לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

"מרציפן ביתי" - סדנת און-ליין/Tami661

מאת: Tami661  פורסם: 13/04/2009  עדכון אחרון: 13/04/2009  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
                                                       
                                                                                                                                                                                                  

           שמים בקערה את השקדים

 יוצקים מים רותחים ומשהים כחצי שעה

  מחלצים בלחיצה קלה את השקדים  
                    מקליפתם

מניחים במסננת לייבוש ומספיגים במגבת

 מפזרים מעל את הסוכר וגרידת הלימון
                    ומערבבים

  מעבדים בפולסים קצרים וכשהתערובת
  פירורית עוברים לעיבוד רציף
     

   מרכזים את כל הגושים שעובדו  
   ולשים לקבלת מסה אחידה 

מחלקים לכדורים ומתחילים  במלאכת 
                        העיצוב 
                           
צובעים (בהתאם ליצירה שרוצים להכין)
מעצבים דובדבנים, תפוזים,   
לימונים, גזר (כיד הדמיון הטובה)

תפוזים ולימונים ממרציפן          

     פלפלים וגזרים ממרציפן

"מוצרט" - אגוז לוז עטוף 
במרציפן ומצופה בשוקולד

        פקאנים במרציפן

             ו"אפקט הדומינו"
                                           "מרציפן" - סדנת און-ליין צעד אחר צעד - הוכנה וצולמה ע"י tami661

              
החומרים ל-600 גר' מרציפן (כמובן שיש להגדיל כמויות בהתאם לצורך):
300 גר` שקדים טבעיים
220 גר` סוכר (אני משתמשת בסוכר קנים)
½ כפית קליפת לימון/תפוז מגורדת

להכנת המיניאטורות:
עזרים וצבעי מאכל בהתאם
דמיון פורה
סבלנות ומצב רוח טוב
לא חובה אך מוסיף המון - חברותא מתאימה

הכנה:
- שמים את השקדים בסיר/קערה בגודל מתאים כך שיהיה ניתן לכסות אותם במים רותחים. מרתיחים מים ויוצקים על השקדים. משהים כחצי שעה ומקלפים את השקדים מקליפתם החומה - מתקבלים שקדים מולבנים. מייבשים אותם טוב במסננת או עם מגבת.  
- מערבבים בקערה את השקדים המולבנים שיובשו עם הסוכר והתמציות. במחזורים קטנים (למתכון הבסיס יספיקו שני מחזורים) מעבדים במעבד מזון. מתחילים בפולסים קצרים וכשהתערובת פירורית מעבירים לעיבוד רציף במהירות גבוהה. מדי פעם מפסיקים את פעולת המעבד כדי לערבב ולנתק את המרציפן שנדבק לדפנות. מרכזים את כל המחזורים בקערה אחת ולשים לפיזור שווה של כל התערובת וקבלת מרציפן חלק ואחיד.  
- מחלקים את תערובת המרציפן המוכנה לכמה כדורים, כל כדור יצבע בצבע שונה ועיצוב העוגיות יעשה כיד הדמיון הטובה עלינו: לימונים נצבע בצהוב, תפוזים בכתום, סלק בסגול, פלפל בירוק, דובדבנים באדום וכיו"ב. מניחים במגש ומייבשים מעט לפני שמציבים בעטרות הנייר (מנג`טים)

עזרים שימושיים וטיפים:

לעיצוב - תמציות וגרידת לימון/תפוז, עלים מתותים (זו העונה), מקלות דובדבנים (מייבשים בעונה ושומרים למטרה זו), ציפורן, חלקי עלים של ירק/עלי חליטה, גבעולים - ישמשו לגימור של הירקות המרציפניים השונים, קיסמי עץ (להחדרת העלים ותבליטים)
לעבודה *כדאי להכין קערית קטנה עם מים ונייר סופג להרטבת אצבעות הידיים במהלך ההכנה, מכיוון שהן הופכות דביקות וגורמות לחיספוס היצירה
**כדאי מאוד להצטייד במספיק כפפות לטקס שישמשו ללישת המרציפן הצבוע. כך הידיים לא מתלכלכות בצבע המאכל ואין עיוות צבעים כשעוברים לצבע אחר.
***אפשר להפחית את כמות הסוכר ע"י שימוש בתחליף סוכר באבקה (כל תחליף ויחס ההמרה שלו בסוכר)
 
תיהנו,
תמי
 
אין תגובות

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ