לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
97719,771 עוקבים אודות עסקים

פורום פיברומיאלגיה ו- CFS

ברוכים הבאים לקהילת פיברומיאלגיה ותשישות כרונית. זה המקום לתמוך ולהיתמך, לעזור ולהעזר, כאן תמצאו אוזן קשבת והמון ידע על מחלה ש"נולדה" לא מזמן... אני מקווה שיחד נוכל ללמוד על המחלה, ונוכל ללמוד לחיות איתה ולא נגדה אצלנו תמיד יש מידע מעניין ןמועיל וגם הרבה דעות ורעיונות להתמודדות, אז כולם מוזמנים להיות חלק מקהילה שצומחת מתוך כאב.
 
 
 
קצת על עצמי:
שמי כלנית  ועל כן הכינוי "כלנית חיננית". אני  חולה מגיל 10 בפיברומיאלגיה ומאובחנת מאמצע שנות העשרים לחיי, עם תוספת של תת"כ בשנים האחרונות. מ- 2010 ועד ל- 2013 ניהלתי את הפורום ביחד עם חיה קרן, ומאז פרישתה אני ממשיכה לבד בניהולו.
 
האני מאמין שלי: הפורום הזה הוא הבית הבטוח של החולים, ומטרתנו - לתת מידע ולתמוך בכולם, ותיקים כחדשים.
 
ברוכים הבאים!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום פיברומיאלגיה ו- CFS

ברוכים הבאים לקהילת פיברומיאלגיה ותשישות כרונית. זה המקום לתמוך ולהיתמך, לעזור ולהעזר, כאן תמצאו אוזן קשבת והמון ידע על מחלה ש"נולדה" לא מזמן... אני מקווה שיחד נוכל ללמוד על המחלה, ונוכל ללמוד לחיות איתה ולא נגדה אצלנו תמיד יש מידע מעניין ןמועיל וגם הרבה דעות ורעיונות להתמודדות, אז כולם מוזמנים להיות חלק מקהילה שצומחת מתוך כאב.
 
 
 
קצת על עצמי:
שמי כלנית  ועל כן הכינוי "כלנית חיננית". אני  חולה מגיל 10 בפיברומיאלגיה ומאובחנת מאמצע שנות העשרים לחיי, עם תוספת של תת"כ בשנים האחרונות. מ- 2010 ועד ל- 2013 ניהלתי את הפורום ביחד עם חיה קרן, ומאז פרישתה אני ממשיכה לבד בניהולו.
 
האני מאמין שלי: הפורום הזה הוא הבית הבטוח של החולים, ומטרתנו - לתת מידע ולתמוך בכולם, ותיקים כחדשים.
 
ברוכים הבאים!
 

אירוח בנושא תזונה ותוספי מזון שהיה בתאריך 8.7.10

מאת: אירוח עם קרן וולקומיר - נטורופתית  פורסם: 09/07/2010  עדכון אחרון: 09/07/2010  
 

ש. אני כבר חצי שנה מטופלת על ידי נטורופת. הטיפול כולל הימנעות ממאכלים מסויימים (דגנים "ריקים" וסוכרים למיניהם) וטיפול בצמחי מרפא.
הנטורופת שלי סבור שהבעיות שלי נגרמו כולן מפטריית הקנדידה, ואמנם בעבר באמת סבלתי ממנה מאוד ולאחרונה היא כבר מזמן לא מציקה לי.
העניין הוא שאת הפיברו לא באמת פתרתי. כלומר, הצלחתי להעלים את כאבי הראש הנוראים שלי, וכשנחת עליי גל של עייפות הכדורים שנתן לי הנטורופת באמת הועילו (צמחי מרפא) אבל את הפיברו עצמה לא באמת הצלחתי להעלים.
השאלה שלי היא האם נטורופתים באמת מאמינים שהפיברו מגיעה בגלל קנדידה ותיעלם עם היעלמותה?האם לנטורופתיה יש תשובה טובה (כלומר, פתרון יעיל) לשחלות פוליציסטיות?

 

ת. לנטורופתיה יש פתרונות יעילים בטיפול בשחלות פוליציסטיות. העקרונות התזונתיים המנחים הם: תזונה בריאה ומזינה, המכילה פחמימות עם מדד גליקמי נמוך (ראי תשובתי בנושא "תשוקה למתוק") ומזונות המכילים פיטואסטרוגנים (כגון סויה ומוצריה הלא מעובדים, זרעי פשתן, נבטי אלפלפא), פעילות גופנית ובמידת הצורך משלבים צמחי מרפא, בעלי יכולת לאזן הורמונלית, כגון אנג'ליקה סינית, קוהוש שחור, שיח אברהם מצוי. חשוב שפורמולת הצמחים תבנה באופן אישי, ותוכל לכלול צמחים נוספים, בהתאם למצב בריאותי כללי תיאור: http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo6.gif 

סוגיית הקנדידה שנויה במחלוקת - לא רק בין הרפואה הקונבנציונלית לבין הנטורופתיה אלא גם בין הנטורופתים - בינם לבין עצמם. אחת הסיבות היא כי אין בדיקות מספיק מהימנות לקביעת נוכחותה, יש צורך בתשאול מאוד מעמיק, שיכול לעיתים להעיד על עוד מצבים מלבד קנדידה. במידה והקנדידה משגשגת - אז ניתן להסביר את הפיברו' דרך המקום של אי סבילות למזון.
בכל מקרה- הטיפול עצמו בוודאי אינו מזיק ואף מאוד מועיל - להוריד פחמימות בעלות מדד גליקמי גבוה ומזונות מזוקקים - זה בוודאי עשוי להועיל גם לעייפות הכרונית וגם לפיברו'. אולם זה לא מספיק לפיברו' - כפי שציינת זאת בעצמך. ראי תשובתי בנושא: "תזונה ומחקרים".

 

ש. ידוע לי שמומלץ מאוד לפיברואים לאכול אוכל שיש בו הרבה סיבים ופחמימות מורכבות ולא פשוטות, בגלל ההשפעה האיטית על הסרוטונין וכו'. השאלה מה עושים כשיש גם מעי רגיז, שבמקרה כזה נורא לא מומלץ לאכול סיבים ופחמימות מורכבות עושות כאב בטן...

מצטרפת לשאלה הזאת בעיקר שיש לי גם חסימות מעי.
 

ת. מעי רגיז, סיבים וחסימת מעי. חשוב לי להבהיר, כי לא כל סיבים ולא כל פחמימה מורכבת גורמים לכאבי בטן - ראו תשובתי לחיה. כמו כן, חשוב להבהיר כי פחמימה מורכבת לא בהכרח מכילה סיבים. אורז לבן, לחם לבן - אלו הן פחמימות מורכבות - ללא סיבים. אורז מלא, לחם מלא - אלו הן פחמימות מורכבות עם סיבים.
במקרה של חסימות מעי - בהחלט מומלץ להמנע מסיבים, בהתחלה להמנע גם מסיבים מסיסים (כגון שיבולת שועל, פירות וירקות ללא קליפה) - חשוב בהדרגה, צעד אחר צעד, בפיקוח מקצועי - לעבור לתפריט שמכיל סיבים מסיסים מסוימים - כי אחרי הכל, הם חשובים לתפקוד תקין של מערכת העיכול.

 

ש. איך נלחמים בכמיהה מטורפת למתוק? בין היתר אני סוכרתית וסובלת נורא מהצורך במתוק. אני משייכת את זה גם לעייפות הכרונית ש"מכתיבה" צורך בסוכר זמין.
מה אפשר לעשות?

 

ת. כפי שציינת - הקשר בין היותך סכרתית לבין העייפות הכרונית ובין התשוקה למתוק - הוא ברור. על מנת לשבור את מעגל הקסמים הזה, יש להתאים תפריט תזונתי, המכיל פחמימות עם מדד גליקמי נמוך ולצרוך ארוחות קטנות לאורך כל היום (בהפרשים של כ- 2-4 שעות) - החל מארוחת הבוקר (שצריכה להיות תוך שעה מרגע הקימה).
פחמימות בעלות מדד גליקמי נמוך הן אלו שאינן גורמות לקפיצה משמעותית ברמות הגלוקוז בדם לאחר אכילתן, וכך גם אין ירידה דרסטית ברמת הגלוקוז - וכך נמנעת התשוקה למתוק.
פחמימות בעלות מדד גליקמי נמוך הן למשל: אורז בסמטי מלא, קינואה, קטניות (מלבד פול,  ירקות (מלבד תפו"א)
אולם, שוב, חשוב לדעת לבנות נכון את האכילה לאורך כל היום ולדאוג לשילובים נכונים בתוך כל ארוחה.

ש. האם יש קשר כלשהו בין תזונה לפיברומיאלגיה, שהוכח מחקרית?

 

ת. לצערי לא נעשו מספיק מחקרים בנושא זה. ישנם מספר מחקרים קטנים, לא תמיד איכותיים מספיק, חלקם לא קליניים, אלא תצפיתיים. כמו תמיד, התוצאות סותרות.
לצד המחקרים יש ניסיון קליני - שמעיד על שיפור ברוב המקרים. הדגש הוא על תזונה היפו-אלרגנית (ראו תשובתי לחיה על מעי רגיש) ותזונה אנטי-דלקתית (נוטה לצמחונות - על מנת להמעיט בצריכת חומצה ארכדונית מסוג אומגה 6 וממעיטה באכילת סוכרים מזוקקים או פחמימות עם מדד גליקמי גבוה). לעתים ניתן לשלב "דיאטת ניקוי" - אך כמו לכל דיאטה/צורת תזונה - יש צורך בהתאמה אישית ובפיקוח מקצועי, כי ישנם מצבים בהם מזונות מסוימים או דיאטת ניקוי - אינם מתאימים ואף עשויים להזיק (למשל - בדכאון קליני).

 

ש. בשיחתנו המקדימה דנו בכך שלעיתים יש קוים מנחים שיכולים להקל על התקפי מעי רגיז, הסברתעל הסוגים השוני והקשור לסיבת הרגישות-אשמח אם תפרטי מעט על כך, וועל כך שלכל "התנהגות"של מעי רגיש יש דרכיםשונות להקלה על התסמינים.
דיברנו על אוכל "חם" מול אוכל "קר"
אשמח למעט הבהרות הנושא, מקווה שיצאתי מובנת מתוך ענן הטישטוש...

 

ת. הקשר בין תסמונת המעי הרגיז/ש (IBS) לפיברו' ו- CFS הוא קשר ידוע וניתן להסבר מבחינה נטורופתית. מצבים אלו קשורים, בין השאר, לאי-סבילות למזון. המזונות האלרגניים הנפוצים הם: מוצרי חלב וחיטה (לאו דווקא גלוטן). ישנם מזונות אלרגניים נוספים, כגון עגבניה, שומשום ועוד. לכן, המנעות או הפחתה בצריכתן עשויים להוביל לשיפור משמעותי הן בסימפטומים של מערכת העיכול והן בסימפטומים של פיברו' ובעייפות.
מכנה משותף הוא במזונות מעובדים, מונוסודיום גלוטמט, קפה ו... סטרס....
ישנם סוגים וביטויים שונים של IBS ויש להתייחס לכל אחד בצורה שונה:

1. IBS  עם נטייה ברורה לשלשולים - ידרוש בהתחלה צריכה מועטה של סיבים, אפשר לנסות סיבים מסיסים (כגון שיבולת שועל, ירקות ופירות מבושלים/מאודים - ללא קליפה(

2. IBS  עם נטייה ברורה לעצירות - ידרוש דווקא יותר סיבים.
3
. IBS  עם שילוב של השניים - ידרוש "משחק" בין תזונה דלת סיבים לתזונה עתירת סיבים - עד לאיזון.
יש אנשים שיאמרו כי הם מרגישים טוב יותר באכילת אוכל חם, מבושל, ויש שיאמרו שדווקא סלט מקל עליהם - זה מאוד אינדיבידואלי.

 

ש. ממריץ טבעי/בריא, במקום הקולהתיאור: http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo35.gif

אשמח אם תוכלי להמליץ על ממריץ טבעי/בריא במקום הקולה, שאני משתמשת בה על מנת שאוכל לבצע משימות שבעצם אין לי כוח ואני מטושטשת מדי כדי לבצע אותם בלי הקולה, שאני שותה משך שעות, בלי לאכול. (כגון:לנקות את הבית, לצאת להקניות וסידורים, לעשות עבודות דחופות בגינה, לבצע טלפונים חשובים בהם יש אלמנט של עימות).
בתודה מראש!

 
ת. היי,

אני בד"כ לא ממליצה להשתמש בחומרים ממריצים  - גם לא טבעיים, אלא אם הם באים כחלק מפורמולת צמחים המותאמת לך באופן אישי ולוקחים בחשבון עוד היבטים.
חשוב לטפל בשורש הבעיה - ומבחינה תזונתית זה אומר - כל מה שכתבתי בתשובות שלעיל.
אם שומרים על תזונה בריאה ומזינה, המכילה פחמימות בעלות מדד גליקמי נמוך ואוכלים מספר ארוחות קטנות ביום - החל מהבוקר, אזי ניתן להעלות רמות אנרגיה ועירנותתיאור: http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo6.gif

 
 
ש. האם זה נכון שתמרים לא מקפיצים את הסוכר?

     נאמר לי ע"י תזונאית שאני לא צריכה להתייחס לתמרים כמו אל פירות יבשים אחרים, כי הסוכר שלהם שונה איכשהו (לא זוכרת)...
מה את יודעת על זה       ?

 
 ת. מדד גליקמי של תמרים

המדד הגליקמי של תמרים הוא גבוה, כלומר, הם כן מקפיצים רמות סוכר בדם.
אולי הדיאטנית התכוונה לזה שהם מכילים פרוקטוז ולכן אמור להיות להם מדד גליקמי נמוך, אולם, זה לא הגורם היחיד המשפיע על תגובה גליקמית.

 
אין תגובות

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

הודעות אחרונות

20:24 | 15.10.19 יעלוש104
10:33 | 10.10.19 ediana
14:38 | 31.08.19 Jasmine851
22:35 | 26.08.19 אורחים בפורום
10:35 | 09.08.19 32דניאלה
02:17 | 19.06.19 סתם תוהה1
15:54 | 13.06.19 עובריםבקרוב
12:53 | 11.06.19 אורחים בפורום
18:30 | 07.06.19 אורחים בפורום
22:00 | 14.05.19 אביב פלד
17:28 | 05.05.19 אורחים בפורום
09:53 | 04.05.19 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ