הכי חשוב - לאכול. באחת הרכיבות הארוכות הראשונות שלי הגעתי למצב של תשישות מוחלטת , כמעט התעלפתי, ( קוראים לזה )Bonkלאחר שהתאוששתי וניתחתי את האירוע הבנתי שפשוט לא אכלתי מספיק.
מאת: urias1
|
חבר`ה, אל תרכבו לבד. תרכבו בקבוצה (גדולה או קטנה...)
בשטח תמיד קיים סיכוי להיפצע או להיתקע (וצרות אחרות)
חוץ מזה, בצוותא תמיד יותר כיף.
מאת: יבגני חסין
|
מכיוון שאני מלווה רוכבת מתחילה (אשתי) ואני חי באזור שבו רוכבים הרבה מאד רוכבים מתחילים, שמתי לב לתופעה שרבים מאד לובשים חולצות כחולות או שחורות ולא חולצות בולטות.
בשבת האחרונה, ביום שהיה לעיתים סגרירי, התרשתמתי שכ-90% מהרוכבים לובשים חולצות כהות.
אי-אפשר להגיד שבשטח לא צריך להיות בולטים, משום שאותם רוכבים בהחלט היו במגע עם מכוניות.
מה הצבעים המומלצים? צהוב, כתום, אדום בוהק, ורוד.
מאת: איציק הופמן
|
להמנע משידרוגים עד לאחר 4 חודשים של ניסיון. ורק אז יודעים מה באמת צריך לאותו הזמן.(עדיין אין חיסון לשידרוגיטיס אבל אני בשלבי פיתוח).
מאת: malgami
בתיאוריה זה נשמע בדר"כ די פשוט להחליף פנימית. אבל בכל מקרה מומלץ לרוכב מתחיל (בעיקר אם הוא רוכב לבד או בחבורה של רוכבים מתחילים), לבדוק בבית בתנאים סטרילים, שהוא יודע לפרק צמיג, להחליף פנימית ולהחזיר את הצמיג.
מאת: בועז שחר.
|
לפחות פנימית אחת עם חומר (ג`יפה) - למי שאין טיובלס.
כפות וטול לכלי עבודה.
לרכיבות ארוכות מומלץ חולץ שרשרת, ולעיתין פלייר אף קטן.
מומלץ מאוד לקחת גם מספר אזיקונים קטנים וגדולים תמיד זה טוב ולכל בעיה של בורג שנעלם.
שקית קטנה לברגים קטנים, חלקי שרשרת, ונטיל לפנימית.
קיט לתיקון פנצר. תיק קטן לעזרה ראשונה (בשאיפה לא להשתמש)
מומלץ לרכב עם מכשיר פלפון לכל צרה.
והכי חשוב איזה חטיף או פינוק להפסקה:)
תהנו.
מאת: מיקי איטליאנו
|

|
הדרכה טכנית בתחילת דרככם תקצר משמעותי את זמן כניסתכם לענף ותגביר את הנאתכם. אפשר מחברים או לרכב עם מנוסים אבל גם מומלץ לקחת קורס באחת החברות המתמחות בכך (עז הרים, למשל).
שטיפה במים פושריםשל:
1. כפפות
2. בנדנה
3. פנים הקסדה
4. פנים המגינים (בתדירות נמוכה יותר, תלוי במצב)
מעיף את המליחות של הזעה מהמשוואה, ולכן ממזער את אפקט הריח
רק עם רכיבה עם חזקים ממכם, תתקדמו משמעותית. לא לוותר ולחזור שוב לרכיבות הללו למרות הכאב בשרירים, ריאות והשריטות ברגליים. לכשתתקדמו תוכלו להנחיל את הכושר והידע לנמרים, עכשיו זמן אריות.
מאת: menzib
|
2 חתיכות סרט אלסטיק עם ולקרו בקצוות - מחזיקות את המשאבה ובקבוק מיים על המתקן.
לערכת עזרה ראשונה: ספריי לפציעות יבשות, תחבושת אלסטית, תחבושת סטרילית, משחת פולידין, פלסטר אנטיבקטריאלי. כל זה - בקלמר קטן, תופס מעט מקום. מי שרוצה לחסוך מקום - יכול לקנות ספריי באריזה יותר קטנה, אך משום מה יותר יקרה(כ-50 ש"ח). שלי, באריזה די גדולה, עלה 17 ש"ח.
מאת: andnem
בטיולים להרים אוכף מספיק גבוה ודיווש יעיל ונוח
בירידות בסינגלים להוריד אותו נמוך שיהיה נוח להעביר משקל גוף אחורה וקדימה כשצריך
מאת: 3point
|
הטיפים הומלצו לי ע"י חברים, אני רק מעלה על הכתב.
הדבר הכי חשוב ברכיבה הוא הנוחות, מידת שלדה מתאימה, ביגוד, הגנה משמש ותחלואים אחרים.
רכישה ראשונית:
1. התייעצו לפני קניה, פה או עם חברים לגבי התאמה של האופניים, ביגוד, מיגון וכל מה שצריך לדעת על התחביב לצורכי בקניה הראשונית.
2. בשטח מומלץ להתחיל בז"ק כי הם מורים טובים יותר לסגנון נכון.
3. אין סיבה שזוג ראשון יעלה אלפי ש"ח, אופניים ב1500+- [השקעה ראשונית של עד 2000 ש"ח, למרות שזה נשמע לא מעט, מספיקה לכולם].
תחלואים:
1. משחה לתינוקות מונעת שפשפת. זוועה לרכב עם שפשפת. לאלו מכם בעלי "הסטוריה" בתחום מומלץ בחום להצטייד בשפורפרת.
2. מים- לפחות בהתחלה קחו איתכם ליטר יותר ממה שנראה לכם שיספיק, עם הזמן לומדים להעריך את הכמות הנדרשת לכל מסלול.
3. לא לזלזל בגוף, אם כואב בצד/גב/רגליים וכו` עדיף לעצור רגע ולרמצוא את הסיבה, אולי עייפות קלה/שרירים תפוסים וכאלה, רובנו לא נולדנו עם כושר מטורף ומי שלא בנה אותו בהדרגה שלא יצפה למצוא אותו עם הדיווש הראשון, הוא לא שם.
פנאאאאאאן:
הרכיבה לכשעצמה היא חוויה, כל ערך מוסף [קפה, נוף, מסעדה טובה בסיום, בקבוק יין קטן לפיקניק עם האשה/בעל, הכל הולך] יעצים אותה פי כמה. ככל שהחוויה הראשונית תהיה חיובית יותר כך גדל הסיכוי לתפוס את החיידק שמרגש פה את כל המשוגעים בפורום.
מאת: טימון.
|
שיהיה בתיק גם
-------------
קרם הגנה מהשמש
מפתח שבדי (לא כבד)
נצנץ או אמצעי תאורה אחר למקרה שהרכיבה התארכה ועליכם לצמצם טווח במהירות בחושך, בעיקר אם זה על אספלט.
פ י ר ו ת י ב ש י ם
השקיעו בגופיה תרמית - קניתי ב-100 ש"ח ב - "למטייל" - משנה לחלוטין את חויית הרכיבה ביום קר.
השקיעו בנרתיק אוכף - 50 ש"ח - מעולה לרכיבות מזדמנות ללא תיק מים.
אני שם שם את ערכת ההישרדות הבסיסית (מולטי-טול וכאלה) ורוכב בכיף בלי משא על הגב - רק בקבוק מים במתקן על השילדה.
מתיק בית הספר הישן של הבן שלי שלפתי את מגן הגשם - שק ניילון עם גומי בצבע כתום זוהר - מתאים בדיוק לתיק הגב. מצויין כנגד גשם ומען היראות טובה.
אני מחזק את קודמי - הצטרפו לרוכבים מנוסים חברותיים ידידותיים וסבלנים.
שיראו לכם את הסינגלים, יעזרו לכם באלמנטים, ויחכו לכם בסוף...
קבלו ייעוץ בסיסי ממנוסים על מתקן האופניים לרכב, הרכבתו והעמסת האופניים. תעשו מספר רכב ב 50 ש"ח ותחסכו דו"ח יקר.
תרכבו עם בנדנה - בעיקר בקיץ - מנדף זיעה באורח קסם. חוסך צורך בווישרים למשקפיים (תמיד תרכבו עם משקפיים - כנגד חרקים, אבנים, בוץ, ענפים...)
מאת: septAA
|

|
הכי חשוב: לאט, לאט.....
לא למהר, לא בכושר ובטח לא בטכניקה.
ראיתי יותר מדי מתחילים שהתלהבו מהר מדי, נפצעו והפסיקו לרכב.
קחו הכל בפרופורציות ביחוד עם מי שמושך אתכם לתחביב מת להשוויץ ולהראות לכם כבר ברכיבה הראשונה איך הוא קופץ/מסתובב/עולה וכד`.
יש לכם עוד הרבה שנים לרכב ולהשתפר ולהנות.
מאת: ה-רדר
בכל נסיעה לרכיבה- מומלץ ללבוש את בגדי הרכיבה לפני העלייה על האופניים, הרבה יותר נוח לשבת חצי שעה ויותר ברכב עם "בגדים רגילים" מאשר עם הטייץ המרופד. ובדרך חזרה בטח שיותר כיף להחליף לבגדי "אפרס-רייד"... במיוחד אם מתכננים לעצור איפשהו בדרך...
מאת: מיקי בר-אור
|
לרוכבי שטח: לא חייבים לרכוש חולצת רכיבה עם כיסים מאחורה, הגב שלנו כמעט תמיד מרופד עם התיק והכיסים מיותרים שם,
חולצת ריצה חלקה או אפילו חולצה עם ריץרץ עמוק תעבוד אותו הדבר, אולי תשמש לריצות ואולי אף תהיה זולה יותר וזמינה יותר לקניה.
ומי שעוד לא רוכב עם תיק גב, כדאי שיתחיל - התיק לא משמש רק כתיק אלא גם כמגן גב בנפילות (הוא אומנם לא מגן רציני אך הוא מפחית את הנזקים משמעותית ללא שום חסרונות)
מי שמחזיק בתיק אוכף יכול להעביר את הדברים ממנו לתוך התיק ולרוב הוא יקבל אופניים משמעותית קלילות יותר - בשטח משקל על האופניים מפריע הרבה יותר ממשקל הרוכב/על גב הרוכב.
מאת: roirosenthal2
|
לקחת תמיד מגבונים לחים בתיק
לא לוותר על גזיה ופינג`אן שיהיו עליכם בשטח
ללמוד להעביר את מרכז הכובד שלכם ביחס לאופניים לפי תנאי השטח
ללמוד להרים את הישבן מהכסא בשטח קשה
כשנכנסים לעליה, לבחור הילוך קל, לדווש לאט, לא להסתכל על סוף העלייה, ולשמור תמיד על נשימה בקצב שמאפשר דיבור (או שירה) סוף העליה כבר יגיע מתישהוא
למרוח תמיד קרם הגנה מהשמש, גם בחורף
כשנוסעים עם הרכב+אופניים לרכיבה במקום מרוחק, לא להתעצל ולהביא בגדים להחלפה + נעלי בית (עדיף בצורת קיפי) בשביל הדרך חזרה הביתה
מאת: ronenfox
|
יקרים שלי, ביגוד מתאים משרה תחושה נינוחה ושווה כל אגורה. השקיעו בחולצה מנדפת זיעה ובטייץ רכיבה, שהרי אם לא-כן "הלך-עליכם". ולא לשכוח משאבה.
מאת:.ramrider
|
"אני לא מספיק עשיר בכדי לקנות בזול".
ישנו הרבה ציוד נלווה מסביב לרכיבה ולאופניים (האופניים הם רק תירוץ... ).
אל תתפתו לקנות זול.
הציוד עובד קשה ואם הוא עשוי מחומרים זולים- סביר שילך לעולמו צעיר.
טיפ נוסף: בעליות יש נטיה להגביר קצב בכדי "לגמור אותה מהר"
זה מתכון מצויין להעלאת הדופק עד לשפיכת לאגר.
לרכוב מונוטונית, להצמיד ברכיים לשילדה, להחזיק משוחרר את הכידון, והכי חשוב לומר לעצמך: קטן עלי. את העליה הזו אני עובר.
מאת: ophir28
|
|
|