לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1226312,263 עוקבים אודות עסקים

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

ביקורות חד זני מאת קרמריקה

מאת: קרמריקה  פורסם: 01/05/2008  עדכון אחרון: 25/06/2008  
 
להלן ביקורותיו של קרמריקה על קפה חד זני:


החלטתי לפתוח בסידרת טעימות של כל זני הקפה הירוק שאגרתי לבינתיים, והחלטתי לשתף את מי שמעוניין. כמובן שאל תצפו לתיאורים מדהימים ומקצועיים, אלא סתם רשמים של הטעם האישי שלי.

הראשון שטעמתי היה פפואה ניו-גינאה אורגני. 100 גרם נקלו למה שהייתי מכנה FC- ו100 גרם לFC+. האמת, מאוד התאכזבתי. אמנם גם בFC- אין סימן לחמיצות, וגם אין מרירות, אבל התוצאה היא שיעמום אחד גדול. שמתי לב לגוון השוקולדי אבל המשקה עצמו היה דליל ובלי שום עומק. יכול להיות אחלה filler או תוספת לתערובות מסויימות, אבל ציפיתי ליותר.

השני היה סנטו דומינגו אורגני. 200 גרם בFC+. מדהים. ממש הפתיע לטובה. גוף כבד, סמיך בטירוף, אין חמיצות "מרכז אמריקאית" אופיינית, טיפה מתיקות, קצת עוקץ, מאוד מאוזן להפתעתי. בהחלט משהו שאשתה ממנו לבד בעתיד.

זהו לבינתיים, הבאים בתור הם סומטרה וייגרשף. אשמח לשמוע התרשמויות שונות שלכם...

סומטרה אורגני
אז עבר קצת זמן מאז הדיווח האחרון על הפפואה והסנטו דומינגו, הייתי קצת במילואים והספקתי לקלות ולטעום כ400 גרם סומטרה. 200 גרם ראשונים נקלו עד תחילת פיצוץ שני, ו200 גרם נוספים קצת יותר כהה מזה ממש כשכבר על חלק מהפולים בצבצו אגלי שמן. יש לציין ששמתי לב שצבע הפולים הללו עשוי להטעות. בתחילת פיצוץ שני הם כבר יותר כהים מצבעם מרוב הפולים שאני מכיר אחרי פיצוץ שני, כך שניסיתי להסתמך פחות על הצבע.

היו הבדלים מהותיים בין שתי הקליות, ובעיניי אין ספק שהקלייה הכהה מוצלחת יותר. פשוט כל הטעמים הפחות טובים נעלמו ונשארו רק הדברים הטובים שבקפה הזה. הנתון הראשון בו בינתיים הוא מוביל בתחרות החד-זניים זה ריח הטחינה, ריח משגע ומטריף והרבה יותר דומיננטי מהפולים האחרים. למשקה עצמו היה גוף בינוני עד כבד, לא סמיך כמו הסנטו דומינגו, אבל בהחלט יש לו נוכחות בפה. חמיצות מעודנת מאוד, מורגשת בקושי ולטובה בקלייה הכהה. יחסית מאוד מתוק. את הטעם עצמו מאוד קשה לתאר, אבל אין ספק שזה אחד הפולים המורכבים, מעין שילוב של מתוק עם קצת עוקצנות וטעם טיפה "אדמתי", יש איזה טעם מעניין ברקע שלי לפחות הזכיר קצת וויסקי סינגל מאלט טוב. אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל צריך לטעום בשביל להבין. אין שעמום לרגע בפה...

בקיצור, קפה מאוד מעניין ומוצלח, בהחלט עושה את העבודה כחד-זני, אם כי כשניסיתי אותו בתערובות שונות לא הגעתי לתוצאה טובה. לדעתי, הוא יותר מדי מיוחד מכדי להשתלב בתערובת, ואני לא רואה סיבה ממשית לעשות זאת.
 
ייגרשף וקולומביה
ייגרשף אתיופי - מהקפה הזה היו לי ציפיות די גבוהות, אבל מהר מאוד הבנתי שלבחון אותו כחד זני זה לעשות לו קצת עוול. את הקלייה עצרתי עם תחילת הפיצוץ השני, מכיוון שלמרות החמיצות שלו לא רציתי שייאבד את התכונות האחרות. לקפה הזה אין מספיק גוף ועומק בשביל לשתות אותו לבד. הוא כן ריחני, עם טעם פרי חמצמץ. יש ברקע טעם שהזכיר לי תפוזים. החמיצות עצמה די מעודנת ומאוזנת עם מרירות קלה. לטעמי, לא מספיק מתוק וכחד זני גם די משעמם עם אפטר טייסט נחמד אך קצר. לעומת זאת, בהחלט ניתן לשים לב שהוא יכול לבוא מצויין כחלק מתערובת מאוזנת. תערובת עם פולים אחרים שיש בהם את הגוף והעומק רק יכולה להרוויח מתוספת של כמה אתיופים...

קולומביה סופרימו מדג'ין (Medellin) - שמעתי פעם באיזו תוכנית שניתן לחלק פולי קפה לשני סוגים עיקריים: אלה שיש להם טעם של קפה ואלה שאין להם טעם של קפה. הקולומביאני הוא קפה במובן הקלאסי. הקלייה היתה די כהה כדי לנטרל את החמיצות הדי אגרסיבית של הזן הזה, מה שהתברר כמעשה חכם. החמיצות הפכה למעין טעם רקע נחמד שמגוון את המשקה. הגוף בינוני ומספק, הקפה מאוזן ודי טעים, שילוב די מוצלח בין מתיקות, מרירות וחמיצות עם אפטר טייסט מפתיע ודי ארוך. אין לו את האיכויות הנלוות של הסנטו-דומינגו, סומטרה או פפואה טוב אבל בהחלט ניתן לשתייה כחד זני, ובהחלט ניתן להשתמש בו כבסיס לתערובת מעניינת יותר.

ברזיל סנטוס
אומרים שאפשר למדוד בריסטה טוב, אם הוא מצליח להוציא אספרסו שתי (מלשון ניתן לשתייה) מקפה ברזילאי חד זני. לדעתי, אמרה זו עושה עוול לפולי הקפה משם. הקפה שטעמתי הוא ברזיל מזן סנטוס, שזה לא אומר הרבה מכיוון שאין לי מושג מאיזה חווה הוא מגיע. הקלייה כהרגלי, נעשתה בשתי רמות שונות, FC וFC++, כאשר אני חייב לומר שאין הבדל מאוד מהותי בטעם. לעניינו, הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא הגוף. סמיך וכבד בדומה לסנטו-דומינגו (רק שכאן זה לא ממש מפתיע). בנוגע לטעם ולארומה, אין שום דבר מיוחד, ניתן לשים לב לניחוח קצת אגוזי ולחמיצות קלושה בטעם (בקלייה הבהירה יותר) ומעבר לכך די פשוט ומשעמם, אפטר-טייסט חלש וכמעט לא רלוונטי. לא לחינם, הוא אחד המרכיבים העיקריים ברוב התערובות, הוא תורם את הגוף, לא מר ולא משפיע יותר מדי, כך שניתן לשלב אותו כמעט עם כל זן אחר כדי לקבל טעם מעניין אך לשמור את הגוף והקרמה הנהדרים שלו. כחד-זני, אני מעדיף את המיוחדים יותר...
 
גוואטמלה SHB
אני אתחיל מהסוף. קפה מדהים, לא פחות. היו לי זכרונות טובים ממנו, אבל הפעם היחידה שטעמתי אותו כחד זני בעבר היה עם הבריקה, וזה היה הקפה הראשון שטעמתי מקלייה אישית. הקלייה נעשתה עד לתחילת פיצוץ שני. שוט ראשון - נחמד, אבל למרות שהזרימה היתה מתוזמנת טוב ונראתה טוב היתה הרגשה של under extraction בטעם. העליתי קצת טמפ', העליתי קצת את הdose, שוט של ~35 שניות והתוצאה הכי טעימה שהיתה מאז תחילת סבב הביקורות. מתוק מתוק, חמיצות מאוד מעודנת ובקושי מורגשת, מאוד פירותי ועם זאת מורכב. הגוף היה יכול להיות כבד יותר, אבל הוא סביר ובהחלט מהנה. סה"כ הפתעה מאוד גדולה וטובה, תוספת מרשימה לזנים שאמשיך לשתות כחד זני, יחד עם סומטרה וסנטו דומינגו.

אחרי הביקורת על האתיופי, אדי המליץ על קלייה כהה יותר. ניסיתי והתוצאה באמת קצת טובה יותר, אבל כפי שציינתי בהחלט יכול להיות מעניין כחלק מתערובת מאוזנת, אך לא עמוק ומורכב מספיק בשביל שתייה כחד זני
 
ברזיל Genuine Cerrado
גם אותי עניין לטעום את ההבדל, ובנוסף מלאי הברזיל הקודם שסיקרתי (סנטוס) כבר כמעט נגמר, אז רכשתי קילו של הנ"ל מאמיגו. ברשותכם, אני אתייחס להבדלים בין השניים והם קיימים. בהחלט מורגש שעדין מדובר בקפה ברזילאי ולא לצפות למשהו מאוד מיוחד, אבל הוא עם טאץ' מעניין יותר. הגוף סמיך כמו הסנטוס אבל הטעם קצת יותר מיוחד. גוון האגוז מורגש יותר חזק, הוא קצת יותר מתוק, הטעמים דומיננטיים יותר והאפטר טייסט ארוך ומהנה יותר. ניתן לומר שהוא שדרוג לעומת הזן הקודם, וככזה ישדרג גם תערובות שעד עכשיו התבססו על הסנטוס. כחד שני הוא בהחלט יותר מניתן לשתייה, אבל בניגוד לכמה מהאחרים, נראה ששילוב בתערובת זה הייעוד שלו.

המדור יוצא לחופשה עד להודעה חדשה, מאחר ולא נותרו לי זנים לסקור. יש עוד כמה שמאוד מעניינים אותי כמו המוקה התימני, אבל בינתיים לא ניתן להשיג אותם...
? קישור להודעה

פרו אורגני
טוב, אז אחרי פגרה לא קצרה, חידשתי קצת את המלאי. הראשון שרציתי לבדוק היה הפרו האורגני שהזמנתי מקדמה בעקבות המלצתו של hosq. הקלייה נעשתה לראשונה בחיי בתנור (אני אתייחס לכך בסוף), ויצא שעצרתי את הקלייה ממש בתחילת הפיצוץ השני. הדבר המפתיע הראשון היה הגוף, בינוני עד כבד באיזון מושלם. חמיצות קלילה שהופיעה לזמן קצר גיוונה לטובה את המשקה שמתיקות נעימה שולטת בו. קפה מאוד מאוד מאוזן, בקלות היה ניתן לחשוב שמדובר באיזו תערובת קלאסית ונחמדה. קפה קלאסי וטוב, לא מיוחד אך גם לא משעמם ומתאים מאוד כחד זני. אפטר טייסט ארוך ונחמד שכיף לכתוב איתו שורות אלו... ממליץ לנסות.

בפעם הבאה: ג'אווה קלוסי

הערה לגבי הקלייה: החלטתי הפעם לנסות קלייה בתנור. כניסיון חיממתי את התנור ל190 מעלות, הכנסתי את הפולים, הפעלתי טורבו והעליתי ל220. התוצאה: הצלחתי לשרוף כמעט לגמרי את כל הפולים. ניסיון נוסף, הפעם בלי טורבו, חיממתי את התנור ל160 מעלות, והעליתי ל200 כשהכנסתי אותם (כמובן שכל הטמפ' מתייחסות לחוגה של התנור וזה כנראה לא ניתן להשוואה בין תנור אחד לשני). הפעם כבר היה הרבה יותר מוצלח. פתיחה וניעור מדי פעם בניסיון ליצור אחידות, ותשומת לב גדולה יותר לזמן שצריך להוציא. זה עדין נושא בעייתי, ודי יצא לי בפוקס שהוצאתי אותם איך שרציתי. המוץ בסוף קצת הרגיז, אך פשוט יצאתי החוצה עם פן, והעפתי אותו תוך כדי קירור. עושה רושם שאמשיך עם התנור, ניתן לקלות כמות הרבה יותר גדולה, הריח והעשן זה לא ביג דיל לדעתי והתוצר עצמו אמור להיות קצת יותר איכותי.
? קישור להודעה

ג'אווה קלוסי
וב, קודם כל אתחיל ואומר, שזה הזן שהיה לי הכי קשה לתת עליו את הדעת. חיסלתי קרוב ל150 גרם לפני שהתאפסתי על הטעם. זה התחילה בקלייה לFC+ בתנור. ארבעה ימים בצנצנת עם הנשם, ולעבודה. מתחיל לשתות. גוף חלש, מורגשת מתיקות מתונה, קצת משעמם, ופתאום קופץ איזה טעם מעניין. לא מצליח להבין בדיוק מה זה, יש בו טיפה טיפה חמיצות, אבל מין טעם מוכר, מעניין וטוב. לקח לי עוד מספר לא מבוטל של שוטים עד שנפל האסימון, לי לפחות, זה פשוט מזכיר טעם של יין אדום פירותי. לא בדיוק קברנה/מרלו, אלא יותר כמו שיראז'. הפתעה מעניינת ונחמדה מאוד. מה שיותר נחמד, זה שבאפטר טייסט נשאר כל הזמן מין רמז לטעם היין ברקע. לצערי, כחד זני, הוא לא מאוד מתאים. אני לפחות, צריך גוף כבד יותר במשקה. אבל כשדרוג תערובת קלאסית הוא יכול לעבוד מצויין.

בפעם הבאה - רובוסטה! מקונגו כחד זני.

  ? קישור להודעה
 
רובוסטה קונגו
אני אתחיל בסוג של "הודאה": אני לא אוהב רובוסטה, מעולם לא טעמתי תערובת עם אחוז גבוה של רובוסטה שאהבתי וכל התערובות שקליתי בעצמי מעולם לא הכילו רובוסטה. להפתעתי, הקלייה עצמה היתה פשוטה ואחידה. עצרתי בתחילת הפיצוץ השני. כמות המוץ שהיייתי צריך להעיף מהפולים לא השאירה ספק לגבי הזן, מעולם לא ראיתי כזו כמות של מוץ. ארבעה ימים בצנצנת למנוחה וישר למטחנה. הזרימה מהמכונה סמיכה, טונות של קרמה ובלונד שמסרב להגיע. יש יתרונות לרובוסטה. מודה שאת השלוק הראשון לגמתי עם חשש מסויים, שהתפוגג מהר מאוד. לא אגיד שאהבתי את הטעם, אבל זה ניתן לשתייה ומבחינתי זה כבר הישג. הקפה עצמו עוקצני ומריר, אבל לא יותר מדי. סמיך וכבד, אבל מאוד חסרה לי קצת מתיקות ואפילו טיפה חמיצות כדי לאזן את הטעם. שתיתי סה"כ 3 שוטים שהיו זהים לחלוטין, והחלטתי שמספיק לי. זה אמנם לא רע, אך קשה לומר שאני נהנה מהמשקה. את הכמות שנשארה לי עירבבתי עם ג'אווה קלוסי ופרו שקליתי ביחד והאמת שיצאה יופי של תערובת. אני מאמין שאשתמש בו כתוספת לתערובות, הוא תורם גוף, תורם קצת עוקצנות ולא משתלט על הטעם.
אין תגובות

הודעות אחרונות

13:53 | 16.11.19 jacobes
07:33 | 03.11.19 אורחים בפורום
17:32 | 26.10.19 אורחים בפורום
16:52 | 21.10.19 מיכאל לנג
21:11 | 13.10.19 אורחים בפורום
12:05 | 13.10.19 אורחים בפורום
08:43 | 12.10.19 אורחים בפורום
11:43 | 07.09.19 izhakizhaki
09:57 | 03.09.19 אורחים בפורום
07:00 | 03.09.19 אורחים בפורום
09:28 | 01.09.19 שחום נאה 41
09:25 | 01.09.19 שחום נאה 41
01:16 | 27.08.19 אורחים בפורום

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ