לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1029310,293 עוקבים אודות עסקים

פורום יידיש

"געזען האָב איך ייִדישע ווערטער ווי פֿײַערלעך קליינע ווי פֿונקען, געצויגן פֿון פֿינצטערן אַרץ. געפֿילט האָב איך ייִדישע ווערטער, ווי טײַבעלעך ריינע, ווי טײַבעלעך ריינע, די טײַבעלעך וואָרקען און וואָרקען אין האַרץ" ... (משה קולבאַק).
ברידער און שוועסטער, אַזוינס האָט איר נאָך נישט געזען! "ײִדיש, ײִדיש און ווידער אַ מאָל ײִדיש" – דאָס איז אונדזער מאָטאָ. • דאָ וועט איר לייענען ײִדיש און וועגן ײִדיש. • דאָ וועט איר זיך טרעפֿן מיט ײִדישיסטן און ײִדישיסטקעס פֿון איבער דער גאַנצער וועלט. • דאָ וועט איר זיך נישט דאַרפֿן שעמען מיט אײַער מאַמע-לשון. • דאָ וועט איר זיך פֿילן אין דער הײם, אינטים און אײַנגענעם. • דאָ וועלן זיך די פֿאַרביסענע העברעיִסטן ברעכן צײן צו פֿאַרשטיין עפּעס וואָס. הקיצור, אַלע סיבות אין דער וועלט אײַנטײל צו נעמען אין אונדזער פֿאָרום. מיט כּבֿוד און דרך-ארץ, נועם סטאַריק, חיים לוי.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום יידיש

"געזען האָב איך ייִדישע ווערטער ווי פֿײַערלעך קליינע ווי פֿונקען, געצויגן פֿון פֿינצטערן אַרץ. געפֿילט האָב איך ייִדישע ווערטער, ווי טײַבעלעך ריינע, ווי טײַבעלעך ריינע, די טײַבעלעך וואָרקען און וואָרקען אין האַרץ" ... (משה קולבאַק).
ברידער און שוועסטער, אַזוינס האָט איר נאָך נישט געזען! "ײִדיש, ײִדיש און ווידער אַ מאָל ײִדיש" – דאָס איז אונדזער מאָטאָ. • דאָ וועט איר לייענען ײִדיש און וועגן ײִדיש. • דאָ וועט איר זיך טרעפֿן מיט ײִדישיסטן און ײִדישיסטקעס פֿון איבער דער גאַנצער וועלט. • דאָ וועט איר זיך נישט דאַרפֿן שעמען מיט אײַער מאַמע-לשון. • דאָ וועט איר זיך פֿילן אין דער הײם, אינטים און אײַנגענעם. • דאָ וועלן זיך די פֿאַרביסענע העברעיִסטן ברעכן צײן צו פֿאַרשטיין עפּעס וואָס. הקיצור, אַלע סיבות אין דער וועלט אײַנטײל צו נעמען אין אונדזער פֿאָרום. מיט כּבֿוד און דרך-ארץ, נועם סטאַריק, חיים לוי.

רגל קרושה - גאלע

מאת: שארעלע  פורסם: 12/09/2004  עדכון אחרון: 23/05/2005  
 

רגל קרושה - גאלער


1/2 1 ק"ג רגל בקר נקיה ומנוסרת לפרוסות

8        כוסות מים
6-8      עלי דפנה
10       גרגרי פלפל אנגלי
3        בצלים גדולים
1/2      כפית פלפל
1        כפית שום, כתוש
1        ביצה קשה , פרוסה (אם רוצים)

אופן ההכנה

1. שמים בסיר גדול את רגל הבקר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
   מסירים את הקצף שנוצר על פני המים .

2. מוסיפים את יתרת החומרים , מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר
   יתרכך ויתקלף מעל העצם, כ- 3 שעות, (רצוי לאפות לילה שלם
   בתנור מחומם ל- 100 מעלות) בודקים מדי פעם,ומוסיפים נוזלים אם חסר.
      
3. מסננים את הנוזלים, ושומרים בצד. קולפים את הבשר מהעצם וטוחנים
   במטחנת בשר.

4. מוסיפים את הבשר לנוזלי הבישול השמורים, מוסיפים את המלח, הפלפל
   והשום. מערבבים, יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס . ומקשטים בפרוסות
   ביצה קשה, אם רוצים . מאחסנים במקרר.

  3 תגובות למאמר
רעיון לשינוי קל  
cmysterו | 03/02/2011 10:47:35
רעיון לשינוי קל  
cmysterו | 03/02/2011 10:47:46
רעיון לשינוי קל  
cmysterו | 03/02/2011 10:47:56

הודעות אחרונות

13:59 | 02.11.18 רינגו12
13:00 | 01.11.18 DalaGStanator
09:39 | 16.09.18 1 מזמושץ
10:32 | 13.09.18 Judy 1
14:01 | 03.09.18 Judy 1
14:14 | 28.08.18 Judy 1
15:03 | 22.08.18 Judy 1

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ