לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1147711,477 עוקבים אודות עסקים

פורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

אודות הפורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

לצפיה ב-'תופעות לוואי של הסרת בלוטה ע"י יוד'
תופעות לוואי של הסרת בלוטה ע"י יוד
24/02/2016 | 12:31
1
309
שלום רב, האם לאחר הסרת בלוטה (ע"י יוד)עקב פעילות יתר (אישה בגיל 70 שעם הכדורים מאוזנת) ישנו סיכוי להיכנס לדיכאון חמור או תופעות לוואי קשות אחרות?
תודה
לצפיה ב-'לא'
לא
26/02/2016 | 09:42
39
אחרי טיפול ביוד יש סיכוי לפתח תת פעילות, ובתת פעילות לא מטופלת אפשר בהחלט לחוש דיכאון. אבל יתכן וזה פשוט הסתגלות למצב חדש. אנשים שחיו הרבה שנים בפעילות יתר, עם תחושת האנרגיה האינסופית שהקנה להם המצב הזה, מרגישים מין ריק כשזה נלקח מהם. צריך להסתגל לכך. אני לא שוללת שאצל אנשים עם מבנה אישיות מתאים זה אינו יכול להחמיר קווים דיכאוניים.  ללא ספק להורמוני התריס יש השפעה על המח, ולכן יתכן שינוי בתחושות לאחר ירידה ברמת ההרומונים, במיוחד אם המצב של פעילות יתר שרר שנים רבות. 
לצפיה ב-'תוצאות בדיקה'
תוצאות בדיקה
23/02/2016 | 16:37
1
77
בת 27. לפני חודש לאחר עיפות רבה קיבלתי תשובות:
tsh -29.28
thyroglobulin ab -331
alk phosphatase -125
אחרי חודש של טיפול באלטרוקסין הגיעו התשובות:
tsh- 3.22
thyroglobulin ab -816
alk phosphatase -125
הבלוטה התאזנה.מה משמעות שאר הבדיקות?
תודה.
 
 
לצפיה ב-' מדובר בנוגדנים שקובעים את האבחנה של השימוטו'
מדובר בנוגדנים שקובעים את האבחנה של השימוטו
23/02/2016 | 22:51
55
אלקליין פוספטייז לא קשור לאבחנה. אולי קשור למשהו גרמי או להפרעה בתפקוד הכבד.
לצפיה ב-'בדיקת ACTH'
בדיקת ACTH
23/02/2016 | 16:06
1
71
שלום,
אני אמורה לעבור בדיקת ACTH (אחת) לצורך בירור אנדוקריני. בגלל דלקת בכף היד, קיבלתי השבוע זריקה של 1 מ"ג צלסטון. האם החומר עשוי להשפיע על תוצאות הבדיקה, ואם כן, כמה זמן אחרי קבלת הזריקה אוכל לעבור את הבדיקה?
תודה רבה
לצפיה ב-' בהחלט כן'
בהחלט כן
23/02/2016 | 22:49
37
לא יודעת בדיוק כמה זמן כי אני לא זוכרת את משך הפעולה של סלסטון, אבל הייתי דוחה בכמה שבועות.
לצפיה ב-'תת פעילות בלוטת המגן עם tsh ן?'
תת פעילות בלוטת המגן עם tsh ן?
23/02/2016 | 10:37
1
91
אני בן 78.לאחרונה יש לי תסמינים חשודים
עצירות -קולונוסקופיה תקינה
איטיות רבה
הליכה אטית מאד
דופק איטי
עוריבש וקשקשים
קימה איטית משכיבה וישיבה
כאבי שרירים והתכווצויות ברגליים
 
אבל, הבדיקות תקינות!!
לפני כשנתיים- tsh 3.14, טי 3- 4.3  טי4 - 15
בדיקה מעודכנת --tsh 2.18
שאלות:
1.האם תתכן תת פעילות עם בדיקות תקינות
2.אם זה מהבלוטה,כיצד מטפלים
3.אם זה לא מהבלוטה,לאיזה כיוון ללכת
 
תודה רבה
לצפיה ב-'לא, זה לא מהבלוטה בכלל'
לא, זה לא מהבלוטה בכלל
26/02/2016 | 09:39
29
הבלוטה עובדת מצויין. צריך לחפש בכוונים אחרים. איטיות בתנועה יכולה להצביע על מחלת פרקינסון.
לצפיה ב-'האם נדרש nfa?'
האם נדרש nfa?
22/02/2016 | 21:38
1
64
מצ"ב תוצאות בדיקה
האם זו יכולה להיות ריאקציה לדלקת בבלוטה שהייתה לי?
יש לי כאב חזק בגרון בבליעת רוק כאילו מדובר בדלקת גרון (אך לא). האם זה קשור?

לצפיה ב-'גם לא צריך שום ניקור וגם...'
גם לא צריך שום ניקור וגם...
26/02/2016 | 09:37
41
לא היה כל צורך לחזור על US בהפרש של חודשיים. מיותר לחלוטין.
לצפיה ב-'תירואיד'
תירואיד
22/02/2016 | 21:29
4
101
בדיקה לאור קשרית מוגדלת הראתה Bethesda דרגה 5 ולאור כך יבוצע ניתוח להסרת התירואיד,
ע"פ הפרוטוקול תתבצע ראשית כריתה חלקית, תשלח לפתולוגיה במהלך הניתוח, שיושהה עד לקבלת התשובה המהירה,
ובעקבות התשובה יוחלט האם להסתפק בכריתה חלקית או להמשיך לכריתה מלאה.
 
1. להבנתי קיים סיכוי של כ 70% להמשיך לכריתה מלאה וכ 30% להסתפק בכריתה חלקית,
האם המספרים הללו מבוססים בעצם על כך שבהגדרה של Bethesda דרגה 5 מדובר על ממאירות בסיכוי של 70%?
 
2. תאורטית, גם אם יוחלט להסתפק בכריתה חלקית, האם לא כדאי בכל זאת לבצע כריתה מלאה,
וזאת ע"מ שניתן יהיה לאחר הכריתה המלאה לבצע טיפול ביוד רדיואקטיבי,
וזאת ע"מ שניתן יהיה לשלול קיומם של תאים ממאירים ו/או לבצע טיפול במינון מוגבר יותר להשמדתם?
או במילים אחרות: האם לא כדאי בכל זאת לבצע בכל מקרה כריתה מלאה, כך שיתאפשר מאוחר יותר לבדוק את קיומם של תאים ממאירים ואף להשמידם ע"י יוד?
 
3. האם המינון המקובל של יוד רדיואקטיבי המשמש לאבלציה כהשלמה לניתוח (בהנחה ויומלץ על כך) מונע כניסה להריון לאחר הטיפול? במידה וכן, לכמה זמן?
 
4. האם המינון המקובל של יוד רדיואקטיבי המשמש לטיפול בהמשך מונע כניסה להריון לאחר הטיפול? במידה וכן, לכמה זמן?
 
5. האם הסרה מלאה של הבלוטה מפחיתה סיכון של השנות המחלה בעתיד?
 
תודה רבה.
לצפיה ב-'לי יש רק שאלה אחת'
לי יש רק שאלה אחת
26/02/2016 | 09:36
3
62
מה גודל הממצא?
 אם ה-US לא מצביע על שום דבר אחר בצואר, ואם הקשר הוא לא גדול, בכל מקרה , גם אם ברור שזה סרטן (והסיכוי לכך הוא באמת הוא בסביבות 70% (60-75), אם מדובר בקשר לא עצום בלי בלוטות, אפשר להסתפק בכריתה של חצי בלוטה. וזה אומר שאין צורך בטיפול ביוד כי זה לא משפר כמעט דבר.
 זה שמדבור באישה צעריה זה ברור כי יש שאלה של הריון, לכן רוב הסיכויים שהכל הולך לכוון של טיפול  שמרני יותר ועדין יותר.
 אז לפני שאעבנה על כל השאלות ההיפוטתיות, אנא עני לי על השאלה של גודל הממצא, וממצאים ב-US. אגב, אם עברת רק US בקהילה, ממליצה לך בחום לעבור US טוב, כי הרבה מאד בהחלטות תלוי במה שרואים ב-US, ולכן צריך US באיכות כזו שאפשר לסמוך על מה שמראה.  מה שלא תמיד המקרה בבדיקות המהירות שנעשות בידי טכנאיים במכונים השונים. 
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
26/02/2016 | 09:52
2
44
שלום ד"ר תורג'מן,
 
עברתי US באיכילוב (אני פרסונל) הקישרית באונה הימנית נראתה שפירה, בשל גודלה (4*2) ס"מ הוחלט לנקר אותה. לא היו ממצאים נוספים בצוואר (שום קישרית לא נראתה חשודה).
תוצאות הביופסיה הראו מספר תאים המתאימים לפפילרי קרצינומה (בטסדה 5).
 
אם אפשר להוסיף שאלה נוספת ברשותך:
אני עובדת עם קרינה בשנים האחרונות וכמובן משתמשת במיגון לתירואיד, האם לדעתך אוכל  להמשיך לעבוד עם קרינה בהמשך הקריירה שלי בסיטואציה הזו?
למיטב הבנתי אין מחקרים שהראו כי עובדי קרינה חשופים יותר לממאירות תירואיד או בכלל.
אשמח לשמוע את דעתך.
 
המון תודה.
לצפיה ב-'אני לא יודעת לגבי עובדי קרינה'
אני לא יודעת לגבי עובדי קרינה
26/02/2016 | 09:56
1
80
כנראה שבאמת אין נתונים מיוחדים ואולי דווקא בגלל המיגון.
 הייתי הולכת על כריתה של אונה בלבד. מקסימום לאחר הפתולוגיה ישלימו ניתוח אם צריך. נכון שמדובר בשני ניתוחים, אבל השיטה של חתך פקוא כבר כמעט ולא נהוגה היום ומחכים לפתולוגיה הסופית.  אם את פרסונל את לא בטיפול במרפאה שלנו?
לצפיה ב-'תודה רבה! '
תודה רבה!
26/02/2016 | 10:57
30
אני בעלה, היא אכן נמצאת במרפאתכם בטיפול ד"ר גרינמן אם אינני טועה :)
האם היא תוכל לדבר גם איתך לפני הניתוח כדי לתאם זאת? כי כרגע התכנון הוא חצי כריתה ופרוזן על השולחן. גם הניתוח יתבצע באיכילוב.
לצפיה ב-'מעקב קשרית בבלוטת התריס'
מעקב קשרית בבלוטת התריס
22/02/2016 | 16:36
2
109
שלום רב.בדיקת us ראשונה שעשיתי היתה ב-19/3/15 והממצא:
מימין נראה גוש וסקולרי בגודל 3*1 ס"מ.
נשלחתי אז ל-fna שיצא תקין. הבדיקההשניה שעשיתי היתה ב-18/10/15 ובו נמצא:גוש היפואקואי באונה ימנית ווסקולרי בגודל
כ * - 1,6* 2* 3 ס "מ - ידוע, גדל במיקצת בהשוואה לבדיקה קודמת. רציתי לדעת מה פרק הזמן הרצוי למעקב בין בדיקה לבדיקה,והאם רצוי לבצע שוב fna- באיזה מקרה? בדיקות tsh בשנה אחרונה היו: 0.6 ,0.44 ,1.1 . בדיקות t3 't4 בתוך הנורמה. תודה מראש, נעמה.
לצפיה ב-'הניקור היה בהחלט במקום אבל היה תקין.'
הניקור היה בהחלט במקום אבל היה תקין.
26/02/2016 | 09:31
1
61
ואם יצא תקין, לא היה צורך לחזור על US בתוך חצי שנה ובוודאי שאין צורך בביצוע ניקור חוזר. 
 קרוב לדוואי שמדובר באדנומה. האם ערכי ה-TSH ירדו מ-1.1. לאזור ה-0.6, או שזה ההיפך?
 בכל מקרה מספיק לחזור על US פעם בשנה -שנה וחצי. על ניקור חוזר רק אם גדל מאד או אם מראה סימנים מדאיגים אחרים. ושווה לעקוב אחרי התפקוד פעם בשנה. 
לצפיה ב-'תודה רבה מאוד.ובהקשר לשאלתך'
תודה רבה מאוד.ובהקשר לשאלתך
28/02/2016 | 00:39
31
ערכי ה-tsh היו לפני כשנה 1.1  ,מס' חודשים אח"כ 0.44 ,ובבדיקה שלישית 0.6 .
לפני כשנתיים גם יצא מתחת לנורמה- 0.36 אך אז לא התייחסנו במיוחד ולא חזרתי על זה.רציתי לציין שגילי מתקרב ל-60 .אודה להתיחסותך.
 
לצפיה ב-'מה ההבדל בין בלוטת התריס ו בלוטת הלימפה?'
מה ההבדל בין בלוטת התריס ו בלוטת הלימפה?
22/02/2016 | 15:31
2
157
מזה כחודש אני מרגישה גוש/גולה בצוואר.
רופא אף אוזן גרון הפנה לאולטרסאונד של בלוטת לימפה.
אנדוקרינולוג הפנה אותי למיפוי של בלוטת התריס (לאחר שבדיקות דם הצביעו על פעילות יתר).
השאלה היא מה ההבדל/הקשר בין הבלוטות?
האם צריך US שונה כדי לראות כל אחת מהן?
 
תודה
לצפיה ב-'אלה שני דברים שונים'
אלה שני דברים שונים
26/02/2016 | 09:28
1
90
ב-US רואים גם את בלוטת התריס וגם בלוטות לימפה אם הן מוגדלות. אם יש פעילות יתר, מציעה לך לסמוך בעיקר על חוות הדעת של האנדוקרינולוג. 
לצפיה ב-'תודה על התשובה '
תודה על התשובה
27/02/2016 | 21:54
15
לצפיה ב-'נבידו'
נבידו
22/02/2016 | 00:09
2
50
שלום
אם לוקחים במשך תקופה של כחצי שנה זריקות נבידו ובכל זאת רמות הטוסטוסטרון (כללי+חופשי) ממשיכות להיות נמוכות מתחת לנורמה.
האם יש בכלל טעם להמשיך ולהוציא כסף על זה?
שאר רמות ההורמונים האחרים תקין.
זה הגיוני?
MRI מוח מלפני כמה שנים היה תקין.
אם היה משהו לא תקין מבחינת המוח, אז זה היה מתבטא בהפרעות בהורמונים נוספים, לא כך?
תודה רבה
לצפיה ב-'לא מדובר במח'
לא מדובר במח
26/02/2016 | 09:27
1
24
התפקוד ההורמונלי מבוקר ע"י בלוטת יותרת המח וההיפותלמוס.  רוב הסיכויים שאם הסיבה לטסטוסטרון הנמוך הייתה בעיה אנטומית באזור הזה (של בלוטת יותרת המח וההיפותלמוס), זה היה מתבטא בחסרים הורמונלים אחרים.
 מה שאתה מתאר והוא שרמות הטסטוסטרון לא עלו בעקבות הזרקת טסטוסטרון לא סביר בעליל. אם הן היו נמוכות ממש לפני הטיפול, זה היה חייב לעלות. אולי לא מזריקים לך את זה טוב.
לצפיה ב-'ראשית, תודה. מה אני יכול לעשות בקשר להזרקה?'
ראשית, תודה. מה אני יכול לעשות בקשר להזרקה?
26/02/2016 | 16:22
8
שלום
 
א. אני שמח מדברי ההרגעה שלא מדובר במשהו במוח, כי פרולקטין תקין.
LH  - FSH ממש נמוכים, ואני לא מודד את זה בבדיקות מעקב כי הבנתי שזה תוצאה ישירה של הטיפול בטוסטוסטרון, האם זה אכן כך?
ב. יש משהו שאני יכול לעשות בקשר להזרקה? אני הולך לאחות בקופת חולים, מה אפשר לעשות יותר מזה? 
אני יודע שרשום בהוראות להזריק ממש לאט, ואני לא חושב שהאחות מקפידה על זה, אבל זה משפיע על היעילות או רק בגלל עניין הכאב?
 
תודה רבה
לצפיה ב-'הערכת גיל כרונולוגי של אדם בוגר - אפשרית?'
הערכת גיל כרונולוגי של אדם בוגר - אפשרית?
21/02/2016 | 17:01
2
57
האם קיימת בדיקה רפואית אמינה להערכת גיל של אדם מעל גיל 50?
תודה:)
לצפיה ב-'לא, אין כזה דבר, האדם הוא רק עץ השדה, לא עץ ממש '
לא, אין כזה דבר, האדם הוא רק עץ השדה, לא עץ ממש
26/02/2016 | 09:24
1
26
לצפיה ב-'תודה רבה! '
תודה רבה!
08/03/2016 | 09:11
3
מעניין אם יש מחקרים שמנסים למצוא דרך לבדוק זאת.
 
לצפיה ב-'בדיקת זכאויות רפואיות בתחום האנדוקרינולוגיה'
בדיקת זכאויות רפואיות בתחום האנדוקרינולוגיה
21/02/2016 | 13:07
62
הקליקו עכשיו לאתר כל הבריאות, השייך למשרד הבריאות  ובידקו את כל הזכאויות בתחום האינדוקרינולוגיה  - כי מגיע לכם לדעת מה מגיע לכם.
שתהיה בריאות טובה לכולם. תמיד.
 
לצפיה ב-'חריגות פרופיל הורמונלי'
חריגות פרופיל הורמונלי
20/02/2016 | 17:10
6
72
בת 19, ללא היסטוריה של בעיות תירואיד במשפחה, עם ציסטה ידועה של כחצי סמ' באונה שמאלית בתירואיד כבר שנתיים ללא שינוי.
רמת הTSH חזרה גבוה במעט מהבדיקה בדצמבר (אז היתה 5.4, היום 5.9), אז לראשונה הייתה חריגה בערך הזה אצלי מעולם, US רחם מלפני חודש-תקין.

הT3 והT4 תקינים לגמרי ובתוך טווח הנורמה, האם ניתן להניח שזו סתם חריגה חסרת משמעות כששני הורמוני הבלוטה תקינים? גם רמת הפרולקטין חזרה כאן גבוהה (1315) ואין שום סיכוי להריון (בתולה) יכול להיות קשר כלשהו לTSH?
הבדיקה ניתנה בשל מחזור לא סדיר, נשירה בגבות, שערות כסופות חדשות שצצו על הראש, אקנה ועוד.

האם יש חשד להיפותירואידיזם למרות שהורמוני הבלוטה תקינים? ומה העניין עם הפרולקטין הגבוה?

תודה
לצפיה ב-'נלקח ביום השלישי למחזור'
נלקח ביום השלישי למחזור
22/02/2016 | 12:18
15
לצפיה ב-'תשובה בבקשה?'
תשובה בבקשה?
25/02/2016 | 21:16
8
+
לצפיה ב-'לא, לא ברמות אלה'
לא, לא ברמות אלה
26/02/2016 | 09:22
3
35
נכון שתת פעילות מאד עמוקה יכולה לגרום לעליה של פרולקטין, אבל לא ברמות אלה. או זה בגלל סטרס , או שזה בגלל שבדיקת הפרולקטין נלקחה לא לאחר מספיק שעות ערנות. או שבהחלט יתכן כי הפרולקטין באמת קצת מוגבר וזו הסביה למחזור הלא סדיר.  זה להמשך בירור בכוון הזה.  תת הפעילות היא וירטואלית ולא דורשת טיפול בשלב זה. 
לצפיה ב-'מה המנגנון'
מה המנגנון
27/02/2016 | 05:12
2
13
שגורם לקשר בין תת תריסיות לבין היפרפרולקטינמיה? מעניין אותי מאוד (חוץ מהעובדה ששניהם מופרשים מההיפופיזה).
 
הבדיקה נלקחה שלא בשום סטרס, לאחר 3 שעות עירנות. יש גם טשטוש ראייה כבר כמה שנים אבל לא חשבתי מעולם שעשוי להיות בגלל גידול בהיפופיזה.
לצפיה ב-'עליה ב-TRH (לא TSH) שגורם להפרשה ישירה של פרולקטין'
עליה ב-TRH (לא TSH) שגורם להפרשה ישירה של פרולקטין
27/02/2016 | 11:28
1
16
אבל שוב לא ברמות אלה. 
לצפיה ב-'אוקיי. אז צריך לפנות כבר עכשיו לאנדו'?'
אוקיי. אז צריך לפנות כבר עכשיו לאנדו'?
28/02/2016 | 05:01
8
אולי לעשות בדיקת נוגדנים לתירואיד לפני? הבנתי שיש עוד פאנל שלם שניתן לעשות ורופא המשפחה לא נתן לי. מעניין למה דווקא עכשיו החלו רמות גבוהות של TSH
 
תודות
לצפיה ב-'מבולבלת...'
מבולבלת...
19/02/2016 | 12:12
1
113
לצפיה ב-' באופן גורף מ-10'
באופן גורף מ-10
20/02/2016 | 07:04
65
אבל לא טועות להתחיל קודם אם האדם סימפטומטי, אם אם יש מגמת עליה ברורה מבדיקה לבדיקה , במיוחד בנוכחות של נוגדנים חיובייים כנגד בלוטת התריס..
לצפיה ב-'מינון טירוסינט/צינומל'
מינון טירוסינט/צינומל
19/02/2016 | 11:30
4
43
שלום לפרופ' תורג'מן!
אני גרה בחו"ל ויש לי תור אצלך, אך הוא לעוד חודשיים :).
 
בת 33, עם היפותאירוידיזם, רוצה לנסות להיכנס להיריון בקרוב..
לוקחת Tirosint (קפסולות רכות) - 88מק"ג ליום.
הרופא הוסיף לי כעת 6.25 מק"ג צינומל ליום (רבע כדור).
 
בדיקות אחרונות (טווח מעבדה בסוגריים):
 
(TSH = 7.23      (µUI/mL 0.400 -5.600 
 
(FT4 = 0.79            (ng/dL 0.61 - 1.12
(FT3 = 3.1                 (pg/mL 2.5 - 3.9
 
* שאלתי היא האם תוספת הצינומל תספיק להוריד את ה TSH למתחת 1.5 (הבנתי שכדי להיכנס להיריון זה הערך שצריך..?)
 
* האם היית ממליצה על העלאת מינון טירוסינט + צינומל בכמות אחרת? 
 
תודה רבה רבה!!!!
לצפיה ב-'סליחה - בדיקות הדם הן לפני הוספת צינומל...'
סליחה - בדיקות הדם הן לפני הוספת צינומל...
19/02/2016 | 11:33
19
לצפיה ב-'את פשוט צריכה תוספת של T4'
את פשוט צריכה תוספת של T4
20/02/2016 | 07:03
1
30
אין לי מושג למה בחר להוסיך לך דווקא T3 (ציטומל). את בוודאי צריכה מינון יותר גבוה. אני משערת שאת גרה בארה"ב  כי אין הרבה  ארצות בהן יש מינוני ביניים כאלה (88). לדעתי אם תקחי 100 מיקרוגרם של T4 (tirosint, את תגיעי ל-TSH מטרה. יתכן ותצטרכי עוד קצת, אבל אני לא רואה כל סיבה להוסיף לך T3, ואגב זה ממש לא תואם את הקוים המנחים שבד
כ מחייבים את הרופאים האמריקאיים.
לצפיה ב-'האם זה משום שאסור'
האם זה משום שאסור
25/02/2016 | 19:23
14
תודה רבה פרופ' על התשובה! -
 
האם זה משום שאסור לקחת ציטומל בזמן היריון ?
האם יש לך מטופלות שלקחו בהיריון ציטומל ?
 
תודה רבה רבה!!!!
יעל
 
לצפיה ב-'מקפיצה, במקרה שהשאלה החדשה מתפספסת...סליחה ותודה!!!'
מקפיצה, במקרה שהשאלה החדשה מתפספסת...סליחה ותודה!!!
25/02/2016 | 20:09
5
לצפיה ב-'יוד רדיואקטיבי ובלוטות הרוק'
יוד רדיואקטיבי ובלוטות הרוק
19/02/2016 | 06:13
5
128
שלום רב
אני עומדת בפני טיפול ביוד רדיואקטיבי עקב מחלת גרייבס שמסרבת להתאזן מזה שנתיים.
רציתי לדעת האם יש סיכון של פגיעה בבלוטות הרוק? אף אחד לא אמר לי את זה, זה משהו שפגשתי באינטרנט לגמרי במקרה.
מצד שני האנדוקרינולוג (השני במספר שהתייעצתי אתו) גם לא אמר לי כלום על כך שהטיפול ביוד יכול להגביר את בלט העיניים, וכששאלתי אותו אמר שבעצם אני צודקת.
כל הזמן אומרים לי שבמקרה שלי אין מנוס מטיפול ביוד, ושזה טיפול קל בלי תופעות לוואי. אז מה האמת?
תודה.
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
19/02/2016 | 07:48
1
61
בעיית פגיעה בבלוטות הרוק לא שכיחה (בלשון המעטה) במינונים שנהוגים בטיפול בגרייבס. למעשה אני לא זוכרת מקרה אחד של בעיה בתחום זה.  כך שמהבחינה הזו את יכולה להיות רגועה.
 לגבי העיניים  זה סיפור אחר. אכן קיימת סכנה לאנשים שי כבר מחלת עיניים ברורה, וכדי למנוע החמרה לאחר הטיפול נהוג לתת טיפול בסטרואידים למשך כמה שבועות סביב הטיפול ביוד.  זה כמוןב תלוי  במצב עצמו, ומאחר ולא ראיתי אותך אני לא יודעת אם זה רלוונטי. לא נותנים כל טיפל אם אין בעיה מלכתחילה
לצפיה ב-'תודה רבה ושבוע טוב!'
תודה רבה ושבוע טוב!
21/02/2016 | 03:53
13
לצפיה ב-'זו איננה בעיה של ממש במינונים שניתנים בגרייבס'
זו איננה בעיה של ממש במינונים שניתנים בגרייבס
26/02/2016 | 09:57
2
33
נכון שפגיעה בבלוטות רוק היא תלונה שכיחה בקרב אנשים שקבלו מינונים גבוהים לטיפול בסרטן בלוטת התריס. אבל זו אינה תלונה ששמעתי מאנשים שקבלו את המינונים הניתנים לפעילות יתר. אז כנראה שזה בכל זאת תלוי מינון. ומבחינה זו ממש לא הייתי דואגת
לצפיה ב-'סליחה עניתי שוב'
סליחה עניתי שוב
26/02/2016 | 10:00
1
19
לא שמתי לב שאני עושנה שוב לאותה השאלה. 
לצפיה ב-'אז שוב תודה '
אז שוב תודה
27/02/2016 | 00:28
7
לצפיה ב-'המלצה לרופא אנדוקרינולוג בקופ"ח כללית (לאבא שלי)'
המלצה לרופא אנדוקרינולוג בקופ"ח כללית (לאבא שלי)
18/02/2016 | 18:46
55

שלום לכולם!
אבקש לקבל המלצה לרופא אנדוקרינולוג בקופ"ח כללית (לאבא שלי) באיזור המרכז.
 
לצפיה ב-'המלצה לרופא אנדוקרינולוג '
המלצה לרופא אנדוקרינולוג
18/02/2016 | 18:43
57
שלום לכולם!
 
אבקש לקבל המלצה לרופא אנדוקרינולוג במכבי באיזור המרכז.
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
17/02/2016 | 14:00
10
 מתעניינת בניתוח להגדלת חזה? רוצה לדעת מהן האופציות שעומדות בפנייך?
בפורום ניתוחי חזה תוכלי לקבל מענה לכל שאלה!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2558
 
 יש לכם שאלות לגבי רכישת נעליים ברשת? מתלבטים לגבי מידה ולא יודעים איך לבחור?
פורום נעליים הוא המקום בשבילכם!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2559
 
 מעצבים את הבית מחדש ויש לכם התלבטויות בנוגע לבחירת הריצוף? מעוניינים לקבל טיפים או רעיונות?
היכנסו עכשיו לפורום שיש ואבן בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2554
 
 עומדים להתחתן ויש לכם שאלות לגבי ההתנהלות בחופה? עליכם לבחור רב ואתם מעוניינים לדעת על מה לשים את הדגש?
בפורום רב לחתונה בתפוז תוכלו לקבל את כל התשובות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2556
 
לצפיה ב-'השימוטו תת קליני'
השימוטו תת קליני
16/02/2016 | 14:33
1
79
שלום, על פי בדיקת אולטרסאונד שבה אותרה בלוטה מוגדלת ובמרקם גלנדולרי וכן על פי רמות תירואיד פרוקסידאז גבוהות (בערך 500) רופא המשפחה איבחן מחלת השימוטו.
אציין שגם אימי סבלה מהשימוטו.
רמות TSH תקינות.
העניין שלמרות שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת, ועיסוק בפעילות גופנית אני עולה במשקל באופן הדרגתי ומטריד
בשנה האחרונה עליתי כ 5 ק"ג. שלא לדבר על זה שאני לא מצליחה לרדת במשקל ולחזור למשקל הרגיל שלי...
רמות הכולסטרול שלי עלו לאחרונה ל 232 מ"ג (תחת תזונה צמחונית ובריאה!)
האם יש מה לעשות/לטפל? או שנגזר עליי להמשיך כך עד שהבלוטה תפסיק לתפקד לגמרי ורק אז אקבל טיפול?
אם ישנם טיפולים ניסיוניים אשמח לשמוע.
אודה מאד לעזרתך
האם יש מה לעשות
לצפיה ב-'תני ערכים'
תני ערכים
19/02/2016 | 07:45
43
מזה זה תקין? מדדו גם T4, T3? אם זה השימוטו רגיל ולא משהו אחר (תת פעילות מרכזית למשל) ואם ה-TSH באמת תקין לגמרי, זה ברור שזה לא מזה. אבל קודם תראי אם ההורמונים של התריס נבדקות ועל איזה ערכים אנחנו מדברים בכלל.
לצפיה ב-'TSH, FT3 נמוכים'
TSH, FT3 נמוכים
16/02/2016 | 23:11
1
100
שלום רב פרופ' תורג'מן וחברים,
 
אמי בת 59, לוקחת 175מקג אלטרוקסים ביום, לאחרונה תוצאות ב.דם:
TSH = 0.31 (נמוך מטווח)
FT4 = 11.4
FT3 = 3.51 (נמוך מטווח)
 
התוצאות נראות לי מוזרות..TSH כ"כ נמוך עם FT4+FT3 נמוכים יחסית..
האם זה מדאיג? האם כדאי לעשות בדיקות נוספות ? 
 
תודה רבה לכל עצה!
יעל
 
 
לצפיה ב-'לא מדאיג'
לא מדאיג
19/02/2016 | 07:54
65
סה"כ FT4 ו-FT3 בתחום הנורמה גם אם הם נראים בתחום התחתון. אם ה-TSH הזה חוזר על עצמו יש מקום להפחית את המינון. היא לקוחת עוד תרופות? יש תרופות שיכולות להוריד TSH ספציפית כמו סטרואידים

מנהל/ת הפורום

אודות:
אתם מוזמנים להציג שאלות בנשואים הנוגעים לתפקוד של בלוטת תריס, סרטן בלוטת תריס, הפרעות במערכת הרבייה, הפרעות במשק הסידן, אוסטאופורוזיס, סוכרת, בעיות ג
עוד...

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום רשלנות רפואית
פורום רשלנות רפואית בתפוז
עו
נפגעת מרשלנות רפואית?
MFC המרכז לפוריות הגבר
MFC המעבדה לפיריון הגבר

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ