לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום יין ואלכוהול

הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-' ושנה טובה לכל גולשי תפוז '
ושנה טובה לכל גולשי תפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
29/09/2016 | 11:23
שנה טובה ומתוקה לכולם!
שתהיה לנו שנה של התחלות חדשות, שינויים, בריאות ואושר.
 
כתיבה וחתימה טובה
צוות תפוז אנשים
לצפיה ב-'איפה קונים חביות'
איפה קונים חביות
21/09/2016 | 15:52
1
50
שלום לכולם :). לא ידעתי באיזו קטגוריה לשאול, לכן אני כותב כאן.
 
ליפני חודשיים התחלתי לבשל ליקר דבש לפי המתכון שהכרתי מזמן באוקראינה. הייתי רוצה לקנות חבית עץ במקום בקבוקים בשביל האווירה ונוחות הייצור :) אהיה שמח אם מישהו יגיד לי איפה אפשר לקנות חבית עץ עם מעמד וברז ,כמו בתמונה.
לצפיה ב-'אם יש לך אפשרות אז עדיף בחו"ל'
אם יש לך אפשרות אז עדיף בחו"ל
29/09/2016 | 21:34
אם אתה יכול תקנה באוקרינה או רוסייה - יש להם חביות לא רעות בכלל
בארץ כמעט ולא ניתן להסיג חביות קטנות יחסית...מאוד יקר
 
לגבי הכנת תמד היינו מאוד שמחים לשמוע מתכון שלך בקבוצה שלנו, בדיוק דיברנו היום על תמד ושמרי בר בתמד בקבוצה "הכנת אלכוהול ביתי" בפייסבוק
לצפיה ב-'סופ״ש לפני בירס - מה שתינו?'
סופ״ש לפני בירס - מה שתינו?
18/09/2016 | 22:50
5
45
השבוע יהיה מעניין, ונשמח לשמוע את דעתכם על האירוע.
אבל עד אז - מה שתינו בשבוע שעבר?
לצפיה ב-'אני אתחיל'
אני אתחיל
19/09/2016 | 10:10
34
  • ריזלינג GWF פראנקן 2013 שנקנה בספיישל רזרב ב 69 ש"ח, מומלץ בחום!
  • ברמט (bermet)- יין מתוק מחוזק עם לענת אבסינט (wormwood) - מריר ואדיר עם קרח!
  • יין בסגנון פורט שיושן בחבית סינגל מאלט (שלנו) - טעמי הסינגל מאלט מוסיפים עומק, אני מבסוט
לצפיה ב-'וויסקי, יין, בירה'
וויסקי, יין, בירה
19/09/2016 | 10:22
2
39
נתחיל עם הוויסקי:
היה דוגמית של הלגבולן 18 מהפסטיבל של איילה השנה, וויסקי מדהים. היה את כל האופי של ה16 אבל 10 רמות מעל. הרבה עשן, כבול, תבלינים וכל מיני דברים קשורים לענבים. וויסקי מדהים. שהייתי באיילה טעמתי את כל הביקבוקים של הפסטיבל חוץ מלגבולן והיה נורא מבאס, אז תודה ענקית לאסף על הדוגמית.
 
ביום רביעי היה ערב גלנדרונאך של MMI. מה שבדרך כלל מאפיין את המזקקה זה יישון בשרי, ופה היו 2 בקבוקים עם פיניש\סוג חבית אחר, אחד שהתיישן בחביות אלון צפרתי ופיניש בחביות מרסאלה, ואחד מחבית סוטרן בודדת. המרסאלה היה נחמד, מאוד מעניין ושונה מגלנדרונאך רגיל, הרבה פרות, קצת תבלינים, אך מר מדי לטעמי בסיומת. וויסקי מחביות סוטרן לא כל כך אהוב עליי בכללי, אז פחות אהבתי את זה, לאומת שלא היה מתוק ברמה לא טובה כמו חלק מהוויסקים שמתיישנים בחביות אלה. עלתה קצת ריח של גופרית שהיה מעניין.
 
בנוסף היו 2 חביות PX בודדות, אחד מ2003 ואחד מ2002. זה היה כיף מ2 סיבות: קודם כל יש כל כך הרבה חביות PX בודדות מגלנדרונאך, אבל כולם מ1995 וכל אל שטעמתי פשוט מרגישים כמו שרי PX מחוזק באלכוהול, אז פה אולי בגלל הגיל הצעיר יותר הורגש יותר האופי של התזקיק, שאהבתי מאוד. בנוסף בגלל שהוויסקים היו מאותו סוג חבית וקרובים בגיל נתן הזדמנות לעשות השווה בין 2 חביות דומות ואיך הוויסקי עדיין יכול לצאת שונה. 
 
ובסופ"ש פתחתי בקבוק קילקרן 12. למי שלא מכיר, קילקרן הוא וויסקי ממזקקת גלנגייל שנסגר בתחילת המאה ה20. החברה שמחזיקה את מזקקת ספרינגבנק קנו את גלנגייל ב2000 וב2004 התחילו לזקק שם שוב. מ2009 הוציאו כל שנה גרסא בשם Work in Progress באצוות של 9000 בקבוקים כדי לתת לאנשים לעכוב אחרי הוויסקי. אז סוף סוף יצא הגרסא הרשמית שלהם, בן 12. מדובר בוויסקי בסגנון של פעם, גוף מלא, הרבה טעמים של שמנים ועשבים, קצת כבול (מעושן ל11ppm או משהו כזה). וויסקי נהדר ובמחיר טוב גם (סביב ה50 יורו באירופה).
 
בירה:
הלכתי בתחילת השבוע למקום בשם בני'ס בכפר סבא. המקום הוא cask ale pub קלאסי, שאין עוד כאלה בארץ. יש לו ברזי אייל אמיתיים והמקום שקט וקטן ובול מתאים לשתייה של איזה בירה קרה אחרי היום עבודה. יש לא 3 חביות מתחלפות של בירת בוטיק ישראלית. מומלץ בחום. 
 
בנוסף יצא לטעום את הבירת לפרואיג של הדיקטטור, גרסא מיוחדת שעשוי עם וויסקי לפרואיג עבוד בירס. ממש ממש הזכיר לי את הוואש שטעמתי באיילה אך עם פחות גזים וקצת יותר פרותיות. ממש תענוג, אשתדל להשיג עוד כמה בקבוקים ולשמור לחורף.
 
יין:
בשישי שתינה בקבוק קדש ברניה קברנה סאביון 2014 של רמת נגב. לא להית. האף היה פירותי מדי לטעמי והרגיש חסר גוף בכלל. באסה כי אני בדרך כלל אוהב את מה שיצא משם. 
לצפיה ב-'ההתרשמות שלי היתה הפוכה בערב הגלנדרונך'
ההתרשמות שלי היתה הפוכה בערב הגלנדרונך
19/09/2016 | 14:03
1
31
הכי נהנתי מחבית סוטרן.
שני בסדר העדפותי היה ה-18 מחבית מרסלה שנפתח נהדר עם תוספת מים.
חביות ה PX היו משעממות לטעמי.
 
 
לצפיה ב-'אז אני באמצע ביניכם לגבי הגלנדרונך'
אז אני באמצע ביניכם לגבי הגלנדרונך
19/09/2016 | 14:48
30
כי הכי אהבתי את הסוטרן גם, אבל אחריו את אחד ה-PX (השלישי שטעמנו).
הם היו די שונים זה מזה!
המרסלה נחמד מאוד, אבל קצת פחות מענין משני אלה בשבילי.
 
חוץ מזה נהנה עם קצת נגרוני (ג׳ין, קמפרי ווורמוט בכמויות שוות) שמתיישן לו עם שבבים שקיבלתי פעם מנמרוד (שוב תודה). הוא עוד לא לגמרי שם, אבל הטעמים של המתוק והמר מתחילים להתחבר יפה.
 
מחר יהיה מעניין עם רומים לבנים איכותיים (יש דבר כזה!), אז אעדכן גם.
 
 
לצפיה ב-'גלנליוויט 16 נדורה '
גלנליוויט 16 נדורה
19/09/2016 | 20:26
34
טעים מאוד, במזיגה הראשונה שתיתי אותו נקי והיה טוב אבל קצת אגרסיבי (55.5%...)
בפעם השניה הוספתי קצת מים, קצת יותר מאשר אני בדרך כלל מוסיף לוויסקי אם אני מוסיף והוא קצת נרגע והיה קל יותר לשתיה אבל עדין מספיק בועט וטעים.
לא יודע לתאר את הטעמים אבל אהבתי מאוד
 
ירון
לצפיה ב-'יקבים פתוחים בשבת בגולן'
יקבים פתוחים בשבת בגולן
19/09/2016 | 15:12
2
28
ההורים של חבר בארץ לביקור ומעוניינים לבקר באיזה יקב ברמת הגולן אך זה יהיה בשבת, מישהו מכיר יקב שהיה פתוח למבקרים?
לצפיה ב-'כנראה היקבים הלא כשרים'
כנראה היקבים הלא כשרים
22/09/2016 | 19:43
19
פלטר
אסף
וכדומה
מומלץ להתקשר לברר קודם לכן.
 
לצפיה ב-'שאטו גולן'
שאטו גולן
24/09/2016 | 22:06
7
לצפיה ב-'גרנד נלסון צ'רלס רובין'
גרנד נלסון צ'רלס רובין
18/09/2016 | 09:53
1
47
מישהו יודע מה זה?
לצפיה ב-'לא מכיר אבל בתווית כתוב "כהיל"'
לא מכיר אבל בתווית כתוב "כהיל"
18/09/2016 | 10:09
41
ללא ציון הקטגוריה: ברנדי, וויסקי, רום וכו...למעשה התווית לא מציינת דבר (יישון בחביות, גיל, צורת זיקוק). 
 
כנראה שגם בזמנו היה מדובר על בקבוק שמקומו במדף התחתון של הסופר.
 
 
לצפיה ב-'שתינו משהו מעניין השבוע?'
שתינו משהו מעניין השבוע?
11/09/2016 | 09:29
5
25
לצפיה ב-'more of the same'
more of the same
11/09/2016 | 11:39
46
Torres jaime 2
Belgian owl glendronach cask 3yo
silver seal Enmore 2002 55%
Bunnahabhain macphails collection heavily peated 8yo
לצפיה ב-'כמה דברים פה ושם'
כמה דברים פה ושם
12/09/2016 | 09:49
40
היה לי שבוע קצת עמוס אז לא יותר מדי. ישבתי בפעם הראשונה על בקבוק פור רוזס לימיטד אדישן 2014 אצווה קטנה שרכשתי בוויסקי לייב. ברבון מדהים, בחוזק חבית כמו שצריך. מאוד מורכב ומלא בהדרים, קינמון, שוקולד ודבק (במובן הטוב). 
 
עבדתי גם על כמה דוגמיות שיושבות אצלי כבר לא מעט זמןץ אחד היה מילסטון, וויסקי הולנדי בן 3 כבולי שהתיישן בחבית PX. וויסקי ממש מעניין, מורכב יחסית לגילו, מלוחי ובשרי והזכיר לי קצת את הטעם של marmite. הפרופיל של הכבול פה היה שונה מאוד ומעיניין.
 
היה גם דוגמית של סטראת'אילה בן 18 מבוקבק על ידי קיידנהד'ס. זה וויסקי שבעיקר הולך לבלנדים של שיבס ריגל וציפיתי לעוד וויסקי משעמם שמנסים לקפוץ על הbandwagon  של הסינגל מאלטים, אבל הופתעתי לטובה. לא בדיוק לטעמי, אבל וויסקי מורכב עם אופי ייחודי ומלא גוף ועוצמה.
 
ובשישי היה בקבוק לג'נד 2012 של יקב שילה, בלנד של פתי סירה ושיראז. היה ממש סגול בצבע ומאוד פירותי אך גם מאוד תבליני כמו שאני אוהב.  
לצפיה ב-'תקופה קצת יבשה'
תקופה קצת יבשה
12/09/2016 | 18:39
34
במסיבה בחמישי לגמתי גלנמורנג'י קוינטה רובן ולפרוייג QC
בסופ"ש רק דגמתי בנרומך הרמיטאז 2007 - לחובבי הויסקי ביין. ההשפעה חזקה ומרשימה אך לא מוגזמת מדי עם הרבה פירות אדומים וקצת טאנינים
לצפיה ב-'ויסקי שלא מתחבר'
ויסקי שלא מתחבר
12/09/2016 | 22:14
1
52
שתיתי בנרומאך הרמיטאז שזוקק ב-2005 ובוקבק ב-2015. לטעמי הישון של הויסקי בחביות יין אדום לא עובד עם הפרופיל של בנרומאך (אולי עם גלנמורנגי היה עובד ?) ומתקבל ויסקי עם טעם מוזר- הכלאה שלא מתחברת בין ויסקי ליין. ראיתי שיואב כתב על מהדורת 2007 ונראה לי שההבדל בינינו הוא יותר עניין של טעם אישי ופחות ההבדל בין המהדורות.
לצפיה ב-'גם אני לא התחברתי לויסקי שיושן בחבית של יין אדום רגיל.'
גם אני לא התחברתי לויסקי שיושן בחבית של יין אדום רגיל.
17/09/2016 | 18:50
23
לעומת זאת מאוד אהבתי את אלו שיושנו בחביות שרי, סוטרן, פורט והכי הכי את    ARAN AMARONE
לצפיה ב-'יין אדום ונדיר כמתנה'
יין אדום ונדיר כמתנה
11/09/2016 | 18:24
1
56
שלום,
כאות הבעת תודה מיוחדת, אני רוצה לקנות לחבר קרוב בקבוק יין אדום נדיר, נניח עד 2000 ש"ח. אינני מבין דבר וחצי דבר ביין, איפה כדאי להתחיל לחפש?
תודה.
 
לצפיה ב-'אני הייתי מתחיל ב"איש הענבים"'
אני הייתי מתחיל ב"איש הענבים"
11/09/2016 | 18:57
43
לצפיה ב-'יין שולחני'
יין שולחני
11/09/2016 | 13:07
2
33
שבוע טוב לכולם,

יצא לי לשתות בארצות שונות (לא בישראל) יין שולחני כזה שלא בושל וללא תוספת גופרית. הטעם היה שונה וטוב יותר מהיין הרגיל.

יש אפשרות להשיג כזה בארץ?

תודה
לצפיה ב-'רוב היינות בארץ אינם מבושלים'
רוב היינות בארץ אינם מבושלים
11/09/2016 | 16:34
1
33
יש גם כאלה ללא תוספת גופרית.
את אלה ואת אלה קל יותר לאתר בחנויות ליינות, לא בסופר.
לצפיה ב-'תודה על התגובה'
תודה על התגובה
11/09/2016 | 16:42
28
ניסיתי למצוא בחנויות באינטרנט יינות כאלו אך לא מצאתי.
 
האם תוכל בבקשה להמליץ על שם או שניים של יינות שאינם מבושלים וללא גופרית?
 
ודבר נוסף,
 
האם יינות כאלו נבחנים באותה הקטגוריה של יינות רגילים? כלומר, עד כמה הדבר משפיע על טעם היין והאם טועם מנוסה יכול להבחין בכך?
 
תודה,
לצפיה ב-'תערוכת בירס - 20-22 בספטמבר - מי מגיע?'
תערוכת בירס - 20-22 בספטמבר - מי מגיע?
08/09/2016 | 08:28
3
67
תערוכת בירס השנתית תיערך שוב במתחם התחנה בת״א, עם מיטב הבירות המיובאות ומבשלות הבוטיק בארץ.

צפו (לטעמי האישי) לבירות של נסט היפנית (עם הינשוף), לבירות השונות ממבשלת רוג האמריקאית, ברודוג, הבירות השונות של ריגלר (אני מקווה...), אצוות חדשות של הדובים, וההשקה המחודשת והמשודרגת של הדיקטטור.
(יש עוד מציגים מגניבים, זה לא הכל כמובן, רק המועדפים שלי...)

ובמיוחד - לבירת הלאפרוייג של הדיקטטור. למי שאולי זוכר אותה מלפני שנתיים-שלוש, היא חוזרת חדשה וטובה יותר. טעמתי אתמול והיא העיפה אותי חזרה למזקקה. ריח של תנור העישון של לאפרוייג, וטעם של הלתת המעושן שלהם. הרבה יותר מאשר הלאפרויג 10 עצמו.
כל חובבי הויסקי חייבים לעצמם לנסות אותה, וגם מי שלא אוהב ויסקי מעושן יקבל חוויה מעניינת ולדעתי יופתע לטובה.
לצפיה ב-'מאוד מאוד רוצה'
מאוד מאוד רוצה
08/09/2016 | 11:34
43
יש לי חודש ממש עמוס אבל מאוד אנסה להגיע. פיספסתי את הגרסא האחרונה של בירת לפרואיג, לא רוצה שזה יקרה שוב. 
לצפיה ב-'ויש גם הנחה על הכניסה'
ויש גם הנחה על הכניסה
10/09/2016 | 13:27
36
לצפיה ב-'מקווה להגיע'
מקווה להגיע
10/09/2016 | 19:12
28
תערוכת משקאות שלא נופלת על תקופת מבחנים, איזה חידוש מרענן !
יהיה נחמד לראות את כל ה- IPA's שעשו עליה
לצפיה ב-'איזו בירה הכי טובה?'
איזו בירה הכי טובה?
07/09/2016 | 16:33
51
אני אישית אוהב גולדסטאר אנפילטדד
מה אתם חושבים? :)
לצפיה ב-'מה שתינו השבוע?'
מה שתינו השבוע?
04/09/2016 | 12:03
9
25
לצפיה ב-'אתחיל'
אתחיל
04/09/2016 | 12:07
2
49
רוזה של הרי גליל 2014- לא יכל להיות יין יותר משעמם מזה.
 
Torres Jaime 2 שמשום מה יש את המספר 30 על הבקבוק המפונפן . בגזרת הטעם  אחלה ברנדי עם טעמים בולטים של שרי מיושן. תענוג ב-65$ רק חבל שאחוז האלכוהול עומד על 38% כי קצת יותר עוצמה היתה מקפיצה את הברנדי הזה כיתה.

 
לצפיה ב-'רוזה : זה כי קנית 2014'
רוזה : זה כי קנית 2014
04/09/2016 | 12:33
1
38
אני לא טוען שה-2015 הוא יצירת מופת, אבל רוב יינות הרוזה לא מחזיקים יותר משנה בשיא. (יש יוצאים מן הכלל) נסה את ה-2015 להשוואה ותראה שהוא הרבה פחות משעמם, לכאורה.
לצפיה ב-'דווקא 2015'
דווקא 2015
04/09/2016 | 13:39
38
שנה מאוד קשה ודיי נפילה, לא מעט יקבים פישלו ביינות שלהם.
שנה 2014 הייתה שנה נוחה יותר ליין.
לצפיה ב-'מעט מאוד בסופ"ש הזה'
מעט מאוד בסופ"ש הזה
05/09/2016 | 13:37
30
פורט שארלוט בן 12, ביקבוק נפלא של SMWS - לחובבי הכבול האקסטרימי
The Circus, הבלנד האחרון של קומפס בוקס - בלנד טוב עם גריין מבוגר והשפעה יפה של חביות השרי שבהן הוא יושן
לצפיה ב-'השוואת לפרויג'
השוואת לפרויג
07/09/2016 | 15:19
4
34
ערכתי השוואה בין לפרויג 18, לפרויג 15 וה-lore.
זה עבד בצורה כזו:מזגתי כ"א לכוס נפרדת עם סימן קטן בתחתית הכוס, ערבבתי את הכוסות בכדי שלא אדע מה נמצא בכל כוס וטעמתי. לאחר שהבנתי מה אני אוהב הצצתי על הסימן בכוס וראיתי מה זה.
שורה תחתונה: מבין ה-3 לא היה ויסקי רע. ה-15 וה-18 (עם יתרון קל ל-15) סיפקו את חווית הלפרויג ברמת מורכבות גבוהה משמעותית מהלפרויג 10. ה-lore לעומתם היה שטוח מעט בטעמים ועם פיניש קצר.
לצפיה ב-'אלו היו גם המסקנות שלי'
אלו היו גם המסקנות שלי
07/09/2016 | 15:36
3
27
אם כי לא במתודה ראוייה כזו...
 
הריח של הלור נפלא, הטעם הראשוני נכון, אבל אז הוא נופל בגוף ובפיניש בדיוק כפי שרשמת. לא מוצלח, ה-an cuan mor הוא לדעתי מה שהם ניסו לעשות עם הלור ונכשלו.
 
אצלי יש יתרון קל ל-18 על פני ה-15, אבל הקשר ביניהם ברור.
לצפיה ב-'היכן ניתן להשיג לפרויג 15 ו-18?'
היכן ניתן להשיג לפרויג 15 ו-18?
10/09/2016 | 21:55
2
15
אני מכירה רק את לפרויג 10...

 
לצפיה ב-'ה-15 יש בדיוטי פרי (אם לא נגמר כרגע)'
ה-15 יש בדיוטי פרי (אם לא נגמר כרגע)
11/09/2016 | 09:28
1
22
וה-18 קצת יותר קשה להשגה, כי הייצור נפסק.
אפשר למצוא בחנויות מתמחות בחו״ל.
 
המחיר צריך להיות סביב 90/120 יורו בהתאמה.
לצפיה ב-'המון המון תודה! אכן אחפש אותם לפי המלצתך. '
המון המון תודה! אכן אחפש אותם לפי המלצתך.
11/09/2016 | 14:10
6
לצפיה ב-'הזדמנות לרכישת גלנקיירן במחיר מעולה'
הזדמנות לרכישת גלנקיירן במחיר מעולה
28/08/2016 | 11:47
7
89
https://glencairn.cashcow.co.il/p/GLENCAIRN-WL2016

זה מעשית חצי מחיר.

כמובן שאין לי עניין או רווח מזה, רק מציג הזדמנות משתלמת לחברי הפורום המעוניינים.
לצפיה ב-'באמת מחיר פצצה'
באמת מחיר פצצה
28/08/2016 | 13:10
6
64
יש לי כבר איזה שמונה כוסות בבית, איך מדי פעם כוס נשברת כידוע.
רזרבות זה תמיד טוב.
לצפיה ב-'נשברה לך כוס כזו ?'
נשברה לך כוס כזו ?
28/08/2016 | 13:32
5
57
הזמנתי שישיה, שיהיו רזרבי.
לפני זמן מה נפלה לי כוס אחת מגובה חצי מטר לשיש ולא נשברה, לפי הצליל שהיה חשבתי שהשיש  עומד להישבר ולא הכוס ! הם חזקות מאוד.
 
ירון
 
לצפיה ב-'כן נשברה'
כן נשברה
28/08/2016 | 13:45
44
שילוב שחיפשתי משהו באיזה מדף גבוה והיא נפלה, נתקלה בארון בי וגם בריצפה, היה חתך, דם וכוס שבורה מגובה של יותר משני מטרים. אם אתה מחפש משהו תוריד דברים אחרים קודם :)
לצפיה ב-'גם מניסיוני הן עמידות בצורה יוצאת דופן'
גם מניסיוני הן עמידות בצורה יוצאת דופן
28/08/2016 | 13:46
15
לצפיה ב-'עכשיו יודעים חצי מטר לא נשבר 2 מטר כן - מי יודע באמצע ? '
עכשיו יודעים חצי מטר לא נשבר 2 מטר כן - מי יודע באמצע ?
28/08/2016 | 13:59
2
13
לצפיה ב-'הכל למען המדע!'
הכל למען המדע!
28/08/2016 | 14:37
13
לצפיה ב-'ערכתי מחקר בנושא'
ערכתי מחקר בנושא
07/09/2016 | 15:08
24
סתם...
נפלה לי פעמיים מגובה של כמעט מטר. פעם אחת על רצפת בטון קשיחה ולא נשברה ופעם אחרת בבית והתפוצצה לגמרי.
כנראה שזה תלוי גם בזוית שבה נופלת.
לצפיה ב-'קשה להחליט את מי לפתוח הערב ? '
קשה להחליט את מי לפתוח הערב ?
26/08/2016 | 10:20
2
85
התלבטות קשה במי לבחור, אני חושב שהקילכומן לוך גורם יבחר אבל יש זמן עד הערב

ירון
לצפיה ב-'שנהם וויסקים טובים אבל אישית מעדיף את הלוך גורם'
שנהם וויסקים טובים אבל אישית מעדיף את הלוך גורם
26/08/2016 | 18:29
1
42
לא משנה מה תבחר תהנה.
לצפיה ב-'ההקילכומן לוך גורם נבחר והטליסקר ימתין בצד עם כל האחרים'
ההקילכומן לוך גורם נבחר והטליסקר ימתין בצד עם כל האחרים
28/08/2016 | 13:35
41
כשמזגתי לאחר הפתיחה הוא היה מאוד סגור, עזבתי אותו בכוס לחצי שעה וכשחזרתי הוא היה אחר לגמרי.
מאוד אהבתי.
 
ירון
לצפיה ב-'על תערוכת הויסקי'
על תערוכת הויסקי
27/08/2016 | 18:48
3
72
היה לי צורך לחכות שיעבור זמן לאחר תערוכת  הויסקי לייב.
אהבתי  מאוד את התערוכה אבל יש לי ביקורת על פן אחר שדווקא אינו שייך לה ישירות: העדר מזון. (או כמעט העדר).
חשוב לי שהביקורת הזו תהיה ביקורת בונה וכוונותי טובות.

כשהגעתי לתערוכה  הייתי לאחר  יום עמוס.  כל הויסקי שטעמתי היה מאוד מאוד במסורה, ממש טיפות כי הייתי רעבה ולא נכון לשתות אלכוהול על בטן ריקה.
במתחם הVIP היה מוכר המבורגר. אכזבה גדולה בשביל מי שלא נוהג לאכול בשר. אבל  קניתי לחמניה ריקה וכדי למרוח משהו עליה לקחתי  שקית קטנה של קטצ'ופ ואחת של חרדל. שתיהן התבררו ככאלה שתאריך התפוגה שלהן פג מספר חודשים קודם לכן.

התבוננתי בחמוצים אשר שחו להם בנוזל שנראה די עכור ועל פניו נראה שידעו ימים יותר טריים. קניתי גם מים מינרליים, זו היתה  השתיה היחידה והבקבוקים  לא היו קרים כלל.  
בעבר הייתי בלא מעט סדנאות  והרצאות על ויסקי . בכל סדנה או הרצאה יש מים מינרליים או סודה  ומשהו  קטן לאכול.
אני לא מבקשת שום דבר בחינם .  להיפך!
טוב היה לו מארגני התערוכה היו מציבים בתשלום!! דוכן (אחד או יותר) המוכרים מזון ושתיה  איכותיים וטריים כיאה לתערוכה  של המשקה האצילי ביותר!
נרשמתי ושילמתי ליומיים. אבל ליום השני כבר לא טרחתי להגיע.
וחבל מאוד כי  למעט עניין האוכל הכל היה מקסים!!!
ושוב אני מבקשת: ראו זאת כביקורת בונה!!
ומאחלת הצלחה רבה לתערוכות הבאות בעתיד!
לצפיה ב-'גם אני לא התחברתי לאוכל שהוצע'
גם אני לא התחברתי לאוכל שהוצע
28/08/2016 | 11:46
41
והריח של הטיגון ממש הפריע במתחם ה VIP.
 
פרט לכך סופר-נהניתי ביומיים שהייתי, ממליץ בחום!
 
 
לצפיה ב-'אני פשוט יצאתי קצת מהמתחם והלכתי לאכול בחוץ.'
אני פשוט יצאתי קצת מהמתחם והלכתי לאכול בחוץ.
31/08/2016 | 20:08
1
24
זה עבד לי טוב.
לצפיה ב-'תודה לך, הייתי עושה כנ"ל לו הייתי מכירה את הסביבה.'
תודה לך, הייתי עושה כנ"ל לו הייתי מכירה את הסביבה.
01/09/2016 | 18:22
18
תודה לך, הייתי עושה כנ"ל לו הייתי מכירה   את האיזור ואפשרויות האוכל בו.
לצפיה ב-'וודקה - בקשה לעזרה'
וודקה - בקשה לעזרה
27/08/2016 | 19:27
4
45
שלום,
 
מעוניין להביא בקבוק לעמית לעבודה. אשמח להמלצות תחת ההנחיות:
 
- רצוי שיהיה זמין בדיוטי.
- תקציב עד 150. 
- מעדיף משהו קצת פחות מוכר\סטנדרטי (יענו מקורי, אבל לא טעמים כי אנחנו כנראה נשתה יחד ואני לא אוהב...)
 
אני עצמי לא מבין בתחום ולא חובב גדול. אם כבר שותה אז רוסקי סטנדרט פשוט ומוצא אותה בסדר גמור.
 
 
לצפיה ב-'Ketel 1'
Ketel 1
27/08/2016 | 20:22
3
38
או שזה סטנדרטי מדי?
 
או, אולי דווקא ג׳ין טוב?
לצפיה ב-'נשמע טוב (הקטל). עוד המלצות?'
נשמע טוב (הקטל). עוד המלצות?
27/08/2016 | 20:30
2
24
לצפיה ב-'מכיוון שזה עד 150 '
מכיוון שזה עד 150
27/08/2016 | 21:04
1
41
והדולר דיי על הקרשים אני הייתי הולך על סטולי עלית או בלוודיר, שתיהן סביב הארבעים ומשהו דולר שם. שתיהן וודקות מעניינות ועם הרבה אופי לעומת כל השאר.
קטל וואן זה וודקה בינונית לטעמי שזוכה ליחסי ציבור טובים מאוד.
לצפיה ב-'מסכים מאד לגבי Kettel one.'
מסכים מאד לגבי Kettel one.
07/09/2016 | 04:03
10
לצפיה ב-'Husdson Manhatan Rye או Bakers\Bookers ? '
Husdson Manhatan Rye או Bakers\Bookers ?
23/08/2016 | 22:17
12
76
מישהו מכיר ,ניסה את המנהטןRYE ?
מתחשק  RYE , אבל הבקבוק 350 מ"ל והגיל הצעיר תחת 4 שנים זה מינוסים  בבקבוק של 300 ש"ח. 
מצד שני ,הRYE שמביאים ארצה ה -sazerac  וה-bulleit הם בעיקר לצייסר\קוקטייל\כוס עם קרח , כך שמעניין למצוא RYE טוב.
 
ואם יש משהו מעניין להגיד על בוקרס\בייקרס אשמח לשמוע.
 
 
 
לצפיה ב-'נוראי'
נוראי
24/08/2016 | 14:02
9
65
א. וויסקי שנועד לצ'ייסרים, קוקטיילים וכוס עם קרח אינו וויסקי נחות.
ב. צ'ייסרים, קוקטיילים וכוס עם קרח הן דרכים מופלאות לשתות את הוויסקי שלך.
ג. סאזרק ריי הוא וויסקי שיפון מעולה, מהטובים ביותר בעולם לדעתי.
ד. האדסון ריי נוראי. בהחלט לא יותר מוצלח מבולייט, וגם בולייט לדעתי לא מוצלח במיוחד.
ה. בוקרס מופלא, אבל תיאלץ לשתות אותו בצ'ייסר, קוקטייל או כוס עם קרח כי 64% לא יורד בגרון בקלות.
ו. בייקרס מוצלח כברבן, אבל לא חריג או ייחודי לטעמי. מתנה ראויה, אבל לא הייתי קונה במתכוון.
 
לצפיה ב-'תודה על התגובה המפורטת'
תודה על התגובה המפורטת
26/08/2016 | 19:40
8
46
1.  לא תראה אותי כותב
שווסקי עם קרח זה דבר רע, אבל זה קצת מתחכם ובטוח מיותר לכתוב ל שאין כל רע בזה למי שמכיר ואוסף ווסקי כתחביב.
כל אחד יכול לאכול ולשתות הכל בדרך שהוא מעדיף, אבל כמו שפסטה לא נועדה להאכל כשהיא מבושלת ורכה ככה ווסקי עם קרח מאבד משהו כששותים אותו לא בדרך האופטמילית עבורו. הוא מתקרר, הריח והארומות נאטמים.
אתה מרוויח ככה ווסקי יותר ׳חלק׳ וזה נחמד לפעמים שרוצים למשל לשתות בקצב או סתם להנות בקטנה מווסקי פחות יקר ביום חם.
אבל לא תמצא כאן טועמי ווסקי ששותים ממיטב האוסף שלהם עם קרח פשוט לא.
 
2. להגיד שzarac הוא אחד משיפונים הטובים ביותר בעולם?
 
השיפון הזה מוצלח וגם אני ממליץ עליו בקטגוריה שלו. מה זה הטובים בעולם?
מדובר בקטגוריית משקה של 150 שח. יש שיפונים מדהימים ממגוון רמות ישון מובחרות בקטגוריות שונות.
מדובר במשקה  לקוקטלים, הוא מתוק ופשוט ועם טעמי שיפון חלשים יחסית. הטוב  בעולם?
 
3. בדיוק קבלתי מתנה מאשתי בונהבן 25 שנה. ממליץ עליו גם עם הרבה קרח ?
לצפיה ב-'ראשית תודה על הדיון המרתק'
ראשית תודה על הדיון המרתק
27/08/2016 | 14:57
7
48
עבר הרבה זמן מאז השתתפתי בדיון כזה כאן ואני מודה לך על זה.
עכשיו, בוא נפריד בין המסורתי לבין המדויק.
 
הטענה שקור סוגר טעמים היא מסורתית, ולא מדוייקת. הטענה שקרח מצמצם מחוויית הוויסקי היא מיתוס, תפיסה מוטעית של שנים עברו. היום אנו יודעים להגיד בוודאות שישנם טעמים ספציפים שמועצמים בטמפרטורות נמוכות (אגוזיות למשל, ניחוחות עץ וטעמי עפיצות נמדדים כפחות אברסיביים בקור מאשר בחום, הדריות הופכת לתפיסת חומציות בקור ולפירותיות בחום ועוד. ממליץ מאוד לקרוא את המאמרים של חברת Givaudan שמתעסק בתמציות טעם שאגב, נמצאות גם בוויסקי האהוב עליך כנראה)
הטענה הטהרנית לפיה הדרך האופטימלית לשתות וויסקי היא "בטמפרטורת החדר" היא טענה מסורתית שאין לה בסיס אמיתי מעבר ל...מסורת. אתה מעדיף לשתות אותו נקי, אני מעריך ומכבד את זה - אבל בין העדפותיך לבין קביעה חד משמעית כי ככה נכון לשתות וויסקי...
 
גם הטענה שוויסקי יקר הוא איכותי יותר כבר הופרכה ממזמן, ואינה אלא הטייה סטטיסטית - נטייה למדדים מספריים. כן, Sazerac הוא (לדעתי בלבד למיטב ידיעתי) אחד הוויסקי שיפון הטובים ביותר בעולם. בהתייחס למחירו, זמינותו ואיכותו - וכבר ערכתי טעימה השוואתית בין כמה מותגים נוספים - Bulleit Rye, Knob Creek Rye, Michters US1, Lock Stock & Barrel, Whistlepig, Woodford Rye, Hudson Rye, High West, Redemption ועוד. המשותף לכל המותגים האלה הוא שאינם מותגי בוטיק סופר קטנים וסופר יקרים.
 
כי מבחינתי, וויסקי שעלותו מעבר להישג ידי הוא וויסקי שאינו רלוונטי למדד באף צורה, ואני בטוח שיש פה נציגי הפורום שלא יסכימו איתי ושיהיה להם באוסף כאלה וויסקי, אבל מהיכרותי עם נציגי הפורום - אין כאן מי שמוציא עשרות אלפי שקלים על בקבוק וויסקי בודד. כאן נותנים הרבה ערך לעלותו של הוויסקי כמו גם לטעמיו ואופיו בדרך כלל.
 
אז כן, לדעתי, אם אתה אוהב בונהבן 25 - אני ממליץ לנסות אותו על קרח, ובקוקטייל, ובצ'ייסר, ובכוס גלנקיירן מקצועית, בטמפרטורות חדר שונות. אני ממליץ להקפיד על איכות הקרח כשאתה משתמש בו ולא להסתפק בזה מהמקפיא שישב ליד הבשר\ירקות הקפואים, אני ממליץ שאת הקוקטייל יכין מישהו שמבין בתחום. אני ממליץ לערבב את הבונהבן בבקבוק קטן עם וורמוט טרי וקצת ביטרס ולתת לו לשבת בבקבוק עם שבב עץ מתאים למשך חצי שנה ולטעום אותו אחר כך, אני ממליץ לשלב את הבונהבן עם סיגרים, קינוחים, אוכל ולהנות ממנו בכל דרך וצורה אפשרית, לחגוג את איכותו של הוויסקי הזה בכל דרך אפשרית.
 
לצפיה ב-'נהנה גם, בוא נעמיק :'
נהנה גם, בוא נעמיק :
27/08/2016 | 19:27
6
52
טענה ראשונה עליה אנחנו מדברים:
1. ווסקי עם קרח: על טעם וריח אפשר התווכח, אבל האם אתה מזמין סטייק אנטריקוט במסעדה ואוכל אותו קר כדי לחדד טעמים מסוימים? האם אתה שותה מרק עוף קר או מחמם אותו?
ברור שבכל טמפ' טעמים מסוימים מתעצמים על חשבון אחרים. וזו הערה יפה. אבל זה לא אומר שאופטימלי לאכול כל אוכל בכל טמפר'. יש סיבה שמזונות ערבים יותר לחיך בטמפ' מסוימות.
אני גם מניח שאתה לא שותה יין אדום מהמקרר , ו-ווסקי מהמקפיא.
נסה לשאול את חברי ה MMI שכותבים בפורום כאן ( אינני חלק מהם) אשר נפגשים אחת לחודש וחולקים ווסקי טוב, האם הם שותים במפגשים לרב עם קרח ? מרשה לעצמי לנחש שלא.
האם חובבי ווסקי ובלוגרים מוכרים כמו (גל גרנוב?) ( מרשה לעצמי לנחש שוב) אשר כותבים מדי שבוע REVIEW על סמפל של ווסקי טועמים אותו לרב על קרח ? כנראה שלא.
 
שלח מייך אל עיתונאי ווסקי מוכרים כמו סרג' מווסקי פאן או את Dominic Roskrow שערך את whisky magazin   האם הוא נוהג לכתוב חוות דעת על סינגל מאלטים כשהם יושבים על קרח ? נראה לי שאתה ידוע מה התשובה.
אני מאמין בחופש לשתות כל אחד איך שבא לו. באופן כללי לא מאמין בלתפוס תחת על אנשים אחרים גם אם אני חושב שיש לי יותר נסיון.
באופן אישי , אני מסיים שאריות של בקבוקים שקצת נמאס לי מהם על קרח ואף קניתי לקיץ  החם סינגל גריין זול לקיץ בשביל קרח.
אין לי בעיה עם  מי שנהנה לשתות ווסקי יקר עם קרח, פשוט הערך המוסף של המשקה  מורגש פחות.
 
2. ווסקי זה לא קוקטייל. אתה ממליץ לי לשתות בונהבן 25 בשוטים ועל קרח ובקוקטיילים?
תודה על העצה . יש לי שאלה, האם בבר שלך את מכין קוקטיילים שעל בסיס ווסקי מסינגלמאלטים בטווח מחיר כזה ?
ברור שלא. כי הערך המוסף שלהם הולך לאיבוד כשהם מהולים יחד עם מרכיבי אלכהל שונים ועם קרח ..והקוקטייל יעלה הרבה יותר.
זה לא שונה עקרונית בבית חבר.
אני אשמח לערבב קוקטיילים עם ברבן \שיפון נחמד בטווח מחירים שפוי.
איך אני נהנה מווסקי יקר?1
חולק אותו עם משפחה וחברים שאוהבים ווסקי, משווה אותו בטעימה  ראש בראש  עם ווסקים דומים, מחלק אותו לבקבוקני טעימה ומחליף עם עוד חובבי ווסקי.
כותב עליו רשמי טעימה.
 
3. בקרתי אצלכם בפרנץ ' ונהנתי מאוד מהשרות ומהקוקטיילים. ה sazerac  עם הקקאו
היה פינוק. ברור לי שאתה מבין היטב בבר.  אשמח לקחת עצה ממך בדברים ששאתה מבין בהם .
 
CHEERS
 
 
 
לצפיה ב-'מצטרף לפולמוס'
מצטרף לפולמוס
28/08/2016 | 10:05
4
35
1. אני בדר"כ נוהג לשמור יין אדום לאחר פתיחת הבקבוק במקרר וביום המוחורת מתחיל לשתות אותו קר, הרי הוא מעצמו יתחמם בכוס ואני נהנה לחוות אותו גם ב-4 מעלות.
*נפתח אתמול אמפורה מקורה 2007 והוא מחכה לי במקרר להיום בערב.

גספצ'ו זה מרק עגבניות קר... ויש עוד שלל דוגמאות. אישית מאוד אוהב וויסקי (גם יקר) עם קרח- בעיקר שיפון וברבן.

לגבי דעותיהם של עיתונאים ובלוגרים- אני משאיר זאת כדעות אישיות ולא כהמלצות למען "ניתוח טעמי הוויסקי" הרי רוב המאסטר בלנדרים בסקוטלנד מדללים את הוויסקי ל 20%.

2. אני אם אורון, אישית בונהייבן יקר לי הן בקוקטייל והן בשתייה נקייה אבל מתוך נסיונות העבר ההבדל בהחלט ניכר. במיוחד בקוקטיילים 'סטייל' אולדפאשנד. 

לראייה תנסה בפרנץ את הקווין פארק סוויזל על בסיס אל דורדו 12- פשוט מדהים! 
קיצר, אם בונהייבן 25 הוא לכיסך- תיתנסה איתו. אם לא, המסורת היא תמיד הדרך הבטוחה

3. נראה לך שהוא יכל לבנות כזה תפריט קוקטיילים ללא הבנה מעמיקה באלכוהול?! (לא שהוא צריך את הגנתי).

בספטמבר אנו נפגשים שם לערב של מועדון הרום, נטעם 5 רומים לבנים ויערבבו לנו קוקטיילים גם על רומים יקרים להחריד- דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין להגיע בתור אורח.
 
לצפיה ב-'כמה מילים נוספות על קרח, ווסקי ואלכהל,'
כמה מילים נוספות על קרח, ווסקי ואלכהל,
01/09/2016 | 00:41
3
37
מס' הבהרות מצידי :
- אין לי כוונה  להעביר ביקורת על רמת ההבנה של אחרים, וודאי של מי שתמעסק באופן מקצועי באלכהל. העניין שלי בווסקי הוא ברמת תחביב.  לא היתה לי כוונה שישתמע אחרת מדברי כמובן.
בקיץ ובשבוע העבודה האין סופי הישראלי קוקטיילים זה דבר מבורך. אני שמח לשוחח וללמוד ממי שיודע דבר. תודה אורון
 
- לגבי הטענה שקרח אינו מצמצם מחווית הווסקי , דעתי שונה.
הוספת קרח  כן מגוונת, ונותנת דרך נוספת לשתות ולחוות ווסקי, למשל כשאין חשק "לנתח" את הווסקי אלא רוצים להנות. אני לא מעביר על זה ביקורת.
אבל קרח זה לא הדרך לחוויה מ ל א ה מווסקי טוב.
 
בקפיצה לתחום אחר, נוזל שמתקרר הוא סמיך\צמיג יותר ונדיף פחות.
כוס קפה חמה תדיף הרבה יותר ריח וכך גם תבשיל שמתחמם הכיריים לעומת אחר שיצא עכשיו מהמקרר. מולקולות\חלקיקים מתנדפים היטב בטמפ' קרה פחות.
 
ריח\ארומה בווסקי טוב הוא חלק מאוד גדול מהחוויה שלו,  הרי זו הסיבה לכוסות גלנקרין בעלות הפיה המוצרת (שאגב בגודלם המינאטורי אינם מותאמות להכלת קרח).
 
אני מסכים שכשיש בקבוק ווסקי ( שמכיל כ-20 מנות) בבית יש די ויותר כדי להתנסות ולגוון במגוון דרכים. זו הערה \הארה שלוקח בשמחה, כולל בקוקטילים.
 
אבל כדי להנות ולקבל חוויה מלאה, למשל מדוגמית של SPRINGBANK LOCAL BARLY  או lagavulin feis ile  אהנה  בסבלנות מארומות השונות שמתפתחות בכוס בטמפרטורה המתאימה, והכוונה היא לזו של החדר.
 
חמישי שמח,
NAVEFIRE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-''
01/09/2016 | 11:26
5
לצפיה ב-'Room temperature'
Room temperature
02/09/2016 | 02:01
1
22
איפה החדר הזה נמצא? טמפ' החדר בסקוטלנד שונה משמעותית מטמפ' החדר בישראל.
לצפיה ב-'טמפרטורת החדר'
טמפרטורת החדר
02/09/2016 | 20:07
20
זה מושג שבשימוש כדי לתאר כ- 25 מעלות. הכוונה היא לטמפרטורה במקום ממוזג
לצפיה ב-'וויסקי בקיץ חם מדי לטעמי'
וויסקי בקיץ חם מדי לטעמי
28/08/2016 | 13:43
30
בימים החמים שהיו לא יכולתי לשתות את הוויסקי בטמפ' החדר הוא היה חם מידי, הטעם היה "עצבני ונושך" והאוכוהול מורגדש מדי.
להוסיף קרח לא ניסיתי (דילול...) אבל אבן וויסקי מהמקפיא כן, אבן אחת לכוס מספיקה להוריד קצת את הטמפ' אבל לא גורמת לוויסקי להיות קר, לי זה עבד טוב.
 
בסוף הקיץ הקודם פתחתי בקבוק רום הוא היה נחמד וטעים אבל לא מדהים לאחר זמן שהאוויר התקרר (תחילת החורף) שתינו מהרום ואז הוא היה מאוד מאוד טעים הרבה יותר מאשר בקייץ, לדעתי ההבדל היחיד היה הטמפ' הנמוכה יותר.
 
בשבועיים האחרונים אני כבר לא  מקרר את הוויסקי
 
ירון
לצפיה ב-'אחלה דיון. השנקל שלי והתייחסות להודעה המקורית:'
אחלה דיון. השנקל שלי והתייחסות להודעה המקורית:
27/08/2016 | 21:14
1
34
שיפון - לצערי אין בארץ שיפון שאני מספיק אוהב כדרינק בפני עצמו. הבולייט והסאזארק מתקרבים, אבל שניהם סובלים מטעם אלכוהול בולט מדי. לא ׳משולב היטב׳ איך שאומרים.
(אני לא לגמרי בטוח למה טעם האלכוהול מורגש יותר או פחות בויסקים שונים, אולי זה עניין של שילוב ומיזוג עם הטעמים האחרים, או ממש מולקולות אחרות שאינן אתנול אבל נוטות לבוא יחד ולפעמים מזוקקות או מסוננות החוצה).
בקוקטיילים הטעם הזה מוסווה בקלות עם כל המרכיבים האחרים, ונותן לטעמי השיפון לבלוט יותר - ככה שמבין את החיבה של אורון אל הסאזארק.
 
שיפון טוב יותר לטעמי וזול במידה דומה הוא ה-7 שנים של Smooth Ambler, שזה זיקוק של MGP - מפעל די ענק שעושה עבודה נהדרת ומוכר למותגים שונים. בקרוב גם עם ביקבוק של המזקקה.
שיפון מצויין שבהצלחה להשיג הוא ה-Thomas H. Handy מסדרת העל של באפלו טרייס. זה החביות הטובות ביותר של הסאזארק, בגיל 6-7 ובחוזק חבית. מושלם בכל צורה. נדיר להחריד.
השיפון של Whistlepig הוא פשרת ביניים והוא גם טעים וגם מצוי (בחו״ל), אם כי לא זול. אבל היה החביב עלי בטעימה ההשוואתית.
 
בייקרס - עוד בורבון. קח אלייז׳ה קרייג 12 במקום.
בוקרס - בורבון מרתק לדעתי, קיצוני ואגרסיבי. ברור שבחוזק חבית בלתי ניתן לשתיה, וגם בדילול עם מים קשה מאוד להגיע לאיזון נכון איתו. ניסיתי שעות על פני מספר דרינקים.
דווקא עם קרח, כמו שאורון הציע, הוא נרגע, מתאזן, הטוב נשאר והפחות טוב דועך.
ומפה לאולד פאשנד הדרך קצרה. והכיף מתחיל עם נסיונות שונים עם ביטרס (תפוזים של ביטר טרות׳ כרגע), כמות סוכר (חצי משהמתכון הקלאסי מציע) וכו׳. מרשה לעצמי לחרוג מהאופי ודווקא לא לדייק, כל פעם יוצא קצת שונה.
 
וזה מוביל אותנו לעניין האיך שותים ויסקי:
אישית - בטמפ׳ החדר, מעדיף בדרך כלל חם יותר על פני קר. בקיץ שותה עם כוס מים קרים ומקרר את החיך במקום את הויסקי.
לרוב שותה בחוזק הבקבוק, גם אם זה 60%. לפעמים מדלל במים אם הויסקי ׳קורא׳ לזה. זאת בוודאות לא הדרך למצוא בויסקי את כל הנואנסים העדינים, וכנראה לא הדרך לשפוט את הויסקי. אבל ככה כיף יותר, לי.
 
קרח - פרט לבוקרס נתקלתי בעוד כמה פה ושם שקרח הוציא מהם משהו מעניין. ניסיתי גם פעם להקפיא קצת בושמילס רגיל והתוצאה היתה טעמים דומים, אולי מרירות אלכוהולית מעט בולטת יותר, ומרקם סמיך ומגניב. יש קטע.
אבל בשורה התחתונה אני לרוב לא אוהב את ההשפעה על סינגל מאלטים, וכבר מזמן הפסקתי לנסות עם ויסקים לא זולים שאני אוהב מאוד כמו שהם. אולי צריך לנסות שוב רק בשביל המדע.
 
קוקטיילים - אני בדעה (שבטח יחלקו עליה) שבקוקטייל מרגישים את ההבדל בין משקה בסיס ממותג אחד ואחר (סאזארק מול בולייט למשל). ולכן יש עניין להשקיע בחומרי הגלם, כי זה מורגש בתוצאה. אבל עד רמה מסויימת. ככל שמשקה הבסיס מורכב יותר ומעניין יותר בפני עצמו, כך קשה יותר להביא את כל זה לידי ביטוי בעירבוב בקוקטייל.
ברור לי (מניסיון) שעם הניסיון המועט שלי לא אצליח להוציא מבונא 25 קוקטייל מרגש יותר מאשר עם בונא 12 למשל (אולי אבחין בהבדל בטעימה השוואתית, אבל לא משהו שיצדיק את ההבדל במחיר). בניגוד לטעימה נקיה שלהם. אורון אולי יכול...אבל אני לא בטוח שיש משהו שאפשר לעשות עם בונא25 שישפר את החוויה ממנו - הוא נהדר. ויקר מדי בשביל שאצא לסיבוב ניסויים.
עם הבונא 12 וויסקים אחרים מרמת מחיר דומה, זה בהחלט אפשרי לנסות את הרעיונות השונים שאורון מנה ואחרים - ומשם לראות אם משהו שינה לי את החוויה בצורה כל כך חזקה שזה מצדיק ניסיון גם ברמת מחיר גבוהה יותר. (אינדיבידואלי לחוש הטעם ולכיס).
מתישהו בחודש הבא אחזור להתייחס לנושא בהקשר של קוקטיילים על בסיס רומים מרמות שונות.
לצפיה ב-'רק דעתי על הקרייג 12'
רק דעתי על הקרייג 12
28/08/2016 | 19:45
24
ברבן מאוד אבל מאוד מאכזב לטעמי. יש לו את כל המאפיינים שאני מאוד אוהב של קנטאקי סטרייט ברבן באף אבל בחך לדעתי חסר לו עומק ועניין כמו הברבנים הטובים.
 
אני זוכר בתערוכת הוויסקי לפני כשנה (בנוכחית לא הייתי) הבייקרס באמת לא מרשים, הבוקרס היה לי טו מאץ' וכנראה צריך להגיע אתו לאיזון נכון עם מים. מה שכן חיבבתי בעמדה של י.ד. עסקים שם זה את בזיל היידן אני חושב, היה יופי של ברבן.
לצפיה ב-'יין בקופסא, מי שמע על דבר כזה?'
יין בקופסא, מי שמע על דבר כזה?
20/08/2016 | 17:33
4
73
היום נתקלתי בכתבה הזו על יין בקופסא, http://www.israelhayom.co.il/article/393581 , האמת שראיתי משהו דומה בטיול שהיינו לפני חודש בארה"ב, וחשבתי שזה רעיון נחמד, למסיבות, או אירועים כאלה, יכול להתאים, הם רק לא כתבו אם אפשר להשאיר בחוץ או להכניס למקרר אח"כ. 
לצפיה ב-'מכיר היטב... לצערי'
מכיר היטב... לצערי
20/08/2016 | 17:48
65
החו"ל זה די נפוץ, גדלתי בדרום אפריקה ושם תמיד היה כזה בכל על האש\אירוע משפחתי וכו'. יש בפניס שק פלסטיק (וטובים יותר שומרים על ואקיום (vacuum?)) אז אין הרבה מקום לאוויר בפנים, אז פחות נורא מבקבוק, אבל עדיין זה לא יחזיק כמו שהיה סגור, ומלץ לסיים תוך חודש כך. 
 
רק תזהר ממנו, מדובר ביין זול שעושה כאבי ראש ביום אחרי. ניתן להשיג לפעמים בטיב טעם.
לצפיה ב-'מכיר את הבנימינה היטב'
מכיר את הבנימינה היטב
21/08/2016 | 14:33
46
חופשי אפשר להכניס למקרר.
לשתות תוך כדי שבועיים ראשונים למרות גם שמחזיק חודש.
לצפיה ב-'שמעתי שיש בספרד'
שמעתי שיש בספרד
21/08/2016 | 21:44
44
בסופרמרקטים.
ושזה זול מאוד והיין יחסית בסדר.
לצפיה ב-'זה מזכיר לי...'
זה מזכיר לי...
21/08/2016 | 22:06
58
את אחד ממערכוני הפארודיות ב Saturday Night Live על תכנית הבוקר של NBC
לצפיה ב-'סופ״ש ודילוג מעל ט׳ באב - מה שתינו?'
סופ״ש ודילוג מעל ט׳ באב - מה שתינו?
15/08/2016 | 08:58
6
34
לצפיה ב-'השלמתי את החוסרים משבוע שעבר עם:'
השלמתי את החוסרים משבוע שעבר עם:
15/08/2016 | 10:58
51
טעימת מזקל של דל מגאי - 5 מזקלים מעניינים של המבקבק המוביל בעולם.
למי שלא מכיר, מדובר בתזקיק לא מיושן מאגבה, בזיקוק דודי כפול באצוות קטנות.
נשמע דומה לטקילה, אבל תכלס שונה מאוד.
Chichicapa - פירות טרופיים, מעט חמצמץ, עישון נמוך, שמנוני קצת, ועם עקיצה אלכוהולית קלה.
Tobala - מיוצר מזן נדיר יחסית של אגבה, שגדל רק בטבע ולא בחקלאות מסודרת.
מעושן יותר, אדמתי יותר, פחות פירותי, ופחות חמוץ. רוב הטועמים לא אהבו אותו, אני דווקא אוהב את המרקם הסמיך יותר ופחות אלכוהולי.
Wild Tepextate - עישון נמוך, פרחוניות נעימה ומתיקות פירותית. מהחביבים של הערב.
San Luis del Rio, שהתיישן 4 חודשים בחבית בורבון טובה - מעט אצטוני, אבל העץ מורגש. קצת קוקוס, עם פירות חמוצים כמו בראשון. מעניין, צריך לשבת עליו שוב.
Pechuga - מזוקק פעם שלישית אחרי שהשרו בו פירות מהאיזור, ובתוך הדוד תלו תרנגולת. למה? כי הם יכולים. בכל מקרה התוצאה מאוד מעניינת, מלא טעם של פירות, אניס, עשבי תבלין ואדמתיות. גם חייב טעימה נוספת.
 
בנוסף בילוי שנתי בסחיטת קנה סוכר אצל נמרוד לטובת אצוות הרום השנתית.
בנוסף לבירה, ג׳ין וטוניק וכו׳, טעמנו בורבון של הייבן היל בפיניש רום - הרום בלט לטובה, גירסה מעושנת ולא מעושנת של ויסקי הודי פול ג׳ון - שניהם מגניבים וטובים, ורום דמררה ממזקקת אויטפלוט של קיידנהדס (מאוזן וטוב, לא ׳שרוף׳ מדי).
 
לצפיה ב-'שבוע קשוח'
שבוע קשוח
15/08/2016 | 14:38
57
התחיל עם טעימת מזקל של דל מגאי שניתן לסכם 4 מהם במילה אחת, אציטון.

Chichicapa - הטוב לדעתי בחבורה, ללא אצטיות ובעל ניחוחות כבול בולטים, די נחמד.
Tobala - אציטון.
Wild Tepextate - אציטון, אך עם עניין מאחוריו. 
San Luis del Rio - מריח מאציטון, נטעם יותר טוב מהריח (זו לא מחמאה גדולה).
Pechuga - אציטון ואניס מובחן. מוזר ומעניין. תכלס, לא משהו שהייתי מזמין בפעם השנייה.
 
המשיך עם סחיטת קני סוכר, היה חם ומתיש.
בשישי החברים ביקרו ושתינו המון ג'ין (אצווה חדשה שלנו) וטוניק (fever tree) קצת בירה וטעימות רום וויסקי.  פול ג'ון ההודי הפתיע לטובה, במיוחד המעושן וכמובן שהאוטפלוט של קדנהדס היה מצויין.
 

 
לצפיה ב-'היה מעניין '
היה מעניין
15/08/2016 | 22:29
36
גם זכיתי להיות בטעימה של מסכל ביום שני. היה מאוד מעניין כי לפני כן הכרתי רק את הדברים הזולים עם התולעת בבקובוק. הרשומות שלי בקיצור:
Chichicapa - מאוד מעושן, די עשבוני ופירות שרופים. הזכיר וויסקי איילה. 
Tobola - האף היה יותר עדין ופירותי, אהבתי, אבל הטעם היה פחות נחמד, מעבר לפירות העדינים היה טעם של סבון כימי ואניס.
Wild Tepextate - עשן ופירות מתוקים, קצת כימי אבל פה זה במובן הטוב.
San Luis del Rio – Special Cask Finish - לא ממש הרגשתי את הברבון, כימי, מלוח, קצת פרות ועשן, ופיניש יבש ממש. 
Pechuga - מיץ אניס, לא הרבה מעבר. 
 
היה ממש כיף ללמוד את כל הדברים הקשורים למסכל ולטעום את הסוגים השונים. ממש אהבתי את הראשון והשלישי, עד כדי כך שאני שוקל לקנות בקבוק בהזדמנות.
 
מעבר לזה לא הרבה דברים חדשים, היה שבוע עמוס. שתתי מדוגמית אוקטומור 7.2 שקיבלתי מהחלפה. וויסקי מעניין ומאוד מורכב יחיסיתת לגילו, אבל עדיין לא שווה למחיר לדעתי. 
 
חוץ מזה סיימתי את הבקבוק אל דוראדו 12 שלי, רום ממש נהדר מגויאנה, סמיך ומתוק. הבאתי בקבוק של הליקר דבש של מזקקת רמת הגולן איתי לאורחת שישי אצל חברים. בסך הכל נחמד, לא מתוק עד כדי כך שזה מגעיל כמו רוב הליקרים האלה, אבל היה איזה טעם לוואי שחלק מהחבר'ה לא אהבו.
 
ולסיום בקבבוק של פרדס, מרלו מאזור חברון שהתיישן לא זוכר כמה חודש בעץ, אחד היינות האהבות עליי. 
לצפיה ב-'לא רק מהסופש'
לא רק מהסופש
17/08/2016 | 23:44
2
57
פשוט מתחשק לי לחלוק.
 
טעימות מזקל - נעשו אצלי, בFrench57 ותודה לכל מי שהגיע, היה כיף לארח את הטעימות אצלנו. היתה לי תחושת בטן שהמלך הוא עירום, והרבה מרשמי הטעימה מחזקים את זה. בקרוב תצא סקירה שלי במדיה של דל מגיי, היא לא שונה במיוחד מהטעימות שלכם ולמעשה את רוב רשמי הטעימה לקחתי מהמשתתפים.
חשוב לציין, ומעניין לדעת - דל מגיי אינם היצרן הגדול, המפורסם או החשוב מבין המזקלים. מה שמייחד את דל מגיי הוא גישת הבר-קיימא - המרוויחים הם ישירות הכפרים, ואפילו המשפחות שמוכנים לשמר את דרך הזיקוק המסורתית, נמנעים מקציר יתר של אגבה (בעיה מאוד רצינית במקסיקו, יודעים או לא - בשנים הקרובות יהיו תהפוכות רבות בתזקיקי אגבה בגלל מחסורים חמורים בחומר הגלם). אחת הסיבות למחיר הגבוה הוא סירובם של מנהלי דל מגיי להפוך למסחריים ,וכמוצר כפרי הוא נאמן לתדמית שלו וזה יפה לראות. תחת כל אלה, הוא לא שווה את מחיר שלו, ולא הייתי קונה לעצמי בקבוק.
 
בגזרת דברים אחרים - 
High West Rye - שותפתי הביאה מניו אורלינס. מרשים ביותר, נמצא שם ברשימת הוויסקי שיפון היותר כיפי ששתיתי, נאמן לחריפות המתובלת בסוף של שיפון, אבל ב46% הוא נגיש ומהנה.
 
קוניאקים של בתים קטנים \ ODV - טעימת רוחב בהפתעה שחיסלה אותי למשך היום. אין סיכוי לרשמי טעימה פרטניים, אבל -
כנגדם, כל הקוניאקים הם גרנד שמפיין, עם אחד מפטיט שמפיין ואלה האיזורים היותר מרכזיים, ופחות מעניינים לטעמי.
לטובתם - דרגות יישון מטורפות, ביצועים מרתקים וייחודיים, כל אחד מבטא את האופי של המאסטר קוניאקר ומביא טעימה מרתקת. באותו היום החלטנו להפסיק להביא קוניאקים מבתים גדולים ולהחזיק רק כאלה דברים, ובדיוק דיברתי בניו אורלינס על מדד לברים שבוחן כמה מותגי בוטיק אמיתיים, מותגים קטנים אתה מחזיק בדיספליי שלך - והבנתי שאין לי הרבה כאלה אצלי בכלל (למעט מזקקות \ יצרנים ישראלים כמו Uber או Milk and Honey)
במיוחד אהבתי את הקוניאקים של Daniel Bouju, הXO היה מעולה ומאוד כפרי וגס בניגוד למה שמכירים בארץ, וה Brut de Fut היה עילוי וחידוש עבורי, ואת אלה של Paul Giraud שהיו פירותיים ותפוזיים במיוחד, באופן מאוד מהנה - במיוחד, אם אני זוכר נכון, ה Vielle Reserve, ששווה כל שקל. בקרוב על הדיספליי
מאוד ממליץ לתאם, לטעום, לקנות - מחירים ראויים ביותר למוצר, בטח בהשוואה לשאר הקוניאקים - dima@odv.co.il
 
משקאות יפניים של ימה וקדמה - 
הוא יצר קשר, ובמסגרת ניסיוני להיות יותר נחמד לבריות הסכמתי. מעניין ביותר.
סאקה בדרגות איכות שונות, מעולה ובכמה רמות מעל מה שראיתי מיובא לארץ עד כה. שוצ'ו (תזקיק מ...הכל, משתנה ממשקה למשקה, לרוב עובר זיקוק יחיד אבל מוגש באחוז אלכוהולי נמוך ומאוד חלק. תחשבו וודקה מאוד מעניינת) עם יסמין ותה ירוק שמזכיר למה שותים משקאות יבשים, משקה שזיפי אומשו יפניים (לא צ'ויה, הרבה יותר מוצלח ממנו. חמצמץ, מרענן ומאוד מהנה)
 
בין לבין ובערך פעם בלילה - בסוף משמרת, ליוו אותי הסיגרים של Romeo y Julieta No.2. בכל פעם שאני חוזר מחו"ל אני קונה קופסא ובאמת שאין כמו סיגר וקצת רום (יש אל דוראדו 12 בארץ במחיר מאוד נגיש. יש גם דיפלומטיקו, אבל הם שינו את המתכון לרום שלהם והוא משמעותית יותר מאכזב ממה שזכרתי) בסוף כל יום כדי להכניס אותי לפרופורציות.
לצפיה ב-'תודה על האירוח בפרנץ׳ - היה כיף כרגיל!'
תודה על האירוח בפרנץ׳ - היה כיף כרגיל!
18/08/2016 | 00:00
41
לגבי הקוניאקים, מסכים עם כל מילה וכבר שמעתם אותי בנושא.
את הכפריות החזרה של דניאל בוז׳ו, עם עץ בולט, קצת פחות אהבתי. אבל הקוניאקים של פול ג׳ירו הם משהו אחר, נפלא, פירותי ומאוזן. ללא עץ בולט וכמובן ללא סוכר וקרמל. מצטרף להמלצה, לי כבר יש בקבוק.
 
איזה בתי סאקה ימה וקדמה הביאו לארץ?
זה הבורן וכו׳ שכבר נמצאים פה כמה זמן (לא זוכר יבואן), או משהו אחר?
לצפיה ב-'קוניאק של jean fillioux'
קוניאק של jean fillioux
07/09/2016 | 14:51
10
padod נהניתי לקרוא את מה שרשמת ותודה על האירוח בפרנץ'.
בהזדמנות זו אוסיף גם את הרוניאקים הנהדרים של ז'אן פיליו המיובאים על ידי דימה.
נכחתי לאחרונה בטעימה של כ-7 קוניאקים ביינות וטעמים.
הטענה של דימה הייתה שלא כמו בויסקי ששם אין קשר מחייב בין גיל הויסקי לבין איכותו, בקוניאק ישנו קשר ישיר בין גיל לאיכות.
לא יודע אם ההצהרה שקשורה לקוניאקים נכונה בכל מצב אבל בטעימה שעשינו שהקיפה מ-15 שנה עד הריזרב פאמילי (אמור להיות 50 שנה) בהחלט ניתן היה להרגיש את זה.
לצפיה ב-'שלום אני מחפש יין ששתי ממזמן ואיני מוצא אותו '
שלום אני מחפש יין ששתי ממזמן ואיני מוצא אותו
17/08/2016 | 14:29
70
היי לפני שנה בערך שתתי יין בצפון ומאז איני מוצא אותו
הוא נקרא -Emerald קברנה מרלו 2014
צרפתי תמונה

-תודה לעוזרים
לצפיה ב-'כליפות של ענבים עם 13.5 אחוז אלכוהול'
כליפות של ענבים עם 13.5 אחוז אלכוהול
16/08/2016 | 17:35
1
43
שלום. עשיתי השנה ( מרלו 560 קילו) + (שירז 1600 קילו) ובקרוב הולך לבצור( קברנה 1000 קילו). תהליך האפרדה הוא ללא סחיתה ולכן במקום לזרוק כליפות עם יין אני מזמין לקחת אצלי כליפות בלי כסף. אני גר בחדרה.
טלפון ליצירת קשר:  0523400833 - דמיטרי
לצפיה ב-'מעניין מאוד'
מעניין מאוד
22/08/2016 | 19:27
18
אפשר גם לפרסם בקבוצה ב-facebook בשם "הכנת אלכוהול ביתי"

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ