לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4487844,878 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

לצפיה ב-'שלום רב, במה אפשר לטבול את הדג לפני הקימוח'
שלום רב, במה אפשר לטבול את הדג לפני הקימוח
27/04/2018 | 08:19
6
127
לא רוצה לטבול אותו בביצה, יש רעיון?
לצפיה ב-'tej'
tej
27/04/2018 | 10:09
2
90
או במילים אחרות חלב 
לצפיה ב-'קמח תמיד ראשון'
קמח תמיד ראשון
27/04/2018 | 12:35
1
132
כל זמן שמדובר בהמשך ביצה  או ביצה ופירורי לחם.
לצפיה ב-'כמובן, שאתה צודק'
כמובן, שאתה צודק
27/04/2018 | 12:53
59
לצפיה ב-'יש כל כך הרבה אופציות'
יש כל כך הרבה אופציות
29/04/2018 | 16:29
57
הביצה היא סוג של דבק לכן אוהבים להוסיף את הביצה כשעושים סוג של "שניצול" לדברים.
אם אני לא משתמש בביצה אז אני משתמש הרבה בג'ינגר מגורד ורוטב סויה, משלב אותם הרבה בטעמים של כמון, קארי וכד'... אפשר להוסיף טחינה גולמית ממש קצת כדי שהמרקם יהיה טיפה פחות נוזלי.
לצפיה ב-'דג בקמח'
דג בקמח
05/05/2018 | 13:36
19
אני עושה דג לאחר שהמלחתי ושתפתי  רק בקמח ולמחבת עם שמן חם
החלב הוא כדי להקטין את טעמו של הדג אם הוא מהים ןמשמש להשרייה לפני ששמים קמח ומתגנים
לצפיה ב-'ציר ירקות'
ציר ירקות
26/04/2018 | 01:38
2
88
היי
בהרבה מתכונים מצויין כמות מסויימת של ציר ירקות (ב- מיליליטר).
כיצד מכינים ציר ירקות?
תודה
לצפיה ב-'ציר'
ציר
26/04/2018 | 06:31
1
111

ציר ירקות:
ירקות שורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, הכל מקולף וחתוך גס. מעט שמן קנולה. מאדים, מוסיפים 1.25 ליטר מים, מבשלים 40 דקות. מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, ורצוי לא לשים מלח.
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
04/05/2018 | 01:09
9
לצפיה ב-'שומן מזוקק'
שומן מזוקק
25/04/2018 | 21:52
2
144
הקצב שלי מוכר 40 שקל שומן אווז נקי
כמה מ''ל - אני יכול לזקק מקילו שומן שיהיה לי נקי לטגן ציפסים
ולפירה פרווה- 
?
תודה [אני מדי פעם משתמש בו]- מהשוקיים- מעדן
לצפיה ב-'פירה לא חלבי, התכונתי,'
פירה לא חלבי, התכונתי,
26/04/2018 | 09:07
77
השומן הוא בא נקי - בלי נתחים
כמה יכול לצאת לי חצי כוס שומן?
לצפיה ב-'עלי-תרד חלוטים ומסוננים ,האם הם מתאימים להקפאה?'
עלי-תרד חלוטים ומסוננים ,האם הם מתאימים להקפאה?
25/04/2018 | 20:11
1
35
לצפיה ב-'הרינג כבוש - אפשר לשלב במתכונים ?'
הרינג כבוש - אפשר לשלב במתכונים ?
25/04/2018 | 18:08
26
233
'פילה דג הרינג מלוח בשמן ובצל' של דלידג. אפשר להוסיף את זה לתבשילים ? אולי רוטב לפסטה ? שקשוקה ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'שאלה מוזרה. '
שאלה מוזרה.
25/04/2018 | 19:56
11
218
אפשר הכל. יצא טעים? לא יודע. נסה ותראה. ככה ממציאים מתכונים. 
לצפיה ב-'השאלה בסדר גמור'
השאלה בסדר גמור
25/04/2018 | 22:16
171
לא התכוונתי לשאול אם זה אפשרי פיזית להוסיף דג מלוח למנה כזו או אחרת. נראה לי שהדברים מובנים מאליהם.
 
לצפיה ב-'איך התשובה אמורה לקדם את השואל?'
איך התשובה אמורה לקדם את השואל?
26/04/2018 | 07:03
9
112
ולמה להגיד עליה שהיא מוזרה?
 
יש לו כנראה קופסא ושאל אם למישהו יש רעיונות כיצד לשלב במתכון.
 
מה עוזר לו שאתה אומר לו שהשאלה שלו מוזרה ושינסה וככה ימציא מתכון?
לצפיה ב-'תקרא את השאלה שלו בעיון. '
תקרא את השאלה שלו בעיון.
26/04/2018 | 09:09
8
103
הוא לא ביקש רעיונות. הוא שאל אם אפשר.
לכל אחד יש את ההעדפות שלו באוכל. יכול להיות שלאחד זה יהיה מגעיל ולאחר יהיה טעים. מישהו יודע מה ההעדפות של השואל? אין אסור ומותר באוכל (מלבד מה שעלול להזיק). מכיוון שכך, אפשר לנסות. הרי כל המתכונים שיש בעולם נעשו ככה. מישהו ניסה משהו, ראה כי טוב, ופרסם. לכן השאלה נראית לי מוזרה.
יש לך בעיה עם התשובות שלי? 
לצפיה ב-'באמת הבנת את שאלתו אם אפשר טכנית?'
באמת הבנת את שאלתו אם אפשר טכנית?
26/04/2018 | 12:15
7
98
לי השאלה הייתה מאד ברורה והוא הביא גם כמה דוגמאות. לרגע לא חשבתי שהוא בא לבקש אישור מהפורום לנסות לשלב במתכונים אלא שאל אם יתאים ולמה יתאים.
 
התשובה שלך יכולה לגרום לגולש רגיל לא לחזור לפורום אחרי זה.
 
ראית שגם הוא הגיב באותה צורה כמוני.
לצפיה ב-'אני הבנתי מצוין את השאלה. '
אני הבנתי מצוין את השאלה.
26/04/2018 | 13:37
6
93
עניתי בדיוק למה שהוא התכוון. לא האם אפשר טכנית, אלא איך זה מסתדר מבחינת טעמים. ובדיוק לזה עניתי. מנסים וטועמים.
מי שמצליח לגרש גולשים מהפורום הזה, זה לא אני........
לצפיה ב-'אתה באמת חושב שגולש שנכנס לשאול את החברים אם זה יתאים'
אתה באמת חושב שגולש שנכנס לשאול את החברים אם זה יתאים
26/04/2018 | 14:11
5
82
התשובה צריכה להיות שינסה לבד ויטעם? זו מטרת הפורום - להגיד לשואל לנסות לבד את השאלה שלו ולטעום? בשביל זה הוא צריך פורום מתכונים? כדי שיגידו לו לנסות ולטעום?
לצפיה ב-'בוודאי שכן. '
בוודאי שכן.
26/04/2018 | 19:16
4
87
דוגמה: אני מתעב אבוקדו. נניח ומישהו ישאל עם מה אפשר לשלב אבוקדו, הדעה שלי היא שהמקום היחידי שבו אפשר לשלב אבוקדו זה עם פח האשפה. אז מה זה אומר? שהוא לא צריך לנסות לבד? אם כולם תמיד יעשו רק מה שניסו קודם, מי ימציא מתכונים חדשים? כמה פעמים אתה עצמך עשית נסיונות קולינאריים סתם ככה, וזה הצליח? 
לצפיה ב-'בשביל מה ההתחכמות?'
בשביל מה ההתחכמות?
27/04/2018 | 07:14
3
73
אם מישהו שואל מה אפשר לשלב עם אבוקדו ואתה לא אוהב אבוקדו - אל תענה כי אתה לא אינפורמטיבי לשואל. הוא כן אוהב והוא מחפש עם מה לשלב.
 
אם הוא היה רוצה לעשות ניסוי וטעימה הוא היה עושה בלי להכנס לבקש רעיונות.
 
אם הוא נכנס הוא מצפה שייתנו לו רעיונות לשילוב ומתכונים רלוונטיים
 
לצפיה ב-'לסיום (לפחות מבחינתי)'
לסיום (לפחות מבחינתי)
27/04/2018 | 14:44
2
115
אתה צודק, כי אתה המנהל ועל פיך יקום ויפול דבר. 
אני מתנצל שהבעתי את דעתי הנחרצת, ששונה מדעתך המלומדת. 
לצפיה ב-'מלבד נסיון להעליב - תסביר כיצד התשובה הייתה סבירה ומקובלת'
מלבד נסיון להעליב - תסביר כיצד התשובה הייתה סבירה ומקובלת
27/04/2018 | 18:33
98
כיצד בדיוק היא סייעה או קידמה את הגולש שהגיע ושאל אותה?
 
ובתשובה שלך תתייחס בבקשה גם לתגובה של אותו גולש.
 
הפורום לא של המשפחה שלי, אבל אם מגיע גולש ושואל איך ניתן לשלב במתכון דג ואומרים לו קודם כל בכותרת שהשאלה שלו מוזרה ובתשובה אומרים לו תנסה ותטעם ותמציא מתכון זה לא הייעוד של הפורום ולא תשובה לשאלה של הגולש
 
 
לצפיה ב-'הרינג או מטיאס'
הרינג או מטיאס
26/04/2018 | 12:01
8
173
אין מטיאס בארץ!
בקושי בהולנד בדוכני הרחוב.
לצפיה ב-'אין מטיאס בארץ!!! לא קיים!!!'
אין מטיאס בארץ!!! לא קיים!!!
26/04/2018 | 13:16
6
121
את לא יודעת מה זה מטיאס...ואומרת מתוך בורות:
"בערך כמו לאמר שאין חומוס בארץ"
 
לצפיה ב-'מירי'לה'
מירי'לה
26/04/2018 | 16:59
124
...ובהקבלה, לא כל מי שממוצא עירקי הוא מומחה וידען בעניני קובה!
אם תרצי לדעת את הקשר בין מטיאס להרינג ואת העובדות בכלל, אשמח להסביר לך.
צניעות וחוסר ידע לא מביישים, ההיפך כן.
לצפיה ב-'אני באמת לא מבין כלום בדגים'
אני באמת לא מבין כלום בדגים
29/04/2018 | 08:10
3
96
אשמח אם תסביר את נושא המטיאס.
 
מוכרים משהו אחר וקוראים לו מטיאס? האם לא יכול להיות שיש מקומות שמייבאים את הדבר האמיתי?
לצפיה ב-'אתה לא היחיד שלא מבין כלום ויפה שבקשת הסבר'
אתה לא היחיד שלא מבין כלום ויפה שבקשת הסבר
29/04/2018 | 19:07
2
97
כן, מוכרים דג הרינג בוגר יותר שנצבע באדום-חום, כך נוהגים הרמאים!
כל המשפחה היא דגי הרינג בשלבי חיים שונים.
מטיאס בהולנדית = בתולה! והכוונה לדג חדש/צעיר שעדיין אין לו/לה ביצים. דגים אותו בים הצפוני והמזרחי קרוב לחופי דנמרק. תקופת הדייג קצרה מאד אמצע מאי-אמצע יוני ולכן הוא כ"כ נדיר. צבע בשרו אדמדם-חום בהיר.
בסביבות אוגוסט, הדגים גדלו ושמנו וזה השלב בו נקראים "שמעלץ הרינג" (הרינג שומני). אלה עדיין דגים שטעימים לאכילה במצב מומלח/כבוש.
אחרי זה, עד נובמבר-דצמבר ממשיכים לגדול ולהתבגר ומגיעים למשקלים של 700-800 גרם ליחידה (לא פגשתי כאלה בארץ). הבשר שלהם קשה יותר ועדיף להכין מהם הרינג בתחמיץ שמרכך מעט את בשרם.
לתאבון!

 
לצפיה ב-'ואם חנויות הדגים האיכותיות כותבות שהן מוכרות'
ואם חנויות הדגים האיכותיות כותבות שהן מוכרות
01/05/2018 | 13:05
1
78
מטיאס הולנדי אמיתי ואת ההסבר על הדגים שמאד קרוב למה שכתבת פה - אז הן לא מוכרות את הדבר האמיתי?
 
אני מדבר על אתר שקניתי ממנו פעם או פעמיים ונחשב מאד איכותי ואמין (ובמאמר מוסגר לא זול).
 
אני בספק אם הם היו מרמים ומסכנים את שמן - הרי מי שמחפש את הדבר האמיתי ומוכן לשלם לא מעט וודאי ייע לזהות את ההבדל. לא?
 
 
לצפיה ב-'פנית אלי בפרטי עם אותה שאלה'
פנית אלי בפרטי עם אותה שאלה
01/05/2018 | 17:32
80
אתה רשאי להעתיק מאת תשובתי לדפי הפורום.
לצפיה ב-'תודה רבה. '
תודה רבה.
26/04/2018 | 16:38
140
נראה לי שזה הרינג מהסוג שלא נמס בפה. המרקם אפילו קצת קשיח ביחס למוצר מהסוג הזה. את יכולה אולי להמליץ על תבשיל מסוג מסוים ? אולי סתם לבשל ברוטב עגבניות ?
תודה.
לצפיה ב-'תתפלאו אבל'
תתפלאו אבל
28/04/2018 | 12:31
120
מטיאס או הרינג המוגש על צלחת יחד עים פלחי תפוח עץ גרנט ומעט מיונז טעים מאד. גם אני התפלאתי שהגישו לי צלחת כזאת בצפון גרמניה .וכאשר טעמתי ביקשתי מיד עוד מנה
לצפיה ב-'מאוד קשה לשלב חומרי גלם שכבר נכבשו מראש'
מאוד קשה לשלב חומרי גלם שכבר נכבשו מראש
29/04/2018 | 00:06
89
מכיוון שמאוד לא רצוי לבשל אותם, מהסיבה שהטעם הכבוש ישתלט על הכל... לכן חשוב להוסיף חומרי גלם כבושים בסוף ולא בזמן הבישול, למשל אם תבשלי מרק ותוסיפי הרינג כבוש אל תוך המים, התוצאה תהיה לא נעימה... כנ"ל לזרוק חומרי גלם כבושים לתנור, המצב מייצר ריח לא נעים וטעם שאנחנו לא רגילים...
אפשר לשלב את ההרינג בתבשילים בהחלט, למשל ציינת שקשוקה, הוספת ההרינג קצוצה מעל השקשוקה משפרת פלאים דווקא, אבל שוב בהחלט לא לבשל את ההרינג ברוטב לפני זריקת הביצים. מבחינת טעם, אני לא ממליץ...
לצפיה ב-'המלצה לניצול חלב ומוצריו '
המלצה לניצול חלב ומוצריו
25/04/2018 | 14:40
1
274
נשארו לי במקרר מעט מוצרי -חלב, החלטתי לנצל  אותם ,להכנת 2 מנות בטרם יפוג התוקף: ואכן יצא קינוח טעים וגם מאוד  פשוט להכנה .
 
ההכנה:
הכנסתי לבלנדר :
3/4  קופסה גבינת -סימפוניה.(זו גבינת-שמנת סמיכה וקרמית.)
גביע אחד שמנת -חמוצה.
3/4 כוס חלב,
1/2 שקית פודינג וניל,(מכיל- סוכר.) 
1/4 כפית גרידת -לימון
הכול התערבל ביחד בבלנדר- לכמה שניות בלבד,ומיד העברתי ל-2 כוסות.
פיזרתי מעל כול מנה ,כפית אחת של שוקולד מגורר בטעם -תפוז,
וכפית שבבי -שקדים.ומיד הכנסתי לשעתיים וחצי למקרר,(כדי שהמרקם יתייצב.)
יצא קינוח יציב ומאוד טעים,בכמה שניות בלבד של הכנה.
אגב,
פרט לסוכר שישנו כבר בפודינג -הוניל, לא הוספתי סוכר ,
כי לטעמי זה היה מספיק מתוק.
 
 
 
 
לצפיה ב-'WOW'
WOW
27/04/2018 | 16:00
49
לצפיה ב-'האם אפשר לבשל/ למלא עלים של ירקות?'
האם אפשר לבשל/ למלא עלים של ירקות?
25/04/2018 | 13:51
2
100
היי,
אנחנו מגדלים בגינה ירקות, בין היתר ברוקולי וכרוב סגול, ואני תוהה אם אפשר למלא את העלים הגדולים של הצמחים, אלה שלרוב לא משתמשים בהם. אותה שאלה לגבי עלים של קולורבי, כרובית וכל ירק שמוציא עלים היקפיים גדולים.
 
תודה

 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
26/04/2018 | 16:02
10
לצפיה ב-'כמה כפות פירורי לחם משתוות ל2 פרוסות לחם הנדרשות לקציצות ?'
כמה כפות פירורי לחם משתוות ל2 פרוסות לחם הנדרשות לקציצות ?
24/04/2018 | 18:42
5
255
לצפיה ב-'מה זה משנה? '
מה זה משנה?
25/04/2018 | 08:01
153
הרי גם כשכותבים במתכון "2 פרוסות לחם", זה לא משהו קבוע. תלוי באיזה לחם, תלוי בעובי הפרוסות, תלוי בסוג הלחם. תכיני את התערובת, ותוסיפי פרורי לחם לאט עד שתרגישי שהתערובת לא נדבקת לידיים ואפשר לעבוד איתה. 
לצפיה ב-'לקציצות: במקום הלחם ההמלצה שלי,'
לקציצות: במקום הלחם ההמלצה שלי,
25/04/2018 | 08:41
256
מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות  תפו"א גדול מבושל היטב ומרוסק.
התפוח-אדמה"קושר" את התערובת ,וגם טעים,כך שאפשר לוותר לגמרי על תוספת הלחם. מתאים לכול סוגי -הקציצות (קציצות עוף ,קציצות בשר,לקציצות-ירקות ולקציצות-דגים.)
 
 
לצפיה ב-'פרורי לחם הם לא במקום פרוסת לחם בקציצות'
פרורי לחם הם לא במקום פרוסת לחם בקציצות
25/04/2018 | 09:08
244
במקום לחם הייתי מגררת תפו"א לעיסת הבשר
לצפיה ב-'כחצי כוס, או 3 כפות. '
כחצי כוס, או 3 כפות.
27/04/2018 | 07:41
131
ממליצה למזוג מעט מים רותחים על הפירורים ולהמתין כ 5 דקות לפני ההוספה לתערובת הקציצות למנוע הקשחה של הבלילה עם הפירורים היבשים. אופציה מוצלחת אחרת היא קוואקר.
לצפיה ב-'אישית אני לא שמה לחם או פירורי לחם'
אישית אני לא שמה לחם או פירורי לחם
29/04/2018 | 10:17
124
בשר, קצת תבלינים, לפעמים עשבי תיבול, לפעמים אולי משלבת עם ירק כלשהו וזהו.
 
לצפיה ב-'מתכון לרוטב לפסטה מסולסלת , בלי עגבניות יתקבל בברכה'
מתכון לרוטב לפסטה מסולסלת , בלי עגבניות יתקבל בברכה
22/04/2018 | 22:23
7
175
רוטב עגבניות זה בסדר. 
עגבניות חתועות או מעוכות- לא.
פשוט לא אוהב עגבניות
לצפיה ב-'אני לא אוהב עגבניות.עם רסק אני מסתדר. אפשר בבקשה את המתכוני'
אני לא אוהב עגבניות.עם רסק אני מסתדר. אפשר בבקשה את המתכוני
23/04/2018 | 09:35
115
 אפשר בבקשה את המתכונים לרטבים?
לצפיה ב-'רוטב מהיר וטעים בלי עגבניות'
רוטב מהיר וטעים בלי עגבניות
23/04/2018 | 12:46
1
274
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
5 כפות רסק עגבניות בריכוז 28-30
1 כפית שטוחה סוכר
1 כפית בהיריון מלח
1/3 כפית פלפל שחור
 
אפשר בהחלט להכין את הרוטב בזמן שהפסטה מתבשלת - הוא לא צריך יותר מ-5 דקות.
 
בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את השום ואת רסק העגבניות. מטגנים 3 דקות על חום בינוני תוך כדי ערבוב.
 
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
 
אפשר להוסיף 3 כפות ממי הבישול של הפסטה.
 
זהו - אחרי הסינון להחזיר את הפסטה לסיר שבה התבשלה ולערבב עם הרוטב
לצפיה ב-'אני אישית '
אני אישית
24/04/2018 | 09:00
172
היתי מוסיף אורגנו 
לצפיה ב-'כל כיוון של רוטב שטעים לך'
כל כיוון של רוטב שטעים לך
28/04/2018 | 13:45
2
74
אני אישית אוהבת רוטב פסטו.
או רוטב פטריות
היתרון של הפסטה המסולסלת זה שהרוטב הרבה יותר מורגש בכל ביס
לצפיה ב-'אפשר בבקשה מתכון לרוטב פטריות?'
אפשר בבקשה מתכון לרוטב פטריות?
28/04/2018 | 23:17
1
33
לצפיה ב-'רוטב פטריות'
רוטב פטריות
16/05/2018 | 21:14
125
גרסה פשוטה:
מה צריך?
פטריות - רצוי שני מינים
בצל לבן 
שמן זית
תבלינים - מלח, פלפל, אני אוהבת להוסיף גם כורכום (לא חובה)
אפשר להוסיף עשבי תיבול - מה שמתאים בעיניך: פטרוזיליה, כוסברה, אפילו אורגנו או זעתר.
איך מכינים?
חותכים מראש את הירקות:
2 בצלים לבנים (אפילו 3 אם אוהבים) חתוכים לחצאי טבעות לא עבים
פטריות שמפיניון ופטריות יער - חתוכים גס 
אז מחממים בסיר קטן מעט שמן זית (שיכסה את התחתית), מוסיפים את טבעות הבצל ומזהיבים תוך כדי הקפצה מדי פעם.
אם בוחרים להוסיף כורכום - זה הזמן להוסיף.
כשכמעט זהוב, מוסיפים את הפטריות, מערבבים מעט. לרוב אין צורך להוסיף מים.
בשלב זה מוסיפים גם את עשבי התיבול והתבלינים.
יחד עם הפטריות מערבבים בערך שתיים עד שלוש דקות ומורידים מהאש.
לצפיה ב-'עלי לפת'
עלי לפת
22/04/2018 | 13:30
2
224
הייכן ניתן לרכוש עלי לפת?
בתודה
לצפיה ב-'בוקר טוב עם אתה שואל המצב שלנו קשה'
בוקר טוב עם אתה שואל המצב שלנו קשה
24/04/2018 | 08:20
183
בוקר טוב.השאלה למה .
מה אתה תעשה עם זה
אל תכעס עלי 
לצפיה ב-'פשוט סקרנות'
פשוט סקרנות
24/04/2018 | 14:01
185
כאשר חיפשתי סיטונאי לעגבניות של mutti  ראיתי שיש לו גם שימורים של עלי לפת כבושים .והחלטתי לנסות ולראות מה ניתן לעשות ועים זה בכלל אכיל. אני אנסה לראות על ארגזי הלפת בסופר מי המגדל .כאשר אצליח למצוא אכתוב לכם איך יצא. 
אגב! בעבר החמצתי במיה ויצא נהדר
לצפיה ב-'עגבניות מקולפות mutti'
עגבניות מקולפות mutti
21/04/2018 | 17:36
6
379
היי חברים,
 
אני משתמש הרבה בקופסאות עגבניות מקולפות של MUTTI. האם ידוע לכם היכן ניתן לרכוש אותן בכמות גדולה במחיר מוזל?
 
תודה מראש
לצפיה ב-'תנסה בחברה הזאת Ristretto 2016 '
תנסה בחברה הזאת Ristretto 2016
22/04/2018 | 13:24
2
195
צור קשר
גיבורי‭ ‬ישראל ‭ ‬13 ‬ת‭.‬ד ‭ ‬8514
אזה”ת‭ ‬פולג, ‬נתניה ‭ ‬4250413
טלפון ‭‬+972 9 954 1210‬
פקס  ‭ +972 9 957 3738
מייל [email protected]
לצפיה ב-'ניתן לרכוש בקרטון של 24 יחידות'
ניתן לרכוש בקרטון של 24 יחידות
22/04/2018 | 13:31
1
109
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
22/04/2018 | 18:23
33
לצפיה ב-'מה זו כמות גדולה?'
מה זו כמות גדולה?
22/04/2018 | 17:11
1
135
10 קופסאות או 300?
 
יש לפעמים מבצעים בסופרים הזולים.
 
אבל אם אתה צריך כמויות מסחריות - מניח שעדיף לפנות ליבואן
לצפיה ב-'כמה עשרות (40-60)'
כמה עשרות (40-60)
22/04/2018 | 18:25
133
יש מבצעים לשלישיות של העגבניות המרוסקות של mutti, לא נתקלתי במבצעים לקופסאות עגבניות מקולפות.
 
תודה על הטיפ.
לצפיה ב-'ממליצה לבדוק במחסני אסיה, זה ליד צריפין.'
ממליצה לבדוק במחסני אסיה, זה ליד צריפין.
24/04/2018 | 12:18
111
הם מוכרים שם מוצרי מזון במחירים מוזלים כי הם עובדים בעיקר עם חברות וכו...
לצפיה ב-'זה לא וירוסהבלוף של סלמון מעושן'
זה לא וירוסהבלוף של סלמון מעושן
21/04/2018 | 12:10
11
356
לפני ארבעה ימים קניתי נתח של סלמון טרי,  עטפתי אותו במלח גס עם מעט סוכר למשך יומיים, במקרר, לאחר יומיים יש סלמון "מעושן" או יותר נכון מה שנקרא סלמון מעושן, יותר טעים הרבה יותר זול.
לצפיה ב-'לא בטוח שהבנתי מה הקשר לוירוס או לבלוף'
לא בטוח שהבנתי מה הקשר לוירוס או לבלוף
21/04/2018 | 14:30
8
156
אבל סלמון טרי מאד יקר בימינו. בכמה אתה קונה?
לצפיה ב-'זה היה סלמון קפוא, חצוי ונקי'
זה היה סלמון קפוא, חצוי ונקי
21/04/2018 | 15:54
7
171
במחיר של 52 ₪ לק"ג.
כתבתי לא רירוס היות ותגובתך לשתי הודעות שלי היו מאוד מוזרות עם פתיח, Virus ולא הבנתי מה כוונתך.
הבלוף הוא שבסופרים יש סלמון שנקרא סלמון מעושן, זה המלוח ובעצם הוא אינו מעושן אלא כמו שאני הכנתי, עטוף במשך יומיים במלח גס עם מעט סוכר.
טעמו בדיוק כמו הסלמון המעושן שנמכר בסופרים.
 
לצפיה ב-'הוירוס הוא אכן בעיה'
הוירוס הוא אכן בעיה
21/04/2018 | 16:23
6
160
לא ברור לי אם פורצים לי לחשבון או הפעילו כלי אוטומטי שמפרסם בשמי התכתבויות מתא המסרים הפרטיים שלי.
 
זה משהו שקורה כל שבוע-שבועיים ואין לי יותר מדי מה לעשות חוץ מלמחוק מדי פעם ולהחליף סיסמה (מה שלא ממש עוזר)
לצפיה ב-'אהה, הבנתי, מקווה שתצא מזה'
אהה, הבנתי, מקווה שתצא מזה
21/04/2018 | 17:33
47
לצפיה ב-'קראתי - לצערי לא זוכרת איפה- שקיים אתר נגוע'
קראתי - לצערי לא זוכרת איפה- שקיים אתר נגוע
21/04/2018 | 19:16
121
בוירוס.
לא זוכרת את שמו.
לצפיה ב-'מצאתי את שם האתר שחיפשתי'
מצאתי את שם האתר שחיפשתי
21/04/2018 | 21:08
3
123

אתר אקרוס 14 נגוע בוירוס !!!!!!!!!!!!!!!!!
סנופקין111
 
לצפיה ב-'תודה על המידע'
תודה על המידע
22/04/2018 | 07:54
2
95
לא חושב שנכנסתי לאתר הזה.
 
 
לצפיה ב-'לדעתי דווקא תוכנת האנטיוירוס שלך עושה את זה'
לדעתי דווקא תוכנת האנטיוירוס שלך עושה את זה
27/04/2018 | 09:43
1
29
מציע לך להוריד מהמחשב את כל תוכנות האנטי וירוס ותתקין רק תוכנת אנטיוירוס אחת מחדש.
 תודה על המרשם, אבל חסר הטעם המעושן - אפשר לעשן ... אבל גם לזה יש דרך קלה כי יש תמצית שנותנת טעם של עשן .
איפה אתה קונה סלמון ב50 שקל ?
אני קונה סלמון טרי (ממש טוב אבל יקר)  ב שמונים-תישעים שקל בחצי חינם.
לצפיה ב-'נב- יש שיטה פשוטה לתת טעם מעושן'
נב- יש שיטה פשוטה לתת טעם מעושן
27/04/2018 | 09:48
104
שמים בסיר קצת אורז ותה בסיר (יש גם פטנט עם  נייר אלומיניום בתנור )
את הסלמון שמים ברשת אידוי מעל זה סוגרים את הסיר ושמים על אש קטנה כמה דקות עד שיוצא עשן.
הרעיון שהאורז והתה שירפו ויוציאו עשן שיספג בדג .
משגיחים שלא ישרף הסיר. הבעיה שזה עלול לקלקל את הסיר .
לצפיה ב-'זה לא סלמון מעושן. '
זה לא סלמון מעושן.
21/04/2018 | 16:26
1
169
אני גם מכין לפעמים. זה סלמון כבוש, לא מעושן. לפני המלח שים כמה ענפי שמיר וכמה טיפות ברנדי. 
לצפיה ב-'כן, ברור לי שזה לא סלמון מעושן.'
כן, ברור לי שזה לא סלמון מעושן.
21/04/2018 | 17:42
121
  אך מה שיצא לי זה בדיוק כמו הסלמון שמוכרים בסופרים כ"סלמון מעושן",
תודה עבור הטיפים, אך במקרה זה לא איישם איני מת על שמיר ולא על אלכוהול.
כמו שיצא לי מתאים גם לי וגם לאשתי, התאמה מושלמת.
לצפיה ב-'מנגל'
מנגל
20/04/2018 | 15:59
5
147
אני מחפש לרכוש מנגל שיהיה עם רשת ברזל יצוקה מצופה אמייל או חומר טוב
לא דקה כמו הרגילות
משו בסגנון הזה,
 יש מקום מומלץ לקנות בת"א?
אשמח לשמוע אם כן.
לצפיה ב-'זה משלוח חינם - למה לא תזמין מהאתר?'
זה משלוח חינם - למה לא תזמין מהאתר?
21/04/2018 | 11:53
4
31
לצפיה ב-'אני מכיר את החנות'
אני מכיר את החנות
21/04/2018 | 12:40
3
85
אבל מחפש עוד הצעות למנגל מוגבה.
לצפיה ב-'יאיר, לאור זה שקפצתי אתמול בחנות בת"א, '
יאיר, לאור זה שקפצתי אתמול בחנות בת"א,
21/04/2018 | 12:53
2
99
ראיתי מנגל בסגנון הזה- אני לא עושה פרסומת או משו, מבטיח
הרשת שלו אמנם עבה וכבדה, אבל לברזל מצופה לדעתי הוא לא מספיק יחזיק את החום, לכן רציתי לשמוע דעה של חבר'ה הפורום.
ברזל בלי ציפוי מפחיד שיחליד וכל כמה זמן אצטרך לשמן אותו ואם אשכח הוא יתפורר לגמריי. רשת אלומניום פשוטה, לא מעוניין.
לצפיה ב-'לא חשבתי לרגע שאתה עושה פרסומת'
לא חשבתי לרגע שאתה עושה פרסומת
21/04/2018 | 14:29
1
51
פשוט חשבתי שהמנגל באתר הוא כמו שאתה רוצה ולכן לא הבנתי למה אתה רוצה לנסוע במיוחד לתל אביב לקנות אותו ולא מזמין מהאתר (כי המשלוח חינם).
 
עכשיו הבנתי שרצית המלצה על מנגלים אחרים שיענו יותר על הדרישה שלך
לצפיה ב-'כן בהחלט אני ראיתי את הרשת של המנגל'
כן בהחלט אני ראיתי את הרשת של המנגל
21/04/2018 | 15:12
71
היא עבה אבל לא הצטיירה לי ברזל ממש.
לצפיה ב-'פאייה קצת אחרת, לא עם אורז אלא פסטה מיוחדת'
פאייה קצת אחרת, לא עם אורז אלא פסטה מיוחדת
20/04/2018 | 14:23
2
131
שהבאנו מספרד, התבשיל הזה נקרא FIDEUA, והוא בושל ע"י אשתי  ואני בכלי מיוחד שגם הבאנו מספרד ונקרא פאיירה.
את הצבע הצהוב אין משיגים עם כורכום אלא עם זעפרן.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020890128...
לצפיה ב-'הפסטה שהשתמשתי אינה איטלקית אלא ספרדית'
הפסטה שהשתמשתי אינה איטלקית אלא ספרדית
20/04/2018 | 22:13
62
והיא נקראת בספרד FIDEUA, כך גם התבשיל עצמו נקרא.
לצפיה ב-'היי, מחפשת מתכון לעוגיות'
היי, מחפשת מתכון לעוגיות
20/04/2018 | 11:45
3
159
לא סתם עוגיות אלא עוגיות שסבתא שלי ואחותה היו מכינות.
הן קראו לזה קריוקה.
בצורה שלהן העוגיות הזכירו אלפחורס.
מעין עוגיה שעליה קרם חלבונים שנאפו בתנור, שתי עוגיות מודבקות יחדבקרם שוקולד ואחכ מגולגלות באגוזים טחונים.
האם מכירים? יש מתכון? טיפים? רעיונות?
תודה וסופש מקסים לכולם!

לצפיה ב-'תודה, ממש ממש דומה '
תודה, ממש ממש דומה
20/04/2018 | 12:08
1
53
אנסה .
 
אצל סבתא שלי, הקרם היה שטוח ובפנים מילוי שוקולד.
 
אני זוכרת שפעם אחת הכנתי איתה והיא נתנה לי לערבב ידנית את החלבונים, אמרה שיוצא יותר טוב מאשר עם מקציף, אמרה לי תערבבי עד שיהיה לבן וזה מה שעשיתי אבל אז אמרה לא זה לא לבן מספיק ולקחה את הקערה והמשיכה לערבב בשלב שלי הידיים כבר נשברו  
לצפיה ב-'שאלה בנוגע לעמבה'
שאלה בנוגע לעמבה
19/04/2018 | 21:41
3
90
עמבה הפכה בשנים האחרונות לתוספת פופולארית למנות רבות.

האם תמיד היה ככה?

מה מנת הרחוב הראשונה ששילבה עמבה?
לצפיה ב-'עמבה בדוכנים'
עמבה בדוכנים
20/04/2018 | 00:41
1
93
לפי זיכרוני, כבר לפני 3 עשורים הייתה העמבה מונחת כרוטב בדוכנים של
שווארמה ופלאפל.
אגב,
במקור זהו תבלין הודי שמכינים ממנגו ותבלינים,אשר במרוצת השנים העמבה  נדדה גם לעיראק,והעיראקים אימצו אותה באהבה גדולה.
לנו הייתה בעבר שכנה עיראקית שסיפרה לנו על זה, והיא עצמה הייתה מכינה עמבה בבית בתוך צנצנות זכוכית,תהליך נמשך שבועים של הבשלה בצנצנות, ולאחר שהיה מוכן לאכילה,היא נהגה לקרוא לילדים של השכנים וחילקה צנצנת לכול שכן ,שי לכבוד החג ,וכך יצא שהכרתי את העמבה מקרוב.
 
לצפיה ב-'ואצל העיראקים משתמשים בעמבה כמתבל לסביח.'
ואצל העיראקים משתמשים בעמבה כמתבל לסביח.
20/04/2018 | 00:55
61
הם מטגנים פרוסות חצילים בשמן,מסננים ומכניסים לפיתה עם סלט וירקות טרי וגם ירקות כבושים ומתבלים בנדיבות ברוטב -עמבה.
לצפיה ב-'עמבה אצלי'
עמבה אצלי
20/04/2018 | 08:16
88
לפני 50 שנה הייתה מסעדה בסיבוב בילו שהייתה מגישה רוטב עמבה הינו הולכים ברגל רק כדי לטעום את העמבה .

עמבה מבוסס על חילבה על אבקת עמבה ומנגו בוסר
מכינים חילבה מוסיפים לחילבה המוכן אבקת עמבה לפי החוזק שאתה אוהב
חותכים מנגו לפרוסות סוגרים למספר ימים ויש לך עמבה ביתית

חילבה

6 כפות גרגירי חילבה
מלח


בקערה הרבה מים עם הגרגירים
מפעם לפעם שופך את המים שוטף את הגרגירים וחזרה לקערה עם הרבה מים
לאחר 24 שעות שופך את המים שוטף הייטב(במסננת)
למעבד מזון עד שהגרגירים הופכים למישחה חלקה
מוסיף 4 כוסות מים ומערבל מוסיף 3/4 כפית מלח

והכול לצנצנת.
אצלי ברוב המקרים מקערת המעבד עד לצנצנת הכול נגמר
כול טוב
פוקסי


.
.
אז ככה:
השם עמבה בא מהשפה ההודית כאשר עמב זה מנגו בהודית.
אבקת העמבה מיוצרת מפרות מנגו בוסר, כאשר הם חמוצים מיבשים אותם הייטב ואז טוחנים לאבקה ואכן אבקת העמבה חמוצה
(מכוון שהכורכום הוא בצבע של העמבה אני בטעימה מבדיל בינהם.)
בקשר לעמבה או לרוטב עמבה
הרוטב מבוסס על חילבה מוכנה ללא תבלינים
מוסיפים את אבקת העמבה ומנגו בוסר נותנים לכל המרכיבים לתסוס כ24 שעות ואוכלים
אלו אשר אוהבים עמבה חריפה פשוט מוסיפים פפריקה חריפה 
כל טוב פוקסי
לצפיה ב-'מחפש שיטה להכין ירקות על הגז, בלי מים ובלי שמן'
מחפש שיטה להכין ירקות על הגז, בלי מים ובלי שמן
18/04/2018 | 00:14
23
194
נורא היינו רוצים שייצא טעים כמו בתנור. אבל אין לנו תנור ולא יהיה בקרוב. אנחנו לא מטגגנים ולא משתמשים באף טיפת שמן (בואו לא נפתח דיון על זה..)
הקורבנות המיועדים הם תפוחי אדמה, קישואים וכל מיני.
ניסיתי לעשות stir fry, יעני מוקפץ כזה, זה כמובן יוצא קרוב יותר לקריספי מאשר בישול, אבל לא עושה את העבודה שחיפשנו. שמעתי על הסירים המיוחדים שלא נדבקים, אבל אומרים עליהם שהם מפרישים חומרים רעילים, לא מפתיע..

רעיונות?
לצפיה ב-'ירקות'
ירקות
18/04/2018 | 07:32
8
165
תפוחי אדמה: לוקחים כמה תפוחי אדמה בינוניים, שוטפים היטב ולא מקלפים. חוצים כל אחד אבל לא עד הסוף. דוחפים לחריץ חמאה, רוזמרין או טימין, קצת מלח גס, ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים לסיר ושמים על אש בינונית. מכסים עם מכסה, ומחכים כשעה. פותחים את המכסה ולוחצים קצת על תפוח אדמה לראות אם הוא כבר רך. ממשיכים עד שמתרכך. 
פלפלים אפשר לקלות ישירות על האש, אבל בזהירות שלא ישרף, להפוך מדי פעם. 
גם חצילים אפשר לקלות על האש ולעשות סלט חצילים משגע. 
לצפיה ב-'הנייר אלומנים גם מפריש רעלים שאם אני מבין נכון'
הנייר אלומנים גם מפריש רעלים שאם אני מבין נכון
18/04/2018 | 10:04
7
137
היא לא בדיוק רוצה
לצפיה ב-'נכון.. תודה בכל מקרה רוני'
נכון.. תודה בכל מקרה רוני
18/04/2018 | 10:17
63
לצפיה ב-'זה מזכיר לי. '
זה מזכיר לי.
18/04/2018 | 10:19
5
140
מי ששומר מאד, לא משתמש בנייר אלומיניום, לא מעשן, לא משתמש בשמן, לא משתמש בסלולר, ימות בריא. 
לצפיה ב-'לי זה מזכיר שארתור דנט הוא תותח בישולים.'
לי זה מזכיר שארתור דנט הוא תותח בישולים.
18/04/2018 | 17:58
4
133
אבל אני מקווה עבורו שהוא לא משתמש בסירים/מחבתות אלומיניום.
 
בכל פורום תמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר. 
 
המסקנה מהקישור שהבאתי היא :
 
אם כך, מה עושים? מנסים כרגיל להקפיד על צריכה של תזונה מאוזנת ומגוונת  ומשתדלים להמעיט בצריכת מזון מתועש. עם זאת, חשוב לזכור שעלינו לבשל את המזון ולשמור אותו בכלי כלשהו. לשימוש בחומרים שונים עלולות להיות השלכות שונות על בריאותנו בין אם בשל הרכב הכלי או מידת השימור של המזון ואיכותו. לכן, אין סיבה לזרוק את רדיד האלומיניום ואפשר להמשיך להשתמש בו באופן מחושב ומושכל בהתאם לנסיבות ולצרכים.
 
לצפיה ב-'אולי לא הובנתי. '
אולי לא הובנתי.
18/04/2018 | 18:06
1
112
אני לא מזלזל בארתור דנט. 
אני רק חושב שיש גבול לנושא. לא מים, לא שמן, לא נייר אלומיניום, ובטח יש עוד. צריך גם לאכול ולחיות. 
לצפיה ב-'רוני ידידי, אני כן מזלזל בארתור דנט. '
רוני ידידי, אני כן מזלזל בארתור דנט.
18/04/2018 | 18:14
68
לצפיה ב-'אהבתי !'
אהבתי !
19/04/2018 | 14:25
1
94
כאמור 
 
בכל פורום תמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר. 
 
<font>ואתה? </font>superman1234 כותב ברוב הפורומים בפרדס ..... 
 
לצפיה ב-'גם לי זה מזכיר.'
גם לי זה מזכיר.
21/04/2018 | 10:34
63
ש ......... בכל פורום נמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר.
לצפיה ב-'יש בחנויות כלי בית כלי נירוסטה לקליית חצילים ופילפלים '
יש בחנויות כלי בית כלי נירוסטה לקליית חצילים ופילפלים
18/04/2018 | 19:11
2
98
על הכיריים.
מתקרא חציליה.
מתואר כמחבת, אבל זה לא מחבת.
רכשתי כזה בחנות של נעמן, עשוי נירוסטה. שם קראו לזה קולה חצילים ופלפלים.
 
מכינה שיפודי ירקות, קולה חצילים, פלפלים, תפוחי אדמה, טעם של גריל פחמים.
לצפיה ב-'?'
?
20/04/2018 | 10:32
34
לצפיה ב-'אני חושב שכדאי שתתעניינו בטכנולגיית הסו ויד '
אני חושב שכדאי שתתעניינו בטכנולגיית הסו ויד
20/04/2018 | 08:18
9
94
 
זה מתכון לתפוחי אדמה טעימים בלי טיגון ועם כל הטעם ואפשר להכין כל דבר 
בטכנולוגייה זו .( ביסודו של דבר זה מיועד לבשרים אבל גם ירקות אפשר לעשות למרות שבמרבית האתרים מדברים על סטייקים וצלי עוף וצלי בקר).
 
העסק של הסויד לא זול כשמשתמשים במוצרים מקוריים 
אבל חיפוש בגוגל ייתן לכם אפשרויות זולות יותר למשל זה 
 
רק הערה אחת 
אל תתפשרו על איכות שקיות הפלסטיק מבחינת ה-BPA
 
או שתוכלו גם להשתמש באידוי ירקות
 
או שתתעניינו ב- RAW FOOD ותשקיעו במכשירים שהם קוצצים/חותכים ירקות 
בצורות מעניינות כמו SPIRALIZER
מכשיר שיכול לחתוך קישואים לדפים דקים 
מנדולינות שונות 
וכו'
 
 
 
לצפיה ב-'אכן, זה רעיון.'
אכן, זה רעיון.
20/04/2018 | 11:14
2
55
אני גם משתמש בשיטה הזו, וזה לא כל כך יקר היום. אלו המכשירים שאיתם אני משתמש, וקניתי באיביי.
לצפיה ב-'להערכתי המחיר עוד יירד '
להערכתי המחיר עוד יירד
20/04/2018 | 12:04
1
58
כי כל מה שצריך זה שבסיר לבישול איטי ( CROCKPOT)
ישימו טמפרטורה נמוכה של 65 צלזיוס ו-80 צלזיוס
 
או שאפילו פלטות אינדוקציה יתנו חום כזה 
לצפיה ב-'לא הייתי בונה על זה. '
לא הייתי בונה על זה.
20/04/2018 | 12:29
56
הטמפרטורה חייבת להיות מאד מדויקת, ולשם כך צריך סחרור של המים. גם הדיוק של סיר לבישול איטי או אינדוקציה זה לא בתחום הדיוק שצריך לבישול בואקום. 
לצפיה ב-'תהליך האפייה בתנור '
תהליך האפייה בתנור
20/04/2018 | 16:51
4
72
מבוסס על השחמה חיצונית ו/או בישול "יבש" או חצי יבש(מעט נוזל ביחס לבישול בסיר ) של החלקים הפנימיים בחום .
 
כל הפרמטרים הללו מושגים בסוו-וויד + חריכה חיצונית ב-SEARZAL
כשבנוסף לכך יש "בונוס" שבורחים מהפריט המבושל בסוויד פחות נוזלים 
לעומת תהליך הצלייה.
 
האפקט הסופי דומה לצליית תנור .
 
לגבי חיתוכי הירקות 
 
נכון שהשואל לא שאל ובכל זאת לנוכח הגזירות הקולינאריות שגזר על עצמו 
מצאתי לנכון להוסיף נושאים אלה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'אני מנסה לזרום ולעזור בתשובות מבלי לנקוט עמדה שיפוטית'
אני מנסה לזרום ולעזור בתשובות מבלי לנקוט עמדה שיפוטית
20/04/2018 | 19:37
2
60
כלפי הרגלי התזונה שלו
 
תמיד יש עוד מיליון דברים לאמר על כל עניין 
והעיקר כאן הוא העזרה
לצפיה ב-'להבנתי אין לו בעיית תקציב '
להבנתי אין לו בעיית תקציב
20/04/2018 | 20:11
36
ואת זאת אני למד מן המשפט הבא 
 
" שמעתי על הסירים המיוחדים שלא נדבקים, אבל אומרים עליהם שהם מפרישים חומרים רעילים, לא מפתיע.." 
 
הסירים הללו שעליהם אני חושב שהוא מדבר די יקרים ויותר מטכנולוגיית סוויד 
שאפשר באמצעים מאולתרים לממן בעלות של כ-400 שח גג 
 
אילו לא היה קונה תנור מסיבה כלכלית יכול היה לקנות טוסטר אובן קטן
ואם לא קנה אז כנראה שהנושא הכספי הוא לא האישיו כאן.
לצפיה ב-'מבקש להזכיר - אין לצרף קישורים לסרטונים אישים ביוטיוב'
מבקש להזכיר - אין לצרף קישורים לסרטונים אישים ביוטיוב
17/04/2018 | 19:47
83
בלי מתכון בהודעה
 
תודה רבה
לצפיה ב-'מה אפשר להכין משומר טרי ? לא מבושל'
מה אפשר להכין משומר טרי ? לא מבושל
14/04/2018 | 18:36
4
72
פעם ראשונה בחיי קניתי שומר , אמרו לנסות כי יש בזה הרבה סגולות רפואיות 
אז מה מכינים ? איך ? אשמח לעצות הצכות ומתכונים .
לצפיה ב-'הצעות כמובן'
הצעות כמובן
14/04/2018 | 18:37
3
38
לצפיה ב-'שומר טרי :'
שומר טרי :
14/04/2018 | 20:48
2
88
הכי פשוט ויוצא טעים:
את השומר שוטפים היטב ,וחותכים לרצועות,מניחים בקערה ,ומתבלים לפי הטעם ,
במעט מלח ,כף שמן -זית ,כפית מיץ לימון טרי ,ושן שום כתושה.אפשר לפזר מעליו חופן פטרוזיליה קצוצה.
בנוסף,לשידרוג טעמים- אפשר להוסיף רצועות שומר לתוך סלט סלק-אדום,
 
וגיסתי, נוהגת לבשל עוף עם שומר.
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
14/04/2018 | 21:33
22
לצפיה ב-'מישי מכירה ויכולה להמליץ? אופה פיתות ופיצות חשמלי? ראו קישור'
מישי מכירה ויכולה להמליץ? אופה פיתות ופיצות חשמלי? ראו קישור
16/04/2018 | 15:18
10
116
לצפיה ב-'אופה פיתות'
אופה פיתות
16/04/2018 | 18:40
5
481
לי זה נראה מאד קטן, ומתאים אולי לפיצה בגודל של פיתה. אני אופה פיתות ופיצות. לכל אחד מהם יש לי מכשיר אחר. 
לצפיה ב-'לי יש מכשיר אחד שאופה את שניהם'
לי יש מכשיר אחד שאופה את שניהם
16/04/2018 | 23:48
4
152
 
 
קוראים לו תנור ביתי.
 
אגב להכנת לפיתות מספיקה מחבת.
לצפיה ב-'גם לי יש תנור ביתי. '
גם לי יש תנור ביתי.
17/04/2018 | 08:36
3
195
כשאני מכין פיצות, אני מכין 4 כל נגלה, כי זה מה שיוצא לי מ 1 ק"ג קמח.כשיש אירוע עם יותר אורחים, כמו למשל חג שבועות, אני מכין 6 או 8 פיצות. בתנור ביתי זה לוקח כ 15 עד 20 דקות כל פיצה. בטאבון החשמלי שלי, שעלה 150 ש"ח בדאלית אל כרמל, אני מוציא פיצה אפויה כל 4 דקות. 
בשביל לא לתפוס את כל שטח השולחן, בניתי מתקן לערום את הפיצות אחת מעל השניה. 
כשעושים פיתה במחבת, צריך להפוך אותה. בסיר הפיתות שלי אני לא צריך להפוך, ואופה כל פיתה 55 שניות. 
ברור שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון. אני רק מספר איך אני מכין. 
לצפיה ב-'קודם כל אתה צודק'
קודם כל אתה צודק
17/04/2018 | 12:24
161
 
השואל לא כתב מה ההספק הדרוש לו כלומר כמה פיתות/פיצות הוא מעוניין להכין בנגלה אז רק ציינתי אפשרויות נוספות.
 
אגב לי בתנור הביתי לוקח משהו כמו 7 עד 8 דקות לפיצה בחום המירבי (250 מע"צ).
 
אגב סחתיין על המתקן, נראה יפה מאד
לצפיה ב-'המתקן ממש מגניב!'
המתקן ממש מגניב!
21/04/2018 | 11:57
37
לצפיה ב-'אני הנחתי אבן שמוט בתחתית התנור'
אני הנחתי אבן שמוט בתחתית התנור
21/04/2018 | 17:42
74
עליה אני אופה את הפיצות. אני מחמם את התנור למקסימום ומוציא פיצות נהדרות בכ-5-6 דקות אפייה.  פחות או יותר אותה עלות, האבן עלתה לי באיזור ה-60-80 ש"ח אם אני זוכר נכון.
 
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
17/04/2018 | 15:03
344

מזמן סיר הפיתות אשר רכשתי נמצא במחסן באגף הכלים ללא שימוש
שולח לכם את השיטה אשר אני מכין פיתות ויוצאות נהדרות. השבוע הכנתי פיתות בשיטה הזאת ויצאו נהדר
ואז החלטתי לאפות בבית
חשבתי לעצמי איך בתהליך התעשייתי הפיתות יוצאות מוצלחות?
עשיתי סקירה בזכרון בראשי, ונזכרתי שהפיתות המוצלחות ביותר מתקבלות מתנור תעשייתי אשר בו מניחים את הבצק על משטח עגול
אשר מסתובב, הבצק נכנס לתוך תנור אשר מכיל גופי חימום מעל, סיבוב הפלטה לוקח כשני דקות ויוצאות פיתות נהדרות,
אומנם תנור כזה אין לי אבל התנור הביתי מכיל גוף חימום עליון ובמצב גריל החום מספיק גבוה לאפיית פיתות מהירה
אז ככה
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
כ2 כוסות מים חמימים


שופך את הקמח לקערת המיקסר
עושה גומה במרכז מוסיף את השמרים וכף הסוכר, מוסיף 3/4 כוס מים חמימים(חמים מספיק אבל ניתן לטבול אצבע מבלי להכוות)
מערבב טיפה את המים השמרים והסוכר תוך גריפת קמח לקבלת עיסה דלילה ומשאיר כך כ15 דקות.
לאחר 1/4 שעה כאשר העיסה תוססת ומכסה את כל הקמח כמעט,
עושה גומה נוספת בצידי הקערה ומוסיף את המלח
מפעיל את המיקסר ומוסיף את שארית המים 
מכין כוס מים חמימים ותוך כדי לישת הבצק מוסיף מים עד קבלת בצק חלק ולא דביק.
ואיך אני בודק שהבצק מוכן: מפעיל את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר עם הבצק לא נדבק לתחתית הקערה והקערה מבריקה בתחתית ללא בצק דבוק אז הוא מוכן.
מוציא מהקערה עם ידיים מקומחות וממשיך ללוש את הבצק בתנועות קיפול בין הידיים כן ככה באוויר.
מכין קערה גדולה  (קערת המיקסר קטנה לכמות ההתפחה ולא מאפשרת לבצק לתפוח כרצונו) שם את הבצק בקערה מכסה הייטב עם נילון נצמד ושם בצד לשעה לפחות
(בגלל שהשתמשתי במים חמימים ההתפחה לוקחת פחות זמן)
מכין משטח עבודה מוציא את הבצק מהקערה שימו לב שהבצק נהיה שערות שערות וזה אומר שההתפחה מעולה.
לש את הבצק על משטח השיש להוצאת האוויר(אפילו שומעים).
קורע מהגוש בצק בגודל של כשני כדורי פינק פונק, מניח על השיש ועם מערוך מרדד לגודל הפיתה ומניח בצד על השיש,
וממשיך כך עם כל הבצק, צריכות להתקבל כ20 פיתות.
משאיר את הבצק המרודד לפיתה על השיש כ1/2 שעה שיתפח מעט שוב.
מכוון את התנור למצב גריל החם ביותר, מכניס תבנית בשליש העליון בתנור, סוגר למספר דקות שהתבנית תתחמם הייטב.
כאשר התבנית חמה מושך עם כפפה את התבנית(זהירות!!התבנית חמה מאד ולעיתים מגבת לא תספיק לבידוד החום) לחצי מרוחבה
מרים עם תרווד את בצק הפיתה הופך ומניח על התבנית, ולמה הופך?? כאשר הבצק המרודד תופח החלק העליון בא במגע עם האויר ומתקשה מעט, ולכן כאשר אני מניח אותו בתבנית על החלק הקשה הפיתה בתהליך האפיה לא נדבקת.
לאחר שהנחתי 4 פיתות מכניס לתנור . 
לאחר כדקה או דקה וחצי(תלוי בתנור) הפיתה מתנפחת כמו בלון ואז הופכים אותה לעוד כדקה.
מוצאים מהתנור מניחים על מגבת וחשוב לכסות עם מגבת כדי שאדי החום והלחות ירככו את הפיתות.
וכך להמשיך את גמר כל הפיתות.
עם רוצים להכין פיתה עיראקית: משתמשים באותה השיטה, אבל מרדדים את הבצק דק יותר ולא מתפיחים שוב אלה ישר לתבנית
אומנם הכתיבה שלי וההסברים נראים ארוכים אבל התהליך מהיר ופשוט
כל טוב
מתכונים >>
 
לצפיה ב-'בקשר לפיצה'
בקשר לפיצה
17/04/2018 | 15:20
2
145
אני מניח את התבנית בחום של 250 בחלק התחתון של התנור לאחר כ5 דקות בודק שהתחתית של הפיצה השחימה וקריספית ואז מרים את התבנית לשליש העליון של התנור.
לצפיה ב-'האם אפשר להכין בשליש העליון ורק בסוף לשים בתחתון לקריספיות?'
האם אפשר להכין בשליש העליון ורק בסוף לשים בתחתון לקריספיות?
21/04/2018 | 16:35
1
47
אני שואל כדי ללמוד יותר 
לצפיה ב-'עשיתי גם זאת ויצא לא רע אבל בעיני'
עשיתי גם זאת ויצא לא רע אבל בעיני
22/04/2018 | 06:49
44
להתחיל בתחתון טוב יותר

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ