לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עוגת גבינה ודבש קפואה בפראלין/``עוגות וקינוחים``

מאת: fairy_mi  פורסם: 31/07/2009  עדכון אחרון: 31/07/2009  
 
 
 
 
 
 
 
                                                                           
 
               "עוגת גבינה קפואה בפראלין" - הוכנה וצולמה ע"י  fairy_mi
 
 
"דמיינו לכם...
קלתית פריכה עשויה פירורים בחמאה ושבבי קרמל עדינים...
שכבה עבה של מלית גבינה עשירה, בטעם דבש עדין ונגיעות של קינמון...
ומעל לכל - יתדות של פרָלין – קרמל דקיק משובץ בפרוסות שקדים....
תודו שזה נשמע חלומי... עכשיו הפסיקו לדמיין והתחילו לעשות!..." (fiary)

החומרים:
לתחתית:
100 גר` שבבי שקדים (אני משתמשת בשקדים פרוסים)
3/4 כוס (185 גר`) סוכר
225 גר` ביסקוויטים
100 גר` חמאה מומסת

למלית:
250 גר` גבינת מסקרפונה
250 גר` גבינת שמנת מרוככת בטמפרטורת החדר
400 גר` חלב משומר
1/4 כוס (60 מ"ל) דבש
1/4 1 כוסות (315 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות קינמון טחון

הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 150 מעלות.
- לפרלין - מפזרים השקדים על תבנית משומנת מצופה בנייר אלומיניום. שמים בסיר קטן סוכר עם 1/2 כוס (125 מ"ל) מים,
- מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מרתיחים ונותנים לבעבע קלות בלי לערבב, עד שהטופי הופך לחום-זהוב.
- יוצקים על השקדים ומניחים בצד להתקרר ולהתקשות ואז שוברים לחתיכות.
- משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. שומרים מחצית מכמות הפרלין,
את היתר מרסקים במעבד מזון לפירורים דקים יחד עם הביסקוויטים. מוסיפים את החמאה ומעבירים לתבנית.
- מהדקים לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים לאפייה במשך 15 דקות. מניחים בצד להתקרר.
- להכנת המלית -  מעבדים את המסקרפונה וגבינת השמנת לתערובת רכה וחלקה. מוסיפים את החלב המשומר והדבש.
- מקציפים את השמנת לקבלת פסגות רכות ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.
- יוצקים התערובת לתבנית, מפזרים מעליה קינמון טחון ומערבבים בעדינות בעזרת שיפוד כדי לערבב את הקינמון לתוך מלית הגבינה.
- אל תערבבו יתר על המידה. מקפיאים במשך מספר שעות או עד שהעוגה יציבה. מקשטים בפרלין הנותר.
אני ממליצה להוציא מהמקפיא זמן קצר לפני ההגשה כך שהעוגה תתרכך מעט, בקיץ זה קורה די מהר.

תיהנו,
ענבל
אין תגובות

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ