לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1399413,994 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 
המשך >>

לצפיה ב-' מחכים לכם בפורום ריפוי ותזונה טבעית '
מחכים לכם בפורום ריפוי ותזונה טבעית
29/08/2017 | 15:13
13
בפורום ריפוי ותזונה טבעית מומחה מחכה לשאלות שלכם ולייעוץ בתחום התזונה והבריאות 
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2552
לצפיה ב-'מה יכול להיות תחליף לשיבולת שועל בבוקר?'
מה יכול להיות תחליף לשיבולת שועל בבוקר?
18/10/2017 | 19:38
1
8
לצפיה ב-'פרוסת לחם מקמח מלא.'
פרוסת לחם מקמח מלא.
19/10/2017 | 12:22
2
לצפיה ב-'האם קלוריות הן מדד בלעדי לעלייה במשקל?'
האם קלוריות הן מדד בלעדי לעלייה במשקל?
15/10/2017 | 22:43
3
17
שלום לכולם,

מנסה לעלות במשקל במשך הרבה זמן. הניסיון האחרון היה האינטנסיבי ביותר והסתיים באיזושהי תקלה רפואית (בקע סרעפתי/מעי רגיז ככל הנראה - טרם צלח אבחון) שאירעה עקב הגזמותיי.

שאלתי נוגעת לאפקט שיש למאכלים שונים על הגוף - אני סורק מחשבוני קלוריות שמתוכם אני למד כי מאכלים סמיכים ואף משקאות מכילים כמות קלוריות עצומה (עבורי...).
הדבר נראה לי מעט תמוה - האם באמת בסופו של דבר אדם שיחליף את מנת הבשר היומית שלו 3 כוסות חלב או 3-4 כפות שמן זית יעלה את אותו המשקל בפועל?
האם קלוריות הן המדד היחיד לעלייה במשקל (ככל שאנחנו מדברים רק על העלייה ולא בחיטוב/צורה שבא זה יבוא לידי ביטוי על הגוף)?

כמובן שגם אם התשובה תהיה חיובית אני לא אמיר את התזונה לשמן וחלב, אך הדבר יכול לסייע רבות.
מהניסיון האחרון שלי התרשמתי שכן, אך עקב הפסקתו הכפויה קשה לי לדעת...

תודה :)
לצפיה ב-'עקרונית כן , המשקל תלוי במאזן הקלוריות , אבל'
עקרונית כן , המשקל תלוי במאזן הקלוריות , אבל
16/10/2017 | 16:03
2
173
יש גם עניין של זמינות - כלומר לא כל מה שנכנס לפה מתעכל ולכן מספר הקלוריות תלוי גם ביעילות של מערכת העיכול .
למשל אם אדם סובל משילשול או אוכל הרבה סיבים או חומרים משלשלים לא כל מה שהוא אוכל ייתעכל ויספג בגוף שלו .
אבל אם מדובר במערכת עיכול תקינה ויעילה, היא בהחלט יכולה לספוג כמויות של קלוריות כמו שציינת כמו 3 כוסות חלב או 4 כפות שמן ולעכל אותם במלואם במקרה כזה אתה תעלה במשקל בהתאם למספר הקלויות שתאכל (על כל 7000 -8000 קלוריות שתאכל בעודף תוסיף קילו שומן למשקלך).
בנוסף נראה לי תמוה שאתה רוצה להמיר את התזונה לשמן וחלב , זאת תזונה לא בריאה ולא מאוזנת בלי סיבים תזונתיים שחסרה ויטמינים ומינרלים שונים ומצד שני מכילה עודף לא בריא של שומנים מיותרים.
לא ממליץ לך .
אני סובל מבקע סרעפתי שנים ואוכל אוכל מאוזן , דווקא שמן ושומן גורמים לי לצרבות כי הם מעוררים את הפרשת החומצה בקיבה, וחלב ידוע כקשה לעיכול וגורם לצרות בעיכול כיוון שאנשים מבוגרים לא מעכלים טוב את הלקטוז ( סוכר החלב) בגלל חוסר באנזים שישי לתינוקות וחסר למבוגרים.
כפתרון לבעיה זאת במקום חלב כדאי לאכול יוגורט , לבן ,או גבינות .
לצפיה ב-'אני כרגע כפוף לתפריט של מעי רגיז'
אני כרגע כפוף לתפריט של מעי רגיז
16/10/2017 | 19:41
1
9
כי ההנחה המתבקשת ביותר היא שזה מה שקרה לי, אפע"פ שאני בספק רב לגבי זה (למרות שבפועל ברגע שעברתי לתפריט הזה עברו הכאבים שחוויתי במשך כמעט חצי שנה יומיום).
על כן, אינני יכול לעבור לגבינות וכו'.
 
אבל בכל מקרה - אני לא הולך לשנות את מצב הצבירה של כל התפריט.
בגלגול הקודם באמת הגזמתי מאוד לצערי וקרה מה שקרה (לקחתי 5-6 כפות שמן, 5 כוסות חלב/סויה, טחינה גולמית בכף ישירות לגוף וזאת לצד הרבה יותר אוכל משיכלתי להכיל), אבל גם אז וגם היום זה לא ברמה של להמיר את כל התפריט.
 
כרגע בגדול אני מתחיל בארוחת בוקר קלה, בצהריים מנת בשר/דגים בתוספת מנת פחמימות (אורז/תפו"א...) ומשתדל להוסיף גם ירקות (עוד מלקחי העבר - שבו ראיתי את הירקות כאויב משביע...).
לקראת הערב שייק של פירות בתוספת 40-50 גרם אגוזים (בערך התקרה האפשרית כשיש, אם יש, מעי רגיז).
לאחר מכן ביצה, טונה וכיו"ב.
מבחינת מוצרי חלב - הדבר היחיד שאני צורך הוא חלב דל לקטוז.
 
מה שאתה אומר מעניין מאוד לגבי הבקע הסרעפתי, כיוון שזאת הייתה האבחנה האינטואיטיבית של הרופא שלי, שבד"כ קולע, וזה נראה יותר מתאים למה שאני מרגיש...
 
כל העניין הוא שאני מוכרח להעלות את המשקל לפחות לBMI המינימאלי (שהוא לפחות 54-50 קילו ושפשוט לא יכול לבצע את המשימה "תרמיות" כמו הזנה בשתייה, אבל משתדל לצמצם את הסיכונים והפשרות על התזונה הנכונה למינימום.
 
תודה רבה על המידע,ואשמח לחוות דעתך אם ניתן (אני בן 25)
לצפיה ב-'שני דברים - 1. ברור שאתה צריך לעשות מה שהרופא אומר לך'
שני דברים - 1. ברור שאתה צריך לעשות מה שהרופא אומר לך
17/10/2017 | 10:34
34
2. אתה צריך גם לדאוג לתזונה מאזונת ומלאה - לאכול מספיק מכל אבות המזון מינרלים וויטמינים. למשל אם אתה לא אוכל מוצרי חלב - כדאי שתתאג לקבל תוסף סידן ויטמין D מגנזיום וחלבונים ,וכ"ד  אם אתה לא אוכל מספיק פירות וירקות תדאג לקבל ויטמינים C A B וכ"ד.
אם אתה לא אוכל מספיק בשר דאג לקבל B12 ברזל וכל מה שיש בבשר... וכן הלאה.
זה שהעיכול שלך לא יעיל בגלל המעי הרגיז זה עלול לגרום לך לחוסרים 
אם הדיטה המיוחדת שלך של שומן וכ"ד חסרה ויטמין או מינרל כדאי שתתיעץ עם הרופא או עם תזונאי ולברר אם כדאי לך לקבל תוספי תזונה (בצורת כדורים)
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים '
מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים
16/10/2017 | 15:55
 
מתכננים טיול בחו"ל
רוצים להתייעץ עם מדריך טיולים שייתן לכם את כל הטיפים השווים
 
אתם מוזמנים לפורומים החדשים שלנו 
 
פורום חדש על המדינות הבלטיות לתכנן טיול בצפון-מזרח אירופה
 
בואו לברר על האטרקציות הכי שוות בפורום טיולים באירופה
 
הודו, נפאל, הפיליפינים... אתם מוזמנים לפורום המזרח הרחוק לשאול הכל
 
טיול לכבוד הפנסיה? טיול אחרי צבא? ירח דבש? הכל בפורום דרום ומרכז אמריקה
 
רואים רק לבן בעיניים? פורום חופשות סקי הוא הפורום שלכם
 
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'זרעי צ'יה'
זרעי צ'יה
12/10/2017 | 11:46
1
12
האם צריך לטחון זרעי צ'יה כדי לקבל את כל הערכים התזונתיים שלהם ?
לצפיה ב-'כן - רצוי ללעוס היטב או לטחון '
כן - רצוי ללעוס היטב או לטחון
15/10/2017 | 15:32
6
אגב עדיף זרעי פשתן  יש בהם גם יותר ערכים תזונתיים, יותר אומגה 3  
הם גם זולים בהרבה.
פשוט לצ'יה יש יחצנים ובעלי עניין .
לצפיה ב-'מה מיוחד בגבינת ריקוטה? מה היתרון של גבינה זו?'
מה מיוחד בגבינת ריקוטה? מה היתרון של גבינה זו?
10/10/2017 | 16:50
1
5
לצפיה ב-'יש לה טעם טוב והיא קלה להכנה .'
יש לה טעם טוב והיא קלה להכנה .
15/10/2017 | 15:38
12
חוץ מזה אין יתרון .
הכנה - מחממים חלב לנקודת הרתחה מוסיפים קצת מיץ לימון או חומץ (1כף-2)
מקררים ואז החלב מתגבן בגלל החומציות, (נוצרים גושים)  ומסננים דרך בד לבן נקי.
אפשר גם להוסיף מלח אם רוצים מלוח.
ריכוז השומן בגבינה  הוא פי 8 מהריכוז בחלב ולכן כדאי להשתמש בחלב רזה ( 1% ) כדי לקבל גבינה 8 % .
מ 2 ליטר חלב תקבל 250 גרם גבינה.
 
לצפיה ב-'מסטיק'
מסטיק
07/10/2017 | 19:42
1
20
הי
חייבת ללהרזות
 
ומסטיק ללא סוכר עושה לי מיגרנה
 
 
כמה  קקלוריות במסטיקים עגולים?
זה ייכול להשמין??
לצפיה ב-'כמות הסוכר שישי במסטיק לא משמעותי להשמנה.'
כמות הסוכר שישי במסטיק לא משמעותי להשמנה.
10/10/2017 | 12:27
14
מיצרים מסטיק ללא סוכר כדי להגן על השיניים כי סוכר הורס את השיניים.
עדיף בלי מסטיק בכלל .
לצפיה ב-'איזה שוקולד מריר הכי מומלץ ? '
איזה שוקולד מריר הכי מומלץ ?
02/10/2017 | 16:39
1
26
לצפיה ב-'שוקולד זה מוצר מסחרי מלא סוכר ושומן ולכן לא בריא בכלל'
שוקולד זה מוצר מסחרי מלא סוכר ושומן ולכן לא בריא בכלל
10/10/2017 | 12:30
11
כל מי שמנסה לספר ששוקולד בריא זה חברות שמיצרות שוקולד.
מצד שני נמצא שלקקאו יש יתרונות בריאותיים מסויימים , אבל לא כדאי לאכול שוקולד בשביל זה כי החסרונות בשוקולד(סוכר ושומן) גדולים יותר מהיתרונות הבריאותיים המוטלים בספק שהוא יכול לתת.
לצפיה ב-'שלום! מה מומלץ לשתות? ומה לא מומלץ לשתות?'
שלום! מה מומלץ לשתות? ומה לא מומלץ לשתות?
01/10/2017 | 18:41
6
15
לצפיה ב-'מומלץ לשתות רק מים'
מומלץ לשתות רק מים
02/10/2017 | 10:16
5
17
לא מזיק  לשתות תה קפה וקקאו במידה רצוי בלי המתקה.
מזיק לשתות אלכהול, מזיק לשתות משקאות ממותקים, משקאות בטעמים וכל משקה שמכיל חומרים כימיים או סוכר, זה מזיק.
עדיף גם לא לשתות מיצים - גם לא כאלה שסחוטים טרי - כי תמיד עדיף לאכול את הפרי השלם עם הסיבים שיש בו .
חלב זה מאד טוב לבריאות, מכיל ויטמינים חשובים ומינרלים חשובים, אבל עדיף חלב עיזים וכבשים, עדיף יוגורט , ועדיף יותר מלשתות חלב לאכול גבינה כי בגבינה יש את כל מה שיש בחלב ופחות סוכר, מאשר בחלב .
לצפיה ב-'איזה גבינה הכי כדאי?'
איזה גבינה הכי כדאי?
02/10/2017 | 15:44
1
13
לצפיה ב-'רצוי כמה שפחות שומן ומלח'
רצוי כמה שפחות שומן ומלח
10/10/2017 | 12:26
4
יותר בריא לאכול גבינות רזות למשל
גבינה לבנה  1/2 אחוז של תנובה או קוטג' 1% או סקי 1/2 אחוז 
יש בהן פחות פחממות משיש בחלב ופחות שומן ויותר חבלון וסידן - גבינה לבנה רזה זה טוב להרזיה וגם טוב לספורטאים ומפתחי שרירים שמחפשים מקור לחלבון סידן עם פחות פחממות ושומן.
זה לא בריא, ולא טוב לדייטה, לאכול גבינות מאד מלוחות ומאד שמנות. כמו ג.בולגרית ג. צהובה וכ"ד.
לצפיה ב-'חלב לא רק מועיל'
חלב לא רק מועיל
09/10/2017 | 23:03
2
10
חלב אומנם מכיל וויטמינים ומינרליים חשובים, אכן, אולם מצד שני יש בו גם חסרונות, כמו גרימה לבריחת סידן, בגלל היחס בין זרחן לסידן (1:8) , ודברים נוספים. שלא לדבר על כך שלהרבה אנשים יש בעיות עיכול איתו, וכן היותו חומצי, גורם לעיתים לבעיות. 
 
לצפיה ב-'חלב לא גורם לבריחת סידן - זאת שמועה לא נכונה שרצה באינטרנט'
חלב לא גורם לבריחת סידן - זאת שמועה לא נכונה שרצה באינטרנט
10/10/2017 | 12:57
1
8
כל הרופאים ממליצים לאכול מוצרי חלב כדי לקבל סידן .
גם זרחן חשוב לעצמות 
כל היונקים (תינוקות גורים ...) בתחילת חייהם ניזונים מחלב בלבד,  אם התאוריה הזאת שחלב גורם לבריחת סידן מעצמות היתה נכונה לא היו לנו עצמות בגוף בכלל .
מצד שני הזרחן הלא בריא שגורם לאובדן סידן מהמזון נמצא בקוקה קולה ומשקאות קלים .
בעיות עיכול יש לכמה אנשים בעיקר בגלל העיכול של הסוכר שיש בחלב  קשה וגורם לבעיות עיכול לאנשים שחסר נזים מסויים שמפרק את הסוכר הזה , הסוכר הזה נמס במים של החלב ולכן בגבינות יש מעט מאד מהסוכר הזה מביוחד בגבינות יבשות , ביוגורטים ומוצרים של חלב מוחמץ הסוכר הזה והפך לחומרים אחרים בתהליך ההחמצה ולכן גם קל לעיכול.
יש אנשים אלרגיים לחלב- אבל אלרגיה יש להרבה מוצרים אחרים - וזה לא נוגע בכלל לכל מי שלא אלרגי לחלב.
 
לצפיה ב-'תיקון - נזים=אנזים.'
תיקון - נזים=אנזים.
10/10/2017 | 15:32
2
לצפיה ב-'איזה קפואים אפשר לקנות בלא חשש?'
איזה קפואים אפשר לקנות בלא חשש?
01/10/2017 | 12:07
4
14
לצפיה ב-'חשש ממה? ולמה אתה מתכוון ירקות או בשר או מה ? '
חשש ממה? ולמה אתה מתכוון ירקות או בשר או מה ?
01/10/2017 | 12:13
3
7
לצפיה ב-'מוכן לחימום. קציצות ירקות לדוגמא'
מוכן לחימום. קציצות ירקות לדוגמא
01/10/2017 | 15:07
2
10
לצפיה ב-'זה אוכל מוכן בתעשייה ויש בו כימיקלים לא בריאים'
זה אוכל מוכן בתעשייה ויש בו כימיקלים לא בריאים
01/10/2017 | 15:16
1
16
כל אוכל שמוכן בתעשיה יש כימיקלים כמו חומרים משמרים , סוכר, מלח , צבעי מאכל... אלה חומרים לא טיבעיים ולא בריאים .
בנסוף כשאתה קונה קציצה מוכנה אתה לא יודע איזה חומרים הם טחנו בפנים בדרך כלל התעשייה תשים את חומרים הכי זולים כדי להרוויח הכי הרבה .
אני לא אוכל ולא ממליץ לאכול אוכל מוכן לא קפוא ולא משומר.
 
לצפיה ב-'מצד שני אין חשש לאכול ירקות קפואים שלמים '
מצד שני אין חשש לאכול ירקות קפואים שלמים
01/10/2017 | 15:19
14
כמו כל הסנפורסט הקפוא (אפונה תירס גזר גמדי וכ"ד).
אין חשש לאכול בשר טרי קפוא ( לא מעובד) או עופות קפואים או דגים קפואים. (רק שאת אלה צריך לבשל קודם)
 
לצפיה ב-'האם הרזייה היא רק עניין של רצון?'
האם הרזייה היא רק עניין של רצון?
28/09/2017 | 11:48
5
23
האם בסוף הגעה למשקל תקין  הוא רק עניין של רצון וסדר עדיפיות בחיים?
או שיש אנשים שהגוף שלהם(ללא קשר למחלות כמובן) לא מאפשר הגעה למשקל תקין גם אם הורדה במשקל יהיה קודם לכל דבר אחר בחיים שלהם?
תודה.
 
לצפיה ב-'ההחלטה מה לאכול נעשית במוח'
ההחלטה מה לאכול נעשית במוח
28/09/2017 | 12:45
4
23
ובלי צריכת קלוריות עודפת אין השמנה.
 
אלא שהדחף לאכילת יתר שונה אצל אנשים שונים, וכך גם קצב חילוף החומרים, מה שאומר שדרגת הקושי לשמור על משקל תקין משתנה בין אנשים שונים. רוב גדול של אלה שסובלים מעודף משקל לא  מצליחים לשמור על משקל תקין לאורך זמן ללא התערבות ניתוחית.
לצפיה ב-'יש כאלה שגם עם התערבות ניתוחית לא מצליחים'
יש כאלה שגם עם התערבות ניתוחית לא מצליחים
28/09/2017 | 13:03
3
21
אבל בסוף זה עניין רק של כמה אוכלים .
תאורטית כל אחד יכול "להתאפק", "לסבול" , ל"טפס על הקירות"... ולרזות.
יש אנשים שזה קשה להם יותר מלאחרים מסיבות מטבלויות ויש מסיבות נפשיות.
ויש גם שילוב שלהם.
לצפיה ב-'"כל אחד יכול"'
"כל אחד יכול"
29/09/2017 | 10:37
2
18
הסטטיסטיקה מראה שבערך 95% לא יכולים (לאורך זמן).
לצפיה ב-'אז למה בכלל לנסות?'
אז למה בכלל לנסות?
29/09/2017 | 21:40
1
15
אם 95% לא יכולים.אז למה יש פורומים ודיאטות?
לצפיה ב-'בשביל ה 5% שכן מצליחים, או בשביל הכסף שהם מרויחים מזה'
בשביל ה 5% שכן מצליחים, או בשביל הכסף שהם מרויחים מזה
01/10/2017 | 10:58
11
שווק דיאטות זה עסק מאד רווחי.
זה כמו בתרופות - חברות התרופות מאד אוהבות לפתח תרופות שלא מרפאות את המחלה לגמרי,  אלא הופכות את האדם להיות תלוי בתרופה .
 
מנסיוני האישי* אם אתה מאד נחוש ורוצה לשנות לחלוטין את האורך החיים ולהפוך לאדם רזה... זה אפשרי , אבל זה קשה מאד, ונדרש כוח סבל ורצון עז לאורך זמן.
 
* היתי שמן-שמנמן כל חיי ונסיתי דיטות רבות שונות, (אין כמעט דייטה שלא ניסיתי)  ותמיד אחרי דייטה רק השמנתי עוד יותר.
רק בגיל 60 כאשר היה לי לחץ דם גבוה ולא כלכך התיחסתי לזה ברצינות.
אבל במקרה אושפזתי בבית חולים בגלל איזו סיבה אחרת, אבל ראיתי שם אנשים שמנים כמוני במצב מזעזע שעוברים ניתוחים בכלי דם, וזה הפחיד אותי מאד... 
כשיצאתי מבית החולים עשיתי את הסוויץ' ,ירדתי 25 קילו בעזרת דיטה סטנדרטית לשמירה על קלוריות, ומאז ועד היום ( כארבע שנים ) אני שומר על משקל קבוע ודיטה קבועה... בעקבות הדיטה הלחץ דם ירד, וגם הכולסטרול, והטריגליצרידים והסוכר בדם.
לצפיה ב-'קפה נמס קפה מגורען'
קפה נמס קפה מגורען
28/09/2017 | 11:58
2
22
רציתי לשאול האם תהליך הייצור של הקפה המגורען הנמס מכניס רעלים לקפה והוא לא בריא ובניגוד אליו הקפה השחור כשהוא במינון סביר2-3 כוסות ליום הוא בריא ומכיל אנטיאוקסידנטים.
לצפיה ב-'לא '
לא
28/09/2017 | 12:42
13
תהליך הייצור של קפה נמס לסוגיו לא כולל הוספת חומרים כלשהם ולמעשה הוא נעשה בלי כימיה בכלל. קפה בכל צורה ואופן הוא מזון בריא, לפחות עד רמה של 4 כוסות ליום (וכנראה יותר), וזה נכון גם לקפה נטול קפאין. כל זאת בהנחה שותים קפה ללא תוספת ממתיקים.
 
כאן תוכלי למצוא כתבה על יתרונותיו של הקפה, כולל קישור למחקרים עליהם היא מבוססת.
 
לצפיה ב-'התהליך לא אמור להכניס רעלים כי הוא תהליך של יבוש בהקפאה'
התהליך לא אמור להכניס רעלים כי הוא תהליך של יבוש בהקפאה
28/09/2017 | 12:58
10
כלומר הכנת תמיסה של קפה סינון הגרעינים ואחרי כן יבוש בואקום והקפאה לקבלת האבקה או הגרעינים של קפה נמס...
אבל - בכל מה שנוגע לתעשיית המזון תמיד כבדהו וחשדהו.
קפה שחור וקפה נמס ובכלל קפה, הוא תמיד מגרעיני קפה קלויים , אם את מאד מקפידה על הבריאות אז כדאי לך להביא בחשבון שגם התהליך של הקליה מכניס חומרי שריפה שחלק מהם מסרטנים .
כל היתר מחקרים שהקפה בריא או לא בריא ... לדעתי אלה מחקרים שממומנים ע"י תעשייני הקפה ואני לא כלכך מאמין בהם .
צריך לזכור שקפה מכיל הרבה קפאין שזה סם מעורר ומשפיע על מערכת העצבים וגם ממכר. (לא הכי בריא כי אנשים שמקפידים על בריאות לא אמורים לצרוך סמים)
לדעתי אנטי אוקסידנטים יש מספיק די והותר בירקות פירות ... לא צריך את הקפה בשביל זה.
אני שותה כוס שתיים ביום אחת נמס ואחת שחור אבל רק בבוקר כי זה מפריע לשנה.
 
לצפיה ב-'מה הבעיה??'
מה הבעיה??
27/09/2017 | 10:25
9
43
בת 45. עושה ספורט פעיים בשבוע. שותה כ 7 כוסות מים. כ 5 כוסות קפה. גובה 63. משקל 67 תקוע ולא זז.
תפריט ממוצע:
בוקר: 2 כוסות קפה
אחכ יוגורט עם חצי כפית גרעינים וכף קורנפלקס.
ביניים תפוח
צהריים- סלט גדול עם מעט טחינה. גבינה בולגרית ופרוסת לחם
בשלוש - פרי
בחמש- תפוח ופרוסה
בערב- ביצה. פרוסה. גבינה. ירק. פרי

אחכ קפה או 2  ואולי עוד פרי.
וזהו!!!!!!

מה אני מפספסת?
לצפיה ב-'למרות שאין כמויות בתפריט הזה, נראה לי שיש יותר מידי פחממות .'
למרות שאין כמויות בתפריט הזה, נראה לי שיש יותר מידי פחממות .
27/09/2017 | 10:43
3
34
1. קודם כל נראה שאת אוכלת יותר מידי לחם, נסי להוריד את הלחם לגמרי (מקסימום פרוסה אחת דקה של לחם מקמח מלא או לחם חי, ביום), וגם את הקורנפלקס - זה סתם עמילן ואת לא צריכה את זה, במקום זה איכלי חלבון רזה וירקות, באותה כמות של קלוריות שהורדת .
חלבון רזה מהחי - גבינה רזה ( חצי או שלושה אחוז)  , ביצים , בשר רזה- חזה הודו חזה עוף וכ"ד.
חלבון רזה מהצומח- עדשים, פול, אפונה .
2. הורידי את הטחינה מסלט והוסיפי יותר ירקות במקום.
3. בולגרית גבינה מאד שמנה ומאד מלוחה , במקום בולגרית איכלי גבינה רזה עם פחות מלח ( מקסימום 5% ) או עוד ירקות.
טיפים נוספים- הקטני את כמות המלח באוכל - למשל בולגרית זה יותר מידי מלח - מלח מעלה את רמת האינסולין וגורם להשמנה , השתמשי במלח שמכיל פחות נתרן ומכיל  אשלגן במקום מלח רגיל (כמו המלח שמיועד לאנשים עם לחץ דם - האשלגן מוריד את האינסולים בגוף ולכן בצורה עקיפה גם עוזר להרזיה הנתרן עושה ההפך ).
סיבים- בירקות במיוחד  פטרוזיליה חסה כרוב גזר וכ"ד יש הרבה סיבים הסיבים מזרזים את העיכול ומגבירים את התנועת המעיים ואת היציאות , זה פועל כמו משלשל טיבעי - הפעולה הזאת מקטינה את יעילות העיכול וגורמת לכך שלא כל הקלוריות שנכנסות נשארות בגוף.
אוכל  חריף - עושה אותו דבר (מזרז את המעיים), וגם מגביר את המטבוליזם בגוף ומרזה.
 
לצפיה ב-'תודה רבה רבה'
תודה רבה רבה
27/09/2017 | 11:22
2
19
ואו... איזו מהירות תגובה. ותגובה מפורטת...
התייחסות: את הטחינה בסלט(2 כפות) אני מוסיפה כי בכל דיאטה מדגישים שצריך להוסיף שומן בריא. לכן אני אוכלת אחהצ פרוסה עם כפית טחינה גולמית. גם לי זה מרגיש מוזר...
לגבי גבינה בצהריים נאמר לי שזו גבינת 5 אחוז. עדיין עדיף לוותר עליה?
נראה שיש כ 1000 קלוריות בתפריט...מעט..
אנסה להפחית עם הלחם. למרות שזה תמיד לחם קל או פריכית. אבל בצורה הזו כמעט ולא ישארו פחמימות בתפריט! ??

בלי קשר- מהי הפחמימה שאתה הכי ממליץ עליה?

תודה שוב
לצפיה ב-'את לא זקוקה לפחממות נוספות יש לך המון פחממות בלי לחם וקורנפל'
את לא זקוקה לפחממות נוספות יש לך המון פחממות בלי לחם וקורנפל
27/09/2017 | 16:48
1
27
ירקות פירות ובמוצרי חלב יש הרבה פחממות. 
ויש גם מספיק שומן ולכן את לא צריכה לדאוג בכלל לתוספת שומן ולא לתוספת פחממות.
איכלי מוצרי חלב , בשר, ביצים, דגים, והרבה הרבה - ירקות , וגם פירות - ותקבלי את השומן והפחממות בכמות מספקת בתוכם.
בקשר לטחינה: 
השומן שבטחינה זה שומן (אומגה 6 ) והוא לא "בריא" כי מקבלים אותו בעודף גדול מידי ממזונות אחרים , ועודף שלו מעודד תהליכים דלקתיים בגוף.
מה שכן בריא בטחינה זה המינרלים סידן נחושת וכ"ד אבל יש לך את המינרלים האלה גם במוצרי חלב ובשר וירקות בצורה מספקת...
שומן בריא זה "אומגה 3" שיש בירקות ירוקים, בדגי ים,(סלמון מקרל וטונה)  בזרעי פשתן, ושמן פשתן, זרעי צ'יה, אגוזי מלך, וקצת גם בשמן קנולה .
שמן זית ואבוקדו הם גם שמנים בריאים יותר מטחינה כי יש בהם פחות אומגה 6.
 
 
רוב הדיטה צריכה להתבסס על ירקות ורצוי כאלה שלא מכילים הרבה עמילן (תפוח אדמה מכיל הרבה עמילן לכן מפספיק לאכול חצי תפו"א ביום או חצי בטטה ...) 
אני מאדה בסיר של הקוסקוס ירקות שלמים : דלורית , סלרי, ברוקולי, סלק, בצל(שלם), פול או שעועית ירוקה שטוחה, עם קצת מלח פלפל ( מלח מופחת נתרן שמכיל אשלגן %66  ונתרן רק 33%) יוצא טעים מאד כתוספת לייד הבשר בארוחת צהריים. 
ו\או עדשים - שהיא קיטניה מאד בריאה ומכיל הרבה חלבון ומעט קלוריות יחסית , אני מנביט אותם ומבשל בישול קצר מאד במים מסנן .
 
בהצלחה.
 
לצפיה ב-'תודה רבה רבה על התשובה המקיפה��'
תודה רבה רבה על התשובה המקיפה��
27/09/2017 | 17:39
10
לצפיה ב-'שלום'
שלום
30/09/2017 | 22:08
4
19
שילוב של לחם ותפוח לא מומלץ .  ארבעה פירות נראה לי יותר מדיי, אך מצד שני התפריט נראה חסר .  גם שילוב גבינה בולגרית עם לחם אינו רצוי. (אאכ זו שכבה דקה של גבינה רזה).
 לא הייתי מוותרת על הלחם ,  אוליי רק במקום חלק מהפירות.  בגדול נראה לי שחסרים בו מרכיבים (כמו שכבר נכתב לך ).  מה שאני כותבת הוא מידע וניסיון אישיים. תמיד כדאי להתייעץ עם דיאטנית.
לצפיה ב-'אשרי המאמין, אני לא מאמין לתורת השילובים '
אשרי המאמין, אני לא מאמין לתורת השילובים
01/10/2017 | 11:10
3
15
לדעתי הכל מתערבב בבטן.
מה שגורם להשמנה זה רק כמות הקלוריות שאת מכניסה לעומת הקלוריות שאת מוציאה.
לחם - וחיטה בכלל זה אחד הגורמים העיקריים להשמנה בעולם - ממליץ לכולם לקרא את הספר  "כרס של חיטה". שם מוסבר שבחיטה יש עמילן מרוכז שהוא בעצם סוכר מרוכז ואכילה שלו מגביר את יצור האינסולין בגוף שזה הורמון שגורם להרגשת רעב ולאכילת יתר.
גורם נוסף שגורם להשמנה בצורה עקיפה זה הנתרן שבמלח. ברוב מוצרי המזון המסחריים יש המון מלח שהוא מוסף גם בגלל הטעם אבל גם בגלל שהוא חומר משמר.
בנוסף למלח יש תרכובות אחרות שמכילות נתרן כמו סודיום גלוטמאט, סודיום ציטראט וכ"ד. (כל חומר  שבשם שלו כתוב "סודיום" או "נתרן" מכיל נתרן) , עודף הנתרן בגוף משבש את המטבוליזם וגורם להשמנה .
החומר שעושה את הפעולה ההפוכה לנתרן , ומווסת את הנתרן זה אשלגן ואשלגן יש בצמחים ובפירות בכמויות גדולות.  ולכן כדאי כן לאכול פירות , ירקות, וקטניות... ובמקביל להפחית את הנתרן.
 
לצפיה ב-'עדכון'
עדכון
03/10/2017 | 13:33
11
אבי תודה רבה על העצות הטובות. כבר שבוע אני לא אוכלת לחם ואוכלת רק פחמימות בריאות כגון עדשים. קינואה וכוסמת... ואני בהחלט מתחילה לראות תזוזה...
אז תודה וחג שמח
לצפיה ב-'לא עניין של אמונה'
לא עניין של אמונה
04/10/2017 | 00:06
1
11
שילוב של פחממה עם שומן/חלבון לא טוב לדיאטה, זה לא עניין של אמונה. אפשר לראות את זה במד הסוכר , איך השילוב הזה מעלה את רמת הסוכר בדם. פרי כדאי לאכול במרווח של כמה שעות לאחר פחממות. (גם ככה הסוכר שפירות גורם להשמנה, ולגלית יש ארבעה תפוחים בדיאטה. (אומנם תפוח יחסית לפירות אחרים עוד סביר בשל ערכו הגליקמי הנמוך יחסית).
לצפיה ב-'אני בדעה שלא צריך בכלל לאכול פחממות ולא שומן '
אני בדעה שלא צריך בכלל לאכול פחממות ולא שומן
10/10/2017 | 12:43
4
כל מה שנרא פחחמות "לבנות" : קמח, מאפים, פסטות, לחם,,ואורז, לבן, ועמילן תירס, פריכיות שונות, וקמחים לבנים אחרים, הם סוכרים נקיים מחומרי תזונה שהגוף צריך ומיותרים לגמרי .
גם  שמן שומן , חמאה מרגרינה שמן מכל הסוגים ושומן ... אותו דבר.
המוצרים האלה בגוף הופכים לקלוריות מיותרות שנאגרות בצורת שומן .
בנוסף במהלך העיכול להם הם מבזבזים ויטמינים ומינרלים שנלקחים מהמזונות האחרים.
בדברי מאכל בסיסיים כמו פירות ירקות קטניות בשר ביצים מוצרי חלב רזים ונטולי סוכר יש מספיק פחממות ושומנים כך שמי שאוכל בצורה טיבעית מאוזנת לא זקוק בכלל לתוספת של שומן ופחממות באוכל שלו.
בדקי את הערכים התזונתיים של פרי (הקלידי בגוגל ערכים תזונתיים ואת שם הפרי)- ותראי שיש בכל פרי גם פחממות וגם חלבון וגם שומן וכן הלאה .
וכך בכל דבר מאכל טיבעי שלם .
בתוך הפרי יש פחממות כך שלאכול פרי ביחד עם פחממות זה חסר משמעות.
הפחממות הנוספות (כמו אורז לבן פסטה...) הם סתם סוכר נקי,  ואפשר לוותר עליהם.
 
לצפיה ב-'הפחתה במשקל'
הפחתה במשקל
26/09/2017 | 16:57
3
28
שלום רב
בן 71 נראה מצוין. משקל 90  גובה 170 זה כמה שנים שאני מנסה להפחית ממשקל גופי 5 ק"ג. תזונה שלי אוכל מסודר בוקר צהריים ערב שעות קבועות. ארוחת ערב בשעה 19 משעה זו סגרתי את העסק. נשלחתי לדיאטנית ע"י רופא המשפחה רשמה לי תפריט זהה פחות או יותר למה שאני אוכל מידי יום. לא שותה עם סוכר בכלל. על כל כוס קפה תמר אחד( 2 כוסות קפה ביום) יוצא שבממוצע בין 4 ל 5 תמרים ביום ללא  קשר לשתית קפה ויש ימים שאפילו לא אחד. קראתי מאמר שיש קשר בין סוג הדם או בדיקות הדם לא יודע מה לבין ההפחתה במשקל הגוף האם זה נכון? ואם לא מה עושים?
לצפיה ב-'אין קשר בין סוג דם לתזונה ומי שטוען כך הוא שרלטן'
אין קשר בין סוג דם לתזונה ומי שטוען כך הוא שרלטן
26/09/2017 | 17:39
2
20
כדי  להפחית ממשקל הגוף צריך לאכול פחות קלוריות מאשר מוציאים.
ובדיטה אין דבר כזה "זהה פחות או יותר"- הגוף הוא מחשבון מדוייק ואכזרי מאד של קלוריות , אם אתה סוטה מהדיטה שלך גם במעט  לא תצליח לרזות .
לפי הנתונים שלך אתה אמור לרדת 20 קילוגרם ולא 5. ולא משנה איך אתה נראה. מה שחשוב זה ה BMI ואחוז השומן בגוף שלך (יחסית לשריר ועצם)
 כדי שתדע ושלא יהיה לך ספק אם אתה עושה מה שהדיטנית אמרה פחות, או שאתה עושה יותר .... אז אחת השיטות בדיטה לדעת בדיוק מה אתה עושה , זה לרשום כל דבר שנכנס לפה גם כמותית ( רצוי לשקול) ולחשב קלוריות (או נקודות של שומרי משקל.) או לנהל יומן תזונה באפליקציה או במחשבון ...
אם הדיטה שלך תקועה אחת השיטות זה להוריד את הפחממות ולאכול יותר חלבון במקום פחממות ( גבינה רזה , בשר רזה, חלבון ביצים, עדשים מבושלים במים וכן הלאה).
בלי לראות את הדיטה שלך אני מציע לך להימנע לחלוטין ממוצרי חיטה  מקמח לבן מאורז לבן תירס וכל מה שעושים מהם .
להמנע ממוצרים מתועשים משומרים לאכול רק טרי ולהכין את האוכל בעצמך כך שתדע בדיוק מה אתה שם בו.
להפחית מלח ,  (מלח גורם להשמנה) ולאכול הרבה ירקות ופירות, התזונה צריכה להתבס על ירקות , רצוי ירקות בלי עמילן ( עמין יש הרבה בתפוחי אדמה בבטטה ובדגנים )
ולהנע מאלכהול לגמרי, אלכהול משמין יותר מסוכר וכמעט כמו שמן .
להקטין ככל הניתן את השמן והשומן - טחינה, דברים מטוגנים להתשדל לאכול בשר רזה גבינה לא יותר מ5% .
בהצלחה.
לצפיה ב-'הפחתה במשקל'
הפחתה במשקל
26/09/2017 | 18:12
1
14
שלום אבי
מצטער אבל לא חידשת לי כלום כל מה שכתבת מבוצע הייטב רישום מדוייק לחם חיטה מלאה אוכל פרוסה אחת בבוקר. ירקות ללא הגבלה בכל ארוחה מלח שם ממש טיפה ולפעמים גם ללא. 
תודה ושנה טובה
לצפיה ב-'זה שלא חידשתי סימן שאתה בדרך הנכונה, בהצלחה בדייטה. '
זה שלא חידשתי סימן שאתה בדרך הנכונה, בהצלחה בדייטה.
27/09/2017 | 10:26
7
לצפיה ב-'אורז לבן או לחם מלא'
אורז לבן או לחם מלא
26/09/2017 | 14:35
1
16
היי
לפעמים אני באמת מתלבט איזה פחמימות לשלב עם החלבונים בארוחת הצהריים שלי. אורז מלא אני לא אוכל, אך קוסקוס מלא כן (מוכרים באריזות והטעם פשוט לא רע) . השאלה האם אורז לבן פחות בריא מלחם מלא או קוסקוס מלא כי אינו מלא?
ומה לגבי קוסקוס מלא לעומת לחם מלא? 
לצפיה ב-'ה"פחממות" שכתבת אלה מאכלים גדושים בעמילן'
ה"פחממות" שכתבת אלה מאכלים גדושים בעמילן
26/09/2017 | 15:59
22
עמילן זה (החומר הלבן שיש בקמח של החיטה התירס והאורז) זה בעצם סוכר מרוכז ,סוכר טהור ולא נחוץ בכלל בתזונה.
לדעתי אתה לא חייב לשלב פחממות מעמילן ( כל הלבנים - לחם, קוסקוס, פסטה אורז ...) בירקות ופירות ובחלב יש מספיק פחממות .
אני אוכל פרוסה  אחת מלחם מלא ביום .
בצהריים אני אוכל בשר עם ירקות מאודים וסלט ירקות .
בערב אני אוכל גם סלט עם גבינה ביצה וקטניות ( עדשים שעועית אפונה פול וכ"ד) ופרוסה אחת לחם. לפעמים גם דג טונה או סלמון .
וקצת אגוזים וזרעי פשתן .
אני לא אוכל אף פעם פסטה, לחם לבן, קוסקוס , אורז לבן (במקום קוסקוס אני אוכל לפעמים נדירות קינואה מאודה עם המרק של הקוסקוס)
לצפיה ב-'תזונה נכונה'
תזונה נכונה
24/09/2017 | 14:24
1
14
שלום רב,
יש לי מספר שאלות, בעקבות מספר דברים שנחשפתי אליהם לאחרונה.
1. לאחרונה ראיתי תוכנית דוקומנטרית על הסלמון המבוית, על תנאי הגידול הבעייתיים שלו ועל אחוז הרעלנים הגבוה (יחסית למזונות אחרים) המצוי בו, לפי מחקר שהוצג בתוכנית. זה גרם לי לחשוב על הבשר שאנו אוכלים ועל התנאים שבהם הוא מיוצר, מבחינת הבריאות שלנו הצרכנים ולאו דווקא בהיבט של "צער בעלי חיים". ברור לי שבשר חיוני לנו בעקבות ההרכב התזונתי הייחודי שלו, אך עם זאת רציתי לשאול האם לדעתכם בשר הוא חיוני למרות שישנו סיכוי להימצאות של חומרים מזיקים בו, או שמומלץ להחליפו במוצרים צמחיים? ואם כן, אילו מקורות צמחיים לחלבון הם מומלצים בעיניכם? האם כדאי לשקול לא הימנעות, אלא הפחתה של בשר מהתפריט? 
2. בהמשך לשאלתי הקודמת, האם ישנם יתרונות לצריכת מזון אורגני? האם ישנו פיקוח מספיק לדעתכם או מחקרים כלשהם המוכיחים שמזון רגיל ואורגני אינם בעלי הבדל משמעותי מבחינת חומרים מזיקים העלולים להימצא בהם?
3. שאלה נוספת היא בנודע לטרנד "מזונות העל" כגון: זרעי צ'יה, ספירולינה, גוג'י ברי, קייל וכולי. האם במזונות הללו טמונים ערכים תזונתיים עילאיים ונוגדי חמצון רבים כפי שנוטים להציג אותם, או שישנה אפשרות לקבל ערכים שקולים ממזונות אחרים?
4. לסיום, האם ישנו מקור טוב ואמין לקריאה אודות מחקרים בתחום המזון או מקור מידע אחר שיוכל להאיר לי את האפלה השוררת בתחום?
בתודה רבה מראש,
ליז
לצפיה ב-'כשתראי תוכנית על גידול צמחים על חומרי ההדברה והדישון'
כשתראי תוכנית על גידול צמחים על חומרי ההדברה והדישון
26/09/2017 | 10:37
10
על הטיפול בירקות עד שהם מגיעים אליך.... תפסיקי לאכול ירקות?
כשתראי תוכנית על זהום האויר - תפסיקי לנשום?
 
לדעתי צריך לאכול הכל במידה - הרבה ירקות ופירות- רצוי אורגניים, מעט בשר מנה אחת שתיים דג בשבוע, ביצה אחת-שתיים ביום, מוצרי חלב - גם במידה.
הגוף זקוק לכל אבות המזון במידה .
 אורגני זה יותר טוב ובריא מלא אורגני , אין 100% בטחון שהחקלאים של האורגני לא חורגים - אבל זה הרבה פחות מהלא אורגני.
מזונות על
מכילים יותר דברים בריאים ממזונות אחרים אבל אפשר לקבל אותם יתרונות ממזונות אחרים.
זרעי צ'יה - אני מעדיף זרעי פשתן - גם יותר זול , וגם מכיל יותר אומגה 3  וכל היתר. 
ספירולינה , עשב חיטה קייל...וכל הירוקים - לא בהרבה יותר טוב מפטרוזיליה סלרי וכוסברה וכרוב וחסה ופירות וירקות אחרים ... בטוח שלא שווים את המחיר שלהם.
מורינגה - בריא מאד - אבל גם כל מה שיש בו יש גם בצמחים אחרים.
הרשת מוצפת בדיאינפורמציה ופייק ניוז של אינטרסנטים - החל מהצימחו\טיבעונודניקים , או הפילואליטים החדשים, וכלה בחברות מסחריות שמיבאות זרעי צ'יה וכ"ד וכלה בכל מיני דתות של רפואה אלטרנטיבית נטורופטים וכ"ד חלקם אולי אמיתיים חלקם טועים והרוב סתם שלרטנים.
לכן אני מציע לך להאמין אך ורק לפירסומים של מוסדות בריאות הציבור "משרד הבריאות" FDA וכ"ד. ולאתרים מדעיים .
לדוגמה: 
 
 
לצפיה ב-'האם 10 כפות שיבולת שועל ביום לאדם בוגר זה הרבה מידיי?'
האם 10 כפות שיבולת שועל ביום לאדם בוגר זה הרבה מידיי?
19/09/2017 | 17:38
6
39
שלום לחברים,
 
אני בן 40,
הגעתי למצב ששיבלת שועל (קוואקר) הינו אחד ממרכיבי התזונה העיקריים שלי
(טבעי/ דייסה / בתוך מרק)
כמובן שהכוונה הינה לשיבולת שועל טבעי ולא אינסטאנט
 
ואני שואל:
האם 10-12 כפות של שיבלת שועל ביום הינן כמות גדולה מידיי ועליי להפחית?
 
בתודה מראש על התייחסותכם
לצפיה ב-'אני מחדד ברשותכם, השאילה הינה עבור צריכה יום יומית'
אני מחדד ברשותכם, השאילה הינה עבור צריכה יום יומית
20/09/2017 | 17:21
5
20
ואני רק מעוניין לדעת שאני לא חורג מהדרוש
(והאם 10-12 כפות שיבולת שועל אינן יותר מידיי)
 
תודה.
לצפיה ב-'אין שום הגבלה'
אין שום הגבלה
26/09/2017 | 11:02
4
15
לצפיה ב-'תוכל בבקשה לחדד במעט? אני לא מוצא ברשת משהו בנושא'
תוכל בבקשה לחדד במעט? אני לא מוצא ברשת משהו בנושא
26/09/2017 | 12:57
3
11
תודה על תגובתך!
אני לא מוצא שום דבר "כתוב" בנושא
 
אודה לך אם תוכל לחדד
לצפיה ב-'שיבולת שועל זה לא תרופה זה מזון בסיסי כמו חיטה ותפוחי אדמה'
שיבולת שועל זה לא תרופה זה מזון בסיסי כמו חיטה ותפוחי אדמה
26/09/2017 | 14:55
2
25
ולכן כמו שאין הגבלה על מספר תפוחי אדמה שמותר לאכול אין גם על שיבולת שועל.
אין לך מה לחפש כי לא תמצא.
מצד שני בתזונה מאוזנת רצוי לאכול מספר מוגבל של קלוריות כדי לא להשמין והיחס בין פחממות חלבונים שומנים  צריך להיות נכון כך שתקבל את כל אבות המזון ויטמינים חלבונים פחממות ... ההמלצות מדברות על  אכילה של כשלושים אחוז מהאנרגיה מפחממות , עשר - עשרים מחלבון ו30 אחוז משומן .
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
26/09/2017 | 15:02
2
לצפיה ב-'תיקו כ - 50% פחממות 30% שומן 20% חלבון..'
תיקו כ - 50% פחממות 30% שומן 20% חלבון..
26/09/2017 | 16:07
4
ורצוי להקטין את אחוז הפחחמות על חשבן היתר
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:20
2
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'צריכת חלבונים'
צריכת חלבונים
18/09/2017 | 16:36
4
28
שלום,
 
2 שאלות:
1. כמה גרם חלבון מומלץ לאכול ביום לאדם מבוגר (נניח שוקל 80 קילו)?
2. האם אטריות סויה/שעועית הן תחליף ראוי לפולי סויה ושעועית בצורתם הטבעית או שהרבה מהחלבונים ושאר הרכיבים התזונתיים הלכו לאיבוד בתהליך של הפיכתם לאטריות?
 
 
תודה,
בועז
 
לצפיה ב-'כמות החלבון הממולצת היא באחוזים מהקלוריות'
כמות החלבון הממולצת היא באחוזים מהקלוריות
18/09/2017 | 16:56
2
23
והיא בין 10 ל 30 אחוז מהקלוריות .
בבודי בילדינג אוכלים גם יותר מ 30 אחוז  אפילו עד 40  .
למשל אם מומלץ לך לאכול 2000 קלוריות  ביום 
ונניח שאתה רוצה לאכול כך שהחלבון יהיה  25 אחוז כמו שמומלץ. 
כלומר 500 קלוריות מחלבון. (כל היתר מפחממות ושומן) 
כל גרם חלבון זה 4 קלוריות ולכן אתה צריך לאכול 125 גרם חלבון ביום.
שים לב שמדובר על 125 גרם חלבון טהור מלא.
 
בנוסף: חלבון מלא זה חלבון שיש בו את כל 9 חומצות האמינו החיוניות - כמו חלבון מהחי ( חלבון שיש ב- דג בשר גבינה ביצה... בצמחים אין חלבון מלא ולכן צריך לאכול שניים או יותר סוגים- למשל קטניות עם חיטה ) .
 
לצפיה ב-'הכמויות ומספרים בדוגמה הם רק להדגמת החישובים'
הכמויות ומספרים בדוגמה הם רק להדגמת החישובים
18/09/2017 | 17:20
1
14
בפועל כמויות החלבון המומלצות ע"י דייטנים הן נמוכות יותר יותר והן יותר לכוון ה 10% .
הגדלת אחוז החלבון עוזרת להרזיה טובה לפיתוח שרירים, אבל פחות משביעה.
אני אישית אוכל כ 20% -25 %  חלבון.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
18/09/2017 | 19:41
4
לצפיה ב-'בנוסף כל המוצרים המעובדים מאבדים מערכם התזונתי'
בנוסף כל המוצרים המעובדים מאבדים מערכם התזונתי
18/09/2017 | 17:03
14
בתהליך העיבוד ולכן תמיד כדאי לאכול את הירק בצורתו הטיבעית ביותר .
כמו שכתבתי קודם בצמחיםאין חלבון מלא כי היחסים בין חומצות האמינו הם לא בדיוק כמו שהגוף צריך - הוא מפרק מרכיב ונשארת שארית שאותה הוא הופך לקלוריות או אוגר כשומן .
ולכן כדאי לאכול שילובים - למשל חיטה  (לחם) ביחד עם קטניה בחיטה יש חלבון  שחסר  בו חומצת אמינו שיש אותה בחלבון של העדשים ולהפך ולכן הם משלימים זה את זה.
ככל שתשלב יותר סוגים של צמחים תזכה ליותר חלבון מלא. 
כמובן שבחלבון מהחי יש את כל ההרכב של החלבון בדיוק כמו שהגוף צריך.
לצפיה ב-'כיצד מרפאים כבד שומני'
כיצד מרפאים כבד שומני
16/09/2017 | 11:40
16
23
גילו לי בבדיקת אולטרהסאונד כבד שומני ובכל בדיקת דם אנזימי כבד גבוהים.
הרופאה אומרת שאנזימי הכבד גבוהים בגלל הכבד השומני.
למרות שאני לא שמנה (הגובה שלי הוא 164 ס"מ, והמשקל שלי הוא 62 קילו) יש לי כבד שומני.
נתנו לי הפניה לדיאטנית כדי לבנות תזונה בלי פחמימות ובלי שומן). השאלה שלי היא איזה תזונה יכולה לרפא כבד שומני.
לצפיה ב-'היחס בין גובה ומשקל BMI לפעמים מטעה'
היחס בין גובה ומשקל BMI לפעמים מטעה
17/09/2017 | 11:05
29
מה שחושב זה מה היחס בין הרקמות בגוף , כלומר היחס בין השומן לשאר הרקמות.
למשל אם רוב הגוף עשוי משומן ורקמת השריר מדולדלת ורקמת העצם דקה כמו אצל אנשים שלא עושים שום פעילות גופנית יתכן שהמשקל יהיה נמוך יחסית לגובה האדם לא נראה שמן, אבל בעצם מבחינת הרכב הרקמות האדם הזה סובל מעודף שומן.
מה שצריך לעשות חוץ ממה שהרופא אומר,  זה לאכול אוכל בריא .
להוריד פחממות וסוכרים , להמנע ממשקאות מתוקים ובכלל מדברים מתוקים , חוץ מפירות טריים , שאותם בריא לאכול , שלמרות שיש בהם סוכרים הסוכרים עטופים בסיבים ובדברים בריאים לגוף ולכבד.
להוריד שומן ושמן.
הגוף צריך שומן אבל רק במינימום שהגוף צריך   (יש טבלאות לפי גובה משקל וגיל כמה שומן צריך לאכול) .
לא לאכול מטוגן, לא להפריז בשימוש בשמן ובמיונז וברטבים על בסיס שמן (גם לא בטחינה, ממרח בוטנים, ממרח שוקולד ושוקולד  זה גם שומן לא בריא ורצוי לצמצם כמה שיותר) .  לאכול בשר וגבינות עם מקסימום 5 אחוז שומן .
בטוח שאם יש בעיה בכבד אז באלכהול אסור לך לגעת בכלל.
וכל יתר ההוראות שבטח קיבלת מהרופא.
במקביל לכל זה חשוב לשמור על פעילות גופנית , גם אירובית וגם כוח ( חדר כושר משקולות וכאלה)  וזה במטרה להגדיל את רקמת השריר והעצם על חשבון רקמת השומן.  רצוי חצי שעה שלש פעמים בשבוע ...  אבל אפילו חמש דקות ביום תרגילים עם או בלי מכשירי עזר כמו משקולות גומיות וכ"ד) עוזר.
 
לצפיה ב-'אין קשר לשומן במזון'
אין קשר לשומן במזון
22/09/2017 | 19:54
14
18
שומן במזון מתפרק במערכת העיכול ולא מגיע בצורת שומן לכבד. פחממות ובעיקר סוכר פירות ואלכוהול, הופכים בכבד לשומן ונשארים שם. לכן מה שחשוב להפחית הוא סוכר ופירות ולא שומן.
לצפיה ב-'זה נכון בעיקרון- אבל כל המטבוליזם של הגוף משפיע על הכבד'
זה נכון בעיקרון- אבל כל המטבוליזם של הגוף משפיע על הכבד
26/09/2017 | 10:41
13
23
כל חומצות השומן מגיעות לעיבוד בכבד.. כך שבעקיפין תזונה לא נכונה ולא בריאה לא טובה לכבד.
 
 
לצפיה ב-'איזה עיבוד עוברות חומצות השומן בכבד?'
איזה עיבוד עוברות חומצות השומן בכבד?
26/09/2017 | 11:24
12
4
ומי אמר שתזונה רווית שומן היא תזונה לא בריאה?
לצפיה ב-'הכבד מיצר שומנים ואוגר אותם וכשיש עודף של שומן'
הכבד מיצר שומנים ואוגר אותם וכשיש עודף של שומן
26/09/2017 | 14:48
11
15
בגוף השומן נאגר בגוף בכל מקום גם בכבד.
יש המלצות לתזונה מאוזנת  מוגבלת שומן , שמבוססת על מחקרים מדעיים :
 
http://his-files.com/pdf/המלצות%20סופי%20מתוקן%204.6.15.pdf
http://his-files.com/pdf/המלצות%20סופי%20מתוקן%204.6.15.pdf
לצפיה ב-'אילה המלצות שלא מבוססות על מחקרים השוואתיים אלא רק תצפיתיים.'
אילה המלצות שלא מבוססות על מחקרים השוואתיים אלא רק תצפיתיים.
26/09/2017 | 15:26
4
6
ובנוסף לא השוו תזונה דלת פחממות .
לצפיה ב-'אלה המלצות של רופאים שמבוססות על כל הידע המדעי שקיים היום'
אלה המלצות של רופאים שמבוססות על כל הידע המדעי שקיים היום
26/09/2017 | 15:41
2
15
יש שם גם המלצות על תזונה דלת פחממות תסתכל בלינק  השני יש שם את כל סוגי הדייטות . ראה בלינק השני -בעיברית - בעמוד 14  :
מצורף פריטסקרין של חלק הראשון - בסוף יש גם מסקנות .
כמו שתראה יש מחקרי התערבות ויש תצפיות וכל המחקרים והידע שקיים .
המסמך נכתב ע"י רופאים מומחים מהסתדרות הרופאים הקרדיווסקולריים ולכן אני סומך עליהם , הם מעדכנים את ההמלצות שלהם אחת לכמה שנים וזה מ 2015.  
 
 
 
 
לצפיה ב-'המשך דיטה דלת פחממות'
המשך דיטה דלת פחממות
26/09/2017 | 15:47
1
9
לצפיה ב-'שים לב שהם ממליצים להחליף את הפחממות בשומן מהצומח '
שים לב שהם ממליצים להחליף את הפחממות בשומן מהצומח
26/09/2017 | 15:51
21
או בחלבון. ולא בשומן רווי מהחי - להבדיל מ הפליאו...
לצפיה ב-'בנוסף חוקרים עדיין מתווכחים על הנושא אבל נראה שפחממות '
בנוסף חוקרים עדיין מתווכחים על הנושא אבל נראה שפחממות
28/09/2017 | 12:34
7
מזיקות יותר משומן מבחינת מחלות לב ומחלות קרדיווסקולריות :
יש ויכוח על הנושא , בנתיים הממצאים מראים שהחלפת פחממות בשומן זה רק טוב לבריאות והחלפת שומן רווי בשומן לא רווי לא משמעותית כמו שחשבו קודם.
כולם מסכימים שתוספת חלבון לדיטה טובה להורדת לחץ דם , אמנם החלפת שומן בפחממות מורידה כולסטרול אבל מגבירה את הטריגליצרידים  .
כולם מסכימים שצריך להיות איזון אבל לא בטוחים עדיין מה האיזון הטוב ביותר.
בסיכום נכתב ש:
החוקרים מסכמים: "לעת עתה, למרות כמה אזהרות, ממצאי המחקר הטהורים תומכים באופן רחב ברעיון כי הפחתת צריכת השומן הכוללת עשויה להיות לא מוצדקת וכי החלפת צריכת השומן הרווי בפחמימות (מעודן) אינה מתכון טוב לבריאות הלב וכלי הדם."
לצפיה ב-'נב- אני לא מכיר את כל התהליכים שעוברים בכבד לפרטי פרטים '
נב- אני לא מכיר את כל התהליכים שעוברים בכבד לפרטי פרטים
26/09/2017 | 15:29
5
7
באופן כללי מה שאני יודע שבתאי הכבד מתבצעים תהליכים  שקשרוים למטבוליזם של חומצות שומן - שומן נאגר בכבד כשיש עודף של שומן בדם ומשתחרר כשיש חוסר.
.תהליך השמנה ואגירת שומן בגלל אכילת יתר ,  וכל מה שגורם לאגירת שכבות של שומן בגוף מן הסתם יגרום גם לאגירת שומן בכבד .
אולי לא הסיבה העיקרית לזה, כי השמון בכבד נוצר בעיקר מפחממות,  אבל לאדם שסובל מאובסיטי יהיה קשה יותר להפטר מהשומן בכבד.
אני מסכים שפחממות הם הגורם העיקרי לשומן בכבד,  וגם לבעיה מטבולית בגוף ובמיוחד העמילן מחיטה ודגנים כי זה הפחמימה העיקרית שאנחנו אוכלים, והיא מתעכלת ביעילות גבוהה יותר מהסוכר שיש בפרי או בירק.
בכל זאת יש כמה סיבות לא להתבסס על אכילה רווית שומן (תלוי כמה רוויה):
בגרם שומן יש פי שניים קלוריות מגרם של פחחמה או חלבון ולכן שומן זה  החומר שהכי תורם להשמנה .
בשומן אין סיבים תזונתיים דבר שמאט את העיכול וכל הבעיתיות שיש עם זה.
בשומן חסרים חומצות אמינו חיוניות , חסרים ויטמינים ומינרלים שנמצאים בצמחים ושהגוף זקוק להם. 
עודף של חומצת שומן מסוג אומגה 6 מגביר דלקתיות בגוף .
עודף של שומן רווי נמצא כמגביר את המחלות הקרדיווסקולריות בגוף.
חוסר איזון בין אשלגן לנתרן  גורם לשרשרת שלבעיות מטבליות החל מלחץ דם עליה של התנגודת לאינסולין שגורמת לאובסיטי הצטברות של סידן בתאים... איזון בין אשלגן לסודיום  יכול להתקבל רק בתזונה מבוססת ירקות ופירות כיוון שבירקות ופירות יש הרבה אשלגן ומעט נתרן .
 
מצד שני אכילה של בשר ושומן של דגים חיות ים וחיות שגדלות על מרעה טיבעי כמו אצל אסקימואים או ציידים לקטים נמצאה כתזונה בריאה ואפשר להתבסס עליה, אבל השומן של חיות אלה מכיל איזון נכון בין אומגה 3 ואומגה 6 , וויטמינים נוספים, כי חיות אלו אוכלות אוכל טיבעי , נקיות ממתכות וזהומים שיש בים כמו כספית וחומרים רדיואקטיביים...  התבססות על בשר ושומן ובשר של חיות משק בקר בימנו אינה בריאה כלל  כי הוא לא מכיל אומגה 3 כמעט כלל, אלא 6 , ונמצאה כמגבירה מחלות קרדיווסקולריות  ומחקרים על אוכלוסיות שאוכלות הרבה שומן, כמו בארה"ב ובמרכז-צפון אירופה,  נמצא שהן פחות בריאות מארצות ים תיכון ואחרות.
 
לצפיה ב-'מאחר וכבר טרחת לענות תשובות כה מפורטות אז'
מאחר וכבר טרחת לענות תשובות כה מפורטות אז
29/09/2017 | 23:23
4
7
"שומן נאגר בכבד כשיש עודף של שומן בדם ומשתחרר כשיש חוסר"
שומן נאגר ברקמות השומן ולא בכבד באופן נורמלי. במצב של מחלת כבד יש אגירה של שומן בכבד שנובעת מהצפה של פחממות ובעיקר פרוקטוז שאיננו נצרך ע"י תאי הגוף.
"לאדם שסובל מאובסיטי יהיה קשה יותר להפטר מהשומן בכבד." כי הוא ממשיך בצריכת פחממות גבוהה, אם זו תיפסק גם השומן בכבד ירד. אם הוא גם יהיה בגרעון קלורי התהליך אף יואץ.
"בשומן אין סיבים תזונתיים דבר שמאט את העיכול וכל הבעיתיות שיש עם זה." דווקא הסיבים התזונתיים מאטים את תהליך העיכול של הפחממות והשומנים ובהעדרם העיכול מהיר יותר.
תהליך עיכול השומן הוא איטי בהרבה מתהליך עיכול הפחממות המזוקקות או העמילנים וכן עיכול וספיגה מהירים של שומן אינם בעייתיים כמו עיכול מהיר של פחממות כי שומן איננו מעלה את רמת הסוכר בדם.
בנוסף, אפשר להמשיך לצרוך מזונות עשירים בסיבים גם כשאוכלים הרבה שומן.

"בגרם שומן יש פי שניים קלוריות מגרם של פחחמה או חלבון" נכון אבל לא רלוונטי כי אף אחד לא טען שכל גרם פחממה חיב להיות מוחלף בגרם שומן. כשאוכלים שומנים אוכלים משקלית הרבה פחות.
 
בשומן חסרות חומצות אמינו חיוניות , חסרים ויטמינים ומינרלים שנמצאים בצמחים ושהגוף זקוק להם. 
גם פחממות לא מכילות את כל אלה. צמחים ובשר כן מכילים את כל אלה ולכן יש לצרפם לדיאטה בריאה.
 
"חוסר איזון בין אשלגן לנתרן  גורם לשרשרת שלבעיות מטבליות החל מלחץ דם עליה של התנגודת לאינסולין שגורמת לאובסיטי הצטברות של סידן בתאים... איזון בין אשלגן לסודיום  יכול להתקבל רק בתזונה מבוססת ירקות ופירות כיוון שבירקות ופירות יש הרבה אשלגן ומעט נתרן .
אף זה נכון ולא רלוונטי כי אפשר לצרוך אשלגן וגם מעט ירקות או פירות שיספקו אותו במקביל לשומן הנצרך.

"עודף של חומצת שומן מסוג אומגה 6 מגביר דלקתיות בגוף . אומגה 6 היא חומצת שומן לא רוויה הנמצאת במזון צמחי. תזונה מהחי מכילה שומן רווי ולא אומגה 6. תזונה של דגים ממים קרים מכילה שומני אומגה 3.
לצפיה ב-'כנראה שקראת מאמרים אחרים מאלו שאני קורא.'
כנראה שקראת מאמרים אחרים מאלו שאני קורא.
01/10/2017 | 12:11
3
9
אין לי ויכוח איתך שרצוי להפחית פחממות בתזונה, וזה טוב לבריאות כמו שראית בלינק שצרפתי יש לתזונה מופחתת פחחמות יתרונות גדולים.
(אני לא רוצה להכנס לנושא מחלת שומן בכבד שזה מצב פתולוגי, ולא נושא לפורום באינטרנט)
כמה דברים: 
סיבים שיש בפירות מאד חשובים בגלל שסיבים מגדילים את נפח הצואה מזרזים את הפרסטלטיקה ואת היציאיות את העיכול וגם מפחיתים את העילות שלו , עובדה שסיבים תזונתיים משמשים כתרופה משלשלת לפתירה של בעיות עצירות.
 
עוד דבר חשוב שנמצא בפירות (חוץ מויטמינים) זה אשלגן , אחת הבעיות של התזונה המודרנית זה עודף נתרן,  יחס לא נכון בין אשלגן לנתרן גורם לבעיות של מחלות קרדיווסקולריות התנגדות לאינסולין והשמנה.  (ממליץ לקרא את הספרים  של Ruchard D moore http://www.webmd.com/richard-d-moore)
 
בקשר למשפט הסופי שלך על חומצות השומן :
"אומגה"  6 או 3 או 9 ...- זה שם שמגדיר את הסוג של חומצת שומן לא רוויה, שנמצאת גם בבשר וגם בצמחים, מספר האומגה מתאר את מיקומו של  קשר כפול בקצה השרשרת של חומצת השומן, חומצת שומן הוא מרכיב מולקולת שומן "גליצריד") חומצות שומן מכל הסוגים נמצאות גם בצמחים וגם בבעילי חיים  בצמחים השרשרת בחומצת השומן קצרה יותר מאשר בבעלי חיים .
כל ה"אומגות"  נמצאות גם בבשר של בעלי חיים - בבשר ובשומן בעלי חיים יש גם חומצות שומן לא רוויות, וגם בצמחים יש חומצות שומן כן רוויות.
נכון שבשומן מהחי יש יותר חומצות שומן רוויות ובשומן מהצומח יש יותר חומצות שומן לא רוויות אבל תמיד יש משניהם.
האומגות 3 6 ...נמצאת בצמחים ואצות בצורת שרשרת קצרה חומצה לינולאית( 6)  אלפא לינולאית (3) בגוף החי השרשרת עוברת מטבליזם והופכת לארוכה יותר אבל מה שמאפיין אותה הקשר הכפול בעמדה 3  או בעמדה 6 נשאר כי לבעלי חיים אין יכולת ליצר את הקשר הזה כי המטבוליזם של חומצות שומן בבעלי חיים מתחיל בהמשך השרשרת.
בדגים מסויימים שאוכלים אצות ים יש יותר אומגה 3 , אותו דג אם תאכיל אותו בתירס ובגרעיני חמניה לא יכיל אומגה 3 אלא אומגה 6 במקום.
אותו תהליך קורה גם בבעלי חיים בקר וצאן...   ולכן בשר של חיות שאוכלות עשב יכיל אומגה 3 בכמות גדולה יותר ואילו בשר של חיות שניזונות מתערובת תירס ודגנים יכיל יותר אומגה 6.
בקשר לפליאוליטים:
הפליאוליטים הקדמונים שאכלו בשר מחיות ציד קיבלו הרבה אומגה 3 בתזונה שלהם, והפילואיליטים המודרנים מקבלים אומגה 6 במקום (חוץ מכל הסטרואידים והאנטיביוטיקה שיש בבשר).
הפליאוליטים גם לא אכלו בשר עם מלח ולכן לא היתה להם בעיה של עודף נתרן.
אצל צמחונים וטיבעונים יש פחות בעיה של לחץ דם ומחלות קרדיווסקולריות ( את ה יכול לראות את זה בלינק שצרפתי קודם) מאשר אצל אוכלי בשר , ואחת הסיבות היא האשלגן הרב שיש בצמחים  (לפי "Ruchard D moore" זאת הסיבה העיקרית).
לצפיה ב-'בנוסף - לא מבין מה אתה מתכוון לאכול בדיטה שמבוססת על שומן '
בנוסף - לא מבין מה אתה מתכוון לאכול בדיטה שמבוססת על שומן
01/10/2017 | 14:30
2
18
שומן מבחינה תזונתית זה סתם קלוריות , כמו סוכר נקי .
תזונה לא יכולה להתבסס רק על שומן.
להחליף חלק מהקלוריות מפחממות בשומן, על זה אני ממליץ כל הזמן.
אבל בדיטה מאוזנת כמו שאני עושה לא צריך לא זה ולא זה.
כדי לקבל את כל הויטמינים מינרלים  סיבים בכמויות מספיקות אתה ממילא זקוק לירקות\פירות  אם תאכל פירות וירקות בכמות מספקת כדי לקבל את כל הויטמינים מינרלים סיבים  שיש בהם , מן הסתם תקבל גם מספיק קלוריות מהפחממות שיש בהם. 
ואז כדי להשלים את הקלוריות החסרות לך תצטרך כמות שמן מאד קטנה , ואת הכמות הזאת ממילא תקבל מהבשר חלב ביצים שצריך לאכול כדי לקבל את החלבון והויטמינים (D B12...) מינרלים (סידן ברזל) שיש במוצרים אלה.
ולכן אתה לא זקוק לאכול שומן או שמן גם תאכל הכל "דל שומן " תקבל מספיק שומן בדיטה שלך .
בדיטה שלי אני לא אוכל בכוונה לא פחממות נקיות (לחם דגנים עמילן וסוכר) ולא שומן נקי, אני אוכל בשר, גבינה, ביצים ,ירקות, פירות, קיטניות, (וקצת אגוזים גרעינים...) בכמויות מאוזנות כך שאני מקבל מספיק קלוריות ואני לא זקוק להוספת שמן או שומן לאוכל ולא לסוכרים או לעמילן...
(לא לחם ולא מוצרים מקמח חיטה ולא אורז , תירס או עמילן ממקורות אחרים ).
 
 
לצפיה ב-'סיכום: בקשר לאכילת שומן '
סיכום: בקשר לאכילת שומן
02/10/2017 | 10:07
1
18
הגוף צריך לקבל מהמזון רק שתי חומצות שומן חיוניות אומגה3 ואומגה 6 ( לינולאית ולינולנית)
כל יתר השומן וחומצות השומן הגוף מיצר בעצמו ולא צריך לקבל אותם ולכן זה פשוט קלוריות מיותרות - שהגוף אוגר כשומן.
 
לצפיה ב-'נכון'
נכון
04/10/2017 | 09:35
4
פחממות הגוף לא צריך כלל, הוא יודע לייצרן בעצמו כך שהדיאטה האידאלית (או המינימלית ) כוללת ויטמינים מינרלים מעט חלבון מלא ואת שתי חומצות השומן שהזכרת.
כל השאר זה רק קלוריות "מיותרות" שבאנרגיה שלהן הגוף משתמש (או אוגר).
 

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ