לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום יין ואלכוהול
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

ומה שתינו בסופ"ש הזה?
30/05/2016 | 20:12
1
עושים לכם סדר בפנסיה!
( לעמוד שלי בתפוז )
30/05/2016 | 13:09
1
אילו פתרונות קיימים עבור חיסכון פנסיוני ומה ההבדל ביניהם?
איך מטפלים בנושא דמי הניהול?
איזה תוכנית פנסיה מתאימה לחוסך בשנות ה-30 עם ילדים? ואיך נשפר את התנאים של הפנסיה שלנו?
 
המומחים של IBI באים לעשות לכם סדר!
בואו לשאול את כל מה שרציתם לדעת על הפנסיה שלכם:
מה שתינו בסופ״ש?
22/05/2016 | 09:39
22
24
אני בטיול בארץ הקודש, איילה...
22/05/2016 | 09:45
1
55
אז היה קצת ויסקי בימים האחרונים.
 
היו כל כך הרבה דברים, ואין לי זמן להרחיב עכשיו. פוסט מפורט על כל הטיול כשאחזור.
אז נציין רק את הנבחרים:
 
לגבולין.
(הכל... 10 שונים בין ה-8 החדש ועד 34 שנה מחבית שרי)
21 שנה של לאפרויג שנמזג למבקרים בחנות סתם כי הם גברים.
לונגרו 21 מחבית רום.
פורט אלן 23 שנה.
ערבוב רום מטורף מאיזורים שונים בקאריביים בחנות של קיידנהדס בקמפבלטאון.
 
היו ויהיו עוד הרבה...
איזה טירוף . תהנה
22/05/2016 | 15:46
38
טרם הייתי. מאוד מחכה להזדמנות ללכת על זה.
הדראמים המוצלחים שציינת זמינים לתייר המזקקות המזדמן עם קצת קסם אישי ושמחת חיים או שצריך לדחוף את היד עמוק עמוק לכיס\להגיע כ"מקושר" ?
שתף אותנו בהתרשמות ומסקנות מטיול שכזה.
!ENJOY, CHEERS
לא יצא לי להיות באיילה (עדיין) אבלב היה וויסקי טוב
22/05/2016 | 10:47
46
שתתי דוגמית של גלנגוין בן 19 מחבית יין אדום משאטו לה-פיט. אני ממש אוהב גלנגוין בכללי (אזהרה, לטעמי לפחות זה מאלט שדורש קצת יישון, לפחות 15 שנה כך) ופה ההשפעה של החבית עבדה כל כך טוב עם וויסקי, טעם עשיר של פרות, תבלינים עציים ויין כמובן.
 
קניתי גם בקבוק שרי לסופ"ש, פשוט היה חשק. Williams & Humbert Dry Sack 15 שנה. נפלא. 
 
היה גם דוגמית של אולד בלנטרואן 10 שנים, וייסקי כבולי מטומינטול. אני בכללי לא חולה על טומינטול (יש להם כמה כוכבים על הרוב לא משהו) אבל ממש אוהב את הוויסקי הזה. טעמתי בעבר את הגרסא הרגילה ללא ציון גיל והרבה זמן חיפשתי את ה10 שנים. וויסקי כבולי מיינלנד קלאסי, עשן בשר שרוף, שמן מנועים וכל זה. הבעיה היחידי הוא המחיר, אפילו יקר בארופה. 
 
וההיילייט של הסופ"ש: פתחתי בקבוק של לגבולן 8. וויסקי פשוט נפלא, הכבול עדין יחסית לגיל שלו ונותן לכל מיני ריחות וטעמים אחרים לצוף למעלה. נראה לי אני מעדיף אותו על ה16 ואפילו ה12 אם לוקחים את המחיר בחשבון.
 
רשומות בבלוג:
שתינו קנאה מלוא הגלונים וקצת ויסקי :)
23/05/2016 | 11:09
16
55
ברביעי היה ערב לפרוייג במסגרת מועדון MMI, שתינו 5 לפרוייגים שונים מלווים בראיון וידאו עם מנהל המזקקה. התחלנו בלפרוייג QA (איום ונורא), ביקבוקים עצמאיים של דאגלס ליינג (8 ו-14 שהיה נפלא), לפרוייג 16 שאני מאוד אוהב ורוב הנוכחים גם אהבו אותו מאוד ולקינוח לפרוייג 10 ח"ח אצווה 6.
 
בסופ"ש עצמו - ליקר דובדבנים נהדר של minrodrosen (עוד מעט ייגמר הבקבוק ) טאליסקר סקיי וג'וני דאבל בלאק.
יש לי בקבוק לפרוייג QA שהביאו לי פעם מהדיוטי, לזרוק לפח ?
23/05/2016 | 11:44
13
41
עד כדי כך הוא רע ?
 
ירון
ממש לא
23/05/2016 | 11:56
11
39
לכל אחד יש טעם אחר ובמקרה שלי ה-QA ממש לא לטעמי ואני חושב שהוא רע.
 
אבל יכול להיות שטעמך בויסקי שונה ושכן תאהב אותו. ממליץ שתפתח אותו בבוא העת כשתרצה לטעום אותו ותבדוק בעצמך
בינתים פתחתי גלנליווט 18
23/05/2016 | 17:50
10
47
חשבתי שהוא יהיה יותר מעניין, הוא קצת רזה בטעם. ה16 נדורה שהיה בטעימות הרבה יותר טעים.
נעזוב אותו קצת ונראה אם יפתח עם הזמן
 
אולי לבינתיים נפתח גם את הלפרויג...
 
ירון
לגמרי , SKINNY GLENLIVET
23/05/2016 | 18:10
5
56
הוא נעים וטוב אבל באמת רזה בטעם. קצת כמו בלנד. טועם ממנו בעצלתיים.
משקה טוב לאורחים שלא שותים קבוע ווסקי ולא רגלים לאחוזי אלכהל גבוהים\עשן .
לא טעמתי QA , אבל גם אני קבלתי מתנה.. SELECT של לאפרויג. עשו עליו זובור בכל ביקורת ווסקי אפשרית. עדיין סגור.
ציפיות נמוכות זה טוב, אולי בסוף יהיה לטעמך
 
רוצה לייצג דעה שונה
24/05/2016 | 00:18
32
אמנם לא טעמתי את הליבט 18 כבר כמה שנים אבל הזכרון שלי ממנו זה וויסקי נהדר עם המון מורכבות ואיזון.
מסכים עם נמרוד
24/05/2016 | 12:37
3
37
בעיני הגלנליבט 18 הוא אחלה ויסקי. קצת קשה להשוות אותו לנאדורה 16 שהוא הרבה יותר אינטנסיבי ופירותי (והחוזק לא באותה שכונה בכלל).
 
אולי תזדקק לקצת זמן וסבלנות עד שהוא ייפתח אבל הוא מאוזן להפליא ונותן תמורה מצויינת ביחס למחיר שלו (באיזור 300 ש"ח בחנויות בארץ)
 
ניתן לו את הזמן ונראה אם יפתח
24/05/2016 | 14:09
1
26
בינתים נפתח בקבוק נוסף, צריך לבחור אחד עם טעם שונה מהגלנליווט שיהיה אחד מתאים לכול מצב רוח.
אולי טליסקר 10, מזמן לא פתחתי אחד.
 
ירון
טליסקר 10 זו אחלה בחירה
24/05/2016 | 19:38
8
A VERY MELLOW TATSE
24/05/2016 | 14:10
42
שמח תמיד לשמוע דעות שונות. במיוחד מאנשים שיודעים דבר בכל הקשור לווסקי.
מבחנתי הטעם כמו בכותרת: נעים , לא אופנסיבי כלל, מאוזן. אבל ההרגשה די ממוצעת והוא לא מצליח להבריק, ובאמת מרגיש לי כמו הצעד הבא לטועם ווסיק מזדמן אחרי בלנדים של ג'וני ווקר. ככלל אני נהנה גם מסינגלמאלטים " מאופקים"  בהם יש הנאה
בלמצוא את הטעמים השונים.
אבל לגביו אני מניח למלבד קצת טעמי שרי-ממתק עדינים , לא הצלחתי למצוא  בו משהו מיוחד שימשוך לחזור אליו. ברור לי שזה שאלה של טעם.  
הוא לא אכזבה גדולה , אבל לא אקנה בקבוק נוסף.
 
המחיר שלו מצויין ( נרכש ב במצבע ב 260 ש"ח).
 
כמה חבות דעת מווסקי בלוגר'ס למי שמתעניין :
 
 
 
 
 
 
 
ולעומת הגלנליווט - שילה שור קברנה סוביניון 2013
23/05/2016 | 18:23
26
לפני כשנה רכשתי שישית שילה שור קברנה סוביניון 2013 (היו במחיר טוב), היין בבקבוקים שפתחתי לאחר הרכישה היה כבד וקשה מאוד עם טעם מודגש של עץ, נהנתי אבל היה קצת קשה מדי
 
ביום שישי פתחתי בקבוק נוסף לאחר שהיין עמד אצלי כשנה והוא היה אחר לגמרי, הרבה יותר עדין ומהנה, הזמן עשה לו טוב
נראה איך יהיו השניים הנותרים
 
ירון
 
סובל קצת מחוזק נמוך אבל לא רזה, לטעמי
24/05/2016 | 22:45
2
24
יש קשר משפחתי בטעם ל-12 ולנאדורה,
אבל הוא וויסקי שונה למדי משניהם, 
מאוזן ומעודן עם זרזיף זעיר של עשן.
 
אני ממליץ שתתן לו זמן ותמשיך לטעום מדי פעם,
לדעתי הוא וויסקי נהדר והמחיר שלו בארץ כרגע בקרשים.
מה עם ה15 והאם מיתן לחזק כוהל
27/05/2016 | 12:50
1
13
כתבת "יש קשר משפחתי בטעם ל-12 ולנאדורה" האם ה15 שונה מהם, אני אוהב את ה15, לא מכיר כלל את ה12 וטעמתי מעט מאוד מה 16.
 
כתבת "סובל קצת מחוזק נמוך אבל לא רזה", האם ניתן לחזק וויסקי בכוהל או שהוא חייב "לגדול" איתו ?
לכוהל כשלעצמו לא אמור להיות הרבה טעם, התוצאה תהיה מוזרה או טעם מגובש של משקה אחיד ?
 
ירון
ה 15 הכי מאוזן
27/05/2016 | 17:19
14
מודע לכך שבפורום אוהבים את המשקאות יותר חזקים ומתוקים הרבה יותר מטעמי האישי.
לטעמי ה 15 הוא מופת של איזון וטעמים שאין בהרבה וויסקי, הוא מאוד אללגנטי והוא הוויסקי החביב עליי מהמבשלה.
אם לאנשים חסר משהו ב 18 אז יהיה להם חסר יותר ב 15.
בכל מקרה לשפוט וויסקי לפני כשמגיעים לחצי בקבוק, זה מוקדם מדי.
אתה יכול לשמור את ה QA לבישול
24/05/2016 | 00:22
37
אחד מהפתרונות שלי לכאלה בקבוקים זה לשמור אותם לקומזיצים או טיולי שטח. בארועים כאלה גם וויסקי בינוני זה שדרוג מפנק.

וכן, גם אני חושב שזה וויסקי שדרש QA לפני ששחררו אותו לשוק.
נשמע פצצה של ערב
23/05/2016 | 18:13
37
( ..פצצת עשן!)
מסכים בהחלט לגבי ה- QA
23/05/2016 | 21:38
30
לגמתי אצל חבר לפני כמה שבועות. לא שווה רכישה.
אני עובד על איילה טוב בהרבה בימים אלו, קול אילה 25 שנה מבקבוק עצמאי. 
אצלי ספ"ש בקטנה
23/05/2016 | 18:59
44
 
- בירת ללה : (חיטה) :
חלק מגל בירות בוטיק המקומי ששותף את ארצנו ובא עלינו לטובה(אבל ביוקר).
מסוג ALE בהיר. ממליץ מאוד למי שאוהב בירות בלגיות.
בטוח שאנסה עוד בירות שלהם.
 
- ווסקי בבית:
EAGLE RARE10  טוב תמיד.
 
TALISKER STROM : אגסים , לימון ועשן. נעים.
 
 
 
 
מזקל - Del Maguey Chichicapa
24/05/2016 | 19:09
31
מעושן ו-Medicinal  (ולכן קצת מזכיר לפרויג) אבל עם צד פאנקי ופיניש מלוח מאוד, וקצר יחסית ל-46%. 
 
סה"כ חוויה משונה אבל די טעימה. לא בטוח ששווה את המחיר ששילמתי (350 ש"ח). 
מחפש ערכה להכנת יין ביתי
24/05/2016 | 06:44
16
שלום לכולם איזה פורום מעניין.
אני מחפש לקנות (אפשר גם יד שניה) ערכה להכנת יין ענבים ביתי. 
בהמשך מן הסתם אצטרך כמה עצות.
זיקוק וויסקי Single Malt בשריגים - מפגש שני "משקה לחיים"
19/05/2016 | 18:58
2
59

אני וארז אדר (בעלים חברת DTM) מכינים וויסקי צעיר New Make לאירוע Whisky Live Tel Aviv 2016 שאמור להתקיים בעוד חודש בתל אביב
ב-24.05.2016 אנו נבצע זיקוק שני של הוויסקי שלנו (batch שני) בגינה של ארז אדר ביישוב שריגים, הכל מתחיל מהשעה 19:00 ועד ה"זנבות"...
אתם מוזמנים להגיע למפגש איתי ועם ארז, לקחת חלק בתהליך מרתק של זיקוק וויסקי Single Malt אמיתי ביתי עם מזקקת נחושת 4 צלחות של ארז.
הזדמנות מצויינת להיפגש סוף-סוף, לדבר על תהליך זיקוק וויסקי ואלכוהול וכמובן לטעות חלק מהמוצרים שלי ;)
באותה הזדמנות יהיה ניתן להכיר מזקקות ומכשירים שארז מביא לארץ ולשאות הרבה שאלות.
מאוד אשמח לראות אתכם איתנו!

www.facebook.com/events/1544959252476988
ש'כוייח
29/05/2016 | 17:49
1
4
סרטון ראשון - מאש MESH של וויסקי
29/05/2016 | 21:07
4
היו לנו שני batchים
 
באירוע עצמו אמורים להיות 5 סוגי וויסקי (סוג החמישי - אחרי רקטיפיקציה של "זנבות" - דומה בקצת לזיקוק רציף (אלכוהול נקי מדי מהכל ))
אנבוקסינג (Unboxing) מזקקות חדשות מהמשלוח האחרון
18/05/2016 | 11:27
1
51
אני מתארח אצל ארז אדר בישוב סריגים וביצענו ביחד אנבוקסינג של כמה מהמזקקות החדשות שהגיעו במשלוח האחרון מסין.

https://youtu.be/_uInhpayF-A

אם תצליחו לבצע הזמנה צמודה למשלוח איזה מכולה עם הציוד אחר (שארז מייבא לישראל) תהיו פתורים מלשלם דמי משלוח לארץ (בקנייה של מזקקות עם צלחות הסכום הנחה שכזה יכול להגיע עד ל-800$)

www.facebook.com/MashkeLChaim
אחחחח אין כמו נחושת בוהקת
18/05/2016 | 20:03
19
יין מוסקט אדום
16/05/2016 | 14:55
36
אולי שאלה טיפשית !אבל.יש יין מוסקט אדום יבש או חצי יבש???
יום העצמאות - שתינו משהו ישראלי מוצלח?
13/05/2016 | 08:09
4
26
גולדסטאר!
13/05/2016 | 15:37
42
כמה שאנשים אוהבים לרדת על גולדסטאר, אני מאוד אוהב אותו יחסית למה שהוא. אחלה בירה לעל האש. שתתי לא מעט. 
 
שמתי גם בקבוק של גולני, הבלנד הצעיר של מזקקת רמת הגולן על השולחן לכבוד היום והיו כמה חהר'ה שנורא אהבו, גם כתבתי על זה פוסט בבלוג שלי כאן:
 
ורכשתי גם בקבוק של Hevron Heights Pardess Merlot 2011 לאורחה היום בערב (בעיקר שריות מהעל האש). קניתי בקבוק שהצארחנו אצל חברים בפסח ומאוש אהבתי אותו אז רציתי לנסות שוב שיש קצת יותר זמן לשבת עליו. 
 
ברנדי (כרמל 100) וטוניק
14/05/2016 | 13:05
46
גולדסטאר אנפילטרד וטאליסקר 175.
 
 
שתיתי משהו ישראלי
14/05/2016 | 21:16
55
גולדסטאר אנפילטרד ליוותה היטב בשר על האש.
מעבר לכך טעמתי דוגמית שקיבלתי מחבר של רום בשם 
Lost Spirits Navy Style Rum
מדובר ברום ממזקה בשם lost spirits  המבוקבק בחוזק חבית של 68%.
כהה מאוד ובעל טעמים עזים וזאת ללא הוספת צבע או חומרי טעם
רום נהדר.כמובן שלא העזתי לגעת בו בלי דילול
 
כל מיני
15/05/2016 | 16:50
32
מהצד הישראלי: גולדסטאר אנפילטרד, קברנה 2012 של בזלת הגולן (שהחזיק יפה גם24+ שעות לאחר הפתיחה ולדעתי אף השתפר) וקברנה של ברקן מסדרת רזרב.
 
חוץ מזה: קצת גלנליבט 12 וחיסול בקבוק של טומאטין 18
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2016 | 12:04
 עונה חדשה של "המירוץ למליון" עולה למסך, והפורום חוזר לפעולה!
אז בואו נצא לסיבוב מסביב לעולם עכשיו בפורום המירוץ למליון!
 
 יש לכם שאלות לגבי תביעות סיעוד נגד חברות הביטוח?
עכשיו בפורום תביעות ביטוח סיעודי תוכלו לקבל מידע מקצועי ומהימן!
 
 חושבים על מעבר לאוסטרליה? יש לכם שאלות בנוגע לתהליך?
היכנסו עכשיו לפורום הגירה לאוסטרליה בתפוז!
DOOR 74
15/05/2016 | 01:42
25
המלצה חמה :)
אחד הברים לקוקטיילים הכי חזקים באמסטרדם, בין הטובים בעולם
הייתי שם לא מזמן , מומלץ מאוד, מאוד מקצועיים
המשך התרשמות מדוגמיות הטעימה עיוורת
09/05/2016 | 12:48
7
68
היו לנו (לי ולאשתי) שתי ערכות וכך יכולתי להשאיר מנה קטנה מכול דוגמית ולא להרגיש שהיא קטנה מדי

אני טועם את השאריות של הדוגמיות ומתרשם שוב ללא ה"לחץ" של התחרות והניסיון לאפיין וכשאני יודע מה אני טועם וההתרשמות היא:
מה שלא אהבתי אני עדין לא אוהב פרט לשניים:

1. אולד פאלטני 21, אני חושב שפסלתי אותו יותר מדי, הוא לא בדיוק הטעם שלי אבל הוא די טעים
2. הפתעה גדולה עבורי הוויסקי שלטעמי היה הכי גרוע הקרייגאלאכי 7 הזמן בבקבוק שנפתח עשה לו רק טוב, הוא מאוד התעדן והיה די טעים, לא מובן לי כלל השינוי, תוצאה של החימצון ?

מבין מה שאהבתי הגלנליווט נאדורה 16 והארדבג 15 קצת סבלו מהשהיה בבקבוק שנפתח, הם היו עדין טעימים מאוד אבל הסיומת הייתה מרירה במקצת

ירון
הי ירון,
11/05/2016 | 11:30
1
54
כאחד שלעתים " סובל" מבעיית החמצון של ווסקי ,מחוייב להתיחסות.
האיוורור-חמצון של הווסקי משפיעים מאוד על הטעם.
לעיתים לטובה- כשפותחים בקבוק חדש- במשך דק' ארוכות ולעיתים גם יותר הטעמים "נפתחים" והווסקי כמו יין , מרגיש טעים יותר.
 
דוגמא נוספת להשפעה טובה של איוורור( ודי ספציפית) היא ווסקים עם השפעה עודפת של טעם עץ מהחבית - או טעמי גופרית מחביות שרי..אלו טעמים ש"מתאוורררים" די מהר, ולכן הבקוק באמצע הדרך עשוי להיות טעים יותר.(גלנדרונאך למשל)
 
אבל לרב לצערי הזמן עושה את שלו ולא לטובה. ווסקי מאוורר מדי נהיה שטוח מבחינת הטעם ומאבד מהזהר. כמו כל משקה בעצם, אבל לאט.
אני למשל נזהר מלהזמין ווסקי במסעדות\ברים אלא אם רואה את הבקבוק וכמה יש בו.
 
ווסקים מעושנים נוטים לאבד מהר את הטעם האופיני של העשן , ויכול להיות שזה מה שהרגשת בארדבג האגדי מהטעימה.
באופן אישי , הכי קשה לי עם החמצון של מעושנים בחוזק חבית- העשן הנעלם חושף את האלכהל והאיזון הולך לו.
 
כאמור, אחד בחוזק חבית הרגיש לך טעים יותר והשני פחות ככה שהרבה מזה , בתכלס, עיניין אישי של טעם וריח
CHEERS
 
 
 
כל בקבוק ויסקי שאני פותח
12/05/2016 | 13:04
50
אני תמיד מרגיש שהויסקי מגיע לשיאו כחודש אחרי הפתיחה אחרי קצת אוורור. 
 
דוגמה מאוד בולטת אצלי היה הטאליסקר 18. כשפצחתי חשבתי שהוא טעים. אין לתאר את מה שגיליתי בחצי האחרון של הבקבוק חודש-חודשיים הזה : טירוף חושים. טעמים שאתה לא מרגיש כשהויסקי חזק מדי משתחררים. 
השינוי הזה בטעם זה נושא מוכר
13/05/2016 | 08:19
1
49
הדעה הרווחת היא שויסקי זה משקה ׳קפוא בזמן׳, מרגע שבוקבק זהו. אבל המציאות שונה מאוד, ויסקי לא שונה מיין רק בסקאלת זמן של חודשים (לפעמים שנים מעטות) במקום ימים.
 
מרגע שהבקבוק נפתח הויסקי נחשף לחמצן ומתחיל להגיב איתו. ככל שיש יותר אוויר בבקבוק התהליך מהיר יותר.
וגם כמו יין, התהליך יכול לשפר ע״י נידוף ריחות פחות טובים, או חיזוק של תווים רצויים.
אבל לבסוף החימצון פוגע בויסקי, מחליש את הטעמים והופך את המשקה לשטוח.
 
כמו שאמרו קודם, הניחוחות המעושנים הם יותר פגיעים, והויסקים האלה ישתנו מהר יותר. יש כאלו שמעדיפים את האיזון שמתקבל, בו קל יותר להבחין בעושר הפרטים שמתחת לעשן (ארדבג 10 למשל).
ויסקים מחביות שרי גם לדעתי תמיד טובים יותר חודש - חודשיים לאחר הפתיחה.
 
בגלל זה אני לא מיד פותח כל בקבוק שאני קונה, אני אוהב לעקוב אחרי בקבוק שפתחתי ולהנות מהשינויים וההתפתחות שלו.
אני מרגיש הבדל גדול בין תחילת בקבוק לסופו
15/05/2016 | 13:05
16
אבל עם הקרייגאלאכי ההבדל היה כל כך גדול שינוי מוויסקי "נוראי" לוויסקי טעים, אולי אם הייתי משאיר אותו בכוס שעה הטעם היה מקבל אפקט דומה ?
 
ירון
תודה שפרסמת
13/05/2016 | 15:40
2
38
ממש כיף לקרוא כאלה דברים אותי תמיד מעניין ההבדלים ברשומות שטועמים משהו על עיוור ואז בגלוי.
 
שמח לשמוע ששינת את דעתך לגבי האולד פאלטני, תנסה את ה17 בהזדמנות, הוא שונה קצת בסגנון (יש לי בקבוק בבית, אשמח לתת לל דוגמית אם אתה באזור המרכז)
 
 
מה ההבדל בין ה21 ל17 ?
15/05/2016 | 12:59
1
20
ה17 פחות סמיך/שמנוני ?
 
אזור המרכז הוא די גדול, אני מרחובות.
 
ירון
חביות
15/05/2016 | 17:16
21
ה17 עובר שילוב קצת שונה של חביות, לא זוכר בדיוק איזה וכמה אבל ב21 יש יותר חביות שרי וב17 מעורב גם PX. לכל אחד יש את הfavourite שלו, אני אוהב את ה17 יותר.
 
אני גר ברעננה אבל עובד (בנתיים) בתל אביב אז שלח לי לפרטי אם תרצה לארגן החלפת דוגמיות.
שמרים ופקטינאז בזכרון יעקב
11/05/2016 | 07:47
40
אני מחפש איפה אפשר לקנות שמרים ופקטינאז באזור זכרון יעקב. יש המלצות?
שלום :)
09/05/2016 | 18:26
1
65
לא ידעתי שקיים פורום כזה
רציתי לדעת איפה אפשר לקנות אבסולוט אוכמניות במחיר שפוי
באזור השרון-תא?
תודה
הפלא האמיתי זה שלא פורום קיים אלה שהוא עדיין חי
12/05/2016 | 23:16
40
לא קניתי וודקה כבר איזה 4 שנים, אני עושה אותה
ניתן לקנות וודקה טובה ואוכמניות קפואות ולעשות לבדד, מה אתה אומר?
הנה יש לך אחד מהאפשרויות: www.youtube.com/watch?v=pfrGb0a3iEI
רק אל תדולל את וודקה בסוף תהליך השרייה וזהו! 
un-aged New-Make Single Malt Whisky for WhiskyLive 2016
04/05/2016 | 18:50
7
83
אתם יודעים מה קורה מתי שמבשלן בירה מנוסה ויבואן מזקקות ומבשלות מקצועיות ( שמכיר מזקק אלכוהול ביתי כמוני ) מחליט לקחת חלק באירוע וויסקי הגדול בארץ - Whisky Live 2016 ולהציג לקהל הרחב את המזקקות החלומיות שלו?
כמובן, לצאת להרפתקה חדשה לשניהם ולהכין un-aged New-Make Single Malt Whisky לטעימות באירוע תוך פחות מחודשיים בשימוש עם מבשלה הביתית שלו ועם מזקקת צלחות החדשה שהשבוע נוחתת בארץ (ממש מהניילונים).
ארז אדר בעלים חברת DTM - "ציוד מקצועי למבשלות בירה" ואני החלטנו להביא לאירוע תוצרת וויסקי צעיר (לבן - ללא יישון בחביות) ביתי כדי להראות שגם מזקקות ביתיות מסוגלות ויכולות לעשות וויסקי ולהגיע לרמות טובות ואולי אפילו מצוינות (נצטרך לעבוד על זה קשה מאוד ואין הרבה זמן ליישון ומנוחה של וויסקי החדש בזכוכית)
05/05/2016 | 11:11
2
17
תודה רבה!
05/05/2016 | 11:16
1
53
נראה אותך שם? :)  
אחרי שאתה מופיע על אחד מהפרסומות שלהם, בלעדיך כבר אי-אפשר!
כן זה מצחיק. אני צריך לבקש אחוזים
05/05/2016 | 12:44
48
ברור שאני שם!
נהדר! אשמח להיפגש סוף סוף!
05/05/2016 | 18:59
3
48
סקרן לטעום, שיהיה בהצלחה.
 
רק הערה קטנה: בדוד זיקוק עם צלחות אתה מתכוון זיקוק רציף?
כי אז זה לא בדיוק סינגל מאלט לפי ההגדרה המקובלת.
 
אבל יהיה מעניין בכל מקרה!
אני גם מאוד אשמח להיפגש!
06/05/2016 | 01:31
2
35
אנו נזקק את הוויסקי פעמים בזיקוק דודי
וגם אני רוצה להוריד מספר הצלחות במכשיר לשתיים בלבד כדי לשמור על איזה שהו טעם, כוונה לקבל תזקיק שני בעל 80-85 אחוזי אלכוהול כי עם 4 צלחות חוזק יכול להגיע עד ל- 90-92
 
חוץ מזה בתערוכה בטח יהיה עוד New Make ישראלי אחר של Milk&Honney
איתם באמת מעניין להשוות!
אתה מכיר את העבודה של Nikka עם מזקקת Coffey?
06/05/2016 | 13:20
1
42
במזקקת מיאגיקיו שלהם הם גם עושים זיקוק רציף של מאלט (וגם גריין), וכמו שאמרת עם מעט פלטות כדי לקבל תזקיק בחוזק נמוך יחסית לרציף עם הרבה טעם.
 
גם בעולם הרום עושים דברים דומים - כמו קארוני הסגורה שעשו זיקוק רציף מפוצץ טעם משילוב של עמודת זיקוק אחת (והתוצר כבד ו׳מלוכלך׳) ו-5 עמודות משורשרות (שנתנו תוצר עדין וקל יותר). השילוב נותן רום מדהים ומיוחד, תנסה בהזדמנות לפני שהבקבוקים של המזקקה הזו נעלמים לתמיד.
 
מחכה לטעום את התוצר שלך!
לא מכיר אבל מעוד מעניין!
06/05/2016 | 16:05
33
יהיו לנו שני bachים, ז"א נעשה ניסיונות עם מספר הצלחות מלא וחלקי
תודה, בשמחה ואולי אני יקח לאירוע עוד משהו מהתזקיקים שלי
שבת שלום!
קמפרי
01/05/2016 | 21:31
2
89
שלום מצאתי בבית של סבתא שלי בקבוק קמפרי די ישן (נניח מעל 10 שנים )
סגור (לא נפתח מעולם) .
רציתי לדעת האם הוא טוב או שהוא פג תוקף ?
כל עוד אין משקע בבקבוק הוא צריך להיות טוב לשתייה
03/05/2016 | 12:38
1
39
גם במקרה ויש משקע אין נזק משתייתו.
 
האמת שהטעם קצת מר מהרגיל ניראה לי נוותר
04/05/2016 | 14:34
26
תודה על התגובה
הערכת שווי / ירדן ROM 2006 / מזרחי קברנה סוביניון 1979
03/05/2016 | 15:00
56
שלום רב,
האם משהו יכול להעריך שווי:
בקבוק ירדן גליל ROM 2006
כרמל מזרחי 1979 קברנה סוביניון
תודה.
עזרה בהערכת מחיר
30/04/2016 | 16:10
4
100
היי לכולם(: יש כאן מישהו שיכול בבקשה להגיד לי בערך מה שווי היינות שיש ברשותי? ברנדי אגוזים בן גוריון 40% חדש סגור באריזתו המקורית שמור מאוד , ועוד מיספר יינות ישנים מאוד . מצרפת תמונות. ותודה מראש לעונים שמקווה מאוד שיעזרו לי��
כל היינות חומץ
01/05/2016 | 10:35
3
75
יש לך חומץ בן יין שיכול להיות שיהיה לא רע בכלל לבישולים וכאלה.
ערך אחר יכול להיות ערך אספני, ממליץ לך לברר בפורומים של אספנים, ערך כיין זה אפס.
לגבי הברנדי אגוזים, יש מצב שהוא בחיים, מעוד לי טעמתי משקה כזה, אך אינני חושב שזה נחשב השאור שבעיסה של עולם הכהילים. בקיצר, ברנדי זול סביר להניח שניתן לשתות, אך כנראה מחירו בתור בקבוק לאספנים גבוה יותר.
תודה רבה על העזרה(:
01/05/2016 | 14:47
2
27
כאן תמצא את התשובות שאתה מחפש
01/05/2016 | 15:18
1
65
תודה רבה רבה עזרת לי מאוד
03/05/2016 | 10:37
8
עזרה בהערכת מחיר
30/04/2016 | 16:10
59
היי לכולם(: יש כאן מישהו שיכול בבקשה להגיד לי בערך מה שווי היינות שיש ברשותי? ברנדי אגוזים בן גוריון 40% חדש סגור באריזתו המקורית שמור מאוד , ועוד מיספר יינות ישנים מאוד . מצרפת תמונות. ותודה מראש לעונים שמקווה מאוד שיעזרו לי��
יין ובשרים
28/04/2016 | 15:28
68
עכשיו פסח ובקרוב יום העצמאות
הכנתי סקירה על קצביות טובות שהולכות מעולה עם יין אדום
חדשות מעולם הויסקי - מזקקות גלנדרונך ובנריאך נמכרו
28/04/2016 | 10:38
1
74
לתאגיד בראון פורמן (ג׳ק דניאלס).
אתמול, עבור 285 מיליון פאונד.
איתן גם מזקקת גלנגלסאו הפחות מוכרת, שהיתה שייכת לאותה קבוצה.

זה כסף גדול מאוד עבור המזקקות, כנראה שלבראון פורמן יש תוכניות.
לא ברור איך זה ישיפיע בטווח הקרוב על הבקבוקים של המזקקות, אבל מתישהו אפשר לצפות לשינוי ביבוא לארץ...
פשש יפה
28/04/2016 | 15:25
40
זה כנראה יעלה לה את המניה ואת הרווחים
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
כנרת אייזנברג
מחפשים קהל מתאים
שופ סיקרט
הופכים פנטזיה למציאות
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ