לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1077410,774 עוקבים אודות עסקים

פורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

אודות הפורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

לצפיה ב-'בלוטת התריס בהריון'
בלוטת התריס בהריון
21/12/2015 | 13:00
4
55
אהלן,
 
יש לי שאלה ואשמח אם אוכל לקבל עזרה.
אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ונוטלת יוטירקס במינון של 100 מ"ג ביום. בלוטת מאוזנת בדר"כ.
אני בתחילת הריון (שבוע 5) ובבדיקת דם גיליתי שה TSH שלי עומד על 0.05.
מה לעשות?
להפסיק עם הכדורים לתקופה עד שיעלה או שאמור להתאזן בחזרה?
 
תודה על התשובה!
לצפיה ב-'ועוד נתונים...'
ועוד נתונים...
21/12/2015 | 13:37
33
FT3 - 5.98
FT4 - 19.9
 
תודה מראש על התשובה...
לצפיה ב-'עד שדר' תורגמן תגיע לכאן'
עד שדר' תורגמן תגיע לכאן
21/12/2015 | 20:29
1
59
מאד אופייני שיש ירידה ב- TSH בתחילת הריון. אם היית מאוזנת טוב לפני הכניסה - אני לא חושבת שהייתי נוגעת. הצפי הוא שה- TSH יעלה בהמשך...
לצפיה ב-'לחזור על הבדיקת דם'
לחזור על הבדיקת דם
24/12/2015 | 22:20
30
 יכול בהחלט להתאים ליתר פעילות של בלוטת התריס עקב עליה ב HCG בתחילת ההריון במיוחד בהריון תאומים. כדאי לחזור על הבדיקות דם.
בכל מקרה אין מקום לדאגה בניגוד לתת פעילות של בלוטת התריס שייש חשש לפגיעה בעובר, עודף קל של הורמוני בלוטת התריס לא פוגע בעובר.
ד"ר עמיר בשקין
לצפיה ב-'מידע נוסף שכתבתי בנושא'
מידע נוסף שכתבתי בנושא
24/12/2015 | 22:22
38
לצפיה ב-'סימפטומים של תת פעילות בלוטת התריס'
סימפטומים של תת פעילות בלוטת התריס
21/12/2015 | 10:52
1
48
שלום.
התייעצתי איתכם בעבר ושללתם תת פעילות בבלוטת התריס על סמך תוצאות בדיקות שנתתי לכם, למרות שיש לי המון סימפטומים של בעיה זו.
תזכורת: אני בת 38 (+2 ילדים)  ולא מצליחה לרדת במשקל (עודף משקל של 25 קילו) למרות ספורט קבוע ואכילה בריאה (בליווי דיאטנית ובהמשך נטורופתית) מעל שמונה חודשים.
האם יכול להיות מצב שבו הבלוטה מתפקדת כסדרה (כפי שמעידות תוצאות הבדיקות), אבל יש גורם בגוף שמחבל בה או בתפקוד שלה? למשל שמערכת החיסון תוקפת את הבלוטה או שיש נוגדנים נגד הבלוטה או בעיה בקולטנים שאמורים להוות את הממסר התאי, כפי שקראתי?
האם יש דרך לבדוק את האפשרויות האלה? והאם יש להם טיפול מתאים?
תודה רבה,
מיכל.
 
לצפיה ב-'גם הפעם אם כל מדדי התפקוד תקינים , אין בעיה בתפקוד הבלוטה '
גם הפעם אם כל מדדי התפקוד תקינים , אין בעיה בתפקוד הבלוטה
25/12/2015 | 16:02
19
הכוונה ל-TSי ולפחות ל-FT4. אם אלה תקינים, למרות שנראה לך שזה חייב להיות זה, זה לא.
 הסיבות האחרות (חות מאכילה והוצאת אנרגיה) ל מגיפת השמנת היתר השוטפת את המין האנושי, לא לגמרי ברורות. את לא לבד במקרה הזה. 70% בערך מהאכולוסיה הבוגרת בעולם המערבי סובלת מעודף משקל, ו-30-35% מהשמנת יתר חולנית.
 ברמה האנדוקרינית הפשוטה,  שתי המחלות העיקריות שצריך לשלול הן  תת פעילות (וכנראה שזה אין לך), ומחלת קושינג. אם זה נשלל, עם כל הכאב והצער,  אין הסבר אנדוקריני לבעיה. יש כמובן ביטוי אנדוקריני להשמנת יתר: תנגודת לאינסולין, נטיה לסוכרת , הפרעות במחזור הווסת ועוד.. אבל אלה משניים להשמנה ולא הגורם.
לצפיה ב-'תוצאות TSH מוזרות'
תוצאות TSH מוזרות
20/12/2015 | 20:03
4
80
שלום,
אני נוטלת 1000 מ"ג יוטירוקס בשבוע (150*6+100).
בעבר זה היה אלטרוקסין, כשהחליפו אותו ה TSH קפץ ל 18 ואז עברתי ליוטירוקס ואחרי כמה נסיונות למצוא את מינון הנכון הוא אותר ומאז פחות או יותר מאוזנת.
רופאת המשפחה עורכת בדיקת מעקב בכל 3 חדשים.
בבדיקה האחרונה ה TSH=19 וה T4=11.
מעבר לתור לאנדו בעוד כחצי שנה, מה כדאי לעשות בינתיים?
תודה,
ענת.
לצפיה ב-'אין מה לעשות. תאלצי לעלות במינון.'
אין מה לעשות. תאלצי לעלות במינון.
20/12/2015 | 21:48
3
45
אל תחכי עכשיו חצי שנה עם TSH כזה גבוה.
לצפיה ב-'איך יודעים כמה? רופאת המשפחה אומרת שהיא לא יודעת'
איך יודעים כמה? רופאת המשפחה אומרת שהיא לא יודעת
20/12/2015 | 22:33
2
33
היא אומרת שזה שה T4 בסדר אומר שיש בעיה אחרת ולא השימוטו, והיא לא בטוחה מה לעשות עם זה..
תודה.
לצפיה ב-'TSH מוגבר תחת טיפול ביותירוקס'
TSH מוגבר תחת טיפול ביותירוקס
20/12/2015 | 22:46
1
55
אם מרגישה טוב ואין סיבה ליציאה מאיזון (התחלת של תרופה חדשה, מחלת שילשולים עליה במשקל) והקפדת על הטיפול  אז יכול להיות טעות במעבדה. קודם לחזור על הבדיקה. אם בדיקה חוזרת דומה אז הגישה לעלות במינון. אם נזקקת למינון מעל 2.5 מיקרוגרם לק"ג ליום אז חשוב לבדוק מה הסיבה לספיגה לא טובה וקודם לבצע סרולוגיה לשלול מחלת צליאק.
ד"ר עמיר בשקין
לצפיה ב-'עייפות קיצונית ועלייה לא מוסברתבמשקל יש בזמן האחרון (שבועות)'
עייפות קיצונית ועלייה לא מוסברתבמשקל יש בזמן האחרון (שבועות)
20/12/2015 | 23:26
46
ביקשתי בדיקה חוזרת, אני מניחה שאחזור עם שאלות אח"כ.
אגב - נערך בעבר בירור לגבי צליאק. התוצאות לא חד משמעיות.
לא ידעתי שיש קשר בין השניים. תוכל להסביר או להפנות אותי למאמר בנושא?
תודה!
לצפיה ב-'תוספת סידן עם קלציטונין מוגברים'
תוספת סידן עם קלציטונין מוגברים
20/12/2015 | 17:48
1
35
פרופ' קרן הנכבדה, בעבר כבר כתבתי לך שאני עם קלציטונין מוגבר (פי 3 מהנורמה) עם מבחן גירוי בסידן חיובי (אחרי 2 דק עלה ל 320 כמעט פי 18) אין אבחנה אבל הכיוון של CCH
עכשיו ביצעתי צפיפות עצם שהצביעה על אוסטאופניה בינונית בראש הירך ולעומת זאת בעמ"ש בחוליה אחת צפיפות גבוהה לעומת הבדיקה הקודמת וביתר ירידה. בהמלצה כתב הרופא המפענח: "הצפיפות בע"ש מעט גבוהה, בירך ימין ב- NECK מעט נמוכה, וביתר נקודות המדידה נמוכה מזו בבדיקה קודמת. מומלץ לשקול תוספת סידן, והמשך מעקב."
האם קבלת סידן לא תגרה את הבלוטה להפריש עוד קלציטונין כמו במבחן הגירוי?
האם יש הסבר שבחוליה L4 חלה עלייה בצפיפות לעומת בדיקות קודמות וביתר הנקודות הנבדקות חלה ירידה?
תודה מראש על הארת עיניי! מוקיר ומודה אבי
לצפיה ב-'לא אין סכנה'
לא אין סכנה
25/12/2015 | 16:05
15
מה גם שאפשר להוסיף סידן בצורה טבעית מהמזון.
 לא הסידן גורם לתאי ה-C לשגשג.  לגבי השאלה השנייה, צריך לראות אולי בצילום של עמוד שדרה, אם אין תמט של אותה חוליה שהצפיפות בה עלתה בשעה היא ירדה בשאר האתרים.
לצפיה ב-'לאם בוגר אחרי גיל 21 יש דרך לדעת'
לאם בוגר אחרי גיל 21 יש דרך לדעת
20/12/2015 | 13:12
4
50
אם הגיע לגובהו הפוטנציאלי פחות או יותר ? גם אם לא הכי מדויק ?

(לא היה במעקב)
לצפיה ב-'חסר משמעות...'
חסר משמעות...
20/12/2015 | 14:40
3
39
אפשר בגדול, מאד לא מדוייק, לעשות ממוצע בין גובה ההורים. להוסיף 7 לבן או להפחית 7 לבת.
ממש לא מדוייק, ואחרי גיל 21 זה גם כבר ממש לא משנה.
לצפיה ב-'עד כמה זה לא מדויק?'
עד כמה זה לא מדויק?
20/12/2015 | 17:00
2
20
לאדם בוגר אין שום דרך לדעת?
לצפיה ב-'לאדם בוגר יש דרך לדעת'
לאדם בוגר יש דרך לדעת
20/12/2015 | 18:24
1
18
הוא הולך ונמדד ורואה מה הגובה שלו.
הערכת הפונציאל לא רלוונטית יותר.
בילדים זה משמעותי - בעיקר אם רואים שיש סטיה משמעותית מהפוטנציאל. זה גורם לחפש האם יש בעיה רפואית שאנחנו מפספסים.
לצפיה ב-'יש את הרצון לדעת אם הייתי יכול או אמור להיות יותר גבוה..'
יש את הרצון לדעת אם הייתי יכול או אמור להיות יותר גבוה..
20/12/2015 | 20:23
16
לצפיה ב-'תת פעילות בלוטת יותרת המוח - גמלת ילד נכה'
תת פעילות בלוטת יותרת המוח - גמלת ילד נכה
20/12/2015 | 10:56
1
36
הבן שלנו מאובחן כסובל מתת פעילות בלוטת יותרת המוח ועל כן מקבל תחליפים הורמונאלים (קורטיזון, אטרוקסין והורמון גדילה).
אודה מקרב לב למי שמכיר ילד/ה או מבוגר/ת עם בעיה זהה או דומה שפנה כבר למוסד לביטוח לאומי ויש בידיו החלטה לגבי גובה הנכות המגיעה לו/לה. או לחילופין מאן דהו המכיר קבוצת תמיכה או כל מקור מידע כלשהו שיכול לסייע בעניין זה.
 
העניין חשוב מאוד !!!
 
בתודה מראש!
לצפיה ב-'שיהיה בהצלחה! '
שיהיה בהצלחה!
20/12/2015 | 14:37
20
אפשר לנסות דרך המרפאה בה הוא מטופל, אם יש ילדים אחרים במצב דומה, והמוכנים ליצור קשר (אולי העו"ס של המרפאה תסכים לנסות וליצור קשר בין שני צדדים, כי מבחינת חסיון רפואי אין אפשרות לתת לך שם של מישהו)
לצפיה ב-'יוטירוקס לתינוק'
יוטירוקס לתינוק
19/12/2015 | 21:10
1
54
תינוק בן חודשיים וחצי מקבל יוטירוקס 25 מ"ג.
שאלה - האם בעייה בתת בלוטת התריס, היא בעייה כרונית?
האם יצטרך לקחת תרופה זו כל חייו?
 
לצפיה ב-'זה משתנה'
זה משתנה
19/12/2015 | 22:15
20
אצל חלק מהילדים המדובר בתת פעילות חולפת. אצל חלקם זה לכל החיים.
לצפיה ב-'קשרית של 1 ס"מ וזרימת דם מוגברת '
קשרית של 1 ס"מ וזרימת דם מוגברת
19/12/2015 | 11:09
1
40
בבדיקת אולטרסאונד צווארי עקב צרידות ממושכת נמצאה קשרית של 1 סמ וגם זרימת דם מעט מוגברת .בנוסף לכך ישנה ירידה במשקל ללא דיאטה של מספר ק"ג תוך שבועיים שלושה .מה עליי לעשות ?תורים לאנדוקרינולוג יש רק בעוד חודשיים.
לצפיה ב-'מה לגבי תפקודי בלוטת התריס? נבדקו?'
מה לגבי תפקודי בלוטת התריס? נבדקו?
19/12/2015 | 21:29
23
לצפיה ב-'מחקר מגלה שגם אלטרוקסין גורם לסרטן'
מחקר מגלה שגם אלטרוקסין גורם לסרטן
18/12/2015 | 10:57
11
110
וכך נכתב בכתבה המפרטת את תוצאות המחקר:
לגבי גורמי היווצרות סרטן הריאה (BREAST CANCER) יש השפעה ניכרת משימוש בטיפול של - hormone replacement therapy
 
 
 
 
לצפיה ב-'לא הבנת וסתם הטעת'
לא הבנת וסתם הטעת
18/12/2015 | 17:27
10
95
אחת הסכנות של המידע הזמין באינטרנט הוא שהוא מגיע גם לאנשים שאין להם מספיק מושגים כדי להבין אותו.
המושג Hormone replacement therapy מתייחס בד״כ למתן הורמונים נשיים לנשים לאחר הפסקת מחזור הווסת. אמנם טכנית מתן תירוקסין לאדם עם תת פעילות זה גם HRT, לא כך מכנים זאת, ולכן התבלבלת. הקשר לסרטן השד הוא למתן אסטרוגנים לא תירוקסין שכלל אינו קשור לסרטן השד.
אגב הקשר בין מתן אסטרוגנים  לבין סרט איננו ממצא חדש כלל ודוע עשרות שנים.
לצפיה ב-'השאלה היא הפוכה'
השאלה היא הפוכה
19/12/2015 | 15:31
9
57
לא אם את בטוחה שיש קשר בין סרטן לבין טיפול הורמונלי בתחליף תירוקסין
אלא אם את בטוחה במאה אחוז שאין קשר כזה.
אם את לא בטוחה במאה אחוז שאין קשר כזה - חובה ליידע עליו
 
כאשר ברקע ידוע לך שהטיפול מסוג Hormone replacement therapy  - כן גורם במקרים מסוימים לעליה בתחלואת הסרטן - וגם שתחליף תירוקסין כן גורם לשלל תופעות לוואי ולפעמים אף קשות מאוד.
.
 
לצפיה ב-'אתה קשקשן שאין דברים כאלה'
אתה קשקשן שאין דברים כאלה
19/12/2015 | 21:40
6
62
הסבירה לך ש- HRT מדבר על אסטרוגן ולא על תירוקסין
 
אלטרוקסין הוא טיפול כל כך ותיק. שנים הוא בשימוש. הרבה יותר שנים מ- HRT. האם יש תופעות לוואי? מן הסתם. לכל טיפול יש.
אם היה קשור לעליה בשכיחות סרטן כבר מזמן היינו יודעים זאת.
 
לצפיה ב-'הקשקשנית האמיתית זו את'
הקשקשנית האמיתית זו את
19/12/2015 | 21:57
5
61
עשרות שנים הרופאים טענו שהעישון בכלל לא מזיק לבריאות
תשאלי את יעל דיין שתספר לך שאף רופא לא אמר לה שהעישון מסוכן.
הרופאים בישראל הם אלה שעשו הקרנות בראש ל- 20,000 חולי גזזת, והרגו את מרביתם.
ולא לשכוח, הרופאים הורגים כל שנה בין 4,000 ל- 6,000 איש בגלל טיפול לקוי
פי עשר מאשר מתים בתאונות דרכים. חלקם כתוצאה מגלולות תירוקסין.
 
 
לצפיה ב-'פרשנות של נתונים'
פרשנות של נתונים
20/12/2015 | 00:50
4
48
אהלן חבר, נשמע שאתה מחפש דקויות להתפלפל עליהן...מצידי יכול לדון איתך על פרט פרט ולנתח איתך את המשמעויות שנגזרות ממנו.
תהליך הסקת המסקנות שלך לצערי שגוי במקצת; הוכחת הקשר הסיבתי היא מאוד מורכבת, אתה מבקש להראות שאין קשר כלל?! נשמע לך כמו דבר סביר בנושא שציינת? (ובכלל ברפואה?!) בייחוד כשיש המון גורמים מתערבים..

מה שבטוח הוא הבא: רפואה כיום היא Evidence Based Medicine, והשימוש בתירוקסין הוא ותיק כפי שצויין, כך שאם היתה מגמה קרצינוגנית של התרופה, במחקרים אפידמיולוגיים שהיו בודקים היארעות בעקבות הטיפול בה, וכן הוכחת קשר סיבתי, היינו כולנו מקבלים את הנתונים בצורה מחקרית מסודרת, ואיתן המלצות קליניות מתאימות. זה כנראה רחוק מהמציאות, ואגב לכתחילה תרופה לא עולה למדף בעקבות קפריזות של מישהו/י.

בנוסף, הגישה שציינת של יידוע אפריורי עד להוכחת אי קיום הקשר ב- 100%, הינה שגויה מיסודה, אחרת הייתי מציע לך לא להתקרב לסופר, לא לתפוח או בננה, ובטח ובטח שלא לתרופה.
בשורה התחתונה, זה ממש ליצור בעיות שאינן קיימות!
נכון שיש תופעות לוואי, אבל יש הפעלת שיקול דעת במתן הוראה טיפולית, ואותה עושה רופא מומחה בתחום, שמכיר את הספרות והמחקרים, וחשוב לא פחות- מנוסה עם החולים!

אני מקווה שאת הנתונים המספריים שלך על "רופאים הורגים" (ועוד מודגש?? סלח לי יקירי, אבל זה פשוט מגוחך!!) קראת במקור "מוסמך".

שבוע טוב!
לצפיה ב-'עיוות של נתונים'
עיוות של נתונים
20/12/2015 | 09:46
3
39
כל מה שאתה אומר זו הטפת מוסר שאין בה ממש.
דבריך הם גיבוב של מילים, שמתוכן אתה מתקשה להסיק מסקנות הגיוניות.
צר לי, אני לא הולך בדרך שלך.
כל מה שאמרתי כאן על חובת היידוע של הרופאים - אינה דעתי האישית, ואני גם לא מנסה להטיף את המוסר שלי על איש. זו דעתו של בית המשפט העליון במדינת ישראל, בפסק דין שניתן לאחרונה (ביום 3.9.2015) וטרם יבש עליו הדיו [ע"א 1535/13 מדינת ישראל נגד ציפורה איבי].
פסק הדין אף מרחיק לכת ממני, וקובע שיש חובת יידוע מוחלטת, אפילו אם יש רק הסתברות לקיומו של נזק מהטיפול הרפואי.
ובאשר לגלולות התירוקסין - אין בטיפול הזה שום פיתרון אמיתי לשורש הבעיה.
זה לא שיש לך חוסר תירוקסין בגוף, ונותנים לך להשלים אותו. לא ולא.
מציפים את הגוף בכמויות מוגזמות של תירוקסין רק כמכשיר להורדה מלאכותית של הורמון ה- TSH.
אין כאן שום ריפוי של שום מחלה. ולכן זו רמאות. תפסיק יום אחד ליטול את הגלולות והמחלה תפרוץ במלוא עוצמתה.
רק כדי לתת לעצמם כיסוי משפטי, הרופאים "המציאו" הסבר לכך מדוע אינם מטפלים בשורש הבעיה, וההסבר הוא שאתה אשם בכל המצב שנוצר, כי לך יש בעיה אוטואימונית, ולכן אתה יכול לבוא בטענות רק לנוגדנים שלך בעצמך.
התיאוריה האוטואימונית הזו היא שטות מוחלטת. גם לי סיפרו עליה, כתבו לי אותה בתיק הרפואי שלי, וניסו לדחוף לי אינסוף גלולות תירוקסין.
לא לקחתי אפילו גלולת תירוקסין אחת - למרות שהזהירו אותי שלעולם לא אצליח להוריד את רמת ה- TSH הגבוהה שהיתה לי ללא שימוש בגלולות.
אחרי שנות לימוד רבות, מצאתי בעצמי את הסיבות האמיתיות לעליית ה- TSH, ובעקבות כך גם נרפאתי לחלוטין מהמחלה - מה שהרופאים לעולם לא יצליחו באמצעות גלולות התירוקסין שלהם.
 

 
 
לצפיה ב-'מאחל בריאות'
מאחל בריאות
20/12/2015 | 10:18
1
33
דבריך נשמעים כדברי מצוקה, אחרת לא מבין מדוע את מנסה לשכנע את עצמך ואת הכלל בדרכים מטה-רציונאליות על אשמה וכדומה. בכל מקרה, בשביל להוכיח את שיטתך, תאמין בדרכך ותוכיח את אמיתותה, ואל תנסה להוכיח אותה דרך הפלת תיאוריות של אחרים. תעבוד קשה!

מקווה שתמצא את "הסיבות האמיתיות".
המון בריאות והצלחה! 
לצפיה ב-'אני לא במצוקה - הרופאים במצוקה.'
אני לא במצוקה - הרופאים במצוקה.
20/12/2015 | 10:28
38
ואין צורך לאחל לי בריאות - כי אני כבר בריא 
לצפיה ב-'מישהו יודע איך ממליצים על מעומד לפרס נובל לרפואה?'
מישהו יודע איך ממליצים על מעומד לפרס נובל לרפואה?
25/12/2015 | 15:54
22
מעולה שנרפאת.  לך תסביר את זה לכל האנשים שעברו כריתת בלוטת תריס בגלל סרטן או זפק, וגם לכל האנשים שנולדים בלי בלוטת תריס.
אל תיקח תירוקסין, ובטוח שלא יהיה לך סרטן. סגרנו עיניין.
לצפיה ב-'שלא לדבר על זה ש- Breast cancer זה לא סרטן ריאה '
שלא לדבר על זה ש- Breast cancer זה לא סרטן ריאה
19/12/2015 | 21:43
22
לצפיה ב-'אתה יודע מה כן מוכח? צריכה מוגזמת של מים גורמת למוות.'
אתה יודע מה כן מוכח? צריכה מוגזמת של מים גורמת למוות.
21/12/2015 | 20:42
14
לצפיה ב-'שאלה לגבי חום גוף'
שאלה לגבי חום גוף
17/12/2015 | 21:44
1
32
שלום ד"ר.
אמנם התוצאות של הבדיקות דם לבלוטה בסך הכל בסדר. free t3+t4 תקינים, ו tsh נע באזור 3-4. אבל כשאני מודד חום גוף בערב נניח, המד חום מראה משהו כמו 36.4. לפעמים הוא גם ב 36.8, בצהריים בעיקר או אחרי אוכל. אבל בערבים הרבה פעמים נמוך קצת כמו שציינתי. האם יתכן שזו בעיה של בלוטת תריס אולי תת קלינית? (שואל כי יש לי כל מיני תסמינים שנראים שייכים לבלוטה, כמו אי סבילות לקור, דופק נמוך, ידיים קרות, ועוד)
לצפיה ב-'זה חום תקין לגמרי'
זה חום תקין לגמרי
17/12/2015 | 22:49
27
ותפקוד הבלוטה שלך נראה תקין לחלוטין.
כנראה שלא זו הסיבה.
לצפיה ב-'ביופסה '
ביופסה
16/12/2015 | 18:07
1
46
שלום ד"ר תורגמן אני מודע שזה לא בתחומך אך אנא הסברי לי את משמעות הבדיקה בציפורן בגלל פס חום שיש לי התור של בעוד 3 שבועות ואני מודאג מאוד תודה האם זה מלנומה?
SKIN LEFT 3RD FINGER BIOPSY,NAIL PLATE SMALL NAIBED FRAGMENT SHOWING A LENTIGINEOUS SINGLE MELANOCYTIC PROLIFERAT ATTHE JUNCTION LEBS 1 MM IN WIDTH THE FINDINGS MAY REPRESENT EARLY JUNCTIONEL NEVUS WITH MELANONYCHIA STRIATE FOLLOW UP AND IF THE LESION PERSIST AND SUSPICIOUS REPEAT BIOPSY RECOMMENDED
לצפיה ב-'אם אני מבינה נכון'
אם אני מבינה נכון
16/12/2015 | 18:25
36
אז בשלב זה עדיין לא מדובר במלנומה, אבל יש צורך במעקב.
לצפיה ב-'טסטוסטרון נמוך'
טסטוסטרון נמוך
16/12/2015 | 14:22
4
44
לבן זוגי בן 25 הייתה בעיה בהגעה לזקפה, הוא נשלח לבדיקות דם והתקבל טסטוסטרון נמוך בסביבות ה10. לאחרונה הוא נשלח לבדיקת אולטראסאונד והתגלתה ורקיצולה בגודל של 3 מ״מ עם היפוך דם. רציתי לדעת האם ניתוח יפתור את הבעיה?
כמו כן הוצא לו לקבל זריקות טסטוסטרון אשר למיטב ידיעתי פוגעות בייצור הזרע, האם כדאי לקבל זריקות אלה או שהן לא מומלצות לגבר צעיר שטרם הביא ילדים?
לצפיה ב-'פרט נוסף'
פרט נוסף
16/12/2015 | 19:38
26
הזריקות טסטוסטרון אמורות להינתן עם פרגניל
לצפיה ב-'לא הייתי רצה לטיפול'
לא הייתי רצה לטיפול
17/12/2015 | 07:00
2
49
במיוחד לא לפני בירור מלא. האם בן הזוג שלך עבר בדיקת NPT, כדי לבחון את הזקפה בשינה? מאד לא סביר שבגיל 25, וריקוצלה יהיה הסיבה להיפוגונדיזם, במיוחד לא דבר קטן כזה. הפגיעה של וריקולצה היא בעיקר על יצור תאי זרע והרבה פחות על הפרשת טסטוסטרון. בדיקת טסטוסטרון היא בדיקה בעייתית שמופשעת מהרבה דברים. לפני שאנדוקרינולוג באמת קובע שחסר לו טסטוסטרון, על זמך חוות דעת של אורולוג, לא הייתי ממליצה על מתן חלופי של  ההורמון
לצפיה ב-'שאלה נוספת'
שאלה נוספת
17/12/2015 | 09:56
1
45
לא, הוא לא עבר בדיקת npt. ורציתי לדעת האם הטסטוסטרון הוא בהכרח הגורם להפרעה בזקפה או שיכול להיות גורם של מתח או חרדת ביצוע? האם בדיקה כזו יכולה לתת תשובה לשאלה האם מדובר בבעיה גופנית או של מתח?
לצפיה ב-'זו בהחלט יכולה להיות הסיבה'
זו בהחלט יכולה להיות הסיבה
18/12/2015 | 17:34
22
אם הוא מסכים לעבור אותה, זה בהחלט יכול לעזור
לצפיה ב-'T3 בשחרור איטי'
T3 בשחרור איטי
16/12/2015 | 11:34
41
מיועדת לטיפול משלים בT3. הבנתי כי ניתן להשיג גם T3 בכל מינון ברקיחה בשחרור איטי בבית מרקחת בבית דגן . האם היא עדיפה על ציטומל? מעוניינת להתחיל במינון הכי נמוך כדי למנוע תופעות היפר. מה דעתך? 
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
15/12/2015 | 17:52
4
 יש לך פחד במה? נתקל בקשיים לעמוד מול קהל ולהעביר מסר בצורה ברורה?
בוא לדבר על זה עכשיו בפורום פחד במה חרדת קהל

 רוצה לשיר ולא רק באמבטיה? סובל מצרידות ולא מצליח למצוא לזה פתרון?
היכנס עכשיו לפורום פיתוח קול בריאות הקול ותוכל לשאול ולהתייעץ!

 מחפשים מוהל לרגל הולדת הבן? מתלבטים לגבי ההשלכות של ברית המילה?
מוזמנים להיכנס לפורום מוהל ברית מילה ולהתייעץ עם מוהל מוסמך

 סובלת מורידים בולטים ברגליים? מעוניינת למצוא לכך פתרון יעיל ואמין?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום העלמת ורידים

 האזור האינטימי נפגע לאחר הלידה?
היכנסי עכשיו לפורום פלסטיקה וגינאלית וגלי את האפשרויות שעומדות לרשותך
 
לצפיה ב-'עליה ואי ירידה במשקל גבר בן 31'
עליה ואי ירידה במשקל גבר בן 31
15/12/2015 | 12:47
2
30
בעלי בן 31 ואני פונה בשמו כיוון שהוא מיואש..., אולי תוכלו לסייע?
 
בעלי שומר על המשקל באמצעות תזונה נכונה (שיטת הנקודות של שומרי משקל) ומבצע פעילות גופנית באופן סדיר מזה שנים.
 
לפני כשנה וחצי עלה כ-20 ק"ג(!) בתוך חודשים ספורים (העלייה קרתה סביב משבר בחייו, גם העליה וגם המשבר הסתיימו לפני כשנה+, מאז שוקל סביב ה-90 קג). אדגיש כי התפריט שהוא אכל באותה תקופה לא השתנה בכלל, לא אז ולא היום.
 
מזה כשנה בעלי מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה. הוא ניסה לגוון עם דיאטת אטקינס/פליאו ודבר לא עוזר.
 
בדיקות דם מלפני מס' חודשים היו תקינות ולא נמצאה הפרעה בבלוטת התריס.
 
הרופאים אליו הלך התייחסו בזלזול – "לא ייתכן שלא שינית את התזונה. בטח אכלת בורקס פה או קרואסון שם אחרת לא תתכן כזו עליה משמעותית בכזה זמן קצר".
זה מאד פגע בו כיון שבאמת לא שינה (לא אז ולא היום) את התנהלותו התזונתית.
 
בקיצור, הוא כעת מאד מאד מתוסכל.
 
האם את חושבת שתוכלו לסייע? אולי להפנות לגורם אשר יוכל לסייע?
 
תודה רבה רבה.
לצפיה ב-'בבקשה תתייחסו.... בבקשה...'
בבקשה תתייחסו.... בבקשה...
16/12/2015 | 08:57
12
לצפיה ב-'הדבר היחיד שעולה לי בראש כרגע'
הדבר היחיד שעולה לי בראש כרגע
17/12/2015 | 00:34
34
זה לשלול האם יש קושינג. את זה עושים ע"י
איסוף שתן לקורטיזול.
נדמה לי שבאיכילוב יש גם אפשרות לבדוק קצב מטבולי בסיסי, אבל תאצלי לחכות לדר תורגמן עם זה
לצפיה ב-'אודה לעזרה מאוד דואגת'
אודה לעזרה מאוד דואגת
15/12/2015 | 11:35
6
74
כאבים חזקים בגרון, נשירת שיער(איבדתי את רוב שערי בחודש ימים וזה הולך ומחמיר)
וחולשת שרירים משמעותית מאוד
הרופא אמר שגם במימוש יש ln דו"צ כולל אזור sc 
אך ללא גוש
אנא תרגום לעברית כי אני בלחץ ממכלול התסמינים
מה צריך לעשות מכאן?
 
לצפיה ב-'בלוטת התריס ובלוטות הרוק נראות תקינות'
בלוטת התריס ובלוטות הרוק נראות תקינות
15/12/2015 | 12:50
3
44
יש לך קשרי לימפה צוואריים שיכולים אולי להתאים למיצב זיהומי. זה לא קשור לאנדוקרינולוגיה...
לא הבנתי מה מישש הרופא אצלך. למה הכוונה ב- Ln?
lymph nodes?
אם כן - אזי זה תואם את הממצאים באולטרסאונד, ולא קשור לאנדוקרינולוגיה כלל וכלל.
לצפיה ב-'מפרטת'
מפרטת
15/12/2015 | 12:54
2
31
הרופא אבחן דלקת בבלוטת התריס על רקע tsh 0.01 חצי שנה לאחר לידה
לגבי קשרי הלימפה הצוורים, אפנה לאא"ג, האם יכול להיות סרטני? האם זה קשור לדלקת בבלוטה או לנשירה הכרונית ולכאבי השרירים?
לעניין הדלקת בבלוטה הרופא המליץ על נטילת איבופרופן.
תודה רבה על תגובתך, מתברר שיש לי שתי בעיות שונות.
 
לצפיה ב-'לא, כנראה שזו אותה הבעיה'
לא, כנראה שזו אותה הבעיה
15/12/2015 | 13:10
1
32
זה מה שקורה כששולחים מקטעי אבחנה באינטרנט
 
כן, הבלוטות יכולות להיות קשורות לדלקת בבלוטת התריס. גם כאבי השרירים והנשירה.
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/12/2015 | 13:16
26
פשוט רופא האנדו כן הפנה לרופא אא"ג
במיפוי הבלוטה הייתה לא מודגמת
מקווה שזו אכן רק דלקת ושהכדורים האנטי דלקתיים יסייעו
 
 
לצפיה ב-'ד"ר קרן תורגמן תוכלי להסתכל גם בבקשה?'
ד"ר קרן תורגמן תוכלי להסתכל גם בבקשה?
15/12/2015 | 22:04
1
20
לצפיה ב-'זו אכן דלקת'
זו אכן דלקת
18/12/2015 | 17:39
52
אם היא דלקת אחרי לידה היא בד״כ לא גורמת לכאבים, לא מלווה בחום או בשקיעת דם מאוצת, ולכן לא דורשת טיפול בנוגדי דלקת. אין שום דבר בעייתי ב-US
לצפיה ב-'ממצא ב-US לאחר הסרת מלאה של בלוטת התריס'
ממצא ב-US לאחר הסרת מלאה של בלוטת התריס
14/12/2015 | 14:55
1
56
שלום,
אמי בת 78 עברה הסרה של בלוטת התריס + NECK DISSECTION ולאחר מכן טיפול ביוד רדיואקטיבי ב-9/14.
ב-US צוואר שנעשה לאחרונה:
מצב לאחר כריתה של בלוטת התריס .
במיטת האונה הימנית מודגם מוקד היפראקואי בגודל 7 * 3 * 9 מ"מ עם זרימת דם חלשה, שארית רקמה?
לא הודגם ממצא מוקדי במיטת האונה השמאלית.
בלוטות הרוק בגדר הנורמה בגודל ובמבנה דו צדדי.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות דו צדדי.

בסוף מאי 2015 ב-US צוואר:
כריתה מלאה של בלוטת המגן
ללא גושים במיטת הניתוח.
ללא לימפואדנופטיה חשודה.
בלוטות רוק פרוטיס ותת לסתיות תקינות.

בבדיקות דם אחרונות:
TSH - 0.34
TG < 0.2
TGAB < 20
T3 - 3.5
T4 - 16.9

מה משמעות הממצא? מהי דרך פעולה מומלצת?

תודה,
דוד
לצפיה ב-'מקפיץ: אחד הרופאים יכול לחוות דעה?'
מקפיץ: אחד הרופאים יכול לחוות דעה?
19/12/2015 | 09:21
13
מישהו יכול לחוות דעה?
בבקשה?
לצפיה ב-'סך טסטוסטרון נמוך\גבולי. טסטוסטרון זמין נורמלי לגמרי'
סך טסטוסטרון נמוך\גבולי. טסטוסטרון זמין נורמלי לגמרי
14/12/2015 | 00:00
1
45
ד"ר תורג'מן
 
שלום וברכה,
 
אני בן 30+
BMI 30
לפני מספר חודשים הצגתי שאלה בדבר טסטוסטרון טוטאל גבולי (7-11) בעוד FAI היה תקין איפשהו מתקרב לאמצע. (בגלל SHBG נמוך יחסית)
 
בהתאם להצעתך ביצעתי בדיקה של טסטוסטרון זמין BT (וכן הוספתי בדיקת טסטוסטרון טוטאל)במכון האנדוקריני של סוראסקי והתוצאה שהתקבלה:
 
סך טסטוסטרון 3.6 (ערכים נורמליים 3-10) כלומר = גבולי.
טסטוסטרון זמין BT - 1.5 ׁ(ערכים נורמליים 0.6-2) = תקין לגמרי.
 
שוב חוזרת אותה תמונה והפעם עם הבדיקה הנחשבת לדעתך לאמינה יותר.
 
אני מבין שלמרות ההפתעה שבדבר (כהגדרתך דאז) מסתבר שרמת הטסטוסטרון שלי תקינה לגמרי.
 
האם יש איזו השלכה לסך טסטוסטרון גבולי (מכל הבחינות הרפואיות הידועות) או שבהתקבל BT תקין לגמרי, זה אומר שמבחינת טסטוסטרון הכל בסדר לגמרי?
 
תודה רבה!!!
לצפיה ב-'זה ממש תקין'
זה ממש תקין
14/12/2015 | 05:31
26
אי לכך אתה יכול להתעלפ מתוצאות הטסטוסטרון הכללי  הגבולי נמוך. מה שקובע זה ה-BT וזה תקין ממש.
לצפיה ב-'גרייבס והריון'
גרייבס והריון
10/12/2015 | 20:12
6
51
אובחנתי בגרייבס לפני חודשיים. 7 חודשים לאחר לידה.
כיום, לוקחת חצי כדור מרקפטיזול, גלולות סרזט ומניקה.
בדיקות הדם:
L3 L4 בתחום
TSH עדיין נמוך מאוד.
ALT AST בתחום.
Alkaline phosphate גבוה... היה לפני חודשיים 160. עכשיו כבר 270...

4 שאלות:
1. האם לפי ניסיונכם, נשים חולות גרייבס נכנסות להריון כרגיל, ועוברות הריון תקין, ונולדים להן תינוקות בריאים לחלוטין? מה הסיכויים? עד כה 3 הריונות תקינים שנקלטו ציק צאק...

2. מתי אוכל כבר לעבור לPTU  ולהפסיק  גלולות? הרופאה טוענת שאני עדיין לא נקראת מאוזנת, וצריך לראות מה קורה עם הבדיקות  החריגות. מתי alkaline phosphate  יחזור לנורמה? מה עושים עם זה??מתי אוכל לנסות להרות.

3. כמה חודשים אפשר לקחת PTU רצוף. אם ייקח לי זמן להיכנס להריון הפעם...?

4. האם יש חשש שלתינוקת היונקת תהיה לויקופניה בגלל שאני לוקחת מרקפטיזול? יונקת כפעמיים ביממה. כל חום גבוה ויראלי שלה מקפיץ אותי. האם בכלל  זה קשור?

המון תודה עבודתכם היא עבודת קודש...
חג שמח ובריאות

לצפיה ב-'דילגתם עליי'
דילגתם עליי
12/12/2015 | 13:40
11
לצפיה ב-'לא דילגו עלייך'
לא דילגו עלייך
12/12/2015 | 14:42
1
27
אני עונה רק במה שאני בטוחה ומבינה.
דר' תורג'מן פשוט עדיין לא הגיעה לכאן...
לצפיה ב-'תודה רבה וסליחה'
תודה רבה וסליחה
12/12/2015 | 16:33
8
לצפיה ב-'מחלת גרייבס הנקה והריון'
מחלת גרייבס הנקה והריון
13/12/2015 | 00:13
2
31
 העליה הזו של ה-Alk Phos לא סימפטית. לרוב גרייבס מסתדר בהריון ואפשר להפסיק טיפול. נותנים PTU עד השבוע ה-16 בערך, אז אפשר לעבור להמרפקטיזול, השאלה אם תצטרכי את זה. איש לא יכול להגיד אם תכנסי להריון מהר. לרבו TSH נמוך לבדו לא מפריע להרות אם כל היתר תקין.
 שאלה טובה שאלת לגבי מרקפטיזול ואגרנולוציטוזיס בתינוק. נראה לי, אם בכלל, שסיכוי אפסי לתופעה כזו. כמעט ולא מגיע מרפקטיזול בחלב. חיפשתי בספרות ולא מצאתי כל תיאור כזה. נראה לי שמבחינה זו את יכולה להיות שקטה.
 לסיכו, לפני שאת נכנסת למסלול להריון, חייבים לבדוק מה קורה עם האלקליין פוספטייז שלך.
לצפיה ב-'תודה רבה! המשך קצר...'
תודה רבה! המשך קצר...
13/12/2015 | 08:52
1
14
מה עושים עם Alkaline phosphatase כזה גבוה?
לצפיה ב-'זה ירד עם הפסקת הטיפול או הפחתת מינון'
זה ירד עם הפסקת הטיפול או הפחתת מינון
17/12/2015 | 06:56
6
לצפיה ב-'TSH גבוה בתחילת הריון'
TSH גבוה בתחילת הריון
11/12/2015 | 13:37
1
51
שלום, אני בשבוע 7 פלוס 3, בהריון לאחר IVF.. בבדיקת דם שגרתית התגלה שה-TSH גבוה (5.97) כאשר ה T4 ו-3 תקינים.. הרופא פוריות ביקש שאלך ליעוץ אנדקורנולוגי דחוף..קבעתי תור ליום שני.
אני לחוצה שזה פוגע לי בעובר (בהתפתחות המוחית שלו), או שחס וחלילה להפלה ... עברתי הפלה לפני 3 חודשים (דופק איטי מההתחלה)..
אני תמיד עקבתי אחרי ה-TSH מאז שהתחלתי בירורים לאי פוריות , חוץ מהבדיקה הראשונה (לפני שנה בדיוק) שיצאה קצת גבוה (5.79)  , חזרתי על הבדיקה כמה ימים אחרי ויצאה תקינה, ומאז במעקב כל כמה חודשים ותמיד היה תקין.
תרגיעו אותי בבקשה שזה לא פוגע לי בהריון
לצפיה ב-'זאת לא רמה עד כדי כך גבוהה'
זאת לא רמה עד כדי כך גבוהה
11/12/2015 | 15:05
40
ותפסת את זה מוקדם
כך שרוב הסיכויים שהכל בסדר מהבחינה הזאת
 
את יודעת איך זה ברפואה - הכל סטטיסטיקה. אז סטטיסטית הסבירות הגובהה היא שהכל בסדר, אבל אף אחד לא יכול להתחייב.
אני רק יכולה להרגיע אותך, שבשלב הזה לרוב המדובר ב"הכל או לא כלום", שאת אומרת - שאם יש בעיה, ההריון לא ימשיך, ואם הוא ימשיך - כנראה שאין בעיה.
 

מנהל/ת הפורום

אודות:
אתם מוזמנים להציג שאלות בנשואים הנוגעים לתפקוד של בלוטת תריס, סרטן בלוטת תריס, הפרעות במערכת הרבייה, הפרעות במשק הסידן, אוסטאופורוזיס, סוכרת, בעיות ג
עוד...

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

MFC המרכז לפוריות הגבר
MFC המעבדה לפיריון הגבר
טלי אנגור - טיפול בתסמיני אוטיזם
טלי אנגור -
עו
נפגעת מרשלנות רפואית?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ