגני ככל האפשר, ואם כבר אני קונה משהו תעשייתי אז אני בודק שזה מיצרן אמין, רצוי מוצר אורגני,  ושהרשימה שעל הקופסה תכיל כמה שפחות מרכיבים .
אני לא טיבעוני אבל אני מכיר מקרוב את הבעיה של טיבעונים להשיג אוכל שהוא לא מעובד טיבעי או אורגני, במיוחד הבעיה להשיג מוצרים עם חלבון מלא ודל קלוריות ושיהיה גם טיבעי וגם אורגני ונקי מכימיקלים ועיבודים.
 
 
לצפיה ב-'שאלה בנושא פחמימות'
שאלה בנושא פחמימות
12/02/2017 | 11:30
1
48
ידוע כי צריכת חלבון יומית מתחילה ב0.8 גר' לכל קילוגרם גוף. האם יש נוסחא כזאת גם לצריכת פחמימות ושומנים? תודה
לצפיה ב-'זה לא חוק בל יעבור יש המלצות ע"י ממוצאים שנעשו בארצות הברית'
זה לא חוק בל יעבור יש המלצות ע"י ממוצאים שנעשו בארצות הברית
12/02/2017 | 15:33
13
מה שנקרא פירמידת המזון ושם מדובר על  50 -55 אחוז פחממות והיתר חלבונים ושומנים . בקרב מפתחי שרירים הבודי בילדינג  מקובלות דיטות שונות הרגילה  20-30-50 , רבת חלבונים 30-30-40 עשירה  עד דייטה בלי פחממות בכלל "קטוגנית"  וכן הלאה.
 את האחוזים מחשבים מאחוז הקלוריות הכללי שהאם אוכל ולא מהמשקל.
לכל גרם חלבון ופחממה מחשבים 4 קלוריות , לכל גרם שומן 9 קלוריות .
למשל אם את אוכלת 2000 קלוריות ליום ואוכלת דיטה של 50 % פחממות אז 1000 קלוריות צריכות לבא מפחממות כל גרם פחממה שה 4 קלוריות ולכן זה 1000 לחלק ל 4 =  250 גרם פחחמות.
אותו חישוב עושים לחלבון .
וגם לשומן רק שבשומן מחלקים ל 9 במקום ל 4.
 
לצפיה ב-'אם הפסדנו גובה, איך אפשר לדעת כמה ס"מ הפסדנו?'
אם הפסדנו גובה, איך אפשר לדעת כמה ס"מ הפסדנו?
08/02/2017 | 14:03
9
24
לצפיה ב-'לא ברור מה אתה שואל בכלל'
לא ברור מה אתה שואל בכלל
08/02/2017 | 15:12
28
מה זאת אומרת הפסדנו גובה ?
לצפיה ב-'אם אני מניח נכון אז אתה מתכוון מבחינה גנטית?'
אם אני מניח נכון אז אתה מתכוון מבחינה גנטית?
08/02/2017 | 17:33
7
9
כלומר מה היה יכול להיות מיצוי פוטנציאל הגובה של אדם מסוים?
לצפיה ב-'כן'
כן
08/02/2017 | 18:05
6
6
לצפיה ב-'במהלך ההתבגרות מופרש הורמון גדילה שגורם לגדילה'
במהלך ההתבגרות מופרש הורמון גדילה שגורם לגדילה
09/02/2017 | 11:09
5
13
יש גורמים שמפריעים לתהליך הגדילה כגון :
גנטיקה. (הורים נמוכים בדרך כלל מורישים את התכונה לילדים שלהם) 
תזונה לקויה. 
שינה לא טובה או חוסר שעות שינה. (הורמון הגדילה מופרש בזמן השינה) 
התחלת ביוץ מוקדם אצל נערות. (הורמוני המין הנשי מפריעים לגדילה לפעמים הטיפול הוא הורמונלי לדחיית התחלת המחזור)
 
יש רופאים שמתמחים בגדילה ולכן ילד\ילדה\נער\נערה  נמוך מהממוצע כדאי להפנות לרופא גדילה ליעוץ.
הטיפול יכול להיות הורמונלי , או אחר. (לפעמים מספיק לטפל בבעית השינה או התזונה) 
לצפיה ב-'בגיל 21 אדם רוצה לדעת כמה ס"מ הוא פספס אם בכלל'
בגיל 21 אדם רוצה לדעת כמה ס"מ הוא פספס אם בכלל
09/02/2017 | 12:54
4
19
כמה היה אמור להיות יותר גבוה?
 
איך יכול לדעת? יש דרך לדעת?

 
לצפיה ב-'צריך ללכת לרופא מומחה לגדילה , יש בדיקת רנטגן שבה '
צריך ללכת לרופא מומחה לגדילה , יש בדיקת רנטגן שבה
09/02/2017 | 16:37
1
15
רואים האם הגדילה עוד נמשכת.
תאורטית גדילה נמשכת גם בגיל 25 לפעמים , אז אין לך מה להפסיד.
 
 
 
לצפיה ב-'יש גם עקומות גדילה - שזה ממוצע של האוכלוסיה בגיל ים'
יש גם עקומות גדילה - שזה ממוצע של האוכלוסיה בגיל ים
09/02/2017 | 16:44
12
 
 
זה אמנם עד גיל 19 אבל זה לא אומר שבגיל 19 הגדילה נעצרת תמיד.
לפי הטבלה הזאת אם אתה בן והגעת בגיל 19 לגובה 175 אתה ב 50% מהאוכלוסיה .  ואם אתה 155 אתה בעשירית אחוז התחתונה של האוכלוסיה וכם הלאה.
 
לצפיה ב-'אם אתה מחפש מספר כללי'
אם אתה מחפש מספר כללי
09/02/2017 | 17:01
24
אז יש מחשבונים ברשת שיכולים "לנבא" את הגובה של הילד לפי הגובה של ההורים. תחפש בגוגל:
 
height prediction calculator
 
אני בטוח שתמצא משהו. אבל המחשבונים האלה מתבססים על נוסחא מאוד פשוטה, משהו כמו ממוצע של ההורים עם הטיה מעלה/מטה בהתאם למין.
לצפיה ב-'במחשבה נוספת, תשכח מזה'
במחשבה נוספת, תשכח מזה
09/02/2017 | 17:37
13
אני לא חושב שיש דרך [קלה] לדעת את פוטנציאל הגובה.
 
פוטנציאל הגובה זה למעשה הגובה המקסימלי שיכול היה להיות לך בהתבסס על נתונים גנטים בלבד. זה המקסימום. משם זה יורד בהתאם לאורח החיים, תזונה, שונה, פעילות גופנית וכו. כלומר אם אורח החיים שלך לא אידאלי לגדילה אז פוטנציאל הגובה לא ימומש.
 
מכאן הבעיה עם כל המחשבונים והגרפים שהם מתבססים על ממוצעים של אנשים כמוך וכמוני, אבל מי אמר שכל האנשים שעליהם מתבסס המומצע אכן מיצו את פוטנציאל הגובה? סביר להניח שלא.
 
אם תשיג אולי נתונים לא מעובדים ותבנה עקומות גובה *מקסימלי* לאנשים עם רקע כמו שלך, אז אולי תתקדם לאנשהו, אבל אחרת זה בהחלט לא מבוסס.
לצפיה ב-'קשה בלחם'
קשה בלחם
08/02/2017 | 07:09
14
27
בהמשך להודעה מלמטה (שכבר לא קופצת), מישהו יכול להסביר מה הבעיה עם הקשה בלחם?
לצפיה ב-'המרכיב העיקרי בקמח זה עמילן כשעמילן מתחמם והופך לחום '
המרכיב העיקרי בקמח זה עמילן כשעמילן מתחמם והופך לחום
08/02/2017 | 11:00
13
28
 נוצר בו חומר מסרטן שנקרא אקרילאמיד.
ככל שהקשה של החלם יותר שרוף וחום כהה יותר, יש בו יותר מהחומר הזה .
החומר הזה נוצר גם בטוסטים בפיצות שרופות מידי ובכלל באוכל שמכיל עמילן  שהוא שרוף מידי (כמו צ'יפס תפוח אדמה אפוי או מטוגן, אורז שרוף , וכן הלאה) .
 
לצפיה ב-'אתה מדבר על Maillard reaction או על משהו אחר?'
אתה מדבר על Maillard reaction או על משהו אחר?
08/02/2017 | 11:25
12
11
כי זה מה שמשחים את הלחם למיטב ידיעתי?
לצפיה ב-'נכון! "מייאר", זאת הראקציה שבה נוצר אקרילאמיד שהוא מסרטן'
נכון! "מייאר", זאת הראקציה שבה נוצר אקרילאמיד שהוא מסרטן
08/02/2017 | 15:36
11
18
כמובן הכל יחסי ותלוי בכמות שאוכלים בריכוז שהחומר נוצר וכן הלאה.
ובכלל כאשר אוכל נשרף נוצרים עוד חומרים לא סימפטיים, ומסרטנים, כמו שיש בעשן.
ולכן יש שוחרי בריאות שלא מטגנים לא אופים לא צורבים את האוכל שלהם , ומשתמשים בטכניקות של אידוי ובישול לזמן קצר בלבד.
לצפיה ב-'אוקיי תודה'
אוקיי תודה
08/02/2017 | 17:32
10
10
למיטב זכרוני הריאקציה היא למעשה השחמה, כלומר צביעה על החומר ולא שריפה של החומר. אני מניח שמדובר על חום מאוד גבוה או זמן מאוד ממושך כדי ממש לשרוף את הלחם.
לצפיה ב-'כבר בראקצית ההשחמה נוצר החומר המזיק'
כבר בראקצית ההשחמה נוצר החומר המזיק
09/02/2017 | 11:12
9
23
לצפיה ב-'אז אנחנו מדברים רק על מאכלים עם עמילן?'
אז אנחנו מדברים רק על מאכלים עם עמילן?
09/02/2017 | 16:53
8
8
כי ריבת חלב היא חומה בגלל אותה ריאקציה. אבל בכל מקרה תודה, אני אמשיך לקרוא על זה עוד.
לצפיה ב-'מדובר על הווצרות של אקריל אמיד - לא יודע לגבי ריבת חלב'
מדובר על הווצרות של אקריל אמיד - לא יודע לגבי ריבת חלב
12/02/2017 | 16:42
7
7
אולי שם נוצר רק קרמל  שמשחים את הריבה .
אישית אני לא אוכל ריבת חלב ולא דברים שרופים, מלחם שקצת משחים פה ושם אני לא יכול להמנע לגמרי , אבל כדאי להיות מודע .
למשל פיתה או לחם שרוף על אש של המנגל זה בטוח לא משהו שכדאי לאכול.
לצפיה ב-'אבל זאת הנקודה'
אבל זאת הנקודה
14/02/2017 | 06:08
6
24
אני גם לא אוכל דברים שרופים, לא משנה אם זה פחמימות או חלבונים. גם עוף על האש למשל, כשהוא כבר שרוף אז לא טוב.
 
אני עדיין לא מבין מה הבעיה עם השחמה דרך הריאקציה, לכשעצמה אמורה להיות תהליך לא מזיק שרק משנה את הצבע וזה לא שריפה של החומר למעשה. אני מודע להנחיות להימנע מאוכל שרוף, ההנחיות לא חדשות. אני מניח שהקשה של הלחם יבש יותר ולכן נוטה להישרף מהר יותר.
לצפיה ב-'בתהליך ההשחמה נוצר החומר אקרילאמיד שהוא מסרטן'
בתהליך ההשחמה נוצר החומר אקרילאמיד שהוא מסרטן
14/02/2017 | 10:38
5
4
לא מבין מה לא ברור בזה.
בגלל החום החלבון (בעיקר חומצת אמינו אספרגין שנמצאת בחלבון) מגיב עם הסוכר (למשל עמילן שבלחם )  זה מה שיותר אתתגובת מאייר ואת האירומה והצבע היפה והחום אבל אחד החומרים שעלולים להווצר זה החומר המסרטן  אקרילאמיד:
קרא את השורה האחרונה בויקיפדיה :
 
כמובן שככל שישי יותר השחמה יש יותר אקריל אמיד ולכן עדיף להעדיף לחם שההשחמה לא חזקה ורצוי לא לאכול את החלקים המושחמים מאד וכן הלאה, אבל זאת לא סיבה לא לאכול בכלל לחם, כי מסרטן זה אומדן כמותי אקרילא מיד מסרטן בתנאים מסויימים לא הרבה יותר מסרטן מחומרים אחרים שאנחנו נתקלים בהם כל יום . ( בטל בשישים לעומת עשן סיגריות אלכהול וצבעי מאכל רבים שמאושרים לשימוש במזון)
לצפיה ב-'מה שלא ברור זה'
מה שלא ברור זה
14/02/2017 | 15:51
4
3
למה דווקא נטפלת לקשה של הלחם (זאת גם הייתה השאלה המקורית). בינתיים לא הבנתי למה הקשה של הלחם שונה משאר הלחם, פרט לעובדה שהוא נוטה להישרף יותר אבל כאן מדובר בבעיה אחרת.
לצפיה ב-'הקשה של הלחם הוא החלק שיש בו יותר אקרילאמיד בגלל'
הקשה של הלחם הוא החלק שיש בו יותר אקרילאמיד בגלל
15/02/2017 | 10:26
3
7
שהוא החלק שמתחמם הכי הרבה, משחים הכי הרבה, משחים  יותר מהאמצע של הלחם שנשאר לבן או בצבע של הקמח המקורי כי באמצע של הלחם  לא מתבצעת ההשחמה המדוברת.
לצפיה ב-'אוקי, אני חושב שאני מבין את מקור הבעיה'
אוקי, אני חושב שאני מבין את מקור הבעיה
15/02/2017 | 16:32
2
22
אתה אם אני מבין נכון מדבר על לחם טרי, ואני מדבר על לחם בטוסטר. הטעות היא שלי כי הנחתי לא נכון.
 
בלחם טרי אכן הקשה של הלחם התחמם יותר, אם כי הסיבה שהחלק הזה קשה היא לא בגלל החום אלה בגלל שאין בו נוזלים והוא פשוט יבש.
 
בכל מקרה אני אוכל את רוב הלחם שלי קלוי ומבלי שהקשה יישרף.
לצפיה ב-'קלוי זה יותר גרוע. '
קלוי זה יותר גרוע.
16/02/2017 | 11:06
1
11
לחם קלוי זה יותר גרוע בגלל, שחוץ מזה שיש לך את הקרום שהשחים כשאפו את הלחם הטרי (הקרום שיש בו את האקריל אמיד) גם ההשחמה בטוסטר גורמת ליצירה של אקריל אמיד נוסף על מה שהיה מראש בלחם הטרי.
אם אתה רוצה לחם בלי אקריל אמיד בגלל אתה יכול לאכול פיתה לא לקויה או את הבפנוכו של לחם לבן בלי הקרום ובלי קלייה.
אבל כמו שכתבתי בהתחלה כל זה "בקטנה" האקריל אמיד שישי בלחם או בטוסט לא יותר מסרטן מהאלכהול שיש בכוס יין  או מהכימיקלים שישי במי ברז או באויר שאנחנו  נושמים.
לצפיה ב-'המשפט האחרון בתגובה שלך הוא בהחלט סיכום מצוין לנושא '
המשפט האחרון בתגובה שלך הוא בהחלט סיכום מצוין לנושא
17/02/2017 | 04:23
26
כי אחרת אני אצטרך גם להפסיק לשתות קפה, לטגן שניצלים, ועוד מלא דברים שעושים את החיים כייפים.
לצפיה ב-'אריזות סגורות קלציום דנסיטי וטימין ד3 לא היה בשימוש'
אריזות סגורות קלציום דנסיטי וטימין ד3 לא היה בשימוש
09/02/2017 | 08:55
12
למכירה אריזות סגורות של :
ויטמין d3
density
קלציום
מחיר מוזל
0526582522

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

חם בפורומים של תפוז

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ