לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

גלילי בצק עלים במלית קצפת (רקדנית קראה להם מקלות)

מאת: רקדנית הרוח  פורסם: 28/01/2006  עדכון אחרון: 27/08/2008  
 
סדנא של רקדנית להכנת הגלילים
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=744&msgid=70202138

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 











 
 



==========================================================
1מדינת ישראל
 
סדנא שלי להכנת הגלילים
 
   


    

 
=======================================================
AL55
 
 
 







המצרכים
 
בצק עלים קנוי- אני מעדיפה את זה של חב` "השחף" אבל כל אחד אחר יצלח למשימה.
שמנת מתוקה או קצפת ריצ` פרווה
אינסטנט פודינג וניל
חלב (אם זה לא פרווה)
אבקת סוכר
סירופ שוקולד קנוי -לקישוט
שמן- לרידוד.

2.  הכלים
מערוך לרידוד הבצק, סכין לחיתוך הפסים, מקצפים- לשמנת המתוקה, שק זילוף ( או למי שאין- שקית חלב ריקה פתוחה מצידה האחד, ובצד השני לקטום את הקצה.. )
3.  איך ניצור מקלות - ה"מקלות.. שמיד אני מסבירה מהם
לבקש מנגר שיחתוך לכם מקלות עץ ברוחב של 1 ס"מ ובאורך כזה שייכנס לתנור שלכם בלי בעיות.  את מקל
העץ הזה לעטוף יפה בנייר כסף והוא מוכן.  לי יש בערך 50 כאלו-בגדלים שונים. הנה ה"מקל"
4.  חשוב לפני שמתחילים - התנור
את הגלילים אופים בתנור חם מאוד, 200 מעלות אצלי בתנור. הוא חייב להיות חם מאוד קודם שמכניסים את הגלילים
כדי שהבצק יקבל מכת חום ויצא קריספי ו"עלי".  הבצק מפריש המון שמן, כדי שלא ללכלך את התנור (לא נפטרים מהריח השרוף אח"כ ) - אני מניחה את המקלות עם הגלילים על רשת התנור כשהיא מצופה בנייר כסף.  וככה זה נראה:
5.  מתחילים רידוד הבצק
חותכים "ריבוע" מהבצק ומרדדים, לא דק מדי, אחרת הבצק ידבק ל"מקל" ולא ניתן יהיה לשלוף אותו משם.
את העלה המרודד לחתוך לרצועות בעובי כ-2 ס"מ, אורך הרצועה יקבע גם את אורך הגליל שיצא בסופו של דבר..
לעיתים אני עושה גלילים קטנים מאוד, אז אני מרדדת את הבצק יותר מלבני ולא עלה ריבועי, כל\ך שיצאו רצועות קצרות
יותר.. תלוי במה אני מעוניינת.  בכל מקרה, אפשר לחתוך רצועה ארוכה לחצי .
6.  הכנת הגליל (1)
מרימים בעדינות רצועה אחת.
ביד אחת מחזיקים את המקל, ובשניה מצמידים את קצה הרצועה אל הגליל, לא להדק מדי חזק,  הנה ככה:
7.  הכנת הגליל (2)
ממשיכים ללפף את הרצועה על המקל , כאשר כל פעם מלפפים חצי על הרצועה וחצי ממשיך "להתקדם " על המקל..
באופן כזה שניצור סליל אבל שלא יהיה רווח.  מקווה שהסברתי טוב, פתאום לא מצאתי את המילים הנכונות
תמונה שווה מאלף מילים:
8.  גליל מוכן
מסיימים ללפף את כל רצועת הבצק על הבצק.
ומשהו חשוב- נכון לפעמים בקצוות יש את הרצועה הזאת שבצד אחד השוליים ישרים מחיתוך הסכין ובצד החיצוני
שוליים "גליים" מעאפנים כאלו?  לא לזרוק/ליישר אותה.. ללפף אותה בדיוק באותה צורה רק להקפיד שהשוליים הישרים
יהיו כלפי חוץ.
9.  להדק בעדינות!!! את הבצק למקלות
כדי שלא יווצר מצב שהוא יתנפח באפיה ויפרד. ההידוק נעשה ע"י לחיצה קלה עם כל כף היד, בעדינות.
בכל מקל נכנסים בד"כ 3 גלילים באורך של כ-10 ס"מ
10.  גלילים מוכנים לפני האפיה
11.  גלילים אפויים
לשים לב שאם למשל מלמעלה הם כבר שחומים יפים ומלטה עוד לא- אפשר להפוך בקלות את המקל כך
שיקבל את הצבע מכל הכיוונים. להשחים יפה את הגלילים מכל הכיוונים אחרת לא יהיו פריכים. צריך לצאת ממש קריספי.
12.  לשלוף בקלילות את הגלילים מהמקלות
אני מעדיפה לעשות זאת בעודם חמים כיוון שהמקל משומן היטב (מהבצק) והם מחליקים בקלות.
פיתחתי לי שיטה עם מגבת וכל מיני שטויות שלי אבל לא אלאה אתכם לקחת 2 מגבות מטבח, להחזיק עם אחת
את המקל ועם השניה לעטוף את העוגיה ולמשוך כלפי מטה, ממש כמו שמוציאים בשר מהשיפוד.
תראו איזה חתיכים הם.. ממתינים למילוי.
** אפשר להכין את הגלילים האלו, ולשמור כמה ימים בכלי סגור הרמטית , לא במקפיא!!!
** אם קרתה תקלה והגלילים התרככו בשל הלחות- ניתן להכניס אותם כמו שהם, אפויים ושלופים מהמקלות לתנור
לכמה דקות- הם מתקשים שוב..( לא כמו חדשים, אבל השיפוץ בהחלט מזכיר את המקור). בתנור באותה שיטה עם
נייר הכסף אחרת מטפטף שמן על תחתית התנור
13.  מילוי הגלילים בקצפת
מכינים קצפת משמנת מתוקה+חלב+ אינסטנט פודינג או קצפת ריצ` עם מעט אינסטנט פודינג כדי לעבות ולהקשות
אותה, ממלאים שק זילוף בקצפת המוכנה (או שקית חלב כמו שהסברתי קודם)  וממלאים את הגליל.
14.  מסודרים בצלחת מחכים ל"פיניש"
אפשר לסדר בשורות, ב"שמש".. איך שרוצים. תלוי בכלי שאתם מגישים בו. אפשר גם בהגשה אישית,
ואת זה אראה ממש עוד מעט
15.  עוגיות מקלות - בצלחת ממולאות
לבזוק אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ולקשט כיד הדמיון בסירופ שוקולד, אני בחרתי לקשט כך:
16.  הגשה בצלחת אישית (1)
17.  הגשה בצלחת אישית (2)
כמה מילים לסיום -
* לקח לי יותר זמן להקליד במחשב ולשים תמונות מאשר להכין אותם!!
* יש כל מיני גירסאות לגלילים האלו, אבל אני מצאתי שזה - הכי פשוט, הכי מוצלח והכי מרשים.
* בהצלחה למי שיחליט להכין אותם, זה לא קשה רק המון סבלנות.
 
ולמה אני אוהבת את מה שיוצא מהמקלות ופחות את הקונוסים?

1. עם הקונוסים זה יוצא מפלצתי כזה.. ואני מעדיפה את הקטנות והמעודנות האלו.
בכלל, בעוגיות , לדעתי, הגודל כן קובע!!. הן חייבות להיות קטנות וחמודות.
2.
על כל מקל את שמה 3 גלילים כאלו, זה מקצר את זמן האפיה. במכה אחת יוצאים לך הרבה גלילים.
3. זה לא עולה לך בכלל, חינם אצל נגר מהשאריות שלו.
בהתחלה באמת ביקשתי שיחתכו לי מקל של מטאטא לחלקים קטנים, אבל בסוף מצאתי את העניין עם המקלות
הארוכים וזה הכי טוב והכי נוח. החלל בתוך הגליל יוצא מרובע אבל זה לא משנה בכלל, עם הקצפת- לא רואים את
הצורה.











אין תגובות

הודעות אחרונות

20:44 | 14.07.20 timiהאחת
20:40 | 14.07.20 timiהאחת
18:01 | 11.07.20 timiהאחת
17:58 | 11.07.20 timiהאחת
17:56 | 11.07.20 timiהאחת
17:55 | 11.07.20 timiהאחת
17:54 | 11.07.20 timiהאחת
12:27 | 06.07.20 timiהאחת
12:23 | 06.07.20 timiהאחת
19:41 | 03.07.20 timiהאחת
19:38 | 03.07.20 timiהאחת

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ