לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום יין ואלכוהול
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

יין ובירה ללא אלכוהול...
12/02/2016 | 23:46
16
אני לא אוהב אלכוהול, לא מסתדר איתו.
האם אתם יכולים להמליץ לי על יינות ובירות עם כמות אלכוהול נמוכה מאוד או כאלה שלא מכילים אלכוהול בכלל?
 
בבירה אני לא אוהב את המרירות שאני לא בטוח אם באה בגלל האלכוהול או לא, למשל אני שותה בירה נשר שחורה ללא אלכוהול והיא מאוד טעימה לי.
 
גם יין אדום מתוק מאוד טעים לי.
 
תודה, שרון.
תוקף של יינות זולים
12/02/2016 | 02:03
150
שלום,
 
למיטב הבנתי היינות הזולים אינם "מתיישנים" ומשתבחים אלא פשוט מתקלקלים אחרי זמן לא רב.
כיצד אני יכול לדעת אם מספר בקבוקים שברשותי עדיין רואיים לשימוש ? מדובר בכל מיני אמרלד ריזלינג/מוסקטו/קברנה סוביניון שנקנו לפני כארבע שנים.
 
תודה מראש.
הכנת ליקר דומדמניות שחורות - שיטה מושקעת
10/02/2016 | 21:13
25
הכנת ליקר דומדמניות שחורות לפי שיטה מאוד מושקעת שמאפשרת לנו לקבל מקסימום טעם וצבע מהפרי. השיטה הזאת מתאימה לכל פרות יער שיש להם קליפה.

www.youtube.com/watch?v=pfrGb0a3iEI
בירה ניו זילנדית בארץ
09/02/2016 | 16:59
25
שלום לכולם, חזרתי לאחרונה מניו זילנד ורציתי לשאול האם יש מקום בארץ שמוכרים בו בירות ניו זילנדיות?
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/02/2016 | 14:40
1
 יש לכם שאלות בנוגע לבריאות הפה? מתעניינים בהלבנת שיניים?
בפורום שיקום הפה תוכלו לשאול ולהתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2555
 
 סובלים מעור פנים בעייתי? רוצים לדעת כיצד להיפטר מפצעי הבגרות?
בואו לדבר על זה בפורום אקנה - טיפול ושיקום העור
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2103

 רוצה לצמצם את היקף הבטן ולעצב את פלג הגוף המרכזי?
פורום מתיחת בטן הוא המקום בשבילך!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2548
 
 סובלת מעור עודף? רוצה לדעת כיצד להתמודד עם התופעה?
בפורום הסרת עודפי עור תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2547
 
 יש לכם שאלות בנוגע לתטא הילינג? מתעניינים בשיטת הריפוי האנרגטית העוצמתית ביותר?
בואו לדבר על זה עכשיו בפורום תטא הילינג!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2423
 
שרשור סוף שבוע - מה שתינו?
07/02/2016 | 07:05
4
12
נתחיל דווקא עם המלצה למבצע - קופון לפום פאס
07/02/2016 | 07:06
44
התחלתי מוקדם השבוע
07/02/2016 | 09:36
34
ביום שני טעמתי דוגמית של Alberta Premium Dark Horse שקיבלתי בהחלפה עם מישהו בקנדה. יש לי חבר קנדי שכל פעם ששמע אותי מתלונן שוויסקי קנדי לא משהו היה אומר שכל הזבל הולך למדינות אחרות ושהם שומרים את הוויסקי הטוב לעצמם. כנראה שהוא צודק. וויסקי מורכב וטעים. זה ערבוב של 92% וויסקי שיפון, 8% וויסקי טירס וקצת שרי (כן המשקה, לפי החוק שם וויסקי יכול להכיל כמות קטנה של חומר אחר). לכן הרבה תבלינים ועץ, וגם פרות עשירים ואגוזים. ממש תענוג, וזה עולה איזה $25.
 
בהמשך השבוע טעמתי קילקראן WIP 7 מחבית ברבון. התזקיק ממש שולט, שזה לא דבר רע, עסבים, כבול, אדמה, וכו' עם קצת תמיכה מהחבית. ממש טעים.
 
ובסופ"ש עצמו סיימתי בקבוק ספרינגבנק 12 חוזק חבית שהיה לי. 
סמפל מעניין מאוד של קאבאלן
07/02/2016 | 10:15
37
בן 9, מחבית ״מעושנת״, כלומר שהכילה ויסקי סקוטי מעושן. לא יודע איזה (אם לנחש מהטעם - באומור. אם ניחוש מושכל - קילכומן בגלל הקשר בין המזקקות).
 
זה הזוי כמה בוגרים מרגישים הויסקים של קאבאלן. באופן כללי 9 שנים זה המון זמן עבורם, הרוב בני 4-6, והם כבר מרגישים מספיק בוגרים.
בן 9 שנים? בטעימה עיוורת כנראה הייתי מנחש שזה ארמניאק. בן 30.
 
עץ ישן טוב, עשיר וחלק בלי עודף תבלינים ובלי טאנינים מרירים מעיקים.
כל זה מהווה בסיס לתזקיק פירותי, סמיך ומתקתק. בולטים במיוחד מנגו, קיווי, פאפאיה טריה ומיץ אפרסקים. האמת - יש דמיון מסויים לטומאטין ישן משנת 1976 שניסיתי פעם. (נחשבת שנה מיוחדת לטומאטין ולאיזור בכלל).
השפעת העשן מהחבית לא מאוד בולטת, רק קצת בטעם כ׳תבלין׳ נוסף שמוסיף מורכבות, אבל בטח לא יפריע למי שלא אוהב מעושנים.
הפיניש ארוך וטוב, בעיקר אותם פירות טרופיים וקצת עץ מייבש.
 
בקיצור כיף גדול. אני חושב שהמחיר הגבוה של קאבאלן מוצדק לרוב, לפחות לטעמי, למרות ה׳גיל הצעיר׳. הם עומדים בגאווה ראש בראש מול ויסקים סקוטיים מבוגרים בהרבה שעבורם מחיר כזה לא היה מרים גבה.
 
למתעניינים, את הגיל של בקבוקי קאבאלן אפשר לראות במספר החבית - הוא תמיד מתחיל באות שמציינת את סוג החבית (בורבון, שרי, יין וכו׳) ואז שתי ספרות של שנת הזיקוק.
חפשו חביות מ-2006-7!)
פעם ראשונה שנכנסתי לפום פאס
08/02/2016 | 10:44
45
פתחו לנו אחד כאן.
טעמתי קרייגלאכי (או איך שלא מבטאים את זה) 13 שנה ח״ח. פירות יבשים, דבש, מאד טעים ועוצמתי. קניתי קצת.
התייעצות לגבי מקרר יין
04/02/2016 | 21:36
2
21
שלום, אני מחפש מקרר יין שיכיל 30-50 בקבוקים, ועובד עם מדחס.
אשמח לקבל המלצה למקרר, או למקום רלוונטי אחר שיכול לייעץ בעניין.
תודה
מקרר 30-35 בקבוקים של Vintec
05/02/2016 | 08:07
1
30
יש גם בחנויות אחרות, אבל זה בערך המחיר.
 
יש לי כזה כבר 3-4 שנים, עובד יפה ובלי בעיות.
 
מקררים גדולים יותר כבר עולים הרבה יותר. אתה יכול לראות חלק מהם בחנויות דרך היין וגם להתייעץ (סניף חשמונאים בת״א כנראה מומלץ לזה)
 
מצד שני, ההמלצה היא תמיד לקנות מקרר גדול יותר ממה שאתה חושב שאתה צריך אם אתה רציני בעניין.
אם אתה כן מחפש להשקיע במקרר גדול וטוב, תסתכל במבחר של Eurocave. יש להם נציגות מסודרת בארץ וחנות תצוגה בהרצליה (אני חושב).
תודה רבה!
07/02/2016 | 11:20
6
סטרונגבאו
04/02/2016 | 00:20
35
מה דעתכם? אני אהבתי מאוד.
אפשר המלצה לקוניאק .ברנדי?
03/02/2016 | 20:41
2
27
אני די מתחיל עם העניין ולא טעמתי הרבה משקאות.
יצא לי לשתות רמי מרטין xo וזה הרגיש לי טוב. יצא לי גם לשתות קורווזיה vs אבל הוא הרגיש לי שורף וגס בגרון (לא כלכך נהנתי ממנו)
העניין שהוא קצת יקר לי כרגע ה xo רמי מרטין, (לא יודע אם המחיר באלכהול תמיד משקף את רמת הטעם והאיכות, או שזה הרבה מיתוג) 
בכל אופן אשמח להמלצה של משהו בסגנון בלי לקרוע את הכיס .
תודה
ביינות וטעמים בר״ג מוכרים קוניאק של שאטו מונטיפו
03/02/2016 | 22:09
31
זה יצרן, מזקק, שביקבק מעט עבור עצמו תחת השם שלו. Chateau Montifaud.
הקוניאקים שאתה רגיל אליהם, רמי מרטן, קורווזיה, הנסי וכו׳, רק קונים קוניאק ממזקקים כאלה ומערבבים.
 
יש לו גירסת 15 שנה (פורמלית xo) בבקבוק יפה עם תווית כחולה. המחיר בערך 350 ש״ח.
פירותי בצורה נפלאה, מומלץ מאוד!
 
חוץ מזה יש גם את טסרון 90, גם הוא פורמלית xo, שעולה כ-400 ש״ח ודי נפוץ.
טסרון זה בית הקונה ומערבב, אבל פחות ממוסחר ויותר איכותי מהגדולים.
 
בעיני שניהם עדיפים על רמי מרטן xo וכדומה.
הנסי VSOP
03/02/2016 | 23:30
14
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
03/02/2016 | 15:12
 מתעניינים בצורפות? מחפשים טבעות נישואין וזקוקים להכוונה?
בפורום צורפות טבעות נישואין תוכלו לשאול ולהתייעץ!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2550
 
 מעצבים את הסלון מחדש וזקוקים לייעוץ לגבי הוילונות? מתלבטים בין וילון ארוך לקצר?
בפורום וילונות תוכלו להתייעץ עם מומחה מתחום הוילונות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2549 

 מעוניינים לדעת מהם הכלים הטובים ביותר להשקעה נבונה וחסכונית? רוצים לנסות להשיג את המקסימום משוק ההון?
בפורום ייעוץ השקעות תוכלו לקבל מענה לכל השאלות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1591 

 מתעניינים בעולם הגאדג'טים ורוצים לדעת מהם החידושים הכי חמים בתחום? היכנסו עכשיו לפורום גאדג'טים בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/673
 
 יש לכם שאלות בנושא בריאות הגוף והנפש? מתעניינים בשיטת הרפואה הפונקציונלית?
בפורום ריפוי ותזונה טבעית תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2552 
 
 רוצה לתקן את נזקי הזמן ולהעניק לפנים מראה צעיר יותר? מתעניינת בניתוח למתיחת פנים?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום מתיחת פנים!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2046
 
הקנקן
01/02/2016 | 09:43
17
80
מה באריזה של בקבוק יין/אלכוהול מגביר את החשק שלכם לקנות בקבוק?
 
אישית חשוב לי שיהייה זביל, ובקבוק יפה (שונא בקבוקים עם הטבעות של מזקקות אלא יותר בקבוקים "קלאסיים"). עיצוב התווית גם כן חשוב לי- נהנה בעיקר מהרבה מידע רלבנטי ואינפוגרפיקה.
 
 
בבקבוק אלכוהול - פקק סינתטי ולא שעם
01/02/2016 | 16:09
54
ממש מעדיף פקקים סינתטיים כמו שרואים על בקבוקי גראפה בארץ למשל.
יש גם מבקבקי ויסקים עצמאיים שהתחילו עם זה.
 
ואפילו יותר טוב - פקקי הברגה איכותיים מפלסטיק כמו בויסקים היפניים.
 
שונא שעם!
 
(ביין לעומת זאת הוא כנראה עוד הכרחי, לפחות ליינות שמיועדים ליישון ארוך. גם פחות נורא אם הוא נשבר, גם ככה מסיימים את היין מהר ואין בעיה לסנן שאריות החוצה).
 
חוץ מזה אני לאחרונה מעדיף בקבוקים סולידיים (צורה של בקבוק יין), ולא דיקנטרים בצורות מוזרות. תמיד יותר נוח למזוג מבקבוק רגיל, הוא זול יותר, ותופס פחות מקום על המדף.
אין כמו בקבוק ארמניאק בן 50 שנה שהבקבוק והתווית שלו נראים כמו יין צרפתי ב-50 ש״ח.
 
עיצוב התווית פחות משנה לי, וגם אם יש גליל או קרטון זה לא קריטי. אני אוהב את התוויות של בלוויני, מאוד קלאסי ואינפורמטיבי. אבל גם תוויות עם תמונות או ציורים יפים שנפוצות אצל המבקבקים העצמאיים ההולנדים / גרמנים הן סבבה. יש גם את התוויות שמודפסות ישר על הזכוכית כמו אולד פאלטני, מוצלח בעיני.
את התוויות של קילכומן אני פחות אוהב, כי קשה במבט חטוף להבדיל ביניהם. צבע התווית לא עוזר, ולא תמיד ברור לי ההגיון שלו (זה לא כחול - בורבון, אדום - שרי. יש קצת בלאגן).
לא הגביר לי את החשק אבל נחמד
02/02/2016 | 01:02
37
- אני חולק עם ולרון את השנאה היוקדת לשעם, מי ייתן והקהל סוף-סוף יסכים לקבל פקקי הברגה גם מחוץ לאוסטרליה וניו זילנד. כל כך עדיף.
- תמיד נחמד לראות מפה קטנה והסבר על אופן ההגייה של המילה בגאלית, אצל לא מעט מזקקות. בלי בובע מייסעס על דוד מקדונלד והמתכון הסודי של הוודקה בזיקוק רציף שלו. אהם.
- אין מתחרה ל-big peat, הבקבוק הזה תמיד מעלה לי חיוך על הפרצוף. שילוב של רצינות וקריצה, מושלם.
 
 
אני אוהב פשוט
02/02/2016 | 11:43
29
אני הכי אוהב בקבוקים רגילים, ואם זה לא יין עם פקק הברגה טוב. 
יש לי כמה בקבוקים בכל מיני צורות וזה בעיתי מכמה בחינות:
1. לפעמים זה לא נכנס טוב לארון, או בגלל הגובה או הרוחב. 
2. לפעמים יש בקבוקים שפשוט קשה למזוג מהם, לדוגמה, יש לי בקבוק ליטר של וויסקי מבונהאבין ובמיוחד שהבקבוק מלא, נורא קשה למזוג. 
 
אני גם מעדיף פקק הברגה (שלא מדובר ביין), כמו שכבר נאמר, זה יכול לגרום לכמה בעיות ובניגוד ליין אין לזה משמעות.
 
חוץ מהדברים הפרטיים אני אישית אוהב הרבה מידע על התווית, גם עם איזה סיפור נחמד.
 
שמדובר באריזה, הכי טוב שיהיה זביל פשוט, לא אוהב דברים גדולים וfancy גם כי אז בדרך כלל לוקחים על זה יותר כסף וגם מסיבת איחסון כמו שאמרתי בנוגע לבקבוקים.  
הקנקן שלי
02/02/2016 | 15:20
5
36
קלאסיקה, זה מה שאני אוהב.
בקבוק בצורה הקלאסית כמו לגבולין, לאפרויג קרגנמור. תוית מינימלית ואינפורמטיבית מקדימה: שם, גיל,חוזק, פיניש אם יש או ייחודיות הביקבוק.
תווית אחורית: כמה מילים על המזקקה, מידע נוסף על הביקבוק, הרכב חביות גילאים וכו' רשמי טעימה רשמיים.
לא אוהב את השינויים של האריזה בזמן האחרון לצורות נוצצות ומודרניות. מעדיף סולידי עם קווים נקיים.
מבחינת אטימות בקבוק עוד לא החלטתי אם מעדיף שקוף או אטום, יש לי תמיד תחושה שבקבוק אטום עמיד יותר וטוב יותר אבל השקוף מאפשר לקבל יותר מידע.
בנוגע לפקק, מאוד אוהב פקק שעם או חיקוי שעם, דהיינו סינטטי.
בקבוק כהה כמו של ארדבג או בונאהאבן למשל
02/02/2016 | 15:56
4
25
הוא מספיק כהה כדי להנחית את האור העובר משמעותית, אבל עדיין אפשר לראות כמה נשאר בבקבוק.
יותר כיוונתי לצבע הויסקי
02/02/2016 | 21:32
3
9
אה. בוא לא נפתח את נושא הקרמל שוב...
02/02/2016 | 21:58
2
26
לצערי עדיין מעטים הויסקים (ביקבוקים רשמיים) בהם הצבע טבעי ולא ׳מתוקן׳.
אז לא מטריד אותי.
מה גם שצבע, גם טבעי, לא אומר כלום על גיל או סגנון, חוץ משרי / פורט / יין אדום במילוי ראשון בלבד.
כן נושא כאוב, אבל מכיוון שהתשובה לשאלה המקורית סוביקטיבית
02/02/2016 | 23:38
1
24
אז זה לא משנה מהי משמעותו האמיתית של הצבע אלא מה תחושתי אליו בלבד.
למען האמת כשהבקבוק שקוף לחלוטין הצבע מבחינתי משחק תפקיד למשוך את העין ולהשלים מידע אף שלעיתים מטעה במיוחד אבל בקיצור מטרתו הינה לגרות.
מכיוון שהדיון הינו  בקנקן ולא בתוכנו אז לא לגמרי החלטתי בנוגע לבקבוק ואטימותו סטייל הירוקים לאפרויג או החומים לגבולין או השקופים קרגנמור, מה שאני כן יכול לציין שאני לא אוהב את המראה של החדשים סטייל אינישמורין מבחינת צבע הבקבוק. חללית מדי לטעמי.
לסיום וידוי קטן אני לא אוהב את המראה של היילנד פארק מאז המעבר לבקבוק הצעיר הצר. מבחינתי הבקבוק הישן העגול היה נהדר עם הפיה הצרה ולא ה10 צול האלה.
האריזה של היילנד פארק זו פסגת הרוע
03/02/2016 | 10:30
27
במיוחד סירות הוויקינגים של הבקבוקים היקרים
אני מעדיף אריזה פשוטה
03/02/2016 | 09:17
6
36
אוהב להרגיש שאני משלם על ויסקי מצוין (למשל פקרקלאס 40) ולא 50 יורו על דיקאנטר וארגז קבורה מעץ .
בגדול, לייבלים עכשויים שנראים טוב, עושים לי את זה גם
דוגמא ללייבל עכשווי שאהבת?
03/02/2016 | 10:31
5
31
שהוא לא ביג פיט
craigallehie, בנרומאך
03/02/2016 | 10:37
4
18
סולידי (לא קומפסבוקס למשל)
03/02/2016 | 12:59
2
10
לקומפאס בוקס יש אחלה אריזות
04/02/2016 | 10:06
1
9
אם זה היה סינגל מאלט, לא הייתי אוהב אותם
04/02/2016 | 19:47
21
אבל איכשהו בבלנדים זה דווקא נחמד, כמו הבלנדים של דאגלס ליינג (ביג פיט וכו׳).
ויסקים שהם אך ורק לשתיה יומיומית, בלי גיל ופרטים וחביות.
במחיר מתאים, ומוצר שאתה פשוט יודע שהשקיעו בו מה שצריך כדי שיהיה נפלא.
 
בחוזק שנראה להם אופטימלי לשתיה, בלי צבע וסינון, ואם יש ויסקי צעיר בבלנד זה כי הוא פשוט נתן את האופי הרצוי ולא כדי למלא נפח.
 
זה קומפס בוקס והשם שלהם, ויסקי פשוט טוב שלא לוקח את עצמו ברצינות מדי.
האריזות ועיצוב הבקבוק שלהם משקפים את זה בצורה מושלמת.
לייק!
03/02/2016 | 15:06
7
שעם זה נורא.
04/02/2016 | 18:25
30
מילא בקבוקים חדשים, לא כל כך מפריע לי.
אבל בבקבוקים ישנים יש תופעה קשה של התפוררות הפקק וזה קורה לי הרבה.
כל פתיחת בקבוק ישן מלווה במתח. באחד מתוך שלושה או ארבעה בקבוקים ישנים (בוקבק לפני עשר שנים ומעלה) הפקק מתפורר או נשבר בפתיחה. אני צריך לסנן את הויסקי, לשפוך בחזרה לבקבוק ולהשתמש בפקק אחר.
ללא ספק, הפקק המועדף עלי הוא זה של ימזאקי. מכסה פלסטי איכותי ומתברג.
מה שתינו השבוע?
31/01/2016 | 14:42
9
22
אני אתחיל
31/01/2016 | 18:15
42
רום קארוני "כבד" של ווליאר 55% 
בנריאך 18 מחבית מדירה
גראפה קליאופטרה מוסקטו
טאליסקר 175
שרי מדיום סולרה 15 שנה (האולורוסו המתוק) של ווילאם אנד הוברט
ג'ין מערער מוסטנג שהכנתי
 
וגולת הכותרת, בננות על האש מקורמלות ברום זאיה 12 לצד שוקולד 80% חריף.
 
 
 
 
 
 
וויסקי
31/01/2016 | 21:59
37
ביום שני הייתי בערב טעימות של אולד פאלטני שגל עשה בביירן בתל אביב. 
חוץ מכל הליין שיש כרגע בארץ (12, 17 ו21) היו 2 וויסקים מיוחדים, ה35 שנה, וגרסא מיוחדת משזוקק ב1989 והתישן בחביות שקודם החזיקו וויסקי מאוד מעושן.
 
לכולם היה את האופי המדהים של המזקקה, קליל ופרוטי עם קצת מלח, וה21 ו17 היו עשירים במיוחד. ה35 כמובן הוסיף לזה הרבה טעמים של עץ עשיר, וה1989 היה כבולי בצורה עדינה ושילוב מדהים של פירות ומצעים חדשים (fresh linen).
מהליין הרגיל אני הכי אוהב את ה17 שנה (לכן יש לי בקבוק בבית) אבל מכל הערב הכי אהבתי את ה1989, פצצה של דראם. 
 
בהמשך השבוע שתתי קצת מהוויסקים הכבוליים שלי בבית כדי כי המזג אוויר התאים לזה, ובמוצ"ש פתחתי גודמית של גלנפארקלאס 17 שנה. זה לא בסטייל שאני אוהב, אבל ביקשתי דוגמית מחבר בהחלפה מרוב סקרנות. ממש גלנפארקלאבס, עלים רטובים, פרות, beeswax, קליפות הדרים, ועץ עדין.
אצלי לא הרבה...
01/02/2016 | 09:16
32
חוסלו שאריות של בקבוק קילכומן (ה-Kill-choman הראשון שלי )
חוץ מזה עסוק מדי, אין חצי שעה פנויה להתעמק בדראם כמו שצריך...
יין ובירה
01/02/2016 | 19:37
28
אבל אין טעם לפרט, כי הייתי חולה, להכל היה מין טעם לוואי מוזר, וזה ממשיך, למרות שהמחלה מאחורי. אני מפחד שהלך לי חוש הטעם, או יותר נכון  -  חוש הריח. 
את החמוד הזה
01/02/2016 | 21:50
1
52
ובהזדמנות זו ברצוני לנצל את הבמה ולמי שיש סמפל של קאולילה 18 אשמח להחליף תמורת סמפל מה-25. למיטב זכרוני ה-18 פחות מתוק אולם בכדי להיות בטוח אני צריך לטעום את שניהם ראש בראש.
פשש נראה טוב :)
05/02/2016 | 16:31
6
אולד פאלטני
03/02/2016 | 09:20
30
במסגרת טעימה שהנחיתי : כל הריינג' מה 12 דרך 199 כבולי , 17,21, ו 35.
 
כולם טובים מאוד עד מצויינים,. ה 12 יחס עלות תועלת מעולה, וגם ה 17 כמובן. 1989 ששהה בחביות של ויסקי כבולי לשעבר היה הכי מעניין לטעמי, ממש מיני קליינליש \ ברורה מאוד מאוד מהנה.
ה 35 מעולה, נגיש מאוד וקל לשתייה תודות לפינוש אולורוסו. בקיצור, יופי של ויסקי מהמזקקה הזו. ממליץ על קנייה בארץ לאור מחירים ממש טובים.
 
טעמתי גם את הבנרומאך 5, שהיה טוב, אבל לעומת ה 10 שעולה טיפה יותר, לא מהווה אטרקציה
 
 
קסטיל רוז' וסטרונגבאו
04/02/2016 | 17:39
24
קסטיל: בירת דובדבנים עם 8% אלכוהול. זה היה יחסית בר-שתייה בשבילי (אני לא אוהב בירות), אבל בסופו של דבר לא התלהבתי. טעם הדובדבנים היה יותר כמו ארומה, והמתיקות הקלה מאוד לא עזרה להפיג את המרירות.
 
סטרונגבאו: סיידר תפוחים אלכוהולי מוגז עם 5% אלכוהול. מתוק אבל לא מידי. נחמד מאוד. בהחלט אשתה שוב.
טאליסקר סטורם
05/02/2016 | 16:29
22
קניתי אתמול בקבוק,
אחלה ויסקי , יש את הטעם הבשרני של הטאליסקר 10 ,ביחד עם טעם מעושן
איכותי
מסוג no age statement
כנראה בשביל לערבב ויסקים של 3 שנים עם 15 שנה , ולא כולם מאותו שנה
שיהיה טווח יותר רחב של שנים
 
כרגע מעדיף אותו על הבונהבן 12
שהוא גם סבבה , טיפה אני מוסיף לבונהבן ממש קצת מים וזה מעולה
 
המדריך לאחסון יין נכון
01/02/2016 | 14:58
40
מאמר מעולה המסביר כיצד לאחסן את היין בצורה נכונה קח שישמור על איכותו לאורך זמן - לחצו כאן
וויסקי GRANT'S
30/01/2016 | 23:28
2
37
משהו אולי מכיר ויודע להסביר לי מה ההבדל בין הבקבוק עם התווית האדומה לחומה (כמו ברונזה)?
יצא לי לשתות את האדום והוא היה לי ממש נחמד בפה.
מצרף תמונה להמחשה בקישור
 
 
האדום הוא הפשוט והרגיל שלהם
31/01/2016 | 09:30
1
34
החום אם אני לא טועה עבר קצת יישון בחביות אייל. לא ידעתי שיש את זה בארץ. 
אתמול הייתי בסופר והיה רק את החום
31/01/2016 | 10:27
12
יקב בן חיים קברנה סוביניון גרנד רזרב 2010
29/01/2016 | 16:36
30
בדיוק ניסיתי , יין מעולה , טעים , מיושן , גוף בינוני-מלא,איכותי
 
ניסתי גם קברנה סוביניון של יקב assaf
סבבה לגמרי למחיר,
אבל הבן חיים מעולה ,
ענבים מכרמי היקב בהר מירון, גליל עליון
90% קברנה סובניון והיתרה קברנה פרנק, ומעט פטיט סירה
התיישן 30 חודשים בחביות  עץ אלון חדשות
14.1% אלכוהול
שאלת הליקר
27/01/2016 | 18:55
3
29
אחרי שפתחתי פרנגלי'קו היכן שומרים אותו ? כנ"ל לבלייס אייריש קרים היכן שומרים אחרי פתיחה ?
פרנג׳ליקו בארון מוצל. בייליס עדיף במקרר.
28/01/2016 | 23:46
2
8
המשך
31/01/2016 | 11:12
1
18
עד שקיבלתי תשובה פה בפורום הכנסתי את הפרנג'ליקו למקרר
זה לא עושה לו שום דבר רע. פשוט אין צורך.
31/01/2016 | 14:41
7
יינות טובים מתחת ל100 , איך הייתם מדרגים?
27/01/2016 | 13:17
2
60
אשמח אם תוכלו לדרג ולתת ביקורת על היינות האלה מה עדיף? ומה מומלץ?
 
טרסה לוריא
יוגב קברנה סוביניון ופטי ורדו
אבני החושן יהלום
אלון הרי הגליל
פסגות אדום
נביא את ה אלון ויוגב לעל האש בקטנה
27/01/2016 | 16:20
1
18
ניסיתי , סקירה בקטנה
03/02/2016 | 23:33
13
היוגב מאוד טעים מתוק, גוף בינוני
לא רע ל35 שח
 
הרי גליל אלון ב60 שח
טעים , גוף מלא , כבד איכותי,
לא רע בכלל למחיר ברמה של יין ב120 לפחות
 
תנו להם לנשום 40 דקות לפני השתיה
קצת תקררו יהיה בסדר
רעיונות יצירתיים עבור וודקה בטעם קוקוס
21/01/2016 | 20:33
6
52
של ואן גוך. לא בודקים שיניים של סוס שקיבלת במתנה.
anyway, במצב נקי זה פשוט איום ונורא.
עזרה, מישהו?
הפתרון האוניברסלי
22/01/2016 | 09:18
3
52
שתה עם קולה וביטרס
אם כי זה נראה מקרה קצת קיצוני
22/01/2016 | 13:48
1
45
לא הייתי משקיע ממש בקוקה קולה. קריסטל אולי.
 
לגמרי בכיוון
22/01/2016 | 15:45
38
אלמלא כמויות הסוכר המחרידות שתחבו לזוועה הזאת, לא הייתי מטריח אתכם -
הייתי שמח להשתמש בנוזל הזה כתכשיר ניקוי כללי, אבל אי אפשר לנקות את הבית עם סירופ סוכר.
 
אגב, כפיתיון לנמלים הוא עובד יפה, הן מיד גילו את המשקה. אבל אין מספיק אתנול בוודקה בשביל להרוג אותן
אוקיי, זה עובד אם שמים כמות בלתי סבירה של פרנט ברנקה
22/01/2016 | 15:54
35
בלתי סבירה = יחס של 1:1. חבל על הפרנט...
לכיור.
24/01/2016 | 14:05
13
סוג של פינה קולדה
24/01/2016 | 16:04
35
עם מיץ אננס והרבה הרבה קרח גרוס.
אולי מעט רום כהה בשביל הטעם.
מי מכיר ליקר Genepi או ברנדי Armagnac?
23/01/2016 | 20:24
27
הי לכולם,
 
האם מישהו מכיר ויכול לומר לי האם שני המשקאות הנ"ל הינם נפוצים ומוכרים ונמכרים במקומות רבים או שהם ייחודיים לאיזור/ים ספציפי/ים?
 
אהיה באלפים הצרפתים בשבוע הבא והבנתי שהם מאוד פופולאריים שם ולכן אני סקרן ומחפש תשובה,
 
אודה להתייחסותכם. 
יש נהירה לקניית וויסקי יאמאזאקי ו royal crown
18/01/2016 | 10:57
17
73
למה זה ככה? מה קרה? יצא איזה review או תחרות חדשה?
הם טובים לעומת סינגל מאלטים סקוטים?
 
הבנתי שיאמאזאקי נגמר בארץ , אתם יודעים איפה אפשר למצוא 12 או 18?
יש לי חבר שמחפש לקנות
בחו"ל יאמאזאקי עולה 300 בארץ המחיר קפץ ל800 ה12 שנה חחח
 
האם עדיף מיאגיקיו 15 שנה?
גם בחו"ל לא תמצא ימאזאקי בזול
18/01/2016 | 14:55
3
40
בשנים האחרונות יש ביקוש מטורף לויסקי יפני והמלאים נגמרו ולא מבקבקים יותר מהגילאים הללו (שומרים מה שיש לעתיד).
 
בארץ עוד אפשר למצוא פה ושם בקבוקים וסביר להניח שהסיכוי למצוא פה יותר גדול מאשר בחו"ל.
 
בהצלחה לחבר!
אתה יודע בדיוק איפה אפשר למצוא פה?
18/01/2016 | 15:55
2
44
יש לי חבר לחוץ על זה חבל על הזמן חחח
קישור
18/01/2016 | 20:40
1
45
תודה :)
19/01/2016 | 13:08
12
מאז שוויסקי מגזין נתן לימזאקי 12
19/01/2016 | 13:22
12
67
את תואר וויסקי השנה (לא ל-12 הרגיל, אלא איזשהו פיניש שאי אפשר להשיג בכלל) המחירים קפצו לפי 2 בערך.
לדעתי הניקה 15 שציינת עדיף. הימזאקי טוב אבל לא כזה טוב.
אה , תודה רבה , ננסה את הניקה 15
19/01/2016 | 14:01
5
36
הבנתי שהניקה עבד במזקקות סקוטיות ללמוד מהם ואז הלך לימאזאקי 10 שנים , ואז פתח מזקקה משלו שיותר דומה לסגנון הסקוטי,
סך הכל ניקה 15 נראה מבטיח :)
 
הבנתי שגם נתנו איזה תואר ל royal crown שבגלל זה מלא קונים , זה נראה לי סתם פח , עדיף סינגל מאלט
איפה מוצאים אותו אבל? חח
19/01/2016 | 14:05
4
16
לא מוצאים. אולי מכירות פומביות באנגליה.
19/01/2016 | 14:06
1
22
מעניין
20/01/2016 | 21:39
22
טוב שיש לי בקבוק סגור.
אומרים שיאמאזאקי יהיה עוד שבועיים בחנויות
22/01/2016 | 20:47
1
25
הכי נמוך שמצאתי בארץ זה ב460 שח ל12 שנה
נראה מה יהיו המחירים עוד שבועיים אם עדיין באזור ה800
מחיר גבוה מאד
22/01/2016 | 21:11
25
למרות שהוא בקו אחד עם מה שדורשים על הוויסקי הזה בעולם. לא הייתי שוקל לרכוש במחיר כזה.
עבור הימזאקי 12 האחרון שרכשתי (לפני כ- 4 שנים בערך) שילמתי כ- 35 דולר. 50 דולר הוא מחיר גג עבור הוויסקי הזה בעיני.
ב- 460 שקל יש דברים יותר טובים.
זה לא ויסקי מגזין, ולא ימאזאקי 12. חוץ מזה נכון.
19/01/2016 | 14:01
5
48
מה שהביא לפיצוץ מחירים הזה הוא ג׳ים מארי, ״התנ״ך של הויסקי״ שבחר בימאזאקי שרי 2013 בתור ״הויסקי הטוב בעולם״. זה ללא ציון גיל.
אז זה הקפיץ את המחיר של הויסקי הזה, ואז את של ימאזאקי 18, ומהר מאוד את 12 ואת היפנים בכלל.
אז ימאזאקי קשה להשיג בעולם, 18 מאוד קשה ו-12 יקר (100 דולר / יורו).
גם ניקה לא במצב טוב יותר, אין מלאים אז הופסקו כל הביטויים בעלי גיל שלהם. גם יואיצ׳י וגם מיאגיקיו. המחירים הגיבו בהתאם. במילים אחרות - כנראה קצת מאוחר מדי. קנה קאבאלן או אמרוט, לפני שזה מגיע גם לשם.
 
השנה הוא, מארי, בחר בקראון רויאל שיפון שיגאל ציין למעלה בתור הויסקי הטוב בעולם... עוד אחד בלי גיל, שעלה במקור איזה 30 דולר והיה די זמין בארה״ב.
חח תכלס , יפה
19/01/2016 | 14:08
15
הקושי גם נובע
19/01/2016 | 15:24
3
40
מהמיקום של יאמאזקי, כשהצונמאי פגע ביפן לפני כמה וכמה שנים הוא בדיוק פגע היכן שהמזקקה נמצאת ונוצר מחסור גדול.
לדעתי הם עדיין לא חזרו לכושר הייצור שלהם מפעם.
האמת שפעם הוא לא היה כזה יקר ב 2009 קיבלתי בקבוק שעלה בזמנו רק 40 ומשהו פאונד. המחסור בוויסקי הזה בעקבות הצונמאי העלה את המחיר שלו לשמים.
שלי עדיין סגור.
 
אני חושב שאתה טועה...
19/01/2016 | 15:33
2
48
ימאזאקי היא ממש במרכז האי, בין אוסאקה וקיוטו. מה צונאמי?
גם לא שמעתי על זה כלום אז. איפה מצאת את זה?
 
המחסור הוא פשוט כתוצאה מביקוש גדול, בעיקר בסין. וכושר הייצור שלהם בסדר גמור, פשוט כדי לייצר ויסקי בן 12 שנים דרושות לפחות 12 שנים...
מיאגיקיו כן נפגעה
19/01/2016 | 18:12
1
35
זה היה בדיוק בסנדאי הצונאמי
 
אבל ממה שאני רואה עכשיו , תמונות מבפנים מ2015 ,
הם עובדים , יש להם חביות שמיישנים ,כל המתקנים בסדר,  כנראה בקרוב יוציאו , בטח כמה שנים עד 2023
יהיו כבר מלא(עד שזה ייתיישן 12 שנה) , או שישימו בחביות קטנות יותר שצריך פחות זמן,
או שבינתיים יימכרו , בלנדים וכאלה של 3 שנים יישון
הנה משהו
19/01/2016 | 18:17
37
 
 
 
“With the current depletion, Yoichi and Miyagikyo malt whiskies, which are the base of most of our products, will be exhausted in the future and we will be unable to continue the business. Although we are now distilling spirits at full capacity, a long maturation period will be required until the spirits can be sold.”
חם בפורומים של תפוז
עוסק מורשה או חברה בע``מ
עוסק מורשה או חברה...
עכשיו בפורום הלוואות לעסקים, דיון בנושא עוסק...
עוסק מורשה או חברה בע``מ
עוסק מורשה או חברה...
עכשיו בפורום הלוואות לעסקים, דיון בנושא עוסק...
זוכים בספר צביעה
זוכים בספר צביעה
שתפו אותנו ביצירות שלכם עם הילדים ותוכלו לזכות...
זוכים בספר צביעה
זוכים בספר צביעה
שתפו אותנו ביצירות שלכם עם הילדים ותוכלו לזכות...
מזונות לילדי
מזונות לילדי
מה שיעור המזונות שעלי לדרוש מבעלי אחרי 27 שנות...
מזונות לילדי
מזונות לילדי
מה שיעור המזונות שעלי לדרוש מבעלי אחרי 27 שנות...
מרגיש הורה רע
מרגיש הורה רע
עכשיו בפורום, ``אני נתקל במצבים שגורמים לייאוש...
מרגיש הורה רע
מרגיש הורה רע
עכשיו בפורום, ``אני נתקל במצבים שגורמים לייאוש...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
Flix וידאו
פורום בר אקטיבי
פורום בר אקטיבי
לירז בנגו יחסי ציבור
עד כמה העסק שלך מוכר?
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ