לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1397113,971 עוקבים אודות עסקים

פורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום בישול לילדים

בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.אתם מוזמנים לעלעל ב-* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון, * במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה), * בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות - הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן ההכנה + תמונות). נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.להתראות בפורום!

לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
07/01/2016 | 16:06
10
 נמצאים בשנות העשרים לחייכם ומחפשים מקום לדבר בו על הכול?
פורום עשרים פלוס הוא המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו!
 
 מתעניינים בשייט יאכטות? חולמים על חוויה רומנטית או הרפתקה כיפית לכל המשפחה?
היכנסו עכשיו לפורום יאכטות ותקבלו את המידע הדרוש
 
 מתכננים אירוע משפחתי ומעוניינים באטרקציות מגניבות וייחודיות?
בפורום אטרקציות לאירועים תקבלו רעיונות שיהפכו את האירוע שלכם למושלם!
 
 יש לכם שאלות לגבי מערכת אבטחה טובה ואיכותית לעסק שלכם או לבית המגורים?
היכנסו לפורום מערכות אבטחה ותקבלו מידע מקצועי ואמין!
 
 מתלבטים אילו צמחים כדאי לשתול בעונה הנוכחית? יש לכם שאלות לגבי השקייה או דישון?
בפורום צמחים לגינה ולבית תוכלו לשאול ולשתף!
לצפיה ב-'מחפש מתכון להמבורגר צמחוני'
מחפש מתכון להמבורגר צמחוני
03/01/2016 | 09:38
2
53
היי
אני מחפש מתכון להמבורגר צמחוני, האם יש למישהו מתכון נחמד להביא לי?
תודה
לצפיה ב-'כן -המבורגר פטריות'
כן -המבורגר פטריות
05/01/2016 | 12:57
1
77
 
מצרכים (לכ-30 המבורגרים קטנים)
חצי ק"ג פטריות שמפיניון
חצי ק"ג פטריות פורטבלו
כוס קוביות קטנות של גזר
שני בצלצלי שאלוט קצוצים דק
שתי שיני שום קצוצות דק
שלשת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית סחוג
שתי ביצים
שלשת רבעי כוס פרורי לחם טריים
כוס פרורי לחם יבשים
שלוש כפות מיונז
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה:
מסדרים את הפטריות עם הראש כלפי מטה על תבנית אפיה מרודפת בנייר אפיה ומוזגים על הפטריות את שמן הזית. בוזקים פלפל שחור ומלח ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות.
לאחר האפיה מניחים את הפטריות במסננת עם הראש כלפי מעלה (על מנת להגיר את שאריות הנוזלים).
מטגנים במעט שמן זית את הגזר, הבצל והשום עד לריכוך הבצל.
במעבד המזון, טוחנים את הפטריות במספר פולסים לעיסה חלקה, כך שעדין ירגישו את הפטריות.
בקערה לערבב היטב את כל שאר החומרים עם הפטריות ולהכניס לפחות לשעתיים קירור.
לחמם מחבת עם מעט שמן זית וכאשר השמן חם, ליצור קציצות ולטגן כדקה וחצי עד שתי דקות מכל צד (במידה והתערובת רכה מדי, אפשר להוסיף מעט פרורי לחם, אבל לא יותר מדי).
לצפיה ב-'מעולה, אין כמו פטריות'
מעולה, אין כמו פטריות
11/02/2016 | 11:29
14
כל כך הרבה טעם וויטמינים. מעולה
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
31/12/2015 | 16:03
13
 מחפשים פעילויות נחמדות לילדים בימים הגשומים של השנה?
היכנסו עכשיו לפורום יוצרים עם ילדים וקבלו רעיונות מקוריים!
 
 מתעניינים בבר אקטיבי לאירוע מושלם? יש לכם שאלות לגבי בחירת האלכוהול?
היכנסו עכשיו לפורום בר אקטיבי ותקבלו תשובות להכל!
 
 ההתמכרות שלך מפריעה לך לנהל אורח חיים תקין?
בוא לדבר על זה עכשיו בפורום התמכרות למין
 
 מחפשים מטפל סיעודי עבור היקרים לכם מכל? יש לכן שאלות לגבי זכויותיו?
היכנסו עכשיו לפורום טיפול בקשישים ותקבלו מענה לשאלותיכם!
 
 מתעניין בקרב מגע ומעוניין לקבל פרטים נוספים?
היכנס עכשיו לפורום קרב מגע הגנה עצמית ותקבל תשובות לכל השאלות!
 
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
24/12/2015 | 14:19
15
 כותב עבודה סמינריונית? צריך עזרה במציאת מקורות ביבליוגרפים?
היכנס עכשיו לפורום כתיבת עבודות אקדמיות ותקבל תשובות לכל השאלות!
 
 סובלים ממחלת הקרוהן והקוליטיס? אתם לא לבד.
היכנסו עכשיו לפורום קרוהן וקוליטיס – תמיכה ותוכלו לשתף באנונימיות מוחלטת
 
 עומדת ללדת? מתלבטת איך לבחור את הדולה המושלמת עבורך?
בפורום לקראת לידה – רופא ודולה תוכלי לשאול ולהתייעץ על הכל
 
 מכורים לסדרה צעירים חסרי מנוח? עדיין רוצים להתעדכן בכל מה שקורה?
מוזמנים להיכנס עכשיו לפורום צעירים חסרי מנוח ולדבר על כל מה שחם!
 
 סובלים מבעיות זיכרון? רוצים ללמוד תרגילים לשיפורו וחיזוקו?
היכנסו עכשיו לפורום שיפור הזיכרון וגלו דרכים להתמודדות!
 
לצפיה ב-'רוצה להתחיל לאפות!'
רוצה להתחיל לאפות!
23/12/2015 | 00:29
10
175
היי,
 
אשמח אם תוכלו להכווין אותי לכמה מ"אבני הדרך" לאופה המתחיל.
 
מתכונים שאהנה מהכנתם, שיהיו טעימים.
 
יש לי מעבד מזון ומיקסר י-ד-נ-י
 
תודה רבה.
לצפיה ב-'תפרטי קצת יותר, לאיזה סוגי מאפים את מתכוונת ?'
תפרטי קצת יותר, לאיזה סוגי מאפים את מתכוונת ?
26/12/2015 | 15:08
76
האם לתערובות לעוגות בחושות , או ממש מאפה של בצקים ?
(יש בצק פריך, בצק עלים, בצק שקם ,בצק לבסיס לעוגה, בצק שמרים וכו' ?
מה היית רוצה מכול אלה ?
 
 
לצפיה ב-'מאפה שהכנתי וכול אוהבים,,'
מאפה שהכנתי וכול אוהבים,,
26/12/2015 | 16:42
8
238
ההמלצה שלי: מאפה טעים במיוחד,לאוהבי בטטות אפויות:
 
מאפה בטטות על בסיס בצק פריך :
הכנת בצק פריך :
80 גרם חמאה קרה, לחתוך לקוביות.
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
ביצה אחת.
 
להכנת תערובת למאפה :
2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) לפרוס לפרוסות,
2-3 בטטות מאורכות,לבשל בסיר מים ,רק עד לתחילת ריכוך, (15 דקות בערך),
1 כף רוזמרין טרי,קצוץ דק-דק
2 ביצים
1/2 מיכל שמנת לבישול
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1)ראשית מכינים את הבצק: מכניסים למעבד -מזון: חמאה, קמח ,ומלח,
ומערבלים כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  מוסיפים את הביצה ,ומערבלים שוב,עד שמתגבש כדור -בצק.
 (אם יבש מדי ולא מתגבש לכדור,נוסיף כף או שתיים של מים קרים,למעבד המזון.) 
  לאחר עירבול מאוד קצר,אוספים בידיים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ,
 ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר שעה,מחממים את התנור ל-180 מעלות חום.
2) במחבת מחממים מעט שמן ,ומטגנים את פרוסות הבצל, כ-5 דקות-
על אש בינונית,עד שנעשים שקופים. 
3)בינתיים פורסים את הבטטות המבושלות ,לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
   לא לבשל יותר מדי, אלא רק עד לריכוך חלקי,שיאפשר לפרוס פרוסות יציבות ,
   ולא רכות מדי.
4) בקערה טורפים ביחד: ביצים, 1/2 מכיל שמנת-לבישול, רוזמרין, מלח ופלפל.
     ויוצקים לתבנית מעל שכבת עיגולי- הבטטות.
רידוד הבצק : להניח את הבצק על ניר אפיה,על השיש ,(או במקום יציב ונוח לרידוד),
 וגם מעל הבצק  מניחים  ניר -אפייה, ומרדדים במערוך ,כשהבצק יהיה מונח,
בין 2 ניירות -האפיה,ומרדדים לעלה בצק דק.
מניחים את עלה -הבצק בתבנית משומנת קלות,(מס' 24 ס"מ).  ומפזרים מעליו
את הבצל המטוגן ,
ומעליו מסדרים את עיגולי הבטטה,שיהיו מונחים זה ליד זה. 
ומעל הכל יוצקים את בלילת הביצים.
מכניסים לתנור המחומם , ואופים כ- 30 דקות- 40  דקות- או עד שהמאפה משחים. 
 מצננים את המאפה הלוהט מחוץ לתנור,עד שיהיה חמים ,אך לא לוהט,
ורק לאחר צינון ,יהיה קל לחתוך את המאפה, למנות,מבלי שיתפרק.
מתקבל מאפה נפלא וריחני ,טעים מאוד, וקל להכנה.
 
לצפיה ב-'וואו (: נשמע מדהים!!! (אודה למתכונים נוספים)'
וואו (: נשמע מדהים!!! (אודה למתכונים נוספים)
28/12/2015 | 00:21
1
52
אגב, במעבד מזון - עם איזה סכין מערבבים את הבצק?

היי,

חשבתי להתחיל עם עוגות בחושות, עוגות גבינה, בצק שמרים, מאפים...

תודה רבה!
לצפיה ב-' לבצק,משתמשים במעבד -המזון עם להב -הפלדה, '
לבצק,משתמשים במעבד -המזון עם להב -הפלדה,
28/12/2015 | 11:45
57
לבצק:
כשרואים לאחר ערבוב קצר שנוצרים פירורי-בצק ,מוסיפים את הביצה,
ומערבלים עוד כמה שניות, ומתקבל בצק דביק ואחיד,
עוטפים בניילון-נצמד ומכניסים למקרר להתיייצבות.
לצפיה ב-'היי'
היי
29/12/2015 | 19:10
5
43
ניסיתי את המתכון והבצק לא הפך פריך
עשיתי בדיוק מה שכתוב
הבצק נשאר בצק אם כי אפוי מעט
יש לך מושג למה?
לצפיה ב-'בצק שלא יוצא אפוי מספיק ,אולי בעיה בחום התנור.'
בצק שלא יוצא אפוי מספיק ,אולי בעיה בחום התנור.
29/12/2015 | 20:40
4
46
ואם המרקם לא פריך,יתכן ועורבל זמן רב מדי:
יש לערבל את החומרים שבמעבד -המזון ,רק שניות ספורות בלבד.
ערבול יתר של הקמח ,הופך אותו למרקם כבד ולא פריך.
לצפיה ב-'התנור פיקס'
התנור פיקס
29/12/2015 | 21:45
3
34
כן ערבלתי הרבה זמן את הבצק
יכול להיות שכאן הבעיה
בכל מקרה
רק רוצה לוודא
לא אופים את הבצק לפני ששים את המילוי נכון?
לצפיה ב-'נכון,על הבצק המרודד דק,להניח את המילוי ,ולאפות ביחד,,,'
נכון,על הבצק המרודד דק,להניח את המילוי ,ולאפות ביחד,,,
30/12/2015 | 15:45
2
27
אופים בתנור שחומם מראש, לחום בינוני,180 מעלות.
לצפיה ב-'תודה רבה, אנסה שוב'
תודה רבה, אנסה שוב
30/12/2015 | 15:48
1
6
לצפיה ב-'הערבול ממש קצר,רק עד להבלעת הקמח בתערובת.'
הערבול ממש קצר,רק עד להבלעת הקמח בתערובת.
30/12/2015 | 15:50
6
לצפיה ב-'מחפשת אוכל לבתי ללא שמן וביצים'
מחפשת אוכל לבתי ללא שמן וביצים
21/12/2015 | 16:19
2
98
שלום לבתי יש אבנים בכיס מרה
מחפשת לה משהו מתוק לאפות לה ללא שמן וביצים אפשר רק את הלבן..וגם שאלה איזה דג הוא ללא שומן.
השמח לעוד בישולים ..ללא שמן ושומן.............
לצפיה ב-'כדאי אולי להתייעץ בדיאטנית?'
כדאי אולי להתייעץ בדיאטנית?
22/12/2015 | 08:30
55
.. בכל דג יש רמה מסויימת של שומן..פורל, סול,אמנון, פילה בקלה -מכילים באופן יחסי לשאר ממש מעט שומן
 
מאפינס בננה טבעוני - פיליס גלזר
 
 
המרכיבים (ל-12 מאפינס):
3 בננות, חצויות לאורכן
1/2 1 כוסות קמח 70% מלא
1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס קמח שקדים (או שקדים טחונים דק)
1/3 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה או שמן אחר
1/4 כוס אננס מיובש, קצוץ גס (לא חובה)
 
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל180מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (מנז'טים).
מעבדים את הבננות במעבד מזון בפולסים, רק עד שהן קצוצות אך לא מרוסקות.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקמח השקדים.
מוסיפים למעבד המזון יחד עם הסוכר, השמן, תמצית הווניל וחלב הקוקוס. מעבדים בכמה פולסים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את האננס ומערבבים. ממלאים בתערובת את השקעים כדי 3/4 מגובהם. אופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם המוחדר למרכזם יוצא נקי.
עוגת תפוחים בחושה
 
מצרכים
לתבנית אינגליש גדולה או שתיים קטנות
1.5 כוסות קמח
¾ כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
¾ כוס סוכר
1 כוס חלב סויה
½ כפית תמצית וניל
⅓ כוס שמן - אפשר לנסות להמיר ברסק תפוחים
2 כפות חומץ תפוחים (או חומץ רגיל)
1 תפוח (כל סוג מלבד הסוג הירוק החמוץ יעבוד) מקולף וחתוך לקוביות קטנות
 
לפיזור מעל העוגה:
כמה כפיות סוכר מעורבב עם קצת קינמון. אפשר להוסיף גם קצת פקאנים קצוצים גס.
 
הכנה
מחממים את התנור ל-180 עד 190 מעלות.
מקלפים את התפוח וחותכים לקוביות קטנות (לא יותר מסנטימטר אחד על חצי – אחרת הקוביות ישקעו לתחתית העוגה).
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסודה, הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.
מוסיפים את חלב הסויה, תמצית הוניל והשמן ומערבבים עד שהקמח נעלם כמעט לגמרי.
מוסיפים את החומץ ומערבבים עד שהתערובת מתבהרת וקצת תופחת. מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים אותן פנימה. מעבירים מיד לתבנית משומנת, מפזרים שכבה דקה של תערובת הסוכר והקינמון, ואופים כ-25 או עד שהשכבה העליונה מזהיבה, והקיסם יוצא יבש.
 
 
עוגת שוקולד טבעונית מושלמת (חומרים לתבנית אפייה עגולה מס 26 או לתבנית מרובעת של 24X24)
1 אבוקדו בשל מאוד בגודל בינוני (אחרי המעיכה יוצא חצי כוס מחית אבוקדו
1 כפית מחית וניל אמיתי או שתי כפיות תמצית וניל טובה
2 כפות חומץ תפוחים
רבע כוס שמן קנולה
2 כוסות מים (או חלב שקדים)
2 ושלושת רבעי כוסות קמח לבן רגיל (או שתי כוסות קמח רגיל + שלושת רבעי כוס קמח כוסמין)
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה
שני שליש כוס אבקת קקאו איכותית (במשקל זה יוצא 45 גר')
1 כוס סוכר חום דמררה (160 גר')
100 גרם שוקולד מריר
הכנה:
חוצים את האבוקדו, גורפים את הבפנוכו שלו לקערה עם כף, ומוערכים את כולו במזלג טוב-טוב-טוב עד שיש מחית אחידה.
מערבבים אל תוך מחית האבודקו את החומץ, הוניל והשמן.
מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפיה, סודה לשתיה, סוכר. כדאי לערבב עם מזלג כדי לוודא שאין גושים של קקאו.
מערבבים את החומרים הרטובים והיבשים יחד, וגם מוסיפים לזה את המים. הדרך הכי טובה לעשות את זה היא לשפוך את החומרים היבשים אל תוך הרטובים בכמה נגלות, ולשפוך את המים בכמה נגלות במקביל. מערבבים את התערובת כולה עד שהיא אחידה אבל לא מגזימים עם הערבוב- זה גורם לגלוטן שבקמח להפוך את העוגה לעוגת חנק.
קוצצים את השוקולד: מניחים את גוש השוקולד השלם על קרש חיתוך וקוצצים את השוקולד עם סכין חדה עד שהוא קטן ואבקתי. שבבי השוקולד אמורים להיות קטנים בסוף, אבל זה בסדר גם שיהיו כמה גדולים יותר שיפנקו את בר המזל שיקבל אותם בפרוסה. כדי שהשוקולד לא ימס כדאי להימנע מלגעת בו בידיים, ואם זה יום חם במיוחד עדיף לדחוף את סכין החיתוך לפריזר לחמש דקות לפני שמתחילים לקצוץ.
את השוקולד הקצוץ שופכים לתערובת ומערבבים רק כמה ערבובים, על מנת לפזר אותו באופן אחיד.
שופכים לתבנית עגולה מספר 26, או לתבנית עוגה מרובעת (שלי היא 24 על 24). אופים בחום בינוני גבוה (180 מעלות) עד שהעוגה יציבה ואפשר לנעוץ בה גפרור שיוצא יבש.
או רוצים, אפשר להוסיף זיגוג שוקולד שעשוי מ-150 גר' שוקולד מומס עם כף של שמן. אם לא, היא טובה גם בדיוק כמו שהיא.
לצפיה ב-'לבריאות הילדה עדיף פירות מאשר עוגות ,בפרט במצבה,,,'
לבריאות הילדה עדיף פירות מאשר עוגות ,בפרט במצבה,,,
27/12/2015 | 10:02
57
יקירה,
בעיות כיס מרה,נובעות ממערכת חיסונית חלשה,רצוי לוותר על עוגות,
ולדאוג לחיזוק הגוף: חשובה אכילת סיבים -תזונתיים, שיש בירקות ובפירות,
בכול מקרה ,מומלץ לבקש תפריט מסודר מהדיאטנית בקופ"ח,
ולברר על תוספת של סיבים תזונתיים,(כאלה שנותנים בצורה מרוכזת למי שלא מרבה באכילת ירקות.
ובעיקר חשוב לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום.כדאי לך לדאוג שהילדה תסתובב עם בקבוק מים צמוד,ותתרגל לשתות,ותהיה הטבה במצב.
 
כול טוב,
ורק בריאות.
 
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
15/12/2015 | 17:54
6
 יש לך פחד במה? נתקל בקשיים לעמוד מול קהל ולהעביר מסר בצורה ברורה?
בוא לדבר על זה עכשיו בפורום פחד במה חרדת קהל

 רוצה לשיר ולא רק באמבטיה? סובל מצרידות ולא מצליח למצוא לזה פתרון?
היכנס עכשיו לפורום פיתוח קול בריאות הקול ותוכל לשאול ולהתייעץ!

 מחפשים מוהל לרגל הולדת הבן? מתלבטים לגבי ההשלכות של ברית המילה?
מוזמנים להיכנס לפורום מוהל ברית מילה ולהתייעץ עם מוהל מוסמך

 סובלת מורידים בולטים ברגליים? מעוניינת למצוא לכך פתרון יעיל ואמין?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום העלמת ורידים

 האזור האינטימי נפגע לאחר הלידה?
היכנסי עכשיו לפורום פלסטיקה וגינאלית וגלי את האפשרויות שעומדות לרשותך
 
לצפיה ב-'זקוקים לעזרתכם בבישול לניצולי שואה'
זקוקים לעזרתכם בבישול לניצולי שואה
09/12/2015 | 18:41
63
שלום לכולם,
אני מתנדבת בעמותת "עזרה מידית לניצולי השואה"
אנחנו מעוניינים לארגן לכ-100 ניצולי שואה אירוע לכבוד החג ביום שישי.
לצורך כך נשמח מאוד לעזרה דחופה עם בישול/מתנות קטנות לניצולים.
כרגע יש צורך בקינוחים עם סוכרולוז או סטיביה.
כל מי שמעוניין לעזור מוזמן לפנות בעמוד הפייסבוק או במייל
ולקבל פרטים נוספים.
https://www.facebook.com/aihhs/?fref=ts
help1945@gmail.com
תודה רבה וחג שמח לכולם!

לצפיה ב-'סופגניות להכנה על הילדים בבית'
סופגניות להכנה על הילדים בבית
03/12/2015 | 22:49
60
הבטחתי לבנות שנאפה ביחד סופגניות.
מחפשת מתכון קל נוח ל"משחק" ושיהיה גם טעים.
מעדיפה מאד אפוי ולא מטוגן.
תודה!
לצפיה ב-'דגים לילדים'
דגים לילדים
03/12/2015 | 10:23
1
91
בוקר טוב :)
אשמח לקבל רעיונות/מתכונים שמתאימים לילדים עם פילה דג מרלוזה, קניתי בסופר ולא ממש יודעת מה לעשות עם זה...
תודה רבה ויום נפלא
לצפיה ב-'אפשר להכין שניצל דג ,ואפשר להכין קציצות,,'
אפשר להכין שניצל דג ,ואפשר להכין קציצות,,
03/12/2015 | 15:15
68
קבלי 2 מתכונים:
 
1)מתכון לקציצות דג מלרוזה:
 
המצרכים הדרושים:
דג מלרוזה- 1 ק"ג,  אפשר גם קפוא ללא עור.
בצל בינוני
2 שיני -שום
חופן פטרוזיליה  (15 גרם)
3 ביצים
מלח - כפית שטוחה,
פלפל שחור - 1/4 כפית .
1/2 כפית כורכום  
2 כפות פירורי לחם
6 כפות שמן קנולה לטיגון .
 
אופן ההכנה :
 
1. לבשל את נתחי דג המלרוזה במים רותחים למשך כ- 5 דקות, לסנן ולקרר.
 
1. לטחון דק במטחנת בשר או במעבד המזון את הדג,
   עם הבצל, השום והפטרוזיליה,
   ולהניח בקערה בצד.
2. להוסיף לתערובת את הביצים, המלח, הפלפל שחור, 1/4 כפית הכורכום ופירורי הלחם,   
  ולערבב היטב.
 
3. לחמם 6 כפות שמן קנולה,ולערבב לתוכו  1/4 כפית כורכום .
 
4. להכין מהתערובת קציצות בגודל שרוצים,ולטגן משני הצדדים עד להשחמה.
5. להניח בקערת הגשה נייר סופג,ועליו להניח את הקציצות.
מתאים להגשה לילדים ,ביחד עם פירה תפו"א.
 
מתכון 2)
שניצל -דג: מטגנים בדיוק כמו שניצל:
יש להכין 3 קערות- קערה אחת עם 3 ביצים בלולות עם מלח ומעט פלפל שחור.
קערה שנייה :עם קמח רגיל.
קערה שלישית: עם פירורי -לחם
טובלים את נתחי -הדג -ב-3 הקערות ,ומטגנים במחבת עם שמן מחומם,על אש בינונית,
לכסות במכסה, 10 דקות מכול צד, עד שמזהיב יפה,והופכים לצד השני .
מוציאים לכלי עם ניר -סופג ,לספיגת השמן המיותר .
אגב,
אם משתמשים בקמח -מצה, אפשר לוותר על פירורי -הלחם.
יוצא שניצל דג ,טעים מאוד מאוד.
לצפיה ב-'חזק אצל ילדים'
חזק אצל ילדים
24/11/2015 | 23:55
155
בחופש הגדול לקחתי את הגדולה שלי לסדנת בישול לילדים אצל פודסטפס.
בינינו, איזה ילד לא ירצה לדעת "לאפות" קרמבו?
יצא מדהים.
עכשיו שחיפשתי, מתברר שהם פרסמו את המתכון בספר המתכונים שלהם אונלי...
הגדולה שואלת מתי עושים את הסדנה הבאה.
בינינו, בחנוכה הזה כבר אדע איך לעשות את זה עם המצרכים הנכונים בבית.
לחסוך כסף עם פעילות חינוכית במקום לקחת אותה לעוד פסטיגל ולשלם הון תועפות..
מומלץ!
לצפיה ב-'PlayBuzz הגיע לתפוז '
PlayBuzz הגיע לתפוז
19/11/2015 | 12:14
38
מהיום ההודעות שלכם יכולות להראות אחרת!
בלחיצת כפתור תוכלו להוסיף סקרים, חידונים, תכנים ויראלים ותוכן אינטראקטיבי מתוך אתר PlayBuzz!
 
לחצו על האייקון של playbuzz (ליד צירוף הקבצים) - העתיקו את הקישור - ופרסמו את ההודעה!
לצפיה ב-'מתכון לסופגניות לקראת חג החנוכה'
מתכון לסופגניות לקראת חג החנוכה
18/11/2015 | 18:36
89
מתכון מצויין לסופגניות אשל לקראת חג החנוכה, מומלץ בחום ואחלה אתר
 
 
לצפיה ב-'הסירים - שישי מתקרב ומה נכין'
הסירים - שישי מתקרב ומה נכין
12/11/2015 | 17:17
3
147
אצלי הכי קל, עוף בתנור עם תפו"א
הפעם קניתי חלות (הגב עושה לי בעיות)
 
שתהיה לכולם שבת שקטה ונעימה
לצפיה ב-'חמין מקרוני של shron17'
חמין מקרוני של shron17
13/11/2015 | 13:55
182
כבר מוכן.
מחר מזמינים את השכנים לקפה.
אכין עוגת תפוזים/סולת, ככל הנראה עוגת תפוחי עץ.
שטרודל פרומעז של פירגה, לחמניות עשבי תיבול וקרקרים.
שבת שלום!
רעיה
לצפיה ב-'תרגישי טוב, גם אני העדפתי עוף ותפו"א בתנור'
תרגישי טוב, גם אני העדפתי עוף ותפו"א בתנור
15/11/2015 | 11:10
1
269
הוספתי גם תבשיל עדשים  עם עגבניות על מצע אורז לבן
לצפיה ב-''
17/11/2015 | 18:46
6
לצפיה ב-'איך קוראי ם לזו מהתכנית מתכון בטוח שמגישה מתכונים לקטנטנים?'
איך קוראי ם לזו מהתכנית מתכון בטוח שמגישה מתכונים לקטנטנים?
10/11/2015 | 18:01
2
102
תודה
לצפיה ב-'ליהי שומרון'
ליהי שומרון
11/11/2015 | 20:22
38
לצפיה ב-'בבקשה קישור למתכונים של ליה שומרון'
בבקשה קישור למתכונים של ליה שומרון
11/11/2015 | 20:30
160
לצפיה ב-' הסירים לשישבת גשומה וקרה'
הסירים לשישבת גשומה וקרה
06/11/2015 | 13:40
1
114
אז מה בסירים השבת?
 
אצלי כנראה אסתפק במרק תימני (בצל גזר תפו"א ועוף)
לצפיה ב-'לא ממש "סירים"...'
לא ממש "סירים"...
06/11/2015 | 21:54
123
בצהרים הכנתי מרק עדשים.
יש עוד שאריות שצריך לסיים, אז לא מכינה היום או מחר משהו נוסף.
שבת שלום!
רעיה
לצפיה ב-'טוב גיליתי שמחבתות טפלון רעילות או משחררות'
טוב גיליתי שמחבתות טפלון רעילות או משחררות
05/11/2015 | 22:53
2
116
חומרים רעילים אם הן נשרטות או בחום גבוה יש חלופה בריאה יותר? אני די אוהבת שהחומרים לא נדבקים למחבת ( בטפלון), יש מחבת שמשלב תכונות בריאות יותר למשתמש יחד עם תכונת חוסר הדבקות האוכל המטוגן למחבת?
תודה מראש ( רצוי המלצות למוצרים שנמכרים בארץ).
לצפיה ב-'הכי טוב לך לקנות חדשה ולזרוק את הישנה שכבר לא בשימוש'
הכי טוב לך לקנות חדשה ולזרוק את הישנה שכבר לא בשימוש
06/11/2015 | 13:27
71
לגבי הכי בריא?  נירוסטה.
מצד אחד הבעיה היא שזה לא טפלון ויכול להידבק
מצד שני נירוסטה זה הכי בריא וכלים מנירוסטה נשמרים כמו חדשים לאורך שנים
לצפיה ב-'נצל"ש...לגבי סט הסירים של....'
נצל"ש...לגבי סט הסירים של....
19/11/2015 | 18:55
55
SALAD MASTER
אהלן!
דבר ראשון, למען הסר ספק, אין לי שום קשר מכל סוג לחברה זו. בבית אנו משתמשים בסירים הכי פשוטים שיש לאוכל הכי פשוט שיש ושהוא,לטעמי, פשוט הכי טעים. בכל מקרה...חבר הראה לי את הסירים האלו והגדולה שלהם היא....
הכרומיום ותרכובות ברזל נוספות לא מתפרקות ועוברות למזון...עשוי טיטניום כירורגי.
הבישול לוקח פחות זמן...יש הולכת חום יותר טובה.
המחיר לסט התחלתי 12000 ש"ח.
עשיתי אצלו ניסוי והרתחנו מים עם סודה לשתיה בשני הסירים בכמות שווה. הטעם של המים מהסיר הפשוט היו בטעם של ברזל מהסיר טיטניום רק קצת מליחות של הסודה. שאלתי היא...האם מישהו מכיר את הסירים האלה??? יש איזו דעה על העניין?
תודה רבה למגיבים וסליחה שיצא קצת ארוך....סורי.
לצפיה ב-'עוגת בננות נהדרת'
עוגת בננות נהדרת
04/11/2015 | 12:38
1
260
הכנתי אותה על בסיס העוגה שבמאמרים  -  עוגת תפוחים נהדרת
עוגה בחושה טעימה ואוורירית מאוד

שימו לב להערות שלי בסוגריים
 
 
עוגת תפוחים / בננות נהדרת

3 ביצים
1/2+1 כוסות סוכר לבן
2 כוסות קמח תופח (לנפות)
1 כוס + 2 כפות  שמן (הימרתי חצי כוס שמן , בחצי כוס מים רותחים )
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 שקית אבקת סוכר וניל (אני השתמשתי במשחה)
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3 בננות בשלות / תפוחים קלופים וחתוכים קטן מאוד  (אני השתמשתי ב-4 תפוחים מתוקים קטנטנים)
1/2 כוס קוקוס (הפעם לא הוספתי)

אופן ההכנה

-במתכון רשום לערבב הכל יחד ,  (אני הכנתי כך):

לחמם תנור לחום חזק.
לטרוף את הביצים השלמות עם הסוכר לבלילה תפוחה ואוורירית (השתמשתי עם מקסר ידני)
להוסיף את - הקינמון, השמן, הקוקוס, האגוזים הקצוצים, הוניל, סודה לשתיה

לערבב היטב עם המיקסר - ולהוסיף את הקמח המנופה

לערבב היטב - ולהוסיף את התפוחים הקצוצים.

ושוב לערבב ולצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק 3/4 מגובה התבנית.

להנמיך חום התנור ל- 170 מעלות ולהכניס לאפיית טורבו כ- 50 דקות.

לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לפזר מעל העוגה אבקת סוכר
לצפיה ב-'שכחתי להוסיף את הקישור למאמרי הפורום'
שכחתי להוסיף את הקישור למאמרי הפורום
08/11/2015 | 20:45
21
 
עוגת תפוחים נהדרת
 
לצפיה ב-'עוגיות בריאות: שיבולת שועל, טחינה, ושאריות ממיץ גזר. וזהו.'
עוגיות בריאות: שיבולת שועל, טחינה, ושאריות ממיץ גזר. וזהו.
26/10/2015 | 18:45
2
124
תוספת קטנה של מים, על מנת שהחומרים יידבקו.
ולאחר כחצי שעה - שעה בתנור, הן יוצאות נפלא. פריכות וטעימות ביותר.

רק אתגר אחד מחכה לפתרון -  כמה שעות לאחר האפייה, העוגיות שהיו מאד פריכות מתחילות להתרכך.
העברה לצנצנת אטומה לא עזרה, ואחסון בקופסא מאווררת גם לא עזר.

הסברים? הצעות?
לצפיה ב-'הייתי מוסיפה'
הייתי מוסיפה
26/10/2015 | 20:29
1
82
מעט קמח, אבקת סודה לשתיה ומי שאוהב קצת קינמון.
 
בבקשה מתכון מסודר של טלטלים לעוגיות.
 
 
עוגיות שיבולת שועל וטחינה
 
 
מצרכים:
 
3/4 כוס (140 גרם) סוכר חום
 
1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
 
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
 
3/4 כוס (80 גרם) שיבולת שועל שלמה או אינסטנט
 
3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא
 
1/2 כפית סודה לשתייה
 
1/2 כפית קינמון
 
 
אופן הכנה:
 
מניחים בקערה טחינה, סוכר ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים פנימה שיבולת שועל וקינמון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה במקרר בקערה עטופה היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
באמצעות שתי כפות מסדרים תלוליות בצק בכמות של כחצי כף עם מרווחים בין עוגיה לעוגיה.
 
אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים, יציבות ומעט רכות במרכז.
מצננים באופן מוחלט ושומרים בצנצנת אטומה.
 
 
הערות:
 
אפשר להוסיף לעוגיות אגוזים ופירות יבשים בכמות שאוהבים. גם שוקולד צ'יפס ישתלבו פה מצוין.
אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון לחצי כוס, במיוחד אם מוסיפים תוספות מתוקות.
חשוב לקרר את הבצק חצי שעה כדי שהעוגיות ישמרו על צורה יפה באפייה.
אפייה של 15-16 דקות תניב עוגיות פריכות יותר, ואפייה של 12 דקות תניב עוגיות רכות.
 
לצפיה ב-'השאיפה היא מינימום תעשייתיים (סוכר, קמח וסודה), לכן האתגר '
השאיפה היא מינימום תעשייתיים (סוכר, קמח וסודה), לכן האתגר
06/11/2015 | 06:15
10
לצפיה ב-'ילד בעייתי באוכל'
ילד בעייתי באוכל
28/10/2015 | 08:47
2
184
שלום, הילד שלי בן 3 לא מוכן לאכול ירקות (אפילו לא לטעום), אוכל רק אורז לבן, פתיתים, פסטה ברוטב שמנת וקוסקוס - אבל בלי שאפילו חתיכת ירק או בצל תיגע בהם.
יש לכם רעיונות איך לפתות אותו לאכול ירקות או עוף/בשר?
לצפיה ב-'ממש אין בעיה'
ממש אין בעיה
30/10/2015 | 17:33
150
כל הילדים לא אוהבים ירקות אך אנחנו נביא להם אותם מהדלת האחורית.
את יכולה להכין - חביתיות / קציצות ולגרד לתוכן חופן ירק כלשהו שהילד לא אוהב.
תאמיני לי הוא יטרוף את הקציצות.
לצפיה ב-'אני לא הייתי מנסה לדחוף...'
אני לא הייתי מנסה לדחוף...
31/10/2015 | 19:55
123
הייתי שמה על השולחן כשכולם אוכלים מגוון ירקות שאתם אוכלים
מנסה מידי פעם לעניין אותו לטעימה, אולי הוא יסכים ואולי לא.
הבן שלי גדל מצויין מבלי לטעום ביס ירק 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

האקדמיה הישראלית לקרב מגע
קרב מגע והגנה עצמית
פורום קרב מגע הגנה עצמית
פורום קרב מגע הגנה עצמית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ