לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-'מישהו יודע מה בקופסא?'
מישהו יודע מה בקופסא?
03/12/2016 | 12:27
2
22
קיבלתי את הקופסה מיפן. כל הכיתוב ביפנית פרט לכך שיש אלכוהול 13% באנגלית. לדברי החבר זה סאקה. אבל בכל אתרי האינטרנט רואים סאקה בבקבוקים ולא בקרטון חלב.
אז מה יש בה?
לצפיה ב-'גגל sake box ותמצא קרטונים דומים'
גגל sake box ותמצא קרטונים דומים
04/12/2016 | 02:25
1
9
דוגמה מקרית שעלתה בחכה: http://archive.seattleweekly.com/home/916351-129/e...
לצפיה ב-'תודה, אבל איך אני יכול לדעת מאתר של קופסאות מה יש בשלי?'
תודה, אבל איך אני יכול לדעת מאתר של קופסאות מה יש בשלי?
04/12/2016 | 10:52
8
גם הדוגמא שהבאת משאירה אותי במבוי סתום.
אני יכול להוסיף ולומר שפתחתי את הקופסא ויש בה משקה אלכהולי לא טעים במיוחד. 
לצפיה ב-'שאלה על הזמנת משקאות מחו"ל'
שאלה על הזמנת משקאות מחו"ל
01/12/2016 | 21:13
1
34
היי :)
הזנתי מחו"ל בקבוק יין 750 מ"ל האם צפוי לי לשלם מס קניה
(הבנתי שמשלמים רק מליטר?) אם כן אז כמה?

תודה.
לצפיה ב-'הקטע עם הליטר הוא רק במעבר גבול'
הקטע עם הליטר הוא רק במעבר גבול
02/12/2016 | 13:25
27
ביבוא אישי, כלומר נשלח מחו״ל, אין פטור כזה ותשלם מס קניה ומע״מ.
אני לא בטוח מה מס הקניה על יין.
לצפיה ב-'ועוד אחד? האם טעמנו דברים מעניינים?'
ועוד אחד? האם טעמנו דברים מעניינים?
27/11/2016 | 11:34
7
24
לצפיה ב-'ברולו בן 10, גראפה ח"ח ויין ישראלי מאכזב'
ברולו בן 10, גראפה ח"ח ויין ישראלי מאכזב
27/11/2016 | 13:18
35
Vite Colte Essenze Barolo 2006
נקנה באיטליה לפני 5 שנים ובזכותו הרגשתי בפעם הראשונה ניחוחות של עלי ורד מיובשים ביין (תיאור נפוץ של בארולו מיושן). יין פגז!

POLI BARRIQUE 1998 
גראפה בחוזק חבית, אגרסיבית ופירותית, כמעט ללא השפעת עץ.

יקב עביה מון-A בציר 2011
נפתח אתמול עם ארוחת הערב, התחיל כיין סתמי, כמעט ללא ארומה.
שעתיים לאחר הפתיחה הורגש גם ניחוח ברט. בינתיים מאוד מאכזב, נשאר חצי בקבוק- מעניין איך יהייה היום בערב.
 
לצפיה ב-'ויסקי והרבה.'
ויסקי והרבה.
27/11/2016 | 14:49
40
ויסקי כרגיל:
בחמישי, טעימת אורך של בלוויני, במסגרת ארוע שנערך בארץ עם המאסטר דיסטילר דייויד סטיוארט שכלל טעימה של DCS COMPENDIUM- סט יוקרתי באריזת עץ ועור לאוליגרכים (23,000 לי"שט) שמכיל חביות שנבחרו על ידיו לסכם את הקריירה הארוכה שלו במזקקה. גולות הכותרת : חבית מ 1978 שהיתה מעולה, אחד הויסקי הטובים שטעמתי לאחרונה, חבית מ 1968, שהיתה מצוינת אבל טיפה פחות מאוזנת לכוון העץ - אני מאוד התחברתי אבל אני אוהב המון עץ בויסקי. היתה גם חבית מ 1985 וחביות צעירות יותר משנות ה 90 וה 2000. סה"כ מרשים מאוד, כולן סינגל קאסקים טובים עד מעולים שנתנו נקודת מבט יפה על המזקקה לאורך השנים. כולן אגב חביות בורבון מילוי שני. מרשים.
בהמשך: 
REDBREAST LUSTAU - פיניש שנה בחביות אולורוסו של הפוטסטיל המעולה רדברסט. ויסקי מצוין, מורכב, עם השפעות שרי אבל לא יותר מדי. חלקקקקק, וטעים כמו שאומרים. ממליץ מאוד.
YULA 21 שנה של דאגלס ליינג - עשן ברביקיו מגניב, פה עם הרבה פלפל, אפ]שר, עשן ומתיקות. דראם טעים מאוד, אבל קצת פחות מוצלח מה YULA 20 ששוחרר בשנה שעברה.
 
לצפיה ב-'וויסקי, רום ו"פורט"'
וויסקי, רום ו"פורט"
28/11/2016 | 22:09
1
31
בשלישי היה ערב קארוני במועדון הרוםץ קארוני היא מזקקה בטרינידד שנסגרה לפני כמה שנים. היו 5 בקבוקים, התחלני ב2 קלים יותר, ביקובים של The Secret Treasures. אחרי זה היו 2 ביקבוקים של velier, בני 15 ו17 וסיימנו עם ביקבוק של whisky fassle. אני די חדש בקטע של רום אז טני עוד לא לוקח רשמים במפגשי מועדון. בגדול ה2 הראשונים ביו קצת דלילים לטעמי אך עדיין מענינים. האחרון גם היה קצת יבש לי אבל הבני 15 ו17 היו מדהימים. ה15 היה הרום הכי מורכב והיה הפייבוריט של הלילה אבל אני אישית אהבתי את ה17, כי היה יותר סמיך וכהה שזה מה שאני אוהב ברום. 
 
בנוסף קיבלתי ופתחתי בקבוק פורט שארלוט הן 15, ביקבוק של whiskybase, שהוא הפורט שארלוט הכי מיושן עד היום. מעוד הופתעתי עד כמה הוא היה כבולי. ממש פצצה, אבל עם קצת זמן ומים התפתח יפה. הרבה קרמים מכל מיני סוגים, קרם מנטה, קרם וניל, קרם קרמל, פשוט טעים. 
 
ובנוסף התחלתי לשתות את הוויסקים הכבוליים שלי קצת יותר עקב השינוי במזג האוויר, ולצערי ושמחתי סיימתי בקבוקון של לפרואיג 1998 שביקבקתי במזקקה.
לצפיה ב-'אה והפורט'
אה והפורט
28/11/2016 | 22:10
24
פורט ישראלי של טפרברג, היה ברמה גבוהה, צימוקים, עץ, פרות כהות. פשוט מדהים.
לצפיה ב-'בסימן כבול- קולילה ובונהאבן'
בסימן כבול- קולילה ובונהאבן
29/11/2016 | 22:30
25
נדגם קולילה בן 36 שנה של קיידנהדס, שזוקק ב1980 ויושן בחביות ברבן hogshead ובוקבק בחוזק חבית של 52.3%. חגיגה של טעמים, פירות יבשים וכבול שעדיין דומיננטי.  הלוואי שבכל יום יכולתי להרשות לעצמי ויסקי כזה...
 
בנוסף נפתח בקבוק של בונהאבן 18 והרגיש לי קצת חזק מדי בכיוון השרי. לאחר 2 כוסיות העברתי 100 מ"ל לבקבוקון על מנת להאיץ את התחמצנות הבונא אשר בתקווה תמתן קצת את השרי.
לצפיה ב-'איך שכחתי את טעימת הקארוני!'
איך שכחתי את טעימת הקארוני!
30/11/2016 | 10:54
24
ואתמול טעמתי גם דוגמית של Caroni Velier 1994 Heavy Full Proof
 
והטיפ היומי אם אתם מוצאים קארוני של Velier - תקנו! 
לצפיה ב-'בנריאך, רמת הגולן ועוד'
בנריאך, רמת הגולן ועוד
01/12/2016 | 11:29
24
בנריאך קניתי את שני הבקבוקים בני ה - 17 שנה. הסולטיס גרסא 2 והספטנקדם. אני חייב להודות שהזול והטיפה פחות מוערך מבין שניהם הספטנקדם מצא חן בעיניי יותר, המתיקות של הסולטיס מהפורט מעט טו מאץ' פור מי. הספטנקדם אחד משילובי השרי והעישון הטובים ביותר לדעתי.
בין לבין אוגדייל, יש שני בקבוקים פחות מחבב את הוויסקי הזה, אבל מתחילים להגיע החודשים שאפשר לשתות מעט כל יום.
 
אלויס ג'ויס של בורדוג, מאוהב בבירה הזאת ברמות על וגם האמברגו של הרצל, שתיים טובות במיוחד.
 
רמת הגולן בלאן דה בלאן 2007, משהו כמו שלוש שנים במקרר בערך, יופי של היין, למעשה היין אהוב עליי ביותר של היקב.
 
בין לבין, תוהה מתי לפתוח את זה.
לצפיה ב-'עוד שבוע עבר, מה שתינו?'
עוד שבוע עבר, מה שתינו?
20/11/2016 | 12:57
8
27
לצפיה ב-'Kilchoman'
Kilchoman
21/11/2016 | 03:55
36
מהאי איילה.  כבולי, ( מעט מדי לטעמי), אבל נפתח יפה עם מעט מים. עדין ושקט.
 
לצפיה ב-'הוויסקי הכי טוב בעולם'
הוויסקי הכי טוב בעולם
21/11/2016 | 06:57
6
58
שנה שעברה ג'ים מארי (זה עם הכובע שלא בולע) שיחרר את גרסאת ה2016 של הוויסקי בייבל שלו ובו הוא ציין כי וויסרי שיפון זול מקנדה הוא ה"וויסקי הכי טוב בעולם". כבר הרבה זמן הוא עושה דברים קצת הזויים ולא מעט אנשים שואלים שאלות לגבי האינטרסטים שלו בנושא, אבל זה ממש סיקרן אותי. הוויסקי הוא Crown Royal Northen Harvest Rye וחבר מקנדה קנה לי בקבוק כמתנה אבל רק עשכיו מצא מישהו להביא את זה אליי. הוויסקי עולה בין $20-30 בקנדה אבל בגלל אדון מארי אנשים בארופה משלמים ךפעמים מעל 100 יורו על הדבר הזה. אני נהנתי ממשנו, לא וויסקי סופר מורכב, והוא מתוק יותר משיפון אמריקאי, אבל חביב ומספק את כל התבלינים וטעמי עץ ווניל שהייתי מצפה ממנו. לוויסקי שיפון של $20-30 הוא באמת אחלה, אבל הוויסקי הכי טוב בעולם הוא לא. 
 
בנוסף עבדתי על הדוגמיות שלי, שתתי לצ'יג בן 18 מחבית שרי, וויסקי נהדר. אני ממש אוהב לצ'יג ואחד הסיבות היא שהוויסקי פשות הולך טוב עם הכל, הוא טוב שצעיר, טוב שיושן יותר, טוב בחבית ברבון, טוב בחבית שרי, הכל. 
היה גם קאנטו קאסק 35 של קומפס בוקס שקיבלתי מחבר. וויסקי בן 12 מחבית אלון אמריקאי. הם עשו משחק וויסקי שהתחיל כמרכיב לאוק קרוס שלהם ושמו אותו בכמה חביות אלון טרי גם אלון אמריקאי וגם אירופאי ועם רמות שונות של char ואז שיחררו חבית לכל יבואן שלהם בכל רחבי העולם. מספר 35 הוא אלון אמריקאי עם char בינוני ומהשוק האיטלקי. היה ממש דומה לאוק קרוס אך הרבה יותר מלא בדוף ועוצמתי
שתתי את הוויסקי מייפל ממזקקת רמת הגולן. עשיין צעיר ומרגישים את זה בתזקיק, אבל המייפל עובד הרבה יותר טוב עם זה בניגוד לדבש שהוא עשה לא מזמן. אחלה משקה לקינוח.
היה גם אברפלדי 18. שתתי פעם את ה12 ולא ממש אהבתי, היה מאוד משעמם. ה18 היה הרבה יותר מעניין והיה לי ממש טעים. רק חבל שזה 40% אז חסר לו קצת גוף.
וסיימתי את הספרינדבנק 15 שלי, אחד הבקבוקים האהובים עליי.
 
 
לצפיה ב-'הבעיה עם ג'ים מארי לדעתי'
הבעיה עם ג'ים מארי לדעתי
21/11/2016 | 07:47
2
45
שהוויסקי הכי טוב בעולם חייב להיות וויסקי נגיש לכולם. השנה הוא בחרה איזה שיפון שהוציאו ממנו מהדורה מוגבלת של שלוש מאות ומשהו בקבוקים במחיר של שלוש מאות דולר בערך. זה מאוד מאוד הזוי כל הקטע הזה.
 
הוויסקי הטוב בעולם חייב להיות וויסקי שזמין ולפעמים הוא עם מהדורות מוגבלות הזויות שנגמרות בשנייה שהן יוצאות וגם אין להישגן בכל העולם.
לצפיה ב-'והוא לא בולע'
והוא לא בולע
21/11/2016 | 09:01
1
40
בשיא הרצינות ובלי קונוטציות של עניניים מיניים, הוא לא בולע את הוויסקי שלו אף פעם. זה חלק מאוד גדול מלטעום ולהנות מהוויסקי.
 
הבעיה העיקרית שלי היא שהמדיה ממש התחברו לתיאור הזה של "הוויסקי הטוב בעולם" ועושים מזה הרבה יותר סיפור ממה שזה באמת, דעה של אדם הזוי אחד. ובשנים האחרונים ג'ים התחיל לאמין בזה יותר ויותר ועף על עצמו. 
לצפיה ב-'הייתי בסדנה אתו לפני כמה שנים'
הייתי בסדנה אתו לפני כמה שנים
21/11/2016 | 16:21
37
לדעתי הקטע של לחמם את הוויסקי עם סגירה על ידי כף היד משעשע ולא הגייני. הרי בשלב מסוים כף יד שמחממת וסוגרת גם קצת מזיעה ומעבירה רשמים לוויסקי. אפשר לחמם וויסקי על מתקם לחימום אוכל ולסגור אותו עם מכסה או חתיכת קרטון של בירה. זה יהיה הגייני וראוי בהרבה.
אין לי בעיה עם זה שהוא לא בולע, הרי גם ביין כשאתה טועם אתה לא בולע. אין צורך בלבוע אלכוהול על מנת לבקרו כראוי. כל עוד הוא עובר על כל הלשון כלפי מטה לשקדים ואתה ירוק, אתה מקבל את כל התחושות.
 
לצפיה ב-'חרטה ברטה'
חרטה ברטה
21/11/2016 | 16:29
2
52
אני גמרתי איתו כשהוא הכתיר את הארדבג 10 בתור הויסקי הטוב בעולם...
אמנם ויסקי מצויין, אבל הכי טוב בעולם?
לצפיה ב-'הוא חייב להכתיר משהו'
הוא חייב להכתיר משהו
23/11/2016 | 08:43
1
38
לכתוב מדריך בלי להכתיר מי הכי טוב.
בכלל יש לו חיבה בלתי מוסברת לארדבג.
כל שנתיים או לפעמים בשנים עוקבות אפילו.
לצפיה ב-'אאל״ט הוא חבר טוב של מיקי הדס'
אאל״ט הוא חבר טוב של מיקי הדס
30/11/2016 | 00:15
7
לצפיה ב-'בר מסלולים בסגנון התומא בר'
בר מסלולים בסגנון התומא בר
16/11/2016 | 23:52
41
איזה ברים יש באיזור המרכז עם מסלולי שתיה כל השבוע.
היה פעם תומא בר ברשלצ אבל נסגר.
משהו בסגנון כזה.
תודה
לצפיה ב-'יום שני, שתינו משהו מעניין עד עכשיו?'
יום שני, שתינו משהו מעניין עד עכשיו?
14/11/2016 | 09:55
8
31
לצפיה ב-'ארדבג וחברים'
ארדבג וחברים
14/11/2016 | 18:27
1
61
הסופש נדגם ארדבג גלילאו. זוהי גירסה שיצאה בשנת 2012 מחביות שבין היתר הכילו יין מרסלה.
ההשקה של הויסקי לוותה בגימיק של שילוח דוגמית ארדבג לחלל "בכדי לחקור את ישון הויסקי בתנאי חוסר כבידה..." נו שוין.
לגופו של עניין מדובר בויסקי מצויין אפילו למי שאינו חובב מתיקות יתר וזאת הודות למורכבות הפירותית לצד הטעם הכבולי של ארדבג.
 
בהזדמנות אחרת נדגם הפידיך החדש שפונש בחביות שהכילו לפני כן בירת ipa.
שלא כמו רבים מחברי, אני די אוהב את הפרופיל של המזקקה (אולי זוכר להם חסד נעורים) אולם ויסקי ללא ציון גיל שעבר דרך חביות בירה עורר בי סקפטיות רבה.
מה לא עושים בשם המדע, ולכן טעמתי את הפידיך והופתעתי לטובה
הפרופיל הפידיכי המוכר עם מרירות של אשכוליות שמוסיפה מורכבות לטעם.
מודה שלא הייתי קונה בקבוק אך להינות מכוסית בבר- בהחלט. 
לצפיה ב-'גם אני מחובבי פידיך... ה-12 בעיקר'
גם אני מחובבי פידיך... ה-12 בעיקר
15/11/2016 | 00:52
39
פשוט, אבל כל מה שצריך להיות בוויסקי נמצא שם,
אפילו חריכה קלה מהחבית.
לצפיה ב-'שכחתי לציין בשבוע שעבר'
שכחתי לציין בשבוע שעבר
15/11/2016 | 00:57
41
שלנקרלה אורבוק מהחבית ב״פורטר אנד סאנס״.
כמה שהבירה הזאת טעימה, אין דברים כאלה.
שוקל חצי-ברצינות לייבא איזו מכולה של שלנקרלה למיניהן ו״להסתפק״ רק במבשלה הזאת עד סוף ימיי פה על האדמה.
לצפיה ב-'כל מיני דברים משעממים'
כל מיני דברים משעממים
15/11/2016 | 09:32
48
אבל גם רום מאיירס מבקבוק של שנות ה 70-80, קצת פאנק ג'מייקני, גוף מלא, טיפל'ה סוכר - רום מעולה.
 
בגזרת המאכזבים- גמלה פינו נואר 2012.
 
לצפיה ב-'כמה דברים מאוד מעניינים'
כמה דברים מאוד מעניינים
18/11/2016 | 08:25
3
46
התמונות אומרות הכל. 
בקצרה, הארמנייאק פשוט נפלא, פרחוני שופע טעם אולי פחות עמוק מקוניאק אבל איזה קסם זה!
הקוניאק הוא מתזקיקים בן 35 שנה, משאיר עודף מהנסי אקס או, איזה יופי של דבר, גם לוקח זמן להבין אותו. צריך להיפתח ועוד.
הקלבדוס זה מאזור שמותר להוסיף אגסים, בן 25 שנה אבל עם רעננות נהדרת של הפרי וכלל לא כבד, גם לוקח זמן להבינו, זה מעט מוזר בהתחלה אך ככל ששותים הטעם מתפתח נהדר. 
 
אני בכלל פורש לכיוון מחוזות הארמנייאק והקלבדוס, שני אזורים בלי הרבה הייפ אבל איזה דברים נפלאים מיושנים המון והמחיר יחסית נמוך. הקוניאק יחסית יקר אבל שוב, מחזיר עודף מהנסי ועולה עליו כמה וכמה רמות. 
לצפיה ב-'לגמרי!'
לגמרי!
18/11/2016 | 13:09
1
25
והיום הם גם נותנים תמורה לא רעה בכלל יחסית לויסקי ורום.
אם בוחרים טוב, יש איכות יוצאת דופן.
לצפיה ב-'בוויסקי גם אפשר'
בוויסקי גם אפשר
18/11/2016 | 14:16
32
למצוא מזקקות טובות שעדיין מסורתיות ללא מחירים מפציצים. אם כי לדעתי בדומה למה שקרה ליינות עם רוברט פארקר זה קורה גם לוויסקי בגלל המדרך של ג'ים מרי. המחירים אינם סבירים בעליל.
 
בתי קוניאק קטנים.
ארמנייאק שהוא תמיד אנרייטד
וקלבדוס.
 
הרום והג'ין נהנים מהייפ של ברי קוקטיילים בעשור האחרון והמחיר שלהם מטפס אצל הג'ין זה לרוב ללא הצדקה. הרום תלוי איזה.
 
כאמור, המצב שלי בוויסקי יחסית סביר אני חובב את הדברים בין 12 ל 18 שנה אך גם הם נעלמים מהעולם לצערי.
לצפיה ב-'פגז!'
פגז!
20/11/2016 | 10:07
26
גם אני מתחיל להתעניין בקוניאק מבתים קטנים וארמניאק אך ממש בחיתולים, נראה שזה המקום בו התמורה למחיר היא הטובה ביותר כיום.
 
לעומת זאת קלבדוס עדיין לא הצליח "לתפוס" אותי. למעשה לאחר טעימה רוחבית של כ-10 בקבוקי קלבדוס שונים רמת העניין שלי בקטגוריה ירדה. 
לצפיה ב-'סופ"ש מאחורינו. מה שתינו השבוע?'
סופ"ש מאחורינו. מה שתינו השבוע?
06/11/2016 | 11:50
6
25
לצפיה ב-'אני אתחיל'
אני אתחיל
06/11/2016 | 14:16
2
76
ביום ראשון חלצנו במסעדה איטלקית מוגה רזרב 2009 (ריוחה) - תענוג!
 
במהלך השבוע טעמתי:
  • צ'וייקה שזיפים ביתית מרומניה אל מול סליבוביץ מסחרי מקרואטיה. המסחרי ניצח אך הצ'וייקה היתה מעניינת מאוד והראתה טוב יותר את הפוטנציאל הגלום בשזיפים.
  • Habitation Velier MULLER White 59% מי שלא יודע על מה מדובר שיעשה שיעורי בית. אותי סקרן בעיקר בכדי להשוות אל מול האגריקול שלי.
  • פורט בפיניש סינגל מאלט שלנו
 
בסופ"ש DS  קפץ לביקור וטעמנו:
  • 3 דוגמיות ראקיה מסחריות מקרואטיה (תפוחים, אגסים ושזיפים) - ואז שפכנו לכיור.
  • את הצ'וייקה והסליבוביץ לתיקון החוויה.
  • Rhum libaration 2012 59% 
  • Caroni Velier 16YO 55% - מדהים! הבקבוק ממשיך להשתפר עם החימצון.
  • Heavy peated Bunnahabhain fill your own bottle - אדיר! לא פחות מהקרוני! תודה רבה לחבר שדאג לי לבקבוק!
 
 
לצפיה ב-'ווסקי בר שרונה'
ווסקי בר שרונה
07/11/2016 | 09:28
1
83
 
 
- איזה מגוון מסמא עיניים, בנוהל נמרוד!
- חובב שזיפים למאכל. אבל בטיול שטח בהר מולדבנו וסביבתו ברומניה
כל צ׳ויקה כפרי שהגישו היה חוויה מפוקפקת. גם בתקופה ארוכה יותר בהונגריה, הפלינקה המקומית היתה מאתגרת משהו.
לומד מזה שגם בספירט שזיפים יש ויש.
- אצלי היה סוף סוף ביקור בווסקי בר בשרונה.
בשתי מילים: חנות ממתקים.
החוויה לא ניזוקה מרף הציפיות.
עיצוב המקום והמבחר המרשים
מראים ישר שאין עוד מקום דומה לזה בארץ.
השירות טוב, המוזיקה מתאימה.
לשיפור אציין שמהמנות שהזמנו שם, האוכל היה מעט תפל לטעמי וחלק מזה קשור לתיבול עדין שיפנה את החיך ל..ווסקי.
טעמתי red breast 12 CS לראשונה. מאוד ׳עגול׳ באופן אירי.
חוזק חבית ללא עשן או הרבה שרי גרמו לו להרגיש כמו ׳תרכיז ווסקי׳
עוצמתי מדי לי, נפתח  יפה עם דילול מים. טעמי הפירות הם מתוקים וקרמים לעומת ווסקי סקוטי שיש בו יותר טעמים חמצמצים עוקצניים.
balvinie17 doublewood
כשובר מתנה. טעמתי בעבר. הרבה דבש ועץ. הפעם פחות מצאתי את השרי. הרגיש די חזק התפרק קצת כשהוספתי מים.
ווסקי טוב שנמכר בארץ במחיר מופקע בבקבוקים.   
לצפיה ב-'שזיפים'
שזיפים
10/11/2016 | 10:34
36
בטיול קודם בקרואטיה היה לי המזל והצלחתי למצוא סליבוביץ בייתי מבית טוב. 
 
התארחנו אצל משפחה וכתמיד התעניינתי האם יש ראקייה ביתית והאם יש מישהו בכפר שהוא ה"מומחה" לראקייה?
בעל הבית אמר לי שהשכן שלו מכין סליבוביץ מעולה וופתח את הבקבוק שישב על האח בסלון.
 
לאורך שלוש שעות פירקנו חצי בקבוק של נקטר: סליבוביץ קרמי, סופר ארומטי ומורכב מאוד.
למוחורת ביקשתי לקפוץ לשכן ולקנות ממנו בקבוק אך השכן לאחר 2 שיחות טלפון הכוללות תחנונים והצעה לשלם כל סכום - פשוט לא הסכים למכור. הסיבה לכך היתה שאין על עצי השזיפים שלו פרחים השנה, כלומר לא יהייה סליבוביץ חדש.
 
נשארתי עם זיכרון ועם רצון יום אחד לנסות ולשחזר כזו יצירה, הלוואי שאצליח... 
לצפיה ב-'הסופ"ש היה רגוע בלי חידושים אבל מסביבו היה מעניין'
הסופ"ש היה רגוע בלי חידושים אבל מסביבו היה מעניין
07/11/2016 | 11:07
48
באמצע השבוע היה ערב ספונטני עם חברים וטעמנו אחלה דברים:
בונה בן 13 לא מעושן בפירסט פיל שרי
ספרינגבנק בן 12 שיושן בחבית רום טריה - דווקא המון תפוזים ופשוט דראם נהדר
קילקרן 12
ספרינגבנק 12 בחביות בורגונדי
 
אח"כ גם טעמתי את המקאלן 12 דאבל קאסק החדש. תרשו לי לומר לכם: אל תטרחו :(
 
את רוב הסופ"ש בליתי בארוע משפחתי אז היה ג'וני שחור, קרייגאלצ'י 7 מהויסקי לייב 2015, וגם לגבולין 8 לאיזון :)
 
ולסיום בלנד סקוטי שעבר פיניש בחביות יין צרפתי בצרפת. סה"כ בלנד סביר שהפיניש מוסיף לו טאצ' נחמד.
לצפיה ב-'ardbeg-uigeadail'
ardbeg-uigeadail
07/11/2016 | 17:38
50
ויסקי מעושן מאיילה עם סיומת שרי. הויסקי מצויין לטעמי. את השרי הרגשתי, -אבל מעט יחסית. לדעתי  אולי היה יותר מעניין להשאיר את הויסקי בחביות השרי יותר מחצי שנה כדי להעשיר את הטעם.
אבל בכל מצב מדובר בויסקי מעולה!! אחד הטובים ביותר לטעמי.
 
לצפיה ב-'לא הרבה'
לא הרבה
08/11/2016 | 10:51
45
היה לי שבוע קצת עמוס אז לא יצא לי לעשות פגיע בבקלוג של סמפלים כמו שרציתי אבל טעמתי לצ'יג בן 18 מבוקבק ע"י דאגלס לאינג. קצת דומה לאיילה בפרופיל, אבל קצת שונה, וויסקי עם הרבה אופי ומשולב טוב עם השפעת שרי מהחבית. 
 
שתתי גם דוגמית קראגנמור בן 17 מבחית ברבון מהSMWS. אני מאוד אוהב את אופי הוויסקי שלהם בכללי אבל הוא נפגע מהסינון שדיאג'יו עושים לכל הוויסקים שלהם וקשה למצוא ביקבוקים עצמאיים אז תמיד תענוג לשתות כזה. 
 
לקחתי גם רשומות על דאלוויני 15, וויסקי שטעמתי לא מעט פעמים בעבר, אין לי שום דבר רע להגיד עליו אבל גם שום דבר טוב.
 
ואתמול יצא לי לטעום את הוויסקי מייפל ממזקקת קמת הגולן, ליקיור שהוא תערובת של הגולני (וויסקי צעיר) שלהם וסירופ מייפל. היה מתוק אבל יותר מוצלח בעיני מהוויסקי דבש שעשו שהיה מתור מדי לטעמי. האופי של המייפל יותר "עצ-י" כזה והשתלב ממש טוב אם בתזקיק. 
לצפיה ב-'מכורים לאלכוהול?-המחקר הזה בשבילכם!-קבלו טיפול חינם'
מכורים לאלכוהול?-המחקר הזה בשבילכם!-קבלו טיפול חינם
01/11/2016 | 22:23
1
62
שלום רב,
אתם מוזמנים להכנס לאתר: R4you.co.il
ולהשתתף במחקר "טיפול בTMS למכורי אלכוהול",
וקבלו תמורה-טיפול חינם!
הכנסו דרך לינק הבא:
לצפיה ב-'טעיתם בפורום, הבעיה אינה מוכרת לנו'
טעיתם בפורום, הבעיה אינה מוכרת לנו
03/11/2016 | 20:56
50
אבל אילוצי החיים מגבילים אותנו מלעשות את מה שאנחנו באמת אוהבים.
יודעים לעזור עם זה? לא? אולי תשתו משהו?
 
אה, ואנחנו יכולים להפסיק מתי שאנחנו רוצים.
לצפיה ב-'האם ניתן להחזיר בקבוק יין לא טעים?'
האם ניתן להחזיר בקבוק יין לא טעים?
01/11/2016 | 05:45
9
92
בעקבות שאלה שעלתה בפורום ביקורת מסעדות, חשבתי לשאול גם לדעתכם.
לצפיה ב-'מחזירים'
מחזירים
01/11/2016 | 07:07
4
87
אומנם לרוב זה נחשב שאיננו אלגנטי, אך מחזירים כמו שיוצאת מנה שהיא טובה מהמטבח ואתה לא אוהב אותה ומבקש להחליף.
כמובן שתמיד מומלץ לבקש המלצה על בקבוק יין ולשאול מה עם הבקבוק איננו לטעמך. יש הרבה סגנונות יין בעולם. לא כולם ימצאו חן בעיניי כולם. במסעדה איכותית כזאת שיש טיפול נכון ביין, ימליצו לך, יפתחו, יתנו לך לטעימה להחליט וכיוצא בזה. לא תאהב, הם יידעו מה לעשות עם כמו לתת את זה בכוסות בהמלצה עוד באותו היום, או לטעימה על מנת למכור בקבוקים אחרים של היין הזה או לתת לעובדים לטעום כחלק מההדרכה.
 
אין באמת מה לחשוש מהחזרת בקבוק תקין אם הוא לא טעים במקום הנכון. ראוי לעשות את הכל בצורה טובה, קודם לבקש המלצה. היינות היקרים ביותר בתפריט, הסיכוי שהם יהיו לא טעימים קטנים מאוד, לרוב הם יהיו או פגומים או נהדרים. אם זה יקרה זה כבר ביינות הזולים בתפריט. יין שתראה במחיר של 160 פלוס מינוס זה שעלה למסעדה בסביבות 40-50 שקל, כך שאין מה לחשוש.
 
לצפיה ב-'אני חושב אחרת - לדעתי זה אחד הכללים הברורים ביותר'
אני חושב אחרת - לדעתי זה אחד הכללים הברורים ביותר
01/11/2016 | 09:55
1
68
לא מחזירים יין תקין בבקבוק אשר נפתח עבורך רק כי הוא לא לטעמך.
מסעדה אינה צריכה לסבסד את ניסויי הטעימה שלך, אלא אם היא מתנדבת לעשות כן ומצהירה על כך מראש.
 
אם אתה לא בטוח שאתה רוצה לשאת בסיכון - תזמין יין המוגש בכוס או בקש טעימה אם מתאפשר, אבל לתת למסעדה להסתבך עם בקבוק יין שנפתח כי החלטת לנסות ולא בא לך זה לא מוסרי ולא מנומס, ומפר את החוזה הלא כתוב בין המסעדה לבין הסועד.
לצפיה ב-'בטח שמחזירים'
בטח שמחזירים
01/11/2016 | 21:01
64
מזה הפרת חוזה?
איזה חוזה בדיוק יש ביני לבין המסעדה?
אם כבר יש חוזה, שהחוזה שאנוכי הלקוח ועליי לקבל שירות טוב.
אם לקוח החזיר יין, סימן שהוא קיבל שירות רע בייחוד אם היין תקין.
 
תרבות היין והאלכוהול ברוב המסעדות בארץ איננה מספקת. ישנן מסעדות מועטות ובכלל מקומות מעטים ייחודי סגולה המבינים ביין כראוי. רוב המלצרים, שאינם מלצרי יין אינם גם מבינים מספיק ביינות, הם לא טעמו מספיק את היינות, הם אינם מבינים באזורים, בסגנונות, עולם חדש מול עולם ישן ועוד. ההבדל בין סירה מצפון עמק הרון לבין שיראז אוסטרלי זה שמים וארץ ועדיין אותו זן וטמפטורות תסיסה שונות וטרואר שונה מפיקים יינות כה שונים. סתם לשם דוגמא קלילה.
 
לקוח מן המניין שאוהב יינות ואולי מבין ביינות ישראליים במדינה כזאת ואחרת, מגיעה למסעדה ורוצה להתנסות במשהו חדש. עד כאן הכל טוב ויפה. אז מגיע המסעדה שיש בה מלאי יפה של יינות, מהארץ מהעולם, חלקם איכותיים יותר ולחלקם יש תווית יפה ומחיר מוגזם מכיוון שהם תוצרת חוץ. הלקוח כאמור מבין ביין במידה מוגבלת, אז הוא מזמין בקבוק יין וטועם אותו וזה לא לטעמו. האם הוא אשם?
 
כמובן שלא.
האם יש מישהו מקצועי מספיק לדבר אתו כמה דקות, לבחון עד כמה הוא מבין ביין, איזה סגנונות של יין הוא אוהב? יש מסעדות בודדות אך לרוב אין, לרוב גם מלצרים ולמלצריות זאת עבודות סטודנט וברוב המקומות קשה למצוא מלצרים נאמנים לאורך שנים. אז הלקוח ההמוצע מקבל מישהו או מישהי שטעמו כמה יינות מן הארץ והעולם במסדרת ההדרכה שלהם. לרוב הם גם עם מידע מוקדם על שניים שלושה יינות שהמסעדה מרוויחה עליהם הכי הרבה כסף מכיוון שיש דיל טוב. אז אלו היינות שהם ינסו לדחוף ללקוח ברוב המקומות בארץ.
 
כן, תרבות האוכל התקדמה פה המון בעשור וחצי האחרונים, אך תרבות היין והאלכוהול עדיין לא שם ..
 
אם כבר מישהו מפר את ההסכם זאת המסעדה שלא משקיעה מספיק זמן למקצע את המלצרים שעובדים בה. כאלה שיבינו יותר ויתאימו את היין הטוב ביותר ללקוח לפי טעמו ולא לפי מבצעי החודש או היינות המשתלמים ביותר.
 
לגבי הקטע של יין בכוס מול יין בבקבוק, אנחנו הישראליים לא אוהבים לצאת פרייארים, זאת חלק מהתרבות והמנטאליות. מסעדה או בר הנותן שירות טוב אמור לדעת זאת. שישראלי יעדיף יין בקבוק מכיוון שזה יותר משתלם כלכלית אם היין בכוס יקר מדי ופחות טוב לעומת מה שיש בבקבוק. זה עוד פאק של נותני שירות בארץ.
 
התגובות פה מעט הזויות לי, אנחנו חיים בעולם של שירותים כבר לא מעט שנים. מי שלא יודע לתת שירות מספיק טוב יחזירו לו בקבוקי יין וכמובן זה אשמתו שלא ידע לקלוע לטעם של הלקוח. זה שירות רע.
במסעדות מישלן או סתם מסעדות אירופאיות עם כמה מזלגות, אם תחזיר בקבוק יין למסעדה זה ייחשב פאשלה שלהם. זה ההבדל בין תרבות לבין חוסר תרבות.
לצפיה ב-'אז למה שלא נחזיר בבר וויסקי שלא טעים לנו?'
אז למה שלא נחזיר בבר וויסקי שלא טעים לנו?
01/11/2016 | 11:17
1
60
בכוס לא בבקבוק, ושיתנו לצוות...
לצפיה ב-'נו באמת'
נו באמת
01/11/2016 | 20:45
45
בוויסקי כבר שתית מהכוס, בעוד שהיין בבקבוק לא החליף עמך נוזלים. מה גם שבוויסקי אפשר לבקש חצי מנה אם לא רוצים להיכוות.
כוס יין שהזמנת אפשר לבקש טעימה קודם, כי הרי זה מבקבוק פתוח ולאחר מכן להחליט. אם סועד הזמין כוס יין לאחר שטעם זה כבר בעיה שלו, אך בקבוק זה סיפור אחר כל עוד לא טעמת.
לצפיה ב-'לא נראה לי לגיטימי'
לא נראה לי לגיטימי
01/11/2016 | 10:43
54
אם בחרת יין, הוא תקין, אבל החלטת שהוא לא לטעמך, זה לא אמור להיות על חשבון המסעדה.הרי כל מי ששותה יין תמיד יתקל ביינות ש"על הנייר" אמורים להתאים לטעמו, אבל כשטועמים מתגלה שמשהו חסר.
אם יש מסעדות שמוכנות לספוג את זה בכל זאת, כל הכבוד להן.
לצפיה ב-'בהחלט לא תקין ולא מתאים.'
בהחלט לא תקין ולא מתאים.
01/11/2016 | 11:16
57
לא מנה שלא טעימה לסועד ולא יין.
יש מסעדות שישאלו מה לא בסדר ויציעו בעצמם חלופה אחרת.
תדאג לטעום לפני שתיבחר או שתיבחר ממה שיש לטעום.
לצפיה ב-'לעניות דעתי'
לעניות דעתי
01/11/2016 | 12:06
1
79
ובתווך פילוסופיית השירות שאנחנו מפעילים בבר, זה מורכב.
מחד, זה לא לעניין. רק כי זה לא לטעמך? אם היין תקין, אתה בבעיה.
מאידך, אף אחד לא חושב שאורח יכריח את עצמו לשתות משהו שאינו אוהב רק כי שגה והזמין.
 
מכאן, מקום שירותי יקבל החזרת הבקבוק, ואולי ינסה למכור את שארית הבקבוק בכוסות לאורחים אחרים. מקום בעל ניהול חכם גם ידע למנוע מאותו אורח להמשיך בהרפתקאותיו ויבקש ממנו להזמין בקבוק יין במקום שהוא מסוגל להתחייב לטעמו (מה שנקרא "סלט ירקות" - אף אחד לא מחזיר סלט ירקות סביר), ואורח מנוסה לא יעמיד את אנשי השירות במקום בסיטואציה שכזו.
 
בפרנץ'57 למשל, אנחנו מעודדים אורחים להיות הרפתקנים ולנסות מוצרים חדשים - זה מצריך מיומנות בתקשורת והסברת המוצר לאורח בשפתו שלו כדי להבין מה הוא מחפש ומה אפשר להציע לו, ואורח שיקבל משהו שלא אהב* - ניקח את הקוקטייל בחזרה ונציע משהו חלופי - אבל החלופה תהיה פתרון המוני, מיינסטרים ובסיסי - מהסוג שלא חוזר בדרך כלל. "סלט ירקות".
 
*לא תמיד קל לזהות אורח שלא אוהב את מה שקיבל. לא כולם מוכנים לחלוק את ההרגשה עם הברמן שלהם. לעתים זה יסתכם ב"זה קוקטייל מעניין" למשל, מעניין זו מילת קוד בעברית ל"אני מתחרט על זה אבל אכריח עצמי לשתות בכל זאת"
לצפיה ב-'בבר קוקטיילים זה קל יותר'
בבר קוקטיילים זה קל יותר
01/11/2016 | 21:03
57
אורון, אתם יכולים לכוון ועדיין לא לפגוע עם קוקטייל מתוחכם וכן לתת קוקטייל פיצוי משהו פחות טוב אך שעונה על הטעם של הרוב וזה לגיטימי.
 
עם זאת, בבר קוקטיילים תמיד מכינים קוקטייל כזה או אחר ללקוח אחר שהזמין ולרוב נותר קצת לתת טעימה ללקוח שתוהה לגבי הקוקטייל. זה יכול להפחית את כמות הקוקטיילים החוזרים כמעט לאפס.
לצפיה ב-'חודש החגים עבר, שתתיתם משהו מעניין?'
חודש החגים עבר, שתתיתם משהו מעניין?
28/10/2016 | 01:09
5
54
- %TEELING SINGLE GRAIN 46ֵֵ
צנוע ומרחיב אופקים. גריין אירי מיושן בחביות יין אדום קליפורני.
יוצא דופן ,הגריין היחיד הנוסף שמיובא לישראל זה GREENORE8
נעים ומזכיר ברבן בהיר ופחות מתוק. מרגישים קצת את החמצמצות ופירותיות של היין. פיניש קצר וקצת ארומות של אצטון כחלק מהחבילה הצעירה. קניתי בקבוק
 
-%OLD PULTENEY 17 46
הרבה אוהבים וגם אני. דבש תפוזים ופרחים. רמז של שרי, אבל לא מרגישים חזק את המליחות שבאה עם התדמית של coastal whisky.
ווסקי שנדמה שלטעם של כולם. למתחילים ולמנוסים . קניתי בקבוק
 
-BOWMORE WHITE SANDS 43ֵ%
דיוטיפרי, טעמתי. ווסקי נחמד . מה שאהבתי שיש לו "טביעת אצבע"  של המזקקה,  לי בואמור מזכיר מרק "טום יאם" תילאנדי. ריח של דגים\שרימפס נמעושנים.
ווסקי פשוט, רגוע וסבבה כזה. לא מעיף.
 
- בירה: HITACHINO -RED RICE ALE
בירה יפנית, יש בקבוקים בהרבה חנויות, ציור של ינשוף. יש כמה סוגים.
זו ה RED RICE היא ערבוב של מאלט ואורז. 7% אלכהל
מרגיש כמו סאקה בתוך בירה אדמונית וזה עובד. מוזר אבל עובד אש.
 
 
לצפיה ב-'רום אל-דורדו 12'
רום אל-דורדו 12
30/10/2016 | 13:43
1
44
עברה כשנה מאז שניסיתי את הרום זאקאפה 23  והטמפ' שירדו גרמו לי לחשק לעוד רום.
בעקבות ההמלצות שקיבלתי בעבר מnimrodrosen ומValeronDeportivo
רכשתי את האל-דורדו 12 (לא מצאתי את ה15) ואת המאונט גיי 1703.
בינתים נפתח האל-דורדו 12 וכל כך נהנתי ממנו, לא מתוק מדי, גוף די מלא, מאוד מומלץ.
אני חושב שטעים לי יותר מה זאקאפה 23 אבל עבר זמן רב מאז הזאקאפה.
 
המאונט גיי 1703 ימתין להמשך.
 
ירון
לצפיה ב-''
30/10/2016 | 16:52
11
לצפיה ב-'דגימת קולילה 25'
דגימת קולילה 25
31/10/2016 | 16:10
31
הפעם נדגמו זה לצד זה קולילה 25 בחוזק רגיל של 43% מול דוגמית של חוזק חבית שזוקק בשנת 79 ובוקבק ב-2005 בחוזק של 58.4%.
הקולילה הרגיל משלב כבול שהתמתן עם השנים בחבית לצד מתיקות (מחביות השרי ? ).
הבקבוק כבר לקרת סופו והמתיקות שהיתה טיפונת מוגזמת בעיני בהתחלה התמתנה (או שפשט התרגלתי אליו...)
האופי של הח"ח די דומה אולם בחוזק של 58.4 קשה להינות מהרחה או טעימה שלו. לאחר הוספת מספר טיפות מים משתחרר נוט ונילי שהיה פחות מודגש בגירסה הרגילה. סך הכל ויסקי מצויין ולדעתי חוזק הביקבוק האידאלי היה צ"ל בין 46% ל-48%.
לצפיה ב-'חודש זה הרבה זמן'
חודש זה הרבה זמן
31/10/2016 | 19:52
1
43
לרוב החודש הייתי בביקור משפחה בדרום אפריקה.
שתתי שם המון יין מסוג פינוטאג'. אני חולה על פינוטאג'. גיליתי גם משהו חדש,coffee pinotage , שהיא תוצאה ממשחק עם הענבים ושיתת יישון ונותנת ליין ריחות וטעמים של קפה.

ביקרתי ב5 יקבים וטעמתי מגוון רחב של יינות. דרום אפריקה קצת באמצע בקטע של העולם חדש\ישן אז אפשר למצוא כל מיני סוגים מעניינים. כמעט כל יקב גם עושה ברנדי, ובאזור שהייתי (paarl) זה בעיקר בסגנון קוניאק, וממש קשה למצוא את הברנדיים האלה בחנויות שם, אז טעמתי את כל מה שיכלתי.

יצא לי גם לבקר במזקקת ג'יימס סדג'וויק, איפה שמזקקים את 2 הוויסקים המקומיים, 3 שיפס (וויסקי קלאסי) וביינ'ס (וויסקי טירס) המקום מדהים ומאוד נהניתי מהסיור. בטעימה אחר כך יצא לנו לטעום רק הוויסקים הבסיסיים שלהם שהיה קצת מאכזב, אבל רק התחילו עם כל הסיפור של סיורים וטעימות לפני חודשיים, אז הפעם סלחתי.

בזמן שהייתי שם יצא לי לטעום 3 שיפס שהתישן 15 שנה ועבר פיניש בחביות פינוטאג'. וויסקי מדהים. עשיר מאוד והרבה גוף. שוקולד, וניל ופירות יבשים. מזכיר טיפה השפעת שרי, אבל לא. חזרתי עם בקבוק.

שחזרתי לארץ יצא לי לטעום כמה וויסקים ממש טעימים שישבתי עם כמה חברים, ועבדתי על כמה דוגמיות שישבו לי בבית, היה ספרינגבנק בן 8 מחבית שרי טריה שהוציאו למועדון חברים שלהם, הספרינגבנק הכי צעיר שטעמתי, והיה מורכב ועשיר מאוד.

היה גם מפגש MMI שבו טעמנו וויסקים מהLost Distilleries Company, בלנדר שעושה בלנדים שמזכירים וויסקים מזקקות שכבר לא קיימות הרבה זמן. לא אחפור יותר מדי על זה כי כבר חפרתי מספיק. טעמנו 6 וויסקים מהריינג'. לא היו פה דברים סופר מיוחדים, אבל תמורת המחיר זה משהו מעניין ונחמד. לא אהבתי את הTowimoreוAuchnagie, הJericho היה קצת מעניין אבל לא לטעמי, הStratheden היה כבר וויסקי מעניין, ואחרי זה ממש אהבתי את ה 2 האחרונים שטעמנו, Gerston ו Lossit. הגרסטון היה מלוכלך מאוד שאני אוהב, הרבה אבק ותבליני עץ. הלוסיט היה כסגנון איילה והיה כבולי, אבל הכבול המצעיר המתוק הזה. 
לצפיה ב-'חודש לתפארת'
חודש לתפארת
31/10/2016 | 20:44
43
את הרב ידעתי מאחר ומבקר בבלוג
שלך iwriteaboutstuffilike
לצפיה ב-'המלצות לוויסקי'
המלצות לוויסקי
24/10/2016 | 20:58
10
190
הבקבוקים מתחילים להיגמר והמפלס יורד, מה שאומר שצריך לחדש את מלאי הוויסקי.

אני מחפש דברים מעניינים וטעימים בכמה רמות:

1. עד 150 ש"ח לבקבוק, בלנד, משהו נחמד לשתות בערב שגרתי, לא כבד מדי ולא פלצני. בגזרה הזו אהבתי מאוד את הטיצ'רס, טיפה מתוק, טיפה מעושן, ותמורה מצוינת למחיר.

2. סינגל מאלט עד 200 ש"ח. אני מחפש משהו לא מעושן, חלק ונחמד. הגלנמורנג'י אוריגינל (שנגמר עכשיו) היה נחמד, אבל פחות טוב ממה שעושים ממנו.

3. סינגל מאלט עד 300 ש"ח. עכשיו אני עם טיפותיו האחרונות של הגלנליווט 15. מאוד אהבתי. מחפש משהו קרוב ודומה יחסית.


ועוד משהו, כל הוויסקים צריכים להיות כאלה שלא יושנו בכלל בחביות יין, מטעמי כשרות.
לצפיה ב-'אז אני מבין שאין כאן חובבי ויסקי... '
אז אני מבין שאין כאן חובבי ויסקי...
26/10/2016 | 22:05
4
33
לצפיה ב-'יש, תן קצת פרטים אבל'
יש, תן קצת פרטים אבל
27/10/2016 | 09:31
2
57
מה אתה אוהב בכללי? 
לצפיה ב-'נתתי פרטים'
נתתי פרטים
27/10/2016 | 20:08
1
54
בגיזרת הסינגל מאלט אני מעדיף לא מעושן בכלל, ובבלנד הזול יותר אפשר קצת מעושן (בסגנון טיצ'רס או מקסימום בלק לייבל).
 
אני אוהב שהם חלקים ולא עוקצניים יותר מדי, לכן פחות אהבתי את הגלנמורנג'י שאמנם הטעם שלו מצויין, אבל האלכוהול בו יותר מדי דומיננטי.
לצפיה ב-'צודק, סליחה'
צודק, סליחה
31/10/2016 | 17:03
35
עברתי על כל מה שאני מכיר שזמין בארץ וממש קשה לחשוב על דברים שלא נגעו בשרי. עומד מאחורי מה שnavefire אמר לגבי הפאלטני והגלן שקושיה 15, שניהם וויסקים מעולים. 
 
אתה פתוח לברבון? אין את בעית היין ויש כמה אדירים שאפשר לקנות בארץ, לדוגמה הפור רוזס אצווה קטנה. 
לצפיה ב-'יש פורום מת'
יש פורום מת
27/10/2016 | 10:24
31
לצפיה ב-'הי, המלצות :'
הי, המלצות :
27/10/2016 | 22:11
1
93
מגביל מבחינת ללא שרי, ללא עישון ובמה שיש בשוק המקומי בטווח אבל אנסה לתרום על בסיס נסיון אישי:
 
1. בלנד יומי טוב ולא יקר: נסה אירי. TEELING SMALL BATCH מומלץ.
בבית המשקאות של נפטלי\חנויות משקה אינטרנטיות נמכר סביב 150. קל למצוא בכל חנות.
46% אלכהל , ללא ציון גיל.פיניש בחביות רום. value for money  גבוה, הוא מוצלח.
 
עוד המלצה : בלנדד מאלט סקוטי בשם BALCKFACE. יש עליו תווית כשרות. טעם דבש וקצת עשן. מעושן כ"בלייק לייבל" אולי מעט יותר. בן 8,שנים 46%. כ 170 ש"ח. הכוונה היא לגרסה בעלת תווית לבנה בקופסת קרטון. . יש גרסה עם תווית כהה על הבקבוק, מעושנת עד לשמיים.  הברה אופי, אבל לא לטעם של כולם.
שים לב ששני הבלנדים "חזקים 46%". אפשר להתנסות בלהוסיף כמה טיפות מים ולדלל לסביב 40%.
 
אחד נוסף: monkyshoulder : בלנדד מאלט צעיר. כייפי ומתוק. כנראה שזו ההמלצה הבטוחה מבין שלושתם. נפוץ.
 
2. סינגלמאלט בסיסי  200 ש"ח ללא עשן\יין\שרי: לא מצליח לחשוב על הרבה.
הייתי ממליץ לנסות לטעום , לא לקנות עיוור.
old pulteny 12. 46%, דבש וקצת מלוח אבל לא מעושן. מעניין וקצת קשוח. אוהב.
glencedam 10 - ראיתי רק ברשת "מתוק וחריף".  עדין ונעים.
250 ש"ח: glenscotia 15 - ווסקי עם כשרות. חזק, מריר ומעניין. לא בטוח שמתאים לכולם, אבל מוצלח מאוד לטעמי.
 
3. סינגמאלט סביב 300 , בדומה לגלןליווט 15:
TOMINOUL 16 -40%
תרשום , תרשום. ווסקי קטפתי רך , מלא טעם ווניל ועץ מורגש. הוא ב"ווליום נמוך" בגלל אחוזי האלכהל הנמוכים בדומה לגלנליווט. ממליץ בחום. קל למצוא אותו.
 
גלןפידיך 15\14 "אלון עשיר". 40%. " קניה בטוחה",  אי אפשר ליפול איתם למקרה שלא טעמת בעבר. ווסקים די סטנדרטים. חושב שה-15 הוא ללא שרי אבל לא בטוח. הם סביב 250 ש"ח.
 
claynlish 14-46%
cragganmore 12- 40%
שני קלאסיקות פופולאריות
מאוד ממליץ עליהם. מאוזנים ומעניינים.
 
בהצלחה
 
 
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
28/10/2016 | 06:55
28
אני בהחלט אחפש את מה שרשמת.
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
30/10/2016 | 14:34
2
42
1. בושמילס לבן- בעיני בלנדד נהדר למחיר.
2. פאנטני 12, גלנגויין 10/12, טומטין 12, בלוויני 12.
3. גלנפידיך 14 (משמעותית טוב יותר מכל הליינאפ שלהם), גלנדרונך 12, גלנגוין 15... ואולי תשקיע יותר ולך על הגלנליבט 18- קפיצת מדרגה מה-15 שנה. 
לצפיה ב-'נושא של כשרות..'
נושא של כשרות..
30/10/2016 | 18:52
1
48
ציין שמירת כשרות יין, גלגווין 15, בלווני 12, גלנליווט 18. גלנדורנך לשוגים השונים מכילים מיושנים בחביות שרי ספרדי
לצפיה ב-'אכן לא שמתי לב לעניין הכשרות'
אכן לא שמתי לב לעניין הכשרות
31/10/2016 | 10:34
18
לצפיה ב-'חדש בתחום, מחפש המלצות !'
חדש בתחום, מחפש המלצות !
24/10/2016 | 19:36
1
62
אהלן, לאחרונה מאוד התחלתי להתחבר ליינות ולויסקי. בתור בחור שמאוד מאוד אוהב בירות(מעוננות, כהות בעיקר) מזה שנים, התחלתי להזמין במסעדות יינות וויסקי ולנסות פה ושם התנסויות ראשונות.
עד כה בהקשר היינות בעיקר טעמתי יין לבן, גוורץ, אוסטלי - DB. יין שמאוד מאוד אהבתי ואשמח לקבל עוד המלצות מכם על יינות נוספים בסגנון וגם ליינות אדומים שיותר יתאימו למזון בשרי יותר.
בגזרת הויסקי בעיקר נחשפתי לסקוטצ' פה ושם ואני בעיקר התחברתי לגראנטס אני חייב לציין, אני מחפש לשבור את תקרת הזכוכית ולהנות מסינגל מאלטים פה ושם. אשמח להמלצות. על המשקאות להיות 'ידידותיים' לחך לא מנוסה.
 
תודה וחג שמח!
לצפיה ב-'אם אתה באזור תל אביב... '
אם אתה באזור תל אביב...
24/10/2016 | 19:45
63
מאוד מאוד ממליץ לך ללכת למוזיאון הוויסקי במתחם שרונה, יש להם את המגוון הכי רחב בארץ, בהרבה ויכולים גם לתת לך קצת הכוונה.
לצפיה ב-'קוניאק ישן של Hennessy'
קוניאק ישן של Hennessy
23/10/2016 | 01:14
2
55
שלום וחג שמח!
ברשותי בקבוק קוניאק שהיה שייך לסבא שלי. מדובר בבקבוק ישן של קוניאק Hennessy ועליו כתוב Napoleon, יש עליו מין מדליה עם שרשרת קטנה על צווארו, הוא ממוספר (מספר בן 6 ספרות והאות D), Bras d'or מצרפת.
הוא ארוז בקופסה מוזהבת אבל בשום מקום לא מצאתי את השנה.
למישהו יש מושג מה ערכו?
תודה רבה וחג שמח!
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
23/10/2016 | 09:13
61
לצפיה ב-'גם לי יש כזה'
גם לי יש כזה
23/10/2016 | 18:51
47
נורא סקרן אותי אז כתבתי להנסי ושלחתי להם תמונות והצליחו לתת לי טווח של איזה 5 שנים ביניהם הוא יוצר.

לא יודע עד כמה אתה בעניין של קוניאק אבל נפוליון הוא יושב בין xo וvsop וכבר כמעט ואין אותו. הנני הפסיקו לייצר נפוליון בתחילת שנות ה80 ובגדול אם ה"napoleon" יותר מודגש מה"bras d'or" אז זה יוצר בין אמצע שנות ה70 עד שהפסיקו לייצר. אם הפוך אז כנראה לפני.

ממליץ לייצר איתם קשר ולשלוח תמונות.
לצפיה ב-'וויסקי מהדיוטי פרי'
וויסקי מהדיוטי פרי
08/10/2016 | 20:14
4
143
יש המלצות לוויסקי מעניין עד אזור 100 דולר לבקבוק?
חשבתי על היפני, למרות שלא טעמתי, יש רשמים?
תודה,
נ.ב יש חידון וויסקי שמי שמצליח לענות עליו מקבל קופון הנחה
משום מה לא מצליח לגלות מה הטעות שלי
https://business.facebook.com/DutyFree.JamesRichar...
1. ד. משתנה
2. א. סלאנג'יבה
3. ג. ימינה
4. ד. חביות עץ אלון
5. ג. שלוש שנים
6. ד.ג'ון סמית'
7. ב .בעלי מכולת
8. ד. עדיין קיים ויכוח

לצפיה ב-'Hibiki הויסקי היפני'
Hibiki הויסקי היפני
08/10/2016 | 21:53
93
הוא בין סביר מאוד לראוי וטוב לטעמי,  אבל... Scotland First
לצפיה ב-'אם אתה רוצה חמישה דולרים שכבר אזלו'
אם אתה רוצה חמישה דולרים שכבר אזלו
09/10/2016 | 07:46
1
94
מצטערים, אזל קופון ההטבה ...
זה לא משתנה, זה מים, למעט אלכוהול יש בוויסקי רק מים.
המשפחה של ג'יימסון נלחמה בפיראטים, הוא כידוע היה במקור סקוטי.
לצפיה ב-'תודה הצלחתי לקבל אותו'
תודה הצלחתי לקבל אותו
10/10/2016 | 01:27
65
כנראה בגלל שהתחלתי מזמן לנסות ולא הבנתי איפה הטעות...
יש המלצות לויסקי?
לצפיה ב-'יש למישהו המלצות עד100 דולר בערך'
יש למישהו המלצות עד100 דולר בערך
10/10/2016 | 01:28
68
תודה
לצפיה ב-'קריאה מעניינת על זיקוק ומתנול (האלכוהול ה׳רע׳)'
קריאה מעניינת על זיקוק ומתנול (האלכוהול ה׳רע׳)
05/10/2016 | 07:53
3
87
אמ;לק: בתהליך התסיסה מיוצר מתנול, שזה כוהל רעיל. רובו עובר בזיקוק, בחלק הראשון (מה שנקרא ראש הזיקוק), כי הוא הכי נדיף. אבל במזקקות שומרים את החלק הזה ומצרפים לאצוות הזיקוק הבאה, כי יש בו גם דברים רצויים וחבל לזרוק. למרות זאת, המתנול לא מצטבר במשך הזמן.
ההסבר המעניין למה בפנים.

http://www.whiskyandwisdom.com/?p=1480
לצפיה ב-'מעניין מאוד, תודה!'
מעניין מאוד, תודה!
08/10/2016 | 22:28
28
זה תמיד מבלבל, הנושא הזה של מערכות שמאזנות את עצמן.
ראיינו שם כמה אנשים מאוד מכובדים...
לצפיה ב-'תודה על כתבה מעניינת!'
תודה על כתבה מעניינת!
09/10/2016 | 11:33
29
נושא מאוד חשוב ומענין!
מעתיק את הפוסט שלך לקבוצה "הכנת אלכוהול ביתי - אלכוהול ישראלי"
www.facebook.com/groups/517951391733368
לצפיה ב-'החכמתי, תודה !'
החכמתי, תודה !
10/10/2016 | 02:34
9
לצפיה ב-'מה שתינו בחג?'
מה שתינו בחג?
05/10/2016 | 07:47
3
36
לצפיה ב-'Norton Malbec '
Norton Malbec
08/10/2016 | 21:55
44
יין נהדר ממנדוסה, ארגנטינה.
לצפיה ב-'גלן אלגין'
גלן אלגין
11/10/2016 | 15:36
29
קיבלתי סמפל מחבר של גלן אלגין 21 שנה שזוקק ב-1986 ובוקבק ע"י First Cask.
ויסקי מצויין וחבל שהיה רק סמפל של 100cc כי נגמר מהר מאוד.
לצפיה ב-'יישון יין '
יישון יין
03/10/2016 | 00:37
7
73
שלום
 
שאלה לגבי יישון יין. 
 
איך אני יודע איזה יין מתאים ליישון ולכמה זמן? ברור לי שהכל תלוי בטאנינים אבל עדיין, השאלה ממתי סופרים? משנת הבציר שרשומה על הבקבוק? מיום הבקבוק? איך לא מיישנים יותר מידי ובכך היין למעשה רק הופך להיות גרוע יותר ממה שהוא צריך להיות?
 
האם כל יין שיושן בחביות עץ אלון למשך שנה ומעלה מתאים ליישון? אם כן לכמה זמן? 
 
לעזרתכם אודה
משה
לצפיה ב-'זה יותר מורכב מטאנינים'
זה יותר מורכב מטאנינים
03/10/2016 | 15:59
6
53
אמנם הטאנינים תורמים מאוד ליכולת ההתיישנות, אבל יש השפעה לגורמים רבים אחרים, כמו חמיצות, למשל, וריכוז הסוכר (יינות מתוקים מסוימים יכולים להחזיק עשרות שנים). מעבר לכך, גם לטעם של היין יש חשיבות רבה על ההערכה האם הוא ירוויח מיישון או לא. זה לא מדע מדויק, ואני לא מומחה גדול, אבל אני בד"כ הולך לפי הכלל: ריכוז פרי גבוה + חמיצות גבוהה + הרבה טאנינים = ירוויח מיישון. גם לטעם האישי שלך יש חשיבות - הטעם של היין עשוי להשתנות בצורה דרסטית במהלך היישון, ולעבור בהדרגה מטעמי פרי לכל מיני דברים שבינם ובין ענבים אין שום קשר, כמו פטריות, עור, בשר, אדמת יער רטובה ועוד כל מיני דימויים מוזרים כאלו. אני מאוד אוהב את הטעמים האלו, אבל לא כל אחד מתחבר לזה. 
בנוגע לשאר שאלותיך - סופרים משנת הבציר, מקשיבים להמלצות של בעלי נסיון/צוברים נסיון. אי אפשר לדעת במדויק מה יהיה הזמן האידאלי לשתות יין מסוים, ולכן כדאי, אם אפשר, לקנות כמה בקבוקים מיין שאתה רוצה ליישן, וכל פרק זמן מסוים לפתוח אחד ולראות מה מצבו. ולא, זה שיין בילה בחביות לא אומר שהוא מתאים ליישון.
 
לצפיה ב-'ברור שזה קשור לטאנינים אולם'
ברור שזה קשור לטאנינים אולם
03/10/2016 | 16:55
5
47
כאשר אין אפשרות לטעום לפני ורוצים ליישן אז עד סמך איזו נוסחא כללית הולכים?
 
יש לי את היינות הבאים שהבנתי שהם ליישון. מתי יהיו בשיא לדעתך? מתי יש לשתות אותם כדי לא לאחר את המועד ומצד שני לא להקדימו? (יש לי רק אחד מכל אחד) 
 
קברנה שיראז 2013 של דדה
ריטון 2012 של יקב אמפורה
שאטו סיסאק 2012
פרניטו קפירנטו 2010
HERITAG 2013 של יקב יפו
קברה פרנק ריזרב 2011 של יקב בן חיים
מלבק ברברה 2014 של דדה
 
אודה לעזרה
לצפיה ב-'על פי הבנתי'
על פי הבנתי
03/10/2016 | 20:23
4
36
אין פה ממש יינות שדורשים יישון ארוך או ממושך. כולם פחות או יותר בחלון השתייה שלהם. יישון יירכך במעט את הטאנינים ואולי את העץ.
 
קברנה שיראז של דדה אתה יכול להמתין בשנתיים הקרובות ואז לשתות.
ריטון אמפורה, סבבה לשתייה כשהוא יוצא אז אין מניעה כעת, יכול להחזיק עוד, השאלה למה.
פריטו, יש כמה יינות בסדרה הזאת אין לי מושג איזה יש לך אבל לדעתי כולם בחלון השתייה.
יפו, להמתין שנתיים או שלוש ולשתות.
בן חיים, טוב זה יין עם מלא עץ, בכל מקרה תקבל מלא עץ וטאנינים. השאלה מה אתה רוצה הרבה טאנינים או קצת, לדעתי זה גם בחלון השתייה.
מלבק ברברה של דדה, דיי מוכן לשתייה כשהוא יוצא להמתין שנים בודדות או לשתות.
לצפיה ב-'אהלן'
אהלן
03/10/2016 | 20:53
3
35
יישון למעשה ירכך את הטאנינים וישבח את היין או שלא בהכרח?
 
לגבי ריטון המליצו לי שהוא ליישון (התיישן 24 חודש בחבית ועוד שנה בבקבוק). כמה זמן יכול עוד להחזיק?
 
לגבי הפרניטו של קפירנטו אברר בדיוק מה יש לי. 
 
לגבי דדה טעמתי מלבק ברברה של 2007 שהיה מופלא!
לצפיה ב-'שאלה מורכבת'
שאלה מורכבת
03/10/2016 | 22:12
2
41
ליין בתחילתו יש טעמים ראשוניים שזה טעמי פירות וגם ביינות האדומים והלבנים הטובים יש טעמים שניוניים או למעשה ארומה שניונית היא עשבי תיבול, מינראליות , פרחוניות, פטרול, תבלינים ועוד. ברוב היינות כשהם יוצאים לשוק תמצא את שני אלה, קשה לחשוב על יין אדום או לבן שאין לו את שני אלה.
טעמיים שלישוניים זה טעמים של אדמה, רצפת יער, מינראליות יותר בולטת, טחב ועוד.
 
רוב היינות שיש לך פה הם יינות ישראליים, יינות עולם חדש מובהק. הראשוניים והשיניוניים כבר קיימים ביין, השאלה האם הם מראים את הקסם של טעמים שלישוניים?
 
לרוב לא, לרוב ין ישראלי זוכה במוות לא מפואר עוד לפני שהוא מגיע לדרגת היישון הזאת ...
 
עדיין, אז מה כן מתיישן ביין?
הטאנינים מתרככים, אם יש חומצה טובה ולא מתוקנת היא לא בדיוק מתרככת אך היא מרגישה מעודנת יותר. מכיוון שהפרי שהיה עצור מאחורי הטאנינים יוצא החוצה, נותן קונטרה לעץ והכל מרגיש מאוזן יותר. לרוב כשאנחנו מדברים על התיישנות ביין ישראלי, היינות עצמם קלים יותר לשתייה. הטאנין מתרכך, הפרי יוצא והעץ פחות מורגש.
 
אז כשאתה שותה יין הוא כייפי יותר ואז בא לך "אוי זה מעולה!". זה אומר שהתרכובות הכימיות שביין וגם האלה מהחבית מתפרקות בקצב מסוים והיין נעשה יותר ראוי לשתייה. השאלה האם הוא מתפתח ומוסיף ניואנסים ועניין, כאמור רוב היינות הישראליים לא במיוחד, אך כך זה גם עם רוב היינות בעולם. יש איזה סטגימה על יינות מתיישנים שהם משובחים יותר, רוב היין לא נועד ליישון ארוך בין חמש לעשר שנים מהבציר זה כבר קשיש.
 
לגבי שאלתך כמה זמן יכול להתיישן, אענה את תשובה של המלכה האם, מבקרת היין הנועדת ג'נסיס רובינסון "אנחנו לא באמת יודעים, זה רק השערות, אף אחד באמת לא יודע".
 
אני מניח שיגיע היום שיהיה אפשר לדעת מבחינה כימית, אנחנו עדיין לא שם.
לצפיה ב-'חג שמח'
חג שמח
04/10/2016 | 08:56
36
מעבר לכל הדברים המאד נכונים שנכתבו כאן דבר חשוב ביותר הוא איכות התנאים שבהם תוכל ליישן את היין .
לצפיה ב-'תגובה משובחת'
תגובה משובחת
16/10/2016 | 19:42
10
יינות ישראלים שנועדים ליישון ארוך יחסית ו*עשויים* להשתפר עם הזמן :
 
- ירדן קצרין
- קסטל Grand Vin
- פלאם Noble
 
(כולם די יקרים)
לצפיה ב-'אובן 14'
אובן 14
30/09/2016 | 16:43
4
81
קניתי לפני מספר שבועות.
פתחתי ואני חייב להודות שזה אחד מהתזקיקים הכי מאכזבים שטעמתי לאחרונה.
 
לצפיה ב-'בדיוק כמוך, גם אני חשבתי כך'
בדיוק כמוך, גם אני חשבתי כך
02/10/2016 | 20:41
56
לפני 10 שנים בערך, זה היה להיט גדול בארצות הברית וחברים המליצו בחום. קניתי ומאד התאכזבתי. לא הבנתי ממה אנשים מתפעלים כל כך. איך שהוא הבקבוק נגמר ולאחרונה קיבלתי בקבוק נוסף. הפעם הויסקי היה לי יותר טעים. בטח לא בליגה הראשונה של ויסקים מאותו גיל בערך, אבל יותר טוב ממה שזכרתי.
שים אותו בצד, נסה אותו פעם בחצי שנה. יכל להיות שתחשוב עליו אחרת.
לצפיה ב-'מעניין'
מעניין
03/10/2016 | 15:16
41
אני מאוד אהבתי את הדוגמית שקיבלתי בתחרות הטעימה הראשונה, ולפני כמה חודשים יצא לי לשים יד על בקבוק. הוויסקי לא היה רע, אבל הרבה פחות מוצלח משזכרתי, משום מה...
לצפיה ב-'לדעתי הוא משתפר עם קצת חמצון '
לדעתי הוא משתפר עם קצת חמצון
05/10/2016 | 08:38
1
14
לצפיה ב-'אכן קצת'
אכן קצת
23/11/2016 | 08:45
2
וויסיק דיי מעאפן למען האמת.
אם הייתי צריך לתת לו ציון זה היה שישים, אפילו שיבאס 12 טוב ממנו.
לצפיה ב-' ושנה טובה לכל גולשי תפוז '
ושנה טובה לכל גולשי תפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
29/09/2016 | 11:23
4
שנה טובה ומתוקה לכולם!
שתהיה לנו שנה של התחלות חדשות, שינויים, בריאות ואושר.
 
כתיבה וחתימה טובה
צוות תפוז אנשים

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא זכויות הקשישים
אירוח בנושא זכויות...
שירות הייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי פועל למיצוי...
אירוח בנושא זכויות הקשישים
אירוח בנושא זכויות...
שירות הייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי פועל למיצוי...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ