לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1103511,035 עוקבים אודות עסקים

פורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

אודות הפורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

לצפיה ב-'תרופות לאוסטאופורסיס'
תרופות לאוסטאופורסיס
18/01/2016 | 14:53
1
37
בת 55 נוטלת אלטרוקסין. לאחרונה עברתי פעם ראשונה   בדיקת DXA שתוצאותיה:בדיקת עמוד שידרה -2.0- וירך -2.5-.
הטיפול שהומלץ:פוסאוונס 70 מג/5600U 1 טבליה בשבוע ותוסף סידן+ויטאמין D טבליה ביום (VITA -CAL+D).
שאלותי: מאוד נבהלתי מקריאת תופעות הלוואי של פוסוואנס. האם יש תרופה טובה/חדשנית יותר עם תופעות לוואי פחותות? האם אכן מומלץ כבר בשלב זה להתחיל טיפול תרופתי?האם מומלץ לקחת תוסף סידן זה?
האם י
לצפיה ב-'היא תרופה מעולה אבל לא בהכרח חובה לקבל אותה כעת'
היא תרופה מעולה אבל לא בהכרח חובה לקבל אותה כעת
18/01/2016 | 23:49
31
את צעירה מאד ואם אין לך גורמי סיכון מאד ברורים, אפשר אולי לחכות עם הטיפול. אלנדרונייט תרופה מצויינת ויעילה, אין מה לפחד מתופעות הלוואי אם צריך לקחת אותה. גם אם יחולט שלא, ואם חסר לך ויטמין D, בהחלט ניתן לתקן את מחזור הויטמין D בנפרד.
לצפיה ב-'סונר בלוטת תירואיד'
סונר בלוטת תירואיד
18/01/2016 | 11:08
3
56
שלום,
בת 68 שנים. מזה 6 שנים ,מטופלת באלטרוקסין 100, ליום.
אמש, סונר בלוטה:
“סונר צוואר- אונה ימנית -בגודל 30*55*55 מ”מ ,במרקם הטרוגני מאוד. לא הודגם קשר שולט. לא הודגמה הפירמיה משמעותית. עובי האיסטמוס כ 0.3 מ”מ ,במרקם דומה ,ללא קשר שולט.
אונה שמאלית- בגודל 05*51*55 מ”מ ,מרקם הטרוגני מאוד. ללא קשר שולט . ללא הפירמיה משמעותית. בלוטות הרוק בגדר הנורמה בגודל ובמבנה.
הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל מקסימלי 1*55 מ”מ.”
1. מה זה קשר שולט?
2. האם יש בעיה בבלוטות הלימפה?


לצפיה ב-'סונר בלוטת התריס'
סונר בלוטת התריס
18/01/2016 | 21:32
1
44
1. הכוונה היא שיש מרקם לא אחיד אבל לא רואים ממש גוש ברור
2. יש הגדלה של קשרי לימפה, אבל הם נראים תקינים (לא סרטניים). כנראה בתגובה לאיזה זיהום שעברת.
לצפיה ב-'או בקיצור - לא מדאיג'
או בקיצור - לא מדאיג
18/01/2016 | 21:33
17
לצפיה ב-'חוץ מזה שהבלוטה לא קטנה אין כל בעיה'
חוץ מזה שהבלוטה לא קטנה אין כל בעיה
18/01/2016 | 23:40
27
אין שום דבר חשוד.
לצפיה ב-'זכאות לבדיקות אינדוקרינולוגיות בקופות החולים-אתר כל הבריאות'
זכאות לבדיקות אינדוקרינולוגיות בקופות החולים-אתר כל הבריאות
17/01/2016 | 12:39
3
54
באתר כל הבריאות (מערכת להשוואת זכויות רפואיות)של משרד הבריאות, תמצאו את כל הזכאויות הרפואיות בתחום האינדוקרינולוגיה הניתניות בקופות החולים.
 
לצפיה ב-'אבל לא נאמר שם מה התדירות לבדיקות מעקב הורמונליות'
אבל לא נאמר שם מה התדירות לבדיקות מעקב הורמונליות
17/01/2016 | 22:03
2
31
אם אומרים שם שניתן לבצע בדיקות תפקוד בלוטת התריס
אבל לא קובעים במדויק כמה בדיקות בשנה ניתן לבצע
כל קופה תאפשר למטופל כמה שפחות בדיקות - כדי לחסוך כסף.
זה מה שאמר לי רופא המשפחה
שהחליט שאני זכאי לבצע בדיקת תפקוד בלוטת התריס רק פעם בשנתיים
למרות שרמת ה- tsh גבוהה מהנורמה.
 
לצפיה ב-'לאיזו קופת חולים אתה משתייך?'
לאיזו קופת חולים אתה משתייך?
18/01/2016 | 09:15
1
23
לאיזו קופת חולים אתה משתייך?
לצפיה ב-'לכללית'
לכללית
18/01/2016 | 10:08
25
האם יש הוראה בחוק/תקנות או בנוהל משרד הבריאות לגבי תדירות הבדיקות?
 
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
17/01/2016 | 10:13
1
33
עד לפני חודשים לקחתי אלקטרוקסין 500 מג לשבוע,לאחר בדיקת דם הרופאה אמרה לי להוסיף 50 מג,גם כאן בפורום יעצו לי כנל,ואמרה בעוד חודשיים לעשות שוב הדיקה,אז שבוע הבא אני עושה.אבל בימים האחרונים יש אי נוחות בגרון,קצת כמו חנק קל,וקצת סחרחורת קלה,מה זה יכול להיות?יש לי תת פעילות.
לצפיה ב-'בטח סתם דלקת גרון ויראלית '
בטח סתם דלקת גרון ויראלית
18/01/2016 | 21:40
7
לצפיה ב-'Non classical CAH'
Non classical CAH
17/01/2016 | 08:02
1
32
היי
איזה בדיקות אני צריכה לבקש בשביל לדעת איזה סוג מוטציות יש לי?
בנוסף אני רוצה לדעת אם בעלי נשא של הגן, איזה בדיקות הוא צריך לבקש?
אודה לתשובתך המהירה
לצפיה ב-'בתוש, אלה רק הבדיקות אצל פרופ' שוש ישראל מהדסה'
בתוש, אלה רק הבדיקות אצל פרופ' שוש ישראל מהדסה
18/01/2016 | 21:14
27
צריך לתאם איתה ולשאול בדיוק איך עושים את זה דרך קופח.
נדמה לי שזה קוד של סיווג רקמות, אבל צריך לשאול אותה בדיוק ועם המידע הזה לגשת לקופח
לצפיה ב-'טוסטוסטרון'
טוסטוסטרון
14/01/2016 | 19:12
3
51
שלום
אני (בן41) מקבל כבר 5 חודשים טיפול בטוסוטוסטרון תחליפי (בתחילה ג'ל ולאחר מכן נבידו) בגלל רמות נמוכות של ההורמון. (רמת פרולקטין תקין)
בדיקת דם מהיום רמת ההורמון הכללי בדם נמוכה יחסית:
(TESTOSTERONE   7.31 NMOL/L   (5.80-   28.00 (........*)
האם זה 7.31 זה סביר לאחר 5 חודשי טיפול?
לאיזה רמה עלי לצפות בטיפול בנבידו?
יש סיבות לכך שעל אף טיפול הרמה לא עולה בצורה משמעותית?
ושאלה צדדית, עשיתי בדיקת PSA והיא יצאה תקינה
אני יכול להיות רגוע לגבי הערמונית מבחינת הטיפול בטוסטוסטרון?
PSA        0.57 NG/ML
תודה רבה
לצפיה ב-'השאלה מה אתה מרגיש'
השאלה מה אתה מרגיש
15/01/2016 | 18:20
2
44
בדיקות הטסטוסטרון הן בעייתיות. אם קודם הרגשת חסר טסטוסטרון וכעת על רמה שהיא לכאורה בטווח הנמוך, אתה מרגיש בסדר, נראה לי שאין צורך בשינוי מינון. לגבי ה-PSA, קרוב לדוואי שכן . אבל אני לא נותנת  פוליסת ביטוח. אתה צריך מעקב מסודר. גם אחרי ספירת דם ושומני דם. 
לצפיה ב-'טוסטוסטרון'
טוסטוסטרון
18/01/2016 | 02:41
1
15
שלום
 
בימים שלאחר הזריקה הרגשתי יותר טוב
(אינני יודע אם יש גם קשר לזרע שיצא, שהיה נראה לבן וסמיך, ולאחר מכן כבר היה יותר עכור ודליל)
אבל לאחר שבוע שבועיים הרגשתי ירידה.
אזכיר שאת הזריקה הראשונה קיבלתי כשהייתי ברמה של 5 בערך, ולאחר חודשיים של טיפול בג'ל.
ולאחר 10 שבועות קיבלתי זריקה שניה (במקום לאחר 6 כפי שמופיע בעלון)
כעת 6 שבועות מהזריקה השניה הרמה היתה 7 בערך.
הייתי היום אצל הרופא, הוא אמר לי שאת הזריקה הבאה אקח בעוד 6 שבועות, ושהקופה לא תאשר לקבל זריקה היום.
לכאורה מה שצפוי לי זה המשך הירידה, לא כך?
האם העובדה שבין הזריקה הראשונה לשניה היה 10 שבועות במקום 6 יכולה לשנות את ההמשך או שמה שהיה היה וכעת כל 12 שבועות על אף שהרמה היום היתה נמוכה?
 
תודה רבה
לצפיה ב-'עוד תוספת קטנה'
עוד תוספת קטנה
18/01/2016 | 03:00
9
שלום
 
ידוע לי שההמלצה של חברת התרופות היא ששני המרווחים הראשונים בין הזריקות יהיו 6 שבועות ורק לאחר מכן להתחיל במרווחים של 12 שבועות.
במקרה שלי יוצא שבין הזריקה הראשונה לשניה היה 10 שבועות
ובין השניה לשלישית ייצא 12 שבועות
 
האם ייתכן והרופא טעה? 
האם ייתכן ואני סתם מבזבז זמן וכסף על טיפול לא יעיל ולא אפקטיבי בגלל המרווחים הגדולים?
כבר היום (6 שבועות מהזריקה האחרונה) הרמה שלי היא 7, מה שאומר שעד הזריקה הבאה שבעוד 6 שבועות זה יירד עוד.
 
תודה
לצפיה ב-'חוסר איזון בלוטת התריס'
חוסר איזון בלוטת התריס
13/01/2016 | 12:25
1
111
שלום, אני ללא בלוטת תריס משנת 2005 (הבלוטה הוסרה בעקבות גידול פפילארי ) .אני שותה 650 מ"ג יוטירוקס בשבוע. בעקבות ירידה גדולה במשקל יצאתי מאיזון. בבדיקת הדם הערכים יצאו -tsh -1.31 , ft4- 24.3 ft3 -5.04 . אני מרגישה חולשה,רעידות בגוף, חוסר יכולת לישון .
מכיוון שהתור שלי לד"ר תורגמן רק באוגוסט 2016 אשמח אם תוכלו ליעץ לי כיצד עלי לאזן את עצמי ? מה המינון השבועי
לצפיה ב-'עניתי לך גם במייל'
עניתי לך גם במייל
15/01/2016 | 18:18
56
התחושות אינן בגלל זה.  מתי הייתה הבדיקה הקודמת? זכרת לא לקחת את הכדור לפני הבדיקה?
לצפיה ב-'הפסקת כדורים '
הפסקת כדורים
12/01/2016 | 21:40
2
54
אני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, לפני כחצי שנה עברתי ליותירקס מאלטרוקסין בגלל שלא הייתי מאוזן. יצא לי בחודש האחרון להיות בלי כדורים למשך שבוע , בשבוע הזה לדעת הסביבה הייתי רגוע יותר לא עצבני ונתון למצבי רוח מה שמאפיין אותי בתקופה האחרונה, יותר עירני ופעיל.
אני חושב שלכדורים יש חלק במצבי הרוח האלה, והאם ניתן לאזן את בלוטת התריס ללא כדורים, אשמח לחווד מקצועית ועצותיכם/תובנות.
לצפיה ב-'אפשר להתחשב באי שקט ועצבנות'
אפשר להתחשב באי שקט ועצבנות
15/01/2016 | 17:24
1
36
אם יש חסר חד משמעי בהורמוני בלוטת התריס שמצריך טיפול אז כדאי ליטול טיפול. עודף הורמוני בלוטת התריס עלולים להחמיר אי שקט ועצבנות, לכן במטופל עם אי שקט ועצבנות אני משתדל לתת את המינון המינימאלי כך ש TSH יהיה בטווח הגבוה הרצוי למטופל.
בהצלחה
ד"ר עמיר בשקין
לצפיה ב-'תודה על התגובה - אבל אצלי נראה שהמצב המאוזן כביכול'
תודה על התגובה - אבל אצלי נראה שהמצב המאוזן כביכול
17/01/2016 | 13:35
16
עושה אותי יותר עצבני או שזו תופעת לוואי של הכדור.
 
לצפיה ב-'תוצאת בדיקת HVA '
תוצאת בדיקת HVA
12/01/2016 | 16:49
1
87
פרופ' תורג'מן הנכבדה, כחלק מהברור שלא נגמר (עם הקלציטונין הגבוהים וכו') הפעם חזרה תוצאת מטנפרינים 334 בערכי מכבי עד 300
פעם ראשונה עשיתי גם hva ויצא 0 כשערכי מכבי ואיכלוב ( שם בוצעה הבדיקה) הם 0.4-6.9 (באיכלוב בתשובה כתוב 1.67 אבל אני מבין שמכבי מחשבים ביחס לקריאטנין באיסוף שהיו 1.7 גרם) יתר הקטכולאמינים תקינים.
א. האם יש משמעות לתוצאה 0 בבדיקת HVA (ואיך יחד עם זאת המטנפרינים מוגברים, הם לא "נוצרים" בשלב כל שהוא מהחומצה ההמוונילית?)
ב. האם מטנפרינים שגבוהים קבוע בין 10-35% הם אינדיקציה להמשך ברור?
הקלציטונין יצאו 23 (עד 8 במכבי)
קורטיזול בבוקר 440 תקין (בדר"כ קצת מוגבר עד 700)
ברוק תקין הפעם 0.28 אבל בדיקה קודמת היה 0.89 כשהערך העליון בלילה עד 0.41.
מבחן דיכוי היה בעבר תקין33
CGA 98 מבוצע אצלכם (עד 98) בהפסקה של למעלה משבועיים מלקיחת אומפרזול) לעומת בדיקה קודמת 66
Nse 9 כשהערכים 15.7-17, מבוצע אצלכם
גם הפעם אין לי את המילים הראויות להביע את התודה.
התור של לאנדו רק ביוני....
תודה! אבי
 
לצפיה ב-'אבי קשה לי להתייחס ככה'
אבי קשה לי להתייחס ככה
15/01/2016 | 18:16
33
סיפור שנראה לי מורכב, אני לא זוכרת את כל המהלך והתלונות. לא יודעת מי שלך HVA, לא משתמשים בבדיקה זו בכלל, גם ב-VMA אין צורך להשתמש. 
 נראה לי שאם אתה רוצה התייחסות יותר עניינית זה חייב להיות במסגרת של ביקור, וירטואלית אנחנו עלולים להגיד דברים ממש לא נכונים כי לא רואים את כל התמונה.
לצפיה ב-'בצקת לשדית ותופעות נוספות'
בצקת לשדית ותופעות נוספות
12/01/2016 | 02:02
6
60
פרופ' קרן היקרה שלום,
 
אני פונה אלייך כדי לבקש את עצתך בעניין הבא. אשתדל לתמצת ככל האפשר:
 
אני בן 25 ובריא בד"כ. במשך חודשיים ביצעתי הליכות וריצות, שבעקבותיהם התחלתי לסבול מכאבים של עצמות ה-Tibia, שהתבטאו באופן המשמעותי ביותר בעת מישוש קדמת העצם. באותה נקודה הפסקתי לחלוטין להתאמן, וכעבור כחודש וחצי של מנוחה מוחלטת ביצעתי MRI של השוקיים.
 
הבדיקה הדגימה בצקת לשדית בדיאפיזה של שתי עצמות ה-Tibia, מאמצע העצם ומטה. ללא עדות לתגובה פריאוסטלית או שברי מאמץ [מצורפים 2 צילומים מבדיקת ה-MRI].

שלושה דברים חשובים שעליי לציין:
1. לפני מס' שנים התגלה שבר מאמץ בדרגה 3 ב-Tibia בעת מיפוי עצמות שנערך על רקע אחר.
2. מאז גיל 16, אינני מסוגל להתמיד בריצה למרחק שעולה על קילומטר (!), למרות יכולת אירובית טובה (לפי מבדקי מאמץ ובדיקות נוספות שביצעתי).
3. החשוב ביותר: אני יודע שזה עשוי להישמע מוזר, אבל לעתים נדמה לי שהעצמות שלי, ובפרט עצמות הרגליים, "שבריריות" מדי, ובמיוחד בעת ריצה ההרגשה היא שהן "חלשות" מכדי לשאת את משקל גופי (התקין! 70 ק"ג), והדבר מתבטא באופן המשמעותי ביותר בעת ריצה. שוב - אני יודע שהתלונה הזו נשמעת תמוהה, אבל זוהי הרגשה סובייקטיבית שלי מזה שנים, ויש לראותה תוך התחשבות במכלול התופעות שהזכרתי.
 
יש לציין כי משקל גופי תקין, האימונים שביצעתי בזמנו היו הדרגתיים, אני מקפיד על אורח חיים בריא ועל תזונה נכונה, נוטל תוסף ויטמין D (בשל מחסור שהיה בעבר, וכעת לצורך תחזוקה) ועוד. בדיקות דם שערכתי (לרבות ספירת דם, כימיה, סידן, ויטמין D, אבץ, תפקודי בלוטת תריס, PTH, הורמונים) - היו תקינות, למעט רמת CPK מעט גבוהה (400 לערך) מזה מס' שנים מסיבה לא ברורה. כמו כן, לפני 3 שנים ביקשתי לבצע בדיקת צפיפות עצם (שוב - למרות גילי) בשל התלונות שהזכרתי [מצורפות תוצאותיה].
 
להלן שאלתי:
ממצאי ה-MRI מובנים לי לחלוטין (אני בעל רקע מקצועי). ברור לי שניתן היה לומר בפשטות: "אתה בחור צעיר, מדובר בסך-הכל בבצקת לשדית שהופיעה כתגובה למאמץ ממושך... כל שצריך הוא להמשיך את תקופת המנוחה, לקרר את המקום מדי פעם, וזה הכל"; אבל העובדה היא שאני מרגיש את התופעות שתיארתי במשך שנים, והן פוגעות ביכולת שלי להתאמן, על כל ההשלכות הבריאותיות והתעסוקתיות הנלוות לכך. לא לחינם אני מדגיש כי לא מדובר על מישהו ש"מחפש לעצמו צרות"; ממש לא. קיימת כאן בעיה כלשהי שיש לה ביטויים מעשיים ב"שטח" ואני פשוט לא מצליח למצוא את מקורה. העובדה שאני בן 25, ושאין ממצאים פתולוגיים חמורים וברורים בבדיקות השונות, מאלצת אותי לנסות ו"לעורר" את גורמי המקצוע, כדי שיואילו לעזור לי במציאת הגורם לתופעות הנ"ל, למרות שאני "בחור צעיר" (ביטוי שחוזר על עצמו שוב ושוב מצד הרופאים השונים כנימוק לכך שאין טעם בהמשך בירור). ואגב, אני תוהה אם זו הגישה שהובילה גם את הרדיולוג שפיענח את בדיקת ה-MRI שלי, שמשום-מה לא מצא כל ממצא חריג בבדיקה, כאשר אני הקטן זיהיתי את הממצאים שציינתי לעיל.
 
אני כבר באמת לא יודע מה עליי לעשות וכיצד להמשיך מכאן. אודה לך על כל עצה ועל כל הכוונה שרק תוכלי לתת לי.
 
המון תודה על עזרתך וסליחה על האריכות.
לצפיה ב-'לא נשמע כמו בעיה אנדוקרינית'
לא נשמע כמו בעיה אנדוקרינית
15/01/2016 | 17:34
2
41
בחיילים שיש להם נטייה לשברי מאמץ בד"כ לא מוצאים בעיה אנדוקרינית וככה נשמע המצב אצלך. יש תחום שנראה לי קצת מוזנח שיתכן נטיה לשברי מאמץ עקב הפרעה מולדת במבנה של חלבונים בעצם כולל קולגן בעצם. באנשים עם הפרעות קלות במבנה הקולגן לעיתים הגוון של הלבן של העין כחלחל ויש נטייה מוגברת לשברי מאמץ.
אולי לפרופ' טורג'מן יהיו רעיונות אחרות.
ד"ר עמיר בשקין
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
18/01/2016 | 02:27
1
12
עמיר היקר!
תודה רבה על תשובתך.
 
אני חייב לומר לך שאני די נסער, כיוון שתשובתך עוררה אותי לחפש את מקור הבעיה בכיוונים אחרים, ולאחר בירורים ועיון במקורות שונים, כל התופעות הקיימות אצלי מקבלות פתאום מכנה משותף: בעיה כלשהיא הקשורה בקולגן או בליקוי אחר של רקמות החיבור.
לפני הכול, אציין רק שנדמה לי שאכן זיהיתי גוון כחלחל בלובן העין, אבל אני לא משוכנע בכך לחלוטין, וגם אם כן, כנראה לא מדובר בדבר כה בולט (אחרת הייתי כבר מבחין בו לפני כן, מן הסתם).
אבל, שים לב לדברים הבאים (שאת רובם לא ציינתי בהודעה הקודמת, כי כלל לא חשבתי שייתכן קשר מובהק ביניהם לבין הבעיה המקורית שתיארתי):
- טנדינוזיס של אחד מגידי הכתף, והסתיידויות קלות של אחד מגידי הכתף האחרים.
- בצילום CT של עמוד השדרה - שינויים ניווניים קלים.
- בבדיקת MRI של הברך - נזק מתון במניסקוס (שינוי מוצינוזי) + עיבוי קל של ה-ACL.
- סימני מתיחה של העור באזורים שונים בגוף, שלא על רקע ירידה חדה במשקל.
- בעיה בה הבחנתי במהלך השנים האחרונות והטרידה אותי מאוד: זמן ריפוי ארוך מהמצופה לצורך איחוי פצעים/שריטות במקומות שונים בגוף, נטייה להופעת צלקות במקומות בהם היו פצעים, אפילו כאשר מדובר בפצע "קל" שלא היה מצופה שיוביל לצלקת, ולמרות הקפדה על יצירת תנאים אידיאליים להאצת ריפוי הפצעים (שימוש אינטנסיבי בתכשירי לחות, תמיסת ויטמין C וכו').
 
האם אתה סבור שהתופעות שתיארתי מחשידות לבעיה הקשורה לקולגן או לרקמת החיבור בגוף? אשמח מאוד לשמוע את דעתך המקצועית בנושא.
כמו כן, לאיזה רופא עליי לפנות כדי להתחיל בבירור מידי של בעיה מסוג זה? (כלומר, מה תחום ההתמחות הרלוונטי).
 
המון תודה על עזרתך ושבוע טוב!
לצפיה ב-'תוספת'
תוספת
18/01/2016 | 02:59
12
שכחתי להוסיף 3 נתונים נוספים לגביי:
- קיימת גמישות-יתר של המפרקים (לפחות 5 מתוך 9 בסולם Brighton).
- היפר-קיפוזיס קלה-בינונית.
- אם אני מבין נכון, נראה שהעור שלי גמיש וכי ניתן למתוח אותו (כלומר, לתפוס ולמשוך אותו) למרחק גדול יותר מזה של אדם "ממוצע".
 
תודה
לצפיה ב-'מסכימה עם ד"ר בשקין'
מסכימה עם ד"ר בשקין
15/01/2016 | 18:13
2
38
אנחנו ממש לא מתעסקים עם זה. . אם אתה חושש שהעצמות שלך שבריריות, אתה יוכל לעשות בדיקת צפיפות עצם לראות אםיש  דברים בגו.. נראה לי פה שזו בעיה אורטופדית בעיקרה. 
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
19/01/2016 | 11:15
1
14
שלום פרופ' תורגמן ותודה.
 
יש לציין כי אכן פניתי לאורתופד, דרך קופת החולים ובהמשך גם בפורום אורתופדיה כאן באתר, ושניהם הפנו אותי לאנדו' בשאלה של בעיה באיכות העצם וכו'.
 
לגבי צפיפות עצם - כפי שציינתי, כבר ביצעתי בדיקה זו לפני כשנתיים. אני מצרף את תוצאותיה שוב (הפעם בצורה קצת יותר מפורטת).
 
אודה לך על התייחסותך.
לצפיה ב-'צפיפות העצם תקינה'
צפיפות העצם תקינה
28/01/2016 | 21:40
10
אני לא מאמינה שזו בעיה אנדוקרינית, אבל מציעה לך לפנות למרפאת מחלות מטבוליות של עצם במסגרת מרפאה אנדוקרינית.
לצפיה ב-'tsh גבוה t4 תקין'
tsh גבוה t4 תקין
11/01/2016 | 13:44
1
103
מה זה אומר אם ה tsh הוא 15.05 והt4 הוא 14.4?
לצפיה ב-'שיש תת פעילות של בלוטת התריס'
שיש תת פעילות של בלוטת התריס
12/01/2016 | 22:38
68
בלוטת יותרת המוח מפרישה הרבה TSH על מנת לגרות את בלוטת התריס להפריש רמה נורמלית של T3-T4, ובינתיים עוד מצליח לה
 
לצפיה ב-'ייעוץ'
ייעוץ
11/01/2016 | 10:27
1
57
תירואידיטיס חרופה
האם אפשר לקבל יעוץ מפרופ' תורגמן
לשאלה על ארוע חוזר.
לצפיה ב-'עניתי'
עניתי
15/01/2016 | 18:10
15
לצפיה ב-'תירואידיטיס חריפה'
תירואידיטיס חריפה
10/01/2016 | 20:26
1
100
לפני 16 שנה אובחן בני שהיה אז בן 36 חולה בדלקת חריפה של התירואיד עם כאבים . טופל באספירין כעבור 3-4 חודשים ערכים חזרו לנורמה
נשללה סיבה אוטואימונית[השימוטו]
לאחרונה כיום בן 52 חזרו אתם סימפטומים רופאת משפחה אחרי ברור קצר התחילה טיפול באספירין.
האם חזרה של המחלה תגרום בסופו של דבר להרס הבלוטה?
האם חשוב לפנות לאנדוקרינולוג לברור נוסף? תודה
 
לצפיה ב-'לא בהכרח'
לא בהכרח
15/01/2016 | 18:09
20
לא חובה לפנות לאנדוקרינולוג אם רופאת המשפחה מסתדרת. אם זה דורש מתן סטרואידים אני מניחה שרופאת המשפחה תעדיף שיהיה במעקב של אנדוקרינולוג, אבל בלב זה לא חובה
לצפיה ב-'ייעוץ'
ייעוץ
09/01/2016 | 18:17
6
101
שלום, בבדיקת מעקב על בלוטת התריס באולטרסאונד נצפו: קשרית אנאקואית 0.4 ס"מ מימין ו-קשרית מעורבת 0.5/0.7 ס"מ עם זרימות והסתיידויות בתוכה משמאל. גודל שתי הקשריות נשאר זהה לבדיקה מלפני שנה. גודל ומרקם הבלוטה תקין ואין לימפות חשודות. תפקודי הבלוטה והורמוניה מצויינים וכן בדיקות הדם. אני בת 66 בריאה ופעילה מאד. האנדוקרינולוגית שלי רגועה וממליצה על מעקב עוד שנה בסונאר ואני מעט לחוצה. מה דעתך? אודה למענה מהיר.
לצפיה ב-'למה לחוצה?'
למה לחוצה?
09/01/2016 | 21:17
5
66
לפי כל ההנחיות כיום , לא צריך לעשות עם זה דבר מלבד מעקב. האנדוקרינולוגית שלך צודקת ועושה את הדבר הנכון.
לצפיה ב-'בהמשך'
בהמשך
09/01/2016 | 22:58
4
43
תודה רבה עבור המענה הזריז. האם לדעתך כדאי שאעשה בדיקה נוספת במכון אחר כדי לאושש את הדיאגנוזה לגבי גודל הקשרית או להניח לזה עד בדיקת המעקב?תודה
 
לצפיה ב-'לא'
לא
09/01/2016 | 23:18
3
24
לצפיה ב-'שאלה אחרונה'
שאלה אחרונה
10/01/2016 | 01:08
2
49
ומתי לערוך מעקב בסונר?
לצפיה ב-'שנה'
שנה
10/01/2016 | 07:32
1
29
לצפיה ב-'תודה'
תודה
10/01/2016 | 10:47
12
תודה רבה ד"ר תורגמן על התשובות הזריזות והענייניות וההתייחסות החמה. כל טוב לך.
לצפיה ב-'צינומל ב"הכנה רוקחית"'
צינומל ב"הכנה רוקחית"
08/01/2016 | 18:10
5
80
עוד שאלה - 
קיבלתי T3 ב"הכנה רוקחית" של סופר פארם בצורה של קפסולות מצ"ב תמונה..
 
האם אפשר לסמוך עליהם כמעבדה..? :)..
 
תודה רבה רבה!!!!
 
 
 
לצפיה ב-'הם נחשבים אמינים'
הם נחשבים אמינים
08/01/2016 | 18:54
4
44
לא מכירה את ההכנה הרוקחית של צינומל, אבל זה מה שאני יכולה לומר לך על המעבדה שלהם באופן כללי.
לצפיה ב-'תודה רבה רבה !!!!:)'
תודה רבה רבה !!!!:)
08/01/2016 | 23:03
3
17
לצפיה ב-'כדי לקבל זאת היה צורך בטופס 29 ג'?'
כדי לקבל זאת היה צורך בטופס 29 ג'?
09/01/2016 | 21:14
2
28
לצפיה ב-'לא,'
לא,
10/01/2016 | 00:30
1
34
לא היה צריך 29ג (קיבלתי מרשם מבי"ח - שר"פ), אבל היה יקר מאד מאד..
 
תודה רבה ד"ר על כל הזמן והסבלנות !!!!
לצפיה ב-'מאד משונה'
מאד משונה
10/01/2016 | 07:33
50
אני צריכה לבדוק את העיניין, אולי תרופות ברקיחה אישית פטורות מצורך זה.
לצפיה ב-'הצילו, שיעור יתר'
הצילו, שיעור יתר
08/01/2016 | 15:17
2
48
ד"ר תורג'מן שלום,
אני בת 28, פוליציסטית.
הפסקתי לפני 4 חודשים לקחת גלולות לאחר 10 שנים, לצערי עוד לא קיבלתי מחזור (בטיפול - צריכה לקחת פרלימוט נור) אבל יותר גרוע - שיעור היתר חזר במלוא הדרו -גם במקומות בהם הוא לא היה בעבר כמו הסנטר והצוואר. לצערי הוא גם שחור ובולט (אמנם לא כמו אצל גברים, אבל עדיין).
מה ניתן לעשות או לקחת בהנחה ואני אתחיל עוד מעט טיפולים על מנת להיכנס להריון? אני מיואשת מהמצב הזה ומתביישת ממש 
תודה מראש
לצפיה ב-'יש משחת Vaniqa'
יש משחת Vaniqa
08/01/2016 | 18:23
1
36
אבל אני לא יודעת אם אפשר בהריון. מניחה שעדיף לא
לצפיה ב-'אם הכוונה היא ללכת להריון, חוששתני שאין פתרון רפואי'
אם הכוונה היא ללכת להריון, חוששתני שאין פתרון רפואי
09/01/2016 | 21:09
39
רק קוסמטי. 
לצפיה ב-'הוספת צינומל ל- T4'
הוספת צינומל ל- T4
08/01/2016 | 12:51
2
39
שלום!
קיבלתי מרשם לצינומל ונאמר לי ע"י הרופא לשנות את המינון כך:
מ- 800 מק"ג יוטירוקס לשבוע   ל- 400 מק"ג יוטירוקס + 25מק"ג צינומל ליום
 
האם אני עוברת למינון החדש מיד (מיום ליום, ללא הדרגה) ?
ואם כן - האם לא אהיה ב"היפר" בשבוע הראשון (עד שהיוטירוקס חרד מעט בדם)?
 
תודה רבה רבה!!!
 
לצפיה ב-'כלומר - האם לא עדיף'
כלומר - האם לא עדיף
08/01/2016 | 20:08
1
30
לקחת רק 50 מק"ג יוטירוקס למשך 3-4 ימים, ורק אח"כ להוסיף את ה- T3
?
 
שוב תודה רבה רבה רבה!!!!:)
לצפיה ב-'לא'
לא
09/01/2016 | 21:15
19
 מקווה שהשילוב הזה לא יהיה יותר מדי.
לצפיה ב-'בוקר טוב ושלום..ניקור קשרית בבלוטת התריס'
בוקר טוב ושלום..ניקור קשרית בבלוטת התריס
08/01/2016 | 11:30
3
74
התהליך כואב?
 
בבני ציון חיפה
לצפיה ב-'לא סימפטי, אבל לא נורא'
לא סימפטי, אבל לא נורא
08/01/2016 | 18:20
2
56
אפשר למרוח EMLA לפני כן על מקום הדיקור
את האמלה יש לשים בכמות של קצפת על עוגה, ולעטוף עם נילון נצמד. זה מאלחש את העור.
 
לצפיה ב-'http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3036679,00.html'
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3036679,00.html
09/01/2016 | 07:16
1
70
לצפיה ב-'היא השתמשה בקרם של 10% לידוקאין, ככל הנראה על שטח נרחב.'
היא השתמשה בקרם של 10% לידוקאין, ככל הנראה על שטח נרחב.
10/01/2016 | 20:54
34
ב- EMLA יש רק 2.5%, וזה על אזור קטן בגוף.
אני ראיתי המון המון ילדים שמשתמשים בקרם הזה לפני בדיקות דם. מעולם לא ראיתי או שמעתי על סיפור כזה.
סיפור מזעזע, בכל אופן
לצפיה ב-'הורדת מינון אלטרוקסין'
הורדת מינון אלטרוקסין
07/01/2016 | 21:04
2
79
האם מותר להוריד מינון אלטרוקסין  ב100 מיקרוגרם בשבוע. ז"א אם המינון השבועי שלי הוא 700 האם מותר להוריד שבוע לאחר מכן ל600 ישר? האם זאת לא הורדה קיצונית?האם צריךל לעשות את בהדרגה?
לצפיה ב-'לא הורדה קיצונית בכלל.'
לא הורדה קיצונית בכלל.
08/01/2016 | 08:56
1
40
אין שום בעיה
לצפיה ב-'כמובן רק אם זה מוצדק בכלל'
כמובן רק אם זה מוצדק בכלל
09/01/2016 | 21:07
39
יש סיבה להוריד? ה-TSH נמוך מדי?
לצפיה ב-'ושוב תורי לשאול...'
ושוב תורי לשאול...
07/01/2016 | 23:18
3
75
שלום פרופ' קרן, מה שלומך? מקווה שמצויין אצלך..
אני מתחזק וכבר חוזר לשגרה; סופסוף ללא חום, ללא התקפים כלשהם, ל"ד ודופק תקינים. מזכיר שהיה מדובר בכריתה חלקית+ השתלה עצמית של רקמת קורטקס באגן. יש לציין שהפתולוגיה עלתה בקנה אחד עם האבחנה.
 
יומיים לאחר הניתוח עשיתי מבחן סינקטן שתוצאותיו:
זמן ס- קורטיזול אפסי (קטן מ-1)
לאחר שעה- 2.7 ug/dL
 
הוחל טיפול באשפוז ב- 50 מ"ג הידרוקורטיזון, ולאחר שחרור האנדו המטפלת הורידה ל- 40 מ"ג ביום (כמובן מחולק, ולעת עתה ללא פלורינף).
לקראת ביקורת אצלה בעוד שבוע ביצעתי קורטיזול בוקר שיצא 90 nmol/L.
אני יודע שהערכים עוד דיי נמוכים, אבל רציתי בבקשה לשאול האם מניסיונך זה נראה כאילו הקורטיזול מתחיל "להרים ראש"? במיוחד בהתחשב בכך שהרמה הזו השבוע גבוהה יותר, לעומת זו שהיתה לאחר גירוי עם ACTH.
 
רק לציין שאין לתאר את פערי התחושות, עם פיאו בטוח אי אפשר לחיות, אין לי מושג איך הייתי עם זה כל הזמן הזה, דווקא נחמד שבני אדם קצת שוכחים! עם הטיפול החלופי מרגיש טוב.
ובנוסף, היום סגרתי את הבירור הגנטי לכל המוטציות המוכרות לפיאו/ AMH! הכל כולל הכל, בחסות הגורם המקצועי הטוב ביותר בגנטיקה של סרטן. עוד חודש תשובה מלאה.
 
אשמח לשמוע את דעתך כמו תמיד!
תודה רבה! יניב
לצפיה ב-'וגם'
וגם
07/01/2016 | 23:31
1
25
ורציתי גם לשאול מה גישתך לגבי נטילת DHEA כתוסף לשיפור ה- wellbeing?
לפני כמה חודשים היתה רמה נמוכה של DHEAS- 4.8 (טווח 7.5- 17.3)
לצפיה ב-'לא נראה לי שבגבר צעיר זה משנה'
לא נראה לי שבגבר צעיר זה משנה
09/01/2016 | 20:58
40
אני מקווה בשבילך שיש  לך רמה טובה של טסטוסטרון, ואם כן אז זה באמת זניח. לא כן , לפחות קונספטואלית, אצל נשים שאצלן כנראה שה-DHEA תוצך קצת בליבידו.
לצפיה ב-'קשה לדעת'
קשה לדעת
09/01/2016 | 20:54
29
לא צריך לשכוח שהידרוקרטיזון זה  בעצם קורטיזול, כלומר קשה להיות בטוח שמדדו רק את הקורטיזול האנדוגני שלך, במיוחד אם לקחת מנה של הידרוקורטיזון בערב שלפני כן. . אפשר לחזור על הסטימולציה ולראות אם זה עולה יותר. אם כן  אז כנראה שזה אומר שיש התאוששות. מאידך, אתה גם רואה שחיים עם טיפול חלופי מותאם ובלי פאו יותר נעימים, אז גם את תצטרך להמשיך כך, מה רע? בדקו אלדוסטרון ורנין?

מנהל/ת הפורום

אודות:
אתם מוזמנים להציג שאלות בנשואים הנוגעים לתפקוד של בלוטת תריס, סרטן בלוטת תריס, הפרעות במערכת הרבייה, הפרעות במשק הסידן, אוסטאופורוזיס, סוכרת, בעיות ג
עוד...

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום התמודדות עם סרטן
לא חייבים להתמודד לבד
פורום אוטיזם- גישה ביו רפואית
היכנסו לפורום
יאיר סמוגורה- משרד עורכי דין
יאיר סמוגורה- משרד עו"ד

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ