לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

לצפיה ב-'מאיפה לקנות המבורגר ? '
מאיפה לקנות המבורגר ?
23/01/2017 | 22:30
1
81
לצפיה ב-'קונים בשר טרי אצל הקצב טוחנים ומטבלים עם פלפל מלח פטרוזיליה'
קונים בשר טרי אצל הקצב טוחנים ומטבלים עם פלפל מלח פטרוזיליה
24/01/2017 | 10:40
27
אם רוצים טעם של סטקיה מוסיפים גם כמון ( אני לא אוהב)
דוחסים היטב לקציצה בצורת המבורגר ומטגנים\צולים בחום גבוה.
הבשר צריך להיות שמן ולהכיל רצועות לבנות של שומן וגידים אחרת הוא יתפורר.
 
אל תקנה המבורגרים מוכנים כי הם מכילים בשר הכי גרוע , וכימיקלים וצבעי מאכל מסרטנים.
לצפיה ב-'האם זה נכון שכרוב כבוש נעשה בעזרת כפות הרגלים?'
האם זה נכון שכרוב כבוש נעשה בעזרת כפות הרגלים?
23/01/2017 | 14:48
6
277

 
 
לצפיה ב-'יש עדיין מפעלי מזון פרימיטיביים שעושים את זה כך'
יש עדיין מפעלי מזון פרימיטיביים שעושים את זה כך
23/01/2017 | 16:20
5
74
התהליך הוא שפיכה של כרוב קצוץ לחבית ,הוספת  מלח,  ודחיסה ברגליים .
הם אומנם לובשים מגפיים מיוחדים ונקיים לפעולה הזאת, אבל זכור לי בכלבו טק שעקבו אחרי הפועלים שדוחסים את הכרוב וראו שהם יוצאים מהחבית ומסתובבים עם אותם מגפיים בחוץ. (וכנראה גם הולכים איתם לשרותים) .
תעשיית המזון
לצפיה ב-'איך אוכל לדעת מי עושה כך? '
איך אוכל לדעת מי עושה כך?
23/01/2017 | 22:25
4
60
יש לי בקופסאות שימורים
 

 
 
לצפיה ב-'אחרי שאורזים את הכרוב בקופסאות שימורים מכניסים אותם לעיקור'
אחרי שאורזים את הכרוב בקופסאות שימורים מכניסים אותם לעיקור
24/01/2017 | 10:32
3
89
בחום גבוה , כל החיידקים שהיו מתים בחום הזה, אם היו נשארים חיידקים בכרוב הוקפסה היתה מתנפחת ומתפוצצת מהגזים שהחיידקים פולטים.
בכל מקרה שימורים בקופסה זה לא בריא לאכול, כי בחימום ובזמן שהקופסה עומדת כל היטמינים החשובים נהרסים , חומרים לא בריאים כמו בדיל מההלחמה של הקופסה ותוצרי פירוק של הלכה במצפה את הפח מבפנים נכנסים למזון .
אם אתה אוהב כרוב כבוש תכין לבד זה הדבר הכי קל לעשות .
לוקחים כרוב בינוני חותכים לרצועות דקות שמים בקערה מפזרים על הכרוב שתים - שלש כפיות מלח מועכים קצת את הכרוב עם המלח בידיים , אחרי כן דוחסים את זה לצנצנת, כרוב בינוני שלם נכנס לצנצנת בגודל של כוס וחצי - שתי כוסות, מכסים את הצנצנת במכסה לא סגור הרמטית , כדי שהגאזים יוכלו לצאת, ומעמידים בטמפרטורת חדר כמה ימים עד שהכרוב תוסס ומחמיץ, ואחרי שהוא חמוץ  שמים במקרר. (כדי שישמר יותר זמן אפשר להוסיף קצת חומץ)
לצפיה ב-'כמה שטויות בתגובה אחת. '
כמה שטויות בתגובה אחת.
26/01/2017 | 13:12
1
27
לצפיה ב-'אז תאכל שימורים מקופסאות ושיהיה לך בתאבון '
אז תאכל שימורים מקופסאות ושיהיה לך בתאבון
26/01/2017 | 16:39
49
בסה"כ אני מתפרנס מאנשים חולים .
לצפיה ב-'נב. -בכרוב חמוץ שמכינים לבד בבית יש חיידקי פרוביוטיקה טובים'
נב. -בכרוב חמוץ שמכינים לבד בבית יש חיידקי פרוביוטיקה טובים
29/01/2017 | 12:08
8
החיידקים האלה הם שמתסיסים את הכרוב ונותנים לו את הטעם החמוץ.
גם ביקרות מוחמצים אחרים שעושים בבית יש חיידקים כאלה ( מלפפונים וכ"ד) 
בכרוב חמוץ שקונים בקופסאות שימורים, אין חיידקים כי אחרי שמכניסים את הכרוב לקופסה הקופסה עוברת עיקור בחום גבוה שהורג את כל החיידקים, הטובים והרעים .
לצפיה ב-'לא מובן לי כלל משהוא שקשור לתזונה'
לא מובן לי כלל משהוא שקשור לתזונה
20/01/2017 | 19:13
2
53
כאשר אוכלים בכמות שהיא לא מדי בארוחה ,כלומר מגיעים לשובע נורמלי,האם עדיין חלק מאותו המזון ייהפף לשומן וייכנס לתאי השומן,או שרק כאשר אוכלים מעבר בארוחה ,חלק מהמזון שהגוף איננו צריך ברגע הנתון  ייהפך לשומן?
 
כאשר אוכלים חלק מהמזון הבפך לאנרגיה מיידת וחלקו נאגר כדליקוגן בשרירים ובכבד נכון?
זה קורה גם כאשר הארוחה מאוזנת ואיננה בעודף מזון??
2-רק כאשר מאגרי הגליקוגן נגמרים לגוף בין הארוחות ,רק אז הגוף ישתמש במאגרי השומן שיש-וכתוצאה מזה תיהיה הרזייה?
תודה רבה 
אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן
לצפיה ב-'אלו תהליכים ממושכים שתלויים במאזן היומי ולא בארוחה אחת'
אלו תהליכים ממושכים שתלויים במאזן היומי ולא בארוחה אחת
22/01/2017 | 00:35
30
מה שקובע הוא סך האיזון הקלורי היומי
שומנים מנוצלים ונבנים ברצף גם לפי נטיה גנטית והורמונלית
לא רק בעודף או מחסור טוטאלי של גליקוגן
אלא מנוצלים גם בפעילות ספורטיבית ואפילו בשינה
ונבנים גם מהשומן בתזונה וגם מעודפי סוכרים
 
לצפיה ב-'רק להוסיף על מה שענו לך כבר '
רק להוסיף על מה שענו לך כבר
22/01/2017 | 11:07
26
בנוסף לכך שהתהליך העיכול איטי ולכן זה לא משנה אם אכלת לפני או אחרי אימון... ומה שקובע זה המאזן הממוצע היומי - שבועי... **
האוכל מתעכל בקיבה כמה שעות  אחרי כן עובר למעי הדק עוד כמה שעות ואחר כך לכבד ...ויכול להיות שחומרשאכלת היום יכנס לשרירים שלך רק אחרי כמה ימים.
יש להביא בחשבון גם שלא כל המזון מתעכל,  יעילות העיכול תלויה בכמות סיבים וחומרים שמזרזים את העיכול שנמצאים במזון. ויש גם את הערך הגליקמי שקובע כמה זזמן נמשכת הרגשת השובע.
ולכן יש מוצרי מזון שמשמינים פחות או יותר מאחרים למרות שיש בהם אותו מספר קלוריות תאורטי.
 
**לראיה - יש מתאמנים בבודי בילדינג מקצועניים שאוכלים הרבה חלבונים ומרעיבים את עצמם מפחממות כל השבוע ורק אחת לשבוע עושים העמסת פחממות וזה מחזיק אותם שבוע שלם אחרי כן. (מבחינת מאגר גליקוגן)
לצפיה ב-' שלום רציתי לשאול אם שחקני ספורט עושים משהו מיוחד כדי שלא '
שלום רציתי לשאול אם שחקני ספורט עושים משהו מיוחד כדי שלא
21/01/2017 | 22:31
1
58
יהיה להם שירותים בזמן המשחק?
תודה רבה
 
לצפיה ב-'בטח - הולכים לשרותים לפני.'
בטח - הולכים לשרותים לפני.
22/01/2017 | 10:56
33
בדרך כלל המתח של הספורט גורם לאדם לשכוח את הצרכים האלה.
היה מקרה ידוע של רץ למרחקים ארוכים באולימפידה ששילשל במכנסיים כל הריצה ובכל זאת הגיע ראשון,  וקיבל מדליה.
לצפיה ב-'תזונה'
תזונה
20/01/2017 | 21:06
1
42
האם לגוף יש דבר כזה שאוכלים לרעב מאוחר יותר? מגיד אני לא רעבה עדיין-אבל אוכל כדי שבשעות הקרובות לא אהיה רעבה כי אני יודעת שלא אוכל לאכול בזמן הקרוב? האם כאשר עושים את זה,כשאוכלים כשלגוף אין צורך באנרגיה משמינים?

 
לצפיה ב-'יש דבר כזה, אבל מי שרוצה לשמור על משקל כדאי לאכול רק כשרעבים'
יש דבר כזה, אבל מי שרוצה לשמור על משקל כדאי לאכול רק כשרעבים
22/01/2017 | 10:52
27
אני עובד בעבודה שלא מאפשרת לי לאכות במהלך היום , ולמדתי להתגבר על הרגשת הרעב בלי שזה מפריע לי לתפקד, הכל בראש.
צריך ללמוד לא לפחד מהרגשת הרעב ולשלוט בה.
לצפיה ב-'סקר לנשים בלבד! '
סקר לנשים בלבד!
21/01/2017 | 09:32
31

היי בנות! התחלתי לעבוד על פרויקט חדש ואני צריכה את עזתרכן!בבקשה תמלאו את הסקר הבא, הוא אנונימי ויקח לכן פחות מחמש דקות!
בנוסף, זה מאוד יעזור אם תעבירי אותו הלאה לכל חברה ובת משפחה שיש לך
https://goo.gl/forms/bNZVp8JmBCd5b1GA3
לצפיה ב-'שאלה לגבי אומגה 3'
שאלה לגבי אומגה 3
18/01/2017 | 01:01
6
33
שלום
אני מעוניין להתחיל ליטול אומגה 3 כטיפול משלים לדיכאון.. ראיתי שישנן הרבה חברות שמשווקות את זה.. רציתי לדעת מה הכי מומלץ?
והאם זה עושה ריח רע מהפה או משהו..?
ואיזה מינון מומלץ? (אני בן 28 שוקל 100 ק"ג)

תודה
לצפיה ב-'ראשית זה לא עושה ריח רע מהפה .'
ראשית זה לא עושה ריח רע מהפה .
18/01/2017 | 10:48
1
33
אומגה 3  יש בעיקר בדגים האומגה 3 בשמן דגים הוא הכי זמין לגוף .
על הכמוסות כתוב כמה יש בהם .
עקרונית המינון בלתי מוגבל כי זה מזון ולא תרופה. אבל כייון שזה שמן זה עלול לגרום לשילשול וכמובן להשמנה.
הבעיה היא המחיר - כי המחיר די יקר וכדי שזה ישפיע על דכאון צריך לקחת די הרבה ( כ3-6  כמוסות ביום) .
אבל יש עוד צד למטבע , אומגה 3 יש גם בצמחים למשל בזרעי פשתן צ'יה או מרווה , זרעי פשתן זה המקור הכי עשיר והכי זול לאומגה 3.
הבעיה שהאומגה 3 מהצמחים פחות זמין לגוף כי יש לו מתחרה שנקרא אומגה 6 , כשהגוף מקבל אומגה 6 בעודף הוא משתמש ב 6 ולא ב 3 .
לכן אם אתה רוצה לקבל אומגה 3 מהצומח אתה צריך במקביל צריכה של שמן פשתן או זרעי פשתן וכ"ד להתנזר ככל הניתן מאומגה 6 , וזה  די קשה בתזונה הישראלית כי האוכל שלנו מוצף באומגה 6 ( אומגה 6 בעודף יש בכל מה שעשוי מסויה שמן סויה, שמן חמניות גרעיני חמניות שומשום טחינה  שקדים, פקאנים, תירס שמן תירס ) .
שמן שיש בו פחות אומגה 6  ויותר מה 3 זה שמן קנולה, שמן זית, שמן אבוקדו, וכמובן גם זיתים ואבוקדו , אגוזי מלך , פשתן, ושמן פשתן .
בעלי החיים שאנחנואוכלים גם ניזונים מתירס וכ"ד ולכן גם הבשר לשהם מכיל אומגה 6 ולא אומגה 3 , יוצא מהכלל זה בעלי חיים שניזונים ממרעה ומעשב, למשל צאן בשר של כבש ושל עז והחלב שלהם ביצים ובשר של תרנגולות חופש אורגניות , או תרנגולות שאוכלות זרעי פשתן ואז הביצים נמכרות תחת השם "ביצי אומגה" ...
דגים שגודלים בבריכות דגים כמו קרפיונים מושטים ובורי ...מוזנים בתירס ולכן הם מכילים דווקא אומגה 6 ולא אומגה 3., הדגים שמכילים אומגה 3 בכמויות משמעותיות הם בעיקר  סלמון וטונה . 
 
נב. דכאון זה לפעמים בעיה של חוסר בויטמינים אחרים כמו למשל חומצה פולית  או B12... או כתוצאה מאכילת ג'אנק פוד שמכיל חומרים שהורסים ויטמינים.
 
 
לצפיה ב-'עוד על ויטמינים ודכאון '
עוד על ויטמינים ודכאון
18/01/2017 | 14:30
26
 
יש טבליות של ויטמין B קומפלקס  או מולטי ויטמינים  שמכילים תערובת של ויטמינים ביחד - מכיר מישהיא שזה עזר לה מאד למצבי רוח ודכאון, (היא לקחה טבליות של אלטמן שנקראות B-REST   ), זה תוסף מזון ולא תרופה, אין תופעות לוואי ולכן לא מזיק לנסות .
(השפעה של דברים כאלה מורגשת רק אחרי שבועיים שלשה של שימוש רצוף )
 
דבר נוסף חשוב זה להמנע מג'אנק פוד ומכימיקלים שמכניסים בתעשיית המזון כי אלה הורסים ויטמינים או מונעים את הקליטה שלהם בגוף , גם חומרי הדברה שמשמשים בחקלאות כנ"ל, לכן כדאי לאכול אורגני טיבעי ולא אוכל מעובד.
לצפיה ב-'גם אני לוקח אומגה 3 צמחי- מאמר על אומגה 3 מדגים- שמן'
גם אני לוקח אומגה 3 צמחי- מאמר על אומגה 3 מדגים- שמן
19/01/2017 | 18:23
14
לצפיה ב-'אומגה 3'
אומגה 3
20/01/2017 | 15:34
1
13
יש בסופרים במדף הדגים המשומרים מוצר שהוא כבד דג קוד משומר בשמן דגים. המוצר מייוצר עי חברות שונות ומפוצץ באומגה 3.
 
לצפיה ב-'קראתי פעם מאמר שלא מומלץ לאכול כבד של דג כמקור לאומגה'
קראתי פעם מאמר שלא מומלץ לאכול כבד של דג כמקור לאומגה
22/01/2017 | 10:48
21
וזה בגלל שבכבד של הדג מצטברים כל רעלים והמתכות הכבדות שהדג אוכל .
לכן עדיף לצרוך דגים שמנים כמו סלמון וטונה שהאומגה 3 נמצא בבשר ובשומן שלהם ולא רק בכבד.
או לצרוך תוסף שמיוצר  משמן דגים ולא מכבד של דגים.
בנוסף גם לא מומלץ לאכול דגים יותר מפעמיים בשבוע בגלל הכספית והמתכות הכבדות שיש בדגים.
בקשר לצימחונים- צימחונים יכולים לאכול זרעי פשתן או זרעי צ'יה ולקבל מהם אומגה 3 צמחי , אבל זה רק בתנאי שהם ימנעו מאומגה 6 (דבר שמאד קשה לעשות.)
עודף של אומגה 6 מונע מהגוף להשתמש באומגה 3 צמחי .
אומגה 6 יש בעודף גדול  בשמנים : סויה , תירס, חמניות וכ"ד  וכן בגרעיני חמניות ,דלעת, ובאגוזי פקאן ועוד. וכן בכל מוצרי תעשיית המזון.
יש מעט מאד שמנים וגרעינים שלא מפריעים לקליטה של אומגה 3 מהצומח וזה אגוזי מלך, אבוקדו, זית, וקנולה (ליפתית) והצמחים עצמם וגם השמן שמופק מהם.
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
24/01/2017 | 21:06
6
שלום
קודם כל תוספי התוזנה המכילים אומגה 3 אינם משאירים טעם או ריח של דגים לאחר צריכתם.
מקורות נוספים להשגת אומגה 3 : דגי מים קרים, אצות מסויימות , זרעי פשתן וטונה מקופסת שימורים (במים לא בשמן)
אך אם אתה מעדיפ\ה לצרוך את התוסף הוספתי לך קישור לקניית תוסף אומגה 3 במחיר משתלם->>>
והעיקר שתרגיש טוב!!
לצפיה ב-'האם אפונה יבשה נחשבת לקטניה מבחינת השלמת חלבון'
האם אפונה יבשה נחשבת לקטניה מבחינת השלמת חלבון
19/01/2017 | 14:22
2
18
יחד עם דגנים. כמו שעועית ועדשים ומש
לצפיה ב-'בהחלט כי תכולת החלבון באפונה גבוהה יחסית לשומן ופחממות'
בהחלט כי תכולת החלבון באפונה גבוהה יחסית לשומן ופחממות
19/01/2017 | 16:55
1
25
פעם עשיתי טבלת דרוג של קיטניות מבחינת תכולת החלבון יחסית לקלוריות ...
מצורף קובץ
אלה שבראש הטבלה הן קיטניות שמכילות יחסית יותר חלבון ופחות שומן ופחממות וכלן יותר דיטטיות ובריאות.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
19/01/2017 | 18:17
3
לצפיה ב-'חישוב קלוריות לפי אבות מזון'
חישוב קלוריות לפי אבות מזון
17/01/2017 | 12:25
3
23
אני מעוניינת להוריד אחוזי שומן (לחטב) בשילוב ספורט, הבנתי שעלי לאכול כמות מספקת של חלבונים 1.5-2 גר' לכל קילוגרם גוף.
כמה גר' פחמימות ושומנים? האם זה גם מחושב לפי קילוגרם גוף? אם כן כמה?
תודה
לצפיה ב-'החישוב הוא לפי אחוז הקלוריות מכל אחד מאבות המזון'
החישוב הוא לפי אחוז הקלוריות מכל אחד מאבות המזון
17/01/2017 | 12:47
2
18
כאשר כל גרם חלבון = 4 קלוריות, כל גרם פחממה = 4 קלוריות,  וכל גרם שומן = 9 קלוריות.
את אחוז הקלוריות מחשבים מתוך סה"כ קלוריות שאוכלים ביום אחד
למשל בתפריט של גבר בגובה 175 ס"מ יש כ 2500 קלוריות .
למשל אם בחור הנ"ל רוצה  לעשות דייטה של   50% פחממות , %20 אחוז חלבונים, ו%30 אחוז שומנים.
אז הוא צריך לאכול    1250 קלוריות מפחממות  שזה  312 גרם פחממות.
ו500 קלוריות מחלבון שזה -  125 גרם חלבון.
ו 750 קלוריות משומנים שזה - 83 גרם שומן..
 
לצפיה ב-'תודה ושאלות נוספות..'
תודה ושאלות נוספות..
18/01/2017 | 08:51
1
9
תודה רבה על ההתייחסות והמענה המקצועי והמהיר.
זאת אומרת שככל שאצרוך יותר חלבון זה חייב יהיה לבוא על חשבון הפחמימה והשומן.. למשל אם אני רוצה לצרוך 120 גרם חלבון ביום זאת אומרת שהן מהוות 480 קלוריות ומה שנשאר לפחמימות והשומנים זה היתר מ1400?
זה יוצא פחות מאוזן מהדוגמא שלך, האם זה בסדר לצרוך פחות פחמימות.
ושאלה נוספת לגבי אבקת חלבון, אני רוצה לשלבה בתפריט פעם ביום רגיל ופעמיים ביום של אימון. האם חובה להוסיף לה פחמימה? (היא מכילה ממש מעט, 2 גרם), קראתי באחד האתרים שחלבון לא נספג בגוף טוב בלי פחמימה. תודה
לצפיה ב-'אם אתה רוצה לשמור על מספר קלוריות קבוע אז אחד על חשבון השני'
אם אתה רוצה לשמור על מספר קלוריות קבוע אז אחד על חשבון השני
18/01/2017 | 10:25
12
אם אתה רוצה לעלות במסה ובמשקל אתה יכול לאכול יותר קלוריות ממה שאתה שורף, ואם אתה רוצה לרדת במשקל אז ההפך.
בכל מקרה האיזון של היחסים בין שומן חלבון ופחממות לא חייב להיות כמו בהמלצות של משרד החקלאות האמריקאי  " 50 30 20 " ויכול להיות אחר .
יש דיטות של יותר חלבון ופחות פחחמות ( כאשר אחוז השומן קבוע , הגוף זקוק למינימום מסויים של שומן ואם אוכלים יותר זה לא בריא ואם אוכלים פחות מידי אז זה גם לא בריא ) לעומת זאת התחום שאפשר לשנות את היחס בין חלבון לפחממות בלי לפגוע בבריאות הוא רחב  ומתחיל מדייטה קטוגנית - שזאת דיטה בלי פחממות כמעט בכלל  ועד דייטה של 60 אחוז פחממות .
אנשים שעוסקים בפיתוח גוף  מעוניינים ללהגדיל שרירים , ולצמצם את רקמת השומן למינימום.
כדי לעשות את זה הם צריכים קודם כל להתאמן וגם לאכול יותר חלבונים,, כיוון שהשריר בנוי מחלבון,  ולכן אוכלים כ 30-40 אחוז חלבון או יותר, אבל הגוף  זקוק גם לפחממות  כי מהפחממות הוא  מקבל את האנרגיה לאימונים , ולכן  מידי פעם  הם עושים תהליך של העמסת פחממות (אוכלים כמה ימים הרבה פחממות ), לפני  התחרויות הם עושים דיטות רצח כמעט בלי פחממות כדי להוריד את אחוזי השומן , אבל בזמן הדיטות האלה יש להם פחות כוח להתאמן וגם השריר יורד קצת בנפח ולכן אחרי התחרות הם חוזרים לאכול יותר פחממות וכן הלאה.
לצפיה ב-'מה יש בטעם עמבה שלא גורם לריח גוף כמו עמבה?'
מה יש בטעם עמבה שלא גורם לריח גוף כמו עמבה?
16/01/2017 | 17:48
2
12
לצפיה ב-'מה שגורם לריח הגוף זה החילבה (גרגרנית יוונית)'
מה שגורם לריח הגוף זה החילבה (גרגרנית יוונית)
17/01/2017 | 12:58
1
20
בעמבה יש חילבה והריח של החילבה מופרש עם הזיעה וגורם לריח אופיני.
כל היתר זה כורכום  לימון מלח ומנגו ולפעמים עוד תבלינים כמו צ'ילי או פפריקה.
אם תכינין\ני עמבה בלי החילבה, לא יהיה לה ריח כזה, זה אפשרי , אבל  גם לא יהיה לזה טעם של אמבה .
לצפיה ב-'נב- שלא יבלבלו אותך עם המילה "בהרט" '
נב- שלא יבלבלו אותך עם המילה "בהרט"
17/01/2017 | 13:01
25
בהרט זה פשוט תערובת תבלינים, ולא משהו קבוע ומוגדר.
במה שנקרא "בהרט לעמבה"  יש חילבה טחון.
לצפיה ב-'מקווה שאני במקום הנכון...'
מקווה שאני במקום הנכון...
13/01/2017 | 10:42
7
65
שלום,
שאלה בנוגע לאוכל בזמן הריון

נכון להיום אני בשבוע 18
לפניי הריון הייתי 62 ל גובה 1.72
כיום אני 64.
אני יודעת שזה תקין,
אבל מה המשקל הנורמלי שאגיע לחודש ה9?

תודה רבה
לצפיה ב-'חוץ מהתינוק ששקול כ 3קילו יש גם נוזלים רבים'
חוץ מהתינוק ששקול כ 3קילו יש גם נוזלים רבים
13/01/2017 | 19:06
6
30
ושיליה , התפתחות בלוטות חלב בשדיים ושומן שמיועד להשנת התינוק...
לכן אי אפשר לאמוד בדיוק כל אישה עולה במשקל בזמן הריון .\מה שאוסר זה לנסות לשמור על משקל בדיטות בזמן הריון  כי חוסר באחד מאבות המזון ויטמיינים מינרלים עלול לפגוע בעובר.
בזמן הריון בדרך כלל הגוף דורש יותר אוכל ולכן אוכלים יותר וזה טיבעי צריך לאכול בריא ומאוזן  רצוי להמנע מדברים לא בריאים ככל הניתן .
לפעמים יש תוספי תזונה שכדאי לקחת - אבל רק בהוראת רופא.
 
לצפיה ב-'תודה, בהחלט ברור אבל-'
תודה, בהחלט ברור אבל-
13/01/2017 | 22:58
5
18
לעולם לא עשיתי דיאטה, אף פעם לא עליתי משקל , הגיוני לגמריי שאני יעלה במשקל ...
השאלה שאני בודקת, מה הממוצע שנעלה במשקל? כרגע אין לי רצון לאוכל מעבר היום יום הרגיל שלי..
אני רק רוצה לדעת שאם יקרה שאני מתחילה לאכול כמו בהמה, שאני אדע שהמשקל בהחלט גבוהה מידיי ולכן צריך להפסיק לאכול שטויות..

את האמת ? אני חושבת שאני אולי קצת לחוצה, בשלב שאחרי הלידה אני צריכה להתמודד עם משקל שאף פעם לא הייתי ולמצוא דרך לחזור למשקל הרגיל...
לצפיה ב-'אז את לא צריכה להלחץ העליה במשקל היא טיבעית והחזרה למשקל'
אז את לא צריכה להלחץ העליה במשקל היא טיבעית והחזרה למשקל
15/01/2017 | 10:07
1
20
תקין אחרי הריון גם היא קורת באופן טיבעי.
כייון שאין לך נטיה להשמין  ולכן את רק צריכה לאכול בריא, לאכול תזונה מאוזנת כל הזמן והגוף יחזור לעצמו אחרי ההריון.
 אין דבר כזה "ממוצע של עליה במשקל בהריון"  כיוון שזה תלוי בהרבה מישתנים ואצל כל אישה זה אחרת.
לצפיה ב-'הבנתי ...'
הבנתי ...
15/01/2017 | 10:49
10
תודה רבה !
לצפיה ב-'משהו:'
משהו:
15/01/2017 | 13:05
2
22
ה BMI ההתחלתי שלך הוא סביב ה-21, כך שלפי mayo clilnic את אמורה לעלות בין 11 ל-16 ק"ג בסוף ההריון (בהנחה שיש לך עובר יחיד). אם תחפשי קצת בטח תמצאי גם אבני דרך לטרימסטר או לכל חודש.
לצפיה ב-'תודה רבה !'
תודה רבה !
16/01/2017 | 22:39
1
13
זה מה שפחות או יותר רציתי לדעת...
רק רציתי לדעת אם אנחנו עולים ב20 קילו... יותר.. פחות...
עכשיו הרבה יותר מובן !

תודה רבה
לצפיה ב-'בשמחה, ושיהיה במזל טוב'
בשמחה, ושיהיה במזל טוב
17/01/2017 | 12:19
3
לצפיה ב-'התמכרות לקפאין'
התמכרות לקפאין
15/01/2017 | 10:03
3
32
שלום,
בימים האחרונים החלטתי לעשות שינוי תזונתי ולהתחיל את הבוקר שלי עם ארוחת בוקר בריאה ומזינה במקום קפה ועוגייה.. שמתי לב לחולשה ועייפות שהובילו לכאבי ראש מתמשכים ורק היום נפל לי האסימון שזה אולי בגלל שהגוף רגיל לקפה בבוקר.. איך אני מצליחה להיגמל מהקפה של הבוקר בלי תופעות הלוואי הנוראיות הללו?
לצפיה ב-'קודם כל אין שום סיבה להמנע מקפה בבוקר.'
קודם כל אין שום סיבה להמנע מקפה בבוקר.
15/01/2017 | 10:11
1
32
רוב המחקרים מראים שקפה לא מזיק בכלל.
אפשר לאכול ארוחה בריאה וגם לשתות קפה.
וההתמכרות לקפאין אמנם קיימת אבל היא התמכרות קלה , אם את רוצה להפסיק לשתות קפה פשוט תפסיקי, ואחרי כמה זמן ( משהו כמו שבועיים שלשה) מתרגלים והתסמינים האלה נעלמים .
לצפיה ב-'יש אפשרות לעבור מקפה בבוקר לתה שיש בו פחות קופאין ואחר כך'
יש אפשרות לעבור מקפה בבוקר לתה שיש בו פחות קופאין ואחר כך
19/01/2017 | 14:28
15
להפסיק
לצפיה ב-'לא צריך להימנע מקפה \ תה'
לא צריך להימנע מקפה \ תה
24/01/2017 | 21:10
19
אין צורך להימנע שתיית תה או קפה כיום ישנם מוצרי קפה\תה שאינם מכילים קפאין ולא נופלים בטעם מהמוצר המקורי. עם זאת לפעמים לא מזיק לשתות משקאות המכילים קפאין
לצפיה ב-'ללא גלוטן'
ללא גלוטן
13/01/2017 | 13:16
3
23
אנשים רבים סובלים מצליאק או נמנעים מצריכת גלוטן
כאן תוכלו להשיג מוצרים ללא גלוטן במחירים נוחים לכל כיס, כידוע מוצרים ללא גלוטן לרוב יקרים.
אנו אספנו לכם מוצרים במחירים נוחים לכל כיס.
אם ישנם מוצרים שאינם נמצאים אצלנו תוכלו לכתוב לנו ואנו נוסיף אותם בשמחה
צרפתי קישור למוצרים
 
יום טוב ובריא לכולם!
לצפיה ב-'מי שלא חולה צליאק ונמנע מגלוטן רק מונע מעצמו מזון בריא'
מי שלא חולה צליאק ונמנע מגלוטן רק מונע מעצמו מזון בריא
13/01/2017 | 19:01
2
16
 גלוטן הוא אחד החלבונים הבריאים שיש לעולם הצומח להציע וחבל להמנע ממנו.
גלוטן חלבון חשוב במיוחד לצמחונים וטיבעונים .
 
לצפיה ב-'היום יש הרבה תחליפים '
היום יש הרבה תחליפים
14/01/2017 | 09:30
1
11
היום יש הרבה תחליפים שלא נופלים בטעמם ובאיכותם ונותנים את המענה לאנשים הנמנעים מגלוטן.
אתה צודק שחלבון מאוד חשוב אבל אפשר להשיג אותו גם בדרכים שונות
 
לצפיה ב-'כמו שכתבתי גלוטן הוא מאד בריא ומומלץ לא להמנע מגלוטן '
כמו שכתבתי גלוטן הוא מאד בריא ומומלץ לא להמנע מגלוטן
15/01/2017 | 10:01
11
המנעות מגלוטן מומלצת אך ורק לחולי צליאק .
כל הפרסומות שיש סביב מוצרים ללא  גלוטן , מביאה אנשים לחשוב שגלוטן אינו בריא או משמין וההפך הוא הנכון .
 
לצפיה ב-'מזוחוטים'
מזוחוטים
13/01/2017 | 12:57
2
30
אפשר לקבל בבקשה חוות דעת על מזוחוטים, האם אכן יעילים בהפחתת הרעב ואינם מסוכנים גוף? תודה.
לצפיה ב-'כנראה אף אחד כולל אני לא מכיר'
כנראה אף אחד כולל אני לא מכיר
20/01/2017 | 15:37
6
יש לך לינק או תמונה או הסבר מה זה?
לצפיה ב-'התמודדות עם הרגשת רעב'
התמודדות עם הרגשת רעב
22/01/2017 | 15:20
11
מי שיספר לכם שיש דבר כזה הרזיה בלי להרגיש בכלל הרגשת רעב בין הארוחות - אל תאמינו לו !
מנסיוני רב השנים אין חיה כזאת.
הרגשת רעב היא הרגשה רעה ומפחידה, לפעמים מלווה בכאב ראש, סחרחורת הרגשת חולשה ידיים רועדות ... ולהתמודד איתה זה ממש לא קל וזה משהו שצריך ללמוד ולהתאמן בו .
אני לא יודע אם יש שיטה אחת שמתאימה לכולם אבל אני בטוח שזה משהו שחייבים ללמוד לעשות לפני שמחליטים לעשות דייטה .
מה שבטוח שזה משהו אפשרי, ואחרי אימון היכולת להתמודד עולה כמו כל דבר שמתאמנים בו הכושר עולה עם האימון .
בשלב ראשון צריך להגיע להכרה שזה מה שצריך לעשות.
עצם ההכרה הזאת שצריך להתמודד עם הרגשת הרעב ולנצח אותה זה כבר חצי מהדרך להפוך משמן לרזה..
כל התרופות והשיטות לדיכוי תאבון הם רק גורמות להקלה זמנית ואחריה הבעיה רק גוברת - כמו שמתמכרים לסם שעם הזמן מפסיק להשפיע ואז אי אפשר לחיות בלעדיו ככה זה עם תרופות שמדכאות דכאון , טיבעיות או לא טיבעיות, זה לא משנה.
 
לצפיה ב-'האם יש נקניקיות בריאות שמומלצות ?'
האם יש נקניקיות בריאות שמומלצות ?
11/01/2017 | 17:29
4
27
יש מושג?
 
לצפיה ב-'רק כאלה שאתה מכין בעצמך'
רק כאלה שאתה מכין בעצמך
12/01/2017 | 09:51
3
24
יש הרבה אתרים שמסבירים איך, אבל אף אחד לא מסביר *למה* . (למשל: זה).
 
הנקניקיות התעשיתיות מלאות חומרי שימור והבשר שבהן הוא מאיכות ירודה ביותר (אם אפשר לקרוא לו בשר בכלל).   
לצפיה ב-'אבל כתוב על זה: נקניקיות עוף 100% חומרים טבעיים'
אבל כתוב על זה: נקניקיות עוף 100% חומרים טבעיים
12/01/2017 | 12:34
2
36
ללא חומרים משמרים
ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט
ללא תוספת פוספטים
לא גלוטן
 
נקניקיות פרגית 100% רכיבים טבעיים
ללא חומרים משמרים וללא תוספת ניטריט
ללא תוספת פוספט, ללא שומן טראנס, ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט,
ללא צבעי מאכל מלאכותיים
למעט ממקור סלרי טבעי
לצפיה ב-'בדיוק היום ראיתי את זה בסופר'
בדיוק היום ראיתי את זה בסופר
12/01/2017 | 16:03
33
אבל התגובה נשלחה לפני כן. מכל מקום, שאלת איכות הבשר (ושאר חלקי התרנגולת  שנזרקים פנימה) עדיין קימת.
 
לפני שנים הכרתי מישהו שעבד בביח"ר לייצור נקניקים ונקניקיות, והוא השביע אותי לא להתקרב למוצרים האלה. זה כל מה שאני יודע על הנושא.
לצפיה ב-'מהכרות שלי עם מפעלי מזון בישראל אי אפשר להאמין למה שכתוב.'
מהכרות שלי עם מפעלי מזון בישראל אי אפשר להאמין למה שכתוב.
13/01/2017 | 19:08
14
לצפיה ב-'דיאטה קלאב נסגרה'
דיאטה קלאב נסגרה
12/01/2017 | 06:46
91
עצוב לי.
חברת דיאטה קלאב, שהיוותה עבורי בית, נסגרה.
זו חברה שהפעילה קבוצות בשיטה כמעט זהה לשיטה של חלי ממן,
אבל בקבוצות קטנות, בד"כ עד 10 אנשים.
שלשום נודע לי שהחברה נסגרה.
 
לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
( לעמוד שלי בתפוז )
09/01/2017 | 17:48
1
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'איך עושים בבית המבורגר טעים ורך ?'
איך עושים בבית המבורגר טעים ורך ?
07/01/2017 | 19:15
1
8
לצפיה ב-'בשר מיושן אדום אדום טוחנים במטחנת בשר או בפוד פרוססור'
בשר מיושן אדום אדום טוחנים במטחנת בשר או בפוד פרוססור
08/01/2017 | 12:37
22
רצוי בשר שריר שמכיל הרבה ג'לטין  (הרצועות הלבנות שבתוך הבשר), הג'לטין מדביק את הקציצה אחרת זה מתפורר.
מוסיפים שומן כבש  ואפשר קצת בשר חזה עוף או הודו (זה נותן לו אוורור).
מטבלים ב פלפל פטרוזיליה מלח בצל או ו-שום אפשר גם כורכום או כמון - תלוי בטעם האישי שלך...
עושים קציצה דחוסה בכוח הידיים .
ואם עודים על גחלים שמים ברשת מיוחדת עם ידית , (כמו של הדגים) על המנגל
אפשר בטוסטר  - צריך להיות חם חם...
אם מטגנים בשמן צריך שהמחבת יהיה חם חם,  אחרת זה מתפורר .
זה מהזכרון שלי , לפני הרבה שנים פעם כשהייתי עושה המבורגרים בבית לילדים. אבל כבר מזמן לא עשיתי ...
לצפיה ב-'זיתים ללא גרעינים , איזה יש לכם?'
זיתים ללא גרעינים , איזה יש לכם?
02/01/2017 | 19:27
1
65
לצפיה ב-'אני אוהב יותר עם גרעינים כי יותר טעים אבל עכשיו יש דווקא'
אני אוהב יותר עם גרעינים כי יותר טעים אבל עכשיו יש דווקא
05/01/2017 | 13:07
16
טבעות בלי גרעינים
לצפיה ב-'מעבר לתזונה טבעונאית'
מעבר לתזונה טבעונאית
01/01/2017 | 22:53
2
23
היי,
 
האם מעבר לתזונה טבעונאית מצריך הדרכה של דיאטנית או שמספיקות בדיקות דם וקריאה אינטרנטית?
בנוסף, האם זה מנקה את הגוף? לעשות את זה למשך תקופה של חודש ישפיע לטובה?
 
תודה
לצפיה ב-'לא מנקה כלום, אין שום הוכחות שזה טוב יותר מתזונה לא טיבעונית'
לא מנקה כלום, אין שום הוכחות שזה טוב יותר מתזונה לא טיבעונית
02/01/2017 | 10:15
17
טיבעונות וצימחונות זה רק מסיבות מוסריות דתיות נפשיות... ולא בריאותיות. 
 
בכל מקרה מי שעובר לטיבעונות או צמחונות חייב לעשות את זה עם יעוץ ואיזון תזונתי אחרת יכול לפגוע קשה בבריאותו.
לצפיה ב-'תזונה טבעונית יכולה להיות בריאה מאוד - אולם דרוש ידע ותכנון '
תזונה טבעונית יכולה להיות בריאה מאוד - אולם דרוש ידע ותכנון
05/01/2017 | 12:58
13
ולכן מומלץ מאוד לקחת דיאטנית טבעונית.
יש גם את אתגר 22 פרויקט המלווה טבעונים חדשים במשך 22 יום.
תזונה טבעונית ללא תכנון מבאה לחוסרים תזונתייים יש לשים לב ל B12 אבץ ברזל סידן יוד אומגה 3 ועוד...
 

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ