לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4488044,880 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

לצפיה ב-'מה זה "ארוחה שומנית"?'
מה זה "ארוחה שומנית"?
13/04/2018 | 18:53
6
165
יש לי בקרוב איזו בדיקה בבית חולים, ובהוראות ההפעלה כתוב שבמהלך הבדיקה אני אצטרך לאכול ארוחה שומנית, ואני צריך להביא איתי. יש למישהו מושג מה זה?
לצפיה ב-'אוכל שומני- דהיינו שמן זית, בשר שמן- מנתחים שמנים,'
אוכל שומני- דהיינו שמן זית, בשר שמן- מנתחים שמנים,
13/04/2018 | 19:48
102
כבש, לא חזה עוף ופרגיות
נתחים יותר שמנים,
טחינה, 
שקדים, אגוזים
 
לצפיה ב-'שומנים ישנם בהרבה מאוד מוצרים ,'
שומנים ישנם בהרבה מאוד מוצרים ,
14/04/2018 | 09:32
93
 
לכן,  צריך להתמקד במוצרים שהרופא ירשום לך,שמותר לך לאכול,
בשומנים כמו חמאה, מרגרינה שמן-שומשום, ביצים-כול אלה נמצאים בכול מוצרי-המאפה
 
מיונז, (מיוצר מביצים -שהחלמון מכיל שומנים )
וגם שומן יש ,בזיתים, באבוקדו,טחינה,
בכול סוגי האגוזים והפיצוחים,ואפילו במאפים עם פישתן ,ושומשום.
 
הרבה שומנים יש כמובן בכול העוגות והעוגיות והגלידות ,
בקרמים ושוקולד .
( חמאת קקאו שמן דקלים וכו- יש בכול ממרחי -שוקולד לסוגיו,)
 
לכן ,מאוד חשוב להתקשר לרופא,ולשאול בדיוק מותר לשלב בתפריט ,
ולברר אם אפשר להשתמש במוצרים דלי-שומן,
כמו גבינות -רזות ,חלב דל שומן ויוגורט?
כי לפי מה שהקלדתי,אז מה שנשאר לגמריי ללא שומנים הם: ירקות - ושתיית מים.
לכן צריך להתמקד במוצרים שרק הרופא יכול להמליץ  לך עליהם.
לצפיה ב-'לצורך בדיקה רפואית- הכי פשוט לחם וחמאה ..רק קח את החמאה'
לצורך בדיקה רפואית- הכי פשוט לחם וחמאה ..רק קח את החמאה
14/04/2018 | 19:19
102
עם קרחום שלא תימס ואולי להקפיא יום קדם 
לצפיה ב-'מישהו אמר לי שיש בדיקה שבה צריך לאכול ביצה קשה,'
מישהו אמר לי שיש בדיקה שבה צריך לאכול ביצה קשה,
14/04/2018 | 20:54
2
102
אולי אברר לך איזה בדיקה זו הייתה,
אם תציין איזה סוג בדיקה עליך לעבור ?
לצפיה ב-'תודה, לא קשור. '
תודה, לא קשור.
14/04/2018 | 23:42
1
82
מדובר על "ארוחה שומנית", לא על ביצה קשה. נראה לי שהכי נכון יהיה להתקשר לברר.
תודה לעונים. 
לצפיה ב-'לידיעתך,ב-100גרם ביצה יש 9 גרם שומן,כש-'
לידיעתך,ב-100גרם ביצה יש 9 גרם שומן,כש-
16/04/2018 | 17:54
70
השומן נמצא בחלמון.
לצפיה ב-'אורז אדום עם רסק עגבניות 28°'
אורז אדום עם רסק עגבניות 28°
12/04/2018 | 21:04
18
260
יש המון מתכונים כולם עם "קופסת רסק עגבניות". ומרק עוף. מנסיון שלי זה לא מצליח. 
 
אני רוצה מתכון עם רסק עגבניות 28-30° ובלי מרק עוף שמדביק לי את האורז.
 
המתכון של חמותי שעובד אצלב נפלא. לא עובד אצלי. 
 
אם למישהו יש מתכון מוצלח. אשמח.
לצפיה ב-'אז אולי כדאי שתקלידי את המתכון שיש לך,'
אז אולי כדאי שתקלידי את המתכון שיש לך,
13/04/2018 | 10:09
9
139
כדי להשיב צריך לראות מה רשום במתכון,
(מכיוון שאם כמות המים גדולה מדי ,ביחס לאורז ולמיץ עגבניות ,זה מה שגורם
להדבקת -האורז.)
 
לצפיה ב-'במהלך השנים היא התכחשה שאמרה לי'
במהלך השנים היא התכחשה שאמרה לי
13/04/2018 | 13:19
8
179
לשים מרק עוף חחחח אז באמת נמאס לי לנסות. לקח לי 30 שנה ללמוד לעשות אורז לבן.
 
מטגנים בצל וגזר
מוסיפים 1.5 כוסות מים על כל כוס אורז
1.5 כף רסק עגבניות 28-30°
1/2 כפית מלח (לטעום)
קצת גריל עוף (קצת)
כשזה חם-רותח להוסיף את האורז השטוף (אחר"כ אמרה שהיא מטגנת אותו):.... 
 
על אש בינונית ומעבירים לאש קטנה ל-20 דקות. לבחוש פעם אחת כדי שלא ידבק ולבשל כך מכוסה היטב
לצפיה ב-'תשובה לאיה :נראה לי שמצאתי את הבעייה,, '
תשובה לאיה :נראה לי שמצאתי את הבעייה,,
13/04/2018 | 16:05
4
173
 
במתכון הזה ,לא מרטיבים ולא שוטפים את האורז,אלא משתמשים באורז יבש,
וזו הסיבה שיוצא לך רטוב ודביק.
לצפיה ב-'אני לעולם לא שוטף את האורז'
אני לעולם לא שוטף את האורז
16/04/2018 | 14:21
3
95
ויוצא לי אחד אחד.....
לצפיה ב-'לארתור,גם בבתי -מלון הם לא שוטפים אורז,,'
לארתור,גם בבתי -מלון הם לא שוטפים אורז,,
16/04/2018 | 18:32
2
84
קיבלתי את המידע משף שעובד בבית -מלון,
והם מכינים את אורז המבושל ללא שטיפה.
לצפיה ב-'ויוצא להם טעים?'
ויוצא להם טעים?
17/04/2018 | 11:31
19
לצפיה ב-'אני לא מקבלת הודעות מתפוז כך שרק עכשיו'
אני לא מקבלת הודעות מתפוז כך שרק עכשיו
20/04/2018 | 17:09
31
ראיתי. בנתיים כבר האורז נגמר (:.
 
אני לא שוטפת אלא מטגנת. הסיבה לכך שהוא היה יוצא דביק היתה הערבוב. נהגצי לערבב טוב טוב. נראה היה שזה הגיוני כדי שרסק העגבניות יגיע לכל גרגר (:D
לצפיה ב-'את עושה (כמעט) הכל בסדר'
את עושה (כמעט) הכל בסדר
13/04/2018 | 18:35
2
152
שטיפת האורז אינה יוצרת אורז דביק!!! נהפוך הוא, היא מסירה את
העמילן שמצפה את הגרעינים שיוצר דביקות ויש שמשרים את האורז
לשעה או יותר במים ומסננים - מקצר את זמן הבישול
אכן  רצוי לטגן מעט את האורז לאחר טיגון הבצל ולפני הוספת הנוזלים.
מערבבים מעט לאחר רתיחה ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה שיש מבלי
לערבב יותר ומבלי להסיר את המכסה.
אפיה בתנור ב 100 מעלות אחרי הבאה לרתיחה היא גם אפשרות למי
שאינו ממהר, התוצאה מעולה.
לשידרוג כדאי להוסיף עגבניה מגוררת לכל כוס אורז.
לא להוסיף חומרים עמילניים כמו אבקת מרק או כל דבר אחר.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'לא חיכיתי למתכון שהגיעה ממנ. אחרי ששלי'
לא חיכיתי למתכון שהגיעה ממנ. אחרי ששלי
14/04/2018 | 17:46
171
כבר היה מוכן.
 
רוצה לעשות סדר. אני מתה על חמותי. היא כמו אמא שלי אולי יותר. מאמינה שהבלבול נובע מטעויות אנוש. אני נצמדת למתכונים אחרים "זוכרים" בעל פה ומשמיטים פרטים. אני לשניה לא מאמינה שהיא מחבלת בי .
 
זה מה שהכנתי.  אחרי שהכנתי היא שלחה מתכון 4 גזר מגורד גס על כוס אורז. נשמע לי לא הגיוני.
 
במתכון שאעלה מיד שכחתי (רואים?) את הגזר. יש להוסיף 2 גזרים מגורדים. יצא אחלה.
 
מה שאני לא מבינה איך עם כל כך הרבה רסק עגבניות האורז לא יוצא אדום כמו עגבניה חחח
לצפיה ב-'שכחתי לציין במתכון שהעלתי בתמונה'
שכחתי לציין במתכון שהעלתי בתמונה
16/04/2018 | 01:53
82
2 גזרים.
 
מסקנות. יותר מלח. את הגזר לטגן קצת יחד עם הבצל. כי הוא לא התפזר לי.
 
מדהים בעיני שלא משנה כמה רסק עגבניות שמים ובאיזה ריכוז, האורז עדיין יוצא בהיר
לצפיה ב-'המלצה'
המלצה
13/04/2018 | 11:28
4
219
טוב עשית שפנית לפורום. נסי לחפש מתכון במרשתת.
אל תתיאשי, כך זה אצל הרוב, יש גם חמיות לא קנאיות.
לרוב אל תסמכי על מתכון של חמות, זה מתכון לכישלון.
קחי בחשבון שהיא רואה בך מעין אויב...קודם גזלת ממנה את בנה ועכשיו את רוצה גם להתחרות בה בתבשיליה....
אני לא מכותב מנסיון אישי, חמותי מעולם לא היתה בשלנית, אך משיחות רבות הבנתי ש"תחרות בישול" בין נשים מקורבות, לרוב לא תניב תבשיל אכיל.
לצערי לא אוכל לעזור עם מתכון במיקרה הזה.
 
לצפיה ב-'וואלה צודק!!!'
וואלה צודק!!!
13/04/2018 | 18:37
46
לצפיה ב-'מאיפה הבאת את זה- milch'
מאיפה הבאת את זה- milch
14/04/2018 | 11:06
2
122
אולי,,המונחים הנ"ל שציינת,היו שייכים לימי -הביניים, או אולי לדורות הקודמים,
הכול עניין של שיטות בישול ולא  מעבר לכך.
 
בימינו  הכלה היא כמו בת וחלק במשפחה,היא לא אוייב, ואין שום תחושות גזל / מתחרה,
הרי כול אימא מייחלת לרגע הגדול,בו הבן שלה יתחתן ייצא לחיים-,ושאשתו תאכיל אותו באוכל הכי טעים שיש.
 
מה שכן ,לא כול סבתא שמוכשרת בבישול,יודעת ללמד את הבת /הכלה את תורת -בישול,
ולא כול כלה צעירה יכולה לבשל ברמת -הניסיון של חמותה,המנוסה בבישול הרבה שנים.
 
הכרתי  נשים מבוגרות שלא ממש מדייקות בכמויות של המוצרים,והתבשילים יוצאים להם נפלא והן מבשלות לפי תחושת-הרגש.
אישה מבוגרת סיפרה לי, כי הכלה שלה קנתה משקל לשקול בדיוק של גרמים ב-כמויות שיש להוסיף לכול תבשיל,וזה בשבילה נראה עולם חדש, כי היא עצמה ואחיותיה המבוגרות יודעות לבשל היטב והכול רק לפי תחושת-רגש ו- "לפי-העין ",
ולכן זו גם הסיבה שהיא אפילו לא מצליחה ללמד את הבת הגדלה שלה, שרוצה לבשל בדיוק כמו-הבישול של אימא,כי את הרגש הזה קשה לה ללמד,כי צריך הרבה רגש בבישול,
 
-הבת רוצה לרשום מתכונים מדוייקים-ואין לה מדוייקים לתת, לכן זה לא לא מסתדר לבת שלה לבשל כמוה --רק לפי כמויות -"שרואים בעין".
היא גם אמרה שבבישול שלה לא מודדים כוסות של מים לאורז, אלא ממלאים מים עד לגובה האורז, ואז מוסיפים בערך עוד ס"מ וחצי של מים,,שרואים לפי העין ,היו מהדקים מגבת מתחת למכסה ומכסים, לספיגת האדים .
זו השיטה של הסבתות בהתחלה אמנם היו קצת טעויות, ועם הזמן  הצליחה לבשל היטב לפי הרגש והעין,אבל את זה - אי אפשר ללמד.
 
 
 
לצפיה ב-'מאיפה הבאתי את זה?'
מאיפה הבאתי את זה?
14/04/2018 | 12:26
1
92
מהחיים, את כנראה צעירה מדי כדי לדעת מספיק על החיים ויחסי חמיות-כלות. העובדות שאינך מכירה את התופעה שתארתי, לא מצביעות על כך שהיא לא קיימת.
 
מה שעבר מימי הביניים ואולי מדורות קודמים, זה לא רק מתכונים אלא גם המנהג של לעוות אותם בעת מסירתם. זה מאד מקובל גם בין נשים (שכנות וחברות לעבודה) וחברות.
 
ההסבר שצרפת לנסיון הניגוח שלך הוא מיותר לגמרי. לא שאלתי לעצתו של אף אחד וד"א את כל רזי בישול האורז לסוגיו אני מכיר היטב.
לצפיה ב-'הגיל לא קשור לעניין האוכל,,'
הגיל לא קשור לעניין האוכל,,
14/04/2018 | 20:39
64
בכדי להבהיר את העניין, גם במשפחתי ישנן כלות צעירות, והיחס של הכלות עם ההורים  מאוד לבבי, היחס בדיוק כאל בנות -משפחה,והכול נעשה תוך קבלה מלאה, הבנה ומתן עזרה בכול תחום,וגם בנושא הבישול והמטבח.
 
אצלינו מעולם לא קראו לכלה אויב ,או מתחרה, נהפוכו ,כול כלה היא נסיכה !
ולכן ,לי אישית זה נשמע מאוד מגוחך וממש מוזר,שישנו מישהו בעולמינו,או מישהי -או כאלה שמעלים בדעתם לקרוא לכלתם, אויב .
(זה נשמע לי מנהג עתיק מהספרים,שמדבר על תקופה אפילה,)
אבל אם אתה נתקלת בתופעה כזו ,אז אולי התמזל מזלי שאני לא הייתי במקום ההוא.
 
שיהיה שבוע טוב ,
ומלא טעמים במטבח.
 
לצפיה ב-'מתכוני אורז האחרון אורז אדום עם רסק'
מתכוני אורז האחרון אורז אדום עם רסק
15/04/2018 | 13:18
1
124

ראשית שוטף את האורז מספר פעמים עד אשר המים לא חלביים
תוך השטיפה כאשר המים זורמים לסיר אני בוחש הייטב את האורז כדי שתהליך השטיפה יואץ.
לאחר מכן מנקז את כל מיי השטיפה ומוסיף כוס מים על כל כוס אורז
מוסיך על כל כוס אורז כ2 כפות שמן ומלח לפי הטעם
ושם על להבה גדולה כאשר מתחילים לעלות בועות מתחתית הסיר כלפי מעלה מעל האורז מוריד ללהבה נמוכה ל20 דקות
לאחר 20 דקות מכבה רת האש ומשאיר עוד כ10 דקות כאשר הסיר סגור.



אורז עם לוביה יבשה ושמיר

מאת: פוקסי99

2 כוסות אורז
1/2 1 כפות רסק עגבניות
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים 
1/2חבילה שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח 
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בנתיים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
לעכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר עם האורז ביחד ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.
אתמול עד אשר הגיעו הסועדים לא עמדתי בפיתוי וגנבתי כף אחרי כף
בתאבון
פוקסי

קיצ'רי עיראקי/פוקסי99


1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)


אופן ההכנה:

- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב. 
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד


ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה. 

מעדן אמיתי!

עוף ממולא/פוקסי99


למילוי.
2 כוסות אורז
שטוף הייטב
מלח שמן שתי כוסות מים.

בצל גדול
גזר מרוסק בפומפיה
1/כוס שמן זית
1/4 חבילה כוסברה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
פלפל חריף ירוק חתוך דק
כפית כמון
1/4 כפית כורכום

לבשל את האורז עים המים עד שמתקבלים בועות עולת מתחתית הסיר
ומבשלים על להבה קטנה 20 דקות ומכבים לא מרימים את המכסה עוד 5 דקות.


לטגן את הבצל הקצוץ בשמן חם,
להוריד את הלהבה לאש קטנה להוסיף את הגזר הכוסברה וכל התבלינים ולבחוש הייטב
לטגן כ5 דקות. ולכבות

ראשית! כבר בחנות או האטליז בוחרים עוף שהעור שלם ללא קרעים
ועכשיו הפטנט!! מפרידים את העור בעדינות בפתח התחתון של העוף וע"י דחיפת היד מתחת לעור בעדינות מפרידים אותו כלפי החזה וכך ממשיכים עד שהעור נפרד כמה שיותר.
לאחר מכן מפרידים את העוך גם בגב העוף וגם כלפי השוקיים.
ממתינים שהאורז יתקרר(אחרת החום של האורז יגרום לעור להתפקע.
מערבבים את הירקות המטוגנים עים האורז.
ממלאים את תוכו של העוף במלית.
לאחר מכן מתחילים לדחוף מלית בין גוף העוף לבין העור שהפרדנו לדחוס אט אט בכל המקומות לאחר שבכל ממולא ניתן לסגור את העוף עם קיסמים או לתפור.
אני תופר.

מרינדה 
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית חרדל
רבע כוס שמן זית
כמון
פלפל שחור
לערבב היטב
ולמרוח את העוף מכל צדדיו.


בשליש התחתון של התנור
200 מעלות כ45 דקות.
מתקבל עוף נהדר בצבע נהדר
שבת שלום


אורז אדום

קוצץ בצל 
מוסיף מעט שמן לסיר ומטגן את הבצל
מוסיף פלפל שחור טחון
פפריקה אדומה
מעט כורכום
מלח
מטגן תוך בחישה
מוסיף 2 כפות רסק עגבניות וממשיך תוך כדיי בחישה
מוסיף 2 כוסות או יותר לפי הצורך של אורז שטוף הייטב
על כל כוס אורז כוס מים
בוחש הייטב כאשר המים מבעבעים מוריד לאש קטנה וסוגר עם המכסה
ל20 דקות
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/04/2018 | 15:02
12
לצפיה ב-'אני מציע להעזר בקישור הבא '
אני מציע להעזר בקישור הבא
15/04/2018 | 17:31
75
 

בצל חצוי ופרוס ד ק
3 כפות שמן
2 כפות מלאות רסק עגבניות (קופסה קטנה)
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה רצוי הונגרית
כפית וחצי מרק עוף
מעט מלח אחרי טעימה (אחרי שיוצקים את המים)
2 כוסות אורז י ב ש
4 כוסות מים רותחים
הכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן
מוסיפים את כל המרכיבים למעט המים ומערבבים ד ק ה
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים ה י ט ב
מנמיכים ללהבה ה כ י קטנה ומבשלים בסיר מכוסה (מכסה תואם)
20 דקות .
לצפיה ב-'אפונה צהובה'
אפונה צהובה
11/04/2018 | 12:36
9
111
איפה אפשר להשיג באיזור רמת גן גבעתיים תל אביב קרית אונו?
לצפיה ב-'בעבר הייתי משיגה אפונה צהובה ב-"עדן -טבע" .'
בעבר הייתי משיגה אפונה צהובה ב-"עדן -טבע" .
12/04/2018 | 00:01
53
השאלה אם הם קיימים עדיין בר"ג .(זה היה לפני כמה שנים,ליד מקום עבודתי)
במידהו לא תמצאי,אז תתקשרי לבית -טבע "ניצת הדובדבן".(בחנות שבאבן-גבירול  ת"א).
 
לצפיה ב-'יש בכל סופרמרקט של סוגת 6.5 ₪'
יש בכל סופרמרקט של סוגת 6.5 ₪
12/04/2018 | 06:27
6
70
ובכל חנויות לממכר פירות יבשים.
לצפיה ב-'באמת?...הכוונה לפאבה (המאכל היווני)??'
באמת?...הכוונה לפאבה (המאכל היווני)??
12/04/2018 | 13:27
5
38
לצפיה ב-'הכוונה לאפונה צהובה כפי ששאלה'
הכוונה לאפונה צהובה כפי ששאלה
12/04/2018 | 14:47
3
77
הנה כאן למשל.
לא יודע מה זה פאבה.
לצפיה ב-'תודה אבל הקישור ששלחת מציג אפונה רגילה- ירוקה...'
תודה אבל הקישור ששלחת מציג אפונה רגילה- ירוקה...
13/04/2018 | 13:31
2
36
אפונה צהובה זה משהו אחר...
 
מתכון לדוגמה:
 
לצפיה ב-'רואים אפונה צהובה, כתוב אפונה צהובה'
רואים אפונה צהובה, כתוב אפונה צהובה
13/04/2018 | 15:54
1
334
לצפיה ב-'צודק...סליחה :) '
צודק...סליחה :)
13/04/2018 | 17:31
44
הסתכלתי למטה  
לצפיה ב-'עכשיו בדקתי, מתאים להכנת פאבה.'
עכשיו בדקתי, מתאים להכנת פאבה.
12/04/2018 | 16:22
41
לצפיה ב-'קניתי בשוק לוינסקי בתל אביב'
קניתי בשוק לוינסקי בתל אביב
12/04/2018 | 21:05
76
פיצוחי קליפורניה מס' 43
53! ולא 43
לצפיה ב-' יש לנו זוכים בתחרות מתכוני החג '
יש לנו זוכים בתחרות מתכוני החג
08/04/2018 | 15:44
7
279
 
התחרות היתה מאוד קשה ולקח זמן רב לבחור את המתכונים הזוכים
 
הנהלת הפורומים בחרה את שני המתכונים הזוכים ומודה לכל הגולשים שהשתתפו, מקווים שתנסו את מזלכם בפעם הבאה 
 
והזוכים הם 
 
מקום 1 Maldini Girl (רולדת כבש במילוי אגוזים)
מקום 2 פוקסי99 (קובה קינואה)
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'ברכות לזוכים!!!'
ברכות לזוכים!!!
08/04/2018 | 15:48
21
לצפיה ב-'ברכות'
ברכות
08/04/2018 | 19:48
9
לצפיה ב-'איזה כיף, תודה :)'
איזה כיף, תודה :)
08/04/2018 | 22:19
2
19
לצפיה ב-'כול הכבוד !!! ברכות לזוכים.'
כול הכבוד !!! ברכות לזוכים.
09/04/2018 | 10:14
7
לצפיה ב-'כל הכבוד. מגיע לך !!'
כל הכבוד. מגיע לך !!
09/04/2018 | 11:39
12
לצפיה ב-'ברכות לזוכים '
ברכות לזוכים
09/04/2018 | 10:51
11
לצפיה ב-'חן חן לזוכים'
חן חן לזוכים
13/04/2018 | 07:42
6
לצפיה ב-'תבלין שווארמה,פעם בצבע אדום,ופעם צהוב...?'
תבלין שווארמה,פעם בצבע אדום,ופעם צהוב...?
08/04/2018 | 14:26
7
112
צהריים טובים לכם,
 
בדרך כלל כשאני קונה תבלין שווארמה,הוא בצבע צהוב,דומה לתבלין חוואיג'.
היום ניגשתי לשוק פתח תקוה ובאחת החנויות קיבלתי תבלין בצבע אדום.
כשטעמתי ממנו הוא היה דומה בטעם,לתבלין צלי בשר ומעט מוסקט. אני מתחברת יותר לתבלין שווארמה הקלאסי שמזכיר את טעם השווארמה הקלאסית.
 
מענין אותי בעיקר מה המרכיבים שצריכים להיות בתבלין שווארמה באופן כללי.מישהו יכול לעזור,או אולי לתת טיפים להרכבה עצמית של התבלין ?
 
תודה רבה לכם ושבוע נפלא
לצפיה ב-'מרכיבי תבליני -השווארמה '
מרכיבי תבליני -השווארמה
12/04/2018 | 00:25
6
64
לתיבול שווארמה ישנה תערובת שמוסיפים לתוכה יותר כורכום וכמון ומכאן הגוון הצהוב,
האדום משילוב התבלין "סומאק" האדמדם המוסיף מעט חמיצות עדינה לתערובת.
להכנת ביתי מערבבים ביחד:
1 כפית כורכום
1/2 כפית סומק .
1/2 כפית קינמון
2 כפיות כמון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
4 כפות זרעי -כוסברה
2 כפיות פלפל אנגלי -טחון
 
מערבבים ביחד ושומרים בצנצנת מכוסה היטב.
לשווארמה משתמשים בתבלינים אלה,לאחר שמטגנים אותם עם כמות נדיבה של רצועות בצל שמוזהב, ולאחר מכן מוסיפים גם את רצועות בשר -הכבש,או בשר הודו .
לצפיה ב-'האדום זה מכמות גדולה של פפריקה לא סומק'
האדום זה מכמות גדולה של פפריקה לא סומק
12/04/2018 | 06:32
5
51
אין סומק בתבלין שווארמה!
לצפיה ב-'אפשר לשים כף פפריקה אבל אפשר גם סומק,הכול שאלה של טעם.'
אפשר לשים כף פפריקה אבל אפשר גם סומק,הכול שאלה של טעם.
12/04/2018 | 15:39
4
15
לצפיה ב-'אפשר גם צנון , גזר, מלפפון ובוטנים קלויים'
אפשר גם צנון , גזר, מלפפון ובוטנים קלויים
12/04/2018 | 16:19
3
23
לצפיה ב-'ל-אלי ירושלמי,,'
ל-אלי ירושלמי,,
13/04/2018 | 10:16
2
43
למה להטעות ברישום תוספות מיותרות,שלא לעניין,(בוטנים וכו)'
הרי יש כאן כמה מתחילים בתחום הבישול ,וחבל להרוס להם את המתכון-בהקלדה מיותרת.
 
לצפיה ב-'לא צריך להיות גאון כדי להבין שהמרכיבים לא נמצאים בתבלין'
לא צריך להיות גאון כדי להבין שהמרכיבים לא נמצאים בתבלין
13/04/2018 | 10:43
1
61
ואם עדיין לא הבנת זאת היתה תגובה צינית על מה שכתבת.
 
לצפיה ב-'אם היית נרשם לפורום כראוי ,ולא מסתתר מאחורי כוכבית ,,'
אם היית נרשם לפורום כראוי ,ולא מסתתר מאחורי כוכבית ,,
14/04/2018 | 11:28
272
אז גם לא היית מגיב לכול אחד מהגולשים,בהתחכמות - צינית.(כולל ההנהלה.)
והיית נרשם לפורום כמו האחרים,אז גם אפשר היה לשלוח לך במסר,כמה הסברים של גדולי -השפים,שלא ממש מסכימים  למה שאתה מקליד בתגובותיך הציניות,אך את זאת אי-אפשר להעלות לפורום, בגלל זכויות יוצרים,
וגם לא מתאפשר לשלוח למסר שלך,מכיוון שאתה לא רשום לפורום כמו כול האחרים. (מעניין למה? )
 
לצפיה ב-'ביצים חומות פוקסי'
ביצים חומות פוקסי
07/04/2018 | 22:08
117
לצפיה ב-'ללמוד לבשל מה שאני אוהבת'
ללמוד לבשל מה שאני אוהבת
07/04/2018 | 18:32
20
502

שלום לכולם,
לאחר שהורי נפטרו בטרם עת כשאני בת 31.5 בלבד
החלטתי ללמוד לבשל אוכל בייתי. 
יש כמה דברים שאני ממש אשמח לדעת לבשל כמו קיגעל בתוך סיר של ג'חנון או בתוך חמין (עדיף מתפו"א) 
ביצים קשות חומות מתגעגעת לקום בשבת ולאכול אותם.. תמיד מפחדת להשאיר את התנור דלוק
 
ויש דברים בסיסים שאני לא מסתדרת איתם כמו לחתיכות ירקות ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה וכאלה) לוקח לי שעה.. כמו לנקות פטריות לוקח לי שעה.. בכלל ללמוד להסתדר טוב במטבח.. 
 
רק מציינית שיש לי אינדוקציה בתוכה שאפשר למצוא סיר מתאים
וגם הייתי רוצה ללמוד לבשל ולהכין דברים בכלי בישול שונים (סיר אידוי, חרסינה,במבוק וכל מיני)
 
אני מתגוררת בכפר סבא אך ניידת עם רכב, לא אכפת לי לנסוע גם רחוק.
שאלה נוספת.. 
האם יש כאן מישהי\מישהו מירושלים?
 
תודה
חג שמח
נעה
 
לצפיה ב-'תקפצי למים. '
תקפצי למים.
07/04/2018 | 20:10
196
לדעתי אין כל קשר בין פטירת ההורים לבין הבישול עצמו. מתישהו מגיע הזמן להתחיל לבשל. אני מציע לחפש מתכונים שנראים לך, ולהכין אותם. בשלב הראשון לעשות את המתכון ככתבו וכלשונו. אחרי שרואים שזה מצליח וזה לא כזה נורא כמו החשש ההתחלתי, להתחיל לעשות וריאציות על המתכון. להתחיל עם מתכונים פשוטים מעוטי רכיבים, ואז לעלות כיתה עד שמגיעים לאוניברסיטה. 
לצפיה ב-'תגובה לנעה "לפטריות ,ירק ,וביצים חומות:'
תגובה לנעה "לפטריות ,ירק ,וביצים חומות:
07/04/2018 | 22:03
207
לניקוי פטריות :
לנגב במגבת לחה, (אם נותרים פגמים ניתן להסיר בעזרת קולפן תפו"א והם יוסרו בקלות.)
 
קיצוץ עלים ירוקים:
לשם כך קניתי קוצץ -מיני של "בראון"-ובשניות ספורות בלבד הירק נקצץ ומוכן לשימוש.
 
הכנת ביצים חומות מהירות בסיר -לחץ :אפשר להכין בשעות היום ללא בעיה, כ-שעתיים של בישול:
לבשל ביצים בסיר לחץ עם מים כמובן,ולשים כף מלח במי -הבישול, המונע מהקליפה להתפוצץ.
לצפיה ב-'המקום ממנו אני לומד הכי הרבה בשנים האחרונות הוא יו טיוב'
המקום ממנו אני לומד הכי הרבה בשנים האחרונות הוא יו טיוב
08/04/2018 | 14:42
2
237
 
היתרון הגדול הוא שאת לא רק מקבלת מתכון אלא רואה במו עינייך איך עושים את זה.
 
יש מאות אם לא אלפי ערוצים העוסקים בבישול ואת רק צריכה לבחור מה מעניין אותך ובאיזו שפה.
 
לדוגמה ערוץ חביב של מלכיאל מקס אחריו אני עוקב בחודשים האחרונים.
 
ישנם ביו טיוב גם לא מעט הדגמות איך קוצצים ירקות שונים, למשל כאן.
 
לגבי מתכונים ספציפיים הפורום הזה הוא אכן המקום הנכון לברר, שאלי ונשמח לסייע לך.
לצפיה ב-'גם אני מחבב את הבחור'
גם אני מחבב את הבחור
08/04/2018 | 15:49
1
167
אני אוהב לראות סרטוני מקור של מבוגרים מבשלים את המאכלים של המדינה/עדה/מוצא שלהם.
 
במיוחד אוכל הודי ופרסי
לצפיה ב-'אפרופו הודו ,היום בתוכנית שלי הכנת מרק -עדשים-כתומות: '
אפרופו הודו ,היום בתוכנית שלי הכנת מרק -עדשים-כתומות:
09/04/2018 | 09:39
148
מרק עדשים כתומות מתכון הודי: (ההכנה מהירה וקלה,ויוצא מרק פשוט וטעים.)
 
המצרכים הדרושים:
כוס עדשים כתומות- לשטוף היטב במים.
ליטר מים (4 כוסות)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גינגר טרי מגורר
את העדשים ,המים ,והתבלינים מבשלים בסיר מכוסה במשך 20 דקות בלבד.
 
בינתיים, יוצקים כף שמן למחבת גדולה,
מוסיפים:בצל גדול קצוץ-גס,ומטגנים קלות,עד שהופך לשקוף,
ומוסיפים:
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות ,
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד.(למי שאין טרי -שיוסיף  ג'ינגר יבש טחון.)
3/4 כוס מים -
לערבב במים 3 כפות רסק עגבניות,
1/2 כפית פפריקה מתוקה/חריפה,
1/2 כפית כמון ,
1/2 כפית כורכום
לערבב ולצקת את הרסק המתובל, לתוך המחבת עם הבצל והעגבניות,
לערבב ביחד  כ- 2 דקות ,עד שנוצר רוטב מעט סמיך,ולכבות את האש,
להוסיף לרוטב המוכן כף מיץ -לימון ,וכף גדושה כוסברה -קצוצה ולערבב.
 
יוצקים את הרוטב מהמחבת לתוך הסיר עם מרק -העדשים.
ומפזרים מעל המרק כף עלי-כוסברה טריים,ומגישים עם אורז.
אגב,
בהודו,הם מוסיפים למרק גם כף גרגרי-חרדל שחוממו במחבת כמה שניות,
וגם אבקת מנגו מיובש. אבל גם בלי זה ,המרק יוצא מעולה.
כמה פשוט - ככה טעים.
 
 
 
 
לצפיה ב-'ללמוד לבשל'
ללמוד לבשל
10/04/2018 | 10:57
13
125
היי היי,
אני הייתי כמוך לפני כעשור, והיום כנראה 99% ממה שאני אוכלת זה מה שאני מבשלת בבית. אני למדתי לבשבל מהאינטרנט - יש מליון בלוגים ומתכונים. פשוט תרשמי מתכון ל-X ותקבלי מלא תוצאות. או מתכונים עם X, ואז תמצאי גם רעיונות חדשים.
לגבי ירק, לא כל כך הבנתי למה זה לוקח הרבה זמן, שותפים וחותכים. 
פטריות - לקח לי הרבה זמן להבין שאין צורך לקלף אותן. פשוט שותפים טוב.
 
אני מירושלים ואת מוזמנת לסשן בישול:) אבל קחי בחשבון שאני מבשלת טבעוני, אז אני כנראה לא אעזור לך עם האוכל הבייתי הספציפי שאת מחפשת.
 
בהצלחה:)
לצפיה ב-'פטריות לא שוטפים כי סופגות מים,מנגבים במגבת/מטלית לחה.'
פטריות לא שוטפים כי סופגות מים,מנגבים במגבת/מטלית לחה.
12/04/2018 | 00:05
12
53
ואם ישנו פגם כהה ,מסירים בזהירות בעזרת קולפן.
לצפיה ב-'פטריות ניתן לשטוף אם הן מייד נכנסות לבישול !'
פטריות ניתן לשטוף אם הן מייד נכנסות לבישול !
12/04/2018 | 06:30
11
25
לצפיה ב-'אבל לא לטיגון'
אבל לא לטיגון
12/04/2018 | 16:39
10
20
לצפיה ב-'גם לטיגון!'
גם לטיגון!
12/04/2018 | 17:03
67
שטיפה מהירה וניגוב לספיגת. מים והן ראויות לטיגון !
כל זאת במקרה זהפטריות מלוכלכות מאד במצע הגידול
ואם לא אין צורך לשטוף כלל.
לצפיה ב-'כה אמר שף Jacques Pepin'
כה אמר שף Jacques Pepin
12/04/2018 | 19:13
8
88
On the subject of mushrooms. Yes, I wash them if they are dirty. I wash 
themjust before I am going to use them. I always have. -JP.
 
לצפיה ב-'השף בן 82 .... אולי איזה דבר או שתים התחדשו בטחום, לא?'
השף בן 82 .... אולי איזה דבר או שתים התחדשו בטחום, לא?
13/04/2018 | 13:24
7
43
לצפיה ב-'כן הרבה דברים מתחדשים וגם הענין הזה'
כן הרבה דברים מתחדשים וגם הענין הזה
13/04/2018 | 15:47
52
היה מקובל שלא שוטפים פטריות אבל הגישה שונתה ולא רק ע"י זאק פאפין, הכוונה היא שאם יש צורך שוטפים מעט ומסירים לכלוך, לא טובלים ובטח לא משרים, בשטיפה מהירה הפטריה אינה סופגת מים וטובה לטיגון ולבישול.
 
הרי מה עושים עם פטריות מיובשות?? משרים במים לתפיחה למצב הטבעי והן מלאות במים ועדיין טעימות ובמיוחד היקרות וטעימות שבהן.
לצפיה ב-'ואללה, תראו מי חזר עם הזנב מקופל בין הרגליים....'
ואללה, תראו מי חזר עם הזנב מקופל בין הרגליים....
14/04/2018 | 11:34
5
73
ארתורו, התגעגת ? 
הפקרת את חברך TCHM והשארת אותו לבד בחושך ?
 
לצפיה ב-''
14/04/2018 | 19:46
1
8
לצפיה ב-'ואם מדברים על כלבלב שמקפץ....'
ואם מדברים על כלבלב שמקפץ....
16/04/2018 | 14:16
16
לצפיה ב-'אגב, אל תהייה בטוח שמישו נשאר בחושך'
אגב, אל תהייה בטוח שמישו נשאר בחושך
14/04/2018 | 22:34
56
יש אנשים שלא יכולים להישאר בחושך בין אם הם בוינה או בירושלים ( ) או בכל מקום אחר.
תבדוק מי צץ לנו פה לאחרונה שמשתחצן עד בלי די, מגיב (כמעט ) לכל נושא בידענות מופגנת ומעליב את הגולשים/ות. לא יהייה לך קשה לגלות...
לצפיה ב-'לא הלכתי, לא חזרתי ולא קיפלתי זנב'
לא הלכתי, לא חזרתי ולא קיפלתי זנב
16/04/2018 | 14:15
1
37
בניגוד אליך יש לי מעט חיים, ולפעמים פחות זמן לקרוא את השטויות שאתה כותב.
 
לצפיה ב-'האם זה פורום מתכוני השמצות??'
האם זה פורום מתכוני השמצות??
20/04/2018 | 15:45
27
מה קרה לפורום הזה??
לצפיה ב-'ביצים קשות חומות'
ביצים קשות חומות
20/04/2018 | 14:32
25
לבשל את הביצים לאחר הרתיחה בחום נמוך וזמן רב במים עם קפה.
לצפיה ב-'שאלה על אחסון יין , וגם טיפ. '
שאלה על אחסון יין , וגם טיפ.
06/04/2018 | 17:59
97
יין שנותר (בבקבוק זכוכית,):
האם ניתן להעבירו לבקבוק פלסטיק גדול ,ולהקפיאו במקפיא?

טיפ לאיחסון חצי אבוקדו ,ולמנוע השחרתו:
לטפטף על האבוקדו כמה טיפות  שמן זית,
ולהניח מעל פרוסת לימון ולעטוף בניילון נצמד.
לצפיה ב-'כבש קצוץ'
כבש קצוץ
05/04/2018 | 12:55
2
127
כמה זמן מיום ההכנה אפשר לשמור כבד קצוץ במקרר?
לצפיה ב-'כבד -קצוץ במקרר נשמר עד 3 ימים כולל יום ההכנה.'
כבד -קצוץ במקרר נשמר עד 3 ימים כולל יום ההכנה.
05/04/2018 | 13:08
1
506
כמובן שיש לאחסנו בכלי עם מכסה שנסגר הרמטית.
לצפיה ב-'אני אוכל אותו גם שבוע אחרי '
אני אוכל אותו גם שבוע אחרי
05/04/2018 | 14:23
141
מריח... טועם.. אוכל.....
ואם יש חשש נותן לאיזה "חבר" לנסות 
 
לצפיה ב-'למישהו יש מתכון לאטריות לפסח :'
למישהו יש מתכון לאטריות לפסח :
03/04/2018 | 15:24
4
123
אשמח למתכון מדוייק.


לצפיה ב-'אטריות לפסח...'
אטריות לפסח...
03/04/2018 | 19:34
3
131
מתכון מ-ynet דומה למה שאני מכינה.
לוקשה - אטריות לפסח
המצרכים (כ-10 חביתיות יפות וגדולות, ל-6 סועדים לפחות):
6 ביצים
1 כוס מים
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס ציר מרק עוף (אם אין, השתמשו בכפית אבקת מרק מומסת במים רותחים)
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות שמן צמחי
מעט שמן לשימון
 
אופן ההכנה בקישור.
ממליצה לרשום "אטריות לפסח" בגוגל - מתקבלות לא מעט תוצאות.
לצפיה ב-'תודה רבה יקירה ,וחג- שמח.'
תודה רבה יקירה ,וחג- שמח.
04/04/2018 | 10:08
2
47
עזרת לי מאוד.
לצפיה ב-'כך הן צריכות להראות בסופן של דבר.....'
כך הן צריכות להראות בסופן של דבר.....
04/04/2018 | 18:59
1
139
לצפיה ב-'סופר,,הלוקשים נראים מעולה,תודה!'
סופר,,הלוקשים נראים מעולה,תודה!
05/04/2018 | 13:10
24
לצפיה ב-'מאמא פסטה'
מאמא פסטה
03/04/2018 | 15:08
181
אתה יכול למצוא פסטה טרייה בבני ברק למקום קוראים מאמא פסטה אפשר לקחת פסטה במשקל ולבשל בבית וגם לקנות רטבים מהם.. הכל מיוצר שם באיכות סוףףף
לצפיה ב-'מחלטה-תבשיל טוניסאי שמכינים בפסח.'
מחלטה-תבשיל טוניסאי שמכינים בפסח.
03/04/2018 | 13:20
3966
1 בצל פרוס דק.
4 גזרים קלופים ופורוסים לטבעות
2 לפת קלופים ופרוסים 
1 שומר פרוס גס
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים.
חצי כרוב פרוס דק
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
400 גרם פול טרי קלוף
200 גרם אפונה 
2 עגבניות מגורדות
2 כפות שמן.
כפית מלח
כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית כורכום
חצי כפית עד כפית קינמון
כף רסק
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מכניסים את הירקות(מלבד הפול האפונה הפטרוזיליה והכוסברה) ומאדים בערך חמש דקות
עד שעלי המנגולד מאבדים מנפחם.
מוסיפים את העגבניות, התבלינים, מערבבים טוב.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי ,מביאים לרתיחה ומוסיפים את רסק העגבניות,
הכוסברה פטרוזיליה פול ואפונה.
מבשלים על אש נמוכה   חצי שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
צריך להרגיש טיפה את טעם הקינמון שמוסיף את הטעם המיוחד למנה.
מגישים עם אורז לבן.
 
 
 
לצפיה ב-'מישהו יודע אם מותר לבשל ביצים קשות בקומקום? נשמע מסוכן...'
מישהו יודע אם מותר לבשל ביצים קשות בקומקום? נשמע מסוכן...
01/04/2018 | 20:47
13
509
לצפיה ב-'מה הבעיה?'
מה הבעיה?
02/04/2018 | 10:31
3
166
גם בקומקום הטמפרטורה היא 100 מעלות. בדיוק כמו על הגז. 
לצפיה ב-'זה נשמע מסוכן כי מה יקרה אם תתפוצץ'
זה נשמע מסוכן כי מה יקרה אם תתפוצץ
02/04/2018 | 10:50
2
167
ואם זה היה כל כך פשוט אז איך שזה לא נפוץ?
אז אפשר לבשל שם בלי חשש??? נראה לי אתם מנוסים ויודעים טוב יותר אם כן או לא
לצפיה ב-'המשך'
המשך
02/04/2018 | 11:28
153
זה לא נפוץ, כי אין בזה צורך. כמעט לכל אחד יש כירת גז או כירה חשמלית לבישול, והרבה יותר נוח לבשל ביצים בסיר על הכירה. 
אופציה נוספת זה לקנות כף חשמלית ואיתה להכין ביצים קשות. 
לצפיה ב-'זה עלול להיות מאד מסוכן אם תכניס יד פנימה'
זה עלול להיות מאד מסוכן אם תכניס יד פנימה
02/04/2018 | 19:13
124
 
אם לא אז אין בכך שום סכנה.
לצפיה ב-'אבל הקומקום מפסיק כשהמים רותחים, איך תבשל 15 דקות?'
אבל הקומקום מפסיק כשהמים רותחים, איך תבשל 15 דקות?
02/04/2018 | 17:00
3
92
לצפיה ב-'המשך'
המשך
02/04/2018 | 19:16
2
192
הקומקום מפסיק רק אם המכסה סגור. אם המכסה פתוח הוא לא מפסיק. תנסה. 
לצפיה ב-'אז אפשר גם תפוחי אדמה, אורז ואפילו מרק.'
אז אפשר גם תפוחי אדמה, אורז ואפילו מרק.
03/04/2018 | 09:09
1
108
 
 
לצפיה ב-'נכון. '
נכון.
03/04/2018 | 15:08
80
בהצלחה. 
לצפיה ב-'בקומקום לא כדאי ,כי הביצה תיצור משקע רב של אבנית שתזיק לו.'
בקומקום לא כדאי ,כי הביצה תיצור משקע רב של אבנית שתזיק לו.
03/04/2018 | 15:34
1
146
אם תניח ביצה בכלי עם  מים,לאחר כמה שעות תוכל להיווכח ,
שרוב הסידן מקליפת הביצה,יעבור לדופן הכלי וייצור עליו משטח של אבנית,
והביצה עצמה תשאר כמעט ללא קליפה.
מה הבעייה לבשל את הביצה בסיר קטן על הגז?
או אם אין גז, אפשר גם לאפות ביצים עטופות בניר-כסף בתנור-האפיה.
לצפיה ב-'קודם כל לא לכולם יש גז. שנית - במקומות עבודה אין גז וכיריים'
קודם כל לא לכולם יש גז. שנית - במקומות עבודה אין גז וכיריים
05/04/2018 | 00:38
96
ולכן זה פתרון מצויין למקרים כאלה (מעין בישול בשטח). לכן האבנית לא מזיזה לי כי בכל מקרה מדובר בקומקומים מתחלפים או סוג ב' או שאפשר פשוט להרתיח חומץ פעם בשבוע וזהו.
במקרה הכי קיצוני עדיף לקנות קומקום ייעודי כי התועלת גם משתלמת (לא קונים אוכל בחוץ) וגם אין חלופות (כי אין כיריים)
לצפיה ב-'יש כמה בעיות '
יש כמה בעיות
07/04/2018 | 16:48
2
113
1. ברגע שמעטה הביצה יבוא במגע עם גוף החימום זה עשוי לפוצץ את הביצה
2. הרתיחה בקומקום נמשכת דר"כ פחות זמן מהנדרש להכנת ביצה
     כי הטרמוסטט מכבה אוטומאטית ברתיחה ואז תהליך הבישול נעצר
3. קליפת הביצה מכילה רעלים שונים ואז גם אם בישלת רצוי לנקות טוב טוב את פנים הקומקום ואי אפשר הרי לנקות עם כימיקלים כמו משחת כלים .
לצפיה ב-'קראתי הכל אבל לא נראה לי שאתה צודק'
קראתי הכל אבל לא נראה לי שאתה צודק
07/04/2018 | 17:46
1
99
1. אין גוף חימום בימינו (מוסתר).
2. עובד מצויין אצלי ולא נכבה. 12 דקות והכל יוצא קשה.
3. גם אם זה נכון החום הרב הורג את כל היצורים החיים שם.
* חוזר שוב שזה מיועד למקרים שאני לא בבית. בבית הבישול כרגיל על סיר
לצפיה ב-'קראתי הכל ואולי אתה צודק'
קראתי הכל ואולי אתה צודק
08/04/2018 | 14:46
82
 
רק שהפוסט הזה שלך לא ממש מסתדר לי עם הקודמים שלך בשרשור זה.
לצפיה ב-'ארוחת בוקר זריזה עם הצעות שדרוג (גם לפסח).'
ארוחת בוקר זריזה עם הצעות שדרוג (גם לפסח).
01/04/2018 | 13:21
4
372
חג שמח לכולכם.
סליחה שאני מתחיל מזה, אבל כל מי שלא מרוצה מסגנון הכתיבה שלי, מוזמן כבר עכשיו לדלג לפוסט אחר.

אנחנו מכירים את המיוחדים לבקרים של פסח - הבובלה והמצה-בריי. אז זה משהו דומה. אצלי זה הפך ללהיט.

לפני כמה זמן נתקלתי באינטרנט בדרך להכנת ביצה מקושקשת זריזה - אז שדרגתי אותה קצת.

הבסיס - ביצה מקושקשת זריזה:
מרססים בכוס (רצוי כוס ניר לשתיה חמה) קצת ספריי שמן למניעת הדבקות לדפנות. אם אין ספריי - מורחים היטב שמן רגיל עם אצבע. לא צריך הרבה שמן.
שוברים לתוכה ביצה.
מוסיפים רבע כוס חלב או קצת פחות.
מוסיפים תבלינים האהובים עליכם.
מערבבים-מקשקשים היטב.
מכניסים למיקרוגל לדקה וחמש-עשרה שניות עד דקה וחצי (תלוי במיקרו שלכם. במקור זה היה 2 דקות. במיקרו שלי זה יותר מדי).
במקרה שמכינים יחד 2 ביצים - מאריכים זמן במיקרו.
הופכים את הכוס לצלחת "ושופכים" את הביצה.

אזהרה: מי שלא יוסיף חלב, חשוב שיכניס למיקרו כוס זכוכית (עמידה בחום) מלאה עד מחציתה במים.
המיקרו לא אוהב כמויות קטנות והוא עלול להידפק בלי זה (מנסיון).

העדפת כוס ניר לצורך הביצה היא רק בגלל שלא צריך לנקות אחרי זה. זורקים לפח.

הצעות שדרוג:
למצה-בריי זריז - להרטיב חצי מצה או קצת יותר, לתת לה להתרכך. לפורר אותה לתערובת ולערבב היטב.
לבובלה זריז (לא נסיתי) להוסיף כשליש כוס קמח מצה ולערבב היטב.
תוספות אפשריות (אחת או יותר. רק לא יותר מדי שלא תהיינה יותר תוספות מביצה): זיתים קצוצים, עגבניות קצוצות, פטריות קצוצות, גרעיני תירס מתוק וכל מה שאתם אוהבים. מערבבים היטב.

בתמונה - מצה-בריי זריז ללא תוספות.
פסח שמח.
לצפיה ב-' נראה נחמד מאוד! אכין לנכדים שכאן.'
נראה נחמד מאוד! אכין לנכדים שכאן.
01/04/2018 | 20:02
35
לצפיה ב-'נראה רעיון אדיר'
נראה רעיון אדיר
03/04/2018 | 14:02
2
92
 
כחסיד מיקרו מושבע אני כבר יורד לנסות.
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
03/04/2018 | 14:43
1
143
 
הכנתי מביצה אחת, ככף חלב, בערך כפית קמח מצה, מלח ופפ"ש.
 
בישלתי במיקרו דקה + 21 שניות + 14 שניות.
 
לדעתי דקה או טיפה יותר היה מספיק כי יצא לי פחות רך ממה שהתכוונתי.
לצפיה ב-'מכאן זה נראה שיצא בכלל בכלל לא רע. חבל שאי אפשר לטעום מכאן.'
מכאן זה נראה שיצא בכלל בכלל לא רע. חבל שאי אפשר לטעום מכאן.
03/04/2018 | 23:54
73
רק שים לב שכתבתי - רבע כוס חלב או קצת פחות. נראה לי שכף זה מעט מדי או להפחית בזמן ההפעלה.
לכמות כזו קטנה של חלב הייתי מנסה ללכת על דקה, אולי דקה ו-10. לא יותר.
פסח שמח.
 
לצפיה ב-'האם אפשר להקפיא דג ממולא (געפילטע פיש)? '
האם אפשר להקפיא דג ממולא (געפילטע פיש)?
31/03/2018 | 21:11
3
118
האם אפשר להקפיא דג ממולא (געפילטע פיש)?   - מתכון: קרפיון טחון + קמח מצות.
לצפיה ב-'כן, בטח!!'
כן, בטח!!
01/04/2018 | 01:01
2
29
לצפיה ב-'הדגים מודים לחנהפ.נקפיא ולא נדוג חדשים ל7 של פסח.'
הדגים מודים לחנהפ.נקפיא ולא נדוג חדשים ל7 של פסח.
01/04/2018 | 09:02
1
43
לצפיה ב-''
01/04/2018 | 15:26
51
כשמפשירים יש להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות.
לצפיה ב-'איזה נתח מומלץ להכנת שיפודי כבש?'
איזה נתח מומלץ להכנת שיפודי כבש?
31/03/2018 | 08:25
1
33
לצפיה ב-'העדפה לפי האיכות'
העדפה לפי האיכות
31/03/2018 | 11:30
86
וכך גם המחיר:
פילה
סינטה
צלעות
רגל אחורית
כתף
חזה
רצוי להשרות את הקוביות במרינדה על בסיס יין לבן/לימון ותבלינים.
לצפיה ב-'מנה טובה לחימום או הכנה חלקית+לחמם'
מנה טובה לחימום או הכנה חלקית+לחמם
30/03/2018 | 17:59
2
76
המלצות בבקשה למנה צמחונית שמתחממת היטב על פלטה או בתנור או מתאימה לשלב של הכנה מראש של חלק מהמתכון עם השלמה של המנה לפני ההגשה כדי שתהיה חמה וטריה.
צמחוני לא חלבי ומתאים לאוכלי קטניות.
 
תודה וחג שמח
 
לצפיה ב-'ירקות ממולאים'
ירקות ממולאים
31/03/2018 | 11:24
1
64
פלפלים/קישואים/חצילים/בצל ממולאים באורז עם/בלי קטניות
וירקות עם/בלי תחליף בשר צימחי.
לצפיה ב-'קצת באיחור אבל תודה רבה'
קצת באיחור אבל תודה רבה
04/04/2018 | 18:41
12
לצפיה ב-'עוגת מוס להובלה של שעה ברכב'
עוגת מוס להובלה של שעה ברכב
29/03/2018 | 20:04
2
81
 
צריכה להוביל עוגת מוס לחג במשך שעה ברכב.
חשבתי להקפיא אותה (מתקשה להחליט מתי להקפיא) כדי שתיסע יציבה יותר.
1. להקפיא עכשיו כך שתיהיה קפואה לחלוטין ואז כשנגיע להשאיר בחוץ 
2. להקפיא לפני היציאה נניח ל-3 שעות ואז כשנגיע להכניס למקרר
אין יודעים כמה זמן לוקח לה לקפוא ולהפשיר?
עוד מידע
היא עדיין בתוך התבנית מתכת בה אפיתי את הבסיס. בין הבסיס לתבנית יש שקף שעוטף את המוס.

בשנים עברו הובלנו 15 דקות כשהיא רק מקוררת ..עכשיו זו נסיעה של כמעט שעה...אני דואגת איך היא תגיע.
 
לצפיה ב-'נראה לי כדאי להקפיא לכל הלילה שתהיה קפואה היטב.'
נראה לי כדאי להקפיא לכל הלילה שתהיה קפואה היטב.
30/03/2018 | 00:44
1
62
ולהפשיר במקרר. בהצלחה וחג שמח!
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
30/03/2018 | 10:43
7
לצפיה ב-'בא לך משהו מתוק? כתבתי 2 מתכונים לעוגות מוצלחות של פסח'
בא לך משהו מתוק? כתבתי 2 מתכונים לעוגות מוצלחות של פסח
29/03/2018 | 02:59
151
עוגת שוקולד לפסח
7 ביצים מופרדות
בסיר להמיס:
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
חצי כוס יין מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס קקאו.
1 סוכר וניל
להקציף החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
להוסיף את החלמונים לשוקולד כשמתקרר מעט.
לאחד את תערובת החלבונים עם השוקולד.
להוסיף חצי כוס קמח תפו"א (תפוחי אדמה) וחצי כוס קוקוס ואבקת אפיה.
למי מכם שלא אוהב קוקוס- אפשר להמיר את הקוקוס באגוזים או שקדים טחונים,או להוסיף עוד חצי כוס קמח תפוחי אדמה.
לאפות בתנור כ 40 דקות על חום של 180°.
(מתאים לתבנית בגודל בינוני).
עוגה כשרה לפסח בטעם גבינה פרווה
המצרכים:  7 ביצים
1.1/4 כוס סוכר
סוכר וניל/ כפית תמצית  וניל
3 כפות שמן
לימון מגורר דק
מיץ מלימון אחד
תפוח עץ גרנד מגורד דק
אגוזים קצוצים דק ( לבחירה)
אחד וחצי  כוסות  קמח תפוח אדמה
1 אבקת אפיה
הוראות הכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר ואחרי זה בצד השני של הקערה להקציף את החלמונים עם השאר הסוכר
לאחד את התערובת ולהוסיף שמן וכל השאר החומרים בעדינות.
לשמן סיר פלא ולשים את כל התערובת 
לאפות על כירים גדולים על להבה הכי נמוכה במשך שעה שלמה.
ניתן לבדוק עם קיסם. 
בסיום האפיה יש להפוך את התבנית לתפיסת גובה עד לקירור.
לצפיה ב-'מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח'
מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח
29/03/2018 | 03:12
212
יש הרבה מתכונים ברשת אבל יש את המתכון שלי..עם הרוטב שאחרי ניסויים רבים הצלחתי להגיע למרקם המדויק ביותר שאני אוהבת..(יוצא בול כמו הרוטב של קפה קפה לדעתי!)
מצרכים (לכ-6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים - פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים בינוניים
4 פטריות שמפניון או שיטאקי טריות (פטריות מקופסת שימורים גם אפשר..)
1 קופסא שמנת מתוקה 38% שומן (כן זה הכי סמיך וטעים)
4 טבליות שום טרי כתוש "דורות"
2 כפיות קמח מצה
מעט חלב (כחצי כוס)
מלח ופלפל לפי הטעם.
3 עלי רוזמרין קצוצים

אופן ההכנה:
מבשלים תחילה את תפוחי האדמה בערך 15 דקות במים רותחים.
לאחר מכן מסדרים את תפוחי האדמה (בכלי פירקס עם מכסה) בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
בסיר חלבי -לטגן את הבצלים הקצוצים עד להשחמה,להוסיף את החלב הפטריות הקמח  מצה התבלינים והשמנת..לחכות לרתיחה קלה ועכשו 
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן  מגוררת-גבינה צהובה גם גם סבבה לגמרי , ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
להגיש חםםםםם זה טעים!

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ