לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום יין ואלכוהול
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

קמפרי
01/05/2016 | 21:31
2
65
שלום מצאתי בבית של סבתא שלי בקבוק קמפרי די ישן (נניח מעל 10 שנים )
סגור (לא נפתח מעולם) .
רציתי לדעת האם הוא טוב או שהוא פג תוקף ?
כל עוד אין משקע בבקבוק הוא צריך להיות טוב לשתייה
03/05/2016 | 12:38
1
16
גם במקרה ויש משקע אין נזק משתייתו.
 
האמת שהטעם קצת מר מהרגיל ניראה לי נוותר
04/05/2016 | 14:34
1
תודה על התגובה
הערכת שווי / ירדן ROM 2006 / מזרחי קברנה סוביניון 1979
03/05/2016 | 15:00
25
שלום רב,
האם משהו יכול להעריך שווי:
בקבוק ירדן גליל ROM 2006
כרמל מזרחי 1979 קברנה סוביניון
תודה.
עזרה בהערכת מחיר
30/04/2016 | 16:10
4
48
היי לכולם(: יש כאן מישהו שיכול בבקשה להגיד לי בערך מה שווי היינות שיש ברשותי? ברנדי אגוזים בן גוריון 40% חדש סגור באריזתו המקורית שמור מאוד , ועוד מיספר יינות ישנים מאוד . מצרפת תמונות. ותודה מראש לעונים שמקווה מאוד שיעזרו לי��
כל היינות חומץ
01/05/2016 | 10:35
3
40
יש לך חומץ בן יין שיכול להיות שיהיה לא רע בכלל לבישולים וכאלה.
ערך אחר יכול להיות ערך אספני, ממליץ לך לברר בפורומים של אספנים, ערך כיין זה אפס.
לגבי הברנדי אגוזים, יש מצב שהוא בחיים, מעוד לי טעמתי משקה כזה, אך אינני חושב שזה נחשב השאור שבעיסה של עולם הכהילים. בקיצר, ברנדי זול סביר להניח שניתן לשתות, אך כנראה מחירו בתור בקבוק לאספנים גבוה יותר.
תודה רבה על העזרה(:
01/05/2016 | 14:47
2
18
כאן תמצא את התשובות שאתה מחפש
01/05/2016 | 15:18
1
35
תודה רבה רבה עזרת לי מאוד
03/05/2016 | 10:37
1
עזרה בהערכת מחיר
30/04/2016 | 16:10
35
היי לכולם(: יש כאן מישהו שיכול בבקשה להגיד לי בערך מה שווי היינות שיש ברשותי? ברנדי אגוזים בן גוריון 40% חדש סגור באריזתו המקורית שמור מאוד , ועוד מיספר יינות ישנים מאוד . מצרפת תמונות. ותודה מראש לעונים שמקווה מאוד שיעזרו לי��
יין ובשרים
28/04/2016 | 15:28
50
עכשיו פסח ובקרוב יום העצמאות
הכנתי סקירה על קצביות טובות שהולכות מעולה עם יין אדום
חדשות מעולם הויסקי - מזקקות גלנדרונך ובנריאך נמכרו
28/04/2016 | 10:38
1
52
לתאגיד בראון פורמן (ג׳ק דניאלס).
אתמול, עבור 285 מיליון פאונד.
איתן גם מזקקת גלנגלסאו הפחות מוכרת, שהיתה שייכת לאותה קבוצה.

זה כסף גדול מאוד עבור המזקקות, כנראה שלבראון פורמן יש תוכניות.
לא ברור איך זה ישיפיע בטווח הקרוב על הבקבוקים של המזקקות, אבל מתישהו אפשר לצפות לשינוי ביבוא לארץ...
פשש יפה
28/04/2016 | 15:25
31
זה כנראה יעלה לה את המניה ואת הרווחים
סיכום טעימת הויסקי העיוורת
24/04/2016 | 16:13
11
80
היתה תחרות נהדרת, עם 18 ויסקים מעניינים.

קודם כל - נודה לתורמים שלנו שבזכותם יכלנו להרים כזו תחרות:
ויסקי לייב 2016 על הפרסים (ניצור קשר עם הזוכים בקרוב)
IBBLS שתרמו את הטליסקר 10 הנהדר, סינגלטון 12 וגלנקינצ'י 12.
טמפו שתרמו את סקאפה 16 וגלנליווט נאדורה
י.ד. שתרמו את גלנמורנג'י 10 וג'ורה 21
ויורוסטנדרט שתרמו את גלן סקוטיה 15 המוצלח.

תודה רבה!

קצת סטטיסטיקה על התחרות:
הויסקי שהיה לכם הכי קל היה גלנליווט 16 נאדורה ( 69 נקודות), והכי קשה היה ג'ורה 21 (17 נקודות). (הציון הממוצע בכל יום).
חייב להודות שזה קצת מפתיע שויסקי בחוזק חבית יהיה הכי קל... הייתי בטוח שזה יהיה הטאליסקר, גלנדרונך או גלנמורנג'י. שלושתם דווקא לא בלטו במיוחד (ממוצע סביב 40-50 נקודות)

בדקתי גם איזה ניקוד יקבל שחקן 'ממוצע' בתחרות - כלומר בכל יום ממוצע הניחושים של הגיל והחוזק, האיזור שאותו ניחשו הכי הרבה וממנו המזקקה שאותה ניחשו הכי הרבה.
זה בעצם בדיקת "חוכמת ההמונים" - שאמורה לתת במקרים כמו זה תוצאות טובות לרוב. אצלנו בתחרות שחקן כזה היה מקבל 990 נקודות, כלומר תופס את המקום הרביעי. זה לא רע, אבל מרשים למדי שיש משתתפים שעקפו את זה! מקצוענות.

אשמח לשמוע הערות לגבי התחרות, שיטת הניקוד, הויסקים וכל דבר אחר, כדי לנסות לשפר בפעם הבאה.

מי מכם היה מעוניין להשתתף בפעם נוספת (בעוד כשנה נגיד)?
למי פעם אחת הספיקה?
יש כאלו שלא השתתפו אבל התחרות סיקרנה אותם - וירצו להשתתף בפעם הבאה?
ברור!
24/04/2016 | 17:47
39
זו הפעם השנייה שהצלחתי לפספס את ההרשמה...
מקווה לקבל תזכורת שנה הבאה ;)
 
היה ממש כיף לעקוב!
לא מכיר טעימה דומה בכזה קליבר.
כל הכבוד לכל המנצחים ותכל'ס, גם לאלו שלא. נראית לי כמו משימה לא קלה בכלל.
 
נתראה בוויסקי לייב!
אשמח מאוד לעשות את זה שוב
24/04/2016 | 22:29
36
היה ממש כיף, שמחתי גם שהיו יותר דוגמיות השנה וגם שהיו דברים יותר מעניינים, בהחלט שווה לתוספת למחיר. 
 
שמחתי לראות גם כמה ביקבוקים עצמאיים, הייתי אולי רוצה לראות עוד כמה, גם כי יותר מאתגר וגם כי יש יותר הזדמנות לנסות דברים חדשים, אבל לא יותא מ 5 בקבוקים כך כי יותר מזה זה להתחרפן לגמרי. 
 
למדתי גם הרבה הפעם, אפילו יותר משנה שעברה. אז סיימתי במקום שלישי, אומנם שרק התחלתי לטעום וויסקי כמה חודשים לפני (אני שותה וויסקי כבר הרבה מאוד שנים, אבל לטעום זה משהו קצת שונה). עכשיו טעמתי הרבה יותר סוגים של וויסקי והיה לי יותר קשה, יש יותר אופציות בראש ופתאום איזה ניוח של איזה משהו מזכיר לך איזה וויסקי  מסוים ומשנה בכלל את דעתך. רק בסוף התחרות התחלתי להתאפס קצת. 
 
היה מאוד מעניין וממש כיף. תודה רבה רבה על ההשקע שלך וכמובן גם לתורמים.
היה תענוג
25/04/2016 | 00:10
33
תחילה אני חייב לומר תודה לתורמים שעוזרים לעלות את הרמה ולעשות את התחרות הזאת יותר מעניינת. המון המון תודה לך אסף על עבודת הקודש וארגון התחרות הפנטסטית הזאת.
 
נהניתי המון, למדתי הרבה וטעמתי הרבה דברים לראשונה. חייב להודות שבהתחלה לא הבנתי למה היה רצון לעלות את מחיר ההשתתפות בתחרות כי כשאתה עומד בחנות, עלייה של 20% בתקציב לרוב לא מכניסה אותך לעולמות אחרים מבחינת רמת הויסקי. אבל נראה שהצלחת לעלות את הרף בסדר גודל ביחס לשנה שעברה שזה מדהים, אני מניח שזה תודות למאמצי חיפוש שלך ותודות לתורמים.
כמובן שגם להקטין את גודל הטעימה ובתמורה להגדיל את כמות הויסקיז היה שיפור לטובה.
אין ספק ששימוש ביותר ויסקיים פחות מוכרים ויותר בקבוקים עצמאיים עשו את התחרות להרבה יותר קשה, גם פחות מביך לטעות , לדעתי זה גם עשה את התחרות ליותר מסקרנת ומעניינת "מה לעזאזל הוא הולך להפיל עלינו עכשיו".
 
נקודה שלי אישית קצת הפריעה במיוחד הפעם שהיו יותר בקבוקים, זה התדירות של התחרות, אני מרגיש שהיה לי הרבה יותר קל, פחות לחוץ ומהנה אם הייתה נחשפת טעימה פעם ביומיים. נכון שאפשר לטעום מראש ולכתוב רשמים וזה מה שעשיתי לרוב אבל אני מרגיש שזה מאוד עוזר לי דווקא לטעום אחרי פידבק מהויסקיז הקודמים (הרשימות שלי מול מה זה בפועל). לכן פעם ביום הרגיש לי קצת לחוץ במיוחד כשיש תוכניות אחרות והאף האלרגי שלי שאני אף פעם לא יודע מתי יפתיע אותי.
מאוד יכול להיות שזה אישי ואנשים אחרים היו נפגעים מ"מריחת" התחרות, לכן נחמד יהיה לשמוע מה דעתם של אחרים לגבי זה.
 
פרט לגלן קדאם שהיה משובח, מהטובים ששתיתי בגלאיים כאלו (אם כי לא שתיתי הרבה),
מאלו שאני מכיר הפתיע אותי לטובה הסינגלטון דווקא שהרגיש לי הרבה יותר מעניין ממה שאני תמיד החזקתי ממנו.
גלן סקושייה הרגיש לי מאוד ייחודי לשאר הויסקיים קיבלתי ממנו ריחות וטעמים שאני לא רגיל לחוות מויסקי, תבלינים יותר מרים ומלוחים ופחות עדינים ממה שאני רגיל.
סקאפה ואולד פלטני הרגישו צעירים לגילם וקצת אכזבו אותי אישית (למרות שאת האולד פלטני כבר טעמתי ואהבתי).

שוב המון תודה על הארגון, היה אדיר, וכמובן שאשמח להשתתף בתחרות כזאת בעתיד.
היה נהדר מחכה לשנה הבאה כמובן!
25/04/2016 | 00:41
30
כמובן הפייבוריטים שלי בתחרות היו שני האחרונים שבהחלט היו גולת הכותרת של התחרות..
הכי פחות התחברתי לג'ורה 21 וולסקאפה 16.
ויסקים נהדרים נוספים שניתנים לקנייה במחיר הוגן לטעמי היו הפורטשארלוט 12, אולד פאלטני 21, קריגלכי 7 שלאחר שנתתי לו לשבת הרבה הרבה זמן בבית היה לא פחות מנהדר, 66% בכל זאת. בטעימה עצמה פחות זרם לי.
ויסקים בהחלט ראויים לציון לטובה ושווים קנייה הם הנאדורה של גלנליבט, הלגבולין דיסטילרס, לוך גורם.
לא ריגשו כלל הדרונך 18 והבלוויני 17 ומתומחרים גבוה מדי לטעמי.
מיותרים לטעמי הסקוטיה 15 והגלנקינצ'י 12.
היו עווד 4 ויסקים נוספים קלאסיים וראוים בפני עצמם שפתחו את התחרות ולטעמי שימשו כאיפוס מוצלח.
סה"כ תודה על הארגון למנהל ולתורמים, היה מאוד מהנה יאללה ויסקי לייב!
תודה רבה על הארגון המוצלח!
25/04/2016 | 12:04
1
34
הצלחת להתעלות מעל הרף של שנה שעברה, תחרות פגז!
להל"ן דעה אישית בלבד.
 
נקודות לשימור: 
  • רמת/איכות הדראמים
  • שילוב בין דראמים מיוחדים לקאלסיים
  • רמת מחיר של הטעימה
  • שיטת הניקוד - ממש פגעת בול עם שיטת הניקוד הזו!
 
נקודות לשיפור (שוב רק העדפה אישית):
  • פחות דראמים (18 ימים התישו אותי, 14 היו מספיקים ואולי אפילו היה עדיף 10 דראמים).
  • מעט יותר ביקבוקים עצמאיים (יחס 6:4 לטובת ביקבוקי מזקקה)
  • יותר נפח לטעימה - הייתי מעדיף 50 מ"ל לטעימה כך שישאר קצת אח"כ.
  • מתן ניקוד לוויסקיז (אמנם לרוב ניקוד וויסקי זה קשקוש לדעתי אבל אולי אפשר ליצור סטטיסטיקות מעניינות אח"כ)
  • ג'וקר (רום/קוניאק/ארמניאק/מזקל וכו..) יכול להיות מגניב אך יכול גם לפגוע בתחרות- מתלבט האם כדאי.
 
גם שנה הבאה אשתתף בשמחה! 
 
 
 
 
 
מסכים לגבי הנפך
25/04/2016 | 12:12
31
לא חשבתי על זה שרשמתי מקודם. היו לי כמה מקרים שעוד 20מ"ל היה סוגר לי איזה פינה. אולי באמת בפעם הבא ללכת על 14 דוגמיות של 50מ"ל.
מאוד נהנתי מההישתתפות
25/04/2016 | 18:21
29
אני מרגיש שלמדתי קצת יותר איך להבחין בטעמים וריחות ולא רק לשתות את הויסקי וקצת יותר מה אני אוהב.
כמו שכתבו מעלי אני חושב שזה היה קצת ארוך, 14 נראה לי מספיק (לקצר על חשבון הגלנקינצ'י ולא על חשבון הארדבג הנהדר !)
 
מאוד יכול להיות שארצה להשתתף פעם נוספת אם אדע שיהיו ויסקי שונים ולא חזרה על מה שהיה הפעם
הויסקי שהכי נהנתי ממנו בין "הרגילים" הוא הגלנליווט נאדורה אבל הארבדג הוביל על כולם, חבל שיש בעיה להסיג אותו ובעיית המחיר קטנה גם אם הוא היה זמין
הגלן קדאם מבוזבז עלי, הריח שלו מדהים ומתפתח עם הזמן אבל הטעם (עם כל הרבדים) קצת עדין עבורי, אולי בעוד כמה שנים
מהצד השני היה הקרייגאלאכי שהיה די נורא עבורי, כמעט ולא סימתי את המנה
 
תודה על האירגון וכול העבודה
ירון
אהלן
25/04/2016 | 23:30
34
טעימה מהנה ויוצאת דופן ואחלה של יוזמה וביצוע.
נהנתי מה״פריסה״ של הווסקים, השליש האחרון שכלל דראמים בוגרים ומורכבים יותר היה מהלך נחמד.
נחמד גם להחליף חוויות ולמצוא אנשים עם תחומי עניין דומים. הטעימה שמבוססת  על הפורום זה פלטפורמה מוצלחת.
חושב גם ש 18 ווסקים היו די הרבה וניתן לצמצם. אהבתי את היחס בין דראמים קלאסים שמתאימים לטעימה עיוורת לבין הנדירים שחוויה לשתות. הייתי נהנה מאוד פצצות שרי:)
חג שמח
שני הסנט שלי
25/04/2016 | 23:54
33
אז כמובן שאני מצטרף לתודות לאסף על ארגון הטעימה ועל כך שדאג לתעתע בנו (או לפחות בי) בכל יום מחדש. תודה גם לתורמים על הבקבוקים האיכותיים.
אני יותר מאשמח להשתתף גם בשנה הבאה אולם גם עבורי 18 יום הם טיפל'ה יותר מדי ונראה לי שעדיף טווח של 12 - 14 יום.
אני מודה שלא הברקתי בתחרות אבל מבחינתי זה פשוט איתות ללכת ולעשות עוד "שיעורי בית". המשמעות של זה עבורי היא לחוות יותר סוגים ולהתמקד יותר בshare-ים וסמפלים ופחות בבקבוקים מלאים.
ממה נהניתי- חוץ מ-2 הדראמים האחרונים והמופלאים, נהניתי מהטליסקר 10 ומהנאדורה.
ממה לא נהניתי-  לא יכלתי או שלא רציתי לסיים את הקינצי 12 והוא פשוט נשפך לכיור.
שיעור חשוב שלמדתי: בלויני מתומחר יחסית גבוה (ובפרט אם ניקח בחשבון שבד"כ מגיע בחוזקים נמוכים) אבל מעבר לכך, ה-17 דאבל ווד שטעמנו חביב אבל ממש לא ריגש אותי.
ומילה אחרונה: אני מקווה שתחרות זו והתיעוד שלה כאן בפורום יסייעו לחיזוק תרבות הויסקי בארצנו. אני רואה באתרים ישראלים אחרים (לא רוצה להשמיץ אז המבין יבין) מומחים מטעם עצמם לויסקי ש"דופקים" אותו בצייסרים ואחר כך עוצמים עיניים ועושים פרצוף.
חברים- שכל אחד ישתה איך שבא לו, אבל לדעתי צריך להריח, לטעום ולתת את תשומת הלב הראויה למשקה הזה, ולא במטרה לתפוס ראש.
המשך חג שמח לכולם...
מסכים עם כולם
27/04/2016 | 01:56
29
אפשר פשוט לעשות העתק-הדבק עם התגובה של נמרוד, חוץ מהג׳וקר.
 
באופן כללי, הופתעתי מאוד מהניחושים המדויקים של חברי הפורום -
לא סתם מזל מקרי, אלא אשכרה פגיעה בול, פעם אחר פעם!
מאוד מרשים, ומהווה הוכחה ניצחת לכך שוויסקי הוא משקה מורכב עם מאפיינים ייחודיים וניתנים לזיהוי,
בניגוד לוודקה (לדוגמה) שבה תוצאות המבחנים העיוורים מתפזרות לכל הכיוונים
ומה שבאמת קובע הם יחסי הציבור.
 
באופן אישי נדמה לי שהשתפרתי השנה, לפחות מבחינת זיהוי האזורים,
אבל שיטת הניקוד (המעולה!) הותירה אותי למטה ובצדק.
המסקנה המצערת נותרה זהה - יש לי חוש טעם/ריח חלש/פגום.
לא יודע אם אשתתף בעתיד, נראה חבל לבזבז על אף כזה משהו שהוא מעבר לסדרות הבסיסיות...
 
היה מצויין
01/05/2016 | 21:04
10
רב תודות למארגן ולתורמים. ללא ספק ה-300 ש"ח הכי טובים שהשקעתי בחיי.
 
למרות שלא הצלחתי משהו בלשון המעטה, אני מאוד אשמח להשתתף שוב, היה כייף לא נורמלי. אשמח לשחק שוב בפעם הבא.
 
לגבי ההערות שכתבו מעליי, גם היו ימים שלא יכולתי להקדיש את כל תשומת ליבי לויסקי כי היה צפוף, לא הייתי מוריד את הכמות, כי גם אחרי 18 ריציתי עוד ^^ אבל נגיד הפסקות בסופ"ש יכול לעבוד. (ומי שרוצה לשתות בסופ"ש יכול לטעום את הבאים בתור בשבוע)

אני מאוד מסכים את ההצעה של לתת ניקוד לכל ויסקי ולהוציא סטיסטיקה. זאת הזדמנות נדירה לקבוע ציונים הכי אובייקטיביים שיש על הויסקיז חבל לא לנצל.
 
חשבתי גם להציע את הרעיון של הג'וקר. נגיד מי מזהה שזה לא ויסקי מקבל 100 ומי שלא 0. מעניין כמה ייפולו. אבל זה לא יכול להיות קוניאק או ארמניאק כי כשרות וזה P: 
 
אני לא מת על הרעיון של יותר מבקבקים עצמאים, קודם כי זה קשה מדי למצוא וזה מעצבן לחפש ויסקי שאי אפשר למצוא. שנית כי זה קצת מתסכל לטעום יותק מדי ויסקיז טעימים שאי אפשר לקנות אחר כך ^^
 
לגבי הויסקיז.
הטוב מאוד :
הכי אהבתי את האולד פלוטניי 21, ממש הפתיע אותי לטובה.
הארדבג 15 מבקבוק עצמאי היה אדיר.
חייב לתת קרדיט לטליסקר 10 שכולנו חשבנו שהוא משהו הרבה יותר נחשב משזה היה.
הלוך גורם היה מאוד נחמד ומהנה. 
האחרון לא נחשב ^^

ה"כן אבל" :
הבלווני 17 הפתיע לטובה כי חשבתי שאני לא מת על בלווני ובסוף זה היה לי טעים. אבל מסכים שהמחיר טיפה אוברייטד. 
הגלן סקושיה הרגיש מדולל מדי למרות שטעים. די חבל. 
ה-PC12 היה טוב אבל אכזב, יש לי את הגרסה הרגיל בלי גיל ו-50 אחוז בבית וציפיתי להרבה יותר מהחוזק חבית. בסוף הרגיש טעים כמו איילה קלאסי לא הרבה מעבר. מה שיש לי בבית דוקא יותר טעים. 
הגלנליווט נאדורה היא יצירה יפה, מורכב מאוד, אבל נעים על לשון ? נופ.  


המאכזבים : 
אייל אוף ג'ורה 21. וואו השוק כשהתברר לי שזה בן 21, הוא הרגיש כל כך סתמי. 
 גלנדרונאך 18 : יותר מדי שרי הורס את השרי. הויסקי הזה יצא מאיזון. אבל היי, פייר, היתה חוויה נהדרת להרגיש בזוקה בוויסקי. (היה ברור שזה משהו , אבל מאכזב עדיין)

 
מסקנות ולקחים מהסדר - שתיתם יין מוצלח?
24/04/2016 | 09:56
19
38
אולי גם איזה תזקיק כשל״פ מעניין?
יין ובירה
24/04/2016 | 10:15
34
בארוחה שתינו בקבוק קברנה 2011 של בנימינה רזרב, עדיו ופירוטי, מאוד אוהב את הסדרה הזאת מבחינת תמורה למחיר. האורחים גם הביאו 2 בקבוקי קברנה של סלקטד, nuff said.
 
אתמול שתתי קצת מהבירת תמרים הזה של מבשלת מידן שמקבל הרבה פרסום. היה קצת טעם לוואי של סבן כמו כל דבר שכשל"פ, אבל שמוגש קר ביום חם זה עושה את העבודה, ונגיד שזה פחות טוב מבירה רגילה אבל יותר טוב מבירה לא טובה. אישית אמשיך לשתות רק יין בחג. 
אצלי עדיין קצת חלש
24/04/2016 | 10:30
32
עד אתמול בערב רק יינות סופר, שגם לא נעשה מאמץ לבחור את הטובים שבהם...
אם כי אני חייב לציין שרובם ראויים לשתיה, רמת הבסיס בארץ כבר לא רעה בכלל.
 
אתמול בערב פתחתי דובדבני 2013, זה בלנד של ק״ס וסירה מבית יקב מאור מרמת הגולן.
הפרי בולט והעץ פחות, חמיצות טובה, מאוד ׳ישראלי׳ מבחינת ריכוז הטעם והפירותיות הבשלה, עם קצת איזון של עשבי תבלין ושוקולד.
 
עשוי טוב, אבל לא משהו יוצא דופן לרמת המחיר שלו (סביב ה-100 ש״ח).
4 בקבוקים נפתחו (ונשתו במלואם)
24/04/2016 | 11:09
7
44
רוזה של יקב שורק -  חומצי כמו שצריך, פיירותי אבל לא מתקתק. בקיצור - כלבבי.
סוביניון בלאן של פלטר 2015, מצויין. מעניין שמשנה לשנה עושה אותו טל פלטר אלכוהולי  פחות (השנה 10.7%), והוא בהחלט עושה את העבודה. 
פלטר פינו נואר 2010 - קצת אכזב, שטוח משהו, למרות שטעמי חבית מודגשים. 
ירדן פטי ורדו 2012 - הלך מצוין עם המנות העיקריות. הרבה מאוד פרי, אם כי לא על חשבון חומציות. שווה להמתין איתו עוד כשנתיים לפחות, אם כי גם עכשיו בהחלט מהנה לשתייה.
ירדן פטיט ורדו? לא ידעתי שהם עושים...
24/04/2016 | 12:31
5
33
כמה בצירים יש אותו כבר?
בציר ראשון, הושק לפני כחצי שנה.
24/04/2016 | 14:20
4
11
בדומה לכל דבר בסדרת ירדן
24/04/2016 | 15:11
3
34
מנסים לשחזר את הקברנה סוביניון ירדן רק עם זן אחר. הפטי ורדו מוצלח יותר מכל מה שהם ניסו עד עתה, מכיוון שהזן הזה מגיע לבשלות גבוהה בארץ.
רשמתי לעצמי לנסות
24/04/2016 | 15:17
2
12
סוכריה על מקל
24/04/2016 | 15:18
1
34
אבל הפעם זה הצליח. המלבק פחות מוצלח ממנו.
ממש כך.
24/04/2016 | 15:56
7
הפלטר סוביניון בלאן 2015
24/04/2016 | 15:10
25
פשוט נהדר, טעמתי ביקב אחד הטובים ביותר!
לבינתיים שני יינות
24/04/2016 | 15:14
31
יראון 2008, פרי ישראלי בשל , מתוק, לא מעט חבית, יופי של יין בקונספט המודרני, קצת מעייף את החך.
 
השני בורגון בדרגת וילאז'  משנת 2006 שעדיין נותר ממנו, בעצם משניהם נותר. כל כך מקסים היין הזה שבקרוב בן עשור ונמצא בתקופה נפלאה שלו. פעם הוא גם עלה בסביבות 200 פלוס שח ביינות בורגון, כיום מחירו האמרי לשלוש מאות פלוס. יופי של יין, אחד הוילאז'ים הטובים שיצא לי לטעום.
 
Domaine Ponsot Chambolle-Musigny Cuvee des Cigales
מילה חדשה שלמדתי
24/04/2016 | 15:18
3
39
מאלטרנטיבה
 
אז חשבתי שהמאלטרנטיבה שלי בפסח תהיה רום אבל הבנתי שחלק גדול מהרומים המיושנים ישבו בחביות ברבן שזה חמץ מובהק.
לפיכך אני מסתפק בארמניאק ובינתיים אני יושב על שלישיית הבקבוקונים של chabot
שקניתי בזמנו ביינות וטעמים. יש שם vsop, xo  ונפוליאון.
ראוי בהחלט
למעשה גם חלק מהטקילות
24/04/2016 | 15:24
2
29
אם אתה לא במחמירים, תראה את זה בטל בשישים.
אין 'בטל בשישים' בחמץ...
24/04/2016 | 15:48
1
31
וכן, טקילה זה כמו רום לצורך העניין - חמץ.
רק טקילות ורום
24/04/2016 | 18:24
25
שעברו חבית, יש מספיק כאלה שלא.
שאבלי לבן כלשהו
24/04/2016 | 19:05
26
הספקתי לשכוח מאיפה בדיוק, משהו בסביבות ה-70 ש"ח מדרך היין.
אלטרנטיבה יבשה וטובה לאדומים הכבדים והמעייפים למיניהם, הבקבוק חוסל.
היה גם גליל ק"ס 2014, כרגיל תמורה מעולה ב-3 במאה, על הצד המתוק והמעייף.
אחת האורחות הביאה אלטרנטיבה מעניינת ליין-אדום-מתוק - איזה שהוא מוסקטו של יקבי ציון. הטעם זהה למוסקטו "רגיל" (למשל, זה שרמת הגולן מייצרים) אבל הצבע כמו של רוזה, כנראה ששהה קצת עם הקליפות. נחמד.
 
נראה לי שאני אמשיך גם בעתיד עם יינות לבנים בסדר, יופי של קונטרה לכבדות האופיינית של המנות.
 
עוד בסופ"ש: גמלא שרדונה 2015 או 2014, מעט כבד לטעמי.
אחלה יינות היו בערב החג
24/04/2016 | 20:16
36
יקב גלאי נגב 2012, יין קליל מורכב ואלגנטי- פשוט מעולה!
בר מאור ירח אדום 2012, שונה לחלוטין ונהדר לא פחות.
 
בגזרת התזקקים פאלינקה מקרואטיה שהזמן בבקבוק הפתוח עשה לה טוב.
 
 
יין
24/04/2016 | 20:48
26
לפני ערב החג, קניתי לעצמי  Clos Triguedina 'Probus'2009, מלבק מחבל קהור שבצרפת. יין עשיר, מרוכז, טאני, חומצי ומעט סגור, אם כי לאורך הערב הוא התפתח יפה בבקבוק, והראה הרבה פרי שחור ועור. אני חושב שעוד כמה שנים יעשו לו טוב.
בערב החג הבאתי אמפורה רייטון אדום, שלא אכזב, וכשהוא נגמר עברתי למלבק פשוט של טראפיצ'ה 
שתתי לא מעט לאורך החג
01/05/2016 | 21:13
9
יין "קליל" ל-4 כוסות בסדר
 
- טפרברב אימפרשיון, סנג'יובזה : הכי טוב של הערב. מאוזן, סולידי וטעים. אחלה ב-30 ש"ח
- הרי גליל, גרנש נואר : לא רע, גוף דליל אבל טעם נחמד.
- גמלה, פינו נואר : מאכזב.
 
אחרי זה נדגמו :
- צרעה, Judean Hills , 2014 : פחות טוב מה-2013 האגדי אבל עדיין מצויין.
- קסטל, פטי קסטל, 2014 : יותר מתוק משציפיתי (ציפיתי שלא יהיה בכלל) אבל עדיין מאוד מאוזן ומצולח. אחלה.
 
והג'וקר : קוקו 2013, מיקב לואיז , בשדה יעקב. הביאו לי, טעמתי, והופתעתי לטובה. יין עם אופי, טעם די יחודי ופשוט מוצלח.
עזרה קטנה
21/04/2016 | 20:30
6
75
שלום לכולם
לצורך מתנה
יש קוניאק או ברנדי איכותיים
שהם כשרים?
תודה
יש!
22/04/2016 | 01:24
3
53
לבתים דופוי ולואי רוייאר יש גירסאות עם חותמת כשרות רשמית.
חיפוש בגוגל קוניאק כשר מעלה את התוצאות.
ראשית תודה רבה
22/04/2016 | 01:59
1
35
שנית האם הם באיכות טובה?
או שאין משהו כשר באיכות טובה
תטדב
סבירה
22/04/2016 | 06:46
40
את הדופוי לא ניסיתי, ממה שקראתי עליו פעם אמור להיות סבבה, במיוחד ה-xo.
הלואי רוייאר סביר ברמת ה-vsop וה-xo לא רע בכלל.
זה בית קוניאק רציני.
 
אני מניח שזה בא מכיוון פסח, אז וויסקי וגם רום לא רלוונטיים. אבל יש תזקיקים נהדרים זולים יותר שאתה יכול לחשוב עליהם:
 
לפולי, אולי בית הגראפה המוביל היום, יש גירסה כשרה שנקראת Eve. גראפה טובה, מתקתקה ונעימה כמו שהם תמיד עושים, עם רעננות לימונית. מאוד מומלץ, לטעמי הכי טוב ש-300 ש״ח כשרים לפסח יקחו אותך.
 
ואפשר לשקול גם קלבדוס - הייתי ממליץ על שאטו דה בריי. החל מרמת ה-vsop שעולה פחות מ-200, ואפשר להתקדם ברמות הגיל לפי התקציב. זה קלבדוס איכותי, הטוב ביותר כניסיון ראשון בעולם הזה (ויש שיגידו שגם בכלל). אני לא בטוח אם מופיעה על התווית כשרות פורמלית, אבל עקרונית הוא כשר לפסח ואני מכיר הרבה דתיים מקפידים ששותים אותו בשמחה - זה עניין אישי ואם הנושא רגיש להתייעץ עם הרב.
היה לי בקבוק של דופוי XO
24/04/2016 | 11:58
22
קוניאק נהדר במיוחד למחירו שבזמנו היה נמוך משמעותית מהמתחרים.
אכן
22/04/2016 | 15:06
1
31
יש קוניאק כשר, יצא לי לטעום.
 
כל קלבדוס הוא כשר דה פקטו
כעיקרון לא משנה
22/04/2016 | 15:27
26
אם יש חותמת כשרות רשמית
העיקר שזה כשר ואיכותי
ותודה לכם על האדיבות והידע המרשים
 
 
 
א
יין שמשאיר בכוס משקע (כמו בכוס קפה שחור)
22/04/2016 | 23:33
2
36
הייתי בארוחת סדר פסח אצל משפחה שאוהבת ומבינה ביין.  
היה על השולחן בקבוק יין (סגור) אדום של יקב אסף, סוג קיסריה ריזרב שיראז שנת 2010 (בדקתי הרגע - עולה ₪ 130)
כלומר זה לא יין פשוט וזול.
שמתי לב למשהו מוזר - כשאני שותה, והכוס מן הסתם נמצאת בזוית הטיה, אז בתחתית הכוס מופיעים מעין גרגירים אדומים קטנטנים, כמו במשקע שנשאר בתחתית הכוס אחרי ששותים קפה שחור.
זה משהו רגיל שפשוט לא שמתי אליו לב עד היום?
או שזה בגלל סוג היין?
או שהיין לא טוב?
מה דעתכם?
זה בסדר גמור ושכיח ביינות איכותיים מתיישנים
23/04/2016 | 10:25
1
43
היין ששתיתם, בהחלט עונה על ההגדרה של יין איכותי, ועפי"ר יינות כאלו עוברים סינון גס בלבד, בטרם הביקבוק. הסיבה לסינון גם בלבד, היא שישארו מוצקים מיקרוסקופיים ביין, שיעזרו לו בתהליך התבגרות נוסף בבקבוק. היין ששתיתם היה כשלוש שנים בבקבוקף והוא בעל יכולת התיישנות, (כמובן שנדרשים תנאי אכסון נאותים), ובתהליך זה גם נוצרים אותם משקעים, שבד"כ מי "שיהנה" מהם, יהיו האחרונים שלהם יימזג היין מהבקבוק.
השאלה החשובה באמת : הוא היה טוב ?
המון תודה על ההסבר המעמיק!!
23/04/2016 | 11:19
29
אני שמח ששאלתי (התלבטתי אם לשאול) - כי ככה למדתי עוד משהו  (: 
לגבי השאלה אם היין היה טוב או לא - לא נראה לי שאני האדם הנכון לשאול אותו....
גם בגלל שאני לא מתיימר להבין ביינות, וגם בגלל ששתיתי לגימה אחת קטנה וזהו, כי אני משתדל לא לשתות ולנהוג. לא בגלל שאני חושש להשתכר (כוס יין אחת לא הופכת אותי לשיכור) אלא בעיקר בגלל המשטרה והבדיקות שכרות שהיא עושה.
יום אחרון (18) לטעימה העיוורת!
20/04/2016 | 22:32
22
114
לפני שנסכם ונכריז על המנצח, אני מקווה שנהנתם מהטעימה.
לפי התגובות שלכם בהודעות האישיות נראה שכן!

לסיום בחרתי ויסקי שכנראה רובכם לא טעמתם, וגם לא הרבה דברים שקרובים אליו...
חלקכם ניחש נכון שמדובר בויסקי בוגר, אבל כמעט אף אחד לא הלך מספיק רחוק.

טעמתם היום גלן קדאם, בן 30, 46% (ביקבוק רישמי)!

לא מפתיע מאוד, אבל הניקוד היה די נמוך...
20/04/2016 | 22:37
68
דראם קשה.
 
ballistra 20
foodnwine1 15
gabi a 20
itisv 0
knappertsbusch 20
Koala malt 5
navefire 30
Whisky reject 5
nimrodrosen 30
Of1r 50
rustynail 35
ShaneG 40
singlemaltchef 15
vadimf 0
yaron avisar 30
yezer 0
yman36 15
yoavg 0
yosib2306 30
אדבוסט 0
הסקוטי המעופף 0
חלום חתול 50
נתאי1212 40
והמנצח הוא...
20/04/2016 | 22:45
87
singlemaltchef!
כל הכבוד!
 
וכמובן גם לכל המשתתפים האחרים שנתנו תחרות נהדרת, אני חייב להודות שהצלחתם יותר משציפיתי!
 
singlemaltchef 1115
הסקוטי המעופף 1085
foodnwine1 1055
nimrodrosen 985
yoavg 965
Koala malt 920
yman36 855
Whisky reject 850
נתאי1212 840
navefire 820
yezer 790
rustynail 765
Of1r 750
חלום חתול 725
ballistra 700
yosib2306 695
ShaneG 685
yaron avisar 670
gabi a 660
knappertsbusch 615
אדבוסט 440
vadimf 385
itisv 320
תודה רבה למנהל ולתורמים, היה מעולה וכיף!
20/04/2016 | 22:52
9
25
איזה משקאות היו הכי טובים שם?
20/04/2016 | 22:59
8
30
בשבילי:
20/04/2016 | 23:09
56
אולד פאלטני 21
גלנליווט 16 נאדורה
קרייגלאכי 7
גלנדרונאך 18
 
כמעט כולם היו טובים, אותי אישית אכזבו רק הבנריאך ואייל אוף ג'ורה 21.
מלבד 2 האחרונים שהיו בליגה אחרת:
21/04/2016 | 09:09
1
67
מעושנים שהפתיעו אותי לטובה:
טליסקר 10, לוך גורם, pc-12-מטורף.
 
אחרים שאהבתי מאוד: בלווני 17-יאמי!, אולד פולטני 21- איכות,
סקאפה 16, גלן סקוטיה 15.
 
אכזבות בקטנה: גלןדרונאך 18, לגווילין DE.
 
מצעד הבושה: גלנצינקי 12, בנרייך 16
 
תודה , מעניין
21/04/2016 | 09:51
11
אצלי:
21/04/2016 | 11:29
32
כמובן שה2 האחרונים יהיו ברשימה.
בנוסף מאוד אהבתי את הPC12, הלוך גורם ואת הקרייגלאכי 7.
 
הטאליסקר 10 הפתיע לטובה ממש שונה ממה שיש לי בבית, כנ"ל הנאדורה הייתה יותר טובה מהאצווה שטעמתי לפני כשנה וחצי (לא זוכר איזה). 
השניים האחרונים שטעמנו היו מדהימים, פרט אליהם:
21/04/2016 | 16:00
227
אהבתי מאוד את הטליסקר 10, אולד פאלטני 21, סקאפה 16, גלנסקוטיה 15 וגם את הגלנקינצ'י 12.
גם הלגוולין DE היה מצויין אך לא בטוח ששווה השקעה כספית גבוה יותר מה-16 הרגיל.
 
 

  
 
אני קניתי 3 בקבוקי טאליסקר 10 מהאצווה שהיתה בתחרות...
21/04/2016 | 16:44
1
37
זה משהו מיוחד.
 
למעוניינים, יש על כל בקבוק חריטת לייזר עדינה קרוב לבסיס הבקבוק. האצווה של התחרות היא:
L4349CM000
 
שזה בקבוק 750 מ״ל ביבוא IBBLS. מהקוד אפשר להבין שהוא בוקבק בסוף 2014.
(יום 349 בשנת 2014)
לא מזמן פתחתי אחד מהאצווה הזו בדיוק
21/04/2016 | 20:44
30
בגללך בדקתי, יש לי עוד אחד ב״מחסן״ מאצווה אחרת, מוקדמת יותר אאל״ט
(גם ibbls).
 
מה זה משנה, היה ויסקי פנטסטי גם לפני 5 שנים ולפי מה שקוראים ברשת,
גם לפני 20 שנה.
 
מלבד שני האחרונים, כצפוי...
21/04/2016 | 20:57
26
- טליסקר 10, לא רק ויסקי מעולה אלא vfm אדיר, בארץ אפשר להשיג היום בסביבות ה-220.
- גלן סקוטיה.
- לגבולין DE - מעולה אבל טיפה יקר מדי.
 
מתלבט לגבי הגלנקינצ׳י. לא רע, זה בטוח.
 
עוד הפתעה
20/04/2016 | 23:02
52
וואו, שוב משהו שלא ציפיתי. ממש לא ציפיתי. בהחלט סיימנו בצורה טובה את התחרות. מאוד נהנתי מהדראם. לא ידעתי מה זה, הרגשתי קצת גיל, אבל היה עדיין אופי של תזקיק כלשהו. באיזה שהוא שלב הפסקתי לנסות לחשוב על זה ,סתם זרקתי איזה ביקבוק של קליינליש בן 18 של אןלד מאלט קאסק והמשכתי להנות מהחצי דוגמית שהיה נשאר לי.
 
רשומות:
Dark colour, small beads, high ABV.

Nose: Rich wood. Some tropical fruit. Floral note. Bit of fruit leather. Some light aromatic herbs, spearmint, fennel and wintergreen. Some anise. Macadamias. Older FF bourbon cask. Some oranges and jaffa cakes show up after a while. With water a big honey note develops.

Palate: Honey. Wax (Clynelish?). Bitter wood. Bitter citrus. A slight grassy note. Flowers. Copper.

Finish: Long, but light. Light wood. Bitter citrus. Wintergreen. Fennel. Slight metallic note lingers.

No bloody clue, possibly an older Clynelish.
 
תודה רבה רבה לvaleron על כל העבודה שלו בתחרות ועל בחירה רחבה ומעניינת של וויסקים. מאוד נהנהתי.
היה תענוג
20/04/2016 | 23:06
36
מגוון גדול ומעניין, ולא מעט הפתעות.
אני אישית למדתי המון.
 
שאפו גדול אסף!
קצת סיכומים וסטטיסטיקות יעלו בימים הקרובים
20/04/2016 | 23:08
2
53
בינתיים, תהנו מפסח כהלכתכם - ולפחות אם אתם שומרים כשרות, לא חושב שתתגעגעו במיוחד לויסקי בשבוע הקרוב...
 
 
חג שמח!
הערב שתיתי ברנדי...
21/04/2016 | 00:04
16
איזו יוזמה מגניבה! תודה לאסף.
21/04/2016 | 08:57
31
אולי טעימה יחידה מסוגה בארץ.  ארוע ווסקי יוצא דופן בישראל 2016 בטוח.
היה כיף ומלמד. האמת, גם במחיר יותר מהגון.
Cheers
היה מצויין
20/04/2016 | 23:09
34
תודה על הארגון !
תודה על הארגון
21/04/2016 | 00:47
32
כבר מצפה לתחרות הבאה אם תהיה.
 
לא הצלחתי במיוחד בניחושים אבל היה כייף לא נורמלי.
את הדראם הזה לא ניסיתי אפילו לנחש, ידעתי שזה נועד לכישלון.
אחלה דראם ואחלה תחרות!
21/04/2016 | 08:40
36
תודה רבה על הארגון ועל השיעור בענווה על הדרך.
 
מחכה בקוצר רוח לסטטיסטיקות!
 
 
 
תודה על הארגון
21/04/2016 | 09:29
31
נהניתי מאוד, תמשיך להפתיע בדברים טובים!
 
ועכשיו אנקדוטה, אני יליד 82' אז הגשמת לי חלום קטן 
ויסקי לי-גה
21/04/2016 | 20:51
31
אלף ואחת ניחוחות טעמים זעירים ומתחלפים, משהו מאוד מיוחד.
זרקתי היילנד פארק 25 בשביל הספורט
פסח כשר ושמח
( לעמוד שלי בתפוז )
21/04/2016 | 10:40
7
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
קוניאק VSOP , הנסי לעומת Meukow
19/04/2016 | 03:14
18
47
מה עדיף?
מה מהם יותר מזכיר טעם של ויסקי ולא יין? ואיזה יותר איכותי?
הנסי - בכל מובן
19/04/2016 | 07:41
17
46
עוד שאלה לגבי הנסי
19/04/2016 | 12:02
16
39
האם יש הבדל ושיפור גדול בין גרסת VSOP לXO? ששווה את ההפרש במחיר
ההפרש במחיר הוא פי 3 !
19/04/2016 | 12:50
2
43
זו השוואה קצת מוזרה, 225 ש"ח לעומת 715 ש"ח (בסיפיל)
אני אוהב את הVSOP, הXO יקר עבורי ולא טעמתי אותו
 
ירון
רך מדי
19/04/2016 | 16:13
1
33
המהדורות המבוגרות יותר (xo+), בתור חובב וויסקי, מרגישות לי רכות מדי...
אה , אני אוהב את זה קצת מחוספס חח
19/04/2016 | 17:25
5
ההנסי xo אחלה, באמת טוב יותר מה-vsop
19/04/2016 | 17:11
12
34
אם שווה את המחיר? תלוי בך, בתקציב שלך ומה אתה מחפש.
 
אבל דבר אחד בטוח - בסכום הזה של סביב 700 ש״ח יש בארץ קוניאקים הרבה הרבה יותר טובים.
לך תראה ביינות וטעמים בסוף החדר הפנימי. ממליץ מאוד על שאטו דה מונטיפו (30 שנה) ופול ג׳ירו (25 שנה) ששניהם עולים אפילו פחות.
 
עולם אחר, ובעיני כבר בוודאות שווה את ההפרש במחיר מהנסי vsop.
פשש יפה
19/04/2016 | 17:26
11
29
ובמחיר של הנסי VSOP 225 שח
יש משהו יותר איכותי ועדיף שהוא בוטיק כזה לא מוכר כל כך?
ב-225 עוד אין
19/04/2016 | 18:47
10
41
אבל אם עולים לסביבות ה-300 וקצת יש כבר את השאטו דה מונטיפו 15 שנה (דיקנטר יפה, תווית כחולה). מאוד פירותי ומוצלח.
הקוניאק ב300
19/04/2016 | 21:13
9
36
רכשתי את הקוניאק שמחירו שם 300 ש"ח (לא זוכר את שמו, הקוניאק המשפחתי...) ולאחר סיום הבקבוק אני עדין מעדיף את ההנסי VSOP, לא התחברתי לקוניאק הזה
 
ירון
תכלס , אין על הנסי VSOP
19/04/2016 | 23:45
3
29
הקוניאק ההוא ברמת נפוליאון שזה בין VSOP לXO מבחינת מיתוג או יישון כמו XO של פעם
 
צריך לבדוק אם אלה טובים יחסית למחיר
 
 
יש, HINE RARE VSOP טוב יותר
20/04/2016 | 00:37
2
13
תודה , נראה טוב :)
20/04/2016 | 03:19
1
19
אני יינסה
אני לא מצאתי אותו בארץ
20/04/2016 | 09:04
7
ממליץ לך לטעום פעם קוניאק ברמת XO
20/04/2016 | 09:16
2
30
אמנם יקר מאוד ולא נותן תמורה טובה לכסף אבל עולם שונה לחלוטין מרמת ה VSOP. 
 
 
 
צריך לנסות פעם צ'ייסר חח
20/04/2016 | 19:43
1
21
נמצא איזה בר
 
אני רוצה לעשות השוואה של הנסי מיוקוב וHINE ברמה של VSOP
ככה בצ'ייסרים בקטנה
ואז לקנות בקבוק גדול
 
ניסיתי מיוקוב MEUKOW VSOP , רשמים
20/04/2016 | 22:39
18
סך הכל המיוקוב אחלה קוניאק , איכותי ,מצאתי ב200,
הנסי טיפה יותר טוב , קצת יותר טעם של אגוזים ושרי,וריח
 
אבל הוא לא רע בכלל , לא כמו יין כזה ענבים הטעם אלא גם מזכיר וויסקי עם קצת אפרסק ועץ , ענבים אולי טיפה לקראת הסוף, יש סיומת טובה שנשארת זמן מה,
זה כמו ,סוג של ג'נטלמן ג'ק אבל יותר איכותי ומעניין
מה שאני טיפה מאוכזב , שהיה יכול לעשות את זה יותר טוב , זה אם זה היה טיפה מעושן ממש בקטנה
בכל מקרה , הצליל של הפקק שנפתח שמה, עושה חשק למזוג איזה כוס חח
 
שניהם עדיפים על הקוניאקים המוכרים האחרים(רמי מרטיל,מרטל,קאמוס,קורווזיה)
 
HINE אני לא מוצא אבל נראה לי שהוא גם טוב
 
כנראה שבקוניאקים של הגדולים יש פחות מציאות מעבר לזה , בבוטיק יש כנראה יותר מציאות
 
מה שאני אוהב בקוניאק זה שהסטלה מזה ממש טובה חח
בוויסקי יש אבל יותר שכבות ומורכבות ומעניין יותר ומחוספס יותר
קוניאק יותר עדין יותר חלק יורד,
אבל זה טוב
אני רכשתי בעבר את Daniel Boujo Vsop ולא שאטו דה מונטיפו 15
20/04/2016 | 10:50
1
24
חיפשתי בהודעות הישנות וראיתי שמה שרכשתי בעבר היה Daniel Boujo Vsop, הוא היה אז ב300 ש"ח ואותו לא אהבתי
את השאטו דה מונטיפו 15 אני לא מכיר לכן לא יכול להמליץ או לשלול
 
ירון
את הדניאל בוז׳ו לא אהבתי גם
20/04/2016 | 18:05
29
עץ מוגזם ולא מאוזן, בכל הסדרה שלהם.
 
השאטו מונטיפו עולם אחר.
איזה יין אתם מביאים לחג?
20/04/2016 | 19:55
1
27
נראה לי יביא אולי
יקב בן חיים קברנה סוביניון גרנד רזרב 2010 ב330
 
או משהו שהוא יותר VFM בפחות מ150:
יקב עין תאנה טליה
אבני חושן יהלום
אלון הרי הגליל
פסגות אדום
בזלת הגולן מגמה
טריו סיקרט
רמות נפתלי דואט
לוריא טרסה
בעיקר יינות זולים
20/04/2016 | 20:06
33
אין אצלי אף אחד שאכפת לו מה הוא שותה, אז אביא כרמל PC או טפרברג אימפרשן. סדרות זולות, אבל מוצלחות מאוד.
אולי אביא גם בקבוק קצת יותר חגיגי, שאדאג לשמור אותו לידי או מתחת לשולחן...
יום 17 ולפני אחרון בטעימה העיוורת
19/04/2016 | 22:38
14
93
בשלב הזה של התחרות אתם כנראה כבר תוהים לעצמכם מה עשיתם רע שגרם לכם להשתתף בעונש הזה.
לא רוצה לדעת מה בנות הזוג אומרות.

אבל זה גם כיף ממכר, וזה עוד רגע נגמר.

היום היה דראם מעניין, שאני מקווה שנתתם לו קצת זמן להיפתח.
כי זה בקבוק די נדיר, ואין כמעט ויסקים כאלה מסתובבים.

מדובר בארדבג. בקבוק של מבקבק עצמאי! בן 15 שנה ובחוזק 48%.

שניים מכם היו ממש קרובים, foodnwine ו-singlemaltchef!
היו עוד כמה ניחושים לא רעים, כולל ארבג 10.


הניקוד להיום
19/04/2016 | 22:40
52
ballistra 20
foodnwine1 85
gabi a 20
itisv 0
knappertsbusch 55
Koala malt 45
navefire 45
Whisky reject 40
nimrodrosen 55
Of1r 70
rustynail 60
ShaneG 60
singlemaltchef 90
vadimf 0
yaron avisar 10
yezer 60
yman36 60
yoavg 60
yosib2306 60
אדבוסט 30
הסקוטי המעופף 40
חלום חתול 20
נתאי1212 60
הניקוד המצטבר - כולל מהפך קטן בצמרת!
19/04/2016 | 22:41
66
singlemaltchef 1100
הסקוטי המעופף 1085
foodnwine1 1040
yoavg 965
nimrodrosen 955
Koala malt 915
Whisky reject 845
yman36 840
נתאי1212 800
navefire 790
yezer 790
rustynail 730
Of1r 700
ballistra 680
חלום חתול 675
yosib2306 665
ShaneG 645
gabi a 640
yaron avisar 640
knappertsbusch 595
אדבוסט 440
vadimf 385
itisv 320
לקראת מחר, ועזבו רגע תחרות...
19/04/2016 | 22:53
2
65
תפנו לו איזה חצי שעה - שעה.
 
שווה את הזמן שלכם.
ברורה 30?
19/04/2016 | 22:56
42
(למען הסר ספק, בדיחה עלובה, לא טעמתי עדיין)
ישבתי שעה רק להריח אותו...
20/04/2016 | 00:38
19
מרגישים היטב את העידון שמושג על ידי הגיל
19/04/2016 | 22:54
43
יש, אפילו קלעתי בול ל-15.
השוויתי לחשודים הרגילים - ארדבג 10, לפרויג 10 ולגבולין 16,
ואף אחד מהם לא התאים בול, אז הימרתי על לפרויג.
 
לוויסקי הזה נעדר טעם האפר האופייני לארדבג 10 -
מה שמחזק את הטענה המועלית פה ושם שלוויסקי סקוטי יש איזה sweet spot באזור ה-15-18 שנים.
 
ויסקי מעולה, לא בתקציב זה בטוח...
 
זו אכזריות ! לא היה לי סיכוי
19/04/2016 | 23:19
2
37
חשבתי שזה ארדבג אבל לא ה10
 
בדרך כלל אני עובר על קטלוג הויסקי בחנויות בארץ ומחפש משהוא מתאים למה שחשבתי
חיפשתי ארדבג מתאים אבל ראיתי שפרט ל10 כולם ללא ציון גיל לכן הימרתי על משהוא אחר לגמרי
 
הפעם לא היה לי סיכוי !
 
ירון
כן... תחרות קשה
19/04/2016 | 23:25
1
38
בשום מקום לא התחייבתי שהכל זמין בארץ...
וחלק מהעניין זה האסטרטגיה של מיקסום הניקוד! לנחש 3 פרמטרים ולא בקבוק ספציפי.
 
תחשוב מצד שני על ההזדמנות הדי נדירה הזו, מתי עוד תטעם ארדבג כזה?
אין לי שום תלונה נגדך, הפוך התלונה נגדי
20/04/2016 | 00:44
28
מאוד נהנתי ממנו וזו בדיוק המטרה לטעום ויסקי שאני לא ארכוש ביום יום ולהכיר דברים חדשים
הבעיה היא שקשה לי לרשום בניחוש ויסקי שאני לא רואה שהוא קיים בפועל, אני מחפש מה הכי דומה למה שהרגשתי ורושם אותו במדויק אפילו אם אני חושב שהוא בפועל קצת יותר חלש ...
זו כנראה גישה מוטעית
 
ירון
טוב.
19/04/2016 | 23:21
2
26
באמת שקלתי ארדבג, מעושן  בהיר וללא שרי ולא הרגיש כמו לפרויג. 
 
אבל חשבתי שהוא מבוגר לא הרגיש ממש כמו ה-10 והכי חשוב היה כל כך הרבה הייפ מצד אסף עד כמה האחרונים קשים ומעניינים אין מצב שזה סתם ארדבג. 
 
בסוף הסתגר שהטוויסט עוד יותר רחוק מזה. 
 
היה מאוד טעים, לא נתתי לו שעה אבל היה אחלה בכל זאת. חבל שזה ויסקי שקשה להשיג. לא מצאתי אותו באינטרנט באתרים הרגלים. 
 
מעניין איך השגת אותו ? ומה המחיר ?
 
בוקבק ב-2009, כבר מזמן לא זמין. אולי בפומביות.
19/04/2016 | 23:34
1
33
יש בקבוקים דומים פה ושם, בעיקר באנגליה. המחירים סביב 200 פאונד בגדול.
לפעמים יותר, לפעמים הרבה יותר.
וואו אכן תודה ששיתפת אותו בתחרות
19/04/2016 | 23:45
24
הישגת אותו בעבר והוא ישב אצלך ?
וואו, איזה פינוק
19/04/2016 | 23:23
37
קודם כל, תודה רבה רבה שהוספת את זה לתחרות. למצוא ארדבג עם גיל מעל 10 (וגיל בכלל) זה כבר לא עניין פשוט. וויסקי מאוד מיוחד.
 
למזלי ניחשתי ארדבג 10, כי היה חסר לו את היוד של לפרואיג והאפר של קאול אילה, וזה מה שנשאר מאיילה. לפני שטעמתי, כאילו רק מהאף חשבתי שמדובר בכלל באיזה וויסקי מההיילנס עם כבול כי הפרופיל היה יותר עדין בגלל הגיל. אז טעמתי והיה יותר דומה לאיילה אבל היה משהו פירותי או עשבוני וכמעט גרם לי לשנות את הניחוש ללצ'ייג 10. פצצה של דראם. 
 
רשומות:
Light colour, no thin beads, sticky though, probably 46+% non-chill filtered.

Nose: Some farm here. Quite a vegetal peat, less medicinal than Laphroaig or younger Islays. Ledaig maybe? I know this peat profile, but can't place it. Citrus oils. Hay. Bit of honey. A floral note lurking in the background. With water some tropical fruits appears, some melon and mango peel.

Palate: Slate. Very mineral. Quite salty. Rubber. Lemon grass. Some paprika. With water, a little tar (Ardbeg?) and green banana.

Finish: Medium-long. Mineral peat. Rubber. Salt. Grassy bitterness. Bit of pepper.

Ledaig 10, or Ardbeg 10, or possibly a peated highlander.
יש סיכום של כל הימים? איזה משקאות היו הכי טובים?
20/04/2016 | 19:48
5
יום 16 בטעימה העיוורת
18/04/2016 | 22:28
5
92
הלך לכם טוב היום, הניקוד די גבוה. אבל רק אחד, או יותר נכון אחת, מכם ניחשה נכון! מזל טוב חלום חתול!

מוזר גם שאתמול קיבלתי לא מעט ניחושים שהיו נכונים להיום...

אז כולכם זיהיתם שזה ספייסייד, וזה באמת בלוויני, 17 שנה ׳דאבל ווד׳ - 43%

בהצלחה ביומיים האחרונים!

הניקוד היומי
18/04/2016 | 22:29
48
ballistra 55
foodnwine1 60
gabi a 50
itisv 0
knappertsbusch 40
Koala malt 60
navefire 40
Whisky reject 60
nimrodrosen 45
Of1r 75
rustynail 80
ShaneG 20
singlemaltchef 60
vadimf 0
yaron avisar 75
yezer 35
yman36 55
yoavg 50
yosib2306 55
אדבוסט 20
הסקוטי המעופף 60
חלום חתול 100
נתאי1212 35
הניקוד המצטבר
18/04/2016 | 22:30
60
הסקוטי המעופף 1045
singlemaltchef 1010
foodnwine1 955
yoavg 905
nimrodrosen 900
Koala malt 870
Whisky reject 805
yman36 780
navefire 745
נתאי1212 740
yezer 730
rustynail 670
ballistra 660
חלום חתול 655
Of1r 630
yaron avisar 630
gabi a 620
yosib2306 605
ShaneG 585
knappertsbusch 540
אדבוסט 410
vadimf 385
itisv 320
היה לי ממש חריף
18/04/2016 | 23:45
34
אני הרגשתי בזה שרי, אבל הרגשתי הרבה חריפות כאן שלא הייתי מצפה מוויסקי בן 17. חשבתי אפילו שזה אולי חוזק חבית ולכן הלכתי על גלנפרקלאס 105. 
לא אהבתי את זה כל כך, אבל אני בכל מקרה לא ממש חסיד של המזקקה. 
 
רשומות:
Dark colour, thin beads, higher ABV

Nose: Raspberry powder. Orange sherbert. Waxy fruit. Nutty wood. Toasted oats.

Palate: Aggressive. Lots of pepper. Dry wood. More toasted oats. Nutty sherry. Seville oranges. Bit of an acrid superglue note.

Finish: Medium. Bitter wood. Cacao. Dry sherry. Honey. Nutty wood. Pepper.
היה טעים דוקא
19/04/2016 | 09:02
27
לא הייתי אומר שמצדיק את המחיר אבל חשבתי שאני לא מת על בלווני והופתעתי מהויסקי. היה אלגנטי, והשרי לא היה כבד ויסרופי מדי כמו בגלנדרונאך. אלה עדין.
הרגשתי קמת עישון שעכשיו אני מבין שהתבלבלתי עם עץ.
 
בקיצור היה טוב.
היה טעים אבל קצת מתוק
19/04/2016 | 10:31
23
אני רואה שבאופן עקבי אני פחות נהנה מהויסקי המתוקים למרות שהוא ויסקי טוב,
בכול זאת אני לומד להבין את הטעם שלי מהטעימות הללו.
"חלום חתול" נהנתה ממנו יותר ממני (אנחנו טועמים יחד)
 
ירון
שסתומים בבקבוקים
18/04/2016 | 18:51
2
33
שלום לכולם,

שאלה: חמי רכש בשתי הזדמנויות נפרדות בקבוקים של ג'ק דניאלס בדיוטי פרי בנתב"ג. בהמשך, כשפתח אותם, הוא הופתע לגלות שאין בהם שסתומים (מקווה שזה המונח הנכון - הכוונה לפיה המובנית). הדבר העלה את חשדו שהבקבוקים מזויפים - אבל מהדיוטי פרי?.

פניתי בשאלה אל שירות הלקוחות של ג'ק דניאלס, אבל משום מה לא עונים לי.

בתודה מראש ודרינק משובח לכולם
זה קורה, יש הבדלים בפסי הביקבוק למקורות שונים
18/04/2016 | 20:03
1
26
להבנתי, בדיוטי לפעמים מביאים אספקה ממקומות שונים, לא תמיד/בהכרח מהיבואן הקבוע לתוך ישראל.
 
ולפי שוק היעד המקורי של הסחורה פרטים שונים בבקבוק יכולים להיות קצת שונים.
ראיתי את זה גם בג׳וני ווקר למשל, ולא רק בדיוטי.
 
זה לא אומר שהבקבוק מזוייף, ובטח לא הייתי דואג בבקבוק מהדיוטי.
 
בגדול - קניה בחנויות אמינות זה הביטחון הכי טוב. שאר הפרטים יכולים לבלבל...
18/04/2016 | 21:15
2
יום 15 לטעימה - נותרו עוד 3 אחרונים!
17/04/2016 | 22:18
9
98
אני מניח שכבר די קשה וקצת נמאס, אבל הויסקים הבאים טובים ומעניינים, אז ממליץ שתתנו להם זמן... ובעיקר תהנו מהם!

היום הצלחתם לא רע בכלל, ושניים זיהו בול - singlemaltchef ו-nimrodrosen!
אבל הרבה אחרים היו באיזור עם ויסקים מחביות שרי בגיל וחוזק דומים - חוש הטעם עוד מכוייל.

זה היה גלנדרונאך, 18 שנה 46%!
(זמין בארץ, אולי במחיר קצת מוגזם...)
הניקוד היומי
17/04/2016 | 22:19
48
ballistra 40
foodnwine1 45
gabi a 50
itisv 0
knappertsbusch 45
Koala malt 40
navefire 50
Whisky reject 40
nimrodrosen 100
Of1r 45
rustynail 40
ShaneG 55
singlemaltchef 100
vadimf 0
yaron avisar 30
yezer 40
yman36 45
yoavg 35
yosib2306 25
אדבוסט 20
הסקוטי המעופף 65
חלום חתול 40
נתאי1212 30
הניקוד המצטבר
17/04/2016 | 22:22
57
הסקוטי המעופף 985
singlemaltchef 950
foodnwine1 895
nimrodrosen 855
yoavg 855
Koala malt 810
Whisky reject 745
yman36 725
navefire 705
נתאי1212 705
yezer 695
ballistra 605
rustynail 590
gabi a 570
ShaneG 565
Of1r 555
yaron avisar 555
חלום חתול 555
yosib2306 550
knappertsbusch 500
אדבוסט 390
vadimf 385
itisv 320
חביב
17/04/2016 | 23:22
37
טעמתי בעבר, הרגשתי כאן פחות שרי אבל הרגשתי. חשבתי בהתחלה בונהאבין 12 כי הרגשתי יותר מלח משרי, והרגיש קצת צעיר יותר ממה שהוא (אבל אני זוכר שאמרתי את זה גם שטעמתי אותו בגלוי). למזלי אחרי כמה דקות הרגשתי גם איזה פרופיל של היילנדס ושניתי לקליינליש 14, ידעתי שזה לא הוא אבל הלכתי על בטוח. בסה"כ וויסקי נחמד אבל כמו שנאמר קצת יקר בארץ וגם לא לטעמי האישי.
 
רשומות: 
Dark colour, 46% no chill filtration.

Nose: Wood Spice and salt. Caramel. Vanilla. Apple pudding. Bit of a nutty note, sherry influence. Apricot fruit leather. Maple syrup. Wet forest floor.

Palate: Either quite young or above 46% ABV. Bitter apple. Bitter wood. Vanilla. Leather. Cacao. Dark fruits.

Finish: Long. Quite salty on the tongue. Woodspice. Cough Syrup. Definite sherry note here. Salt lingers for a long time.
הערה חשובה - גלנדרונך היא מזקקה מההיילנדס.
17/04/2016 | 23:29
40
זה נושא קבוע שעולה...
גלנדרונך נמצאת ממזרח לספייסייד, קרוב לגבול הפיקטיבי והלא-לגמרי-מוגדר.
 
יש אתרים שאפילו מחשיבים אותה ספייסייד, בעיקר בגלל סגנון הויסקי שהרבה מקשרים לסגנון המצופה מספייסייד.
 
אבל זה היילנדס, כפי שגם מוגדר בויסקיבייס.
נחמד, קצת מתוק מדי עבורי
17/04/2016 | 23:38
28
חשבתי שחזק יותר מה46% אבל נהנתי לטעום אותו
 
ירון
לא אצל כולם חוש הטעם עדיין מכוייל
17/04/2016 | 23:46
31
הרגשתי את השרי אבל לא חזק מספיק שזה יהיה יישון בלעדי בחבית שרי כמו גלונדרונך. למעשה האולד פולטני מאתמול הרגיש לי עם שרי יותר חזק.
אבל טעמתי את שניהם אתמול ואף באמת היה על הפנים.
כמובן שאם אני חוזר לזה היום אחרי שאני יודע אני מרגיש פצצת שרי, מבוגר ומורכב. תענוג 
הניחוש שלי כפי שנשלח
17/04/2016 | 23:58
37
שרי אולורוסו מתוק בחבית טרייה. 
מתמודדים: 
גלנגויין 18 
גלנדרונך 15/18 
אולי אפילו טומטין 18 
אברלור 18 
אולי אפילו הייתי מנחש פרקלס - אבל פרקלס הוא וויסקי מעניין וזה סתם שרי מצ'עמם. 


יאללה, אניח שפינקת אותנו עם גלנדרונך 18 46%. 
משתתף באופוזיציה
18/04/2016 | 00:15
33
יש לא מעט הפתעות
לטובה ולרעה, הווסקי הזה מבחנתי שייך לקבוצה השנייה.
מצאתי טעמי שרי ׳בהירים׳ - משמשים ותמרים שלא כיוונו לווסקי עם מוניטין של פצצת שרי..  
לא הכרתי מקודם את ה 18 של גלןדרונאך- בהשוואה ל בונהבן 12- לא מצאתי טעמי פירות יער , שוקולד וכו ׳ שהרגישו חסרים.  
בנוסף-  הרגיש לי קצת לקטי/ אצטוני. רחוק מגיל 18 לפי ניחוש.
נחשתי ב׳אוויר׳ בן נוויס 10 46% היילנד. - ווסקי שרי מעט אלכהלי
היה מתוק
18/04/2016 | 00:20
35
הרגיש כמו לשתות סירופ. היה גם טעם של מיץ ענבים, וליקוריץ.
איכשהוא זה הרגיש לי שונה ממה שאני זוכר מפצצות שרי של אברלאור.
 
הרגשתי שזה איכותי, לא אהבתי.
 
ניחשתי בלוויני בגלל שלבלוויני האחרון ששתיתי היה גם טעם ליקוריץ מובהק (ספק אם בגלל שמקולקל)
כמה זמן יכול בקבוק יין להישאר באוטו בימים החמים האלה?
17/04/2016 | 23:06
3
44
נכנסתי לחנות יינות כדי לקנות שני בקבוקי יין אדום (כל אחד במחיר סביב 100-150 ₪). זאת הייתה שעת צהריים אז שאלתי את המוכר אם היין יכול להישאר באוטו כמה שעות עד שאגיע הביתה (בכל זאת זה אמצע יום עבודה....) ולהגינותו הוא אמר שאם זה כמה שעות אז עדיף שלא אקנה. אז אמרתי שאבוא אחרי העבודה לפני שאני נוסע הביתה. ורק אחרי שיצאתי מהחנות חשבתי על זה שהנסיעה הביתה לוקחת לי שעה, ואולי גם שעה זה יותר מדי זמן....
אז מה דעתכם? שעה זה בסדר? ואם כן - עדיף לשים את היין בתא המטען או בתא הנוסעים עם המזגן? או אולי לקחת צידנית עם קרחום?
צודק המוכר. פירוט בפנים
17/04/2016 | 23:25
1
44
ב-40 מעלות בערך, שעה זה בסדר.
לבקבוק יש קיבול חום מספיק שטמפרטורת היין לא תעלה מדי.
 
כמובן שעדיף בתא הנוסעים, אבל צידנית עם קרחון זאת כבר קצת הגזמה...
 
ודבר אחרון - מסתבר שיש הבדל גדול בין תא מטען של מכונית חונה ונוסעת.
כאשר הרכב חונה השמש מחממת אותו, ואז הוא מחמם את האוויר סביבו. בשלב מסויים התהליך מתאזן והטמפ׳ נשארת יציבה בתא המטען ובאוויר מסביב.
 
כשהרכב נוסע האוויר סביב תא המטען מתחלף כל הזמן באוויר קריר חדש - מה שמאפשר לתא המטען להתקרר יותר גם.
תודה רבה על ההסבר!
18/04/2016 | 10:21
4
טעות
17/04/2016 | 23:36
45
.
יום 14 בטעימה העיוורת - הקשה ביותר עד כה?
16/04/2016 | 22:33
8
106
לפחות מהציונים, כן. רק yezer ניחש נכון את המזקקה, השאר אפילו לא את האיזור. רק שניים קיבלו ניקוד כלשהו על הגיל.

נראה שאתם קצת מאוכזבים מהויסקי, כי הוא אמור להיות רמה או שתיים מעל כל מה שניחשתם - אייל אוף ג׳ורה 21 שנה, 44%.

מעניין שהרבה מכם זיהו את היד והקרמל של פטרסון, אבל לקחתם את זה לדאלמור דווקא...

תודה לי.ד. שתרמו את הבקבוק לתחרות!
הניקוד היומי
16/04/2016 | 22:34
51
ballistra 10
foodnwine1 10
gabi a 20
itisv 25
knappertsbusch 30
Koala malt 10
navefire 25
Whisky reject 10
nimrodrosen 20
Of1r 10
rustynail 25
ShaneG 25
singlemaltchef 10
vadimf 0
yaron avisar 25
yezer 50
yman36 10
yoavg 25
yosib2306 0
אדבוסט 0
הסקוטי המעופף 10
חלום חתול 25
נתאי1212 25
הניקוד המצטבר:
16/04/2016 | 22:36
57
הסקוטי המעופף 920
foodnwine1 850
singlemaltchef 850
yoavg 820
Koala malt 770
nimrodrosen 755
Whisky reject 705
yman36 680
נתאי1212 675
navefire 655
yezer 655
ballistra 565
rustynail 550
yaron avisar 525
yosib2306 525
gabi a 520
חלום חתול 515
Of1r 510
ShaneG 510
knappertsbusch 455
vadimf 385
אדבוסט 370
itisv 320
19... קרוב
16/04/2016 | 22:43
35
לא זיהיתי שום דבר שמזכיר את ג׳ורה 10/16 (אלה שאני מכיר).
לא סובל את המזקקה בגרסאות הבסיסיות, מסתבר שגם הגרסאות הבכירות הן משהו שאפשר לוותר עליו.
21 שנה קצרות..
16/04/2016 | 22:58
49
מרגישים עץ. אבל  לא משהו מעניין מעבר..
ריח: דבש, אורנים/אצטרובל. מעט שזיפים ותפוז שבהמשך דועכים.
ריח של חידודי עפרון עולה אחכ.
 
טעם: פחות מתוק ממה שהאף מציע. די מיימי. טעם ברור של עץ מתובלן, נעים לא מר.  
רוזמרין-צפורן-oakspice
 
סיומת: קצרה בינונית באורכה. קקאו/קפה. עץ מריר.
 
טעמי עץ מרגשים ומתפתחים יפה בפה, די מיימי ולא מרגיש טעמי פרי.
סגנון של הילנד דרומי לדעתי..
מהמר על גלנגיונה 15 43%
........
פייר
16/04/2016 | 23:17
30
לדעתי הוא מתחרה על תואר הויסקי הכי פחות מעניין מהתחרות עד כה.
אה
17/04/2016 | 00:00
37
הרגשתי משהו טיפה תעשיתי. דבקה היה לי פעם בקבוק, אבל בכל מקרה לא היתתי מזהה, לא ממש וויסקי בולט, אבל אחלה מכשול לתרת. אין טעם של איים, חוזק מוזר.
הלכתי על הבלווני 14 אבל סתם זרקתי. לא היה משהו שמשך אותי לכיוון כלשהו אז חשבתי איזה ספייסייד עם פיניש מוזר.
 
רשומות:
 
Darkish colour. Possibly filtered, 40-43%

Nose: Rich wood. Bit of a deep vanilla note. Pineapple. Passion fruit. Woodspice. Gooseberries. Apricot jam. Acetone. Craft glue. Melon. Sandalwood. Some mint dark chocolate.

Palate: Quite thin. Sweet vanilla. Bitter wood. Rooibos tea. Brown sugar. Light woodspice.

Finish: Short. Bitter wood. Nail polish remover. Some tropical fruit.

Guess: Really not sure but maybe Balvenie 14 CC or Fiddich 14 Rich Oak? Some funny casking.
וויסקי מאכזב
17/04/2016 | 14:02
1
44
ריח לאקטי, כבול, השפעות שרי, לתת. מרגיש וויסקי מבוגר ובחוזק חבית - זה מה שחשבתי.
בתחילה הימרתי על ג'ורה מחביות הבוטיק ואח"כ החלפתי הימור לבן נוויס 23 57%.

הבלנדר הזה המפורסם עם השפם וההופעות הטובות - כדאי שישמור את תהליך הערבוב לאחרים ושיתמקד בהופעות שהוא עושה היטב.
 
חוץ מלהשליך וויסקי על הרצפה
27/04/2016 | 02:55
3
בתואנה שהוא השתמש בו לניקוי הכוס, גם הופעות טובות לא ראיתי ממנו. 
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
פורום בר אקטיבי
פורום בר אקטיבי
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ